חיסון שלישי,מתחסנות?רק שאלה פליז
כשיהיה לגיל שלי, נראה לי שאתחסןמטילדה
ישב עכשיו לנשים בהריון יש אישור להגיע להתחסןרק שאלה פליז
באמת??חגהבגה
כן. גם לעובדי הוראה מכל גיל וגם לנשים בהריוןרק שאלה פליז
יואווו, תודה!!חגהבגה
איפה ראית שעובדי הוראה בכל גיל?אביול
וואלה! ללא תור? בכל מקום שמחסנים, פשוט להגיע?מטילדה
להבנתי צריך לקבוע תור. להתקשר לקופהמצפה88
לא יודעת.פה לקצת
בינתיים זה לא מיועד לנשים בהריוןרעותוש10
אלא נשמרת ומחכה לסוף ההריון
כשאני הייתי בשמיני עוד לא היה חיסון ומאוד נשמרתי
ואת מחוסנת כבר ב2 שזה לא שום דבר
עכשיו כן החליט לחסן גם בהריוןYaelL
אני בהריון ובהחלט מתכוונת להתחסן, יותר מפחיד אותי להיות חשופה לקורונה בהריון מאשר להתחסן בחיסון שכבר קבלתי וסך הכל מדובר בעוד מנה זהה למה שקבלתי בעבר.
מזל טוב!!!פשיטא
תודה!
YaelL
^^^בדיוק!! ומזל טוב😉מטילדה
מזל טוב!!אנונימיות
וואי מזל טווב ובשעה טובהאנייי88
בדיקת נוגדנים יכולה לתת לך אינדיקציהYaelL
ויש חשיבות גם למתי קבלת את 2 המנות הראשונות. אני קבלתי ממש בהתחלה כך שחלפה מעל חצי שנה, וראו שיש ירידה ברמת הנוגדנים באנשים שהתחסנו אז, זו חלק מהסיבה שאני מרגישה צורך להתחסן. ויש מחשבה שהמנה השלישית ממש תשפר את היעילות של החיסון לפרק זמן ארוך יותר, אבל כמובן שזה עוד לא משהו שיודעים בוודאות.
בשעה טובה!! ❤️לפניו ברננה!
מזל טוב!מתחדשת11
מזל טוב! אני גם חושבת כמוךמק"ר
בשעה טובה! אני בדיוק תוהה לגביי החיסון...פאף
יש מוטציה בדרך מדרום אמריקה...בת 30
לכן אני חושבת לחכות עוד קצת,פאף
היא כבר פהתמיד להודות
בשעה טובה!!זמני לשליש1
תודה רבה!!YaelL
איזה חמודות אתן...
שנזכה כולנו לבשר רק בשורות טובות.
אין איך כל כך.רק שאלה פליז
ברגע שיהיה, בלי שאלהחגהבגה
אני כבר מחוסנת במנה השלישיתשירוש16
אחרי שטיפלתי במספיק חולי קורונה יחסית יציבים ששוחררו מהמחלקה לבית קברות עפתי להתחסן.
אפשר שאלה בבקשה?פלונית אלמונית1
האם תוכלי בבקשה לשתף - מה הטיפול שמקבלים חולי קורונה בבית חולים?
אני לא מתנדבתשירוש16
במחלקות קורונה מציעים כמה טיפולים/תקופות עם הוכחה כלשהי להטבה מסוימת במצב.
האם לדעתי זה עוזר? יכול להיות. אבל בטח לא אצל אנשים שלא התחסנו. הם מתדרדרים מידי מהר ולא מצליחים להגיע למנות אפקטיביות.
שיציעו לי אלך ישר בעזרת ה׳ , כמובן כאשר מכון פועה ימליצוPandi99
מחכה ל 1/9שלומצ'
(למקרה ששוב יהיו לי תופעות לוואי)מתלבטת ממש! ממממש בהתלבטות...אוווף מה עושים??טליה כ
התחסנת כבר במנות הקודמות?אביול
כן. במנות הקודמות התחסנתיטליה כ
אז מה ההבדל?אביול
הולכים לפי דעת רוב הרופאים ומכון פועה שמבין בענייןPandi99
אם את מתחסנת עכשיובת 30
אז מתישהו תצטרכי להחליט האם את מוכנה כל.כמה חודשים להתחסן או לא, ואם לא, אז איפשהו תצטרכי להחליט שזהו.
זה לא מדויק, נכון שיש סיכוי שהחיסון לא עמידמצפה88
זה גם לא מדויקבת 30
הסיבה העיקרית. שתינוקות מקבלים חיסוני דחף היא שמערכת החיסון שלהם לא בשלה כמו של ילד או מבוגר, ולכן יש צורך במספר מנות.
אני לא יודעת להגיד אם , נניח, מבוגר יקבל חיסון טטנוס, הוא יצטרך עוד 3 מנות כדי לבסס את רמת.הנוגדנים.
ובכל אופן חיסון הקורונה הוא מראש עובד אחרת, אז לא בטוחה שנכון להסיק לגביו מחיסונים אחרים.
זה גם לא מדויקבאורות
להסיק מראש עכשיו שבגלל שצריך לתת את הבוסטר אז נצטרך לקבל כל כמה חודשים זה הסקה לא מבוססת בכלל.
הבעיה העיקרית שמדאיגה אותי היא הוראינטים, ולהם בכל מקרה הפתרון הוא לא חיסןן חדש כל כמה חודשים כי זה לא יעזור.
עוד חצי שנה נדע אם הבוסטר יעילבת 30
וכנראה שאין סוף לואריינטים....
או, שכולם יתחסנו, ו/או יחלוחגהבגה
זהו שכנראה זה לא הפתרון...בת 30
וגם מעט מחלימים.
מחוסנים חולים,באורות
אי אפשר לדעת איך המגפה הזו תתנהג, מניחה שכולנו נופתע בסוף.
טוב, זה דיון.בת 30
בכל אופן, פרופ' רעיה ליבוביץ, שהיא לכל הדעות סמכות רפואית אמינה, טוענת חושבת דברים אחרים ממה שכולנו שומעים בתקשורת.
הוריד את המגיפה לחודשיים ?יעל2020
ואפשר לראות בקלות שלא מחוסניםיעל2020
נכון מתו גם הרבה מחוסנים אבל בלי החיסון המצב היה גרוע בהרבה.
בלי החיסוןבת 30
המוני אנשים מאושפזים בעקבות תופעות נוראיות מהחיסון.
אכן?אמאנאם
יש לך שמות של 5 כאלה?
לא שמעתי אפילו על אחדחגהבגה
ברורבת 30
אז תשמעיבת 30
אז האם זה בזכות החיסונים או לא?
שאלה.
אין לי תשובה מוחלטת.
אבל פרופ'' ליבוביץ היא לא קשקשנית כלל ועיקר.
כל אנשי המקצוע שאני מכירה חולקים עליה מאודבאורות
וכן, היו המון אי דיוקים בדברים שלה.
יש רשימה שלמה של רופאיםבת 30
ברור שהוא לא חלומנו הורודבאורות
וכן, בססטיסטיקה הסופית אין בכלל ספק שזה מגן מפני מחלה קשה. יש את הקצוות כמובן, של המחוסנים שנפטרו והלא מחוסנים בקבוצת סיכןן שחלו קליל מאוד.
בדיוק היום קראתילא כרגע
בדיוק אתמול קראתיבת 30
אז מה זה אומר?יעל2020
אין בעיהבת 30
תמימות יתר ואמון יתר במי שלא מוכיח שהוא ראוי לאמון הזה, שני דברים שמאפיינים את השיח הישראלי היום.
סליחה זה קצת מעצבן שאת הופכת אותנו למטומטמותיעל2020
זה שאנחנו מאמינות שהחיסון יעיל לא הופך אותנו לתמימות יתר.
רעיה ליבוביץ לא יותר אמינה בעיניי מאד רופאים מומחים רבים.
ולא כל מה שמשרד הבריאות אומר הוא בעיני קדוש אני מתייעצת עם הרופאים והגופים האמינים בעיניי וזה שהם חושבים כמו משרד הבריאות לא הופך אותם לתמימי יתר.
גם החיסון בעיניי לא קדוש הוא בהחלט עדיף מכלום
אני ממש לא חושבת שזה מה שעשיתיבת 30
חוזרת בי. קבלי את התנצלותייעל2020
התקבלה...בת 30
ב. לי מפריעים קטלוגים אחרים...נו.
בלת"קרק טוב!
מאשר לחשוף את גופי לנגיף שלא יוצר ברצון של אף אחד מהברואים, ואין לדעת מהן יכולותיו ומה יהיו השפעותיו על השנים הבאות והדורות הבאים.
ולא חסר אנשים שלא התחסנו ובמחלקת קורונה כשהם נאבקים כפשוטו על כל נשימה ונשימה גילו שבעצם מי שעבד עליהם הם דווקא מתנגדי החיסונים.
או שמשפחתם מבינה את זה כשהם כבר יושבים עליהם שבעה כמה ימים אחרי שראו אותם מהלכים כאחד האדם.
"ונשמרתם מאוד!! לנפשותיכם" זה חחק מהמצוות בתורה ואין ספק שהחיסונים הצליחו הרבה אנשים ממות או מקרוב לשם.
רק אומרתבת 30
ועוד דבר.
אני כמובן לא חולקת על חשיבות המצווה ''ונשמרתם לנפשותיכם מאוד''.
להפך. בדיוק בגלל זה אני לא רוצה להתחסן..בגלל ''ונשמרתם''.
אני מבינה שאולי קשה לתפוס שיש כאלה שחושבים ההפך הגמור מהמקובל, אבל זה מה יש...
אין בעיהשירוש16
אין טעם להגיע לממסד ולדרוש טיפול כשאתם לא מאמינים בו מלכתחילה. זה פשוט מיותר.
כשאת או חברתך או כל מישהו אחר ששיכנעת אותו לא להתחסן נדבק ולא מצליח לנשום - שישאר בבית עם הטיפול האישי שלו.
גם ככה, את אומרת שמערכת הבריאות מלאה באינטרסים ולא ניתן לסמוך עליה. אז גם אל תבואי לקבל טיפול בעת הצורך.
.......בגלל זה מתים ברחוב?הריון ראשון13
או רק בבית חולים ?
אני חושבת שאין קשר בין זה לזהבתשובהתמיד
לכל אדם יש זכות אם לבחור להתחסן או לא, וזה לא סותר את זה שברגע של חולי הוא ילך לבית חולים לקבל טיפול.
יש אנשים שמעדיפים לקחת את הסיכון הקלוש של להדבק מאשר את הסיכון הגבוה של להיפגע מהחיסון. וזהו.
בדיוק עכשיו שמעתי על מישהי שאני מכירה שהיא משותקת בפלג גוף תחתון כתוצאה מהחיסון....ראינו שפינו אותה באמבולנס בשבת. השם ישמור....עצוב וקשה
את יודעתבת 30
היו צריכים אשפוז, אבל עשו אשפוז ביתי. עם כל הציוד וההשגחה והכל.
ואף אחד לא מת.
ועוד דברבת 30
בדיוקקקקקבתשובהתמיד
רק שפה הם מסכנים אותך ופה לאיעל2020
לא שאני חושבת שלא צריך לטפל בהם אבל זה בכלל לא אותו הדבר.
אדם שמעשן מסכן את הסובבים לו....בתשובהתמיד
בני אדם מסכנים אחד את השני באופן כללי לטענתך כי אנחנו מעבירים חיידקים רבים אחד לשני....
הוא לא מעשן לידהיעל2020
ויש הבדל בין כל מיני חיידקים לקורונה. אם לא היה הבדל לא היה את כל הבלאגן הנוכחי
דוד שלי נדבק בחיידק צואה ונפטרבתשובהתמיד
סבא שלי נדבק בחיידק כל שהוא שדירדר את מצבו עד מוות (בתוך ביח)
יש המון חיידקים מסוכנים, אבל כל העניין זה שיש סבירות למוות או חולי קשה. מדובר באחוזים.
אף אחד לא מדבר על זה!!!!
אם על כל אדם שנפטר ממחלה כל שהיא היו מדברים בחדשות היינו נמצאים בסגר וחרדה תמידית, תאמיני לי.... אולי אפילו יותר משנת קורונה.
מעשנים פולטים עשן סיגריה ברחובות, ברור שהם מסכנים את הציבור.
אם גבר מעשן לדוגמא בעלי, אני והילדים נפגעים מזה בבירור.
תגידישירוש16
אתמול מתו לנו 3!
והיום גם.
והיום עוד צעיר.. חכי ונראה עוד כמה ימותו עד חצות.
את מדברת איתי על 7 בשבוע? אני מדברת איתך על 3/4 ביום!!!
קודם כלשירוש16
המצב שלהם פי 100 יותר טוב והצפי שלהם לצאת מבית החולים הוא הרבה הרבה יותר גבוה מלא מחוסנים.
אנשים שאינם מחוסנים מתים כמו זבובים. אין לנו שליטה על זה. כל טיפול שניתן להם פשוט לא עוזר. הם מתדרדרים בשניות..
לעומת זאת, מחוסנים, לרוב - תופסים את המחלה בצורה קלה יחסית. מקסימום צריכים משקפי חמצן בבית לכמה ימים/שבועות. זה עדיף מלצאת מבית החולים בשקית שחורה...
החיסון אכן מגן ברמה מאוד גבוה ממחלה קשה - ומזה מערכת הבריאות תקרוס.
כי לא תהיה לנו אפשרות לטפל בקשים כי כולם יהיו ככה. כולם יהיו בלתי יציבים, קשים ומתדרדרים. נצא מהחייאה אחת לשנייה ולא נספיק להציל אנשים.
מחלה קשה היא גם מאוד מסוכנת לאדם עצמו. קורונה לא מתנהגת כמו שפעת רגילה: שפעת רגילה ממלאת את הריאות בנוזל וגורמת לדלקת ריאות נגיפית. קורונה הורסת את רקמת הריאה כך שגם אם נגיע להנשמה - אין ריאות להנשים. הכל הרוס מבפנים. וזה רק הריאות, יש גם השפעה מסוכנת על מערכת הקרישה והכליות.
גם אם 100 אנשים ימותו מהחיסון (ואין מספר כזה) זה לא מתקרב לעוצמת ההרס של המחלה ללא חיסון.
בגלל זה אנשים מתים ברחובות?הריון ראשון13
עכשיו היא יותר בסיכוןיעל2020
זה כמובןבת 30
נכוןיעל2020
וזה בהנחהבת 30
וזו בעיה, כי אין דיווחים על שלל תופעות הלוואי הקלות והחמורות של החיסון...
משום מה מה שיש לרופאים להגיד זה ''אין קשר לחיסון''. אבל מראש ידענו שזה מה שיהיה.
אני לא יודעת את הסיכון שלו כמו שאני לא יודעת את הסיכון של הקיעל2020
בהצלחהבת 30
בהתלבטותדפני11
מצד שני כבר מחוסנת פעמיים
מצד שלישי עוד אין מחקר מספיק רציני על החיסון השלישי ובכל זאת זה מלחיץ להתחסן בהריון כשאין מספיק מידע מקצועי מדעי על החיסון השלישי.
כרגע כנראה אסתמך על החיסוניות שכנראה יש לי מהחיסונים הקודמים, ואעקוב.... אם אראה המלצות מדעיות או סיכונים משמעותיים למרות החיסונים הקודמים- כנראה שאלך להתחסן.
במה החיסון שלישי שונה מהחיסונים הראשונים?מישי' מאפושו'
בעצם חיסון זהה בחומר ובהשפעה למנות 1 ו2..
הוא לא שונהדפני11
כלומר כשעושים מחקר בודקים לא רק את החומר עצמו אלא גם את התדירות של המתן שלו...
וזה (כלומר מנה שלישית) עדיין לא אושר ולא נעשה עליו מחקר רציני
לא בדיוקבת 30
בסדר.....דפני11
איך זה שביום שבו מדינת ישראל הכריזהבת 30
זה לא היה בציניותדפני11
אין עדיין מסקנות מדעיות, אלא יהיו בהמשך על בסיס מה שקורה עכשיו בארץ.
אגב איסוף הנתונים כאן בארץ לא נעשה כמו מחקר מעמיק (איסוף ת"ל כולל מקרים קלים) כמו שעושים בכל מחקר....
ואני הכי לא מתנגדת חיסונים שיש, אני התחסנתי ראשונה בערך בחיסונים של שהיו, דווקא בגלל האפשרות שלי לקרוא מידע מדעי אמין.
ולכן ספציפית כרגע בגלל שאין עדין מספיק מידע אני עוד מתלבטת בניהול הסיכונים שלי...
עכשיו הבנתיבת 30
לגמרי לאבתשובהתמיד
וואי אני מה זה מתלבטת!! (מחלימה פלוס חיסון אחד, חודש שמיני)כדורשלג
אם לא הייתי מחלימה, לא הייתי מתלבטת למען האמת. מפחיד מדי!
אבל בגלל שאני גם מחלימה וגם עם חיסון אחד, לא יודעת אם לעשות עוד אחד...
הרופאת משפחה שלי טוענת שלא צריך ואפשר אחרי הלידה.
בעלי ואמא שלי לוחצים עלי ממש כן להתחסן
הלוואי שהייתי יודעת מה לעשות!!!!!!!
(אין רב שמקובל עלינו לשאלות כאלו)
אולי לעשות בדיקה סרולוגית?מצפה88
טוב, אז באמת עשיתי בדיקה סרולוגיתכדורשלג
ויצאו לי נוגדנים גבוהים אני חושבת,
מאיזה מספר זה נחשב מוגן 'מספיק'?
כתבו פה איפשהובת 30
לא ממקור רפואי -חיים של
גבוה מ150
היה לי יותר מ-150 עוד לפני החיסון, כמחלימהכדורשלג
ואמרו לי שזה לא מספיק לבוא ככה ללידה...
בקיצור ממה שאני מבינה אני מחוסנת מספיק ולא צריכה חיסון שלישי.
מחר אשאל ליתר בטחון גם את רופאת הנשים שלי בתקווה שתדע מה לענות
כי עד כה בגדול היא אמרה שאין לה מושג ואין לה מושג ומה שמשרד הבריאות אומרים...
יופי, ב''הבת 30
לא יתנו לך להתחסןתמיד להודות
הלכתי שבוע שעבר עם אבא שלי שהוא בן 70 ובקבוצת סיכון מחלים וקיבל 2 חיסונים (איכשהוא הצליח לקבל שתיים) והתחננתי שיתנו לו חיסון ולא הסכימו.
מענין.כדורשלג
אצלנו את רק צריכה להגיש זרוע ומכניסים...
בעלי מחלים והתחסן פעמיים, ואם יבוא פעם שלישית נראה לי גם יתנו לו
איך הוא אמר לי - אחד שואל אותי איך קוראים לי, השני מחסן בפועל תוך כדי...
זה מה שהיה עם אבא שלי בחיסון השניתמיד להודות
הפעם שאלו ואמרו שאין מצב שיתנו (אולי זה לא ככה בכל מקום , אנחנו הלכנו לאותו מקןם בשתי הפעמים והפעם ממש הקפידו אני חושבת שאולי חסר חיסונים ולכן קודם מבררים הפעם)
גם הורים של חברה שלי במקום אחר אותו סיפור ממש התחננו ולא נתנו להם
מחלימים זה רק חיסון אחדרעותוש10
ואין מה להילחץ
זה הנוהל
בטח אם זה מה שהרופאה אומרת
אומרים שככהכדורשלג
מחלים זה כמו חיסון אחד,
ולכן נתנו עוד חיסון עד כה - שהוא חיסון בודד אבל בעצם זה כמו חיסון שני.
עכשיו יצאה קריאה לחסן נשים בהריון בחיסון שלישי...
לכן ההתלבטות.
מצד שני הרופאה שלי ממש לא אומרת לרוץ לעשות את זה
מצד שלישי כל רופא אומר משהו אחר!!!!!!!!!
לא נותנים למחלימים להתחסן יותר מ1אנונימיות
אני מחלימה ומחוסנת מנה אחתסיפור_של_הלב
אבל הלכתי היום בכל אופן לאחיות והם חיסנו אותי בלי בעיה!
לא חשבתי יותר מידי אם מלחיץ או לא, אני מאמינה לרופאים שממליצים לנשים בהריון להתחסן. זו בסך הכל מנה זהה למנה שקיבלתי לפני חצי שנה, ועבר כבר כמעט שנה מאז שהחלמתי. וככה אני מרגישה רגועה יותר, מאוד מאוד לא רוצה להדבק בהריון ועוד יותר בלידה.
אבל יש סיבה לזה שלא ממליצים למחלימים להתחסן שובאנונימיות
הנחיוץ נכתבות עם מחשבה
בכל מקרה מאחלת לך בהצלחה
התחסנתי היום!אמאנאם
שאלתי את הרופאה שלי והיא אמרה בלי להסס שכדאי להתחסן.
טכנית, משום מה באתר של מאוחדת ובטלפון א"א לעשות תור (אפילו שכתוב שנשים בהריון בכל גיל זכאיות לחיסון 3)
אבל האחות במרפאה חיסנה בלי להניד עפעף (וגם את בעלי שהיה איתי ופחות מ-40, אבל מטפל בסבא שלי הרבה).
יאללה להתחסן!
ומי שבחרדות, מזכירה שוב את ההלכה שספק סכנה (ולענ"ד הספק פה גדול מאד) עדיף מודאי סכנה (קורונה ארורה!)
לא.הריוניסטית
עד שלא יכריחו אותי לא אכניס את זה לגוף.
החיסון?פה לקצת
קיבל היום אישור סופי. לפני כן אישור חרוםאורוש3
מעדכנת...דפני11
ובעקבות זה שהfda כנראה בעוד חודש (בהתאם לעוד נתונים שפייזר יציגו לו בחודש הנוכחי על בטיחות) ימליץ בוסטר לכל מי שעברו 8 חודשים מהחיסון השני.
ובעקבות התחלואה הגוברת ומה שאני רואה סביבי שגם מחוסנים עוברים את המחלה עכשיו לא קל..
ואני תיכף נכנסת לטרימסטר שלישי... וגם ככה קשה לי לנשום..
אז בקיצור אני מתחילה לשקול ברצינות להתחסן.
יש לי תור השבוע לרופא נשים שלי.
אתייעץ גם איתו ומאמינה שאחכ אקבע תור לחיסון...
בדיקות חיוביות (שהבדיקה הזו היא בגדר ספק ספיקא) לא אומרות חובתשובהתמידאחרונה
חולי.
למה לבלבל?
כןיוקי
מכירות *באופן אישי* אישה בהריון שניזקה מקורונה? או הפוך מחיסהריון ולידה
אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות.. פוחדת מאוד גם מהקורונה וגם מהחיסון.. רק שמרגיש לי שמקורונה איכשהו אני יכולה להימנע (אני באמת בקושי פוגשת אנשים, אבל בעלי ןהילדים כן..) ומנזקים שאולי יהיו לחיסון לא..
אל תהפכו את זה לשרשור ויכוח על חיסונים, אני רק רוצה לדעת אם יש כאן מישהי שמכירה מקרוב הריונית שחלתה בקורונה והגיעה למצב קשה או אפילו חלילה הפילה, וגם מהצד השני, אם מישהי כאן מכירה הריונית שהתחסנה ואח"כ קרה לעובר משהו..
תןדה!!
מכירה אישית אשה בהריון שהיתה בסכנת חיים מקורונהמחי
מכירה מקרוב מישהי שחלתה בהריון וילדה פגיראת גאולה
האם זה בהכרח קשור לקורונה? אין לנו דרך לדעת... אבל הרבה הריוניות שחלו בקורונה באותה תקופה (הגל השני) פיתחו לידה מוקדמת.
אני חליתי בקורונה בהריון, וב"ה התינוק בריא ושלם. לא ידוע לנו על השפעות (מלבד הקצנה מוחלטת של כל התופעות האפשריות הקיימות בהריון, עד ללידה. משהו שהייתי מאחלת לכל שונאי ישראל).
כנ"ל.. הקורונה כנראה גרמה לבעיות בזרימות ותפקודי שליהחצילוש
אני אישית ילדתי פג. הייתי חולה בקורונה חצי שנהאמא הטובה
והיו איתי בפגייה עוד כמה נשים שחלו לפני ההריון בקורונה וילדו פגים , שבועות 25-30.
מבטיחה לך שאת לא רוצה ללדת פג...
אני לא באה לחלוק רק חייבת גם לאזן שיש אלפי נשיםרקלרגעכאן
וגם לא חטפו את הקורונה קשה
אני לא כותבת כדי לשכנע לשום כיוון
כי לי עצמי אין כיוון ( א י האמת חליתי בקורונה ממש עם הביוץ והכניסה להריון..ועברתי את זה ממש בקלות ב''ה כמעט בלי סימפטומים וב''ה באמצע שמיני וב''ה עד כה הכל תקין..סתם מאזנת קצת
)סתם פשוט סיפורים רק לצד אחד מציירים מציאות לא תמיד משקפת את התמונה השלמה
אני חושבת שלמעשה ההחלטה צריכה להיות להקשיב לעצמך
להתיעץ
ולהחליט
כן יש נשים שהקורונה עשתה להן בעיות לא קלות או היו חולות רציני
אבל
יש כאלה גם שלו
זה עניין של ניהול סיכונים
בתור צוות רפואי במחלקת קורונה הכרתי אישית לא מעט הריוניותהריון ולידה
היו לא מעט מקרים של נשים שעברו הפלה בלתי מוסברת. אבל כמובן שתמיד היו ויהיו נשים כאלו. אין לי מושג אם יותר מהסטטיסטיקה הרגילה.
אבל, היו מקרים אחרים
מטופלות שהגיעו למצב קשה והיו אצלנו תקופה ארוכה ככה שיצא לי להכיר אותן ואת המשפחה שלהן אישית.
למשל אישה צעירה בריאה בשנות העשרים בלי מחלות רקע שבשליש שני הונשמה. היה מאוד קשה לראות אותה הולכת ונחלשת עד הידרדרות קשה, נשימתית והמודינמית. לא הגיעה לקיסרי לא כדי לשמור על החיים של העובר, אלא כי היתה במצב כל כך קריטי שניתוח לא היה בא בחשבון. ב"ה היא נגמלה מההנשמה אבל הייתה תקופה ארוכה שבר כלי. ונזקקה לתמיכה נשימתית ברמה שהיא לא יכלה לקום מהמיטה בשביל צרכים ותקופה ארוכה כוחות עזר החליפו לה טיטולים ורחצו אותה במיטה.
היא יצאה לשיקום עם כיסא גלגלים. בהמשך אני יודעת שהיא השתפרה וגם שלחה לנו תמונות של התינוק שנולד אחרי כמה חודשים.
עוד מישהי שאני זוכרת. צעירה ממש. הייתה על סף הנשמה אבל לא הגיעה לזה. מה שכן היא נאבקה על כל נשימה דרך מכשיר להנשמה לא פולשנית. שמי שמכיר יודע איך זה זוועה. לא ישנה כמעט. רק נאבקה לנשום. במשך שבועות הייתה סיעודית כמעט לגמרי.
הייתי לידה שעות, היא הייתה במצב שלא היה לה אכפת מהעובר שבבטן שלה.חיברתי אותה למוניטור עוברי לא היה אכפת לה לדעת אם יש דופק או לא.
גם היא באה להראות לנו את התינוקת שלה שנולדה אחרי כמה חודשים. היה מדהים.
בכלל, הריוניות שהגיעו עם קשיי נשימה היו מאוד בחרדות שיש להן מספיק חמצן שיגיע גם לעובר. והיו יותר מנוטרות כדי להיות תמיד עם סטורציה על הצד הגבוה. אני בטוחה שהעובר הרגיש את הסטרס הזה בתוך הרחם.
בקיצור- ברור שאני משוחדת כי ראיתי יותר את הצד הרע של המטבע.אבל כן, הוא כל כך רע שהייתי עושה הרבה בשביל להגדיל את הסיכויים לצד הטוב

ויש לי הרבה קרובות משפחה שהתחסנו בהריון והכל היה בסדר.
(עבדתי בגל הראשון, וגם בתקופה של התפרצות הזן הבריטי. לא יודעת איך זה היום).
מתנצלת מראש על התגובה החריפהטיולונת27
אז מה אם לא הכרתי באופן אישי, אני לקחתי את המוות באופן קשה מאד...
קשה לי מאד עם השאלה שלך, לא רלוונטי אם הכרנו באפן אישי או לא, לענ"ד..
לגבי ההפך לא שמעתי על מישהי שנזקה מהחיסון, באופן סטטיסטי תופעות הלוואי פחותות בהריון. יכולה לחפש בגוגל את המחקר.
מאחלת בריאות והחלטות מושכלות וטובות
שישהיה בקלות וידים מלאות אמן.
תגובהתודה לך ה
אם את רוצה להתחסןבת 30
מחקר באירלנד, נראה לי, מצא שאחוז ההפלות בשליש הראשון עלה מ10% ל80% אצל נשים שהתחסנו.
לא ממליצים בשליש הראשון אבל בשליש השני אומרים להתחסןPandi99
אומריםבת 30
חבל לסכן חייםPandi99
זה מה שאני גם אומרתבת 30
האמת,Pandi99

אניבת 30
ספציפית, אני מפקפקת מאוד בבטיחות של חיסון הקורונה, ובטוחה שאמצעי התקשורת הם במקרה הזה לא 'כלבי השמירה' אלא 'כלבי הפודל' שממלאים הוראות ומשרתים אג'נדה. ולכן בעיני הם בכלל לא מקור אמין למידע
זה כמו לקרוא ב''הארץ' על הישוב אביתר...
נדייקשירוש16
חיסון שני ומעלה כבר לא משנה. זה בוסטר.
אפשר קישור למחקר?עדיין טרייה
אם את מחלימהעלה למעלה
הרי רואים שנדיר שמחלימים נדבקים לעומת מחוסנים
נכון הנתונים מראים שהחלמה מונעת הדבקה חוזרת יותר מהחיסוניםרקלרגעכאן
עושה בשכלהריון ראשון13
למה לא? שואלת בתור מחלימה, כולם משכנעים להתחסןנאוה93
כי אני לא חושבת שזה נצרך אלף כלרקלרגעכאן
אז למה גם וגם..
בעיני חיסון זה לא פיקניק. בטח חיסון בשלב נסיוני
אני לא נגד אגב
אבל כשזה נצרך.
אני בהריון לא אוהבת לגעת ולהתערב.
איפה שלא חייב.
מה גם שעברתי את הקורונה על עצמי דוקא בתקופה עם כל הסיפורים הקשים של ההריוניות..וב''ה אלף פעמים עברתי את זה בקלות ממש -אז חושבת שלי אישית זה לא נצרך כי הגוף שלי התמודד יפה ב''ה.
אם היה מוכח באופן ברור שלהתחסן אחרי החלמה בטוח עוזר ויעיל אז היתי שוקלת אולי
אבל גם..היתי מעדיפה לדחות לאחר הלידה.
( זה תשובה על עצמי. לא באה לומר לאף אחת מה לעשות בכלל. זה רק המקום שלי..)
אבל זה עד גבול מסויםאביול
אהמבת 30
כי לא השמיעו לך.
בהחלט יש מקרים הפוכים.
את מכירה סיפורים כאלה מקרוב?הריון ולידה
ולכן שאלתי פה כדי לראות מהשטח מה המציאות הנפוצה יותר
(אגב הרופאה שלי אמרה לי לא להתחסן בשום פנים ואופן, אבל היא לא סיפרה לי בפועל את הסיפורים שהיא מכירה)
אני הפותחת אגב
אני לא מכירה לא לכאן ולא לכאןבת 30
אני חושבת שרפרוף מהיר בדפי פייסבוק, בקבוצות משני הסוגים (בעד ונגד) יתן לך איזושהיא תמונה כללית. ושם אמנם את לא מכירה אבל זה לא אנונימי.
עוד משהו. הסיבה שהמליצו לנשים הרות להתחסן זה כי הזן הבריטי התגלה כמסוכן להן יותר. אבל עכשיו אנחנו לרוב עם הזן ההודי ולא יודעת אם יודעים עדיין מה רמת הסיכון שלו לנשים הרות.
אולי תשאלי את הרופאה שלך למה היא אמרה לך לא להתחסן.
אולי באמת אני צריכה לבקש ממנה פירוט למה אמרה לא להתחסןהריון ולידה

אבל אני באמת אשאל אותה
תודה!
ותבואי לעדכן אותנו... אשמח מאוד להסברלולית10
אז אני מכירהשירוש16
מי שחלה בקורונה והוגדר כקל ללא מחלות רקע כמו סכרת, יתר לחץ דם, בעיות לבביות - סיכוי גבוה לצאת מזה ללא נזקים.
מי שחלה בקורונה והוגדר בינוני עד קשה או קיימים אצלו מחלות רקע שונות - סיכוי גבוה שישארו אצלו שאריות של נזקים לטווח ארוך.
אני אישית ראיתי מטופל שאושפז במחלקה בלי משקפי חמצן, בלי כלום. הסיבה שהיה שם לא הייתה קשורה לקורונה. לאחר מספר ימים הוא התדרדר בצורה איומה. הונשם. והוא בדרך לשקית שחורה.. (לא מחוסן)
מטופל אחר, הגיע עם השמנת יתר. חולה במצב קל. תוך מספר שעות קרס, הנשימו אותו. בבוקר הוא התדרדר שוב, בערב עטפו אותו.
מטופל נוסף, הגיע למחלקה כדי לבצע פרוצדורה רפואית שלא קשורה לקורונה. במהלך האשפוז התדרדר, הונשם, נגמל מהנשמה, ובעצם נכנס לבית חולים עצמאי לחלוטין וסיים סיעודי עם טיטול תלוי בחסדי אחרים.
אולי נשים צעירות שהן לא בהריון וללא מחלות רקע מבחינה סטטיסטית יכולות לעבור את זה בקלות יחסית. אבל הבעיה שלא ניתן לחזות מראש את הסיכונים. מטופלים מתדרדרים בלי התרעה מראש. רגע אחד סטורציה 100% ושנייה לאחר מיכן החייאה.
אני אישית לא הייתי רוצה להיות במקום הזה ולחיות בספק.
לעומת זאת, כל העובדים שנמצאים איתי חוסנו (למעלה מ100 אנשי צוות) , חלקם כבר חיסון שלישי. ולא נרשמו תופעות לוואי לטווח ארוך.
חלקם כמוני סבלו מתופעות כאלה ואחרות בימים או שבועות אחרי החיסון אבל לא מעבר לזה.
צריך לדעת שלא כל תופעה שמתרחשת בסמוך או מייד לאחר החיסון אכן קשורה לחיסון עצמו.
לדוגמה: אישה יכולה לחטוף חולשה ודלקת בדרכי השתן מייד לאחר החיסון ואין קשר בניהם.
בוא נגיד ככה - אני מכירה הרבה יותר אנשים שסיימו בשקית שחורה בעקבות הקורונה מאשר בעקבות החיסון.
אותו דבר אפשר להגיד לגבי הקורונה, שלא כל תופעה קשורה אליהיעל מהדרום
מאמינה שזה נכון בשני המקרים.
רק מחקרים מקיפים יכולים לשער מה קשור ומה לא בצורה וודאית יותר.
מדייקתבת 30
אממשירוש16
לדוגמה: פיברוזיס של רקמת ריאה שלא מחלימה ובסופו של דבר מאלצת את המטופל לעבור השתלת ריאות.
דברים כאלה.
אנחנו יודעים שקורונה פוגעת ברקמת הריאה. זה לא דבר חדש.
אנחנו יודעים שקורונה כמו כל וירוס ריאתי אחר יכול לגרום להחמרת אי ספיקת לב.
אנחנו יודעים שקורונה גורמת לבעיה בתפקודי קרישה ועל כן יכולה לגרום לקרישי גם או דימום מסכן חיים עם השפעה ארוכת טווח.
זה לא דברים חדשים. ולא דברים מופרחים שאין קשר מבחינה פיזיולוגית.
אני מאמינה לךבת 30
מי שמת מקורונה, זה ברור וידוע, לרוב.
מי שמת מהחיסון, אז באופן עקבי התגובה של הרופאים, ברוב המוחלט של המקרים תהיה ''זה לא קשור לחיסון''.
לא, אין מעקב אמיתי, הגון וכמה אחרי תופעות לוואי של חיסונים.
אין רישום של כמה לידות שקטות היו אצל נשים מחוסנות.
וכו' וכו'.
ועוד דבר, החיסון יכול לגרום לבעיות רציניות ובעקבותיהן למוות גם לאחר כמה זמן.
אבל אני לא פותחת דיון מעמיק כי הוא לא יגמר.
מי שיש לו רצון מלא במערכת הבריאות ובממסד הממשלתי, סבבה. שיתחסן גם מאה חיסונים.
הבעיה שיש יותר מידי אנשים שמריחים פה יותר מידי דברים שהם לא בסדר, וזה גורם לחוסר אמון שהולך וגובר.
מבטיחה לך, שאם היו מדווחים בחדשות על חמישה מתים מהחיסון (היו כנראה הרבה יותר מזה) אז היה לי הרבה יותר אמון ואולי אפילו הייתי שוקלת להתחסן בהריון.
ברגע שראש הממשלה לא מהסס להצהיר שהנזקין הם מזעריים, אז זה מבחינתי אפס אמון, והוא שקרן.
אז עכשיו לרוץ להתחסן? אין מצב
כל ממסד הבריאות מבחינתי זה אפס אמון.הריון ראשון13
יש ככ הרבה חוסר שקיפות בנוגע למחלה ולחיסון.
המטרה מההתחלה הייתה רק לחסן גם כשהחיסון יותר מסוכן מהמחלה
איך את יודעת שהחיסון יותר מסוכן מהמחלה?חגהבגה
יש לך דרך לבדוק את זה?
יש לך מה להשוות?
בנתיים לא ענית על זה פה בשרשור ונשאלת על זה לא פעם.
יש את וועדת החקירה האזרחית יכולה לשלוח לך קישור במיילהריון ראשון13
סורישירוש16
יש מחקרים. יש הבנה בסיסית של איך החיסון עובד. יש הבנה וידע אנטומי-פיזיולוגי. ועל בסיס זה אני מקבלת את ההחלטות שלי.
כן ראיתי אנשים אחרי חיסון עם אנאפילקסיס. זה לא חדש - אפשר לפתח תגובה אלרגית לכל דבר בחיים. גם לאנטיביוטיקה וגם לחיסונים.
כן ראיתי אנשים עם החמרה בתפקודי כליות ולב אחרי החיסון. האם זה קשור ישירות לחיסון או לעובדה שמדובר באנשים מאוד מאוד חולים בכל מקרה?
מה שבטוח - אם החיסון גרם להחמרה כלשהי אבל הציל אותם מקורונה שבבוודאות הייתה מחסלת אותם - זה שווה.
שוב, אני לא אומרת בוודאות שיש קשר של סיבה ותוצאה (להפך, סביר להניח שאין קשר כי לא הוכח קשר נסיבתי בכל המקרים הללו אלא קשר מקרי).
אבל גם אם היה - אם היו אומרים לי שיש סיכוי קטן ביותר למוות מהחיסון (אפילו 500 אנשים מתים מתוך 5 מיליון שחוסנו מדובר באחוז מזערי. וגם זה לא היה) לעומת הקטסטרופה שעלולה להתרחש בעקבות הקורונה - צריך לחשוב פעמיים.
אני יודעת שהקומונה נשמעת כמחלה וירלית קלילה שעוברת סבבה בדרך כלל.
אבל יש כל כך הרבה אנשים שחטפו את זה קשה. שלא נאמר בכלל לא שרדו.
זה מוות קשה, מלא בסבל ובדידות.
לא מאחלת לאיש לעבור דבר כזה בחיים.
לא מאחלת לך להגיע למצב שאת לא יכולה לקום לשירותים וצריכה לבקש מאנשים זרים להחליף לך טיטול.
לא מאחלת לך להיות בבלבול והזיות ברמה שצריך לקשור לך את הידיים כדי לתת לך טיפול.
לא מאחלת לך להרגיש *פחד מוות* כל בוקר כשאת מתעוררת ורואה שהשכן לצידך עטוף בדרך לחדר מתים.
לא מאחלת לך שאפילו בני משפחה קרובים או רחוקים יעברו את זה.
תקשיבי, בכל טיפול שניתן למטופל יש סיכון. גם אנטיביוטיקה זה לא הסיפור הכי מוצלח ויש לו נזקים לטווח ארוך. בנתיים - הוכחו יותר סיכונים ותופעות לוואי לטווח ארוך בלקיחת אנטיביוטיקה ואדוויל מאשר החיסונים. ועדיין, כשאת הולכת לרופאה עם דלקת את לא מהססת ולוקחת אנטיביוטיקה כי את יודעת שכרגע זה מה שצריך לעשות כדי למנוע התדרדרות ומצב מסכן חיים.
האם יהיו לך תופעות לוואי בעוד 20 שנה? יכול להיות.
אבל אם את לא תיקחי את האנטיביוטיקה עכשיו - סביר להניח שלא תזכי להגיע לאותם 20 שנה קדימה..
יש הרבה חוסר אמון וטעויות במערכת הבריאות. המון חוסר יעילות וכסת"ח.
ועדיין, מה שאני רואה במה עיני במחלקות קורונה חזק הרבה יותר מכך.
וכל אלה שלא היה להם כלוםםםםםם ומתו מהחיסון?הריון ראשון13
דלקות בשריר הלב שקברן אמר לחבר של בעלי באופן אישי שמאז החיסונים כל שני וחמישי יש לו כאלה?!
ודלקות מונפצות בכל הגוף!?!?!?
איך בידיוקשירוש16
בואי תסבירי לי.
קברן לא מודע משום מקום לתיק הרפואי של המטופל. זאת עבירה מפורשת על החוק.
וקברן משום מקום לא מודע לרקע הרפואי המלא של הנפטר. קו וחומר את נסיבות המוות. קו וחומר את הטיפול שקיבל בבית חולים.
אז בואי תסבירי לי את, אחות במקצוע. איך בידיוק היה לקברן את ככלל המידע הרפואי האישי הזה? איך?!
בן משפחה שבא ומספר לקברן מה לדעתו התרחש שווה אפס מבחינתי. כי גם הוא ברוב המקרים לא בידיוק מבין את נסיבות המוות.
אגב, מאוד נדיר למות מפריקרדיטיס או מיוקרדיטיס. נדיר מאוד. במיוחד כשאין בכלל מחלות רקע. (לא מובן איך החלטת שאין לבנאדם בגיל 50/60 פלוס ששווווםםםםם מחלות רקע ). זה דבר נדיר בפני עצמו. למצוא דווקא את אותם אנשים מבוגרים ללא רקע רפואי ודווקא הם מתו מתופעה שקיימת בעיקר אצל מטופלים עם מחלות לב. באמת מוזר.
ובני 20-30 מה תגידי על זה?הריון ראשון13
את יודעת להגיד לישירוש16
וואי יקרה. מאחלת לך לא לחלות בקורונהאמא הטובה
ואני מכירה אישית הרבה נשים כאלה
( למשל חולשה איומה, מחזור שהשתגע לחלוטין, כאבי ראש וכו)
טיפול נכון גם שנה וחצי אחרי וחיזוק מע' חיסוןהריון ראשון13
תאמיני לי שיחזרו להיות אותו בנאדם.
מנסיון על עצמי שחזרית לעצמי יותר מחצי שנה אחרי הקורונה והיו לי ת'ל קשות
אמןבת 30
אבל הדברים האלה קורים
מענייןפריקה2
איך זה סותר מה שכתבתי?בת 30
עניתי להריון ראשון13פריקה2
לא מבינה אותך. היא בקשה בפירוש משהו אחד, ואת עושה הפוךיעל מהדרום
נכון שאין לאף אחת זכות על השרשורים שלה, ויש פה חופש הביטוי. אבל בכל זאת....
לא הבנתי את התגובה...תיתיל
האמת שאני לא מכירה. לא רואה חדשות ואין לי מושג מי זאת קטי בן שטרית, ואני לא מכירה אף אחד שניזוק מקורונה באופן אישי..... היא שאלה משהו כי אישי הופך את זה לקרוב, לא רואה בזה משהו רע..
אסנת בן שטריתהריון ראשון13
והיא לא נפטרה מקורונה. היא נפטרה מהזנחה של הבית חןלים.
מכירה אישיתזוית חדשה
מכירה באופן אישי מישהי שהיתה על סף מוותשוב בהריון
ילדו אותו בקיסרי בשבוע 30 פלוס, העובר היה כמה ימים בטיפול נמרץ ויצא בריא ושלם לגמרי, היא עצמה היתה מורדמת ומונשמת כמה שבועות, מצבה הדרדר עד כדי שלא הצליחו לחבר אותה לאקמו, את המשפחה הכינו לפטירה שלה, הם הפכו עולמות בתפילות ולאחר כחודשים חזרה הביתה בריאה ושלמה, היתה צריכה שיקום אבל מצבה בסדר גמור, בהגדרה היה לה ממש נס רפואי
מכירה עוד שתיים שילדו לידה שקטה בחודש תשיעי לאחר שחלו בקורונה בערך בשליש הראשון או השני
סורי על הסיפורים המפחידים, מכירה גם מלא שחלו בקורונה וילדו בלידות רגילות ובזמן אבל זה מה שביקשת
לעומת זאת לא שמעתי בכלל על מישהי שהתחסנה וקרה לה ולעובר משהו
אני מכירה היא קרובת משפחה שלירעותוש10
הריון שני
הייתה מאושפזת שבוע במחלקת קורונה כי פשוט בבית לא הצליחה לנשום בכלל...
כמעט יילדו אותה בשבוע 28
בסוף היא עברה את המשבר וחזרה הביתה
עוד כמה שבועות הייתה סמרטוט לגמרי
התינוק נולד בשלום ברוך ה'
הם משפחה שדי מתנגדת לחיסונים בדיקות וכד, קשורים לרב אשרוב
מכירה הרבה הריוניות שחלוהריון ראשון13
ואני ביניהם- ועם טיפול נכון ובזמן הכל היה נהדר.
מכירה הריוניות שהתחסנו - לידות שקטות, הפלות בשבועות מוקדמים, תינוקות במצוקה אחרי הלידה - מחלקת הילודים בלניאדו ואיכילוב מלאות בתינוקות עם בעיות שהאמהות שלהן התחסנו.
החיסון הרבה יותר מסוכן - בפרט שאנחנו לא יודעים עדיין השפעות לטווח רחוק.
מה שמסוכן בקורונה - זה החרדה מהמחלה.
אני הריונית שהתחסנהחצילוש
מתייגת פה הריוניות שהתחסנו וילדו תינוקות בריאים במועד:
@פשיטא
@אמאשוני
@השקט הזה
@anonimit48
@עוד מלא מלא שאני לא זוכרת. מוזמנות לבוא ולהעיד על עצמיכן!
בואו נראה מה קורה בטווח הרחוקהריון ראשון13
עם הגרפן אוקסיד ששמו לכן בחיסון
איזה טווח רחוק? שום חומר מהחיסון כבר לא קיים אצלי בגוףחצילוש
איך את יודעת?בת 30
קראתי איך החיסון עובד. זו מעטפת חלבון שמתפוגגתחצילוש
לא יודעתבת 30
מסתבר שיש לא מעט אנשים עם אפס רקע של בעיות בלב שכמה חודשים אחרי החיסון התחילו עם פרורים בלב.
קשה לדעת מה הנזקים לטווח ארוך. יכול להיות שנפגע אבר ולוקח זמן עד שזה בא לידי ביטוי.
גם יכול להיות שהכל בסדר, כן? בע''ה.
אבל מה שבטוח הוא שאין שקיפות בענין הזה, בכלל בכלל.
את חלבון הספייק יש גם במחלה עצמהעדיין טרייה
ואם חולים בקורונה מקבלים הרבה יותר חלבוני ספייק כי הם גם מתרבים בגוף...
למדת על חיסונים? את וירולוגית ואני לא יודעת?הריון ראשון13
למדת שפעם ניסו את המMRNA וכל הנסיינים מתו?
ואת?חצילוש
אני אחותהריון ראשון13
לא את כבר לא אחותחגהבגה
לא, אני עדיין אחותהריון ראשון13
ואני עדיין נגד החיסון קורונה
ואני לא עובדת כבר בבית חולים בין היתר בגלל זה
ואני עדיין עובדת בממסד.
מהידע שאת מפגינה פהשירוש16
תחשבו מה שאתן רוצותהריון ראשון13
הרי כתוב שבדור האחרון האמת תהיה נעדרת והיא לגמרי נעדרת
דור אחרון לפי מי?חצילוש
משיחהריון ראשון13
לא הבנתי. מה הקשר למשיח?חצילוש
הו הנה חיכיתיחגהבגה
את כתבת משהו מאוד מחייבשירוש16
בפועל - מה שאת אומרת פשוט סותר את כל מה שלמדת. זה מאוד מעניין.
אני לא אומרת שהאמת אצלי. אבל בהכרח צריך להבין את חומרת המחלה לפני שמנופפים ואומרים שקורונה היא מחלה וירלית קלה. (כמו שאמרו בעבר על אבעבועות רוח ועכשיו עם הנזקים של שלבקת חוגרת אנחנו יודעים שזה לא קל ולא נעליים אלא מחלה עם השפעה עתידית קשה מאוד עד מוות).
לא סותר - התקשורת סותרתהריון ראשון13
אנישירוש16
אני בניגוד לאחרים קוראת את המחקר עצמו ולא את הכתבה שנכתבה עליו כסיקור מעוות.
התקשורת לא ממש מעניינת אותי.
אותך אולי זה כן - אותי זה לא.
כאחות לאחות - עדיין לא סיפקת את התשובות לשאלות הנ"ל. פשוט מאוד.
את יודעת מה מכיל החיסון?הריון ראשון13
ואת לא רואה את התחלואה הקשה?חגהבגה
ו הקריסה של מערכת הבריאות?
ותופעות הלוואי ההזויות לטווח הקצר שאנחנו רואים עכשיו ועדיין לא יודעים מה יהיה בהמשך?
סליחה, אבל אני חושבת שאם את חושבת שמערכת הבריאות מסתירה מידע, ואנשים בה רוצחים, ואם את מתנגדת כל כך לדבר היחיד, היחיד!!! שהציל פה את המדינה מהתמוטטות כוללת בגלל המחלה המוזרה וההוראה בזאת, ועדיין חושבת שאת חסידת אומות עולם שמצילה נםשות-
אני חושבת שאת חייבת לקחת צעד אחורה ולהפסיק לסכן חיי אדם.
יש סיבה למה גוף ממשלתי פועל בצורה מסויימת.
אני לא אומרת שהם תמיד צודקים
לא אומרת שהם צדיקים.
את מבינה שמה שאת אומרת פה יכול לגרום לאשה לאבד את היכולת שלה להיות אמא? או לאבד את חייה? וזה מוכח.
וכל השטויות והגיבובים שאת ממציאה בלי מקור, ומנגנת פה כאילו כולם טיפשים ואת היחידה שמצילה חיי אדם, יכולים לעלות בחיי נשמות.
אז תפסיקי בבקשה.
אפשר להתנגד לחיסון ואפשר להעביר ביקורת אבל יש דרך ויש צורה.
אם היית פותחת את האתר של הFDAהריון ראשון13
וקוראת קצת יותר - ופותחת קצת יותר את העיניים ושואלת קצת יותר שאלות - לא היית עונה לי ככה.
תפדאל - תעשו מה שאתן רוצות.
אל תגידו שלא אמרנו לכן @בת 30
מה למשל?חגהבגה
תוכלי לסבר את אוזניי מעט?
וואלה, כנראה אני נס רפואיתיתי2
ואני בחיים!
ואפילו הריתי וילדתי והכל טוב וכרגיל!
אני מסיקה מכך שאי אפשר לסמוך על הדברים שלך.
לשאלת פותחת השרשור, שכנה שלי בהריון מתקדם היתה במצב מסכן חיים, ניתחו אותה, שכנה אחרת טיפלה בתינוק ולקחה אותו הביתה כי כל המשפחה היתה בבידוד.
אגב גם בעלה אושפז בסכנת חיים.
שניהם בלי מחלות רקע ובלי שום סימן מקדים להתדרדרות.
יש להם לונג קורונה ועברו שיקום במשך כמה חודשים.
ההנקה נדפקה לה, בקטנה. (היא תמיד מניקה בקלות)
חמודה, הלוואי והיית צודקתהריון ראשון13
מציעה לך לשנות את הסגנון. לא ממש נעיםחצילוש
שיניתיהריון ראשון13
ומשהו אחרון לפני שאני חוזרת לעבוד...ממעלממש
אבל אין לך מושג מה ההשפעה ארוכת הטווח מהקורונה...
יש לי בן דוד שהתפתחה אצלו סוכרת נעורים בעקבות הקורונה, ומסתבר שזו תופעה שחוזרת על עצמה ונבדקת עכשיו.
מכירה מקרוב מישהי שנפטרה משלבקת חוגרת, שזו הסתבכות אחרי שנים, של מי שחלה באבעבעות רוח
(מחלה ויראלית, לא מזיקה, נכון? אז מסתבר שעוד איך...)
גם השפעה ארוכת טווח של הדבקות בנגיפים היא דבר לא ידוע, שלפעמים מתגלה אחרי שנים. גם אצל מי שהחלים בקלות...
מה מסוכן יותר? הסתבכות עתידית בלתי ידועה מהחיסון או הסתבכות עתידית בלתי ידועה מהנגיף?
אף אחד לא יודע לענות עכשיו, גם את לא...
רק אלוקים.
לכן המחשבה על "נזקים ארוכי טווח" פשוט לא רלוונטית,
וצריך לחשוב מה מסוכן יותר כאן ועכשיו...
רק ש...בת 30
מי שלא, לא בטוח יחלה.
מעניין שאת מעדיפה את הספק מוותשירוש16
ספק מוות מטיפול לא נכון?הריון ראשון13
או ספק מוות שכבר כמה אלפים נרצחו מהחיסון?
מאיפה המידע שלך? אלפים מתו מהחיסון?שירוש16
אלפים בעולםבת 30
את יודעת שזה לא נכון להגיד את זהבת 30
ומצד שני מצטברות אלפי עדויות על נזקים, קלים וקשים כולל מוות!!! מהחיסון.
ויש שתיקה רועמת.
נכון שזה לא בדיוק בר השוואה, אבל אם נשווה לחצבת, שזו מחלה שכולם נוראאא מפחדים ממנה, הרי שטיפול פשוט מוכח ומומלץ ע''י ארגון הבריאות יכול לזרז את ההחלמה ולמנוע סיבוכים.
ובכל זאת הציבור הרחב לא מכיר, לא יודע, ומשוכנע שהמענה היחיד לחצבת זה חיסון, ומי שלא מחסן מסכן את חייהם של אחרים, וכו' וכו'. מה לעשות שזה רחוק מלהיות מדויק.
אז לא בא לי להיכנס לחיסונים אחרים, אבל יש כאן סממנים דומים.
אז אם יש לי אמון בסיסי במערכת אני ארוץ להתחסן גם חיסון רביעי כשיגיע לפה הזן הדרום אמריקאי, אם הוא לא פה כבר...
הבעיה שהמערכת עושה הכל כדי לגרום לי ולעוד מליון אנשים לפחות לא לתת בה אמון.
חבל.
אני לא מדברת איתך על המערכתשירוש16
אני מספרת לך מה אני חווה כאחות שמטפלת בחולי קורונה קשים. מה אני רואה בעיניים שלי. לא מה שמשרד הבריאות מדווח.
חצבת היא באמת השוואה מצוינת - אחוזי הידבקות גבוהים והשפעה ארוכת טווח מאוד מסוכנת. גם לאלו שחלו בצורה קלה.
לעומת זאת, קורונה בפני עצמה בעלת פוטנציאל להתדרדרות מהירה וקשה. את לא יכולה לדעת מי יחיה ומי ימות.
סורי, אבל תוספי תזונה לא יעזרו בטווח הקצר. לוקח מינימום מספר חודשים עד שמחסור בוויטמין מתמלא בכדי להרגיש את האפקט על הגוף. אנטומיה פיזיולוגיה בסיסית. עד אז - המטופל כבר יונשם וימות.
יש מחלות עם התדרדרות איטית והדרגתית, כמו דלקת ריאות . קורונה היא לא אחת כזאת. קורונה מתדרדרת במהירות עצומה וללא התרעה מראש. הבנ"א לא מרגיש חולשה,עייפות שהולכת ומתגברת מספר ימים, אנטיביוטיקה לוריד, קצת חמצן, עמידות לאנטיביוטיקה וכו.
אלו אנשים שהולכים מיציבים נשימתית לחלוטין באוויר חדר, עד קריסה נשימתית, החייאה והנשמה, ושקית שחורה תוך 24 שעות!!!
את פשוט לא מבינה את חומרת המחלה הזאת.
אני רוצה להגיד לךבת 30
יחד עם זה, את בתפקידך רואה את האחוזים המעטים של החולים שמגיעים אלייך.
הרי עדיין, הרוב המוחלט של החולים לא מגיע לבתי החולים. מתוך אלפי מאומתים ביום, אחוז כלשהו, לא יודעת בדיוק, אבל אולי 4-5 אחוז, מגיע לבי''ח.
וזה נתון שגם צריך להתחשב בו כשמנסים לראות תמונה כללית.
אין לי שום בעיה להעיד אלף פעמיםפשיטא
הכל תקין איתי ועם התינוקת. שתינו ב"ה בריאות ושלמות,
אבל מה יעזור לי להעיד שוב ושוב מול מי שמאמינה שמתים מהחרדה מהמחלה???
וכתבה פה גם בעבר הרבה קונספירציות הזויות, כמו שהרופאים והאחיות עם כוונות זדוניות ורוצחים.
אני הריונית שהתחסנה ולא ילדה במועד...שירהקולה
, נחשב?ילדתי ילדה בריאה ומתוקה, יפיפיה וחיונית להפליא, שמתפתחת נהדר. בת 6 שבועות, וכבר מחייכת וצוחקת אלינו, מחזיקה את הראש יפה ומצליחה למקד תשומת לב למשך לא מעט רגעים.
אני לא חושבת שמקרים ספציפיים יכולים להעיד על משהו, אלא מחקרים מקיפים ורחבים, ואת זה יש בשפע בנושא החיסונים והמחלה עצמה. לא מבינה את הצורך בלשמוע על מקרים ספציפיים.
הרופאים שלי (כולם! משפחה ונשים, וגם רופאים שהם חברי המשפחה) אמרו שההחלטה להתחסן היא ההחלטה הנכונה והחכמה, אז זהו.
ורק בריאות.
תודה על התיוגאמאשוני
זאת לא דרך לקבל החלטה שכלית
זאת לא דרך להתמודד רגשית
זאת דרך להתסיס סתם אז אני לא חלק מהמשחק, בהצלחה לכולם
צודקת אמאשוני. כרגילחצילוש
אני הפותחתהריון ולידה
השלב הבא יהיה שוב לשאול את הרופאה שלי וגם אולי לדבר עם עוד רופאים באופן אישי
והשלב האחרון, מה לעשות, יהיה תחושת הבטן שלי.. כי נראה שמבחינה מדעית אני לא אצליח להגיע לתשובה סופית..
מבינה אותך... לא את מתסיסה, אלא הנושאיעל מהדרום
אבל נראה לי שזה שרשור לגיטימי.
תודה לך שאת נותנת לי את המקום
הריון ולידה
)נראה לי שאת עושה נכון. בהצלחה!בת 30
מסכימה לגמריתיתי2
אכן. התחסנתי בשבועות 12 ו-15השקט הזה
וואולא כרגע
וגם היום, יש לי חברה אחות. היא אמרה לי שלפחות אצלם, 90 אחוז מהמאושפזים - הם לא מחוסנים.
איזה קורבנות?!?שירוש16
מספיק להיכנס למחלקת קורונה עכשיו ולראות כמה מהם בדרך לשקית שחורה.
לא רק שהם לא מחוסנים אלא מדובר באנשים עם סיכון כל כך גבוה (מחלות קרדיאליות, השמנת יתר, COPD וכו) שאני בהלם איך הרשו לעצמם עוד לעמוד בספק שישרדו את המחלה בצורה קלה.
קרובים שלי עם הרבה רקע רפואי מבחיל וכולןם עם טיפולהריון ראשון13
נכון חיים ושלמים ובריאים.
התכוונתי לנשים בהריוןלא כרגע
החרדה מהמחלה? זה מה שמסוכן בקורונה?רק טוב=)
לגיטימי להתנגד לחיסון, לגיטימי לא להאמין לכל מה שהתקשורת מדווחת,
אבל יש גבול לשטויות שאפשר לכתוב.
סליחה שאני חריפה, את משחקת בחיי אדם.
לא כולם מתו מהחרדההריון ראשון13
המון מתו מטיפול שגוי בהחלט.
לצערי - אני בין הבודדים (וה40 אלף רופאים בעולם) שמצילים חיי אדם.
אם זה השיח וזה הראש אז אני בהחלט לא ארד לרמה הזאת.רק טוב=)
מסכימה איתךשירוש16
פשוט לא נשמע ככה.
היא כנראה ממציאה.תיתי2
אם כל נסייני חיסוני mrna היו מתים, אני כותבת לכם מהעולם הבא.
התחסנתי במחקר עוד לפני הקורונה
היא התכוונה חיות, לא בני אדםבת 30
וואו וואוווווווחגהבגה
אין שום מחקרים שמוכיחים את מה שאת אומרת.
ממש ממש אבל ממש לא נכון שהחיסון גורם לכל בדברים הרעים ועדיף לחלות.
חרדה מה קורונה?
ווואאאטטטטט
סליחה מאמוש זה אחד החירטוטים הכי גדולים ששמעתי לאחרונה...
חמודה, חבל שאתן ניזונות מהתקשורתהריון ראשון13
מעניין מאיפה הסקת שאני ניזונה מהתקשורת..חגהבגה
אני אישית ניזונה מהמקררחצילוש
כנלחגהבגה
די חצילוש!!בת 30
. כי שלי די ריק עכשיו...אלינו הגיע משלוח הבוקר- מוזמנת
יעל מהדרום
ואני לא אתנגד לחברה, אז בכלל.....
אבל את רחוקה ..בת 30
אני גם רחוקה.. חצי שעה מבאר שבע😏חצילוש
חחחחח כל מיני דבריםחצילוש
יאמיבת 30
לדבריךשירוש16
בוודאי. לגמרי.
חרדה כןהריון ראשון13
וכי הנשימו כשלא היו צריכים
או כי החיסון גמר לו על הריאות
אלו אנשים שלא חוסנושירוש16
החייאה זה לא סיבה מוצדקת להנשים מטופל?
מה?
סליחה שאני אומרת אבל הוויכוח הזה נהפך לחובבני וחסר מקצועיות. סורי.
אם את לא יודעת מהם הקריטריונים להנשמה של מטופל אז פה הסתיים הדיון.
מוסיפהלא כרגע
הקורונה - אין עליה שום מידע. בוא נאמר שעדיף בכל מקרה לסמוך על פייזר מאשר על מעבדה סינית.
חיסון קורונה - לא מושלם. יש לו הסיכונים שלו, ועדיין. יש איזו שליטה עליו. אפשר לומר שאם בקורונה יש סיכון של 1000 אז בו יש סיכון של 1.
אם מנהלים סיכונים כמו שצריך, עדיף סיכון קטן יותר.
פייזר שיש עליה תביעות של מיליארדים?!הריון ראשון13
על הרג ופגיעה ברשלנות?
....הריון ראשון13
תביעה נגד ענק התרופות: "ערך ניסויים בבני-אדם"
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000218425
https://www.ry-adv.co.il/%D7%A8%D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%99-%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F/
וזה רק מהארץ
ניתן להתווכח, השורה האחרונה לדעתי פוגעתפריקה2
רופאה אמרה לך לא להתחסן?ממעלממש
התייעצתי עם כמה רופאי נשים, אחד מהם הוא חבר טוב של המשפחה, דיברנו סתם בשבת... וכולם אמרו לי להתחסן! להתחסן! להתחסן!
המערכת החיסונית בהריון, מערכת הנשימה והלב, כולן גם ככה בעומס והדבקות בקורונה יכולה להגמר מצוין, אבל יש סיכוי גבוה מאוד שלא. מה שכן, אחד שהרופאים המליץ להתחסן ליתר בטחון בטרימסטר השני.
מעניין אותי ממש מה היא הסבירה לך...
פעם ראשונה שאני שומעת על רופאה שלא ממליצה...
באמת?הריון ראשון13
כל רופא שמשרד הבריאות לא משלם לו כסף וקצת פותח את העיניים אומר לא להתחסן
את מכירה רופא שמשרד הבריאות משלם לו בשביל זה?רק טוב=)
אני מבינה שאין לך🙂רק טוב=)
נשמה...ממעלממש
סומכת על הרופא הזה במאה אחוז.
חבר של ההורים שלי 30 שנה, ליווה את אמא שלי ב13 לידות...
יותר מפעם אחת נתן לי לאמא שלי עצות גם שלא השתלם לו / למרכז הרפואי שבו הוא עובד...
והוא לא מקבל שקל ממשרד הבריאות, כי כרגע הוא מקבל רק בקליניקה פרטית...
ממש ממש ממש המליץ להתחסן!!
הסביר לי בנחת את דעתו...
שזה עניין של סיכון מול סיכון.
וכרגע, אחרי שנה וחצי בתוך המגפה וחצי שנה בתוך החיסונים, אפשר לומר בוודאות שהקורונה מסוכנת יותר.
*כולל תיאור מקרים שהוא פגש מקרוב/:*
אני בד"כ לא בעד חיסונים, פה ספציפית בגלל ההריון הלכתי לבדוק בצורה יותר רצינית...
ממליצה לך גם, לכי לרופא פרטי, תשלמי 400 שקל, ותשמעי ממישהו שיש לו מחויבות אמיתית אלייך, ולא למערכת, מה דעתו...
חבלהריון ראשון13
כנראה שהוא לא מבין דבר וחצי דבר בחיסונים
מספרת לך...ממעלממש
ולא להסתמך בחיים על פורומים(;
פשוט ללכת לרופא (לא של הקופה! לחפש מישהו שאת סומכת עליו...) לשלם כסף ולקבל טיפ טיפה שלווה ורגוע בתוך הטירוף הזה
רגע, איך את כל כל מבינה?חגהבגה
באמת מעניין אותי לדעת
עוסקת בזמני הפנוי/הריון ראשון13
חוקרת על זה
איך? מאילו מקורות?חגהבגה
כן. לפני ההריון היא אמרה לי שאני יכולה לשקול להתחסןהריון ולידה
בהריון היא אמרה לי בנחרצות שבשום פנים ואופן לא להתחסן
(וברור, היא לא רופאה עם דעה שגרתית על החיסונים באופן כללי, אבל היא חוקרת מאוד לעומק את כל הנושא הזה ולכן אני סומכת עליה)
אני הייתי חולה בהריון בחודש שביעישקד ותמר
היה מפחיד מאד!
וב"ה היו מעט מאד תסמינים
ועברו אחרי שבועיים.
והתינוק בריא ומתוק ב"ה.
*מפחיד מאוד* זה הכל. הפחד זה מה שהורגהריון ראשון13
והתקשורת עשתה יופ של עבודה.
לא. הפחד זה כאבי ראש החזקיםשקד ותמר
יש קטע למתנגדות לחשוב שכולן מטומטמות.
במחילה.
אני לא מתנגדתהריון ראשון13
הייתי חולה, חולה קשה. סטורציה 86 הייתה לי. הייתי ממש על הפנים
פשוט ידעתי לטפל נ כון והכל עבר.
אז את מושלמת.שקד ותמר
והן צריכות לקחת חיסון כדי לא לסכן את עצמן או את העובר.
חיסול****הריון ראשון13
🤣🤣🤣פשיטא
הנני כאןחצילוש
המדינה השקיעה מיליארדים, כדי לחסל את כולנו... מאוד הגיוני סך הכל.
חכי חכיהריון ראשון13
😳חצילוש
רופאים ענקיים בעולם אמרו ש50 אחוז שהחיסון הזההריון ראשון13
גורם לתמותה
(אגב, יש לזה גם טיפול, אבל צריך כמובן לתפוס בזמן אבל אתן לא מאמינות לי אז...
ואני אומרת שלחיות 100% גורם לתמותהחצילוש
אשרייךהריון ראשון13
שה' יברך אותך בבריאות ופקיחת עיניים
אמן. כנ"לחצילוש
טוב, פרשתי...🤦שקד ותמר
ומה תגידי על כאלה שחלו בקלותשוב בהריון
בקושי היו תסמינים אבל העוברים שלהם נפגעו?
יש לך מידע על טיפול נכון בשביל זה?
אפשר לדעת איך טיפלת?חגהבגה
ברור!הריון ראשון13
קוורציטין ואבץ, ויטמין C וD (יש לזה גם קונבציונאלי שמאז שהחלה הקורונה אסרו למכור בארץ (מעניין למה) הידרוקסיכלורוקווין)
את אשכרה חיה בתחושהסמיילי12
רחמי אחותי.
נתבג פתוח
רגע אני לא מבינהחגהבגה
שלחתי פה כמה פעמים חוות דעת של מכון פועהאביול
בכל מקרה הנגיף מסוכן להריון, הרבה יותר מהחיסון.
ברור שיהיה סנדק לא מחוסןהריון ראשון13
אין איסור להיות סרבן חיסונים
שי איסור על אי כיבוד הוריםהריון ראשון13
יש גם מצוות 'ונשמרתם'אין לי הסבר
זה הבעל שרוצה שאביו יהיהYaelL
לא בקשה מצד האב, אין פה עניין של כיבוד הורים. ואם האמא חוששת לבריאותו של התינוק כיבוד הורים לא קודם לזה בעיני.
אין איסור להיות סרבן חיסונים?חדשה ישנה
והרבה גדולים יחלקו עלייךהריון ראשון13
ע'ע - הרב ווזנר, הרב שטרן, הרב קוק
גם יש איסור לסכן תינוק קטנטן שמערכת החיסון שלו דלה,שגרה ברוכה
מי אמר שקורונה מסוכנת לתינוקות?הריון ראשון13
לא הבנתי. אז את היית רוצה לתרום את התינוק שלך למחקר בעניין?,שגרה ברוכה
תינוק בן שבוע!!
שבלי קשר לקורונה שומרים ממגע עם אנשים אחרים וכו' גם כדי שלא יידבק בצינון פשוט.
אז למה לחשוף לאולי קורונה?
שיהיה בבריאות לכולם!
הבן שלי גם 'נחשף' בברית שלוהריון ראשון13
יותר מחצי מהמשפחה ממש לא מחוסנים (וממש לא מתכוונים), גם לא הסנדק. מניחה שגם לא המוהל. זה היה לפני 8 חודשים
ותאמינו או לא - הוא גם מצץ לו את הדם כמו שכתוב בהלכה ולא כמו שחיפשו היתר כי זה פוגע ברוחניות של הילד
אף אחד לא נדבק. אף אחד לא היה חולה.
חס ושלום לסכן כך תינוק קטן ואת כל הנוכחיםחגהבגה
עייפות תמידיתאמא לאוצר❤
לא בהריון
לא אחרי לידה...
ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים
כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....
ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות
ועדיין עייפה כל הזמןןןן
לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה
פשוט מרגישה עייפות תמידית
כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון
כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...
זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈
בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
כן, לפעמים זה קשורמתואמת
זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.
וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...
ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤
תודה!! אבדוק את זה!
B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני
מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות
באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.
כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤
מההריונות בגלל ההיפראמזיס....
אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו
בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו
וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..
בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...
עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.
כל יום לאכול כף
בסלט, ביוגורט וכו...
חוץ מזה
יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה
של דוד קאפח
ללא עצירות ותופעות לוואי...
100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,
100 גר´ צימוקים כהים,
100 גר´ תאנים יבשות,
100 גר´ שקדים קלופים,
100 גר´ תמרים,
8 אגוזי ברזיל.
לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)
ולאכול כף בבוקר וכף בערב.
(ד.א. זה גם ממש טעים=) )
בהצלחה ותרגישי טוב!
את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....
כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה
אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.
ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו
אבל
א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.
ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר
תודה !!אמא לאוצר❤
זאת גם היתה השאלה שלי
האם זה הגיוני פשוט..
כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....
אשים לב , תודה🩷
אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש
היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי
פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה
האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤
אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....
תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש
אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול
אנסה גם להיזכר בשם של הרופא
מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר
תודה על התגובות!אמא לאוצר❤
אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין
גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..
אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭 הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈
לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?
אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה
אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף
-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום
ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין
אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו
שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך
תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"לאחרונה
ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים
ומכיוון אחר -
הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.
אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.
שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.
והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.
פריקהאנונימית בהו"ל
ואז היא אמרה לנו בצחוק
העולם לא כזה גרוע אם החלטתם להביא עוד ילד, לא?
והצביעה לי על הבטן
ואנחנו צחקנו והמשכנו בשיח עם כל החברים ובפנים בכיתי
אני רגילה לבכות בפנים
כבר הרבה זמן
האם ידעת, אחות אהובה שלי, שלפעמים נכנסים להריון בלי שמחליטים?
האם את יודעת שיש כל מיני סיבות למנוע?
נכון ההריונות שלך קשים וכולם רואים את זה
את מקיאה, חלשה, ואני הכי מעריכה אותך בעולם על כל ילד שלך
אבל האם ידעת שיש קשיים שקופים יותר?
את לא יודעת.
אני אחותך, אבל לא כל דבר מתאים להגיד לך
אנחנו גרים מספיק רחוק בשביל שלא יהיה באמת טעם לספר
האם את יודעת שבהריונות שלי אני לא עובדת
לא כי אני מפונקת
לא כי אני 'מוציאה שמירה'
אלא כי אני בדכאון?
קליני, אמיתי, מאובחן
(מנסה להיות) מטופל אבל לא ממש בהצלחה?
את לא יודעת
הקטן שלי בן שלוש
וכולם במשפחה אומרים שאני מפונקת
ולא רוצה הרבה ילדים
וההריונות שלי כל כך קלים
ואני כל כך חזקה
אבל זה שהגוף חזק
לא אומר שהנפש לא מפורקת?
האם את יכולה להבין, שעוד לא התאוששנו מההריון האחרון
נכון עברו שלוש שנים
שעבדנו כמו משוגעים
לשקם את החיים שלנו
מאפס
זוגיות, מיניות
טיפולים לילדים שכבר יש, לבן זוג, לי.
האם את יכולה להעלות בדעתך שיש קשיים
שקשה לדבר עליהם
ממש קשה
אבל זה לא הופך אותם ליותר קלים?
האם תביני פעם שאנחנו לא מדברות
לא כי אני עסוקה
לא כי אני סנובית
אלא כי אין לי כח
וכשאני מדברת
בסוף אני בוכה
אז למי שלא רוצה לבכות
אני לא מדברת?
ואמא שלי,
שמדי פעם לוחצת
וכל כך מאושרת לשמוע על ההריון הזה
ורומזת לי לא בעדינות בכלל שהשנים חולפות
אמא, את יכולה לכבד קצת?
לא להבין, אני יודעת,
תחשבו שזה בחירה או חוסר רצון או-
מה זה נקרא להיות במיטה? תקומי.
אחיות שלך קמות ומקיאות.
מה לא עושים בשביל ילד.
האם תסכימו לא להבין,
ולמרות זאת לכבד אותי טיפ טיפה?
יש סיכוי שלא אמלט גם מהמפגש המשפחתי הזה?
ובכמה מאמצים זה עלה לי להגיע למפגשים האלו.
וגיסות שלי,
אתן חמודות
מאד.
די להתלחשש עלי.
כן, לא סיפרתי על ההריון. לא היה לי כח.
נכון. אין לי רצון לדבר עליו.
זה כל כך לא בסדר?
בקשתי מבעלי לספר, והוא העביר לכן את זה בדרכו שלו
וזהו.
לא בקשתי עזרה, לא בקשתי ארוחות.
בקשתי שתעשו לי מקום בשולחן.
רציתי החנוכה הזה לשחק קצת בנורמליות.
לעשות הצגה שאנחנו פה כמו שנה שעברה.
עם הילדים החמודים שלנו.
קלעתי צמות לבנות.
הלבשתי את כולם יפה.
התאפרתי לכבודכם. לכבוד כולכם.
(נכון לא הבאתי סלט, סליחה. לא בקשו אז...)
ונכון לא את הכל אפשר להסביר
ויש סימני שאלה אני מבינה
אבל רציתי לעשות כאילו.
לא הצלחתי.
חיבוקפייגא
איזו גיבורה את!
כל כך קשה להיות עם קושי שקוף
את סוחבת ככ הרבה,
זה שאת קמה כל יום ודואגת למשפחה שלך
מגיע לך מחיאות כפיים!
חיבוק גדולתהילה 3>
נשמע ממש קשוח.
ומציעה בזהירות, אולי שווה לספר למשפחה או לחלקה? אפילו לספר חלקית? כמה שמתאים לך?
נשמע שזה הרבה עול וקושי, וחבל לשאת לבד אם יש אפשרות לתמיכה והבנה..
שיהיה בקלות בע"ה
דכאון בהריון זה הוא שחורמתיכון ועד מעון
חיבוק ענק, עצום
מקווה ממש שאת מלווה ומטופלת כמה שאפשר
קשוח ברמות ואכן שקוף לגמרי
חיבוק גדול! את כותבת כל כך יפהקופצת רגע
ושומעים את המורכבות והקושי.
מבאס לשמוע שיש מקומות ש'יורדים' על אשה שיש לה כמה ילדים והקטן שלה רק בן שלוש, שהיא מפונקת שרק עכשיו נכנסה להריון נוסף, ממש עולם הפוך בעיני.
חוץ מזה שזה באמת לא בסדר בעיני להכנס לשיקולי תכנון משפחה של מישהי אחרת, זה נראה שכמעט אין אפשרות לא לפגוע ככה.
ואם אפשר, אוסיף רק שהקושי הזה שקוף כי אנשים עובדים קשה לשמור עליו בלתי נראה. אולי דווקא אם כן תשתפי בכל זאת יוקל לך ולכם?
הלוואי הלוואי הלוואיהשתדלות !אחרונה
אנשים לא יוציאו בכזאת קלות את המילה "מפונקת".
שימי על כולם פס.
אומרת גם לעצמי, כי אני כמעט קורסת כי כולם חושבים שאני מתפקדת כרגיל אז אני מנסה לספק את זה. לכי תסבירי לכל אחד שאת ממש לא מרגישה טוב, ולא תמיד זה יהיה עם הסבר "רפואי"...
תני לעצמך צל"ש על ההצלחות הקטנות. זה ממש לא מובן מאליו שהגעת בכלל לארוע משפחתי. תראי כמה את עושה בשביל הילדים שלך, את אמא לביאה❤️
הוא בדרך הביתה…אנונימית בהו"ל
הוא בדרך הביתה… והדמעות עצב/כאב/עלבון/געגוע…
הפכו ברגע לדמעות אושר/שמחה/אהבה.
הוא בסבב מספר מילון וחצי. ואני כ"כ שמחה על הזכות להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ואני מבינה את החשיבות. ואני מפרגנת. ואני תומכת. ואני מעודדת. ובאמת שלרוב המוחלט אני גם ממש מסתדרת.
אבל היום היה לי קשה. תכננתי לשבת הערב לכתוב ולפרוק כאן..
והקושי יושב על קושי שקצת מלווה אותי בסבב האחרון. כי הפעם הוא קרוב, הפעם הוא "רק" ביו"ש, הוא חצי שעה מהביתה. סופסוף לא עזה ולבנון. מרחק נגיעה.
וגם קצת יותר "קל"… ואני שומעת על "זמנים מתים" ומפרגנת, באמת שמחה בשבילו. אבל לפעמים בזמנים המתים קצת רוצה שאני אהיה זו שממלא אותם. ולברור שלא תמיד זה הכי זורם.
שבת הייתי לבד עם הילדים, זה תמיד קשה. במוצ"ש רציתי כ"כ שהוא יתקשר, יתעניין, ישמע איך היה לי. הוא התקשר רק 40 דקות אחרי צאת שבת, להדליק איתנו חנוכיה בווידיאו. ישר אח"כ ניתקנו ואני סיימתי עם הילדים. התקשרתי אחרי ההשכבות לפרוק לו את שבת, הוא הקשיב ואז בשיא הכנות אמר שלא מצליח להתרכז (לא היה בפעולה ספציפית) אמר שיחזור אלי, וחזר אחרי 5 שעות (בדקתי🙈) ברור לי שזה לא מרוע, שאני חשובה לו, שיש עליו כ"כ הרבה על הראש (הוא לוחם בתפקיד פיקודי)
אבל נפגעתי. רציתי צומי, רציתי להרגיש היחידה שחשובה, להרגיש שהוא כל זמן רק חושב עלי.
היום היה יום קשה. מכל מיני דברים שיושבים עלי. התקשרתי קצת לדבר והוא היה באמצע אימון. חזר אלי בדיוק באמצע סידור לא.ערב, שמע בעיקר שאגות שלי על הילדים.
סיימתי להשכיב את הילדים. כ"כ רציתי לסוע אליו, לחיבוק, לדבר.
ולא התקשרתי. פחדתי כ"כ מדחייה, פחדתי לשמוע שלא שייך שאגיע.
ולדבר בטלפון לא באמת מספיק לי, לא באמת עוזר תמיד.
אז יצאתי קצת להסתובב, כי זה תמיד עושה לי טוב. וכן חיכיתי שהוא לפחות ייתקשר, יתעניין…
והוא לא התקשר. וכבר מאוחר. ואני נעלבת, ונפגעת, ומקנאה, ומרגישה פחות חשובה.
ואז הוא התקשר.
הוא בדרך.
נבהלתי.
שאלתי אם קרה לו משהו.
ענה לי שלא, הכל איתו בסדר, פשוט הרגיש שאני צריכה אותו.
ואז כל הדמעות התפרצו.
והכל פתאום הפך להיות יותר קל. יותר בסדר.
הדברים נכנסנו לפרופורציות.
וזהו. יושבת על הספה, בוכה, פורקת ובעיקר מחכה.
ויודעות שיהיה עוד. עוד סבבים. עוד קשיים. עוד מבחנים בזוגיות.
ומתפללת שהקב"ה ימשיך לתת לנו יד כל הזמן.
ושתגיע הגאולה השלמה בקרוב.
שולחת לך חיבוק גדולואילו פינו
ותודה גדולה ממני ומכל עם ישראל על ההקרבה העצומה שלכם!
מזדהה עם המון ממה שכתבת.. קראתי והחזרת אותי למילואים האחרונים שהיו מאתגרים וממש כמו שאת מתארת..
שמחה בשבילך שהוא חוזר, שהצליח קרוא אותך מרחוק ושהתאפשר לו להגיע. מאחלת שיהיה זמן משמעותי וממלא יחד
שולחת לך מלא כוחות להמשך המילואים והמון הערכה ♥️♥️
את כל כך מחוברת לעצמךEliana a
אהבתי
זה כבר חצי ריפוי
מהממת שאת! תודה לך ותודה עלייך!!!אמהלה
ואיזה זוג מתוק אתם נשמעים
ותראי איך את חשובה לו
ואיך הוא הרגיש שאת צריכה אותו
איזו אינטואיציה חזקה היתה לו שנכון שיגיע הביתה היום
שיהיה לכם ערב קסום
ושזה יתן לכם מלא כח להמשך
בשורות טובות
חיבוק ענקיתהילה 3>
זה קשוח בטירוף. נשמע שאת קשובה למה שהלב שלך זקוק ויודעת גם להביא את זה לזוגיות וזה כל כך חשוב.
איזה כיף שהוא חזר, תספרי לו כמה זה מחיה אותך ❤️
וואי אהובההבוקר יעלהאחרונה
כמה קשה. מבינה אותך כ"כ
שולחת חיבוק גדול.
ותודה לכם.
משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת
אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?
אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...
אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.
וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈
האמת שגם לי זה נשמע קצת מוזר ולא הכי קשוריעל מהדרום
לק"י
הבן שלי מחונן, והוא אומנם רגיש יחסית, ועם קצת רגישות תחושתית. אבל אני בכלל לא בטוחה שזה קשור אחד לשני. גם אני הייתי רגישה (מאלה שנעלבים ובוכים וכדומה), ואני לא מחוננת.
(והבן שלי לא אוטיסט. לפחות אין לנו סיבה לחשוד בזה🤷♀️).
לגבי אוטיזם- אוטיזם זה קודם כל קשיי תקשורת. שאר הדברים הם נלווים, אבל לא הבסיס. מה שאני חושבת לפחות.
באמת שאלה טובהנפש חיה.
אני חושבת שמחוננות קשור לתחום החברתי (קשה להבין מצבים חברתיים ויש פער בין השכל ליכולת הרגשית)
ואוטיזם קשור להפרעות/בעיות תקשורת (שזה גם קשור לתחום החברתי אולי בעקיפין)
ורמת התפקוד מצביעה על הטווח של רמת התקשורת
חחח מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי
גם אני מכירה כמוךיראת גאולה
שמחוננות זה מנת משכל גבוהה,
אבל יש מאפיינים של מחוננים שנובעים מהפער בין הרמה השכלית לבין הרמה הרגשית. כלומר, לרוב המחוננים יהיה בהכרח פער כזה, וההשלכות שלו (כמו שכתבת, רגשית וחברתית בעיקר) זה משהו שנראה אצל הרבה מחוננים.
מעבר לזה, לכל אדם אופי משלו ומאפיינים משלו בלי קשר למנת המשכל.
מחוננותתהילה 3>
למיטב ידיעתי היא נטו עניין של איי קיו, כלומר ה3% העליונים במבחני איתור (מקווה שזכרתי נכון את מספר האחוזים, אפשר לוודא).
בין המחוננים, יש כאלה שהם גם על הרצף האוטיסטי, ויש כאלה שלא ובכלל לא, והם לגמרי חברתיים, חברותיים וכו'.
יש ילדים מחוננים שפחות בשלים רגשית או חברתית וזה יוצר אצלם גם פערים מסויימים, אבל זה לא מחייב שהם על הרצף.
כמו כל העורבים שחורים אבל לא כל השחורים עורבים 
אני האמת תוהה מה ההבדלבתאל1
אוטיזם זה קודם כל לקות תקשורתיעל מהדרום
לק"י
נכון שהרבה פעמים גם יש להם גם קושי להתרכז לפרקי זמן ארוכים.
אבל זה שכל מי שעם לקויות קשב וריכוז יש לו גם קושי בתקשורת.
התסמינים יכולים להיות דומים אבלממשיכה לחלוםאחרונה
הגורם הוא אחר
ולכן המענה צריך להיות אחר
בתהליך האבחון של אוטיזם או הםרעת קשב שוללים את השני
נראלי יש לי התקפי חרדה - חוששת...אנונימית בהו"ל
סובלת מזה כבר תקופה, אחת לכמה זמן סוג של נפילה לקראת הערב , בילבול, בחילות חזקות , עייפות מטורפת נכנסת למיטה ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא מצליחה להירדם גם עד הבוקר ככה סוחבת עד הבוקר והולכת בקשוי לעבודה, לוקח לי זמן להתאושש מזה. היה לי ככה פעם ב3 שבועות נניח, לאחרונה זה מגיע לי אחת לכמה ימים, ב"ה יש משפחה ברוכה, עבודה מחוץ לבית וגם שם עמוס, אתמול אחהצ זה קרה שוב לא תיפקדתי עד שנכנסתי למיטה מיותר לציין שלא נרדמתי עד שעה 5 בבוקר אולי
קמתי בתחושת פחד וחרדה שזה יחזור על זה שוב. מנסה להבין מה יש לי ולאט לאט מבינה שזה סןג של התקף חרדה.
הגיוני שאני לא מבינה ממה זה מגיע? אין שום טריגר וסיבה, ככה משום מקום? קבעתי למחר תור לרופאה שלי, אבל מה להתחיל טיפול תרופתי?? או שיש משהו עדין יותר
ממש מפחדת מהפעם הבאה, החוסר שינה , חוסר אנרגיות ממש מרגישה מתה באותו זמן מחרפן אותי, תחילה חשבתי שזה קשור לקיבה בגלל הבחילות אבל מבינה שלא...
עד עכשיו לא התאוששתי מאתמול, מתפקדת בבית ובעבודה כמו רובוט, עכשיו הפחד מההתקף הבא משתלט עלי
יצא קצת מבולבל אז סליחה, מנסה להבין מה הטיפול כי לא מסוגלת לסחוב ככה עוד
האמת שזה נשמע יותר נפילת סוכר/לחץ דם מחרדהאמהלה
התקף חרדה בד"כ מתואר בצורה ממש שונה.
ובלבול זו תופעה שמצריכה בירור. (והיא קורית בנפילות סוכר...)
הייתי הולכת לרופא משפחה ומבקשת בדיקות דם מקיפות
ובהם בדיקת המוגלובין מסוכרר HBA1C בדיקה שמראה אם היו צניחות בסוכר לאחרונה.
אם את בכ"א חושבת שזה התקף חרדה הטיפול שמאד עוזר זה CBT
לפעמים צריך גם טיפול תרופתי.
אני ממש ממליצה ללכת לרופא משפחה בקרוב.
יש לי תור טלפוני מחראנונימית בהו"ל
מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה/נמוך ובעיות של סוכר
לפי הצאט כן נשמע שזה סוג של חרדה
לך לא נשמע? האמת שאת מעודדת אותי כי שקעתי לייאוש וקשה לי עם המצב ולהרגיש ככה
ממש לא. התקפי חרדה בד"כ לא כוללים בלבול ועייפותאמהלה
ונפילת סוכר ממש כן.
לכן זה הדבר הראשון שעלה לי.
אבל אם זה תופעה שמלווה אותך כבר זמן רב את חייבת לבדוק ביסודיות.
לכן חשוב קודם כל בדיקות.
ובבקשה אל תתני לצ'אט לתת לך עצות רפואיות. זה עלול להיות מסוכן.
בהצלחה יקרה
טוב שקבעת תור
תרגישי טוב
זה גם יכול להיות חוסר בוויטמינים וכד'.אמהלה
תודה לךאנונימית בהו"ל
חיבוקתהילה 3>אחרונה
מציעה לקבל עזרה רגשית. הרבה פעמים סטרס ועומס יוצרים אצל נשים מצב כזה.
ולפעמים זה גם יוצר גלגל נוסף של חרדה מלא להירדם, שעוד יותר מקשה לישון, וחוזר חלילה...
הכי נכון זה לעשות עבודה רגשית ולהבין מה כבד עלייך❤️
יש דבר כזה לאבחן היפראקטיביות לפעוט?אנונימית בהו"ל
סליחה אני ממש נואשת
הבן שלי בן כמעט שנתיים (עוד חודש)
שובבבבבבבבבבבב
פרא ממש
אני לא עומדת בקצב!
הוא גם מגיע לכל דבר מטפס משתחל
כל פעם אני מוצאת אותו במקום מפחיד אחר
אני לא מצליחה לשמור עליו.
הוא יודע לפתוח קופסאות של תרופות עם נעילת בטחון
וכמעט את כל סוגי המנעולים לארונות
ולברוח מהכסא בטיחות או החגורה של כסא האוכל בקיצור- הבנתן את העיקרון...
הוא גם לא יישן טוב בלילה- קשה לו מאד להרדם
הוא צורח שעות, אז אי מוציאה אותו שלא יפריע לאחים שלו
ואז הוא נשאר ער עד 11 בערך ומשתולל בכל הבית...
ביום הוא בכלל לא ישן והגננת קצת מתלוננת עליו
ויש לו מלא כח
היה עכשיו מפגשי חנוכה ואני רואה שהבני דודים מפחדים ממנו
לא אלה בגילו, ילדים בני חמש שש חוששים ממנו
הוא מרביץ, שורט נושך
זורק חפצים על ילדים אחרים
האמת לפעמים גם אני מפחדת ממנו (למרות שיחסית לי ולבעלי הוא לא מציק וגם לא לגננת כי יש לנו סמכות עליו)
הוא חכם, הוא מבין, אני רואה לגמרי.
הוא יודע מה מסוכן מה אסור
זה לא עוזר
הוא לפעמים אומר אחרי שעשה משהו רע 'עונש, אני עונש' _לא יודעת מאיפה זה בא, אולי מהגן.
אבל הוא בהחלט מבין שעושה מעשה אסור.
(עכשיו אמרתי לו שמחר חוזרים לגן, היה חופש יומיים, מיד אמר לי את השמות של החברים ומשחקים האהובים מהגן)
לפעמים אני חושבת ש*אני* צריכה כדור כדי להתמודד איתו
אבל לפעמים נדמה לי שגם לו אפשר לעזור
גם בשבילו מפחיד להיות כזה מנוע עוצמתי בתוך גוף של פעוט.
הוא מנחם את האחים אחרי שפוצע אותם...
אחים שלו גם לא אוהבים אותו כל היום מתלוננים עליו הוא הורס להם נוגע מציק
אני באמת מנסה לעזור אבל לא תמיד יכולה אני אחת ושי לי 2 ידיים והבית לא גדול
והוא אוהב את אחים שלו ורוצה שישתפו אותו במשחקים.
אבל כשאי קולטת שאני דוחה את ההחתלה שלו כי אין לי כח להתמודד איתה-
אני מבינה שמשהו פה לא תקין.
שאני שוקלת אם לקחת אותו לגינה (כי אני אצטרך בטוח לטפס על המגלשה מבחוץ להוריד אותו משם)
או שעדיף להשאר בבית (ועוד משהו יישבר..)
בקיצור מה עושים?
לכי להתפתחות הילדפאף
תבקשי הפניה מהרופא ילדים, לא יאבחנו היפראקטיביות בגיל הזה, אבל תדגישי את הקשיים ואולי יתנו לך אבחון אצל מרפאה בעיסוק שתבדוק וויסות חושי ודברים נוספים...
אם המצב באמת כמו שאת מתארת-מרפאה בעיסוק ממש יכולה לעזור, ללמד אותו לווסת את הכוח שלו, ללמד אותך איך להתמודד איתו-יכול להיות שהוא ילד שזקוק לגירוי תחושתי גדול יותר, כי נשמע שהוא מתנהג בצורה טיפוסית לגיל שנתיים-אבל מפעיל המון כוח, הרבה ילדים בגיל שנתיים מרביצים או מפרקים משחקים לאחים שלהם, נשמע שהעניין אצלו שבכל פעולה שלו הוא מפעיל המון כוח...
בהצלחה! נשמע קשוח ממש
תודהאנונימית בהו"ל
זה לא ילד ראשון שלי
קלאסי בגיל שנתיים להציק אבל הוא פשוט מנוע טורבו
זה בלי הפסקה ומתזז ואני לא מצליחה לעצור את זה
גם אין לו פחד
חופשי בגינה נניח
ילד בן ישר עוקף אותו בתור למגלשה
הוא מטפס מהצד על הסולם נוגס בו בברך
וואלה זה זר לי..
וגם מאש/כביש/כלבים שום דבר לא מפחיד אותו..
זה נשמע לי קשור לוויסות חושיפאף
מסכימהיראת גאולה
אני רק שולחת חיבוקאחת כמוני
רק רוצה להרגיע אותך שעם הגיל זה מתאזן קצת...חילזון 123
וזה כבר מפסיק להיות מעניין לעשות מה שעניין אותו בגיל שנתיים...
יש לי אחד כזה שבגיל יותר צעיר אפילו עלה לארון העליון במטבח ופתח ושפך את האקמולי... היה אלוף במתקנים בגינה...וכד'
ובכללי צריך כל הזמן אקשן ומשהו לעשות...
אחרת מפנה את המרץ להצקות ולצומי...
יש לאופי הזה גם יתרונות. זה אחד שתמיד ישיג מה שהוא רוצה, עצמאי מאד, אוהב אתגרים
גם לי נשמע כמו ויסות חושי. בהצלחה רבה!!!! לא פשוט❤שיפוראחרונה
מצפון, שומר בעבודהאנונימית בהו"ל
יש לנו שומר בכניסה לעבודה שמדבר הרבה עם מי שנכנס, בהתחלה הייתי תמימה וחדשה ונידבתי קצת מידע על מי אני ומאז הוא שואל הרבה שאלות ומגיע בהפסקה ואם ריק נכנס ומנסה לדבר.. וגם בסוף היום מנסה להתחיל שיחה..
הוא מבוגר ונראה שעבר הרבה קשיים בחיים...
מרחמת.. ויודעת שהקב"ה מצפה מאיתנו ליחס מכבד.
מצד שני באיזה שהוא שלב התחלתי לענות מהר, לעבור לידו מהר, לענות בקצרה ולהיות מהר בפלאפון ולהראות עסוקה.. הוא לא הפסיק!! וגם ניסה לדבר עם עוד מורה חדשה ולהראות לי שהיא כן זורמת - היא גם תמימה עוד..
יום אחד בעלי בא איתי והוא התחיל לדבר איתו גם..
יודעת שהתנהגתי אליו בקצת קוצר רוח,
מצד שני אני לא מעוניינת לדבר עם גברים!! ובקלות זה עלול להגיע למקומות של בעיה... הוא יכול לדבר ממש הרבה ולשאול שאלות.. ניסיתי לעצור את זה מהר...
אשמח למחשבות שלכן
מוסיפהאנונימית בהו"ל
הוא יודע שאני דוסית, אני לבושה ככה!!
בהתחלה חשבתי שהוא מדבר בקטע של סוג של סבא.. או משהו כזה.
אבל זה נהיה שאלות של הרבה זמן והרגשה של רצון לברוח..
אני רואה מבוגרות ממני שמכבדות אותו ומקדישות לו זמן.. אני צעירה וזה לא מתאים לי גם בלי קשר.
יש טיפוסים שהם לא מאה...באתי מפעם
אבל הוא ממש מסוגל להפוך להיות "חבר"אנונימית בהו"ל
אז אל תפתחי שיחה. בעיני זה ממש בסדריעל מהדרום
לק"י
זה לא שהוא בודד לגמרי. אני מבינה שיש כאלה שכן משוחחים איתו.
(גם אם הוא היה בודד וזה היה מעיק עלייך, אז לא הייתי אומרת שמחובתך לשוחח איתו. אבל אם הוא גם לא בודד, אז בכלל).
תודה על זה.אנונימית בהו"ל
ברגע שאת מרגישה רצון לברוחכורסא ירוקה
זה הזמן לעצור. אפשר להתעלם או להגיד בוקר טוב בנימוס ולהכנס פנימה, בלי מה שלומך או שאלות. אם הוא שואל מה איתך - בסדר תודה שיהיה יום נעים.
אני מרגישה מועקה כזאת. שהוא מנסה לפתח קשראנונימית בהו"לאחרונה
כבר יומיים עם צירונים לא סדיריםאנונימית בהו"ל
לא חזקים אבל כן מציקים, מפריעים להרדם... אחרי שנרדמת לא מתעוררת מהם. רואים אותם גם במוניטור, גם אתמול וגם היום.
אני רק התחלתי שבוע 38, יש סיכוי למשוך ככה חודש?? כמה זמן סחבתן עם צירונים?
ואיך אפשר לקדם? אני כבר לא מצליחה לעשות כלום מרוב עייפות וחוסר ריכוז. כבר לא עובדת, אבל כן צריכה לתפקד עם הגדולים... מתקשה לנהוג בפיזורים ואיסופים. כואב לעמוד הרבה, ללכת...
אני סוחבת כמה חודשים עם צירים.לפעמים חזקיםמולהבולה
וואוווו איך מתפקדים ככה??אנונימית בהו"ל
אצלי היה יום וחציהשם שלי
חלק מהזמן קצת יותר חזקים, אבל רוב הזמן די חלשים.
יש נשים שיכולות להיות עם צירים גם שבועות, אבל אצלי זה התחלה של לידה.
איך היה לך בלידות הקודמות?
התחילו בזירוז, לכן אין לי שום מושג למה לצפותאנונימית בהו"ל
אז קחי בחשבון את שתי האפשרויותהשם שלי
גם להיערך לתקופה עם צירים שלא מקדמים לידה.
וגם לשים לב אם משהו מתקדם, וללכת להיבדק.
(אני ילדתי עם צירים לא חזקים ולא סדירים).
ואפשר לנסות לקדם לידה בכל מיני דרכים, אבל לא בטוח שזה יעזור.
כמו רפלקסולוגיה, דיקור, שאיבות, קיום יחסים וכד'.
אז איך ידעת ללכת להבדק?אנונימית בהו"ל
היה לי בכל מקרה תור לרופאהשם שליאחרונה
ואז גיליתי שאני בפתיחה 5.
אחרי 3 שעות בערך ילדתי.
אם לא היה לי את התור, יכול להיות שכן הייתי הולכת לבדוק, אבל לא בטוח, ואולי לא הייתי מספיקה להגיע לבית חולים.
למדתי להבא, שגם עם צירים לא סדירים, כדאי לי ללכת להיבדק, כי זה יכול להיות לידה. (בינתיים עוד לא קרה בפועל).
הייתי ככה כמעט 6 שבועות. משבוע 36 עד כמעט 42אמהלה
בסוף הוא נולד בלידה ארוכה וקשה....
כל פעם שהייתי יוצאת מהמוניטור בפוסט דייט היו אומרים לי עם כאלו צירים יפים את יולדת היום.....
והסוף באמת קשה
אני פשוט הורדתי פרופיל
יצאתי לחופשה
עשיתי בבית רק מה שהיה ביכולתי בקלות
נחתי
קראתי ספרים והילדים היו סביבי....
בסוף זה עבר
שיהיה בקלות, בבריאות ובידיים מלאות
וואו, אני מרגישה גמורה ולא תפקודיתאנונימית בהו"ל
כי זה גם מפריע לישון בלילה
ביקשתי מבעלי שיחזור היום מוקדם מהעבודה לעזור עם הילדודס..
קשה לי לדמיין עוד חודש שלם ככה
ברור. זה באמת קשה. וזה הזמן לקבל כל עזרה שמציעיםאמהלה
ולהקל בכל מה שרק אפשר.