כללי דייטים - סקר קצרוהוא ישמיענו

מסקרן אותי לעשות סקר קצר. חשבתי להביא בפניכם כללי דייטים שונים (אני יודע שתוך כדי קריאה חלק מהם יעצבנו אתכם..),
ולאחריה אשאל שתי שאלות. אשמח לתגובותיכם

1. בדרך כלל מציעים קודם כל לבחור ורק לאחר מכן לבחורה (פחות מצוי במקביל, נדיר יותר - קודם לבחורה).
  2. הבחור הוא הראשון שמתקשר, שואל מה נשמע ואח"כ צריך לכוון את השיחה לעבר קביעת פגישה. מראש לחשוב על מקומות פוטנציאליים (לבדוק מזג אוויר, קרבה לשירותים, לא מקומות חשוכים, הימצאות מקומות ישיבה וכו').
  3. הבחור משלם על הדייט (בית קפה וכדו').
  4. הבחור בא לקראת הבחורה, בהמשך זה מתאזן וקובעים באמצע.
  5. יום למחרת הפגישה הבחור צריך להתקשר, ולהיות הראשון שאומר איך היה לו, והאם רוצה להמשיך.
  6. הבחור צריך ללוות את הבחורה/ לחכות איתה לאוטובוס.
  7. כשהבחורה שותקת, התפקיד של הבחור להיות קשוב, לתת מקום ולנסות לדובב בעדינות.
  8. הבחור צריך לקדם את הקשר.

כמובן כל זה בברירת המחדל, למעט מקרה בו הבחורה לא מעוניינת בכך, מסיבות כאלו ואחרות.

שתי שאלות:

1. על איזה כלל/ים הייתם מוותרים? איזה כלל/ים בעלי חשיבות בעיניכם הייתם מוסיפים?
  2. אילו כלל/ים לא רלוונטיים אליכם ב90% מהקשרים? בין אם אתם מהצד של הבחור ובין אם מהצד של הבחורה

לתשובותיכם אודה

מוותר על 7-8חפץ הלב
אנסהצהרים
א. לא קריטי בכלל, אני הרבה פעמים מציע קודם לבחורה.
ב. כן אבל בזרימה. אפשר לשאול את הבחורה איפה היא מעדיפה וכו'.
ג. לא חייב בכלל אבל נראלי שיש בנות שזה ימצא חן בעיניהן אז אולי כדאי לו;)
ד. לא חייב, אבל לדעתי תמיד כדאי להיות לארג' ולבוא לקראת
ה. כן אבל שיחה זורמת, אין ראשון וכאלה.
ו. לא צריך, כדאי.
ז,ח. התפקיד של שניהם הוא לקדם את הקשר.
תודה על התגובות המאזנות.והוא ישמיענו

לגבי ד' - אתה מסכים לאמירה שזה נכון גם כלפי הבחורה? או שלדעתך טוב שזה נשאר רק מהצד של הבחור?

ולגבי ה' - לדעתך אין הבדל בין אם הבחור ראשון או הבחורה? אין עדיפות לצד אחד?

תודה

^^ יפההפי
נחסכו לי מילים
עונה😄Cherry

1. שמח בזה - מרגיש נוח יותר לקבל תשובה שלילית על הצעה שרציתי, מאשר לשלול הצעה שבחורה רצתה.

2. בהתחשב בכלל 4 יותר הגיוני שהבחורה שממילא מכירה את האיזור תציע מקום, אבל זורם.

3. זורם עם הסיטואציה.

בחורות שרוצות בחור שלמד בישיבה/ ביניש צריכות יותר רגישות בעניין, כי הבחורים מפגרים 4-5 שנים כלכלית מאחוריהן במקרה הטוב.. מצד שני, גם לא מקובל בציבור התורני להוציא יותר מדי בדייטים, וודאי לא בהתחלה, ככה שזה בסדר.

4. משתדל, אבל לא מרגיש מחויב באופן גורף, זורם לפי הסיטואציה, מרחק, פניות של הצדדים וכדו'.

5. מישהו צריך להרים טלפון, אז כן.

6. זורם עם הסיטואציה.

7. לא הרגשתי שהיה רלוונטי בשבילי.

8. כך מקובל, שמח בהדדיות וקצת קרדיט.

אז בעצם אתה זורם עם הכללים.והוא ישמיענו

כתבת שמישהו צריך להרים את הטלפון,
יצא לך פעם לחכות שהיא תרים אליך טלפון?
אם לא - מדוע?

כן, ככה מקובל ואני בסדר עם זהCherry

הבנתי. תודה רבה!והוא ישמיענו

עונה על שתי השאלות ביחדקל"ת
הכללים שהכי היו מהותיים בשבילי ומבחינתי היו אובייס זה 2 ו- 5. כל השאר זה פלוסים וגם הדדיים יותר גם לבחורה.
יכולה לפרט מבחינתך? מדוע זה כל כך מהותי לדעתך שזה יגיע ממנו?והוא ישמיענו

אין ככ סיבה רציונליתקל"ת
זה פשוט מוסכמה חברתית מבחינתי שהגבר הוא זה שמרים טלפון ראשון לבחורה לפני הדייט ואחרי הדייט ולא להיפך. אם אני רואה שזה לא קורה אז אני יוצרת קשר עם מי ששידך, אבל זה כמעט אף פעם לא קרה.
מבין. והשאר בעיניך פחות מוסכמים? או פחות מהותיים?והוא ישמיענו

פחות מוסכמים שמשוייכים לגבר.קל"ת
השאר חשוב שיהיו אצל *שני* המינים
עונהadvfb

1- לא משנה לי באופן אישי, לפעמים דווקא במקביל יש חסרון ששני הצדדים מודעים. אין לי דעה מגובשת ביחס לזה.

2- את זה אני כן עושה חח לא יודע אם יש לי את כל הקרטריונים שרשמת אבל בדר"כ אני דואג לחפש אופציות שנראה לי יכולות להיות מתאימים. לא כזה קדוש דווקא שיהיה שירותים.

3 - אין לי בעיה להתחלק בבית קפה ויש בחורות שגם רוצות להתחלק. זה נשמע לי ממש לא קדוש חח

4 - עד גבול מסויים. אם זה יבאס אותי - אני לא יבוא לקראת.

5 - לא אוהב את הטקס הזה.. אם מדברים והשיחה זורמת מבינים שרוצים להמשיך. אם לא - אומרים על ההתחלה שלא.

6 - זה ממש לא חד משמעי. יש בנות שלא רוצות שילוו אותן וגם עד כמה ללוות - זה נראה לי בדרך כלל לא יותר מכמה דקות.

7. ממש לא כיף. לא נפגשתי עם זה הרבה אפילו אולי בכלל לא נפגשתי עם זה. פעם אחת בחורה ממש ביישנית שכל הדייט הייתי צריך לגרור אותה לדבר (ודווקא המשכנו קצת) אבל זה היה נטו כי היא ביישנית והיה קשה לה. בדייטים האחרים היא דיברה יותר.

8. מז"א לקדם? צריך שתיים בשביל טנגו. כן סבבה לי לומר קודם איך מרגיש ולפתוח את זה. אבל אני גן מצפה שהיא תגיב בהתאם חחח

1. הייתי מוסיף את הכלל ברזל - ללכת על פי האינטואציה האישית ולסמוך על זה בבטחון.

2. עניתי בהרחבה

תודהוהוא ישמיענו

לגבי 2 - אז אולי העליתי דווקא רעיון טוב לגבי שירותים.. נושא שאולי לנו כגברים יש פחות תשומת לב לגביו

זה רעיון מעולהadvfb

אבל יש עוד שיקולים ואני לא בהכרח יפסול מקום אחר שיכול להיות מתאים.

בסופו של דבר אני ארצה שנחליט ביחד אז אני אשאל אותה אם היא מעדיפה מקום בחוץ או בית קפה.

בבית קפה יש שירותים בחוץ אם יהיה פארק נחמד עם שירותים זה יכול להיות פלוס

מסכים עם ההדדיות בהחלטה על מקוםוהוא ישמיענו

(התכוונתי כמובן למקומות שאתה מכין מראש)

גם כשאני מכין מראשadvfb

זה שיקול מתוך כמה שיקולים.

