ניאו-פמיניזם*אורחת

עובדת מהבית, שקועה בכתיבת קוד של תכנית מסובכת,

בעלי לקראת יציאה מהבית - "תכיני לי סנדוויץ' ליציאה, בבקשה".

אני מרגישה את עצמי נקרעת בין 2 הרגשות סותרות שעולות בי:

1. סליחה?? אתה לא רואה שאני עסוקה מאוד כרגע, שקועה ומרוכזת?? אני אישה עצמאית, הייטקיסטית ועסוקה, תתכבד להכין לעצמך. 

2. מצד שני - אני מוצאת שיש בי איזה שהוא צד נקבי, עדין, נוטה לטפל ולטפח, אפילו קצת כנוע. אז מה אם אני באמצע משהו? הוא קורא, אני באה. (כשכוש קטן בזנב...)

ברור שבדור של היום, הצד השני לא מקובל בעליל. אך אולי זה יהיה הניאו-פמיניזם?

אני לא יכולה להתכחש שקיים בי גם מין צורך, קצת מודחק, להתבטל אליו.

אשמח להארות ותובנות שלכן...

גיוועלדנפש חיה.
התלבטתי אם להגיב או לאנפש חיה.
זה מה שיצא אינסטינקטיבית

צרם לי
סליחה.
גם לי צרם אבל לדעתי הפותחת שיתפה משום שהיאהשלך על ה' יהבך
נקרעת בין שני הרגשות ולא ממקום שחושבת שהצד הנקבי שלילי
מובן שצריך איזון בהכל ובעיניי קודם כל לזכור ולהזכיר תמיד לעצמנו שהממלכה היא הבעל והבית וגם יש מקום לשילוב דברים אך לצאת מנק ההנחה של התזכורת הזו לעצמנו
נאמר בתורה "ואל אישך תשוקתך והוא ימשל בך", המשילההשלך על ה' יהבך
הזאת לא ככשכוש זנב אלא בעצם זו ברכה, מתוך הקללה כביכול של חווה יש יסוד שעליו עומד הבית, וזה הצורך לתת לבעל את מקומו ולא משנה כמה חשובות אנחנו. גם אני לומדת הנדסה והרבה פעמים מרגישה שעפה על עצמי שמתכנתת ועושה דברים חשובים תוך כדי היותי אמא אבל בפועל אין כמו השמחה שעל פני בעלי כשחוזר מיום העבודה אם הספקתי לבשל אוכל חם, בסוף לא נזכור כמה קודים היו אלא את רגעי הנחת והעמל מהמשפחה ומהילדים ומהזוגיות. תוכנית שתגישי לבוס שלך תזכה להערכה על עצם זה שמילאת תפקיד וסגרת פינה, זיכרון חם בלב של בעלך מסנדוויץ יישאר לנצח. לא אומרת לבטל את עצמנו, אני מאוד נהנית מהלימודים, אבל כשבעלי צריך אותי או אני אותו זה בפער מיוחד יותר.
וזו עבודה להזכיר לעצמך את זה בכל פעם, אומרת גם לעצמיהשלך על ה' יהבך
בהצלחה 💗
הממ ולהפך?כשהיא תצא בעלה גם צריך לקפוץ להכין לה סנדויץ'?חילזון 123
לא הבנתי את תגובתך אשמח שתפרטיהשלך על ה' יהבך
המגיבה מתחתי פרטה את מה שהתכוונתיחילזון 123
תודה עניתי למטה 🙂השלך על ה' יהבך
כנות*אורחת

כן, אבל בואי נדייק יותר: האם זה באמת הדדי, (כשבעלך צריך אותך ואת צריכה אותו אז אתם מתפנים אחד לשני), 

או שזה לא כ"כ הדדי (כמו שכתבת "ואל אישך תשוקתך, והוא ימשול בך").

האם יש פה באמת אלמנט חד כיווני, דינמיות יחסים שונה מהאישה לבעל והפוך?

או שאנחנו מתכחשות לדבר הזה, ברוח הדור המודרני?

בואו נהיה כנות!

הצורך שלי הוא שבעלי יצטרך לי, ומפה נובעתהשלך על ה' יהבך
הברכה מתוך הקללה של חווה. יש בנו צד כנשים שמתאווה לכך שיצטרכו לנו, בין אם זה הבעל ובין אם זה הילדים כי יש לנו רצון להעניק, ולקבל אצלנו מגיע מתוך הענקה וכמובן שגם צריך הדדיות וכשאני צריכה דברים אבקש ובעלי ייתן ויתפנה. אבל נהנית יותר לשמח אותו מאשר לבקש ממנו.
ובלי קשר כשאני מבקשת הוא נותן מעצמו ומתפנה.השלך על ה' יהבך
לא חושבת שזה כל כך קשור לפמיניזםDove
נראה לי שזה סבבה לטפל ולטפח, בטח אם זה בא לך טבעי.
אבל מה שלא סבבה זה שבמקרה שאת עסוקה או לא יכולה את מבטלת את עצמך ואת הצרכים שלך.
זה מוכר לי כי זה קורה גם לי אבל חושבת שצריך לעבוד על זה גם עם עצמך ללמוד לעמוד על שלך בנעימות ולדעת להגיד לא בלי לפחד וגם בתקשורת עם בעלך, לעשות תיאום ציפיות ולהסביר לו שיש דברים שהוא יכול לעשות לבד במיוחד כשאת עסוקה בדברים אחרים חשובים לא פחות.
אני חושבת שצריך למצוא את האיזוןLana423
משהו בי נהנה להכין לבעלי אוכל ולפנק אותו.
אבל אנחנו צריכות ללמוד גם לדרוש מהצד השני לעשות. לא את אותם הדברים, לא צריכה שיכין לי סנדוויץ, אבל כן שיעשה דברים אחרים בבית (שטיפת כלים, הוצאה של בגדים מה מכונת כביסה וכו׳)
מסכימה כשהכל נעשה מתוך נועם ואהבה יש מקום ששניהשלך על ה' יהבך
הצדדים יתנו וזה גם מחזק את הקשר
אנחנו שותפים בבית וקשובים אחד לצורך של השניציפיה.
אם אני עסוקה, הוא יכין לעצמו.
מצד שני, הנה דוגמא שקרתה לנו ממש היום:

אתמול הקטן קיבל חיסונים של גיל חודשיים, ובן הזוג שלי קיבל מנת בוסטר לקורונה.
הקטן לא ישן ככ טוב הלילה, וגם בן הזוג מאוד עייף בגלל החיסון.
אני הייתי עם התינוק בלילה, אז בבוקר בן הזוג איתו (עובד תוך כדי), ונתן לו חלב שאוב.
הוא העיר אותי ב12, למרות שהוא חא הצליח לאכול כלום הבוקר כי הקטן ממש חסר מנוחה. ואז אני הלכתי למרכז המסחרי חיד הבית וקניתי לנו אוכל (הוא בדרכ מבשל צהרים).

כלומר, שנינו עייפים. אחד נותן לשני לישון ואז השני הולך לקנות אוכל.

מבחינתי הבסיס של הבית הוא שותפות. אין "התפקיד שלו כי הוא גבר והתפקיד שלי כי אני אישה", אלא חלוקה לפי ידע ועדיפויות אישיות (הוא מבשל. אני מנקה). ומתוך זה נובעת כל ההתנהלות שלנו.

)כן, יש דברים סביב הילד שאני רואה שהם כן החלוקה המסורתית, כי אילוצים, אבל בגדול, השאיפה היא שותפות מלאה)
התחברתי ממש.תהילה 4
אני חושבת שהנטייה לקום היא הרצון לתת לבן זוגך אבל זה לא מתוך שובינזם אלא מתוך אהבה וזוגיות. יכול להיות גם שאישך לא שם לב שאת שקועה במשהו ולכן ביקש כי הוא רוצה את המחווה הזו ממך.
כן, אוהבים אז רוצים לתת. פחות קשור לעובדה שמדובר כאןציפיה.
בזוגיות דווקא.
הרצון לתת ולעשות מתוך אהבה נמצא גם במערכות יחסים חבריות, למשל, או הורים וילדים, או אחים.
אני חושבתאמא_טריה_ל-2
שפמיניזם הוא הזכות לבחור מה שמתאים לכם.
כלומר לא בהכרח להתנהל לפי תבניות מסוימות שהמגדר מכתיב.
מצד שני לעשות בכוונה את ההיפוך זה בעצם גם דרך מסוימת להגביל ולקבע את עצמך.

התשובה בעייני היא לעשות מה שנכון לך.
אם במקרה שלך זה אומר לפעמים לעצור את העבודה ולפנק את בעלך בסנדוויץ' - מה טוב. אם זה מפריע לך אז אולי שווה לציין זאת בפניו.
בנוסף חשוב בעייני שתהיה הדדיות מסוימת. לא בהכרח סימטריה מלאה, כי לכל אחד חוזקות וחולשות אחרות, אבל תחושה של נתינה הדדית.

מסכמת בזה שפמיניזם הוא החופש לבחור מה נכון לך.
אהבתי.*אורחת

זה מאוד נכון, והתחברתי מאוד.

השאלה היא, האם יכול להיות שבאמת לנפש שלנו טוב משהו מסויים, ואנחנו מתכחשות אליו,

ואם נכריח את עצמו לנטות לצד מסויים נרגיש יותר שלמות ושלוות.

אני כל החייםאמא_טריה_ל-2
חשבתי שאהיה אשת קריירה, וזה באמת התכתב עם התפיסה הפמיניסטית שלי והרצון להוכיח את עצמי.
להפתעתי הגדולה, מרגע שילדתי רק רציתי להיות עם הילדה - היה לי קשה לצאת בבוקר לפני שהיא התעוררה והייתי עושה הכל כדי לצאת מהעבודה ולאסוף אותה מהגן.
בתקופת הקורונה עבדתי מהבית והרווחתי עוד זמן איתה, וזה עוד יותר חידד לי כמה זה חשוב לי.
בכאב רב ויתרתי על קידום בעבודה, שאמנם היה בו עניין מקצועי וכסף, אבל הרגשתי שכרגע בחיים שלי אני רוצה להשקיע את מרבית המשאבים לבית.
ההחלטה לא התקבלה בקלות, וגם לי היו תהיות בנושא מהו מימוש הפמיניזם בהקשר הזה, ולמה בן הזוג שלי לא מרגיש צורך להפחית משרה למשל, אבל בסוף הבנתי שזה הצורך שלי וזה מה שחשוב.
לא החברה הכתיבה זאת, לא בן הזוג, זה שלי לגמרי.
מסכימה.*אורחת

אבל כמו שכתבת, זה היה "להפתעתך".

למה אנחנו לא מודעות לכך?

זה כאילו אסור להודות בכך שאנחנו רוצות להתמסר לבעל,

ספציפית להתמסר לילדים יש קצת יותר מוסכמות חברתית בנושא, לפחות במגזר שלנו...

אבל עכשיו שאת מודה בצורך להתמסר לבעל,

אני שואלת - עד כמה? את חושבת שאם אקח את זה יותר רחוק, ואתמסר יותר, אולי "אתבטל" כלפיו יותר, אהיה שלמה ומאושרת יותר?

את מדברת על האיזון שמצאת בפועל שהוא טוב לך, 

ואני שואלת הלאה - האם ללכת עם זה רחוק יותר.

לדעתי לכל אחת מתאים מקום מסוים בשביל הזה,השלך על ה' יהבך
לאו דווקא ויתור או נטייה מוחלטת לצד אחד
ממש מדהימה, אהבתי את התשובההשלך על ה' יהבך
סתם מתעניינת,מקווה לטוב מאוד

ובאמת מקווה לא לפגוע, 

אבל באמת לא מרגיש לי מכל מה שכתבת כבוד לבעלך...

בלי להכנס לזה האם באותו הרגע נכון היה להכין סנדוויץ או לא. 

יש לי תחושה לא נוחה מהביטויים שהעלית ביחס אליו. 

והכבוד אליו לא קשור כלל למה את מתעסקת או הוא ולא לרמת האינטלגנציה שלך או שלו.

וחוסר הכבוד משפיע בכל היחס, אני בטוחה שגם הערכה שלו אליך חשובה לך מאוד! 

בכלל נראה לי נכון להבין יותר טוב מה זה בעל מה זאת אישה ומה היחס הראוי שיהיה ביניהם

הבעיה בימינו שהנושא הזה כל כך מבלבל, שעצוב שבאמת מתבלבלים  

אשמח שתכתבי לי -*אורחת

מה זה בעל, מה זו אישה, ומה היחס הראוי ביניהם

וואו, לא בטוח לי שזה סדור לי בכזאת צורה,מקווה לטוב מאוד

(אני מגיעה מתחום הנדסה וההייטק יותר מאשר מרצה לזוגיות, אבל בהחלט התעניינתי בנושא)

למרות זאת אם את באמת רוצה, אני אשתדל לארגן לי את זה טוב בראש ואחר כך לנסות ולכתוב לך. 

ואגב,  אני מתרשמת מזה שאת באמת רוצה להבין זה יפה בעיני מאוד. 

עונה*אורחת

אישית, אעיד על עצמי שההפך הוא הנכון, אני מאוד מכבדת ומעריכה את בעלי.

נכון שהשתמשתי בביטויים מוקצנים, אבל זה היה לצורך הפרוזה גרידא, 

אשמח שתתייחסי לעצם הדברים.

מענין אותיבת 30
אם המצב היה הפוך.
בעלך שקוע בעבודה ואת מבקשת ממנו שיכין.

אני שואלת כי אני לא בטוחה שזה ענין של אישה או בעל, אלא פשוט של שני בני זוג שחיים ביחד.
עונה*אורחת

ספציפית לגבי הזוגיות שלי, אם הוא היה עסוק והייתי מבקשת, הוא היה מברר שזה באמת נצרך ואני יודעת שהוא עסוק, ואז מכין לי בשמחה.

אני לא חושבת שזה סתם עניין של בני זוג שחיים ביחד, 

אני חושבת שיש פה חוסר סימטריה מסויים.

זה נראה לי אפילו קצת התממות או עצימת עיניים לחשוב שזה לגמרי סימטרי...

אני לא יודעת אם יש סימטריהבת 30
אני מניחה שאצל כל זוג זה קצת אחרת.
אבל אני גם לא מבינה מה שכתבת בהודעה הפותחת. מה לא מקובל בצד השני?
למה זה בכלל משנה מה מקובל או לא?
כל זוג הוא עולם ומלואו, עם האופי והרצון הודעות, אז למה צריך למדוד את עצמינו ביחס למה שמקובל?
המדד הוא האם אנחנו שמחים או לא, לדעתי
אני חושבת שאת פשוט אוהבת אותוחמצוצית
מאוד. או שזה האופי שלך. כי לי נגיד אין את הצורך הזה. ואני בכלל עקרת בית. אולי גם חינוך.
עונה*אורחת

האמת שגם בי לא היה קיים הצורך אף פעם, עד לאחרונה שנתקלתי בו בספורת של פעם.

אבל תמיד היה את העניין של השוויוניות, ועד כמה הוא עוזר לי, ולמה אם זה אמור להיות שוויוני תמיד אני בסוף מרגישה שקצת אילצתי אותו ובסוף עשיתי יותר ממה שהתכוונתי

נראה לך שזה סימטרי?*אורחת

אני חושבת שהשאלה שלי היא במהות:

1. האם אתן מכירות בכך שהמצב לא סימטרי? 
   (ובפירוט: נכון, צריך למצוא את האיזון, ומה שמתאים לכל זוג וכדו'. 
   אבל בסוף, האם יש הבדל בכל אופן, "ואל אישך תשוקתך", או שמבחינתכן אין הבדל כלל בין הצדדים?)

2. למי שמכירה בכך שהמצב לא סימטרי -
    האם המצב הזה תקין בעינייך, או עולם שצריך לתקן ולשנות, כמו "בעצב תלדי בנים"?

3. למתקדמות - האם החברה המודרנית משכנעת אותנו להיות אינדיבידואליות, ולהתכחש למשהו פנימי שקורא לנו לא-סימטריות, שאם היינו פועלות לפיו היינו מרגישות שלמות יותר?

(אני פוחדת אפילו לנסות את הנתיב הזה, כי הוא נראה לי אל-חזור. "לא, בעצם אני כן רוצה שנכין סנדוויצ'ים בתורות"...)

מקווה שאני מכוונת לדעתךשחרית*
לי צרם לקרוא את התיאור שלך.
למרות שאני מדמיינת סיטואציה זהה בדיוק גם אצלנו בבית.

בעיני תפקיד האישה הוא לא לטפל בגבר, אני לא רואה בזה צד נקבי "אידיאלי".

אני כן חושבת שהעולם מראשית ההיסטוריה הוא כזה שבו הגברים יוצאים והנשים בבית. לכן קצת התקבע שתפקיד נשי הוא הכנת אוכל, ניקיון, טיפול בילדים ו"פינוק" הגבר החוזר מהעבודה ותפקיד הגבר הוא להביא כסף (או אוכל, תלוי על איזו תקופה בהיסטוריה מדברים) הביתה.

הדורות האחרונים שינו מאוד את המאזן הזה.
ובעיני זה מבורך.
באמת יתכן שרוב הנשים עם נטיה לצד הנקבי הזה (מה שמשתלב עם נשים במקצועות טיפוליים שונים)
אבל, וזה אבל גדול, יש כאלו שלא.

אז הדיבור על סימטריה או חוסר סימטריה הוא די אינדיבידואלי.

אם את מרגישה לא שלמה בגלל החוסר בצד הנקבי שלך (וגם- מה זה החוסר הזה? את לא עושה כלום בבית רק מפתחת קריירה?), אז תבדקי איפה למצוא את האיזון.

אני מכירה זוגות מכל המינים. חושבת שכל זוג צריך למצוא את המנגינה שלו.

בנימה אישית לגבי- אני קרייריסטית מאוד. אבל גם אחראית על כל הצדדים ה"נקביים" (וגם על חלק מהזכריים🤦‍♀️, אולי אני פשוט קונטרול פריק).
בעלי הגיע לנישואין מתפיסת עולם שובינסיטית ומיושנת מאוד לגבי תפקיד האישה, לקח לי הרבה שנים להצליח לשכנע אותו שגם הוא יכול לשטוף רצפה, כלים, להחליף לילד. (לא הכל הצלחתי, אבל מצאנו די את נקודת האיזון שלנו והיא לא סימטרית וגם לא-לא סימטרית). לכן כתבתי שמה שכתבת צרם לי, כי אצלי הוא נוגע בעצב חשוף.
עונה לדעתיהשלך על ה' יהבך
1. יש הבדל
2.תקין
3.לחלוטין בעיניי
מזדהה לגמרי!!ה' כל יכול
ומוסיפה...
שרואה בזה הרבה יופי-
שגבר הוא גבר כמו שבראו אלוקינו.
ואישה היא אישה כמו שבראה ה' יתברך.
ולכל אחד התפקיד שלו, כשזוג משלים אחד את השני.
ולא משחק "משחק כוחות וסימטריות"...
מסכימה ❤️השלך על ה' יהבך
מנסהאורוש3
1. יכול להיות שיש הבדל. אבל העולם צועד לתיקונו. ואל אישך תשוקתך זו קללה. לא עולם אידיאלי.
2. לתקן את חוסר השוויון הרעיוני וזכויות בשוק העבודה ומשכורות והחפצה של נשים וכו'.
אבל בלי התכחשות לטבע ולאיך שהנפש מבקשת להיות. אני רואה את זה יותר בהקשר של גידול הילדים מאשר בזוגיות. שם אני מרגישה שהרצון והטבע הרבה יותר מושכים לבית והיציאה היא ממש מלחמה כואבת נגד זה. אישית לא חשה את זה בזוגיות דווקא. בנוסף אני נגד שוויון שמבטל את השוני הפיזי בין גברים לנשים. כי בסופו של דבר הגוף לא נועד לאותו דבר. גבר לא נועד ללדת וגוף של אישה לא נועד למלחמות וסחיבות קשות. אולי בהכללה. אבל אין מה להתכחש לזה. ולהרוס את הגוף. אני גם נגד שוויון שמבטל את ההלכה. מאמינה בהלכה בכל ליבי. ולא מרגישה שחסר לי דברים שנשים נאבקות בשבילם (שתכלס, חוסר העניין האישי אצלי מעיד על ירידה ברוחניות ולא דווקא על יתרון). אבל לא רואה פסול בדברים שכן ניתן להתיר בהלכה כמו קריאת מגילה וריקוד בהפרדה עם ספר תורה. פשוט שוב, זה לא חסר לי אישית.
3. החברה בהחלט מעוותת וחוסמת את הקול הפנימי. בהרבה הקשרים. פרטתי ב2.
בדיוקחמצוצית
אצליאמא_טריה_ל-2
אין מספיק נשיאה משותפת בנטל בזוגיות שלי, מהמון סיבות, וזה בהחלט מבאס אותי.

חלק בגללי, במיוחד בכל הקשור לילדים אני קצת פריק קונטרול בגילאים הצעירים.
וחלק בגלל שהוא לא לוקח על עצמו כמו שהייתי רוצה.

האם הוא מרשה לעצמו כי הוא תופס את זה כחלוקה מגדרית? אולי בתת מודע. ברובד הגלוי יותר זה גם קשור לאופי שלו שיותר עצל ממני, ופחות אכפת לו שהבית יהיה נקי למשל או שהכלים יהיו נקיים בהכרח בסוף היום.

אני הייתי מרגישה יותר שלמה אם היה לי שותף יותר מלא, שעושה דברים גם בלי שאבקש מליון פעם, שלא מרגיש בנוח לזרוק הכל עליי.

אם אני מסתכלת ימינה ושמאלה לחברות שלי או משפחה - הרבה במצב דומה, שמרגישות שיש עליהן יותר ממה שהיו רוצות בגזרה הביתית.

יכולה לתת עוד דוגמה מעולמי- בעלי ציין בפניי יותר מפעם שהיה רוצה שאכין לו אוכל לקחת לעבודה. ובכן צר לי, אין לי את הזמן לזה. אם הייתי עקרת בית אז בשמחה, ועכשיו בחופשת לידה מנסה לפעמים לבשל, אבל בשגרת החיים זה ממש לא מתאים לי.

לא יודעת אם זה בדיוק עונה על הדיון הרחב יותר,
אבל לתחושתי יש עוד דרך לעשות (לעולם בכלל ובזוגיות שלי בפרט) כדי להשתחרר לגמרי מכל הכבלים והפרדיגמות...
רק מציעה בזהירות... כמובן לא אישי ובלי לפגוע!!ה' כל יכול
שאולי הוא אופי עצל יותר.
ואולי הוא בתת מודע- פחות חושב לעשות את הדברים האלה.
ואולי הוא פשוט גברררר!!!

גבר סטנדרט שה' ברא אותו עם תכונות אחרות מאישה.
וזה שבדורינו יש בלבול בין גבר לאישה, והגברים לומדים את התפקידים הנשיים.
מלמד אותם להיות יותר נשיים.
אבל בפועל אי אפשר להתכחש שהם גברים...!

זו דעתי...
השאלה בהחלט במהותעוד תשובה
שאלה 3 שלך קפצה לי יותר מכולן.
יש חוסר סימטריה, אם יש צורך בתיקון הוא ברמה האישית-זוגית, כל זוג לפי יכולותיו והעדפותיו ולא ברמה הכללית.

בעיני החברה המודרנית בהחלט מנסה לשכנע אותנו, בדברים שלא בהכרח מתאימים לנו, ואנחנו מאבדים בהם את עצמינו. זה מתבטא בהרבה תחומים (לדוגמא שיטת המודעות לפוריות, מול שימוש בהורמונים כדי לשנות את המערכת. לפעמים זה נצרך, אבל איבדנו הרבה בהקשבה הטבעית לגוף) ומשפיע גם על הזוגיות.

איש ואישה נבראו שונים, ביולוגית ונפשית, לא כדי ליצר מעמדות, בעיני, אלא כדי לחדד את הכוחות והיכולות, ששונים בינהם, ולהשפיע טוב בעלם בצורות שונות. זה לא חוסר סימטריה של גודל (ואז אחד "גדול" יותר מהשני) אלא חוסר סימטריה של מהות, אנחנו פשוט שונים אחד מהשני, עם תפקידים אחרים, זה לא ענין של יותר או פחות, אלא רק להיות במהות שלי ולא להתבלבל מהרוחות שבחוץ, שמדברות על "שוויון" אבל בעצם מתכחשות לאיכויות האינדובידואיליות. (עולה לי דוגמא בהקשר הזה דוקא של שני חפצים- גלגל ולְבֵנַה. לגלגל יש כח תנועה, ללבנה יש כח של בניה ויציבות. שני הכוחות נצרכים, כל פעם במינון שונה, אבל אם ננסה לבטל את הכוחות או להשתמש בחפץ למטרה ההפוכה, אנחנו לא נשיג שום דבר, ואולי גם נחריב. ברור שאנשים הם לא חפצים, וסך הכוחות והיכולות של כל אחד הוא אינדיוודואלי ואינסופי, אבל הדגמא באה רק להמחיש מה קורה כשמתכחשים לכוחות)

בתוך בית, צריך איש ואישה, עם כוחות ויכולות משלהם, כוחות של איש וכוחות של אישה, שביחד יוצרים מהות אחת של בית.
עונהמטילדה
1. בוודאי שהמצב לא סימטרי
לכל אחד (זכר ונקבה) יש תפקיד אחר בעולם

2. תקין לחלוטין בעיני

3. ברור
מנסהבת 30
אני חושבת שזה ממש שונה מאחת לאחת ומאחד לאחד.
כל כך תלוי באופי, במקום שבו גדלנו.
כל כך תלוי בקשר הזוגי.
בעלי למשל, חושב שזה באופן בסיסי התפקיד שלי לבשל. אבל בשניה שאני אגיד שאני לא יכולה, הוא יכין שבת שלימה בשמחה אם צריך.
אז למרות שאני ממש לא מרגישה שהאחריות על בישול צריכה עקרונית להיות עלי, בפועל, זה לא כזה משנה לי, כי אם אני צריכה עזרה או שיחליף אותי, אני אומרת לו והוא עושה.

ובעיני זה ממש תקין לתפוס את הדברים שקשורים לבית כנמצאים באחריות האישה ואת הדברים הקשורים במברגות וכד' כנמצאים באחריות הגבר, כל עוד יש אהבה ושמחה ועזרה ותמיכה כשצריך.
(גם אני אפתח סתימה בכיור, למשל)
לגבי 3, לא חסר ספרים והרצאותחמצוצית
טוענות שאישה צריכה לשתוק, לטפל, להיות חכמה, צוואר שמסובב את הראש, יודעת לטפל בילדים.
דברים האלו מחלחלים, נשים מתחילות לחשוש שאולי הן לא מספיק נשיות כי לא בא להן להכין קפה או לטפל בילד, כי אולי הן חזקות יותר מדי, לא מחוברות לטבע שלהן.
אבל זה לא נכון. אם זה היה הטבע זה פשוט היה בא טבעי. עובדה שלא. ברגע שהמציאו אמצעי מניעה זולים ונגישים נשים התחילו לצאת ולעבוד ולקחת אחריות.
למה כל כך נפוץ דיכאון אחרי לידה? כי טיפול בתינוק לא טבעי לנו בדיוק כמו לגבר, אנחנו גם נולדות עם יכולת לטפל בילדים, זה בא עם למידה וניסיון. כמו כל דבר. עובדה שאבא לחמישה מבין בילדים הרבה יותר מבחורה רווקה או אפילו אימא טריה.
אישה וגם גבר צריכים לבדוק מה נכון להם אישית, בגבולות הלכה כמובן. וזהו.
באופן כללי כתבת נכון ויפה.לפניו ברננה!
מסכימה איתך לגבי זה שהאישה לא צריכה להיות כנועה, בובה או משרתת (בעצם זה מה שיוצא המגישה אותה תיארת בפיסקה הראשונה). אני גם בטוחה שזו לא דרכה של היהדות.

(קצת גולשת מנושא השרשור.. פשוט היה נורא חשוב לי להגיב לדברייך)

אני חולקת עלייך בנושא של דיכאון אחרי לידה.(לא מנסיון..)
הרבה פעמים זה מתפרץ לא בלידה ראשונה או שניה, ולפי דברייך ככה היה צריך להיות.
יש מערכת של הורמונים שעוברת טלטלה בלידה, וזה יכול להיות גורם לדיכאון.
בנוסף, מערכת התמיכה ליולדת שהייתה חיה בחברה שבטית/בחמולה הייתה הרבה יותר חזקה. היא הייתה צריכה לטפל בתינוק ולא בהכנת אוכל, ניקיון ועוד.. גם הילדים הגדולים שלה היו נמצאים בחברת הילדים האחרים נותנים לה את האפשרות להתאושש.
כיום כשכל משפחה סגורה בבית שלה - כל האחריות חוזרת להיות על הההורים מיד אחרי הלידה. יש משפחות שיש להן יותר תמיכה ויש שפחות, אבל בסוף ההורים הם האחראים ובדרך כלל האבא ממשיך לצאת לפרנס אז לאמא יש תחושה שהיא כל הזמן בבית וכדאי שתיקח אחריות על מה שקורה...
בנוסף החֶברה שאין לאמא. בחברה שבטית או בחמולה האמא נמצאת בחברת נשים - שגם עוזרות לה ומלמדות אותה לטפל בתינוק החדש, וגם פשוט איתה. מדברות איתה. היום - לנשים אחרי לידה הרבה פעמים אין כוח לצאת מהבית ואז פשוט אין להן חֶברה בת גילו אלא רק תינוק שדורש המון ולא מקבלים ממנו פידבקים...

יכולה לומר על עצמי, שאחרי הלידה השנייה היו ימים שהרגשתי בהם דכדוך מאוד משמעותי, וכשניסיתי לחשוב מה יעזור לי לצאת מזה היה חֶברה..
בהתחלה באינסינקט אמרתי לבעלי שלא ילך ללמוד בישיבה סדר ערב. יום שלם אתה לא בבית - בערב תביא את החברותא לבית, גם אם לא נדבר תהיה פה, יהיו פה אנשים..
אחר כך כשחשבתי על זה הבנתי שזה ממש הציל אותי כי זה נתן לי לפגוש עוד מבוגרים, נתן לי תחושה של שפיות יחסית שאני שומעת דיבורים עם הגיון ולעניין ולא נשארת ברמת שיחה של אמא לילד בן שנתיים וחצי (הגדול שלי באותה תקופה). למרות שלא השתתפתי בשיחה אלא רק הקשבתי.

(רוב מה שכתבתי מבוסס על הספר עיקרון הרצף, אם אני זוכרת נכון איפה קראתי את הרעיון לגבי החברה השבטית..)
מסכימה איתך מאוד...בארץ אהבתי
שמעתי את הטענה הזאתחמצוצית
אבל בפועל זה לא נכון. נגיד את גרה ביחד עם משפחה מורחבת. זה אומר שיש עוד כמה נשים בהריון , עם ילדים קטנים , אחרי לידה. מי בדיוק יעשה את כל העבודות בית? כמה נערות יולדות גדולות במידה ויש? אני לא חושבת שנערות שמחו להעביר את כל הזמן הפנוי בטיפול בשביל נשים אחרות ולא בטוח שאמהות שלהן חשבו שבת תהיה משרתת של משפחה .
זקנות הן זקנות, לא עוזרות אלא צריכות טיפול בעצמן , אימא או חמות שהיא בטח בעלת הבית הראשית לא תעשה עבודות שחורות. בנוסף אין פרטיות, אין פינה שלך, את צריכה לתאם כל דבר עם כל השבט, דור מבוגר יעיר לך מפה ועד סיביר.
אני חושבת שבפועל אישה עשתה את רב עבודות בעצמה ועוד ביצעה משימות בשביל סבתא.
ילדים קטנים צריכים השגחה גם אם הם בחברת ילדים אחרים. בעבר היתה צפייה מבנות יחסית קטנות לשמור על ילדים, בפועל הן שכחו אותם, ילדים נפצעו.
אחרי ילד שני והלאה את פחות ניידת, יותר עומס, הרבה פעמים גם פחות עזרה כי את נחשבת מנוסה אז לא פלא שיכולים להיכנס לדיכאון.
בעיקרון חברה שבטית וחמולה זה לא בדיוק אותו הדברלפניו ברננה!
אבל מטבע הדברים במשפחות גדולות נוצרו פערי גילאים מטורפים.
לא שהם חיו בחמולה, אבל לאבא שלי יש בת דודה שיש לה בת בגילו.
וכמובן את כל האמצע.
יש כמובן גם נשים בגיל 40-60 שהם לא סבתות זקנות מצד אחד ומצד שני כבר לא במעגל הילודה.
וגם אני בטוחה שלא כל כך שאלו את הנערות אם הן שמחות לעזור או לא. כל הדור היה שונה, זה היה התפקיד שלהן וזו הייתה הציפיה מהן (והן גם לא הלכו ללימודים...)
לגבי תאונות, אם יש לך נתונים אשמח לקרוא. אם אין לך תכתבי שזאת השערה בעיקרון הרצף היא ממש מתייחסת לנקודה הזאת.
ובאופן כללי - אחריות לא משאירה חלל ריק. ואם בטוחים שילדה תמלא את האחריות שלה על הצד הטוב ביותר כך יהיה.
עד לפני 100-150 שנה גיל 60 היה מאוד זקןציפיה.
ועל סף מוות. רוב הנשים לא חיו עד גיל כזה (ואל תשכחי שנשים היו מתות בלידה בהמוניהן, וגם ילדים לא תמיד שרדו.).
לא בטוח שהיתה כל כך הרבה עזרה.
מה גם שכל מלאכןת הבית שהיום נעשות מאוד בקלות, היו הרבה יותר קשות.
זה שתוחלת החיים הייתה יותר קצרהלפניו ברננה!
זה גם כי הרבה תינוקות נפטרו ממחלות שונות, ונשים שנפטרו בלידה כמו שכתבת.. וגם כי באמת חיו פחות שנים. אבל גיל 60 היה עדיין גיל שיש בו כוח במותניים, לא כמו שסבתא שלי ב"ה בלי עין הרע, לא יכולה ללכת בלי הליכון וחייבת שיטפלו בה.
אין לי נתונים כמובן כי לא חיפשתיחמצוצית
אבל קראתי ספר של רבנית גרינברג שלימדה נשים בשנות חמישים, כתוב שם. גם בספרות ממאה 19 יש את זה. וגם ברחוב. שכנה שלי שולחת בת 7 עם בן 4 , את חושבת שהיא שומרת עליו? לא, היא משחקת עם חברות. כבר כמה פעמים הוא חצה כביש וברח. פעם פגשתי בת 10 עם כמה קטנים. אחד ניסה לברוח כל הזמן אז היא נתנה לו מכות.
למה בעצם היום זה לא קיים? כי לא כיף.
נגיד גיסה אחת מאותגרת פוריות , שניה יולדת כל שנה אז לא רק שגיסה ראשונה תסבול היא גם תצטרך לכבס לשניה?
יש אחריות בסיסית להוריםלפניו ברננה!
ואני גם חושבת שבתרבות של היום שלא מאפשרת לילד לגדול להיות לגמרי עצמאי ואחראי אז זה גם לא נכון לשחרר לגמרי מצד האמא. בתור מישהי ששכנה לשעבר שלי מגיל שנה נותנת לילדים לשחק בחצר שלהם כשהיא בבית עם דלת פתוחה קשובה - אני ממש לא. יוצאת איתם החוצה.

במאמר מוסגר - כל הנושא של הכביש זה נושא שלא היה קיים אז. בורות מים היו מכוסים בעיקרון. תמיד יש סיפורים של בעיות בטיחות - גם אז גם היום. אם תקראי את עיקרון הרצף תגלי גישה מאוד מעניינת שסומכת על האינסטינקטים של הילד, שיעצור כשיש לו סכנה. (היא מסייגת את זה - רק כשהוא גדל לפי העיקרון ולא הורסים בדרך את האינסטינקטים הטבעיים שלו). יש לי חברה משתדלת ללכת עד כמה שהיא יכולה לפי עקרון הרצף, ואין לה שום בעיה לתת לתינוק שלה לשחק עם פקקים של בקבוקים. כי היא סומכת עליו שיוציא את זה מהפה ולא ישאף את זה פנימה.

גיל 10 בעיני זה אחראי וגדול. (כמובן תלוי ילד) ואם ילדה מרביצה לאח שלה זה לא אומר שהיא לא אחראית, אולי שהיא לא בוגרת ואולי שהיא לא יודעת איך לגרום לו להקשיב לה. וזה כל אמא צריכה להכיר את הילד שלה, ולדעת אם הוא מספיק בוגר כדי לשמור על הילדים האחרים. זה בנוגע להיום.
את גם שוכחת שפעם היו מתחתנים יותר צעירים..
הכל היה שונה. זה מה שבאתי לומר בכללי. לא באתי לומר שזה מצב אידיאלי שצריך לחזור אליו. רק שהיו בו ייתרונות שעזרו בנושא של דיכאון אחרי לידה.
עוד חיסרון שאת לא תוכלי לחנךחמצוצית
בצורה מתאימה לך, תצטרכי להתחשב בסבתא שרוצה שקט, בגיסה שתעשה לך כביסה, בכללים של נערה שתשמור עליהם, להשלים שבן דוד ייתן להם מכות כי הורים שלו מרשים לו , וכן הלאה...
בשום מקום לא כתבתי שאני שואפת לחזור לשםלפניו ברננה!
רק כתבתי שאני חולקת עלייך בסיבות לדיכאון.
מותר לך לחשוב אחרת ממני.
לא אמרתי שהכל היה אוטופי וורוד.
ואני מניחה שאם אני בעצמי הייתי גדלה בצורת חיים הזאת רוב הדברים שאת כותבת לא היו מפריעים לי, ולא הייתי מדמיינת מציאות אחרת, בדיוק כמו שרוב מי שחי היום לא רוצה לחזור לחיות בחמולות ובשבטים.
ברור, לא כתבתי עלייך, מתנצלתחמצוצית
כתבתי בכללי. את יודעת עכשיו אני נזכרתי שיש לנו בדואים שעדיין חיים ככה. בחמולה. נראה לי שילדים שלהם באמת נפצעים יותר , אני חושבת שיש סטטיסטיקות בנושא.
לגבי דיכאון, אנחנו לא יכולים לדעת מה היה בעבר. אז לא דיברו על זה.
זה שלא דיברו זה בהחלט נכוןלפניו ברננה!
לגבי הבדואים זה גם משהו שצריך לבדוק, כי התרבות שלהם שונה, (אני אומרת בעדינות, אבל תחשבי גם על תרבות הנהיגה. זו תרבות שהערך של חיי אדם בה שונה מאוד משלנו...) תנאי החיים שלהם ירודים, וגם זה קשור מאוד למה שכתבתי על אחריות הורית.
שורה תחתונה אני לא באמת יודעת. אבל לפי מה שכתבת בהודעה שהגבתי אליה מלכתחילה - מראש הגישה שלנו לנושא שונה.
אני מאמינה שבאישה טבועות תכונות אמהיות וטבועה היכולת והידיעה להיות אמא.
כמובן שיש גם עניין של ניסיון ושאבות יודעים לטפל בילדים שלהם נהדר לא פחות מאמהות, ובטח שלאבות עם חמישה ילדים יש יותר ניסיון ובטחון מאמהות לילד ראשון.
מבחינתי יותר סביר שדיכאון אחרי לידה נפוץ כי התרבות שלנו באיזשהו מקום דוחפת אותנו להתכחש לטבע שלנו. יש ציפיה מאישה אחרי לידה "לחזור לעצמה" מאוד מהר. שלא לדבר על לחזור לעבודה בגיל שלושה חודשים וחצי. אשה שזה טוב לה ונפשית היא צריכה את זה - מעולה. לא שוללת שיש נשים כאלו. אבל לשים ילד בן 4 חודשים במעון לימים שלמים זה נגד הטבע שלנו, יעידו על כך כל הפוסטים של אמהות לפני חזרה לעבודה.
(אני גם חלק מהתרבות הזאת, וגם אני חזרתי לעבודה אחרי 3 וחצי חודשים..)
לגבי ׳לשים ילד בן 4 חודשים במעוןoo
זה נגד הטבע שלנו׳ זה שלאמהות קשה להפרד מהילד, לא אומר שזה נגד הטבע.
יש פה המון פוסטים על קשיים עם ילדים, זה אומר שזה נגד הטבע שלנו לגדל ילדים?
קושי נוצר כשיש פער בין הרצוי למצוילפניו ברננה!
הטענה שלך לא כל כך קשורה.
במדינות עם חופשת לידה ארוכהחמצוצית
נשים סובלות מדיכאון לא פחות.
אין ספק שזה לא כיף לגור עם משפחה מורחבתשחרית*
ומזל שזה לא קיים היום...

אבל סבתא שלי סיפרה לי איך היו מתייחסים לאישה יולדת במרוקו, כמו מלכה.
שמים במיטת אפיריון וממלאים את כל צרכיה עד שהיא מתאוששת.
היה מעגל תמיכה מלא.

אין לי ספק שככה יותר קשה להיכנס לדכאון אחרי לידה...
אולי הם היו אמידים, למי יש מיטתחמצוצית
אפיריון?
סבתא של סבתא שלי באוקראינה סיפרה לה שגם בהריון היא עבדה קשה, לא הייתה לה נדוניה אז לקחו אותה כדי שתעזור בבית.
נראה לי זה ההבדל בין אוקראינה למרוקו...שחרית*

אגב, רואה השלכות של זה עד היום במשפחה הפרטית שלי (לא עשיתי מחקר מקיף) לגבי היחס לאישה הרה ויולדת במשפחות ממוצא שונה.

יכול להיות ויכול להיות שלאחמצוצית
בדורות הבאים , לא סבתא של סבתא אלא אימא, סבתא, שלי, דווקא כן היה נהוג שמשפחה מתגייסת ועוזרת. אבל, בגלל שלידה נהיתה ארוע שמצריך התגייסות משפחתית, יוצא שלמשפחה יש מילה בעניין.
עוד נקודה. סבתות בעדה שלי (בנות60 וקצת) חונכו שהן חייבות לעזור. אבל הן לא באמת רוצות לעזור וגם אין להן כוח. בסוף כולם מתוסכלים.

היה כבוד מאוד גדול סביב יולדתחדשה ישנה
יולדת זה היה משהו קדוש, אף אחד לא מטריח אותה ולא מטריד אותה. כשאישה הייתה אחרי לידה כל הנשים היו סביבה, אחת עושה לה עיסויים , אחת מבשלת לה..., גם במקומות של עוני היו שוחטים בשבילה תרנגולת שתתחזק ותבריא ומכינים לה מטעמים.
הייתי פעם באיזה מוזיאון של לפני כ80 שנה, ראו שם איזה עוני מחפיר היה ופתאום מיטה ענקית ומהממת ואמרו שזה היה ליולדות..
אז חודש וחצי אחרי לידה ברור לכולן שהן מסייעות ליולדת. אח''כ היא קמה וממשיכה בחיים...
גם אמא שלי מאוד נזהרת עם יולדת, אם אני באה אליה אחרי לידה היא כל רגע באה לחדר מביאה לי משהו לאכול, לא מרשה לי לצאת מהבית כי מה פתאום, את יולדת! וכו'.. אם היא רואה אותי מקםלת כביסה היא צועקת עליי לא לעשות כלום..חחח.. פעם היא רבה עם בעלי שרצה שנצא לסיבוב בחוץ והיא כמעט בלעה אותו 🙈🙈
צודקת לגמרי...ה' כל יכול
תשובותיירקלתשוהנ
1. בוודאי שלא סימטרי. אני יולדת, אני מניקה, אני טרודה יותר בלילות. הוא טרוד הרבה יותר מהפרנסה, אני עובדת יותר, הוא מביא לנו רוחניות לבית, אני מביאה לנו רגש, אני בוכה הוא שותק. אני עם פיוז פיצקי והוא מכיל הרבה יותר. אני סולחת יותר בקלות. אני תמיד מפייסת ראשונה
שום דבר לא סימטרי. זה החיים וזה מה שכל כך יפה בהם.

2. תקין לגמרי. ככה זה שני אנשים שונים. בטח אם זה גבר ואישה.

3. לחלוטין. החברה המודרנית מציעה לנו להתכחש מכל דבר טבעי ונכון בנשיות שלנו, לשנוא גבריות באופן טוטאלי ועוד ועוד.
היא גם מאפשרת לנו הרבה דברים, אבל צריך להיזהר מאד מאד מלהכניס דעות כאלה למרחב הזוגי והמשפחתי, כי המקור שלהם מנותק לחלוטין מכל קשר לחיים באמת, לאנשים אמיתיים, לגברים ולצרכים שלהם וליכולות שלהם, לנשים ולצרכים וליכולות שלהן.
הזדהיתי...ה' כל יכול
עונהאמא טובה---דיה!

1. לדעתי הוא לא סימטרי

2. טוב שכך, ככה זו זוגיות תקינה לדעתי, באמת לאישה יש מקום יותר מפנק ונותן וככה זה צריך להיות. לגבר יש תפקיד יותר מגונן ומכיל לדעתי. כמובן לא בקיצוניות וזה לא קשור לכמה כל אחד עושה בבית אבל אלו התכונות הבסיסיות של בעל ואישה.

3. בהחלט, וזה עצוב

אני אוהבת לפנק את בעלי, להכין לו אוכל, לכבס לו וכו'השקט הזה
ולא רואה בזה שום פסול.
יחד עם זאת, בעלי מכבד אותי ואת הרצונות שלי והשאיפות שלי ולא *מצפה* שאעשה בשבילו דברים אם אני עסוקה.
הוא לעולם לא יבקש ממני להכין לו סנדוויץ באמצע שאני עושה משהו, להפך, הוא ישאל אם להכין גם לי.

העובדה שאני רואה בדברים מסויימים את התפקיד שלי, ונהנת לעשות אותם, לא סותרת את העובדה שלפעמים אני לא יכולה לעשות אותם וזה בסדר שבעלי יעשה את זה.
מה הקשר להתבטל?אורוש3
הוא ממהר לצאת וביקש עזרה. את בת זוג אוהבת. תעזרי לו. או אם ממש לא מתאים תגידי שאת לא יכולה ומתנצלת.
לא רואה ביטול בסיוע ונתינה הדדיים במערכת זוגית.
אצלנו שנינו מכינים אחד לשני כל אחד כשמתאפשר לו. למען האמת הוא יותר מארגן לי. אבל המערכת הזוגית היא לא של איסוף נקודות מי עושה יותר אלא של רצון לנתינה שותפות הדדית.
ברור שזה נשמע מדי אוטופי. ולפעמים אין כח. ולפעמים אחד לא מרגיש טוב או מתעצל או עצבני. אבל בכללי זו הדרך שבה אני רואה את זה. ברור גם שאולי יש כאלה שהמטבח ממש לא התחום שלהם ומאבדים ידיים ורגליים. אז השותפות תתבטא במקומות אחרים. יש גם נשים כאלה אגב.
חבל לדעתי לקרוא לתחושות טבעיות בשמות שלילייםרקלתשוהנ
למה את כותבת למשך - כשכוש בזנב? אם הוא יכין לך סנדוויץ' זה כשכוש בזנב?

זה מצער לראות את השטויות שמסתובבות בעולם נכנסות בזוגיות.
אם לא מתאי לך להכין לו סנדוויץ' את לא חייבת. אבל משערת שיש סיבה שביקש. אין שום צורך לערבב פה מעמד האישה ודברים כאלה. זה הבית שלך, הבעל שלך, מה שמתאים לך ומה שלא. זה הכל.

לא כל מהות האישה ולא כל מהות הזוגיות מתבטאת במי יכין את הסנדוויץ, יש תחושות ויש רגשות וקשרים עוד מימי אדם וחווה. ככה ה' ברא אותנו. איש ואישה. עוד הרבה לפני הפמיניזם.
רצינית?ים...
אני בד"כ לא מכינה לו קפה בבוקר גם כשאני מכינה לעצמי. היום חשבתי על זה ושאלתי אותו קפה? בפועל לא היה לי כוח להכין גם לו חחח
יכולה להבין את הצורך לבשל שיהיה אוכל לכולם וליהנות מהמחמאות כשיוצא טוב. אבל זה כשיש לי זמן. אני לא מבטלת את עצמי ואת הדברים האחרים שיש לי בשביל זה.
אבל סיפר לי פעם שבעבודה שאלו אותו, "מה אישתך לא מכינה לך אוכל.."
אצלינו אנחנו דוגלים בהדדיותתוהה לי
ואם מישהו רוצה עזרה מהשני אז הוא מבקש יפה ואם מישהו עוזר לשני מרצונו השני מודה לו יפה
וואי איזה נושא מענין!חלונות
העסיק ומעסיק אותי.

בקצרה ממש: מאז ששחררתי בתוכי את "חובת הפמיניזם" מול בעלי - כיף לי מאוד!!! מרגישה הרבה יותר אישה! ומרגישה שהוא הרבה יותר גברי בעיני.

לי הרגיש נכון לשחרר ולתת לנטיה הטבעית שלי כאישה, להיות טיפה ראש קטן, חבוקה ומגוננת (ג' בשורוק). קצת הרגשה של אישה רכה, קסומה ועדינה מול גבר שבגברים...
כן חושבת שיש לאישה הנאה מהמקום הזה...לפחות לי.

אציין שרק מול בעלי - בקטע הזוגי של גבר ואישה - זה רלוונטי מבחינתי. שאר מערכות החיים (חיים אזרחיים, ציבוריים. עבודה. יחסי גברים - נשים) ואפילו במרחב ההורי (!!) - הפמיניזם נוכח במלוא עוצמתו!😁
באמת נושא מענייןאמא_טריה_ל-2
ונהנתי לקרוא אותך.
כי זה ממש זר לי.
אני ההפך - תמיד הרגשתי יותר "גברית" באופי שלי, ובזוגיות לפעמים מנסה לאלץ את עצמי למקומות יותר נשיים, מה שמרגיש לי לא טבעי.
גם אנישחרית*
אבל קראתי את התשובה שלך למעלה ואני חושבת שאנחנו די דומות באופי ובתפקידים שאנחנו לוקחות על עצמנו, אז כנראה זה קשור גם לאופי האישי שלנו..
מהי חובת הפמיניזם?oo
וואו זה ממש מעניןאמא אבא ותינוק
גם אני ככה.
אני חושבת שבאופן טבעי מייד כשהתחתנתי שיחררתי את נושא הפמינסטיות בבית, נותנת לבעלי להרגיש ה"גבר גבר" ומתה על להכין לו אוכל ולפנק אותו.
ובשאר המערכות אני הכי פמינסטית שיש, אין גבר שיוכל להגיד לי מה לעשות...

יכול להיות שזו לא חוכמה, כי באמת מערכת היחסים שלנו מאד הדדית ובעלי לא ממש מצפה ממני כל הזמן לשרת אותו ממש ממש לא, ומתחלק איתי באופן די הוגן בהכל, ולכן אני לא מרגישה צורך כל הזמן להוכיח פמינסטיות בבית?
לא יודעת... באמת נושא מענין...
בדיוק*אורחת

ביטאת בדיוק את ההרגשה שלי. שם הייתי רוצה להיות:

מול מערכות החיים - עצמאית לגמרי,

מול בעלי - אישה.

רצון לחוד ומציאות לחוד,

בפועל אני מוצאת שמאוד קשה לי לשחרר, והרבה פעמים אני לא מצליחה למצוא את המקום העדין הזה עליו את מדברת.

אם לא קשה לך, 

תוכלי לעזור לי - 

ולפרט לי יותר, בדוגמאות, איך את מיישמת את זה?

וואי, חתיכת נושא!חלונות
אני אנסה לכתוב. מקווה שיובן נכון - יש נטיה בנושאים כאלה להוצאת דברים מהקשרם😏

תראי. הענין הזה העסיק אותי המון! ממש המון!! היום פחות כי מרגישה שהגעתי לאיזה בירור מסוים, עדיין מצריך דיוק ועבודה. אבל הכיוון ברור לי...

אצלי זה היה קודם כל - שינוי תפיסה בראש.
וואוו כמה נלחמתי עם עצמי על זה!

אז ככה: אם יש איזשהוא גרף של מעמד בבית, אז הוא בנוי כך שבעלי ממוקם במקום הראשון ואני אחריו. (אפילו עכשיו כשאני כותבת לך. אני מזהה איזה קול קטן שמתמרד בי).
ואני מדברת קודם כל על הפן הרעיוני בלבד.
להסכים לעצמי להכיר בכך, להסכים עם עצמי על זה.

בשבילי זו היתה עבודה.
אבל מאוד רציתי את השינוי הזה! הרגשתי שאני רוצה להיות אישה! מטבעי אני ג'דאית כזו שעושה הכל ויכולה הכל...
וחפשתי את המקום הקצת קטן יותר, הנשען, המניח את הראש בסוף יום על הכתף שלו ויודע שיש מי שדואג להכל.

תשאלי איך בא לידי ביטוי התפיסה הנ''ל? - אז זהו. שבגלל דפוס הזוגיות שלנו - לא זוכרת מצב שהתכופפתי למה שהוא אמר - רק בגלל שהוא כביכול "המחליט". כשיש חילוקי דעות אנחנו יושבים ומדברים ומגיעים להסכמה.
אבל בהחלט אני מרגישה שינוי בתוך עצמי מאז ששחררתי את המקום הזה...

עוד צעד מעשי שאני עשיתי, יכול מאוד להיות שזה טוב אינדבדואלית לי, אבל זה טוב להסביר את הרעיון:
החלטנו ביחד, ביוזמה שלי - שכל הענין הכספי עובר אליו. כל הענין הכספי זה אומר שכיום אין לי מושג מה הסיסמא שלנו בבנק.

אנחנו שתינו עובדים. מרוויחים כמעט אותו דבר. הכסף נכנס לחשבון משותף והמנהל הבלעדי - זה הוא.
כשבא לי ללכת לקניון או הוצאה חריגה - אני אומרת לו שמחר חשבתי לצאת ואני צריכה כך וכך סכום כסף.

המקום הזה כ"כ רגוע לי. מרגיש לי הרבה יותר טוב ונכון בשבילי. בלי חשבונות. בלי לחצים. בלי מעקב אחרי הוצאות והכנסות.

אני מבקשת - הוא נותן.

והמקום הזה של הנתינה - עושה לגבר מאוד טוב.

לפני הרבה שנים דיברנו שיחה ביננו. והוא אמר לי ברגע של כנות: היום נשים לא באמת צריכות גבר (חוץ מהפן המיני והרגשי). כל תחום שאת רוצה - אישה עושה אותו הכי טוב! ורק אישה יכולה גם לעבוד. גם לנהל בית. גם להביא ילדים...
וזה כ"כ נכון!

זה מאוד חיזק אצלי אז את הנקודה הזו - שמרוב פמיניזם - רגלי הגברים קצת נדחקו...עכשיו, אין לי בעיה שרגלי הגברים נדחקים מהמרחב הציבורי 😅. אבל בבית שלי - אני לא רוצה גבר מודחק, אני רוצה גבר גבר!
ולפעמים אנחנו צריכות לייצר להם ממש מקום. באופן יזום!

וואי. זה נושא ממש עדין... מזה מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי... יש לי עוד דוגמאות שבהם החלטתי שאני משחררת ונותנת לו מלכות. אבל כל בית וכל זוג ומה שנכון לו.

ואם יש נשים שכן דוגלות בשוויון מלא וזה טוב להן - גם מצוין!

יאלה. בהצלחה לכולנו בבירורי החיים🙂

ממשיכה*אורחת

אני ממש מודה לך על התגובה המפורטת, הסברת היטב ומאוד התחברתי.

גם אני נוהגת כך בפועל, כמו שכתבת, עם חשבון בנק וכדו', גם אצלי יש את המקום הקטן בלב שמתמרד, וגם אצלנו בסוף החלטות מתקבלות בשוויוניות... יותר מדי בשוויוניות, הרבה פעמים הייתי רוצה שהוא יחתוך ויחליט, אבל הוא לא תופס את המקום הזה.

כמו שכתבת - צריך לתת לו מקום להיות הגבר, ואני מחפשת עוד מקומות כאלו מלבד חשבון הבנק, כי *לי* זה לא מספיק.

מצד אחד אני רוצה להיות במקום העטוף הזה, המגונן (בשורוק), מצד שני ביום יום אני מוצאת את עצמי נוהגת איתו באסרטיביות שאח"כ מבאסת אותי.

תביני - הזוגיות שלנו מהממת, אנחנו מסתדרים מעולה, אוהבים מאוד ומעריכים מאוד אחד את השני,

אבל אני לא אוהבת את הדינמיקה שנוצרה בינינו, של שוויוניות. אני רוצה אקטיבית לשנות את זה,

אבל מוצאת את עצמי לא מספיק מכבדת אותו (בעיניי), מדברת בהרמת קול וכדו', 

כשפועל אני מעריכה אותו מאוד.

לכן, שוב, אני מחפשת תחומי חיים בהם אקטיבית אני "אגדיל" אותו כדי "ליישר" את הדינמיקה...

קצת מבולבל, נראה שאני בעצמי לא סגורה על מה אני רוצה

אני חושבת שאנחנו יותרחמצוצית
מדי קראנו אגדות על אביר על סוס לבן. גבר הוא לא סלע. הוא בן אדם כמונו, שרוצה לפרוק,צריך אוזן קשבת, לפעמים לא מרגיש טוב, יש לו מצבים של חוסר וודאות, רגשות.
זה לא הוגן לצפות ממנו להיות סלע, לקחת אחריות על הכל . מי בכלל אמר שגבר אמור להיות אחראי על תקציב? בסביבה של הורים שלי גבר היה מביא לאישה את רב המשכורת שלו בתחילת החודש כדי שהיא תבנה תקציב חודשי .
רב הגברים הם לא אביר, הם בשר ודם.
יש כמובן גברים שמחליטים הכל, חזקים. יש לי דוד כזה. לא הייתי רוצה להיות נשואה למישהו כזה. הוא אומנם אמיד, מטפל בכל וגם יש לו חגורה שחורה באיזו אומנות לחימה , אבל הוא רגיל להיות מלך. רגיל להחליט. דעה של אישתו לא מעניינת אותו. וגם כוחות לא שווים. לא מדברת על אלימות פיזית חס וחלילה. אבל גם אם היא לא מסכימה אין לה כלים להתנגד, כי הוא יותר חכם, הוא זה שמרוויח, הוא זה שיש לו קשרים. כלוב זהב בקיצור.
לדעתי עדיף גבר פחות חזק , אנושי הייתי אומרת, אבל כזה שמכבד אותך ויכולות שלך.
ממש ממש התחברתי לכל מה שכתבתכמהה ליותר

אני לא רוצה לפגוע, אבל זה נשמע ממש בעייתיאן אליוט
אני יודעת שהדגשת שלך אישית זה מתאים, אבל נראה לי אחריות של כל אחד מבני הזוג כלפי עצמם וכלפי הילדים שלהם להיות מודעים לצד הכספי של החיים שלהם.
החיים שבריריים ותמיד עלול לקרות משהו, וז דברים יהיו מספיק קשים ומורכבים גם בלי לרוץ אחרי הבנק לחפש ססמאות ואישורים, ולחפור בניירת ישנה לגלות מה הביטוחים. שלא לדבר על מקרים של גירושים חס וחלילה וכדומה.
יכול להיות שלאחד מבני הזוג יש פחות ראש לעניין, אבל עדיין צריך להתעדכן מדיי פעם ולהיות מודעים.
שני בני הזוג הם יחידה אחת, עם מטרות משותפות, וצריכים להגיע יחד להסכמות מה השאיפות, האם חוסכים לדירה, מה ירצו לתת לילדים וכו', ולחיות בהתאם.
לדעתי כל אחד צריך ליידע את השני על קניה חריגה, ולהתייעץ, ובקטע של השותפות, לא דווקא כאישה מהגבר.
כששני בני הזוג עובדים, מה עניין הנתינה בכלל?
אני רואה את הנתינה מהגבר כתמיכה רגשית, כעזרה במעשים כמו לקום בלילה לילדים וכדומה. שיפנק אותי. הרי אם ארצה תכשיט מסויים אקנה אותו בעצמי, (כמובן כהחלטה משותפת אם יקר ), זה לא העיקר פה...זה המחשבה והתמיכה ורצון לפנק. זה הגבריות מבחינתי (וכמובן הריגת ג'וקים וענייני מכוניות. שוב, לא כי אני לא יכולה לבד, אלא כי אני שונאת לעשות את זה. בדיוק כמו שבעלי יכול לעשות כביסה בעצמו..)
מסכימה ממשoo
שלא לדבר שזה לא פייר לגבראן אליוט
זה נורא קשה להיות אחראי לבד על ענייני הכספים של המשפחה. מתכוונת מבחינת אחריות.
למשל, כשתכננו לקנות דירה, ובעלי הכין כל מיני אקסלים, עם משכנתה כזו, ומשכנתה אחרת, והדברים באמת הלחיצו אותי.
ואחר כך הוא התנצל שהלחיץ אותי וגרם לי לסטרס. ואני אמרתי לו שבכלל לא! זה מצויין שהוא הסביר מה המצב, ומה האפשרויות. כי זה בהחלט גם המקום שלי לדעת איפה אנחנו עומדים ומה קורה! אלו החלטות משותפות, ובלי לדעת את כל הנתונים אי אפשר לעשות החלטות כאלו.
וגם לא לכל גבר יש ראש לענייני כספים. זה חא בא יד ביד עם טסטוטרון.. בזוג יש לכל אחד חולשות וחוזקות וחלוקת התפקידים צריכה להעשות בהתאם.
אני לא רואה אידיאל שהגבר יחליט בדברים האלו. אני רואה אותנו כצוות, עם תמיכה הדדית. ושלא יהיה לנו ראש קטן לגבי דברים הקשורים לבית ולמשפחה ולחיים המשותפים שלנו. דרך כזאת נותנת לי תחושה יותר של הורה-ילד מאשר בעל ואישה. גבר מבחינתי צריך לגונן מפגיעות רגשיות, מחרדות וכו' (בדיוק כמו שאישה תגונן בהתאם על בעלה).
נראה לי שקצת לא הבנת מה התכוונתי.חלונות
ברור שלתכנן משכנתא/ביטוחים/חסכונות. ואפילו לנתח ביחד ולעשות טבלה של כל ההוצאות החודשיות - זה עושים ביחד.
לבצע בפועל - זה הוא.

ובדיוק כמו שכתבתי. הנה. לך זה לא מתאים, וזה מצוין!
אני נתתי דוגמא לנשים שכן מחפשות דרך שונה בכיוון הזה..

וכתבת שככשני בני הזוג עובדים - מה שייך פה נתינה?! - אז זה בדיוק הענין שהסברתי לגבי *לייצר* לגבר מקום גברי. ונתינה זה מהות של גבר.
ושוב, הכי לגיטימי בעולם שלא תתחברי!
(והאמת שאם הייתי קוראת את הפוסט שלי לפני כמה שנים - בדוק הייתי מראה אותו בתדהמה לבעלי שיראה איזה זוגות מוזרים יש בעולם 😅)
אבל את אומרת שאת לא יודעת את המצב הכספיאן אליוט
את תלויה בבעלך להיכנס לחשבון הבנק כי את לא יודעת את הססמה🤔
אז ממש אני לא מבינה - את יוצרת הגבלה על עצמך על הוצאת כסף פשוט כדי לבקש מבעלך?
תראי, ב"ה היום אין הרבה מה לדעת במצב הכספי. כלומרחלונות
יש את ההכנסות והן מספיקות ב"ה להוצאות וזהו.
כשהחודשי היה מאתגר, בהחלט הייתי שותפה לעול. (מצד שני, לא הייתי אז באותו ראש של היום...)

אני לא תלויה בבעלי כדי לדעת סיסמא - אני פשוט לא צריכה אותה. מבקשת כסף - מקבלת. מעולם לא הצטרכתי לסיסמא או לגשת לבנק.

אם את מכירה אותי מהפורום, אז את יודעת שאני מאוד אוהבת לחקור ולהתפלסף. באמת. אבל קצת מרגישה כעת שאין טעם.
את לא מבינה את הראש הזה - הכי מובן בעולם!
יש פה נשים שכן הזדהו - ולהן כתבתי.

מענין אותך להבין את הראש הזה? - אם כן אמשיך להסביר בשמחה! גם אני נמצאת פה בפורום כדי להבין ולהיחשף ל"ראש" אחר. פשוט מרגיש לי שאת רוצה להגיד שזוהי דרך שלא מקובלת עליך וזהו - וזה הכי סבבה לי בעולם! ולא רוצה גם לשכנע אותך אחרת...
אבל אני לא מבינהאן אליוט
את לא משתמשת בכרטיסי אשראי ושיקים? את הסיסמה בעיקר צריכים לראות את מצב החשבון ולעשות פעולות. אז ממש לא הבנתי אותך - את כאילו מיצרת תלות בבעלך ע"י הגבלת עצמך?
גם אצלינו בעלי מוציא כסף, אבל שם במקום נסויים ושנינו משתמשים כשצריך מזומן, אבל יש לי גם כרטיסי אשראי..
אז מה הנתינה, ומה העניין שאת בלי דאגות?
אם זה רק הביצוע של ללכת טכנית לבנק, או לעשות טכנית פעולות באתר, מה הרעיון? למה זה ספציפית גורם לך טוב? למה זה הופך לאישיו חשוב לבין למשל ביצוע טסט לרכב או רישום לגן? אם מחליטים ביחד, אבל אחד פשוט מבצע זו מעיין חלוקת תפקידים רגילה?
טוב, אז מנסה להסביר שוב:חלונות
בפן הטכני - ב"ה לא משתמשים בציקים ובאשראי. אז קניה של משהו חריג מצריכה באמת התארגנות של משיכת כסף.

מנסה להסביר את הרעיון:
התחתנתי עם ערך "השיוויון" מאוד חזק. מאוד היה חשוב לי להרגיש וליישם בפועל שאנחנו שתי אנשים בוגרים ושווים ב ה כ ל .

הכל טוב ומקסים. זכיתי בחבר נדיר לחיים! נדיר אובייקטיבית, מבטיחה לך. ואז התחיל להרגיש לי שאני רוצה להרגיש יותר אישה מול גבר.
אולי זה קשור לזה שמטבעי אני עושה הכל ומהר, אולי לא. למה הרגשתי ככה, ואת למשל לא חווה צורך כזה - אלוהים יודע...זה הנפש, לכי תביני...

מתוך הצורך הזה שגרר בעקבותיו הרבה מחשבה פנימית, קריאה, לבטים - החלטתי שאני משחררת נושאים מסויימים לניהולו הבלעדי.

לי זה נותן הרגשה של ראש קטן קצת מולו, הרגשה של נצרכות (וקשה לי מאוד עד בלתי אפשרי להצטרך מאנשים. עד היום אני מעדיפה לעבוד קשה ולעשות לבד). בהרגשה שלי זה יצר לי מקום נשי, מקום נזקק. - ואני מדברת עכשיו רק על שינוי הגישה! לזה שהוא נמצא מעלי, שהוא הגבר שלי.

כשחיפשתי איך אני מורידה למעשה את התובנה החדשה שהרגישה לי נכונה בשבילי - הגעתי לנושא הכספי. לא נראה לי שאוכל אי פעם להסביר לך מה זה נותן לי, איזה הרגשה זה מעניק לי, ועל איזה צורך זה עונה.
אבל זה גם לא חשוב.
כי בדיוק כמו שכתבת, זה היה יכול להיות גם העברה של כל ענייני הרכב/רישום לגנים/ווטאובר.

זה שהוא מנהל בלעדי של נושאים חשובים וקריטיים - נותן לי את המקום שלי כאישה מולו.

בחיי שאני מחפשת עוד מילים ודוגמאות כדי להסביר, אבל לא כ"כ מוצאת...
אולי פותחת השרשור תוכל לתת את המבט שלה.

מקווה שהצלחתי להסביר משהו ולהתנסח הגיונית מבין ערפילי השינה (לא נרדמתי מוצא"ש🙄)

אוקיי, זה נשמע הרבה יותר טוב 🙂אן אליוט
אולי זו רוח השרשור הזה, אבל ההודעות הקודמות שלך נתנו תחושה אחרת לגמרי, של רצון להקטין ולהגביל את עצמך ולהפוך את עצמך תלותית כדי ליצור מקום ותפקיד לבעלך. ודווקא בתחום הכספי.
פה זה כבר נשמע חלוקת תחומי אחריות, שגם אני בעד...
אני לא רואה בעיה בלהגביל ולצמצם את עצמי*אורחת

גם בעבודות הבית, אני לפעמים מקטינה ומצמצמת את עצמי, כדי ליצור מקום לבנות שלי לעזור.

אם אני כל יכולה ומסתדרת בהכל - אין שום סיבה שהן יעזרו לי!

צריך להבין, שרעיון השוויוניות תקוע לנו כ"כ חזק בראש, ממש ינקנו את זה עם חלב אימנו... שקשה לנו לקלוט משהו אחר. זו המציאות שלנו. 

וכמובן שזו מציאות מאוד חיובית, שאיזנה את המצב המאוד גרוע שהיה קודם.

אבל עכשיו שהכל פחות או יותר מאוזן, יש הכרה בכך שלאישה יש ישות ורצונות ושאיפות ויכולות משל עצמה והיא לא נספחת, 

אולי הגיע הזמן לעבור לשלב הבא - 

מה באמת טוב לנו כנשים? בטוח שהשוויון המוחלט הוא מה שטוב לי אישית?

כמובן שמדובר פה על משהו *אישי*. 

ליתר דיוק, אישי לכל זוג, איך מתאים לו.

אם זה לא מדבר אלייך, הכל טוב! את מושלמת כמו שאת, והזוגיות שלך מושלמת כמו שאת.

אני מחפשת משהו אחר.

נראה שלא הבנת אותיאן אליוט
כמו שכתבתי לחלונות, בהחלט טוב ורצוי לחלק משימות בין בני הזוג, וגם הילדים. זה חשוב שהעול לא יפול על אדם אחד, וחשוב לחינוך הילדים ולהרגשה שהבית של כולנו.
מה שאני הבנתי ממה שחלונות כתבה בהתחלה, זה שהיא מרוויחה כסף, אבל הגבילה את עצמה שלא תהיה לה גישה לכסף זה, כדי שבעלה יהיה המחליט והנותן. וכשהיא צריכה היא מבקשת.
זה היה נראה לי מאוד מלאכותי חהגביל את עצמה ככה, ולא הבנתי מה יש פה נתינה.
לדעתי, מה ששאלת בשרשור, זה ששיוויוניות זה מעולה, ושמבחינתי זה שגם בעלי וגם אני מתחילים מאותה נקודה: שנינו מפרנסים, והבית הוא של שנינו. בגלל ששנינו עובדים משרה מלאה, שנינו צריכים לעשות מטלות בבית, ולא רק מי שלא עובד.
מכאן, איך החלוקה מתבצעת היא לפי מה שאנחנו טובים בו, ומה שכל אחד שונא פחות... בלי דרישה שבגלל שאני אישה אהיה אחראית דווקא על בישול וניקיון, ובעלי דווקא על עניני כספים. לי לא עושה טוב להתעסק בענייני הרכב, אז בעלי עושה. אני יותר מדוייקת בכביסה, אז אני עושה.
וכן, כשאני עסוקה היא יכין קפה, ואם הפוך, אז אני. וזה לא גורם לי הרגשת נחיתות, בדיוק כמו שלו זה לא עושה אלא שמחה על עזרה אחד לשני.
וואי כ"כ אהבתי מה שכתבת.ה' כל יכול
תודה על התזכורת לשחרר!
איך אני צריכה את זה...
ואיך אני רוצה שהוא יהיה גבר- גבר!
רוצה עוד...*אורחת

חלונות - מקווה שאני לא מתישה אותך,

תוכלי לשתף אותי בעוד דוגמאות מחיי היומיום בהן "שחררת"?

אני לא יודעת איך לפתור את הקונפליקט הזה שכל הזמן צץ אצלי.

דוגמא:

בעלי רוצה שניסע להיכן-שהוא, לי לא בא אבל גם לא קריטי, משתדלת לעשות את רצונו,
פשוט כדי למלא את הצורך הפנימי שלי לעשות את רצונו.

- נראה לך מתאים שאני "מוותרת" במקרה כזה בכלל?

- איך אני מפסיקה את הקונפליקט הפנימי שמופיע, כשאני "מוותרת"? או שעצם קיומו מתריע לי שפה זה לא היה מתאים לי לוותר?

זה ממש מענין ודק...חלונות
רוצה לנסות לענות ולברר איתך.
בעז"ה כשאתייצב.

כרגע שבלולה מגעגועים....(בעלי טס)
בהצלחה..*אורחתאחרונה

חיבוק

האמירה והכנות שלך מאוד מוערכת, שתדעיבתשובהתמיד

אני חושבת שזה יפה שאת מעלה את 2 הרגשות שלך.

מכיוון שהיצר הרע הוא 1, והרגש הטבעי זה 2.

ברור לי לפחות שהיהדות לא הולכת עם 1. והמודרניזציה מנסה בכל הכח לגרום ל1 לקרות. עם תנועות נשיות והעצמה נשית.

למה?

היום קשה לאישה להרגיש עצמאית וחשובה כשהיא עוסקת בעבודות הבית ועוזרת לבעלה בתפקידו.

הכי פשוט לקרוא וללמוד קצת על תפקיד האישה והגבר, מה שהקב"ה חנן בנו, ולהביא את המהות שלנו ואיך להגיע מתוך זה לתחושת שלמות אישית!

אני חושבתבארץ אהבתי
קודם כל, ברור שיש הבדל בין נשים לגברים.
בעבר ההבדל הזה התבטא גם בהבדלי מעמדות משמעותיים, פגיעות שונות בזכויות של נשים וכו', ובזה אני רואה את הפמיניזם כדבר חיובי שבהחלט עשה שינוי לטובה בעולם.
אבל היום אני מרגישה שהפמיניזם מגיע למקום שמנסה בכוח להביא נשים לכל מקום שיש בו גברים, מתוך ניסיון להוכיח שבעצם אין הבדלים (עד כל מיני גישות מגדריות משוגעות שכל אדם יכול לבחור את מינו בלי קשר לאיך הוא נולד..).
וזה טעות שמביאה להרבה נזק.

גם בדברים הפחות קיצוניים- כל ההטבות שעושים לנשים עובדות כדי לאפשר להן לצאת יותר שעות לעבודה (ולקבל הנחה במעון, ולקבל צהרון מסובסד), לפעמים יגרמו לנשים לעבוד יותר שעות כדי לקבל את ההטבות האלו, למרות שבעצם אם היו שואלים אותן, הן היו מעדיפות להיות יותר זמן עם הילדים.

ברור שבפועל אנחנו לא צריכים לחיות כמו בעבר, הרבה דברים היום השתנו, והרבה מהשינוי הוא לטובה.
אבל לדעתי כן צריך להבין שיש שוני מובנה, ולא לנסות למצוא את השיוויוניות בכל דבר.
אז גם בחלוקת תפקידים בבית - מותר שתהיה חלוקת תפקידים לא לפי התפקידים המסורתיים (אצלנו למשל בעלי אחראי בלעדי על הכביסות, אני עוזרת כשיוצא לי אבל האחריות לגמרי עליו). אבל גם לא צריך בכוח ליצור שיוויון. ואם לבעלי לא מתאים ללמוד לבשל, אז זה בסדר מצידי, והוא יכול לעזור לי לפעמים בהכנות טכניות (קילוף ירקות וכו'), והוא יכול גם לארגן ארוחה שלא דורשת בישול של ממש (לחמניות, סלט/ירקות, חביתה), אבל הבישול נשאר באחריותי.
ובעיני זה נכון גם ביחס לטיפול בילדים. ה' ברא אותנו בצורה שאין שיוויון - רק האמא יכולה להניק. אז הבעל יכול להיות שותף, ואם משתמשים בבקבוק אז אפשר גם ליצור מציאות שיוויונית. ולמי שזה מתאים זה מצוין. אבל לפעמים גורמים לנו לחשוב שזה מה שאמור להיות, וצריכים ליצור שיוויון, וזה כבר תפיסות שגויות שהעולם המערבי דוחף לנו.

וביחס לשאלה הפותחת שלך, על היחס בין הבעל לאישה - אני חושבת שגם בהקשר הזוגי יש הבדל בין תפקיד הבעל לתפקיד האישה. אין בזה חוקים או כללים, ואצל כל זוג זה יכול להתבטא אחרת. אבל כן יש הבדל בתפקידים. אני חושבת ש@חלונות תיארה יפה את הצד הנשי.

ולמעשה בעומק ההבדל הזה הוא ביטוי לרבדים עמוקים יותר של המציאות. בספרים שנכתבו על פי פנימיות התורה, מוזכרים הרבה המושגים של 'דכורא' (זכר) ו'נוקבא' (נקבה) בכל מיני עניינים שקשורים בכלל לעולם ולבריאה, לקב"ה ולכנסת ישראל, וכו'. יש צד זכרי לבריאה, וצד נקבי לבריאה, וכל אחד מהם מבטא משהו אחר במציאות. חלק מזה מתבטא גם ביחס שבין איש לאשתו, אבל זה רק טיפה מהעומק האמיתי של זה..
תשובה מאלפת התחברתי מאדהשלך על ה' יהבך
תודה! אהבתי גם את מה שאת כתבת...בארץ אהבתי
האמת שחיכיתי לתגובה שלך כי לא היה לי כוחלפניו ברננה!
להתחיל לחשוב ולהתנסח..
וידעתי שהייתח כותבת משהו דומה אבל את תכתבי יותר בהרחבה ממני
(
מסכימה עם כל מילה!
תודה!❤️בארץ אהבתי
התחברתי מאוד לתשובה, כל הכבוד על הבהירות!מקווה לטוב מאוד

תודה!♥️בארץ אהבתי
לגמרי. אוהבת את צורת הכתיבה, ומסכימה מאוד עם התוכן🙂השם בשימוש כבר
תודה!♥️בארץ אהבתי
כשכוש קטן בזנב??!ארנבת ברנבת
וואו, אני רואה את זה ממש אחרת ממך.
לכבוד הוא לי שבעלי מבקש ממני להכין לו סנדוויץ'. אם אני עסוקה ולא יכולה כרגע אז אני אומרת את זה והכל בסדר, אבל אם אני יכולה ובא לי? למה לא?
זה כל כך כיף להעניק מעצמי לבעלי.

ממתי לתת ולהעניק לבעלי זו התבטלות? אז מה זו בכלל זוגיות? 🤔
רק אומרתתיתי2
שיש לך בראש שתי אפשרויות שהן מאוד מושפעות מתפיסה תרבותית
ובהרגשה שלי לא אותנטיות שלך.
והתפיסות האלה משפיעות על הרגש שלך והתפיסה העצמית.
יש לך בחירה למי להקשיב וממי לקבל את תפיסת עולמך.
מעולם פמיניסטי פופוליסטי
או מעולמות תוכן רוחניים

כשאת מרגישה "כשכוש קטן בזנב"
זה לא את
זה הפמיניזם הרדוד שהשתלט לך על התודעה
ויש לך קצה של הרגשה אחרת
בבחירתך לחזק הרגשה אחרת,
לבחור תפיסה אחרת,
לברר לעצמך מהי נשיות עבורך, מהי זוגיות, מה המקום של קריירה בחייך.
זה בדיוק השילובאביול
הלוואי שהםמיניזם יגיע לאיזון הזה. אשרייך
אני לא היתי לוקחת את זה לכיוון כזה בכלל אלא למשהו יותר פשוטרקלרגעכאן
בעיני זה לא קשור להייטק ועצמאית ופמיניזם

אלא לתקשורת זוגית

אם היתי באמצע לעשות כביסה ובעלי היה אומר לי- תכיני לי סנדביץ' ליציאה בבקשה

זה עדיין היה קצת צורם לי

כי מבעלי אני מצפה לבקשה
לא לציווי

'תוכלי להכין לי סנדביץ' ליציאה?"
יגרום לי כמעט תמיד לומר כן בשמחה ממש
בין אם הייתי הייטקיסטית ובין עקרת בית של לפני 100 שנה

ציווי עם ציפיה כאילו מובנת מאליה..לא עושה לי אל זה בכל מצב

אני מנתחת את הסיטואציה שונהמזלטוב
עבר עריכה על ידי מזלטוב בתאריך י"ט באלול תשפ"א 00:16
פמיניזם לא קשור פה..
כן, נכון את צודקת, אישה אוהבת לפנק את בעלה.
אבל זה קצת מבאס שבעל מבקש מעצמו.
ואם בקשר הזוגי שלכם לא מאפשר פה להגיד "מאמי, אני באמצע משהו, סורי" והוא יגיד "ברור, סליחה לא שמתי לב"
אז פה הנקודה שחמוצה לך.
לא קשור כלל לפמניזים.. כי בכל קשר זוגי יש הדדיות

חמודה את אבל
לא בדיוק,*אורחת

כי זה לא העניין - 

אם אגיד שאני באמצע משהו, הוא כמובן ירד מהעניין ויכין לעצמו.

השאלה היא אם יש לי רצון פנימי להפסיק כדי להתפנות עבורו, אפילו שלא מתאים לי עכשיו

אצלי זה לא כל כך קשור לפמיניזםלהשתמח
בעלי מבקש ממני להכין סנדביץ'- מתאים לי אז בשמחה, לא מתאים לי אז אני אגיד לו שאני עסוקה עכשיו.
את האמת1234אנונימי
שאני מבינה אותך מאוד, אבל פחות מתחברת לגישה שמנסה "להגדיר" כל דבר. לאפיין התנהגות מסוימת כנשית או כגברית. במקרה הטוב היא לא פוגעת, במקרה הרע היא יוצרת בלבול ומתח.

בעיניי כל היופי בפמיניזם זה עניין הבחירה.
אני פמיניסטית כנראה על פי ההגדרה.
ועדיין אני מכינה לבעלי אוכל לעבודה
ועדיין אני רוב הזמן עם הילדים
ועדיין אני עושה את רוב הדברים בבית.
וכן, אני גם לומדת תואר הנדסי כלשהו.

למה?
יש דברים שזה מסיבה טכנית, כי אני יותר בבית.
אבל יש דברים שזה פשוט הדרך שלי להראות אהבה. נגיד להכין לו אוכל לעבודה. עושה לי טוב, אני נהנית מזה. לא חושב. שאני פחות פמיניסטית בגלל זה. מה שכן, זה לא מובן מאליו מבחינתו. אם אני מכינה לו אוכל, זה מבחירה שלי. אם אני לא אספיק, זה בסדר. כי זה לא התפקיד שלי. והוא מצידו אף פעם לא דורש, לפעמים אם הוא באמת לחוץ בזמן הוא יבקש.

וכן, בטח שיש לי גם את הרצון לפעמים להרגיש מוגנת. להרגיש שהוא דואג לי למרות שאני יכולה לעשות את אותו הדבר לבד. אז אני גם מאפשרת את זה. (סתם דוגמה מצחיקה, נגיד אם יש איזשהו אירוע. ברור שאני יכולה לקחת לעצמי אוכל, אבל אני נהנית מזה שהוא שואל אם אני מסתדרת, או אם להביא לי משהו) אז יש גם את הדברים האלו, שהוא עושה בשבילי גורמים לי להרגיש "אישה" להגדרתך.

ואני לא חושבת שהפמיניזם לא מכבד גברים. לגבי מה שכתבת לגבי הרמת קול, או דיבור באסרטיביות. בעיניי זה פחות קשור לפמיניזם. זה לא שאם מישהי פמיניסטית, היא צריכה לדבר ככה אל בעלה כדי להרגיש בשליטה. חושבת שזה יותר עניין של סגנון דיבור שאם היית רוצה לשנות אותו, אפשר לעבוד על זה. אבל לא בגלל שאת אישה ולא מתאים שתדברי ככה אל הגבר שלך, אלא כי אתם בני זוג ואולי היית רוצה שתהיה ביניכם שפה אחרת.
מקווה שהובנתי
אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
חחח כןןןן יש להם שלווה כזו.. הם בקצב חיים אחרתודה לה''
אין ספק אבל שיש מה ללמוד מזה...
משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

וואו, נאמץ בדוק!דיאט ספרייט
אניoo

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

מה? יפה שהוא לקח את הצלחת!!!תודה לה''
אבל כן לשים שקית בפח זה כאילו לא ברפרטואר הדברים שהם יודעים לעשות חחחח
משהו שתמיד מצחיק אותיהשם שלי

בדרך כלל בלידות בעלי נמצא איתי והילדים אצל ההורים שלו.

אחרי שנגמרת הלידה, במקום לנסוע להורים שלו להיות עם הילדים ולעזור להם, הוא חוזר הביתה לבד.

מפיל את הילדים על ההורים שלו, ונהנה מבית ריק.

תכלס צריך לעבד את החוויה... לא? אבל כן זה הכי גבריתודה לה''אחרונה
שיש
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעםאחרונה

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעםאחרונה

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

אולי מישהי מכירה קבוצת תמיכה לאחרי לידה שקטה?אנונימית בהו"ל

באזור ירושלים

עדיפות לקבוצה מותאמת להריון ראשון

תבררי בארגון "יד שרה"עודהפעם

הם נותנים נופש זוגות 3 ימים במלון של ירמיהו 33 בירושלים.
שזה 3 ימים  שבהם יש מעגלי תמיכה גם לבעל וגם לאישה עם אנשי מקצוע, וזוגות שעברו סיפור דומה.
גיסתי היתה שם וספרה שיש כ5 זוגות כל שבוע.

סתם להתקשר אליהם?אנונימית בהו"ל
כן, יש לך פה את המספרעודהפעם
לא מכירה... אבל שולחת חיבוקהתלבטות טובה
שה' ישמח אותך בקרוב (ולא מכירה)דיאט ספרייט
תבדקי בעמותת ניצצות ענבראחות אחתאחרונה

זו עמותה שמתעסקת בלידות שקטות..

הם פותחים קבוצות מידי פעם..

הרבה כוחות!

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

ככהאחת כמוניאחרונה

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחות
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..
תלוי גישהאנונימית בהו"ל

הרופאה שלי פחות המליצה

אמרה שזה יכול להציף דברים שכאילו בעייתים, אבל זה לא מדויק, אז זה ידרוש עוד בדיקות שלא בהכרח ירגיעו

(מקווה שאני מדייקת)

שורה תחתונה היא לא המליצה לנו לעשות

תודה רבה🙏בידיים פתוחותאחרונה
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
יש לביימי כמה סוגי שוברים תראי באתר שלהםחילזון 123
כאילו ביימי אול וביימי בייבי וכזה?תודה לה''
לא נראה לי שבסוג אחר יהיה יותר מבחרהשם שלי
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

תחבושות בביחנוקהאחרונה
סידור אולי בצומת יש?
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

עכשיו הבנתי אין לי הסבר

בד''כ זה לא ''את נראית טוב'' אלא הערות על המשקל עצמו...

תודה שהבהרת את כוונתך❤️

אולי יעניין אותך