שאם למישהו אין כוח לחיות, כדאי לבדוק מאיפה זה מגיע ולחשוב האם החיים שהוא חי מתאימים לו.
יש לי כוח לחיות מהחיים עצמם. מסקרן אותי ללמוד, אני רוצה לעבוד ולהתקדם, אני חושבת המון איזה בן אדם אני אהיה בעוד כמה שנים ומנסה לקדם את עצמי לשם, מנסה לחשוב איך להשתפר ואיך לעבוד על עצמי, כיף לי עם הילדים, כיף לי עם בעלי. כל הדברים האלו נותנים לי כוח לחיות
וזה לא שלא עמוס ומטורף לפעמים, ולפעמים גם בר לי רק להמשיך לישון. אבל זו לא האווירה הכללית שבה אני חיה, ובגדול אני חיה בשמחה מהמקום שבו אני נמצאת וממה שאני עושה.
אבל אני גם משתדלת להתאים את החיים שלי ליכולות שלי, ולכן אני פורסת את התואר ליותר שנים, ולכן אני לא יולדת כל שנה, ולכן בעלי כרגע מחכה שאסיים ללמוד ורק אז יתחיל ללמוד ויש עוד נקודות שאני בוחרת לא לעשות, כדי לא להגיע למצב של קריסה וחוסר חשק.
נראה לי אם מגיעים למצב של עומס יתר, של קריסה וחוסר חשק, צריך רגע לעצור.
לחשוב עם עצמי, מה אני רוצה להיות, מה חשוב לי בחיים, איזה אדם אני רוצה להיות ולפי השאלות האלו לחשוב מה אני עושה בחיים.
מה התכלית שלי?
להיות עובדת ה'
להיות אדם יותר טוב
להיות אישה ואמא טובה
אלו המטרות שלי, ומה שבחרתי לעשות, נובע מתוך המטרות האלו.
אז אולי תנסי לחשוב מה המטרות שלך?
מה חשוב לך בחיים?
מה את אוהבת לעשות?
מה מספק אותך?
מה את מרגישה שתוקע אותך?
ואם יש הרבה שאלות ללא מענה, אם מרגישים בלבול, אפשר לחפש מענה. אפשר לפנות לטיפול, אפשר לפנות לרב שמעריכים, לפנות לדמות משמעותית.
והכל לאט לאט, בנחת. לא חייב לפתור הכל ביום אחד, זו משימת חיינו לברר את תפקידנו בעולם. אבל אפשר להתחיל, לקחת כיוון