איזון והדדיות בקשרultracrepidam

יש המון דברים בזוגיות שיש בהם פערים בין הצדדים.

ואז מדברים ומגיעים למסקנה, ולהחלטה, שלפעמים היא ממש באמצע, ולפעמים קרובה יותר לרצון של צד אחד. לפעמים לצד אחד לא כל כך אכפת, אז קל לוותר, ולצד השני זה ממש קריטי. 

אבל בסופו של דבר, פה ושם יש דברים, שמישהו הולך לקראת השני.

גם בתחילת הקשר - מי ייסע למי, ומי ישלם על מי (אהמ אהמ... מישהו אמר תפקיד הגבר?). אם בית קפה או פארק, קפה או ארוחה... ואחר כך - חודש עד ההחלטה, או חצי שנה?

האם אתם מאלה שיותר מוותרים, או מאלה שיותר מצפים שיוותרו להם? אתם מהמתפשרים כי "בסך הכל הוא בחור טוב, מה זה __ לעומת הנשמה המדהימה שלו" או מהמתעקשים ש"אם היא לא __, אעזוב בצער. יש הרבה דגים בים". אם הצד השני מתעקש, תלכו לקראתו?

האם אתם מרגישים שההתנהלות הזו בשלבי הקשר הראשוניים מנותקת מזאת שבנישואין, או שזה יהיה המשך אחד? אם אתם מרוצים מההתנהלות, ומבינים שזה יישאר כך, או קצת לא מרוצים, וחושבים שזה ישתנה לטובה? או פשוט מבינים שזה ככה ובסך הכל אפשר להתמודד עם זה?

האם אתם חושבים שזה בריא שצד אחד דורש יותר והצד השני נוח יותר ופחות מתעקש? בקשר ראשוני? בזוגיות בכלל? הבדל בין בנים לבנות? יש דברים שהם בתפקיד הגבר והוא מחליט בסופו של דבר, ודברים אחרים שהאשה תחליט?

@נגמרו לי השמות (אפשר להוסיף תיוגים...)

מי שרוצה לשתף על עצמו מוזמן, מי שרוצה להביע את דעתו גם מוזמן

לדעתי זה טבעי בכל קשר בין אנשיםחדשכאן
כמו שאתה מתאר, תמיד יש על מה לבוא לקראת.
לדעתי אני יותר מזה שבא לקראת.
אבל, אני חושב שחשובים 2 דברים:
א. שזה לא יהיה תמיד צד אחד.
ב. שתהיה הכרה בזה. אולי אפילו סוג של הכנעה (נקודתית כמובן, לא עקרונית) בכך שהצד השני הסכים להתגמש. זה כמעט כמו חוב כלפי השני אלא שבקשר אוהב, לא מצופה שהחוב יפרע 🙂

לדעתי היכולת לבוא לקראת תלויה בביטחון עצמי וגמישות מחשבתית.
ונראלי שחשוב להראות שאע"פ שבאים לקראת השני, יש דעה ורצון שונים. שבעצם באים לקראת כי רוצים לעשות את המחווה הזו. זה חשוב בשביל 2 הדברים שהזכרתי.
לדעתי הכי חשובבייניש נח
השיטוף. שגם הצד השני ידע שאתה מוותר לו ולא פשוט לשמוע רצון ולוותר
דבר שני שלא יהיה קבוע. בתשלום לדוגמא המנהג שהגבר משלם אבל אם היא לא תציע לשלם אחרי פגישה שלישית אני כנראה אפרד ממנה.
לדעתי תמיד יהיה אחד שיצטרך לוותר יותר.

לגבי אורך הקשר עד האירוסין זה נושא אחר
בתור בנאדם עם נטייה לותרנותadvfb

אני מצפה שתהיה רגישות וכבוד זה לזה בקבלת החלטות וכל דבר.

זה שצד אחד מוותר בשביל השני זה לא העניין מבחינתי.

מה שמעניין הוא - אם יש הערכה כלפי מי שמוותר לטובת השני.

אוף. לא מסכיםכלי פשוט

כמו כל אינטראקציה שבונים בחייםברוקולי

גם בזוגיות יש פרמטרים חשובים 

הערכה, כבוד הדדי , רצון משותף 

אני פחות רואה את זה כ 'ויתורים' שמרגיש לי קונוטציה שלילית לסיטואציה 

^^^הָיוֹ הָיָה

באחד המאמרים ש252 פרסמו כאן, היה הבחנה נהדרת, מדהימה. וחשובה לאין ערוך.

אתמצת:

התפיסה שצריכה להיות בעת ויכוח, אינה "יש את האינטרס שלי" ו"יש את האינטרס של השני" וכיוון שאני מעוניין בצד השני אני מוכרח לרצות גם אותו, הבה נראה איך נגיע למציאות שעליה שנינו נסכים אבל עדיין תהיה הכי קרובה לשלי... שארוויח גם את האיטנרס שלי וגם שהשצד השני יהיה מרוצה.

התפיסה היא - שלי יש אינטרס במילוי האינטרס של הצד השני. בגלל עצם כך שזה אינטרס שלו! אני מעוניין בטובתו, לא רק ב"לרוצות אותו". וממילא מה שקורה כאן זה שיש לי שני אינטרסים מנוגדים, ששניהם שלי! שמשניהם אכפת לי!. והכיוון לחיפוש הפיתרון הוא איך ניתן להגיע כמה שיותר קרוב למילוי שני האינטרסים! אין כאן "מנצח, ו"מפסיד".. 

זה נשמע אולי סתם טרימינולוגיה או שיחת מוסר, אבל כשמתבוננים לרגע מה מונח בזה, זה פשוט עולם ומלואו. 

במבט ראשון יהיו מי שיגידו ,ברור, מה החידוש, מי המוזר שבכלל צריך לחדש את זה", אבל אם נשים לב.. האינסטינקט הטבעי שנמצא בלב בכויכוח - הוא כמו הצד שנשלל כאן.. ואם משנים את התפיסה בתוך הלב עצמו, זה משנה באופן דרסטי את כל המהלך.

^^^ ממש אהבתי את המאמר הזהadvfb

אוקיי, אז אולי אסביר קצתultracrepidam

גילוי נאות - לא רוצה להתפדח שניצחת אותי עם ציטוט מ252

אבל אני חושב שהדברים נכונים בכל מקרה

בוא נאמר ששני הצדדים ממש ממש רוצים בטובתו של הצד השני. ממש. הם ממש אוהבים את הצד השני ורוצים שיהיה לו טוב.

אבל בכל זאת, אם אנחנו גרים בשני מקומות שונים, לפחות אחד הצדדים יצטרך לנסוע כדי לפגוש את הצד השני. יש הגיון לשלם ביחד על הקפה. בדברים האלה - עוד אפשר לעשות "תורות". פעם אני נוסע אליה, פעם היא אלי. וגם אז, לא בריא שזה ילך בהתחשבנות. ויש דברים שבהם גם תורות אי אפשר לעשות. חודש נגור במושב בצפון, חודש בתל אביב? ולכן ננסה כמובן לחשוב ביחד מה טוב לשנינו. ולפעמים כל אחד יצטרך להתפשר קצת, לקבל חלק ממה שהוא רוצה וחלק מהבקשות של הצד השני.

ותמיד יהיה צד אחד שהוא גמיש יותר. לא אכפת לו לנסוע עד אליה (או שהוא חושב שזה התפקיד שלו), הוא מוכן לקבל את הרצון שלה לגור במושב, העיקר להתחתן. היא מוכנה שהוא יישאר קצין בקבע, אם זה החלום שלו.

עד כמה הצד ה"ותרן" והגמיש צריך להתגמש? המשוואה פשוטה: כמה שאתה יותר גמיש, יותר תתגמש. כמה שיותר ותרן, יותר תוותר. פשוט כי ביותר מקרים אתה תהיה מוכן לוותר ראשון. לא מתוך חוסר גמישות של הצד השני, אלא כי הצד השני טיפה פחות גמיש, וסף השבירות שלך הגיע קודם.

במילים של התגובה שלך (או של המאמר שציטטת) - יכול להיות זמן שבו אני לוקח את האינטרס המשותף שהצד השני יהיה מאושר (וכך נהיה שנינו מאושרים) יותר ברצינות מאשר את האינטרס המשותף שאני אהיה מאושר (וכך שנינו נהיה מאושרים).

בקיצור, לא מדובר כאן על תחרות, לא על מלחמה, לא על וויכוח. אבל כשיש שני אנשים שרוצים לעשות דברים ביחד, לכל אחד יש את הדרך שלו, ויש כאלה שמצליחים להביא את עצמם יותר, ויש כאלה שקצת נבלעים - לא מתוך רוע, אלא פשוט כי הם נותנים לצד השני להחליט לפני שהצד השני נתן להם להחליט.

אדם צריך לדעת את מקומו בקשרadvfb

אם הוא מבטל את המקום שלו ולא קשוב לרצונות והצרכים השונים שלו זה מזיק לו ולקשר.

לגבי ה'גילוי נאות' - אתה מרגיש שהדיונים בפורום פה הם במטרה לנצח?

נכון, ולא סותר.הָיוֹ הָיָה

הנק' היא שאכפת לך מהצד השני לא רק בגלל שאין ברירה וחייבים להגיע לעמק השווה, אלא בגלל עצם כך שזה הצד שלו. 

איזה גילוי נאות? המשפט ההוא היה המשך לפסקה שמעליו, 

כתבתי את התגובה הזאת ביחס לתגובה הזאתי -advfb
אופס, משום מה זה לא הציג לי אותה.הָיוֹ הָיָה

זה היה נראה תגובה לתגובה שלי

(ואחר כך נתקעו לי הפורומים לגמרי, כנראה זה היה הפרומו....)

סורי.

ברור שהכי טוב שהכל מאוזן בצורה מושלמת.ultracrepidam

אני פתחתי את השרשור כדי להתייחס לתחום האפור, שבו צד אחד מרגיש בנוח לא להרגיש בנוח

ולגבי "גילוי נאות" - כי אם אני דיברתי על משהו, ומישהו מסביר לי ש__, זה אומר שלא ידעתי את __

וזה פדיחה שמישהו יסביר לך __ אם זה דבר כל כך בסיסי בעיניך שהיית צריך לדעת בלי שיגידו לך

אבל בסוף הוא מרגיש בנוח עם זה...advfb

מה הבעיה? אם אין לזה השלכות שנובעות מחוסר הקשבה פנימית לא נראה לי שיש בעיה

אבל בסופו של דבר הוא שוכח את עצמוultracrepidam

יוצא שהוא לא מצליח להביא את עצמו.

לא עוזר להיות קשוב לעצמי, אם בסופו של דבר אני לא מצליח להביא את עצמי בצורה מלאה

או שלא? או שאולי אין בעיה? לכן פתחתי את השרשור. תודה על התשובה שלך

אם הוא שוכח את עצמו כנראה שכדאי לו לשפר את המודעותadvfb

העצמית שלו ולכן כתבתי את התגובה הזאתי - אדם צריך לדעת את מקומו בקשר - לקראת נישואין וזוגיות

('הקשבה עצמית' - היכולת להגיע למודעות עצמית)

וואו, יש לי הרבה מהלהגיב על זה.מקום בעולם
מזכירה לעצמי
היה לי קשרלעובדך באמת...
שאני מאוד ויתרתי ויותר השקעתי מהצד השני ובמבט לאחור אני מבין שזה לא היה נכון.כי צריך שהקשר שני הצדדים יהיו מחוייבים אליו...

זה לא שאני אומר שזה צריך להיות בדיוק שווה בשווה אבל אם לפעמים נראה שהצד השני בקושי עושה יכול להיות שזה משהו יותר עמוק ושאין התאמה
תודה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות
העלית נושא מאוד חשוב ומשמעותי.
הייתי רוצה לכתוב כאן מגילה כמו שאני אוהבת אך לצערי כרגע לא מתאפשר לי

אנסה בכל זאת לכתוב יותר בקיצור מה שעולה לי:
אכן האיזון כאן חשוב.
ההדדיות כאן חשובה.
"כאן" - הכוונה בכל קשר.
והיטבת לתאר זאת כבר בכותרת

כל עוד *שני* בני הזוג מרגישים שהצד השני מכבד אותם
והם מכבדים את הצד השני,
שיש תקשורת טובה ופתוחה ועמוקה על הדברים,
שיש ראייה של הצרכים של שניהם
שלא רומסים אף צורך של אף אחד בקשר,
שמגיעים לאיזונים, הסכמות, פתרונות וכו' דרך הבנה עמוקה אחד של השנייה ומציאת פתרון משותף,
ודבר חשוב גם הוא - שכל הפתרונות או ההחלטות לא כוללות חציית קווים אדומים של אף אחד,
לא כוללים רמיסת צרכים או מהות גדולה או כאמור קו אדום שאותו לא מסוגלים לבלוע בשום מצב...

וכמובן כמובן
אחרי שבני הזוג *בוחרים* בלב שלם אחד בשנייה
רוצים זאת
מתחילים לפתח רגש של אהבה אחד לשנייה,
ממילא הדברים הנ''ל יכולים להיות על "הילוך גבוה יותר" כי הלב כבר בטוח ומרגיש בבית,
ובבית כמו בבית עושים כל מה שביכולתנו בשביל מי שאוהבים ומרגישים תחושת שייכות אליו...

אם התנאים הללו מתקיימים - אזי הזוגיות יכולה להתקיים על אף פערים שיש מדי פעם, גדולים כקטנים.

לגבי השאלות -
מנסה לענות -
* אישית הכי התחברתי למשפט "...הוא בחור טוב, ומה זה__ לעומת הנשמה המדהימה שלו"

* לאחר שיש את הרגשת הבית והשלמות אחד בשנייה - מבחינתי זה אותו דבר והמשך ישיר של אותה תפיסה ואותה התנהלות כפי שפירטתי לעיל

* מרוצה מההתנהלות ורוצה שימשיך כך,
מבינה שזה כך, אפשר להתמודד עם זה, ולעיתים אפילו מוצאים הרבה טוב בעצם ההתמודדות עם זה

* לגבי שאר השאלות וגם מה שהיה עד עכשיו -
אישית אני חושבת שזה פשוט כל מקרה לגופו, בכוונה יותר עמוקה שכאשר איש ואישה נפגשים, מכירים, נקשרים, מתקרבים, אוהבים - הם כבר יראו בזמן אמת מה מתאים להם ומה נכון להם ויותר יפעלו לפי כך בפועל בלי הרבה מטא-קוגניציה על כך או שאלות וניתוחים ברזולוציה נמוכה אלא יותר יחיו את הקשר עצמו, עם הנפשות הפועלות עצמן, בחיים עצמם ןבמציאות עצמה

יותר הוויה...

(מקווה שמצליחה להעביר מה שמתכוונת כרגע, ומבהירה שחלילה חלילה לא תשתמע נימה של זילזול וכדומה, אלא רק רצון להסביר למה אני מתכוונת ביותר דיוק...)
תודה! (ותודה לכל המגיבים)ultracrepidam

אני חושב שהתמקדת במשהו טיפה שונה ממה שהתכוונתי לשאול

כיסית גם את זה בצורה מסוימת אבל לא לגמרי

שאלתי פחות על איך לאזן, ויותר על התופעה שלפעמים הקשר מתאפיין בהטיה לטובת אחד הצדדים. לפעמים קורה שאחד הצדדים הוא עם יותר קווים אדומים, הקווים האדומים שלו אדומים יותר, והוא בסופוו של דבר דורש ומקבל יותר, בזמן שהצד השני נותן ונותן *באהבה ובשמחה*, ורק לפעמים מסתכל על החיים כזוג ומגלה שבפועל הרצונות שלו באו לידי מימוש הרבה פחות בתוצר הסופי. וזה לא כל כך כיף. הוא מרגיש שהוא כל הזמן נדרש להשקיע וללכת לקראת הצד השני, אבל הצד השני בא לקראתו פחות.

ולכן השאלות היו

האם זה בסדר שיש הטיה כזאת? האם זה בריא לקשר?

אם לא - אם שני בני הזוג הם אנשים טובים ועם כוונות טובות, האם זה מתאזן עם הזמן?

מהתשובה שלך נשמע שזה דווקא לא נורא, וכל עוד זה בא מאהבה אמיתית, וגם הצד הנותן מרגיש שלם עם זה (לפחות באופן כללי, כלומר לא מדובר בחיים של אכזבה), לא צריך "לתקן" את זה

אם זה טוב לאדם - זה בסדרנגמרו לי השמות
אם לא טוב לו או לא כיף לא כמו שכתבת - צריך לדעתי לחשוב איך הוא גם ירגיש שרצונותיו באים יותר לידי ביטוי,
איך הוא כן יוכל להרגיש יותר טוב או יותר כיף.

וכן, לגמרי, אם שני הצדדים באים מאהבה וכבוד ואנשים טובים עם כוונות טובות זה בהחלט יכול להתאזן.
אבל כן אפשר לבחון כל תקופת מה מה מצב שני הצדדים ולראות שאכן טוב לשניהם.
הכי חשוב שיהיה תיאום, ברגע שמתאומים, מאוזנים..אדמךאחרונה
בדר"כ לא דורש דברים ולא מצפה שיוותרו על משהו, מנסה לבוא לקראת.. מה שכן, אם בהתנהלות הכללית הצד השני לא בא לקראת בחזרה זה מתחיל להמאס וזה מביא למצב של ביי ביי.

לגבי דברים פרקטיים קטנים כמו מי ישלם, לא עושה מזה עניין, מתנהלים בזרימה ובכבוד כמו בני אדם, כל השאר דמיונות.

כמו שכתבתי, נראלי הכי חשוב זה שיהיה תיאום, שיהיה ברור לכל אחד מה תפקידו
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבשאחרונה
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

הגיוניintuscrepidam
"ידידי, אילו היה באפשרותי לתת לך דבר אחד בלבד, הייתי נותן לך את היכולת לראות את עצמך כפי שאחרים רואים אותך. אז היית נוכח לדעת עד כמה הינך אדם מיוחד במינו" ב. בילינגס
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא הבנתיintuscrepidam
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך