כבר לילה שלישי לא נרדמת בגלל זהאנונימית בהו"ל
ילדתי לפני מספר חודשים...
לפני יותר משנה נכנסתי להריון, ומהרגע שנכנסתי להריון, גם כשהיה לי חשק מיני, לא היה לי כח, הייתי עייפה מאוד. אז יצא שהיינו מקיימים חצי יחסים ותמיד הייתי משתדלת ומנסה אבל יצא שלא הצלחנו. בשליש השני בן משפחה שלי נפטר ולא היה לי חשק גם בגלל ההריון וגם בגלל זה. יש לי בן זוג מכיל וסבלן והוא הכיל את זה גם כי לפחות קיימנו קצת יחסים בלי חיבור מלא. בשליש השלישי היה לי חשק מיני מוגבר מאוד, ולאורך כל התקופה הזאת עם כמה שהיה לי חשק, הוא לא ניצל את זה...
הוא היה מגיע לישון מאוחר והוא ידע שאני עייפה, כל הדברים שהוא יודע שצריך בשביל שזה יקרה, הוא לא עשה. הייתי בוכה מזה בלילות.
עכשיו מספר חודשים אחרי הלידה, טבלתי פעם אחת, באותו היום קלטנו שאנחנו עוד לא סגורים לגבי אמצעי המניעה, אז קיימנו יחסים חלקיים שוב פעם!
מאז אני לא רואה שום מאמץ מצידו לדבר על אמצעי המניעה,
רמזתי לו כמה פעמים שאנחנו לא בקשר ושאנחנו לא ביחד, לפעמים אני יודעת שיש לו יצר אבל הוא לא יוזם כלום.
לפני שבוע היתה תקרית שראינו מישהי יפה, והמחאתי לה שהיא יפה וידעתי שגם הוא חושב ככה כי הוא שמר ממנה עיניים, וקלטתי שאני בכלל לא מקנאה. ושאלתי את עצמי למה, ואז הבנתי שאני אדישה לזה לגמרי... פתאום חשבתי על זה וירד לי האסימון, אני פשוט לא נחשקת. הוא כבר לא חושק בי. אני מרגישה את זה כל כך חזק, הוא כבר לא קונה לי פרחים לשבת, הוא כל היום מתעסק בעבודה (הוא עובד בבית) ובפוליטיקה ולא יוזם איתי שיחות כמו בעבר גם כשיש לו זמן.
באותו ליל טבילה אני השקעתי מאמצים והוא לא היה שותף למאמצים האלה...
אני לא חושדת בו שהוא בוגד בי בגלל הרבה סיבות, ויש לציין שיש עליו לחץ כלכלי וגם לחץ מהסטטוס החדש שלו כאבא, אבל אני כבר רמזתי לו כמה פעמים, והוא גם לא מבין וגם כשמבין זה לא עוזר.
אני מרגישה כל כך אומללה ולא נחשקת, אף פעם לא הרגשתי ככה. אחרי כל מה שעברתי בלידה והוא בכלל לא העריך, ולא קנה מתנה עד שהוא הבין שנפגעתי מזה ואמרתי לו על זה משהו ברגע של כעס ופגיעות... המתנה בכלל לא ריגשה אותי, זה גם ככה היה אחרי חודשיים בערך... הרגשתי שהוא פשוט לא מעריך אותי ואת מה שעברתי.

היו לנו משברים בזוגיות, אבל כבר שלושה לילות שאני חושבת להתגש ממנו כי יותר קשה להיות ביחד ולהרגיש לבד, ולא משנה מה אני אומרת לו, זה לא עוזר. אני לא רוצה לומר לו משהו ישיר כי אני לא רוצה שהוא יהיה איתי בגלל שביקשתי, גם ככה אין לי חשק מיני בגלל שאני מניקה. יש לי חשק לאינטימיות, ואם הוא יתקרב אלי יש סיכוי שזה ישפיע. אני עצובה ופגועה. הוא גורע ממני עונה כבר כל כך הרבה זמן...

ביום יום הוא אדם חיובי ויוצא לנו לדבר בארוחות וגם לצחוק לפעמים ביחד, אבל אין בנינו שום זוגיות.

אני כבר לא מעריכה אותו, וכמעט כבר לא אוהבת אותו.
אני לא יודעת כבר מה לעשות.
היי יקרהמאמינה ומתאמנת
לא ממש יודעת מה לענות לך או להגיד לך מה לעשות
רק שולחת לך חיבוק גדול גדול גדול.

המצב שתיארת באמת לא תקין
ואת גיבורה שפתחת את זה פה
אישה צריכה להיות נחשקת ואהובה ומגיע לך להיות כזו.

לדעתי צריך לנסות להבין למה בעלך הגיע למצב הזה (נשמע שלפני כן הייתה לכם זוגיות טובה ושבסך הכל הוא איש טוב)
ומה אפשר לשפר בקשר ביניכם כדי שהמצב ישתנה
יכול להיות שכדאי גם איש מקצוע שיעזור לכם בזה.

מתייגת לך את @נגמרו לי השמות שבטוח תדע לענות לך טוב יותר ממני
שולחת לך עוד חיבוק🤗
תודה על התיוג אהובה ❤נגמרו לי השמות

עניתי למטה

חיבוקים גדולים.כמיהה
באופן כללי זה נראה שצריך ייעוץ מסויים לפתור את הנושאוכדאי ללכת בכיוון לדעתי.
ולגופו של עניין, חלק מהגיגי ליבי:
1.תיארת איך לקראת סוף ההריון לך היה חשק והוא לא ניצל את זה. חשבת על זה שאולי לא כל הגברים לוחצים על כפתור והם קופצים למיטה?? אולי הוא נפגע ממך?
וגם אם הייתה הצדקה מבחינתך לחוסר האישות(שיהיו הם פעם בהריון ואז יבינו..) אולי הוא לא הבין את זה , ולאורך הזמן הצטברה אצלו פגיעות?
2. את כותבת שאת לא רוצה שיהיה איתך בגלל שביקשת.. טעות בעיניי. לפעמים בעקבות המעשים נמשכים הלבבות...
3.למה לחשוב על גירושין? יש כל כך הרבה דברים שצריך לנסות לפני כזה צעד דרסטי.
4. שיח זוגי פתוח יכול לפתור המון בעיות שנראות לא פתירות. השיח צריך להיות בנעימות, לא כשמתים מעייפות וכו'. ולייצר אווירה נעימה לצורך כך
איזו תגובה יפה...ה' כל יכול
ממש מתחברת למה שכתבת.
שנזכה כולנו...
איזה עצבות מה שאת כותבתצמאה
ממש עצוב ובאסה מה שאת כותבת ....
ממליצה לך ללכת לדבר ולפרוק את מה שאת מרגישה עם משהו חכם מהתחום
או איש מקצוע או משהו קרוב אליך מאוד
ולנסות לנתח את הדברים ולחשוב מחוץ לקופסא מה ניתן לעשות.
מעניין מה בעלך חושב על הסיטואציה.
אם תצאו לערב כיפי בחוץ
ותנסו לדבר בצורה חוויתית
יש לדוגמא קלפים של זוגיות שמאוד עוזרים לדבר בצורה עקיפה על תקעויות
תנסי בצורה מעניינת ולהנגיש את הנושא של הרצון לאינטימיות ושאת רוצה לפתוח דף חדש
ולגבי אמצעי מניעה כדאי שאת תזמי
תגיעי למסקנה מה את חושבת שיהיה לך טוב, אחרי שבררת את כל הברורים והשיקולים ותעדכני אותו ותעשי את הצעד שלוקח אחריות ופועל בנושא.
בהצלחה גדולה גדולה
קודם כל חיבוק גדול! זה הרגשה כל כך לא נעימה מה שאת מתארתמק"ר
ודבר שני, יעזור לך אם אכתוב לך שברמה כזאת או אחרת הרבה זוגות מתמודדים, בסיטואציה כזאת או דומה לה?
הריון ראשון, לידה ראשונה, אלה דברים מטלטלים, משני חיים.
יש כאלה שיצליחו להתמודד עם זה לבד, ויש כאלה שיצטרכו עזרה חיצונית, וזה לא בושה!

כתבת כמה פעמים שרמזת לו, אז דבר ראשון בלי רמזים! לדבר ברור
שבו לשיחה בפניות, ספרי לו כל מה שכתבת לנו כאן, ספרי לו שאת אוהבת אותו, שאתם חשובים לך, שאת רוצה להלחם על זה, שאת לא מוותרת. תשאלי אותו אם הוא מוכן להצטרף אליך?
תלכו לייעוץ, תלונות דברים, תעלו בע"ה על דרך המלך
כי יש לכם הרבה יותר מבסיס איתן!

בהצלחה יקרה
תצאו לדייטיםים...

גם אנחנו כבר כמעט ולא מדברים בבית, בגלל זה צריך לצאת לטייל ביחד או ללכת לבית קפה

הזוגיות משתנה כשיש ילדים , זה לא אומר שיש משהו לא בסדר , זה מוסיף הרבה סטרס בכלל ובטח ביחסים, שניכם עייפים הרבה ושניכם מאוד עמוסים

במשך הרבה זמן דחית אותו, מאוד יכול להיות שהוא חושש מדחייה ולכן לא יוזם- כן גם בנישואים גברים חוששים מדחייה

אל תנסי לרמוז, את רוצה- תקדמי את זה ליחסים

אין סיבה שלא תרגישי נחשקת, הבאת את הילד שלכם לעולם זה דבר גדול, להפך את צריכה להרגיש יותר נשית ויותר יפה

לגבי המתנה ללידה- מי אמר שצריך בכלל, אולי הוא לא חשב שיש בזה צורך, חבל שאת נותנת לזה להאיב על הקשר ביניכם

נכון שזה נחמד לקבל מתנות אבל גם אני לא מבינה למה צריך מתנה ללידה

לדעתי בטח צריך מתנהאמא ל2 אוצרות
בעל צריך להראות לאשתו הערכה על הדבר המטורף הזה שנקרא הריון ולידה
וזה נמדד במתנה?ים...אחרונה

שוב זו דעתך והיא אמנם נפוצה

אבל לגיטימי שיהיו אנשים שלא יחשבו כך

זה לא אומר שהוא לא מעריך אותה ואוהב אותה- רק שזה לא נמדד באם הוא נותן לה מתנה או לא.

גם ההערכה לגבר לא צריכה להיות תלויה במתנות שהוא נותן או לא נותן לאישתו

זוג מתחתן ובוחר לחיות יחד ולהקים משפחה יחד. להביא ילד זו לא מתנה של האישה לגבר או למשפחה.

לקחת אחריות משותפת ולגדל ביחד את הילדים, להקשיב אחד לשני ולתת מקום לכל אחד זו הערכה. היא יכולה להתבטא גם במתנות אבל גם לשים לב שאנחנו לא משתיקים אותה במתנות

יקרה,חדשה ישנה
אני אתחיל מהסוף- שאת חושבת להתגרש, הי, הי, תנשמי עמוק. לא מתגרשים על כזה דבר!
ככה זה בזוגיות, יש משברים, יש עליות ויש ירידות, זו לא חכמה לקחת את הרגליים וללכת. החכמה זה לטפל במה שיש.
ויש לך דברים נפלאים, בעל טוב, רגיש, מכיל, סבלן.. יש ביניכם נושאי שיחה.
אז נשמע שהתקופה של ההריון וחוסר האינטימיות ביניכם גרמה לבעיות.
הרבה נשים חושבות שאם אין להן חשק אז לא מקיימים יחסים והן לא מבינות כמה בדיעבד זה פוגע בזוגיות. אני יודעת מה זה אין חשק, זה סיוט! אבל צריך לדעת שכדי לשמר על זוגיות תקינה חייבים יחסים, זה לא רק 'בשביל פורקן', זה לא רק ייצרי, זה לא רק 'בשבילו אני עושה את זה', גם אם לכאורה נראה ככה.
זה קודם כל בשביל הזוגיות, זה עוזר לשמור על הביחד שלנו.
. זה שהוא לא חושק בך זה לא כי את כבר לא יפה או לא מעניינת. הוא פשוט הרגיל את עצמו לכבות את התשוקה המינית שלו כלפייך כדי לשרוד. תחשבי כמה הוא מנע מעצמו כל הזמן שהייתם מותרים, ויכולתם להיות ביחד אבל לא הייתם.
אז מה עושים כשאין חשק? לפחות פעם בשבוע, זה מינימום. קודם כל דואגים לא להיות עייפים. לישון צהריים או אחר הצהריים חצי שעה.
מסדרים את החדר נקי ונעים.
יושבים קודם יחד , שותים משהו עם ביגוד משמח.. חושבים מה בכל זאת יעורר אותך קצת. וגם אם לא היה וואו, להבין שזו תקופה הורמונאלית קצת מסובכת, אבל לא לוותר על הביחד האינטימי.

עכשיו, מה עושים? בעיני, א' ב' של תקשורת זוגית- לדבר על זה, לדהר בדיוק מה כואב לך ומה מםריע לך, בטוחה שיש לו הרבה מה להגיד מצידו. וביחד תחשבו איך מתקדמים.
אם עדיין הכל תקוע הולכים לטיפול. זה מאוד לגיטימי שיש בעיות כאלו ואחרות אחרי לידות!
תגובה ממש יפה!!אישהואימא
ממש התחברתי לתגובה.ה' כל יכול
ממש יפה וברור מה שכתבת.
שאזכה גם להתחזק בזה!!
טבעי ונורמלי. אל תיבהלי!מיקי מאוס
זה מאוד מאוד מבאס וקשה. אבל זה נורמלי. וממש לא סיבה אפילו לחשוב להיפרד בגלל זה.
מה כן?
להתחיל לשים את הזוגיות שלכם במקום חשוב ולקבל כלים איך לפתח אותה.

למשל את כותבת שבתחילת ההריון היית עייפה ואח"כ היה לך קשה אז בקושי קיימתם יחסים - ברור שאת בסדר ולגיטימי והכל. אבל את מסוגלת להבין איך זה השפיע על בן הזוג?
לא משנה כמה בשכל הוא יכול להבין אותך ולהעריך.
בגוף ובנפש הוא נדחה והתחיל להתרחק ולהגן על עצמו... אז הפסיק ליזום, והפסיק לרצות, והלך למלא את עצמו בעבודה ובחוץ, לא במודעות- אני בטוחה.

לא מאשימה חס וחלילה! וגם לא באה לשפוט!
שניכם פעלתם באופן הכי טבעי.
אבל בשבילכם ובשביל האושר שלכם כדאי לכם לקחת את הזוגיות שלכם בידיים ולקדם אותה באופן אקטיבי

הדבר הראשון הוא לשתף אותו באמת בכל התחושות שלך- אם לא תגידי לו שאת רוצה אינטימיות למה שהוא ינסה מעצמו? כדי לחוות שוב דחיה? אולי הוא גם מאוד רוצה אבל מפחד? אולי החשק שלו דוכא כ"כ הרבה שהוא צריך קצת עזרה להעיז להעיר אותו?
אולי י לו גם חוסרים עמוקים שהוא מתבייש או חושש לבקש ממך?

ובכלל- מיניות היא לא דבר ברור מאליו. אם יש לכם דברים לא פתורים מחוץ למיטה ברור שזה ישפיע גם שם. ואם יש שם דברים לא פתורים אז בכלל...

הטעות היא שחושבים שזוגיות טובה באה בטבעי. ואם זה לא עובד חלק אז אולי טעינו בבחירה. וזה הכי לא נכון שיש

לפעמים קיבלנו מתנות בדוגמא אישית בבית או התאמה גבוהה בין בני זוג אבל צריך ללמוד איך לבנות זוגיות שהיא באמת טובה ומעצימה, ולעבוד על זה.
וזה שווה את זה!!! זה המוקד הכי חשוב שיש לחיים טובים

יש המון דרכים ללמוד- ספרים, קורסים אינטרנטיים, קורסים פרונטליים, מפגשים אישיים או זוגיים

אני מאוד ממליצה על הקורס של אפרת צור- תשוקה בנישואים.
קולע בול לכ"כ הרבה נקודות שהעלית.
וכמובן הכי טוב ונכון לעשות אותו יחד אבל גם אם תלכי ותלמדי את עצמך זה יקדם המון את הזוגיות שלכם יחד. יש לך אחריות ושליטה על האושר שלך

יש עוד הרבה אופציות טובות- נתנאל ורחלי וויס(כרטישיח) , בינת הופמן, ליאורה בוקסנבוים...

קשה לעשות את הצעד הראשון. אבל זה המפתח שלך לחיים מאושרים לך ולילדים שלך
הי נשמהרקלתשוהנ

כתבתי קצת מבולגן, ואני לא מקצועית, אבל זה די צועק שיש פה מעגל שמזין את עצמו, וחייב לשבור אותו.

גירושין זה לא הפתרון, במיוחד כשהיה לך ויש לך חשק, רק שיש בעיית תקשורת רצינית שצריך לפתור, והיא לא רק בעיית תקשורת, היא גם נוגעת במקומות מאד מאד עמוקים שיש לזוג.

והיא כוללת תחושות של דחיה, שזה קשה מנשוא לשניכם.

גבר שנדחה שוב ושוב (גם אם זה בצדק!) יכול להגיע למצב פאסיבי של לא יוזם וזהו. הוא כבר לא יודע מה את רוצה ומתי, מה מתאים לך ומה לא, מה יגרום לך להתרחק פתאום (ובהיריון זה כל כך ככה! אפילו את לא יודעת). אולי הוא מעדיף לחכות שאת תראי סימן של רצון ואז הוא יצטרף. ואז את מחכה לו ומחכה לו, והוא מחכה ומחכה, והוא מרגיש לא רצוי. והוא לא יוזם ולא מתקרב, ולא מנסה כדי לא להיפגע כל כך.

זה קצת נראה שזה מה שקרה לבעלך.

אישה יקרה כמוך שמחכה ומחכה ורוצה ורוצה, ומרגישה שמהצד השני אין רצון - 

זה שובר את הלב, ובטח שלא תישני על זה בלילות...

אבל יחסים זה הדבק הכי חזק. זה פשוט ככה. ושלא מקיימים יחסים כל כך הרבה זמן, כמעט הכרחי שיווצר ריחוק.

ואם לא מקיימים יחסים כ"כ הרבה זמן צריך להשקיע מאמצים עצומים כדי שלא יווצר ריחוק.

אגב לא כתבת אם זה היריון ראשון שלך, אם ככה אז הזוגיות שלכם חוותה טלטלה עצומה נוספת שלא פירטת עליה מילה.

מה קרה באותו לילה של טבילה שנזכרתם שאין לכם אמצעי מניעה טוב? (כמובן את לא חייבת לענות לי)

יכול להיות שמבחינתו (גם אם בצורה לא הגיונית) הוא היה ממשיך ככה ליחסים מלאים, ואת היא זאת שלא הסכימה בשום אופן (גם אם באופן הגיוני)?

אם כן יכול להיות ששוב נוצרה פה חויה של דחיה, שהיתה המכה האחרונה מבחינתו, ויותר הוא לא מסוגל "להגיש לך את עצמו" ולהסתכן בפגיעה כזאת.

את חייבת להפסיק לרמוז. דברי איתו ישירות, שיגיד מה קרה.

תגידי לו בדיוק מה חסר לך, לא בעקיפין ולא ברמיזות.

