אז מה, כולכן מתבכיינות לאמא על קשיים? 🥺מיואשת******
לא רציתי לפגוע במטרת השרשור השני
אבל וואי יש מלא מזדהות עם החלק שאמא עסוקה ואי אפשר להתלונן לה
ואצלי אמא היא לא כתובת לפריקה תלונות או שיחות נפש בכללי
מרגישה ממש מוזר לקרוא את זה
זה באמת כאילו ככה ברגיל? כולכן ככה?
מקווה שהבנות שלי גם ירגישו ככה יום אחד 😶

אל תבינו לא נכון אני אוהבת אותה מאד ומדברת איתה כל יום, יכולה לספר לה שלא הרגשתי טוב או משהו אבל בדכ נוטה להסתיר שלא תיבהל ותילחץ, היא נכנסת להיסטריה בקלות ודברים גדולים יותר בכלל לא משתפת כדי לא להעציב אותה.
גם כשאני מספרת זה לא בקטע של לקבל עידוד , היא לא כל כל טובה בלעודד
אוקי, זה לא נשמע נחמד בכלל. יו. באסה לי
לא, להיפךאפונה
היא מתבכיינת אצלי.
איתך בתקווה שהילדים ימצאו בי כתובת.
אני לא משתפת את אמא שליציפיה.
לא כי היא לא רוצה/לא יכולה, אלא כי לי זה לא מתאים.
יש דברים שאין לי כוח שהיא תתחיל לדאוג לגביהם (סיפרתי שיש לי העמסת סוכר והיא שאלה אם הכל בסדר, ולא זכרה שזו בדיקה שגרתית).או גם דברים שאם אני מספרת אחכ היא שואלת עליהם ולא תמיד זה מתאים לי. כלומר, אני סבבה עם לשתף בזמן שלי ובקצב שלי, ולפעמים אם אני משתפת, זה פותח פתח לשאלות שלא מתאימות לי.
גם אמא שלי לא ממש מתעניינתמקקה

היא עסוקה בבעיות שלה

אני משתדלת לא להיפגע

בעיקר כי אני זוכרת כמה עזרה לאחיות שלי בשלבים האלה.... והיום אפילו לדבר בטלפון יותר מדקה וחצי אין לה סבלנות

גם אני לאאני10
באמת הלוואי שהבנות שלי כן ירגישו בנוח לשתף אותי
תודה בנות! מרגישה יותר טוב 😃מיואשת******
גם אנימק"ר
בקשר מעולה עם אמא
אבל היא היסטרית ברמה אחרת ואי אפשר לספר לה כל דבר
מקסימום שהיה לנו לילה לבן בגלל שיניים
תודה שכתבת במקומיחולת שוקולד
וזה לא (רק) עניין של היסטריה או תגובות מעצבנות, זה זה שפשוט היא לא הבן אדם שאותו בא לי לשתף וזה יהיה מוזר אם פתאום אני אשתף באיזה משהו ממש אישי כשאין קשר פתוח😟

בגלל זה אני פוחדת לגדל בנות ובאישהו מקום מעדיפה בנים (לא שעם בנים לא צריך שיהיה קשר טוב אבל בכל זאת זה שונה)

וגם כל האלה שכותבות כמה קשה לא לקבל חיבוק מאמא בקורונה ולא להפגש "הרבה" זמן (חודש??🙄)
הלוואי שזה היה לי קשה ושזה יהיה קשה לילדים שלי

גילוי נאות- אני לא מזמינה את עצמינו להורים כי מרגישה שלפעמים הם לא באמת רוצים שנבוא ועונים בכן מאולץ כזה ואני רוצה להגיע רק אם וכשרוצים אותי, מפה לשם- כבר קרוב לחצי שנה שלא קיבלנו הזמנה😢

תודה על ההזדמנות לפרוק מיואשת
קודם כל חיבוק!!!💕מיואשת******
תשמעי, אני אגיד לך מה שאמרו לי פה כשהתלוננתי על קשר עם אבא שלי.
את צריכה לעשות מהכיוון שלך. אם אין קשר ואת לא מגיעה רק אם את בטוחה מאה אחוז, אז זה הולך ומתקרר ומזין את עצמו המעגל הזה.
את צריכה ללכת גם כשאומרים לך כן מאולץ ולשחק אותה קצת ולהשקיע בלחמם את הקשר , למצוא נושאי שיחה מעניינים לבוא עם איזה תיור של הילד לסבתא וכאלו, ואחרי כמה פעמים כאלו זה כבר לא יהיה מאולץ אלא שמח אמיתי.
בסופו של דבר אני מאמינה שאפשר להזין מעגל של חום ואפשר להזין מעגל של קור, ומישהו צריך להתחיל את היפוך התנועה הזה של המעגל, ולצערי אם נחכה לצד השני שיתחיל את היפוך המעגל זה אף פעם לא יקרה
וסתם דוגמא למשל שקרתה לי לא מזמן הזמינו אותנו לשבת מישהו במשפחה שמארח הרבה, ואמרנו שלא יכולים אותה שבת, ההם נעלבו (הבינו בטעות שאנחנו לא רוצים בכלל ולא שאנחנו לא רוצים אותה שבת) והפסיקו להזמין אותנו, אנחנו נעלבנו שהם מזמינים את כולם ורק אותנו לא, ולפני שבועיים החלטתי לפתוח את זה והתבררה הטעות. אבל יכולנו להמשיל ככה במעגל קור לעד, מבינה?
אני ממש מבינה אותך ❤️ , זה מבאס שלא מרגישים מספיק רצויים... אבל לפעמים זה רק טעות, משהו שנוצר עם הזמן בלי כוונה,(אולי הם חושבים שאם אתם לא מזמינים את עצמיכם אז אתם לא אוהבים לבוא ולא רוצים שתבואו בכח?) וכאלו.. תחשבי על זה 😘😘😘
צודקת, תודה, באמת חשבתי על זה שאולי הםחולת שוקולד
מרגישים כמוני מהצד השני

אנחנו מביאים ציורים וכאלה אבל האמת שנראה שהם לא ממש מתלהבים מזה, גם כשמדברים עם הילדים בטלםון אני מרגישה שזה מין לסמן וי כזה

טוב, אולי אני גם משווה לצד השני כי חמותי שתהיה בריאה חיה מלארח ולראות את הנכדים וממש שמחה בציורים ודברים כאלה, שומרת אותם בגאווה
מיואשת, אני חייבת לך תודה!חולת שוקולד
הזמנתי את עצמינו וניסע לשבת הבאה
@מיואשת******
וואי איזה כיף לשמוע!!! ❤️❤️מיואשת******
בטוחה שתהנו מאד, סעי בנית ושמחה בלי לצפות לזיקוקים אלא סתם הנאה מעצם הראיה ושהיה ביחד. מנסיון שלי להביא משהו שעוזר כמו תוספת או חלק מהמצעים גורם לאירוח להתחיל ברגל טובה ובהרגשה נעימה
ממש שימחת אותי!! ❤️
מצטרפת לתחושות שלך..באפיק
אמא שלי לא היסטרית, או לא עסוקה יותר מידיי בחייה ולא פנויה אליי..
אנחנו פשוט המון ילדים, וכולנו משתפים אותה,
אז משתדלת לשתף איפה שנראה לי מתאים,
שלא יקשה עליה (כי היא תמיד רוצה לעזור).

אין לי שום בעיה עם זה, נראה לי בסדר גמור..
ולפעמים גם סתם לא משתפת, בלי סיבה מיוחדת..
תודה 🌺מיואשת******
אצלי לאיעללללל
כשאני קצץ מתחילה להתבכיין או לספר שקשה היא מזכירה לי שלה יותר קשה( אפילו שלא)
לומדים לחיות עם זה
אוי. אאוצ. מבינה אותך 💕מיואשת******
את לא לבד... ❤שלומצ'
את לא לבד בכללמאמינה ומתאמנת

גם אני לא יכולה לשתף את אמא שלי בהרבה דברים, מכל מיני סיבות

היא פורקת אצלי הרבה מהקשיים שלה

אבל הרבה פעמים כשאני מספרת על קושי היא נלחצת נורא ולא לוקחת בפרופורציות, מלחיצה אותי ומספרת לכולם

לפעמים היא ממש מבטלת את הקושי או מציעה לי אופציות הזויות ל'פיתרון'

אני משתדלת לשתף אותה בדברים משמחים שקורים לי ולפעמים קצת בקשיים, בלי לצפות ממנה ליותר מידי הקשבה או השתתפות

בקיצור, זה הגיוני וזה קורה ויש הרבה אימהות כאלו

הלוואי ואנחנו נדע להיות אימהות שתמיד יכילו, יעודדו ויקבלו את הילדים שלנו🤗

אני מבינה אותך. גם לאמא שלי אי-אפשר לפרוקדובדובה
הפוך, צריך להראות לה שהכל בסדר.
היא לא משענת.
רק כלכלית.
בנפש אין לי אותה, יש לי רק את בעלי ופה ושם חברות שאני פורקת להן..
שאזכה להיות תומכת נפשית לבנותי...
נראה לי שאנחנו צריכים לפתוח קבוצת תמיכה 😁מיואשת******
אל תשכחי את מנעד הגילאים פהאמאשוני
לא יודעת אם אמא שלך מטפלת באמא שלה,
אמא שלי כבר לא..
וגם בתקופה לפני שאמא שלי הייתה עסוקה באמא שלה, היו תחומים מאוד ספציפיים ששיתפתי אותה והיא יכלה לעזור.
אם זה מעודד אותך אז את כל ענייני ההשכלה הייתי צריכה ללמוד על בשרי מה שנקרא, מגיל קטן.
ההורים שלי מעולם לא שאלו איך הולך לי בלימודים ואם עשיתי ש"ב,
ושסיימו את ההרחבה של היישוב והצטרפו מלא בנות לשכבה, את כולם שיבצו לכיתה המקבילה, אבל בגלל שאנחנו עברו להרחבה אחרי שהתחלתי ללמוד בביה"ס לא הייתי עם אף אחת בכיתה שלי מהשכונה, ולא היה אף מבוגר להסב את תשומת ליבו לעניין.
כל החברות שלי גרו בשכונה המרוחקת אז בעצם לא הייתי שייכת לא לקבוצה פה ולא לקבוצה שם.
וכשנתקלתי ביחס גזעני התמודדתי לבד, וכשחברות פחדו לבוא לישון אצלי כי אבא שלי שחור, מעולם לא שיתפתי.
וכשנשבר לי העיפרון "חסכתי" את הפרסים שקיבלתי מהתהילים כדי לקנות עיפרון מהחנות הפרסים
וכשאיבדתי את היומן ביקשתי מאבא שלי שיאסוף דפי טיוטה וישבתי וגזרתי וחיברתי ורשמתי תאריכים בראש כל דף כדי שהמורה תפסיק לציין "חסר ציוד".
(מעניין אותי לשאול היום את המורה ההיא מה עבר לה בראש כשראתה את היומן החדש שלי שנוצר אחרי כל ההערות הפוגעות שלה)
בתיכון לא היה מי שייעץ לי על מגמות, על העתיד, על אוניברסיטה על ההשפעה של יח"ל, על ההבדל בין בגרות פנימית החיצונית (נעזרתי באבא של חברה שהוא בסגל מרצים באוניברסיטה אבל הוא לא בדיוק היה זמין לי לכל נושא)
כשנכשלתי במבחן במתמטיקה ירדתי מ5 ל4 יח' כי לא היה מי שילמד אותי את המושג קשה באימונים קל בקרב, ולא ידעתי שהמבחן היה קשה כמה רמות מעל הבגרות.
את התואר עשיתי במכללה, לא תיארתי לעצמי שיש הבדל בין אוניברסיטה למכללה וכד'
בשירות לאומי חוץ מלהתבכיין שאחרים "גנבו" להם את הילדה לא הייתה שום התייחסות (ברמה שלא רציתי שיבואו לטקס הסיום)

ויש עוד תחומים שמשמעותיים לי שאמא שלי לא הייתה חלק מחיי.
היא לא יודעת מי היו חברות הילדות שלי (היא מנחשת, אבל טועה)
היא לא יודעת מה התחביבים שלי.
היא מעולם לא ידעה ולא תדע מה עובר עלי באמת.
חוץ מהמחזור הראשון שקיבלתי שהייתי חייבת לשתף וסיפרתי לה הכי בחוסר ברירה שהייתה, היא מעולם לא שמעה ממני מילה בנושא.
כמובן שעל ההטרדה המינית שעברתי בגיל צעיר עד היום אין לה שמץ של מושג.

אבל, יש תחומים שבהם כן הרגשתי את אמא שלי. היא באה מעולם הרפואה ועזרה לנו מלא ותמיד היה אפשר להתייעץ איתה בכל שעה על כל דבר.
זה היה התחום שלנו. לפעמים הייתי מחפשת מה לא בסדר כדי להתייעץ איתה שתהיה סיבה להרים טלפון...

ואז בהריון השני שלי (בעצם עוד לפניו) אני עוד לא בת 25, המצב עם סבתא החמיר וגם היו בעיות בבית בלי קשר אז הכל ביחד היה פיצוץ
והייתי מתקשרת סתם להתייעץ על איזה נפילה בגן שעשועים ומקבלת מבול של השתפכות. אף אחד לא הכין אותי להיפוך יוצרות הזה.
וזה לא היה סתם פריקות, זה היה סיר לחץ שהרגשתי שאם אני לא עוזרת כל חיי אשא את המצפון הזה לעד.
גורמים מקצועיים אמרו לי לא להיכנס לסיפורים שלה, והיא אדם בוגר ויכולה לפנות בעצמה לגורמי הטיפול המתאימים.
אז לקחתי 10 צעדים אחורה וכבר לא יצרתי קשר וזה היה קשה קשה קשה. לעמוד מול הטלפון לבנות שעות ולא להקשר. לבכות, להירגע ולהמשיך את היום.
הרגשתי שאני מתחילה לאבד את אמא עוד בחייה.

דווקא בתחומים שהיא מעולם לא הייתה מעורבת גדלתי לתוך המציאות הזאת,
בתור ילדה בת 8 לא היה לי מוזר בכלל להכין יומן מאולתר.
אבל בגיל 25, נשואה עם ילד, אני לא יכולה להתבכיין שאוי מיי גאד נשברה לי הציפורן???

גם אחרי שסבתא נפטרה, אמא שלי הייתה שקועה שנים באבלות ולא חזרה לעצמה,
רק אחרי יותר מ5 שנים, קצת חזרה להיפתח, להתעניין, לשמוע (לפעמים הקשב עומד על חצי דקה אבל זה גם משהו)
וזהו, התרגלתי שגדלתי, ואין יותר את הסינר של אמא להתחבא תחתיו.
אחד הדברים שאמא שלי תמיד עשתה למעננו ונהיו סוג של אישיו, זה מקלחות של הקטנטנים
תמיד כשמגיעים אליהם זה התפקיד שלה, היא אוהבת ואנחנו מבסוטים.
לאחרונה כשבאנו עם התינוק והיה צריך לרחוץ אותו, התרפקתי על המחווה הקטנה שנשארה לי פינה חמה מתוקה להרגיש ילדה של אמא,
הבאתי לה את התינוק עם הציוד והכל, היא לא אמרה כלום אבל הייתה מוכנה לקלח,
באותו רגע בעלי נכנס אז היא מסרה לו את התפקיד (יכולתי לעשות בעצמי, סתם ביקשתי ממנה בשביל ההרגשה המתוקה לא באמת בשביל העזרה)
לקח לי כמה רגעים להתאושש אבל זרמתי.
גם זה נחלת העבר.
שלא לדבר על זה שהשיחה הראשונה אחרי הלידה הייתה שלושה ימים אחרי וגם בה השאלה איך את מרגישה לא הייתה מהתעניינות אמיתית אלא כדי לצאת ידי חובה. דיברנו שתי דקות. חצי דקה עלי ודקה וחצי שהיא שאלה מאיפה קניתי את התחפושות לילדות כי חברה שלה גם רוצה.. אוקי סבבה שבשביל זה התקשרת..
(לפחות אבא שלי מנצל את הוואקום שנוצר ומבקש תמונות ומתעניין אם הקטני כבר מחייך)

אז אחרי כל ההשתפכות הזאת, איפה אני עומדת הסקאלה??
אז מהמקום הזה באה ההזדהות העמוקה שלי עם אורוש על ילד חולה ואי אפשר לשתף את אמא, כי אמא עסוקה עם אמא, ולי יש קצת פחות אמא, אבל אני בעצמי כבר אמא...
נכון שזה נשמע קצת פחות זוהר ממקודם?

לפחות יש לי הזכרונות להתגעגע אליהם, תודה שאת מזכירה לי את זה!
ומקווה שגם לך יש במה להתנחם.. ⁦♥️⁩⁦♥️⁩
יו... נשמה...שלומצ'
אין לי מילים בכלל!

שולחת לך חיבוק ענק וממושך ❤
וואומיואשת******

חיבוק עצום על מה שעברת!חיבוק

<נמחק. כנראה אני לא קראתי אותך נכון>

לא התכוונתי לדרוך לאף אחת על שום מקום רגיש, נשמע שעברת ממש ממש המון! סליחה חיבוק

אמאשוני את מהממתאורוש3
ולמרות ילדות מאתגרת ולא פשוטה הפכת להיות אשה ואמא השראה שכולנו ממש אוהבות ללמוד ממנה. באמת. מעריכה אותך רק יותר!
ואוו...לפניו ברננה!
את השראה.
❤️❤️❤️
נגעת לי עמוק בלב♥️אישהואימא
יש לי כמה דברים להגיד לך:
את מדהימה
מי שמכיר אותך זכה בך

ואת כותבת פשוט נוגע עמוק בנשמה
הזדהיתי עם לא מעט דברים שכתבת. נגעת לי עמוק בלב ובמורכבויות שגם לי יש בחיים...
אז חיבוק🤗 ותודה..
וואו, נשארתי בלי מילים..באפיק
וואי שברת לי את הלברגעים פשוטים
את מעוררת השראה בהתמודדות שלך.
באמת.
את מקסימה ורגישהעדינה אבל בשטח
ואני בטוחה שהילדים שלך כן יקבלו אמא מכילה, אוהבת תומכת ואכפתית..
וואוווווו............קמה ש.
בס״ד

כמה עברת...! 💔
ואני קוראת אותך שנים ולא שיערתי לרגע...
חיבוק ענק על כל הדברים שעברת ועל החסרים בעבר ובהווה.

ומדהים איך הפכת לאמא כזאת משקיעה וקשובה לצרכים המדויקים של הילדים שלך. קופצים לי זכרונות כמו:
- מבצע המכולת הבייתית שעשית בקיץ
- איך ששהעברת את בנך בית ספר
- השאלות החינוכיות ששאלת כאן, על הגדול שלך...

אומרים שההורות היא סוג של הזדמנות בשבילנו לתקן את מה שלא היה לנו כשהיינו ילדים... קצת כמאמר השיר ״זו ילדותי השנייה...״ וזה כ״כ מה שאת עושה, כשאת בונה משפחה כזאת בעשר אצבעותייך ממש (עם בעלך כמובן).

מדהימה ♥️
וואו, איזו השתפכות כל היתר חולף
חיבוק גדול! נשמע לא פשוט בכלל...
שילוב של אין למי לספר ואין את מי לשתף וגם עניין כלכלי כנראה.
מאמינה שהיא באמת אוהבת אותך ואת חשובה לה
יו אמאשוני!!מצטרפת למועדון
את גדולה גדולה גדולה מהחיים!!
קראתי בנשימה עצורה.... לא להאמין שהאישיות הבטוחה החזקה המדויקת הרגישה והחכמה שאת מייצגת עברה דברים כל כך לא פשוטים בחיים שלה...
בעצם הכי להאמין שכן.😚
זה בדיוק מה שהרגשתי כשקראתימכחול
תודה ששיתפת @אמאשוני ❤️
גרמת לי לבכות אמאשוני!!בת 30
ואחרי כל זה את כזאת אמא מחוברת ועמוקה ואוהבת ואכפתית וחושבת ויצירתית ומיוחדת ושמחה!!!
וואומחי
עכשיו מובן מאיפה צמחה אמאשוני המדהימה, הרגישה והקשובה כל כך לילדים שלה.
ללמוד ממך!
תודה יקרות על המילים החמות!אמאשוני
איזה בושות בחיים נראה לי לא פתחתי את זה ככה...

ועוד נצלשתי שרשור שהתפתח בכלל ממשהו אחר,
מדהים כמה אמוציות גורמת לנו המילה אמא,
משני צידי המתרס (גם מול ההורים שלנו וגם מול הילדים)

רק אחדד שגדלתי בבית נפלא ממש! ואני מודה כל יום על ההזדמנות שניתנה לי בחיים ואני משתדלת כל יום להודות על הטוב הזה.
בסה"כ הילדות של ההורים שלי הייתה הרבה יותר קשה משלי,
אם לוקחים כנק' מוצא לאיזה מציאות הסבים והסבתות שלי נולדו, ואיפה אנחנו היום, אז רק להודות ולהעריך את ההורים ואת ההורים שלהם על המסע הלא פשוט שעברו.
תמיד אמרתי לעצמי שאמנם אני די חריגה בנוף, אבל זה אומר שיש לי נוף
לצערי לא כל בני הדודים שלי גדלו לתוך ההזדמנות הזאת, אז זה ממש נותן לי את היכולת להעריך איפה יכולתי להיות וכמה ההורים שלי נאבקו בשיניים שנתמודד בסקאלה אחרת בכלל.
מי מדבר בכלל על פריפריה, נוער בסיכון, פשע, התאבדויות, חוסר השכלה, מעגל עוני כל זה היה בקלות יכול להיות סיפור חיי... לצערי זה חלק מהסיפור של המשפחה המורחבת.
ב"ה אלף פעמים, ותודות להורים הנהדרים שלנו כולנו, כל הילדים, יצאנו בצד "הנכון" של החיים,
גם מי שפחות יש לו "ראש" התגייס הכי קרבי שאפשר, והיום משרתים ביחידות עילית,
הכי קרוב והכי רחוק מעולם הפשע,
מה שאומר שסה"כ קיבלנו חינוך טוב והזדמנות בחיים
האמת, בהרבה מובנים לא הייתי בוחרת בחיים אחרים אמנם את הילדים שלי אני ממש מנסה לגדל לפתיחות ושיתוף אבל גם להתמודדות ולקיחת אחריות.

שוב תודה לכולן ⁦♥️⁩
ואוו, את מרגשת אותי ממש!!לפניו ברננה!
כמו שכתבתי למעלה, את פשוט השראה.
ואוו, נותרתי חסרת מיליםחולת שוקולד
מודה שזה קצת מציף בי את חרדת האימהות (והסבתאות, והחמותות😏)
ממש לאאנונימית512
גם אני לא פורקת אצלה, התשובות שלה מעצבנות אותי ממש.
אני ממש מעריכה אותה ואת מה שהיא עושה ועשתה בשבילי, אבל לפעמים אני גם מרגישה המבוגר האחראי...
כדי לפרוק יש לי את בעלי, את אחותי..

טוב לדעת שאני לא לבד בעניין הזה
אני איתך מכיוון אחרפעםשלישית????

לא מתבכיינת לאמא שלי כי אין לי עם מי לדבר. היא אדם די לא נעים וביקורתי ותמיד התאכזבתי מהתשובות שלה ..כמעט בכל תחום.

יש לה כוונות טובות אבל תמיד יוצא לה פוגע ומעליב.

אז אני מתבכיינת בעיקר לבעלי ומחזקת בעיקר את עצמי והאמת? זה כנראה מספיקחיבוק

הי מתנצלת לפני כל מי שהשרשור שלי הציף אצלהאורוש3
מחשבות לא נעימות, זכרונות, חרטות וכו'.
שבע''ה נזכה כולנו להוות כתובת לילדים שלנו.
חיבוקים לכולם.
את לא צריכה להרגיש מצפוןמקקה
כל אחד והפקלע שלו...
שמחה בשבילך שיש לך כתובת
וכאן אני מנצלת את ההזדמנות עבור אלה שהן הגדולות במשפחה
שימו לב אחר כך לאחים הקטנים, כשהם יגיעו לשלב של הורים צעירים וזוג צעיר, ואמא כבר לא בטוח שתוכל
ממש ככה !שמעונה
ראיתי גם שמישהי כתבה פה למטה על האחים הקטנים... צריך להשקיע זמן ומחשבה ולהשתדל להיות שם בשבילם אם ירצו...
את ממש לא צריכה להתנצל!מיואשת******

לי אישית עשה טוב לפרוק אז זה בזכותך נשיקה

אני עם השנים הפסקתיעדינה אבל בשטח
כשאת מבינה שהיא מוכלת מהצרות שלה, כשהיא מבינה שאפשר גם לפרוק אצלך, כשאת מבינה שיש דברים שהיא פשוט לא יכולה לעזור או לא תיתן לך את מה שאת צריכה, את עם הזמן לומדת לשתף פעם ב וגם אז, לא יותר מידי לצפות.. לא כי היא חלילה רעה, אצלי בכל אופן כי היא יודעת שאני אסתדר כבר, או כי היא שוכחת מה סיפרתי לה ואז יש לי הרגשה שאנלא חשובה, או כי לאחים שלי יש צרות גדולות יותר, או כי הצרות שלי גדולות לה מידי בשביל להכיל..
או שפשוט הבנתי שמה שהיא רוצה כרגע, זה יותר נחת וסיפורים יפים על הנכדים, משתדלת..
את יודעת, השורה האחרונה שלך כל כך חכמה!מיואשת******

באמת, סה"כ כל כך הרבה שנים אנחנו כאימהות תומכות , מכילות, עוזרות, מקשיבות, קונות, עושות המון בשביל הילדים שלנו, לגמרי הגיוני נורמלי שבאיזשהו שלב נרצה שהם יסתדרו לבד ויתנו לנו לנוח ולקבל קצת נחת. 

