הולך לשירותים... הראש עדיין מסתובב...
חוזר לרחבת הריקודים. עכשיו הזמר עבר לטראנס בייצור מקומי, וכל החברים מתפרעים על המגרש ביחידים ובזוגות, ופתאום אני מרגיש לא שייך, קצת לא מתאים לי שאמא שלי תראה אותי מתפרע ככה.
האדרנלין יורד.
בורח.
וגם אני רוצה לברוח. הפלאפון פתאום נזכר שהוא בכיס, וכל בס שולח את ידי לבדוק האם היתה זו הודעה דחופה כמובן.
זרות.
ופתאום הידיים מחפשות התעסקות, ולמה אני כל כך שונה, ורק אני לא נהנה, ובטח הורס לכולם את החגיגה, עומד ככה באמצע, לבד, בפרצוף חתום, אבל ממש חתום.
ואולי עדיף שפשוט אלך משם? זה לא מתאים לי, זה באמת לא אני, אני אדם של שגרה, אני צריך את השקט שלי, אני.
אני הולך. לא יודע לאן. פשוט בבדידות הזו להמשיך לעמוד גולם ולצפות נותן דרור ליותר מדי מחשבות דיכאון וליותר מדי עיניים להינעץ לי בגב. ובפרצוף.
הכל בסדר, אני אגיע הביתה עוד מעט, אומר לעצמי, שם אחזור להתעסק מיד בדברים שבאמת עושים לי טוב. ומהמחבוא בשירותים אני שומע שני חברה צועקים ברמקול ביחד עם הזמר, ופלאשבקים של יצירה ביחד עם חבר בגיל 16 עומדים להכריע אותי ולהפיל אותי לגל דיכאון כי אני נזכר מה באמת עושה לי טוב. והערגה פתאום לשנים האלו, ולמה זה קורה לי בכל חתונה? זה קורה לכולם? אני רוצה לצאת ולשאול מישהו - גם אתה סובל מפרצי נוסטלגיה בחתונות? והפרצוף שאני מדמיין מיד - תן להנות אחי. אל תהרוס.
וזה מתכווץ יותר עמוק. והנוסטלגיה - היא לא סתם. היא יותר בכיוון של ערגה, של תחושה שאז היה טוב והיום לא, ולמה אני לא יכול לעשות את זה גם עכשיו.
ולצאת. והידיים בכיסים, וה"ראש ישר לא להסתכל אחורה". והתחושה שזהו, יצאתי מהעולם הקסום הזה, מלא האנרגיות והפוטנציאל, חזרה לעולם שלי, מלא כעסים ואפרורי.
בפה טעם של החמצה. יכלתי להיות כה משוחרר, זורם, שהאירוע הזה יהיה כל כך מהנה, ולא יותיר טעם כה מר.
ובכלל - מה נכון? מי אני באמת? בחלקה הראשון של החתונה - או השני? וכבר רואה בעיני רוחי את כל המגיבים החמודים שאומרים שודאי שהראשון, כל אלה שאוהבים לדבר על כוח הרצון, ועל השינוי, ותשתחרר ומה בכלל מגביל אותך, לך בכוחך זה והושעת את עם ישראל, או את עצמך לפחות.
בחוץ. אוויר קריר מרפה את הגוף. פעם לא היה גם החלק ראשון של החתונה. זו מחשבה מרגיעה.
"לפחות יש קרב, לפחות יש מים
פעם היה רק בור
לילה כיום יאיר"