יחס לחמותאני10
מאד קשה לי עם חמותי.. גם ברמה הבסיסית - יש לנו אפס כימיה, שום תחום ענין משותף, השקפת עולם וסגנון חיים מאד שונה (בעלי שונה מהמשפחה שלו), אז לרוב אנחנו מתנהלות ברמה של נחמדות קורקטית אחת כלפי השניה. אבל גם ברמת יחסי חמות כלה - היא אישה מאד שתלטנית, נורא קשה לה שלא עושים מה שהיא רואה לנכון, היא לא ממש מחבבת אותי בלשון המעטה (בין היתר כי נראה לי שזה גרם לה להבין סופית שבעלי בחר דרך אחרת וכבר לא יהיה כמו שהיא תכננה), היא לא מבינה גבולות (מסוגלת להזמין אלינו אנשים הביתה) וגם היו כמה אירועים שהיא עשתה דברים מגעילים במיוחד כלפיי (לרוב מאחורי הגב) שפגעו בי מאד.

אחרי כל החפירה הזו.. אנחנו רוצים להתחיל לספר על ההריון למשפחות, אבל נורא קשה לי לחשוב על לספר לה. אני יודעת שאין ברירה, וגם בחיים לא אגיד לבעלי לא לספר לאמא שלו, אבל פשוט מכעיס אותי ובעיקר מעציב אותי שאני צריכה לשתף אותה בדבר שהוא ככ אינטימי מבחינתי. לא בא לי לשמוע את התגובה שלה, לא בא לי לקבל ממנה עצות, לא בא לי שהיא תהיה חלק מהדבר הזה שהוא של בעלי ושלי. לא בא לי שהיא תתערב (והיא תתערב.. לא חשוב מה נעשה).

מרגישה בנאדם כל כך רע, ואז אני קוראת פה שרשורים של נשים עם לב זהב שמבליגות על דברים כל כך קשים מצד המשפחה של הבעל ומתנהגות כאילו הכל בסדר, ומבינה כמה אני עוד צריכה להתבגר ולעבוד על המידות שלי..

לא יודעת מה אני רוצה לשמוע, אבל מקווה שתבינו אותי למרות שאיבדתי פורפורציות 😣
לא נראה לי שאיבדת פרופורציות בכללמיואשת******
להיפך, נשמע לי שאת מתוקה ומדהימה שרוצה לעשות טוב לבעלה גם כשזה ממש ממש קשה לך ונשמע שקשה לך בצדק לגמרי.
מאחלת לך בזכות ההתגברות הזו שיהיו לך ילדים בריאים צדיקים ומכבדי הורים כמוך
את מהממת ❤️❤️❤️❤️
ואת לגמרי אשה עם לב זהב שמבליגה !
וואי אמן 🙏אני10
תודה לך על ההבנה!
כל כך משתדלת וגם לומדת כאן כל פעם עוד רעיון איך להכיל יותר..
לא איבדת שום פרופורציה ואת לא בן אדם רע.כל היתר חולף
מכל מה שתיארת - הגיוני לגמרי שלא תרצי לרוץ לספר לה.
הכי חשוב שתדברי עם בעלך ותחליטו ביחד.
אני גם ממש לא בדעה שחייביםםםם לספר לשני הצדדים באותו זמן, אפשר לבחור גם אחרת.

חיבוק
תודה!!אני10
אני יודעת שחשוב לו לספר לה מיד אחרי שאספר להורים שלי.. הוא מבין את הקושי שלי ואמר שלא יספר אם לא ארצה, אבל יודעת שיצבוט לו להסתיר ממנה כשרשמית אנחנו כבר מספרים.
אז מעדיפה לתת לו לפחות את ההרגשה הטובה שיספר בנחת, בסופו של דבר הרצון שלו הוא נורמלי ומובן ובריא.. אני שמחה שהוא ככה מול אמא שלו ואכפת לו.
אשתדל לענות לך יקרה...רויטל.
עבר עריכה על ידי רויטל. בתאריך י"ד באייר תשפ"א 19:33

תראי כולם עוברים פחות או יותר מהחמה. זאת לא אמא.

יש כאלה כמעט לא מרגישות את החמה מטוב עד רע, ויש

כאלה מרגישות את החמה על כל צעד ושעל, עכשיו הכי חשוב

מהכל שטוב לך עם בעלך זה הכי חשוב מהכל, ברגע שטוב לך

איתו כבר  הכל יותר קל, את לא צריכה להתייחס לכל משפט שלה, והכי

חשוב לא לדבר עליה שום רע, תחיי את החיים שלך ותשתדלי כמה

שפחות להגיע אליה, עכשיו בקשר לזה שאת בהריון ברוך השם,אז

בטח שיגיד לאמא שלו הוא יש לו גם מצוות כיבוד הורים, תשמרו על

האהבה והשמחה ביניכם, אין ספק שכל העניין עם החמה עם הזמן הכל יתגמד

ובכלל לא יעניין אותך, בהצלחה רבה רבה לך אמן.

את צודקת מאדאני10
באמת שכל הקשר שלנו אני רואה כמה הכי חשוב זה שאנחנו אחד עם השניה ומבינים ועם תקשורת טובה ולא "לוקחים צד" עם המשפחות..
מודה לה' על זה כל פעם.
הלוואי שבעתיד יהיה יותר קל, אבל באמת חשוב גם שישמור איתה על קשר בריא וטוב כמה שאפשר בלי שום קשר לתחושות שלי
תודה!
זה בכלל לא לאבד פרופורציות. זה הכי טבעי והכי נורמלי בעולם.פקעת
לאור מה שאת מתארת.. גם אני לא רציתי לספר לחמותי על ההריונות שלי. גם היא התייחסה אלי מגעיל, ותכלס זה עדיין ככה. אולי יש שיפור מפעם אבל עדיין אי אפשר להגיד שהיחסים הם מושלמים וגם לא קרובים למושלם. אז זה הכי מובן. אולי תדחי קצת את סיפור הבשורה, ובזמן הזה תשוחחי על כך בעלך? האם הוא מודע לרגשותייך כלפי עניין הבשורה? חיבוק. זה באמת כ"כ קשה.. ❤️
הוא מודע ומבין ותומך..אני10
גם אמר שלא יספר אם לא ארצה, אבל יודעת שזה יצבוט לו לדחות את זה, ולא מרגישה שזה הוגן..
גם בגלל האופי של אמא שלו והשוני בינו לבינה זה לא שהיחסים שלהם מדהימים, והדבר האחרון שאני רוצה זה לדרדר את המצב (אפילו אם זה רק בתחושה שלו, כי היא לא תדע שסיפרנו לצד שלי מוקדם יותר), אז מעדיפה שישתף אותה וירגיש בנוח יותר.

אבל תודה שאת כזו מבינה ולא שופטת. כשכתבתי על הנשים עם לב זהב את לגמרי היית אחת מאלה שהיו לי בראש.. ❤
אני ממש משתדלת לא לשפוט אנשים. מי שם אותנו בכללפקעת
לשפוט.. שופט כל הארץ הוא ישפוט.
בהצלחה אהובה❤️ ושיהיה הריון משעמם..
את מהממת ❤ ואמן!!אני10
אני ממש מבינה אותך!ציפיה.
אני לגמרי סבבה עם חמותי, והיה לי קשה לספר להם.
הם משפחה שנוטה לתת עצות לגבי כל מיני דברים, וזה ממש מעצבן אותי ולא מתאים למי שאני.

לא יודעת איך לייעץ. רק לשלוח כוחות ולומר שאת ממש ממש בסדר.
ויש אולי דרך שבן הזוג שלך יכול לדבר איתה ולומר שתפחית עם העצות? אולי מתישהו כשזה יקרה להסביר לה שלא צריך?
לא בטוחה שהם מבינים מה זה אומר להפחית עצות 🙈אני10
הם פחות בקטע שנגיד להם לא להתערב בדברים, אבל לעצמנו אנחנו פשוט משתדלים לסנן ולא לקחת ללב, כי זה באמת משגע לפעמים..
מקווה שזה לא יעבור גבולות, כי זה באמת קשה לי ממש.
תראי, נראה לי שהריון זה עוד בקטנה לעומת תינוק וילד...בת 30
כלומר, הערות והתערבות לגבי ההריון, עם כמה שיעצבנו אותך, לא יעצבנו כמו הערות והתערבות בחינוך וגידול הילד...
מה אני מנסה להגיד...שנראה לי שאין לך כ''כ איך לברוח מהסיפור הזה, היא חמותך לטוב ולמוטב, ואת תאלצי כבר עכשיו, עם ההריון, להיות במודעות תמידית של הצבת גבולות, של החלטה איך את מקבלת את ההערות שלה ולומדת להיות אדישה כלפיהן ולעשות מה שנראה לכם נכון.
וככל שההריון יתקדם, ואח''כ הילד יגדל ככה זה עלול להיות מרגיז יותר, ולכן עדיף כבר עכשיו להציב גבולות, גם בתוך הנפש שלך וגם מולה.

יש צד שאני מאוד מבינה אותך. אמנם חמותי היום לא מתערבת ממש במה שקורה אצלינו, בעיקר כי אנחנו רחוקים,אבל הערות פה הערות שם, חוסר יחס פה חוסר יחס שם, ובעיקר, חוסר הבנה בסיסי של מי אני ומה אנחנו. פעם היה הרבה יותר.
בהתחלה הייתי לוקחת קשה, נפגעת מאוד מכל מיני דברים. עם השנים, וגם עם הילדים, הבנתי שעיקר הפגיעות שלי ממנה זה בגללי, בגלל שאני מתייחסת בצורה רצינית מידי לדברים.
אז למדתי פשוט לא להתייחס, ולהימנע ממצבים שהם ידועים מראש המוקשים..., וזהו.
אין בינינו איזה קשר מדהים. אני מכבדת אותה ודואגת לה ומעריכה אותה. ומשתדלת לשמור על מרחק נפשי כדי לא להתעצבן ולא להיפגע.

אז את לא בנאדם רע, ממש לא.
את פשוט כ''כ שונה ממנה שאין לה יכולת להבין אותך. ואולי גם לא רצון.
ולכן, את צריכה למצוא בתוכך כוחות נפש כדי לא להיפגע יותר מידי, וכדי שדברים שנאמרים יעברו לך ליד האוזן וימשיכו הלאה, לא יכנסו לראש ובטח שלא ללב.
צודקת זה באמת יותר גדול מזהאני10
אנחנו די רחוקים ממנה והיא עדיין מוצאת את הדרך להתערב לנו בחיים (לא אפרט איך מחשש לאאוטינג..) שלא לדבר על כל ההערות שלה בשיחות טלפון.
כל פעם שבעלי מעיר או אומר משהו היא נעלבת ומתעצבנת עליו ממש..

כבר דיברנו על זה בינינו הרבה וברור לנו לגמרי שכשהילדים יהיו בגיל שהם קצת מבינים אז אנחנו נלך להנחיה/יעוץ כלשהם כדי להבין איך להתנהל, כדי לדעת איך להתמודד מולה כי זה הולך להיות לא פשוט בכלל. במיוחד כשבאים אליה (ואז ברור שנאלץ לשחרר קצת, אבל עדיין להציב מלא גבולות) אבל גם בבית, מרחוק, בהתערבויות שלה.
כשהילד כבר יוולד בע"ה, האמת שאני הרבה פחות חוששת מההערות אליי בנוגע לחינוך של הילד (אני לרוב מהנהנת בנימוס ועושה מה שבא לי, לפעמים מבהירה בנעימות שלא מתאים לי) והרבה יותר דואגת מזה שהיא תנסה "לעקוף" אותנו ולהפוך את הילדים לאיך שהיא היתה רוצה לראות אותם, ותכניס להם לראש דברים שאנחנו ממש לא מעוניינים בהם (והיא מודעת לזה שאנחנו לא רוצים). בואי נגיד שלא אשאיר אותם אצלה לכמה ימים לבד...

בקיצור אין ספק שאנחנו צריכים הרבה ייעוץ מולה, פשוט עכשיו הייתי מוטרדת מהדבר הכי קטן בסיפור הזה שזה לספר לה, גם בגלל מה שכתבתי, אבל גם בגלל שאני עדיין כועסת עליה על משהו ספציפי והיה לי קשה לשתף אותה עכשיו במשהו כזה..
נשמע לא נעים בכללבת 30
אם את אומרת שהיא תנסה לעקוף אתכם בנושא חינוך הילדים.
אבל שתדעי שזה לא כ''כ קל...אתם ההורים ואתם נמצאים איתם כמעט מאה אחוז מהזמן. וילדים מספרים הכל להורים.
קשה לי להאמין שאם אתם במודעות לזה היא באמת תצליח.
ובכל מקרה, ייעוץ זה רעיון מצוין.
בהצלחה!!!
נכון..אני10
מקווה שזה יהיה יותר פשוט ממה שאנחנו דואגים.
האתגר האמיתי יהיה כמובן איך לעשות את זה כשצריך גם מול הילדים, בצורה כזו שהם לא יחשבו שזה נובע מזלזול בה, כי אנחנו לא רוצים להרחיק אותם ממנה, אלא רק לגדל אותם בצורה שונה.

ותודה!!
אולי שבעלך יספר לה בלעדייך? אופציה?22252

אולי שתדברי עם בעלך שאת רוצה לשמור את זה בסוד עוד קצת?

בטח בעלך יודע מה היחס שלך עם חמותך, הוא לא יבין אם את רוצה לדחות את זה בשבועיים שלוש ככה?

אמרת שבעלך שונה מהמשפחה שלו, יש לו קש טוב איתם? אם לא, אז אפשר לדחות. אם כן, אז אולי שיבקש בנעימות שלא תתערב מידי ושאתם רוצים ללמוד על ההריון לבד בלי עצות?

בכל מקרה הוא יספר בלעדייאני10
אנחנו נספר בטלפון (לשני הצדדים), לא ניסע עד שם בשביל זה..
פשוט יודעת שאקבל ממנה הודעות על בסיס יומי וכל כךךךךךך אין לי כח לזה.
כמו שכתבתי למעלה הוא ממש מבין את הרצון לדחות, והוא יעשה את זה אם אבקש, אבל אני יודעת שהוא לא ירגיש בנוח עם עצמו לדעת שסיפרנו לצד שלי ולא לשלו אז מעדיפה לא להכניס אותו לפינה הזו.
ולבקש שלא תתערב/תשלח לי הודעות פשוט יגרור הצגה שלמה מצידה ואז התעלמות מהבקשה.. מניחה שהוא יבקש, אבל מתכוננת כבר נפשית לזה שזה לא ממש אכפת לה.
אל תבקשי שלא תשלח הודעותאמאשוני
זה ממש פוגע!
מכירה את כפתור מחק? תשתמשי בו...
תתגברי על הסקרנות ותסנני אוטומטית את ההודעות ממנה,
אם תהיה איזה הודעה שכאילו אמורים לענות ולא הגבת תגידי שלא שמת לב..

לגבי להזמין אנשים אליכם הביתה זה ממש עניין של מנטליות, לא רוע לב או התערבות בחיים
זה לא קשור אליכם, זה קשור לאיך היא תופסת את המונח "בית פרטי" של אדם ואיך היא תופסת את המונח "אורחים".
גם ההורים שלי כאלו וזה מתסכל ומבהיל שפתאום אנשים נכנסים לך לבית וזה מחרפן שנכנסים בלי לדפוק, אבל למדתי להפריד בין ההתנהגות עצמה לבין מה שזה אומר עליהם.
זה מאוד קשה לעשות את ההפרדה הזאת אבל באמת בשביל שלוות הנפש שלך מציעה להתחיל לנסות את זה.

היא תהיה הסבתא של הילדים שלך, אין איך לברוח מזה.
כן אני הרבה מסננתאני10
פשוט כל הענין של ההריון כזה רגיש לי אז זה עוד יותר קשה.. לא יודעת על מה זה יושב אפילו, אבל באמת שאם היא אפשר לספר חודש חודשיים לפני הלידה וזהו הייתי עושה את זה.

וזו ממש לא המנטליות שלה להזמין אנשים הביתה, פשוט היו אנשים שלא רצינו להפגש איתם והיא ניסתה בכל דרך אפשרית שזה יקרה אז כשהיא הבינה שהיא לא תצליח היא ניצלה פעם שהזמנו אותה לביקור והודיעה לנו שהיא סיכמה איתם שהם באים יחד איתה לבקר אצלנו. מזל שהיא הודיעה מראש, כי בעלי הבהיר לה שזה לא יקרה (וכמובן שהיא הגיבה ב - טוב אז אני לא באה אליכם).
מופתעת לשמוע שיש אנשים שאצלם זה דבר הגיוני לעשות, אבל תודה שאמרת כי זה גורם לי קצת פחות לכעוס עליה על זה (אפילו שאני יודעת שאצלה זה לא בא מאותו מקום)

באמת אין איך לברוח, וגם לא מנסה. רק רוצה למצוא לי עוד כמה רגעי חסד שבהם אני יכולה להיות לעצמי ובלי ההתערבויות שלה..
חמודה אתאמאשוני
כל הכבוד!
יש מצב לדבר עם בעלך ולהסביר לו שאת צריכה עוד קצת קצת את הפרטיות שלך מצד אמא שלו ומצד שני צריכה את התמיכה מהמשפחה ולכן יהיה פער קטן בין ההודעה שלך להורים לבין ההודעה שלו.

ולסנן הודעות הכוונה גם לא לקרוא ולא לרפרף. רק ככה הלב יוכל להירפא ולהכיל את שאר המתקפות, אחרת זה פיצוץ
תודה!!אני10
לא יודעת אם זה מעודד.. אבל גם אני הייתי בטוחה במליון אחוז22252

שחמותי ללערב ותחפור בלי סוףףף!!! (היא מפעם אז היא לא ככ יודעת לשלוח הודעות.. אבל טלפונים וכו... ממש םחדתי...) ותכלס, כשסיפרנו היא אמרה שניחשה כבר ממזמן, והיא לא אמרה כלום!!! וכל ההריון ממש נתנה לי את המקום שלי ולא חפרה בכלל!!! הייתי בהלם! ממש לא מתאים לה.. אבל כנראה הבינה שאם לא באתי עם בעלי לספר, ולא שיתפתי אותה מעצמי אז כנראה שאני צריה קצת ספייס..

לכי תדעי, אולי גם אצלך יהיה נס כזה..

וואו איזה כיף לך! הלוואי שיהיה ככה...אני10
את לגמרי נורמלית!!כבתחילה
למה בעלך לא יכול לספר לאמא שלו?
(אנחנו סיפרנו, אמנם ממש בהתחלה, אני-להורים שלי, בעלי-להורים שלו)
אולי אפשר שתספרי/ו לאבא שלו והוא יספר לאמא שלו?

אולי למצוא דרך יצירתית לספר להם שיכולה לחבר בינכם. לדוג- להכין קופסת הפתעה שבתוכה תמונת אולטרסאונד, לקנות חולצה שכתוב עליה 'סבא וסבתא' וכו'..

רק רוצה להגיד לך שכל העולם מתערב ותמיד. כשאת רווקה, כשאת נשואה, כשאת אמא וכשאת סבתא.
אולי עכשיו הגיע הזמן להתאמן על שריר ההתעלמות מדיבורים שכאלה. תרגילי את עצמך לומר- אנחנו נבחר מה שמתאים לנו. אנחנו נקבל את ההחלטה שנכונה לנו.
את אומרת שהיא כבר בנאדם מתערב, מה שנשאר זה רק לרחם עליה ועל בעלה שהם כאלה מסכנים.

בכל מקרה חיבוק גדול לך.
נשמע ממש לא פשוט ואת גיבורה ענקית!!
אמן ה' יתן לך ולכם את הכוחות להתמודד איתם.
בהצלחה!!
ברור שהוא זה שמספראני10
אנחנו גם מספרים בטלפון, לא מגיעים לאף צד בשביל זה.. פשוט אני אדבר עם ההורים שלי והוא עם שלו.
פשוט כמו שכתבתי בתגובה מעל, זה בעיקר שאין לי כח כל היום לקבל ממנה הודעות ולהכיל את כל מה שהיא תעשה..

היא באמת מסכנה וההתערבויות שלה לגמרי לגמרי מגיעות מהמקום המסכן הזה. אבל לא יודעת כמה היא מודעת לעצמה, ובוודאות זה לא משהו שהיא תרצה או תנסה לשנות, כל הקטע של ההתערבויות הוא שהיא מנסה באמצעותן להראות שהיא לא מסכנה.. (ככה היא רואה את זה). אבל לפעמים קשה לי להכיל, אז מעדיפה לפרוק את זה כאן ולדבר עם בעלי יותר בנחת...
את בסדר גמור ולא איבדת פרופורציות.ליאניי
זה נורמלי לחלוטין שיש מישהו שפחות יש חיבור אליו בלשון המעטה- לא רןצים לספר לו משהו ככ אישי ואינטימי.
יחד עם זאת, לאןר העובדה שמדובר באמא של בעלך אולי פשוט שהוא באמת יספר לה לבד מבלי שתצטרכי לראות את התגובה שלה? זה יעזור במעט..
מעבר לזה- לסנן מה שלא צריך.
את צריכה לדאוג לעצמך, להיריון שלכם ולזוגיות שלך.
אני מבינה שאת לא רוצה לבאס/ לאכזב את בעלך בלדחות את שיתוף עם חמתך אז נותר להתמודד עם זנ ולא לתת לזה מקום גדול אצלך.
פשוט לשחרר, זאת אמא שלן היא לא הןלכת להשתנות את לא צריכה לאהוב אותה או להיות צבועה- זה בסדר גם שאין חיבור נקודה.
את אישה מדהימה שאיכפת לה מאוד מבעלה אחרת היית ״מציבה לן עובדה״ ומפתחת ריב ומחריבה את הבית ח״ו
אז תראי כמה טוב יש בך.

אחותי היקרה מציעה לך באמת לשחרר לא להתעסק בזה יותר מדי, תספרי את ספציפית למי שעושה לך טוב
עוד מעט גם ככה זנ לא יהיה רלןונטי הלספר לא לספר ברגע שרואים והכי חשוב- היריון קל בידיים מלאןת!

בהצלחה אהובה.
💗
תודה יקרה 💗אני10
זה באמת כמו שאת אומרת, היא לא תשתנה וצריך לשחרר.. גם לכתוב פה עוזר לי בזה, ובטח התגובות מכן
בעלי פשוט יספר לה בטלפון, ומקווה שאחכ היא תהיה בסדר עם כל הענין..

ומה איתך יקרה? איך את מרגישה? מצליחה לנוח ולהיות רגועה?
אין ספק שלשחרר בפורום זה עוזר מאודליאניי
חמתך תהיה בסדר ואת תסנני כל מה שלא רלוונטי.
באמת שהכי חשןב שתדאגי לעצמך.

אני בסדר ב״ה, נרגעתי כן, נחה המון.
ומצפה בקוצר רוח לביקורת הקרובה לדעת שהכל באמת בסדר.
תודה על התעניינות 💗
תודה! ושמחה לשמוע שאת בטוב!! שיהיה בהצלחה אני10
היא הסבתאים...

לא יודעת מה היה ביניכן

רק מתייחסת לעניין של משהו אינטימי בין בעלך ובינך

תסתכלי למשל על המשפחה שלך מהעיניים שלך כילדה, יש את הסבים מצד האבא ומצד האמא, כילד את לא עשית הבחנות בין המשפחות. לילד שלך גם כן יהיו שתי סבתות. אל תמנעי מהילד סבתא אחת בגלל היחסים ביניכם.

את יכולה לקחת את ההריון עכשיו כהזדמנות לגשר

תשבו לדבר איתם, את ובעלך. תסבירי שמה שהיה היה ויש לכם את דרך ההתנהלות שלכם ואתם מצפים שיכבדו אתכם.

ובמיוחד עכשיו בגלל שאת בהריון

ברור שלא אמנע מהילדאני10
אבל עד הילד יש עוד חצי שנה, שבה ההריון הוא תהליך שרק אני עוברת..
הקושי שלי הוא כרגע, לא מעלה על דעתי להרחיק בין הילד למשפחה של בעלי (וגם אין לי שום רצון כזה חס וחלילה..)
הוא כרגע אצלך בבטןים...

אבל הכוונה שלי היא שכבר עכשיו הוא הנכד

מבינה את ההסתכלות הזאתאני10
אבל לא חונכתי ככה בכלל וגם היום אני לא רואה את זה ככה..
אולי באמת להתאמן על להבין שככה היא רואה את זה יעזור לי עם לספר
אז מה?כל היתר חולף
אז זה אומר שמותר להתערב בכל דבר?
ממש לא 🤨
עוד כמה שנים, גם הילדים שלך יתחתנו ויביאו ילדיםים...

ויביאו ויספרו לך שהכלה או הבת שלך בהריון ומצפים לילד

ואת תהי בשמיים מאושר והתרגשות

גם את מצפה להיות סבתא ולהכיר את הנכדים החדשים

ואת רוצה להיות חלק

כמו שאמרתי להקדים בשיחה ולבקש לכבד את חייכם ואת הבחירות שלכם אבל לא למנוע מהסבתא להיות סבתא

ברור, רק שצריך לדעת איך להתנהג.כל היתר חולף
מה להגיד ומה לא.
גם לסבתא לא מותר הכל
אפשר לשאול על זה?אני10
באמת אני מנסה להבין, כי זה ממש רחוק מאיך שאני רואה את הדברים..
מה החלק של הסבתא בהריון ובלידה?

כשיהיה ילד הוא יכיר אותה ויאהב אותה ויבוא לבקר..
למה היא צריכה להיות מעורבת בהריון?
אני לא שואלת ספציפית עליה כחמות, אלא גם על ההורים שלי או על האחים.. לא מבינה מה הרלוונטיות של אנשים שהם לא האישה ההרה ובעלה בתהליך שלפני הלידה או בלידה עצמה (אם לא מבקשים מהם להגיע או לעזור במשהו כמובן).
כשאמא שלי היתה בהריון של אחים שלי הקטנים גם לא סיפרו לנו שעומד להיוולד עוד אח וכשהבנו הבנו וזהו, לא ככ היו שיחות על זה. זה פשוט תהליך רפואי שבע"ה יגמר כשיהיה לנו בידיים ילד בריא. זו התקווה, אבל עד שהדבר הזה לא קורה, הרחם שלי הוא עוד איבר בגוף שלי, בדיוק כמו הקיבה.. לא?
כאילו זה שנספר עכשיו, בתחילת חודש רביעי, מה זה יתן להם יותר מאשר לדעת חודש לפני? אין צורך להתכונן להיות סבא וסבתא (או דודים, במקרה של האחים), זה פשוט קורה לך. אנחנו לא רוצים או צריכים שיקנו לנו שום דבר (בטח לא לפני הלידה, לא מתכוונים לקנות כלום..).
אז *נגיד* שאני מבינה שהם צריכים לעכל את זה ולא לספר ביום של הלידה - למה לא לספר בתחילת תשיעי?

זה ככ רחוק ממני ואני פשוט לא מצליחה להבין.. אשמח ממש אם תסבירי לי איך את רואה את הדברים
וואו. אני חושבת שבגלל איך שהתייחסו אליכם את רואה את זה ככהמיואשת******

וזה קצת עצוב בעיני

הריון זה דבר משמח, מרגש, מלא תקווה ושמחה ותהליך מופלא ושמח.

בואי נשווה את זה לחתונה טוב? למה צריך לספר להורים\אחים שאת הולכת להתחתן עוד 4 חודשים נגיד? למה לא לספר להם שבוע לפני וזהו? זה יספיק להם כדי להגיע וגם כדי לקנות מתנה. מה הסיפור? כשהם יראו אותך מסתובבת עם בחור ברחוב הם יבינו שאת מאורסת וזהו לא? כשהם יקבלו הזמנה הם יקבלו, למה לספר קודם?

<מניחה שאני לא צריכה לענות על השאלות האלו נכון?>

מעבר לזה כתבת- אם לא מבקשים מהם להגיע או לעזור במשהו כמובן. 

אם את לא חושבת שיש סיבה לספר להם, למה שתחשבי שאם כן סיפרת וביקשת עזרה- הם יבואו? למה מישהו שאת לא מרגישה צורך לשתף אותו בדבר כל כך שמח ומיוחד שעומד להגיע לך, את חושבת שהוא ירגיש צורך לבוא לעזור לך במשהו?

יש פה דו כיווניות בתהליך הזה.

הורים אוהבים אותך, שמחים, זה שיש הריון זה דבר מדהייייייייייים, וכל כך לא מובן מאליו! הם יודעים שעכשיוהכל בסדר איתך, שאת עומדת לזכות במתנה הגדולה מכל, להיות אמא! שהתהליך בגוף שלך תקין, אתם יכולים להביא ילדים לעולם בע"ה, איזה נס. איך אפשר לחשוב בכלל לא לשתף אותם בדבר המדהים והמשמח הזה עד לחודש תשיעי?

הם לא צריכים לעכל את זה, הם לא צריכים לעזור לך, הם לא צריכים להתכונן לכלום. הם צריכים לשמוח איתך!!!

אנחנו סיפרנו לילדות שהולך להיות להם עוד אח\ות כי זה משמח! זה מרגש! זה דבר נהדר נפלא קסום, נס העולם פלאי הבריאה משהו שרצינו כל כך ורצינו לשמח אותן גם כן. כל פעם בזמן המתאים לאותו גיל ובהסבר המתאים לאותו גיל. 

אבל ברגע שמבינים שהריון זה דבר עצום ניסי ומשמח, אז כל השאלה לא קיימת בכלל לדעתי.

באמת את מרגישה שהתפתחות של תינוק בגוף שלך שווה ערך לעיכול של פרוסת לחם בקיבה? אני באמת מנסה להבין. באיזה שלב את? אולי פיספסתי ואת כל כך מוקדם שעוד לא עיכלת את התהליך המדהים שקורה בגוף שלך?

וואו, אני לא כל כך מצליחה להכיל את הגישה הזו של מה ההבדל בין חודש רביעי לעכשיו. אני מנסה לסדר את המילים בראש והן לא יוצאות לי מרב שאני לא יודעת איך להסביר. 

מקווה שהצלחתי להעביר קצת את הרעיון.

כתבת יפה ומוסיפה שאלה לאני10אמאשוני
מה בעצם הרלוונטיות של בעלך לסיפור?
נגיד ואת מתפקדת מדהים והכל כרגיל,
ונגיד את לא צריכה ממנו שום עזרה אחרי הלידה ובטיפול בתינוק.
למה הוא צריך לדעת חוץ מחודש לפני?
כלומר, השיתוף הוא בשביל הטכני בלבד?

אם הבעל רלוונטי בגלל קרבה נפשית אלייך, למה המשפחה הקרובה לא רלוונטית?
ברור שזאת לא אותה קרבה ולא אותה רמת שיתוף, אבל גם לא רמת אפס שיתוף.

ולמה הבת שלי חופרת לי על מסיבת הסידור שלה שבועות שלמים אם ההורים לא מוזמנים ולא צריך לשלם כסף ולא להביא שום דבר מיוחד. רק בשביל שאדע להתכונן להכין לה חולצה לבנה? מה ההבדל בין שבוע לפני לכמה שבועות לפני?
או שהיא רואה בשיתוף עניין מהותי שהיא ואני רוצות שאהיה חלק מההתרגשות איתה?

בתור דודה מרגש אותי כל פעם מחדש לדעת על עוד הריון וזה כיף להתרגש ולצפות ולחכות. אפילו שיש לי ילדים משלי זה לא משנה, מרגש אותי שקורה תהליך מרגש אצל האנשים הקרובים אלי.
מבחינתי הייתי רוצה להיות חלק כבר בגילוי אבל בדיוק בגלל שתחילת הריון היא רגע אישי אז כל משפחה בוחרת את האיזון המתאים לה.
אבל זה לא אומר שאין צד שרוצה ושמח לדעת על כך.
וואו תודה לכן על זה!!אני10

גם על הפירוט וההשקעה, ובעיקר על התובנות האלה. 

@מיואשת****** - ממש עזרת לי להבין איך אנשים אחרים רואים את התהליך הזה ולמה זה משהו שמתעסקים בו. זה לגמרי תפיסה שרחוקה ממני ופשוט לא הצלחתי לעכל אותה.

@אמאשוני - חידדת לי מאד כמה התפיסה שלי מושפעת מהחברה שגדלתי בה, מהמנטליות המשפחתית הספציפית ומהקשר עם ההורים, וכמה זה לא הדבר ה"הגיוני" או ההסתכלות ה"אובייקטיבית על העניין הזה.. 

אנסה לענות למה שכתבתן, לא כי אני רוצה 'להגן' על התפיסה שלי אלא באמת להסביר קצת איך אני רואה את זה ושזה לא בא ממקום של זלזול במשפחות ח"ו או משהו כזה.. 

קודם כל ההשוואה לחתונה היתה מעולה כי גם על זה לא דיברו אצלנו.. עד האירוסין כמובן. זה נובע משילוב של תפיסה חרדית שמרנית כזאת שהכל בחיים זה סוד, וההורים שלי (על התפר בין חרדים לדת"ל) גם בגלל האופי שלהם ממש לקחו את זה לקיצון והם לא מדברים על כלום ושום דבר.. ונראה לי שגם זה נובע מהמחשבה שאם בסוף זה לא יגמר בחתונה (או ילד במקרה של הריון) - אז חבל סתם לדבר.

כאילו לא ידעתי שאחותי יוצאת עם מישהו, פשוט התקשרו לומר לי לבוא לוורט, ואצל אחי במקרה אמא שלי סיפרה לי שהם פוגשים את מי שהוא הולך להתארס איתה, אחרת כנראה באמת הייתי יודעת את זה כשהיו אומרים לי שיש וורט באותו יום/למחרת.. זה לא שלא אכפת לנו אחד מהשני או משהו כזה, ממש לא. אנחנו (לדוגמא האח הספציפי הזה ואני) ממש חברים טובים ובקשר מעולה, וזה לא גרם לו לספר לי שהוא יוצא עם מישהי רציני או משהו כזה, למרות שבאתי אליו לביקור איזה שבוע-שבועיים לפני שהוא הציע לה ודיברנו מלא על הרבה נושאים. 

כן חלק מהאחים מדברים יותר, זה תלוי אופי.. נגיד אח אחר סיפר לי שהוא יוצא ומתלבט אז ידעתי שמשהו קורה, וזה סבבה גם כן לספר למי שרוצים אבל זה לא משהו שמצופה ממך. כאילו, יכול להיות שתספר לאח אחד ולא לאחרים, או לאף אחד או לכולם וזה לא גורם לנו להרגיש שלא אוהבים אותנו אם לא מספרים לנו, זה פשוט 'הסיפור שלהם' ואם הם יבחרו לספר זה אחלה ואם לא זה גם אחלה, וכשזה יקרה נשמח איתם ונתרגש, אבל אין איזו ציפיה ברורה וכל אחד מספר בזמן שלו ובקצב שלו למי שהוא רוצה.. 

ולגבי העזרה, עכשיו שאמרת את זה אני מבינה שזה מוזר, אבל כאילו לא היה אצלנו שום קשר בין הדברים.. זה מן דבר ברור מאליו שאם מישהו צריך את העזרה שלך תעזור לו והוא לא חייב לספר למה הוא צריך את העזרה הזו, וזה לא בא "בתמורה" לזה שתספר לו דברים. 

נגיד אחותי הגדולה ילדה את הבכור שלה כשהייתי נערה, וזה היה בחופש הגדול, היא בחרה לחזור הביתה והיה ברור לכולם שאני נוסעת אליה לשבועיים לעזור עם התינוק, למרות שאני ממש לא זוכרת מתי היא סיפרה לנו שהיא בהריון (אני די בטוחה שידענו כמה חודשים מראש אבל גם כי ראו. כאילו לא זוכרת איזו שיחה רשמית לגבי זה). פשוט לא קישרתי את העזרה עם זה שהיא משתפת אותי בדבר הפרטי שלה או לא.. 

דיברת על לשתף כי זה פשוט משמח ואני מבינה את המקום הזה, אבל זה שוב חוזר לזה שברור שכולם ישמחו ממש לשמוע, אבל זה לא מעלה ציפיה לשתף בזמן ספציפי. נגיד כשאמא שלי היתה בהריון האחרון היא הרגישה ממש לא טוב וזה מנע מההורים שלי ללכת לשיחה בישיבה של אחי (היה לו קשה והוא עשה קצת בעיות באותה תקופה), ואח שלי בכה והתעצבן ואמר שזה ממש לא הוגן שההורים שלו כבר מבוגרים ואין להם כוח בשבילו - והם לא העלו בדעתם לספר לו שזה כי אמא שלי בחודש חמישי. הם פשוט העדיפו שהוא יבין לבד שהיא בהריון עם הזמן מאשר להרגיע אותו שהיא לא חולה וזקנה. אני מבינה שזה קצת דפוק, אבל יכולה גם להבין אותם באיזשהו מקום. הריון זה תהליך שמלא בחששות ודאגה ותקווה, ולא תמיד אתה רוצה לערב אנשים אחרים בכל הדבר הזה, ממגוון סיבות. 

אצלנו גם מתווסף לזה הקשר עם ההורים - ( @ים... עונה גם לך פה) אנחנו לא בקשר הכי מעולה עם ההורים, משני הצדדים (שנינו שונים מהמשפחות וזה גם זה וגם דברים אחרים בחיים) ולא בהכרח משתפים אותם בכל מיני דברים. גם דברים בריאותיים שהיו לנו לא תמיד סיפרנו להם, אבל יכלתי גם לא לספר להורים משהו וכן לדבר עליו עם אחותי או חברה קרובה. 

אולי גם נשמע מהשאלה המקורית שלי שאני ספציפית מנסה להדיר את חמותי או משהו כזה, אז זה ממש לא הסיטואציה. זה לא שסיפרתי לאמא שלי ורק תהיתי איך לספר לחמותי הכי מאוחר שאפשר. גם להורים שלי לא הרגשתי כל כך צורך לספר ישר, מצידי הייתי דוחה את זה גם מולם (כשאמרתי שהייתי מספר חודש לפני אם היה אפשר - זה היה על שני הצדדים). ספציפית מה שכתבתי בשרשור היה על חמותי כי עם ההורים שלי אני גם יודעת איך להתמודד וגם יודעת שהם מבינים את הענין של לא לספר, לעומתה שמצפה שנדבר על זה ונשתף בבדיקות ונשלח לה תמונות מהאולטרסאונד (שזה בכלל נשמע לי דבר הזוי) או נגיד לבוא לבי"ח ישר אחרי הלידה (ההורים שלי בחיים לא הלכו לבי"ח לפגוש את הנכד, חיכו לברית או שהיולדת תרגיש יותר טוב). אבל ברור לי שההורים הם סבא וסבתא ואני מאד רוצה ומקווה שהילדים יהיו מחוברים אליהם ויאהבו אותם, פשוט אין לי את הקישור בראש בין זה לבין הענין של לספר בכלל או בשלב ספציפי. 

לגבי ההשוואה לקיבה -ממש ממש ממש לא מרגישה שזה שווה ערך לאיבר פנימי כלשהו שיש לי בגוף. ברור שזה תהליך שמרגש אותי ואני נדהמת מפלא הבריאה הזה שקורה לי בגוף. אבל כתבתי את זה בתור נסיון להסביר איך חשבתי שהם רואים את זה ולמה לא לספר. אולי (כלומר כנראה) זו דוגמא מפגרת, אבל היא עלתה לי בגלל שאצל ההורים שלי גם אם כבר יודעים שמישהי בהריון אז אסור לדבר על זה בכלל בפורום ציבורי, רק בין הנשים, ואם מישהו מעלה את הנושא בשולחן אז יש לי אח שבקבוע אומר "תפסיקו! אתם לא מדברים על המעיים שלה ועד שאין ילד זה כמו מעיים. לא מדברים על זה!". 

חפרתי מלא, ואני בטוחה שיש דברים שכתבתי שנשמעים לכן הזויים במקרה הטוב ומזעזעים במקרה הפחות טוב, אבל מקווה שלפחות הצלחתי להסביר טיפה את המקום שאני באה ממנו, ושזה לא נסיון להדיר אף אחד (לא באופן אקטיבי בכל מקרה). 

אם הגעתן עד כאן - אז שוב תודה לכן על הדברים כי באמת נתתן לי דרך אחרת להסתכל על זה, ולא יודעת אם אגיע אי פעם למקום הזה שברור שמדברים על הכל בכזו פתיחות, אבל בכל מקרה מקווה שכן אצליח להיפתח יותר כי זה נראה לי הרבה יותר בריא לשתף בטבעיות הרבה דברים. והלוואי שהמשפחה שאנחנו בונים עכשיו תהיה בריאה יותר בנושא הזה, ופתוחה יותר, ושהקשרים בינינו יהיו טובים וחזקים יותר. 

בהצלחהים...

בא לי לחבק אותךמיואשת******

את כזו חמודה!

ואין לי זמן לענות באריכות מקווה שאתפנה לזה בהמשך, אבל תראי, כל משפחה והדברים שלה. אוקי. 

יש את איך שאת גדלת, ויש את איך שניסינו לתאר לך פה, ויש עוד המון גוונים באמצע.

אני אישית חושבת שזה סגור מדי ולא נעים הצורה שאת מתארת , אבל מי שצריך לחשוב זו את. כלומר איך את היית רוצה שיראה הקשר שלך עם ההורים, איך את תרצי לגדל ילדים, באיזו רמת פתיחות וקשר, ולפי זה לנסות לחשוב אם את רוצה לשנות את התפיסה שלך או לא

אגב השוויתי לחתונה ולא לאירוסין עד שיש אירוסין זה מבחינתי כמו נסיונות להיכנס להריון, מהאירוסין לחתונה זה כמו תהליך ההריון. הרי גם אירוסין לא מבטיח שתהיה חתונה בסוף נכון?

את המשפט של אח שלך לגבי מיעיים אני אוקיע מכל וכל. אין מקום למשפט כזה לדעתי. נשמע כמו משפט של מתבגר אדיוט שחבל שההורים שלו לא העמידו אותו במקום. בטח לא משהו לקחת כדוגמא לצורת חיים.

לגבי השאר אנסה להגיב בהרחבה בהמשך

חיבוק

אצלנו זה ממש הפוך אולי זה מה שחמותך מכירהאורי8
ההורים שלי וחמי וחמותי הגיעו תמיד מייד אחרי הלידה, לפעמים עוד לפני שירדתי ל מחלקת יולדות, נכנסו לומר מזל טוב . ראו את התינוק.
זה נראה לי תמיד טבעי, אולי מעט הפריע לי שחמי נכנס. והוא נכנס לשניה ויצא.
להגיע רק בברית? הייתי נעלבת מחוסר היחס.
לא ביקשו תמונות מהאולטרסאונד, א,ל הראתי מיוזמתי. ונראה לי שכסבתא היצי מבקשת.
אני סיפרתי לילדים שלי על הריון בערך בסוף השליש הראשון. למה? שישמחו. גם רואים עלי די מהר, והריון הוא ממש נושא שיחה לגיטימי במשפחה שלנו.
תמיד הסברתי מה קורה בכל שלב של ההריון, מה התפתח כבר, איך התינוק נראה, נתתי להרגיש תנועות, זה כייף.
מעניין וחשוב לי לדעת שזה לא ככה אצל כולם. אם תהיה לי כלה מסגנון שונה, לפחות אבין...
כתבתי כדח שתדעי שלפחות בנושא הזה חמותך לא הזויה, היא פשוט התרגלה לראות את הדברים אחרת.
מענייןאני10

היה לי ברור שהרבה משפחות יותר פתוחות מאיתנו, אבל מעניין לגלות עד כמה אנחנו המוזרים כאן. 

תודה שכתבת, ואני באמת לאט לאט מבינה יותר את נק' המבט שלה.. 

ושאלה אלייך - אם רוב הילדים שלך היו שולחים לך את התמונות מהא"ס ואז ילד אחד לא, והיית אומרת לו שאחים שלו שלחו ותשמחי לראות אבל הוא לא ישלח עדיין, כמה זה יהיה לך נוראי? ברור לי שהיא תרצה וברור לי שיבאס אותה לא לקבל, אבל אני באמת תוהה איפה עובר הגבול בין מה שמותר לי להחליט ומה לא.. 

נגיד מובן לי לגמרי שזה יעליב אותה עד עמקי נשמתה אם נספר רק בשליש השלישי, ולכן החלטנו לספר מוקדם יותר, למרות שזו לא ההעדפה שלנו. 

אבל בגלל שאני ממש בקיצוניות השניה ממנה בדברים האלה, לגבי דברים אחרים אני באמת לא בטוחה על מה בכלל יש לי לגיטימיות לסרב ואני יכולה להסביר בנעימות שלא מתאים לי ומה לא וזה הזמן שלי להבין שרוב העולם מתנהל אחרת ואני צריכה להתיישר איתו.. 

באופן כללי ממליצה לך לחשוב הפוך כשזה מגיע לחמותמיואשת******

כלומר, תמיד יש לך לגיטימיות לסרב. טזה חשוב שתזכרי. זה הגוף שלך, ההריון שלכם, ואם משהו עושה לך לא טוב בהרגשה אז זכותך לסרב גם אם כל העולם עושה ככה. את לא חייבת ליישר קו.

ואם נתייחס לשאלה הספציפית שלך לדעתי זה ממש לא אמור לפגוע אם את לא שולחת תמונה.

אבל אני חושבת שיועיל לך פה במקום לחשוב- אני לא רוצה כלום, איפה אני חייבת ליישר קו, לחשוב- אני לא רוצה כלום, אבל איפה זה ממש קריטי לי לא לעשות מה שחמותי מבקשת.

כלומר, באמת קריטי לך לא לשלוח תמונת א.ס.? את מרגישה ממש לא טוב עם זה? אם כן, אל תשלחי. הכי לגיטימי בעולם. אני לא שלחתי אף פעם (גם לא ביקשה) 

אבל אם לא קריטי לך, אז יאללה, בשביל יחסים טובים עם החמות, תעשי את זה, בלי להבין ולהתחבר, אבל אם זה לא ממש קריטי... תחליקי. כדאי לשמור את החיכוכים עם החמות לקווים האדומים שלך.

זו דעתי האישית

את צודקת ממש וניסחת את זה הרבה יותר טובאני10

אני פשוט מרגישה שהרבה פעמים אפשר על כל חלק בהריון להגיד - זה מה שקריטי לי? הדבר הקטן הזה? זה ממש טיפשי שזה עושה לי רע, אולי אפשר להחליק.. כי ככה כל ההריון מורכב מרצף של דברים קטנים שהם 'לא קריטיים'. כי מה אכפת לי אם לספר בחודש שביעי או רביעי? ואם כבר ברביעי אז למה לא ישר שרואים דופק? מה אכפת לי לשלוח תמונה קטנה? ואם כבר תמונה למה לא לספר על כל בדיקה ובדיקה? אם אני כבר משתפת אז מה אכפת לי אם היא תשים את היד על הבטן שלי כדי להרגיש אותו? ואם היא ממילא תבוא לבקר אז למה לחכות כמה שעות אחרי הלידה ולא לספר בשניה שהראש שלו בחוץ? ובסופו של דבר זה משהו יותר גדול מזה. זה לא ענין שזה קריטי לי להסתיר משהו ספציפי, אלא יותר שאני מרגישה שכן יש כאן משהו שהוא מאד גדול בשבילי וכשאני עוברת משהו כזה מרגש אני לא ישר ארוץ לחלוק אותו עם כולם, אולי רק עם בנאדם או שניים שממש ממש קרובים אליי, ולמרבה הצער חמותי או אמא שלי לא נכנסות להגדרה הזאת. הלוואי שזה היה אחרת. 

פשוט ברור לי שזה לא הגיוני ואני מנסה להבין איפה עובר הגבול, אבל מסכימה איתך שזה לא צריך להיות איזה קו אדום וכל דבר לבחון -עבר את הקו? אין ברירה אלא לספר? אלא באמת למצוא דרך נינוחה יותר, ואולי להחליט על סוג הדברים שמשתפים (עשיתי בדיקות איקס ו-וואי) ודברים שלא משתפים (מין העובר). 

ותודה גם על התגובה הקודמת, לא הספקתי לענות עליה.. מסכימה איתך לגמרי לגבי המשפט של אח שלי. הענין של לספר באירוסים ולא בחתונה הוא כי יש מלא דברים לעשות ולהתכונן וצריך להפגש המשפחות וכו' אחרת מאמינה שהיו מספרים בחתונה, אז לא ככ רואה את ההבדל. אבל מבינה את זה. 

בכל מקרה תודה על ההבנה

אולי פשוט להבהיר לחמותך מאיפה את באה?העוגבאחרונה
להגיד בפשטות, שאמנם הודעתם על ההריון, אבל האמת שאת באה ממנטליות מאוד שונה שבה בכלל לא מדברים על ההריון עד שהלידה מגיעה.שהחלטתם לשתף בכל זאת בשביל לכבד את השותפות שלהם בתהליך כסבא וסבתא, אבל ייתכן שמעבר לזה יהיה לך קשה לשתף יותר.

וכשמסבירים ככה מראש, מההתחלה, זה יכול להוריד כל כך הרבה עגמת נפש משני הצדדים, ואפילו לתת להם תחושה טובה שגיליתם להם לגמרי ממקום מכבד שרואה אותם.
מקווה שכשהיה חמות אצליח להכיל ולא להעלב משטויותאורי8
הלוואי שכשאהיה חמות אזכור שהכלות שלי גדלו במשפחה שונה ולא כל מה שברור לי ברור להן. ואדע להתנהל ברגישות, ולא אעלב משטויות.
תודה שאת ועוד נשים פה מראות לי זויות אחרות וצורות חיים שונות. כי באמת שהילדים הגדולים שלי מתקרבים לגילאים שבעזרת ה' זה יכול להיות רלוונטי...
הלוואי שאהיה חמות כמו חמותי. חמותי לא מעירה על כלום, אפילו מןגזם לכיוון השני, אף פעם אין לי מושג אם נעלבה ממשהו.
עונה לך על השאלות רק עכשיואני10

כי באמת חשבתי על זה כל היום וניסיתי להבין אם זה רק משהו שבתחושות שלי או שיש גם גרעין של הגיון אמיתי. 

לגבי בעלי, אני חושבת שבפשטות הילד הוא שלו, ושיש הבדל מהותי בין להיות ההורה לכל דרגת קרבה אחרת. 

אשמח לשמוע את הזוית שלך על זה, אבל אני חושבת שילד במובנים רבים הוא "של ההורה", כלומר האחריות עליו היא של ההורה שצריך לדאוג לספק את כל הצרכים שלו, ולהורה יש זכות להחליט החלטות בנוגע אליו וכו'.

לעומת זאת סבים, דודים או אחים הם קשורים לילד אבל הוא לא "שלהם".. הם כמובן יכולים תמיד להביע דעה אבל למשל אין להם זכות החלטה על שום דבר בנוגע לילד, והם כמובן לא חייבים לו כלום, לא חייבים לדאוג לו לשמור עליו, להאכיל אותו וכו'. 

בגלל זה אני כן רואה את המקום של בעלי פה מאד שונה. ברור שגם בשאר הרמות (קרבה נפשית, אכפתיות, לעכל את הידיעה) הוא הרבה יותר מהם בעיניי, אבל נגיד שנשטח את ההבדל הזה, אז בגלל זה אני חושבת שההוא עדיין שונה..

וגם הם לא ברמת אפס שיתוף בעיניי, אפס שיתוף זה לספר אחרי הלידה

ולגבי מה שכתבת על השיתוף של הבת שלך או שאת שמחה בתור דודה - אני חושבת שזה מהמם שזה המצב, ובכללי אני קוראת אותך וחושבת שאת אמא לתפארת. באמת. אבל אני חושבת שהמצב שלי הוא הפוך, זה לא שאני ממש רוצה לשתף את אמא שלי וחוסמת את עצמי כי "זה לא עניינה". ברור שאם היינו רוצים לשתף מוקדם היינו עושים את זה, אבל הענין הוא שאנחנו דווקא מרגישים צורך להכיל את זה בעצמנו קודם כל ולא ככ מעוניינים בשיתוף. 

הלוואי שזה היה שונה, אבל זה לא.. 

ואם הבת שלך לא היתה משתפת כי את לא באה? היית נעלבת? באמת אני שואלת כי מנסה להבין כמה הציפיה לשיתוף היא כי השיתוף הוא מחוייב בעינייך

מאוד מוזר לי ההסתכלות שלךים...

הריון זה דבר גדול להורים ולסבים

זה לא הליך רפואי , ביולוגי שלוקח 9 חודשים ואופס הנה ילד

זה דבר גדול, את מביאה חיים לעולם, והחיים האלו עומדים בפני עצמם

אמא של בעלי עקבה אחרי כל שבוע של ההריון ושאלה על כל בדיקה

אז נכון שהם לא בארץ ולצערי עדין לא ראו אפילו את הילדים, אבל אף פעם לא מנעתי ממנה להיות חלק

את בנאדם מדהים!מחכה להריון

ואני מבינה אותך ! חמותי אישה נחמדה ואני מחבבת אותה אבל היו בנינו הרבה דברים לא נעימים ולקח זמן עד שהתרגלתי אליה ולא לקחתי ללב! ושלא תטעי לפעמים אני עדיין לוקחת ללב!

אני יודעת מה את עוברת כי גם אני עברתי יחסים לא קלים איתה

היא גם מתערבת ואומרת דברים שלא צריך להגיד!

קצת חסרת טאקט אפשר לומר

בעלי העמיד אותה במקום מספר פעמים בשבילי

עד שהיא קלטה את העניין גם לקח זמן

אבל עכשיו היא יודעת שלי!!!! לא מעירים!!!!!!!!

מקווה שכשתספרי לה היא לא תתערב ותשמח בשבילכם

בואי נגיד שזה החלק הקל שבדבר עד שמגיע הילד וזה כבר סיפור אחר! סליחה שאני לא מעודדת

מאחלת לך רק טוב והמון חיבוקים

תודה יקרה על התמיכה. אמן!אני10

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

אני חושבת שקודם כל להסתכל על כל ההוצאותואילו פינו

ולהחליט על מה לא מוותרים בכלל

מה אפשר לוותר

ועל מה מוותרים.

לחשוב אם אפשר לקנות פחות מותגים,  פחות בגדים,גם כשיוצאים אז לתכנן מראש מה מזמינים ולא להזמין מלא דברים שלא יאכלו.

לרכז את הקניות לפעם אחת בלי השלמות

לא להתפתות לקנות משהו אם לא באמת צריך.. 

אולי ריכוז קניות יועיל קצת באמת.אונמר

אבל נראלי החלק היותר יקר אצלי זה המותרות.

מסעדות, ספר, בילוי.

נראלי הם עולים לי יותר.

מחקתי, בטעות שרשרתי לא נכוןדיאן ד.
אז אנחנו גם בגישה הזאת אבלshiran30005

עדיין מצמצמים איפה שאפשר...

לילדים הגדולים אני קונה דגני בוקר, שוקולדים פה ושם

פירות כל הזמן יש בבית, והילדים אוכלים

כל יום מבשלת בשרי, כנ"ל שבת - הקניות בהתאם

לןקחים אוכל מבושל לעבודה /ביה"ס ואז ארוחת ערב אז הכל בהתאם.

אוכל- אנחנו משתדלים לקנות שיהיה בשפע, חטיפים  מעדנים וכו, לא בהגזמה אבל תמיד תמצאי אצלי בבית חטיפים נניח

לעומת זאת מצמצמת בבגדים , נופשים לא יוצאים אז הכל בהתאם

לא חושבת שהאוכל הוא המנועאונמר

אוכל זה כסף קטן לעומת שאר הדברים שיוצאים.

אוכל בחוץ מסעדות וזה.

או באמת כמו שכתבת טיול פעם ב וכאלה. גם מוזר לי להגיד לא,

מצד שני בחיים לא שילמנו על צימר או מלון. תמיד קמפינג או חברים או כאלה.. אבל זה גם עולה. דלק ואוכל וכל זה.

זה להחליט מראש על מה את מוותרתשוקולד פרה.

על לק ג'ל?
על בגדים תחילת עונה?
על דירה במרכז? על צעצועים חדשים?

אני יש לי "הפרעה". אני כל יום בבית קפה. אני משוגעת על זה.

וכן, זה מצטבר גם. אני לא גאה בזה שכבר נהייתי מכורה.

אבל... אנחנו גרים בשכירות זולה יחסית
אני קונה רק בגדי יד שניה לי ולילדים,
אין אצלי לק ג'ל וכאלה
כרגע לא הולכת לכל מיני חוגים (לאו דווקא בגלל הכסף)

להגיד לך שזה חכם? זה לא חכם
יותר חכם להגיע ישר מהעבודה הבייתה ולשתות קפה מגורען עם עוגייה של אמא
אבל כרגע זה הכיף שלי בחיים. 

אבל אני לא חושבת על בגדים בעונה בשום צורה, וגם לא על מעבר לבית גדול יותר.
חלק מההתבגרות שלנו, לדעתי, זה להבין את חוקי החיים. שכסף לא בא כי זימנו אותו, אלא כי עבדנו עליו...
וכסף באותה מידה גם יוצא. ואנחנו אחראים על החיים הכלכליים שלנו.
יש כאלה שחיים בלי חשבון אבל המחיר של זה - פשיטת רגל (קרובי משפחה שלנו)
ויש כאלה שחיים ממש בצמצום ובחישוב- והמחיר של זה הוא חנק, לדעתי (קרובי משפחה אחרים)

בעיניי עדיף להתרגל לחיי צמצום מאשר לחיי מותרות. כי אני התרגלתי לבתי קפה, וזה נורא קשה לי להיגמל ואני לא מספיק רוצה בזה.

אבל כל אחד בוחר איך לכלכל את חייו..

אוקיי.אונמר

אני לא חושבת שיש לי הרבה דברים שאני מוציאה מעבר.

אין לי בגדים מותגים וכל אלה.

מסעדות פה ושם, קניה של מוצרים כמו ספרים או משו לבית וכאלה.

והוצאות קבועות שיורדות כל חודש.

אבל לגמרי כמו שלך יש בית קפה לייש יציאה עם חברות או בעלי למסעדה.

וזה החלק שכייף לי ואני מתלבטת אם הדרך היחידה לא לחרוג היא לוותר על זה.

אם יש לכם כבר סכוםאפרסקה
אתם יכולים לשים אותו בהשקעה ואז תקבלו החזר מסויים עליו כל חודש (בגדול) ואז אולי זה יכסה את ההחרגה
את ההכנסה מהשקעה לא מקבלים לשוטף..אונמר

זה נצבר פשוט גם שם.. שזה אחלה אבל לא סוגר לי את החודש..

אז למה לא?שוקולד פרה.

את מתארת שאתם חוסכים משכורת שלמה, אז למה לא ממנה להוציא על החברות?

אולי באמת כן. אני פשוט מנסה להבין מה נכון.אונמר

בעלי עצמאי, ככה שזה לא כמו שזה נשמע בום משכורת לחיסכון.

פשוט מה שהוא מכניס הולך הצידה כי זה לא שוטף.

השאלה אם כשמישהו מחליט לשים כסף בצד, הוא מוציא ממנו כשחסר לסגור חודש,

או שמורידים בהוצאות?

עם עצמאיים הסיפור אחרזמינהאחרונה

בעקרון צריך להיות חשבון נפרד לעסק שממנו הוא מפריש לחשבון שלכם סכום קבוע בין אם החודש הייתה הכנסה גבוהה ובין אם לא

החודשים של ההכנסה הגבוהה יקזזו את החודשים של ההכנסה הנמוכה יותר

את סכום ההפרשה לחשבון עושים על ידי ממוצע הכנסות סביר שהוא מכניס בשנה

אם אין ביכולתו לפתוח חשבון נפרד אז אולי כדאי לחלק את ההוצאות הביתיות ככה שבחודשים עם ההכנסה הגבוהה תממני את החודשים עם ההכנסה הנמוכה יותר (אני משערת שהוא יודע מתי החודשים החזקים של העסק, לדוג'- מי שמוכר בגדים יודע מתי קונים יותר ומתי פחות)

לשחק עם הדברים

סתם שאלה על בית קפה...ממתקית

אם תיקחי עוגייה שווה מהבית לעבודה ותכיני קפה שווה. זה לא יספק אותך?

זה החויה של הבית קפה. לא נראלי שיספק אותהאונמר

אני גם יוצאת לעבוד בבתי קפה מידי פעם.. זה נחמד.

השאלה היא מה המטרה בצמצום?זמינה

את צודקת שאין לך חשק לצמצם בהוצאות כי יותר כיף לערוך קניות בלי לחשוב יותר מידי

אבל אם יש לך מטרה ברורה את תהי מוכנה לנהל סדרי עדיפויות בחייך גם כשזה יהיה כרוך בויתורים מסויימים אבל יהיה לך יותר קל לעשות זאת כי תהיה לך מטרה אחרת שאת רוצה להשיג

בדיוק כמו שמי שבוחרת להביא ילד לעולם בוחרת לצמצם את החופש שלה למען מטרה אחרת שיותר חשובה לה כרגע

אם את רוצה לצאת ממינוס-אז תשאלי את עצמך-מה תשיגי אז? יש לך מטרה לחסוך עבורה? אלא אם כן המינוס גדול שאז אם לא תהיה התייעלות מבחירה הבנק יעשה זאת..

כשהמטרה ברורה אז האיך יהיה יותר קל לנשיאה

המטרה היא לחיות נכון.אונמר

אנחנו שנינו עובדים, ומכניסים יפה.

המטרה היא לחיות מהמשכורת שלי בלי של בעלי. (0את של בעלי אנחנו חוסכים לבית)

החרגה היא של 3000 בחודש. בערך.

בלי לחשב מוסך או חודשים של פסח או חג אחר וכל אלה שמוסיפים עוד כמה אלפים.

השאלה היא האם הדך היחידה היא ללכת לקניות ולבדוק אם טיטולים יותר זול מהאגיס ולקנות לפי זה,

או להגיד לעצמי 'לא' על יציאה למסעדה עם חברות.

או שיש אפשרות אחרת?

השאלה מה תדירות היציאה למסעדה עם חברות...ממתקית

כל כמה זמן?

יש מצב לפעם בשבוע. לפעמים בשבועיים.אונמר
אז אני לא חושבת שצריך להגיד לעצמך לאאיזמרגד1

אבל מצד שני, לא להגיד כל הזמן כן

להחליט סכום מסוים של ''מותרות'' בחודש, ועם זה להתנהל

ואז נניח אם יש משהו שמתחשק לך ממש אבל כבר חרגת הוא יכול לחכות לחודש הבא, או שנניח פעם אחת תצאו לבית קפה במקום למסעדה, או למקום אחר שקצת יותר זול... כאילו דרך אמצע כזאת

תכלס נראה לי שיש גם משהו קצת יותר מיוחד במשהו שאת מפנקת את עצמך כשזה לא יומיומי🙂

תודה!אונמר

אני בדיוק מתחילה לנסות ככה בחודש הקרוב.

נעדכן אם הצלחתי חח

תודה!

יש כל מיני דרכים לחסוךזמינה

אבל את צריכה קודם כל לבחון מה התקציב שאת רוצה לעמוד בו

ואז להתחיל לחלק את עוגת התקציב

לכל אחת מאיתנו יש נקודות רגישות אחרות ולכן החלוקה תהיה בהתאם, כמובן בהתאם להכנסות..

שימי לך תקציב הגיוני (2000 ש"ח לאוכל למשפחה בת 10נפשות זה תקציב לא ריאלי והם לא יעמדו בו..)

ליציאות, לבגדים, לקניות, לתיקונים (רכב, תקלות בבית)

ולפי זה תתנהלי

יתכן ולא תמיד זה יהיה פשוט אבל אם המטרה עומדת לנגד עינייך יהיה לך יותר ברור עבור מה את עושה את זה

אין מטה קסמים שיכול לאפשר לנו להתנהל בלי חשבון בלי שיהיו לזה מחירים

אם את רוצה לחיות משכורת אחת תבדקי עם עצמך מה את רוצה לעשות בשביל זה

מה את מוכנה לוותר

ועל מה את לא מוכנה לוותר

יחד עם זאת, כדאי להיות יצירתיים בעניין את יכולה לגלות על עצמך דברים שלא חשבת...

תודה!אונמר

מנסים באמת החודש לחיות ככה פעם ראשונה. מקווה שנצליח.

תודה!

הדרך להתנהלות כלכלית נכונהoo

היא לצרוך פחות מההכנסה

אם צורכים יותר

אפשר להגדיל הכנסה/ לצמצם הוצאות/ שניהם

בפועל ההתנהלות שלי היא נקודת מוצא שאני לא צריכה יותר מדי

רוב הדברים שאני צורכת אני מכניסה בקטגוריה של צריכה עודפת כי אני יכולה להרשות לעצמי

הצריכה הבסיסית מבחינתי זה אוכל בסיסי והוצאות בסיסיות של תפעול בית ומשפחה

בילויים/ חופשות/ חפצים יקרים/ העשרה/ ועוד מתקיימים כשיש להם כיסוי

היו שנים שלא היה לי ולא צרכתי

וגם כשיש אני צורכת הרבה פחות מרמת ההכנסה שלי

כעיקרון של דרך חיים

נקודת מוצא כזו

'אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים'

תולה את האושר בצריכה עודפת

ומקטינה את היכולת להתנהל נכון 

אני לא חושבת שאני תלויה בזה,אונמר

אבל כן רואה את זה במשהו שממלא אותי.

אני כן יודעת שלחיות בצורה בסיסית אני יכולה בכייף, ולהתאים את עצמי להכנסה שלי,

אני לא מפונקצת בכלל בדרישה הראשונית,

אבל אני כן נותנת לעצמי מעבר.

אני גם כן יכולה להגדיל הכנסה, ופשוט לצמצם חיסכון, אבל מנסה להבין מה נכון מבחינת התנהלות.

אני ובעלי שנינו רשומים לחדר כושר ומתמידים בו.

טיפול זוגי או אישי גם כמה אלפים.

מסעדה כדייט זוגי או כיציאה עם חברות פעם בשבוע או בשבועיים.

זה דברים שאני תמיד יכולה להגיד לעצמי לא,

אבל אני בוחרת להגיד כן.

הדרך היחידה היא לומר עליהם לא?

עוד לפני חישובים של קרונפלקס או כריות.

או תחבצ או דלק.

בסוףoo

תלוי מה חשוב לך

לחסוך

או לנהל חיים כאלה

עלות תועלת

(אני אישית מצאתי את האושר בשחרור מצריכה

אפילו שיש לי את הכסף בשבילה)

נכון. תודה!אונמר

אני מבינה שאנחנו צריכים עוד קצ להתבחבש במחשבה מה הרצון המקורי שלנו.

יותר לחיות ברווח או יותר לחסוך.

(ובאמת יש ערך ללדעת להתחשבן יותר מהכסף כמו שאמרת, כדי ללמוד את זה ולהיות מאושר בלי)

תודה!

את מתארתתקומה

שאתם רוצים לחיות רק ממשכורת אחת, כי את השנייה אתם רוצים לשמור לדירה. ואז נוצרת חריגה

ואז בעצם שואלת - אז האם בשביל להיות במאזן חיובי, אני חייבת לוותר על המותרות והאקסטרה?

זה לא שאת חייבת, זו בחירה.

אם אתם שניכם מרוויחים יפה

אבל חשוב לכם לחיות ממשכורת אחת כדי לחסוך לבית

יש כאן בחירה ששמה את קניית הבית במקום גבוה מאוד הסדרי העדיפויות.

אבל זו לא חובה, זו בחירה. לגיטימית לחלוטין, כן? אבל בחירה.

ובבחירה הזו, כן, אם רוצים להיות במאזן חיובי, כנראה צריך להיות יותר עם יד על הדופק בשאר ההוצאות.

יכול להיות שאם לא הייתם בוחרים לחסוך לבית, והייתי מנהלים את ההוצאות השוטפות שלכם על סמך שתי משכורות יפות, היה אפשר להרגיש יותר משוחררים עם הוצאות אחרות.

אבל אני חושבת שרוב האנשים, לא מרוויחים מספיק כסף בשביל כל הרצונות שלהם בעולם, ואז השאלה היא סדר עדיפויות ואיך בוחרים מה חשוב ומה פחות

תודה!אונמר

עזרת לי להבין.

אני בעיקר בבגדים חוסכת...ממתקית

אז אין לי כל שבת שמלה אחרת....
וחוזרת על הרבה בגדים במהלך השבוע.
אם את יוצאת כל שבוע עם חברות, אולי באמת שווה לצמצם מפגשים.
אבל אם זה פעם ב... לא הייתי מורידה. זה בריאות הנפש.
ואני למשל פחות הולכת למסעדות, כל פעם מישהי אחרת מזמינה אליה. וזה ממש חוסך.

יפה. זה גם כיוון.אונמר

לצאת אבל לא למסעדה.

תודה!

את אני?!שירה_11
חח לכי תדעיאונמר

אותה סצנה?

זה לא מוותרת אלא מה את בוחרתדיאן ד.

נגיד מחליטה שבחודש יש לך 500 ש"ח להוצאות של בילוי: בית קפה, מסעדה, הופעה איזה משהו אחר כייף או לא יודעת מה.

אז אם נגיד בחודש אחד בחרת לצאת להופעה. ועלתה לך כל היציאה 450 ש"ח 

אז בחודש הזה לא תצאי למסעדה אלא לקפה בקטנה.

לא כי ויתרת על המסעדה אלא כי בחרת ללכת להופעה.

נכון. תודה.אונמר

אנחנו עכשיו עוברים בכלל לשלב המודעות של כמה יוצא על מה,

אז מקווה שבאמ ילך לי טוב עם לדעת לבחור ולחלק נכון את הרצונות שלי..

תודה!

להתחיל מהוצאות קבועותכל היופי

ולראות אם אפשר לקצץ בהן.

נגיד מסלול טוב יותר בסלולר, באינטרנט וכו'.

בירוקרטיה חד פעמית מעצבנת ואחר כך חיסכון לא מורגש.

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

גם אני בהלם מהסכומים אומנם לא מוציאים 11עדיין טרייה

אבל בחודשים האחרונים ההוצאות סופר שלנו באזור ה6-7 אלף (היו גם חגים ואירחנו בדקך כלל מגיע לאזור ה5) אם מחשבים גם אוכל בחוץ זה עוד 1300 (650 שבעלי מוציא בעבודה קבוע פלוס 650 אוכל בחוץ)

משפחה + 3 שגם אני וגם הילדים אוכלים בצהרון/עבודה 🙈.

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

לא מכירהאחת כמוני
אבל איזה כיף לכן!! הלוואי שתמצאו!!
אולי ערב שירה עברית?שמעונה
אם הצעירות בעניין
פחות 🙈 אבל תודה ❤️רבותבנות
אולי אם יש דבר כזה של דוסות? איפה שומעים על זה??רבותבנות
אני בדיוק רציתי להירשם לסטנדאפ שלממשיכה לחלום

משהי בשם הניה שוחט, היא ממש מצחיקה ויש לה הופעות בכל הארץ, היא חרדית לא דתית לאומית

או מישהי כמו חנה כהן אלורו

חנה!!! זה רעיון!!! תודה!!!! איך לא חשבתי על זה ❤️רבותבנות
אבל אין כלכך הופעות פתוחות... באסה 😅רבותבנות
הצגה נשמע לי הגיוניכל היופי
משהו שיש עליו המלצות, אולי משהו קלאסי שאת יכולה לקרוא מראש את העלילה ולראות שזה מתאים
כן זה הכיוון. איפה מוצאים אבל דברים כאלה?רבותבנות
יש הפקות סיום של תיאטרון לחישה. הצגות מעולות!nik
רויטל ויטלזוןאמאשוני

לא דוס, אבל דתי. לא הייתי בהופעה.

אמא שלי בחיים לא תלך 😅 אבל תודה!רבותבנות
יש לה ביוטיוב הופעה אחתיעל מהדרום

לק"י

אני לא נהניתי.

חלק גם היה קצת בוטה, וגם הרגשתי שהיא רק מקטרת על החיים.

אבל אפשר לראות ביוטיוב אם זה הסגנון.

מכירה כמובן, אני אוהבת אבל מסכימה עם מה שכתבתרבותבנות
ובחיים לא אקח את אמא שלי להופעה שלה חח היא תתחלחל
תחפשי הצגות בהיכל התרבות באיזור שלכםשקדי מרק

ותראי אם יש משהו מתאים

יש הצגה על החיים של נעמי שמר עם שירים שלה, אולי יתאים לכם

לגבי חנה כהן אלורו, יש לה הופעות בכל מיני מקומות משמעונה
ישובים, אולי שווה לשאול אותה איפה היא בקרוב, ולראות אם קרוב
ביישובים זה סגור לתושבות... מצאתי לוז שלה לקיץרבותבנות

והרוב סגור ליישובים / אולפנות וכו'

אז רק ישבתי וריירתי 😅

ראיתי שיש לה בבית שמש הופעה פתוחהטארקו

בשילוב עם להקת מחול

נראה לי ערב בנות מושלם

אם זה נגיש לכן..

תודה! וואי כן, נשמע לי מושלםרבותבנותאחרונה
רעיון! תודה!רבותבנות
יש הצגה חדשה של תיאטרון לחישהשמה לב
לא ראיתי עדיין את ההצגה הזו אבל ראיתי הצגות אחרות שלהן והן ממש טובות!
אחפש, תודה!רבותבנות
ממליצה גם על תיאטרון לחישהווטר מלון
לא מוצאת בכלל אירועים שלהם...רבותבנות
יודעת איפה מפרסמים דברים כאלה?
תודה מצאתי את זה כבר אבלרבותבנות

כמעט הכל פה אירועים שהיו... מעט אירועים שעדיין לא היו - רחוקים לנו מידי....

אבל תודה רבה על החיפוש ❤️

אפרת ליבי- ערב סרט ושיח בשיתוף הבימאיתאמאשוני

תחפשי אפרת ליבי (או ליבי סרטים)

היא יוצאת עם הקרנות של שני הסרטים שלה:

ידיים מלאות (על אתגרי פוריות)

ומצפה לו (על אלמנות המלחמה)

שימי לב שיש הקרנות רק לנשים, ויש הקרנות לנשים וגברים.

היא דוסית ממש, ומאמינה שגם הסרטים נקיים בהתאם,

המחירים סבירים ליציאה של ערב בנות.

מכירה, מהממת!! לא יתאים לאחותי בת 16 🙈רבותבנות
לא. כבד... מהמם כן? אבל לא הייתי קוראת לזהאורוש3
יציאה קלילה וכיפית. 
אולי לתיאטרון אספקלריה יש משהואורוש3
תודה רבה! כן זה ממש הכיוןרבותבנות
וואי לא יודעת אם זה יתאיםהשקט הזה
אבל בבית ליסין עולה עכשיו הצגה של חנאל ומכבית והיא נקייה (מבחינת צניעות וכו') ושמעתי שממש מצחיקה.

עוד הצגה שאם עדיין עולה יכולה להתאים- בחורים טובים (הצגה שמבוססת על הסרט)

יווואפרסקה

איך בא לי חנאל ומכבית 😅

איך את יודעת שזה נקי? הילכו "נקי" ו"חנאל ומכבית" יחד? 😅

בול מה שחשבתי 😂😂רבותבנות
רוחמה בן יוסף, חנה כהן אלורואמא לאוצר❤
בול. רק שאין הופעות 😅רבותבנות
תכלס איך מתגברים על קנאה או רצון חזק מאוד למשהובקרוב ממש

יש לי נושא שיש לי בו חולשה מסוימת.

הייתי מאוד רוצה משהו מסוים

עד כדי כך שזה גורם לי ממש לקנאה

ואני מרגישה שזה משתלט עלי ויוצר לי תחושה לא נעימה של קנאה וחוסר פרגון

יש לי מצב רוח לא טוב

ויותר ממה שהנושא מציק לי

מציק לי שככה אני מקנאה.

איך אפשר לעבוד על עצמי כדי לא להגיע לקנאה ?

זה בזמנים מסוימים יכול ממש להשתלט עלי

לוקח לי חודש חודשיים להרגע מהמצב הזה .

וכל פעם שאני מרגישה שזה הולך להגיע אני נכנסת לחרדה ולחץ מהמצב.

בבקשה תעזרו לי 

תלוי מה הנושאכל היופי

והאם הוא בשליטתך או לא.

קנאה לרוב מגיעה כשחסר לנו משהו, וזה מאוד תלוי מה העניין כדי לדעת איך להתמודד, להתמקד ביש או לרפא את הפצע הרגשי שמפעיל אותך ככה.

נניח אם את מקנאה שבמי שיש לה תמיכה מההורים ולך אין, אבל ההורים שלך בסך הכול נורמטיביים ואוהבים אותך (או היו ואינם בחיים) אפשר להתמקד שוב ושוב ביש, במה שכן היה, בטוב שהם הביאו לך.

אם ההורים לא נורמטיביים או אוהבים, וטיפסת החוצה לבנות את עצמך לבד אבל זה עדיין משהו שממש קשוח לך ומלווה אותך (מן הסתם, נושא משמעותי מאוד) כדאי ללכת לטיפול רגשי לעבד את האין שלך.

אותו דבר בכסף, אם יש לך עבודה והכנסות אבל בדוחק ומסביב יש שפע, או אם הגעת ממשפחה ענייה והכסף גורם לך למצוקה.

או נניח ילדים (נניח אם יש לך שלושה וחלמת על משפחה מרובת ילדים, או אם אין לך ילדים - מן הסתם מצב קצת אחר ודורש התמודדות אחרת) 

חושבתאיזמרגד1

נראה לי פשוט לקבל את זה שאת מקנאה. זה בסדר שאת רוצה מה שאת רוצה.

ובמקביל- להפריד בין הרצון שלך לחוסר פרגון, כי אם זה משהו טוב אז זה משמח שיש אותו לכל מיני אנשים אחרים, וזה שיש להם לא מוריד ממך או מהרצון שלך...

ולגבי החוסר האובייקטבי- אם זה משהו שיש לך מה לעשות ואיך לקדם אותו, ממש לשבת ולחשוב על זה איך את מקדמת ומה. יותר קל כשאת יכולה לעשות משהו קונקרטי לגבי זה.

ואם אין מה לעשות אז פשוט לנסות לקבל את זה (אולי בטיפול. זה נשמע משהו שממש משמעותי בחיים שלך ואולי יהיה קל יותר עם עזרה חיצונית.) לקבל את זה שזה לא יקרה, אולי אף פעם לא. וזה בסדר לכאוב את זה שחסר לך.

ניסחת טוב ממניכל היופי
להשתמש בזה להנעה לפעולהנעמי28

ולא להתבחבש האם הרגש הזה טוב או לא.

קנאה היא אנושית ולגיטימית ויכולה לעזור לנו בחיים להבין באלה נקודות בחיים שלנו אנחנו רוצות להשתפר.

האשמה על הרגש וההלקאה רק עושים ממנה יותר אישיו ממה שהיא.

תקבלי את זה שאת מקנאה.

(אם זה בגלל רשתות חברתיות, אז לסגור, הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי)

ושתי פעולות טכניות שעוזרות

1- להפריד בין האדם שמקנאים בו לבין הדבר שמקנאים בו - אני לא מקנאה ב"רחלי" אני מקנאה בזוגיות טובה ומפרגנת.

2- להחמיא ולפרגן לאותו אדם למרות הקנאה

אני רואה בקנאהoo

דבר טוב

זו מראה למשהו שאני ממש רוצה ואין לי

זה רגע של מודעות טהורה

כי הגוף לא משקר

אני מאמינה שאפשר להשיג כל דבר אם באמת רוצים

לכן אם מגיע רגש כזה

אני מחדדת לעצמי מה אני רוצה להשיג

ומתכננת את הדרך לעשות את זה

גם אם זו דרך ארוכה 

אני מגיבה לכולןבקרוב ממש

הקנאה נובעת מחוסר שיש לי משהו שהוא יותר פיזי/כלכלי

כמו בית יותר גדול (יש לנו דירה משלנו בה מסודרת ויש בה מספיק חדרים לכולם אבל עדיין נניח אני מרגישה ובצדק שהסלון קטן לי ואם אחד מבני המשפחה יעבור דירה זה יהיה לי ניסיון ממש קשה. או נניח חופשות משפחתיות יש הרבה מסביבי שנוסעים לחול לדוגמא. יש לי יכולת כלכלית *אולי* לסוע לחול אבל אני לא נוסעת מסיבות אישיות שמונעות ממני וזה מפריע לי וקשה לי. או נניח שאני רוצה לסוע לחול רק עם בעלי אבל הוא פחות בקטע לעזוב את הילדים לבד לבד ולסוע (ילדים גדולים בלי קשר נראה לי מוגזם לעזוב לכמה ימים את הבית)

יש לי בה המון יש

ולא ברור לי למה ככה קשה לי עם האין

וזה כל הזמן מסביבי ולפעמים בתקופות מסוימות זה ביתר שאת

נניח בחופש שהרבה מסביב נוסעים לחול ואנחנו לא.

אני לא מצליחה להכניס לראש

הכל בסדר יש לך משפחה בריאה וילדים מהממים ובריאין בה תגידי אלף פעם תודה תתמקדי בחופש פה וגמרנו

* זה לא תמיד דברים כאלו לא ברי השגה. אבל אני לא הפקטור היחיד בתמונה יש עוד שיקולים ומרגיש לי כאילו יש לי בעיה עם עצמי ואני לא שמחה אפעם במה שיש לי ומי מבטיח לי שאחרי שהחליט שלמרות הכל נניח נוסעים לחול אז אני ירגע (במחשבה שלי כן אבל במציאות אולי יהיה לי דברים אחרים להתלונן עליהם)

* אני לא משתפת אפחד ברצונות שלי. בעלי יודע שהייתי רוצה אבל הוא לא מתרגש כי יודע שזה המצב ומקבל אותו בצורה פרקטית וגם זה טוב לו כי בגדול נניח שוב לנושא חול הוא היה מעדיף מראש שלא להתחיל עם זה בכלל.

* באתי מבית עם מושגים הרבה יותר גדולים. חייתי בבית גדול וכל היכולות הכלכליות ורמת החיים היתה הרבה יותר גבוה משל בעלי. אני כבר שניים לא חיה ככה אני לא נשואה לא שנה וגם לא 10 שנים אלא הרבה הרבה יותר. כל השנים ויתרתי והיה לי קשה. אבל אני מרגישה שהכל שעובר הזמן העומס מצטבר ואני לא מצליחה להתמודד איתו

* אני מפרגנת בה לכולם סביבי (ככה אני מרגישה) הקושי שלי הוא מול עצמי

ולדעתי גם הילדים מרגישים את זה וזה משפיע גם עליהם.

* אני לא מצליחה לקבל את זה שזה המצב

* מותר להתפלל על זה ? שיהיה לי כל מה שאני רוצה ? זה נשמע לי ככ ריקני

קנאהoo

על רקע כלכלי

בעיניי היא הכי פשוטה לפתרון

כי לעשות כסף

לשים מטרה כזו בסדר עדיפות גבוה

זה לא מאד קשה

ואז יש מספיק כסף למה שרוצים

לנסוע לחו"ל אפשר עם חברה/ משפחה לא חייבים באופן זוגי

לפעמים צריך להבין את שורש הרצון והקנאה ולתת לשורש פתרון 

לגבי הסוף , מותר להתפלל על הכל לפני ה'!נפש חיה.

דבר שני , אני חושבת שדווקא השינוי מגמה שאת חווה- הגישה של "בית גדול, מושגים גדולים" לעומת הגישה העכשווית של מה שקיים לך במציאות היום, זה גורם לך לחדד את ההבנה של מה את רוצה באמת/מה היית רוצה באמת.

אני חושבת שקנאה (לפחות מעצמי אני יודעת לומר) זה לא דבר רע. הקנאה יכולה לדרבן אתנו לשינוי כדי ליצור את מה שאנחנו רוצים. וככה כל אחד מתפתח מהזווית שלו וממילא יש מצב של           "קנאת סופרים תרבה חכמה"

הקנאה הופכת להיות רעה כשהיא משפיעה עלינו רע- מלמדת אתנו להיות נרגנים/לא מקבלים את עצמנו/ לא מרוצים מעצמינו או מחלקנו בעולם/ צרי עין כלפי אחרים והצלחותיהם.

וזה אולי גם מה שגורם לרדוף אחרי עצמינו בנסיון להצליח כמו/ להשיג את ... כמוהו/ להוציא את העיניים לשני כדי להראות ש"גם לנו יש", וחוסר נוחות כללי עם עצמינו/ העולם.

אני כותבת פה על עצמי, את מוזמנת לקחת לך מה שיועיל לך.  

מה שעוזר לי - זה להתמקד קודם כל במה שיש לי כרגע (לא מה שטוב וברור לי שקיים טכנית, התמקדות בחוזקות ואיכויות שקיימות בי תמיד ולא תלויות בשום מצב גשמי) ולנסות לראות איך אני מתקדמת לאט לאט  בעזרת אותן איכויות ליעד שאני רוצה.

דבר נוסף שעוזר לי

זה פשוט להתפלל, לדבר על זה עם ה' ולפרט לו- תודה על מה שיש עד עכשיו, ואחרכך ממש לפרט לו מה אני רוצה שיהיה לי ולמה. ולומר לו "אתה מכיר אותי. אתה יודע שאני לא מבקשת סתם . תעזור לי עם המידה הזאת שקשה לי, תתן לי כוח ויכולת, זה לא רק בשביל הבניין הפרטי שלי, זה למען כבוד שמיים! "  

וגם לצייר במחשבה את החזון של הדבר שאני רוצה מאוד. זה גם עוזר לי ואני רואה מזה התקדמויות.  

תנסי לעשות ברור יותר ממוקדנעמי28

מה בדיוק חסר לך.

החופשה בחו"ל שחזרת עליה - כתבת אפילו שאולי זה כן מתאפשר אבל בעלך מתנגד להשאיר את הילדים.

אולי שם הנקודה?

אולי מה שמפריע לך זה החלטות בחיים שמישהו מחליט בשבילך ואת לא לגמרי שלמה איתן או החלטות שמנוהלות יותר מדי ע"י רגשות שליליים כמו אשמה, ויש לך חוסר השלמה איתן.

אולי את פשוט רוצה זמן וחופשה לבד עם בעלך?

אולי חופשה בארץ תספיק? (לפעמים בארץ יקר יותר מחו"ל)

אז דבר ראשוןאיזמרגד1

לקבל את הקנאה. מותר לרצות הכל גם אם זה לא הגיוני או לא מסתדר וגם אם יש לך המון דברים אחרים שכן קיימים.

ודבר שני- לנסות לבחור

זה נשמע שיש הרבה בחירות שאת מתבאסת עליהם. אז לנסות לפתוח עם עצמך את ההחלטות שוב ולראות- יש איך לשנות את ההחלטות? אם לא, מה הסיבות שהחלטת אותם?

כאילו מבחינתי יש הרבה דברים שאני מרגישה שאני חייבת לעשות, ואז כשאני חושבת על זה אני מבינה שזה בחירה- נניח בחירה לכבד את הרצון של בעלי, או לחיות יותר בנחת אבל עם יותר לחץ כלכלי, או סתם שקט כשאני מרשה לילדים ממתק כדי שלא יבכו עכשיו חצי שעה😅 כאלה החלטות. ואז כשאני מבינה שאני לא חייבת אלא בוחרת בזה, יותר קל לי להשלים עם ההחלטות. וכמובן יש דברים שאפשר לשנות. אולי שווה לך לנסות את זה.

אני אגיד מה עוזר ליכל היופי

לא בטוח שזה רלוונטי לך אבל זה הכי חזק מבחינתי.

לפני כן אני אגיד, שאני ךא טסתי לחו"ל מעולם וסביבי אנשים טסים כל הזמן, פשוט אין לי מספיק וזה מבחינתי יעד לא ריאלי אז אני לא מתכננת שום דבר כזה.

כנ"ל בעוד אספקטים, אם אני קונה לילדים בגדים זה בגלל שהתרווח קצת החודש או שממש כבר חייבים כי הבגדים מרופטים.

בניגוד ל@00 אני לא חושבת שהכי קל בעולם לעשות כסף ולכל אחד יש את הנסיבות שלו.

אבל זו לא הנקודה.

אני מתנדבת תקופה ארוכה אצל מישהי שהחיים שלה קשים מכל אספקט, הבית שלה נראה נורא, הבריאות שלה על הפנים, המשפחה שלה קטנה ולא ממש בקשר וכו'.

אני נהנית ממהתנדבות, כי אני באמת עוזרת לה במה שהיא צריכה.

אבל בעיקר חוזרת הביתה ומרגישה עשירה מופלגת.

זה יותר טוב מכל שינון שאשנן לעצמי.

החוויה, ולא השכל, עוזרים לי לשמוח בדירה המאוד ממוצעת עד קטנה שיש לי, אז מה אם המטבח מתפרק והבית מבולגן, יחסית למה שיש אצלה הבית שלי הוא ארמון.

אני כמובן שואפת שגם לה יהיה ארמון ועוזרת במה שאפשר (לא בכסף כי אין לי, אם תרציי אסביר קצת יותר בפרטי) ועדיין ההמחשה הזו מול העיניים כמה יש לי, עוזרת כמו חיסון כשהקולגות שלי טסים פעם אחר פעם לכל מיני חופשות בחו"ל, ובוכים שאירועים משפחתיים קטנים עולים להם הון כי אי אפשר לוותר על כלום (וכמובן אני חוגגת הרבה יותר צנוע כי פשוט אין)...

אשמח לשמוע יותר בפירוטבקרוב ממש
איזו גישה מדהימה.ממתקית
לגבי נקודה אחרונה- אולי להתפלל על כך שלא תקנאי?ממתקיתאחרונה

במקום להתפלל על שיהיה לך כל מה שאת רוצה.
ממש מבינה אותך ממקום של קנאה, אני למשל ממש מקנאה בנשים עם בתים גדולים ומעוצבים. תמיד זה צובט אותי וקשה לי.
דווקא בטסים לחו"ל אני ממש לא מקנאה.
כל אחת והקנאה שלה.
עם הזמן אני פחות מקנאה בבתים גדולים משלי, רואה, מקנאה וזה עובר לי מהר מאשר פעם.
לא יודעת איך... אבל כבר כמה אפשר לקנא?
גם חולמת לשפץ את הבית אז זה מנחם אותי כשאני נזכרת בכך.
אולי תדמייני לך טיול חלומות בחו"ל שכשיתאפשר לך יום אחד תבצעי אותו
וכל פעם כשמישהו יטוס והקנאה תגיעי, תחשבחי לך על הטיול השווה שאת הולכת לעשות ביום מן הימים. זה מרגיע את הנפש, את הקנאה כי אז המוח עסוק בלחזור לדמיין את טיול החלומות שלך ופחות לקנא בטיול החלומות של השכנה שטסה מחאר לחו"ל.

נכון בעיקרון אין דבר העומד בפני הרצוןבקרוב ממש

וכמו שאמרתי

לא תמיד זה שאין לי זה בגלל שאין לי יכולת כלכלית

לפעמים יש דברים אחרים שמונעין (אולי אצל מישהו אחר זה לא היה מונע אבל אצלנו זה כן מונע)

ואני תמיד מתלבטת בין להגיד אני רוצה ואני חייבת ויהי מה

לבין קצת לעבוד על המידות שלי.

אגב לא כל יעד כלכלי הוא תמיד מושג

פרנסה זה אחד המפתחות של הקבה

אני מאמינה שחובה לעשות השתדלות

אבל גם חובה לדעת שזה לא בשליטתנו והכל מתנת שמיים

אני חושבתoo

שמודעות היא מידה טובה

לחדד מה רוצים ולנסות להגיע ליעד הזה

זה טוב

קנאה שמביאה כעס/ צרות עין/ דברים אחרים שליליים

זה בעייתי

הדרך הנכונה לעבוד על המידה הזו

היא המודעות

המראה לנפש

לגבי הפרנסה

יש לאדם בחירה מספיקה כדי להרוויח מספיק

גם בהתחשב שלא הכל בידו

בעיניי לפחות

בדיוק אתמול שמעתי שיעור של הרב שניאור אשכנזימתואמת

שמדבר על כוחה של הקנאה (בעקבות קנאת קרח במשה ואהרן).

ממליצה לשמוע, יש שם תובנות מיוחדות!

פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבת
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
וואי איזה כוכב D-:רקלתשוהנ
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

איזה הורסתוהה לעצמי
אני מדמיינת את הסיטואציה😅
מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
בן ה4 קם ביום שלישי - מה?? הולכים לגן???רבותבנות

היה בטוח שהתחיל החופש

אמרנו לו שכן

הוא: מה? לא! (בטון של מורה שאומרת 'אין על מה לדבר') 😂

כולם מתוקים - לאכול אותםפילה
טרי מהבוקר 😉אולי בקרוב

אני מעירה אותה ואז היא שואלת: אמא איזה יום היום? אמרתי לה חמישי אז היא: למה?

מה זאת אומרת למה 🤣 אמרתי לה כי אתמול היה יום רביעי 😅 חמודה, בת 3 וחצי.. גם לי יהיה סלט ממרח הימים השבוע 🫣

חייבת! טרי מהיום!פצלשהריוןאחרונה

לקחתי אותו לרופא כי חשדתי שהאדום שיש לו בישבן זה פטריה. ובדרך הסברתי לו קצת לאן הולכים וקצת על מוגנות.

בזמן שמחכים לרופא הוא מצהיר בקולי קולות: תכף אני מיכנס לרופא כי יש לי אדום בטיטול. לא שורף. שורף קסת. (קצת). טוב שלא פירט יותר בהרחבה!! 🤭

אח''כ הוא התחיל לתאר כל אחד שהיה שם ומה הוא עושה: "יש שם איש. יש לו סיכה. מה הוא עושה (כולו בדרמטיןת)? הוא מספר בטלפון!!

ואז היתה שם מישהי שצלעה: הוא: היא הולכת ככה ( ומחקה אותה)!!! 😅פדיחותת

ואתמול אמר לי: קפצנו במיים!

אז שאלתי אותו: מי? אתה או איקסית?

הוא: "שתיכם!" 

בנות שלוקחות בונגסטההרמה

ניסיתי היום להיות בלי היה לא פשוט.. מה שהכי הפריע לי זה שבלילה ישנתי מזעזע שינה קלה ולא טובה

קרה למישהי?

למה בלי?הבוקר יעלה
אם עוזר לך תקחי
תכף שבוע 15,הרמה

במהלך היום עייפה

וגם נראה לי כדאי להפסיק מתישהו לא?

לא מפסיקים בונג'סטה בבת אחתראשונית
צריך הדרגתיות. אני לקחתי אחד ביום אז עשיתי יום כן יום לא כמה ימים ואז הפסקתי.

להפסיק בבת אחת זה לטלטל את הגוף.

וחוץ מזה אין כללים של מתי להפסיק, הרבה מפסיקות בחודש חמישי אבל אני הייתי צריכה גם בחודש שישי ויש כאלה שלוקחות עד הלידה

אבל זה פגע לך בשינה?הרמה
לגבי העייפות, זה באמת אחד התסמיניםראשונית

השאלה מה עדיף, בחילות או עייפות, כל אחת והשיקולים שלה.

אני לא מצליחה לישון טוב בלי הכדור זו הבעיההרמה
אני לקחתי עד הלידהסטודנטית אלופה
אני הפסקתי ב18הבוקר יעלה

הדרגתי

אחרי שהייתי בטוחה שאני כבר יותר טוב

ועדיין היה צריך להתרגל..

זה הריון ראשון שלך? 

לא, חמישי😄 אבל כל הריון אחר לגמריהרמה
חחח אז גם אצלי חמישי ויחסית דומיםהבוקר יעלה

מהבחינה הזאת..

אני הייתי ממשיכה לקחת ומפסיקה הדרגתי, נגיד יום כן יום לא.. 

בדרך כלל יש לי היפרמזיס. הפעם הרגשההרמהאחרונה
כללית לא טובה יש הקאות אבל הכדור ממש עוזר בשונה מפעמים קודמות
היו לך היום הקאות או רק ערנות?עדיין טרייה
אצלי כשניסיתי להפסיק התחילו הקאות בלתי פוסקות. בסוף מה שעבד זה הפסקה ממש הדרגתית (כל פעם דחיתי בכמה שעות את הכדור הבא).
עייפה ועם בחילותהרמה
במהלך היום עייפות הבעיה זה בלילה שקשה לי להרדם כשאין את הכדור 
נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאני

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

קניתי בנמרוד נעליים חגיגיות אבל יותר לבניםמעיין34
צבע חום לבן, ולא כמו כל הצעד ראשון שהן צבעוניות כאלה
יש לפאפיהעלמא22

הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.

חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.

לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו

תודה רבה!רקאני

לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?

יש חנותיעל מהדרום
גם וגםעלמא22
את יכולה להתחיל בלהציץ באתר שלהם, זה כבר יתן לך כיוון 
רעיון טוברקאני

תודה!

חגיגיות אני הזמנתי מתוקות ממש משיין, טמותוהה לעצמי

או עלי אקספרס

איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.

מאוחר מידירקאני

זה לא יגיע לי עד האירוע

אפשר בטוגו, אני קניתי לבת שלי נעלי בובה מתוקותטארקואחרונה

עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי

אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה

אני מחכה לסוף עונה

מאיזה אזור את?Doughnut

בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.

אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)

מבנימיןרקאני

בני ברק רחוק לי

תודה

אגב יש בנקסט במידה הזו דברים ממש מתוקיםDoughnut
אם יש לך שבועיים לחכות הייתי מנסה
לשים לב שהנעל עם סוליה גמישה! זה ממש חשוב!ד' הוא האלוקים

זה מקבע להם את ההליכה, 

וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...

תודה!רקאני
שאלת סקר: אפליקציית טהרה!אנונימית בהו"ל

אפליקציה שאת מכניסה מחזורים

היא מחשבת ימי פרישה, מזכירה לעשות הפסק ובדיקות

מזכירה יום טבילה

לוח טהרה בעצם

האם יש לך אפליקציה שכזו במכשיר?

האם תרצי להשתמש?

היית עושה מנוי ומשלמת חודשית לכזו אפליקציה?

תודה!

(מנהלות אם צריך אסביר לכם מהניק שלי למה זה אנונימי חח)

לא משלמתאמאשוני

לפני עשור פלוס, אכן שילמתי.

הדיסק עלה 30 שקל אם אני לא טועה, וזה לכל הזמן, לא מנוי חודשי.

התזכורות היו בעצם דרך מיילים מתוזמנים. (לא זוכרת אם התוכנה יצרה אותם או בעלי, בכל אופן זה היה שניה וחצי להכניס לגוגל קלנדר)

כיום שאפשר ליצור בקלוד דבר כזה (כולל התזכורות) לא הייתי משלמת.

אם בא לך לעשות לזיכוי הרבים, אחלה.

אם זה בשביל הכנסה כלכלית לדעתי על תבני על זה לטווח ארוך.

יש לי חינמיתואני שר

מתזכרת אותי בעיקר על ימי פרישה

כי את השאר אני זוכרת מרוב שזה מעיק עלי...

לא רואה סיבה לשלם כשיש חינמי.

איך קוראים לחינמית? אשמח לנסות כזה דבראביגיל ##
תודה! אני אבדוקאביגיל ##
אני משתמשת בשבע לבתוהה לעצמי
אין לי צורךהשם שלי

בעלי מחשב את הימים.

אני זוכרת.

לא מרגישה צורך במשהו נוסף.

נקודות שעולות לי שכדאי לקחת בחשבון:

* אנחנו מחשבים את ימי הפרישה בצורה אחרת מהמקובל. אז אם יש אפשרות לבחור שיטות שונות לחישוב.

* לא הייתי רוצה שהילדים שלי יראו תזכורות בטלפון ויתחילו לשאול שאלות. אז לחשוב איך אפשר לתזכר בצורה שתישאר דיסקרטית.

אפשר לבחור אם לקבל תזכורות או לאפרח חדש
בחלק מהאפליקציות יש אפשרות לבחור את שיטת הפסיקהתהילה 4אחרונה

למשל השיטה הייחודית של חב"ד.

עונת אור זרוע למי שנוהג וכו'

יש את mikvah4U שזה אתר חינמיפרח חדש

אני רושמת שם

אני לא מצאתי חינמית לאייפון אז משלמת חחחמדמדה

זה נוח לי שלא צריכה לזכור פרישות

מקבלת תזכורות למייל אז זה דיסקרטי

ושלום

(משו כמו 20 לחודש, 18 אולי)

אין ליהשקט הזה
עד כה כשמנעתי- זו הייתה מניעה הורמונלית וכשאני לא מונעת- ומקבלת כל חודש אז אני בציפייה לא להזדקק לאפליקציה כזו ליותר מידי זמן ומעדיפה כבר לחשב לבד...

האם מחשבת לבדשלומית.

ומסתדרת סבבה

לא רואה צורך באפליקציה 

יש ליראשונית
עם מנוי- תשלום סמלי פעם בשנה (25 דולר נראה לי)

אולי יעניין אותך