ממש פתחת לי את העיניים לחשוב אחרת על הענין

תודה לך!!

חמודה את.. על לא דבר..עדינה אבל בשטח
בדר"כ היא מתבכיינת לי. אני לעיתים נדירות וגם זה פנים אל פניםרעותוש10
שוב מזדהה איתך לגבי ההוריםזהר מרים
כמו בשרשור שכתבת על האי אפשר להתארח

גם אני לא משתפת הרבה את אימא שלי
עד החתונה היתי דוקא הרבה יותר
ומאז שהתחתנתי היא כאילו לא חושבת אולי שיש לזה משמעות

אני משתפת ואז היא ישר משווה לעצמה וזה מגוחך ולפעמים גם נותן תחושה הרי נאחס
כי מה היא משווה את התלונה שלי על הבלגן האטומי שיש פה או לכמה אני לא מספיקה בסגר עם קורונה ו5 קטנים ל3וחצי כלים בכיור ו2 כתמים ברצפה שמבחינתה זה בלאגן נוראי
אגב אין לי בעיה להקשיב לה ולתלונות שלה גם
אבל לא כשזה נעשה במן ביטול וחוסר הקשבה למה שאני משתפת. לא כהשוואה
וגם היא לפעמים מתגוננת..כאילו זה שאני מספרת לה שהיה לי יום קשוח עם הילדים זה מן ציפיה סמויה לעזרה וזה בכלל לא ככה. היא לא עוזרת לי בכלל עם הילדים ולא מצפה לכלום. והיא גם יודעת את זה

וגם עודף דאגה ואז כל השבוע תחפור לי על זה
ומלא עצות של מה תאגלי ומה לא
ואין לי כח

יש פעמים נדירות שזה מצליח
וזה באמת עושה לי טוב
אבל לרוב באמת פשוט נמנעת ומדברת על סתם מסביב....

אז מבינה את לא לבד

לפעמים אני מרגישה שצריכה אמפתיה ולא פתרוןשמעונה
את בעלי קצת הצלחתי ללמד את זה, את אמא שלי לא...
כתבת תיאור של אמא שלי בול.אם_שמחה_הללויה
אולי אנחנו אחיות?
ביקום מקביל מיואשת******

אני הייתי רוצה לשתף בהכלבת 30
אבל יש דברים שאני יודעת שקשה לה לשמוע- כמו על מריבה ביני לבין בעלי...למרות שגם על זה לפעמים היא יודעת.
מאז שאמא שלי התאלמנה אני הרבה יותר שומרת עליה ונזהרת במה שאני מספרת לה. משתדלת לשתף אותה בהתלבטויות בצורה שמחה ולספר לה מלא על הילדים. אבל עד אז הייתי ממש מדברת איתה כמעט על הכל
הדבר העיקרי שאני פורקת אך ורק אצלה זה עניינים עם חמותי.
וואי, תעריכי מיואשת******

אמא שלי מתעצבנת שאני אומרת מילה על חמותי (המעצבנת באמת!) וצועקת עלי שהיא גידלה את בעלי ושאני אכיר לה תודה וכו. עם כמה שהיא כמובן צודקת בגדול, אין למי לפרוק!! 

ו..את מהממת איך שאת שומרת על אמא שלך. ריגשת נשיקה

אני מעריכה!!בת 30
ואם בעלי היה יודע מה נחסך ממנו הוא גם היה מעריך. אבל יש דברים שמוטב שלא ידע.

הייתי רוצה לשלוח פה את כולן לשיחה טובה עם אמא שלי. חותמת לך שכולן היו יוצאות עם גב זקוף יותר, לב רגוע יותר, ומבט אופטימי.
ה' יברך אותה ויתן לה אורך ימים ושנים
אשרייך! זכית!נשמעת אמא מדהימה.אם_שמחה_הללויה
ויש משהו במה שאמרת..
שמעתי פעם משהו יפה: ״שיש נשים כאלה שיכולות לחבק עולם שלם ויש כאלה שבקושי את עצמן מצליחות לחבק.״
לפעמים אין טעם לחפש משהו אצל מי שאין לו. אמהות שלנו היו שמחות לתת לנו. אבל פשוט הן בעצמן אין להן ( עקב חיים שעברו, או שאולי אמהות שלהן לא נתנו להן).
אני כמה פעמים בחיים מצאתי נשים שהיוו לי את המקום הזה: הייתה לי קוסמטיקאית מבוגרת, הייתה פעם אישה מבוגרת שעבדתי איתה ועכשיו יש לי חברה שגדולה ממני וכבר אמא לילדים גדולים. אני ממש אהבתי לשתף אותן דברים שפחדתי לשתף את אמא בגלל הביקורתיות יתר שלה, וולהקשיב להן קיבלתי הרבה עידוד ולמדתי מהן הרבה.
ברור שאין תחליף לאמא. אבל גם החום והתקשורת ושיחות עומק שמקבלים מקשרים כאלה זה ממש כיף. לא מערכת יחסים רגילה עם בת גילך. מקווה שהובנתי.
ממש מבינה מה שכתבתבת 30
אני גם בדרך כלל לא משתפתשירוש16
לא בגלל הפחדה אלא יותר בכיוון של חוסר תועלת.

אמא שלי היא אישה נפלאה בכל הקשור לעצות מעשיות. אבל כשבאים לבכות לאמא על משהו ובמקום אמפטיה וחיבוק מקבלים הערות בלי סוף ו"אני לא הייתי עושה ככה" או "למה עשית את זה? ממש לא בסדר. פעם הבאה תנסי ככה וככה" וכו.
זה נותן תחושה לא נעימה.
כיביכול אני לא מספיק טובה: כאמא, אישה ובעבודה.
עבדתי קשה בשביל להגיע למקום שבו אני היום ולקבל הערות במקום שאני גם ככה מסופקת בדרכי ומכרסם בי רגשות האשם והמצפון - לא נעים.
וגם יש את המקום של : אני עברתי יותר ממך וחיי קשים יותר. (בסדר.. זה לא אומר שאנשים אחרים סובלים פחות. ואהו, לא אשכח ששטחתי בפניה את הקשיים בעבודה שלי - אחות בבי"ח במחלקה אינטנסיבית ביותר - והיא השיבה לי באותה מטבע - גם אני עבדתי שעות ארוכות בעבר ותמיד חזרתי הבייתה והכנתי אוכל ודאגתי שהבית יהיה נקי. בואי, מאמי, אל תשווי עבודה של מזכירה 8 שעות מול המחשב לעבודה אינטנסיבית שכוללת הליכה ועמידה לאורך שעות ארוכות, מתן טיפולים מורכבים, סחיבת מטופלים, טרטור בין כולם ולפעמים החייאה כקינוח.. שלא נדבר על הסטרס הנפשי שבא עם העבודה הזו)

שיחות נפש לא קיימות לצערי.
אבל ב"ה קיבלתי פיצוי אדיר ונדיר - בעלי. וזה מסתדר.. איכשהו..
אני חושבת שאני איפשהו באמצעמחי
מצד אחד אמא שלי צעירה ואני משתפת אותה בכל מיני דברים, יש למי להתלונן ועל מי להישען.
מצד שני מזדהה מאוד עם אלה שכתבו שיש הרבה דברים שהן לא מספרות כי התגובה תהיה ביקורתית. אז יש הרבה דברים שאני שומרת לעצמי ויודעת שלטובתי עדיף לי לא לספר, כי התגובה תהיה פוגעת (שלא במתכוון, אבל תמיכה זה לא יהיה).
וגם אני בכורה, אז הרבה פעמים מרגישה שאם אני מתקשרת אמא שלי לא פנויה לאחים הקטנים שלי, אז לפחות חצי מהפעמים שרוצה להתקשר אני לא מתקשרת, וזה קשה להרגיש שאני תמיד צריכה "לוותר"
יעודד אותך שאצלי אמא היא ממש לא הכתובתאני זה א
לפריקות ובכיונים..
אני מדברת איתה המון ויכולה לשתף אבל לא בדברים שלי אישיים ומדי רגישים..
כן כואב לי הייתי רוצה יותר קרבה רגשית אליה אבל זה לא קיים ואני עדין אוהבת אותה וזה מה יש
הלוואי שהילדים שלי ישתפו אותי יותר
אהובה. מזדהה לגמרי... אני לא מספרת לאמא כלום אישי.Pandi99
ברמה של עברתי הפלה והיא לא ידעה כלום
היא ממש שכלית, ולא מדברת בשפת הרגש, וזה מביך אותי. בכל פעם שהתייעצתי איתה על משהו ראיתי שהיא פשוט לא מבינה אותי לצערי
מזדהה כל כך😞אם_שמחה_הללויה
וואו, איזו שאלה...כל היתר חולף
אמא שלי אישה מדהימה וחזקה. תוריד את הירח בשבילי ואני בשבילה.
רק ש...
עברה חיים לא פשוטים, ילדות קשהההה ולא מעט טראומות שלא נמחקות ולדעתי ככל שהגיל עולה גם יותר נוכחות וצפות ועולות.

באיזה שהוא מקום היא מרגישה וגם אומרת שהיא עברה הכל, הכל קטן עליה ולכן אם מספרים לה על קושי מסוים אז הרבה פעמים האינסטינקט שלה הוא לבטל את הקושי "אני עברתי דברים יותר קשים, אפשר לחשוב 🤪" במקום פשוט להקשיב ולהבין...
בשנים האחרונות התחלתי להבין שזה גם נובע מהצורך לנחם אותי ולא לתת לי לשקוע בקושי. מבחינתה הכי חשוב זה הלקום ולהמשיך הלאה.

מרגישה גם שהיא הגיעה למצב כזה בחיים שבא לה פשוט ליהנות מהנכדים ולשמוע רקקק דברים טובים. אמן שנזכה לעשות לה רק נחת יהודית אמיתית!
היא אומרת שעברה את השלב של טיטולים, ילדים קטנים בבית ספר וכו'

אוהבת אותה המון והיא תמיד בלב שלי ובראש שלי, נתנה כל כך הרבה למעננו ולצערי גם ויתרה המון פעמים על עצמה רק כדי שיהיה לנו טוב.
נראה לי שפשוט מגיע השלב שמבינים מה אפשר וכדאי לספר ומה לא. אם בעבר חשבתי שכל שיחת נפש זה ישר לאמא שלי, אז היום קצת חושבת לפני
וזה בסדר...
עדיין הכי חשוב זה האהבה והרצון האמיתי, כי אמא זו תמיד מילה שמציפה את הכל.
כמה זה חזק...
א מ א
❤❤❤
בדיוק רבתי עם אמא שלי עכשיודובדובה
היא לוקחת הכל קשה.
עושה סרט מכל פיפסססס
אוף איתה עשתה לי נאחס.
אז היא לא תומכת נפשית וגם עושה לי לפעמים הרגשה דפוקה
הלוואי ואני אהיה אמא אחרת.
אבל תודה לאמא שלי על כל העזרה הכלכלית והחום לנכדים.
זה לא מובן מאליו
איפשר שלמות בכל דבר.
.
אמא שלי מתקשרת אליי כדי שאתמוך בה...בת הרים
היום כבר מבוגרת וחולה וכשיכלה עזרה לי המון בלידות ובגידול הילדים אבל לא כאוזן קשבת. כל אחד והחבילה שלו.
ממשיכה לנצלשחולת שוקולד
רובכן דיברתן על תגובות לא נעימות

אבל מה חוץ מזה?? אתן מרגישות בנח לפתוח דברים אישיים? מרגישות שאמא היא הכתובת שבא לכן לפרוק אצלה?

אם התגובות לא נעימות או לא מכילות אז איך נרגיש ככה?מיואשת******
זה מן מעדל שמזין את עצמו נראה לי
בעיקרון כן הייתי רוצה שהיא תהיה כתובת לפחות לחלק מהדברים
ברור, אני מדברת על מצבים שאין תגובות כאלהחולת שוקולדאחרונה
ובכז לא משתפים פשוט כי אין קשר פתוח
אוופ (פריקה)השקט הזה

בבקשה שזה לא יתפתח לדיון של בעד או נגד חיסונים. תנסו להתייחס רק לתחושות ולרגשות שלי.. ואולי להציע פתרונות מעניינים אם עולה לכן

היינו אמורים ללכת הערב למסיבת חנוכה עם הצד של בעלי.

בשבת גילינו בדרך אגב שיש שם בן דוד שהילדים שלו לא מחוסנים והם מירושלים שזה כן מקום שיש בו התפרצות (אם היו מגיעים ממקום אחר שאין בו התפרצות השיקולים היו אחרים, אבל מעניין שיש קורולציה בין מקומות שיש בהם התפרצות לאנשים שלא מתחסנים)

בקיצור כנראה בעלי ילך עם הבנות שכן מחוסנות ואני אשאר עם התינוקי בבית וזה ממש מבאס להעביר ככה את נר שמיני לבד..

וגם מבאס שמגיעים למסיבה הזו אנשים שלא פגשתי כבר הרבה זמן ויהיה נחמד לפגוש אותם (כמו דודה של בעלי שאני אוהבת ומגיעה מחו"ל) ואני צריכה לוותר על להגיע בגלל זה. ושכבר בן דוד אחד שהיה אמור להגיע מחו"ל החליט כבר לפני כמה זמן לא להגיע בדיוק מאותה סיבה

זה מעצבן אותי שיש לבחירות של אנשים השפעה כזו על הסביבה שלהם😐

ממש ממש מבאסמתיכון ועד מעון

מבינה אותך מאוד!!!

תודה💕השקט הזה
אני אישית לא נמנעת מללכת כי גרה במקוםבורות המים

שבמילא חצי לא מחסנים

אז אין לי איך להמנע מלחיות..אני לא אעבור לחינוך ביתי ולא אנעל בבית

אני כן שומרת על הז שלקטן לא יתקרבו חברים לש הילדים..ובכללי במילא לרוב הוא צמוד אלי

אנ י גם חוששת לפעמים

זה לא שלא

אני לא אומרת לך מה לעשות

אני במקומך כן היתי הולכת

כי ירושלים זה עיר גדולה

זה לא שההתפרצות עכשיו היא בכל בית שני וכו

ובכללי בחיים יש אצלי כן איזה גבול בין השתדלות להשתדלות עודפת

אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

ולכן באמת ההחלטה היא שלך

אבל סתם משתפת שזה לא כזה חד משמעי שאסור להפגש עם אף אחד לא מחוסן..

ואני יודעת שמי שהגבול שלה שונה משלי תבוא ותביא לי את כל מקרי המוות חו''ש וכו

אני יודעת

ואני גם לא מתנגדת ולא אומרת לאף אחת מה לעשות

תכלס את צודקתהשקט הזה

זה עניין של ניהול סיכונים.

אבל פשוט מכירה קצת את עצמי ויודעת שאני אהיה כל הערב בלחץ שהילדים שלהם לא יתקרבו לתינוק, ואחכ שבועיים אני אהיה בלחץ ואבדוק כל סימן שנראה לי חריג אצלו אז לא יודעת אם שווה לי הלחץ הזה

בן כמה התינוק?רק טוב!

שייך לשים אותו עליכם במנשא?

או אם הוא קטן ועדיין רוב הזמן בעגלת אמבטיה אולי מראש להגיד שאת מבקשת שלא יתקרבו כי עם כל המחלות שמסתובבות עכשיו את חוששת עליו.

ואם הוא כבר בגיל כזה שמסתובב אז אם נעים לכם, להגיד להם מראש שממש התלבטתם אם לא לבןא בגלל זה, אבל בסוף החלטתם שכן, אבל מבקשים שלא יתקרבו לתינוק כי אתם מפחדים. 

רק אומרתאפרסקה

שחצבת כמה שידוע לי מאוד מדבק.

ברמה שאם חולה היה בחדר ויצא ממנו, ומישהו נכנס אחריו לאותו חדר, יכול להידבק. אז זה שהתינוק שמור קרוב להורים לא בטוח יעזור במקרה וח"ו יש מישהו מודבק.

מוסיפה שלעניות דעתי כדאי שגם מי שכן מחוסן והולך למסיבה, שישטוף טוב טוב ידיים במים וסבון לפני שהוא נוגע בתינוק חזרה בבית

קטן.. לא מסתובבהשקט הזה
אבל עדיין חוששת.. זו בסהכ משפחה אחת מתוך כל מי שאמור להיות שם.. אבל משפחה עם ילדים קטנים שמסתובבים.. לא יכולה כל האירוע להיות על המשמר שהם לא מתקרבים ממרחק מסויים..
אני חושבתשירה_11

שללכת ולשמור על התינוק בעגלה שלא יתקרבו אליי זה מספיק

הם לא היחידים ואנחנו מסתובבים בין הרבה אנשים 

תשמעי, אני גרה במקום הכי סאחי שיכול להיותהשקט הזה
אני לא חושבת שיש סביבי אנשים שלא מתחסנים🙊

וגם יש הבדל בין זה שמישהו סביבי לא מחוסן אבל אני לא גרה במקום שיש בו התפרצות, לבין להפגש עם אנשים שכן יש סבירות מסויימת שהם יכולים להידבק ולהדביק.

וגם בעלי די מטיל וטו על ההגעה של התינוקי (מבחינתו הוא גם מוכן להשאר בבית, אבל זה הצד שלו אז פחות הגיוני😅)

אז לגמרי שיישאר איתו! תמצאו דרך להסביר..תודה לה''
גם אני לא הייתי מביאה את הקטן...
חח לא צריכה למצוא דרך להסבירהשקט הזה
ממש לא אכפת לי להסביר בפירוש שלא הגיעו בגלל שהם לא מחוסנים. לא רואה סיבה להתנצל או להסביר. אם כבר הם צריכים להתנצל. אבל עדיין זה הצד של בעלי ויותר הגיוני שהוא ילך. 
אבל אם לך יותר חשוב להגיע ולבעלך זה בסדר להישארתודה לה''
אז תלכו על זה
לשנינו חשוב להגיעהשקט הזה

זה לא שלי יותר חשוב. גם בעלי רוצה לפגוש את המשפחה שלו ומן הסתם יותר ממני

למרות שכרגע הוא אומר שלא מרגיש טוב אז אולי בסוף יצא שבאמת אני אלך🙊

מבאס על ההרגשה!אר

מתכוונת לחיסונים בכללי? או לא מחוסנים לשפעת?

בכל אופן הייתי הולכת ואת התינוק שומרת יותר שלא יתקרבו... או מרדימה בחדר (תלוי גיל)

בכל אופן אין לנו מושג מי מסביבינו מחוסן או לא....

אי אפשר לא לצאת מהבית וחבל שתגרמי לעצמך להפסיד 

נראה לי שהכוונה לחצבת ולא לשפעת...בארץ אהבתי
הם לא מחוסנים בכלליהשקט הזה

וספציפית לחצבת

זה מסיבה באיזה אולם קטן אז אין חדר שאני אוכל לשים אותו שם.. אחרת זה באמת יכל להיות פתרון נוח

חיבוק, באמת מבאס מאוד...בארץ אהבתי

מבינה את ההחלטה שלכם.

וזה באמת מבאס שהחלטות של אחרים צריכות להשפיע גם עליכם..

וואי זה ממש מבאסממשיכה לחלום

אולי לשים אותו במנשא עליך כל הערב?

או לחילופין להיפגש עם חברה אחרת?

זהו, שחושבת לבדוק באמת אם יש איזה חברה פנויההשקט הזה
אבל עדיין מבאס על המשפחה
באמת מבאס ממשניגון של הלב

אולי זה ירגיע ואולי לא, אבל ירושלים ענקית, וההתפרצויות הם במקומות מאוד ספציפיים ולא בכל העיר, ככה שהם לא גרים או מסתובבים הרבה באיזורי ההתפרצות (שהם מצומצמים) לא הייתי חוששת יותר מאשר אנשים ממקומות שאין בהם התפרצות

יש לך מידע איפה יש התפרצויות?השקט הזה
או איפה אפשר למצוא מידע כזה?
לא יודעת בדיוק,ניגון של הלב

בעיקר משמועות הבנתי שזה בעיקר בשכונות חרדיות מסוימות אבל לא מצאתי מידע שמאמת אז מעדיפה לא לכתוב פה... אני יודעת שבאיזור שהמשפחה שלי גרים (למרות שהוא נחשב חרדי) אין התפרצות, אז שווה אולי לנסות לברר את זה

כותבת באנונימי כי לא באלי שיתנפלו עלייאנונימית בהו"ל

אבל חד משמעית אם הם גרים בשכונות חרדיות- לא הייתי הולכת.

יש לי חברה שהיא אחות שמטפלת בילדים שנדבקו בחצבת והיא אמרה לי שכונות כמו מאה שערים, גאולה.. שכונות חרדיות ממש- הן האוכלוסיות שמגיעות.

חצבת זה לא צחוק... והמצב ממש מחריף בחורף. כל כך מבינה את הבאסה- גם אני הייתי בסיטואציה דומה וזה מתסכל!!

אבל מחזק אותי לדעת שאני עושה את מה שהכי נכון לתינוק שלי ולרוגע הנפשי שלי

הם לא משכונה חרדית לגמריהשקט הזה
כי הם עצמם לא חרדים.. אבל לדעתי כן שכונה שיש בה גם וגם🤔
מבאס ממש...פאף
מבינה אותך ממש, ובאמת כנראה לא תמצאי תחליף ראוי, אבל יפה שככה את מתבאסת על לפספס מפגש משפחתי של הצד של בעלך! מקווה שתפנקיצאת עצמך בדרך אחרת...
כן, זה באמת מיוחדהשקט הזה
אבל יש לו משפחה מקסימה ובגלל שהיא לא מאד גדולה אז אפשר גם להצליח להכיר את כולם וליצור קשרים
איזה כיף שיש לך קשר טוב עם המשפחה של בעלךאמאשוני

באסה להפסיד מסיבה,

אבל אני חושבת שהמחשבה על "אני מפסידה בגלל בחירות שלהם"

היא לא ממש נכונה ובטח לא מקדמת.

יש הרבה בחירות של אנשים שמשפיעות על הסביבה, ועדיין הבחירה של מי שנמנע היא גם בחירה.

מכירה מלא שלא ילכו למסיבות ביו"ש בגלל חשש מהדרכים,

ואף אחד לא יגיד בגלל בחירה שלהם לגור במקום מסוכן אני מפסידה מסיבה.

או בגלל ענייני כשרות/ צניעות.

כשהקטן שלי היה בן פחות משנה, גם הייתה תקופת התפרצות חצבת, ושמרתי עליו בבית ככל יכולתי,

ככה שמבינה את הבחירה שלך להישאר,

ועדיין כדאי לתייג את זה שאת בוחרת להישאר כדי לשמור על התינוק שלך, ולא בגלל בחירות של אחרים (שבעינייך זו בחירה חסרת אחריות, מבחינתם זו בחירה על אוטונומיית הגוף שךהם וזו זכותם בדיוק כמו זכותה שך בחורה ללכת עם גופיה גם אם זה מייצר קונפילקט לאחרים.

לעניין פתרונות, אפשר לבקש שיפתחו זום בזמן הדיבורים, זה נחמד לראות אנשים ככה ולשוחח איתם

אצלנו עושים את זה עם חלק המשפחה שבחו"ל.

אם לא עושים אצלכם תוכלי לעשות שיחת וידאו עם בעלך ולבקש לפטפט עם האנשים שרצית במיוחד, ועל הדרך גם עם השאר..

ותפנקי את עצמך הערב בלי קשר 😀

יכול להיות שאת צודקתהשקט הזה

ואולי זה היה מרגיש אחרת אם הייתי יודעת את זה מראש ומראש מחליטה את ההחלטה שלי ולא ברגע האחרון מגלה את זה..

נראה לי פחות הקטע שלי הזום או הוידאו.. אבל תודה על ההצעות

וברור שאתפנק.. מתלבטת על מה😅😜

בן כמה התינוק? האם חוסן במנה ראשונה?דיאן ד.

אם כן הייתי שוקלת כן לבוא איתו למסיבה

אם לא, אז ממש לא הייתי מביאה אותו...

מה לגבי בייביסיטר?

או להשאיר אותו אצל שכנה/ חברה/ אחות?

בן 5 חודשים.. עוד לא יכול בכלל לקבלהשקט הזה

את הבנות שמחוסנות במנה אחת אני שולחת..

הוא עדיין רק על הנקה אז ממש קשה לי להשאיר אותו בלעדיי.. בפעמים הבודדות שהשארתי זה היה עם בעלי. 

ממש ממש מבינה אותך...ממתקית

סביר להניח שאם תצאי עם התינוק למסיבה, לא יקרה לו כלום
אבל ממש מבינה את הלחץ שאחרי...גם אני ככה,כל אפצ'י יכניס אותך לחרדה...וזו סיבה טובה שעדיף להישאר מוגנים בבית.
מצד שני, אולי כדאי לברר דרך רופא או אחות, אם התינוק ממש קטן- הוא נחשב מחוסן ממך דרך ההנקה? (אם לא, מאמינה שהיו ממליצים לחסן לחצבת כבר בבית החולים)

הגיוני שההנקה נותנת איזה שהיא הגנההשקט הזה

אבל קשה לי לסמוך על זה בלב שלם.

והבנתי שמתחת לגיל חצי שנה החיסון לא יעיל ולכן לא נותנים, וגם במקומות שהייתה התפרצות הקדימו מגיל שננ לחצי שנה אבל לא פחות מזה

מבינה אותך מאודמולהבולהאחרונה

ומסכימה עם זה שלא הלכת

אני הלכתי ונדבקו

תינוק בן חודשיים עם חום 37.8 צורח מלא ומצונןמולהבולה

ממש מסכן,בוכה איתו

כמובן שאלך לרופא היום

אני יודעת שזה לא נחשב חום אבל רק נובימול מרגיע אותו

שולחים למיון על חום בגיל הזה?

כשהבן שלי היה חולה בגיל חודשייםהשם שלי

לא שלחו למיון.

הלכתי איתו לרופאה, ואחרי כמה ימים שעדיין לא עבר לקחתי אותו שוב.

היה זמן שהוא לא הסכים לינוק, ואז טפטפתי לו חלב לפה, כדי שלא יתייבש, וב"ה הוא חזר לאכול.

אם זה היה ממשיך יותר זמן, היה צריך לבדוק את זה.

זהו אני כבר לא זוכרת מה היה עם הגדולים יותרמולהבולה

יש לי תור ראשוני שקבעתי ממזמן והייתי אמורה ללכת כדי לבדוק את הסיפור עם המרפס... על הדרך אבקש לבדוק אותו כמובן

העניין הוא שאני מרגישה גודש מטורףמולהבולה
אבל הטיפולים שלו רטובים והוא אוכל הרבה הרבה פחות מהרגיל 
הגיוני שיאכל פחותהשם שליאחרונה
כל עוד הוא אוכל ויש טיטולים רטובים, זה בסדר.

אם יש לך גודש, את יכולה לשאוב ולשמור, או לתת לו את החלב השאוב (אם ככה הוא אוכל יותר טוב).

אני חושבתחולמת להצליח

שולחים למיון רק בחום יותר גבוה.

רפואה שלימה!

קראתי שבגיל חודשיים כבר לא שולחיםמולהבולה

הענין שנולד עם אגן כליה אחד מורחב

ובאולטראסאונד שעשינו בקהילה לפני שבוע אמר שלא רואה את זה כבר

ילד שלא מסוגל לבקש סליחהחנוקה

הבן שלי בן 6 התנהג הבוקר לא יפה לאחותו. הערתי לו ובתגובה הוא ממש התחצף.

(כתבתי כאן פעם שלא תמיד הוא מבין מה נחשב חוצפה אבל עכשיו זה היה לכל הדעות חצוף-

אמרתי לו לא לזרוק קוביות על אחותו הקטנה כי זה יכול מאד להכאיב והוא ענה

תזהרי ממני אני יכול לזרוק גם עליך, ואז משך לי בחצאית ועוד ועוד סאגה שלמה שנחסוך מכן- אבל משהו שהבהרנו כבר כמה פעמים שלא אומרים למבוגר).

זאמרתי לו שהוא מתחצף, שזה לא מקובל עליו. אני מבינה שהוא כועס על אחותו אבל זה לא מוצדק ועכשיו מה שהוא צריך לעשות-

זה לבקש סליחה על ההתנהגות שלו.

לא הענשתי, פשוט הסברתי בנחת שזה לא מתאים- ועל זה מתנצלים.

אמר לי 'אבל אני לא יכול'

ומכאן במשך שעה וחצי הוא בכה שהוא רוצה כל מיני דברים\ מאד בסיסיים כמו לאכול ועוד

ואמרתי לו שבשמחה אכין לו אוכל- אבל הוא צריך קודם להתנצל על היחס שלו בבוקר

והוא בוכה ממש שהוא לא יכול לבקש סליחה

ככה בכי שעה וחצי.

בסוף הייתי צריכה לצאת, למזלי ולמזלו. כשחזרתי הוא כבר היה רגוע (להערכתי מי ששמרה עליו הביאה לו אוכל שתיה וכו' וזה עזר לו להרגע)

עדיין לא התנצל כמובן...

מצד אחד- אני לגמרי חושבת שזה בסיסי לבקש סליחה על התנהגות לא מתאימה,

גם אם היה נסער

מצד שני- באמת זמן מועד לפורענות, בוקר הוא רעב צמא וכו'..

מצד שלישי- הוא עדיין לא התנצל, נח לי ולו לעבור הלאה.. כמה זה חינוכי? לא יודעת...

מצד רביעי- מה זה ה'אני לא יכול לבקש סליחה'

אני זוכרת כבר שפעם היה לו מריבה עם חבר ונגמר בצורה דומה

עד שהצעתי לו לכתוב סליחה לחבר, וזה עזר

(הפעם זה לא עבד, הצעתי שוב)

אבל אני ממש זוכרת אותו בקלות אומר מלא פעמים סליחה מעצמו מיוזמתו

'סליחה אמא זה אני לכלכתי' ככה פשוט..

אשמח לשמוע את דעתכן

יש משהותקומה

בסליחה שהוא קצת מכני ומעושה, כשהוא מגיע בצורה של דרישה מילדים.

סליחה זה חשוב

יותר חשוב ללמוד איך מתנהגים

הסליחה היא לא מה שגורמת להם להבין האם מה שהם עשו בסדר או לא (לפי דעתי)

לגבי התנאים - בעיניי לא להכין לו אוכל, זו תגובה חריפה לאי בקשת סליחה. זה אמור להיות מנותק לפי דעתי. מה גם, שרעב (ועייפות גם, ועוד גורמים פיזיים), באמת מקשים על ההתנהלות ולפעמים אחרי זה הרבה יותר רגועים וקל לנהל כל סיטואציה הרבה יותר טוב 

הוא עלה על עץ, והיה צריך סולם לרדת ממנו.

זה באמת לא בסדר שהוא זרק קוביות, וגם לא בסדר שהוא ענה לך כמו שענה.

אבל אני מרגישה שיש כאן קצת פער בין הציפיות שלך, לבין ההבנה והיכולת שלו.

לא תמיד שיח הוא בדיוק מה שמתאים, במיוחד לא בזמן מעשה.

לפעמים משפט קצר וחותך, בטון החלטי, הוא יותר אפקטיבי משיח והסבר, שאולי מתאים שיהיו, אבל בשלב של נחת ואחרי מעשה, ולא תוך כדי.

אם עבר זמן זה יכול להיות מתאים בשביל שיחה רגועהכורסא ירוקה

לדבר איתו, בלי שיפוטיות, לנסות להבין מה הכוונה שהוא לא יכול לבקש סליחה. אפשר לקרוא ביחד את הסיפור המקסים של אמונה אלון "איך מבקשים סליחה", ולדבר על זה.

אבל, לדעתי האישית, מאד מאד חשוב שידע כן לבקש סליחה. לא בשביל המילה, בשביל היכולת שלו להתנצל, להודות בטעות, להכיר בזה שהוא עשה משהו לא בסדר, מול עצמו ומול מי שנפגע ממנו.

אחרי כל השיחה וההבנה וכל זה, הייתי מבהירה שזה הכל טוב ויפה אבל בסופו של דבר - הוא יבקש סליחה. בעל פה, בכתב, איך שהוא רוצה. אבל הייתי דואגת שהוא יעשה את זה. (אצלנו בבית לא רק מתעקשים על הסליחה אלא גם על ההכרה המפורשת בטעות - "סליחה שעשיתי איקס")

לא הייתי מונעת אוכל ושתיה או משהו בסיסי כי זה יכול לקחת גם יומיים, אבל כן הייתי מתעקשת לפני משהו שהוא לא בסיסי לשמוע את הסליחה.

מצד שני, גם לא הייתי הופכת את זה למשהו עם כעס ואישי, או העלבויות ועניינים כי זה רק יהפוך את הסיטואציה למפלצת, פשוט בענייניות - כמו אם הוא לא התקלח, או שכח לשים גרביים - לא ביקשת סליחה, תבקש. 

אני חושבתתקומה

שמושגי הזמן של ילדים הם קצת שונים משלנו.

זה נכון שהם זוכרים מה קרה, אבל "לגרור" מקרה במשך יומיים, זה לא בהכרח נכון...

ילד מבחינתו כבר עבר והתקדם הלאה, וזה קצת להישאר על מקרה יותר מידי זמן לגיל הזה.

אנחנו אף פעם לא מגיעים ליומייםכורסא ירוקה

אבל אני ממש ממש מאמינה בקריטיות של היכולת להכיר בטעות שלך מול עצמך ומול אחרים. גדלתי עם אחים שחלקם היו ילדים טובים טובים טובים ומדי פעם כשהתפלק להם משהו לא טוב הם מאד התקשו לבקש סליחה/להודות בטעות ולא רק מול אחרים, בכללי הם היו כל כך רגילים להיות ילדים בסדר גמור שממש לא הצליחו להכיל שעשו משהו לא בסדר, וקצת התנהגו כמו שהפותחת מתארת. בגלל שזה לא קרה כל הזמן, ורוב הזמן הם היו בסדר פשוט העבירו להם את זה, ועם השנים ממש הרגשתי איך הם בונים לעצמם חומה של חוסר מודעות עצמית רק כדי לעולם לא להיות טועים. והיום כמבוגרים - הם אף פעם לא אלה שלא בסדר, תמיד הם לא התכוונו, לא שמעת נכון, בשפה ההלכתית הביטוי הזה לגיטימי, לא הבנת אותם, או אלף ואחת תירוצים אחרים אבל בסופו של דבר הם לעולם לא מצליחים להודות בטעות שלהם, להתנצל גם אם אמרו משהו לא מתקבל על הדעת ולהכיר בזה שלפעמים הם לא בסדר.

נכון, זה תיאור קיצוני, אבל במציאות זה לא כזה קיצוני, כי גם היום הם אנשים בסדר גמור עם חיי חברה עשירים שרק מדי פעם יוצא להם כזה דבר אז כמו פעם - אנשים מרימים גבה ומחליקים להם. מה בגיל 30 תריבי עם אחיך על משפט אחד שהוא אמר?!

אבל ילד בן 6 שבוכה חצי שעה שהוא לא מסוגל לבקש סליחה - בדיוק ככה זה התחיל.. 

אניתקומה

לא חולקת על הצורך של להכיר בטעות

לא בטוחה שהדרך היא בלהכריח לבקש סליחה ולהתעכב על זה כל כך הרבה זמן.

יש כל מיני דרכים לחנך, ולפעמים גם נבחר דרכים שונות בסיטואציות מסויימות ולא תמיד נפעל בדיוק אותו הדבר.

בעיניי צריך לסגור סיטואציות עם ילדים בטווח הזמן המיידי, ולא למשוך את זה, גם לא לערב.

לדבר באופן כללי? זה אפשר.

יכול להיות שיקרה משהו בבוקר, ואחליט במודע לדבר אחרי צהריים. אבל זה אז זה לא יהיה כדרישה ותנאי מה לעשות עכשיו, אלא כהסבר ושיח בינינו. 

טוב אני רואה את זה אחרתכורסא ירוקה

מנסה לחשוב על עצמי בתור ילדה יותר קטנה מ6 גם, זה נותן לי איזשהי אינדיקציה, איך הרגשתי לגבי דברים או איך חשבתי עליהם. יצא לי בתור ילדה לקבל עונש על מעשים אחרי כמה שעות ואפילו אחרי שבוע (מעשה שנעשה בשבת והמענה היה בשבת אחר כך כשבסיטואציה דומה  לא התאפשר לי הדבר שבגללו התנהגתי לא בסדר) וכל עוד זה נאמר בהקשר של המעשה "עשית x ולכן זה לא מתאים ש-y" גם כשזו ממש לא היתה השלכה של המעשה שלי (נגיד לא קיבלתי ממתק כי התחצפתי), זה משהו שהבנתי וקיבלתי.

אני חושבת שילדים מסוגלים להכיל יותר ממה שמייחסים להם היום.

ברור שבמצב אידיאלי עדיף לסגור את הנושא באופן מיידי, בתוצאה למעשה, וכו וכו וכו.

בפועל דברים מורכבים יותר ובעיניי יותר חשוב שהילד מבין שהדברים נעשים מתוך שיקול דעת ולא מתוך כעס רגעי של ההורה ושיש משמעות למעשים שלו מאשר שהמענה ניתן באופן מיידי למשל.

ובסופו של דבר, האמת, זה גם מאד מאד קשור לאופי של הילד, והורים הרבה פעמים מבינים אינטואיטיבית מה יותר נכון מול הילד הספציפי, לא משנה מה יותר נכון לפי הספר.. 

