ניאו-פמיניזם*אורחת

עובדת מהבית, שקועה בכתיבת קוד של תכנית מסובכת,

בעלי לקראת יציאה מהבית - "תכיני לי סנדוויץ' ליציאה, בבקשה".

אני מרגישה את עצמי נקרעת בין 2 הרגשות סותרות שעולות בי:

1. סליחה?? אתה לא רואה שאני עסוקה מאוד כרגע, שקועה ומרוכזת?? אני אישה עצמאית, הייטקיסטית ועסוקה, תתכבד להכין לעצמך. 

2. מצד שני - אני מוצאת שיש בי איזה שהוא צד נקבי, עדין, נוטה לטפל ולטפח, אפילו קצת כנוע. אז מה אם אני באמצע משהו? הוא קורא, אני באה. (כשכוש קטן בזנב...)

ברור שבדור של היום, הצד השני לא מקובל בעליל. אך אולי זה יהיה הניאו-פמיניזם?

אני לא יכולה להתכחש שקיים בי גם מין צורך, קצת מודחק, להתבטל אליו.

אשמח להארות ותובנות שלכן...

גיוועלדנפש חיה.
התלבטתי אם להגיב או לאנפש חיה.
זה מה שיצא אינסטינקטיבית

צרם לי
סליחה.
גם לי צרם אבל לדעתי הפותחת שיתפה משום שהיאהשלך על ה' יהבך
נקרעת בין שני הרגשות ולא ממקום שחושבת שהצד הנקבי שלילי
מובן שצריך איזון בהכל ובעיניי קודם כל לזכור ולהזכיר תמיד לעצמנו שהממלכה היא הבעל והבית וגם יש מקום לשילוב דברים אך לצאת מנק ההנחה של התזכורת הזו לעצמנו
נאמר בתורה "ואל אישך תשוקתך והוא ימשל בך", המשילההשלך על ה' יהבך
הזאת לא ככשכוש זנב אלא בעצם זו ברכה, מתוך הקללה כביכול של חווה יש יסוד שעליו עומד הבית, וזה הצורך לתת לבעל את מקומו ולא משנה כמה חשובות אנחנו. גם אני לומדת הנדסה והרבה פעמים מרגישה שעפה על עצמי שמתכנתת ועושה דברים חשובים תוך כדי היותי אמא אבל בפועל אין כמו השמחה שעל פני בעלי כשחוזר מיום העבודה אם הספקתי לבשל אוכל חם, בסוף לא נזכור כמה קודים היו אלא את רגעי הנחת והעמל מהמשפחה ומהילדים ומהזוגיות. תוכנית שתגישי לבוס שלך תזכה להערכה על עצם זה שמילאת תפקיד וסגרת פינה, זיכרון חם בלב של בעלך מסנדוויץ יישאר לנצח. לא אומרת לבטל את עצמנו, אני מאוד נהנית מהלימודים, אבל כשבעלי צריך אותי או אני אותו זה בפער מיוחד יותר.
וזו עבודה להזכיר לעצמך את זה בכל פעם, אומרת גם לעצמיהשלך על ה' יהבך
בהצלחה 💗
הממ ולהפך?כשהיא תצא בעלה גם צריך לקפוץ להכין לה סנדויץ'?חילזון 123
לא הבנתי את תגובתך אשמח שתפרטיהשלך על ה' יהבך
המגיבה מתחתי פרטה את מה שהתכוונתיחילזון 123
תודה עניתי למטה 🙂השלך על ה' יהבך
כנות*אורחת

כן, אבל בואי נדייק יותר: האם זה באמת הדדי, (כשבעלך צריך אותך ואת צריכה אותו אז אתם מתפנים אחד לשני), 

או שזה לא כ"כ הדדי (כמו שכתבת "ואל אישך תשוקתך, והוא ימשול בך").

האם יש פה באמת אלמנט חד כיווני, דינמיות יחסים שונה מהאישה לבעל והפוך?

או שאנחנו מתכחשות לדבר הזה, ברוח הדור המודרני?

בואו נהיה כנות!

הצורך שלי הוא שבעלי יצטרך לי, ומפה נובעתהשלך על ה' יהבך
הברכה מתוך הקללה של חווה. יש בנו צד כנשים שמתאווה לכך שיצטרכו לנו, בין אם זה הבעל ובין אם זה הילדים כי יש לנו רצון להעניק, ולקבל אצלנו מגיע מתוך הענקה וכמובן שגם צריך הדדיות וכשאני צריכה דברים אבקש ובעלי ייתן ויתפנה. אבל נהנית יותר לשמח אותו מאשר לבקש ממנו.
ובלי קשר כשאני מבקשת הוא נותן מעצמו ומתפנה.השלך על ה' יהבך
לא חושבת שזה כל כך קשור לפמיניזםDove
נראה לי שזה סבבה לטפל ולטפח, בטח אם זה בא לך טבעי.
אבל מה שלא סבבה זה שבמקרה שאת עסוקה או לא יכולה את מבטלת את עצמך ואת הצרכים שלך.
זה מוכר לי כי זה קורה גם לי אבל חושבת שצריך לעבוד על זה גם עם עצמך ללמוד לעמוד על שלך בנעימות ולדעת להגיד לא בלי לפחד וגם בתקשורת עם בעלך, לעשות תיאום ציפיות ולהסביר לו שיש דברים שהוא יכול לעשות לבד במיוחד כשאת עסוקה בדברים אחרים חשובים לא פחות.
אני חושבת שצריך למצוא את האיזוןLana423
משהו בי נהנה להכין לבעלי אוכל ולפנק אותו.
אבל אנחנו צריכות ללמוד גם לדרוש מהצד השני לעשות. לא את אותם הדברים, לא צריכה שיכין לי סנדוויץ, אבל כן שיעשה דברים אחרים בבית (שטיפת כלים, הוצאה של בגדים מה מכונת כביסה וכו׳)
מסכימה כשהכל נעשה מתוך נועם ואהבה יש מקום ששניהשלך על ה' יהבך
הצדדים יתנו וזה גם מחזק את הקשר
אנחנו שותפים בבית וקשובים אחד לצורך של השניציפיה.
אם אני עסוקה, הוא יכין לעצמו.
מצד שני, הנה דוגמא שקרתה לנו ממש היום:

אתמול הקטן קיבל חיסונים של גיל חודשיים, ובן הזוג שלי קיבל מנת בוסטר לקורונה.
הקטן לא ישן ככ טוב הלילה, וגם בן הזוג מאוד עייף בגלל החיסון.
אני הייתי עם התינוק בלילה, אז בבוקר בן הזוג איתו (עובד תוך כדי), ונתן לו חלב שאוב.
הוא העיר אותי ב12, למרות שהוא חא הצליח לאכול כלום הבוקר כי הקטן ממש חסר מנוחה. ואז אני הלכתי למרכז המסחרי חיד הבית וקניתי לנו אוכל (הוא בדרכ מבשל צהרים).

כלומר, שנינו עייפים. אחד נותן לשני לישון ואז השני הולך לקנות אוכל.

מבחינתי הבסיס של הבית הוא שותפות. אין "התפקיד שלו כי הוא גבר והתפקיד שלי כי אני אישה", אלא חלוקה לפי ידע ועדיפויות אישיות (הוא מבשל. אני מנקה). ומתוך זה נובעת כל ההתנהלות שלנו.

)כן, יש דברים סביב הילד שאני רואה שהם כן החלוקה המסורתית, כי אילוצים, אבל בגדול, השאיפה היא שותפות מלאה)
התחברתי ממש.תהילה 4
אני חושבת שהנטייה לקום היא הרצון לתת לבן זוגך אבל זה לא מתוך שובינזם אלא מתוך אהבה וזוגיות. יכול להיות גם שאישך לא שם לב שאת שקועה במשהו ולכן ביקש כי הוא רוצה את המחווה הזו ממך.
כן, אוהבים אז רוצים לתת. פחות קשור לעובדה שמדובר כאןציפיה.
בזוגיות דווקא.
הרצון לתת ולעשות מתוך אהבה נמצא גם במערכות יחסים חבריות, למשל, או הורים וילדים, או אחים.
אני חושבתאמא_טריה_ל-2
שפמיניזם הוא הזכות לבחור מה שמתאים לכם.
כלומר לא בהכרח להתנהל לפי תבניות מסוימות שהמגדר מכתיב.
מצד שני לעשות בכוונה את ההיפוך זה בעצם גם דרך מסוימת להגביל ולקבע את עצמך.

התשובה בעייני היא לעשות מה שנכון לך.
אם במקרה שלך זה אומר לפעמים לעצור את העבודה ולפנק את בעלך בסנדוויץ' - מה טוב. אם זה מפריע לך אז אולי שווה לציין זאת בפניו.
בנוסף חשוב בעייני שתהיה הדדיות מסוימת. לא בהכרח סימטריה מלאה, כי לכל אחד חוזקות וחולשות אחרות, אבל תחושה של נתינה הדדית.

מסכמת בזה שפמיניזם הוא החופש לבחור מה נכון לך.
אהבתי.*אורחת

זה מאוד נכון, והתחברתי מאוד.

השאלה היא, האם יכול להיות שבאמת לנפש שלנו טוב משהו מסויים, ואנחנו מתכחשות אליו,

ואם נכריח את עצמו לנטות לצד מסויים נרגיש יותר שלמות ושלוות.

אני כל החייםאמא_טריה_ל-2
חשבתי שאהיה אשת קריירה, וזה באמת התכתב עם התפיסה הפמיניסטית שלי והרצון להוכיח את עצמי.
להפתעתי הגדולה, מרגע שילדתי רק רציתי להיות עם הילדה - היה לי קשה לצאת בבוקר לפני שהיא התעוררה והייתי עושה הכל כדי לצאת מהעבודה ולאסוף אותה מהגן.
בתקופת הקורונה עבדתי מהבית והרווחתי עוד זמן איתה, וזה עוד יותר חידד לי כמה זה חשוב לי.
בכאב רב ויתרתי על קידום בעבודה, שאמנם היה בו עניין מקצועי וכסף, אבל הרגשתי שכרגע בחיים שלי אני רוצה להשקיע את מרבית המשאבים לבית.
ההחלטה לא התקבלה בקלות, וגם לי היו תהיות בנושא מהו מימוש הפמיניזם בהקשר הזה, ולמה בן הזוג שלי לא מרגיש צורך להפחית משרה למשל, אבל בסוף הבנתי שזה הצורך שלי וזה מה שחשוב.
לא החברה הכתיבה זאת, לא בן הזוג, זה שלי לגמרי.
מסכימה.*אורחת

אבל כמו שכתבת, זה היה "להפתעתך".

למה אנחנו לא מודעות לכך?

זה כאילו אסור להודות בכך שאנחנו רוצות להתמסר לבעל,

ספציפית להתמסר לילדים יש קצת יותר מוסכמות חברתית בנושא, לפחות במגזר שלנו...

אבל עכשיו שאת מודה בצורך להתמסר לבעל,

אני שואלת - עד כמה? את חושבת שאם אקח את זה יותר רחוק, ואתמסר יותר, אולי "אתבטל" כלפיו יותר, אהיה שלמה ומאושרת יותר?

את מדברת על האיזון שמצאת בפועל שהוא טוב לך, 

ואני שואלת הלאה - האם ללכת עם זה רחוק יותר.

לדעתי לכל אחת מתאים מקום מסוים בשביל הזה,השלך על ה' יהבך
לאו דווקא ויתור או נטייה מוחלטת לצד אחד
ממש מדהימה, אהבתי את התשובההשלך על ה' יהבך
סתם מתעניינת,מקווה לטוב מאוד

ובאמת מקווה לא לפגוע, 

אבל באמת לא מרגיש לי מכל מה שכתבת כבוד לבעלך...

בלי להכנס לזה האם באותו הרגע נכון היה להכין סנדוויץ או לא. 

יש לי תחושה לא נוחה מהביטויים שהעלית ביחס אליו. 

והכבוד אליו לא קשור כלל למה את מתעסקת או הוא ולא לרמת האינטלגנציה שלך או שלו.

וחוסר הכבוד משפיע בכל היחס, אני בטוחה שגם הערכה שלו אליך חשובה לך מאוד! 

בכלל נראה לי נכון להבין יותר טוב מה זה בעל מה זאת אישה ומה היחס הראוי שיהיה ביניהם

הבעיה בימינו שהנושא הזה כל כך מבלבל, שעצוב שבאמת מתבלבלים  

אשמח שתכתבי לי -*אורחת

מה זה בעל, מה זו אישה, ומה היחס הראוי ביניהם

וואו, לא בטוח לי שזה סדור לי בכזאת צורה,מקווה לטוב מאוד

(אני מגיעה מתחום הנדסה וההייטק יותר מאשר מרצה לזוגיות, אבל בהחלט התעניינתי בנושא)

למרות זאת אם את באמת רוצה, אני אשתדל לארגן לי את זה טוב בראש ואחר כך לנסות ולכתוב לך. 

ואגב,  אני מתרשמת מזה שאת באמת רוצה להבין זה יפה בעיני מאוד. 

עונה*אורחת

אישית, אעיד על עצמי שההפך הוא הנכון, אני מאוד מכבדת ומעריכה את בעלי.

נכון שהשתמשתי בביטויים מוקצנים, אבל זה היה לצורך הפרוזה גרידא, 

אשמח שתתייחסי לעצם הדברים.

מענין אותיבת 30
אם המצב היה הפוך.
בעלך שקוע בעבודה ואת מבקשת ממנו שיכין.

אני שואלת כי אני לא בטוחה שזה ענין של אישה או בעל, אלא פשוט של שני בני זוג שחיים ביחד.
עונה*אורחת

ספציפית לגבי הזוגיות שלי, אם הוא היה עסוק והייתי מבקשת, הוא היה מברר שזה באמת נצרך ואני יודעת שהוא עסוק, ואז מכין לי בשמחה.

אני לא חושבת שזה סתם עניין של בני זוג שחיים ביחד, 

אני חושבת שיש פה חוסר סימטריה מסויים.

זה נראה לי אפילו קצת התממות או עצימת עיניים לחשוב שזה לגמרי סימטרי...

אני לא יודעת אם יש סימטריהבת 30
אני מניחה שאצל כל זוג זה קצת אחרת.
אבל אני גם לא מבינה מה שכתבת בהודעה הפותחת. מה לא מקובל בצד השני?
למה זה בכלל משנה מה מקובל או לא?
כל זוג הוא עולם ומלואו, עם האופי והרצון הודעות, אז למה צריך למדוד את עצמינו ביחס למה שמקובל?
המדד הוא האם אנחנו שמחים או לא, לדעתי
אני חושבת שאת פשוט אוהבת אותוחמצוצית
מאוד. או שזה האופי שלך. כי לי נגיד אין את הצורך הזה. ואני בכלל עקרת בית. אולי גם חינוך.
עונה*אורחת

האמת שגם בי לא היה קיים הצורך אף פעם, עד לאחרונה שנתקלתי בו בספורת של פעם.

אבל תמיד היה את העניין של השוויוניות, ועד כמה הוא עוזר לי, ולמה אם זה אמור להיות שוויוני תמיד אני בסוף מרגישה שקצת אילצתי אותו ובסוף עשיתי יותר ממה שהתכוונתי

נראה לך שזה סימטרי?*אורחת

אני חושבת שהשאלה שלי היא במהות:

1. האם אתן מכירות בכך שהמצב לא סימטרי? 
   (ובפירוט: נכון, צריך למצוא את האיזון, ומה שמתאים לכל זוג וכדו'. 
   אבל בסוף, האם יש הבדל בכל אופן, "ואל אישך תשוקתך", או שמבחינתכן אין הבדל כלל בין הצדדים?)

2. למי שמכירה בכך שהמצב לא סימטרי -
    האם המצב הזה תקין בעינייך, או עולם שצריך לתקן ולשנות, כמו "בעצב תלדי בנים"?

3. למתקדמות - האם החברה המודרנית משכנעת אותנו להיות אינדיבידואליות, ולהתכחש למשהו פנימי שקורא לנו לא-סימטריות, שאם היינו פועלות לפיו היינו מרגישות שלמות יותר?

(אני פוחדת אפילו לנסות את הנתיב הזה, כי הוא נראה לי אל-חזור. "לא, בעצם אני כן רוצה שנכין סנדוויצ'ים בתורות"...)

מקווה שאני מכוונת לדעתךשחרית*
לי צרם לקרוא את התיאור שלך.
למרות שאני מדמיינת סיטואציה זהה בדיוק גם אצלנו בבית.

בעיני תפקיד האישה הוא לא לטפל בגבר, אני לא רואה בזה צד נקבי "אידיאלי".

אני כן חושבת שהעולם מראשית ההיסטוריה הוא כזה שבו הגברים יוצאים והנשים בבית. לכן קצת התקבע שתפקיד נשי הוא הכנת אוכל, ניקיון, טיפול בילדים ו"פינוק" הגבר החוזר מהעבודה ותפקיד הגבר הוא להביא כסף (או אוכל, תלוי על איזו תקופה בהיסטוריה מדברים) הביתה.

הדורות האחרונים שינו מאוד את המאזן הזה.
ובעיני זה מבורך.
באמת יתכן שרוב הנשים עם נטיה לצד הנקבי הזה (מה שמשתלב עם נשים במקצועות טיפוליים שונים)
אבל, וזה אבל גדול, יש כאלו שלא.

אז הדיבור על סימטריה או חוסר סימטריה הוא די אינדיבידואלי.

אם את מרגישה לא שלמה בגלל החוסר בצד הנקבי שלך (וגם- מה זה החוסר הזה? את לא עושה כלום בבית רק מפתחת קריירה?), אז תבדקי איפה למצוא את האיזון.

אני מכירה זוגות מכל המינים. חושבת שכל זוג צריך למצוא את המנגינה שלו.

בנימה אישית לגבי- אני קרייריסטית מאוד. אבל גם אחראית על כל הצדדים ה"נקביים" (וגם על חלק מהזכריים🤦‍♀️, אולי אני פשוט קונטרול פריק).
בעלי הגיע לנישואין מתפיסת עולם שובינסיטית ומיושנת מאוד לגבי תפקיד האישה, לקח לי הרבה שנים להצליח לשכנע אותו שגם הוא יכול לשטוף רצפה, כלים, להחליף לילד. (לא הכל הצלחתי, אבל מצאנו די את נקודת האיזון שלנו והיא לא סימטרית וגם לא-לא סימטרית). לכן כתבתי שמה שכתבת צרם לי, כי אצלי הוא נוגע בעצב חשוף.
עונה לדעתיהשלך על ה' יהבך
1. יש הבדל
2.תקין
3.לחלוטין בעיניי
מזדהה לגמרי!!ה' כל יכול
ומוסיפה...
שרואה בזה הרבה יופי-
שגבר הוא גבר כמו שבראו אלוקינו.
ואישה היא אישה כמו שבראה ה' יתברך.
ולכל אחד התפקיד שלו, כשזוג משלים אחד את השני.
ולא משחק "משחק כוחות וסימטריות"...
מסכימה ❤️השלך על ה' יהבך
מנסהאורוש3
1. יכול להיות שיש הבדל. אבל העולם צועד לתיקונו. ואל אישך תשוקתך זו קללה. לא עולם אידיאלי.
2. לתקן את חוסר השוויון הרעיוני וזכויות בשוק העבודה ומשכורות והחפצה של נשים וכו'.
אבל בלי התכחשות לטבע ולאיך שהנפש מבקשת להיות. אני רואה את זה יותר בהקשר של גידול הילדים מאשר בזוגיות. שם אני מרגישה שהרצון והטבע הרבה יותר מושכים לבית והיציאה היא ממש מלחמה כואבת נגד זה. אישית לא חשה את זה בזוגיות דווקא. בנוסף אני נגד שוויון שמבטל את השוני הפיזי בין גברים לנשים. כי בסופו של דבר הגוף לא נועד לאותו דבר. גבר לא נועד ללדת וגוף של אישה לא נועד למלחמות וסחיבות קשות. אולי בהכללה. אבל אין מה להתכחש לזה. ולהרוס את הגוף. אני גם נגד שוויון שמבטל את ההלכה. מאמינה בהלכה בכל ליבי. ולא מרגישה שחסר לי דברים שנשים נאבקות בשבילם (שתכלס, חוסר העניין האישי אצלי מעיד על ירידה ברוחניות ולא דווקא על יתרון). אבל לא רואה פסול בדברים שכן ניתן להתיר בהלכה כמו קריאת מגילה וריקוד בהפרדה עם ספר תורה. פשוט שוב, זה לא חסר לי אישית.
3. החברה בהחלט מעוותת וחוסמת את הקול הפנימי. בהרבה הקשרים. פרטתי ב2.
בדיוקחמצוצית
אצליאמא_טריה_ל-2
אין מספיק נשיאה משותפת בנטל בזוגיות שלי, מהמון סיבות, וזה בהחלט מבאס אותי.

חלק בגללי, במיוחד בכל הקשור לילדים אני קצת פריק קונטרול בגילאים הצעירים.
וחלק בגלל שהוא לא לוקח על עצמו כמו שהייתי רוצה.

האם הוא מרשה לעצמו כי הוא תופס את זה כחלוקה מגדרית? אולי בתת מודע. ברובד הגלוי יותר זה גם קשור לאופי שלו שיותר עצל ממני, ופחות אכפת לו שהבית יהיה נקי למשל או שהכלים יהיו נקיים בהכרח בסוף היום.

אני הייתי מרגישה יותר שלמה אם היה לי שותף יותר מלא, שעושה דברים גם בלי שאבקש מליון פעם, שלא מרגיש בנוח לזרוק הכל עליי.

אם אני מסתכלת ימינה ושמאלה לחברות שלי או משפחה - הרבה במצב דומה, שמרגישות שיש עליהן יותר ממה שהיו רוצות בגזרה הביתית.

יכולה לתת עוד דוגמה מעולמי- בעלי ציין בפניי יותר מפעם שהיה רוצה שאכין לו אוכל לקחת לעבודה. ובכן צר לי, אין לי את הזמן לזה. אם הייתי עקרת בית אז בשמחה, ועכשיו בחופשת לידה מנסה לפעמים לבשל, אבל בשגרת החיים זה ממש לא מתאים לי.

לא יודעת אם זה בדיוק עונה על הדיון הרחב יותר,
אבל לתחושתי יש עוד דרך לעשות (לעולם בכלל ובזוגיות שלי בפרט) כדי להשתחרר לגמרי מכל הכבלים והפרדיגמות...
רק מציעה בזהירות... כמובן לא אישי ובלי לפגוע!!ה' כל יכול
שאולי הוא אופי עצל יותר.
ואולי הוא בתת מודע- פחות חושב לעשות את הדברים האלה.
ואולי הוא פשוט גברררר!!!

גבר סטנדרט שה' ברא אותו עם תכונות אחרות מאישה.
וזה שבדורינו יש בלבול בין גבר לאישה, והגברים לומדים את התפקידים הנשיים.
מלמד אותם להיות יותר נשיים.
אבל בפועל אי אפשר להתכחש שהם גברים...!

זו דעתי...
השאלה בהחלט במהותעוד תשובה
שאלה 3 שלך קפצה לי יותר מכולן.
יש חוסר סימטריה, אם יש צורך בתיקון הוא ברמה האישית-זוגית, כל זוג לפי יכולותיו והעדפותיו ולא ברמה הכללית.

בעיני החברה המודרנית בהחלט מנסה לשכנע אותנו, בדברים שלא בהכרח מתאימים לנו, ואנחנו מאבדים בהם את עצמינו. זה מתבטא בהרבה תחומים (לדוגמא שיטת המודעות לפוריות, מול שימוש בהורמונים כדי לשנות את המערכת. לפעמים זה נצרך, אבל איבדנו הרבה בהקשבה הטבעית לגוף) ומשפיע גם על הזוגיות.

איש ואישה נבראו שונים, ביולוגית ונפשית, לא כדי ליצר מעמדות, בעיני, אלא כדי לחדד את הכוחות והיכולות, ששונים בינהם, ולהשפיע טוב בעלם בצורות שונות. זה לא חוסר סימטריה של גודל (ואז אחד "גדול" יותר מהשני) אלא חוסר סימטריה של מהות, אנחנו פשוט שונים אחד מהשני, עם תפקידים אחרים, זה לא ענין של יותר או פחות, אלא רק להיות במהות שלי ולא להתבלבל מהרוחות שבחוץ, שמדברות על "שוויון" אבל בעצם מתכחשות לאיכויות האינדובידואיליות. (עולה לי דוגמא בהקשר הזה דוקא של שני חפצים- גלגל ולְבֵנַה. לגלגל יש כח תנועה, ללבנה יש כח של בניה ויציבות. שני הכוחות נצרכים, כל פעם במינון שונה, אבל אם ננסה לבטל את הכוחות או להשתמש בחפץ למטרה ההפוכה, אנחנו לא נשיג שום דבר, ואולי גם נחריב. ברור שאנשים הם לא חפצים, וסך הכוחות והיכולות של כל אחד הוא אינדיוודואלי ואינסופי, אבל הדגמא באה רק להמחיש מה קורה כשמתכחשים לכוחות)

בתוך בית, צריך איש ואישה, עם כוחות ויכולות משלהם, כוחות של איש וכוחות של אישה, שביחד יוצרים מהות אחת של בית.
עונהמטילדה
1. בוודאי שהמצב לא סימטרי
לכל אחד (זכר ונקבה) יש תפקיד אחר בעולם

2. תקין לחלוטין בעיני

3. ברור
מנסהבת 30
אני חושבת שזה ממש שונה מאחת לאחת ומאחד לאחד.
כל כך תלוי באופי, במקום שבו גדלנו.
כל כך תלוי בקשר הזוגי.
בעלי למשל, חושב שזה באופן בסיסי התפקיד שלי לבשל. אבל בשניה שאני אגיד שאני לא יכולה, הוא יכין שבת שלימה בשמחה אם צריך.
אז למרות שאני ממש לא מרגישה שהאחריות על בישול צריכה עקרונית להיות עלי, בפועל, זה לא כזה משנה לי, כי אם אני צריכה עזרה או שיחליף אותי, אני אומרת לו והוא עושה.

ובעיני זה ממש תקין לתפוס את הדברים שקשורים לבית כנמצאים באחריות האישה ואת הדברים הקשורים במברגות וכד' כנמצאים באחריות הגבר, כל עוד יש אהבה ושמחה ועזרה ותמיכה כשצריך.
(גם אני אפתח סתימה בכיור, למשל)
לגבי 3, לא חסר ספרים והרצאותחמצוצית
טוענות שאישה צריכה לשתוק, לטפל, להיות חכמה, צוואר שמסובב את הראש, יודעת לטפל בילדים.
דברים האלו מחלחלים, נשים מתחילות לחשוש שאולי הן לא מספיק נשיות כי לא בא להן להכין קפה או לטפל בילד, כי אולי הן חזקות יותר מדי, לא מחוברות לטבע שלהן.
אבל זה לא נכון. אם זה היה הטבע זה פשוט היה בא טבעי. עובדה שלא. ברגע שהמציאו אמצעי מניעה זולים ונגישים נשים התחילו לצאת ולעבוד ולקחת אחריות.
למה כל כך נפוץ דיכאון אחרי לידה? כי טיפול בתינוק לא טבעי לנו בדיוק כמו לגבר, אנחנו גם נולדות עם יכולת לטפל בילדים, זה בא עם למידה וניסיון. כמו כל דבר. עובדה שאבא לחמישה מבין בילדים הרבה יותר מבחורה רווקה או אפילו אימא טריה.
אישה וגם גבר צריכים לבדוק מה נכון להם אישית, בגבולות הלכה כמובן. וזהו.
באופן כללי כתבת נכון ויפה.לפניו ברננה!
מסכימה איתך לגבי זה שהאישה לא צריכה להיות כנועה, בובה או משרתת (בעצם זה מה שיוצא המגישה אותה תיארת בפיסקה הראשונה). אני גם בטוחה שזו לא דרכה של היהדות.

(קצת גולשת מנושא השרשור.. פשוט היה נורא חשוב לי להגיב לדברייך)

אני חולקת עלייך בנושא של דיכאון אחרי לידה.(לא מנסיון..)
הרבה פעמים זה מתפרץ לא בלידה ראשונה או שניה, ולפי דברייך ככה היה צריך להיות.
יש מערכת של הורמונים שעוברת טלטלה בלידה, וזה יכול להיות גורם לדיכאון.
בנוסף, מערכת התמיכה ליולדת שהייתה חיה בחברה שבטית/בחמולה הייתה הרבה יותר חזקה. היא הייתה צריכה לטפל בתינוק ולא בהכנת אוכל, ניקיון ועוד.. גם הילדים הגדולים שלה היו נמצאים בחברת הילדים האחרים נותנים לה את האפשרות להתאושש.
כיום כשכל משפחה סגורה בבית שלה - כל האחריות חוזרת להיות על הההורים מיד אחרי הלידה. יש משפחות שיש להן יותר תמיכה ויש שפחות, אבל בסוף ההורים הם האחראים ובדרך כלל האבא ממשיך לצאת לפרנס אז לאמא יש תחושה שהיא כל הזמן בבית וכדאי שתיקח אחריות על מה שקורה...
בנוסף החֶברה שאין לאמא. בחברה שבטית או בחמולה האמא נמצאת בחברת נשים - שגם עוזרות לה ומלמדות אותה לטפל בתינוק החדש, וגם פשוט איתה. מדברות איתה. היום - לנשים אחרי לידה הרבה פעמים אין כוח לצאת מהבית ואז פשוט אין להן חֶברה בת גילו אלא רק תינוק שדורש המון ולא מקבלים ממנו פידבקים...

יכולה לומר על עצמי, שאחרי הלידה השנייה היו ימים שהרגשתי בהם דכדוך מאוד משמעותי, וכשניסיתי לחשוב מה יעזור לי לצאת מזה היה חֶברה..
בהתחלה באינסינקט אמרתי לבעלי שלא ילך ללמוד בישיבה סדר ערב. יום שלם אתה לא בבית - בערב תביא את החברותא לבית, גם אם לא נדבר תהיה פה, יהיו פה אנשים..
אחר כך כשחשבתי על זה הבנתי שזה ממש הציל אותי כי זה נתן לי לפגוש עוד מבוגרים, נתן לי תחושה של שפיות יחסית שאני שומעת דיבורים עם הגיון ולעניין ולא נשארת ברמת שיחה של אמא לילד בן שנתיים וחצי (הגדול שלי באותה תקופה). למרות שלא השתתפתי בשיחה אלא רק הקשבתי.

