גם לא טובה...
בשנה האחרונה המגזר החרדי ספג קיתונות של ביקורת על חוסר האחריות של חלק שהתבטאה בזלזול בהוראות השמירה מהקורונה...
עד לאחרונה הזדהיתי עם חלק מכובד מהביקורות, אבל לאחרונה נחשפתי לקיצוניות השנייה שגם לא מובילה למקומות טובים...
אקדים כי לי אישית יש קשיים בנשימה ובשל כך יש לי פטור רשמי ממסיכה שניתן בהתאם לחוק ומידי רופאה אבל בכל זאת אני משתדל ללבוש כשאני יכול.
מעשה שהיה כך היה:
, בהושענא רבה התפללתי בבית כנסת דתי לאומי מסוים, והגבאי ואנשים נוספים שם חטפו "ג'ננה" והחליטו "לחנך" את כל מי שלא לובש מסיכה "כהלכה", ולכן גם "נפלו" עלי בדרישה שאשים מסיכה גם על האף, התחילו להרים קול צווחה ולא עניינה אותם העובדה שיש לי פטור רשמי ממסיכה ופשוט דרשו ממני להתפלל בחוץ...
עכשיו, אם מה שמפריע לחלק מהדתלי"ם ה"ממלכתיים" זה החוק, אז דווקא ההתנהגות שלהם הייתה נגד החוק ויכול להיות שיש לי אפילו קייס לתביעה נגדם על אפלייה (לו הייתי רוצה).
עברה מחשבה בראשי שאולי הם כך כך מפחדים מהקורונה ולכן אי אפשר לשפוט אותם למרות ההתנהגות הלא חוקית, אבל בתחושה שלי לא זה העניין, והעובדה שהם לדוגמה מתפללים עם חלונות סגורים וקצת חנוקים, למרות שכל רופא ואפימדיולוג מתחיל ידע להסביר על ההבדל הגדול בעוצמת ההדבקה בין מקומות סגורים למקומות מאווררים...
לי הייתה הרגשה שחלק גדול מה"אישיו" פה היה לחנך את ה"חרדים הפרימטיביים" תוך חוסר שימת לב שדווקא הם התנהגו בפרימיטיביות ומרוב "ממלכתיות" הם פעלו נגד הממלכתיות...
עד לאחרונה מאוד אהבתי והזדהיתי עם הציבור הדת"ל ועם ערכיו, אבל סיפורים כאלו גורמים לחשוב על כל הנושא מחדש וחבל...