אני שונאת לכתוב מאנונימי.. אבל חייבת לפרוקאנונימית בהו"ל

אז זה הריון ראשון שבא אחרי הרבה זמן ב"ה

שבוע מאוד מתקדם

ואף פעם בכל השנות נישואים שלנו לא היינו בצימר ביחד

אפילו שהוא תמיד מבטיח

הוא אדיש להבטחה הזאת ולא באמת כזה מעוניין לממש את זה ותמיד דוחה את זה.

לדוגמא "עדיף שנחכה לחורף ואז ניסע לצימר בחרמון... אז זה הכי שווה"

ואז מגיע משהו ולא יכולים

ועל כל השנת קורונה בכלל לא נדבר.

ואז מצאתי צימר קרוב במבצע לסופ"ש הקרוב,

וכבר כמעט סגרתי הכל וממש התלהבתי ודמיינתי איך אני סופסוף נחה בצימר בדיוק לפני לידה מתי שאני הכי צריכה את זה,

ואז בעלת הצימר ביטלה.

ואני לא אשקר בכיתי קרוב לאיזה שעה כשזה התבטל.

והתקשרתי לבעלי בוכה, והתגובה שלו הייתה סוג של הקלה שזה חסך ממנו לשלם עכשיו 800 שח ללילה ושהכל לטובה.

ואני כל כך התאכזבתי גם מהתגובה שלו.

זאת יכולה להיות ההזדמנות האחרונה שלנו לצימר לפני הלידה, לפני שמגיעים ילדים ואז בטח יהיה לנו פחות זמן לזוגיות ומי יודע אם יהיה לנו פנאי לזה אז בכלל. מה שגם הוא כבר שנים מבטיח לי ולא עושה כלום. תמיד "כן, נברר אחר כך.. כן, נעשה אחר כך.. אולי.. בהזדמנות" ולא עושים כלום. 

ואני תכננתי וישבתי והשוותי וביררתי לא משנה שהוא תמיד גם עשה פרצופים על כל מה שמצאתי, אבל עשה לי טובה שהוא מסכים כביכול. לא יודעת אם אי פעם בכלל תהיה לי הזדמנות להיות בצימר בכלל אם זה ככה. 

ועכשיו אני מרגישה שהכל על הקצה והכל צף אצלי.

לא משנה שאני עם כאבי גב מהגיהנום וכבר בקושי יכולה ללכת ועם בצקות ברגליים ומה לא, ולא יודעת איך אני אבשל ואכין הכל לשבת עכשיו.

וכשאני מתלוננת בפניו הוא מידי פעם הזכיר לי איך זה שיש נשים עם כמה ילדים והן מתפקדות עד שבוע 40 ועובדות או אפילו גרושות ואיך אני לא יכולה.

או שמבטיח שהשבת הוא יקל עליי ויעזור לי בהכנות,

ובסוף מה שקורה בפועל זה שהוא כל היום שישי יושב על הספה עם הפלאפון,

אני מבקשת ממנו משהו מאוד ספציפי

והוא קם לאט עושה את זה בעצבים וחוזר לשבת על הספה.

ואם אני מבקשת ממנו שוב אז הוא מתעצבן ואומר "נווו מה עכשיו... את לא נותנת לי רגע לנוח!!"

ואז אני מתייאשת לא מבקשת ממנו ועושה לבד.

ונכנסת לשבת עם כאבים בכל הגוף.

ואז הוא מתעצבן עליי שאני הורסת לו את המצב רוח בשבת כשאני כאובה.

אני אומרת לו שכואב לי בגלל שהתאמצתי יותר מידי ועשיתי תנועות לא נכונות ואני בקושי יכולה לקום.

והתגובה שלו זה "איזה תנועה לא נכונה בדיוק עשית? לפני רגע היית בסדר תסבירי לי בדיוק איזה תנועה לא נכונה עשית אני רוצה לדעת"

והוא לא מבין שזה פשוט השילוב של הכל ביחד..

אני ממש חוששת כשיגיע בע"ה התינוק שלא תהיה לי עזרה. אמא שלי גרה רחוק ולא בדיוק זמינה, וגם לא תוכל לעזור בהרבה. וכשאני מעלה בפניו את הנושא של אחרי לידה אני מרגישה שהוא מדחיק את זה. "כולן יולדות" "כולן עושות את זה, אז גם את יכולה". מרגישה שהוא לא מבין...

ויש עוד בעיה אחת שהיא מודחקת ובגדול היא נראה לי די עיקרית אבל בציבור שלנו לא נהוג לדבר על זה..

זה שלא היה לנו יחסים בערך מחודש רביעי בערך. (כן אני יודעת שזה נשמע הזוי אבל באמת שזה לא טרול..)

ואני דווקא כן מנסה ליזום, וגם לדבר איתו על זה. כשהיה לו חששות לגבי הבטן שהרתיעה אותו הקראתי לו שזה לא מזיק לעובר והראתי לו את דברי חז"ל שזה טוב לעובר וטוב לאמא. 

והתגובה שלו זה "כן כן את צודקת אנחנו נעשה נעשה" ואמר שכבר אין לו בעיה פסיכולוגית, שהוא הבין שאין עם זה שום בעיה.

אבל תמיד יש לו איזה תירוץ שהוא עייף, כואב לו הראש, בואי נעשה את זה אחר כך לא עכשיו..

וזה איכשהו נדחה עד שהגעתי לשלב המתקדם הזה, 

ואני אגיד את האמת אני ממש פוחדת ללדת כשאני במצב הזה..

מרגישה ששום דבר לא מוכן אני לא מוכנה הכל בבלאגן אני במצב רגשי לא משהו וגם מה שכתבתי מקודם.. אם זה ככה לפני הלידה מה יהיה אחרי? 

וואי אהובה!1234אנונימי
נשמע לא פשוט, קטונתי מלייעץ.
רק חיבוק גדול!
את מלכה ומהממת שאת בכלל סוחבת הריון, כל השאר זה בונוס!
ותכף יבואו חכמות יותר ממני
אבל בינתיים מקפיצה לך
אויש. זה נשמע כל כך קשהמיואשת******

אני ממש לא יודעת מה לומר

בא לי לשלוח לך חיבוק ענק ענק ענק

במקומך הייתי דבר ראשון מזמינה צימר אחר. כלשהו. מה שיש. גם אם זה לא מושלם כמו בדמיון, גם אם זה יקר יותר , אפילו מחיר כפול. הייתי מוציאה והולכת. על פרצופים שלו הייתי אומרת לו- אם היית מחפש בעצמך אולי היית מוצא משהו יותר זול. זה מה שאני מצאתי ולשם אנחנו הולכים.

ו.. אני יודעת שזו עצה נדושה והכל אבל נשמע שאתם חייבים טיפול זוגי כלשהו, כי את צודקת, זה יהיה יותר קשה אחרי לידה. כדאי להתחיל כמה שיותר מהר לפחות לאפס אותו קצת. 

אין לי עוד הרבה חוץ מחיבוק גדול גדול חיבוק

אויש נשמהאורוש3
נשמע ממש קשה. אבל באמת הצימר נראה לי הכי פחות קריטי מכל מה שתיארת. אם כי האכזבה סופר מובנת. ברורררררר. תזמיני אוכל מוכן לשבת. בבקשה. תקלי מעצמך. לדעתי הדבר הכיייי דחוף היסטרי פה זה שהוא יבין מה זאת אישה אחרי לידה ומה נדרש ממנו כחלק בשותפות של הבאת ילד לעולם. אחרת את תמצאי את עצמך לבד עם הכל ובלי תמיכה ומפה הדרך לדיכאון ומקומות קשים מאוד קצרה. תלכו יחד להכנה ללידה למישהי תותחית. תדברי איתה לפני שתסביר לו בסופר סופר פירוט. שתזכיר מאה פעם שככה זה כולם. והבעלים כולם שותפים וכו'. שתדבר בשפה שלו. אולי תכתבי אזור וימליצו. בנוסף יש מישהו שהוא מקשיב לו? רב? אח? גיס? חבר? אותו כנ''ל. לדבר דחוף עם האדם הזה שיצא איתו ייעשה לו שיחת גברים רצינית ועמוקה של ניעור. מה זה אישה בסוף הריון. מה זה יולדת.
ברור שחייב פה טיפול עומק זוגי. התמונה שלך של כל החד צדדיות בהכל וחוסר התמיכה מאוד כואבת. אבל בעיני כרגע הכי דחוף לאפס אותו על העניינים של אחרי לידה. אחרת יהיה לך מאוד קשה. הכל אפשרי. אבל לא פשוט בכלל.
איך הוא היה לפני ההריון? יותר תומך ושותף? אם כן אז אולי יש לו קושי עם כל השינוי העצום הזה. אפשר להביע אמפטיה אבל בשביל זה צריך לדבר. וכדי לדבר צריך שאת לא תיהי בקצה. אז או מלון. או צימר אחר. או אוכל מוכן. שבת זוגית של שיח. ולערב אנשים מתחום ההריון הלידה וגם אנשים שמשפיעים עליו.
המון המון הצלחה! חיבוק ענק!
מנסה..עדינה אבל בשטח
כאחת שנשואה כמה וכמה שנים .. יכולה להגיד לך שלעניות דעתי, כמובן הלא מוסמכת לכלום, זה ענין של זמן פשוט..
אני לא יודעת כמה זמן אתם נשואים, אבל נראה שהוא עדיין תקוע ברווקות, בלבד הזה, בלחשוב בעיקר על עצמו..
השנים ביחד עושות את שלהן, התקשורת , הדיבור, הנתינה המשפחה, המחויבות, ההבנה שזו אישתי , אמא של הילדים שלי ואם לא יהיה לה טוב, גם לי יהיה רע.. (לא בגלל ה'עונשים', אלא בגלל המציאות. כמאמר המאמר: happy wife, happy life 😁)
אני חושבת שדווקא אולי אחרי לידה הוא פתאום יתעורר (אולי הוא לחוץ עכשיו מהאחריות? סתם נקודה) אולי הרגשות שלו יצופו, הרצון לגונן ולעזור , אולי הוא יראה מה זה לידה ויעריך יותר..
ואת בינתיים תתפללי שלא תצטרכי עזרה מאף אחד, גם לא ממנו.. אנחנו נשים. אנחנו כל יכולות.
וקחי אותו לשיחה בזמן רגוע, תספרי לו כמה הוא חשוב לך וכמה את רוצה להיות חשובה לו, שירגיש אותך.. עוד שיחה ועוד שיחה, בסוף זה מחלחל..
בהצלחה ⁦♥️⁩
אני לא הייתי בונה על שינוי אחרי הלידה. יכול להיות שזה יקרהציפיה.
יכול להיות שלא, אבל זה לא משהו שאפשר לבנות עליו.
נכון זה רק יכול להחמיר.כי יש יותר אחריותאמא במשרה+
מטלות שצריך לעשות ויותר עומס
יש כאן עוד עניינים שהם סוג של נורה אדומהבת הרים
התחמקות מהצימר
התחמקות מיחסי אישות
אולי הוא בדיכאון? שווה לברר. נשמע שהפותחת מתאמצת מאוד לשווא.
תנסי לברר על דיכאון בתפקוד גבוה
גם אני קטונתי מלייעץמקקה
נשמע לי ממש קשה להתמודד עם תגובות כאלה
רק רציתי להגיד לך, שה"כולן" האלה לא קיימות. תראי לי אחת שעד שבוע ארבעים מתפקדת ולא סובלת ולא אאמין לה. את בסדר גמור וזה באמת באמת קשה.

ולגבי ההכנות לשבת- מה יקרה אם גם את לא תכיני כלום? תכריזי שאת לא מסוגלת ותיכנסי לנוח. אז לא יהיה הרבה בשבת, תאכלו חלות וסלטים קנויים. אולי זה יעזור להבנה שזו משימה זוגית ולא האחריות שלך.

בהצלחה יקירתי
נשמהDoughnut

הוא חי בסרט. סליחה שאני לא הכי עדינה.

צריך להתעורר ומהר, שהסרט לא יהפך לסרט אימה אחרי הלידה...

קודם כל שבת- תדאגי לעצמך לפינוקים. את נכנסת למיטה עם סרט/ ספר וכו' ושהוא ידאג לשבת. הפעם שהוא יפריע לך לנוח. לא יקרה כלום. בלי בטן של סוף הריון שיארגן שבת.

שנית, בדחיפות ללכת לייעוץ, הוא חייב לשמוע ממישהו מידע מהימן ומפורט מה זה אשה בהריון, וכמה הוא צריך להצדיע לך כל יום ולנשק את כפות רגלייך על שאת נושאת ברחמך את הילד שלו, על כל שלל התופעות ומכאובים הכלולים בזה. הוא יודע כמה עולה פונדקאות???

לגבי כולם עושות וכולם יכולות וכולם מצליחות- שווה לזבל. אפשר באותה מטבע לומר- כל הגברים מפרנסים בשפע/ קונים מתנות שוות לאשה על כל פיפס/ מפנקים, דואגים, עוזרים, וכו' כיד הדמיון הטובה.

ברור שהזמן והילדים יעשו את שלהם, אבל ממש לא חושבת שנכון לחכות. או ליתר דיוק- אסור לך לחכות. בוודאי לא לבנות על זה שיתעורר אחרי הלידה... את חייבת לדאוג לעצמך. תעשי דברים שאת אוהבת, תפנקי את עצמך ותדאגי למלא את עצמך, כי תגובות כאלה מרוקנות את המאגרים הנפשיים שלנו. במקביל- בבקשה תלכו לעזור לעצמכם, כמה שיותר מהר.

את נשמעת מלכה, תכירי בערכך!!!

אני ממנה אותךחצילוש
לאישה שכתבה בדיוק מה אני חושבת בשרשור הזה
כבוד!Doughnut

וואי. תגובה אלופהההההמיואשת******
תודה!Doughnut

מסכימה מאוד. אל תהיי סמרטוט.בת הרים
כי מי שמתחילה כך תמשיך כך. תלכי לצימר. איתו או בלעדיו. (אפשר עם חברה)
אויש מהממת, נשמע שאין לו מושג בתחוםהעוגב
מוזמנת לתת לו פה הצצה, שיראה כמה זה קשה לנו, כמה זה דורש מאיתנו, כמה זה ךא ברור מאליו.

אבל האמת, שזה נשמע שיש פה עוד אתגר מעבר, ואם לא אז אל תקראי, אבל דבר ראשון- אל תתני לו להשוות אותך- תבהירי לו איך *את* חווה את זה, ואם קשה לך אז זאת עובדה. זה לא מה שנתון לדיון. נתון לדיון איך להקל, איך להתמודד, מה אפשר לעשות אחרת.
לגבי הצימר, מצטרפת להמלצה פשוט למצוא משהו אחר.
לגבי שישי- *אל* תעשי מה שמכאיב לך. לא שוה את זה בשום קנה מידה. יכולה חבשל? תבשלי. לא? תקנו. ואם כואב לך לנקות אז אל תנקי. קשה לי להאמין שבזוג בלי ילדים הויתור יהיה כ"כ דרסטי. וכן, אולי שבת אחת זה יהיה מוזר וחריג. אבל תבהירי שזה מהצורך שלך במנוחה (הוא מוזמן אלי בשמחה בתחילת הריון, סוף הריון ואחרי לידה, כדי לראות מה זה בית שלאישה אין כח לנקות והבית נראה בהתאם, במידה והוא אומר לך שכולן מנקות, כי אני לא.).
זה בעיקר נשמע עניין בוסרי. באמת, אבל נשמע גם שקצת מחריף בגלל קצר בתקשורת. אם מרגיש לך לא מתאים כמובן קחי חזרה הכל..
מצטרפת לכולןרחלה2020
לומר מראש "קשה לי, משבת הבאה אתה אחראי לשבת על הבישולים והניקיון ו*אני* נחה".

להסביר לו להפסיק עם ההשוואות לכולן. אם עדיין לא מבין אולי לבקש מאמא שלו שתסביר לו.

להזמין צימר חדש, אם יעשה פרצופים ללכת עם חברה/אחות/אמא.

תתחילי להעריך את עצמך, נשמע שאת מכילה וסלחנית. תתחילי לפנק את עצמך ולדרוש ממנו בדיוק כמו שאת עושה. ובהיריון הוא צריך לעשות יותר
חיבוק גדולמק"ר
מתייגת לך (אם יצליח...)
את
@נגמרו לי השמות
@קמה ש.
שאולי ידעו יותר לתת מענה
תודה על התיוג יקרה!קמה ש.
בס״ד

לא ממש הייתי פנויה להגיב בזמן שהשרשור היה פעיל.
התחברתי להרבה מהתשובות ובפרט לזאת של נגמרו לי השמות.
המון הצלחה לך, פותחת היקרה 💗
המשך הריון תקין ובריא ולידה קלה בע״ה
וכל שלום הבית שבעולם בע״ה!!!
יקרה..בארץ אהבתי
את נשמעת כזאת אישה מדהימה, באמת שבעלך זכה!
את עושה כל כך הרבה, מנסה להשקיע ולדאוג ליציאה זוגית, מקבלת את חוסר העזרה של בעלך ועובדת קשה למרות שכל כך לא פשוט פיזית, מנסה ליזום ולהסביר כדי שלא תמשיכו ככה בלי יחסי אישות, ובעלך לא נענה למאמצים ולא יודע אפילו לראות ולהעריך את כל מה שאת עושה.
זה נשמע שבעצם הקושי פה הוא קושי זוגי שהוא מעבר לצימר/לא צימר או לעזרה/חוסר עזרה ביום שישי. לא קושי שאי אפשר לפתור, אבל קושי שצריך לתת עליו את הדעת וללמוד להתנהל אחרת מבחינה זוגית. כדי לייצר זוגיות שבה אתם מבינים אחד בשביל השני, משקיעים אחד בשביל השני ומקבלים את ההערכה על ההשקעה שלכם, מקבלים אחד את השני בלי שפיטה, ויוצרים ביחד זוגיות של חברות עמוקה.

אז הכי נכון לדעתי זה לפנות לטיפול זוגי. אם בעלך מוכן - לדעתי זו התשובה ומכאן צריך להתחיל.
אבל אם את רואה או חושבת שלבעלך קשה לקבל את זה, או שבכלל הגזמתי בפרשנות שלי ואתם לא ברמה שצריכים טיפול זוגי, בכך מקרה תמיד אפשר לעשות עבודה זוגית ביחד, מתוך החלטה שאתם רוצים לעלות ולהתקדם עוד בזוגיות שלכם..
יש שני ספרים על זוגיות שקיבלתי עליהם המלצה חמה וקניתי לאחרונה, שלדעתי באמת מומלצים ונותנים כלים שאפשר ליישם ביחד כזוג וזה יכול להוסיף מאוד לזוגיות. לדעתי כדאי לקנות את הספרים, לקרוא ביחד וגם לדבר ביחד על הדברים שקראתם, לחשוב איך אתם מצליחים להתקדם מתוכם, ומתוך כך לשנות את השיח.
הספרים הם: שבעת העקרונות לנישואין מאושרים/ ג'ון גוטמן, וחוקי הזוגיות/ יצחק מנדלבאום.

ובהתייחסות מעשית לכל מה שכתבת על הקשיים שאת חווה עכשיו -
הרבה כתבו, ואני מסכימה מאוד, שבעלך לא מכיר את המציאות, וחשוב שהוא ילמד להבין למה הגיוני לצפות מאישה בהריון ומאישה אחרי לידה.
אבל נשמע לי שאם תבואי אליו עם כל מה שכתבו פה, הוא יחווה את זה כהאשמה שהוא לא בסדר, והתגובה האוטומטית להאשמה (של כולנו, אולי חוץ מצדיקים גדולים) זה להתגונן או לתקוף בחזרה.
קשה לקבל ביקורת, ולכן מי שרוצה לתת ביקורת צריך לחשוב אלף פעם איך להגיד את הדברים בצורה שתתקבל ולא תיצור יותר התנגדות.
להגיע למידע דרך גורם חיצוני ונייטרלי זה דרך שיכולה להיות טובה יותר מאשר להגיד ישירות. ובהכנה ללידה זו הזדמנות מצויינת. אפשר גם באמת לדבר עם המדריכה מראש ולבקש ממנה להדגיש את מה שצריך.

בהצלחה רבה!

אוף. קצרה בזמן מכדי להגיב באריכות, אבל בקצרה אגיד שאניציפיה.
ממש ממש ממש ממליצה ללכת לייעוץ מקצועי. גם בלעדיו. אני בטוחה שזה יכול לעשות נפלאות.
יקרה, בבקשה אל תעשי מעבר לכוחותייךסופלה מוקה

שבת- לקנות או לאכול הכי פשוט שיש. חלה וחומוס קנויים. באמת. ואם ישאל למה לומר בפשטות שאת זקוקה למנוחה וזה מה שביכולתך לעשות. ואולי לשאול מה הוא מציע...

לגבי יחסים- אני לא מומחית, אבל מניחה שללא מעט גברים השינוי עם הבטן והגוף יכול להלחיץ ולהרתיע. זה שונה ואחר ממה שהם מכירים ורגילים אצל האישה שלהם- ועדיין לך יש צורך בקירבה ואינטימיות ובמיוחד עכשיו וזה הכי מובן... אז כאן יש בהחלט מקום לדבר ולומר מה את צריכה, אבל ייתכן שעבורו זה מורכב מסיבותיו שלו.

אז כשתהיה עת מתאימה, ואולי זה לא כרגע, שווה להתייחס ולטפל בנושא הזה ונתנו לך כאן אפשרויות וכיוונים ממש טובים.

בהצלחה רבה ממש. שימי את עצמך בראש סדר העדיפויות.  בכל המובנים, בבית ובאישי.

תזיני את עצמך בדברים טובים ומחזקים

מקווה שזה יתן לך בתור התחלה אויר וכוחות לנשימה -לב-.

יש מצב להתייעץ עם מישהו ששניכם סומכים עליו?דבורית
מישהו שאתם יכולים "ליפול" עליו מהרגע להרגע?
מדריך חתנים שלו/ רב/ דמות אחרת שאתם אוהבים סומכים?
אתם צריכים הכוונה sos בעיניי
ומשם להמשיך הלאה לעבודה לטווח ארוך
'
עונה לכולןאנונימית בהו"ל

קודם כל אני יודעת שהצימר זה לא הבעיה העיקרית,

אבל זה היה כמו "הקש ששבר את גב הגמל" שייאש אותי וגרם לי לבכות ואז להיזכר בהכל.

יכול להיות שהקצנתי קצת בחלק מהתגובות שלו שרשמתי, כי הייתי ממש בסערת רגשות.

הוא לא -רק- כזה, הוא גם עושה לי מסאז'ים, מחבק אותי וקונה לי את החשקים שלי בהריון צוחק

בגדול הוא זה שמנקה בבית. הבית שלנו ממש לא נקי וממש לא מסודר (והוא גם לא היה כשלא הייתי בהריון למען האמת), והמון בתים עם ילדים ותינוקות יותר מסודרים מהבית שלנו. הוא שוטף את הרצפה פעם בשבוע והבהרתי לו באופן חד משמעי שאני -לא- יכולה להתכופף ולא להרים שום דבר מהרצפה אז יכול גם לקרות מצב שיש גרב ששבועות על הרצפה בלי שאף אחד ירים אותה ואני משלימה עם זה...

אז בגדול הוא יכול לדאוג לכל הנקיון והכביסות לקראת השבת ומה שנשאר זה רק לבשל כי הוא בכלל לא יודע איך.

מבחינתו הוא יכול לאכול חומוס וחלה כל השבת (וזה באמת מה שהוא עשה כשאני לא הייתי בבית שבת אחת), הבעיה היא אצלי שאני אוהבת להרגיש שיש אוכל בשבת. אפילו את החלות הייתי אופה כל שבת ומכינה הכל. ואז נשאר הרבה ואנחנו אוכלים את זה לאורך כל השבוע, ובמהלך השבוע אני לא מבשלת כלום, אולי רק פעם אחת משהו קליל באמצ"ש, וזהו, בשאר הזמן אוכלים גם כל מיני שטויות.

לגבי טיפול זוגיות- 

מנסיון קודם, כל פעם שפניתי למישהו שכן יכול להשפיע עליו, 

הוא ממש התנגד והשתגע מזה שמישהו מנסה להתערב לנו בזוגיות וזה התפוצץ ועשה אפילו עוד יותר גרוע. 

ואמרנו שפשוט ננסה לפתור את הדברים תמיד ביננו והכי חשוב זה תקשורת טובה ואני כן מנסה להגיד לו את כל מה שמפריע לי. 
(אפילו שלרוב התגובה שלו זה פשוט "כן כן צודקת צודקת"..)

ולחשוב על לשתף מישהו שמכיר את שנינו בבעיה על היחסים אני בכלל לא יכולה. רק המחשבה של לשתף משהו מהבעיות היותר "רגילות" ושהוא יגלה שסיפרתי את זה למישהו ועוד פעם ירגיש שמישהו מתערב לנו היא קשה לי.. אז אין מצב שאני אספר משהו כזה אינטימי למישהו שמכיר את שנינו ואם בעלי יגלה שסיפרתי דבר כזה אישי למישהו שמכיר את שנינו הוא בכלל ישתגע.. וגם לי זה לא נעים. למרות שאני ממש מבינה את חומרת הבעיה וכמה שממש חשוב לפתור אותה עם עזרה מבחוץ...

בגדול אתן צודקות ואני לא יודעת כל כך איך אני יכולה להכניס לו לראש שיבין מה זה אשה בהריון ואחרי לידה, מבחינתו כולן מסתדרות גם עם חמישה ושישה ילדים ויותר ועוד עובדות במקביל (ואני לא כרגע) ולא מסתדרת רק עם הריון אפילו בלי ילדים.. גם אם אני אומרת לו או מקריאה לו משהו שקראתי זה לא כזה עוזר.. (למרות שאני רואה שאולי זה כן מחלחל לאט לאט והוא מאוד מעריך אותי, גם אם לפעמים חושב שאני מגזימה)

לא כל כך הבנתי איך הוא ואת יודעים מה קורה אצל כולם?ארץטרופיתיפה
מאיפה הוא יודע מי מסתדרת ועד איזה שבוע
בשכונה שלי למשל אין כמעט מישהי שאין לה מנקה פעם בשבוע, גם בלי הריון
ואני כמעט מתחילת הריון מבשלת מה שמוכרח.
אף פעם בעלי לא יבוא אליי בטענות מה יד או אין לאכול, אפילו דאצלו אוכל זה משמעותי מאד מאד. אבל הריון זה הריון.
אני לא הבנתי מה הבעיה אצלך בדיוק להרים גרב במשך שבועות, אבל נראה לי שקורה אצלכם משהו לא בריא. אני בשמירת הריון קפדנית ואין מציאות שגרב תישאר על הרצפה (יש לי כבר ילדים גם, אז יש הרבה גרביים).
נראה לי שגם היחס שלך וגם שלו לניקיון הוא בערך אותו הדבר , וקשה לי להאמין שזה הזמן לתקן את זה.
אני חושבת שאתם מאד בתחילת הנישואים ויש לכם עוד כברת דרך לעבור, אני בטוחה שתעברו אותה בהצלחה.
מכל מה שכתבת הייתי שמה דגש על היחסים האישיים. למה הוא לא רוצה? זה לא כל כך נורמלי.
או שהוא נרתע מזה שאת בהריון, ששמעתי שיש כזה דבר, או שזה משהו אחר . בכל מקרה , אין טעם לדבר על כאלו דברים. תנסי את הטריקים שמפעילים גברים ותדאגי שזה יקרה.
בקש לעבודות הבית - שוב אני חוזרת ואומרת - תשכחו ממה שקורה אצל כולם. אין לך שום דרך לדעת מי עוזר, מי נעזר, וכיו'ב.
תרגישי טוב מתוקה,
ושיהיה הריון משעמם בידיים מלאות בע'ה
חשוב - לכי את לטיפול , כדי לשמור עליך במיטבךד"ר מוצרלה

יש מטפלות מעולות שמכירות את המציאות הזו , שבה אחד מהצדדים אינו מסכים להגיע לטיפול,

אבל את יכולה ללכת וללמוד לשמור על הצרכים שלך וכו'...

אפילו שזה בהקשר לנישואים ...

מצטטת-Doughnut

"בגדול אתן צודקות ואני לא יודעת כל כך איך אני יכולה להכניס לו לראש שיבין מה זה אשה בהריון ואחרי לידה, מבחינתו כולן מסתדרות גם עם חמישה ושישה ילדים ויותר ועוד עובדות במקביל (ואני לא כרגע) ולא מסתדרת רק עם הריון אפילו בלי ילדים.. גם אם אני אומרת לו או מקריאה לו משהו שקראתי זה לא כזה עוזר.. (למרות שאני רואה שאולי זה כן מחלחל לאט לאט והוא מאוד מעריך אותי, גם אם לפעמים חושב שאני מגזימה)"

שוב חוזרת- הוא ממש לא מחובר למציאות.

אולי תנסי לקרוא לזה לא כאל הליכה לטיפול, אלא לקבל כלים שישפרו את השיח שלכם סביב ההריון והלידה.

לכי מהר, אתמול. בבקשה אל תזניחי את זה.

סטאז'ר בתחום, מרגיע אך לא להיות שאננההנשר והנמר
עבר עריכה על ידי הנשר והנמר בתאריך י"ז באייר תשפ"א 14:50

קודם כל נתחיל מתקשורת בסיסית בינכם, לפי מה שכתבת אתם חיים באותו בית, אך לא מספיק ביחד, 

זוג שהתחתן כמו "כולם" כמובן מהמגזר ולפי הכללים המסגרתיים של הזרם והקהילה שלכם, וסזה בסדר אך "לא בסדר בכלל"

שותפים שהקימו עסק בלי לדעת כלום בעסקים (נכון, הייתם אצל מדריך ומדריכה" עשר עשרים שעות) כמו שכולם פותחים עסקים,וכן, כולם כמעט כולם מפרקים את העסק ופושטים רגל, כי הם עשו את זה כמו כולם, מעטים מצליחים להחזיק מעמד ובודדים מצליחים.

ואם בעסקים כך, בנשואים, שזה עסק הכי יקר בעולם "עיסקת המליון" ומסובך לא פחות מרוב העסקים למה לחשוב שנצליח כמו כולם "או בעצם לא נצליח, כמו כולם",

נדבר על זוגיות, אין כמו כולם ואין ככה זה אצל כולם ואין ככה כולם עושים,זה לא מצליח ולא עובד!

כל זוגיות היא מיוחדת, כל זוגיות עובדת על ציר משלה, כל זוגיות צריכה השקעה יומיומית ולפעמים קצת יותר, ויש כללים ברורים בכל דבר ועיניין, בעיקר בתקשורת, במילים הנבחרות, בטון, במנגינה, בעיתוי, ובסיבה, בין מורה לתמיד יש מילים טון עיתוי וסיבה משלהם, בין מנהל לעובד יש טון משלהם, בין הורה לילד, בין חברים, בין עמיתים לעבודה, וכל שכן וק''ו בין בעל ואשה, ביניהם יש טון מילים מנגינה עיתוי וסיבה, שרק ורק הם מתאימים כל טון מסוג אחר לא מתאים לשם. זה לא קל זה לא פשוט, זה צורך לימוד השקעה זמן, ועוד, וכשיודעים ומתאמנים גם נהייה יותר קל ופשוט, הרבה יותר כי'ף ואין סוף סיפוק... אבל חייבים ללכלת ללמוד ולתקן, אין מצב שלא

בקיצור יש על מה לעבוד...

לענייננו, את מציינת בקשר לצימר, "ואף פעם בכל השנות נישואים שלנו לא היינו בצימר ביחד

אפילו שהוא תמיד מבטיח"

הוא ככה''נ מגיע ממשפחה או מסגרת שזה לא היה קיים בכלל בדרך כלל מסיבה כספית, או שכן היה קיים אבל בגלל שזה היה יקר נושא הכסף היה בראש מעיינהם וזה קלקל את תחושת ההנאה, ויכולות להיות סיבות נוספות, אך גם הם ממשקע מסויים, אך כמו שאת מציינת, כשהוא שומע צימר, הוא שומע "צריך להוציא המון כסף", ולכן הוא מייד ננעל, דוחה, מבטיח בהמשך, בקיצור מכבס את המילה "לא" זה מכוון ישיר על "ההנאה הזו לא שווה בשבילו את ההוצאה הכספית הזו" הוא מעדיף דברים אחרים לממש עם הכסף הזה. אני לא יודע מה הרמה הפיננסית שלכם, ואפשר להבין מתוך הכתב שהיא לא גבוהה, וזה בסדר, צריך לראות איך אתם ביחד גם מגיעים להבנה כמה הדבר חשוב לך ולכם "ביחד", (ואולי לא באמת חשוב, בעבודה משותפת תגיעי גם את להרבה תובנות על עצמך, ועל עצמכם "יחד" מה שבטוח לא נחמד ללכת לצימר עם מישהו שלא מעוניין בכך, ולא משנה מאיזו סיבה) וגם איך נושאים בנטל ההוצאה הזו, חיסכון, עזרה, עבודה זמנית וקצרה רק עבור זה, ועוד, אבל תקשורת תקשורת תקשורת... כדי לדבר על הדברים נכון, בזמן הנכון עם המילים הנכונות בטון הנכון, ולהגיע להבנה וישום צריך לימוד, (טיפול/הדרכה/ליווי זוגי) ועבודה, זה שווה את זה כי חייבים את זה.

עכשיו בקשר לתמיכה ההדדית, שבת, ניקיון, שיחה, שקיעה בטלפון (בריחה), זה מה שכתבתי למעלה "אתם חיים באותו בית, אך לא מספיק ביחד", התחתנתם כמו כולם, התלהבתם כמו כולם התעייפתם כמו כולם קילקלתם (בהרגלים של שיח מוטעה וברגשות טעונים, ובמרחק וחוסר סדר בשותפות) והסתבכתם כמו כולם 

חייבים ללמוד איך מגיעים לאיזון של אני, את, ואנחנו, וממילא בחובת המסגרת התמיכה והתפקיד של כל אחד, 

לנקודה האחרונה, של מסכים ולא מסכים ללכת לטיפול, אפשר לקרא לזה, ליווי זוגי, הדרכה, אבל זה כן חייב להיות אצל מטפל מוסמך ומקצועי "כי זה טיפול" ועוד איך, את כבר חיה איתו מספיק זמן כדי לדעת איך לגרום לו ללכת בטוב ובמוטב,

נכון שגם אם תלכי לבד זה יעזור (יכול להיות שאם תעשי מעשה ממש תקבעי תור ותלכי הוא גם ילך, ככה נראה מתוך איך שתארת אותו), אבל זה חייב בתחילתו ובסופו של דבר את שנייכם, את בכל אופן תלכי אפי' הרבה פעמים לבד (למטפלת זוגית) היא תלמד אותך מה לעשות, אם למשוך אותו בכוח ואפשר או........

כשהדברים יהיו יותר ברורים ומסודרים, יחסים וכל השאר יהיו הרבה נחמדים טובים ומאושרים,

זה חובה זה אפשרי וזה לא לוקח שנים, רק תלחמי על זה עכשיו (כמובן תומכת לידה, ובהמשך אפשר אחרי הלידה טיפול אבל לא לחכות הרבה זמן, הסטיות הפחדים וגם הפערים גדלים) לפני שהיה מאוחר, את בשאר תלמדי וידריכו אותך (ואתכם) מה לעשות. קשה מאוד לתקן ולייעץ בלי לשמוע את הצד השני ואולי זה הזמן, פתאום מגלים את מה שלא שמעתם עד היום

עוד דבר, גם אחרי לא הכל מושלם, החיים הם תמיד עבודה, אך זה נראה שונה כשאת יודעים שאתם בדרך הנכונה...

אתם שניכם אנשים ממש טובים ואיכותיים 

כל הכבוד על המאמץ את חזקה תמשיכי ותצליחי בעזרת השם יתברך

ותזכו לראות המון נחת יהודי באושר ועושר לפניכם ילדיכם ושניכם מסתכלים לאותו הכיוון

בהצלחה 

רק לגבי הצימראמאשוני
אל תעשי את הטעות הזאת.
אין מה ללכת לצימר ולשלם המון כסף עם מישהו שלא רוצה את זה באמת.
זה רק יגרור עוד לחץ ועוד עצבים ויעמיק עוד את הפערים.
אם את רוצה לנוח- לכי לפינוק לבד או עם חברה/ אחות/ מישהו שימלא אותך. אולי עיסוי או משהו דומה.
יש גם סופי שבוע לנשים עם הרצאות אם מדבר אלייך.

אם המטרה היא להתקרב ולחזק את הזוגיות אז תעשו משהו ששניכם רוצים בו. לא משהו חד צדדי.

מנסיון והתפכחות כואבים.

אל תפסיקי לחלום! רק תנסי לחבר בין החלום למציאות בדרך הטובה ביותר.

כל הכבוד והלוואי ודברים יסתדרו.
את צודקת.אנונימית בהו"ל

הוא ממש לא הטיפוס שנהנה מצימר וכל הזמן מבהיר את זה שעושה את זה בשבילי. 

הבעיה שאני רוצה לחוות את החוויה הזאת *איתו*. 

וכן המטרה היא בשבילי היא להתקרב ולחזק את הזוגיות ולצבור חוויות זכרונות טובים ביחד. רק שלצערי לא יודעת אם קיים דבר כזה משהו זוגי לעשות ששנינו רוצים בו. לצערי הוא לא באמת יהנה משום בילוי שכרוך בהוצאת כסף. גם אם הוא יסכים ללכת למשהו אחר הוא ילך נטו בשבילי..

תארי לך בעלך בא ואומר לךאמאשוני
בואי איתי למשחק כדורגל, נשלם עליו 1000 שקל, אני רוצה את החוויה הזאת *איתך*
או בואי איתי למסיבת טבע, נשלם 1000 שקל, נעשן יחד, אני רוצה את החוויה הזאת *איתך*. נצבור ככה זכרונות טובים יחד...

הוא אומר שהוא מוכן בשבילך לעשות את זה. זה מקסים. יש לו רצון לשמח אותך. אבל הוא לא מחזיק מים...
כל פעם דוחה כל פעם ממציא תירוץ. כי הוא לא רוצה. לא באמת.
הוא רוצה להיות איתך, הוא רוצה לשמח אותך. אבל הוא לא רוצה צימר. אבל בשביל לשמח אותך הוא צריך ללכת לצימר. פלונטר. באסה.
למה בכוח? ככה צוברים זכרונות טובים?
גם בלי נושא הצימר קשה לכם.

קשה למצוא דרך ששניכם מרגישים בה בטוב. הגיוני ומוכר עד כאב.
מציעה לך להפנים שחוויה זוגית שרק אחד מפנטז עליה, והשני לא מעוניין בה, לא תתגשם כמו שאת מדמיינת את זה.
הוא יצא איתך לצימר וינסה לבלוע את הצפרדע.
אולי יצליח אולי לא.
כשאת חולמת על לנוח בצימר איתו, בחלום שלך הוא מופיע כבולע צפרדעים? זה מה שאת רוצה? כי זה מה שיהיה...
אם כן אז סבבה, אם לא אז לא. לא כרגע. לא כל עוד יש לו צפרדע בגרון.
אפשר להנות מדברים שלא עולים כסף.
לפחות בתור התחלה.
יש לכם מספיק דברים לדבר עליהם ולהסדיר ביניכם, דברו על זה באווירה שטובה לשניכם.
אל תוותרי על טיפול זוגי. יעשה לכם פלאות עכשיו ובהמשך.
יכול בקלות לשים את הזוגיות שלכם במקום אחר
נשמע ששניכם אוהבים ורוצים זוגיות טובה.
רק לא מכירים את השפה.
מה שאת יכולה לנסות להסביר לו חודשים, מטפל יוכל להסביר בכמה מפגשים בודדים
ואם הוא לא אוהב להוציא כסף הוא ירצה שהטיפול יהיה יעיל וירצה לשתף פעולה,
תלכו למישהו תותח. עכשיו לפני הלידה כמה מפגשים שתספיקו. זה יכול לשנות לגמרי את כל ההתנהלות והחוויה אחרי הלידה.
והמטפל גם יכול לעשות לו ניתוח להסרת צפרדעים ואז תוכלו לצאת לצימר או מסעדה ולהנות יותר.