זה יותר בגדר 'פלוס' אצלי.

זה לא כל כך שכיח שאחד חייב דחוף לשירותים. 

זה תלוי עד כמה המקום רחוק גם.

אז ככה..אמיץ(ה)
לגבי שאלה 1. פחות מוותרת יותר מדייקת כמה:
1. בעיני נכון.. למרות שגם לעשות במקביל לא כזה נורא.
2. לקבוע איפה אפשר ביחד. מאד עוזר כשהוא מגיע כבר עם אופציות ובוחרים מהן..
3. לגבי דייטים ראשונים לא מסכימה בכלל. ולכן לא הולכת למקום שצריך לקנות בדר"כ..
4. לא מסכימה.. משתדלים לקבוע באמצע.
5. לדעתי. וזו דעתי כבר הרבה מאד זמן. אם הבחור רוצה להגיד לא - שלא יחכה וידבר ראשון. אם הוא רוצה לאמר כן - שיתן לה קודם לדבר...
6. לדעתי מאד חשוב.
7. נחמד מצידו אם עושה את זה..
8. זה לא אמור להיות חד צדדי לדעתי. זה יחד.

לגבי 2. 4,3, 7 ו8 בדר"כ לא רלוונטיים..
תודה רבהוהוא ישמיענו

1 - למה לדעתך זה נכון?
5. תודה רבה, בע"ה מאמץ לעצמי (במקום להיות הראשון בשני המקרים). יש בזה משהו יותר מרגיע אפילו.

6. איך את רואה את זה? אולי אציג טענה הפוכה: אולי בדייטים ראשונים יותר רגיש לתת לבחורה את המרחב שלה?

בשמחה אמיץ(ה)
1. לרוב בנות יותר רגישות ברגע שביררו אז הראש רץ קדימה. ולפעמים זה יכול להחוות כסוג של "סיום קשר" הלא - למרות שעדיין לא התחיל קשר..

6. המון פעמים התחנות אוטובוס לא במקומות הומים, ובדר"כ נפגשים בערב וחשוך. להשאיר בחורה לבד בתחנה חשוכה וריקה זה מראה קצת על חוסר התחשבות, לדעתי כמובן.
באופן אישי גדלתי בסביבה שאם אני בחוץ וחשוך עדיף ללכת עם מישהו ולא לבד. גם כשאני עם חברות אנחנו מחכות ביחד בתחנה משתדלות לא להשאיר מישהי לבד..

אם אתה חושש מהצד ההפוך אתה יכול ללוות אותה באופן אוטומטי ואם לא יהיה לה נעים היא תגיד ותצטרך לכבד ולא לחכות..
פשוט זה נראה לי יותר נכון מאשר מראש לא ללוות..
מביןוהוא ישמיענו

1. ועדיף ללכת על פי הרוב ולא על פי זרימה/ אדם ספציפי?
(יש בזה הרבה היגיון.. כן? אני מנסה לדייק גם לעצמי תוך כדי)
6. תודה על ההתייחסות (אני מלווה, אבל בד"כ שואל אם זה בסדר מבחינתה. אלא שקשה לדעת מהתשובה בשלב ראשוני של הקשר מה באמת היא צריכה)

לדעתי עדיף ללכת על פי רוב.אמיץ(ה)
אי אפשר על כל הצעה לבדוק מי רגיש ועד כמה...

וישר כח שאתה מלווה. יש גם את המקום של הבחורה שאם היא לא מעוניינת שתגיד ואם היא מעוניינת שלא תתנגד ותגיד תודה..
אתה לא יכול להיות אחראי על מה שהיא עונה - ולנסות בדייט ראשון לפענח את בין השורות שלה..
קודם כל תודהוהוא ישמיענו

וגם לגבי החלק השני -

את צודקת מאוד, פשוט בהתחלה יכולות להיות לכל דבר משמעויות מאוד גדולות,

מבחינה רגשית, ולכן נזהרים קצת יותר מהרגיל..

אבל תודה על הצד של האחריות שלה, לפעמים האיזון הזה חשוב.

האמת אולי הייתי מוסיף שאלהוהוא ישמיענו

רק שברור לי שלא כ"כ יהיה פשוט לענות עליה (לכן אין חובה לענות עליה.. ;) ),

אם אלו שאומרים (בנים ובנות כאחד) שהיו שמחים לוותר על כללים מסוימים -
האם זה בגלל שאתם לא מאמינים בכללים האלה או חושבים שהם מזיקים,

או שזה בגלל שלא נעים לכם מהמשמעויות של זה לגבי הצד השני?

מודה שהשאלה מצריכה דיוק גדול וכנות,

אני לא מצפה שתענו על זה כאן..
משהו מעניין שעלה לי, אז אולי ידייק גם אחרים

הכללים בעיני "מחליטים" מי יעשה איזה מאמץultracrepidam

מי צריך ליזום שיחה, ומי צריך לחכות בקוצר רוח לשיחה (לא בטוח מה עדיף....)

והם כן מתחברים למסגרת מסוימת של ציפיות בקשר ושל התנהגות נשית וגברית.

אני יכול בשמחה לוותר על חלק מהם ולהתנהל בחופשיות, כי בקשר טוב פשוט עושים מה שטוב לשני הצדדים. יש להם מטרה משותפת ואכפתיות הדדית, ולכן הם עושים את מה שטוב לשניהם ולכל אחד מהם ולא צריכים כללים.

וזה נכון גם לגבי תחילת קשר ולפני קשר - אין לי אינטרס להרוויח על חשבון מישהי גם אם אני לא יוצא איתה כרגע

שאלה לגבי הצדדים,והוא ישמיענו
כשאתה אומר "צדדים" אתה מתכוון לצדדים במובן הכללי של גברים - נשים, או למובן הספציפי בקשר? של בחור ספציפי ובחורה ספציפית?
גם וגםultracrepidam

כמובן כשיש בחור או בחורה שיש להם מסיבות אישיות העדפה לכללים אחרים, אני חושב שצריך לקחת בחשבון

תודה רבה, מתחברוהוא ישמיענו
מענייןkaparalay

1. יש לי מחשבות על הנושא. יש איזה צד שהיה מעדיף שזה יהיה בו זמני, או שיציעו לי קודם.
מצד שני, בפעמים שהציעו לי קודם והבחור לא רצה מצאתי את עצמי מתעסקת יותר מדיי במחשבה מה גרם לו להחליט שלא מתאים, אז אולי זה לא מאוד נורא לי (אני יודעת שזה קצת אנוכי, אבל אני מדברת מהמקום האישי שלי. בטוחה שיש כאלו שלא מרגישות ככה ויחשבו אחרת)..

2. בגדול עד היום תמיד אמרו לי שהעבירו לו את המספר שלי ושהוא יתקשר אליי. ולי לא היה את המספר שלו, כך שחוץ מלנסות לאתר אותו ב144 לא באמת הייתה לי דרך להיות זאת שיוצרת קשר ראשונה..(;
וכל התכנונים שהזכרת בהמשך דיי חדשים לי. היו כמה בחורים שהציעו שנהיה במקום כזה או אחר בגלל הדברים שהזכרת, אבל נראה לי שהרוב לא התייחסו לזה בכלל..

3. לא אוהבת בעליל, ולכן משתדלת להימנע ממקומות כאלו בהתחלה.
וגם, אני במיצוי של הרמות הגבה מצד הבחור כשאני רוצה לשלם על עצמי..

4. בפעמים שזה קרה לא הרגשתי בנח, וחוץ ממקרים חריגים, אני תמיד-תמיד מציעה להגיע לאזור שלו או לפחות להיפגש באמצע.

5. ממ. לא יודעת. מנסה לחשוב איך הייתי מרגישה אם האחריות על העניין הייתה עליי, ונראה לי שטוב לי שזה ככה. באופן כללי הסיטואציה הזאת של יום אחרי הפגישה קשה לי קצת.

6. כשהקשר מתקדם זה נראה אחרת, ויש רצון אמיתי בזה, אבל בהתחלות? זה מאולץ מאוד.
אפשר לסיים בצורה מכבדת ונעימה גם בלי זה, ובלי להיתפס כ'לא ג'נטלמן'..
אבל תמיד נראה לי שהבחור מקבל מסר לא נכון כשאני אומרת לו שהוא לא צריך..

7. לא הכרתי את הכלל הזה..

8. לא נראה לי שזה מדוייק. על שני הצדדים יש אחריות לקדם את הקשר אם רוצים להתחתן באיזשהו שלב של החיים..
הכוונה היא שלפעמים בהתחלות של קשרים יש ציפיה שהבחור יהיה מוביל יותר?

אני חושבת שצריך קצת להיזהר בזה.. זה נורא חמוד ורומנטי (ונתפס כגברי) בהתחלה, אבל בתכל'ס, בסופו של דבר, זה לא זוגי כ"כ, ולא נראה לי שנכון לצפות לזה מאוד.

(בגדול על הסעיף הזה יש לי הרבה מה לומר, אבל אין לי כח לכתוב כרגע. שנאמר 'חפרתי די') 

תודה על הפירוט הרבוהוא ישמיענו

לגבי 2 - וואו,  נשמע לי שזה לא אמור להיות ככה. זה רק אצלך, או שבכללי לבחורות לא מביאים מספר של הבחור? ומה את חושבת על זה?
התכנונים שהזכרתי זה ממה שאני משתדל מראש, אני חושב שהרבה בחורים חושבים על זה מראש. אלא שכמו שאמרת, לא משתפים את הבחורה בשיקולים האלה, אלא בעיקר בקרבה אליה וכדו'.
3 - נשמע לי לא רגיש. את צודקת מאוד. אם את רוצה לשלם, זו זכותך. הרמת גבה בשלב התחלתי בקשר לפני שמכירים נשמע לי לא שייך.
5. זה ספציפית מבחינתך. באופן כללי - היית משפרת את הכלל הזה? או משאירה אותו ככה?

ותודה על 8. כמובן, הרחבת הרבה

..kaparalay
אז בגדול 2 היה יותר מחוייך, אבל עכשיו כשאני חושבת על זה, זה באמת קרה כמה וכמה פעמים שלא היה לי מספר של הבחור..
כנראה היה נכון לבקש, אבל אולי קצת הסתמכתי על זה שעוד מעט הוא ייצור קשר. אז אולי בעצם היה לי נח שזה המצב..?
צריכה לחשוב על זה קצת.
ולגבי התכנונים- הבנתי שהדברים לא נאמרים אבל כן נעשים.
התכוונתי שמכלמיני זכרונות שעולים לי כרגע על מיקומים של פגישות שהיו לא הכי נגישים/מוארים/מקורבים לשירותים וכו', עולה לי מחשבה שיכול להיות שלא הייתה מחשבה מלכתחילה..
כמובן שאני מאמינה שיש כאלה שכן חושבים על זה, וזה מקסים ולא מובן מאליו בעיני.

אחבר לסעיף הזה גם את 5- באופן כללי אני קצת פחות בנח עם כל עניין ההסתמסות וההתקשרות הראשוניים, ולכן בעיני זה אחלה כלל.
אבל
א. אם נראה לי שלא יהיה נכון להמשיך אני לא אחכה שהוא יתקשר. זה נראה לי לא הגון במיוחד..
למרות שבגלל 'הכלל', ברגע שבחורה עושה את זה אז אולי ברור שהיא לא רוצה להמשיך.
ב. משתדלת להרגיש בנוח כמה שיותר מהר כדי ליצור אינטראקציה עם הצד השני ולהיות גם חלק מהקשר.

בגדול אני לא עפה על עניין הכללים. ועדיין, אני מודה שיש פעמים שזה נח, ויכול להיות שלא רק לי ברמה האישית אלא לעוד אנשים.
שים לב שרוב הסעיפים שפירטת כאן משמעותיים בעיקר לכמה פגישות הראשונות, ואח"כ אמורים להשתחרר מזה כי נוצרת הדדיות.
אולי יש בזה משהו שיוצר קצת סדר ובהירות באופן ההתנהלות של הדברים.
ועם כל זה, לא בטוחה שנכון לדבוק בהם מאוד.
תודהוהוא ישמיענו
נכון שרוב הסעיפים רלוונטיים להתחלה, כי אח"כ הכללים נהיים פחות נוקשים.
אבל אח"כ פשוט יש כלל על - הגבר צריך להוביל את הקשר מתוך ההיכרות שלו עם הבחורה, באופן שיהיה טוב לשניהם.
זה די הכלל האחרון.
עונהחמדת66
  1. הייתי מוותר. לא משנה.
  2. הייתי גם מוותר, תמיד שואל מה היא מעדיפה, אם כי כמובן יש לי אופציות משלי למקרה שהיא מעדיפה שאני אחליט או לבחור מהאופציות הנ"ל.
  3. לא מבין מאיפה זה בא.
  4. כנ"ל
  5. שיהיה.
  6. תלוי, אם זה במרכז ירושלים וכו' זה מיותר ואפילו יכול להביך, אבל אם זה במקום שקצת מפחיד להיות לבד - אז ברור.
  7. מוותר
  8. מוותר

בפועל, כן יוצא שאני 'שומר' על רוב הכללים כאן, אבל הייתי זורם אם זה לא היה קורה.

מוותר בכיף על 1,2,3,5תורם דם
עונההמטיילת בארץ
1. בדרך כלל זה ככה. לפעמים עדיף הפוך תלוי בסיטואציה ובזוג.
2. בדרך כלל הוא מתקשר ראשון. כמובן לשלוח גם לבחורה את המספר שלו קודם.
אפשר לחשוב ביחד ואיך באמת צורך שהוא יחפש מקום קודם לכן.
3. לא אוהבת מקומות כאלו ולא חושבת שהוא באמת צריך לשלם על הכל במיוחד בהתחלה. בשלב מאוחר יותר בקשר אפשר להחליט אם וכמה.
4. לא מסכימה. עושים לפי מה שנוח ונגיש לשני הצדדים. פעמים רבות הגעתי לאמצע גם בהתחלה ואיפילו קרוב לבחור כי זה מה שנכון ונגיש לשנינו.
5. כדאי. אפשר לקבוע גם שהיא מתקשרת אליו. אבל כן חשוב לדאוג לשיחה לאחר יום או גג יומיים.
6. לא צריך אלא אם כן זה מקום חשוך ובעיתי בשבילה ללכת בו לבד. או שזה מקום קרוב אליו שהיא לא מכירה איך מגיעים לתחנת אוטובוס שלה והוא כן יודע.
7. זה הדדי. שניהם צריכים לעשות זאת כשהצד השני שותק. מותר גם שתיקות.
8. זה הדדי. שניהם צריכים לקדם את הקשר ולא רק צד אחד.
תודה רבהוהוא ישמיענו
לגבי 5 - לגיטימי לדעתך שהבחור יבקש מהבחורה להתקשר מתי שנוח לה? זה מרגיש לי שעלול להיראות קצת כזריקת אחריות מצד הבחור, לא?
עונההמטיילת בארץ
יש מצבים שהבחורה עם לו''ז ממש עמוס וצפוף והבחור פחות וכך כדי שלא יהיו בעיות יעדיפו לקבוע שהיא תתקשר כשנוח לה.
אם הם מחליטים על זה ביחד אין בעיה.
ויש כאלו שלא יפריע להם שהיא תתקשר ולא הוא. ויש בנות שאפילו יעדיפו להתקשר בעצמן ולא לחכות לו.
8 תמיד לא אהבתימי שחלם לו
ברור שטבעי יותר לגבר לעשות את זה והכל, ושהגבר צריך לחזר אחר אבידתו וכו'. אבל לפעמים זה פשוט יכול לתסכל, ומרגיש שצריך לרדוף כדי שיווצר כאן מישהו
מזדהה. תודהוהוא ישמיענו
אווו שאלה מעניינת שאלת(:מדרשיסטית20
1. פעם רציתי שיציאו לבחור קודם, היום כבר פחות משנה לי..
2. אני מרגישה הרבה יותר בנוח שיש כלל כזה. אני שונאת להרים טלפון לאנשים זרים 🙈 אבל החצי השני של הסעיף לא רלוונטי לי.. ברוב הקשרים שלי חשבנו ביחד על מקומות ובדקנו במקביל מזג אויר וכו'. כמובן שיש בזה משהו כיף ומקל כשהצד השני מביא רעיונות, אבל זה ממש ממש לא חובה בעיני.
3. הכלל הזה הוא לא הוגן בעיני. בפועל אני ממש מוותרת עליו.
האמת שלא יוצא לי לשבת בבתי קפה בדייטים, אז הסיטואציה כמעט ולא קוראת. בפעמים המעטות שזה כן קרה התווכחתי עם הבחור על העניין 🙈 בפועל הוא התעקש ושילם, אז אני שילמתי באלגנטיות על פעם אחרת כשהוא שם לב מאוחר מידי 🤭
4. כנ"ל.
קרה לי כמה וכמה פעמים שבחורים התעקשו שניפגש יותר קרוב אליי ולא הסכמתי (קרציה אני 🙉).
גם בימים שהלו"ז שלי יותר מורכב ולכן הפגישה יותר קרובה אליי אני תמיד מתפאדחת ומשתדלת לומר לבחור כמה וכמה פעמים תודה שהשקיע את הנסיעה.
5. ראו ערך סעיף 2 🤭
לגבי מי צריך לדבר קודם-זה יותר בזרימה.. דווקא לרוב יוצא שאני מדברת קודם.
6. ממש ממש לא *צריך*. אם הייתי יודעת שמישהו עושה את זה נטו בשביל החוק היבש הייתי מתבאסת. אני ילדה גדולה ויכולה ללכת לבד לתחנה 🤨
לרוב אני אפילו אומרת לבחור שהוא לא צריך ללוות אותי. אבל אם הוא עושה את זה מרצונו החופשי יש בזה משהו נעים(:
7. יש חוק כזה? 🤨
8. שוב, אני לא מתחברת למילה *צריך*. אני אישית מחפשת מישהו שיוביל את הקשר באיזשהו מקום, כן. אבל לא הייתי קוראת לזה "כלל", יותר צורך אישי שלי.

