צער גידול בנים...בלי שם 2

פתחתי ניק אנונימי מפאת הנושא...

אז לא יודעת איך לשפוך את זה..

אבל הבוקר בעלי מצא את הילד ( בן 4)

ערום בחדר, משחק באיבר שלו, הגיע לזקפה...

בעלי הזדעזע

אני התחלתי לבכות..כולי חרדות , קשה לי מאוד מאוד להכיל סיטואציות מהסוג הזה

ממש נפילת מצב רוח אין לי חשק לכלום

קשה לי לחשוב על דרך החינוך עם הבנים גם בעתיד, וההתמודדות שזה מביא

אני אוהבת אותם אהבה עצומה, ודווקא בגלל זה מפחדת עליהם כל כך!

עכשיו- ברור לי שהוא ילד, ברור לי לחלוטין שזה טבעי! אין צורך אפילו לומר

ברור לי שהרבה יעקמו פרצוף, ויגידו שאני מה זה מוגזמת

אבל זה נורא נורא קשה לי.

איך אני מתמודדת עם סיטואציות כאלו שחלילה עוד יבואו?

איך לקבל את זה בהבנה, שזה טבעי ושהוא ילד שרק מכיר את עצמו?

יש לי נרווין נורא  בכל מה שקשור לעולם הרוחני שלי, ושל ילדיי

בלחץ שחלילה לא אחנך טוב, שילדיי חלילה יעזבו את הדרך

מציינת שאני חוזרת בתשובה..ושעברתי לא מעט בעבר שלי, מה שמוסיף לחץ..

חוויתי טראומות של הטרדה מינית מסבא, חוויתי סיטואציות עם אבא ( חלילה לא דומה..אבל מצאתי שצופה בדברים שחילחלו אותי קשות..)

זה אולי הסיבה שזה ממש מחלחל אותי גם כשמדובר בדבר הכי תמים שיש לילד קטן!

אבל בבקשה תעזרו לי.. איך מגיבים בסיטואציות כאלה? כלפי עצמי ובעיקר בעיקר כלפי הילד?

כל כך רוצה לעשות את זה נכון...

תודה למי שקראה עד כאן

חג שמח

מגיבהגיטה
בגיל הזה עדיין לא מופרשים הורמונים, זה לא זיקפה. אצל ילדים קטנים כשיש להם שירותים דחוף זה נראה ככה.
בקשר לתגובה לילד. תסבירי לו מה זה ותגידי שזה חלק מהגוף ומה שאומרים שהוא לא ירגיש לחץ ולא יחשוב שעשה משהו אסור ממש.
לגבי סבא , תשפכי עליו דלי של ביוב , תעשי לו שימינג, וגם תלכי לטיפול. מה שסבא שלך עשה זה לא קשור לגבריות , זה נטו רשעות. אם משפחה שלך מגנה עליו, תנתקי איתם קשר.
ואל תהיי בלחץ. אם ילד גנב שקל , זה לא אומר שהוא יגדל שודד בנקים. הכל טוב, תקחי בפרופורציה.
כל מילה!!!!!!!!!מזלטוב
אין מה להזדעזעבוקר אור
צריך לחלק את זה לשני דברים: אחד זה הילד, שזה טבעי ופיזיולוגי לגמרי ולא צריך לשדר לו לחץ בנושא
השני זה הקושי שלך, ועל זה צריך לתת לך חיבוק. פתחת את הנושא עם איש מקצוע?
קודם כל לא להילחץ מזהים...

זה שאתם נלחצים ומתחלחלים יגרום לו לא לקבל את המיניות שלו בעתיד ולפתח כל מיני אישוז עם עצמו

הפיתרון האמיתי לזה, יהיה לטפל בטראומה שלך ומה שזה מסמל אצל בעלך שגרם לו להתחלחל

אני ממש מבינה את החשש העתידימתחדשת11
זה בכלל לא מופרך לחשוש בכיון. גם מבנות יש הרבה חששות. והפחדים על הילדים שלנו ה יעזור, הם בלתי סופיים! אבל תזכרי שאת אמא מדהימה שעושה המון המון השתדלות עבורם וה' רואה ועוזר
💗💗חיבוק
רק מדגישהמתחדשת11
המעשה הספציפיתהזה לא מרמז על העתיד בכלל בכלל!!! זה שיא הטבעי. התכוונתי לגבי החששות הכללים שלנו מהילדים
יש לי המון מה לומר עלזה מקווה להספיק הכל.לא מחוברת
נשמה ! את מערבבת כאן שני דברים, את החוויה הנוראית האישית שלך ואת המיניות של הילדים שלך .
אני בטוחה שזה קשה ברמות לגלות שאבא צופה בדברים לא מתאימים.. אבל יום אחד יהיו לך מתבגרים ומה לעשות הנושא הזה יציף אותם. בעזרת ה עם חינוך נכון ובריא הם לא יגיעו למקומות לא טובים. אבל סביר להניח שיהיה להם התמודדות עם הנושא- וחד משמעית אסור לך להזדעזע מזה !
ממליצה לך מאוד מאוד מאוד ללכת לטיפול ולפתור את העניין עם סבא שזה באמת מקרה קשה.
אבל מיניות זה דבר טוב. וכדאי שלא תהרסו לילד שלכם ממליצה לך מאוד ללמוד על הנושא.
בהצלחה יקרה! וחיבוק!
ועל המקרה עכשיו זה בטוח לא מיני - כי פיזית זה לא הגיוני! אז הכל טוב!
מהממת, טיפלת בעצמך?..העוגב
את סוחבת כל כל הרבה בתחום המיני, צריך למצוא דרך טובה לפרוק את זה שלא תשליכי הכל על הילדים.
חפשי אנשי מקצוע, זה יכול להיות החל מעיבוד מה שעברת אצל פסיכוחוגים, שינוי תגובתי בcbt וכו וכו...
אבל בבקשה, אל תזניחי הכל מאחור, כי הנה נכשיו את רואה איפה זה פוגש אותך..
הי יקרה, שבוע טוב ומועדים לשמחה!קמה ש.

בס''ד

אני מקווה ששבת וחג עברו עלייך בטוב ובנעימים, למרות כל ההצפה והדאגה שהרגשת ביום שישי!

קראתי אותך אז אבל לא היה מצב שאצליח להגיב והערב חיפשתי את ההודעה שלך כי רציתי לענות לך...

לפני הכל, רציתי להגיד לך שממש שומעים בין השורות את הכל העוצמות הגדולות שיש בך!!!

- זה שחזרת בתשובה!!

- זה שאת במקום שבו את נמצאת היום, נשואה!! ואמא לילדים!! למרות הדברים הקשים שעברת. הסיטואציות עם אבא שלך, שערערו אותך כל-כך. והפגיעה שעברת, ועוד מאדם קרוב כל-כך עצוב, אדם שאיתו היית אמורה להיות מוגנת.

- זה שאת כל-כך חפצה להצליח בשליחות שניתנה לך - גידול הילדים היקרים שהופקדו בידייך ובידי בעלך. איך את שוקלת את הדברים, נבהלת אבל לא נותנת לבהלה להשתלט עלייך, מודעת להשפעות שמשפיעות על איך את תופסת את הדברים -- ובאה לכאן, מבררת, שואלת איך להגיב נכון ומוכנה לעשות עבודה גדולה עם עצמך (כמו שכתבת ''איך לקבל את זה בהבנה''), העיקר לפעול נכון. 

- וכמובן את כל האהבה שאת רוכשת לילדים המתוקים שלך. וכל הרגישות שלך...

*

''יש לי נרווין נורא  בכל מה שקשור לעולם הרוחני שלי, ושל ילדיי

בלחץ שחלילה לא אחנך טוב, שילדיי חלילה יעזבו את הדרך''

אני כל-כך מבינה אותך!!! גם אותי זה מעסיק כל-כך. אני ממש מבקשת על זה הרבה. הדאגה הזאת היא כל-כך מובנת וטבעית, בעיקר שאת יותר ממודעת מה עלול לקרות לאנשים, מתוך כל הדברים שעברת וראית בעצמך.

אני אשתף אותך איך אני משתדלת להתייחס לנושא הזה:

(1) אני מתפללת ומבקשת על זה בקביעות.

(2) אני עושה את המקסימום שלי כדי לחנך בצורה טובה את ילדיי (שזה כולל דברים כמו: עבודת מידות גדולה שלי עם עצמי, שימת לב למערכת היחסים שלי עם ילדיי ולהשתדל כמה שניתן שהיא תהיה טובה - והכנסת שמחה וכיף לבית שלנו).

(3) קבלה... זה החלק הפחות טבעי אבל בעיניי הוא הכרחי. האמת הכואבת היא שאני יודעת שאין לי שום עירבון או תעודת ביטחון שילדיי יצאו ''בסדר''. זה מה שאני רוצה בכל מאודי, אבל אין מי שיכול להבטיח לי דבר כזה. זאת האמת... כמו שאף אחד לא יכול להבטיח לי שאזכה להזדקן עם בעלי או שילדיי יהיו בריאים... בתיאוריה, הכל יכול לקרות. גם דברים לא טובים חלילה. לכל אחד מאיתנו בעולם הזה יש הרי איזשהו מסלול שה' ייעד לו, ולפעמים זה עובר דרך דברים לא פשוטים. וגם זה לטובה. גם אם קשה מאד לקבל את זה. גם זה מדויק. עם כל הצער העצום שזה עלול להביא. גם לזה יש תכלית, עם כל מה שזה עלול לכאוב. וגם מזה עשוי לצאת אור גדול מאד, בסופו של דבר...

(4) לשנן לעצמי שלא משנה מה יקרה, התפקיד שלי ושל בעלי הוא להשאיר ערוץ פתוח ואוהב תמיד, שגם אם תהיה 'נפילה מהדרך' חלילה, יישאר לילדינו לאן יחזור. כי זה העיקר... וגם כי זה הדבר היחיד שבאמת בידיים שלי. איך, במקרה שחלילה הדברים יקרו לא כמו שאני מקווה, אני אשתדל להגיב...

*

''איך לקבל את זה בהבנה, שזה טבעי ושהוא ילד שרק מכיר את עצמו?''

נראה לי שעשית צעד חכם שפנית לפורום. אני חושבת שלקבל נירמול ותגובות ש''זה טבעי / הכל בסדר / אל תדאגי / גם שלי עשו את זה'' עוזר להשתכנע שזה באמת משהו רגיל ובסדר גמור.

בנוסף אפשר אולי ללמוד ממומחים שמסבירים איזו התהגות תקינה ומה עלול להדליק נורה אדומה חלילה - וגם איך מגיבים לסיטואציות שונות שקשורות לחינוך למיניות. אני יודעת שגליה סברסוב עוסקת בזה. אם את דוברת אנגלית יש את יוכבד דבו (יתכן שהדברים שלה קיימים גם בעברית, אני לא יודעת). יש גם אתר שבו שותפים כמה מחכנים (מתוכם הרב יוני לביא) ושעוסק בכל הנושאים האלה. פעם שמו קישור בפורום, אולי משהי אחרת תגיב ותעתיק אותו כאן... 

אני מאמינה שככל שתשמעי מאימהות אחרות ומאנשי בני סמכא שבנך היקר בסדר גמור, ככה גם יהיה לך קל יותר לקבל את זה בהבנה ובשלווה, כפי שאת מייחלת.

*

''כל-כך רוצה לעשות את זה נכון''

איזו אמא מהממת את וכמה הבן שלך ושאר ילדייך זכו!

אני חושבת שאת כבר עושה נכון!!!

למה?

כי את מבררת, את שואלת, את חוקרת, את מתלבטת, את לומדת, את פונה לאחרות...

כי את מודעת, ומשתדלת להפריד בין המטען הלא פשוט שלך לבין מה שקורה בהווה.

