חייבת להבין-מכה לילדאחתפלוס
שואלת באמת-כל כך בעייתי לתת מכה-לא סטירה בפנים-אבל מכה קטנה ביד?
אתמול הבת שלי פתחה את הברז של המים החמים באמבטיה, זה ממש מסוכן, אמרתי חה כמה פעמים שלא והיא המשיכה אז נתתי וה מכה קטנה על היד,
נו, באמת כל כך נורא? נשמע לי מוגזמות התגובות שהגיבו בשרשור השני.
נראה לי עדיף מכה ביד פעם בחצי שנה מאשר עצבים ואבוד עשתונות.

שואלת בלי קשר לסיפור של אניחדשהכאן ומבקשת לא לדבר על זה ספציפית
זה עניין של גישה.ציפיה.
אני מודה שיש דברים מסוכנים שאני כנראה לא אהסס לתת מכה קטנה. עדיף כאב ממכה מאשר להתפרץ לכביש בלי להסתכל קודם/לגעת בשקע חשמל/במשהו ממש חם וכדומה.
יש דברים שאין לי בעיה (לפחות תיאורטית, אני עדיין בהיריון ראשון) לתת לילדים ללמוד מהטעויות שלהם. אבל יש מקומות שלדעתי אין מקום להתנסות ולמידה (כמו שפירטתי למעלה) ועד שהם יגדלו ויבינו את הסכנה, לא אכפת לי שמה שהם יפחדו ממנו זה מכה ממני, אם זה יגרום להם להזהר.
זאת אומרת שלפעמים כן צריך לתת מכה לילד-כמו בשעת סכנהאחתפלוס
לדעתי האישית, כן. אם ילד לא מבין את הלא.ציפיה.
אבל שוב, זו תשובה תיאורטית כי אני עדיין בלי ילדים.
לא נוראבת 30
במקרה של סכנה אפילו רצוי
סתם מעלה נקודה - אם ההורים מרביציםה' אלוקינו

אז הילד יבין שזה בסדר להרביץ. 
ואז אל תתפלאו אם הוא ירביץ לכם.. כן כן ....

אם להורה יש סמכות הוריתאין לי הסבר
ולילד יש מורא אב ואם-
הוא בחיים לא ירביץ להורה. גם לא למורה.

הבעיה מתחילה כשאין סמכות הורית.
כשיש התקפלות והתרפסות בפני הילד.
מסכימה לגמרי!אמא טובה---דיה!

בחיים לא חשבתי להרהיץ לאבא שליאחתפלוס
יש לי כבוד אליו.
לא פחד.
מה הקשר? אם קיבלתי ממנו כמה מכות בחיים אז אחזיר לו?
וואלה, באמת שלא הבנתי.
יש לי שכנה שצועקת על הילדים שלה והילדים מתביישים ואומרים לה-תני איזה מכה, עדיף, למה לצעוק? סיפור אמיתי.
אני לא מתכוונת למצב שהמכות זה התגובה של ההורים, וככה הם משליטים סמכות. ממש לא!!!!!
אבל פעם בחצי שנה מכה שהילד מבין גם למה קיבל אותה-לא חושבת שזה בעייתי.
כמובן זה כשהילד מרגיש מוערך ואהוב ויודע שההורים יעשו בשבילו הכל
קשר קשר. חכי ותראי.ה' אלוקינו

אולי בגיל גדול שאת מבינה לא תתני מכה
בגיל שנתיים ועוד איך

האמת יא שבגיל שנתיים הם עושים את זה בכל מקרהרקלתשוהנ
כמעט כל ילד בן שנתייםמקקה

ינסה פעם להרביץ להורה

הם עוד לא מבינים בגיל הזה

שלי בת שנתיים ומרביצה לי מלאפשיטא
אבל לא כי אני מרביצה לה.
ולא כי אין סמכות הורית
ולא כי אני מתעללת בה... או כי היא חצופה...
כי היא בת שנתיים!!!! היא בודקת גבולות.
אז אני נותנת לה גבולות, ואנחנו נותנים לה גבולות בהתאם לדרך שנכונה לנו כהורים וכמשפחה....

מה מה?פה לקצת
אם ההורים מרביצים בלי שליטה ומתוך זעם ואיבוד עשתונות אז כן, הילד ילמד שזאת דרך להתמודד.
אבל אם זה נעשה בשיקול דעת ובמקרים מסויימים מאוד, הילד יבין שיש דברים שאסור לעשות.

ולא. לא כל ילד שמקבל מכה כשעושה דבר מסוכן מרביץ להורים אחכ.
אין לי מושג איך הגעת למסקנה הזאת.
יש הבדל דרמטי בין מכה ביד לבין להרביץמיקי מאוס
יש מה לדבר על דרך חינוכית של מכה ביד בעד ונגד.
אבל בכ"מ זה לא נקרא להרביץ.

אם הורה נותן סטירה כשילד עיצבן אותו זה יעודד את הילד להחטיף לחבר כשהוא מרגיז אותו. וזה כמובן פסול לגמרי

כשהורה נותן מכה מתוך סמכות הורית (ובמיוחד בגיל פעוט, שבאמת היכולת לדבר חלשה יותר. לא נותנים מכה לילד בן 10) זה לא נותן לגיטימציה לילד להרביץ כי זה חלק מהסמכות ולילד אין סמכות. ואם הוא ינסה להשתמש בזה על אחים למשל אז תפקיד ההורה להעמיד אותו במקום כמו שהוא לא יכול להעניש אחים.
לא כל הורה הואשירוש16
הורה מרביץ. גם אם נותן מכה חינוכית פעם ב..

אנחנו קיבלנו מכות פעם ב.. עם דברים מהותיים. (חוצפה, סכנת חיים וכו) ואף אחד מהאחים שלי כולל אני לא חלמנו אי פעם להרים יד על אחד ההורים.
זה פשוט משהו שלא עולה בקו המחשבה.

מבחינתנו ההורים זה פה
וילדים זה פה
יש קווים ברורים. הורים עם סמכות עליונה וזה לא כמו חבר שהוא נותן מכה ואנחנו מחזירים.. ממש לא.
רצינית?רק שאלה ליאחרונה
כשהייתי ילדה זה עוד לא היה כזה מזעזע לחנך ע"י מכות, וחטפתי (בעיקר סטירות) לא מעט פעמים מאבא שלי. לי זה היה נראה לא רק כחינוך, לפעמים גם כשהתעצבן על משהו שעשיתי. שנאתי את זה, זה היה נראה לי גם בתור ילדה בזוי, אבל עד עצם היום הזה לא העליתי בקצה מחשבתי להרביץ לו.
אני גם לא חושבת שמכה קטנה על היד זה נורא ואיום, אם כי אני ממש לא עושה את זה. אם הילד נוגע במשהו חם ולא מקשיב לי כשאני אומרת לו לא לעשות את זה אז הוא יקבל כוויה (כלומר, יהיה לו חם ביד) ומתוך החוויה שלו יבין שלא כדאי לו לעשות את זה שוב, ובעצם כשאני אומרת לו "לא" זה לטובתו. אם זה משהו יותר מסוכן (כווייה רצינית ולא סתם חם ביד, או כמו שתיארו פה למעלה שהוא מתפרץ לכביש וכדו') אני פשוט ארחיק אותו משם, לא רואה צורך לתת לו מכה על היד בשביל זה. והוא יכול לבכות ולצרוח בגלל שהרחקתי אותו, אבל כל עוד אני שלמה עם זה הבכי שלו לא יפעיל אותי.
מה שכן, זה בהחלט יכול ללמד אותם להרביץ לאחרים ולבלבל אותם בין מותר לאסור שאנחנו כ"כ מנסים לחנך אותם...
בעיניי1234אנונימי
זה לא באמת עוזר להבין.
במצב של סכנה, אם זה המוצא האחרון, אז זה מה שצריך לעשות.
אבל לא ראיתי שזה עוזר, זה רק מבלבל אותם כי אם אמא הרביצה לי היום, מחר גם לי מותר. ואם עלי כועסים כשאני מרביץ, אז למה אמא הרביצה לי?

האם אני חושבת שהשמיים ייפלו מפעם בחצי שנה? לא.
זה פשוט לא באמת אפקטיבי, ועדיף ככל הניתן למנוע את הסכמה מראש
ךא אמרתי שזה יהיה אפקטיביאחתפלוס
אמרתי רק שזה לא נורא בעייני בכלל ולא אמור לגרום שום נזק
אז1234אנונימי
לגבי זה אני מסכימה איתך. זה לא נורא, אם זה קורה פעם בחצי שנה ונעשה מתוך מודעות.

פשוט חושבת שלרוב זה לא נצרך, אלא אם כן זו הדרך היחידה למנוע סכנת חיים
ההורים שלי היו נותנים לנו סטירות פעם ב, ומעולםציפיה.
לא חשבתי שזה משהו שמותר לעשות לילדים אחרים. מעולם.
לא כל מה שלאמא מותר גם לילד מותרשירוש16
זאת הבנה בסיסית של ילד בגיל יחסית מוקדם.

אז למה כל מי שאומרת: היום תתני לו מכה מחר יחשוב שגם לו מותר - באמת רלוונטי?
הילד הרי מבין שיש דברים שההורים עושים וילדים לא. כמו לגעת באוכל רותח, ולהחליט על שעת השכבה ועוד מיליון ואחד דברים שהורים עושים וילדים לא.
למה לדעתך זה לא קביל גם לגבי מכה חינוכית?
כי פשוט1234אנונימי
ראיתי את הילד שלי מתבלבל מזה.
לא חושבת שהוא יתן לי מכה. אולי לחבר כן.

אבל פעם אחת שנתנו לו פליק קטן, הוא דיבר על זה איתי אחר כך ומהדברים שלו ראיתי שהוא לא הבין. למה הוא קיבל מכה, למה אבא ואמא יכולים...
רק אומרת מהניסיון שלי, לא ראיתי שזה מועיל במשהו.

וכן יש אצלנו בבית דברים שלאבא ואמא מותר ולו אסור, אבל בתחום הזה, שזה לכאורה משהו שאמור להיות כל כך ברור "לא מרביצים!", אז אם אבא ואמא עושים את זה זה יכול לבלבל
לדעתי זה תלוי בשדרשירוש16
ובחינוך עצמו סביב המכה.

הילד שלי לדוגמה קיבל כמה פעמים מכות קטנות על דברים שעשה. כמובן שזה קח מכה ולך אלא יותר הטון דיבור שהשתנה, המבט והדיבור.
אם הילד לדוגמה נשך אותי: עצרתי אותו, אמרתי לו שאת אמא לא נושכים.
פעם אחת, פעמיים.
בפעם השלישית הסטתי את הסנטר שלו כלפי שיראה את הפנים שלי, ירדתי אליו לגובה שלו כדי שלא ירגיש מאוים, אמרתי לו בטון עמוק ורגוע: לא נושכים את אמא. זה אסור! במבט חמור (לא כועס או עצבני. חמור סבר) ונתתי לו מכה קטנה על הילד.
תאמיני לי.. הוא הבין את המסר.
אחרי פעמיים, שלוש שזה קרה הוא מסתפק במבט החמור שלי והטון דיבור שמשתנה והוא יודע שעשה מעשה אסור או חמור.

אם תופסים ילד עושה מעשה אסור ואומרים: מה עשית? נו נו נו.. ונותנים מכה. אין שם שום שלב של חינוך. הוא לא מבין שהמעשה שלו חמור יותר ממעשה אחר, הוא לא מבין שהגיע לגבול, הוא לא מבין את הקשר בין העונש החריג למעשה שהוא חריג.

אולי כדאי לשבת ולהסביר לו למה הוא קיבל מכה-
מכה חינוכית היא נגיעה ומשיכה אגרסיבית של הילד ממקום סכנה. אם הילד ינסה לקפוץ מהחלון אך לא תיגשי אליו בנחת ותבקשי יפה שירד אלא תמשכי אותו בכוח.
הכוח שמפעילים במכה חינוכית היא כדי לעצור את הילד במקומו, להפסיק אותו. לתת לו להבין באותו רגע שהגיע לגבול מאוד מסוכן (הן רוחנית- חינוכית והן פיזית) וייתכן וגם עבר אותו.

יש הבדל גדול בין לתת מכה לילד כדי שלא יתדרדר פיזית וחינוכית לבין לתת להרביץ לילד מתוך כעס וחוסר שליטה על העצבים.

תאמיני לי, הנשיכות של הבן שלי לא כואבות מי יודע מה. אבל הוא צריך להבין שזו לא דרך מקובלת להשיג את מה שהוא רוצה. (בהרבה מהמקרים מדובר בתשומת לב או אוכל או שהוא עייף וצריך לישון).

גם לאמא ואבא אסור להרביץ מתוך כעס ועצבים.
אני חושבת שילד שמקבל הסבר יכול להבין את ההבדל בין מכה שמגיעה מתוך חינוך לבין מכות לשם משחק או נקמה.
מבינה מה את אומרת1234אנונימי
אף פעם לא נתנו מכה מתוך עצבים, מעולם.
גם מה שהיה, והיה ממש מעט, אולי פעמיים, זה היה מתוך ניסיון לחנך.
אצלנו ראיתי שזה לא עבד בכל אופן.

אם מישהי אומרת שאצלם זה עובד, (כמו שאת כותבת), זה לא נראה לי נוראי.
אבל בכל אופן זו שיטה שאני החלטתי שאני לא משתמשת בה, כי אפשר גם אחרת.
אבל מבינה גם את הגישה שלת
אני חושבת שמה שעבד אצלינושירוש16
היה יותר ההסבר בצירוף למבט ולטון הדיבור.

המכה רק היוותה משנה תוקף להסבר ולחינוך. לא כתחליף.
אצליoo
בכל פעם כשהרמתי אותו הוא נשך, כשהחלטתי לשים לזה סוף, בכל פעם הורדתי אותו מהידים ואמרתי לא נושכים, לקח יומיים והוא קלט את המסר והפסיק לנשוך. את השתמשת במכה כדי ל׳הרתיע׳, אני השתמשתי בסיבה ותוצאה.
בעיני זו הטעות הגדולה שעושים בחינוך (בכל גיל) מנסים לחנך ע״י הרתעה במקום סיבה ותוצאה.
את צודקת בהנחה שלךאין לי הסבר
אני מסכימה איתך מאוד.
הבעיה היא במקרה שהתוצאה עלולה להיות חמורה. ילד שמשחק עם סכינים/רץ לכביש ואמרו לו כמה וכמה פעמים שיפסיק והוא לא, קצת מסוכן לתת לו את התוצאה של ההתנהגות שלו.

אבל ברעיון הכללי אני מאוד מסכימה איתך.
ילד שמשחק עם סכיניםoo
הסכינים צריכים להיות מחוץ להשג ידו, ילד שרץ לכביש צריך באיזור הכביש להחזיק אותו שלא יוכל לרוץ.
סכנות צריך להרחיק מהילד עד הגיל שהוא מבין את הסכנה, ולא להרתיע ע״י מכה
לא מדובר על ילד בן שנתייםאין לי הסבר
אלא על ילד בגן חובה-כיתה א'.
הוא מגיע לסכינים, ולרוב לא נותן יד לאמא. וגם אם ייתן יד לאמא הוא יכול להשתחרר, זה לא תינוק...
בגיל כזהoo
ילד אמור להבין וליישם סכנות מהסוג הזה. יש לי ילד שבגיל ארבע עדין היה רץ לכביש, כשהיינו ליד כביש הייתי מחזיקה לו את היד וממש נזהרת, ולעיתים מרימה אותו על הידיים, אח״כ הוא למד
ילד אמור..שירוש16
מה לעשות שילדים לא תמיד עושים מה שהם אמורים לעשות..
זה קטע כזה.

ניסינו את הקטע עם להוריד אותו מהידיים. הבעיה שהוא ניגש אלינו כשאנחנו יושבים על הספה ונושך את הרגליים..
בכל אופן אני חושבת שהעונש הרצוי הוא תלוי גיל וילד. כל אחד כפי הבנתו ומה שמתאים לו.
ילד שלא נזהרoo
כפי גילו, צריך להרחיק אותו מהסכנה עד שנזהר.
גם אותי הוא היה נושך ברגלים, אבל אחרי שהבין שלא נושכים כשמחזיקים אותו, הוא הפסיק לנשוך גם ברגלים.
המכה/ עונש לפעמים מקצרים תהליכים, ונדמה שהם ׳עוזרים׳ אבל זו טעות חינוכית, בחינוך צריך סבלנות, והסבלנות משתלמת
אי אפשר להשאיר ילד בביתשירוש16
כל חייו עד שלומד לא לרוץ לכביש.
זה לא עובד ככה.
בחיים שלך לא ראית ילד שמתוך משחק רץ לכביש כדי לתפוס כדור? באמת?

זה לא תמיד מתוך תשומת לב או מחשבה על הסכנות שיש.
להרחיק ילד בצורה טוטלית מכל סכנה אפשרית - טוב.. זה כבר פחות אפשרי..
במיוחד חינוכית בגילאים 1-3 שיכולים להשתמש בכל חפץ בצורה מזיקה. כן, גם בקבוק מים יכול להיות מסוכן אם הוא מנסה להוריד את הפקק ואיכשהו מצליח ומכניס לפה.

את אולי ב"ה לא התנסת בילדים מאתגרים (מדהימים, אבל מאתגרים) אבל יש מושג כזה שנקרא "ילד עקשן" וזו לא מילה גסה. לעקשנות יש הרבה יתרונות. רק שקשה לפעמים לחנך ולהעביר חינוך/מסרים בגיל קטן מאוד כשעוד אין להם מושגים והבנה של "סיבה ותוצאה" או המושג "סכנה". ואז במקרים כאלה צריך להשתמש במונחים שהם כן מבינים. כמו להרחיק ילד ולהוריד אותו לריצפה.
אנחנו אישית ניסינו את זה אבל הוא פשוט היה מתקרב לרגליים ונושך. אז מה עשינו בזה?
אצלך נראה שהשיטה הזו עבדה - אצלינו זה לא עבד.
ואגב, גילינו שהוא נושך מתוך רצון למשוך את תשומת הלב שלנו (תינוק תינוק אבל מאוד חכם..) ולכן היינו צריכים לחשב מסלול מחדש.
ברגע שהוא קלט את המבט והטון דיבור שמתלווה למכה הקטנה שקיבל, הפסקתי להשתמש במכה כדי לעצור אותו.
אבל לעיתים נדירות (פעם בכמה חודשים) הוא עובר את הגבול שוב וצריך לעצור אותו.
ואגב..שירוש16
זה לא מגיע מתוך כעס או עצבים- כי הילד שלי עקשן בידיוק כמוני.
הוא מלא במרץ ושובבות וחוצפה בידיוק כמו שאני הייתי.
איך אפשר לכעוס על יצור כל כך מתוק שרק פועל לפי הגנים שאני ירשתי לו?

בע"ה הוא יגדל ולנטייה הטבעית שלו תתווסף גם החינוך שהוא יקבל וביחד אני מאמינה שיוכל לנתב את התורשה שלו לדברים טובים.

אבל כרגע - זה עלול להיות מסוכן.
במיוחד כשאומרים לו פעם אחר פעם והוא מתעקש לעשות מה שהוא רוצה. (למשל- לטפס על השולחן הקטן ליצירות שקנינו לבית ולהתחיל לרקוד מעליו כאילו זה המשחק שאליו נועד השולחן עשוי פלסטיק לא הכי קשיח. או לטפס על הבימבה שלו, להגיע לכיסא שנמצא ליד השולחן ומשם לטפס על השולחן עצמו... והוא עוד לא בן שנתיים..)
כל מה שתארתoo
קיים בכל ילד, אין בתאורים שלך שום דבר מאתגר, וכן יש לי נסיון גם בלידים מאתגרים. אצל תינוק קטן צריך לומר לו ולהרחיק אותו, גם עשרות פעמים עד שלומד, וילד שלא נזהר בכביש, לא יכול לשחק ללא השגחה.
מצויןשירוש16
את מבינה ויודעת כיצד לחנך את ילדיך וזה מעולה.
אני אישית מכירה את הילד שלי, מבינה מאיפה ההתנהגות שלו נובעת, ויודעת מתי ואיך צריך לעצור אותו.
אני גם יודעת שלא הכל בשליטתינו. אי אפשר לשים 2 עיניים על ילד 24/7. יש דברים שהם עושים ואנחנו לא שמים לב. אין מה לעשות.
גם אם נהפוך את הבית ל100% בטיחותי - ילדים ימצאו דרכים לעשות דברים מסוכנים. כי גם המשחקים שלהם לא בטיחותיים ב100% מכל דבר שיעשו.
גם הבימבה שלו מסוכנת כשהוא מעיף אותה באוויר ומנסה להעלות אותו על הספה.. אז ניקח לו את הבימבה?
ונחזיר.. והוא ינסה שוב.. וניקח ונחזיר..
תאמיני לי ניסינו.
הגענו למסקנה שהילד שלהו הוא ייחודי וצורך חינוך ייחודי עבורו.

ובדברים ממש מסוכנים לא בא בחשבון מבחינתי להרחיק/להסביר עשרות פעמים עד שיבין - כי עד אז ייתכן והוא יזיק לעצמו בצורה בלתי הפיכה.
אז את בוחרתoo
בצורה מודעת להעניש ילד במקום להשגיח עליו, וכן ילד עד גיל שנתיים פלוס צריך השגחה צמודה וסביבה בטוחה
חח מה זה במקום להשגיח עליו?אין לי הסבר
את חושבת שיש אמא שלא משגיחה על הילד שלה?

אבל הילד לא קשור אלייך, יש לו לעיתים מחשבות ורצונות משלו, לא תמיד הוא חושב לפני שהוא עושה.

להעניש על זריקת בימבהoo
במקום להשגיח ולהרחיק אותה מהילד, עד שמבין לא לזרוק, זה לבחור להעניש במקום להשגיח
נכון, אבל רק אם זו בפעם הראשונהאין לי הסבר
ברגע שזה אלף פעמים נשמע שנוצרה כאן דינמיקה של ''דווקא''.

(בלי קשר, אם ילד לא יודע להשתמש בבימבה שלו, אני אדאג שלא תהיה לו...)
זה תינוק בןשירוש16
שנה וחצי!
מה את רוצה ממנו? הבנה של ילד בן 3? 5?

הוא רוצה להעלות את הבימבה שלו לספה כי זה חלק מהמשחק שלו.
כן, זה גם מסוכן כי זה עלול ליפול לו על הראש ולפגוע בו ולכן יש מקום להרחיק ולהפסיק את הפעולה.

אבל להשגיח כל דקה על הילד ולהיות אך ורק איתו מצאת החמה ועד שקיעתה - זה פשוט לא אפשרי. ותאמיני לי, הוא עשה את זה גם כשאני ישבתי על הספה לידו. גם כשעמדתי מטר לצידו.
תגידי לי, את משגיחה על הילדים שלך ב7 עיניים מהרגע שהם קמים את לא עושה כלום חוץ מלהסתכל עליהם? לדאוג שלא יעשו מעשים מסוכנים?
בחיים לא קיפלת כביסה או הכנת ארוחת ערב תוך כדי שהילדים משחקים?

בואי..
יש להשגיח ויש להסביר. אבל ילד שעושה בכוונה למרות הוא יודע שזה לא בסדר - זה בעיה. ואם הילד הזה בן שנה וחצי גם הסברים לא תמיד עוזרים - כי עם כל הכבוד לשכל המפותח וחכם שלו - ההבנה המופשטת שלו מוגבלת.
וכןשירוש16
כשתינוק בן שנה וחצי עושה מעשה אסור ומסוכן מתוך הבנה שזה אסור ובכל אופן עושה את זה - קשה מאוד להושיב אותו לשיחת הבנות ולהסביר את המושג "מסוכן".
לקחת לו את הבימבה גם לא בא בחשבון כי הוא לא מבדיל בין שימוש באותו חפץ בצורה נכונה לבין שימוש לא נכון באותו חפץ. זאת הבנה מופשטת מידי שאני לא מצפה מתינוק בשלב הזה.
אגב..שירוש16
גם לקחת את הבימבה לילד באותו מצב נקרא עונש..

אז את נגד עונשים באופן כללי?
אני בעד תקשורתoo
תקינה עם הילדים, שלא מצריכה שימוש בעונשים, תקשורת שדומה לתקשורת עם מבוגרים. עם תינוק זה קצת שונה והרבה יותר קל, כמו שכתבתי בשרשור אחר, לוקחים אותו ממקום למקום, מסיחים את דעתו, לוקים לו דברים מסוכנים.
אז כן ,אני נגד עונשים כשיטה של הורים להרתיע את הילדים במקום לחנך אותם.
ואגב סה דיון שלא יגמר, כי מי שלא יודע לחנך בשיטה אחרת יתעקש על חינוך בעונשים, כי הוא באמת מאמין בעונש כשיטת חינוך, כך שלא באמת יש מה להתידיין, אז פרשתי
לדעתי אין עם זה שום בעיהאמא טובה---דיה!

אפילו עם סטירה. מתכוונת ברצינות לחנך ככה את הילדים שלי. עם המון המון אהבה והכלה וכשצריך - אפשר לתת מכות. לא מכעס אלא בשביל חינוך. ובעלי ב"ה מסכים איתי מאוד. 

גדלתי בבית שמכות היו מחוץ לתחום ואני לא כ:"כ מסכימה עם הגישה הזו של ההורים שלי.

אוי ואבוי אוי ואבוי שה' יעזור. סטירה? את לא רוצה לדעתה' אלוקינו

איזה טראומה יש לי שאחד מההורים שאוהב אותי הכי בעולם ויתן לי את הירח אם צריך הביא לי בתור חינוך מכה עם הנעל על הרגל . איזה טראומה זה השאיר אצלי. אני קוראת את מה שאת כותבת וחבל שאין לי איך להעביר לך את מה שאת הולכת לעשות לילד שלך אם תתני סטירה

כמובן שצריך זהירות. ומכה עם נעל זה ממש לא סטירהלולית10

זה ליגה אחרת ה' ישמור ובחיים לא הייתי חושבת על זה אפילו.

אבל כן, גם אני קיבלתי סטירות, ואני חושבת שזה גרם לי להבין שעשיתי משהו חמור, באמת הגזמתי...

*וזה לא היה כשעשיתי משהו מסוכן, אלא כשדיברתי לא יפה, בחוצפה, הכאבתי...

ובחיים לא החזרתי סטירה או חשבתי על זה אפילו.

ילד קטן שמחזיר זה בגלל שהוא עדיין באמת קטן ו/או שהסמכות ההורית לא מספיק סמכותית.

כן זה דווקא מאוד אפקטיבי ואני ממש לא בטראומה מהסטירות שקיבלתי ב''ה.

אבל העלית נקודה מאוד חשובה! בהחלט צריך לדעת להזהר ולא לתת לכעס לשלוט עלינו.

שנזכה לחנך באמת מתוך אהבה! אבל ילדים צריכים שתהיה להם גם יראת כבוד מההורים, ביחד עם האהבה הגדולה!

כמובן שהתכוונתי שזה לעיתים רחוקות במצבים חריגים!אמא טובה---דיה!

כל אחד עם הטראומות שלו. לי יש טראומה הפוכהאמא טובה---דיה!

(אם אפשר לקרוא לזה ככה).

קיצור, כל אחת תחנך את הילדים שלה איך שהיא רוצה וה' יתן לנו סייעתא דשמיא שזה יהיה מה שהכי טוב לילדים האלו.

חולקת עליךדואגת!
אצלנו בבית לא היו מרביצים.

אבל אני זוכרת עד היום את הסתירה היחידה שאבא שלי הביא לי.

היא לא הייתה מכעס אלא לגמרי מחינוך. עד היום זוכרת את המסר שהעביר בה. וואלה הגיע לי. ואין לי שום טרוניות על זה.
סטירה זה אקט משפילסמיילי12
רק שתדעי.
זה מעבר לכאב.
בעיקר סטירה על הלחי.
קראתי את זה איפשהו.
אז כדאי לשקול את זה.
זה כבר לא בגדר חינוך. זה להשפיל את הילד.
ונכון שאני המבוגר האחראי. אבל צריך לתת לילד כבוד.

כדאי לך לבדוק על זה אם זה מה שאת מתכננת.

זה לא שווה ערך למכה עדינה על היד במצב סכנה.
^^^ זה שאני הורה לא נ ותן לי לגיטמציה להתנהג איך שאני רוצהה' אלוקינו

לילד.
האם היית רוצה שבעלך/מבוגר יתן לך סטירה בשביל חינוך ? 
סורי על הקיצוניות. 

נכוןבת 30
בסטירה יש השפלה.
עדיף מכה בטוסיק, לצורך הענין
מכה בטוסיק זה לא משפיל???!לפניו ברננה!
(לא כל כך רציתי להכנס לדיון, רק לקרוא, אבל מכה בישבן יכולה להיות משפילה לא פחות מבליח)
הרבה פחות!!!בת 30
ממש לא בטוחהלפניו ברננה!
ברור שזה בעיני המתבונן ותלוי בעוד גורמים, ואם הילד רגיל לזה או לא...
בעיני הרבההה יותר!!!מנסיוןשיר-ציון
אמא שלי הצדיקה באמת נגד מכות והכי מסורה בעולם

אבל היו פעמיים שנתנה לי סטירה
בכלל מרוב עצבים על אחותי הגדולה שעיצבנה אותי והיתי לידה והעצבים יצאו עלי בלי אשמתי בכלל😥
ואולי לכן זה צרוב לי בזכרון כהשפלה
וזאת שבישבן השפילה פי כמה..מה זה להרביץ שם? נותן תחושה כאילו אתה איזה חיה
כנראה שזה מאוד ענין של חוויה אישיתבת 30
בואי נסכים שעדיף בכלל לא...
מאה אחוז מסכימהשיר-ציון
גם להגיד לילד להישאר בחדר שלושירוש16
בגלל שעשה מעשה חמור עלול להשפיל אותו.
גם את זה אני לא אוהבתסמיילי12
אבל סטירה בעיני זה השיא.
זה לתת פליק לילד בפרצוף.
אותי זה מזעזע.

אבל שכל אחת תחנך את הילדים שלה כדרכה.
אני לא מתערבת🙂
אני לא חושבת שזה נורא בכללאין לי הסבר
במיוחד עם קטנטנים שעדיין לא באמת יודעים מה הם מבינים.
מסכימה איתך לגמרי
הכל שאלהמשמעת עצמית
של מינון
ובאיזו סיטואציה.

על משהו מסוכן
או חריג ממש ממש ממש
לא רואה בעיה.
יש בזה משהו מאפס.

עדיף מאוד לא סטירה כי זה משפיל
או מכה על היד
או להחזיק את הילד קצת חזק ביד
פעם במיליוןןןןןןןן שנה
ולזכור שזה המוצא האחרון
והכי חשוב:
רק אם את לא באמת כועסת בלב
אלא רק בפנים (פרצוף)
אם את באמת כועסת, לדעתי זה איסור.
כי את לא תעצרי כשצריך וזה סתם פריקת עצבים
ואין שום היתר לזה.

קרה לי שילדה נכנסה לאטרף של צרחות והתחרפנות מרוב עייפות
והרגשתי שמכה פשוט תאפס אותה שניה.
וזה היה נכון
אבל לא עשיתי טץ זה מעצבים אלא בשיקול דעת ובחירה.
זה שמיים וארץ.
נכון. צודקת. על זה דיברתיאחתפלוס
כל מילהפשיטא
ולפותחת- רק אומרת שכמו כל דבר, במיוחד בפורום שבו יש מגוון גדול של נשים ודעות-
יש כאלו שיגידו שזה בסדר
ויש כאלו שיגידו שזו התעללות.

כמו עוד הרבה הרבה נושאים שנויים במחלוקת...
(למשל שינה של תינוק על הבטן)

בעיניי- הכל תלוי מאוד במכלול היחס של ההורים לילד.
כל זוג בוחר ובונה לאט לאט את דרך הגידול והחינוך שהוא חושב שהכי נכונה לו, והעיקר שהכל יהיה מתוך אהבה לילדים ובלי איבוד עשתונות או דברים חריגים כמו התפרצויות אלימות שבאמת עושות נזקים גדולים...

תמיד יהיו מי שיזדעזעו ממכה קטנה,
ותמיד יהיו מי שיחנכו כך כי זה מה שנראה להם נכון.
ילד צריך לגדול בידיעה שההורים אוהבים אותו הכי בעולם ובביטחון שהם יודעים לתת לו גבולות שטובים לו, בדרך שלא משפילה אותו ולא מקטינה אותו.

נכון. המכלול חשוב, תודה על התגובהאחתפלוס
אנחנו כגישה נותנים מכה ביד לילד שעושה משהו מסוכןגפן36
זה לא כואב. זה מעליב בעיקר.

והם לומדים להזהר.

ילד שכבר מבין עניין כמובן לא יקבל מכה על משהו מסוכן אלא הסבר.
חשוב מאוד בעיני שלא לעשות זאת מתוך כעס.
אגב ברגע שילד מתחיל טיפה לעשות אני יכולה גם להסביר שאם הואגפן36
עבר עריכה על ידי גפן36 בתאריך ט"ו בסיון תשפ"א 13:08
יעשה את הדבר המסוכן אני אצטרך לתת לו מכה על היד וזה לא נחמד לא לי ולא לו (כשעוד אין את השכל להבין את הסיבה לסכנה)
ובכן, תכינו עגבניותמקקה

בעיני, בסיטואציות מסוימות יש לזה מקום

לא מדברת כמובן על מכה אכזרית שמטרתה להכאיב. יותר על "טפיחה" כזו. בסיטואציה באמת מסוכנת בגיל קטן אני לא רואה בזה אסון גדול, אלא להפך, דרך שיותר קל ללמוד ממנה.

כמה שתנאמי לה למה זה מסוכן היא לא מבינה בגיל הזה.

בעיניי זה לא נורא בתנאי שזה לא קורה מתוך כעס ואיבוד שליטהפה לקצת
הכוונה, שלא ברגע של זעם נותנים מכה אלא מתוך מחשבה שזה לתת משנה תוקף לאמירה שאסור אחרי שכבר נאמר שאסור וזה לא עזר.

בעיניי, יותר נורא לא להציב גבולות.
כמובן, לא מדובר על מכה יומיומית אלא משהו שקורה פעם ב... בעקבות מעשה מסוכן (ןלא סתם כי הילד לא רצה לשים נעליים).
מסכימהתקווה ייאוש

כמובן שמשתדלים כמה שיותר בדיבור, בנחת , במילים , 

אבל כשילד כמעט הורג את אח שלו זה נראה לי הכרחי להרתיע עם איזה מכת חינוך  מדגישה חינוך, שלרגע לא תבוא מכעס.(וכמובן לא חזקה )

לא חושבת שיש מישהו שהיה מגיב אחרת..

מסכימה לגמריאמא טובה---דיה!

בגדול תמיד עדיף רק לדבר ולהראות שאת מקפידה,רויטל.

ברגע שאת עושה פרצוף קשוח בדרך כלל זה מספיק,

כמובן במקרה חריג או מסוכן אז זה שונה.

בעיני זה לא סוף העולם. לא אידאלי אבלחדשה ישנה
בתור אחת שמידי פעם נתנו אצלינו פאצ' בטוסיק , פליק ואפילו סטירה מידי פעם, זה לא היה נעים אבל לא זכור לי כטראומה.
מה שכן זכור לי כטראומה זה שההורים שלי היו רבים לפעמים בקול, צועקים אחד על השני, לא משהו יוצא דופן במיוחד אבל בתור ילדה זה מערער את היציבות והבטחון, ממש זוכרת פחד מוות שנם יתגרשו, למרות שהם לא היו בכיוון של להתגרש , אבל ילד לא מבין את זה וזה ממש מפחיד.
הסיפור הוא הרבה יותר גדול מכן מכה לא מכה.מקווה לטוב מאוד

הסיפור הוא חינוך, וצריך לדעת באמת לחנך. לגדל ילדים שהם עובדי ה', ילדים שמחים ומאושרים. 

ולהתפלל על זה מכל הלב. 

ולמה אני אומרת לך את זה?

כי מכה פיזית היא קלה לעומת מכות נפשיות.

יכול להיות הורה שלא נותן בחיים מכה, וגומר את הילד שלו בלב. 

ויכול גם להיות הפוך. 

ולכן השאלה הגדולה היא איך מחנכים. 

אדם שיודע את המפתח לזה השאלה על המכות כבר מקבלת את התשובה הנכונה שלה.

מכה לכאורה נועדה להיות עונש. 

ענישה היא סוגיה גדולה: 

מה זה עונש?

מתי נותנים עונש?

איך גורמים לעונש להיות אפקטיבי?

איך נותנים את העונש?

וכן, גם, איזה עונש מותר ואפשר לתת...

אני מנסה להבין מול אלה שדוגלות שלא לתת לילד מכהחבובוש

מה עושים בזמן שהילד שובר את כל הכלים? שעושה דבר חמור? מה העונש?

לפעמים אין ברירה וכן הילד צריך לקבל מכה שלהבין שעד כאן, נקודה ואני גם מסבירה לו שלאמא מותר לתת כדי לחנך את הילד וזה מותר ודוד המלך וכו'...

ברור שבחיים לא ליד אנשים כי זה באמת משפיל.

אבל באמת אשמח לשמוע ממנוסות ממני מה עושים?

באיזה סיטואציה1234אנונימי
את מרגישה שחייב מכה?
את יכולה לתת דוגמה?

אנחנו ניסינו פעם את השיטה הזו, לא ראינו שעוזר. הילד קטן, הוא לא באמת מבין. הוא רק נפגע מאיתנו מאוד. הוא גם אמר שנתנו לו מכה, ראיתי שזה מבלבל אותו. זה גם לא השיג את המטרה, וגם בלבל אותו מבחינת גבולות.

מה כן אנחנו עושים? (לא שאנחנו הורים כאלו מנוסים , אבל מנסים ללמוד). אם הילד בועט בנו, אז אולי נתפוס חזק את הרגל.
אם הילד צורח ומשתולל אז תלוי סיטואציה - או שניקח אותו לחדר, או שניכנס לחדר בעצמנו ונסגור את הדלת, או שניתן לו חיבוק חזק כדי שירגע. הכל תלוי הקשר ומה הביא אותו למצב הזה.

אם זה מצב מסוכן - הילד רץ לכביש, אתפוס אותו חזק כדי שלא ירוץ, גם אם זה יהיה בצורה אגרסיבית.
אבל מעבר לזה לא רואה באיזה סיטואציה מכה יכולה להועיל ולתת מענה ששום דבר אחר לא ייתן.
זה מה שאני עושה, אני תופסת אותו, אבל זה גם יכול להכאיב,חבובוש

כי הוא מתנגד, והא גם לא מתייאש, זה יכול לקחת שעה (פעם עשיתי את זה כשהרביץ לי זה לקח מעל שעה, לא חוזרת על זה שוב)

אז במקרה כזה1234אנונימי
שולחת לחדר.
או שאקח אותו בעצמי או שילך לבד.
אם הוא בכל אופן לא נרגע וממשיך להשתולל, אני בעצמי הולכת לחדר סוגרת את הדלת. אומרת לו ברוגע אבל באסרטיביות שלא נעים לי להיות איתו ככה סוגרת את עצמי בחדר. ואז הוא נרגע לבד.

אצלי הוא בן 3, אז לרוב זה עובד
לפתוח אני יודעת שהוא יפתח, הוא לא נכנע מהרחבובוש

ולנעול את הדלת בחיים לא, זה יעש לו סתם חרדות

אז באיזה סיטואציה1234אנונימי
את מתכוונת לתת מכה?

אני לא חושבת שנכון לתת מכה כדי לבסס סמכות. אם נותנים מכה (ובגדול אני נגד), זה רק כדי למנוע משהו מסוכן שלא ניתן למנוע בצורה אחרת.
אם אני נמצאת בתקופה שאני רואה שאני כל הזמן בעימותים עם הילד, אז אני עושה חושבים עם עצמי מה לשנות באופן כללי ההתנהלות ובדינמיקה בינינו כדי לא להגיע לכאלו מצבים
אבל נשמע שגם אתם לא בדיוק הייתם שלמים עם זההעוגב
ילדים קולטים מתי ברור לנו מה אנחנו רוצים ומתי לא.
ואני חושבת שזה גם שונה אם זה נחת עליו ביום בהיר בלי התראה בלי כלום, לבין אם זה שיטה שמוכרת לו והוא יודע מה הוא אמור להבין
יכול להיות1234אנונימי
מהניסיון שלי, זה לא עבד.
אז לנו זה לא מתאים, אולי יש כאלו שכן
אני מגדלת ילדים ללא מכות בכללoo
אני גם לא צריכה להרים את הטון כדי שיקשיבו לי.
לשאלה מה עושים, לכל דבר יש פתרון, אבל זו דרך חיים ותקשורת עם הילדים, ולא מענה ספציפי למקרה ספציפי
אז יש לך ילדים דבש, גם שלי, אבל מרשה לעצמו מאדחבובוש

מעניין לשמוע איך את עושה את זה.

לפעמים אני חייבת ללבוש על עצמי את הכעס, כן ולהראות לו שאני כועסת וצועקת לוגמא שיכנס למיטה, כי הוא בא ויודע איך לקנות אותי ואני רק רוצה לחבק אותו, אבל אם אני לא אשים לזה סוף הוא יישן  עוד שלוש שעות (לדוגמא, הוא בא לי, אמא התגעגעתי אליך.../ אמא אני רוצה להרגיש אותך)

לדוגמא שאת הבאתoo
השכבה לישון-
אני משכיבה לישון רק בגיל קטן ( בערך עד גיל 3) אח״כ האחריות עוברת לילד, ללכת לישון בזמן. אם הלך לישון מאוחר, הוא קם מאוחר ועייף במהלך היום, ואני מתווכת לו את הסיבה והתוצאה
שולחים לחדרגפן36
ומתחילים לחנך בגיל קטן ממש, כשעוד קל לאכוף.
אני נגד (ובכל זאת קרה לי בסיטואציות קצה)שיר-ציון
ולכן חושבת קצת ...

שדבר ראשון כשמשהו לא באופציות שלי הוא פחות יקרה...

שאני אתא ץ למצוא דרכים יצירתיות אחרות
אולי ורצוי אפילו מראש
איך אני יכולה להגיב בחומרה ולהעביר את המסר החד
גם במצב קצה

מה שאני עושה
זה כן לכעוס בתקיפות ולהרים את הקול- במכוון מבחירה
או להסתכל בעיניים במבט מאוד חמור
או לקחת את הילד לחדר לומר לו שהוא חייב להרגע ומיד אחרת לא יכל להיות ליד אחרים כשמתנהג ככה
לפעמים איום באם לא ירגע אז...(שגם לא אוהבת) אבל ססיטואציה קיצונית מעדיפה את זה ממכה

המבחן שלי
זה התחושה שלי אחרי
כשאני כועסת או שולחת לחדר או אפילו מאיימת עונש כלשהו(לא משהו משפיל חלילה נוסח לא תוכל ללכת היום לחבר)
אני לא מבואסת ומתחרטת עם עצמי כמו אחרי מכה קטנה על היד

אני נגד. לא עושה. מקווה שלא אעשה בחיים.מיואשת******

להתחיל להיכנס לדיון לא בא לי. זה סוג הדיונים שלא נגמרים בחיים.

האם אני חושבת זה סוף העולם? בגדול מכות בעיני זה סוף העולם, אולי מה שאת מתארת לא, אבל גם מאד מאד לא רצוי. 

האם אני חושבת שאפשר אחרת? כן. עובדה. גדלתי בבית עם פליקים והוכחתי שאפשר אחרת.

האם בא לי להתווכח ולהסביר למה ואיך? לא ממש. מי שבאמת רוצה, יש דרכים והיא תמצא אותם. מי שבעיניה זה לא נורא, כנראה לא תשתכנע (מנסיון רב שנים בפורומים) ורק תיעלב.

אז בשביל מה.

באופן כללי בחינוך אני חושבת שצריך תמיד להיות פתוחים לגישות שאולי טובות יותר מהגישה שלי,וזה משה ושאני משתדלת לעשות, לקרוא ללמוד ולהשתפר. ולא, אני לא מושלמת וגם לא אהיה. ללא ספק יש טעויות אחרות שאני עושה.

וואוו. תודה על התגובות. קוראת את כולםאחתפלוס
היה נראה לי קצת קיצוני מה שכתבו נגד . לכן שאלתי.
אבל כמובן שהכל קשור למינון. חינוך ולא מכעס וכדומה.
תודה
אממ.. כןשירוש16
אני גדלתי בבית שלא היו נותנים סטירות על דברים של מה בכך אלא ערכים חשובים שמבחינת ההורים שלי היו בראש סדר עדיפויות כמו: חוצפה להורה, סכנת חיים..

זכורה לי רק פעם אחת שאחד ההורים נתן לי סטירה על הלחי בגלל חוצפה. כמובן שמעולם לא חזרתי על המעשה הזה שוב.
אבל טראומה? רחוק מהמציאות שלי.

אצלינו בבית אני ובעלי החלטנו שסטירות ומכות לא בא בחשבון. ואז הגיע הילד והדעות שלנו השתנו.
במקרים מאוד נדירים היינו צריכים לתת לילד מכה קטנה על היד/לחי. לא כואב. בכלל. המון פעמים אני נותנת לו מגע אדוק וחזק (חיבוק למשל) מתוך קירבה ואהבה. (או למשל לתפוס לו את הרגליים בהחלפת טיטול.. אם ילד אנרגטי זה דורש עוצמות אבל לא מכאיב. לדעתי). העיניין ב'מכה' זה יותר הטון דיבור והמבט.
הילד קלט מהר מאוד איזה מבט אני עושה כשהוא עושה מעשה אסור.
הוא למד מהר מאוד לזהות את המבט הזה - במיוחד לאחר פעם פעמיים שזה הגיע עם סטירה קטנה - והיום כבר לא צריכה לתת סטירה- מספיק המבט והטון דיבור (עמוק והחלטי. לא צעקות) כדי לגרום לו לחשוב פעמיים.

בדברים שהם סכנת חיים כמו ריצה לכביש לא התנסתי אז לא יודעת איך אגיב.
לגבי נגיעה בדברים מסוכנים (סכין, תנור, קוביית קרח - כן.. תינוקות יכולים לקבל כווית קור מקרח) אני אתן לו להתנסות באוכל שמעט חם מהרגיל עבורו (לא ברמה מסוכנת אבל משהו שהוא בפירוש לא רגיל אליו) ואלמד אותו מושג של "חום " ו"קור". כי בסופו של דבר מדובר במגע שלא יהיה לו נעים. ואם מלמדים את הילד מושגים כאלה בצורה מבוקרת אפשר לגרום לו להבין שלא כדאי לגעת במשהו חם/קר מידי.

כמובן שיש גם מושג של בטיחות בבית.
אנחנו דואגים לייצר סביבה בה הילד לא יוכל לסכן את עצמו (דוגמה- כל הדלתות בבית סגורות ואין לו גישה לחדרים בצורה חופשית אלא רק עם השגחה).
לעומת משפחות אחרות שאצלם אני רואה חופשי ווזות יקרות על שולחן קפה קטן עם פינות דוקרניות וקישוטים מזכוכית. סורי.. זה לא מתאים למשפחה עם תינוק קטן בבית.
לדעתי אפשר ורצוי לייצר סביבה בה הילד לא יכול לעשות דברים אסורים (להניח דברים חשובים ונפיצים רחוק מהקרקע, לסגור ארונות ודלתות, ילד בעגלה צריך להיות קשור כדי שלא יברח לכביש) או לפחות לייצר סביבה מאפשרת- כמה שיותר חופשיות במסגרת בטוחה.

המטרה לדעתי במכה חינוכית היא ההלם. הוואהו.. אמא או אבא עשו משהו קיצוני שמעולם לא עושים. ואז לקשר בין המכה למעשה - עשית מעשה מאוד חמור שאסור בשום פנים ואופן לעשות.
המטרה היא לא להשפיל או להכאיב. אלא לתת לילד לעצור שניה ממעשהו, שייקח לעצמו פסק זמן להבין שהמעשה שהוא עשה הינו חמור ביותר וגרר בעקבותיו עונש חריג מאוד.
אני שיניתי את דעתי עם השניםבארץ אהבתי
אמא שלי פעם אמרה לי שלדעתה יש מצבים שצריך לתת מכה. היא דיברה על מצבים מאוד קיצוניים, ושלא כל ילד בכלל היה צריך את זה, אבל לפעמים היא היתה צריכה וראתה שזה היה טוב (כולל אחד מהילדים שהשתולל ממש, ואחרי שנתנה לו מכה הוא עצר לגמרי ופשוט חיבק אותה).
למעשה אני לא זוכרת אף מכה שנתנו לי, וגם לא זוכרת שראיתי שנתנו לאחים שלי אי פעם מכה (ואני מהגדולים), כך שמדובר באולי מכה או שתיים לכל ילד במצבים מאוד מסויימים. ממש לא דרך חינוך עיקרית.

אצלנו אני לקחתי בהתחלה את הגישה של אמא שלי, רק שכנראה לא הצלחתי ליישם אותה באותה צורה.
עם הבכורה שלי היו כמה פעמים שחשבתי שהיא עברה את הגבול וצריכה איזו מכה כדי להתאפס. לפעמים גם קרה שהיא מאוד הכעיסה אותנו, ומתוך הכעס נתתי מכה (שבאותו רגע שיכנעתי את עצמי שהיא לחינוך, אבל בדיעבד ידעתי שזה לא היה באמת החלטה מתוך שליטה מלאה, אלא מתוך כעס). בשלב מסויים כבר הרגשתי שזה יותר ממה שאמא שלי תיארה וכבר לא בהכרח נכון.
במקביל היו פה כמה דיונים על הנושא, והשתכנעתי מהם שבהחלט אפשר לחנך ילדים גם בלי מכות, אז בשלב הזה החלטתי שאנחנו נלמד איך לחנך בלי מכות בכלל, כדי לא להגיע למצב של מכות מתוך כעס שבוודאי לא נכונות.
לילדים הקטנים יותר ב"ה מעולם לא נתנו מכות, אז ראינו בעצמנו שזה בהחלט אפשרי.

אז אני חושבת שמי שמצליח לתת רק מתוך שליטה ורק במצבים קיצוניים (כמו ההורים שלי) - לא חושבת שיש מזה נזק.
אבל כיוון שזה אפשרי ללמוד גם איך לחנך בלי מכות בכלל, וכיוון שברגע שיכול זה בתוך סל התגובות האפשריות שלנו אז אפשר ליפול לזה במצבי כעס שלא באמת לשם חינוך, אז אני חושבת שבהחלט עדיף להשקיע וללמוד איך לחנך בלי מכות בכלל.

וכמובן שהמכלול של ההורות הרבה יותר משמעותי.
(אגב, לבת הבכורה שלי בדיוק היתה פעילות בכיתה שהיא צריכה לכתוב להורים מה היא למדה מהם, אז היא כתבה לנו שהיא למדה לא לכעוס יותר מידי ואיך להתמודד כשמשהו מכעיס אותי. ריגש אותי לראות שלמרות שכן הגענו איתה לתגובות לא נכונות בכעס שלנו, החוויה שלה היום היא שאנחנו לא כועסים הרבה ואפילו מלמדים אותה איך לא לכעוס...)
לגבי מכות מתוך כעסשירוש16
זה סיפור אחר לגמרי לדעתי.

ילד שמתחצף להורה בצורה מאוד קשה לדעתי זו סיבה לתת מכה. כי חוצפה כלפי הורה ובאופן כללי - חוסר כבוד כלפי הורה זה מעשה שיתורגם בעתיד כלפי שמיא.
אנחנו לומדים כיצד לכבד את הקב"ה דרך הכבוד והערכה שאנו רוכשים כלפי ההורים.
ילד שלא מכבד את הוריו - לא ידע בבוא העת לכבד את התורה ואת הקב"ה.
(לכן אגב כיבוד הורים רשום בעשרת הדיברות בצד שקשור למצוות של בין אדם למקום ולא בין אדם לחברו.
עבירה כלפי ההורים מבחינת הקב"ה שוות ערך לעבירה כלפיו.
להורים יש סטטוס מאוד חשוב ומרומם מבחינת ההלכה. הרבה יותר מסתם אנשי חינוך או תומכים פיזיים.
ולכן, מבחינתי, כיבוד אב ואם זה מושג מאוד חשוב.
כל כך חשוב, שאם ילד יתחצף להורה, זה סיבה למכה חינוכית.
ילד שמתחצף להורה מבחינתי זה דבר מזעזע. כמו שמכה לילד מזעזעת אותו.

לא מכה בגלל כאב או כעס או עצבים. לא בגלל שהילד לקח את הנר מהמדף ופיזר שעווה בכל הבית, או לקח דיו וליכלך את הבגדים או שבר את העגלה מתוך משחק או כועס ועצבני ודורש תשומת לב והשקעה כל היום.
אלא בגלל שמדובר בערך מאוד חשוב וגבול אדום מובהק שעליו ללמוד אותו.

מכה לא מחליפה חינוך והסבר.
ילד שמקבל מכה ולא מקבל הסבר מצורף למעשה יוצא מבולבל ומושפל.
אני מסכימה איתך שחוצפה זה דבר מאוד חמורבארץ אהבתי
ואני שוב אומרת - מי שמצליח שהמכה שהוא נותן תהיה מתוך שליטה ורק לשם חינוך, וזה באמת לא קורה הרבה - אני לא חושבת שזה מזיק. ובוודאי זה עדיף מאשר הורים שלא מצליחים להציב גבולות.
מה שאת מתארת שאת עושה נשמע בהחלט בשליטה ונשמע שזו דרך נכונה וטובה עבורכם. אבל יכול להיות שלהורים אחרים נכון יותר לחנך לגמרי בלי מכות.

באופן אישי, אני ראיתי שלנו הדרך הזו לא טובה. למדתי איך להגיב אחרת. וראיתי שאפשר להציב גבול ברור גם בלי מכה.
ב"ה המצבים שהיו אז לא קורים כבר. הבת שלי מכבדת אותנו, וכבר למדה את הגבול...
את יכולה להגדיר מה זו חוצפה בעינייך?בת 30
כי אני חושבת שכמו כל התנהגות לא רצויה אחרת, גם לחוצפה יש משהו שגורם לה.
ואם ככה, מכה לא תפתור את הגורם.
עוד דבר, ילד לא תמיד יודע שהוא מתחצף.
זכור לי שכמה פעמים הגדרתי לבנות שלי ''מה שאת עושה עכשיו זו חוצפה''. זה לא היה ברור להן.
או. יפה מאדמיואשת******
את צודקתשירוש16
גם כשאני הייתי קטנה ואבי החטיף לי סטירה בגלל חוצפה לא ממש הבנתי מה עשיתי באותה סיטואציה ולא הבנתי במה התחצפתי.

לעומת זאת, כשקראתי לאבי בשמו, מבחינת אמא שלי זו הייתה חוצפה (וגם מבחינתי.. אני גדלתי בדור שלא קראנו לאנשים מבוגרים מאיתנו בשם פרטי אלא רק הדוד.. או בתואר מיסטר/גיברת..) והיא הסתובבה אלי בשוק. ההלם שראיתי על הפנים שלה היה בולט. עד היום לא שכחתי את הסיטואציה המדויקת הכין ואיך היא התרחשה. היא אמרה לי: בחיים לא תקראי לאביך בשמו - זה חוצפה! והנחיתה לי סטירה.

האם זו הייתה התגובה הנכונה? לדעתי כן.
ילד גדול שמבין שלא קוראים לאבא ואמא בשמם מתוך כבוד ובכל אופן עושה את זה מתוך צחוק או חוסר מחשבה זה חוצפה.

אני אישית לא יודעת אם זו תיהיה התגובה שלי עכשיו באותה סיטואציה.
כי הדור כל כך שונה עכשיו שהרבה ממה שאני חונכתי לא מתאים להיום. (לדוגמה- מבחינת סבתא שלי לא קוראים להורים "את" או "אתה" או "היא/וא". בכלל לא משתמשים בגוף ראשון עם הורים. אלא רק גוף שלישי. אני לא גדלתי ככה כי גם אמא שלי הבינה שמדובר במשהו שלא מתאים לדור בו היא גידלה אותנו).
אבל מבחינתי ילד שקורא להוריו בשמות גנאי. אומר את המילה "לא" להוריו ומסרב לדרישותיהם. מזלזל ומקלל - זה בפירוש קו אדום מבחינתי.

אגב, כבוד כלפי הורה מאוד קשה לחנוך בצורה חד צדדית. כלומר, תכבד אותי. אלא יותר קל וראוי (לדעתי) שאם ילד מתחצף כלפי אמא האב נותן את העונש ולהפך. כך הילד גם לומד לכבד את הוריו לא מתוך אנוכיות ורצון ההורה להיות שולט אלא מתוך כבוד הדדי- הילד מכבד את ההורה וההורים מכבדים אחד את השני.
ולדעתי הכל מתחיל מאיתנו - אם הילדים רואים שאנחנו מכבדים אחד את השני - הם גם מכבדים את ההורים ומתנהגים בהתאם.

יש הבדל בין מעשה נגד הורה לבין מעשה שיש בו חוצפה.
לדוגמה: ילד שמקלל את ההורה - זו חוצפה והוא מודע לכך. ולכן הוא עושה את זה - מתוך חוצפה.
לעומת ילד שתוך כדי דיבור עם אימו משרבב מילה גסה. לא מתוך רצון לפגוע בה אלא כי כך הוא מדבר עם חבריו. זה לא נובע מרצון לפגוע בהורה ולכן לדעתי הגישה ל2 המקרים האלה צריכה להיות אחרת.
זה כל כך נכוןאחתפלוס
אני זוכרת כשהבת שלי התחילה להתחצף בסביבות גיל 7.אמרה לי מנחת הורים שאני צריכה ללמד אותה מהי חוצפה ומה לא.
זה באמת לא ברור לילדים לפעמים.
בלת"קחן שחר
מודה בצער שגם אני נתתי מכה על היד לבנותי הגדולות, כשהן היו קטנות.

אבל הבת השלישית שלי היא אוטיסטית. אצלה מכות לא עזרו בכלל!! פשוט לא הזיז לה!!
למדתי להסתדר איתה בדרכים חלופיות. כולל מניעת סכנות. יש דרכים, ויש הרבה דרכים!!!
ואז החלטתי החלטה: אם אזכה לעוד ילד בריא, הילד הבא לא יקבל מכות לעולם! בשביל מה?? אפשר לחנך גם בלי!

זכיתי לאחר הרבה שנים בעוד ילדה בריאה. הילדה שלי היום בת ארבע, ומעולם לא הרמתי עליה יד!! בשביל מה???
וואו, זה ממש חזק. תודה לך על השיתוף וחיבוק על ההתמודדות!מיואשת******

תודהחן שחר
אם הגעתם למצב של מכה לילד- זה הזמן להדרכת הורים.תיתי2
משהו לא עובד מספיק נכון לאורך הדרך...
לא אומרת את זה כביקורת, מבינה ממש איך מגיעים למקום כזה.

ואם הילד מסתכן מאוד או מתפרק מאוד ואתם מאבדים שליטה עד רמת סיכון מסויימת, אולי צריך אבחון לילד.
מה שפעם היה צריך מכה, היום אולי צריך ריטלין.
(ילד בן שנתיים שמסתכן אפשר להרים ולקחת. ללוות היטב מחוץ לבית וכן הלאה.)
יש הבדל ביןשירוש16
מכה חינוכית לבין מכה מתוך כעס וחוסר שליטה.

הבדל מאוד מאוד גדול.

ויש לא יכול להבין ביניהם - עדיף באמת שימצא שיטה אחרת.
אוי. לא היה איבוד שליטהאחתפלוס
אולי לא היה נכון לתת מכה אבל לא נורא בעייני.
איך הגעת לריטלין?
או שלא הגבת לי?
ביקשת לא לדבר ספציפית..תיתי2
הבנתי שאת שואלת שאלה כללית... קראתי את המשך השרשור וראיתי שגלש לשאלה העקרונית אז לא עניתי לסיטואציה הספציפית.

ספציפית, בגיל הרך אני פשוט מונעת מהם את הגישה לסכנה.
מרימה, לוקחת משם, משגיחה וכן הלאה.
הבנתי. תודהאחתפלוס
לדעתי, הכל תלוי ב-איך.אמא של נושנוש

אני מאמינה שלתת מכה ביד זה דבר נכון, בתנאים הבאים.

1.זה שמור רק למקרי קצה,

שבהם הילד צריך להבין שמה שהוא עשה עכשו-

אסור לו לעשות יותר לעולם.

(חשמל, תנור רותח, לסכן ילד אחר בצורה שהוא מבין שהיא מסוכנת..) 

2. זה נעשה אחרי הסבר קצר וברור.
"אמא לא מרשה לגעת בזה! מסוכן!!"

3. לא נעשה מתוך כעס. בחיים.

כן כעס הפנים, לא כעס הלב.
אם אני כועסת, אסתפק בלצעוק.

בסוף, בגילאים קטנים,

(הבת שלי בת שנה וחצי)

הרבה ממה שאנחנו אומרים לא מובן בכלל,

ורק הסבר חד וחוויתי יסביר את חומרת הדבר.

באופן מקביל-

גם שבחים אני מקפידה לתת לבת שלי בצורה מאד חוויתית.

כשהיא "מגזימה" במעשה טוב- 

אני מודיעה לה שבגלל שהיא עשתה X

ומאד שימחה את אבא ואמא, אנחנו נעשה את "הריקוד".

היא כבר ממש בעננים כשאני אומרת את זה,

ואז אני מרימה אותה באוויר ומסתובבת איתה בחגיגיות,

כשאנחנו שרות "כל הכבוד לנושנוש, כל הכבוד לנושנוש!"מרחף

חמודה הבת שלך. תודה על התגובהאחתפלוס
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!אחרונה

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤

ושהצלחתן לענות

ושהצלחתי לראות🤣

כנ"לשמ"פאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונהאחרונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחותאחרונה

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעם

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

יצירות של המקס סטוק, מכניס לאוירה וזול. מדבקות, דפPandi99אחרונה
איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)

אולי יעניין אותך