ולדעתי - במקום לבכות בלילה (אני לא אומרת את זה עם טיפה אחת של ציניות), כלומר במקום להישאר פסיבית ולחכות שהוא ייזום, הוא יתקרב, הוא יעשה מעשה - תקומי ותעשי את.

נכון, היית רוצה שהוא יראה לך קירבה ורצון, נכון זה יותר רומנטי ואפילו בדרך כלל יותר טבעי, אבל אולי כרגע הוא לא מסוגל.

אולי אפילו לדעתך מבחינת הצדק הוא זה שצריך ליזום, אבל הצדק הזה מביא אותך למחשבות על גירושין. אז הצדק הזה טועה לחלוטין.

יש ביניכם שנה שלמה של משקעים וריחוק גדול שנוצר, נראה לי הגיוני שיהיה קשה לפתור את זה, אפילו אם תגיעו לשיחה אמיתית מלב אל לב, ולכן לדעתי כדאי לפנות לייעוץ.

שימי לב שהגעת ממצב שאת יושבת ומחכה לו, למצב שאת חושבת על גירושין.

את חייבת לעצור ולעשות מעשה.

יקרה,נגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך כ"ג בסיון תשפ"א 23:19

האמת שכל שורה ואפילו כל מילה שכתבת אומרת כל כך הרבה, ומשפיעה כל כך הרבה על כל המכלול הזוגי וגם האישותי ביניכם.

מנסה לענות לך ממש לפי הדברים שכתבת לפי הסדר:

1. "ילדתי לפני מספר חודשים..." - 

רק על הנקודה הזו יקרה אפשר לכתוב מגילה שלמה...

את יולדת!

את אמא!

מעבר עצום

שינוי עצום

טלטלה עצומה לגוף, לנפש, לזוגיות, לחיים בכללם.

ואם זה לידה ראשונה - אז פי כמה וכמה.

אחרי לידה זה אומר כ"כ הרבה דברים.

וחודשים ספורים אחרי לידה אומר אפילו עוד יותר.

עוד יותר עייפות

עוד יותר כאבים בגוף

עוד יותר שינויים בגוף

עוד יותר הורמונים

עוד יותר יצור חסר אונים שאת אחראית עליו 24/7

עוד יותר שינוי טוטאלי בחיים

עוד יותר עניינים והתמודדויות עם החשק וגם עם הזוגיות בכלל

ועוד יותר עוד הרבה הרבה מאוד דברים שאפילו לכתוב אותם לא יהיה זמן ומקום...

אז קודם כל לנשום!

להבין שאת אחרי לידה

להבין שזו תקופה שלאט לאט האיזון יחזור והדברים יראו אחרת לגמרי ב"ה.

2. "לפני יותר משנה נכנסתי להריון, ומהרגע שנכנסתי להריון, גם כשהיה לי חשק מיני, לא היה לי כח, הייתי עייפה מאוד. אז יצא שהיינו מקיימים חצי יחסים ותמיד הייתי משתדלת ומנסה אבל יצא שלא הצלחנו."

כאן את מתארת עוד שינוי שעבר עליכם כזוג ועלייך גם באופן אישי - הריון.

הריון שכולל בתוכו עייפות

שכולל בתוכו חוסר כוח

שכולל בתוכו חוסר חשק

וכל מה שכל זה ועוד גורם לזוגיות ולמיניות.

כמובן שזה משפיע.

הכל הכל משפיע.

רק הסעיף הזה יכול להסביר הרבה במה שנקרא "הספירלה המינית שלכם" - הכוונה בכל המכלול של חיי האישות ביניכם, שמושפע ומשפיע מכל פעם שזה קורה / לא קורה / איך קורה וכו' - גם עלייך אישית

גם על בעלך אישית

וגם עליכם כזוג.

3. "בשליש השני בן משפחה שלי נפטר ולא היה לי חשק גם בגלל ההריון וגם בגלל זה."

וואו.

יקרה.

איזה אובדן עצום!!!

את איבדת בן משפחה!!!

ב-ט-ח שזה ישפיע עלייך!

ובטח שזה ישפיע על החשק לרעה!

זה אובדן במלוא מובן המילה

הכי הכי טבעי שתרגישי ככה!

חיבוק עצום על זה.

ושיהיו רק בשורות טובות ב"ה!

4. " יש לי בן זוג מכיל וסבלן והוא הכיל את זה"

מדהים!

ולא מובן מאליו!

ויש לך כמו שאמרת בן זוג מכיל וסבלן שאוהב אותך! אל תשכחי את זה גם ברגעים קשים כמו עכשיו!

5. "בשליש השלישי היה לי חשק מיני מוגבר מאוד, ולאורך כל התקופה הזאת עם כמה שהיה לי חשק, הוא לא ניצל את זה...
הוא היה מגיע לישון מאוחר והוא ידע שאני עייפה, כל הדברים שהוא יודע שצריך בשביל שזה יקרה, הוא לא עשה. הייתי בוכה מזה בלילות."

אז מגיע השליש השלישי

וב"ה *לך* יש יותר חשק מיני

אבל יש גם את *בעלך*, בעלך ש*לא חי בתוכך*, שלא חווה את מה שאת חווה, שלא יכול לנחש מה את רוצה וחווה - והוא נשאר כמו שהיה קודם -

סבלן

מכיל

יודע שלפעמים רוצה אבל אי אפשר כי את לא בעניין מכל מיני סיבות (מוצדקות!)

כתבת שהוא היה מגיע לישוןו ***ויודע שאת עייפה*** - אז זה לא שהוא לא "עשה דברים שידע שהיה צריך" -

אלא שלהיפ-ך, הוא הבין אותך, כיבד אותך, ידע שאת עייפה - וחשב שכל מה שאת רוצה זה לישון ולא רצה אפילו להתחיל "להפריע" לך בשינה שאת כה זקוקה לה, ובטח בתקופה של גמירות אחרי לידה...

"הייתי בוכה בגלל זה בלילות" - הוא ידע? הוא שמע ממך במפורש מה את רוצה? מה את צריכה?

כי אם לא, לצערנו לא נולד הגבר ולא נולדה האישה שהם קוראי מחשבות.

גם אם התרגלנו בסרטי דיסני שהם קיימים - הם לא.

אנשים צריכים לדעת ולשמוע באופן הכי ברור מה בן/בת הזוג שלהם צריכים ורוצים על מנת לדעת זאת.

אחרת אין להם כל דרך אחרת לדעת.

לא ברמיזות אפילו. לא. רק בתקשורת ישירה וברורה.

נשמע שיש כאן קצר בתקשורת שמשפיע לרעה על שניכם וכדאי מאוד ללבן אותו בהקדם על מנת ששניכם תרגישו הרבה הרבה יותר טוב, בכל המובנים.

6. "עכשיו מספר חודשים אחרי הלידה, טבלתי פעם אחת, באותו היום קלטנו שאנחנו עוד לא סגורים לגבי אמצעי המניעה, אז קיימנו יחסים חלקיים שוב פעם!"

אז ב"ה הייתה הלידה. (איך היא הייתה? לך? לו? לכם?)

וגם הגיעה הטבילה.

אבל מה ש*לא* היה שם - לא היה מענה עמוק וברור *מראש* של כל עניין אמצעי המניעה.

וכמה שזה חשוב, במיוחד בתקופה רגישה שכזו של אחרי לידה.

גם את וגם הוא צריכים להרגיש *בטוחים*.

בטוחים שלא יהיה עוד הריון שאתם לא רוצים ולא יכולים להכיל כרגע מאף בחינה.

וחוסר הביטחון שקורה אצל שניכם בדמות אין מניעה - כמובן שיגרור פגיעה ביחסים עצמם!

הרי כל קיום יחסים עלול להביא לילד שלם חי ובעט עד 120

ואם לא מוכנים לכך - איך אפשר בכלל להיות בנחת כלשהי אפילו בקיום היחסים?

ודאי שהדבר לא אפשרי כך.

הביטחון

הרוגע

הידיעה הברורה

תיאום הציפיות

ההכנה מראש

כל אלו ועוד גורמים לביטחון להתקיים וממילא גם ליחסים להיות הרבה יותר טובים ואפשריים לעומק...

7. "מאז אני לא רואה שום מאמץ מצידו לדבר על אמצעי המניעה,"

שוב, לא לרמוז יקרה - לומר. לפתוח. 

לנהל שיחה עניינית וטובה על המניעה *יחד* ועם הכנה לכך *מראש* ובצורה *ישירה וברורה*

8. "רמזתי לו כמה פעמים שאנחנו לא בקשר ושאנחנו לא ביחד"

אותו כנ"ל בדיוק לפי הסעיף הקודם.

9. "לפעמים אני יודעת שיש לו יצר אבל הוא לא יוזם כלום."

כאן חשוב לי קודם לדייק ולקרוא למה שיש לבעלך "חשק אלייך, אשתו האהובה", ולא "יצר".

זה לא שיש לו איזה "דחף מיני בלתי נשלט כמו איזה בהמה חלילה"

כי דחף מיני נשמע כאילו דוחפים אותך או דוחפים מישהו כדי להיות איתו. וזה לא נכון!

בעלך רוצה להיות איתך כי הוא *חושק* בך!

כי הוא רוצה אותך!

כי הוא אוהב אותך!

כי עבורו זו דרך ביטוי ייחודית ובלעדית עבור שניכם בלבד לומר לך עד כמה הוא אוהב אותך, עד כמה את יקרה וחשובה לו, וכמובן דרך עבורו גם להרגיש אהוב.

והוא לא יוזם - שוב לפי הסעיפים הראשוניםפ - יש כאן כבר "ריקוד זוגי" שלם שדרוש בירור ועיון עוד מתקופת ההריון,

יש כאן "ספירלה" שהתחילה עוד הרבה קודם

יש כאן משקעים שדורשים בירור ודיבור ופתרון שלהם

יש כאן המון חוויות אישיות וזוגיות שצריכות להתברר ולהיפתר

זה לא שהוא לא רוצה,

זה שיש הרבה מאוד מחסומים ומכשולים בדרך שמקשים עליו להביע את הרצון הזה בצורה שהוא רוצה.

יש לי עוד המון מה להאריך כאן, אבל חייב לומר זאת אישית לזוג עצמו וגם לברר אישית את כל מה שאת ובעלך חוויתם, לפרטי פרטים ולעומק, יחד ולחוד.

10. "...ואז הבנתי שאני אדישה לזה לגמרי..."

גם האדישות הזו שתיארת היא טבעית לגמרי במצב הזה.

וגם מה שתיארת שאת כבר פחות אוהבת ופחות מעריכה אותו -

כל אלו הם בעצם סוג של מנגנון הגנה של הנפש, שמונע פגיעה מהאדם הכי קרוב אלינו.

כי אם נדמה זאת לעט שנופל ממקום מאוד גבוה על הריצפה - ונופל בעוצמה חזקה על הריצפה (הנמשל: זוג קרוב ואוהב שהאיש או האישה חוו פגיעה מהאהוב/ה - ועוצמת הפגיעה חזקה מאוד),

אז לאט לאט אותו "עט", יתקרב יותר ויותר כלפי הריצפה, עוד קצת ועוד קצת, עד שגם אם הוא יפול שוב - הפעם הפגיעה תהיה ממש חלשה, כי הוא מאוד קרוב לריצפה, וזה לא ישבור אותו. (בנמשל: אחרי פגיעה כה חזקה מהאדם הכי קרוב, או הרגשת דחייה ממנו וכו' - הלב לאט לאט יסגר,

הריחוק לאט לאט יעצים ויתפוס יותר מקום בנפש -

במטרה להגן מפני פגיעה - שגםן אם ניפגע שוב - זה לא ירסק אותנו)

כמובן שהכל בתת מודע וזה הרבה יותר מורכב מזה, אבל זה העיקרון בגדול.

צריך חד משמעית לעשות כאן תהליך של בנייה מחודשת של האמון, הקריבה, התשוקה, האהבה (לגמרי אפשרי! לגמרי בר השגה! אהבה וגם תשוקה הם דברים אקטיביים לגמרי ולא פסיביים כמו שטועים לחשוב!!!)

תהליך של הבנת הדחייה ומה היא גרמה,

הבנת הנפש והמנגנוני הגנה שלה,

וכמובן - הבנה של איך לפתור את זה,

איך כן להתקרב שוב,

איך כן לקבל כלים של יחד זוגי ומיני...

11. "פתאום חשבתי על זה וירד לי האסימון, אני פשוט לא נחשקת. הוא כבר לא חושק בי. אני מרגישה את זה כל כך חזק, הוא כבר לא קונה לי פרחים לשבת, הוא כל היום מתעסק בעבודה (הוא עובד בבית) ובפוליטיקה ולא יוזם איתי שיחות כמו בעבר גם כשיש לו זמן.
באותו ליל טבילה אני השקעתי מאמצים והוא לא היה שותף למאמצים האלה..."

לא יקרה!

את כן נחשקת!

הוא כן אוהב אותך!

הוא כן רוצה בך!

קורה לכם, בנוסף לכל הסעיפים הנל, מה שקורה לרוב מוחץ אם לא כל הזוגות בעולם שמגיעים למסגרת הנישואין.

זה מובנה בתוכה.

כאן צריך ממש להבין את המהות של הנישואין.

כתבתי על כך בהרחבה, מצרפת לך את הדברים:

הבנת מהות הנישואין 

בכל דבר טוב בחיינו –                                                                                                         

דרושה השקעה ועבודה מתמדת בכדי להגיע לטוב הזה.

אם זה בדברים הכי פשוטים כמו פרנסה – אדם צריך לקום לעבודה יום יום ולעבוד כדי שבסוף החודש יכנס לו כסף לחשבון והוא יוכל לקנות אוכל ושאר דברים ולהינות מהכסף הזה.

בלי העבודה שלו – לא היה לו כסף – לא הייתה לו הנאה.

ובין אם זה בדברים יותר משמעותיים כמו ילדים – יש 9 חודשי הריון קשים, לידה קשה, גידול אינטסיבי וק-ש-ה – אבל האוצרות האלה שווים הכל!

וכן, גם כשהם גדלים הקושי לא נעלם אלא משנה צורה, ועדיין צריך להשקיע ולעבוד.

כמובן שלצד כל הקושי, האור, האהבה והקשר עם הילדים שלנו שווה לנו הכל, לכן זה מובן מאליו בשבילנו שצריך לעבוד בשביל זה…

עד לפני לא הרבה זמן,

אפילו בדור של סבא וסבתא שלנו,

היה לאנשים ברור כשמש שכמו שצריכים לעבוד בשביל פרנסה

וכמו שצריכים לעבוד בשביל הילדים

ואם קשה – ממשיכים לעבוד

כך גם בנישואין.

היה להם מובן מאליו שנישואין זו עבודה והשקעה בלתי נפסקים,

ויותר מזה, היה להם ברור שהם *רוצים* לעבוד בשביל זה.

היום עם כל הבלבול שנוצר בעולם כולו לגבי נישואין (וזה כאב לב גדול הדבר הזה),

היום אנשים חושבים שבן זוגם או בת זוגם הם ברירת מחדל חלילה

או שהם כאן כדי לבדר אותי,

או שהם כאן כדי לעשות לי טוב

וברגע שלא טוב לי, וברגע שקשה לי – זה אומר שמשהו *בהם* דפוק,

זה אומר שאנחנו בטח לא מתאימים

זה אומר שאנחנו צריכים להתגרש

ואז אמצא לי את המישהו/י "הנכון" שאיתו זה לא יקרה,\ ורק יהיה לי כיף ונעים ופרפרים ולבבות כל החיים.

ובכן… זה לא נכון.

וזה לא עובד כך.

כל גבר או אישה אחרים – גם איתם יהיו קשיים

גם להם יהיו חסרונות,

גם איתם לא הכל ילך חלק.

כי בחיים אין באמת משהו משמעותי שהולך חלק!

כך הקב"ה ברא את עולמו…

תנועה כל הזמן

יום – לילה

טוב – רע

חושך – אור

קודש – חול

צירים – לידה

קושי ועבודה – הנאה

וכו' וכו'

העולם הזה הוא תנועה מתמדת

והנישואין הן חלק מהעולם הזה, זה הכל.

הם לא שונים מגידול ילדים שגם הוא עבודה מתמדת

הם לא שונים מפרנסה שגם היא עבודה מתמדת

הם לא שונים מכלום, הם חלק מהעולם הזה.

רק שמשום מה הלבישו על נישואין בדורנו כל כך הרבה תסבוכות שרק ה' יעזור…

כמה כמה כאב לב יש לזוגות רק מהספקות הנוראיים האלה,

מההתלבטויות הבלתי פוסקות האלה,

החוסר ודאות וחוסר שלמות הזה.

אם רק היה ברור לאיש ולאישה מהרגע שהם עומדים תחת לחופה – שזה לנצח! ***ל–נ-צ-ח***

שזו הבחירה האמיתית והנכונה שלי.

שהגבר שלצדי שייך לי.

שאני שייכת לו.

שאני מקודשת לו.

שהוא מקודש לי.

שכמו שהילדים שלי שייכים לי וגם אם הם יצרחו כל הלילה ויתחרפנו – אני עדיין אחבק אותם ואדאג להם,

גם אם הם יכולים להוציא לי את המיץ לפעמים – ברור לי כשמש שאהיה תמיד אמא שלהם ואשתדל עבורם.

למה למען ה' זה כ"כ שונה עם בני הזוג שלנו?

זה לא צריך להיות שונה!

אנחנו צריכים להתייחס אליו/אליה כמו בשר מבשרנו, כמו החצי השני שלנו שכרתנו איתו ברית,

כמו מישהו ששייך לי, כמו חלק בלתי נפרד ממני ומהמשפחה הזו – ואז גם אנהג בהתאם.

זה לא אומר שלא יהיה לי קשה לפעמים – אבל הידיעה שהוא שלי. וזהו!

ואני שלו. וזהו!

הידיעה הזו קריטית, פשוט קריטית!

השלמות הזו בבחירה, הידיעה הברורה שזה לנצח,

היא היא זו שעוזרת לעבור כל מכשול.

היא היא זו שאומרת שאם קשה – נעבוד על זה יחד.

עכשיו ברור שיש עבודה.

אני קוראת לזה השקעה ועבודה.

לא חיים אומללים חס ושלום, אבל בהחלט השקעה ועבודה טובה.

עבודה מבורכת. עבודה אהובה. אהובה מתמשכת.

כמו עבודה של אמא בלהיות אמא.

כמו עבודה של אבא בלהיות אבא.

ואם קשה לי או לא כיף לי או לא נעים לי אבין את עצמי, אבין למה זה קרה,

אבין את בן הזוג, אבין למה זה קרה לו, נתקשר את זה, נדבר את זה, נפתור את זה.

ממקום ששנינו יחד עם אותה מטרה.

איך לנצח את הסטטיסטיקה?

אם יש דבר שיכול להביא אותי לכדי דמעות זו המציאות העצובה בה זוגות על גבי זוגות שעומדים לפני חתונה, או אפילו כבר נישאו זה לזו – לא מפסיקים לשאול את עצמם – האם זה באמת זה?
האם נהיה יחד לנצח?
או שמא גם אנו נמצא עצמינו כחלק בלתי נפרד מהסטטיסטיקה האיומה של הגירושים?

