חייבת שאלהHadarmea

אז אחות של בעלי קובעת את החתונה שלה בערך יום אחרי המשוער שלי..

האמת ? נפגעתי חשבתי אנחנו קרובות ושהיא תרצה שאהיה בחתונה שלה.

התאריכים קצת לחוצים כי היא ממהרת להתחתן (תוך חודשיים) ואי אפשר כביכול לחכות יותר משבועיים אחרי הלידה כי אז האח טס לחודשיים ( וכמובן שאותו היא רוצה בחתונה שלה ולכן לא תקבע על התאריכים של הטיסה)

זה רק אני שהורמונאלית? או שזה *באמת* מעליב? 

אני חושבת שענית לעצמךאין לי הסבר
כתבת ''התאריכים קצת לחוצים כי היא ממהרת להתחתן''.
אני בטוחה שהיא רוצה שתיהי!!
פשוט כשמתחתנים תוך חודשיים אכן האופציות מצומצמות...
לא יודעת אם זה קשור להורמונים, כי הפגיעה שלך מובנת, אבל אל תקחי ללב. אני בטוחה שהיא אוהבת אותך ורוצה אותך שם🥰❤️
מרגיש לי שהיא מתחשבת בכולם חוץ ממני... וזה הבאסהHadarmea

כי בחודשיים שהוא בחול היא לא תתחתן בתאריך הזה בשום מצב .. אבל אם אני לא אוכל לבוא.. לא נורא

הגיוני שזה לא מסתדר גם מעוד בחינות שאת לא יודעתאין לי הסבר
אני בטוחה שאין לה שום רצון לפגוע בך או לצער אותך!
אבל זה באמת מבאס. אין ספק...
אני חושבת שכדאי לך להוציא את התסכול מהלב. הוא לא ישנה את תאריך החתונה וסתם עלול להעיב על הקשר שלכן, שנשמע מהמם❤️
באמת חבל...
אבל הוא אח ואת גיסהמיואשת******
כלומר בטוחה שהיא אוהבת אותך אבל זה טבעי שיותר לשוב לה שאחיה יהיה מאדר גיסתה, זה לא מעליב בעיני, זה נורמלי
לא מכירה את הדינמיקה המשפחתיתנירה22
אבל רק תדאגי לעשות תיאום ציפיות עם בעלך-לאן הוא הולך אם הלידה בזמן החתונה, ואם צריך לדאוג מראש לדולה או מלווה אחרת בשבילך.
לא, זה לא מעליבבוקר אור
בסופו של דבר אי אפשר להתחשב בשיקולים של כולם, וגם אם החתונה יום אחרי המשוער שלך עדיין סביר שתוכלי להיות..
את האמת1234אנונימי
לא הייתי נפגעת. לתאריך המשוער ת'כלס אין באמת משמעות. אפשר ללדת בטווח של שלשה שבועות לפני או אחרי, אז היא לא יכולה חודש וחצי לא לקבוע חתונה. מה גם שצריך להוסיף לזה את ימי ההתאוששות.

לא חושבת שזה בגלל שהיא לא רוצה שתהיי, אלא כי באמת אין ברירה אחרת.
^^פה לקצת
ואם היא תעשה שבועיים לפני ובסוף תלדי שבועיים לפני?
וכנ"ל לשבועיים אחרי.
אי אפשר לקחת טווח משוער כל כך רחב ולא לקבוע בו חתונה.
ואין מה להשוות תתאריכים ידועים מראש של הטיסה.
אני מאמינה שאם היה תאריך לידה ודאי היא לא הייתה קובעת באזור שלו כדי שתהיי.
תראי אני מבינה אותך אבלמזלטוב
אולי תחשבי שיש הבדל בין תאריך *משוער* לבין תאריך מדוייק של טיסה..
עת יכולה ללדת בטווח של שבועיים לפני עד שבועיים אחרי המשוער.. ככה שזה לא משנה מתי תיקבע החתונה..
הייתי אומרת את זה הפוך , לידה זה בלתי נמנע וטיסה זה בחירה חחHadarmea

זה כאילו נכון.. אבל היא לא היתה רוצה לעשות שבועיים לפני המשוער שלי כי זה קרוב לה מידיי . הכי נוח זה בשבוע של המשוער חח

לא יודעת כשאני חושבת על החתונה שלי היה לי חשוב שאנשים שקרובים לי יהיו וואלה חושבת שהייתי דוחה את החתונה עד שהאח יחזור מחול או מבקשת שיקדימו את הטיסה ..במיוחד כשהיא קוראת לי אחותי ולא בסלנג..

אני לא הייתי דוחה חתונה כי למישהו זה לא מתאים.פה לקצת
זאת החתונה שלי ומי שחשוב לו להיות אז שיתאמץ להיות.
אם הייתי מתחילה לחשב למי זה מתאים ומתי אז כנראה הייתי עדיין מחפשת תאריך לחתונה.
אני חושבת שמי שחשוב לו להיות בחתונה צריך להתאמץ להתאים את עצמו ולא להפך.

ולהקדים בשבועיים לפני המשוער שלך זה גם לא מבטיח שתהיי.
אני ילדתי שבועיים לפני המשוער.
אם לך אין קיסרי מתוכנן אז אין לך דרך לדעת מתי באמת תלדי.
לדחות את החתונה בחודשיים??אמאשוני
בגלל שלא מסתדר לגיסתה התאריך?
וואלה הגזמת! אבל מה זה הגזמה
את זוכרת/ יודעת מה זה אומר מבחינת הרחקות של הזוג?
בכלל לא מתחיל להתקרב לרמה של שווה את זה.
לגהי הטיסה נשמע שהאילוץ מסתדר לה אחרת גם בזה לא הייתה מתחשבת (אולי עדיף לה להילחץ קצת על ההכנות ושאח שלה יספיק להיות)
אבל אם זה היה עוד קצת קשה לה הייתה מוותרת על הנוכחות שלו.
ואין מה להשוות בין אח מלידה לגיסה, קרובה ככל שתהיה..
ואולי הטיסה שלו זה רק תירוץ להסביר למה החליטו למהר עם החתונה ושממילא היא רצתה בכך.
אם היה לך ערב אחד מתוך כל השבוע שהיית אומרת בערב הזה אין לי שום אפשרות להגיע אבל כל ערב אחר מתאים לך מאוד, אולי היה מקום להתחשב.
אבל ממילא סביב התאריך אין לזה שום משמעות ליום לפה יום לשם.
נשמע שמבחינתך זה בעיקר עניין של סמנטיקה ולא הגיון,
שחררי.
כמה שפחות לחפש איפה להיפגע.. מה זה נותן...
החיים גם ככה מזמנים התמודדויות,
למה להוסיף כשאפשר לדלג על זה?
תחשבי עליה טוב תראי שגם לך טוב והכל מסתדר (גם אם תלדי בערב החתונה עצמה תראי איך הכל מסתדר.. ואיך הכל לטובה)
כשקבענו חתונה לרגע לא חשבתי לשאולאמאשוני
מישהו אם התאריך מתאים למעט ההורים,
הגבלות הלכתיות, טווח תאריכים סביר מבחינת כמה זמן למשוך עד החתונה (להספיק לפני ספירת העומר או אחרי)
ולאחותי זה יצא בתאריך שממש לא מתאים והיא התאימה את עצמה אלינו, בנוסף באותו יום של החתונה הבן שלה נפל והיה צריך מיון ותפרים.
ישר ממיון היא הגיעה לחתונה, אפילו בעלה הגיע בשלב כלשהו.
הסבתא השניה נשארה עם הילד
ומיד מהחתונה הלכו אליו.
מה שאני באה להגיד שלכלה יש מספיק על הראש ומספיק במי להתחשב ומיליון כאבי ראש.
המשפחה צריכה להתאים את עצמה אליה ולא להיפך.
אם לא תלדי עד החתונה מן הראוי להגיע.
לא לכל האירוע ועם בגדים נוחים בכיף ובפנאן שלך,
אלא אם ממש תהיי עם צירים חזקים או שתלדי לפני שזה נושא אחר.

שיהיה בשעה טובה בקלות ובנחת ובידיים מלאות!
את יודעת שגיסתי, אחות של בעלי, לא הייתה בחתונה שלנו?הריון ולידה
היא הייתה בלימודים בחו"ל, והתאריך שיכולנו לקבוע בשביל החתונה יצא בדיוק בתקופת המבחנים שלה. אנחנו רצינו להתחתן עוד קודם אבל ההורים שלנו לא הסכימו (כי זו הייתה תקופה עמוסה בשנה והם פחדו שלא נספיק להתארגן), וההורים של בעלי ביקשו שנדחה את החתונה לאחרי המבחנים שלה ואנחנו לא הסכמנו.
יכול להיות שהיינו מדי "ראש בקיר", אבל לא רצינו להתעכב יותר מדי כדי לא להגיע למכשלה. וזהו, ככה זה היה וזהו. הכרתי את גיסתי רק אחרי החתונה...
אותו כנ"ל קרה בחתונה של אחותי, כשאחות אחרת שלנו הייתה בחו"ל וזה היה מסובך לה מדי לחזור בגלל בעיות בכרטיס או משהו כזה. אז שידרנו לה את החתונה בשידור חי, וזהו.
כשזוג מתחתן הוא צריך להתחשב רק בעצמו ובמה שמתאים לו, מקסימום להורים, ואם יוצא שאח יפסיד את החתונה - אין מה לעשות.
(וכן, הרבה פעמים יצא לי לחשוב מה יקרה אם אח או גיס שלי יתחתן בדיוק כשאהיה לפני לידה. וכבר סיכמתי עם עצמי שאני לא אומר להם כלום ולא אבקש שיתחשבו בי)
בכל אופן, שיהיה בשעה טובה ובקלות! ובהחלט יש סיכוי שתצליחי לרקוד על שתי החתונות - כלומר, גם להיות בחתונה וגם ללדת בתאריך אחר...
כשאחותי היתה צריכה ללדת קבעתי את החתונה במיוחדHadarmea

במקסימום שהיה יכול להיות הגיוני שלא תלד לפני , למרות שהיה לחוץ ועדיין טרחתי להתקשר ולשאול אותה באותו רגע שהיה לי תאריך אם מבחינתה זה בסדר .. הכל עניין של כמה זה חשוב לכלה לדעתי.

יכול להיות שאני יותר מידיי נחמדה אבל היה מאוד חשוב לי שהיא תיהיה והייתי עושה הרבה כדי שזה יקרה

הבעיה היא שהחשבתי אותה אחות וכמו שאמרו פה גיסה זה לא אחות מסתבר.. מפנימה את זה ואנהג בהתאםחצי חיוך

גם אני, אבל לא עבד ליאפונה
אחותי היתה בהיריון שלישי, לידות קודמות היא ילדה בערך שבועיים לפני התאריך.
אז קבענו את החתונה שבוע אחרי התאריך שלה, שיהיה לה שלושה שבועות להתאושש -
בסוף היא הגיעה לחתונה ישר מבית החולים והלכה הביתה מיד אחרי החופה. (גיסי נשאר בחתונה עם הילדים).

אחות אחרת שלי קבעה את החתונה בתל"מ של גיסתה, בסוף אותה גיסה ילדה מוקדם והגיעה לחתונה עם תינוקת בת חודש.

גיסתי (אחות של בעלי) התחתנה סביב התל"מ של אחת הגיסות. היה מתח סביב השאלה אם היא תגיע לחתונה או לא ובאיזה פורמט... בסוף היתה לה ירידת מים בשבת חתן (אחרי החתונה), נסעה לבי"ח וילדה במוצ"ש.

איך אומרים? האדם מתכנן והקב"ה צוחק. בע"ה יסתדר לך.
לגמרי...אהבתחינם
גיסתי קבעה את החתונה שלה 3 ימים אחרי המשוער שלי בהיריון הראשון,
בסוף ילדתי שבוע לפני מסיבות לא משמחות..
ככה שיצא שלא היינו לא בגלל הלידה
אלא בגלל משהו אחר.
תני לבורא עולם לסדר הכל
ואם תהיי,תהיי
ואם לא, לא
שיהיה במזל לשתיכן🌹
אני לא חושבת שבגלל זה את צריכה לשנות את הקשר איתהפה לקצת
ואת היחס אליה.
את רק תפסידי מהמשחקי כבוד האלה.
אם הקשר שלכן מצויין אז תשמרי עליו ככה ותביני שאי אפשר להתחשב בכולם ושבסוף הזוג וההחלטות שלו הן היחידות שחשובות בקשר לחתונה.
אז כנראה ש*את* זאת שעשית מעל ומעבר בחתונה שלךלפניו ברננה!
ולכן הציפיה שלך מאחרים היא ברף מאוד גבוה כשזה לא מה שרוב העולם חושב.
וברור שנכנסים כאן גם ההורמונים.
בחתונה של אחיבת 30
אחותי לא היתה. היו בשליחות בחו''ל, והיה להם מאוד מאוד יקר להגיע.
באסה. אבל קורה, מכל מיני סיבות.
אין מה להיעלב, כנסירק שאלה לי
קרה לנו בדיוק ככה, רק שאני הייתי הכלה. במשפחה של בעלי היו 2 לידות מתקרבות ולנו לא היו הרבה אופציות הגיוניות לתאריכים, חוץ מהשבוע שבו שתיהן היו צריכות ללדת (מקווה שאני לא עושה לעצמי אווטינג🙈). אחת מהן נעלבה עד עמקי נשמתה, אבל באמת שלא הייתה לנו ברירה.
כדי שלהריונית/יולדת יהיה נוח בחתונה צריך שזה לא יהיה שבועיים לפני התאריך המשוער כי היא יכולה כבר ללדת וכי למי יש כוח בסוף תשיעי לשמוח ולרקוד. שבועיים אחרי התאריך גם אי אפשר כי היא יכולה ללדת, ועוד שבועיים אחרי אי אפשר כי היא תהיה עם תינוק פיצי צרחן ולא יהיה לה כוח לכלום (גם כאובה מהלידה וגם לדאוג לתינוק). בקיצור, טווח של חודש וחצי נהיה לא אפשרי לקביעת התאריך. לחתן וכלה, בטח אם הם דוסים, זה פשוט בלתי אפשרי. אני לא מדברת על תקופות בהם אי אפשר להתחתן (נניח שזה לפני ספירת העומר) ואז דחיית החתונה בכמה ימים מביאה לדחייה של כמה חודשים, אפילו בזמנים בהם אפשר להתחתן והחודש וחצי האלה דוחים את החתונה רק בחודש וחצי... זה ממש קשה לדחות את החתונה (וכמובן גם להקדים לא ממש אפשרי כי לא לכולם מתאים לארגן חתונה בלחץ).
בקיצור, נסי להבין את מקומה. אין מה להיעלב בכלל, אולי רק להתבאס מהסיכוי הקטן שלא תהיי בחתונה. וכמובן לקוות שתצליחי להגיע ולשמח אותה 🙏.
אגב, אצלנו בסוף שתי היולדות היו בחתונה שמחות ושמנמנות😜.
שיהיה בקלות ובבריאות!
משתפת שאחת החברות הכי הכי טובות שליחצילוש
שהייתי צריכה ללוות אותה בחתונה, קבעה את התאריך למתי שהייתי בשבוע 38. מראש ידעה שאין לדעת אם אהיה או לא. בסוף באמת הייתי בחדר לידה בזמן הזה.. זה היה לי ברור שאני לא שמץ של שיקול בכלל. וזה חברה כמו אחות שליוויתי אותה ממש בכל התהליך עם הבחור וכו'. אני לא רלוונטית. מי שרלוונטי זה הזוג והזמנים שנוחים להם- גם ככה יש בלי סוף אילוצים ועניינים עם הזמנים, פשוט אי אפשר להתחשב בכולם. שחררי יקרה❤ מה שיהיה, יהיה לטובתך!
זה קרה לי עם אח שליאורי8
שקבע חתונה יומיים אחרי התאריך המשוער שלי.
נראה לי שקצת הפריע לי בהתחלה. אחר כך הבנתי את השיקולים.
בסוך היתי בחתונה, בשבת חתן וילדתי אחרי( 10 י ים אחרי המשוער).
עכשיו אני אמא לכלה, וכשאני רואה כמה מסובך היה לקבע תאריך שיתאים לאילוצים של 2 המשפחות, ולאולם שרצינו , אני ממש מבינה שתאריך משוער של לידה של מישהי במשפחה הוא חשוב, אבל אי אפשר להתחשב בהכל, ואולי יש דברים שאת לא יודעת, כמו אילוצים של הצד השני, או של החתן והכלה.
( ב"ה הבת שלי התארסה ונראה לי שאפסיק להכנס לפורום אחרי החתונה כדי לאפשר לה להנות מהידע והחום שיש כאן בלי לחשב שאמא שלה פה)
וואי מזל טוב!!!מיואשת******

