מאנונימי כי שיתפתי אותו קצת גם בחיים האמיתיים (זה ממש ריגש אותי), אז שלא יזהו במקרה...

טבילה בלילה חג ראשון של ראש השנה, פעם ראשונה שיוציא לי טבילה בחג או שבת (נשואה כבר כמה שנים)
מבואסת מזה ממש
שלא נהיה אצל ההורים בחג
שנעשה חג בבית
שזה לחוץ ועוד
כל ערב החג עובר עלי בלחץ, הכנות לחג בבית, הכנות לטבילה, חשש מפני טבילה בחג איך יהיה ומה
מגיעה לטבילה, הגעתי כמה דקות קודם ומחכה בחוץ כי הבלנית עוד לא הגיעה, ויש לי זמן לחשוב
ופתאום עולה לי שרגע! ליל ראש השנה עכשיו! כולם בדרך לתפילת ערבית של החג, הכל באוויר קדוש וטהור ואני?
אין לי ולא יהיה לי זמן להתפלל (חוזרת מהטבילה לילדים ולסעודת חג), כל היום הזה במקום להתכונן לחג, עבר עלי בעצבים ומתח
נכנסתי לטבול בהרגשה כל כך קשה, אןף השם למה? לא יכלת לתת לי טבילה אתמול? מה היה כזה דחוף היום? (לדחות ביומיים לא היה רלוונטי לשנינו, חיכינו לטבילה מאוד)
נכון לחדר להתארגנויות אחרונות לטבילה, ושומעת את הבלנית יושבת בקבלה ושרה (היה ממש ערב רגוע, אולי 2 או 3 נשים)
והיא שרה פיוטים מתוך התפילה של מחר, תפילת ראש השנה, ויש לה קול מדהים! והיא שרה וההד של המקווה מחזיר לי את הקולות ואני מתחילה לבכות
ולהתפלל
ולבכות
ולבקש
מהמקום הכי עמוק וקרוב לאלוקים
שבחיים לא הייתי מגיעה אליו מהספה בבית, או מהעזרת נשים בבית כנסת תוך כדי שמירה על הילדים
וטובלת
ויוצאת קדושה ומרוממת
זה היה יכול להסתיים כאן אבל יש לזה המשך

טבילה בנר ראשון של חנוכה, מגיעה למקווה ובקבלה, הבלנית הזמרת

לא התאפקתי ואני פונה אליה בשאלה: אולי את זוכרת? את היי בתורנות בליל ראש השנה? היא אומרת לי: יכול להיות, לא בטוחה, למה?
אני: הייתי פה אז בטבילה, הייתי בהרגשה ממש קשה שמה יצא לי טבילה בכזה יום ואני לא יכולה להתפלל והראש שלי לא ביום הדין
ואז את שרת, זאת היית את? היא: כן, רק אני שרה פה (צוחקת)
אמרתי לה: חיפשתי אותך אח"כ, לא יצא לי להיות פה שוב בערב שהיית פה, רציתי להודות לך, את לא יודעת מה השירה שלך עשתה לי, היא עזרה לי להתפלל את תפילת ראש השנה הכי טובה של בעולם!
היא כל כך התרגשה, ראו עליה.
ואני נכנסת לחדר להתארגן
וברקע... הבלנית מתחילה לשיר: חשוף זרוע קדשך...
ויש לה כזה קול יפה!
ושומעים על הקול שלה את הרגש, וכמה היא מתפללת שרה...
טבלתי, חזרתי לחדר להתארגן, וביציאה היא ישבה בקבלה ועוצרת אותי: רציתי להגיד לך תודה. הגעתי לפה הערב במצב אישי לא פשוט, משהו שאנחנו עוברים בתקופה האחרונה, והגעתי בלי מצב רוח, בכלל לא רציתי לבוא לפה הערב, אבל לא היתה לי ברירה...
והמילים החמות שלך איך שנכנסת לפה, וואו מה עשית לי, גרמת לי להבין שאני משמעותית, שאני תורמת למישהי מעבר לזה שאני משמשת כבלנית. שעזרתי לך, שגרמתי לך לטוב.
והיא מסיימת בדמעות ממש: תודה, את לא מבינה מה עשית לי במילים שלך.
יצאתי בוכה מהמקווה.
מעבר לזה שזה ריגש אותי, הבנתי כמה חשוב להגיד מילה טובה פה, מילה טובה שם. מה שאפשר.
זה עולה לנו כסף?
אז מה אכפת לי אולי לעשות טוב על הלב למישהו שממש צריך את זה?