החוסר ודאות הזו,
החוסר אונים הזה,
הבילבול,
הספקות,
סימני השאלה
הפחד והלא יודע – הם האויבים הכי הכי גדולים שלנו ושל האהבה שלנו!!!

הדבר הכמעט יחידי וההכי מרכזי שיקבע אם נהיה מהזוגות האלה שלנצח תמיד בטוב או מהזוגות האלה שמוצאים עצמם חלק מהסטטיסטיקה – הוא הידיעה הברורה שאנו כאן אחד עם השניה לנצח.
שבחרנו נכון.
שזה זה.
שלא צריך עוד לחפש בחוץ.
שיש שלמות בלב ובראש.
זו הבחירה אחד בשנייה כל יום מחדש.
זו המודעות שאשתי/אישי אינם מובנים מאליהם בכלל.
זו השקעת האנרגיה האקטיבית באהבה ולא פסיביות שרק מחכה שהכל יגמר ממש כמו נבואה שמגשימה את עצמה…

בחרתם אחד בשנייה בשלמות?
הרגשתם שלמות ובהירות מתחת לחופה ברגש בשכל ובלב?
מזל טוב!
אתם מהזוגות האלה שינצחו את הסטטיסטיקה!
למה?
כי *תבחרו* בזה!

*זה* הנשק הכי טוב שלכם לנצח אותה
ולא האם יש יותר טוב או יותר טובה מבעלי/אשתי.

בכל מערכת יחסים שהיא יהיו יתרונות,
וגם חסרונות.
בכל איש ובכל אישה יהיו יתרונות
ויהיו גם חסרונות.

רק הקב"ה לבדו מושלם.

אין אדם מושלם! לא היה וגם לא יהיה.

אם נשכיל לקחת בשתי ידיים את הטוב ש*בחרנו* לעצמנו ולהמשיך להשקיע בו ולראות בו את הטוב שהוא אכן – נהיה המאושרים באדם.

אז בפעם הבאה שתראו זוג מאוהב בני 80
תאמרו לעצמכם – הם השכילו לבחור אחד בשנייה בכל יום מחדש,
הם השכילו להשקיע בביחד ובאהבה שלהם.
זה לא שהם מיוחדים בהכרח או יחידי סגולה או בעלי תכונות כאלה ואחרות – זה פשוט שהם השקיעו וידעו והיו בטוחים בביחד שלהם לא משנה מה ולמרות כל הקשיים והאתגרים והמשברים שמביאים איתם החיים בכלל וחיי הנישואין בפרט.

ואם תשמעו על עוד זוג שעומד להצטרף לסטטיסטיקה העגומה,
בבקשה! בבקשה תבררו ותציעו להם שיש גם דרך אחרת!
שאפשר לבחור בטוב ולחזור לטוב!
שזו לא גזירת גורל כי הם "זוג דפוק" חלילה או "לא מתאים" – אלא הם פשוט צריכים לקבל כלים נכונים, לבחור אחד בשנייה מחדש. זה שווה עולם. באמת.

(אין באמור התייחסות למקרי קיצון כאלה ואחרים שבהם כמובן הדבר הנכון והטוב ביותר לזוג הוא גירושים.
התוכן מכוון לכל אותם אלפי זוגות שיכולים לנצח את הסטטיסטיקה ולא היא אותם).

ו

אם קשה אז… פועלים!
אם קשה אז… מנסים!
אם קשה אז… נלחמים!

למה ברירת המחדל בזוגיות היא שאם קשה=מפרקים, אם קשה=בורחים?!

למה בהורות, אין אף הורה אחד אוהב שכאשר קשה לו עם הילד שלו הוא בורח ממנו?
למה אין הורה אחד שאם הילד עובר קשיים ומציב אתגרים הוא לא נוטש אותו לאנחות, אלא להיפך, מוציא את הנשמה בשבילו ומנסה ככל יכולתו לתקן ולשפר ולעזור?

היינו פה קודם.
הזוגיות שלנו היא המקור.
האהבה שלנו היא זו שמלכתחילה יצרה את הילדים האלה.
צריך לתת לה את המקום שלה והכבוד שלה גם.
גם בשביל הילדים, שזו משאלתם העמוקה והגדולה ביותר,
אבל גם בשביל עצמנו. בשביל המקור שלנו.

אם נתייחס לזוגיות כמו להורות לפחות,
לאשתי/בעלי כמו לילד שלי,
אם נרגיש שאני שייך לאשתי, יש כאן שייכות,
שבעלי שייך לי, שהוא שלי ואני שלו, כמו השייכות שיש עם הילדים – אז גם אם כועסים, גם אם לא מסכימים, אם יש קשיים – עובדים על זה!!! לא זורקים את זה.
המוטיבציה לעבודה תהיה בראש ובראשונה ההתייחסות.
אם נשכיל להתייחס לשותפנו למסע החיים כאל מישהו עם שייכות, עם אמת, עם מקור הילדים האלה, כמשהו בלתי נפרד ממני – ממילא המוטיבציה להשקיע ולנסות גם שקשה תגדל פלאים.

מעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים ***רק*** אחרי ההשקעה

*רק* אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

ואתן דוגמא:

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר – יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב שהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יש אהבה, יש פרפרים וחיבה והתאהבות וכו'

ואחרי שנה עוד יותר

ואחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

אם באמת בני הזוג השכילו כל חייהם להשקיע האחד בשנייה, להשקיע בקשר שלהם – אז תוכלו לראות באמת זוגות בני 80 ממש מאוהבים עם מבט מצועף בעיניים ורכות ואהבה כה גדולים אחד לשנייה שזה פשוט ממיס את הלב!

האהבה שיש לנו עכשיו אחרי 14 שנים, הרבה יותר גדולה ועמוקה מאשר שהתחתנו או שהכרנו. זה רמה אחרת לגמרי.

כמובן שכל השנים הזוגיות צריכה להיות מתוחזקת – מושקעת – לברר קשיים ולא לטאטאם מתחת לשטיח, ליזום באופן אקטיבי גם התעוררות לאהבה וגם התעוררות לתשוקה – להשקיע להשקיע, כמו בכל דבר בעולם הזה!

***ואז*** מגלים את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי!

אז אם יש קשיים… וחושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

רגע יקרים!!!

אין לכם מושג עוד כמה טוב תוכלו לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד שנה! עוד 10 שנים! עוד 20 שנחים!

בבקשה אל תזרקו הכל לפח!

אפשר לפתור את זה! מבטיחה לכם שאפשר! חבל חבל חבל שלא תזכו לכל הטוב הגדול שנישואין וזוגיות של 30 ו40 שנים יכולים לתת.

גם בפן הגופני,

שיא העונג גם אצל הגבר וגם אצל האישה מגיע רק אחרי התמדה והשקעה והתכווננות – ואם עוצרים באמצע כי לפעמים זה כאילו כמעט "בלתי נסבל" או חושבים שזהו זה ואין ולא יכול להיות יותר טוב – אבל מי שמתמיד וממשיך – זוכה!

מי שמאפשר לזמן לעשות את שלו, להשקעה וההתמדה לעשות את שלה – יזכה לשיאים עצומים עוד יותר, לטוב עמוק וחזק עוד יותר,

גם במיניות, גם בהורות, גם בזוגיות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל – המתמיד זוכה!

לגמרי זוכה.

עמדה ששואלת למה אחרי החתונה בן הזוג השתנה, היא עמדה שאומרת ש*בן הזוג עצמו* או *בת הזוג עצמה* משתנים עם השנים,

בעוד שהרבה פעמים – *המציאות עצמה* היא היא זו שמשתנה,

ואנו פשוט שופטים אותה, את עצמנו, ואת הזוגיות שלנו באותם כלים כמו המציאות שהכרנו, בעוד האמת היא שזה ממש עושה לנו עוול הרבה פעמים, ופשוט לא פייר כלפי עצמנו.

כי איך אפשר להשוות זוג רווקים שנפגשים פעם בתדירות כזו או אחרת,

בלי ילד אחד אפילו,

בלי לחוות הריון או לידה או שינוי של הגוף פיזי ונפשי,

בלי משכנתא על הראש,

בלי חובות, אחריות, פרנסה וכו'

בלי מציאות שוחקת ושיגרה,

בלי להילחם במודע ב"מובן מאליו" הזה שהוא הנשק מספר 1 בנישואין – כי הכל חדש ומרגש ופרפרים וכו'

ובטח ובטח שלא מובן מאליו –

להיפך –

האישה הזו שכרגע יוצאת איתי – יכולה בכל רגע תיאורטית למצוא מישהו יותר טוב ויותר "שווה" ממני בכל קנה מידה,

האיש הזה שכרגע חבר שלי, יכול תיאורטית למצוא בכל רגע אישה יותר יפה/חכמה/מעניינת/מצחיקה/רגישה ממני…

אז גם אם רבים – לא רבים עד הסוף

גם אם עייפים או כועסים או עצובים – עדיין מגלים סוג מסוים של איפוק ולא מאבדים כל רסן,

גם אם קשה – מתאמצים הרבה יותר

למה?

כי הוא לא בכיס שלי.

כי היא לא בכיס שלי.

כי הוא/היא לא מובנים מאליהם.

המציאות של הנישואין –

היא שבתת מודע, ממש בלי כוונה רעה,

היא גורמת לשני בני הזוג להרגיש שזהו, עכשיו כבר "הגענו אל המנוחה והנחלה",

"הגענו אל השיא"

הכל עכשיו מובן מאליו

הוא כן בכיס שלי עכשיו.

היא כן בכיס שלי עכשיו.

כבר התחתנו. כבר יש טבעת.

אז אם רבים – זה עד הסוף.

ואם כועסים – נביע את זה עד הסוף.

ואם עייפים או אין כוח – פתאום נכעס ונהיה מתוסכלים מהשני הרבה הרבה יותר.

כי אנחנו יכולים.

הוא בכיס שלנו.

הוא מובן מאליו.

הוא נשוי לנו.

כל עוד הקשר לא ממוסד, ואין את המחויבות הזו, יותר נוח להכיל צדדים מסוימים באישיות או חוויות חיים.

ברגע שהקשר הופך לרשמי, עם הזמן זה עלול להיעשות יותר ויותר קשה.

וזאת משתי סיבות עיקריות:

1. המובן מאליו, כאמור. שהקשר נהיה ממוסד, כאילו הכל כבר "בכיס הקטן", מובן מאליו, לא משקיעים כבר, לא כמו קודם שזה *לא* היה בכיב הקטן, שזה *לא* היה מובן מאליו, שתמיד היה את החשש שישב שאולי הוא/היא ילכו ממני אם אני _______ או אם אני לא _____ או ימצא יותר ב__ ממני
  2. כאשר הקשר ממוסד, זה כאילו אומר למוח של כל אחד ואחת מאיתנו שזה "סופי", שזהו. זה ככה לנצח. (מה שלא היה כך לפני – שתמיד כל אחד חשב איפשהו במוח שמקסימום נפרדים, או מקסימום מישהו/י אחר/ת וכן הלאה) – כאשר מתחתנים והקשר רשמי וממוסד – כבר אין למוח את המחשבה שהכל פתוח, שיש המון אופציות בכל זמן נתון, שהוא חופשי ומשוחרר לבחור בכל שניה נתונה מה שהוא רוצה, את החופש והעמדה המחשבתית שכלום לא סגור לו וסופי. כאשר הקשר ממוסד, גם אם הוא ממש טוב וגם ממש אוהבים – אין את העמדה המחשבתית הזו, והמוח יכול להגיד, אפילו בתת מודע – רגע! לא רוצה שזה יהיה סופי! סופי זה מפחיד! סגור זה מפחיד! אני רוצה עוד אפשרויות! אני רוצה חופש! אני לא רוצה להתחייב ולהיות סגור וחתום כל הזמן! (זה גם הרבה בראש של האנשים יותר בדור הזה – כי רואים סביבם כל הזמן כל הזמן זוגות שמתגרשים, גם זוגות שהיו אוהבים, וכל המדיה והתרבות בעקיפין רומזת שנישואין זה כלא ושהכל אבוד מראש וכן הלאה, אז כבר זה מחלחל להם למוח והם כבר אוטומטית מפחדים מזה וזה לפעמים עושה נבואה שמגשימה את עצמה כי היחס לנישואין במוח הוא שלישי במקום חיובי!) ואז כאילו להילחם ב"סופי" הזה ולהגיד לעצמנו במוח (בתת מודע לפעמים) שהנה זה לא סופי, אפשר ללכת, זה לא סופי! אז מסתכלים על בן הזוג בצורה שונה, פחות אוהדת ומכילה ומקבלת. פתאום החסרונות והמגרעות בבן/בת הזוג מתעצמים, שמים עליהם יותר את הדגש ואת הזכוכית מגדלת עליהם, ואת כל הדברים הטובים לוקחים כמובן מאליו, (בדיוק הפוך ממה שהיה קודם). ואז יש יותר מריבות, ויותר פרצופים, ויותר עלבונות, והתרמיל של העלבונות והכעסים נהיה גדול יותר ויותר ככל שהזמן עובר, ואם לא מטפלים בזה מהר, ואם לא מקבלים כלים ומודעות לדעת שזה חלק אינטגרלי ממערכת הנישואים, וזו פשוט רק משוכה שצריך לעבור עם הרבה מודעות, השקעה, עבודה וכלים נכונים – אז היחסים מדרדרים לאט לאט, ואז ככל שהזמן עובר יש יותר מטענים שהצטברו ונהיה יותר קשה (אפשרי אבל יותר קשה…).

לדעת שזה קורה, וזה קורה לכולם. וזה בסדר גמור. וזה חלק מובנה במערכת.

אבל התשובה המעודדת והנחוצה כ"כ היא שזה פתיר! שעוברים את זה!

שאז הקשר ואהבה רק מתעמקים!

נהיים קרובים יותר, עמוקים יותר, אוהבים יותר!

מרוויחים את העומק הזה באהבה רק מהעבודה הקשה הזו וההתגברות על המשברים! לא לוותר על זה! לא לברוח באמצע! לא להישבר, לעבוד על זה! עם המון אהבה, הקשבה והכלה – לעבוד על זה! והכל יהיה מדהים! מובטח!

ואת המובן מאליו הזה – שהוא הנשק מספר 1 לנישואין – צריך להרוג!

כבר שהוא קטן צריך לחסל אותו,

להילחם בו

צריך להפוך את היחסים מאהבה רומנטית – שמאוד קלה בהתחלה אצל כולם, ובכל תחילתו של קשר חדש מעצם היותו חדש ומרגש ומסעיר וכו' וכו' –

לאהבה מודעת.

לאהבה עמוקה, נכונה, אמיתית, מבוססת, מלאה בעומק.

אהבה שיש בה גם התרגשות אבל גם הרבה מודעת –

אהבה שיוזמים אותה, שעובדים אותה, שיוצרים אותה,

אהבה אקטיבית, שהיא ממש יצירה.

שמשקים אותה, שמשקיעים בה – שביחד ממש מעמיקים אותה ומגדילים אותה *במודע*.

ויש הרבה הרבה מאוד דרכים לעשות זאת.

הדרך אולי הראשונה ואולי הכי חשובה היא הזכוכית המגדלת.

לדמיין ממש שיש לנו ביד זכוכית מגדלת דמיונית –

וכל משהו טוב, תכונה טובה, מאמץ או השתדלות שאשתי/בעלי עושים – להגדיל אותם בעיני עצמנו! ולהגדיל אותם בעיני בן/בת הזוג!

לראות את זה

להעריך את זה

להודות על זה.

כי מה אנחנו עושים?

לגמרי הפוך.

שוב, לא מכוונה רעה חלילה – אלא פשוט שככה אנחנו מחווטים.

אנחנו רגילים להיתפס לרע, לחסר, במקום לראות את הטוב.

אנחנו רגילים להעצים כל תכונה רעה או נפילה או התנהגות רעה של בעלי/אשתי,

להפוך את זה לחזות הכל,

לחשוב שאם בעלי או אשתי התנהגו כך או כך זה אומר ***שהם*** דפוקים,

שמשהו *בהם*, *באישיות* שלהם לא בסדר,

בעוד שכאשר *אנחנו* טועים, או *אנחנו* לפעמים כועסים/עייפים/עצובים/מתוסכלים ונאמר צועקים או מתנהגים התנהגות אחרת שהיא לא אידיאלית – אנחנו נוטים הרבה יותר לסלוח לעצמנו,

לפרש זאת כ*התנהגות שלהו שנובעת מהמציאות הקשה* ולא לאישיות שלנו שחלילה דפוקה ביסודה.

ומה שצריך לעשות זה *במודע* לעשות זאת גם כלפי בן הזוג!

במודע אם הוא מתנהג לא משהו – לומר לעצמנו בראש –

אה, זה בטח בגלל שהוא עייף ממש עכשיו

או טרוד

או לחוץ

או מתוסכל

או כואב לו

או קשה לו

בדיוק כמו שאנחנו אומרים על עצמנו אם טעינו!!!

זה לא שהאישיות שלו דפוקה!

כמו שזה לא שהאישיות שלנו דפוקה אם מעדנו פעם…

בנוסף,

חשוב מאוד מאוד גם להגדיל את הטוב *שכן* נמצא וקיים בבן הזוג,

להגדיל כל תכונה ועשייה טובה שלו במודע -*ולא* לקחת כמובן מאליו!

כי מה שעוד אנחנו עושים בטעות – זה את כל הטוב שהשני/ה עושים – אנחנו פשוט לוקחים כמובן מאליו

ואת כל הרע – מעצימים ומגדילים!

אז היא שטפה כלים? נו אז מה, ברור שתשטוף…

אז הוא קילח את הקטן וקם בלילה? נו אז מה? זה מובן מאליו, הוא אבא לא תורם זרע…

אז היא הכינה ארוחת ערב? מי ישמע… בואו נשתחווה למלכה…

אז הוא נתן לי להשלים שעת שינה והיה עם הילדים בשבת בצהריים? ממש כל הכבוד בוא נביא לו מדליה, ברור שהוא צריך לעשות את זה!

ועוד ועוד אינסוף דוגמאות.

אז לא!!!

זה לא מובן מאליו!

היא שטפה כלים!

והוא קם לתינוק ונתן לי לישון!

והיא הכינה אוכל בשבילי ולמעני גם כשהייתה גמורה מהעבודה ומהיום שלה!

והוא איפשר לי לצבור כוחות אפילו שגם היה מת לשעת שינה ובכל זאת איפשר לי!

זה ל א מובן מאליו!

אז להעריך את זה

לומר תודה על זה

לראות את זה! קודם כל לראות את זה.

להגדיל את זה.

ואת הרע?

להקטין.

פרופורציות.

אז היא צעקה. אז הוא אמר. אז היא שכחה. אז הוא לא התאמץ מספיק.

בסדר. כולנו בני אדם. אז היה לה קשה. אז היה לו מעייף. אז היא לחוצה מאלף דברים על הראש שלה. אז הוא מתוסכל וקשה לו המצב החדש

וכו' וכו'.

אז בהחלט,

גם בן זוג אידיאלי ומושלם

וגם בת זוג אידיאלית ומושלמת

שענו על כל הציפיות שלנו לפני החתונה –

זה עדיין

*לפני* החתונה!