מזל טוב!מכחול
איזה אמא מהממת!
את תחסרי לנו ❤️
מזל טוב אורי יקרה! תחסרי לנו כאן💔חצילוש
יואו איזה מרגש!אהבתחינם
מזל טוב!
💓
יאווו המון המון מזל טוב! מרגש! תחסרי.אורוש3
מזל טוב!!!!!בת 30
מרגש ממש!!!!
מזל טוב!!פה לקצת
תחסרי לנו כאן!
תודה לכולן, לא התכוונתי לנצל"ש את השרשוראורי8
מזל טוב!! באמת מרגש..שלב שני בחיים...האור שבלב
אבל איפה תפרקי דברים נשיים מהלב???
את עדיין אישה...במחזור, בגידול ילדים.. זה לא פייר.. אלא אם כן יש פורום לאימהות לילדים נשואים
יש פה פורום כזה, הוא בקושי פעילאורי8
את צודקת ... אבל אני כנראה סיימתי עם לידות, הקטן בן 3.
ורוצה לפנות לבת שלי מקום. ולאפשר לה להכנס לפה, אם תרצה.
והלוואי שהפורום של אמהות מתבגרות( יש פורום כזה , סגור לנשים מעל 35) היה פעיל יותר.
אולי את יכולה לנסות לדאוג שהוא יהיה פעיל יותרפה לקצת
לאסוף מפה נשים כאלה ולהכיר להן את הפורום
תקשיבי..האור שבלב
ואם הבת שלך לא תכנס לכאן?
לדעתי חבל...
אני אשמח להצטרף לפורום הזהאחתפלוס
אני ממש מחפשת מקום כזה שאפשר להתייעץ על מתבגרים.
ומזל טוב לך. בהצלחה בהכנות
גם אני אשמחבת 30
אני לא זוכרת איך מתייגיםאורי8
אנסה בהמשך היום לשאול שם למי לפנות כדי לצרף עוד נשים, כרגע הוא בקושי פעיל, הלואי שמצטרפות חדשןת יחיו אותו.
גם אני אשמח..באר מרים
מנסה לתייג את מנהלת הפורוםאורי8
לא יודעת איך מתייגים. המנהלת היא mp8.
הצלחתי לתייג!באר מרים
חח נראה לי התכוונתן למישהי אחרתאמאשוני
ל@+mp8

ואם לא אז סתם נדחפתי..
תודה.. כבר שמחתי שהצלחתי..באר מרים
עדיין הצלחת לתייגפה לקצת
אבל אולי מישהי אחרת ;)
אני רק לא חושבת שהיא עוד בפורומים....יעל מהדרום
קולולולולולפניו ברננה!
מזל טוב!!
ואיזה עצוב שאת מתכננת לעזוב!
ב"ה שזה בנסיבות משמחות!
וואו, איזה מרגששששכמה טוב שבאת
המון מזל-טוב!!!!
מזל טוב!! איזה יופי!! שיקימו בית נאמן בישראל!! 🌷🌷🌷השם בשימוש כבר
ממש לא מעליבהיופי שבשקט
אחותי התארסה והאזור שבו הם רוצים להתחתן זה בערך התל"מ שלי. היא שאלה אותי למתי לא לקבוע, כדי להתחשב. אחרי שחשבתי קצת הבנתי שאין אף טווח שבו אני בטוח אהיה במצב להנות מהחתונה. הגיוני ללדת שבועיים לפני-שבועיים אחרי, יש לנו בן אז ברית שבוע אחרי הלידה. בנוסף אחרי הלידה הקודמת לקח לי כמעט חודש להתאושש, וגם אם לא תינוק פיצקי זה לא כיף כשרוצים להנות מחתונה.
אז אמרתי לה שאין כ"כ דרך שהיא יכולה להתחשב ושאני מאוד מקווה שיסתדר ואגיע.
כבר התחלנו לצחוק על מה יקרה אם תהיה ברית ביום של החתונה....
מבאס ממש אבל מניסיון שליאני זה א
אל תצפי שהיא תתחשב בך בלי שתגידי כלום.יכול להיות שהיא גם בכלל לא מודעת לתאריך המשוער שלך?
אחי התחתן חמישה ימים אחרי המשוער שלי כי היה להם ענינים עם אורחים מחול שצריכים להגיע ובדיעבד התברר שהצד של הכלה בכלל לא היה מודע לעניין של התאריך של הלידה שלי חשבו שזה פחות צפוף בכל מקרה זה באמת מורכב כי תחשבי שלבקש שידחו בחודשיים בשבילך זה לדעתי די מוגזם ומצד שני גם אם יקדימו או יאחרו בשבועיים זה לא באמת יעזור לך כי את יכולה גם ללדת אחרי התאריך או לחלופין לפניו.
אבל בכל מקרה אני כן הייתי מדברת ואומרת להם שזה יוצא על התאריך שלך אולי הם יציעו רעיון שכן יעזור לך..
ורק רטצה להוסיף שאני ממש מזדהה עם זה שזה מבאסאני זה א
ממש.אני חשבתי שלא כזה יבאס אותי וגם שכן אצליח להיות בחתונה ולהנות בפועל זה יצא שלא נהנתי בכלל הייתי רק בחופה בץוברחתי חזרה לתינוקת שלי ובאמת בדיעבד אני יודעת שחלק מזה גם טעות שלי שלא דיברתי במפורש על העניין כי אצלם כן היה אפשר לדחות קצת אבל ההורים שלי התבישו לבקש מהצד השני להתחשב גם בי ולכן התחשבו רק באורחים שלהם מחול
אני התחתנתי מאוד סמוך לתאריך של אחותי.לפניו ברננה!
גם מכל מיני אילוצים
(ומלחץ של ההורים לא לדחות יותר מדי את החתונה כי גם ככה היינו מאורסים שלושה חודשים וחצי אבל לא יכולנו להתחתן קודם.)
היא כעסה ונעלבה..
באמת עכשיו אני ממש מבינה אותה. וגם אותך. גם אני הייתי נעלבת ומתאכזבת.
אני חושבת שזה באמת אילוצים שהיא נמצאת בין הפטיש לסדן, וממש לא אישי נגדך ❤️❤️❤️
נראה לי שצריך להפריד את הנעלב והכועס מהמתאכזב ועצובמיואשת******

כי להתאכזב ולהתבאס ולהתעצב זה הכי מובן בעולם! באמת. ברור נראה לי שכולנו היינו מרגישות ככה.

רק לזכור שזה לא אישי. ולא מגיע ממקום שלא רוצים אותך אלא מאילוצים אמיתיים, וזה קורה

ב"ה שזה הכל מסיבות שמחות

ומאד מבינה את הבאסה

ואו. כל מילה.לפניו ברננה!
צודקת בהחלט!
התשובות שלך תמיד כלכך אמיתיות!אהבתחינם
נהנת לקרוא אותך!
תודה יקרה 3>מיואשת******

תחשבי שהחתונהמצפה לעתיד טוב

הייתה לפני שנה בעיצומה של הקורונהשלימדה אותנו כמה קטעים בעניין

אני אישית בשלב כלשהו הייתי צמריכה לחשוב מי עדיף חלק מהאחים שלי/ סבא וסבתא שלי

בסוף שתיהם היו ב"ה אבל דודים וחברות רק דוגמיות

נכון זה קשה וב"ה שהמצב נגמר 

אבל חושבת שכדאי ללמוד מזה משהו

וואו.. באמת החלטות קשות וחשובותשקד ותמר
בהחלט מכניס לפרופורציות.
מחזקת אותך!
אלה באמת היו חתונות מאד מיוחדות...
בלי לקרוא תגובותהשקט הזה
אני עשיתי לגיסתי פחות או יותר אותו הדבר והיא אמרה לי בצורה הכי פשוטה "אל תתחשבי בי. יש טווח של חודש שאני יכולה ללדת, משבועיים לפני ועד שבועיים אחרי. תקבעי מה שנוח לך אם אני אוכל אני אבוא ואם לא אז לא."

בשורה התחתונה היא באמת ילדה שבועיים לפני התאריך והגיעה לחתונה שלי שבועיים אחרי לידה.

מבינה שזה יכול לפגוע אבל לידה זה דבר כל כך מפתיע ואי אפשר באמת לדעת מתי הוא יגיע, ויש כל כך הרבה שיקולים חוץ מהלידה של הגיסה, אהובה ככל שתהיה.
וואי וואי קראתי את כל התגובות רק כדי לדעת אם קרה למישהי.ה' כל יכול
אני באה מהכיוון השני.
קבעתי תאריך לחתונה.
ידעתי שגיסתי (אשתו של אחי) תהיה בערך בתשיעי ולא היה לי מושג מה התאריך המשוער שלה...
זו גיסה אהובה עלי ממש (אין גיסה שלא אהובה עלי ממש!)
ובכל זאת לרגע לא חשבתי לשים את זה כשיקול.
לידה זה לא משהו מתוכנן בוודאות מראש.
בסופו של דבר הבנתי שהתאריך שלה בערך שבועיים וחצי לפני.
קיווינו כולנו ממש, שבחתונה תהיה כבר אחרי וכו...
אלא מה?!
שבוע עבר.
ועוד שבוע.
והחתונה מתקרבת.
והיא לא יולדתתתת🤔
וואי נכנסתי ללחץ.
בהתחלה חשבנו מה יקרה אם תהיה ברית ביום החתונה?!
נצטרך להכניס את זה- דווקא מרגש!
ואחרי עוד יום שעבר ועוד יום!
רק הזהרתי אותה שאין מצב שבחתונה שלי היא יולדת...!
אין מצב שהיא לא הולכת להיות נוכחת...
שפשוט תחכה עדדדדד אחריייי....
אבל מה קרה בסוף?
בדרך לחתונה התחילו לה צירים.
(יותר משבועיים וחצי אחרי- תזכרו)
הספיקה להיות בתחילת החופה ו... עפה לבית חולים...!!
אפילו לא הספקתי לפגוש אותה לפני😒
רק באמצע החתונה התבשרתי שנולדה לי אחיינית.
וכמובן שאח שלי וגיסתי חסרים בכל התמונות שלנו.
אוף.
אבל מה שחשוב מסיבות משמחות🥰

שיהיה בשעה טובה ובמזל טוב.
ורק מאחלת לך שזה לא יקרה אצליכם...
רק אדגיש שאין לי צל של ספק שזה לא אישי נגדך.
רק שחררי את ההרגשה😘

נ.ב. מקווה שלא עשיתי לעצמי אאוטינג.
אם כן אשמח לעידכונכן

..Hadarmea

לפי התגובה שלך אני מבינה עוד יותר שהיא פחות בסדר.. חח היא לרגע אחד לא אמרה לי חסר לך שלא תיהי בחתונה שלי או משוה כזה.. 

מה שיוצא בפועל אין ברירה כל כך..  אבל להראות שהיא חשובה לך זה כל ההבדל מבחינתי

סתם חבלפה לקצת
נשמע שאת מחפשת איפה היא לא בסדר ואיפה את צודקת שנפגעת.
לא עדיף ללמד עליה זכות ולהישאר חברה שלה?
החתונה זה אירוע של ערב אחד ונגמר, הקשר איתה הוא לאורך כל השנים הבאות.
לא הייתי הורסת קשר בגלל אירוע חד פעמי.
ואם זה כל כך מפריע לך אולי שווה לך לפתוח את זה מולה במקום להמשיך להתבשל עם זה ולאסוף נקודות לרעתה (שבסוף יהיו גם לרעתך)
כביכול זה ארוע חד פעמי.. אבל לכי תדעי בעוד דברים כאלהHadarmea

מה היא תעדיף? אז לי נמאס להיפגע. אם לאנשים אין אותו סטנדרט כמו שלי אז לא חייב הכל בסדר. לא אוהבת לתת את כל הלב על מגש ואז מישהו זורק עליו משהו .. אחות של בעלי ושם זה יגמר 

אל תחפשי סיבות בעתיד למה להיפגע עכשיופה לקצת
תנסי להיכנס לראש ולהבין שיש פה שיקולים חשובים יותר ומשמעויות רציניות לדחיית חתונה ובמקום לספר לעצמך שזה כי היא לא מתחשבת בך ואת לא חשובה לה תספרי לעצמך שזה כי היא מבינה שאי אפשר לדעת בכל מקרה אם תהיי או לא והיא סמכה עלייך שתביני אותה (את אומרת שאתן בקשר טוב, הייתי מצפה מחברה טובה להבין ולא לשפוט לרעה) ולכן השיקול החכם מבחינתה היה לקבוע את זה כך.
זה מה שאני הייתי עושה.

