רק רציתי להגיד אחת ולתמידנחשון מהרחברון

ביקורת על התנהלות כלכלית של חברה (החברה החרדית) של קבוצה (אברכים) או של אדם מסויים (לא משנה מי)

אינה אומרת שנאה/ניכור/התכחשות לערכים שהוא מייצג

כן, אני יכול להעביר המון ביקורת על התנהלות של אברכים ועדיין להיות אברך בעצמי. (כן אני אברך)

אני גם יכול להעביר המון ביקורת על התנהלות של אברכים בלי להיות אברך וזה לא אומר שתורה לא חשובה לי

אני יכול להעביר ביקורת קשה על התנהלות של מישהו ועדיין להציע לו להקדיש לו מזמני ומנסיוני ולתת לו ליווי כלכלי שיעזור ללו במשך שנים בחינם, ללא שום תמורה. וגם אם הוא יציע לי תשלום אני לא אקח...

כן. מותר לבקר 'דוסים' בכל צורת דוסיות שהיא בלי להיות אנטישמים.

יש ביקורת ויש ביקורת...יהודה224
גם לליברמן ולפיד יש ביקורת...
אבל יש ביקורת שאינה לגיטימית
לא מקבל את זהנחשון מהרחברון

אתה לא חייב לקבליהודה224
יש ביקורות שמונעות משנאה ללא שום הבנה בכלל לצד המבוקר.
מה דעתו ולמה הוא מחליט לעשות מה שעושה...
כל מה שאמרתי הוא שזה שאני מעביר ביקורתנחשון מהרחברון

אין משמעו שאני שונא.

כל ביקורת.

אתה טוען שאני שונא? תוכיח. עצם הביקורת לא מוכיח כלום

לא טענתי ספציפית עליך אלא על עצם הביקורת.יהודה224
הטענה שלי היא כזו
אם אבוא ואומר לך נחשון מהר חברון למה אתה גר בהר חברון
למה אני צריך לממן לך את המוצב הצהלי שליד ביתך?
למה שחיילים יהרגו בגלל שאדוני גר במקום מסוכן??
תענה לי שזה בגלל שאתה אידיאליסט שמאמין שפה אנחנו צריכים לחיות ולשמור על הארץ.
נכון?
עכשיו תעשה העתק הדבק על הרבה מאברכי הכוללים וקיבלת תשובה
בנוסף להזכירך שהתקציב הכי גבוה במדינת ישראל הוא תקציב ה..... ביטחון!! יפה מאד שידעת!!! בעיקר בגלל אנשים כמוך שגרים בהתיישבות כך שלכולם יש צרכים ורצונות מאוויים ואידיאלים שהמדינה צריכה לעזור לממש עם כל הקושי שבדבר.
כך שהחרדי שווה לך בהרבה מובנים.
אז זהו שהשאלה לגיטימית והתשובה לגיטימיתנחשון מהרחברון

אבל עדיין יש הבדל משמעותי

אני לא מקבל שקל בגלל שאני גר כאן. יש הוצאות על שמירת חבל הארץ הזה וודאי - אני לא נהנה בכיס שלי מזה. 

הם כן.

המדינה מוציאה הרבה יותר בשביל לאפשר לי את אותם תנאים שהיא צריכה לתת לכל אחד (בתאוריה, בפועל אני מקבל פחות אבל זה עניין אחר) אני לא מבקש שיתנו לי אני מבקש לקבל את מה שכולם מקבלים (ביטחון/כבישים/תשתיות) נכון שכאן זה עולה יותר אבל אני לא מקבל יותר.

לא מממשים את הרצונות שלי. נותנים לי את הבסיס. מי שרוצה שהמדינה תתן לו פנסיה כשהוא אברך למשל או ביטוח חיים כשהוא אברך רוצה לקבל בגלל שהוא אברך יותר מהשאר בתנאים הפרטיים שלו ולא ברמת ההוצאה הממשלתית.

את השקלים אתה לא מקבל בכסף לכיסיהודה224
רק היישוב שאתה גר בו עולה מבחינת תקציבי אבטחה פי 10 מרחובות לדוגמא.
יש שם גם סיכון חיים ללוחמים ששומרים על הגזרות שם והגזרות עד לשם כדי שתוכל לנוע בכבישים לקריית גת וירושלים... לא הכל זה רק כסף.
זה הנקודה שלא הבנתנחשון מהרחברון

נכון זה עולה למדינה והיא מחליטה לממן את זה אבל אני לא סוחט כסף לכיס שלי ולא מצפה מהמדינה לממםן לי פנסיה או משכורת כי אני גר כאן וזה ההבדל.

אני מבקש תנאים שווים. כמו שזה לא אותה עלות קרית שמונה או אילת או "א וראשל''צ וכו..

יפה מאדיהודה224
גם בשלב זה המדינה מחליטה לממן את אברכי הכוללים בתקציבים כאלו ואחרים.. זכותם של החרדים לנצל את מה שהדינה נותנת להם
עד שאולי בנט וליברמן שר האוצר שלו יחליטו שזה לא מתאים להם ויסיטו תקציבים מהחרדים ואז נראה מה יהיה
כמו שכתבתי כאן כברנחשון מהרחברון

אני מבקש תנאים שווים הם מבקשים תנאים עודפים

חחחח איזה תנאים עודפים??יהודה224
זו אמירה הזוייה!
איזה תנאים עודפים
72 inch בסלון?
טיסות לחופשות בעולם
טראקים באנפורנה?
מרצדס או לפחות טויוטה בחניה?
איזה תנאים עודפים?? על מה אתה מדבר?.
יש מערכת רווחה במדינת ישראל שנעזרים בה מכל המגזרים.
תאמין לי שהקרטריונים שוים חרדי שנכנס הוא בפנים כמו אחיו החילוני
כך זה עובד
ותאמין לי שה800 וה150 של קיצבאות הילדים לא משנים לאף אברך תשלול או לא הם ישארו בכולל כי זו אידאולוגיה שהם מוכנים לוותר על הרבה מותרות למענה
כמוך בדיוק על ארץ ישראל
דיברתי על הדרישות ההזויות שעלו בשרשור הקודםנחשון מהרחברון

שהמדינה תממן פנסיה לאברכים.

שהמדינה תעשה ביטוח לאברכים

בסדר... לא מדברים על הזיות...יהודה224
מדברים על דברים רציניים...
דיברתי על זהנחשון מהרחברון

אוקיייהודה224
אז לא הבנתי את זה כך
מחילה
סתם עובדה. המדינה עושה ביטוח חיים לאברכיםכלכלן

אמנם על חשבון הסיוע לאברכים (שקצת גדל לטובת העניין). והיה על זה התמרמרות גדולה למה רק לחרדים שלא עובדים ולא לדוגמא לסטודנטים

איפה בדיוק? אני אברך ולא, אין לי ביטוח כזהנחשון מהרחברון

אתה מממש את האידיאל של חייך על גב של משלמי המיסיםיהודה224
ועל גב חיי לוחמי צהל.
כך גם תקציבי תרבות לכל מיני הצגות וקולנועים ואירועים שונים שהמדינה ממנת אפילו שלחלק ממנו אין צורך בזה וחלק ממנו אפילו מתנגדים לעצם קיום הדברים האלה בעולם.
רק שמעניין שאף פעם לא שמענו שמשרד התרבות והספורט מקבל כזו ביקורת..
א ביקרתי כאן המון פעמים את משרד התרבותנחשון מהרחברון

ב אני גר בארץ? משלם מיסים? מבקש את אותם תנאים של כולם. לא פיפס מעבר.

למה יקר כאן? לגעתי כי המדינה חדלת אישים ולא מעיפה את הערבים אבל זו לא הנקודה. הנקודה שהם רוצים יותר ואני מבקש את המינימום שכולם מקבלים

תקציב משרד החינוך עקף את תקציב משרד הביטחון.ספק

יש עוד סעיף שנקראיהודה224
הוצאות בטחוניות שונות שהוא עוד 10 מילארד כך שזה לא מדוייק.
מדינת ישראל מוציאה הכי הרבה על הסעיף ביטחון.
תקציב המוסד בכלל נמצא במשרד החוץ.
תקציב השבכ במשרד רוהמ...
כך שתקציב הביטחון של ישראל גדול הרבה יותר מתקציב משרד הביטחון שתחתיו נמצא צהל וארגוני נשק למינהם
ויש גם את תקציבי העיריות לחינוך.ספק

עד כמה שידוע לי, תקציב החינוך הוא הגדול ביותר. 

אם יש לך נתונים אחרים, אתה מוזמן להביא אותם. 

התקציב הגדול הוא החינוך. אבל למה צריך עובדותכלכלן

במיוחד שכמעט כל תקציב הביטחון אינו הולך לשמירה על ישובים

תאמין לי שהולך יותר מכמה אברכים שיושבים ללמודיהודה224
מה המטרה של הביקורת חוץ מהתנשאות ?Dynamite
ליישר מישהו ?

הרי אף אחד לא באמת יגיד רגע בוא נראה מה זה מהפורום כתב . נכון ??

אני באמת לא רואה שום עניין בלבקר מישהו בשיא הלהט . מלבד שנאת חינם .
אז מה מטרת ההודעה שלך? (חוץ מהתנשאות)נחשון מהרחברון

ליישר מישהו ?

הרי אף אחד לא באמת יגיד רגע בוא נראה מה זה מהפורום כתב . נכון ??

אני באמת לא רואה שום עניין בלבקר מישהו בשיא הלהט . מלבד שנאת חינם .

המטרה שלי להבין.Dynamite
סליחה אם נשמעתי מתנשאת.
מספיק טוב?

חבל שלא ענית לעניין. אני באמת שאלתי. לא ביקרתי אותך. פשוט שאלתי מה מטרה של ביקורת .
תנסה לחשוב על כל האנשים שאי פעם ביקרו אותך .
ותבין שמי שביקר מתוך רצון לעשות טוב , לעזור לך .לא היה כותב כמו שכתבו בשירשור ההוא
עניתי בציניותנחשון מהרחברון

אענה לעניין כי עכשיו שאלת בלי להטיח האשמות

תראי, לא יודע על מי ומה את מדברת.

אבל האם יש תרבות חרדית של לא לדאוג במובן הכלכלי? (אין ביטוחים, עובדים בשחור אז אין פנסיות, הוצאות מופרכות על חתונות ומתנות כשאין כסף לעשות זאת, הרבה פעמים אין חסכונות לחתן ילדים ואז יש קמפיינים שלמים של התרמות, דירה לזוג צעיר ועוד)  קיים!

הסתמכות על מנגנוני עזרה לחסרי יכולת (מי שלא מצליח לעבוד - אבטלה/הנחות בארנונה/תמ''ת/סיוע בשכר דירה ועוד הרבה מנגנונים כאלו ואחרים) מתוך אידיאל של אני אשב בכולל ואלמד ומישהו אחר יעבוד אני מסתמך על מערכת הרווחה - קיים! אפשר ורצוי לדבר על הערך של התורה אבל אי אפשר להתעלם מהמשמעות הכלכלית שנופלת על הציבור דרך מערכת שאמורה לתת סיוע למי שלא מצליח ולא למי שלא רוצה.

עבודה בשחור - הטענות שם שהנתונים הרשמיים לא נכונים כי הרבה עובדים בשחור הם פשוט טענה הזויה. עובדים בשחור כי אחרת יצטרכו לשלם מס או להתגייס. אז ענו לי שאין ברירה ובציבור הזה הרבה פעמים המעסיק מתנה את העבודה בזה שזה יהיה שחור. זה רק מראה כמה שזה רקוב. 

אגיד שוב. שמחתי, שמח ואשמח לעזור לכל מי שמתנהל הכי הפוך מאיך שאני חושב שצריך להתנהל. אני עושה את זה (משפחה שבאה לליווי כלכלי לרוב באה כי הם מבינים שהם לא במקום מצוין)

אני עוזר בהתנדבות (ואני לא חוזר על זה כדי לטפוח לעצמי על השכם אלא כדי שתבינו, זה ביקורת לא שנאה!) להרבה משפחות וכן, חלקם חרדים, חלקם אברכים, חלקם דתיים עובדים וחלקם דתיים שלא כ"כ עובדים.

כשאתה מעביר ביקורת על התנהלות של ציבור יהיו כאלו שיפגעו, הגיוני. ויהיו כאלו שיגידו וואלה נקודה למחשבה...

וכן, כשאני כותב כאן בפורום אני לא חושב רק על מי שכתב ואני מגיב לו אלא גם על הרבה אנשים שיקראו את התגובה שלי והיא תעורר בהם מחשבה...

וכן, פונים אלי גם מהפורום הרבה אנשים בגלל הנקודות האלו שאני מעלה. בגלל היכולת לבקר את ההתנהלות הכלכלית של כל מיני גופים וציבורים כשרואים מתוך הדברים שהם נכתבים מתוך דאגה ולא  מתוך התרסה ולכן גם באים אלי ה'אנטישמי עאלק דתי' כטענת חלק מהכותבים כאן כדי שהוא יעזור להם להמשיך עם האברכות אבל לעשות את זה בצורה כלכלית מושכלת.

וואלה? האנטישמי הזה לא אומר להם תעזבו את הכולל אלא עוזר להם להשאר בכולל..

אז הביקורת באה משנאה או מדאגה?

אוקי. כמו שגם אני כתבתי . לכל ביקורת יש צורהDynamite
איך לומר אותה.

עכשיו אמרת את דעתך ואפילו הצעת עזרה.
זה אחלה.

ואני לא אכנס שוב לדיון שאני *ממש ממש!!!* לא מסכימה עם מה שכתבת על התרבות בציבור החרדי . כי טחנו את הנושא הזה להיום .
מזמין אותך להכנס לשרשור הקודםנחשון מהרחברון

גם שם אמרתי את דעתי וגם שם הצעתי עזרה

אין צורך. גם פה אמרת את דעתךDynamite
אפילו שדיברנו על ביקורת .דחפת את נושא החרדים שוב ופרטת את כל הדברים הלא נכונים בעליל.
שלא תחשוב שלא שמתי לב 😝
לא הבנתי דאלת עניתי מה זה דחפתנחשון מהרחברון

יש גם דרך להעביר ביקורתשירוש16
גם את זה התורה מלמדת כיצד.

תרבות חרדית? מינון לך?
אתה חי בציבור הזה? גדלת בו? הכרת מבפנים את המוסדות ודרך החינוך שלהם?

אני אישית לא מסכימה עם דרך חיים של בטלה והסתמכות על אחרים. אבל זה קיים בכל מגזר.
להגיד שהחרדים מסתמכים על כספי רווחה זה שטות שאין כדוגמתה - משפחה בת 3 נפשות לא יכולה להסתמך אך ורק על כספי רווחה. זה פשוט לא אפשרי!

זוג חרדי ממוצא מתחתן בגיל יחסית מוקדם.. סביב 18-22. כשהגבר נושק יותר לגיל 23 ומעלה.
אחרי החתונה בדרך כלל הבחור יושב ולומד והאישה סטודנטית או מתחילה לעבוד. כבר בשנה הראשונה בדרך כלל יש תינוק או אחד בדרך.
בשלב הזה הבחור עדיין מתייצב לצבא כדי לקבל דיחוי, זאת אומרת - עדיין לא יכול לקבל פטור. אחרי שנולד הילד הראשון בדרך כלל יש משבר כלשהו - צריך להתחיל לפרנס את המשפחה ולא רק ע"י האישה שעכשיו יושבת בבית בחופשת לידה ולאחר מיכן בדרך כלל מורידה משרה. הגבר עדיין לא יכול לקבל פטור אז הוא עובד בשחור.
העבודה הזו היא לטווח זמן קצר בדרך כלל, מספר שנים לכל היותר, עד שרוכש השכלה או ידע ומגיע גיל 24 ואפשר לקבל פטור מהצבא. ברגע שהבחור מקבל פטור הוא יכול להתחיל לעבוד רגיל. וזה מה שבדרך כלל קורה.
האם חרדים עובדים בשחור פה ושם בעבודות שחורות כמו סבלות, אירועים, מלצרות וכו. ברור. אבל זה לא ייחודי למגזר החרדי. פשוט לא..

אחרי 2 או 3 ילדים האם בדרך כלל בוחרת אחד מ2 אופציות:
התמחות ע"י תואר (כדי להעלות את גובה ההכנסה)
התפטרות מהעבודה וגידול ילדים.
הרבה נופלות איפשהו באמצע - הקטנת משרה כדי לגדל את הילדים בנחת. ולפעמים מוצאות זמן תוך כדי עבודה חצי משרה וילדים חצי משרה ומתחילות להתקדם לכיוון תואר או מקצוע יותר מכניס.
ואגב, זה גם לא ייחודי למגזר החרדי - הרבה מאוד נשים בכל המגזרים, יהודים ושאינן, עוזבות משרה מכובדת כדי לגדל את הילדים בבית.

אני אישית חושבת שנחשפת לאנשים שאכן מתנהגים בצורה לא אחראית (כי יש כאלה בכל מקום...) ומגיעים לייעוץ פיננסי אחרי שנים של בזבוז מתוך חוסר הבנה כיצד להתנהל מבחינה כלכלית (שזה דבר שקורה אצל הרבה אנשים.. לאוו דווקא חרדים)

להגיד שיש מגזר שלם שמסתמך על הרווחה (מה שלא אפשרי משום בחינה ברמת הטכנית - זה פשוט לא מסתדר. אנשים כאלה יגיעו למינוס מהר מאוד.) ועל קרנות צדקה.
אכן, יש הרבה אנשים שלא מסתדרים מבחינה כלכלית בגלל חוסר הבנה בתחום וגם אולי בגלל תרבות ה"בא לי" בשילוב עם נישואים בגיל צעיר ולקיחת אחריות בשלב בוסרי.
אבל זה לא קשור לכיפה על הראש אלא בתוכן של הראש עצמו.
אצל החרדים זה מתבטא בצורה יותר בולטת אולי בגלל כמויות החסד שיש במגזר והעזרה הדדית. וגם העובדה שמגיל צעיר יש ילדים והמשפחה גדלה עוד לפני שיש אופציה לעבוד בתחום עם הכנסה גבוה מה שמשאיר הרבה משפחות 'על הגבול הפיננסי' כשכל טלטלה (מחלה מתמשכת, חתונה של ילד וכו) עלולה להעביר אותם לצד השני של המטבע.

חיסכון והתנהלות פיננסית נכונה זה עיניין של חינוך. אני ובעלי גדלנו שנינו בבתים שונים - בשניהם למדנו עם חיסכון מול פזרנות.
אנחנו חסכנו מגיל צעיר מאוד (יש לי בחסכונות כסף מהלידה שההורים שמרו עבורי...) וב"ה יש לזה יתרונות.
קח זוג צעיר שמתחתן, ללא חסכונות, הם לא עבדו לפני בעבודות קבועות, בדרך כלל עדיין לא סיימו לימודים/תואר. ותוך שנה הם צריכים לחשב כסף לטיטולים ומטרנה...
לא חסר צעירים בני 25+ שמבזבזים את כספם לריק במקום לחסוך. רק שחרדי ממוצע בגיל הזה בדרך כלל נשואי עם 2/3 ילדים. יש לו הרבה פחות מקום להנאות מזדמנות וחישוב כלכלי מוטעה.

האם זו טעות? האם צריך להתחתן יותר מאוחר ולסיים תואר לפני?
לא יודעת.
לא מתפקידי לקבוע לאחרים כיצד לחיות ולהעביר ביקורת על הבחירות שלהם. לכל החלטה יש פלוס ומינוס.

החוסר אחריות ואמירה של: נשב בטל ונסתמך על אחרים - גם היא קיימת במגזר החרדי באחוזים מסוימים - אלו אחוזים הדומים לאוכלוסיה הכללית.
בסופו של יום, ישנם מספרים.ספק

היחס בין המסים שמשלם חרדי לבין מה שהוא מקבל - לא קרוב להתקיים באף מגזר אחר.

מעבר לקצבאות האברכים וקצבאות הילדים שמגיעות לכ-1800 שקלים בחודש בממוצע, יש גם הנחות בארנונה והנחות במעונות - וזה שווה אלפי שקלים לחודש. 

כמו כן, תקציב של כל ילד ע"י משרד החינוך הוא כ-2500 שקלים למיטב זכרוני.

זה אומר שמשפחה חרדית ממוצעת (6.5 ילדים) מקבל שירותי חינוך ביותר מ-16,000 שקלים בחודש. 

תוסיפי לזה טיפולי שיניים (רעיון של ליצמן, כמובן) ויש עוד. 

יוצא שמשפחה חרדית ממוצעת מקבלת בכל חודש מהמדינה הטבות בשווי 20,000 שקלים ואפילו 25,000 שקלים. 

זאת בשעה שהם כמעט ולא משלמים מס הכנסה - בין אם הם עובדים בשחור ובין אם הם פשוט לא מגיעים לרף ההכנסה המינימלי של תשלום מס הכנסה. 

כלומר, הם משלמים מעט מאוד ביטוח לאומי, אם בכלל. 

אז כן, הציבור החרדי באופן כללי חי על חשבון משלם המסים - שהם כמעט תמיד, אחרים. 

מאיפה הגעת למספרים הללו?שירוש16
משפחה ממוצעת עם 5 ילדים האב עובד והאישה גם כן עובדת. (או שלא אבל זה לא שונה מהמגזר הכללי שבהם נשים עוזבות קרירה כדי לגדל משפחה)

מה ההבדל בין משפחה של 4 נפשות שמקבלת את ההטבות לכל ארבעת הילדים לבין 2 משפחות עם 2 ילדים שמקבלת את ההטבות לחוד?
הילדים הם אלה שמקבלים את ההטבה- לא ההורים.
היא מאפשרת להורים לקבל שירותים עבור הילדים.

חרדים לא מרוויחים מכך שמביאים ילדים צעירים ובונים משפחות ברוכות בזמן קצר.
אותו כסף היה מגיע לילדים אם היו חיים במשפחה חילונית ממוצעת.
אז מה ההבדל?

בסופו של דבר, לא ניהיים עשירים מהכנסה נמוכה וקבלת הטבות של המדינה. זה לא קיים.
משפחה ברוכה עם הכנסה נמוכה לא משלמת מס כמו סטודנטים רבים שבקושי מכלכלים את עצמם. אין הבדל ביניהם.
גבר חרדי בדרך כלל יוצא לעבודה אחרי כמה שנים בכולל כשמצטברים כמות ילדים בבית. הם לא חיים מהאוויר..
תבדקי את המספריםספק

כמה זה קצבת הילדים כפול 6.5 + כ-750 שקלים קצבת אברך. 

מה ההבדל בין משפחה של 4 נפשות לעומת משפחה של 2 נפשות? 

שמשפחה של שתי נפשות מקבלת פחות כסף. 

אין דבר כזה "ילדים מקבלים את ההטבה" - ההורים הם אלה שאמורים לממן את החינוך של הילדים שלהם. 

ההורים מקבלים את ההטבה. 

כסף עובר ממשכורת של אדם אחד לאדם אחר. 

מי שאמור לדאוג לילדים הוא ההורה והוא זה שנהנה מהתקציב שהוא מקבל. 

חרדים מביאים יותר ילדים - ולכן הם מקבלים יותר כסף על חשבון אחרים. 

בסופו של דבר, לא נהיים עשירים מהכנסה נמוכה - אבל מה שמקבלים, מגיע על חשבון אנשים אחרים. 

הילד החרדי שמקבל טיפולי שיניים "בחינם" מקבל אותם על חשבון חוג שהייתי יכול לתת לילד שלי ושאני עבדתי בשביל הכסף הזה ולא הוא. 

סטודנטים זה מצב זמני מאוד של כמה שנים. 

זה לא מצב קבוע. 

גבר חרדי שיוצא לעבוד בשכר מינימום או קצת יותר מזה, לא משלם מסים (והוא גם מקבל נקודות זיכוי על כל ילד אם הוא איכשהו מגרד את סף ההכנסה לתשלומי מסים) וכל מה שהוא מקבל "בחינם" מגיע על חשבון אחרים. 

קצבת ילדיםשירוש16
תגיע לכל משפחה בלי קשר להכנסה - בין אם הוא חרדי ובין אם לא.

אתה מכוון את האקדח כלפי מגזר בגלל שלל סיבות שחלקן כבר הוכחתי לכך שאינן נכונות ולכן אין טעם להמשיך בדיון.
אבל מי שיש לו יותר ילדים - חרדים - מקבל יותרספק
והפלא ופלא - תמיד המפלגות החרדיות מנסות להגדיל אותן משום מה...

זו הדרך של החרדים להעביר אליהם תקציבים - להשתמש בילדים.

קצבת הילדים צריכה להיעלם מן העולם - וזה קונצנזוס בקרב הציבור הישראלי הלא חרדי וערבי.

זה פשוט גזל.
המגזר החרדי לא אשם ב"דת" הסוציאליזם.משה

הוא אכן צרכן נכבד שלה ומנצל אותה, אבל הוא לא המציא אותה ואפילו די סובל מצדדים אחרים שלה.

עיין ערך המאבק של השמאל עכשיו (מרצ!) על חינוך חינם מגיל 0 שיעזור לחרדים פי אלף יותר מלכל מגזר אחר.

אתה צודק, כמובןספק

אבל הייתי מצפה מאנשים שמנצלים כך את המערכת שלפחות יפסיקו לנסות להגדיל את הנתח שהם מקבלים כל הזמן ואולי, רק אולי, שיגידו תודה. 

במקום זה, אם מישהו מעלה את האפשרות שאולי הציבור לא צריך לממן אותם - הם מיד משווים אותו לפרעה והיטלר. 

ספק, שחרר. הם לא מודעים לזה.משה

אני למדתי בבית ספר סביר לגמרי. לא הייתה לי שום דרך לדעת כמה זה עולה למערכת.

מבנה סביר, כיתות פשוטות. מגיל מסויים גם היה מזגן.

אני לא מכיר את המבנה המושחת של המערכת ואת הבזבזנות שלה. זה גיליתי רק כשקראתי את "קו ישר".

הם באמת בטוחים שהם עובדים קשה והכסף הוא שלהם. ושהם קונים דברים בזול. הם לא מבינים את העלויות שלא יורדות מהם ישירות אלא מהמנגנון. הם רואים איך הם חיים בפשטות ומסתפקים במועט ולא מבינים פשוט שככה עובדת מדינה מערבית.

זה פועל נגדם, זה פועל נגד כולנו, אבל זה לא אשמתם והם בטח שלא "שודדים". הם טרמפיסטים על שיטה קלוקלת כמו רוב הישראלים שלא למדו כלכלה ולא מבינים איך זה עובד נגדנו.

בשביל זה אני פה...ספק

איך הם יידעו אם אף אחד לעולם לא יגיד להם? 

איך יש סיכוי לשינוי? 

ונראה שיש כאן מספיק אנשים שמבינים את זה יופי - הם פשוט מרגישים ש"מגיע להם". 

אתה אכן קוץ בתחתה-מיוחד

אבל לזכותך (ולעוד כמה כאן) יאמר שממש שינתי קו מחשבה ועשיה בזכות העלאה של הנושאים האלו. גם פתחתי קרן השתלמות, גם החלפתי קרן פנסיה. פתחתי חסכונות לילדים

לא יודע בכלל מאיפה להתחיל לענות לךנחשון מהרחברון

אז נתחיל מהתחלה. מיניין לי? 1 נתונים - גברי חרדים עובדים פחות, בעבודות זולות יותר. ולרוב הם לא מבוטחים בביטוח (שכפי שאמרת אין להם חסכונות להתמודד איתם אז מינימום ביטוח חיים ומחלות קשות כדי לא ליפול על הציבור בסיטונאות)  2 היכרות אישית יש ל גם חברים חרדים וגם משפחה חרדית, גדלתי בצפת התפללתי בבתי הכנסת החרדיים והיו לי חברים גם משם. 3 התייחסתי לטיעונים שעלו כאן שהסבירו שחרדים עובדים בשחור כי ככה המעסיקים החרדים דורשים. הם אמרו לא אני.

ולא, לא טענתי שמסתמכים רק על רווחה אבל אכן לוקחים ממערכת שנועדה לחוסר ברירה מתוך אידיאל

וזה לא נכון מה שאת אומרת כי מגיל 22 עם ילד מותר לעבוד (רק לא בזמנים של הכולל..) אין שום הצדקה לעבוד בשחור. את טוענת שזה לא ייחודי. חרדיה אחרת אמרה שקשה למצוא עבודה לא בשחור. שניכם צודקות יש ויש. אבל זה נפוץ יותר במגזר החרדי (ולא אני אומר את זה אלא רשות המיסים)

לגבי כל הכרונולוגיה שאת מתארת. לו יהי...  זה חתונות גרנדיוזיות, זה דירות/מתנות לחתן כלה/מחותנים/זה תרבות של הכל חדש דנדש ולא יד שניה

ולגבי תרבות החסד היא מבורכת אבל היא בית חולים מתחת לגשר... 

לא אכפת לי מה התירוצים צריך לקחת אחריות. להצטמצם, לא לגור בבני ברק/ירושלים,

כמו שאת יודעת אני אברך. התחתנתי כשאשתי בתחילת שנה ראשונה,  אני יודע מה ה אומר ואופס אני לא שם...

כן אומר שקצת מרגיש לי שמשום מה את תוקפת אותי כל פעם שאני כותב משהו על כסף, זו לא פעם ראשונה ולא שניה. תעני לעצמך אם יש איזה סיבה לזה

את תוקף אישית ציבור שלםשירוש16
כשאתה שם כותרות כאלה. אל תתפלא שאנשים יבואו אחריך.

עכשיו לגבי הטיעונים -
ענית בעצמך שאתה לא חלק מהמערכת ולהגיד שאתה מכיר את המגזר מבפנים ולכן יכול לשפוט אותו - זה לא נכון. כי אתה בעצמך הוכחת פה שאתה לא מהמגזר.
(גם לי יש משפחה חילונית - אני לא מתיימרת להגיד כיצד הם חיים ולהעביר ביקורת על איכות וסגנון החיים והההתנהלות הפיננסית שלהם).

אתה יודע מה, זה מזכיר לי את העבודה שלי.
כל כך הרבה משפחות של מטופלים מעבירים עלינו ביקורת יומיומית. והסיבה לכך פשוטה: הם לא מכירים את המערכת מבפנים. הם לא מודעים לעבודה היומיומית הסיזיפית שיש. הם כלל לא מודעים לאחרים אלא מרוכזים בעצמם ומה יעשה להם טוב וכועסים על האחות/רופא שלא נותנת להם את הטיפול שהם חושבים שמגיע להם.
מה אגיד להם? סליחה אני לא יכולה לגשת עכשיו דחוף לתת לכם מכתב שיחרור - פשוט יש לי פה מטופל מונשם שמוריד סטורציות באמצע ניסיון גמילה מהנשמה ועוד שניה מתחילים פה החייאה. באמת סליחה.
הם לא מבינים את הסיטואציה כי הם לא חיים בה. הם לא מתמודדים עם מה שאני מתמודדת ואין להם מושג למה הגעתי למסקנה שיותר חשוב לטפל באחרים קודם...

אתה ניגשת לנתונים יבשים במחשב, גרף (אחד בודד) ופשוט, עירבבת עם קצת ידע שיש לך מחברים ומשפחה והגעת למסקנה חד משמעית- הסיבה לכך שלא עובדים במגזר החרדי כמו במגזר הכללי נובעת מתוך מחשבה של ניצול וחוסר אחריות.
וזה
לא
נכון!
אתה הגעת למסקנות מוטעות.
אתה בחיים לא היית במקום שהם נמצאים
אתה לא יכול לשפוט אותם
ועוד להכריז קבל עם ועולם "הם אשמים"
זו בדיחה.
אתה החלטת לשים סיבה לתוצאה
לא שאלת ולא התעניינת
קבעת עובדה
וכל אחד/ת שמנסים להסביר לך אחרת - אתה לא מקבל את תשובתם.

חבל.
אז א איפה הכותרת שלי?נחשון מהרחברון

ב זה ששלחו לך גרף אחד לא אומר שזה כל מה שיש

ג נכון לא הייתי חרדי אבל הייתי אברך ובדיוק לכן אני אומר אם מפעילים שכל ומנסים להיות עצמאים ולא להסתמך על מדינה/גמחים/הורים אפשר לעשות את זה. ולכן התירוץ של 'אי אפשר לעבוד בגלל שאין פטור' הוא בדיחה כי בניגוד אלייך אני עדיין בלי פטור אחרי גיל 24 (כי אני לא חרדי, אני אקבל פטור רק בגיל 28 כי אין לי כיפה שחורה) ואני יודע איך המערכת הזו עובדת - מותר לעבוד בלבד מגיל 22 לא בשעות של הישיבה (מי שנשוי) אז זה לא תירוץ זה חרטא שאת מנסה להכניס בטענה שאני לא מכיר את המערכת מבפנים.

ד כל מי שמתנהל כלכלית לא נכון ומגיע למצב שהוא צריך לקבץ נדבות חד משמעית אשם במצב שלו בין אם הוא דתי חרדי חילוני או גוי. ההבדל המהותי זה איך מתייחסים לזה, ולרוב בציבור החרדי זה ממש לא נורא לגלגל גמחים לקבל צדקה זה חלק מהווי החיים (עובדות לא תחושות. זה קיים שם הרבה יותר באחוזים מאשר בכל ציבור) 

ה זה שלא הייתי במקום שלהם לא אומר שאני לא יכול לראות את הטעויות שהם עושישם ולהצביע עליהם. לא מבין את הטיעון הזה (אבל אני מבין מאיפה הוא מגיע, כהתגוננות מביקורת, מין הכחשה שכזו)\

ו את טוענת ששלא שאלתי. את טוענת שלא התעניינתי את קובעת עובדות עלי לא רק אני.. קשוט עצמך תחילה

אתה קובע עובדות על מגזר שלםשירוש16
מבלי להכיר אותו מבפנים ובלי להבין את הערכים עליו הם חיים.

אל תתפלא אם קובעים עליך עובדות פשוטות שאתה בעצמך הוכחת שהם נכונים.
את הערכים של העולם החרדי אני חושש שאני מביןנחשון מהרחברון
יותר ממך.

איזה עובדות לא נכונות הבאתי (כי את שחיה שם הבאת כבר עובדות לא נכונות על דחיית הגיוס והקשר בינה לבין עבודה בשחור)

איפה הוכחתי שלא התעניינתי ושאלתי? את יודעת איפה אני מסתובב? מה אני שואל את מי? כמה אברכים חרדים לומדים/למדו אצלנו בכולל? למה את ממציאה דברים?
אתהשירוש16
לא מכיר אותי.

זה כמו שתבוא לרופא ותגיד: אני יודע יותר טוב ממך איך לאבחן ולנתח.
יש לי הרבה חברים שהם רופאים, דוד שלי רופא ואפילו דיברתי עם הרבה מהם בחיי...

או שתקבל את העובדה שאתה לא מכיר את הציבור כמו שאני מכירה, כי אני באתי משם. או שתמשיך בדרכך, תגיד שאתה צודק ואני טועה.
כי אתה דיברת עם הרבה חרדים,
זה הרי הופך אותך ליותר מבין מהחרדים עצמם.. שחיים בתוך הקהילה ונושמים את הערכים שלה מגיל ינקות..
אני לא מכיר אותךנחשון מהרחברון
אבל בניגוד אלייך בכלכלה דבר אחד או שניים אני מבין
כמו שאני לא אגיד לרופא אתה לא מכיר אותי אז אתה לא יודע איך לשים לי גבס. ככה את לא יכולה להגיד כלכלנים ואנשים מקצוע אתם לא מכירים את הציבור החרדי אז מה שאתם אומרים הוא לא נכון

יש דברים שצריכים היכרות עמוקה ויש דברים שרואים במבט שטחי מלמעלה.

לכמה חרדים (אברכים, נדבר עליהם עכשיו) יש ביטוח חיים? ביטוח רפואי? איך הם מתכוננים למצב כלכלי שאחד מההורים מת/חולה? יש היערכות?
להרבה שאני מכיר.יהודה224
ולי העובד אין... אמיתי חח
ראית מה זה .. מושרש אפילו שאתה עובד אין ביטוחנחשון מהרחברון
סתם כשאתה עובד יש לך ביטוח. בפנסיה....

אברכים עם ביטוח זה די נדיר. הגיוני שיש אבל להגיד שיש לקיחת אחריות הציבור על החיים בלי ליפול לנטל. כציבור אין שם.
יש לי חבר סוכן ביטוח שאני עובד איתו. הוא אומר שבאחוזים חרדים מבוטחים הכי קצת בפער
והכי קשה למכור להם ביטוח
כן אבל בדיוק לפני חודש וחצי דיברה איתייהודה224
ספיר מהראל וביטלתי את כל מה שהיא רצתה שאחתום לה ואקזז לה מהמשכורת על ביטוח חיים ותאונות אישיות חוץ מדו גלגלי כמובן...
לא לא לאנחשון מהרחברון
יש לך קרן פנסיה? מובנה בתוכה ביטוח. לא הביטוחים מהצד שיורדים בתלוש זה משהו אחר
אני חושבת שאתה טועה בעובדה שציינת על חתונות פארכתבתנו
מכיר אולמות ארועים מסוג ארמונות חן בני ברק/ גוטניק/ ארמונות וולף בירושלים? ההיפך מחתונות גרנדיוזיות. אני לא יודעת כמה וכמה באחוזים חוגגים שם חתונות, אבל זו רמה בהחלט מקובלת.
יש עשירים, לפעמים אחד הצדדים בכלל מחו"ל, ויש להם כסף לחתונות פאר.
(ודוקא בתחום של שמחות וארועים זה מקום שרבים בכל המגזרים נוטים להוציא בו יותר ממה שיש להם.) יתכן שעיקר ההוצאות על חתונה זה לא הארוע עצמו אלא תנאי השידוך וההתחייבויות של הצדדים, ואז לא עוזר שהארוע עצמו לא גורר עלויות לא סבירות.
אני מסכים דיברתי בעיקר על המתנות למחותניםנחשון מהרחברון

חתן כלה הוצאות ריהוט שהכל חדש דנדש ואין מה לדבר על יד שניה 

אגבשירוש16
סיימתי את הדיון הזה עם אדם שלא מקבל דברים כהווייתם מאנשים שהוא מגבר עליהם. בצורה אגב ממש לא מתקבלת בציבור אברכים. (לא שמעת על הוצאת שם רע?)

מידות רעות קיימות בכל מקום.
נצלנות, הסתמכות על אחרים ואידאולוגיה ללא בסיס - קיים בכל מדינה, בכל מגזר ובכל דת.
איך אמרת?
קשוט עצמך תחילה.
תבדוק פנימה מאלו מידות מגיע היכולת הזאת להטיף מוסר על מגזר שלם שאתה כלל לא חלק בו ולא מכיר מבפנים.

סיימתי את הדיון.
יש אנשים שאין להם את הידע המתאים כדי לפתח שיח - ואתה אחד מהם.
איזה דברים כהוויתם?נחשון מהרחברון
איזה הוצאת שם רע? לא הפרעת נתון או עובדה אחת שאמרתי.
נכנסתי עכשיו לראות אם פעם עשיתי לך משהו בשיחה אישית... וואלה רואה שכן הייתי אדם שיש לו ידע מתאים כדי לפתח איתו שיח והיה שיח פורה דווקא.
אבל כשאין תשובות אמיתיות יורים מכל הכיוונים בלי לענות לעניין.
כל מה שאמרת כאן הוא רק דבר אחדנחשון מהרחברון
אתה לא מכיר ולכן דעתך לא רלוונטית. מה לעשות שכ-ל מי שמבין טיפה בכלכלה מבין שהמצב הזה לא תקין. שכל מי שמסוגל על הכנסות ממיסים לעומת הוצאות של הממשלה רואה שהחברה החרדית לוקחת הרבה מעבר למה שהיא מכניסה והיא גירעונית.
כל מי שחי כאן רואה כל שני וחמישי קמפיין התרמה לזה ולזה ולזה לא שמעו על ביטוחים? או שסמכו על וועד הרבנים שאם יקרה משהו יעשו קמפיין טוב?

את לא עונה. רק צועקת שכולם חוץ ממך טיפשים
נו באמת..יהודה224
תבדוק כמה ועד הרבנים מגלגל בשנה
ויותר מזה מי תורם לוועד הרבנים...
ותסיק מסקנות אף אחד אצל רוב החרדים לא לוקח כשיקול הכנסתי את ועד הרבנים עהשלמת הכנסה זה פתטי וזה בדיוק מה שאתה לא מבין.
לא. לא הבנתנחשון מהרחברון
לא לוקחים אותם כשיקול. אבל לא מתכוננים בשום דרך אחרת לא למחלות לא למוות לא לנכות ואז וועד הרבנים נכנס לתמונה.
אבל שירוש, להתעלם מהבעיה תגביר עוד יותר את המצוקהדי שרוט
הדיבור הוא שעד שנת 2050 החרדים יהוו 30% מהאוכלוסיה ואז המדינה תוציא עוד הון תועפות יותר ממה שהיא מוציאה עכשיו.

כרגע החרדים עומדים על 15% מהאוכלוסיה והתוצר לנפש של חרדי נמוך פי כמעט פי 2 משל אדם רגיל. שלא לדבר על ערבים.

זה מאוד רומנטי להתחבא מאחורי "לא מכיר את החברה" וזה מתוק בעיני, אבל הבעיה הכספית קיימת. אם המצב ימשך כולנו נרד ברמת החיים שלנו, לא רק הם. זה עיקר הבעיה. המיסים יעלו ב 16% אם זה לא ישתנה. זה לא נבועת זעם, אלו מודלים כלכליים מוכחים.

חייבים לעשות עם זה משהו.
זה מאד רומנטי שבפני החרדי המצוי קימות שני אופציותיהודה224
בנערותו ובשנים הכי מכריעות לעיצוב חייו המקצועיים
1 ישיבה
2 צבא.
= שדי שרוט בגיל 60 לא יוכל לקנות לעצמו קורנפלקס😜
אין לך מושג כמה קורנפלקס חשוב לי!די שרוט
בלי TRIX שאפחד לא ידבר איתי בבוקר!
ידעתי.😀יהודה224
תאגור כמויות מעכשיו ליום סגריר
אבל ברצינות, המשמעות של ירידה ברמת החיים היא קריטיתדי שרוט
כי קודם כל זה מוריד מתחת לקו העוני עוד עשרות אלפי משפחות. ובמצב כזה ילדים אשכרה הולכים להיות רעבים.
כבר היום יש ילדים שההורים שלהם מוותרים על ארוחה אחת ביום. וכבר היום יש זקנים שעושים תיעדוף בין האם ללכת לטיפול שיניים או האם לקחת תרופה שהם צריכים.

כשרמת חיים יורדת יש יותר עניים, הפער בשכר בין העשירונים מעמיק, גדל האי שיוויון החברתי, וככה נוספים עוד עשרות אלפי משפחות לקו העוני שלא יכולות להרשות לעצמן דברים בסיסיים כמו ביטוח בריאות או טיפולי שיניים או אפילו אוכל.

אז נכון, סביר להניח שאני אסתדר כי אני שייך לעשירון ה 4 נראה לי ובהמשך גם אהיה בעשירונים היותר עליונים. אבל אני לא חושב רק עצמי. אני רוצה שהמדינה תהיה מקום טוב לחיות בו ולא מקום סביר לשרוד בו.
אבל ליצור בעיה שלא קיימת זה גם מדרון חלקלשירוש16
רוב הציבור החרדי עובד. רוב הציבור החרדי משלם מיסים.
רוב הציבור החרדי הצעיר הולך ללמוד מקצוע והשכלה גבוה.
רוב הציבור החרדי לא מזדקק ולא חושב להסתמך על ועד הרבנים.

מי שחושב כך מכניס להגדרה חרדים אך ורק אנשים ספציפיים מאוד וזו טעות גדולה.
יש אנשים ספציפיים במדינה הזו שגם מגדירים את עצמם חרדים ובין השאר - אינם יוצאים לעבוד, חיים בדוחק, ובעיתות משבר מקבלים סיוע מאירגוני חסד.
זהו חלק שולי מאוד מהמחנה.
רוב האנשים שמגדירים את עצמם כחרדים לדבר השם יוצאים לעבוד. רובם עובדים קשה מאוד למחייתם. רובם (כמוני) יוצאים לתואר בשלב מסוים בחיים כדי להגדיל את ההכנסה בבית. רוב החרדים אינם מוציאים יותר ממה שהם יכולים. רוב החרדים אינם מקבלים דירה מההורים אלא חוסכים כסף פרוטה לפרוטה ורוכשים לעצמם. או שההורים מוציאים משכנתאות על שמם והילדים ממנים את ההחזרים.
רוב החרדים לא יושבים בטלים כל היום ומוצצים כסף מהמדינה.

יש אגב גם אנשים בכל המגזרים שמסתמכים על הרווחה ואינם משלמים מיסים - זה לא הופך לצרת העתיד ואיום ממשי על הכלכלה העתידית של המדינה.

דברים השתנו מלפני עשרות שנים.
חרדי ממוצע מבין שכדי לכלכל בית עם 5 נפשות צריך לצאת לעבוד.
אם אב ואם לא מצליחים להגיע להכנסות גבוהות מספיק במשפחה ברוכה כדי להגיע לשלם מיסים גבוהים - זה לא הופך את שיטת החיים לפגומה ונצלנית.
המערכת קובעת מבחן הכנסה לנפש - היא מודעת לעובדה שזוג הורים לא מסוגלים לייצר הכנסה מעל ומעבר לממוצע - ומעבר לכך מקבלים הנחות.
זוג הורים שהחליטו להביא ילדים רבים לעולם זו זכותם - הם לא נצלנים.

כל הדיבורים סביב ההכנסה של משפחה חרדית צריכה לדבר על דבר אחד - מבחן הכנסה.
כמה נפשות בממוצע יש במשפחה חרדית, מה משפיע על כך ומה ההשפעות של זה על המציאות בשטח.
אז איך את מסבירה את התוצר הנמוך שלהם?ספק

"רוב הציבור החרדי עובד. רוב הציבור החרדי משלם מיסים. 
רוב הציבור החרדי הצעיר הולך ללמוד מקצוע והשכלה גבוה.
רוב הציבור החרדי לא מזדקק ולא חושב להסתמך על ועד הרבנים."

אם כל זה נכון - אז למה החברה החרדית בממוצע, לוקחת הרבה יותר ממה שהיא נותנת? 

איך זה שהם כמעט ולא משלמים מסים אבל מקבלים הרבה יותר תקציבים מהמדינה? 

איך את מסבירה את הדיסוננס הזה? 

זוג הורים שהחליטו להביא ילדים רבים לעולם - שהם לא יכולים לפרנס בכוחות עצמם ומסתמכים על "המדינה" - כלומר, על כך שהמדינה תיקח מילדים של אחרים ותיתן להם - הם לחלוטין נצלנים. 

מי שצריך להסתכל על מבחן ההכנסה הם ההורים לפני שהם מביאים עוד ילדים. 

זכותם להביא כמה ילדים שהם רוצים - אבל חובתם היא לפרנס אותם בכוחות עצמם!

תקשיבשירוש16
לך יש ערכים ואתה חי על פיהם.
גם לי יש ערכים.

הערך של נשמה יהודית זה הרבה יותר ממה שאתה ואני יכולים לדמיין.

ההנחה הזאת לגבי הבאת ילדים לעולם מגיעה מתוך ערכים שאתה גדלת עליהם.
מה היה קורה אם ההורים שלך היו יושבים בינם לבין עצמם ומחליטים שאין להם מספיק כסף להביא עוד ילד ולכן לא היו מביאים אותך.. חשבת על זה?
שאלת אותם פעם אם הם ישבו והחליטו אם להביא אותך לעולם על סמך מבחן הכנסה?

יש אנשים שעושים חישוב קר האם יש להם כסף לעוד ילד.
ויש אנשים שמאמינים שעם בוא הילד באה הברכה.

אני אישית עובדת קשה מאוד לפרנסת המשפחה. גם כן כל החברות ובני משפחה החרדים שלי שאני מכירה.
אז אני לא יודעת מאיפה הבאת את הנתונים הללו ועל איזה קבוצת מחקר הסקירות הללו נעשו...
את חוזר לעובדות וגרפים של חברות שאני מפקפקת באמינותם.
תקשיבי אתספק

אין לי בעיה שתחיי על פי הערכים שלך - כל זמן שזה לא בא על חשבוני. 

אין לי בעיה שיהיו לך כמה ילדים שאת רוצה - כל זמן שפרנסתם לא תהיה על חשבון הילדים שלי. 

וכן, אם אני משלם סכומים מאוד גבוהים של מסים ואת מקבלת אותם - אז הילד שלך מקבל דברים על חשבון הילד שלי. 

הערך של נשמה יהודית היא מאוד גבוהה - אז תמצאי דרך לממן אותה בלי לקחת ממני. 

אני רוצה שהזכות על הבאת אותה נשמה יהודית תהיה לחלוטין שלך - אני חלילה לא רוצה לגרוע מהזכויות שלך עליה... 

ההורים שלי בהחלט עשו שיקולים מסוימים - כולל כלכליים - בנוגע למספר הילדים שהם הביאו לעולם. 

וגם סבא וסבתא שלי עשו. 

ככה זה עובד וככה זה אמור לעבוד. 

אז אני מניח שהיו יכולים להיות לי עוד אחים\אחיות שלא באו לעולם בגלל זה. לגיטימי. 

אני חי עם זה נהדר. 

יש אנשים שעושים חישוב אם הם יכולים לכלכל עוד ילד ויש כאלה שלא אכפת להם לקחת מילד אחר כדי שהם יוכלו להאכיל עוד ילד. 

יש אנשים שבגלל המסים הגבוהים שהם משלמים לא יכולים להרשות לעצמם עוד ילד - ובעצם, את מביאה ילדים משלך על חשבון ילדים שהם היו רוצים להביא, אבל לא יכולים להרשות לעצמם. 

חשבת על זה? 

את מסתכלת על זה ש"המדינה" נותנת לך - אבל למדינה אין עץ מטילי זהב ואפילו לא עץ דולרים - "המדינה" לוקחת מאנשים אחרים כדי לתת לך. 

את לוקחת אוכל מהפה של ילדים אחרים כדי להאכיל את הילדים שלך - אוכל שההורים שלהם עבדו בשבילו - ואת אפילו לא מבינה מה הבעיה בזה. 

את עושה את זה כביכול מתוך אידיאל. 

זה הדבר הכי הנורא בכל הסיפור הזה. 

לא אכפת לי כמה קשה את עובדת. 

זה ממש ממש לא מעניין אותי. 

השאלה היא האם את ובעלך מרוויחים מספיק כדי לכלכל את הילדים שלכם בלי לקחת מהילדים שלי. 

זה כל מה שמעניין אותי. 

בציבור החרדי, התשובה לשאלה הזאת היא שלילית - ופה הבעיה. 

יש נתונים של הלמ"ס ושל מכוני מחקר שמרנים שאין להם שום דבר נגד חרדים. 

זה המצב. 

ואהושירוש16
אין לי בעיה שתחייה על פי הערכים והרצונות שלך. וגם לא אכפת לי כמה קשה אתה עובד ומהם האילוצים שלך.

רק תזכור - שזה לא יבוא על חשבוני.

אם לא תשמור על הבריאות שלך ותסבול - אל תגיע לבית חולים. אל תטריח אותי ואל תגרום לי לעבוד עבורך יותר קשה ממה שאני כבר עובדת.
פשוט תסתדר לבד. בלי רופאים ובלי אחיות.
הן כבר עובדות קשה מאוד - אתה סתם תיהיה נטל נוסף.
ובקיצור..
אל תצפה לקבל עזרה ויחס טוב מהצוות בבית חולים - אתה הרי זה שהכנסת את עצמך למצב הזה - עישנת, אכלת בצורה לא בריאה ולא התאמנת מספיק.
אתה יכול לחיות איך שמתחשק לך- עד שהבחירות שלך באות על חשבוני.
מהיכרותי את ספקנחשון מהרחברון
אל דאגה. הוא הולך לרפואה פרטית ולא לבית חולים ציבורי. לא תיפגשו שם...
מלבד זאתנחשון מהרחברון
הוא זה שמשלם את המשכורת שלך במס הבריאות הרצחני שמוטל על מי שעובד ומרוויח סכומים גבוהים. (הוא מרוויח יותר ממך) אז... להגיד ל'בוס' שממנו אותך אל תגרום לי לעבודה זה מאד ציני
שום דבר לא בא על חשבונךספק

אני משלם מסים - הרבה יותר מהממוצע באוכלוסיה - אז אם אני צריך טיפול רפואי, לא רק שזה בא על חשבוני, אני גם מממן לאחרים. 

סביר להניח שאם אחד הילדים שלך זקוק לטיפול רפואי, אני מממן גם את שלו. 

כל הציוד שאת משתמשת בו - את קונה אותו לבד? לא? אז מאיפה הוא מגיע, את חושבת? 

והמשכורת שלך - מאיפה את חושבת שהיא מגיעה? 

יותר מזה, אני אשמח להפסיק לשלם ביטוח בריאות ממלכתי ולהסתמך אך ורק על ביטוח פרטי - רק תגידי לי איך ואיפה חותמים. 

רציני לגמרי - מחר בבוקר, אני מוכן להתנתק מביטוח הבריאות הממלכתי ואם אפשר, אז גם מהביטוח הלאומי. 

לא, אין סימטריה בין שני הדברים. 

אותי מכריחים לשלם על ביטוח ממלכתי שאני לא רוצה ושאני משלם עליו הון תועפות ומוסיף גם ביטוחים פרטיים כדי לא להתסמך עליו - ואת בוחרת לפרנס את הילדים שלך על חשבון הילדים שלי. 

מי את חושב משלם את המשכורות של הרופאים והאחיות? 

אני. אני ואנשים נוספים כמוני. 

אני משלם לכם את המשכורות - אז כן, ה*חובה* שלכם היא לטפל בי כשאני צריך. 

כאמור, אני מוכן מחר להפסיק לשלם לכם ולהתבסס אך ורק על ביטוח פרטי - רק תגידי לי איפה לחתום. 

לכן, אין כאן הקבלה ואין כאן סימטריה. 

אני משלם על השירותים שאני מקבל - ואני גם מוסיף לביטוחים פרטיים בעל כורחי. 

מה אני מקבל ממך בתמורה לכך שאת לוקחת מהילדים שלי כדי לתת לשלך את הכסף ש*אני* עבדתי עבורו? 

כלום. 

כאמור, אני מוכן מחר בבוקר לסיים כל התקשרות כלכלית בינינו - אני רק מפסיד ממנה. (גם בכסף וגם באיכות הטיפול - הרי אין חדרי מיון בבתי חולים פרטיים והייתי מאוד שמח אם היו. הייתי מוכן לשלם על זה עוד). 

יש לי הרגשה שאת לא תוותרי כ"כ מהר על ההטבות שאת מקבלת על כל ילד שאת מביאה - את רק מרוויחה מזה (ולא ממש אכפת לך שזה בא על חשבון אחרים). 

אתה לא מגיע לסכומים העצומיםשירוש16
שיש בטיפול בודד של אדם אחד לאורך חייו. פשוט לא.

אין לך מושג כמה כסף אישפוז אחד דורש. שלא דבר על מגוון אישפוזים, בדיקות ופרוצדורות.

ולא דיברתי על כסף. אתה העלת את הנושא משום מה.

דיברתי על הנטל. שזה הרבה יותר מכסף.
אתה אומר שהבחירות של אחרים לא יבואו על חשבונך - ואני אומרת שכל בחירה של כל אדם באשר הוא באה על חשבון אדם אחר. אם זה מבחינה כלכלית ואם זה מדינות אחרות כמו מאמץ, נטל, עבודה סזיפית.

אני אישית עובדת לפרנסתי ובעלי סטודנט. אז להגיד שאנחנו לא מרוויחים מספיק ואתה ממן את הילד שלי - קצת מוזר...
התמ"ת בכל אופן לא חושב כמוך.

מי שממן את הילד שלי זה הקב"ה. לא אתה ולא אני ולא אף אחד אחר - ואם אין הבנה בסיסית כזו בנינו אז פה נגמר הדיון.
פרנסה זה 100% השתדלות ו100% תוצאה לפי מה שהקב"ה החליט.

יש לך בעיה עם אנשים שמביאים ילדים רבים ובכך מקבלים את ההטבות שהמדינה מאפשרת להם לקבל - לא בגלל שהחליטו לא לעבוד ולהתביית. אלא בגלל שהמנגנון במדינה הזו מחלקת את כספיה בצורה הזאת.
אגב, אותה מדיניות קיימת באנגליה. רק ששם לא מאשימים את החרדים או מוסלמים בניצול. אלא חיים עם העובדה הזו בשלווה..

סוף פסוק-
הכסף שאתה מקבל תמורת עבודתך היא מאת השם. ואם אתה לא מאמין בכך - תפסיק לברך ברכת המזון.
זה לא פותר את בני האדם מלעבוד לפרנסתם - אבל הסכום הסופי שאתה תקבל לאוו דווקא בקורולציה עם כמות ההשקעה בעבודה.
אדם שבאמת מאמין בך עושה את ההשתדלות שלו.

אתה בעצם קובע שרק עשירים מהעשיריון העליון יכולים להרשות לעצמם להביא מספר ילדים - כל השאר צריכים להסתפק ב2/3. כי אחרי זה הם נטל על באוכלוסיה הכללית..

קיצור.. השיטה וההצדקה לכך מאוד לא מובנת.
אתה מציין עובדה אבל לא מכיר את המגזר מבפנים.

אני עובדת קשה מאוד. מאמינה שיותר ממך. ומשלמת מיסים בידיוק כמוך.
וכך גם חברותי ומשפחותיהם.
להגיד שמגזר שלם לא משלם מיסים - זו שטות. פשוט כך.
מגיע ועוד איך. אל תדאגי.ספק

כפי שכתבתי - אני מוכן מחר בבוקר להפסיק לשלם לביטח בריאות ממלכתי. 

ה"נטל" שלך הוא העבודה שלך ואת המשכורת שלך על העבודה שלך - אני משלם לך. 

את לא רוצה לטפל בי? 

אל תקחי ממני משכורת. 

מאוד פשוט. 

הקב"ה מממן את הילד שלך? 

אז תפסיקי לגזול ממני את הכסף שלי בשביל זה. מצדי, תתפללי שמן יירד לך מהשמים. 

התמ"ת לא "חושב" - נציגי הציבור שלך בכנסת פשוט סוחטים את מי שהם יכולים כמה שהם יכולים. 

זה הכל. 

ביבי רוצה 61 אצבעות והכי קל זה לשלם לליצמן ודרעי. 

אני מקווה שעכשיו זה ייפסק עם ליברמן שר אוצר ובלי חרדים בקואליציה. 

אין לי בעיה עם אנשים שמביאים ילדים רבים לעולם - יש לי בעיה עם אנשים שמביאים ילדים רבים לעולם בלי שיש להם יכולת לפרנס אותם ואז הם גונבים ממני כדי לתת להם אוכל. 

"המדינה" לא נותנת כלום. ל"מדינה" אין כסף - היא לוקחת מאנשים אחרים. 

מערכת הרווחה היתה אמורה לדאוג לאנשים שלא *יכולים* לדאוג לעצמם - לא לאנשים שבחרו להתעלק על הארנק של אנשים אחרים כי ככה בא להם רק בגלל שהקונסטלציה הפוליטית מאפשרת להם לגנוב ביתר קלות. 

באנגליה, החרדים עובדים. אין קצבאות לאברכים. 

אין אף מגזר באנגליה שיושב כל היום ולא עובד לפרנסתו. 

פרנסה זה 100% השתדלות ו-100% מה השקב"ה מחליט? אז תשתדלי ותוציאי את היד שלך מהארנק שלי. 

סמכי על הקב"ה - למה את צריכה לגנוב ממני? 

הפרנסה תלויה בהשתדלות. לא סומכים על הנס. 

אני עבדתי מאוד מאוד קשה כדי להגיע למקום שבו אני נמצא היום.  

איפה ההשתדלות שלך? אצל חברי הכנסת שלך? שיכנסו לארנקים של אנשים אחרים כדי לממן את הילדים שלך? 

אני לא קובע כלום - תביאי כמה ילדים שאת רוצה - אבל תפרנסי אותם בעצמך. 

לא מעניין אותי איך. 

אתה כמו ילדה בת 6 שחושבת שמגיע לה. 

היא רוצה שוקולד כאן ועכשיו - ולא אכפת לה אם ייקחו את השוקולד מילד אחר, העיקר שלה יהיה כי מגיע לך. 

אז לא!

לא "מגיע" לך כלום. 

מגיע לך רק מה שאתה מצליחה להשיג ואם את לא יכולה להרשות לעצמך להביא עוד ילדים - אז לא מביאים עוד ילדים על חשבון ילדים של אחרים. 

פשוט לא. 

בקיצור, את אשכרה מתנהגת כמו תינוקת - בגלל זה את לא מבינה על מה אני מדבר. 

את משלמת הרבה פחות מסים ממני - אני יודע כמה אחות מרוויחה. 

אשתי משלמת הרבה יותר מסים ממך. 

רוב המגזר החרדי נמצא בחמשת העשירונים התחתונים *מבחירה* ולכן הם לא משלמים מסים כמעט בכלל. 

אגב, אם כבר בריאות - את יודעת מי לא משלם כמעט ביטוח בריאות?ספק

יש מגזר אחד שעולה לי בראש שכמעט ולא משלם מסים בממוצע. 

רוצה לנחש איזה? 

כלומר, גם את שירותי הרפואה שהם מקבלים - זה בא על חשבון אחרים. 

יכול להיות שילדים עם מחלות סופניות לא מקבלים את התרופה שהם צריכים בגלל שלא היו יכולים לממן אותה בסל הבריאות - כיוון שהכסף הזה הלך לטיפולי השיניים של הילדים שלך. 

בגלל שאת *בחרת* את סגנון החיים הזה. 

זה נראה לך הגיוני? מוסרי? 

מה נסגר? 

לא שאלתי, ההורים התנדבו לספק לי את המידע מעצמםעוד סתם אחד
חד משמעית בואי לעולם קשור לכך שהיתה להם יכולת כלכלית לגדל אותי (וגם לספק לי חינוך יקר, חוגים, ועזרה בקניית דירה). אני לא חושב שזה משהו להתבייש בו. אין לי שום 'זכות' לחיות מחוץ להחלטות של ההורים שלי.

זה כמו שאני אשאל אותך אם שאלת פעם את ההורים שלך אם הם היו חילונים ללא הערך של משפחה גדולה אם הם לא היו מביאים אותך לעולם. מה זה רלוונטי? אם הם לא היו מביאים אותך לא היית כאן כדי לשאול אותם את זה. מה זה רלוונטי מה היה השיקול?
שירוש, אל תוציאי עליהם אנרגיה, חבל על הזמןאש בליבי

זה באמת כואב כואב לקרוא את כל הנאמר כאן בפורום, יותר כואב מהתקשורת החילונית.

הם לא באמת מבינים מה זה תורה, מה הערך שלה לקיום עמ"י, שהיא תמצית והכוח של עמ"י, ובלי התורה והחרדים, לא תהיה כאן מדינה.

הם נמצאים במקום אחר.

הם אנשים רדודים, נקודה.

אתה לא צריכה מהם לא הוכחה, לא שישמחו ביומך ובאורח חיים שלך, לא שיכירו בתרומה של בעלך, לא כלום.

אם הם ירצו או לא ירצו הדברים ימשיכו להתנהל ולה' יש קרן מיוחדת ללומדי התורה אז גם אם יבוא פשוט אני וכל מיני רודפי תורה ויחקקו חוק שאברכים לא מקבלים כלום, רבות דרכים למקום, וכל צורת החיים של האברכים היא מעל הטבע.

"לה' יש קרן מיוחדת ללומדי התורה" -מעולה. אז למה לקחת מאחרים?ספק

למה להשניא ציבור שלם על עם שלם בצורה הזאת? 

לא חבל? 

ותרו על זה מיוזמתכם והקב"ה ישלח לכם שפע ופרנסה ממקור אחר. 

מעל הטבע במקום דרך הטבע - שהיא עמל יומם של אנשים אחרים, במקרה. 

פשוט תגידו: "לא תודה - לא שווה לנו שרוב העם כועס עלינו. כעס היא מידה רעה ואנחנו לא רוצים לגרום לה בקרב יהודים אחרים. הקב"ה כבר ידאג לנו". 

מה אתה אומר? 

זאת הבעיה העיקרית. באמת לא נראה להם שהם לוקחים מאף אחדקופצת רגע
בעיני זאת בעיה גדולה אף יותר מהבעיה הראשונית (שהיא עצם ההסתמכות על הציבור העובד)

אוף זה ממש תסכל חוסר ההבנה, וזה לא קשור לכבוד התורה וגם לא לחשיבות לומדי התורה ( אין חולק על חשיבותם)
מעניין מה שאתה אומרעוד סתם אחד
ואני לתומי חשבתי שמנהיגי הציבור החרדי התנגדו מלכתחילה לכך שתהיה כאן מדינה. אולי התורה שלהם לא כ"כ מועילה בעולם הזה.

טענות בזויות, המעידות גם על חוסר הבנה מהי תורה ומהו ערכה, וגם על חוסר הבנה מוחלט מהו כסף ומהו ערכו.
אני לא מצליח להבין מה הקשר בין דרישה/בקשה לגיטימיתנחשון מהרחברון

לא רוצה לפרנס אתכם בכוח לבין רודפי תורה.

אבל לא יצרו בעיה שלא קיימת. להפך, מנציחים ומעמיקיםדי שרוט
בעיה שהיא קיימת.

העובדה היא שהחברה החרדית והערבית מורידים את התל"ג ואת התמ"ג בעשרות אחוזים.

להתעלם מזה זה עוול גדול את לא חושבת?

הרי האינטרס של כולם זה שכולם יחיו ברווחה כלכלית טובה וראויה למדינה מערבית ובתוכם גם חרדים וערבים.

מה שקורה הוא שמתעלמים מבעיה, מתעלמים מתעלמים מתעלמים מתעלמים ואז זה מתפוצץ בפרצוף לכולם. ואז נזכרים כולם להגיד "איפה המדינה הייתה? למה היא לא עשתה כלום כדי לפתור?"

כמו להבדיל האסון במירון. התעלמו התעלמו התעלמו התעלמו ובום, 45 הרוגים שלא הפתיעו אף אחד.
לא חבל?
ודרך אגב, יש עכשיו דוגמא חמה מהתנור. מנגנון החלת של הקורונהדי שרוט
הרבה מאוד מובטלים פשוט לא חזרו לעבוד פשוט כי הם קיבלו משכורת מהמדינה עד חודש יוני. הם אומרים לעצמם "לא שווה לי לחזור לעבוד כי המדינה נותנת לי כסף עד חודש יוני".

לא חרדים כן? מהציבור הכללי.
להראות לך שמנגנונים שמחלקים תמיכות וקצבאות הם לא יעילים ופוגעים בשכבות החלשות של האוכלוסיה.
המשכורתשירוש16
שמקבלים בחלת לא דומה למשכורת שמקבלים כאשר עובדים במשרה מלאה.

בעל משפחה עם 5 ילדים יעדיף לצאת לעבוד מאשר להסתמך על הכנסה שלא מכסה את ההוצאות שלו. רק כי זה בחינם.
הוא פשוט ילך ויעבוד בשחור ויגנוב גם אבטלה וגם לא ישלם מסנחשון מהרחברון
מכיר 3 תלמודי תורה שמעסיקים בשחור מלמדים עכשיו. (כן חרדים) כדי שיוכלו לקבל אבטלה
לא זה היה דוגמא לאיך מנגנון של תמיכה וקצבאותדי שרוט
לא מתמרצת אנשים לעבוד.
לא על חרדים.
היה ניסוי גדול בארה"בעוד סתם אחד
רק שאז לא קראו לזה ניסוי, אלא זו היתה פשוט המדיניות הכלכלית בארה"ב בשנות ה-60, וגילו שאת טועה: מקבלי קצבאות גם מביאים יותר ילדים וגם מחפשים פחות עבודה (אחרי שבמשך תקופה היתה דווקא עלייה באחוז המועסקים בקרב בעלי הכנסות נמוכות). מוזמנת לקרוא בפירוט מחריד אצל צ'ארלס מאריי, מתקדמים לאחור.
יש לי אח שהוא עובד והוא בחלת עכשיו כי הענף בו הוא עובדאש בליבי

לא החזיר את כל העובדים, הוא אמר לי כל האנשים בלשכת התעסוקה הם בחורים צעירים.

ברור שזה לא מדד והוא היה שם רק פעמיים כל פעם משהו כמו שעה...

בכל חברה יש את מי שחוגג.

רק שבמקומות אחרים מדובר על חלק קטן ולזמן מוגבלספק

וגם אז, זה רעיון רע. 

בציבור החרדי, מדובר בנורמה ולכל החיים. 

אין נורמה כזאתשירוש16
הנורמה בציבור זה לצאת לעבוד אחרי מספר שנים.

ואם החלטת אחרת - לא אוכל להסביר לך את המציאות בשטח.
לך יש אל האמת שלך - אתה לא תאמין לאף אחד שמנסה להסביר לך אחרת. וחבל.
הנורמה היא או לא לעבוד או לעבוד בשכר נמןךספק

כך שלא משלמים מסים בתוספת הרבה ילדים - כך שבסה"כ, המגזר החרדי חי על חשבון אחרים. 

זו לחלוטין הנורמה. 

יש מספרים. יש נתונים. 

הם לא משקרים. 

ברורשירוש16
מספרים אף פעם לא משקרים. סקרים כאלה ואחרים לא ניתנים לערעור וההבנה שלך מאחורי הקלעים בציבור החרדי הוא הרבה יותר מחרדי ממוצע.
ברור.

תקשיב,
הנורמה בציבור החרדי זה לעבוד. העובדה שאני עובדת, בעלי לקראת עבודה, חבריו וחבורת שלי ומשפחותיהם וכל חרדי שאני מכירה - יוצא לעבוד.
זה נכון שבשנים הראשונות מעדיפים לשבת וללמוד - אבל ברגע שיש צורך - יוצאים לעבוד.

גם חילוני עם הכנסה ממוצעת כמו חרדי שעובד עם 5 ילדים ישלם את אותה כמות מיסים ויקבל את אותם הטבות מהמדינה.

החרדים הם לא הבעיה אלא המנגנון.
אתה כועס על כך שאנשים משתמשים בכסף שהם מקבלים - זו בעיה אישית שלך.
יש ללמ"ס ויש לביטוח הלאומי נתוניםספק

אלה המספרים ואלו הן העובדות. 

אם את חולקת על העובדות, אז את לא שונה ממתנגדי חיסונים. 

הנורמה בציבור החרדי היא לא לעבוד או לעבוד בשכר נמוך ולא לשלם מסים בשילוב עם ילודה גבוהה במסתמכת על לגזול כסף מאחרים באמצעות סחטנות פוליטית. 

סטודנט שהולך ללמוד - רוכש השלכה ומקצוע ובסופו של דבר, משלם מסים ולא מביא יותר ילדים ממה שהוא יכול לפרנס. זו הנורמה. 

אצל החרדים, הם לא לומדים שום דבר שיעזור להם להרוויח מספיק כדי לשלם מסים ומביאים ילדים כשלא אכפת להם שהם גוזלים את הכלכלה שלהם מילדים של אחרים.

ברור שחילוני שיהיה באותו מצב כמו החרדי ישלם מסים כמו החרדי ויקבל את אותו הדבר - רק שמחוץ למגזר החרדי, לאנשים יש דבר כזה שנקרא "אחריות" והם לא תינוקות שחושבים שמגיע להם. 

הבעיה היא במגזר החרדי שמוכן לגזל הזה וגם המנגנון הוא בעייתי - ולכן אני מקווה שליברמן יעשה שם סדר. 

אני כועס על זה שאתה מצביעים לאנשים כדי שהם יגנבו מאחרים ויתנו לכם. 

ואהושירוש16
כמה שנאה מיותרת בתגובה אחת.

נתוני הלמ"ס מבוססים על סקרים. זה לא עובדות בשטח - אלא סקרים רחבים מאוד שהרבה מהמידע שהם מביאים יכול להיות מסולף שלא נומר - פשוט לא נכון.
חרדי ממוצע שאין לא אינטרנט ולא עונה לסקרים הללו גם לא יהיה חלק מהאוכלוסייה הנבדקת.
אז פה יש בעיה.

הכעס שלך הוא מוצדק - אתה לא רוצה לעבוד קשה ואחר כך לוותר על כספך לטובת אחרים.
אז י שלי פיתרון מצוין עבורך - יש מדינה שכולה נגד מושגים כאלה ושמה ארצות הברית. שם החזק שולט והעני שפל.
אם מדיניות כזו מתאימה לך - לך לשם.

אתה בסך הכל כועס על אוכלוסיה שמצליחה להשתמש בשירותים והטבות של המדינה בזו הנכונה.

אני לא יודעת כמה ילדים יש לך - אבל גם אותם ממנים אחרים. כי גם אתה מקבל הטבות עבורם מהמדינה...
את מבלבלת בין שנאה לכעס כי נח לך להעמיד פנים שזה כךספק

נתוני הביטוח הלאומי מבוססים על עובדות. על איסוף מסים. 

וגם סקרי הלמ"ס הם מדויקים לא פחות מכל מחקר סטטיסטי אחר. 

אלה העובדות - תתמודדי. 

וסקרי הלמ"ס הם לא באינטרנט. 

נסי תירוץ אחר. 

אני יודע שהכעס שלי מוצדק ואם זה היה תלוי רק בי - מזמן כבר לא הייתי פה, אבל אשתי רוצה להיות קרובה למשפחה שלה. 

אבל זה לא משנה - את רוצה לקחת כסף מהפה של הילדים שלי כדי לתת לילדים שלך. 

זה פסול, זה לא מוסרי, זה לא צודק, זה אסור הלכתית וזה רע. 

זה רשע. 

מה הפתרון שלך? לא טוב לך, אז לך. 

זה הפתרון שלך לכך שאת גונבת? להגיד לי לברוח מספיק רחוק כדי שלא תוכלי יותר לגנוב ממני? 

הו, וואו. זה שפל מסוג חדש. 

אני כועס על אוכלוסיה שעושה כל מה שהיא יכולה כדי לחיות על חשבון אחרים ואני מאוד מקווה שליברמן ישים לזה עכשיו סוף. 

בפעם שעברה שלפיד היה בעמדת כח, הוא קיצץ את הגזילות הללו. 

עכשיו, עם ליברמן ובלי ביבי - אולי סוף סוף הוא יסיים את העבודה. 

את מה שאני מקבל מהמדינה, אני משלם כמה וכמה פעמים. אף אחד לא מממן את הילדים שלי. 

אני מוכן מחר בבוקר להפסיק לשלם מסים ולא לקבל שום דבר מהמדינה. 

רק תגידי לי איפה לחתום. 

רק להבהיר:

אני מבין שמדיניות רווחה שדואגת לאנשים שלא *יכולים* לדאוג לעצמם היא לא דבר רע. (עדיין, הייתי מעדיף שזה יהיה פרטי ולא ממשלתי) - אבל העובדה שמגזר שלם בוחר לעתלק על המערכת הזאת מבחירה, זה פשוט שפל.  

יש לך המון כעסשירוש16
על ציבור שאתה כלל לא מכיר.
אתה לוקח אנשים פרטיים עם בחירות אישיות ואתה מכיל את בחירותיהם על הכלל.

אתה החלטת שהכסף שאתה מכניס מספיק בשביל לכלכל את משפחתך - אתה טועה. גם אתה מרוויח מכספם של אחרים. בידיוק כמו שאחרים מרוויחים מעבודתך.

יש נתונים יבשים של הלמ"ס - אתה הלכת צעד קדימה והחלטת על סמך עצמך מהם הסיבות לאותם נתונים.
אתה ייחסת מחשבות וערכים לציבור שלם - זה גם פסול מבחינה הלכתית. וגם לא נכון כי המציאות בשטח לא דומה למסקנות שלך.

אתה לא מכיר את הציבור החרדי מבפנים ולא מכיר את החינוך שהם מקבלים ומהם הסיבות והערכים.
אתה רוצה להתכווח על עובדות - זה דבר אחד.
לייחס מחשבות לאנשים ולבנות על כך תילי תילים של מחשבות וכעס ושנאה - זה פשוט הפסד שלך.

יש לך המון כעס. וכעס זה דבר מאוד פסול ביהדות.
הרבה יותר פסול מלהביא ילדים לעולם.
ברור - אם מישהו היה שודד ממך את הארנק, לא היית כועסת?ספק

אז תכפילי את זה בכמה אלפים... 

אני מכיר את המספרים - וזה מה שמאפיין את המגזר החרדי. 

המגזר החרדי חי על חשבון אחרים. 

אני משלם יותר מסים ממה שאני מקבל בחזרה. 

גם יש לי פחות בעיה עם אנשים שלא יכולים להחזיק את עצמם למרות שהם מנסים. 

אבל מגזר שלם ש*בוחר* בצורה מודעת לחיות על חשבון אחרים ועוד במקום להגיד תודה על מה שהם מקבלים - כל הזמן רק רוצים עוד - זה כבר מרתיח. 

יש מספרים ויש עובדות. 

אם את מתעלמת מהם, את כמו כל מתנגדת חיסונים. 

אני קורא את מה שאת כותבת ואת מה שיתר נציגי המגזר כותבים בפורום הזה וכולכם כותבים בדיוק אותו הדבר - וזה אותו הדבר שאני מכיר מכל חרדי ישראלי שנתקלתי בו. (ונתקלתי בהרבה). 

תינוקות שרוצים את הסוכריה שמישהו אחר הרוויח ולא מעניין אותם כלום - הם רוצים אותה והם יעשו הכל כדי לקבל אותה. 

לא מעניין אותי מה הסיבה שבכלל את שודדת אותי. 

אני לא עובד סוציאלי. 

אני רק רוצה שתפסיקי לשדוד אותי. 

תתפללי לקב"ה שישלח לך מן מהשמיים. 

הילדים שלך הם לא הבעיה שלי - בחרת להביא אותם לעולם? תפרנסי אותם. אל תגנבי ממני. 

כעס זו מידה רעה - אבל גזל היא עבירה חמורה בהרבה.  

כעס זו מידה רעה הרבה יותר מגזלשירוש16
ויהודי שלא הולך לפי התורה ולא מאמין שפרנסה וכסף וכל מה שיש לו זה מאת השם והיחיד שיקבע מה הוא יקבל ומה לא - לא תלוי בו.
אז י שלו בעיה.
והיא גדולה בהרבה ממה שאתה מדמיין.

גם אחרי שאמרתי לך שאני מפרנסת את משפחתי ומשלמת מיסים - כעסת עלי ואמרת: הלוואי והייתי יכול לסלק אותך מהמדינה.
זו נטו שנאה

ולא. אני לא אכעס אם מישהו יגנוב לי את הארנק. כי מי שקבע שהארנק שלי ייגנב זה הקב"ה ולא אותו אדם מסכן שלקח את הכסף.
לא. היא לא. גזל זו עבירה מדאורייתא.ספק

אבל את הרי לא מאמינה שפרנסה וכסף זה מהקב"ה - אם  היית מאמינה בזה, לא היית צריכה לגנוב. 

לא כתבתי בשום מקום את מה שאת טוענת שכתבתי. 

שקר וכזב. 

אבל אני מניח שזה כל מה שנשאר לך... 

אין לי בעיה שתישארי כאן, אין לי בעיה שיהיו לך כמה ילדים שאת רוצה - הדבר היחיד שאני רוצה זה שתוציאי את היד שלך מהארנק שלי. 

את לא תכעסי אם מישהו יגנוב לך את הארנק?  

מה לגבי האוטו? 

איפה את גרה? אפשר לבחון את הענין... 

אתה נדבר מתוך כעסשירוש16
ההיגיון כבר מזמן לא קיים בדיבור שלך.

אתה אומר: תוציאי את היד שלך מהארנק שלי - אמרתי לך מזמן שאני עובדת לפרנסת משפחתי ויש לי ילד אחד שאותו אני מפרנסת בכבוד.
ועדיין, הדיבור שלך הוא נטו כעס ושנאה.
זה הזוי.

סליחה. פה תם ונשלם השיח.
זה לא דיון אבל עובדות ובחינת המציאות- אלא דיבורים מתוך כעס ושנאה לא ברורה.

אתה חושב שמותר לכעוס על אדם כי זה לא דאורייתא?

אין לי רכב אבל כבר בעבר גנבו לי לא מעט כסף. לכעוס על מישהו? למה? זה יוסיף לי משהו בחיים?
הוא אשם בזה? הוא החליט שהכסף שהיה לי יילקח ממני?

השם נתן השם לקח - זוהי המסקנה בזמן הכי קשה של האדם בו נלקח ממנו החיים עצמם.
אם אתה לא מאמין בזה - זוהי בעיה אישית שלך.

אל תשליך את הכעס ושנאה שלך על אחרים - זה רק יזיק לך.
ברור שאני כועס - אבל אני מדבר בהגיון - את לא.ספק

אני לא מדבר עלייך באופן אישי - אלא כמייצגת של המגזר. 

אני גם בטוח שלפי מה שכתבת, את לא תעשי שום שיקול כלכלי בנוגע להבאת ילדים ולא יהיה אכפת לך בעתיד לפרנס את הילדים שלך על חשבון הילדים שלי - כפי שמקובל במגזר החרדי.

תגידי לי שלא. 

את זאת ששיקרה וייחסה לי דבר שלא כתבתי - ואפילו לא טרחת להתנצל על כך. 

בושה וחרפה. 

ואת קוראת לעצמך דתיה? חרדית? 

מותר לכעוס על מי שגונב ממך. זה רגש אנושי. 

אם היו תופסים את הגנב - היית אומרת למשטרה לשחרר אותו? לא הגשת תלונה? 

את לא חיה את האמונה היהודית - כפי שכתבו לך, האמונה שלך נוצרית. 

אל תגנבי ממני כסף ואני לא אכעס - עשינו עסק? 

אם אני באמת מייצגת מגזרשירוש16
אז אתה מבין שרוב המגזר כמוני - עובדים ומשתכרים.

אתה הרגע הוכחת שאתה מדבר דברים שאין לך הבנה או ידע בהם. אלא מדבר מתוך שנאה למגזר שלם על סמך מחשבות שאת ייחסתך למעשיהם.
אשכרה מגזר שלם.. בכל מקום אחר בעולם היית נחשב לגזען..

והשנאה שלך - עולה על הכל.

המשך יום נעים.
את מייצגת אותם באופן רעיוניספק
וגם את לא מתכוונת לפרנס את הילדים העתידיים שלך על חשבונך אלא על חשבון אחרים.

אני כועס על מגזר שגונב ממני.
לגיטימי.

ואת שיקרת וייחסת לי דבר שלא כתבתי.
את אדם בזוי.

מקווה שליברמן ולפיד יעשו כאן סדר.
אתה יודע מהי ההכנסה שלישירוש16
כמה ילדים יש לי? כמה אני מתכננת?
איך אני יכולה לפרנס אותם?

קבעת עלי עבודות מבלי להכיר אותי בכלל. וכך עשית גם למגזר שלם.
את אחות - אז אני יודע טווחספק
וכתבת שיש לך ילד אחד.

כמו כן, אני מבין את הגישה שלך ואת הלך הרוח שלך.

אני גם מכיר את נתוני הלמ"ס והביטוח הלאומי.

בלי קשר לדיון עצמו, הפסקה האחרונה נראית לי נוצריתפשוט אני..

אנחנו מאמינים בבחירה חופשית של אנשים, ואם מישהו בחר לעשות פשע - הוא אשם בבחירה שלו.

האם יכול להיות שהוא רק ממלא תפקיד של הקב"ה, והארנק ממילא היה צריך להיגנב? אולי, אבל אנחנו לא יכולים להיכנס לחשבונות שמים. אולי הקב"ה לא רצה שהארנק ייגנב, אלא שתלמדי לשמור עליו יותר טוב? אולי הוא רצה להוכיח לך שאסור לסמוך על אנשים זרים?

בכל מקרה אנחנו צריכים לעשות מאמץ להעניש אותו ולשמור על הארנק, ולא להגיד "אם הקב"ה רוצה שהוא יגנב - אז אין טעם להתגונן". 

את הרי אחות, ואני בטוח שאת מנסה להציל חיים של אנשים, למרות שלפי הגישה שכתבת כאן - אין טעם להתאמץ, רק הקב"ה קובע מי יחיה ומי ימות. 

עכשיו כשאני חושב על זה, גם הפסקה הראשונה מאוד בעייתית. הפרנסה שלנו לא תלויה בנו? אפילו קצת? אין לנו טיפת אחריות על כך?

איפה אמרתי שאדם לא לוקח אחריות על מעשיו?שירוש16
אמרתי שאין קורולציה בין כמות היזע ועבודה קשה לבין המשכורת/הכנסה בפועל.

אדם צריך לעבוד קשה לפרנסתו כי זו הקללה של אדם הראשון.
מפה ועד להגיד: אתה לוקח את שלי - יש הרבה מרחק.
אין אדם נוגע במה שמוכן לחברו - לא שמעת על זה?

אדם עושה את ההשתדלות שלו. גם ברפואה.
הקב"ה עושה את השאר.
בידיוק בגלל שאני לא עושה חשבונות שמים ולא יודעת למה הוחלט שהארנק יילקח ממני (אחרי שעשיתי השתדלות סבירה שזה לא יקרה) - אני לא כועסת על האדם שלקח.
אותו אחד יענש או לא אם זה מגיע לו. אבל זה לא קשור אלי אם הוא עשה מעשה נכון או לא.
מה שקשור אלי זו העבודה שלי עם עצמי - להאמין שמה שאני אמורה לקבל יהיה לי - ומה שלא - או שלא יינתן או שיילקח.

מי שעובד קשה יותר כדי להרוויח יותר - לא יצליח לעשות זאת אלא אם כן נגזר עליו משמים.
לא פעם ולא פעמיים ראיתי איך פרנסה זה משמים וכל אחד מקבל את מה שנקבע בו - כל כך הרבה פעמים לקחתי על עצמי הרבה משמרות כדי להרוויח יותר ובסופו של דבר הכסף הלך על חפצים שנשברו או התקלקלו. ולהפך, פעמים בהם המשכורת הייתה נמוכה אבל בידיוק באותו חודש אמא שלי החליטה להוציא אותי למסע קניות ולפנק.
אפשר לראות דברים על פי דרך הטבע ואפשר להאמין.
זה היופי ביהדות - הכל יכול להראות כאילו מה שפועל זה סדרי בראשית ואין מנהיג לבירה- התפקיד שלנו זה להאמין.
וזה לא בא בקלות.
הפכת אותה לגנבה, אשכרהאש בליבי

לא טוב לך, רד מהמדינה

כי זו גנבה.ספק

זה גזל. 

אני מקווה שעכשיו ליברמן ולפיד יעשו סוף לגניבה הזאת. 

אז השנים שהם לומדים באים בעצם על חשבונינוLia
עבר עריכה על ידי Lia בתאריך כ' בסיון תשפ"א 21:17
עבר עריכה על ידי Lia בתאריך כ' בסיון תשפ"א 21:16
עבר עריכה על ידי Lia בתאריך כ' בסיון תשפ"א 21:12
עבר עריכה על ידי Lia בתאריך כ' בסיון תשפ"א 21:09
עבר עריכה על ידי Lia בתאריך כ' בסיון תשפ"א 21:08

בזכות אלה שכן הולכים לצבא וכן עובדים יש לכם את הזמן שלכם לשבת וללמוד בלי לעבוד כלל, או לעבוד בשחור. (כולל על חשבון חרדים שכן עובדים). ועוד בשקט ובבטחה כשהחיילים שומרים עליכם מכל 70 הזאבים שרק מחכים לשחוט אותנו.

לפחות אל תביאו ילדים בזמן הזה שיגדילו את ההוצאות.. מינימום התחשבות.

ולמרות כל זאת, אני לא הייתי בוחרת בליברמן או בכל אחד אחד שהיה משנה את החוק הזה. במיוחד אם הוא שונא ישראל. כי בסופו של דבר אני מודה לה' שאני מהנותנים ולא מהמקבלים. וגם אם עושקים אותי, כל עוד יש לי, אני לא מתלוננת ומאמינה בה' שיחזיר לי את מה שמגיע לי. אולי אם הייתי מאלה שנפגעים מכך הייתי מדברת אחרת.. ואולי הייתי הופכת להיות זאת שצריכה עזרה מאחרים ל"ע.. גלגל הוא בעולם... שלא נדע ושלא נצטרך לבריות. 

הבעיה שלי היא לא שאני לא מוכנה לעזור למי שצריך. אני חושבת שזה טוב שיש מערכת במדינה ששומרת קצת על איזון וכן עוזרת להרים את החלשים אחרת יהיו פה שני קצוות - עשירים ועניים מרודים. בלי אמצע. אני לא מאמינה שחברה כזו יכולה להתקיים ככה. זה יפגע בכולם כולל בעשירים שיתחילו לריב ביניהם.

הבעיה לדעתי היא צורת המחשבה והאידיאלוגיה שמלכתחילה אנשים חושבים שהם יכולים להתחתן בגיל 18, ללמוד כל היום ולחיות על חשבון הציבור כמה שנים עד שמישהו (בהרבה מקרים האישה שנמאס לה) יבעט בהם ללכת להתפרנס. אה אבל אין להם מקצוע, אז עוד כמה שנים ללמוד מקצוע ואז למצוא עבודה.. 

פעם היה את יששכר וזבולון. יששכר יכל להרשות לעצמו ללכת ללמוד תורה כל היום בלי לעבוד בכלל רק בגלל שזבולון עבד בשבילו ורק בגלל שהם הסכימו לכך. אחרת לא הייתה מציאות כזאת של לשבת וללמוד תורה כל היום.

המרגלים לא רצו להיכנס לארץ ישראל כי הבינו שהם צריכים ללכת לעבוד. היה להם טוב לשבת כל היום ללמוד תורה ולאכול כל היום מן. נחמד. גם אני הייתי רוצה.

מה לעשות שהקב"ה החליט אחרת? אותו הקב"ה שאתם טוענים שהוא רק רוצה שנלמד תורה כל יום כל היום. הוא מביא את הפרנסה דרך הטבע ודרך המציאות. אם המציאות שהמדינה לוקחת מיסים כדי לשלם על אלה שלא עובדים, אז כן, הכסף והברכה שאת מקבלת כנראה בא מה' דרך המיסים האלה. כמו שהרפואה באה לאדם ע"י הרופא וע"י תרופות וטיפולים ולא ע"י הוקוס פוקוס התפללתי ובום אני בריאה. יש ניסים, זה ברור, אבל זה בא על חשבון הזכויות שלנו. אף אחד לא רוצה ניסים תאמינו לי... רק בחסד.. 

תנאים קדושים היו לומדים ועובדים. אני לא מבינה מאיפה באה החוצפה לשבת כל היום בכולל ולקבל כסף. על מה ולמה? אני יכולה להבין מדינה שמשלמת כסף לאדם ללמוד מקצוע כדי שאחר כך יעבוד ויחזיר לציבור. כמו גלגל. אבל אדם שרק לומד בלי לעבוד ומקבל כסף, זה פשוט גזל. 

אני בעד שיעזרו לכל הציבור. כולם. שווה בשווה. במיוחד בחינוך ילדים ורפואה. אבל לא יתכן שמשפחה חרדית תשלם כלום כסף לחינוך וצהרון, כשמשפחה אחרת משלמת מחיר מלא. זה לא פייר ולא שיוויוני. אולי במקום לשלם לאברכים כסף, יעבירו את ה800 ש"ח האלה לאמא שצריכה עזרה בתשלום לצהרון? אז מה אם היא לא חרדית. היא ובעלה עובדים ויכול להיות שעדיין יש להם קושי בלגמור את החודש. אז למה לא מגיע לה? הייתי מעדיפה שהכסף שלי ילך אליה ולא לאדם שרק יושב ולומד תורה.

אם ארצה לקחת חלק בלימוד תורה של מישהו, אני אבחר אותו ואני אממן אותו אישית וגם ת'ישיבה שלו בכיף. אבל מרצוני ולא כי הכריחו אותי.

שניכם צודקים ברמה מסויימתמשה

מצד אחד כל מה שאת מתארת פה נכון.

מצד שני, המערכת עצמה בגלל חוקים שהמציאו החילונים, מתעדפת משפחות חרדיות בצורה מטורפת. זה נכון לגבי סבסוד חינוך וזה נכון לגבי סבסוד של משפחות חלשות באופן כללי.

והשמאל ממשיך. מרצ עכשיו מנסה לגלגל חוק שיעלה 20 מליארד שח ויעזור בעיקר לחרדים (חינוך חינם מגיל 0). זה לא מאהבת חרדים אלא מאידיאולוגיה קלוקלת.

בתור מדינה עם נטל מס גבוה מאוד, קל מאוד לטעון שהחרדים הם "נצלנים". תורידו את נטל המס, תבטלו את תקציב הישיבות יחד עם אלף תקציבים מיותרים אחרים שעולים פי 10 (תקציבי ה"תרבות", הכדורגל, מדעי הדשא וכו') ותראו איך שלכולנו יש יותר כסף וכל אחד חי מהמשכורת שלו.

בידיוקשירוש16
תודה על ההסבר הקולע.

מדובר במערכת שמאפשרת את החלוקה בצורה הקיימת. לא האנשים שחיים במדינה ומשתמשים בשירותים שניתנים להם.
ועדיין, אנחנו צריכים לשנות את המערכת הזומשה

בדרך כלל היא שודדת את כולנו בשביל החרדים כמו שתמיד משמיצים אותם

עכשיו היא שודדת את כולנו בשביל כל הצעירים בחל"ת שלא רוצים לחזור לעבוד כי בשביל מה?

מדינה לא צריכה לחנך, לחלק קצבאות או לספק לנו תרבות ושידור ציבורי. בריאות? אולי.

מדינה צריכה לתת את שני הדברים שמדינת ישראל נכשלת בהם - ביטחון פנים וביטחון חוץ.

עיריה לא צריכה לתת שירותי פינוי זבל או מתנ"סים.

החרדי יקנה את מה שהוא יכול בכספו. הוא רוצה להיות עני? זכותו. זה לא יהיה על חשבוני וממילא לא עניין שלי.

אתה לא ממש צודקספק

נכון שיש עוד מפלגות סוציאל פופוליסטיות - אבל מי שמעביר בסופו של דבר את החוקים שמיטיבים עם משפחות מרובות ילדים הם החרדים בשת"פ עם הערבים. 

טיפולי שיניים עד גיל 18? ליצמן. 

העלאת קצבאות הילדים? הסכמים קואליציוניים ב-2015 עם המפלגות החרדיות. 

מי שדוחף את החוקים הללו כיום, הם בעיקר החרדים בעזרת הערבים. 

ויש המון מה לתקן והמגזר החרדי הוא בעיה גדולה - אבל יש גדולות יותר. 

בכולן צריכים לטפל. 

נכון. אבל הייתה כנסת שלמה שתמכה בזהמשה

המגזר החרדי לא המציא את הסוציאליזם. הם רק טרמפיסטים על מערכת איומה ונוראה שדופקת את כולנו.

אם החילוני יצביע נגד, כל הסיפור הזה יגמר.

כחלק מהסכמים קואלציונייםספק

הם לא המציאו את מדיניות הרווחה - אבל הם הפכו את השימוש בה לאומנות.  

נכון. משה

נערך. אין לי כוח להתנצחויות.סמיילי12
עצוב שיש צורך להסביר דברים כל כך פשוטיםפשוט אני..

היום להיות מסכן ורדוף זה שם המשחקעוד סתם אחד
זו ההצדקה היחידה לקיום האנושי כיום, אז אנשים חייבים להרגיש שמישהו שונא אותם, מדכא אותם, רודף אותם, משתיק אותם - אחרת אין להם זכות קיום.
אני חיייבת לענות לך, אשתדל לעשות את זה בכבודאש בליבי

נחשון היקר, אני באמת מעריכה אותך ואתה אדם חכם וערכי, אבל להגדיר את עצמך כאברך ולהשוות את עצמך כאברך כמו אברך בציבור החרדי זה רחוק מאד מאד מאד מאד, בלי סוף.

וראיה הכי פשוטה, אף אברך רציני, אמיתי שתורתו זה כל חפצו לא ישוטט שעות בבוקר בפורום חסר טעם ותוחלת.

אני מכירה עשרות אברכים ורשתות של אלפי אברכים, האברכים שמה הם ברמה אחרת, הולכים ללמוד אז לומדים, לא מתבטלים ובטוח לא משוטטים כל הבוקר באיזה פורום.

אני לא מדברת על מיעוט שבמיעוט או על אברכים מתקשים ונמצאים שמה כי חייבים אני מדברת על האברכים, שבאמת לומדים.

אז אל תביא את עצמך כראיה בתור אברך.

זהו.

חייב להגיד לך 2 דבריםנחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהרחברון בתאריך כ' בסיון תשפ"א 09:13

א לא חייב לך דין וחשבון כמה ומה אני לומד ומה הסיבות המוצדקות שבגינם יש ימים מידי פעם שאני לא בכולל.

ב גם אברך שלא לומד דקה, שורה תחתונה נמצא בכולל מ9 בבוקר עד 6 בערב ומקבל כלום כסף.

זה לא משנה אם הוא לומד או לא. את החוויה הכלכלית של אברך הוא עובר ולו רק מתוך כך דיברתי

ח"ו ממש לא רוצה לבחון אותך וזה לא מעניין אותיאש בליבי

מה שבאתי להגיד שציבור האברכים החרדי נמצא ברמה אחרת לגמרי לגמרי, ומי שלא שם לא יבין לעולם!

שימי לב שערכתינחשון מהרחברון

כי אני לא מרגיש שאני חייב לך דין וחשבון

לא רוצה גם דו"ח רק רציתי להסב את תשומת לבךאש בליבי

בעלי אברך מהציבור הדתי לאומיסמיילי12
הוא והחברים בישיבה לא נופלים בפסיק מאף אחד מהאברכים החרדים.

מבחינת לימוד אין שום הבדל.
התורה היא אותה תורה.
הם צדיקים וקדושים ואל לך לזלזל.
לטא באתי להשוות לרגע ולהפחית בערכםאש בליבי

סתם אני רואה את הנוכחות שלו בפרום ואני שמה את זה למול מי שאני מכירה וכמה כל דקת לימוד חשובה לו, אז זה לא ככה.

אני לא מכירה אברכים מציונות הדתית, יש לנו מהמשפחה ששייכים לציבור הזה וגם עובדים בעבודה אבל הם עובדים והם קדושים טהורים וחמודים (חלקם אפילו עם פלאפון כשר).

לא באתי להפחית מערכם אפילו לא לרגע קטן.

כתבת שהם נמצאים ברמה אחרת לגמריסמיילי12
ולכן הגבתי לך.

כי הם לא.

אברכי הציבור הדתי לאומי לא נופלים מהם אפילו בפסיק.
מוזמנת לקהילה המתוקה שלנו לראות ולחוות. ותופתעי.
ערכים קדושה טהרה.

היא השוותה בין אברך ממוצעשירוש16
לבין אדם שמגדיר את עצמו אברך אבל בפועל הדיבור, מעשים ושוטטות בפורומים מעידים כמו אלף עדים שהרמה התורנית אליו הוא שואף מתוך לימוד תורה לא מתקרבת לרמה של אברכים חרדים.

אברך חרדי ממוצע נמצא כל כולו בתורה. במיוחד כאלה שהולכים על זה לכל החיים. (כי רובם מפסיקים אחרי שנה-שנתיים)
הבית, האווירה, האמונה והדיבורים על השפתיים מעידים על אמונה תמימה ואמיתית.

ונחשון, עם כל הכבוד, רחוק מזה.
זה משעשע שאת ככה קובעתסמיילי12
בלי להכיר אותו.
אני עצמי לא מכירה אותו ולא מתיימרת לומר מי הוא ומה הוא.

לעומת זאת, אני מכירה אברכים דתיים לאומים.
חיה עם אחד בבית.
והוא והחברים שלו,
והחברים מהמכינה הקדם צבאית שהיה בה וכרגע הם בחורי ישיבה-
בוודאות, אבל בוודאות, לא נופלים בפסיק.
בוודאות.

שובשירוש16
היא לא דיברה בכלליות אלא בצורה מאוד מפורטת כלפי אדם אחד ספציפי.

משום מה את הקשת את המילים שלך לכלל הציבור. לא ברור למה..
כנראה הבנה שגויה שלי.סמיילי12
"ח"ו ממש לא רוצה לבחון אותך וזה לא מעניין אותי.
מה שבאתי להגיד שציבור האברכים החרדי נמצא ברמה אחרת לגמרי לגמרי, ומי שלא שם לא יבין לעולם!"

ככה אני הבנתי את המשפט.

בכל מקרה, לא חוזרת בי🙂

היא התכוונהשירוש16
לציבור החרדי לעומת אותו אחד שפתח את השירשור.

לדעתי אחר כך היא גם הבהירה את דבריה.

בכל מקרה, אדם שמוציא שם רע על ציבור שלם מבלי להכיר אותו מבפנים ומוציא ביקורת ברבים רק כדי להוסיף שינאה - הוא באמת לא מגיעה לרמה של אברך. לפחות לא אחד רציני עם ערכים שגם משתמש בתורה שלומד.
אנח איתךבוקר אור
ובגללי מאוד מסכימה עם התגובות שלך בנושא
איך את יכולה להגיד דבר כזהבוקר אור
ואז להגיד שלאנשים אחרים אין תרבות דיון?
את בכלל לא מכירה אותו!
אני יודעת את הדברים שהוא אמר על עצמושירוש16
שהוא לא בא מהציבור החרדי - ועדיין מתעקש על עובדות לא נכונות בציבור ועל סמך כך מכפיש ומשקר עליהם.

אדם שמסוגל להגיד: אני ממן אותך - מעיד על חוסר הבנה של אמונה ופרנסה.
ואם זו הטענה הראשית שלו- אז כן. יש פה בעיה.
זה לא בהכרח דבר רע לממן מישהובוקר אור
כן, המיסים שלו מממנים גם כוללים חרדיים.
גם אנחנו מממנים מוסדות כשאנחנו תורמים להם כל חודש, ושמחים בזה. הם לא יבואו ויגידו- אתם לא מממנים אותנו, כי זה לא נכון
להכפיש מישהו יחיד זה לא יותר טוב מלהכפיש ציבור. במיוחד שהוא לא הכפיש אלא דיבר על מגמה שיש אצל חלק מהאנשים
אני לא מבין למה כל התנאים היו בעלי מלאכהנחשון מהרחברון

הם לא הבינומה זה אמונה ופרנסה?

יש גם רשב"יהגיבן מנוטרדהם
ראוי לסמוך עליו בשעת הדחק
אני אשמח לראות איפה את רואה רמה תורנית נמוכהנחשון מהרחברון

ולגבי אמונה תמימה, אנחנו פשוט רואים מה זה אמונה אחרת. חדד משמעית ולכן את לא רואה את אותו הדבר.

לא יודע אם רחוקהגיבן מנוטרדהם
זה לא קשור לדעתי! נחשון אדם נפלא ועבודת ה' שלו שונה משל החרדים.
וואלה הוא התייחס אליי פה בסבר פנים יפות והארת פנים שזה יותר חשוב מהדקדוקים שלכם איפה הוא משוטט.
ברמה אחרת מול מה שאני רואה שנחשון מייצגאש בליבי

חד וחלק.

אתם מערבבות לגמרי בין רמה תורניתנחשון מהרחברון

לבין תפיסת עולם תורנית. תפיסת העולם התורנית שלי ושל רבותי שונה לגמרי משלכן. משום מה אתן מערבבות אותה עם רמה תורנית נמוכה. מה שמראה על חוסר הבנה...

@שירוש16 את לא חיה בציבור שלי אז את לא יכולה להבין את הערכים ולשפוט את הרמה שלנו... מ.ש.ל

איזה קהילה אתם?הגיבן מנוטרדהם
חיפשתי בני עלייה והם מועטים!
😑😑סמיילי12
עבר עריכה על ידי סמיילי12 בתאריך כ' בסיון תשפ"א 17:53
נערך😅
בעל לא בן עלייה?הגיבן מנוטרדהם
אמרת אברך צדיק
בעל צדיק אני פחות😅סמיילי12
לכן לא הבנתי אותך בהתחלה.
חחחחחח

אני לא שולטת בגמרא.
(זה מהגמרא נכון?)

אני מוחקת את התגובה הקודמת שלי חחח
ההפך ממניהגיבן מנוטרדהם
בעל רשע אישה ל"ו הצדיקים
יש הרבה הבדליםיהודה224
וכן עולם האברכות בעולם החרדי שונה במהותו מהעולם הדתי לאומי.
אי אפשר להשוות בין השניים
חרדלים לאבמשוואה
מבחינתי דתי לאומי כולל בתוכו גם חרדי לאומיסמיילי12
זה אותו דבר.
זה מגזר שלם שבתוכו יש תתי מגזרים.
ממש לאיהודה224
מבחינתי חרדלי נכלל בחרדי ולא בדתי לאומי...
הוא לא.סמיילי12
הן מבחינת לבוש. הן מבחינת היחס למדינה ולחובותיה. וכולי.
הם פשוט דוסים.
אז מכניסים אותם לכותרת של חרדים.
הם לא חרדים.
הם עושים צבא. הבנות עושות שירות לאומי.
אבל חרדים גם עושים צבאהגיבן מנוטרדהם
במילואים האחרונים ראיתי שיש פלוגות רק לחרדים.
הייתי בהלם
היית בהלם.סמיילי12
מה זה אומר?
שזה פחות נפוץ.

ולכן חרדי =/ חרדי לאומי.
זה שונה לגמרי.

זו הגדרה שהמציאו.
חרדי לאומי= דתי לאומי.
זה תתי מגזרים.

ואני לא אדון בזה יותר מדי כי לא חושבת שיש צורך.
כל בר דעת מבין שלאומי זה אומר ציונות.

הייתי בהלם כיהגיבן מנוטרדהם
גם למזרוחניקים אין פלוגה רק למזרוחניקים. מקסימום מחלקה שהיא הרבה פעמים מעורבת.
לא כולם.יהודה224
לא נכון
חלקם דוחים שירות
ויש שלא עושות שירות לאומי...
מעטים מאד.סמיילי12
יש המון ישיבות הסדר.
לך לכנסים של שירות לאומי תגיד לי איזה ציבור אתה רואה שם.

וגם אם ישנם מהציבור שלא מגייסים או עושים שירות זה לא מאידיאל. זה מאגואיסטיות.
כמו שכתבתי- בכל אוכלסיה יש ארחי פרחי.
זה ממש לא יפה להכליל ככה מלא אנשיםיהודה224
למה אין בכם שום אמונה שיש עוד אידיאלים בעולם ממה שאתם מאמינים וחושבים??
לא הבנתי אותךסמיילי12
כתבתי שיש מעטים מאד בציבור הדתי לאומי שלא עושה צבא.
והם לא עושים מאגואיסטיות

חרדים לא עושים צבא, לא יודעת מה הסיבה. תגיד לי אתה.

לא הכללתי אף אחד.
ואני יודעת שיש אידיאלים בכל קבוצה.

לא הבנתי מה אתה רוצה מחיי?🙂
הבנתייהודה224

וגם אם ישנם מהציבור שלא מגייסים או עושים שירות זה לא מאידיאל." זה מאגואיסטיות"

זה לדעתי לא נכון
כי יש כאלה שלא עושים כי האידיאל שלהם הוא ללמוד, או צניעות
אצל החרדים לאומים?סמיילי12
אני באופן אישי לא מכירה כאלה.

ואם באמת יש כאלה שעושים את זה בגלל צניעות או לימוד- חוזרת בי.
בהחלט יש ויצא לי להכיר כאלה שהשקפתםיהודה224
היא חרדית בנושאי צבא ושירות לאומי אבל המדינה חשובה להם מאד
בדיוק ראיתי עכשיו את הסתום הזהיהודה224
אוי נו מי שם עליוסמיילי12
את הקריירה שלו הוא בנה מלהכפיש חרדים.
מצא קורבן חדש.
לא שווה התייחסות.
וואו יש לי משהו חבלז לעניין דקה אמצאיהודה224
בלי שום קשר תוכנית מומלצת..יהודה224
מה זה חרדלים?הגיבן מנוטרדהם
חרדי לאומיסמיילי12
שזה דתי לאומי פשוט דוס.

והם מצביעים למפלגותהגיבן מנוטרדהם
דתיות לאומיות או חרדיות?
זה לדעתי ידע לחלק לאיפה הם שייכים
חלק חלק.סמיילי12
מכירה מישהו אחד שמצביע שס. אבל הוא הולך שחור לבן ועם כיפה סרוגה😅 ועשה צבא כמובן.

הרוב אצלנו הצביעו לדתי לאומי.
יואו ואני הצבעתי ליכוד פעם אחת מה זה אומר?יהודה224
שאתה מזרוחניק בתחפושת חחחחחסמיילי12
סתם.

שכן שלנו גם מצביע שס.
ובקושי שמים לב שהוא דתי
הבנתיהגיבן מנוטרדהם
ושוב ברור שיש בני עליה מצויינים בדתיים לאומיים!

וגם אצל החרדים יש תותחים!
אצל כולםיהודה224
אין פה עניין של איזהמגזר פוליטי אתה משתייך...
אריזות של חרדל בסופר... 😛יהודה224
חרדים לאומיים
כמו הרב מזוזהגיבן מנוטרדהם
ראש ישיבת כיסא רחמים?
אמרו לי שהם אומרים הלל ביום ירושלים
הרב בן ציוןיהודה224
גם היה אומר ללא ברכה אם אינני טועה
ובוודאות לא היה אומר תחנון ביום זה
והוא היה ממש מתנגד למדינה
הרב מזוז לא מתנגד למדינההגיבן מנוטרדהם
לפי הבנתי
אבל הוא חרדי.יהודה224
ואם תוכל לשבת ללמוד הוא גם יגיד לך שתמשיך ללמוד ולא תתגייס אבל יש לו סנטימנט חזק מאד למדינה כמו רוב רבני ע"מ
ע"מ באמת תמידהגיבן מנוטרדהם
היו מחוברים יותר למדינה
ברמה האישית את צודקת כמובן!הגיבן מנוטרדהם
אבל ברמה הכללית החרדים יותר מסורים לתורה! הגישה של הציבור הדתי לאומי זה לא אצל כולם חיים של תורה אלא גם עבודה ויציאה לעשייה! כלומר אחרי סך שנים ראיתי אברכים שאמרו להם שיצאו לחפש מקום לעשייה כי רק בודדים יכולים להיות כל החיים בתורה וכדומה.

ולא אני לא חרדי ולא דתי לאומי.
סתם יהודי שצופה מהצד
אתה אלוהים ולא ידעתי.?סמיילי12
מי שמך לומר שהחרדים יותר מסורים לתורה?
אתה מכיר ישיבות של דתיים לאומיים?
הר המור?
עטרת כוהנים?
מרכז הרב?

או שאולי הרב קוק זצ"ל לא מספיק צדיק מבחינתך?

בסופו של דבר בכל מקום יש ארחי פרחי.

הרמה התורנית לא נופלת בפסיק. אני חותמת על זה.
אתה פשוט לא מכיר את האוכלוסיה מספיק טוב. אלא רק מבחוץ.
זה שהם לובשים שחור לבן ומגבעת לא הופך אותם לנציגים של אלוקים.

אגב גדולי האומה גם עבדו וגם למדו.
רק אומרת.

עכשיו תיכנסי לאחד הישיבות ותשאלי את התלמידים שםיהודה224
מה הם מתכננים לעשות ותקבלי את אותה תשובה בדיוק שתקבלי בישיבה חרדית אחד לאחד
לא הבנתי מה אתה רוצה.סמיילי12
אבל שיהיה.

רק שתדע שאין שום פסול בתורה ועבודה. ואפילו זה עדיף.
בעלך עובד?הגיבן מנוטרדהם
ולמה מי שטחון בכסף צריך לעבוד?
בעלי אברךסמיילי12
ועובד שעה בבוקר בישיבה.
שנה הבאה יצא לעבוד בע"ה
למה שלא ימשיך ללמודהגיבן מנוטרדהם
שיהיה גדול הדור מזרוחניק!
כי אשתו לא מסכימה יותר מדי שנים.סמיילי12
ורוצה לגור בוילה במושב.
😅

וברצינות- לי קשה עם החיים האלה.🤷‍♀️

בע"ה הוא ישלב.
גם העבודה שלו תהיה סביב תורה, ככה נראה כרגע.
ואני לא אמנע ממנו לשבת וללמוד בערב אם זה מה שירצה.
אין שום פסוליהודה224
אני עובד מלא.
ולצערי לא יוצא לי ללמוד בגלל כל מיני סיבות
אבל בחיים לא אומר על מישהו שלומד שהוא גוזל וגונב אותי
לשמחתי הערך של לימוד התורה גובר אצלי על ערך הכנסות לכיס שלי... וכן גם אני שונא לשלם מלא מיסים
גם אני לא אמרתי את זה.סמיילי12
אני אפילו תורמת לישיבה קבוע סכום יפה.
לא מדבר עלייך ספציפיתיהודה224
אלא על דעות שרצות פה בפורום שאני חולק עליהם לגמרי
היי אני אוהב את הרב קוקהגיבן מנוטרדהם
יש לי 2 תמונות שלו בבית לצד הרב עובדיה הבבא סאלי הרב אליהו ועוד..

חוצמיזה הרב קוק היה חרדי לפי הבנתי לא?!

מכיר חלק מהישיבות שציינת גם מבפנים לעומק!
ומכיר גם ישיבות חרדיות!

כמו שאמרתי אני מתכוון לכלל הישיבות ולא לפרטים מסויימים! רואה חברים וציבור משני הצדדים ורואים שהחרדים יותר מסורים!
יכול להיות שהר המור ןכדומה יהיו טובות לא פחות מישיבה חרדית מהטופ שבטופ. אבל עדיין יש ישיבות אצל הדתיים לאומיים שאני לא רוצה להוציא לעז אבל רואים שזה רמה אחרת לגמרי. אצל החרדים גם אם יש כאלו דברים זה לא באותו היקף!
יש חלשים בכל מקוםיהודה224
מה לעשות זה טבעו של עולם.
כן גם אצל החרדים יש כאלה שצריך לשלוח אותם לעשות צבא ולעבוד ויש שלא
ואת אומרת את זה בתור אברכית חרדית?עוד סתם אחד
מגניב. לא ידעתי שקיים דבר כזה.