אני לאתקומה

כותבת באופן אמורפי

אני כותבת מניסיון שלנו

אצלנו ראיתי שאין טעם "לגרור" דברים.

זה לא קשור לשאלה כמה הילד שלי יכול להכיל

זה קשור לבשלות של ילד

אני לא אעשה לילדים שלי הנחות בהתנהגות

אבל אני פשוט אומרת, שהרבה פעמים לנו כהורים משהו נראה מאוד מובן מאליו, והילדים בכלל כבר שוכחים מזה.

זה קשור גם לתפיסה שלרוב יש מניע לילד אם הוא מתנהג בצורה מסויימת, מצד אחד לא תמיד יעיל לדבר באותו רגע, מצד שני, לגרור את התנאים הלאה, זה גם לא נכון.

אני אעדיף בזמן אמת להגיב במשפט קצר וחותך

ואם אראה שיש צורך, אדבר על זה גם בזמן רגוע אחרי זה. הם ייזכרו

אבל כל שפת התנאים, והחובה בהקשר לבקשת סליחה, בעיניי לא מתאימה לאורך זמן ולא יעילה

בנוסףתקומה

יש משהו לא הוגן או מלחיץ, להחזיק ילד באוויר בציפייה לעונש.

מאוד קשה בעיניי להתנהל ככה.

ילד שיודע שאם הוא עשה משהו לא בסדר, יכול לחכות עכשיו שבוע בשביל עונש, יוצר תחושת לחץ ממש גדולה.

הרבה יותר הוגן ונכון, לסגור אירועים, ולא להחזיק את הילד בפחד מה יהיה העונש ומתי הוא יהיה.

לצד זה שחשוב לחנך ללקיחת אחריות, בעיניי חשוב לא פחות לדעת להעביר הלאה לפעמים, ולא לנטור.

לגבי ההתחלהכורסא ירוקה
נראה לי שזה באמת כנראה ענין של אופי. אצלנו אני רואה שדוקא שיחה רגועה מאוחרת יותר מתקבלת יותר בקלות, כולל הדרישה לבקש סליחה שבלהט האירוע לפעמים הילד מתקשה לבקש אבל אחרי כמה שעות הוא יותר נינוח להכיר במה שעשה, להבין את הצד השני ולמה מה שעשה היה לא בסדר.

לגבי העונשים, זה לא ששבוע הילד "מחכה לגזר דין", אלא באותו רגע אומרים לו בזמן איקס יקרה ככה (בקניות הבאות לא תוכל להצטרף, בארוחת הערב לא תקבל את הממתק או כל דבר אחר) ואז גם אם היישום קורה לאחר זמן, פשוט מזכירים לו ברוגע ובשקט ובזה זה נגמר. זה לא הופך לאיזו עננה שמסתובבת לו מעל הראש 

אז אנחנותקומה

כנראה לא לגמרי מצליחות להבין אחת את השנייה

או שההבדל הוא על הטרמינולוגיה של דרישה.

כי גם אני חושבת ששיחה רגועה מאוחרת יכולה להיות אפקטיבית יותר ונכונה יותר

פשוט להציב תנאי של "תבקש סליחה אחרת לא תוכל לעשות א,ב,ג" זה לא נכון בעיניי

זה מכניס את הילד למלכוד, וזה לא מה שמוביל אותו להבנה על הטעות

שיחות אצלנו יהיו יותר בכיוון של:

- דיבור על מה שהיה

- אתה מבין למה זה לא בסדר? / לא נעים / פוגע?

ואז אם זה באמת נעשה בצורה טובה הילד יבין מעצמו.

ואז השאלה תהיה

אז אני חושבת שצריך לבקש סליחה, מה אתה אומר?

ולרוב זה כבר יהיה כן, אם הוא באמת הבין.

אבל אם הוא לא הבין, גם אם אכריח אותו לבקש סליחה, זה לא מה שיגרום לו להבין.

נראה לי בעצם הבחבוש שלי זה כי סליחה מגיע רק אחרי הבנה בעיניי, ולכן אין טעם להכריח לבקש סליחה סתם ככה

אולי זה באמת סמנטיקהכורסא ירוקה

השיחות הרגועות הן הכי מועילות, וכן אני מתעקשת על הסליחה אבל לא ראיתי סיטואציה שבה יש שיחה טובה והבנה של הילד ועדיין הוא לא מוכן לבקש סליחה.

אולי את צודקת והשיחה זה העיקר, כל עוד הילד לא רק מקשיב ומנסה להצטדק אלא אקטיבית מביע הבנה לעובדה שהוא היה לא בסדר.

למרות שעדיין יש משמעות בעיניי, גם אם סימבולית,,לבקשה של הסליחה ממי שנפגע. כאילו, יכול להיות שהילד שפגע הבין והפנים, הכל טוב, אבל הילד שנפדע הוא גם צד פה, הוא גם בנאדם, ומגיע לו גם לעשות קלוז'ר למה שקרה ולא רק שהשני יבין. גם אם הוא מבין אז למה ככ בעיה לבוא לנפגע ולתת תוקף לפגיעה שלו?

האמת לא זוכרת כמעט סיטואציהטרכיאדה

שהענשתי ילדים. ענישה היא דרך מאד מאד בעייתית לחנך, בטח אם זה כדרך חיים.

ברור שיוצא שאני כועסת/גוערת/מעירה/מסבירה

אבל להעניש? לא יודעת, לא זכור לי שיצא לי.

גם לי לא יוצא הרבהכורסא ירוקה

אבל כשצריך לדעתי אני עושה את זה. אולי זה גם תלוי מה את מגדירה עונש, אבל גם אם לא,  אם זה עובד אצלכם ואף פעם אין צורך בענישה - נהדר..

מניחה שגם ההודעה השניה שלך מכוונת אליי - זה בסדר גמור שזו הגישה שלך, הגישה שלי שונה, ואני רואה שזה מה שנכון לעשות אצלנו.

גם לא יודעת מה את מדמיינת, זה לא שאני לוקחת יום ויושבת עם הילד בחדר עד שיסכים לומר סליחה, אבל כן מדברת, מוודאת הבנה גם אם הוא לא מסכים להודות בזה, ואם הוא מבקש משהו אקסטרה, אז כן אסרב עד שיאמר סליחה.

בעיניי זה גם לפעמים עוזר להם לרדת מהעץ 

חינוך זה תהליךטרכיאדה

גם אם חשוב לך מאד בקשת סליחה והכרה בטעות, התעקשות על כך לא תוביל למקום הזה!

הוא בן 6 בסך הכל, יש לו מספיק שנים ללמוד להכיר בטעות ולבקש סליחה, להתעקש

ולהתווכח ולעמוד על כך במשך שעות, בודאי לא יוביל לתוצאה המבוקשת.

לאט לאט, בנועם, בדיבורים ולא בוויכוחים ובטח לא בעונשים- זה יגיע

עריכה, הגבתי לפותחת.קודם כל יפה מאוד שלא כעסתנעומית

ואת מפעילה שיקול דעת עכשיו.

אני חושבת שיש הרבה דרכים לבקש סליחה, אפשר לבקש סליחה ואפשר להגיד לו: ''לאחותך היה לא נעים לפני כן, תעשה משהו שנעים לה, לדוג' תביא לב את הספר/ אוכל/ משחק שהיא אוהבת, תשיר לה שיר מצחיק, תעזור לי לגרוב לה גרביים/ להחליף טיטול''

הוא בעצם עושה מעשה כהכרה על זה שעשה משהו לא נעים, אבל לא מבקש סליחה באופן חיצוני ומעושה.

ולומד שהוא יכול בפועל לתקן טעויות ואיך.

ואת גם נותנת לו דוגמאות, אז הוא יכול לבחור. ו

לילד בן 6oo

אין מספיק שיקול דעת ושליטה עצמית 

בעיניי הסיטואציה שתוארה תקינה לחלוטין לגיל 6

כשילד אומר שהוא יכול לזרוק גם עלי או מושך בחצאית

אני לא אראה בזה חוצפה אלא מעשה שובבות/ תגובה של ילד קטן

גם ילדים גדולים יותר וגם מבוגרים

לא מגיבים תמיד בצורה אופטימלית  ולפעמים מגיבים בצורה גרועה

ככה שכדאי לקחת תגובות גרועות בחשבון מראש

בסיטואציה כשהילד עושה מעשה בעייתי

אני מבקשת להפסיק בצורה קצרה וברורה

אם יש צורך חוזרת שוב

וגם פעם שלישית

אם הילד מגיב תגובות פחות טובות לרוב אני לא אתייחס

רק אם זה משהו חריג וגם אז אני אגיב בקצרה שזה לא מתאים

בעיניי כבוד מקבלים

לא דורשים

כשהילד גדל הוא לומד לדבר בכבוד

לא בגלל שמישהו דורש אלא בגלל ששיקול הדעת והשליטה העצמית מתפתחים וגם הוא מקבל דוגמא אישית

כי אנחנו ההורים מדברים בכבוד אחד לשני ולילדים

לגבי בקשת סליחה

אני לא דורשת

אולי לפעמים מציעה לילד לבקש סליחה מאחיו (אני לא צריכה לעצמי בקשות סליחה)

לא כדאי להיכנס למאבקים על בקשת סליחה

זה לא יעיל לכלום וגם פוגע בהובלה ההורית

לא הבנתי מה ההקשר שעשיתהמקורית

בין האוכל שהוא ביקש לזה שנוא לא ביקש סליחה

בעיניי אסור לקשור בין דברים כאלה וזה לא נכון גם כי זה עלול ליצור יותר אנטי. לילד רעב נותנים לאכול לדעתי בלי קשר לאם ביקש או לא ביקש סליחה, וזה לא כמו ממתק לפינוק נניח

אגב, ילדים רעבים/ עייפים בהחלט יכולים יותר להציק אז הפוך - במקום להתעקש על סליחה, ללכת אחורה ולהבין איזה מנגנון הופעל אצלו שהוא התנהג ככה. זה יכול להיות בהחלט רעב/ עייפות/ הצפה רגשית מכעס או רצון בתשומת לב

נשמע שבאמת בנקודת הזמן הזו הוא לא היה מסוגלמתואמת

לבקש סליחה.

זו מיומנות שתלויה במצב רוח, בסופו של דבר, אפילו אצל מבוגרים... ובטח שאצל ילדים בגיל הזה.

טוב שדיברת אליו בנחת, זה חשוב, אבל נראה לי שנכון יותר היה לומר לו: "אני מבינה שעכשיו קשה לך לבקש סליחה, אבל אני בטוחה שבתוך הלב שלך אתה באמת מצטער על מה שאמרת, ולכן אני אסתכל על זה כאילו ביקשת סליחה." ואז לתת לו לאכול ולשתות, כי זה באמת יכול להרגיע...

זכורים לי מקרים שילדים באו אליי אחרי כמה זמן, כשנרגעו, ואז פתאום ביקשו סליחה... אז גם זה דבר שיכול לקרות.

בהצלחה, יקרה❤️

יש סיפור מקסים של אמונה אלון - "איך מבקשים סליחה"תהילה 4
בעיני משקף מאד יםה את הקושי של בקשת הסליחה מצד הילד הפוגע ואת הרווחה כאשר מצליחים.

יכול להיות שאולי אן תספרי לו את זה ותעשו דיון סביב הסיפור על הילד ולא עליו זה יוכל לתת כלים לפעמים הבאות 

מה זה סליחה?אפונהאחרונה

אם סליחה היא תשלום שצריך לתת לצד הנפגע תמורת הפגיעה שפגענו בו -

אז את צודקת.

פגעת - תשלם.

בעיני זה פספוס מהות של הסליחה.

(ולפעמים הילדים בעצמם מציפים את זה - "לא סולח!")

סליחה זה רגש

כמו הודיה

וככל שאנחנו מחנכים את הילדים לנפק "סליחה" ו"תודה" לפי דרישה - ככה החיבור שלהם לתחושות האלה ילך ויתרופף.

נכון שאנחנו צריכים גם לחברת את הילדים, ולהשתמש במילים כאלה בין השאר כקוד נימוסין, אבל לשים לב על מה אנחנו שמים את הדגש.

ילד בריא וטוב רוצה להיטיב, רוצה לפייס אם פגע. ואם זה לא המצב כנראה שחסר לו חלק בפאזל (לא מבין את האירוע, מרגיש פגיעות ואשמה שגדולים עליו, מגננות מכל מיני סוגים) ואם נטפל במה שצריך הסליחה תעלה מבפנים.

ואיך כן לעודד את הילד לתקשר את הסליחה? מצא חן בעיני - כמעט בטוחה ששמעתי מרותי דריאל - "אם אתה מרגיש שיש לך סליחה על קצה הלשון - אתה יכול לגלגל אותה החוצה".

ירידה מפרוזק אחרי חצי שנהאמאל7עה

חברות יקרות. חוויתי דיכאון וחרדה ולקחתי פרוזק. 40 מג למשך חצי שנה. ב"ה מרגישה הרבה יותר טוב. וחושבת לרדת מזה.. כמובן שאתייעץ עם הפסיכיאטרית שלי. אבל תוהה מי מכן עברה את המסע וירדה בהצלחה מפרוזק.

3 שאלות...

1. איך ירדת... מה משך התקופה שירדת..?

2. איך הרגשת בתקופת הירידה מהכדור?

3. האם חזר לך החרדה והדיכאון לאחר תקופת ההסתגלות ללא הכדורים

מחכה לתגובות!!אמאל7עה
אני רק חיבוק גדול מאד! אלופה שאת!!! שיהיה בהצלחהאמהלה

על הדרך מקפיצה

לא מכירה, אבל מאחלת לך הצלחה רבהדיאט ספרייט
וסייעתא דשמיא בתהליך 
אניoo

לקחתי משהו אחר לחרדה במשך כמה חודשים והפסקתי

עם הזמן החרדה הפכה להיסטוריה ולא חזרה שוב

בעבר גם חוויתי דיכאון קל בלי טיפול תרופתי

גם הוא שייך להיסטוריה ולא מופיע יותר

בעיניי הדברים שצריך לטפל בהם לפני שמפסיקים לקחת תרופה:

1. בטריגר לחרדה/ דיכאון

אם הטריגר נשאר זה כנראה יחזור

2. מעבר לטריגר יש את סביבת החיים שאיפשרה לחרדה/ דיכאון להתפרץ

דברים/ הרגלים/ סביבה/ אנשים שגרמו לחיים להיות לחוצים/ מלחיצים/ מדכאים

אם לא משנים את הדברים הללו

הסיכוי שהדיכאון/ חרדה יחזרו גבוה

3. לחרדה ולדיכאון יש תסמינים

חלקם נפשיים וחלקם פיזיים

צריך ללמוד לתת מענה להם

כי הם כנראה יגיעו בהמשך

בלי קשר לטריגרים/ שינוי בסביבת החיים

לתסמינים יש חיים בפני עצמם

והופעה שלהם בחיים יכולה להיות טריגר בפני עצמו להתפרצות מחודשת של דיכאון/ חרדה

4. הבנה שכנראה יגיעו עליות ומורדות

לא לפחד מהם

ללמוד לזרום איתם

5. להאמין שאפשר לנצח את הדיכאון והחרדה

שאפשר לחיות בלעדיהם אם פועלים נכון

חשוב לעשות את זה בליווי של איש מקצועאולי בקרובאחרונה
אין לי ניסיון עם הכדור הזה ספציפית, אבל בגדול אני יודעת שלא אוהב להפסיק בבת אחת אז כדאי לעשות את זה בליווי פסיכיאטר, לפעמים הוא יגיד שבוע להוריד מינון ואז עוד שבוע להוריד מינון ככה עד שמפסיקים, לפעמים יום כן יום לא או כל מיני דברים כאלה. וחשוב גם לעקוב שלא חוזרת הסיבה שבגללה התחלת את הטיפול
איך אתן מאחסנות מטפחות?מחפשתהמלצה

לובשות עבות וריבוע ככה שזה תמיד נראה בלאגן..

רעיונות ותמונות יתקבלו בברכה!

לי יש כוורתכנה שנטעה

של ריבועים קטנים ואני מגלגלת לבפנים את המטפחות. ממש קליל לסידור (סתם לגלגל ולתקוע) ונראה מסודר כי איך לא

כמו הכוורת שיש בקמיליון?נפש חיה.
לא יודעת מה יש בקמיליוןכנה שנטעה
אבל זה פשוט כוורת עם ריבועים קטנים נגיד של 15 ס''מ לאחד, יכול להיכנס באחד גם שתי מטפחות אצלי אבל אפשר בטח למצוא בכל מיני גדלים
רעיון יפה, אהבתי. אאמץ ברשותך...ממתקית
אצלי הכנתי מתלה מדופן של מיטת תינוק ישנהטארקו

ואז אני תולה על זה

זה לא סופר מסודר אבל זה נוח לי וקל ונראה יפה בעיני

כל אופציה שדורשת קיפןל/גלגול לא החזיקה לי

במגירה, מקופלות ועומדות אחת ליד השניההשקט הזה
ככה שאני פותחת את המגירה ויכולה לראות את כל המטפחות
כנלשירה_11

מדפדפת להנאתי

הכי נוח שמצאתי 

במדף בארוןהשם שלי

מחולק לערימות: מטפחות של שבת, מטפחות צבעוניות, מטפחות חלקות, ומטפחות שאני פחות משתמשת.

לי נח ככה, אבל אולי אם היו לי יותר מטפחות זה כבר לא היה נח.

יש לי משהו כזהניגון של הלב

לא מסודר במיוחד אבל נוח מאוד

גם לי יש כזהחנוקה

אבל האמת לאחרונה מרגישה צריך למצוא פתרון אחר.

זה ממש מבולגן בעין ו'שמן' ומלא פעמים אני לא מוצאת מטפחת על המתלה

לי יש מגירון של 4 מגירותשלומית.

שם זה מחולק ל4 קטגוריות שונות.

וכן, יש לי הרבה...

במגירות רחבות יחסית ושטוחותבאתי מפעםאחרונה
מקפלת את המטפחת ואז מגלגלת צפוף, זה גם שומר שהיא לא תתקמט, גם יש יותר מקום אחסון וגם רואים את כל המטפחות מלמעלה מסודר. 
חגיגת יומהולדת לילדים (טריגר אובדן הריון)shiran30005

המתוקים שלי חוגגים תיכף חלאקה + גיל שנתיים. הבת יומיים לפני טו בשבט והבן חלאקה גיל 3 יומיים אחרי טו בשבט.

בעלי מאוד רוצה לשבת עם המשפחה המורחבת (אחים אחיות סבתות גדולות) ולחגוג להם יחד בטו בשבט. זה גם הזמן שכולם בבית בד"כ.

אבל אני לא מוכנה. רוצה לעשות משהו משפחתי מצומצם וזהו.

מה המניע שלי? בטו בשבט בדיוק לפני 16 שנים ילדתי את הבת הבכורה בלידה שקטה. ממש בליל טו בשבט. הקטנים נולדו בתאריך סימבולי צמוד ממש לטו בשבט ולא עשינו כלום.

הימים האלה בשבילי זה סוג של אבל ואובדן- ובמקביל כמובן צמיחה והודיה על הקטנים שנולדו.

בקיצור לא מוכנה לעשות להם כלום עכשיו, מה לעשות שקשה לי, לא יכולה להשתחרר מהתאריך הזה ומניחה שזה ילווה אותי עד סוף חיי גם. אף אחד לא מבין אותי ונשארתי בודדה בקטע הזה כי כולם שמו את זה מאחור. כן חוגגת ימי הולדת שלהם אבל בקטנה. לא רוצה לחשוב כרגע על בר/בת מצווה כי יש עוד זמן.

בקיצור להענות לדרישה של בעלי או להקשיב לעצמי ולא לעשות כלום? הוא מגיע ממשפחה שכל דבר חוגגים ועושים עם האחים והאחיות לכן חשוב לו

נכנסתי לסוג של אי נעימות מול בעלי שלא מבין מה אני עדיין תקועה בעבר (ולכו תסבירו לו ...) ומצד שני הוא צודק מה הילדים אשמים, 

היי יקרה חיבוק גדולפרח חדש

3 כיוונים שחשבתי, לא יודעת אם מתאים

גם באמת לא מכירה את הסיטואציה אז אולי הרעיונות שלי לא טובים

1. אולי לחגוג אבל לא ממש בתאריך היום הולדת?

2. לחגוג ביום ולהזכיר במהלך המסיבה מול האורחים את מה שארע לפני 16 שנה ושהתינוקת הזאת שמורה לך בלב עד היום

3. אולי עצם זה שתחגגו את המסיבה יעזור לך להתמודד יותר טוב עם התאריך הזה?

אולי יהיה לך נוח לחגוג חודש אחרי?דיאט ספרייט
אני מכירה הרבה אנשים שחוגגים חלאקה מאוחר כי קשה להם לספר את הילד. 
אני חושבתoo

שזה בסדר להיות באבל גם אחרי שנים ארוכות

גם אותי מלוות תחושות (אחרות לא אובדן) שנים ארוכות ואני נותנת להם מקום

אם בעלך רוצה לחגוג בגדול

אולי שהוא יארגן את המסיבה

אולי השתתפות בה בלי הארגון תהיה יותר קלה

נראה לי שזה בסדר שלפעמים חוגגים אירוע בשביל הילדים/ הבעל ופחות בשביל עצמנו

כמובן שזה גם בסדר לא לחגוג אירוע

(אנחנו עושים יומולדת סימלית גם בגיל 3)

(לנו היתה בר מצווה לילד קצת אחרי ה7 באוקטובר

עשינו את האירוע בלי חשק בכלל

אבל לא ביטלנו בגלל הציפייה של הילד

בסוף היה אירוע טוב למרות שהגעתי אליו שאני פיזית לא מרגישה טוב בגלל חרדות

ושמחתי שלא ביטלנו אותו)

אני חושבת שמה שנכון זהבורות המים

א. נשמע שהרגש שלך לא מקבל מספיק מקום

הוא צריך שיראו אותו שיבינו ללב הכואב הזה שיחבקו אותו ..נמשע שאת מנסה להשתיק את הלב..כי ככה נדמה לך משצפים ממך

שנו כבר עבר זמן אז ,...

ונשמע לי שאולי הלב צריך שם מקום יותר להביע את מה משרגיש גם היום אחרי כל השנים

ושזה יתקבל באהבה ובחיבוק ..אולי ללכת אפילו חד פעמי לטיםול שיקשיבו למקום הזה זה לפעמים משחרר.. או לשבת עם חברה לבקש לשתף

או עם עצמך..לכתוב...לבכות את זה ..

ב. מעשית - בוודאי לחגוג להם צריך גם נפרדות מול הילדים - בלי קשר למה שאת מרגישה..

רק מה

לא חייב באותו היום שמאוד רגיש

לא חקרה כלום אם ץבחרו תאריך אחר קצת לפני או קצת אחרי

לגיל שנתיים אני אישית חוגגת בבית רק עם המשפחה המצומצמת ברמת המתנה קטנה ועוגה קנויה ובלון העיקר לרקוד לה ולשמח אותה בפשטות

וגיל 3 היתי עושה חלאקה

גם חלאקה אפשר פשוט יחסית

אבל כן חגיגי וכן עם הזבא וסבתא ומי שחשוב לכם

אבל הניתוק מאותו היום ובעיקר הלתת לעצמך מקום גם בלי קשר לזה אולי ישקיט קצת את הרגיושת הספציפית

יקרה❤️מתואמת

נשמע לי שכדאי לך כבר עכשיו לנסות לעבד את התחושות הקשות של האבל, עוד לפני שתגיעי לבר-בת מצווה, שהם אירועים בלתי נמנעים (וגם הילדים יהיו זקוקים להם).

לא יודעת אם כדאי שתעשי את זאת באירוע כזה, שיפיל אותך לתוך המים, אבל כן כדאי כבר עכשיו להתחיל בתהליך, ואולי כן להצליח לחגוג להם עכשיו ברמה זו או אחרת.

היית בטיפול סביב האובדן?

(משתפת מהמקום שלי, אף שזה שונה: הבת הבכורה שלי נולדה כמעט בדיוק שלוש שנים אחרי הולדת אחותי, שנפטרה בגיל חצי שנה. בעיניי וגם בעיני הוריי זו הייתה נחמה גדולה... אני חושבת שזה בזכות תהליך שחרור שעשינו מול התינוקת שנפטרה. היה לנו קל יותר, כי היא הייתה תינוקת מיוחדת, ובעצם הולדתה היה סוג של אבל. אבל עדיין...)

הרבה כוחות, יקרה❤️

כמה מחשבותמקרמה

קודם כל חיבוק גדול

אני לא מדברת מנסיון

ואני מטבעי שכלתנית יותר

אבל בכל מקרה אני מאמינה שאבל והתמודגות עם אובדן זה מאוד אינדיבידואלי

אז בסוף זה מה שנכון לך

1. אני לא חסידה גדולה של טקסים

וחלקה בסוף זה טקס... אין חובה שכזו

2. מעט מאוד תאריכים הם קדושים בעיני... וגם תאריך יומולדת הוא לא קודש, הוא הזדמנות (ואני אגיד בעדינות שגם אזכרות)

3. אני חושבת שחשוב להקשיב לעצמך, לרגשות שלך, למה שאת מסוגלת ולהיות רחומה וסלחנית כלפי עצמך, שיפוטיות היא רעה חולה גם כשהיא מופנת פנימה

4.(מקווה שאני אצליח להעבירהאת הנקודה הזאת)

אני מאמינה שהחיים חזקים יותר מהמוות

אם זה ביצר החיים על האבל או ששמחתם של אנשים החיים קודמת לזכרם של המתים

ולשם צריך לשאוף

יש פה את בעלך ואת ילדי היומולדת וצריך בזהירות למצוא את האיזון לתת מקום לרגשות שלך אבל במקביל גם לא לדחוק אותם הצידה

16 שנה זה תהליך ארוך

אבל יום יבוא ויהיו בתאריך הזה גם בר מצווה ובת ממווה ואני חוששת שמה שלא קאה ב16 שנה לא יקרה גם בעוד עשור

ובסוף בסוף בסוף

את כותבת בעצמך שאת לא מצליחה להשתחרר

ואולי כדאי לראות איך אפשר לעבור תהליך של אבל ולדעת לחיות לצד הכאב

הלוואי וירבו השמחות במעונכם

והבית יהיה מלא חיים ובשורות טובות

חיבוק ❤️רוני 1234
גם אני עברתי לידה שקטה לפני 11 שנה.

אני חושבת שיש פה עניין של בחירה אם לשחרר את האבל או לאחוז בו כל כך הרבה שנים. במיוחד שמעורבים פה ילדים ואולי הם משלמים או ישלמו בעתיד מחיר מסוים.

אפשר לתעל את הזיכרון והרגש לכיוונים אחרים, למשל להקים גמ"ח לזכרה או כל דבר אחר שאת מתחברת אליו. אולי ללכת לטיפול שיעזור לך

(ניסיתי לכתוב בעדינות, סליחה אם לא הצליח לי. אני מרשה לעצמי לכתוב רק כי עברתי את זה בעצמי)

יקרה, כותבת מאכפתיות מקווה שלא פוגעתמתיכון ועד מעון
עבר עריכה על ידי מתיכון ועד מעון בתאריך ל' בכסלו תשפ"ו 21:45

מבינה לגמרי את הכאב, עברתי גם אובדן הריון. אני חושבת שזו בהחלט חוויה שמלווה לאורך החיים אבל זה שמשהו מלווה לא אומר שהוא פוגע ברמה משתקת שלא מאפשרת שום דבר חגיגה באיזור התאריך. את כותבת שמרגישה נשארת לבד.

קושי שפוגע בך ולא מתקדם 16 שנים מצריך רמה מסוימת של טיפול, של עיבוד ממליצה ממש לעשות את זה עבורך ולטובתך 

מסכימה בהחלטאפונהאחרונה

ומוסיפה שבעיני זה בסדר שכולם שוכחים..

(גם אנחנו לא זכינו לגדל את אחד מילדינו)

אין להם שום חיבור וקשר עם הילד הזה

הזיכרון שלו הוא רק בלבבות שלנו.

שירני חיבוק גדולשירה_11

ליבי איתך

דילמה בנושא כואב כל כך

אני הייתי שואלת מה את מרגישה?

אם תחגגי להם מזה אומר? שאת כבר לא עצובה? ששכחת את התינוקת שנולדה?

ולהתעקש להנכיח (בצדק..) את האבל של אותו יום מה ייתן לך להרגיש?

ומה עם הילדים? לא יחגגו ימי הולדת?

זה סתם שאלות שעלו לי

לא פשוט בכלל

❤️❤️❤️❤️

חיבוק גדולתהילה 3>

להקשיב לעצמך שהזמן הזה לא מתאים לך אם זה המצב.

ויחד עם זה אולי בתאריך קצת יותר מוקדם או מאוחר, כשאפשרי לך, לחגוג על הילדים הקיימים ב"ה.

ממה שאני מבינה- זה חריג התחושות שלי?shiran30005

זה לא אמור להיות ככה? שאני יבין באמת אם אני צריכה ללכת ולטפל. כי להבדיל ילד שנפטר כל החיים זה יום של אבל אז למה פה זה שונה? זאת הילדה שלי כל החיים, כל הזמן אני מתפללת אליה, סחבתי אותה 9 חודשים, ילדתי אותה ,מה שונה פה? אולי אני ה"מוזרה" בסיפור שלא מוכנה לשחרר

ולמה זה עדיין קשוח לי למרות שעברו ככ הרבה שנים? יש לי מלא חברות שילדו בזמן שלי וקשה לי מאוד לראות את הבנות שלהם, זה בעיה או שזה "נורמלי" ? 

ב''ה לא איבדתי ילדמתיכון ועד מעון

בחוויה שלי אובדן הריון הוא אחר, אבל בחוויה שלך זה כן דומה.

אני לא יודעת להגיד לך מה עושות משפחות שאיבדו ילד אבל אני חושבת שגם בזה יש שונות ולא כל משפחה נוהגת אותו דבר.

אני מתחברת לשאלות של @תהילה 3>, של מה יקרה אם לא תאחזי כ''כ חזק באובדן, מה המשמעות של זה עבורך?

אני לא חושבת שזו שאלה של נורמלי ולא נורמלי אלא של מאפשר תפקוד ולא מאפשר תפקוד, כרגע נשמע שהאבל לא מאפשר לך לתפקד וזה דבר שכדאי לטפל בו, לבחון אותו לגעת בכאב הזה באופן רגיש ולחשוב אותו, להחליט מה לוקחים הלאה ומה משאירים בעבר

גם אדם שנפטררק טוב!

יום הזיכרון לא חייב להיות יום של אבל.

בשביל זה יש לנו ביהדות הלכות אבלות מאונן, לשבעה, חודש, שנה, אזכרה שנתית. הדרגתיות באבל.

יש משפחות שהופכות את יום הזיכרון ליום אבל שאי אפשר לעשות בו כלום. ויש משפחות שבוחרות בחיים למרות הקושי שוודאי קיים, ועושות משהו לזכרו או לעילוי נשמתו של הנפטר.

כאן אפילו לא ממש היו חיים בעולם הזה. לא שהצער לא קיים. והגיוני שאחרי לידה שקטה יש קושי לקום ולהמשיך הלאה. אבל אם אחרי 16 שנה את עדיין באותו מקום משתק אז בהחלט ממליצה על טיפול.

אני עברתי אובדן של עובר (שהיה בשלב בו יכולתי לבחור בין לידה שקטה לבין גרידה ובחרתי גרידה). זה היה בשלב כשכבר הרגשתי תנועות. וגם הרגשתי כשהן פחתו... כך שזה ממש הרגשה שהיו חיים ונעלמו... התקופה שאחרי היתה קשה. לקח זמן לחזור לעצמי. לי אישית עזר כן לדבר על זה ולשתף אנשים שקרובים אלי ולספר את הסיפור והשתלשלות הדברים. אחרי זה ילדתי עוד 2 ילדים אחד צמוד לתאריך הגרידה ואחד צמוד לתל"מ של ההריון שנפל. ומרגישה שהתאריכים האלה הם דווקא סמליים ומשמחים אותי שיצאו ככה כי בזמן שלא זכיתי להביא חיים, היה תיקון וקיבלתי מתנה (וד"א הילדה שנולדה אחרי הגרידה שהיא ילדה מהממת! לא היתה נולדת ללא אותה הפלה. אז זו גם דרך להסתכל...)

ממליצה גם על הספר 'כחלום יעוף' של הרב אברהם סתיו.

לאבד בתתהילה 3>

כמעט, זה דבר שב"ה לא חויתי (חויתי אובדן קרוב אחר) אבל ממי שמכירה שחווה זה אובדן קשה ממש.

בכל מקרה אני לא חושבת שאת צריכה להשוות את עצמך לאחרים, אלא להיות קשובה לעצמך.

אם *לך* קשה שזה עדיין כל כך משפיע עלייך, אפשר לנסות לטפל בזה, אבל באופן כללי אובדן זה דבר קשה וכואב וזה טבעי.

אני לא יודעת מה "נחשב נורמלי"רוני 1234

אבל יודעת שאצלי התחושות שונות לגמרי…

לדעתי אין מה להשוות עובר שאף פעם לא "הכרתי" לילד שממש גידלתי אותו.

הייתי מתחילה מלחשוב האם הקושי לשחרר מגיע אצלך ממקום יותר רגשי או יותר שכלי (כמו מין מחויבות מוסרית כלפי הילדה).

את כמובן לא צריכה לענות על גבי הפורום…

את כותבתאמאשוני

שאת היחידה שנשארה להחזיק את הזיכרון, השאר המשיכו הלאה.

אולי במובן מסויים חלק מחוסר היכולת לחגוג ימי הולדת,

נובע מתחושה שאם חוגגים= השארנו מאחור לגמרי את האובדן?

כי אם כך את מרגישה (אפילו אם זה רק במובן מסויים..)

אז מאוד מובן למה את מתקשה לשחרר ולחגוג.

אז אולי אפשר אחרת וכן להנכיח באירוע את האובדן? כלומר אפשר גם לשמוח בשמחת הילדים שנולדו ב"ה, וגם לזכור שיש להם אחות גדולה שאיננה.

ואני זוכרת שהלידה של הבת דווקא הכי טלטלה אותך, וזה היה רק לפני שנתיים,

אז הגיוני שעדיין הדיסוננס הזה קשה לך..

כיוון נוסף, אולי אפשר לתעל את האירועים לא לחגיגה רגילה, אלא לעשות משהו ערכי ומיוחד יותר שיעזור לך להכיל את המורכבות.

אולי נסיעה לקברי צדיקים לתפילה וטקס חלאקה או נסיעה לכותל.

חיסון גיל חודשיים וסדר יום לתינוקתחולמת להצליח

הבת שלי בת חודשיים ב"ה מתפתחת יפה,

הבעיה שלא תמיד אני מזהה מתי היא רעבה ומתי זה כאב בטן או עייפות ויוצא שלפעמים היא ערה 3 שעות ברצף,

זה הגיוני?

יש דרך לסדר לה את היום?

דבר שני, החיסון של גיל חודשיים,

יש לנו תור השבוע,

האחות עשתה לה כבר חלק מהחיסון שזה המחומש

ונשאר רוטב ועוד משהו.

יודעות אם כדאי לפצל גם אותם?

יש לה קצת ריפלוקס זוכרת שהרוטה יכול להחמיר את הריפחוקס..

ממליצה להתייעץ עם רופא האם מומלץ להביא רוטה כשישאמהלה

ריפלוקס. לי באופן אישי הרופא המליץ לא לעשות כשהיה חשד.

ואני מחסנת בד"כ את כל החיסונים.

יש לך את הפרבנר שזה נגד דלקת קרום המוח אין מה לפצל יותר ממש שפיצלת.

הרוטה זה טיפות שמקבלים בפה, אם החלטת להביא זה לא סותר את הפרבנר...

הבנתי, תודה!חולמת להצליח

אני אשאל את הרופא.

פשוט יש לי נסיון עם ריפלוקס עם ילדה אחרת שלי והיה ריפלוקס ברמה לא קלה, אז אין לי כח להגיע לשם שוב..

מקפיצה בקשר לסדר יום, אשמח לשמוע מנסיונכןחולמת להצליחאחרונה
מישהי פה עשתה לתינוק פצפון ניתוח בקע מפשעתי?שיישאר חסוי

יש המלצות איפה כדאי לעשות

באיזה ביח..

עשיתי לבן שלי בגיל 4 חודשיםהשם שלי

עשינו בשערי צדק, אצל מנהל מחלקת כירורגית ילדים.

בעיקרון היה באשפוז יום, אבל בגלל שהניתוח היה רק אחרי הצהריים, הוא נשאר ללילה להשתחרר על הבוקר.

ההתאוששות היתה ממש קלה.

מוזמנת לשאול עוד דברים.

תודה! מה העלות של הדבר הזה עם ובלי ביטוחים משלימיםשיישאר חסוי

אני כל כך בורה בכל המערכת....

וגם- מנהל המחלקה- דר ארמון? הוא עשה לכם דרך שרפשיישאר חסוי

או סתם יצא?  

דרך הביטוח של מאוחדת שיאהשם שלי

היתה לנו אפשרות לבחור רופא ללא עלות.

הבחירה ללא עלות, והניתוח עצמו הוא בתשלום?שיישאר חסוי
מכוסה על ידי קופח בכל מקרה? רק עם ביטוח משלים? או עם השתתפות עצמית- וכמה?
אני לא זוכרת בדיוקהשם שליאחרונה

זה היה לפני 6 שנים.

אני חושבת שהיה בלי תשלום בכלל, רק עם התחייבות מהקופה.

ובגלל שהיה לנו את הביטוח הכי גבוה, אז גם יכולנו לבחור רופא.

כירורג ילדים בקופה נתן לנו הפניה לבית חולים.

אולי יעניין אותך