בהמשך לשרשורים קודמים, חלק משמעותי שלא נידוןדוד100

בשרשורים הקודמים גלשו לפינות כגון עבודה בשחור / מה קורה בעת קריסה כלכלית שהם פינות שראוי לדון בהן, אבל הן לא העיקר.

במדינת ישראל מונהגת מדינת רווחה, זה אומר שכאשר אזרח שולח את ילדיו לבית ספר המדינה משלמת על החינוך וכן בנוגע לעוד שלל שירותים כגון רפואה ועוד מגוון שונות.

לדוגמא, עלות של ילד במערכת החינוך היא כ1500 שח לחודש, זה אורמ שאם יש לי חמישה ילדים אני מקבל מדי חודש 7500 שח ממדינת ישראל, מישהו צריך לשלם על זה.

כאשר אשה מגיע ללדת בבית חולים מדינת ישראל תשלם לבית החולים כ14000 שח על מנת שבית  החולים ייתן לה את השירות הטוב ביותר מבחינה רפואית ומבחינת תנאים, גם הכסף הזה לא גדל על העצים.

מה ההגיון שהמדינה תשלם עבור הצרכים שלי? עבור החינוך והבריאות של ילדי?
למה לא כל אחד חי לעצמו?

התשובה והביסוס המוסרי לכל החסד הזה הוא שהחברה קובעת לעצמה הנהגות שנועדו על מנת לדאוג שלכלל האוכלוסייה, יהיה את הצרכים הבסיסיים ושגם זוג עני יוכל להגיע לבית חולים ולקבל שירות נאות, ושילד שגדל להורים חסרי כל יוכל לקבל את כל הידע במערכת החינוך על מנת לצאת לעולם עם יכולת להתקיים ולמצוא לעצמו תעסוקה מכבדת.

נקודת המוצא של התפיסה הזו היא שכל אחד עושה את כל יכולתו לדאוג לעצמו ולמשפחתו, וכל המערכת הזו נועדה על מנת לסעוד את מי שלא מצליח.

בצורה בריאה העשירונים העליונים יתמכו בעשירונים התחתונים, מתוך הבנה שזו הדרך שלהם לדאוג למי שלא שפר עליו גורלו, התמיכה שהם יצטרכו לתת גם לא תהיה מאוד כבדה כי בסופו של דבר אם כל אחד עושה את המאמץ לדאוג למשפחתו, גם לעשירונים התחתונים תהיהי הכנסה משמעותית  וכמות העזרה שלה הם יזדקקו תהיה קטנה יותר.

כאשר ציבור משמעותי מניף דגל של הסתפקות  במועט, הוא בוחר מראש להגיע לעשירונים הנמוכים וממילא בוחר להיות מהנזקקים למתנת בשר ודם.
לכן כתבתי שהנתון המשמעותי ביותר הוא הגרף שפשוט עני העלה, ואני אעלה אותו שוב.

כיוון שמי שבעשירונים הנמוכים כלל לא משלם מס הכנסה, ובנוסף לכך בהרבה מקרים הוא יקבל תמיכות שונות ומשונות (מס הכנסה שלילי, הנחה בתמת, עליית הנוער ועוד ועוד) בסופו של יום הנטל על העשירונים הגבוהים. אגב, שלא תחשבו מי שנמצא בעשירון השמיני והתשיעי הוא וורן באפט או ביל גייטס, מדובר על אנשים שעמלים קשה לפרנסת יומם, ואין הצדקה מוסרית שהם ישלמו עבור מי שבחר לחיות באורח חיים של הסתפקות במועט.

האם זה  אומר שלדעתי אין מקום שחלק מהאנשים יבחרו ללמוד תורה ולהסתפק במועט, לא, אני לא חושב כך.
אבל כשציבור שלם מניף את הדגל הזה ומתעלם מכך שהוא שם עצמו למעמסה על הציבור זה רע מאוד, ואם הציבור הזה גם דוגל בשם ה' אז זה גם חילול ה'.

את הנקודה הזו פרסתי (באמצעות שליח) בפני אחד מגדולי הדור והוא אמר שאכן המצב הנוכחי הוא מעוות ולא תקין.

אם יש למישהו תגובות רציניות אשמח לשמוע, אם רוצים לשלוח 'ברכות' אני מוכן להת חלק במה שפשוט אני כבר קיבל...

לא ראיתי שרשורים קודמים, אבל אתה כותב דברים רציניים,ד.

מה יש להתנפל כאן ב"ברכות".

אלה דברים שמצריכים מחשבה.

כמובן - יש להביא בחשבון עם זה, את התרומה בכך שיש הרבה לומדי תורה, וזה בוודאי מחזיק את עם ישראל ואת המשך מורשתו.

הכותרת היא התשובה לשאלה שלךבוריס
תודה על ההבהרה, מסכימה עם מה שנכתב וגם עם הצורה בה נכתבקופצת רגע
רק אם אפשר בבקשה הסבר למתקשים, מה מראים בגרף?
תשלומי העברה פחות תשלום מס לפי עשירוןדוד100

חישוב סך ההשקעה הממשלתית בעשירום מסויים פחות כמות  המיסים שהוא משלם, כלומר אם משפחה משלמת 10,000 שח בחודש והמדינה משקיעה בה 5,000 התוצאה היא מינוס 5000.

ניתן לראות שמבגזר הכללי חמשת העשירונים העליונים בחישוב כללי תורמים כספית למדינה יותר משלוקחים ממנה, כאשר העשירון העליון תורם כ18,000 שח לחודש, ואילו ארבעת העשירונים הנמוכים עולים למדינה אלפי שקלים מדי חודש.

לעומת זאת במגזר החרדי, העשירון היחיד שתורם כספית למדינה הינו העשירון העליון, וגם הוא תורם מעט מאוד - 1500 שח לחודש, ואילו כל שאר האוכלוסייה חיה על חשבון משלם המיסים.

שתי נקודות:
1. אני לא יודע מיה בדיוק הכלל בתשלומי העברה ואיך בדיוק בוצע החישוב, אבל פורופ קהלת הוא גוף רציני עם תשתית אידיאולוגית ימנית ומסורתית.

2. ברור שהשאיפה לא צריכה להיות בקיזוז אפס אלא בתרומה למדינה, המדינה צריכה גם תקציבים לכבישים, בטחון ועוד שכמובן לא מחושבים כאן ואחריותינו כאזרחים (בטח אם אנו גם ציוניים, אבל גם אם לא יש רמת מחוייבות כבני אדם שנהנים מכל הטוב הקיים כאן) לקחת שותפות גם בבניין הכלכלי.

מעניין אותי בפני מי שטחת אתזה? מי זה השליח?אש בליבי

לדעתי, תעזוב את המדינה ככה ממש לא תיפול לה למעמסה.

השליח זה אבא שלידוד100
אחד מגדולי הדור - תלמיד חכם עצום שמקובל בכל הציבור שלנו כאחד מעמודי ההוראה המרכזי אם לא הגדול שבהם.
אני לא רוצה לנקוב בשמו כיוון שלא הייתי במקום ואני לא יודע לצטט את דבריו במדוייק.
אם מאוד חשוב לך אשלח לך בפרטי.
לא הבנתי האם הציניות שלך אמורה לתת תשובה לטענות הענייניות והמוסריות שהעליתי.
תקשיב טוב, התורה היא תמצית הקיום של עם ישראל והמדינה הזואש בליבי

לא יעזור לך כלום, תרצה או לא תרצה ואף גדול בישראל באשר הוא (אלא אם כן אתה קורא גדול לכל מיני רבנים שמורים לעשות ההפך מהתורה העיקר למצוא חן בעיני כל מיני גורמים) בחיים לא יסכים עם טענה כמו שהבאת.