המסקנה שלי מכל ההנ"ל זה שתאכלס-על רוב החוקים אני שמה פס🤭 החוקים היחידים שאני אוהבת ולכן אני שומרת עליהם זה העניינים הטכנים של השיחות טלפון. חוקים הם פחות שייכים בעיני לעניינים מהותיים, והם אפילו יכולים להזיק.

עד כאן שעת הסיפור חח
תודה רבה!והוא ישמיענו
2 - אמרת שאת מרגישה עם זה הרבה יותר בנוח. אבל מה דעתך באופן כללי על זה? הרי ככל הנראה יש גם בחורים שהיו מרגישים יותר בנוח אם יתקשרו אליהם?
3. רק רוצה להעלות נקודה שאני מניח (לא יצא לי דייט בבית קפה אמנם) שבחור שמתעקש לשלם למרות שאת מסרבת זה אולי בגלל שיש בחורות/ שהוא חושש שיש כאלה שמסרבות כדי שהוא יראה שהוא מתעקש.. אז אין לו באמת דרך לדעת מה הרצון האמיתי של הבחורה באותו רגע.
6. אז את רוצה שהוא ילווה אותך אבל בעצם אומרת לא כדי לוודא שזה מרצונו החופשי?
8. קראתי לזה כלל כי זו ציפיה שמאפיינת הרבה בחורות..

שאלה על הפסקה האחרונה:
החוקים של השיחות טלפון לדעתך לא עלולים להזיק?
...מדרשיסטית20
2-דעתי על זה שצריך שיהיה חוק טכני כזה. כי בלי זה יהיה בלאגן ומבוכה.. למה זה נופל דווקא על גברים? יתכן שיש מימד גם קצת לא מתאים שאישה תעשה את הצעד הראשון הזה, אולי יש בזה משהו קצת קצת "נועז" וקצת קצת לא צנוע (לא במובן הקיצוני של המילה, אלא משהו יותר עדין..). האם בפועל אני נגד שבנות יעשו את זה? לא. אבל אני יכולה להבין למה המנהג הכללי הוא שהגבר עושה את זה.

3- האמת, מתיש אותי כל ההתחשבנויות האלה. אני מביאה את עצמי, כמו שאני. אם הוא בוחר לא להאמין לי-זה קצת בעיה שלו, אין לי המון מה לעשות בעניין.

6-לא. באמת ובכנות אין לי שום בעיה ללכת לתחנה לבד. אני גם ככל הנראה לא אסיק שום דבר אם הוא לא הציע ללוות אותי. אבל אם הוא הציע בכנות, אז ברור שזה משמח. וכשאני מסרבת בהתחלה זה אכן כדי לוודא שזה באמת סבבה לו והוא שמח לעשות את זה. (אגב, קרה לא פעם אחת שאני לוויתי את הבחור לתחנה, הרגשתי אחת הפמיניסטיות אבל זה ממש היה בטבעיות ולא בכוונה חח)

8. לא בטוח.. וגם אם כן-שוב, לא הייתי מגדירה את זה כ"ציפיה" אלא כ"צורך". אלו שני מימדים שונים.

ולגבי השאלה האחרונה-
לא 🤷‍♀️ זה טכני לחלוטין.. זה קורה פעם אחת בכל קשר ועוברים הלאה.
תודהוהוא ישמיענו

3 - לא אמור להתיש אותך.. זה מתיש את הבחורים עצמם, הם צריכים לחשבן.

6. נו אז זה מה שהבנתי.. את אומרת לא, כדי לוודא שהוא באמת רוצה את זה ("כשאני מסרבת בהתחלה זה אכן כדי לוודא שזה באמת סבבה לו והוא שמח לעשות את זה"). פשוט כתבת לא בתחילת הסעיף.

8. הצורך מוליד ציפיה, לא ירדתי לשורשי הציפיה.

אמנם טכני לחלוטין אבל אם למשל הבחור נלחץ מכל הענין שמוטל עליו, השיחה לא תהיה מיטבית (מניסיון).

..מדרשיסטית20
כתבתי "לא" בתחילת הסעיף כדי להדגיש שאין בי רצון ספציפי שהוא ילווה אותי, אלא שזה נטו בונוס.

8-אולי זו בדיוק הבעיה..
כי מרגיש לי שאתה לוקח את המקום של ה-"ציפיה" הזו למקום לא טוב. ואם תראה את השורש של העניין יתכן והיחס שלך יהיה אחר.
כי הציפייה היא לא דרישה, אלא היא מגיעה מתוך צורך אישי. וכשאתה מבין שזה צורך אישי אז א'- יותר קל להיות במקום של חמלה כלפי זה ו-ב'-יותר קל להבין שזה לא שייך אלייך, אלא זה עניין אישי.

ולגבי הפסקה האחרונה-
דיברתי על נזקים מסוג אחר. יותר על איך חוקים כאלו ואחרים יכולים להשפיע על הקשר בצורה לא בריאה..
נדמה לי שאתה מדבר על מימדים קצת אחרים.
אישית אני בהחלט מבין את הצורך שמוליד את הציפיה,והוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך י"ט באלול תשפ"א 00:38

(אין בזה חידושים עצומים, כן?)
אני בכללי פשוט לא אוהב את היעדר ההתייחסות הספציפית של הכללים, ובעקבותיהם של אנשים בדייטים לבני אדם כאינדיבידואל. גברים ונשים כאחד.

...מדרשיסטית20
מצד אחד אני מסכימה ומצד שני לא.
בסוף היתרון בחוקים (הטכנים לפחות) זה שהם עושים סדר. והסדר הזה חשוב.
אי אפשר להתעלם מזה 🤷‍♀️

אבל בסוף אני מאמינה, שעם רוב החוקים - פשוט כל אחד צריך להחליט מאיזה חוק הוא מרוויח, ולכן הוא מאמץ אותו, ואיזה עושה לו לא טוב - ולהיפתר ממנו. זה לא הלכה למשה מסיני.
נכון, זה דורש לפעמים תיווך לצד השני, אבל זה אפשרי בהחלט להתנהל ככה. מניסיון 😁
כיוון שזו הנורמה שנקבעה,והוא ישמיענו
אני לכשעצמי מעז להוריד את הכללים רק אחרי שהבחורה עצמה מציעה את זה.
כדי שלא ייתפס כמגיע ממקום אחר מהמקום שזה נובע אצלי.
לכן אני לא הולך נגד הכללים האלה,
אבל הורדה של חלקם ואיזון של השאר בהחלט היה עושה לי יותר טוב בקשרים מבחינות שונות (משפיע על האיכות של השיחה/ פגישה וכדו')
אז לך על זה!!!מדרשיסטית20
למה אתה צריך שהבחורה תאשר לך?
אתה יודע מה טוב ונכון לך? לך על זה בביטחון מלא!
אתה מכיר את עצמך ואתה יודע מה יעשה טוב לסיטואציה הרבה יותר טוב מהחברה.
נכון. קיבלתי פה בשרשור איזונים שונים שאני בהחלט הולך ליישםוהוא ישמיענו
רק שכל האיזונים האלה יבואו עם שאלה מראש כלפי הבחורה.
בלי לשאול לא הייתי מעז (אני כבר לא בתקופה של ניסויים בדייטים, יש לי מטרה שיצליחו)
לשאול זה מעולה(:מדרשיסטית20
גם לגמרי מלכתחילה.
למרות שאני חושב ששאלות על כללים ברוריםוהוא ישמיענו
יכולות להיתפס כחוסר טאקט,
כאשר אין קשר לחוסר טאקט אלא זה פשוט ניסיון להתאים את הכללים בצורה יותר מדויקת.
מה את אומרת על זה?

וואי אתן הבנות מסבכות הכל .
אולי צריך לעשות סדנה של לדון לכף זכות בדייטים 🙈
סתם אל תקחו אותי ברצינות גמורה (למרות שזה גם רציני קצת.. (; )
הסוד הוא לדעת איך לשאול ומתימדרשיסטית20
לא מסכים עם האחרוןultracrepidam

יכול להיות שמצופה מהבחור להיות יוזם יותר, אבל לא שממש כל האחריות של קידום הקשר היא עליו

לגבי כולם - נכנסתי לעולם השידוכים כשאלה הנורמות, ולכן אני זורם עם זה. אני לא חושב שאף אחד מהם הוא הכרחי, אני כן חושב שזה טוב בגלל שהוא בוחר מי יצטרך "להשקיע" במקום שכל צד יצפה מהשני

ומצד שני אני מאד שמח כשמערערים על החוקים האלה והצד השני מתנדב להראות ענין בקשר ורצון להשקיע

תודה רבהוהוא ישמיענו
לגבי הציפיה מהשני,
אני מסכים איתך שלא צריך לצפות מהשני אלא כל אחד צריך להשקיע.
אבל האם הכללים האלה מכוונים להשקעה של שני הצדדים? או להשקעה חד צדדית של צד מאוד ברור? אני תוהה לעצמי
אני חושב שהכללים מבוססים על ההנחה שזאת ברירת המחדלultracrepidam

למשל - אני מעדיף להיות זה שמתקשר ולא זה שמפחד להכנס למקלחת כי אולי בדיוק יתקשרו אלי

אז זה שהגבר הוא זה שמתקשר, דווקא קל לי יותר

(כמובן, בחורה שחושבת שאסור לה ליזום שיחת טלפון, זה לפעמים מגיע לרמות של מציק, כי היא תשב ותחכה לטלפון ממני כדי להגיד לי משהו חשוב)

ההנחה היא שהגבר יוביל את הקשר, וזה בדרך כלל, ברוב הקשרים, הולך טוב עם הצרכים הנפשיים של שני הצדדים. הרבה גברים שמחים להוציא כסף על מי שבקשר איתם, ובשמחה ילוו אותה הביתה או יפגשו קרוב לבית שלה כדי להקל עליה. להרבה בנות, אם הן יוותרו על המחוות האלה, זה יפגע בתחושה שלהן שיש כאן זוגיות.

כל זה בגלל מבנה הנפש הנפוץ מאד אצל נשים ואצל גברים, ובגיל 20+ כבר ממש לא משנה אם זה טבעי או הבניה חברתית.

ולכן הכללים האלה באמת מצפים מהגבר ליותר, אבל זה מרגיל אותו להיענות לציפיה הטבעית של הרבה נשים.

ומבחינת האיזון,והוא ישמיענו
זה מאוזן בעיניך מספיק הן מבחינת הגברים והן מבחינת הנשים?
אתה מתחיל בקצה ומתאזן לאט לאטultracrepidam

הנקודה היא שהציפיה של בנות היא בדרך כלל שהבחור ייזום ו"ידאג להן". וזה לא תמיד מאד טבעי לבחור, ולכן זה טוב לתת לו קצת "אימון" ולהנמיך לו את הציפיות, ואז כל פרגון מצד הבחורה שרוצה לאזן, הוא ירגיש שהיא נותנת משהו מעצמה

לא הבנתי.והוא ישמיענו

מה הכוונה אימון?

ולגבי פירגון מצד הבחורה - אז בעצם אתה אומר שבמקום שתהיה הדדיות, נוריד לבחור את הציפיות ואז כל צעד קטנטן שהבחורה עושה (למשל הכרת הטוב על פעולה שהוא עשה), ייראה בעיניו דבר גדול?

נשמע לי לא מאוזן מספיק מבחינת השותפות בקשר..

אתה מחפש איזון בין מה למה?ultracrepidam

יש שתי דרכים, שני סוגים של זוגיות:

הראשון הוא זוגיות "שמרנית" או "מסורתית", שהאשה בבית ועושה את עבודות הבית, והיא עושה מה שבעלה אומר, והגבר הוא המוביל, היוזם, הדומיננטי. הוא דואג לה ולכל צרכיה, כמו שמפורט בכתובה - אוקיר ואפלח ואזון וכו', ולכן טבעי שגם בדייט הוא ישלם, הוא ייסע עד אליה, הוא יוביל את השיחה ואת הפגישות.

השני הוא זוגיות שוויונית, שכל צד תורם את חלקו במה שהוא הכי טוב בו, הגבר מקשיב לדעתה של האשה והאשה שומעת את דעתו של הגבר, ההחלטות מתקבלות בצורה זוגית וכל ההתנהלות היא שוויונית.

יש גם לגברים וגם לנשים צורך מסוים במינונים שונים של שני הסוגים האלה. אני מאמין שההתנהלות השוויונית היא טבעית יותר לגבר - כי זה סוג הקשר שהוא רגיל בו עם קבוצת השווים שלו. ולכן בהרבה מקרים הוא צריך להתחיל מנקודת מוצא של זוגיות שבה הוא דואג לאשה ומטפל בכל צרכיה והיא תהיה פסיבית, ואז בסופו של דבר ייווצר איזון שמתאים לשני הצדדים.

נכון, אני מאמין יותר בזוגיות השניה, השוויוניתוהוא ישמיענו
כדהיא מחוברת גם במידה מסוימת לזוגיות הראשונה.
לעניות דעתי זוגיות אידאלית על פי תורה מאזנת ביניהן. והשוויונית לדעתי צריכה דגש יותר חזק.

אלא שכללי הדייטים נראה שנשארו רק ברמה הראשונה. שזה חוסר איזון פעמיים (הדגשה שלה יתר על המידה, וחוסר בזוגיות השניה שהצגת)
נכון, ולכן כתבתי את הפסקה השניהultracrepidam

כי בלי כללים רובנו נשאף לזוגיות השוויונית, בזמן שיש המון מעלות לזוגיות הלא שוויונית

ולכן זה טוב שבאופן מלאכותי מלמדים אותנו להתנהל לפי הזוגיות הלא שוויונית כדי להגיע לאיזון בין שניהם בפועל

לא צריך כללים בשביל ההתנהגות השוויונית. היא פשוט משחררת אותך לעשות מה שאתה מאמין שנכון ולהתייעץ עם הצד השני

אני חושב שצריך להבדיל בין ידע לבין התנהגות בפועלוהוא ישמיענו
הבסיס לכללים האלה (ולזוגיות המסורתית) זה ידע: ההבדלים הכלליים בין גברים לנשים.
חשוב לדעת מהן ההבדלים באופן כללי כדי לדעת כיצד להתייחס ואיך לקרוא את השפה אחד של השני. כי ככל הסיכויים שזה יבוא לידי ביטוי בקשר.

הבסיס לזוגיות השוויונית זה: טבעיות.
הקשר צריך להיות טבעי,
קרי: הידע לא רלוונטי ברגע שמתחילים להכיר את האינדיבידואל, הבחור או הבחורה.
ברגע שמכירים, אני פחות רואה מקום לזוגיות הראשונה השרירותית.

הידע הכללי שייך כל עוד אני לא מכיר את הבחורה/ לא מכירה את הבחור הספציפי/ת.
ברגע שאני מכיר/ה - עוברים לקשר זוגי טבעי, בין שני אנשים טבעיים ובפני עצמם.
לא מסכיםultracrepidam

אין משמעות לידע תיאורטי אם לא יודעים איך ליישם אותו

היישום הוא הרבה יותר פשוט מאשר הפנמה של הידע, והוא בדרך כלל הדרך הכי טובה להפנים את הידע

הידע כידע עובדתי יהיה הרבה פעמים לא מדויק, מבלבל, יוצר סטיגמות.... הוראות "עשה ואל תעשה" הן פשוטות, מדויקות פשוט כי הן נועדו ליצור כלים פשוטים, עושות חלוקת אחריות ברורה (נכון, עם יותר משקל על הגבר, אבל הוא התעצבן על הכללים שהוא שמע עליהם ולא יתחשבן עם הבחורה הספציפית הזאת), ומשרתות את המטרה.

בקיצור, הכללים הם כלי מצוין כדי ללמד גבר איך להתנהל בזוגיות לא-שוויונית *טובה*. ברגע שהוא והבחורה פיתחו קשר אישי יותר, הם יכולים לעבור לכל פורמט שהם רוצים. אבל לדעתי היתרון שהכללים האלה מלמדים הוא ענק, ולא ידוע לי על דרך חלופית טובה יותר ללמד את הדברים האלה.

למען הסר ספק - גם אותי הכללים האלה עצבנו במשך הרבה שנים. עם הזמן השלמתי איתם ולמדתי למה הם באמת חשובים, במה הם תורמים לי, ואפילו התחלתי ליהנות מזה. ובכל זאת, עדיין אני שמח עם מישהי שמפרגנת לי בלתת קרדיט על נדיבות או מציעה לקחת חלק גם כן, וזה לא פוגע - כי אני עדיין מאמין שגם לזוגיות שוויונית יש מקום, וגם בעיני זה טוב כאשר המקום של הזוגיות השוויונית הוא דומיננטי יותר. אבל זאת לא הדרך היחידה

מסכים עם האיזון והדיוק שלךוהוא ישמיענו
1. עדיףy101
2. כן הוא מתקשר, הבחורה גם יכולה להציע מקומות אם היא מכירה יותר את האזור.
3. תלוי איזה דייט
דייטים ראשונים אני לפחות מעדיפה לא לשבת בקפה(בחוץ יותר קליל ועדיף דייט קצר שעה+-)
או חצי חצי אם כן. בקשר מתקדם הגיוני.
4. כן
5. לא חייב, אם שניהם מעוניינים, נחמד אם הוא יתקשר.
הצד שלא מעונייין להמשיך הוא צריך להודיע.
6. תלוי מה שעה בלילה מאור כן אם לא אז לא.
7. נכון לגבי שניהם, תלוי בנושא ובסיטואציה.
8. לא, כל צד מתי שהוא מרגיש לנכון.

7-8 אפשר לוותר

3,5, 8
תודה. לגבי 5 - איך זה מתנהל? מחכים שהצד שלא מעוניין יגיד?והוא ישמיענו

תשובהלשמוח :)
1. הייתי מוותרת על 3,4,6
חלקית:
5- הוא צריך להתקשר אבל לא צריך להגיד ראשון כי עם הבחורה רוצה להפרד זה לא נעים שהוא אומר ראשון
8- בהתחלה כן מצפה לזה שהוא ישלח הודעות אבל בהמשך
הדדי

הייתי מוסיפה שחייב לברר לפני ואז זה יכול למנוע מקרים שמסיימים אחרי דייט אחד

2. לא רלוונטי ברוב- 4
תודה על 5. תדעו לכן שזה מיקל מאוד..והוא ישמיענו

כי כגברים הרבה פעמים המחשבה שתמיד אנחנו צריכים להיות הראשונים גם כשרוצים להמשיך,

והרבה מאתנו היו מוותרים על התענוג (אני למשל).

אני רק רוצה להגידנפש חיה.
כמעט כל הכללים אצלי היו ניכרים
בפועל לא שמתי על אף כלל חוץ מהראשון
כי קרה שהציעו קודם לי וכשהסכמתי הסתבר שהבחור תפוס. ואז השתדלתי קודם לוודא שהוא פנוי בכלל לפני שהתחלתי לשמוע עליו.
טוב מה שאת מתארת קורה גם לי כבחור (שהבחורה תפוסה)..והוא ישמיענו

דווקא ההערה שלך לכלל הראשון...ultracrepidam

אחד הדברים המעצבנים זה ששואלים "פנוי" ואז הולכים בלי להציע.

הפתרון הוא כמובן להציע במקביל, אבל להציע לצד אחד ולהשאיר את הצד השני עם הידיעה שמצפים ממנו להיות פנוי בלי שמציעים לו כלום - זה ממש מעצבן

אוקיייהיה בסדר....
בהתחלה חשבתי שאתה ציני כשכל משפט התחיל עם המילה: "הבחור" ואז הבנתי שלא.

יש בזה משהו מעצבן שאלו הנורמות המקובלות.
כן, אני יודעת שהן מקובלות, לפחות רובן, ועדיין, בהסתכלות רחבה זה נראה לא טוב.
ברוב הדברים שכתבת אין באמת הבדל בין גבר לאישה.

לא יודעת לומר לגבי כל סעיף
בכל אופן, אני לא הייתי רוצה להיות במערכת יחסים כשצד אחד פאסיבי בפער לעומת השני.
ואגב
זה בכל מערכת יחסים ככה ובטח שבזוגיות.
הדדיות זה חשוב.
מעניין.. בזכות מה הבנת שאני לא ציני? (שואל לא בציניות)והוא ישמיענו

אני מאוד מודה לך על מה שכתבת.
זה היה חלק מהמטרה.
לא מתוך ציניות,
אלא גם במטרה להאיר את העיניים שתכל'ס,
אין בכללים האלה הרבה היגיון והדדיות..

וגם כדי לברר את יותר לעומק את הנושא.

אני מחכה כרגע לעוד תשובות ואז אנסה לסכם לעצמי.

תודה רבה

נ.ב. אגב, אשמח מאוד אם אנשים יוכלו (אולי בנות יותר תדענה) להעלות כללים בהם הבחורה הולכת לקראת הבחור, וזה ייחודי לבחורה. כלומר, שזה לא כלל כמו "לבוא מסודרים לדייט" שזה נוהג ככלל גם כלפי בנים (גם אם לא כולם מקפידים וכו'..)

איך הבנתי?יהיה בסדר....
כשראיתי שכולם עונים ברצינות ואת התגובה שלך אליהם.
ולגופם של כללים, לדעתך זה לא מאוזןוהוא ישמיענו

איך שהצגתי את הדברים? את רוצה לדייק יותר?

(תראי גם את הנ.ב. בהודעה הקודמת)

ואגב, אני אגיד לך את האמת:

חיפשתי כללי דייטים כי לא רציתי לפספס. כל הכללים שראיתי (באתרים דתיים),

מופנים כלפי גברים. היה לי רצון לאסוף מגוון כללים, לצערי לא מצאתי אפילו לא כלל אחד שייחודי דווקא לבחורות כלפי בחורים (ולא נוגע גם לבחורים).

ככה שזה לא היה מכוון

כמובן אשמח שיאירו את עיני

זה לא מאוזן בלי קשר לאיך שהצגתיהיה בסדר....
לגבי הנ.ב
מצריך חשיבה.

בעקרון, יש דברים שהם צרכים של גבר ואישה.
מלבד הדברים הספציפיים הללו אין הבדל ממשי.

העניין הוא שהנורמות שהורגלו (כמו אלו שכתבת) הפכו גם כן לצורך,
וכשהצורך הזה לא מסופק זה נראה מוזר ולא מקובל.

לדעתי, בסופו של דבר זה תלוי בסביבה שאנחנו נמצאים בה ועד כמה אנחנו עוצרים להבין דברים במקום לעשות כי עושים.
אני חושב אבלוהוא ישמיענו

שאם נוסיף עכשיו נורמות נוספות הרי גם הן יהפכו לצורך.
ואם נוריד כללים - אז ממילא גם הצורך ירד.
אם ככה, מה הגבול ואיפה האיזון?

ואכן, הכללים לא מאוזנים.
היית רוצה לבטל או לשנות חלק מהם?

שאלה מעניינת למחשבה. הכללים מייצרים תפיסה כזווהוא ישמיענו
שהצורך של הגבר הוא לתת והצורך של האשה זה בעיקר לקבל.
האם אין לגבר גם צרכים לקבל ולאשה צרכים גם לתת?

הרי אם נחשוב על זה,
אדם באשר הוא אדם שרק ייתן וייתן - ייגמר לו המנוע.
ואדם אחר שרק יקבל ויקבל - לא יוכל לבטא את הנתינה שלו, אלא ההיפך.

עכשיו ברור שגם מילה טובה למשל או הכרת תודה של הבחורה זו נתינה,
אבל זה מינורי יחסית מבחינת המאמץ והכמות של הנתינה שנדרשת מהבחור.
תשובה על 5קוראת סמויה..
פעם בחור שאל אותי אם אני מעדיפה שהוא יתחיל או שאני..
זה היה מתוק להפליא והרגשתי שזה ממש פתר את כל התסבוכת הרגילה. ידעתי שאני רוצה להמשיך אבל העדפתי לשמוע קודם ממנו. ומצד שני אם הייתי רוצה לחתוך זה היה מאפשר לי להתחיל בלי המבוכה של לנסות להגיד ישר על תחילת השיחה שאני לא בעניין..
וואו רעיון נהדר. תודהוהוא ישמיענו

אםultracrepidam

אם הוא היה מתחיל ב"קודם כל, אני מעוניין להמשיך ואשמח לשמוע את דעתך" זה היה יותר טוב?

או שיש יתרון לזה שהוא נותן לך את הבחירה להתחיל כשאת עדיין לא יודעת מה דעתו?

זה תלויקוראת סמויה..
מהצד שלי כבחורה- זה כיף לדעת שרוצים להמשיך, ולכן ברור שזה ירים לי אם הוא יתחיל ככה. אבל אני חושבת שלא תמיד כיף להצהיר שרוצים ואז לשמוע לא מהצד השני. אז אני מרגישה שככה זה יותר הוגן גם כלפי הבחור. לתת הזדמנות להגיד את הלא בלי להגיד משפט כזה כביכול לחינם. וגם מהצד של הבחורה, לפעמים קשה להגיד את הלא אחרי שהבחור הצהיר שהוא בעניין.
זה לא מוחלט ואולי יהיו בנות שירצו לשמוע כן למרות שהן מתכננות להגיד לא. אבל מרגישה שזה מרכך את הסיטואציה, גם לבחור וגם לבחורה..
מסכים בהחלט.והוא ישמיענו
לגבי הסעיף האחרון -
יפה שהן רוצות לשמוע כן, אבל כמו שאמרת - זה לא מעניין מה הרצון שלהן במקרה הזה, אלא מה יהיה רגיש כלפי שניהם (ולא רק כלפי הבחורה). ולכן מזדהה מאוד עם הרעיון הזה, אני חושב שאני אאמץ (עוד ניקיות העלו אותו)
מסכימהקוראת סמויה..
אגב לאו דווקא שהן ירצו לשמוע כן בשביל האגו למרות שהן אומרות לא.. לפעמים באמת לא יודעים מה להחליט עד הרגע האחרון. או שחשוב להן לדעת איפה הצד השני ואיך הוא ראה את הדברים.. והן לא יודעות מראש שהוא יגיד בהכרח כן.
בקיצור יכולים להיות לזה עוד מניעים חוץ מאגו.
אבל חושבת שבסך הכללי בדרך הזאת משיגים משהו שמאפשר לשני הצדדים להגיד את הלא עם פחות פגיעה בצד השני. במובן מסויים ככה יש מסר עקיף של שני הצדדים אבל בצורה רכה.

ןאגב, בכל מקרה תמיד יש לך את האפשרות להעביר ישר את הכדור לגברת בלי לשאול (מהנסיון שלי זה מה שרוב הבחורים עשו) ואז היא אומרת כן או לא לפני שאתה אומר..
רגע רגעוהוא ישמיענו
לא הבנתי.
לא יודעות עד הרגע האחרון? את רוצה להגיד לי שלשיחה הזאת יום אחרי יש השפעה על ההחלטה של הבחורה? וגם מה שאמרת שחשוב להן לדמוע איך הצד השני ראה את הדברים - למה זה משנה? הרי היא ממילא החליטה שלא מתאים..

לגבי העברת הכדור מראש,
בגלל שאני משתדל להיות רגיש אני לא עושה את זה.
אוכל את עצמי מבפנים אבל הראשון שפותח בכל מקרה..
(ולא יצא לי שלא רציתי להמשיך אחרי פגישה אחת, כי ב"ה לא נפגשתי עם הצעות לא קשורות בעליל, או שרציתי לברר יותר לעומק לפני קבלת החלטה. הניסיון שלי הראה לי שזה צעד חכם)
תודה על הזוית הזאתultracrepidam

איך אני עצמי מרגיש בקשר לכל אפשרות אני יכול להעריך, ואני יכול לבחור אם אני מעוניין לשלם את המחיר

אבל חשוב לדעת מה הצד השני עלול להרגיש, והדברים שאמרת באמת נותנים זוית הסתכלות חשובה

עונהרקפת בהרים

ב5- יותר יפה בעיניי שהוא שואל אותה ראשונה איך היה לה, אם היא מגמגמת כזה אז שיגיד הוא בבירור אבל קודם כל שישמע אותה.

ב7- אם היא שותקת אני לא אוהבת שהוא מדובב, מעדיפה שישתוק גם וייתן לי לסדר את המחשבות.. ניסיון לדובב רק מבלבל

ב8- מאיזה בחינה אתה מתכוון?

כמובן שמצופה ממנו להראות יותר השקעה, אך זה אחריות של שניהם.

למה מצופה ממנו להראות יותר השקעה?צהרים
לא יודעתרקפת בהרים

הוא הנותן לבחורה קודם בסופו של דבר

וזה המצווה שלו

וכמו שככה זה מתבטא בכל שאר הכללים שכתבת

אלה הכללים. אבל את מבינה למה? את 100% מקבלת את ההיגיון שבזה?והוא ישמיענו

ככה זה העולםרקפת בהרים

שהגבר מחזר אחרי האישה

גם בבעלי חיים רואים את זה

זה טבע שטבוע בעולם.

אני מקבלת את כמו שאף פעם לא שאלתי למה השמש זורחת ביום והירח בלילה ולא הפוך.

פשוט סוג של טבע שהקב"ה ברא 

משהו בפנים מאוד מתנגד אצלי למה שכתבתוהוא ישמיענו

אפילו מפחיד במידה מסוימת.
כי זה נראה לי מאוד לא מאוזן ומדויק. כשמורידים את הכלל לפרטים, לבני אדם ספציפיים

טוב, יכול להיותרקפת בהרים

שקצת הגזמתי.

אבל עדיין יש בזה קורטוב של אמת..

בהחלטוהוא ישמיענו

יש בתפיסה הזאת חשיבות לא מבוטלת.
אבל אני מרגיש שבצורה שהיא מופיעה היא רומסת את המקום האישי, ואת היוצאים מהכלל

לא רק את היוצאים מהכללadvfb

נראה לי שגם בכללי זה יוצא מחוסר איזון בכלל

גם לדעתי, ולא רק כלפי בניםוהוא ישמיענו

בגילאים יחסית מתקדמים נראה לי פחות שמים על זהadvfbאחרונה

כמו הרבה דברים ששמים לב אליהם עם הנסיון..

אולי יש כאלה שעדיין תקועים

בתור כלל קל לקבל את זהadvfb

אבל אם כל התעקשות של גבר לשלם על בחורה או של בחורה שהגבר ישלם עליה היא בהחלט משקפת את הטבע הזה???

ממש ממש לא.

חוץ מהטבע הזה יש עוד טבע של מוסכמות, של אגו, דעות קדומות וכולי.

כל התשובות נכונות, אך לא ככלל, אלא כאינסטינקטראשיתך
כל הכללים שהבאתראשיתך
אמורים לבוא מתוך האינסטינקט הזכרי. הרצון לדאוג לכבוש להגן להוביל.
אז הכל נכון, אבל כלל זה ההפך מאינסטינקט. אתם לא חייבים את זה, אתם פועלים מתוך זה (בתקווה)
אני מסכים איתך, רק תרשי לי להביע נקודה מסוימתוהוא ישמיענו
את מתייחסת לזה כ"אתם",
ובזה את צודקת.
הכללים אכן מתאימים ל"אתם".

אבל למה המילה "אתם" רלוונטית לדייטים?
הבחור הוא אחד, ואת אחת, את לא נפגשת עם כל העולם הגברי והוא לא נפגש עם כל העולם הנשי.
וכמו שלו יש אינסטינקטים משלו ששונים משל בחור אחר, אני מניח שלכל בחורה יש גם לה אינסטינקטים משלה.
עונהאן#שרלי
1- מעדיפה שיציעו לי קודם. לא נעים לי שיברר עליי מישהו שיכול להיות לגמרי לא רלוונטי מבחינתי. (לא מבינה את זה גם, ברוב המקרים הבנות גם ככה יודעות שמבררים. ואנחנו [אני] יודעות ואמורות לדעת להתמודד עם לא)

3- לא אוהבת את זה, לא נעים לי בכלל (זה נותן לי הרגשה נזקקת כזו), ותמיד מעדיפה להתחלק

6- לא נעים לי אישית, מעדיפה לחכות לבד, בשקט שלי. בדכ המחשבות מתרוצצות לי ואם כבר התקפלנו אני מעדיפה מרחב.
(גם אם היה ממש אחלה)
זה נאמר על מקומות סטנדרטיים ולא איזה חור עולם כמובן.

7- אני לא שותקת

8- ברור שלא.

2+4+5 נוח לי ונכון בעיניי
תודהוהוא ישמיענו
לגבי 1 - זה לא בעיה בכללים או במציע, אלא שהחברות משתפות אתכן שביררו עליכן. לא ככה? אם לא הייתן רוצות לא הייתן יודעות מתי מבררים עליכם.
כןאן#שרלי
וגם הרבה מקרים ישאלו אותי קודם אם אני פנויה ואם זה מישהו שפעם ראשונה אז יבקש מספר לבירור וכו
תשובהענווה1

1) אני אוהב שמציעים לי קודם. לא הייתי רוצה שיציעו לבחורה קודם. סתם לא אוהב שמבררים עלי ללא ידיעתי. וגם אני מעדיף לדעת על כל ההצעות שחשבו בשבילי. וגם יותר קל לקבל החלטה אובייקטיבית ככה, כי אם הבחורה אמרה כן, זה עלול לגרום לי לומר כן, גם אם אני לא באמת רוצה. 

אמנם קרה לי כמה פעמים שהציעו לי הצעה, וכשהתקשרתי לברר אצל החברה שלה, התברר שהבחורה בכלל לא פנויה. קצת לא כיף, אבל עדיין אני מעדיף לקבל את ההצעה ראשון. 

2) זה טוב שאני מתקשר, ככה אני שולט על הזמן שלי, ולא צריך לחכות מתי הבחורה מתקשרת (ככל הנראה היא גם לא הייתה מצליחה להשיג אותי חח). האמת היו פעמים שקבענו פגישה בהודעה בלי שיחה...

וכמעט אף פעם לא חשבתי על מקומות פוטנציאליים מראש, כמעט תמיד הבחורה מביאה מקום (שהרי נפגשים באזור שלה לפחות בדייט הראשון - כלל מספר 4), ואם אין לה אז חושבים ביחד, או שאומרים שנחשוב ונקבע לאחר מכן בהודעה. 

3) עוד לא יצא לי לעשות דייט בבית קפה, או במקום שנדרש ממני לשלם משהו. ולא נראה לי שייך לשלם על הבחורה בדייטים ראשונים (אלא אם כן זה משהו ממש בקטנה...). זו הבעת חיבה שלא שייכת לשלב הזה בקשר. 

4) כמעט תמיד אני מציע באופן אוטומטי להיפגש באזור שלה בדייט ראשון. לא חושב שבגלל שיש כלל כזה, אם בכלל ידעתי שיש כלל כזה (בטוח שיש כלל כזה?). אני פשוט בא לקראתה מתוך רצון טוב. 

לרוב אני באמת מעדיף להיפגש באזור שלה בדייט ראשון, מכל מיני סיבות. אבל לפעמים זה באמת קצת לא נוח, והיה עדיף לקבוע באמצע, אבל בכל זאת אני מציע להיפגש באזור שלה מתוך רצון טוב לבוא לקראתה. אבל לאחר דייט ראשון, יצא שהבחורה הגיעה לאזור שלי, לפעמים גם עם נסיעה לא קצרה...

5) כמו באחד, מעדיף שאני אתקשר. ולא אכפת לי לומר ראשון האם אני רוצה או לא, אני לא רגיש בקטע הזה. בדרך כלל כשאני לא רוצה גם הבחורה לא רוצה, כלומר שנינו הרגשנו שלא שייך. וכשאני רוצה גם הבחורה רוצה, כלומר שנינו הרגשנו שיש פוטנציאל. גם די ברור לי בסוף הדייט האם היה טוב או לא, והאם יהיה דייט נוסף או לא. 

6) זה תלוי בסיטואציה, לא תמיד יש צורך ללוות. אבל אני חושב שבמקום ששייך ללוות, זה דבר טוב, ולפעמים זה גם ממש נצרך (במקרים שזה גם עלול להיות קצת מסוכן או מפחיד לבחורה להיות שם לבד...). דווקא קרה לי שהבחורה ליוותה אותי לתחנה בסוף הדייט וחיכתה איתי לאוטובוס (ומאוד הערכתי את זה, זה מראה על מידות טובות). והיו לי פעמים שהסעתי את הבחורה הבייתה, כשהייתי עם רכב, ולא היה לה דרך נורמלית לחזור.

7) אם יש שתיקה, אז שנינו שותקים. לא יודע איך יוצא שרק צד אחד שותק. הרי דייט זה שיחה, או ששנינו מדברים אחד עם השני, או שהשיחה נתקעת ושנינו שותקים. 

בדרך כלל שנינו קצת צוחקים כשזה קורה. וזורקים לאוויר הערה מצחיקה על זה.
אני בדרך כלל לוקח את זה בקלות, לרוב דווקא הבנות נכנסות קצת ללחץ, ומנסות מהר לחשוב על שאלה, או על נושא לדבר. 

8) מהחוויה שלי מקדמים את הקשר ביחד, עם שיח, עם שיתוף פעולה. לא זוכר שהרגשתי שזה אחריות בלעדית שלי, וממש לא ראיתי מהבנות ציפייה כזאת. הן תמיד היו מאוד פעילות בקידום של הקשר.

ואני חושב שהכי נעים לשני הצדדים, והכי מוצלח, זה לעשות את זה ביחד. הרי זה קצת לא הגיוני לקדם את הקשר לבד, כי אמורים להתקדם ביחד, כששני הצדדים רוצים בכך. לכן זה מוכרח להיעשות בשיתוף פעולה. 

כל הכללים האלה רלוונטים לשתיים שלוש פגישות ראשונות. אחר כך כבר זורמים אחד עם השני, לפי איך שנוח לשנינו, ואין משמעות לכללים כלשהם.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצובאחרונה
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfbאחרונה

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfbאחרונה

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך