אני שונאת לכתוב מאנונימי.. אבל חייבת לפרוקאנונימית בהו"ל

אז זה הריון ראשון שבא אחרי הרבה זמן ב"ה

שבוע מאוד מתקדם

ואף פעם בכל השנות נישואים שלנו לא היינו בצימר ביחד

אפילו שהוא תמיד מבטיח

הוא אדיש להבטחה הזאת ולא באמת כזה מעוניין לממש את זה ותמיד דוחה את זה.

לדוגמא "עדיף שנחכה לחורף ואז ניסע לצימר בחרמון... אז זה הכי שווה"

ואז מגיע משהו ולא יכולים

ועל כל השנת קורונה בכלל לא נדבר.

ואז מצאתי צימר קרוב במבצע לסופ"ש הקרוב,

וכבר כמעט סגרתי הכל וממש התלהבתי ודמיינתי איך אני סופסוף נחה בצימר בדיוק לפני לידה מתי שאני הכי צריכה את זה,

ואז בעלת הצימר ביטלה.

ואני לא אשקר בכיתי קרוב לאיזה שעה כשזה התבטל.

והתקשרתי לבעלי בוכה, והתגובה שלו הייתה סוג של הקלה שזה חסך ממנו לשלם עכשיו 800 שח ללילה ושהכל לטובה.

ואני כל כך התאכזבתי גם מהתגובה שלו.

זאת יכולה להיות ההזדמנות האחרונה שלנו לצימר לפני הלידה, לפני שמגיעים ילדים ואז בטח יהיה לנו פחות זמן לזוגיות ומי יודע אם יהיה לנו פנאי לזה אז בכלל. מה שגם הוא כבר שנים מבטיח לי ולא עושה כלום. תמיד "כן, נברר אחר כך.. כן, נעשה אחר כך.. אולי.. בהזדמנות" ולא עושים כלום. 

ואני תכננתי וישבתי והשוותי וביררתי לא משנה שהוא תמיד גם עשה פרצופים על כל מה שמצאתי, אבל עשה לי טובה שהוא מסכים כביכול. לא יודעת אם אי פעם בכלל תהיה לי הזדמנות להיות בצימר בכלל אם זה ככה. 

ועכשיו אני מרגישה שהכל על הקצה והכל צף אצלי.

לא משנה שאני עם כאבי גב מהגיהנום וכבר בקושי יכולה ללכת ועם בצקות ברגליים ומה לא, ולא יודעת איך אני אבשל ואכין הכל לשבת עכשיו.

וכשאני מתלוננת בפניו הוא מידי פעם הזכיר לי איך זה שיש נשים עם כמה ילדים והן מתפקדות עד שבוע 40 ועובדות או אפילו גרושות ואיך אני לא יכולה.

או שמבטיח שהשבת הוא יקל עליי ויעזור לי בהכנות,

ובסוף מה שקורה בפועל זה שהוא כל היום שישי יושב על הספה עם הפלאפון,

אני מבקשת ממנו משהו מאוד ספציפי

והוא קם לאט עושה את זה בעצבים וחוזר לשבת על הספה.

ואם אני מבקשת ממנו שוב אז הוא מתעצבן ואומר "נווו מה עכשיו... את לא נותנת לי רגע לנוח!!"

ואז אני מתייאשת לא מבקשת ממנו ועושה לבד.

ונכנסת לשבת עם כאבים בכל הגוף.

ואז הוא מתעצבן עליי שאני הורסת לו את המצב רוח בשבת כשאני כאובה.

אני אומרת לו שכואב לי בגלל שהתאמצתי יותר מידי ועשיתי תנועות לא נכונות ואני בקושי יכולה לקום.

והתגובה שלו זה "איזה תנועה לא נכונה בדיוק עשית? לפני רגע היית בסדר תסבירי לי בדיוק איזה תנועה לא נכונה עשית אני רוצה לדעת"

והוא לא מבין שזה פשוט השילוב של הכל ביחד..

אני ממש חוששת כשיגיע בע"ה התינוק שלא תהיה לי עזרה. אמא שלי גרה רחוק ולא בדיוק זמינה, וגם לא תוכל לעזור בהרבה. וכשאני מעלה בפניו את הנושא של אחרי לידה אני מרגישה שהוא מדחיק את זה. "כולן יולדות" "כולן עושות את זה, אז גם את יכולה". מרגישה שהוא לא מבין...

ויש עוד בעיה אחת שהיא מודחקת ובגדול היא נראה לי די עיקרית אבל בציבור שלנו לא נהוג לדבר על זה..

זה שלא היה לנו יחסים בערך מחודש רביעי בערך. (כן אני יודעת שזה נשמע הזוי אבל באמת שזה לא טרול..)

ואני דווקא כן מנסה ליזום, וגם לדבר איתו על זה. כשהיה לו חששות לגבי הבטן שהרתיעה אותו הקראתי לו שזה לא מזיק לעובר והראתי לו את דברי חז"ל שזה טוב לעובר וטוב לאמא. 

והתגובה שלו זה "כן כן את צודקת אנחנו נעשה נעשה" ואמר שכבר אין לו בעיה פסיכולוגית, שהוא הבין שאין עם זה שום בעיה.

אבל תמיד יש לו איזה תירוץ שהוא עייף, כואב לו הראש, בואי נעשה את זה אחר כך לא עכשיו..

וזה איכשהו נדחה עד שהגעתי לשלב המתקדם הזה, 

ואני אגיד את האמת אני ממש פוחדת ללדת כשאני במצב הזה..

מרגישה ששום דבר לא מוכן אני לא מוכנה הכל בבלאגן אני במצב רגשי לא משהו וגם מה שכתבתי מקודם.. אם זה ככה לפני הלידה מה יהיה אחרי? 

וואי אהובה!1234אנונימי
נשמע לא פשוט, קטונתי מלייעץ.
רק חיבוק גדול!
את מלכה ומהממת שאת בכלל סוחבת הריון, כל השאר זה בונוס!
ותכף יבואו חכמות יותר ממני
אבל בינתיים מקפיצה לך
אויש. זה נשמע כל כך קשהמיואשת******

אני ממש לא יודעת מה לומר

בא לי לשלוח לך חיבוק ענק ענק ענק

במקומך הייתי דבר ראשון מזמינה צימר אחר. כלשהו. מה שיש. גם אם זה לא מושלם כמו בדמיון, גם אם זה יקר יותר , אפילו מחיר כפול. הייתי מוציאה והולכת. על פרצופים שלו הייתי אומרת לו- אם היית מחפש בעצמך אולי היית מוצא משהו יותר זול. זה מה שאני מצאתי ולשם אנחנו הולכים.

ו.. אני יודעת שזו עצה נדושה והכל אבל נשמע שאתם חייבים טיפול זוגי כלשהו, כי את צודקת, זה יהיה יותר קשה אחרי לידה. כדאי להתחיל כמה שיותר מהר לפחות לאפס אותו קצת. 

אין לי עוד הרבה חוץ מחיבוק גדול גדול חיבוק

אויש נשמהאורוש3
נשמע ממש קשה. אבל באמת הצימר נראה לי הכי פחות קריטי מכל מה שתיארת. אם כי האכזבה סופר מובנת. ברורררררר. תזמיני אוכל מוכן לשבת. בבקשה. תקלי מעצמך. לדעתי הדבר הכיייי דחוף היסטרי פה זה שהוא יבין מה זאת אישה אחרי לידה ומה נדרש ממנו כחלק בשותפות של הבאת ילד לעולם. אחרת את תמצאי את עצמך לבד עם הכל ובלי תמיכה ומפה הדרך לדיכאון ומקומות קשים מאוד קצרה. תלכו יחד להכנה ללידה למישהי תותחית. תדברי איתה לפני שתסביר לו בסופר סופר פירוט. שתזכיר מאה פעם שככה זה כולם. והבעלים כולם שותפים וכו'. שתדבר בשפה שלו. אולי תכתבי אזור וימליצו. בנוסף יש מישהו שהוא מקשיב לו? רב? אח? גיס? חבר? אותו כנ''ל. לדבר דחוף עם האדם הזה שיצא איתו ייעשה לו שיחת גברים רצינית ועמוקה של ניעור. מה זה אישה בסוף הריון. מה זה יולדת.
ברור שחייב פה טיפול עומק זוגי. התמונה שלך של כל החד צדדיות בהכל וחוסר התמיכה מאוד כואבת. אבל בעיני כרגע הכי דחוף לאפס אותו על העניינים של אחרי לידה. אחרת יהיה לך מאוד קשה. הכל אפשרי. אבל לא פשוט בכלל.
איך הוא היה לפני ההריון? יותר תומך ושותף? אם כן אז אולי יש לו קושי עם כל השינוי העצום הזה. אפשר להביע אמפטיה אבל בשביל זה צריך לדבר. וכדי לדבר צריך שאת לא תיהי בקצה. אז או מלון. או צימר אחר. או אוכל מוכן. שבת זוגית של שיח. ולערב אנשים מתחום ההריון הלידה וגם אנשים שמשפיעים עליו.
המון המון הצלחה! חיבוק ענק!
מנסה..עדינה אבל בשטח
כאחת שנשואה כמה וכמה שנים .. יכולה להגיד לך שלעניות דעתי, כמובן הלא מוסמכת לכלום, זה ענין של זמן פשוט..
אני לא יודעת כמה זמן אתם נשואים, אבל נראה שהוא עדיין תקוע ברווקות, בלבד הזה, בלחשוב בעיקר על עצמו..
השנים ביחד עושות את שלהן, התקשורת , הדיבור, הנתינה המשפחה, המחויבות, ההבנה שזו אישתי , אמא של הילדים שלי ואם לא יהיה לה טוב, גם לי יהיה רע.. (לא בגלל ה'עונשים', אלא בגלל המציאות. כמאמר המאמר: happy wife, happy life 😁)
אני חושבת שדווקא אולי אחרי לידה הוא פתאום יתעורר (אולי הוא לחוץ עכשיו מהאחריות? סתם נקודה) אולי הרגשות שלו יצופו, הרצון לגונן ולעזור , אולי הוא יראה מה זה לידה ויעריך יותר..
ואת בינתיים תתפללי שלא תצטרכי עזרה מאף אחד, גם לא ממנו.. אנחנו נשים. אנחנו כל יכולות.
וקחי אותו לשיחה בזמן רגוע, תספרי לו כמה הוא חשוב לך וכמה את רוצה להיות חשובה לו, שירגיש אותך.. עוד שיחה ועוד שיחה, בסוף זה מחלחל..
בהצלחה ⁦♥️⁩
אני לא הייתי בונה על שינוי אחרי הלידה. יכול להיות שזה יקרהציפיה.
יכול להיות שלא, אבל זה לא משהו שאפשר לבנות עליו.
נכון זה רק יכול להחמיר.כי יש יותר אחריותאמא במשרה+
מטלות שצריך לעשות ויותר עומס
יש כאן עוד עניינים שהם סוג של נורה אדומהבת הרים
התחמקות מהצימר
התחמקות מיחסי אישות
אולי הוא בדיכאון? שווה לברר. נשמע שהפותחת מתאמצת מאוד לשווא.
תנסי לברר על דיכאון בתפקוד גבוה
גם אני קטונתי מלייעץמקקה
נשמע לי ממש קשה להתמודד עם תגובות כאלה
רק רציתי להגיד לך, שה"כולן" האלה לא קיימות. תראי לי אחת שעד שבוע ארבעים מתפקדת ולא סובלת ולא אאמין לה. את בסדר גמור וזה באמת באמת קשה.

ולגבי ההכנות לשבת- מה יקרה אם גם את לא תכיני כלום? תכריזי שאת לא מסוגלת ותיכנסי לנוח. אז לא יהיה הרבה בשבת, תאכלו חלות וסלטים קנויים. אולי זה יעזור להבנה שזו משימה זוגית ולא האחריות שלך.

בהצלחה יקירתי
נשמהDoughnut

הוא חי בסרט. סליחה שאני לא הכי עדינה.

צריך להתעורר ומהר, שהסרט לא יהפך לסרט אימה אחרי הלידה...

קודם כל שבת- תדאגי לעצמך לפינוקים. את נכנסת למיטה עם סרט/ ספר וכו' ושהוא ידאג לשבת. הפעם שהוא יפריע לך לנוח. לא יקרה כלום. בלי בטן של סוף הריון שיארגן שבת.

שנית, בדחיפות ללכת לייעוץ, הוא חייב לשמוע ממישהו מידע מהימן ומפורט מה זה אשה בהריון, וכמה הוא צריך להצדיע לך כל יום ולנשק את כפות רגלייך על שאת נושאת ברחמך את הילד שלו, על כל שלל התופעות ומכאובים הכלולים בזה. הוא יודע כמה עולה פונדקאות???

לגבי כולם עושות וכולם יכולות וכולם מצליחות- שווה לזבל. אפשר באותה מטבע לומר- כל הגברים מפרנסים בשפע/ קונים מתנות שוות לאשה על כל פיפס/ מפנקים, דואגים, עוזרים, וכו' כיד הדמיון הטובה.

ברור שהזמן והילדים יעשו את שלהם, אבל ממש לא חושבת שנכון לחכות. או ליתר דיוק- אסור לך לחכות. בוודאי לא לבנות על זה שיתעורר אחרי הלידה... את חייבת לדאוג לעצמך. תעשי דברים שאת אוהבת, תפנקי את עצמך ותדאגי למלא את עצמך, כי תגובות כאלה מרוקנות את המאגרים הנפשיים שלנו. במקביל- בבקשה תלכו לעזור לעצמכם, כמה שיותר מהר.

את נשמעת מלכה, תכירי בערכך!!!

אני ממנה אותךחצילוש
לאישה שכתבה בדיוק מה אני חושבת בשרשור הזה
כבוד!Doughnut

וואי. תגובה אלופהההההמיואשת******
תודה!Doughnut

מסכימה מאוד. אל תהיי סמרטוט.בת הרים
כי מי שמתחילה כך תמשיך כך. תלכי לצימר. איתו או בלעדיו. (אפשר עם חברה)
אויש מהממת, נשמע שאין לו מושג בתחוםהעוגב
מוזמנת לתת לו פה הצצה, שיראה כמה זה קשה לנו, כמה זה דורש מאיתנו, כמה זה ךא ברור מאליו.

אבל האמת, שזה נשמע שיש פה עוד אתגר מעבר, ואם לא אז אל תקראי, אבל דבר ראשון- אל תתני לו להשוות אותך- תבהירי לו איך *את* חווה את זה, ואם קשה לך אז זאת עובדה. זה לא מה שנתון לדיון. נתון לדיון איך להקל, איך להתמודד, מה אפשר לעשות אחרת.
לגבי הצימר, מצטרפת להמלצה פשוט למצוא משהו אחר.
לגבי שישי- *אל* תעשי מה שמכאיב לך. לא שוה את זה בשום קנה מידה. יכולה חבשל? תבשלי. לא? תקנו. ואם כואב לך לנקות אז אל תנקי. קשה לי להאמין שבזוג בלי ילדים הויתור יהיה כ"כ דרסטי. וכן, אולי שבת אחת זה יהיה מוזר וחריג. אבל תבהירי שזה מהצורך שלך במנוחה (הוא מוזמן אלי בשמחה בתחילת הריון, סוף הריון ואחרי לידה, כדי לראות מה זה בית שלאישה אין כח לנקות והבית נראה בהתאם, במידה והוא אומר לך שכולן מנקות, כי אני לא.).
זה בעיקר נשמע עניין בוסרי. באמת, אבל נשמע גם שקצת מחריף בגלל קצר בתקשורת. אם מרגיש לך לא מתאים כמובן קחי חזרה הכל..
מצטרפת לכולןרחלה2020
לומר מראש "קשה לי, משבת הבאה אתה אחראי לשבת על הבישולים והניקיון ו*אני* נחה".

להסביר לו להפסיק עם ההשוואות לכולן. אם עדיין לא מבין אולי לבקש מאמא שלו שתסביר לו.

להזמין צימר חדש, אם יעשה פרצופים ללכת עם חברה/אחות/אמא.

תתחילי להעריך את עצמך, נשמע שאת מכילה וסלחנית. תתחילי לפנק את עצמך ולדרוש ממנו בדיוק כמו שאת עושה. ובהיריון הוא צריך לעשות יותר
חיבוק גדולמק"ר
מתייגת לך (אם יצליח...)
את
@נגמרו לי השמות
@קמה ש.
שאולי ידעו יותר לתת מענה
תודה על התיוג יקרה!קמה ש.
בס״ד

לא ממש הייתי פנויה להגיב בזמן שהשרשור היה פעיל.
התחברתי להרבה מהתשובות ובפרט לזאת של נגמרו לי השמות.
המון הצלחה לך, פותחת היקרה 💗
המשך הריון תקין ובריא ולידה קלה בע״ה
וכל שלום הבית שבעולם בע״ה!!!
יקרה..בארץ אהבתי
את נשמעת כזאת אישה מדהימה, באמת שבעלך זכה!
את עושה כל כך הרבה, מנסה להשקיע ולדאוג ליציאה זוגית, מקבלת את חוסר העזרה של בעלך ועובדת קשה למרות שכל כך לא פשוט פיזית, מנסה ליזום ולהסביר כדי שלא תמשיכו ככה בלי יחסי אישות, ובעלך לא נענה למאמצים ולא יודע אפילו לראות ולהעריך את כל מה שאת עושה.
זה נשמע שבעצם הקושי פה הוא קושי זוגי שהוא מעבר לצימר/לא צימר או לעזרה/חוסר עזרה ביום שישי. לא קושי שאי אפשר לפתור, אבל קושי שצריך לתת עליו את הדעת וללמוד להתנהל אחרת מבחינה זוגית. כדי לייצר זוגיות שבה אתם מבינים אחד בשביל השני, משקיעים אחד בשביל השני ומקבלים את ההערכה על ההשקעה שלכם, מקבלים אחד את השני בלי שפיטה, ויוצרים ביחד זוגיות של חברות עמוקה.

אז הכי נכון לדעתי זה לפנות לטיפול זוגי. אם בעלך מוכן - לדעתי זו התשובה ומכאן צריך להתחיל.
אבל אם את רואה או חושבת שלבעלך קשה לקבל את זה, או שבכלל הגזמתי בפרשנות שלי ואתם לא ברמה שצריכים טיפול זוגי, בכך מקרה תמיד אפשר לעשות עבודה זוגית ביחד, מתוך החלטה שאתם רוצים לעלות ולהתקדם עוד בזוגיות שלכם..
יש שני ספרים על זוגיות שקיבלתי עליהם המלצה חמה וקניתי לאחרונה, שלדעתי באמת מומלצים ונותנים כלים שאפשר ליישם ביחד כזוג וזה יכול להוסיף מאוד לזוגיות. לדעתי כדאי לקנות את הספרים, לקרוא ביחד וגם לדבר ביחד על הדברים שקראתם, לחשוב איך אתם מצליחים להתקדם מתוכם, ומתוך כך לשנות את השיח.
הספרים הם: שבעת העקרונות לנישואין מאושרים/ ג'ון גוטמן, וחוקי הזוגיות/ יצחק מנדלבאום.

ובהתייחסות מעשית לכל מה שכתבת על הקשיים שאת חווה עכשיו -
הרבה כתבו, ואני מסכימה מאוד, שבעלך לא מכיר את המציאות, וחשוב שהוא ילמד להבין למה הגיוני לצפות מאישה בהריון ומאישה אחרי לידה.
אבל נשמע לי שאם תבואי אליו עם כל מה שכתבו פה, הוא יחווה את זה כהאשמה שהוא לא בסדר, והתגובה האוטומטית להאשמה (של כולנו, אולי חוץ מצדיקים גדולים) זה להתגונן או לתקוף בחזרה.
קשה לקבל ביקורת, ולכן מי שרוצה לתת ביקורת צריך לחשוב אלף פעם איך להגיד את הדברים בצורה שתתקבל ולא תיצור יותר התנגדות.
להגיע למידע דרך גורם חיצוני ונייטרלי זה דרך שיכולה להיות טובה יותר מאשר להגיד ישירות. ובהכנה ללידה זו הזדמנות מצויינת. אפשר גם באמת לדבר עם המדריכה מראש ולבקש ממנה להדגיש את מה שצריך.

בהצלחה רבה!

אוף. קצרה בזמן מכדי להגיב באריכות, אבל בקצרה אגיד שאניציפיה.
ממש ממש ממש ממליצה ללכת לייעוץ מקצועי. גם בלעדיו. אני בטוחה שזה יכול לעשות נפלאות.
יקרה, בבקשה אל תעשי מעבר לכוחותייךסופלה מוקה

שבת- לקנות או לאכול הכי פשוט שיש. חלה וחומוס קנויים. באמת. ואם ישאל למה לומר בפשטות שאת זקוקה למנוחה וזה מה שביכולתך לעשות. ואולי לשאול מה הוא מציע...

לגבי יחסים- אני לא מומחית, אבל מניחה שללא מעט גברים השינוי עם הבטן והגוף יכול להלחיץ ולהרתיע. זה שונה ואחר ממה שהם מכירים ורגילים אצל האישה שלהם- ועדיין לך יש צורך בקירבה ואינטימיות ובמיוחד עכשיו וזה הכי מובן... אז כאן יש בהחלט מקום לדבר ולומר מה את צריכה, אבל ייתכן שעבורו זה מורכב מסיבותיו שלו.

אז כשתהיה עת מתאימה, ואולי זה לא כרגע, שווה להתייחס ולטפל בנושא הזה ונתנו לך כאן אפשרויות וכיוונים ממש טובים.

בהצלחה רבה ממש. שימי את עצמך בראש סדר העדיפויות.  בכל המובנים, בבית ובאישי.

תזיני את עצמך בדברים טובים ומחזקים

מקווה שזה יתן לך בתור התחלה אויר וכוחות לנשימה -לב-.

יש מצב להתייעץ עם מישהו ששניכם סומכים עליו?דבורית
מישהו שאתם יכולים "ליפול" עליו מהרגע להרגע?
מדריך חתנים שלו/ רב/ דמות אחרת שאתם אוהבים סומכים?
אתם צריכים הכוונה sos בעיניי
ומשם להמשיך הלאה לעבודה לטווח ארוך
'
עונה לכולןאנונימית בהו"ל

קודם כל אני יודעת שהצימר זה לא הבעיה העיקרית,

אבל זה היה כמו "הקש ששבר את גב הגמל" שייאש אותי וגרם לי לבכות ואז להיזכר בהכל.

יכול להיות שהקצנתי קצת בחלק מהתגובות שלו שרשמתי, כי הייתי ממש בסערת רגשות.

הוא לא -רק- כזה, הוא גם עושה לי מסאז'ים, מחבק אותי וקונה לי את החשקים שלי בהריון צוחק

בגדול הוא זה שמנקה בבית. הבית שלנו ממש לא נקי וממש לא מסודר (והוא גם לא היה כשלא הייתי בהריון למען האמת), והמון בתים עם ילדים ותינוקות יותר מסודרים מהבית שלנו. הוא שוטף את הרצפה פעם בשבוע והבהרתי לו באופן חד משמעי שאני -לא- יכולה להתכופף ולא להרים שום דבר מהרצפה אז יכול גם לקרות מצב שיש גרב ששבועות על הרצפה בלי שאף אחד ירים אותה ואני משלימה עם זה...

אז בגדול הוא יכול לדאוג לכל הנקיון והכביסות לקראת השבת ומה שנשאר זה רק לבשל כי הוא בכלל לא יודע איך.

מבחינתו הוא יכול לאכול חומוס וחלה כל השבת (וזה באמת מה שהוא עשה כשאני לא הייתי בבית שבת אחת), הבעיה היא אצלי שאני אוהבת להרגיש שיש אוכל בשבת. אפילו את החלות הייתי אופה כל שבת ומכינה הכל. ואז נשאר הרבה ואנחנו אוכלים את זה לאורך כל השבוע, ובמהלך השבוע אני לא מבשלת כלום, אולי רק פעם אחת משהו קליל באמצ"ש, וזהו, בשאר הזמן אוכלים גם כל מיני שטויות.

לגבי טיפול זוגיות- 

מנסיון קודם, כל פעם שפניתי למישהו שכן יכול להשפיע עליו, 

הוא ממש התנגד והשתגע מזה שמישהו מנסה להתערב לנו בזוגיות וזה התפוצץ ועשה אפילו עוד יותר גרוע. 

ואמרנו שפשוט ננסה לפתור את הדברים תמיד ביננו והכי חשוב זה תקשורת טובה ואני כן מנסה להגיד לו את כל מה שמפריע לי. 
(אפילו שלרוב התגובה שלו זה פשוט "כן כן צודקת צודקת"..)

ולחשוב על לשתף מישהו שמכיר את שנינו בבעיה על היחסים אני בכלל לא יכולה. רק המחשבה של לשתף משהו מהבעיות היותר "רגילות" ושהוא יגלה שסיפרתי את זה למישהו ועוד פעם ירגיש שמישהו מתערב לנו היא קשה לי.. אז אין מצב שאני אספר משהו כזה אינטימי למישהו שמכיר את שנינו ואם בעלי יגלה שסיפרתי דבר כזה אישי למישהו שמכיר את שנינו הוא בכלל ישתגע.. וגם לי זה לא נעים. למרות שאני ממש מבינה את חומרת הבעיה וכמה שממש חשוב לפתור אותה עם עזרה מבחוץ...

בגדול אתן צודקות ואני לא יודעת כל כך איך אני יכולה להכניס לו לראש שיבין מה זה אשה בהריון ואחרי לידה, מבחינתו כולן מסתדרות גם עם חמישה ושישה ילדים ויותר ועוד עובדות במקביל (ואני לא כרגע) ולא מסתדרת רק עם הריון אפילו בלי ילדים.. גם אם אני אומרת לו או מקריאה לו משהו שקראתי זה לא כזה עוזר.. (למרות שאני רואה שאולי זה כן מחלחל לאט לאט והוא מאוד מעריך אותי, גם אם לפעמים חושב שאני מגזימה)

לא כל כך הבנתי איך הוא ואת יודעים מה קורה אצל כולם?ארץטרופיתיפה
מאיפה הוא יודע מי מסתדרת ועד איזה שבוע
בשכונה שלי למשל אין כמעט מישהי שאין לה מנקה פעם בשבוע, גם בלי הריון
ואני כמעט מתחילת הריון מבשלת מה שמוכרח.
אף פעם בעלי לא יבוא אליי בטענות מה יד או אין לאכול, אפילו דאצלו אוכל זה משמעותי מאד מאד. אבל הריון זה הריון.
אני לא הבנתי מה הבעיה אצלך בדיוק להרים גרב במשך שבועות, אבל נראה לי שקורה אצלכם משהו לא בריא. אני בשמירת הריון קפדנית ואין מציאות שגרב תישאר על הרצפה (יש לי כבר ילדים גם, אז יש הרבה גרביים).
נראה לי שגם היחס שלך וגם שלו לניקיון הוא בערך אותו הדבר , וקשה לי להאמין שזה הזמן לתקן את זה.
אני חושבת שאתם מאד בתחילת הנישואים ויש לכם עוד כברת דרך לעבור, אני בטוחה שתעברו אותה בהצלחה.
מכל מה שכתבת הייתי שמה דגש על היחסים האישיים. למה הוא לא רוצה? זה לא כל כך נורמלי.
או שהוא נרתע מזה שאת בהריון, ששמעתי שיש כזה דבר, או שזה משהו אחר . בכל מקרה , אין טעם לדבר על כאלו דברים. תנסי את הטריקים שמפעילים גברים ותדאגי שזה יקרה.
בקש לעבודות הבית - שוב אני חוזרת ואומרת - תשכחו ממה שקורה אצל כולם. אין לך שום דרך לדעת מי עוזר, מי נעזר, וכיו'ב.
תרגישי טוב מתוקה,
ושיהיה הריון משעמם בידיים מלאות בע'ה
חשוב - לכי את לטיפול , כדי לשמור עליך במיטבךד"ר מוצרלה

יש מטפלות מעולות שמכירות את המציאות הזו , שבה אחד מהצדדים אינו מסכים להגיע לטיפול,

אבל את יכולה ללכת וללמוד לשמור על הצרכים שלך וכו'...

אפילו שזה בהקשר לנישואים ...

מצטטת-Doughnut

"בגדול אתן צודקות ואני לא יודעת כל כך איך אני יכולה להכניס לו לראש שיבין מה זה אשה בהריון ואחרי לידה, מבחינתו כולן מסתדרות גם עם חמישה ושישה ילדים ויותר ועוד עובדות במקביל (ואני לא כרגע) ולא מסתדרת רק עם הריון אפילו בלי ילדים.. גם אם אני אומרת לו או מקריאה לו משהו שקראתי זה לא כזה עוזר.. (למרות שאני רואה שאולי זה כן מחלחל לאט לאט והוא מאוד מעריך אותי, גם אם לפעמים חושב שאני מגזימה)"

שוב חוזרת- הוא ממש לא מחובר למציאות.

אולי תנסי לקרוא לזה לא כאל הליכה לטיפול, אלא לקבל כלים שישפרו את השיח שלכם סביב ההריון והלידה.

לכי מהר, אתמול. בבקשה אל תזניחי את זה.

סטאז'ר בתחום, מרגיע אך לא להיות שאננההנשר והנמר
עבר עריכה על ידי הנשר והנמר בתאריך י"ז באייר תשפ"א 14:50

קודם כל נתחיל מתקשורת בסיסית בינכם, לפי מה שכתבת אתם חיים באותו בית, אך לא מספיק ביחד, 

זוג שהתחתן כמו "כולם" כמובן מהמגזר ולפי הכללים המסגרתיים של הזרם והקהילה שלכם, וסזה בסדר אך "לא בסדר בכלל"

שותפים שהקימו עסק בלי לדעת כלום בעסקים (נכון, הייתם אצל מדריך ומדריכה" עשר עשרים שעות) כמו שכולם פותחים עסקים,וכן, כולם כמעט כולם מפרקים את העסק ופושטים רגל, כי הם עשו את זה כמו כולם, מעטים מצליחים להחזיק מעמד ובודדים מצליחים.

ואם בעסקים כך, בנשואים, שזה עסק הכי יקר בעולם "עיסקת המליון" ומסובך לא פחות מרוב העסקים למה לחשוב שנצליח כמו כולם "או בעצם לא נצליח, כמו כולם",

נדבר על זוגיות, אין כמו כולם ואין ככה זה אצל כולם ואין ככה כולם עושים,זה לא מצליח ולא עובד!

כל זוגיות היא מיוחדת, כל זוגיות עובדת על ציר משלה, כל זוגיות צריכה השקעה יומיומית ולפעמים קצת יותר, ויש כללים ברורים בכל דבר ועיניין, בעיקר בתקשורת, במילים הנבחרות, בטון, במנגינה, בעיתוי, ובסיבה, בין מורה לתמיד יש מילים טון עיתוי וסיבה משלהם, בין מנהל לעובד יש טון משלהם, בין הורה לילד, בין חברים, בין עמיתים לעבודה, וכל שכן וק''ו בין בעל ואשה, ביניהם יש טון מילים מנגינה עיתוי וסיבה, שרק ורק הם מתאימים כל טון מסוג אחר לא מתאים לשם. זה לא קל זה לא פשוט, זה צורך לימוד השקעה זמן, ועוד, וכשיודעים ומתאמנים גם נהייה יותר קל ופשוט, הרבה יותר כי'ף ואין סוף סיפוק... אבל חייבים ללכלת ללמוד ולתקן, אין מצב שלא

בקיצור יש על מה לעבוד...

לענייננו, את מציינת בקשר לצימר, "ואף פעם בכל השנות נישואים שלנו לא היינו בצימר ביחד

אפילו שהוא תמיד מבטיח"

הוא ככה''נ מגיע ממשפחה או מסגרת שזה לא היה קיים בכלל בדרך כלל מסיבה כספית, או שכן היה קיים אבל בגלל שזה היה יקר נושא הכסף היה בראש מעיינהם וזה קלקל את תחושת ההנאה, ויכולות להיות סיבות נוספות, אך גם הם ממשקע מסויים, אך כמו שאת מציינת, כשהוא שומע צימר, הוא שומע "צריך להוציא המון כסף", ולכן הוא מייד ננעל, דוחה, מבטיח בהמשך, בקיצור מכבס את המילה "לא" זה מכוון ישיר על "ההנאה הזו לא שווה בשבילו את ההוצאה הכספית הזו" הוא מעדיף דברים אחרים לממש עם הכסף הזה. אני לא יודע מה הרמה הפיננסית שלכם, ואפשר להבין מתוך הכתב שהיא לא גבוהה, וזה בסדר, צריך לראות איך אתם ביחד גם מגיעים להבנה כמה הדבר חשוב לך ולכם "ביחד", (ואולי לא באמת חשוב, בעבודה משותפת תגיעי גם את להרבה תובנות על עצמך, ועל עצמכם "יחד" מה שבטוח לא נחמד ללכת לצימר עם מישהו שלא מעוניין בכך, ולא משנה מאיזו סיבה) וגם איך נושאים בנטל ההוצאה הזו, חיסכון, עזרה, עבודה זמנית וקצרה רק עבור זה, ועוד, אבל תקשורת תקשורת תקשורת... כדי לדבר על הדברים נכון, בזמן הנכון עם המילים הנכונות בטון הנכון, ולהגיע להבנה וישום צריך לימוד, (טיפול/הדרכה/ליווי זוגי) ועבודה, זה שווה את זה כי חייבים את זה.

עכשיו בקשר לתמיכה ההדדית, שבת, ניקיון, שיחה, שקיעה בטלפון (בריחה), זה מה שכתבתי למעלה "אתם חיים באותו בית, אך לא מספיק ביחד", התחתנתם כמו כולם, התלהבתם כמו כולם התעייפתם כמו כולם קילקלתם (בהרגלים של שיח מוטעה וברגשות טעונים, ובמרחק וחוסר סדר בשותפות) והסתבכתם כמו כולם 

חייבים ללמוד איך מגיעים לאיזון של אני, את, ואנחנו, וממילא בחובת המסגרת התמיכה והתפקיד של כל אחד, 

לנקודה האחרונה, של מסכים ולא מסכים ללכת לטיפול, אפשר לקרא לזה, ליווי זוגי, הדרכה, אבל זה כן חייב להיות אצל מטפל מוסמך ומקצועי "כי זה טיפול" ועוד איך, את כבר חיה איתו מספיק זמן כדי לדעת איך לגרום לו ללכת בטוב ובמוטב,

נכון שגם אם תלכי לבד זה יעזור (יכול להיות שאם תעשי מעשה ממש תקבעי תור ותלכי הוא גם ילך, ככה נראה מתוך איך שתארת אותו), אבל זה חייב בתחילתו ובסופו של דבר את שנייכם, את בכל אופן תלכי אפי' הרבה פעמים לבד (למטפלת זוגית) היא תלמד אותך מה לעשות, אם למשוך אותו בכוח ואפשר או........

כשהדברים יהיו יותר ברורים ומסודרים, יחסים וכל השאר יהיו הרבה נחמדים טובים ומאושרים,

זה חובה זה אפשרי וזה לא לוקח שנים, רק תלחמי על זה עכשיו (כמובן תומכת לידה, ובהמשך אפשר אחרי הלידה טיפול אבל לא לחכות הרבה זמן, הסטיות הפחדים וגם הפערים גדלים) לפני שהיה מאוחר, את בשאר תלמדי וידריכו אותך (ואתכם) מה לעשות. קשה מאוד לתקן ולייעץ בלי לשמוע את הצד השני ואולי זה הזמן, פתאום מגלים את מה שלא שמעתם עד היום

עוד דבר, גם אחרי לא הכל מושלם, החיים הם תמיד עבודה, אך זה נראה שונה כשאת יודעים שאתם בדרך הנכונה...

אתם שניכם אנשים ממש טובים ואיכותיים 

כל הכבוד על המאמץ את חזקה תמשיכי ותצליחי בעזרת השם יתברך

ותזכו לראות המון נחת יהודי באושר ועושר לפניכם ילדיכם ושניכם מסתכלים לאותו הכיוון

בהצלחה 

רק לגבי הצימראמאשוני
אל תעשי את הטעות הזאת.
אין מה ללכת לצימר ולשלם המון כסף עם מישהו שלא רוצה את זה באמת.
זה רק יגרור עוד לחץ ועוד עצבים ויעמיק עוד את הפערים.
אם את רוצה לנוח- לכי לפינוק לבד או עם חברה/ אחות/ מישהו שימלא אותך. אולי עיסוי או משהו דומה.
יש גם סופי שבוע לנשים עם הרצאות אם מדבר אלייך.

אם המטרה היא להתקרב ולחזק את הזוגיות אז תעשו משהו ששניכם רוצים בו. לא משהו חד צדדי.

מנסיון והתפכחות כואבים.

אל תפסיקי לחלום! רק תנסי לחבר בין החלום למציאות בדרך הטובה ביותר.

כל הכבוד והלוואי ודברים יסתדרו.
את צודקת.אנונימית בהו"ל

הוא ממש לא הטיפוס שנהנה מצימר וכל הזמן מבהיר את זה שעושה את זה בשבילי. 

הבעיה שאני רוצה לחוות את החוויה הזאת *איתו*. 

וכן המטרה היא בשבילי היא להתקרב ולחזק את הזוגיות ולצבור חוויות זכרונות טובים ביחד. רק שלצערי לא יודעת אם קיים דבר כזה משהו זוגי לעשות ששנינו רוצים בו. לצערי הוא לא באמת יהנה משום בילוי שכרוך בהוצאת כסף. גם אם הוא יסכים ללכת למשהו אחר הוא ילך נטו בשבילי..

תארי לך בעלך בא ואומר לךאמאשוני
בואי איתי למשחק כדורגל, נשלם עליו 1000 שקל, אני רוצה את החוויה הזאת *איתך*
או בואי איתי למסיבת טבע, נשלם 1000 שקל, נעשן יחד, אני רוצה את החוויה הזאת *איתך*. נצבור ככה זכרונות טובים יחד...

הוא אומר שהוא מוכן בשבילך לעשות את זה. זה מקסים. יש לו רצון לשמח אותך. אבל הוא לא מחזיק מים...
כל פעם דוחה כל פעם ממציא תירוץ. כי הוא לא רוצה. לא באמת.
הוא רוצה להיות איתך, הוא רוצה לשמח אותך. אבל הוא לא רוצה צימר. אבל בשביל לשמח אותך הוא צריך ללכת לצימר. פלונטר. באסה.
למה בכוח? ככה צוברים זכרונות טובים?
גם בלי נושא הצימר קשה לכם.

קשה למצוא דרך ששניכם מרגישים בה בטוב. הגיוני ומוכר עד כאב.
מציעה לך להפנים שחוויה זוגית שרק אחד מפנטז עליה, והשני לא מעוניין בה, לא תתגשם כמו שאת מדמיינת את זה.
הוא יצא איתך לצימר וינסה לבלוע את הצפרדע.
אולי יצליח אולי לא.
כשאת חולמת על לנוח בצימר איתו, בחלום שלך הוא מופיע כבולע צפרדעים? זה מה שאת רוצה? כי זה מה שיהיה...
אם כן אז סבבה, אם לא אז לא. לא כרגע. לא כל עוד יש לו צפרדע בגרון.
אפשר להנות מדברים שלא עולים כסף.
לפחות בתור התחלה.
יש לכם מספיק דברים לדבר עליהם ולהסדיר ביניכם, דברו על זה באווירה שטובה לשניכם.
אל תוותרי על טיפול זוגי. יעשה לכם פלאות עכשיו ובהמשך.
יכול בקלות לשים את הזוגיות שלכם במקום אחר
נשמע ששניכם אוהבים ורוצים זוגיות טובה.
רק לא מכירים את השפה.
מה שאת יכולה לנסות להסביר לו חודשים, מטפל יוכל להסביר בכמה מפגשים בודדים
ואם הוא לא אוהב להוציא כסף הוא ירצה שהטיפול יהיה יעיל וירצה לשתף פעולה,
תלכו למישהו תותח. עכשיו לפני הלידה כמה מפגשים שתספיקו. זה יכול לשנות לגמרי את כל ההתנהלות והחוויה אחרי הלידה.
והמטפל גם יכול לעשות לו ניתוח להסרת צפרדעים ואז תוכלו לצאת לצימר או מסעדה ולהנות יותר.

אגב, אם הוא מאלה שלא אוהבים לשלם כסף, תקני בשבתות הקרובות איזה מאכל או שניים לכבוד שבת.
אם הוא אומר על זה משהו תגידי ששאלת בנות בהריון איך הן מסתדרות עם הבישולים לשבת כי את רוצה להיות כמו כולן, וזה הפתרון, או שהבעל עוזר או שקונים מוכן 🤭
וטיפ קטן לגבי עזרה מהבעל:
תחשבי מראש איזה פעולות את צריכה שיעשה כדי להקל עלייך בבישול, תרשמי על פתק ותצאי מהמטבח כשהוא עושה את זה.
ואם זה לא בדיוק כמו שאת רוצה.. נו.. לא הכל מושלם בחיים.

בהצלחה!
כתבת יפה1234אנונימי
וואו איזה תגובה תותחית!אנונימית בהו"ל

האמת שקלעת בול עם הצימר.

כתבת "אפשר להנות מדברים שלא עולים כסף."

איזה דברים בדיוק את מציעה לעשות? בהתחשב בזה שאני חודש מאווד מתקדם ובקרוב בע"ה גם נהיה +1 טרי שלא נרצה לטרטר יותר מידי

לגבי הטיפול זוגי- מעתיקה לך משהו שכתבתי בתגובה אחרת:

מנסיון קודם, כל פעם שפניתי למישהו שכן יכול להשפיע עליו, 

הוא ממש התנגד והשתגע מזה שמישהו מנסה להתערב לנו בזוגיות וזה התפוצץ ועשה אפילו עוד יותר גרוע. 

ואמרנו שפשוט ננסה לפתור את הדברים תמיד ביננו והכי חשוב זה תקשורת טובה ואני כן מנסה להגיד לו את כל מה שמפריע לי. 
(אפילו שלרוב התגובה שלו זה פשוט "כן כן צודקת צודקת"..)

ולחשוב על לשתף מישהו שמכיר את שנינו בבעיה על היחסים אני בכלל לא יכולה. רק המחשבה של לשתף משהו מהבעיות היותר "רגילות" ושהוא יגלה שסיפרתי את זה למישהו ועוד פעם ירגיש שמישהו מתערב לנו היא קשה לי.. אז אין מצב שאני אספר משהו כזה אינטימי למישהו שמכיר את שנינו ואם בעלי יגלה שסיפרתי דבר כזה אישי למישהו שמכיר את שנינו הוא בכלל ישתגע.. וגם לי זה לא נעים. למרות שאני ממש מבינה את חומרת הבעיה וכמה שממש חשוב לפתור אותה עם עזרה מבחוץ...

בקיצור- הוא כן מוכן להיות פתוח ושאני אדבר איתו על דברים שמציקים לי (גם אם לפעמים הוא לא פנוי רגשית לזה..) אבל הוא בשום אופן לא מוכן לערב צד שלישי בזוגיות. ואם אני מדברת איתו אז לפעמים הוא מקטין את הבעיות כי הוא פשוט לא אובייקטיבי. בעיה..

אין אדם מתיר את עצמו מבית האסוריםאמאשוני
לצערי לא יכולה כ"כ להרחיב עכשיו
אז אענה בקצרה:
בוודאי שלא לשתף אף אחד ללא הסכמתו.
בוודאי שלא לשתף מישהו שמכיר אחד מכם אם לא שניכם מרגישים בנוח עם העניין.