ואין כאן ויכוח כי מי שמאמין בזה חי את זה ושום דבר לא יזיז אותו מזה....

כנראה אותם גדולים למדו מסכת אבותנחשון מהרחברון

שבה כתוב יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ, אהוב את המלאכה ושנה את הרבנות, כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה

כאילו בואי הבנאדם אומר כרגע מצליחים איכשהו להחזיק ציבור חרדי שלומדים תורה ועובדים הרבה פחות ולא משלמים מיסים כמעט בכלל.

ברגע שיהיו באחוזים יותר חרדים אף אחד לא יוכל לעמוד בזה ולחזיק אותם ולא את שאר המדינה.

אין מה 'לא להסכים' עם כז טענה יש עובדות. יש מציאות...

זה חרטא, אתה יודע כמה אני מכירה בציבור החרדי שעובדים?אש בליבי

הם מכניסים פי מיליון ממך בחודש, הם לא עובדים על הכסף הקטן, זה לא מעניין אותם ממטר.

אתה יודע כמה קבלנים יש לנו במשפחה? איזה מחזור כל שנה?

ואני מכירה המון כאלה, מחוג החברים מחוג השכנים, מהמשפחה של בעלי, מנהלי חנויות, מוסדות, רשתות ועוד.

המון המון מהציבור החרדי שיוצא לעבוד הולך על עבודה ובגדול אולי לא בשנים הראשונות, אבל המשכורת שהם מכניסים לא מסתכמת ב10, בלי השוואה.

רוב השירותים הציבור החרדי צורך מנותני שירותים חרדיים והוא צורך המון.

יש עובדים בציבור החרדי? וודאי לינחשון מהרחברון

הנקודה היא שכציבור הציבור החרדי לוקח מתקציב המדינה יותר ממה שהוא מכניס.

כי למשל טיפולי שיניים חינם לילדים - המדינה משלמת. חינוך (חלק הארי ממנו) המדינה משלמת. בריאות בואי נדבר רק על בריאות את יודעת כמה עולה למדינה כל בנאדם שמבוטח בקופח? המון. כמה עולה לנו? 0 למה,. כי יש מס שנקרא ביטוח בריאות וממנו מממנים קופ"ח ומשפחה עם 7 ילדים שמרוויחה 10,000 שח לא מממנת את זה. זה נופל על הציבור

לא כולם הולכים לטיפולי שיניים חינםאש בליבי

אני משלמת כ-400 שקל כל חוד לקופה, אולי הולכת לרופא משפחה פעם חודש לחדש מרשמים, הילד טפו טפו לא צריך לבקר וגם מה שצריך לוקחת פרטי לא מחכה לתורים שלהם (לדוגמא קלינאית תקשורת  משלמת 400 שקל למפגש כי בקופה יש תור לעוד 8 חודשים).

גם לא לגבי טיפולי שיניים בחיים לא אקח למרפאה הציבורית של הקופ"ח שיש שם רופאים בקושי עם ניסיון ואמא שלי בחיים גם לא לקחה.

לגבי החינוך, המדינה גם משלמת לציבור הכללי, רוב הילדים (הבנים) בציבור החרדי לומד פרטי שאינו מתוקצב, ניתן לעשות השוואות מפה עד מחר.

הכי קשה ששנאת החרדים זועקת כאילו היה לכם פיסת לחם אחרונה וגנבנו לכם אותה.

אין לי כוח לפתוח ואולי אני לא האדם הנכון לפתוח את תרומת החרדים למדינה.

אשאל שאלה אחת. את דוגמא מייצגת לציבור האברכים?נחשון מהרחברון

(אני חושב ששנינו יודעים את התשובה) אז את לא מעניינת

מדברים על ממוצע, על ציבור לא עלייך או על שירוש16.

ותפלאי לשמוע שגם הפרטי מתוקצב. נכון לא כל שעות הקודש מתוקצבות אבל יש תקצוב.

ולא, אין שנאת חרדים. תפסיקי להכניס לנו בכוח מילים לפה.

יש כאן בעיה כלכלית שכרגע היא לא נוראית אבל כשמתעלמים ממנה היא מחריפה ומחריפה

לגבי החינוך - ככל שיש יותר ילדים, ההורים מקבלים יותרספק

כי התקצוב הוא פר ילד - בעצם לוקחים כסף מהורה אחד שהרוויח את הכסף, ומעבירים לאחר. 

ואין כאן שנאת חרדים - יש כעס. 

וזה לא משנה אם זו פרוסת הלחם האחרונה אם הסלמון המעושן שנמצא מעל גבינת השמנת שמרוחה על פרוסת הלחם - זה לא שלך לקחת. 

ולא מעניין אותי מהי התרומה של המגזר שכופה אותי לממן אותו. 

רוצה שזה יעניין אותי? שיפסיקו לכפות עליי לממן אותו ושיבקשו - ואז אני אקשיב לתרומה של הציבור החרדי למדינה ואעשה את השיקולים שלי אם לתרום להם או לא. 

כמה שנאה, כמה כמהאש בליבי

באמת כ"כ אכפת לך?

את חושבת  שמעניין אותי לאן הולכים כספי המיסים שלי?

בחיים לא חשבתי על זה.

מה אכפת לי?

זה החוק וזה המחויבות ולא אכפת לי לאן זה הולך.

כמה שנאה אתם עטופים

איזו תינוקיותספק

בואי נטמון את הראש בחול ונעמיד פנים של"מדינה" יש עץ דולרים ושלא לוקחים אוכל מהפה של ילדים אחרים כדי לתת לילדים שלך. 

"זה החוק"? 

זו ההצדקה שלך? 

כי ביבי צריך את ליצמן בקואליציה אז הוא משחד אותו? 

אז הוא גונב מאחרים כדי לתת לציבור החרדי? 

איזו מחשבה ילדותית. 

תתבגרי. 

עוכר ישראל, זה מה שאתהאש בליבי

ואת גזלנית.ספק

נכון, ועכשיו אני צריכה לחשוב איך אני נהנית יותר מכספי ספקאש בליבי

משלם מיסים.

אני אשב ואעשה חושבים דחוף, שיכעס קצת יותר

בעז"ה, ליברמן ולפיד יגרמו לך לחשובספק
איך לפרנס את הילדים שלך בעצמך.
למה אתה חוש שמכספי המיסים שלך את הממן את הציבור החרדי????מצפה תמיד

כספי המיסים שלך הולכים למימון  אירועי תרבות, שכר עתק לעובדי  אוניברסיטות, שכר להורים יחידנים (רובם לא מהמגזר החרדי), בתי כלא (רובם לא מהמגזר החרדי) תוכניות שיקום שונות (רובם לא למגזר החרדי) בתי מקלט לנשים (רובם לא מהמגזר החרדי) ועוד ועוד.

ומה שאני באה לומר הציבור החרדי באורח חייו לא צורך תקצוב בכל מיני דברים שונים אבל כן צורך תקצוב שמתאים לו 

למעשה כמו כל מגזר בישראל.. 

שכר עתק לעובדי אוניברסיטאות?בוקר אור
מאיפה הנתון הזה?
כנסי לאתר גיידסטארסוס פרא חופשי
בגלל השאלה שלך סתם נכנסתי שם לדוגמא לאוניברסיטת בר אילן ואלו חלק מהנתונים לשכר לשנת 2019:

נשיא- מעל 850 אלף שקל בשנה.
רקטור- מעל 750 אלף שקל בשנה.
דיקן משפטים מעל 740 אלף בשנה.
דיקן רפואה כנ"ל.
סגנית מחקר מעל 700 אלף בשנה.
אהההה זה לא עובדי אוניברסיטה באמתבוקר אור
סתם משרות מטופשות
כמו שתגיד שעובדים בחברה מרוויחים מיליונים בשנה כשאני המנכלים שעומדים בראשה מרוויחים מיליונים
אז מה זה עובדי אוניברסיטאות?סוס פרא חופשי
המנקים ואנשי התחזוקה?
מרצים לא מרוויחים הרבהבוקר אור
וודאי לא יותר במקומות אחרים שמשרתים את הקהילה כמו רפואה, והם עובדים ממש קשה
אנשים שעובדים במעבדות ובמחקר, מרוויחים גרושים ביחס לכמות העבודה שלהם
וגם קח בחשבון שהנתונים שמופיעים שם הם הגבוהים ביותר, והם ברוטו. חלק אותם ב12 ותראה שזה לא כזה המון כמו שנשמע ( כדאי לחלק אותם בחצי לדעתי, אבל זה זניח )
פרופסורים שהם מרציםסוס פרא חופשי
מרוויחים הון.

אני חייב לציין בפנייך נקודה חשובה שאני יודע מהיכרות אישית והיא שחלק מהמרצים זה לא העבודה היחידה שלהם אלא חלק מאוד מזערי ואם לדוגמא אני מרצה למדעי המוח פעמיים בשבוע אז בשאר השבוע אני מקבל בקליניקה הפרטית שלי בתור פסיכולוג וכדומה.

נקודה נוספת שהגמול לעומת ההרצאה הוא עצום! פעם ישבתי עם ידיד שהוא מרצה לתחום מסויים באוניברסיטה ומכללות נוספות יצא שהוא מרוויח אלף שקל נטו לשעה!!

יש השקעה של שיעורי בית כמובן להכין את השיעורים ומטלות אבל במהלך השנים אתה כבר לא מכין כי אתה שולט בעל פה וגם המבחנים שלך זה תוכנה עושה לך שלוקחת מתוך מאגר שאלות שבנית ויש גם תוכנה שבודקת לך את המבחנים.

ושלא תביני לא נכון אני ממש בעד שכר גבוה לאנשים כאלו כי חלק ממי שאני מכיר הם סיפרו לי על שנים של רעב וחסכונות במהלך לימודיהם על מנת להיות דוקטורים ופרופסורים אז החישוב בשכר צריך לחשב את השנים האלו.

אני תמיד לוחץ על אישתי להיות מרצה

ועוד נקודה שהיא אולי לא קשורה שלעיתים המרצים טובים במקצוע שהם מרצים עליו אבל לא טובים בלהרצות ולהסביר אותו לסטודנטים וזה באמת עוול לדעתי.
מרצים במכללות זה רווחי מאודבוקר אור
אבל רוב המרצים זה לא באמת העבודה שלהם באוניברסיטה, הם חוקרים ןחייבים להיות מרצים תוך כדי
והם עובדים המון שעות ולא מקבלים שכר קרוב להרצאות במכללה או הרצאות "מבחוץ" (כמוך כנראה-אתה לא עובד באוניברסיטה כחוקר אלא נותן כמה הרצאות, כי לפקולטה אין מספיק חוקרים שיתנו את כל ההרצאות)
לצורך העניין, אמא שלי עובדת אוניברסיטה וגם מרצה במכללה ואין מה להשוות בין הסכומים שהיא מקבלת פר שעה
הם לא.ספק

אחד השיקולים שלי לעזוב את האקדמיה היה שאם אעשה דוקטורט (סיפור של 4 בתיאוריה אבל 5 לפחות בפועל) ואז שני פוסטים (ככה זה בד"כ) - אז יהיה לי 50% לקבל משרה באוניברסיטה בה ארוויח הרבה פחות ממה שאני מרוויח עם תואר שני בהייטק. 

אני לא חושב שמרצים מן החוץ נחשבים לעובדי אוניברסיטה והם מגיעים ל-1000 שקלים להרצאה נטו רק אחרי כמה שנות ניסיון טובות וחשוב לציין שמספר השעות שלהם מוגבל מאוד. 

בכל מקרה, אנשי סגל באוניברסיטה - לפחות בתחומי המדעים וההייטק - מפסידים הון תועפות במהלך חייהם על הבחירה שעשו. 

הו תודהבוקר אור
ברור שבהייטקסוס פרא חופשי
תרוויחי בחוץ מלא אם תהיי טובה!
גם בזה יש לי חבר טוב שיש לו רק תואר ראשון במדעי המחשב והוא מרוויח יותר מכל מרצה או פרופסור שאני מכיר!

מרצים מן החוץ יכוחים להרוויח על הרצאות סכומים אסטרונומיים! זכור לי שבתקופת לימודיי הגיע מרצה מבחוץ להרצאה על משו בתואר(היה אדם מומחה בעל שם) וכששח לי אחד מהנהלת מקום לימודיי על הסכום שאותו אחד קיבל הלסת שלי נשמטה.

עובדי סגל בתחום המדעים וההייטק יוכלו עוד סכום לא קטן אם ישווקו את עצמם בחוץ.

אתם יודעים כמה משלמים לשעה על ייעוץ אסטרטגי בתחום הסייבר ואבטחת מידע?! כמה משלמים על פרוייקט? זה אומנם עבודות מזדמנות והכל עניין של שיווק ויכולות.

הקיצר תהיו דיקנים או נשיאים של אוניברסיטאות.
רעבים לא תהיו מיזה
אנשי סגל לרוב כבולים בהסכמים עם האוניברסיטהספק

הם לא יכולים לעבוד בחוץ כמה שהם רוצים. 

הבנתי.סוס פרא חופשי
תודה
הם הולכים גם לזה וגם לזה. אני גם רואה בתקציב התרבות גזלספק
הייתי מפריט את האוניברסיטאות מזמן.
הייתי מחייב אסירים לעבוד אם הם רוצים לאכול בכלא וכו'.

אפשר לפתח דיון גם על זה.

הדיון עכשיו הוא על המגזר הירדי.
החינוך הפרטי מתוקצב גם הוא על ידי המדינהקופצת רגע
אמנם נכון שבחלק מהמקרים מקבל פחות מהחינוך הממלכתי, אבל עדיין מתוקצב, ודי הרבה. אם היית צריכה למין הכל בעצמך היה עולה לפחות כפול, חינוך טוב ( ליום ארוך אני מניחה ) עולה הרבה יותר מ 1500ש"ח לחודש.
את יכולה לבדוק את זה עם מנהל המוסד בו תרשמי אותו ותחזרי עם נתונים.

וחוץ מזה, מה שיותר מעניין זה, האם את דוגמא מייצגת לציבור החרדי? באמת רוב הנשים שאת מכירה לא משתמשות בהנחת תמת לדוגמא?
את לא מבינה משהוחולת שוקולד
מי שטוען שזה לא נכון ללמוד תורה תוך הסתמכות על המדינה לא אומר את זה כי התורה לא חשובה לו, הוא פשוט לא חושב שמישהו צריך לממן את דרך החיים שלו, זה הכל
השיח פה לא מדבר על כךשירוש16
כי רוב רובם של החרדים בשנות ה30 לחייהם כבר עובדים משרה מלאה או לפחות חלקית.

