חושבת על גירושים כבר תקופהאנונימית בהו"ל
נשואה קרוב לעשור עם 5 ילדים מתוקים!
בעלי אדם טוב עם לב זהב באמת!!
עבר חיים מורכבים, בהגדרה הפסיכולוגית הוא פשוט נלחם לשרוד את החיים, הבעיה שהוא לא טיפל בבעיות שלו,
נוצר מצב שלי כבר נמאס להכיל אותו רגשית, תמיד נדמה לי שהוא מחפש ממני גם שאהיה לו כמו אמא
ולכן הוא ממש מתעצבן אם אני לא מכבסת או מבשלת אוכל שהוא אוהב,
יש לי יותר נטייה קודם כל לחשוב מה הילדים אוהבים לאכול
גם בבית הוא לא ממש עוזר, מעשן המון חשיש שזה כבר מפריע לי
כל דבר הוא נעלב כמו תינוק ומאשים את כל העולם בבעיות שלו, חוץ מאת עצמו, על שום דבר הוא לוקח אחריות ולא מתנצל כשצריך
בקיצור ממש נמאס לי, איך אני מתקדמת מפה?? נראה שגם הילדים חווים בית חסר יציבות זה כואב לי ממש
הולכים לטיפול מיידיתמיואשת******
ואם תגידי אין לי כסף- להתגרש יעלה לך יותר
ואם תגידי אין לי זמן- להתגרש ישאב ממך יותר זמן.

וטיפול כן עוזר. באמת. לא ברזל לא תוך שבועיים אבל עוזר.
וחמישה ילדים שווים את כל הכסף והסמן שתשקיעו בתהליך הזה שיהיה להם בית שלם, שלא לדבר עליך שמגיע לך מציאות טובה ויציבה. וזה אפשרי. באמת באמת שאפשרי.
בהצלחה רבה ❤️
מצטרפת להמלצה של מיואשת, ומוסיפה עוד משהוהמקורית
העניין של לדאוג קודם כל לילדים הוא מובן מאוד, אבל בעיניי הוא לא נכון באופן גורף או בכלל, תלוי סיטואציה.
בעלך, בעיניי, צריך להיות בראש סדר עדיפויות בדברים מסוימים ולא בגלל שהילדים לא חשובים חלילה, אלא כי בעיניו ככה הוא מקבל ממך כבוד
ברור שאם הילדים למשל לא אוכלים את מה שהוא אוהב אז לא יודעת אם נכון להכין 2 ארוחות כל פעם, אבל לעתים קרובות אפשר לפנק אותו כדי להראות לו כמה הוא חשוב לך וזה לא עניין של אמא, זה עניין של תפיסה שלו לגבי איך מכבדים אותו ואוהבים אותו, ובכל בית זה יכול להתבטא בצורה אחרת. זה מה שנקרא שפות שונות של אהבה.

לגבי העישון - באמת מבאס, אני חושבת שזו הדרך שלו לברוח מהתמודדות עם המציאות שלא קלה לו, ואם הוא מרגיש ממך גם שיפוטיות וביקורת אני מניחה שזה לא מוסיף לו לתחושות, ולא כי את לא בסדר בתחושות שלך שהוא צריך לקבל טיפול או שמגיעה לך מציאות אחרת, אלא כי זו מציאות שרוב האנשים לא צומחים מביקורת אלא אוהבים להרגיש מוצלחים ומקובלים וטובים, בטח אם זה מגיע מבית.

חוזרת איתך לנקודת ההתחלה - אמרת שהוא בנאדם טוב ויש לו לב זהב, תעצימי את התכונות האלה שלו בעיניך ואליו, ובמקביל תציעי לו טיפול זוגי או אפילו טיפול בשבילך לבד זה יכול לתת לך הרבה כלים להתמודדות.
יקרהאביול
נשמע באמת קשה. אבל נשמע שסך הכל את מעריכה אותו, אני לא רואה כאן עילה לגירושין. מה שכן, חשוב מאוד שילמה לטיפול. בהצלחה!
היינו בהמון טיפוליםאנונימית בהו"ל
וגם בהדרכות הורים
שום דבר לא יעזור לעץ עקום
נמאס לי לגדל עוד בעל שמתנהג כמו ילד , זה באמת כך המצב
בשום דבר לא לוקח אחריות, גם ניהול הבית כלכלית זו אני דואגת
שקל לא הצלחנו לחסוך עד עכשיו לבית
גרים בשכירות ובקושי גומרים את החודש, כי אכפת לו רק מעצמו
אני חושבת שאין לנו תמונה מלאההמקורית
את מספרת פרטים מאוד כלליים שניתן לפרש אותם לחיוב ולחובה
מה זאת אומרת לא לוקח אחריות בכלום? הוא עובד? במה זה בא לידי ביטוי בעינייך?
כשאת אומרת שאת מנהלת כלכלית את הבית, הוא בכלל לא מעורב? לא משלם תשלומים שלו בזמן? כל הבירוקרטיה עלייך? מבזבז הרבה כסף שלא למטרות שהגדרתם?
אני ממש מבינה את כאבך, אבל מציעה לך לחשוב רגעמיואשת******
מה מכל הדברים שאמרת יהיה לך יותר קל בתור גרושה. את מבינה שעם חמישה ילדים ככל הנראה לא תתחתני שוב מיידית, אז יש לפחות כמה שנים שתהיי גרושה פלוס חמש.
לבד שבתות חגים חופשים.
כלכלית זה הרבה הרבה הרבה יותר קשה. אם עכשיו את חושבת שקשה לך כספית, תכפילי בשתיים. מציאות. זה האמת. (מזונות זה גרושים. שכירות אותו דבר חשמל אוכל וכו אולי דבר, ותוסיפי עלות טיפולים פסיכולוגים לילדים, עוזרת בייביסיטר הסעות לכל מקום וכל הדברים שבעלך עושה עכשיו או נמצא בבית ושומר על הילדים כשאת עושה)
הוא לא עוזר לך עכשיו, הוא יעזור לך יותר בתור גרושה? לא ממש. להיפך.

בקיצור, להתגרש זה לא איזה מילת קסם שתפתור את הבעיות. יש מקרים שזה חובה ויש מקרים שרוצים, וזה זכותה של כל אשה, רק תחשבי טוב טוב טוב האם באמת יהיה לך יותר טוב כגרושה או שזה סתם נראה אופציה טובה יותר כי את כועסת עליו (בצדק כנראה)

לדעתי אם הטיפולים לא עזרו לא הלכתם לטיפולים נכונים או לא מצאתם מטפל נכון. הדרכת הורים בכלל לא קשורה פה מה הקשר.
בעלך מבין שהגעת לקצה? שאת חושבת על גירושין? מה הוא מרגיש בנוגע לזה? יש לו רצון לשפר את הזוגיות שלכם?
יהיה לי הרבה יותר קלאנונימית בהו"ל
כשהוא לא בבית יותר טוב לי, רק הוא מגיע ישר הוא עצבני משרה אוירת לחץ, גם ככה אני מתמודדת לבד עם הכל, זה לא שהוא באמת שותף מלא בהכל כמו אבא נורמטיבי
ואם אהיה גרושה אקבל ממנו מסונות וסיוע בשכד הנחות בארנונה וכו
השיקול הוא רציני ביותר
הוא יכול לדרוש משמרת משותפת ואז שלום למזונותהמקורית
אני לא אומרת לך שבכל מחיר אל תתגרשי, זו זכותך המלאה, אבל ממה שאת מספרת את מתמודדת
באופן יחסי עם קשיים של כל זוג בערך. מה שאומר שאו שיש ציפיות גבוהות בקשר או חוסר תקשורת או עוד סיבות
מה היה הקש ששבר את גב הגמל עכשיו?
ושואלת ברשותך - האם יש קשיים גם בתחום האישות?
כי אני מבינה את מה שאת טוענת וזה אכן קושי, אבל אם להיות אמיתית איתך נראה שאת מחפשת סוג של אישור להחלטה שכבר קיבלת מראש ורק רוצה לחזק אותה.
ואני חוזרת על דבריה של מיואשת - להתגרש זה יקר מאוד, כואב מאוד, ומשפיע על עוד מעגלים חוץ מהזוג. נראה לך כרגע שממילא הוא לא עושה כלום אז תסתדרי בלעדיו. ממליצה לך לעשות סוג של דמיון מודרך לסיטואציה שבב את גם מפרנסת יחידה, גם אוספת ולוקחת ומארגנת ילדים למסגרות, יושבת על שיעורים, יושבת איתם קידוש הבדלה סעודת שבת או חג, עושה שיעורים, ואפילו עושה שבתות לבד לבד כי ככה זה במשמורת משותפת.
אני חושבת שאולי חלוקת התפקידים שלכם לא אידיאלית עבורך, אבל השאלה היא מי קבע שיש סטנדרט לאידיאל?? לא כל מה שהולך בבית של חברה או של ההורים שלנו טוב גם לי, או נכון לי, כי אנחנו נפשות שונות ובעלי זה לא בעלה ואת לא היא וההתמודדות היא שונה ממילא ולפעמים עם קצת גמישות מחשבתית ויציאה מקבעונות אפשר לשפר את ההסתכלות על החיים פלאים וזה ממילא משפיע על איכותם.
טובת הילדים גם צריכה לעמוד לנגד עינייך, ולהיות ילדים להורים גרושים זה ממש לא פיקניק. אם הוא לא אלים חלילה או מתעלל לא רואה סיבה לעשות להם את זה.
זה רק נראה ככהאביול
זה שיוצר קל לך שהוא לא נמצא זה לא מדד לכלום. גם לי זה ככה לפעמים וברוך ה' הכל תקין אצלנו. גירושין יכולים להשפיע לרעה מאוד על הילדים, על הרגשות שלהם, וגם עליכם. יש לזה השפעות ארוכות טווח שממש אבל ממש חבל להכניס את עצמכם אליהם.
דיברת עם בעלך? מה הוא חושב על זה?
מבטיחה לך במאתיים אחוז שכלכלית יהיה לך קשה יותרמיואשת******
גם עם מזונות וגם עם סיוע והכל.
למה שלא תדברי עם גרושות סביבך ותשמעי מהן?
שוב, לא אומרת שלא צריך להתגרש לפעמים, אבל גם במקרים הכי מוצדקים בעולם, כלכלית זה קשה יותר. תמיד. מי שחושבת שיהיה לה קל יותר כלכלית חיה בלה לה לנד.
מסכימה ע״פ כל מה שכתבה מקורית. יש לכם בהחלט בעיות אבל אף אחת מה בעיות האלו לא תיפתר בגירושין. חוץ מזה שתהיי פחות עצבנית עליו, אבל תהיי מאד עצבנית מזה שתצטרכי לעשות הכל לבד. והכל זה הכל. הכל הכל. הכל תמיד. זה קשה בטירוף ונראה שאת לא מכונה לשמוע את זה כי החלטת שזה הפיתרון הנכון. לא תמיד זה פיתרון, לפעמים זה רק החלפת בעיה אחת בבעיה אחרת. תחשבי טוב, באמת טוב, אם זה מה שיפתור לך משהו בחיים. וזה עוד לפני הקשיים הנפשיים וההתנהגותיים עם הילדים. יש לך מושג כמה טיפולים רגשיים וליווי תצטרכי עבור כל הגילאים השונים וכמות הבעיות האפשריות?
אני מלווה מישהי בתהליכי גירושין עכשיו. הגירושין הכי מוצדקים בעולם. לא היה פרומיל של אחוז אפשרות להישאר עד כדי סכנה. ועדיין, הקושי שלה ושל הילדים עצום מכל בחינה אפשרית. באמת מכל הלב, תפתחי עיניים למציאות האמיתית של גרושות, ולא למה שנכתב בכותרות ובראשי פרקים. תחשבי על אשה שצריכה כל שבת וחג למצוא פתרון אחר לאירוח, לאנשים נמאס לארח אותך ממש מהר. עם הילדים ובלעדיהם, את חיה את חייך בהרגשה של מקוששת טובות ומקבצת נדבות ואירוחים , אחרי כמה חודשים שכולם נחמדים אליך הם מצפים שתסתדרי לבד. אשה שלא יכולה לצאת לשום מקום בלי למצוא סידור לילד. התעמלות, אסיפות הורים, תור לרופא, איסוף מהגן,תמיד למצוא עזרה בשמירה, למצוא מי שיקח את הבן לבית הכנסת, אם הוא בכלל יסכים ללכת עם מישהו ולהיות הילד שיושב בבית הכנסת בלי אבא, מישהו שילמד איתם, חברים שמעליבים במוסדות, הרטבה שחוזרת, בני נעורים שמורדים, יורדים מהדרך , רשימה אינסופית. וזה המציאות, אמיתית. לא נעימה. קשה. זה המציאות.
לא יודעת מה נכון עבור פותחתחמצוצית
אבל למה חברים יעליבו אותם במוסדות? לבן שלי יש חבר בן של גרושים, אף אחד לא מעליב אותו. לבת שלי גם שתי בנות בכיתה. עכשיו עוד משפחה התגרשה , ממש לא מפריע לאף אחד. ולמה היא תצטרך להתארח ? תעשה קידוש בעצמה פשוט, תזמין עוד משפחה במצבה. ברור שעדיף להתגרש ישר ולא לחכות לחמישה ילדים.
אצל כל המשפחות שאני מכירה לא הייתה שום סכנה, סה''כ הם אנשים נורמטיביים . למה נחשב שמותר להתגרש רק כשמגעים לסכנת חיים?
אבא עצבני מעשן סמים "קלים" גם לא הכי מושלם בעולם. אם בעלה באמת בעל לב טוב הוא ימשיך להשתתף בחיים של ילדים שלו. אם לא כנראה שהוא לא.
סליחה אבל את ממש מדברת בלי להביןמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 11:47
כאילו זה בקליל
למה יעליבו? ככה. ילדים זה עם אכזרי. זה שחינכת את הילדים שלך טוב זה נפלא. לחשוב שככה כל הילדים- 49 בכיתה כפול כל הכיתות, זה הזיה. ממש לחיות בעולם דמיוני. באמת אין לך יושג מה הילדים האלו עוברים
להזמין עוד נשים במצבה? וואו ממש סעודת שבת מקסימה. הילדים יהנו מכל רגע. וכמובן נשים במצבה שירצו לבוא להתארח והילדים שלהן גם צצות תחת כל עץ רענן לדעתך?
לעשות סעודת שבת באופן קבוע שאמא מקדשת ממש בקלילות?
זה שאת חושבת שהאבא יהיה מעורב באותה רמה אם הוא איש טוב זה תמימות מקסימה ולא קשורה למציאות בכלל.

לא צריך להגיע יס ושלום לסכנת חיים אבל גם לא להתגרש בקלות.
אה, ואם האבא עצבני ומעשן סמים קלים והיא תתגרש ממנו הוא יפסיק להיות כזה? איך זה יעזור בדיוק לילדים שעכשיו גם יהיו גרושים וגם יהיה להם אבא עצבני ומעשן ?

עורכת- מבקשת סליחה על הניסוח העצבני. כמו שאמרתי מלווה מישהי בתהליכי גירושין ובחיי גם אני לא הבנתי כמה קשה זה יהיה/. ועדיין ברור במאה אחוז שהיא צריכה להתגרש (כולל אנשי מקצוע רבנים ומה לא) אבל זה לא הופך את זה לקל יותר! זה קשה ומורכב כל כך. על הניר זה נשמע- יאללה מזונות שתי בתים מסדרים ימים פה ושם וזהו. זה מה זה לא. אבל מה זה לא. באמת מתוך עצב ותסכול גדול אני כותבת את זה וסליחה שיצא חריף.
בכיתה ממוצעת יש 25 ולא 49,חמצוצית
מאיפה המספר? ילדים מעליבים ילד שלא משתלב חברתית, אם היו לו חברים, הם לא יפסיקו להיות חברים שלו בגלל שהורים שלו יתגרשו. אלא אם כן הורים שלהם יגידו להם להתרחק. כנראה תלוי מגזר, תלוי סביבה.
אני מכירה הרבה גרושים וגרושות, כמעט כולם מתחתנים תוך כמה שנים חוץ מכהנים מסיבה הברורה. לא חסר משפחות במצבה.
לגבי סעודה, לא נראה לי שזהות המקדש קובעת טיב הסעודה ועד כמה ילדים ייהנו. בטח אבא עצבני שלא יכול לעשן בשבת ועצבני מזה עוד יותר מהנה יותר.
עוד פעם , אני לא יודעת מה נכון לפותחת. אבל קידוש בעצמה זה לא שיקול לדעתי, עניין שולי לגמרי. אם קהילה שלה עד כדי כך לא מקבלת, אולי כדאי לשקול מקום פתוח יותר. הרי גם במקרה של גירושין סופר מוצדקים אף אחד לא מדווח לקהילה למה זה קרה.
35. וילדים מעליבים נקודהמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 12:32
את מתארת מה שאת רואה מהצד או שיצא לך לדבר עם גרושות שיחת עומק ולשמוע איך הן מסתדרות (בזמן שהן גרושות) ואיך הילדים ומה הם עוברים? יש לך חברה באמת טובה שמשתפת אותך? אחות גרושה? כי מה שרואים מבחוץ זה שטויות. דברי עם מישהי מבפנים. עם ילדים שגדלו להורים גרושים. אגב, יש גם ״סליחה על השאלה״ לילדים של הורים גרושים. מומלץ לראות למי שמתלבטת כמה זה ״סבבה״
וגרושה עם חמישה ילדים שתתחתן בזמן שרובם עדיין בבית זה משול לנס. לא קורה כמעט בשום חברה.

ברור שזה לא משנה מי מקדש בשבת. משנה שבת בלי אבא בבית, כל ההתנהלות הסעודות האווירה.
היא כתבה שהוא עם לב זהב ואת החלטת שהוא עצבני (לא שברור בשום אופן שעדיף בלי אבא בכלל מאשר אבא שלפעמים מתעצבן, אבל גם לא ברור למה את מניחה את ההנחה הזו)
יש לי שתי חברות טובותחמצוצית
משפחות שלהן תמכו בהן. אחת עם אחת , שניה עם ארבע.
גם מה שרואים מבחוץ. מישהי הייתה מאוד שמנה, אחרי גירושין הצליחה להגיע למשקל תקין.
לגבי ילדים של גרושים, בסביבה שגדלתי היו די הרבה. היו כאלה שסבלו מזה יותר , היו כאלה שפחות. מבחינה חברתית לא עניין אף אחד.
לגבי חברים של ילדים שלי אני יודעת מי מקובל יותר, מי מקובל פחות. אין שום קשר. כנראה בסביבה שלך זה אחרת.
היא כתבה שהוא נעלב כמו תינוק על כל דבר. אנשים שרגילים לעשן או לעשן סמים נהיים מאוד עצבניים כשהם צריכים להתאפק הרבה זמן. ככה זה.
ועוד פעם, לא אומרת שהיא צריכה להתגרש. אין לי מושג. אין פה מספיק פרטים.

נעלב כמו תינוק זה סיבה להתגרש?מיואשת******
נו באמת
את יודעת כמה אבות מעשנים יש? לשיטתך עדיף לכולם להיות בלי אבא בכלל בשבת מאשר אבא שעצבנתי שתצא שבת ויקבל סיגריה? (מבחינת התמכרות ועצבנות ניקוטין גרוע לפחות כמו חשיש למיטב הבנתי)

זה שמישהי ירדה במשקל מאותת לך משהו? זה יכול לקרות כי יותר טוב לה, או כי יותר רע לה, או כי היא רוצה להתחתן שוב. זה לא באמת אומר כלום.

