יחס לחמותאני10
מאד קשה לי עם חמותי.. גם ברמה הבסיסית - יש לנו אפס כימיה, שום תחום ענין משותף, השקפת עולם וסגנון חיים מאד שונה (בעלי שונה מהמשפחה שלו), אז לרוב אנחנו מתנהלות ברמה של נחמדות קורקטית אחת כלפי השניה. אבל גם ברמת יחסי חמות כלה - היא אישה מאד שתלטנית, נורא קשה לה שלא עושים מה שהיא רואה לנכון, היא לא ממש מחבבת אותי בלשון המעטה (בין היתר כי נראה לי שזה גרם לה להבין סופית שבעלי בחר דרך אחרת וכבר לא יהיה כמו שהיא תכננה), היא לא מבינה גבולות (מסוגלת להזמין אלינו אנשים הביתה) וגם היו כמה אירועים שהיא עשתה דברים מגעילים במיוחד כלפיי (לרוב מאחורי הגב) שפגעו בי מאד.

אחרי כל החפירה הזו.. אנחנו רוצים להתחיל לספר על ההריון למשפחות, אבל נורא קשה לי לחשוב על לספר לה. אני יודעת שאין ברירה, וגם בחיים לא אגיד לבעלי לא לספר לאמא שלו, אבל פשוט מכעיס אותי ובעיקר מעציב אותי שאני צריכה לשתף אותה בדבר שהוא ככ אינטימי מבחינתי. לא בא לי לשמוע את התגובה שלה, לא בא לי לקבל ממנה עצות, לא בא לי שהיא תהיה חלק מהדבר הזה שהוא של בעלי ושלי. לא בא לי שהיא תתערב (והיא תתערב.. לא חשוב מה נעשה).

מרגישה בנאדם כל כך רע, ואז אני קוראת פה שרשורים של נשים עם לב זהב שמבליגות על דברים כל כך קשים מצד המשפחה של הבעל ומתנהגות כאילו הכל בסדר, ומבינה כמה אני עוד צריכה להתבגר ולעבוד על המידות שלי..

לא יודעת מה אני רוצה לשמוע, אבל מקווה שתבינו אותי למרות שאיבדתי פורפורציות 😣
לא נראה לי שאיבדת פרופורציות בכללמיואשת******
להיפך, נשמע לי שאת מתוקה ומדהימה שרוצה לעשות טוב לבעלה גם כשזה ממש ממש קשה לך ונשמע שקשה לך בצדק לגמרי.
מאחלת לך בזכות ההתגברות הזו שיהיו לך ילדים בריאים צדיקים ומכבדי הורים כמוך
את מהממת ❤️❤️❤️❤️
ואת לגמרי אשה עם לב זהב שמבליגה !
וואי אמן 🙏אני10
תודה לך על ההבנה!
כל כך משתדלת וגם לומדת כאן כל פעם עוד רעיון איך להכיל יותר..
לא איבדת שום פרופורציה ואת לא בן אדם רע.כל היתר חולף
מכל מה שתיארת - הגיוני לגמרי שלא תרצי לרוץ לספר לה.
הכי חשוב שתדברי עם בעלך ותחליטו ביחד.
אני גם ממש לא בדעה שחייביםםםם לספר לשני הצדדים באותו זמן, אפשר לבחור גם אחרת.

חיבוק
תודה!!אני10
אני יודעת שחשוב לו לספר לה מיד אחרי שאספר להורים שלי.. הוא מבין את הקושי שלי ואמר שלא יספר אם לא ארצה, אבל יודעת שיצבוט לו להסתיר ממנה כשרשמית אנחנו כבר מספרים.
אז מעדיפה לתת לו לפחות את ההרגשה הטובה שיספר בנחת, בסופו של דבר הרצון שלו הוא נורמלי ומובן ובריא.. אני שמחה שהוא ככה מול אמא שלו ואכפת לו.
אשתדל לענות לך יקרה...רויטל.
עבר עריכה על ידי רויטל. בתאריך י"ד באייר תשפ"א 19:33

תראי כולם עוברים פחות או יותר מהחמה. זאת לא אמא.

יש כאלה כמעט לא מרגישות את החמה מטוב עד רע, ויש

כאלה מרגישות את החמה על כל צעד ושעל, עכשיו הכי חשוב

מהכל שטוב לך עם בעלך זה הכי חשוב מהכל, ברגע שטוב לך

איתו כבר  הכל יותר קל, את לא צריכה להתייחס לכל משפט שלה, והכי

חשוב לא לדבר עליה שום רע, תחיי את החיים שלך ותשתדלי כמה

שפחות להגיע אליה, עכשיו בקשר לזה שאת בהריון ברוך השם,אז

בטח שיגיד לאמא שלו הוא יש לו גם מצוות כיבוד הורים, תשמרו על

האהבה והשמחה ביניכם, אין ספק שכל העניין עם החמה עם הזמן הכל יתגמד

ובכלל לא יעניין אותך, בהצלחה רבה רבה לך אמן.

את צודקת מאדאני10
באמת שכל הקשר שלנו אני רואה כמה הכי חשוב זה שאנחנו אחד עם השניה ומבינים ועם תקשורת טובה ולא "לוקחים צד" עם המשפחות..
מודה לה' על זה כל פעם.
הלוואי שבעתיד יהיה יותר קל, אבל באמת חשוב גם שישמור איתה על קשר בריא וטוב כמה שאפשר בלי שום קשר לתחושות שלי
תודה!
זה בכלל לא לאבד פרופורציות. זה הכי טבעי והכי נורמלי בעולם.פקעת
לאור מה שאת מתארת.. גם אני לא רציתי לספר לחמותי על ההריונות שלי. גם היא התייחסה אלי מגעיל, ותכלס זה עדיין ככה. אולי יש שיפור מפעם אבל עדיין אי אפשר להגיד שהיחסים הם מושלמים וגם לא קרובים למושלם. אז זה הכי מובן. אולי תדחי קצת את סיפור הבשורה, ובזמן הזה תשוחחי על כך בעלך? האם הוא מודע לרגשותייך כלפי עניין הבשורה? חיבוק. זה באמת כ"כ קשה.. ❤️
הוא מודע ומבין ותומך..אני10
גם אמר שלא יספר אם לא ארצה, אבל יודעת שזה יצבוט לו לדחות את זה, ולא מרגישה שזה הוגן..
גם בגלל האופי של אמא שלו והשוני בינו לבינה זה לא שהיחסים שלהם מדהימים, והדבר האחרון שאני רוצה זה לדרדר את המצב (אפילו אם זה רק בתחושה שלו, כי היא לא תדע שסיפרנו לצד שלי מוקדם יותר), אז מעדיפה שישתף אותה וירגיש בנוח יותר.

אבל תודה שאת כזו מבינה ולא שופטת. כשכתבתי על הנשים עם לב זהב את לגמרי היית אחת מאלה שהיו לי בראש.. ❤
אני ממש משתדלת לא לשפוט אנשים. מי שם אותנו בכללפקעת
לשפוט.. שופט כל הארץ הוא ישפוט.
בהצלחה אהובה❤️ ושיהיה הריון משעמם..
את מהממת ❤ ואמן!!אני10
אני ממש מבינה אותך!ציפיה.
אני לגמרי סבבה עם חמותי, והיה לי קשה לספר להם.
הם משפחה שנוטה לתת עצות לגבי כל מיני דברים, וזה ממש מעצבן אותי ולא מתאים למי שאני.

לא יודעת איך לייעץ. רק לשלוח כוחות ולומר שאת ממש ממש בסדר.
ויש אולי דרך שבן הזוג שלך יכול לדבר איתה ולומר שתפחית עם העצות? אולי מתישהו כשזה יקרה להסביר לה שלא צריך?
לא בטוחה שהם מבינים מה זה אומר להפחית עצות 🙈אני10
הם פחות בקטע שנגיד להם לא להתערב בדברים, אבל לעצמנו אנחנו פשוט משתדלים לסנן ולא לקחת ללב, כי זה באמת משגע לפעמים..
מקווה שזה לא יעבור גבולות, כי זה באמת קשה לי ממש.
תראי, נראה לי שהריון זה עוד בקטנה לעומת תינוק וילד...בת 30
כלומר, הערות והתערבות לגבי ההריון, עם כמה שיעצבנו אותך, לא יעצבנו כמו הערות והתערבות בחינוך וגידול הילד...
מה אני מנסה להגיד...שנראה לי שאין לך כ''כ איך לברוח מהסיפור הזה, היא חמותך לטוב ולמוטב, ואת תאלצי כבר עכשיו, עם ההריון, להיות במודעות תמידית של הצבת גבולות, של החלטה איך את מקבלת את ההערות שלה ולומדת להיות אדישה כלפיהן ולעשות מה שנראה לכם נכון.
וככל שההריון יתקדם, ואח''כ הילד יגדל ככה זה עלול להיות מרגיז יותר, ולכן עדיף כבר עכשיו להציב גבולות, גם בתוך הנפש שלך וגם מולה.

יש צד שאני מאוד מבינה אותך. אמנם חמותי היום לא מתערבת ממש במה שקורה אצלינו, בעיקר כי אנחנו רחוקים,אבל הערות פה הערות שם, חוסר יחס פה חוסר יחס שם, ובעיקר, חוסר הבנה בסיסי של מי אני ומה אנחנו. פעם היה הרבה יותר.
בהתחלה הייתי לוקחת קשה, נפגעת מאוד מכל מיני דברים. עם השנים, וגם עם הילדים, הבנתי שעיקר הפגיעות שלי ממנה זה בגללי, בגלל שאני מתייחסת בצורה רצינית מידי לדברים.
אז למדתי פשוט לא להתייחס, ולהימנע ממצבים שהם ידועים מראש המוקשים..., וזהו.
אין בינינו איזה קשר מדהים. אני מכבדת אותה ודואגת לה ומעריכה אותה. ומשתדלת לשמור על מרחק נפשי כדי לא להתעצבן ולא להיפגע.

אז את לא בנאדם רע, ממש לא.
את פשוט כ''כ שונה ממנה שאין לה יכולת להבין אותך. ואולי גם לא רצון.
ולכן, את צריכה למצוא בתוכך כוחות נפש כדי לא להיפגע יותר מידי, וכדי שדברים שנאמרים יעברו לך ליד האוזן וימשיכו הלאה, לא יכנסו לראש ובטח שלא ללב.
צודקת זה באמת יותר גדול מזהאני10
אנחנו די רחוקים ממנה והיא עדיין מוצאת את הדרך להתערב לנו בחיים (לא אפרט איך מחשש לאאוטינג..) שלא לדבר על כל ההערות שלה בשיחות טלפון.
כל פעם שבעלי מעיר או אומר משהו היא נעלבת ומתעצבנת עליו ממש..

כבר דיברנו על זה בינינו הרבה וברור לנו לגמרי שכשהילדים יהיו בגיל שהם קצת מבינים אז אנחנו נלך להנחיה/יעוץ כלשהם כדי להבין איך להתנהל, כדי לדעת איך להתמודד מולה כי זה הולך להיות לא פשוט בכלל. במיוחד כשבאים אליה (ואז ברור שנאלץ לשחרר קצת, אבל עדיין להציב מלא גבולות) אבל גם בבית, מרחוק, בהתערבויות שלה.
כשהילד כבר יוולד בע"ה, האמת שאני הרבה פחות חוששת מההערות אליי בנוגע לחינוך של הילד (אני לרוב מהנהנת בנימוס ועושה מה שבא לי, לפעמים מבהירה בנעימות שלא מתאים לי) והרבה יותר דואגת מזה שהיא תנסה "לעקוף" אותנו ולהפוך את הילדים לאיך שהיא היתה רוצה לראות אותם, ותכניס להם לראש דברים שאנחנו ממש לא מעוניינים בהם (והיא מודעת לזה שאנחנו לא רוצים). בואי נגיד שלא אשאיר אותם אצלה לכמה ימים לבד...

