ערב יום הזיכרון - הרגע שבו התעצבנתי!עץ על מים

מתייחדים עם זכר הנופלים,
תומכים במשפחות השקולות.

יש הרבה סטטוסים בווצאפ שקשורים.

אבל סטטוס אחד עצבן אותי, מישהי שהעלתה סטטוס על אהוביה שנרצח בידי ימ"ר ש"י.

תכלס לא מתיימרת לדעת מה בדיוק הלך שם, שמעתי גרסאות כאלה וכאלה, אבל בעיני גם אלה וגם אלה לא טלית שכולה תכלת.
השוטרים צריכים לעמוד לדין, אבל ידם של הנערים לא נקייה בסיפור...

וממש לא הייתי מגדירה אף יהודי כנרצח בידי שוטרים שלנו! הם לא רצחו אותו. הם כנראה היו שותפים בהריגתו. מפה ועד להפוך אותו לנפגע פעולות איבה ע"י כוחותינו - הדרך ארוכה ארוכה, או ליתר דיוק לא קיימת!!!!

אני מכירה הרבה אנשים מהגבעות ופאנטים שנגד המדינה.
והם אחלה אנשים גם אם אני לא מסכימה איתך בכל דבר.
אבל זה הגזמה בנוסח הכי דוחה שיכול להיות!

המוות של אהוביה בהחלט היה מוות מיותר וכואב והאבל של המשפחה הוא אבל לכל דבר ועניין. אבל הוא לא נפגע פעולות איבה!!!

הייתי צריכה לפרוק את זה.

היה שלום פורום נוסטלגי.
כמה קולמוסים כבר נשברו על זה בפורום...הָיוֹ הָיָה

ובכן, רצח הוא רצח, ומדים כחולים אינם תעודת חסינות.

משום מה נוצר מצב שאנשים מוכנים לעוות עובדות רק כי "יהודי לא נרצח בידי שוטרים".. מן ראש בקיר כזה.. "לא אכפת לי מה היה , אני לעולם לא אגיד ששוטרים רצחו".. נו, געזונטערהייט.

אצלנו רצח הוא רצח. וכששוטרים רוצחים נער בגלל בנייתו בארץ הקודש - אז הוא אכן חלל נוסף מחללי מערכות ישראל. מערכות ישראל ופעולות האיבה גם יחד... 

אני לא מעוותת עובדות,עץ על מים
לעוות עובדות זה להגיד שהנערים לא אשמים/שהשוטרים לא אשמים.

גם לאלה וגם לאלה יש חלק בסיפור המזעזע הזה ואני עדיין לא חושבת שזה אומר שיש פה רצח, המקסימום זה רצח בשגגה על פי התורה.

אבל תבדקו מה ההגדרה של נפגע פעולות איבה.
ואם אתם לא מקשיבים להגדרות של מדינת ישראל, אז למה אתם מתייחסים ליום הזה? להשתמש בהגדרה של המדינה ביום של המדינה זה להכיר במדינה. אם מכירים במדינה אז אי אפשר להמציא הגדרות מחדש לכל דבר.
גם אישה שנרצחה על ידי בעלה לא עלינו היא נפגעת פעולות איבה? לא.

בכלל לא..הָיוֹ הָיָה

היה כאן סיפור, עם עובדות. שבכל סיטאציה אחרת היית מודה שהוא רצח.

אבל כיוון שמדובר בשוטרים - את מתכחשת לכך.

וכמו שכתבת: "ממש לא הייתי מגדירה אף יהודי כנרצח בידי שוטרים שלנו"

כלומר - נעצת את החץ לפני שציירת את המטרה.

הודית בפה מלא: לא משנה מה יהיה המקרה, את לעולם לא תגדירי מעשה כלשהוא כרצח בידי שוטרים.

מין באג כזה, שיש למלא אנשים, שלא מוכנים לקבל את האפשרות ששוטר ירצח. אמונה עיוורת כזו...

יפה שעכשיו את כותבת "רצח בשגגה על פי התורה", אבל כן, על פי התורה - רצח בשגגה הוא רצח.

מה גם שלפי ההגדרות ההלכתיות זה יותר קרוב למזיד.