הם עדיין לא היו במציאות בה הם יחד 24/7

עדיין לא היו במציאות של נישואין ומחויבות

עדיין לא היו במציאות של מובן מאליו שצריך להילחם בו

עדיין לא היו במציאות של הורות וילדים על כל אינסוף האתגרים שזה מביא עימו

עדיין לא היו בחוב של משכנתא או עול כלכלי מטורף על הצוואר יום יום שעה שעה

אז זה לא בר השוואה בכלל!

התכונות האלה שלהם,

אלה שהתאהבנו בהן,

אלה שראינו ומצאו חן בעינינו

אלא שקירבו בינינו – הן כולן עדיין שם!

רק שלפעמים מכסה אותם שמיכה ענקית של קושי של מציאות של חיי היום יום שלא היו בעבר!

אם רק נזיז את השמיכה הזו – נראה אותם זוהרים במלוא הדרם ויופים!

וזו לגמרי עבודה שבכוחנו, של כל אחד וכל אחת מאיתנו לעשות!

וזו העבודה הכי משתלמת ומתוקה שיכולה להיות!

אז אם התאהבנו בבן זוג כריזמתי וסוחף

ועכשיו אנחנו מתבאסות שהוא כריזמטי וסוחף גם נשים בעבודה – זו אותה תכונה שלו. הוא לא השתנה.

אז נבדוק למה זה מפריע לנו עכשיו?

אם זה יושב למשל על המקום של חוסר ביטחון עצמי או חוסר אמון או חוסר ביטחון בקשר – נעבוד על הנקודה הזו לעומק והכל יסתדר.

אז אם התאהבנו באישה מעניינת, דברנית שלא משעמם איתה לרגע

ועכשיו היא חופרת לנו את המוח בלי הפסקה ורוצה כל רגע "שיחה" ו"לדבר על הדברים וללבן אותם" – היא לא השתנתה. היא אותה אחת.

זו המציאות שהשתנתה שעכשיו אולי אין פנאי כמו בעבר, או פניות הנפש, או אולי יש משקעים וחשש שלנו שב"שיחה" הזו אנו נצא הרעים

ושוב – לעבוד על הנקודה הזו ספציפית והכל יסתדר!

אז אם התאהבנו באיש העולם הגדול שהכל מעניין אותו והוא תמיד נודד ומחפש הרפתקאות

ועכשיו אנחנו מתבאסות שהוא יוצא הרבה מהבית וכל פעם מחפש לו הרפתקה חדשה וצריך אותו עם הילדים והוא פחות – שוב, זה אותו הוא. רק המציאות שונה.

שוב, להבין על מה זה יושב ומה *בדיוק* מפריע ובזה לטפל.

ואם התאהבנו באישה חמה ואוהבת ופתאום אנחנו מגלים את הצד השני של זה – שהיא גם ממש כעסנית ויודעת לצעוק בלי עין הרע וזה מבאס אותנו טילים כי מה הקשר בין היצור הצורח הזה להבין האישה החמה איתה התחתנתי?!

אז נבין ששוב – זו אותה היא. אותה תכונה של הנפש שאם יכולה לאהוב עד הסוף ולהיות חמה עד הסוף – גם בכעס זה יכול להיות עד הסוף כי היא אולי יותר רגישה או יותר אכפת לה מדברים וכו' – זו אותה תכונה בשתי הקצוות שלה.

וצריך לבדוק *למה* היא צועקת, מה מפריע לה, מה קשה לה, מה הביא אותה לזה – ולטפל בזה.

תמיד צריך להגיע לשורש

להבין אותו

לקרוא לו בשם

ללמוד אותו, למה הגיע, ממה נבע, מה גרם לו לצמוח וכו' וכו'

ואז לטפל בו.

כי הרבה פעמים אומרים שדווקא תכונות שאהבנו ובהן התאהבנו בבן/בת הזוג לפני החתונה – הן הן התכונות שהכי יוציאו אותנו מדעתנו אחרי הנישואים.

ואחרי שמבינים את המהות של זה, את המובן מאליו הזה, את הקצוות של אותה תכונה,

– אז מבינים שכל מה שצריך זה להבין שהמציאות השתנתה,

ולהתאים את עצמנו ואת הזוגיות שלנו לזוגיות,

לראות שעדיין קיים כל הטוב הזה במי שמולי שבו התאהבתי,

להעצים את זה, לראות את זה, להגדיל את זה,

ובמה שקשה – לברר לעומק – ולטפל.

לא לטאטא אלא לברר, לזהות – ולטפל. וכמה שיותר מוקדם יותר טוב בלי לצבור מטענים עצומים.

(וגם אם צברנו – זה עדיין לגמרי אפשרי!)

אם לא היינו חווים את כל הקשיים, המשברים והרע שעברנו – לא היינו באותו מקום של *טוב* ביננו כרגע.

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים – אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים – לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפצח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אם כך,

אחרי שהבנו את ההבנה בשורשית והכה חשובה שאומרת שה*מציאות של הנישואין* עצמה היא שגורמת לאנשים להרגיש לפעמים שבני זוגם הם מובנים מאליהם והכל מובן מאליו – המסגרת הזאת עצמה והמציאות הזו עצמה היא היא זו שיכולה לגרום חלילה לפזילות אם יש משהו לא טוב בקשר, או אם יש הרבה טוב, אבל אין את העבודה הפנימית הזו על ההבנה שהנישואין האלה בעצם ממש *לא* מובנים מאליהם, וממש יקרים יום יום גם אחרי 20 שנים יחד.

ההבנה הזו היא לא פחות מקריטית,

כי במקרה שאישה/גבר הגיעו כבר למצב כזה, או עלולים להגיע למצב כזה –

אם יחשבו שנייה שגם עם אותו גבר נאה וכריזמטי וחדש שהרגע הגיח למשרד – גם אם יהיו איתו, ויחוו אהבה וטוב ופרפרים וכו' וכו' – ובסופו של דבר נגיד שאפילו יתגרשו ויתחתו איתו –

מה הם עשו בעצם?

החליפו גבר אחד באחר.

ומה יקרה עכשיו?

גם עם הגבר הזה – השני יקרה בדיוק אבל בדיוק אותו דבר –

שוב שגרה

שוב הרגשה של מובן מאליו

שוב הרגל

ואז יגיע גבר שלישי נאה יותר וכריזמטי יותר – ואז שוב אותו סיפור

ואז גם איתו

אחרי שלוש שנים

ועוד ילדים

ועוד 3 שנים –

שוב אותו דבר

ועוד גבר ועוד גבר ואין לדבר סוף!

כל האובר-ציפיות שאנו מלבישים על בן זוגנו,

כאילו הוא אמור לענות על כל שאיפותינו בחיים,

כאילו הוא יכול להיות מושלם,

כאילו הוא יכול להיות אנחנו עצמנו רק בגרסה הגברית

לאהוב כל מה שאנחנו אוהבת

להיות טוב בכל מה שאנחנו טובות

ואם אפשר גם שיהיה בנוסף מכיל ומחבק ונחמד ואוהב וגבר ומושך ו.. ו… ו.. ו…

הלו!!!

רגע!!!

זה בן אדם!

לא מלאך

לא מושלם

זה בנאדם.

הוא לא יכול להיות גם וגם וגם והכל.

הורגלנו שזה עובד ככה.

ראינו כל ילדותנו וכל סרטי דיסני שהכל ככה.

שהכל מושלם

שהאביר על הסוס הלבן ומושלם בהכל

שבן הזוג אמור לענות על כל רשימת המכולת ולהיות מקסים ונהדר תמיד בלי טיפת אנושיות או רגעי שבירה,

אבל הורגלנו לא נכון.

זו לא המציאות.

גם אנחנו לא מושלמות.

גם אנחנו רחוקות מלהיות נסיכות דיסני

גם אנחנו אנושיות

גם אנחנו כועסות, עייפות, עצבניות, עצובות

גם אנחנו עם הפאקים שלנו…

כמו שאנחנו "סולחות ומעבירות" לעצמנו –

כך כדאי שנעשה עבור בן הזוג.

יש לו את הטוב שלו.

כמו שלך יש את הטוב שלך.

ויש לו את החולשות שלו

כמו שלך יש את החולשות שלך.

השוואות לא יעזרו, 

הן גם לא מציאותיות כלל.

וכל גבר אחר, גם אם היה הכי משכיל ומדבר ומעניין – היו לו את החסרונות *שלו*

ועם אותו צד של המטבע הזה – היה גם את הצד השני.

אולי הוא היה כעסן? אולי לא מכיל? אולי לא מכבד? אולי עקשן כפרד ולא זז מילימטר מעמדנו החכמה והנאורה?

ואולי ואולי ואולי.

אין לדבר סוף. באמת.

לכן שכל אחד יחשוב עם עצמו טוב טוב –

הרי התחתנתי עם בעלי כי *הוא* זה שהיה נאה בעיני, וכריזמטי, ואהוב, וכל התכונות שאהבתי בו

ו*הוא* זה שעשה לי טוב ופרפרים וכל זה –

אז איתו התחתנתי.

ויש לי עכשיו שתי אפשרויות:

או לשמר ולחזק ולהרים למעלה את הקשר המיוחד הזה שיש בין שנינו, בלי שום רבע פזילה החוצה, ועבודה ואנרגיה שמושקעת ומושקעת רק בבית פנימה –

או להפסיד אותו ואת מה שיש לנו ולהיות בלופ אינסופי של חיפוש של עוד גבר כריזמטי ועוד אחד ועוד אחד ולעולם אין לדבר סוף, רק כאב לב ותחושת החמצה גדולה, כי עם אף אחד לא יהיה ניתן להגיע לשלמות,

לשחרור,

להרגשה שהנה הגעתי אל הבית שלי,

של שייכות וייחודיות,

של בנייה של מערכת נישואין של שנים רבות ולנצח שרק שעוברים עוד דברים ומנצחים עוד משברים ומתעמקים – רק בה אפשר לחוות אהבה מסוימת ושלמה שאי אפשר לחוות עם קשרים יותר קצרים (אפילו של שנים. לא דומה אהבה של 40 שנים לאהבה של 20 שנים).

אז את כל זה מפסידים.

החידוש הגדול הנוסף הוא שזה לא משנה כ"כ אם בעלי הוא יוסי או דני

או אשתי היא רינה או דינה –

מה שיעשה את העובדה שנצליח ונישאר יחד *בטוב* – היא העבודה *שלנו* בלבד!

היא הבחירה שלנו אחד בשני/ה כל יום מחדש בלבד!

היא היכולת שלנו *במודע* להשקיע,

במודע לאהוב,

במודע להעניק ולתת,

במודע לא לקחת את בן/בת הזוג כמובנים מאליהם –

בכוחנו לגמרי לגמרי לעשות את חיי הנישואין שלנו מאושרים.

12. לחץ כלכלי שכתבת שיש עליו - גם משפיע מאוד מאוד על כל החשק ועל כל המכלול של החיים הזוגיים והאישיים.

13. לא קנה מתנה ללידה - מאוד יכול להיות ש*הוא* לא ראה בכך צורך ולא הבין את החשיבות של זה מבחינתך,

וכאשר כןם הבין - כן קנה לך מתנה.

אבל את פירשת את חוסר קניית המתנה כחוסר הערכה.

מה ש*אצלו* זה יכול להיות בכלל בכלל לא שם!!!

כל אחד מבני האדם מדבר בשפות אהבה שונות.

שפות שונות לאהבה:

1.מגע- חיבוק, נשיקה, יחסי מין, ליטוף וכל סוג של מגע

2.מילים- דיבור, מילים טובות, מחמאות

3.יחס- הקדשת זמן ויחס לבן הזוג כל יום

4. מתנות – קניית מתנות לבן הזוג

5. ביצוע מטלות טכניות ויומיומיות של הבית, לעשות דברים עבור בן הזוג

6. לסלוח

7. לקבל את בן הזוג כמו שהוא

8. לחייך ולשמוח

כל אדם "מדבר" בשפות אהבה שונות – וצריך לזהות באלו שפות אנחנו מדברים, ובאילו שפות בן/בת הזוג שלנו מדברים, וללמוד גם את השפה שלהם, כדי שנרגיש אהובים ורצויים, ונדע שהם עושים זאת כי הם באמת אוהבים אותנו, נלמד שפה חדשה.

אז אם את מדברת בשפת המתנות - צריך ללמד את בעלך את השפה הזו.

ואם הוא מדבר בשפות אחרות, וכך הוא באמת במאת אומר לך שהוא אוהב אותך - את גם צריכה ללמוד את השפה הזו.

כולנו בני אדם שונים. וכל אחד מאיתנו מדבר בשפות שונות.

זה *לא* אומר שהוא לא אוהב אותך! וזה *לא* אומר שהוא לא מעריך אותך!

יש את מודל אפרת שיכול גם להסביר את זה:

מודל "אפר"ת" – אירוע, פרשנות, רגש, תגובה.

אפשר לשנות את הפרשנות שלנו לאותו האירוע בדיוק, וכך גם הרגש יהיה חיובי יותר ומתוך כך גם התגובה.

לזכור תמיד שלבן/בת הזוג אין שום כוונה להרע ולפגוע ולהזיק לנו חלילה, הם אוהבים אותנו, לכן חשוב לשנות את ה"פ" – את הפרשנות שלנו לדברים והכל יראה טוב יותר

ז"א, שאם האירוע - אי קניית מתנה

והפרשנות שלך = לא מעריך אותי

והרגש- כעס ומירמור

והתגובה - ריחוק 

אפשר על אותו אירוע בדיוק לשנות את *הפרשנות*-

האירוע - אי קניית מתנה 

הפרשנות - הוא לא מדבר בשפה הזו, ואומר לי בדכים אחרות שהוא מעריך אותי

הרגש- הבנה

התגובה - קירבה

14. "היו לנו משברים בזוגיות, אבל כבר שלושה לילות שאני חושבת להתגש ממנו כי יותר קשה להיות ביחד ולהרגיש לבד"

לגמרי בר טיפול!

במשברים בזוגיות - מטפלים!

פתרון של להתגרש כלל לא עוזר,

כי אז מחליפים בד"כ חיסרון א' בחיסרון ב'

הרי אין אדם מושלם אחד בעולם.

ואותם הבעיות יחזרו בצורה זו או אחרת גם בפרק ב' וג' ואפילו ת'...

זה לא פתרון.

אם משהו דרוש תיקון - מתקנים. לא זורקים. 

בטח שעוד לא ניסיתנו לטפל דרך גורמים מקצועיים שזוהי התמחותם.

ממליצה לכם בחום לפנות לטיפול זוגי שיכול לעזור ולתרום לכם הרבה מאוד מאוד.

עריכה: מוסיפה עוד הרחבה על הסעיף הזה:

קודם כל המצב הזה שאת שומעת קולות בראש שאומרים לך "אז בואי תתגרשי ממנו וזהו", זה לא מצב נדיר בכלל.

זה יכול לקרות אפילו לכל זוג באשר הוא.

ובמצבים נפיצים כמו אחרי לידה או טלטלה אחרת או משבר זוגי אחר - הם יכולים אפילו להרים את ראשם עוד יותר ולהישמע ממש רועשים.

אני חושבת שדבר ראשון צריך לא להיבהל מהקולות הללו.

כן, גם אם עברה בך מחשבה שאולי תתגרשו, גם אם המחשבות הפליגו והפליגו והגיעו לה' ישמור לאן... עדיין לא להיבהל.

זה באמת קורה. 

אנחנו יצורים אנושיים.

מה שכן,

צריך להבין ולדעת לענות, גם אם לא באותה השנייה אלא לאחר שנרגעים, לאותן המחשבות.

ומה נענה להן?

כן?

אז אני אתגרש (חס וחלילה!) מבעלי ואז מה?

ואז אהיה גרושה

אפסיד אותו

ואפסיד גם:

את כל הטוב שבו

את כל מה שבנינו יחד

את כל החוויות שלהו יחד

את כל מה שקיבלתי ממנו במהלך השנים

את כל הכסף של החתונה שלנו שיזרק לפח

את החלום שהבן/הבת/הילדים שלנו יחיו בבית בריא עם אמא ואבא תחת אותה קורת גג

את הזכות להיות עם הילדים כל יום / כל שבת / כל חג כי יש הסדרי ראייה

את הרווחה הכלכלית כי גירושין עולים הון תועפות (רק לחשוב מה זה 2 דירות ו2 משכנתא במקום 1,

2 פעמים לשלם ארנונה גז מים חשמל וכו' כי זה 2 בתים

2 סטים של מצעים, בגדים, רהיטים, מוצרי חשמל בכל בית

וכמובן - עלות הגירושין דרך עורכי דין וכו' שיכולה להגיע ל150,000 (!!!) ש"ח, ועם כאב ענק בלב וחור בכיס, ומימון עתידי ואפשרי לאנשי מקצוע שיעזרו ויתמכו בנו / בילדים בעקבות המצב

אבל יותר מכל זה,

מה אני ארוויח אם אתגרש?

אז נכון, אני ארוויח אולי שלא אתמודד עם החסרונות של בעלי ואת מה שהם מעלים בי. נכון.

אבל הי, רגע.

האם ארצה זוגיות אחרת מתי שהוא? כי אם עדיף הלבד ומעדיפים לחיות לבד כל החיים על פני לחיות עם בן הזוג הזה - זה משהון אחד ואולי גירושין באמת על הפרק (כמובן אם מנסים לפתור קודם, זה הדבר הראשון שעושים בכל מקרה, ואם מנסים לבד ולא מצליחים - הולכים  לאנשי מקצוע שזוהי התמחותם שיעזרו לנו) -

אבל אם כן ארצה מתי שהוא להכיר מישהו.

ונאמר שאכיר (לא מובטח לי. יש גם רווקות בנות 40 שעוד לא מצאו פעם אחת, אבל נניח שאמצא)

מה יהיה אז?

אז נאמר לי יש ילדים מנישואין קודמים

ולו יש עוד כמה מנישואין קודמים, כי ככלות הכל אנחנו בשלב אחר וגיל אחר בחיים (לא בטוח, אבל סביר להניח),

ולילדים שלי יש עדיין את אבא שלהם שתמיד בתמונה

ואת סבא וסבתא - ההורים של הגרוש שתמיד בתמונה כי הם סבא וסבתא

ולאיש החדש שהכרתי - יש לילדים שלו את הגרושה שהיא אמא שלהם

ואת הסבא-סבתא משם

ובקיצור שישו ושימחו - כ"כ הרבה יותר מורכות!

כ"כ הרבה יותר נפשות פועלות!

רק לדמיין שולחן ליל הסדר עם כל ההסתעפות הזו,

הילדים שלו, שלה, שלנו, הסבתא ההיא, הגרושה צורחת בטלפון, הגרוש לא משלם מזונות וכו' וכו' ומספיק שילד אחד שלו לא מסתדר עם ילד אחד שלי, מה עושים?

לא סתם בפרק א יש לצערנו 30% גירושין

ובפרק ב' יש לצערנו 60%

ובפרק ג זה כבר מעל 85%!!!

וכ"כ למה?!

למה למה הרי הם התגרשו איך התחתנו שוב ושוב התגרשו?!

אז בעיקר כי זה הרבה הרבה יותר *מורכב*

הרי אותה מציאות של נישואין

אותה מהות של נישואין שפירטתי עליה בהודעה הקודמת (בסעיף 11) -

תחזור שוב בכל מערכת נישואין שהיא.

שוב יגיע השלב של המובן מאליו, השיגרה ששוחקת,

ואותו אדם שאותו אמצא - גם לו יהיו יתרונות, אבל גם חסרונות.

כי מה לעשות אין אין אדם מושלם1 אין! רק הקב"ה לבדו מושלם!

ובכל גבר באשר הוא ובכל אישה באשר היא יש ויהיו תמיד חסרונות!!!

אז אולי הם לא יהיו החסרונות לש בעלי הנוכחי, אבל הם יהיו חסרונות אחרים, שאולי אותם דווקא אין לבעלי הנוכחי...

ואז מה עשינו?

החלפנו חיסרון אחד באחר?

נצטרך להתמודד מההתחלה עם חסרונות חדשים?

עם מערכת נישואים?

עם עומס וילדים ומשכנתא ועול כלכלי וכו'?
אחרי שנתיים שלוש שההתרגשות תרד מה יהא אז?

בוודאות יהיו התמודדויות.

בוודאות יהיו חסרונות.

בוודאות יהיו קשיים.

אלה החיים. זה מובנה בהם.

ורק נוסיף לזה את כל המורכבות עליה דיברנו 

ואז מה נעשה?

נתגרש שוב כי שוב קשה ולא מושלם והוא מעצבן וכו' וכו' ואם כבר התגרשנו פעם אחת זה כי חשבנו שמגיע לנו מושלם ואם לא מצאנו אותו נחפש שוב - ואז כאמור אין לדבר סוף?

אז לא!

לא מתגרשים בשביל מחשבה "אולי אמצא מישהו יותר טוב"

אלא ממחשבה "עדיף לי להיות לבד מאשר עם האיש/ה הזה/את",

ובמקרים שמנסים גם לבד וגם עם אנשי מקצוע ולא מצליחים,

או מקרים בהם אין טיפת רצון להישאר יחד או אלימות לכל סוגיה וקווים אדומים וכן הלאה - וניסינו ולא הצלחנו - אז כמובן שיש אפשרות להתגרש! ויש בהחלט מצבים שזו אפילו מצווה והדבר הנכון היותר דווקא להתגרש! ברור!

אבל יקרה, המקרה שלך ממש ממש לא נשמע כך!

אתם זוג צעיר וטוב ויקר

שפשוט חווים מציאות מורכבת ושונה,

לא פייר להשוות את עצמכם הרווקים לעצמכם אחרי הריון לידה ילד לגדל, בית לנהל, עבודה, אחריות, משכנתא, עומס, מטענים זוגיים וכו' -

*המציאות עצמה* כאן היא זו שהשתנתה, לא אתם! אתם נשארתם האנשים הטובים והאוהבים שהייתם!!!

וחשוב חשוב חשוב להבין את זה יקרה.

גירושין זו לא איזו מילת קסם שיכולה לפתור הכל,

ממש לא,

להיפך, יש בתהליך הזה כ"כ הרבה מורכבות,

כ"כ הרבה כאב וצער

כ"כ הרבה כספים שנשפכים

ועוד ועוד

אז אם אין סיבה באמת טובה ואם לא מעדיפים להיות לבד מאשר איתו/ה, ואם אין שום אלימות מכל סוג או שום קווים אדומים שנחצים ואם לא ניסינו הכל יחד ואצל מומחים - ממש לא צריך לחשוב על המילה הזו אפילו!

15. "גם ככה אין לי חשק מיני בגלל שאני מניקה."

עוד נקודה להעמיק בה. שכמובן משפיעה.

16.  "יש לי חשק לאינטימיות, ואם הוא יתקרב אלי יש סיכוי שזה ישפיע."

מעולה! ואת צודקת! וצריך *ללמוד* יחד איך עושים את זה!

זה לגמרי לימוד ולגמרי אפשרי יקרה!!!

17. "ביום יום הוא אדם חיובי ויוצא לנו לדבר בארוחות וגם לצחוק לפעמים ביחד"

עוד נקודות אור שיכולות לעזור בכל התהליך שאתם עוברים ותעברו.

ולסיכום כל המגילות -

יקרה!

ממליצה לכם בחום ללמוד יחד בתהליך עמוק ומקיף ומעצים גם על הזוגיות שלכם וגם על חיי האישות שלכם.

ללמוד מה קרה כאן בדינמיקה הזוגית שלכם,

מה זו זוגיות בכלל,

מה גרם למטענים אצל כל אחד ואחת מכם ואיך אפשר לפתור את זה,

איך אפשר לשפר, להעצים,

אילו כלים יוכלו לעזור לכם להתגבר על כל אלו ולחיות יחד בשמחה שלמה,

מה זו מיניות טובה ובריאה,

מהם המנגנונים של הגבר והאישה,

מה חוסם את החשק ואיך אפשר לשחרר אותו,

איך בונים ויוצרים תשוקה,

איך מתקרבים רגשית ואיך פיזית

ועוד ועוד כל הלימוד של מה זו זוגיות ומה זו מיניות בכללותם...

נכונו לכם עוד הרבה מאוד שנים טובות ומאושרות יחד ב"ה, תשקיעו בעצמכם, הכל בר שיפור, הכל בסדר, אתם בסדר!!! ויהיה טוב ב"ה!!!

מסיימת כאן גם כי אני חייבת לרוץ וגם כי מרגישה שכתבתי הרבה מדי...

כמובן שכמה שזה ארוך זה טיפה בים לעומת חיים שלמים שאתם צריכים לפרוק ולהבין ולקבל תובנות וכלים וכו'

אבל אני מאוד מאוד מאמינה בכם!

ושולחת לך את כל התמיכה הכוחות והחיבוקים שיש

בהצלחה רבה רבה!!!

שתתגבר האהבה והתשוקה ביניכם ותגיעו לשלמות ואחדות זוגית

לא גמרתי לקרוא הכל, אלב מה שקראתי מהמם!!מק"ר
תודה לאלוקים שברא אותך
וואו יקרה, תודה רבה לךנגמרו לי השמות

ריגשת ❤

וואו וואו וואו1234אנונימי
מהמם!
תודה רבה ❤נגמרו לי השמות

ערכתי בתגובה המקוריתנגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך כ"ג בסיון תשפ"א 23:22

(איחדתי בין מה שכתבתי כאן (- שהיה הרחבה על סעיף 14) לבין ההודעה המקורית עצמה, כדי שיהיה יותר נוח ורציף (:

ממש אין כמוך, שוב ... אלפי תודות לך נסיכת העולםדפני11
וואו תודה רבה יקרה!נגמרו לי השמות

ריגשת אותי מאוד ❤

את פשוט מדהימה!Doughnut

כל פעם קוראת אותך ומתחזקת מחדש!

תודה רבה רבה 🙏נגמרו לי השמות
משמח מאוד לשמוע יקרה 🌷
ואו את מדהימההבתנועה מתמדת
תודה על זה גם ממני!! איזה השקעה, אין לי מילים. את פשוט מיוחדת❤❤❤
אני לא הפותחת, ועדיין נוגע אליי בהרבה מובנים. שומרת לי לקרוא את זה בנחת עוד כמה פעמים, ולהפנים.
תודה רבהנגמרו לי השמות
שימחת אותי מאוד
וואו מטורפת.. בקטע טוב.. כמה השקעת וכתבת!!!!!האור שבלב
כתבת מדהים!!!!!!!!

אשריי יולדתך
תודה רבה 🙏נגמרו לי השמות
ריגשת ❤️
מגיע לך💗האור שבלב
וואי תקשיבייערת דבש

מודה שבדרך כלל אין לי סבלנות לקרוא תגובות ארוכות

אבל פה עצרתי.. נהייתי מרותקת וקראתי עד הסוף

וכל מילה פנינה!

כמה מחזק ויפה לקרוא אותך

יישר כוח! תצליחי!

תודה רבה יקרה 🙏נגמרו לי השמות
זה פשוט מדהים שאת משקיעה כל כך בתשובות פה בפורום מטוב ליבך!חצילוש
זה פשוט לא מובן מאליו, את אשת מקצוע!! מדהימה! ה' ישלם שכרך❤
תודה רבה רבה יקרה, ריגשת אותי מאוד ❤️נגמרו לי השמות
ממש, כל מילה!!פשיטא
וואוו!!!!!!! לא הפותחת אבל במצב דומה ותקשיבי אני עם דמעות פהאנונימית בהו"ל
נגמרו לי השמות את פשוט מדהימהליאל 24
ואוו לא רק שהתוכן של התשובות שלך עמוק וכל כך מחכים ורגיש לאחר את גם כל עך משקיעה מזמנך על כל אחת פה שכואב לה
פשוט שאפו את מהממת ואמן שה' יחזיר לך כפל כפליים טוב ואושר על כל העזרה שאת מספקת לנשים פה
תודה רבה יקרהנגמרו לי השמות
ריגשת מאוד, אמן על כל הברכות 🙏
כתבו לך כאן1234אנונימי
דברים מהממים ונכונים.
רק אוסיף משהו קטן, שלפעמים חושבים שהמיניות של נשים היא מורכבת, ושל גברים לעומת זאת היא מאוד פשוטה. הרבה פעמים שומעים משפטים כמו "גבר תמיד רוצה", "גברים רוצים יותר מנשים" ועוד ועוד.
וזה לא נכון.
זה לא שלגברים יש כפתור הפעלה אחד, שרק צריך ללחוץ עליו וישר הם נדלקים.
גם אצלם זה יכול להיות מורכב ואצל כל גבר זה גם יכול להיות שונה. אבל המזל הוא שאת לא צריכה להכיר את הכפתורים של כל הגברים בעולם, רק של הגבר שלך. אותו דבר לגביו.

אבל בשביל להכיר, צריך לשאול, במפורש. אל תנחשי מה הוא רוצה, על סמך התדמית הגברית.
שבו ותדברו, תשאלו אחד את השני "מה אתה רוצה", "מה את רוצה", מה נעים ומה טוב.
יכול לצמוח מזה הרבה טוב שיקדם אותכם הלאה.

בהצלחה!!
ממש ממש מסכימה!רקלתשוהנ

רק שתדעי, מנסיון-האור שבלב
כשבעלים נפגעים- קשה להם להיות יחד.. זה לא מתג שמגיעים ונדלקים.. בתקופות עמוסות שלנו וכואבות אשכרה בעלי לא רצה להיות איתי...כי הוא היה פגוע/עמוס. ועד שלא פתרנו את העניין ושוחחנו וליבינו את כל הדברים- רק אז נרגעו ויכולנו להיות יחד.. ואם לא שוחחנו- אשכרה שבועיים לא היו ביחד😕 (מה שהיה ממש לפני שבוע), ורק אחרי ששוחחנו- היינו יחד(וכשאנחנו יחד זה מחבר אותנו אחכ בנפש חבל על הזמן), ואז אחרי פעמיים בה שהיינו יחד- קבלתי מחזור, תודה רבה..
בקיצור מה שאני אומרת- שעברתם המון כמו כולנו.. תהיו חזקים, תדברו תדברו תדברו! מתוך אהבה ולא האשמה.

ועוד דבר- חשוב!!! אמרת שהוא עובד מהבית- בלעעע
אחד הטעויות...
כל אחד צריך לצאת למקום שלו, להתמלא בחוויות- ובערב לשוחח עליהם יחד...
כשאתם יחד כל היום, מנסיון... אין חשק.. טוב שהוא הולך, חוזר, שיש געגוע...
רק לגבי הפסקה האחרונהרק שאלה לי
הכללת אחותי... כל אחד ומה שעושה לו טוב.
החלום שלי הוא לעבוד מהבית. התנסיתי בזה מעט ומכירה את העולם הזה מאמא שלי וזה פשוט חלומי בעיני. יש כאלה שמתאים להם לצאת החוצה ויש כאלה שמתאין להם להישאר בבית.
לא מסכימה איתךהאור שבלב
לגבי זוגיות-

חייבים!! להתגעגע
שלכל אחד יהיה את המקום שלו ושאחכ חוזר לבן זוג..

שהייה משותפת על בסיס יומיומי

זה קשוח..

היא לא כתבה שהיא עובדת בביתרק שאלה לי
ככה שהם לא אמורים לראות אחד את השני כל הזמן. מה שכן, זה באמת קשוח זוגיות שאין בה געגוע, אבל זה עניין של עבודה. אשר להימנע מזה וזהו, אבל אם זה המצב עכשיו אפשר לעבוד על זה ולהצליח להגיע למקומות טובים. אני חושבת על כל הזוגות שהיו תקופה ארוכה יחד בבית בזמן הקורונה... להרבה מאוד כמו שאת אומרת זה היה קטסטרופה, אבל היו כאלו שידעו לנצל את זה לחיוב.
מוסיפה עוד נקודה קטנה..באר מרים
קודם כל חיבוק גדול..

דבר נוסף: אחרי כל העצות והדברים החכמים שנכתבו לפני..

כתבת כמה פעמים שקיימתם יחסים לא מלאים/ חלקיים/ לא עד הסוף..

אני לא יודעת בדיוק מה ואיך ואת לא צריכה לפרט..
אבל יכול להיות שזה מבלבל אותו? שכשנמצאים ביחד אבל לא לגמרי הוא מתבלבל ואמנם משתף איתך פעולה אבל החוןיה פחות נוחה לו וזה חלק ממסלול ההימנעות שלו?
דיברתם על זה?
שאלת אותו איך הוא עם כל החלקיות הזאת?

יש משהו בלהיות ביחד "עד הסוף" שנותן תחושה טובה של סיפוק שלא מתקבלת במגע חלקי (גם אם יש בו פורקן טכני..) ואולי אתם יןתר מדי משתמשין בכלי הזה?

לא נכנסת כרגע למורכבות ההלכתית של מה ואיך מותר.. שזו גם שאלה בפני עצמה ומצריכה בירור אישי עם רב בהתאם לנסיבות הספציפיות..
שמעתם על האישה שילדה 21 ילדים ב21 לידות? 🤭😱פרח חדש

הבן הבכור שלהם בן 22 עם צרכים מיוחדים

הבנתי שהם קיבלו בזמנו ברכה מהרב חיים קנייבסקי שיהיה להם מלא ילדים

בשבת צחקנו על זה מלא

דמיינו כמה בגדים צריך לכבס

כמה ליטר חלב קונים ביום

איך הולכים לישון

ואיך האמא זוכרת מה צריך כל ילד

חשבנו אולי היא מעסיקה איזה מזכירה כדי לטפל בכל הדברים שקשורים לביורוקרטיה

בקיצור.. מטורף

והבנתי שהיא עוד צעירה אז כנראה שזה לא הסוף 🤣

שבוע טוב, בבקשה לכבד דיעות אחרות ולכתוב בכבודיעל מהדרום
לק"י

מותר להביע כל דיעה שהיא, אבל בכבוד.

מילואים ורכב אחדשיר הרוח

גרים במקום בלי תחב"צ כמעט ובעלי עושה מילואים במקום רחוק. נסיעה רחוקה שלוקחת לו לפחות פי שתיים זמן בלי רכב.

בסבבים הראשונים הרכב היה אצלי אבל עם הזמן נמאס לו להתגלגל בטרמפים כמו תיכוניסט וגם זה מגביל אותו בכל יציאה הכי פשוטה מהבסיס. אני הכי מבינה אותו וגם הכי רוצה לפרגן לו ושהיה לו נוח.

מצד שני גם לי מאד קשה בלי הרכב. אני מוגבלת בכל יציאה לסופר ובנסיעות לעבודה ולשבת.

חושבים על להשכיר עוד רכב אבל זאת הוצאה לא פשוטה. לא מבינה איך אחרים מסתדרים. או שלכולם יש שני רכבים?

אני אשים פה גם את הזעקה השקטה שלי של משפחת מילואים שכורעת מתחת הנטל הזה.

והלוואי הלוואי שהמצב הזה יפסק.

חיבוק גדול! לגמרי מבינה אותךואילו פינו

להורים של בעלי יש 2 רכבים אז הם השאילו לנו לתקופת המילואים כי באמת לא היה רלוונטי שאהיה בלי רכב

אולי יש חברים עם שני רכבים או משפחה שיכולים לתת לכם?

או לקנות רכב מיני קטן וזול ולמכור אותו בסוף המילואים? יכול לצאת יותר זול מלהשכיר רכב..

אולי לבדוק עם קרן המילואים?המקורית
אולי יהיה החזר על השכרה?

האמת שלנו יש 2, לא רואה את עצמי מסתדרת בלי

אין החזרואז את תראי
אצלנו בעלי בתחבצבוקר אור
אולי פחות נוח אבל תכלס ישן באוטובוסים.. ולא יוצא הרבה כרגע ככה שזה ברור לנו שהרכב משאר אצלי 
גם בעלי התגלגל שעות בטרמפיםשיפור

אבל, מלבד פעמים בודדות בחופשה שלא עבדתי ולא התכוונתי לנסוע לשבת- תמיד היה ברור שאני צריכה את הרכב ואין ברירה.

אח שלי לעומת זאת קנה עוד רכב בגלל המילואים.

חיבוק ענקפרח חדש

אני חושבת שעם כל הקושי שלו להיות בלי רכב

בגלל שאת לבד עם הילדים אז זה בכלל לא שאלה מי צריך להישאר עם הרכב

אצלנועוד מעט פסח
החבר'ה המילואים מתארגנים יחד עם רכב אחד, ומקפיצים אחד את השני (מישהו אחד יוצא עם רכב, עובר ואוסף את שאר החבר'ה או שהם מתקדמים לכיוונו. אז גם אם זה מוסיף עוד איזה שעה ביציאה, זה יוצא שווה שהרכבים הנוספים נשארים לאישה).
בעלי נוסע בלי הרכבואז את תראי

או שבדרך מישהו מהמחלקה מקפיץ אותו קצת.

אין להם הרבה יציאות ובכל מקרה אין ברירה אחרת.

בעלי היה מצטרף לאנשים שנסעו למילואיםזמינה

היה ברור לשנינו שלא משאירים אותי להתמודד עם תיחזוק בית ושמירה על סדר יום בלי רכב.

הוא גם התבאס ליסוע ככה והיה מחפש פתרונות אבל בשביל יציאה במקרה הטוב פעם בשבוע אין סיבה לתקוע אותי

אגב, גם אותי כאשתו זה היה מבאס כי הוא יכל להגיע

מוקדם יותר הביתה אם היה לו רכב זמין.

אולי בעלך יכול להשכיר רכב עד אזור שבו יש סניף של חברת ההשכרה וניתן להחזיר את הרכב ומשם להצטרף למישהו שנוסע למילואים וככה לא לשלם על השכרת רכב שנמצא בחניה

שולחת כוחות🙏🏻

לא יודעת כמה רלוונטי לכם,אני אנונימית!

אבל קנינו רכב זול שישמש אותו לצורך הזה וככה הרבה יותר רגוע לנו.

ברור שהרכב נשאר אצלךאמאשוני

לגביו שינסה להסתדר.

אולי אפשר שאת תקחי/ תחזירי אותו לפעמים מנקודה נוחה יותר.

נניח מהעיר הקרובה, או בטרמפ מסודר עם חבר שגר באיזור ואז מקפיצה או אוספת מהחבר.

לשכור רכב בשביל שרוב הימים הוא יישאר בבסיס ללא תזוזה זה לא משתלם.

אולי יש לכם חברים/ משפחה עם שני רכבים שפחות צריכים את הרכב השני עכשיו?

לקנות רכב שני כשגרים במקום בלי תחבצ סביר, זה ממש הגיוני.

מה אתם עושים ביום יום? הוא לא צריך רכב לעבודה?

גם בעלי התגלגל בטרמפיםלפניו ברננה!

בכל הסבבים שהיו לנו עד עכשיו.

מבחינת שנינו זה ברור.

שבסופו של דבר עלי יש עול הרבה יותר גדול.. אז הוא יעשה את ההקרבה ויסע בטרמפים ותחבצ.

וזה יכול להאריך לו את הדרך פי 5 אם אין לו רכב..

כמובן שזה קשור גם לתפקיד שלו במילואים...

אבל בשביל להחזיק את הבית אני חייבת רכב.

(גרה במקום שאפילו כדי להגיע לגן בפרק זמן הגיוני צריך רכב. ולכל קנייה במכולת)

אין אף אחד באזור שלכם שנוסע עם רכב?

אני כמה פעמים הסעתי אותו אל טרמפ או לקחתי או אותו אל/מ תחנת רכבת ואז זה בהחלט חסך לו בנסיעה.. (תחנות רכבת זה שעה נסיעה מאיתנו..)

ולא מעט פעמים אספתי אותו מצמתים בדרך (סביב ה20 דקות נסיעה) שהיה לו טרמפ עד אליהם. גם עם ילדים באוטו. 

וואו איפה אתם גרים שזה ככה? 🤍ואז את תראי
יש מלא יישובים בלי מכולתשלומית.

והגנים לא כ"כ קרובים לבית...

אצלנו זה גם ככה ובעוד יישובים בסביבה, לא נדיר כ"כ 

איך מסתדרים?ואז את תראי
אני האמת נשברתי וקניתי רכב במצב הזהפה משתמש/ת

באחד הסבבים שהיה ארוךך

במצב כנו שלך.. הרגשתי שזה לא אפשרי אחרת

לא מתחרטת כמ עכשיו חייבת גם בלי קשר..

אבל בישובים זה המציאות גם בלי קשר למילואים,.לרוב מי שמכירה יש 2 רכבים

גך בתוך הישוב קשה להתנייד בלי כי המרחקים,המעון,המכולת החברים לילדים...לא הכל במרחק הליכה

קניתי כמובן רכב זול יחסית .

ובלי קשר חיבוק

מילואים זה קשוח מאוד מבינה אותך

אני לא מכירה שלרובם יש שני רכבים...בארץ אהבתי
גם אני גרה בישוב. יש פה משפחות עם שני רכבים, אבל ממש לא הרוב לדעתי...
כנראה תלוי בישוב- כמה מבודד ומה המרחקים בישובפה משתמש/ת

פה אין למצוא נגיד משפחתון ליד הבית

והישוב פרוס בכוונה על שטח גדול אז המרחקים הם גדולים

וגם הבעלים עובדים מחוץ לישוב והנשים שעובדות מה יעשו

נשמע הגיוני...בארץ אהבתי

באמת פה הישוב על שטח קטן יחסית.

וגם יש תחבורה ציבורית ברמה כלשהי (לא מאוד תכופה אבל זה מאפשר התנהלות עם רכב אחד למשפחה. ויש פה גם משפחות בלי רכב בכלל...)

אנחנו קנינו גם רכב נוסף בגלל המילואים. רכב הכיבת מלך =)
פשוט שיש..
נשמע קשוח מאודשקדי מרק

כן חושבת שכדאי לשכור רכב במצב הזה..

נכון זה סכום לא פשוט, אבל ייתן לכם קצת יותר אויר בתקופה שגם ככה קשוחה.

אלא אם כן אין לכם מאיפה להוציא את הסכום בכלל.. 

לנו יש שני רכביםאנונימית בהו"ל

וגם לפני שהיה לנו, היה ברור שהרכב נשאר אצלי

גם ככה זה סיוט להשאר לבד עם הילדים..

אני אישית לא משתמשת הרבה בהחזרי בייביסיטר ולכן את שאר הדברים שמקלים עלי כמו אוכל לשבת, ניקיונות וכו' עושה על חשבון החזרים מבייביסיטר.

ויש מצב שיצא לבעלך יותר זול להשתמש המוניות כשהוא צריך מאשר להשכיר עוד רכב, תבדקו את זה

תודה לכולן על התגובות!שיר הרוח

עונה במרוכז.

ברור שלי קשה יותר בלי רכב כי אני עם הילדים אבל בסוף גם נוח לי שיש לו רכב כי ככה הוא קופץ לפעמים וגם כשהוא בלי רכב זה מקצר לנו את הזמן שהוא בבית גם כשהוא יוצא וגם כשהוא חוזר.

וגם המילואים לא קלים לו בכלל ואני כל כך רוצה לפרגן לו שיהיה לו נוח, ככה הוא למשל יכול לקפוץ לקנות לעצמו משהו לאכול לפעמים.

לגבי לקחת רכב מהמשפחה- הוא באמת לקח מההורים שלו בשבוע האחרון אבל זה יצר קונפליקט עם אחותו הקטנה (היא לא באמת קטנה) שמשתמשת גם כן ברכב וביקשו מאיתנו להחזיר.

בתקופה הזאת אני בגישה של לא לחסוך כסף אלא להוציא על מה שאפשר כדי שהחיים יהיו פשוטים יותר. אז נראה שנלך על להשכיר רכב למרות העלויות.

לקנות רכב נוסף לא רלוונטי זה יקר להחזיק שני רכבים וביום יום אנחנו ממש מסתדרים מצויין עם רכב אחד.

אם את מרגישה בנוח, אוליואני שר

לפנות לחמ"ל של חנוך דאום ולבקש עזרה בנושא.

אני עוקבת אחרי הפרסומים שלו ויודעת שהם גם עזרו לאנשים בדברים כאלה...

וחיבוק, זה מצב מאתגר ומתסכל!

תודה לכם על המסירות למען כולנו!

אולי לקנות רכב זיל הזול112233445566

אנחנו בתקופה דומה הבנו שאין ברירה חייב רכב בדקתי להשכיר והבנתי שהשכרה לחודשיים תעלה כמו רכב מעפן אז קנינו רכב ב5 אלף מתוך ידיעה שימות אבל לפחות נמכור אח"כ ונחזיר חלק מהסכום

תבדקו כמה זה יעלה..טארקו

לנו עלה בערך 800 לשבוע השכרה של רכב קטן

אז לא בטוח שלא עדיף כבר לקנות רכב...

בעיני להשכיר לא שווהפה משתמש/ת

הז יקרררר

הרבה יותר זול לקנות רכב פשוטט

גם אם יהרס אחרי כמה חודשים..

השכרה עולה אלפי שקלים לחודשכורסא ירוקהאחרונה
כבר עדיף לקנות רכב קטן וזול ואפילו למכור אותו לגרוטאות אחכ זה כבר יהיה יותר זול
אצלנו ברור שאני עם הרכב112233445566

בעלי כמעט תמיד מוצא טרמפים בקבוצה של הפלוגה.. ואם לא אז מתגלגל בטרמפים..

ברור שלוקח יותר זמן אבל זה אפילו לא שאלה לנו ברור שאני עם הרכב.

ילדה בת 4.5 שברה את הרגל... בבקשה טיפים ועזרהדריאל

בדרך כלל קוראת שקטה פה בפורום ונתרמת מכן המון... יש פה הרבה אמהות עם ניסיון אז באתי לשאול.

פעם ראשונה שקורה משהו כזה ואני ממש אובדת עצות, עצובה ובהלם...

הגבס על כל הרגל, ממעל הברך ועד האצבעות.

הרגע חזרנו הביתה אז עדיין כואב לה, פוחדת מכל תזוזה ואנחנו בשוק ולא יודעים איך להתנהל...

איך להתנייד בבית? אין לנו כבר מזמן עגלה. בינתיים השתמשנו בכסא מחשב עם גלגלים...

איך להעסיק אותה? איך לצאת מהבית? ומה היא עכשיו לא תלך לגן? 

ומה לגבי מקלחת... שירותים... להתלבש...

ומרגישה כל כך עצובה שזה קרה (סתם השתוללות בין אחים ונפילה מהספה...)

אשמח ממש לעידוד ועצות מניסיונכן ! 

קודם כל תרגיעי את עצמך שזה קורה.אונמר

אין מה לעשות.

קורה גם לאנשים אחראיים וגם למי שלא רגיל לזה.

ילדים זה עם שזז ומשתולל ולפעמים זה קורה. אז לא נורא וזה עובר ומתגברים.

וחיבוק על התקופה שתהיה קצת מורכבת מבחינת התנהלות כנראה.

אין לי ממש עצות פרקטיות כי ב"ה לא התנסתי, אבל מאמינה שעגלה של תינוק ממש תקל עלייך, אז אולי שווה לנסות להשיג.

בהצלחה!!

תודה רבה! חשבתי לחפש טיולון פשוט ביד2דריאל
אוף 🫂אוזן הפיל

זה קורה לכולם (כמעט)

תנסי לראות איפה יש סניף של יד שרה קרוב אליכם, יש להם כיסאות גלגלים לילדים

אפשר לתת אקמול, נורופן, לכאב. יכול להיות כמה ימים ואז זה עובר בעז"ה.

תנסי לעשות מזה הילולה, הרבה צומי ואקשן

יהיה לה מותר לדרוך על הרגל?השם שלי

לאח שלי היה גבס עד מעל הברך בגיל 3.

חוץ צבעוניים הראשונים, שהוא לא יכל לדרוך על הרגל. בהמשך הוא הלך עם הגבס.

במקלחת, היינו עוטפים את הגבס בניילון.

אם היא לא יכולה לדרוך, כדאי להשאיל כסא גלגלים.

אפשר לשאול עגלה ממישהואפונה

או כסא גלגלים (לדעתי עדיף עגלה אם יש משהו שנח לה בו)

ולבית אולי יהיה לה נח להתנייד עם בימבה כיף (בימבה כוכב)

וואי לא קל, אבל זה פציעה אופיינית לילידיםפרח חדש

אז אל תקחי את זה קשה מבחינת חוסר אחריות וכד'

הבן שלי בן 1.8 היה לאחרונה עם גבס ברגל גם מאיזה משחק מטופש בגינה ולא עשה שום דבר מסוכן

ילדים מתאוששים מזה יותר מהר ממבוגרים

חיבוק ורפואה שלימה

בגן של הבת שלי היה לא מזמן ילד ששבר את הרגלמקרמה

הם השאילו כסא גלגלים לילדים מיד שרה

וככה התגלגלו לגן

לגבי מקלחת

תבררו על גבס רחיץ

ואם לא- אז יש גם כסא למקלחת שאפשר לשבת עליו

וואו מפתיע שהלכו ככה לגן!דריאל

נראה איך יהיה לנו... פשוט הייתה לה הסתגלות ממש קשה לגן ודווקא לאחרונה התחילה לפרוח שם סוף סוף

למה לא?מקרמה

ברגע שהכאבים פוחתים

אז הגיוני לחזור לאיזשהו שגרה

גבס יכול להיות תהליך ארוך של כמה שבועות

אין סיבה לשבת בבית כל הזמן הזה

מגיבה ביחד לכולןדריאל

ממש תודה על ההצעות! אני אחשוב על עגלה/כסא מיד שרה. הכסא קצת עושה לי אסוציאציות לא נעימות אבל אם הוא יותר נוח אולי זה שווה.

ותודה על העידוד שזה יכול לקרות... מרגישה שזה היה כזה מיותר וחבל שלא עצרתי את ההשתוללות. באמת לא חשבתי שזה יגיע למשהו כזה... הם גם לא ילדים שמשתוללים בטירוף.

עוד שבוע נלך לביקורת ואז נשאל לגבי גבס קל יותר/רחיץ

בינתיים ממש קשה להזיז ולהרים אותה, היא נורא חוששת ובוכה מכל תזוזה לא נכונה, עדיין מנסים להבין איך הכי טוב להתנהל.

זה נורא טרי והגיוני שהכל רגיש לה וכואבמקרמה

גם בצד הרגשי

וגם פיזי

תנו לעצמכם זמן

זה יהיה יותר קל לתפעול

תודה רבה זה באמת מעודד... תודה 3>דריאל
הבת שלי שברה את היד לפני כמה שניםבארץ אהבתיאחרונה

הימים הראשונים היו ממש כמו שאת מתארת, הכל רגיש וכואב ומפחיד.

תוך שבוע בערך זה כבר היה הרבה יותר טוב. כבר לא כאב לה, ועיקר הקושי היה סביב ההתנהלות הטכנית עם הגבס. אבל חזרה לגן כרגיל אחרי שבוע (וגם השתתפה במסיבת סיום).

בעז"ה שיהיה שיפור מהיר...

פתרון לארונות מטבחאנונימית בהו"ל

אז ב"ה עברנו לדירה שכורה

אין לנו מספיק ארונות במטבח.

שמו ארונות למטה ו2 למעלה

אנחנו רוצים להוסיף ארונות עליוניים ובתקווה שבעלי הדירה ישלמו על חלק מתישהו

החברה שבנתה את המטבח לא עושה הוספות אבל שלחו לנו את הצבע וסוג ידיות

יש נגרים שעושים עבודה קטנה? ומה עלות של כזה דבר

אופציה שנייה זה לעשות צבע אחר לגמרי אבל לא יודעת מאיפה

יש המלצות ?

אה, ואין לי מקום להשים ארון עומד. חייבת לתלות 

אל תקווי תסגרי איתם מראש או שתקחי בחשבוןהמקורית
שזה עלייך.
כן אנחנו יודעיםאנונימית בהו"ל

סגרנו לכמה שנים ב"ה אז שווה לנו להשקיע במקום שחלק מהמטבח שלי יהיה בחדר שינה, השאלה כמה עולה ?

כי להשקיע 1000-2000 ומקסימום לא ישלמו בסדר אבל יותר מזה אין סיכוי 

נראה לי שזה עולה יותרהמקורית
אבל אל תסמכי עליי
אולי אחרי שתהיה לכם הצעת מחיריראת גאולה

תדברו איתם מלכתחילה שתעשו חצי חצי,

לבעלי דירה זה משתלם בד"כ, והרבה פעמים הם אוהבים להשתתף בחצי (כמובן אם מתאים להם תקציבית וכו'). לאחר מעשה לדעתי אין סיכוי שישתתפו.

הן אמרו שכרגע הם לא יכולים לממןאנונימית בהו"ל

זה דירה חדשה אז יש להם את כל ההוצאות כמו סורגים וכו' שביקשנו שיוסיפו.

לכן לא אשקיע הון כי חבל אם בסוף לא נקבל בחזרה( הם נשמעים מאוד הוגנים אבל עדיין ) 

נשמע לי שיעלה יותרלפניו ברננה!
אלא אם כן תיקחו ממטבח בפירוק ורק תזמינו חזיתות מתאימות
ממליצה על איקאה מטבחיםטריה
אנחנו עשינו שם ארונות עליונים בלבד, די הרבה ויצא לנו כ-3500 כולל הובלה והרכבה.
גם לדעתי איקאה זה אחלה רעיוןדיאט ספרייט

ולא יקר.

רוצה גם להוסיף שהיום אפילו באופנה להוסיף למעלה או בחלק מהמטבח צבע שונה מה שנקרא שובר צבע.

אז אם את לא מוצאת בדיוק את אותו הצבע באיקאה, אפשר לחפש צבע אחר ולשאול את הבעלים אם מתאים להם לשלב. 

לגבי איקיאהאנונימית בהו"ל

הייתי רוצה ללכת לראות מה המחירים ומה הם מציעים ואז לשאול את הבעלים

אבל זה בסדר לקבע פגישה עם לא בהכרח בסוף אקנה ?

יש להם כלי תכנון אונלייןטריה

אפשר להכניס שם מידות ולראות מה הם מציעים, אנחנו ניסינו שם לפני הפגישה כדי לראות אם זה בכלל שווה, ולדעתי שם כבר אפשר לראות אופציות לעיצוב כמה בערך ייצא המחיר.

מניחה שאפשר גם לקבוע פגישת ייעוץ ולא לקנות בסוף.

ברורדיאט ספרייט

נפגשים,

מסבירים שרוצים לבדוק עם בעל הבית או שבודקים עוד הצעות וזהו מעדכנים לאחר מכן.

זה ביזנס - הם לא לוקחים אישית והם גם רגילים.

זה דחוף לכם לעכשיו?כורסא ירוקה

הרבה פעמים אנשים מפרקים מטבח ומוסרים אותו חינם בתמורה לזה שיבואו ויפרקו להם. זה קורה בעיקר סביב פסח או בקיץ כשאנשים מחדשים מטבחים.

אם תוכלו למצוא מישהו שילך לפרק מטבח למסירה ויביא לכם את הארונות שאתם צריכים זה אולי יהיה זול יותר מלקנות חדש וגם לשלם על הובלה והתקנה.

כדאי לבדוק באגורה או בקבוצות באזור שלכם וגם לכתוב שאתם מחפשים כי אנשים יוכלו לקשר אתכם אם הם מכירים משהו רלוונטי

לא שווה לי לפרוקאנונימית בהו"ל

ראיתי אחד כזה

אין סיכוי שבעלי עושה את זה ( גם שונא וגם עסוק מאוד)

גם אני צריכה 1.5 מטר לא הרבה, אז לפרק למשהו מטבח שלם כדי לקחת 2-3 ארונות לא שווה לי 

לפעמים מוסרים רק ארונות עליוניםלפניו ברננה!
^^^אפונה
אפילו להזמין הובלה קטנה כולל פירוק והרכבה יצא לך הרבה יותר זול מנגר.
חפשי ביד2אפונה
ואם קריטי לך שיהיה זהה תחליפי חזיתות.
מאיפה אפשר להשיג חזיתות ?אנונימית בהו"ל
נגראפונה
אבל יהיה לך הרבה יותר זול מכל הארון
תבדקי באתר שלאביגיל ##אחרונה
 tapetil.co.il חברה שלי שידרגה ככה מטבח, הם עושים עבודה מדהימה וזה לא יקר.
מחפשת שם תנכי ומקורי (אבל לא הזוי 😅) לבןאנונימית בהו"ל

שם אחד, לא שניים.

תודה! 

חוזרת לניק שלי למעקב 

תופתעי מכמה שמות מודרניים הם תנכייםכורסא ירוקה
יש בתנך מאות אם לא אלפי שמות של בנים, שנחשבים היום בקטגוריות שונות - חלקם נחשבים מודרניים (יותם, עידו, דניאל) חלק כבדים/מבוגרים (יששכר, זבולון, יחזקאל) חלק דוסיים (אלישע, אלישיב) חלק יותר חרדיים (זאב)   וכו.. אז אולי תמקדי בסגנון
זאב הוא לא שם אדם בתנ"ךדיאט ספרייט

אשכנזים קוראים לעצמם וולף או זאב, או שניהם יחד.

אבל זה לא מהתנ"ך.

בכל מקרה שמות יפים שאני ממליצה ואוהבת ממש:

איתי, עידו. 

מופיע בתהילים פרק פגכורסא ירוקה
כשם של שר במדין. 
לא הכרתי, לכן מתקנת ומוסיפהדיאט ספרייט

שזאב איננו שם של יהודי במקורות.

ואם הכוונה היא כפי שאת טוענת, לא הייתי רואה בזה כשם טוב בכלל וקשה לי להאמין שיהודי יקרא על שם אותו הזאב מספר תהלים.

בעדות אשכנז היה מקובל לקרוא על שם בעל חיים כתוספת כוח בזמן שהייתה הרבה תמותה ולכן נפוצים שמות של בעלי חיים ומכאן יש יהודים ששמם הוא זאב או דב או אריה וכך גם לנכדים שלהם.

ככה לפחות מקובל גם כיום אצל החרדים.

ולכן מהסיבה שמדין הם עם עוין לישראל ובפרק הזה שאת מפנה המשורר מקלל את העם ואת זאב המלך יש לי יסוד להאמין שאין זה הזאב התנ"כי שהיהודים קראו על שמו.

מסכימה כמעט לגמריכורסא ירוקה

נכון שזה לא שם יהודי או של יהודי, ונכון שהשם המקובל זאב הוא לא על שמו. אני גם לא בטוחה שכל מי שקורא לבן שלו עידו מכוון שזה יהיה על שם הדמות התנכית...

אבל רק אומרת אשכנזים לא המציאו את הרעיון של לקרוא על שם בעל חיים - חמור, זאב, עורב, גמלי, סוסי, נחשון (זה מנחש), שפן ועוד הרבה שמות בתנך מבוססים על שמות בעלי חיים, וזה רק שמות של גברים. קיים גם בשמות של נשים (דבורה, יעל, רחל, חולדה, לפי חלק מהמפרשים -לאה).

לא כתבתי שהמציאודיאט ספרייט

אלא שבעדות אשכנז היה מקובל.

בזמנים שהיה מקובל לקרוא בשמות מהתנ"ך לכל חריגה מהרשימה המקובלת הייתה סיבה.

אז לקרוא דבורה ויעל זה טבעי וזה היה קיים בכל עדות ישראל בגולה כי השם תנכי.

לקרוא אריה ודוב וזאב היה מקובל רק בארצות אשכנז  כשהייתה מגיפה, כשהילד היה חולה או כשאחיו לפניו נפטר.

אח"כ נולדו נכדים וקראו להם בשם הסבא והסבתא, או על שם רבנים או כשכבר עלו ארצה והשם השתרש.

נדיר מאוד למצוא זאב אבוחצירא, אבל כנראה שנמצא  יעל ודבורה אבוחצירא

דווקא במשפחה הלא אשכנזית של בעליהמקורית
יש זאב ואריה
השאלה על לפני כמה שנים מדובריעל מהדרום
לק"י

גם לאבא שלי יש שם נוסף שהוא שם של חיה, וזה על שם מישהו (אשכנזי נראה לי).

(אין לי מושג לגבי הנושא. סתם מעלה השערה).

קצת יותר מ60המקורית
ממש ממש לעלות ממרוקו עם השם זאבדיאט ספרייט

זה דבר נדיר ביותר באמת.

למרות שכבר פגשתי מרוקאים שעלו ארצה עם השם הרצל (שהוא שם גרמני) כשהם טוענים שהשם הוא על שמו של חוזה המדינה 😆 אז מי יודע

הם לא עלו ממרוקוהמקורית

אבל עדות המזרח

וגם הרצל יש להם🤭

עכשיו צחקתי בקולדיאט ספרייט
אריה דרעי נולד במרוקו..כורסא ירוקה

והוא לא האריה היחיד הספרדי.

הרצל ספרדים באמת לרוב נקראו על שם בנימין זאב הרצל (שאגב הסיבה לקרוא זאב אריה וכו היתה הרבה פעמים ממש לא קשורה למגפות אלא לברכות של השבטים כמו פה - בנימין זאב, יהודה אריה, נפתלי הירש (צבי))

הסיפור המקורי מופיע בספר שופטים, בסיפור של גדעוןבארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך כ"ה באדר תשפ"ו 21:59

"וַיִּלְכְּדוּ שְׁנֵי שָׂרֵי מִדְיָן אֶת עֹרֵב וְאֶת זְאֵב וַיַּהַרְגוּ אֶת עוֹרֵב בְּצוּר עוֹרֵב וְאֶת זְאֵב הָרְגוּ בְיֶקֶב זְאֵב וַיִּרְדְּפוּ אֶל מִדְיָן" (שופטים ז', כ"ה)

תהלים פ"ג מזכיר את הסיפור הזה...

(ואני מסכימה שהשם היהודי 'זאב' הוא וודאי לא על שם זאב הזה, שהיה אחד משרי מדיין ואויב של עמ"י)

מוסיפה את השם גל למשלים...אחרונה

שאני חשבתי שלגמרי חדש. אבל נמצא בתיעוד ארכיאולוגי מסוף בית ראשון או משהו כזה. 

כך שגם אם לא מופיע בתנ"ך מאוד יכול להיות שהיה בשימוש בתקופת התנ"ך

ועידו היה הסבא של זכריה הנביא שגם כן היה נביא בעצמו....

והשפה העיברית היא עדין השפה העיברית של אלפי שנים, גם אם איבדנו חלק מאוצר המילים בעקבות הגלות... כך שאולי גם בתקופת התנ"ך היה אגם, ים וכו

ענר, אביה, אימרי, כרמי, בארי זה בסגנון?אביגיל ##
מוסיפה עוד: עתי, ארד, עיליאביגיל ##
עד כמה מקורי?עכבר בלוטוס

חלק כשמות בתנך וחלק כמילים בתנך

איתמר

אלקנה

דביר

ישי

מלאכי

עוזיה

עמיחי

אליאב

אימרי

אביה

רואי

אחיה

אלחי

אלרואי

בניה

מתניה

יאר (לא יאיר)תוהה לעצמי
פדהאל, אביסף, מעשיה, שכניהמתואמת
בגדול - תפתחי את ספר דברי הימים, והרבה שמות מקוריים ונדירים תגלי שם
שובאל,שכניה,פתחיה, יש מלאפה משתמש/ת
אביתר,איתמרמולהבולה
מלאכי, הושע, מיכה, עובד, נחשון, פרץ, אלימלך, בועזשיפור
עמינדב, יונדב, אליאב, עשהאל, אליעם, עמיאל, עתניאל, שריה, יואל, עמוס, עובדיה, צפניה, זכריה, אליהוא, עמי, עמיהוד
אנחנו התלבטנו בין אלנתן לעידושוקולד פרה.

שניהם מהממים בעיניי, ושניהם מהתנך.

בסוף בחרנו אלנתן.

אשמח לעצותכןאנונימית בהו"ל

מאנונימי כי שיתפתי את זה הרבה

אנחנו גרים כבר שבועיים אצל חמותי בגלל המלחמה. - אין לנו ממ''ד או מקלט.

ובא לי כבר לחזור הביתההה.

בעיקרון בשני הלילות האחרונים לא היו אצלנו אזעקות. רק ביום.

השאלה אם כדאי לחזור ולקחת סיכון שהאזעקות יחזרו, ואז זה אומר כל לילה לרדת 3 קומות ברגל וללכת לכמה בניינים לידנו, עם ילד ישן על הידיים, או להישאר עוד אצל חמותי. לא ברור עד מתי.

מה אומרות?

אני חושבתהמקורית

שזה תלוי בכם בעיקר ובה

וגם - מה עם פסח? תהיו בבית? צריך להתארגן לחג גם

מוזמנת לשרשור שלי על פסח ביומיים 😂רוני 1234
ואם זה קיצוני מדי אפשר בשבוע… יש עוד מספיק זמן.

הייתי נשארת אצל החמות עם כל הקושי

אנחנו רוצים להיות בפסח בביתאנונימית בהו"ל

מקווה שזה לא אשליות

אני יודעת שזה תלוי בנו, אבל אנחנו לא יודעים מה לעשות

לכן ביקשתי עצות

אני גם באותו התלבטותאיזמרגד1

וכרגע ההחלטה שלי היא להישאר, כי ברור לי שאם נצטרך לצאת מהבית למקלט הילדים יתעוררו וילך לי הלילה, ועכשיו כשזה ממד בתוך הבית הם כן חוזרים לישון...

מסייגת- אני אצל ההורים שלי ומאוד כיף ונוח לי פה, אז זה גם שיקול משמעותי אם אצלך פחות נוח.

נוח, אבל ברור שבבית שלי יותר נוחאנונימית בהו"ל
יש לכם ילד אחד?יעל מהדרום

לק"י

כי עם ההתרעה אפשר להספיק לרדת עם ילד (גם יותר מאחד) כמה קומות וללכת עד למקלט.

אלא אם כן, זה ממש רחוק. אבל אם זה עד 5 דקות, תספיקו בלי לחץ.

אם היית אומרת שכל הלילה יש אזעקות, אז זה משהו אחר..

כןאנונימית בהו"ל
תאורתית אפשר להספיק, אבל זה לא מלבב לעשות את זה באמצע הלילה
אבל זה גם לא נורא כל כך. מניסיוןיעל מהדרום
אנחנו גם היינו ככה (רק אצל ההורים שלי בסוףשורשי

החלטנו לחזור הביתה. ואני מרגישה שפעמיים שלוש ביום, אפילו אם זה בלילה, ממש שווים את הלהיות בבית שלי!! בסוף באור שזה אישי וכל אחד והעדפות שלו...

אבל לגבי האזעקות- יש לנו בכניסה לבית תיק עם דברים לתינוק וכל מה שצריך לאזעקה.... בלילה יישנה עם קפוצ'ון וכובע, מכנסיים עם חצאית מעל. ופשוט כשיש אזעקה יוצאים.... לוקחים את זה בתור טיול קליל חוזרים לשגרה

תחשבי שזה סה'כ שעה ביום עם הגזמתי, ויש לך עדו 23 שעות להנות בבית שלך בנחת שלך ובשגרה שלך ושל הילד...

אם מדובר בילד אחד, אני הייתי חוזרת הביתהבארץ אהבתי

ומתארגנת עם מנשא נוח.

כשיש התרעה את קמה, קושרת אותו במנשא, ויורדת למקלט. סיכוי טוב שהוא בכלל לא יתעורר מזה...

אני באמת שמה במנשא את הקטן כשהוא ישןיעל מהדרום
ילד אחד, אבל גדול, לא רלוונטי מנשאאנונימית בהו"ל
אם זה ילד אחד ובעלך ישן בביתהמקורית
אז לשיקולו יותר כי הוא כנראה מרים אותו
אם הילד פחות מגיל 4מתואמת

אפשר להשכיב אותו לישון בעגלה, ואז אם יש אזעקה לרדת איתו כשהוא ישן ומכורבל בעגלה, וכך בע"ה הוא לא יתעורר.

(אנחנו עושים כך עם בת הארבע שלנו, אחרי שפעם אחת היא התעוררה כשירדנו למקלט ולקח לה הרבה מאוד זמן לחזור לוויסות. יש לנו מעלית, אז יורדים איתה בהתרעה במעלית. אבל הייתה פעם אחת שבדיוק שכנים חזרו מקניות, אז ירדתי איתה במדרגות והיה בסדר... חבל שאין לנו עוד עגלה, ואז גם עם התינוקת היינו עושים כך אבל אצלה זה קצת פחות נורא כשהיא מתעוררת)

מעל 4אנונימית בהו"ל
וזה קשה להןריד ןלעלות אותו בעגלה
אז זה באמת מסובך יותר...מתואמת

אבל כמה קשה לו לחזור לישון אחרי שהוא מתעורר? (אצלנו שאר הילדים, מגיל 7 ומעלה, יורדים לבד, ואח"כ חוזרים לישון די מהר...)

ילדים בגיל 4 שמסכימים לישון בעגלה זה נדירהמקורית
לדעתי
הבת שלי נדירה, זה ידוע🤭מתואמת

אני שמחה שבמקרה הזה היא נדירה לכיוון החיובי...

הייתי חוזרת הביתהרקאני

ואם יהיה בלתי נסבל נוסעת שוב אחרי כמה ימים

שווה לנסות אפילו בשביל כמה ימי שפיות בבית שלכם

אנחנו חזרנו הלילהלפניו ברננה!

כולנו כבר השתגענו מחוץ לבית

מקווים לא להצטרך לצאת בלילה בגשם.

אין לנו מדרגות אבל המקלט רחוק..

איך עבר הלילה?מוריה
אנחנו באותה התלבטותלומדת כעת

חושבים לחזור היום לבית לנסות לראות איך הולך

פסח בכל מקרה אני ללא כוחות לעשות בבית 

לא חייבים להחליט לתמידעוד מעט פסח
אפשר לחזור ליום-יומיים לראות איך זה בשבילכם.
^^^יעל מהדרוםאחרונה
התייעצות, הפרעות קשב וריכוזאנונימית בהו"ל

יש לנו בן בן ארבע וחצי

שההתנהלות שלו בלתי נסבלת

הוא לא קשוב, לא שומע, מוסח, רוצה להיות טוב ולא מצליח, המון תנועות לא מתוכננות שעושות נזקים (עם התינוק, עם כוס שנשפכת קבוע וכדו')

נוגע בנו ובאנשים בצורה מציקה

לא רגוע

כל הזמן מיילל בוכה מדבר 

ועוד שלל התנהגויות שכן רלוונטיות לגיל ארבע אבל מועצמות עוד יותר כמו לדבר במילים לא יפות, להרביץ, וכו'

הבנו שזה כנראה יכול להעיד על הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות

השאלה מה עושים עם זה עכשיו בגיל הנוכחי?

המצב כבר בלתי נסבל והוא מקבל המון המון פידבקים שליליים

והוא רק רוצה להיות טוב ופשוט לא מצליח לו

הכל מתחרבש הכל נגמר רע

מציינת שיש לו דימוי עצמי נמוך בהשוואה לאח הגדול שמעליו. בטוח שהוא אפס לעומתו למרות שממש לא.

אנחנו מנסים להעצים, לאהוב.. מרגישה שזה טיפה בים

לא עוזר ולא משפיע

מה עוד אפשר לעשות?

מרגישה שאחרי שיהיה מווסת כמו אחרי רטלין, שירגע ולא יעשה נזקים בכל צעד יהיה לנו קל יותר ליצור אמון ואהבה מולו (הוא יהיה במקום של קבלה)

לבנתיים אי אפשר לאבחן ולקבל ואני מרגישה שנעשים נזקים מחוסר אונים שלנו ושלו יחד...

אשמח לכל תגובה מחכימה, גם מנשים שאולי היו ככה כילדות

אני ובעלי שנינו רגועים...לא חווינו, אין לנו נסיון בלהיות הצד השני

גם מאימהות מנוסות

גם לפתרונות טבעיים (נוסה להפסיק סוכר וקמח)

תודה רבה!!

עוקבת מהניק שלי

זה יכול להיות גם קושי בוויסות החושידיאט ספרייט

אם אני מסתכלת על החלק של תנועות לא מתוכננות.

ובכל מקרה, ממש כדאי לפנות להתפתחות הילד ולתת להם להחליט.

בהתפתחות בילד מאבחנים מגיל צעיר ממש ואין צורך לציין שהחשש שלכם נוגע בהפרעות קשב אלא בקושי כללי מול הילד.

אני כן מציינת משהו שרופא ילדים אמר לי כשהוציא לי הפניה להתפתחות הילד: עדיף לכתוב שיש יותר בעיות ולהעצים בעיות קיימות כדי לקבל שבכלל יכניסו אותך להתפתחות הילד.

האבחנה הסופית בין כה וכה נקבעת רק כשנוירולוג ופסיכולוג בוחנים בעצמם את הילד, ולכן הרצון הוא רק לקבל הפניה.

כמובן שכל אחת תעשה כראות עיניה וכפי הבנתה. 

בהצלחה.

אנסהאנונימית בהו"ל

באמת עד היום לא התחלנו איתו תהליך

קודם כלהמקורית

אני חושבת שהעיקר שבבית ירגיש מוצלח ושהוא טוב

דבר שני לגבי פתרונות תזונתיים - הוכח מחקרית שתזונה בריאה ולא מתועשת אכן מאזנת את ההתנהגות במקרה של היפר

איך השינה שלו אגב? 

הלוואיאנונימית בהו"ל

אבל איך עושים את זה כשכל היום רודפים אחרי כיבוי שריפות?

זה מעגל בלתי נגמר של קושי...

לגבי התזונה - בבית אנחנו אוכלים בריא

הבעיה שהוא מקבל בגן ובעוד מקומות מחוץ לשליטתנו (תהילים וכדומה) 

והוא ברמה שעולה על השיש לקופסת סוכר ומלקק סוכר

אם אנסה להחליף איתו ממתק במשהו הוא לא מסכים

ואם אאסור הוא יברח או פשוט יאכל לפני שאדע

אין לי באמת שליטה עליו לצערי (נראה לי בעיקר כי גם לו אין מספיק שליטה על עצמו)

הוא ישן טוב

מציעה ללכת לאבחון בהתפתחות הילדמתואמת

אתם לא יכולים להיות בטוחים שמדובר בהיפראקטיביות, וגם אם כן - אז לפעמים מאבחנים את זה גם בגיל קטן, ואז אפשר לעזור. (יודעת את זה מהגן חנ"מ שעשיתי בו שירות לאומי - היו שם שני ילדים עם היפראקטיביות. אולי היו להם עוד דברים ולכן עברו אבחון, אני לא יודעת בוודאות...)

בכל אופן, אבחון לא פותר את הבעיה, אבל כן יכול לכוון לטיפול מתאים...

אפשר בנתיים לטפל בדרכים אחרותרוני 1234

כמו ריפוי בעיסוק (בדגש על קוג-פאן), הדרכת הורים אצל מומחית לילדי קשב והרבה ספורט.

כל הכבוד על המודעות ועל הרצון לטפל!

ואו לא הכרתי קוג פאןאנונימית בהו"ל

זה אחרי איבחון אבל?

כשמקבלים בעצם ריפוי בעיסוק?

כן, ולא כל מרפאה בעיסוק עובדת בשיטה הזאתשיפור
ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים מנוסהיום שני

הם רואים הרבה ילדים ויש להם ניסיון.

גם לי נשמע שהכיוון הוא ריפוי בעיסוק - אבל זה לוקח זמן...

רופא ייתן לכם הפניה מתאימה.

וגם  ימליץ לכם האם יש טעם לפנות לפרטי בינתיים.

במקרה דומה - הרופא נתן לי טיפים לבנתיים (כמו חשיפה למרקמים, איך להגיב להתקפי זעם ועוד) שמאוד עזרו לי 

פתרונות טבעייםתהילה 3>

לצד בדיקה ואבחון במידת הצורך, אבל יעזרו גם במידה ויאובחן משהי וגם במידה ולא

הרבה חום, אהבה, קשר, פידבקים טובים,

ליזום זמן איתו, מילים טובות, קשר עין, חיבוק, התכרבלות, כיסוי.

לעזור לו לפרוק אנרגיות בדברים חיוביים כמו טרמפולינה או משחקי כדור לגיטימיים, קפיצות וגילגולים במקומות שלא מפריע.

אפילו משימות בבית שבסדר מבחינתך יכולות ממש לתת בטחון ומשמעות לצד פורקן.

נניח לנקות ארונות מטבח, להעביר סל כביסה, לטאטא.

כל זה יכול לעזור מאד לווסת אותו, ולעזור לו לבנות קשר טוב ובריא איתכם שהוא מקור לבריאות נפש,

לתת לו הרגשה שהוא טוב ורצוי ואהוב ומוצלח.

יש דברים שגם מתאזנים עם הגיל, ובכל מקרה איסוף וקשרטוב מאפשרים לו גם להרגיש יותר בטוח ונינוח בע"ה.

תודה!אנונימית בהו"ל

ואו דברים טובים לעכשיו

גזרתי שמרתי

ממש מאתגרתקומה

רק שימו לב לא להדביק לו תוויות בלי אבחון מקצועי, ממה שאת מתארת הביטחון העצמי גם ככה נמוך, אז חשוב לא לתייג אותו ולשים אותו המשבצת מסויימת שיהיה לו קשה לצאת ממנה.

מצטרפת למי שכתבה שזה מתאים גם לוויסות חושי, והטיפול בזה הוא על ידי ריפוי בעיסוק.

התחנה הראשונה היא רופא ילדים, ובקשה להפנייה להתפתחות הילד לאבחון ומשם להתקדם הלאה.

בינתיים, לנסות להכיל אותו ולכוון אותו.

לא להגיד רק מה אסור, אלא גם מה מותר.

לנסות להסתכל דרך העיניים שלו, הוא לא מתכוון להציק, יש לו קושי והוא כנראה לא מצליח להתנהל בצורה מותאמת.

סתם דוגמה לגבי מגע בכם ובאנשים בצורה מציקה - זה יכול להיות רצון למגע, ולקרבה. אז במקום להתרחק או לכעוס,  להגיד בצורה נעימה, זה לא נעים בי כשאתה נוגע בי ככה, אבל הנה, אפשר חיבוק גדול ואז לחבק.

כוס שנשפכת באופן קבוע - אפשר לעבור לבקבוק עם קש או לשים פחות מים, חבל להכניס כרגע את ההתמודדות הזו.

מגע בתינוק - בתיווך איתכם. וואי, אתה ממש רוצה לשחק עם אח שלך? אז בא נעשה לו טובה בעדינות. ואז עושים יחד, ומחמיאים לו.

לגבי דיבור - אני עשיתי המחשה על דיבור מותאם בעזרת סולם. שלב 1- שתיקה, מתאים לזמן מפגש בגן או כשמקשיבים למישהו, שלב 2 - לחישה, כשרוצים לספר סוד, שלב 3 - דיבור רגיל, שיחה רגילה בין שני אנשים קרובים, שלב 4 - הרמת קול, כשרוצים למשל לקרוא לחבר שנמצא בקצה של החצר. שלב 5 - סכנה, ילד רץ לכביש רוצים להזהיר את אמא ואבא.

ואז אחרי שעשינו את ההדגמה על הסולם בבית, בכל מיני סיטואציות אני מזכירה את זה. וככה יש אמצעי עזר מוחשי להדגים איך מתאים להתנהג באיזו סיטואציה.

אני כן רוצה להגיד על התקווה שריטלין ישנה הכל, אני לא יודעת מה הקושי שלו, לא יודעת אם זו הבעיה. אבל אל תתלי בזה תקוות. אני הכי בעד טיפול, וזה מאוד עוזר. אבל אל תחכי ליצור אמון ואהבה רק אחרי טיפול. אני יודעת שזה קשה ובלתי נסבל, אבל הזמן ליצור אמון הוא עכשיו, דווקא בקושי שלו, ולא לחכות למשהו חיצוני ורק אחר כך להתחיל.

קצת חפרתי ואולי זה לא הכי ברור, אבל לסיכום:

1. להתחיל תהליך אבחון דרך קופת החולים כמה שיותר מהר (אגב, מה עם הגננת? מה היא אומרת? אתם סומכים עליה?)

2. לנסות לגייס את עצמכם מולו, למצוא בו רגעי חן ולהעצים אותם. לתת לו להרגיש אהוב למרות הכל. תחשבי שכמה שאתם מתוסכלים, הוא מתוסכל פי כמה. לזכור שאתם ההורים המובילים וזה העוגן שהוא צריך עכשיו. המון חמלה, תוך הצבת גבולות במקום שצריך. לא לקחת דברים כמובן מאליו, אלא ללמד. ללמד טון דיבור מותאם, ללמד הפעלת כוח מותאמת, ללמד מגע נעים ולא נעים. ללמד הכל הכל. זה קשה, זה מאתגר. אבל זה הרבה פעמים עובד.

שואלת לגבי המגעכורסא ירוקה
כתבת להסביר זה לא נעים לי אל תעשה את זה, אבל (אני לא פותחת השרשור) אנחנו עם ילד באותו גיל, התנהגויות דומות, וכל מה שקשור למגע לא מתאים לא נעים ומציק - אנחנו אומרים וזה כמו לדבר לקיר. לא יודעת אם לא אכפת לו או שהוא לא זוכר או מתקשה לווסת או משהו אחר, אבל זה ממש מעיק כי זה חוזר על עצמו פשוט כל הזמן. מה היית עושה אז?
אני לא אשת מקצועתקומה

עונה רק מהניסיון שלי

יש דברים שאני אומרת 1000 פעמים, באמת המון המון, ורק אחרי זמן ותקוםה ובפעם האלף ואחת זה נקלט.

יש דברים שאני אומרת, זה מחזיק לפעם אחת ואחר כך צריך להגיד שוב פעם.

כמה שיותר משתדלת לא להגיד לא בלי להגיד מה כן. בכל מה שקשור למגע אני חושבת שמאוד חשוב ללמד גבולות, וחשוב גם לילד שידע שיש מגע שהוא לא מתאים. אבל אני אציע מגע אחר. חיבוק, ליטוף ביד במקום בצוואר למשל, אגיד לו לשאול לפני כן.

עבור מגע חזק שאני מרגישה שיש צורך - אני מציעה כרית, בובה או ספה.

ומשתדלת גם לתת מגע יזום משלי, בצורה שמתאימה לי.

חוץ מזה, אם יש ילד שזקוק למגע, אפשר נגיד אחרי המקלחת ללטף. אפשר לעטוף בשמיכה חזק ולחבק, לתת לו להגדיר איך נעים לו, איזו עוצמה (ומתוך זה שהוא לומד להגיד על עצמו, הוא מבין שגם לאחרים יש את הגבול שלהם. אבל זה נותן מענה גם בפני עצמו).

ובאופן כללי, עוזר לי להסתכל על זה בעוד צורך. כמו שאני צריכה לאכול ולשתות, יש כאלו שהקטע של מגע או חושים לא מווסת מספיק, והם צריכים מענה לצורך הזה. אם ניתן אותו במהלך היום בצורה שנעימה וטובה לכולם, זה יפחית את הרגעים הפחות נעימים.

תודה רבה על הפירוט!!כורסא ירוקה
ואו תודה! החכמת אותי מלאאנונימית בהו"ל

לגבי הסולם, נראה לי הכי קריטי אצלנו ללמד אותו איזה מגע מתאים מתי

איך פרקטית מבצעים את זה במוצר מוחשי?

כי לא כל כך הבנתי וזה נשמע לי פתרון שיעזור לנו

נשמע לא קלמתיכון ועד מעון

הרבה פעמים ילדים עם הפרעות קשב אבל גם עם קושי בויסות או קושי אחר בהתארגנות חווים את עצמם בעולם באופן שלילי כמו שכתבת עושים המון דברים בטעות ומקבלים משבים שליליים, מהסביבה אבל גם מעצמם.

הייתי מנסה ליזום כמה שיותר אינטראקציות של משחק, של סיטואציות שהוא יחווה הצלחות כדי למקסם עד כמה שאפשר את הסיכוי שיחווה הצלחה, לחשוב בראש שלו, מה יכול להתפקשש, ולעזור לו להתמודד.

ומצטרפת להמלצה לאבחון ולטיפול תואם ולהדרכה מתאימה עבורכם איך להתמודד בהתאם לקושי

נשמע לי יותר כיוון של ריפוי בעיסוקאורוש3

גם הסרבול, גם עולים פה קשיים בוויסות חושי.

וגם אם יש הפרעת קשב יש כלים מועילים בריפוי בעיסוק ותרופות בכל מקרה פחות רלוונטי בשלב הזה.

אז לכי לכיוון הזה. גם הדרכת הורים תמיד טוב, לכולנו...

מה שעולה לישיפור

אבחון בהתפתחות הילד- לבדוק כיוון של ריפוי בעיסוק

הדרכת הורים

אולי משהו בסגנון של שחייה טיפולית, רכיבה טיפולית, ספורט טיפולי

הוא כבר בשחיה ואנחנו בהדרכה אצל פסיכולוגיתאנונימית בהו"ל

(מקבלים דרך סל של ילד אחר)

היא זאת שאמרה שזה כנראה קשב

נתחיל באיבחון...זה באמת הכיוון הכי פרקטי עכשיו

חשוב שתדעי שאם היא לא עושה לודיאט ספרייט

אבחון מלא על פי כלים קבועים מראש ומשווה ובודקת יחד עם רופא נוירולוג האמירה שלה לא משמעותית בכלל.

גם תלוי איזו פסיכולוגית זו?

האם מדובר בפסיכולוגית התפתחותית? 

כנראה שלאאנונימית בהו"ל

עברנו כבר אבחנה עם פסיכולוגית לילד רצף

אז תכלס מבינה על מה את מדברת

תודה שנתת לי לראות את זה

לא חשבתי על זה עד עכשיו

האמת שאני לא לגמרי מסכימה עם זהרוני 1234
ברור שצריך רופא כדי לאבחן אבל היא רק אמרה שזה "כנראה קשב" וזו כן אמירה משמעותית בעיני. היא לא אבחנה אלא שלחה לאבחון.

מנסיון, זה די קל לאבחן ילד היפראקטיבי והרבה פעמים האבחון מתבצע ע"י שאלון פשוט. 

הפרעת קשב וריכוזדיאט ספרייט

והיפראקטיביות זה לא אותו הדבר.

בסה"כ נתתי נקודה למחשבה עד לביצוע אבחון רציני ומלא לאם מודאגת.

לא שללתי אבחון,אפילו המלצתי למעלה לפנות לאבחון בהתפתחות הילד והפותחת ענתה לי ולאחרות שבכוונתה לעשות זאת.

היה לי חשוב להדגיש ואני עומדת מאחורי הדברים

שהרבה אנשי מקצוע אומרים הרבה מאוד דברים שלא לפי האתיקה ולא לפי ההיגיון.

אני אומרת מניסיון של אבחנה על שקיבלתי מפסיכולוגית חינוכית שאילולא היה אאוטינג הייתי מפרטת. 

גם לגבי אבחוןאפונהאחרונה

אצל רופאים מקצועיים

היד קלה מאד על ההדק ממה שראיתי...

יש המון ילדים שמציגים תסמינים של ADHD או ADD

אצל הרבה מהם זו תגובה הגיונית למצבי רקע - קשיים רגשיים, קושי משפחתי וכו'

הנוירולוג/פסיכיאטר לרוב לא מתעמקים ברקע אלא בתסמינים ומאבחנים את ההפרעה ומשם לעתים קרובות לטיפול תרופתי

כשיש הרבה מה לעשות לפני כן.

כותבת בכלליאפונה

קצת ממשיכה את פאז..

כותבת מניסיון אישי (אני ורוב ככל הילדים שלי עם בעיות קשב) וקצת תפיסת עולם מקצועית

קושי בויסות קשב, זה מצב שבו ה"מנהל" (האונה הקדמית) של המח לא הגיע לעבודה עדיין והפועלים עושים מה שנראה להם, כלומר מה שנראה כרגע הכי דחוף.

אצל הרבה ילדים האיזור הזה מתעכב להבשיל, כלומר הוא מתפתח אבל באיחור. ואז אנחנו נראה ילד בן 7 עם שליטה בדחפים שמתאימה לגיל 4. כשהוא יגדל זה יתאזן,

אבל עד אז הוא עלול לחוות המון פידבקים שליליים על ההתנהגות שלו ולסחוב דימוי עצמי שלילי.

הביקורת פוגעת מעוד שני כיוונים -

לטווח הקצר, ילד שיש לו קושי בוויסות קשב יתקשה מאד להתרכז במה שהוא אמור לעשות, כשכועסים עליו, לדוגמא, או כשיש מתח בבית. זה תופס המון רוחב פס אצלו על חשבון פניות ללמידה.

לטווח הארוך, ההבשלה של תהליכים מורכבים ויכולת דחיית סיפוקים מתרחשת כשילד נמצא במנוחה רגשית, וכמה שקשה להגיע למצב כזה עם ילד שההתנהלות שלו מעצבנת נורא - זה קריטי לשים לב שהוא מרגיש אהבה ללא תנאי.

כתבת שאתם נותנים לו הרבה פידבקים חיוביים, וזה מהמם. שימי לב למה שקורה דוקא כשהוא מפשל, מעצבן, מתפרץ - זה הזמנים הכי קריטיים להחזיק בהם את הקשר, להאיר את הכוונות הטובות.

בהצלחה!

החזר על משפחתון במלחמה- מה קורה אצלכם?אנונימית בהו"ל

פתאום בשבת תהיתי לגבי העניין הזה..  למה זה כזה ברור שאנחנו צריכים לשלם באופן מלא על המשפחתון של הבת שלי?

אני לצורך העניין לא יכולה לעבוד, ולכן גם לא מקבלת משכורת. אני לא מצליחה להבין למה אני צריכה לשלם למטפלת שאין לה הוצאות כמו בשגרה, את הסכום המלא? מי ששוכרת מקום אז אני יכולה להבין, אבל המטפלת שלי עושה בבית שלה אז זה לא משנה בכלל..

אבל אשמח לדעת מה קורה אצל אחרים כדי לקבל תמונה מלאה... 

זה לא כזה משנה כל עוד חתמת על חוזההמקורית

לדעתי

כאילו, אם היא תגיע להסכם ולהפחתה - אחלה

אם זה נחתם כחוזה שאתם משלמים - צריך לשלם

אני בתקופת הקורונה הגעתי לסיכום של תשלום 50 אחוז, אבל זה לפני שחווינו 6 שנים מועדות לפורענות

למה זה לא משנה?שירה_11

את המשכורת שלה

אם לא תשלמי לא יהיה לה כסף לחודש הקרוב.

את אמנם לא שונה ממנה והייתי ממנה לקצת התחשבות ממנה

אבל זה לא אמור לשנות לה אם את מקבלת משכורת או לא 

מה הכוונה? גם לפותחת אין כסףאנוונימית1

לחודש הקרוב...

אם יש 2 נשים ששתיהן לא עובדות אז למה לאחת זה ברור שמשלמים ולשניה לא?!

אם הפותחת שמה את הבת שלה שםהמקורית

על דעת זה שבמקרה ותהיה מלחמה היא משלמת - מבחינתי זה ברור

אחרת אל תחתומנה על סעיף כזה בתחילת שנה

כי זה לא עובד ככהשירה_11

לבעלת המשפחתון יש חוזה ושם ההורים משלמים מלא במקרה של מלחמה.

ולא מעניין אותה איזו אמא מקבלת משכורת, איזו לא, ומי מקבלת משכורת חלקית

היא לא גובה לפי הכנסות ההורים.

למה היא בכלל סגרה?דיאט ספרייט

אצלנו במשפחתונים בתוך בתים שיש בהם ממ"ד פתחו.

אסרו התקהלות אבל גם ככה מדובר בקבוצות קטנות שמסוגלות להגיע לממ"ד בפרק זמן קצר.

אם היא סגרה זה אולי בגלל שיש לה ילדים בבית והיא לא יכולה לעבוד איתם תוך כדי.

זאת אומרת שהיא סגרה מסיבות התלויות בה ולא בגלל הנחיות פיקוד העורף, במקרה כזה אם אין התייחסות מפורשת בחוזה אני חושבת שכדאי לדבר איתה. 

אסרו פעילויות חינוכיות באופן גורף מה זאת אומרת?המקורית
זה לא שהיא עשתה בכוונה
אוקי, לא ידעתידיאט ספרייט

אצלנו ביישוב פתחו ואני גם שלחתי

(אני עובדת מהבית וממש לא הייתה לי ברירה)

אז יפה לה שהיא פתחההמקורית

זה נדיר לדעתי

וכאמור גם אסור

תמהני איך אפשר לקחת 5 תינוקות ויותר למרחב מוגן בזמן לוודא שהם נשארים שם

אם יש בתוך הבית ממ"ד, ומתחילים להזיז בהתרעה זהיעל מהדרום

לק"י

אפשרי, אם יש בממ"ד שטיח או מקום להניח מיד את התינוקות.

לא להתחיל לגרור לשם לולים....

אבל אני חושבת על קטנים יותר. כאלה שכבר הולכים- אפשר אולי לקחת 2 בידיים, להכניס לממ"ד, לסגור וללכת להביא עוד.

(נשמע מלחיץ להיות מטפלת בזמן כזה).

עם ילדים שכבר הולכים דווקא נשמע לי יותר קלבארץ אהבתי

אפשר להכין להם מראש הפתעות בממ"ד ואז להזמין אותם לבוא לקבל הפתעות...

תלוי כמובן גם בגודל הקבוצה ובאופי הילדים.

גם נכון...תלוי גם בגיל. יש גיל שאפשר להסביר להםיעל מהדרום
לק"י

האמת שאם הממ"ד גדול, יש מצב שאפשר פשוט לבלות שם את היום, או לפחות להשכיב שם לישון.

המשפחתון של הקטנה שלי חזר אחרי שבועאפונה

שבעה ילדים סביב גיל שנה וחצי

חלק הולכים חלק זוחלים

יש לה ממ"ד, היא מכניסה אותם בהתראה, לא מחכה לאזעקה.

נכון הייתי בןדקתשירה_11
אם היא עדיין סגורה עם ממד בבית זה נשמע כמו ניצול
זה לא ניצול אם אסורהמקורית
וכרגע יש איסור לפתוח מסגרות חינוכיות בחלק מהמקומות

אני הבנתי מההנחיותנועה לה

משפחתון עד 7 ילדים לא מוגדר כמסגרת חינוכית אלא כעסק ועסקים מותר לפתוח אם יש מרחב מוגן

בכל מקרה המטפלת של הבן שלי לא עבדה וקיבלה תשלום מלא (חתמתי על כך בחוזה של תחילת שנה ולקחת את זה בחשבון - היה ממש סעיף שאם בתי הספר נסגרים היא גם לא עובדת..)

אם זה כך זה אחרת. לא מכירה את הדקויותהמקורית
מעניין אם במקרה כזה הביטוח תקף (במידה ויש כזה) אם חלילה חלילה צריך לממש אותו
אם יש לה ביטוחנועה לה

זה כבר בחירה של המטפלת אם לעשות ביטוח (כמו כל עסק שמבטח ילדים, קייטנות וכו')

אומנם לפי חוק היא לא צריכה רישיון (רק מעל 7 ילדים נדרש..) אבל ביטוח זה בנפרד

כן אני מדברת על ביטוחהמקורית
לא על רישיון
ממה שאני הבנתישבעבוםאחרונה

משפחתון עד 7 ילדים אינו מסגרת חינוכית אלא עסק

מותר לפתוח לפי החוק אם יש מרחב מוגן. כמו שאר העסקים

אולי יעניין אותך