תדברי עם הילדים עצמם לא מי שנראה לך מקובל חברתית. ישוב מציעה לך לראות את סליחה על השאלה.

ועצם העובדה שהמשפחות נצרכו לתמוך בחברות שלך מראה כמה זה קשה יותר להיות גרושה. אם זה קל ופשוט לא צריך תמיכה ואירוח אינסופי מהמשפחה.

אני לא מתכוונת להמשיך את הדיון כי זה סתם עצוב וכואב למי שמכירה את זה באמת מקרוב.
גירושין זה חשוב ונכון וטוב כשצריך. אבל גם כשצריך זה לא קל ופשוט רחוק מאד מזה. וכדאי לדעת את זה כי כשמבינים מה זה כולל אז אנשים משנים את ההגדרה של ״צריך״

אז נשים ששמנות בנישואין לא טוב להן??אנונימית בהו"ל
אני הפותחת, וממש צרם לי המשפט הזה
"מישהי הייתה מאוד שמנה, אחרי גירושין הצליחה להגיע למשקל תקין."
ממש לא לעניין,
קצת צרם לי. אולי אני טועה אבלה' כל יכול
נשמע ממך שזה כ"כ מובן מאילו לתת לגיטימציה לגירושין.
אמנם זה מותר ע"פ ההלכה.
אבל כתוב שזוג שמתגרש- מזבח מוריד עליו דמעות.
(כמדומני- מקווה שאני מדייקת.)

ממש לא הייתי נותנת כך לגיטימציה לגירושין.
אולי לא לזה התכוונת אבל קצת היה נשמע מדברייך....

מצטערת, אני גם שמנהחמצוצית
וכן זה בא גם מבעיות רגשיות. ברור שלא בהכרח קשור לנישואין. אבל במקרה שלה היה קשור.
לא, אבל לא לסקול אלה שהחליטוחמצוצית
כן להתגרש. מה זה הדבר הזה להציק לילד כי הורים שלו התגרשו? לשפוט, לא לרצות להתחתן עם בן של גרושים וכו' וכו' . יוצא שאנשים סוחבים נישואין לא טובים במקום לגמור עם זה חודשיים אחרי חתונה כשאין עדיין ילדים ורכוש משותף.
במקום לקבל תמיכה הם שומעים שנישואין זה עבודה, להכיל ולהכיל ולהכיל המון דברים שאותם סובבים לא היו מכילים בעצמם.
אבל את. מבינה שיש כאלו?מיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 16:28
אפשר לומר מה זה הדבר הזה וזה נכון
ויחד עם זאת להבין שזה העולם ויש כאלו. זה שנצקצק על זה לא יפתור את הבעיה ויגרום לגירושים של מישהי להיות יותר קלים. אלו החיים זו המציאות. אנחנו יכולים לחנך את עצמינו והילדים שלנו לא להיות כאלו
אבל כשמתגרשים צריך להבין שרב הסיכויים שזה ישפיע על הילדים בכל מיני רמות ואחד מהן זה הצקות , זה קורה. זוועה וגועל נפש אבל קיים
ואף אחת פה לא סוקלת!! אנחנו מנסות לעזור . לומר תתגרשי זה הכי קל. זה שיש פה נשים שחושבות שמציאות של גירושין עלולה לגרום לפותחת להיות יותר אומללה במקום פחות, זה לא אומר שסוקלים אותה, להיפך, אוהבים אותה ואכפת ממנה!

מי שאומרת תתגרשי, היא תארח אותה לשבת? היא תעזור לה כספית לשלם לחוג של הילדה ? היא תהיה שם בלילות הקרים אוזן קשבת? כל אחת בפורום יכולה לומר תתגרשי. (ויש מקרים שאני חשבתי ככה וגם אמרתי את זה. בהחלט) אבל אם חושבים שמשהו אחר יעזור לה יותר, אז אומרים לה. ואם חושבים שהיא לא מבינה עד הסוף מה זה אומר, אז אומרים לה.
ההחלטה היא שלה , אבל באמת שזה מאהבה ולא ממשהו אחר
מסכימה מאודאביול
ומה עם הילדים?שוקולד פרה.

את מתארת חיים נוחים יותר כלכלית,

אבל בתור אחת שנשואה לגרוש (לשעבר) + ילדים,

אני יכולה להגיד לך שזה פצע עבור הילדים שכמעט לא ניתן להגליד.

תעשי להם את זה עבור כסף?

וגם- 

אם תתחילי מלחמה על מזונות, את ממש לא יכולה להיות בטוחה שתקבלי את מה שאת רוצה.

הרבה אבות מקבלים היום משמורת משותפת, והאימהות מסרבות לקבל את הפסיקה החדשה,

ותוך כדי התהליך המכוער שוב נפשם של הילדים נפצעת קשה.

את אומרת שהוא אדם טוב עם לב זהב, ובאותה נשימה גם מתה לברוח ממנו. זה לא ממש מסתדר...

אם הוא עם לב זהב- ברור שיש פה על מה לעבוד ולא שווה לך להתגרש. 

רק לגבי העניין הטכני- זו אשליה לגמרימיקי מאוס
תשאלי כל גרושה, גרוש או מישהו שמתעסק איתם קרוב.
אולי אחוז אחד יגידו שיותר קל טכנית...

אז ברור שלפעמים זה נכון להתגרש - כשמגיעים למסקנה שזה נחוץ כי א"א להמשיך ככה או כי השיפור במצב הרגשי או המשפחתי שווה את הקושי הטכני.
אבל זה רק אם שאר התוצאות שוות את המחיר הטכני.

יש משפט ידוע שאומר שלא מתגרשים כי חושבים שעם מישהו אחר יהיה טוב יותר, מתגרשים במצב שבו ברור שלהיות לבד יהיה טוב יותר - זה נאמר על בסיס זה שאף אחד לא מבטיח לך שתמצאי מישהו אחר ובטח לא מישהו טוב יותר (ולא קשור מי את. זה העולם וגם נשים מדהימות נשארות לפעמים רווקות או גרושות כי לא מצאו התאמה. כמה שזה עצוב)

אז גם בהקשר הרחב יותר- מתגרשים רק כשמגיעים למסקנה שעדיף לפרנס לבד, לריב על משמורת והסדרי ראיה, ולרדת הרבה ברמת החיים. כי ככה נראים רוב הגירושין.
ובהחלט שיש מקרים כאלה ובהם זה באמת המעשה הנכון

לדעתי כל המחשבות האלה מחלישות והורסות את מה שיש. אם את חושבת שבאמת א"א להמשיך ככה- דברי עם אשת מקצוע שתעזור לך להסתכל על התמוננ המלאה בצורה נכונה

אני לא מתכוונת לומר שהמסקנה שלך שגויה - אני לא מכירה את על התמונה ולא מבינה בזה - אני רק באה לומר שהנימוקים שהעלית כאן ושכנראה נאמרים מתוך הכאב הרגעי הכי לגיטימי לא נכונים רציונלית ואת צריכה להיזהר שלא הם ינהלו אותך

אמן שתצליחי להיות במקום טוב יותר באיזו דרך .מגיע לך אושר בע"ה!
מסכימה מאדרקלתשוהנ
ניסחת מצוין את הסוףמיואשת******
תראימיץ ענבים
ברור שזה מבאס
אבל נשמע בכללי שיש ביניכם קשר טוב ואתם חיים בכבוד הדדי, בין השורות ככה.....

זה באמת מעצבן

אבל נראה לי ישמקרים יותר מוצדקים לגירושין - הומו, מישהו אלים חלילה וכו'

זה שיש לבעל חסרונות קצת, רק אומר שהוא אנושי ומתמודד עם קשיים, בדיוק כמוני וכמוך - אין מושלמים פה לצערי...

לדעתי ממש לא כדאי לך להתגרש
זוגיות זה לא פיקניק ולא חלום ורוד
זה מישהו שבכללי אתם טובים ודואגים זה לזו
ולפעמים גם קשה וצריכים להתמודד, זה החיים, נורמלי, טבעי, אצל כולם
הבעיה זה הזוגות שעושים הצגות ונותנים לך הרגשה שאם בעלך לא סופר חתיך וסופר מושלם אז זו סיבה לעזוב אותו
זהו, שלא - לדעתי כל עוד פחות או יותר מכבד אותך ואתם אוהבים - סיבה מצוינת להשאר!
מה כבר ניסית? יש כ"כ הרבה דרכים לעשות שינוימיקי מאוס
שלא מפרקות את החבילה ומפרקות לילדים את הבית...
טיפול זוגי יש סיכוי?
אם לא אז טיפול אישי שלך. את צריכה לחשוב וקצת לברר מה יתאים לך. אבל יש באמת מבחר אדיר של שיטות ש*עובדות* ומצליחות לחולל שינויים.

ואיך זה יעזור בלעדיו? מה שמפריע לך הוא לא באמת בן הזוג שלך. יכול להיות לך חיים מאושרים גם אם הוא לא ישתנה מהותית אם תמצאי את הדרך לחיות בשלום עם מה שהוא. אני לא מדברת רק על השלמה פסיבית, כמובן שזה כולל גם ללמוד איך להתנהל כך שבפועל גם המצב שלך ישתפר בכל מה שנוגע גם אליך
ביחסים בינאישיים יש לך יכולת אדירה לגרום לשינוי אצל השני ביחס אליך גם בלי שהוא מעורב אקטיבית (כמובן עדיף שכן כבל נשמע בין השורות שהוא לא ישתף פעולה)

לכל אדם יש מבחר חסרונות וזוגות נשואים באושר כי הם יודעים להתמודד אחד עם החסרונות של השני. לא כי הם הצליחו להיות מושלמים
האם זה תמיד אפשרי? לא
האם שווה לנסות? ועוד איך!

יש סיבה שהתחתנתם והבאתם יחד ילדים. הגיוני שעכשיו קשה והכל נראה שחור, והמון זוגות עוברים משברים קשים, זה נורמלי!
אבל אם תוציאי מהלקסילקון את האפשרות לברוח ולפרק עד שלא תנסי הכל אני בטוחה שיהיה לך קל יותר להגיע לבית מאושר עם מה שיש לך

בהצלחה!

עורכת: עכשיו רואה שכתבת שניסיתם. אז מציעה לך לפנות ישר לכיוון של טיפול אישי שלך. בהתמקדות על איך את משפרת את המצב שלך בלי שהוא יהיה אקטיבי. זה אפשרי! ובטח שווה לנסות...

המלצתי פה בעבר על שושי זליקוביץ ואלישבע גרוניך יש עוד בסגנון. קשה בטח לאסוף את עצמך שוב אחרי שניסיתם המון
אבל תדעי שאת עושה עבור הילדים שלך את הטוב ביותר ובטח עבור עצמך. לפרק בית זה קשה ונורא, אני לא אומרת שאף פעם לא, אבל אם יש ספק- אין ספק לדעתי....
אבל אולי באמת שווה לפתוח את התמונה המלאה מול אשת מקצוע שתגיד אם יש לדעתה סיכוי
לא הפותחתאנונימית בהו"ל
פותחת יקרה, אני חושבת שגירושין זה דבר קשה. הרבה יותר ממה שנראה ברגעי ייאוש בנישואים. אבל - לפעמים זה עושה טוב.
ברור שיש מחירים כלכליים, נפשיים וכלליים לגירושין, אבל נשמע שאת כבר משלמת מחירים גבוהים.
נכון, זה יכול להיות שלילדים יהיה קשה אם תתגרשו, אבל איך עכשיו? טוב להם?

כילדה ההורים שלי היו בזוגיות מזעזעת. ריבים, צעקות, בלגן. התפללתי שיתגרשו, ממש קיוויתי וייחלתי לזה. לא חושבת שהיינו מלקקים דבש אם זה היה קורה, זה לא פשוט, ובתור משפחה חרדית זה היה עלינו גם אות קלון בשידוכים (אני חושבת שזה היה סיבה משמעותית שהם נשארו ביחד), אבל אני מאמינה שהחיים שלנו היו שמחים יותר.

לא יודעת מה ניסיתם עד עכשיו, אבל אם אתם באמת על הקצה וזה לא רגע של ייאוש, הייתי הולכת באמת לדבר עם אנשי מקצוע על גירושים. להבין מה המחירים של זה ולשקול ברצינות את המחירים.

זהו, רק רציתי שתדעי שגירושים זה לא סוף העולם, ולפעמים גם טוב. הלוואי שה' יכווין את צעדייך למקום הנכון
אני חושבת שזה לא בסדר שאת ממליצה על משהו שלא עברתמיואשת******
עברת משהו, קשה, נוראי ממש. וליבי איתך
אבל לא היית ילדה של גרושים. את לא יכולה לדעת באמת מה היה לך יותר נוראי. זה שחשבת בתור ילדה שזה יהיה לך עדיף זה לא אומר שזה נכון. ובטח שאת לא מספיק מבינה את המקום של הפותחת ומה הילדים שלה חווים. היא מתארת אדם טוב עם לב זהב . אז הוא כנראה אבא טוב. זה לא יהיה אותו דבר מבחינת אבהות לילדים אם הם יתגרשו. נקודה אחת, ויש עוד הרבה
המילה הזו נזרקת בקלות רבה מדי היום וחיים של אנשים נהרסים. פשוט נהרסים בגלל שנדמה להם שיהיה טוב יותר.
כמות הגרושים והגרושות שאני מכירה שמצטערים שלא ניסו לעבוד יותר על הנישואין היא גדולה ממש
ושוב זה לא שלפעמים זה לא חובה לפעמים זה חובה ומצווה וחשוב להתגרש.
אבל לא בקלות
מזדהה איתך אנונימית! אבל..הרקולסית
גם אני כל כך רציתי שההורים שלי יתגרשו. וגם הם נשארו (גם) כי רצו בטובתנו. אבל! מה שמציעים (וגם אני מציעה) לפותחת זה לא להשאר ולסבול! זה לעשות כל שביכולתה לשפר את המצב תוך השארות בנישואים. ואני ממש ממש מסכימה עם הצעות לטיפול פרטי עד שמצב ישתפר!! להמשיך לחפש את הטיפול שעוזר לאישה לראות דברים באור אחר ולעשות לעצמה טוב.
אבל המצב שהיא מתארת לא קרוב למה שאת מתארתאביול
את מתארת מכרעת יחסים מורכבת, אצלה זה נשמע הרבה יותר קל.
באמת נשמע מאוד קשה אבל את תצטרכי להתמודד איתובתי 123
בכל מקרה גם אם תתגרשו חלילה רק שעכשיו הוא קרוב אליך ונשמע ממך שיש לך שליטה על הבית.
אני מכירה נשים שלא חשבו על הדברים הקטנים. כשהילדים אצל האבא והפוך פתאום אין שליטה על מה הם רואים/אוכלים/...
נשמע שמה שאת הכי צריכה זה שהוא ילך לטיפול. אולי תציעי לו שתלכו יחד לטיפול זוגי
בתור ילדה להורים גרושים יכולה להגיד לך שזה שבר לי משהו בנפשנס גלוי

שבחיים לא יוכל להתאחות,החיים של ילד להורים גרושים כל כך קשים, הקריעה הזו בין אבא לאמא המלחמות שהם מנהלים דרך הילדים,הכאב לראות אותם עם בני זוג אחרים שלא מחבבים אותך בלשון המעטה,הצורך להלחם על יחס מהם ולא להרגיש שאת גלגל חמישי בעגלה של משפחה שלמה שמסתדרת בלעדייך וכל פעם שאת מגיעה את רק מזכירה להם שהייה להם משהו שבור בעבר,

ההרגשה הזאת שאין לך מקום שלם בעולם שאת כול הזמן עוברת בין בתים,ההרגשה שאת סוג ג' כי ההורים שלך גרושים,בטח בחברה החרדית ,חוסר הביטחון העצמי...

לא מתיימרת חלילה לומר לך מה לעשות אבל רק רציתי גם להאיר לך את נקודת המבט הזו...

בהצלחה יקרה בכל דרך שתבחרי....

❤️❤️❤️❤️ חיבוק גדול לךמיואשת******
תודה אהובהנס גלוי

וואו אישה יקרה כתבת...רויטל.

''בעלי אדם טוב עם לב זהב באמת'' זה כבר מראה שיש על מה לעבוד ולא להתגרש,

תנסי לראות מה הכי מלחיץ אותו ופה תנסי לעבוד,אל תחשבי בינתיים על גירושין,

זה לא קל בכלל הן לך הן לבעלך ובטח ובטח לא לילדים המתוקים, רק למצוא את

האדם המתאים לך שידע לכוון אותך ואין ספק שאת תנצחי והכל יבוא על מקומו בשלום,

אני יודעת שאם מטפלים נכון מנצחים הכל,בהצלחה רבה רבה לך ותבשרי אותנו בשורות טובות אמן.

עונה לכולן בתימצותאנונימית בהו"ל
כתבתן שלילדים יהיה קשה עם הגירושים , ועכשיו לא קשה להם אתן חושבות?? ילד בכור בן 13 עם בעיות רגשיות וחברתיות
ילדה בת 10 סופר אינטילגנטית ורגישה, כל הזמן שואלת אותי, אמא אבא אוהב אותך? היא רואה ומבינה שאנחנו ממש לא זוג נורמלי שאמור לכבד ולאהוב אחד את השני
ילדה בת 8 שאומרת לי אמא בכיתה אני בוכה שיש שירי משפחה כי אני מתגעגעת אליך, אין זה קורע לי את הלב לגזרים!!!
אז,גם אם המצב הנוכחי הצלחתי לדפוק לילדים שלי את החיים מה תגידו על זה?? הם רואים שכבר אין לי כוחות אליו, אני ממש נהיתי אישה רפוסה וכנועה רק לבית ולילדים
אין ביננו זוגיות נורמלית, הוא כמו ילד אתן קולטות? גם משענת ברגעים קשים אין לי ממנו, מזל שיש לי חוסן נפשי חזק
לפעמים בא לי לישון ולא לחשוב על כלום פשוט לישון ושהילדים יסתדרו לבד יכינו אוכל וילכו למסגרות
אבל אני כל כך חזקה הם הולכים מטופחים נקיים
ואני מתפלאת איך עדין אף יועצת לא התקשרה אליי לשאול מה קורה בבית
כולנו מסכימות איתך שהמצב הנוכחי קשה מאד ❤️מיואשת******
וברור שלהישאר כך זה לא אופציה בשום אופן
אני בטוחה שאת אשה ואמא מדהימה ומגיע לך רק טוב.
פשוט מנסים להסביר לך שחושבים - על פי מה שאמרת- שיש אופציה למציאות טובה יותר בטיפול, לעומת זה שלא בטוח שגירושין יביאו למציאות טובה יותר בכלל.

ולמרות שכואב לי הלב לקרוא מה שאת עוברת, לומר לך שגירושין זה הפיתרון הקל, יהיה שקר מוחלט. אז ניסיתי לומר לך את האמת. היא לא פשוט. בכלל. אין פה קסמים ואת עוברת דברים קשים ולא מגיע לך, בכלל.
מתפללת מאחלת לך למצוא את הדרך הנכונה עבורכם מכל הבחינות. אם זה יהיה גירושין, אז זה מה שצריך להיות, רק מבקשת ממך להסתכל בעיניים פקוחות למציאות הלא נחמדה בעליל, ולחשוב האם באמת אין שופ ברירה אחרת שאולי תביא אותך בטווח הארוך למקום טוב ושמח יותר כמו שמגיע לך. בהצלחה 💕
^^^^^^הרקולסית
מדגישה שוב שכמובן שלא אומרים להשאר במצב הנוכחי. פשוט מציעות דרך אחרת שעבורינו היתה משנה חיים!
ועוד משהו - כמובן כמובן אם עוד לא התחלת אז להתחיל למנוע הריון במיידי. בצורה הכי הרמטית שאפשר!
ואו..אהבתחינם
לא יודעת מה לייעץ לך גם אני בתוך הבלאגן שלי,
רק אגיד לך שהבלאגן שלי נובע מיזה שבעלי גדל בבית הזוי!
וכל הילדים נשרטו מיזה מאוד. מאוד. מאוד. כולם עם בעיות ריגשיות הזויות. ועוד המון בעיות שמעדיפה לא לפרט.