הדיבור פה סובב סביב עובדה אחת -
הרבה ילדים = הרבה הטבות מהמדינה.
אם תעשו הרבה ילדים = אתם תגרמו לאנשים אחרים לעבוד קשה ולשלם עליהם.
אם תעשו פחות ילדים = תקבלו פחות הטבות מהמדינה ובכך תממנו את ילדיכם יותר מכספכם.
כן, מבחינת רוב הדוברים כאן, שעושים חישוב כלכליקופצת רגע
להביא הרבה ילדים וגם להחליט ללמוד תורה ולכן להשתכר מעט באופן יחסי = הסתמכות על המדינה.

הרי אם בוחרים אורח מסוים-ולא עובדים מספיק בשביל לממן את אורח החיים הזה, זו הסתמכות שהמדינה תממן אותו
רוב הציבור החרדישירוש16
בגיל 30 + עובדים ומתפרנסים.

מה לא ברור?

מי שיושב ולומד הם חלק יחסית קטן מהציבור או צעירים מתחת לגיל 30.
רוב הצעירים בין 20-30 בציבור הכללי גם לומד - רק שהם סטודנטים.
אז מה ההבדל?

רוב הציבור החרדי, שאני מכירה ואני עובדת איתם וגדלה איתם ומתחנכת באותו חינוך ובעז"ה אשלח גם את ילדי לחינוך דומה - רובם ככולם עובדים!
ואם מבחן הכנסה לנפש קובע שהם מרוויחים פחות זה רק בגלל דבר אחד - יותר ילדים.

ומי שרואה בכך פסול - אז זה בעיה בפני עצמה..
זה לא קשור ללראות בכך פסול - זה קשור לזה שאת ממשיכהקופצת רגע
להתעלם מהעובדה הפשוטה -ילדים שהוריהם לא מסוגלים לממן אותם-הכוונה היא שאנשים אחרים מממנים אותם. גם אם את אומרת שה'מדינה' או 'תמ"ת' או 'הטבות שונות' זה מה שמממן זה עדיין אותו הדבר - אנשים אחרים.
( ואגב את היחידה בדיון שטוענת שחרדים משתכרים כמו מגזרים אחרים. האמת היא שהם, בממוצע, משתכרים פחות ממגזר היהודים הלא חרדים. ולכן גם משלמים פחות מסים. גם בלי קשר למספר הילדים. ההנחה שלך שמשפחה חרדית ממוצעת מרוויחה כמו משפחה יהודית לא חרדית ממוצעת, פשוט לא נכונה )
ההנחה שלך לא נכונהשירוש16
הממוצע הכנסה לאותו גיל הורים ואותם מספר ילדים הוא דומה - רק שמבחן ההכנסה קובע שיותר ילדים פר זוג הורים אז ההכנסה היא פחות.

את באמת חושבת שכל המגזר לא מצליח לממן את הילדים והם מקבצים נדבות ולא מחזיקים את עצמם? באמת?
את חושבת שמה שמבדיל בין משפחה ממוצעת שמצליחה להחזיק את עצמה ולבין כאלה שלא - זה כספי רווחה?
הרי משפחה חילונית עם 5 ילדים תקבל אותם הטבות כמו אם המשפחה היא חרדית.

המנגנון הכלכלי פה במדינה מאפשר זאת.

אם את חושבת שהרוב החרדי לא עובד - זה פשוט לא נכון.
אם את חושבת שהוא עובד אבל משתכר פחות - זה סיפור אחר. וצריך להבין מהי הסיבה לכך.

אגב, כל המושג הזה ש"אני ממן אותך"- רחוק מאוד מהיהדות.
"המנגנון הכלכלי פה במדינה" = "אני ממן אותך"ספק

לך לא ברור שעד גיל 30 שהחמוד נזכר לעבודLia

המדינה מממנת אותו על זה שהוא רק לומד. וגם צריכה לעזור לו עם הילדים כי אין לו מספיק כסף.

וזה לא כמו סטודנט שלומד מקצוע ואחר כך עובד ומחזיר למדינה ולציבור. 

איך מוחים על כבוד תורה?דוד100

אני מדבר על אחד מגדולי הדור, ואת אוטומאטית אומרת שאם הוא לא חושב כמוך אז דעתו לא חשובה , תמיהני מהיכן למדת מהו כבוד תורה.

בכל מקרה, פשפשתי בדברי ולא ראיתי שכתבתי שהתורה היא לא תמצית קיומינו.

הטענה המרכזית שלי הינה שגם אדם שומר תורה ומצוות צריך לפרנס את עצמו בכוחות עצמו ולא להפיל את פרנסתו על חשבון הציבור.

אני מכיר לא מעט גדולי תורה שיסכימו עם הטענה הזו.

למשל רבי עקיבא שאמר עשה שבתך חול ואל תזדקק לבריות. 

איפה הם מפילים את פרנסתם על חשבון הציבור, איפה?אש בליבי

אני בעלי אברך.

אני עובדת במשרה בכירה, שקל אבל שקל לא קיבלנו מהמדינה.

הנחה בארנונה, לא זכאים.

הנחה במעון, אין אצלנו בכלל מספיק מעונות בשכונה, שמה בגן פרטי משלמת 1800 בחודש.

רפואה, משלמת ביטוחים משלמים כמו כולם, וגם אז עם הפרוצדורה שקל המדינה הזו, שנזקקת לרופא מחוץ לקופה לוקחת רופא פרטי אפילו בלי טיפת מימון של הקופה.

בע"ה הילד שלי ילמד במקום פרטי שלא מממן מתקציב המדינה לא יודעת למה, אבל גם כל חודש 1500 שקל נצטרך לשלם.

לגבי הדתות, אכן בעלי מקבל דתות בין 650 ל700 שקל בחודש וימותו הקנאים אם עינם צרה בזה.

מההההה?שירוש16
השם ישמור!

אנחנו עם הנחה בסיסית של תמ"ת ומשלמים יותר עבור מעון 😰
איך הגעתם לשלם 1800 עבור פרטי?
הלוואי עלי...
משפחתונים בדרך כלל זולים יותר ממעונותבוקר אור
כשלא מקבלים הנחה על המעונות
באמת!?שירוש16
טוב לדעת.
אני אישית מעדיפה את הילד שלי במשפחתון אבל לא מצאנו אחד כזה שלוקח סכומים ושעות פתיחה שמתאימים לנו.
אולי זה הקטע של שעות פתיחה?
המעון פתוח מ7 בבוקר עד 16 בצהרים..

מה השעות במשפחתון?
משפחתונים שאני מכירהבוקר אור
אותו דבר אולי חלק משבע וחצי
מכירה גם משפחתונים בערים.. אזור 1600 שקל
😰שירוש16
טוב שאני שומעת את זה עכשיו. בידיוק בעלי ואני רצינו לעשות חושבים מחדש לאור העלות המטורפת של מעון - 2100 שקל לחודש...

תודה
משלמת לגננת פרטית שלוקחת 8 ילדי בגילאי 2.5-3אש בליבי

והיא עובדת עם קבלות..

1.8*8 הכנסה יפה.

מה זה הנחה בסיסית?אש בליבי

ימותו הקנאים?Lia

את מקבלת את ה700 שקלים האלה מאותם "קנאים". אם הם ימותו לא יהיה לך.

וכן, אני מעדיפה שה700 ש"ח האלו ילכו לממן צהרון למשפחות לא חרדיות שמשלמות מחיר מלא של כמה מאות שקלים בחודש בעוד משפחות חרדיות שמשלמות בקושי 100 ש"ח כי יש להם סבסוד מהעירייה החרדית שלהם שיש לה קשרים עם חברי כנסת חרדיים שמסדרים להם הטבות והנחות.

למה שאממן בן אדם בריא בגופו ובנפשו שיושב ולומד תורה? למה?? הכסף יכול ללכת לדברים הרבה יותר חשובים. אני לא נגד לימוד תורה בכלל. אם ככה אדם רוצה לחיות אין לי בעיה - תורתו אומנותו, הכל טוב ויפה. אבל אל תצפה לקבל שקל על זה.

יהיה ועוד איך יהיה, הפוך, לא יהיה טומאה ואז ימשך שפע הרבה יואש בליבי

יותר גדול.

זה ברור.

ימותו הנאים. תמשיכי לקנא.

יותר כמוLia

ימותו הגזלנים. 

בגלל הגזל שלכם עוד לא באה גאולה לעולם.

בינתיים אנחנו מממנים אתכם.. 

ואני יכולה לממן עוד 10 כמוכם, אין לי במה לקנא.. וזה גם לא פוגע לי בכיס.. אתם פוגעים באלה שגם ככה בקושי יש להם וצריכים לממן אתכם..

רבותי היקרים, תסלחו לי....ד.

מחילה - עיינתי כעת קצת בכמה הודעות (אחרי שראיתי את ההודעה שאני מגיב עליה, קצת התפלאתי, אז הסתכלתי על מה זה וכו'),

אני חושב שהגעתם - אולי חלקכם - להגזמה פראית בסגנון ובאופן הבעת הדעה.

הרי ברור ששני הצדדים בויכוח העקרוני מתכוונים לשם שמיים: לשם הגדלת התורה, לשם היושר, הצדק וכו' - כל אחד מנקודת מבטו.

מגיעות האשמות חמורות (משני הכיוונים. או בהעלאת חשד וזלזול כלפי ת"ח שאינם "בכיוון", או בהעלאת טענת עושק מהצד השני). הדברים לא נשארים בגדר ויכוח ענייני, אלא הופכים לסגנון שיש בו כבר כמעט שנאה.

זה דבר שהוא לא אפשרי. הוא יצר הרע נטו.

הרי ברור לכל צד, שהוא לא ישכנע הלכה למעשה את השני.

אז הויכוח עצמו - לגיטימי. מעורר מחשבה והעמקה בערכים השונים. זה בסדר גמור.

אבל אם מגיעים לנסיונות השפלת הזולת - ולפעמים סתם סגנונות בוטים שאינם דווקא נחלת הנושא הזה "תופסים טרמפ" גם על זה, "בשם הצדק" כמובן - אז מה זה שווה.

לקב"ה טוב שמתווכחים כך "בשביל התורה" או "בשביל הצדק החברתי"? לא נראה לי.

גם מי שחושב שיש לו כאן מצוות תוכחה - הרי רבי חים מוולוז'ין כותב ש"מי שטבעו שלא לדבר רכות - פטור מלהוכיח". זה חלק מגדר המצוה.

מה יוצא? מביישים אחד את השני. גורמים צער ועגמת נפש. בחלק מהמקרים זה לנשים שעושות מאמץ גדול שבעליהן ילמדו תורה. וגם ההיפך, זלזול. זה יפה? 

אני חושב שצריך לעשות "ריסרט".

יש כאן הרבה אנשים ונשים יקרים. הדיונים ערכיים. הלוואי בכל מקום דיונים בגלל סיבות וערכים כאלה.

אז מי שמרגיש שיכול לדון על כך עניינית, תוך כיבוד הצד השני וערכיו כמו שהוא תופס אותם - ועם זה להתווכח איתו על אופן היישום, מה טוב.

מי שלא - או שעם מהלך הויכוח כבר לא - "פטור הוא מלהוכיח"....

מחילה מכולכם.

ערב טוב.

חי בסרט..שירוש16
הלוואי והיו משלמים רק 100 שקל פר ילד.
גם עם כל ההנחות הקיימות בתמת (שלא כל חרדי זכאי לו.. בטח שלא בילד הראשון והשני בו הוא בדרך כלל לומד וההכנסה נמוכה יותר) התשלום יותר גבוה והסיבסוד הוא לא בשמיים.

אני לדוגמה משלמת יותר מפי 20 מהסכום שצינת.
מעון חרדי. משפחה חרדית. בעלי לומד (סטודנט).
הוא דיבר על צהרון, לא על מעוןחולת שוקולדאחרונה
יש דווקא משהו שיזיז אותו מזהספק

אני מקווה שזה ליברמן במשרד האוצר... 

אתה פשוט התבלבלתשירוש16
לא כל אחד שמחליט להסתפק במועט עושה זאת כי אין לו את הכסף או אמצעים להשיג את הכסף.

אלו אנשים שחיים מתוך מטרה מסוימת, וזו זכותם, יש מערכת שתומכת בצורה מועטת (אם תיהיה סטודנט ותרוויח גרושים ותנסה לטפל גם בילד - תבין שההנחות ארנונה ותמ"ת זה בדיחה לעומת המועקה הנפשית שקיימת עם חוסר יציבות פיננסית).

חילוני ממוצע נהנה מהרבה שירותים ציבוריים שהחרדים לא משתמשים בהם כי הם לא מותאמים להם: כמו תרבות, השכלה גבוה, מחיר למשתכן וכו (לזוג צעיר ממוצע אין מספיק כסף למחיר למשתכן והצורה בה היא נעשית לא מבטיחה לזוג דירה קרוב למשפחה או במרכזים חרדים. רוב הזוגות בימינו לא מקבלים דירה, הבטחה לדירה או חצי ממנה. שאנשים יפסיקו להפיץ את השקר הזה).

אגב, כל חרדי שקונה מוצרים בסופר משלם מסים.
אתה מתעצבן על הכמה אלפי שקלים בחודש שהם מרווחים ועל זה לא משלמים מיסים- אז גם סטודנטים במשרה חלקית לא משלמים מיסים. ורובם גם לא תורמים לכספת המדינה אלא רק מוציאים עוד ועוד כסף ומשתמשים בכל הנחת סטודנט שקיימת במדינת ישראל.

בימינו יש הרבה אברכים. אבל הרבה יותר עובדים. ולא בשחור. (לא צריך אחרי גיל 24 כשיש פטור מהצבא. ולך תנסה להסביר לבנק על הכנסות מוזרות במשך השנים כשאתה בא לבקש מהם משכנתא או הלוואה לחתונה של הבן... זה פשוט לא משתלם.)

אגב, כדאי להבדיל בין חסידים ללטאים. הבדל שמיים וארץ.
התגובה שלך מתעלמת מהנתונים שהוא ניסה להציגקופצת רגע
זה לא שהמערכת תומכת בהם 'בצורה מעטה' אלא בצורה משמעותית ביותר. זאת נקודה המרכזית כאן. זה הרעיון של הגרף.

נקודה נוספת, חשובה אפילו יותר היא, שאף שמדינת ישראל תומכת בציבור החרדי במידה רבה, הרבה מהם לא מכירים בכך, וגם חיים תחת תחושת קיפוח מוזרה. זאת אומרת, מה שאת כתבת לגבי 'כל אחד שמחליט להסתפק במועט' - זה נכון ( ואף מרשים ביותר, אין חולק על זה! מרשים ביותר שמחליטים להסתפק במועט בשביל ערך התורה ולימוד התורה) שמסתפקים במועט אבל מאיפה מגיע המועט הזה? מי מממן את זה?

לגבי העובדה שגם סטודנטים נהנים מתמיכה הכלכלית, זה לא דומה לנושא המדובר, בדיוק בגלל העניין שאצל סטודנטים מדובר בפרק זמן קצוב מראש, שאחריו בדרך כלל מגיעה תקופה של השתכרות סבירה ומעלה - כך שזוג סטודנטים, אפילו אם נהנה מהנחות ארנונה ותמת במשך עשר שנים למשל, סביר מאוד שלאחר מכן ימצא עבודות מכניסות וישלם מסים. זה לא ממש הצפי אצל משפחות אברכים, נכון?
את לא מכירה את החברה החרדית כי לא גדלת שםנחשון מהרחברון
אז אין לך שום זכות דיבור זו תמצית הטענות שלה.
לא בהכרח...יהודה224
יש סטודנט לתואר ראשון ושני ודוקטורט ולא בהכרח שכל השנים האלה הם מכניסים מיליונים לקופת המדינה..
ברור שלא בהכרח. ועדיין מי סביר יותר שישלם יותר מסים בעתיד?קופצת רגע
לא נכוןשירוש16
רוב אברכים יוצאים לעבוד. הרבה לפני 10 שנים בכולל.

רוב הגברים במגזר יוצאים לעבוד אחרי שנה בכולל, מועטים נשארים אחרי כמה שנים ומועטים עוד יותר מעבר ל5 ילדים.

ולכן, אין הבדל בין סטודנט שמקבל הנחות מהמערכת בעבור 10 שנים ולפעמים גם יותר.
רק שחרדים תוך כדי גם מביאים ילדים - וגם הם יום אחד יתווספו למערך העובדים במדינה.
כך שלדעתי, מדובר בתרומה רבה יותר מאשר סטודנט שמנצל על מנת לקבל ולא על מנת לתת.
נניח שאת צודקת, ובאמת יוצאים לעבוד בגיל צעירדוד100

תבדקי בנתונים שהצפתי ותראי כמה משתכר גבר חרדי כאשר הוא יוצא לעבוד.

אם יש לך נתונים שסותרים את מה שאני אומר אשמח להתבדות.

אז את בעצם חולקת על עצם הנתונים המובאים כאן?קופצת רגע
קצת קשה לנהל ככה דיון.
האם באמת לדעתך אין הבדל בין כמות המסים שמשלמת משפחה חרדית ממוצעת ובין משפחה יהודית לא חרדית ממוצעת?
עם אותה כמות נפשותשירוש16
אותה כמות הכנסה אותה כמות מיסים.
ועל בסיס מה את אומרת את זה?נחשון מהרחברון
לא הבנתי את התשובה. אנחנו מדברים על ציבורים שלמיםקופצת רגע
על ממוצעים, לא על משפחה נקודתית.

האם מהכרותך ומהתרשמותך, משפחה חרדית ממוצעת משלמת למדינה מסים כמו משפחה יהודית לא חרדית ממוצעת?
העיניין הואשירוש16
שהמדינה הזו עובדת לפי מבחן הכנסה לנפש.
כלומר, יותר ילדים במשפחה משלמים פחות מיסים.

משפחה חרדית ממוצעת (סביב 5 ילדים) ששני ההורים עובדים משלמים מיסים לפי אותו מבחן הכנסה.

משפחה חילונית ממוצעת עם 3 ילדים ששני ההורים עובדים עם אותה משכורת של ההורים החרדים ישלמו יותר.
וזה ברור.
וזו לא בעיה של החרדים אלא תוצאה של המערכת של המדינה בה אנו חיים.

אי אפשר להגיד: הם מקבלים יותר הנחות כי יש להם יותר ילדים. זה לא פיר..
אז תלך ותביא את אותם כמות ילדים, תוציא את ההוצאות שיש להם, תחייה עם אותה כמות נפשות בבית עם אותה כמות הכנסה - ותשלם מיסים בהתאם.
אז אני אשאל שובקופצת רגע
יש לנו משפחה עם 5 ילדים, יש משפחה עם 3. המשפחה עם ה 3 ילדים משלמת יותר מסים.
אז כרגע יש לנו 8 ילדים, שכל אחד מהם מעולים טיפול רפואי מדי פעם. בשביל לבנות בתי חולים, להעסיק רופאים ואחיות ותרופות וכו' וכו' צריך כסף.
מאיפה מגיע הכסף? יותר ממנו מגיע מהמשפחה של ה 3 ילדים.
ומי מקבל טיפול? כל ילד שווה בשווה, ללא קשר לסכום שמשפחתו שילמה. אבל מהמשפחה של ה 5 ילדים, באופן טבעי, יש צורך ביותר טיפול, כי יש יותר ילדים...
עכשיו תעשי חשבון לגבי כל השרותים שילדי המדינה, והאנשים במדינה באופן כללי, צורכים. מאיפה מגיע עיקר הכסף כדי לטפל בכולם?

( וכאן התייחסנו אך ורק לשאלת מספר הילדים, ללא קשר בכלל לסוג העבודה ולמשכורת שמרוויחים, שכמובן רלוונטיים עוד יותר)

זו בעיה של המערכת שיצרה כת המציאות הזושירוש16
לא של האנשים שחיים במדינה.
אוקיי. ייתכן. לפחות את מודה שיש כאן בעיהקופצת רגע
יש מגזרים שכנורמה, מכוונים 'נמוך' מבחנה כלכלית (ייתכן שחלקם מכוונים גבוה מאוד מבחינות אחרות, למשל מבחינה רוחנית, וייתכן שאףמגיעים לשם) והכסף שהמדינה משתמשת בו בשביל לממן את כולם-מגיע מהמגזרים שלא רק עובדים-אלא גם משתדלים למצות את יכולת ההשתכרות ובדרך כלל גם מביאים, בממוצע, פחות ילדים ( ששוב, עולים כסף, לא מבחינת המזון שקונים להם בחנות אלא מבחינת שרותים שהם צריכים, למשל אחות שתיתן להם חיסונים, תחבוש פצעים ועוד ועוד ועוד )

הבעיה היא, בעיני, שמערכת שנועדה במקור לאנשים ש'לא מצליחים' לפרנס את עצמם (כשאני כותבת לפרנס אני מתכוונת באופן כללי, לשלם על כל צרכיהם וצרכי ילדיהם, כולל לשלם למדינה מספיק כסף על כל השרותים שהיא מספקת להם) תומכת באנשים שלא מעוניינים כלל לפרנס את עצמם (ראי שוב סוגריים לגבי מה זה לפרנס את עצמך) אלא להפך, מעלים על נס את 'ההסתפקות במועט', וכנגזרת מכך, ההשתכרות מועטה ומחנכים ציבור שלם להתנהג באותו אופן.

את יכולה לפחות לנסות להבין את התסכול של מי שהמדינה לוקחת 50% ומעלה מכל מה שהוא מרוויח?

אגב, אני גם לא מבינה את המשפט 'זו בעיה של המערכת שיצרה את המציאות הזו' - אם זה לא מוסרי, אז העובדה שמדינת ישראל מאפשרת את זה עושה את זה בסדר?
אדם שבמודעשירוש16
שמביא ילדים רבים מתוך תחושה שאחרים יימנו לו אותו זה לא רק רוע ורשעות זה גם נגד דעת תורה.

העיניין הוא שרוב הציבור החרדי לא ככה.
רובו ככולו עובד. במיוחד ספרדים וחסידים.
אגב, המנגנון שלא מאפשר לחרדי להרוויח כמו חילוני ממוצע בשוק דומה לעובדה שנשים מרוויחות פחות מגברים.
אז נאשים את הנשים שהן לא מרוויחות יותר או נבדוק את הבעיה ויצור שיוויון הזדמנויות.. זה גם נושא למחשבה.

המערכת לא בעד חרדים ונגד חילונים.
היא מאפשרת ילודה גבוה והישרדות עם הכנסה נמוכה.
נמוכה יכולה להיות בהשוואה למגזר הכללי ובהשוואה למבחן הכנסה לנפש.
תסבירי לי איזה מנגנון גורם לכך שחרדי ירוויח פחותדוד100
אני מכיר את המנגנון המרכזי שדואג לכך- חוסר בהשכלה בתחומים המשמעותיים לשוק העבודה
אענה בפירוטדוד100

לקח לי הרבה זמן להתנסח, לבינתיים חלק מהדברים נכתבו על ידי קופצת לרגע..

ברור לי שלהיות אברך זה מאוד מורכב ודורש המון השקעה, אני הייתי אברך וחצי מהמשפחה שלי עדיין כזו.

אני לא מתעצבן על כלום, אני רק מסביר איך אני רואה את המציאות ומציע להסתכל על הכל בפרספקטיבה יותר רחבה.

ברור לי שלא מחלקים דירות לאף אחד, לא כתבתי שום דבר שקרוב לזה.

מה שהראיתי במספרים, ולא בהנחות תלושות זה שהתמיכה של המדינה היא לא זניחה אלא מאוד משמעותית.

את מסתכלת על התמיכה שמגיעה למשפחה הנזקקת בשקלים שניתן לראות אותם - קצבאות ילדים, הנחות במעון, הנחות בארנונה ועוד. מה שהראיתי בנתונים שהצגתי זה שהתמיכה המשמעותית היא לא שם, אלא בשירותים אותם המדינה נותנת בחינם (כמעט) כגון שירותי בריאות וחינוך.

כתבת שחרדי קונה בסופר ומשלם מיסים, שכוייח, עדיין כאשר הוא בוחר לחיות חיי הסתפקות במועט הוא בוחר להיפטר מתשלום של אלפי שקלים בחודש כמס ולהעמיס את התשלום הזה על גבי אחרים.

אני יודע שיש הבדל בין חסידים לליטאים, אבל גם חסידים לרוב לא נמצאים בעשירונים העליונים ובסופו של דבר המשמעות של זה היא שהם לא ממנים את החיים של עצמם.

מה שכתבת על כך שהחרדי לא נהנה מהתקציבים של החילוני זהכמעט שלא נכון, אצרף לכאן גרף עם פילוח תקציב המדינה, ותראי שהסעיפים שבהם את טוענת שיש בהם קיפוח הם מאוד שוליים וגם עליהם יש על מה להתווכח.

והכי חשוב זה המשפט הראשון שכתבת, שמי שבוחר להסתפק במועט לא עושה זאת כי אין לו את האפשרות להרוויח, אם יש לך את האפשרות להרוויח ולהשתכר בעצמך ואתה בוחר זאת לעבוד במשרה שלא ממצה את כושר ההשתכרות שלך (אם אמצא בקלות אוסיף נתונים אודות פערי ההשתכרות בין המגזר החרדי למגזר הכללי למרות שברור שהציבור החרדי לא פחות מוכשר ובעל יכולות) אז אתה ממש לא מוסרי. לעומת זאת אם עשית ככל יכולתך ומטעמי חוסר ביכולות או חוסר בסייעתא דשמיא נפלת, אז מוצדק שמערכת הרווחה של המדינה תתמוך בך ואני בטוח שעוד הרבה יהודים טובים ישמחו לעזור.

ואיך תגיבשירוש16
לאישה שרוצה להישאר בבית עם ילדיה כדי לגדל אותם?
זה בסדר? לא בסדר?
היא הרי יכולה להכניס אותם למסגרת ולצאת לעבוד.. היא לא ממשת את יכולת ההשתכרות שלה.

אז זה בסדר?
ואם כן - למה?
כי יש לך בסיס מובן - נשים רבות בוחרות אחרי לידה אחת/שניים להוריד משרה ולהישאר בבית עם הילדים.
זה מאוד מקובל. ולא רק בישראל אלא בכל העולם.

גם אם אדם ספציפי לא ממש את יכולת ההשתכרות שלו - זו בחירה אישית שלו. (ואני בספק גדול אם הממצאים של הגרפים האלה נכונים - הרבה מהציבור החרדי כלל לא מחזיק אינטרנט ברשותו ולא עונה לסקרים כאלה ואחרים... קל וחומר כשאני שמה לב כרגע שמדובר בסקרים של... ynet? באמת?)
אני יכולה לבוא בטענות לכל אחד שלא שומר על הבריאות שלו ובכך מסכן את עצמו ומביא מחלות שונות וסיבוכים ובסופו של דבר - אישפוזים חוזרים וארוכים על חשבון המדינה ומשלם המיסים.
אבל זה לא במקום.
כל אחד מקבל החלטה וחי איתה.
המסקנה שכל הציבור לא עובד מספיק - מגיע מתוך נתונים מסולפים וחוסר הבנה של הערכים המניעים אדם שנולד וחי כחרדי.
כל חרדי מקבל החלטה אינדוודואלית כיצד לחיות ואיך לכלכל את המשפחה שלו.
כמו שכל חילוני מקבל את ההחלטה הזאת.
כמו שכל אחד מחליט כיצד לשמור על בריאותו.

ותאמין לי, ראיתי כל כך הרבה אנשים שזונחים את הבריאות האישית שלהם, לא לוקחים אחריות על חייהם ולבסוף חיים מתוך קצבאות של ביטוח לאומי ויותר מכך - מגיעים למוסדות סיעודי מורכב וממש חיים על חשבון המדינה.
נצלנים וחסרי אחריות יש בכל מגזר ובכל מקום.
להגיע למסקנה מתוך סקר של ynet שהמגזר החרדי חסר אחריות וחי מתוך אידאליים על חשבון המדינה - נו.. שווין.. שמעתי בדיחות יותר טובות...
חחחחח סקר של ווינט?נחשון מהרחברון
ווינט אשכרה עשו סקר מהו תקציב המדינה... ככה את הבנת את זה? ואז את אומרת שאנחנו באים מקובעים ולא מקשיבים.

זה תקציב המדינה ווינט פרסמו את הגרף אבל זה נתונים.
וגם ה'סקר' לטענתם זה דוחות למ''ס. כל אדם עובד המדינה מקבלת דוח דרך ביטוח לאומי לרשות המיסים כמה הוא מרוויח. זה לא 'סקר בווינט'
שירוש את מגיעה ממערכת הבריאותקופצת רגע
באמת שאין לי שום מושג איפה את עובדת, אבל להבנתך, האם המסים שמשפחה חרדית ממוצעת משלמת/ הציבור החרדי בכללותו משלם, יכולים לממן מערכת כזו? יחסית לכמות השרותים שהם מקבלים?
המיסיםשירוש16
אותם מיסים.

לא הבנתי.. יש פה אנשים שחושבים שעדיף לא להביא ילדים כדי לא להגיע למצב שישלמו פחות בתמ"ת או הנחות שונות? באמת?

ואי..
סיימתי פה את הדיון.
ערכים שונים לגמרי.
יש לדבר על ניצול ויש לדבר על אנשים שבוחרים להסתמך על אחרים.

אני אישית מכירה משפחה חילונית עם 5 ילדים - זו בעיה שהמשפחה משלמת פחות מיסים? שכל הילדים מקבלים חינוך חובה מטעם המדינה?

