חייבת שאלהHadarmea

אז אחות של בעלי קובעת את החתונה שלה בערך יום אחרי המשוער שלי..

האמת ? נפגעתי חשבתי אנחנו קרובות ושהיא תרצה שאהיה בחתונה שלה.

התאריכים קצת לחוצים כי היא ממהרת להתחתן (תוך חודשיים) ואי אפשר כביכול לחכות יותר משבועיים אחרי הלידה כי אז האח טס לחודשיים ( וכמובן שאותו היא רוצה בחתונה שלה ולכן לא תקבע על התאריכים של הטיסה)

זה רק אני שהורמונאלית? או שזה *באמת* מעליב? 

אני חושבת שענית לעצמךאין לי הסבר
כתבת ''התאריכים קצת לחוצים כי היא ממהרת להתחתן''.
אני בטוחה שהיא רוצה שתיהי!!
פשוט כשמתחתנים תוך חודשיים אכן האופציות מצומצמות...
לא יודעת אם זה קשור להורמונים, כי הפגיעה שלך מובנת, אבל אל תקחי ללב. אני בטוחה שהיא אוהבת אותך ורוצה אותך שם🥰❤️
מרגיש לי שהיא מתחשבת בכולם חוץ ממני... וזה הבאסהHadarmea

כי בחודשיים שהוא בחול היא לא תתחתן בתאריך הזה בשום מצב .. אבל אם אני לא אוכל לבוא.. לא נורא

הגיוני שזה לא מסתדר גם מעוד בחינות שאת לא יודעתאין לי הסבר
אני בטוחה שאין לה שום רצון לפגוע בך או לצער אותך!
אבל זה באמת מבאס. אין ספק...
אני חושבת שכדאי לך להוציא את התסכול מהלב. הוא לא ישנה את תאריך החתונה וסתם עלול להעיב על הקשר שלכן, שנשמע מהמם❤️
באמת חבל...
אבל הוא אח ואת גיסהמיואשת******
כלומר בטוחה שהיא אוהבת אותך אבל זה טבעי שיותר לשוב לה שאחיה יהיה מאדר גיסתה, זה לא מעליב בעיני, זה נורמלי
לא מכירה את הדינמיקה המשפחתיתנירה22
אבל רק תדאגי לעשות תיאום ציפיות עם בעלך-לאן הוא הולך אם הלידה בזמן החתונה, ואם צריך לדאוג מראש לדולה או מלווה אחרת בשבילך.
לא, זה לא מעליבבוקר אור
בסופו של דבר אי אפשר להתחשב בשיקולים של כולם, וגם אם החתונה יום אחרי המשוער שלך עדיין סביר שתוכלי להיות..
את האמת1234אנונימי
לא הייתי נפגעת. לתאריך המשוער ת'כלס אין באמת משמעות. אפשר ללדת בטווח של שלשה שבועות לפני או אחרי, אז היא לא יכולה חודש וחצי לא לקבוע חתונה. מה גם שצריך להוסיף לזה את ימי ההתאוששות.

לא חושבת שזה בגלל שהיא לא רוצה שתהיי, אלא כי באמת אין ברירה אחרת.
^^פה לקצת
ואם היא תעשה שבועיים לפני ובסוף תלדי שבועיים לפני?
וכנ"ל לשבועיים אחרי.
אי אפשר לקחת טווח משוער כל כך רחב ולא לקבוע בו חתונה.
ואין מה להשוות תתאריכים ידועים מראש של הטיסה.
אני מאמינה שאם היה תאריך לידה ודאי היא לא הייתה קובעת באזור שלו כדי שתהיי.
תראי אני מבינה אותך אבלמזלטוב
אולי תחשבי שיש הבדל בין תאריך *משוער* לבין תאריך מדוייק של טיסה..
עת יכולה ללדת בטווח של שבועיים לפני עד שבועיים אחרי המשוער.. ככה שזה לא משנה מתי תיקבע החתונה..
הייתי אומרת את זה הפוך , לידה זה בלתי נמנע וטיסה זה בחירה חחHadarmea

זה כאילו נכון.. אבל היא לא היתה רוצה לעשות שבועיים לפני המשוער שלי כי זה קרוב לה מידיי . הכי נוח זה בשבוע של המשוער חח

לא יודעת כשאני חושבת על החתונה שלי היה לי חשוב שאנשים שקרובים לי יהיו וואלה חושבת שהייתי דוחה את החתונה עד שהאח יחזור מחול או מבקשת שיקדימו את הטיסה ..במיוחד כשהיא קוראת לי אחותי ולא בסלנג..

אני לא הייתי דוחה חתונה כי למישהו זה לא מתאים.פה לקצת
זאת החתונה שלי ומי שחשוב לו להיות אז שיתאמץ להיות.
אם הייתי מתחילה לחשב למי זה מתאים ומתי אז כנראה הייתי עדיין מחפשת תאריך לחתונה.
אני חושבת שמי שחשוב לו להיות בחתונה צריך להתאמץ להתאים את עצמו ולא להפך.

ולהקדים בשבועיים לפני המשוער שלך זה גם לא מבטיח שתהיי.
אני ילדתי שבועיים לפני המשוער.
אם לך אין קיסרי מתוכנן אז אין לך דרך לדעת מתי באמת תלדי.
לדחות את החתונה בחודשיים??אמאשוני
בגלל שלא מסתדר לגיסתה התאריך?
וואלה הגזמת! אבל מה זה הגזמה
את זוכרת/ יודעת מה זה אומר מבחינת הרחקות של הזוג?
בכלל לא מתחיל להתקרב לרמה של שווה את זה.
לגהי הטיסה נשמע שהאילוץ מסתדר לה אחרת גם בזה לא הייתה מתחשבת (אולי עדיף לה להילחץ קצת על ההכנות ושאח שלה יספיק להיות)
אבל אם זה היה עוד קצת קשה לה הייתה מוותרת על הנוכחות שלו.
ואין מה להשוות בין אח מלידה לגיסה, קרובה ככל שתהיה..
ואולי הטיסה שלו זה רק תירוץ להסביר למה החליטו למהר עם החתונה ושממילא היא רצתה בכך.
אם היה לך ערב אחד מתוך כל השבוע שהיית אומרת בערב הזה אין לי שום אפשרות להגיע אבל כל ערב אחר מתאים לך מאוד, אולי היה מקום להתחשב.
אבל ממילא סביב התאריך אין לזה שום משמעות ליום לפה יום לשם.
נשמע שמבחינתך זה בעיקר עניין של סמנטיקה ולא הגיון,
שחררי.
כמה שפחות לחפש איפה להיפגע.. מה זה נותן...
החיים גם ככה מזמנים התמודדויות,
למה להוסיף כשאפשר לדלג על זה?
תחשבי עליה טוב תראי שגם לך טוב והכל מסתדר (גם אם תלדי בערב החתונה עצמה תראי איך הכל מסתדר.. ואיך הכל לטובה)
כשקבענו חתונה לרגע לא חשבתי לשאולאמאשוני
מישהו אם התאריך מתאים למעט ההורים,
הגבלות הלכתיות, טווח תאריכים סביר מבחינת כמה זמן למשוך עד החתונה (להספיק לפני ספירת העומר או אחרי)
ולאחותי זה יצא בתאריך שממש לא מתאים והיא התאימה את עצמה אלינו, בנוסף באותו יום של החתונה הבן שלה נפל והיה צריך מיון ותפרים.
ישר ממיון היא הגיעה לחתונה, אפילו בעלה הגיע בשלב כלשהו.
הסבתא השניה נשארה עם הילד
ומיד מהחתונה הלכו אליו.
מה שאני באה להגיד שלכלה יש מספיק על הראש ומספיק במי להתחשב ומיליון כאבי ראש.
המשפחה צריכה להתאים את עצמה אליה ולא להיפך.
אם לא תלדי עד החתונה מן הראוי להגיע.
לא לכל האירוע ועם בגדים נוחים בכיף ובפנאן שלך,
אלא אם ממש תהיי עם צירים חזקים או שתלדי לפני שזה נושא אחר.

שיהיה בשעה טובה בקלות ובנחת ובידיים מלאות!
את יודעת שגיסתי, אחות של בעלי, לא הייתה בחתונה שלנו?הריון ולידה
היא הייתה בלימודים בחו"ל, והתאריך שיכולנו לקבוע בשביל החתונה יצא בדיוק בתקופת המבחנים שלה. אנחנו רצינו להתחתן עוד קודם אבל ההורים שלנו לא הסכימו (כי זו הייתה תקופה עמוסה בשנה והם פחדו שלא נספיק להתארגן), וההורים של בעלי ביקשו שנדחה את החתונה לאחרי המבחנים שלה ואנחנו לא הסכמנו.
יכול להיות שהיינו מדי "ראש בקיר", אבל לא רצינו להתעכב יותר מדי כדי לא להגיע למכשלה. וזהו, ככה זה היה וזהו. הכרתי את גיסתי רק אחרי החתונה...
אותו כנ"ל קרה בחתונה של אחותי, כשאחות אחרת שלנו הייתה בחו"ל וזה היה מסובך לה מדי לחזור בגלל בעיות בכרטיס או משהו כזה. אז שידרנו לה את החתונה בשידור חי, וזהו.
כשזוג מתחתן הוא צריך להתחשב רק בעצמו ובמה שמתאים לו, מקסימום להורים, ואם יוצא שאח יפסיד את החתונה - אין מה לעשות.
(וכן, הרבה פעמים יצא לי לחשוב מה יקרה אם אח או גיס שלי יתחתן בדיוק כשאהיה לפני לידה. וכבר סיכמתי עם עצמי שאני לא אומר להם כלום ולא אבקש שיתחשבו בי)
בכל אופן, שיהיה בשעה טובה ובקלות! ובהחלט יש סיכוי שתצליחי לרקוד על שתי החתונות - כלומר, גם להיות בחתונה וגם ללדת בתאריך אחר...
כשאחותי היתה צריכה ללדת קבעתי את החתונה במיוחדHadarmea

במקסימום שהיה יכול להיות הגיוני שלא תלד לפני , למרות שהיה לחוץ ועדיין טרחתי להתקשר ולשאול אותה באותו רגע שהיה לי תאריך אם מבחינתה זה בסדר .. הכל עניין של כמה זה חשוב לכלה לדעתי.

יכול להיות שאני יותר מידיי נחמדה אבל היה מאוד חשוב לי שהיא תיהיה והייתי עושה הרבה כדי שזה יקרה

הבעיה היא שהחשבתי אותה אחות וכמו שאמרו פה גיסה זה לא אחות מסתבר.. מפנימה את זה ואנהג בהתאםחצי חיוך

גם אני, אבל לא עבד ליאפונה
אחותי היתה בהיריון שלישי, לידות קודמות היא ילדה בערך שבועיים לפני התאריך.
אז קבענו את החתונה שבוע אחרי התאריך שלה, שיהיה לה שלושה שבועות להתאושש -
בסוף היא הגיעה לחתונה ישר מבית החולים והלכה הביתה מיד אחרי החופה. (גיסי נשאר בחתונה עם הילדים).

אחות אחרת שלי קבעה את החתונה בתל"מ של גיסתה, בסוף אותה גיסה ילדה מוקדם והגיעה לחתונה עם תינוקת בת חודש.

גיסתי (אחות של בעלי) התחתנה סביב התל"מ של אחת הגיסות. היה מתח סביב השאלה אם היא תגיע לחתונה או לא ובאיזה פורמט... בסוף היתה לה ירידת מים בשבת חתן (אחרי החתונה), נסעה לבי"ח וילדה במוצ"ש.

איך אומרים? האדם מתכנן והקב"ה צוחק. בע"ה יסתדר לך.
לגמרי...אהבתחינם
גיסתי קבעה את החתונה שלה 3 ימים אחרי המשוער שלי בהיריון הראשון,
בסוף ילדתי שבוע לפני מסיבות לא משמחות..
ככה שיצא שלא היינו לא בגלל הלידה
אלא בגלל משהו אחר.
תני לבורא עולם לסדר הכל
ואם תהיי,תהיי
ואם לא, לא
שיהיה במזל לשתיכן🌹
אני לא חושבת שבגלל זה את צריכה לשנות את הקשר איתהפה לקצת
ואת היחס אליה.
את רק תפסידי מהמשחקי כבוד האלה.
אם הקשר שלכן מצויין אז תשמרי עליו ככה ותביני שאי אפשר להתחשב בכולם ושבסוף הזוג וההחלטות שלו הן היחידות שחשובות בקשר לחתונה.
אז כנראה ש*את* זאת שעשית מעל ומעבר בחתונה שלךלפניו ברננה!
ולכן הציפיה שלך מאחרים היא ברף מאוד גבוה כשזה לא מה שרוב העולם חושב.
וברור שנכנסים כאן גם ההורמונים.
בחתונה של אחיבת 30
אחותי לא היתה. היו בשליחות בחו''ל, והיה להם מאוד מאוד יקר להגיע.
באסה. אבל קורה, מכל מיני סיבות.
אין מה להיעלב, כנסירק שאלה לי
קרה לנו בדיוק ככה, רק שאני הייתי הכלה. במשפחה של בעלי היו 2 לידות מתקרבות ולנו לא היו הרבה אופציות הגיוניות לתאריכים, חוץ מהשבוע שבו שתיהן היו צריכות ללדת (מקווה שאני לא עושה לעצמי אווטינג🙈). אחת מהן נעלבה עד עמקי נשמתה, אבל באמת שלא הייתה לנו ברירה.
כדי שלהריונית/יולדת יהיה נוח בחתונה צריך שזה לא יהיה שבועיים לפני התאריך המשוער כי היא יכולה כבר ללדת וכי למי יש כוח בסוף תשיעי לשמוח ולרקוד. שבועיים אחרי התאריך גם אי אפשר כי היא יכולה ללדת, ועוד שבועיים אחרי אי אפשר כי היא תהיה עם תינוק פיצי צרחן ולא יהיה לה כוח לכלום (גם כאובה מהלידה וגם לדאוג לתינוק). בקיצור, טווח של חודש וחצי נהיה לא אפשרי לקביעת התאריך. לחתן וכלה, בטח אם הם דוסים, זה פשוט בלתי אפשרי. אני לא מדברת על תקופות בהם אי אפשר להתחתן (נניח שזה לפני ספירת העומר) ואז דחיית החתונה בכמה ימים מביאה לדחייה של כמה חודשים, אפילו בזמנים בהם אפשר להתחתן והחודש וחצי האלה דוחים את החתונה רק בחודש וחצי... זה ממש קשה לדחות את החתונה (וכמובן גם להקדים לא ממש אפשרי כי לא לכולם מתאים לארגן חתונה בלחץ).
בקיצור, נסי להבין את מקומה. אין מה להיעלב בכלל, אולי רק להתבאס מהסיכוי הקטן שלא תהיי בחתונה. וכמובן לקוות שתצליחי להגיע ולשמח אותה 🙏.
אגב, אצלנו בסוף שתי היולדות היו בחתונה שמחות ושמנמנות😜.
שיהיה בקלות ובבריאות!
משתפת שאחת החברות הכי הכי טובות שליחצילוש
שהייתי צריכה ללוות אותה בחתונה, קבעה את התאריך למתי שהייתי בשבוע 38. מראש ידעה שאין לדעת אם אהיה או לא. בסוף באמת הייתי בחדר לידה בזמן הזה.. זה היה לי ברור שאני לא שמץ של שיקול בכלל. וזה חברה כמו אחות שליוויתי אותה ממש בכל התהליך עם הבחור וכו'. אני לא רלוונטית. מי שרלוונטי זה הזוג והזמנים שנוחים להם- גם ככה יש בלי סוף אילוצים ועניינים עם הזמנים, פשוט אי אפשר להתחשב בכולם. שחררי יקרה❤ מה שיהיה, יהיה לטובתך!
זה קרה לי עם אח שליאורי8
שקבע חתונה יומיים אחרי התאריך המשוער שלי.
נראה לי שקצת הפריע לי בהתחלה. אחר כך הבנתי את השיקולים.
בסוך היתי בחתונה, בשבת חתן וילדתי אחרי( 10 י ים אחרי המשוער).
עכשיו אני אמא לכלה, וכשאני רואה כמה מסובך היה לקבע תאריך שיתאים לאילוצים של 2 המשפחות, ולאולם שרצינו , אני ממש מבינה שתאריך משוער של לידה של מישהי במשפחה הוא חשוב, אבל אי אפשר להתחשב בהכל, ואולי יש דברים שאת לא יודעת, כמו אילוצים של הצד השני, או של החתן והכלה.
( ב"ה הבת שלי התארסה ונראה לי שאפסיק להכנס לפורום אחרי החתונה כדי לאפשר לה להנות מהידע והחום שיש כאן בלי לחשב שאמא שלה פה)
וואי מזל טוב!!!מיואשת******

