אשר יגורתי בא לי.לי.
אני לא מתכוונת לפתוח את הדיון המדובר ואין לי כוונה לפגוע באף אחד אז אם תוכלו לכבד את הרגשות שלי ולהגיב עניינית אודה לכם, במיוחד הבנים מביניכם.

אתמול הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם הבחור
לא יודעת איך אבל השיחה התגלגלה לזה שהוא אמר לי
שהחזות הצדיקית של הבנים כולל הדוסים והחרדים ביותר היא לבוש בלבד. 'אין דבר כזה בחור שמור' הוא זעק 'את לא יכולה לדעת מה בחור עושה עם עצמו כשהוא לבד' , כשקצת התקוממתי למה הוא אומר דבר כזה הוא אמר לי 'תתעוררי, זאת המציאות' הייתי סוערת ומבולבלת אבל השתדלתי לשמור על קור רוח, כששאלתי 'אז איך משפרים את המצב?', 'אין, רק אישה יכולה לעזור לשפר את המצב, פת בסלו' הוא אמר .כששאלתי איך אני יכולה לדעת מי כזה הוא אמר לי שאני לא יכולה לדעת. אמרתי לו שיש הבדל ענק בין בחור שזה קורה לו פעם בהרבה זמן למי שזה קורה לו כל יום, הוא אמר רק בחור לא נורמטיבי חושב מחשבות כאלה כל יום.
יצאתי מבולבלת אם דיברנו על צפייה בסרטים מקולקלים או הרהורי עבירה
לא היה לי אומץ לשאול אותו מה המצב שלו זה כבר עמד לי על קצה הלשון כי הייתה פתיחות גדולה מצידו אבל לא יודעת זה לא יצא לי כי בכל זאת הייתי קצת המומה. העובדה שקראתי הרבה שרשורים בפורום בנושא קצת הקהתה חלק מההלם שלי אבל עדיין בא לי לבכות!

מי שיכול לפרש את מה שהוא אמר ומה מצבו יעשה לי טובה גדולה.
אני אנסהבייניש נח

בשיחות והרצאות שהביאו לנו בישיבה אמרו שעל התעשיה של הפריצות מושקעים כל הכספים וכל המוחות הכי גדולים והם הגיעו ליכולת שכמו שיתוש נמשך לאור כחול למותו בלי יכולת לבחור כך הם עשו לבני אדם. כל אדם הוא שונה וזה תלוי באופי ובעבודת המידות אבל בבסיס זה מיוצר בצורה כזאת שלא יוכלו להתנגד לה. זה לא אומר שאין בנים צדיקים ולהפך ככול שאדם גדול יצרו גדול ממנו וזה דבר שצריך לזכור במיוחד בנושא הזה. ולכן חובה לשים סינון בפלאפון כדי שגם כשאנחנו לא במייטבנו ויש לנו יצר לא נשלט שלא ניפול(/לא ניפול חזק)
אני גם חושב שרוב הבנים ימשיכו ליפול עד שיהיה לו קשר רציני וההבדל בין אנשים והאם זה ימשיך גם אחרי החתונה זה באמת תדירות הנפילות וגודלם
אני לא בא להצדיק את הנפילות אבל זה כוח החיים הכי חזק באדם עד כדי כך שאדם שלא נופל הוא זה שצריך בדיקה אישית אם זה נובע מצדקות או מבעיה נפשית.

אז איך יודעים מה הוא עושה כשהוא לבד? בודקים לאן הוא יכול להגיע כבר כשהוא לבד, קרי סינון בפלאפון. ומעבר לזה כמה הוא יודע ומקפיד על הלכות צניעות, לגברים יש הרבה יותר הלכות צניעות מאשר לנשים
אני לא חושב שבנות מבינות את גודל הניסיון של הבנים כמו שבנים לא מבינים את גודל הניסיון של בנות להתלבש בצניעות אבל בנות חושבות שהן כן מבינות כי גם להם היצר הזה קיים אז הן חושבות שהוא קיים באותו גודל ולדעתי (וממחקרים שראיתי) זה ממש לא נכון.

השתדלתי להבהיר את הדברים בצורה כמה שיותר צנועה, אם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול פה ובפרטי ואשתדל לענות תשובה הכי מובנת וצנועה שאני יכול

אני חס ושלום לא מאשים אף אחד. אבל פשוט מאמיןכלי פשוט

מאוד בבחירה חופשית, בכך שהאדם הוא אדון לעצמו. 

כמובן שהדברים דורשים יותר פירוט, אך האמירה הזאת מספיקה לי כרגע בשביל לומר:

לא צריך להיות בקשר רציני בשביל להתמודד בגבורה. אנחנו לא אנשים מסכנים, יש לנו את הכח לשלוט ביצרים אם רק נרצה ואם יהיה לנו מספיק חשוב לשלוט בהם. גם כלפי עצמי אני מפנה את הדברים.

אפשר להתמודד בגבורה. ואם יש קושי אפשר לפנות לסיוע חיצוני.

אני חושב שהשורש של התיקון הוא בהפנמה שאנחנו לא אנשים נשלטים אלא אנשים שולטים. לא אנשים מסכנים שגורמים חיצוניים קובעים להם את החיים, אלא אנשים בחיריים שמעצבים ויוצרים בעצמם את חייהם

אני מסכים איתךבייניש נח

אבל כשמסופר בגמרא על מעשים שאמוראים גדלים עשו כדי לחטוא בעריות כי ייצרם גבר עליהם צריך להבין שזה אוייב הרבה יותר גדול ממה שאנחנו רגילים אליו. ההלכות של צניעות הם הכי חמורות שראיתי כי מדבר כזה צריך להתרחק כמה שיותר ושם נכנסת הגבורה אך אדם שאומר שהוא מספיק גיבור כדי להתמודד ולא שם סינון (מעבר לזה שהוא עובר על ההלכה) הוא אידיוט.

אנחנו בני אדם. זה אומר שמצד אחד אנחנו יכולים לבחור בגבורה להתרחק, יש לנו אפילו יכולת לעצור באמצע מדרון חלקלק עם המון גבורה. אבל זה שאנחנו בני אדם אומר גם שאנחנו לא כל יכולים וגם עם כל הגבורה והבחירה שבעולם אנחנו ניפול בסיטואציות מסויימות והפתרון היחיד שלנו הוא לא להגיע לסיטואציות האלו.
התורה יודעת את זה ומכירה את הנפש האנושית ולכן היא לא אומרת "לא תגלו ערווה" אלא "לא תקרבון לגלות ערווה" ומזה חזל לומדים ומביאים איסורי דאורייתא ודרבנן מאוד רחבים- ללכת מאחורי אישה, להסתכל בבגדים של אישה, להריח בושם, לשמוע קול, לגעת,
ההלכה אומרת לדוגמא שלעבור במקום שיש בו מראות פרוצים גם אם הוא אומר לעצמו שהוא לא יסתכל המעשה הזה אסור, למה? שיתגבר, שיבחר? גם פלאפון הוא מקום שיש בו מראות פרוצים, סטטיסטי אדם שלוחץ 5 לחיצות עקראיות באינטרנט יגיע לתכנים של 18+ (בלשון נקייה)

"אני חושב שהשורש של התיקון הוא בהפנמה שאנחנו לא אנשים נשלטים אלא אנשים שולטים." מסכים לגמרי אנחנו צריכים לשלוט על עצמנו  ולבחור להיות במקום השולט ולא למסור את השליטה לאחרים על ידי טפשות שאומרת "אני חזק אני בוחר אני לא אפול" המקום היחיד שחז"ל אמרו בו "אין אפוטרופוס" שאין יכולת להשמר ממנו הוא עריות והדרך היחידה לא לפול היא לחסום את האפשרות ליפול.
מי שמראות לא צניעים לא מזיזים לו סימן שהוא כבר מזוהם "אין בשר המת מרגיש באיזמל"

סליחה על החפירה אבל אני חושב שזה נושא מאוד חשוב

אני מסכים לחלוטין. רציתי להדגיש את הצד השני..כלי פשוט

תודה על התגובה הזאתלי.
מה שבעיקר מעניין אותי זה שתעזרו לי להבין אותו ספציפית, מה מצבו לפי מה שהוא אמר.
הוא דיבר על זה שרווק כל חיו בהרהורי עבירה וכו.
אותי מעניין מה דרגת החומרה שלו ואיך אני יכולה להפנות אליו שאלות חכמות להבא. למזלי הבחור ממש פתוח ואני מעוניינת לשאול שאלות כדי להבין איפה הדברים עומדים אצלו כדי לראות אם אלו דברים שאני יכולה להתמודד איתם. ('מכור' ממש לא בא אצלי בחשבון) פחות מעניין אותי מה אצל כל העולם.
יש לו סינון? הוא בישיבה, בעבודה, בלימודים מעורבים?נוגע, לא נוגע
איך המידות שלו? איך הוא מבחינה דתית?
אם הוא לא בישיבה, האם הוא קובע עיתים לתורה?
האם כשאתם ביחד ועוברת איזו בחורה הוא מסתכל עליה או שהוא שומר את העיניים?

שאלות מנחות שיעזרו לענות לך
הוא עובד במשרד ממשלתי מעורבלי.
יש לו מידות ממש טובות, תמיד חושב על טובת הצד השני.
פגשתי בחורים יותר דוסים ממנו אבל הוא באמת לא מסתכל על אף אחד גם אחת.. הוא מרוכז בי הרבה יותר ממה שאני בו, התפעלתי מזה כמה פעמים כי יצא לי לפגוש בחורים יותר דוסים ממנו שמתבוננים הרבה יותר ממנו בעוברות ושבות תוך כדי פגישה, מתישהו התחלתי לחשוב שזה אולי רגיל ואולי אני לא צריכה להפגע מזה..
הוא רואה רק אותי, חושב רק עלי, בזה אני בטוחה כמעט ב100% ויש לי חושים לא רעים בכלל.
יש לו גישה יומיומית למחשב בעבודה, יש לו סמארטפון, לא יצא לנו לדבר על סינון כן או לא.
וואונוגע, לא נוגע
אם הוא ככה למרות מה שהוא אמר לך, אני חושב שזה מעיד שהוא באמת בסדר.

כלומר יתכן שיש לו יצר חזק יותר מלאחרים (כמובן שאי אפשר להסיק את זה בוודאות רק על סמך מה שכתבת), אבל לפי מה שכתבת עכשיו נראה בכל מקרה שכשיהיה לו את זה בכשרות, רק את תענייני אותו. היצר יתחבר עם האהבה.

בכל מקרה ממה שכתבת בהתחלה לא נראה שהוא מכור או משהו כזה.
מקווה.לי.
אז לפי מה שאתה כותב
מכור אמור לא להצליח לשמור על העיניים שלו בחוץ?
(לשמור לא במובן של לא לראות אלא להתבונן ממש)
נכוןנוגע, לא נוגע
אאכ יש לו מודעות עצמית מאוד גבוהה. כי אדם מכור אוטומטית רגיל להסתכל.

יתכן שהוא לא מכיר מספיק דתיים חזקים וכדומה ולכן הוא חושב שכולם נכשלים?
הוא למד בישיבה? מי החברים שלו?

נראה לי הרבה יותר הגיוני לומר שהוא קצת הקצין או שהוא לא מכיר מספיק מאשר לחשוב שהוא בעייתי.

נראה לי תדברי איתו על זה שוב קצת ותגידי לו שאת מודאגת מאז השיחה הקודמת.
קחי בחשבון שיתכן שהוא ניתח את זה אז בצורה קרה מבלי לחשוב על ההשלכות של זה עלייך, ולכן הוא לא אמר לך שאת לא צריכה לדאוג ממנו בגלל כך וכך.
וחוץ מזה יתכן שהוא דיבר בעיקר על הרהורי עבירה ואז אין סיבה לעשות מזה סיפור גדול. תשאלי אותו
ממש תודה לך ולכולםלי.
עבר עריכה על ידי לי. בתאריך כ"ח בניסן תשפ"א 23:32
קראתי הכל אין לי זמן להגיב להכל כרגע.
תודה ושבת שלום.

@נוגע, לא נוגע

מוסיפה: הוא בוגר ישיבה גבוהה, נמצא בקשר יחסית רציף עם חברים מתק' הישיבה.

אני אדבר על סינון בפלאפון ואיכשהו אנסה לגלגל את השיחה למה שכיוונתם אותי אליו. תודה.
בבקשה. שיהיה בהצלחהנוגע, לא נוגע
ממה שכתבת עכשיו למטה, נראה לי שהבחור סבבה (וכן, זה סימן טוב שהוא לא יודע).
תבדקי כמובן, אבל בלי לחץ או יתר דאגה.
אני ממש לא חושב שזה מעידבייניש נח

יכול להיות גם שהוא כל כך רגיל במראות כאלה ויותר גרועים שכבר הסתכלות כזאת לא מרגשת אותו והוא לא נמשך אליה.
גם השיחה בניכם מראה שהוא במודעות ולכן הוא לא "יפול" לידך
כל זה על דרך ה"יכול להיות" ומה זה בדיקה אמתית לדעתי כתבתי למעלה 

לא חושבת שהוא מזייף לידילי.
יש לו אישיות חשופה מדי
הוא לא אדם של הצגות.
הבנתי אותךבייניש נח
הגיוני שאת צודקת. ובכל זאת הייתי שואל אותו מה הוא עושה כדי לא ליפול
ממש ממש לא נכוןפלמוני1234

כותב מניסיון אישי מר ורב שנים.

כבר שנים רבות שאני לצערי צופה בזוהמה הגדולה ביותר שאפשר.
רק ביני לבין עצמי.
לכל הסובבים אותי אין אפשרות לנחש.
גם לבחורות שיצאתי איתן זמן רב.
זה שאני מכור לפורנו לא מונע  ממני לשמור את העיניים כשאני ברחוב.
הקושי הוא רק כשאני לבד.

והמידות שלי מצוינות בין אדם לחברו, קובע עיתים לתורה. לומד. מלמד. מתיחס בכבוד לכל אדם. (גם לנשים בעבודתי).
בחורות שיצאתי איתן וסיפרתי להן (בזמן מתקדם) היו בהלם. (וחתכו..)

אני בטוח שאני לא היחיד ככה.

הדרך היחידה שלך לדעת היא לשאול אותו.
(ישירות או בדרך עקיפה זו כבר שאלה אחרת)

הוא לא שומר עיניים במובן הרגיללי.
לפחות לא כמו אלה שהולכים עם העיניים בריצפה.. הוא מתנהג רגיל, עובד רגיל, חברותי ומנומס גם עם נשים. בקיצור פתוח.
אני מרגישה שיש לו תמימות בענייני נשים, לא יודעת איך להסביר את זה, יש הרבה דברים שהוא לא יודע על נשים למרות גילו.
זה סימן טוב, נכון?
לא יודעת אם זה קשור לנושא אבל הוא עמד בניסיונות קשים כמו נשים שהציעו לבוא אליו לדירה וכאלה, הבחור נראה טוב.
אני יודעת שהוא לא מסתובב כאן אז אני מרשה לעצמי.
את מבינהultracrepidam

שאת מתארת בחור ממש צדיק?

ברמות שהגמרא מחשיבה אותו לצדיק? שיש לו נסיונות והוא לא נכשל?

אני לא יודע מה מפחיד אותך. יכול להיות שגם אם הוא ממש צדיק, אם פעם אחת הוא הסתכל על מישהי, ואפילו חזר בתשובה על זה, את מרגישה שזה לא מתאים לך (לא מכיר אותך, אולי את כזאת). אבל לפחות כדאי להיות מודעת גם לזה שאת מתארת בחור צדיק.

ואם מבחינתך זה מספיק, אז אולי כדאי להניח לנושא, כי אני מניח שלחפור לא יועיל יותר מדי.

עד כמה שאת מרגישה שהמצב בעייתי - תטפלי, תדברי איתו, אפילו תבררי איתו.

אבל ברגע שזה לא משנה את ההסתכלות שלך עליו, עדיף לשכוח מזה

בזכות התגובות שלכםלי.
אני מרגישה שהצלחתי לקבל פרופורציות נכונות יותר. גרמתם לי להעריך אותו עוד יותר, הבירורים בע"ה יעשו מהמקום הזה. תודה גדולה לכם. @נוגע, לא נוגעוכל השאר

הוא יקבל ממני על הראש גם על התפיסות השגויות שלו, מרגישה שהתיקונים שלכם ממש חשובים, עכשיו אני אדע מה לומר לו.

ממש שמחה שהתייעצתי כאן
וזה במיוחד בשביל @ברוקולי
., @אוויל מחריש@פלוטו2@חדשכאן@מבשר שלום
וואו. אני ממש מאחל לךנוגע, לא נוגע
שה' יחדש לך את הלב וישלוף אותך מהמקום הזה ושתגיע בעז"ה בקרוב לאישה אוהבת ולחיים חופשיים מאושרים וטובים
אמן ותודהפלמוני1234

אם ככה אז כנראה שאת חשובה לולב אוהב

והוא רק רוצה להכין אותך שלא תתאכזבי

לא בהכרח כי הוא עכשיו נופל באופן סדרתי

אלא שפשוט אולי הוא חושב שיש לך איזה דמות של צדיק בראש

כאילו שמתי לב שהרבה בנים ממש חוששים מזה שהבנות לא מודעות למה שהולך היום...

יש מצב שהוא פשוט מתמודד עם זה כמו כולם... 

אני מסכים שזה טיפה מחשידבייניש נח

אבל זה יכול גם להעיד פשוט על מודעות טובה ונכונה. תשאלי מה הוא עושה כדי להתמודד, אם הוא למד את ההלכות לעומק, אם יש לו סינון לפלאפון אם הוא רואה סרטים וסדרות

בהצלחה

לא יודע למה הוא היה צריך להגיד לך את זה..חדשכאן
לא חושב שיעשה לך טוב להבין יותר..
בעיני תחשבי אם יש לו מידות טובות. אבל באמת! (וכמובן יראת שמים)
היו נפילות או לא היו, יש בחורים שמורים או לא; את לא רוצה להיכנס לזה.. אם יש לו מידות טובות הוא יעשה (לפחות ממש ישתדל) מה שנכון וטוב, לך ולו. מאמין שמי שיש לו מידות טובות (ויראת שמים), גם אם נפל יש בו רצון לתקן ולהתנער מזה.
כמובן שזוגיות טובה יכולה לעזור אבל זה בעיקר מבפנים - מהאדם עצמו. המידות..
בהצלחה ממש!!
😐
אם הוא דיבר על צפייה בסרטים זה לא נכון. ממש לא נכוןנוגע, לא נוגע
אם הוא דיבר על מעשה בחדרי חדרים- גם לא נכון. יש הרבה שלא חוטאים. וגם אלה שנופלים לפעמים זה ממש לא נכון לומר שהחזות הדתית או החרדית היא לבוש בלבד. בדיוק להיפך. העבירה היא לבוש רע ליצר שבשורשו הוא כח שאינו רע כמובן. הנפילה לא מעידה על האדם (נביא משל די דומה- אדם שסובל חרפת רעב ולכן גונב מדי פעם אוכל ממאפיה, הוא אדם רע? אדם כזה היה גונב אם היה לו אוכל משלו?)

אם הוא דיבר על הרהורי עבירה- זה גם לא ממש נכון.
כלומר לכל אחד יתעוררו הרהורים פה ושם, אבל זה לא הרהורי "עבירה". הרהורי עבירה זה רק אם אדם ממשיך להרהר מבחירה אחרי שההרהור עלה.
אבל פה זה באמת שכיח. בהחלט לא קל להפסיק להרהר אחרי שההרהור עלה. בגן עדן של הישיבה הרבה יותר קל כי לא פוגשים בנות. כשיוצאים החוצה צריך עבודה (וזה אפשרי).

חשוב גם להדגיש שזה תיק שבנים נולדו איתו. זה לא שהם מגעילים או אשמים או משהו כזה. זה חלק מובנה בהם שהם צריכים להתמודד איתו ולתעל אותו לטוב. כנגד זה ה נתן לבנים רצון גדול לתת לאישה שלהם, ואם היא לא מכבה אותו זה גורם להם להרגיש טוב עם עצמם ולהיות שקועים באישה ובבית ולא להתעניין ככ במה שהולך בחוץ.
אני ממש מסכים איתך לגבי הפסקה האחרונהבייניש נח

גם עם השאר אני מסכים אבל במיוחד עם הפסקה האחרונה

תגובה חשובה מאדultracrepidam

החלק הראשון - חשוב ממש. גם לבנים שקוראים את זה. מי שמשתדל לשמור, רוצה לשמור, הנושא חשוב לו - הוא לא "פושע שמתחפש לצדיק". הוא צדיק שעומד בנסיון קשה, ולא תמיד מנצח את היצר.

הפסקה השניה - באמת אין לי מושג מה הסטטיסטיקה. אני יודע שיש הרבה שמאכזבים מעצמם ומהרמה שלהם בתחום. גם כאלה שהבנתי מהם במקרה מה התפיסה שלהם לגבי עצמם והופתעתי. אבל לא שיניתי את החשיבה, והם נשארו צדיקים בעיני, אלא שהבנתי שהם לא תמיד מנצחים את היצר הזה, או לפחות לא במידה שהם ציפו לה (וכנראה גם לא כמו שההלכה מצפה). אבל באמת שאינני יודע מה העובדות.

והחלק השלישי - חשוב בעיקר לבנות, שיבינו שהיצר הזה הוא לא דבר רע. הוא "יצר הרע" שבלעדיו אדם לא היה עושה חטאים מסוימים, אבל הוא לא נמצא רק כדי לבחון אותנו. הוא לא רוע. הוא כוח חשוב מאד לקיום העולם, ואצל בנים זה בנוי בצורה מסוימת כי כך העולם נברא

אז רק תזכרי שכמו שאת לא יכולה לדעת מה בחור עושה בחדרי חדריםחופשיה לנפשי
גם הוא לא יכול לדעת מה אנשים עושים בחדרי חדרים, אלא אם כן הוא מדבר על עצמו או שמישהו סיפר לו.
גם אני חושבת כמוך ברמת העיקרוןלי.
לכן אני שואלת עליו
כל אחד רואה את המציאות מהזווית שלואור וחיים

אין לו באמת מושג מה קורה אצל גברים אחרים. אצל כל אחד הניסיון הזה מקבל משמעות אחרת.

אני לא אוהב שמכלילים ואומרים שכל הגברים לא שמורים או משהו כזה, זה מאוד רחוק מהמציאות. הניסיון הזה יכול להתבטא באופן כל כך שונה מאחד לשני, שאין סיבה להכליל. 

משמע שאצלו היצר יותר חי ותקיף, וההתמודדות הזו די נוכחת בחיים שלו. אך ממש לא מכריח שהוא מכור. 

לא ברור לי על מה בדיוק הוא דיבר, ולא ברור מה המצב שלו. אף אחד כאן בפורום לא יוכל לענות לך על זה. את צריכה לדבר אתו כדי להבין באמת את המצב (עדיף לנסות לדלות כמה שיותר מידע אובייקטיבי שלא מבוסס על תחושת אשמה שלפעמים מגדילה את זה יותר ממה שזה, או תחושת אדישות שלפעמים מקטינה את זה יותר ממה שזה).

ואם יש ספק למשמעות של המצב שלו, עדיף להתייעץ עם מישהו שמבין בנושאים האלה, שייתן מבט אובייקטיבי על הנושא. 

השאלה שלי היא איך לדלות ממנולי.
את המידע הרלוונטי.
מה לשאול בדיוק? איך לשאול?
הוא אומר שטויותאוויל מחריש
לא יכול להעיד על אחרים בחדרי חדרים אבל אני שומר את כל התחום ואיני הצדיק ביותר בגילי, ודאי שיש הרבה אחרים ששומרים.
לעניות דעתי צריך לברר למה הוא התכוון, ודאי שיש מי שנשמר מצפייה ומנסה לשמור על טהרה, מה שברור הוא שלכולם יש ניסיונות ברמה כלשהי בתחום, אבל ברור שגישה כזו חושפת הרבה על הבחור...
משמח לקרוא מה שכתבת. קצת שפיות.. ב"ה.לי.
מסכימה איתך.

אז לשאול למה הוא התכוון?
במצב של פתיחות, לא סתם ולנסות בעקיפיןאוויל מחריש
אם את רוצה תחפשי בכרטיס האישי שלי יש בתגובות האחרונות בנושאים האלה כמה תגובות שאולי עזרו לכמה בנות, אני יכול להפנות אותך לשיעור שעוסק מעט בעניין של זיהוי הדברים האלה
לפי דעתי מצבו כרגע טובא-מ-ת

אבל כמעט ודאי שנפל בעבר-לא יודע כמה, אבל לא היה מדבר ככה אם לא היה נופל.. כרגע כנראה לא מכור.

אם הוא נפל פעם ויצא מזה-אז זה אומר שהוא בנה לעצמו אישיות חזקה, יש לזה יתרונות..

נ.ב. בתור בן-זה אכן טירוף היום וקשה מאוד כשברחוב בנות הולכות עם בגד ים+סנטימטר ורוב האינטרנט מלא בזנות. ואכן לדעתי רוב הבנים (אני מתכוון לדתיים) נופלים ברמה כזו או אחרת (יש על זה מחקרים-למעלה מ-90 אחוז) כל אחד והסיפור שלו.

בקרב דוסים האחוזים נמוכים יותר ואפשר למצוא נקיים. בהצלחה!

לגבי מה שהוא אמר על הלבוש החיצוני-זה הכללה גסה, נכון שיש כאלה שרק נראים דוסים, אך זה ממש לא מעיד על כל מי שנראה כך... וודאי שקשה להכיר אדם באמת בפנימיות ולא רק בחיצוניות, אפילו האדם בעצמו לא מכיר את עצמו לגמרי עד סוף חייו.

..מבשר שלום
דבר ראשון חשוב להדגיש שעל נושאים שבצניעות צריך לדבר בצניעות.

דבר שני אם אפשר להעיר שכתבת 'אשר יגורתי בא לי' למה פחד שייך במקרה הזה?, אני חושב שזה מראה על היחס לא נכון כלפי הנושא.

כל החזות הדתית היא לבוש והיצר הרע הוא האדם בעצמו? -זה שטויות גמורות, אם כבר הצדיקות זה האדם והיצר הרע זה הלבוש המזויף.

כיוון שהוא לא מכיר, איך הוא יכול לדבר על כולם, אני לא נפלתי ב"ה לבד אז הנה הטענה לא נכונה ואין לי ספק שיש עוד הרבה כאלה-רק שלא מדברים על הנושא-אז איך ידעו אחד על השני?

נכון שיש גדר הלכתי שכל מיני דברים שלרווק אסור ולנשוי מותר, אבל אישה היא לא 'תעודת ביטוח' מפני יצר הרע וגם נשואים יכולים ליפול עם האישה ובלעדיה, ולפעמים לנשואים יש יותר יצר-יש גמ' בסנהדרין קג. שכתוב ונגע לא יקרב באהלך שלא תמצא אשתך ספק נדה בשעה שתבא מן הדרך וגם איסור נדה הרבה יותר חמור שזה דברים שפחות שייכים ברווקים.

לא הבנתי על הבחור הנורמטיבי ולא נורמטיבי אבל זה ממש לא נכון אם הוא אמר שחושבים על זה כל יום, זה ודאי משתנה בין אחד לאחד.

למה את צריכה לדעת מה המצב שלו? זה ישנה לך משהו בהחלטה האם להתחתן איתו?

אני לא יכול לדעת עליו בוודאות, אבל אם הוא חושב שכולם נופלים והוא בן-אז כנראה שכן..

את שאלת אותו איך משפרים את המצב והוא ענה שצריך להתחתן- התשובה הנכונה היא מה שכתוב בגמ' קידושין ל: בראתי לו יצר הרע בראתי לו תורה תבלין, וכן שם בקידושין ל. תנא דבי רבי ישמעאל אם פגע בך מנוול זה (=יצר הרע) משכהו לבית המדרש וכו'.
זאת הדרך האמיתית להתמודד עם היצר, כמובן שיש עוד דברים מעשיים שאפשר לעשות כמו לשמור על העיניים, לשמור על קדושת המחשבה ועוד.
כתוב בגמ' בברכות ה לעולם יגרה אדם יצר טוב על יצר הרע -אם כל הזמן אדם מרגיש שהוא במלחמה ומנסה להתקדם ולהשתפר-הוא לא יפסיד בעז"ה.
לא מבין מה הקטע לשאול מה המצב שלופלוטו2

הוא אמר לך את זה במפורש - ברור שכל מה שהוא אומר על "כולם" או על "הרוב" זה בדיוק מה שהוא לא פחות ולא יותר, פשוט ככה נעים לו יותר לדבר על זה, חשבת אחרת?

דבר שני, שום דבר לא משתנה אחרי הנישואין וזה מגוחך להגיד שבת זוג פותר את הבעיה (אם הבנאדם מעצמו לא באמת מעוניין לפתור את זה) כשלפי המחקרים שעשו גם נשואים צופים בפורנו באותה מידה (וזה עוד באנשים שאין להם ניסיון של נידה וכולי)

דבר שלישי, אולי באמת לא כדאי שבחורים יספרו, נראלי שיש תפיסה לא נכונה של הענין מצד בנות, לא יודע, את בטוחה שאת רוצה לדעת הכל?

דבר ראשון, כן, למה לא?לי.
אפשר לדבר על אחרים ולהיות משהו אחר בעצמך, יכול להיות שהמצב של רע יותר
דבר שני, עצוב שזה מה שאתה אומר, אני רוצה להאמין שיכול להיות טוב יותר. מה עם פת בסלו?
דבר שלישי, כי זה קשור לתא הזוגי של שניהם, יש לה זכות בחירה עם מי לחיות. נא לא לתקוף אותי על זה.
זה לא לתקוף 🙂חדשכאן
פשוט באמת שקשה לבת להבין את העניין,
ואני (ואחרים) לא בטוח שזה יעשה לך טוב לדעת יותר. לפעמים דווקא החוסר ידיעה זה מה שיעשה לך טוב.
וכתבת למעלה שהוא טוב אלייך וגם כלפי שמים 🙂
נכון, יכול להיות שאתם צודקיםלי.
והוא עשה טעות ששיתף אותי בצורה כזאת
אם המצב אצלו תקין בסה"כ.
אני רק לדעת שאין חריגה מגבול הסביר.
ואת העבודה של ההפנמה שאני לא מבינה ולא אבין אני צריכה לטפטף לעצמי
כי יש את מה שאתם אומרים ואני מאמינה לכם
ויש את מה שזה מעורר אצלי ואני לא יכולה להתעלם מזה ולהיות אטומה.
מבין אותךחדשכאן
לאחר מעשה זה באמת יותר מורכב 😐
מנסה ממקומידעתן מתחיל

תחילה, נשמע מורכב וכואב מצידך. מובן לגמרי. מקווה שיסתדר על הצד היותר טוב.

גם אני עם תומכים שבאופן כללי לא משתלם לפתוח את הנושא. אך הנושא כבר נפתח ולהתעלם לחלוטין כבר לא ניתן.

ולכן הצעתי היא כזו (לבקשתך, תגובה פרקטית) -

לשים אצלך גבול, בו את אומרת 'לא' או 'צריך בדיקה עמוקה יותר'. גבול אחד בלבד.

את זה תשאלי. לא בצורה ישירה מדי אבל גם לא ערטילאית מדי. כזו שתקבלי עליה תשובה, וזהו. הנושא יסגר.

אם הוא לא עבר אותו - השתדלי לשחרר את הנושא. לטובתך.

הגבול אותו אני מציע לך -

התמכרות. שאלי אותו אם הוא מגדיר עצמו מכור לכך.

הצעת העלאת הנושא -

'העלנו נושא שהעלה בי חששות, ולמרות שאני ממש רוצה להניח אותו מאחורי אני מרגישה צורך באולי וידוא כלשהו שאוכל להצליח. אולי אפילו שאלה של כן ולא, וזהו. ממש לא רוצה להציק בנושא, פשוט חוששת מהעניין... אני פוחדת שזו ממש התמכרות שדורשת משהו רציני יותר, חושב שהרבה מכורים לכך?'

דבר ראשון, ככה זה, אנשים משליכים מעצמם אל האחריםפלוטו2

אין סיבה שבנאדם יחשוב מעצמו שכל העולם שונה ממנו, זה לא שהוא רואה כל מה שאנשים עושים, הוא הרי מסיק את זה מהחשיבה שלו.

דבר שני, לא יודע מה עם פת בסלו כי אני רווק והאמת שגם לי זה נשמע מוזר, אבל אני רואה מחקרים ואני רואה מה אנשים נשואים אומרים, בת זוג לא פותר את הבעיה.

דבר שלישי, אני לא תוקף חלילה, אני באמת תוהה אם זה כדאי באופן כללי, שבחורים ישתפו בנושא הזה, אני חושש שבענין הזה זה עלול יותר להזיק מלהועיל ונאמר בזה מוסיף דעת מוסיף מכאוב, מצד שני ברור לי שמגיע לאישה את הזכות לדעת את זה, אבל אולי זה מתאים לחלק ולא לכולן, יש כאלה שעדיף שלא ידעו, אז לא יודע.

זה נושא מאוד רגיש אנסה להסביר מה שצריךadvfb

בסופו של דבר אני חושב שלא צריך להטריד אותך ההתמודדויות שלך..

אנחנו בחברה שלנו כיום, לצערנו, מחלקים כינויים לאנשים - 'שמור' 'נקי' אני חושב שהביטויים ההללו לא רק 'לא מדוייקים' אלא ממש מסלפים את המציאות.

הייתי ממליץ לו לא לשתף אותך בזה כי את בחיים לא תביני איך מיניות גברית עובדת (בחוויה האישית לפחות) כך שחבל שזה יעסיק אותך.

אישית אני חושב שפורקן מיני שלא מכוון מטרה הוא בעיקר ביטוי של דברים אחרים רעים, אפילו שיעמום.

ברור שגבר צריך להיות נאמן לאישתו לא להסתכל נשים אחרות. זה אמון בסיסי שאי אפשר בלעדיו וזה משהו שאם יש לך ספק לגבי זה - אפשר לחשוב על דרך להעלות את זה.

אמנם, התנהגות מינית לא נאותה שלא קשורה לנשים אחרות  נראה לי צריכות להעסיק בעיקר את עצמו.

בכל אופן - נראה לי שכדאי לכן לעשות תיאום ציפיות שכל אחד יתעסק באתגרים האישיים שלו ובמידה ועולה תהייה בחוסר נאמנות לפתוח את זה בצורה הכי יפה שיכולה להיות, בהצלחה!

נראלי ממש לא שייך הבקשה שלך מצטערתהפי
"מישהו יכול לפרט מה מצבו "?!
שווה להתרכז בעבודה ה' שלנו ולא של הבחור .. בטח לא לדבר על זה בדייט.

תפללי לה' שישלח לך בחור שיאהב אותך בלבד (:
ממש לא נכוןאוויל מחריש
חלק משמעותי מהזוגיות זה לאיזה כיוון רוחני שואפים ואיפה נמצאים כעת, מתבקש מכך שאם הפערים משמעותיים מידי אז הוא לא הבחור...
וד״א בנושאים האלה בדיוק ניתן לדעת האם בחור אוהב את אשתו או לא.
ממש לא צריך לשאול את זה באופן ישירהפי
אפשר לשאול איזה סרטים הוא רואה וכדומה ..
בכל אופן לדעתי זה ממש לא שייך השירשור הזה.

כמו שלא הייתי רוצה שידברו פה על נושאים של בנות זה הדדי.
נתבקשתי להגיב ע"י אחד הניקים הבנים כאןברוקולי

שמרגיש אי נעימות גדולה, מביאה את דבריו :

"בנים יקרים
בבקשה תפסיקו להכניס לפה את כל הדיונים והמחשבות על ההתמודדויות שלכם! יש פה בנות!!! הן לא צריכות לשמוע ולקרוא על הדברים האלה! כולם פה צועקים על צניעות כל הזמן, יש יותר חוסר צניעות מלדבר על דברים אינטימיים בפורום מעורב??
תמצאו לכם רב או חבר ותתייעצו איתו כמה שאתם רוצים רק אל תכתבו את זה בכזה חוסר טאקט!
גם אם אתם מדברים בעדינות ולא אומרים שום מילה גסה יש פיל גדול בחדר וכולם יודעים מה הוא.
תודה רבה וסליחה אם פגעתי"

לא ראיתי בעיה בתגובות פהאוויל מחריש
לא קראתי את הכל אבל אני חושב שאנשים הגיבו בצורה מכובדת וראויה. יש מקום לדבר על הדברים האלה בתור לימוד משמעותי לחיים וזה שזה עשוי לגרום לאנשים לחשוב על התחום זה נטו בעיה שלהם. במשנה והגמרא לא חוסכים דיונים בנושאים האלה, אז כל עוד זה נעשה בלשון נקייה אני לא רואה בזה בעיה כלל.
תגיד לבנות לשאול רבא-מ-ת

לא לבנים, הבנים משתפים אותן במשהו כדי שלא יהיו להם דמיונות, ואשרי הפורום הזה שהשפה שלו כזו עדינה ונקיה, אכן לכתחילה לא ראוי לפתוח את זה בציבור, אבל אם הן כבר שואלות חשוב למנוע התפרעות של הדמיון ונזקים לקשר, וודאי שדבר כזה אסור לדבר עליו בפרטי עם בת.

גם לדעתי אין בעיה בדיון כאןultracrepidam

ואם יש צורך בדיון הזה, טוב שהוא מתנהל.

מסכים עם התגובות מעלי

החלטתי להוסיף תגובה שכמעט פרסמתיultracrepidam

חבר יקר ואהוב
מה שלא צנוע, לא אומרים גם בפורום לא מעורב. אבל את רוב הדברים שאני רואה שנכתבו כאן, אולי אני טועה, אבל בעיני הם לא "המחשבות וההתמודדויות שלנו" אלא נסיון להבין מה המצב אצל בחור טיפוסי, או אצל הבחור הספציפי שמדובר בו כאן.
"הפיל שבחדר" הוא ביטוי שמשתמשים בו בדרך כלל לדברים שאנשים מפחדים לדבר עליהם, וזה לא עושה טוב לאף אחד. וכל עוד מודעים לזה שצריך להיזהר בדיבור, אני חושב שכן כדאי שתהיה מודעות של בנות לעולם של הבנים. שיבינו במה מדובר. הנזק של הבחור שאמר שאף בחור הוא לא צדיק, הוא נזק שכבר נעשה. ועכשיו יש נסיון להסביר לבחורה ששמעה את זה מה המציאות כדי שהיא תוכל לראות את זה בהקשר.
וכאן מדובר במישהי שבאמת יש לה בעיה - היא שמעה מבחור כמה דיבורים שאולי היה יותר טוב אם לא היה אומר, אבל הוא אמר, ועכשיו היא מודאגת. האם היא צריכה להיות מודאגת? אפשר לדון גם בזה, ואין דרך אחרת לעשות דיון כזה מאשר שהדיון יהיה בפורום מעורב - כדי שהבנות יסבירו למה הן מודאגות, והבנים יסבירו להן את הסיטואציה. אבל בוודאי שאין לה דרך למצוא פתרון לצורך שלה בלי הדיון שכאן.

יפה.. אני חושבת שהוא התכוון שעצם השיח על זה בפורום מעורב הואלב אוהב

בעייתי אבל לא שחלילה כתבו כאן בלשון לא נקיה 

כי באמת כתבו כאן בצורה ראויה.... 

אני חושב שאם כבר זו הדרך הטובה ביותרפלוטו2

כי כן חשוב שבנות ידעו מה עובר על בנים וכמו שהפותחת עצמה ציינה שבגלל שרשורים פה היא פחות הופתעה

אז אשרי הפורום שזה נעשה בצורה כל כך נקייה וראויה, זה דווקא רק מועיל לדעתי

אף אחד אחר לא יכול לדעת חוץ ממנואדמך
יש כל כך הרבה זויות שמהם יכול להיות שהוא מגיע.
מדברים שהוא שמע מרבנים או חברים .
מחוויות אישיות שהוא חווה בעבר או שהוא חווה היום.

הדרך היחידה להבין יותר, זה לדבר על זה עוד. בנחת ובנעם.
בהצלחה!

אגב, זה לא החזות שלא אומרת
זה באמת לא אומר. בחורים שהם באמת באמת צדיקים, לא רק בחזות, מתמודדים בחדרי חדרים. הענין הזה לא יכול להוות כעדות חותכת על יראת שמים או מידות. כמובן שלא משנה עם מי תתחתני כדאי לברר איתו את הענין הזה איך הוא חי בשלמות עם עצמו כך שידע לנתב את כוחותיו אך ורק למקומות הנכונים.

אין צורך לרדת לפרטים של האם הוא מתמודד ואיך, אלא פשוט לגרום לאיש שלצידך להרגיש שלם עם עצמו כך שלעולם לא תצטרכי לחשוש שאיך שהוא חי בחוץ שונה ממה שעובר עליו בפנים.
אנסה קצת גישה אחרת... לא בטוח שכולם יאהבופשוט אחדאחרונה

שלום,

א - אני לא בטוח שיש הרבה ברעיון הזה שכל הדוסים/דתיים הם כאלו. בכלל לא. זה גם מעט לשון הרע ....

הכי פשוט הוא לבחון מהצד שלך. האם תסכימי לסטראוטיפ על "רוב הבנות" בנושא אישי כזה או אחר ?

ב - לא אהבתי את השורות הראשונות שלהטקסט... ובפרט את ה"פת בסלו".  בתור בן, אני חושב שמי שמגיע לנושאים האלו, ומסיים במשפט כזה... פשוט מנסה להבין מה מותר לו/יהיה מותר לו ... "על מנת לא להכשל עם אחרות".  ודי לחכימא ברמיזא.

אולי הייתי ישיר מידיי, אבל אם כבר שאלת, אני עונה לכולן ...

להוריד על נראות זה רדוד?יהלום12

אומרים לי שאני יותר מידי בררנית בשידוכים כי אני מורידה הרבה על נראות...

זה לגיטימי שאני מורידה על נראות ורק אם הבן אדם מוצא חן בעיני בחיצוניות אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים (פנימיים יותר..)

זה ממש שטחי מצידי?

כן ולא (בעיני)יעל מהדרום

לק"י

לא, כי לא רצוי להתחתן עם מישהו שלא אוהבים גם את המראה החיצוני שלו.

וכן, כי תלוי במה מדובר. האם את מוכנה להפגש רק עם מישהו בעל מראה מאוד ספציפי?

אם כן, אז בעיני כדי להפתח ולנסות לפני שפוסלים.

מראה חיצוני רואים הכי טוב במציאות. ויכול להיות שחיבור רגשי לבנאדם, יוביל אותך לחיבור גם למראה החיצוני.

בדיוקברוקולי
לגיטימי ממשזיויק
כל עוד זה במידה
כןהפי

יש גבול במראה מבינה? תסתכלי באחוזים כמה את מורידה

אם אמרו לך את זה הרבה כנראה שזה נכון ואם את לא שומעת את זה הרבה ואת חושבת שחצי חצי הגיוני .

צריך חן .. אבל לא לחפש את מלך היופי להתמקד בשאר הפרטים.

עוד דבר אני חושבת שדווקא נשים שפחות מרגישות בנוח עם היופי שלהן יחפשו אותו אצל אחרים ..

אז לשים לב איפה את לא מקבלת את עצמך

לא קשור לרדודoo

לכל אחד חשוב משהו אחר

חיצוניות זה המון

הבעיה בסינון כזה היא

שמראה כמו כל תכונה אחרת

יכול להפריע ואחרי זה כבר לא

אפילו למצוא חן

וגם להיפך

ככה שסינון ע"פ תכונות

הוא לא בהכרח נכון

חיצוניות (בעיניי) זה לא רק מראה חיצונימשה

זה גם "אנרגיה" שאנחנו קולטים כשאנחנו נמצאים ליד הבן אדם. וזה כבר קריטי למערכת זוגית בריאה.

לכל תכונה יש גם אנרגיהoo

האישו הוא לא התכונה/ האנרגיה

אלא

איך היא נתפסת

וזה יכול להשתנות מתקופה לתקופה 

נכוןמשה

אבל קודם כל לא לפסול את זה כ"מראה חיצוני וזהו". לפעמים זה באמת רק זה, לפעמים יש עומק.

ברמת ההצעה לדעתי זה חבלריבוזום

חוזרת קצת על דברי קודמיי, אבל מתמקדת במה שכתבת "רק אם... אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים". אני לומדת מזה שהסינון החיצוני הוא כבר בשלב ההצעה, וזה חבל, כי תמונה הרבה פעמים לא מספיק משקפת: אפילו את החיצוניות הפשוטה ממש של מראה בלבד, ובטח שלא את השדר הכללי ופוטנציאל מציאת החן החיצונית שתלוי גם בחיוך, מנגינת דיבור, מחוות וכו' (ובטח לא את הפוטנציאל של מציאת חן שאינה חיצונית, אבל זה מובן מאליו)

אם ממש רוצים לראות תמונה לפני, אני חושבת שזה צריך להיות רק כדי לפסול במקרים שממש נראה שיש דחיה. עדיף לדעתי לברר דווקא את כל הפרטים האחרים ולא לבקש תמונה, כי מהחיצוניות (שהיא גם חשובה!) תתרשמי באופן הכי משקף בפגישה.

כןצדיק יסוד עלום

סטטיסטית את לא נופלת על מכוערים. יש הרבה חבר'ה שנראים בסדר ופשוט לא חתיכים.

הבעיה בלהתחתן עם אדם מכוער היא שאת לא נהנית להתקרב אליו. החיסרון בלהתחתן עם אדם נחמד וממוצע היא שאת תרגישי ש"התפשרת" או ש"יש יפים ממנו", בזמן שבפועל הוא כן יפה וכן מושך ולא מעורר רתיעה.

כל אחד מציב לעצמו את הקו שבין רתיעה להתפשרות, אבל הרתיעה היא די בינארית וההתפשרות היא ספקטרום רחב (יש כאלה שאם הבחורה לא דוגמנית על לא טורחים אפילו)

...אילת השחר

אני כותבת מה שעולה בי כרגע מול השאלה שלך, קחי רק מה שמתאים ונכון לך.

השלב שאת מדברת עליו הוא שלב שאת בעיקר רואה בו תמונה, ולא פגשת את האדם עצמו והמכלול שהוא. ואפשר להבין את הצורך והרצון להתחבר בנראות לפני שמעמיקים חיבור, זה משמעותי במיוחד לאנשים מהסוג המתמסר, שאם הם נכנסים פנימה הם לא יגידו לא מהר כל כך. ואם את מהסוג הזה, יכולה להבין למה תעדיפי לא להיכנס למקום שעשוי להיווצר חיבור פנימי, כך שאם את לא מתחברת לפן משמעותי שאת הולכת לפגוש כל יום, יהיה פער ביחס כלפי בין ההערכה לפנימיות למה שמתעורר בך בהסתכלות החיצונית.

אז מול זה, אפשר לצטט פה מחקרים על זה שמציאת חן מתפתחת ככל שמכירים יותר חלקים פנימיים במי שמולנו, ודי בשלב ראשוני שיהיה נעים להתבונן בו, ואפשר גם להסביר כמה תמונה אחת סטטית (שלא תמיד היא גם כזו מוצלחת...), לא משקפת בכלל מי הנשמה שעומדת מאחורי התווים החיצוניים האלו, או להתחיל להסביר על האור הפנימי שזורח כשנפגשים עם חכמת האדם שמאירה אותו.

אבל משהו בי אומר שיתכן ויש פה בקשה עמוקה מתוכך, שיש מצב שברגע שתביני מה בעצם את מבקשת, ומה המשמעות הפנימית של מראה כזה או אחר עבורך, באילו עניינים פנימיים זה נוגע אצלך, ואת זה תבקשי במהות של האדם ולא רק בנראות החיצונית - גם תמצאי את הדרך איך לגשת להצעות מכאן והלאה.

ויכול להיות שאפילו תרצי לחזור להצעות שקיבלת.  

במקום הזה מול המקום הפנימי שיודע טוב מאוד לומר ''זה לא'', אולי כדאי להתמקד במה כן משמעותי ולמה זה משמעותי לך. את יודעת מה את מחפשת שם שיתגלה לך על הבחורים מתוך ההתבוננות בתמונות שלהם? אני לא יודעת אם זה המצב אצלך, אבל עולה בי מחשבה שלפעמים כשלא יודעים מה בדיוק מחפשים שם (ויתכן שזה בכלל לא קשור לחיצוניות, אולי מתבטא דרכה אבל זה לא העניין המהותי), הנטייה שעלולה להתפתח תהיה להימנע מהכל ולהכל להשיב בלא, גם אם אין סיבה אמיתית.

וזה מקום שכדאי לעשות בו בירור עומק פנימי כדי להיות מכוונת, קודם כל עבורך, ואחרי זה כדי להיות עירנית ובתשומת לב לזהות את זה במי שמגיעים אלייך, ולא לפספס את מה שיכול להיות הטוב עבורך.

מה בתכלס?

נסי להבין עם עצמך או עם מי שיכולים לכוון בבירור הזה, מה בעצם את מחפשת באותן תמונות ולא מוצאת. מה את היית שמחה ורוצה לראות, ומה ההרגשה שזה מעלה ומעורר בתוכך כשאת רואה מישהו שנראה כך?

(אפשר להתחיל במה את רואה ולהעמיק מה זה אומר שיש לו כך וכך ... מה זה אומר על מישהו שיש לו כך וכך? ומשם להמשיך...).

עוד נקודה שחשוב לומר - יכול להיות גם שיש לך אינטואיציה מאוד חזקה להרגיש מה שייך לך ומה לא, ולא תמיד זה משהו שאפשר להסביר לאחרים. אבל כדי להבין אם זו אכן אינטואיציה בריאה שמגיעה מחיבור או שלילה שמגיעה ממקום אחר (כמו הימנעות, פחדים וכדו') נדרש שם בירור קשוב ועמוק יותר.

שאי ברכה וה' יהיה עימך בכל ההחלטות לטוב לך תמיד.

..שפלות רוח

אני בול כמוך, אם אין לי משיכה(חזקה) חיצונית, קשה לי להמשיך, תיארת את זה מדויק ממש, רק אם יש משיכה חיצונית אז אני מוכן להמשיך לשמוע פרטים.

אני יודע שאם יש חיבור פנימי זה לרוב מפצה על החיצוני ודןוקא ירגיש ממש סבבה אבל מעדיף שלא

לא רואה בזה שטחיות כלל וכלל, גם לא חושב שאני חיצוני או ריק בגלל זה, יש לי המון מה לתת ואני מודע לזה, זאת פשוט נקודה שממש חשובה לי זה הכל, לא צריך לעשות מזה סיפור.

יש לי עוד המון מה להגיד בנושא הזה אבל מרגיש לי שהפורום הנ"ל פחות רלוונטי אז זה בתמצות.

רק מעירה שאם יש חיבור פנימי זה לאו דווקא מפצה אלאאורין

שהחיצוני פתאום נראה אחרת, וא זה חבל להפסיד.

..שפלות רוח
לא דייקתי צודקת אבל לזה התכוונתי, שהחיצוני נראה אחרת-פתאום היא כן מושכת וכו' אני לא חושב שאז חבל להפסיד אגב, הקשר הכי טוב שהיה לי בפער זה עם מישהי שלא מצאה חן בעיניי היא פשוט הבינה אותי ממש ואני אותה והיה לנו תקשורת באמת וואו, ובכל זאת היה לי קשה להמשיך.
זכותך המלאהנפשי תערוג

בסוף זה החלטה שלך אם ועם מי להתחתן.

ומין הסתם את לוקחת את כל השיקולים ומחליטה בהתאם

בסוף בחיי נישואין יש הרבה פעריםאמאגיבורהאחרונה
ועבודה.. ועליות ומורדות... לדעתי זה דבר ממש בסיסי ומחזיק את כל הקשר שבעלך מושך בעינייך ואת עפה על איך שהוא נראה. בתנאי שזה רק עניין התחלתי של פרטים.. כבר ראיתי בעייני איך בחורים חתיכים ברמות נראים נורא אחרי שהם פותחים את הפה.
למישהו יש נסיון עם מלצר תכשיטים?פצל"פ

יודעים אם אפשר לעשות אצלו עיצוב אישי?

או שזה הכל עיצובים קיימים ורק עושים התאמות?

מתלבט האמת אם כדאי לשאול פה או בנשו"ט...

אני קניתי שםרקאני

לא רציתי עיצוב אישי

אז לא יודעת לענות על זה

אבל כן עשו התאמות והיו מאוד אדיבים וקשובים

הבנתי...פצל"פ

תודה!

מזל טוב לך?...הרמוניה
עדיין לא😅פצל"פ
תודה אבל
חברה שלי קנתה שםמבולבלת מאדדדד

ועשו לה בעיצוב אישי. היא רצתה שילוב של כמה דוגמאות.

היא היתה מרוצה מהתוצאה. 

וואו מצוייןפצל"פאחרונה
תודה רבה
ספירה לאחור לחברהאשר ברא

חסד ה' העליון החברה הכי טובה שלי התארסה.. ומחפשת רעיונות לספירה לאחור.

איך עושים? מי האנשים שסופרים וכו'?

כל מי משפטים שכותבים.. 😃

הספירה רק בשבילה? או גם בשביל הארוס שלה?חושבת בקופסא

לדעתי עדיף לשניהם כי זה ימלא בקלות יותר אנשים. 

מה הקונצפט? לתלות לה תמונות בחדר או קבוצת ווצאפ שבכל יום שולחים את הספירה וכל משתתפי הקבוצה רואים?

יש לה או לארוס שלה מעגלי חברים ממקומות מיוחדים? מחוג מיוחד או ממעגלים שונים מצה"ל או מהשירות?

כדאי להתארגן על אנשי קשר לכל קבוצת אנשים, ואיש קשר למשפחה של כל אחד מהם.

תודה!אשר ברא

לשניהם בקבוצת ווטצאפ.

יום אחד חברים שלו ממעגל מסויםארץ השוקולדאחרונה

יום אחד חברים שלה ממעגל מקביל,

ככה לכמה מעגלים שונים,

יום לסבים וסבתות אם יש (אפשר יום לכל צד),

יום משפחה מורחבת (לכל צד),

יום אחים ואחיות (אפשר לפצל ליומיים) לכל צד,

יום הורים ב2,

יום של הזוג ב1

בנות שמבררותadvfb

בבקשה, אנא מכם, 

אל תחזירו תשובה חיובית עם כוכבית.

דהיינו - כן, אשמח להפגש אבל בא נבדוק את זה ואת זה...

זה מוריד, חד משמעית.

נניח הייתי אומר לך "אני רוצה להפגש איתך אבל אני בספק" או "את נשמעת מעניינת אבל אני לא סגור על זה"

איך זה היה מרגיש לך?

זה כמובן נכון לגבי בנים, אבל הרבה פעמים זה יותר נכון אצל בנות. למה?

כי בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפני שהבחורה יודעת בכלל עליה

ולכן הבנות בסוג של "פור". קיבלת את הפור הזה, בצדק, ואני סבבה שקיבלת את הפור הזה, הכי מפרגן

אבל תכירי בזה שקיבלת פור, תעריכי את זה ואל תקחי את זה כמובן מאליו

ולפיכך תדעי שגם מצופה ממך 

לענות תשובה ברורה - כן כן, לא לא.

אני עשיתי המאמץ, קבעתי זמן לדבר עם חברה שלך, חשבתי על זה וגם לקחתי בחשבון שאני אחכה זמן שאותו אוכל להשקיע בהצעה אחרת.

אז כן - אני מצפה ממך לברר כמו שצריך, להחזיר תשובה כמו שצריך.

נ.ב - 

יודעים מה, אם למרות הבירורים, בחורה רוצה לברר עניין מסויים בשיחת טלפון, 

אם אין ברירה אחרת או שקרתה אי הבנה בטעות (כולנו בנ"א)

ברגישות, אפילו בקצת בושה  - יכול להיות לזה מקום.

חלק מהרעיון של בירורים זה למנוע בדיוק את החוסר נעימות הזאת. אם אין ברירה, אז לפחות להודות בחוסר נעימות שיכול להגרם. זה שיא המוערך.

על הנייר אתה צודק. אבל לדעתימוקי_2020

אם תשנה גישה, אתה תרויח יותר.

מתי מרויחים יותר ? בדרך הקשה.

מהי הדרך הקשה ? תתעלם מכל הקוסמטיקה הזו, מכל הכוכביות האלה.

או במילים אחרות - תהיה גבר.

בסופו של דבר זה גם ירגיש לך נכון יותר וגם תרגיש טוב יותר.

שהבחורה תברר גם עם 8000 כוכביות. זה  לא אמור להזיז לך (קל לדבר קשה לבצע). זה לא העניין שלך. זה העניין שלה בלבד.

תחשוב על זה טוב טוב ותראה שזו האמת.

אותך מעניין דבר אחד : להפגש. לשדר מי שאתה. לא יותר. לא פחות. תפס ? מזל טוב.

לא תפס ? התקדמת עוד צעד בדרך לחתונה כי כל מפגש כזה מחדד אותך.

הכל בהכוונת השם יתברך.

לדעתי גם זה שתתעלם מהכוכביות האלה, זה חלק מהמבחן שהוא  עושה לך.

אגו. גאווה. להעיף את הזה ממך.

תבחר בדרך הקשה. רק תרויח לטווח ארוך.

בהצלחה.

מבין את הסברה שאתה אומר, לא מסכים עם המסקנהadvfb

כן, יש עניין להחזיק מורכבות, ושאתה גבר יש בזה גם ציפייה או יכולת להחזיק שהיא עוזרת מאוד להתחיל ולהמשיך קשרים.

אממה, נראה לי כל בנאדם ירצה להיות עם מי שרוצה להיות איתו. זה אנושי לגמרי.

ברגע שאני מבין שהבחורה השנייה פחות רוצה ממה שאני חושב שהגיוני שתרצה או רוצה מעבר למידה שנראת לי הגיונית, זה מדליק נורה אדומה.

למה? כי יש לי מלאי כוחות מוגבל ואני לא אקח כל הזדמנות רחוקה לקשר.

לפני כל הצעה, אני לוקח בחשבון את הסיכויים ואת המחירים שאני אשלם אם אני יענה אליה לחיוב.

מבחינה סטטסטית הגיוני שמי שתעשה לי טובה פחות תרצה להמשיך ופחות יהיה לזה סיכוי. אז כן, זה משתכלל בחשבון.

אני מכוון לבחור בדרך הקשה, להקשיב לעצמי ולסמוך על האינטואיציה שלי. וואו, זאת דרך מאוד קשה ולא מובנת מאליה.

לרוב אתה צודקהפי

אבל אם יש לי התלבטות מאוד גדולה מרגיש לי רמאות לא לתווך את זה לצד השני .

נניח היה בחור שממש התלבטתי אם לצאת איתו והרגשתי שאני חייבת להגיד לו את זה .. זה לא סבבה לבזבז את הזמן של מישהו בלי להגיד לו את זה .

הוא בכל זאת רצה שנצא לא יצא מזה כלום כי זה עדיין הפריע לי .. אבל זכיתי להכיר בחור שמכיר לי היום בחורים איכותיים ואני לו . 

מסכיםadvfb
בסוף, גם בנים לא תמיד מקבלים הצעות..נ א

ובנות דוחות הצעות של בנים.

יש לכאן ולכאן.

בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפניadvfb

ורק אחרי שהם מחזירים תשובה חיובית אז הבחורה מקבלת את ההצעה.

אתה מתכוון למקרים אחרים מהמקרה הזה?

אני לא הבנתי דבר אחדאשר בראאחרונה

איך מגיעות אליך הכוכביות?

זה לא שהיא מאשרת את ההצעה בפניך.. היא אומרת למי ששידך, לא?

איך אפשר לזהות בדייטיםאנונימי בלנ"ו

מישהו כזה?

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוג - נשואים טריים

במהלך דייטים נראה לי פחות מתאים, אבל אחרי החתונה נשמע מהמם.

לא רוצה מישהו אובססיבי, ואני לא בטוחה שאני יודעת לזהות פוטנציאל כזה ולא להגדיר אצלי כמישהו אובססיבי. לפרגן, לפנק בדייטים זה מצוין, אבל באיזה שלב ואיך קריטי בעיני. איך יודעים לזהות את האיזון שמתאים לי?

תתחתני עם מישהו עם מידות טובות ותהפכי אותו לכזה.intuscrepidam
מידות טובות זה אכן התנאי הראשון, אבל גם מאוד תלויזמירות

בעיסוק והזמינות של הבעל, בדינמיקה הזוגית, בעומס החיים והמשפחה (גילאי הילדים, כמה ילדים). 

אם הבעל הוא זה שאחראי על ארגון הילדים בבוקר, להעיר, להלביש, אוכל, לפזר למוסדות חינוך - פחות זמינות ופנאי לפנק בבוקר במיטה עם אלפחורס את האישה האהובה…

אני דווקא לא מסכימה עם זהזרלאיבין

זה עניין של סדרי עדיפויות

לשים אלפחורס ליד הכרית עם פתק זו פעולה של פחות מ5 דק

זה דברים קטנים שעושים שינוי גדול בדינמיקה הזוגית

וההפך אם מכינים ארוחת בוקר לילדים אפשר להכין צלחת נוספת לאישה/ להזמין ארוחת בוקר עם שליח

זה עניין של מה חשוב

אם נהיה אובייקטיבים לאדם שאין זמן גם לא יהיה לו זמן להיות בפון או להתכתב עם אנשים או לעשות דברים שהוא אוהב ורובנו עושים את הדברים הנ"ל

אז שזוגיות זה דבר מספיק חשוב אפשר למצוא זמן למחוות יום יומיות של 5 דק

תהיי ראויה לכך,האופטימי

והקב"ה ידאג שתקבלי מישהו כזה.

את לא מתחתנת עם מוצר מוגמרנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ו 14:20

את מתחתנת עם אדם, פרטנר, שרוצה לעשות לך טוב ואת לו.

להתחתן עם האחד המושלם שבדיוק נותן לך את החיזור המדויק שאת רוצה - אין כזה כנראה.

הסוד הוא תקשורת.

ולא רק בחיזור, בכל ציפיה מסוימת שיש לכם מבן/בת הזוג.

המטרה היא לא חיפוש אחרי שלמות, וגם לא מה שהכי קרוב לשלמות.

המטרה היא אדם שאפשר לתקשר איתו בצורה בריאה, שהוא קולט, שהוא רוצה שיהיה לכם טוב וששניכם מוכנים לעבוד על זה.

רוצה פרחים כל שישי? אפשר להגיד.

גם מתנה, אפילו איזו מתנה ספציפית.

זה לא גורע מאפקט החיזור.

וללמוד עוד לפני החתונה - לא לצפות מאף אחד להבין ללא מילים, בן/בת זוג לא אמור לקרוא מחשבות ולא הבעות פנים עמומות.

וזה לא קשור למידות טובות, מכירה אנשים מהממים שלא קולטים את הצורך המדויק של האישה ולא את שפת האהבה שלה.

תקשורת טובה זה הנתון הכי חשוב להצלחה בזוגיות. 

אהבתי את הערותייךארץ השוקולד
הייזרלאיבין

רוצה לענות לך על כמה דברים

חשוב שתביני לא היינו נשואים דקה וחצי

זו זוגיות שנבנתה במשך שנים..כלומר לא התחתנו וישר הכל היה מושלם התחתנו עם הרבה אהבה ורצון להטיב אחד לשניה אבל כמו כל זוג עבדנו על הזוגיות דיברנו הרבה למדנו אחד את השני הסברתי לו בדיוק מה משמח אותי ומה פחות מדבר אלי ולאט לאט הוא הבין איך אני מרגישה אהובה ומחוזרת ומתוך זה שגבר אוהב אישה והוא רוצה לעשות אותה מאושרת אז הוא יעשה את הדברים שהיא הסבירה לו שמשמחים אותה

.אני חושבת כמו שרשמו לך מידות טובות זה הבסיס להכל..זה דבר שאני יכולה להעיד עליו היה לו מידות של בנאדם 1 לדור היינו נשואים כמעט עשור ואני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שראיתי אותו כועס אז תחפשי גבר עם מידות טובות ורגוע

לגבי דייטים אני באמת מאמינה בתחושה פנימית אני יכולה לומר לך שבשניה שראיתי את בעלי ידעתי שהוא יהיה בעלי לא חושבת שכשתרגישי מחוזרת תרגישי שזה גובל באובסיסיביות ההיפך את תרגישי אהובה ושמישהו דואג ואוהב אותך

וגם בדייטים בעיני אפשר לראות הרבה..הוא דואג לבדוק אם הגעת הביתה. מציע לך לשתות/ מביא איתו משהו לפגישה/ יוזם/ בפגישות מתקדמות מביא פרחים או פינוק קטן

אבל זה דברים שעם אדם טוב ניתן גם לבנות יחד

מאחלת לך מכל הלב שתמצאי את שאהבה נפשך

(לקרוא אותך זה קצת חמוץ על מתוק)משה
את מזהה שאת רואה שאכפת לו ממךadvfbאחרונה
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז בטבת תשפ"ו 1:09

בדברים הקטנים.

רגיש ביחס לזמן שלך, ביחס לנוחות שלך

תסמכי על עצמך שתדעי לזהות אכפתיות

מפה והלאה - תקשורת תקשורת ועוד תקשורת, ואז - השמיים הם הגבול

יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
אני חושבת שזה קשור להגדרה של מה זה יציבותלגיטימי?אחרונה
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צ
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה

אולי יעניין אותך