אני חושב שכלי סינון לא רע בכלל הוא ציון לצד המעלות שלנו גם כמה דברים שאנו פחות טובים בהם.
למה אנחנו כ"כ מפחדים מהחסרונות שלנו? אולי דווקא הם יוכלו להיות כלי הסינון המבורך עבורנו?
בחורה נפלאה לא הולכת עם שרוול שהוא בדיוק לפי ההלכה.
מי שזה יפריע לו בסדר גמור. ועכשיו עם אלו שעדיין מעוניינים יש מה לדבר.
אם תגידו שזה כבר קיים.
אז בא נמשיך עם עוד דוגמא - הבחור נפלא קשה לו עם תפילה. זה נושא מורכב אצלו. נכון.. הגיוני שהרבה בנות זה יפריע להן אבל יהיו כאלה שלא וכעת המאגר צומצם משמעותית.
כמובן שגם תמיד אפשר לשנות דעה, יכול להיות שהיום מפריע לי משהי עם שרוול קצר. ומחר כבר לא מפריע לי ושוב אני יכול להפגש איתה.
אולי אני אסביר טיפה למה אני כותב את מה שאני כותב.
הרבה בנות מוצאות חן בעייני. (זה לא בהכרח קשור לאי שמירת העיניים.. הכוונה שיש בנות שהם נראות כלפי חוץ דוסיות ומסתבר ששמירת ההלכה ואורח חיים דתי חשוב להם וגם חיצונית הם נאות בעייני. ) אוקיי, אז נוריד את אלו שירצו אברך נוריד את אלו שירצו לגור בהכרח ביישוב, נוריד את אלו שחלמו על מרכזניק או על גושניק כי כנראה את שני סוגי הבנות הללו אני אאכזב.. ועדיין נשארו לא מעט בנות..
שמחפשות בחור דוס. שלמד בישיבה. דתי לאומי. שמתכנן לעבוד.
ולקבוע עיתים לתורה.. מה מייחד אותי משאר הבחורים שהן יפגשו איתם? למה שהיא תרצה להפגש איתי ולא איתו? (כרגע אין לי שום תשובה. ולכן אני מציע את הדבר הבא

כאן נכנסים שני דברים . מעלות/כישרונות.(שאגב, גם לא ברור לי מספיק איך מצליחים להביא את זה לידי ביטוי כך שזה יסייע לכך שירצו בי על פני בחורים אחרים) וגם לענד חולשות.
כן. אנחנו לא מושלמים.
ואולי דווקא שהבחורה יודעת שאני יותר חזק בלימוד תורה מאשר באהבה ומסירות על הארץ. (זה גם לשתף בקושי/חיסרון - כי א'י במידת מה פחות חשובה אצלי.. לא מצד האמת אלא בחוויה שלי ובהתנהלות שלי ניכרת יותר אהבה לתורה מאשר להתישבות והמסירות על האחזות ברגבי אדמתנו) זה יגרום לה לחשוב אם זה מתאים לה או לא
או שהיא יודעת שיש כאן שני בחורים האחד כתב על עצמו שהוא מרגיש שהוא לא מספיק טוב בניהול הטכני של הבית והשני כתב על עצמו שקשה לו לקבוע עיתים לתורה. וככה כל בחורה תחליט איזה חיסרון פחות מפריע לה..
יצא מאוד מבולגן. כרגיל(:
וכרגיל הערות/הארות תקבלו בברכה.