אז תנסו ממש להתאמץ לטפל. ילדים צריכים בית בריא.
למען המשך החיים שלהם שגם הם יזכו להקים בית.
חיבוק❤️
באיזה בית גדל?אנונימית בהו"ל
מעניין לדעת
גם בעלי גדל בבית מורכב, עבר הזנחה והתעללות
ואני והילדים משלמים מחיר במקום שילך יטפל בעצמו
הכי כואב שהוא מאשים אותי בבעיות שלו, במקום שיתבגר ויקח אחריות וינסה לתקן,
אני הכי מכילה סבלנית ומגלה כלפיו המון חמלה ואמפטיה
מישהי אחרת מזמן היתה מתגרשת ממנו
ואי שלא תדעי..אהבתחינם
אני לא רוצה לשתף יותר מדי. חוששת שיש כאן בנות שיזהו.
אבל התוצאות לא איחרו לבוא.
מסכנה חמתי כמה שניסתה לתפוס טת המשפחה הרסה עוד יותר..

לא הזנחה, אבל בית ששמע בו צעקות, קללות, מכות,
וזה החלק הקל…
ה׳ יעזור.
בעלי אומנם עשה טיפול מטורף! וראינו שיפור ממש. אחרי בלידה של הבת (לפני חצי שנה) שוב הכל התפוצץ ומאז אנחנו לא ביחד..
לא יודעת לאן ניקח את זה בסוף,
אבל כרגע אנחנו לא בקשר. לא ראה את הילדים מלא זמן.
אני עדיין חושבת שגירושין זה יותר גרועהמקורית
בעיות בין בני זוג ניתנות לטיפול אלא אם כן והמקרה הוא חריג. ילדים עם קשיים רגשיים יש במלא בתים לא רק בכאלה שאין בהם שלום בית.
זה די עושה עוול לגבר שאת מתייגת אותו בצורה כזו שלילית ופועלת לפי ההרגשה הזו, וניכר שאת גם מעבירה את זה לילדים. וגם הוא כמובן, פשוט אני מגיבה אלייך כרגע.
ניכר שגם אם הוא לא עומד בסטנדרט שלך, גם את לא בדיוק נמצאת במקום אידיאלי מבחינת ההתייחסות אליו.
ותסלחי לי שאני אומרת את זה וזה כמובן שלא על מנת שתיפגעי, חשוב לי שתביני שמלהסתכל על הפגמים של הזולת לא יוצא לנו כלום ויש לי נסיון לצערי כי גם אני עברתי קשיים לצערי אבל לא וויתרתי ונלחמתי עד שקודם כל, הצלחתי לדייק מה בדיוק הבעיה בינינו, ותכלס- היא לא העובדה שהוא לא עבד או לא הוציא זבל אי לא היה מספיק שותף בגידול ילדים או עצלן או מה שלא יהיה. הייתה לנו בעיה עמוקה בתקשורת קודם כל, שלא ידענו איך לדבר אחד עם השנייה ויותר חשוב מזה -. לא הסתכלתי על בעלי נכון, אז בתור התחלה החלפתי משקפיים. וזה קשה. מאוד.
בעלך הוא לא הבן שלך, ואת לא שוטרת או מפקדת שמחכה שהוא יבצע דבר כזה או אחר. ואם הוא לא עשה את זה הוא נכשל במשימה ואז מגיע לו בוז. אתם שותפים לבניין משותף, והדבר הראשון שצריך להיות ביניכם זו תחושת השותפות. אם קשה לו ואת רק מנצלת את זה כביכול נגדו ויורדת עליו ומעמיסה עליו עוד דברים ומבקרת זה לא יילך. וגם הפוך.
את יורה לעצמך ברגל. כי את גם יוצרת בשבילו עוד תחושה של כשלון ומורידה לו מוטיבציה להתפתח, והכי חשוב - בזה שאת יושבת ומחכה לשינוי שלו את מתמלאת כעס וטינה ובסוף מתפוצצת בדיוק כמו עכשיו.
אז דבר ראשון לדעתי והמפתח להבנת הסיטואציה - את לא יכולה לשנות אותו. באמת שלא. גם אם ממש תנסי בטוב, ברע ובמכוער. זה יבוא רק ממנו, ואת בעצמך רואה את זה. אבל את יכולה לשנות את ההסתכלות שלך עליו ועל הבית שלכם ועל החשיבות שיש לו בבית בעבור הילדים והשפיות שלהם ובטח ובטח שבשבילך. הרי אם הוא היה שונה הכל היה טוב, לא? על פניו אם ׳רק׳ תתקני אותו הכל יהיה מושלם. ובכן, המציאות היא לא לבקשתנו ולברוח מקושי אחד לאחר גדול יוצר זה לא הפתרון.
נשמע קשה מאוד יקרהאביול
אבל הפיתרון הוא ממש לא גירושין. אם הטיפולים לא הצליחו, יכול להיות שצריך טיפול אחר. הגירושין רק יחריפו את הקשיים פי כמה
סליחה על השאלהפולניה12
כי זה יכול לשפוך אור אחר:
נשואה קרוב לעשור עם ילד בן 13 וילדה בת 10?
זה נישואים שניים?

חיבוק על ההתמודדות❤️
מרוב כעס יצא לי קרוב לעשוראנונימית בהו"ל
במקום יותר מעשור
נשואים 15 שנים
יפה ששמת לב,
שלום יקרהתוהה לי
חיבוק גדול על כל מה שעברת ועוברת, נשמע מאד מאד מורכב! את נשמעת אמא מדהימה ומיוחדת, מאחלת.לך המון כוח, שתפגשי אנשים טובים שיוכלו לתמוך בך רגשית לעבור את התהליכים שאת צריכההלעבור ולקבל את ההחלטות הכי נכונות עבורך, ועבור משפחתך.
בעיניי הכי חשוב שתאמיני שלך ולמשפחתך מגיע לחיות חיים טובים ומספקים, איך? זו כבר שאלה שצריך לברר בטיפול פסיכולוגי או ייעוץ זוגי מעמיק..
גירושין זו לא קללה אבל זה גם לא פתרון קסם.. אני בת להורים גרושים ומכירה הרבה זוגות גרושים, ואני ממש לא מפחדת מהמילה הזו, אבל הרבה לפני ששוקלים גירושים צריך להעלות את ההתמודדויות האמיתיות למודעות ולהבין מה קורה כאן, אצלך ואצלו
בהצלחה יקרה
מסכמת כאן מה שאמרו לךמזלטוב
ואת מה שלפי הבנתי @מיואשת**** התכוונה..

באמת לא קל עכשיו.
אבל גם אם תתגרשי יש לזה מחירים כבבדים. כבדים מאוד.

שבי עם עצמך, עם דמעות, תפילה בלב ושוקולד.
תחשבי על המחירים שאת משלמת כעת. תחשבי על המחירים שתשלמו אם תתגרשי.
תשוןןי ביניהם. תחשבי בכנות אם יש דברים שכן אפשר לשפר כעת.

ותחליטי הלאה.

בהצלחה יקרה.
יקרה תקשיבי לי משהודיליהאחרונה

הדבר הכי בעייתי בגירושים-

שמהגרוש אי אפשר להתגרש....

הוא פשוט נשאר איתך עם כל מה שאת מרגישה כלפיו עכשיו. כפול קשיים כלכליים רציניים, בעיות של הילדים.

התנגדויות שלו לכל דבר שאת רוצה בשביל הילדים.

בתוקף עבודתי אני פוגשת מידי שבוע כמעט משפחה כזאת. אי אפשר לתאר כמה זה נורא. 

דבר ראשון לעשות מניעה!! אתם נושאים עשור עם חמישה ילדים זה אומר בית מאוד מאוד דורש, אישה עם הרבה הורמונים לאורך השנים ואין הרבה מקום לבנייה אישית של כל אחד מכם.

אנא תנסי כרגע לשקם את הבית המצב אצלך מורכב את סובלת. באמת מגיע לך חיים יותר טובים 

אבל אין שום דרך לעשות את זה כרגע. הילדים כבר כאן לא וכלי למצוא זוגיות חדשה. 

ואני לא אכתוב לך את כל מה שאני פוגשת בנישואים שניים.

כתבו לך דברים מאוד נכונים אנא תקראי בעיון רב. 

תחשבי מה עושה לך טוב. אפשר בשלב ראושן להתנתק יותר רגשית, למצוא לעצך חברות טובות שתוכלי לבלות איתן ולקבל מהן תמיכה נפשית ורגשית. לא להיות תלויה בו. לקחת את כל העזרה שאת צריכה בבית. וכשיהיה לך כבר יותר קל אז לעבוד על הזוגיות.

ממש מתחננת אליך אולי לא שיתפת באופן מלא בכול הפרטים אבל הכאב העצום והחרטה שאי אפשר לבטא אחר כך הם דברים קשים מאוד.

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגול

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

כשהייתי רזה המשקל שלי שימח אותי, ועדיין זה לאזוית חדשה
היה לי נעים כששאלו אותי כמה אני שוקלת 
בעינייoo

עדיף לשתוק מאשר לומר דברים שעלולים לפגוע

(סייג לחוכמה שתיקה)

אם רוצים להחמיא על מראה אפשר לומר באופן ברור את רזה ויפה

לא רואה טעם לומר למישהי שלא רואים שהיא ילדה

באופן כללי כדאי להסתכל על שפת הגוף של מי שמשוחחים איתו כדי לראות האם נוח לו בשיחה או לא

אם לא נוח לו כדאי לסיים עם השיחה וללמוד מזה לפעם הבאה להתנסח בצורה שלא תציק

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

מה מה מה😵😵😵לפניו ברננה!אחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

מדהימה!לפניו ברננה!

אשרייך לגמרי!!

אוהבת את המבט הישר - זה לא שלא היה או שהיה גרוע - היה חצי חצי.. ממש עומד במקום טוב ובפרופורציות נכונות!

ומחר (היום..) יום חדש - ננסה שוב ונתחיל מההתחלה!

בהצלחה היום! תעדכני.. 

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
אלופת על 🥰😘לפניו ברננה!
💝תודה לה''אחרונה
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידהאחרונה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
אני לא שאבתיתלמיםאחרונה

רק סחטתי להקלה

כן שמתי בין ההנקות כזה שתמיד יהיה עלי וכל פעם החלפתי לאחרים כשהתחמם

גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
נס פך החלב! (לנשים)מתואמת

ההנקה של התינוקת הולכת ומתמעטת כל הזמן...

בימים האחרונים היה נראה שהיא ממש "פיטרה" אותי מתפקיד המינקת שלה☹️ בכל פעם שהצעתי לה לינוק, היא כאילו לא הבינה מה אני רוצה ממנה בכלל...

רק מי שמכורת הנקה תוכל להבין אותי❤️

בכל אופן, היום הייתי בכותל, ובין שאר התפילות הרבות שלי החלטתי להתפלל על זה - שהיא תרצה לחזור לינוק.

חזרתי הביתה,  אספתי אותה מהמטפלת, ואז כמה זמן אחר כך - פתאום הרגשתי שיש עת רצון, ושוב הצעתי לה לינוק.

והיא ינקה! כאילו מעולם לא עשתה הפסקה! עם ה"משחקים" הרגילים שלה, אבל עדיין. ואפילו שני צדדים!

גם עכשיו היא יונקת, אחרי שקראתי לה מהקצה השני של הסלון (אחרי שאחותה הציקה לה כתמיד) - משהו שאף פעם לא קרה, נדמה לי. (כי היא למדה להתנהל בעצמה בגיל יחסית מאוחר)

וזהו, זה משמח אותי😊

ואני מרגישה שזה ממש נס!

וואוו!! מרגשגלויה

וממש מתאים לחנוכה!

מרגש מאוד!מדברה כעדן.
תודה על השיתוף המתוק 
תודה על ההשתתפות שמזכה לניסים רבים!מתואמת
איזה יופי! שימשיך ככה💞יעל מהדרום
מרגש ממש!בארץ אהבתי
ואיזה כיף שהיית בכותל! 
כח של תפילה וואוושירה_11
שמחה בשבילך ❤️
שוב תודה לכן על ההשתתפות!מתואמתאחרונה
וכם, משמח מאוד שהצלחתי להגיע החודש סוף סוף לכותל (בדרך כלל בכסלו אנחנו הולכים יחד ביום הנישואין שלנו, אבל השנה הוא היה בימים הגשומים והסוערים, אז העדפנו לא לצאת... אז הלכתי רק אתמול)
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

את נשמעת כמו מורהחנוקהאחרונה

שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט

ולמערכת החינוך בכלל

להתברך בה...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה

אולי יעניין אותך