מזל טוב!מכחול
איזה אמא מהממת!
את תחסרי לנו ❤️
מזל טוב אורי יקרה! תחסרי לנו כאן💔חצילוש
יואו איזה מרגש!אהבתחינם
מזל טוב!
💓
יאווו המון המון מזל טוב! מרגש! תחסרי.אורוש3
מזל טוב!!!!!בת 30
מרגש ממש!!!!
מזל טוב!!פה לקצת
תחסרי לנו כאן!
תודה לכולן, לא התכוונתי לנצל"ש את השרשוראורי8
מזל טוב!! באמת מרגש..שלב שני בחיים...האור שבלב
אבל איפה תפרקי דברים נשיים מהלב???
את עדיין אישה...במחזור, בגידול ילדים.. זה לא פייר.. אלא אם כן יש פורום לאימהות לילדים נשואים
יש פה פורום כזה, הוא בקושי פעילאורי8
את צודקת ... אבל אני כנראה סיימתי עם לידות, הקטן בן 3.
ורוצה לפנות לבת שלי מקום. ולאפשר לה להכנס לפה, אם תרצה.
והלוואי שהפורום של אמהות מתבגרות( יש פורום כזה , סגור לנשים מעל 35) היה פעיל יותר.
אולי את יכולה לנסות לדאוג שהוא יהיה פעיל יותרפה לקצת
לאסוף מפה נשים כאלה ולהכיר להן את הפורום
תקשיבי..האור שבלב
ואם הבת שלך לא תכנס לכאן?
לדעתי חבל...
אני אשמח להצטרף לפורום הזהאחתפלוס
אני ממש מחפשת מקום כזה שאפשר להתייעץ על מתבגרים.
ומזל טוב לך. בהצלחה בהכנות
גם אני אשמחבת 30
אני לא זוכרת איך מתייגיםאורי8
אנסה בהמשך היום לשאול שם למי לפנות כדי לצרף עוד נשים, כרגע הוא בקושי פעיל, הלואי שמצטרפות חדשןת יחיו אותו.
גם אני אשמח..באר מרים
מנסה לתייג את מנהלת הפורוםאורי8
לא יודעת איך מתייגים. המנהלת היא mp8.
הצלחתי לתייג!באר מרים
חח נראה לי התכוונתן למישהי אחרתאמאשוני
ל@+mp8

ואם לא אז סתם נדחפתי..
תודה.. כבר שמחתי שהצלחתי..באר מרים
עדיין הצלחת לתייגפה לקצת
אבל אולי מישהי אחרת ;)
אני רק לא חושבת שהיא עוד בפורומים....יעל מהדרום
קולולולולולפניו ברננה!
מזל טוב!!
ואיזה עצוב שאת מתכננת לעזוב!
ב"ה שזה בנסיבות משמחות!
וואו, איזה מרגששששכמה טוב שבאת
המון מזל-טוב!!!!
מזל טוב!! איזה יופי!! שיקימו בית נאמן בישראל!! 🌷🌷🌷השם בשימוש כבר
ממש לא מעליבהיופי שבשקט
אחותי התארסה והאזור שבו הם רוצים להתחתן זה בערך התל"מ שלי. היא שאלה אותי למתי לא לקבוע, כדי להתחשב. אחרי שחשבתי קצת הבנתי שאין אף טווח שבו אני בטוח אהיה במצב להנות מהחתונה. הגיוני ללדת שבועיים לפני-שבועיים אחרי, יש לנו בן אז ברית שבוע אחרי הלידה. בנוסף אחרי הלידה הקודמת לקח לי כמעט חודש להתאושש, וגם אם לא תינוק פיצקי זה לא כיף כשרוצים להנות מחתונה.
אז אמרתי לה שאין כ"כ דרך שהיא יכולה להתחשב ושאני מאוד מקווה שיסתדר ואגיע.
כבר התחלנו לצחוק על מה יקרה אם תהיה ברית ביום של החתונה....
מבאס ממש אבל מניסיון שליאני זה א
אל תצפי שהיא תתחשב בך בלי שתגידי כלום.יכול להיות שהיא גם בכלל לא מודעת לתאריך המשוער שלך?
אחי התחתן חמישה ימים אחרי המשוער שלי כי היה להם ענינים עם אורחים מחול שצריכים להגיע ובדיעבד התברר שהצד של הכלה בכלל לא היה מודע לעניין של התאריך של הלידה שלי חשבו שזה פחות צפוף בכל מקרה זה באמת מורכב כי תחשבי שלבקש שידחו בחודשיים בשבילך זה לדעתי די מוגזם ומצד שני גם אם יקדימו או יאחרו בשבועיים זה לא באמת יעזור לך כי את יכולה גם ללדת אחרי התאריך או לחלופין לפניו.
אבל בכל מקרה אני כן הייתי מדברת ואומרת להם שזה יוצא על התאריך שלך אולי הם יציעו רעיון שכן יעזור לך..
ורק רטצה להוסיף שאני ממש מזדהה עם זה שזה מבאסאני זה א
ממש.אני חשבתי שלא כזה יבאס אותי וגם שכן אצליח להיות בחתונה ולהנות בפועל זה יצא שלא נהנתי בכלל הייתי רק בחופה בץוברחתי חזרה לתינוקת שלי ובאמת בדיעבד אני יודעת שחלק מזה גם טעות שלי שלא דיברתי במפורש על העניין כי אצלם כן היה אפשר לדחות קצת אבל ההורים שלי התבישו לבקש מהצד השני להתחשב גם בי ולכן התחשבו רק באורחים שלהם מחול
אני התחתנתי מאוד סמוך לתאריך של אחותי.לפניו ברננה!
גם מכל מיני אילוצים
(ומלחץ של ההורים לא לדחות יותר מדי את החתונה כי גם ככה היינו מאורסים שלושה חודשים וחצי אבל לא יכולנו להתחתן קודם.)
היא כעסה ונעלבה..
באמת עכשיו אני ממש מבינה אותה. וגם אותך. גם אני הייתי נעלבת ומתאכזבת.
אני חושבת שזה באמת אילוצים שהיא נמצאת בין הפטיש לסדן, וממש לא אישי נגדך ❤️❤️❤️
נראה לי שצריך להפריד את הנעלב והכועס מהמתאכזב ועצובמיואשת******

כי להתאכזב ולהתבאס ולהתעצב זה הכי מובן בעולם! באמת. ברור נראה לי שכולנו היינו מרגישות ככה.

רק לזכור שזה לא אישי. ולא מגיע ממקום שלא רוצים אותך אלא מאילוצים אמיתיים, וזה קורה

ב"ה שזה הכל מסיבות שמחות

ומאד מבינה את הבאסה

ואו. כל מילה.לפניו ברננה!
צודקת בהחלט!
התשובות שלך תמיד כלכך אמיתיות!אהבתחינם
נהנת לקרוא אותך!
תודה יקרה 3>מיואשת******

תחשבי שהחתונהמצפה לעתיד טוב

הייתה לפני שנה בעיצומה של הקורונהשלימדה אותנו כמה קטעים בעניין

אני אישית בשלב כלשהו הייתי צמריכה לחשוב מי עדיף חלק מהאחים שלי/ סבא וסבתא שלי

בסוף שתיהם היו ב"ה אבל דודים וחברות רק דוגמיות

נכון זה קשה וב"ה שהמצב נגמר 

אבל חושבת שכדאי ללמוד מזה משהו

וואו.. באמת החלטות קשות וחשובותשקד ותמר
בהחלט מכניס לפרופורציות.
מחזקת אותך!
אלה באמת היו חתונות מאד מיוחדות...
בלי לקרוא תגובותהשקט הזה
אני עשיתי לגיסתי פחות או יותר אותו הדבר והיא אמרה לי בצורה הכי פשוטה "אל תתחשבי בי. יש טווח של חודש שאני יכולה ללדת, משבועיים לפני ועד שבועיים אחרי. תקבעי מה שנוח לך אם אני אוכל אני אבוא ואם לא אז לא."

בשורה התחתונה היא באמת ילדה שבועיים לפני התאריך והגיעה לחתונה שלי שבועיים אחרי לידה.

מבינה שזה יכול לפגוע אבל לידה זה דבר כל כך מפתיע ואי אפשר באמת לדעת מתי הוא יגיע, ויש כל כך הרבה שיקולים חוץ מהלידה של הגיסה, אהובה ככל שתהיה.
וואי וואי קראתי את כל התגובות רק כדי לדעת אם קרה למישהי.ה' כל יכול
אני באה מהכיוון השני.
קבעתי תאריך לחתונה.
ידעתי שגיסתי (אשתו של אחי) תהיה בערך בתשיעי ולא היה לי מושג מה התאריך המשוער שלה...
זו גיסה אהובה עלי ממש (אין גיסה שלא אהובה עלי ממש!)
ובכל זאת לרגע לא חשבתי לשים את זה כשיקול.
לידה זה לא משהו מתוכנן בוודאות מראש.
בסופו של דבר הבנתי שהתאריך שלה בערך שבועיים וחצי לפני.
קיווינו כולנו ממש, שבחתונה תהיה כבר אחרי וכו...
אלא מה?!
שבוע עבר.
ועוד שבוע.
והחתונה מתקרבת.
והיא לא יולדתתתת🤔
וואי נכנסתי ללחץ.
בהתחלה חשבנו מה יקרה אם תהיה ברית ביום החתונה?!
נצטרך להכניס את זה- דווקא מרגש!
ואחרי עוד יום שעבר ועוד יום!
רק הזהרתי אותה שאין מצב שבחתונה שלי היא יולדת...!
אין מצב שהיא לא הולכת להיות נוכחת...
שפשוט תחכה עדדדדד אחריייי....
אבל מה קרה בסוף?
בדרך לחתונה התחילו לה צירים.
(יותר משבועיים וחצי אחרי- תזכרו)
הספיקה להיות בתחילת החופה ו... עפה לבית חולים...!!
אפילו לא הספקתי לפגוש אותה לפני😒
רק באמצע החתונה התבשרתי שנולדה לי אחיינית.
וכמובן שאח שלי וגיסתי חסרים בכל התמונות שלנו.
אוף.
אבל מה שחשוב מסיבות משמחות🥰

שיהיה בשעה טובה ובמזל טוב.
ורק מאחלת לך שזה לא יקרה אצליכם...
רק אדגיש שאין לי צל של ספק שזה לא אישי נגדך.
רק שחררי את ההרגשה😘

נ.ב. מקווה שלא עשיתי לעצמי אאוטינג.
אם כן אשמח לעידכונכן

..Hadarmea

לפי התגובה שלך אני מבינה עוד יותר שהיא פחות בסדר.. חח היא לרגע אחד לא אמרה לי חסר לך שלא תיהי בחתונה שלי או משוה כזה.. 

מה שיוצא בפועל אין ברירה כל כך..  אבל להראות שהיא חשובה לך זה כל ההבדל מבחינתי

סתם חבלפה לקצת
נשמע שאת מחפשת איפה היא לא בסדר ואיפה את צודקת שנפגעת.
לא עדיף ללמד עליה זכות ולהישאר חברה שלה?
החתונה זה אירוע של ערב אחד ונגמר, הקשר איתה הוא לאורך כל השנים הבאות.
לא הייתי הורסת קשר בגלל אירוע חד פעמי.
ואם זה כל כך מפריע לך אולי שווה לך לפתוח את זה מולה במקום להמשיך להתבשל עם זה ולאסוף נקודות לרעתה (שבסוף יהיו גם לרעתך)
כביכול זה ארוע חד פעמי.. אבל לכי תדעי בעוד דברים כאלהHadarmea

מה היא תעדיף? אז לי נמאס להיפגע. אם לאנשים אין אותו סטנדרט כמו שלי אז לא חייב הכל בסדר. לא אוהבת לתת את כל הלב על מגש ואז מישהו זורק עליו משהו .. אחות של בעלי ושם זה יגמר 

אל תחפשי סיבות בעתיד למה להיפגע עכשיופה לקצת
תנסי להיכנס לראש ולהבין שיש פה שיקולים חשובים יותר ומשמעויות רציניות לדחיית חתונה ובמקום לספר לעצמך שזה כי היא לא מתחשבת בך ואת לא חשובה לה תספרי לעצמך שזה כי היא מבינה שאי אפשר לדעת בכל מקרה אם תהיי או לא והיא סמכה עלייך שתביני אותה (את אומרת שאתן בקשר טוב, הייתי מצפה מחברה טובה להבין ולא לשפוט לרעה) ולכן השיקול החכם מבחינתה היה לקבוע את זה כך.
זה מה שאני הייתי עושה.

אפשר לבחור להיפגע ולשרוף גשרים, השאלה איפה תרויחי יותר.
לנסות ללמד זכות או לשבור את הכלים.
וואו, ממש לא.מ.א.
זה כל כך עניין של סגנון.
לך אמירה כזו היתה מחמיאה, למישהי אחרת זה היה מעצבן (כאילו, לא מספיק שלא התחשבתם בי בקביעת התאריך, עכשיו אתם גם עושים לי מצפון כאילו זו אשמתי אם לא אהיה?).
סביר מאוד שגיסתך פשוט לא רוצה להלחיץ אותך.
בדיוק, אפשר ממש להפגע מהאמירה הזאתלולית10

אני הרגשתי מאוד לא נעים לקרוא את זה... אז תלוי איך את מפרשת...

וגם אני מבינה שהכותבת אמרה בקטע שהיולדת חשובה לה אבל חבל שככה את מפרשת לעצמך

אני ממש מבינה אותךמיואשת******
בהחלט הייתי מצפה לאמירה של אני ממש מקווה שתהיי, רצינו להתחשב ולא יכולנו מהרבה סיבות או משהו כזה שעושה נעים בלב שחשבו עליך.
אלמד עליה זכות שהיא כלה מעופפת ומרחפת וזה באמת לא בגלל שהיא לא מתכוונת אלא את יודעת... כלה.. ❤️
באמת מבאס הענין :/קפה הפוך

אבל מעבר למה שכתבו לך כאן ואני מסכימה שיש כל כך הרבה שיקולים בקביעת תאריך ואי אפשר להתחשב בכולם וכו'

בסוף בסוף

זה חתונה... 5 שעות וזהו.

וגם תכלס בחתונה את בקושי מכירה את הגיסה (במידה והם לא היו חברים הרבה לפני)
והחיים אח"כ זה החיים עצמם, שם נבחן הקשר.. ואז תכירי את גיסתך, ואז זה הרבה יותר משמעותי...

(לדוגמא חבר הכי טוב של בעלי היה בחו"ל למשך שבוע בדיוק בשבוע של החתונה. אנחנו בקשר מאד חזק (אשתו מהממת אז התחברתי בקלות) ועושים איתם שבתות ואירועים וכו' ותכלס הוא לא היה בחתונה... אז באסה ממש, אבל ב"ה יש עוד חיים שלמים אח"כ...)

חיבוקים על הבאסה שאולי לא תהיי בחתונה ו...לידה קלה

מאמי..שירוש16
תאריך משוער לא באמת שווה משהו... רוב הנשים לא יולדות בתאריך המשוער.
זה יום כזה לציון אמצע חודש בו את עלולה/יכולה ללדת. בפועל- זה ממש לא יום קבוע.

אגב, אני הייתי בהריון מאושפזת בבית חולים מחכה לזירוז ויצאתי לחתונה של קרוב משפחה- מה רע?

בכל אופן, אם היא תנסה ממש להתחשב בך היא תצטרך לשחרר טווח זמן של חודש.. שזה לא נשמע אפשרי.
נראה שהיא בחרה באופציה הכי טובה מבין כל האפשרויות.

ועוד דבר, לא לקחת בחשבון את נושא המחזור- חופת נידה.
ויתכן וזה התאריך שהכי מתאים לה באופן אישי מסיבות כאלה או אחרות. (למשל תאריך פנוי אצל אולמות.. בחתונה שלנו זה היה מאוד משמעותי ודי קבענו את תאריך החתונה לפי זמינות אולם ספציפי בטווח זמן שמתאים לנו).
כ"כ מסכימה איתךשקד ותמר
זה בדיוק מה שעבר לי בראש....
יש כל כך הרבה שיקולים ולא תמיד אנחנו יכולים לדעת הכל.
אצלי...גיסתי התלבטה בין שני תאריכים שהאולם נתן לקבוע לחתונה, אחד לפני ואחד אחרי 3 השבועות... אז בדרך אגב אמרתי לה שאני אהיה קרובה לתשיעי אם זה יהיה אחריי..
בסוף החליטו לקבוע לפני (ב"ה היה מספיק זמן להתארגן לקראת החתונה)
ובאמת ילדתי בתאריך השני שבו התלבטו אם לקבוע.
וזה בכלל לא היה בתאריך...אפילו לא הגעתי לתשיעי...
הכל רק מאיתו יתברך! הוא זה שקובע!
אנחנו יכולים רק לנסות..

ולפותחת, מאחלת לך שתצליחי לשמוח איתה באמת!! מכל הלב!!
מבינה ממש שזה מעליב.. נראלי גם הייתי נפגעתקטני ומתוק
אולי ינחם, שמעתי על תאומות שאחת קבעה את התאריך סביב המשוער של השניה..
בפועל היא ילדה אחרי ולגמרי הייתה בחתונה

אבל בהחלט נשמע שאין כ"כ תאריכים נוספים שאפשר לקבוע בהם..
האמת שאחרי אין סיכוי שאלד כי מיד אחרי המשוער זה 9 באבHadarmea

וכמו שהבנתי חייב לצום אז.. חח אם לא אלד עד אז זה יהיה בול בחתונה (ואז גם אח שלה בעלי לא יוכל להגיע)

סתם שאלהבת 30
את בטוחה שהיא יודעת מה התאריך המשוער שלך?
בעלי אמר לה וחפר לה שאם זה יהיה בתאריך הזה כנראה לא נבואHadarmea

רק אחרי ששמעה שנעלבתי שלחה לי הודעה 

'וואי מה התאריך המשוער שלך ?' ואימוגי כלשהו

רק אומרת, לא מחייב שצום יגרום ללידה~מרמלדה

אחרת לא היו אנשים שתאריך הלידה שלהם הוא יא'/יב'/יג' תשרי או כמה ימים אחרי ט' באב🤷

דווקא אני מסכימה איתךשירה רננה
במיוחד אם יש קשר טוב. לכל הפחות הייתי מצפה להתנצלות
נראה לי שאת היחידה שמסכימה איתי חחחחHadarmea

זה באסה כי באח שלה שהיה נראה לי שהקשר שלה איתו זוועות עולם היא הטילה ווטו על החודשיים שהוא בחול, אבל השבוע של התלמ שלי היא אפילו לא הראתה עניין לוודא איתי מה דעתי.. לשאול.. להתעניין .. או אחרי שקבעה לרשום לי משהו ..  

אבל בסדר לומדים מטעויות

מה הסיכוי שתלדי בשבוע של התל"מ?אפונה
נניח 25%?
זה לא משנה זה עצם ההתייחסותשירה רננה
וסיכוי סביר ללדת בשבוע לפני /אחרי התלמ. חוץ מזה בשביל אחיה היא דוחה בחודשיים בשביל גיסתה אפילו לא בשבוע? אולי זה עניין של מנטליות אני בכל אופן חושבת שהיחס צריך להיות זהה
אויש נואפונה
אם היתה וודאות שהיא תלד בתאריך מסויים אולי היה מקום לבוא בטענות. להזיז תאריך חתונה רק בשביל ההרגשה הטובה?! בשביל עצם ההתייחסות??
לא אמרתי להזיז בשביל ההרגשה הטובהשירה רננה
דיברתי על זה שאי לא התייחסה ולא התנצלה. ועוד יותר הפער בהתייחסות בין אחיה אליה.
איך היחס יהיה זהה אם הסיטואציה לא?פה לקצת
זה אח וזאת גיסה, ועם כל הכבוד יש הבדל.
לזה יש תאריך ברור וודאי ולזאת יש תאריך משוער וכמעט בטוח לא ודאי.

ולא מדברים פה על בת מצווה, מדברים פה על חתונה.
לאירוע הזה יש משמעות וכל דחייה שלו משמעותית לזוג מכל הבחינות....
אח שלה זה חודשיים גיסתה זה מקסימום חודששירה רננה
ואני לא חושבת שיש הבדל. בעיניי שמישהו נכנס למשפחה הוא חלק שווה בתוכה ולא רואה מקום לעשות הבחנות (אוקיי אבל מבינה שאני כנראה חריגה..)
אין לי בעיה עם עניין השיקולים של הזוג יש לי בעיה ביחס של הגיסה אליה. בחוסר התייחסות לבטח בפער ההתייחסות בינה לאחיה.
מבחינה מעשית אין לה יותר מידי מה לעשות רק חשוב בשבילה לפתח רמת ציפיות אחרת כדי להימנע מאכזבות.
ושוב- אח שלה זה ודאי והיא זה לאפה לקצת
את לא מכירה כאלה שילדו בחודש שביעי? או כאלה שסחבו עד 42?

אני לא מסכימה שאין הבדל בין אח לגיסה, עם כל הכבוד אבל בתור גיסה ברור לי שיש הבדל ושאחות לאחות זה לא כמו גיסה לגיסה.

אני לא מבינה את המחשבה שזוג צריך לדחות חתונה כי גיסה (או אחות, אגב) צריכה ללדת.

במקרה הזה בכלל....
היא בעצמה אומרת שאי אפשר לקחת זמן אחרי התל"מ כי האח צריך לטוס אז מה? שתדחה בחודשיים וחצי כדי שהגיסה הנכבדה תוכל להשתתף בחתונה שלה?
באמת? שזוג ימתין חודשיים, יעמוד בניסיון כזוג מאורס עוד חודשיים? אני לא הייתי מוכנה לזה בשום אופן.
והייתי מצפה שיבינו את זה בלי שאצטרך להסביר.
בדיוק כמו שהיא לא תצטרך להסביר למה היא לא הגיעה לחתונה אם היא תלד יום לפני.

ואם יש ציפייה שהם יארגנו חתונה תוך חודש בשביל גיסה שצריכה ללדת אז נראה לי שקצת איבדתן פורפורציה.
זה וודאי גם שתלד בטווח של חודשייםשירה רננה
לא הבנתי למה לאח הנכבד זה בסדר לחכות חודשיים ולגיסה לא? אם זה בסדר לחכות לו חודשיים אז זה לא בסדר להתעלם מהתל"מ של הגיסה. לדעתי לפחות.
היא לא מחכה חודשיים לאחתמיד להודות
אם תדחה עוד קצת בשביל הגיסה אז האח לא יהיה כי הוא טס לחודשיים.

נשמע לך הגיוני לדחות בעוד שבועיים בשביל שהגיסה תהיה "בטוח" אחרי לידה ואז האח יפספס את החתונה בטוח כי אצלו זה תאריך וודאי ובסוף הגיסה תלד בשבוע 42 ותהיה שבוע אחרי לידה ולא תגיע כי היא מותשת / תלד בשבוע 38 וכבר תהיה חודש וחצי אחרי לידה וסתם דחו בעוד שבועיים ופספסו את האח?
יחי ההבדלפה לקצת
האח לא טס בטווח של חודשיים אלא ביום ספציפי.
היא יכולה ללדת ביום הראשון של הטווח או ביום האחרון.
אם אני עדיין צריכה להסביר את ההבדל אז פרשתי....

ותקראי שוב. היא לא מחכה לאח חודשיים אלא מתחתנת לפני שהוא יטוס כדי לא לדחות את החתונה בחודשיים.
אז היא צריכה עכשיו להתחתן תוך חודש כדי לתת לגיסה טווח של חודשיים ללדת בנחת?

ואח זה לא גיסה.
ונכד זה לא בן.
וכלה זאת זאת לא בת.
וחמות זאת לא אמא.
בשום צורה וכיוון.
עם כל הכבוד שכל הנ"ל הם משפחה עכשיו.
וברור לגמרי שאם יש בחירה מי יהיה בחתונה אח או גיסה אז אח קודם.

וכמו שאמרתי, לא רואה סיבה לחפש להיפגע בכח.
אפשר ללמד זכות, אפשר להבין שאין פה שום דבר אישי נגדה במיוחד שהיא בעצמה אומרת שהם בקשר טוב ולא שתי אויבות.
ואם עכשיו היא תקשיב לדברים שלך ותפגע ותדאג שהקשר שלהם יפגע, מה את והיא תרויחו מזה?
האמת אני מרגישה בדיוק כמו שאת רושמת בכל התגובות שלךHadarmea

וכל הזמן בעלי וההורים שלו ואחותו וכולם אומרים לי להרגיש בבית אצלם. רואים שאני מאופקת.

אחרי הדבר הזה אמרתי לו איך אני ארגיש בבית אם זה לא התחושה שנותנים לי? 

אז סבבה אם כולן חושבות שהיא לא צריכה לקחת אותי כשיקול ושגיסה זה לא אחות..  אז שיניתי פאזה בראש

זה פחות1234אנונימי
העניין האם לקחת אותך כשיקול, אלא יותר העניין האם לקחת תאריך לידה **משוער** כשיקול.

זה לא אישי כלפייך.

ובעיניי, לא לוקחים תאריך משוער כשיקול. הוא משוער, אני ילדתי פעם אחת בשבוע 38, פעם שנייה בשבוע 38. פשוט לא נראה לי הגיוני לא לקבוע חתונה בטווח של חודש בגלל לידה שעתידה להיות באחד מהימים האלו, ואף אחד לא יודע מתי.
ולפעמים בחודש תשיעי לא מרגישים מספיק טוב, אז גם לא מגיעים. ואם זה היה שבועיים אחרי הלידה, בטוח היית מגיעה? לא תמיד מרגישים מספיק טוב בשביל זה. כל השבר הזה כבר דורש ממנה לא לקבוע חתונה בטווח של חודשיים בערך, כי אולי זה לא יתאים לך.

זה ממש ממש לא אישי, אבל לידה זה דבר גמיש, וזה פשוט לא הגיוני להתחשב בזה. במיוחד אם פירוש הדבר זה שאל שלה בטוח לא יהיה בחתונה, לעומת זה שאת *אולי* לא תהיי בחתונה.
אם זה היה קורה לי, והייתי צריכה לקבוע תאריך בזמן מסויים, או בזמן המשוער של הלידה של אחותי, או בזמן שטחי בטוח לא בארץ, הייתי קובעת בזמן התאריך המשוער של אחותי. לא נשמע שיש להם כל כך ברירה אחרת, יש גם את שלשת השבועות עוד רגע, אי אפשר להקדים כל כך.
ולהיות מאורסים כל כך הרבה זמן, זה פשוט קשה.
אז שוב, זה לא אישי נגדך ונראה לי ממש חבל בשבילך שאת לוקחת את זה למקום הזה.
הדבר האחרון שכלה צריכה זה מישהו שיעשה לה ייסורי מצפון על התאריך שהם קבעו לחתונה, זה יכול להיות כל כך מורכב, כי יש כל כך הרבה גורמים להתחשב בהם...
זה אפילו נראה לי לא הוגן שאת כועסת עליה ככה.
ממש חבל שאת לוקחת את זה לשםתמיד להודות
הראשונה שתפסיד מזה בעתיד זו את.

הסבירו לך כמה פעמים לאורך השרשור שזה לא רק אח מול גיסה זה גם משהו ברור מול אי וודאות (זה לא רק תאריך הלידה שלא וודאי זה גם ההתאוששות שלך מהלידה והתינוק שיוולד שגם יכולים להשפיע מאד אם תוכלי להיות בחתונה שבועיים אחרי לידה או לא)

זה באמת מבאס שזה יוצא ככה אבל משפחה זה לכל החיים וחבל לפתוח עכשיו פנקס ולהתחיל להתנהל ככה מולם. אף אחד לא ירוויח מזה.
זה לא קשור רק לגיסה מול אחותבארץ אהבתי
דודה שלי (אחות של אמא שלי) היתה חמישה ימים אחרי לידה בחתונה שלהם.
עושים את זה גם לאחות לפעמים.

זה יכול להיות פוגע, אבל זה לא בהכרח בגלל שאת לא אחותה.
האמת שרציתי לכתוב את זה..לפניו ברננה!
אבל הרגשתי שזה יהיה חזרה על מה שכתבתי כבר למעלה.

אני עשיתי את זה לאחותי. כי לא הייתה ברירה. היא הגיעה לחתונה ביום שהשתחררה מבית החולים. הייתה החופה והלכה. הייתה נראית רע.. באמת מסכנה.
ברור שאם הייתה לי אפשרות אחרת לא הייתי קובעת את החתונה בתאריך הזה, אבל לפני כן *לי* לא היה אפשרי, ואחרי כן - כבר היה יוצא המון זמן להיות מאורסים.
גם ההורים שלי (ושל אחותי היולדת) לחצו ודחפו לכיוון שלא לחכות אפילו עוד שבועיים.

אני חושבת שבכל סיטואציה בחיים אפשר לבחור איך להסתכל על התמונה, אם לשפוט בעין טובה או לא, ואם לקחת ללב ובאופן אישי.

בהריון זה הרבה הרבה יותר קשה. מזדהה מסיטואציה שהייתה לי שבוע שעבר, שנפגעתי בטירוף ממישהו. בשכל היה לי ברור שלא מכוונה רעה. בפועל, אין מה לעשות, ברגש זה לא ככה..
פרקתי את זה, דיברתי (והאמת שבחרתי אפילו לא לשתף בזה את בעלי. ידעתי שזה רק יעשה נזק וירגיז אותו, וזה יחריף את הרגשות שלי... אז סיפרתי לאמא)
ברגע ששחררתי את זה מעלי, הפסקתי להתעסק בזה. עכשיו הנושא הזה בכלל לא מפריע לי ואני לא מרגישה פגועה כי אני יודעת שבאמת זה לא נעשה מכוונה להעליב ואפילו לא מחוסר אכפתיות.

פותחת יקרה @Hadarmeaממליצה לך ממש לנסות לעבור את התהליך הזה עם עצמך. להשלים עם המציאות, זה מה שיש, כשתגיעי לגשר תחצי אותו... גם אם זה נעשה מתוך חוסר אכפתיות (באמת כמו שכתבתי קודם ממש לא מאמינה שכל) הרגשות השליליים מענישים אותך!! את סובלת מהם!! לא אף אחד אחר...

באמת מבינה את המורכבות. מאחלת בהצלחה!! וחבל כל כך לשרוף גשרים וקשרים בגלל דבר שכנראה נעשה בתום לב.
❤️❤️❤️❤️
אבל כמו שאמרו לך, זה לא רק עניין של אח, אלאאן אליוט
שללידה אין תאריך מדוייק. אז אני מבינה את האכזבה והבאסה שאולי לא תהיי, אבל למה להעלב מזה?
מה לעשות שהעולם לא סובב סביבנו, ואי אפשר בייחוד עם 3 השבועות וכו' לקחת מרווח מספיק שבטוח תהיי אחרי לידה. זה המצב ונראה לי מוגזם לצפות לזה.
אצלינו אחותי קבעה ארוע בדיוק ביום של הניתוח הקיסרי שלי. התאכזבתי, אבל קיבלתי בהבנה. אי אפשר להתחשב בכולם, ולדעתי צריך לקחת בחשבון את ההורים משני הצדדים וזהו.
חבל להפוך את כל זה לאישיו ולסכסוך משפחתי
נשמה אח וגיסה זה ממש לא אותו דבר...!לולית10

כי למה?שירה רננה
תקראי פה את כל השרשורים על כלה וחמות.. אם אנחנו רוצות שההורים שלו יתייחסו אלינו בצורה שווה למה אצלנו היחס בן האח לאשתו צריך להיות שונה?
האח תוקע אותה חודשיים ולגיסה צריך לעשות את החתונה בדיוק בתל"מ..
כי את אחים את מכירה מאז שאת נולדת או הם נולדוקפה הפוך

וגיסה נכנסה למשפחה אחרי כמה שנים.

לוקח זמן להיות חלק ממשפחה, וגם אז יש נקודות שלנצח ישארו רק במשפחה הגרעינית.

יש קשר שונה בין אח לגיסה, וטוב שכך.

השאיפה כמובן שיהיה קשר קרוב חם ואוהב, אבל לרוב זה דברים שלוקחים זמן...

ושוב, תל"מ הוא כפשוטו - משוער. אפשר גם ללדת בחודש שביעי, אז זהו לא מתחתנים שיש גיסה או אחות בהריון?

מצטערת, זה ילדותי בעיני.

החיים ממשיכים ב"ה יש שמחות ודברים צריכים לזרום אחד עם השני. וההבנה מה חשוב בחיים (חתונה, לידת תינוק) וכל השאר זה בונוס...

ברגע שמבינים שלהתחתן זה נס מטורף וגם ללדת תינוק זה נס מטורף - מנסים לקבל הכל באהבה, גם אם מבאס (וזה מבאס אין ספק), אבל ב"ה דברים טובים, ובחיים יהיו עוד ועוד שמחות בעז"ה ואי אפשר לעצור את העולם.

ברור שבהריון ההורמונים מעצימים דברים ומוציאים מפרופורציה ולכן ספציפית לפותחת השרשור רק חיבוקים אבל מהצד השכלי - אין שום סיבה לדחות חתונה בגלל תל"מ (כמובן שאם הדבר אפשרי אז למה לא? אבל אם זה זוג שרוצה כבר להתחתן ויש עוד אלף שיקולים צריך להבין... )

(דרך אגב, אצלינו במשפחה המורחבת 2 אחיות קרובות אחת התחתנה ואחת היתה צריכה ללדת בשבוע של החתונה... ולא היה ספק שהיא לא דוחה את החתונה ולדעתי היא אפילו לא אמרה לה מה התל"מ כדי שלא יכנס לה בשיקולים ובסוף היא ילדה אחרי החתונה... כולנו הבנו שזה החיים  - חתונות, לידות, ב"ה רק ברכה !)

זאת לא סיבה בעיניי ליחס מפלהשירה רננה
נכון את מכירה אותו יותר שנים ועדיין מרגע שהתחתנתם הוא הופך לחלק שווה במשפחה.
לא אמרתי שצריך לעצור את החיים, אבל אם בשביל אח שלה אסור חודשיים להתחתן לגיסה לא מגיע שבועיים ולא מגיעה לה שלכל הפחות התייחסו לעניין? אז נכון אפשר ללדת בחודש שביעי אי אפשר להיות ערוכים להכל אבל רוב מוחלט של הנשים יולדות בתשיעי גג שבועיים אחרי התאריך. ושוב זה לא העניין. העניין הוא חוסר היחס מולה מול עודף היחס מול האח.
ואני לא חושבת שלצפות ליחס הוגן זה ילדותיות. זה הטבע שלנו וזה מה שיוצר קשרים טובים. התעלמות זה לא הפיתרון בעיניי.
הנחת היסוד שלך שזה יחס מפלהקפה הפוך

ואני לא חושבת כך.

יש הרבה שיקולים בארגון חתונה.

ולפעמים רק הזוג יודע אותם, וההורים והאחים ממש לא יודעים.

אז נכון להם להתחשב באח שטס לחודשים *בתאריך ידוע*, ולא להתחשב בתאריך *משוער* ולא ידוע.

ואולי השיקולים שלהם בכלל לא נוגעים לזה, ואנחנו לא יודעים את כולם... (והתירוץ הוא האח)

זה מפלה בעיניך, כדאי לשנות זווית מבט כדי שהקשר אח"כ בהמשך החיים שהרבה הרבה יותר משמעותי מערב אחד של 5 שעות יהיה טוב. 

ולגבי ילדותיות התכוונתי שלחשוב שצריך להתחשב בתל"מ ואם לא זה סוף העולם זה ילדותי בעיני, העולם לא סובב סביבנו ויש לאנשים הרבה שיקולים שאנחנו לא תמיד מודעים לזה. . זה לא התעלמות.

נכון, אולי ראוי להתנצל (או שהכלה חושבת שזה ברור מאליו גם להריונית שזה לא שיקול שאפשר להתחשב בו ולכן מתמימות היא לא מתנצלת), אבל לא חובה לדרוש את זה...

וכמובן מותר להתבאסס זה ממש מבאס, אבל איך אומרים? סה לה וי. אלו החיים. שמחות מתערבבות בשמחות, דברים מתנגשים וצריכים לקבל החלטות... ב"ה שהפעם זה מנסיבות משמחות

מה זה כי למה. כי הוא אח שלי והוא לאמיואשת******
וחמות זה לא אמא ולא תהיה
וגיסה זה לא אלות ולא תהיה
וזה לא סותר קשר יותר קרוב ביננו אפילו, ועדיין יש דברים שהם כמו שהם. קלישאתי ככל שזה יהיה דם זה לא מים וכל זה, אבל זה נכון. אח זה אח וזהו . לא צריך הסברים ונימוקים בכלל.
יחס צריך להיות אוהב מכבד וכו בין גיסות ובין כלות וחמיות, אבל יחס אוהב ומכבד לחמות זה לא הופל אותה לאמא וכנל לגיס /גיסה

הציפיה היא לא מחמות להתייחס אותו דבר לבת וכלה, הציפייה היא בדכ שהיא תתייחס אותו דבר לבת ולבן שלה. ושם מתחילים בלאגנים. לא נראה לי שיש מישהי שמצפה שחמות תאהב אותה כמו בת או בן, ואם כן, היא כנראה תמשיך לצפות.
אז זאת בדיוק הבעיה שהיחס הזה הוא לא יחס מכבדשירה רננה
חמות לא תהיה אמא וגיסה לא תהיה אחות ועדיין היחס כלפיהם צריך להיות זהה.
ובאמת שלא הבנתי אותך, כל אלו שמתלוננות על החמות שלהן זה כי היא לא מתייחסת לבן שלהם כמו לבת שלהם? מכל מה שאני קוראת כאן אם כבר התלונה היא הפוכה שאת הבן שלהן הן מעריכות אוהבות ומכבדות ואותן לא. גם למה שהן יאהבו את הבנים פחות מהבנות לא הבנתי..
אהבה זה משהו מורכב. אני לא מצפה שחמותי תאהב אותי כמו הבן שלה אבל כן מצפה שהיחס יהיה מכבד כמו שהיא מכבדת את הבן שלה.
יחס מכבד בהחלט צריך להיותמיואשת******
אבל לצפות שיהיה אכפת אם גיסה לא תהיה כמו שאכפת שאח לא יהיה זה לא הגיוני. צריך להיות מציאותיים
לא יודעת.. יודעת שבהריון הקודם ילדתי בדיוק במשוערHadarmea

ושגיסתי האחרת ילדה 2 לידות בדיוק במשוער חח

מבאס ממש.. אבל כן כמו שרשמת לומדים מטעויותשירה רננה
אי אפשר לחנך אנשים. ואם זה סוג הקשר שהיא רוצה אז אין מה לעשות לפחות תשני מבחינתך את הרף שלא תתאכזבי להבא...
מעליבאמן וכן
אף פעם לא יצא לי ממש לחשוב על זה אבל תכלס גם אני עשיתי משהולולית10

דומה..

גיסתי הייתה ממש בסוף הריון בחתונה שלנו, אין לי מושג מתי היה התל''מ שלה, בכלל לא ידעתי את זה וזה לא היה במודעות, היא התלבטה אם להגיע לשבת שבע ברכות שלנו, בסוף הם הגיעו והיא ילדה רק אחר כך...

מעניין איך היא הרגישה אף פעם לא יצא לי לחשוב על זה...

מצטרפת למחשבהבאר מרים
שבחורה רווקה מאוהבת ומרחפת לא תמיד מבינה באמת מה המשמעות של סוף הריון ותל"מ וזה לא נראה ממש משמעותי..
זה לא בהכרח כי היא רווקה ומאוהבת ומרחפתקפה הפוך

אולי היא בוגרת ומבינה שיש עוד אלפי שיקולים הרבה יותר קריטיים מהתל"מ?
אולי כי חתונה זה אירוע שצריכים לארגן 2 זוגות הורים וזוג חדש שרק לומד להחליט החלטות משותפות?
אז יש הרבה רגישויות גם בבחירת תאריך והזוג לפעמים הולך על ביצים כדי לא לפגוע?

מצטערת, קשה לי לקרוא זלזול ברווקות שמתחתנות שהן מעופפות, מאוהבות ולא מתייחסות לסביבה...

ואולי משהי בהריון או נשואה לא תמיד מבינה שהעולם לא סובב סביבה?

בקיצור, זה ענין של אופי ולא של מצב בחיים... לדעתי כמובן

למה זה נחשב בעיניך כזלזול?שירוש16
למה לא פשוט ציון עובדה: הן מעופפות, הן לא שמות לב לכל הפרטים. ובצדק.
כשאני הייתי מאורסת אני זוכרת את עצמי בלחץ אטומי ובהתרגשות שעד היום לא חוויתי משהו דומה באותה רמה. גם לא באמצע הלידה.
זו חוויה של פעם בחיים (בע"ה) וכל אחת זכותה להיות מעופפת ומלאה במחשבות אודות העתיד שלה. זה הזמן..

אני לא מפרשת 'מעופפת' כזלזול אלא כמציאות נטו. זה החיים שלה כרגע.
לא יודעת רב הכלות שאני נפגשתי איתן ממש לא היו מעופפותקפה הפוך

התיחסתי למה שבאר מרים כתבה " לא תמיד מבינה באמת מה המשמעות של סוף הריון ותל"מ וזה לא נראה ממש משמעותי."

לא, רווקה יכולה להבין טוב מאד מה המשמעות של סוף הריון ותל"מ, ועדיין להבין גם מה המשמעות של לארגן חתונה בין 2 צדדים שבדר"כ שונים אחד מהשני וכל מה שכתבתי.

ואולי, בשביל הקשר הטוב עם ההורים וההורים של הבעל והקשר בין בני הזוג בהמשך, לא נכון להתחשב בתל"מ, והרווקה מבינה את זה וההריונית לא. (קורה, לא כל מי שנשואה בהכרח יותר בוגרת)

(ואני כמאורסת ממש לא הייתי בלחץ. ידעתי שזה ערב אחד ואח"כ מחכים לנו חיים שלמים ביחד- ולשם כיוונתי הכל. וידעתי לא להפגע מדברים או לא לעשות רעש מדברים בדיוק מהסיבה הזאת. אין שום סיבה אידיאולוגית ושום תירוץ להיות מעופפת ולפגוע באחרים... אז מה אם את כלה זה לא תירוץ לכלום. אולי לשכחה קטנה   )

האמת שאני מבינה את הפגיעה שלךיעל מהדרום
לק"י

אבל השרשור הזה עזר לי להבין דברים כאלה.
אני עדיין חושבת שצריך רגישות לעניין, וכן לנסות להתחשב. אבל זה כנראה גם תלוי בכמות האנשים ש"צריך" להתחשב בהם.
נניח אצלינו לא היתה אחות בהריון/ אח שטס וכו' בתקופה שבה רצינו להתחתן.

ואני גם חושבת שהיא היתה צריכה לפנות אלייך לרכך את זה. להגיד שאת חשובה לה וכו'.

עדיין מוזר לי לקרוא פה על אחים שלא השתתפו בחתונה של האחים שלהם. אבל בסדר
אני רוצה רגע לדייק בפרטים..באר מרים
נשמכ שהזוג התארס וקבע תאריך ממש עכשיו - אמצע/סוף סיוון.
הם מתחתנים לפי מה שכתבת בשבוע שאחרי תשעה באב.
האח טס אחרי שבועיים לחודשיים.
זאת אומרת טס בסוף אב וחוזר אחרי החגים.

בהנחה שאם קבעו תאריך לאחרונה אז כנראה שלהקדים ללפני י"ז תמוז יהיה להם ממש מוקדם, ואין אפשרות להקדים רק בשבוע בגלל בין המיצרים, ודחיה זה אומגץר לא להתחתן בקיץ אלא בחשוון.
אתן מבינות שזה כבר נשמע אחרת?

עכשיו כבר סוף סיוון. כנראה שקשה לקבוע תאריך מסיוון לתמוז כדי להספיק לפני שלושת השבועות, ואם היו מתחשבים בשני הגורמים זה אומר שזוג שהתארס בסיוון יתחתן רק בחשוון!

אני חושבת שזה ממש מסביר את האילוץ ואת הסיבה שאם חשוב להם להתחתן בקיץ אין כאן ממש מרחב תמרון, ואז נשצע הרבה יותר הגיוני להתחשב בתאריך המוגדר והברור של הנסיעה של האח ופחות בתאריך הלא מוגדר של הלידה הצפויה..

ושיהיה בשמחות!
לימחכה עד מאודאחרונה
אחותי התחתנה שבועיים לפני שילדתי
בקושי זזתי
אבל שמחתי בשמחתה.....
אני אובדת עיצות עם השינהשירה_11

זה מוציא אותי מדעתי כבר.

ירדתי משינה עצמאית, של הילדה בת 3 כי לא בא לי טוב כל הבכי הזה, אני סוחבת איתה עד 9 בערך  ונותנת לה לישון בסלון.

או בנחת או גם בעצבים כי היא התרגלה לטוב הזה של הסלון.

אני לא מסוגלת לשבת לידה בחושך בחדר עד שהיא תירדם זה גדול עליי.

ובנוסף היא ממש מעירה את התינוק בן שנה שיישן איתה בחדר, השינה שלו לא חזקה והוא מתעורר בקלות.

בעלי מתעקש שצריך להחזיר אותנו לחדר שלנו בחזרה.

לא באלי בכלל, הוא כבר במיטת תינוק והחדר שלנו קטן, וגם מה תחשוב הגדולה? היא תקנא ותרצה לבוא גם.

מצדד שני דיי זה בלתי אפשרי כל ערב הסיוט הזה!! זה מביא אותי לרמה אחרת של חוסר סבלנות כבר ואני שונאת אתעצמי ככה.

מה אני מפספסת?

הסלון מוחשך?אמאשוני

את יושבת לידה?

זה יכול לקחת גם חצי שעה ויותר עד שהיא תירדם.

תדמייני בים כמו שיש גל, מכניסים את הראש ונותנים לגל לעבור, לא נילחמים בו.

מ20:30 תנסי ליצור אווירת שינה, מקלחת מרגיעה, תתקלחי בעצמך גם שיהיה לך יותר נעים סוף היום.

המטרה שהיא תירדם בלי מלחמות, ובלי לחשוב עם זה הרגל בריא או לא.

מה שעובד, עובד.

גם אחרי שהיא תפסיק לישון שנ"צ היא תהיה משובשת קשות,

אבל אז היא תתרגל, ותוכלו ליצור סדר יום נורמלי והרגלי שינה.

לגבי השינה בסלון, את מטרימה לה את התהליך?

תנסי להסביר לה כבר קודם מה הולך להיות ושאת יושבת לידה, ולא קמים.

ולהרפות מהרצון שהיא תירדם מהר ובקלות,

יש ילדים שלוקח להם זמן.

כל ילד והצרכים שלו.

במיוחד כל עוד "נכפה" עליה הרגלי שינה שלא תואמים את הצורך הטבעי (השנצ במעון)

אין טעם להתחיל תהליך עומק. לעשות תהליך כזה דורש הרבה יותר אנרגיות מאשר לשבת לידה שעה כל ערב,

ועד שתראי פירות, היא כבר תסיים את המעון ושוב הכל ישתנה.

שימי לב אם במעון היא מאריכה את השנצ בגלל שהיא הולכת לישון מאוחר, לא עשית בזה כלום שדחית את השינה מ19:30 ל21:00. זה טריקי.

זה מאוד קשה לעקוב על זה, כי לא תמיד אומרים את האמת. מבטיחים תילי הבטחות ובפועל כלום. רוב המטפלות יעדיפו "לגנוב" ככל האפשר יותר זמן שהילדים ישנים, לכן רק הפסקת שנ"צ לחלוטין פותרת את הבעיה הזו.

אגב עם הבן שלי, בגלל שהיה לנו ככה יותר משנה, הרגלנו אותו בסופ"ש לא לישון צהריים ואז לפחות שישי-שבת היה לנו טיפה זמן לעצמנו ולזוגיות.

בשאר השבוע, פשוט יצאנו איתו, לא הייתה ממש ברירה אחרת.

הקטע שבגלל כל הסגרים/ מלחמות

היו לו תקופות של רצף בבית.

גמלנו אותו משנצ, שזה תהליך בפני עצמו.

הסדר יום שלו התארגן, ובמעון שוב השכיבו אותו לישון והכל התחרבש שוב. ככה כל פעם עד שנגמרה השנה.

כן, ראינו כוכבים, הייתה שנה סיוטית מהבחינה הזו שלא היה לנו זמן לדברים אחרים והיינו כבולים לסדר יום המחורבש שלו, אבל גם זה חולף.

את כבר יכולה לראות את הסוף לפחות.

שירי ילדים שאני אוהבת, מוזמנות להוסיףפומלה
ההר הירוק תמידפומלה
אני נשאר אניפומלה
אמא הכי נהדרתפומלה
אני רוקד עם אמאפומלה
שיר על ברושפומלה
אני אוהב שוקולדפומלה
שי מן הפרדספומלה
מתנה לראש השנהפומלה
קום והתהלך בארץפומלה
שיבולת בשדהפומלה
מלאו אסמינו ברפומלה
עבר עריכה על ידי פומלה בתאריך ז' בתמוז תשפ"ו 23:21

טוב, זה בלי הקליפ.

איך יודעים שבא אביבפומלה
פתחו את השערפומלה
משפחה מיוחדת במינהפומלה
תוסיפו🪗פומלה
המלצה- אפשר להעלות כמה שירים בהודעה אחת....יעל מהדרום
שירים יפים! בעיני ההר הירוק הוא שיר עצובקופצת רגעאחרונה
סטייל שירי יום זיכרון, לא הייתי קוראת לו שיר ילדים. למרות שהמוזיקה באמת יפה ומרגיעה 
אתן אוכלות ביום יום חטיפים? או בכלל לא?פומלה
שוקולד כן... חטיפים לא ככ יוצא לילומדת כעת
לפעמים להשתתף עם הבן שלי בבמבה או צ'יטוס אבל ברמה הזו
בגדול לאמיוחדותאינסופית

יש תקופות שיותר יש שפחות

אבל משתדלת כמה שפחות להכניס הביתה 

בכלל לאדיאן ד.
חטיפים לאבוקר אור

גם לא אוהבת את הרוב

אבל בדכ אוכלת משהו כמו עוגיה או שוקולד כשחוזרת הביתה

ולפחות פעם בשבוע פופקורן שמכינה בבית

פעם ב....רק בשבתעם ישראל חי🇮🇱
לא מתחברת לממתקים וחטיפים 
איזה כיף לךךךךךךךך!!!!!!ממתקית

מה את כן אוכלת?
מעניין...
ממה את נהנית? (באוכל)

אם הכוונה לחטיפים מלוחים אזריבוזום
לא ממש, אבל אם הכוונה גם לממתקים אז לצערי כן...
כל יום 🤭אן אליוט
כשמי כן אני... לצערי.ממתקית
לא מתבזבזת על חטיפים 😉שומשומ

אם אני רוצה מתוק מחפשת דברים שווים יותר

מדויקשירה_11
נופלת על שוקולד או עוגיות 
חטיפים פחות יוצא לי,שגרה ברוכה

ממתקים גם לא מיודע מה  

המתוק שלי זה העוגיה ליד הקפה וכאלה. עוגה בבוקר  

וכו'

עוגות ביתיות .

פחות יוצא לי לשבת על תפוציםס.

כמובן תמיד יש יוצא מן הכלל אבל לרוב

כן. אוף. לפעמים לאורחת ערבמאוהבת בילדי

אני יכולה לאכול חטיף עם גבינה

לצערי כןזוית חדשה
לרוב לאהשם שלי

לפעמים אם יש בבית משהו שאני אוהבת ומתחשק לי.

או שפתאום בא לי לקנות משהו.

בדרך כלל את החטיפים שהילדים אוכלים אני לא אוהבת.

שוקולד והרבהרקאני

אבל חטיפים מלוחים פחות

אולי בשבת

לא כי לא קונה. רק כשצריך קוניםמנגואית

כמובן שאחרי פורים יש ואוכלים...

מתוק לצערי יש בבית . משתדלת לאכול בלי הילדים

הם מקבלים שלוקים לא כל יום, מסטיקים לפעמים ,עוגה/עוגיה גם לפעמים...

אני לא אוהבת בכללמישהי חדשה:)
וגם לא שוקולד, אוכלת קצת דגני בוקר מתוקים או פירות כשרוצה משהו מתוק. בשבת אוכלת קצת עוגה גם.

(סופסוף משהו פה שרלוונטי שאענה עליו🤭)

לפעמים כןטארקו

לא ברמה יומיומית

אבל כן יש פה תמיד חטיפים למקרה שצריך משהו זמין מיידי לאכול משו בקטנה שיחזיק עוד כמה זמן...

בנוסף לעוגיות ושוקולד שיש תמיד אבל אוכלים במידה. אבל כן כל יום 2-3 עוגיות/פרוסת עוגה/כמה קוביות שוקולד עם הקפה. זה לא בריא לגוף אבל זה חשוב לי לנפש העצירה הזו.

גלידות!יעל...
לא מחזיקה בבית כדי לא להתפתות לזההשקט הזה
אבל בכללי מתוק יותר עושה לי את זה😅
אוכלת שוקולד והרבה, חטיפים מלוחים כמעט ולא יוצא ליסטודנטית אלופה
בכלל לא.. בכללי אין לי בבית חטיפים ושוקולדנחת-רוח

קונה לשבת לילדים מארז חטיפים פשוט

וזהו

אחת למלאאא זמן קונה לי חטיף לשבת או שוקולד

אבל משתדלת שבשגרה לא יהיה בנמצא

אם יהיה אז אוכל שטויות

וברגיל לא אוכלת כלום בין הארוחות

אם יש בבית אז נניח פעם פעמיים בשבוע אני אוכלתקופצת רגעאחרונה
חטיפים בסגנון תפוצ'יפס וביסלי.

חוץ מזה כמובן שאוהבת גם שוקולדים, לא סותר 😉 

אישה לא עובדתאנונימית בהו"ל

אני כבר כמה שנים בבית מגדלת את הילדים בהסכמה

מלאה שלנו

יש לנו ילדה נכה וכל התיק הרפואי שלה עליי

חוץ מגידול הילדים אני הולכת איתה לבדיקות, לפגישות בגן,ריצות כאלה ואחרות

לא משעמם לי לרגע!!!! ויוצא שמדי פעם אני קופצת פה ושם לקפה אבל ממש לעיתים רחוקות

כמעט לא עושה לעצמי משהו אישי

בעלי לא מפרגן לי בכלום

חייב לעקוץ כל הזמן שאני לא עובדת

לא משנה שהכל הכל עליי והוא מצפה ממני להיות סופר וומן וגם לחטוף ביקורת

על זה שאני לא עובדת ויש לי זמן..

מרגישה כל הזמן בביקורת ועם עין בוחנת עליי

וכשאנחנו בזמן טוב הוא אומר שאני צודקת ובאמת יש עליי מעמסה ואני לא נחה לרגע

אבל אם אני מציעה שמצא לנופש אז ישר הוא עוקץ "את חיה בחופשות, בנופשים, אין לך אחריות של עבודה"

אבל זה כבר הופך להיות כל יום!!!!!

מאתמול פגע בי ברמות קשות

סגרתי את הדלת בחדר שינה והוא עבד בחדר השני ואמר לי  מהחדר השני "אל תיכנסי לחדר עכשיו להניק, יש עוד ילדים שזקוקים לטיפולך"

נפגעתי קשות

מרגישה מושפלת

מרגישה מבוזה

כבר כמה פעמים אמרתי לו שאני יוצאת לעבוד ושלוםםםם והוא יודע שזה לא משתלם לו

כי זה מעונות וצהרונים והוא עצמאי אז יוצא מתי שבא לו וכמובן שאני גם מארגנת את הילדים בבוקר בלי שום טיפת עזרה שלו. הוא יכול לקום ב8 ,לצאת לתפילה בכיף

אני כל הזמן מרגישה שחייבת דין וחשבון אם זה על כסף שמוציאה

מגיע לו מייל על כל הוצאה שלי, צריכה להתייעץ לרוב על כל הוצאה

אין מצב לצאת למשהו בלי לקחת אף אחד ופשוט לצאת חבש!!!!

הוא חופשי הולך לבד למקומות כמובן

מציינת שהוא עוזר עם הילדים לפעמים כי  עצמאי ויכול לתמרן בעבודה

איך הייתן מגיבות?? מרגישה שהגיעו מים עד נפש 😥

דבר ראשון חיבוק. נשמע שעבר כל גבול כבר.אונמר
אנסה בהמשך להגיב ארוך יותר
ממש עבר כל גבול 😓אנונימית בהו"ל
עצוב לי מאוד
אם יש משהו שלימדה אותי דודה שליניק חדש2

שלצערי התגרשה- זה אל תהיי תלויה באף גבר.

החיים שלך בידיים שלך.

קומי וצאי לעבוד. אפילו חצי משרה.

גם בשביל הנפש שלך.

גם כשעבדתי קצתאנונימית בהו"ל
הוא מצא תמיד לומר שאני לא עובדת כמוהו
והוא לא היה בהיריון ולא עבר לידות.ניק חדש2

תסבירי לו שזו לא תחרות.

הקללה על הפרנסה היא שלו.

אני הייתי מתפוצצת.

ליבי איתך🩷

זה נשמע קשה ממשפה לקצת

יעזור לדבר איתו ולהסביר לו?

אם לא, אז כנראה ששווה לעשות את זה בתיווך של מטפל או מישהו שיוכל לעזור.

אני לא חושבת שהפתרון הוא לצאת לעבוד כי זה לא יפתור את הבעיה אלא רק ישים פלסטר.

אז תצאי לעבוד ולא תהיי תלויה בו בכסף אבל אז כנראה תהיה סיבה אחרת לחיכוכים ולחוסר הערכה כי נשמע שזאת הבעיה ולא הכסף.

מסכימהאנונימית בהו"ל

הוא לא מעוניין בטיפול

לכן אני מעוניינת בעצות

אז כמו שתמיד ממליצים- לכי לבדפה לקצת
גם יחזק אותך וגם יכול להשפיע על הדינמיקה בינכם ואולי לשנות את התגובות שלו
הוא לא כזה רלוונטיאונמר

הוא לא מעוניין בטיפול,

ואת לא מעוניינת לשמוע כאלה דיבורים.

אז תשבו להחליט מה יותר חזק.

קשה ממש.

קחי בחשבון שמה שלאישה אחת נראה קל להציב עובדה ולבוא ולהגיד לו 'אין עוד ילדים או סדר בבית עד שמטפלים' יכול לא להיות רלוונטי בכלל בדינמיקה זוגית אחרת, היה חשוב לי לומר לך את זה.

אבל לגמרי לחשוב איך כן אפשרי אצלכם,

ובעיקר לעבוד עם עצמך על ערך עצמי. כי לא אמור להיות מצב שהוא ככה באפס הערכה אלייך ואת בשקט.

מילה על הנקה ולך תנסה להניק.

חיבוק ענק ממש.

לא קל בכלל בכלל בכלל.

מתפללת בשבילך שתגדלו מיזה ותגיעו לאיזון וליחס בהיר וטוב ❤️

נשמע שהוא לא שלם עם הענייןרוני 1234
אם את פתוחה לשינוי בתכנית, שבי איתו ותעשו ביחד חישובים מה יותר משתלם גם מבחינה כלכלית וגם מבחינות אחרות…
ברור שהבעיה היא לא כמה את עובדתחושבת בקופסא

יש זמנים שאתם בטוב? מה בדיוק הוא מצפה ממך?

יש תחומים אחרים שהוא מכבד אותך בהם?

אפשר לשאול שאלה קצת חופרת?פרח חדש

את לא חייבת לענות

למה את מסכימה להיות בהריון ולהביא עוד ילדים בשבילו  כשהוא ככה מתנהג ומתייחס כלפיך?

את לא חייבת לענות

אבל אני מרגישה שבמקום מסויים במקרים כאלו אנחנו הנשים מאפשרות קרקע פוריה לדברים האלו.

למה לא לעצור את זה ולהגיד

הי! סטופ! רוצה עוד ילדים? בא נלך לטיפול יחד נשפר את היחסים והכבוד והערכה בינינו

תדאג לרווחה הנפשית שלי ואז נתקדם.

וזה לא רק לגבי יילודה

כנל לגבי תפקוד בבית, ארוחות וכד. 

תפסיקי לתת לו כל הזמן בלי הערכה.

לכן כמו שכתבו לך

את חייבת ללכת לטיפול לעצמך לבד. רק את יכולה לעזור לעצמך.

חיבוק

מגיע לך כתר והערכה על כל מה שאת עושה🏅👑

מצטרפתהבוקר יעלה

ממש כאב לי לקרוא אותך

את אמא אלופה ולא מגיע לך החוסר הערכה הזה

בהתחלה רציתי לומר שתצאי לעבוד וירגיש מה זה. אבל בכנות כשחשבתי לעומק זה אינסטינקט שלא בטוח שיעזור.

אני כן חושבת שאשה לא צריכה להיות תלויה בגבר וצריכה לדאוג לעצמה, לעבודה, לרישיון וכו.

מה כן הייתי עושה? מציבה טיפול כאולטימטום להמשך הנישואין. 

מצטרפת. וזה לא רק ילדיםהמקורית

איך אפשר לקיים חיי זוגיות תקינים כשיחס כזה חוזר על עצמו פעם אחר פעם?

זה הזמן לשים סטופ. ולא, לצאת לעבוד לא בהכרח יעזור, זה רק פלסטר לדעתי

מה שיושב מתחת לפני השטח פה זה חוסר הערכה של בעלך כלפייך כפי שאני קוראת אותך. וזה יוצא בארסיות כלפייך. ולזה צריך טיפול שורש.

הוא מתוסכל? יושב לו משו על הלב? שיבוא לדבר. לא להתנהג ככה.

לדעתי, לכי את לטיפול אישי שיחזק אותך בהצבת גבולות והבנת והכרת הערך שלך. מגיע לך יחס אחר יקרה.

גם מייל על כל הוצאה זה לא לגיטימי.

אל תאפשרי את הדינמיקה הזו. ורק עם ליווי.

חיבוק❤️

אם את עם הילדים כל היוםשוקולד פרה.

זה הרבה יותר קשה מלעבוד במשרד... זה בעיניי.

אבל גם לי הייתה שנה שבקושי עבדתי בה, והילדים אפילו היו הצהרון, ועדיין הרגשתי לפעמים על הקצה.

הוא מביע הערכה על דברים אחרים?

זה לא נורמלי שאת צריכה להתייעץ איתו על כל ההוצאהאמאשוני

את אדם מבוגר.

החלטתם שהוא מפרנס יחיד.

עד כאן הגיוני.

זה שהוא המפרנס לא אומר שצריכה להיות לו שליטה על ההוצאות.

במצב נורמחי מגדירים מסגרת ובה את יכולה להתנהל כרצונך בלי לדווח לאף אחד.

חשוב לדעת מה נורמלי ומה לא, כי זה מבלבל.

השליטה שלו על ההוצאות שלך,

יחד עם השליטה שלו על אם את יכולה להניק בחדר או לא, היא נורה אדומה.

יש מצב שאת סובלת מאלימות כלכלית.

עדיף לשלם עם צהרונים ולקבל את החופש שלך חזרה. נשמע שזו לא רק בעיה של תקשורת

מסכימה שזו נורה אדומהזוית חדשה
מסכימה. יש פה כמה וכמה נורות אדומותיערת דבש

ומסכימה גם עם @פרח חדש לשים סטופ קודם כל

כך אי אפשר להמשיך

ועדיף בליווי טיפול אישי עבורך כדי להתחזק בתהליך הזה

גם אותי זה הקפיץ. הדגלים האדומים מתנפנפים במרץמרגולאחרונה

לפותחת - את נשמעת אמא ואישה מהממת.

והתיאורים שלך מעלים חשד לאלימות כלכלית (ואולי גם רגשית).

שזה משהו שממש לא צריך לחיות איתו, לא את ולא אף אישה (או גבר) אחרת.

ממליצה לקרוא על זה קצת, ולהתייעץ עם אשת מקצוע. מספיקה שיחה אחת שבה את מתארת בחופשיות, ושהיא תחווה את דעתה.

בהצלחה!

מצב בוoo

רק אחד מבני הזוג עובד

מצריך מהצד שעובד

לא להשתמש בשתלטנות בכסף

כי קל להיסחף לשם

במיוחד לגברים

לכן בעיניי ההמלצה הכי טובה

היא לצאת לעבוד

להרוויח כסף משלך

להכניס אותו כשותף לטיפול בילדים

זה כשלעצמו ייצור באלנס ראשוני

כמובן שיכול להיות שיש פה דברים מעבר

אבל המצב הבסיסי לא מאד בריא

גם אם יש זוגות שזה עובד להם יותר טוב 

אוי כואב לשמועמחכה להריון

קודם כל בתור אחת שגם עקרת בית

מגיע לך מדליה והערכה!!

זה לא משנה מה את עושה בחיים ואיזה מסלול בחרת לעצמך את צריכה שיעריכו אותך!!

להיות עם הילדים זו עבודה בפני עצמה ואפילו יותר!!

היחס שלו כלפייך הוא טוב בכללי? או שרק בזה את מרגישה שהוא מוריד אותך? 

ממש כואבנעמי28

אני לא חושבת שבמקרים כאלה יש מה לדבר ולבקש הערכה, כי הוא לא מבין את גודל הדבר.

בכנות, הייתי נוסעת לכמה ימים או אפילו יוצאת אחרי צהריים בכמה הזדמנויות , כדי לתת לו להתמודד ולהבין בעצמו כמה עבודה זה דורש.

ושהכנסות שלו הן לא נטו שלו, הן חצי חצי, כי אם  לא היית, הוא היה צריך לעשות את זה או לשלם למישהו שיעשה את זה.

ואם הסידור הזה שאת בבית והוא עובד לא מוסכם על שניכם, תקחו הכל בחשבון כולל ילודה.

למה הוא עושה את זה? מה חסר לו שהוא חושב שהוא משיגרקלתשוהנ

כשהוא משפיל אותך?

לא רואה סיבה לחזור על התנהגות משפילה למי שאתה אוהב, במיוחד שאת אומרת שבראש הוא יודע שאת צודקת

אולי משיג ככה כבוד שאין לו בעיני עצמו, או בעינייך.

אולי יודע בפנים שהוא לא מסוגל לעשות את מה שאת עושה, ושאת המהות של החיים שלכם את נושאת, והדרך (המעוותת) שלו להרגיע את זה היא להקטין אותך

אול העול הכלכלי כבד מנשוא

אולי הוא מרגיש לא מוצלח בעבודה שלו ומוציא את זה על ההוצאות שלך

אין לי מושג

ברור ששום סיבה לא לגיטימית להתנהגות הזאת

אבל אולי אם תחשבי על זה לעומק תוכלי להיות יותר חכמה כשאת עומדת על שלך, להגיד לו - כל זה לא אשמתי,

מגיע לי כבוד והערכה על החיים שלנו שאני מתפעלת, לך מגיע כבוד והערכה על המאמץ הכלכלי שלך, וזה לא דורך אחד על השני.

ואם יש לך הצעה טובה יותר ומכבדת את שנינו (למשל, עבודה במשרה חלקית שלך לא יכולה להיות מטרה לעוד לעג מצידו) - מוזמן להגיד, או לשנות מיד את היחס והדיבור.

ומצטרפת למי שאמרה שלפעמים מה שלא מובן במילים יהיה מובן במעשים. אל תיקחי על עצמך מה שאת לא יכולה. תתני לו להתמודד עם מה שאת מתמודדת איתו.

אולי לשקול מחדש את החלוקה החד משמעית הזאת. אולי מראש לא נכון שאת תהיי באחריות מלאה על ביתכם הנכה וגם על כל השאר.

זה שהוא עוזר זה מעולה, אבל להיות האחראי זה משקל אחר לגמרי של עומס לעומת לקפוץ לעזור, אפילו אם זה קורה הרבה.

עונה בפניםפומלה

קודם כל חיבוק, זה נשמע כואב ברמה יום יומית..

כל הכבוד לך על כל ההשקעה שלך בילדים,

זה לא מובן מאליו בכלל!!!

בקשר לבעלך,

בעיניי לא תקין בכלל העקיצות,

לא תקין שהוא לא מעוניין לפרגן לך בחופשה,

בעלך אמור לראות אותך הכי בעולם.

זאת נורה אדומה בעיניי.

את כותבת שכשאתם בזמן טוב אז הוא כן מודה שהעומס עלייך-

הקשר הזוגי הוא לא הצבת תנאים,

כשטוב הוא מודה שקשה לך

כשלא טוב - תתמודדי, ממש לא!

לדעתי ממש חייב שתדברו על הדברים לבד/עם איש מקצוע,

אני גם חושבת שאת במקביל צריכה קצת לצאת להתאוורר, לעשות דברים שאת אוהבת ושיחברו אותך לעצמך, הליכה עם חברה, חוג, קריאת ספר, יש לך עולם שלך!!!

זה שהבעל במקרה שלך מביא את הכסף לא מצדיק טיפת זילזול בעיניי. הפוך. 

בהמשך לדיון על משרות מקווהשזה בסדר לפתוח שרשור חדשנק-ניק

אני מתלבטת אם לשלוח את הבת שלי ללמוד הנדסת חשמל. אבל הייתי רוצה שיהיה לה אפשרות לעבוד גם במשרה חלקית בתקופות עמוסות יותר. תמיד חשבתי שכדאי ללמוד מקצוע שיש בה אפשרות לפחות למשרה חלקית

מה אתן אומרות?

לא שולחים את הבת ללמוד הנדסת חשמל וגם לא מקצוע אחר124816

בת שמספיק גדולה ללמוד הנדסת חשמל,

את לא אמורה לשלוח אותה,

היא אמורה לבחור ולהחליט,

את יכולה להמליץ ולייעץ (אם היא מוכנה לשמוע).

יודעת שזה לא מה ששאלת, אבל הרגשתי צורך להגיד.

מסכימה עם זה. זה מעניין אותה בכלל?המקורית
מעניין אותה מאוד. גם אם הניסוח לא מושלםנק-ניק
אחרי הרבה גלגולים ונסיונותכורסא ירוקה

למצוא את עצמי בעולם התעסוקה, גם ברמה האישית וגם כאמא, אני חייבת לומר שאני ממש מאמינה בהסללה של כל הילדים אבל במיוחד בנות למקצועות גמישים ועצמאיים.

מקצועות ההנדסה דורשים המון השקעה כשכירה, קשה למצוא משרה חלקית, אין צפי להקלה בעומס במקביל לעליה בשכר.  

מקצועות שבהם אפשר להיות עצמאי בהתאם לרמת העומס שרוצים ולהרוויח סכום לא רע -

רפואה, פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, ראיית חשבון, כלכלה, עריכת דין.. 

להיות עצמאי זה אופי שלא לכולם ישכולנה
בעלי ואני שנינו במקצועות שיש בהם אפשרויות לעצמאות די בקלות, אבל עם ההפרעות קשב שאנחנו זה ברור לנו שזה לא בשבילנו
קודם כל זה דבר שאפשר לעבוד עליוכורסא ירוקה
אבל חלק מהמקצועות כאן מאפשרים שכר מצוין גם כשכירים
רק אומרת שבעלי עם הפרעת קשב והוא עצמאיהמקורית

אצלו זה דווקא הפוך - לא מסוגל להיות שכיר

זה עזר לו מאוד האמת למצות את פוטנציאל ההשתכרות והוא מוציא החוצה את היתרונות שלו בעבודה בצורה יוצאת דופן בעיניי. ב"ה

כנ"ל בעליסטודנטית אלופה
העצמאות נותנת לו המון ולדעתי הג'ינגול בחוץ- בעבודה גורמת לו לחזור יותר מרוכז ורגוע הביתה.
לא יודעת, כשבדקתי בעבר הבירוקרטיה שיתקה אותיכולנה
אי אפשר פשוט להתחיל, צריך כל כך הרבה דברים מסביב שזה נראה רחוק ולא מושג..

לבעלי זה אפילו לא אופציה, הוא צריך שמישהו ימסגר אותו אחרת הוא הולך לאיבוד.

יש אנשים שנותנים שירותים בזהכורסא ירוקה
ועוזרים למפות את היציאה לעצמאות ולטפל בבירוקרטיה. אם הענין הוא טכני יש לו פתרונות טכניים, אם זה פחד מעצמאות יש פתרונות אחרים
היופי במקצועות ההנדסהאמאשוני

שאפשר לעשות "הסבה" לתחומים אחרים שבהם השכר מזנק ונדרשת רמת מומחיות מסויימת

כמו:

ניהול מוצר

ניהול לקוח

עיצוב

ניהול מכירות

אפילו ניהול HR בהייטק אחרי השלמת לימודים מסויימים.

ושם קוצרים את הפירות.

אני חושבת שכן חשוב לעבוד במעבדה/ פס ייצור/ הבסיס של שרשרת המזון במקצוע

לרכוש ניסיון אמיתי בעולם התעסוקה,

לפעמים גם צריך תואר שני במנהל עסקים וכד' ששם נותנים כלים משלימים,

אפילו לא הייתי מגדירה את זה הסבה, כמו שזה בעצם תחומי תעסוקה שונים במהותם תחת אותה מטריית לימודים.

עבדתי עם לא מעט אמהות בעולמות השיווק והמכירה, מנהלות מוצר, מנהלות פרוייקטים וכד'

שבאות מעולמות ההנדסה, מוכשרות, מרוויחות יפה מאוד, צעירות, אמהות לקטנטנים.

כן נדרשת זמינות ואחריות, ולפעמים יש מגבלת שעות הפוכות מול לקוחות במזרח ובארה"ב, אבל לקוחות באירופה זה אחלה.

בהחלט אפשר לעבוד בצורה שפויה מאוד בשכר מכבד.

יכול להיות שההתקדמות תהיה יותר איטית בשנים מסויימות וזה בסדר גמור להוריד הילוך בהתאם לרצון באותם שנים זה לא תוקע את הקריירה.

אגב אצלנו הנדסת חומרה קלאסית בהחלט יכולה להתאים למי שמחפשת עבודה רגועה.

כן זה הייטק ויש נהלים ותרבות ארגונית של הייטק, והמשרות מוגדרות כמשרה מלאה, אבל יש תפקידים שמצליחים לשלב בין כל העולמות.

אבל היא לא בכיוון של המקצועות שמתגלגלים אליהם מהנדנק-ניק

היא מעוניינת בפיתוח עצמו.

אני חוששת שזה חיים כמעט בלתי אפשריים חוץ מהשכר הנחמד

זו כבר תהיה בחירה שלה כשהיא תגיע לגשראמאשוני

זה לא שלא תהיה לה שום אפשרות אחרת.

אגב יש לא מעט אמהות שבוחרות בעבודה אינטנסיבית במקביל לגידול ילדים.

זו בחירה לגיטימית, תלוי איזה סגנון חיים היא רוצה שיהיה לה.

כסטודנטית להנדסת חשמל כשהיא תצא לדייטים, זה לא שאפשר שלא לדבר על זה.

כאמא, אני חושבת שכדאי דרך שאלות ולא דרך אמירות לוודא שהיא חושבת על העתיד ומודעת לאפשרויות ולהשלכות השונות,

אם היא מדברת על העתיד בראיה מפוקחת, אז מעולה, ושיהיה לה הכי בהצלחה!

אני מגיעה מהתחום הזהכורסא ירוקה

אמנם לא מתחום החומרה אז אולי זה שונה אצלכם, אבל בתחום שלי עבדתי בכמה מקומות עם אופי שונה אחד מהשני, ועדיין יש כמה דברים בסיסיים שמשותפים לכולם.

המעבר ממהנדס למשרות האחרות שתיארת הוא לא קל כל כך ובטח לא בשוק של היום, גם לאנשים עם הרבה נסיון. היציבות היא לא גדולה, לא בקורפורייטס ולא בסטרטאפים. בממשלתי כן, אבל השכר שם נמוך יותר והדרישות מקובעות יותר (קשה לקבל עבודה מהבית למשל, השעות נספרות עם שעון וכו)

אמהות סביבי (גם במקומות העבודה וגם בקבוצות שאני חברה בהן) בעולמות האלה נדרשו להרבה מאד ויתורים בבית, ברמה של כאלה שהיו להן בייביסיטר לפיזור הילדים בבוקר ואחת לאיסוף בצהריים. חלקן לא נצרכו לבייביסטר כי היה מישהו מהמשפחה שיעשה את זה אבל הנקודה היא שהן בקושי ראו את הילדים. לחלקן זה התאים בלי בעיות, חלק אחר סבל מאד מהסידור הזה.

אחת הנקודות העיקריות מבחינתי זה הצפי לשנים שאחרי ההתמקצעות. כל המהנדסים שאני רואה סביבי עובדים המון שעות, גם מי שיש לו ותק משמעותי. נכון שאצל חלק זה מבחירה אבל בהרבה מקומות עבודה אין אופציה אחרת, גם אם יש עבודה מהבית או שבדרגים בכירים יותר הזמן גמיש, עדיין צריך להיות זמין מאד ולהקדיש המון המון שעות.

מקצועות אחרים שאני רואה מסביב, מאלה שפירטתי למעלה, אלה מקצועות מאד מתישים בשנים הראשונות שגם השכר ההתחלתי שלהם לא מנצנץ כמו בהייטק, אבל אחרי כמה שנות התמחות והתמקצעות, אפשר לעבוד בהיקף ובשעות שמתאימות לך, בלי זמינות מחוץ לשעות (גם קביעת תורים יכולה להיעשות בשעות שמתאימות לך) ובשכר גבוה מאד.

בסופו של דבר, מהנדס בן 40 צריך לעבוד משרה מלאה ולהיות זמין אם הוא בדרג בכיר. היציבות שלו במקום העבודה מוטלת בספק והקושי למצוא עבודה בגיל כזה מתחיל לעלות.

רופא (כשם קוד לכל אחד מהמקצועות שפירטתי) בן 40 יכול להרוויח מעולה ממשרה חלקית מאד שאותה הוא עושה מכל מקום שהוא בוחר, הוא בוחר מתי להיות זמין, והיציבות וההערכה לנסיון שלו רק עולים עם הגיל עד גיל די מבוגר.

בעיניי עבור כל אחד ברור שהבחירה העדיפה היא באופציה השניה, אבל בטח בשביל הורים שהרבה פעמים רוצים או צריכים גם גמישות וגם הכנסה טובה ויציבה

תראי בגדול אני מסכימה איתךאמאשוני

ונשמע שבאמת עשית בדיקת עומק.

אבל אם להיכנס לפרטים, אני חושבת שמה שאת מכירה מקרוב נשמע לך קשה יותר,

לעומת מה שאת מכירה מרחוק שנשמע קל יותר.

אני לא חושבת שזה ככה.

יש גם וגם בהכל, ושום דבר לא פשוט, והכל עביר.

בסוף זה תלוי בפרטים ובהזדמנויות ופחות בכל השוק.

אני למשל בכל השנים שעבדתי בהייטק (לא בתפקיד טכנולוגי)

מעולם לא נתקלתי באמהות צעירות מהנדסות בתחום החומרה שהיו צריכות בייביביטר גם בבוקר וגם בצהריים. בתפקידים הקלאסיים עבדו 8:00-16:0 כזה.

ועבדתי עם נשים מוכשרות מאוד שקיבלו קידומים והעלאות שכר יפות.

בתפקידים האחרים שיש יותר גמישות אבל גם יותר אחריות

היו כאלה שיצאו ב15:00 קבוע וממש עפו עליהן!

(אני חשופה לנתוני נוכחות ושכר באופן גורף אז זה לא מפרשנות או השערות) החיסרון שצריך להיות זמין מחוץ למשרד במקרה הצורך.

לגבי מנהלות מוצר, מנהלות פרוייקטים וכד' אני באמת לא יודעת מה המסלול שעשו כדי להגיע לזה, רק יודעת שיש להם תואר בהנדסה והן צעירות.

לגבי חוסר יציבות, זה נכון. באמת זה תחומים שקל לחתוך בהם תקנים.

למה ללכת ללמוד הנדסה ולא רפואה או משפטים או כלכלה,

מניחה שיש לזה חסרונות, אבל מי שיש לה נטיית לב חזקה דווקא לזה, שם היא תצליח יותר.

ויחד עם זאתאמאשוני
אני חושבת שממש חשוב מה שאת כותבת, ושכדאי מאוד שהפותחת תתן לבת שלה לקרוא ולחשוב על זה.
האמת שבשלב הזהאיזמרגד1

אני מתלבטת כמה כדאי להתחיל ללמוד כל מקצוע שהוא לא 100% מול אנשים. הבינה המלאכותית מתפתחת במהירות מטורפת ולא בטוח בכלל שעוד 4 שנים כשהיא תסיים את התואר עולם התעסוקה יראה אותו דבר, עוד 10 שנים הוא בטוח ישתנה...

זה לא ממש תשובה על מה ששאלת, סתם תהיה כללית על  כמה כדאי בכללי להשקיע בתואר היום...

משרה חלקית היא לא ערובה לאיזון חיים- עבודהאמאשוני

למשרה חלקית יש חסרונות רבים.

עדיף לשים דגש על גמישות בשעות העבודה, עבודה מהבית וגמישות בנפח התפקיד.

משרה יכולה להיות מוגדרת 7 שעות עם נפח עבודה של יותר ממשרה מלאה,

ומשרה יכולה להיות מוגדרת 9 שעות עם נפח עבודה של 7 שעות שפויות.

משרה יכולה להיות 7 שעות+ נסיעות

ומשרה יכולה להיות מלאה ללא נסיעות כלל.

הדרך לקבל את המשרות השפויות והמתגמלות ממה שראיתי, זה להשקיע כמה שנים במשרות סטנדרטיות, להשקיע בפיתוח קריירה, להיות צעד לפני כולם.

הכוונה לחקור, להסתקרן, ללמוד עוד, להבין מהמומחים מה הם יודעים וממש לשאוב מהם ידע והתמקצעות. ליצור קשרים מקצועיים.

לראות איך קולגות ממחלקות אחרות מתסכלים,

לצבור שם טוב.

לשקף החוצה את העשיה ואת התועלת שמופקת מהעשיה (עוד נקודה שנשים ככלל חלשות בה מאוד)

בהתחלה כולם מתחילים כג'וניורים, אבל בהמשך כל אחד ומה שהוא מצליח להתקדם בו והידע הניסיון והיכולות שהוא מביא.

ואז אפשר לדרוש תנאים שהמעסיקים מסכימים להם כדי לקבל עובד טוב וחיוני.

היום למצוא מועמדים זה קל יחסית.

אבל לגייס עובד טוב, זה כבר קשה ממש ואני מכירה את זה מבפנים.

את הקושי הזה של המעסיקים כדאי לתפוס ולהבין מה מונע ממאות מועמדים להיות העובד המוצלח שהם מחפשים ולסגל את המיומנות הזו.

לדעתי דווקא לאמהות יש את הדרייב להוכיח מה הן שוות, כדי להצליח לקבל את מה שהן רוצות. זה גם עניין של אופי וגישה לחיים באופן כללי, וגם ניהול סדר עדיפויות. לדוגמה בחופשת לידה (במיוחד אם מאריכים) זו הזדמנות נהדרת ללמוד עוד על שוק התעסוקה, השינויים, לבדוק את נקודת המבט של המעסיק, לבדוק איפה זה פוגש את היכולות והדרישות שלי, לרכוש ידע באופן עצמאי ולהשתדרג לקראת התפקיד הבא.

אני חושבת שהרבה פעמים יותר ממה שהמשרה עצמה מגבילה, הגישה היא עצמה המגבילה.

למשל מי שרוצה לעבוד 7 שעות,

יכולה לרשום את זה על גבי הקורות חיים, לציין זאת כדרישת סף בראיון הטלפוני, לבוא בגישה של אני עובדת 7 שעות תתאימו את עצמכם אלי,

או לכוון לוויב של אני עובדת חרוצה ומשקיעה, מביאה ערך מוסף הרבה מעבר לשעון, אמנם אני יוצאת מוקדם אבל תראו שבהתנהלות נכונה של שני הצדדים זה יהיה בסדר, ובכל מקרה אם יש משהו דחוף אני זמינה גם בערב מהבית, ולתת הרגשה שיש על מי לסמוך.

יש מקצועות ותפקידים שהגישה השניה לגמרי יכולה לתפוס ולאפשר להינות משני העולמות.

התואר הראשון שלי בהנדסת חשמלהריון ולידה
אומנם מאז התקדמתי לתארים מתקדמים והיום אני יותר עוסקת במחקר בסיסי אז זה קצת סוג אחר של משרה. בשנים הראשונות באמת בעלי יותר היה עם הילדים (הוציא והכניס מהמסגרות) בהמשך כשכבר צברתי וותק אני התגמשתי יותר עם השעות (מגיעה מוקדם ויוצאת באזור 2 וחצי) והוא התפתח יותר עם הקריירה שלו. היום אנחנו במצב די מאוזן ושווה מבחינת עבודה בית. לא בטוחה שמשרה כמו מורה למשל הייתה מביאה אותנו למצב יותר מאוזן משפחתי - בזכות השכר הגבוה שלי בעלי לא היה חייב לעבוד מלא שעות וכן ראה את הילדים הרבה ויכל גם להתפתח בעצמו לקריירה עם שכר גבוה. וברוך ה' מבחינה כלכלית זה מאוד עוזר ששני בני הזוג משתכרים טוב אין לחץ כלכלי בכלל ואפשר לחסוך ולהשקיע לעתיד של הילדים בקלות. לדעתי אם היא מתחברת לתחום אין שום סיבה מראש שתגביל את עצמה למשרה פחות רווחית. בהמשך החיים מוצאים איך להתגמש ולאזן עם משפחה.
אם הבת שלך רוצה ללמוד הנדסת חשמלשקדי מרק

הייתי משתפת אותה במחשבות שלך ובחששות שלך

פותחת אותה לעוד מקצועות שיכולים לדעתך להתאים לכישורים ונטיית הלב שלה.

ושתחשוב על זה..

בסופו של דבר שילוב בין בית לעבודה הוא אף פעם לא קל, והיא תמצא את האיזונים שמתאימים לה. 

אולי תראי לה את השרשור הזהשיפוראחרונה
שתבין את היתרונות והחסרונות ותוכל לקחת אותן בחשבון בשיקולים שלה. בסופו של דבר אלו החיים שלה שהיא בונה, וכל החלטה שהיא תקבל תשפיע עליה בכל כך הרבה דרכים בהמשך שממש חשוב בעיניי שההחלטה תהיה רק שלה. ומצד שני גם מאוד חושב שתהיה מודעת במידת האפשר לשיקולים ולהשלכות האפשריות של כל בחירה.

ואני מסכימה שגמישות היא שיקול משמעותי, אבל גם משכורת מאוד משמעותית, שלרוב תהיה הרבה יותר גבוהה בהייטק מאשר בתחומים יותר גמישים.

בת חצי שנה שנרדמת רק בהנקהלומדת כעת

מה עושים 🙄🙄🙄

זה כבר בלתי נסבל.

מה הבעיה בזה, בעצם? הכי קל להרדים בהנקהמתואמת

לפחות בעיניי...

גיל חצי שנה זה עדיין די צעיר, וזה הגיוני להירדם בעזרת הנקה.

שהיא לא משחררת אותילומדת כעת
ולא מאפשרת להרדים אותה בעגלה או בדרך אחרת, אני כל הזמן צריכה להיות צמודה אליה
הבן שלי היה ככההשם שלי

לא נרדם דווקא בהנקה, אבל היה חייב להיות צמוד אלי.

לא ידעתי איך אני אשלח אותו למטפלת, בגיל 5 חודשים.

בהתחלה המטפלת היתה מרדימה אותו בנדנדה.

בהמשך מטפלת אחרת הצליחה להרגיל אותו לישון בעגלה.

כלומר - כשאת לא נמצאת היא לא מצליחה להירדם?מתואמתאחרונה
גם אצלי היה ככהנועה לה

בהתחלה זה הפריע לי שהוא חייב להיות איתי וצמוד אליי בשביל להרדם

ביום יום הייתי איתו בבית אז היה עוד בסדר אבל בעיקר בסביבת אנשים כמו סעודות שבת, או אם יצאתי איתו מהבית והוא היה חייב הנקה כדי להירדם.

גם פחדתי להשאיר אותו בלעדי כי אם הוא יתעורר איך יעזרו לו

מה שעזר לי זה שפעם אחת הייתי חייבת לצאת ובעלי נשאר איתו הרבה שעות ולמרבה הפלא הוא נרדם אצלו איכשהו

פתאום התנפצה לי הבועה שכנראה זה כן אפשרי ואז לאט לאט כשהיה לי כוח לזה הייתי אומרת לעצמי הוא לא רעב הוא יודע להרדם בלי הנקה ובסוף היה נרדם

בלילה או כשייתי חלשה כן הייתי מרדימה בהנקה, מבחינתי זה בהחלט יתרון ופיתרון מהיר וזמין

פשוט בזמנים שלא היה לי נוח כמו בסביבת אנשים או עם בגדים פחות נוחים להנקה הידיעה שהוא יכול לעשות את זה עזרה לי

מאיפה בעיקר אתן קונות מטפחות? ליום יום וגם חגיגיפומלה
ליום יום קונה את המטפחות ב10 שקל בגאולהמאוהבת בילדי

עם החגיגי קצת מסתבכת.

או במכירות או בפינק ליידי

פינק ליידירקאני
אצל המעצבות המוכרותשואלת12
כמו הדרא ואתכסיא. יש עמודי סייל ומבצעים כדאי תמיד לבדוק שם ממש שווה
אתכסיא בעיקרSeven

קצת אשכר וממש קצת הדרא

ולפעמים קמיליון

למה דווקא אתכסיא? זה יותר איכותי?פומלה
מתחברת לסיגנון בעיקרSeven

אשכר והדרא לא נופל ממנה באיכות בעיני

וגם להללו ואורה מטפחות יש דברים יפים במחירים יותר נגישים

תודה!!פומלה
בעיקר בזמן שיש מבצעים (;קנמון

קמיליון

הדרא

ולפעמים כל מיני מציאות

יש מעצבות זולות יותר. כמו למשל הלל, מור ותפארה, בנועם מטפחות

אני הולכת רק עם מרובעות ענקיותטארקואחרונה

קונה בעיקר בקמיליון לשבת ובאתכסיא ואביה ששון ליום חול

ליום חול משתדלת שלא יעבור את ה100₪ למטפחת אז קונה כשיש מבצעי עומק שווים.

לשאלתך למה דווקא שם- אוהבת את הסגנונות, המבחר והבדים.

מדיניות מתוקים וחטיפיםשקדי מרק

אשמח להתייעץ לגבי מדיניות בבית לחטיפים וממתקים, לשמוע איך זה מתנהל אצלכם, ואז לראות מה מתאים לנו..

אצלנו אין בבית המון ממתקים, בדרך כלל יש עוגיות כלשהן, שוקולד בארון, חטיפים לשבת. לא המון אבל קיים.

במהלך השבוע אחרי המסגרות חותכת פירות, מאפשרת עוגיות , שלוקים, או נשנוש במידה. מכינה קרטיבים ביתיים..

פעם בחודש הולכים למכולת והם יכולים לבחור מה שרוצים..

גילאי 8 ומטה.

יש כרגע תסכול אצל הילדים סביב הנושא. אשמח לשמוע איך אצלכם

יש תסכול כי יש בבית והם מוגבלים?מנגואית

אצלנו זה עושה את התסכול. חטיפים אין ואין תסכול. אם אני קונה לשבת או לטיול או יום הולדת, זה יום יומיים לפני או מחביאה

שלוקים ועוגות יש וסביב זה יש יותר תסכול והם גם מקבלים יותר

לאו דוקא..שקדי מרק

מבקשים משהו טעים/מתוק ולא תמיד אני מאפשרת (לא יודעים בדרך כלל בדיוק מה יש) לצורך העניין קוביות שוקולד מריר תמיד יש בשביל אפיה.

מתוסכלים שאני מרשה רק פעם בחודש ללכת למכולת.

מתבאסים שמגבילה את הכמות (נגיד לא יותר מ3 פרוסות עוגה בכניסת שבת.. )

נשמע לי ממש בטוב טעםיראת גאולה

לדעתי תנסי להבין מה גורם לקושי שלהם.

למשל 3 פרוסות עוגה בכניסת שבת זה בכלל לא קצת. יכול להיות שהם פשוט רעבים? אז לתת לפני זה משהו יותר משביע אולי, או לאפשר במקביל עוגה ופירות חתוכים או פשטידה או צלחת מרק...

מבקשים מתוק ואת לא מאפשרת, אז לומר ברור שאצלנו אפשר נשנוש רק בין 16 ל17. בשאר הזמן מי שרעב מוזמן לקחת פרי או פריכיות למשל.

כלומר, אני לא חושבת שהתסכול הוא באמת בגלל כמות המתוק הכללית, אלא כי באותה הזדמנות הם רעבים למשל.

וגם, כשבאופן כללי יש ממתקים, הם לא מבינים למה עכשיו את לא מרשה. אז עדיף שיהיה כלל ברור מתי כן.

פעם בחודש ממתק במכולת זה ממש לא רק. גם לגבי זה, יכול להיות שאם זה ביום מסוים שהם יודעים מתי יקרה, זה יהיה להם קל יותר. מאשר לחשוב כל יום שאולי היום זה היום הנחשק ולהתאכזב כשהבקשה שלהם לא מתמלאת.

אני חושבת שלא כדאי להגביל בכמה לאכולדיאן ד.

אם להגביל אז בלא לקנות או להכין כמות קטנה.

ממה שאני זוכרת בתור ילדה כל דבר שאמרו לנו כמה אפשר לאכול אז זה מה שאכלנו אפילו אם זה היה ממש הרבה.

לצורך העניין יכול להיות ש- 3 פרוסות עוגה זה די הרבה להם אבל אם זה מה שאת מרשה זה מה שהם יאכלו.

ואח"כ עוד ירגישו שרצו עוד ולא הרשו להם.

אולי לפתוח פס עוגה בכניסת שבת ולהגיד שאת הפס השני שומרים למחר בבוקר?

או להגיד אפשר לאכול אבל תשימו לב שנשאר לשאר הילדים?

אני לא אומרת מראש..שקדי מרקאחרונה

רק אחרי כמה פרוסות כבר לא מאפשרת עוד

וכמובן מציעה לאכול אוכל אם רעבים.. 

אצלנוכורסא ירוקה

פעם באף פעם אני מכינה עוגיות

ביום יום הממתק שלהם זה לחם עם שוקולד לגן, שמקבלים רק בחלק מהשבוע.

פעם בכמה שבועות נוסעים לסבתות והן כבר מפציצות אותם בממתקים.

בשבת מקבלים ממתק שבת בערב בהדלקת נרות ואוכלים קורנפלקס מיוחד בבוקר שבת (במשך השבוע זה הצהוב הרגיל), ובקידוש בשבת לרוב יש עוגה או חטיף כלשהו.

חוץ מזה הם מקבלים מהגן ממתק בקבלת שבת בשישי.

מעדנים אנחנו לרוב לא קונים, הם אוכלים פעם בכמה חודשים אצל סבתא או שאנחנו קונים פעם בכמה חודשים לקידוש.

שלוקים קטיבים וכאלה גם כן בקידוש בשבת או אם יש אירוע מיוחד, אבל אז זה במקום משהו אחר.

מדי פעם אני מכינה פנקייקים ולפעמים שמה בבלילה שוקולד ציפס. ולימי הולדת יש עוגה בחושה.

ביסקוויטים אני נותנת די בחופשיות בנסיעות וכאלה.

בתחושה שלי הם מקבלים המון מתוק, ממש יותר מדי. תכלס כשכותבת כאן זה נשמע לי סביר, אבל בגלל שהם כאלה מכורים ותמיד מבקשים אז זה מרגיש לי שיש יותר. 

אצלי באופן כללי איןנעמי28

יש עוגיות שאני אופה, ארטיקים וגלידה ביתיים והרבה פירות.

אני חושבת שזה כמו כל גבול - כשיש פתח, מנסים לעבור אותו.

אני רואה את זה הרבה עם המסכים - אצלי בכו כל יום שהם רוצים, ברגע שהוצאתי מהבית את המסך הגדול, אין על להתלונן בכלל והרבה פחות בכי בנושא.

תשקלי אולי לא להחזיק בבית בכלל ולקנות כשצריך (נגיד רק לשבת אבל לא מגירת חטיפים)

מה שיש לתת במועדים ממש קבועים.

ויכול להיות שפשוט יהיה תסכול בנושא, הרף של הרצון למתוק אצל ילדים הוא בלתי נגמר, וככל שאוכלים יותר מתוק רוצים יותר🤷🏼‍♀️

אצלנודפני11

שוקולד- בארון גבוה. רק לשימוש של אפייה (יש לי מריר רגיל)

פופייסים- בימים החמים מרשה די חופשי..

ביסקויטים- די חופשי

עוגות- אך ורק בשבת. או אם יש קצת שאריות אז גם במשך השבוע.

אין לי בכלל חטיפים או עוגיות. ואם כן- אז זה רק כ"ממתק שבת" שמקבלים בערב שבת אחרי הדלקת נרות.

עוגיות קנויות- רק כשאורחים באים. זה ממש לא נגיש לילדים ובעיקר הם לא יודעים שזה קיים (במקפיא/בארון סגור ולא נגיש)

לחם עם שוקולד- רק ביום שישי/ראש חודש/יומולדת/יום טיול. ואז כל הילדים מקבלים..

יש שפע של פירות..... אם ילד רוצה לנשנש הוא מוזמן לקחת מכל הסוגים והמינים. לפעמים כשהם רעבים ואין אוכל זמין מיידי אני אוציא בייגלה/קרקרים.

לא יודעת אם עזרתי לך..

בשבתדפני11
הם יכולים לאכול די חופשי מהעוגות. אין לנו הגבלה (חוץ מ- אחרי האוכל)
עונה מאצלנו ילדים יותר קטנים, הגדול בן 4.5דיאן ד.

עוגיות קנויות/ ביסקוויטים יש בבית חופשי, כל יום לוקחים לגן.

יכולים לאכול גם אחה"צ אבל בתכלס הם לא רוצים.

שלוקים יש כל היום כל היום.

יש קורנפלקס עם חלב, לפעמים אוכלים בבוקר לפני שיוצאים לגן, לפעמים אחה"צ.

משתדלת לחתוך להם פירות, לא תמיד זוכרים לקנות.

ממתקים אין בבית בכלל בכלל.

לפעמים לפעמים קונים לשבת.

אם הילדים הולכים איתי לקניות אני מרשה להם לבחור ממתק אחד מה שהם רוצים (קורה פעם במיליון...).

בעלי לא מרשה רק אם זה לקראת שבת.

יש לנו ליד הבית קיוסק כזה שמוכרים בו ברד שהם מאוד אוהבים,

בהתחלה כל יום ביקשו לקנות ברד ואמרתי להם שברד קונים רק ביום מיוחד, למשל יומולדת או ראש חודש וקיבלו את זה.

הרבה פעמים הם חוזרים רעבים מהמסגרות אז או שמצטרפים אלי לארוחת צהריים מבושלת שאני אוכלת בבית בארבע.

או שאני מקדימה להם את הארוחת ערב לשעה חמש.

אצלנו קטנים יותר, כיתה א ומטהבוקר אור

מה שמקבלים במסגרות כמובן אוכלים,  ביום שישי הם שומרים מה שהם מקבלים לכניסת שבת

בשבת כשנמצאים בבית יש עוגה בסוף הארוחה לפעמים, לא כל ארוחה, ואז אני מרשה שתי חתיכות והם בסדר עם זה

פעם בשבוע בערך כשחוזרים הביתה קרטיב או שלוק (האמצעי קצת יותר מבקש ומתבאס שאני לא מביאה עוד פעמים)

בבוקר לפני שיוצאים אוכלים מאפינס שיבולת שועל,  זה לא ממתק מבחינתי אבל זה מפנק אותם

חוץ מזה אין משהו ברגיל, לפעמים מכינים עוגיות באמצע השבןע לשבת ואז אני נותנת גם עוגיה

יש לנו האמת מלא חטיפים שמצטברים כשהם מביאים מימי הולדת או משלוחי מנות, אבל לא נראה לי שהם בכלל זוכרים את קיומם כי זו ממש לא אופציה אצלנו 

אצלינוהשם שלי

בבוקר אוכלים ופלים/ עוגיות/ ביסקוויטים.

בערב כולם אוכלים עוגה. לפעמים במקום עוגה יש אבטיח/ עוגיות/ גלידה).

במשך היום אני מרשה ממתק אחד. בדרך כלל אוכלים אחרי ארוחת צהריים.

אנחנו קונים שוקולדים, חטיפים קטנים, שלוקים, לפעמים מסטיקים. ולפעמים יש גם דברים שהילדים קיבלו בכל מיני מקומות.

בקיץ מידי פעם קונים ארטיקים שווים (הם לא מסתפקים בארטיק קרח), אבל שומרים לזמנים מיוחדים.

בשבתות הם מקבלים ממתקים בתפילות ילדים, תהילים וכד'.

אצלנו יש חטיפים קטניםניק חדש2

כמו ציטוס במבה וכאלה

לרוב אני מרשה אחד קטן ביום.

לא תמיד עולה דרישה.

כשיש חטיפים גדולים הם לא רגועים ורוצים כל הזמן.

אז אני נמנעת מלקנות.

בגדול אני לא בעד למנוע מהם לחלוטין. גדלתי בבית שמנעו מאיתנו וזה יצר לי אישיו סביב זה שעד עצם היום הזה משפיע עלי מאד.

היו תקופות אחרי שהפכתי עצמאית בקניות שלי שהייתי קונה ממתקים וחטיפים כמו מטורפת.

בכמויות. שיהיה לי.

אז לא רוצה שיגדלו ככה.

לגבי עוגה בשבת לא מגבילה אותם כל עוד זה אחרי אוכל.

עוגיות ובסקוויטים אני מסכימה אבל לא להיסחף. יש לי ילד שלא יודע לעצור ואז הוא מגיע לבחילה אז אני מזכירה לו.

הגדול בן 9 הקטן בן 4.5

אה ולגבי שלוקיםניק חדש2

אם הם קטנים דיי חופשי.

גדולים אני מסכימה אחד גדול ביום.

ארטיקים כנל. אחד ביום.

קרח.

ארטיקים מיוחדים במידה ויש זה בדכ לשבת.

אצלנואיך?איך?

מבחינתי ביסקוויטים, שלוקים, קןרנפלקס וכו זה ממתקים

אז קורנפלקבס יש בבית אבל אוכלים ממנו לעיתים רחוקות. לפעמים אם אין משהו אחר לוקחים בבוקר לגן

באמצע שבוע יש עוגיות ביתיות  (בריאות) די חופשי ואוכלים גם במבה אם רוצים

יש פירות רוב הזמן

בשבת יש הרבה עוגות, מעדנים, קצת ממתקים וכמה סוגי חטיפים (אבל מרשים רק אחד)

וכמובן יש גם את מה שמקבלים במסגרות ובבית כנסת

אצלנו יש ממתקים רק בשבת ואירועים מיוחדיםדרקונית ירוקה

מקבלים ממתק או עוגיה בהדלקת נרות, במנות אחרונות ובקידוש וזהו. יוצא 5 בערך במהלך השבת, כולל פרוסות עוגה.

בראש חודש מקבלים כריך עם שוקולד

אחר הצהריים מקבלים פירות. מידי פעם גם ביסקוויט או חופן בייגלה. בקיץ לפעמים פופייס מיד בחזרה מהגן

הם יודעים מצויין מתי מותר ולכן אין תסכול. ממתקים שמקבלים במהלך השבוע שומרים בקופסה שלהם שממנה הם בוחרים בשבת.

תודה רבה לכל מי שינתה!שקדי מרק

קוראת את הכל ונחשוב מה מתאים לנו..

אני לא הולכת איתם אף פעם למכולתאוהבת את השבת

זה תמיד נגמר בעוגמת נפש..

השפע והמבחר ממש מאתגרים ומתישים את הנפש

מבינה אותם

אם הולכים זה רק אחרי שהחלטנו מראש מה קונים

..

משתדלת לדבר איתם על כל זה המון

שהמכולה מבלבלת

המפעלים רוצים שיקנו מהם כמה שיותר אז הם שמים הרבה פרסומות, הרבה צורות, הרבה חומרים מזיקים כדי למכר אותנו...

פעם הבת שלי הכינה דף עם מה הויטמינים של כל פרי וירק נותנים לנו, זה עזר לאיזה תקופה...

משתדלים להסביר הרבה שהחומרים המזיקים מקשים על הגוף ומפריעים לו לעבוד טוב. .

פעם הם שמעו מישהו מסביר על החשיבות לארוחה מאוזנת- שכל ארוחה תכיל פחמימות, חלבונים וויטמינים- ירקות, הוא הסביר טוב וזה עוזר להם להבין את החשיבות של תזונה...

הם גם שומעים הרבה מסע אל גוף האדם שהוא מסביר הרבה על גוף האדם ואיך האוכל משפיע על הגוף...

כמו לנו גם אצלם עוזר להבין את המשמעות וסיבת הדברים

..

והאמת הכי טוב שפשוט אין....

נעיקר זה הבטחון שלכם והשדר להםנחת-רוח

אצלינו יש חטיף לשבת- בדר''כ מארז של קטנים ואז גם מקבלים אחד בקבלת שבת ואחד במהלך השבת

יש עוגה לקידוש ולמלווה מלכה

שלוקים מקבלים כשחוזרים מהמסגרות

ולפעמים גם עוד אחד מתישהו במהלך היום

יש בארון ביסקויטים-קרקרים  דגני בוקר פשוטים כאלה וזולים (בשקיות כאלה..שמוכרים במשנת בערך ב11שח) לנשנושים בין לבין ולקחת בשקית לגנים-בי''ס

וגם מלפפונים רצים פה כנשנוש

פירות הם מחסלים ברגע אחד לא משנה כמה קונה ולכן לרוב לא קונים כי יוצא לא משתלם

בר''ח הפתעה מתוקה אחת קטנה

אולי יעניין אותך