זאת רק התחלה של שיר, אבל זה משפט חזקאכספה
ואני רוצה לשמור אותו כאן.

"היו לי בחיי שני אבות אלימים.
לאחד קראתי "אבא", לשני "אלוהים"...
מעורר מחשבהרחל יהודייה בדם
וחד
תודה.אכספה
אוי ואבוי.תות"ח!

לא הבנתי את החוזק...

זה פשוט נורא ולא נכון...

או שלא הצלחתי לרדת לסוף דעת הכותב, אשמח אם תאירו את עיניי, מקווה שאני טועה בהבנה שלי את המשפט...

...רחל יהודייה בדם
תגיד, אני באמת באמת אשמח להסבר,
לא מדברת מהתרסה,
למה משפטים כאלה מבהילים אותך?
גם אניפרצוף כרית
נחרדתי קצת חח
אענה לשתיכן:תות"ח!

מה זאת אומרת?

להגיד על הקב"ה שהוא אלים?

זה משפט חילוני אתאיסטי, לא פחות מזה...

נ.ב. אפשר לראות את זה גם מהשימוש במילה "א-לוקים" בלי רווח ועם האות ה', רק חילונים מדברים ככה בשם ה' בלי בושה ויראת שמים. (אני מלמד עליהם זכות שזה לא בכוונה, אולם אפשר לראות את הסגנון בא לידי ביטוי במשפט, וזה מחריד...)

מי ששם שמים שמחולל לא מפריע לו, זו קצת בעיה, בלשון המעטה...

קצת קנאה לשם ה', לא איזה משהו בשמים...

זה משהו בסיסי...

אם משפטי כפירה כאלו לא מפחידים אותך ומזעזעים אותך, אני לא מבין מה כן...

ואני לא מפחד מהדעות האלו, הן לא מפחידות אותי, אני בטוח בעמדתי ובצדקתי ויודע שזו האמת, הדעה הזו לא מאיימת עליי, אבל זה נורא לשמוע שיש כאלו מישראל שהגיעו למצב כזה, מהבחינה הזו זה מטלטל...

....פרצוף כרית
מסכימה,
נחרדתי כמוך מהמשפט,
לא ממה שכתבת...
אהה...תות"ח!

הבנתי, אחלה...

...רחל יהודייה בדם
לא יודעת,
אולי רק לי זה לא נשמע כל כך גרוע.

כלומר, אם מתנתקים לרגע ובוחנים את העניין אובייקטיבית בלי רגשות
יש דברים שיכולים להיחשב כאלימות,
כמובן אפשר להסביר שהכל לטובה וכו'
אבל זה לא שולל את זה..
...תות"ח!

תשמעי, אני אענה לך...

קודם כל אגיד שהכל בסדר, עכשיו אני רואה שאת לא מבינה את החומרה של המשפט, לא שחלילה את מזדהה איתו וכו'...

אך אסביר לך מה חמור בזה כ"כ...

כיום אם בן אדם אומר על מישהו שהוא אלים ומפרסם את זה בפייסבוק ובשאר רשתות חברתיות, אפשר לתבוע אותו על הוצאת דיבה בבית משפט, כי אמר על מישהו שהוא אלים וזה לא נכון, ומכפיש אותו ומוציא לו שם רע...

על דברים כאלו אפשר לקבל עשרות אלפי שקלים...

החפץ חיים מרחיב על האיסור של הוצאת שם רע, שזה להגיד על מישהו דברי גנאי שהם לא נכונים, שהחומרה של זה גדולה הרבה יותר מרק לשון הרע...

כשאדם יצלם אבא שנותן כאפה לבן שלו ויצלם ויעלה לרשתות החברתיות ויגיד כמה שהאבא הזה הוא פסיכופת וצריך לשים אותו בכלא, בהנחה שהכאפה באמת הייתה במקום, זה יהיה פשוט מזעזע שהאדם הזה ככה אומר על אותו אבא שאוהב את הילד שלו ומשום כך הוא נותן לו כאפה, כי הוא רוצה לחנך אותו, לא כי הוא אלים חלילה, הלב שלו עצוב שהוא צריך לתת לו כאפה, אבל בלית ברירה הוא נותן לו, כי זה מה שצריך....

עכשיו, את מנסה עכשיו ללמד זכות על דעות של כפירה, אין צורך ללמד זכות על כופרים, כבר התורה כותבת: "ולא תחמול ולא תכסה עליו" ורש"י אומר כך: "ולא תחמול" - לא תהפוך בזכותו

"ולא תכסה עליו" - אם אתה יודע לו חובה אינך רשאי לשתוק

הדעה הזאת באה להציג את הקב"ה חס וחלילה כמישהו מכה ואלים, ולא כך הוא הדבר, זה היפך האמת, עיוות והכפשה...!!

אם יכפישו ח"ו את אבא שלך באופן הנ"ל היית שותקת...?

אין צורך להיות אובייקטיבי שלא לצורך, לפעמים יש מקום לרגש גם....

כתוב במפורש: "כי כאשר ייסר איש את בנו ה' א-לוקיך מייסרךּ", הקב"ה לא סתם מייסר אותנו ונותן לנו מכות וכאפות, הוא עושה את זה כי אוהב אותנו....

נכון, זה קשה, נכון, זה כואב ולא תמיד אנחנו מבינים, אך צריך להבין ש"הכל לטובה", זו לא איזו סיסמא שמנחמת אותנו כדי שהצרות יהיו פחות כואבות, זה משהו מהותי, ומי שאומר אחרת הוא לא מבין את המהות, והופך את הקב"ה לאיזה מישהו שסתם משעמם לו אז הוא ברא יצורים קטנים כדי להתעלל בהם...רק להעלות את הרעיון בראש עושה זעזוע, חלילה לנו להציג כך את הקב"ה, שכל מטרת הבריאה היא להיטיב עם הברואים...

ואפילו למרות כל הקשיים צריך להתחזק ולהאמין...

לא באתי חלילה ללמד חובה על אומר המשפט, יכול שהוא עבר קשיים ולכן הגיע לכפירה, אין לי מושג מה הוא עבר, ויכול להיות שבאמת היו לי נסיונות, אך המשפט עדיין מזעזע ולא משנה כמה קשיים יש לאדם, צריך להתחזק באמונה...

אם עדיין לא מובן יותר מאשמח להרחיב על הדבר המהותי הזה שנוגע בדבר הכי בסיסי שעליו עומדת היהדות- האמונה.

והמבט האובייקטיבי הזה נובע מחוסר אמונה ושבירת הכלים, זריקה של כל האמונה בגלל קשיים, זה לא ניתוח אובייקטיבי, בדיוק ההיפך, מי שמנתח ככה את המציאות הוא סובייקטיבי שמושפע מכל מיני דברים שגרמו לו להסתכל ככה...

ואכן המשפט של "הכל לטובה" סותר את מה שפותח השרשור אמר.

...רחל יהודייה בדם
אוקיי מבחינה שכלית היטבת להסביר.
באמת.

רגשית זה פחות מצליח לזעזע אותי יותר מדי..
אבל בהחלט היטבת להסביר🙂
תודה...
תות"ח!

וואו, איזה כיף לשמוע שתגובה שלי נתנה מענה לשאלה של בן אדם, באמת...

ורגשית כבר אין כ"כ מה להגיד, כל אחד וההרגשה שלו, יש כאלו קנאים יותר וקנאים פחות, זה כבר פחות בעיה, העיקר שיובן שיש בעיה, כמו שהבנת ב"ה...

תודה..רחל יהודייה בדם
זה בסדר,
יש דברים שבהחלט מפריעים לי .
לכל אחד מפריע דברים אחרים מן הסתם

ובאמת עזרת .
לא אומר את דעתי, אבל רק בשביל לאזן:בדיל ויעזור

א. בשביל הידע הכללי, יש גם הרבה דתיים שלמדו דבר ושניים ויותר מזה בחיים שלהם (גם רבנים), ואומרים אלוקים עם ה'. זה לא כמו שם של ארבע אותיות. יש שאומרים שזה בסדר.  

ב. זה (חלק מ) שיר. יכול להיות לזה משמעויות שהן לא פשט כמו שנדמה לך בקריאה ראשונה וחסרת הקשר. ואפילו יכול להיות שמותר להתלונן קצת - זאת לא דעה ולא קביעה ברורה. אולי זה סוג של פריקה. בכל מקרה לא צריך ללכת רחוק ולהגיד שזה כפירה. "הכל לטובה" זה לא משפט מהתורה וזו גם מדרגה שהגמרא טורחת לספר עליה, אז גם אם מישהו לא חי במציאות כזאת שהכל לטובה כל הזמן - זה בטוח לא אומר שהוא כופר.

ג. לפני שאתה מחליט על היר"ש של הבן אדם נראה לי שכן כדאי ללמד זכות ובינתיים לחכות להסבר שלו לפני שאתה מקטלג את הדתיות שלו.

....תות"ח!

קודם כל, תודה על התגובה.

גם אם הדברים לא בדיוק דעתי, הם מלבנים את הנאמר וגורמים לדברים להתחדד, הן לי והן למי שקורא...

בכל אופן, אענה לדבריך... (אגב, לא הבנתי, אם זה לא דעתך, מדוע אתה אומר את הדברים...? כאילו, אתה כן חושב כמו מה שאתה כותב או שזה רק קונטרה לדברים שלי...? לא אחזתי ממש...)

א. להגיד א-לוקים עם ה' מותר רק כאשר לא מדובר בהקשר לקב"ה, יש לזה משמעויות אחרות, כגון דיינים או כוחות גדולים, אם זה ככה כשר לכל הדעות (יש גם בתורה פעם מיוחדת ש"א-ד-נ-י" מוזכר בלשון חולין, לפחות לדעה מסויימת, אבל זה כבר פחות מקובל להשתמש בהקשר של חולין במילה הזאת..), אך בהקשר של הקב"ה לא שמעתי אף דעה כזאת שאומרת שמותר, אשמח אם תביא מקור, ממה שאני מכיר אין היתר להגיד א-לוקים עם ה', בכל אופן, אני אישית לא מכיר אנשים דתיים שומרי תורה ומצוות שמשתמשים בהיתר הנ"ל שהזכרת שאני גם לא מכיר את המקור שלו, ובדר"כ אנשים חילונים אומרים ככה, לפחות כיום ככה זה נתפס בעיני הבריות...

ב. אני יודע שזה חלק משיר ולכן אם תסתכל בתגובותיי הראשונות הסתייגתי וכתבתי את דעתי רק אם הבנתי נכון את ההקשר. בהמשך התגובות לא הבינו מדוע יצאתי על זה אז הסברתי את דעתי על הצד שהבנתי נכון את ההקשר. עכשיו, כל הדיון פה הוא על הצד שזה נכון מההקשר, אם לא, אין דיון ושנינו מסכימים שהכל בסדר. למשורר יש משמעות נסתרת וערכים סמויים בשירים שלו, ואם כן, זה לא סתם איזה משהו שהוא כתב, זה מבטא את השקפת עולמו. משפט כזה מבטא כפירה וסוג של "בעיטה" בא-לוקים, דבר שהוא לא יכול להיות מוּכל לאדם דתי יר"ש שמזלזלים ומכפישים את אבא שלו וקוראים לו אלים. עיין לעיל בתגובה שלא חייב שתהיה תגובה רגשית וקנאות, שזה נמדד כל אחד ואחד באופן אישי, אבל צריך להבין שיש פה אכן בעיה של כפירה וזריקה ולא סתם איזה משפט חסר טעם שנאמר כדרך אגב. (ושוב, אם הוא אכן בהקשר אחר אז לא נכונים כל דבריי....). לא אמרתי שהוא כופר מתוך ידיעה ברורה, כנמרוד שידע את קונו ומרד בו, רק אמרתי שהוא כופר. להיות כופר לא צריך לדעת את הקב"ה ואת האמת, מספיק להגיד שאתה לא מסכים ובועט, גם אם זה מחוסר ידיעה והאדם הוא "תינוק שנשבה". לא באתי חלילה ללמד עליו כף חובה, רק אמרתי שזו כפירה המשפט הזה, זה הכל. גם חילוני סטנדרטי נחשב "כופר", אע"פ שהוא מוגדר גם באותה נשימה כ"תינוק שנשבה", אין סתירה בין הדברים.

ג. כתבתי במפורש שלא באתי ללמד עליו כף חובה, ואם אכן אני טועה גדולה תהיה שמחתי, אני רוצה לטעות. אולם, היה לי חשוב להבהיר את מה שכתבתי על הצד שזה נכון ואני צודק. אם אטעה, מה טוב. ושוב, סייגתי את דבריי ואני מחכה בכל רגע להסבר שלו. אין צורך לחכות ולא להגיד את הדעה שלי על הדברים, אני יכול לומר ומקסימום אטעה, בכל אופן הדברים חשובים לבירור גם אם אני טועה. הרי דעות של כפירה באות כדי לחזק את אמונתינו, אם עכשיו האמונה התבררה והתחזקה עוד יותר, מה טוב, גם אם הוא לא באמת כופר.

תודה על התגובה.

אתה יכול להפסיק להרוס לי את הפוסט?אכספה
תודה.
אם כבודו מפחד מדיון נורמלי....תות"ח!

אז לא היה חושש מתגובות שקצת לא לדעתו...

שנייה, אני רואה שכתבת משהו יותר ארוך אז פשוט אגיב שם...

ביום שבו תלמד לנהל דיון נורמלי- אתה יותר ממוזמן לקרוא לי.אכספה
עם דגש על היכולת להכיל דעות שונות משלך.
(או בעברית צחה: תתבגר.)

שלא לומר- טול קורה מבין עייניך.
😂תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך כ"ז בתשרי תשפ"ב 02:42

אתה לא שם לב שכל מילה שנשמעת נגדך פתאום הופכת ללא עניינית...?

כי אני לא ראיתי אף מילה של טעם בדבריך כמענה לדבריי, רק התגוננות של מישהו שדקרו אותו בנקודות הכי רגישות שאין לו מחסה מהן אז הוא מתחיל לתקוף חזרה כי הוא נואש וחסר כל הגנה...

עכשיו אני רואה שערכת...

רק אגיב לתוספת בתחילת דבריך...

אתה זה שלא מסוגל להכיל דעות שהן לא כמו שלך ולהבין שאולי מישהו לא חושב כמוך...

חבל להתנהג בדורסנות, זה רק מראה את הפנים האמיתיות של אותן דעות שאתה מציג, שהן חלולות מתוכן ומפצות על זה בצעקות ובדברים שיסתירו את זה שהן לא אמיתיות....

אתה זה שלא התבגרת והבנת שהעולם קצת יותר גבוה ממה שאתה חושב, ושלא בגלל קשיים חייבים לשבור את הכלים, אפשר להבין שלא הכל לרעת האדם.

ועוד משהו שאני אף פעם לא מבין בטענות שלכם, אם בכלל תתייחס לדבריי, אם הקב"ה כ"כ אלים ורוצה להתעלל בנו, למה הוא בכלל ברא אותנו...? ואם הוא כבר ברא אותנו, למה הוא לא מטביע אותנו ומביא עלינו ייסורים כל הזמן...? מה המטרה של הקב"ה להתעלל...? זה פשוט לא תופס שכל ישר, לא מחזיק, הכל נבוב ונשען על דברים רצוצים וחלולים וריקים, שאין להם נפח ותוכן....

ממש לא מסכים איתךבדיל ויעזור

אבל נראה לי שבפורום הזה הדיון כבר יחשב לניצלוש רציני...

פותח השרשור פותח איתי את הדברים בהרחבה...תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך כ"ז בתשרי תשפ"ב 09:21

אבל אתה מוזמן לאישי או למסרים.

ב. לא ענית על דבר מדבריי, רק שים לב. (לא חייב להמשיך אם לא בא לך, רק אומר ששים לב שלא התייחסת לטענותיי ולמה שהשבתי לך...).

ובהרחבה: אינני חייב לך כל דין וחשבון.אכספה
רצונך להחזיק בתפיסת עולם חרדית-כפיתית
זאת זכותך המלאה.
אינני מטיף לך מוסר על דרכך, ואין לך כל זכות
לבקר או לשפוט את דרכי- במיוחד אם לא ביקשתי זאת ממך.

חופש הדיון, והשיח הינם אחד מהזכויות הבסיסיות
ביותר במדינת ישראל- בין אם תרצה בכך ובין אם לאו.
ואני מנצל את זכותי הדמוקרטית לכך בכדי להביע
את רחשי ליבי.

אם אתה מוצא עצמך נפגע כהוא זה מכתיבתי, מחשבתי
או דבריי- אתה מוזמן לדלג על אשכוליי או לחילופין
לפנות למנהלים.

אודה לך לו תשאיר את הטפות המוסר שלך
מחוץ לאשכולות שלי.
___אלפיניסטית

סתם באופן כללי, מדובר בפורום דתי (או כפי באכספה בחר לכתוב, סביר להניח שמרבית האנשים פה יהיו בעלי תפיסת עולם "חרדית כפיתית") ולכן הגיוני יהיה לכבד את הדת ואת האלוקים גם אם יש בראשך מחשבות כפירה.

ואם אתה מעוניין לכתוב את הגיגך ומחשבותייך ובוחר לממש את זכותך הדמוקרטית זה בסדר גמור, רק קח בחשבון שהם ייצרמו וייפגעו באנשים הדתיים והגיוני שהם ימצאו לנכון להגיב למה הם נפגעו או למה לדעתם זה לא צודק או נכון לכתוב את מה שבחרת לכתוב ולהביע.

ולתות"ח- הניק שעומד מאחורי המילים שאתה נחרד מהן הוא אדם. חושב. בעל רגש. ולדחוק ולסתום ולא לתת ביטוי לרגש ולשירה , גם אם היא קשה או כואבת זו לא הדרך. אולי הוא בחר במילים קשות, אבל כתיבה אמורה לתת ביטוי לנפש ולרגשות.

יופי, דברי חוכמה...תות"ח!

תודה רבה.

בהחלט, כל מילה.

לגבי ההערה בסוף, אני יודע את זה שהוא בעל רגשות, ולכן ניסיתי ללמד עליו זכות ובאופן אישי לא אמרתי עליו דברים, אלא השמעתי את דעתי על דבריו המזעזעים, זה הכל. הוא יכול לבחור לקחת את הדברים ללב, אבל לרגע לא ירדתי לפסים אישיים, חבל שהוא מושך את הדיון לשם בלי אף סיבה.

את הרגשות הסוערים שלו הוא יכול לפרוק בפורומים של חילוניים וכולם יכתבו לו תגובות אהדה, פה זה פורום של דתיים, אין לו אף עילה לפרוק את מחשבותיו בעניין, ואם הוא כבר עושה את זה, שלא יתפלא אם ינעל השרשור או יכתבו תגובות זועמות על דבריו.

מחילה, אבל יש קווים אדומים שצריך להוקיע אותם ולהוכיח אותם, מי שמכיר אותי בפורומים יודע שאני לא סתם יוצא על אנשים ללא סיבה, אמנם בתחילת דרכי בפורומים לא הייתי מספיק רגיש, עם הזמן, כבר הרבה זמן, אני בהחלט לא תוקף אנשים סתם ככה ודן בכבוד הראוי ומתייחס לכל הדברים ושש ושמח על כל הערה וחידוד של דבריי ולא נבהל מדעות אחרות שלא בדיוק כמו דעתי, אבל יש קווים אדומים שאותם הוא עבר, ובהחלט יש להוקיע אותם, יש דברים שיש להם מקום, עם איזון וסיוג, ויש דברים שאין להם מקום, כמו כפירה.

תודה רבה על התגובה.

_____אלפיניסטית

דת היא לא תמיד שושנים ופרחים. לפעמים זה כואב וקשה להאמין. ויש שאלות ומרגישים כעס וחוסר אונים.

שירה היא לא לכתוב מה אתה מרגיש כשהשמש זורחת והציפורים מצייצות. להפך, הרבה שירים נובעים ממקומות קשים ואפלים בנפש, ואני לא חושבת שבריחה מהרגשות והמחשבות האלו או לזרוק אותם לפורום חילוני ולהדחיק אותם זה התשובה (אם כי לדעתי בהחלט יש מקום להסביר למה לדעתך הוא לא צודק - לא בעצם פרסום הכתיבה, אלא בתוכנה, ובלי לפסול ולהאשים)

יש קווים אדומים. נכון. עכשיו השאלה היא איפה עומדים הקווים האדומים. 

....תות"ח!

נכון, אם אותו אדם היה כותב על הקשיים שלו באמונה ועל כמה זה קשה, אני מבין מאוד ויכול להיות שהייתי כותב הודעה הפוכה שתומכת בו וכמה צריך שיתחזק או סתם הודעה שמראה הזדהות שלא ירגיש לבד וכו'...

אבל לא מדובר פה בזה, כפי שאת יכולה לראות ממה שפותח השרשור כתב, זה בא ממקום של התרסה וחוסר אמונה ושבירת הכלים, לא ממקום של בירור וקושי. קושי זה דבר מובן, זריקת הכלים ושבירתם זה לא דבר מובן. בסדר, יש כאלו שכן שברו את הכלים ואני לא שופט אותם, אך אני מצפה מהם לפחות למשהו מינימלי, שלא ינסו לשכנע את האחרים בדעתם. אותו אחד לא יכל לשמור את המשפט לעצמו, הוא היה חייב לתלות ולהציג אותו לראווה בפורום פה, שהוא פורום של דתיים. אם כך, שיחפש לעצמו מקום אחר ולא יכתוב את דברי הכפירה האלו שבועטות בחוזקה ובהתרסה בריבונו של עולם. אין פה עניין של תשובה ואין פה עניין של דיון מצד פותח השרשור, הוא פשוט רוצה לתלות את הדעות האלו ושנקבל אותם כלגיטימיות ונכיל אותם ולא נפצה עליהן פה. זה לא מקום של בירור ולא מקום של פריקת רגשות, זה מקום של פריקת עול וכפירה ורצון שנכיל ונקבל את זה.

מחילה, אין לזה פה מקום. (לא אני מנהל הפורומים, אך בטוחני שדעתי עולה בקנה אחד איתם, ואם לא, לפחות אמרתי את דעתי הנורמלית שמשום מה אפילו פה, בפורום של דתיים, אינה נשמעת, מוזר....).

יופי, לפחות את מבינה מדוע דבריי לגיטימיים ונכונים. אך יש פה יותר מזה. לא שיש פה שני צדדים לגיטימיים. הוא רוצה להשמיע את זעקתו ואני רוצה להשמיע את זעקתי. לא, בכך נתת לו את מבוקשו, שנכיר בדברים המזעזעים שלו כלגיטימיים. יש פה דעת תורה ויהדות, דעת אמת, ודעת כפירה שאין לה מקום במחוזותינו. בוודאי שמותר לי להשמיע את דעתי על תוכן דבריו, אך מכיוון שדבריו נכתבו כהתרסה כלפי שמיא וחילול השם ברבים בפרהסיה בלי בושה ובנסיון שיכירו בזה כלגיטימי, כל מילה כנגדו מיד נפסלה ולא התקבלה, ופתאום כל הטענות של "חופש הביטוי" נעלמו כלא היו, מוזר. רואים לכל אורך השרשור שלא מדובר בנער עם קשיים שמחפש פורקן לרגשותיו, אלא בהצגת טענות כפירה חילוניות למהדרין, שכרגיל, באות בחבילה של דורסנות והשתקת פיות, ורק כשפוצים את הפה לטובתם הם אומרים "חופש הביטוי" אך כשמעיזים לצאת כנגדם פתאום כל זה נעלם. הזוי ולא נתפס.

יש דברים שאסור לשתוק עליהם, כשמבזים שם שמים לא שותקים ולא מעלימים עין ומכילים, צריך להוכיח ולגנות את המבזים שם שמים בפרהסיה, ולהוכיח אותם. "הוכח תוכיח את עמיתךך ולא תישא עליו חטא", ובמיוחד שיש פה סכנה שבהחלט רואים שהיא מוחשית של הכרה בדעות האלו כלגיטימיות. בימינו יש השפעה גדולה מתרבות המערב להכיל דעות, להיות "פלורליסט" שמכיל את כל הדעות, להיות עם רוחב אופקים, לא להיות מצומצם וקטן שרואה הכל במשקפיים קטנות. זה בא מחילונים כופרים שברגע שהם אומרים משהו כנגד הדת הכל בסדר, אבל כשיוצאים עליהם בצורה הרבה פחות מלוכלכת ודורסנית מאיך שהם יוצאים עלינו, פתאום נעלם רוחב האופקים. יש דעות שאסור להכיל ולקבל, כמו שהתורה הזהירה במיוחד על תרבות מצרים ועל כל התועבות שהביאה איתה, ממש כמו אמריקה של היום, וכל תרבות המערב, שמביאה איתה תועבות ורוצה שיכירו בדבר הזה כנורמלי.

כשמישהו דתי אומר משהו כולם מקפידים על חילול השם, שלא חלילה יגרום לחילולל השם, זה מאוד חמור ונורא ויכול להרוס וכו'...אך פתאום כשמדובר על חילול השם מהכיוון השני, מכיוון של חילוני שמחלל את השם, פתאום אפשר לסבול חילול השם, פתאום זה לא כזה נורא, פתאום הפכנו לסובלניים שמכילים הכל ויודעים להיות מאופקים. לא לפסוח על שתי הסעיפים, בבקשה.

יופי, אני שמח מאוד שאת נורמלית ויש לך קווים אדומים, זה חשוב מאוד שיהיו קווים אדומים וזה כבר התחלה של שיח ומראה שלא נתת לדעות האלו לחלחל אלייך ממש, ב"ה.

מדובר פה על כפירה בא-לוקי ישראל, חילול שם שמים בפרהסיה, עבירה של הדיבר הראשון בעשרת הדיברות של "אנכי ה' א-לוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים....כי אנכי ה' א-לוקיך א-ל קנא...".

פגיעה מהעיקר הראשון משלושה עשר עיקרים של הרמב"ם, ע"פ הדיבר הראשון.

מדובר על בסיס היהדות ועל מה שכל האמונה שלנו נשענת עליו.

מדובר על כל המהלך הא-לוקי וכל ההסתכלות על מעשי הא-לוקים בכל הדורות.

מדובר על ההבדל בין א-לוקי ישראל איך שאנחנו, בתור יהודים מאמינים, מאמינים בו, לבין איך שעובדי האלילים שתופסים אותו כעוד איזה בעל כוח שאם נפייס אותו ונקריב לפניו קרבנות אז הוא ישתוק, ואם נביא עליו אלים יותר חזקים הם יוכלו לנצח אותו, כאיזה מישהו שיכול להיתפס כאלים ולא כאבא דואג, כרועה נאמן, כמלך מסור ורחמן.

מדובר על זלזול והכפשה בבוראינו, מי שכרת איתנו ברית עולם ודאג לנו והוציא אותנו ממצרים מבית עבדים והנחה אותנו במדבר ודאג לכל צרכינו והביא אותנו אל הארץ המובטחת כמו שהבטיח לאבותינו בברית, וגאל אותנו במופתים גדולים, והכה את המצרים על שהתעללו בנו, וקרע לנו את הים, ונתן לנו את התורה, ושם בחר בנו מכל העמים, ולאחר מכן, אחרי הגלות, קיבץ פזורינו מבין הגויים והשיב אותנו אל הארץ, שחיכתה לנו במשך כ"כ הרבה שנים, ועשה לנו ניסים גדולים בהקמת המדינה, וכו' וכו'....להגיד על אותו אחד שהוא אלים, זה פשוט הזוי וכפירה, וכמו שאמרתי, זו לא התבוננות נכונה ו"אובייקטיבית", ממש ממש לא. זו הכפשה והוצאת דיבה על אבינו מלכינו, רוענו.

אם פגיעה בכל זה היא לא קו אדום מבחינתך, איני יודע מה כן נחשב מצידך קו אדום, הלוא זה הדבר הכי בסיסי שיש.

תודה על התגובה.

....תות"ח!

אתה מדבר על חופש הביטוי ואז אומר שאין לי כל זכות לכתוב תגובה "שלא לרוחך" על דבריך...?!

אה, נכון, כשאתה כותב דברי כפירה בפורום של דתיים משום "חופש הביטוי" ו"חופש הדת" (סליחה, "חופש מדת", למדתי קצת אזרחות...), אז זה בסדר מבחינתך וכולם צריכים לסתום אבל כשמישהו מעז לפצות פה על דבריך פתאום נעלמו כל הזכויות...?

תפיסה שמאלנית קלאסית...

כשזו השמעת הדעה שלהם הם מדברים על זכויות וכו'...(רק מישהו שמדבר דברים הזויים צריך להשתמש בטענה של "חופש הביטוי, אחרת הוא פשוט הוא היה אומר את הדברים בלי צורך להסביר את עצמו, תחשוב על זה....), אבל כשמישהו אחר משמיע הגה או ציוץ ישר יוצאים עליו ודורסים אותו בכוחניות ובאכזריות....

אם לך מותר, גם לי מותר, אין צורך לחזור על דברי ההבאי האלו כמו מנטרה....

ההיפך, אם אתה מוצא את עצמך נפגע מתגובתי היותר מלגיטימית, המוכרחת והנורמלית, אתה מוזמן לפנות למנהלים, ונראה לי שזה בדיוק מה שאעשה, אפנה למנהלים לנעילת השרשור ההזוי הזה.

נראה לי שמישהו חושב שזה הפורום של אבא שלו, זה שפתחת את השרשור לא אומר שאתה יכול להשתיק את כל מי שאומר אחרת ממך, אין לך אף זכות לסלק אותי מכאן, הפורום הזה הוא שלי בדיוק כמו שהוא שלך, וכל עוד לא היו דברים לא ראויים או פוגעים בדבריי והדיבור נעשה כראוי וכמו שצריך, אין לך אף עילה להשתיק אותי.

תודה רבה.

אני אפילו לא טורח לקרוא את גיבובי השטויות שלך.אכספה
אם אתה חושב שכתיבת מגילות מוציאה אותך חכם-
טעות בידיך.

ביקשתי ממך יפה להפסיק להספים את אשכוליי-
אם לא תיאות לכך, אאלץ לפעול בדרכים אחרות.
...תות"ח!

אינני חושב שמגילות מוציאות אותי חכם, זוהי דרכי בקודש כל הזמן וזה סגנון הכתיבה שלי, וחבל שאתה מוריד את הדיון לפסים אישיים ומחפש לדקור ולעקוץ על כל פרט ללא אמת מאחורי טענותיך ודבריך.

אבל בלי קשר, אני חושב שכבודו האריך במילים, כמו שראינו שכתב בהרחבה, בדברי הבל ושטויות בלי אף טענה אמיתית, ואילו כל תגובותיי הארוכות מלאות במילים עם טענות ובשר בלי אף התייחסות ממך לאף טענה שלי, מה שמוכיח שהכל אצלך בלי תוכן באמת, אלא הכל בלון מנופח שחושש שאדקור אותו בסיכה והכל יתפוצץ.

חבל.

ואני ממש מפחד מהדרכים האחרות שלך, באמת.

אני לא מספים שום דבר, אתה זה שמספים את הפורום בדברי הכפירה שלך, ואתה מוזמן לעזוב לפורומים אחרים, פה דברי הכפירה שלך לא מתקבלים, אין מה לעשות.

ועובדה שאתה ממשיך לכתוב, מראה שאתה לא באמת בטוח בדבריך, וחייב להצדיק ולהגיד את המילה האחרונה ואז להשתיק אותי, בלי לנהל דיון נורמלי, וכל פעם מחדש מנסה להוריד את הדיון לפסים אישיים.

חבל על הזמן שלך, באמת.

אמירת אלהיםTsurie

הלוואי שנלמד לנהל דיונים בצורה יותר עניינית. גם בכלל וגם בפרט.

אבל עד אז לא צריך להמנע מדיונים. היה דברים יפים שעלו למרות הסגנון התקיף.

ואני מאמין שבגלל שהדברים בוערים בשניכם אתם מדברים ככה..

לגופו של עניין, אני מגיב על דבריך "להגיד א-לוקים עם ה' מותר רק כאשר לא מדובר בהקשר לקב"ה"

לכל הדעות כאשר לומדים גמרא או פסוקים מותר לומר אלוהים עם ה'. גם כאשר לא לומדים, יש פוסקים שאומרים שאסור לומר אלוקים עם ק' כי זה כמו מכנה שם לחברו, ולכן צריך לומר אלהים עם ה'.

כמובן שאין לזלזל אבל אם האמירה מזלזלת אז גם לא יעזור לומר אלוקים.

שבוע טוב, ושנזכה לראות כל אחת מעלת חברו

תות"ח!

בהחלט מסכים עם ההתחלה, לא צריך להגיע למציאות האידיאלית ורק אז לנהל דיונים, חלק מהדרך להגיע לשם הוא ע"י ליבון הדברים בעזרת דיונים.

תודה רבה על ביאור הדברים, את האמת שאני לא מסתפק במה שכתבת כי יש עוד פרטים בסוגייה שאני לא מספיק יודע, אעמיק בהמשך בלנ"ד, בכל אופן, תודה רבה על זה...

ובלי קשר, זו הייתה טענה צדדית שלא סותרת את טענתי לרגע....

שבוע טוב...!

אמן, בעז"ה...! (ובהשתדלותינו...)

הנה שאלה שמצאתי באתר ישיבה לגבי השאלה הזו:תות"ח!

https://www.yeshiva.org.il/ask/96464

ושים לב, כתוב שם העניין של כבוד.

מה שנראה בדיוק ההיפך מדברי פותח השרשור, כך שבעצם טענתי בזה הוכחה.

אבל לא משנה, באמת שזה פרט שולי מטענתי ולא העיקר, אז אל תכנסו שוב לויכוח...

ואגב, אהבתי מאוד את החתימה שלך... (מאוד קשור לדיון פה...)

מצרף את המקור שדיברתי עליו:Tsurie

הרב משה מלכא זצ"ל רבה של פ"ת בשו"ת מים חיים
תודה רבה...!תות"ח!

ושים לב, בדברי קודש אין לומר לפי דעתו שם א-לוקים או שמות קדושים אחרים כי מצד שלא יראה כמגדף (שזה חידשת לי, לא ידעתי שיש את העניין של מגדף...), ומצד שני שלא יבוא השם הקדוש לידי ביזוי.

במקרים שאדם כן רוצה להשתמש בשם השם, ולא להסתפק בשמות האחרים, אז כמו ששלחתי מהקישור, פשוט לכתוב עם האות ק' ולא עם האות ה'.

והוא גם כתב שם, ונראה לי שבזה קצת לא עושים כמו מי שהרב משה מלכא זצ"ל, זה מכיוון שנוהגים לומר כך ושלא יגיעו לידי ביזוי אז כבר אומרים כך בלשון חול את השם א-לוקים ולא עם ה'.

בשירי קודש אמנם, שאין בעיה ולא יגיעו לידי ביזוי, אני ממש מסכים וחושב שבאמת אין צורך להגזים ולהגיד גם שם "השם" במקום שם אדנות, כמו לדוגמא בשיר: "ולוו עליי בניי ועדנו מעדניי", שתמיד בפזמון סוף השורה מסתיימת "שבת היום לא-ד-נ-י", שזה החרוז, אך הרבה אומרים "שבת היום לה'", לא יודע מדוע. אני עדיין לא מספיק מבין בזה כדי לדעת מה המקורות של שני הצדדים, אבל רק אומר שהדעה שהבאת לא נוהגים כמותה ומן הסתם יש מקורות גם לצד השני, שחלק מהם הביא הרב שהבאתי באתר ישיבה.

אשריך על ביאור הסוגייה ותודה על המקור שהבאת, בהחלט חידד וחידש.

זה התחבר לי מאוד לשיר הזה, למי שמכיר.אכספה
...תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך כ"ז בתשרי תשפ"ב 02:21

מישהו יכול בבקשה לתייג לי את המנהלים?

@חולות

@חותם-צורי

לא מצליח לתייג...

@נשמה-כללית, אשמח גם שתגיד משהו....

בוםlittle prince
זה ענק
טנקס🙃אכספה
..דוד.ב
אוי כמה שזה חזק ודוקר. אלופ/ה.
גוועלד. גוועלד אבא. וואו. וואו וואו וואו וואו.
הורדת את הדבר שאין לו מילים למילים.
תחושות אין סופיות לתוך כמה אותיות (סופיות )
מדהים מדהים מדהים.
וואו.
..דוד.ב
יש מי שלא יבין. לא יקבל. או מתוך זה שלא חווה את התחושה ברוך ה, או מהכחשה.
אבל מי שחווה, איי, מי שחווה.
אכן. תודה שזה נגע בך🙏אכספה
וויי יש לך שם ממש יפה!!!אמונתי????

מממ... אוקי...🙄אכספה
יענו ניק (או איך שלא כותבים את זה..)אמונתי????אחרונה

...רחל יהודייה בדם

הוא בוכה.

והם לא רואים.

הוא נעלם.

הוא בוכה.

והם רואים. 

אבל בשבילם הטיפה רק הופכת לנעלם אחר. 

וכשהם מוצאים את הנעלם החדש הם כמעט הרגו אותו

אבל הוא הרג את עצמו קודם.

מעניין מה הפירושזיויק
המבנה הזה יפהxmasterx
להשתלשל איתו ביחד
מחילה מה הקטע של השם?סופר צעיר

וגם למה אתה מכנה את עצמך: אדון, מאלף, שולט. זה קשור לעולמות הפי דידי?

...רחל יהודייה בדםאחרונה
אפשר לא לנהל את השיח הזה בשרשור?🙏
מוקדש לתמימלה. וסליחה מראש.ימח שם עראפת

עמדתי בשדה הקטל כשהוא הופיע.

"מי אתה?" שאלתי.

שערו היה לבן, ארוך, סרוק. על כתפיו עטה אדרת אדומה עם שולי פרווה לבנים. הוא רכב על חד קרן מכונף, יפהפה. החד קרן היה לבן ורוד, וקרנו בהקה בזהוב.

האיש הביט בי ושתק. הבטתי בו בחזרה. שדה הקטל עוד טרי. חרבי מלאה דם קרוש, ופה ושם פזורות גופות אויבי.

"אמור עכשיו מי אתה, או שאנעץ בך את חרבי," איימתי ונופפתי כלפיו בחרבי מגואלת הדם.

החד קרן נרתע ורעמתו הוורודה התנופפה מעט.

האיש ליטף אותו. "למה"? הוא שאל.

פילבלתי בעיניי. מה זאת אומרת למה? חשבתי בכעס.

הזקן לא חיכה לתשובה. "קח", הוא אמר, והושיט לי את ידו. נטלתי אותה בהיסוס, מוכן לקצוץ אותה לחתיכות בחרבי.

"מה אתה רואה?" שאל האיש.

"אני רואה את שדה הקטל," עניתי בכעס.

"אמור לי, מה בדיוק אתה רואה?" דרש הזקן, והידק את אחיזתו בידי. הכנסתי את החרב לנדנה, בזעף. "אני רואה את גופות אויבי. אני רואה את חברי שלחם לצידי, אני רואה את גופתו שסועה לשניים. אני רואה דם, ואני רואה את העורבים חגים על הגופות."

"אינך מביט נכון," אמר הזקן והניד בראשו לשלילה. משכתי את ידי מידו וירקתי הצידה. "אני מביט מצויין," עניתי בכעס.

"מה אתה שומע?" התעלם הזקן מכעסי.

"אני שומע את יללות הנשים, גניחות הפצועים, בכי הילדים."

אינך מאזין נכון, לאט הזקן בעצב. "ומה אתה מריח?" שאל.

"ארור תהיה. אני מריח את מעיהם השפוכים של אויבי וחברי, את החיטה השרופה, את גללי הסוסים."

"אינך מריח נכון," הניד הזקן ראשו.

שלפתי חרבי בכעס. "אמור לי אתה!" שאגתי, "מה אתה רואה?! מה אתה שומע?! מה אתה מריח?!"

"אני רואה שדה חיטה, ענה הזקן בשלווה. וחד קרן יפהפה, ועץ ברוש עבות.

אני שומע ציוץ ציפורים, צהלות ילדים, שאגות ניצחון לוחמים.

אני מריח אדמה רטובה מגשם, תבשיל במדורה במחנה, וצוף מתוק נישא בידי דבורים."

"מקסים," אמרתי. ונעצתי את חרבי בליבו.

וואוגב'
כתוב מקסים, ואיזה סוף....🥺
תודהימח שם עראפת
לא אהבת את הסוף? אני אוהב להרוס סיפורים מסתבר
האמת? דווקא סוף חזק.גב'

פשוט בלתי צפוי.

כואב, עצוב.

ברררר🫣🫣🫣תמימלה..?

ההתנצלות מתקבלת למרות שאני עוד תוהה למה להקדיש לי אתזה😅🫣🫣

סתם, רציני רגע, אני לא מנתחת אותך או משו(או שכן אבל זה משפט טוב...😅) אבל נשמע שכתבת על ההסתכלות שלך על העולם, על ראייה "שגויה" (במרכאות כי אין דבר כזה באמת...), הסתכלות כל הזמן על השלילי, הסוף עוד יותר מדגיש אתזה, הוא מבין שיש גם טוב אבל כל כך מותש ממה שעבר עד שגרם לטוב הזה להגיע שלא מרגיש שהוא מסוגל להמשיך לחיות, אולי בגלל שמרגיש לו שלא מעריכים את מה שהוא עשה בשביל שיהיה שקט וטוב, אולי כי הוא עוד בטראומה....

אבל אנחנו לא בשוטל, זה פורום כתיבה והכתיבה מטורפת, ממש, הניגוד בין החד קרן הלבן הורוד והלבוש שלו האדום והלבן, (אולי כאילו הוא הבין שאפשר לשלב בין הדם של המוות לטוב... אולי לא...) התיאורים היו לי קצת קשים לקריאה אבל זה כבר באג שלי😜

בקיצור, כתיבה מהממת, תמשיך כך👏👏

מורכב, לא בדיוקימח שם עראפת
זה גם הבאג שלי ומן הסתם של עוד הרבה. אי אפשר לחיותנחלת

ככה. מנסיון. רק תארו לעצמכם, רגע לפני המיתה, יש אפשרות לסכם את החיים.

כך רוצים לסכם את החיים? היה נורא ואיום ואיכס ומריר ופויה (מחילה)?

צריך לעבוד, ולפעמים לבד קשה, על ראייה ותפישה כזו של החיים.

תראי איך הוא נאמן למשימה שלו להכרית את הרועפתית שלג

ואת כל מה שעומד מנגד למטרתו הטובה (אולי)

זה לא אומר שהאדם בעין רעה על מה שעובר עליו, אלא בעיקר שהוא לא מוכן להיות שבוי בקונספציה ופשוט לפזר נצנצים על כל הרע שבעולם.

זה יכול להיות ראוי לשבח, וככה לוחם צריך להיות בשדה הקרב.

אם הייתי נותן לו להנהיג מדינה? לא. אבל מה צריכה ממלכה יותר מאנשי לוחמה כאלה בחזית?

אגב @ימח שם עראפת הזכרת לי מעט את בני צרויה. אנשים עזים שלא נותנים לשום דבר לסנוור אותם ולעמוד בדרכם, שהמלך רוצה קרוב אליו, למרות שהם ממהרים להוציא להורג את מי שמסכן לדעתם את המלך אפילו נגד דעת המלך ממש.

אם נצנזר רגע את הדם והקטל והחרב והגופות- כתיבה יפה ממש ימקצוען!

יופי הבנתימח שם עראפת
חן חן ידידי
מזעזע. קצת אופטימיות בן אדם. יש מי שמנהל את העולםנחלת

והוא לא יתן לאדם להרוס אותו. לא.

ודוקפתית שלגאחרונה
אז לכתובxmasterx

אז את רוצה לכתוב

אוקי

אם את צריכה שמישהו יקרא את זה קודם

או להקריא למישהו

לבעל לחבר לחברה

עזבי

אל תהיי מאלה שכותבים וצריכים את הקהל שלהם

בלי קהל הם כלום

תעמדי מאחורי זה

תביאי את עצמך

אל תהיי צפויה אל תכתבי

אל תשעממי

תפתחי את הקרביים שלך תארזי את הבעירה הפנימית שלך

ששורפת הכל בפנים שמכלה אותך

ותפרשי אותה

הספריות מלאות כבר בשיממון

בואי נמנע מהן עוד אחת

כמו טיל או נשק שיוצא מהנשמה שלך

אחרת אל תוציאי את זה

אין דרך אחרת זו הדרך היחידה ותמיד היתה

עד שהבהונות יכאבו

היד תדמם על הנייר

בלי אהבה עצמית

חמלה

קבלה והכלה

תכתבי כי את לא יכולה אחרת

כי אין אפשרות נוספת

כי כואב ובלתי נסבל

רב, קצין, פוליטיקאי. תיפח רוחכם.ימח שם עראפת

אל תיגע בי בחיים שלך!!!

צועק ילד. צועק על ילד אחר, קצת יותר גדול.

ילד במדים, קסדה, אפוד. על הכתף תלוי נשק.

ילד גדול, ואלים. הוא דוחף את הילד הקטן. לא כל כך קטן הילד. בן 15. הילד דוחף אותו בחזרה. אל תיגע בי!!! הוא צועק. העיניים שלו נעוצות עמוק בעיניים של הילד הגדול. העיניים שלו מביעות זעם ושנאה.

הילד הגדול מחזיר לו מבט קר וכועס ושונא. והוא שוב נוגע בו. דוחף אותו חזק, הילד נופל.

הילד קם, עם אבן. הוא זורק אותה על הילד הגדול. הילד הגדול צורח בזעם. יא בן ****!!! הוא תופס את הm16 שלו ודורך. קלינק-קלאאק. יש כדור בקנה.

הילד הקטן מסתכל עליו, מבועת. זועם. שונא. הילד הגדול מפיל אותו במכה חזקה עם הרובה. הילד הקטן צורח, בזעם, אני לא האוייב שלך!!!

ילד אחר מביט בהם פעור עיניים. מרים ידיים. בבקשה לא, הוא בוכה. אנחנו יהודים!

ילד גדול צורח. סתום תפה חתיכת אפס!!! הוא צורח. בום! בובובום!!! בובובובובובום!!!! הרובה של הילד הגדול יורק אש. ילד קטן על הברכיים מביט בעיניים קרועות לרווחה, משותק. ילד קטן על הרצפה, מדמם. ילד גדול עם רובה שיורק אש לכל הכיוונים.

איש גדול ליד פודיום. זקן לבן. דמעות. איש גדול אחר מחליף אותו. איש במדים. פלאפלים על הכתפיים. איש אחר מחליף אותו. כיפת בד, חליפה, עניבה.

הם מדברים, כולם. בזה הם טובים.

בררררררררררר🥺🥺🥺תמימלה..?

לא קראתי הכל, רק ריפרפתי אבל זה ממש ממש עצוב🥺🥺

אולי תכתוב משו קצת יותר שמח?🙏🙏

תיקון...?

כשהעולם יתנהג יפה אני אכתוב משהו שמחימח שם עראפת
מחשבה מייצרת מציאות?תמימלה..?

אולי קצת לצאת מהדיכאון של המצב...?

לגרום לחיוך במקום לדמעות...?

מציאות מייצרת מחשבה.ימח שם עראפת
אתה לא חושב שזה יכול לפעול גם הפוך?תמימלה..?
שאפשר להסתכל ולהדגיש ולכתוב על הדברים הטובים?
אפשר.ימח שם עראפת
זה יעלים את הרעים? לא. זה יגרום להם להתפרץ בשביעי באוקטובר.
אבל אתה לא הרמטכ"לתמימלה..?
אתה בנאדם שכותב, יפה מאוד אגב... למה להיכנס לדיכאון? תכתוב על משו שמח, שלא ירדו דמעות.....
ואולי...זה תלוי...בנו? בכל אחד מאיתנו? הרי הכלנחלת

מונהג מלמעלה, וזה כנראה תלוי בנו אם לא תעבור חרב בארצנו. יש הבטחה כזו, נכון?

מה  יצא לנו מעצבים והתלהמות? (למרות שזה כל כך מובן ומתבקש, הרי אפשר לפעמים

לצאת מהדעת בכלל חוסר צדק, חוסר אונים....)

אתה, אני, אתם...ז ה העולם. כשא נ ח נ ונחלת

נתנהג יפה, אז העולם יתנהג יפה.

פפפפ.ימח שם עראפתאחרונה
לא משנה התחרטתיShandy
עבר עריכה על ידי Shandy בתאריך י"ח בסיוון תשפ"ו 14:52

...

גם להתחרט מותרסופר צעיר
כן..Shandy

זה היה פריקה של לפנות בוקר.

אבל אם מסקרן אותך אשלח לך

יאללה פרקיסופר צעיר
ככה לסקרן ולברוח?xmasterx

תמונה שווה יותר מאלף מילים

אז אעלה שוב☺️Shandy

היה שם 2 טקסטים.

1.

הלכתי לפארק הפיראטים

היתה שם ספינה גדולה מעץ

ולידה נדנדה יפה לשניים

נראתה כמו כרכרה של נסיכות

עליתי עליה ראשונה

ואז אתה הופעת

חשבת אתה פיטר פן

ואני וונדי

"נעוף ונברח לארץ לעולם לא " אמרת

נחיה בטבע בחופש, רחוק

בלי חוקים של אף אחד ומגבלת זמן

נעוף על החיים ונראה עולם.

בהתחלה זה היה נשמע קסום

אבל מהר מאד גיליתי

שלעוף לא אהבתי

אז מהנדנדה ירדתי

ואותך שם לבד השארתי

הרי עליה עליתי לחפש נסיך על סוס

שיקח את המושכות לאיזה ארמון על צוק

והרי פיטר פן אינו נסיך אז

נכנסתי כאן לתסביך.

2.

הנדנדה הזאת

עשתה לי בחילה

פעם כן.

פעם לא.

פעם אני דוחפת, פעם אתה.

פעם אני למעלה, פעם אתה.

פעם אתה עוצר באבחה אחת וגורם לי כמעט להתרסק,

ופעם אני גורמת לך להתנדנד על מקומך, היי שם למעלה.

​רצינו לשחק.

התיישבנו יחד על הנדנדה.

התכוונו ליהנות.

אבל –

התחילו משום מה משחקי כוחות.

​ניסיתי לרדת.

אולי גם אתה.

אבל –

היינו כבר בתנופה.

זה היה קשה ומלחיץ.

אבל –

קפצתי.

אתה המשכת להתנדנד לבד,

וכן, איבדת קצת את שיווי המשקל

ראיתי שחור ולא הצלחתי להמשיך ללכת

אז נשארתי שם לידה יושבת

ירדת מסוחרר, מבולבל

אמרת לי -

"היה כייף

בואי נמשיך".

"לא". עניתי

"את פחדנית?!" שאלת קבעת

"לא אני פשוט לא יודעת להקיא.

יפה מאד מזל שבקשוזיויק
תודה😊Shandy
👏👏xmasterx

מעלה הרבה מחשבות וכיוונים אבל סוף סוף כתיבה שמעיזה משהו

תכתבי יותר

בעזרת ה'. תודה.😊Shandyאחרונה
בחסות הקיץxmasterx

יוצאים לשאוף רוח

השמש שוקעת בים

הים לא מלא

הדגים ניצודים

והים לא ריק

מחשופים כמו פצעים פתוחים

התענוג חריף מדי

וחריף זה לא טעם

העצים עומדים כמו חיילים

60 אלף גיבורים עומדים סביבה

וזה כואב

החרב על הירך

הוא מציע שק כסף

מחפש להתארח

ואין יותר מקום

והנה הכל פרוש לפני

הסטריאוטיפ

והסטיגמה

ההגדרה והכלוב

והיא עומדת עם סימן שאלה מרוח עליה

לא מבינה למה

מבינה אבל לא רוצה

לשאול

לענות

לחפש

שם השיר איפה אני בכל העסק הזה

שם השיר אין שם

שאלת השאלותשפוי

היי לכולם, שאלה קטנה לכותבים שכאן,

כשאתם מרגישים שיש לכם רעיון מעולה בראש אבל המילים פשוט לא יוצאות על הדף, מה הדרך הכי טובה שלכם לשחרר את התקיעות הזו? 

אשמח לשמוע רעיונות או טיפים, כמובן שאפשר גם בפרטי כדי לא להעמיס כאן או סתם אם לא בא לכם לחשוף לכולם. 

תודה רבה!

מה שאני עושה זה ככהחתול זמני

ראשית אני שואל את עצמי: על מה אני רוצה לכתוב? מה מפריע לי? מה הסיפור שאני רוצה לספר? האם יש לי כמה סצנות בראש (גם אם נפרדות)? איך אפשר לחבר ביניהן?

גם אני בוחר כמה מילים מנחות שתלווינה אותי במהלך השיר (אני כותב כמעט רק שירה אבל גם בסיפורים קצרים אני משתמש באותה שיטה), מין "עולם קטן" של מילים

ואז מנסה להתחיל לחבר ביניהן

אני גם אוהב לכתוב בצד את האלפבי"ת כדי שיהיה לי יותר קל לחרוז / למצוא מילים עם מצלול מתאים

אצלי, אני חושבת על זה. יום ועוד יום, ומנסה בראשנחלת

כל מיני צירופים. אם יש משהו שמתחרז לי או רעיון שעולה בדעתי ואני חוששת לשכוח,

אני כותבת אותו על דף.  ולפעמים כותבת קודם על הדף, בוחנת, משנה פה ושם,

ומעלה אותו.

למשל, עכשיו יש לי, בס"ד, סיפור בחרוזים כמעט שלם אבל חלק ממנו פשוט לא

מסתדר לי. אז אני "הולכת" איתו עוד קצת, או כותבת את הסיפור לעצמי ומנסה

שוב...לפעמים כשזה לא הולך בשום פנים, אני מבינה שאני אולי צריכה פשוט

להשמיט את הרעיו, שבראש הוא נחמד, אבל המילים לא רוצות להתחבר, להתחרז,

בשום אופן...

וזה מביא אותי למסקנה שהכל מהקב"ה. הכל! בערב אחד, מזמן, עלו לי

פתאום כחמישה שירי ילדים, כך, לפני השינה. הם פשוט באו...

וכשהשם לא רוצה, לא יעזור שום דבר.

דיברתי כל כך הרבה על עצמי, סליחה. אני מציעה לך לכתוב את הרעיון

שלך, בצורה גולמית וגסה. פשוט לשפוך על הנייר מה שבא. ולאט לאט,

לעשות סדר בגולמיות הזו. מעט מעט. וסבלנות. לפעמים זה יכול לקחת

זמן. לא להתעקש . לא ללכת בכוח. לתת לדברים להסתדר בקצב שלהם;

לתת לקב"ה מקום להיכנס, להשתתף....לא לאנוס את זה...

כמו שמדוושים על אופניים ועוזבים - את זה שמעתי בקשר למאמץ

בלימוד תורה; אתה עושה ככל יכולתך, אבל לא בכוח, וזה, בעז"ה

יבוא מעצמו.

אגב, גם בציור , כך למדתי, זה כך: לא מתחילים בפרטים, אלא כמו

פסל שבתחילה לוקח גוש גולמי ומסתת אותו לאט לאט.

אולי כדאי לך לכתוב אנקדוטות קטנות. של יום יום. כמו שמשרבטים

בפנקס. משהו קל. לא צריך משהו גרנדיוזי.

בהצלחה!

גם קריאה של ספרות איכותית ולא "זבלית" - עוזר לפתח

מודעות וטעם טוב.

וואו, באמת שאלה קשה...תמימלה..?

אני גם אשמח לשמוע טיפים😅

האמת שאני רואה את הכתיבה מאוד בתור תחביב, וזה גם מצליח לי רק כשאני לא מכריחה את עצמי לכתוב, סתם לדוגמא, אתמול היו בדיוק 12 שנה לאירוע של שלושת הנערים הי"ד ורציתי לכתוב משהו, ניסיתי ופשוט לא הלך לי, אז פשוט הרגעתי את עצמי, אמרתי שיש לי זמן ועכשיו אני הולכת עם זה בראש(קצת כמו ש@נחלת כתבה) ומקווה שאצליח לכתוב, וגם אם לא-לא נורא...

כשאני כן חייבת לכתוב משהו במיידי אני פשוט כותבת הרבה מאוד פעמים עד שיוצא משהו טוב, זה לא נחמד ואני לא נהנית מזה ולרוב זה גם לא יוצא טוב מאוד אבל אם חייבים ואין ברירה....

בקיצור, אני יודעת על עצמי שכשאומרים לי לכתוב על משהו מסויים-אני לא מצליחה וזה די תלוי רק במצב רוח הנכון וכזה...

כתיבה זורמת חופשיתמשה

ואם לא, אז לא. מנחש שאם הייתי עיתונאי או כותב אחר לפרנסתי אז הייתי פועל אחרת.

עיקר השימוש שלי בכתיבה זו כתיבה רגשית. ושם הצורך קצת אחר.

(כתבתי כתבה ש'התפוצצה' בסוף שבוע שעבר, אבל אם לא אז לא נורא).

ואולי גם לפרק את זה, משהו קטן ששייך לרעיוןנחלת

פשוט לזרוק אותו על הנייר כמו איזה גוש בוץ (לא מהכיוון השלילי, אלא גולמי כזה לפני שצרים ממנו קציצות....)

עוד משהו קטן שמתקשר עם הרעיון ועוד אחד....לא צריך להיות מובנה לפי הסדר וכו', אפשר לכתוב סתם

כך, ואחר כך לעשות שם סדר. כשאפשר)

נכון. מסכימהShandy
תודה רבה לכולם על הטיפים!שפוי

'כולם' - אמנם כתוב בלשון זכר אך מופנה לשני המינים ;)

דבר נוסף והכי חשובנחלת

להיות אותנטי. לא להשתמש במילים וביטויים גבוהים כי נראה לך שזה יפה.

להיות אמיתי. ממש. לא להתייפיף,  שיהיה סלנג אבל שיהיה אמיתי;

להוריד את כל המיותר ולכתוב פשוט. כמו שמתאים לך. ללא יומרות.

ואז, דברים היוצאים מן הלב, נכנסים ללב.

אפשר לראות כתיבה אמיתית אצל תמימה'לה (בפרוזה) ואצל

מגיבה נוספת שאיני מוצאת כרגע את תגובתה. סיפור פשוט

במובן הטוב של העניין. בלי התחכמויות לשוניות-ספרותיות.

כמובן, שאם הדרך שלך היא מילים של בית מרקחת וזה

לגמרי אתה, לאורך כל הכתיבה - זה בסדר.

הכוונה לא לכתוב למשל: תמהני במרום הייתי רוצה לדעת -

זה בסדר. בכל זאת, אנו כותבים ולא מדברים.

אלא יותר מכך. לעשות מאמץ מיוחד כדי שהדברים

ייראו יפה במיוחד, מילים גבוהות.

מקווה שהבנת.

בהצלחה רבה!

במרום - טעות. התכוונתי:במקום.נחלת
את יודעת שאת יכולה לערוך הודעה שכתבת?נקדימון
אם עדיין לא הגיבו עליה את יכולה לערוך אותה
תודה! איך?נחלת
הלחצן של 3 פסים שיש בצד שמאלנקדימון
יש שם "עריכה".
תודה רבה!נחלת
יאא, תודה🥹🥰תמימלה..?

ממש מחמיא לקרוא את זה, ועוד שזה הגיע בעקיפין כזה😅

תודה רבה🙏🥰

כלומר, לא לעשות מאמץ מעל איך שאתה,מאמץ מזוייף.נחלת
מי אמר שצריך לשחרר תקיעות?כְּקֶדֶם

אני אף פעם לא עושה בכוח. בייחוד לא בכתיבה

זה צריך לבוא לבד וכשזה בא זה בא

לעשות בכוח יכול לגרום לכך שעם התקיעה יצא משהוסופר צעיראחרונה

כוונתי שיהיה מאוד מביך לנסות בכוח וכך בזמן תקיעות עלול לברוח משהו שלא במקומו, וזה מאוד מוזר ללכת ככה ברחוב, לקוות שאף אחד לא שם לב, אבל גם לא להסתכל יותר מדי על אף אחד, כדי שלא יתהו לעצמם: למה הוא מביט בכולם? יש לו משהו להסתיר? אז למקרה כזה.

קימים בנינוזכרושיצאנולרקוד

קַיָּמִים בֵּינֵינוּ אֲנָשִׁים

שֶׁנִּרְאִים כְּמוֹ כָּל אֶחָד אַחֵר

וְלִפְעָמִים אֲפִלּוּ יוֹתֵר

הֵם יִהְיוּ מַצְחִיקִים, שְׁנוּנִים

אֲפִלּוּ חֲכָמִים בִּמְיֻחָד

תָּמִיד יִהְיוּ לָהֶם תּוֹבָנוֹת עֲמֻקּוֹת

בְּיוֹתֵר בְּיַחַס לְמַשְׁמָעוּת הַיְּקוּם

וּמַשְׁמָעוּת חַיֵּיהֶם

וְאִם תֵּשֵׁב עִמָּם לְשִׂיחָה רְצִינִית

תְּגַלֶּה רָבְדֵי רְבָדִים שֶׁלֹּא יָדַעְתָּ

עַל קִיּוּמָם

הֵם תָּמִיד יֵרָאוּ כֹּה חֲסֻנִּים

כֹּה חֲזָקִים וּבִלְתִּי מְנֻצָּחִים

אוֹתָם שֶׁהִתְגַּבְּרוּ עַל כָּל מִכְשׁוֹל

שֶׁתָּמִיד יִהְיוּ שָׁם בִּשְׁבִיל הָאֲחֵרִים

"חֲצִי פְּסִיכוֹלוֹגִים בְּלִי הַכְשָׁרָה"

יִקְרְאוּ לָהֶם כֻּלָּם

אַךְ מָה שֶׁכֻּלָּם לֹא יֵדְעוּ

אוֹ לֹא יִרְצוּ לִרְאוֹת

זֶה אֶת הַצֵּל הָאָפֵל הַמְּלַוֶּה אוֹתָם

בְּכָל צַעַד וָשַׁעַל

אֶת מַסֵּכַת הַצְּלָלִים הַחֲרִישִׁית

הָעוֹטֶפֶת אוֹתָהּ לְלֹא לְאוּת

יוֹם יוֹם, שָׁעָה שָׁעָה

מְכַרְסֶמֶת אַט אַט בִּבְשַׂר חַיֵּיהֶם

צְלִילֶיהָ הֲלוּמוֹת

מַבָּטֶיהָ צְלָלִים

כֻּלָּהּ חֲשֵׁכָה

וְהִיא מְהַלֶּכֶת אֵימִים

וְלִפְעָמִים

לִפְעָמִים מִתַּחַת לְחִיּוּךְ קוֹרֵן

תִּסָּדֵק לְרֶגַע הַמַּסֵּכָה

מִבַּעַד לְקֶרֶן הָאוֹר

תַּבְלִיחַ חֲשֵׁכָה

שֶׁתֵּעָלֵם כִּלְעֻמַּת שֶׁבָּאָה

וְהַחִיּוּךְ יוֹסִיף לִקְרֹן

וְהַמַּסֵּכָה תָּשׁוּב לִמְקוֹמָהּ

וְהַזִּיּוּף יַמְשִׁיךְ לִזְעֹק

לְלֹא הֶרֶף

הֵם מִסְתּוֹבְבִים בֵּינֵינוּ

חֲרִישִׁים

כִּלְאָם לְחִישׁוֹת

מַבָּטָם טָרוּף

וְכָל יֵשׁוּתָם

זוֹעֶקֶת הַצָּלָה

הֵם מִסְתּוֹבְבִים

אֲחוּזֵי פַּעֲמוֹנֵי עֲנָק

הַמַּחְרִישִׁים לְלֹא הֶרֶף

זוֹעֲקִים זְעָקוֹת מְעַנּוֹת

שֶׁנֶּחְצְבוּ הַיְשֵׁר

מִתְּהוֹם הַצְּלָלִים

אֶת מַשְׁבְּרֵי יַלְדוּתָם הַקּוֹדַחַת

הֵם יְסַפְּרוּ לְכָל הֶחָפֵץ

אַךְ אָנוּ נֶאֱטֹם אָזְנֵינוּ מִשְּׁמֹעַ

נִתְרַכֵּז בְּמַסֵּכַת הַצְּלָלִים

וּנְשַׁכְנֵעַ עַצְמֵנוּ לְהַאֲמִין

שֶׁזּוֹהִי הַמְּצִיאוּת

עֲבוּרָם

עֲבוּרֵנוּ

וְהֵם יוֹסִיפוּ לִכְאֹב

לְהִתְעַנּוֹת בְּיִסּוּרֵי נֶפֶשׁ

שֶׁאֵין אִישׁ מֵבִין בִּלְתָּם

לְהִתְהַפֵּךְ בַּמִּטָּה לְלֹא הֶרֶף

לְנַסּוֹת לְהַטְבִּיעַ אֶת כְּאֵבָם

וְאֶת יְגוֹנָם בְּמֵי קוֹלְחִין

בְּזֻהֲמַת הַבְּרִיחָה וְהָרֶפֶשׁ

חֲדוּרֵי כְּאֵב

חֲדוּרֵי רְדִיפָה

סְמַרְטוּטֵי אָדָם

חַיִּים

מֵתִים.

וואו!!!תמימלה..?
מטורף, אין לי מה לומר, פשוט מטורף!!
וואוהולך דרכים

זה פשוט וואו. שיר חזק מאוד, כואב מאוד

תודה על התגובהזכרושיצאנולרקודאחרונה
מעריך🙏
תודה רבה 🙏זכרושיצאנולרקוד
יפה מאדoo
2 השירים
תודה רבהזכרושיצאנולרקוד

לאונפר לא שלי, אלא של סטרומאה הגאון (פאפאוטאיי, פורמידבלה ואחרים)

בעיני היוצר הכי גדול שחי כיום. שווה לחפש את השיר עם תרגום

התקשר לי מאוד למה שכתבתי. (לפעמים אני מעלה

את מה שכתבתי עם השיר של שלומי סרנגה "מקום אחר"

גם התחבר לי מאוד)

אולי יעניין אותך