טיפול זוגי זה טיפול מקצועי לכל דבר ועניין. כמו ללכת לרופא. כמו ללכת לכל בעל מקצוע אחר.
אפשר להתקדם גם לבד. אבל זה אומר שתעברו את כל הסרט הזה לבד.
בטיפול זוגי יוכלו ללמד אתכם איך לדבר אחד עם השני. מה נכון ומה לא, יוכלו להכין אתכם יותר טוב לחיים.
את חושבת שאת יכולה לבד ללמד אותו מה זה אשה אחרי לידה? מה הסיכונים של דיכאון אחרי לידה?
לדעתי לא. למה?
א. כי זאת את. אם שניכם צדדים לדיון, אי אפשר שאחד מכם יהיה השופט.
ב. לא בטוח שאת בעצמך יודעת למה לצפות.

כנ"ל בשאר המישורים בזוגיות.
קחי כנקודת מבחן את השרשור הזה, האם עזר לך להתקדם במשהו מבחינת תובנות? האם היית יכולה להגיע לאותם מסקנות ותובנות לבד? כנראה שכן.
האם את מוכנה לשלם את מחיר ההפרש בין מה שלמדת כששמעת צד שלישי לבין אם היית צריכה לחוות לבד הכל על בשרך?

אז אם ככה זה שרשור לא מקצועי באיזה פורום, תארי לך מה זה ללמוד את התורה בצורה מסודרת אצל בעל מקצוע.
הוא לא נכנס לכם לזוגיות, הוא לא מנהל לכם את הזוגיות. הוא מלמד אתכם מהי זוגיות ואיך מנהלים אותה לבד. מה שחושפים מולו, חושפים בנוכחות שניכם לטובת למידה והשתפרות.
זה גם לא נעים לדבר עם הרופא על בריחת שתן. אז מה? נמשיך לסבול? נלמד את עצמנו פתרון? או שנתגבר על התחושות ונשתף אותו לטובת קבלת טיפול מתאים.
כל עניין היחסים, זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו זאת נורת אזהרה מהבהבת. המצב לא תקין ולא נורמלי. הוא בר תיקון. אבל תעזרו לעצמכם לתקן אותו על ידי התייעצות עם מי שזה המקצוע שלו.

ונקודה קטנה לבחינה: חוץ מהשרשור הזה, האם בחייך את נתקלת במצבים שמתוך סערת רגשות את מביעה דברים בעוצמה שגורמת להם לצאת מפרופורציות? אם זה קורה מול בעלך אולי כדאי ללמוד איך לנווט נכון את הרגשות העזים. הריון ולידה זה תהליך שכרוך בווליום חזק.

לגבי השאלה מה אפשר לעשות בחינם:
הליכה על חוף הים
מסלולי טיול (מסלולי פריחה, מעיין וכד')
פיקניק פקל קפה בפארק כלשהו
אפשר להשקיע בסאג פיתות על האש ודברים בסגנון
אפשר לנגן/ לשיר אם זה מדבר אליכם
אומנות בטבע
יש סיורים מכל מיני סוגים/ מוזיאונים שפתוחים לציבור הרחב או בעלות סמלית
הליכה ליד הבית. כמה פשוט, כמה זמין, כמה נצרך. טוב לנפש טוב לגוף. גם עם תינוק בעגלה או במנשא.
קבלת עירוי ברזל (נשבעת לך שזאת הייתה האתנחתא שלנו בסוף ההריון שלי בתקופת הסגר...)
כן. זה נתן לנו המון הביחד בזמן הזה. המון.
פסטיבלים ואירועים עירוניים בחינם או במחיר כניסה סמלי (פסטיבל האורות בירושלים למשל)
ביקור בשוק (מחנה יהודה)
ביקור באתרים היסטוריים/ מורשת מיוחדים. אפשר לקרוא ביחד על המקום וללמוד על מה שארע בו.
סיורים של מדרשות שטח שמוציאים מדי פעם (יש סיורים מאורגנים לגמרי בחינם תחת פרוייקטים כמו בעקבות הלוחם או שמות אחרים ויש סיורים בתשלום סביר)
טיילת
דרום אדום
איקאה
יש משחקים זוגיים כרטיסי שיח ודברים בסגנון
ויש בהכי פשוט- צאו לשחק טאקי.

אני מבינה אם יבאס אותך שאת "נדפקת" שאת לא יכולה לצאת לבלות במקומות שעולים כסף.
אבל אם תראי לו כמה חשוב לך עצם הבילוי ואת באה לקראתו, עם הזמן ועם העבודה על הזוגיות שלכם, גם הוא ירצה לבוא לקראתך. אבל זאת עבודה. יכול להיות גם שיקח שנים. גם רומא לא נבנתה ביום אחד. כרגע תתחילו ממשהו.

בהצלחה!
וואי נשמע שצריך ייעוץ דחוף. מתייגתמזלטוב
מנסה להגיב על כמה נושאיםאנונימיות
קודם כל לא ראיתי התייחסות לנושא המיניות. סעיני זו נורה אדומה מהבהבת.
לא יודעת באיזה חודש את אמרת מאור מתקדם. כבר כמה חודשים שלא קיימתם יחסים?? לא חסר לו? הוא יודע שחסר לך? איך הייתם בעניין הזה לפני ההריון? יש זוגות שלא מתאים להם הרבה או תקופות בחיים שזה קצת נדחק אבל כמה חודשים נשמע ממש דורש בירור וטיפול.

לגבי כולן עושות את זה-
תעני לו שלכולן יש בעלים שעוזרים ולוקחים תפקידים ומפנקים. אין כזה דבר כולן יולדות. כולן יולדות וקשה להן והן מקבלות עזרה!!
אולי תקני אוכל מוכן לשבת?
ולגבי הצימר זה באמת מאוד מתסכל
הי יקרה, רק עכשיו רואהנגמרו לי השמות

תודה לכן  @מק"ר ו @מזלטוב יקרות על התיוג 🙏

מנסה לחלק לסעיפים ולכתוב מה שעולה לי, מחילה אם זה בקצרה או לא מספיק מפורט כפי שהייתי רוצה...

קודם כל חיבוק גדול גדול על ההרגשה הקשה שאת נמצאית בה כעת (מקווה שאת כבר יותר בטוב מאז כתיבת ההודעה.)

א. לגבי הצימר, וההבטחות של בעלך:

כתבת :

"אפילו שהוא תמיד מבטיח

הוא אדיש להבטחה הזאת ולא באמת כזה מעוניין לממש את זה ותמיד דוחה את זה."

לענ"ד צריך לברר יותר לעומק את העניין הזה.

להגיע למצב שאם מבטיחים מקיימים.

שהבטחה = מילת ברזל שלא מפרים.

לא יכול להיות מצב שהבטחה שווה כקליפת השום ושוב ושוב מפירים אותה, כך לא לוקחים ברצינות את המילים של האדם...

כמובן שזה צריך להיעשות בדרך נכונה ומקרבת ולא כהטחה, אבל זהו בירור חשוב לדעתי.

בנוסף,

כדאי מאוד לתאם מראש ***מתי כן*** ולא רק מתי לא,

ז"א, אם אמרנו שאי אפשר עכשיו, אז ישר לחשוב *יחד* *מתי כן* - ולעשות זאת!

לקבוע זמן מראש!

ואת אותו זמן שקבענו - לעמוד בו.

ב. יקרה, את בהצפה כ"כ גדולה, בהרבה מאוד תחומים עמוקים שאפילו לא קשורים רק לצימר, ונראה שאכן זה היה "הקש ששבר את גב הגמל" במקרה הזה...

כתבת

"ועכשיו אני מרגישה שהכל על הקצה והכל צף אצלי.

לא משנה שאני עם כאבי גב מהגיהנום

וכבר בקושי יכולה ללכת ועם בצקות ברגליים

ומה לא,

ולא יודעת איך אני אבשל ואכין הכל לשבת עכשיו.

קודם כל יקרה נסי לנשום עמוק,

אחרי שטיפה תארגני את המחשבות בראש,

תוכלי לקחת דף ועט וממש לכתוב סעיף סעיף לפי מה שכתבת כאן - ולראות מה אפשר לעשות בכל נושא ונושא.

את מרגישה על הקצה - תכתבי מדוע?

מה גורם לך להרגיש על הקצה?

ממש תכתבי הכל הכל, כל מה שעולה לך.

כאבי גב - האם את מטפלת בהם?

האם את מעניקה לעצמך את הזכות לנוח?

בצקות הרגליים, בקושי הולכת - בדיוק כנ"ל - זמן מנוחה ורגיעה + טיפול טוב - חשוב מאוד מאוד

לבשל לשבת - לא לא לא! מה פתאום לבשל במצב הזה?!

אוכלים פיתה עם חומוס וזהו.

מקסימום מקסימום קונים עוף עם אורז מוכן.

את לא צריכה לעשות כלום במצב כזה! ובטח כאשר את בהצפה ועם כאבים איומים. ממש לא יקרה!

אם את לא תציבי את הגבולות של עצמך ותדאגי לעצמך - מי יוכל לעשות זאת?

ג. בסעיף הזה אני רוצה לכתוב בדחילו ורחימו - וכמובן יקרה שתיקחי רק מה שנכון ורלנווטי אליכם,

כי צריך כאן היכרות אמיתית, מעמיקה, איתכם בכדי לדעת את המצב לכאן או לכאן,

פשוט כמה מילים שכתבת גרמו לי לאי נוחות והרגשתי שכן חשוב לברר האם זה משהו בגדר הסביר או חלילה מעבר.

כתבת:

"וכשאני מתלוננת בפניו הוא מידי פעם הזכיר לי איך זה שיש נשים עם כמה ילדים והן מתפקדות עד שבוע 40 ועובדות או אפילו גרושות

ואיך אני לא יכולה.

או שמבטיח שהשבת הוא יקל עליי ויעזור לי בהכנות,

ובסוף מה שקורה בפועל זה שהוא כל היום שישי יושב על הספה עם הפלאפון,

אני מבקשת ממנו משהו מאוד ספציפי

והוא קם לאט עושה את זה בעצבים וחוזר לשבת על הספה.

ואם אני מבקשת ממנו שוב אז הוא מתעצבן ואומר "נווו מה עכשיו... את לא נותנת לי רגע לנוח!!"

ואז אני מתייאשת לא מבקשת ממנו ועושה לבד.

ונכנסת לשבת עם כאבים בכל הגוף.

ואז הוא מתעצבן עליי שאני הורסת לו את המצב רוח בשבת כשאני כאובה.

אני אומרת לו שכואב לי בגלל שהתאמצתי יותר מידי ועשיתי תנועות לא נכונות ואני בקושי יכולה לקום.

והתגובה שלו זה "איזה תנועה לא נכונה בדיוק עשית? לפני רגע היית בסדר תסבירי לי בדיוק איזה תנועה לא נכונה עשית אני רוצה לדעת"

והוא לא מבין שזה פשוט השילוב של הכל ביחד.."

כמובן שהדיבור של בעלך כאן הוא לא בסדר. על זה אין שאלה.

השאלה היא האם זה דפוס רגיל אצלו וסך הכל את מרגישה ממנו כבוד והערכה ומעבר?

והאם יש סיכוי שחלילה חלילה את מרגישה שזה דפוס קבוע אצלו וחלילה מרגישה השפלה על ידו או משהו שלילי אחר?

שוב ממש מחילה אם אני לא בכיוון, אני הכי אשמח לא להיות,

אבל להשוות אותך לאחרות וכמה הן יכולות וכמה את לא - זה כמובן לא ראוי ולא נכון.

ולהבטיח לעזור בהכנות לשבת - ובפועל לא לעשות כלום, ואז כאשר את מזכירה - להתעצבן ולהזיז את ה"אשמה" עלייך - ובסוף את עושה הכל לבד עם כאבים,

ואז עוד *הוא* מתלונן שאת הורסת לו את המצב רוח בשבת שאת כאובה

ואת מסבירה לו שעשית תנועה לו טובה

והוא עונה לך בזילזול

סליחה יקרה שלי, זה ממש לא נשמע תגובות ראויות בלשון המעטה.

הייתי רוצה שתחשבי עםפ עצמך בכנות מה קורה כאן בדינמיקה הזוגית ביניכם,

האם זה חד פעמי או דפוס קבוע,

איך את מרגישה בתוך הזוגיות הזו,

האם את מרגישה שהוא מעריך אותך ומכבד אותך

האם את שמחה בסך הכללי וטוב לך

והאם חלילה ישנם התנהגויות שליליות שאת חווה ממנו בכל רובד שהוא?

הלוואי שזה באמת כלום והדפוס האמיתי של שניכם הוא של כבוד הדדי ושמחה וזה רק מצב קצה שגרם לו להיות לא מי שהוא וניתןלעבוד על זה יחד בשמחה...

כמובן כמובן ש*את* תדעי שבכל מאת האחוזים את בסדר גמור!

את מעולה ומצוינת

ולא משנה אם 1,000 נשים חוו הריונות וכו' - לא משווים! והריון זה קשה! אובייקטיבית!

לא סתצם הקב"ה קילל את חווה בקללה הזו של "בעצב תלדי בנים" זה חתיכת קושי! וחתיכת קללה!

ואת לא צריכה להרגיש פחותה ממישהי לעולם לעולם יקרה שלי!!!

ואת לא צריכה לעולם לעשות דברים שגורמים לך לכאבים איומיםפ בגוף!

ובטח שלא להתנצל ולהצטדק על כך!

את ראויה למנוחה

ולהכלה

ולהבנה

ולעזרה

ולתמיכה

לכל זה את ראויה!

ואת טובה!

טובה

טובה

טובה

ומדהימה!

ואל תרגישי לעולם משהו אחר!

ד.

לגבי היחסים - הריחוק הפיזי הוא הרבה פעמים מראה לריחוק הרגשי שנוצר בזוגיות.

כאשר תרגישו קרובים מבחינה רגשית-נפשית, עם יציבות ואהבה בזוגיות - מאמינה שזה יקרין באופן ישיר גם על חיי האישות.

הנקודה שהעלית שאת מנסה ליזום תקופה ארוכה ומשהו שם לא עובד מבחינתו - גם היא נדרשת לעיון עמוק.

מה קורה שם בעצם, מדוע זה כך, 

האם בגלל ההריון הוא מפחד על העובר (יכול בהחלט להיות ואז זה מצריך טיפול מממוקד בכך)

האם משהו אחר?

מדוע הוא בעצם דוחה זאת ומתרץ? מה יש שם בעומק?

ה. אני באמת חושבת שליווי אמיתי ושורשי שמכיר אותך ואותו ואת הזוגיות שלכם לעומק יכול לעזור לכם.

גם אם לא עכשיו ורק אחרי הלידה - הנושאים הזוגיים והמיניים יכולים להיתרם רבות ע"י עזרה והכוונה מאיש מקצוע.

ועד הלידה ובינתיים - תמצאי לך אוזן קשבת ומקור תמיכה לכל מה שעובר עלייך.

גם עזרה פיזית וטכנית

וגם רגשית

מישהי שתוכל לעודד אותך, להרים אותך, ללוות אותך, לעזור לך,

אל תהיי לבד בתוך כל הקלחת הזו שאת עוברת...

נסי לראות האם יש אמא / אחות / חברה / דמות נשית אחרת שיכולה להוות כתובת עבורך?

או אפילו אשת מקצוע?

שולחת לך הרבה כוחות ואהבה,

את אישה מדהימה ואל תמעיטי בערך עצמך לעולם!

הלוואי שתמצאי את התמיכה שלה את ראויה

בבקשה עדכני מה איתך 🙏

שתהיה הצלחה שלמה שלמה בהכל,

לידה קלה בעיתה ובזמנה ובידיים מלאות

והרבה הרבה נחת ושמחה ❤

(אנונימית אחרת)אנונימית בהו"ל
תודה על מה שכתבת, עשה לי סדר במקרה אחר (דומה ושונה) אצלנו
שמחה ממש לשמוע 🙏נגמרו לי השמות

תודה רבה על התגובות! מעדכנתאנונימית בהו"ל

קודם כל מצטערת שלא עדכנתי לפני כן, לא הייתי פנויה רגשית לכך כי היה בינינו פיצוץ גדול לפני השבת. אני לא רוצה לפרט כ"כ מה קרה כי זה הרבה פרטים רגישים שיכולים להיות מזהים..

בשבת עצמה היה מדהים ב"ה. נהנינו, והייתה לנו שיחה טובה. אני אראה לאן הולכים מכאן בע"ה. זה ממש לא שחור או לבן..

נגמרו לי השמות- תודה רבה על התגובה! 

קראת את התגובה עם הכותרת "עונה לכולן" שכתבתי אחרי התגובה הראשית? עניתי שם לחלק מהשאלות שלך.

ב"ה!נגמרו לי השמות

תודה לך שעדכנת וכתבת.

כן, קראתי עכשיו מה שכתבת וב"ה אכן נשמע כיוון מאוד מעודד.

שמחתי מאוד לשמוע על השיחה הטובה שהייתה ביניכם ועל השבת שהיה לכם בה מדהים ב"ה,

ומחזקת את ידייך בלקיחת זמן ומחשבה עמוקה על איך באמת להפוך את כל חייכם ליותר מאושרים ושמחים, מכל הבחינות, בכל צורה ודרך שיהיו...

ב"ה שתזכו לעלות ולהתעצם עוד ועוד דווקא מתוך נקודת הקושי שהייתה.

- אולי כיוון של טיפול אישי שיחזק אותך ויתן לך עוד ועוד כלים וכוחות ונקודות ראייה על כל החיים יכול להתאים לך,

וכפי שציינת בהודעה אליה הפנית אותי - נשמע שגם לך יש עבודה עצמית באיך להוריד קצת מעצמך ציפיות וסדנטרטים גבוהים

את נשמעת אישה מלאה בנתינה, לב גדול ורחב, השקעה רבה,

אך לעיתים מציאות החיים דורשת מאיתנו להנמיך את הציפיות שלנו גם כלפי עצמנו...

כרגע את חווה הריון וכאבים וקושי והצפה, תרשי לעצמך לנוח, להיות רק בקבלה, והכי חשוב *להרגיש טוב עם עצמך גם אז*!

זה בסדר גמור שיהיו תקופות שלא תבשלי או תעשי את המינימום הנדרש או רק מה שאת יכולה - ומה שלא - לא! בלי רגשות אשם ויסורי מצפון...

כמובן שגם ליווי זוגי/מיני על כל הנושאים והפערים שציינת יכול מאוד להועיל, אך הכל לפי המציאות *שלכם* ומה שמתאפשר לכם, ואת בחוכמתך וברגישותך תראי מהם היכוונים הנכונים שיכולים להתאים לכם ומה לא...

תרגישי תמיד הכי בנוח להמשיך להתייעץ עם הנשים המדהימות שכאן, וגם בחיים האמיתיים,

ולקחת לעצמך ובשביל עצמך/ם והבית שלכם את כל העיון והכלים שאת צריכה.

בהצלחה רבה רבה בכל

....Isabella Ethan
עבר עריכה על ידי אין לי הסבר בתאריך כ"ד באייר תשפ"א 16:13
אפשר די? אסור לפרסם כאן מה לא מובן??חצילושאחרונה
יחסים מול אבאמדפדפת

אשמח לעצות שלכן

אני מרגישה שאבא שלי לא אוהב את בעלי וזה כל הזמן מתבטא בעקיצות וכעס כלפיי

זה קשה לי כי באמת חשוב לי להיות ביחס טוב איתם והם גם עוזרים המון

ואילו מבחינת אבא שלי אם אנחנו נוסעים לצד השני זה מוזר והוא לא מאמין לי אף פעם שאני בסדר עם המשפחה של בעלי

כל היחס והעקיצות כל הזמן מאוד יושבות עליי

ממש לא נעים!!!🫤😣❤️שיפור

היחסים שלך איתו תמיד היו מורכבים? יש מצב לדבר איתו על זה?

היינו ביחסים ממש טוביםמדפדפת

ואין מצב לדבר איתו

כשניסיתי הוא פשוט הפך הכל עליי

הוא מאוד ביקורתי ורוצה שהכל יהיה בדיוק כמו שהוא אוהב ובעלי שונה ממנו בהכל וזה מטריף א

ותו

היה לי ככה עם אמא שליאונמר

למדתי שזה מה יש,

לסנן ביקורים למינימום ולהפחית קירבה שלהם.

היתי מגיעה יותר לבד בימי חול משבצות נגיד.

באמת היה בלתי נסבל, וכן ניסיתי לדבר איתה, וראיתי שאין סיכוי ואין תועלת.

תזכרי שאותו בחרת אותו את אוהבת. כמה שהרבה להפחית קשר עם ההורים בגלל זה, לי זה היה עדיף...

זה ממש קשהמדפדפתאחרונה

כי אמא שלי היא כן עוגן מבחינתי

וזה בא ביחד

נראלי שאני על סף גירושים...אלסה

גילויים קשים על בעלי לצערי..

קשים מאוד מאוד.

ברמה שאני לא מסוגלת לתאר.

הוא מבין שהאמון שלי בקרשים.

הוא לא מוכן ללכת לטיפול, ממש אומר שאין מצב לטיפול.. הוא מבקש שאסמוך עליו. שהפעם זה יהיה אחרת...

מרגישה מרומה שאני בזוגיות שלא מגיע לי אותה.

וחוץ מזה, במקום להוריד את הראש, הוא עוד מעז להתווכח איתי על שטויות ולריב איתי סתם.

במקומו הייתי אומרת תודה על זה שאני עוד כאן אחרי הדברים שהוא עשה מאחורי הגב שלי.

שולחת לך חיבוק🩷ניק חדש2

לא פשוט בכלל להגיע לכזו הבנה.

מקווה שתמצאו איזו דרך אמצע.

אני לא חושבת שיש סיבה לסמוךאיזמרגד1

אם הוא לא מוכיח שיש סיבה לסמוך עליו, שהוא מבין שעשה טעות ומוכן לעבוד כדי לתקן אותה. וכן, ללכת לטיפול זה חלק מלתקן.

ואם הוא לא מוכן ללכת לטיפול, כדאי לך ללכת לטיפול אישי. שתוכלי להבין מה את עושה הלאה.

אם הוא פגע כל כך והוא לא מבין שהוא צריך להתאמץעל הנס

בעצמו לצאת מתוך עצמו ולהוכיח נאמנות בצןרה הכי ברורה שיש,גם בדברים הקטנים והוא לא מרגיש אפילו צורך להתנצל,סליחה שאני בוטה כל כך לא בטוח לי שהוא הבין את הפגיעה או לא מוכן לקחת אחריות על זה,

וסליחה שאני נחרצת לא בטוח לי שטיפול יעזור כאן,ומה שצריך להיות לו ברור שאת מכתיבה את הכלים וחובת ההוכחה היא עליו.

ומגיע לך הרבה יותר טוב מזה.

ותתעקשי על שלך

שולחת לך המון המון כוחות🌹

כן מציינת שאני כבר חודש+ אחרי שגיליתיאלסה

גילתי בעצמי מהפלאפון שלו, הוא התנצל, ענה על שאלות שלי

ומאז לא מוכן לפתוח את הנושא, אומר שמתבייש במה שעשה..

מבחינתו הקושי באמון הוא בעיה שלי. הוא רוצה להשאיר את הדברים מאחור ולשכוח מהם. ואני מציפה לו את זה כל פעם מחדש.

הוא לא מעוניין בטיפול. אני הבעייתית שלא משחררת מבחינתו.

לא מסוגלת להסתכל עליו.

הדברים לא עוזבים אותי.

ועוד יותר כועסת שהוא אשכרה מציק לי בבית ומעצבן אותי סתם.

אבל מפחדת כל כך להתגרש אבל יודעת שזה לא מגיע לי. פשוט לא מגיע לי

לא ציינת מה גילית שםעל הנס

אבל אם זה נשאר בראש באיזה מקום ולא משהו שהוא מעבר לפנטזיה,צפייה או משהו כזה,

הייתי הולכת לטיפול.

זו התמודדות שיש אותה להרבה מאד גברים והיא דיי נורמלית.

אם זה יותר מכך הייתי מתייעצת אם זה שווה בכלל טיפול,כי אם זה הרבה יותר חמור מזה מגיע לך גם הרבה יותר בתמורה לזה.

חמור מאוד. לא צפייה. על זה הייתי מצליחה לסלוח.אלסה

קשה לי לפרט כי זה באמת הזוי.

הוא מתמודד עם הימורים כבר כמה שנים. וחשבתי שזהו הוא היה בטיפול ועברנו את זה.

מסתדר שהוא מצא דרך להמר בלי שאדע. דרך מזעזעת.

כן בגידה רצינית באמון שלי. ובגידה בזוגיות ובהיותו בן אדם דתי. כן זה כלל מגע גם.

האמת במקרה כזהשלומית.

הייתי מציבה אולטימטום.

או טיפול אישי דחוף ( וכדאי גם טיפול זוגי וטיפול אישי בשבילך)

או גירושין.

לא חושבת שנכון להמרח עם זה ולהכנס לתסביכים מעבר למה שכבר קיים

הימורים ומגע?הבוקר יעלה

לא כ"כ הבנתי למה התכוונת

יש לי חברה שבעלה התמודד עם הימורים והם הצליחו להתגבר על כך עם הרבה עבודה קשה.

אני לא רוצה לפרט כל כךאלסה

אבל השורה התחתונה היא שהוא היה במגע פיזי מיני.

אני ממש מצטערת בשבילךהבוקר יעלה

באופן אישי לא הייתי מצליחה לסלוח על כזה דבר.

מאחלת לך החלטות טובות ושה' ינחה אותך לדרך הנכונה

ובע"ה תעברי את התקופה הזאת

לא יודעת מה גילית. אבל נראה לי שנכוןאורוש3

להתייעץ בעצמך עם איש מקצוע אם הוא לא מוכן. חיבוק גדול!!

נשמע כמו מנגנון הדחקה שלוהמקורית

ועל הדרך גזלייטינג

זו לא את שלא בסדר, שיהיה ברור.

מציעה לך לדבוק בזה שילך לטיפול. ברמת האולטימטום

ותדאגי להפרדת רכוש לדעתי

אפשר היום גם לעשות הסכם שלום בית חלף גירושין (משו כזה)

תתייעצי!

וחיבוק♥️

אתן צודקות כל כך. אבלאלסה

כל כך מפחדת לעשות צעד של גירושים. הוא לא ילך לטיפול. מבחינתו הוא לא רוצה לפתוח את זה עם אף אחד הוא מתבייש. אבל גם איתי הוא לא פותח את הדברים.

ואני הבעייתית עם האמון מבחינתו, אני צריכה לשחרר. כן היה חודש קשוח בבית בלי הרבה שיח. אבל גם אז הוא לא ניסה לפייס אותי. פשוט נתן לי להתהלך בבית בשקט ועצובה. אמר שרצה לתת לי מקום ולא ידע איך לגשת. מפחדת לפרק אבל באמת שאין לי מה לעשות פה בלי שיטפל בעצמו.

הוא הבטיח שיעשה כמה צעדים כדי להתמודד, התחיל והפסיק, דברים שיעזרו לי לתת אמון בו. (גם את זה שהוא הפסיק גיליתי לבד)

איך מתחילים בכלל בפירוק בית..? פשוט עצובה.

מציעה לערב את ההורים שלךהמקורית

אל תישארי עם זה לבד♥️

הורים לא לערב. יש מספיק אנשים אחרים שאפשר לשתףאונמר

הורים זה עם נגיעה אישית. זה לא מידע אמיתי שיתנו לה.

מטפלת טובה שמבינה בנושא תתן מידע אמין ורלוונטי בלי להיות נגועה בדבר.

דעתךהמקורית

אישה שבעלה בגד בה, ומהמר, לדעתי חייבת לערב את ההורים שלה.

זה לא שהוא רוצה לטפל בעצמו ואז חבל על הסטיגמה שתיווצר בעיניהם. היא צריכה חבל הצלה ותמיכה רגשית. לדעתי.

אני חושבת שזה מה שהיא צריכה לעשות, אבל זה טוב שיש עוד דעות

תאמת שכתבתי את זה לפני שראיתי מה קרהאונמראחרונה

אולי כן מספיק קיצוני כדי לערב ולקבל גב.

כן לזכור שלא כל ההורים אותו דבר וכל מקרה לקדמותו לוודא שבאמת ההורים זה הגב הנכון..

חיבוק! נשמע לא פשוטדיאן ד.

יש פה באתר פורום של גרושים גרושות

אולי כדאי לך להתייעץ שם עם בעלי ניסיון

לפחות לגבי השלבים הראשונים מה עושים ולמי פונים.

חיבוק ושיהיו החלטות טובות!

תודה לכולן על העזרה והחיבוקאלסה

אז החלטתי לדבר איתו היום, והעלתי את השאלה האם הוא מוכן לעבוד על עצמו, ללכת לטיפול, לשבת ולשוחח איתי על איזה צעדים עושים בזוגיות, איך משתפרים איך מתקנים את המצב.

אז לצערי כמובן שהוא התבאס שהנושא עלה שוב

אמרתי לו שכל עוד לא נטפל בזה, זה לא יעלם.

ביקשתי ממנו שיחשוב עד מחר בבוקר האם הוא מוכן להילחם על הזוגיות ולתקן את מה שנהרס.

במידה וכן הוא מתחיל לפעול. במידה ולא, אני אורזת ונוסעת להורים ליומיים כמובן עם תירוץ סתמי למה הגעתי ולא את הסיבה האמיתית

הוא ישאר בבית יומיים ויחליט אם הוא רוצה שזה יהיה הסוף. ברגע שאני אורזת ונוסעת מבחינתי זה הסוף. והכדור במגרש שלו.

הייתי חייבת להוציא את זה ממני. נראה מה יהיה.

קצת עצובה שבמקום להילחם הוא שתק ואמר לי טוב, לילה טוב.

עצובה אבל שלמה בתוכי.מגיע לי זוגיות טובה יותר. נמאס לי להילחם לבד.

אמן שיהיה טוב. תודה לכן.

כן מציינת שאם המשפחות שלנו לא היו חברות הייתי ממזמן עוזבת. רק הפחד מכל מה שיקרה מהפרידה משתק אותי

קודם כל, חיבוק! זו תחושה כואבת לגלות דבר כזהטוענת רבנית

והאמון שנשבר הוא הכי מובן שבעולם.

כל הכבוד לך שהעלית שוב את הנושא ולא וויתרת עליך ועל מה שחשוב לך.

עצם זה שאת לוקחת את השליטה לידיים שלך זו כבר אמירה והתחלה טובה..

רק אומרת בזהירות, מכיוון שזה נושא סופר רגיש ויש לו השלכות לגביך ולמעגלים נוספים, צריך לחשוב טוב טוב איך לנהוג הלאה..

מזמינה אותך להתייעץ לגבי הצעדים הבאים.

עם כל הכבוד לחברות בין המשפחותהמקורית

אני די בטוחה שברגע שתפתחי את זה מול ההורים שלך ותסםרי להם מה את עוברת, הם ישימו את החברות בצד ועדאגו לאינטרסים שלך.

זה לא מה שאמור למנוע ממך לפעול לטובתך

וואו. את גיבורה!שוקולד פרה.

וכל הכבוד לך שאת מוכנה ככה לפעול באומץ ולזעזע את המערכת.

כי זה אומר שאת שמת גבול חזק מאוד, ושאת לא מוכנה לחיות בחוסר כבוד כזה.

מחזקת אותך.

וחושבת יחד איתך, מה התוצאות שאת רוצה לראות בסוף?

שהוא לא מתקרב להימורים?

שהוא הולך למכון גמילה?.שהוא מפצה אותך בענק על המגע המיני?

נראה לי שכדאי שתנסחילעצמך מה העתיד הטוב שאת רואה, כדי שגם הוא יידע מה הציפיות...

חיבוק גדול.

כל זה לא פשוט בכלל.

כל הכבוד!שלומית.

אני חושבת, שאת צריכה לחזק בתוכך את העניין שגירושים זה לא סוף העולם, ובסיטואציה שלך, יכול להיות שזה אפילו עדיף.

כי ברגע שהוא רואה שאת מאוד מפחדת מגירושין, ומוכנה לעשות הכל כדי שזה לא יקרה, אז אין לו עניין להתאמץ.

תשקיעי בעצמך, להתחזק שאת שווה ומגיע לך יותר, ותבואי מולו בעמדת כח עם אולטימטום ברור.

ומצטרפת ל@שוקולד פרה שחשוב שתגדירי לעצמך יעד, מה זה בשבילך להיות במקום טוב.

ואלופה שעשית את הצעד הראשון!

ובבקשה ממך, אל תחשבי לרגע שאת הבעייתיות פה

שולחת לך כוחות המון כוחות.על הנס

ממליצה בלי קשר להפרדת רכוש,ועכשיו.

אין סיבה שהוא יגרור אותך לבור שיפיל את כל המשפחה אחריו.

ואת ממש צודקת,אם אין נכונות לעבודה וחובת ההוכחה היא עליו ועליו בלבד,אין לך הרבה מה לעשות עם זה.

אני לא חןשבת שלקחת בחשבון את המשפחות המורחבות זה נכון אף אחד מהם לא חי עם זה באותו בית.

טוב שאת שלמה עם עצמך כי ככה בעצם שמת גבול ממש ברור,שיתבאס כמה שבא לו מובן שהוא מבואס אבל הןא צריך להיות אחראי על תוצאות המעשים שלו.

כן ממליצה לך להתייעץ עם אנשי מקצוע מהתחום ולשתף את ההורים או את מי שייתן לך כוח ותמיכה

שיהיה לך המון בהצלחה🌹🙏

תודה לכן.אלסה

כן קשוח מאוד, ומקווה שיהיה בסדר.

בקשר למשפחות הקשר הוא מאוד מאוד קרוב, מכירים מילדות, וזה מפחיד אותי הבאלגן שיהיה מסביב..

תודה, אני משתדלת לחזק את עצמי שאני שווה יותר, ובאמת הזוגיות כמו שהיא עכשיו לא שווה את המאמצים שלי, לבקש ממני לשכוח בלי צעדים ועבודה שלו לא יתקנו כלום. כמה שניסיתי זה צף אין ברירה.

פרידה מפחידה אותי אבל יהיה טוב. זו בחירה שלו עכשיו, אני סיימתי להילחם לבד.

ומבחינתי תיקון זה אומר שיושבים וחושבים איך משפרים את הקשר איך הוא יהיה גלוי כלפיי, איך לא אצטרך לחשוש ובנוסף לזה טיפול זוגי.

כמובן לא הכל ביחד אבל כן צעדים.

בסוף ההתנהלות פה שלו לא תקינה בכלל לצערי.

תודה רבה לכן על התמיכה מקווה לעדכן בבשורות טובות.

כן אגיד שלצערי ההתמכרות להימורים גורמת לו לעשות דברים שהוא עצמו לא דמיין בחיים. וזו מחלה קשה..

בהצלחהנעומית

אין לי מילים, בטוחה שזה משבר גדול

מאחלת שיהיה לך טוב

ממה שאני מכירה לגבי הימוריםגלסגולכהה

ממליצים לספר להורים שלו.

בעיני כדאי גם להתייעץ עם רטורנו או משהו בסגנון

התמכרות להימורים זו ההתמכרות הכי קשהזמינה

אם הוא ילך על טיפול זה מצריך טיפול מאדם שמבין בתחום (יש אפשרות לבדוק ביחידת ההתמכרויות במחלקת הרווחה העירונית שלכם)

ומצטרפת לעצה שתדאגי לעצמך גם בתחום הכלכלי אם הוא רימה אותך פעם אחר פעם כשהייתם ביחד אז אם תחליטי להפרד הוא מסוגל לשכלל את פעולותיו

שולחת כוחות

חיבוק גדול והרבה כוח! יש ילדים בתמונה?קנקן שבור

אם אין ילדים בתמונהוהרי החדשה

אני חושבת שאת לא צריכה לחכות למה שיחליטו אלא עכשיו לנסוע להורים שלך. לספר להם הכול ולספר גם להורים שלו.

אחר כך תלכו לאיש מקצוע ושיעזור לך לקבל החלטות שתהיי שלמה איתן.

וכמובן לפני הכול - למנוע הריון.

נשמע ממש כואב וקשה ולא הוגן כלפייך שאת בסיטואציה הקשה הזאת. חיבוק גדול ושה' ייתן לך כוחות

אני יודעת שקשה לקרוא מה שאני אומרת אבל לפעמים כדאי פיצוץ אחד גדול ואפילו גירושין כדי לצאת לדרך חדשה וטובה יותר. במקום לחיות את כל החיים בהסתרה ריחוק וכאב...

שולחת לך כוחות וריפוי

מצטרפת ומוסיפההשם גדולל

שהייתי נמנעת מכל מגע מיני, כי לכי תדעי אם הוא נחשף למחלות מין כאלה ואחרות...

מקווה שתשימי את עצמך בעדיפות ראשונה גם אם זה במחיר של ריחוק המשפחות..

כי תחשבי על זה שאם להבדיל היו 2 משפחות שמכירות שנים עוד כשהילדים היו קטנים ומישהו מהמשפחה אחת היה פוגע מינית באחד או כמה מהילדים מהמשפחה השניה, גם הייתי חושבת על החברות בין המשפחות, כשהיא באה על חשבון נפש של ילד?

בכל אופן מקווה שתצליחי להחזיק ראש בכל המצב הזה, לשמור על עצמך, ולהרחיק את מה שלא עושה לך טוב!

חיבוק!

מאמיבאתי מפעם
עבר עריכה על ידי באתי מפעם בתאריך י' באב תשפ"ו 13:16

לא מגיעה לאף אישה נשואה ששומרת על עצמה לבעלה שיתנהגו אליה ככה!

אל תהיי טובה ומתחשבת מידי, החברים, במשפחה, בסוף זה החיים שלך.

הוא עבר את הקו הכי אדום שאדם יכול לעבור בנישואין.

תקחי את עצמך, תדאגי לעצמך, כי אף אחד בעולם לא ידאג לך חוץ ממך.

תשתפי את ההורים, תתיעצו עם אנשי מקצוע איך לעבור את זה עם כמה שפחות נזק.

את עוד תעברי את זה ובע"ה שבעתיד תזכי לזוגיות טובה אוהבת ומכבדת.

שולחת לך ים כוחות! תדברי עם ה' כל הזמן, זה תמיד עוזר❤️

ועכשיו עברתי על הודעות קודמות שלך, זה קצת נשמע שיש לו נטיות הפוכות או איזה סטיה מינית . תראי, הוא אפילו לא מראה טיפת נכונות להתקדם הלאה ולחזןר בתשובה, לא הייתי נותנת אמון עוד דקה.

תודה רבה לכןאלסה

כן, בהודעות הקודמות כתבתי על מה שהוא עשה בעבר, לצערי זה גם קשור להימורים. אין לו נטיות הפוכות.

לצערי הוא מעניש אותי עכשיו בשתיקה בבית בדיבור חסר סבלנות ובפרצופים אבל יהיה בסדר.

מקסימום אלך בלי לחכות לתגובה שלו

אני לא רוצה עוד לספר להורים שלנו למקרה שיש סיכוי לתיקון.. יש לנו 2 ילדים קטנים

אני הגעתי למצב שאני מבינה באמת שמגיע לי יותר. שמגיע לי טוב יותר

תודה לכן על החיזוקים

אני חושבת שדווקא בגלל שהמשפחות חברות, כדאי לגייסאמהלה

אותם לעניין.

הדבר שהכי עוזר בהתמכרויות זה תמיכה משפחתית.

אם את מעוניינת להמשיך לחיות איתו על אף מה שהוא עשה,

את חייבת לשתף אותם.

מבינה את הקושי בשיתוף, אבל הוא יצטרך לעמוד מול המשפחה שלו.....ושלך

לדעתי זה הכלי היחיד שיכול לסייע לך להביא אותו לכדי טיפול.

וכמובן-לפנות בהקדם האפשרי לרטורנו.

חיבוק ענק ואוהב

מעריצה אותך ששיתפת אותנו

הלוואי שנוכל לתת לך כח

אני מקווה שאת שמה דד ליין להתעוררות שלוהמקורית

גם עם ילדים קטניםוהרי החדשה

עדיין מציעה לך לא לחכות ולנסוע להורים ולערב איש מקצוע.

זה משבר ולא קל בכלל

אבל תצאי ממנו חזקה בעזרת ה'

מגיע לך ולילדים שלך משהו אחר.

הי כתבו הרבה דברים נכוניםרק רגע קט

מצרפת קישור לפודקאסט עם מישהו שהיה מכור להימורים, נגמל והיום הוא מטפל במכורים.

מקווה שזה יעזור.

חיבוק.

לצאת משעבוד, לנצח את ההתמכרות | עם יעקב ישראל אשר

הילד המתוק שנעלם באשקלוןשושנושי

מאז שקראתי על הידיעה הזאת, אני בחרדות שדבר כזה עלול לקרות גם לי.

אני לפני טיסה לחול (מקווה שלא יתבטל), קניתי רצועות לילדים ועדיין אני לא מצליחה להפסיק לחשוב על זה. כולי מזיעה ועצבנית רק מהמחשבה על זה. עצוב וכואב. בשורות טובות בקרוב!!!!

מאוד עצוב. אבל לא צריך להסיק מידפרח חדש

שזה יכול לקרות לכם.. זה דבר נדיר

ודווקא אני חושבת שדבר כזה קורה יותר במקום המוכר שאז מאפשרים יותר חופש ופחות לחוצים כל רגע.

באמת עצוב ומלחיץקופצת רגע

אבל למען האמת את 'על זה' ואפילו יש לך רצועות נשמע לי שהמצב אצלך טוב.

אם את רוצה אפשר גם לשים על הילד 'אייר טאג' יש גם כאלה שמתאימים לאנדרואיד.

בן כמה הגדול? אולי תקחו אתכם עגלה גם בשבילו, כדי שיהיה לו מקום מוגדר לשבת בו, וכשתהיו במקומות עמוסים תגידו לו שעכשיו אסור לקום? זה יכול לעבוד עליו?

את עושה אץ ההיערכות הנדרשתאמאשוני

אם היית אומרת שאת אנטי פתרונות מסיבות מדויימנות

אז היית חסקת אחריות.

אבל את לגמרי "על זה"

לא נותנת לשיקולים זרים להכתיב את ההשתדלות שלך, ממש שאפו!!

מה עם האייר טאג שרצית?

שימי לגדול בנעל.

ולגמרי להביא לו עגלה! מסכימה ממש עם העצה הזאת (טיולון מתקפל מטריה, תשאילי ממישהו רק לטיסה)

עגלות ילדים לא נחשבות במשקל, אל תחששי.

היתרון בעגלה, יותר משזה יעזור לשמור על הילד, זה יעזור לך לשחרר בלי להיות בלחץ כל הזמן.

מן הסתם יהיו מקומות פחות הומי אדם שתוכלי לתת לו גם מרחב

אבל במקומות הומי אדם לא לחשוב פעמיים.. הוא יכול להנות גם בתוך הטיולון.

איך אתם מתכוונים להתנייד? מקווה שאתם שוכרים רכב, תשימי נעילת ילדים.

בהצלחה!

נהיה עם רכב חלק מהזמןשושנושי

נהיה עם שתי עגלות. איירטאג לא מצאתי אחד שמתחבר לפלאפון שיאומי שלי. אז קניתי רצועות ועם כל הקושי אני משתמשת באחד מהם גם פה בארץ, דווקא מקבלת פידבקים ממש טובים מהסביבה. יש מבטים מוזרים אבל לרוב בסדר. תחשבו על זה שעם רצועה יש לילד אפשרות להיות במרחק של עד 2 מטר, אם אביא לו יד כל הזמן הוא יהיה במרחק של עד חצי מטר. יש לו הרבה יותר מרחב.

אצלנו,

אני כבר לא יודעת אם אלה ילדים שבורחים או אמא עם קשיי קשב שלא יודעת להשגיח.

אני איתם כל הזמן, מחזיקה יד וממש כל צעד איתם.

הגדול איכשהו פתאום יכול להיעלם, ממש בשניות.

והוא כבר גדול מידי בשביל להסכים להביא יד כל הזמן.

נשימה עמוקה לחופשה ארוכה. בעז''ה יהיה לנו ממש כיף.

ממש מלחיץהבוקר יעלה

ומעניין באמת איך זה קרה.

זה באמת פחד אלוהיםכורסא ירוקה.

כל כך מבינה אותך!

רצועות זה רעיון טוב ואולי כדאי לשקול איזה שעון gps? לא יודעת אני ממש חרדתית בדברים האלה

אני רוצה שעון אבל לא מצאתי אחד שמתחבר לשיאומישושנושי

קניתי אחד וזה לא עבד. בחנות פלאפונים אמרו לי שעם שיאומי יש בעיה.

אולי תשאילי נייד לטיסה?אמאשוני

גם לך וגם לבעלך יש רק שיואמי?

שמעתם שמצאו אותו חי ושלם? ב"ה!קופצת רגע

כן הרגע ראיתיאפרסקה

וואי ב"ה ממש לא מובן מאליו

נמצא ב''ה. והאמת שזה סיפור מאוד מאוד לא ברוראורוש3

הוא לא נראה כמו ילד שהיה יממה בשמש. וגם חיפשו אותו בטירוף. משהו שם לא הגיוני. בטוח יש משהו מאחורי האירוע. אז כמובן להיזהר תמיד בטירוף. אבל לא הייתי מסיקה משם מסקנות...

ב''ה ממש ניסים שהוא נמצא. ישתבח שמו.

הוא נמצא בשיחיםoo

אולי הוא היה שם רוב הזמן/ ישן

אבל איך הגיע את ה7 ק"מ עד אליהם?מרגול

השיחים היו מאוד רחוקים מאיפה שאיבד את משפחתו

ראיתי צילום אוירי שמראה שזה 3.5 קמ מרחקפרח חדש

ולא כמו שאומרים שזה 10 ק"מ

זה הגיוני שהוא הלך והלך

זה נס מטורףבאתי מפעם

הוא כן היה חצי מעולף כשמצאו אותו, האמת הייתי בטוחה שחטפו אותו והתחרטו , אבל הוא כנראה הלך מלא ונרדם... מצאו אותו ממש ברגעים אחרונים, ממש מפחיד ומזעזע. נס גדול

וואי ממשאורוש3

וואי ממש ממש, סיפור הזויאמא לאוצר❤אחרונה

נס ממש וממש משמח שנמצא בריא ושלם .אבל משהו שם בהחלט לא מובן ולא נשמע הגיוני

זוכרות אותי מההדברת פרעושים? יש התפתחות ואני בהלםמעיין34

אז עשינו הדברה רק בחוץ. כי המדביר אמר שהמקור זה מהמלטת חתולים ולא חייב להדביר בבית.

שיתפנו את המשכירים שלנו והם התעקשו שהם ישלמו. הגיוני כי זה היה בשטח שלהם.

עכשיו המשכיר פנה לבעלי ואמר שזה שהם שילמו על ההדברה זה היה לפנים משורת הדין. הביא לו תחושה שהוא לא היה צריך לשלם.

הקטע שהוא ואשתו ישר אמרו שהם ישלמו ואפילו אשתו אמרה לי "בבקשה אתם לא משלמים אל תשלמו כלום"

הביא לנו חשק לעזוב את הדירה. איך יצאנו לא בסדר אם זו הצעה והתעקשות שלהם?

אוף

זה לא אומר שיצאתם לא בסדר124816

לי נראה שהם פשוט רצו שתדעו שהם לא מתחייבים לשלם אם יהיה שוב צורך.

הוא תפס את בעלי וביקש שנשלם חצי חצימעיין34

כנראה הוא ואשתו לא הסכימו ביניהםהמקוריתאחרונה

היא אמרה שלא תשלמו והוא כנראה חושב שכן

הייתי משתתפת בתשלום וזהו

בסוף הם באמת לא חייבים לשחם לכם על ההדברה

אבל תכלס אם זה משו שכנראה יחזור על עצמו הייתי שוקלת אם להאריך חוזה שם.

מעבד מזוןאפרסקה

היי בנות,

למי שיש דקה להשקיע, צריכה לבחור מתנה מהעבודה ויש שם 2 אופציות של מעבד מזון שאני צריכה-

סמוראי SUFP100, גדול יותר ועולה מסתבר באזור ה1100

סאוטר FPS585, יותר קומפקטי ועולה מסתבר באזור ה480

למישהי יש איזשהו דגם להמליץ? אני רוצה בעיקר בשביל לחסוך לעצמי גירוד ירקות בפומפיה. גם מושך אותי יותר זה שקומפקטי כי אני לא רוצה שיתפוס יותר מקום. מצד שני, היקר יותר בטח איכותי יותר?

אשמח לתובנות 🙏

אני לא סובלת מכשירים גדולים ומסורבליםהלוואייי

מתעצלת להוציא ולהכניס ולשטוף כלים.. .

ממליצה על מה שקטן

בסוף מה כבר צריך כזה איגותי לקציצת ירקות

כמה כבר את צריכה אותו ..לא על בסיס יומי..

אז בעיני הכי חשוב נח לישמוש

אני בכלל משתמשת מכמו מגרדת מגניבה מעלי אקספרס שכל לגרד איתה לא חשמלית קטנה וקומפקטית ולא צריכה מעבר

אני גםאפרסקה

תודה על הזווית ראיה

לרוב המחירים הם לא באמת המחירים שהמוצררק לרגע 1

נמכר באמת אז אל תסתכלי על זה

לדעתי סמוראי זו חברה פחות טובה מסאוטר

הכי חשוב אם הצורך שלך זה בעיקר גירוד ירקות לראות את הגודל של הפומפיה והאופציות שיש

תסתכלי גם על העוצמה

אז זהו שהמחיריםאפרסקה

הוצאתי מהאינטרנט לא מהאתר של המתנות, שם לא היה כתוב.

הסמוראי 1000 וואט והסאוטר 750 וואט. אבל את צודקת באמת סאוטר זה חברה איכותית.

מבחינת פונדציות נראה שיש להם אותם פונקציות.

מנסיוני המוצאים של סמוראי טובים אבל איןהמקורית

לי את המעבד מזון שלהם

תסתכלי על סרטוני סקירה

לי יש מעבד מזון של סמוראי והוא מצויןשקדי מרק

לא יודעת לגבי הדגם

לי יש סאוטר כבר הרבה שניםDoughnut

אבל לא יודעת אם הדגם הזה, מאד מרוצה.

שימי לב לשני דברים חשובים 1. הגודל של המיכל- אם הוא פיצי וצריך כל רגע לעצור לרוקן שיהיה מקום לעוד ירקות- זה מעצבן. 2. החלקים המצורפים- אני קניתי לפסח מעבד מזון ולא שמתי לב שאין בו דיסקית לגירוד דק- שזה החלק היחיד שאני משתמשת, זה היה ממש מבאס וכמה שניסיתי להשיג חלק מהספק וממקורות נוספים לא הצלחתי. אז שימי לב שיש את החלקים הנדרשים לך.

תודה!אפרסקה

איך אני יודעת שיש חלק שמגרד דק? זה מה שאני צריכה גם.. רשום שיש להב לגירוד או איך שלא קוראים לזה, השאלה איזה גודל זה יוצא..

ניסיתי לחפש סרטונים לא ממש הצלחתי

פה באתר שלהםDoughnut

כתוב שיש 3 דסקיות- פריסה גירוד וצ'יפס. בתמונה זה נראה פריסה גסה ולא עדינה...

מעבד מזון דגם FPS585 - Sauter

יש שם אפשרות לפנות לשירות לקוחות אני הייתי פונה ושואלת אם זה כולל גירוד דק.

תודה רבה לךאפרסקהאחרונה

עזרת לי מאוד

צמודים וקשה לי- חייבת עידודניק חדש אנונימי

חברות חייבת עידוד מכן מרגישה שכל יום הוא יום מלחמה/הישרדות

כמעט חודש אחרי לידה שניה. בת בכורה בת שנה ו7 חודשים גיל מאתגר מאוד הכנה לגיל שנתיים

הרדמות סיוט לוקח לנו שעה ואפילו פלוס להרדים אותה(נרדמת בלול לבד יושבים עם כיסא לידה ושרים קצת מנדנדים את הלול).

בנוסף מתעוררת בלילה (כנראה זה קורה מהקנאה לתינוקת והכל ריגשי ) כמה פעמים וב4-5 לפנות בוקר בכי צרחות מרדימים שוב

אני מניקה יוצא שאני ובעלי על חוסר שעות שינה מרגישה שלא ישנה וכל יום הוא נצח. פלוס יצאנו לחופש מהמעון ואני מנסה שכל יום יהיה איתי מישהו בבית.

קשה לי יודעת שזה זמני אבל זה נראה נצח

באלי שיגדלו כבר

אוף מרגישה שאני רק רוצה שיגמר היום כי כל יום קשוח לי

לא אדבר על התינוקת שזה מלא הנקות ביום וגזים.

חייבת עידוד שלכן… מתי ראיתן שיפור? אחרי כמה חודשים? מתי הגיל הזה מתאזן? טיפים

אתמול בעלי הלך לבית כנסת והחזרתי אותו כי היא התעוררה אחרי חצי שעה ושתיהן בכו לי לא יכולתי כבר אחרי יום שלם איתן

רושמת מאנונימי כי אין סיסמה לניק הרגיל

אצליאיזמרגד1

לא בדיוק אותם גילאים, אבל הייתי לבד בבית כל יום מאז שהתינוק היה בן שבוע עד שבעלי חזר מהעבודה... היה קשוח ממש אבל ב''ה אחרי 3 חודשים הרגשתי שנכנסו למסלול טוב ב''ה ותכלס היה לי ממש טוב איתם בבית אחרי הקשיים של ההתחלה.

הטיפ הכי טוב זה לזכור שהזמן עובר, עכשיו זה קשה אבל בעז''ה הם יגדלו קצת ויהיו החברות הכי טובות😍

מנשא טוב מציל חיים, תנסי

ולנסות להקל על עצמך כמה שיותר- לישון כל רגע שאפשר וכמה שפחות לעבוד בבית שמקביל

תודהה שעצרת וכתבת ליניק חדש אנונימי

משתמשת במנשא פה ושם אולי באמת אתחיל להשתמש גם בבית

יודעת שזה זמני זה נראה נצחחח 🥺

מתנחמת שעוד קצת חגים ובעלי יהיה בחופש איתי

זהoo

מאד הגיוני להרגיש ככה עם 2 תינוקות

זה יכול להיות קשוח הרבה זמן

כי ילדים קטנים ותינוקות לוקחים לרוב הרבה אנרגיות וסבלנות

להבין שזה הגיוני ולתכנן את היום/ תקופה לפי זה זה יכול לעזור

וואי איזה קשוחצלולה

תקופה קשוחה ממש,

אבל זמנית ועוברת..

אני תמיד מרגישה שקלה בכמה שלבים. בעיני מאוד תלוי גם בתינוק ובאופי שלו.

אני הרגשתי הקלה חלקית איפשהו באזור גיל שלושה חודשים, ובהמשך שוב סביב חצי שנה ושנה.

תקחי כמה שיותר עזרה, תזכרי שזו תקופה והיא תעבור ולכן אין מה לחסוך בעזרה כרגע. תשמעי לא להגיע לקצה, לתפוס את עצמך לפני ההתפרקות. טוב מאוד שקראת לבעלך מהתפילה, זאת התקופה עכשיו, לכל זמן ועת ובע''ה יבוא יום שהוא ילך בנחת לביה''כ.

חיבוק, ושתראי המון נחת בע"ה🤗

רק אומרת שזה נורמלי מאודפרח חדש

ואין פה משהו חריג או בעיה בך/בילדים

זה פשוט קשה מאוד מאוד

אני בשלב כזה הייתי נעזרת בילדה מהבניין

היא היתה משחקת עם ה"גדול" בשעת אחהצ שזה השעות הכי קשוחות

לאט לאט נכנסנו לשגרה יותר יציבה התינוק טיפה גדל ואז הפסקתי עם העזרה

אבל כן זה היה קשה מאוד!!

הכי הגיוני בעולם התחשות שלךרק טוב!

את נמצאת בשלב מאתגר.

מנסיוני, לוקח כ3 חודשים עד שהבית נכנס לאיזון ושגרה חדשה. לא אומר שמאז הכל קל, אבל כבר יודעים מה עובד טוב ומה פחות, ואיך נכון לעשות כל דבר כמו סדר יום, מקלחות, הרדמות, ארוחות, נסיעות, יציאות מהבית וכו.

לא פירטת איזה חלק ביום הכי קשה או מאתגר לך, אז אשתף שאני עם תינוקת בת חודש וחצי עכשיו, והערבים קשוחים. בד"כ מתחילת אחה"צ עד 23 בלילה וצפונה היא לא כ"כ רגועה... וגם במשך היום מרגישה שעמוס ולא מספיקה לפעמים לנוח או להכין אוכל. ואצלי היא השביעית אז יש כאן עוד ידיים שיכולים להחזיק אותה ומעליה בן 3 וחצי. ועדיין זה שלב מאתגר. כך שאני ממש מבינה אותך.

מחזקת אותך להתמקד בצרכים הבסיסיים, להעזר בכל מי ומה שאפשר. ולדעת שעוד מעט בעז"ה תכנסו למסלול שיותר יהיה קל. (אצלי שלושת הגדולים צפופים. השלישית נולדה כשהגדול היה בן שנתיים ו8 חודשים)

והכי חשוב בשביל הכוחות שלך לישון טוב עד כמה שאפשר, ולאכול טוב (לא צריך ארוחות גורמה, אבל כן אוכל מזין ולא גאנק, וכמובן מים בימים חמים אלו).

את עוד במשכב לידה, נסי לשמור על הכוחות שלך, וכמה שהבעל יכול להיות יותר בתמונה זה רווח נקי של שניכם.

עוד משהו לגבי הגדולהרק טוב!

מנסיוני, מה שהכי עוזר-

לתת לה להרגיש שהאחות החדשה היתה מתנה בשבילה. גם בגיל כזה היא לגמרי יכולה להבין אם התינוקת זה שבר שאסור להתקרב, לגעת, לוקח לה את אמא, וכו.. או שאיזה כיף שיש לי בובה שמותר ללטף (תציעי לה, ותראי לה איך. תסבירי לה איפה לא ולמה). אפשר להביא לה טיטול או לעזור לאמא להחליף לה, אפשר לשים לה מוצץ, אפשר להחזיק אותה (כמובן יחד איתכם, אבל שהיא תרגיש שהיא מחזיקה). וכו. כל זה נון תחושה שזאת מתנה שווה, שהרווחתי חברה, ואחריות ולא הפסדתי.

פה בשביל להגידטוט

אצלי השנה הראשונה היתה קשה כמו שאת מתארת.

נעזרתי הרבה בביבייסיטר שהיתה ביחד איתי והילדים.

עכשיו הם בני 3 ו2 וזה הכי מתוק בעולםםםם

משחקים שעות ביחד. אוהבים וחברים. במקרה שאחד מהם איתי לבד הוא שואל איפה השני.

אתן ממש מעודדות אותי עם כל הקושי אוףניק חדש אנונימי

מרגיש לי שאני חייבת מישהו איתי כל יום גם לחברה וגם לעזרה

אוף וחמותי עוזרת מלא במהלך השנה שהבת שלי אצלה ביום יום. באלי לעשות אצלה שבת אבל בטח בעלי פחות ירצה

ואמא שלי פחות תצליח להשתלט להרדים וכאלה

ועוד משהו… אני רק במחשבה שיגדלו כברניק חדש אנונימי

וזה מבאס אותי שאני רק רוצה שהזמן יעבור ויחזור לעבודה לשגרה

באלי להנות מהן להיות בטוב

בעלי עוזר לי מלא ואהבה שלנו התעצמה עוד יותר עם הקושי הזה

הקושי הוא ההרדמות הלילות ההתעוררות של הבכורה

והתינוקת לפעמים איך ששמה אותה מתעוררת ואז זה לופ של הנקה 24/7 ככה מרגיש

אני רוצה בהמשך לשלב תמ"ל. יש תמל שלא עושה בעיות עיכול וכו? מניסיון שלכן…

כל טיפ יתקבל בברכה

גם אני מתבאסת מהמחשבה הזאתצלולה

הקטנה שלי תכף בת שנה ומאז שנולדה היא די מאתגרת אותנו. המון פעמים אני מוצאת את עצמי אומרת שאני מחכה שהיא תגדל... ומציבה לעצמי יעדים חחח🤭

אמרתי לבעלי שלא כיף לי להיות בראש הזה בגידול שלה, ולא בהנאה מהמתיקות. כי היא באמת בובה, מתוקה ממש. הוא שיקף לי שאני לא מחכה שהיא תגדל אלא שהקושי יחלוף.

איזה יופי שאפשר לחשוב על זה שהקושי יחלוף.

מזכירה לךקדם

שאת ממש קצת אחרי לידה, עדיין במשכב לידה, ממש הגיוני שזה ככה, לקוח זמן להתאושש מהלידה ולפני שישה שבועות אין מה לדבר בכלל. כשאת תתחזקי ותרגישי יותר טוב זה יראה אחרת... בנתיים כמו שתיארת כדאי עזרה כשצריך בעיקר כדי לישון ביום, אם אפשר לפחות שעתיים ברצף, זה מאוד משמעותי.

לנו גם יש רווח כזה בין ילדים וגם אחותי ואני ברווח כזה ובאמת זה כל כך שווה כשגדלים!!

אני רק רוצה לעודד (בתקווה שזה יעודד)מתואמת

שלא תמיד זה ככה עם צפופים. אומרת את זה בעיקר כדי שלא תחששי מילדים הבאים... (למרות שאי אפשר לדעת מראש)

שני הראשונים שלי צפופים יחסית (שנה וחמישה חודשים הפרש), והם היו תינוקות נוחים מאוד והגידול שלהם היה יחסית קל (יחסית, כמובן, כי תמיד גידול ילדים נושא אתגר), והיה לי גם כיף איתם.

יש לי עוד שני צפופים (הפרש של שנה ותשע), וזה כבר היה מאתגר יותר, כי הגדול מביניהם היה תינוק מאתגר (בגיל שנתיים הוא יחסית נרגע).

והכי מאתגר היה לי דווקא (ועדיין, בעצם) עם שתי האחרונות, שהן לא צפופות (הפרש של שנתיים ותשעה חודשים), פשוט כי שתיהן היו תינוקות מאתגרות וגם בתור ילדונות הן מאתגרות...

בכל אופן, כרגע עוד לגמרי הגיוני שקשה לך, כי את שנייה אחרי לידה. כשקצת תצליחי להתאפס, אולי תנסי לברר אם יש משהו ספציפי שמציק להן - משהו שמקשה על הגדולה לישון ברצף (קשה לי להאמין שזה נטו רגשי), משהו שמקשה על הקטנה לינוק (אולי אלה לא רק גזים, וגם אם אלה גזים אולי יש דרך להקל עליה).

ובינתיים - כן, תנסי להיעזר כמה שאפשר בכל מי שמציע עזרה... אולי אפילו בייביסיטר שתוציא את הגדולה לטיולים ותעייף אותה מספיק כדי שתישן טוב בלילה וגם תיתן לך מנוחה לטפל בתינוקת לבד...

הרבה כוחות ומזל טוב!

ממש מבינה..ומנסיוני רוצה גם לעודדהלוואייי

אצלי גם כולם צמודים ..

ובשנים הראשונות גם חוויתי הרבה קושי של אינטנסיביות שוחקת

וגם אצלי הם בכיינים ורוצים ידיים ולא ישנים וכו

חושבת שזה תהליך של למידה אמהית.

בהתחלה הבנתי שלא נכון לבא עם ציפיה להצליח ושיהיה קל ויתקתק הכל

אני לומדת את המקצוע

אני לומדת את עצמי שם

לומדת מה עובד לי ומה מאתגר לי

לומדת איפה אני יכולה לעזור לעצמי ומה יכל להקל עלי

לומדת לחשוב יצירתי

לומדת לכבד את עצמי ושאני חשובה והשמחה והכוחות שלי חשובים

לומדת לעשות איזונים

לומדת לקחת בפרופורציות

לומדת להזכיר לעצמי מראש שזה תקופה קשה יותר אבל היא עוברת ולכן לומדת לקחת אוויר ולנשום עמוק

ובעיקר

לומדת להקליל!! לא לשקוע בהווה מדי

אז לא ישנתי.

.לומדת לומר את זה לעצמי בטון זורם ועובר הלאה

לתת חיבוק לעצמי ולהמשיך

באחרונים למדתי לזהות שאני רוצה להנות ולא רק לשרוד

ואז גם ניסיתי ללמוד איזה גישה תעזור לי להצליח להנות גם בקטנטנות

וזה עובד

ב3 האחרונים ממש נהנית מכל רגע לצד העיפות והבקשות וכו

קצת כמו שפיתחנו חוסן מול טילים

אז אני מרגישה שעם הזמן פתחתי חוסן מול אתגרי התינוקות והאמהות אחרי לידה

אני משתדלת לא לקחת קשה ..לכתוב הרבה להקשיב לעצמי אבל לעבור מהר הלאה ולא לשקוע בקושי

הסיפור הוא לידה ותינוק וילדים מתוקים

ויש גם קישוטים של קושי..לפעמים הם על כל הדף..לפעמים רק בחלקו

וכל זה נכון לא רק לצמודים.אבל בצמודים י ש יותר סכנה לחוות רק את ההישרדות ולא את המתיקות

ולכן חושבת שהעבודה היא תודעתית בעיקר

וגם פרקטית למצוא דרכים להקל על עצמך

ולזכור שזה זמני ההתחלה זה עובר

איזה כיף שאתן מגיבות לי זה ממש עוזר לי לדעתניק חדש אנונימיאחרונה

שזה באמת זמני ושווה את זה

מישהי רשמה שבעלה אמר לה שזה לא שיגדלו אלא שהקושי יחלוף… אהבתי ממש את המחשבה

אנסה כמה שיותר לזרום ולא לשקוע

כמה שאפשר..🩷

תודה לכן

חלומות על ילד נוסףshiran30005

כולם מסביבי יולדים, לנו יש 4 ילדים 2 גדולים 14-15 ו 2 קטנים 3 וחצי- שנתיים וחצי, מבחינתי אני סיימתי. ילדים פגים שדורשים המון השקעה , בדיקות אני בעצמי חלשלושית כזאת וחסרת כוחות, הריונות בסיכון גבוה מאוד לא פשוט

אבל ממש בוער בי להביא עוד ילד,להיות בהריון עם כל המשתמע מכך, אשפוזים ארוכים, דימומים, צירים מוקדמים, עובר קטן ומלא מלא מעקבים ועדיין ממש ממש בא לי לחוות את זה שוב

עבורי זה די לא מומלץ מבחינת הרפואה אז חושבת שסיימתי, אבל איך מתנתקים מהמחשבה? חולמת מלא מלא שאני שוב שוב בהריון, רק אתמול חלמתי שילדתי שוב וככ נהנהתי מהחלום

איך מצליחים לעשות קאט ולהבין שזהו?

אני בת 36 ועם ההסטוריה שלי כל שנה פה משחקת לרעתי...

אם יש סכנהניק חדש2

מתמקדים במי שנמצא ברוך השם.

עדיף פחות ילדים לאמא בריאה מאשר יותר ילדים ואמא בסכנת חיים.

אני אישית לא מסוגלת לחשוב על עוד ילד. יש לי 3 שיהיו בריאים.

כן יודעת שאתחרט כמעט בוודאות.

אבל לא מסוגלת לעבור את כל מה שעברתי.

אז נהנית מהם ככה.

תחפשי חלומות אחריםoo

לחיים יש כ"כ הרבה מה להציע חוץ מילודה

שלווה

תחביבים

טיולים בטבע

קשרים חברתיים

בילויים וחוויות משפחתיות

תשימי לב גם מה כתבת בהתחלה

'כולם מסביבי יולדים'

ותביני למה החלום שלך מתרכז במשהו אחד

מאוד מובן הרצון והחלומותפרח חדש

שמעתי ממישהי שגם היה לה משהו דומה

ואז היא הבינה שבעצם חוץ מהרצון לעוד ילד כמובן אבל בתוך תוכי זה, עמוק בפנים נמצא בעצם איזה חוסר שאת מרגישה צורך למלא

וצריך לחשוב איך למלא אותו במשהו שהוא לא זמני. הילד כמובן הוא לתמיד

אבל הריון ולידה יהיה ויעבור ואז שוב תרגישי את זה.. מבינה?

לעבור לאיזה מימוש עצמי באופן אחר

שייטיב איתך ועם משפחתך

מסכימההמקורית

אני רק אומרת שאת מדהימהמתואמת

שעם כל הקשיים המטורפים שאת חווה סביב היריון ולידה וגם גידול הילדים - את עדיין רוצה היריון❤️

מעריכה אותך מאוד!

מציעה לך - לא לגנוז את החלום מיד, אלא לחלום אותו עד הסוף, לפרטי פרטים, ממש לחוות אותו, להתענג רק מהדברים הטובים שבו, לשהות בו כמה זמן...

ואז, באהבה רבה ובאמונה שלמה, לסגור אותו היטב בעטיפת מתנה, להניח אותו בכדור פורח, ולתת לו להמריא אל על... (אני אוהבת לדמיין שיש מקום בשמים שבו כל החלומות שלנו נאצרים ונשמרים, וכמו שתפילה לא הולכת ריקם, גם חלומות לא נעלמים. אולי מישהו אחר יזכה בהם, אבל הם עתידים להתגשם...)

ואחרי ששחררת את החלום הזה - נסי לטוות לעצמך חלום חדש, חלום טוב ומספק. הוא אולי לא ישתווה לחלום של ילד נוסף, אבל כן יכול לתת לך סיפוק ושמחה.

מתפללת בשבילך לטוב❤️

אני גם עם ארבעהאמאשוני

וכפי הנראה סיימנו.

בהתחלה לא קל להשלים עם זה, אבל ככל שהילדים גדלים ההורות משתנה ומתמקדת בדברים אחרים ופחות בגיל הרך ואז גם פחות מתגעגעים.

אני רואה מסביבי תינוקות והם מתוקים, אבל לא מרגישה שזה משהו שקשור לסיפור שלי איכשהו..

הרבה שנים זו הייתה פסגת שאיפותייך עד שזכית ב"ה לשני הקטנים,

כנראה שלעד תשאי איתך את הכמיהה לתינוק

ועדיין צריך להפריד בין הכמיהה עצמה והזכרונות של המסע שהיה, לבין המציאות שעכשיו ב"ה אחרי שזכית ללדת פעמיים בניסים מופלאים צריך לעבור הלאה..

רק אתם תחליטו אבל לי זה נשמעאורוש3אחרונה

פחות...

הקטנים שלך הם ניסים. והם דורשים המון המון טיפול והשקעה.

פלוס נשמע שצריך נחת קצת לנפש שלך, לזוגיות.

יכול להיות שזה רצון שתמיד יהיה, גם אם יהיה עוד אחד, אז אחריו. אז אולי צריך לתת לו מקום, להרגיש אותו ולעשות עבודה להשלים עם זה שהוא שם וזה בסדר גם אם הוא לא בא לידי ביטוי.

ולהתמקד באתגרים וברגעי הטוב שיש.

סוכרת הריוןהבוקר יעלה

בשונה מההריון הקודם יש לי חריגות..

ואשמח לכל טיפ שיכול לעזור לי להתאזן..

וגם אשמח לדעת מה הערכים שאמרו לכם שצריך לצאת?

כי אמרו לי צום 90 רגיל 130 ובאינטרנט קוראת שאפשר ערכים יותר גבוהים. ואם זה המצב אז בגדול אני בסדר

יש בזה גישות שונות.שוב חוזר הניגון

בגדול הכי קריטי שיצא בצום על הבוקר (כמה שיותר סמוך לקימה! זה נוטה לעלות כמה דקות אחר כך) גג 90-95. לגבי אחרי האוכל אני מכירה גג 140 שעה מתחילת הארוחה ו-120 שעתיים אחרי.

העקרונות פשוטים יחסית:

כמה שפחות סוכר. לשים לב גם לתיבול וכו..

פחמימות מורכבות ובכמות מדודה. בלי קמח לבן וכאלה..

כמה שיותר סיבים תזונתיים- הרבה ירקות. זה יוצר רשת שבולמת עת עליית הסוכר.

ולהרבות בחלבונים ושומן יותר מהרגיל. שומן מאט את ספיגת הסוכר. תוספת חלבונים בשביל שובע וגיבוי למיעוט הפחמימות.

חשוב להמשיך את המעקב ולפנות לרופא אם לא מתאזן. איסולין זאת לא מילה גסה..

בהצלחה!

תודה רבה!הבוקר יעלהאחרונה

מקפיצה

אולי יעניין אותך