לא הבנתי..
ההטבות שמקבלים החרדים על ילדיהם זה פסול כי כל משפחה מביאה הרבה ילדים וזה מפר את המאזן..
אבל אם אותה כמות ילדים יגיעו לעולם דרך זוגות שונים ובכך ההורים יקבלו פחות סיוע מהמדינה בעבורם- זה בסדר?
מאיפה לדעתך אמור להגיע הכסף שיפרנס את כל הילדים?קופצת רגע
רוב האנשים, בגדול, סבורים שהורים אמורים לפרנס את ילדיהם. חושבת שזו גם גישת היהדות לעניין לא?

כאשר יש אנשים שלא מצליחים לפרנס את ילדיהם - לשם כך קיימות מערכות של רווחה ותמיכה, או אף צדקה.

האם לדעתך המדינה היא בעצם קיבוץ גדול, בו כולם אחראים במידה שווה לפרנסת כל הילדים שנולדו במדינה?

אני לא כל כך מבינה את דעתך-מה זה להיות זכאי להנחות שונות? מי מממן את ההנחות השונות האלה?

כשמשפחה אחת מקבלת 1000 ש"ח בחודש בשביל לרשום את הילד למעון, למשך כמה שנים שהיא נזקקת לזה, מאיפה מגיעים ה 1000 ש"ח האלה?
יודעת מה זה גירעון?נחשון מהרחברון
אז יש ציבור שהוא שורה תחתונה גירעוני שילוב של הכנסה נמוכה, עבודה בשחור וילודה גבוהה. ויש ציבור שהוא ריווחי. שורה תחתונה.
לגיטימי שהציבור הרווחי לא ירצה לקחת על כתפיו לשלם על הציבור הגרעוני.
כשזה משפחה פה משפחה שם אז אוכלים את שנת כשזו אידיאולוגיה וזה ציבור שלם שלאט לאט גדל צריך לעשות עם זה משהו, או להוריד הנחות המיסים כי אי אפשר להמשיך ככה או להעלות מיסים
אז כן כשציבור שלם מפר את המאזן ועולה למדינהנחשון מהרחברון
הרבה יותר ממה שהוא מכניס לא משנה מה צריך לטפל בזה.
לאדם הפרטי ברוב המקרים אין לי מה לומרדוד100

אני חושב שגם מדינת הרווחה יכולה להתקיים עם כמה אנשים פרטיים שמעדיפים חיים שלא תואמים את הרצון של הכלל לחיים מערביים הדורשים ביסוס כלכלי.

אבל כאשר יש ציבור שדוגל בכך - ואיך שלא תהפכי את זה אחד מהדגלים של הציבור החרדי זה קיום 'חברת הלומדים' שדורשת התמסרות של אחוזים גבוהים מאוד ללימוד תורה ללא עבודה כלל או בעבודה נחותה במשרה חלקית - זו כבר מציאות אחרת.

אני קוראת אותך לאורך כל השרשורים.שמעונה
לא מסכימה איתך על הרבה, אבל גם רוצה להעיר לתשומת ליבך באהבה,לא הכל את יודעת. את מאוד מסתמכת על מה שאת מכירה , אבל זה בעיה.
לדוגמא
כשמביאים גרפים של הלמס, זה לא סתם סקרים אנוניימים שעשו באינטרנט ( ואז באמת הציבור החרדי לא בהכרח מעודכן בפנים) . סקרים של הלמס זה סקר שבאים לבית של אנשים מאוכלוסיות שונות וממש שואלים, על המשכורת, על מספר הילדים, על השתייכות מגזרית... וזה אכן סקרים הרבה יותר מדויקים שמלמדים על כיוונים באוכולוסיה. אלו הסקרים שמביאים פה ואת פעם אחרי פעם כותבת שזה סקר מווינט, או באינטרנט ובעניין הזה מראה בורות.

חבל שהדיאגרמות והטבלאות לא מסווגות קצת יותר בפירוטיהודה224
כמו למשל גברים אתיופים נשים אתיופיות
גברים מזרחיים נשים מזרחיות
גברים אשכנזים נשים אשכנזיות
ואז התמונה היתה מתבררת בצורה יותר ברורה
תודה, בהחלט נקודה למחשבהאמא וגם
(ונראה לי שכיוונת ל"פשוט אני", לא?
רק כמה הערותמצפה תמיד

לא קראתי את כל השרשור

1. מכיון שהמשפחה החרדית גדולה באופן יחסי היא אכן נהנית מתקציבים שונים (בריאות, מעונות, שיניים וכו') אך מנגד

מגזרים שונים נהנים מתקציבים שונים  (גם אם לא בצורת קצבאות ) שלאדם החרדי אין יד ורגל שם.

לדוג' אירועי תרבות, אבטחת מקומות כמו יו"ש הר הבית וכו' 

בנוסף הזכירו חינוך - רוב הציבור החרדי (בנים ולא בנות ) לומדים במוסדות פטור. שמתוקצבים הרבה פחות מכל ילד אחר במדינה.

2. אכן אברך מקבל  כ 800 ש"ח קצבת דתות, אך בד"כ המלגה גבוהה יותר  כ 2000 ש"ח . הכסף מגיע מתרומות נדיבי עם וכן

הרבה הרבה כסף שמגיע מחו"ל . כך שאולי אפשר להתנגד לתרבות השנור אבל בסופו של דבר החרדים מכניסים הרבה כסף מחו"ל .

3 . בזמן החפץ חיים ארגנו מגבית להקמת בית חולים יהודי. במגבית כל גביר בעירה ציין כמה מיטות הוא תורם.

אחד אמר שתי מיטות, שני אמר ארבע מיטות ווהגדיל לעשות גביר העירה שתרם 20 מיטות.

באותו זמן קבל הח"ח בחביבות את אחד האברכים שבא לשאול שאלה מיד קפץ הגביר ושאל וכמה מיטות הוא תרם , ענה הח"ח שהוא תרם 100 מיטות. והסביר אתם תרמתם מיטות לחולים

והוא בלימוד תורתו תרם 100 מיטות כדי שלא יהיו חולים.

אז כן אפשר להאמין ואפשר שלא, אבל עדיין ישנם אנשים שמאמינים  (ולא רק חרדים, התורה היא של כולם ) שהם בלימוד התורה תורמים לא פחות מכל אחד אחר. (ואני מתכוונת גם לפן הכלכלי...) 

ל - 1 ענו בהרחבה בתגובות קודמותהלב כמה למלך

תקציב אירועי התרבות הוא זניח ביחס לשאר התקציב שבו מקבלים החרדים - אענה בפירוט - נשואים טריים

שליש מהיהודים ביו"ש הם חרדים.

הר הבית??

אני די בטוח שהיחס בין התוספת שמשלמים במוסדות פטור לבין מה שהמדינה מממנת הוא די נמוך.

מי שתורם מיטות רוחנית שיקבל כסף רוחני... לגיטימי לומר שמי שלומד תורה לא ישלם מיסים כאלו ואחרים (כפי שכתוב בגמרא על "חומת העיר") אך שיתנו לו כסף - לא מצינו (וזה גם ההבדל בין דברי הח"ח לבין הדיון פה)

נכון שליש מהיהודים ביוש חרדיםיהודה224
אבל רוב רובם חי בערים מרוכזות ולא במאות ישובים מבודדים כמו הציבור הלאומי שתקציבי הביטחון הישוביים מתפזרים ונשאבים הרבה יותר מהר
מביתר,אלעד,ומודיעין עילית
נכון, אךהלב כמה למלך

כפי שכתבו במקום אחר השאלה כמה יש"ע עולה לנו מתקציב הביטחון יש לבדוק באמצעות ההוצאות (וההכנסות) מחבל עזה לפני ואחרי הגירוש.

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
לשאול בחוות באיזור אולי5+אחרונה
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחהאחרונה
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אולי יעניין אותך