אגב, אם הוא מאלה שלא אוהבים לשלם כסף, תקני בשבתות הקרובות איזה מאכל או שניים לכבוד שבת.
אם הוא אומר על זה משהו תגידי ששאלת בנות בהריון איך הן מסתדרות עם הבישולים לשבת כי את רוצה להיות כמו כולן, וזה הפתרון, או שהבעל עוזר או שקונים מוכן 🤭
וטיפ קטן לגבי עזרה מהבעל:
תחשבי מראש איזה פעולות את צריכה שיעשה כדי להקל עלייך בבישול, תרשמי על פתק ותצאי מהמטבח כשהוא עושה את זה.
ואם זה לא בדיוק כמו שאת רוצה.. נו.. לא הכל מושלם בחיים.

בהצלחה!
כתבת יפה1234אנונימי
וואו איזה תגובה תותחית!אנונימית בהו"ל

האמת שקלעת בול עם הצימר.

כתבת "אפשר להנות מדברים שלא עולים כסף."

איזה דברים בדיוק את מציעה לעשות? בהתחשב בזה שאני חודש מאווד מתקדם ובקרוב בע"ה גם נהיה +1 טרי שלא נרצה לטרטר יותר מידי

לגבי הטיפול זוגי- מעתיקה לך משהו שכתבתי בתגובה אחרת:

מנסיון קודם, כל פעם שפניתי למישהו שכן יכול להשפיע עליו, 

הוא ממש התנגד והשתגע מזה שמישהו מנסה להתערב לנו בזוגיות וזה התפוצץ ועשה אפילו עוד יותר גרוע. 

ואמרנו שפשוט ננסה לפתור את הדברים תמיד ביננו והכי חשוב זה תקשורת טובה ואני כן מנסה להגיד לו את כל מה שמפריע לי. 
(אפילו שלרוב התגובה שלו זה פשוט "כן כן צודקת צודקת"..)

ולחשוב על לשתף מישהו שמכיר את שנינו בבעיה על היחסים אני בכלל לא יכולה. רק המחשבה של לשתף משהו מהבעיות היותר "רגילות" ושהוא יגלה שסיפרתי את זה למישהו ועוד פעם ירגיש שמישהו מתערב לנו היא קשה לי.. אז אין מצב שאני אספר משהו כזה אינטימי למישהו שמכיר את שנינו ואם בעלי יגלה שסיפרתי דבר כזה אישי למישהו שמכיר את שנינו הוא בכלל ישתגע.. וגם לי זה לא נעים. למרות שאני ממש מבינה את חומרת הבעיה וכמה שממש חשוב לפתור אותה עם עזרה מבחוץ...

בקיצור- הוא כן מוכן להיות פתוח ושאני אדבר איתו על דברים שמציקים לי (גם אם לפעמים הוא לא פנוי רגשית לזה..) אבל הוא בשום אופן לא מוכן לערב צד שלישי בזוגיות. ואם אני מדברת איתו אז לפעמים הוא מקטין את הבעיות כי הוא פשוט לא אובייקטיבי. בעיה..

אין אדם מתיר את עצמו מבית האסוריםאמאשוני
לצערי לא יכולה כ"כ להרחיב עכשיו
אז אענה בקצרה:
בוודאי שלא לשתף אף אחד ללא הסכמתו.
בוודאי שלא לשתף מישהו שמכיר אחד מכם אם לא שניכם מרגישים בנוח עם העניין.

טיפול זוגי זה טיפול מקצועי לכל דבר ועניין. כמו ללכת לרופא. כמו ללכת לכל בעל מקצוע אחר.
אפשר להתקדם גם לבד. אבל זה אומר שתעברו את כל הסרט הזה לבד.
בטיפול זוגי יוכלו ללמד אתכם איך לדבר אחד עם השני. מה נכון ומה לא, יוכלו להכין אתכם יותר טוב לחיים.
את חושבת שאת יכולה לבד ללמד אותו מה זה אשה אחרי לידה? מה הסיכונים של דיכאון אחרי לידה?
לדעתי לא. למה?
א. כי זאת את. אם שניכם צדדים לדיון, אי אפשר שאחד מכם יהיה השופט.
ב. לא בטוח שאת בעצמך יודעת למה לצפות.

כנ"ל בשאר המישורים בזוגיות.
קחי כנקודת מבחן את השרשור הזה, האם עזר לך להתקדם במשהו מבחינת תובנות? האם היית יכולה להגיע לאותם מסקנות ותובנות לבד? כנראה שכן.
האם את מוכנה לשלם את מחיר ההפרש בין מה שלמדת כששמעת צד שלישי לבין אם היית צריכה לחוות לבד הכל על בשרך?

אז אם ככה זה שרשור לא מקצועי באיזה פורום, תארי לך מה זה ללמוד את התורה בצורה מסודרת אצל בעל מקצוע.
הוא לא נכנס לכם לזוגיות, הוא לא מנהל לכם את הזוגיות. הוא מלמד אתכם מהי זוגיות ואיך מנהלים אותה לבד. מה שחושפים מולו, חושפים בנוכחות שניכם לטובת למידה והשתפרות.
זה גם לא נעים לדבר עם הרופא על בריחת שתן. אז מה? נמשיך לסבול? נלמד את עצמנו פתרון? או שנתגבר על התחושות ונשתף אותו לטובת קבלת טיפול מתאים.
כל עניין היחסים, זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו זאת נורת אזהרה מהבהבת. המצב לא תקין ולא נורמלי. הוא בר תיקון. אבל תעזרו לעצמכם לתקן אותו על ידי התייעצות עם מי שזה המקצוע שלו.

ונקודה קטנה לבחינה: חוץ מהשרשור הזה, האם בחייך את נתקלת במצבים שמתוך סערת רגשות את מביעה דברים בעוצמה שגורמת להם לצאת מפרופורציות? אם זה קורה מול בעלך אולי כדאי ללמוד איך לנווט נכון את הרגשות העזים. הריון ולידה זה תהליך שכרוך בווליום חזק.

לגבי השאלה מה אפשר לעשות בחינם:
הליכה על חוף הים
מסלולי טיול (מסלולי פריחה, מעיין וכד')
פיקניק פקל קפה בפארק כלשהו
אפשר להשקיע בסאג פיתות על האש ודברים בסגנון
אפשר לנגן/ לשיר אם זה מדבר אליכם
אומנות בטבע
יש סיורים מכל מיני סוגים/ מוזיאונים שפתוחים לציבור הרחב או בעלות סמלית
הליכה ליד הבית. כמה פשוט, כמה זמין, כמה נצרך. טוב לנפש טוב לגוף. גם עם תינוק בעגלה או במנשא.
קבלת עירוי ברזל (נשבעת לך שזאת הייתה האתנחתא שלנו בסוף ההריון שלי בתקופת הסגר...)
כן. זה נתן לנו המון הביחד בזמן הזה. המון.
פסטיבלים ואירועים עירוניים בחינם או במחיר כניסה סמלי (פסטיבל האורות בירושלים למשל)
ביקור בשוק (מחנה יהודה)
ביקור באתרים היסטוריים/ מורשת מיוחדים. אפשר לקרוא ביחד על המקום וללמוד על מה שארע בו.
סיורים של מדרשות שטח שמוציאים מדי פעם (יש סיורים מאורגנים לגמרי בחינם תחת פרוייקטים כמו בעקבות הלוחם או שמות אחרים ויש סיורים בתשלום סביר)
טיילת
דרום אדום
איקאה
יש משחקים זוגיים כרטיסי שיח ודברים בסגנון
ויש בהכי פשוט- צאו לשחק טאקי.

אני מבינה אם יבאס אותך שאת "נדפקת" שאת לא יכולה לצאת לבלות במקומות שעולים כסף.
אבל אם תראי לו כמה חשוב לך עצם הבילוי ואת באה לקראתו, עם הזמן ועם העבודה על הזוגיות שלכם, גם הוא ירצה לבוא לקראתך. אבל זאת עבודה. יכול להיות גם שיקח שנים. גם רומא לא נבנתה ביום אחד. כרגע תתחילו ממשהו.

בהצלחה!
וואי נשמע שצריך ייעוץ דחוף. מתייגתמזלטוב
מנסה להגיב על כמה נושאיםאנונימיות
קודם כל לא ראיתי התייחסות לנושא המיניות. סעיני זו נורה אדומה מהבהבת.
לא יודעת באיזה חודש את אמרת מאור מתקדם. כבר כמה חודשים שלא קיימתם יחסים?? לא חסר לו? הוא יודע שחסר לך? איך הייתם בעניין הזה לפני ההריון? יש זוגות שלא מתאים להם הרבה או תקופות בחיים שזה קצת נדחק אבל כמה חודשים נשמע ממש דורש בירור וטיפול.

לגבי כולן עושות את זה-
תעני לו שלכולן יש בעלים שעוזרים ולוקחים תפקידים ומפנקים. אין כזה דבר כולן יולדות. כולן יולדות וקשה להן והן מקבלות עזרה!!
אולי תקני אוכל מוכן לשבת?
ולגבי הצימר זה באמת מאוד מתסכל
הי יקרה, רק עכשיו רואהנגמרו לי השמות

תודה לכן  @מק"ר ו @מזלטוב יקרות על התיוג 🙏

מנסה לחלק לסעיפים ולכתוב מה שעולה לי, מחילה אם זה בקצרה או לא מספיק מפורט כפי שהייתי רוצה...

קודם כל חיבוק גדול גדול על ההרגשה הקשה שאת נמצאית בה כעת (מקווה שאת כבר יותר בטוב מאז כתיבת ההודעה.)

א. לגבי הצימר, וההבטחות של בעלך:

כתבת :

"אפילו שהוא תמיד מבטיח

הוא אדיש להבטחה הזאת ולא באמת כזה מעוניין לממש את זה ותמיד דוחה את זה."

לענ"ד צריך לברר יותר לעומק את העניין הזה.

להגיע למצב שאם מבטיחים מקיימים.

שהבטחה = מילת ברזל שלא מפרים.

לא יכול להיות מצב שהבטחה שווה כקליפת השום ושוב ושוב מפירים אותה, כך לא לוקחים ברצינות את המילים של האדם...

כמובן שזה צריך להיעשות בדרך נכונה ומקרבת ולא כהטחה, אבל זהו בירור חשוב לדעתי.

בנוסף,

כדאי מאוד לתאם מראש ***מתי כן*** ולא רק מתי לא,

ז"א, אם אמרנו שאי אפשר עכשיו, אז ישר לחשוב *יחד* *מתי כן* - ולעשות זאת!

לקבוע זמן מראש!

ואת אותו זמן שקבענו - לעמוד בו.

ב. יקרה, את בהצפה כ"כ גדולה, בהרבה מאוד תחומים עמוקים שאפילו לא קשורים רק לצימר, ונראה שאכן זה היה "הקש ששבר את גב הגמל" במקרה הזה...

כתבת

"ועכשיו אני מרגישה שהכל על הקצה והכל צף אצלי.

לא משנה שאני עם כאבי גב מהגיהנום

וכבר בקושי יכולה ללכת ועם בצקות ברגליים

ומה לא,

ולא יודעת איך אני אבשל ואכין הכל לשבת עכשיו.

קודם כל יקרה נסי לנשום עמוק,

אחרי שטיפה תארגני את המחשבות בראש,

תוכלי לקחת דף ועט וממש לכתוב סעיף סעיף לפי מה שכתבת כאן - ולראות מה אפשר לעשות בכל נושא ונושא.

את מרגישה על הקצה - תכתבי מדוע?

מה גורם לך להרגיש על הקצה?

ממש תכתבי הכל הכל, כל מה שעולה לך.

כאבי גב - האם את מטפלת בהם?

האם את מעניקה לעצמך את הזכות לנוח?

בצקות הרגליים, בקושי הולכת - בדיוק כנ"ל - זמן מנוחה ורגיעה + טיפול טוב - חשוב מאוד מאוד

לבשל לשבת - לא לא לא! מה פתאום לבשל במצב הזה?!

אוכלים פיתה עם חומוס וזהו.

מקסימום מקסימום קונים עוף עם אורז מוכן.

את לא צריכה לעשות כלום במצב כזה! ובטח כאשר את בהצפה ועם כאבים איומים. ממש לא יקרה!

אם את לא תציבי את הגבולות של עצמך ותדאגי לעצמך - מי יוכל לעשות זאת?

ג. בסעיף הזה אני רוצה לכתוב בדחילו ורחימו - וכמובן יקרה שתיקחי רק מה שנכון ורלנווטי אליכם,

כי צריך כאן היכרות אמיתית, מעמיקה, איתכם בכדי לדעת את המצב לכאן או לכאן,

פשוט כמה מילים שכתבת גרמו לי לאי נוחות והרגשתי שכן חשוב לברר האם זה משהו בגדר הסביר או חלילה מעבר.