בקיצור אין ספק שאנחנו צריכים הרבה ייעוץ מולה, פשוט עכשיו הייתי מוטרדת מהדבר הכי קטן בסיפור הזה שזה לספר לה, גם בגלל מה שכתבתי, אבל גם בגלל שאני עדיין כועסת עליה על משהו ספציפי והיה לי קשה לשתף אותה עכשיו במשהו כזה..
נשמע לא נעים בכללבת 30
אם את אומרת שהיא תנסה לעקוף אתכם בנושא חינוך הילדים.
אבל שתדעי שזה לא כ''כ קל...אתם ההורים ואתם נמצאים איתם כמעט מאה אחוז מהזמן. וילדים מספרים הכל להורים.
קשה לי להאמין שאם אתם במודעות לזה היא באמת תצליח.
ובכל מקרה, ייעוץ זה רעיון מצוין.
בהצלחה!!!
נכון..אני10
מקווה שזה יהיה יותר פשוט ממה שאנחנו דואגים.
האתגר האמיתי יהיה כמובן איך לעשות את זה כשצריך גם מול הילדים, בצורה כזו שהם לא יחשבו שזה נובע מזלזול בה, כי אנחנו לא רוצים להרחיק אותם ממנה, אלא רק לגדל אותם בצורה שונה.

ותודה!!
אולי שבעלך יספר לה בלעדייך? אופציה?22252

אולי שתדברי עם בעלך שאת רוצה לשמור את זה בסוד עוד קצת?

בטח בעלך יודע מה היחס שלך עם חמותך, הוא לא יבין אם את רוצה לדחות את זה בשבועיים שלוש ככה?

אמרת שבעלך שונה מהמשפחה שלו, יש לו קש טוב איתם? אם לא, אז אפשר לדחות. אם כן, אז אולי שיבקש בנעימות שלא תתערב מידי ושאתם רוצים ללמוד על ההריון לבד בלי עצות?

בכל מקרה הוא יספר בלעדייאני10
אנחנו נספר בטלפון (לשני הצדדים), לא ניסע עד שם בשביל זה..
פשוט יודעת שאקבל ממנה הודעות על בסיס יומי וכל כךךךךךך אין לי כח לזה.
כמו שכתבתי למעלה הוא ממש מבין את הרצון לדחות, והוא יעשה את זה אם אבקש, אבל אני יודעת שהוא לא ירגיש בנוח עם עצמו לדעת שסיפרנו לצד שלי ולא לשלו אז מעדיפה לא להכניס אותו לפינה הזו.
ולבקש שלא תתערב/תשלח לי הודעות פשוט יגרור הצגה שלמה מצידה ואז התעלמות מהבקשה.. מניחה שהוא יבקש, אבל מתכוננת כבר נפשית לזה שזה לא ממש אכפת לה.
אל תבקשי שלא תשלח הודעותאמאשוני
זה ממש פוגע!
מכירה את כפתור מחק? תשתמשי בו...
תתגברי על הסקרנות ותסנני אוטומטית את ההודעות ממנה,
אם תהיה איזה הודעה שכאילו אמורים לענות ולא הגבת תגידי שלא שמת לב..

לגבי להזמין אנשים אליכם הביתה זה ממש עניין של מנטליות, לא רוע לב או התערבות בחיים
זה לא קשור אליכם, זה קשור לאיך היא תופסת את המונח "בית פרטי" של אדם ואיך היא תופסת את המונח "אורחים".
גם ההורים שלי כאלו וזה מתסכל ומבהיל שפתאום אנשים נכנסים לך לבית וזה מחרפן שנכנסים בלי לדפוק, אבל למדתי להפריד בין ההתנהגות עצמה לבין מה שזה אומר עליהם.
זה מאוד קשה לעשות את ההפרדה הזאת אבל באמת בשביל שלוות הנפש שלך מציעה להתחיל לנסות את זה.

היא תהיה הסבתא של הילדים שלך, אין איך לברוח מזה.
כן אני הרבה מסננתאני10
פשוט כל הענין של ההריון כזה רגיש לי אז זה עוד יותר קשה.. לא יודעת על מה זה יושב אפילו, אבל באמת שאם היא אפשר לספר חודש חודשיים לפני הלידה וזהו הייתי עושה את זה.

וזו ממש לא המנטליות שלה להזמין אנשים הביתה, פשוט היו אנשים שלא רצינו להפגש איתם והיא ניסתה בכל דרך אפשרית שזה יקרה אז כשהיא הבינה שהיא לא תצליח היא ניצלה פעם שהזמנו אותה לביקור והודיעה לנו שהיא סיכמה איתם שהם באים יחד איתה לבקר אצלנו. מזל שהיא הודיעה מראש, כי בעלי הבהיר לה שזה לא יקרה (וכמובן שהיא הגיבה ב - טוב אז אני לא באה אליכם).
מופתעת לשמוע שיש אנשים שאצלם זה דבר הגיוני לעשות, אבל תודה שאמרת כי זה גורם לי קצת פחות לכעוס עליה על זה (אפילו שאני יודעת שאצלה זה לא בא מאותו מקום)

באמת אין איך לברוח, וגם לא מנסה. רק רוצה למצוא לי עוד כמה רגעי חסד שבהם אני יכולה להיות לעצמי ובלי ההתערבויות שלה..
חמודה אתאמאשוני
כל הכבוד!
יש מצב לדבר עם בעלך ולהסביר לו שאת צריכה עוד קצת קצת את הפרטיות שלך מצד אמא שלו ומצד שני צריכה את התמיכה מהמשפחה ולכן יהיה פער קטן בין ההודעה שלך להורים לבין ההודעה שלו.

ולסנן הודעות הכוונה גם לא לקרוא ולא לרפרף. רק ככה הלב יוכל להירפא ולהכיל את שאר המתקפות, אחרת זה פיצוץ
תודה!!אני10
לא יודעת אם זה מעודד.. אבל גם אני הייתי בטוחה במליון אחוז22252

שחמותי ללערב ותחפור בלי סוףףף!!! (היא מפעם אז היא לא ככ יודעת לשלוח הודעות.. אבל טלפונים וכו... ממש םחדתי...) ותכלס, כשסיפרנו היא אמרה שניחשה כבר ממזמן, והיא לא אמרה כלום!!! וכל ההריון ממש נתנה לי את המקום שלי ולא חפרה בכלל!!! הייתי בהלם! ממש לא מתאים לה.. אבל כנראה הבינה שאם לא באתי עם בעלי לספר, ולא שיתפתי אותה מעצמי אז כנראה שאני צריה קצת ספייס..

לכי תדעי, אולי גם אצלך יהיה נס כזה..

וואו איזה כיף לך! הלוואי שיהיה ככה...אני10
את לגמרי נורמלית!!כבתחילה
למה בעלך לא יכול לספר לאמא שלו?
(אנחנו סיפרנו, אמנם ממש בהתחלה, אני-להורים שלי, בעלי-להורים שלו)
אולי אפשר שתספרי/ו לאבא שלו והוא יספר לאמא שלו?

אולי למצוא דרך יצירתית לספר להם שיכולה לחבר בינכם. לדוג- להכין קופסת הפתעה שבתוכה תמונת אולטרסאונד, לקנות חולצה שכתוב עליה 'סבא וסבתא' וכו'..

רק רוצה להגיד לך שכל העולם מתערב ותמיד. כשאת רווקה, כשאת נשואה, כשאת אמא וכשאת סבתא.
אולי עכשיו הגיע הזמן להתאמן על שריר ההתעלמות מדיבורים שכאלה. תרגילי את עצמך לומר- אנחנו נבחר מה שמתאים לנו. אנחנו נקבל את ההחלטה שנכונה לנו.
את אומרת שהיא כבר בנאדם מתערב, מה שנשאר זה רק לרחם עליה ועל בעלה שהם כאלה מסכנים.

בכל מקרה חיבוק גדול לך.
נשמע ממש לא פשוט ואת גיבורה ענקית!!
אמן ה' יתן לך ולכם את הכוחות להתמודד איתם.
בהצלחה!!
ברור שהוא זה שמספראני10
אנחנו גם מספרים בטלפון, לא מגיעים לאף צד בשביל זה.. פשוט אני אדבר עם ההורים שלי והוא עם שלו.
פשוט כמו שכתבתי בתגובה מעל, זה בעיקר שאין לי כח כל היום לקבל ממנה הודעות ולהכיל את כל מה שהיא תעשה..

היא באמת מסכנה וההתערבויות שלה לגמרי לגמרי מגיעות מהמקום המסכן הזה. אבל לא יודעת כמה היא מודעת לעצמה, ובוודאות זה לא משהו שהיא תרצה או תנסה לשנות, כל הקטע של ההתערבויות הוא שהיא מנסה באמצעותן להראות שהיא לא מסכנה.. (ככה היא רואה את זה). אבל לפעמים קשה לי להכיל, אז מעדיפה לפרוק את זה כאן ולדבר עם בעלי יותר בנחת...
את בסדר גמור ולא איבדת פרופורציות.ליאניי
זה נורמלי לחלוטין שיש מישהו שפחות יש חיבור אליו בלשון המעטה- לא רןצים לספר לו משהו ככ אישי ואינטימי.
יחד עם זאת, לאןר העובדה שמדובר באמא של בעלך אולי פשוט שהוא באמת יספר לה לבד מבלי שתצטרכי לראות את התגובה שלה? זה יעזור במעט..
מעבר לזה- לסנן מה שלא צריך.
את צריכה לדאוג לעצמך, להיריון שלכם ולזוגיות שלך.
אני מבינה שאת לא רוצה לבאס/ לאכזב את בעלך בלדחות את שיתוף עם חמתך אז נותר להתמודד עם זנ ולא לתת לזה מקום גדול אצלך.
פשוט לשחרר, זאת אמא שלן היא לא הןלכת להשתנות את לא צריכה לאהוב אותה או להיות צבועה- זה בסדר גם שאין חיבור נקודה.
את אישה מדהימה שאיכפת לה מאוד מבעלה אחרת היית ״מציבה לן עובדה״ ומפתחת ריב ומחריבה את הבית ח״ו
אז תראי כמה טוב יש בך.

אחותי היקרה מציעה לך באמת לשחרר לא להתעסק בזה יותר מדי, תספרי את ספציפית למי שעושה לך טוב
עוד מעט גם ככה זנ לא יהיה רלןונטי הלספר לא לספר ברגע שרואים והכי חשוב- היריון קל בידיים מלאןת!

בהצלחה אהובה.
💗
תודה יקרה 💗אני10
זה באמת כמו שאת אומרת, היא לא תשתנה וצריך לשחרר.. גם לכתוב פה עוזר לי בזה, ובטח התגובות מכן
בעלי פשוט יספר לה בטלפון, ומקווה שאחכ היא תהיה בסדר עם כל הענין..

ומה איתך יקרה? איך את מרגישה? מצליחה לנוח ולהיות רגועה?
אין ספק שלשחרר בפורום זה עוזר מאודליאניי
חמתך תהיה בסדר ואת תסנני כל מה שלא רלוונטי.
באמת שהכי חשןב שתדאגי לעצמך.

אני בסדר ב״ה, נרגעתי כן, נחה המון.
ומצפה בקוצר רוח לביקורת הקרובה לדעת שהכל באמת בסדר.
תודה על התעניינות 💗
תודה! ושמחה לשמוע שאת בטוב!! שיהיה בהצלחה אני10
היא הסבתאים...

לא יודעת מה היה ביניכן

רק מתייחסת לעניין של משהו אינטימי בין בעלך ובינך

תסתכלי למשל על המשפחה שלך מהעיניים שלך כילדה, יש את הסבים מצד האבא ומצד האמא, כילד את לא עשית הבחנות בין המשפחות. לילד שלך גם כן יהיו שתי סבתות. אל תמנעי מהילד סבתא אחת בגלל היחסים ביניכם.

