אז פשוט פורקת...
כל כך רציתי חוויה אחרת ושונה, חוויה יותר טובה מהלידה הקודמת.
בלידה הקודמת עשו לי וואקום נוראי בלי אפידורל, אחרי שחיכיתי כמה שעות טובות למרדים שלא הגיע ואז כשהגיע פשוט לא הצליח להכניס את החומר והראה הרבה חוסר ביטחון ואז פשוט ויתר.
מיד אחרי הלידה אמרו לי שיש שאריות שיליה ברחם ושלחו אותי לריביזיו בהרדמה מלאה כדי להוציא אותן. בסופו של דבר לא מצאו שומדבר.
היה לי קשה בטירוף להתאושש מזה.
עשו לי חתך יזום בלידה ואחר כך המון המון תפרים שלצערי לא נתפרו טוב ולכן הייתי צריכה לעבור ניתוח בהרדמה מלאה לתיקון תפרים, חודשיים אחרי הלידה.
עד שהרגשתי שהתאוששתי קצת מהלידה שוב 'להתעסק' עם האיזור הזה, כאבים נוראיים, קושי להישאר לבד בבית עם הבת שלי והרבה חוסר עצמאות שאני לא רגילה אליו.
הכל היה שווה את הרגע הזה שהבת שלי איתי. הייתי כל כך מאושרת ועד היום היא כל עולמנו.
אחר כך הגיעו הקשיים, המצבי רוח, דכדוך הם קראו לזה...
תמיכה של בעלי היתה לי ברוך השם אבל ההורים משני הצדדים מאוד רחוקים פיזית והאמת שגם נפשית לא הרגשתי שזה עוזר לי. רק ההיפך.
סבלתי בטירוף, לא הצלחתי לחזור לעבודה כמו שצריך ואני אחת שעובדת מגיל 15 ותמיד כמו סוס עבודה מתייצבת.
כל כך קיוויתי שהלידה הבאה תהיה אחרת.
כבר מראש אמרתי לאמא שלי שאני רוצה לקחת דולה ובעדינות רמזתי שהיא לא תהיה בלידה כי זה היה לי יותר מדי לחוץ ככה.
השתדלתי לעשות הכל בנחת אבל פשוט הכל השתבש. ככה אני מרגישה.
הקורונה הנוראית הזאת גרמה לזה שעבדתי פול טיים ג'וב בסגרים ובעלי לא יכל לעבוד כי לא היו גנים.
מבחינה כלכלית התחלנו ממש לדאוג...
בדיוק נגמר החוזה של הדירה ושוב לחפש דירה במחיר נורמלי ומעבר דירה נוראי. דמיינו אישה בחודש שמיני אורזת את כל הבית (כמובן עם בעלי, אבל תוך כדי עבודות זה לא פשוט).
הבת שלי בטיפול של קלינאית תקשורת וכל הזמן חושבת שאולי אני לא מספיק דוחפת, אולי לא מספיק מתאמנים בבית, אולי זה לא מספיק.
הקורונה עשתה הרבה שינויים, קשה לקבל תורים בזמן.
אין לי כוח להילחם...
ואז גם גילינו שהעובר במצג עכוז. הרופאה ממממש היתה אדישה לזה ולא דאגה. אז לא חשבתי שיש ממה לדאוג.
פתאום בשבוע 35 נתנה הפניה למיון כדי ללכת לניתוח והייתי בשוק.
מיד התחלתי בכל מה שיכולתי לעשות.
היפוך טבעי במים,
תרגילים בבית,
היפוך בבית רפואה×2,
התקשרנו לרבנים לקבל ברכות,
צדקה כמה שיכולנו,
תפילות תפילות תפילות
והעובר לא התהפך.
לאורך כל הדרך אמרו לי שלידת עכוז זו אופציה ומבטיחה שזה מה שהחזיק אותי. זה מה שנתן לי כוח ואור וטיפה של שקט.
עכשיו גם זה לא בטוח.
אני לא יודעת איך אני עושה את זה. איך אני יולדת.
מרגישה שכל ההריון חלף עבר ולא נהניתי, כמה דאגות דאגתי, כמה קשיים עברנו.
מה אני אומרת לעצמי על החוויה הטובה שרציתי?
מרגישה שאני פשוט כישלון...
כי לא הצלחתי לייצר חוויה טובה יותר.
ברור שהכי חשוב בעולם זה ילדים בריאים והורים בריאים. חותמת על זה ומתפללת כל זה לקב"ה כל יום.
בכל זאת אני כועסת עליך, אבא, כי זו לא בעיה בשבילך.
בשניה אחת אתה משנה את הכל.
אם רק תרצה...
תודה שאתן פה❤
את מדהימה ואני מאחלת לך שבעזרת ה' תהיה לך חוויה טובה בכל צורה של לידה שתהיה בסוף...
תודה על התגובה!