האם ניתןאומרת שירה
בס"ד

להעלות דף מקורות כיצירה ב"פסיפס" (כדבר תורה או מאמר)?

המקורות אמנם אינן יצירות כפיו של המאגד אותן, אך איגודן לכדי דף מקורות אחד, יש בו איזו "אמנות"...

בתודה,
רבקה. (:
שאלה עתיקהאוהב אמת
היו כבר כותבים ששאפו לכתוב ספר מקורי שכולו ציטוטים וחלקם אפילו הצליחו לעשות זאת. נראה לי שהדבר היה אפשרי כל עוד היתה לאנשים תודעה היסטורית והם ידעו להבין כל ציטוט בהקשר הנכון של אומרו ואת מכלול הציטוטים כמבע של רוח הלאום.   בתקופתנו דבר כזה נראה לי קצת אנכרוניסטי. ובכל זאת אולי זה עדיין אפשרי.

אם יהיו אנשים שיצרו דברים כאלואומרת שירה
בס"ד

זה כבר לא יראה ככזה.
אלאאומרת שירה
בס"ד

שאין אנשים שיוצרים דברים כאלו.
יש לכך סיבהאוהב אמת
יצירה כללית אמיתית היא סיכום של יצירות גדולות שקדמו לה. לכן רק אחרי תהליך יצירה גדול, מלא ביוצרים ויצירות חדשות, באה יצירה המסכמת אותן. לדוגמא, המשנה סיכמה את תורתם של חכמי יבנה ותלמידיהם ותלמידי רבי עקיבא, הגמרא את תלמוד המשנה בתקופת האמוראים. לעניות דעתי, בדורות האחרונים הנסיונות ליצור יצירה כללית לא הצליחו משלוש סיבות עיקריות. האחת, החידושים של האחרונים היו קטנים לאין ערוך לעומת תורתם של ראשונים. השניה, היחס הנכון למקורות השתבש במהלך הגלות הארוכה. והשלישית, רוב היוצרים העדיפו ביטוי אישי על פני מסירות להמשך יצירתם של דורות קודמים.

לא אמרתי שלא,אומרת שירה
בס"ד

פשוט הגיע הזמן להיחשף גם ליצירות מעין אלו. ממילא, כאשר אנשים יחשפו אליהן - בחלקם אולי יתחילו ליצור גם כן יצירות שכאלו.
אם-כך אתן דוגמאות מהדורות האחרוניםאוהב אמת
א. יוצרים שונים ניסו ליצור ספר שיכיל את האגדות שבמקורות. ר' יעקב בן-חביב אסף את האגדות שבסדרי זרעים ומועד עם פירושים בספר 'עין יעקב'. המשורר חיים נחמן ביאליק והסופר י. ח. רבניצקי ערכו את האגדות שבתלמוד ובמדרשים על-פי מפתח נושאי ב'ספר האגדה'. הסופר מיכה יוסף ברדיצ'בסקי אסף אגדות מכל הדורות  על-פי תקופותיהם בספר 'מקור ישראל'. הסופר ישראל בנימין לבנר אסף אגדות מהמקורות, סידר אותן על-פי סדר הזמנים וכתבן מחדש בלשון מקראית בספר 'כל אגדות ישראל'. הסופר אלימלך א. הלוי תירגם את האגדות שבמקורות לעברית וערך אותן על-פי סדר זמנים ואישים בספר 'ילקוט האגדה'.

ב. היו יצירות בהן נאספה היצירה התורנית הישראלית מכל הדורות כאנציקלופדיה. שתי אנציקלופדיות הלכתיות ידועות:
'פחד יצחק' לר' יצחק למפרונטי וה'שדי חמד' לרבי חיים חזקיהו מדיני. 

ג. דוגמאות לאיסוף בנושא ספיציפי. ר' בנימין סידר את שבחי א"י, חיבתה ושייכותה לישראל, גאולתה ובנינה כהיום הזה, והכל בשערים המלוקטים מהמקורות בספר 'אוצר הארץ'. בספר 'מבחר השירה העברית' נאספו שירים נבחרים ממיטב השירה העברית החל מתקופת הפייטנים הקדומים ועד לתקופת ההשכלה; הכרך הראשון נערך ע"י חיים בראדי והשני ע"י אברהם הברמן.

בדיוק עלה לי לראשאומרת שירה
בס"ד

(בהקשר לדיון זה) ספר האגדה.

הדוגמאות שהבאת הן רק סימן לכך שאנו בדרך. נכון, עדיין לא זכינו לראות פירות מבחינת יחס חיובי, אוהד ומקבל בעין טובה, כזו אשר איננה רואה בכך אנכרוניסטיות - אך דברים טובים זקוקים לעבודה קשה וסבלנות. בסוף זה עוד יגיע.
הלוואיאוהב אמת
את צודקת שפירות טובים הם תוצאה של התמדה, יגיעה וסבלנות. ויש יתרון גדול בבחירה וברירה של מקורות, שהדבר מלמד לשמוע ולקרוא ולא רק להתבטא ולפרש. מפעלם של ביאליק ורבניצקי היה חלוצי, והיו זמנים שספר האגדה של ביאליק תפס מקום חשוב בכל בית יהודי. אלא שבאיסוף מקורות, תפסת הרבה לא תפסת, ונראה לי
שבכל היצירות הללו היתה עשיה עצומה בהיקפה, אולם נעדרה מחשבה עמוקה באשר להתאמת תוכן וצורה. איסוף מקורות הוא תורה ושירה שטרם למדנו לעשות כראוי.

וזה הזמן ללמודאומרת שירה
בס"ד

בין בדרך הקלה, ובין בקשה ובכואבת.
כלומר?אוהב אמת
לא מספיק לזרוק משפטים באוויר. למה את מתכוונת?

אסביר:אומרת שירה
בס"ד

כתבת: "איסוף מקורות הוא תורה ושירה שטרם למדנו לעשות כראוי" - ולעניות דעתי, זה אמנם נכון, אך אל לנו להרתע מלעשותו. נכון, זה קשה. זה לא קל. טרם למדנו לעשות זאת כראוי, אך אין זה צריך למנוע מאיתנו לנסות. לנסות, לנסות, ואם צריך - שוב לנסות...

ובעזרת ה', גם אם נלמד המלאכה בדרך הקשה והכואבת: ניפול, נדשדש בבוץ, נקום ושוב נפול... בסופו של דבר נצליח, ודווקא מתוך הכאב והמכשולים שבדרך, יחזק ויאמץ לבנו, ובתקווה לה' ובמעט השתדלות - נחזה פרי מעשי ידינו.
יפה שיש לך מרץ טובאוהב אמת
לנסות שוב ושוב ושוב זו עצה טובה לכל כתיבה טובה. ממילא בכל אמנות צריכים להתגבר על מכשולים ובעיות.
רק לפני שרצים לעשות, כדאי ללמוד מאלה שעשו לפנינו, וכנראה היו לא פחות מלומדים ולא פחות מוכשרים מאיתנו. שאלות שנשאלו בעבר ועדיין דורשות חשיבה:

א. האם נכון רק לצטט מקורות זה אחר זה או עדיף לאחדם לתוכן סגנוני חדש?
ב. האם חייבים להיות נאמנים לשפת המקור או מותר לשנות את השפה בנאמנות לרוח המקור?
ג. איך לאחד מקורות שונים? ומה לעשות כאשר יש סתירות עובדתיות בין מקורות?
ד. איך לקשר מקורות ממקומות שונים או תקופות שונות, מבלי שהדבר יהיה מלאכותי?

ובטח יש עוד שאלות לשאול...

זה כבר שיקולים לכותבאומרת שירה

אלה שיקולים של משוררי ישראל לדורותיהםאוהב אמת
ורק אם הכותב לומד היטב את לקחיהם של קודמיו, לקחים הנובעים מרוח הלאום, כלומר מהשראת שכינה,
אזי הוא יפנים את דרך הכתיבה היהודית, ויצליח לחדש על סמך הישן. כמה דוגמאות:
א. רבי כתב את המשנה על סמך סגנון הלימוד של רבי מאיר שנסתמך על הלימוד בבית מדרשו של רבי עקיבא.
ב. הרמב"ם בחיבור משנה תורה הסתמך על דרכי ההוראה של רבי, הגאונים והרי"ף.
ג. המשורר רבי יהודה הלוי סיכם ועידן בסגנונו את סגונם של רבי שמואל הנגיד, רבי שלמה אבן גבירול, ורבי משה אבן עזרא שקדמו לו.
ד. לביאליק לא היה ממי ללמוד שירה. אבל את אמת הבנין המוקפדת בכתיבה למד ממנדלי מוכר ספרים ואחד העם שהיו עורכיו ומוריו.

מעבר לכך, תשלחי את יצירת המקורות שאיגדתאוהב אמת
כתמיד אי-אפשר ללמוד רק באופן כללי.
נראה איזה מקורות בחרת וכיצד שיבצת אותם.
מבחינתי, אשמח לראות את היצירה מתפרסמת.
אם עושים זאת טוב, הרי זו אמנות לכל דבר.

הבעיה היאאומרת שירה
בס"ד

שהעורכים לא נתנו את דברם (וד"ל).
לאחר שיענו, במידה והתשובה תהיה חיובית, אעלה...
לעורכים: בבקשה לאשר את בקשת רבקהאוהב אמת
יצירה תורנית כאוסף מקורות היא סוג של יצירה יהודית לכל דבר, מלאכת מחשבת אמנותית של שיבוץ מקורות לכדי מחשבה אחת.

:מסמיק:אומרת שירה
בס"ד

תודה רבה,
אם כי אין זו בקשתי בלבד. זו בקשת יוצרים כללית, אני רק העלתי אותה...
אני מתחילה לחשוש שהעורכים נחטפו ע"י חייזרים.הסנה-בוער
אני לגמריי בטוחה כבר.קלמנטינה
אלו לא חייזרים,בת שמש
אלא מדענים מטורפים.

הם עושים ניסויים בבני אדם: תחת כמה עומס אדם יכול לעמוד??

ביניתיים העמיסו עליהם:

-עריכה
-עבודה
-נישואים [על רובם ]
-קרציות

עוד מעט יוסיפו גם ערימת אריאלניקיות ועזאיות שיקרצצו על האשר"צ!!

עזראיות*בת שמש
באמת ראוי שמדי פעם נכיר תודה לעורכים על פועלםאוהב אמת
וואי, לא ידעתי...אומרת שירה
בס"ד

סליחה ומחילה אם יצא לי להטריד מי מן העורכים בדבר עיכובי פרסום למיניהם. וכמו כן - מזל טוב לכל המתחתנים למיניהם.

ובהמשך לדבריו של אוהב אמת, זו גם ההזדמנות להגיד תודה מקרב לב.
אממ..הסנה-בועראחרונה
בס"ד
טוב לדעת שעוד יש בנ"א שמקרצצים על האשר"צ, כי בזמן האחרון אלו אותן יצירות מאותן יצורים ופחות או יותר באותו הסגנון..
[תראו, הם אפילו לא פה כדי לכעוס עלי |מרגיש כמו ילד נטוש|]
טוב, נקווה שעוד חודש ככה האתר יתאזן בחזרה
נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך