יודעים מה ההלכה של מעינות כשיש בנים' בנות ביחד? יעני אסור להכנס אם יש בנים?
מעורב במעייןמתנחלת בלב:)
לא ידוע לי שיש בעייה לבנות לראות בנים עם בוקסראחד הגברים!!!
ודאי שישחצילוש
ברור שאסור.תות"ח!
צניעות זה לא משהו ששמור רק לבנים, אתה יודע.
אמנם אצל בנים זה חמור יותר, אך גם לבנות יש עניין של שמירת העיניים מדברים לא צנועים. (לא בדיוק "שמירת העיניים" כיוון שזה מושג ששייך בעיקר לבנים, אך כעיקרון שדברים צנועים אסורים אסורים גם לבנות, הדגש של הראייה דווקא שייכת לבנים יותר...מקווה שזה מובן).
כדי לחדד את דבריי, דברים לא צנועים לא ראוי שגם בת תראה וזה גם אסור, ואילו לבנים יש בעיה הרבה יותר גדולה בעניינים האלו, במיוחד של הראייה.
ברור שיש!באולפנה...
אולי זה לא כתוב איפשהוא, (לא בטוחה)
אבל זה לא לרוח ההלכה, ממש לא.
בנות לא צריכות לראות בנים עם בוקסרים, גם אם זה מותר, אבל לרוח ההלכה זה אסור.
ע"פ ההלכה היבשה לבנות מותר לראות גבר בבוקסר (אני לא שואלאנונימי חדש
אני אומר מידיעה)
האם זה ראוי? האם זה יפגע בנפש של האישה שתראה? אלו כבר שאלות אחרות
חרטא בשכל...תות"ח!
זו אינה הלכה ואינה ידיעה.
אולי אימתת את השקר והגעת למסקנה שההלכות שקראת בספר החדש שהוציא הרב נוח שמייקל בלי מקורות הלכתיים וללא אף הסכמה מאף רב הן נכונות.
אני לא זוכר אם שמעתי את זה בישיבה הגבוהה או התיכוניתאנונימי חדש
אבל מה שבטוח מי שאמר את זה הוא לא נער עם פה גדול ובלי כבוד לת"ח.
וזה לא נאמר בצורה שאפשר לפרש לכמה כיוונים.
אחי...תות"ח!
לפני שאתה אומר משהו "מידיעה" תזכור מי אמר אותו ומתי בדיוק ותזכור גם מה המקור...
תברר ותחזור אלינו, סבבה...?
אם יש לך מקור, אשמח לשמוע...
תהיה, לך יש מקור לטענה שלבת אסור לראות גבר במצב כזה?שחר אורן
מ.ש.ל.אנונימי חדש
זו לא בגרות במתמטיקה...תות"ח!
פה:
https://www.yeshiva.org.il/ask/85632
זאת אומרת, לאשה אין בעיה ברמת העיקרון לראות, אך רק כאשר מדובר בתמונות, ולא שחלילה היא נמצאת שם בעצמה, במקום מעורב, שזה איסור חמור.
והנה, מצאתי בעניין רחיצה בעניין מעורב, כמה איסורים יש שם:
https://www.yeshiva.org.il/ask/62338
אז די לנסות להצדיק דברים, אמנם מצד הראייה בעלמא אתם צודקים, אך מכל שאר הדברים ברור שיש בעיה...
וכן אם יש הרהור אז גם יש בעיה הלכתית...
וגם פה:
https://www.yeshiva.org.il/ask/57712
נ.ב. אמנם לגבי הראייה וזה לא הייתי בטוח, אך לגבי ההפרדה והאיסורים האחרים הייתי בטוח, והנה המקור לכך, אין מה להגיד לעומת הלכות מפורשות וכ"כ הרבה מקורות שבגמרא על כך. מצטער, לא רציתי להביא את זה, אבל הכרחתם אותי...
אני חייב לציין שלא הבנתי אותך.שחר אורן
אתה מביא שתי תשובות של הרב ליאור שבהן הוא אומר במפורש שאין בעיה לאישה לראות גבר בבוקסר כדי להוכיח שזה אסור?
לא אחזת...תות"ח!
תלמד לקרוא...
כתבתי ששם וגם בשאלה שאתה הראית לי בתור "הוכחה" לדבריך שמותר להיכנס למעיין מעורב עם בנים ובנות, שזו אינה הוכחה שמותר מעיין מעורב, כיוון שכל השאלות ששאלו את הרב ליאור הן על תצלומים, שהבנות לא היו שם באותו זמן, אך על רחיצה מעורבת עדיין יש איסור ובאמת לא פרכת לי גם את האיסור, אלא רק את מה שאמרתי שבנוסף לאיסור של הרחיצה המעורבת וכו'...יש גם איסור ראייה לבנות. זהו, מקווה שהבנת, לא כזה קשה להבין, באמת...אז פעם הבאה לפני שאתה רואה תשובה של הרב ליאור בנושא מסויים, אל תשוש לשמוח ותתיר לעצמך את מה שאתה רוצה, הרב ליאור לא דיבר על רחיצה במעיין מעורב חלילה שהיא אסורה לגמרי.
אני גם לא דיברתי על רחצה מעורבת.שחר אורן
הדיון שהחל בהודעה הבאה ע"פ ההלכה היבשה לבנות מותר לראות גבר בבוקסר (אני לא שואל - נוער וגיל ההתבגרות עסק בשאלה האם מותר לבנות לראות גבר בבוקסר, לא האם ניתן לרחוץ במעורב.
לא, הדיון בשרשור פה הוא על רחצה מעורבת...תות"ח!
מעורב במעיין - נוער וגיל ההתבגרות
אני כתבתי למה זה אסור והוספתי את העניין שאסור לראות גבר בבוקסר בתור אחד מהטעמים שאסור לבנות ללכת לשם...
אבל בלי הטעם הזה כל שאר הטעמים נשארים בעינם...
והבנתי כבר שבהלכה יבשה אין בעיה ברמת העיקרון.
שים לב שהוא כתב שיש עניין שלא, וכמובן, שבנות ישראל הכשרות לא ראוי שיראו בנים עם בוקסר...
ואם זה גורם להרהור זה כבר גובל באיסור של "ולא תתורו"...
כל ההיתר זה כי אין הרהור...
נכון,שחר אורן
אבל הדיון שלך מול @אנונימי חדש היה על ראיית בנים בבוקסר.
נו, וכבר הודיתי שם שאני מסכים לגבי העניין הזה...תות"ח!
אתה מוזמן לעיין ולהיווכח בעצמך....
היכן?שחר אורן
אה, סבבה.שחר אורןאחרונה
..נבוכי הדור
צדיק,
אפשר לדייק וצריך אפילו, אבל צריך לשמור על כבוד...
אוקיי, צודק...תות"ח!
אשמור על כבודו של היהודי...
תודה על ההערה...
....באולפנה...
@תות"ח! כבר כתב מה שצריך, אין לי מה לכתוב עוד.
אין בעיהאביוש
הייתה התיחסות מאוד רחבה בשרשור הזהמתנחל בראבק
אני ספציפית לא נכנסתשפרינצא בוזגלו
אבל כדאי שתשאלי את הרב
כן, אסורמח"פ
אסור.תות"ח!
מה שאני עושה כשאני הולך למעיין, נמצא שם עם חברים ובמידה שבאות בנות-מתקפלים.
אם ידוע שהמעיין מעורב בשעות מסויימות, כדאי להגיע בשעות שלא הרבה אנשים מגיעים כדי להיות שם בלי לחשוש.
..בלחית בנשמה
לדעתי אסור זה כמו בריכה אבל אני לא פוסקת הלכה אזז תשאלי רב.
אני אישית לא נכנסת אם יש בנים או מוצאת פינה שאפח'ד לא רואה אותה
....באולפנה...
תשני את השאלה ל " יש בבריכה בנים, אסור להיכנס"? פשיטא.
לא מערבבים בנים בנות, שכול מצבים. וביכלל שזה עם מים..
מאוד קשה היום למצוא מעיינות בלי בנים או בנות..
אבל זה מעיין... ואם הולכים עם המשפחה? גם לא נכנסהרמוניה
....באולפנה...
עם אחים ואחיות, זה בסדר.
ואם יש שתי משפחות, ויש שם בנים ובנות.
לא נכנסים, ממש חוסר צניעות, ששתי משפחות דוסות, יכנסו ביחד למעיין..
וואלההרמוניה
לכן בכוונה מגיעים בשעות שאין הרבה אנשים...תות"ח!
שאז יש סיכויים גדולים שהמעיין יהיה ריק ויהיה אפשר להיכנס ללא בעיה, ואז כשיתחילו להגיע נשים אז להתקפל...
ואני בעד שיעשו במעיינות משהו יותר מסודר ויהיו לוחות זמנים נפרדים לבנים-בנות...
אבל לא כל מה שרוצים קורה ומתגשם, כמובן...
וואי לדעתי ממש הגזמתם...הרמוניה
אבל מה אכפת לך אם מישהי נכנסת עם בגדים למים בצד השני של המעיין? הרי הטבע הוא של כולם, כל אחד תופס פינה ומה אכפת לך מה קורה שם...
גם כשהולכים לים עם המשפחה פשוט תופסים מקום יחסית מרוחק וזהו, אתה עם המשפחה שלך לא עם כל העולם...
גם בקניון יש בנות לא צנועות וגם ברחוב אי אפשר לחלק את העולם ל-2...
.....תות"ח!
דבר ראשון, ההנחה שלך איננה נכונה...
מי שלא מתפשר על הלכה ולא מורה היתר לעצמו כי לא נוח לו עם ההלכה הזאת וקשה לו איתה, הוא לא קיצוני...
הלכה זו הלכה.
את רוצה לקיים על זה דיון הלכתי...?
מבין, בשמחה...
אני אומר לך שיש בזה בעיה הלכתית, שיהיה מעורב, וק"ו במעיין, שאין אף רב שהתיר דבר כזה.
קניון זה באמת לא צנוע ואסור סתם כך להיכנס לקניון, אך מכיוון שאתה חייב לקנות ואין לך דרך אחרת, או בלשון הלכתית "ליכא דרכא אחרינא" מותר להיכנס לצורך הקנייה, וגם אז להיזהר ולהוריד את הראש כשיש מראות לא צנועים.
אך מעיין, שזה לא נחשב כ"ליכא דרכא אחרינא", שהרי אין לך חיוב ללכת למעיין וזה לא משהו שאתה "חייב" אותו, לכן אין מקום להתיר דבר כזה, ובמיוחד שזה הרבה יותר חמור, שזה מקום מצומצם ולא מקום שאנשים עוברים והולכים, ורמת הבעייתיות גוברת, מלבד העובדה שכנראה, יהיו יותר סיכויים שזה יהיה הרבה פחות צנוע במעיין. (גם אשה שלבושה צנוע במעיין זה לא עוזר, הבגד נצמד לגוף וזה ממש לא צנוע...).
לים זה באמת בעייתי ללכת לחוף מעורב, צריך ללכת לחוף נפרד.
אני לא מבין איך משפחות שמגדירות את עצמן כ"דתיות" מתירות לעצמן ללכת לחופים מעורבים...
זה לא עובד ככה, את יודעת טוב ממני, זה לא שאת נמצאת באי בודד, אף אחד לא רואה ולא שומע ממך ורק המשפחה שלך ידעה שבכלל היית במקום הזה, זה מקום מאוד בעייתי והמראות הלא צנועים שיש בחופים, ה' ירחם, איך אפשר בכלל להתקרב לשם, אני לא מבין.
המשפט הכי מטומטם, סליחה על הבוטות: "אי אפשר לחלק את העולם ל-2".
הקב"ה ברא בעולם כוח משיכה חזק בין בנים לבנות, והסכנה שהוא יגיע לקלקולים ולדברים לא טובים גבוה מאוד, ולכן התורה וחז"ל הציבו גדרות שלא חלילה נבוא לידי תקלה, ולכן יש הלכות צניעות. אנחנו מחוייבים להלכה ולמה שהיא אומרת בכל הנושאים, ולא פתאום כשלא מתחשק לנו ולא בא לנו על הלכה מסויימת אז אנחנו זורקים ואומרים סיסמאות שכאלו כמו: "אי אפשר לחלק את העולם ל-2" ששייכות לחילונים שלא מציבים גדרות ורסנים ומתנהגים איך שבא להם...איי איי איי, לאן הגיעה השפעת תרבות המערב....
ברחוב לא שמים מחיצות באמת, אין צורך, כיוון שכל מי שברחוב לא בא כדי להתכנס ומדובר על אנשים שעוברים והולכים, ולכן אין צורך לשים מחיצות ברחוב, אנחנו לא כמו החרדים. אך במקומות אחרים שכן יש בעיות הלכתיות של צניעות, צריך לשמור על ההלכה ולא להגיד סיסמאות מטומטמות שכאלו.
לא יודעת מה להגיד לך.הרמוניה
וגם הזוי בעיניי לא ללכת לים עם המשפחה אלא רק עם הבנות... לדעתי זה ממש החמרה
אנחנו הולכים למקום מרוחק מאנשים והבנות נכנסות עם בגדים אז מה הבעיה...
סורי לא יודעת
....תות"ח!
אכן זה כי את רגילה לזה, וזה מצב כ"כ אבסורד שמישהו שמקפיד על ההלכה ולא נכנס למעיין כי יש שם בנות נתפס כ"הזוי", זה הזוי שזה כך...
אני מכיר חוף נפרד שמחולק, דהיינו יש מחיצה באמצע ואי אפשר לראות דרכה וכו'...ואז מצד ימין יש חוף רק לבנות ומצד שמאל יש חוף רק לבנים, לפי דעתי זה פתרון מושלם למשפחות.
לגבי חופים אחרים זה ממש בעייתי...
אם רוצים, אפשר באמת ללכת לחופים נטושים/לא מוכרזים שאין שם אף אחד ולהיות שם עם המשפחה, זה אחלה דבר, אלא אם כן יש בעייה מבחינה בטיחותית, שאני מבין לגמרי למה אנשים חוששים ללכת לשם, ואז האפשרות הזאת נפסלת...
אני לא מכיר חוף מוכרז מעורב שאם תגיע לשם לא יהיו שם בעיות צניעות, לצערינו...
בדר"כ מי שתראי שם זה אנשים חילונים פרוצים שלבושים בלבוש מינימלי, כי פשוט מי שמספיק דוס ותורני לא יגיע לשם, הוא ילך לחוף נפרד...
זו לא החמרה, זו שמירה על ההלכה...
מה זה יעזור ללכת למקום מרוחק מאנשים אם בדרך יש בעיות צניעות...?
ולא רק בדרך, גם כשמגיעים לשם אף אחד לא מונע ממישהו להסתכל עליכם, זה לא שאתם מחוץ לטווח ראייה במרחק קילומטר...
זה ממש בעייתי, בקיצור, ואין אף רב שאני מכיר שיתיר ללכת לשם...
ברור שזה קשה, אני ממש מבין, אבל אין מה לעשות, זו הלכה...
גם לי קשה עם ההלכה הזו, אך אני אומר לעצמי: "מה אעשה, כך קוני גזר עליי וכך אעשה"...אין מה לעשות...וכמובן, מבחינת הנפש, שכשיש בעיות צניעות זה הורס את הנפש ושוחק אותה, אז גם מבחינה הזאת, אך בעיקר מהבחינה הראשונה, שכן אם זה היה רק זה ולא הייתה בעיה הלכתית יכול להיות שהיו מקרים שהייתי מורה היתר לעצמי, אך כיוון שזו ההלכה, אין פה מה להתחכם ולהתפלסף.
אם את תמשיכי לנהוג ככה ודבריי לא ישפיעו, תראי את מה שכתוב פה כמחוק, כיוון ש"מוטב שיהיו שוגגים מאשר מזידים", אך אם זה יעזור לך בהמשך אפילו לשמור על ההלכה הזאת, אבקש ממך בכל לשון של בקשה לחרוט את הדברים הללו על ליבך.
וואי לגמרי כל הכבוד לך!...הרמוניה
אגב כן בד"כ זה לא חופים מוכרזים ויש שם פחות אנשים. וההורים שלי באמת לא כל כך מקפידים אבל כשנמצאים במים אין בעיה... רק כשיוצאים...
אני שמתי לב שאח שלי הוריד את המשקפיים ואני דווקא באתי עם חצאית (לפחות בפעמים האחרונות) אז לא פתרנו את הבעיה ככה?
והבגדים לא צמודים.... במיוחד שמתעטפים במגבת
תודה רבה...!תות"ח!
בסדר, אין מה לעשות...
לא חייבים לעשות עם כל המשפחה קמפינג על חוף, אפשר שהבנים יהיו לבד והבנות יהיו לבד, ועם כל המשפחה ללכת לדברים אחרים, יש כ"כ הרבה אטרקציות אחרות שאפשר ללכת כל המשפחה בכיף...
לגבי זוג, באמת שאין לי מה להגיד לך...או חופים לא מוכרזים, או לא יודע מה...
אבל בכל אופן, איך אשה צדיקה ודוסה תיתן לבעלה להיכנס למקום עם *רחמנא לצלן*?
אני לא מבין איך המציאות הזאת בכלל מתחילה...
לגבי משקפיים, עוזר רק למי שיש לו משקפיים במספר גבוה, ואין להרבה אנשים את זה. וחצאית לא פותרת את הבעיה, כיוון שהחולצה נצמדת לגוף וזה בעייתי...הבגדים לא צמודים לפני שנכנסים למים, אחרי שנכנסים למים הם נצמדים...ובכל אופן, זה בעייתי מבחינת זה שזה מעורב, שגבר יכול להסתכל על אשה שוחה ועל התנועות שלה וזה בעייתי הלכתית, גם אם תפתרי את הבעיה של הבגדים הצמודים...מבחינת המעורב יש פה בעיה. יכול להיות שאם לא תהיה את הבעיה של הבגדים הצמודים יהיו רבנים שיקלו בעניין, אני לא חושב...לא יודע, אם כך אין לי מושג מה הכרעת ההלכה במעיין כשאין בעיה של בגדים צמודים (לא הבנתי עדיין איך פתרת את הבעיה, אבל בהנחה שפתרת אותה...), לא מספיק מבין בעניין כדי להגיד...
בכל אופן, יש פה בעיה הלכתית גדולה וקשה לי להגיד שיהיה מותר ללכת למעיין מעורב....
ופשוט תגידי לאבא שלך לשאול את רבו (כרגע את תחת אביך ותחת מנהג הבית אז את צריכה לשאול את אביך...) מה הוא אומר בנושא הזה...
נ.ב. אם לא הבנת, גם כשנמצאים במעיין יש בעיה, כבר כתבתי, מבחינת ההסתכלות בתנועות, זה בעייתי הלכתית...לא רואה מקום להתיר בדבר...
טוב...הרמוניה
תות"ח!
ממש בשמחה....
!!
שמח לשמוע שדבריי נפלו על אוזן קשבת...
ואשרייך...!
האמת אתה משקיע בתשובות! סחטיין
הרמוניה
תודה רבה...
!!תות"ח!
כן, ה' נתן לי את כשרון השפיכה על המקלדת וב"ה גם יש כושר באצבעות ויכולת הקלדה מהירה, וגם יכולת חרטוט טובה, כל אלו מתנקזים לתגובות ארוכות קצת שמייגעות את הקורא, כבר קרה יותר מפעם אחת שהעירו לי שאקצר את תגובותיי כי לא כולם מצליחים לקרוא את מה שאני כותב...
אבל אם זה ויכוח זה הכי טוב לי, כי אז אם מישהו לא קורא את הכל אני יכול לכתוב לו: "קודם כל תקרא הכל, איך אני אתווכח איתך אם לא קראת את כל טענותיי...
?"
סתם, סתם, בדר"כ אני לא מנצל את זה...
אבל אם זה באמת משקף מציאות, דהיינו שרבו הטענות שכתבתי והבן אדם לא עונה לטענות, אז אני אומר לו לקרוא...רוב הזמן זה לא עניין של הרבה תוכן, אלא פירוט והרחבה, אני יודע לפרט ולהרחיב טוב ב"ה....

הרמוניה
...תות"ח!
אכן...
ברור שלא אכפת לי, אני אוהב שיש אנשים כלבבי שכותבים באורכים כאלו...
לא הגעתי לרמה של @נבוכי הדור שכל מילה שלו מתומצתת ובכל משפט שלו אצור בתוכו עולם שלם של השקפה, עומק וידע. אני חייב לפרט ולהסביר בדיוק, לא יודע...
בעז"ה שאגיע לרמה הזאת של הרב זצ"ל...!
חחחחהרמוניה

אה, הבנתי...תות"ח!

סבבה...
מעולה
הרמוניה
אמממ, תותח היקרנבוכי הדור
עי' בבקשה עירובין יח:, מה גם שאין דברים בגו אז בכלל...
רבינו...תות"ח!
מה שכתבתי כאן זה מקצת שבחך ולא תופס אפילו אחד ממאה מגדולתך, וכמובן, יש דברים בגו, תפסיק להצטנע...
..נבוכי הדור
תופס כל קטנותי ואף הרבה יותר, ולוואי וזה הי'ה להצטנע...
או, אם כך...תות"ח!
יש הרבה מה לתפוס...
מקווה שתצליח, כתוב ש"תפסת מרובה- לא תפסת"....
ממש מסכימה איתך! הגזמתם ממש!אביוש
....תות"ח!
לא יודע מה איתך, אבל יש הלכות צניעות, ולכן המשפט הזה "כולה בנים עם בוקסר" לא רלוונטי...
זה שהתרגלת לראות בנים עם בוקסר ולא לשמור על הלכות צניעות לא אומר שזה מותר הלכתית לעשות את זה...
וחוץ מבנים עם בוקסר, את יכולה לעבור על "ולפני עיוור לא תיתן מכשול" ברגע שאת נכנסת למעיין כי זה לא צנוע...
מישהו אמר שבגד ים לא בעייתי...?
את יוצאת פה בהנחות יסוד לא נכונות...
צר לי לבאס אותך, אבל הלכות צניעות ואיסור לראות מראות לא צנועים לא שמורים רק לבנים, דברים לא צנועים גם אסורים לבנות, פשוט לבנים זה הרבה יותר חמור ויש הרבה יותר החמרות וסעיפים וכו'...
זה ממש לא כמו בגד יםמתנחל בראבק
בגד ים בגד רופף שא מבליט את הגוף, וארוך יותר.
בוקסר הוא מאוד מאוד צמוד ומבליט את הגוף, הוא קצר ממש ואין שום קשר בינו לבין בגד ים.
תראיהרמוניה
אז אם באמת מוזר לך תבררי את זה הלכתית, אני לא דעה שאפשר לתמוך בה אלא גישה אישית...
כי מה לעשות שבחיים לא זכור לי שנמנעתי מלהיכנס למעיין רק כי היו שם עוד אנשים...
אשרייך...!תות"ח!
אשרייך שלמרות שאת לא נוהגת כך הצלחת לקבל את הדברים ולא להפוך אותם לאידיאל ולהילחם עליהם.
הרבה אנשים שחוטאים במשהו הופכים את העבירה לאידיאל ואז הם לא רק מתרצים לעצמם ולכולם למה הם עושים את זה, הם אפילו משכנעים אנשים מרוב שהתחילו להאמין לשטויות של עצמם.
זה לא פשוט לדעת על חטא מסויים ולשמר אותו ברמת החטא ולא להתיר אותו.
מקווה שבעז"ה תעלי רמה וגם תצליחי לשמור על ההלכה הזו...!
אשרייך ואשרי חלקך...!
אמןהרמוניה
אבל אני לא אומרת שזה הדרך הנכונה..😬
מדובר גם כשיש הרבה אנשים, ומשפחות? (ככה שרוב הסיכויים שלא יתמקדו במישהי מסויימת מרוב אנשים..?)
אתה בטוח שזה לא החמרה??
....תות"ח!
כן, זה לא קשור ליתמקדו או לא...
אם אשה לבושה לא צנוע הולכת ברחוב, האם זה שהיא עוברת ואז אנשים לא מספיקים יותר מדי לבהות בה ולהסתכל עליה זה אומר שזה בסדר כי זה "רק רגע"?
האם זה שיש משהו המוני זה אומר שהוא מתיר משהו...?
אסור להסתכל בדברים לא צנועים גם אם הם "רק לשנייה"...
לכן, לא נכנסים למקומות כאלו...
וההיפך, דווקא כשיש המוניות וערבוב גדול זה הרבה יותר נורא וגורם להרבה יותר החפצה של גוף האשה באופן כללי...
לא, זו לא החמרה, זו ההלכה...
אבל זה נושא חשוב מדי ועקרוני מדי מלדון עליו בפורומים, כדאי שתבררי בעצמך את הנושא...
עדיין לא קיבלתי הסמכה להיות פוסק ולא עברתי מבחני רבנות, ולכן אל לך לסמוך על דברים שנאמרו פה בפורומים ולשכוח מהעניין, תנסי לברר בעצמך את הנושא, אך את לא אמורה לקבל תשובות שונות...אך עדיין חשוב, העניין יהיה לך הרבה יותר ברור וחד מאשר דפדוף פה בשרשור....
ובגדים רטובים נצמדים על הגוף, זה בדיוק כמו לרקוד לעיני גברים, שכל הרבנים אוסרים את זה...
ומכיוון שכל מי שמגיע למעיין זה על דעת להתכנס למקום אחד, צריך שתהיה הפרדה, במיוחד אם זה מעיין או מקום מצומצם...
לא יודע איך באירועים ששמים מחיצות אנשים מכירים הלכות צניעות ומקפידים עליהם, בכל זאת, דתיים, ופתאום במקומות אחרים נסתרה ההלכה מעיניהם של ישראל, זה חבל מאוד לשמוע כך...
בקיצור, כן, מדובר גם על המקרים האלו וזו אינה החמרה...
וכל זה כשמדובר שלבושים צנוע, ברור שאין מקום להתיר חופים מעורבים ששם יש מראות לא צנועים בעליל... (ושוב, בגדים נצמדים זה גם לא צנוע, אך על חוף מעורב מקווה שהיה לך ברור שזה אסור...)...
נ.ב. מלבד כל זה, גם האיסור של מראות לא צנועים של בנים. אם יש שם בנים שלבושים לא צנוע, גם אסור להיכנס, מלבד מה שכתבתי פה...
בעז"ה אברר...הרמוניה
תודה רבה🙏
בשמחה רבה...
!תות"ח!
אשרייך...!
לי אישית לא נעים לראות בנים עם בוקסר צמוד, לוידעת מה איתך...שפרינצא בוזגלו
עזבי צניעות, יש פה עניין של חוסר נוחות.
.....תות"ח!
בעיקרון זו טענה, אך אני לא מסכים כ"כ עם זה.
אנחנו שומרים על הלכות צניעות כי הקב"ה אמר ולא כי יש לנו חוסר נוחות.
לכן גם נקבל על זה שכר בעולם הבא, אך אם נימנע מדברים בגלל "חוסר נוחות" או ניתן צדקה כדי "להשקיט את המצפון" אז שכרינו ירד...חבל...
עדיף מכלום, כמובן, אבל אני מקווה שאת ברמה היותר גבוהה שציינתי...
חוסר צניעות גורם לי לעיתים לחוסר נוחות.שפרינצא בוזגלו
זה לא סותר ששני הדברים גרועים בתור עצמם.
תות"ח!
אחלה, סליחה...
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...