אפשר לבחור להיפגע ולשרוף גשרים, השאלה איפה תרויחי יותר.
לנסות ללמד זכות או לשבור את הכלים.
וואו, ממש לא.מ.א.
זה כל כך עניין של סגנון.
לך אמירה כזו היתה מחמיאה, למישהי אחרת זה היה מעצבן (כאילו, לא מספיק שלא התחשבתם בי בקביעת התאריך, עכשיו אתם גם עושים לי מצפון כאילו זו אשמתי אם לא אהיה?).
סביר מאוד שגיסתך פשוט לא רוצה להלחיץ אותך.
בדיוק, אפשר ממש להפגע מהאמירה הזאתלולית10

אני הרגשתי מאוד לא נעים לקרוא את זה... אז תלוי איך את מפרשת...

וגם אני מבינה שהכותבת אמרה בקטע שהיולדת חשובה לה אבל חבל שככה את מפרשת לעצמך

אני ממש מבינה אותךמיואשת******
בהחלט הייתי מצפה לאמירה של אני ממש מקווה שתהיי, רצינו להתחשב ולא יכולנו מהרבה סיבות או משהו כזה שעושה נעים בלב שחשבו עליך.
אלמד עליה זכות שהיא כלה מעופפת ומרחפת וזה באמת לא בגלל שהיא לא מתכוונת אלא את יודעת... כלה.. ❤️
באמת מבאס הענין :/קפה הפוך

אבל מעבר למה שכתבו לך כאן ואני מסכימה שיש כל כך הרבה שיקולים בקביעת תאריך ואי אפשר להתחשב בכולם וכו'

בסוף בסוף

זה חתונה... 5 שעות וזהו.

וגם תכלס בחתונה את בקושי מכירה את הגיסה (במידה והם לא היו חברים הרבה לפני)
והחיים אח"כ זה החיים עצמם, שם נבחן הקשר.. ואז תכירי את גיסתך, ואז זה הרבה יותר משמעותי...

(לדוגמא חבר הכי טוב של בעלי היה בחו"ל למשך שבוע בדיוק בשבוע של החתונה. אנחנו בקשר מאד חזק (אשתו מהממת אז התחברתי בקלות) ועושים איתם שבתות ואירועים וכו' ותכלס הוא לא היה בחתונה... אז באסה ממש, אבל ב"ה יש עוד חיים שלמים אח"כ...)

חיבוקים על הבאסה שאולי לא תהיי בחתונה ו...לידה קלה

מאמי..שירוש16
תאריך משוער לא באמת שווה משהו... רוב הנשים לא יולדות בתאריך המשוער.
זה יום כזה לציון אמצע חודש בו את עלולה/יכולה ללדת. בפועל- זה ממש לא יום קבוע.

אגב, אני הייתי בהריון מאושפזת בבית חולים מחכה לזירוז ויצאתי לחתונה של קרוב משפחה- מה רע?

בכל אופן, אם היא תנסה ממש להתחשב בך היא תצטרך לשחרר טווח זמן של חודש.. שזה לא נשמע אפשרי.
נראה שהיא בחרה באופציה הכי טובה מבין כל האפשרויות.

ועוד דבר, לא לקחת בחשבון את נושא המחזור- חופת נידה.
ויתכן וזה התאריך שהכי מתאים לה באופן אישי מסיבות כאלה או אחרות. (למשל תאריך פנוי אצל אולמות.. בחתונה שלנו זה היה מאוד משמעותי ודי קבענו את תאריך החתונה לפי זמינות אולם ספציפי בטווח זמן שמתאים לנו).
כ"כ מסכימה איתךשקד ותמר
זה בדיוק מה שעבר לי בראש....
יש כל כך הרבה שיקולים ולא תמיד אנחנו יכולים לדעת הכל.
אצלי...גיסתי התלבטה בין שני תאריכים שהאולם נתן לקבוע לחתונה, אחד לפני ואחד אחרי 3 השבועות... אז בדרך אגב אמרתי לה שאני אהיה קרובה לתשיעי אם זה יהיה אחריי..
בסוף החליטו לקבוע לפני (ב"ה היה מספיק זמן להתארגן לקראת החתונה)
ובאמת ילדתי בתאריך השני שבו התלבטו אם לקבוע.
וזה בכלל לא היה בתאריך...אפילו לא הגעתי לתשיעי...
הכל רק מאיתו יתברך! הוא זה שקובע!
אנחנו יכולים רק לנסות..

ולפותחת, מאחלת לך שתצליחי לשמוח איתה באמת!! מכל הלב!!
מבינה ממש שזה מעליב.. נראלי גם הייתי נפגעתקטני ומתוק
אולי ינחם, שמעתי על תאומות שאחת קבעה את התאריך סביב המשוער של השניה..
בפועל היא ילדה אחרי ולגמרי הייתה בחתונה

אבל בהחלט נשמע שאין כ"כ תאריכים נוספים שאפשר לקבוע בהם..
האמת שאחרי אין סיכוי שאלד כי מיד אחרי המשוער זה 9 באבHadarmea

וכמו שהבנתי חייב לצום אז.. חח אם לא אלד עד אז זה יהיה בול בחתונה (ואז גם אח שלה בעלי לא יוכל להגיע)

סתם שאלהבת 30
את בטוחה שהיא יודעת מה התאריך המשוער שלך?
בעלי אמר לה וחפר לה שאם זה יהיה בתאריך הזה כנראה לא נבואHadarmea

רק אחרי ששמעה שנעלבתי שלחה לי הודעה 

'וואי מה התאריך המשוער שלך ?' ואימוגי כלשהו

רק אומרת, לא מחייב שצום יגרום ללידה~מרמלדה

אחרת לא היו אנשים שתאריך הלידה שלהם הוא יא'/יב'/יג' תשרי או כמה ימים אחרי ט' באב🤷

דווקא אני מסכימה איתךשירה רננה
במיוחד אם יש קשר טוב. לכל הפחות הייתי מצפה להתנצלות
נראה לי שאת היחידה שמסכימה איתי חחחחHadarmea

זה באסה כי באח שלה שהיה נראה לי שהקשר שלה איתו זוועות עולם היא הטילה ווטו על החודשיים שהוא בחול, אבל השבוע של התלמ שלי היא אפילו לא הראתה עניין לוודא איתי מה דעתי.. לשאול.. להתעניין .. או אחרי שקבעה לרשום לי משהו ..  

אבל בסדר לומדים מטעויות

מה הסיכוי שתלדי בשבוע של התל"מ?אפונה
נניח 25%?
זה לא משנה זה עצם ההתייחסותשירה רננה
וסיכוי סביר ללדת בשבוע לפני /אחרי התלמ. חוץ מזה בשביל אחיה היא דוחה בחודשיים בשביל גיסתה אפילו לא בשבוע? אולי זה עניין של מנטליות אני בכל אופן חושבת שהיחס צריך להיות זהה
אויש נואפונה
אם היתה וודאות שהיא תלד בתאריך מסויים אולי היה מקום לבוא בטענות. להזיז תאריך חתונה רק בשביל ההרגשה הטובה?! בשביל עצם ההתייחסות??
לא אמרתי להזיז בשביל ההרגשה הטובהשירה רננה
דיברתי על זה שאי לא התייחסה ולא התנצלה. ועוד יותר הפער בהתייחסות בין אחיה אליה.
איך היחס יהיה זהה אם הסיטואציה לא?פה לקצת
זה אח וזאת גיסה, ועם כל הכבוד יש הבדל.
לזה יש תאריך ברור וודאי ולזאת יש תאריך משוער וכמעט בטוח לא ודאי.

ולא מדברים פה על בת מצווה, מדברים פה על חתונה.
לאירוע הזה יש משמעות וכל דחייה שלו משמעותית לזוג מכל הבחינות....
אח שלה זה חודשיים גיסתה זה מקסימום חודששירה רננה
ואני לא חושבת שיש הבדל. בעיניי שמישהו נכנס למשפחה הוא חלק שווה בתוכה ולא רואה מקום לעשות הבחנות (אוקיי אבל מבינה שאני כנראה חריגה..)
אין לי בעיה עם עניין השיקולים של הזוג יש לי בעיה ביחס של הגיסה אליה. בחוסר התייחסות לבטח בפער ההתייחסות בינה לאחיה.
מבחינה מעשית אין לה יותר מידי מה לעשות רק חשוב בשבילה לפתח רמת ציפיות אחרת כדי להימנע מאכזבות.
ושוב- אח שלה זה ודאי והיא זה לאפה לקצת
את לא מכירה כאלה שילדו בחודש שביעי? או כאלה שסחבו עד 42?

אני לא מסכימה שאין הבדל בין אח לגיסה, עם כל הכבוד אבל בתור גיסה ברור לי שיש הבדל ושאחות לאחות זה לא כמו גיסה לגיסה.

אני לא מבינה את המחשבה שזוג צריך לדחות חתונה כי גיסה (או אחות, אגב) צריכה ללדת.

במקרה הזה בכלל....
היא בעצמה אומרת שאי אפשר לקחת זמן אחרי התל"מ כי האח צריך לטוס אז מה? שתדחה בחודשיים וחצי כדי שהגיסה הנכבדה תוכל להשתתף בחתונה שלה?
באמת? שזוג ימתין חודשיים, יעמוד בניסיון כזוג מאורס עוד חודשיים? אני לא הייתי מוכנה לזה בשום אופן.
והייתי מצפה שיבינו את זה בלי שאצטרך להסביר.
בדיוק כמו שהיא לא תצטרך להסביר למה היא לא הגיעה לחתונה אם היא תלד יום לפני.

ואם יש ציפייה שהם יארגנו חתונה תוך חודש בשביל גיסה שצריכה ללדת אז נראה לי שקצת איבדתן פורפורציה.
זה וודאי גם שתלד בטווח של חודשייםשירה רננה
לא הבנתי למה לאח הנכבד זה בסדר לחכות חודשיים ולגיסה לא? אם זה בסדר לחכות לו חודשיים אז זה לא בסדר להתעלם מהתל"מ של הגיסה. לדעתי לפחות.
היא לא מחכה חודשיים לאחתמיד להודות
אם תדחה עוד קצת בשביל הגיסה אז האח לא יהיה כי הוא טס לחודשיים.

נשמע לך הגיוני לדחות בעוד שבועיים בשביל שהגיסה תהיה "בטוח" אחרי לידה ואז האח יפספס את החתונה בטוח כי אצלו זה תאריך וודאי ובסוף הגיסה תלד בשבוע 42 ותהיה שבוע אחרי לידה ולא תגיע כי היא מותשת / תלד בשבוע 38 וכבר תהיה חודש וחצי אחרי לידה וסתם דחו בעוד שבועיים ופספסו את האח?
יחי ההבדלפה לקצת
האח לא טס בטווח של חודשיים אלא ביום ספציפי.
היא יכולה ללדת ביום הראשון של הטווח או ביום האחרון.
אם אני עדיין צריכה להסביר את ההבדל אז פרשתי....

ותקראי שוב. היא לא מחכה לאח חודשיים אלא מתחתנת לפני שהוא יטוס כדי לא לדחות את החתונה בחודשיים.
אז היא צריכה עכשיו להתחתן תוך חודש כדי לתת לגיסה טווח של חודשיים ללדת בנחת?

ואח זה לא גיסה.
ונכד זה לא בן.
וכלה זאת זאת לא בת.
וחמות זאת לא אמא.
בשום צורה וכיוון.
עם כל הכבוד שכל הנ"ל הם משפחה עכשיו.
וברור לגמרי שאם יש בחירה מי יהיה בחתונה אח או גיסה אז אח קודם.

וכמו שאמרתי, לא רואה סיבה לחפש להיפגע בכח.
אפשר ללמד זכות, אפשר להבין שאין פה שום דבר אישי נגדה במיוחד שהיא בעצמה אומרת שהם בקשר טוב ולא שתי אויבות.
ואם עכשיו היא תקשיב לדברים שלך ותפגע ותדאג שהקשר שלהם יפגע, מה את והיא תרויחו מזה?
האמת אני מרגישה בדיוק כמו שאת רושמת בכל התגובות שלךHadarmea

וכל הזמן בעלי וההורים שלו ואחותו וכולם אומרים לי להרגיש בבית אצלם. רואים שאני מאופקת.

אחרי הדבר הזה אמרתי לו איך אני ארגיש בבית אם זה לא התחושה שנותנים לי? 

אז סבבה אם כולן חושבות שהיא לא צריכה לקחת אותי כשיקול ושגיסה זה לא אחות..  אז שיניתי פאזה בראש

זה פחות1234אנונימי
העניין האם לקחת אותך כשיקול, אלא יותר העניין האם לקחת תאריך לידה **משוער** כשיקול.

זה לא אישי כלפייך.

ובעיניי, לא לוקחים תאריך משוער כשיקול. הוא משוער, אני ילדתי פעם אחת בשבוע 38, פעם שנייה בשבוע 38. פשוט לא נראה לי הגיוני לא לקבוע חתונה בטווח של חודש בגלל לידה שעתידה להיות באחד מהימים האלו, ואף אחד לא יודע מתי.
ולפעמים בחודש תשיעי לא מרגישים מספיק טוב, אז גם לא מגיעים. ואם זה היה שבועיים אחרי הלידה, בטוח היית מגיעה? לא תמיד מרגישים מספיק טוב בשביל זה. כל השבר הזה כבר דורש ממנה לא לקבוע חתונה בטווח של חודשיים בערך, כי אולי זה לא יתאים לך.

זה ממש ממש לא אישי, אבל לידה זה דבר גמיש, וזה פשוט לא הגיוני להתחשב בזה. במיוחד אם פירוש הדבר זה שאל שלה בטוח לא יהיה בחתונה, לעומת זה שאת *אולי* לא תהיי בחתונה.
אם זה היה קורה לי, והייתי צריכה לקבוע תאריך בזמן מסויים, או בזמן המשוער של הלידה של אחותי, או בזמן שטחי בטוח לא בארץ, הייתי קובעת בזמן התאריך המשוער של אחותי. לא נשמע שיש להם כל כך ברירה אחרת, יש גם את שלשת השבועות עוד רגע, אי אפשר להקדים כל כך.
ולהיות מאורסים כל כך הרבה זמן, זה פשוט קשה.
אז שוב, זה לא אישי נגדך ונראה לי ממש חבל בשבילך שאת לוקחת את זה למקום הזה.
הדבר האחרון שכלה צריכה זה מישהו שיעשה לה ייסורי מצפון על התאריך שהם קבעו לחתונה, זה יכול להיות כל כך מורכב, כי יש כל כך הרבה גורמים להתחשב בהם...
זה אפילו נראה לי לא הוגן שאת כועסת עליה ככה.
ממש חבל שאת לוקחת את זה לשםתמיד להודות
הראשונה שתפסיד מזה בעתיד זו את.

הסבירו לך כמה פעמים לאורך השרשור שזה לא רק אח מול גיסה זה גם משהו ברור מול אי וודאות (זה לא רק תאריך הלידה שלא וודאי זה גם ההתאוששות שלך מהלידה והתינוק שיוולד שגם יכולים להשפיע מאד אם תוכלי להיות בחתונה שבועיים אחרי לידה או לא)

זה באמת מבאס שזה יוצא ככה אבל משפחה זה לכל החיים וחבל לפתוח עכשיו פנקס ולהתחיל להתנהל ככה מולם. אף אחד לא ירוויח מזה.
זה לא קשור רק לגיסה מול אחותבארץ אהבתי
דודה שלי (אחות של אמא שלי) היתה חמישה ימים אחרי לידה בחתונה שלהם.
עושים את זה גם לאחות לפעמים.

זה יכול להיות פוגע, אבל זה לא בהכרח בגלל שאת לא אחותה.
האמת שרציתי לכתוב את זה..לפניו ברננה!
אבל הרגשתי שזה יהיה חזרה על מה שכתבתי כבר למעלה.

אני עשיתי את זה לאחותי. כי לא הייתה ברירה. היא הגיעה לחתונה ביום שהשתחררה מבית החולים. הייתה החופה והלכה. הייתה נראית רע.. באמת מסכנה.
ברור שאם הייתה לי אפשרות אחרת לא הייתי קובעת את החתונה בתאריך הזה, אבל לפני כן *לי* לא היה אפשרי, ואחרי כן - כבר היה יוצא המון זמן להיות מאורסים.
גם ההורים שלי (ושל אחותי היולדת) לחצו ודחפו לכיוון שלא לחכות אפילו עוד שבועיים.

אני חושבת שבכל סיטואציה בחיים אפשר לבחור איך להסתכל על התמונה, אם לשפוט בעין טובה או לא, ואם לקחת ללב ובאופן אישי.

בהריון זה הרבה הרבה יותר קשה. מזדהה מסיטואציה שהייתה לי שבוע שעבר, שנפגעתי בטירוף ממישהו. בשכל היה לי ברור שלא מכוונה רעה. בפועל, אין מה לעשות, ברגש זה לא ככה..
פרקתי את זה, דיברתי (והאמת שבחרתי אפילו לא לשתף בזה את בעלי. ידעתי שזה רק יעשה נזק וירגיז אותו, וזה יחריף את הרגשות שלי... אז סיפרתי לאמא)
ברגע ששחררתי את זה מעלי, הפסקתי להתעסק בזה. עכשיו הנושא הזה בכלל לא מפריע לי ואני לא מרגישה פגועה כי אני יודעת שבאמת זה לא נעשה מכוונה להעליב ואפילו לא מחוסר אכפתיות.

פותחת יקרה @Hadarmeaממליצה לך ממש לנסות לעבור את התהליך הזה עם עצמך. להשלים עם המציאות, זה מה שיש, כשתגיעי לגשר תחצי אותו... גם אם זה נעשה מתוך חוסר אכפתיות (באמת כמו שכתבתי קודם ממש לא מאמינה שכל) הרגשות השליליים מענישים אותך!! את סובלת מהם!! לא אף אחד אחר...

באמת מבינה את המורכבות. מאחלת בהצלחה!! וחבל כל כך לשרוף גשרים וקשרים בגלל דבר שכנראה נעשה בתום לב.
❤️❤️❤️❤️
אבל כמו שאמרו לך, זה לא רק עניין של אח, אלאאן אליוט
שללידה אין תאריך מדוייק. אז אני מבינה את האכזבה והבאסה שאולי לא תהיי, אבל למה להעלב מזה?
מה לעשות שהעולם לא סובב סביבנו, ואי אפשר בייחוד עם 3 השבועות וכו' לקחת מרווח מספיק שבטוח תהיי אחרי לידה. זה המצב ונראה לי מוגזם לצפות לזה.
אצלינו אחותי קבעה ארוע בדיוק ביום של הניתוח הקיסרי שלי. התאכזבתי, אבל קיבלתי בהבנה. אי אפשר להתחשב בכולם, ולדעתי צריך לקחת בחשבון את ההורים משני הצדדים וזהו.
חבל להפוך את כל זה לאישיו ולסכסוך משפחתי
נשמה אח וגיסה זה ממש לא אותו דבר...!לולית10

כי למה?שירה רננה
תקראי פה את כל השרשורים על כלה וחמות.. אם אנחנו רוצות שההורים שלו יתייחסו אלינו בצורה שווה למה אצלנו היחס בן האח לאשתו צריך להיות שונה?
האח תוקע אותה חודשיים ולגיסה צריך לעשות את החתונה בדיוק בתל"מ..
כי את אחים את מכירה מאז שאת נולדת או הם נולדוקפה הפוך

וגיסה נכנסה למשפחה אחרי כמה שנים.

לוקח זמן להיות חלק ממשפחה, וגם אז יש נקודות שלנצח ישארו רק במשפחה הגרעינית.

יש קשר שונה בין אח לגיסה, וטוב שכך.

השאיפה כמובן שיהיה קשר קרוב חם ואוהב, אבל לרוב זה דברים שלוקחים זמן...

ושוב, תל"מ הוא כפשוטו - משוער. אפשר גם ללדת בחודש שביעי, אז זהו לא מתחתנים שיש גיסה או אחות בהריון?

מצטערת, זה ילדותי בעיני.

החיים ממשיכים ב"ה יש שמחות ודברים צריכים לזרום אחד עם השני. וההבנה מה חשוב בחיים (חתונה, לידת תינוק) וכל השאר זה בונוס...

ברגע שמבינים שלהתחתן זה נס מטורף וגם ללדת תינוק זה נס מטורף - מנסים לקבל הכל באהבה, גם אם מבאס (וזה מבאס אין ספק), אבל ב"ה דברים טובים, ובחיים יהיו עוד ועוד שמחות בעז"ה ואי אפשר לעצור את העולם.

ברור שבהריון ההורמונים מעצימים דברים ומוציאים מפרופורציה ולכן ספציפית לפותחת השרשור רק חיבוקים אבל מהצד השכלי - אין שום סיבה לדחות חתונה בגלל תל"מ (כמובן שאם הדבר אפשרי אז למה לא? אבל אם זה זוג שרוצה כבר להתחתן ויש עוד אלף שיקולים צריך להבין... )

(דרך אגב, אצלינו במשפחה המורחבת 2 אחיות קרובות אחת התחתנה ואחת היתה צריכה ללדת בשבוע של החתונה... ולא היה ספק שהיא לא דוחה את החתונה ולדעתי היא אפילו לא אמרה לה מה התל"מ כדי שלא יכנס לה בשיקולים ובסוף היא ילדה אחרי החתונה... כולנו הבנו שזה החיים  - חתונות, לידות, ב"ה רק ברכה !)

זאת לא סיבה בעיניי ליחס מפלהשירה רננה
נכון את מכירה אותו יותר שנים ועדיין מרגע שהתחתנתם הוא הופך לחלק שווה במשפחה.
לא אמרתי שצריך לעצור את החיים, אבל אם בשביל אח שלה אסור חודשיים להתחתן לגיסה לא מגיע שבועיים ולא מגיעה לה שלכל הפחות התייחסו לעניין? אז נכון אפשר ללדת בחודש שביעי אי אפשר להיות ערוכים להכל אבל רוב מוחלט של הנשים יולדות בתשיעי גג שבועיים אחרי התאריך. ושוב זה לא העניין. העניין הוא חוסר היחס מולה מול עודף היחס מול האח.
ואני לא חושבת שלצפות ליחס הוגן זה ילדותיות. זה הטבע שלנו וזה מה שיוצר קשרים טובים. התעלמות זה לא הפיתרון בעיניי.
הנחת היסוד שלך שזה יחס מפלהקפה הפוך

ואני לא חושבת כך.

יש הרבה שיקולים בארגון חתונה.

ולפעמים רק הזוג יודע אותם, וההורים והאחים ממש לא יודעים.

אז נכון להם להתחשב באח שטס לחודשים *בתאריך ידוע*, ולא להתחשב בתאריך *משוער* ולא ידוע.

ואולי השיקולים שלהם בכלל לא נוגעים לזה, ואנחנו לא יודעים את כולם... (והתירוץ הוא האח)

זה מפלה בעיניך, כדאי לשנות זווית מבט כדי שהקשר אח"כ בהמשך החיים שהרבה הרבה יותר משמעותי מערב אחד של 5 שעות יהיה טוב. 

ולגבי ילדותיות התכוונתי שלחשוב שצריך להתחשב בתל"מ ואם לא זה סוף העולם זה ילדותי בעיני, העולם לא סובב סביבנו ויש לאנשים הרבה שיקולים שאנחנו לא תמיד מודעים לזה. . זה לא התעלמות.

נכון, אולי ראוי להתנצל (או שהכלה חושבת שזה ברור מאליו גם להריונית שזה לא שיקול שאפשר להתחשב בו ולכן מתמימות היא לא מתנצלת), אבל לא חובה לדרוש את זה...

וכמובן מותר להתבאסס זה ממש מבאס, אבל איך אומרים? סה לה וי. אלו החיים. שמחות מתערבבות בשמחות, דברים מתנגשים וצריכים לקבל החלטות... ב"ה שהפעם זה מנסיבות משמחות

מה זה כי למה. כי הוא אח שלי והוא לאמיואשת******
וחמות זה לא אמא ולא תהיה
וגיסה זה לא אלות ולא תהיה
וזה לא סותר קשר יותר קרוב ביננו אפילו, ועדיין יש דברים שהם כמו שהם. קלישאתי ככל שזה יהיה דם זה לא מים וכל זה, אבל זה נכון. אח זה אח וזהו . לא צריך הסברים ונימוקים בכלל.
יחס צריך להיות אוהב מכבד וכו בין גיסות ובין כלות וחמיות, אבל יחס אוהב ומכבד לחמות זה לא הופל אותה לאמא וכנל לגיס /גיסה

הציפיה היא לא מחמות להתייחס אותו דבר לבת וכלה, הציפייה היא בדכ שהיא תתייחס אותו דבר לבת ולבן שלה. ושם מתחילים בלאגנים. לא נראה לי שיש מישהי שמצפה שחמות תאהב אותה כמו בת או בן, ואם כן, היא כנראה תמשיך לצפות.
אז זאת בדיוק הבעיה שהיחס הזה הוא לא יחס מכבדשירה רננה
חמות לא תהיה אמא וגיסה לא תהיה אחות ועדיין היחס כלפיהם צריך להיות זהה.
ובאמת שלא הבנתי אותך, כל אלו שמתלוננות על החמות שלהן זה כי היא לא מתייחסת לבן שלהם כמו לבת שלהם? מכל מה שאני קוראת כאן אם כבר התלונה היא הפוכה שאת הבן שלהן הן מעריכות אוהבות ומכבדות ואותן לא. גם למה שהן יאהבו את הבנים פחות מהבנות לא הבנתי..
אהבה זה משהו מורכב. אני לא מצפה שחמותי תאהב אותי כמו הבן שלה אבל כן מצפה שהיחס יהיה מכבד כמו שהיא מכבדת את הבן שלה.
יחס מכבד בהחלט צריך להיותמיואשת******
אבל לצפות שיהיה אכפת אם גיסה לא תהיה כמו שאכפת שאח לא יהיה זה לא הגיוני. צריך להיות מציאותיים
לא יודעת.. יודעת שבהריון הקודם ילדתי בדיוק במשוערHadarmea

ושגיסתי האחרת ילדה 2 לידות בדיוק במשוער חח

מבאס ממש.. אבל כן כמו שרשמת לומדים מטעויותשירה רננה
אי אפשר לחנך אנשים. ואם זה סוג הקשר שהיא רוצה אז אין מה לעשות לפחות תשני מבחינתך את הרף שלא תתאכזבי להבא...
מעליבאמן וכן
אף פעם לא יצא לי ממש לחשוב על זה אבל תכלס גם אני עשיתי משהולולית10

דומה..

גיסתי הייתה ממש בסוף הריון בחתונה שלנו, אין לי מושג מתי היה התל''מ שלה, בכלל לא ידעתי את זה וזה לא היה במודעות, היא התלבטה אם להגיע לשבת שבע ברכות שלנו, בסוף הם הגיעו והיא ילדה רק אחר כך...

מעניין איך היא הרגישה אף פעם לא יצא לי לחשוב על זה...

מצטרפת למחשבהבאר מרים
שבחורה רווקה מאוהבת ומרחפת לא תמיד מבינה באמת מה המשמעות של סוף הריון ותל"מ וזה לא נראה ממש משמעותי..
זה לא בהכרח כי היא רווקה ומאוהבת ומרחפתקפה הפוך

אולי היא בוגרת ומבינה שיש עוד אלפי שיקולים הרבה יותר קריטיים מהתל"מ?
אולי כי חתונה זה אירוע שצריכים לארגן 2 זוגות הורים וזוג חדש שרק לומד להחליט החלטות משותפות?
אז יש הרבה רגישויות גם בבחירת תאריך והזוג לפעמים הולך על ביצים כדי לא לפגוע?

מצטערת, קשה לי לקרוא זלזול ברווקות שמתחתנות שהן מעופפות, מאוהבות ולא מתייחסות לסביבה...

ואולי משהי בהריון או נשואה לא תמיד מבינה שהעולם לא סובב סביבה?

בקיצור, זה ענין של אופי ולא של מצב בחיים... לדעתי כמובן

למה זה נחשב בעיניך כזלזול?שירוש16
למה לא פשוט ציון עובדה: הן מעופפות, הן לא שמות לב לכל הפרטים. ובצדק.
כשאני הייתי מאורסת אני זוכרת את עצמי בלחץ אטומי ובהתרגשות שעד היום לא חוויתי משהו דומה באותה רמה. גם לא באמצע הלידה.
זו חוויה של פעם בחיים (בע"ה) וכל אחת זכותה להיות מעופפת ומלאה במחשבות אודות העתיד שלה. זה הזמן..

אני לא מפרשת 'מעופפת' כזלזול אלא כמציאות נטו. זה החיים שלה כרגע.
לא יודעת רב הכלות שאני נפגשתי איתן ממש לא היו מעופפותקפה הפוך

התיחסתי למה שבאר מרים כתבה " לא תמיד מבינה באמת מה המשמעות של סוף הריון ותל"מ וזה לא נראה ממש משמעותי."

לא, רווקה יכולה להבין טוב מאד מה המשמעות של סוף הריון ותל"מ, ועדיין להבין גם מה המשמעות של לארגן חתונה בין 2 צדדים שבדר"כ שונים אחד מהשני וכל מה שכתבתי.

ואולי, בשביל הקשר הטוב עם ההורים וההורים של הבעל והקשר בין בני הזוג בהמשך, לא נכון להתחשב בתל"מ, והרווקה מבינה את זה וההריונית לא. (קורה, לא כל מי שנשואה בהכרח יותר בוגרת)

(ואני כמאורסת ממש לא הייתי בלחץ. ידעתי שזה ערב אחד ואח"כ מחכים לנו חיים שלמים ביחד- ולשם כיוונתי הכל. וידעתי לא להפגע מדברים או לא לעשות רעש מדברים בדיוק מהסיבה הזאת. אין שום סיבה אידיאולוגית ושום תירוץ להיות מעופפת ולפגוע באחרים... אז מה אם את כלה זה לא תירוץ לכלום. אולי לשכחה קטנה   )

האמת שאני מבינה את הפגיעה שלךיעל מהדרום
לק"י

אבל השרשור הזה עזר לי להבין דברים כאלה.
אני עדיין חושבת שצריך רגישות לעניין, וכן לנסות להתחשב. אבל זה כנראה גם תלוי בכמות האנשים ש"צריך" להתחשב בהם.
נניח אצלינו לא היתה אחות בהריון/ אח שטס וכו' בתקופה שבה רצינו להתחתן.

ואני גם חושבת שהיא היתה צריכה לפנות אלייך לרכך את זה. להגיד שאת חשובה לה וכו'.

עדיין מוזר לי לקרוא פה על אחים שלא השתתפו בחתונה של האחים שלהם. אבל בסדר
אני רוצה רגע לדייק בפרטים..באר מרים
נשמכ שהזוג התארס וקבע תאריך ממש עכשיו - אמצע/סוף סיוון.
הם מתחתנים לפי מה שכתבת בשבוע שאחרי תשעה באב.
האח טס אחרי שבועיים לחודשיים.
זאת אומרת טס בסוף אב וחוזר אחרי החגים.

בהנחה שאם קבעו תאריך לאחרונה אז כנראה שלהקדים ללפני י"ז תמוז יהיה להם ממש מוקדם, ואין אפשרות להקדים רק בשבוע בגלל בין המיצרים, ודחיה זה אומגץר לא להתחתן בקיץ אלא בחשוון.
אתן מבינות שזה כבר נשמע אחרת?

עכשיו כבר סוף סיוון. כנראה שקשה לקבוע תאריך מסיוון לתמוז כדי להספיק לפני שלושת השבועות, ואם היו מתחשבים בשני הגורמים זה אומר שזוג שהתארס בסיוון יתחתן רק בחשוון!

אני חושבת שזה ממש מסביר את האילוץ ואת הסיבה שאם חשוב להם להתחתן בקיץ אין כאן ממש מרחב תמרון, ואז נשצע הרבה יותר הגיוני להתחשב בתאריך המוגדר והברור של הנסיעה של האח ופחות בתאריך הלא מוגדר של הלידה הצפויה..

ושיהיה בשמחות!
לימחכה עד מאודאחרונה
אחותי התחתנה שבועיים לפני שילדתי
בקושי זזתי
אבל שמחתי בשמחתה.....
מישהי כאן עשתה ממ"ד בבית? או מכירה מישהו שעשה?מתואמת

נשמח לשמוע מה האפשרויות ואיך זה הולך...

אנחנו גרים בבניין (שיש בו מקלט, כנראה לשאר הדיירים פחות יהיה דחוף לבנות ממ"ד), ויש לנו חמישה חדרים (אחד מהם סלון ואחד מהם קטן, בערך מטר וחצי על שלושה מטרים).

יש כזה דבר להפוך את המטבח לממ"ד? (המטבח אצלנו הוא חדר בפני עצמו, והוא די גדול)

נשמע הגיוני, באמת... תודה!מתואמת
שמעתם על האישה שילדה 21 ילדים ב21 לידות? 🤭😱פרח חדש

הבן הבכור שלהם בן 22 עם צרכים מיוחדים

הבנתי שהם קיבלו בזמנו ברכה מהרב חיים קנייבסקי שיהיה להם מלא ילדים

בשבת צחקנו על זה מלא

דמיינו כמה בגדים צריך לכבס

כמה ליטר חלב קונים ביום

איך הולכים לישון

ואיך האמא זוכרת מה צריך כל ילד

חשבנו אולי היא מעסיקה איזה מזכירה כדי לטפל בכל הדברים שקשורים לביורוקרטיה

בקיצור.. מטורף

והבנתי שהיא עוד צעירה אז כנראה שזה לא הסוף 🤣

אני מסכימה איתכן! חח לא לצאת עליאמא לאוצר❤

אני לא יודעת/זוכרת איזה רב מדובר

רק יודעת את הזווית שלה שזה הרב שלהם והיא מבחינתה לא יכולה לשאול רב אחר ומצד שני מרגישה שכבר לא יכולה .. עצוב

בעלי החמוד ככ ביאס אותיאנונימית בהו"ל

היה לנו אירוע שממש השקעתי בשבילו

סוף סוף אהבתי את איך שהייתי נראית וזה באמת נדיר

נכנסת הביתה

והוא מסתכל עלי ואומר: זה לא יפה, את פשוט נראית לא יפה.

אוקי, נושמת עמוק

מנסה להבין מה מפריע לו

והוא מדגיש לי שאין לו בעיה ושאני אלך איך שבא לי אבל תמיד חשוב לו להגיד לי את האמת ואת כולה.

בסוף החלטתי שאני הולכת ככה כי באמת אהבתי.

באיזשהו שלב בערב הוא אמר לי שאני נראית מהמם

לא קניתי את זה אבל האמת הרגשתי מיליון דולר😅

ואז חזרנו הביתה ועברנו על התמונות והוא כזה

זה פשוט עושה לך פרצוף ענק ורחב ומבליט לך את האוזניים

וגם את השמלה לא אהבתי ככ

את רואה איך אני אומר לך את האמת? את תמיד יכולה לסמוך עלי

פפפפפ אתה לא אמיתי

לא אמיתי

כאילו אני מבינה מאיזה מקום נובע

וזה באמת חמוד

אבל אתה רואה שאהבתי

למה צריך ככה לפנצ'ר?

זהו. פרקתי

אוי אוי זה כלכך מובן ..... 💙❤️💜💚 אין לי עיצותנפש חיה.
נראלינפש חיה.

לא תמיד גברים מבינים בטעם של נשים חחחח

אז לא כדאי לקחת קשה

רק הייתי מציעה

לשבת בנחת ובפניות

ולהסביר לו

מה זה בשבילך בגד (להתחדש/ להתייפות/ להרגיש נשית ומכובדת/ מה שעולה בדעתך)

מה זה גורם בנפש

כמה זה מרים לתחושה הטובה

ומטפח

ומחמיא

ועל טעם וריח- אין להתווכח

וגם אם הוא נניח גדל בסביבה נשית וקצת קלט את הגוונים וכו- תראי איך את מסבירה לו באיזה מינון את היית שמחה לשמוע ממנו.

לפעמים העין החיצונית קולטת מה שאנחנו לא שמנו לב, אז ההערה לא מכוונה רעה! 

פשוט שגבר- במהותו משפיע- לפעמים ההשפעה מתבטאת בעיצות או מילים או כשהוא מחווה דיעה כי הוא רוצה לגונן עלייך ו"להוציא אותך מוצלחת"

לא בגלל שאת עצמך לא בסדר!

זה הטבע הגברי- להגן, לסדר, לשמור, לתת.

תסבירי מהצד שלך ותשתמשי במילים שמביעות אותך,  כי ככה הוא יראה את העולם שלך ויוכל להתאניין בך בלי תחושה שאת תוקפת אותו או משהו כזה כי השיח הוא ההרגשות שלך (ואז כל המילים ברוח "אני" למשל- אני רוצה....אני שמחה כש.... ישמח אותי כש.... הבגד גורם לי ל..... כשאני לובשת...אני מרגישה.... וכולי)

וככה אפשר בשיח נעים להגיע למסקנות/ החלטות/ אפילו סתם להתגבש בלי מטרה מסויימת אלא רק שיבין אותך.

בכל מקרה

את יפה תמיד

מעצם הנשמה האלוקית שבך !

תצליחי

את יפה תמיד! 

נראה שהוא לא עבר עדייןהמקורית

את ההדרכה הבסיסית לגבר נשוי שאומרת - בכל מצב אשתך הכי יפה בעולם, ושלא יהיה על כך עוררין בכלל וזה הדבר היחיד שמותר לך להגיד🤭

האמת גמני הייתי מתבאסת אבל חושבת שצריך להגיד לו שזה קצת ילדותי להתעקש על ה"אמת שלו" ולהיות מבקר אופנה פתאום  מול אישה שהרצון הכי פנימי שלה הוא באמת להרגיש הכי הכי מול בעלה,בטח כבר אחרי שהתארגנת והכל, ובדיוק בזה את הכי רוצה להיות בטוחה בעולם

וכל הכבוד לך שנשארת בשלך והחלטת לא לשנות

חיבוק♥️

חחח לגמריאנונימית בהו"ל

מצד שני, לפעמים כשדברים באמת לא החמיאו לי והוא אמר לי את האמת שמחתי לשמוע ושיניתי וזה היה טוב, כאילו לא רוצה תמיד לשמוע שאני מהממת גם כשאני נראית זוועות, מבינה?

אבל כנראה שיש גבול שזה כבר מוגזם...

ותודה על התגובה❤️

אני חושבת שזה תלוי בהקשר של הסיטואצינהמקורית

אם את שואלת לדעתו על בגד  - ניחא

אני בכל אופן לא אוהבת לשמוע ביקורת "אמיתית" כזו כשלא התבקשו אליה, בטח כבר אחרי שהתארגנת לאירוע ואת כבר נכנסת הביתה מוכנה ליציאה

וגם - איך אומרים

אם בעלי היה אומר לי שאני נראית לא יפה אחרי שהתארגנתי, זה היה מעצבן אותי והייתי אומרת לו שישמור את דעתו לעצמו כי זה חוסר טקט רציני ואיפה הרגישות שלו

לא תמיד נכון לומר את "כל האמת" לדעתי

בול. חידדת לי את הנקודהאנונימית בהו"ל
תודה!
לפעמים האמירה נובעת ממה שרואים שטחינפש חיה.

ולפעמים יוצא שהגזרה באמת פחות מחמיאה

או שהצבע קצת "זקן" והם לא יודעים לומר את זה בצורה שתתיישב על הלב ותתקבל

ככה שזה בכלל לא כוונה רעה!!

הם זורקים את המילים לפעמים בלי לחשוב וזה גורם את הפגיעות לצד השני. 

לא אמרתי שזה מכונה רעה חלילההמקורית

הסברתי איך אני הייתי רואה את זה, בעיניי זה עדיין חוסר טקט🤷 והייתי מבהירה שאני לא מעוניינת לשמוע אמת כזו גם אם אני דנה לכף זכות כי לא מתאים לי עכשיו 20 שנה קדימה לשמוע את ה"אמת" שלו בשם האמת. זה בסהכ לדייק אותו לא ליצור פה מהומה כמובן

ממש לא מתחברתמתיכון ועד מעון
בעלי אוהב אותי ורוצה בטובתי, הוא חושב שאני יפה ודווקא בגלל זה הוא מחמיא שצריך אבל גם שמשהו לא יתאים הוא יגיד לי בכנות מתוך רצון להיטיב לא לפגוע 
לא רואה מה מיטיבהמקוריתאחרונה

בלהגיד לאישה - "זה לא יפה. פשוט לא יפה לך"

יש להיטיב ויש להוציא רעל, גם אם לא במתכוון.

אפשר לא להתחבר זה בסדר

אני חושבת שאם אישה השקיעה מחשבה בלהתארגן להתאפר ולקנות בגדים - היא די יודעת ובטוחה שהיא אוהבת את זה ומצפה לפידבק חיובי ושירימו לה ולא הפוך בטח אם זה שעה לפני יציאה ולא בשלב התכנון

חוצמיזה שבעיניי בשם האהבה אין מה להוריד לבן הזוג

ושוב, הכל תלוי בקונוטציה

אם שאלתי מה דעתו אחלה

אם לא מבחינתי שישתוק ויגיד שאני יפה גם אם הוא חושב אחרת. 

אוישששמולהבולה

כווץ בלב

בול כמו בעלי-רק בעלי עם פרצופים.

לא יודעת מה יותר גרוע שעושים פרצוף או שאומרים

אוף. פרצופים זה סיוט. חיבוק לך❤️אנונימית בהו"ל
פעם הבאתי מאפרת במיוחד והייתי מאופרת מדהיםדיאט ספרייט

זה אירוע בקירבה משפחתית ממש.

אחרי שהיא הלכה בעלי אמר שאני נראית כמו דראג (באלו המילים!! 😆)

טישטשתי במאמצים רבים חלק המאיפור שעלה לי הון וכשהגעתי לאירוע כל הנשים שאלו אותי למה התאפרתי כ"כ מעט.

בקיצור מה שאני מנסה לומר זה שבטוח נראית מהמם.

בעלך לא מבין את מה שבעלי לא מבין- אני מתאפרת בשבילי ובשביל החברות שלי, אתה לא צד בעניין בכלל.

בכל מקרה, לא הייתי עושה עניין גדול מזה.

זה גבר, בתחום הזה מה שהוא אומר אני מוציאה מהאוזן השניה, זה בקושי עובר אצלי עיבוד מוח.

ממליצה לך בחום- זה הכי בריא והכי שלום בית. 

יואווו איזה סיפוראנונימית בהו"ל
ואיך אני אוהבת את התגובות שלך!!
וואו אמאלההה איזה מבאסססרקאני

מבינה אותך ממש

פעם הייתי מלווה בחתונה של חברה

ובעלי לא אהב את הלוק בכלל

לזכותו יאמר שהוא התאפק לאחרי הארוע (הוא פגש אותי רק שם)

אבל עד היום אני לא מסוגלת לראות תמונות מהארוע הזה

(נראה לי אני פשוט מסכימה איתו שלא הייתי נראית טוב אבל אז כן אהבתי)

באמת מבאס!אנונימית בהו"ל

ותמונות שאני לא יכולה להסתכל עליהם יש לי לרוב לצערי חח

הבעיה שהפעם באמת אהבתי וזה נדיר, אז עוד יותר מבאס...

אוישששכורסא ירוקה

תגידי לו שילמד את הסוגיה על כלה נאה וחסודה...

לפעמים אישה צריכה לדעת שהיא יכולה לסמוך על בעלה שיתן לה תחושה טובה על דברים שכבר נעשו, נקנו או נלבשו, יותר מאשר לסמוך על האמת שלו.

את האמת שישמור להתייעצויות על בגדים לפני שקונים אותם (זו גם ההלכה אגב) 

משחק קופסא לגיל 5-6חנוקה

שבת 4 תוכל להשתלב

עדיף בלי מליון חלקים כדי שישרוד כאן קצת...

משחקי קלפים גם טוב?יעל מהדרום
כן מצויןחנוקה

יש לנו בנתיים משחקי הרכבה יותר ודמיון

מרגישה שצריכים משהו מעבר..

חתחתול, טאקי, שוקו בננהיעל מהדרום
הילדים שלי אהבו השועל החמקמקהשם שלי

אפשר משחק זיכרון

משחקים של דגמים

משחק מעולהבעלי במילואים
אבל עם מלא חלקים חיוניים
מר זאבייעל מהדרום
דאבל זה טובמתואמת

כי גם אם אובדים חלק מהקלפים אפשר עדיין לשחק בו. ובת הארבע שלי נהנית לשחק בו, גם אם לא ממש לפי הכללים.

אפשר גם משחק כלשהו של סולמות וחבלים (יש גם כאלה בחנויות של השקל לפעמים) - יש רק לוח משחק, חיילים וקובייה. וזה משחק מבוסס על מזל, אז לא צריך רמת משכל מיוחדת... אבל כן צריך לדעת לספור עד שש.

^^ אפשר גם את הגרסה עם החיות, יותר מתאימה לילדיםהשקט הזה
תודה על נקודת המבט הפרקטיתחנוקה
מרוץ הגבינהעוד מעט פסח
נסיך ונסיכה, יוסף המעופףnik
הכבאים באים משחק שיתופי מעולה...אמא לאוצר❤

פקאלך

מי תופס מצווה

מיץ ענבים

זה משחקים חרדים.. מצוינים לגילאים שכתבת

אצלינו ממש אוהבים

תפוס ת'דרקוןאמאשוני

מירוץ הגבינה

לוטי קרוטי

משחק הקופים

ערימת ליצנים

פאזלים

בצק

המבוך הקסוםרק טוב!

הוראות פשוטות. בלי שום צורך בקריאה. 

סט- משחק חשיבה. בהתחלה לוקח זמן עד שמצליחים. אבל ילדים יכולים להיות מעולים בזה הרבה יותר ממבוגרים אם הם משחקים בזה הרבה. 

דמקה

נחשים וסולמות

טאקי

פאזלים

פאזליםמאוהבת בילדי

מנקלה

מנסהטארקואחרונה

תפוס תדרקון

דאבל

טאקי(בעיני קוקו טאקי יותר כיף ומתאים לטווח גילאים גדול יותר)

רייס

חתחתול

קלאק קלאק מתאים לבת 4 אבל הגדולים עדיין יהנו

חתולים מתפוצצים מתאים לגדולים לקטנה לא בטוח

אל תפיל את הקרוקודיל

מאצ מאדנס

שלוף-רק אם יש להם תפיסה חזותית ומוטוריקה סבבה

האי הנעלם יכול להתאים לגדולים, לקטנה פחות ותלוי סגנון

רמיקוב לגדולים

סט

תפוס ת'כוס חמוד ממש(יש גרסה הרבה יותר זולה בעליאקספרס)

אם בא לך פירוט על המשחקים, בשמחה.

חגים אצל ההוריםשמחה כפרוייקט

אנחנו משפחה קטנה, כולם נשואים

עם 3-4 ילדים.

ויוצא שליל הסדר אף אחד לא נוסע להורים.

כל אחד הולך לצד השני משיקולים שונים וההורים שלי נשארים לבד.

אז עד ששכנענו אותם להתפנק והם סגרו פסח בחו"ל ביטלו להם בגלל המצב.

האמת שפחות כיף אצלם אין מה לעשות.

ובכלל ליל הסדר זה כיף כשיש הרבה בני משפחה ואקשן.

אף אחד לא רוצה להקריב את החג שלו ותכלס לא נעים בכלל.

כואב לי על ההורים, אני יודעת שזה לא יפה. אבל זה להרוס לבעלי את החג.

מה עושים?

זה מפריע להורים?כורסא ירוקה

יש זוגות שנחמד להם השקט שלהם, הזמן שלהם.. אם הם כאלה אז הכל טוב.

אם זה מפריע להם אז לדעתי האישית אחריותכם כילדים לעשות תורנות וכל פעם מישהו אחר "יקריב" 

מה עם להזמין אותם אליכם?רק טוב!
אולי אפילו עם עוד אח שיהיה יותר מעניין...
יש ציבורים שמאוד מקובל שהמחותנים מזמיניםאמאשוני

יעני ההורים של בעלך מזמינים אתכם ואת ההורים שלך. אולי כשזה מצריך שינה זה פחות נפוץ אבל עדיין אפשרי.

בשלב מסויים הילדים יותר ויותר מזימינים את ההורים ואז אפשר להזמין את שני הצדדים.

יש להם חברים במצבם?

אם לא שאחד מהאחים יוותר השנה, ובשנה הבאה שיסעו לחול ואז שנה אח"כ מתחלפים.

בעיני להשאיר הורים ליל סדר לבד כשזה לא מרצונם זה קו אדום.

אם זה יעלה לך בזוגיות אז  אולי אין ברירה, אבל אם זה רק עניין של באסה, גם אם באסה גדולה ממש, אז אולי נכון להתגבר.

לא יודעת מה זה אומר להרוס לבעלך את החג, שלא יהיה קריאת הגדה כמו שהוא אוהב או מנהגים שהוא רגיל אליהם?

או לא אוהב הכוונה שלא יוכל לעשות סדר פסח מינימלי אפילו מסיבה כלשהי. זה שני דברים שונים.

כותבת לך מהלבפה משתמש/ת

דבר ראשון - להתחלק בין האחים- חצי השנה אצלכם וחלק בצד- השני.ואז תמיד יהיה איתם מישהו

וגם...ובעיקר

אנחנו שנים לא רצינו לעושת פורים עם ההורים שלי כי כמו שאמרת..משעמם אצלהם וזה לא מרגיש חג..

גם להזמין פחות רצינו כי עישנו אם חברים והרגיש לנו לא זורם

כנ''ל אחותי

ויצא שהרבה שנים הם היו לבד לבד בפורים

והיום כשהם מבוגרים

אני כמעט בוכה מלחשוב על זה שכל שנה הם היו לבד

ועכשיו הם לבד כי לא יכולים לארח ולא להתארח

וכמה היתי רוצה לתקן ולהחזיר את הזמן לאחור ולהיות ברגישות כלפיהם ולא לחשוב רק על החג שלי

לא חייב כל שנה.אבל כ ן לחשוב עליהם..אולי להזמין אלינו

כשהם מזדקנים פתאם רואים דברים אחרת

פתאם מצטערים למה לא היינו עבורם מספיק

אם אתם כמה אחים ולכל אחד 3-4 ילדים זה מעט?ואז את תראי

לדעתי כדאי לתכנן את זה ככה שבאף שנה ההורים לא יהיו לבד...

זו לא אופציה מבחינתי.

אולי ירצו ללכת לאחד האחים שלהם? זאת אופציה?מנגואית
בעניישירה_11

אין מצב בעולםםםםם להשאיר הורים ליל הסדר לבד!

עם כל הכבוד לנוחות ולכיף גם הם מסרו את עצמם בשבילכם.

תורנות חובה

ואפילו לא נעים בכלל שהם מודעים לסיטואציה.

אחרכך כשהם יזקנו זה עוד יותר יכאב לכם

וכל הכבוד לך שאת על זה 🩷🩷🩷

ממש מסכימה איתךדיאן ד.

אין מצב להשאיר הורים לבד בליל הסדר.

הכי הגיוני שתעשו האחים תורנות.

לא יודעת כמה אחים אתם, אבל בהנחה ש-3 פלוס

זה יוצא שפעם בשלוש שנים כל אחד צריך להיות אצל ההורים.

אפשר אגב גם להזמין אותם אליכם.

ואם זה מקובל אצלכם, אז שחמיך וחמותך יזמינו אותם אליהם יחד אתכם.

אבל להשאיר הורים לבד... לי זה ממש ממש צורם.

מצטרפתהבוקר יעלה

וגם אנחנו משפחה קטנה וההורים שלי לא אוהבים את הלבד

אנחנו מקריבים למען ההורים את הנוחות שלנו. כל השנה אגב מוודאים שהם לא לבד בשבתות ובמיוחד בחגים! אין אופציה להשאיר לבד.

היה לי ממש קשה לקרוא אותך( הפותחת )מתנצלת אם אני לא רגישה  אבל בעלך יכול להתגבר על הנוחות שלו. 

איפה כולכם הייתם בשנה שעברה?רוני 1234
הכי הגיוני לעשות שנה-שנה אז אם בשנה שעברה הייתם אצל הצד שלו הכי הגיוני להיות השנה אצל ההורים שלך.

לא כתבת כמה אחים אתם, אבל אם אתם 4 או יותר אפשר להתחלק לזוגות ואז אתם אף פעם לא "לבד" אצל ההורים.

אצלנו במשפחה יש קבוצה רק של האחים בלי ההורים ולפני כל חג אנחנו מוודאים שהם לא לבד. לפעמים בראש השנה הם בוחרים להשאר בבית ולא לבוא אלינו אבל בגלל שזה יותר חג של תפילות ופחות משפחתי זה קצת פחות נורא. אם הייתי יודעת שהם לבד בפסח ממש היה נשבר לי הלב…

לא להשאיר הורים לבדמולהבולה

אלא אם הם רוצים את זה...

במיוחד לא בליל הסדר זה נורא עצוב 

נראה לי החג האמיתי זה להיות איתםבעלי במילואים

כתבת שלהיות אצלם זה להרוס לבעלך את החג... בעיני בדיוק הפוך.

לחגוג במקום כשאתם תהיו בטוב וההורים שלך לבד, זה לא חג..  ככה כותב הרמבם...

אנחנו הפסדנו הרבה  פעמים ליל ח הסדר או ראש השנה עם במשפחה שלי שאצלם כיף ומשפחתי, כדי שחמי וחמותי לא יהיו לבד. אפילו שאצלם שקט וצפוף...

תעשו בינכם סבב.

מוסיםה עוד משפט,בעלי במילואים

כתבת שאפף אחד לא רוצה להקריב את החג שלו. וזה מובן.

אבל נראה לי שאחת המילים שמתארות הורות זה הקרבה. וזה הזדמנות להשיב טוב להורים על כל מה שהקריבו עבורכם

יקרה, זה מאוד חריג בעיניי שמתוך 4 ילדיםדיאט ספרייט

אף אחד לא רוצה לעשות את החג עם ההורים.

הייתי יכולה להבין אם אלו היו הורים מתעללים,

אבל אני מבינה שזה לא המצב.

איך ההורים שלכם עשו את החגים?

מה היה עם סבא וסבתא שלך?

זה יוצא פעם בארבע שנים.

אי אפשר פעם בארבע שנים ל"סבול" עם ההורים שילדו אתכם?

ההורים שלי הם חילונים ולעשות איתם חגים ואפילו שבתות זה לא נעים בכלל בכלל.

לא ברמה הרוחנית מבחינת עבודה רוחנית ותפילות ושאר רוח, ולא מבינה דתית ארצית פשוטה.

פתאום כיבו את האורות,

פתאום מישהו הוריד את המרק מהפלטה,

זה לא פשוט בכלל אבל עושים את זה במאמצים מרובים מאוד מתוך הכרת הטוב ומתוך כיבוד הורים.

בסה"כ הזמן שלהם איתנו הוא קצר וכל עוד היו הורים סבירים- לא מכים, לא מתעללים, מפרנסים, מלבישים, משחקים קצת עם הנכדים- אני לא רואה סיבה שלא לחגוג איתם חג אחד פעם בארבע שנים.

אם אין הרבה אנשים ואקשן תעשו אתם את האקשן.

תבואו כמה אחים, תזמינו שכנים, אנשים בודדים, חיילים אולי.

אם הילדים שלי לא היו רוצים לחגוג איתי, אני חושבת שהייתי ממש ממש מצטערת.

אני מדברת רגע רק על עצמי.

הייתי חושבת שאו שהייתי הורה רע,

או שהייתי הורה טוב מדי וכנוע ולא לימדתי אותך איך להעריך ולכבד אותי, או שבמחילה הילדים שלי לא כ"כ טובים.

מקווה שהסברתי ברור ובכבוד.

3-4 נכדים למשפחהאמאשוני

יכול להיות שהיא בת יחידה למרות שנשמע שיש לפחות 2, לפעמים משנים מעט מפאת אאוטינג.

בכל מקרה צריך להיזהר לא להיות שיפוטיים מדי.

לצורך הדוגמה יכול להיות שיש לה אח אחד בחו"ל,

או שיש לה אח שהוא במילואים ואשתו עושה חג לבד אצל ההורים שלה, אולי כבר שנה שלישית ולמעשה רוב הדאגה להורים נופלת עליה והיא רוצה להרגיש צעירה ולהתפנק קצת..

סתם דוגמה, אז מה שכתבת נכון, רק לשים את זה בסוגריים שלא מכירים מספיק את התמונה המלאה.

אוי נכוןדיאט ספרייט

כל המספרים התבלבלו לי לגמרי

ומקבלת גם את שאר הדברים שכתבת

סליחה - אפשר שיימחק.

זה ממש חשוב מה שכתבת לדעתיאמאשוני

פשוט לא אישי כלפי סיטואציה ספציפית.

מעורר השראה הגישה שלכם.

תודה על זהמאוהבת בילדי

השנה ממש רצינו לעשות חג בבית, אבל ההורים שלי באופן מפתיע יהיו לבד (2 אחים שלי מתארחים אצלם קבוע כל שנה לחג ראשון ולכן לנו אין מקום גם אם נרצה. השנה אח אחד הולך לצד של אשתו והשני אהחליט שהוא עושה פעם ראשונה בבית)

ובזכות שקראתי אותך שאלתי את אמא שלי אם היא רוצה שנבוא ואפילו עשיתי את זה בצורה שהיא תרגיש שאנחנו רוצים לבוא וזו הזדמנות בשבילנו...

והיא ממש ממש שמחה! אבל היא כבר הציעה לאחותי הגדולה (שכבר 10 שנים עושה בבית לבד) לבוא והיא מחכה לתשובה ממנה...

זהו. הלוואי ויסתדר. ויעמוד לך לזכות.

כולן פה צדיקות מאוד🙈הריון ולידה

אז אני אכתוב פה את נקודת המבט הלא צדיקה שלי, רק כדי שתדעי שאתם לא לבד...

אצלנו להורים של בעלי יש שלושה ילדים. שניים נשואים ואחת לא. רק לנו יש כמה וכמה ילדים (לאח השני הנשוי יש בת אחת שנולדה אחרי הרבה שנים).

לפני כמה שנים החלטנו שאנחנו עושים ליל הסדר בבית (למרות שאצל ההורים שלי, משפחה ברוכה, דווקא כיף).

עשינו את זה שנה אחת כשהגיע התור אצל ההורים שלי, ובשנה אח"כ בעלי שאל אם אולי בכ"ז נעשה אצל ההורים שלו כדי שלא יהיו לבד (אחיו היה אמור ללכת לצד של אשתי). אני ממש ממש התלבטתי, כי ליל הסדר הפרטי שלנו היה כ"כ מוצלח והיה לי קשה לוותר על זה (וגם בעלי הודה שאצל ההורים שלו לא נוכל לתת לילדים את מלוא תשומת הלב, כי הם רק רוצים כבר להגיע לשולחן עורך ופחות מעניין אותם דברי תורה וכאלה).

ואז הייתה הקורונה, וזה פשוט פתר לנו את הבעיה🤭

ומאז המשכנו לעשות לבד בבית וזהו, וההורים שלו לפעמים היו עם האח השני ולפעמים רק עם הבת הרווקה.

מציינת שתי נקודות חשובות:

1- ההורים שלו דווקא אנשים שאוהבים שקט, וקשה להם לארח אותנו לאורך זמן. גם לסתם שבת אנחנו כבר לא מתארחים אצלם כי זה פרויקט גדול מדי בשבילם. פוגשים אותם באמצע שבוע, כמעט כל שבוע.

2- אחותו של בעלי עם קשיים נפשיים, כשאנחנו באים לשם היא לא מסוגלת להיות שם (נשארת סגורה בחדר שלה). מה שאומר שאם נהיה שם בליל הסדר - היא לא תהיה שם... (ובגלל הקשיים שלה גם עם חברות וכד' היא לא תחגוג) אגב, נודע לנו על הקשיים האלה רק בשנים האחרונות... לפני כן לא הבנו למה היא תמיד מתחמקת מנוכחתנו. (בתחילת שנות נישואינו היא עדיין הייתה בסדר והייתה איתנו כשבאנו לבקר)

זהו, רק כתבתי את הסיפור שלנו (באנונימי גם בגלל הבושה וגם בגלל הפרטים החסויים על גיסתי). לא יודעת אם אפשר להסיק ממנו לסיפור שלכם...

אי אפשר להסיקהבוקר יעלה

גם הצד של בעלי אוהב  שקט לכן הולכים פחות.

מדברים על משפחה שכן רוצה אורחים.. 

זה בסדררקאני

את לא היחידה

וכשיש מקרים יוצאי דופן זה הגיוני ומתקבל

מדובר פה על מקרה קלאסי

אנחנו עוד לא יודעים מה לעשות השנה

אבל גם אצלנו יש סיפור מורכב יותר

את לא צריכה להרגיש רגשות אשמה על זה

אין קשר לצדיקוצשירה_11

תמיד יש יוצאי דופן ופרטים שונים

מתייחסים כמובן למקרה רגיל

אגב, המלחמה כנראה תמשך גם בליל הסדררוני 1234

אז אם זה שיקול משמעותי (אין ממד, נסיעה ארוכה וכדו') קחו את זה בחשבון.

גם אצלנו ההורים מבוגרים, כולם התחתנושושנושי

וברור שיש תורנות

או שההורים מתארחים או שמארחים את הילדים התורן, כל שנה לפי הסידור שהכי מסתדר להורים מול האח התורן

טוב, בהתחלה זה לא היה כל-כך מובןשושנושי
היו כאלה שעשו בעיות וטוב שהבת הקטנה (להלן: אני) עשתה להם את המוות. אבוי לאח שלא יארח או יתארח.
קראתי אתכןשמחה כפרוייקט

מבינה שהמצב אצלנו עצוב יותר ממה שחשבתי

לאף אחד לא באמת אכפת מההורים ברמה של הקרבה

הם אנשים לא קלים ואין לצערי הערכה

אין לי כוח להכנס לזה מול בעלי כי החג אצל ההורים שלו זה חתיכת אירוע ואנחנו שם מאז החתונה

אני לא רוצה לדמיין את ההרגשה שתהיה לי לדעת שהוא בטוח מבואס ברמות אבל אין לו ברירה

ולא, ההורים ממש לא שמחים להיות לבד

שנים קודמות היה להם סידור שכבר לא רלוונטי

בכל אופן אחים שלי לא יזרמו על תורנות

כל אחד מציג את תירוציו ואני לא במקום של להטיף להם

אני רקרקאני

מבינה אותך ממש ממש

🫂🫂🫂

זה לא פשוט

וואי איזה קשה זהשירה_11

סיטואציה לא פשוט. בכלל

הלוואי שימצאו איזה רעיון שירגיע אותך

תתפללי 🩷

מהצד של בת הזוגהמקורית

יכולה לומר שאנחנו 6 שנים חוגגים סדר בבית וחמתי מארחת כל שנה. השנה ייתכן ולא תארח בגלל המצב, ואני לא יודעת מה מבחינת אחים שלו. כרגע אחות רווקה כל שנה מגיעה, ועוד אחת נשואה לא יודעים

אני מבחינתי אם אדע שהם לבד כלומר רק האחות הרחוקה מגיעה - מעצמי אציע לבעלי ללכת וממש בלב שלם

אבל ודגש חשוב - לא סובלים שם חלילה, בכלל, פשוט מעדיפים את החג אצלנו בבית עם פחות המוניות

אז אני אומרת - אם ההורים בלתי נסבלים, מעירים, כועסים, מתפרצים, והאווירה עכורה - לא רואה סיבה ללכת לסבול. יש להם אחריות להנעים ולהתאים את עצמם לאורחים, כמו שהפוך. זה מערכת דו צדדית

אם זה רק "לא כיף כמו אצל חמתך" - חד משמעית הייתי הולכת.

האמת?אנונימית בהו"ל

לא יכולה לדמיין מצב שהיינו משאירים את ההורים לבד בליל הסדר..

שנה שעברה נסענו לבד להורים של בעלי למרות שזה ממש לא פשוט אבל היה לנו ברור שכיבוד הורים מעל הכל.

מסכימהיערת דבשאחרונה

אז הוא יהיה מבואס

קורה

הוא אדם בוגר שמסוגל להבין את הסיטואציה ולהתגבר

איזה כוס ממליצות לתינוק בן חצי שנה?פה לקצת

צריכה לתת לו מים ואני רגילה לתינוקות שלוקחים תמ"ל אז מביאה בבקבוק תינוק מים.

הפעם התינוק יונק והאחות המליצה לתת בכוס ולא בבקבוק.

אז בגלל שאף פעם לא השתמשתי בכוס כזאת אשמח להמלצןת שלכן מניסיון

אני משקהרקאני

את הבת שלי עם כוס רגילה

קניתי לה כוס של תינוקות והיא לא אהבה

אני נותנת בכוס רגילהדרקונית ירוקה

בבית זה מרגיש לי הכי נח.

לחלקם נתתי מים בבקבוק תינוק כשנכנסו למסגרת. לא הפריע להנקה

בקבוק תינוק רגיל אחכ בקבוק עם קשמנגואית
כוס זה לקיץ שלא אכפת לי שיירטב
בגיל הזה דווקא נוח לתת בכוס רגילהיראת גאולה

קשיחה, לא חד פעמית. נוח יותר אם היא שקופה

ואת מחזיקה לו שישתה מעט מעט.

כשקצת גדלים ומצליחים להבין לבד איך לשתות, נוח להשתמש בכוס אימון.

יש הרבה סוגים של כוסות אימון, ודווקא התנסיתי בהרבה ויש את מה שיותר אהבתי, אבל אני לא חושבת שההבדלים קריטיים ואמהות אחרות אוהבות סוגים אחרים, אז לדעתי לקנות את מה שתמצאו בסופר, ואח"כ אם לא תאהבי תנסי לדייק לסוג שיותר מתאים לך.

כמה אופציות:טארקו

-כוס אימון עם פיית סיליקון, אנחנו אהבנו את של נוק-יחסית קלה לניקוי וממש נוחה לשימוש והמחיר סביר

-בקבוק תינוקות למרות שהאחות לא המליצה, ממליצה להוסיף לו ידיות. אם החשש שזה יבלבל עם הנקה, בגלל שזה רק למים זה פחות סביר..

-כוס אימון 360° שלא נוזלת. קצת קשה יותר לניקוי אבל הייתה ממש ממש נוחה לבת שלי כשהיא גילתה שהכי כיף לטפטף את הבקבוק על המגש/על השמיכה במיטה במקום לשתות🤣 גם אותה היא גילתה איך לשפוך אבל זה לקח יותר זמן. אנחנו קנינו בעליאקספרס, יש גם בארץ לכל מיני חברות.

אה והגדול שלי דווקא העדיף בקבוק קש לתינוקות..טארקואחרונה
וכמובן זה מה שהיה לנו נוח, זה לא אומר שזה מה שהתינוק שלך יתחבר
תזכורת לעצמי ⏰נגמרו לי השמות

היי עצמי

תזכורת חשובה:

אל תשכחי שזה כאילו.

זה רק כאילו זמנך בידך

זה רק כאילו אם את בבית כל היום אז את צריכה או חייבת או אמורה להספיק עוד ועוד ועוד

תזכרי רגע שיש מלחמה. (בתוך מלחמה בתוך מלחמה)

נכון את רוצה להספיק, להתקדם

אבל יש לך זללני אנרגיה בלתי פוסקים בדמות התרעות, אזעקות, שינה קטועה, מלחמה בחוץ, חדשות על העם היקר שלך, דאגות, חששות, חוסר ריכוז, בלבול ועוד ועוד.

האנרגיה שלך היא לא פנויה.

למעשה היא נזללת בכל רגע נתון.

אם בעבר ה100% שהיית צריכה לשאוף אליו היה X

אז עכשיו אפילו 50% או 20% הם הם ה100% החדש במצב הנתון הנוכחי!

תזכרי רגע עצמי ⏰

בדיוק כמו שאמרו הרבה פסיכולוגים ואנשי בריאות הנפש בזמן האחרון - התפקיד שלך במלחמה הזו הוא לשמור על החיים של הילדים שלך. ועל החיים שלך.

נכון שזו מטרה ראויה? נכון.

ונכון שבעת מלחמה זו מטרה שהיא אף מספיקה? נכון. מספיקה והותר.

אז זו המטרה שלך.

כל השאר בונוס.

אם תצליחימעבר  - יופי. אם לא - לא.

ומה הכי חשוב? - לא להיות עם הלקאה עצמית.

אל תאשימי את עצמך, אל תתבאסי על עצמך, אל תשפטי את עצמך, אל תבקרי את עצמך

את עצמך שלא הייתה מספיק פנויה לילדים

את עצמך שלא הספיקה כל מה שרצתה להספיק

את עצמך שלא התקדמה כמו שהיא רוצה להתקדם

את עצמך שבמרדף סביב מטרות בעת טירלול המלחמה.

את עושה מה שאת יכולה ומסוגלת.

גם אם זה נראה לך כלום ושום דבר - זה המון.

את שומרת על החיים שלך ושל ילדייך, את שורדת, את חיה.

באמת שזה המון.

ובבקשה לפחות אל תאשימי ותבקרי את עצמך

כי זה זללן אנרגיה כ"כ עצום, ואין לך יקרה שום אנרגיה פנויה בתוך הטירלול הזה

אז לפחות בלי זה.

טוב?

זוכרת?

שימי שעון מעורר ⏰

ותעוררי חמלה, אהבה וקבלה שלך את עצמך, בטח ובמיוחד שעכשיו.

את אלופה ❤

העלית לי דמעותרקאני

זה נכון גם אם לא הולכים לממד או מקלט? ובעצם החיים ממשיכים סוג של כרגיל?

בוודאי, כי "בתוך עמי אנוכי יושבת"נגמרו לי השמות

אנחנו מושפעים מכל מה שקורה בארץ שלנו, בעם שלנו.

גם אם לחלק יש יותר אזעקות ולחלק פחות או אפילו בכלל לא.

ודאי שזה משפיע ושואב המון אנרגיות.

כל המציאות היא מוטרפת ולא הגיונית.

והתגובות שלנו הן תגובות נורמליות והגיוניות בתוך המציאות שהיא הלא הגיונית.

לכן לנרמל לעצמנו את מה שאנחנו מרגישות,

ובעיקר לא להוסיף לעצמנו עוד טון של אשמה עצמית (שגם לא נכונה כלל וגם לא מקדמת) זה חשוב מאוד.

ואם נצליח אפילו להרים לעצמינו - זה בכלל וואו

תודה❣️רקאני

באת לי בזמן

ב"ה ממש ❤נגמרו לי השמות

ממש שמחה לשמוע, בהצלחה גדולה יקרה 🙏❤

תודה גדולה על זה🙏אחת כמוני
באהבה גדולה יקרה 🙏נגמרו לי השמות
ופסח? מה איתו? ⏰⏰נגמרו לי השמות

פסח נראה כמו הר בלתי עביר בעת הזו.

כל שנה הוא מאיים אבל השנה הוא ממש נראה בלתי אפשרי.

אז שנייה יקרה.

קחי אוויר

ונסי לראות במבט-על את המציאות בהינתן כל הבלתמים וכל האילוצים,

ולקחת את ההיתרים מפוסקי הלכה וללכת על פיהם.

אם זה אומר מגירות וארונות שלמים שלא לגעת בהם אלא רק לסגור ולכתוב "למכירת חמץ" ולהכליל במכירה. גם אם יש חמץ גמור שם, יש הרבה שמתירים בעת מלחמה לכלולם במכירת החמץ.

את יכולה לשאול את הרב שלכם ולקבל פסיקה פרטנית ומדויקת שתיתן לך קצת אוויר.

אם זה מכירת חמץ כוללת, לא לגעת בארונות רבים בבית אלא רק לסגור ולכלול,להתרכז רק בניקיון המטבח והחמץ הברור בבית וכל מה שאפשר לעשות כדי להוסיף אוויר.

כל אחת ואיפה שהיא יכולה.

ושוב הכי חשוב - לעשות מה שאפשר ומה שניתן בלי השק ששוקל מאה טון של ביקורת והאשמה עצמית על כמה אני בעצם לא... ולא... ולא...

כי האני הזו בתוך מלחמה. 

והאני הזו קודם כל רוצה לשרוד ולשמור על כל היקרים לה.

וזה לוקח המון המון המון משאבים ואנרגיה.

לא רק פיזית, גם נפשית ורגשית.

ומה לעשות שאנו בני אדם מוגבלים ואין לנו מלאי בלתי נגמר של אנרגיה... האנרגיה שלנו מוגבלת מעצם היותנו בני אדם.

נסי לראות את כל ה"מה כן" את.

לא ה"מלא לא".

כי גם המה לא הזה מורכב מכ"כ הרבה אילוצים וזללני אנרגיה כבר שנתיים וחצי (או 6, מהקורונה, או אפילו יותר). וזה ממש מצטבר בלב ובגוף ובנפש, ובטח ובטח שעכשיו.

את רוצה להתלבש על איזה פרויקט, כולך מרץ, ובום - התרעה.

את אחראית ואלופה ושומרת על החיים של כולם ומתמגנים.

ואז?

מה, ככה כאילו כלום?

ככה אפשר לעבור בבום לעשות את הפרויקט?

והגוף שרועד מה איתו?

והילד שבוכה מה איתו?

והנפש שמפחדת וחרדה מה איתה?

והחדשות ששמעת על אחים שלך מהעם שלך מה איתן?

והריכוז שממך והלאה בגלל הכל מה איתו?

והצלילות, הבהירות והכוחות שהתנדפו כולם כלא היו מה איתם?

אז אי אפשר אותו דבר.

ואפילו לא קרוב.

אפשר לחיות.

להבין שהמטרה היחידה שאני כן לוקחת על עצמי זה לשמור על החיים של הילדים שלי ושלי.

ושכל כל כל כל השאר אני רגע שמה בפרספקטיבה שונה.

אני כן אנסה, כן אנסה מה שאוכל, אבל לא לא לא אהיה עם ביקורת עצמית!

אני רק ארים לעצמי ולא אוריד!

כי אני א-ל-ו-פ-ה!

את אלופה!!!

וגיבורה כ"כ כ"כ כ"כ

ומה שתצליחי מעבר וואו! ענקית!

ומה שלא תצליחי - יש לכך סיבה! הכי טובה שיש! ואפילו מאה סיבות.

אז לאהוב את עצמך גם ככה.

לקבל כוחות

לקבל אוויר

להביט פנימה לחלק אלו-ק ממעל ממש שבתוכך

ולזרוח, מבפנים

כי כמה כמה שאת אהובה טובה יקרה ראויה ומספיקה!!! ❤👑

ואי תודה!!לפניו ברננה!

באת לגמרי בזמן

גם הראשון וגם השני

ואם אני עם תינוק חולה אז זה שהייתה פה ארוחת צהריים חמה וסדר באמצע היום (שכבר אין לו זכר) אני פשוט עברתי את המכסה במעל ל100% ועכשיו רק לנוח..

מדהימה!נגמרו לי השמות

רפואה שלמה למתוק במהרה ב"ה 🙏

ובטח שעברה המכסה של ה100%

ואפילו בהצטיינות יתרה!

אפילו רק תינוק

ועוד חולה

ועוד מלחמה

וארוחת צהריים חמה

וסדר באמצע היום

אלופת עולם 👑

תנוחי עם כתר על הראש, ובלי טיפת אשמה ❤️

זה יפה ונכון,רק רגע קט
אבל מה אני עושה אם אין לי ילדים לשמור על החיים שלהם?
שומרת על החיים שלךנגמרו לי השמות

זה גם מספיק והותר ❤

❤️🙂נגמרו לי השמותאחרונה
מחפשת שם תנכי ומקורי (אבל לא הזוי 😅) לבןאנונימית בהו"ל

שם אחד, לא שניים.

תודה! 

חוזרת לניק שלי למעקב 

תופתעי מכמה שמות מודרניים הם תנכייםכורסא ירוקה
יש בתנך מאות אם לא אלפי שמות של בנים, שנחשבים היום בקטגוריות שונות - חלקם נחשבים מודרניים (יותם, עידו, דניאל) חלק כבדים/מבוגרים (יששכר, זבולון, יחזקאל) חלק דוסיים (אלישע, אלישיב) חלק יותר חרדיים (זאב)   וכו.. אז אולי תמקדי בסגנון
זאב הוא לא שם אדם בתנ"ךדיאט ספרייט

אשכנזים קוראים לעצמם וולף או זאב, או שניהם יחד.

אבל זה לא מהתנ"ך.

בכל מקרה שמות יפים שאני ממליצה ואוהבת ממש:

איתי, עידו. 

מופיע בתהילים פרק פגכורסא ירוקה
כשם של שר במדין. 
לא הכרתי, לכן מתקנת ומוסיפהדיאט ספרייט

שזאב איננו שם של יהודי במקורות.

ואם הכוונה היא כפי שאת טוענת, לא הייתי רואה בזה כשם טוב בכלל וקשה לי להאמין שיהודי יקרא על שם אותו הזאב מספר תהלים.

בעדות אשכנז היה מקובל לקרוא על שם בעל חיים כתוספת כוח בזמן שהייתה הרבה תמותה ולכן נפוצים שמות של בעלי חיים ומכאן יש יהודים ששמם הוא זאב או דב או אריה וכך גם לנכדים שלהם.

ככה לפחות מקובל גם כיום אצל החרדים.

ולכן מהסיבה שמדין הם עם עוין לישראל ובפרק הזה שאת מפנה המשורר מקלל את העם ואת זאב המלך יש לי יסוד להאמין שאין זה הזאב התנ"כי שהיהודים קראו על שמו.

מסכימה כמעט לגמריכורסא ירוקה

נכון שזה לא שם יהודי או של יהודי, ונכון שהשם המקובל זאב הוא לא על שמו. אני גם לא בטוחה שכל מי שקורא לבן שלו עידו מכוון שזה יהיה על שם הדמות התנכית...

אבל רק אומרת אשכנזים לא המציאו את הרעיון של לקרוא על שם בעל חיים - חמור, זאב, עורב, גמלי, סוסי, נחשון (זה מנחש), שפן ועוד הרבה שמות בתנך מבוססים על שמות בעלי חיים, וזה רק שמות של גברים. קיים גם בשמות של נשים (דבורה, יעל, רחל, חולדה, לפי חלק מהמפרשים -לאה).

לא כתבתי שהמציאודיאט ספרייט

אלא שבעדות אשכנז היה מקובל.

בזמנים שהיה מקובל לקרוא בשמות מהתנ"ך לכל חריגה מהרשימה המקובלת הייתה סיבה.

אז לקרוא דבורה ויעל זה טבעי וזה היה קיים בכל עדות ישראל בגולה כי השם תנכי.

לקרוא אריה ודוב וזאב היה מקובל רק בארצות אשכנז  כשהייתה מגיפה, כשהילד היה חולה או כשאחיו לפניו נפטר.

אח"כ נולדו נכדים וקראו להם בשם הסבא והסבתא, או על שם רבנים או כשכבר עלו ארצה והשם השתרש.

נדיר מאוד למצוא זאב אבוחצירא, אבל כנראה שנמצא  יעל ודבורה אבוחצירא

דווקא במשפחה הלא אשכנזית של בעליהמקורית
יש זאב ואריה
השאלה על לפני כמה שנים מדובריעל מהדרום
לק"י

גם לאבא שלי יש שם נוסף שהוא שם של חיה, וזה על שם מישהו (אשכנזי נראה לי).

(אין לי מושג לגבי הנושא. סתם מעלה השערה).

קצת יותר מ60המקורית
ממש ממש לעלות ממרוקו עם השם זאבדיאט ספרייט

זה דבר נדיר ביותר באמת.

למרות שכבר פגשתי מרוקאים שעלו ארצה עם השם הרצל (שהוא שם גרמני) כשהם טוענים שהשם הוא על שמו של חוזה המדינה 😆 אז מי יודע

הם לא עלו ממרוקוהמקורית

אבל עדות המזרח

וגם הרצל יש להם🤭

עכשיו צחקתי בקולדיאט ספרייט
אריה דרעי נולד במרוקו..כורסא ירוקה

והוא לא האריה היחיד הספרדי.

הרצל ספרדים באמת לרוב נקראו על שם בנימין זאב הרצל (שאגב הסיבה לקרוא זאב אריה וכו היתה הרבה פעמים ממש לא קשורה למגפות אלא לברכות של השבטים כמו פה - בנימין זאב, יהודה אריה, נפתלי הירש (צבי))

הסיפור המקורי מופיע בספר שופטים, בסיפור של גדעוןבארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך כ"ה באדר תשפ"ו 21:59

"וַיִּלְכְּדוּ שְׁנֵי שָׂרֵי מִדְיָן אֶת עֹרֵב וְאֶת זְאֵב וַיַּהַרְגוּ אֶת עוֹרֵב בְּצוּר עוֹרֵב וְאֶת זְאֵב הָרְגוּ בְיֶקֶב זְאֵב וַיִּרְדְּפוּ אֶל מִדְיָן" (שופטים ז', כ"ה)

תהלים פ"ג מזכיר את הסיפור הזה...

(ואני מסכימה שהשם היהודי 'זאב' הוא וודאי לא על שם זאב הזה, שהיה אחד משרי מדיין ואויב של עמ"י)

מוסיפה את השם גל למשלים...

שאני חשבתי שלגמרי חדש. אבל נמצא בתיעוד ארכיאולוגי מסוף בית ראשון או משהו כזה. 

כך שגם אם לא מופיע בתנ"ך מאוד יכול להיות שהיה בשימוש בתקופת התנ"ך

ועידו היה הסבא של זכריה הנביא שגם כן היה נביא בעצמו....

והשפה העיברית היא עדין השפה העיברית של אלפי שנים, גם אם איבדנו חלק מאוצר המילים בעקבות הגלות... כך שאולי גם בתקופת התנ"ך היה אגם, ים וכו

ענר, אביה, אימרי, כרמי, בארי זה בסגנון?אביגיל ##
מוסיפה עוד: עתי, ארד, עיליאביגיל ##
וואו איזה שמות הבאת פה!שוקולד פרה.
עתי, ארד, ענר ואימרי מהתורה? מדהים!
מה זה עתי? ואיך מנקדים?יעל מהדרום
עַתַּי. דמות מקראית לא בדיוק בקיאה מעבראביגיל ##
הבנתי. נשמע מוזר...יעל מהדרום
לק"י

אני מרשה לעצמי להגיד את זה, כי מניחה שאין פה מישהי שקראה ככה לבן שלה.

אני מכירה משפחהאבןישראל
שיש להם בן בשם עתי.בניקוד עם שתי פתח בהתחלה 
האמת שהייתי בטוחה שזה שם יחיד בארץיעל מהדרום

לק"י

אם בכלל.

ובדקתי באתר שבודק שמות, והסתבר שיש כמה מאות כאלה....

אפשר קישור לאתר?אפרסקה
מעניין מאוד
הנה (פחות מחמש נראה לי שלא מופיע שם)יעל מהדרוםאחרונה
דווקא מכירה לפחות 3-4 עתי..טארקו
זה אחד מגיבורי דוד.
כן. חזרתי בי...מחילה אם פגעתי במישהייעל מהדרום
כן כן מהתורה. שמות מהממים, הייתי קוראת בהם בכיףאביגיל ##
עד כמה מקורי?עכבר בלוטוס

חלק כשמות בתנך וחלק כמילים בתנך

איתמר

אלקנה

דביר

ישי

מלאכי

עוזיה

עמיחי

אליאב

אימרי

אביה

רואי

אחיה

אלחי

אלרואי

בניה

מתניה

יאר (לא יאיר)תוהה לעצמי
פדהאל, אביסף, מעשיה, שכניהמתואמת
בגדול - תפתחי את ספר דברי הימים, והרבה שמות מקוריים ונדירים תגלי שם
שובאל,שכניה,פתחיה, יש מלאפה משתמש/ת
אביתר,איתמרמולהבולה
מלאכי, הושע, מיכה, עובד, נחשון, פרץ, אלימלך, בועזשיפור
עמינדב, יונדב, אליאב, עשהאל, אליעם, עמיאל, עתניאל, שריה, יואל, עמוס, עובדיה, צפניה, זכריה, אליהוא, עמי, עמיהוד
אנחנו התלבטנו בין אלנתן לעידושוקולד פרה.

שניהם מהממים בעיניי, ושניהם מהתנך.

בסוף בחרנו אלנתן.

צוריאלרק טוב!

אולי יעניין אותך