אדם שנהרג בגלל שהוא ביקש לבנות את הארץ וזה לא מצא חן בעיני מישהו - יהודי או גוי, זה לא משנה - הוא נפגע פעולת איבה.

ולא הבנתי את הפלפול שלך על ההגדרות של המדינה. אני לא שפוט של המדינה (בשונה ממי שחושב שעצם היות השוטר שוטר זה דבר שמונע את האפשרות להגדיר אותו כרוצח, שהוא כנראה קצת יותר מידי ממלכתי, שפוט של המדינה) וזה שהמדינה לא מסוגלת לקחת אחריות על רצח שהיא ביצעה זה באמת עצוב, אבל אני לא הולך להתכופף לזה.

כשאני מגדיר את אהוביה ככה - אני במודע לחלוטין קורא תיגר על ההגדרה המטייחת של המדינה. כן. וגאה בזה.

אשה שנרצחה בידי בעלה זה לא רצח שקשור להחזקת ארץ ישראל בידי עם ישראל, ולכן זה לא נוגע לפעולת איבה.

אדם שנרצח בגלל ששנאו אותו על כך שהוא בונה את ארץ ישראל - הוא בהחלט נפגע פעולת איבה. 

בטח שלא פחות מכל מיני חיילים מתאבדים או שעברו תאונה רשלנית. כמו שכתב @נחשון מהרחברון

אהוביה הי"ד נרצח על בנותו את הארץ, כחלק מהמאבק על בנין הארץ, שגרם לכך שישנאו אותו כדברי @התברזל!. בדירוג נפגעי פעולות האיבה הוא נמצא די למעלה....

כן, אבל לקחת את זה קיצוני מדי.שושיאדית

השוטרים לא באו, לקחו אותו, הצמידו אותו לקיר וירו לו בראש, ממש לא...

זה היה אחרת, אמנם לא סיפור כ"כ תמים, אבל אי אפשר לומר שיהודים שרצחו את אחיהם, מצערות ככל שתהיינה הנסיבות - באמת, אי אפשר לקרוא לזה "פעולת איבה"

אפשר לכנות את זה בכינוי אחר, רק לא "פעולת איבה".

וגם עם נלך לפי טענתך "שוטרים רוצחים" ניחא. אבל לא טרוריסטים שניזונים מדם יהודי.

לא נכון.הָיוֹ הָיָה

אני לא אמרתי שלקחו אותו לקיר והצמידו וירו וכו'

אמרתי שרצחו - והמעשה שהם עשו הוא אכן רצח

כן, בלי לקחת לקיר ולירות, אבל רצח.

יהודים שרצחו את אחיהם מתוך איבה - זה פעולת איבה. מה לעשות. למציאות אי אפשר להתכחש.

טוב... אתה רואה את זה כך. אני אנסה להסביר-שושיאדית

המושג "פעולת איבה" הוא מושג, של יהודים שנרצחו בידי גויים רק בגלל שנאת הגויים ליהודים -

פעולה, רצח, פיגוע.

איבה, שנאה, שנאת גויים ליהודים (זו האיבה שמכוון אליה הביטוי)

נכון, כואב מאד ומזעזע השנאה של "לובשי המדים הכחולים" למוסרים את נפשם על בניין ויישוב הארץ.

אבל הביטוי הספציפי, הרשמי הזה - הוא לשנאת גויים ליהודים.

והשוטרים, למרבה האירוניה - היו יהודים, שזו סוגייה בפני עצמה, שנדושה פה עד תום.

מדוייק.יואב גל
וזאת מנלן?הָיוֹ הָיָה

אני אומר שאיבה זה גם איבה של יהודים פורקי עול ששונאים יהודים שומרי מצוות שבונים את הארץ.

על סמך מה את מוכיחה שלא?

איבה - זו שנאה, מילה נרדפת.שושיאדית

ונכון לכנות את שנאת השוטרים בתור "איבה"

אבל שוב, הביטוי הספציפי "פעולות איבה" זה ביטוי שמור לנפגעי פעולות איבה שבין גויים ליהודים.

"פעולות איבה" זה הפך, לצערינו, למושג.

למה שמור? מי שמר אותו? היה הזמנת כרטיסים ולא קראו לי?הָיוֹ הָיָה

כן. נו, אל תהיה ראש בקיר.שושיאדית

צריך להסביר מההתחלה את תורת השפה העברית?

או כל השפות בכלל? גם בשפות מחשב, יש מילים שמורות!

אז זה ביטוי, מושג.

שמורכב משתי מילים.

בוא ניקח צמד מילים פשוט אהמ...

"השעון רץ"

לא התכוונתי שהשעון שחרר את עצמו מהקיר והתחיל לנוס על נפשו.

אלא זה ביטוי, הזמן עובר מהר...

שאלההתברזל!

החיילים הגויים שנהרגו במלחמות, פעולת איבה או לא?

זה לא אני אומרתשושיאדית

אני מסבירה את המושג שנוצר בחלוף הזמן...

יום הזיכרון הוא לאותם אלו שנרצחו על קידוש השם, בגלל שהם יהודים!

נקודה.

בלי להתפס לזוטות, דיי עםם זה

איך תסבירי את אליאב גלמן הי"דנחשון מהרחברון

שנהרג מכדור של חייל יהודי שניסה לירות במחבל, במקביל אליאב גם ניסה (והצליח) לפגוע במחבל...

בטעות החייל פגע והרג את אליאב. אז כיוון שהיהודי הר אותו זו לא פעולת איבה? וודאי שזו כן.

למה? כי כל הסיפור שהיהודי הרג אותו היה בגלל המאבק שלו עם המחבל. מ.ש.ל

אתה תאהב את זהנחשון מהרחברוןאחרונה

נשמה כללית

מסכימה וחשוב לצייןנופת צוף

שהאיבה כלפיו היא לא רק כי הוא בנה את הארץ
אלא גם כי כאב לו ובער בו שאחיו נשחטים מידי יום לטבח מבלי פוצה פה ומצפצף(או שמצפצפים ולא עושים כלום)
ולא רק שכאב לו ואכפת לו והוא לא מעביר את היום ככה, גם חשדו בו שהוא עושה מעשים כדי למנוע את זה.

הוא לא נרצח סתם, זה היה יום אחרי הפיגוע של אסתר הורגן הי"ד
הם שונאים את כל מי שדם של נקמה בוערת בו.

אני חושבת שזה המשך ישיר של הפיגוע,זה לא נפרד

(והוא לוחם לא פחות מחיילי צה"ל)

כל מילה. פשוט כל מילה.הָיוֹ הָיָה

זה כל כך מזעזעשושיאדית

להביע דעה בכזה נושא טעון, מלא שכול וכאב...

זה כואב, עצוב ומייסר באמת!

שהגענו למצב שמצב שמוגדר כ"מלחמת אחים" כבר הופך ל"פעולת איבה"

או אני סתם בדיכאון או שזה מזעזע

מסכים.חמדת66

עם כל הכאב על אהוביה, הוא לא נפגע פעולות איבה. 

לא נפגע פעולות איבה.מזמור לאל ידי
בהחלט מה שכתבו.
צודקת.יואב גל
אני מסכים עם מעלה הפוסטחסדי הים
מה?התברזל!

איך היית מגדירה את היחס של מערכת הבטחון (בעיקר המשטרה והשב"כ) לנוער הגבעות אם לא כ-איבה?

שנאה רצחנית אולי?

אני רק חושב לינחשון מהרחברון

על המספרים העלומים.

חלק מחללי צהל זה אנשים שמתו מוות טבעי (מחלה) בתור חיילים, חלקם מתו בתאונות דרכים, חלקם בתאונות אימונים, חלקם אפילו התאבדו (לרוב לא בגלל צהל אלא 'בזכות' צהל - היכולת להתאבד בקלות עם נשק.)

אז אם הם רשאים להיחשב חללי צהל ופעולות איבה.

ואם אזרח שנהרג כשחייל בטעות הרג אותו במהלך פיגוע נחשב (ואני לא חושב שהוא לא צריך להיחשב)

אז כן גם אהוביה מת במלחמה על הארץ. מלחמה מול ערבים, מול המנהל והאיחוד האירופי. והוא נהרג בדוצ, בין כוחותינו לכוחותינו. אם חייל שנהרג בתאונת דרכים/אימונים/דוצ הוא חלל  - אז גם אהוביה.

'
לפי"ז כל מי שנהרגחמדת66

בתאונת דרכים באיו"ש הוא חלל וכו', וכמובן שאין לדבר סוף. (לגבי המתאבדים והחולים - אה"נ אלא שזו סוגיה רגישה לכן מעדיפים לא להפריד. )

כן רק הוא לא נהרג בתאונה אלא בדוצנחשון מהרחברון

או לפחות בתאונה מבצעית ולא בחופש...

הייתי מסכים איתך לולי נרשמים שם גם פנסיונרים של צהל שמתו מתאונה/מחלה... אפילו לא חיילים בשירות.

או חיילים בחופש שמתו בתאונה או מחלה, למה זה רגיש? מילא התאבדויות זה רגיש ניחא (לא מסכים) אבל מחלה? בנאדם חלה, למה הוא חלל צהל? למה זה רגיש?

בנאדם נהרג בתאונת דרכים או בטיול מחוץ לצהל למה הוא חלל צהל ולמה זה רגיש?

למה מנפחים אותנו עם 23 אלף חללים כשהמציאות היא יותר קרובה ל10,000-12,000. למה סיבת המוות מספר 1 בצהל היא התאבדויות?

אין פה ממש ויכוחחמדת66

אני מסכים בגדול.

גם אהוביה ז"ל, ואה"נ גם אלו אינם חללי איבה...

נכוןנחשון מהרחברון
אבל אם אותם סופרים - גם אותו ראוי לספור
לא מסכיםחמדת66

על הראשונים אנו מצטערים ואתה בא להוסיף עליהם?

כןנחשון מהרחברון
כל עוד זו ההגדרה הוא כלול בה.

תשתנה ההגדרה - אפשר לדון.
השם ישמור- כל כך הרבה התאבדויות? והתאבדויות דווקא כן קשורותארלט

לקושי המלחמתי

לא כולם יש הרבהנחשון מהרחברון
ג'ובניקים והרבה ממש בתחילת טירונות שהיכולת והזמינות של הנשק קיימים - מנצלים את זה.
לא מדבר על חיילים אחרי טראומות. מדבר על סתם התאבדויות לא מתוך הלם קרב
אבלultracrepidam

תחילת טירונות זה גם לא התקופה הכי כיפית בחיים.

אז סביר שזה לא רק בגלל שיש נשק זמין אלא גם בגלל המצב הלא נעים שהם נמצאים בו

אבל זה גם לא חללי מערכות ישראלנחשון מהרחברון
מוסכם. התייחסתי רק לטענה מסוימת שלךultracrepidam

הטענה היתה פשוטה. בערך חצי ממספר הנופליםנחשון מהרחברון
הרשמי - לא באמת קשור ללחימה או לעצם היותו של הנפטר חייל.
ואם סופרים אותם באדיקותנחשון מהרחברון
מדליקים נר לעילוי נשמתם. זוכרים אותם ביום הזכרון לחללי צהל לנפגעי פעולות האיבה - אז להגיד שדווקא אהוביהם לא עומד בקריטריונים להקרא נופל על משמרתו זה בדיחה רעה
זאת היתה טענה אחתultracrepidam

כאן לא כולם יש הרבה - צעירים מעל עשרים טענת שהם לא מתאבדים בגלל הצבא אלא רק כי יש להם נשק

טענתי שיש הרבה כאלו לא כולםנחשון מהרחברון

בוא נגיד ככה. ילד מפונק שהתאבד כי היה לו קשה שהמפקד צעק עליו והשאיר אותו שבת. או אם החברים שלו צחקו עליו שהוא אתיופי (אמיתי, קרה) גם אם הוא קרבן של המערכת הוא לא חלל מערכות ישראל. וכל עוד הוא שם - לאהוביה יש זכות גדולה הרבה יותר להיות שם

מיותר ממש מצידךחצילים
עזרה מחוכמת הדוסיםפצל"פ

אני כרגע עם בלנדסטון מידה 11

איפה אפשר למצוא רדבק במידות האלה בפחות מ400 שקל?

כמה זמן בערך רדבק באמת מחזיק?

ויש הבדל כלשהו במידות בין רדבק לבלנדסטון? לקנות גם ברדבק מידה 11?

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה

ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.

תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
לא מנבאת רמה רוחנית גבוהה.

אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.

לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרר

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר

וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?

צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

אולי יעניין אותך