חושבת על גירושים כבר תקופהאנונימית בהו"ל
נשואה קרוב לעשור עם 5 ילדים מתוקים!
בעלי אדם טוב עם לב זהב באמת!!
עבר חיים מורכבים, בהגדרה הפסיכולוגית הוא פשוט נלחם לשרוד את החיים, הבעיה שהוא לא טיפל בבעיות שלו,
נוצר מצב שלי כבר נמאס להכיל אותו רגשית, תמיד נדמה לי שהוא מחפש ממני גם שאהיה לו כמו אמא
ולכן הוא ממש מתעצבן אם אני לא מכבסת או מבשלת אוכל שהוא אוהב,
יש לי יותר נטייה קודם כל לחשוב מה הילדים אוהבים לאכול
גם בבית הוא לא ממש עוזר, מעשן המון חשיש שזה כבר מפריע לי
כל דבר הוא נעלב כמו תינוק ומאשים את כל העולם בבעיות שלו, חוץ מאת עצמו, על שום דבר הוא לוקח אחריות ולא מתנצל כשצריך
בקיצור ממש נמאס לי, איך אני מתקדמת מפה?? נראה שגם הילדים חווים בית חסר יציבות זה כואב לי ממש
הולכים לטיפול מיידיתמיואשת******
ואם תגידי אין לי כסף- להתגרש יעלה לך יותר
ואם תגידי אין לי זמן- להתגרש ישאב ממך יותר זמן.

וטיפול כן עוזר. באמת. לא ברזל לא תוך שבועיים אבל עוזר.
וחמישה ילדים שווים את כל הכסף והסמן שתשקיעו בתהליך הזה שיהיה להם בית שלם, שלא לדבר עליך שמגיע לך מציאות טובה ויציבה. וזה אפשרי. באמת באמת שאפשרי.
בהצלחה רבה ❤️
מצטרפת להמלצה של מיואשת, ומוסיפה עוד משהוהמקורית
העניין של לדאוג קודם כל לילדים הוא מובן מאוד, אבל בעיניי הוא לא נכון באופן גורף או בכלל, תלוי סיטואציה.
בעלך, בעיניי, צריך להיות בראש סדר עדיפויות בדברים מסוימים ולא בגלל שהילדים לא חשובים חלילה, אלא כי בעיניו ככה הוא מקבל ממך כבוד
ברור שאם הילדים למשל לא אוכלים את מה שהוא אוהב אז לא יודעת אם נכון להכין 2 ארוחות כל פעם, אבל לעתים קרובות אפשר לפנק אותו כדי להראות לו כמה הוא חשוב לך וזה לא עניין של אמא, זה עניין של תפיסה שלו לגבי איך מכבדים אותו ואוהבים אותו, ובכל בית זה יכול להתבטא בצורה אחרת. זה מה שנקרא שפות שונות של אהבה.

לגבי העישון - באמת מבאס, אני חושבת שזו הדרך שלו לברוח מהתמודדות עם המציאות שלא קלה לו, ואם הוא מרגיש ממך גם שיפוטיות וביקורת אני מניחה שזה לא מוסיף לו לתחושות, ולא כי את לא בסדר בתחושות שלך שהוא צריך לקבל טיפול או שמגיעה לך מציאות אחרת, אלא כי זו מציאות שרוב האנשים לא צומחים מביקורת אלא אוהבים להרגיש מוצלחים ומקובלים וטובים, בטח אם זה מגיע מבית.

חוזרת איתך לנקודת ההתחלה - אמרת שהוא בנאדם טוב ויש לו לב זהב, תעצימי את התכונות האלה שלו בעיניך ואליו, ובמקביל תציעי לו טיפול זוגי או אפילו טיפול בשבילך לבד זה יכול לתת לך הרבה כלים להתמודדות.
יקרהאביול
נשמע באמת קשה. אבל נשמע שסך הכל את מעריכה אותו, אני לא רואה כאן עילה לגירושין. מה שכן, חשוב מאוד שילמה לטיפול. בהצלחה!
היינו בהמון טיפוליםאנונימית בהו"ל
וגם בהדרכות הורים
שום דבר לא יעזור לעץ עקום
נמאס לי לגדל עוד בעל שמתנהג כמו ילד , זה באמת כך המצב
בשום דבר לא לוקח אחריות, גם ניהול הבית כלכלית זו אני דואגת
שקל לא הצלחנו לחסוך עד עכשיו לבית
גרים בשכירות ובקושי גומרים את החודש, כי אכפת לו רק מעצמו
אני חושבת שאין לנו תמונה מלאההמקורית
את מספרת פרטים מאוד כלליים שניתן לפרש אותם לחיוב ולחובה
מה זאת אומרת לא לוקח אחריות בכלום? הוא עובד? במה זה בא לידי ביטוי בעינייך?
כשאת אומרת שאת מנהלת כלכלית את הבית, הוא בכלל לא מעורב? לא משלם תשלומים שלו בזמן? כל הבירוקרטיה עלייך? מבזבז הרבה כסף שלא למטרות שהגדרתם?
אני ממש מבינה את כאבך, אבל מציעה לך לחשוב רגעמיואשת******
מה מכל הדברים שאמרת יהיה לך יותר קל בתור גרושה. את מבינה שעם חמישה ילדים ככל הנראה לא תתחתני שוב מיידית, אז יש לפחות כמה שנים שתהיי גרושה פלוס חמש.
לבד שבתות חגים חופשים.
כלכלית זה הרבה הרבה הרבה יותר קשה. אם עכשיו את חושבת שקשה לך כספית, תכפילי בשתיים. מציאות. זה האמת. (מזונות זה גרושים. שכירות אותו דבר חשמל אוכל וכו אולי דבר, ותוסיפי עלות טיפולים פסיכולוגים לילדים, עוזרת בייביסיטר הסעות לכל מקום וכל הדברים שבעלך עושה עכשיו או נמצא בבית ושומר על הילדים כשאת עושה)
הוא לא עוזר לך עכשיו, הוא יעזור לך יותר בתור גרושה? לא ממש. להיפך.

בקיצור, להתגרש זה לא איזה מילת קסם שתפתור את הבעיות. יש מקרים שזה חובה ויש מקרים שרוצים, וזה זכותה של כל אשה, רק תחשבי טוב טוב טוב האם באמת יהיה לך יותר טוב כגרושה או שזה סתם נראה אופציה טובה יותר כי את כועסת עליו (בצדק כנראה)

לדעתי אם הטיפולים לא עזרו לא הלכתם לטיפולים נכונים או לא מצאתם מטפל נכון. הדרכת הורים בכלל לא קשורה פה מה הקשר.
בעלך מבין שהגעת לקצה? שאת חושבת על גירושין? מה הוא מרגיש בנוגע לזה? יש לו רצון לשפר את הזוגיות שלכם?
יהיה לי הרבה יותר קלאנונימית בהו"ל
כשהוא לא בבית יותר טוב לי, רק הוא מגיע ישר הוא עצבני משרה אוירת לחץ, גם ככה אני מתמודדת לבד עם הכל, זה לא שהוא באמת שותף מלא בהכל כמו אבא נורמטיבי
ואם אהיה גרושה אקבל ממנו מסונות וסיוע בשכד הנחות בארנונה וכו
השיקול הוא רציני ביותר
הוא יכול לדרוש משמרת משותפת ואז שלום למזונותהמקורית
אני לא אומרת לך שבכל מחיר אל תתגרשי, זו זכותך המלאה, אבל ממה שאת מספרת את מתמודדת
באופן יחסי עם קשיים של כל זוג בערך. מה שאומר שאו שיש ציפיות גבוהות בקשר או חוסר תקשורת או עוד סיבות
מה היה הקש ששבר את גב הגמל עכשיו?
ושואלת ברשותך - האם יש קשיים גם בתחום האישות?
כי אני מבינה את מה שאת טוענת וזה אכן קושי, אבל אם להיות אמיתית איתך נראה שאת מחפשת סוג של אישור להחלטה שכבר קיבלת מראש ורק רוצה לחזק אותה.
ואני חוזרת על דבריה של מיואשת - להתגרש זה יקר מאוד, כואב מאוד, ומשפיע על עוד מעגלים חוץ מהזוג. נראה לך כרגע שממילא הוא לא עושה כלום אז תסתדרי בלעדיו. ממליצה לך לעשות סוג של דמיון מודרך לסיטואציה שבב את גם מפרנסת יחידה, גם אוספת ולוקחת ומארגנת ילדים למסגרות, יושבת על שיעורים, יושבת איתם קידוש הבדלה סעודת שבת או חג, עושה שיעורים, ואפילו עושה שבתות לבד לבד כי ככה זה במשמורת משותפת.
אני חושבת שאולי חלוקת התפקידים שלכם לא אידיאלית עבורך, אבל השאלה היא מי קבע שיש סטנדרט לאידיאל?? לא כל מה שהולך בבית של חברה או של ההורים שלנו טוב גם לי, או נכון לי, כי אנחנו נפשות שונות ובעלי זה לא בעלה ואת לא היא וההתמודדות היא שונה ממילא ולפעמים עם קצת גמישות מחשבתית ויציאה מקבעונות אפשר לשפר את ההסתכלות על החיים פלאים וזה ממילא משפיע על איכותם.
טובת הילדים גם צריכה לעמוד לנגד עינייך, ולהיות ילדים להורים גרושים זה ממש לא פיקניק. אם הוא לא אלים חלילה או מתעלל לא רואה סיבה לעשות להם את זה.
זה רק נראה ככהאביול
זה שיוצר קל לך שהוא לא נמצא זה לא מדד לכלום. גם לי זה ככה לפעמים וברוך ה' הכל תקין אצלנו. גירושין יכולים להשפיע לרעה מאוד על הילדים, על הרגשות שלהם, וגם עליכם. יש לזה השפעות ארוכות טווח שממש אבל ממש חבל להכניס את עצמכם אליהם.
דיברת עם בעלך? מה הוא חושב על זה?
מבטיחה לך במאתיים אחוז שכלכלית יהיה לך קשה יותרמיואשת******
גם עם מזונות וגם עם סיוע והכל.
למה שלא תדברי עם גרושות סביבך ותשמעי מהן?
שוב, לא אומרת שלא צריך להתגרש לפעמים, אבל גם במקרים הכי מוצדקים בעולם, כלכלית זה קשה יותר. תמיד. מי שחושבת שיהיה לה קל יותר כלכלית חיה בלה לה לנד.
מסכימה ע״פ כל מה שכתבה מקורית. יש לכם בהחלט בעיות אבל אף אחת מה בעיות האלו לא תיפתר בגירושין. חוץ מזה שתהיי פחות עצבנית עליו, אבל תהיי מאד עצבנית מזה שתצטרכי לעשות הכל לבד. והכל זה הכל. הכל הכל. הכל תמיד. זה קשה בטירוף ונראה שאת לא מכונה לשמוע את זה כי החלטת שזה הפיתרון הנכון. לא תמיד זה פיתרון, לפעמים זה רק החלפת בעיה אחת בבעיה אחרת. תחשבי טוב, באמת טוב, אם זה מה שיפתור לך משהו בחיים. וזה עוד לפני הקשיים הנפשיים וההתנהגותיים עם הילדים. יש לך מושג כמה טיפולים רגשיים וליווי תצטרכי עבור כל הגילאים השונים וכמות הבעיות האפשריות?
אני מלווה מישהי בתהליכי גירושין עכשיו. הגירושין הכי מוצדקים בעולם. לא היה פרומיל של אחוז אפשרות להישאר עד כדי סכנה. ועדיין, הקושי שלה ושל הילדים עצום מכל בחינה אפשרית. באמת מכל הלב, תפתחי עיניים למציאות האמיתית של גרושות, ולא למה שנכתב בכותרות ובראשי פרקים. תחשבי על אשה שצריכה כל שבת וחג למצוא פתרון אחר לאירוח, לאנשים נמאס לארח אותך ממש מהר. עם הילדים ובלעדיהם, את חיה את חייך בהרגשה של מקוששת טובות ומקבצת נדבות ואירוחים , אחרי כמה חודשים שכולם נחמדים אליך הם מצפים שתסתדרי לבד. אשה שלא יכולה לצאת לשום מקום בלי למצוא סידור לילד. התעמלות, אסיפות הורים, תור לרופא, איסוף מהגן,תמיד למצוא עזרה בשמירה, למצוא מי שיקח את הבן לבית הכנסת, אם הוא בכלל יסכים ללכת עם מישהו ולהיות הילד שיושב בבית הכנסת בלי אבא, מישהו שילמד איתם, חברים שמעליבים במוסדות, הרטבה שחוזרת, בני נעורים שמורדים, יורדים מהדרך , רשימה אינסופית. וזה המציאות, אמיתית. לא נעימה. קשה. זה המציאות.
לא יודעת מה נכון עבור פותחתחמצוצית
אבל למה חברים יעליבו אותם במוסדות? לבן שלי יש חבר בן של גרושים, אף אחד לא מעליב אותו. לבת שלי גם שתי בנות בכיתה. עכשיו עוד משפחה התגרשה , ממש לא מפריע לאף אחד. ולמה היא תצטרך להתארח ? תעשה קידוש בעצמה פשוט, תזמין עוד משפחה במצבה. ברור שעדיף להתגרש ישר ולא לחכות לחמישה ילדים.
אצל כל המשפחות שאני מכירה לא הייתה שום סכנה, סה''כ הם אנשים נורמטיביים . למה נחשב שמותר להתגרש רק כשמגעים לסכנת חיים?
אבא עצבני מעשן סמים "קלים" גם לא הכי מושלם בעולם. אם בעלה באמת בעל לב טוב הוא ימשיך להשתתף בחיים של ילדים שלו. אם לא כנראה שהוא לא.
סליחה אבל את ממש מדברת בלי להביןמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 11:47
כאילו זה בקליל
למה יעליבו? ככה. ילדים זה עם אכזרי. זה שחינכת את הילדים שלך טוב זה נפלא. לחשוב שככה כל הילדים- 49 בכיתה כפול כל הכיתות, זה הזיה. ממש לחיות בעולם דמיוני. באמת אין לך יושג מה הילדים האלו עוברים
להזמין עוד נשים במצבה? וואו ממש סעודת שבת מקסימה. הילדים יהנו מכל רגע. וכמובן נשים במצבה שירצו לבוא להתארח והילדים שלהן גם צצות תחת כל עץ רענן לדעתך?
לעשות סעודת שבת באופן קבוע שאמא מקדשת ממש בקלילות?
זה שאת חושבת שהאבא יהיה מעורב באותה רמה אם הוא איש טוב זה תמימות מקסימה ולא קשורה למציאות בכלל.

