הנה דוגמה לרוצח כמו גולדשטיין...הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך י"ט באב תשפ"א 08:37

"ואז הגיעה הפקודה להגן על צפת"

מוזמנים לקרוא את הכתבה. מה אומרים?

מעניין, למה הוא גיבור לאומי, אותו מעריכים ועל פעולתו מספרים בהערצה, ואת גולדשטיין מתעבים, מקללים, משמיצים ורודפים? את אותה פעולה הם עשו.

מה גורם את ההבדל?

יאללה שוטו בהצעות.

כי כמו הרבה דברים בחיים - עניין של עיתוי…עץ הזית
תקופות היסטוריות שונות, השלטון הריבוני שונה בתכלית, סטנדרטים שונים של מלחמות ומוסר מלחמתי.
כלומר: סובייקטיביות קטנונית ואינטרסנטית. ללא ערכים ואמת.הָיוֹ הָיָה

תודה על חוות הדעת, נמשיך לצפות לשאר המאזינים.

גם ערכים הם לפעמים עניין תרבותי.עץ הזית
למשל - עניין עבדים.
בעבר זו היתה הנורמה, גם בקרב יהודים, שלא לדבר על חוקי התורה סביב העסקת עבד עברי ועבד כנעני.
היום - אין בכלל מה לחשוב על אפשרות של העסקת עבדים.
אוקיי, אז שאלתי מכוונת לאלו שאצלם ערכים הם עניין אלוהי.הָיוֹ הָיָה

ערכיך הופכים להיות שטר המזוייף מתוכו, כאשר עצם מהותם מבוססת על ההכרה כי ברי-חלוף המה, כציץ נובל וכאבק פורח. ודבר אלוקינו יקום לעולם.

זה שורש הויכוחפיקאר

נשמה כללית (ואנוכי) חושב שיש מוסר אמיתי ז"א שאם מישהו עושה מעשה לא מוסרי אתה יכול לדון אותו לכף זכות (כמו גנב שגדל בשכונת פשע, זה לא אשמתו שהוא נעשה גנב, יכול להיות שגם אתה בנסיבות דומות היית גונב), אבל הוא ימשיך להיות לא מוסרי (גם אם גדלת בשכונת פשע לא מתיר לך לגנוב) אבל אתה סבור שאין מוסר אמיתי, כל אחד עושה מה שהוא חושב שמוסרי והמוסר משתנה מתקופה לתקופה

ע"פ הגדרתך אדם לא מוסרי הוא רק אדם שעושה משהו שלשיטתופיקאר

לא מוסרי

זאת השטחה שקרית של המושג מוסרפשוט אני..
א. יש מוסר אבלוסוטי גם בעיניי אנשים שאינם יהודים דתיים.

ב. גם המוסר של התורה לא מתאים לכל דור. אתה חושב שהיית יכול לקחת היום בעל חוב כדי שיהיה עבד שלך? יש רב כלשהו שיגיד לך שזה מוסרי?

זו העמקה אלוקית של המושג. שמקובלת על המאמינים בתורה מן השמיםהָיוֹ הָיָה

מי שלא מאמין בנצחיות התורה זה עניין אחר, אבל אי אפשר להאשים את מי שכן מאמין בה ב"השטחה שקרית", יש גבול.

אני לא יודעת אם זה כ"כ קשור, אבל -אחי אהוביה
הראשון שקפץ על רימון כדי להציל את החברים שלו הוא- דב גינזבורג.
השני הוא נתן אלבז.
אז למה כתבו סופרי "מעריב" וחבריו כי החייל אלבז ביצע "מעשה גבורה יחיד במינו"?!

כי ביום השלושים לדב גילו העיתונים שהוא היה חניך בית"ר, איש האצ"ל שעלה ארצה ב"אלטלנה".
"סופרי החצר" החזירו את עטם לנרתיק, הצבא לא כלל אותו בין מקבלי אות הגבורה.
אף פיקודיו, אלה שלמען הצלתם הקריב דב את חייו הצעירים, לא עלו ביום השנה לקברו. כנראה שאף אחרי מעשהו האחרון, שהינו סמל הגבורה, לא היה דב טהור בעיניהם. "חטאו" נשאר גדול.

(קטעים מהספר גיבורים שלנו, אלידע בר שאול)

למה?
כי הוא היה באצ"ל.
חטא נורא ואיום.
זה קשור בשורש..הָיוֹ הָיָה

ואכן, זו רק דוגמה בודדת.

נורא. פשוט נורא.

אממ לפי הכותרת רקהפילוסופית

ודפדוף מהיר בכתבה האלוף הזה פעל לפי פקודה והוא גם הגן על העיר לא תקף עיר אחרת

גולדשטיין פעל על דעת עצמו ותקף ערבים לפי מה שהבנתי בכל אופן...

יכול להיות שמה שאנשים לא אהבו את המעשה שגולדשטיין עשה בגלל שאנחנו לא אמורים להיות ילדים קטנים ולהחזיר להם על מה שהם עושים לנו אנחנו יכולים לנקוט בדרכי שלום למיניהם וגם כי הוא דתי ואז מצפים ממנו להיות ילד בוגר שלא מרביץ בחזרה ושוב בגלל שהוא דתי וכל מה שהוא עושה לא יהיה בסדר גם אם הוא ינשק לערבי את הרגליים אבל לא משנה...

רק להדגיש כתבתי יכול להיות אני לא תומכת באף דעה אני מזמן פרשתי מכל הנושאים האלו לא אוהבת לשנוא יהודים בגלל מה שהם עשו... אז אני מעריכה כל יהודי באשר הוא על כך שהוא יהודי ועל כך שסבא רבה שלו חי בפוגרומים ויכול להיות שאני לא יסכים אם מה שהוא עושה אבל זה לא ימנע ממני לאהוב אותו. 

נו, לכן במפורש ביקשתי לקרוא את הכתבה.הָיוֹ הָיָה

האיש יצא לפעולת נקם על רצח יהודים, ושרף שליש כפר (!!!) את פשוט פספסת כשקראת...

ולגבי מה שאמרת על "ילד קטן" וכו', אז מלבד ש-שוב: למה מפלים בין גולדשטיין לבין החתן דנן?

צריך גם לדעת שזה ממש לא נכון. כשאדם נוקם באדם, לצורך עצמו וכבודו - זה אכן קטנוני וילדותי והתורה מצפה מאדם לא לעשות כך. אבל כשמדובר על נקמת כבודם של ישראל - זה דבר נשגב וקדוש, כמו שדרשו חז"ל - שיש שלושה דברים שנאמרו בין שני שמות ה' וזה מעיד על גדלותם: מקדש, דעת, ונקמה ("אל נקמות ה'). הקב"ה עצמו ציווה את עבדו הנאמן "נקום נקמת בני ישראל" ומלכנו דוד המשורר האהוב לאלוהיו מתפייט: "ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע". זו ממש לא ילדותיות או קטנוניות, זו גדלות קדושה!

אתה חושב שיש קדושה ברצח חפים מפשע על ידי אדם יחיד?פשוט אני..
(כלומר שלא כחלק ממלחמה עם הוראות ברורות בשם השלטון)
אני חושב שיש ויכוח מה הם חפים מפשעהָיוֹ הָיָה

ונתחיל בכך שעלינו להכיר במעלת הנקמה באשר היא נקמה.

את חושבת שיש הבדל בין רצח עם פקודה לרצח בלי פקודה?פיקאר

רק מילאתי פקודות היה התירוץ של הנאצים למה שהם עשו

משהו מוסרי הוא מוסרי גם בלי פקודה ומה שלא גם עם פקודה

(ודאי שעדיף שהשלטון יעשה דברים כאלה ולא בודדים)

לא נכוןפשוט אני..

לא אמרתי שהמפתח נמצא ב"פקודה", ברור שמפקד מחלקה לא יכול להורות על פגיעה בחפים מפשע וגם לא יכול להורות על כיבוש שטח.

אמרתי שפעולות כאלה צריכות להתבצע בשם המלכות, לא בשם אנשים יחידים.

זה לא טכני אלא מהותי.

סבבה (לזה נשמה כללית הגיב כבר)פיקאר

אגב אני לא בטוח שאני תומך בברוך גולדשטיין מסיבות פרקטיות (אני חושב שזה הרחיק את העם)

אז רגע, זה מוסרי לרצוח חפים מפשע או שזה לא מוסרי?הָיוֹ הָיָה

ואם זה לא מוסרי - מה תועיל המלכות? למלך שפועל באופן לא מוסרי אין אפילו תוקף של דינא דמלכותא.

זה מוסרי כאשר זה נעשה בשם המלכות ומהסיבות הנכונותפשוט אני..

סיבות נכונות (רשימה חלקית): מניעת פגיעה עתידית ביהודים, הכנת שטח לקראת כיבושו, לצורך פגיעה באנשים שאינם חפים מפשע (למשל להוריד טיל על בניין של מחבל, אפילו אם יש בבניין אנשים שלא קשורים אליו).

סיבות לא נכונות (רשימה חלקית): שנאת ערבים, רצון להצטייר כחזק בעייני קהל בוחרים, כשאין מחשבה על ההשלכות של זה לטווח הארוך.

יש סיבות שלא מנית לא כאן ולא כאן.הָיוֹ הָיָה

אחת מהן נגזרת משורש האותיות נו"ן קו"ף מ"ם

בכוונה התחמקת ממנה?

(ואגב: גולדשטיין אינו עונה על אף אחת מהסיבות הלא נכונות שמנית, ועונה לפחות על אחת מאלו הנכונות)

לא התכוונתי שזה ילדותי פשוטהפילוסופית

השוואתי את זה בשני ילדים קטנים שרבים מכות... פשוט כשכותבים שזה שני עמים זה קצת יותר מסובך... ואני ממש לא יודעת מה הסיפור עם החתן דנן. לא מכירה אותו.

..הָיוֹ הָיָה

כתבת שאנשים חושבים שאנחנו לא ילדים קטנים שצריכים להחזיר.

אז ציינתי שהתורה אומרת שאנחנו צריכים להחזיר, וזה לא קשור ל"ילדים קטנים".

אוי עדיין לא הבנת שאנשים לא עובדים לפי התורה עד כמה שזה מצערהפילוסופית

אה אוקיי, זו המסקנה שאליה רציתי להגיע.הָיוֹ הָיָה

זה שיש אנשים שהולכים לא לפי התורה אני יודע. לצערנו.

אבל זה בדיוק מה שצריך לזכור - שמה שהם עושים זה לא לפי התורה. ואנחנו, שמאמינים בתורה, סוברים אחרת.

נכון?

(מה שמותיר תהיות על אנשים שכביכול כן הולכים לפי התורה, ולמרות זאת חושבים מחשבות כמו שאמרת שהם חושבים - שהן נגד התורה)

אגב הוא לא יצא לבדוהפילוסופית

והוא גם לא הנהיג את הקבוצה. הוא "השתתף כמ"מ בפשיטה הרגלית הארוכה ביותר במלחמת השחרור, פשיטה שהייתה נקמה על טבח הל"ה. הם פוצצו שליש מכפר הכנופיות על יושביו" זה היה חלק ממלחמה והם עשו את זה בהוראת הפלמח או מי שזה לא יהיה.. 

נו אז מה?הָיוֹ הָיָה

ההבדל הוא בין מי שהיה רוצח בתור מ"מ למי שהיה רוצח בתור מ"פ?

ממתי תירוצים כאלו תופסים מים לגבי רצח?

מה?הפילוסופית

לא התכוונתי לזה בכלל, ציטטתי את הכתבה והוספתי שהוא עשה את זה בפקודה במהלך מלחמה זה בדיוק כמו שלא תאשים משהו שהרג מצרים במהלך מלחמת יום כיפור. אם הוא לא היה הורג בשביל מה הוא הלך למלחמה? 

עדיין לא הצלחתי להבין את שורש ההבדלהָיוֹ הָיָה

שניהם הלכו והרגו אנשים ("חפים מפשע", כביכול) כדי לנקום על רצח יהודים. לא מלחמה עם מצרים ולא שום דבר.

מה ההבדל ביניהם? שגולדשטיין עשה את זה לבד והוא היה רק חלק ממחלקה?

אם הליכה לנקום היא בעינניך מלחמה לגיטימית, אז גם גולדשטיין עשה מלחמה, מה הבעיה?

הוא פעל בפקודה... זה היה משימה כחלק ממלחמת השיחרור לפחות ממההפילוסופית

שהבנתי בכתבה הזאת

אני לא מצליח להבין את החילוקפיקאר

למה זה שזה היה במלחמה משנה את התמונה?

אולי עכשיו את חושבת שהערבים בחברון אוהבים אותנו? (כי הם ממש לא)

כחלק מהמלחמה היתה משימת נקם?הָיוֹ הָיָה

אז אין בעיה "לרצוח חפים מפשע"?

סבבה, ההבדל הענק הפך להיות הבדל נקודתי שתלוי במחלוקת אמונית - אם זה דבר שמסור דווקא למדינה או גם לפרט. אוקיי. מעולה. - נוער וגיל ההתבגרות

לא מחבל ולא קרוב לזה. מקסימום אדם שפעל לפי דעה בהלכה שסבורה שזה לא מצריך דווקא פקודה מלכותית. 

כנראה שאין בעיה כל כך גדולה להצביע למי ששם תמונה שלו בבית

תכלס כל מלחמה היא פעולת נקםהפילוסופית

וערביי הארץ של לפני הקמת המדינה לא היו בדיוק חפים מפשע. גם שומר החומות בא כנקמה על הטיל שזרקו ביום ירושלים ועל הטילים שנלוו אליו.. פשוט התקשורת קראה לזה תגובה...

ממ אגב ההגדרה של מחבל היא גרם נזק; קילקל; פגם; פגע (מתוך מילוג) כך שזה לאו דווקא שגולדשטיין הוא בדיוק כמו מחבל ערבי והוא ממש לא כמו מחבל ערבי ורק בקטע שמה שהוא עשה נכנס בהגדרה של חיבול במשו

ואני מתארת לעצמי שהתגובה תהיה גם אם שברת חלון זה נקרא שחיבלת במשו אבל נו שוין

הלוואי...הָיוֹ הָיָה

היום מלחמה היא בקושי התגוננות, וגם זה למחצה לשליש ולרביע. איזה נקם בדיוק???

ואכן, ערביי הארץ אינם חפים מפשע. בזה גם אני מסכים איתך, וכנראה גם גולדשטיין הסכים..

ולא ברור מה התכוונת ב"נו שוין", זה אכן שומט את הקרקע מתחתייך. כמו שלמי שובר חלון את לא קוראת מחבל כי "הוא חיבל", אז גם כאן אין הצדקה לזה. זה סתם ניסיון נואל לקחת משמעות מילונית כדי להצדיק כינוי גנאי כשלכולם ברור שהכוונה היא לא למשמעות המילונית.

קל מאודפשוט אני..
האחד רצח אנשים על דעת עצמו,
השני עשה זאת כחלק ממלחמה תוך שהוא ממלא את ההוראות של הממונים.

אתה חושב שזה הבדל טכני? שכל אחד יכול להחליט את מי להרוג ומתי, והסמכות הזאת לא צריכה להיות נתונה בידי השלטון?
לא קל בכללהָיוֹ הָיָה

אז את הממונים עליו נוקיע?

אל תענה תשובה נסיבתית. השאלה היא מהותית.

אתה בטוח שההתנגדות שלך לגולדשטיין היא רק כי הוא לא שאל את השלטון?

בוא נאמר: היית מוכן שגולדשטיין יהיה פשוט הרמטכ"ל שייתן פקודה לעשות את מה שהוא עשה?

אם לא - אז אל תיתלה בתירוצים שלא מיישבים באמת את העמדה.

זה לא נסיבתי, זה מהותי. יש דברים ששייכים למלכות ולא לאנשיםפשוט אני..

פרטיים.

לכן גם את מי שנתן את ההוראה בשם המלכות לא נוקיע.

אם המדינה כחלק ממערך מלחמתי מחליטה שיש צורך בפעולות נקם וכו', כמו שקרה פעמים רבות (ע"ע יחידה 101), בוודאי שזה דבר מבורך.

אוקיי. מעולה.הָיוֹ הָיָה

זו אמירה קבילה.

אז זה לא ענין של רוצח ולא של מחבל ולא של "חפים מפשע". זה עניין של אדם פרטי מול המלכות, פתאום החטא הרבה יותר קטן...  לא מחבל ולא נעליים.

הגישה האמונית מבית מדרשם של רבותינו ובראשם הרצי"ה - אכן סוברת לכאורה כך. הגישה האמונית של רבותיו של גולדשטיין - סבורה אחרת. מחלוקת בהלכה, קורה.

נותר לנו רק לצפות שתצביע 'כך', כדי שהשלטון עצמו יחליט לצאת למעשים סטייל גולדשטיין, שאתה כמובן תתמוך בהם ברגע שהם ייעשו בהחלטת מדינה.

זה כל כך לא נכוןפשוט אני..

מלכות אל מול אדם פרטי זה לא טכני, זה מהותי.

מי שפועל כאדם פרטי הוא רוצח שפל, יש כאן קונצנזוס ולא ראיתי איזה "גדול דור" שמצדיק את גולדשטיין. לא סתם ברוך גולדשיין מוקע ואילו אריק שרון הוא גיבור.

..הָיוֹ הָיָה

אתה באמת מדבר מתוך חוסר הכרה בסוגיות. באמת סליחה.

זה מתחבר לך לאג'נדה, אז אתה מטיל על זה ביאורים אמוניים שבמקרה מתאימים לך כעת. כפי שכתב בטוב טעם ודעת ההבדל נעוץ בשינוי שעברה החברה החילונית - נוער וגיל ההתבגרות.

(ואגב, הרבה דברים אתה די זורם איתם למרות שיש קונצנזוס של גדולי הדור נגדם. וכשאני תוקף בשם הקונצנזוס אתה מאשים אותי ב"חוסר הכלה" ו"ילדותיות". מה קרה פתאום? נמאס לך מהפלורליזם והחלטת להיות פנאט?)

"לא ראית"? תלך לחנות הספרים בקרובה למקום מגוריך, קנה את הספר "אור הרעיון" ותדון בסוגיות שהוא פורש. בהצלחה. 

את "גדולי הדור" הבאתי כי אתה רואה בכך ראיה, לא אניפשוט אני..

אני שמח שאתה אומר את זה במפורש.הָיוֹ הָיָה

כלומר - לא עמדת היהדות קובעת את עמדתך, אלא בדיוק האג'נדה המערבית.

מצאת איזה פלפול אמוני ואתה מביא אותו כעמדת היהדות כדי לחזק את ידיך ולצייר מטרה יהודית סביב החץ הפרוגרסיבי שכבר נעצת מראש. בראבו.

ובכן, כפי שכבר כתבתי לעיל, הדיון נועד לדון מתוך הנחת יסוד שמשה אמת ותורתו אמת והיא נצחית לעולמי עד. אך ורק מתוך התפיסה התורנית אני בא לברר את הדברים. מי שמערער על האקסיומה הזו צריך אכן דיון אחר ונפרד (ששם הוא יצטרך להסביר בשם מה הוא ממציא חילוקים "מהותיים" ומעניק ברצון ליבו למישהו אחד את התואר "גיבור" ולחברו "רוצח שפל". כי ככה היה נראה לו מסתבר? הוא המציא איזה רמת דרג נצרכת?).

אתה לפעמים בלתי נסבל, באמתפשוט אני..

היכולת שלך לזלזל בצורה בוטה כל כך, פעם אחר פעם, במי שלא מסכים אתך.

מי שחושב שזה לא בסדר לרצוח - זה בגלל "פלפול אמוני בעלון שבת"? ירדת מהפסים?

אין אפילו אחוז אחד מבין אלה שחושבים שמשה אמת ותורתו אמת, שמפרשים את התורה כמוך ומסיקים ממנה שמותר לעשות את מה שגולדשיין עשה.

קורה.הָיוֹ הָיָה

למה אתה יכול לקרות למישהו רוצח שפל כי הוא לא מסכים איתך, אבל כשאני אומר שאתה הולך אחרי העמדה המערבית אז אני כבר "בלתי נסבל"?

כי רק לך מותר? נו בחייאת. תהיה עקבי.

אני גם חושב שלרצוח זה לא בסדר. אבל אני חושב שהריגת אייכמן הייתה כן בסדר. יכול להיות שיש לי פיצול אישיות? או שפשוט יש איזו מורכבות שנחמד לך להתעלם ממנה?

"רוצח" לא כי הוא לא מסכים אתי, אלא כי הוא רצח אנשיםפשוט אני..

כמו האדון מהלינק בראש השרשור...הָיוֹ הָיָה

וכמו אריק שרון, ומאיר הרציון, ו.. ו.. ו.. ע-ד דוד המלך ושמשון הגיבור.

תגובה שלך היא דמגוגית. שנינו יודעים שיש כאן ויכוח על "באיזו הצדקה ובאיזה אופן ההריגה אינה רצח אלא מעשה מוצדק", וכיוון שהוא מתווכח איתך על זה אתה קורא לו ככה. להגיד "אני לא קורא לו ככה כי הוא לא מסכים איתי אלא כי הוא רצח" זו התחמקות מהזן הפשוט ביותר.

שאלה מעניינתפשוט אני..
אתה הרי אינך נער, אז למה אתה פותח שרשור כזה דווקא בפורום של הנוער?

א. מתוך מחשבה שכאן קל יותר לכתוב דברים בלי להתיקל בהתנגדויות מנומקות

ב. מתוך מחשבה שלחברי הפורום אין דעות מוצקות ועוד ניתן לעצב אותן, כלומר יש כאן בעצם ניסיון לשכנע נערים שרצח חפים מפשע על ידי יחידים הוא סבבה, וזאת רק תרבות המערב והמוסר שלה שגורמים לנו לחשוב שזה לא בסדר לרצוח

ג. כל התשובות נכונות

זה פשוט תגובה לאיזה שלוש שרשורים שכבר נפתחו בנושא...הפילוסופית

הָיוֹ הָיָה

עלית עלי. אני מודה

אני שתול שנועד להסית אנשים לרצח

יום טוב.

ההבדל נעוץ בשינוי שעברה החברה החילוניתshaulreznik

פעם לחילונים היו ערכים כמו גבורה ולאומיות/לאומנות. היום הערכים המקודשים הם הכלה, רב-תרבותיות, בלה בלה בלה. מסט הערכים נגזר היחס אל דמות כזאת או אחרת. אילו היה מאיר הר ציון היה קם לתחייה, הפרקליט הצבאי הראשי היה מעמיד אותו לדין ואילו שר החינוך היה קורא למחוק את שמו מכל מקום אפשרי.

יפה אמרת. חד וחלק.הָיוֹ הָיָה

*עקב דיווחים על ההשרשור- הבהרה* חצילוש
אין לקחת שום רעיון של הסתה לרצח או משהו בסגנון, הפוסט הוא לשם דיון רעיוני בלבד! בבקשה גם לא לכתוב או להתבטא בצורה שמעודדת משהו כזה. אסור לאף אחד לקחת את החוק לידיים!
למה אסור? תקראי את השרשור, תביני שזה סתם מוסר חילוני מעוותפשוט אני..
כמובן.הָיוֹ הָיָהאחרונה

אפילו פרובוקטור כמוני הוא שומר חוק

שלא יגידו שניסיתי לשכנע אנשים לעשות מעשה גולדשטיין

וחוצמזה, ממילא היום יש הפרדה במערת המכפלה בין בני הגבירה לבני השפחה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך