ניתוח שיר- Someone's watching over meאומרת שירה

בס"ד

זה הקטע כתבתי לפני כמה שנים. בקטע זה נסיתי לנתח את אחד השירים של הילארי דאף, שבעברי (ובעוונותי) הייתי שומעת הרבה, ואשר אחר שהפסקתי לשמועו בין כל שאר שירי הלעז- לא פסק הוא להשמע מכל עבר אחר סביבי. אותו הרגע החלטתי, שכנראה הקב"ה רוצה שאשים לב למילותיו... והנה התוצאה:

[וּתשובה מאַין?]

בית א': איֶ(כ)ה?
I found myself today
Oh, I found myself and ran away
But something pulled me back
A voice of reason, I forgot I had
All I know is you're not here to say
What you always used to say
But it's written in the sky tonight

כמה פעמים אנו מוצאים את עצמנו, אחר יום מפרך וגדוש חברים, צחוקים ודאחקות, אחר שכולם הולכים, והחגיגה נגמרת. עוד דולקים הנרות- והבדידות מאימתי :בסופו של יום כזה, סוף-סוף יש לנו מעט זמן לעצמנו. אך משום מה, אנחנו לא כל כך אוהבים אותו: אנו מוצאים עצמנו מנסים לברוח מהפגישה עם עצמנו, על אף שקשה מאוד לברוח ממנה. וכל זאת למה? כיוון שאנו פוחדים ממנה. בכל זאת, לפגוש את עצמך פנים מול פנים, להסיר את כל המסיכות... קצת קשה ומאיים: "במה שונה יומי מהאתמול? איפה עליתי ואיפה ירדתי? מי אני ומה אני?", שאלות קשות הן העלולות לצוץ בפגישה שכזו, ומה נענה עליהן? אז אנחנו בורחים: דוחקים את המחשבות הצידה, מפזמים איזה שיר... אך לא לאורך זמן.

במהרה קורא לנו קול. "קול ההיגיון" אומר לנו השיר, ונראה לי לפרש שזהו קול האמת ו/או התשובה. קול הנשמה הזועקת, הקוראת לנו ושואלת את השאלות שכה פחדנו מהן: מי אנחנו? מה חיינו? מה עשינו היום, במה שונה הוא מאתמול? לאן התקדמנו, ולאן פנינו מועדות, ושאר שאלות הנוגעות לבירור האמת הפנימית שלנו, ולבירור התשובה שלנו בעולם הזה. כי התשובה איננה נמדדת רק בחזרה מן הדרך הרעה אל הטובה, אלא גם (ואולי בעיקר, היות ואדם ביסודו הוא טוב) – בהתקדמות מטוב לטוב יותר.

ולצערנו, כשאנו מקיימים שיח כזה עם עצמנו, לא פעם אנו מגיעים לידיעה כי מזמן לא דברנו ולא שמענו את קול ה'. האם הוא לא כאן עמנו עוד, לדבר איתנו כפי שנהג פעם? ודאי לא. אלא, משום שנתכסינו בכל כך הרבה חטאים – כבר איננו מצליחים להקשיב. אז מתוך כל החושך ומתוך כל החטאים, זועקים אנו זעקה אדירה הבוקעת שערי שמים ומגיעה עד כיסא הכבוד. זעקה פשוטה, אך גדולה עצומה: "איה?"

בית ב': מתוך אפילה...
I've seen that ray of light
And it's shiningon my destiny
Shining all the time
And I won't be afraid
To follow everywhere it's taking me
All I know is yesterday is gone
And right now I belong
To this moment, to my dreams

ובכן, ראינו כי אותו חיפוש אחר השי"ת, מקופל בגנזי ה"איה", ומתגלה בתוכו. אותו הרהור נעשה דווקא מתוך המקומות היותר-נמוכים, מתוך החטאים. הזעקה מגיעה בתוך זוהמת המים (מי החטא), אשר הגיעו עד נפש – מים אשר בהם נתכסינו עד צוואר. אך מאותה קריאת "איה", עולים אנו, מעלים ומחיים אנו את עצמנו, כי "איה" עצמו הוא לשון געגוע, צער וחיפוש, וזה בעצמו הוא תשובה! ואותו רגע, רגע של קריאה, של תשובה, נפתחים בפנינו כל העולמות כולם, וכל המאמרות הסתומים, כיוון שהתגלות הקדוש ברוך הוא בעברות ובדברים רעים פחותה ויש לה גבול בבחינת: "וכבודי לאחר לא אתן", ומקומות כאלו – כאשר מגיע אליהם, מקבלים חיות ממנו יתברך, במאמר סתום. כך הקדוש ברוך הוא "מושט" אותנו מזוהמת המים, מרכיב אותנו על כנפיו – ונישאים אנו עליהן. על כנפי השכינה!

או אז קרן אורו זורחת עלינו, בוקעת כל המחיצות והקליפות כולן, וממילא בראותנו אורו, מתבהרות הדרכים. "באורך נראה אור". כך מאיר הוא לנו דרך חיינו האידיאלית ללכת בה, מאיר הוא לנו את גורלנו. ומאורו זה יודעים אנו ללכת בדרך הישרה, תוך קיום התורה והמצוות. אנו הולכים לאורו בלי פחד, ואף אם קמים עלינו אויבים, ממשיכים אנו ללכת בה – מתוך אמונה בהשם יתברך. ואכן, סיפורים רבים ישנם עלינו, על אבותינו ועל אבות אבותינו, אשר נגזרו גזירות שונות, להשכיח תורתנו הקדושה. אך אנו – לא עשינו זאת. המשכנו באמונה ועז לקיים ולשמור התורה על כל מצוותיה.

בית זה חותם באמירה "האתמול חלף ועתה אני שייך/שייכת, לרגע זה – לחלומי!". ובאמת, בעל תשובה צריך לזכור כי לא משנה כמה חטאים הוא עשה בעבר, ועל כמה עבירות עבר: כרגע הוא שייך לרגע זה. אם יחליט כי רוצה הוא להיות צדיק – ודאי יכול. אף לא אחד ימנע ממנו להגיע לחלום הנכסף הזה. ומסופר על רבי נחמן מברסלב, כי היה נוהג לשחק עם הקדוש ברוך הוא "מחדש" (במלעיל). משחק הדומה בדרכו לקריאת ילד קטן, אשר נמצא במשחק ורואה כי מתחיל להפסיד. קריאה כה תמימה ופשוטה: "מחדש", הקוראת למשחק מחודש, בתקווה להצליח ולנצח בו. כך רבי נחמן מברסלב היה עושה, וכל פעם כאשר עבר עבירה, הכריז: "מחדש"...

בית ג': ומה יגידו השכנים?
It doesn't matter what people say
And it doesn't matter how long it takes
Believe in yourself
And you'll fly high
And itonly matters how true you are
Be true to yourself and follow your heart

עתה, אחר שגילה האדם את רצונו האמיתי, נשארה לה בעיית הסביבה: "מה יגידו השכנים?"; עתה, כשהאדם בא לחזור בתשובה – ניצב לפניו קושי אדיר העלול למנועו לגמרי מאותה חזרה. כי כאשר האנשים יראו שעושה כך, יתפלאו ויאמרו: "אך אתמול עשית עמנו כך וכך, ועתה חושב עצמך כצדיק?". קוראים לו צבוע. צוחקים ולועגים לו. מנסים לרפות ידיו...
בא השיר וקורא לנו: לא חשוב מה אחרים יגידו, לא משנה כמה זמן זה ייקח... האמן בעצמך, בדרכך! רק כך תוכל לעלות בה מעלה מעלה:
הֱיֵה אתה עצמך, לך בדרכך.

פזמון: שבע יפול צדיק וקם
So I won't give up
No, I won't break down
Sooner than it seems life turns around
And I will be strong
Even if it all goes wrong
When I'm standing in the dark I'll still believe
Someone's watching over me

סודה של התשובה בכח הרצון וההתמדה. כי למרות כל המכשולים, הנסיונות והנפילות שהאדם עובר, צריך הוא לקום. לנסות שוב. להמשיך... וסופן של כל המכשולים לטובה – ובאחריתן יהיה איתן וחזק יותר. יעלה הוא למדרגה גבוהה יותר. אך מובן שעם עלייתו, אין מלחמתו מסתיימת. ממשיכה היא, ואף מתחזקת במדרגה הבאה (כפי שבמשחקי מחשב ניתן לראות שכל שלב קשה יותר מקודמו, ואט-אט האדם נעשה מיומן יותר ומחכים בתחבולות).

אמנם כרגע המלחמות קשות, אך לכשננצח בהן היצר – או כמה מרוצים אזי נהיה. נראה כי הגלגל השתנה לטובה, ובעצם אותו היצר בו נלחמנו – הוא הוא אשר עזרנו להתקרב להקדוש ברוך הוא בכבודו, שאם לא היה הוא, כיצד היינו עולים ומתקרבים לד'? אך מובן כי הצלחה זו אינה שלנו בלבד, אלא עלינו לתלות אותה בהשי"ת, כפי שאמר ר' שמעון בן לקיש (סוכה נב, עב) : "יצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום ומבקש להמיתו... ואלמלא הקדוש ברוך שעוזר לו, אינו יכול לו". כך, גם בחושך עלינו לזכור: יש לנו עוזר ששומר עלינו.

*יהיה נחמד אם נפתח "פינה" כזו, בה ננתח שירים שונים. אפשר ורצוי גם יחדיו...

אהבתי את מה שכתבתאוהב אמת
לקחת או מצאת אור בשיר, שרובנו לא היינו חושבים שיש בו קודש או שיכול לעזור לקודש, והצלחת לגלות דרכו מהאור הפנימי שבנשמתך. והעיקר, במקום להאליל דברים או לשלול אותם, חיברת את היחס האנושי הבריא שבקרבך אל הרצון האלקי, ובכך הצלחת לשמוע, להאזין, לקרוא. אם האדם עושה תשובה ומתהלך אל הקב"ה, אזי גם יחסו הנפשי-רוחני ליצירות תמיד משתנה.
לעתים מה שהיה חשוב נעשה לפחות חשוב, מה שגדול לקטן ומה שקטן לגדול. לעתים הכל נעשה קטן, ולעתים הכל נעשה גדול.

תודה רבה לך על הדבריםאומרת שירהאחרונה
בס"ד

לא הבנתי המשפט האחרון.
*והבדידות מאיימת, ולא מאימתי כפי שנכתב.אומרת שירה
נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך