מה עושים כשערכים קריטיים מתנגשים בין בעל ואישהאנונימית בהו"ל

אני חייבת להקדים ולכתוב שאני אוהבת את בעלי אהבת נפש!! שאני מאושרת בבחירה שלי! שהוא עושה אותי מאושרת כל יון מחד! שכיף לי איתו וטוב לי איתו כמו שלא כיף לי וטוב לי עם אף אדם בעולם! שהוא שותף מדהים בכלל ושותף מלא בבית, הוא באמת עושה המון! 

והוא גם תותח ברמה שלא רואים! ואני לא אומרת את זה כי אני אשתו. הוא בא מבית של אנשים מאוד מאוד מוכשרים (כמה דורות אחורה) וכל מי שנתקל בו מתפעל.

ומעל הכל מאוד כואב לו וקשה לו הקונפליקט הזה.

ועכשיו אני אנסה להסביר את השאלה שלי (אזהרת אורך!)

תמיד חינכו אותי כל המורות להתפלל על זיווג עוד בגילאי תיכון ושיהיה גדול בתורה וכו', איכשהו אני מרגישה שהתפללתי חזק מידיהמום

אני באה ממשפחה אמידה, הייתי רגילה לרמת חיים לא רעה בכלל. והאמת שזה מעבר להרגל, זה משהו שהוא חשוב לי וזה מרגיש לי חלק ממני. אסתטיקה, יופי והשקעה בזה.

בעלי היקר גם בא ממשפחה עם מושגים ויכולת אבל משמעותית פחות מההורים שלי ובנוסף הערך של לימוד תורה מבחינתו זה שיא השיאים, המטרה והתכלית שלו בחיים והוא יעשה הכל בשביל שהוא יוכל לשבת וללמוד וכמה שיותר.

גם אני מאוד מעריכה לימוד תורה אבל (!) לא ברמה שלו. כשזה מגיע על חשבון רמת חיים, או צמצום רציני או חוסר עצמאות כלכלית וצורך לבקש המון עזרה זה כבר לא מתאים לי.

נוסיף לזה שאני באה ממשפחה שתארים זה דבר מאוד חשוב ואין כזה דבר בנאדם בלי תואר אז בכלל זה גומר עלי.

ראינו שכל פעם שאיכשהו אנחנו מגיעים לדבר על הנושא הזה, זה עושה ממש רע לנו ולזוגיות והחלטנו ללכת לפגישת יעוץ עם מישהי ששנינו מאוד מאוד מעריכים.

סיפרתי לה בדיוק את מה שכתבתי פה, בעלי הסביר את הצד שלו ואז היא אמרה לי שהיא באמת נורא מצטערת אבל היא כ"כ מאמינה בערך של הלימוד תורה שהיא לגמרי בצד של בעלי.

כמובן שהיא הסבירה לבעלי כמה חוסר בטחון, אי ודאות לגבי העתיד וכו' הצעדים שלו גורמים לי והוא מצידו צריך להבין אותי ולהבטיח שבגבולות היכולת שלו הוא יעשה הכל, אבל שורה תחתונה היא איתו. מאמינה במה שהוא מאמין וזהו.

ניסיתי המון זמן להתחבר למקום הזה, הכמעט מטאפיזי כי בכל זאת אני לא מרגישה בשום צורה שהוא מחזיק או בונה עולמות, מעבר לזה בעל מאושר שמרגיש שהוא עושה את היעוד שלו זה דבר שאי אפשר לקנות בכסף. אני יודעת.

אבל זה כ"כ קשהההה לי. את החסר אני מרגישה כבר עכשיו, את הבושות מלבקש עזרה מהסובבים גם.

ומה יהיה עם הילדים כשיגדלו?! אני באמת באמת חושבת על זה!

מאיפה פתאום יהיה לנו כסף?? אני לא מצליחה להבין את זה.

הוא מבטיח (וגם מקיים!) לעשות כל מה שהוא יכול בשביל להוסיף כסף לתקציב החודשי אבל זה ממש קריעה וגם בסוף זה לא הרבה כסף...

ונקודה אחרונה שהיא גם חשובה-

בעלי אוהב את החיים הטובים. אני קמצנית והוא פזרן. הכרטיס אשראי שלי כמעט ולא רואה אור יום ורוב ההוצאות שהם לא אוכל בסיסי או חשבונות הן שלו. (כמובן שהוא גם סופר מפנק ואם לא הוא כנראה שלא היה לי מה ללבושמטורלל) אבל זה לא מקל על כל הסיטואציה...

בבקשה בבקשה אל תכתבו דברים רעים עליו! הוא באמת מדהים! אני רוצה כלים בשבילי, לדעת איך מתמודדים עם דבר כזה.

בטוחה שזה קורה להמון זוגות ממש לאו דווקא לגבי הערכים האלה...

תודה למי שקראה עד פה!

חיבוקתאיר הודיה
לא יכולה לתת יותר מדי כלים, הסיפור שלך מזכיר קצת את שלי אבל להיפך. בעלי ואני ברמת דת שונה אחד מהשני, השקפות שונות, תחומי עניין שונים, כל מי שפוגש בשנינו שואל איך זה קרה.
והיו ימים קשים וגם אני הלכתי ליועצים שלקחו את הצד שלו כי זה הצד שהם מאמינים בו, לדעתי זו היתה טעות.
את צריכה ללכת למישהי שתבין את שני הצדדים ולא תפסוק רק כי זו גם האמונה שלה.
לגבי איך אני מתמודדת עם זה, היו קשיים וימים ממש מאתגרים ואז החלטתי לשחרר. הוא לא ישנה את דעותיו בשבילי ואני לא אשנה את שלי בשבילו. כשיש התנגשויות אנחנו פועלים בהתאם למה שהכי טוב לשנינו באותו רגע. בעלי גם פזרן אבל מבחינתי אם יש באותו רגע והוא רוצה להוציא על משהו- שיוציא. אם אין הוא גם ככה לא יוכל לעשות את זה ואני באמת מאמינה שבמקום שיש שלום- שורה גם הברכה.
משתדלת לא לחשוב על העתיד, החיים דינמיים ודברים מתשנים, גם אני לא אותו אדם שהייתי פעם. כשנגיע לגשר נעבור אותו.
וכן, מסר אחד מאמא ומסר שני מאבא זה בסדר. ילדים הם עם חכם וגמיש מאוד. הם יודעים מה אבא חושב ומה אמא, וכשיגדלו יבחרו את הדרך שהכי טובה עבורם.
מקווה שעזרתי קצת..
וואו תודה על זה!אנונימית בהו"ל

אני באת צריכה לזכור לא לחשוב על העתיד, לחיות את הכאן ועכשיו.

וואי כמה שזה קשה.

ממש עזרת לי! תודה!

קשה לא לחשוב על העתידתמר לילי
בתקווה שיקרו רק דברים טובים ושמחות.
יש הוצאות חיוביות כמו, בריתות, בר מצווה, בת מצווה וכו'.
מהיכן יגיע פתאום סכום.
אני כותבת את הדברים כי גם אנחנו זוג שלי בדומה למה שכתבתן.
אצלנו שנינו לא פזרנים בכלל, קונים רק מה שצריך הן באוכל והן בשאר צרכי הבעת, עם זאת המשפחות בלי אפשרויות כלכליות מרובות, ב"ה מסתדרים עם מה שיש.
לדעתי, כן חשוב לחסוך.
השאלה מהיכן
בקיצור, חושבת שצריך לחשוב על העתיד
היטבת לכתוב.חלונות
מזדהה מאוד. וחושבת שכמעט כל זוג יזדהה איתך.

אצלנו זה נפגש הכי חזק בענין החינוך. הילדים שלי לומדים בבתי ספר של מגזר מסוים שאני ממש ממש לא מאמינה בשיטת החינוך שלו ונשאר לי לקוות שלא ינזקו.

את בטח מבינה ויודעת שמסע כזה הוא מסע ארוך של הידברות וחיפוש האמצע. שתי מסקנות שאני הגעתי אליהם ויכולה להעיד על עצמי שהנושא הזה - שבעבר היה מקפיץ אותי בעצבים וגורם להרבה ריבים ותסכול - היום ממש ממש זניח! ואני שלמה כמעט לגמרי ממש איתו (תמיד נשאר איזשהוא סרח של..):

- ישמע לך בנאלי ונדוש. אבל מה לעשות - נכון ועובד! תסתכלי על חצי הכוס המלאה ונשמע שהכוס שלך ב"ה מלאה הרבה הרבה יותר מחצי...
אין מושלם ואין הכל!
כשהייתי מתעצבנת עד מוות. הייתי מסתכלת סביבי ואומרת לעצמי: אוקיי. עם בעיות תקשורת זוגית כמו שיש ל... ול... - הייתי מוכנה להתחלף? - לא! עם בעיות בריאות כמו שיש ל... ול.. הייתי מוכנה להתחלף? - לא!
ואפילו יותר מזה - הייתי עוברת בראש על תכונות האופי שלו - נניח על מה הייתי מוותרת כדי "לקבל" את מה שאני רוצה...וואלה, לא הסכמתי לוותר על שום דבר. אמיתי!
אז אוקיי. אם אין מושלם - שיישאר הענין הזה כחוסר השלמות.
כביכול בחרתי את זה במסגרת האי שלמות.

- קחי אחריות על מה שחשוב לך!!
אני ממש בשימת לב יותר מהרגיל על נושאים ותכנים שחשובים לי. מסבירה לילדים. פותחת שיח. מנגישה... לא מחכה ולא סומכת על אף אחד!
חשוב לך חיסכון לילדים? תתחילי לחסוך! תבדקי על אפשרויות חסכון, תגדירו תקציב ותתחילו. אין לכם מספיק כסף כרגע? - חפשי תוספת הכנסה נטו לסכום שאת רוצה לחסוך! מה שחשוב לך - חשוב לך! וזה לא קשור לבעלך ולא אמור להשתנות בגלל מה שחשוב לו!
מנסיון שלי - זה גם עוזר ברמה הפרטית (הילדים שלי מתחנכים גם כמו שהייתי רוצה. לילדים שלך בסופו של דבר יהיה את הכסף). וגם מוריד כמעט לגמרי את המרמור ושלל הרגשות השליליים שעולים במצב כזה...

בהצלחה.
את ממש צודקת!אנונימית בהו"ל

לגבי הנקודה הראשונה, אפילו תוך כדי שכתבתי את הפוסט לשניה התלבטתי אם למחוק כי אמרתי לעצמי: בואי, יש לך אחלה גבר בבית. סתמי וזהו.

אז ממש תודה על התזכורת!

לגבי הנקודה השניה, אנחנו עושים עבודה רצינית עכשיו על עניין התקציב (בליווי כמובן) ובעלי שותף מלא לזה למרות שזה לגמרי מנוגד לאופי שלו. אבל הכנסה נוספת שלי? יאללה אני פתוחה להצעות!

עובדת 7 עד 15 חמישה ימים בשבוע

אני רקמק"ר
איזה דברים רעים יש לכתוב עליו?
אתם נשמעים זוג מדהים! ואנשים נפלאים נפלאים אחד בפני עצמו
עצתי היחידה היא לנסות עוד ייעוץ, אבל משהו קצת יותר רציני...
במחילה, יועצת שמה שיש לה להגיד שאין לה איך לעזור כי היא מאמינה באותו ערך שעליו מתבסס הקונפליקט אז היא לא יועצת.
יועצת לא לוקחת צד, יועצת מתווכת ומלמדת. נקודה.

מה עם לקרוא לפה את נגמרו לי השמות המהממת? (שוב יש בעיה בתיוגים??)
תודה תודה תודהאנונימית בהו"ל

כ"כ פחדתי לקבל תגובות של- מה נראה לו?? מה הוא התחייב בכתובה? וכו'

על היועצת לא אכפת לי שירדוצוחק וכנראה שאת גם צודקת...

מנסה לתייג לעצמי @נגמרו לי השמות

הי יקרה, עניתי למטה נגמרו לי השמות

תודה יקרה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות

עניתי למטה ❤

אתם נשמעים זוג מדהיםאחתפלוס
ואין לי האמת עצה. רק חושבת שאם בכל מקרה הוא נשאר לומד תורה ולדעתי זו ברכה גדולה אולי כן כדאי לך לקרוא ספרים או מאמרים העוסקים בלימוד תורה שיהיה לך יותר קל לקבל את זה?
לדוגמא ספרי החפץ חיים וכדומה.
וגם לפעמים צריך לזכור שלא תמיד אם היה עובד היה לך יותר טוב.
אבא שלי עובד כל חייו ואף פעם לא היה לנו כסף מיותר.
הוא תמיד אמר לנו שהוא מרגיש שאין לו את הסיעתא דישמיא שיש לאברכים...
לגבי זה שעבודה לא מבטיחה כסף או אושראנונימית בהו"ל

וואו כמה שזה נכון!!!

תודה על זה! ממש!

מסכימה עם מק''ראורוש3
נשמע אולי שבחרתם בדמות תורנית מוערכת אבל לא בייעוץ מקצועי. אולי שווה לחפש.
מה עם איזה אופק של עבודה שנובעת מתוך התורה? ר''מ?
ולשבת עם מישהו שמבין בכלכלה שיעזור לכם לחשב תקציב חודשי וכו'.
בעיני פחות לעניין שהוא בזבזן ואת מרגישה חנוקה בשם הערכים שלו. זו בהחלט נקודה שכדאי לפתוח ביניכם.
בהצלחה רבה! שניכם נשמעים מהממים. בטוחה שתמצאו איזון.
אז זהואנונימית בהו"ל

1עבודה כמו ר"מ זה בדיוק הקטע שקשה לי איתו בגלל איך שגדלתי.

תארים זה וואו! זה הטופ!

אז כשאני מוקפת ברופאים, עורכי דין, רואי חשבון, קשה לי מאוד לראות את בעלי "רק" בעבודה תורנית.

וגם מעבר לזה, זה לא הסכומים שאני רגילה להם.

אוף אני נשמעת כ"כ שטחית ורדודה. מבטיחה שאני לא!!

וגם שלא יישמע שאני לא מעריכה ר"מים או נושאי משרה תורניתת כלשהי.

פשוט החינוך והסביבה שלי כ"כ שונה מזה. אוף

זה לא רדודאורוש3
רק כנראה נובע ממשהו מושרש מאיפה שגדלת.
לדעתי פה את כן צריכה לעשות עבודה עם עצמך...
ר''מ מוכשר זה לגמרי וואו!! וחינוך זה שליחות מהממת למי שזה מתאים לו.
לגבי הסכומים זה באמת נקודה לא פשוטה ונשמע שאת עובדת קשה בטירוף וקורעת את עצמך. שמחה שאתם בליווי כלכלי כמו שענית למישהי. זה הדבר הנכון. לא יודעת מה לומר לך על מה שאת רגילה ומה שאת חיה כיום. זה פער לא פשוט אבל הרבה התמודדו איתו ויכלו לו. גם את יכולה! אולי אם תחליטי על משהו שממש חשוב לך ועליו כן תוציאי קצת יותר תרגישי יותר טוב?
סתם אני אתן לך דוג' מהעולם ה''רדוד'' כמו שקראת לו. אני דווקא לא ירדתי ברמת החיים (כן כשלמדנו אבל מאז סביר) אבל בעלי למשל כן. וכל המשפחה שמהצד שלו די גאונים ומרוויחים או ירוויחו יותר משנינו ביחד. ואנחנו עובדים קשה. במשרות מכובדות עם תארים. רק לא מהסוג הנכון חח. לא משנה. בכל אופן. אמא שלי שחיה די כמוני הייתה הולכת תחילת עונה לשוק או לחנות בסגנון וקונה לנו מלאי בגדים. היינו תמיד נקיים ומסודרים ללא חורים או לכלוך. אבל לא באיזה סטייל. אז אני שבערך בואי נגיד באותה רמה אבל לי יותר איכפת הסטייל והניראות של הילדים, רודפת לגמרי אחרי סיילים וסוף עונה. מזמינה בעיקר אונליין לשנה הבאה. צוברת נקודות וכו'. לא חושבת שיוצא לי יקר יותר משמעותית ממנה (כלומר בכללי מחירים עלו מאז אבל אם נשווה למה שהיום). אבל זה יוצר התעסקות שלה לא הייתה חשובה לכן היא בחיים לא הייתה בעניין. מבינה? תחשבי עם עצמך מה הכי חשוב לך. ותלכי על זה עם כל הכח. חשוב לך ניראות של הבית? תחפרי ביד 2, תקני צבעי עץ ותשדרגי ריהוט. חח לא יודעת מה עוד כי אני גרועה בזה. סתם זורקת. יש מליון רעיונות ברשת. אל תוותרי על עצמך וככה לא תרגישי קורבן על המזבח. גם ככה את חסכנית באופייך אז מאמינה שתעשי את זה בצורה מאוזנת.
בהצלחה לכם
כל מילה שלך זהב!!אנונימית בהו"ל

ממש תודה שהשקעת וכתבת לי! לגמרי לוקחת לתשומת ליבי.

תודה❤️

וואי זה מה זה לא רדודעוגת שוקולד
את יודעת שכתוב בגמרא שאישה שבאב מבית עמיד והיא רגילה שאנשים רצים לפני הכירכרה שלה אז בעלה צריך לדאוג שאחרי החתונה יהיה לה אפילו את הדבר המיותר הזה...
ממליצה לך לשמוע את הפודקסט של פאולה וליאון על ניהול כלכלי וזוגיות, לי זה ממש עזר להבין שבני זוג מגיעים עם פערים כלכליים ותפיסות שונות לגבי ניהול כספי וזה ברור שבלי עזרה זה מתכון לפיצוצים😅
ועוד משהו, אני חושבת שעניין הוא לא דווקא לימוד תורה לעומת תואר, זה גם היה יכול להיות רואה חשבון לעומת רופא במשפחה של רופאים ופרופסורים...
העניין הוא הציפיה מבן הזוג...
אתם זוג מדהיםחמצוצית
רק אומרת שאם את התחתנת עם מישהו על דעת שככה הוא, קצת קשה לצפות שהוא פתאום יהיה משהו אחר. זה לא שאני בדעה שלו או בדעה שלך, זה לא משנה. האם כשהתחתנתם הוא התכוון להיות אברך או ללמוד תואר?
לגבי רמת חיים, אין מה לעשות, צריכים להתיישר לפי התקציב. ואז לראות מה הלאה.
לגבי מה שהיה בבית שלך, בבית שלו, זה לא משנה. עזבו את זה. מה שמתאים תקחו, מה שלא מתאים אל תקחו.
אוקי נגעת בנקודה רגישהאנונימית בהו"ל

כן. הוא אמר לי כשיצאנו שהוא ברצון שלו אם זה מתאפשר רצה ללמוד תורה כל חייו.

והוא אפילו לא היה בטוח שהבנתי והפנמתי את זה עד הסוף ודייט שלם הוא הקדיש רק בשביל לברר את הנקודה הזאת.

והאמת שחשבתי לסיים איתו אחרי הדייט הזה. אבל רצה ההוא מלמעלה (ואיון מאושרת ממני על זה!) והיתה אי הבנה ביני לבינו ואיכשהו המשכנו להיפגש ובסוף גם התארסנו והתחתנוצוחק

קיצור ברור שאני לא רוצה לשנות אותו ושהוא יהיה משהו אחר, אבל בסופו של דבר קשה לי ככה...

וכן, את צודקת לגמרי שזה לא משנה מה היה בבית שלי או שלו. צריכה ללמוד לשחרר...

תודה לך!!

מאוד מזדהה איתך!באר מרים
אשמח לשתף ולפרט יותר באישי, אם מתאים לך מוזמנת..
וואי מהממת אחת!מזלטוב
מזדהה וחיבוק.
רוצה לומר כמו כולן שהיועצת הזוגיות הזאת מצחיקה ממש ולא לעניין.. וזה כן עניין טכני שכדאי שתפתרו בינכם עם יועצת או לא.

אבל חוץ מזה.. בטוחה שאת יודעת שאת במקום טוב טוב טוב. כל כך הרבה אנשים שעובדים בעולם בחוץ נופלים..ואם את מסתכלת מידי פעם ב'נשואים טריים' ומזדעזעת כמוני מהסיפורים שם..
אז תכלס. להיות שמור זה טוב. נקודה. לא רק בשביל הרוחניות שלך.. אלא גם בשביל הגשמיות שלך, שלמות המשפחה שלך, טוהר וזכות הבעל שלך..

בהצלחה יקרה חיבוק ענק!!
אתם נשמעים חמודים ממש
תודה על המחמאות חח🙈אנונימית בהו"ל

ותודה על ההזדהות ובכלל על מה שכתבת.

לא חשבתי על הדברים ככה אבל וואו כמה שאת צודקת!

אם לא מתאים שהוא יבוא לקראתך בתוספת הכנסות,מ.א.
אולי הוא יכול לבוא לקראתך בהפחתת הוצאות?
נשמע שהעניין של לימוד התורה הוא עניין ערכי, להוציא אותו מהנושא זה לפגוע במשהו מאוד מהותי בשבילו. אולי הוא יכול להפחית הוצאות? זה יגרום לך להרגיש רגועה יותר?
אולי יתאים לכם לקבוע סכום מסוים שעובר אוטומטית מהעו"ש לחיסכון בכל חודש, כך שאפשר לבזבז רק מה שנשאר אחרי החיסכון.
אנחנו חוסכים כל חודשאנונימית בהו"ל

וכבר כמה חודשים יש לנו קבוצה שכותבים כל הוצאה בחודש וגם אנחנו בליווי כלכלי שמאוד עוזר באמת.

וכן, זה לגמרי עניין מהותי מבחינתו, חלום, משמעות החיים. הכל!

נגעת בול בנקודה!

מה עם להכניס משכורות בתחום הקודש?רק טוב!
לימוד ילדים לבר מצווה, חברותא עם נער שזקוק לכך, מלמד, רב, ר"מ, מורה, מגיד שיעורים, רבנות, דיינות, משגיח כשרות, מוהל, סופר סת"ם, יועץ נישואין...
כל אלה משאירים אותם בעולם התורה ואפילו מחייבים אותו להמשיך ולהעמיק בתורה מצד אחד אך גם מאפשרים פרנסה קצת. ואפילו הייתי אומרת כל העבודות שהזכרתי יכולים להגדיל את מספר לומדי התורה בעולם אם הוא יהיה משמעותי בתפקידו.
הוא עושה כבר כמה מהרשימה שם😅אנונימית בהו"ל

אבל נגיד שיעורים הוא מוסר בחינם כי הוא כ"כ מאמין בהפצת תורה שהוא לא מבין למה לקחת על זה כסף...

אבל אולי הגיע הזמן באמת להתפרנס גם מזה קצת.

יש פה שני נושאים שוניםמקרמה
יש את הנושא של הדימוי/תדמית/מעמד.
את מעריכה בעלי תארים ולא מעריכה לי ודי תורה כמוהו.

ויש את הנושא הכלכלי והעובדה שאתם חא עצמאים כלכחית, נדרשים להסתמך על אחרים. לא חיים ברמת חיים שאת רגילה

עד כאן אני צודקת?

אם היתה עכשיו מלגה מעולה שניתה מאפשרת ךבעלך לשבת וללמוד ועדיין מאפשרת רמת חיים כמו שאת רוצה, עדיין היה לך בעיה עם הדימוי?
וואו. איזו שאלה!אנונימית בהו"ל

אז ככה, ברור שזה היה ממממש מרגיע אותי, לפחות ברמה החודשית.

אבל אם אני צריכה להיות כנה אז ברור שיש פה את העניין של התדמית. חידדת לי ממש את הנקודה הזאת.

הפחד העיקרי שלי הוא על הילדים שלי ובכלל על הצאצאים שלי😶. אני רוצה שתהיה לי את האפשרות לתת סכום כסף רציני לכל ילד/ נכד שלי שיוכל לקנות דירה למשל ולהתחיל את החיים שלו בצורה קלה יותר.

כמו שההורים שלי או סבא וסבתא שלי זכו וזוכים. בדרך הזאת אין שום סיכוי בעולם שזה יקרה, גם לא עם מילגה חודשית נחמדה. מבינה?

אהיה כנה איתךמקרמה
אם אני הייתי כמו היועצת שלכם הייתי בוחרת את הצד שלך.
אני גם מגיעה ממשפחה משכילה
וגם מאמינה שבעל צריך לפרנס את אישתו.

אבל זה מתאים לשלב הדייטים ושל רשימת המכולת, את לא שם.
יש לך בעל שאת אוהבת והוא אוהב ללמוד תורה!
באופן אישי הייתי עושה עבודה עצמית לשחרר את בעית הדימוי מתוך אמונה שאין לי את הזכות לשנות אותו ושזכותו לעשות מה שהוא אוהב ומאמין.

זה לא סותר את העובדה שבצד הכלכלי הייתי נעמדת על הרגליים האחוריות. (ואת זה הייתי אומרת גם אם הוא היה בכל מקצוע אחר)
בשבילי עצמאות כלכלית זה קו אדום.
לא רואה אופציה להסתמך על צדקה/אחרים.
שימצא מלגה/שיפחית הוצאות/שימצא הכנסה/
או שאת תגדילי הכנסה
ומוציאים רק ממה שיש!

המינימום זה להצליח לסגור את החודש
ולחסוך ליום שחור.

דירות לילדים זה בונוס, לא הבסיס.

בהצלחה
מציעה לשבת ביחד ולפרק ולבנות מחדש את ההגדרות והחלומותיום שני

ואסביר: נכון שלכל זוג יש פערים, נכון שהבנייה היא לגשר על הפערים.

אבל גם בתוך ההגדרות, לכאורה "סטיגמות" שלנו יש לכל אחד את ההגדרה שלו.

כשקראתי את ההודעה שלך על הבתים שבאתם מהם, ושהוא בן תורה,

הייתי בטוחה שבסוף תכתבי "אני רוצה לצאת לצימר ולעשות קניות כל היום ולא יכולה כי הוא אברך"

והנה- קראתי שמה שחשוב לך זה לחסוך! ובעלך, הבן תורה הרוחני אוהב לפנק ואין לו בעיה לקנות ולקנות...

מה שאני מנסה לומר,

גם מושגים כמו "רמת חיים", "ביטחון", "פינוק", "חיסכון"- כל אחד מגדיר אחרת.

ולכן, חשוב לשבת ביחד 

(ואולי קודם כל אחד יישב עם עצמו)

ולהגדיר: מה הצורך שלי?

איך זה מתבטא?

איפה במציאות החיים שלנו אפשר לענות על הצורך שלי?

למשל

אם את מגדירה ביטחון כלכלי "כשמשהו רע קורה יש לנו יכולת כלכלית להוציא על זה"

אולי הפיתרון יהיה לרכוש ביטוח בריאות /  חיים בעלות של כמה מאות שקלים בחודש, 

משהו שאתם יכולים לעמוד בו

אבל מבחינתך זה יעניק לך את "תחושת הביטחון שיש כסף בשעת חירום" כאילו הוא עובד משרה מלאה!

ולכן זה שווה כל שקל.

או אם חשוב לך "להרגיש שאתה עובד, ולא רק לומד"

ולבעלך חשוב "להיות עסוק בדברים קדושים"

אז אולי הוא יכול ללמוד כתיבת סת"ם. ואז הוא לא ילמד תורה כל היום, אבל עדיין יעסוק במצווה

ואת תרגישי שהוא עובד ומפרנס 

וכו' וכו'

מאמינה, מניסיון,  שאם הצורך מנוסח היטב

מבינים מה יענה על הצורך הרגשי העמוק

גם דברים קטנים או יומיומיים יכולים למלא את הצורך

ולתת שלווה.

וואו וואו וואואנונימית בהו"ל

את ממש גאון!

הארת את עיניי! אף פעם לא חשבתי ככה!

והצחקת אותי כ"כ עם זה שחשבת שאני אכתוב שאני רוצה צימר. אני הדבר הכי קמצן בעולם!! אבל באמת!

וזה כ"כ המחיש לי את מה שכתבת אח"כ.

ממש תודה על הדברים שכתבת😍

מתחברת לתגובה הזו כי בעצם גם את אומרתנקולאי הקטן
שאתם חוסכים,
ולפי מה שהבנתי מתוך דברייך, ההורים עזרו לקנות דירה
כך
שלא נשמע שמצבכם קשה כל כך,
זה הרבה פעמים המצב פחות או יותר של העודבים הממוצעים במשק
בלתקאני10
קודם כל אני חושבת שהלכתם ליועצת/מטפלת גרועה שמעלה בתפקידה! סליחה על החריפות, אבל עם כל הכבוד, כל מטפל צריך להיות אובייקטיבי ולשקף לאנשים שמגיעים אליו את המצב ולעזור להם להגיע בעצמם להבנות. לעזור להם, לא להיות שופט. עצם זה שהיא תפסה צד עושה אותה ממש לא מקצועית..

לגבי בעלך והענין של רמת החיים, אני חייבת להגיד משהו - יש הלכה ממש מפורשת על זה. אבל ממש. בעל לא יכול להוריד אישה מרמת החיים שהיא היתה רגילה אליה מבית הוריה אם היא לא ממש רוצה את זה. יכול להיות שבעבר חשבת לוותר, אבל את מבינה שזה לא עושה לך טוב ועם כל הכוונות הטובות, אי אפשר להכריח אותך (גם לא ברור כמה "הסכמת" לזה במודע ובהבנה מה זה דורש מלכתחילה, כי את כותבת שמהתחלה אתם פשוט מדחיקים את הנושא הזה כי הוא גורם לקושי ביניכם).
נשמע שיש לך בעל נהדר, אבל אולי הוא פספס כאן איזו נקודה. כל כך חשוב לו לימוד התורה שהוא לא מצליח לראות שלך זה לא עושה טוב. או שהוא רואה אבל לא מצליח להשלים עם זה. ככה או ככה - בטח בשביל אדם שהתורה חשובה לו - נראה לי כדאי להתחיל מהבסיס של ההלכה.. אחכ כל היתר.

אבהיר בפירוש שאני ממש לא חושבת שזוגיות היא חוזה של "ככה כתוב וככה את/ה חייב/ת לי". זה הדבר הכי רחוק מזוגיות בריאה שאפשר. לא מדברת מהמקום הזה בכלל.. אבל כן מדברת מתוך מחשבה שבסופו של דבר החיים שלנו נבנים על פי סולם ערכים מסוים, שבבסיסו עומדות השקפות כאלה ואחרות, וההשקפה שמציגה ההלכה הזאת בעיניי (ואולי בעיניי בלבד..) צריכה להיות חלק בסיסי בסולם הערכים, כי היא מבהירה שקודם כל אנחנו אנשים עם רקע מסוים שאיתו הגענו אל הזוגיות, וכל שינוי בדרך החיים צריך להגיע בהסכמה.

ודבר אחרון - את בסדר גמור. זה בסדר לא להרגיש את יופי התורה באותו אופן שהוא מרגיש. זה לא אומר שאת לא מרגישה את זה בצורה אחרת. זה בסדר לא להיות מעל החומר, זה בסדר לרצות לחיות איך שאת רגילה, לאהוב אסתטיקה, לאהוב שפע. ברוך ה' גדלת במקום שאפשר את זה, ולא חייבים לוותר אם לא רוצים. זה לא אומר עלייך כלום..
מזדההמותק 27
בעלי לומד תורה בכולל ומקבל מילגה. אני גם כמוך חוששת מה יהיה עם הילדים מבחינת סיוע בקניית דירה או בכלל בעתיד.. אבל פעם מישהי אמרה לי- ה' ידאג לכל אחד שהוא הביא כמו שדאג לך ובאמת אני רואה את זה ככה..

לנו למשל אפחד לא עזר בקניית דירה, אז נכון אנחנו 10 שנים בשכירות עד שקנינו דירה אבל לפחות הצלחנו לעשות זאת ואולי אם היינו מקבלים עזרה אז היינו קונים הרבה יותר מוקדם. אבל עצם העובדה שקנינו דירה בלי עזרה מההורים ומאפחד, בנוסף לעובדה שבעלי אברך כל הזמן הזה, רק ממחיש לי את העובדה שה' איתנו ועוזר ונמצא. אז זה מוריד ממני קצת לחץ לגבי עתיד הילדים.. יש ברכה מלימוד התורה שלו.

הגעתי ממשפחה כמו שאת אומרת עם תארים וכו, מזדהה ממש עם מה שאמרת. בעלי מדהים מדהים, גם הוא כשיוצא לבין הזמנים ונמצא איתי ועם הילדים מרשה לעצמו יותר להתפנק בהוצאות... ואני לא מרגישה לא טוב עם זה, להפך, מאוד טוב לי עם זה שסופסוף בבין הזמנים הוא מרשה לעצמו יותר להוציא. לא שהוא פזרן דיו, הוא מחושב, אבל כן יש תקופות שמאפשר יותר..

חוזרת לנקודה הראשונה שאיתה פתחתי,
בהחלט מסכימה איתך שקשה לא לחשוב איך הילדים יסתדרו בעתיד. אצלנו אני רואה זאת שכמו שהסתדרנו בלי עזרת ההורים, ככה הם יסתדרו אם לא תהיה לנו אפשרות לסייע להם. זה בדיעבד כמובן, לא מלכתחילה.
מלכתחילה, מקווה מאוד לעזור לכל אחד ואחת מילדיי. הכי חשוב לי שיבינו את מעלת לימוד התורה.

אגב, לא צריך לבקש עזרה מהסובבים, מי שרוצה לעזור לזוג צעיר שהבעל אברך, יבורך. לא צריך לבקש נדבות או טובות, ה' איתכם! תמיד תאמיני שה' סובב שכך יהיה והכל לטובה.
וואו, ככ מזדהה איתך..הילושש

זה בול אני ובעלי, 

מאותם משפחות וכו'.. 

אני גם נורא מודאגת מאיך נקנה דירה, ועד מאיפה ניתן לילדים.. 

בעלי נורא אדיש בקטע הזה כי הוא מאמין שה' יתן ושרק צריך להתפלל. הוא צודק אבל מתיש אותי האדישות שלו. 

אבל אין ברירה, או שאני אצטרך להתחיל לחסוך וזהו. או שאני מרפה ומפסיקה לדאוג. כי הכי חשוב השלום. כרגע עושה מה שאני יכולה- עובדת למחייתנו. זהו. 

כשבאים לזוגיות צריך לחפש ערכים דומיםים...

הסתכלות דומה על החיים, זה פותר המון בעיות שיכולות בהמשך

נשמע לי שמכתחילה אימצת את ההסתכלות של החברה, המורים ולכן כיוונת למה שלא יושב הכי טוב לך.

בכל אופן, הכל לטובה.

הייתי מציעה לך להשקיע במקצוע ריווחי, מהנדסת, רופאה וכו

כך שרמת החיים תהיה גבוהה גם אם הוא לא מפרנס הכי טוב. נשמע ששהוא גם מפרנס וזה חשוב גם אם לא ברמה שהיית רוצה.

כסף בא והולך, אין מה להתקמצן כל כך מצד שני אם המצב לחוץ, לא טוב לפזר כספים.

כדאי לדבר ולסכם על התנהלות כלכלית טובה ונכונה שמתאימה מצבכם.

לגבי יעוץעוגת שוקולד
אתם צריכים ללכת ליעוץ *זוגי* לא ליעוץ תורני או ווטאבר.
זה קונפליקט *זוגי* והמענה צריך להיות מענה אובייקטיבי לגבי ניהול הזוגיות בערכים שמתנגשים. (לדוגמא לבוא אחד לקראת השני או כל עצה טובה שיתן יועץ זוגי.)
כמובן שאפשר ללכת ליועץ זוגי בעל השקפה תורנית, אבל אסור לו לערב בעזרה את הדעות האישיות שלו לגבי אורח חיים, זה פשוט לא רלוונטי.
וואונגמרו לי השמות

תשמעי אישה יקרה שאת - אני קוראת את ההודעה שלך ופשוט מתרגשת

ומתפעמת.

ואז אני ממשיכה לקרוא עוד ועוד מילה,

עוד ועוד שורה -

ומכירה את זה שהרגשות שלנו באים לידי ביטוי גם בגוף מרוב שהם עוצמתיים? אז כזה.

ממש תחושה של חמימות בכל הגוף ורוחב לב ונחת רוח עצומה!

וכ"כ למה?

כי אין לי מילים אפילו כדי להסביר עד כמה כמה נשמע שאת אוהבת את בעלך בכל מאודך, והוא אותך.

ועד כמה אתם מעריכים אחד את השנייה

ועד כמה הזוגיות שלכם מדהימה טובה ומטיבה,

והעוצמות הללו אצלכם ממש יכולים להגיע עד למי שקורא אותך... ממש עד כדי כך!!!

כל ההקדמה הזו שלך,

וגם תוך כדי כתיבה,

וגם בסוף -

בכל שזורה האהבה הגדולה הזו והעוצמות המדהימות הללו אצלכם, וזה פשוט מדהים ומרגש.

חייבת לצרף את הדברים שכתבת, וואו:

"אני חייבת להקדים ולכתוב שאני אוהבת את בעלי אהבת נפש!!

שאני מאושרת בבחירה שלי!

שהוא עושה אותי מאושרת כל יום מאד!

שכיף לי איתו

וטוב לי איתו

כמו שלא כיף לי וטוב לי עם אף אדם בעולם!

שהוא שותף מדהים בכלל

ושותף מלא בבית,

הוא באמת עושה המון

והוא גם תותח ברמה שלא רואים!

ואני לא אומרת את זה כי אני אשתו.

הוא בא מבית של אנשים מאוד מאוד מוכשרים (כמה דורות אחורה) וכל מי שנתקל בו מתפעל.

ומעל הכל מאוד כואב לו וקשה לו הקונפליקט הזה.

...

בבקשה בבקשה אל תכתבו דברים רעים עליו!

הוא באמת מדהים!"

עכשיו יקרה נסי לקרוא את כל מה שכתבת - אבל כאילו ממקום של מישהי מבחוץ שקוראת ותראי איזה פלא אתם, את, הוא, ושניכם יחד:

את אוהבת אותו אהבת נפש (!!!)

את מאושרת בבחירה שלך

הוא עושה אותך מאושרת - ועוד *כל יום*!

כיף לך איתו

טוב לך איתו

כמו שלא טוב לך עם אף אחד אחר!

הוא שותף מדהים בכללי

והוא שותף מדהים גם בבית

הוא עושה המון *באמת*

הוא תותח ברמה *שלא רואים*

כולם מתפעלים ממנו

הוא באמת מדהים

הוא באמת רוצה לנסות לפתור את הקונפליקט

הוא משתדל

מנסה

מבטיח ומקיים לעשות כל מה שצריך גם בעניין הזה

וזה אולי נשמע קצת מצחיק שאני כותבת את כל זה שוב ושוב - אבל באמת שלקרוא כל שורה שלך - זה עוןלם ומלואו.

זה עולם ומלואו כי פשוט מרגישים עד כמה זה נכון.

עד כמה זו האמת שלך.

עד כמה אלו החיים שלך עצמם

אלו הרגשות שלך עצמן

עד כמה האהבה כאן גדולה

עד כמה הטוב כאן גדול

עד כמה הזוגיות הזו מיוחדת

לכן חשוב לי מאוד להדגיש את הדברים הללו - שתדעי שממבט חיצוני פשוט רואים שהבסיס שם. מונח יציב וקיים ושריר וטוב וחי ובועט.

ולא רק הבסיס, אלא כל העץ עצמו.

הוא בטוב טוב אחד גדול.

והנושא שאיתו יש פערים - הוא אומנם נושא, ונושא מהותי בחיים.

אבל זה מה שהוא.

נושא.

פער.

חוסר מושלמות.

ולראות את זה מהמקום הזה - זה כבר משנה הרבה מאוד.

כי כמו שאת יודעת בטוח, אכן לכל זוג באשר הוא יש ויהיו פערים, התמודדויות, קונפליקטים, חילוקי דעות וכו'.

ולכל זוג גם יש חוסר מושלמות בתוך הזוגיות שלהם.

אלו הם שני נתונים עובדתיים.

ז"א, שלא יכול להיות אפילו זוג אחד בעולם כולו, יהיה מדהים ככל שיהיה, יהיה מספר אחת, לא יכול להיות שלעולם לא יהיה להם שום פער או חילוקי דעות.

ולא יכול להיות גם אפילו זוג אחד בעולם שהזוגיות שלהם תהיה מושלמת ב100% בכל זמן נתון.

אין.

זה לא קיים.

וזה לא קיים כי כך הקב"ה ברא את עולמו.

ברא אותנו בני האנוש - אנושיים. לא מושלמים.

"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"

אין.

רק הקב"ה לבדו מושלם.

גם ענקי עולם עברו התמודדויות ואפילו נאמר לנו שחטאו, משה רבינו ע"ה, דוד המלך

מי אנחנו הנמלים לידם?!

ההבנה הזו היא מאוד מאוד חשובה.

כי היא בעצם לוקחת אותנו מתפיסה שהכל חייב ו*צריך* להיות מושלם - ואם לא אז משהו בנו דפוק,

להבנה ש ***לא יכול להיות מושלם*** ואנחנו ***בהשתלמות***, בדרך, במסע, בלימוד משותף, בעבודה זוגית מתמדת, בתנועה.

תנועה.

יש עליות

יש ירידות

יש יום

יש לילה

תנועה.

שוב, כך הקב"ה ברא את העולם

וההבנה הזו בבסיסה אומרת גם לך יקרה - שאתם בתנועה

אתם בדרך

אתם בלימוד

אתם, גם בתוך הפער הזה - בתנועה מתמדת וחתירה זוגית לקראת השלווה והמציאות הכי נכונה ומתוקנת עבור שניכם,

מציאות שרואה גם את הצרכים שלך וגם את הצרכים שלו - ומנסה להיענות ולענות על שניהם יחד, בלי שאף אחד מכם ירגיש שזה בא על חשבונו או שהוא הולך לאיבוד בדרך.

וזה כ"כ נפלא שזה ככה!

זה נפלא כי אתם בטוב כל כך גדול כאמור,

וזה נפלא כי אומנם זו ההתמודדות שלכם כרגע - אבל *זו* *ההתמודדות* *שלכם* *כרגע*

ז"א, *זו* חוסר המושלמות עליה *אתם* עובדים.

זו ה-דרך שלכם כרגע.

וזה מדהים!

שזה לא חלילה בחוסר אהבה או הערכה ביניכם,

או בהתמודדויות מורכבות אחרות שאנשים עוברים בחיים, שמעמידים את עצם הזוגיות שלהם או האושר שלהם בסימני שאלה וכן הלאה...

והידיעה שזה חלק בלתי נפרד מהחיים ההתמודדויות הללו, הירידות הללו, התנועה הזו -

היא ידיעה חשובה שגם תעזור לכם.

כי אתם תיקחו את כל הטוב הענק הזה אצלכם

ותשתמשו דווקא בו כדי למנף ולהצליח לעלות גם מהפער הזה ולגשר עליו.

ואת יודעת מה? אני פשוט בטוחה שאתם תצליחו!

גם אם זה לא יהיה פשוט או מהר מדי - אתם תצליחו! מה שנקרא "יש לכם את זה"! ובגדול!!!

--------------------------------

ואחרי כל זה,

מנסה להתייחס לפער עצמו בכמה נקודות שעלו לי:

* קודם כל כבר כתבת בחוכמתך ששניכם באים ממשפחות שונות, מרקע שונה,

את באה ממשפחה שכל הרמה והאיכות הזו היא חלק בלתי נפרד ממנה - ז"א כך גדלת. כך חונכת. זה מה שאת מכירה.

ובעלך מרקע קצת שונה.

אז כבר ההבנה הזו עוזרת עוד קצת להבין את עצמנו - שזה באמת דבר יותר שורשי בנו, שבא לנו גם מדפוסי ילדות שונים.

ז"א, זה לא כי "בא לי לעצבן את בעלי/אשתי", ממש לא, אלא כי זה מה שאני מכיר/ה, יודע, מאמין, גדלתי עליו וכו'...

* כפי שכתבת: "הערך של לימוד תורה מבחינתו זה שיא השיאים, המטרה והתכלית שלו בחיים והוא יעשה הכל בשביל שהוא יוכל לשבת וללמוד וכמה שיותר."

כאן יש הבנה שלך מאוד יפה וכנה של בעלך, של הערך שלו, של המטרה שלו, של הצורך שלו, וזה חשוב מאוד.

* ואצלך: "גם אני מאוד מעריכה לימוד תורה אבל (!) לא ברמה שלו.

כשזה מגיע על חשבון רמת חיים,

או צמצום רציני

או חוסר עצמאות כלכלית

וצורך לבקש המון עזרה זה כבר לא מתאים לי.

נוסיף לזה שאני באה ממשפחה שתארים זה דבר מאוד חשוב ואין כזה דבר בנאדם בלי תואר אז בכלל זה גומר עלי.

... אבל זה כ"כ קשהההה לי. את החסר אני מרגישה כבר עכשיו,

את הבושות מלבקש עזרה מהסובבים גם.

ומה יהיה עם הילדים כשיגדלו?! אני באמת באמת חושבת על זה!

מאיפה פתאום יהיה לנו כסף?? אני לא מצליחה להבין את זה."

כאן מתחילים לראות גם את הצרכים שלך בעניין הזה.

בואי ננסה לפרוט אותם אחד אחד:

.1 יש לך צורך בעצמאות כלכלית

2. ש לך צורך ברמת חיים טובה

.3 צורך לא להצטרך לבקש עזרה

.4 צורך בתדמית וניראות של תואר ומעמד, שבא אצלך בעיקר מהמקום בו גדלת והחשיבות והמשמעות של כל זה

.5 צורך בביטחון כלכלי לילדים ולנכדים גם בעתיד.

ועכשיו, אחרי שהבנת יותר את *עצמך*

ומצאת רגע מהם הצרכים שלך (את יכולה כמובן להמשיך ולדייק/ להוסיף עוד צרכים שאת רואה ומוצאת אצלך)

אפשר לנסות לראות איך עונים לכל צורך,

למשל (וכמובן שרק על קצה המזלג...):

1.לגבי הצורך בעצמאות כלכלית + הצורך לא לבקש עזרה מההורים:

אפשר למשל להבין את החשיבות של כך אצלך,

להמשיך להעמיק ולהבין *למה* זה חשוב לך

מה זה אומר בעצם מבחינתך "עצמאות כלכלית"

לתווך זאת לבעלך כמובן

ולראות כיצד ניתן להשיג זאת.

וכמובן לשמוע גם את הצרכים של בעלך, ואז לראות איך אפשר להגיע לאיזון ביניכם ולכך שגם הצרכים שלך וגם שלו יתממשו.

למשל (לא שאתם צריכים לעשות את זה, רק זורקת כמה דוגמאות):

להבין שאכן ערך העצמאות הכלכלית חשוב,

אך גם ערכים חשובים של זוגיות טובה, שלום בית, לימוד התורה, שלווה וכו' גם חשובים - ולכן מחליטים *יחד* על תקופה מסוימת שבה כן ניעזר בהורים ולאחריה נחשוב שוב.

ואז, גם באותה תקופה אנחנו מבינים שכרגע הערכים הללו יותר חשובים לנו - ואנחנו בעצם כן חיים לפי הערכים שלנו.

ומנסים לראות לאט לאט איך נוכל להגיע גם לערך הזה בלי שזה יפגע או יבוא על חשבון ערכים אחרים.

מבינים גם שב"ה יש להורים שלנו את האפשרות לעזור ואת הרצון לעזור - ועושים איזשהו "סוויץ'" במוח שאומר: "רגע, ההוים הרי יכולים לתת.

רוצים לתת.

אנחנו רוצים להגשים בינתיים ערכים חשובים לנו – ובזכות העזרה הכספית הזו אנחנו יכולים עכשיו ב"ה.

אם נחשוב רגע על הילדים שלנו – הרי גם אנחנו הורים, גם אנחנו נרצה להעניק ולתת את ההכי הכי טוב לילדנו – אם נוכל כספית ונדע כמה זה ישמח אותם – ברור ברור שנרצה! אז כך גם ההורים שלנו מרגישים! זה משמח אותם! זה מחייה אותם לדעת שהם עושים כ"כ הרבה טוב ושמחה לילדים שלהם, אז אין בכך רע!

אז ברור גם לכם שזה לא יהיה לתמיד , גם אם תקופה ארוכה כן – לא לתמיד.

אתם גדלים, מתפתחים, לומדים, צוברים ידע וניסיון ושכר, בליווי כלכלי, לאט לאט.

2. לגבי הצורך ברמת חיים טובה + הצורך בביטחון כלכלי לילדים ולנכדים גם בעתיד:

כאן חשוב גם להבין כמה דברים עיקריים קודם כל עם *עצמך*:

לשאול את עצמך: מה הכוונה שחשובה לי רמת חיים טובה?

מה זו בפועל רמת חיים טובה?

מה לקנות?

כמה הכנסות?

מה לדעתי יתן ביטחון כלכלי בעתיד לילדים?

כמה כסף בדיוק?

עבור מה?

ובעיקר ***למה*** (במשמעות של מדוע) – למה לדעתי זה יתן להם ביטחון?

ממש לענות לעצמך על כך וכמה שיותר לעומק.

אחרי שתביני את כל הנ"ל אפשר לראות כיצד לענות על כל הצרכים הללו.

למשל, לחשוב רגע על מסלול החיים של כל אדם ואדם.

במסלול החיים שלך ושל בעלך – הורייך ב"ה יכולים לאפשר לכם עזרה כלכלית, וזה משפיע אולי גם על הבחירות שלכם וכו' – וכמו שאמרנו בסעיף הקודם – זה גורם גם להם להינות ולשמוח שהם מסוגלים לעזור לילדים שלהם ולשמח אותם, וגם גורם לכם בעזרת הכסף – שהוא רק אמצעי ולא מטרה – לעשות ולהגשים הרבה מאוד ערכים שלכם!

ואם תחשבי על מסלול החיים הייחודי שיהיה לכל ילד ולכל נכד שלכם –

אולי הקב"ה מכוון זאת שדווקא הם יצטרכו לעבור מסלול שונה?

אולי דווקא הם כן יתעצמו וירוויחו מכך *שהם בעצמם* יממנו להם את הדירה וכו'?

אולי דווקא דווקא דרך הליכה במסלול *החדש הזה עבורם* - זה ורק זה מה שיעשה אותם אנשים טובים יותר וזוג אוהב יותר?

אולי דווקא בדרך הזו ובדרכים הללו שיצעדו הם יהפכו להיות מי שהם?

ירוויחו מכך?

ילמדו מכך?

תחושה של סיפוק, של מסוגלות, של ערך ויכולת,

וזה יתרום להם גם בהמון נושאים אחרים?

אולי דווקא אם ***לא*** תוכלו לממן להם דירות – זה זה מה שיעשה עבורם ממש מתנה לחיים שלהם ולמי שהם?

נסתרות דרכי ה', ואי אפשר לדעת

אולי באמת זה יהיה כך?

הרי יש כ":כ הרבה סיפורים על אנשים שדווקא כי לא היה, הם התאמצו ועבדו קשה – והרוויחו את הפירות של העבודה הזו בעשר אצבעותיהם – גם בפירות של הכסף וגם בפירות של מה שזה עשה להם פנימה באישיות – הגדיל אותם וגרם להםפ לאוצרות בתכונות ושידרוג עצום באדם שהם!!!

אז גם כאן לסמוך על הקב"ה שהוא יודע בדיוק בדיוק איזו דרך טובה לכל אחד ואחת.

ומה שבכוחנו ובהשתדלותנו – כמובן שלעשות,

אבל מה שלא, או שגורם לנו להתנגשות עם ערכים אחרים שיותר חשובים – אפשר לחשוב מחדש מה באמת הכי נכון ומתאים לנו?

ולזכור שלילדים יכולה להיות דרך שמיוחדת רק להם שהם צריכים לעבור דווקא כך וזה יהיה להם הכי טוב.

ולא רק זאת,

גם אם לא תביאו להם שקל לדירות (ואני בטוחה שאתם כן), את יודעת איזו נדוניה *כן* תביאו להם?

אתם תביאו להם נדוניה של מודל זוגי נכון ואוהב,

נדוניה של אהבה,

נדוניה של כלים לחיים עצמם...

ותאמרי לי יקרה, יש נדוניה טובה מזו?!

ילדיכם היקרים יהיו מצוידים בכל הדברים המדהימים הללו שאת ובעלך מעניקים ותמשיכו להעניק להם!!!

• ולגבי הגדלת ההנסות עצמה:

אז אם מקשיבים כאמור גם לצרכים שלך וגם לצרכים של בעלך,

אפשר גם לשמוע את הצורך של בעלך בלימוד התורה

בסיפוק שלו מכך

במימוש העצמי שלו דרך כך

בשמחה ובחיות (בשורוק) שלו מכך

וזה עוד ערך שאתם מקבלים כפי שהיטבת לתאר בחוכמתך – ערך של בעל ואיש ששמח ומאושר ומרוצה ומסופק!

ועל גבי זה אפשר להמשיך ולחשוב,

• למשל - שכן ילמד תורה

אבל יקח כסף על שיעורי תורה או עוד הכנסה של עבודה בקודש.

• שקצת יותר יחסוך

• שתמשיכו עם הליווי הכלכלי ותמשיכו לראות עוד כלים שיעזרו לכם בכך

• לבקש עזרה מההורים גם לחיסכון עצמו – ולשים את זה בתור חיסכון לעתיד

• עוד רעיונות שיעלו לכם

ואז מצד אחד הערך של בעלך בלימוד התורה לא נפגע,

וגם הערך שלך ביותר להכניס ויותר לחסוך לא נפגע,

בעלך מתגמש לקראתך בכך שלמשל מבקש כסף עבור שיעוריו וכן הלאה (גם אם באופן אידיאלי לא רצה כך, הוא מבין שבצורה כזו הוא מממש גם את ערך לימוד התורה וגם את ערך החיסכון והביטחון הכלכלי של אשתו!!!)

ותמשיכו כך –

לראות את הצרכים של שניכם ואיך ממשים את שניהם.

ומשם תצמחו. תגדלו. תתברכו אחד מהשנייה ומהשוני דווקא.

זה לימוד. לימוד גדול

• לגבי הצורך בתדמית וניראות של תואר ומעמד:

את יודעת מה הדבר הראשון שקפץ לי לראש שקראתי אותך?

אמרתי לעצמי: "וואו, אבל רגע! הלוואי שהיית מצליחה להעביר לה שבעצם יש לבעלה תואר!

אפילו כמה וכמה תארים!

והם אפילו התארים הכי נחשבים והכי משמעותיים!

יש לבעלך תואר באהבה!

אפילו דוקטורט באהבה!

יש לבעלך תואר בהקשבה, תואר בשמחה,

יש לשניכם תואר בזוגיות ואפילו פרופסוריה בכך!

ויקרה, זה הכי הכי חשוב.

הרי גם אם אדם הקדיש 10 ויותר שנים ועשה תואר שני ושלישי בכל תחום שהוא – אז מצוין. כל הכבוד לו – באמת ובתמים.

אז הוא בחר להשקיע את האנרגיה שלו, את הזמן והכסף והמאמץ שלו בכך – וזה נפלא ומבורך!

אבל רגע, מה עם אדם כמו בעלך – שלא ישב רגל על רגל כל השנים, אלא בחר להשקיע את הזמן, האנרגיה, הכסף והמאמץ שלו בתואר באהבה, בזוגיות, בהקשבה, בלימוד תורה, בלהיות אדם טוב –

אז נכון שאין מישהו שיביא לו תעודה על זה,

אבל חתיכת הנייר הזו, התעודה, לא אומרת שאין לו את התואר בזה!

הוא התמקצע!

הוא למד!

הוא לומד!

הוא משקיע!

ובמה? – בדבר הכי הכי חשוב!

בזוגיות שלכם

באהבה שלכם

בלהיות אדם טוב

אין למעלה מזה. בנכות.

ואפשר לפגוש גם כ"כ הרבה אנשים מלומדים ומשכילים, שמרגישים בפנים שמשהו חסר. שאין להם או זוגיות טובה או מידות טובות או משפחה שמחה וכן הלאה – ואם היית שואלת אותם – באמת באמת ואחרי 120 – מה היו מעדיפים – רוב הסיכויים שיאמרו לך שכל התארים לא משנים בכהוא זה כל עוד אין את הדברים הבסיסיים החשובים הללו בחיים.

וזה נכון.

זה גם לימוד שאנחנו צריכים לעבור עם עצמנו.

מה באמת חשוב בחיים.

ומה חשוב, אבל פחות.

אז לעניות דעתי תואר באהבה וזוגיות והקשבה ובית ומשפחה וילדים ולהיות בן אדם טוב – הרבה יותר חשוב מכל תואר אחר (ששוב, גם הוא חשוב, אבל פחות.)

וברגע שמבינים שהאדם האהוב שלך שחי לצידך בחר ובוחר להשקיע בדברים הבאמת יותר חשובים, וש*באמת* יש לו תאר באהבה וכו' – זה עושה משהו בראש. ובלב. כי באמת באמת שזו האמת.

מרגישה שיש לי עוד כ"כ כ"כ הרבה לכתוב ולומר, אבל זה כבר ממש ממש ארוך

רוצה שוב לחזק אותך בכל הטוב המדהים שיש לכם! זה פשוט לא נתפס וכמובן שלא מובן מאליו!

אני בטוחה בטוחה שתצליחו בהכל, אתם כאלה מדהימים,

המון המון שמחה ואהבה ושלווה וכיף לאורך ימים ושנים

איזה תגובה, נכס לחיים לכל אחת פה נראה לימק"ר
את אישה מדהימה ונדיבה כל כך שאת חולקת איתנו פה וכל כך באריכות, את הידע המקצועי שלך
נשמה שאתנגמרו לי השמות
תודה רבה רבה לך
ריגשת אותי מאוד ❤️🙏
נשמע שכדאי לך ללמוד תורה בעצמךתיתי2
כדי להתחבר למקום שלו
ושהמשימה תהיה משותפת...
יותר נכון, זו גם אחריות שלו לעזור לך למצוא את הלימוד שמדבר אלייך.
אני חושבת שכשהקונפליקט הןא בעניין רוחניתוהה לי
זה הרבה יותר מבלבל מקונפליקט רגיל כי זה מערב עוד הרבה רבדים של אשמה, מצפון, מוסר, השתייכות תרבותית, מגזרית. וכשעל הקונפליקט הזה מתלבש גם קונפליקט בנושא ניהול כספים, זה כבר שני קונפליקטים מאד משמעותיים.
בסופו של דבר אני מאמינה שקונפליקט רוחני הוא לא שונה במהותו מקונפליקט רגיל, אבל יותר קשה לדייק בו מה הצרכים שלו (שהרבה פעמים מתבטאים כמו "הצרכים של הדת" אבל בסופו של דבר זה צרכים שלו), מה הצרכים שלך ואיך אפשר שצרכים של אחד לא יבואו על חשבון השני באופן שהוא לא מיטיב אתכם ועם הזוגיות שלכם.
מוסיפה שמבחינה אובייקטיבית דתית יהודית יש חובה על הבעל לזון את אשתו אלא אם כן היא מוחלת על כך, אז היועצת שהלכתם אליה לא נשמעת יועצת ראויה בעיניי, בגלל איך שהיא צדדה בבעלך כי לא כך מייעצים, ולא מבחינת השקפתה הדתית.
לא היתה לי גישה למחשב עד עכשיואנונימית בהו"ל

סליחה שלא הגבתי.

תודה רבה וענקית לכל אחת ואחת שהגיבה!!

אתן פשוט מדהימות!

העלתן המון נקודות ופתחתן לי את הראש ואין לי ספק שזה הולך לעזור לנו מאוד מאוד מאוד!

ולך @נגמרו לי השמות היקרה!

מאיפה להתחיל?? את פשוט מדהימה! שתדעי שעשית חסד עצום ואין לי איך להודות לך!! פשוט אין לי!

אני אסירת תודה!

ה' יברך אותך בכל הטוב שבעולם

כל-כך כל כך שימחת!!!נגמרו לי השמותאחרונה
תודה לך יקרה שכתבת ❤️

משמח, מרגש ומשמעותי עבורי מאוד מאוד 🙏
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלooאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה

אולי יעניין אותך