את יכולה לקחת את ההריון עכשיו כהזדמנות לגשר

תשבו לדבר איתם, את ובעלך. תסבירי שמה שהיה היה ויש לכם את דרך ההתנהלות שלכם ואתם מצפים שיכבדו אתכם.

ובמיוחד עכשיו בגלל שאת בהריון

ברור שלא אמנע מהילדאני10
אבל עד הילד יש עוד חצי שנה, שבה ההריון הוא תהליך שרק אני עוברת..
הקושי שלי הוא כרגע, לא מעלה על דעתי להרחיק בין הילד למשפחה של בעלי (וגם אין לי שום רצון כזה חס וחלילה..)
הוא כרגע אצלך בבטןים...

אבל הכוונה שלי היא שכבר עכשיו הוא הנכד

מבינה את ההסתכלות הזאתאני10
אבל לא חונכתי ככה בכלל וגם היום אני לא רואה את זה ככה..
אולי באמת להתאמן על להבין שככה היא רואה את זה יעזור לי עם לספר
אז מה?כל היתר חולף
אז זה אומר שמותר להתערב בכל דבר?
ממש לא 🤨
עוד כמה שנים, גם הילדים שלך יתחתנו ויביאו ילדיםים...

ויביאו ויספרו לך שהכלה או הבת שלך בהריון ומצפים לילד

ואת תהי בשמיים מאושר והתרגשות

גם את מצפה להיות סבתא ולהכיר את הנכדים החדשים

ואת רוצה להיות חלק

כמו שאמרתי להקדים בשיחה ולבקש לכבד את חייכם ואת הבחירות שלכם אבל לא למנוע מהסבתא להיות סבתא

ברור, רק שצריך לדעת איך להתנהג.כל היתר חולף
מה להגיד ומה לא.
גם לסבתא לא מותר הכל
אפשר לשאול על זה?אני10
באמת אני מנסה להבין, כי זה ממש רחוק מאיך שאני רואה את הדברים..
מה החלק של הסבתא בהריון ובלידה?

כשיהיה ילד הוא יכיר אותה ויאהב אותה ויבוא לבקר..
למה היא צריכה להיות מעורבת בהריון?
אני לא שואלת ספציפית עליה כחמות, אלא גם על ההורים שלי או על האחים.. לא מבינה מה הרלוונטיות של אנשים שהם לא האישה ההרה ובעלה בתהליך שלפני הלידה או בלידה עצמה (אם לא מבקשים מהם להגיע או לעזור במשהו כמובן).
כשאמא שלי היתה בהריון של אחים שלי הקטנים גם לא סיפרו לנו שעומד להיוולד עוד אח וכשהבנו הבנו וזהו, לא ככ היו שיחות על זה. זה פשוט תהליך רפואי שבע"ה יגמר כשיהיה לנו בידיים ילד בריא. זו התקווה, אבל עד שהדבר הזה לא קורה, הרחם שלי הוא עוד איבר בגוף שלי, בדיוק כמו הקיבה.. לא?
כאילו זה שנספר עכשיו, בתחילת חודש רביעי, מה זה יתן להם יותר מאשר לדעת חודש לפני? אין צורך להתכונן להיות סבא וסבתא (או דודים, במקרה של האחים), זה פשוט קורה לך. אנחנו לא רוצים או צריכים שיקנו לנו שום דבר (בטח לא לפני הלידה, לא מתכוונים לקנות כלום..).
אז *נגיד* שאני מבינה שהם צריכים לעכל את זה ולא לספר ביום של הלידה - למה לא לספר בתחילת תשיעי?

זה ככ רחוק ממני ואני פשוט לא מצליחה להבין.. אשמח ממש אם תסבירי לי איך את רואה את הדברים
וואו. אני חושבת שבגלל איך שהתייחסו אליכם את רואה את זה ככהמיואשת******

וזה קצת עצוב בעיני

הריון זה דבר משמח, מרגש, מלא תקווה ושמחה ותהליך מופלא ושמח.

בואי נשווה את זה לחתונה טוב? למה צריך לספר להורים\אחים שאת הולכת להתחתן עוד 4 חודשים נגיד? למה לא לספר להם שבוע לפני וזהו? זה יספיק להם כדי להגיע וגם כדי לקנות מתנה. מה הסיפור? כשהם יראו אותך מסתובבת עם בחור ברחוב הם יבינו שאת מאורסת וזהו לא? כשהם יקבלו הזמנה הם יקבלו, למה לספר קודם?

<מניחה שאני לא צריכה לענות על השאלות האלו נכון?>

מעבר לזה כתבת- אם לא מבקשים מהם להגיע או לעזור במשהו כמובן. 

אם את לא חושבת שיש סיבה לספר להם, למה שתחשבי שאם כן סיפרת וביקשת עזרה- הם יבואו? למה מישהו שאת לא מרגישה צורך לשתף אותו בדבר כל כך שמח ומיוחד שעומד להגיע לך, את חושבת שהוא ירגיש צורך לבוא לעזור לך במשהו?

יש פה דו כיווניות בתהליך הזה.

הורים אוהבים אותך, שמחים, זה שיש הריון זה דבר מדהייייייייייים, וכל כך לא מובן מאליו! הם יודעים שעכשיוהכל בסדר איתך, שאת עומדת לזכות במתנה הגדולה מכל, להיות אמא! שהתהליך בגוף שלך תקין, אתם יכולים להביא ילדים לעולם בע"ה, איזה נס. איך אפשר לחשוב בכלל לא לשתף אותם בדבר המדהים והמשמח הזה עד לחודש תשיעי?

הם לא צריכים לעכל את זה, הם לא צריכים לעזור לך, הם לא צריכים להתכונן לכלום. הם צריכים לשמוח איתך!!!

אנחנו סיפרנו לילדות שהולך להיות להם עוד אח\ות כי זה משמח! זה מרגש! זה דבר נהדר נפלא קסום, נס העולם פלאי הבריאה משהו שרצינו כל כך ורצינו לשמח אותן גם כן. כל פעם בזמן המתאים לאותו גיל ובהסבר המתאים לאותו גיל. 

אבל ברגע שמבינים שהריון זה דבר עצום ניסי ומשמח, אז כל השאלה לא קיימת בכלל לדעתי.

באמת את מרגישה שהתפתחות של תינוק בגוף שלך שווה ערך לעיכול של פרוסת לחם בקיבה? אני באמת מנסה להבין. באיזה שלב את? אולי פיספסתי ואת כל כך מוקדם שעוד לא עיכלת את התהליך המדהים שקורה בגוף שלך?

וואו, אני לא כל כך מצליחה להכיל את הגישה הזו של מה ההבדל בין חודש רביעי לעכשיו. אני מנסה לסדר את המילים בראש והן לא יוצאות לי מרב שאני לא יודעת איך להסביר. 

מקווה שהצלחתי להעביר קצת את הרעיון.

כתבת יפה ומוסיפה שאלה לאני10אמאשוני
מה בעצם הרלוונטיות של בעלך לסיפור?
נגיד ואת מתפקדת מדהים והכל כרגיל,
ונגיד את לא צריכה ממנו שום עזרה אחרי הלידה ובטיפול בתינוק.
למה הוא צריך לדעת חוץ מחודש לפני?
כלומר, השיתוף הוא בשביל הטכני בלבד?

אם הבעל רלוונטי בגלל קרבה נפשית אלייך, למה המשפחה הקרובה לא רלוונטית?
ברור שזאת לא אותה קרבה ולא אותה רמת שיתוף, אבל גם לא רמת אפס שיתוף.

ולמה הבת שלי חופרת לי על מסיבת הסידור שלה שבועות שלמים אם ההורים לא מוזמנים ולא צריך לשלם כסף ולא להביא שום דבר מיוחד. רק בשביל שאדע להתכונן להכין לה חולצה לבנה? מה ההבדל בין שבוע לפני לכמה שבועות לפני?
או שהיא רואה בשיתוף עניין מהותי שהיא ואני רוצות שאהיה חלק מההתרגשות איתה?

בתור דודה מרגש אותי כל פעם מחדש לדעת על עוד הריון וזה כיף להתרגש ולצפות ולחכות. אפילו שיש לי ילדים משלי זה לא משנה, מרגש אותי שקורה תהליך מרגש אצל האנשים הקרובים אלי.
מבחינתי הייתי רוצה להיות חלק כבר בגילוי אבל בדיוק בגלל שתחילת הריון היא רגע אישי אז כל משפחה בוחרת את האיזון המתאים לה.
אבל זה לא אומר שאין צד שרוצה ושמח לדעת על כך.
וואו תודה לכן על זה!!אני10

גם על הפירוט וההשקעה, ובעיקר על התובנות האלה. 

@מיואשת****** - ממש עזרת לי להבין איך אנשים אחרים רואים את התהליך הזה ולמה זה משהו שמתעסקים בו. זה לגמרי תפיסה שרחוקה ממני ופשוט לא הצלחתי לעכל אותה.

@אמאשוני - חידדת לי מאד כמה התפיסה שלי מושפעת מהחברה שגדלתי בה, מהמנטליות המשפחתית הספציפית ומהקשר עם ההורים, וכמה זה לא הדבר ה"הגיוני" או ההסתכלות ה"אובייקטיבית על העניין הזה.. 

אנסה לענות למה שכתבתן, לא כי אני רוצה 'להגן' על התפיסה שלי אלא באמת להסביר קצת איך אני רואה את זה ושזה לא בא ממקום של זלזול במשפחות ח"ו או משהו כזה.. 

קודם כל ההשוואה לחתונה היתה מעולה כי גם על זה לא דיברו אצלנו.. עד האירוסין כמובן. זה נובע משילוב של תפיסה חרדית שמרנית כזאת שהכל בחיים זה סוד, וההורים שלי (על התפר בין חרדים לדת"ל) גם בגלל האופי שלהם ממש לקחו את זה לקיצון והם לא מדברים על כלום ושום דבר.. ונראה לי שגם זה נובע מהמחשבה שאם בסוף זה לא יגמר בחתונה (או ילד במקרה של הריון) - אז חבל סתם לדבר.

כאילו לא ידעתי שאחותי יוצאת עם מישהו, פשוט התקשרו לומר לי לבוא לוורט, ואצל אחי במקרה אמא שלי סיפרה לי שהם פוגשים את מי שהוא הולך להתארס איתה, אחרת כנראה באמת הייתי יודעת את זה כשהיו אומרים לי שיש וורט באותו יום/למחרת.. זה לא שלא אכפת לנו אחד מהשני או משהו כזה, ממש לא. אנחנו (לדוגמא האח הספציפי הזה ואני) ממש חברים טובים ובקשר מעולה, וזה לא גרם לו לספר לי שהוא יוצא עם מישהי רציני או משהו כזה, למרות שבאתי אליו לביקור איזה שבוע-שבועיים לפני שהוא הציע לה ודיברנו מלא על הרבה נושאים. 

כן חלק מהאחים מדברים יותר, זה תלוי אופי.. נגיד אח אחר סיפר לי שהוא יוצא ומתלבט אז ידעתי שמשהו קורה, וזה סבבה גם כן לספר למי שרוצים אבל זה לא משהו שמצופה ממך. כאילו, יכול להיות שתספר לאח אחד ולא לאחרים, או לאף אחד או לכולם וזה לא גורם לנו להרגיש שלא אוהבים אותנו אם לא מספרים לנו, זה פשוט 'הסיפור שלהם' ואם הם יבחרו לספר זה אחלה ואם לא זה גם אחלה, וכשזה יקרה נשמח איתם ונתרגש, אבל אין איזו ציפיה ברורה וכל אחד מספר בזמן שלו ובקצב שלו למי שהוא רוצה.. 

ולגבי העזרה, עכשיו שאמרת את זה אני מבינה שזה מוזר, אבל כאילו לא היה אצלנו שום קשר בין הדברים.. זה מן דבר ברור מאליו שאם מישהו צריך את העזרה שלך תעזור לו והוא לא חייב לספר למה הוא צריך את העזרה הזו, וזה לא בא "בתמורה" לזה שתספר לו דברים. 

נגיד אחותי הגדולה ילדה את הבכור שלה כשהייתי נערה, וזה היה בחופש הגדול, היא בחרה לחזור הביתה והיה ברור לכולם שאני נוסעת אליה לשבועיים לעזור עם התינוק, למרות שאני ממש לא זוכרת מתי היא סיפרה לנו שהיא בהריון (אני די בטוחה שידענו כמה חודשים מראש אבל גם כי ראו. כאילו לא זוכרת איזו שיחה רשמית לגבי זה). פשוט לא קישרתי את העזרה עם זה שהיא משתפת אותי בדבר הפרטי שלה או לא.. 

דיברת על לשתף כי זה פשוט משמח ואני מבינה את המקום הזה, אבל זה שוב חוזר לזה שברור שכולם ישמחו ממש לשמוע, אבל זה לא מעלה ציפיה לשתף בזמן ספציפי. נגיד כשאמא שלי היתה בהריון האחרון היא הרגישה ממש לא טוב וזה מנע מההורים שלי ללכת לשיחה בישיבה של אחי (היה לו קשה והוא עשה קצת בעיות באותה תקופה), ואח שלי בכה והתעצבן ואמר שזה ממש לא הוגן שההורים שלו כבר מבוגרים ואין להם כוח בשבילו - והם לא העלו בדעתם לספר לו שזה כי אמא שלי בחודש חמישי. הם פשוט העדיפו שהוא יבין לבד שהיא בהריון עם הזמן מאשר להרגיע אותו שהיא לא חולה וזקנה. אני מבינה שזה קצת דפוק, אבל יכולה גם להבין אותם באיזשהו מקום. הריון זה תהליך שמלא בחששות ודאגה ותקווה, ולא תמיד אתה רוצה לערב אנשים אחרים בכל הדבר הזה, ממגוון סיבות. 

אצלנו גם מתווסף לזה הקשר עם ההורים - ( @ים... עונה גם לך פה) אנחנו לא בקשר הכי מעולה עם ההורים, משני הצדדים (שנינו שונים מהמשפחות וזה גם זה וגם דברים אחרים בחיים) ולא בהכרח משתפים אותם בכל מיני דברים. גם דברים בריאותיים שהיו לנו לא תמיד סיפרנו להם, אבל יכלתי גם לא לספר להורים משהו וכן לדבר עליו עם אחותי או חברה קרובה. 

אולי גם נשמע מהשאלה המקורית שלי שאני ספציפית מנסה להדיר את חמותי או משהו כזה, אז זה ממש לא הסיטואציה. זה לא שסיפרתי לאמא שלי ורק תהיתי איך לספר לחמותי הכי מאוחר שאפשר. גם להורים שלי לא הרגשתי כל כך צורך לספר ישר, מצידי הייתי דוחה את זה גם מולם (כשאמרתי שהייתי מספר חודש לפני אם היה אפשר - זה היה על שני הצדדים). ספציפית מה שכתבתי בשרשור היה על חמותי כי עם ההורים שלי אני גם יודעת איך להתמודד וגם יודעת שהם מבינים את הענין של לא לספר, לעומתה שמצפה שנדבר על זה ונשתף בבדיקות ונשלח לה תמונות מהאולטרסאונד (שזה בכלל נשמע לי דבר הזוי) או נגיד לבוא לבי"ח ישר אחרי הלידה (ההורים שלי בחיים לא הלכו לבי"ח לפגוש את הנכד, חיכו לברית או שהיולדת תרגיש יותר טוב). אבל ברור לי שההורים הם סבא וסבתא ואני מאד רוצה ומקווה שהילדים יהיו מחוברים אליהם ויאהבו אותם, פשוט אין לי את הקישור בראש בין זה לבין הענין של לספר בכלל או בשלב ספציפי. 

לגבי ההשוואה לקיבה -ממש ממש ממש לא מרגישה שזה שווה ערך לאיבר פנימי כלשהו שיש לי בגוף. ברור שזה תהליך שמרגש אותי ואני נדהמת מפלא הבריאה הזה שקורה לי בגוף. אבל כתבתי את זה בתור נסיון להסביר איך חשבתי שהם רואים את זה ולמה לא לספר. אולי (כלומר כנראה) זו דוגמא מפגרת, אבל היא עלתה לי בגלל שאצל ההורים שלי גם אם כבר יודעים שמישהי בהריון אז אסור לדבר על זה בכלל בפורום ציבורי, רק בין הנשים, ואם מישהו מעלה את הנושא בשולחן אז יש לי אח שבקבוע אומר "תפסיקו! אתם לא מדברים על המעיים שלה ועד שאין ילד זה כמו מעיים. לא מדברים על זה!". 

חפרתי מלא, ואני בטוחה שיש דברים שכתבתי שנשמעים לכן הזויים במקרה הטוב ומזעזעים במקרה הפחות טוב, אבל מקווה שלפחות הצלחתי להסביר טיפה את המקום שאני באה ממנו, ושזה לא נסיון להדיר אף אחד (לא באופן אקטיבי בכל מקרה). 

אם הגעתן עד כאן - אז שוב תודה לכן על הדברים כי באמת נתתן לי דרך אחרת להסתכל על זה, ולא יודעת אם אגיע אי פעם למקום הזה שברור שמדברים על הכל בכזו פתיחות, אבל בכל מקרה מקווה שכן אצליח להיפתח יותר כי זה נראה לי הרבה יותר בריא לשתף בטבעיות הרבה דברים. והלוואי שהמשפחה שאנחנו בונים עכשיו תהיה בריאה יותר בנושא הזה, ופתוחה יותר, ושהקשרים בינינו יהיו טובים וחזקים יותר. 

בהצלחהים...

בא לי לחבק אותךמיואשת******

את כזו חמודה!

ואין לי זמן לענות באריכות מקווה שאתפנה לזה בהמשך, אבל תראי, כל משפחה והדברים שלה. אוקי. 

יש את איך שאת גדלת, ויש את איך שניסינו לתאר לך פה, ויש עוד המון גוונים באמצע.

אני אישית חושבת שזה סגור מדי ולא נעים הצורה שאת מתארת , אבל מי שצריך לחשוב זו את. כלומר איך את היית רוצה שיראה הקשר שלך עם ההורים, איך את תרצי לגדל ילדים, באיזו רמת פתיחות וקשר, ולפי זה לנסות לחשוב אם את רוצה לשנות את התפיסה שלך או לא

אגב השוויתי לחתונה ולא לאירוסין עד שיש אירוסין זה מבחינתי כמו נסיונות להיכנס להריון, מהאירוסין לחתונה זה כמו תהליך ההריון. הרי גם אירוסין לא מבטיח שתהיה חתונה בסוף נכון?

את המשפט של אח שלך לגבי מיעיים אני אוקיע מכל וכל. אין מקום למשפט כזה לדעתי. נשמע כמו משפט של מתבגר אדיוט שחבל שההורים שלו לא העמידו אותו במקום. בטח לא משהו לקחת כדוגמא לצורת חיים.

לגבי השאר אנסה להגיב בהרחבה בהמשך

חיבוק

אצלנו זה ממש הפוך אולי זה מה שחמותך מכירהאורי8
ההורים שלי וחמי וחמותי הגיעו תמיד מייד אחרי הלידה, לפעמים עוד לפני שירדתי ל מחלקת יולדות, נכנסו לומר מזל טוב . ראו את התינוק.
זה נראה לי תמיד טבעי, אולי מעט הפריע לי שחמי נכנס. והוא נכנס לשניה ויצא.
להגיע רק בברית? הייתי נעלבת מחוסר היחס.
לא ביקשו תמונות מהאולטרסאונד, א,ל הראתי מיוזמתי. ונראה לי שכסבתא היצי מבקשת.
אני סיפרתי לילדים שלי על הריון בערך בסוף השליש הראשון. למה? שישמחו. גם רואים עלי די מהר, והריון הוא ממש נושא שיחה לגיטימי במשפחה שלנו.
תמיד הסברתי מה קורה בכל שלב של ההריון, מה התפתח כבר, איך התינוק נראה, נתתי להרגיש תנועות, זה כייף.
מעניין וחשוב לי לדעת שזה לא ככה אצל כולם. אם תהיה לי כלה מסגנון שונה, לפחות אבין...
כתבתי כדח שתדעי שלפחות בנושא הזה חמותך לא הזויה, היא פשוט התרגלה לראות את הדברים אחרת.
מענייןאני10

היה לי ברור שהרבה משפחות יותר פתוחות מאיתנו, אבל מעניין לגלות עד כמה אנחנו המוזרים כאן. 

תודה שכתבת, ואני באמת לאט לאט מבינה יותר את נק' המבט שלה.. 

ושאלה אלייך - אם רוב הילדים שלך היו שולחים לך את התמונות מהא"ס ואז ילד אחד לא, והיית אומרת לו שאחים שלו שלחו ותשמחי לראות אבל הוא לא ישלח עדיין, כמה זה יהיה לך נוראי? ברור לי שהיא תרצה וברור לי שיבאס אותה לא לקבל, אבל אני באמת תוהה איפה עובר הגבול בין מה שמותר לי להחליט ומה לא.. 

נגיד מובן לי לגמרי שזה יעליב אותה עד עמקי נשמתה אם נספר רק בשליש השלישי, ולכן החלטנו לספר מוקדם יותר, למרות שזו לא ההעדפה שלנו. 

אבל בגלל שאני ממש בקיצוניות השניה ממנה בדברים האלה, לגבי דברים אחרים אני באמת לא בטוחה על מה בכלל יש לי לגיטימיות לסרב ואני יכולה להסביר בנעימות שלא מתאים לי ומה לא וזה הזמן שלי להבין שרוב העולם מתנהל אחרת ואני צריכה להתיישר איתו.. 

באופן כללי ממליצה לך לחשוב הפוך כשזה מגיע לחמותמיואשת******

כלומר, תמיד יש לך לגיטימיות לסרב. טזה חשוב שתזכרי. זה הגוף שלך, ההריון שלכם, ואם משהו עושה לך לא טוב בהרגשה אז זכותך לסרב גם אם כל העולם עושה ככה. את לא חייבת ליישר קו.

ואם נתייחס לשאלה הספציפית שלך לדעתי זה ממש לא אמור לפגוע אם את לא שולחת תמונה.

אבל אני חושבת שיועיל לך פה במקום לחשוב- אני לא רוצה כלום, איפה אני חייבת ליישר קו, לחשוב- אני לא רוצה כלום, אבל איפה זה ממש קריטי לי לא לעשות מה שחמותי מבקשת.

כלומר, באמת קריטי לך לא לשלוח תמונת א.ס.? את מרגישה ממש לא טוב עם זה? אם כן, אל תשלחי. הכי לגיטימי בעולם. אני לא שלחתי אף פעם (גם לא ביקשה) 

אבל אם לא קריטי לך, אז יאללה, בשביל יחסים טובים עם החמות, תעשי את זה, בלי להבין ולהתחבר, אבל אם זה לא ממש קריטי... תחליקי. כדאי לשמור את החיכוכים עם החמות לקווים האדומים שלך.

זו דעתי האישית

את צודקת ממש וניסחת את זה הרבה יותר טובאני10

אני פשוט מרגישה שהרבה פעמים אפשר על כל חלק בהריון להגיד - זה מה שקריטי לי? הדבר הקטן הזה? זה ממש טיפשי שזה עושה לי רע, אולי אפשר להחליק.. כי ככה כל ההריון מורכב מרצף של דברים קטנים שהם 'לא קריטיים'. כי מה אכפת לי אם לספר בחודש שביעי או רביעי? ואם כבר ברביעי אז למה לא ישר שרואים דופק? מה אכפת לי לשלוח תמונה קטנה? ואם כבר תמונה למה לא לספר על כל בדיקה ובדיקה? אם אני כבר משתפת אז מה אכפת לי אם היא תשים את היד על הבטן שלי כדי להרגיש אותו? ואם היא ממילא תבוא לבקר אז למה לחכות כמה שעות אחרי הלידה ולא לספר בשניה שהראש שלו בחוץ? ובסופו של דבר זה משהו יותר גדול מזה. זה לא ענין שזה קריטי לי להסתיר משהו ספציפי, אלא יותר שאני מרגישה שכן יש כאן משהו שהוא מאד גדול בשבילי וכשאני עוברת משהו כזה מרגש אני לא ישר ארוץ לחלוק אותו עם כולם, אולי רק עם בנאדם או שניים שממש ממש קרובים אליי, ולמרבה הצער חמותי או אמא שלי לא נכנסות להגדרה הזאת. הלוואי שזה היה אחרת. 

פשוט ברור לי שזה לא הגיוני ואני מנסה להבין איפה עובר הגבול, אבל מסכימה איתך שזה לא צריך להיות איזה קו אדום וכל דבר לבחון -עבר את הקו? אין ברירה אלא לספר? אלא באמת למצוא דרך נינוחה יותר, ואולי להחליט על סוג הדברים שמשתפים (עשיתי בדיקות איקס ו-וואי) ודברים שלא משתפים (מין העובר). 

ותודה גם על התגובה הקודמת, לא הספקתי לענות עליה.. מסכימה איתך לגמרי לגבי המשפט של אח שלי. הענין של לספר באירוסים ולא בחתונה הוא כי יש מלא דברים לעשות ולהתכונן וצריך להפגש המשפחות וכו' אחרת מאמינה שהיו מספרים בחתונה, אז לא ככ רואה את ההבדל. אבל מבינה את זה. 

בכל מקרה תודה על ההבנה

אולי פשוט להבהיר לחמותך מאיפה את באה?העוגבאחרונה
להגיד בפשטות, שאמנם הודעתם על ההריון, אבל האמת שאת באה ממנטליות מאוד שונה שבה בכלל לא מדברים על ההריון עד שהלידה מגיעה.שהחלטתם לשתף בכל זאת בשביל לכבד את השותפות שלהם בתהליך כסבא וסבתא, אבל ייתכן שמעבר לזה יהיה לך קשה לשתף יותר.

וכשמסבירים ככה מראש, מההתחלה, זה יכול להוריד כל כך הרבה עגמת נפש משני הצדדים, ואפילו לתת להם תחושה טובה שגיליתם להם לגמרי ממקום מכבד שרואה אותם.
מקווה שכשהיה חמות אצליח להכיל ולא להעלב משטויותאורי8
הלוואי שכשאהיה חמות אזכור שהכלות שלי גדלו במשפחה שונה ולא כל מה שברור לי ברור להן. ואדע להתנהל ברגישות, ולא אעלב משטויות.
תודה שאת ועוד נשים פה מראות לי זויות אחרות וצורות חיים שונות. כי באמת שהילדים הגדולים שלי מתקרבים לגילאים שבעזרת ה' זה יכול להיות רלוונטי...
הלוואי שאהיה חמות כמו חמותי. חמותי לא מעירה על כלום, אפילו מןגזם לכיוון השני, אף פעם אין לי מושג אם נעלבה ממשהו.
עונה לך על השאלות רק עכשיואני10

כי באמת חשבתי על זה כל היום וניסיתי להבין אם זה רק משהו שבתחושות שלי או שיש גם גרעין של הגיון אמיתי. 

לגבי בעלי, אני חושבת שבפשטות הילד הוא שלו, ושיש הבדל מהותי בין להיות ההורה לכל דרגת קרבה אחרת. 

אשמח לשמוע את הזוית שלך על זה, אבל אני חושבת שילד במובנים רבים הוא "של ההורה", כלומר האחריות עליו היא של ההורה שצריך לדאוג לספק את כל הצרכים שלו, ולהורה יש זכות להחליט החלטות בנוגע אליו וכו'.

לעומת זאת סבים, דודים או אחים הם קשורים לילד אבל הוא לא "שלהם".. הם כמובן יכולים תמיד להביע דעה אבל למשל אין להם זכות החלטה על שום דבר בנוגע לילד, והם כמובן לא חייבים לו כלום, לא חייבים לדאוג לו לשמור עליו, להאכיל אותו וכו'. 

בגלל זה אני כן רואה את המקום של בעלי פה מאד שונה. ברור שגם בשאר הרמות (קרבה נפשית, אכפתיות, לעכל את הידיעה) הוא הרבה יותר מהם בעיניי, אבל נגיד שנשטח את ההבדל הזה, אז בגלל זה אני חושבת שההוא עדיין שונה..

וגם הם לא ברמת אפס שיתוף בעיניי, אפס שיתוף זה לספר אחרי הלידה

ולגבי מה שכתבת על השיתוף של הבת שלך או שאת שמחה בתור דודה - אני חושבת שזה מהמם שזה המצב, ובכללי אני קוראת אותך וחושבת שאת אמא לתפארת. באמת. אבל אני חושבת שהמצב שלי הוא הפוך, זה לא שאני ממש רוצה לשתף את אמא שלי וחוסמת את עצמי כי "זה לא עניינה". ברור שאם היינו רוצים לשתף מוקדם היינו עושים את זה, אבל הענין הוא שאנחנו דווקא מרגישים צורך להכיל את זה בעצמנו קודם כל ולא ככ מעוניינים בשיתוף. 

הלוואי שזה היה שונה, אבל זה לא.. 

ואם הבת שלך לא היתה משתפת כי את לא באה? היית נעלבת? באמת אני שואלת כי מנסה להבין כמה הציפיה לשיתוף היא כי השיתוף הוא מחוייב בעינייך

מאוד מוזר לי ההסתכלות שלךים...

הריון זה דבר גדול להורים ולסבים

זה לא הליך רפואי , ביולוגי שלוקח 9 חודשים ואופס הנה ילד

זה דבר גדול, את מביאה חיים לעולם, והחיים האלו עומדים בפני עצמם

אמא של בעלי עקבה אחרי כל שבוע של ההריון ושאלה על כל בדיקה

אז נכון שהם לא בארץ ולצערי עדין לא ראו אפילו את הילדים, אבל אף פעם לא מנעתי ממנה להיות חלק

את בנאדם מדהים!מחכה להריון

ואני מבינה אותך ! חמותי אישה נחמדה ואני מחבבת אותה אבל היו בנינו הרבה דברים לא נעימים ולקח זמן עד שהתרגלתי אליה ולא לקחתי ללב! ושלא תטעי לפעמים אני עדיין לוקחת ללב!

אני יודעת מה את עוברת כי גם אני עברתי יחסים לא קלים איתה

היא גם מתערבת ואומרת דברים שלא צריך להגיד!

קצת חסרת טאקט אפשר לומר

בעלי העמיד אותה במקום מספר פעמים בשבילי

עד שהיא קלטה את העניין גם לקח זמן

אבל עכשיו היא יודעת שלי!!!! לא מעירים!!!!!!!!

מקווה שכשתספרי לה היא לא תתערב ותשמח בשבילכם

בואי נגיד שזה החלק הקל שבדבר עד שמגיע הילד וזה כבר סיפור אחר! סליחה שאני לא מעודדת

מאחלת לך רק טוב והמון חיבוקים

תודה יקרה על התמיכה. אמן!אני10

נכון שלא כדאי להזמין עכשיו מנקסט לפסח?יעל מהדרום

לק"י

רציתי חולצות לבני הבית....

והלוואי שאמצא בגד לי ולבת הגדולה מהשתיים.

ושיהיה אפשר לחפש בלי טילים מעופפים😅

חושבת שזה קצת הימור..רוח הרים
אבל ברור שאם כבר להזמין אז  עכשיו ולא לדחות
תודה! מקסימום ילבשו מה שכבר יש בביתיעל מהדרום
אני הזמנתירקאני

משיין חודש לפני פורים ועוד לא הגיע

וואי...מנקסט מגיע אצלינו תוך שבוע וחצי+-יעל מהדרום
לק"י

רק בגלל המלחמה, לא יודעת מתי יגיע.

אני הזמנתי גם חודש לפני. פעמייםהמקורית

הגיע תוך שבוע

מתלבטת אם להזמין עכשיו כי צריכה אבל מתבאסת אם לא יגיע בזמן

גם לי בדרך כללרקאני

הגיע תוך שבועיים גג

הפעם התעכב מלאאא

ולא הגיע והזמנתי מלא דברים לפורים

מה?תוהה לעצמי
אני הזמנתי מטמו בערך בטו בשבט והגיע תוך שבועיים
אני חושבתרקאני

שזה תלוי בעיקר בחברת שליחויות שמקבלת את זה פה בארץ

כי לפי המעקב אחרי ההזמנה זה נמצא בארץ מזמןןןן

ופשוט מתעכב איפשהו באיזה מחסן

גם לי ובדרכ זה לא ככה..וואלה באלה
וואי אני גם בהתלבטותתוהה לעצמי
אם לא המלחמה כנראה שהייתי מזמינה, אבל בגלל המלחמה זה מרגיש לי הימור לא חכם.. ובאסה. ממש צריכה שמלות שבת לבת שלי גם בלי קשר לפסח.
מנצלשת ,שמעונה
מה אומרות על הזמנה משיין לפסח?
אני אזמין בכל מקרה. הכי הרבה לא יגיע🤷המקורית
אני הזמנתי ממש בפרוץ המלחמהפאף

קיבלתי הודעה שבעקבות המצב שה לא יישלח לפני ה30.3😅

אז נראלי פחות כדאי להסתמך על זה....

תודה לכן! מקסימום נקנה חולצות מפהיעל מהדרום
לדעתי תזמינימתיכון ועד מעון

הכי גרוע אם לא יהיה לפסח יהיה להם לשבועות ולכל הקיץ.

מניחה שבדרום כבר יהיה חמים, אבל אצלנו בשומרון הרבה פעמים בפסח עדיין קר מדי בשביל בגדים קצרים, וככה למדתי מגיסתי, לקנות לשבועות ולא לפסח

גם אצלינו לא תמיד חם בפסח...יעל מהדרום

לק"י

אני יכולה לקנות שרוול ארוך. מקסימום יישאר לאזור סוכות.

אבל אם לא יגיע, לא בטוח ששווה לי להזמין כרגע. אני אחשוב על זה.

האמת שאני לא חושבת בכלל על בגדים לפסחמתיכון ועד מעון

כל הכבוד לך!

עסוקה בכל המשמרות שיש לי בעבודב ובשמירה על שפיות ונקיונות, בכלל לא חושבת בכיוון

האמת שחשבתי על זה עוד לפני המערכה עם איראןיעל מהדרום
לק"י

ואני כרגע בחל"ד למזלי. כך שלפחות אין לי גם עבודה על הראש.

האמת הזמנתי בשישיאורוש3

בעיקר ארוך דק. גם טיפה לחג. מקווה שיגיע מתישהו. לא מצפה לארבעה ימים...

שיין מלפני פורים קבלתי הודעת עיכוב. 

הבנתי... אני מתלבטת גם כי הם נהיו יקרים יותריעל מהדרום

לק"י

מצד שני, החולצות הלבנות שלהם לגברים ממש טובות. לא יודעת אם אמצא כאלה ובזול יותר.

ואני רוצה שתהיה לבעלי לפחות אחת חדשה לפסח.

הכל התייקר בכל מקום. לא שמתי לבאורוש3

ששם באופן שונה... מכנס שבת שם עדיין זול יותר מאשר פה. ומארזי טייצים וחולצות.

יש פה יותר זול ממש בסוף עונה אבל זה לא המצב כרגע בכל מקרה.

וסתם נח לי כי זה פריטים שאני יודעת מה המידות שהילדים צרכים והכל. 

זו בול הדילמה שלי הבוקרמולהבולה

אז מה נלבש?

אתן עושות הזמנות אונליין מחנויות בארץ? זה יוצא נורא יקר לפעמים 

אני עושה. לפעמים יש מבצעים שוויםיעל מהדרום
בתחילת עונה?מולהבולה
אשמח לרעיונות 
פחות בתחילת עונה. תלוי מה את מחפשת...יעל מהדרום
אני ויתרתי על הזמנות מחול בגלל המלחמהסתם אחת
מבאס כי בארץ יותר יקר ופחות יפה, אבל מצאתי בסוף במיננה ובקידישיק. מקווה שיגיע נורמלי 
אז תעזרו לי רגע ברעיונות איפה למצוא באונליין בארץיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ט באדר תשפ"ו 10:11

לק"י

חולצות לבנות שבתיות לגברים (2xl) ולילדים (מידה 16)?

וחולצות פולו/ טריקו לבנות לבן 3.5?

שמלות או סרפנים חגיגיים ארוכים לבת 8?

חוץ מחולצה לבעל הכל הייתי מנסה בלידרהמקורית

אפשר גם קסטרו

חולצה לבעלך זארה/ זיפ

יש לכם משנת יוסף בסביבתכם?שמעונה
אונליין יש את האתר של פוקס, עם משלוח, אולי גם ביגוד וקיווי
חולצות לבנות מכופתרות ראיתי באושר עדDoughnut
גם לגברים וגם לילדים, אבל אין לי מושג איך הן, פשוט עברתי ליד וראיתי שיש...
וואי נכון. הן מעולות האמת יעלהמקוריתאחרונה

בעלי קונה אותן כבר כמה שנים.

אבל אני זוכרת שיעל כתבה שהיא לא מגיעה לשם, והיא רצתה בכלל אונלין

איבדתי את זה סופיתאנונימית בהו"ל

אני חייבת ממ"ד ולא מוצאת בית עם ממ"ד

הילדים לא מוכנים לרדת למקלט

אנחנו לא מספיקים גם תוך 10 דקות

הילדים בוכים

לא מוכנים לנעול נעליים

לא יכולים להרים את כולם

יש לי תינוקת פיצית

שניה אחרי לידה

ולא מצליחה

אני פשוט לא מצליחה

מה עושים

מרגישה חלשה ברמות

כל הגוף מפורק

מפורקקקקקק

מזדהה ממש עם תחושת הגוף המפורק♥️ואילו פינו

חיבוק גדול!

אולי לנסות הפתעה מיוחדת שתחלקי במקלט למי שיורד יפה?

יש משפחה שאפשר לנסוע אליהם? 

אין משפחהאנונימית בהו"ל
וניסיתי הפתעות, זה לא עובד באמצע הלילה כשהם עייפים
אוף, נשמע סיוט ממש...בארץ אהבתי

שניה אחרי לידה זה ממש תזמון גרוע, ולצאת עם ילדים באמצע הלילה ככה נשמע לגמרי לא אפשרי.

אם אין שום פתרון אני הייתי מרפה.

באופן אישי אנחנו כן עושים השתדלות גדולה להגיע למקלט בכל אזעקה, למרות שזה דורש מאיתנו לישון מחוץ לבית כל לילה.

אבל במצב כמו שאת מתארת, אני חושבת שזה מעבר ליכולת ההשתדלות שלך. אם אין איך להגיע למקלט, אז אין. ונשאר פה רק להתפלל...

(ואם ביום זה יותר אפשרי - אז ביום כן עושים השתדלות והולכים למקלט).

חיבוק גדולשמעונה
אולי שישנו עם נעליים, ואז ישר קמים בלי עיכובים?
הם לא עומדים, יושבים שעה במיטה ולא מתעורריםאנונימית בהו"ל
אם את גמככה לא מצליחה לא הייתי טורחתהמקורית

להעיר את כולם ולטרלל את כל הבית

אם היית מצליחה וזה רק מבאס זה אחרת

מקווה שתמצאי בית עם ממד ♥️

לא יכולה פשוט להישאר בבית כשיש אזעקהאנונימית בהו"ל
יש לי אחריות על הנשמות האלה
אבל את באמת ממילא לא מצליחה🤷המקורית

ונשארתי עם הלחץ וההיסטריה, רק עם ילדים ערים והפוכים..

לא יודעת, זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן

מסכימה ממשאיזמרגד1

אם את ממילא לא מצליחה, חבל לנסות. פשוט לבחור את המקום הכי מוגן בבית ולהשכיב אותם לישון שם...

או אולי למצוא גן/ בית ספר באזור עם ממש שאפשר לישון שם, אם זה אופציה

אם יש אופציה כזו זה באמת הכי טובבארץ אהבתי
(אם יש כתובת שאפשר לבקש ממנה עזרה, כמו רכזת קהילה או משהו כזה, שווה לפנות, להסביר את הקושי ולהתייעץ אם יש לה דרך לעזור, אולי בסדר מקום לינה שלא פתוח באופן אוטומטי לכלל הציבור, כמו גנים וכדו'.)

ושוב - אם באמת אין שום פתרון, אז אני גם הייתי מרפה ומפנה את האנרגיות לתפילות.

ההנחיות באמת מצילות חיים.. עדיף לפתוח אוהל במקלטאוהבת את השבת

נגיד רק לשבוע עד שיפחת קצב השיגורים משמעותית בע"ה ..

ואז את יכולה לישון לילה שלם בע"ה בלי לנסות להעיר ובלי דריכות.

בתדירות גבוהה לא הייתי נשארת בבית וגם לא מעירה ויורדת שעות כל פעם..

וחיבוק ענק ענק!!!!

גם ככה אחרי לידה הכל ככ ככ קשוח!!

בע"ה שהקבה ישלח לך הרבה הרבה כוחות בגוף ובנפש!!

@ואילו פינו גם לך אהובה!!!

יש מרחב בבית שהוא יחסית בטוח?מתיכון ועד מעון

פעם בזמנו בצוק איתן גרנו בבית בלי ממ"ד ולא היה ממ"ד באיזור. בזמן האזעקה היינו עומדים במסדרון בחלק הכי פנימי בבית. זה יכול להיות מספיק בטיחותי? אולי להזוז לשם שולחן ולשבת מתחת?

מסכימה עם קודמותיאפונה

ללכת עם כולם לא רלוונטי

אם הם ישנים חזק והמקלט קרוב את יכולה לרדת רק עם הקטנה.

זה מעבר ליכולותיך, פשוט תניחי לזה

הסיכוי להפגע מטיל נמוך מהסיכוי להפגע בתאונת דרכים ובכל זאת אנשים נוסעים בכיף, גם למקומות לא חיוניים.

ואם כוכש רלוונטי לך מוזמנת לממ"ד שלנו באהבה!

אחותי קודם 🫂מולהבולה
מה עם להשאיר אותם עם גרביים ופשוט לרדת כך?
זה מקלט רחוק, אי אפשר ללכת ברחוב בלי נעלייםאנונימית בהו"ל
האמת שאפשרהמקוריתאחרונה

הכי הרבה הגרב תיקרע אבל אפשר

אין גשם עכשיו

אתם בבניין עם מעלית? אולי לקנות עגלול כזה ולשים בו את כולם ולהסיע אותם לממד?

למה צריך נעלים?פה משתמש/ת

אני חושבת שאם לך זה הכרחי נפשית לרדת למקלט

אז אני בניגוד למה שכולם כתבו פה-

היתי בלי קשר אוספת את כולם מסבירה להם שכשאמא אומרת שצריך לרדת למקלט  אז חובה לרדת איתה וזה לא נתון לדיון מסבירה להם שלהיות בבית כשיש אזעקה זה סכנת חיים ואפשר להפצע מאוד קשה וכואב. ולכן את לא מוכנה יותר להתוכח עם אף אחד.

בעיני קצת להפחיד אותם במובן של להבין שזה לא בדיחה ושמדובר פה במצב סכנה זה הכרחי.

ולא ברור לי כל כך מה ההתרחשות בסיטואציה-אבל בעיני לא צריך להתארגן בכלל ..רק לרדת . ככה עם פיג'מה ובלי נעליים..למה צריך נעליים?🫣

וכדי לא להתעסק רק בלשכנע היתי פשוט קונה תיבת הפתעות מיוחדות שיורדת איתך למקלט והילדים יודעים שמי שיורד יפה מקבל. אפשר גם משחק מיוחד שמחכה שם

סליחה עכשיו קוראת את התגובות ורואה שהבעיהפה משתמש/ת

שלא קמים בלילה?

זה אחרת באמת

כמה ילדים ובני כמה?

בעלך לא בבית?

היתי מבקשת משכן שיכל להכנס ולרדת איתך

בלילה זו הבעיה ולהפחיד זה הדבר האחרון שיעזור...אנונימית בהו"ל
אין שכנים שיכולים לעזור, מבוגרים או שעברו למשפחה עם ממ"ד לתקופה הקרובה
נמאססס דייירקאני

איראנים נמאסתםםם

חלאס

שימותו כבר כולם שם

דייי

נראה ליoo
אבדת את הסבלנות מוקדם מדי 🩷הסוף לא נראה באופק 
נכון אוףףרקאני

עכשיו חזרו לי המבחנים ואין גן לילדה

איך אפשר ללמוד ככה

קשוח בהצלחה!oo
קשוח...איך עושים מבחנים ככה?יעל מהדרום
באמת לא יודעתרקאני
התכוונתי פרונטאלי או בזום?יעל מהדרום
פרונטאלירקאני

לא יודעת מה עושים אם יש אזעקה

איזה מוזר. (לא נגמרה תקופת המבחנים?)יעל מהדרום

לק"י

בעלי אמור לחזור השבוע ללמוד בזום.

לא חושבת שזה יהיה לו כזה קל, אבל זה מה יש (הוא לומד לימודי ערב+שישי).

המלחמה התחילהרקאני

באמצע מועדי ב'

שבוע הבא משלימים את כל המבחנים שנדחו

והסמסטר עצמו שהיה אמור להתחיל שבוע הבא נדחה לאחרי פסח והתקצר

הבנתי. בהצלחה!!יעל מהדרום
יצא לי כבר להיות במבחןמאמינה-בטוב

שאחרי שחילקו את הבחינות ורגע לפני שהתחיל היתה אזעקה וכל הסטודנטים שכבו על הרצפה עם ידיים על הראש כי לא היינו במקום מוגן בכלל.

נתנו לנו 15 דק לעדכן שהכל בסדר והתחלנו את המבחן

וואי וואירקאני

אין מצב אני נשכבת על הרצפה חחחח

אבל בטוח יש שם מרחב מוגן

רק לא בכיתות עצמן

אולי באמת יעבירו את המבחנים לשם פשוט

אני צריכה לברר

עושים בזום🤦‍♀️מתואמת

צריך שתי מצלמות, אחת לאזור הפנים ואחת לאזור הידיים (משהו כזה) כדי לוודא שאין העתקות.

לפחות ככה בעלי עשה כשלמד לתואר בתקופת הקורונה...

אצלנו לארקאני

בקורונה כן היה

אבל עכשיו הודיעו שיהיה כרגיל

מלחיץ ממש! את רחוקה ממקום הלימודים?מתואמת
רחוקהרקאני

אבל זה לא מה שמלחיץ אותי

אני גם ככה פה בלי מרחב מוגן

אבל יותר מדאיג אותי מה יגידו לנו שעושים עם המבחן במקרה של אזעקה באמצע

אני רוצה להאמין שתעברו למרחב מוגןיעל מהדרום

לק"י

או שמראש המבחן יהיה שם.

כנראה נעבוררקאני

אבל רק שלא יפסלו את הבחינה🤦‍♀️

כי הרי אפשר לדבר במקלט ולהעביר מידע עקרונית...

לא נעים לי שזה מה שמלחיץ אותי חח

אפשר להבין אותךיעל מהדרום
לק"י

גם ללמוד סתם, גם לנסוע רחוק בשביל סתם.

הייתי מבררת מראש מה הנוהל.

איזה מוזר זה...יעל מהדרום
וואי בולמאמינה-בטוב

המצב שלי...

גם כשיש לי פה ושם טיפה זמן אין ראש לשבת ללמוד

אני איתך... נמאס, רוצה את החופשת לידה שלי חזרהואילו פינו

קשוח לבד עם הילדים בבית..

חיבוק גדול ♥️♥️

הכי מבאס....❤️❤️❤️שיפור
כולנו באמת על הקצהמתואמת

אני מאוד מקווה שכשתבוא הגאולה תהיה גם רפואה מיידית לנפש, כי אחרת אנשים מעורערים בנפש יעלו לרגל לבית המקדש...

ופרקטית - מה עם בעלך? הוא בבית?

אני ביום חמישי הסתגרתי בחדר לשעתיים ועבדתי קצת (לראשונה מאז תחילת המלחמה הנוכחית). בעלי שמר על הילדים בזמן הזה. זה היה טוב גם מבחינת תחושת השפיות... (נכון שהייתה התרעה באמצע כשהייתי שם, אבל עדיין זה קצת עזר)

ממש צריך קצת זמן לעצמך בשקטיעל מהדרום
בעלי צריך לעבוד בעיקרוןרקאני

אבל אם אין ברירה הוא יהיה בבית

הקושי הוא ללמוד כשהיא בסביבה

גם כשהוא שומר עליה

היא כל הזמן רוצה אותי

אוי, זה ממש קשה❤️מתואמת
אולי יש מקום באזור שאת יכולה ללכת ללמוד שם?דיאן ד.

לא יודעת אם יש מקומות פתוחים עכשיו בעקבות המלחמה

אבל אם היא כל הזמן רוצה אותך אז הכי טוב לצאת מהבית

בשגרה הייתי מציעה לך ללכת לספריה, עכשיו בטח סגור.

אולי אמא שלך גרה קרוב ואת יכולה ללכת ללמוד אצלה?

באמת זה מה שעשיתירקאניאחרונה

לפני המתקפה

אבל לא יודעת מה פתוח עכשיו ומה לא

ואמא שלי לא רלוונטי

יום נישואין בבית....מולהבולה

אז אחרי שכל התכנונים בוטלו,נאלץ לחגוג בבית

המגבלות הן:

ילדים גדולים שהולכים לישון מאוד מאוחר

כולם בבית כל היום מבוקר עד לילה

בארוחת בוקר שכמעט הוזמנה לבוקר הזה,בעלי גילה על זה דרך מייל שהשארתי פתוח בטעות וזה ביאס אותי ממש אז ביטלתי

אולי לדחות וזהו?

השנה במיוחד חשוב לי לחגוג כי יש סיבה מיוחדת לכך

חבל שביטלת…רוני 1234
ההפתעה פחות משנה, העיקר לחגוג ביחד
איך אפשר לאכול ארוחת בוקר זוגית עםמולהבולה

כל הילדים 😁

זו הייתה המחשבה בדיעבד

זה יישמע קצת מופרך ואולי מורכבחגהבגה

אבל אני הייתי שומרת את הדייט לזמן שכולם כבר ישנים.
אולי לישון קצת לפני ולקום בשביל זה.
כל מה שתכננת.
משחק זוגי שווה (לקנות במאות שקלים דברים מומלצים- עושה את ההבדל, מקפיץ ומשדרג ממש!)
ואולי לא אוכל ממש אבל כן נשנושים שווים ואם אתם אוהבים יין או שמפניה או סתם פירות מפנקים..
במיוחד אם יש סיבה מיוחדת לחגוג.
וברור שמכתב מרגש מרגש

המון מזל טוב!

ואי אהבתי ממש!מולהבולה

אוהבת את התכנים שלך בלי קשר

הפסקת להעלות נכון?

ביוטיוב כן.חגהבגה

פעילה קצת באינסטגרם אבל לא באותה רמה...
תודה אהובה💕

אולי לפצל את החגיגה לשתיים?מתואמתאחרונה

חגיגה אחת עם הילדים עכשיו - תנו להם לארגן משהו ולהפתיע אתכם (תסתגרו בחדר ותודיעו להם בחגיגיות שהם מארגנים לכם חגיגת יום נישואין).

וחגיגה נוספת פרטית שלכם כשיהיה יותר פנאי (אחרי שהמלחמה תסתיים או סתם כשתרגישו שיש זמן).

הלוואי שזה יגיע אלייך, אחותיאנונימית בהו"ל

אחותי היקרה והאהובה,

זה שחגגת יום נישואין ראשון בתור אימא לתינוק בן חודש, לא אומר שאצל כולם זה ככה. וגם זוגות שלא מונעים הריון בהתחלה, לא תמיד ההריון יגיע כל כך מהר.

ועכשיו, כשהאחיין שלנו התארס, וכל המשפחה שמחה ומתרגשת, באמת שאין צורך להזכיר כל רגע ש"עוד מעט יהיו לו ילדים", כי אולי זה באמת יקרה, ואולי לא, וזה לא ענייננו. אבל בכל פעם שאת כותבת משהו כזה בוואצאפ, כמו כשהאימא של החתן מסרה איזה משהו של תינוקות, ואת הגבת "תשמרי לנכדים", או שאת מברכת שבעוד שנה יהיו לאבא ואימא נינים, בכל פעם, זה מזכיר את מה שאין לי וצובט לי בלב. בבקשה תניחי לעניין הזה, תני לזוג לחיות את חייו, ותני לי להתמודד עם הקשיים שלי בשקט, בלי תזכורות כאלה.

באהבה, אחותך הקטנה, שתכף חוגגת יום נישואין רביעי, ועדיין מצפה להריון.

ואשמח לשמוע את דעתכןאנונימית בהו"ל
האם לנסות להעביר לה את המסר הזה איכשהו?
חיבוק קודם כל ❤️והיתי מעבירה מסרפה משתמש/ת
אבל אולי דרך האמא מבלי שתדע שאת ביקשת..לא חייב דווקא לה אישית אבל ךכל האחים 
אפשר לענותאמאשוני

על הודעה שלה משהו בסגנון:

הלוואי מהפה שלך לבורא עולם, בע"ה שיהיה להם בקלות ממש, כל תינוק הוא נס, מפתח ילודה וכו'.

אם זה זתם ריחוף, הודעה כזאת יכולה לקרקע אותה.

אם היא רואה הודעה כזאת ממך ולא מבינה, אז לא חושבת שהייתי מנסה לדבר איתה.

יש אנשים טיפוסים..

חיבוק גדול אהובה!!!! אני כן הייתי חושבת איך להעביראמהלה

את המסר. חבל שזה מעכיר על הקשר במשפחה

ולפעמים רק צריך שמישהו יפתח את העיניים.

אני שמה לב במשפחה שלי שהרבה מגיע מניתוק/חוסר מחשבה

לא מרוע, ולכן לפעמים משפט קטן יכול לעשות שינוי גדול

חיבוק נוסף יקרה

בשורות טובות

נשמע כואב... חיבוק גדול גדולאמונה :)

בע"ה שיגיע בקרוב ממש!
והייתי מנסה להעביר את המסר. חבל שימשיך להציק לך...

נכנסת לי ללבנועה לה
הלוואי שאנשים יהיו רגישים יותר ויבינו שלא הכל מובן מאליו
אאוצ'... וואו חוסר רגישות לכתוב ככה כשאת בלי ילדיםבאתי מפעם

מניחה שהיא מתלהבת ומתרגשת אבל זה באמת אאוצ'..

אם יש לך קשר טוב איתה אפשר לכתוב לה משהו 

אני חושבת שכדאי לך לשלוח את המסר הזה לאחותךנפש חיה.
חיבוק גדול🫂 ❤️סטודנטית אלופה

לצערי מכירה את התחושה מקרוב וכמה שזה צובט..😢

חושבת שכן כדאי להעביר לה את המסר בצורה עקיפה (אולי ע"י אמא או אחד האחים).

ולך מאחלת בשורות טובות בקרוב😘😘

ממש כואביעל...

אולי היא מנסה לפצות את עצמה על זה שהיה לה קשה מאד להתחתן, ואת- אחותה הקטנה, התחתנת הרבה לפניה..

נשמע כואב מאד.. חיבוק..

תודהאנונימית בהו"ל

רעיון מעניין, אבל ממש לא הסיפור.

היא התחתנה כשאני הייתי ביסודי. היא נשואה באושר כבר כמעט 20 שנה עם הרבה ילדים ב"ה. פשוט הראשונים שלה הגיעו מאוד מהר, ומשם נובעת התחושה שלי שהיא אף פעם לא תבין אותי.

וגם אחר כך, התחתנתי בגיל יותר מבוגראנונימית בהו"ל
מהגיל שבו היא התחתנה.
עם פער גילאים כזהחושבת בקופסאאחרונה

זה באמת משנה קצת את התמונה.

אולי היא באמת פשוט לא באמת בשלב הזה, יכול כשהיא הייתה בגיל הזה היא הייתה יותר רגישה, ועם הזמן שעבר והעובדה שהיא לא חוותה קושי כזה בעצמה זה גרם לה לאבד את הרגישות.

ממה שאת מתארת היא בגיל שהיא כבר בטח מחכה לנכדים (במיוחד אם היא היא חושבת שהם מגיעים בדיוק 9 חודשים אחרי החתונה). אתן לא באותו שלב בחיים, ולכן לא כדאי לך לתפוס את הטענות שלה לא כמישהי באותה רמה או בתחרות איתך, אלא כגורם חיצוני יותר. זה לא כמו חברה טובה בגילך שלכאורה "עקפה" אותך.

היום יומולדת לנו/שיתוף הודיהאנונימית בהו"ל

היום יומולדת לנו

אתה ואני

אתה חוגג שנתיים בעולם, בעליצות וחיות שמאפיינות אותך, שובבון שלי

אני חוגגת שנתיים נוספות, שקבלתי במתנה

היום יומולדת לנו

תודה לך ד'

שנתיים בדיוק ליום הזה 

בו קיבלנו חיים במתנה

את שלך, ושלי.

היום יומולדת לנו

והיום יש להןדות

על כל הניסים שמלווים אותך

על כל התפילות

איך אמרתי לאבא שלך כשהיית מחובר לחמצן בפגיה

'אפגר 2 זה ילד עם פיגור, שתדע'

ואתה חוגג שנתיים

ואנחנו כבר יודעים להגיד

שאתה חכם כל כך

מתפתח מהר מהצפוי

מגיע לכל מקום בזריזות

והראש שלך (והפה..) עובד שעות נוספות

היום יומולדת לנו,

איזה נס שנזכרתי בכלל בבלגן הזה

נכין לך עוגה, אתה תתעקש על לחלק צ'יטוס לכל ילדי הבנין,

ושנרים אותך עוד פעם אחת.

פעם אחרונה ודי.

תודה לך השם

וואו כמה מרגששש הרבה נחת ושמחה ממנודיאן ד.
מרגש ממשכורסא ירוקה
מזל טוב לכם 🧡
וואו מדהים!תוהה לעצמי
מרגש כ"כדיאט ספרייט
רק בריאות ונחת ממנו בע"ה 
מרגשששש. ב''ה!! מזל טוב והרבה נחת.אורוש3
מזל טוב ! שימשיך ככהפילה
עד 120
מרגשת!מולהבולהאחרונה

מזדהה מאוד

סיפור קצת שונה אצלנו מאוד דרמטי ..אבל איזה ניסים יש בעולם!

מה עדיף?אנונימית בהו"ל

לישון במקלט צפוף עם תינוק קטן ואנשים משתעלים מסביב

או לישון בבית ולרדת איתו כל פעם מרחק של 5 דקות הליכה בערך

בשיא הקור?

איך אפשר בכלל לישון כמה משפחות?יעל מהדרום
לק"י

איזה התלבטויות קשות....

אז לשים במנשא, לעטוף טוב וללכת למקלטיעל מהדרום
לק"י

יש לכם הרבה התרעות?

אני לא מסוגלת לישון במקלטהמקורית

אז מבחינתי ברור שלא הייתי הולכת

לא לבד, ובטח שלא עם עוד משפחות

אבל זו אני 

לישון בבית וללכת למקום הכי מוגן בביתoo
אין מקום מוגןאנונימית בהו"ל
אולי לפתוח אוהל?מוריה
או משהו כזה.

יש לכם אזעקות בתדירות גבוהה?

אז אולי לפתוח אוהל.מוריה
או משהו בסגנון.
כמה יש לכם בלילה?אוהבת את השבת

אםזה 2 כזה אז הייתי ישנה בבית.. ועוטפת טוב טוב בהתראה. לבוש חם, כובע, מנשא, שמיכה 

אם יותר אז אולי עדיף לישון במקלט באוהל..

לישון בביתרקאני

בשבוע האחרון היו לילות עם פחות אזעקות

חלק לילות היה רק בתחילת הלילה ומוקדם בבוקר

אני חושבת שעדיף לישון בבית עם מעילים ושמיכות מוכנים ליציאה

מה עדיף למי?אמאשוניאחרונה

לתינוק כנראה עדיף לישון בבית.

ביציאות אפשר לשים אותו במנשא וללבוש מעיל גדול שיעטוף גם אותו.

או לעטוף את המנשא עם שמיכה.

מבחינתכם כנראה עדיף לישון במקלט כדי לא להתרוצץ כל הלילה.

אם אתם מצליחים לישון במקלט כנראה שהייתי בוחרת באפשרות הזו.

אני צריכה עידוד...אנונימית בהו"ל

מרגישה שאני עובדת מאוד קשה כל תקופה מחדש לבחור שוב בבעלי, לראות בו את הטוב לראות את ההתאמה ביננו, וכל פעם מחדש מקבלת 'נכשל' . הוא מעריך אוהב אותי אני יודעת גם אם הוא לא ככ מבטא אתזה, אצלו זה כאילו ברור.

ואצלי ככ לא, התחתנתי איתו ומהרגע שנהייתי כלה פחדתי שעשיתי טעות ולא הצלחתי באמת להתחבר, זה ממש הולך איתי.

רשימת הפערים ביננו ארוכה אבל הכי מציק לי הפער השכלי והמודעות הרגשית, זה מתיש אותי ולפעמים אין לי כח לא יודעת אם יש לזה באמת תקווה.

ככ הייתי רוצה לשמוע מנשים שבעבר הרגישו כמוני שזה אפשרי, שאפשר לבחור ובאמת לאהוב מחדש. זה יתן לי עוד דחיפה להתאמץ עלזה כמה שצריך .

יש לי איזה הנחה שגויה שזה אפשרי רק כשבאמת יש תשתית והבחירה והנישואין היו באמת מתוך חיבור ואהבה מורגשת.

בקיצור תעודדו אותי פליז, התעייפתי

ככ הייתי רוצה שיצמח ביננו משהו טוב ושבאיזשהו שלב זה לא יעלה בכל כך הרבה מאמץ ומלחמה פנימית מול ההתאמה ביננו. 

ניסית ללכת לטיפול סביב זה?כורסא ירוקה

להבין מה בציפיות שלך לא מתקיים? מה חסר לך? כמה מהקשיים הם אובייקטיביים וכמה נובעים מהנחות מוקדמות לגבי מה צריך להיות או סתם חוסר תקשורת? מה גרם לך לבחור להתחתן איתו מלכתחילה? זו היתה החלטה שלך? היא נבעה מרצון או מפחד/תחושת אין ברירה?

אם חסר לך ריגוש ופרפרים בבטן - אם זה לא קרה בתקןפת ההיכרות שלכם ולא במהלך הנישואין רוב הסיכויים שזה כנראה כבר לא יקרה

אם חסרה לך תחושת יציבות וביטחון איתו - זה יכול להשתנות עם עבודה

בין כל שני בני זוג יש פערים ברמה כזאת או אחרת, השאלה היא ממה נובעת המועקה סביב זה והאם אפשר לעבוד על הפערים כדי להפחית אותה.

נישואין וזוגיות זה הרבה פעמים עבודה. יש כאלה שהעבודה אצלם קלה יותר ויש כאלה שהעבודה אצלם קשה יותר. ההבדלים יכולים לנבוע מהרבה סיבות (כימיה ראשונית, משיכה, פתיחות, קבלת האחר, אופי, מוכנות לקבל, מוכנות להשתנות ועוד ועוד ועוד)

לא כתבת כמה זמן אתם נשואים אבל להרבה כלות ונשים בתחילת הנישואין יש  את החשש שעשו טעות, זה בעיקר נובע מההבנה של המשמעות של ההחלטה להתחתן והתחושה שזה קצת בלתי הפיך. זה נורמלי ואפילו בריא. מי שמתחתן בשאננות ובלי דאגות הוא זה שצריך לשאול עליו שאלות. תקןפה מסוימת אחרי הנישואים זה מובן להמשיך להרגיש ככה אבל אחרי שעובר עוד זמן אם זה לא משתנה אז שווה ללכת לטיפול סביב הנושא וללבן את זה מול עצמך 

הי אחות יקרהמה שלומך אחות

פתחתי ניק כדי לענות לך.

אתחיל מהסף. ב"ה נשואים באושר ואהבה 15 שנים. בטוב ממש  

ה5 קנים הראשונות, היו סיוט במחינתי. מיחה במילה מה שכתבת. תחושה על פערים ביננו שליוו אותי מאז הארוסין, ולא הרפו.

הייתי בלופ של פחד שאיננו מתאימים וואולי לא היינו צריכים להתחתן, אל מול נסיון לעבודה בזוגיות, כרגיל, כמו שכל זוג צריך.

הללכתי  לטיפול על זה. לא קצר. הספקוצ אכלו אותי מבפנים. ואם טעיתי.. ופספסתי את זיווגי.

במהלך הטיפןל ב"ה הגעתי להבנה פנימית, שגם אפ שגיתי בקבלת ההחלטה ככלה,,כרגע אני מקבלת החל

אגיד לך בכנותשוקולד פרה.

שגם אני עוברת מסע בזוגיות,

וגם אצלי היו הרבה פעמים מחשבות של די, זה גדול עליי. אולי עם מישהו אחר היה יותר קל.

התחתנו מאהבה מאוד גדולה, דווקא בגלל החיבור המנטלי שעליו את מדברת.

בהתחלה, חשבתי שזה בגלל התנאים הקשים שלתוכם התחלנו. היה קושי כלכלי מאוד רציני בעקבות המזונות, וחמשת הילדים שלו שבאו לבית הקטן שלנו, היו חמודים מאוד, אבל זה היה מתח רציני בכל פעם.

ומי שחושבת שכסף בא וכסף הולך, או שכסף הןא צדדי לזוגיות- זו טעות.

כסף זה קיומי.

ועכשיו כשכל התנאים השתנו לטובת הזוגיות,

עדיין יש פעמים שקשה לי מאוד. כי יש דברים בי ובו שצריכים תיקון.

ואני מגלה שזוגיות זו בחירה לראות את הטוב.

בחירה שהיא נטו שלי. מאמץ.

כי הכי קל זה ליפול בזה שהוא מובן מאליו.

זה הכי אנושי שיש. אבל מה קורה? אנחנו חיות בחוסר שביעות רצון תמידית.

זאת עבודה של שינוי תודעה.

מתודעה של- מה חסר לי, כמה קשה לי שאין לי את זה, כמה מילוי החיסרון הזה היה מיטיב איתי

לתודעה של- מה יש לי, כמה זה לא מובן מאליו מה שיש לי. כמה טוב לי כבר עכשיו

אני חושבת שאחרי אימון תודעתי, תוכלי להבין עם עצמך האם החיסרון של בעלך הוא אקוטי ברמה כזאת שאת באמת לא יכולה לחיות ככה.

שהוא לא עונה לך על צורך רגשי בסיסי, ושהוא בקושי מכיר את העולם שלך, כי אין לו כלים להבין אותך

אם את באמת חיה בתודעה של טוב ולא בתודעה של חוסר,

ועדיין מרגישה החמצה מטורפת של יכולת לאהוב באמת,אז שווה באמת לשים סימן שאלה- האם לא כדאי לך לחפש אהבה?

אני מכירה מישהי מהציבור הדתי החזק, שמתגרשת עכשיו אחרי הרבה שנים של נישואין, כי מרגישה שלא יכולה עוד עם הפער הזה.

שהיא חייבת מישהו שיכיג אותה מבפנים.

להגיד לך שבעיניי היא לא עושה טעות?

היא לוקחת סיכון ענק, אבל אני יכול גם להבין אותה.

היא הבינה שלשנות את בעלה היא לא תוכל, והבינה שלחיות ככה זה אומר לא לחיות.

וזה לא שבעלה לא טוב, לא דואג או לא מפרנס. הפוך.

אבל העולם שלו רחוק ממנה מאוד מאוד מאוד, ואחרי הרבה מאמצים הבינה שזה לא עתיד להשתנות הרבה.

זו בחירה שהיא לקחה. והיא משלמת עליה בלבד, בירידה ברמת החיים, במשבר לילדים, במשבר מול הקהילה

בסוף, החתונה והשנים הראשונות של החתונה, הן לא משנות להווה.

מה שמשנה להווה שלך זו התודעה שבה את חיה, והבחירה שאותה את לוקחת.

זו עבודה, וזו עבודה לפעמים מאומצת, אבל היא משתלמת.

העיקר שאת תרגישי שאת בשליטה על החיים שלך, ושאת לא קורבן של נסיבות.

אם את ככ נלחמתהמקוריתאחרונה

לדעתי זה אומר שמשו בדרך שלך לא ככ נכון

זוגיות זו עבודה, נכון, השאלה באיזה כיוון

קודם כל הייתי ממליצה על טיפול אישי

אבל עד אז הייתי שואלת את עצמי - מה אני רואה כזוגיות טובה?

מה הצורך שלי הרגשי כאישה בתוך מערכת יחסים הזו? זה פן רגשי שלך

מה אני מקבלת מבעלי שהוא מגדיר כאהבה? זה פן שכלי שלך

אחרי שאת עונה לעצמך, אפשר להעביר את הכדור הלאה ולדבר את זה מול בעלך. יכול להיות  (סביר להניח) ששפות האהבה שלכם שונות

במקרה כזה, צריך וכדאי להביא את זה למודעות שלו, שיש פער בין מה שאת מרגישה כאהבה לבין מה שהוא מביע כאהבה. זה לא אמור שהשינוי יהיה רק שלו, אבל הוא גם לא יכול להיות רק שלך

בעיניי זה בסדר להגיד שחסר לך, שאת מורעבת רגשית, שאת רוצה שיתאמץ עבורך במה שחשוב לך. וגם את תתאמצי מהצד שלך לקבל מה שהוא יודע לתת בדיפולט

יש פה עבודה של שניכם, אבל האחריות על הרמת הדגל היא שלך

אולי יעניין אותך