אבל הפוך...
מאז שנהייתי אמא ספרתי באוססיביות כל משפחה שראיתי - ושאלתי את עצמי: מתי כבר אגיע ליום המאושר והמסופק הזה שבו אהיה מוקפת בחבורה של זאטוטים מתוקים, ואהיה רגועה שהגשמתי את חלומי למשפחה גדולה?
והיום, כשאני ב"ה כבר מוקפת בחבורה כזו (ועדיין יש לי שאיפה לעוד

), אני מבינה שלא המספר הוא העיקר, אלא הדרך להתמודד איתו ולהתמודד בדרך אליו. רק לאחר כמה ילדים קלטתי שבשביל חבורה שלמה של מתוקים - צריך לעבור היריונות קשים, לידות קשות, גידולים קשים... וכמה שזה מתוק ושזה כיף ומספק (וזה באמת ככה! אין על החבורה המגובשת והאהובה והאוהבת שלי!) - לא הכול חלק וקל...
כנראה שה"התפכחות" באה לי יחסית מאוחר, כיוון שזכיתי בשתי לידות ראשונות יחסית קלות, כנ"ל ההיריונות, וכך גם הילדים עצמם, שהיו תינוקות רגועים יחסית. רק אח"כ קיבלתי גם את הקושי...
ובכ"ז - אני עדיין מאמינה בחלום ההוא של משפחה גדולה (וכאמור, רוצה עוד להרחיב אותה), ועדיין חושבת שלמרות כל הקושי, שלגמרי ישנו, הוא חלום מתוק וכיף וממש לא הייתי רוצה שיסתכלו עליי ברחמים... (וזה קרה לי כמה פעמים - רחמים או סוג של לגלוג - וזה כיווץ אותי לגמרי, והרס לי הרבה מהמתיקות...)
מאחלת לך שתגדלי את ילדך הנוכחי בשלווה ובשמחה ובבריאות, ושבע"ה יבוא היום שבו ייפתח לך הרצון, זה שמצליח לחפות על רוב הקשיים, ל"דור המשך" מתוק וממלא את הנפש...
והכי מאחלת לך - שתזכי להיריונות קלים וללידות קלות ולתינוקות רגועים ושלווים! (אם כי זה לא נגמר פה - ותינוקות שלווים עלולים להתגלות כמתבגרים עצבניים

)