ואם לא - אז מאחר שגם את לא חלק מזה, את לא מבינה על מה את מדברת לפי דברייך-שלך, וממילא אין בהם טעם. ז"א: בהגדרה אין בהם טעם כי הם סיסמה חלולה. את יכולה להביא לי מדד כלשהו שעל פיו אני בודק אם נחשון נמצא באותה רמה כמו 'אברכים חרדיים' (שהם כולם, כידוע, אותו דבר - ולכן יש מושגים כמו 'גדול הדור'...) או לא?
והטענה הזאת שלך מופרכתנחשון מהרחברון

רק מזכיר לך מה היה במלוניות הקורונה פתאום קלטו הבחורי הישיבות והאברכים החרדים שהחבר'ה מהישיבות של הדתי לאומי הם באותה רמה אם לא ברמה גבוהה יותר. ישר אח"כ העסקנים הוציאו מהרבנים הוראה לא ללכת למלוניות קורונה

עזוב. התורה שלהם. הלימוד שלהם. הקב"ה שלהם.סמיילי12
אנחנו סתם.
מזרוחניקים.

בחורה מאחת מהחסידויות שעובדת איתי היתה בשוק שאני לא מורידה את הגקט בעבודה למרות שחם.
היא אומרת לי רגע את לא שמה חולצות קצרות?
אה גם לך אין אינטרנט בבית? גם לא טלוויזיה?
בעלך אשכרה אברך??????

אין מה להתחיל עם זה אפילו.

פעם הייתי בקרית גת ונכנסתי והיה לי כמה שעות פנויותנחשון מהרחברון

נכנסתי לבית מדרש חרדי שם ולא הבינו מה אני רוצה. מה יש לי לחפש שם. התיישבתי ללמוד ובאו וראו שאני לומד ולא רק משניות.. למדתי איתם קצת והיו בשוק!!

יאלללה איזה חרטטן....יהודה224
נו באמת...
איזה שטויות אתה מדבר.. אתה אשכרה הפכת את החרדים לערימת סתומים שחושבים שמי שיש לו כיפה סרוגה לא יודע ללמוד הא?
מורי ורבי הרב ירמיהו אדלר שליט'א - חסיד צאנז דיין ומו'ץאניוהוא
לימד אותי באופן מעשי בהלכ' נדה, הוא הסכים בעל כורחו בגלל רב השכונה (החסידית) שביקש ממנו
בתחילה הוא לא הסכים שיראו שאנחנו נפגשים
למדנו בבתים של אנשים ולא בבית המדרש.

אחרי שהוא ראה שאנחנו גם יודעים גמרא ראשונים עד הלכה למעשה
הוא אמר לא ידעתי שגם אצלכם בישיבות לומדים כמו אצלנו.

כיום, אנחנו מגיעים לשאול אותו בכולל שלו שאלות,
בחגים מגיעים אליו לבית בבני ברק להקביל פניו,
הזמין אותנו לחתונות בנו ועשה לנו כבוד - רקד איתנו באמצע שמסביב כל התלמידים והחסידים האחרים שתמכו מאיפה נפלו המזרוחניקים..

בקיצור - המציאות שנחשון מתאר לא רחוקה מהמציאות
אין לי מושג לפני כמה שנים אתה מדבר.יהודה224
לדעתי המצב היום רחוק מזה לחלוטין.
בתור בוגר ישיבה חרדית אף פעם לא ראינו שום הבדל בידיעת התורה ההבדל היה תמיד רק בעניין ההשקפה אבל אף פעם לא היה שמץ של זלזול בתורה או בחכמה של הדתי לאומי לעומת החרדי.
ויעיד על זה בעיקר הרב עובדיה שהיה מגיע כל שנה למרכז הרב לתת שיעור הלכתי... לא אגדתות. הלכה ממש! כך שברור שהוא ידע וכולנו כמותו שיש תח גדולים בציבור הזה כולל חתנו!
לפני 4-5 שנים התחלנו...אניוהוא
אל תשווה את הציבור החרדי הספרדי לאשכנזי
וכן בין הלטאים לחסידין יש הבדל
ברור שיש הרבה הבדליהודה224
רק שאומרים חרדים...
לא מחלקים איזה חרדים. ...
חרדים= כל החרדים
סיפור חמוד ביותר..ד.

ב"ה שיש תלמידי חכמים מכל מיני מקומות וסוגים...

סיפר לי פעם הרב יגאל קמינצקי שליט"א, שהם ביקרו אצל הרב ווזנר זצ"ל, בבני ברק (עוד בזמן גוש קטיף). ביקרו רבני מכון התורה והארץ, לדון בהלכות התלויות בארץ.

נו.. מן הסתם לא היה רגיל ללמדנים בתחום הזה. תוך הדיון אמר להם, אתם תלמידי חכמים  ג ד ו ל י ם.... בניגון..

בחייאת איך ראית את השוייק?יהודה224
היה להם הלם בפנים?
ירדו דמעות?
נפגעו חרדה ???
נזקקו לאשפוז אחרי הלימוד?
אמרו בפה מלא שחשבו שאצל המזרחינחשון מהרחברון

לומדים רק חומש ומשנה. לא האמינו שאני לומד גמרא, ב"י, ראשונים.

אבל אני חרטטן... בסדר

די נפלת על סתומיםיהודה224
יש לי גיס דתי לאומי שלא רואה אותי ממטר בידיעת התורהיהודה224
עבר עריכה על ידי יהודה224 בתאריך כ"א בסיון תשפ"א 01:13
ישיבת מרכז.
איזה בחור ישיבה שלמד בירושלים לא ביקר שם...
באמת נפלת על סתומים ברצינות...
וואלה לא יפההגיבן מנוטרדהם
איפה האהבת ישראל?!
בואו תראו את המתיקות והאהבת ישראל של הרב יגאל כהן "החרדי" ואת המתיקות והאהבת ישראל של הרב יהושוע שפירא "המזרוחניק"

לא חסר טוב רק תחפשו.
אתם סתם מרחיקים אנשים כמוני שממילא רחוקים
חחחח גדולפשוט אני..

הינה הוכחה טובההגיבן מנוטרדהם
למיזרוחניקים שמוציאים לעז על כל הדתיים לאומיים.

למה את עושה צחוק ממה שכתבתי?
אין לך איזה בעל מעצבן לשגע?
או לגנוב תרנגולת מהשכנים?
בואנהההה הלו הלו תרגיע!!!!!!אורה שחורה
למי קראת מזרוחניקית??????

מדמיין לייהודה224
סיגריה בפה בשן החסרה
בקבוק ביד
ריח של אלכוהול...
וריש מתגלגלת...
כמה שטויות וואואורה שחורה
לא תראה ככההגיבן מנוטרדהם
בנות חרדיות
ספר לי על זה מותק.יהודה224
גדלתי בעיר חרדית ואני יודע מצויין הרבה דברים לטוב ולמוטב על המגזר שבאתי ממנו
גדלתי גם בציבור חרדי תקופההגיבן מנוטרדהם
ואני עדיין מסתובב במחוזות אלו
בא אקח אותך לסיבוביהודה224
בןא מותקהגיבן מנוטרדהם
רק לא למקומות שיסקלו אותי
אל תדאג אבא איתךיהודה224
אבלהגיבן מנוטרדהם
את מזרוחניקית לא?
ממש לאאורה שחורה
תקשיב. זאת לא מילה נחמדה. חלאס.
אז תהיי בטוחההגיבן מנוטרדהם
שלא אמרתי את זה במטרה להקניט לקלל או לא יודע מה זה אומר אצלך להיות מזרוחניק.

ה' אוהב כל יהודי.
ואוהב דתי לאומי לא פחות מחרדי לא פחות מחילוני!

נכון.יהודה224
יואווו איזה הודעה קורעתיהודה224
לא יוצא לי מהראש הבואנאאאאא
מה אתה רוצה ממני?סמיילי12
ככה זה היה נשמע מדבריהן.
וכתבתי גם שכנראה הבנתי אותה לא נכון.
אני לא שונאת אף אחד.
צודקת סליחההגיבן מנוטרדהם
זה לא היה כלפייך אלא כלפי מהלך כלל הדברים של האנשים פה.
סליחה שנפל על הגבה למשו שלך.
נכון שהיתה בהלם זה לא מצוי הרבה...יהודה224
איפה שאני גר לדעתי ל90% יש טלויזיות וסמארטפונים ומחשבים וכו אעפ שהם דתיים וחלקם עם תארי רבנות ואברכים...
אז בוא אלינו.סמיילי12
או להר המור.
או לעטרת כהנים.
או ליישוב נווה.

אם תרצה עוד מקומות אשאל את בעלי הוא ישלוף לך.
לא מצחיק. אפילו מזלזל.סמיילי12
לבעלי אין סמארטפון כמו הסמארטפון שאתה מקליד ממנו.
חחיהודה224
ולך יש? גדול..
זה היה בהומור לא מתכוין לפגוע.
ערכתי.
אין לי בעיה עם הסמארטפון.
ואין לי בעיה עם מי שלומד כל היום
ואין לי בעיה עם מי שעושה צבא
ואין לי בעיה עם מי שלא עושה
ואין לי בעיה עם מי שיש לו טלויזיה.
כך שאין לי בעיה עם הסמארטפון שלי.
ועוד משהו
אין לי בעיה עם מי שחי על חשבוני ורוצה ללמוד תורה...
אפילו שאצטרך לשלם יותר מיסים.
ברור שיש לי.סמיילי12
איך אפשר להתנהל מול הגנים והמעונות בלי?
אין אפשרות כזו.

גם לי אין בעיה עם אף אחד מהרשימה הנ"ל.
כל מה שהצגתי זה עובדות.

כל אחד יחיה את חייו כרצונו.
כולנו תחת אותו בורא.
עטרת כוהנים זה הרב אבינר?הגיבן מנוטרדהם
מעניין מתי יקום פוסק הדור מהציבור הדתי לאומי..יהודה224
להזכירך את מכתבי הרבנים הדתיים לאומיים על מגמת הנשירה בעולם הדתי לאומי.
להזכירך את כל המיזמים שמנסים ליצר איזה גדול תורה ולא מצליחים עם כל הכבוד עיין בנושאי פסיקת הלכה ותיווכח מאיפה באו כל גדולי הפוסקים בדורות האחרונים...
יש הרבה גדולי דור בציבור הדתי לאומיבוקר אור
וחבל שאתה לא מכבד אותם כמו שאני מכבדת את הרבנים של הציבור החרדי
תופעת הנשירה אכו קיימת ובעייתית, אבל זה לא קשור. והיא קיימת גם בציבור החרדי, אבל שם יש יותר הסתרה לרוב
אני מכבד מאדיהודה224
אבל עם כל הכבוד את מוזמנת להצביע על מישו כמו הרב אליישיב
או הרב עובדיה? יש??
לדעתי כל הרבנים שיש בארץ התייעצו עם עם הרבנים האלה
אני מדבר על גדולי הדור ברמה של הרב קוק יש היום בציבור הדתי לאומי??
תשובה לא.
לא עושים השוואות בין גדלות של רבניםסמיילי12
יש רבנים גדולים מאד!!!!!
ואני מעדיפה לא למנות פה על מנת לא להוזיל את שמם.
אני לא עושה השוואה בין רבנים.
הם צדיקי עולם.
לא משנה לאיזה זרם הם משתייכים.
אין השוואותיהודה224
תשאלי גם את הרבנים שאת רוצה לכתוב פה את מי הם היו שואלים בקושי הלכתי...
הם יענו לך כבר לבד.
זה לא השוואות בין רבנים זה דברים ברורים מאד בכל העולם ההלכתי תורני.
שוב. אני לא נכנסת לדיוןסמיילי12
זה לא מכבודם.

העיקר שאני יודעת שיש. והקרובים אלי יודעים שיש.
והכי חשוב? שלשניה אני לא מזלזלת בשום רב של שום חסידות גם אם הפסיקות שלו תמוהות בעיני (ראה ערך קורונה.).
אין פה זלזול יש הבנת המציאותיהודה224
מי הם פוסקי העל של דורינו.
ומה לעשות שהשאלות הכי מסובכות בעניני ממזרים, טהרה, גירות, עגונות. היו בעיקר אצל רבנים חרדיים... וכן עד היום זה כך.
אתה צודק אבל זה בגלל מרכיב הזמן. לא בגלל גדולה יתרהדי שרוט
אנחנו חיים בתקופת מעבר, מין תקופת תפר כזאת שבין מציאות של גלות ושטעטל שמשם הרבנים הגדולים החרדים מגיעים לבין מציאות של גאולה ועבודת אדמה שמשם הרבנים הגדולים הדתיים מגיעים.

לא עבר מספיק זמן כדי שהציונות תצמיח מקרבה גדול דור כמו הרב קנייבסקי כי הרב קנייבסקי שייך לדור הקודם של לומדי התורה שמטבע הדברים השקיע יותר בלימוד ופחות במעשה.

הרבנים הציוניים צריכים לעשות מין "חלוקת משאבים" בתמרון שבין הלימוד לחיי המעשה.

כשיחלוף הדור הישיש של הגדולים החרדים אנחנו נראה גדולים ציוניים גם.
אבל אנחנו עד אז במקרה הטוב נתפגר או במקרה הרע נהיה סיעודיים בני 109.6 בבית אבות.
אתה טועה לחלוטין כי גם היום זה כך.יהודה224
קח את הרב עמאר.
הרב בוארון
הרב יצחק ברכה
הרב יצחק יוסף
אלו הרבנים שעונים היום על שאלות כאלה.
ישיבת מרכז נוסדה בתרפד שנתיים אחרי לידתו של הרב עובדיה, ובכל זאת...
זה לא נכון בגלל כמה סיבות והעיקרית היא קדושת התורה על חיי החומר.
אלו אנשים שהקריבו הכל להיות אנשי תורה.
מה שאין לו כל כך חינוך בציבור הדתי..
וגם בחרדי פחות אבל עדיין קיים...
לא הבנת אותידי שרוט
המציאות הכללית היא כזאת.
זה אומר שהפוליטיקה והמוסדות הרבניים נשלטים או מנוהלים על ידי האליטה החרדית.

המציאות היא של עולם תורה גלותי ולא גאולי. זה הטון המהלך.

בסוף, הכל זה תהליכים.
לאט לאט לבנה אחר לבנה הציונות תסדוק עוד ועוד את החומה הזאת, לא בקטע רע כן? בקטע של תהליך טבעי שקורה מעצמו.

ובסוף עולם התורה יהיה יותר מגוון ופחות אפרורי ומנוון ואז זה יסלול את הדרך להכרה הציבורית ברבנים הציוניים.

זה פשוט תהליך שקורה.

יש כבר ניצנים של זה בדוגמת הכרכים של תחומין, מכון צומת, מכון המקדש אפילו, המכון לתורה והלכה של הרבנות הצבאית. אלה דברים שעולם התורה החרדי לא מתעסק איתם.

אז בבוא העת כולם יכירו בעולם התורה הציוני פשוט כי הוא יותר רלוונטי לתקופה.
טוב ניתן להניח שאתה טועהיהודה224
כי תחומין וכל אלו קיימים שנים והם ממש לא כוס התה של רוב הציבור ההילכתי תורני בישראל הם מאד מענינים כקובץ שאלות ועיונים אבל ממש לא כפסיקת הלכה...
ואם כבר רובם שם מתפלמסים במה שכתבו החרדים
מה שאתה אומר (כותב..),ד.

לא לגמרי ברור.

אכן בוודאי שהציבור החרדי, מה שנקרא, מייצר גדולי תורה מעולים. אדם שעמל מילדותו בתורה בשקידה במשך עשרות שנים, יכול לגדול מאד.

עם זה, צריך לומר את האמת. לפעמים, בגלל שהתלמיד חכם הענק הוא "ציוני", כבר כאילו נחשב אצל מסויימים לפָחות. ההפסד כולו שלהם.

זה לא מתחיל מהיום.

הנה, קח את הרב אברהם דובער כהנא שפירא, בעל ה"דבר אברהם". היה בקשר עם הרב קוק זצ"ל. כתב אל הרב "בלב שתוי משמחה אני מברך אותו".. (דומני שזה היה על הצהרת בלפור, או אולי על ועידת סן רמו - אינני זוכר).  האם הוא מוכר בציבור או בישיבות החרדיות? כנראה שלא. למה. כי היה "ציוני".

אלי שלחו פעם בדוא"ל, כאלה שעורכים חיבור חשוב בהלכה, את הדפים המתחדשים של החיבור - כמו לעוד כאלה ששלחו (בכוונה לא מפרט - בגלל שמיה"ל). הערתי פעם על משהו, שהרב קוק כותב על כך ב"מצוות ראיה". העורך - או שהוא אחד העורכים - הודה לי. אח"כ היתה עוד פעם. ואז הוא אמר לי כהאי לישנא: אני אגיד לך את האמת. אני יודע שקוטנם של הרב אברהם שפירא (הזכרת את הרב עובדיה.. הם ישבו ביחד בביה"ד) והרב שאול ישראלי זצ"ל, גדול ממותניהם של הרבה שאנחנו מביאים. אבל זו ההדרכה שלנו. והוסיף, יש לי הרבה ויכוחים עם החברים שלי על זה.. 

אז ממש לא נכון לומר כאילו כל מי שמביאים אליהם שאלות חמורות הם בהגדרה שאתה הגדרת. הרבנים הנ"ל, לא היו פוסקים פחות גדולים. ואם הרב גורן זצ"ל היה "חרדי" ולא הרב הראשי של צה"ל בעברו, גם הוא היה נחשב מגדולי הגדולים, וכו'.

הרב הרצוג זצ"ל, אמר עליו הרב ש"ז אויערבאך שהוא היה "מלך בתורה", תוך כדי ש"שטף" מישהו שדיבר עליו.

כך הרב יעקב אריאל שליט"א, שהעיד עליו הרבי מאמשינוב זצ"ל, שעוד מצעירותו היה נחשב בירושלים לעילוי, והציע פעם למישהו בשאלה הלכתית קשה, לשאול אותו.

הזכרת, האם יש היום מישהו כמו הרב קוק.. (ולמה רק "בציבור הדתי לאומי"?..). היה מישהו שכתב חיבור ארבעה כרכים סביב מסכת שביעית, בענייני שמיטה. לא הזכיר שם אפילו פעם אחת את הרב קוק זצ"ל. זה שכתב את "שבת הארץ". שוב, הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, שעוד הספיק לקבל מהרב הסכמה על ספרו, קרא אותו אליו ונתן לו על הראש.

ראיתי איזה ספר הלכתי בשפה פשוטה, שכתב "בשם גדול" שאפשר לומר בבקר "מה בצע בדמי" שב"מזמור שיר חנוכת הבית", כדי לצאת ידי חובת "לא תכלו קודם שתתפללו על דמכם" בשעת הצורך לשתות משהו.

זה כמובן כתוב בסידור "עולת ראיה" מהרב קוק זצ"ל. כנראה מטעמי שיווק, לא כתב בשמו..

הקיצור, יש גדולי תלמידי חכמים, מכל מיני צדדים. ובציבור התורני-לאומי יש כאלה מהשורה הראשונה, שהם גם מצויינים בפשטות הליכותיהם וענוותם, כך שלא יכתבו עליהם בעיתונים שהם "גדולי הדור"..

מה לעשותיהודה224
שבנושאי גירות (אפילו מה שהיה לאחרונה עם הגיורים הצבאיים) ובנושאים של הפלות ועגונות היו פונים רבנים מכל המגזרים למתי מעט ולא לרבנים אשר ציינת, למה?? לא יודע.
אבל המציאות בשטח מוכיחה אחרת...
אני חושב שיש בכך קצת אי הכרת המציאות,ד.

ואגב, במלחמת השחרור, מי שעסק בהתרת העגונות, ממש במסירות נפש, היה הרב גורן זצ"ל.

ונאמר עוד משהו, שקשור בעצם למה שכבר ציינתי לעיל:

אצל תלמידי חכמים מהציבור המוכנה "תורני לאומי", התורה היא תורה אחת. אין להם כל עכבה לפנות לכל ת"ח ממיגזר כלשהו בענייני הלכה. הם גם אינם מרגישים צורך "להראות" כאילו מישהו ממיגזר אחר הוא חלילה "פחות ת"ח". זה לא מאיים עליהם.

לצערנו, אצל חלק מהמכנים עצמם "חרדים", זה לא כך. וכמו שכבר תיאר כאן מקודם "אני והוא" לגבי הרב מתיתיהו אדלר שליט"א ומה השתנה אצלו עם ההיכרות.

אלא שאצל ת"ח אמיתיים, מכל החוגים, זו באמת אינה "בעיה". הם שמחים לפגוש גדלות בתורה מכל צד. בד"כ מי שמייצרים את האוירה הזו, זה "החצר" והתקשורת.

יש אימרה יהודית עתיקה, שלכל אלישע יש גיחזי משלו. עדיף להיות בצד של אלישע....

ברכה והצלחה.

אתה מתכוון "יש פה אי-הבנת מציאות".הָיוֹ הָיָה

תשמע, אתה ירא שמים וכל זה, אבל כנראה בור במציאות.

זה מגוחך שאתה כותב בשיא הביטחון "מעניין מתי יקום פוסק הדור מהציבור הדתי לאומי.. להזכירך את מכתבי הרבנים הדתיים לאומיים על מגמת הנשירה בעולם הדתי לאומי. להזכירך את כל המיזמים שמנסים ליצר איזה גדול תורה ולא מצליחים עם כל הכבוד עיין בנושאי פסיקת הלכה ותיווכח מאיפה באו כל גדולי הפוסקים בדורות האחרונים..."

ו"אבל עם כל הכבוד את מוזמנת להצביע על מישו כמו הרב אליישיב או הרב עובדיה? יש??" (עוד עם כמה סימני שאלה..)

אולי כדאי שתגגל קצת את השמות "אברהם אלקנה כהנא שפירא" "מרדכי אליהו" "שאול ישראלי".. ואז תחשוב אם משפטיך על "פוסקי העל" רלוונטיים...

ואם כבר עברת מרמת הגרע"י והגרי"ש לאיזור הרב יצחק יוסף והרב עמאר, אז אולי תנסה לשמוע מה יש לרב דב ליאור להציע, או הרב יעקב אריאל..

בקיצר, מה שההודעות שלך מראות זה רק את הניתוק של הציבור החרדי (גם האלו שלא "סתומים" כמו שהסברת לנחשון..) ואת הבוז שיש בו לענקי תורה ש"לא אנ"ש". זה הכל.

ממתי ניכסת את הרב אליהו??יהודה224
עבר עריכה על ידי יהודה224 בתאריך כ"ז בסיון תשפ"א 09:59
עבר עריכה על ידי יהודה224 בתאריך כ"ז בסיון תשפ"א 09:58
עבר עריכה על ידי יהודה224 בתאריך כ"ז בסיון תשפ"א 09:58
גדל והתחנך בפורת יוסף...
עם כל הכבוד..
גם הרב שאול ישראלי את חייו התחיל בעולם החרדי ליטאי
וכך גם הרב שפירא...
זה שהם החזיקו בדעות לאומיות כמו המון חרדים היום, לא הופך אותם להיות תוצאות של עולם הישיבות הדתי לאומי...

ועוד משהו גם הראי"ה קוק ענק הענקים היה תוצאה של עולם הישיבות החרדי...
אה, הוא היה חרדי לדעתך?הָיוֹ הָיָה

והרב ישראלי למד במרכז הרב, כדאי שתלמד היסטוריה לפני שאתה משמיץ על ימין ועל שמאל אנשים שקטנם עבה מכריסך.

ובגילאים שלהם, מלבד ישיבת מרכז הרב לא היו עוד ישיבות מובהקות דתיות לאומיות. הכל היה מעורבב.

אני יכול לומר שהרב קוק הוא בוגר ישיבה דתית לאומית בדיוק כמו שאתה אומר שהוא בוגר ישיבה חרדית, וואלוז'ין לא הייתה יותר דומה לחרדים אמשר לדת"ל.

למען האמת, אם לשפוט לפי דעותיו של ראש הישיבה, מורו ורבו של מרן הרב, - הנצי"ב מוואלוז'ין נ"ע, אז כנראה שדווקא מדובר בישיבה די דתית לאומית....

זה דבילי ותינוקי לחפש גדוילים בני מאה ועשר שיצאו מישיבות שקמו לפני שבעים שנה, אתה לא חושב?

התשובה היא כן, אתה לא חושב. אתה רק משפריץ יוהרא לכל כיוון כמו מכת"זית של משטרה, כחלק מהגאווה המטונפת שטיפחו וריבו בעולם החרדי השחצני.

זאת מלבד שהויכוח לא היה על "מי יצא מאיזה ישיבה" אלא אם יש גדולים דתיים לאומיים, ו"דתי לאומי" נמדד לפי הדעותש לו.

אם כל הענקים האלו, שגדלו איפה דגדלו, היו דתיים לאומיים - אז כן, יש עולם תורה דתי לאומי - עולם תורה שאלו גדוליו ורבניו ומנהיגיו. גם אם זה מאוד דוקר לך ולשאר השחצנים החרדים בעין.

גם בזה אתה טועהיהודה224
ממש לא דוקר לי שיהיו גדולים בעם ישראל
ממש לא מעניין אותי איזה כיפה ומה הדעות הלאומיות ואם אתה כותב עלי כאלה דברים אתה ממש לא מכיר אותי כלל וכל הטענות שלך על שחצנות חרדית הם טעות.
הרי מבחינתי הרב קוק הוא גדול בדיוק כמוך.
"הרב קוק גדול כמוני"?הָיוֹ הָיָה

וכמובן, לא התייחסת לטענות שכתבתי. יותר נח ככה.

אבל בטח, אתה ממש מעריך את הת"ח הדתיים לאומיים, וממש אוהב אותם וממש זה לא דוקר לך..

רק ש"במקרה", אך ורק "במקרה", אתה חושב שהגדולים הדתיים לאומיים הם לא באמת גדולים מספיק, כמו אחיהם החרדים...

לבריאות חביבי, לבריאות. אתם תמשיכו לזלזל, ואנחנו נמשיך להצמיח ענקי תורה. וצוחק מי שצוחק אחרון.

התיחסתי בהחלט.יהודה224
עבר עריכה על ידי יהודה224 בתאריך כ"ז בסיון תשפ"א 23:58
אתה עסוק בלהקטין ולהקניט
אתה לא מנסה לחשוב אפילו קצת מה כותבים לך.
אז אסביר .
הרב קוק מבחינתי גדול. בדיוק כמו שמבחינתך הוא גדול. אין שום הבדל בין איך שאני רואה אותו לאיך שאתה רואה. וכן אני מעריך כל ת"ח בין אם יש לו כיפה סרוגה, שחורה, לבד, ברסלב, או חבד..
לי יש גישה מסויימת זה לא בהכרח הופך אותי ליותר טוב מאף אחד בעולם..
וממש לא במקרה אני חושב שהציבור החרדי מצמיח גדולי תורה הרבה יותר מהציבור הדתי
לגבי הרב ישראלי, רבותיו היו הרב סלוביציק ועוד רב שהשתייך לעדה החרדית כך שהוא שאב מהעולם הישיבות החרדי כך שבאמת אין פחיתות כבוד בלהודות שהתורה תופסת מקום מרכזי יותר בציבור החרדי מאשר בציבור הדתי לאומי..
אולי לקיתי בעיוורון...הָיוֹ הָיָה

והרב ישראלי למד במרכז הרב, כדאי שתלמד היסטוריה לפני שאתה משמיץ על ימין ועל שמאל אנשים שקטנם עבה מכריסך. - ענית?

ובגילאים שלהם, מלבד ישיבת מרכז הרב לא היו עוד ישיבות מובהקות דתיות לאומיות. הכל היה מעורבב.

אני יכול לומר שהרב קוק הוא בוגר ישיבה דתית לאומית בדיוק כמו שאתה אומר שהוא בוגר ישיבה חרדית, וואלוז'ין לא הייתה יותר דומה לחרדים אמשר לדת"ל.

למען האמת, אם לשפוט לפי דעותיו של ראש הישיבה, מורו ורבו של מרן הרב, - הנצי"ב מוואלוז'ין נ"ע, אז כנראה שדווקא מדובר בישיבה די דתית לאומית....

זה דבילי ותינוקי לחפש גדוילים בני מאה ועשר שיצאו מישיבות שקמו לפני שבעים שנה, אתה לא חושב?

ענית? 

זאת מלבד שהויכוח לא היה על "מי יצא מאיזה ישיבה" אלא אם יש גדולים דתיים לאומיים, ו"דתי לאומי" נמדד לפי הדעות שלו.

אם כל הענקים האלו, שגדלו איפה דגדלו, היו דתיים לאומיים - אז כן, יש עולם תורה דתי לאומי - עולם תורה שאלו גדוליו ורבניו ומנהיגיו.  - ענית?

אולי ענית ומשום מה זה בכתב סתרים?

מותק, לא חכמה לומר "אני מכבד כל ת"ח ולא משנה מי הוא" כשתוך כדי דיבור אתה טוען שהת"חים הגדולים האמיתיים אלו רק החרדים, ושעולם התורה היחיד שמצמיח גדולים זה העולם החרדי, ושרק אצלו התורה תופסת מקום מרכזי. איך בדיוק כל זה מסתדר עם ההכרזות ההירואיות שלך?

תפסיק לסתור את עצמך ולחשוב שכולנו כאן אינפנטילים שלא שמים לב לגיחוך הזה. אתה ממשיך ומזלזל בכל ת"ח שלא שייך לציבור שלך, ואכן - זה לא במקרה, זה פשוט בגלל שבאמת אין לך כבוד לת"חים שלא מהציבור שלך. תפסיק להתבכיין ולומר "לא נכון, יש לי, אבל פשוט אלו באמת לא תלמידי חכמים....". אף אחד לא קונה את הלוקש הזה.

ומה שכתבת כעת על הרב ישראלי זה שטות מוחלטת. בתור בחור צעיר ממש הוא למד אצל שני ת"ח רוסים - שהיו חרדיים בדיוק כמו שהיו דתיים לאומיים ובדיוק כמו שהיו דינוזאורים. הם היו פשוט יהודים טובים שלמדו תורה, בלי שום טיקט מהטיקטים האלו (שוב: מאותה סיבה שכבר כתבתי לך ולא התייחסת אליה: אתה מצפה מאנשים ומישיבות להיות מזוהים מגזרית, על אף שתקופתם בהיסטוריה הייתה טרם ההתפלגות המגזרית) ואח"כ עלה לארה"ק ולמד במרכז הרב.

לגבייהודה224
1. עניתי בצילום מסך.. תראה איפה הוא למד בישי"ק ומי היו רבותיו
ולגבי מה שכתבת בסוף.. עולם הישיבות היחיד שהיה קיים אז היה חרדי אז הם ממש באו מהעולם החרדי כך שלא משנה כלל מה היו דעותיהם הלאומיות.
באותה מידה אני יכול לקרוא גם לרב עובדיה דתי לאומי כי הרי מה היו ההבדלים בינו לבין הרב מרדכי אליהו?
אבל הם יצאו מעולם שאסף את הבחורים הצעירים שהיו אז כמו עובדיה יוסף הקטן וציון לוי הקטן מהבאסטות בשוק הבוכרים מעולם העבודה והמעשה והכניס אותם תחת עמלה ואוהלה של תורה וכך יצא הרב ציון לוי, הרב עובדיה, הרב בנציון והרב מרדכי אליהו... כולם יצאו מאותו מקור רק שהם חלקו בצורת ההתיחסות למדינה.
היום חלק נכבד מאד מהדתיות הלאומית בקושי דתית עד כמעט קונסרבטיבית אם זה היתרים משונים ללכת לקולנוע ולהוריד עיניים בסצנות אסורות ועוד יציאות פמיניסטיות מפגרות...
ולא הרי הר המור כגבעת שמואל וגוש עציון ולא אלו כעטרת כהנים...
וכאן נכנס לו זרם חדש שהולך ונבנה שזה החרדיות הלאומית....
כמו הרב שמואל אליהו...
ואת הדביליות שלך וחוסר יכולתך לקרוא משפט שלם ולצטט אותו בשלימות אני רק עכשיו מתחיל להכיר.
כי את זה "מותק, לא חכמה לומר "אני מכבד כל ת"ח ולא משנה מי הוא" כשתוך כדי דיבור אתה טוען שהת"חים הגדולים האמיתיים אלו רק החרדים, ושעולם התורה היחיד שמצמיח גדולים זה העולם החרדי, ושרק אצלו התורה תופסת מקום מרכזי. איך בדיוק כל זה מסתדר עם ההכרזות ההירואיות שלך?"
ממש לא כתבתי
כתבתי ואחזור ואכתוב שהעולם החרדי מצמיח יותר גדולי תורה ואני ממש עומד אחרי זה.
ובהחלט כל גדול תורה שיהיה אני מכבד ולא משנה לי כיפתו או צבע עורו או מוצאו...
לא כתבתי על אף רב מאלו שציינת ואלו שלא שהוא לא תלמיד חכם
כתבתי שכן ראינו מעשים שבכל יום בפסיקות הכי קשות אם זה בממזרות. גירות, עגינות גירושין, וטהרה הקשות ביותר היו מגיעים לרבנים מזן מאד מסויים ולא דוגמא לרבני מרכז הרב... זה לא בא להמעיט מערכם זה מראה שגם הם הבינו שיש יחידים בדור שיכולים לענות על שאלות קשות כאלה והם באו מתפיסה רעיונית מאד מסויימת שנקראת חרדים ולא בגלל שהם חרדים אלא בגלל המבנה הסוציולוגי של החרדיות כי ככל שתכניס יותר לישיבה יש יותר סיכוי שתמצא שם את האחד מאלף להוראה ואם בציבור החרדי תהיה מגמה של יציאה לעבודה ועזיבת הכוללים והישיבות מצב הרבנים החרדים יהיה בדיוק כמו זה הדתי לאומי...
מצד שני בעולם החרדי יש את חלק מהבעיות שצוינו כאן לעיל ואין עניין לחזור ולמנותם שוב
...הָיוֹ הָיָה

1. יפה, הבאת את הראיה לדברי - בדיוק כלשוני: "בתור בחור צעיר ממש הוא למד אצל שני ת"ח רוסים - שהיו חרדיים בדיוק כמו שהיו דתיים לאומיים ובדיוק כמו שהיו דינוזאורים. הם היו פשוט יהודים טובים שלמדו תורה, בלי שום טיקט מהטיקטים האלו (שוב: מאותה סיבה שכבר כתבתי לך ולא התייחסת אליה: אתה מצפה מאנשים ומישיבות להיות מזוהים מגזרית, על אף שתקופתם בהיסטוריה הייתה טרם ההתפלגות המגזרית)"

הטענה שאז היו רק ישיבות חרדיות ולכן כל מי שלמד שם למד ב"ישיבות חרדיות", היא הבל ורעות רוח. חלק מהדביליות של הגאווה שלכם היא זו שאתם חושבים שבהכרח כל מה שהיה פעם היה "חרדי", בשבילכם גם אביי ורבא היו "חרדים", ולכן כל דבר שהיה קיים לפני עידן המגזרים - אתם ישר מנכסים אותו אל עצמכם. למה אתה חושב שמישהו יתייחס ברצינות להיבריס הנאיבי הזה?

וזה עוד בליש התייחסת לכך שרוב הרבנים והישיבות שם דווקא היו קרובים בדעות לעולם הדתי לאומי שהתפתח מאוחר יותר, מי לנו ציוייני יותר גדול מהנצי"ב, מר' איסר זלמן...

אתה לא מחדש לאף אחד שיש דתיים לאומיים שלא ממש מקפידים על הלכות. לא עליהם מדובר ולא אותם מישהו התיימר להשוות כאן לתמידי חכמים וגדולי ישראל.

אגב, גם בציבור החרדי, למרבה הפלא, יש יותר ויותר אחוזים של אנשים שההלכה קצת נמאסה עליהם, או היהדות בכלל. מוטב לכם להפסיק לנפנף בדגל הזה שמתהפך עליכם באבי אביכם.

אני תוהה אם אתה מטומטם או שאתה חשוב שאנחנו מטומטמים. אתה מנסה לענות על מה שכתבתי לך בעניין זה שאתה מצהיר הצהרות אבל בפועל מזלזל. ואיך אתה עונה? "טוב, הם באמת ת"ח, אבל לא כ"כ גדולים כמו החרדים", תגיד רגע, מה חשבת כשכתבת את זה? שאתה מראה שאתה צודק או שאתה מראה שאני צודק? מה לכל הרוחות עבר לך במוח?

אז שוב: זה רק מוכיח את זה שאתה, כמו רוב חבריך ה"חרדים", פשוט אוסף של גאוותנים מטונפים, שבעיניהם לא יתכן שיהיו גדולי ישראל רציניים אם הם לא "חרדים", ואם יש כאלו - אז סימן שהם לא באמת גדולי ישראל.

אבל העיקר תמשיך להצהיר שאתה מחזיק מכל התלמידי חכמים, ושלי אין הבנת הנקרא...

במרכז הרב יש רבנים שמכניסים לכיס הכי קטן שלהם פוסקים חרדים רבים. רק שבשונה מהציבור החרדי - אצלנו אין רדיפת כבוד ופוליטיקה מלוכלכת (יש, אבל במידה מועטה בהרבה מאצלכם, שכל עולמכם נסוב רק על כבוד ושחצנות)

והסיבה שאתם לא שואלים אותם ב"ממזרים ועגינות" היא לא שהם לא מספיק גדולים, אלא שאתם מספיק חצופים שלא מוכנים לשאול שאלה רב שלא שייך "אליכם".

כאמור, אתה תעדיף לשלוח עגונה למיישיב בישיבה קטנה, ולא לר' אברום שפירא "המזרחניק", אז בגלל סדר העדיפויות המתועב הזה שלך אתה רוצה "להוכיח" שר' אברום לא ראוי לפסוק בענייני עגונות כמו הרב בוארון. 🤦‍♂️🤦‍♂️

אוקיייהודה224
אז הפכת את כל החרדים (כגדולי צוררי ישראל) לרודפי כבוד בצע ותהילה ולא רק את כל החרדים אלא את הרבנים החרדים הפכת לפוליטיקאים מלוכלכים ותאבי כבוד?? הבנתי נכון?? אם כן אין לנו על מה עוד לשוחח
ועל הצד שלא הבנתי נכון
אז אענה לך על הפסקא האחרונה.
בחיים לא הייתי שולח אפילו לראש ישיבה גדול ככל שיהא כולל לרב שך שאלה בהלכות החמורות אם הייתי יכול לשלוח לגדולים ששמשו בפסיקה כמו הרב בוארון הרב עמאר בדורינו או הרב עובדיה והרב אלישיב בדור הקודם כך שאם היה מולי את הרב שפירא או מיישיב. כלשונך ברור למי הייתי שולח.
ועוד פעם טעות בידיך מעולם לא קיטלגתי אף אדם באשר הוא עי הכיפה שיש לו על הראש אלא עלפי ערכיו, מי שערך התורה חשוב לו בין אם יש לו או אין לו כיפה או שצבע הכיפה שלו אחר משלי הוא מבחינתי אדם עם ערכים נכונים ונעלים. אותו דבר לאברכים לא משנה מאיזה מגזר אם הם שוקדים ועמלים בתורה ממש לא משנה לי מה יש להם על הראש אלא מה יש בתוך הראש.
עוד פעם אציין בפניך שאתה ממש לא מכיר אותי ולא יודע מי אני ובקטנות מוחך ולהיטותך להגן על הכיפה שעל ראשך את ממציא ומגבב שטויות שלא כתבתי.
מזלזל בת"ח ורבנים עם כיפה בצבע לא כמו שלך על ראשם ומאשים אותם ברדיפת כבוד ובצע בטינוף וגאווה...
חבל חבל חבל. חבל שאדם ערכי כמוך נופל בבורות האלה.
טוב...הָיוֹ הָיָה

זה בסדר, אני מיציתי, והגעתי למטרה - כל מי שקורא את הדיון מבין טוב מאוד כמה אתה מכבד גדולי תורה וכמה אתה מונע מסטיגמות שפלות ויהירות של הציבור החרדי. מעולה.

אתה טועה ובגדול.יהודה224
קודם כל אתעלם מצורת השיח ומצורת ההתבטאות הלא מכבדת.
לא עברתי מרמת ה.. לרמת ה..
אלא דיברתי על רבני הדור ממש בחיים ולא על הגרע"י והגרי"ש שנסתלקו מן העולם.
רוב השאלות הקשות ביותר היום מופנות לרבנים האלו מה לעשות... אני אומר את זה מידיעה אישית ואינטימית עם המערכת...
ולא להרה"ג דב ליאור וגם לא להרה"ג יעקב אריאל.
הרב עמאר והרב בוארון אינם אנשים שיעמדו וידפקו על השולחן ויצעקו שרק אותם ראוי לשאול... אלא עולם ההלכה פונה אליהם מיוזמתו בהבנה שאלו הם פוסקים שראו ושמשו בפסיקה והם באמת רמה אחת יותר ואם הם יתירו או יאסרו אז כמעט אין בנמצא פוסקים אחרים שגדולים מהם בחכמה ובמניין..
אל תתכחש למעשים שבכל יום.
אינני חולק על העובדה שבעולם הדתי לאומי קיימים אברכים עמלי תורה. אבל הנם מועטים.
בזרם החרדלי קיימים הרבה יותר כאלה וכן הם שוים ברמתם לאברכים חרדים
לגבי מי יותר טוב אני חושב שזה אינדוידואלי
לגמרי, יש פה טובים ופה יש טובים העניין הוא אישי כמה משקיע כל אברך בלימוד בעיון או בקיאות בידיעת התורה ולא הכיפה שעל ראשו
ההפרדה שאת העושה בין דת"ל לחרד"לנחשון מהרחברון

היא לא נכונה.

ז"א היא נכונה. אבל כמעט ואין אברכים שהם לא חרדלים.

ז"א יש אבל בהגדרה לשנה שנתיים וזהו

ז"א רוב מי שאברך לא משנה באיזו סביבה גדל כבר מתויג כחרדל.

לא חביבי, אני לא טועה.הָיוֹ הָיָה

אתה רשאי להתעלם כאוות נפשך, מוטב לבזות אותך (כפי שאני נוהג) מאשר לבזות את גדולי ישראל (כפי שאתה נוהג)

לעצם הענין: אתה הזכרת את הגרי"ש והגרע"י, מה קרה שהשתפנת פתאום?

ולגבי השאלות "היום", אז מותק של אמא, ספר מעיישהס למישהו אחר. הרב בוארון פוסק יותר בעל משקל מהרב אריאל? הרב עמאר יותר גדול מהרב ליאור? נפלת על הראש?

ה"ידיעה אישית ואינטימית" שיש לך היא בסה"כ ידיעה על כך שאתם החרדים שואלים רק רבנים חרדים, בגלל היוהרא המטופשת שלכם והבוז לכל תלמיד חכם שאינו מהציבור שלכם. לכן גם ב"חמורות שבחמורות" תעדיפו לשאול מו"ץ שכונתי או ר"מ בישיבה קטנה, העיקר שיש לו כיפה שחורה על הראש, ולא ענקי תורה ויראה - אם יש להם כיפה סרוגה על הראש.

אז מה בדיוק הראיה שניסית להביא? שמכח זה שאתם שואלים רק חרדים אנחנו אמורים להבין שהגדולים הציוניים אינם גדולים? המסקנה היחידה שאנחנו מסיקים מזה היא שאתם גאוותנים שלא מוכנים להכיר בגדלותם של גדולים שחשובים אחרת מכם. לבושתם ולבושת אמכם. 

אף אחד לא "מתכחש למעשים שבכל יום", הטעות שלך היא במחשבה המטופשת שבגלל המעשים שבכל יום שאתם נוהגים - אנחנו אמורים להסיק שגדוליכם יותר גדולים. אם היית מקדיש טיפת מחשבה לדבריך הייתה שם לב עד כמה הגחכת את עצמך ורק הוכחת את צדקתנו בטענתינו.

בטח שיש! הנה שר התורה מאור הפנים לדוגמא!די שרוט
ברכה מאת האדמור די שרוט לפורים - נשואים טריים

האדמור די שרוט תליט"א זצוקלל"ה פעיה"ק תושבב"ע הוא כל כולו מסרוחניק! בסמך!
חחחחחחחחיהודה224
זה היה בשלושת השבועות
עכשיו כבודו חבדניק רגיל לשעבר לא?
עכשיו כבודי שר התורה לעשות כביסה.די שרוט
חב"ד= חילוני בלבוש דתי.
יופי הגיע הזמן.יהודה224
כדי שלא נצטרך להחליף את הס שוב
אין לי עניין לתת לך רשימה או לעשות תחרויותנחשון מהרחברון

אבל אתה פשוט לא תקבל את גדולתם גם כשם גדולים אבל בשביל הספורט נתחיל ברב ליאור וברב יעקב אריאל

בבקשה אל.סמיילי12
זה באמת מוזיל.
אף אחד מאיתנו לא אלוהים ולאף אחד פה אין דתומטר.
אל תתחילו עם זה.
למה לא? הנה אני מסכים לכם לדרג ולדרג ולהתפלמסדי שרוט
ואני אשב לי עם פופקורן ואצחק 😁
כי זה מזלזל.סמיילי12
מי אנחנו שנגיד איזה רב יותר חשוב?
אני לא אוהבת דיונים כאלה.
בטח לא מתוך התנצחות.

אתה יכול לשבת עם פופקורן בלי קשר. תהנה.
ניסיתי כאילו לייחס לעצמי תכונות אלוהיות...🤔די שרוט
רו"ח קלאסי.סמיילי12
צוחקת כמובן.
מה אתה רוצה שאענה על זה?יהודה224
הם רבנים עצומים
הם מפוסקי הדורנחשון מהרחברון

גם אם הרבה חרדים לא מכירים בזה

הסיבה שלא מתייעצים איתם היא לא שהם פחות גדולים אלא כי הם לא חרדים

לא חושב בכלל שאתה צודקיהודה224
מכון פועה יוכיח.
הסיבה היא אחרת שמניתי אותה קודם ואין לי רצון לפרט בנושא הזה
רק להבנת העניין יש מושג של משה ו70 הזקנים שכולם היו פוסקי הלכה וגדולים עצומים אבל את השאלות הכי קשות היו שולחים בסוף למשה
למה? כי משה היה הגדול ביותר ולהבנתי. זה העניין
מכון פועה מנסה לייצר אחידות של פסיקהנחשון מהרחברון
ולכן הוא הולך על מי שמקובל על כולם. כן הדתיים מקבלים שיש פוסקים חרדים אבל לא להיפך
גם בזה אתה מכליל וטועהיהודה224
לצורך הבהרת העניין
בישיבת נהר שלום בירושלים אני מכיר מוצי"ם חרדיים לחלוטין שמתייעצים עם רבני מכון פועה
חלק גם למדו שם הרבה מהלכות טהרה
לא בטוח שהם מסכימים על הכל אבל עדיין הם מתייעצים במוצהר ולא מסתירים את זה
בודקות טהרה במגזר החרדי איפה הוסמכו?
"בידידים"???
מכון פועה בוודאות מנסים למנוע מציאתאניוהוא
של ילדים בד'ץ וילדים רבנות.

לכן הם פונים לכל הרבנים - שיהיה מקובל על כולם.
בשו'תים שלהם הם מביאים גם תשובות מרבנים דת'ל כמו אלה שהוזכרו למעלה
נכון וכך ראוי לעשות כי אם לא אוי ואבוי לנויהודה224
אבל לומר שחרדים מתעלמים לחלוטין מעולם ההלכה הדתי לאומי זה עוול
ולהביא ראיה ממכון פועה שבעיניהם לא הרב יעקב אריאל ורב' אברוםנחשון מהרחברון

והרב ליאור הם לא פוסקי הדור זה לא נכון.

מתייעצים גם עם רבנים חרדיים כדי שיהיה מקובל על החרדים. לא בגלל שהם גדולים יותר

לא הבאתי מהם ראיה לזהיהודה224
אלא לזה שהמון חרדים מתיעצים איתם בנושאים מגוונים
הבנתי. חשבתי שאתה מנסה להגיד ההיפךנחשון מהרחברון

מתייעצים איתם בצד הרפואי לא ההלכתיאניוהוא
מאיפה אתה יודע?יהודה224
אני ישבתי שם ראיתי במה מתייעצים
כי אני מכיר את הנפשות הפועלות במכון פועהאניוהוא
אז אתה מוזמן לשאול אותםיהודה224
ולא לקבוע מסמרות
הצחקת אותיאניוהוא
אשמח לקבל דוגמא אחת ש'חרדים' לא מתעלמים מעולה ההלכה הדתי לאומי.
עניתי לך כבריהודה224
אם הם ברמה כ"כ גבוה - אז שימצאו ספונסר.ספק

אם הם ברמה כ"כ גבוה - אז למה הם צריכים לקחת כסף מה"מזרוחניקים" המסכנים? 

אוי הבורות הבורות...הָיוֹ הָיָה

כאחד שמכיר כנראה הן אברכים חרדים והן אברכים דת"ל הרבה יותר ממך, אני מרשה לעצמי לשבת כאן ולקונן על הדור הגאוותני, היהיר, הפטרוני והמנותק מהמציאות שהצליחו קברניטי ההשקופע הטהוירע להוציא ברוב כישרון.

הנאומים המצחיקים שלך ושל החברה שלך בהודעות הבאות כאן, היו מצחיקות אם הן לא היו עצובות, וסליחה על הקלישאה.

הרדידות שבה אתן מודדות "רצינות", הביטחון שלכן בזה ש"חרדים זה ליגה", למרות שכל נער יודע היום שכמות "אברכי הקפה" שנמצאים בבכויילל רק כדי שהשוויגער לא תצקצק - עולה ועולה. הרצינות התהומית שבה אתן מרגישות בסדר גמור להביע דעות גאוותניות כאלו - יען אתן משוכנעות באמת ובתמים שהצדק איתכן, והציפיה האינסטנקטיבית שלכן היא ש"גם המזרוחניקים" יכירו בכך, ויודו שאתם אתם העם הנבחר...

עצוב, עצוב שאנשים חרדים מנסים להסביר למה הם הכי שווים, על ידי הודעות ומשפטים שרק מוכיחים את הכשל הנוראי שהיה וישנו בכל גידולו של הציבור הזה.

ולפרוטוקול: אפילו כאן ספציפית, בפורום, אני יכול למנות קרוב לעשרה תלמידי חכמים מובהקים, רובם בשנות העשרים לחייהם, שהם ממש פארי גידולי תורה, ומכניסים לכיס הקטן הרבה הרבה אברכים מובחרים בכויילל פוניבז' או בכויילל בית-הלל וכדו', גם כאלו שמבוגרים מהם מאוד..

וכן, ידידו היקר @נחשון מהרחברון הוא בפירוש אחד מהם. ואל תגידי שכנראה אני לא מכיר חרדים, כי אני מכיר את הציבור החרדי "ראשו על כרעיו ועל קרבו", כולל אברכים חשובים ומופלגים. ונחשון, בגילו הצעיר יחסית, אכן לא נופל מהאברכים הכי חשובים בציבור החרדי)

(בעיקרון היה צריך להגיב לכל הודעה והודעה שכתבתן ולהקהות באופן ספציפי את שיני כל משפט שכתבתן. אבל ממילא אני מבצע כאן מחטף של הקפצה כ"כ מאוחרת, אז הסתפקתי בהודעה כוללת זו, שהצמדתיה להודעתך הראשונה.

ולמקרה שכבר ביטלתן מעקב: @שירוש16 @אש בליבי)

שברת שיא!הגיבן מנוטרדהם
בתגובה עם הכי הרבה שטויות שנכתבו!
הוכחת שאתה לא באמת מכיר את הציבור החרדי!
להשוות את נחשון לגדולי האברכים בציבור החרדי זה בורות אמיתית!

נחשון היקר אני לא מזלזל בך אחי היקר אבל כשתדע את הש"ס והשולחן ערוך וכו' בע"פ נדבר על להשוות אותך לאברכים הכי חשובים בציבור החרדי.
הָיוֹ הָיָה

אני אתייג כאן מישהו שמכיר אותי בחיים האמיתיים, כדי שיעיד אם אני מכיר את הציבור החרדי וכמה:

@אריאל יוסף

התגובה שלך רק מוכיחה את מה שכתבתי: גידלתם דורות של גאוותנים חלולים מתוכן, שלא מסוגלים להפנים שיש תורה במקומות שהם לא "גיבעאס הישיבע" 

מאשר. הבחור מכיר היטב את הציבור החרדי.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ו בסיון תשפ"א 19:02

לא אמרתי שאין תורה אצל המזרוחניקיםהגיבן מנוטרדהם
אמרתי על הקטע שהשוות את נחשון לחשובי האברכים בציבור החרדי.
זאת בורות אמיתית וכסילות וגאווה ריקה מתוכן!

אם היית אומר שהוא מתעלה על בני גילו גם בציבור החרדי הייתי מקבל את דעתך אולי אבל לומר שהוא לא נופל מחשובי האברכים זה מגדולי האמרות שעושות עוולה.
עכשיו ההתנצלויות..הָיוֹ הָיָה

יא חביבי, אני שמעתי מה אמרת, ואתה לא צריך לחזור על כך שוב.

אבל הא גופא קשיא, אתה אומר ש"תורה יש באמת" (שכוייח באמת, ברוך תהיה, מה היינו עושים בלעדיך) אבל "לא כ"כ גדולה כמו אצל החרדים". כי את זה אתה לא מסוגל להפנים - שיש מצב של גדלות אמיתית, שלא נופלת בכלל מזו של החרדים.

אתה כמו אותו כולל שנחשון סיפר עליו, שחשבו ש"בטח מזרוחניקים לומדים, לא אמרנו שלא, אבל מה הם לומדים? חומש ומשניות בטח.."

בקיצר. אתה וחבריך רק ממשיכים להוכיח שהמצרך המצוי ביותר בעוילומ התיירע שלכם - הוא בעיקר גאווה. ובוז לתלמידי חכמים שכיפתם בצבע שונה.

תגיב לי, תגיב, תמשיך להוכיח כמה אני צודק.

אני לא חרדי קודם כלהגיבן מנוטרדהם
ואם אתה ממשיך בכסילות שלך זה מראה שלא באמת הבנת!

נחשון בעצמו יודה לדבריי אם הוא איש אמת
אז אתה סתם נחיתי?הָיוֹ הָיָה

קנית את הלוקש'ן של החרדים על "כמה הם חשובים".

וכנראה זה נובע אולי מהמקום *שלך* על הסקאלה, שאתה לא מצליח להבין שיש בה גם כמה חבר'לך שהם כמה רמות מעל

האמת קצת קשה לי עם הדיון הזהנחשון מהרחברון
אם כי אני שמח באמת לראות את ההתייחסות הכולל כאן נגד ההכפשה של ציבור שלם שאני איכשהו הפכתי לדוגמא מייצגת שלו.

אבל לא אני הנקודה.
הנקודה היא אחרת לגמרי.
הנקודה היא שאין שום בעיה להשוות אברך דת''ל לאברך חרדי.
בעייתי אם אומרים שיש פער בלי שום ביסוס.
בעייתי שמכםישים מי שחושב אחרת.
והכי בעייתי שההכפשה באה כדי להדחיק ביקורת אמיתית
אין פער בין רמות תואמותהגיבן מנוטרדהם
אבל את מחשיב עצמך מחשובי אברכיי הציבור הדתי לאומי כדי שנשווה אותך לחשובי האברכים החרדים?

אני הכי אומר שכולם לומדים תורה קדושה אבל לא לערבב בין מי שארבעים שנה לומד ברצינות ושורק בע"ה ספרים כאילו הוא פרוייקט השות לבין מישו שיש לו עוד דרך
לא אני ממש לא חושב ככהנחשון מהרחברון
אני כן חושב שאני ממוצע ולא נופל מאברך חרדי ממוצע
כן יש לנו בכולל מישהו שהוא רב יישובנחשון מהרחברון
והוא ממשיך ללמוד בכולל.
והבנאדם שורק כמו שאתה לא יכול לדמיין.

ואני חושב שהוא בהחלט לא נופל מחשובי האברכים החרדיים
ברורהגיבן מנוטרדהםאחרונה
זה לא שאלה אפילו
רק כדאי לכולםיהודה224
לשים לב שיש ניקים דוגמת @ספק שכשהם נכנסים לשרשור כדאי בהחלט לצאת ממנו...
לא לכולם - רק לאלה שכותבים שטויות.ספק

כמוך. 

וכמו כל אחד שחושב אחרת ממך כמובןיהודה224
לא רק אני...
וסיימתי זו היתה רק הארה לאלה שלא מכירים
כן הא?אש בליבי

אני עדיין מזועזעת מהתגובות פה ומהייחס לציבור החרדי.

הזיה.

ותמיד חשבתי שאחים אנחנו. 

"אמא, אנשים לא רוצים לממן את אורח החיים שלי... אנשים רעים...ספק

למה אתה לא עושה את כל המלחמות שלך נגד המסתננים בתל אביבאש בליבי

אתה יודע כמה ילדים הם יולדים?

אתה יודע באיזה רמה הם משלטים על החיים של תושבי דרום תל אביב?

אתה יודע כמה הם מסוכנים?

באיזה סכומים המדינה ממנת אותם?

יש כאן בפורום הרבה עוכרי ישראל מבית ומחוץ וראו לאורך כל הדורות איך ה' ישמיד אותם בלי להשאיר מהם שארית, ראה ערך הערב רב 

את מכירה אותי? את יודעת אילו מלחמות אני נלחם?ספק

יש המון בעיות במדינת ישראל - המסתננים היא אחת מהן אבל החרדים היא בעיה כלכלית גדולה יותר. 

יש הרבה אנשים שמתחזים למאמינים ויראי שמים - ובפועל, הם גזלנים שמחללים שם שמים בפרהסיא. 

לא יודע עד כמה הקב"ה מת עליהם בהתחשב בעובדה שבגלל אנשים כאלה הוא הביא את המבול... 

מתפקחים לפעמים....יהודה224
לא. רק אתה עדיין מרגיש צורך לטנף עליי בגלל שאתה כותב שטויותספק

ואני מצביע עליהן. 

הייתי מצפה מאדם בוגר ללמוד להתגבר על העובדה שהוא פשוט לא מספיק חכם. 

נו, כנראה שאתה עדיין ילד קטן. 

יפה כתבת נחשון, עקרונית,ד.

אם כי, עקרונית, יש קו דק ומאד חשוב, שמבדיל בין ביקורת עניינית - לבין צורת דיבור של גידופים וזלזול.

בדרך כלל, מי שכותב/מדבר בזלזול וחרפות - זה לא מתחיל מנושא ספיצפי, אלא מצורת התבטאת של אדם כללית למה שאינו נראה בעיניו (אולי לא רק לכך).

אז לפני תורה ולפני מלאכה - דרך ארץ במובנה הפשוט.

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

כנראה שכלום...*אשתו של בעלי*

אם כבר ניסית לדבר איתו/להסביר לו/לעמת אותו

עם ההתנהלות שלו ולא עזר,אז כנראה שגם לא יעזור.

תצטרכי לקבל אותו ואת ההתנהלות שלו ככה,איך שהיא.

תצטרכי לקבל את זה שאת ככה והוא ככה.

תדעי מראש שאם הוא נשאר איתם בבית לבד כשאת יוצאת לענינייך,כשתחזרי-יחכה לך בית על גלגלים.

את לא יכולה להתחיל לחנך אותו איך להתנהל איתם

ולחנך אותו להתנהל מולם כמוך.

זה פשוט לא יעבוד.

מראש אני אומרת לך-וותרי!

אחרת תהיי מתוסכלת.

גםoo

כשאני עם הילד (אחד כי השאר גדולים)

יש לעיתים מגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילד חצוף ומשתולל שצריך פלוגה כדי להרגיע אותו

לא רואה בזה כאוס וזה נראה לי הורות תקינה לחלוטין

בעיניי ציפייה שדברים ידפקו כמו שעון בבית/ עם הילדים

בעייתית 

שום דבר לא צריך לדפוק כמו שעוןלביטה

אבל צריך להיות סדר כללי ושגרה בריאה.

המגבות על הספה זו רק דוגמה קטנה.

זה לא העניין של הבלאגן,

זה החוסר הטוטאלי בגבולות והזריקה הכללית על כל דבר שקשור בשגרה וסדר וחינוך נכון ובריא לילדים. 

תלוי לְמה את קוראת גבולות ושגרהoo
כנראה ההגדרות שלנו שונות. לא משנה את תחושת הכאוס.לביטה
אז אוליoo

הכאוס נוצר בגלל ההסתכלות שלך

אולי היא שגויה

והפתרון הוא לנסות לשנות הסתכלות 

לא.לביטה

הכאוס הוא כאוס.

ההתנהלות שלו מבולגנת ומאפשרת לילדים משחק עם הגבולות.

עובדתית הילדים חצופים כשהם איתו.

עובדתית הוא מסוגל לתת להם לצפות במסכים עד 21 בלילה, כאשר מדובר בילדים בין 4.5-8 והם זקוקים לשינה. איתי כולם במיטות מתוך שמחה ונחת ב20 כבר.

ההסתכלות שלי היא מה בריא ונכון לילדים שלי ולי.

הם צריכים שינה מספקת.

הם זקוקים לסדר בענייני לימודים.

הם צריכים תזכורות הגיינה.

הם נצרכים לגבולות בריאים בכל תחום, ובוודאי בהתנהגות כלפינו ההורים ואחד כלפי השני.

הוא לא מצליח לספק את אלו, את רוב הרשימה הוא אפילו לא מנסה. כי הוא לא מכיר בחשיבות שלהם, למרות שרוב ההורים יסכימו שזה ברור שכל אלו נצרכים.

יש גבול לכמה דברים הם בתחושה או במחשבה.

הבית מתנהל על ידי הילדים, ולא על פי מה שהוא רוצה.

זו עובדה. 

אני איתך!!*אשתו של בעלי*

אבל שוב,כלום לא יעזור לשפצר את האדון.

בטח ובטח כשאתם בהליכים...

אמoo

חצופים זה גם עניין של פרשנות (אני לא מפרשת אף פעם את ההתנהגות של הילדים כחוצפה אלא מפרשת את זה לפי הסיטואציה)

גם הבן שלי לעיתים במסך אחרי 21 (בן כמעט 6)

אני גמישה איתו בהרבה דברים

גם בעלי

עדיין הילד גדל בטוב

והוא ממש לא מנהל את הבית למרות שהרבה פעמים אנחנו זורמים איתו (וגם עם הילדים היותר גדולים שכבר אפשר לראות תוצאות טובות לחינוך הזורם שלנו)

בעיניי הראייה שלך קיצונית מדי וחד צדדית

ואולימתלבט34

ההתנהגות שלו בבית בבית

מושפעת מהיחסים שלכם?

אולי הוא עושה דווקא?

אפילו לא  במודע..

ואת "אולי" מנסה להחזיק את הבית

ולכן זה משדר גם לילדים.

אבל זו הפסיכולוגיה בגרוש שלי..

מבלי לדעת אתמתלבט34

טיב היחסים ביניכם כמובן...

לא. זה פשוט מי שהואלביטה
תמיד עלול להיות פעריםהעני ממעש

בין התנהלות הבית בנוכחות כל אחד מההורים

מכמה סיבות אפשריות

אחרי שמבינים את זה

ניתן לקבוע איך לתווך לילדים את הגבולות גזרה 

אין לי כח לגדל עוד ילדלביטה
ואין לי כח להכנס למוד פלוגת הרגעה כל פעם שאני נכנסת לתמונה. 
לשיטתך נכון לך לפתוח תיק ברבנות?העני ממעש
נקודה חשובה שאף אחד לא התייחסלאחדשה

לא כותבים 
אללה באבאלה?

אוכלת תסביך

גברת את לא תעשי פה בעיותתתתלביטה
אמנם כתבתי לא נכון אבל לא המצאתי 😌

ישתחוו לך לאומיםלאחדשה

את צדקת ואני פשעתי

אני ממסגרת ותולהלביטה
אולי זה יעזור איתו.?לאחדשה

יבין מרות מהי....
פיתרון לבעיה

עבודה זרה ל"עלביטה
אולי באמת עובדת זרהלאחדשה
אני כבר עובדת זרהלביטה

האפריקן אמריקן של הבית

שתיים זה טו מאצ 

אפשר תאילנדית או הודיתלאחדשה

קיבוץ גלויות

נשמע שאת מנסה לשלוט ולחנך אותושם פשוט

אני שומעת ממך נימה מזלזלת בו, אולי אני טועה.

איך הזוגיות שלכם? איך התקשורת?

אם אתם בדו קיום ולא בזוגיות כל פער מקבל מימדים דרמתיים והילדים תקועים באמצע. 

לא חושבת שזה רלוונטילביטה

זה תמיד היה שם.

הוא פשוט עכשיו עובד הרבה יותר שעות משהיה תמיד.

ונוצר לי הרבה יותר מרווח ללמוד את הבית ואת ההתנהלות בו.

וזה מצב שזועק לשמים.

בכל אופן, אנחנו לקראת התחלת הליכי גירושין.

אז מה בדיוק חיפשת בשאלה הזאת?אונמר

אם אתם גם ככה בהליכי גירושין. לא ברור.

יש זמן עד שזה יסתיים.לביטה

מחפשת שפיות לילדים שלי.

גם אם זה לחמש דקות.

לא ברור לי מה צריך להסביר בכלל 

אם החלטתשם פשוט

זה כבר סיפור שונה לחלוטין, ובכלל לא מובן למה את לא משחררת אותו.

תעברי מסטייט אוף מיינד של מי צודק ומי טועה למיינד שמכוון למינימום רעל בין ההורים ולמינימום נזק לילדים.

לייצר נרטיב שהוא הבעייתי ולא אחראי לא מסודר ושלל כינויים (גם אם זה בינך לבין עצמך) זה מסוכן לילדים.

הם צריכים הורים מתפקדים ביחד מעריכים אחד את השני ולא הורים במאבק.

כמה שיותר להפחית חיכוך, להפסיק לנסות לתקן אותו ולחשוב הלאה.

וגם כשעוברים הלאה כדאי שתהיה לך הערכה אליו.

אני רוצה בטוב שלהםלביטה

למקרה שלא היה ברור.

הנרטיב הזה הוא רק פה וביני לבין עצמי.

אני רק רוצה שיהיה איזון בריא.

לא משנה מה ומי 

תצטרכי להתרגל לרעיון שככה זה יראה בהיעדרך אחרי גירחוזר
גירושין
זה כל הענייןלאחדשה

כל עוד זה אצלו או אצלה זה דבר אחד. שיתמודד עם ההשלכות של ההתנהלות שלו.
ברגע שזה בבית ביחד וממש חשים את ההבדל, זה משו אחר לגמרי

זה שלו. ואני מאמינה שהוא יבין שדברים צריכיםלביטה
להשתנות כשהוא יתנהל מולם לבד.

אני רק מתפללת שיהיה להם טוב 

אחרי שהם יתגרשו*אשתו של בעלי*

יהיה לה פחות אכפת כי הברדק יחגוג אצלו בבית ולא אצלה.

הוא זה שיצטרך להתמודד עם ההתנהגות,הבלאגן והחוצפה שלהם

בלת''קעוד מעט פסח

בעיניי זה הזמן לסמוך על הקב''ה ולדעת שהוא הביא את הילדים הללו לאבא הזה- כי הוא האבא המדויק עבורם.

להרפות ולהרשות לו להיות אבא כפי ראות עיניו.

אם משהו ספציפי מפריע לך- את מוזמנת לבקש *בשבילך*. למשל- 'לי מפריע כשהספה נרטבת מהמגבות'.

אבל ההתנהלות שלו לא יותר טובה או רעה משלך. היא רק שונה.

אני בטוחה שהילדים גם מרוויחים מהשהות איתו.

(ובסוגריים אוסיף, שהכל שיותר תנסי לשנות אותו ולגרול לי להיות כמוך- כך הוא יותר יהיה כמוהו. ככל שתרפי, תאפשרי לו להיות אבא כמו שהוא ותראי את הצדדים הטובים שבזה- כך הוא יהיה פנוי יותר להיות הורה דומה לך (ואולי גם את תאמצי דפוסי התנהלות טובים שיש לו, אין לדעת). אבל לא זו המטרה. המטרה המרכזית היא לתת לילדים הזדמנות לחוות את שני ההורים שהקב''ה חשב שהם צריכים לקבל).

טוב, אז קראתי עכשיו,עוד מעט פסח

ומסתבר שאתם בהליכי גירושין?

אז אם את רוצה שלאבא תהיה מילה מול הילדים- אין ברירה אלא לכבד אותו מולם.

אם אמא מעירה לאבא על מה שהוא עושה, ותופסת אותו כעוד ילד, למה שהילדים יתייחסו אליו כהורה ולא כילד?

ובטח ובטח כשלא תגורו באותו בית. את חייבת ללמוד לקבל את ההתנהלות השונה של האבא, כי היא תהיה חלק מחייך לנצח.

זה ממש לא קורה. קראת את המפה הפוך.לביטה

הביקורת מגיעה בצד. בחיים לא מול הילדים.

הפוך, כשאני מיישרת את הילדים באירועי חוצפה,

אני דורשת כבוד בשבילו שהוא לא דורש לעצמו אפילו. 

אם הביקורתעוד מעט פסחאחרונה
כל כך בולטת פה במספר הודעות מצומצם, אין לי ספק שגם הילדים שחיים עם שניכם יום יום מרגישים אותה.
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמותאחרונה

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרוםאחרונה
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטהאחרונה
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..אחרונה

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך