ואולילב אוהב

ואולי לקב"ה

נמאס ממנו

אולי נמאס לו 

וזה הסימן האחרון

לפני שלא יודעת...

פשוט נמאס לו ממחלוקות

מהנהגות שיושבות על כבוד וכסף

מחילוקי דעות

מפילוג

אם סילקו אותנו מרשב"י

רשב"י!!!

אם מרשב"י נלקחו קורבנות

אז אני לא יודעת מה יבוא בהמשך

מה עתיד על הדור שלנו.

אולי כדאי לפרוש מהמירוץ הזה כבר עכשיו...

סליחה על הפסימיות.

ולא יודעת אם קשור לכאן בכלל.

אבל לפעמים זה נראה 

שברגעים כאלו

החזקים מתחזקים

והחלשים בעומדם עומדים

ואם כך, מה יעזור כל נסיונות ההתעוררות האלו?

ואוליכיפת ברזל-סרוגה
תפקיד המתחזקים לחזק את העומדים.
יש תשובה אחת למה שאת שואלת פה..חצילים
אזהרה: דברים לא פופולרייםבן מערבא

קודם כל אני מבין את התחושה שאת מנסה לתאר. למשנה יש דימוי ציורי ויפה על העבד שבא למזוג כוס לרבו ובתגובה קיבל קיתון של מים לפרצוף. תחושה של השפלה. תחושה של דחיה. 

אבל. אם כבר מערערים על הנחות יסוד - ומה שאת עשית זה לערער על הנחת יסוד שהרי התורה אומרת ״וְאַף גַּם זֹאת בִּהְיוֹתָם בְּאֶרֶץ אֹיְבֵיהֶם לֹא מְאַסְתִּים״ אז קל וחומר כשעם ישראל שרוי בארצו - אז אני רוצה לערער על הנחת יסוד בכלל לא סמויה בדברים שלך. 

את מניחה כדבר פשוט ומובן מאליו, ממש מושכל ראשון, שלקב״ה יש נחת רוח מכל מה שמתרחש שם במירון ועקרונית זה לרצון לפניו, ואם זה אכן כך אז איך ייתכן ש...

אבל אולי לא ? אם כבר החלטת לערער על משהו, אז למה שלא נערער על זה ? 

אולי מציאות שבה הר הבית הפך למגרש כדורגל ולמחסן נשק של פראי אדם, כאב ראש שאף אחד לא רוצה באמת להתמודד איתו, כי אנחנו לא יודעים, כי יש איסור כרת, כי הגויים יכעסו, כי אנחנו עדיין לא מוכנים, כי זה עבודה בשביל המשיח, כי...מצאנו לנו תחליף אחר...הר הבית ובית המקדש זה עניין ששייך למשוגעים (אלה שנקראים בלעז משיחיסטים הזויים).

לעלות אסור ? סבבה. מה עם להראות רצון ושאיפה ושייכות ?  למה סיבוב שערים זה משהו ששייך רק לנערים צעירים עם גוזמבות שאינם מן היישוב ? לעם ישראל יש היום את קבר הרשב״י במירון, מקור הישועות והברכות, בואו נפרוק שם את כל היצר הדתי שלנו, ריקודים ומחולות ותפילות לזכות הרשב״י, הקב״ה בטוח מבסוט מכל העסק. 

הערבים הארורים יכולים להקים בית שימוש ציבורי ענק על הר הבית ומקסימום נשמע מחאות רפות מהפוליטיקאים הדתיים ובייחוד החרדים, בעיקר כדי לצאת ידי חובה, שוב, זה מחוץ לתחום, שהמשוגעים לדבר יתעסקו עם זה. אנשים נורמליים והגונים מצייצים על זה 3 פעמים ביום ויוצאים יד״ח. אבל אם רק מישהו היה מנסה לנגוע בקצה קצהו של הרשב״י הקדוש, ותרעש ותרגז הארץ!!

ועוד לא דיברנו על כל ההילולה ופולחן האישיות שמתרחש שם, נכון ישנם כאלה שהגבולות ברורים להם, אבל האם מישהו יכול להכחיש שאצל רבים רבים שם הגבול בין בריה לבוראה הצטמצם ? האם כשהתורה הסתירה את מקום קבורתו של משה רבינו (בחיר המין האנושי !) המטרה שלה לא היתה בדיוק אבל בדיוק למנוע דברים כאלה ? 

הולך לשטוף לי את הפה עם סבון ולחפש את המטבע מתחת לפנס. 

קראתי...לב אוהב

אני לא יודעת

קצת קשה לי עם הטענות שהבאת כאן

במיוחד מה שאתה רושם על אלו שבאים להילולה של רשב"י

"בואו נפרוק שם את כל היצר הדתי שלנו, ריקודים ומחולות ותפילות לזכות הרשב״י"

ממש פוגע שאתה כותב את זה. זה ממש לא ככה. 

נשמעת נימת זלזול.

אין לי בעיה עם הטענה הנוספת שהבאת, זה לא סותר בעיניי. 

ואולי עוד יותר מוכיח את מה שאני אומרת

שיש יותר מדיי דברים לתקן, יותר מדיי דברים שאנחנו לא בסדר.

"פולחן אישיות"? ואי בבקשה. דיי.

לא יכולה לסבול אמירות כאלו.

אח יקרחצילים
מחילה אם פגעתי מקווה שתבין אותי זה נכתב קצת מלב נשבר..
ביקשתי מהמנהל שימחק את התגובה הקודמת..
סליחה ממש
ובכל זאת חושב שכדאי יותר לשים לב לדיבור שלנו במיוחד עכשיו כשקיבלנו כאפה על בין אדם לחברו...
מחלתיבן מערבא

אבל אני באמת חושב שביחס לפיסקה האחרונה שלך כדאי שתסתכל במראה, קל לדבר על ״בין אדם לחברו״ עד שזה מגיע לכיס שלך ואז אתה מתפוצץ בקול רעש גדול. חשבתי שזה פתח לדיון וכתבתי את מה שאני חושב לא כאנתרופולוג אלא כאדם שהאנשים האלה הם העם / חברים / משפחה שלו וגם לו כואב. אולי על הדברים בשרשור הקודם היה ניתן לוותר (ליתר דיוק לדחות את אמירתם), אבל הדבר האחרון שניסיתי לעשות זה להיכנס בה או לדרוך לה חלילה על הלב. ואם היית קורא למשל את ההתחלה של הדברים שלי היית יכול לדון אותי לכף זכות שזה הכיוון ולא להגיב בצורה כזאת.  

אבל כן. טעיתי כנראה אם במקום להשקיע את הזמן שלי בתורת הגרפים זה מה שאני עושה. אולי באמת הגיע הזמן ללמוד לשתוק. 

אתה צודק אחיחצילים
באמת לא בסדר מבחינתי..
לא עליך צריך לצאת שיברון הלב שלי..
מחילה ממש אחי מצטער על כל מילה!
ברור לי שגם אתה כואב את זה וגם לך זה יושב על הלב לא פחות ממני..
ואמת.. פגמתי בדברי.. צריך להמשיך לחזור בתשובה..
לדעתי פשוט נמאס לו שאנשים נדחפים ומסתכנים ככהמבקש אמונה

לא רואה סיבה לחשוב שנמאס לו מעליה לרשב"י

זה לא דומה לסוכות שיורד גשם (שלא בשליטת האדם) ואז זה סימן

פה זה פשוט מאד... הרמז נמצא מול העיניים

לא להיכנס ללחץ שגורם סכנת מוות במחשבה שיהיה טוב

תתנהגו כמו בני אדם ואם רואים מולך מישהו/המון שלא זז לא דוחפים אותו.. נעצרים.  

למה לחפש סיבות אחרות?

(אמרו אהבת חינם, אוקיי, זה קשור גם לאהבת חינם.. לא כיף שמישהו דופק לך מרפק או דוחף מאחור בכוח כדי להתקדם)

זהו. זה הכל. 

לדעתי משמים אומרים "תמשיכו לעלות רק בלי הדוחק ותתנהגו בהיגיון ובטיחות"

בדיוק. שכל ישר.צהרים
ואולי לנוראשיתך
נמאס מהגלות הזו?
אולי תורו לשמח אותנו?
לנחם בנחמה כפולה?

אז כן. התשובה היא כן.
שיחפש אותנו
--הרמוניה

די כבר

נצבט לי הלב ממך

מספיק להיות עצובים!

מה את רוצה שה' יבוא ויקח אותנו ואנחנו לא נעשה כלום? נבוא אליו כמו מסכנים שהוא חייב לטפל בהם, חלשים באמונה, או שתהיה פה התעוררות, אהבה, שהוא יבוא כי נזעק אליו?... מה את מעדיפה?? 

אין מה לצפות מאיתנוראשיתך

..הרמוניה

אני לא יודעת מה המקור של מה שהבאת אבל ממה שהבנתי יש שם לימוד זכות עלינו וגם ה' שמח בזה, וזה עדיין לא פוטר אותנו מחזרה בתשובה... מלזכור את הברית ביננו לבין ה' ולא להתייאש מעצמנו.... ובאמת שאין על עמ"י רק צריך להדליק אותם והם זורחים כמו כוכבים, המצב לא כזה איום תראי לדוגמא את המוזיקה איזה השתפרות יש בתחום הזה ואיזה מגוון סגנונות ושירים מוקדשים לאבא שבשמיים או לנשמה וכולם מתחברים לזה אפילו חילונים... ומה שהיה בכותל המערבי... תראי לי עוד עם כזה! ושכל העם מתאבל אפילו אם זה לא אנשים שהוא מכיר, או לא מהמגזר שלו כמה אנשים משתתפים בסבל ובאים ונותנים יד, וכמה אנשים מארגנים פעילויות חסד, וכמה אנשים אמרו תהילים וקיבלו קבלות זה עם ישראל! עם שמהסבל שלו יוצאים יהלומים! תלוי על מה מסתכלים ובאמונה אנחנו לא מחפשים לעשות עם ה' משחקים לפי העיניים שלנו, אלא פשוט בוטחים בו שהוא טוב מושלם ועושה הכל לטובה, הוא יודע מה הוא עושה ומה שהוא רוצה מאיתנו זה רק שנאהב את את השני וכמובן שנחזור למקורות שלנו ונהיה בשמחה אומץ ואמונה. זה שקשה לבטוח בו לפעמים זה נפילה זמנית, אחרי זה אנחנו חוזרים אליו והוא מקבל אותנו באהבה וגאווה אבהית ורק מוכן להגן עלינו ולתת לנו שפע... 

אני כבר מובכת לכתוב ככה אבל זה באמת מה שאני מנסה להכניס לעצמי כי זה בסוף מה שאני מרגישה שאמונה בה' זה עד הסוף... לא עד שצריך להקריב בשביל זה ולא עד שזה סותר את העיניים שלנו... כל מה שה' עושה הכל הוא לטובה!

אנחנוראשיתך
כל כך בסדר, אבל כל כך.
ממש לא מעניין הטובה הנסתרת הזו, לכי לאמהות שקברו 2 ילדים ותגידי להם את זה. אין סיבה להתנחם. אין לי מילים בכלל לכתוב ולהביע את ה אין לי מילים זהו
הגישה שלך היא מתכון להתמוטטותהרמוניה

אף אחד לא מדבר עכשיו על בסדר או לא, את הדין אנחנו נשאיר לה'.

לא אמרתי להגיד את זה לאימהות שכולות רגע אחרי האסון, אבל תאמיני לי, הן יותר חזקות ממך... את יכולה להתחזק מהן ולא ההיפך (התכוונתי לעצמי גם) ...

בסוף זו האמת גם אם את בוחרת לא להתיחס לזה עכשיו

"אם תאכלנה נשים פריים משמיעים, והיהרג במקדש ה' לא משמיעים"הָיוֹ הָיָה

מי יודע כמה חרון אף אנחנו מרוויחים רק מה"אנחנו בסדר" הזה, ועוד ה"הקב"ה אשם" רח"ל.

כשכתב אדם לרמב"ם שאינו יודע על מה הוא צריך להתוודות ביום כיפור, כתב לו הרמב"ם כמעט בזעם שהוא צריך להתוודות כל היום כיפור רק על עצם כך שהוא חושב שאין לו על מה להתוודות.

הוא לא עובד אצלנו. סליחה.הָיוֹ הָיָה

גם בנוגע למה שביקשת להסיק מזה אין מה לצפות מאיתנו - צעירים מעל עשרים

מזכיר לי את הסיפור על הרצי"ה והרב חנן פורת.רץ-הולךאחרונה
שהגיע אליו הביתה מייד אחרי מלחמת יו"כ לשאול למה קרה דבר כזה שנראה 180° מכיוון של הגאולה. אז הוא דפק בדלת של הבית והרצי"ה פתח שואל אותו "איפה החוזה?", והוא אמר לו "איזה חוזה?" הרצי"ה ענה לו "איפה החוזה שהקב"ה חתם לך בו שככה תבוא הגאולה?"
בעצם כוונתו הייתה להגיד שאנחנו לא יכולים לדעת מה יהיה עד שיהיה והקב"ה לא חייב לפעול לפי מה שאנחנו חושבים שצריך לקרות.
ואוליהמעיר החדש ‎
צריך להשתנות באמת, ולא לחכות לאסון.
אולי צריך גם לקיים* את הדברים היפים שכותבים מתוך כאב לאחר אסונות כאלה.

מה יעזרו כל ההתחסדויות שבעולם והדיבורים היפים,
אם לא מקיימים את מה שמטיפים לו?

שבוע יעבור , שבועיים יעברו
ומה שישאר מכל הדיבורים היפים אלו המעשים.
לדעתי זה לא הזמן להצטדקהפי
כל אחד שיבדוק מה הוא צריך לשפר .

כמובן גם המנהגים שהם אחראים לעם .. הם יותר אמורים להיות עסוקים בהתעוררות שהרי להם כוח השפעה .
כמו שהיו כוהנים בעבר והם היו אחראים על העם כאן לדעתי הרבנים צריכים לעשות בדק בית וכך לכוון את העם.

בקיצור כואב קשה אבל צריך להיות ביחד

ואולי צריך פשוט להתחזק במצוות מעקהמישהו כל שהוא
אם נזהרים ונשמרים אין אסונות
אם סומכים על ה' לא בטוח שהוא מוכן לקחת את האחריות הזו במקומנו
ולא תשים דמים בביתך....

וגם כדאי פחות לדחוף בלוויות והילולות
()בקרטליתה
לא, לא, לא נראה לי
אין מצב..לא נמאס לו אף פעם.. אבל הלוואי והיה לנו תשובותתפוחית 1
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,