כי את עושה את המקסימום שלך! וזה ענק!! וזה, בעצם, כל מה שאת יכולה לעשות... ההשתדלות בידי האדם וההצלחה בידי הקב''ה.

אל תפחדי לטעות נשמה יקרה והאהובה. אנחנו כולנו טועים בהורות שלנו. זה חלק מזה. זה מובנה. גם לטעויות שלנו יש תכלית, זה לא סתם.

בכוונה ה' לא עשה אותנו הורים עם תגובות מושלמות ותמיד נכונות. יש לנו תהליכים שלמים לעבור עם הילדים שלנו, באינספור נושאים וחזיתות. ותמיד אפשר לתקן, לדייק, לחזור בנו, לשנות, להסביר בשנית, להודות בטעות, להתכוונן בחזרה... בע''ה יש לנו המון שנים לחנך את הילדים היקרים שלנו, המון שנים שהן אינספור שעות ודקות של ביחד והזדמנויות למילים ולמעשים כדי לאט לאט לחנך אותם בדרך הטובה...

בע''ה תמשיכי לעשות נכון. בע''ה תזכי בזכות כל הרגישות והרצון העמוק והטהור שלך לגדל אותם לטוב.

בע''ה הם יגדלו עם תחושת ביטחון ויקבלו את הכלים להתמודד עם העולם הגדול הזה.

בע''ה הם יגדלו בריאים בגופם ובנפשם, ועם שמחת חיים גדולה.

בע''ה הם יגדלו לתורה, חופה ומעשים טובים -- ואת ובעלך היקר תרוו המון נחת מהם.

אמן, אמן, אמן ואמן.

❤❤❤

וואו אתן מלאכיות..מודה שלא ציפיתי לכאלה תגובות מכולכןבלי שם 2

אתחיל בתודה רבה לכל אחת מכן,

לך קמה, אין מילים תודה עצומה על עצם ההשקעה, פינוי זמן לכתיבה ומחשבה, רואים שאת אדם ממש ממש מיוחד שכל כך אכפתי לסביבה שלו- ה' ישלם שכרך!!

אני התחלתי טיפול , הפסקתי בגלל הקורונה, ובגלל שהרגשתי שבאמת השתחררתי..

אבל כמו שתיארתי פה, זה באמת צף לי , לא תדיר..מידי פעם, בעיקר בסיטואציות כאלו

אולי באמת אחשוב לחזור לטפל, למרות שכל כך מנסה להתחמק.. שנים!

עוד קטן לחצו עליי ולא רציתי להתעסק בזה, זה כל כך מביך אותי.

מזל שיש לי בעל פשוט מדהים שכל כך מכיל ומבין.. אני בטוחה שאם לא הוא , לא הייתי היום נשואה..

החג באמת עבר בשמחה, השתדלתי כל כך!

למרות שפלאש  של סיטואציות מהעבר שוב תפס אותי בזמן כל כך לא מתאים וגרם לי לבכות בחג..

הלוואי וה' לא כועס עליי ..

קשה לי כי ממש נפל עליי דיכאון בחג, הרגשתי רחוקה מאוד מבעלי אחרי הסיטואציה. ברמה שלא יכולתי שייגע בי או שיפגין אהבה.. פשוט נאטמתי!

אבל תודה לה' כמו שאמרתי הוא שוחח איתי שיחה רצינית.. ומשהו השתחרר

שוב באמת מודה לכל אחת מכן על זה שקראתן, הבנתן, תמכתם ,ובעיקר לא שפטתן

נרגעתי אני מודה

אוהבת אתכן..

באהבה גדולה! ❤קמה ש.אחרונה

בס''ד

את כזאת מתוקה! תודה ואמן על המילים! ובשמחה רבה!

נשמע שזכית בבעל מדהים וזה כל-כך כיף לקרוא!!! שמכיל ומבין אותך -- ולא פחות חשוב, שמצליח להוציא אותך ממקומות כמו המקום בו היית בחג. זה מראה על הרבה תכונות מעולות אצלו ועל קשר מיוחד ויקר ביניכם. ואשריכם, פשוט אשריכם, ושתזכו לכל הטוב שבעולם בע''ה!!!

אם זה כזה הציף אותך בשבת, עד כדי פלאשבק, בכי, תחושת דיכאון בחג והרגשת ריחוק גדולה מבעלך כמו שתיארת [בעיניי זאת תגובה מאד הגיונית ומובנת!], נשמע שכדאי שיהיה לך מקום טוב איפה לעבד את כל הדברים שעברת. זה עשוי להביא לריפוי גדול בע''ה.

אני מבינה את הרגשת המבוכה. זה באמת לא קל לפתוח דברים כאלה. אבל באמת שמטפלים פוגשים נושאים כאלה כל הזמן לצערינו... חשוב מאד מאד מאד למצוא משהי שתרגישי שנעים לך לעבוד איתה. משהי שתגרום לך להרגיש ביטחון. עם משהי כזאת - עדינה, קשובה, מכבדת, נעימה... - ממלא תרגישי שאת יכולה לפתוח את הנושאים האלה, ואפילו שאת מעוניינת סוף סוף להעלות את הדברים ולעשות להם עיבוד.

איך הקב''ה יכעס עלייך על כך שנעצבת בחג? את לא עשית כלום! את רק חשת הצפה גדולה, שהיא עצמה פרי של האירועים שהוא החליט שהם יהיו חלקים ממסלול החיים שלך... הדברים שקרו לך בילדותך / נערותך ומה שהיה עם הילד המתוק שלך לפני כמה ימים - כל זה קרה כי ככה ה' רצה. את האירועים האלה ה' הרי זימן לך, מסיבות שנשגבות מהבנתנו, והגיוני וטבעי ביותר שהגבת כמו שהגבת. ולא רק זה, הוא גם יודע שהצטערת על זה שנעצבת בזמן של חג! הוא, שחוקר לב וכליות, יודע הכל-הכל!

את כל המטען הגדול שאת שומרת בתוך הלב

את הפלשבקים, את המראות, את הזכרונות, את הפחדים

את החששות ואת הדאגות לגבי הילדים שלך ועד כמה הם ומצבם הרוחני (והפיזי מן הסתם) יקרים לך

את הכל המאמצים שלך להיות אמא טובה ורעייה טובה

את כל ההשקעה האדירה שעשית בכל שלב ושלב של החזרה בתשובה שלך

את כל מה שהשארת ועודך משאירה מאחורייך

את כל הדברים עליהם וויתרת

הוא יודע שכתבת כאן לפני שבת כי רצית להירגע ולחזור לשמוח...

הוא מודע לכל צעד של השתדלות שעשית... 

אז איך, כשכל הדברים האלה שוקלים את משקלם על המאזניים, איך הוא יכעס עלייך - בתו המתוקה, האהובה, הגיבורה והמשתדלת כל-כך?!! אני מאמינה שכשזה קרה לך, הוא הביט בך באהבה גדולה ועזר לך לעבור את הרגעים הקשים האלה. לדוגמה בזה שהוא שלח את המילים הנכונות לבעלך היקר, שבסופו של דבר הצליח להרגיע אותך. הוא בטח כאב איתך את כאבך ובמקביל הביט בך באמון, יודע שהמסלול המדויק שנבחר לך נועד לאפשר לך למלא את ייעודך בעולם הזה בצורה הכי טובה והכי מושלמת שאפשר ❤

בהצלחה בכל יקרה!!! מועדים לשמחה ושתזכי לגידול נעים ומלא נחת בע''ה!!!

😥מצער לשמוע מה שעברת..בתי 123
אין לי הרבה מה להגיד רק שזה מובן שזה יכול קצת לזעזע בעניים של מבוגר.
אבל הכי חשוב לדעת שאצל ילדים זה לא מיני והזקפה אצלם זה לא כמו אחרי גיל ההתבגרות . וכמו שרשמת בעצמך זה טבעי ונורמלי הוא מכיר את הגוף שלו
יקרה, נשמע שהצער שלך לא קשור לגידול בניםסופי123
זאת אומרת את משליכה שם הרבה חרדות ורגשות קשים מאד אבל גם את בהיגיון שלך יודעת לומר שאין קשר אמיתי לילד בן 4 שמשחק עם עצמו (דבר טבעי תואם גיל לחלוטין). את חווית טראומה מינית. כדאי לטפל שם טיפול עומק גם עבור ילדייך וגם עבור עצמך.
תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

ממש מזדההואז את תראי
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

חשוב ממש!! אני גם צריכה רגע לעצור להודות לו.רוח הרים
תודה על התזכורת♡
בשמחה❤️השקט הזה
שחררתי בלית ברירה. נחשב?😅יעל מהדרום
לק"י

בלידה האחרונה הייתי מאושפזת חמישה ימים, ובשלב מסויים אמרתי משהו על להפעיל מכונות כביסה. ואז הסתבר שבעלי עשה כביסות (זה משהו שהוא לא עושה ברגיל. תולה ומוריד לבקשתי- כן, אבל לא מפעיל). הוא היה בבית בבקרים לבד, וכנראה לא היה לו מה לעשות.

פשש רמה גבוההSeven
בעלי פחד להפעיל מכונה הוא ידע שזה איסור חמור מבחינתי😅
זהו, אחרי הלידה השניה שבה הגדול היה גמוליעל מהדרום

לק"י

אבל פספס די הרבה, וחזרתי הביתה לערימות מצחינות, הוא כתב הוראות הפעלה למכונה.

בגדול את הכביסה של הבגדים ומגבות אמבטיה אני מחלקת ללבן וצבעוני. ובלבן מרססת כתם כתם.

הוא כיבס הכל יחד, ונראה לי שהכל או הרוב המוחלט יצא נקי בכל זאת😅.

הייתי מתעלפת בעיקרוןSeven

חחחחח

אבל הטראומה שלי מבוססת

בעלי אחרי החתונה רצה להפתיע אותי הפעיל מכונה והרס לי מעיל פרווה ממש ממש יקר ומאז הוא הבין שלא מתקרבים לכביסה

וואי....הייתי בהחלט משתגעתיעל מהדרום
😱😱השקט הזה

לאא..

אצלי מתישהו בתחילת הנישואין יחסית הכניס חולצות חדשות לכביסה שקיבלה כולה גוון צהבהב..

המזל הוא שהנזק היה לדברים שלו דווקא😅 (שרובם התאדו מהארון שלו בלי ששם לב..)

אצלנו בעלי ידע יותר טוב ממניראשונית
אמא שלו אלופה בענייני כביסה ונתנה לו מלא טיפים לכביסה לבנה בעוד אני בחיים לא כיבסתי לבן עד החתונה.
חח כל הכבוד לאמא שלוהשקט הזה
באמת ידע נצרך וחשוב..

ברור שזה נחשבהשקט הזה
עבר בשלום?😅
מעולהיערת דבש
מיומנות חשובה לאבא לילדים 🤭
בעלי לגמרי יודע לתפעל את הבית לבדמתואמת

אולי בדרכים שונות משלי, אבל אני יודעת שאם יש צורך - אני יכולה לשחרר לגמרי.

אחרי לידות זו לגמרי הצלה...

(ונכון, צריך לעצום את העיניים לפעמים - למה אתה מכבס בגדים בכמויות, אבל מערים אותם בלי סדר כך שהילדים לא יוכלו אפילו למצוא אחר כך בגד בין הערמות? או למה אתה מעדיף לשטוף כלים ולא לסדר את הבלגן האטומי שבסביבה? אבל זה בסדר, זו הדרך שלו, והעיקר שהבית מתפקד ברמה זו או אחרת... תכל'ס, זה לא שאני מתפקדת אותו ברמה מושלמת🤭)

זה מדהים ההבדלים בחשיבה בינינו לבינם😅השקט הזה
אניoo

בדיפולט משחררת ברוב הדברים

זו אחת הסיבות שבעלי עושה הרבה בבית ועם הילדים (לא רק בהשוואה לגברים אחרים אלא גם בהשוואה אלי)

אלופהרקאני

חשוב לפרגן!!!

איזה כיף זה שרשור של פרגוניםאמונה :)

קבוע כשאני משחררת משימות של בית אני מגלה שבעלי יודע לעשות דברים נהדר

אבל באמת הכביסה נשארת אצלי- יותר בשבילי, נותן לי הרגשה טובה שאני עושה את זה באופן בלעדי ותמיד

אני עוד צוחקת ממיון הכביסה לפי בני הביתממתקית

והתחתון שלך במגירה של הבת שלך.
קורע!!!!!!

כן זה באמת משעשעהשקט הזה
כשילדתי את האחרוןממתקית

הופתעתי לראות בתמונות כל ילד בדיוק עם הבגד שלא שלו.

קלאסי😂 אבל יפה על העיקביותהשקט הזהאחרונה
כל הכבוד לו!אנונימית בהריון

תאמת בעלי כן יודע לעשות כמעט הכל בבית,

אבל בקטע של מיון כביסה- אולי באמת אני צריכה יותר לפרט.

אשמח לשמוע יתרונות לשני ילדים ראשונים מאותו המיןבידיים פתוחות

ואם בנים אז בכלל אשמח לשמוע

יהיה הפרש של כמעט שנה וחצי בע"ה

הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקיתאחרונה

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אוניברסיטה וטרמפולינה לתינוקחולמת להצליח

יש לנו טרמפולינה שהביאו לנו, אבל עוד מעט החגורה שם תהיה קטנה על התינוקת ואני רוצה גם טרמפולינה עם מנגינות.

יש לכן המלצה על משהו, במחיר עד 200 ש''ח?

בנוסף אוניברסיטה לתינוק, יש לכן המלצה למשהו טוב גם בערך במחיר הזה?

תודה 

מקפיצהחולמת להצליח
ממש אשמח להמלצות
באוניברסיטה אני לא חושבת שצריך המלצותיעל מהדרום

לק"י

זה מוצר פשוט.

הייתי קונה מה שנראה לי. רק אולי לא עם חלקים מנגנים, שלא תהיה בעיה בשבת. או רק עם חלקים שאפשר להוריד לפני שבת.

קניתי מעלי אקספרס במבצעי נובמבר בזול ונחמדפלפלונת

אולי גם עכשיו יש משהו במחיר טוב...

התכוונתי לאוניברסיטהפלפלונת
תודה! פשוט ממש התאכזבתיחולמת להצליח
מהטרמפולינה שקיבלנו במתנה ואני רוצה לקנות חדשה שאפשר לשים מנגינות.
בטרמפולינה אני לא מבינה. התייחסתי רק לאוניברסיטהיעל מהדרום
נראה לטייני לאב יש משהו עם מנגינותהשקט הזה
שגם יש לו כמה מצבי שכיבה ככה שמתאים גם לתינוקות די קטנים
אנחנו ממש אוהבים את של טייני לאבאור מאיר
חח אני לא סבלתי אותה! עד שהעפתי אותהאמא לאוצר❤

וקניתי אחרת

היא טרמפולינה מה זה גרועה בעיני

חחח כנראה בעיני המתבונןאור מאיר

היו לי 2 טרמפולונת פשוטות עד עכשיו. ועכשיו התחדשנו בכזו. וסעיניי זה שילד יכול לישון שם שאני עם הגדולים, זה מושלם.. אולי תכתבי לה חסרונות.. וככה היא צוכל להחליט

גוגל הראה לי שהיא הרבה יותר יקרה ממה שהיא מחפשתיעל מהדרוםאחרונה
מקפיצה שוב, אולי מישהי מכירה טרמפולינה טובה? 🙏חולמת להצליח
לי יש נדנדההתלבטות טובה

לא טרמפולינה. של fisher price יחסית מהפשוטים (קניתי יד 2). הילדים מאוד אוהבים. הרגיע אותם מאוד ועזר לי לתקתק דברים.

לא יודעת בדיוק מה ההבדל בין זה לבין טרמפולינה האמת, ומה היתרונות החסרונות מכל דבר. שכנה שלי מכרה בזול אז אמרתי ננסה...

לגבי אוניברסיטה, יש לי אחד שאפשר לשים בטריות למוסיקה אבל מעדיפה לא לשים בגלל שבת והילדים הגדולים יותר. אולי בגלל שחורף הייתי מחפשת אחד קצת יותר עבה אם הרצפה אצלכם קפואה. אני צריכה לשים לפעמי שמיכה מתחת וזה סתם מעצבן אבל ממש לא קריטי..

יש אוניברסיטה שזה בלי משטח בכלליעל מהדרום
לק"י

ואז אפשר להניח על המקום הרגיל שעליו מניחים את התינוק.

וואי זה באמת מעולה.. יש לחמותי כזה וזה נוחהשקט הזה
שוקלת להתחדש לזה בילד הבא בעז"ה😅 (גם תופס פחות מקום)
האמת שלנו יש עם משטח מבד, זה גם מתקפליעל מהדרום
בעקבות השרשור על לו"ז- איך מתנהלים עם מתבגרים?shiran30005

הבן הגדןל מגיע הביתה ב 9 וחצי בלילה מהישיבה , אוכל ויושב על המחשב/טלפון. הבן השני מגיע ב 6 וחצי בערב גם כן אוכל וצולל למחשב , עוזר פה ושם כשצריך משתדלת כמה שפחות הוא אחרי יום ארוך וכבר עייף. הבעיה היא שהם נמרחים ונזכרים להתקלח בשעות מאוחרות כבר 11 כבר לערך או רק להדליק את המים החמים בשעה 11 . וואלה אני כבר עייפה, הבית די מסודר, לרוב יש גם אוכל מבושל למחר, אבל מפריע לי הסדר הזה של הלילה. אתמול נניח הגדול נזכר שהוא רוצה להתקלח הדוד כבר היה דלוק כי אני רציתי להכנס למקלחת כמובן שאמרתי לו להכנס לפני כדי שלא לעכב אותו אבל זה עיכב ממש אותי בהמון זמן, ביקשתי מהבן השני רק לעשות שואב והוא נזכר רק לקראת 11 אמרתי אין מצב בשעה הזאת הייתי כבר גמורה. ככה הייתי עצבנית על זה שהוא נזכר פתאום שצריך להתקלח, וההוא לא עשה שואב ובכלל איפה אני מכניסה זמן שרק בשבילי? זמן זוגי?

יש לנו בבית סוג של הסכמה שהילדים ישנים לפנינו , לפעמים ב 12 בלילה אני במיטה מתה לישון אבל מחכה שהם יכנסו למיטות

אל תשאלו איך זה מגיע ל 11 וחצי-12 בלילה הזמן פשוט עף. ואז מתחיל גם הסיפורים והחוויןת שלהם ולא נעים לי אבל אין בי טיפת כח לשמוע אותם

איך מתנהלים בבית עם מתבגרים מתוקים? בכל זאת יש בבית גם קטנים וגם אני אחרי יום עבודה מחפשת בערב את הזמן שלי

אני חושבת שהגיע הזמן לישון כשאת רוצהיעל מהדרום

לק"י

ולא לחכות להם.

זו התוכנית שלי עם בני 8 ו-11, שישנים מאוחר. גם לי נמאס לישון מאוחר מאוד, בין היתר בגללם (כי לרוב אני יושבת לידם לפני השינה).

אצלי חלק מהמטרה היא גם לגרום להם לישון מוקדם יותר. אצלך זה לא העניין, אבל אפשר לישון לפניהם.

בבית של ההורים שלי באיזה שהוא שלבסטודנטית אלופה

הם התחילו להיכנס למיטה לפנינו, בטח אמא שלי.

היא קמה בשש בבוקר ובעשר- עשר וחצי היא כבר במיטה.

ובינינו זה גרם לנו גם קצת להתחיל להתקפל לכיוון החדרים וגם אם לא, אז היו כללים ברורים, אין חברים ומשאירים מטבח נקי כמו שקיבלנו (אפשר לבשל, לאכול וכו, אבל לנקות אח"כ).

באמת יש שלב שלמתבגרים אין תפיסת זמן בכלל ובעיניי ההורים לא אמורים לסבול מזה.

גם אצלנורקאני

בתור מתבגרת הייתי נשארת ערה גם עד 3 בלילה

אי אפשר לחכות שכולם ילכו לישון...

רק נזהרתי לא להרעיש 

אצלנו מגיל 12 הם מתנהלים בעצמםצוףלבוב
יש לי גם גדולים יותר ואני קמה בלילה לקטנה אז אני משכיבה קטנים והולכת לישון. כן מזכירה לא להרעיש ולכבות בוילר. 
לצערי לא מסוגלת, פשוט לא מסוגלתממתקית

לעלות לישון כשהבית עוד שוקק חיי הגדולים...
לצערי הרב.
צריכה ללמוד ממך.

אצלי זה לא ישיםצוףלבוב

תיכוניסטית שלי לא לומדת ביום ראשון, שניים אחריה מתחילים ביום ראשון בשעה 11 , זה אומר שהם הולכים לישון במוצ"ש מאוד מאוחר.

אצלי לילות לבנים בסניף זו התמודדות רצינית כי אני רוצה לישון. וגם ל"ג בעומר...

דווקא כיף לך שאת יכולה להחזיק את עצמך ערה. אני פשוט נרדמת

קטעים באתי גם לשאול שאלה דומה...ממתקית

אני ממש מזדהה איתך, בעיקר בקטע שאת מדליקה דוד לעצמך מתה כבר להתקלח ולהתרענו, ובדיוק איזה מתבגר בא ואז את נותנת לוו קודם. ואז את שוב צריכה לחכות לדוד שיחמם.

ואני לעולם לא הולכת לישון עד שכולם במיטות, זה סוג של שריטה שלי.
אצלנו הגדולה בעיקר אצל חברות עד מאוחר בלילה, הליכה רגלית (אוטובוסים לחברות לא מרשה אחרי 21:00).
היא חוזרת סביב חצות.
אתמול ממש כעסתי עליה והגבלתי עש שעה 22:00 היא התעצבנה ואמרה שכוחן עוד בחוץ בשעה הזו (מה שנכון אגב)
מה אני אמורה לעשות?
סליחה על הנצלוש, אבל מציעה לך ולי כשעייפים פשוט להיכנס לחדר, לסגור דלת לשכוח מהבית, לקרוא ולהירדם בכיף. ולשים את אחד הגדולים אחראי לכסות את הקטנים לפני שהולך לישון ולנעול דלת, לסגור חלונות וכו

תבקשי ממנה להעיר אותך כשהיא באה, שתדעי שחזרהיעל מהדרום

לק"י

המינוס שאם היא לא תחזור, אז לא תדעי🤦‍♀️

אולי לשים שעון מעורר לזמן שהיא אמורה לחזור. אבל זה גם מבעס לקום באמצע השינה.

מזל שאצלי עוד לא הגיעו לשלב הזה.

לא משנה שאני ישנה מאוחר בכל מקרה.

(בת כמה הגדולה, שחוזרת רק ב12?)

בת 16...ממתקית
הבנתי..12 בלילה זה ממש מאוחריעל מהדרום
תלוי מתיאורי8

אצל הילדים שלי בסניף לחזור ב 12 בלילה בליל שבת/ מוצאי שבת / חמישי בלילה/חופש גדול /בגיל 16 זה נורמלי מאוד. יכול להיות גם מאוחר יותר. אנחנו הולכים לישון. מבקשים שכשהם מגיעים יכנסו לומר לילה טוב. כשזו בת זה מלחיץ יותר, תמיד וידאנו שיש'לה עם מי לחזור( יש חברה שגרה צמוד אלינו). בת ה 13 עדין לא יוצאת עד שעות כאלה, לא יודעים מה נעשה כשתגיע לגיל שהולכים לסניף בליל שבת , כי אין חברה שגרה צמוד. אולי נאלץ להגביל אותה בשעות לשעה שנוכל לבוא ללות אותה חזרה. בכל אופן 12 בלילה בגיל 16 זה נורמלי לגמרי. 

כן. חשבתי כשיש לימודים למחרתיעל מהדרום

לק"י

כי אני ישנה ב12 וממש קשה לי לקום.

(לא משנה שבן ה-11 שלי ישן הרבה פעמים ב11 גם. אבל אם רק חוזרים ב12 הביתה, אז בטח לוקח זמן עד שהולכים לישון).

כשהייתי בת 16רקאני

אף פעם לא ישנתי לפני 12

מילא לישון. אבל רק לחזור הביתה נשמע לי מאוחריעל מהדרוםאחרונה
את בטוחה שבאמת *כולן* עוד בחוץ?....חילזון 123
לתת להם לנהל את הזמן שלהם בנפרד משלךניגון של הלב

זה גם אומר שאת הולכת לישון בלי קשר אם הם ישנים או לא, וגם נכנסת להתקלח לפניהם אם בדיוק תיכננת. הם כבר גדולים מספיק בשביל לדאוג לעצמם ולהשאיר נקי אחריהם, אפשר לשחרר ורק להציב להם כמה כללים למי שהולך לישון אחרון (בבית של ההורים שלי היה כלל שמי שחוזר אחרון עושה סבב שכולם נמצאים ונועל דלתות או מוודא שהבוילר/האורות מכובים). את יכולה גם פשוט להיכנס לחדר ולסגור את הדלת בשביל להרגיש שיש לך זמן לעצמך לבד ולדמיין שהם כבר ישנים

אבל באמת ממליצה לך לשחרר כבר עכשיו (לא יודעת בני כמה הם, אבל זה רק ילך ויחמיר עם השנים). אם את או בעלך מתעוררים לפעמים באמצע הלילה אתם יכולים לעשות סיבוב לראות שהכל בסדר, אבל נראלי ילדים שבגיל תיכון כבר יכולים להסתדר לבד בערב...

אצלנוoo

בעלי אחראי משמרת ערב

אני הולכת לישון מוקדם

והוא מתפעל את הילד שחוזר מאוחר

הוא לא מרשה זמן מסך

הילד אוכל מדבר איתו מתקלח מתארגן לשינה והולך לישון בזמן

יש ילדים שצריכים גם בגיל גדול הכוונה בניהול זמן

אם לא עוזרים להם הם יכולים לגלוש לשעות מאוחרות

וטיפ לגבי מקלחת

להתקלח לפני שהוא מגיע

אם יש רק מקלחת אחת

חבל להיות תלויים בעיכובים שלו

למה את צריכה לישון אחריהם?חילזון 123
יש אנשים שבאופי שלהם לא מסוגלים להרפותפרח חדש

כשאנשים מסתובבים בבית

לא יודעת אם זה המצב של הפותחת

אבל אני כזאת

והייתי כזאת גם בתור מתבגרת

לא הצלחתי להשתחרר מזה גם כשישנתי בפנימייה

סבלתי מזה הרבה

כמה שניסיתי

שריטה שלי 

מסכימה. גם אני לא אוהבת לשחררחילזון 123

אבל יש גיל שבו באמת אי אפשר לחכות שירדמו....

אפשר לוודא שכולם בבית, שהבית שקט יחסית

אבל אי אפשר לצפות שבגיל נגיד 16-17 כולם ירדמו לפני

יש ילדים גדולים שצריכים עזרה והכוונה בניהול הזמןפרח חדש

אצלינו כך עוד אני לא אומרת להם מה לעשות

הם לא עושים (קשיי קשב וריכוז..)

אז מהרגע שהם באים הביתה אני כל הזמן מתזכרת להם את סדר הדברים.

והכלל שמ10 לא מסתובבים בכל הבית

אפשר להיות במיטה בשקט

גם מאוד קשה להם לקום בבוקר

אז חייבת שישנו בשעה סבירה

אני לא יודעת בני כמה המתבגריםמתיכון ועד מעון

אבל יש שלב בחיים שאני שחררתי והפסקתי ללכת לישון אחרי הילדים, אני קמה לפניהם, עובדת קשה, אין סיבה שאני אצטרך לחכות שהם ילכו לישון.

לגבי זמן זוגי, שהילדים גדולים גם אם הם במרחב הציבורי הם בד"כ בשקט ומתעסקים בעניניהם, ולא מפריעים לי לזמן לעצמי או לשיחה זוגית.

לגבי השיחה, אני מאוד אוהבת לשוחח איתם, ובאמת הרבה פעמים הם נפתחים דווקא בלילה בשקט, אם זה מפעם לפעם אני זורמת, אבל אם אין לי כוח אני מבקשת שנמצא זמן בימים הקרובים לשיחה.

לגבי השואב, אני מזכירה. אם חזר, נח אכל ועכשיו לא עושה כלום אבקש שוב. 

כותבת מה שאני עושהאורי8
קודם כל, השינה שלי לא תלויה בשינה שלהם. אני הולכת לישון כשאני רוצה , גם אם הם ערים. זמן זוגי- בחדר שלנו, או שאפשר לצאת לסיבוב.  )כשקר- סיבוב ברכב). יש לך ביביסיטר צמוד, חלומה של כל אמא לקטנים. ( אם הקטנים ישנים הגדולים לא צריכים לטרוח ויכולים להמשיך בעיסוקיהם פשוט להיות בבית). מבחינת השעות שלהם אלו שעות נורמליות של מתבגרים. ( בחופש זה נהיה גרוע יותר). גם זמן שלך , צריך להתרגל שאין ערב שקט בבית. רוצה זמן שקט? כנסי לחדר שלך. 
אשמח לקבל המלצות למשאבהתוהה לעצמי

מחפשת משאבה שתשאב בזריזות, תרוקן את השד כמו שצריך ושתהיה נעימה ולא כואבת.

לא קריטי לי הקטע של האלחוטי, שואבת גם ככה צמוד לשקע.

אשמח מאוד להמלצות מניסיון!

זה נראה לי ממש אישיואני שר

לי יש לנסינו חשמלית דו"צ והיא אחלה (עד כמה שלשאוב אחלה בשבילי).

צריך גם התאמה של גודל הקאפ לגודל שלך, זה משפיע על היעילות והכאב (בכל מקרה לא אמור לכאוב!)

תודה!תוהה לעצמי
איך יודעים להתאים גודל קאפ?
להייגן יש סרגל מדידה אולי גם לעוד חברותאולי בקרוב
ידנית רלוונטית? אם כן, אז של אוונטיעל מהדרום
לא יודעת אם היא מהירה יותר מחשמלית. לא ניסיתייעל מהדרום
תודה!תוהה לעצמי
מעדיפה לא ידנית מטעמי עצלנות וחיסכון בזמן.. אני צריכה ידיים פנויות כדי לאכול ולהתעסק הפלאפון במקביל🫣
יש באלי אקספרסרקאני

משאבה של אוונט

שיכולה להיות גם ידנית וגם חשמלית

אבל היא חד צדדית

אני אישית מעדיפה דו"צ שיהיה כמה שיותר מהר

ולנסינו מעולה לי

קישור:
משאבת חלב חשמלית ניידת PHILIPS AVENT עם מסאג' חכם וסטימולציה של פרחים - שואב טבעי לתינוקות Mimics - AliExpress 1501 

זו בדיוק ההתלבטותתוהה לעצמי
יש פה תגובות שלגמרי גרמו לי לרצות לקנות אוונט ידנית, אבל מעדיפה שיהיה זריז ואז עדיף דוצ.. 
שמעתי הרבה המלצות על ביאמבההילושש

לא ניסיתי, 

לי יש את של לנסינו, דו"צ, חשמלית..  והיא סבבה, ותו לא. 

אני גם שמעתי עליה המלצותתוהה לעצמי
אבל הבנתי שהמנוע שלה לא הכי חזק שיש, וכרגע זה יותר קריטי לי
היה לי ולא הייתי מרוצהאנונימית בהריוןאחרונה
לנסינורקאני
שאבתי לאורך המון זמן עם אמדהמתיכון ועד מעון

אני חושבת שהיא לא מאוד שקטה אבל היא יעילה ואת יכולה לשלוט בעוצמה אז זה לא כואב

אוונט הידניתכורסא ירוקה

יש לי לנסינו חשמלית דוצ, זה לוקח חצי שעה ומרתק אותך למקום.

עם אוונט  ידנית תוך 10-15 דקות הצלחתי להגיע לריקון, וזה ממש נוח כי אני מתאימה לעצמי את העוצמה אם יש גודש וכאלה. ממש אהבתי אותה

מענייןרקאני

לי עם לנסינו לקח 10-15 דקות

של הייגן הייתה לי מעולה יותר מביאמבה בפערשירה_11
הם עוד קיימים?תוהה לעצמי
באתר שלהם יש כרגע במלאי רק משאבה ידנית
למה לאשירה_11
תבדקי בשילב 
גם שם אזל במלאי..תוהה לעצמי
תעכבי, אולי עוד מעט יתחדש המלאיאולי בקרוב
נראלי שפעם זה קרה כשהם הוציאו קונוסים חדשים, אז אולי עוד מעט יהיה להם גם משהו חדש.. אני חושבת שראיתי לאחרונה פרסומת שלהם על משאבה ניידת סטייל ביאמבה
יש גם את האנבלה שהיה עליה הייפ מטורף פעם..הילושש

היום שומעים עליה פחות 

אבל שמעתי שהיא גם אחת המעולות.. 

לא ניסיתי אבל ממש מעניין אותי לבדוק אותה

חח דווקא לאחרונה היו לי מלא פרסומות עליה😅השקט הזה
והבנתי גם שהם מוציאים עכשיו דגם אלחוטי
לי יששמ"פ

Ardo melia

כמו הביאמבה אבל להבנתי המשאבה יותר חזקה

שואבת לי טוב ולא כואבת

מה שכן לפני כמה ימים לא שאב לי ככ מצד אחד וכאב ונראה לי לא היה מונח טוב אז עכשיו יותר שמה לב לזה

אני משתמש בו פעם ביום יומיים לא הרבה

אני הזמנתי סט חילופי ככה שתמיד יש לי שתיים שזה נח ( לחזרה לעבודה )

אם משהו יכול להביא לך מחו"ל זה ממש חצי מחיר 

תגידו אתן גולשות מהפלאפון? ראיתן שהאתר הקפיץקופצת רגע

התראה אדומה כזו כמו בצבע אדום לפני כמה דק'?

הייתה התרעה על רעידת אדמה באיזור ים המלחואילו פינו
כן. הפיל לי את הלב🙈איזמרגד1
כאילו רק רעידת אדמה היה חסר לנו עכשיו😂
לגמרי... זה גם היה תוך כדי שקראתי את השרשור עלקופצת רגע
ההכנות לסבב מול אירן... 
אצלי השבוע הלב נפל כמה פעמיםפרח חדש

מכירות את זה שלפעמים יש שריקות מהרוח דרך החריצים בחלון?

אז השבוע בגלל הרוחות העזות זה היה בעוצמה ממש גבוהה ואני כמעט התעלפתי כמה פעמים

וואי ממשהשקט הזה

כל פעם אני חושבת? זו אזעקה? לא זה הרוח..

והכי מצחיק שהיו איזה פעמיים כאלה שכנרא. השתנה לי הפרצוף והבת שלי בת 4.5 אומרת לי "זה לא אזעקה זה רוח!"

יואו חמודה הבת שלךממתקית

קראה אותך והרגיעה אותך

אני חושבת שזו הייתה גם הרגעה לעצמההשקט הזהאחרונה
אבל כן, לגמרי חמודה

אולי יעניין אותך