כבר לילה שלישי לא נרדמת בגלל זהאנונימית בהו"ל
ילדתי לפני מספר חודשים...
לפני יותר משנה נכנסתי להריון, ומהרגע שנכנסתי להריון, גם כשהיה לי חשק מיני, לא היה לי כח, הייתי עייפה מאוד. אז יצא שהיינו מקיימים חצי יחסים ותמיד הייתי משתדלת ומנסה אבל יצא שלא הצלחנו. בשליש השני בן משפחה שלי נפטר ולא היה לי חשק גם בגלל ההריון וגם בגלל זה. יש לי בן זוג מכיל וסבלן והוא הכיל את זה גם כי לפחות קיימנו קצת יחסים בלי חיבור מלא. בשליש השלישי היה לי חשק מיני מוגבר מאוד, ולאורך כל התקופה הזאת עם כמה שהיה לי חשק, הוא לא ניצל את זה...
הוא היה מגיע לישון מאוחר והוא ידע שאני עייפה, כל הדברים שהוא יודע שצריך בשביל שזה יקרה, הוא לא עשה. הייתי בוכה מזה בלילות.
עכשיו מספר חודשים אחרי הלידה, טבלתי פעם אחת, באותו היום קלטנו שאנחנו עוד לא סגורים לגבי אמצעי המניעה, אז קיימנו יחסים חלקיים שוב פעם!
מאז אני לא רואה שום מאמץ מצידו לדבר על אמצעי המניעה,
רמזתי לו כמה פעמים שאנחנו לא בקשר ושאנחנו לא ביחד, לפעמים אני יודעת שיש לו יצר אבל הוא לא יוזם כלום.
לפני שבוע היתה תקרית שראינו מישהי יפה, והמחאתי לה שהיא יפה וידעתי שגם הוא חושב ככה כי הוא שמר ממנה עיניים, וקלטתי שאני בכלל לא מקנאה. ושאלתי את עצמי למה, ואז הבנתי שאני אדישה לזה לגמרי... פתאום חשבתי על זה וירד לי האסימון, אני פשוט לא נחשקת. הוא כבר לא חושק בי. אני מרגישה את זה כל כך חזק, הוא כבר לא קונה לי פרחים לשבת, הוא כל היום מתעסק בעבודה (הוא עובד בבית) ובפוליטיקה ולא יוזם איתי שיחות כמו בעבר גם כשיש לו זמן.
באותו ליל טבילה אני השקעתי מאמצים והוא לא היה שותף למאמצים האלה...
אני לא חושדת בו שהוא בוגד בי בגלל הרבה סיבות, ויש לציין שיש עליו לחץ כלכלי וגם לחץ מהסטטוס החדש שלו כאבא, אבל אני כבר רמזתי לו כמה פעמים, והוא גם לא מבין וגם כשמבין זה לא עוזר.
אני מרגישה כל כך אומללה ולא נחשקת, אף פעם לא הרגשתי ככה. אחרי כל מה שעברתי בלידה והוא בכלל לא העריך, ולא קנה מתנה עד שהוא הבין שנפגעתי מזה ואמרתי לו על זה משהו ברגע של כעס ופגיעות... המתנה בכלל לא ריגשה אותי, זה גם ככה היה אחרי חודשיים בערך... הרגשתי שהוא פשוט לא מעריך אותי ואת מה שעברתי.

היו לנו משברים בזוגיות, אבל כבר שלושה לילות שאני חושבת להתגש ממנו כי יותר קשה להיות ביחד ולהרגיש לבד, ולא משנה מה אני אומרת לו, זה לא עוזר. אני לא רוצה לומר לו משהו ישיר כי אני לא רוצה שהוא יהיה איתי בגלל שביקשתי, גם ככה אין לי חשק מיני בגלל שאני מניקה. יש לי חשק לאינטימיות, ואם הוא יתקרב אלי יש סיכוי שזה ישפיע. אני עצובה ופגועה. הוא גורע ממני עונה כבר כל כך הרבה זמן...

ביום יום הוא אדם חיובי ויוצא לנו לדבר בארוחות וגם לצחוק לפעמים ביחד, אבל אין בנינו שום זוגיות.

אני כבר לא מעריכה אותו, וכמעט כבר לא אוהבת אותו.
אני לא יודעת כבר מה לעשות.
היי יקרהמאמינה ומתאמנת
לא ממש יודעת מה לענות לך או להגיד לך מה לעשות
רק שולחת לך חיבוק גדול גדול גדול.

המצב שתיארת באמת לא תקין
ואת גיבורה שפתחת את זה פה
אישה צריכה להיות נחשקת ואהובה ומגיע לך להיות כזו.

לדעתי צריך לנסות להבין למה בעלך הגיע למצב הזה (נשמע שלפני כן הייתה לכם זוגיות טובה ושבסך הכל הוא איש טוב)
ומה אפשר לשפר בקשר ביניכם כדי שהמצב ישתנה
יכול להיות שכדאי גם איש מקצוע שיעזור לכם בזה.

מתייגת לך את @נגמרו לי השמות שבטוח תדע לענות לך טוב יותר ממני
שולחת לך עוד חיבוק🤗
תודה על התיוג אהובה ❤נגמרו לי השמות

עניתי למטה

חיבוקים גדולים.כמיהה
באופן כללי זה נראה שצריך ייעוץ מסויים לפתור את הנושאוכדאי ללכת בכיוון לדעתי.
ולגופו של עניין, חלק מהגיגי ליבי:
1.תיארת איך לקראת סוף ההריון לך היה חשק והוא לא ניצל את זה. חשבת על זה שאולי לא כל הגברים לוחצים על כפתור והם קופצים למיטה?? אולי הוא נפגע ממך?
וגם אם הייתה הצדקה מבחינתך לחוסר האישות(שיהיו הם פעם בהריון ואז יבינו..) אולי הוא לא הבין את זה , ולאורך הזמן הצטברה אצלו פגיעות?
2. את כותבת שאת לא רוצה שיהיה איתך בגלל שביקשת.. טעות בעיניי. לפעמים בעקבות המעשים נמשכים הלבבות...
3.למה לחשוב על גירושין? יש כל כך הרבה דברים שצריך לנסות לפני כזה צעד דרסטי.
4. שיח זוגי פתוח יכול לפתור המון בעיות שנראות לא פתירות. השיח צריך להיות בנעימות, לא כשמתים מעייפות וכו'. ולייצר אווירה נעימה לצורך כך
איזו תגובה יפה...ה' כל יכול
ממש מתחברת למה שכתבת.
שנזכה כולנו...
איזה עצבות מה שאת כותבתצמאה
ממש עצוב ובאסה מה שאת כותבת ....
ממליצה לך ללכת לדבר ולפרוק את מה שאת מרגישה עם משהו חכם מהתחום
או איש מקצוע או משהו קרוב אליך מאוד
ולנסות לנתח את הדברים ולחשוב מחוץ לקופסא מה ניתן לעשות.
מעניין מה בעלך חושב על הסיטואציה.
אם תצאו לערב כיפי בחוץ
ותנסו לדבר בצורה חוויתית
יש לדוגמא קלפים של זוגיות שמאוד עוזרים לדבר בצורה עקיפה על תקעויות
תנסי בצורה מעניינת ולהנגיש את הנושא של הרצון לאינטימיות ושאת רוצה לפתוח דף חדש
ולגבי אמצעי מניעה כדאי שאת תזמי
תגיעי למסקנה מה את חושבת שיהיה לך טוב, אחרי שבררת את כל הברורים והשיקולים ותעדכני אותו ותעשי את הצעד שלוקח אחריות ופועל בנושא.
בהצלחה גדולה גדולה
קודם כל חיבוק גדול! זה הרגשה כל כך לא נעימה מה שאת מתארתמק"ר
ודבר שני, יעזור לך אם אכתוב לך שברמה כזאת או אחרת הרבה זוגות מתמודדים, בסיטואציה כזאת או דומה לה?
הריון ראשון, לידה ראשונה, אלה דברים מטלטלים, משני חיים.
יש כאלה שיצליחו להתמודד עם זה לבד, ויש כאלה שיצטרכו עזרה חיצונית, וזה לא בושה!

כתבת כמה פעמים שרמזת לו, אז דבר ראשון בלי רמזים! לדבר ברור
שבו לשיחה בפניות, ספרי לו כל מה שכתבת לנו כאן, ספרי לו שאת אוהבת אותו, שאתם חשובים לך, שאת רוצה להלחם על זה, שאת לא מוותרת. תשאלי אותו אם הוא מוכן להצטרף אליך?
תלכו לייעוץ, תלונות דברים, תעלו בע"ה על דרך המלך
כי יש לכם הרבה יותר מבסיס איתן!

בהצלחה יקרה
תצאו לדייטיםים...

גם אנחנו כבר כמעט ולא מדברים בבית, בגלל זה צריך לצאת לטייל ביחד או ללכת לבית קפה

הזוגיות משתנה כשיש ילדים , זה לא אומר שיש משהו לא בסדר , זה מוסיף הרבה סטרס בכלל ובטח ביחסים, שניכם עייפים הרבה ושניכם מאוד עמוסים

במשך הרבה זמן דחית אותו, מאוד יכול להיות שהוא חושש מדחייה ולכן לא יוזם- כן גם בנישואים גברים חוששים מדחייה

אל תנסי לרמוז, את רוצה- תקדמי את זה ליחסים

אין סיבה שלא תרגישי נחשקת, הבאת את הילד שלכם לעולם זה דבר גדול, להפך את צריכה להרגיש יותר נשית ויותר יפה

לגבי המתנה ללידה- מי אמר שצריך בכלל, אולי הוא לא חשב שיש בזה צורך, חבל שאת נותנת לזה להאיב על הקשר ביניכם

נכון שזה נחמד לקבל מתנות אבל גם אני לא מבינה למה צריך מתנה ללידה

לדעתי בטח צריך מתנהאמא ל2 אוצרות
בעל צריך להראות לאשתו הערכה על הדבר המטורף הזה שנקרא הריון ולידה
וזה נמדד במתנה?ים...אחרונה

שוב זו דעתך והיא אמנם נפוצה

אבל לגיטימי שיהיו אנשים שלא יחשבו כך

זה לא אומר שהוא לא מעריך אותה ואוהב אותה- רק שזה לא נמדד באם הוא נותן לה מתנה או לא.

גם ההערכה לגבר לא צריכה להיות תלויה במתנות שהוא נותן או לא נותן לאישתו

זוג מתחתן ובוחר לחיות יחד ולהקים משפחה יחד. להביא ילד זו לא מתנה של האישה לגבר או למשפחה.

לקחת אחריות משותפת ולגדל ביחד את הילדים, להקשיב אחד לשני ולתת מקום לכל אחד זו הערכה. היא יכולה להתבטא גם במתנות אבל גם לשים לב שאנחנו לא משתיקים אותה במתנות

יקרה,חדשה ישנה
אני אתחיל מהסוף- שאת חושבת להתגרש, הי, הי, תנשמי עמוק. לא מתגרשים על כזה דבר!
ככה זה בזוגיות, יש משברים, יש עליות ויש ירידות, זו לא חכמה לקחת את הרגליים וללכת. החכמה זה לטפל במה שיש.
ויש לך דברים נפלאים, בעל טוב, רגיש, מכיל, סבלן.. יש ביניכם נושאי שיחה.
אז נשמע שהתקופה של ההריון וחוסר האינטימיות ביניכם גרמה לבעיות.
הרבה נשים חושבות שאם אין להן חשק אז לא מקיימים יחסים והן לא מבינות כמה בדיעבד זה פוגע בזוגיות. אני יודעת מה זה אין חשק, זה סיוט! אבל צריך לדעת שכדי לשמר על זוגיות תקינה חייבים יחסים, זה לא רק 'בשביל פורקן', זה לא רק ייצרי, זה לא רק 'בשבילו אני עושה את זה', גם אם לכאורה נראה ככה.
זה קודם כל בשביל הזוגיות, זה עוזר לשמור על הביחד שלנו.
. זה שהוא לא חושק בך זה לא כי את כבר לא יפה או לא מעניינת. הוא פשוט הרגיל את עצמו לכבות את התשוקה המינית שלו כלפייך כדי לשרוד. תחשבי כמה הוא מנע מעצמו כל הזמן שהייתם מותרים, ויכולתם להיות ביחד אבל לא הייתם.
אז מה עושים כשאין חשק? לפחות פעם בשבוע, זה מינימום. קודם כל דואגים לא להיות עייפים. לישון צהריים או אחר הצהריים חצי שעה.
מסדרים את החדר נקי ונעים.
יושבים קודם יחד , שותים משהו עם ביגוד משמח.. חושבים מה בכל זאת יעורר אותך קצת. וגם אם לא היה וואו, להבין שזו תקופה הורמונאלית קצת מסובכת, אבל לא לוותר על הביחד האינטימי.

עכשיו, מה עושים? בעיני, א' ב' של תקשורת זוגית- לדבר על זה, לדהר בדיוק מה כואב לך ומה מםריע לך, בטוחה שיש לו הרבה מה להגיד מצידו. וביחד תחשבו איך מתקדמים.
אם עדיין הכל תקוע הולכים לטיפול. זה מאוד לגיטימי שיש בעיות כאלו ואחרות אחרי לידות!
תגובה ממש יפה!!אישהואימא
ממש התחברתי לתגובה.ה' כל יכול
ממש יפה וברור מה שכתבת.
שאזכה גם להתחזק בזה!!
טבעי ונורמלי. אל תיבהלי!מיקי מאוס
זה מאוד מאוד מבאס וקשה. אבל זה נורמלי. וממש לא סיבה אפילו לחשוב להיפרד בגלל זה.
מה כן?
להתחיל לשים את הזוגיות שלכם במקום חשוב ולקבל כלים איך לפתח אותה.

למשל את כותבת שבתחילת ההריון היית עייפה ואח"כ היה לך קשה אז בקושי קיימתם יחסים - ברור שאת בסדר ולגיטימי והכל. אבל את מסוגלת להבין איך זה השפיע על בן הזוג?
לא משנה כמה בשכל הוא יכול להבין אותך ולהעריך.
בגוף ובנפש הוא נדחה והתחיל להתרחק ולהגן על עצמו... אז הפסיק ליזום, והפסיק לרצות, והלך למלא את עצמו בעבודה ובחוץ, לא במודעות- אני בטוחה.

לא מאשימה חס וחלילה! וגם לא באה לשפוט!
שניכם פעלתם באופן הכי טבעי.
אבל בשבילכם ובשביל האושר שלכם כדאי לכם לקחת את הזוגיות שלכם בידיים ולקדם אותה באופן אקטיבי

הדבר הראשון הוא לשתף אותו באמת בכל התחושות שלך- אם לא תגידי לו שאת רוצה אינטימיות למה שהוא ינסה מעצמו? כדי לחוות שוב דחיה? אולי הוא גם מאוד רוצה אבל מפחד? אולי החשק שלו דוכא כ"כ הרבה שהוא צריך קצת עזרה להעיז להעיר אותו?
אולי י לו גם חוסרים עמוקים שהוא מתבייש או חושש לבקש ממך?

ובכלל- מיניות היא לא דבר ברור מאליו. אם יש לכם דברים לא פתורים מחוץ למיטה ברור שזה ישפיע גם שם. ואם יש שם דברים לא פתורים אז בכלל...

הטעות היא שחושבים שזוגיות טובה באה בטבעי. ואם זה לא עובד חלק אז אולי טעינו בבחירה. וזה הכי לא נכון שיש

לפעמים קיבלנו מתנות בדוגמא אישית בבית או התאמה גבוהה בין בני זוג אבל צריך ללמוד איך לבנות זוגיות שהיא באמת טובה ומעצימה, ולעבוד על זה.
וזה שווה את זה!!! זה המוקד הכי חשוב שיש לחיים טובים

יש המון דרכים ללמוד- ספרים, קורסים אינטרנטיים, קורסים פרונטליים, מפגשים אישיים או זוגיים

אני מאוד ממליצה על הקורס של אפרת צור- תשוקה בנישואים.
קולע בול לכ"כ הרבה נקודות שהעלית.
וכמובן הכי טוב ונכון לעשות אותו יחד אבל גם אם תלכי ותלמדי את עצמך זה יקדם המון את הזוגיות שלכם יחד. יש לך אחריות ושליטה על האושר שלך

יש עוד הרבה אופציות טובות- נתנאל ורחלי וויס(כרטישיח) , בינת הופמן, ליאורה בוקסנבוים...

קשה לעשות את הצעד הראשון. אבל זה המפתח שלך לחיים מאושרים לך ולילדים שלך
הי נשמהרקלתשוהנ

כתבתי קצת מבולגן, ואני לא מקצועית, אבל זה די צועק שיש פה מעגל שמזין את עצמו, וחייב לשבור אותו.

גירושין זה לא הפתרון, במיוחד כשהיה לך ויש לך חשק, רק שיש בעיית תקשורת רצינית שצריך לפתור, והיא לא רק בעיית תקשורת, היא גם נוגעת במקומות מאד מאד עמוקים שיש לזוג.

והיא כוללת תחושות של דחיה, שזה קשה מנשוא לשניכם.

גבר שנדחה שוב ושוב (גם אם זה בצדק!) יכול להגיע למצב פאסיבי של לא יוזם וזהו. הוא כבר לא יודע מה את רוצה ומתי, מה מתאים לך ומה לא, מה יגרום לך להתרחק פתאום (ובהיריון זה כל כך ככה! אפילו את לא יודעת). אולי הוא מעדיף לחכות שאת תראי סימן של רצון ואז הוא יצטרף. ואז את מחכה לו ומחכה לו, והוא מחכה ומחכה, והוא מרגיש לא רצוי. והוא לא יוזם ולא מתקרב, ולא מנסה כדי לא להיפגע כל כך.

זה קצת נראה שזה מה שקרה לבעלך.

אישה יקרה כמוך שמחכה ומחכה ורוצה ורוצה, ומרגישה שמהצד השני אין רצון - 

זה שובר את הלב, ובטח שלא תישני על זה בלילות...

אבל יחסים זה הדבק הכי חזק. זה פשוט ככה. ושלא מקיימים יחסים כל כך הרבה זמן, כמעט הכרחי שיווצר ריחוק.

ואם לא מקיימים יחסים כ"כ הרבה זמן צריך להשקיע מאמצים עצומים כדי שלא יווצר ריחוק.

אגב לא כתבת אם זה היריון ראשון שלך, אם ככה אז הזוגיות שלכם חוותה טלטלה עצומה נוספת שלא פירטת עליה מילה.

מה קרה באותו לילה של טבילה שנזכרתם שאין לכם אמצעי מניעה טוב? (כמובן את לא חייבת לענות לי)

יכול להיות שמבחינתו (גם אם בצורה לא הגיונית) הוא היה ממשיך ככה ליחסים מלאים, ואת היא זאת שלא הסכימה בשום אופן (גם אם באופן הגיוני)?

אם כן יכול להיות ששוב נוצרה פה חויה של דחיה, שהיתה המכה האחרונה מבחינתו, ויותר הוא לא מסוגל "להגיש לך את עצמו" ולהסתכן בפגיעה כזאת.

את חייבת להפסיק לרמוז. דברי איתו ישירות, שיגיד מה קרה.

תגידי לו בדיוק מה חסר לך, לא בעקיפין ולא ברמיזות.

ולדעתי - במקום לבכות בלילה (אני לא אומרת את זה עם טיפה אחת של ציניות), כלומר במקום להישאר פסיבית ולחכות שהוא ייזום, הוא יתקרב, הוא יעשה מעשה - תקומי ותעשי את.

נכון, היית רוצה שהוא יראה לך קירבה ורצון, נכון זה יותר רומנטי ואפילו בדרך כלל יותר טבעי, אבל אולי כרגע הוא לא מסוגל.

אולי אפילו לדעתך מבחינת הצדק הוא זה שצריך ליזום, אבל הצדק הזה מביא אותך למחשבות על גירושין. אז הצדק הזה טועה לחלוטין.

יש ביניכם שנה שלמה של משקעים וריחוק גדול שנוצר, נראה לי הגיוני שיהיה קשה לפתור את זה, אפילו אם תגיעו לשיחה אמיתית מלב אל לב, ולכן לדעתי כדאי לפנות לייעוץ.

שימי לב שהגעת ממצב שאת יושבת ומחכה לו, למצב שאת חושבת על גירושין.

את חייבת לעצור ולעשות מעשה.

יקרה,נגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך כ"ג בסיון תשפ"א 23:19

האמת שכל שורה ואפילו כל מילה שכתבת אומרת כל כך הרבה, ומשפיעה כל כך הרבה על כל המכלול הזוגי וגם האישותי ביניכם.

מנסה לענות לך ממש לפי הדברים שכתבת לפי הסדר:

1. "ילדתי לפני מספר חודשים..." - 

רק על הנקודה הזו יקרה אפשר לכתוב מגילה שלמה...

את יולדת!

את אמא!

מעבר עצום

שינוי עצום

טלטלה עצומה לגוף, לנפש, לזוגיות, לחיים בכללם.

ואם זה לידה ראשונה - אז פי כמה וכמה.

אחרי לידה זה אומר כ"כ הרבה דברים.

וחודשים ספורים אחרי לידה אומר אפילו עוד יותר.

עוד יותר עייפות

עוד יותר כאבים בגוף

עוד יותר שינויים בגוף

עוד יותר הורמונים

עוד יותר יצור חסר אונים שאת אחראית עליו 24/7

עוד יותר שינוי טוטאלי בחיים

עוד יותר עניינים והתמודדויות עם החשק וגם עם הזוגיות בכלל

ועוד יותר עוד הרבה הרבה מאוד דברים שאפילו לכתוב אותם לא יהיה זמן ומקום...

אז קודם כל לנשום!

להבין שאת אחרי לידה

להבין שזו תקופה שלאט לאט האיזון יחזור והדברים יראו אחרת לגמרי ב"ה.

2. "לפני יותר משנה נכנסתי להריון, ומהרגע שנכנסתי להריון, גם כשהיה לי חשק מיני, לא היה לי כח, הייתי עייפה מאוד. אז יצא שהיינו מקיימים חצי יחסים ותמיד הייתי משתדלת ומנסה אבל יצא שלא הצלחנו."

כאן את מתארת עוד שינוי שעבר עליכם כזוג ועלייך גם באופן אישי - הריון.

הריון שכולל בתוכו עייפות

שכולל בתוכו חוסר כוח

שכולל בתוכו חוסר חשק

וכל מה שכל זה ועוד גורם לזוגיות ולמיניות.

כמובן שזה משפיע.

הכל הכל משפיע.

רק הסעיף הזה יכול להסביר הרבה במה שנקרא "הספירלה המינית שלכם" - הכוונה בכל המכלול של חיי האישות ביניכם, שמושפע ומשפיע מכל פעם שזה קורה / לא קורה / איך קורה וכו' - גם עלייך אישית

גם על בעלך אישית

וגם עליכם כזוג.

3. "בשליש השני בן משפחה שלי נפטר ולא היה לי חשק גם בגלל ההריון וגם בגלל זה."

וואו.

יקרה.

איזה אובדן עצום!!!

את איבדת בן משפחה!!!

ב-ט-ח שזה ישפיע עלייך!

ובטח שזה ישפיע על החשק לרעה!

זה אובדן במלוא מובן המילה

הכי הכי טבעי שתרגישי ככה!

חיבוק עצום על זה.

ושיהיו רק בשורות טובות ב"ה!

4. " יש לי בן זוג מכיל וסבלן והוא הכיל את זה"

מדהים!

ולא מובן מאליו!

ויש לך כמו שאמרת בן זוג מכיל וסבלן שאוהב אותך! אל תשכחי את זה גם ברגעים קשים כמו עכשיו!

5. "בשליש השלישי היה לי חשק מיני מוגבר מאוד, ולאורך כל התקופה הזאת עם כמה שהיה לי חשק, הוא לא ניצל את זה...
הוא היה מגיע לישון מאוחר והוא ידע שאני עייפה, כל הדברים שהוא יודע שצריך בשביל שזה יקרה, הוא לא עשה. הייתי בוכה מזה בלילות."

אז מגיע השליש השלישי

וב"ה *לך* יש יותר חשק מיני

אבל יש גם את *בעלך*, בעלך ש*לא חי בתוכך*, שלא חווה את מה שאת חווה, שלא יכול לנחש מה את רוצה וחווה - והוא נשאר כמו שהיה קודם -

סבלן

מכיל

יודע שלפעמים רוצה אבל אי אפשר כי את לא בעניין מכל מיני סיבות (מוצדקות!)

כתבת שהוא היה מגיע לישוןו ***ויודע שאת עייפה*** - אז זה לא שהוא לא "עשה דברים שידע שהיה צריך" -

אלא שלהיפ-ך, הוא הבין אותך, כיבד אותך, ידע שאת עייפה - וחשב שכל מה שאת רוצה זה לישון ולא רצה אפילו להתחיל "להפריע" לך בשינה שאת כה זקוקה לה, ובטח בתקופה של גמירות אחרי לידה...

"הייתי בוכה בגלל זה בלילות" - הוא ידע? הוא שמע ממך במפורש מה את רוצה? מה את צריכה?

כי אם לא, לצערנו לא נולד הגבר ולא נולדה האישה שהם קוראי מחשבות.

גם אם התרגלנו בסרטי דיסני שהם קיימים - הם לא.

אנשים צריכים לדעת ולשמוע באופן הכי ברור מה בן/בת הזוג שלהם צריכים ורוצים על מנת לדעת זאת.

אחרת אין להם כל דרך אחרת לדעת.

לא ברמיזות אפילו. לא. רק בתקשורת ישירה וברורה.

נשמע שיש כאן קצר בתקשורת שמשפיע לרעה על שניכם וכדאי מאוד ללבן אותו בהקדם על מנת ששניכם תרגישו הרבה הרבה יותר טוב, בכל המובנים.

6. "עכשיו מספר חודשים אחרי הלידה, טבלתי פעם אחת, באותו היום קלטנו שאנחנו עוד לא סגורים לגבי אמצעי המניעה, אז קיימנו יחסים חלקיים שוב פעם!"

אז ב"ה הייתה הלידה. (איך היא הייתה? לך? לו? לכם?)

וגם הגיעה הטבילה.

אבל מה ש*לא* היה שם - לא היה מענה עמוק וברור *מראש* של כל עניין אמצעי המניעה.

וכמה שזה חשוב, במיוחד בתקופה רגישה שכזו של אחרי לידה.

גם את וגם הוא צריכים להרגיש *בטוחים*.

בטוחים שלא יהיה עוד הריון שאתם לא רוצים ולא יכולים להכיל כרגע מאף בחינה.

וחוסר הביטחון שקורה אצל שניכם בדמות אין מניעה - כמובן שיגרור פגיעה ביחסים עצמם!

הרי כל קיום יחסים עלול להביא לילד שלם חי ובעט עד 120

ואם לא מוכנים לכך - איך אפשר בכלל להיות בנחת כלשהי אפילו בקיום היחסים?

ודאי שהדבר לא אפשרי כך.

הביטחון

הרוגע

הידיעה הברורה

תיאום הציפיות

ההכנה מראש

כל אלו ועוד גורמים לביטחון להתקיים וממילא גם ליחסים להיות הרבה יותר טובים ואפשריים לעומק...

7. "מאז אני לא רואה שום מאמץ מצידו לדבר על אמצעי המניעה,"

שוב, לא לרמוז יקרה - לומר. לפתוח. 

לנהל שיחה עניינית וטובה על המניעה *יחד* ועם הכנה לכך *מראש* ובצורה *ישירה וברורה*

8. "רמזתי לו כמה פעמים שאנחנו לא בקשר ושאנחנו לא ביחד"

אותו כנ"ל בדיוק לפי הסעיף הקודם.

9. "לפעמים אני יודעת שיש לו יצר אבל הוא לא יוזם כלום."

כאן חשוב לי קודם לדייק ולקרוא למה שיש לבעלך "חשק אלייך, אשתו האהובה", ולא "יצר".

זה לא שיש לו איזה "דחף מיני בלתי נשלט כמו איזה בהמה חלילה"

כי דחף מיני נשמע כאילו דוחפים אותך או דוחפים מישהו כדי להיות איתו. וזה לא נכון!

בעלך רוצה להיות איתך כי הוא *חושק* בך!

כי הוא רוצה אותך!

כי הוא אוהב אותך!

כי עבורו זו דרך ביטוי ייחודית ובלעדית עבור שניכם בלבד לומר לך עד כמה הוא אוהב אותך, עד כמה את יקרה וחשובה לו, וכמובן דרך עבורו גם להרגיש אהוב.

והוא לא יוזם - שוב לפי הסעיפים הראשוניםפ - יש כאן כבר "ריקוד זוגי" שלם שדרוש בירור ועיון עוד מתקופת ההריון,

יש כאן "ספירלה" שהתחילה עוד הרבה קודם

יש כאן משקעים שדורשים בירור ודיבור ופתרון שלהם

יש כאן המון חוויות אישיות וזוגיות שצריכות להתברר ולהיפתר

זה לא שהוא לא רוצה,

זה שיש הרבה מאוד מחסומים ומכשולים בדרך שמקשים עליו להביע את הרצון הזה בצורה שהוא רוצה.

יש לי עוד המון מה להאריך כאן, אבל חייב לומר זאת אישית לזוג עצמו וגם לברר אישית את כל מה שאת ובעלך חוויתם, לפרטי פרטים ולעומק, יחד ולחוד.

10. "...ואז הבנתי שאני אדישה לזה לגמרי..."

גם האדישות הזו שתיארת היא טבעית לגמרי במצב הזה.

וגם מה שתיארת שאת כבר פחות אוהבת ופחות מעריכה אותו -

כל אלו הם בעצם סוג של מנגנון הגנה של הנפש, שמונע פגיעה מהאדם הכי קרוב אלינו.

כי אם נדמה זאת לעט שנופל ממקום מאוד גבוה על הריצפה - ונופל בעוצמה חזקה על הריצפה (הנמשל: זוג קרוב ואוהב שהאיש או האישה חוו פגיעה מהאהוב/ה - ועוצמת הפגיעה חזקה מאוד),

אז לאט לאט אותו "עט", יתקרב יותר ויותר כלפי הריצפה, עוד קצת ועוד קצת, עד שגם אם הוא יפול שוב - הפעם הפגיעה תהיה ממש חלשה, כי הוא מאוד קרוב לריצפה, וזה לא ישבור אותו. (בנמשל: אחרי פגיעה כה חזקה מהאדם הכי קרוב, או הרגשת דחייה ממנו וכו' - הלב לאט לאט יסגר,

הריחוק לאט לאט יעצים ויתפוס יותר מקום בנפש -

במטרה להגן מפני פגיעה - שגםן אם ניפגע שוב - זה לא ירסק אותנו)

כמובן שהכל בתת מודע וזה הרבה יותר מורכב מזה, אבל זה העיקרון בגדול.

צריך חד משמעית לעשות כאן תהליך של בנייה מחודשת של האמון, הקריבה, התשוקה, האהבה (לגמרי אפשרי! לגמרי בר השגה! אהבה וגם תשוקה הם דברים אקטיביים לגמרי ולא פסיביים כמו שטועים לחשוב!!!)

תהליך של הבנת הדחייה ומה היא גרמה,

הבנת הנפש והמנגנוני הגנה שלה,

וכמובן - הבנה של איך לפתור את זה,

איך כן להתקרב שוב,

איך כן לקבל כלים של יחד זוגי ומיני...

11. "פתאום חשבתי על זה וירד לי האסימון, אני פשוט לא נחשקת. הוא כבר לא חושק בי. אני מרגישה את זה כל כך חזק, הוא כבר לא קונה לי פרחים לשבת, הוא כל היום מתעסק בעבודה (הוא עובד בבית) ובפוליטיקה ולא יוזם איתי שיחות כמו בעבר גם כשיש לו זמן.
באותו ליל טבילה אני השקעתי מאמצים והוא לא היה שותף למאמצים האלה..."

לא יקרה!

את כן נחשקת!

הוא כן אוהב אותך!

הוא כן רוצה בך!

קורה לכם, בנוסף לכל הסעיפים הנל, מה שקורה לרוב מוחץ אם לא כל הזוגות בעולם שמגיעים למסגרת הנישואין.

זה מובנה בתוכה.

כאן צריך ממש להבין את המהות של הנישואין.

כתבתי על כך בהרחבה, מצרפת לך את הדברים:

הבנת מהות הנישואין 

בכל דבר טוב בחיינו –                                                                                                         

דרושה השקעה ועבודה מתמדת בכדי להגיע לטוב הזה.

אם זה בדברים הכי פשוטים כמו פרנסה – אדם צריך לקום לעבודה יום יום ולעבוד כדי שבסוף החודש יכנס לו כסף לחשבון והוא יוכל לקנות אוכל ושאר דברים ולהינות מהכסף הזה.

בלי העבודה שלו – לא היה לו כסף – לא הייתה לו הנאה.

ובין אם זה בדברים יותר משמעותיים כמו ילדים – יש 9 חודשי הריון קשים, לידה קשה, גידול אינטסיבי וק-ש-ה – אבל האוצרות האלה שווים הכל!

וכן, גם כשהם גדלים הקושי לא נעלם אלא משנה צורה, ועדיין צריך להשקיע ולעבוד.

כמובן שלצד כל הקושי, האור, האהבה והקשר עם הילדים שלנו שווה לנו הכל, לכן זה מובן מאליו בשבילנו שצריך לעבוד בשביל זה…

עד לפני לא הרבה זמן,

אפילו בדור של סבא וסבתא שלנו,

היה לאנשים ברור כשמש שכמו שצריכים לעבוד בשביל פרנסה

וכמו שצריכים לעבוד בשביל הילדים

ואם קשה – ממשיכים לעבוד

כך גם בנישואין.

היה להם מובן מאליו שנישואין זו עבודה והשקעה בלתי נפסקים,

ויותר מזה, היה להם ברור שהם *רוצים* לעבוד בשביל זה.

היום עם כל הבלבול שנוצר בעולם כולו לגבי נישואין (וזה כאב לב גדול הדבר הזה),

היום אנשים חושבים שבן זוגם או בת זוגם הם ברירת מחדל חלילה

או שהם כאן כדי לבדר אותי,

או שהם כאן כדי לעשות לי טוב

וברגע שלא טוב לי, וברגע שקשה לי – זה אומר שמשהו *בהם* דפוק,

זה אומר שאנחנו בטח לא מתאימים

זה אומר שאנחנו צריכים להתגרש

ואז אמצא לי את המישהו/י "הנכון" שאיתו זה לא יקרה,\ ורק יהיה לי כיף ונעים ופרפרים ולבבות כל החיים.

ובכן… זה לא נכון.

וזה לא עובד כך.

כל גבר או אישה אחרים – גם איתם יהיו קשיים

גם להם יהיו חסרונות,

גם איתם לא הכל ילך חלק.

כי בחיים אין באמת משהו משמעותי שהולך חלק!

כך הקב"ה ברא את עולמו…

תנועה כל הזמן

יום – לילה

טוב – רע

חושך – אור

קודש – חול

צירים – לידה

קושי ועבודה – הנאה

וכו' וכו'

העולם הזה הוא תנועה מתמדת

והנישואין הן חלק מהעולם הזה, זה הכל.

הם לא שונים מגידול ילדים שגם הוא עבודה מתמדת

הם לא שונים מפרנסה שגם היא עבודה מתמדת

הם לא שונים מכלום, הם חלק מהעולם הזה.

רק שמשום מה הלבישו על נישואין בדורנו כל כך הרבה תסבוכות שרק ה' יעזור…

כמה כמה כאב לב יש לזוגות רק מהספקות הנוראיים האלה,

מההתלבטויות הבלתי פוסקות האלה,

החוסר ודאות וחוסר שלמות הזה.

אם רק היה ברור לאיש ולאישה מהרגע שהם עומדים תחת לחופה – שזה לנצח! ***ל–נ-צ-ח***

שזו הבחירה האמיתית והנכונה שלי.

שהגבר שלצדי שייך לי.

שאני שייכת לו.

שאני מקודשת לו.

שהוא מקודש לי.

שכמו שהילדים שלי שייכים לי וגם אם הם יצרחו כל הלילה ויתחרפנו – אני עדיין אחבק אותם ואדאג להם,

גם אם הם יכולים להוציא לי את המיץ לפעמים – ברור לי כשמש שאהיה תמיד אמא שלהם ואשתדל עבורם.

למה למען ה' זה כ"כ שונה עם בני הזוג שלנו?

זה לא צריך להיות שונה!

אנחנו צריכים להתייחס אליו/אליה כמו בשר מבשרנו, כמו החצי השני שלנו שכרתנו איתו ברית,

כמו מישהו ששייך לי, כמו חלק בלתי נפרד ממני ומהמשפחה הזו – ואז גם אנהג בהתאם.

זה לא אומר שלא יהיה לי קשה לפעמים – אבל הידיעה שהוא שלי. וזהו!

ואני שלו. וזהו!

הידיעה הזו קריטית, פשוט קריטית!

השלמות הזו בבחירה, הידיעה הברורה שזה לנצח,

היא היא זו שעוזרת לעבור כל מכשול.

היא היא זו שאומרת שאם קשה – נעבוד על זה יחד.

עכשיו ברור שיש עבודה.

אני קוראת לזה השקעה ועבודה.

לא חיים אומללים חס ושלום, אבל בהחלט השקעה ועבודה טובה.

עבודה מבורכת. עבודה אהובה. אהובה מתמשכת.

כמו עבודה של אמא בלהיות אמא.

כמו עבודה של אבא בלהיות אבא.

ואם קשה לי או לא כיף לי או לא נעים לי אבין את עצמי, אבין למה זה קרה,

אבין את בן הזוג, אבין למה זה קרה לו, נתקשר את זה, נדבר את זה, נפתור את זה.

ממקום ששנינו יחד עם אותה מטרה.

איך לנצח את הסטטיסטיקה?

אם יש דבר שיכול להביא אותי לכדי דמעות זו המציאות העצובה בה זוגות על גבי זוגות שעומדים לפני חתונה, או אפילו כבר נישאו זה לזו – לא מפסיקים לשאול את עצמם – האם זה באמת זה?
האם נהיה יחד לנצח?
או שמא גם אנו נמצא עצמינו כחלק בלתי נפרד מהסטטיסטיקה האיומה של הגירושים?

החוסר ודאות הזו,
החוסר אונים הזה,
הבילבול,
הספקות,
סימני השאלה
הפחד והלא יודע – הם האויבים הכי הכי גדולים שלנו ושל האהבה שלנו!!!

הדבר הכמעט יחידי וההכי מרכזי שיקבע אם נהיה מהזוגות האלה שלנצח תמיד בטוב או מהזוגות האלה שמוצאים עצמם חלק מהסטטיסטיקה – הוא הידיעה הברורה שאנו כאן אחד עם השניה לנצח.
שבחרנו נכון.
שזה זה.
שלא צריך עוד לחפש בחוץ.
שיש שלמות בלב ובראש.
זו הבחירה אחד בשנייה כל יום מחדש.
זו המודעות שאשתי/אישי אינם מובנים מאליהם בכלל.
זו השקעת האנרגיה האקטיבית באהבה ולא פסיביות שרק מחכה שהכל יגמר ממש כמו נבואה שמגשימה את עצמה…

בחרתם אחד בשנייה בשלמות?
הרגשתם שלמות ובהירות מתחת לחופה ברגש בשכל ובלב?
מזל טוב!
אתם מהזוגות האלה שינצחו את הסטטיסטיקה!
למה?
כי *תבחרו* בזה!

*זה* הנשק הכי טוב שלכם לנצח אותה
ולא האם יש יותר טוב או יותר טובה מבעלי/אשתי.

בכל מערכת יחסים שהיא יהיו יתרונות,
וגם חסרונות.
בכל איש ובכל אישה יהיו יתרונות
ויהיו גם חסרונות.

רק הקב"ה לבדו מושלם.

אין אדם מושלם! לא היה וגם לא יהיה.

אם נשכיל לקחת בשתי ידיים את הטוב ש*בחרנו* לעצמנו ולהמשיך להשקיע בו ולראות בו את הטוב שהוא אכן – נהיה המאושרים באדם.

אז בפעם הבאה שתראו זוג מאוהב בני 80
תאמרו לעצמכם – הם השכילו לבחור אחד בשנייה בכל יום מחדש,
הם השכילו להשקיע בביחד ובאהבה שלהם.
זה לא שהם מיוחדים בהכרח או יחידי סגולה או בעלי תכונות כאלה ואחרות – זה פשוט שהם השקיעו וידעו והיו בטוחים בביחד שלהם לא משנה מה ולמרות כל הקשיים והאתגרים והמשברים שמביאים איתם החיים בכלל וחיי הנישואין בפרט.

ואם תשמעו על עוד זוג שעומד להצטרף לסטטיסטיקה העגומה,
בבקשה! בבקשה תבררו ותציעו להם שיש גם דרך אחרת!
שאפשר לבחור בטוב ולחזור לטוב!
שזו לא גזירת גורל כי הם "זוג דפוק" חלילה או "לא מתאים" – אלא הם פשוט צריכים לקבל כלים נכונים, לבחור אחד בשנייה מחדש. זה שווה עולם. באמת.

(אין באמור התייחסות למקרי קיצון כאלה ואחרים שבהם כמובן הדבר הנכון והטוב ביותר לזוג הוא גירושים.
התוכן מכוון לכל אותם אלפי זוגות שיכולים לנצח את הסטטיסטיקה ולא היא אותם).

ו

אם קשה אז… פועלים!
אם קשה אז… מנסים!
אם קשה אז… נלחמים!

למה ברירת המחדל בזוגיות היא שאם קשה=מפרקים, אם קשה=בורחים?!

למה בהורות, אין אף הורה אחד אוהב שכאשר קשה לו עם הילד שלו הוא בורח ממנו?
למה אין הורה אחד שאם הילד עובר קשיים ומציב אתגרים הוא לא נוטש אותו לאנחות, אלא להיפך, מוציא את הנשמה בשבילו ומנסה ככל יכולתו לתקן ולשפר ולעזור?

היינו פה קודם.
הזוגיות שלנו היא המקור.
האהבה שלנו היא זו שמלכתחילה יצרה את הילדים האלה.
צריך לתת לה את המקום שלה והכבוד שלה גם.
גם בשביל הילדים, שזו משאלתם העמוקה והגדולה ביותר,
אבל גם בשביל עצמנו. בשביל המקור שלנו.

אם נתייחס לזוגיות כמו להורות לפחות,
לאשתי/בעלי כמו לילד שלי,
אם נרגיש שאני שייך לאשתי, יש כאן שייכות,
שבעלי שייך לי, שהוא שלי ואני שלו, כמו השייכות שיש עם הילדים – אז גם אם כועסים, גם אם לא מסכימים, אם יש קשיים – עובדים על זה!!! לא זורקים את זה.
המוטיבציה לעבודה תהיה בראש ובראשונה ההתייחסות.
אם נשכיל להתייחס לשותפנו למסע החיים כאל מישהו עם שייכות, עם אמת, עם מקור הילדים האלה, כמשהו בלתי נפרד ממני – ממילא המוטיבציה להשקיע ולנסות גם שקשה תגדל פלאים.

מעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים ***רק*** אחרי ההשקעה

*רק* אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

ואתן דוגמא:

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר – יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב שהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יש אהבה, יש פרפרים וחיבה והתאהבות וכו'

ואחרי שנה עוד יותר

ואחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

אם באמת בני הזוג השכילו כל חייהם להשקיע האחד בשנייה, להשקיע בקשר שלהם – אז תוכלו לראות באמת זוגות בני 80 ממש מאוהבים עם מבט מצועף בעיניים ורכות ואהבה כה גדולים אחד לשנייה שזה פשוט ממיס את הלב!

האהבה שיש לנו עכשיו אחרי 14 שנים, הרבה יותר גדולה ועמוקה מאשר שהתחתנו או שהכרנו. זה רמה אחרת לגמרי.

כמובן שכל השנים הזוגיות צריכה להיות מתוחזקת – מושקעת – לברר קשיים ולא לטאטאם מתחת לשטיח, ליזום באופן אקטיבי גם התעוררות לאהבה וגם התעוררות לתשוקה – להשקיע להשקיע, כמו בכל דבר בעולם הזה!

***ואז*** מגלים את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי!

אז אם יש קשיים… וחושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

רגע יקרים!!!

אין לכם מושג עוד כמה טוב תוכלו לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד שנה! עוד 10 שנים! עוד 20 שנחים!

בבקשה אל תזרקו הכל לפח!

אפשר לפתור את זה! מבטיחה לכם שאפשר! חבל חבל חבל שלא תזכו לכל הטוב הגדול שנישואין וזוגיות של 30 ו40 שנים יכולים לתת.

גם בפן הגופני,

שיא העונג גם אצל הגבר וגם אצל האישה מגיע רק אחרי התמדה והשקעה והתכווננות – ואם עוצרים באמצע כי לפעמים זה כאילו כמעט "בלתי נסבל" או חושבים שזהו זה ואין ולא יכול להיות יותר טוב – אבל מי שמתמיד וממשיך – זוכה!

מי שמאפשר לזמן לעשות את שלו, להשקעה וההתמדה לעשות את שלה – יזכה לשיאים עצומים עוד יותר, לטוב עמוק וחזק עוד יותר,

גם במיניות, גם בהורות, גם בזוגיות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל – המתמיד זוכה!

לגמרי זוכה.

עמדה ששואלת למה אחרי החתונה בן הזוג השתנה, היא עמדה שאומרת ש*בן הזוג עצמו* או *בת הזוג עצמה* משתנים עם השנים,

בעוד שהרבה פעמים – *המציאות עצמה* היא היא זו שמשתנה,

ואנו פשוט שופטים אותה, את עצמנו, ואת הזוגיות שלנו באותם כלים כמו המציאות שהכרנו, בעוד האמת היא שזה ממש עושה לנו עוול הרבה פעמים, ופשוט לא פייר כלפי עצמנו.

כי איך אפשר להשוות זוג רווקים שנפגשים פעם בתדירות כזו או אחרת,

בלי ילד אחד אפילו,

בלי לחוות הריון או לידה או שינוי של הגוף פיזי ונפשי,

בלי משכנתא על הראש,

בלי חובות, אחריות, פרנסה וכו'

בלי מציאות שוחקת ושיגרה,

בלי להילחם במודע ב"מובן מאליו" הזה שהוא הנשק מספר 1 בנישואין – כי הכל חדש ומרגש ופרפרים וכו'

ובטח ובטח שלא מובן מאליו –

להיפך –

האישה הזו שכרגע יוצאת איתי – יכולה בכל רגע תיאורטית למצוא מישהו יותר טוב ויותר "שווה" ממני בכל קנה מידה,

האיש הזה שכרגע חבר שלי, יכול תיאורטית למצוא בכל רגע אישה יותר יפה/חכמה/מעניינת/מצחיקה/רגישה ממני…

אז גם אם רבים – לא רבים עד הסוף

גם אם עייפים או כועסים או עצובים – עדיין מגלים סוג מסוים של איפוק ולא מאבדים כל רסן,

גם אם קשה – מתאמצים הרבה יותר

למה?

כי הוא לא בכיס שלי.

כי היא לא בכיס שלי.

כי הוא/היא לא מובנים מאליהם.

המציאות של הנישואין –

היא שבתת מודע, ממש בלי כוונה רעה,

היא גורמת לשני בני הזוג להרגיש שזהו, עכשיו כבר "הגענו אל המנוחה והנחלה",

"הגענו אל השיא"

הכל עכשיו מובן מאליו

הוא כן בכיס שלי עכשיו.

היא כן בכיס שלי עכשיו.

כבר התחתנו. כבר יש טבעת.

אז אם רבים – זה עד הסוף.

ואם כועסים – נביע את זה עד הסוף.

ואם עייפים או אין כוח – פתאום נכעס ונהיה מתוסכלים מהשני הרבה הרבה יותר.

כי אנחנו יכולים.

הוא בכיס שלנו.

הוא מובן מאליו.

הוא נשוי לנו.

כל עוד הקשר לא ממוסד, ואין את המחויבות הזו, יותר נוח להכיל צדדים מסוימים באישיות או חוויות חיים.

ברגע שהקשר הופך לרשמי, עם הזמן זה עלול להיעשות יותר ויותר קשה.

וזאת משתי סיבות עיקריות:

1. המובן מאליו, כאמור. שהקשר נהיה ממוסד, כאילו הכל כבר "בכיס הקטן", מובן מאליו, לא משקיעים כבר, לא כמו קודם שזה *לא* היה בכיב הקטן, שזה *לא* היה מובן מאליו, שתמיד היה את החשש שישב שאולי הוא/היא ילכו ממני אם אני _______ או אם אני לא _____ או ימצא יותר ב__ ממני
  2. כאשר הקשר ממוסד, זה כאילו אומר למוח של כל אחד ואחת מאיתנו שזה "סופי", שזהו. זה ככה לנצח. (מה שלא היה כך לפני – שתמיד כל אחד חשב איפשהו במוח שמקסימום נפרדים, או מקסימום מישהו/י אחר/ת וכן הלאה) – כאשר מתחתנים והקשר רשמי וממוסד – כבר אין למוח את המחשבה שהכל פתוח, שיש המון אופציות בכל זמן נתון, שהוא חופשי ומשוחרר לבחור בכל שניה נתונה מה שהוא רוצה, את החופש והעמדה המחשבתית שכלום לא סגור לו וסופי. כאשר הקשר ממוסד, גם אם הוא ממש טוב וגם ממש אוהבים – אין את העמדה המחשבתית הזו, והמוח יכול להגיד, אפילו בתת מודע – רגע! לא רוצה שזה יהיה סופי! סופי זה מפחיד! סגור זה מפחיד! אני רוצה עוד אפשרויות! אני רוצה חופש! אני לא רוצה להתחייב ולהיות סגור וחתום כל הזמן! (זה גם הרבה בראש של האנשים יותר בדור הזה – כי רואים סביבם כל הזמן כל הזמן זוגות שמתגרשים, גם זוגות שהיו אוהבים, וכל המדיה והתרבות בעקיפין רומזת שנישואין זה כלא ושהכל אבוד מראש וכן הלאה, אז כבר זה מחלחל להם למוח והם כבר אוטומטית מפחדים מזה וזה לפעמים עושה נבואה שמגשימה את עצמה כי היחס לנישואין במוח הוא שלישי במקום חיובי!) ואז כאילו להילחם ב"סופי" הזה ולהגיד לעצמנו במוח (בתת מודע לפעמים) שהנה זה לא סופי, אפשר ללכת, זה לא סופי! אז מסתכלים על בן הזוג בצורה שונה, פחות אוהדת ומכילה ומקבלת. פתאום החסרונות והמגרעות בבן/בת הזוג מתעצמים, שמים עליהם יותר את הדגש ואת הזכוכית מגדלת עליהם, ואת כל הדברים הטובים לוקחים כמובן מאליו, (בדיוק הפוך ממה שהיה קודם). ואז יש יותר מריבות, ויותר פרצופים, ויותר עלבונות, והתרמיל של העלבונות והכעסים נהיה גדול יותר ויותר ככל שהזמן עובר, ואם לא מטפלים בזה מהר, ואם לא מקבלים כלים ומודעות לדעת שזה חלק אינטגרלי ממערכת הנישואים, וזו פשוט רק משוכה שצריך לעבור עם הרבה מודעות, השקעה, עבודה וכלים נכונים – אז היחסים מדרדרים לאט לאט, ואז ככל שהזמן עובר יש יותר מטענים שהצטברו ונהיה יותר קשה (אפשרי אבל יותר קשה…).

לדעת שזה קורה, וזה קורה לכולם. וזה בסדר גמור. וזה חלק מובנה במערכת.

אבל התשובה המעודדת והנחוצה כ"כ היא שזה פתיר! שעוברים את זה!

שאז הקשר ואהבה רק מתעמקים!

נהיים קרובים יותר, עמוקים יותר, אוהבים יותר!

מרוויחים את העומק הזה באהבה רק מהעבודה הקשה הזו וההתגברות על המשברים! לא לוותר על זה! לא לברוח באמצע! לא להישבר, לעבוד על זה! עם המון אהבה, הקשבה והכלה – לעבוד על זה! והכל יהיה מדהים! מובטח!

ואת המובן מאליו הזה – שהוא הנשק מספר 1 לנישואין – צריך להרוג!

כבר שהוא קטן צריך לחסל אותו,

להילחם בו

צריך להפוך את היחסים מאהבה רומנטית – שמאוד קלה בהתחלה אצל כולם, ובכל תחילתו של קשר חדש מעצם היותו חדש ומרגש ומסעיר וכו' וכו' –

לאהבה מודעת.

לאהבה עמוקה, נכונה, אמיתית, מבוססת, מלאה בעומק.

אהבה שיש בה גם התרגשות אבל גם הרבה מודעת –

אהבה שיוזמים אותה, שעובדים אותה, שיוצרים אותה,

אהבה אקטיבית, שהיא ממש יצירה.

שמשקים אותה, שמשקיעים בה – שביחד ממש מעמיקים אותה ומגדילים אותה *במודע*.

ויש הרבה הרבה מאוד דרכים לעשות זאת.

הדרך אולי הראשונה ואולי הכי חשובה היא הזכוכית המגדלת.

לדמיין ממש שיש לנו ביד זכוכית מגדלת דמיונית –

וכל משהו טוב, תכונה טובה, מאמץ או השתדלות שאשתי/בעלי עושים – להגדיל אותם בעיני עצמנו! ולהגדיל אותם בעיני בן/בת הזוג!

לראות את זה

להעריך את זה

להודות על זה.

כי מה אנחנו עושים?

לגמרי הפוך.

שוב, לא מכוונה רעה חלילה – אלא פשוט שככה אנחנו מחווטים.

אנחנו רגילים להיתפס לרע, לחסר, במקום לראות את הטוב.

אנחנו רגילים להעצים כל תכונה רעה או נפילה או התנהגות רעה של בעלי/אשתי,

להפוך את זה לחזות הכל,

לחשוב שאם בעלי או אשתי התנהגו כך או כך זה אומר ***שהם*** דפוקים,

שמשהו *בהם*, *באישיות* שלהם לא בסדר,

בעוד שכאשר *אנחנו* טועים, או *אנחנו* לפעמים כועסים/עייפים/עצובים/מתוסכלים ונאמר צועקים או מתנהגים התנהגות אחרת שהיא לא אידיאלית – אנחנו נוטים הרבה יותר לסלוח לעצמנו,

לפרש זאת כ*התנהגות שלהו שנובעת מהמציאות הקשה* ולא לאישיות שלנו שחלילה דפוקה ביסודה.

ומה שצריך לעשות זה *במודע* לעשות זאת גם כלפי בן הזוג!

במודע אם הוא מתנהג לא משהו – לומר לעצמנו בראש –

אה, זה בטח בגלל שהוא עייף ממש עכשיו

או טרוד

או לחוץ

או מתוסכל

או כואב לו

או קשה לו

בדיוק כמו שאנחנו אומרים על עצמנו אם טעינו!!!

זה לא שהאישיות שלו דפוקה!

כמו שזה לא שהאישיות שלנו דפוקה אם מעדנו פעם…

בנוסף,

חשוב מאוד מאוד גם להגדיל את הטוב *שכן* נמצא וקיים בבן הזוג,

להגדיל כל תכונה ועשייה טובה שלו במודע -*ולא* לקחת כמובן מאליו!

כי מה שעוד אנחנו עושים בטעות – זה את כל הטוב שהשני/ה עושים – אנחנו פשוט לוקחים כמובן מאליו

ואת כל הרע – מעצימים ומגדילים!

אז היא שטפה כלים? נו אז מה, ברור שתשטוף…

אז הוא קילח את הקטן וקם בלילה? נו אז מה? זה מובן מאליו, הוא אבא לא תורם זרע…

אז היא הכינה ארוחת ערב? מי ישמע… בואו נשתחווה למלכה…

אז הוא נתן לי להשלים שעת שינה והיה עם הילדים בשבת בצהריים? ממש כל הכבוד בוא נביא לו מדליה, ברור שהוא צריך לעשות את זה!

ועוד ועוד אינסוף דוגמאות.

אז לא!!!

זה לא מובן מאליו!

היא שטפה כלים!

והוא קם לתינוק ונתן לי לישון!

והיא הכינה אוכל בשבילי ולמעני גם כשהייתה גמורה מהעבודה ומהיום שלה!

והוא איפשר לי לצבור כוחות אפילו שגם היה מת לשעת שינה ובכל זאת איפשר לי!

זה ל א מובן מאליו!

אז להעריך את זה

לומר תודה על זה

לראות את זה! קודם כל לראות את זה.

להגדיל את זה.

ואת הרע?

להקטין.

פרופורציות.

אז היא צעקה. אז הוא אמר. אז היא שכחה. אז הוא לא התאמץ מספיק.

בסדר. כולנו בני אדם. אז היה לה קשה. אז היה לו מעייף. אז היא לחוצה מאלף דברים על הראש שלה. אז הוא מתוסכל וקשה לו המצב החדש

וכו' וכו'.

אז בהחלט,

גם בן זוג אידיאלי ומושלם

וגם בת זוג אידיאלית ומושלמת

שענו על כל הציפיות שלנו לפני החתונה –

זה עדיין

*לפני* החתונה!

הם עדיין לא היו במציאות בה הם יחד 24/7

עדיין לא היו במציאות של נישואין ומחויבות

עדיין לא היו במציאות של מובן מאליו שצריך להילחם בו

עדיין לא היו במציאות של הורות וילדים על כל אינסוף האתגרים שזה מביא עימו

עדיין לא היו בחוב של משכנתא או עול כלכלי מטורף על הצוואר יום יום שעה שעה

אז זה לא בר השוואה בכלל!

התכונות האלה שלהם,

אלה שהתאהבנו בהן,

אלה שראינו ומצאו חן בעינינו

אלא שקירבו בינינו – הן כולן עדיין שם!

רק שלפעמים מכסה אותם שמיכה ענקית של קושי של מציאות של חיי היום יום שלא היו בעבר!

אם רק נזיז את השמיכה הזו – נראה אותם זוהרים במלוא הדרם ויופים!

וזו לגמרי עבודה שבכוחנו, של כל אחד וכל אחת מאיתנו לעשות!

וזו העבודה הכי משתלמת ומתוקה שיכולה להיות!

אז אם התאהבנו בבן זוג כריזמתי וסוחף

ועכשיו אנחנו מתבאסות שהוא כריזמטי וסוחף גם נשים בעבודה – זו אותה תכונה שלו. הוא לא השתנה.

אז נבדוק למה זה מפריע לנו עכשיו?

אם זה יושב למשל על המקום של חוסר ביטחון עצמי או חוסר אמון או חוסר ביטחון בקשר – נעבוד על הנקודה הזו לעומק והכל יסתדר.

אז אם התאהבנו באישה מעניינת, דברנית שלא משעמם איתה לרגע

ועכשיו היא חופרת לנו את המוח בלי הפסקה ורוצה כל רגע "שיחה" ו"לדבר על הדברים וללבן אותם" – היא לא השתנתה. היא אותה אחת.

זו המציאות שהשתנתה שעכשיו אולי אין פנאי כמו בעבר, או פניות הנפש, או אולי יש משקעים וחשש שלנו שב"שיחה" הזו אנו נצא הרעים

ושוב – לעבוד על הנקודה הזו ספציפית והכל יסתדר!

אז אם התאהבנו באיש העולם הגדול שהכל מעניין אותו והוא תמיד נודד ומחפש הרפתקאות

ועכשיו אנחנו מתבאסות שהוא יוצא הרבה מהבית וכל פעם מחפש לו הרפתקה חדשה וצריך אותו עם הילדים והוא פחות – שוב, זה אותו הוא. רק המציאות שונה.

שוב, להבין על מה זה יושב ומה *בדיוק* מפריע ובזה לטפל.

ואם התאהבנו באישה חמה ואוהבת ופתאום אנחנו מגלים את הצד השני של זה – שהיא גם ממש כעסנית ויודעת לצעוק בלי עין הרע וזה מבאס אותנו טילים כי מה הקשר בין היצור הצורח הזה להבין האישה החמה איתה התחתנתי?!

אז נבין ששוב – זו אותה היא. אותה תכונה של הנפש שאם יכולה לאהוב עד הסוף ולהיות חמה עד הסוף – גם בכעס זה יכול להיות עד הסוף כי היא אולי יותר רגישה או יותר אכפת לה מדברים וכו' – זו אותה תכונה בשתי הקצוות שלה.

וצריך לבדוק *למה* היא צועקת, מה מפריע לה, מה קשה לה, מה הביא אותה לזה – ולטפל בזה.

תמיד צריך להגיע לשורש

להבין אותו

לקרוא לו בשם

ללמוד אותו, למה הגיע, ממה נבע, מה גרם לו לצמוח וכו' וכו'

ואז לטפל בו.

כי הרבה פעמים אומרים שדווקא תכונות שאהבנו ובהן התאהבנו בבן/בת הזוג לפני החתונה – הן הן התכונות שהכי יוציאו אותנו מדעתנו אחרי הנישואים.

ואחרי שמבינים את המהות של זה, את המובן מאליו הזה, את הקצוות של אותה תכונה,

– אז מבינים שכל מה שצריך זה להבין שהמציאות השתנתה,

ולהתאים את עצמנו ואת הזוגיות שלנו לזוגיות,

לראות שעדיין קיים כל הטוב הזה במי שמולי שבו התאהבתי,

להעצים את זה, לראות את זה, להגדיל את זה,

ובמה שקשה – לברר לעומק – ולטפל.

לא לטאטא אלא לברר, לזהות – ולטפל. וכמה שיותר מוקדם יותר טוב בלי לצבור מטענים עצומים.

(וגם אם צברנו – זה עדיין לגמרי אפשרי!)

אם לא היינו חווים את כל הקשיים, המשברים והרע שעברנו – לא היינו באותו מקום של *טוב* ביננו כרגע.

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים – אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים – לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפצח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אם כך,

אחרי שהבנו את ההבנה בשורשית והכה חשובה שאומרת שה*מציאות של הנישואין* עצמה היא שגורמת לאנשים להרגיש לפעמים שבני זוגם הם מובנים מאליהם והכל מובן מאליו – המסגרת הזאת עצמה והמציאות הזו עצמה היא היא זו שיכולה לגרום חלילה לפזילות אם יש משהו לא טוב בקשר, או אם יש הרבה טוב, אבל אין את העבודה הפנימית הזו על ההבנה שהנישואין האלה בעצם ממש *לא* מובנים מאליהם, וממש יקרים יום יום גם אחרי 20 שנים יחד.

ההבנה הזו היא לא פחות מקריטית,

כי במקרה שאישה/גבר הגיעו כבר למצב כזה, או עלולים להגיע למצב כזה –

אם יחשבו שנייה שגם עם אותו גבר נאה וכריזמטי וחדש שהרגע הגיח למשרד – גם אם יהיו איתו, ויחוו אהבה וטוב ופרפרים וכו' וכו' – ובסופו של דבר נגיד שאפילו יתגרשו ויתחתו איתו –

מה הם עשו בעצם?

החליפו גבר אחד באחר.

ומה יקרה עכשיו?

גם עם הגבר הזה – השני יקרה בדיוק אבל בדיוק אותו דבר –

שוב שגרה

שוב הרגשה של מובן מאליו

שוב הרגל

ואז יגיע גבר שלישי נאה יותר וכריזמטי יותר – ואז שוב אותו סיפור

ואז גם איתו

אחרי שלוש שנים

ועוד ילדים

ועוד 3 שנים –

שוב אותו דבר

ועוד גבר ועוד גבר ואין לדבר סוף!

כל האובר-ציפיות שאנו מלבישים על בן זוגנו,

כאילו הוא אמור לענות על כל שאיפותינו בחיים,

כאילו הוא יכול להיות מושלם,

כאילו הוא יכול להיות אנחנו עצמנו רק בגרסה הגברית

לאהוב כל מה שאנחנו אוהבת

להיות טוב בכל מה שאנחנו טובות

ואם אפשר גם שיהיה בנוסף מכיל ומחבק ונחמד ואוהב וגבר ומושך ו.. ו… ו.. ו…

הלו!!!

רגע!!!

זה בן אדם!

לא מלאך

לא מושלם

זה בנאדם.

הוא לא יכול להיות גם וגם וגם והכל.

הורגלנו שזה עובד ככה.

ראינו כל ילדותנו וכל סרטי דיסני שהכל ככה.

שהכל מושלם

שהאביר על הסוס הלבן ומושלם בהכל

שבן הזוג אמור לענות על כל רשימת המכולת ולהיות מקסים ונהדר תמיד בלי טיפת אנושיות או רגעי שבירה,

אבל הורגלנו לא נכון.

זו לא המציאות.

גם אנחנו לא מושלמות.

גם אנחנו רחוקות מלהיות נסיכות דיסני

גם אנחנו אנושיות

גם אנחנו כועסות, עייפות, עצבניות, עצובות

גם אנחנו עם הפאקים שלנו…

כמו שאנחנו "סולחות ומעבירות" לעצמנו –

כך כדאי שנעשה עבור בן הזוג.

יש לו את הטוב שלו.

כמו שלך יש את הטוב שלך.

ויש לו את החולשות שלו

כמו שלך יש את החולשות שלך.

השוואות לא יעזרו, 

הן גם לא מציאותיות כלל.

וכל גבר אחר, גם אם היה הכי משכיל ומדבר ומעניין – היו לו את החסרונות *שלו*

ועם אותו צד של המטבע הזה – היה גם את הצד השני.

אולי הוא היה כעסן? אולי לא מכיל? אולי לא מכבד? אולי עקשן כפרד ולא זז מילימטר מעמדנו החכמה והנאורה?

ואולי ואולי ואולי.

אין לדבר סוף. באמת.

לכן שכל אחד יחשוב עם עצמו טוב טוב –

הרי התחתנתי עם בעלי כי *הוא* זה שהיה נאה בעיני, וכריזמטי, ואהוב, וכל התכונות שאהבתי בו

ו*הוא* זה שעשה לי טוב ופרפרים וכל זה –

אז איתו התחתנתי.

ויש לי עכשיו שתי אפשרויות:

או לשמר ולחזק ולהרים למעלה את הקשר המיוחד הזה שיש בין שנינו, בלי שום רבע פזילה החוצה, ועבודה ואנרגיה שמושקעת ומושקעת רק בבית פנימה –

או להפסיד אותו ואת מה שיש לנו ולהיות בלופ אינסופי של חיפוש של עוד גבר כריזמטי ועוד אחד ועוד אחד ולעולם אין לדבר סוף, רק כאב לב ותחושת החמצה גדולה, כי עם אף אחד לא יהיה ניתן להגיע לשלמות,

לשחרור,

להרגשה שהנה הגעתי אל הבית שלי,

של שייכות וייחודיות,

של בנייה של מערכת נישואין של שנים רבות ולנצח שרק שעוברים עוד דברים ומנצחים עוד משברים ומתעמקים – רק בה אפשר לחוות אהבה מסוימת ושלמה שאי אפשר לחוות עם קשרים יותר קצרים (אפילו של שנים. לא דומה אהבה של 40 שנים לאהבה של 20 שנים).

אז את כל זה מפסידים.

החידוש הגדול הנוסף הוא שזה לא משנה כ"כ אם בעלי הוא יוסי או דני

או אשתי היא רינה או דינה –

מה שיעשה את העובדה שנצליח ונישאר יחד *בטוב* – היא העבודה *שלנו* בלבד!

היא הבחירה שלנו אחד בשני/ה כל יום מחדש בלבד!

היא היכולת שלנו *במודע* להשקיע,

במודע לאהוב,

במודע להעניק ולתת,

במודע לא לקחת את בן/בת הזוג כמובנים מאליהם –

בכוחנו לגמרי לגמרי לעשות את חיי הנישואין שלנו מאושרים.

12. לחץ כלכלי שכתבת שיש עליו - גם משפיע מאוד מאוד על כל החשק ועל כל המכלול של החיים הזוגיים והאישיים.

13. לא קנה מתנה ללידה - מאוד יכול להיות ש*הוא* לא ראה בכך צורך ולא הבין את החשיבות של זה מבחינתך,

וכאשר כןם הבין - כן קנה לך מתנה.

אבל את פירשת את חוסר קניית המתנה כחוסר הערכה.

מה ש*אצלו* זה יכול להיות בכלל בכלל לא שם!!!

כל אחד מבני האדם מדבר בשפות אהבה שונות.

שפות שונות לאהבה:

1.מגע- חיבוק, נשיקה, יחסי מין, ליטוף וכל סוג של מגע

2.מילים- דיבור, מילים טובות, מחמאות

3.יחס- הקדשת זמן ויחס לבן הזוג כל יום

4. מתנות – קניית מתנות לבן הזוג

5. ביצוע מטלות טכניות ויומיומיות של הבית, לעשות דברים עבור בן הזוג

6. לסלוח

7. לקבל את בן הזוג כמו שהוא

8. לחייך ולשמוח

כל אדם "מדבר" בשפות אהבה שונות – וצריך לזהות באלו שפות אנחנו מדברים, ובאילו שפות בן/בת הזוג שלנו מדברים, וללמוד גם את השפה שלהם, כדי שנרגיש אהובים ורצויים, ונדע שהם עושים זאת כי הם באמת אוהבים אותנו, נלמד שפה חדשה.

אז אם את מדברת בשפת המתנות - צריך ללמד את בעלך את השפה הזו.

ואם הוא מדבר בשפות אחרות, וכך הוא באמת במאת אומר לך שהוא אוהב אותך - את גם צריכה ללמוד את השפה הזו.

כולנו בני אדם שונים. וכל אחד מאיתנו מדבר בשפות שונות.

זה *לא* אומר שהוא לא אוהב אותך! וזה *לא* אומר שהוא לא מעריך אותך!

יש את מודל אפרת שיכול גם להסביר את זה:

מודל "אפר"ת" – אירוע, פרשנות, רגש, תגובה.

אפשר לשנות את הפרשנות שלנו לאותו האירוע בדיוק, וכך גם הרגש יהיה חיובי יותר ומתוך כך גם התגובה.

לזכור תמיד שלבן/בת הזוג אין שום כוונה להרע ולפגוע ולהזיק לנו חלילה, הם אוהבים אותנו, לכן חשוב לשנות את ה"פ" – את הפרשנות שלנו לדברים והכל יראה טוב יותר

ז"א, שאם האירוע - אי קניית מתנה

והפרשנות שלך = לא מעריך אותי

והרגש- כעס ומירמור

והתגובה - ריחוק 

אפשר על אותו אירוע בדיוק לשנות את *הפרשנות*-

האירוע - אי קניית מתנה 

הפרשנות - הוא לא מדבר בשפה הזו, ואומר לי בדכים אחרות שהוא מעריך אותי

הרגש- הבנה

התגובה - קירבה

14. "היו לנו משברים בזוגיות, אבל כבר שלושה לילות שאני חושבת להתגש ממנו כי יותר קשה להיות ביחד ולהרגיש לבד"

לגמרי בר טיפול!

במשברים בזוגיות - מטפלים!

פתרון של להתגרש כלל לא עוזר,

כי אז מחליפים בד"כ חיסרון א' בחיסרון ב'

הרי אין אדם מושלם אחד בעולם.

ואותם הבעיות יחזרו בצורה זו או אחרת גם בפרק ב' וג' ואפילו ת'...

זה לא פתרון.

אם משהו דרוש תיקון - מתקנים. לא זורקים. 

בטח שעוד לא ניסיתנו לטפל דרך גורמים מקצועיים שזוהי התמחותם.

ממליצה לכם בחום לפנות לטיפול זוגי שיכול לעזור ולתרום לכם הרבה מאוד מאוד.

עריכה: מוסיפה עוד הרחבה על הסעיף הזה:

קודם כל המצב הזה שאת שומעת קולות בראש שאומרים לך "אז בואי תתגרשי ממנו וזהו", זה לא מצב נדיר בכלל.

זה יכול לקרות אפילו לכל זוג באשר הוא.

ובמצבים נפיצים כמו אחרי לידה או טלטלה אחרת או משבר זוגי אחר - הם יכולים אפילו להרים את ראשם עוד יותר ולהישמע ממש רועשים.

אני חושבת שדבר ראשון צריך לא להיבהל מהקולות הללו.

כן, גם אם עברה בך מחשבה שאולי תתגרשו, גם אם המחשבות הפליגו והפליגו והגיעו לה' ישמור לאן... עדיין לא להיבהל.

זה באמת קורה. 

אנחנו יצורים אנושיים.

מה שכן,

צריך להבין ולדעת לענות, גם אם לא באותה השנייה אלא לאחר שנרגעים, לאותן המחשבות.

ומה נענה להן?

כן?

אז אני אתגרש (חס וחלילה!) מבעלי ואז מה?

ואז אהיה גרושה

אפסיד אותו

ואפסיד גם:

את כל הטוב שבו

את כל מה שבנינו יחד

את כל החוויות שלהו יחד

את כל מה שקיבלתי ממנו במהלך השנים

את כל הכסף של החתונה שלנו שיזרק לפח

את החלום שהבן/הבת/הילדים שלנו יחיו בבית בריא עם אמא ואבא תחת אותה קורת גג

את הזכות להיות עם הילדים כל יום / כל שבת / כל חג כי יש הסדרי ראייה

את הרווחה הכלכלית כי גירושין עולים הון תועפות (רק לחשוב מה זה 2 דירות ו2 משכנתא במקום 1,

2 פעמים לשלם ארנונה גז מים חשמל וכו' כי זה 2 בתים

2 סטים של מצעים, בגדים, רהיטים, מוצרי חשמל בכל בית

וכמובן - עלות הגירושין דרך עורכי דין וכו' שיכולה להגיע ל150,000 (!!!) ש"ח, ועם כאב ענק בלב וחור בכיס, ומימון עתידי ואפשרי לאנשי מקצוע שיעזרו ויתמכו בנו / בילדים בעקבות המצב

אבל יותר מכל זה,

מה אני ארוויח אם אתגרש?

אז נכון, אני ארוויח אולי שלא אתמודד עם החסרונות של בעלי ואת מה שהם מעלים בי. נכון.

אבל הי, רגע.

האם ארצה זוגיות אחרת מתי שהוא? כי אם עדיף הלבד ומעדיפים לחיות לבד כל החיים על פני לחיות עם בן הזוג הזה - זה משהון אחד ואולי גירושין באמת על הפרק (כמובן אם מנסים לפתור קודם, זה הדבר הראשון שעושים בכל מקרה, ואם מנסים לבד ולא מצליחים - הולכים  לאנשי מקצוע שזוהי התמחותם שיעזרו לנו) -

אבל אם כן ארצה מתי שהוא להכיר מישהו.

ונאמר שאכיר (לא מובטח לי. יש גם רווקות בנות 40 שעוד לא מצאו פעם אחת, אבל נניח שאמצא)

מה יהיה אז?

אז נאמר לי יש ילדים מנישואין קודמים

ולו יש עוד כמה מנישואין קודמים, כי ככלות הכל אנחנו בשלב אחר וגיל אחר בחיים (לא בטוח, אבל סביר להניח),

ולילדים שלי יש עדיין את אבא שלהם שתמיד בתמונה

ואת סבא וסבתא - ההורים של הגרוש שתמיד בתמונה כי הם סבא וסבתא

ולאיש החדש שהכרתי - יש לילדים שלו את הגרושה שהיא אמא שלהם

ואת הסבא-סבתא משם

ובקיצור שישו ושימחו - כ"כ הרבה יותר מורכות!

כ"כ הרבה יותר נפשות פועלות!

רק לדמיין שולחן ליל הסדר עם כל ההסתעפות הזו,

הילדים שלו, שלה, שלנו, הסבתא ההיא, הגרושה צורחת בטלפון, הגרוש לא משלם מזונות וכו' וכו' ומספיק שילד אחד שלו לא מסתדר עם ילד אחד שלי, מה עושים?

לא סתם בפרק א יש לצערנו 30% גירושין

ובפרק ב' יש לצערנו 60%

ובפרק ג זה כבר מעל 85%!!!

וכ"כ למה?!

למה למה הרי הם התגרשו איך התחתנו שוב ושוב התגרשו?!

אז בעיקר כי זה הרבה הרבה יותר *מורכב*

הרי אותה מציאות של נישואין

אותה מהות של נישואין שפירטתי עליה בהודעה הקודמת (בסעיף 11) -

תחזור שוב בכל מערכת נישואין שהיא.

שוב יגיע השלב של המובן מאליו, השיגרה ששוחקת,

ואותו אדם שאותו אמצא - גם לו יהיו יתרונות, אבל גם חסרונות.

כי מה לעשות אין אין אדם מושלם1 אין! רק הקב"ה לבדו מושלם!

ובכל גבר באשר הוא ובכל אישה באשר היא יש ויהיו תמיד חסרונות!!!

אז אולי הם לא יהיו החסרונות לש בעלי הנוכחי, אבל הם יהיו חסרונות אחרים, שאולי אותם דווקא אין לבעלי הנוכחי...

ואז מה עשינו?

החלפנו חיסרון אחד באחר?

נצטרך להתמודד מההתחלה עם חסרונות חדשים?

עם מערכת נישואים?

עם עומס וילדים ומשכנתא ועול כלכלי וכו'?
אחרי שנתיים שלוש שההתרגשות תרד מה יהא אז?

בוודאות יהיו התמודדויות.

בוודאות יהיו חסרונות.

בוודאות יהיו קשיים.

אלה החיים. זה מובנה בהם.

ורק נוסיף לזה את כל המורכבות עליה דיברנו 

ואז מה נעשה?

נתגרש שוב כי שוב קשה ולא מושלם והוא מעצבן וכו' וכו' ואם כבר התגרשנו פעם אחת זה כי חשבנו שמגיע לנו מושלם ואם לא מצאנו אותו נחפש שוב - ואז כאמור אין לדבר סוף?

אז לא!

לא מתגרשים בשביל מחשבה "אולי אמצא מישהו יותר טוב"

אלא ממחשבה "עדיף לי להיות לבד מאשר עם האיש/ה הזה/את",

ובמקרים שמנסים גם לבד וגם עם אנשי מקצוע ולא מצליחים,

או מקרים בהם אין טיפת רצון להישאר יחד או אלימות לכל סוגיה וקווים אדומים וכן הלאה - וניסינו ולא הצלחנו - אז כמובן שיש אפשרות להתגרש! ויש בהחלט מצבים שזו אפילו מצווה והדבר הנכון היותר דווקא להתגרש! ברור!

אבל יקרה, המקרה שלך ממש ממש לא נשמע כך!

אתם זוג צעיר וטוב ויקר

שפשוט חווים מציאות מורכבת ושונה,

לא פייר להשוות את עצמכם הרווקים לעצמכם אחרי הריון לידה ילד לגדל, בית לנהל, עבודה, אחריות, משכנתא, עומס, מטענים זוגיים וכו' -

*המציאות עצמה* כאן היא זו שהשתנתה, לא אתם! אתם נשארתם האנשים הטובים והאוהבים שהייתם!!!

וחשוב חשוב חשוב להבין את זה יקרה.

גירושין זו לא איזו מילת קסם שיכולה לפתור הכל,

ממש לא,

להיפך, יש בתהליך הזה כ"כ הרבה מורכבות,

כ"כ הרבה כאב וצער

כ"כ הרבה כספים שנשפכים

ועוד ועוד

אז אם אין סיבה באמת טובה ואם לא מעדיפים להיות לבד מאשר איתו/ה, ואם אין שום אלימות מכל סוג או שום קווים אדומים שנחצים ואם לא ניסינו הכל יחד ואצל מומחים - ממש לא צריך לחשוב על המילה הזו אפילו!

15. "גם ככה אין לי חשק מיני בגלל שאני מניקה."

עוד נקודה להעמיק בה. שכמובן משפיעה.

16.  "יש לי חשק לאינטימיות, ואם הוא יתקרב אלי יש סיכוי שזה ישפיע."

מעולה! ואת צודקת! וצריך *ללמוד* יחד איך עושים את זה!

זה לגמרי לימוד ולגמרי אפשרי יקרה!!!

17. "ביום יום הוא אדם חיובי ויוצא לנו לדבר בארוחות וגם לצחוק לפעמים ביחד"

עוד נקודות אור שיכולות לעזור בכל התהליך שאתם עוברים ותעברו.

ולסיכום כל המגילות -

יקרה!

ממליצה לכם בחום ללמוד יחד בתהליך עמוק ומקיף ומעצים גם על הזוגיות שלכם וגם על חיי האישות שלכם.

ללמוד מה קרה כאן בדינמיקה הזוגית שלכם,

מה זו זוגיות בכלל,

מה גרם למטענים אצל כל אחד ואחת מכם ואיך אפשר לפתור את זה,

איך אפשר לשפר, להעצים,

אילו כלים יוכלו לעזור לכם להתגבר על כל אלו ולחיות יחד בשמחה שלמה,

מה זו מיניות טובה ובריאה,

מהם המנגנונים של הגבר והאישה,

מה חוסם את החשק ואיך אפשר לשחרר אותו,

איך בונים ויוצרים תשוקה,

איך מתקרבים רגשית ואיך פיזית

ועוד ועוד כל הלימוד של מה זו זוגיות ומה זו מיניות בכללותם...

נכונו לכם עוד הרבה מאוד שנים טובות ומאושרות יחד ב"ה, תשקיעו בעצמכם, הכל בר שיפור, הכל בסדר, אתם בסדר!!! ויהיה טוב ב"ה!!!

מסיימת כאן גם כי אני חייבת לרוץ וגם כי מרגישה שכתבתי הרבה מדי...

כמובן שכמה שזה ארוך זה טיפה בים לעומת חיים שלמים שאתם צריכים לפרוק ולהבין ולקבל תובנות וכלים וכו'

אבל אני מאוד מאוד מאמינה בכם!

ושולחת לך את כל התמיכה הכוחות והחיבוקים שיש

בהצלחה רבה רבה!!!

שתתגבר האהבה והתשוקה ביניכם ותגיעו לשלמות ואחדות זוגית

לא גמרתי לקרוא הכל, אלב מה שקראתי מהמם!!מק"ר
תודה לאלוקים שברא אותך
וואו יקרה, תודה רבה לךנגמרו לי השמות

ריגשת ❤

וואו וואו וואו1234אנונימי
מהמם!
תודה רבה ❤נגמרו לי השמות

ערכתי בתגובה המקוריתנגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך כ"ג בסיון תשפ"א 23:22

(איחדתי בין מה שכתבתי כאן (- שהיה הרחבה על סעיף 14) לבין ההודעה המקורית עצמה, כדי שיהיה יותר נוח ורציף (:

ממש אין כמוך, שוב ... אלפי תודות לך נסיכת העולםדפני11
וואו תודה רבה יקרה!נגמרו לי השמות

ריגשת אותי מאוד ❤

את פשוט מדהימה!Doughnut

כל פעם קוראת אותך ומתחזקת מחדש!

תודה רבה רבה 🙏נגמרו לי השמות
משמח מאוד לשמוע יקרה 🌷
ואו את מדהימההבתנועה מתמדת
תודה על זה גם ממני!! איזה השקעה, אין לי מילים. את פשוט מיוחדת❤❤❤
אני לא הפותחת, ועדיין נוגע אליי בהרבה מובנים. שומרת לי לקרוא את זה בנחת עוד כמה פעמים, ולהפנים.
תודה רבהנגמרו לי השמות
שימחת אותי מאוד
וואו מטורפת.. בקטע טוב.. כמה השקעת וכתבת!!!!!האור שבלב
כתבת מדהים!!!!!!!!

אשריי יולדתך
תודה רבה 🙏נגמרו לי השמות
ריגשת ❤️
מגיע לך💗האור שבלב
וואי תקשיבייערת דבש

מודה שבדרך כלל אין לי סבלנות לקרוא תגובות ארוכות

אבל פה עצרתי.. נהייתי מרותקת וקראתי עד הסוף

וכל מילה פנינה!

כמה מחזק ויפה לקרוא אותך

יישר כוח! תצליחי!

תודה רבה יקרה 🙏נגמרו לי השמות
זה פשוט מדהים שאת משקיעה כל כך בתשובות פה בפורום מטוב ליבך!חצילוש
זה פשוט לא מובן מאליו, את אשת מקצוע!! מדהימה! ה' ישלם שכרך❤
תודה רבה רבה יקרה, ריגשת אותי מאוד ❤️נגמרו לי השמות
ממש, כל מילה!!פשיטא
וואוו!!!!!!! לא הפותחת אבל במצב דומה ותקשיבי אני עם דמעות פהאנונימית בהו"ל
נגמרו לי השמות את פשוט מדהימהליאל 24
ואוו לא רק שהתוכן של התשובות שלך עמוק וכל כך מחכים ורגיש לאחר את גם כל עך משקיעה מזמנך על כל אחת פה שכואב לה
פשוט שאפו את מהממת ואמן שה' יחזיר לך כפל כפליים טוב ואושר על כל העזרה שאת מספקת לנשים פה
תודה רבה יקרהנגמרו לי השמות
ריגשת מאוד, אמן על כל הברכות 🙏
כתבו לך כאן1234אנונימי
דברים מהממים ונכונים.
רק אוסיף משהו קטן, שלפעמים חושבים שהמיניות של נשים היא מורכבת, ושל גברים לעומת זאת היא מאוד פשוטה. הרבה פעמים שומעים משפטים כמו "גבר תמיד רוצה", "גברים רוצים יותר מנשים" ועוד ועוד.
וזה לא נכון.
זה לא שלגברים יש כפתור הפעלה אחד, שרק צריך ללחוץ עליו וישר הם נדלקים.
גם אצלם זה יכול להיות מורכב ואצל כל גבר זה גם יכול להיות שונה. אבל המזל הוא שאת לא צריכה להכיר את הכפתורים של כל הגברים בעולם, רק של הגבר שלך. אותו דבר לגביו.

אבל בשביל להכיר, צריך לשאול, במפורש. אל תנחשי מה הוא רוצה, על סמך התדמית הגברית.
שבו ותדברו, תשאלו אחד את השני "מה אתה רוצה", "מה את רוצה", מה נעים ומה טוב.
יכול לצמוח מזה הרבה טוב שיקדם אותכם הלאה.

בהצלחה!!
ממש ממש מסכימה!רקלתשוהנ

רק שתדעי, מנסיון-האור שבלב
כשבעלים נפגעים- קשה להם להיות יחד.. זה לא מתג שמגיעים ונדלקים.. בתקופות עמוסות שלנו וכואבות אשכרה בעלי לא רצה להיות איתי...כי הוא היה פגוע/עמוס. ועד שלא פתרנו את העניין ושוחחנו וליבינו את כל הדברים- רק אז נרגעו ויכולנו להיות יחד.. ואם לא שוחחנו- אשכרה שבועיים לא היו ביחד😕 (מה שהיה ממש לפני שבוע), ורק אחרי ששוחחנו- היינו יחד(וכשאנחנו יחד זה מחבר אותנו אחכ בנפש חבל על הזמן), ואז אחרי פעמיים בה שהיינו יחד- קבלתי מחזור, תודה רבה..
בקיצור מה שאני אומרת- שעברתם המון כמו כולנו.. תהיו חזקים, תדברו תדברו תדברו! מתוך אהבה ולא האשמה.

ועוד דבר- חשוב!!! אמרת שהוא עובד מהבית- בלעעע
אחד הטעויות...
כל אחד צריך לצאת למקום שלו, להתמלא בחוויות- ובערב לשוחח עליהם יחד...
כשאתם יחד כל היום, מנסיון... אין חשק.. טוב שהוא הולך, חוזר, שיש געגוע...
רק לגבי הפסקה האחרונהרק שאלה לי
הכללת אחותי... כל אחד ומה שעושה לו טוב.
החלום שלי הוא לעבוד מהבית. התנסיתי בזה מעט ומכירה את העולם הזה מאמא שלי וזה פשוט חלומי בעיני. יש כאלה שמתאים להם לצאת החוצה ויש כאלה שמתאין להם להישאר בבית.
לא מסכימה איתךהאור שבלב
לגבי זוגיות-

חייבים!! להתגעגע
שלכל אחד יהיה את המקום שלו ושאחכ חוזר לבן זוג..

שהייה משותפת על בסיס יומיומי

זה קשוח..

היא לא כתבה שהיא עובדת בביתרק שאלה לי
ככה שהם לא אמורים לראות אחד את השני כל הזמן. מה שכן, זה באמת קשוח זוגיות שאין בה געגוע, אבל זה עניין של עבודה. אשר להימנע מזה וזהו, אבל אם זה המצב עכשיו אפשר לעבוד על זה ולהצליח להגיע למקומות טובים. אני חושבת על כל הזוגות שהיו תקופה ארוכה יחד בבית בזמן הקורונה... להרבה מאוד כמו שאת אומרת זה היה קטסטרופה, אבל היו כאלו שידעו לנצל את זה לחיוב.
מוסיפה עוד נקודה קטנה..באר מרים
קודם כל חיבוק גדול..

דבר נוסף: אחרי כל העצות והדברים החכמים שנכתבו לפני..

כתבת כמה פעמים שקיימתם יחסים לא מלאים/ חלקיים/ לא עד הסוף..

אני לא יודעת בדיוק מה ואיך ואת לא צריכה לפרט..
אבל יכול להיות שזה מבלבל אותו? שכשנמצאים ביחד אבל לא לגמרי הוא מתבלבל ואמנם משתף איתך פעולה אבל החוןיה פחות נוחה לו וזה חלק ממסלול ההימנעות שלו?
דיברתם על זה?
שאלת אותו איך הוא עם כל החלקיות הזאת?

יש משהו בלהיות ביחד "עד הסוף" שנותן תחושה טובה של סיפוק שלא מתקבלת במגע חלקי (גם אם יש בו פורקן טכני..) ואולי אתם יןתר מדי משתמשין בכלי הזה?

לא נכנסת כרגע למורכבות ההלכתית של מה ואיך מותר.. שזו גם שאלה בפני עצמה ומצריכה בירור אישי עם רב בהתאם לנסיבות הספציפיות..
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגולאחרונה

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''אחרונה
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידהאחרונה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''אחרונה
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

את נשמעת כמו מורהחנוקהאחרונה

שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט

ולמערכת החינוך בכלל

להתברך בה...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקהאחרונה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אולי יעניין אותך