בס"ד
תחשבי על מקרה שבו מישהו היה עושה לילד שלך משהו "רע" סתם ככה בלי סיבה. האם את חושבת שזה בסדר? אני חושב שלא. זה ממש מעצבן! לא לעניין! לא הוגן!! וכו' וכו'.
עכשיו על מקרה שבו מישהו יעשה למישהו אחר משהו "רע" בלי סיבה, האם זה בסדר? לא!! ואם את לא מרגישה את זה כי את פשוט לא חווה את הסיטואטיה עכשיו אבל את מסכימה שאני צודק.
עכשיו אם את מסכימה שזה ממש לא בסדר לעשות משהו רע בלי סיבה, אז עולה השאלה מדוע?
יש לנו הרבה פעמים את התפיסה שיש לכל אחד מעין "זכויות" ולכן אסור לפגוע לו בזכויות.
אבל אם נסביר את זה ברובד הכי שטחי הזה אז זה לא ממש מובן מה הרעיון לא לפגוע באדם? רק בגלל שיש לו איזשהוא "מעגל" של זכויות.
אבל ניתן לומר שבעצם מה שעומד הבנתית מאחורי המעגל הזה, זוהי ההבנה שיש לאותו אדם משמעות/תפקיד/חשיבות עצמית/ משהו בעל משקל נורמטיבי שכזה~ וכד'. ולכן זה ממש לא בסדר לפגוע בו בלי סיבה.
אם כן, אף אם את מרגישה שאין לקיום מטרה, את יכולה לחוות בצורה נגטיבית שאכן יש לו סיבה ומטרה.
חלק מהרעיון לקוח מהרב אוריה ענבל.
בכל אופן,
אני חושב שאם את מבינה זאת בשכל כפי שהזכרת במקום אחר, עכשיו את גם יכולה לקרב את התחושה הזאת לחוויה.
---
כמו כן, אני חושב שיכול להיות שאת רוצה לעשות דברים גדולים יותר ואז ייתכן והתחושה שלך היא קרש קפיצה למשהו אחר שאת למעשה יותר מעדיפה,
אבל גם ייתכן שכל התחושה הזאת הגיע רק כי את בגלל שהיית בבית בגדול... ואז אם את לא מוצאת כלום ניתן לפרש את זה אפילו בצורה הכי "יבשה".
בכל אופן, חשבתי לנסות לתת לך סיבה נוספת להקשיב לדברי הפסיכולוגית בפרט אם זה לא אומר כלום כמו האופציה השנייה, ואת גם לא תרתי להשתנות בכל אופן.
וזה שאני מניח ששנינו יודעים שמתישהו התחושה הזאת תגמר ובחוץ ה🌞 תזרח, אז אולי פשוט "תתעלמי" מאותה תחושה שמנכרת בך, ולכן אם את לא מצליחה שהיא תעלה או תרומם אותך, פשוט תחיי את הרגע, מתישהו התחושה תעבור. וברגע שלא תתיחסי אליה בכלל היא תשקוט מהר ותשכחי מהתקופה הזאת.
מה את חושבת?