כתבת:

"וכשאני מתלוננת בפניו הוא מידי פעם הזכיר לי איך זה שיש נשים עם כמה ילדים והן מתפקדות עד שבוע 40 ועובדות או אפילו גרושות

ואיך אני לא יכולה.

או שמבטיח שהשבת הוא יקל עליי ויעזור לי בהכנות,

ובסוף מה שקורה בפועל זה שהוא כל היום שישי יושב על הספה עם הפלאפון,

אני מבקשת ממנו משהו מאוד ספציפי

והוא קם לאט עושה את זה בעצבים וחוזר לשבת על הספה.

ואם אני מבקשת ממנו שוב אז הוא מתעצבן ואומר "נווו מה עכשיו... את לא נותנת לי רגע לנוח!!"

ואז אני מתייאשת לא מבקשת ממנו ועושה לבד.

ונכנסת לשבת עם כאבים בכל הגוף.

ואז הוא מתעצבן עליי שאני הורסת לו את המצב רוח בשבת כשאני כאובה.

אני אומרת לו שכואב לי בגלל שהתאמצתי יותר מידי ועשיתי תנועות לא נכונות ואני בקושי יכולה לקום.

והתגובה שלו זה "איזה תנועה לא נכונה בדיוק עשית? לפני רגע היית בסדר תסבירי לי בדיוק איזה תנועה לא נכונה עשית אני רוצה לדעת"

והוא לא מבין שזה פשוט השילוב של הכל ביחד.."

כמובן שהדיבור של בעלך כאן הוא לא בסדר. על זה אין שאלה.

השאלה היא האם זה דפוס רגיל אצלו וסך הכל את מרגישה ממנו כבוד והערכה ומעבר?

והאם יש סיכוי שחלילה חלילה את מרגישה שזה דפוס קבוע אצלו וחלילה מרגישה השפלה על ידו או משהו שלילי אחר?

שוב ממש מחילה אם אני לא בכיוון, אני הכי אשמח לא להיות,

אבל להשוות אותך לאחרות וכמה הן יכולות וכמה את לא - זה כמובן לא ראוי ולא נכון.

ולהבטיח לעזור בהכנות לשבת - ובפועל לא לעשות כלום, ואז כאשר את מזכירה - להתעצבן ולהזיז את ה"אשמה" עלייך - ובסוף את עושה הכל לבד עם כאבים,

ואז עוד *הוא* מתלונן שאת הורסת לו את המצב רוח בשבת שאת כאובה

ואת מסבירה לו שעשית תנועה לו טובה

והוא עונה לך בזילזול

סליחה יקרה שלי, זה ממש לא נשמע תגובות ראויות בלשון המעטה.

הייתי רוצה שתחשבי עםפ עצמך בכנות מה קורה כאן בדינמיקה הזוגית ביניכם,

האם זה חד פעמי או דפוס קבוע,

איך את מרגישה בתוך הזוגיות הזו,

האם את מרגישה שהוא מעריך אותך ומכבד אותך

האם את שמחה בסך הכללי וטוב לך

והאם חלילה ישנם התנהגויות שליליות שאת חווה ממנו בכל רובד שהוא?

הלוואי שזה באמת כלום והדפוס האמיתי של שניכם הוא של כבוד הדדי ושמחה וזה רק מצב קצה שגרם לו להיות לא מי שהוא וניתןלעבוד על זה יחד בשמחה...

כמובן כמובן ש*את* תדעי שבכל מאת האחוזים את בסדר גמור!

את מעולה ומצוינת

ולא משנה אם 1,000 נשים חוו הריונות וכו' - לא משווים! והריון זה קשה! אובייקטיבית!

לא סתצם הקב"ה קילל את חווה בקללה הזו של "בעצב תלדי בנים" זה חתיכת קושי! וחתיכת קללה!

ואת לא צריכה להרגיש פחותה ממישהי לעולם לעולם יקרה שלי!!!

ואת לא צריכה לעולם לעשות דברים שגורמים לך לכאבים איומיםפ בגוף!

ובטח שלא להתנצל ולהצטדק על כך!

את ראויה למנוחה

ולהכלה

ולהבנה

ולעזרה

ולתמיכה

לכל זה את ראויה!

ואת טובה!

טובה

טובה

טובה

ומדהימה!

ואל תרגישי לעולם משהו אחר!

ד.

לגבי היחסים - הריחוק הפיזי הוא הרבה פעמים מראה לריחוק הרגשי שנוצר בזוגיות.

כאשר תרגישו קרובים מבחינה רגשית-נפשית, עם יציבות ואהבה בזוגיות - מאמינה שזה יקרין באופן ישיר גם על חיי האישות.

הנקודה שהעלית שאת מנסה ליזום תקופה ארוכה ומשהו שם לא עובד מבחינתו - גם היא נדרשת לעיון עמוק.

מה קורה שם בעצם, מדוע זה כך, 

האם בגלל ההריון הוא מפחד על העובר (יכול בהחלט להיות ואז זה מצריך טיפול מממוקד בכך)

האם משהו אחר?

מדוע הוא בעצם דוחה זאת ומתרץ? מה יש שם בעומק?

ה. אני באמת חושבת שליווי אמיתי ושורשי שמכיר אותך ואותו ואת הזוגיות שלכם לעומק יכול לעזור לכם.

גם אם לא עכשיו ורק אחרי הלידה - הנושאים הזוגיים והמיניים יכולים להיתרם רבות ע"י עזרה והכוונה מאיש מקצוע.

ועד הלידה ובינתיים - תמצאי לך אוזן קשבת ומקור תמיכה לכל מה שעובר עלייך.

גם עזרה פיזית וטכנית

וגם רגשית

מישהי שתוכל לעודד אותך, להרים אותך, ללוות אותך, לעזור לך,

אל תהיי לבד בתוך כל הקלחת הזו שאת עוברת...

נסי לראות האם יש אמא / אחות / חברה / דמות נשית אחרת שיכולה להוות כתובת עבורך?

או אפילו אשת מקצוע?

שולחת לך הרבה כוחות ואהבה,

את אישה מדהימה ואל תמעיטי בערך עצמך לעולם!

הלוואי שתמצאי את התמיכה שלה את ראויה

בבקשה עדכני מה איתך 🙏

שתהיה הצלחה שלמה שלמה בהכל,

לידה קלה בעיתה ובזמנה ובידיים מלאות

והרבה הרבה נחת ושמחה ❤

(אנונימית אחרת)אנונימית בהו"ל
תודה על מה שכתבת, עשה לי סדר במקרה אחר (דומה ושונה) אצלנו
שמחה ממש לשמוע 🙏נגמרו לי השמות

תודה רבה על התגובות! מעדכנתאנונימית בהו"ל

קודם כל מצטערת שלא עדכנתי לפני כן, לא הייתי פנויה רגשית לכך כי היה בינינו פיצוץ גדול לפני השבת. אני לא רוצה לפרט כ"כ מה קרה כי זה הרבה פרטים רגישים שיכולים להיות מזהים..

בשבת עצמה היה מדהים ב"ה. נהנינו, והייתה לנו שיחה טובה. אני אראה לאן הולכים מכאן בע"ה. זה ממש לא שחור או לבן..

נגמרו לי השמות- תודה רבה על התגובה! 

קראת את התגובה עם הכותרת "עונה לכולן" שכתבתי אחרי התגובה הראשית? עניתי שם לחלק מהשאלות שלך.

ב"ה!נגמרו לי השמות

תודה לך שעדכנת וכתבת.

כן, קראתי עכשיו מה שכתבת וב"ה אכן נשמע כיוון מאוד מעודד.

שמחתי מאוד לשמוע על השיחה הטובה שהייתה ביניכם ועל השבת שהיה לכם בה מדהים ב"ה,

ומחזקת את ידייך בלקיחת זמן ומחשבה עמוקה על איך באמת להפוך את כל חייכם ליותר מאושרים ושמחים, מכל הבחינות, בכל צורה ודרך שיהיו...

ב"ה שתזכו לעלות ולהתעצם עוד ועוד דווקא מתוך נקודת הקושי שהייתה.

- אולי כיוון של טיפול אישי שיחזק אותך ויתן לך עוד ועוד כלים וכוחות ונקודות ראייה על כל החיים יכול להתאים לך,

וכפי שציינת בהודעה אליה הפנית אותי - נשמע שגם לך יש עבודה עצמית באיך להוריד קצת מעצמך ציפיות וסדנטרטים גבוהים

את נשמעת אישה מלאה בנתינה, לב גדול ורחב, השקעה רבה,

אך לעיתים מציאות החיים דורשת מאיתנו להנמיך את הציפיות שלנו גם כלפי עצמנו...

כרגע את חווה הריון וכאבים וקושי והצפה, תרשי לעצמך לנוח, להיות רק בקבלה, והכי חשוב *להרגיש טוב עם עצמך גם אז*!

זה בסדר גמור שיהיו תקופות שלא תבשלי או תעשי את המינימום הנדרש או רק מה שאת יכולה - ומה שלא - לא! בלי רגשות אשם ויסורי מצפון...

כמובן שגם ליווי זוגי/מיני על כל הנושאים והפערים שציינת יכול מאוד להועיל, אך הכל לפי המציאות *שלכם* ומה שמתאפשר לכם, ואת בחוכמתך וברגישותך תראי מהם היכוונים הנכונים שיכולים להתאים לכם ומה לא...

תרגישי תמיד הכי בנוח להמשיך להתייעץ עם הנשים המדהימות שכאן, וגם בחיים האמיתיים,

ולקחת לעצמך ובשביל עצמך/ם והבית שלכם את כל העיון והכלים שאת צריכה.

בהצלחה רבה רבה בכל

....Isabella Ethan
עבר עריכה על ידי אין לי הסבר בתאריך כ"ד באייר תשפ"א 16:13
אפשר די? אסור לפרסם כאן מה לא מובן??חצילושאחרונה
שרשור היכרות 🔗🔗🔗הרבנית הקדושה

שלום אהובות, קדושות וצדקניות

רוצה אני אתכן להכיר

ללמוד לכבד ולהוקיר

ולכן בשרשור זה 

כל אחת מציגה את עצמה 

עם עובדה נכונה ולא נכונה

ספרי לנו יקירה

מהם מעשייך ביומיום ובשגרה

ולמה דווקא לך מגיע כתר ועטרה  👑

ומתכבדת אני בזאת להתחיל,

אני ידועה כ"הרבנית הקדושה"

נשואה לעטרת ראשי האדמו"ר שליט"א

ילדינו מניין כפול שלושה 

מעסיקים אותי ביום ובלילה

במטבח אני לעשות מפליאה

מרק עטלפים ורול לביאה 🍜

מי יודעת מי מכירה

מהי העובדה הנכונה?

כל אחת שמגיבה, 

מתייגת ניק רנדומלית בתשובה

@המקורית 

@חשבתי שאני חזקה 

@שושנושי 

@דרקונית ירוקה 

@מחי 

@אוהבת את השבת 

@יערת דבש 

@ראשונית 

@רקאני 

@יעל מהדרום 

@Doughnut 

@א.ק.צ 

@אשת מקצוע 

@איזמרגד1 

@ילדה של אבא 

@יהלומה.. 

@דיאן ד. 

דווקא לאמקקה
שרשור פתיחה של רבנית השנההרבנית הקדושה

ערב טוב נשים צדיקות,

את החגיגה נפתח בשרשור של עיצות.

עיצות לשכנות,

וגם לחמות,

עיצות לבעל,

וגם לילדים.

שכולם יהיו מאושרים ושמחים!

וזכורנה בנותי הצדיקות:

שלייעץ לכולן זו מצווה אדירה,

גם אם יחשבו שאת פרה.

ואפתח בעיצה חשובה במיוחד:

כל אשה שעושה כושר,

להסביר לה שזה מפחית את האושר.

כך שאני לא אשאר בבטטתותי בדד.

ואוכל לקרוא בקול "הידד"!

לכבוד יום התחפושות שמעבר לפינהשמש בשמיים

אכתוב את עצתי, כל מילה פנינה

זכרי תמיד, כל אם בישראל

רק את מחליטה, לכל מי ששואל

את בוחרת למה יתחפש העולל

ולו אין שום זכות בחירה כלל

ואם הוא מסרב ופוצח בזעקות

הבהירי לו שאת מנצחת בתחרות הצעקות

כמה שיותר לחץ - יעשה ת'אווירה

הסבירי לו שהוא מתנהג כמו ילד רע

נסי והיוושעי, הבטיחי לפרסם

כך לחש על אוזני בשקט הקוסם

מה ישמח אותך מתנה ללידה?ואילו פינו

שאלו אותי ואין לי מושג מה לענות..

בגדים יש לה מלא.. עגלה אוניברסיטה טרמפולינה אמבטיה יש..

משחקים לגדולים יש המון וכבר אין מקום

ספר לא משמח אותי.

שובר נמאס לי.. יש לי מלא ולא מצליחה באמת להשתמש בהם

עיסוי זה נחמד אבל לא מכירה מישהי מומלצת באיזור ואין לי כוח לברר וגם זה מסובך אם למצוא פתרון לתינוקת..

רעיונות? 

להזמין לכם אוכל, תכשיט, מטפחת, מוצר חשמלי קטןיעל מהדרום
לק"י

באמת שאלה מסובכת😅

ברוך ה לא עולה משהו שצריכים..ואילו פינו

תכשיטים לא ממש לובשת מטפחות יש לי המון ובאמת לא צריכה..

וחבל לי שיוציאו כסף על אוכל... 🤦‍♀️זה חד פעמי

אם זה חד פעמי ומשמח אותך זה שווהיעל מהדרום
לק"י

בעיקר אם אין משהו דחוף יותר 

זה לא חבלהמקורית

ואת ממילא לא צריכה עוד כלום, והכסף מוגש לך

הייתי מבקשת מארז קינוחים מפנק/ ארוחת בוקר/ משלוח לצהריים שיחסוך לך להכין/ אוכל מוזמן לשבת

מה עם לשלם שעתיים לעוזרתאיזמרגד1
או משהו בסגנון? 
אם רק היו פה עוזרות או בייביסיטרואילו פינו

עונה גם ל @כורסא ירוקה

ממש קשה למצוא פה מישהי.. 

אולי בייביסיטר שתאפשר כמה שעות שינהכורסא ירוקה
אולי תוספת מרעננת לפריט שכבר ישיראת גאולה

מצעים לעריסה

כרית צפה לאמבטיה

מזרן לעגלה

או מכשיר מפנק כמו מחמם מגבונים, סטריליזטור אם את משתמשת בבקבוקים, יש מכשיר שמכין ארוחות לשלב הטעימות, מכשיר שמשמיע את הבכי של התינוק מהחדר השני.

חברה יקרההרבנית הקדושה

כל הכבוד על המחשבה

מתנה ליולדת

זאת מחווה נחמדת

אני ממליצה על ארוחה שווה

חכי בפתח אני כבר מגיעה

חח.. מי שרוצה לקנות לי גרה 3ואילו פינו

שעות נסיעה מפה..

איך יכול להיות יותר מדי שוברים? כשהם טוביםקופצת רגע
זה כמו כסף. לא?

נניח ביי מי אול תקף למלא דברים ויש לו תוקף של כמה שנים. את לא תצטרכי בגדים לילדים מתישהו בהמשך? נעליים? לעצמך אפילו? 

אפשר גם בקניה באינטרנט בחלק מהמקומותיעל מהדרום

לק"י

תמיד שווה לנסות.

מזמינה משיין בדרכואילו פינו

לא באמת מצליחה. להגיע לקניות וכשכן ממש קשה לי למצוא..

אז לא מצליחה לממש את השוברים..

יש לי ביי מי אול ותו הזהב.. 

לא יודעת בעיני זה תמיד שימושיקופצת רגע

בפסח לא תקני לילדים מתנות?

התוים האלה טובים גם לקניה אונליין, למשל סטימצקי או צומת ספרים,

עם תו הזהב נראה לי את יכולה לעשות קניות בשופרסל גם באונליין

זה לא חנויות שאני קונה בהם בדרכואילו פינו
ואני לא אוהבת את המבחר שיש באונליין בארץ לבגדים.. תמיד מגיע קצר קטן או שאני לא אוהבת.. בשיין האפשרות להחזיר בקלות מהבית ממש מקל אם מגיע לא מוצלח.. 
אז לא...קופצת רגע

בצומת ספרים למשל יש גם משחקי קופסא,

כאילו זה להמון דברים שבעיני ממילא קונים,מצעים מפוקס הום עלה לי עכשיו לראש למשל.

אבל רואה שלא הצלחת לשכנע אותך, אם תחפשי למי למסור אני מתנדבת לקבל 🤪

אולי תמכרי אותם?יעל מהדרום

לק"י

ואחותי אמרה לי שאפשר לקנות בבימי באשכר מטפחות. אם עוזר לך או למישהי אחרת.

(גם אני פחות מוצאת מה לקנות לעצמי עם ביימי. בסוף קניתי לילדים בקסטרו, והשתמשתי שם. יד להם שמלות וסרפנים ממש חמודים לילדות, ובמבצעים של 2+2 זה שווה).

שובר משייןאוזן הפיל

מה שביקשתי מהיומולדת

ואז התפנקתי על שטויות ובגדים שאני אוהבת בלי מצפון

תנסי לחשוב לא במושגים של מה צריכהחשבתי שאני חזקה

אלא מה יפנק אותך...

לא יודעת באיזה סכום מדובר (כל המתנות שאני רוצה יקרות מידי כנראה🤭)

אולי משהו כיף למטבח. או אולי כרטיס כניסה לאיזה אטרקציה משפחתית לנצל בחופשת פסח..

יש לך עוד רעיונות?ואילו פינו

במטבח אין מקום לעוד משהו..

נגיד 300 ש"ח.. 

אולי משהו מתחביבן שאפשר לעשות כל המשפחה יחד?כורסא ירוקה
הבאת לי רעיון💪ואילו פינו

יש פה מישהי שמוכרת שלטי פסיפס להכין עם השם משפחה..  זה יכול להיות לי תעסוקה כייפית..

אבדוק כמה זה עולה..

מציעהנועה לה

שובר לארוחת בוקר זוגית באיזה בית קפה

שמעתי על גלידריות שיש להם שוברים לגלידה משפחתית, זה ממש כיף לצאת עם הילדים להתפנק ולשלם בשובר

שובר לטיפול פנים או מוצרי קוסמטיקה אצל קוסמטיקאית

נעלי בית או פיגמה מפנקת - תמיד כיף להתחדש 

אני לפעמים בכלל ביקשתיבשורות משמחות

כמתנה מכשיר שמאוד רציתי שהוא בכלל לא קשור ללידה או לתינוק

את יכולה לנצל את ההזדמנות

מה למשל?ואילו פינו
קורסבשורות משמחות

או סדנה שהיית רוצה ללמוד/לעשות

מקס' את מוסיפה את ההפרש

מכשיר לבית שייקל עלייך כמו שואב שוטף או מכשיר לעצמך למשל ביקשתי מסחטה מיוחדת

טיול מאורגן שווה זה ממש טוב כי יוצאים בלי לתכנן

תודה רבה לכולן!! עזרתן מאוד!ואילו פינו
קרמים שווים לפניםשמיכת פוךאחרונה

כיף   להשקיע בעצמך אחרי הלידה ולטפח את עור הפנים.

יש חברות שונות שמשווקות  ערכה של מסיכות, פילינג, סרום וקרם פנים.  

שרשור ממים!!הרבנית הקדושה

בול השיין😅ילדה של אבא
ענקקק😄😄😄יהלומה..
בתי היקרההרבנית הקדושה

כשאת מניקה את חוסכת מטרנה

ולכן לשוטט בשיין זה מן הנמנע

לא ייתכן שאת תעבדי כל הזמן ⏱️

וחשבון הבנק יהנה מהמזומן 💰💰

הרבנית- את אלופה בחרוזים🤣יעל מהדרום
אין על שרשור ממים בעולם🤣🤣🤣🤣דיאן ד.
אהבתי😂יעל מהדרום
🤣🤣Seven
חחח טובים אחד אחדDoughnut
יאלההההיהלומה..

אהבתי את ה"שטויות יפות"😂יעל מהדרום
לק"י

וגם המתבגרת...

ללדת בלי כאבים זו משאלה יפההרבנית הקדושה

ממש כמו לעשות כושר מהספה 🤣

חחחחרקאני

ללדת בלי כאבים 🤭

מה זה הממים? מגניב!אשת מקצוע
הידד!nik

עוד כמהnik

האחרון🤣🤣 (זה נכון גם עם חברים)הרבנית הקדושה
יואוווו כמה צחקתי על הטיטול 🤣🤣🤣דיאן ד.
הטיטול 😂😂😂😂😂😂רקאני

אמאלה זה כל כך נכוןןןן

וואו כולם מצוינים ממש👏👏קופצת רגע

צחקתי בקול 😅😅😅

@איזמרגד1

@דיאן ד.

@יהלומה..

@nik

אני לא הכי טובה בזה, אבל ניסיתייעל מהדרום

זה עכשיו בשידור חי אצלינו בבית:

חחחח מזדהה קשות עם הראשוןשירה_11
מעולה!! חחחבאתי מפעם
את טובה את אלופה👏👏הרבנית הקדושה

בזכותך אני צוחקת כבר שנה 🤣🤣

מזדהה ממש עם הראשון והשלישי😅בארץ אהבתיאחרונה

וגם הרביעי חזק!😅

ילד בן שנתיים עם קושי רגשיאנונימית בהו"ל

הבן שלי בן שנתיים וקצת, הוא מדבר מדהים, אבל במקומות זרים הוא כמעט לא מדבר, רק מילים בודדות. אצל המטפלת שלו הוא מדבר בקושי בקושי במילים, משפטים היא לא שמעה, היא נדהמת כשאני מספרת לה על דברים שהוא אמר. בבית של חברים הוא לא יוציא מילה או ילחש לי בשקט, אצל סבא וסבתא הוא יתחיל לדבר רק אחרי איזה שעתיים שלוש שאנחנו שם, אבל אחר כך הוא כן מדבר אצלם שוטף.

חשבתי בכיוון של אילמות סלקטיבית. הוא ילד רגיש וגם היו לו הרבה שינויים השנה (לידת אח...)

אבל לאחרונה (כבר הרבה זמן) הוא ממש לא רוצה ללכת למטפלת שלו, ממש מבקש לא ללכת, מסרב לצאת האוטו, בוכה כשמגיעים. פעם לא היה ככה, תמיד היה לו קשה להסתגל היינו נכנסים והוא היה עומד בצד כמה דקות עד שמפשיר ומתחיל לשחק. הוא מדבר על זה גם בבית, כבר מהערב הוא יכול לומר שמחר הוא לא הולך ומחר הוא נשאר בבית עם אמא.

הבוקר הוא שיחק עם דובי משחק מדהים, הוא ניהל איתו שיחה, דיבר איתו וענה במקומו (בן שנתיים ורבע, כן?) והוא אומר לו "מה קרה לך? אתה בכתה כל היום?" "לאאאא" בשלב הזה שלחתי לו נשיקה אז הוא שם לב שאני מקשיבה והפסיק את השיחה ורק חזר על המשפטים האלה "אתה בכית כל היום?" "לא..."

אז הדובי ענה שהוא לא בכה כל היום, אבל בכל זאת הילד ממש ממש ביקש לא ללכת והכריז שהוא לא הולך וסירב לצאת מהאוטו. 

בסוף הוא אצל המטפלת שלו ואני בבית מלאת מצפון, אני בחופשת לידה (עוד רגע נגמרת) אז יש לי את היכולת להשאיר אותו והוא פצפון וכל כך לא רוצה ללכת אז למה אני מכריחה?

אבל נראה שטוב שם, גם בתמונות שהיא שולחת וגם ממה שאני שומעת מאחורי הדלת כשבאים לקחת אותו או להביא אותו, היא אחלה מטפלת ואני סומכת עליה. יכול להיות שהחיבור שלו איתה פחות מוצלח אבל היא בן אדם טוב וגם היא דואגת לו וגם מחבקת ומביעה אהבה. ואף פעם לא שמעתי אותה צועקת עליהם.

אז אני צריכה עצות, מה לעשות? להאריך חופשת לידה ולהשאיר אותו איתי? הוא יפרח נראה לי, לי זה יהיה קשה מאוד מאוד! או שאני צריכה פשוט שתרגיעו את המצפון שלי...

רק רוצה להגיד לך ולעודד אותךדיאן ד.

שאילמות סלקטיבית אפשר לטפל.

וככל שזה גיל צעיר יותר ככה קל יותר לטפל בזה.

ממליצה לך מאוד על הספר אילמות סלקטיבית 

אילמות סלקטיבית - ספר מודפס או דיגיטלי

אני נתקלתי באילמות סלקטיבית כשהבת של חברה שלי התחילה להשתתק מחוץ לבית (בערך בגיל שנתיים וחצי)

הייתה מגיעה אלי הביתה לשחק ולא מוציאה מילה  מהפה.

וממש ראו שקשה לה ושהיא עצובה.

החברה שלי קנתה את הספר ועבדה עם הילדה כמו שמציעים בספר 

(צריך גורם חיצוני שישתף פעולה והיא ביקשה ממני לעזור)

תוך כמה חודשים הילדה התהפכה.

מילדה שקטה ועצובה לילדה מלאת חיים, עליזה ושמחה.

הרעיון של אילמות סלקטיבית זה חרדה חברתית

ולכן גם אם המטפלת חמה מסורה ומקסימה

ברגע שהילד מפחד וחרד לדבר מחוץ לבית הוא ייפחד להגיע אליה.

אני חושבת שלא כדאי לך להאריך חופשת לידה בגלל זה

כי את בעצם מעודדת את ההימנעות החברתית שלו

אבל כן כדאי שאם את חוששת בכיוון להתייעץ על זה ולטפל כמה שיותר מהר.

זה נשמע לי כיוון שממש כדאי לבדוקשיפור
שמת מקליט?כורסא ירוקה

יכול להיות שיש ילד חדש אצל המטפלת שיש ביניהם בעיות והיא לא מתמודדת עם זה טוב ורע לו?

אתם שואלים אותו בבית אם הוא בכה כל היום?

כי אם לא, יכול להיות שהוא מקבל הוראות דיבוב אצל המטפלת? שואלת כי אנחנו היינו בהלם כשגילינו שזה קרה אצלנו והשפיע על הילד ועל כושר הביטוי שלו מאד!

גם אצלנו היתה מטפלת מקסימה אוהבת מחבקת, לעולם לא צועקת, גם אם את עומדת מאחורי הדלת. אבל מסתבר שכל זה היה בתוקף בשעות הפיזור והאיסוף ולא בין לבין....

ואם את מקליטה אז יום אחד לא מספיק  יש ימים טובים יותר או גרועים יותר בכל מקום. ויום יומיים זה לא מייצג

וממליצה לךכורסא ירוקה
אם הוא מתחיל לדבר עם הבובות לא לומר כלום ולהקשיב לשיחה
הוא נשמע ילד ממש ממש בוגר ומביןממתקית

תקשיבי הוא חכם!!
איזו רמה גבוהה של הבעת רגש, וואו

הוא נשמע מתוקי וחכם, הייתי חד משמעית מאריכה חופשת לידה בפרט כשיש אפשרות, ונשארת איתו בבית
לפני כן, תבררי בסביבתך על עוד אימהות שבבית עם הפעוטות שלהם, כך שתוכלו להיפגש, ובלי קשר אם את יכולה קצת לצאת איתו לגינה או משהו לראות האם בנוכחותך הוא רגוע יותר?

מתואמת

תנסי להתחיל איתו טיפול אצל קלינאית תקשורת, אם זכור לי נכון הן מטפלות גם באילמות סלקטיבית.

זה לא בהכרח שהמטפלת לא טובה, אבל יכול להיות שהוא "פשוט" רגיש מאוד, ולכן לוקח קשה גם דברים קטנים. וזה יכול להשתנות במהלך השנים...

לא כל קלינאית תקשורת מטפלת באילמות סלקטיביתממתקית

צריך לשים לב לזה
גם לא כל פסיכולוג...
בשניידר יש מרפאה לאילמות סלקטיבית, אולי כדאי להתייעץ איתם?
אפשר גם להתיעץ עם קלינאית, איך ניתן לעזור בגיל הזה...
אם זכור לי נכון, הם לא מטפלים בגיל הזה...(רק מעל גיל 5 או שש, לא זוכרת)
הוא מדבר שוטף בבית? או עדיין הדיבור לא מבוסס?
אם הוא מדבר טוב לגילו, יש כמה דרכים לעודד איתו דיבור במקום זר. אבל זה השקעה

רק מתקנת, קלינאיות תקשורת בהחלט מטפלות גם בגיל הזהקטנה67
אפשר להתחיל טיפול ממש בכל גיל, כמובן בהתאם לצורך ולמטרה
נכון לא אמרתי שקלינאיות מטפלות בגיל הזה...ממתקית

במרכז שניידר לאילמות סלקטיבית לא מטפלים בגיל הזה.
ומול קלינאית צריך לברר היטב אם יש לה ניסיון ועוסקת בזה, כי לא כל אחת מכירה את תחום האילמות ויכולה לטפל.

להקליט או לבוא בשעות שהיא לא מצפה ולהקשיב מבחוץים...

יכול להיות אילמות סלקטיבית אבל הוא עוד קטן מלפתח את זה לדעתי. בגדול זה מגיע מחרדות...

ילד שמרגיש בטוח, הוא מדבר ומרעיש... ברור שיהיה הבדל בין ההתנהגות בבית ובחוץ, זה אצל כולם. אבל מה שאת מתארת נשמע מדאיג 

מניסיון אישי, גם בגיל שנתיים יכולה להיותמתואמת

אילמות סלקטיבית. (אמנם לא קיבלנו אבחנה רשמית, אבל זה היה ברור שהסיבה היא רגישות יתר ולא המטפלת, שאנחנו מכירים כבר שנים וסומכים עליה)

כמובן, צריך בכל זאת לשלול אפשרות של מטפלת לא טובה...

נשמע ילד מתוק ומודע לעצמותהילנה

ממש. חכם ורגיש, אולי מחונן.

יש ילדים כאלו. אין מה לעשות עם זה. לא חושבת שנכון לתייג את זה כ"קושי ריגשי"

גן זה לא כיף. הכי כיף ובריא ונורמלי זה להיות עם אמא בבית. נשמע שהוא ואת יודעים את זה.

אין לי עיצה, רק אומר שאני הייתי כזאת. ובעלי היה כזה, ואני לא מתכננת לשלוח ילדים למסגרות.

אבל אם הייתי שולחת, היה לי חשוב לתת המון מקום לקושי ולנסות להשאיר בבית מתי שאני יכולה.

(ואני מורה עם 10 שנות ניסיון. אז לא עונה רק בהיבט האישי אלא גם המקצועי)

את צודקת שבאמת יש ילדים רגישיםמתואמת

שלא טוב להם להיות מחוץ לבית. אבל יש ילדים שהם בדיוק הפוך מזה, ופורחים במסגרת!

בכל אופן, אני עדיין לא גיבשתי עמדה מוחלטת על ילדים רגישים - האם נכון לשלוח אותם למסגרת ובאיזה גיל. בכל אופן, לא לנצח הם יוכלו להישאר בכנפיים המגוננות של הבית, בלי להתרועע עם העולם שבחוץ... וכאן צריך לשקול - ובעיקר להתייעץ עם אנשי מקצוע - באיזה גיל נכון להוציא את הילד מהבית למסגרת מיטיבה, כדי ללמד אותו בצורה בטוחה להתמודד עם העולם.

לא יודעת על סמך מה גיבשת את הדעה הזאתתהילנה

אני אענה לך בתור אדם רגיש, שעבדה עם ילדים ובני נוער במסגרות לא שגרתיות:

שנים נילחמתי עם עצמי בכל הכוח כדי "להתמודד עם העולם" כמו שקראת לזה, הייתה לי קריירה מצליחה מאוד, אבל במקביל סבלתי מדיכאון, לקחתי תרופות והייתי בטיפול פסיכולוגי יותר משבע שנים.

מה יצא לי מזה?

ביום שהחלטתי לעשות מה שאני רוצה, לחיות חיים קטנים ופשוטים, לגדל ילדים בכיף, לא לנסות להתמודד עם העולם- התחלתי לפרוח. ויותר מכך- אני מרוויחה הרבה מאוד כסף וגם משפיעה על העולם בדרך שמתאימה לי, ובעיקר- מאושרת מאוד. 

גיבשתי את הדעה הזו על סמך ניסיון אישימתואמת

אני רגישה בעצמי (אך לא סבלתי נורא במסגרת, פשוט לא הייתי במרכז), ואמא לילדה רגישה מאוד-מאוד שכן סובלת, ואנחנו בייעוץ צמוד עליה. ואני אמא גם לילדים שהם לגמרי ההפך - אם הם היו כל היום בבית הם היו נובלים...

גם את כתבת על סמך ניסיון אישי, שפשוט קצת שונה משלי.

ולכן אי אפשר לומר שום דבר נחרץ בעניין הזה... בענייני נפש כמעט אין נכון ולא נכון, וצריך להתייעץ על כל מקרה לגופו.

אני עוד לא ניתקלתי בייעוץ שאומרתהילנה

תשאירי את הילד בבית, תעברי לחינוך ביתי.

אני חושבת שבעולם ההישגי שלנו זה קול שלא קיים, בכלל. וחבל.

הילד שהפותחת תיארה כן סובל מאוד. כל מה שניסיתי להגיד זה שאין ילד בן שנתיים שסובל מלהיות בבית, יש אולי אמא שסובלת. ילדים בני שנתיים שסובלים במסגרות - יש מלא, הרבה יותר מידי. 

בטח שיש ילדים שסובלים בביתמקקה

ולא רק במקרי קיצון

מספיק אמא שלא פנויה לילד והוא משועמם ובודד

אבל זה בדיוק מה שאת טועה בומתואמת

יש ילדים בגיל שנתיים שהמסגרת עושה להם רק טוב! ולכן צריך להתייעץ בכל מקרה לגופו.

לצערי לא התייעצנו עם איש מקצוע כשהבת הרגישה שלי הייתה בת שנתיים, אז לא יודעת מה היו אומרים לי. אבל מניחה שיש בהחלט אנשי מקצוע שדוגלים הזה בחינוך ביתי. השאלה היא על הגילאים הגדולים יותר...

כל כך נכון!שיפוראחרונה

אחד הילדים שלי, לדעתי רגיש מאוד, השארתי בבית כמה חודשים בגיל שנתיים כשהייתי בחל"ד, חשבתי שזה מה שהכי נכון בשבילו. אבל הרגשתי שהוא לא רגוע, רוצה שאני אעסיק אותו כל רגע ביום, היה ממש קשה. ברגע שהכנסתי למסגרת, הוא פתאום נרגע, התחיל להעסיק את עצמו. ממש הרגשתי שהוא מקבל איזה צורך שלא הצלחתי לתת לו בבית.

גן יכול להיות ממש כיף גם לילדים רגישים,שיפור
זה מאוד אינדיבידואלי, ותלוי בילד, בצוות, באינטראקציה ביניהם, בביטחון שמקבל בבית, ביחס של הבית למסגרת, בכישורים החברתיים של הילד, בזה שיש ילדים מתאימים לילד הרגיש איתו במסגרת. ועוד ועוד.

כותבת בתור אמא לילדים רגישים שראיתי אותם סובלים ופורחים בתקופות שונות, במסגרות שונות. 

קודם כל לא הייתי מכנה כקושי רגשיאמאשוני

הוא עדיין פצפון להיכנס להגדרות.

זה כמו שיגידו על תיניק שרוצה ידיים שיש לו קושי רגשי.

הייתי משנה את הטרימינולגיה לצורך רגשי.

זה כבר מרגיש אחרת.

עכשיו לשאלה שלך, בין שני קצוות יש הרבה נקודות בדרך.

הייתי מתחילה מלוודא אקטיבית שבאמת טוב לו במעון ולא חלילה קורה שם משהו..גם אם ברגיל לא היית חושדת, כשרוצים להגיע לאיתור בעיה, צריך לשלול אקטיבית גורמים מסביב.

כמו שעושים בדיקות דם כדי לשלול כל מיני דברים.

אחרי שווידאת היטב שטוב לו,

תחשבי מה המינון שמתאים לך.

את יכולה להאריך חלד ולהישאר עם התינוק ולאסוך אותו ב13:00 נגיד.

או לחזור לחצי משרה ולאסוף את שניהם ב13:00

במקביל או במקום, אפשר לעבוד איתו על פרידות. תחפשי הדרכה ממוקדת לזה, יתנו לך כלים.

הוא ילמד מה הוא מרגיש, יחוש אמפטיה למצבו (ולא רחמים או מצפון)

נראה לי זה יעשה לשניכם טוב להבין ולדבר על זה שזה נורמלי לחוות קושי להיפרד מאמא (בטח על רקע הולדת אח קטן)

לגבי הדיבור בפני זרים, הייתי שוללת בעיות שמיעה

(לפעמים בבית לא שמים לב לבעיות שמיעה כי יש מימיקות והבנה טובה גם בלי שמיעה ודיבור טובים)

ואם זה לא בעיית שמיעה ממש הייתי משחררת, הוא פיצי והכי טבעי שלא ירגיש בנוח בחברת זרים.

אם אצל סבא וסבתא הוא משתחרר אחרי כמה שעות ממש לא הייתי דואגת.

גם בגיל 3 זה נשמע לי ממש תואם גיל.

באופן כללי אני חושבת שהדרכת הורים החל מגיל שנתיים היא ממש מתנה להורות.

זה כבר גיל שמתחילים לשאול שאלות אחרות ונחמד שיש הכנה להמשך וזה עושה סדר.

לא חייב הדרכה פרטנית,

כל ספר/ קורס/ פודקאסט בנושא שמעביר הדרכה מובנית יכול לסייע להבין איך להבין את הילד ואיך לעזור ולקדם אותו.

תשובה ממש יפה!!ממתקית

אהבתי...

יום אחד יהיה לי חשק להביא עוד ילד?שושנושי

ככל שעובר הזמן אני יותר ויותר מרגישה שזה חסר סיכוי.

שלא תטעו - הילדים שלי מתוקים אבל אמאל'ה מרגיש לי עמוס ומלחיץ. קשה ומתיש.

בכלל הבעיית פוריות שהייתה בעבר שמי יודע מה תהיה הדרך בהמשך.

הריון בסיכון

החרדה התמידית שהכל יהיה בסדר (בהריון, עוד לפני הלידה חח)

ילד בן שנה וחצי שמרגע הלידה היו דרמות, אם זה בגלל המשקל או עכשיו נגיד שלא הולך, ממש בקטנה ומי שישמע אבל וואלה מעסיק

וילד בן 3.5 רגיש שמציף אותי. הוא הילד הכי מתוק וחכם ועדיין קשוח.

איך יהיה לי את האומץ להיכנס לזה עוד פעם?

זה מאוד תלוי בנות כמה אתןאנונימית בהו"ל
בת 4 שישנה המוןאנונימית בהו"ל

בת ה4 שלנו היתה פרח שמח ועליז,

בחודשיים האחרונים היא ישנה המון 

נרדמת כל יום בצהריים

ישנה בלילה לילה מלא

בוכה הרבה, מאד נרגנת

ואבדה את התאבון לגמרי (אוכלת בגן בדרך כלל בבוקר, צהריים לא אוכלת לרב וא. ערב אוכלת קצת..)

היא גבהה מאד, מתפתחת קוגנטיבית אבל משהו בה מחשיד אותי.

עשינו בדיקות דם- ההמוגלובין קצת נמוך

לוקחים ברזל

לא רואה שיפור משמעותי

מה כדאי לעשות?

אציין שלפעמים היא פתאום מלאת שמחה והתלהבות

נניח כשהתארחה אצל דודים אכלה יפה מאד...

אבל בבית רב הזמן היא ירודה ממש

בדקת עם הרופא ילדים?איזמרגד1
כיוון של מונו וכאלה (אין לי מושג אם זה נכלל בבדיקות דם או לא...)
מונו זה רעיון שלא שללנואנונימית בהו"ל

אני אחזור לרופא ואבקש בדיקות יותר מקיפות

אם כי היא מתוננת גם המון על כאבי בטן0 לכן שללנו צליאק

וזה לא.

לאחרונה התלנוות על הכאבי בטן פחתו מאד, אבל עדיין היא חלשה.

ממליצה לבדוק CMV ובכלל לעשות בדיקות מקיפותאמהלה

לא רק ספירה.

זה בהחלט נורה אדומה

וכל הכבוד לך שאת על זה....

תודהאנונימית בהו"ל

יש לך עוד הצעות חוץ ממונו מה לבקש מהרופא?

(יש לנו רופא אחד שנותן מה שמבקשים אז שווה לבוא עם רעיונות מהבית)

אז ככה:אמהלה

מונו- כולל CMV EBV

פריטין

B12

ויטמין D

IRON

CRP

שקיעת דם

וכמובן ספירת דם.

ציליאק אמרת שכבר שללתם.

נראה לי הצעד הראשון זה בדיקות מקיפות. אם בעז"ה הכל יהיה תקין אז לחשוב על כיוונים אחרים

יודעת שאצלנו בישוב משתולל עכשיו CMV לצערי גם הבייבי שלי נדבק ולקח את זה קשוח מאד. עם תופעות לואי נוראיות

תודהאנונימית בהו"ל

משום מה על המונו בכלל לא חשבתי 

למרות שגם לי היה מונו בתור ילדה

איך היא בגן?כורסא ירוקה

יכול להיות שיש משהו בבית שמשפיע עליה?

משהו פיזי הכוונה, נגיד כמו שכנים שמעשנים בחוץ וזה חודר הביתה, או אם היא ישנה בממד בבנין חדש (שנבנה בשנים האחרונות).

לדברים הספציפיים שציינתי אני לא חושבת שיש השפעות מהסוג שתיארת, הבאתי את זה כדוגמאות לגורמים סביבתיים שעלולים לגרום בעיות וזה לא הכיוון הראשון שהיינו בודקים כנראה

זהו בגן היא יותר פורחתאנונימית בהו"ל

הגננת ממש עפה עליה והיא עפה על הגן..

בהתחלה תליתי את זה רגשית קצת כי היא ילדת סנדוויץ' ממש

ומעליה ילד גאון ומתחתיה פעוט מהזוג שממגנט אליו תשומת לב והרגשתי שהיא נופלת בין הכסאות

אבל אחרי כמה זמן ראיתי שבשעות הבוקר גם בבית היא הרבה יותר בטוב (נניח בשבת)

ופשוט כנראה בגן היא פורחת כי זה שעותה בוקר ואחרי לילה של שינה בכל זאת היא יותר בטוב..

ואת מעלה כיוון ממש מענין, כמעט בלשי, ננסה לחשוב קצת.

אם בבית בבקרים היא בסדר וגם בגן טובכורסא ירוקה

אולי הבעיה טמונה בזה שלא אוכלת צהריים?

ואז הרעב מעייף ומעצבן אותה?

לא יודעת מה הביצהומה התרנגולת, אבל תזונה ועייפות קשורים אחד לשני. גם כתבת שאצל הדודים אכלה יפה והרגישה טוב.

שווה לנסות לעשות לה אולי מבצע עידוד לאכילת צהריים ולראות אם זה עוזר

יכול להיותאנונימית בהו"ל

קשה לי לדעת זה ילדה קטנה בסך הכל

אבל גם אם בצהריים נניח לא אוכלת מעייפות

אז שתרצה לאכול אחרי השינה (קמה בסביבות 4-5 או שאני מעירה אותה אז.. ויש כאן מי שאוכל בשעה הזו)

והיא בדרך כלל אומרת שלא רעבה

בגן הן אוכלות פרי ב12 בערך ואז היא מגיעה הביתה באחת וחצי- הגיוני שהיא לא רעבה, זה לא כזה מוזר.

אני לא רוצה לעשות מבצע לעידוד אכילה,

לא חושבת שאמורים לתגמל ילדה על זה שהיא אוכלת..

מבינה את הדאגה שלךכנרת כנרת

צליאק לעומק ,בדקתם ?

תולעים-משפיע על התיאבון עייפות ומצב רוח

אם נוחרת בלילה או תסמינים(דלקות אוזניים,דיבור מאונפף,נשימה מהפה יש עוד) אחרים הייתי שוללת שקד שלילי אצל רופא אאג

ובהיבט לא רפואי-שמה מקליט בגן אתמול

תודהאנונימית בהו"ל

שללנו צליאק

תולעים לכאורה טופל כבר

אין שום תסמין של שקד שלישי 

ומהגן היא מבסוטה כאמור אם כבר הבעיה רגשית אז המקור לצערי בבית

עונה לך מנסיוןכנרת כנרת

זה שילד מפסוט בגן זה לא ערובה לכלום

רק מקליט יספר את האמת

אגב זה לא חייב חלילה להיןת התעללות אן משהו בכיוןן.. לפעמים חןסר יצירת קשר עם הצוות או עם החברים או אין לדעת.

ומה לתחושתך השתנה בבית ?

נשמע שכדאי לבדוק מונובאתי מפעם
לבדוק צליאק!!!ממתקיתאחרונה

ואם שלילי, להמשיך להתייעץ עם רופא.

מקום עבודה חדש ונטלה חחחאנונימית בהו"ל

לא קשור להריון ולידה אבל מקום מגוון להתייעצות ❤️

התחלתי עבודה חדשה

הייטק

חברה קטנה בערך שישים איש כולם חילוניים לגמרי, יש שניים שהם 'דתיים' אבל לא חובשי כיפה ואמרו לי שמקפידים על כשרות כזה רק שיהיה כשר

עכשיו בשירותי נשים אין נטלה, ולקחת כל פעם כוס מהמטבח לא נוח לי

אני רוצה להביא נטלה לשים ליד הכיור שם

הייתן אומרות למשאבי אנוש? לפני? אחרי? שואלות? מבקשות שיביאו?

אני מתלבטת איך נכון

הייתי שואלת את המשא אם זה סבבה שאביאכורסא ירוקה
אם הם יציעו לשים מעצמם אחלה, אבל אם לא אז פשוט מביאה בעצמי אחת קטנה. 
הייתי שואלת אם זה בסדררקאני

שאני אביא

אגב אנחנו לא מקפידים אחרי שירותים ליטול ידיים מכלי

נטילת ידיים אחרי שירותים | שאל את הרב - כיפה 

גם אנחנו- שטיפה 3 פעמים לסרוגיןיהלומה..
הייתי מביאה פשוטSeven
למה לא להביא את הזו של ה2 שח פשוט?אוהבת את השבת
כי יזרקו את זהאמאשוני

מנקים זורקים כל מיני דברים שנראים כמו שמישהו שכח. הם לא יודעים מה עושים עם נטלה, חלקם לא יהודים בכלל. אולי יפריע שזה צובר מים מסביב או לכלוך. או סתם מפריע בעין ליד הכיור המעוצב להפליא.

אם זה נראה כמו משהו יוקרתי שמישהו השאיר בכוונה אולי הם יגדילו ראש וישאלו קודם.

בכל מקרה בתיאום עם משאבי אנוש יגידו להם מה אמור להישאר ומה לא.

באופן כללי בחברות חילוניות פחות מקובל שאנשים מגדילים ראש ומביאים דברים מעצמם,

וספציפית יש רגישות מיוחדת לנושאים שיכולים להתפרש כהדתה ולכן הגיוני לבוא ולהציג את הנושא.

פעם הבאתי טוסטר מהבית שאוכל להכין טוסט בטוסטר כשר

איך יצאו עלי שלא עושים את זה ומה נראה לי, הייתי פעורה בתחילת דרכי בהייטק

גם כשהסברתי שאני מבינה שמוצרי חשמל זה רגיש ועשיתי טעות

זה לא התקבל בהבנה, זה לא היה רק כי זה מוצר חשמל (זה היה התירוץ הרשמי) זה היה על ההגדלת ראש. כאילו מישהו הזיז את הגבינה שלהם.

(אגב כשאנשים הביאו מכונות קפה בוטיקיות מגניבות אף אחד לא פצה פה.. עד כאן אסור להביא מכשירים חשמליים מהבית)

כמו שהיום מסתכלים עקום אם אני קונה חלב למשרד כשנגמר.

מבחינתם הכמות שנרכשת אמורה להספיק לשבוע ותתמודדו. ויש חלב אלטרנטיב של מגניבים אז בכלל איפה הבעיה..

אם מישהו קונה מבחוץ זה מציג את המש"א באור קצת חיוור,

הייטקיסטים, לכי תביני 😄

יש ניואנסים בתרבות ארגונית הזו ואני בהחלט יכולה להבין את הבסיס לשאלה.

עבדתי המון שנים בחברת הייטק גדולההריון ולידה

ולא ראיתי שום דבר ממה שתיארת

למי אכפת אם מישהו יביא חלב?

המקרר היה מלא בכל מני דברים שאנשים הביאו לעצמם. ואף אחד לא היה שם לב אם הביאו עוד חלב.

בטוחה שגם לא היה מפריע שיביאו טוסטר. אולי אולי רק בקטע של החשמל.

ונכון שנטלה יכולה להזרק על ידי המנקה

או שהיא תשתמש בזה לשים סקוטצים

אבל זה סתם מחוסר ידע

אם הפותחת תבקש ממשאבי לקנות נטלה בטוח שלא יהיה אכפת להם 

נראה לי תלוי בגודל החברהכורסא ירוקה

כשיש כמה קומות של עובדים והמון אנשים והמשאבי אנוש עסוקות באלף דברים וממש לא על כל מה שקורה אז באמת אף אחד לא יראה את זה בכלל.

אם מדובר בחברה של 50-60 איש אז כולם מכירים את כולם ורואים הכל וזה יהיה די מוזר פשוט להניח נטלה בשירותים

גם אם כולם מכירים את כולם אני לא מבינה מה מוזרהריון ולידה

בלשים נטלה.

זה אביזר שקיים בכל שירותים של אולם ארועים או מסעדה. לא איזה משהו כזה מוזר ויוצא דופן.

אז יבינו שזאת היא ששמה נטלה, אז מה?

הייתי נגשת או כותבת לאחראית משאבי אנוש שיש לי צורך בנטלה ומודיעה לה שהנחתי אחת בשרותים. וזהו 

הענין הוא לא שיבינו שהיא שמהכורסא ירוקה
אלא שבחברות בגודל הה דברים עוברים דרך הhr בדכ. לא בהכרח שיש משהו מהותי נכון בזה יותר, זה פשוט איך שעושים דברים. 
בדיוקאמאשוני

אם היא תבקש ממש"א זה לפי הפרוטוקול,

הגבתי למה יש בסיס לחשוב שזה לא יתקבל בעין יפה כיוזמה פרטית ללא תיאום.

החל מחוסר מודעות ועד לעקימת אף

(לא שזה כזה נורא, כן? אבל יכולה להבין את השאלה)

לגבי החלב, יש הבדל בין להביא אוכל אישי מהבית לבין לרכוש מוצר שהחברה אמורה לספק.

במקרה הראשון מש"א לא אמורים לדאוג לזה, במקרה השני זו אחריות שלהם ואם מישהו משלים זה יכול להיות מתורגם כחוסר שביעות רצון מהשיקול דעת שלהם, סוג של התערבות לא ראויה. אם הם החליטו ש10 בקבוקים בשבוע זה מספיק לצורכי המשרד, מי אני שאקנה מיוזמתי לפני הזמן.

זה ניואנסים.

כמובן זה לא מחייב אבל נפוץ בחברות מאוד הייטקיסטיות חילוניות.

הפותחת חדשה במשרד ורוצה לוודא איך לעשות את זה יפה בלי לעצבן.

מביאה בעצמיניק חדש2
שאלתי אמרה שכמובן באהבה רבה, אז אביא 😊אנונימית בהו"ל
תודה לכולן
מעולה ובהצלחה בעבודה החדשה! תהני!כורסא ירוקה
אמן!! בעז"ה שייתן שכללחאנונימית בהו"ל
כל הכבוד לך אשה צדיקה!הרבנית הקדושה
בזכותך כולם ילמדו עוד מצווה!
שימי לב שצוותי ניקיון לפעמים משתמשים בנטלותמרגולאחרונה

כי זה נוח להשתמש ולשפוך עם זה (נניח שמים סבון ומים ושופכים על השירותים).

ואז זה באסה וגם מטלות נעלמות (זה לא קטע אנטי דתי, רק כי זה נוח לניקיון ולא חושבים)

אז אם המשרד קטן ומנקה קבוע- כדאי לדבר ולבקש שלא ישתמשו בזה

אם הצוות מתחלף זה יותר באסה. אצלי בלימודים יש חוט שמחבר את הנטלה לכיור בגלל זה, אבל לא יודעת אם הייתי מבקשת בשביל עצמי כי מרגיש לי טיפה חוצפה (אצלי זה המוסד שם. מוסד לא דתי אגב. אוניברסיטה רגילה…)

אולי יעניין אותך