(רוב מה שכתבתי מבוסס על הספר עיקרון הרצף, אם אני זוכרת נכון איפה קראתי את הרעיון לגבי החברה השבטית..)
מסכימה איתך מאוד...בארץ אהבתי
שמעתי את הטענה הזאתחמצוצית
אבל בפועל זה לא נכון. נגיד את גרה ביחד עם משפחה מורחבת. זה אומר שיש עוד כמה נשים בהריון , עם ילדים קטנים , אחרי לידה. מי בדיוק יעשה את כל העבודות בית? כמה נערות יולדות גדולות במידה ויש? אני לא חושבת שנערות שמחו להעביר את כל הזמן הפנוי בטיפול בשביל נשים אחרות ולא בטוח שאמהות שלהן חשבו שבת תהיה משרתת של משפחה .
זקנות הן זקנות, לא עוזרות אלא צריכות טיפול בעצמן , אימא או חמות שהיא בטח בעלת הבית הראשית לא תעשה עבודות שחורות. בנוסף אין פרטיות, אין פינה שלך, את צריכה לתאם כל דבר עם כל השבט, דור מבוגר יעיר לך מפה ועד סיביר.
אני חושבת שבפועל אישה עשתה את רב עבודות בעצמה ועוד ביצעה משימות בשביל סבתא.
ילדים קטנים צריכים השגחה גם אם הם בחברת ילדים אחרים. בעבר היתה צפייה מבנות יחסית קטנות לשמור על ילדים, בפועל הן שכחו אותם, ילדים נפצעו.
אחרי ילד שני והלאה את פחות ניידת, יותר עומס, הרבה פעמים גם פחות עזרה כי את נחשבת מנוסה אז לא פלא שיכולים להיכנס לדיכאון.
בעיקרון חברה שבטית וחמולה זה לא בדיוק אותו הדברלפניו ברננה!
אבל מטבע הדברים במשפחות גדולות נוצרו פערי גילאים מטורפים.
לא שהם חיו בחמולה, אבל לאבא שלי יש בת דודה שיש לה בת בגילו.
וכמובן את כל האמצע.
יש כמובן גם נשים בגיל 40-60 שהם לא סבתות זקנות מצד אחד ומצד שני כבר לא במעגל הילודה.
וגם אני בטוחה שלא כל כך שאלו את הנערות אם הן שמחות לעזור או לא. כל הדור היה שונה, זה היה התפקיד שלהן וזו הייתה הציפיה מהן (והן גם לא הלכו ללימודים...)
לגבי תאונות, אם יש לך נתונים אשמח לקרוא. אם אין לך תכתבי שזאת השערה בעיקרון הרצף היא ממש מתייחסת לנקודה הזאת.
ובאופן כללי - אחריות לא משאירה חלל ריק. ואם בטוחים שילדה תמלא את האחריות שלה על הצד הטוב ביותר כך יהיה.
עד לפני 100-150 שנה גיל 60 היה מאוד זקןציפיה.
ועל סף מוות. רוב הנשים לא חיו עד גיל כזה (ואל תשכחי שנשים היו מתות בלידה בהמוניהן, וגם ילדים לא תמיד שרדו.).
לא בטוח שהיתה כל כך הרבה עזרה.
מה גם שכל מלאכןת הבית שהיום נעשות מאוד בקלות, היו הרבה יותר קשות.
זה שתוחלת החיים הייתה יותר קצרהלפניו ברננה!
זה גם כי הרבה תינוקות נפטרו ממחלות שונות, ונשים שנפטרו בלידה כמו שכתבת.. וגם כי באמת חיו פחות שנים. אבל גיל 60 היה עדיין גיל שיש בו כוח במותניים, לא כמו שסבתא שלי ב"ה בלי עין הרע, לא יכולה ללכת בלי הליכון וחייבת שיטפלו בה.
אין לי נתונים כמובן כי לא חיפשתיחמצוצית
אבל קראתי ספר של רבנית גרינברג שלימדה נשים בשנות חמישים, כתוב שם. גם בספרות ממאה 19 יש את זה. וגם ברחוב. שכנה שלי שולחת בת 7 עם בן 4 , את חושבת שהיא שומרת עליו? לא, היא משחקת עם חברות. כבר כמה פעמים הוא חצה כביש וברח. פעם פגשתי בת 10 עם כמה קטנים. אחד ניסה לברוח כל הזמן אז היא נתנה לו מכות.
למה בעצם היום זה לא קיים? כי לא כיף.
נגיד גיסה אחת מאותגרת פוריות , שניה יולדת כל שנה אז לא רק שגיסה ראשונה תסבול היא גם תצטרך לכבס לשניה?
יש אחריות בסיסית להוריםלפניו ברננה!
ואני גם חושבת שבתרבות של היום שלא מאפשרת לילד לגדול להיות לגמרי עצמאי ואחראי אז זה גם לא נכון לשחרר לגמרי מצד האמא. בתור מישהי ששכנה לשעבר שלי מגיל שנה נותנת לילדים לשחק בחצר שלהם כשהיא בבית עם דלת פתוחה קשובה - אני ממש לא. יוצאת איתם החוצה.

במאמר מוסגר - כל הנושא של הכביש זה נושא שלא היה קיים אז. בורות מים היו מכוסים בעיקרון. תמיד יש סיפורים של בעיות בטיחות - גם אז גם היום. אם תקראי את עיקרון הרצף תגלי גישה מאוד מעניינת שסומכת על האינסטינקטים של הילד, שיעצור כשיש לו סכנה. (היא מסייגת את זה - רק כשהוא גדל לפי העיקרון ולא הורסים בדרך את האינסטינקטים הטבעיים שלו). יש לי חברה משתדלת ללכת עד כמה שהיא יכולה לפי עקרון הרצף, ואין לה שום בעיה לתת לתינוק שלה לשחק עם פקקים של בקבוקים. כי היא סומכת עליו שיוציא את זה מהפה ולא ישאף את זה פנימה.

גיל 10 בעיני זה אחראי וגדול. (כמובן תלוי ילד) ואם ילדה מרביצה לאח שלה זה לא אומר שהיא לא אחראית, אולי שהיא לא בוגרת ואולי שהיא לא יודעת איך לגרום לו להקשיב לה. וזה כל אמא צריכה להכיר את הילד שלה, ולדעת אם הוא מספיק בוגר כדי לשמור על הילדים האחרים. זה בנוגע להיום.
את גם שוכחת שפעם היו מתחתנים יותר צעירים..
הכל היה שונה. זה מה שבאתי לומר בכללי. לא באתי לומר שזה מצב אידיאלי שצריך לחזור אליו. רק שהיו בו ייתרונות שעזרו בנושא של דיכאון אחרי לידה.
עוד חיסרון שאת לא תוכלי לחנךחמצוצית
בצורה מתאימה לך, תצטרכי להתחשב בסבתא שרוצה שקט, בגיסה שתעשה לך כביסה, בכללים של נערה שתשמור עליהם, להשלים שבן דוד ייתן להם מכות כי הורים שלו מרשים לו , וכן הלאה...
בשום מקום לא כתבתי שאני שואפת לחזור לשםלפניו ברננה!
רק כתבתי שאני חולקת עלייך בסיבות לדיכאון.
מותר לך לחשוב אחרת ממני.
לא אמרתי שהכל היה אוטופי וורוד.
ואני מניחה שאם אני בעצמי הייתי גדלה בצורת חיים הזאת רוב הדברים שאת כותבת לא היו מפריעים לי, ולא הייתי מדמיינת מציאות אחרת, בדיוק כמו שרוב מי שחי היום לא רוצה לחזור לחיות בחמולות ובשבטים.
ברור, לא כתבתי עלייך, מתנצלתחמצוצית
כתבתי בכללי. את יודעת עכשיו אני נזכרתי שיש לנו בדואים שעדיין חיים ככה. בחמולה. נראה לי שילדים שלהם באמת נפצעים יותר , אני חושבת שיש סטטיסטיקות בנושא.
לגבי דיכאון, אנחנו לא יכולים לדעת מה היה בעבר. אז לא דיברו על זה.
זה שלא דיברו זה בהחלט נכוןלפניו ברננה!
לגבי הבדואים זה גם משהו שצריך לבדוק, כי התרבות שלהם שונה, (אני אומרת בעדינות, אבל תחשבי גם על תרבות הנהיגה. זו תרבות שהערך של חיי אדם בה שונה מאוד משלנו...) תנאי החיים שלהם ירודים, וגם זה קשור מאוד למה שכתבתי על אחריות הורית.
שורה תחתונה אני לא באמת יודעת. אבל לפי מה שכתבת בהודעה שהגבתי אליה מלכתחילה - מראש הגישה שלנו לנושא שונה.
אני מאמינה שבאישה טבועות תכונות אמהיות וטבועה היכולת והידיעה להיות אמא.
כמובן שיש גם עניין של ניסיון ושאבות יודעים לטפל בילדים שלהם נהדר לא פחות מאמהות, ובטח שלאבות עם חמישה ילדים יש יותר ניסיון ובטחון מאמהות לילד ראשון.
מבחינתי יותר סביר שדיכאון אחרי לידה נפוץ כי התרבות שלנו באיזשהו מקום דוחפת אותנו להתכחש לטבע שלנו. יש ציפיה מאישה אחרי לידה "לחזור לעצמה" מאוד מהר. שלא לדבר על לחזור לעבודה בגיל שלושה חודשים וחצי. אשה שזה טוב לה ונפשית היא צריכה את זה - מעולה. לא שוללת שיש נשים כאלו. אבל לשים ילד בן 4 חודשים במעון לימים שלמים זה נגד הטבע שלנו, יעידו על כך כל הפוסטים של אמהות לפני חזרה לעבודה.
(אני גם חלק מהתרבות הזאת, וגם אני חזרתי לעבודה אחרי 3 וחצי חודשים..)
לגבי ׳לשים ילד בן 4 חודשים במעוןoo
זה נגד הטבע שלנו׳ זה שלאמהות קשה להפרד מהילד, לא אומר שזה נגד הטבע.
יש פה המון פוסטים על קשיים עם ילדים, זה אומר שזה נגד הטבע שלנו לגדל ילדים?
קושי נוצר כשיש פער בין הרצוי למצוילפניו ברננה!
הטענה שלך לא כל כך קשורה.
במדינות עם חופשת לידה ארוכהחמצוצית
נשים סובלות מדיכאון לא פחות.
אין ספק שזה לא כיף לגור עם משפחה מורחבתשחרית*
ומזל שזה לא קיים היום...

אבל סבתא שלי סיפרה לי איך היו מתייחסים לאישה יולדת במרוקו, כמו מלכה.
שמים במיטת אפיריון וממלאים את כל צרכיה עד שהיא מתאוששת.
היה מעגל תמיכה מלא.

אין לי ספק שככה יותר קשה להיכנס לדכאון אחרי לידה...
אולי הם היו אמידים, למי יש מיטתחמצוצית
אפיריון?
סבתא של סבתא שלי באוקראינה סיפרה לה שגם בהריון היא עבדה קשה, לא הייתה לה נדוניה אז לקחו אותה כדי שתעזור בבית.
נראה לי זה ההבדל בין אוקראינה למרוקו...שחרית*

אגב, רואה השלכות של זה עד היום במשפחה הפרטית שלי (לא עשיתי מחקר מקיף) לגבי היחס לאישה הרה ויולדת במשפחות ממוצא שונה.

יכול להיות ויכול להיות שלאחמצוצית
בדורות הבאים , לא סבתא של סבתא אלא אימא, סבתא, שלי, דווקא כן היה נהוג שמשפחה מתגייסת ועוזרת. אבל, בגלל שלידה נהיתה ארוע שמצריך התגייסות משפחתית, יוצא שלמשפחה יש מילה בעניין.
עוד נקודה. סבתות בעדה שלי (בנות60 וקצת) חונכו שהן חייבות לעזור. אבל הן לא באמת רוצות לעזור וגם אין להן כוח. בסוף כולם מתוסכלים.

היה כבוד מאוד גדול סביב יולדתחדשה ישנה
יולדת זה היה משהו קדוש, אף אחד לא מטריח אותה ולא מטריד אותה. כשאישה הייתה אחרי לידה כל הנשים היו סביבה, אחת עושה לה עיסויים , אחת מבשלת לה..., גם במקומות של עוני היו שוחטים בשבילה תרנגולת שתתחזק ותבריא ומכינים לה מטעמים.
הייתי פעם באיזה מוזיאון של לפני כ80 שנה, ראו שם איזה עוני מחפיר היה ופתאום מיטה ענקית ומהממת ואמרו שזה היה ליולדות..
אז חודש וחצי אחרי לידה ברור לכולן שהן מסייעות ליולדת. אח''כ היא קמה וממשיכה בחיים...
גם אמא שלי מאוד נזהרת עם יולדת, אם אני באה אליה אחרי לידה היא כל רגע באה לחדר מביאה לי משהו לאכול, לא מרשה לי לצאת מהבית כי מה פתאום, את יולדת! וכו'.. אם היא רואה אותי מקםלת כביסה היא צועקת עליי לא לעשות כלום..חחח.. פעם היא רבה עם בעלי שרצה שנצא לסיבוב בחוץ והיא כמעט בלעה אותו 🙈🙈
צודקת לגמרי...ה' כל יכול
תשובותיירקלתשוהנ
1. בוודאי שלא סימטרי. אני יולדת, אני מניקה, אני טרודה יותר בלילות. הוא טרוד הרבה יותר מהפרנסה, אני עובדת יותר, הוא מביא לנו רוחניות לבית, אני מביאה לנו רגש, אני בוכה הוא שותק. אני עם פיוז פיצקי והוא מכיל הרבה יותר. אני סולחת יותר בקלות. אני תמיד מפייסת ראשונה
שום דבר לא סימטרי. זה החיים וזה מה שכל כך יפה בהם.

2. תקין לגמרי. ככה זה שני אנשים שונים. בטח אם זה גבר ואישה.

3. לחלוטין. החברה המודרנית מציעה לנו להתכחש מכל דבר טבעי ונכון בנשיות שלנו, לשנוא גבריות באופן טוטאלי ועוד ועוד.
היא גם מאפשרת לנו הרבה דברים, אבל צריך להיזהר מאד מאד מלהכניס דעות כאלה למרחב הזוגי והמשפחתי, כי המקור שלהם מנותק לחלוטין מכל קשר לחיים באמת, לאנשים אמיתיים, לגברים ולצרכים שלהם וליכולות שלהם, לנשים ולצרכים וליכולות שלהן.
הזדהיתי...ה' כל יכול
עונהאמא טובה---דיה!

1. לדעתי הוא לא סימטרי

2. טוב שכך, ככה זו זוגיות תקינה לדעתי, באמת לאישה יש מקום יותר מפנק ונותן וככה זה צריך להיות. לגבר יש תפקיד יותר מגונן ומכיל לדעתי. כמובן לא בקיצוניות וזה לא קשור לכמה כל אחד עושה בבית אבל אלו התכונות הבסיסיות של בעל ואישה.

3. בהחלט, וזה עצוב

אני אוהבת לפנק את בעלי, להכין לו אוכל, לכבס לו וכו'השקט הזה
ולא רואה בזה שום פסול.
יחד עם זאת, בעלי מכבד אותי ואת הרצונות שלי והשאיפות שלי ולא *מצפה* שאעשה בשבילו דברים אם אני עסוקה.
הוא לעולם לא יבקש ממני להכין לו סנדוויץ באמצע שאני עושה משהו, להפך, הוא ישאל אם להכין גם לי.

העובדה שאני רואה בדברים מסויימים את התפקיד שלי, ונהנת לעשות אותם, לא סותרת את העובדה שלפעמים אני לא יכולה לעשות אותם וזה בסדר שבעלי יעשה את זה.
מה הקשר להתבטל?אורוש3
הוא ממהר לצאת וביקש עזרה. את בת זוג אוהבת. תעזרי לו. או אם ממש לא מתאים תגידי שאת לא יכולה ומתנצלת.
לא רואה ביטול בסיוע ונתינה הדדיים במערכת זוגית.
אצלנו שנינו מכינים אחד לשני כל אחד כשמתאפשר לו. למען האמת הוא יותר מארגן לי. אבל המערכת הזוגית היא לא של איסוף נקודות מי עושה יותר אלא של רצון לנתינה שותפות הדדית.
ברור שזה נשמע מדי אוטופי. ולפעמים אין כח. ולפעמים אחד לא מרגיש טוב או מתעצל או עצבני. אבל בכללי זו הדרך שבה אני רואה את זה. ברור גם שאולי יש כאלה שהמטבח ממש לא התחום שלהם ומאבדים ידיים ורגליים. אז השותפות תתבטא במקומות אחרים. יש גם נשים כאלה אגב.
חבל לדעתי לקרוא לתחושות טבעיות בשמות שלילייםרקלתשוהנ
למה את כותבת למשך - כשכוש בזנב? אם הוא יכין לך סנדוויץ' זה כשכוש בזנב?

זה מצער לראות את השטויות שמסתובבות בעולם נכנסות בזוגיות.
אם לא מתאי לך להכין לו סנדוויץ' את לא חייבת. אבל משערת שיש סיבה שביקש. אין שום צורך לערבב פה מעמד האישה ודברים כאלה. זה הבית שלך, הבעל שלך, מה שמתאים לך ומה שלא. זה הכל.

לא כל מהות האישה ולא כל מהות הזוגיות מתבטאת במי יכין את הסנדוויץ, יש תחושות ויש רגשות וקשרים עוד מימי אדם וחווה. ככה ה' ברא אותנו. איש ואישה. עוד הרבה לפני הפמיניזם.
רצינית?ים...
אני בד"כ לא מכינה לו קפה בבוקר גם כשאני מכינה לעצמי. היום חשבתי על זה ושאלתי אותו קפה? בפועל לא היה לי כוח להכין גם לו חחח
יכולה להבין את הצורך לבשל שיהיה אוכל לכולם וליהנות מהמחמאות כשיוצא טוב. אבל זה כשיש לי זמן. אני לא מבטלת את עצמי ואת הדברים האחרים שיש לי בשביל זה.
אבל סיפר לי פעם שבעבודה שאלו אותו, "מה אישתך לא מכינה לך אוכל.."
אצלינו אנחנו דוגלים בהדדיותתוהה לי
ואם מישהו רוצה עזרה מהשני אז הוא מבקש יפה ואם מישהו עוזר לשני מרצונו השני מודה לו יפה
וואי איזה נושא מענין!חלונות
העסיק ומעסיק אותי.

בקצרה ממש: מאז ששחררתי בתוכי את "חובת הפמיניזם" מול בעלי - כיף לי מאוד!!! מרגישה הרבה יותר אישה! ומרגישה שהוא הרבה יותר גברי בעיני.

לי הרגיש נכון לשחרר ולתת לנטיה הטבעית שלי כאישה, להיות טיפה ראש קטן, חבוקה ומגוננת (ג' בשורוק). קצת הרגשה של אישה רכה, קסומה ועדינה מול גבר שבגברים...
כן חושבת שיש לאישה הנאה מהמקום הזה...לפחות לי.

אציין שרק מול בעלי - בקטע הזוגי של גבר ואישה - זה רלוונטי מבחינתי. שאר מערכות החיים (חיים אזרחיים, ציבוריים. עבודה. יחסי גברים - נשים) ואפילו במרחב ההורי (!!) - הפמיניזם נוכח במלוא עוצמתו!😁
באמת נושא מענייןאמא_טריה_ל-2
ונהנתי לקרוא אותך.
כי זה ממש זר לי.
אני ההפך - תמיד הרגשתי יותר "גברית" באופי שלי, ובזוגיות לפעמים מנסה לאלץ את עצמי למקומות יותר נשיים, מה שמרגיש לי לא טבעי.
גם אנישחרית*
אבל קראתי את התשובה שלך למעלה ואני חושבת שאנחנו די דומות באופי ובתפקידים שאנחנו לוקחות על עצמנו, אז כנראה זה קשור גם לאופי האישי שלנו..
מהי חובת הפמיניזם?oo
וואו זה ממש מעניןאמא אבא ותינוק
גם אני ככה.
אני חושבת שבאופן טבעי מייד כשהתחתנתי שיחררתי את נושא הפמינסטיות בבית, נותנת לבעלי להרגיש ה"גבר גבר" ומתה על להכין לו אוכל ולפנק אותו.
ובשאר המערכות אני הכי פמינסטית שיש, אין גבר שיוכל להגיד לי מה לעשות...

יכול להיות שזו לא חוכמה, כי באמת מערכת היחסים שלנו מאד הדדית ובעלי לא ממש מצפה ממני כל הזמן לשרת אותו ממש ממש לא, ומתחלק איתי באופן די הוגן בהכל, ולכן אני לא מרגישה צורך כל הזמן להוכיח פמינסטיות בבית?
לא יודעת... באמת נושא מענין...
בדיוק*אורחת

ביטאת בדיוק את ההרגשה שלי. שם הייתי רוצה להיות:

מול מערכות החיים - עצמאית לגמרי,

מול בעלי - אישה.

רצון לחוד ומציאות לחוד,

בפועל אני מוצאת שמאוד קשה לי לשחרר, והרבה פעמים אני לא מצליחה למצוא את המקום העדין הזה עליו את מדברת.

אם לא קשה לך, 

תוכלי לעזור לי - 

ולפרט לי יותר, בדוגמאות, איך את מיישמת את זה?

וואי, חתיכת נושא!חלונות
אני אנסה לכתוב. מקווה שיובן נכון - יש נטיה בנושאים כאלה להוצאת דברים מהקשרם😏

תראי. הענין הזה העסיק אותי המון! ממש המון!! היום פחות כי מרגישה שהגעתי לאיזה בירור מסוים, עדיין מצריך דיוק ועבודה. אבל הכיוון ברור לי...

אצלי זה היה קודם כל - שינוי תפיסה בראש.
וואוו כמה נלחמתי עם עצמי על זה!

אז ככה: אם יש איזשהוא גרף של מעמד בבית, אז הוא בנוי כך שבעלי ממוקם במקום הראשון ואני אחריו. (אפילו עכשיו כשאני כותבת לך. אני מזהה איזה קול קטן שמתמרד בי).
ואני מדברת קודם כל על הפן הרעיוני בלבד.
להסכים לעצמי להכיר בכך, להסכים עם עצמי על זה.

בשבילי זו היתה עבודה.
אבל מאוד רציתי את השינוי הזה! הרגשתי שאני רוצה להיות אישה! מטבעי אני ג'דאית כזו שעושה הכל ויכולה הכל...
וחפשתי את המקום הקצת קטן יותר, הנשען, המניח את הראש בסוף יום על הכתף שלו ויודע שיש מי שדואג להכל.

תשאלי איך בא לידי ביטוי התפיסה הנ''ל? - אז זהו. שבגלל דפוס הזוגיות שלנו - לא זוכרת מצב שהתכופפתי למה שהוא אמר - רק בגלל שהוא כביכול "המחליט". כשיש חילוקי דעות אנחנו יושבים ומדברים ומגיעים להסכמה.
אבל בהחלט אני מרגישה שינוי בתוך עצמי מאז ששחררתי את המקום הזה...

עוד צעד מעשי שאני עשיתי, יכול מאוד להיות שזה טוב אינדבדואלית לי, אבל זה טוב להסביר את הרעיון:
החלטנו ביחד, ביוזמה שלי - שכל הענין הכספי עובר אליו. כל הענין הכספי זה אומר שכיום אין לי מושג מה הסיסמא שלנו בבנק.

אנחנו שתינו עובדים. מרוויחים כמעט אותו דבר. הכסף נכנס לחשבון משותף והמנהל הבלעדי - זה הוא.
כשבא לי ללכת לקניון או הוצאה חריגה - אני אומרת לו שמחר חשבתי לצאת ואני צריכה כך וכך סכום כסף.

המקום הזה כ"כ רגוע לי. מרגיש לי הרבה יותר טוב ונכון בשבילי. בלי חשבונות. בלי לחצים. בלי מעקב אחרי הוצאות והכנסות.

אני מבקשת - הוא נותן.

והמקום הזה של הנתינה - עושה לגבר מאוד טוב.

לפני הרבה שנים דיברנו שיחה ביננו. והוא אמר לי ברגע של כנות: היום נשים לא באמת צריכות גבר (חוץ מהפן המיני והרגשי). כל תחום שאת רוצה - אישה עושה אותו הכי טוב! ורק אישה יכולה גם לעבוד. גם לנהל בית. גם להביא ילדים...
וזה כ"כ נכון!

זה מאוד חיזק אצלי אז את הנקודה הזו - שמרוב פמיניזם - רגלי הגברים קצת נדחקו...עכשיו, אין לי בעיה שרגלי הגברים נדחקים מהמרחב הציבורי 😅. אבל בבית שלי - אני לא רוצה גבר מודחק, אני רוצה גבר גבר!
ולפעמים אנחנו צריכות לייצר להם ממש מקום. באופן יזום!

וואי. זה נושא ממש עדין... מזה מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי... יש לי עוד דוגמאות שבהם החלטתי שאני משחררת ונותנת לו מלכות. אבל כל בית וכל זוג ומה שנכון לו.

ואם יש נשים שכן דוגלות בשוויון מלא וזה טוב להן - גם מצוין!

יאלה. בהצלחה לכולנו בבירורי החיים🙂

ממשיכה*אורחת

אני ממש מודה לך על התגובה המפורטת, הסברת היטב ומאוד התחברתי.

גם אני נוהגת כך בפועל, כמו שכתבת, עם חשבון בנק וכדו', גם אצלי יש את המקום הקטן בלב שמתמרד, וגם אצלנו בסוף החלטות מתקבלות בשוויוניות... יותר מדי בשוויוניות, הרבה פעמים הייתי רוצה שהוא יחתוך ויחליט, אבל הוא לא תופס את המקום הזה.

כמו שכתבת - צריך לתת לו מקום להיות הגבר, ואני מחפשת עוד מקומות כאלו מלבד חשבון הבנק, כי *לי* זה לא מספיק.

מצד אחד אני רוצה להיות במקום העטוף הזה, המגונן (בשורוק), מצד שני ביום יום אני מוצאת את עצמי נוהגת איתו באסרטיביות שאח"כ מבאסת אותי.

תביני - הזוגיות שלנו מהממת, אנחנו מסתדרים מעולה, אוהבים מאוד ומעריכים מאוד אחד את השני,

אבל אני לא אוהבת את הדינמיקה שנוצרה בינינו, של שוויוניות. אני רוצה אקטיבית לשנות את זה,

אבל מוצאת את עצמי לא מספיק מכבדת אותו (בעיניי), מדברת בהרמת קול וכדו', 

כשפועל אני מעריכה אותו מאוד.

לכן, שוב, אני מחפשת תחומי חיים בהם אקטיבית אני "אגדיל" אותו כדי "ליישר" את הדינמיקה...

קצת מבולבל, נראה שאני בעצמי לא סגורה על מה אני רוצה

אני חושבת שאנחנו יותרחמצוצית
מדי קראנו אגדות על אביר על סוס לבן. גבר הוא לא סלע. הוא בן אדם כמונו, שרוצה לפרוק,צריך אוזן קשבת, לפעמים לא מרגיש טוב, יש לו מצבים של חוסר וודאות, רגשות.
זה לא הוגן לצפות ממנו להיות סלע, לקחת אחריות על הכל . מי בכלל אמר שגבר אמור להיות אחראי על תקציב? בסביבה של הורים שלי גבר היה מביא לאישה את רב המשכורת שלו בתחילת החודש כדי שהיא תבנה תקציב חודשי .
רב הגברים הם לא אביר, הם בשר ודם.
יש כמובן גברים שמחליטים הכל, חזקים. יש לי דוד כזה. לא הייתי רוצה להיות נשואה למישהו כזה. הוא אומנם אמיד, מטפל בכל וגם יש לו חגורה שחורה באיזו אומנות לחימה , אבל הוא רגיל להיות מלך. רגיל להחליט. דעה של אישתו לא מעניינת אותו. וגם כוחות לא שווים. לא מדברת על אלימות פיזית חס וחלילה. אבל גם אם היא לא מסכימה אין לה כלים להתנגד, כי הוא יותר חכם, הוא זה שמרוויח, הוא זה שיש לו קשרים. כלוב זהב בקיצור.
לדעתי עדיף גבר פחות חזק , אנושי הייתי אומרת, אבל כזה שמכבד אותך ויכולות שלך.
ממש ממש התחברתי לכל מה שכתבתכמהה ליותר

אני לא רוצה לפגוע, אבל זה נשמע ממש בעייתיאן אליוט
אני יודעת שהדגשת שלך אישית זה מתאים, אבל נראה לי אחריות של כל אחד מבני הזוג כלפי עצמם וכלפי הילדים שלהם להיות מודעים לצד הכספי של החיים שלהם.
החיים שבריריים ותמיד עלול לקרות משהו, וז דברים יהיו מספיק קשים ומורכבים גם בלי לרוץ אחרי הבנק לחפש ססמאות ואישורים, ולחפור בניירת ישנה לגלות מה הביטוחים. שלא לדבר על מקרים של גירושים חס וחלילה וכדומה.
יכול להיות שלאחד מבני הזוג יש פחות ראש לעניין, אבל עדיין צריך להתעדכן מדיי פעם ולהיות מודעים.
שני בני הזוג הם יחידה אחת, עם מטרות משותפות, וצריכים להגיע יחד להסכמות מה השאיפות, האם חוסכים לדירה, מה ירצו לתת לילדים וכו', ולחיות בהתאם.
לדעתי כל אחד צריך ליידע את השני על קניה חריגה, ולהתייעץ, ובקטע של השותפות, לא דווקא כאישה מהגבר.
כששני בני הזוג עובדים, מה עניין הנתינה בכלל?
אני רואה את הנתינה מהגבר כתמיכה רגשית, כעזרה במעשים כמו לקום בלילה לילדים וכדומה. שיפנק אותי. הרי אם ארצה תכשיט מסויים אקנה אותו בעצמי, (כמובן כהחלטה משותפת אם יקר ), זה לא העיקר פה...זה המחשבה והתמיכה ורצון לפנק. זה הגבריות מבחינתי (וכמובן הריגת ג'וקים וענייני מכוניות. שוב, לא כי אני לא יכולה לבד, אלא כי אני שונאת לעשות את זה. בדיוק כמו שבעלי יכול לעשות כביסה בעצמו..)
מסכימה ממשoo
שלא לדבר שזה לא פייר לגבראן אליוט
זה נורא קשה להיות אחראי לבד על ענייני הכספים של המשפחה. מתכוונת מבחינת אחריות.
למשל, כשתכננו לקנות דירה, ובעלי הכין כל מיני אקסלים, עם משכנתה כזו, ומשכנתה אחרת, והדברים באמת הלחיצו אותי.
ואחר כך הוא התנצל שהלחיץ אותי וגרם לי לסטרס. ואני אמרתי לו שבכלל לא! זה מצויין שהוא הסביר מה המצב, ומה האפשרויות. כי זה בהחלט גם המקום שלי לדעת איפה אנחנו עומדים ומה קורה! אלו החלטות משותפות, ובלי לדעת את כל הנתונים אי אפשר לעשות החלטות כאלו.
וגם לא לכל גבר יש ראש לענייני כספים. זה חא בא יד ביד עם טסטוטרון.. בזוג יש לכל אחד חולשות וחוזקות וחלוקת התפקידים צריכה להעשות בהתאם.
אני לא רואה אידיאל שהגבר יחליט בדברים האלו. אני רואה אותנו כצוות, עם תמיכה הדדית. ושלא יהיה לנו ראש קטן לגבי דברים הקשורים לבית ולמשפחה ולחיים המשותפים שלנו. דרך כזאת נותנת לי תחושה יותר של הורה-ילד מאשר בעל ואישה. גבר מבחינתי צריך לגונן מפגיעות רגשיות, מחרדות וכו' (בדיוק כמו שאישה תגונן בהתאם על בעלה).
נראה לי שקצת לא הבנת מה התכוונתי.חלונות
ברור שלתכנן משכנתא/ביטוחים/חסכונות. ואפילו לנתח ביחד ולעשות טבלה של כל ההוצאות החודשיות - זה עושים ביחד.
לבצע בפועל - זה הוא.

ובדיוק כמו שכתבתי. הנה. לך זה לא מתאים, וזה מצוין!
אני נתתי דוגמא לנשים שכן מחפשות דרך שונה בכיוון הזה..

וכתבת שככשני בני הזוג עובדים - מה שייך פה נתינה?! - אז זה בדיוק הענין שהסברתי לגבי *לייצר* לגבר מקום גברי. ונתינה זה מהות של גבר.
ושוב, הכי לגיטימי בעולם שלא תתחברי!
(והאמת שאם הייתי קוראת את הפוסט שלי לפני כמה שנים - בדוק הייתי מראה אותו בתדהמה לבעלי שיראה איזה זוגות מוזרים יש בעולם 😅)
אבל את אומרת שאת לא יודעת את המצב הכספיאן אליוט
את תלויה בבעלך להיכנס לחשבון הבנק כי את לא יודעת את הססמה🤔
אז ממש אני לא מבינה - את יוצרת הגבלה על עצמך על הוצאת כסף פשוט כדי לבקש מבעלך?
תראי, ב"ה היום אין הרבה מה לדעת במצב הכספי. כלומרחלונות
יש את ההכנסות והן מספיקות ב"ה להוצאות וזהו.
כשהחודשי היה מאתגר, בהחלט הייתי שותפה לעול. (מצד שני, לא הייתי אז באותו ראש של היום...)

אני לא תלויה בבעלי כדי לדעת סיסמא - אני פשוט לא צריכה אותה. מבקשת כסף - מקבלת. מעולם לא הצטרכתי לסיסמא או לגשת לבנק.

אם את מכירה אותי מהפורום, אז את יודעת שאני מאוד אוהבת לחקור ולהתפלסף. באמת. אבל קצת מרגישה כעת שאין טעם.
את לא מבינה את הראש הזה - הכי מובן בעולם!
יש פה נשים שכן הזדהו - ולהן כתבתי.

מענין אותך להבין את הראש הזה? - אם כן אמשיך להסביר בשמחה! גם אני נמצאת פה בפורום כדי להבין ולהיחשף ל"ראש" אחר. פשוט מרגיש לי שאת רוצה להגיד שזוהי דרך שלא מקובלת עליך וזהו - וזה הכי סבבה לי בעולם! ולא רוצה גם לשכנע אותך אחרת...
אבל אני לא מבינהאן אליוט
את לא משתמשת בכרטיסי אשראי ושיקים? את הסיסמה בעיקר צריכים לראות את מצב החשבון ולעשות פעולות. אז ממש לא הבנתי אותך - את כאילו מיצרת תלות בבעלך ע"י הגבלת עצמך?
גם אצלינו בעלי מוציא כסף, אבל שם במקום נסויים ושנינו משתמשים כשצריך מזומן, אבל יש לי גם כרטיסי אשראי..
אז מה הנתינה, ומה העניין שאת בלי דאגות?
אם זה רק הביצוע של ללכת טכנית לבנק, או לעשות טכנית פעולות באתר, מה הרעיון? למה זה ספציפית גורם לך טוב? למה זה הופך לאישיו חשוב לבין למשל ביצוע טסט לרכב או רישום לגן? אם מחליטים ביחד, אבל אחד פשוט מבצע זו מעיין חלוקת תפקידים רגילה?
טוב, אז מנסה להסביר שוב:חלונות
בפן הטכני - ב"ה לא משתמשים בציקים ובאשראי. אז קניה של משהו חריג מצריכה באמת התארגנות של משיכת כסף.

מנסה להסביר את הרעיון:
התחתנתי עם ערך "השיוויון" מאוד חזק. מאוד היה חשוב לי להרגיש וליישם בפועל שאנחנו שתי אנשים בוגרים ושווים ב ה כ ל .

הכל טוב ומקסים. זכיתי בחבר נדיר לחיים! נדיר אובייקטיבית, מבטיחה לך. ואז התחיל להרגיש לי שאני רוצה להרגיש יותר אישה מול גבר.
אולי זה קשור לזה שמטבעי אני עושה הכל ומהר, אולי לא. למה הרגשתי ככה, ואת למשל לא חווה צורך כזה - אלוהים יודע...זה הנפש, לכי תביני...

מתוך הצורך הזה שגרר בעקבותיו הרבה מחשבה פנימית, קריאה, לבטים - החלטתי שאני משחררת נושאים מסויימים לניהולו הבלעדי.

לי זה נותן הרגשה של ראש קטן קצת מולו, הרגשה של נצרכות (וקשה לי מאוד עד בלתי אפשרי להצטרך מאנשים. עד היום אני מעדיפה לעבוד קשה ולעשות לבד). בהרגשה שלי זה יצר לי מקום נשי, מקום נזקק. - ואני מדברת עכשיו רק על שינוי הגישה! לזה שהוא נמצא מעלי, שהוא הגבר שלי.

כשחיפשתי איך אני מורידה למעשה את התובנה החדשה שהרגישה לי נכונה בשבילי - הגעתי לנושא הכספי. לא נראה לי שאוכל אי פעם להסביר לך מה זה נותן לי, איזה הרגשה זה מעניק לי, ועל איזה צורך זה עונה.
אבל זה גם לא חשוב.
כי בדיוק כמו שכתבת, זה היה יכול להיות גם העברה של כל ענייני הרכב/רישום לגנים/ווטאובר.

זה שהוא מנהל בלעדי של נושאים חשובים וקריטיים - נותן לי את המקום שלי כאישה מולו.

בחיי שאני מחפשת עוד מילים ודוגמאות כדי להסביר, אבל לא כ"כ מוצאת...
אולי פותחת השרשור תוכל לתת את המבט שלה.

מקווה שהצלחתי להסביר משהו ולהתנסח הגיונית מבין ערפילי השינה (לא נרדמתי מוצא"ש🙄)

אוקיי, זה נשמע הרבה יותר טוב 🙂אן אליוט
אולי זו רוח השרשור הזה, אבל ההודעות הקודמות שלך נתנו תחושה אחרת לגמרי, של רצון להקטין ולהגביל את עצמך ולהפוך את עצמך תלותית כדי ליצור מקום ותפקיד לבעלך. ודווקא בתחום הכספי.
פה זה כבר נשמע חלוקת תחומי אחריות, שגם אני בעד...
אני לא רואה בעיה בלהגביל ולצמצם את עצמי*אורחת

גם בעבודות הבית, אני לפעמים מקטינה ומצמצמת את עצמי, כדי ליצור מקום לבנות שלי לעזור.

אם אני כל יכולה ומסתדרת בהכל - אין שום סיבה שהן יעזרו לי!

צריך להבין, שרעיון השוויוניות תקוע לנו כ"כ חזק בראש, ממש ינקנו את זה עם חלב אימנו... שקשה לנו לקלוט משהו אחר. זו המציאות שלנו. 

וכמובן שזו מציאות מאוד חיובית, שאיזנה את המצב המאוד גרוע שהיה קודם.

אבל עכשיו שהכל פחות או יותר מאוזן, יש הכרה בכך שלאישה יש ישות ורצונות ושאיפות ויכולות משל עצמה והיא לא נספחת, 

אולי הגיע הזמן לעבור לשלב הבא - 

מה באמת טוב לנו כנשים? בטוח שהשוויון המוחלט הוא מה שטוב לי אישית?

כמובן שמדובר פה על משהו *אישי*. 

ליתר דיוק, אישי לכל זוג, איך מתאים לו.

אם זה לא מדבר אלייך, הכל טוב! את מושלמת כמו שאת, והזוגיות שלך מושלמת כמו שאת.

אני מחפשת משהו אחר.

נראה שלא הבנת אותיאן אליוט
כמו שכתבתי לחלונות, בהחלט טוב ורצוי לחלק משימות בין בני הזוג, וגם הילדים. זה חשוב שהעול לא יפול על אדם אחד, וחשוב לחינוך הילדים ולהרגשה שהבית של כולנו.
מה שאני הבנתי ממה שחלונות כתבה בהתחלה, זה שהיא מרוויחה כסף, אבל הגבילה את עצמה שלא תהיה לה גישה לכסף זה, כדי שבעלה יהיה המחליט והנותן. וכשהיא צריכה היא מבקשת.
זה היה נראה לי מאוד מלאכותי חהגביל את עצמה ככה, ולא הבנתי מה יש פה נתינה.
לדעתי, מה ששאלת בשרשור, זה ששיוויוניות זה מעולה, ושמבחינתי זה שגם בעלי וגם אני מתחילים מאותה נקודה: שנינו מפרנסים, והבית הוא של שנינו. בגלל ששנינו עובדים משרה מלאה, שנינו צריכים לעשות מטלות בבית, ולא רק מי שלא עובד.
מכאן, איך החלוקה מתבצעת היא לפי מה שאנחנו טובים בו, ומה שכל אחד שונא פחות... בלי דרישה שבגלל שאני אישה אהיה אחראית דווקא על בישול וניקיון, ובעלי דווקא על עניני כספים. לי לא עושה טוב להתעסק בענייני הרכב, אז בעלי עושה. אני יותר מדוייקת בכביסה, אז אני עושה.
וכן, כשאני עסוקה היא יכין קפה, ואם הפוך, אז אני. וזה לא גורם לי הרגשת נחיתות, בדיוק כמו שלו זה לא עושה אלא שמחה על עזרה אחד לשני.
וואי כ"כ אהבתי מה שכתבת.ה' כל יכול
תודה על התזכורת לשחרר!
איך אני צריכה את זה...
ואיך אני רוצה שהוא יהיה גבר- גבר!
רוצה עוד...*אורחת

חלונות - מקווה שאני לא מתישה אותך,

תוכלי לשתף אותי בעוד דוגמאות מחיי היומיום בהן "שחררת"?

אני לא יודעת איך לפתור את הקונפליקט הזה שכל הזמן צץ אצלי.

דוגמא:

בעלי רוצה שניסע להיכן-שהוא, לי לא בא אבל גם לא קריטי, משתדלת לעשות את רצונו,
פשוט כדי למלא את הצורך הפנימי שלי לעשות את רצונו.

- נראה לך מתאים שאני "מוותרת" במקרה כזה בכלל?

- איך אני מפסיקה את הקונפליקט הפנימי שמופיע, כשאני "מוותרת"? או שעצם קיומו מתריע לי שפה זה לא היה מתאים לי לוותר?

זה ממש מענין ודק...חלונות
רוצה לנסות לענות ולברר איתך.
בעז"ה כשאתייצב.

כרגע שבלולה מגעגועים....(בעלי טס)
בהצלחה..*אורחתאחרונה

חיבוק

האמירה והכנות שלך מאוד מוערכת, שתדעיבתשובהתמיד

אני חושבת שזה יפה שאת מעלה את 2 הרגשות שלך.

מכיוון שהיצר הרע הוא 1, והרגש הטבעי זה 2.

ברור לי לפחות שהיהדות לא הולכת עם 1. והמודרניזציה מנסה בכל הכח לגרום ל1 לקרות. עם תנועות נשיות והעצמה נשית.

למה?

היום קשה לאישה להרגיש עצמאית וחשובה כשהיא עוסקת בעבודות הבית ועוזרת לבעלה בתפקידו.

הכי פשוט לקרוא וללמוד קצת על תפקיד האישה והגבר, מה שהקב"ה חנן בנו, ולהביא את המהות שלנו ואיך להגיע מתוך זה לתחושת שלמות אישית!

אני חושבתבארץ אהבתי
קודם כל, ברור שיש הבדל בין נשים לגברים.
בעבר ההבדל הזה התבטא גם בהבדלי מעמדות משמעותיים, פגיעות שונות בזכויות של נשים וכו', ובזה אני רואה את הפמיניזם כדבר חיובי שבהחלט עשה שינוי לטובה בעולם.
אבל היום אני מרגישה שהפמיניזם מגיע למקום שמנסה בכוח להביא נשים לכל מקום שיש בו גברים, מתוך ניסיון להוכיח שבעצם אין הבדלים (עד כל מיני גישות מגדריות משוגעות שכל אדם יכול לבחור את מינו בלי קשר לאיך הוא נולד..).
וזה טעות שמביאה להרבה נזק.

גם בדברים הפחות קיצוניים- כל ההטבות שעושים לנשים עובדות כדי לאפשר להן לצאת יותר שעות לעבודה (ולקבל הנחה במעון, ולקבל צהרון מסובסד), לפעמים יגרמו לנשים לעבוד יותר שעות כדי לקבל את ההטבות האלו, למרות שבעצם אם היו שואלים אותן, הן היו מעדיפות להיות יותר זמן עם הילדים.

ברור שבפועל אנחנו לא צריכים לחיות כמו בעבר, הרבה דברים היום השתנו, והרבה מהשינוי הוא לטובה.
אבל לדעתי כן צריך להבין שיש שוני מובנה, ולא לנסות למצוא את השיוויוניות בכל דבר.
אז גם בחלוקת תפקידים בבית - מותר שתהיה חלוקת תפקידים לא לפי התפקידים המסורתיים (אצלנו למשל בעלי אחראי בלעדי על הכביסות, אני עוזרת כשיוצא לי אבל האחריות לגמרי עליו). אבל גם לא צריך בכוח ליצור שיוויון. ואם לבעלי לא מתאים ללמוד לבשל, אז זה בסדר מצידי, והוא יכול לעזור לי לפעמים בהכנות טכניות (קילוף ירקות וכו'), והוא יכול גם לארגן ארוחה שלא דורשת בישול של ממש (לחמניות, סלט/ירקות, חביתה), אבל הבישול נשאר באחריותי.
ובעיני זה נכון גם ביחס לטיפול בילדים. ה' ברא אותנו בצורה שאין שיוויון - רק האמא יכולה להניק. אז הבעל יכול להיות שותף, ואם משתמשים בבקבוק אז אפשר גם ליצור מציאות שיוויונית. ולמי שזה מתאים זה מצוין. אבל לפעמים גורמים לנו לחשוב שזה מה שאמור להיות, וצריכים ליצור שיוויון, וזה כבר תפיסות שגויות שהעולם המערבי דוחף לנו.

וביחס לשאלה הפותחת שלך, על היחס בין הבעל לאישה - אני חושבת שגם בהקשר הזוגי יש הבדל בין תפקיד הבעל לתפקיד האישה. אין בזה חוקים או כללים, ואצל כל זוג זה יכול להתבטא אחרת. אבל כן יש הבדל בתפקידים. אני חושבת ש@חלונות תיארה יפה את הצד הנשי.

ולמעשה בעומק ההבדל הזה הוא ביטוי לרבדים עמוקים יותר של המציאות. בספרים שנכתבו על פי פנימיות התורה, מוזכרים הרבה המושגים של 'דכורא' (זכר) ו'נוקבא' (נקבה) בכל מיני עניינים שקשורים בכלל לעולם ולבריאה, לקב"ה ולכנסת ישראל, וכו'. יש צד זכרי לבריאה, וצד נקבי לבריאה, וכל אחד מהם מבטא משהו אחר במציאות. חלק מזה מתבטא גם ביחס שבין איש לאשתו, אבל זה רק טיפה מהעומק האמיתי של זה..
תשובה מאלפת התחברתי מאדהשלך על ה' יהבך
תודה! אהבתי גם את מה שאת כתבת...בארץ אהבתי
האמת שחיכיתי לתגובה שלך כי לא היה לי כוחלפניו ברננה!
להתחיל לחשוב ולהתנסח..
וידעתי שהייתח כותבת משהו דומה אבל את תכתבי יותר בהרחבה ממני
(
מסכימה עם כל מילה!
תודה!❤️בארץ אהבתי
התחברתי מאוד לתשובה, כל הכבוד על הבהירות!מקווה לטוב מאוד

תודה!♥️בארץ אהבתי
לגמרי. אוהבת את צורת הכתיבה, ומסכימה מאוד עם התוכן🙂השם בשימוש כבר
תודה!♥️בארץ אהבתי
כשכוש קטן בזנב??!ארנבת ברנבת
וואו, אני רואה את זה ממש אחרת ממך.
לכבוד הוא לי שבעלי מבקש ממני להכין לו סנדוויץ'. אם אני עסוקה ולא יכולה כרגע אז אני אומרת את זה והכל בסדר, אבל אם אני יכולה ובא לי? למה לא?
זה כל כך כיף להעניק מעצמי לבעלי.

ממתי לתת ולהעניק לבעלי זו התבטלות? אז מה זו בכלל זוגיות? 🤔
רק אומרתתיתי2
שיש לך בראש שתי אפשרויות שהן מאוד מושפעות מתפיסה תרבותית
ובהרגשה שלי לא אותנטיות שלך.
והתפיסות האלה משפיעות על הרגש שלך והתפיסה העצמית.
יש לך בחירה למי להקשיב וממי לקבל את תפיסת עולמך.
מעולם פמיניסטי פופוליסטי
או מעולמות תוכן רוחניים

כשאת מרגישה "כשכוש קטן בזנב"
זה לא את
זה הפמיניזם הרדוד שהשתלט לך על התודעה
ויש לך קצה של הרגשה אחרת
בבחירתך לחזק הרגשה אחרת,
לבחור תפיסה אחרת,
לברר לעצמך מהי נשיות עבורך, מהי זוגיות, מה המקום של קריירה בחייך.
זה בדיוק השילובאביול
הלוואי שהםמיניזם יגיע לאיזון הזה. אשרייך
אני לא היתי לוקחת את זה לכיוון כזה בכלל אלא למשהו יותר פשוטרקלרגעכאן
בעיני זה לא קשור להייטק ועצמאית ופמיניזם

אלא לתקשורת זוגית

אם היתי באמצע לעשות כביסה ובעלי היה אומר לי- תכיני לי סנדביץ' ליציאה בבקשה

זה עדיין היה קצת צורם לי

כי מבעלי אני מצפה לבקשה
לא לציווי

'תוכלי להכין לי סנדביץ' ליציאה?"
יגרום לי כמעט תמיד לומר כן בשמחה ממש
בין אם הייתי הייטקיסטית ובין עקרת בית של לפני 100 שנה

ציווי עם ציפיה כאילו מובנת מאליה..לא עושה לי אל זה בכל מצב

אני מנתחת את הסיטואציה שונהמזלטוב
עבר עריכה על ידי מזלטוב בתאריך י"ט באלול תשפ"א 00:16
פמיניזם לא קשור פה..
כן, נכון את צודקת, אישה אוהבת לפנק את בעלה.
אבל זה קצת מבאס שבעל מבקש מעצמו.
ואם בקשר הזוגי שלכם לא מאפשר פה להגיד "מאמי, אני באמצע משהו, סורי" והוא יגיד "ברור, סליחה לא שמתי לב"
אז פה הנקודה שחמוצה לך.
לא קשור כלל לפמניזים.. כי בכל קשר זוגי יש הדדיות

חמודה את אבל
לא בדיוק,*אורחת

כי זה לא העניין - 

אם אגיד שאני באמצע משהו, הוא כמובן ירד מהעניין ויכין לעצמו.

השאלה היא אם יש לי רצון פנימי להפסיק כדי להתפנות עבורו, אפילו שלא מתאים לי עכשיו

אצלי זה לא כל כך קשור לפמיניזםלהשתמח
בעלי מבקש ממני להכין סנדביץ'- מתאים לי אז בשמחה, לא מתאים לי אז אני אגיד לו שאני עסוקה עכשיו.
את האמת1234אנונימי
שאני מבינה אותך מאוד, אבל פחות מתחברת לגישה שמנסה "להגדיר" כל דבר. לאפיין התנהגות מסוימת כנשית או כגברית. במקרה הטוב היא לא פוגעת, במקרה הרע היא יוצרת בלבול ומתח.

בעיניי כל היופי בפמיניזם זה עניין הבחירה.
אני פמיניסטית כנראה על פי ההגדרה.
ועדיין אני מכינה לבעלי אוכל לעבודה
ועדיין אני רוב הזמן עם הילדים
ועדיין אני עושה את רוב הדברים בבית.
וכן, אני גם לומדת תואר הנדסי כלשהו.

למה?
יש דברים שזה מסיבה טכנית, כי אני יותר בבית.
אבל יש דברים שזה פשוט הדרך שלי להראות אהבה. נגיד להכין לו אוכל לעבודה. עושה לי טוב, אני נהנית מזה. לא חושב. שאני פחות פמיניסטית בגלל זה. מה שכן, זה לא מובן מאליו מבחינתו. אם אני מכינה לו אוכל, זה מבחירה שלי. אם אני לא אספיק, זה בסדר. כי זה לא התפקיד שלי. והוא מצידו אף פעם לא דורש, לפעמים אם הוא באמת לחוץ בזמן הוא יבקש.

וכן, בטח שיש לי גם את הרצון לפעמים להרגיש מוגנת. להרגיש שהוא דואג לי למרות שאני יכולה לעשות את אותו הדבר לבד. אז אני גם מאפשרת את זה. (סתם דוגמה מצחיקה, נגיד אם יש איזשהו אירוע. ברור שאני יכולה לקחת לעצמי אוכל, אבל אני נהנית מזה שהוא שואל אם אני מסתדרת, או אם להביא לי משהו) אז יש גם את הדברים האלו, שהוא עושה בשבילי גורמים לי להרגיש "אישה" להגדרתך.

ואני לא חושבת שהפמיניזם לא מכבד גברים. לגבי מה שכתבת לגבי הרמת קול, או דיבור באסרטיביות. בעיניי זה פחות קשור לפמיניזם. זה לא שאם מישהי פמיניסטית, היא צריכה לדבר ככה אל בעלה כדי להרגיש בשליטה. חושבת שזה יותר עניין של סגנון דיבור שאם היית רוצה לשנות אותו, אפשר לעבוד על זה. אבל לא בגלל שאת אישה ולא מתאים שתדברי ככה אל הגבר שלך, אלא כי אתם בני זוג ואולי היית רוצה שתהיה ביניכם שפה אחרת.
מקווה שהובנתי
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

אני חושבת שקודם כל להסתכל על כל ההוצאותואילו פינו

ולהחליט על מה לא מוותרים בכלל

מה אפשר לוותר

ועל מה מוותרים.

לחשוב אם אפשר לקנות פחות מותגים,  פחות בגדים,גם כשיוצאים אז לתכנן מראש מה מזמינים ולא להזמין מלא דברים שלא יאכלו.

לרכז את הקניות לפעם אחת בלי השלמות

לא להתפתות לקנות משהו אם לא באמת צריך.. 

אולי ריכוז קניות יועיל קצת באמת.אונמר

אבל נראלי החלק היותר יקר אצלי זה המותרות.

מסעדות, ספר, בילוי.

נראלי הם עולים לי יותר.

מחקתי, בטעות שרשרתי לא נכוןדיאן ד.
אז אנחנו גם בגישה הזאת אבלshiran30005

עדיין מצמצמים איפה שאפשר...

לילדים הגדולים אני קונה דגני בוקר, שוקולדים פה ושם

פירות כל הזמן יש בבית, והילדים אוכלים

כל יום מבשלת בשרי, כנ"ל שבת - הקניות בהתאם

לןקחים אוכל מבושל לעבודה /ביה"ס ואז ארוחת ערב אז הכל בהתאם.

אוכל- אנחנו משתדלים לקנות שיהיה בשפע, חטיפים  מעדנים וכו, לא בהגזמה אבל תמיד תמצאי אצלי בבית חטיפים נניח

לעומת זאת מצמצמת בבגדים , נופשים לא יוצאים אז הכל בהתאם

לא חושבת שהאוכל הוא המנועאונמר

אוכל זה כסף קטן לעומת שאר הדברים שיוצאים.

אוכל בחוץ מסעדות וזה.

או באמת כמו שכתבת טיול פעם ב וכאלה. גם מוזר לי להגיד לא,

מצד שני בחיים לא שילמנו על צימר או מלון. תמיד קמפינג או חברים או כאלה.. אבל זה גם עולה. דלק ואוכל וכל זה.

זה להחליט מראש על מה את מוותרתשוקולד פרה.

על לק ג'ל?
על בגדים תחילת עונה?
על דירה במרכז? על צעצועים חדשים?

אני יש לי "הפרעה". אני כל יום בבית קפה. אני משוגעת על זה.

וכן, זה מצטבר גם. אני לא גאה בזה שכבר נהייתי מכורה.

אבל... אנחנו גרים בשכירות זולה יחסית
אני קונה רק בגדי יד שניה לי ולילדים,
אין אצלי לק ג'ל וכאלה
כרגע לא הולכת לכל מיני חוגים (לאו דווקא בגלל הכסף)

להגיד לך שזה חכם? זה לא חכם
יותר חכם להגיע ישר מהעבודה הבייתה ולשתות קפה מגורען עם עוגייה של אמא
אבל כרגע זה הכיף שלי בחיים. 

אבל אני לא חושבת על בגדים בעונה בשום צורה, וגם לא על מעבר לבית גדול יותר.
חלק מההתבגרות שלנו, לדעתי, זה להבין את חוקי החיים. שכסף לא בא כי זימנו אותו, אלא כי עבדנו עליו...
וכסף באותה מידה גם יוצא. ואנחנו אחראים על החיים הכלכליים שלנו.
יש כאלה שחיים בלי חשבון אבל המחיר של זה - פשיטת רגל (קרובי משפחה שלנו)
ויש כאלה שחיים ממש בצמצום ובחישוב- והמחיר של זה הוא חנק, לדעתי (קרובי משפחה אחרים)

בעיניי עדיף להתרגל לחיי צמצום מאשר לחיי מותרות. כי אני התרגלתי לבתי קפה, וזה נורא קשה לי להיגמל ואני לא מספיק רוצה בזה.

אבל כל אחד בוחר איך לכלכל את חייו..

אוקיי.אונמר

אני לא חושבת שיש לי הרבה דברים שאני מוציאה מעבר.

אין לי בגדים מותגים וכל אלה.

מסעדות פה ושם, קניה של מוצרים כמו ספרים או משו לבית וכאלה.

והוצאות קבועות שיורדות כל חודש.

אבל לגמרי כמו שלך יש בית קפה לייש יציאה עם חברות או בעלי למסעדה.

וזה החלק שכייף לי ואני מתלבטת אם הדרך היחידה לא לחרוג היא לוותר על זה.

אם יש לכם כבר סכוםאפרסקה
אתם יכולים לשים אותו בהשקעה ואז תקבלו החזר מסויים עליו כל חודש (בגדול) ואז אולי זה יכסה את ההחרגה
את ההכנסה מהשקעה לא מקבלים לשוטף..אונמר

זה נצבר פשוט גם שם.. שזה אחלה אבל לא סוגר לי את החודש..

אז למה לא?שוקולד פרה.

את מתארת שאתם חוסכים משכורת שלמה, אז למה לא ממנה להוציא על החברות?

אולי באמת כן. אני פשוט מנסה להבין מה נכון.אונמר

בעלי עצמאי, ככה שזה לא כמו שזה נשמע בום משכורת לחיסכון.

פשוט מה שהוא מכניס הולך הצידה כי זה לא שוטף.

השאלה אם כשמישהו מחליט לשים כסף בצד, הוא מוציא ממנו כשחסר לסגור חודש,

או שמורידים בהוצאות?

סתם שאלה על בית קפה...ממתקית

אם תיקחי עוגייה שווה מהבית לעבודה ותכיני קפה שווה. זה לא יספק אותך?

זה החויה של הבית קפה. לא נראלי שיספק אותהאונמר

אני גם יוצאת לעבוד בבתי קפה מידי פעם.. זה נחמד.

השאלה היא מה המטרה בצמצום?זמינה

את צודקת שאין לך חשק לצמצם בהוצאות כי יותר כיף לערוך קניות בלי לחשוב יותר מידי

אבל אם יש לך מטרה ברורה את תהי מוכנה לנהל סדרי עדיפויות בחייך גם כשזה יהיה כרוך בויתורים מסויימים אבל יהיה לך יותר קל לעשות זאת כי תהיה לך מטרה אחרת שאת רוצה להשיג

בדיוק כמו שמי שבוחרת להביא ילד לעולם בוחרת לצמצם את החופש שלה למען מטרה אחרת שיותר חשובה לה כרגע

אם את רוצה לצאת ממינוס-אז תשאלי את עצמך-מה תשיגי אז? יש לך מטרה לחסוך עבורה? אלא אם כן המינוס גדול שאז אם לא תהיה התייעלות מבחירה הבנק יעשה זאת..

כשהמטרה ברורה אז האיך יהיה יותר קל לנשיאה

המטרה היא לחיות נכון.אונמר

אנחנו שנינו עובדים, ומכניסים יפה.

המטרה היא לחיות מהמשכורת שלי בלי של בעלי. (0את של בעלי אנחנו חוסכים לבית)

החרגה היא של 3000 בחודש. בערך.

בלי לחשב מוסך או חודשים של פסח או חג אחר וכל אלה שמוסיפים עוד כמה אלפים.

השאלה היא האם הדך היחידה היא ללכת לקניות ולבדוק אם טיטולים יותר זול מהאגיס ולקנות לפי זה,

או להגיד לעצמי 'לא' על יציאה למסעדה עם חברות.

או שיש אפשרות אחרת?

השאלה מה תדירות היציאה למסעדה עם חברות...ממתקית

כל כמה זמן?

יש מצב לפעם בשבוע. לפעמים בשבועיים.אונמר
אז אני לא חושבת שצריך להגיד לעצמך לאאיזמרגד1

אבל מצד שני, לא להגיד כל הזמן כן

להחליט סכום מסוים של ''מותרות'' בחודש, ועם זה להתנהל

ואז נניח אם יש משהו שמתחשק לך ממש אבל כבר חרגת הוא יכול לחכות לחודש הבא, או שנניח פעם אחת תצאו לבית קפה במקום למסעדה, או למקום אחר שקצת יותר זול... כאילו דרך אמצע כזאת

תכלס נראה לי שיש גם משהו קצת יותר מיוחד במשהו שאת מפנקת את עצמך כשזה לא יומיומי🙂

תודה!אונמר

אני בדיוק מתחילה לנסות ככה בחודש הקרוב.

נעדכן אם הצלחתי חח

תודה!

יש כל מיני דרכים לחסוךזמינה

אבל את צריכה קודם כל לבחון מה התקציב שאת רוצה לעמוד בו

ואז להתחיל לחלק את עוגת התקציב

לכל אחת מאיתנו יש נקודות רגישות אחרות ולכן החלוקה תהיה בהתאם, כמובן בהתאם להכנסות..

שימי לך תקציב הגיוני (2000 ש"ח לאוכל למשפחה בת 10נפשות זה תקציב לא ריאלי והם לא יעמדו בו..)

ליציאות, לבגדים, לקניות, לתיקונים (רכב, תקלות בבית)

ולפי זה תתנהלי

יתכן ולא תמיד זה יהיה פשוט אבל אם המטרה עומדת לנגד עינייך יהיה לך יותר ברור עבור מה את עושה את זה

אין מטה קסמים שיכול לאפשר לנו להתנהל בלי חשבון בלי שיהיו לזה מחירים

אם את רוצה לחיות משכורת אחת תבדקי עם עצמך מה את רוצה לעשות בשביל זה

מה את מוכנה לוותר

ועל מה את לא מוכנה לוותר

יחד עם זאת, כדאי להיות יצירתיים בעניין את יכולה לגלות על עצמך דברים שלא חשבת...

תודה!אונמראחרונה

מנסים באמת החודש לחיות ככה פעם ראשונה. מקווה שנצליח.

תודה!

הדרך להתנהלות כלכלית נכונהoo

היא לצרוך פחות מההכנסה

אם צורכים יותר

אפשר להגדיל הכנסה/ לצמצם הוצאות/ שניהם

בפועל ההתנהלות שלי היא נקודת מוצא שאני לא צריכה יותר מדי

רוב הדברים שאני צורכת אני מכניסה בקטגוריה של צריכה עודפת כי אני יכולה להרשות לעצמי

הצריכה הבסיסית מבחינתי זה אוכל בסיסי והוצאות בסיסיות של תפעול בית ומשפחה

בילויים/ חופשות/ חפצים יקרים/ העשרה/ ועוד מתקיימים כשיש להם כיסוי

היו שנים שלא היה לי ולא צרכתי

וגם כשיש אני צורכת הרבה פחות מרמת ההכנסה שלי

כעיקרון של דרך חיים

נקודת מוצא כזו

'אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים'

תולה את האושר בצריכה עודפת

ומקטינה את היכולת להתנהל נכון 

אני לא חושבת שאני תלויה בזה,אונמר

אבל כן רואה את זה במשהו שממלא אותי.

אני כן יודעת שלחיות בצורה בסיסית אני יכולה בכייף, ולהתאים את עצמי להכנסה שלי,

אני לא מפונקצת בכלל בדרישה הראשונית,

אבל אני כן נותנת לעצמי מעבר.

אני גם כן יכולה להגדיל הכנסה, ופשוט לצמצם חיסכון, אבל מנסה להבין מה נכון מבחינת התנהלות.

אני ובעלי שנינו רשומים לחדר כושר ומתמידים בו.

טיפול זוגי או אישי גם כמה אלפים.

מסעדה כדייט זוגי או כיציאה עם חברות פעם בשבוע או בשבועיים.

זה דברים שאני תמיד יכולה להגיד לעצמי לא,

אבל אני בוחרת להגיד כן.

הדרך היחידה היא לומר עליהם לא?

עוד לפני חישובים של קרונפלקס או כריות.

או תחבצ או דלק.

בסוףoo

תלוי מה חשוב לך

לחסוך

או לנהל חיים כאלה

עלות תועלת

(אני אישית מצאתי את האושר בשחרור מצריכה

אפילו שיש לי את הכסף בשבילה)

נכון. תודה!אונמר

אני מבינה שאנחנו צריכים עוד קצ להתבחבש במחשבה מה הרצון המקורי שלנו.

יותר לחיות ברווח או יותר לחסוך.

(ובאמת יש ערך ללדעת להתחשבן יותר מהכסף כמו שאמרת, כדי ללמוד את זה ולהיות מאושר בלי)

תודה!

את מתארתתקומה

שאתם רוצים לחיות רק ממשכורת אחת, כי את השנייה אתם רוצים לשמור לדירה. ואז נוצרת חריגה

ואז בעצם שואלת - אז האם בשביל להיות במאזן חיובי, אני חייבת לוותר על המותרות והאקסטרה?

זה לא שאת חייבת, זו בחירה.

אם אתם שניכם מרוויחים יפה

אבל חשוב לכם לחיות ממשכורת אחת כדי לחסוך לבית

יש כאן בחירה ששמה את קניית הבית במקום גבוה מאוד הסדרי העדיפויות.

אבל זו לא חובה, זו בחירה. לגיטימית לחלוטין, כן? אבל בחירה.

ובבחירה הזו, כן, אם רוצים להיות במאזן חיובי, כנראה צריך להיות יותר עם יד על הדופק בשאר ההוצאות.

יכול להיות שאם לא הייתם בוחרים לחסוך לבית, והייתי מנהלים את ההוצאות השוטפות שלכם על סמך שתי משכורות יפות, היה אפשר להרגיש יותר משוחררים עם הוצאות אחרות.

אבל אני חושבת שרוב האנשים, לא מרוויחים מספיק כסף בשביל כל הרצונות שלהם בעולם, ואז השאלה היא סדר עדיפויות ואיך בוחרים מה חשוב ומה פחות

תודה!אונמר

עזרת לי להבין.

אני בעיקר בבגדים חוסכת...ממתקית

אז אין לי כל שבת שמלה אחרת....
וחוזרת על הרבה בגדים במהלך השבוע.
אם את יוצאת כל שבוע עם חברות, אולי באמת שווה לצמצם מפגשים.
אבל אם זה פעם ב... לא הייתי מורידה. זה בריאות הנפש.
ואני למשל פחות הולכת למסעדות, כל פעם מישהי אחרת מזמינה אליה. וזה ממש חוסך.

יפה. זה גם כיוון.אונמר

לצאת אבל לא למסעדה.

תודה!

את אני?!שירה_11
חח לכי תדעיאונמר

אותה סצנה?

זה לא מוותרת אלא מה את בוחרתדיאן ד.

נגיד מחליטה שבחודש יש לך 500 ש"ח להוצאות של בילוי: בית קפה, מסעדה, הופעה איזה משהו אחר כייף או לא יודעת מה.

אז אם נגיד בחודש אחד בחרת לצאת להופעה. ועלתה לך כל היציאה 450 ש"ח 

אז בחודש הזה לא תצאי למסעדה אלא לקפה בקטנה.

לא כי ויתרת על המסעדה אלא כי בחרת ללכת להופעה.

נכון. תודה.אונמר

אנחנו עכשיו עוברים בכלל לשלב המודעות של כמה יוצא על מה,

אז מקווה שבאמ ילך לי טוב עם לדעת לבחור ולחלק נכון את הרצונות שלי..

תודה!

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

לא מכירהאחת כמוני
אבל איזה כיף לכן!! הלוואי שתמצאו!!
אולי ערב שירה עברית?שמעונה
אם הצעירות בעניין
פחות 🙈 אבל תודה ❤️רבותבנות
אולי אם יש דבר כזה של דוסות? איפה שומעים על זה??רבותבנות
אני בדיוק רציתי להירשם לסטנדאפ שלממשיכה לחלום

משהי בשם הניה שוחט, היא ממש מצחיקה ויש לה הופעות בכל הארץ, היא חרדית לא דתית לאומית

או מישהי כמו חנה כהן אלורו

חנה!!! זה רעיון!!! תודה!!!! איך לא חשבתי על זה ❤️רבותבנות
אבל אין כלכך הופעות פתוחות... באסה 😅רבותבנות
הצגה נשמע לי הגיוניכל היופי
משהו שיש עליו המלצות, אולי משהו קלאסי שאת יכולה לקרוא מראש את העלילה ולראות שזה מתאים
כן זה הכיוון. איפה מוצאים אבל דברים כאלה?רבותבנות
יש הפקות סיום של תיאטרון לחישה. הצגות מעולות!nik
רויטל ויטלזוןאמאשוני

לא דוס, אבל דתי. לא הייתי בהופעה.

אמא שלי בחיים לא תלך 😅 אבל תודה!רבותבנות
יש לה ביוטיוב הופעה אחתיעל מהדרום

לק"י

אני לא נהניתי.

חלק גם היה קצת בוטה, וגם הרגשתי שהיא רק מקטרת על החיים.

אבל אפשר לראות ביוטיוב אם זה הסגנון.

מכירה כמובן, אני אוהבת אבל מסכימה עם מה שכתבתרבותבנות
ובחיים לא אקח את אמא שלי להופעה שלה חח היא תתחלחל
תחפשי הצגות בהיכל התרבות באיזור שלכםשקדי מרק

ותראי אם יש משהו מתאים

יש הצגה על החיים של נעמי שמר עם שירים שלה, אולי יתאים לכם

לגבי חנה כהן אלורו, יש לה הופעות בכל מיני מקומות משמעונה
ישובים, אולי שווה לשאול אותה איפה היא בקרוב, ולראות אם קרוב
ביישובים זה סגור לתושבות... מצאתי לוז שלה לקיץרבותבנות

והרוב סגור ליישובים / אולפנות וכו'

אז רק ישבתי וריירתי 😅

ראיתי שיש לה בבית שמש הופעה פתוחהטארקואחרונה

בשילוב עם להקת מחול

נראה לי ערב בנות מושלם

אם זה נגיש לכן..

רעיון! תודה!רבותבנות
יש הצגה חדשה של תיאטרון לחישהשמה לב
לא ראיתי עדיין את ההצגה הזו אבל ראיתי הצגות אחרות שלהן והן ממש טובות!
אחפש, תודה!רבותבנות
ממליצה גם על תיאטרון לחישהווטר מלון
לא מוצאת בכלל אירועים שלהם...רבותבנות
יודעת איפה מפרסמים דברים כאלה?
תודה מצאתי את זה כבר אבלרבותבנות

כמעט הכל פה אירועים שהיו... מעט אירועים שעדיין לא היו - רחוקים לנו מידי....

אבל תודה רבה על החיפוש ❤️

אפרת ליבי- ערב סרט ושיח בשיתוף הבימאיתאמאשוני

תחפשי אפרת ליבי (או ליבי סרטים)

היא יוצאת עם הקרנות של שני הסרטים שלה:

ידיים מלאות (על אתגרי פוריות)

ומצפה לו (על אלמנות המלחמה)

שימי לב שיש הקרנות רק לנשים, ויש הקרנות לנשים וגברים.

היא דוסית ממש, ומאמינה שגם הסרטים נקיים בהתאם,

המחירים סבירים ליציאה של ערב בנות.

מכירה, מהממת!! לא יתאים לאחותי בת 16 🙈רבותבנות
לא. כבד... מהמם כן? אבל לא הייתי קוראת לזהאורוש3
יציאה קלילה וכיפית. 
אולי לתיאטרון אספקלריה יש משהואורוש3
וואי לא יודעת אם זה יתאיםהשקט הזה
אבל בבית ליסין עולה עכשיו הצגה של חנאל ומכבית והיא נקייה (מבחינת צניעות וכו') ושמעתי שממש מצחיקה.

עוד הצגה שאם עדיין עולה יכולה להתאים- בחורים טובים (הצגה שמבוססת על הסרט)

יווואפרסקה

איך בא לי חנאל ומכבית 😅

איך את יודעת שזה נקי? הילכו "נקי" ו"חנאל ומכבית" יחד? 😅

רוחמה בן יוסף, חנה כהן אלורואמא לאוצר❤
תכלס איך מתגברים על קנאה או רצון חזק מאוד למשהובקרוב ממש

יש לי נושא שיש לי בו חולשה מסוימת.

הייתי מאוד רוצה משהו מסוים

עד כדי כך שזה גורם לי ממש לקנאה

ואני מרגישה שזה משתלט עלי ויוצר לי תחושה לא נעימה של קנאה וחוסר פרגון

יש לי מצב רוח לא טוב

ויותר ממה שהנושא מציק לי

מציק לי שככה אני מקנאה.

איך אפשר לעבוד על עצמי כדי לא להגיע לקנאה ?

זה בזמנים מסוימים יכול ממש להשתלט עלי

לוקח לי חודש חודשיים להרגע מהמצב הזה .

וכל פעם שאני מרגישה שזה הולך להגיע אני נכנסת לחרדה ולחץ מהמצב.

בבקשה תעזרו לי 

תלוי מה הנושאכל היופי

והאם הוא בשליטתך או לא.

קנאה לרוב מגיעה כשחסר לנו משהו, וזה מאוד תלוי מה העניין כדי לדעת איך להתמודד, להתמקד ביש או לרפא את הפצע הרגשי שמפעיל אותך ככה.

נניח אם את מקנאה שבמי שיש לה תמיכה מההורים ולך אין, אבל ההורים שלך בסך הכול נורמטיביים ואוהבים אותך (או היו ואינם בחיים) אפשר להתמקד שוב ושוב ביש, במה שכן היה, בטוב שהם הביאו לך.

אם ההורים לא נורמטיביים או אוהבים, וטיפסת החוצה לבנות את עצמך לבד אבל זה עדיין משהו שממש קשוח לך ומלווה אותך (מן הסתם, נושא משמעותי מאוד) כדאי ללכת לטיפול רגשי לעבד את האין שלך.

אותו דבר בכסף, אם יש לך עבודה והכנסות אבל בדוחק ומסביב יש שפע, או אם הגעת ממשפחה ענייה והכסף גורם לך למצוקה.

או נניח ילדים (נניח אם יש לך שלושה וחלמת על משפחה מרובת ילדים, או אם אין לך ילדים - מן הסתם מצב קצת אחר ודורש התמודדות אחרת) 

חושבתאיזמרגד1

נראה לי פשוט לקבל את זה שאת מקנאה. זה בסדר שאת רוצה מה שאת רוצה.

ובמקביל- להפריד בין הרצון שלך לחוסר פרגון, כי אם זה משהו טוב אז זה משמח שיש אותו לכל מיני אנשים אחרים, וזה שיש להם לא מוריד ממך או מהרצון שלך...

ולגבי החוסר האובייקטבי- אם זה משהו שיש לך מה לעשות ואיך לקדם אותו, ממש לשבת ולחשוב על זה איך את מקדמת ומה. יותר קל כשאת יכולה לעשות משהו קונקרטי לגבי זה.

ואם אין מה לעשות אז פשוט לנסות לקבל את זה (אולי בטיפול. זה נשמע משהו שממש משמעותי בחיים שלך ואולי יהיה קל יותר עם עזרה חיצונית.) לקבל את זה שזה לא יקרה, אולי אף פעם לא. וזה בסדר לכאוב את זה שחסר לך.

ניסחת טוב ממניכל היופי
להשתמש בזה להנעה לפעולהנעמי28

ולא להתבחבש האם הרגש הזה טוב או לא.

קנאה היא אנושית ולגיטימית ויכולה לעזור לנו בחיים להבין באלה נקודות בחיים שלנו אנחנו רוצות להשתפר.

האשמה על הרגש וההלקאה רק עושים ממנה יותר אישיו ממה שהיא.

תקבלי את זה שאת מקנאה.

(אם זה בגלל רשתות חברתיות, אז לסגור, הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי)

ושתי פעולות טכניות שעוזרות

1- להפריד בין האדם שמקנאים בו לבין הדבר שמקנאים בו - אני לא מקנאה ב"רחלי" אני מקנאה בזוגיות טובה ומפרגנת.

2- להחמיא ולפרגן לאותו אדם למרות הקנאה

אני רואה בקנאהoo

דבר טוב

זו מראה למשהו שאני ממש רוצה ואין לי

זה רגע של מודעות טהורה

כי הגוף לא משקר

אני מאמינה שאפשר להשיג כל דבר אם באמת רוצים

לכן אם מגיע רגש כזה

אני מחדדת לעצמי מה אני רוצה להשיג

ומתכננת את הדרך לעשות את זה

גם אם זו דרך ארוכה 

אני מגיבה לכולןבקרוב ממש

הקנאה נובעת מחוסר שיש לי משהו שהוא יותר פיזי/כלכלי

כמו בית יותר גדול (יש לנו דירה משלנו בה מסודרת ויש בה מספיק חדרים לכולם אבל עדיין נניח אני מרגישה ובצדק שהסלון קטן לי ואם אחד מבני המשפחה יעבור דירה זה יהיה לי ניסיון ממש קשה. או נניח חופשות משפחתיות יש הרבה מסביבי שנוסעים לחול לדוגמא. יש לי יכולת כלכלית *אולי* לסוע לחול אבל אני לא נוסעת מסיבות אישיות שמונעות ממני וזה מפריע לי וקשה לי. או נניח שאני רוצה לסוע לחול רק עם בעלי אבל הוא פחות בקטע לעזוב את הילדים לבד לבד ולסוע (ילדים גדולים בלי קשר נראה לי מוגזם לעזוב לכמה ימים את הבית)

יש לי בה המון יש

ולא ברור לי למה ככה קשה לי עם האין

וזה כל הזמן מסביבי ולפעמים בתקופות מסוימות זה ביתר שאת

נניח בחופש שהרבה מסביב נוסעים לחול ואנחנו לא.

אני לא מצליחה להכניס לראש

הכל בסדר יש לך משפחה בריאה וילדים מהממים ובריאין בה תגידי אלף פעם תודה תתמקדי בחופש פה וגמרנו

* זה לא תמיד דברים כאלו לא ברי השגה. אבל אני לא הפקטור היחיד בתמונה יש עוד שיקולים ומרגיש לי כאילו יש לי בעיה עם עצמי ואני לא שמחה אפעם במה שיש לי ומי מבטיח לי שאחרי שהחליט שלמרות הכל נניח נוסעים לחול אז אני ירגע (במחשבה שלי כן אבל במציאות אולי יהיה לי דברים אחרים להתלונן עליהם)

* אני לא משתפת אפחד ברצונות שלי. בעלי יודע שהייתי רוצה אבל הוא לא מתרגש כי יודע שזה המצב ומקבל אותו בצורה פרקטית וגם זה טוב לו כי בגדול נניח שוב לנושא חול הוא היה מעדיף מראש שלא להתחיל עם זה בכלל.

* באתי מבית עם מושגים הרבה יותר גדולים. חייתי בבית גדול וכל היכולות הכלכליות ורמת החיים היתה הרבה יותר גבוה משל בעלי. אני כבר שניים לא חיה ככה אני לא נשואה לא שנה וגם לא 10 שנים אלא הרבה הרבה יותר. כל השנים ויתרתי והיה לי קשה. אבל אני מרגישה שהכל שעובר הזמן העומס מצטבר ואני לא מצליחה להתמודד איתו

* אני מפרגנת בה לכולם סביבי (ככה אני מרגישה) הקושי שלי הוא מול עצמי

ולדעתי גם הילדים מרגישים את זה וזה משפיע גם עליהם.

* אני לא מצליחה לקבל את זה שזה המצב

* מותר להתפלל על זה ? שיהיה לי כל מה שאני רוצה ? זה נשמע לי ככ ריקני

קנאהoo

על רקע כלכלי

בעיניי היא הכי פשוטה לפתרון

כי לעשות כסף

לשים מטרה כזו בסדר עדיפות גבוה

זה לא מאד קשה

ואז יש מספיק כסף למה שרוצים

לנסוע לחו"ל אפשר עם חברה/ משפחה לא חייבים באופן זוגי

לפעמים צריך להבין את שורש הרצון והקנאה ולתת לשורש פתרון 

לגבי הסוף , מותר להתפלל על הכל לפני ה'!נפש חיה.

דבר שני , אני חושבת שדווקא השינוי מגמה שאת חווה- הגישה של "בית גדול, מושגים גדולים" לעומת הגישה העכשווית של מה שקיים לך במציאות היום, זה גורם לך לחדד את ההבנה של מה את רוצה באמת/מה היית רוצה באמת.

אני חושבת שקנאה (לפחות מעצמי אני יודעת לומר) זה לא דבר רע. הקנאה יכולה לדרבן אתנו לשינוי כדי ליצור את מה שאנחנו רוצים. וככה כל אחד מתפתח מהזווית שלו וממילא יש מצב של           "קנאת סופרים תרבה חכמה"

הקנאה הופכת להיות רעה כשהיא משפיעה עלינו רע- מלמדת אתנו להיות נרגנים/לא מקבלים את עצמנו/ לא מרוצים מעצמינו או מחלקנו בעולם/ צרי עין כלפי אחרים והצלחותיהם.

וזה אולי גם מה שגורם לרדוף אחרי עצמינו בנסיון להצליח כמו/ להשיג את ... כמוהו/ להוציא את העיניים לשני כדי להראות ש"גם לנו יש", וחוסר נוחות כללי עם עצמינו/ העולם.

אני כותבת פה על עצמי, את מוזמנת לקחת לך מה שיועיל לך.  

מה שעוזר לי - זה להתמקד קודם כל במה שיש לי כרגע (לא מה שטוב וברור לי שקיים טכנית, התמקדות בחוזקות ואיכויות שקיימות בי תמיד ולא תלויות בשום מצב גשמי) ולנסות לראות איך אני מתקדמת לאט לאט  בעזרת אותן איכויות ליעד שאני רוצה.

דבר נוסף שעוזר לי

זה פשוט להתפלל, לדבר על זה עם ה' ולפרט לו- תודה על מה שיש עד עכשיו, ואחרכך ממש לפרט לו מה אני רוצה שיהיה לי ולמה. ולומר לו "אתה מכיר אותי. אתה יודע שאני לא מבקשת סתם . תעזור לי עם המידה הזאת שקשה לי, תתן לי כוח ויכולת, זה לא רק בשביל הבניין הפרטי שלי, זה למען כבוד שמיים! "  

וגם לצייר במחשבה את החזון של הדבר שאני רוצה מאוד. זה גם עוזר לי ואני רואה מזה התקדמויות.  

תנסי לעשות ברור יותר ממוקדנעמי28

מה בדיוק חסר לך.

החופשה בחו"ל שחזרת עליה - כתבת אפילו שאולי זה כן מתאפשר אבל בעלך מתנגד להשאיר את הילדים.

אולי שם הנקודה?

אולי מה שמפריע לך זה החלטות בחיים שמישהו מחליט בשבילך ואת לא לגמרי שלמה איתן או החלטות שמנוהלות יותר מדי ע"י רגשות שליליים כמו אשמה, ויש לך חוסר השלמה איתן.

אולי את פשוט רוצה זמן וחופשה לבד עם בעלך?

אולי חופשה בארץ תספיק? (לפעמים בארץ יקר יותר מחו"ל)

אז דבר ראשוןאיזמרגד1

לקבל את הקנאה. מותר לרצות הכל גם אם זה לא הגיוני או לא מסתדר וגם אם יש לך המון דברים אחרים שכן קיימים.

ודבר שני- לנסות לבחור

זה נשמע שיש הרבה בחירות שאת מתבאסת עליהם. אז לנסות לפתוח עם עצמך את ההחלטות שוב ולראות- יש איך לשנות את ההחלטות? אם לא, מה הסיבות שהחלטת אותם?

כאילו מבחינתי יש הרבה דברים שאני מרגישה שאני חייבת לעשות, ואז כשאני חושבת על זה אני מבינה שזה בחירה- נניח בחירה לכבד את הרצון של בעלי, או לחיות יותר בנחת אבל עם יותר לחץ כלכלי, או סתם שקט כשאני מרשה לילדים ממתק כדי שלא יבכו עכשיו חצי שעה😅 כאלה החלטות. ואז כשאני מבינה שאני לא חייבת אלא בוחרת בזה, יותר קל לי להשלים עם ההחלטות. וכמובן יש דברים שאפשר לשנות. אולי שווה לך לנסות את זה.

אני אגיד מה עוזר ליכל היופי

לא בטוח שזה רלוונטי לך אבל זה הכי חזק מבחינתי.

לפני כן אני אגיד, שאני ךא טסתי לחו"ל מעולם וסביבי אנשים טסים כל הזמן, פשוט אין לי מספיק וזה מבחינתי יעד לא ריאלי אז אני לא מתכננת שום דבר כזה.

כנ"ל בעוד אספקטים, אם אני קונה לילדים בגדים זה בגלל שהתרווח קצת החודש או שממש כבר חייבים כי הבגדים מרופטים.

בניגוד ל@00 אני לא חושבת שהכי קל בעולם לעשות כסף ולכל אחד יש את הנסיבות שלו.

אבל זו לא הנקודה.

אני מתנדבת תקופה ארוכה אצל מישהי שהחיים שלה קשים מכל אספקט, הבית שלה נראה נורא, הבריאות שלה על הפנים, המשפחה שלה קטנה ולא ממש בקשר וכו'.

אני נהנית ממהתנדבות, כי אני באמת עוזרת לה במה שהיא צריכה.

אבל בעיקר חוזרת הביתה ומרגישה עשירה מופלגת.

זה יותר טוב מכל שינון שאשנן לעצמי.

החוויה, ולא השכל, עוזרים לי לשמוח בדירה המאוד ממוצעת עד קטנה שיש לי, אז מה אם המטבח מתפרק והבית מבולגן, יחסית למה שיש אצלה הבית שלי הוא ארמון.

אני כמובן שואפת שגם לה יהיה ארמון ועוזרת במה שאפשר (לא בכסף כי אין לי, אם תרציי אסביר קצת יותר בפרטי) ועדיין ההמחשה הזו מול העיניים כמה יש לי, עוזרת כמו חיסון כשהקולגות שלי טסים פעם אחר פעם לכל מיני חופשות בחו"ל, ובוכים שאירועים משפחתיים קטנים עולים להם הון כי אי אפשר לוותר על כלום (וכמובן אני חוגגת הרבה יותר צנוע כי פשוט אין)...

אשמח לשמוע יותר בפירוטבקרוב ממש
איזו גישה מדהימה.ממתקית
לגבי נקודה אחרונה- אולי להתפלל על כך שלא תקנאי?ממתקיתאחרונה

במקום להתפלל על שיהיה לך כל מה שאת רוצה.
ממש מבינה אותך ממקום של קנאה, אני למשל ממש מקנאה בנשים עם בתים גדולים ומעוצבים. תמיד זה צובט אותי וקשה לי.
דווקא בטסים לחו"ל אני ממש לא מקנאה.
כל אחת והקנאה שלה.
עם הזמן אני פחות מקנאה בבתים גדולים משלי, רואה, מקנאה וזה עובר לי מהר מאשר פעם.
לא יודעת איך... אבל כבר כמה אפשר לקנא?
גם חולמת לשפץ את הבית אז זה מנחם אותי כשאני נזכרת בכך.
אולי תדמייני לך טיול חלומות בחו"ל שכשיתאפשר לך יום אחד תבצעי אותו
וכל פעם כשמישהו יטוס והקנאה תגיעי, תחשבחי לך על הטיול השווה שאת הולכת לעשות ביום מן הימים. זה מרגיע את הנפש, את הקנאה כי אז המוח עסוק בלחזור לדמיין את טיול החלומות שלך ופחות לקנא בטיול החלומות של השכנה שטסה מחאר לחו"ל.

נכון בעיקרון אין דבר העומד בפני הרצוןבקרוב ממש

וכמו שאמרתי

לא תמיד זה שאין לי זה בגלל שאין לי יכולת כלכלית

לפעמים יש דברים אחרים שמונעין (אולי אצל מישהו אחר זה לא היה מונע אבל אצלנו זה כן מונע)

ואני תמיד מתלבטת בין להגיד אני רוצה ואני חייבת ויהי מה

לבין קצת לעבוד על המידות שלי.

אגב לא כל יעד כלכלי הוא תמיד מושג

פרנסה זה אחד המפתחות של הקבה

אני מאמינה שחובה לעשות השתדלות

אבל גם חובה לדעת שזה לא בשליטתנו והכל מתנת שמיים

אני חושבתoo

שמודעות היא מידה טובה

לחדד מה רוצים ולנסות להגיע ליעד הזה

זה טוב

קנאה שמביאה כעס/ צרות עין/ דברים אחרים שליליים

זה בעייתי

הדרך הנכונה לעבוד על המידה הזו

היא המודעות

המראה לנפש

לגבי הפרנסה

יש לאדם בחירה מספיקה כדי להרוויח מספיק

גם בהתחשב שלא הכל בידו

בעיניי לפחות

בדיוק אתמול שמעתי שיעור של הרב שניאור אשכנזימתואמת

שמדבר על כוחה של הקנאה (בעקבות קנאת קרח במשה ואהרן).

ממליצה לשמוע, יש שם תובנות מיוחדות!

פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבת
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
וואי איזה כוכב D-:רקלתשוהנ
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

איזה הורסתוהה לעצמי
אני מדמיינת את הסיטואציה😅
מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
בן ה4 קם ביום שלישי - מה?? הולכים לגן???רבותבנות

היה בטוח שהתחיל החופש

אמרנו לו שכן

הוא: מה? לא! (בטון של מורה שאומרת 'אין על מה לדבר') 😂

כולם מתוקים - לאכול אותםפילה
טרי מהבוקר 😉אולי בקרוב

אני מעירה אותה ואז היא שואלת: אמא איזה יום היום? אמרתי לה חמישי אז היא: למה?

מה זאת אומרת למה 🤣 אמרתי לה כי אתמול היה יום רביעי 😅 חמודה, בת 3 וחצי.. גם לי יהיה סלט ממרח הימים השבוע 🫣

קורעעעעאוהבת את השבתאחרונה
נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאני

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

קניתי בנמרוד נעליים חגיגיות אבל יותר לבניםמעיין34
צבע חום לבן, ולא כמו כל הצעד ראשון שהן צבעוניות כאלה
יש לפאפיהעלמא22

הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.

חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.

לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו

תודה רבה!רקאני

לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?

יש חנותיעל מהדרום
גם וגםעלמא22
את יכולה להתחיל בלהציץ באתר שלהם, זה כבר יתן לך כיוון 
רעיון טוברקאני

תודה!

חגיגיות אני הזמנתי מתוקות ממש משיין, טמותוהה לעצמי

או עלי אקספרס

איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.

מאוחר מידירקאני

זה לא יגיע לי עד האירוע

אפשר בטוגו, אני קניתי לבת שלי נעלי בובה מתוקותטארקואחרונה

עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי

אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה

אני מחכה לסוף עונה

מאיזה אזור את?Doughnut

בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.

אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)

מבנימיןרקאני

בני ברק רחוק לי

תודה

אגב יש בנקסט במידה הזו דברים ממש מתוקיםDoughnut
אם יש לך שבועיים לחכות הייתי מנסה
לשים לב שהנעל עם סוליה גמישה! זה ממש חשוב!ד' הוא האלוקים

זה מקבע להם את ההליכה, 

וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...

תודה!רקאני
בנות שלוקחות בונגסטההרמה

ניסיתי היום להיות בלי היה לא פשוט.. מה שהכי הפריע לי זה שבלילה ישנתי מזעזע שינה קלה ולא טובה

קרה למישהי?

למה בלי?הבוקר יעלה
אם עוזר לך תקחי
תכף שבוע 15,הרמה

במהלך היום עייפה

וגם נראה לי כדאי להפסיק מתישהו לא?

לא מפסיקים בונג'סטה בבת אחתראשונית
צריך הדרגתיות. אני לקחתי אחד ביום אז עשיתי יום כן יום לא כמה ימים ואז הפסקתי.

להפסיק בבת אחת זה לטלטל את הגוף.

וחוץ מזה אין כללים של מתי להפסיק, הרבה מפסיקות בחודש חמישי אבל אני הייתי צריכה גם בחודש שישי ויש כאלה שלוקחות עד הלידה

אבל זה פגע לך בשינה?הרמה
לגבי העייפות, זה באמת אחד התסמיניםראשונית

השאלה מה עדיף, בחילות או עייפות, כל אחת והשיקולים שלה.

אני לא מצליחה לישון טוב בלי הכדור זו הבעיההרמה
אני לקחתי עד הלידהסטודנטית אלופה
אני הפסקתי ב18הבוקר יעלה

הדרגתי

אחרי שהייתי בטוחה שאני כבר יותר טוב

ועדיין היה צריך להתרגל..

זה הריון ראשון שלך? 

לא, חמישי😄 אבל כל הריון אחר לגמריהרמה
חחח אז גם אצלי חמישי ויחסית דומיםהבוקר יעלהאחרונה

מהבחינה הזאת..

אני הייתי ממשיכה לקחת ומפסיקה הדרגתי, נגיד יום כן יום לא.. 

היו לך היום הקאות או רק ערנות?עדיין טרייה
אצלי כשניסיתי להפסיק התחילו הקאות בלתי פוסקות. בסוף מה שעבד זה הפסקה ממש הדרגתית (כל פעם דחיתי בכמה שעות את הכדור הבא).
עייפה ועם בחילותהרמה
במהלך היום עייפות הבעיה זה בלילה שקשה לי להרדם כשאין את הכדור 
שאלת סקר: אפליקציית טהרה!אנונימית בהו"ל

אפליקציה שאת מכניסה מחזורים

היא מחשבת ימי פרישה, מזכירה לעשות הפסק ובדיקות

מזכירה יום טבילה

לוח טהרה בעצם

האם יש לך אפליקציה שכזו במכשיר?

האם תרצי להשתמש?

היית עושה מנוי ומשלמת חודשית לכזו אפליקציה?

תודה!

(מנהלות אם צריך אסביר לכם מהניק שלי למה זה אנונימי חח)

לא משלמתאמאשוני

לפני עשור פלוס, אכן שילמתי.

הדיסק עלה 30 שקל אם אני לא טועה, וזה לכל הזמן, לא מנוי חודשי.

התזכורות היו בעצם דרך מיילים מתוזמנים. (לא זוכרת אם התוכנה יצרה אותם או בעלי, בכל אופן זה היה שניה וחצי להכניס לגוגל קלנדר)

כיום שאפשר ליצור בקלוד דבר כזה (כולל התזכורות) לא הייתי משלמת.

אם בא לך לעשות לזיכוי הרבים, אחלה.

אם זה בשביל הכנסה כלכלית לדעתי על תבני על זה לטווח ארוך.

יש לי חינמיתואני שר

מתזכרת אותי בעיקר על ימי פרישה

כי את השאר אני זוכרת מרוב שזה מעיק עלי...

לא רואה סיבה לשלם כשיש חינמי.

איך קוראים לחינמית? אשמח לנסות כזה דבראביגיל ##
תודה! אני אבדוקאביגיל ##
אני משתמשת בשבע לבתוהה לעצמי
אין לי צורךהשם שלי

בעלי מחשב את הימים.

אני זוכרת.

לא מרגישה צורך במשהו נוסף.

נקודות שעולות לי שכדאי לקחת בחשבון:

* אנחנו מחשבים את ימי הפרישה בצורה אחרת מהמקובל. אז אם יש אפשרות לבחור שיטות שונות לחישוב.

* לא הייתי רוצה שהילדים שלי יראו תזכורות בטלפון ויתחילו לשאול שאלות. אז לחשוב איך אפשר לתזכר בצורה שתישאר דיסקרטית.

אפשר לבחור אם לקבל תזכורות או לאפרח חדש
בחלק מהאפליקציות יש אפשרות לבחור את שיטת הפסיקהתהילה 4אחרונה

למשל השיטה הייחודית של חב"ד.

עונת אור זרוע למי שנוהג וכו'

יש את mikvah4U שזה אתר חינמיפרח חדש

אני רושמת שם

אני לא מצאתי חינמית לאייפון אז משלמת חחחמדמדה

זה נוח לי שלא צריכה לזכור פרישות

מקבלת תזכורות למייל אז זה דיסקרטי

ושלום

(משו כמו 20 לחודש, 18 אולי)

אין ליהשקט הזה
עד כה כשמנעתי- זו הייתה מניעה הורמונלית וכשאני לא מונעת- ומקבלת כל חודש אז אני בציפייה לא להזדקק לאפליקציה כזו ליותר מידי זמן ומעדיפה כבר לחשב לבד...

האם מחשבת לבדשלומית.

ומסתדרת סבבה

לא רואה צורך באפליקציה 

יש ליראשונית
עם מנוי- תשלום סמלי פעם בשנה (25 דולר נראה לי)

אולי יעניין אותך