עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"א 20:24
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"א 20:22
זה באמת מפחיד להתחתן.
זה מפחיד להתחייב למשהו שאתה עדיין לא יודע מהו
והמשהו הזה מביא איתו עוד הרבה משה'ואים נלוים.
אתה כותב "מצד שני אני חושש שאולי הזוגיות לא תצליח, ולא יהיה טוב. הרי אי אפשר לדעת אם לאורך שנים הזוגיות תמשיך בדרך טובה."
אני חושבת בתור בני אדם אנחנו מורכבים מצדדים גלויים וצדדים "אפלים" שאותם אנחנו נוטים להסתיר כדי להיראות טוב בעיני האנשים. אם קצת נרפה את האחיזה ונשחרר את התפיסה הזו, נחשוף קצת צד אנושי , נופתע לגלות שגם למי שממול יש צד כזה.
חשוב לדעת- עבודת המידות לאורך החיים מעדנת את הטבע שלנו , הופכת אותנו לטובים יותר ומשכללת את היכולות שלנו.
כשמודעים לעבודה הזו, ומתמידים בה, נשפיע לטובה גם על הצד השני , ממילא גם הזוגיות תושפע מאד מאד לטובה ותהפוך להיות משהו מאד מהנה ונעים.
נכון. זה באמת מעלה חששות. אם אחרי החתונה נגלה שהבחורה או הבחור הם מפלצת שלא ראינו קודם?
זה באמת נשמע כמו "חתול בשק"... לכן מבררים על הבחור מכמה זוויות, נפגשים לדייטים, פוגשים את האדם בכמה אופנים, מתייעצים הייטב עם אנשים חכמים... רוב הסיכוי שמה שנראה עכשיו, זה גם מי שנראה אחרי החתונה (בגרסה יותר משופרת של עצמו , אם הוא ימשיך ויעבוד וישקיע בכך)
אני חושבת שאחרי הכל זה באמת החלטה די קובעת להמשך החיים ולכן צריך לשקול אותה היטב היטב, יותר מכל דבר אחר.
אלא מה? "מן הזהירות- שלא להזהר יותר מדי" , להזהר יותר מידיי זה גם לא טוב. להתלבט ולהתייעץ זה בוודאי טוב. אני חושבת שאם ההתחבטות והייעוץ המרובה, מרחיק מהרצון הבסיסי להתחתן, מלביש עלינו יותר מידיי פחדים וחרדות שמונעות תזוזה וחיים, זה סימן של over , סימן שהרחקנו מהנקודה שאנחנו מעוניינים להגיע אליה (אם אנו רוצים בה).
אתה כותב עוד "לכן אני לא מבין למה לשנות את כל החיים שלי בשביל משהו שלא ברור מה יצא ממנו. סך הכול החיים שלי טובים עכשיו, למה לשנות אותם. הרי אי אפשר לדעת שיהיה טוב להתחתן, אולי יהיה רע."
אתה לא חייב. אתה יכול להישאר ב hold עכשיו, ולברר עם עצמך עוד כמה זמן אם משהו השתנה בעמדה הנפשית שלך, בנושא הזה של מימוש רצונך, נישואין ואולי הקמת בית משלך. מי יודע, אולי תופתע?!....
אתה כותב עוד "חתונה זה משהו שאי אפשר לחזור ממנו. זה לכל החיים!" תרשה לי לחלוק עליך. אותה תורה שציוותה להתחתן, במקרים מסויימים מצווה להתגרש. "ואם הזוגיות לא טובה, באמת החיים הופכים להיות זוועה."
קודם כל, אין מצווה לסבול בנישואין! כתוב לנו "לא טוב היות האדם לבדו ," מציאות של לבד היא לא מציאות טובה. יש מקרים שהברירה נתונה וכדאי לשקול את המשך הדרך כי באמת זה זוועה ולא נעים בכלל לחיות ביחד. לכן לכתחילה כדי ליצור אוירה נעימה וכיפית בחיים הסודיים, עובדים על המידות, משכללים את הזוגיות בלמידת סדנאות שיועילו לחיים בזוג, יוצרים הפוגות מצולות החיים, משקיעים אחד בשני ובטיפוח הקשר ומתייעלים ברכישת כלים כדי להצליח בחיים ולהינות מהם, בדיוק כשם שאת האוטו צריך להזין בשמן ודלק ומים וניפוח אוויר הגלגלים מעת לעת, כדי להינות מנסיעה חלקה ונעימה.
לא תמיד להתגרש זה בכלל להרוס את החיים סופית. זה אולי לא הכי נעים, זה מצריך הרבה משאבים שהיו יכולים להיחסך אילו הייתה עבודה טובה לאורך שנות הנישואין ואף לפניהן- אבל זה ממש לא אסור.
ב"ה אנחנו לא קתולים והקב"ה רוצה שיהיה טוב לברואיו. לכן הוא נתן גם את האפשרות של גירושין.
צריך לדעת שגירושין זה מקרי קצה שלא מעידים על כלל הזוגות,
אדרבה- מי שמשקיע בזוגיות שלו ולומד אותה, ומשתפר , ועובד על מידותיו, טוב לב ובאמת מאמין בטוב- יראה פירות יפים ומבורכים שבע"ה יירווה מהם הרבה נחת .
האם בשביל הסיכוי שיהיה טוב אני צריך לקחת סיכון ולהתחתן?
אשאל אותך שאלה-
האם בשביל הסיכוי שתעבור טסט (גם אם לא טסט ראשון) ותוכל לנהוג לעבודה, אתה צריך ללמוד נהיגה?
רוב המשפחות שאני מכירה, רוב הזוגות הנשואים
חיים בטוב,
חיים של טובה וברכה
חיים של מימוש עצמי
חיים של קודש
חיים של הופעת ה' בעולם.....
יש תענוג יותר מזה?