לא צריך להגיע יס ושלום לסכנת חיים אבל גם לא להתגרש בקלות.
אה, ואם האבא עצבני ומעשן סמים קלים והיא תתגרש ממנו הוא יפסיק להיות כזה? איך זה יעזור בדיוק לילדים שעכשיו גם יהיו גרושים וגם יהיה להם אבא עצבני ומעשן ?

עורכת- מבקשת סליחה על הניסוח העצבני. כמו שאמרתי מלווה מישהי בתהליכי גירושין ובחיי גם אני לא הבנתי כמה קשה זה יהיה/. ועדיין ברור במאה אחוז שהיא צריכה להתגרש (כולל אנשי מקצוע רבנים ומה לא) אבל זה לא הופך את זה לקל יותר! זה קשה ומורכב כל כך. על הניר זה נשמע- יאללה מזונות שתי בתים מסדרים ימים פה ושם וזהו. זה מה זה לא. אבל מה זה לא. באמת מתוך עצב ותסכול גדול אני כותבת את זה וסליחה שיצא חריף.
בכיתה ממוצעת יש 25 ולא 49,חמצוצית
מאיפה המספר? ילדים מעליבים ילד שלא משתלב חברתית, אם היו לו חברים, הם לא יפסיקו להיות חברים שלו בגלל שהורים שלו יתגרשו. אלא אם כן הורים שלהם יגידו להם להתרחק. כנראה תלוי מגזר, תלוי סביבה.
אני מכירה הרבה גרושים וגרושות, כמעט כולם מתחתנים תוך כמה שנים חוץ מכהנים מסיבה הברורה. לא חסר משפחות במצבה.
לגבי סעודה, לא נראה לי שזהות המקדש קובעת טיב הסעודה ועד כמה ילדים ייהנו. בטח אבא עצבני שלא יכול לעשן בשבת ועצבני מזה עוד יותר מהנה יותר.
עוד פעם , אני לא יודעת מה נכון לפותחת. אבל קידוש בעצמה זה לא שיקול לדעתי, עניין שולי לגמרי. אם קהילה שלה עד כדי כך לא מקבלת, אולי כדאי לשקול מקום פתוח יותר. הרי גם במקרה של גירושין סופר מוצדקים אף אחד לא מדווח לקהילה למה זה קרה.
35. וילדים מעליבים נקודהמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 12:32
את מתארת מה שאת רואה מהצד או שיצא לך לדבר עם גרושות שיחת עומק ולשמוע איך הן מסתדרות (בזמן שהן גרושות) ואיך הילדים ומה הם עוברים? יש לך חברה באמת טובה שמשתפת אותך? אחות גרושה? כי מה שרואים מבחוץ זה שטויות. דברי עם מישהי מבפנים. עם ילדים שגדלו להורים גרושים. אגב, יש גם ״סליחה על השאלה״ לילדים של הורים גרושים. מומלץ לראות למי שמתלבטת כמה זה ״סבבה״
וגרושה עם חמישה ילדים שתתחתן בזמן שרובם עדיין בבית זה משול לנס. לא קורה כמעט בשום חברה.

ברור שזה לא משנה מי מקדש בשבת. משנה שבת בלי אבא בבית, כל ההתנהלות הסעודות האווירה.
היא כתבה שהוא עם לב זהב ואת החלטת שהוא עצבני (לא שברור בשום אופן שעדיף בלי אבא בכלל מאשר אבא שלפעמים מתעצבן, אבל גם לא ברור למה את מניחה את ההנחה הזו)
יש לי שתי חברות טובותחמצוצית
משפחות שלהן תמכו בהן. אחת עם אחת , שניה עם ארבע.
גם מה שרואים מבחוץ. מישהי הייתה מאוד שמנה, אחרי גירושין הצליחה להגיע למשקל תקין.
לגבי ילדים של גרושים, בסביבה שגדלתי היו די הרבה. היו כאלה שסבלו מזה יותר , היו כאלה שפחות. מבחינה חברתית לא עניין אף אחד.
לגבי חברים של ילדים שלי אני יודעת מי מקובל יותר, מי מקובל פחות. אין שום קשר. כנראה בסביבה שלך זה אחרת.
היא כתבה שהוא נעלב כמו תינוק על כל דבר. אנשים שרגילים לעשן או לעשן סמים נהיים מאוד עצבניים כשהם צריכים להתאפק הרבה זמן. ככה זה.
ועוד פעם, לא אומרת שהיא צריכה להתגרש. אין לי מושג. אין פה מספיק פרטים.

נעלב כמו תינוק זה סיבה להתגרש?מיואשת******
נו באמת
את יודעת כמה אבות מעשנים יש? לשיטתך עדיף לכולם להיות בלי אבא בכלל בשבת מאשר אבא שעצבנתי שתצא שבת ויקבל סיגריה? (מבחינת התמכרות ועצבנות ניקוטין גרוע לפחות כמו חשיש למיטב הבנתי)

זה שמישהי ירדה במשקל מאותת לך משהו? זה יכול לקרות כי יותר טוב לה, או כי יותר רע לה, או כי היא רוצה להתחתן שוב. זה לא באמת אומר כלום.

תדברי עם הילדים עצמם לא מי שנראה לך מקובל חברתית. ישוב מציעה לך לראות את סליחה על השאלה.

ועצם העובדה שהמשפחות נצרכו לתמוך בחברות שלך מראה כמה זה קשה יותר להיות גרושה. אם זה קל ופשוט לא צריך תמיכה ואירוח אינסופי מהמשפחה.

אני לא מתכוונת להמשיך את הדיון כי זה סתם עצוב וכואב למי שמכירה את זה באמת מקרוב.
גירושין זה חשוב ונכון וטוב כשצריך. אבל גם כשצריך זה לא קל ופשוט רחוק מאד מזה. וכדאי לדעת את זה כי כשמבינים מה זה כולל אז אנשים משנים את ההגדרה של ״צריך״

אז נשים ששמנות בנישואין לא טוב להן??אנונימית בהו"ל
אני הפותחת, וממש צרם לי המשפט הזה
"מישהי הייתה מאוד שמנה, אחרי גירושין הצליחה להגיע למשקל תקין."
ממש לא לעניין,
קצת צרם לי. אולי אני טועה אבלה' כל יכול
נשמע ממך שזה כ"כ מובן מאילו לתת לגיטימציה לגירושין.
אמנם זה מותר ע"פ ההלכה.
אבל כתוב שזוג שמתגרש- מזבח מוריד עליו דמעות.
(כמדומני- מקווה שאני מדייקת.)

ממש לא הייתי נותנת כך לגיטימציה לגירושין.
אולי לא לזה התכוונת אבל קצת היה נשמע מדברייך....

מצטערת, אני גם שמנהחמצוצית
וכן זה בא גם מבעיות רגשיות. ברור שלא בהכרח קשור לנישואין. אבל במקרה שלה היה קשור.
לא, אבל לא לסקול אלה שהחליטוחמצוצית
כן להתגרש. מה זה הדבר הזה להציק לילד כי הורים שלו התגרשו? לשפוט, לא לרצות להתחתן עם בן של גרושים וכו' וכו' . יוצא שאנשים סוחבים נישואין לא טובים במקום לגמור עם זה חודשיים אחרי חתונה כשאין עדיין ילדים ורכוש משותף.
במקום לקבל תמיכה הם שומעים שנישואין זה עבודה, להכיל ולהכיל ולהכיל המון דברים שאותם סובבים לא היו מכילים בעצמם.
אבל את. מבינה שיש כאלו?מיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ל' בתשרי תשפ"ב 16:28
אפשר לומר מה זה הדבר הזה וזה נכון
ויחד עם זאת להבין שזה העולם ויש כאלו. זה שנצקצק על זה לא יפתור את הבעיה ויגרום לגירושים של מישהי להיות יותר קלים. אלו החיים זו המציאות. אנחנו יכולים לחנך את עצמינו והילדים שלנו לא להיות כאלו
אבל כשמתגרשים צריך להבין שרב הסיכויים שזה ישפיע על הילדים בכל מיני רמות ואחד מהן זה הצקות , זה קורה. זוועה וגועל נפש אבל קיים
ואף אחת פה לא סוקלת!! אנחנו מנסות לעזור . לומר תתגרשי זה הכי קל. זה שיש פה נשים שחושבות שמציאות של גירושין עלולה לגרום לפותחת להיות יותר אומללה במקום פחות, זה לא אומר שסוקלים אותה, להיפך, אוהבים אותה ואכפת ממנה!

מי שאומרת תתגרשי, היא תארח אותה לשבת? היא תעזור לה כספית לשלם לחוג של הילדה ? היא תהיה שם בלילות הקרים אוזן קשבת? כל אחת בפורום יכולה לומר תתגרשי. (ויש מקרים שאני חשבתי ככה וגם אמרתי את זה. בהחלט) אבל אם חושבים שמשהו אחר יעזור לה יותר, אז אומרים לה. ואם חושבים שהיא לא מבינה עד הסוף מה זה אומר, אז אומרים לה.
ההחלטה היא שלה , אבל באמת שזה מאהבה ולא ממשהו אחר
מסכימה מאודאביול
ומה עם הילדים?שוקולד פרה.

את מתארת חיים נוחים יותר כלכלית,

אבל בתור אחת שנשואה לגרוש (לשעבר) + ילדים,

אני יכולה להגיד לך שזה פצע עבור הילדים שכמעט לא ניתן להגליד.

תעשי להם את זה עבור כסף?

וגם- 

אם תתחילי מלחמה על מזונות, את ממש לא יכולה להיות בטוחה שתקבלי את מה שאת רוצה.

הרבה אבות מקבלים היום משמורת משותפת, והאימהות מסרבות לקבל את הפסיקה החדשה,

ותוך כדי התהליך המכוער שוב נפשם של הילדים נפצעת קשה.

את אומרת שהוא אדם טוב עם לב זהב, ובאותה נשימה גם מתה לברוח ממנו. זה לא ממש מסתדר...

אם הוא עם לב זהב- ברור שיש פה על מה לעבוד ולא שווה לך להתגרש. 

רק לגבי העניין הטכני- זו אשליה לגמרימיקי מאוס
תשאלי כל גרושה, גרוש או מישהו שמתעסק איתם קרוב.
אולי אחוז אחד יגידו שיותר קל טכנית...

אז ברור שלפעמים זה נכון להתגרש - כשמגיעים למסקנה שזה נחוץ כי א"א להמשיך ככה או כי השיפור במצב הרגשי או המשפחתי שווה את הקושי הטכני.
אבל זה רק אם שאר התוצאות שוות את המחיר הטכני.

יש משפט ידוע שאומר שלא מתגרשים כי חושבים שעם מישהו אחר יהיה טוב יותר, מתגרשים במצב שבו ברור שלהיות לבד יהיה טוב יותר - זה נאמר על בסיס זה שאף אחד לא מבטיח לך שתמצאי מישהו אחר ובטח לא מישהו טוב יותר (ולא קשור מי את. זה העולם וגם נשים מדהימות נשארות לפעמים רווקות או גרושות כי לא מצאו התאמה. כמה שזה עצוב)

אז גם בהקשר הרחב יותר- מתגרשים רק כשמגיעים למסקנה שעדיף לפרנס לבד, לריב על משמורת והסדרי ראיה, ולרדת הרבה ברמת החיים. כי ככה נראים רוב הגירושין.
ובהחלט שיש מקרים כאלה ובהם זה באמת המעשה הנכון

לדעתי כל המחשבות האלה מחלישות והורסות את מה שיש. אם את חושבת שבאמת א"א להמשיך ככה- דברי עם אשת מקצוע שתעזור לך להסתכל על התמוננ המלאה בצורה נכונה

אני לא מתכוונת לומר שהמסקנה שלך שגויה - אני לא מכירה את על התמונה ולא מבינה בזה - אני רק באה לומר שהנימוקים שהעלית כאן ושכנראה נאמרים מתוך הכאב הרגעי הכי לגיטימי לא נכונים רציונלית ואת צריכה להיזהר שלא הם ינהלו אותך

אמן שתצליחי להיות במקום טוב יותר באיזו דרך .מגיע לך אושר בע"ה!
מסכימה מאדרקלתשוהנ
ניסחת מצוין את הסוףמיואשת******
תראימיץ ענבים
ברור שזה מבאס
אבל נשמע בכללי שיש ביניכם קשר טוב ואתם חיים בכבוד הדדי, בין השורות ככה.....

זה באמת מעצבן

אבל נראה לי ישמקרים יותר מוצדקים לגירושין - הומו, מישהו אלים חלילה וכו'

זה שיש לבעל חסרונות קצת, רק אומר שהוא אנושי ומתמודד עם קשיים, בדיוק כמוני וכמוך - אין מושלמים פה לצערי...

לדעתי ממש לא כדאי לך להתגרש
זוגיות זה לא פיקניק ולא חלום ורוד
זה מישהו שבכללי אתם טובים ודואגים זה לזו
ולפעמים גם קשה וצריכים להתמודד, זה החיים, נורמלי, טבעי, אצל כולם
הבעיה זה הזוגות שעושים הצגות ונותנים לך הרגשה שאם בעלך לא סופר חתיך וסופר מושלם אז זו סיבה לעזוב אותו
זהו, שלא - לדעתי כל עוד פחות או יותר מכבד אותך ואתם אוהבים - סיבה מצוינת להשאר!
מה כבר ניסית? יש כ"כ הרבה דרכים לעשות שינוימיקי מאוס
שלא מפרקות את החבילה ומפרקות לילדים את הבית...
טיפול זוגי יש סיכוי?
אם לא אז טיפול אישי שלך. את צריכה לחשוב וקצת לברר מה יתאים לך. אבל יש באמת מבחר אדיר של שיטות ש*עובדות* ומצליחות לחולל שינויים.

ואיך זה יעזור בלעדיו? מה שמפריע לך הוא לא באמת בן הזוג שלך. יכול להיות לך חיים מאושרים גם אם הוא לא ישתנה מהותית אם תמצאי את הדרך לחיות בשלום עם מה שהוא. אני לא מדברת רק על השלמה פסיבית, כמובן שזה כולל גם ללמוד איך להתנהל כך שבפועל גם המצב שלך ישתפר בכל מה שנוגע גם אליך
ביחסים בינאישיים יש לך יכולת אדירה לגרום לשינוי אצל השני ביחס אליך גם בלי שהוא מעורב אקטיבית (כמובן עדיף שכן כבל נשמע בין השורות שהוא לא ישתף פעולה)

לכל אדם יש מבחר חסרונות וזוגות נשואים באושר כי הם יודעים להתמודד אחד עם החסרונות של השני. לא כי הם הצליחו להיות מושלמים
האם זה תמיד אפשרי? לא
האם שווה לנסות? ועוד איך!

יש סיבה שהתחתנתם והבאתם יחד ילדים. הגיוני שעכשיו קשה והכל נראה שחור, והמון זוגות עוברים משברים קשים, זה נורמלי!
אבל אם תוציאי מהלקסילקון את האפשרות לברוח ולפרק עד שלא תנסי הכל אני בטוחה שיהיה לך קל יותר להגיע לבית מאושר עם מה שיש לך

בהצלחה!

עורכת: עכשיו רואה שכתבת שניסיתם. אז מציעה לך לפנות ישר לכיוון של טיפול אישי שלך. בהתמקדות על איך את משפרת את המצב שלך בלי שהוא יהיה אקטיבי. זה אפשרי! ובטח שווה לנסות...

המלצתי פה בעבר על שושי זליקוביץ ואלישבע גרוניך יש עוד בסגנון. קשה בטח לאסוף את עצמך שוב אחרי שניסיתם המון
אבל תדעי שאת עושה עבור הילדים שלך את הטוב ביותר ובטח עבור עצמך. לפרק בית זה קשה ונורא, אני לא אומרת שאף פעם לא, אבל אם יש ספק- אין ספק לדעתי....
אבל אולי באמת שווה לפתוח את התמונה המלאה מול אשת מקצוע שתגיד אם יש לדעתה סיכוי
לא הפותחתאנונימית בהו"ל
פותחת יקרה, אני חושבת שגירושין זה דבר קשה. הרבה יותר ממה שנראה ברגעי ייאוש בנישואים. אבל - לפעמים זה עושה טוב.
ברור שיש מחירים כלכליים, נפשיים וכלליים לגירושין, אבל נשמע שאת כבר משלמת מחירים גבוהים.
נכון, זה יכול להיות שלילדים יהיה קשה אם תתגרשו, אבל איך עכשיו? טוב להם?

כילדה ההורים שלי היו בזוגיות מזעזעת. ריבים, צעקות, בלגן. התפללתי שיתגרשו, ממש קיוויתי וייחלתי לזה. לא חושבת שהיינו מלקקים דבש אם זה היה קורה, זה לא פשוט, ובתור משפחה חרדית זה היה עלינו גם אות קלון בשידוכים (אני חושבת שזה היה סיבה משמעותית שהם נשארו ביחד), אבל אני מאמינה שהחיים שלנו היו שמחים יותר.

לא יודעת מה ניסיתם עד עכשיו, אבל אם אתם באמת על הקצה וזה לא רגע של ייאוש, הייתי הולכת באמת לדבר עם אנשי מקצוע על גירושים. להבין מה המחירים של זה ולשקול ברצינות את המחירים.

זהו, רק רציתי שתדעי שגירושים זה לא סוף העולם, ולפעמים גם טוב. הלוואי שה' יכווין את צעדייך למקום הנכון
אני חושבת שזה לא בסדר שאת ממליצה על משהו שלא עברתמיואשת******
עברת משהו, קשה, נוראי ממש. וליבי איתך
אבל לא היית ילדה של גרושים. את לא יכולה לדעת באמת מה היה לך יותר נוראי. זה שחשבת בתור ילדה שזה יהיה לך עדיף זה לא אומר שזה נכון. ובטח שאת לא מספיק מבינה את המקום של הפותחת ומה הילדים שלה חווים. היא מתארת אדם טוב עם לב זהב . אז הוא כנראה אבא טוב. זה לא יהיה אותו דבר מבחינת אבהות לילדים אם הם יתגרשו. נקודה אחת, ויש עוד הרבה
המילה הזו נזרקת בקלות רבה מדי היום וחיים של אנשים נהרסים. פשוט נהרסים בגלל שנדמה להם שיהיה טוב יותר.
כמות הגרושים והגרושות שאני מכירה שמצטערים שלא ניסו לעבוד יותר על הנישואין היא גדולה ממש
ושוב זה לא שלפעמים זה לא חובה לפעמים זה חובה ומצווה וחשוב להתגרש.
אבל לא בקלות
מזדהה איתך אנונימית! אבל..הרקולסית
גם אני כל כך רציתי שההורים שלי יתגרשו. וגם הם נשארו (גם) כי רצו בטובתנו. אבל! מה שמציעים (וגם אני מציעה) לפותחת זה לא להשאר ולסבול! זה לעשות כל שביכולתה לשפר את המצב תוך השארות בנישואים. ואני ממש ממש מסכימה עם הצעות לטיפול פרטי עד שמצב ישתפר!! להמשיך לחפש את הטיפול שעוזר לאישה לראות דברים באור אחר ולעשות לעצמה טוב.
אבל המצב שהיא מתארת לא קרוב למה שאת מתארתאביול
את מתארת מכרעת יחסים מורכבת, אצלה זה נשמע הרבה יותר קל.
באמת נשמע מאוד קשה אבל את תצטרכי להתמודד איתובתי 123
בכל מקרה גם אם תתגרשו חלילה רק שעכשיו הוא קרוב אליך ונשמע ממך שיש לך שליטה על הבית.
אני מכירה נשים שלא חשבו על הדברים הקטנים. כשהילדים אצל האבא והפוך פתאום אין שליטה על מה הם רואים/אוכלים/...
נשמע שמה שאת הכי צריכה זה שהוא ילך לטיפול. אולי תציעי לו שתלכו יחד לטיפול זוגי
בתור ילדה להורים גרושים יכולה להגיד לך שזה שבר לי משהו בנפשנס גלוי

שבחיים לא יוכל להתאחות,החיים של ילד להורים גרושים כל כך קשים, הקריעה הזו בין אבא לאמא המלחמות שהם מנהלים דרך הילדים,הכאב לראות אותם עם בני זוג אחרים שלא מחבבים אותך בלשון המעטה,הצורך להלחם על יחס מהם ולא להרגיש שאת גלגל חמישי בעגלה של משפחה שלמה שמסתדרת בלעדייך וכל פעם שאת מגיעה את רק מזכירה להם שהייה להם משהו שבור בעבר,

ההרגשה הזאת שאין לך מקום שלם בעולם שאת כול הזמן עוברת בין בתים,ההרגשה שאת סוג ג' כי ההורים שלך גרושים,בטח בחברה החרדית ,חוסר הביטחון העצמי...

לא מתיימרת חלילה לומר לך מה לעשות אבל רק רציתי גם להאיר לך את נקודת המבט הזו...

בהצלחה יקרה בכל דרך שתבחרי....

❤️❤️❤️❤️ חיבוק גדול לךמיואשת******
תודה אהובהנס גלוי

וואו אישה יקרה כתבת...רויטל.

''בעלי אדם טוב עם לב זהב באמת'' זה כבר מראה שיש על מה לעבוד ולא להתגרש,

תנסי לראות מה הכי מלחיץ אותו ופה תנסי לעבוד,אל תחשבי בינתיים על גירושין,

זה לא קל בכלל הן לך הן לבעלך ובטח ובטח לא לילדים המתוקים, רק למצוא את

האדם המתאים לך שידע לכוון אותך ואין ספק שאת תנצחי והכל יבוא על מקומו בשלום,

אני יודעת שאם מטפלים נכון מנצחים הכל,בהצלחה רבה רבה לך ותבשרי אותנו בשורות טובות אמן.

עונה לכולן בתימצותאנונימית בהו"ל
כתבתן שלילדים יהיה קשה עם הגירושים , ועכשיו לא קשה להם אתן חושבות?? ילד בכור בן 13 עם בעיות רגשיות וחברתיות
ילדה בת 10 סופר אינטילגנטית ורגישה, כל הזמן שואלת אותי, אמא אבא אוהב אותך? היא רואה ומבינה שאנחנו ממש לא זוג נורמלי שאמור לכבד ולאהוב אחד את השני
ילדה בת 8 שאומרת לי אמא בכיתה אני בוכה שיש שירי משפחה כי אני מתגעגעת אליך, אין זה קורע לי את הלב לגזרים!!!
אז,גם אם המצב הנוכחי הצלחתי לדפוק לילדים שלי את החיים מה תגידו על זה?? הם רואים שכבר אין לי כוחות אליו, אני ממש נהיתי אישה רפוסה וכנועה רק לבית ולילדים
אין ביננו זוגיות נורמלית, הוא כמו ילד אתן קולטות? גם משענת ברגעים קשים אין לי ממנו, מזל שיש לי חוסן נפשי חזק
לפעמים בא לי לישון ולא לחשוב על כלום פשוט לישון ושהילדים יסתדרו לבד יכינו אוכל וילכו למסגרות
אבל אני כל כך חזקה הם הולכים מטופחים נקיים
ואני מתפלאת איך עדין אף יועצת לא התקשרה אליי לשאול מה קורה בבית
כולנו מסכימות איתך שהמצב הנוכחי קשה מאד ❤️מיואשת******
וברור שלהישאר כך זה לא אופציה בשום אופן
אני בטוחה שאת אשה ואמא מדהימה ומגיע לך רק טוב.
פשוט מנסים להסביר לך שחושבים - על פי מה שאמרת- שיש אופציה למציאות טובה יותר בטיפול, לעומת זה שלא בטוח שגירושין יביאו למציאות טובה יותר בכלל.

ולמרות שכואב לי הלב לקרוא מה שאת עוברת, לומר לך שגירושין זה הפיתרון הקל, יהיה שקר מוחלט. אז ניסיתי לומר לך את האמת. היא לא פשוט. בכלל. אין פה קסמים ואת עוברת דברים קשים ולא מגיע לך, בכלל.
מתפללת מאחלת לך למצוא את הדרך הנכונה עבורכם מכל הבחינות. אם זה יהיה גירושין, אז זה מה שצריך להיות, רק מבקשת ממך להסתכל בעיניים פקוחות למציאות הלא נחמדה בעליל, ולחשוב האם באמת אין שופ ברירה אחרת שאולי תביא אותך בטווח הארוך למקום טוב ושמח יותר כמו שמגיע לך. בהצלחה 💕
^^^^^^הרקולסית
מדגישה שוב שכמובן שלא אומרים להשאר במצב הנוכחי. פשוט מציעות דרך אחרת שעבורינו היתה משנה חיים!
ועוד משהו - כמובן כמובן אם עוד לא התחלת אז להתחיל למנוע הריון במיידי. בצורה הכי הרמטית שאפשר!
ואו..אהבתחינם
לא יודעת מה לייעץ לך גם אני בתוך הבלאגן שלי,
רק אגיד לך שהבלאגן שלי נובע מיזה שבעלי גדל בבית הזוי!
וכל הילדים נשרטו מיזה מאוד. מאוד. מאוד. כולם עם בעיות ריגשיות הזויות. ועוד המון בעיות שמעדיפה לא לפרט.

אז תנסו ממש להתאמץ לטפל. ילדים צריכים בית בריא.
למען המשך החיים שלהם שגם הם יזכו להקים בית.
חיבוק❤️
באיזה בית גדל?אנונימית בהו"ל
מעניין לדעת
גם בעלי גדל בבית מורכב, עבר הזנחה והתעללות
ואני והילדים משלמים מחיר במקום שילך יטפל בעצמו
הכי כואב שהוא מאשים אותי בבעיות שלו, במקום שיתבגר ויקח אחריות וינסה לתקן,
אני הכי מכילה סבלנית ומגלה כלפיו המון חמלה ואמפטיה
מישהי אחרת מזמן היתה מתגרשת ממנו
ואי שלא תדעי..אהבתחינם
אני לא רוצה לשתף יותר מדי. חוששת שיש כאן בנות שיזהו.
אבל התוצאות לא איחרו לבוא.
מסכנה חמתי כמה שניסתה לתפוס טת המשפחה הרסה עוד יותר..

לא הזנחה, אבל בית ששמע בו צעקות, קללות, מכות,
וזה החלק הקל…
ה׳ יעזור.
בעלי אומנם עשה טיפול מטורף! וראינו שיפור ממש. אחרי בלידה של הבת (לפני חצי שנה) שוב הכל התפוצץ ומאז אנחנו לא ביחד..
לא יודעת לאן ניקח את זה בסוף,
אבל כרגע אנחנו לא בקשר. לא ראה את הילדים מלא זמן.
אני עדיין חושבת שגירושין זה יותר גרועהמקורית
בעיות בין בני זוג ניתנות לטיפול אלא אם כן והמקרה הוא חריג. ילדים עם קשיים רגשיים יש במלא בתים לא רק בכאלה שאין בהם שלום בית.
זה די עושה עוול לגבר שאת מתייגת אותו בצורה כזו שלילית ופועלת לפי ההרגשה הזו, וניכר שאת גם מעבירה את זה לילדים. וגם הוא כמובן, פשוט אני מגיבה אלייך כרגע.
ניכר שגם אם הוא לא עומד בסטנדרט שלך, גם את לא בדיוק נמצאת במקום אידיאלי מבחינת ההתייחסות אליו.
ותסלחי לי שאני אומרת את זה וזה כמובן שלא על מנת שתיפגעי, חשוב לי שתביני שמלהסתכל על הפגמים של הזולת לא יוצא לנו כלום ויש לי נסיון לצערי כי גם אני עברתי קשיים לצערי אבל לא וויתרתי ונלחמתי עד שקודם כל, הצלחתי לדייק מה בדיוק הבעיה בינינו, ותכלס- היא לא העובדה שהוא לא עבד או לא הוציא זבל אי לא היה מספיק שותף בגידול ילדים או עצלן או מה שלא יהיה. הייתה לנו בעיה עמוקה בתקשורת קודם כל, שלא ידענו איך לדבר אחד עם השנייה ויותר חשוב מזה -. לא הסתכלתי על בעלי נכון, אז בתור התחלה החלפתי משקפיים. וזה קשה. מאוד.
בעלך הוא לא הבן שלך, ואת לא שוטרת או מפקדת שמחכה שהוא יבצע דבר כזה או אחר. ואם הוא לא עשה את זה הוא נכשל במשימה ואז מגיע לו בוז. אתם שותפים לבניין משותף, והדבר הראשון שצריך להיות ביניכם זו תחושת השותפות. אם קשה לו ואת רק מנצלת את זה כביכול נגדו ויורדת עליו ומעמיסה עליו עוד דברים ומבקרת זה לא יילך. וגם הפוך.
את יורה לעצמך ברגל. כי את גם יוצרת בשבילו עוד תחושה של כשלון ומורידה לו מוטיבציה להתפתח, והכי חשוב - בזה שאת יושבת ומחכה לשינוי שלו את מתמלאת כעס וטינה ובסוף מתפוצצת בדיוק כמו עכשיו.
אז דבר ראשון לדעתי והמפתח להבנת הסיטואציה - את לא יכולה לשנות אותו. באמת שלא. גם אם ממש תנסי בטוב, ברע ובמכוער. זה יבוא רק ממנו, ואת בעצמך רואה את זה. אבל את יכולה לשנות את ההסתכלות שלך עליו ועל הבית שלכם ועל החשיבות שיש לו בבית בעבור הילדים והשפיות שלהם ובטח ובטח שבשבילך. הרי אם הוא היה שונה הכל היה טוב, לא? על פניו אם ׳רק׳ תתקני אותו הכל יהיה מושלם. ובכן, המציאות היא לא לבקשתנו ולברוח מקושי אחד לאחר גדול יוצר זה לא הפתרון.
נשמע קשה מאוד יקרהאביול
אבל הפיתרון הוא ממש לא גירושין. אם הטיפולים לא הצליחו, יכול להיות שצריך טיפול אחר. הגירושין רק יחריפו את הקשיים פי כמה
סליחה על השאלהפולניה12
כי זה יכול לשפוך אור אחר:
נשואה קרוב לעשור עם ילד בן 13 וילדה בת 10?
זה נישואים שניים?

חיבוק על ההתמודדות❤️
מרוב כעס יצא לי קרוב לעשוראנונימית בהו"ל
במקום יותר מעשור
נשואים 15 שנים
יפה ששמת לב,
שלום יקרהתוהה לי
חיבוק גדול על כל מה שעברת ועוברת, נשמע מאד מאד מורכב! את נשמעת אמא מדהימה ומיוחדת, מאחלת.לך המון כוח, שתפגשי אנשים טובים שיוכלו לתמוך בך רגשית לעבור את התהליכים שאת צריכההלעבור ולקבל את ההחלטות הכי נכונות עבורך, ועבור משפחתך.
בעיניי הכי חשוב שתאמיני שלך ולמשפחתך מגיע לחיות חיים טובים ומספקים, איך? זו כבר שאלה שצריך לברר בטיפול פסיכולוגי או ייעוץ זוגי מעמיק..
גירושין זו לא קללה אבל זה גם לא פתרון קסם.. אני בת להורים גרושים ומכירה הרבה זוגות גרושים, ואני ממש לא מפחדת מהמילה הזו, אבל הרבה לפני ששוקלים גירושים צריך להעלות את ההתמודדויות האמיתיות למודעות ולהבין מה קורה כאן, אצלך ואצלו
בהצלחה יקרה
מסכמת כאן מה שאמרו לךמזלטוב
ואת מה שלפי הבנתי @מיואשת**** התכוונה..

באמת לא קל עכשיו.
אבל גם אם תתגרשי יש לזה מחירים כבבדים. כבדים מאוד.

שבי עם עצמך, עם דמעות, תפילה בלב ושוקולד.
תחשבי על המחירים שאת משלמת כעת. תחשבי על המחירים שתשלמו אם תתגרשי.
תשוןןי ביניהם. תחשבי בכנות אם יש דברים שכן אפשר לשפר כעת.

ותחליטי הלאה.

בהצלחה יקרה.
יקרה תקשיבי לי משהודיליהאחרונה

הדבר הכי בעייתי בגירושים-

שמהגרוש אי אפשר להתגרש....

הוא פשוט נשאר איתך עם כל מה שאת מרגישה כלפיו עכשיו. כפול קשיים כלכליים רציניים, בעיות של הילדים.

התנגדויות שלו לכל דבר שאת רוצה בשביל הילדים.

בתוקף עבודתי אני פוגשת מידי שבוע כמעט משפחה כזאת. אי אפשר לתאר כמה זה נורא. 

דבר ראשון לעשות מניעה!! אתם נושאים עשור עם חמישה ילדים זה אומר בית מאוד מאוד דורש, אישה עם הרבה הורמונים לאורך השנים ואין הרבה מקום לבנייה אישית של כל אחד מכם.

אנא תנסי כרגע לשקם את הבית המצב אצלך מורכב את סובלת. באמת מגיע לך חיים יותר טובים 

אבל אין שום דרך לעשות את זה כרגע. הילדים כבר כאן לא וכלי למצוא זוגיות חדשה. 

ואני לא אכתוב לך את כל מה שאני פוגשת בנישואים שניים.

כתבו לך דברים מאוד נכונים אנא תקראי בעיון רב. 

תחשבי מה עושה לך טוב. אפשר בשלב ראושן להתנתק יותר רגשית, למצוא לעצך חברות טובות שתוכלי לבלות איתן ולקבל מהן תמיכה נפשית ורגשית. לא להיות תלויה בו. לקחת את כל העזרה שאת צריכה בבית. וכשיהיה לך כבר יותר קל אז לעבוד על הזוגיות.

ממש מתחננת אליך אולי לא שיתפת באופן מלא בכול הפרטים אבל הכאב העצום והחרטה שאי אפשר לבטא אחר כך הם דברים קשים מאוד.

איך פוגשים משפחה כ"כ קרובה אבל כ"כ רחוקה?אנונימית בהו"ל

שאני לא מסוגלת להסתכל להם בפנים בכלל

בגלל שאנחנו עוברים תקופה לא פשוטה עם אחד הילדים ונמצאים

הרבה בבתי חולים

והם-מתעלמים.

לא טלפון,לא הצעת עזרה

זה פוגע במקום הכי עמוק שיש.

ויש לנו כמה מפגשים שחמי וחמותי יוזמים בחופש ואנחנו אמורים להגיע

ולא מסוגלת לשבת ולצחוק איתם כרגיל כשהם מתעלמים בצורה כזו מופגנת.

כולם יודעים כמובן מה אנחנו עוברים.

כמה אפשר להיות מגעילים?

רק מעירה בזהירותדיאט ספרייט

שלפעמים אנחנו בטוחים שאנשים יודעים ומכירים ובסוף לא.

למשל בהריון הראשון שלי (שהיה באמת לפני הרבה שנים) הייתי בטוחה שאמא שלי סיפרה לאחים שלי ולא הבנתי למה אף אחד לא מתקשר לאחל לי.

כשבדיעבד הסתבר שאמא שלי לא סיפרה לאף אחד כי לא הבינה ממני במפורש שניתן כבר לשתף.

יכול להיות שחמך וחמותך יודעים, אבל לא שיתפו את האחים של בעלך.

אולי שווה להתעניין בנושא.

לא! הם יודעים זו תקופה ארוכה מאודאנונימית בהו"ל

ומשהו שקשה עד בלתי אפשרי להתעלם ממנו

אני מבינהדיאט ספרייט

אין לי תובנות

שולחת חיבוק

הם מבינים עד הסוף את המשמעות? שצריך עזרה?ירושלמית במקור

(אני בטעות עלולה הייתי לחשוב שצחוקים כרגיל זה אולי מה שאתם צריכים ושאין הרבה מה לעשות...)

כן מבינים מאודאנונימית בהו"ל

נוח להם להתעלם. אופי כזה

וואו. דבר ראשון חיבוק ענק על התקופה!!!אוהבת את השבת

בע"ה שיהיה לכם מלא בריאות מהר מהר!!!!!

דבר שני, זה ככ קשה בלי תמיכה,

וברור שלפגוש את המשפחה מציף את זה....

זה באמתצורך ככ בסיסי, אבל כנראה שצריך להשלים שלא יגיע מהמשפחה, ואולי כדאי להשקיע, ובטוח שזה קשה, בלמצןא עמותות שיכולות לעזור בליווי ותמיכה רגשית... להבין שישלך כאן צורך אמיתי ולדאוג למלא אותו...

וכמה שזה קשה לעשות את זה אבל זה חשוב!!!!

ואם לא עמותה, אז ליווי מקצועי של איש מקצוע שנותן כלים ועוזר למצוא דרך ...

ודבר שלישי, יכול להיות שלנתק את הקשר עם המשפחה,

או לבוא למפגשים המשפחתיים יכביד עליכם יותר...

בסוף להיות חלק מהמשפחה נותן הרבה לכם ולילדים

ונתק מכביד ילדכם ועליהם

ולכן עדיף אולי ממש לנסןת לחשוב חכם ולא לחשוב צודק ולהתעלם מההתעלמות...

אפשר לנסות, וזה ממש קשה.. להגיד לעצמךשבעצם אי אפשר לדעת אם עובר עליהם משהו, סוג של "אל תקיןאדם עד שתגיע למקומו" וברור שזה ממש ממש קשה אבל יכול אולי דווקא לעזור לך להתמודד עם ההתעלמות....

מקווה שהועלתי

וחיבוק ענק!!

וואו כמה שזה קשה!!!!

אפשר תשובה קצת אחרת?דיאן ד.

אני מהצד השני,

גיסתי עוברת תקופה מאוד מורכבת עם הרבה בדיקות ואשפוזים חוזרים ונשנים.

אני בעצמי מתקשרת 'יחסית' הרבה להתעניין ולשמוע מה שלומה.

אני יודעת ששאר המשפחה פחות. אבל אני מבינה אותם.

גיסתי הזאת לא מתקשרת כמעט בחיים לאף אחת מהגיסות.

היא לא מתעניינת באחרים והיא גם לא משתפת על ההתמודדות שלה.

היא ובעלה בחיים לא משתתפים באירועים משפחתיים, תמיד מבריזים, לפעמים עם תירוצים, לפעמים אפילו לא טורחים לתרץ את עצמם.

פשוט לא מגיעים ולא עונים אח"כ לטלפונים.

פעם דיברתי איתה ואמרה לי מה כולם יודעים...

אמרתי לה שממש לא. אף אחד לא יודע.

כי אם היא לא מתקשרת לספר ולשתף אז לא יודעים.

חמותי לא משתפת וגם בעצמה הידע שלה די מוגבל, כי הם לא משתפים אותה.

אז הם מתמסכנים ומרגישים שכולם מתעלמים מהם

אבל סליחה הם די הביאו את זה על עצמם.

סליחה שנפלתי על השרשור שלך,

אם זה לא המצב אצלכם אז אני אמחק...

רק רציתי להאיר נקודת מבט קצת שונה מהצד השני.

בעיניי אם את רוצה שיתעניינו אז בכל פעם שאתם מאושפזים תכתבו בקבוצה המשפחתית,

אנחנו בבית חולים X עם Y.

Y מאוד ישמח לטלפונים וביקורים.

את תראי שפתאום יתקשרו אלייך וישלחו הודעות התעניינות.

פשוט תזמינו את זה ואל תהיו פסיביים.

כן תמחקי.כי זה ההפך הגמור מאיתנואנונימית בהו"ל

תמיד מגיעים לכלאירוע,עם מתנה גדולה

תמיד נמצאים בכל זמן

תמיד עוזרים בכסף, בהלוואות באירוח,בשיחה ובתמיכה

אירית גיסה שבעלה היה בחול הרבה זמןעם כל הילדים

תביני איזה סוג אנחנו ולמה אנחנו כל כך פגועים מזה

אני יודעת שזה הפוך על הפוךבשורות משמחות

אבל יש אנשים פאסיבים שמחכים לקבל אור ירוק לפעולה

את יכןלה למראש לבקש עזרה או בקבוצה משפחתית או שאם למשל אתם עוברים בסביבתם ורותים לצאת ולהשאיר את הילדים אז לשאול בפרטי אם אפשר לבייביסיטר

מבינה אותך. גם לנו היתה תקופה ארוכה ואינטנסיביתקופצת רגע

בבית חולים, והמשפחה מצד אחד בקושי עזרה, והמשפחה מהצד השני התגייסה באקסטרים, ממשמרות בבית חולים, משפחה מורחבת שהגיעה עזרה והתעניינה. הניגוד היה כל כך בולט ולא היה אפשר לפספס את זה.

אצלנו זה בהחלט השאיר משקעים בקשר עם הצד הזה, וזה כבר היה לפני תשע שנים...

תודה .רק שאצלנומלצערי שני הצדדים ככהאנונימית בהו"ל

וזה מה שהוא

יכול להיות שהם לא יודעים איך להתייחס? מה יעזור?שיפור

הציעו עזרה פעם אחתאנונימית בהו"ל

כשאמרתי כן אמרו שלא יכולים

וואי ממש לא נעים😒שיפור

כואב מאוד הקור הזהשוקולד פרה.אחרונה

והתחושה שאתם לבד בתוך מירוץ המכשולים הזה, שנראה שכבר נמשך הרבה מאוד זמן.

אני מצדיקה אותך. משפחה זה קודם כל תמיכה בעיניי. אני מצפה מעצמי להיות שם בשביל האחים שלי (וכמובן ההורים), מעצם זה שאנחנו משפחה.

זה הדבר הכי מצופה ומתבקש, וכשזה לא קורה- באמת השאלה מה התפקיד של משפחה בחיים שלי- עולה.

אני יכולה להגיד לך שאני מבינה אותך מאוד, וחושבת שהכאב שלך מוצדק.

אני הייתי מנכיחה את הכאב שלי ולא מצטרפת לצחוקים.

אם אף אחד לא מספיק רגיש כדי להתעניין ולהציע עזרה בסיסית- מבחינתי הקור הזה הוא הדדי. הדרך שלי להגן על הלב שלי, הוא לא לתת אותו למי שלא יודע להעריך או להתייחס בהתאם.

ירושלמיות עזרתכןניק חדש2

לא קשור להיריון ולידה אבל אין לי איפה לשאול

אנחנו יוצאים מחר בע"ה לטייל קצת במדרחוב בירושלים.

איפה אפשר לחנות עם רכב?

חניון אגריפס עוד קיים?

לא נסעתי שנים לירושלים

אני חונה בחניון ממילא בד''כמתיכון ועד מעון

משם יש רכבת לאן שרוצים

בעיה שאין לי רב קוניק חדש2

לבעלי יש

מותר לו להעביר עלי?

שנים לא נסעתי באוטובוסים חחחח יש לנו רכב אחד והוא אצלי🤣

אפשר לשלם באפליקציהמתיכון ועד מעון

אני משתמשת באפליקציה של פנגו, אבל יש גם באחרות, בכולן אפשר לשלם באפליקציה על נסיעה בתחב''צ

את יכולה לשלם באחת האפליקציות פנגו, מוביט וכוחילזון 123

ואם כבר נוסעים בתחבצ אפשר לחנות בלי להכנס לתוך העיר נגיד בגבעת התחמושת או בהר הרצל

אני חושבת שאפשרהשם שלי

פעם ברכבת הקלה לא היה אפשר לשלם על עוד מישהו, אבל נראה לי כיום כבר אפשר.

ואת יכולה לשלם גם דרך אפליקציה.

עקרונית אפשר לשלם ברב קו אחד על שני אנשיםמתואמת

שימי לב שבמכשיר התיקוף צריך לבחור את האפשרות של שני תיקופים מראש, לפני הנחת הכרטיס.

אפשר לקנות רב קורקאני

אנונימי בתחנות רכבת הקלה ב10 ש"ח

בעיקרוןבשורות משמחות

אם אין חוזה מיוחד ברב קו אז כן

מעבירים במכשיר ומוסיפים )יש סימון של +( על עוד נוסע

באפליקציה של מוביט יותר נוח לשלם על 2 גם לא צריך להעביר במכשיר בכלל

אפשר לחנות לאורך הרכבת בכיכר דניה ןעד הר הרצל ששם יש חניון ייעודי לנוסעי הרכבת

וגם אפשר לחנות בתוך שכונות שקרובות לרכבת כמו קרית יובל

לדייק: אין תחנת רכבת קלה בממילא. רק אוטובוסים.אלישבע999

תחנת רכבת קלה הכי קרובה יש בכיכר ספרא - כ 20 דקות הליכה מחניון ממילא.

תודה לכולןניק חדש2

איך משלמים בפנגו?

נרשמתי לאפשרות.

יש מלא חניונים בעיר, יש באגריפס, יש שוקניון, לאבית פרטי

חסר. אבל הם לא זולים (חניוני הרכבת הקלה יותר זולים)

באגריפס יש את חניון חלון לירושלים

לפעמים אפשר למצוא באזור הדוידקה בפנגו

אוקיניק חדש2

תודה רבה

אנחנו בדרך לאגריפסניק חדש2

מקווה שנמצא בקלות ושיהיה תת קרקעי.

ומשתפת שזו פעם ראשונה מזה 5 שנים שאנחנו נוסעים לבלות לבד.

אני כבר בוכה ברכב מגעגוע לילדים🥲😶‍🌫️

בגבעת המבתררקאני

יש חניון ענק בחינם

חניון נחל צופים קוראים לזה

ורכבת הקלה עד לעירייה

נראה לי הכי קל ככה

מקווה שלא מסוכן שםניק חדש2

למה מסוכן?רקאני

ערבים וכוניק חדש2

לא זה לא איזור בעייתי...טארקו

רציתי להמליץ על זה גם

ואם מגיעים מדרום אז בהר הרצל גם יש חניון חנה וסע גדול

ראיתי שכתבת שאין לך רב קו

אפשר לשלם עם מלא אפליקציות(רק תורידי מראש ותראי שעובד לך כי ברכבת אין זמן להתחיל להוריד וכו לפני שמגיע פקח)

מוביט/פנגו/סלופארק/אג/יש עוד אבל נראה לי שזה מספיק

החניונים במרכז העיר יקרים.. בהר הרצל יש בחינם וגםאוהבת את השבת

בגבעת המבצר

משתיהם לוקחים רכבת למרכז העיר , בערך 20 דק נסיעה ..

רק לזכור לתקף, אפשר באפליקציה של מוביט או פנגו, אחרת הקנס של 180 שח עולה יותר מכל חניון🤪🤪

אני לא אשכח בע"הניק חדש2

היום הפנגו חכם כבר חחח

הכוונה ברכבת הקלה, הרבה שוכחים ונקנסים...אוהבת את השבת

בחניון המחסום לא נפתח אם לא משלמים אז זה קל יותר...

ובחניה כחול לבן גם שוכחים לפעמים....

חניה בהר הרצל חינם.יהושבעט7

מי שמשתמש ברכבת יכול לחנות בחניון בהר הרצל

משם הגעה ברכבת.

בשימוש בקרב קו.יהושבעט7

מתקנת חניה חינם מותנת בשימוש בקרב קו .

יש המון מקומות חניה בהר הרצל.

גם בלי שימו ברבקו חניה חינם. הקנסות הן ברכבת הקלהאוהבת את השבתאחרונה

עצמה

ומאוד תכופים

לוח חופשאונמר

הילדים בני 5 ו2 וחצי.

אני רוצה לעשותלהם ליתרת החופש לוחופש שיהיה כל יום משהו אחר.

אז יום אחד יהיה מתנפחים פה בישוב ונלך.

יום אחר קיטנת סבתא.

יום אחר בנודודות יגיעו ויעשו ארוחה ביחד.

אשמח לעוד רעיונות מהמנוסות פה, שאתן עושות (או שלא חח) דברים פשוטים שמשמחים ילדים...

תודה!!

רעיונות124816

עיסת נייר,

בצק משחק,

אוהל משמיכות בסלון,

להנביט קטניות ולעקוב אחרי זה,

לבנות מגדל הכי גבוה שאפשר מקפלות/לגו/מגנטים וכדו,

פקניק,

ללכת לגן משחקים שונה מהרגיל,

אמבטיה עם קצף/משחקים/צבעי ידיים, אם לובשים בגד ים ומשקפת אפשר למתג כבריכה.

בריכה קטנה אם יש.

צבעי גואש.

לשטוף רצפה ולהרטב תוך כדי,

להכין עוגיות/עוגה/חלות לשבת,

להכין לחם פרצוף לארוחת בוקר/ ערב (את שוטפת וחותכת ירקות, הילדים מסדרים בצורת פרצוף על פרוסה עם גבינה/טחינה וכדו)

להזמין חברים.

אני בגיל הזה לא הייתי בונה לוח חופש אלא אוספת רעיונות לעצמי ושולפת לפי מה שמתאים לי כל יום.

ולא חייב כל יום משהו, עדיף ללמוד להנות גם מסדר יום רגיל בלי משהו מיוחד.

תודה!!אונמר

את הלוחחופש הוא הביא מהגן שעשו להם כל יום ציור ביום שלו ולפי זה הם חיכו למחר..

יום מים, יום עוגיות, כאלה..

תודה!

רעיונותרק טוב!

פיקניק בפארק קרוב או גן משחקים או אפיחו במרפסת

להכין כדורי שוקולד

בר בצק/פלסטלינה

פארק מזרקות אם יש באזורכם

אוהל בבית- אם יש אוהל של טיולים שקל לפתוח זה הכי פשוט

ספר ילדים עם המחשה או יצירה בהקשר

שיפודי פירות

וואי מעולה! תודה רבה!!אונמר

פארקים וגני שעשועים, פיקניק, בריכהיעל מהדרום

לק"י

פעילויות זולות אם יש דרך המועצה/ עיריה.

לפעמים אני עושה פעילויות לפי נושאיםשיפור

נגיד לפי צבעים ואז גם אם אין משהו מיוחד זה מיוחד שהיום היום אדום- אכלנו תפוח אדום, צבענו דף צביעה של דברים אדומים, הרכבנו פאזל עם כבאית בצבע אדום ובנינו מגדל אדום ממגנטים וכן הלאה...

יש מלאדרקונית ירוקהאחרונה

יום אפיה - כובעי טבחים, סינר גדול (אפשר לקשור מטפחת ישנה). ללוש בצק יחד, לעקוב אחרי התפיחה ובסוף להכין פיצות או לחמניות.

יום שוקולד - מציירים קווי מתאר של תמונה על דף, שמים מעל נייר אפיה. ממיסים שוקולד לבן ושוקולד חום ומכניסים לשקיות זילוף. מזלפים עם החום על קווי המתאר וממלאים עם החום או הלבן. דרושה עמידות גבוהה לליכלוך

יום מים

יום חדי קרן - לגדול יש סרטונים שמראים קיפולי נייר של חדי קרן. להכין כתרים עם קרן ולהסתובב ככה. הכנו פנקקים והילדים קישטו כמו חד קרן. אפשר להוסיף כיד הדמיון הטובה

לקחת סיפור ילדים וללמוד בעקבותיו. למשל שנה אחת לקחתי את איילת מטיילת - יום חיפושית, יום ציפורים, יום חילזון, יום צב וכו' בכל אחד מהימים עשינו יצירה קשורה ולמדנו על החיה. איפה היא חיה? מה היא אוכלת? מה שעות הפעילות? בנוסף ציירתי על קרטון ביצוע ילדה עם שמלה, הם צבעו. כל יום הם צבעו את החיה של אותו יום ושמנו סקוטצ'ים. בסוף היתה לכל ילד איילת עם סקוטצ'ים ואת כל החיות והם יכלו לשחק ולהמחיש את הסיפור.

לאפות עוגיות לחיילים

חפש את המטמון

מסיבת פיג'מות

דברים שקונים לפני לידה- משאבת הנקה?הרמה

אני יודעת שיש בבית החולים אםיש צורך

אבל אין כמו משהו שהוא משלך נקי

השאלה אםכדאי להשקיע כל כך הרבה כסף ולקנות מראש ולבוא עם זה לתיק אשפוז.

אין צורךמקקה

אם צריך קונים חלקים משלך ורק את המנוע לוקחים מבית החולים

חבל ממש לקנות מראש

לא. קונים אם רואים צורך בהמשךיעל מהדרום

לק"י

נראה לי שרוב אנשים לא זקוקות לזה מיד אחרי הלידה.

לדעתי לא כדאי לקנות מראששלומית.

בד"כ לא צריך מיד אחרי הלידה לשאוב, ואם כן- יש את של בית החולים.

אני חושבת ששווה לחכות שההנקה קצת מתבססת ואז יותר בהיר מה הצרכים ואיזו משאבה הכי מתאימה

אני רק מוסיפה כיוון אחרכנה שנטעה

לפעמים (אצלי נגיד ככה היה) הייתי צריכה לשאוב כדי להתחיל הנקה, להגביר ייצור חלב וזה. תכלס קניתי משאבה יום אחרי שהשתחררתי, הייתי רגועה יותר אם היתה לי לפני.

אז לא יודעת אם כדאי לקנות מראש כי אולי באמת לא תצטרכי אבל כן הייתי ממליצה לבדוק מאיפה נוח לך לקנות ואיזה סוג מומלץ לאישה צורך כדי לייעל אח''כ את הקניה. זה לפעמים יכול להיות לא פשוט להתעסק בזה אחרי לידה, תלוי במצב שלך, של התינוקי ושל מי שסביבך.

לדעתי שווה שתהיה משאבה ידנית למקרה הצורךרק לרגע 1

כן כדאיבשורות משמחותאחרונה

יש לי ידנית פשוטה פשוטה מאליאקספרס

ונוחה מאוד

גם השאיבה היא לא כמויות מטורפות זהמיותר לעיסוי פטמות אומגירןי להנקה בימים הראשונים

לבית כדאי חשמלית שנוחה לך לשאיבות לכמויות

לא בכל לידה צריך אבל קרה לי ב2 הלידות האחרונות שהייתי צריכה

יחסים מול אבאמדפדפת

אשמח לעצות שלכן

אני מרגישה שאבא שלי לא אוהב את בעלי וזה כל הזמן מתבטא בעקיצות וכעס כלפיי

זה קשה לי כי באמת חשוב לי להיות ביחס טוב איתם והם גם עוזרים המון

ואילו מבחינת אבא שלי אם אנחנו נוסעים לצד השני זה מוזר והוא לא מאמין לי אף פעם שאני בסדר עם המשפחה של בעלי

כל היחס והעקיצות כל הזמן מאוד יושבות עליי

ממש לא נעים!!!🫤😣❤️שיפור

היחסים שלך איתו תמיד היו מורכבים? יש מצב לדבר איתו על זה?

היינו ביחסים ממש טוביםמדפדפת

ואין מצב לדבר איתו

כשניסיתי הוא פשוט הפך הכל עליי

הוא מאוד ביקורתי ורוצה שהכל יהיה בדיוק כמו שהוא אוהב ובעלי שונה ממנו בהכל וזה מטריף א

ותו

היה לי ככה עם אמא שליאונמר

למדתי שזה מה יש,

לסנן ביקורים למינימום ולהפחית קירבה שלהם.

היתי מגיעה יותר לבד בימי חול משבצות נגיד.

באמת היה בלתי נסבל, וכן ניסיתי לדבר איתה, וראיתי שאין סיכוי ואין תועלת.

תזכרי שאותו בחרת אותו את אוהבת. כמה שהרבה להפחית קשר עם ההורים בגלל זה, לי זה היה עדיף...

זה ממש קשהמדפדפת

כי אמא שלי היא כן עוגן מבחינתי

וזה בא ביחד

לא חושבת שאת צריכה להפחית רק לסנןעל הנס

לשמיע רק דברים טובים וחיוביים על הצד השני

אצלי אישית כןשלומית.

יש הפרדה מסויימת בין ההורים

עם אמא שלי קשר מעולה ועם אבא שלי פחות.

עם אמא שלי אני כל יום מדברת בטלפון, מדי פעם קופצת באמצע שבוע, וכשמתאחים שבתות אני פוגשת את אבא שלי בעיקר בסעודות

נכון.אונמראחרונה

זה באמת קשה. אבל אפשר נראלי להפריד ברמה כלשהי בין אבא לאמא.

מצד שני גם לא כזה משנה שזה קשה. אם זה מה יש, מה אפשר לעשות?

אין לנו איך לשנות את ההורים שלנו. יש לנו לבחור איך להתנהל מולם.

לשתף את אמא, רלוונטי?באתי מפעם

אמא יודעתמדפדפת

היא לא רוצה להתערב בינינו

חיבוק. נשמע כואב מאוד ❤️באתי מפעם

ניסית להראות לאבא שאת נפגעת?

נראלי שאני על סף גירושים...אלסה

גילויים קשים על בעלי לצערי..

קשים מאוד מאוד.

ברמה שאני לא מסוגלת לתאר.

הוא מבין שהאמון שלי בקרשים.

הוא לא מוכן ללכת לטיפול, ממש אומר שאין מצב לטיפול.. הוא מבקש שאסמוך עליו. שהפעם זה יהיה אחרת...

מרגישה מרומה שאני בזוגיות שלא מגיע לי אותה.

וחוץ מזה, במקום להוריד את הראש, הוא עוד מעז להתווכח איתי על שטויות ולריב איתי סתם.

במקומו הייתי אומרת תודה על זה שאני עוד כאן אחרי הדברים שהוא עשה מאחורי הגב שלי.

מצויין. שני המשפטים האחרונים שלך הם ממש אבן דרךשוקולד פרה.

כי זו ההבטחה הכי עמוקה שלך לעצמך. בתנאים שלך (שהם תנאים בסיסיים לתשתית של בית) ובלי לוותר על עצמך. תדעי- רוב הגברים יהיו מוכנים לשינויים רבים ברגע שהם מרגישים את עוצמת המחיר שהם עומדים לשלם.

הוא יודע מה את שווה.

הוא יודע מה זה שני ילדים קטנים ואיזה אוצר הם.

והוא יודע מה מצפה לט כגבר גרוש (חיים הכי לא קלים שיש).

כל עוד הוא הצליח לערבב אותך ולא נדרש לשום מחיר- אין סיבה שיפסיק.

ברגע שאת חזקה עם הגבול שלך, והוא מבין שהוא עומד להפסיד את כל הקופה- זה יהיה הדרייב האמיתי שלו לעשות שינוי.

מעבד מזוןאפרסקה

היי בנות,

למי שיש דקה להשקיע, צריכה לבחור מתנה מהעבודה ויש שם 2 אופציות של מעבד מזון שאני צריכה-

סמוראי SUFP100, גדול יותר ועולה מסתבר באזור ה1100

סאוטר FPS585, יותר קומפקטי ועולה מסתבר באזור ה480

למישהי יש איזשהו דגם להמליץ? אני רוצה בעיקר בשביל לחסוך לעצמי גירוד ירקות בפומפיה. גם מושך אותי יותר זה שקומפקטי כי אני לא רוצה שיתפוס יותר מקום. מצד שני, היקר יותר בטח איכותי יותר?

אשמח לתובנות 🙏

אני לא סובלת מכשירים גדולים ומסורבליםהלוואייי

מתעצלת להוציא ולהכניס ולשטוף כלים.. .

ממליצה על מה שקטן

בסוף מה כבר צריך כזה איגותי לקציצת ירקות

כמה כבר את צריכה אותו ..לא על בסיס יומי..

אז בעיני הכי חשוב נח לישמוש

אני בכלל משתמשת מכמו מגרדת מגניבה מעלי אקספרס שכל לגרד איתה לא חשמלית קטנה וקומפקטית ולא צריכה מעבר

אני גםאפרסקה

תודה על הזווית ראיה

לרוב המחירים הם לא באמת המחירים שהמוצררק לרגע 1

נמכר באמת אז אל תסתכלי על זה

לדעתי סמוראי זו חברה פחות טובה מסאוטר

הכי חשוב אם הצורך שלך זה בעיקר גירוד ירקות לראות את הגודל של הפומפיה והאופציות שיש

תסתכלי גם על העוצמה

אז זהו שהמחיריםאפרסקה

הוצאתי מהאינטרנט לא מהאתר של המתנות, שם לא היה כתוב.

הסמוראי 1000 וואט והסאוטר 750 וואט. אבל את צודקת באמת סאוטר זה חברה איכותית.

מבחינת פונדציות נראה שיש להם אותם פונקציות.

מנסיוני המוצאים של סמוראי טובים אבל איןהמקורית

לי את המעבד מזון שלהם

תסתכלי על סרטוני סקירה

לי יש מעבד מזון של סמוראי והוא מצויןשקדי מרק

לא יודעת לגבי הדגם

לי יש סאוטר כבר הרבה שניםDoughnut

אבל לא יודעת אם הדגם הזה, מאד מרוצה.

שימי לב לשני דברים חשובים 1. הגודל של המיכל- אם הוא פיצי וצריך כל רגע לעצור לרוקן שיהיה מקום לעוד ירקות- זה מעצבן. 2. החלקים המצורפים- אני קניתי לפסח מעבד מזון ולא שמתי לב שאין בו דיסקית לגירוד דק- שזה החלק היחיד שאני משתמשת, זה היה ממש מבאס וכמה שניסיתי להשיג חלק מהספק וממקורות נוספים לא הצלחתי. אז שימי לב שיש את החלקים הנדרשים לך.

תודה!אפרסקה

איך אני יודעת שיש חלק שמגרד דק? זה מה שאני צריכה גם.. רשום שיש להב לגירוד או איך שלא קוראים לזה, השאלה איזה גודל זה יוצא..

ניסיתי לחפש סרטונים לא ממש הצלחתי

פה באתר שלהםDoughnut

כתוב שיש 3 דסקיות- פריסה גירוד וצ'יפס. בתמונה זה נראה פריסה גסה ולא עדינה...

מעבד מזון דגם FPS585 - Sauter

יש שם אפשרות לפנות לשירות לקוחות אני הייתי פונה ושואלת אם זה כולל גירוד דק.

תודה רבה לךאפרסקה

עזרת לי מאוד

☺️❤️Doughnut

עונה מניסיוןבשורות משמחותאחרונה

יש לי של בוש התלהבתי בהתחלה ממש אבל בקושי השתמשתי כי זה ככ לא יעיל השטיפה השימוש...

ואז קניתי מנדולינה וזה כ"כ פרקטי הרבה יותר!

גם בשימוש, באחסון, בניקוי במחיר

צמודים וקשה לי- חייבת עידודניק חדש אנונימי

חברות חייבת עידוד מכן מרגישה שכל יום הוא יום מלחמה/הישרדות

כמעט חודש אחרי לידה שניה. בת בכורה בת שנה ו7 חודשים גיל מאתגר מאוד הכנה לגיל שנתיים

הרדמות סיוט לוקח לנו שעה ואפילו פלוס להרדים אותה(נרדמת בלול לבד יושבים עם כיסא לידה ושרים קצת מנדנדים את הלול).

בנוסף מתעוררת בלילה (כנראה זה קורה מהקנאה לתינוקת והכל ריגשי ) כמה פעמים וב4-5 לפנות בוקר בכי צרחות מרדימים שוב

אני מניקה יוצא שאני ובעלי על חוסר שעות שינה מרגישה שלא ישנה וכל יום הוא נצח. פלוס יצאנו לחופש מהמעון ואני מנסה שכל יום יהיה איתי מישהו בבית.

קשה לי יודעת שזה זמני אבל זה נראה נצח

באלי שיגדלו כבר

אוף מרגישה שאני רק רוצה שיגמר היום כי כל יום קשוח לי

לא אדבר על התינוקת שזה מלא הנקות ביום וגזים.

חייבת עידוד שלכן… מתי ראיתן שיפור? אחרי כמה חודשים? מתי הגיל הזה מתאזן? טיפים

אתמול בעלי הלך לבית כנסת והחזרתי אותו כי היא התעוררה אחרי חצי שעה ושתיהן בכו לי לא יכולתי כבר אחרי יום שלם איתן

רושמת מאנונימי כי אין סיסמה לניק הרגיל

אצליאיזמרגד1

לא בדיוק אותם גילאים, אבל הייתי לבד בבית כל יום מאז שהתינוק היה בן שבוע עד שבעלי חזר מהעבודה... היה קשוח ממש אבל ב''ה אחרי 3 חודשים הרגשתי שנכנסו למסלול טוב ב''ה ותכלס היה לי ממש טוב איתם בבית אחרי הקשיים של ההתחלה.

הטיפ הכי טוב זה לזכור שהזמן עובר, עכשיו זה קשה אבל בעז''ה הם יגדלו קצת ויהיו החברות הכי טובות😍

מנשא טוב מציל חיים, תנסי

ולנסות להקל על עצמך כמה שיותר- לישון כל רגע שאפשר וכמה שפחות לעבוד בבית שמקביל

תודהה שעצרת וכתבת ליניק חדש אנונימי

משתמשת במנשא פה ושם אולי באמת אתחיל להשתמש גם בבית

יודעת שזה זמני זה נראה נצחחח 🥺

מתנחמת שעוד קצת חגים ובעלי יהיה בחופש איתי

זהoo

מאד הגיוני להרגיש ככה עם 2 תינוקות

זה יכול להיות קשוח הרבה זמן

כי ילדים קטנים ותינוקות לוקחים לרוב הרבה אנרגיות וסבלנות

להבין שזה הגיוני ולתכנן את היום/ תקופה לפי זה זה יכול לעזור

וואי איזה קשוחצלולה

תקופה קשוחה ממש,

אבל זמנית ועוברת..

אני תמיד מרגישה שקלה בכמה שלבים. בעיני מאוד תלוי גם בתינוק ובאופי שלו.

אני הרגשתי הקלה חלקית איפשהו באזור גיל שלושה חודשים, ובהמשך שוב סביב חצי שנה ושנה.

תקחי כמה שיותר עזרה, תזכרי שזו תקופה והיא תעבור ולכן אין מה לחסוך בעזרה כרגע. תשמעי לא להגיע לקצה, לתפוס את עצמך לפני ההתפרקות. טוב מאוד שקראת לבעלך מהתפילה, זאת התקופה עכשיו, לכל זמן ועת ובע''ה יבוא יום שהוא ילך בנחת לביה''כ.

חיבוק, ושתראי המון נחת בע"ה🤗

רק אומרת שזה נורמלי מאודפרח חדש

ואין פה משהו חריג או בעיה בך/בילדים

זה פשוט קשה מאוד מאוד

אני בשלב כזה הייתי נעזרת בילדה מהבניין

היא היתה משחקת עם ה"גדול" בשעת אחהצ שזה השעות הכי קשוחות

לאט לאט נכנסנו לשגרה יותר יציבה התינוק טיפה גדל ואז הפסקתי עם העזרה

אבל כן זה היה קשה מאוד!!

הכי הגיוני בעולם התחשות שלךרק טוב!

את נמצאת בשלב מאתגר.

מנסיוני, לוקח כ3 חודשים עד שהבית נכנס לאיזון ושגרה חדשה. לא אומר שמאז הכל קל, אבל כבר יודעים מה עובד טוב ומה פחות, ואיך נכון לעשות כל דבר כמו סדר יום, מקלחות, הרדמות, ארוחות, נסיעות, יציאות מהבית וכו.

לא פירטת איזה חלק ביום הכי קשה או מאתגר לך, אז אשתף שאני עם תינוקת בת חודש וחצי עכשיו, והערבים קשוחים. בד"כ מתחילת אחה"צ עד 23 בלילה וצפונה היא לא כ"כ רגועה... וגם במשך היום מרגישה שעמוס ולא מספיקה לפעמים לנוח או להכין אוכל. ואצלי היא השביעית אז יש כאן עוד ידיים שיכולים להחזיק אותה ומעליה בן 3 וחצי. ועדיין זה שלב מאתגר. כך שאני ממש מבינה אותך.

מחזקת אותך להתמקד בצרכים הבסיסיים, להעזר בכל מי ומה שאפשר. ולדעת שעוד מעט בעז"ה תכנסו למסלול שיותר יהיה קל. (אצלי שלושת הגדולים צפופים. השלישית נולדה כשהגדול היה בן שנתיים ו8 חודשים)

והכי חשוב בשביל הכוחות שלך לישון טוב עד כמה שאפשר, ולאכול טוב (לא צריך ארוחות גורמה, אבל כן אוכל מזין ולא גאנק, וכמובן מים בימים חמים אלו).

את עוד במשכב לידה, נסי לשמור על הכוחות שלך, וכמה שהבעל יכול להיות יותר בתמונה זה רווח נקי של שניכם.

עוד משהו לגבי הגדולהרק טוב!

מנסיוני, מה שהכי עוזר-

לתת לה להרגיש שהאחות החדשה היתה מתנה בשבילה. גם בגיל כזה היא לגמרי יכולה להבין אם התינוקת זה שבר שאסור להתקרב, לגעת, לוקח לה את אמא, וכו.. או שאיזה כיף שיש לי בובה שמותר ללטף (תציעי לה, ותראי לה איך. תסבירי לה איפה לא ולמה). אפשר להביא לה טיטול או לעזור לאמא להחליף לה, אפשר לשים לה מוצץ, אפשר להחזיק אותה (כמובן יחד איתכם, אבל שהיא תרגיש שהיא מחזיקה). וכו. כל זה נון תחושה שזאת מתנה שווה, שהרווחתי חברה, ואחריות ולא הפסדתי.

פה בשביל להגידטוט

אצלי השנה הראשונה היתה קשה כמו שאת מתארת.

נעזרתי הרבה בביבייסיטר שהיתה ביחד איתי והילדים.

עכשיו הם בני 3 ו2 וזה הכי מתוק בעולםםםם

משחקים שעות ביחד. אוהבים וחברים. במקרה שאחד מהם איתי לבד הוא שואל איפה השני.

אתן ממש מעודדות אותי עם כל הקושי אוףניק חדש אנונימי

מרגיש לי שאני חייבת מישהו איתי כל יום גם לחברה וגם לעזרה

אוף וחמותי עוזרת מלא במהלך השנה שהבת שלי אצלה ביום יום. באלי לעשות אצלה שבת אבל בטח בעלי פחות ירצה

ואמא שלי פחות תצליח להשתלט להרדים וכאלה

ועוד משהו… אני רק במחשבה שיגדלו כברניק חדש אנונימי

וזה מבאס אותי שאני רק רוצה שהזמן יעבור ויחזור לעבודה לשגרה

באלי להנות מהן להיות בטוב

בעלי עוזר לי מלא ואהבה שלנו התעצמה עוד יותר עם הקושי הזה

הקושי הוא ההרדמות הלילות ההתעוררות של הבכורה

והתינוקת לפעמים איך ששמה אותה מתעוררת ואז זה לופ של הנקה 24/7 ככה מרגיש

אני רוצה בהמשך לשלב תמ"ל. יש תמל שלא עושה בעיות עיכול וכו? מניסיון שלכן…

כל טיפ יתקבל בברכה

גם אני מתבאסת מהמחשבה הזאתצלולה

הקטנה שלי תכף בת שנה ומאז שנולדה היא די מאתגרת אותנו. המון פעמים אני מוצאת את עצמי אומרת שאני מחכה שהיא תגדל... ומציבה לעצמי יעדים חחח🤭

אמרתי לבעלי שלא כיף לי להיות בראש הזה בגידול שלה, ולא בהנאה מהמתיקות. כי היא באמת בובה, מתוקה ממש. הוא שיקף לי שאני לא מחכה שהיא תגדל אלא שהקושי יחלוף.

איזה יופי שאפשר לחשוב על זה שהקושי יחלוף.

מזכירה לךקדם

שאת ממש קצת אחרי לידה, עדיין במשכב לידה, ממש הגיוני שזה ככה, לקוח זמן להתאושש מהלידה ולפני שישה שבועות אין מה לדבר בכלל. כשאת תתחזקי ותרגישי יותר טוב זה יראה אחרת... בנתיים כמו שתיארת כדאי עזרה כשצריך בעיקר כדי לישון ביום, אם אפשר לפחות שעתיים ברצף, זה מאוד משמעותי.

לנו גם יש רווח כזה בין ילדים וגם אחותי ואני ברווח כזה ובאמת זה כל כך שווה כשגדלים!!

אני רק רוצה לעודד (בתקווה שזה יעודד)מתואמת

שלא תמיד זה ככה עם צפופים. אומרת את זה בעיקר כדי שלא תחששי מילדים הבאים... (למרות שאי אפשר לדעת מראש)

שני הראשונים שלי צפופים יחסית (שנה וחמישה חודשים הפרש), והם היו תינוקות נוחים מאוד והגידול שלהם היה יחסית קל (יחסית, כמובן, כי תמיד גידול ילדים נושא אתגר), והיה לי גם כיף איתם.

יש לי עוד שני צפופים (הפרש של שנה ותשע), וזה כבר היה מאתגר יותר, כי הגדול מביניהם היה תינוק מאתגר (בגיל שנתיים הוא יחסית נרגע).

והכי מאתגר היה לי דווקא (ועדיין, בעצם) עם שתי האחרונות, שהן לא צפופות (הפרש של שנתיים ותשעה חודשים), פשוט כי שתיהן היו תינוקות מאתגרות וגם בתור ילדונות הן מאתגרות...

בכל אופן, כרגע עוד לגמרי הגיוני שקשה לך, כי את שנייה אחרי לידה. כשקצת תצליחי להתאפס, אולי תנסי לברר אם יש משהו ספציפי שמציק להן - משהו שמקשה על הגדולה לישון ברצף (קשה לי להאמין שזה נטו רגשי), משהו שמקשה על הקטנה לינוק (אולי אלה לא רק גזים, וגם אם אלה גזים אולי יש דרך להקל עליה).

ובינתיים - כן, תנסי להיעזר כמה שאפשר בכל מי שמציע עזרה... אולי אפילו בייביסיטר שתוציא את הגדולה לטיולים ותעייף אותה מספיק כדי שתישן טוב בלילה וגם תיתן לך מנוחה לטפל בתינוקת לבד...

הרבה כוחות ומזל טוב!

ממש מבינה..ומנסיוני רוצה גם לעודדהלוואייי

אצלי גם כולם צמודים ..

ובשנים הראשונות גם חוויתי הרבה קושי של אינטנסיביות שוחקת

וגם אצלי הם בכיינים ורוצים ידיים ולא ישנים וכו

חושבת שזה תהליך של למידה אמהית.

בהתחלה הבנתי שלא נכון לבא עם ציפיה להצליח ושיהיה קל ויתקתק הכל

אני לומדת את המקצוע

אני לומדת את עצמי שם

לומדת מה עובד לי ומה מאתגר לי

לומדת איפה אני יכולה לעזור לעצמי ומה יכל להקל עלי

לומדת לחשוב יצירתי

לומדת לכבד את עצמי ושאני חשובה והשמחה והכוחות שלי חשובים

לומדת לעשות איזונים

לומדת לקחת בפרופורציות

לומדת להזכיר לעצמי מראש שזה תקופה קשה יותר אבל היא עוברת ולכן לומדת לקחת אוויר ולנשום עמוק

ובעיקר

לומדת להקליל!! לא לשקוע בהווה מדי

אז לא ישנתי.

.לומדת לומר את זה לעצמי בטון זורם ועובר הלאה

לתת חיבוק לעצמי ולהמשיך

באחרונים למדתי לזהות שאני רוצה להנות ולא רק לשרוד

ואז גם ניסיתי ללמוד איזה גישה תעזור לי להצליח להנות גם בקטנטנות

וזה עובד

ב3 האחרונים ממש נהנית מכל רגע לצד העיפות והבקשות וכו

קצת כמו שפיתחנו חוסן מול טילים

אז אני מרגישה שעם הזמן פתחתי חוסן מול אתגרי התינוקות והאמהות אחרי לידה

אני משתדלת לא לקחת קשה ..לכתוב הרבה להקשיב לעצמי אבל לעבור מהר הלאה ולא לשקוע בקושי

הסיפור הוא לידה ותינוק וילדים מתוקים

ויש גם קישוטים של קושי..לפעמים הם על כל הדף..לפעמים רק בחלקו

וכל זה נכון לא רק לצמודים.אבל בצמודים י ש יותר סכנה לחוות רק את ההישרדות ולא את המתיקות

ולכן חושבת שהעבודה היא תודעתית בעיקר

וגם פרקטית למצוא דרכים להקל על עצמך

ולזכור שזה זמני ההתחלה זה עובר

איזה כיף שאתן מגיבות לי זה ממש עוזר לי לדעתניק חדש אנונימי

שזה באמת זמני ושווה את זה

מישהי רשמה שבעלה אמר לה שזה לא שיגדלו אלא שהקושי יחלוף… אהבתי ממש את המחשבה

אנסה כמה שיותר לזרום ולא לשקוע

כמה שאפשר..🩷

תודה לכן

חודש זה כלוםםםםםאוהבת את השבתאחרונה

עדיין כל הגוף מפורקת

ההורמונים ברכבת הרים