צריכה עצה לגבי הבעלמאוהבת בילדי

לבעלי אין ערך לזמן של האחר.

יש לו תחושת זמן, רק לא ערך.

הוא יכול להיות בבית, ולפני ארוחת בוקר ולהגיד לחבר שלו שעוד 10 דקות הוא בכולל.

איך?

לאכול ולברך- לוקח לו 20 דקות. ללכת עוד רבע שעה.

אז למה להגיד 10 דקות אם זה לא כך?

מקודם אמר לי להתקשר לאבא שלי כי הוא בא לעזור לו במשהו (בעלי לאבא שלי), אמר שמיד יוצא.

בפועל יצא אחרי רבע שעה...

יוצר לי פדיחות אצל אחרים.

מילא זה חברים שלו. אבל משפחה... ועוד שלי...

הוא יכול להגיד שבשעה מסוימת הוא בא, ובא אחרי שעה "דיברתי עם ההוא וההוא" הוא עוד חושב שיש לי עצבים לשמוע למה אחר!!!

עכשיו הוא התחיל לעשות את זה גם לי- אומר לי רבע שעה, בא אחרי חצי שעה.

אז למה אתה אומר סתם???????????????????

אני מתעצבנת מזה. כי אני אדם מאד דייקן.

אני מבינה שיש בלת"מים, אבל לא על בסיס קבוע...

גם מה הקטע להגיד שעה מסוימת ולאחר? אתה חושב שזה מרגיע אותי שאני יודעת שתבוא? זה רק גורם לי להתמרמר על כל דקה של איחור...

דיברתי איתו על זה כמה פעמים. הוא אומר "כן כן" ועושה " לא לא"

אני פשוט משתגעת!!!

חוץ מזה- הוא בעל מדהים, אכפתי, דואג, אוהב ומעניק.

אבל בנקודה הזו- אני מרגישה שהוא מזלזל בי. וזה גורם לי להתרחק ולהסתגר בעצמי. במיוחד שכשאני מדברצ איתו על הנושא- זה לא עוזר...

יצא ממש ארוך. מקווה שיצא מזה משהו.

לפחות פרקתי.

מוכר לי, נראה לי זה סוג של אופי שקשה מאוד לשנותDove
גם בעלי כזה, ולדעתי פשוט קשה לו להעריך נכון את הזמן שלוקח לו לעשות דברים וזה לא נובע מכונה רעה או מרצון להרגיז
לפעמים זה באמת מתסכל בטירוף אבל לרוב אני פשוט לוקחת בחשבון להכפיל ולשלש את הזמן שהוא אומר לי.
ואם אני בונה עליו שיהיה בשעה מסוימת אני אומרת לו להיות בשעה מוקדמת יותר כדי שיגיע בשעה שתכננתי.
גם בעלי לא יודע לשער זמניםoo
אז אני לא מסתמכת עליו בנושא של זמן, ויודעת שעשר דקות יכולות להיות למעלה מחצי שעה. חבל על העצבים, יש אנשים שאין להם יכולת לשער זמנים.
אבא שלי כזהאורי8
ככה גדלתי, והאמת שנראה לי שזו אחת הסיבות שאני לא כ"כ מבינה למי מפריע שאני קצת מאחרת וגם לי יש בעיה עם זמנים. למדתי בדרך הקשה שיש אנשים דייקנים שזה ממש מעצבן אותם, וכשאני צריכה להגיע בזמן זה ממש מאמץ בשבילי.
אבא שלי ממש כזה, זוכרת את עצמי כילדה שומעת אותו אומר דברים בסגנון של- עוד 10 דקות אני אצלך... כשברור לי שיקח חצי שעה עד,שיגיע. זה לא נובע מזלזול באחר, לפי דעתי זו קצת בעיה בתכנון זמנים, שגם לי יש אותה. המח שלי לא מחשב נכון את זמן ההתארגנות, אם ממש חשוב לי להגיע בזמן אני ממש צריכה לחשב טוב את זמני ההתארגנות. ואם אני לא עושה את זה וזורמת באופן טבעי אני תמיד מאחרת,תמיד נדמה לי שיקח לי פחות זמן ממה שלוקח באמת.
אולי אם לא תראי בזה זלזול תוכלי לגשת לזה אחרת, במה שלא קשור אלייך, נראה לי שתרפי( כשהוא מאחר לחברים שלו). ובמה שחשוב לך,תדברי איתו, ותשאלי, כמה זמן יקח לך באמת? תסהי את תשומת ליבו לחישוב האמיתי של הזמנים.
בדיוק כמונינעמי_
כתבת שיש לו תחושת זמן רק לא ערך... את בטוחה בזה??אנונימיות
כי לבעלי אין תחושת זמן!!
אנחנו כרגע עובדים יחד בעיקר שהוא יפסיק לסמוך על תחושת הזמן שאין לו ולהתחיל לסמוך על שלי...
חלק ממה שתיארת יכול לקרות לו וכשאאמת אותו עם הנתונים- אהה נכון לא יודע חישבתי אחרת.
וגם אצלנו האיחורים שלו גורמים לי פאדיחות, אי נעימות ועצבים של אנשים אחרים.
איך אבא שלי צוחק? במקום לחשב כמה זמן כל דבר לוקח ולקחת טווח ביטחון הוא מחשב כמה הכי פחות זמן זה יכול לקחת ומוריד רבע שעה
עכשיו, זה ממש לא מצחיק כשמדובר בתור לרופא, או בהודעת sos שהוא מאחר למעון 20 דקות לפני הסגירה ואז להקפיץ בייביסיטר מעכשיו לעכשיו, או כשמדובר באירוע משפחתי והוא מגיע באיחור לא אלגנטי (פעם דודה שלי שאלה את אמא שלי אם הוא כועס עליהם מאיזו שהיא סיבה ולכן הגיע בסוף 😑 )
אז באמת למדתי לקבוע שעת יציאה מוקדמת יותר, לאמת אותו עם נתונים ובעיקר להזכיר לעצמי ולסובבים שזה לא נובע מכוונה רעה
חשבתי שאני כתבתי את זהאמא ל6 מקסימים
אין לי פתרונות, רק הרבה הזדהות.
אבל למדתי שאם אני מחכה לו, אז אני אומרת לו, לדוגמא, מתקשרת אליו לשאול מתי הוא מגיע:
- אני עכשיו בא
- כן, בטוח?
- כן, מייד עכשיו.
- אני שואלת כי אני רוצה להגיש ארוחת ערב, ורוצה לדעת אם לחכות לך, 5 דקות, או שייקח לך עוד הרבה זמן.

וכאן התשובה יכולה להיות: כן אני נועל את בית הכנסת ומגיע, או יכול להיות: אני רק עושה פה עוד 2-3 תיקונים, פלוני פה לעזור לי, ואז אני אעבור במכולת וקונה xyz, אז ייקח לי עוד איזה חצי שעה.

אז פשוט למדתי להגיד לו שאני מחכה ושואלת כדי באמת לדעת.
או לבקש שלא ידבר עם אף אחד בדרך, כי אני צריכה שיחזור מהר או כאלה דברים. לא תמיד מצליח לי, רוב הפעמים לא...

וגם אני מתעצבנת בדיוק כמו שכתבת. ובמיוחד שזה לא חד פעמי.
ואז בלילה נכנסים למיטה, והוא מתנצל, ואני כולי עצבים, אומרת לו שאני לא סולחת כי זה לא פעם אחרונה...

בקיצור עוד לא מצאנו פיתרון. הפיתרון האמיתי הוא להתרגל וללמוד לחיות עם זה, אבל תכלס, עוד לא הצלחתי...
בעלי גם קצת כזהמטילדה
למה קצת- כי הפערים בין מה שהוא אומר לזמן בפועל הם יותר קטנים ממה שאת מתארת וזה עדיין מציק לי
דקה אני בא- בפועל 5 דק'
יוצאים עכשיו- לוקח עוד כמה דק'
הכי משגע אותי אבל שהוא אומר לי שהוא סיים מהשו שאני יכולה לבוא ואז אני קואה שהוא עוד באמצע..
נגיד חותך לי סלט- בואי הסלט מוכן אז אני מפסיקה את מה שאני באמצע ומגיעה והוא עדיין חותך...

אני מידי פעם מזכירה לו שזה משגע אותי ומבקשת שישתדל לא להגיד לי סתם זמנים...

ובעצמי יודעת שגם אם הוא קרא לי נגיד עכשיו יש עוד זמן אז לא ישר לבוא ואז להתעצבן...

ומזכירה לעצמי שזה לא מזילזול בי, ככה הוא... ומי אמר שדווקא אני צודקת?
אני יודעת שהוא לא עושה לי דווקא...

מצאתי לזה פתרון, בחיי. לא בטוחה שתאהבי, אבל בכל זאתהמקורית
קודם כל לדעתי אין לבעלך תחושה של זמן. הוא מעל הזמן מה שנקרא, גם בעלי כזה
כמה דברים שיש לי לומר על כך:
1. אם קבעתם ב14.00 לדוגמא למקום כלשהו תאמרו לו שקבעתם בשעה 13.15. להקדים כדי שגם אם יאחר עדיין תגיעי בזמן. זה עוזר
2. הנקודה העיקרית והחשובה ביותר שמונעת תסכולים: את חייבת לעשות הפרדה ולהבין שהפדיחות ובאיחורים שלו הם שלו בלבד. לא שלך, ולא נוגע אלייך. את זה לא הוא. תאמיני לי, ברגע שתשחררי את זה בעצמך עם עצמך - ירד לך התסכול פלאים. גם אם הוא איחר לאבא שלך, זה הוא התחייב לו - לא את. תני לו להתמודד עם הפאדיחות שלו.
וגם מולו - אל תקנטרי אותו ותבואי אליו בטענות. זה בטוח לא מגביר מוטיבציה להשתפר. מה כן? אם מצליח להשתפר תפרגני לו בלי סוף, ואם לא - אז אל תעירי על זה.
3. בהמשך לסעיף הקודם - את לא השעון מעורר שלו ולא מזכירה אישית שלו. גם לא אמא שלו. אם יש לו מחויבות תלוית זמן, תני לו להתמודד איתה. ועם הפאדיחות שיבואו בעקבותיה אם לא עמד בה, ועם הריקושטים. תאמיני לי, ככה את מורידה מעצמך את עמדת ה׳אמרתי לך׳.
ובמאמר מוסגר - אני הרבה פעמים הרגשתי שאני צריכה לקחת אחריות על אי העמידה של בעלי בזמנים כי לא הצלחתי להעיר אותו/ לא חפרתי לו מספיק/ לא תזכרתי אותו. זה בכלל לא שלי ולא עליי. ברגע ששחררתי את האחריות ממני, הוא לקח אותה לעצמו לבד. איחר כמה פעמים והתפדח, אבל מאז השתפר פלאים.
דבר אחרון - אם יש משהו שאת צריכה שייעשה בזמן מסוים, אל תסמכי עליו. פשוט ככה. קשה ומעצבן ולא פייר ומה שתגידי, אבל זו הסיטואציה. אין טעם להעמיד אותו בניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו ואז לצבור תסכולים וריבים.
קחי אחריות על מה שחשוב לך שייעשה בזמן.
זו בעיה שיכולה ממש להעיב על שלום הבית, אבל מבטיחה לך שכל מה שכתבתי כאן עשיתי ועושה בעצמי והנושא הזה נעלם מחיינו כלא היה.
לגבי 2 זה לא לגמרי נכוןאנונימיות
הרבה מאוד פעמים הכעס מהסביבה מופנה כלפי הזוג כיחידה אחת.
בנוסף, בזמני לחץ כשכולם מחכים לו מי שסובל את המבטים זו היא.
זה עדיין לא אומר שזה מה שנכון.המקורית
אם כועסים עליה כי בעלה איחר אז לכועס יש בעיה. ובתגובה עונים - זה הוא, כנראה לא שם לב לזמן
קרה לי כמה פעמים ועדיין עניתי כך. וכשגמרו לי ׳את אשתו בלה בלה בלה..׳ אז עניתי: אז מה? אז אני אחראית על הזמנים שלו? אז אני אריב איתו על זה? לא שווה לי.
ומאז הבינו.
וגם אני מדברת על המשפחה הקרובה ביותר. בסוף הם הבינו מי הטיפוס, וכל אחד והיתרונות והחסרונות שלו, והכל תלוי במה את מאירה ואיך את מגיבה לכך.
אם הפותחת תגיב לריקושטים על האיחורים של בעלה כאילו הם שלה, אין פלא שזה לא ייגמר. לפעמים גם הסביבה לא יודעת להפריד וצריך לתווך להם את זה
לא יודעת, תכלס אם הסביבה לא מצליחה להכיל שזה הבן אדםאנונימיות
מ2000 סיבות ובעיניהם זה פשוט זלזול בוטה (יקים)
אז לא יעזור כמה אתנער מאחריות והם מבינים שזה לא אני הכעס והמבטים יופנו כלפי ואני ארגיש לא נעים.
חוזרת שוב לעניין שזה לא תקין. ההפרדה הזו הכרחיתהמקורית
ממש ממש ממש.
זה באמת לא קשור אלייך. אז למה את צריכה לקחת את זה על עצמך?
או להרגיש לא בסדר עם טעויות של מישהו אחר? קרוב ככל שיהיה, ואפילו אם הוא בעלך
חוזרת שוב, עשיתי מה שאמרתי לך בעצמי. ובעלי סובל מהפרעת קשב וקושי גדול בעמידה בזמנים וראיתי שיפור עצום.
וואי את ממש אישה חכמהאמא ל6 מקסימים
חלק ממה שכתבת הצלחתי לפעמים ליישם, אבל בדרך קבע עדיין קשה לי. אבל אני לגמרי מסכימה איתך בכל 3 הנקודות שכתבת למעלה, וחושבת שזו הדרך הנכונה להסתכל על זה ולהתמודד עם זה.
ואני רוצה לספר שפעם באמת היה לי אירוע במשפחה שלי שהינ לי חשוב להיות בו בזמן, אז הודעתי בבית שאני יוצאת בשעה x עם מי שיהיה מוכן לצאת איתי. אמרתי לבעלי שאם יהיה בבית אז נצא יחד, ואם לא אצא בלעדיו. וגם הילדים ידעו שאם הם רוצים לבוא בזמן, אז זו השעה שהם צריכים להיות בבית, ואם הם יהיו עם אבא בחוץ יצטרכו לבוא איתו מתי שזה יהיה.
ובאמת הוא לא היה ויצאתי לבד עם כל הילדים ב 3 אוטובוסים. והוא איחר הרבה יותר ממה שצפיתי. וכששאלו אותי איפה בעלי, אמרתי שאני לא יודעת, ומקווה שהוא בדרך. ההורים שלי כבר מכירים אותו, אז קיבלו בסלחנות. וככה חסכתי עוד מריבה עם בעלי.
תודה ☺️ כתבתי מדם לבי ומניסיוני המר 😂המקורית
רק עכשיו קראתי שוב את התגובה ורוצה לומר לךהמקורית
שיצאת אלופה! איזה השתדלות בשביל שלום בית, וואוו. מהשם אישה לאיש, את דוגמה ממשית לכך
מדהימה!מיץ ענבים
אז לפגישות עם המשפחה שלך תדברו מראש ותתכננו איך לא לאחראורי8
כמאחרת כרונית , אני יכולה לומר שכשאני יודעת שאני חייבת להגיע בזמן, אני מתכננת מראש כמה זמן יקח לי כל דבר, לוקחת טווח ביטחון, דואגת שיהיה לי כל הזמן שעון על היד, או ליידי.
כי אני יודעת שאני לא יכולה לסמך על תחושת הזמן שחי, ואם לא אהיה מול שעון, אאחר.
אם יש מקרים שממש חשוב לך שיגיע בזמן, תתכננו אותם מראש, תסבירי לו כמה חשובה לך ההגעה בזמן לאירוע הספציפי הזה( בלי לרדת עליו ועל האיחורים הכרוניים שלו). ותנסו לתכנן כמה זמן באמת צריך כדי שזה יקרה, מתי צריך לצאת, כמה זמן תקח הנתארגנות, תוסיפי גם עוד כמה דקות טווח בטחון. מנסיון שלי זה יכול לעזור, לאירוע ספציפי, זה לא ישנה את האדם, אני ממש צריכה לעשות את זה כל פעם מחדש כדי להגיע בזמן, אם לא, אני מאחרת. קצת כמו ילד עם לקות למידה שצריך התאמות, מרגיש לי שפשוט אין לי תחושת זמן, לא יעזור כלום, רק תכנון ושעון מולי כל הזמן, ואני טורחת לעשות את זה רק כשממש חשוב לי לא לאחר.
הבעיה שמדובר לא רק באירועים. אפילו בסעודות שבת שם...אנונימיות
אז שלא יחכו לואמא ל6 מקסימים
להודיע מראש שבשעה הזו עושים קידוש, ומי שלא יהיה יצטרף כשיגיע. לא צריך להפוך את זה ללא נעים.
אפשר אפילו להשאיר לו גביע ויין על השולחן, וכשיגיע לומר לו יפה: "בוא תעשה קידוש ותצטרף אלינו", וזהו.
אז זה מה שעושים ועדיין יש מתיחות.אנונימיות
אם ככה אני אכתוב מה שאני הייתי עושהאמא ל6 מקסימים
הייתי מדבר איתו בנפרד, ומוודאה/משכנעת אותו שזה לא מפריע לו שלא מחכים לו ושהוא לא נעלב. אצל בעלי בוודאות זה לא היה מפריע לו, אפילו היה מעדיף שלא יחכו לו.
ומדברת עם אמא שלי בנפרד, ומסבירה לה שככה הוא, וזה לא אישי ולא נגד אף אחד, ושאין צורך להיפגע ולהרגיש לא נעים, ושסיכמת איתו וזה בסדר איתו, שאם הוא לא נמצא כשרוצים להתחיל בסעודה, אז לא מחכים לו. וכשהוא יבוא הוא יצטרף. ובבקשה לא לעשות מזה סיפור ולהפוך את האוירה ללא נעימה.
אולי בגלל שגם את מרגישה לא נעים עם זההמקורית
יש מתיחות. תעבדי עם עצמך לקבל את זה, אין דרך לשנות מישהו אחר בהערות או התנגחויות, והכי חשוב לא בהערות מול המשפחה. שלך או שלו. מאוד חשוב שתכבדי אותו מולם, הרי זה לא שהוא עושה בכוונה
להבדיל, למישהו שהולך בחושך לא אומרים: איך פספסת את המדרגה ומעדת? הוא לא רואה אותה, הוא מוגבל בראייה כרגע. גם בעלך מוגבל כרגע ביכולת שלו לנהל ולאמוד את הזמן. זה שקל לך ולמשפחה שלך זה לא אומר שלכולם זה ככה.
אם תאמרי את זה בחיוך: אתם כבר מכירים את זרובבל, הוא חי ביקום מקביל, אל תחכו לו הוא יבוא בזמן שלו
זה ישדר הכלה שלך לסיטואציה, ולא יהיה הרבה מה להגיד. הם רוצים שיהיה לך טוב, והם חושבים שאי עמידה בזמנים זה לא טוב. אם תשדרי להם שטוב לך גם כך, יירדו מזה
בקיצור זה נראה שכל הבעלים כאלהביבוש

הי, מוכר לגמריי.... תתרגמי לשפה שלך..האור שבלב
גם בעלי ככה.

מגיע עוד 10 דק= עוד שעה

אני עוד רגע בבית= רבע שעה

כבר מגיע= חצי שעה

עוד רגע אני קם= לבוא עוד 10 דק להעיר אותו

יש לי ישיבה הערב, נסיים באיזור 21:00= ב23:30 אולי יחזור.

זה מעצבן, באמת. כי גם אני דייקנית.

אבל כמו שכתבת- יש לו הרבה תכונות טובות...עמידה בזמנים זה לא אחת מהן...
זה מעצבן
אבל
אם תתרגמי אותו לשפה שלך- יהיו פחות תיסכולים....

בהצלחה!!

אהבתי!! ממש מילון שפת הבעלים חובה בכל בית😂😂😂אוהבת את השבת
חחחח. גזור ושמור. ממש ככהמיואשת******
וואי מצחיק ממש! ואמיתי ומתסכל!מיץ ענביםאחרונה
באותה סירההתמסרות
הדבר היחידי שיש לי להגיד לך שעם כל הצער שבדבר רוב רוב הסיכויים שזה לא ישתנה.
זה אופי לתפיסת זמן וחבל ממש על ההשקעה בנסיון שהוא יבין אותך כי בדיוק כמו שאת לא מבינה את תפיסת הזמן שלו הוא לא יבין את שלך...

ולבקש שישנה זה כמו לבקש ממך לאחר ולהרגיש סבבה עם זה.

אז מה כן ניתן לעשות?
התאמות, להבין שאם הוא אומר לך רגע אז זה יכול להיות שעה.

כשקובעים תור להגיד שהתורה הוא חצי שעה קודם, גם כשמתכננים לצאת.

גם מול אחרים, לציין זמן שונה.

ואם מתעצבנים עליו דרכך לענות בנחת "מבינה את העצבים הוא אדם נפלא ובזמנים קצת שונה מאחרים"

אגב לקח לי 5 שנים להפנים שזו דרך המלך ואכן מאז הרבה יותר קל לנו.

ועוד נקודה, כדאי מאוד לשנות את התפיסה הזאת בראש כי סביר להניח שכמה ילדים לא יצאו דייקנים כמוך ויהיו כמו בעלך וכדאי להתחיל לקבל את התכונה הזאת באהבה
חחח ואי נשמה מוכר לי מקרוב.לא מחוברת
אני גדלתי בבית אשכנזי יקי. שאומרים 9 ורבע ומגיעים ברבע ל9. כי אם נאחר ואיי מה יהיה.
ובעלי ההפךךך.
אז טיפ ממני , אני תמיד שואלת איפה הוא בדיוק, מה נשאר לו לעשות וכו. ואז אני מחשבת לבד בערך.
בדרך כלל אני צודקת..
ואם הוא אומר אני מדבר איתו דקה ויוצא. אז לתת לזה לפחות רבע שעה 20 דק..
אני גם עוקבת...ה' כל יכול
אשמח לעיצות.
קבלי חיבוק הזדהות🤗
בול ככה עם בעלי! החלטתי לקחת את זה על עצמיאוהבת את השבת
ופשוט להכפיל מראש את הזמן שהוא אומר לעצמי וגם לאחרים אם אני מתווכת ביניהם..
כי הבנתי שזה מכוונות טובות בסהכ ואין איך לשנות.. דיברתי איתו כמה פעמים ולא עזר..

וכל הדברים שכתבת עליו בסוף ככ לא מובנים מאליו!! תודי עליהם כמה פעמים ביום❤ וזה גם יקרב ביניכם..
(ככה תתני מקום יותר לדברים הטובים לקרב במקום לתת לדברים הרעים יותר מקום להרחיק.. בהצלחה!!🙏💕)
גם אני כזאת...אביול
זה ממש לא בא מחוסר התחשבות באחר. פשוט מנטליות כזאת. אני באה ממשפחה כזאת, לוקח מלא זמן עד שיוצאים מהבית אם מתכננים איזה טיול. יש בזה יתרון של נחת, אבל באמת הרבה פעמים זה מפריע לסביבה. מאז שהתחתנתי אני מודעת לזה יותר ומנסה לעמוד בזמנים. רק שתדעי שזה ממש ממש לא מכוונה רעה. וזה מאוד מאוד נפוץ. אפשר להגיד לו זמנים אחרים ממה שאומרים לכולם כדי שיעמוד בזמן. לי עוזר הרבה פעמים פשוט לצאת. נגיד אני יוצאת עם הילדים ואז בעלי מארגן את שאר הדברים שצריך כדי לצאת. כי יש לי קטע שעד שלא לוקחים כל מה שצריך לא יוצאים וזה לוקח שנים. אז אני פשוט יוצאת ובעלי מתקתק את השאר.
הוא לא משקר לךאשה שלו

הוא פשוט לא יודע לאמוד זמנים ובאמת חושב שזה יקח רק עשר דקות
זו בעיה מוכרת ונובעת מאופטימיות שהוא באמת יספיק
כל פעם שאומר לך זמן תוסיפי על זה עוד ולשם תכווני
כנל כשאת קובעת איתו משהו תני לו שעה לפני הזמן האמיתי.

לגבי אחרים, אפשר לנסות לבקש ממנו להכפיל את הזמן שהוא חושב שצריך..

אבל זו בעיה שלו בלבד
מאחר - שישא בתוצאות, הוא ילד גדול
ישראלי קלאסיחדשה ישנה
או מה שנקרא 'שעון בני עקיבא', מכירה את זה?
יש אנשים שפשוט ככה הם בזמנים, ולשנות אותם זה לא ממש אפשרי...
אני למדתי עם אנשים כאלה תמיד לקחת את הזמנים שלהם בערבון מוגבל. מבינה את התסכול כי גם לי חשוב זמנים, והיו לי חברות טובות מאוד שהיה להן קצב משלהן וזה לפעמים היה ממש פוגע- 'כן, אני יוצאת ובאה' ובפועל אחרי שעה מגיעה. ואני כבר מוכנה... מחכה כמו איזה הבלה.. ואז למדתי ש'יוצאת ובאה' זה הכוונה עוד שעה.
וגם בעלי יש לו קטעים שאומר שבא עוד שעה ובפועל זה עוד שעתיים... אז אני בראש כבר אומרת לעצמי, הוא מתכוון שהוא מגיע עוד שעתיים ולא עוד שעה. יש מצבים שכל דקה זה חשוב, נגיד אנע לא אשכח שהייתי אחרי הלידה השלישית ובעלי איחר ברבע שעה אני כמעט חנקתי אותו... רבע שעה עם 3 קטנים ויולדת בערב זה ממש לא זמן סתם לאחר, בכיתי לו שעה אח''כ והוא הבין.
דרך אגב, אני מורה, קבעתי אסיפת הורים כללית בשעה מסויימת, אף אחד לא הגיע בזמן! חוץ מאמא אחת שהיא חוצניקית ואמרה לי- 'אני לא יודעת לאחר כמו הישראלים'.. כולם הגיעו באיחור. זה לא בעיה רק של בעלך זו בעיה תרבותית...
מדוייק אצליביבוש

בעלי בדיוק ככה! אבל בדיוק!

לדעתי הוא באמת מאמין שיגיע בזמן, כי הוא לא שקרן. וגם מבחינתו לדעתי הזמן לא אמור אמור להיות מדויק ככ

הוא פשוט לא יודע לחשב נכון את הזמן

בהתחלה זה היה מפוצץ אותי

היום אני פשוט מחשבנת-10 דקות זה אומר 25 דקות וכו. 

תודה לכולן!!!מאוהבת בילדי

לכל אחת ואחת מכן!!!

"צרת רבים חצי נחמה" (או נחמת שוטים...) לפחות אני לא לבד בסירה הזו.

עזרתן לי לנווט את הרגש... תודה!

אתן מדהימות!!!

מבינה את התסכול שלך אבל השיפוטיות שלך הורסת לכם מאודמיקי מאוס
"לבעלי אין ערך לזמן של האחר.

יש לו תחושת זמן, רק לא ערך."

מי אמר?
קבעת פה קביעה חריפה שמטילה עליו כ"כ הרבה אשמה.
זה אמירה ומחשבה כ"כ מקטינה וחוסמת, גם אם נניח וזה נכון לחשוב ככה יביא רק נזק ויחמיר את המצב.
גם אם את לא אומרת לו את זה בפנים הוא יודע שזה מה שאת חושבת ברור לי...

זה מעצבן, ברור. וחשוב למצוא דרך להתגבר על השוני ביניכם ונתנו פה עצות מעולות
אבל חשוב לי לתת לך עיצה רחבה יותר , אם לא מתאים לך- תזרקי הכל לפח. אבל מציעה לך מאוד לחשוב על זה ברצינות ובנחת

תנסי להתמקד באזור שלך.
לא בלמה הוא נותן לך הערכה לא טובה של זמנים,
לא בניחושים איך המח שלו עובד
לא איפה הוא עושה את זה לאנשים אחרים(זה התמודדות שלהם)
אלא רק במקום שזה פוגש אותך

לדבר איתו על הסיטואציה עצמה (אמרת ככה והגעת אחרת) על התחושה שזה עושה לך(זה מתסכל אותי/ מרגיז/הורס לי תוכניות)
ותחשבו יחד איך אתם שניכם מגשרים על זה.

אם תבואי פתוחה ולא ביקורתית אולי תגלי שהמציאות הלא נראית שונה לגמרי מנה שאת חושבת...(אולי באמת תחושת זמן אחרת, אולי נפלט לו כשהוא לחוץ או מתבייש מהאיחור, אולי הוא עובד לשנות את זה כבר שנים ועוד לא מצא נוסחה, אולי סתם כאדם מבחינתו זה שטויות וקשה מאוד להבין שבשביל השני זה דרמטי. לא יודעת...)

וגם אם לא לפחות תמצאו דרך שהפער הזה לא יוצר מתח מיותר ביניכם של שיפוטיות וחינוך מלבד הקושי הטכני שברור שצריך לקבל מענה

בהצלחה!
סליחה אם אני חצופה מדי, כאב לי עליכם...
לא יקירה, את לא חצופה,אמא ל6 מקסימים
וניכר שבאמת באת ממקום טוב ורצון לעזור. אבל את פשוט כנראה לא מתמודדת עם מציאות כזו, לכן את חושבת שלדבר איתו יעזור. אז לא, מי שיש לה בעל כזה, או שהיא בעצמה כזו, יודעת שלא, זה לא יעבוד...
ממ...אני מדברת ממקום של מישהי כזו ונשואה לכזה מיקי מאוס
שנינו לא קיצוניים כמו שהיא מתארת
אבל הבעיה קיימת אצל כל אחד מאיתנו באופן אחר ובמקומות אחרים ולכן יוצר גם מתחים בינינו

ולא ממקום של חוסר כבוד לזמן של האחר, שנינו מכבדים מאוד. לכן כ"כ כואב לי לשמוע את השיפוטיות

אז ברור שזו התמודדות שונה משלה

ומעולם לא התכוונתי שהשיחה תצליח לשנות אותו סליחה אם זה מה שהיה נשמע מהדברים
אלא תיצור גשר להבנה ביניהם ולגיבוש שיטה טכנית להתמודד עם זה שהוא *כזה*.

כרגע מהדברים שלה נשמע שיש לה מאבק עם מי שהוא, וגם כשזה עם אנשים אחרים זה מעורר אצלה כעס (וזה טבעי, אבל לא בריא) ודווקא בגלל שאני לא מאמינה שהוא ישתנה אני קוראת לשחרר את הכעס הזה ואת הציפייה שהוא יהיה כמו שהיא חושבת שצריך להיות (והיא כנראה צודקת אבל מה זה יעזור) ולהתמודד עם הקושי *שלה* בסיטואציה
אני כתבתי את זה?מיץ ענבים
נשמע שזו בעיה נפוצה לפי כמות התגובות כאן
חשבתי שאני היחידה שמתמודדת עם זה....
מתסכל ברמות.....

קשה להתמודד עם זה שהבעל לא מושלם ולא כמוך.....
תודה לכן על עיצות מחכימות ובונות בית אמיתי של אנשים אנושיים ולא דווקא מושלמים! החכמתן! תודה!!!!
סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

אם הוא הולך לחדר שקט מרצונוoo

זה יכול להיות עזרה בויסות

לקחת ילד בכוח

זה לא יכול לעזור בויסות

גם אם החדר שקט

זה לא לילד ספציפי

זה לילד באשר הוא ילד

וכן משערת שיש שלא מסכימים על זה ועושים אחרת

מה השלב שבו החלטתם שאתם צריכות לקחתאנונימית בהו"ל

משהו נגד בחילות בהריון?

מרגיש לי שזה רק למקרים ממש קיצוניים

אצלי, כשהרגשתי שבא לי להעלם מרוב הרגשה רעהפרח חדש
אני ביום הזה שקמתי בבוקרשושנושי
והקאתי את נשמתי בלי אפשרות לעצור, זה הרגע שבו הבנתי שלא מוכנה יותר. 
נראה לי שאחרי שמנסים את כל האפשרויות האחרותגלי מטר

או לפחות את מה ששמעת עליו המלצות ונגיש לך.

אפשר לנסות דרך תזונה, עצות כמו לאכול קרקר לפני הקימה מהמיטה וכל פרק זמן קצר כדי שהקיבה לא תהיה ריקה לגמרי. יש עוד מזונות שיכולים לתמוך, שווה להתייעץ עם תזונאית.

לי מאוד מאוד עזר דיקור סיני.

מניחה שיש עוד דרכים להקל. תרגישי טוב! 

למה להגיע למקרה קיצון?כבת שבעים

ברגע שראיתי שקשה לי לתפעל את הבית, לקחתי.

לא מכירה מצווה לסבול בהריון, ובינתיים לא שמעתי סיבות מוצדקות למה לא לקחת. 

הרב שלנו אמר לאבא שלי פעם-Doughnut

בעצב תלדי בנים זו קללה ולא מצווה. אין שום עניין ומצווה לסבול בהריון ובלידה וצריך להקל בכל דרך אפשרית.

אז ממליצה לך היום ללכת לקנות.

יש דברים טבעיים או בלי מרשםיעל מהדרום

לק"י

לי היו בחילות מציקות, אבל כן אכלתי ושתיתי. ולקחתי דברים בסגנון.

יש שורש ג'ינג'ר, נוזיקס (בי6 וג'ינג'ר).

אחרי שכבר לקחתי בעבר והבנתי שלא צריך לסבולעדיין טרייה
ברגע שהתחלתי להקיא התחלתי לקחת
ולגבי זה שזה למקרים קיצוניים דווקא במקרים קיצונייםעדיין טרייה
זה לא תמיד עוזר. למקרים רגילים כמו שהיה לי: הקאה פעם ביום +בחילות כל היום זה ממש פותר את המצב.
למה לסבול?הבוקר יעלה

לקחתי בכל ההריונות חוץ מהראשון שלא היה במודעות

אני לא מצליחה לתפקד אז לוקחת אבל גם על פחות הייתי לוקחת.

בעיניי זה כמו אפידורל, אין מצווה לסבול 

טוב שכנעתםאנונימית בהו"ל
עכשיו מה עושים עד שיש לי מרשם?
תנסי מה שהמלצתי. לאכול דברים יבשים, מים קריםיעל מהדרום
לא עוזר כל כךאנונימית בהו"ל
וניסית כדורים שכתבתי עליהם?יעל מהדרוםאחרונה
ומה עם פרמין, מותר בהריון?אנונימית בהו"ל
יותר קל להשיג את זה 
את יכולה להשיג מרשם די מהרעדיין טרייה

תקבעי תור טלפוני לרופא משפחה או שתתקשרי לקופה/תשאירי בקשה לרופא באפליקציה.

לבנתיים לאכול דברים יבשים קצת בתדירות גבוהה מלפפונים קרקרים פיתה ריקה גם דברים קרים עזרו לי.

אז אצלי לא הכל ורודאנונימית בהו"ל

אני נמצאת באינסטגרם רואה הרבה נשים שמפרסמות שהן החזירו אתמול את כל כלי הפסח והפעילו מכונות כביסה ותיקתקו את הבית וניקו וסידרו וגם עשו מימונה ומרגישה רע עם עצמי שאני לא שם,

אתמול חזרנו מנסיעה מאוחר ורק היום בערב גמרנו להחזיר את כל כלי פסח לארונות והיום לי מלא כביסות ותיקים לסדר

ואני מרגישה גמורה.

ב"ה יש לנו ילדים ותינוקת

ועוד בישולים לשבת ושטיפה של הבית ועוד כביסות כמובן ואני במרדף אחרי הזמן,מרגישה שזה לא נגמר..

ומרגישה שהמלחמה פערה בי חור כזה שצריך לרפא וקשה לי החזרה לשגרה, למרות שאני רק בבית עם התינוקת.

וזהו עכשו מנסה להתנתק מהאינסטגרם כי זה סתם עושה לי לא טוב,

אבל לא יודעת אם זה נורמלי או שאני בסוג של דיכאון,

מרגישה הרבה עצובה וגם עם ערך עצמי נמוך וocd והכל ביחד ממש מפיל אותי, מרגישה שאני לא שווה ואין בי כוחות.

זהו

אשמח אם יהיו לכן רעיונות או משהו חכם להגיד..

אוי, הייתי צריכה לשלוח לך תמונה של הבית שלי ובטוחקופצת רגע

היית מרגישה יותר טוב,

הררים מבהילים של כביסות ובין לבין סלסאות אקראיות של כביסה נקייה לקיפול, ארונות מטבח שהכל בהם זז בגלל פסח ועדיין לא חזרו למקום וכן הלאה.

ואני לא נסעתי לחג ואין לי תינוקת ויש לי ממ"ד אז הייתה לנו מלחמה רגועה, ולילדים היו היום מסגרות.

אז במקום התמונה שולחת חיבוק גדול!

ויהיה בסדר גם יהיו ערמות כביסה והרצפה לי תהיה הכי נקייה.

וחוץ מזה, בדיוק היום קראתי כתבה איך ההסתגרות בבתים בגלל המלחמה עושה לא טוב, בפן הפיזי ממש וגם הרגשי. והדגישו את חשיבות החשיפה לאור כדי לשפר מצב פיזי ורגשי. ממש, אפילו לשבת ליד חלון פתוח.

אז מחר, רצוי איפשהו בשעות הבוקר או לפני הצהריים, צאי לך עם התינוקת לסיבוב רבע שעה באוויר ובשמש.

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות אבל זה בהחלט יכול לשפר מצב רוח, לשפר את כמות ואיכות השינה בלילה, לתרום לבריאות מערכת החיסון ועוד ועוד. 

אצל מי הכל וורוד אחרי חודש בבית אחותי?המקורית

עולם השקר הזה האינסטגרם, מצלמים ובוכים. השעבוד לתוכן מרוקן לא פחות שלא תחשבי

ואם ינחם אותך - הבית שלי במצב זוועה כנל

לא הספתי לכבס, כלום לא מוכן לשבת וגם הילדים עוד ערים

לא שטיפה, לא קניות, לא כלום

הדבר היחיד שהספקתי זה להכין צהריים נורמלי לילדים חמצי ולהשאיר את הבלאגן מאחוריי אחרי יום עבודה נוסף מתיש מהבית עם הילדים ולצאת איתם לחוף כדי שלא נשתגע

אז הבית לא יהיה מסודר🤷

יצאנו ממלחמה אחות

ממלחמה

טילים עם ראש חצי טון חומר נפץ מתפצלים ומתעופפים מעל הראש

ילדים חודש בבית כולל פסח

מזמור לתודה שיצאנו ללא יודעת כמה זמן של שפיות, הבית שלם, לא נפגענו, ב"ה תסדרי מחר

לכי תנוחי, חוסר שינה יכול לדכא ממש (מנסיון) ותקופת מלחמה ארוכה בלי אופק כנל

ולדעתי תתנתקי מהזבל הזה

♥️

לא אמין בכללשירה_11

אין מישהי כזאת

ואם יש

אז יש לה מינוסים אחרים שלא הייתי רוצה לדעת

המינוסים בעיניבאתי מפעם

זה הצורך לפרסם את הדבר הכי פרטי שלך, הבית , הכביסה, הניקיון, המשפחה ....

טרנד הזיה

זה ברור כמובןשירה_11

זו תלות

חיים בשביל לצלם

היו לי חברות שהיו יוצאות כדי שיהיה מה להעלות

אובססיה

ייתכן שיש מישהי כזאתהמקורית

בהחלט שכן

אולי היא מכבסת בחול המועד ומתארחת

אולי כמו חמתי יש לה מקום להכלל והיא התחילה בערב חג שני להחזיר כלים ובחג השתנשה בחד פעמי אז לא היה לה הרבה עבודה בצאת החג

אולי יש לה הרבה עזרה

אולי היא תקתקנית

יש ויש

העניין שמסתכלים על חיים של אחרים ומשווים. זו לא הייתה כוונת המשורר.וגם - מי שיצרה לעצמה תדמית כזו צריכה לעמוד בסטנדרט של עצמה כל הזמן כי כל הזמן מסתכלים עליה/ היא כל הזמן מראה את עצמה

לא נכון ולא יפהלפניו ברננה!

מכירה כמה נשים כאלה

ברור שאין מושלם

אבל זה לא רק באינסטגרם ויש נשים כאלה.

ומותר לקנא אבל מסכימה שלא הייתי רוצה להחליף את החבילה שלי בשלהן. לדעת את החבילה דווקא היה יכול להקל עלי 😉

יכולה להגיד לךרקאני

שסיימתי לסדר בחזרה את הכלים

ועכשיו מסיימת עם הכביסות 

(אנחנו רק זוג עם תינוקת, אז אין ערימות הזויות)

ובכל זאת כל היום הזה הייתי עצבנית ובדיכאון ובלי מצב רוח

ומרגישה שלא בא לי בכלל לחזור לשגרה

ולא יודעת איך עושים את זה 

ויש לידה באופק שמלחיצה אותי

וכולי איכסה בפנים

בקיצור גם אם מהצד נראה שורוד לי

כי סיימתי לסדר את הבלגן

זה בכלל לא אומר שבאמת ורוד...

והכי נורמלי בעולם שיום אחרי החג מרגישים ככה

במיוחד חג שהגיע אחרי חופש ארוך ומתיש

זה קצת כמו נפילת סוכר

בבת אחת ליפול לשגרה ולהתאפס על החיים

עושה סחרחורת

הסוג של דיכאון והמחשבות שאת מתארתאיזמרגד1

זה עניין של כמה ימים או משהו מתמשך?

כי אם זה משהו שהוא עכשיו זה בסדר גמור, לוקח זמן לחזור לשגרה והכל בסדר

אבל אם זה משהו מתמשך שכבר תקופה לא עובר, ואת לא מרגישה שזאת תקופה שתעבור ואת בדרך החוצה משם- לגמרי הייתי בודקת דיכאון. כדאי להתחיל מרופא משפחה.

גם אותי מפיל לראות תמונות נוצצות של נשים אחרותדיאן ד.

אומנם אין לי אינטסטגרם אבל רואה בסטטוס בוואטספ 

נשים מצלמות שולחן שבת ערוך לתפארה ביום חמישי בערב

כשאצלי בלגןןן של החיים, עוד לא בישלנו כלום ומי מדבר על שטיפה.

או נשים שמעלות תמונות שלהן עושות כושר ב- 6 בבוקר או עושות ספורט 3 פעמים בשבוע

והלוואיייייי עליי. מאוד מאוד מנסה אבל זה ממש קשה לי..

וכל הזמן מזכירה לעצמי שזה עולם השקר.

יכולה מישהי לצלם שולחן נוצץ כשכל הבית מסביב בוקה ומבלוקה

או לצלם ילדים לבושים מותגים שנראה שיצאו מהקטלוג

אבל אולי היא במינוס ממש עמוק בבנק.

לפעמים כשבא לי אז אני גם מצלמת איזה משהו אינסטגרמי כזה

לדוגמא כוס קפה מושקעת ברקע השקיעה או כל מיני שטויות כאלו

כמובן שלא מעלה לשום מקום

אבל זה מזכיר לי שאם אני רוצה אני גם יכולה להפיק תמונות "שקר" כאלו.

אהבתי ממששירה_11
כתבו כאןתקומה

כל עולם השקר

וזה גם נכון

אבל לי התמונות האלו שעושות צביטה, גורמות לשאול מה חסר לי ומה אני רוצה.

כי להגיד שהכל זה שקר, זה קל לי. ניסיון לנחם את עצמי.

אבל לפעמים זה לא נכון

ויש אנשים שבאמת מאוד מוצלחים

ומאוד טובים

ואני לא אהיה הם

אבל אני כן יכולה לחשוב למה זה מפעיל אותי, ומה חסר לי

ואז אני מנסה לראות, איך, בקטן, אני יכולה לשנות קצת אצלי, כדי לענות על החוסר שזה מעורר בי

יש לי רעיון גאוני!אמאשוני

תמחקי את האינסטגרם ובא לציון גואל.

אני פחות מתחברת לתגובות שזה שקר,

אולי באמת יש נשים שמצליחות להחזיק ככה את הבית.

יש אנשים שעושים מליונים. לא שקר. אמת לאמיתה.

אז מה?

אם יש לי מה ללמוד מהם, אחלה.

אם אין לי, למה לבזבז את הזמן לראות משהו שלא יקדם אותי בחיים בשום צורה?

זה כמו לעקוב אחרי מתכונים לא כשרים.

אולי זה טעים. מעולה שיבושם להם, זה פשוט לא קשור אלי אז חבל על הזמן ועל הפוקוס שלי.

והם? שיהיה להם לבריאות מכל הלב ❤️

ואת? חיה את חייך לפי הקצב והעדיפויות שלך בחיים.

מסכימה ממשאהבתחינם

לא מחייב שזה שקר,

אולי הן באמת מצליחות וזה בסדר

תהיי טובה עם עצמך! אנחנו עוברות המון.

תקשיבי שגם אצלי לא מוכן כלום עדיין. בסדר, נסתדר, יהיה טוב

מחר יום חדש.

אני בדיוק אוכלת פסטה מנחמת

קשה מאוד לשמוח ולראות את הטוב שיש אצלנונעמי28

כשעסוקים כל הזמן בהשוואה לאחרים.

זאת גם השוואה לא הוגנת כי אצלם רואים רק את הטוב.

נשמע שיש אצלך נקודות שצריכות עזרה פסיכולוגית.

אבל עזרה ראשונה, תמחקי את הרשתות.

למה זה טוב? תראי סדרה במקום.

אם זה מחזק אצלך את הערך העצמי הנמוך, אז בשביל מה?

תכנסי ותמחקי. זה כמו פלסטר, עשיתי את זה גם.

אם קשה לך, תמחקי לפחות את האפליקציה, ולא את החשבון הפרטי שלך.

הרעיון הכי טובבתאל1

זה לא להסתכל באינסטגרם...

אם את רוצה עידוד אז אצלי יש עוד פינה בשיש עם כלי פסח שמתייבשים ...

ולא הספקתי לקנות לחם למחר... היום לא מצאתי בבוקר פרוס..

וכביסות התחלתי מקודם...עכשיו מכונה שניה עובדת עם בגדי שבת כדי שיהיה מה ללבוש.

אצלנוoo

שעה פלוס אחרי יציאת החג הכל היה מאורגן ויצאנו לקנות חמץ

תקתקו פה

וכביסות עשיתי בחול המועד אז היה פה בקטנה

אז הבית היה מתוקתק

אבל לא הכל ורוד

בכלל לא

לכל אחד יש קשיים אחרים בחיים

לגבי האינסטגרם

אני משתמשת ברשת כדי לקבל השראה/ הנאה

אם משהו עושה לי רע

זה הזמן לגלול הלאה

זה כל היופי ברשת

שזה בלחיצת כפתור 

הנה זאת דוגמה מעולהפרח חדש

את מספרת שכיבסת בחול המועד

מה שהרבה מאוד בתים לא עשו (לא נכנסת לסיבה.. לא עניינינו)

אז באמת שאין מה להתהדר ולהשוות מול משפחה שאגרה ואגרה בגדים מלוכלכים כל החג....

זה מעשה שלו וזה מעשה שלי ולמה לנו לדבר מאחרים...עכבר בלוטוס

כל אחד נולד או קיבל כלים אחרים לחיים

ומציאות חיים אחרת

נשמע שעבדת קשה מאוד היום ועוד היית עייפה מאתמול

ומאוד אינטנסיבי עכשיו גם לארגן שבת בנוסף

יכולה לומר לך שלי לוקח יותר זמן מהשכנה שלי להתאושש ולעבור מצבים

אצלה הכל מתוקתק ברגע ומבושל צ'יק צ'אק ואצלי לוקח זמן

כי היא שכלית יותר, אני יותר חווה דברים

זה כלים אחרים שה' נתן לכל אחת לעבור את המסע שלה כאן בעולם...

אז בשבוע רגיל אני מתחילה שבת בחמישי כי יודעת שאני איטית יותר ומתעייפת מהר

אבל עכשיו גם אצלי יש עדיין כביסות (וערמותת לקפל)

ואין שבת מוכנה 

ויהיה בסדר בעז"ה. אני לא חושבת שזאת שבת רגילה שהכל צריך להיות בה מתוקתק. מותר להרפות, עברנו תקופה אינטנסיבית

מצטרפת לכל מי שאמרהמתיכון ועד מעון

מה שמראים ברשת זה את הטוב והמוצלח, לא את ההתמודדות. כל אחת עם הכוחות שלה וההתמודדויות שלה, וגם עם כמות העזרה שיש לה בבית- לא דומה אישה כמוני שיש לה ילדים גדולים שיכולים לתת יד בסגירת הפסח, בקיפול כביסה לבין אישה עם ילדים קטנים.

ולגבי ההרגשה הרעה הנפשית, האם זה כך מהמלחמה או לפני? אם מהמלחמה לא הייתי ממהרת לתייג ולהגיד שיש קושי נפשי, זה ממש הגיוני ונפוץ לחוש כך, אם מלפני ממליצה לפנות לרופא המשפחה להתייעץ 

אצל אף אחד לא הכל ורודעוד מעט פסח

הדבר הכי חשוב שמשתנה מאדם לאדם זה דווקא השורות האחרונות שכתבת.

איך הוא מרגיש בבית שלו (ולא משנה אם הבית מסודר או מבולגן), כמה הוא אוהב את עצמו, כמה כוח יש לו לחיות את החיים.

מותר שיהיה בית מלוכלך, ערימות של כביסות ושיאכלו פריכיות עם ממרח (כי עדיין לא קנינו לחם).

מה שהכי הכי חשוב זה לחשוב איך את משמחת את עצמך (בגבולות האפשר).

רעיונות-

-מקלחת טובה

-טיול בחוץ

-קפה ושוקולד מפנק

-לפגוש חברה

-טלפון למישהי שמחזקת אותך

-לשבת עם מחברת ולכתוב לעצמך

-פינה אחת בבית שרק אותה את מסדרת ובה יש לך שפיות (נגיד רק חדר השינה)

-ללכת לקנות פרחים לשבת

הייתי שולחת תמונה של הררי כביסה שעל הספה.........נפש חיה.

וברצינות

אנחנו לא במרוץ

לוקח לגוף ולנפש זמן

ועוד יותר אחרי תקופה משוגעת  של מלחמה

לחזור לעצמם

ממילא

הקצב אחר

הכוח אחר

האיכות שונה.

הכל בסדר!

תנשמי

תכיני לך קפה

תשבי ותשתי בנחת ממש.

הכל

יחכה.

את העיקר של הבית

שזה אומר שאת הכי משמעותית וחשובה

קודם כל לעצמך!

שבת נכנסת בנחת יש עוד שעה לארגן

ואל תדאגי.

תאמיני לי שמאחרי כל צילום באינסטגרם עומדת

שפחה (כן, זאת המילה)

של מצלמה, של מילים, של אהבה, של הערצה,

עייפה

מרוטה

רק מתה להוריד את האיפור

שצורחת על הילדה שרוצה לשחק

לא להזיז את הוילון שהיא מצלמת לסרטון

אז באמת

שאצל כולנו עדיין החג לא באמת יצא

ואצל כולנו יש שגעונות ברמה כזו או אחרת

אבל באמת באמת

את

כמו שאת

את הכי טובה!

יצר כפיו של בורא עולם ❤️

תודה לכולן!אנונימית בהו"ל

באמת שחיזקתן אותי!

כיף שיש אתכן כי במציאות אין לי חברות שיתנו לי מילים טובות

ובזכותן אתמול עזבתי הכל והלכתי לישון מוקדם יותר.

ממש מעריכה כל תגובה של כל אחת 💗💓💞

אחותיייהשקט הזה

אתמול שלחתי את הבנות למסגרות והלכתי לישוווןן.

הבית ערמות כביסה נקיות ומלוכלכות כאחד

המזוודה משביעי של פסח עברה מאמצע הסלון לחדר שלנו כמו שהיא

תשמעי, יש נשים שזה באופי שלהן לתקתק

יש כאלה שהמחשבה על לפרסם את התקתוק נותנת להן את המוטיבציה

שייערב להן. אני לא שם

חיבוק יקרה. אומרים ש"מה טובו אוהליך יעקב" -קמה ש.אחרונה

בס"ד

זה כי אוהלי עם ישראל היו ממוקמים בצורה כזאת שאי אפשר היה לראות מה קורה בתוך האוהל של השני.

וזה מצב של ברכה!

כשכל אחד ממוקד במה שקורה פנימה אצלו,

בלי להשוות את עצמו לאחרים,

בלי צורך להראות לאחרים,

בלי להיחשף לדברים ששייכים לפרטיות של מישהו אחר.

היום אנחנו בדור קצת מאותגר סביב הנושא הזה. זהו דור של שיתוף על מלא, ולא מספיק מבינים עד כמה הדבר הזה פוגע בנו (במי שמשתף כמו במי שרואה).

והתחושות שלך ממש לגיטימיות,

עברנו המון!!! בשבועות האחרונים.

עם הזמן

והניסיון

והילדים שגדלים

ועוד כל מיני פרמטרים כמו גודל הבית וכו'

אפשר להשתפר ולהשתכלל

אבל תזכרי שאת כבר טובה

איך שאת עכשיו

אמא לילדים

ולתינוקת קטנה

שעברה מלחמה!!!

ואת החגים (שזה פרויקט לכולנו)

ושנסעה לחג כי היה הכי טוב לכם

כל זה זה כבר המון!!!

ואני בטוחה שיש בך עוד כ"כ הרבה טוב!

ותכונות טובות!

ואיכויות!

ומעשים טובים!

מה שאת רוצה לשכלל

בע"ה עוד תמצאי את הדרך לשכלל.

עכשיו הכי חשוב

לחבק את עצמינו

להזכיר לעצמינו שאנחנו אלופות

ולטפוח לעצמינו על השכם על העמידה שלנו בכל הימים הטרופים האלה שעברנו ❤️

בעיניי העצבות וחוסר הכוחות ממש הגיוניים כרגע.

אנחנו בירידת מתח רצינית.

(ואם התחושות ימשיכו לאורך זמן, כדאי לפנות לעזרה כמו שאמרו לפניי. כדי שתוכלי לחזור להיות בטוב ❤️).

חיבוק גדול יקרה שאת!!!!

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אם היינו חברהoo

עם הפרעת אכילה קולקטיבית

אנשים היו רזים

אבל אנשים לא

ומגפת ההשמנה הולכת וגדלה

אז כן

יש הפרעת אכילה קולקטיבית

אבל לכיוון ההפוך

ואז גם מתלוננים שמישהו מעדיף רזים

לשון בחוץדינהלה

תינוקת בת 7 שבועות שכל הזמן הלשון שלה בחוץ. יש מה לדאוג?

הייתי לוקחת לבדיקה האמתהמקורית
למה?דינהלה
מה יכול להעיד?
לא יודעת מה זה יכול להעידהמקורית
אבל אני חושבת שאם כל הזמן זה כה הייתי לוקחת לבדיקה כי זה לא נראה לי "רגיל" (אני לא סמכות רפואית כמובן, זו דעתי הכנה בלבד)
אולי שרירים חלשים של הלשוןתוהה לעצמי
ואז צריך לבדוק מה הסיבה ואם לטפל
זה יכול להיות תסמונת דאון?דינהלה
אם עברה בדיקת רופא והכל היה תקין
תסמונת דאון בדרכ מאופיינת בנראות חיצוניתהמקורית

מסוימת שרואים לאחר הלידה, או לפחות קצת אחריה

אם היא נבדקה ולא עלה - לדעתי סיכוי נמוך

יאוודינהלה
נכנסתי ללחץ
בדרך כלל תסמונת דאון רואים מייד אחרי הלידהתוהה לעצמי
ממה שאני יודעת. אולי סתם שרירים חלשים באיזור הזה 
מישהי שמעה על מישהו שגילו רק אחרי כמה שבועות?דינהלה
?
לא נראה לי שיש כזה דברדיאן ד.

מכירה הרבה משפחות עם ילדים תסמונת דאון

תמיד מאבחנים את זה מיד מיד אחרי הלידה.

כמובן לא דעה רפואית ולא מכירה את כל סיפורי הקצה שאולי יש....

ממש לא!דיאט ספרייט

ממש ממש לא!

ואל תכניסי את עצמך למחשבות כאלו בכלל אחרי הילדה.

לתינוק עושים בדיקות יסודיות מאוד עם לידתו.

הצוות יזהה את זה בוודאות וכמעט מיד על ידי מראה פנים חריג (שאנחנו מכירות ואני בטוחה שהצוות הרפואי מנוסה בו) וגם סימנים נוספים כמו טונוס שרירים נמוך.

בוודאות היו בודקים ומוסרים לך את המידע הזה כמעט מיד.

(אני שמעתי לא ממקור ראשון על מישהי שאמרו לה יום למחרת הלידה, אבל זה כי הצוות רצה להיות בטוח והמשיך לעשות כמה בדיקות).

בכל מקרה, זה לא ת.דאון אבל בהחלט בהחלט כדאי לבדוק.

אולי הלשון כבדה מאוד, אולי האף סתום, אולי שקדים אולי אלף ואחת דברים.

ת. דאון לא.

(אינני רופאה)

גם הבת שלי הייתה ככהאפרסקה
כשהתחילה להרים את הראש יפה התחילה גם להוציא לשון. לא ברור לי למה, יש לי כמה תמונות מצחיקות שלה. הכל בסדר גמור איתה. היום היא בת 8. גם הקטן שלי באזור גיל 3-4 חודשים היה כל היום עם הלשון בחוץ
גם לי היה תינוק כזהגיברת

הרופא ילדים לא היה מודאג.

היית בבדיקת התפתחות?

הייתי בבדיקת רופא שבוע אחרי לידהדינהלה
הבכור שלי היה ככהגפן36
פחדתי שאין לו מספיק מקום בפה בשביל הלשון 😅

ילד נורמלי לחלוטין. גדל קצת ועבר לו. 

נראה לי כדאי לבדוק טונוס שריריםמתיכון ועד מעון

אולי יש חולשה בשרירים ולכן הלשון בחוץ ואז תצטרך פזיו', לא משהו רציני, אבל תמיד כדאי אם יש חולשה.

ממש לא נשמע לי כמו תסמונת דאון כי יש בה עוד בעיות רפואיות נוספות שמגלים לרוב ממש סמוך ללידה 

גם לי היה תינוק עם לשון בחוץ, לא חשבתי לבדוקשיפור
האמת לא שמתי לב בכלל, רק חמי שם לב ודאג שאולי יש לו תסמונת דאון. 
ובדקת את זה?דינהלהאחרונה
וואי אולי תעזרו לי להחליטאנונימית בהו"ל

ממש מתלבטים מה לעשות עם שבת

אני בתחילת הריון, מבוחלת ברמות

וגם מותשת מכל דבר קטן

הבית הפוך

אני עובדת מחר עד מאוחר

חמי וחמותי ממש רוצים שנבוא אליהם

(היינו אצלם מלא בחג, אבל כמה אחים סגרו בחג בצבא ויצאו עכשיו..(

לא יודעת איך נבשל שבת

וממש רוצה להשאר בבית

אבל זה להפיל את כל העבודה על בעלי

כולל לשמור על הילדים במשך כל השבת (אצל ההורים זה הרבה יותר קל)

אה ואוטוטו מתחילים מילואים

שזה עוד סיבה להשאר בבית..

יציאה מהבית עושה לך טוב?יעל מהדרום
לק"י

לי זה היה עוזר לפעמים. 

לא.. בטח לא אחרי שבוע עמוס כזהאנונימית בהו"ל
אז אולי עדיף להשאר בבית. החלטה נעימה!!יעל מהדרום
יש לכם אפשרות לקנות אוכל מוכן?מתואמת

ואולי להזמין מישהו מהאחים אליכם יעזור להעסיק את הילדים?

נשמע שאת רוצה להיות בבית...

הייתי הולכת להורים לדעתיהמקורית
עזרה עם הילדים + בישולים קונה אותי במצבים של חוסר כח וזמן
ממש לא מרגישה אצלם בנוחאנונימית בהו"ל

הסעודות ארוכות לי

אין לי מה לעשות שם

בעלי עסוק עם אחים שלו..

אז תפרשי באמצע לנוחאמאשוני
וכדאי לעשות תיאום ציפיות עם בעלך לגבי שמירה על הילדים במהלך השבת.
טוב זה כנראה תלויהמקוריתאחרונה

אני אוהבת סעודות ארוכות, יכולה לשבת לקרוא גם,כיף לילדים, שינוי שגרה

אבל אני הולכת לסעודה וחוזרת הביתה אז זה קצת אחרת

כשהייתי ישנה שם, הייתי פשוט מתעלפת לנוח. ואני ממש אוהבת לישון🤭

מה מתאיםתקומה

לבעלך?

נראה לי זו השאלה הראשונה

אם זה מסתדר לו להיות בבית, אז נראה לי אין בכלל התלבטות.

אם הוא רוצה להקל עלייך וישמח להישאר בבית אבל חושש מהארגונים, תנסו לחשוב יחד על פתרונות שיקבלו על התארגנות - שבת מצומצמת, אוכל קנוי וכו'.

אם זה לא מתאים לו וזה יהיה לו יותר מידי, אז כן הייתי שוקלת לנסוע.

אבל תראי קודם מה הוא רוצה 

האמצעאנונימית בהו"ל
הוא גם רוצה להיות בבית

אבל לא יודעים איך לעשות את זה

וברור שמקל עליו להיות אצל ההורים

אבל הוא גם רוצה להקל עלי 

טוב ניסעאנונימית בהו"ל
בסוף שמעתי ממנו שהוא מעדיף לנסוע...

שה' יתן לי כוח

יודעים שאת בהריון?דיאן ד.

אם כן אז תפרשי באמצע הסעודות ותלכי לנוח....

אם לא אולי שווה לשתף לפחות את חמותך.

לאאנונימית בהו"ל

ולא אשתף אותה, זה מוקדם מידי..

אפילו לא ראינו דופק 

מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

באמת הזוי לחזור לשגרה כל כך מהרצפורה

לא לכולם זה מתאים.

מצד שני להרגשתי אנחנו לא חדשים פה... כבר שנתיים וחצי לומדים לנהל שגרת מלחמה כמה שאפשר יותר טוב

אז יש קצת יותר כישורים להתאפס יותר מהר כי מתורגלים באופן מסוים.

לנו האמת זרם לכל הילדים חזרה מלאה...

ובעלי במילואים אז זה לא שהכל פה שגרה..

וזה בסדר שלא לכולם זה מתאים.

אם היה נדמה לי שיש ילד שצריך עוד זמן להתארגן בבוקר או לאסוף מוקדם יותר בשמחה הייתי באה לקראתו. לא ציפיתי אבל זה היה בסדר יום רגיל לכולם.

פינקתי אחרי צהרים יותר בקלות במשהו מתוק וכן התעניינתי כמו היום הראשון לחזרה.

אבל בסה"כ ב"ה עבר בטוב.

גם ככה זה סופ"ש ושוב שבת אז זה לא שבוע מלא, גם זה עוזר לדעתי להתאוששות.

חיבוק ומלא כוחות..!

אמהות בדור הזה אלופות!

צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

וואו אהובה. חיבוק ענק ושמכאן תדעו רק טוב ומתוק!!!קמה ש.אחרונה

בס"ד

ובטח שזה משהו ענק שדורש עיבוד.

במעט מילים האלה שכתבת

מקופלים כל-כל הרבה...

ההריון שהיה.

המניעים שהובילו להחלטה.

קבלת ההחלטה.

הפסקת ההריון.

הלידה השקטה.

ועכשיו הטיפולים....

הגוף והנפש שלך עברו כל-כך הרבה ❤️

זה ממש מבאס שאין תורים!!!

זה אומר שבכלל לא התחלת לממש את הזכאות לפגישות עם העו"סית?

אם המצב עד כדי כך ויש אפשרות לפרטי נראה לי שזה שווה את ההשקעה.

ואם אין אפשרות וחייבים לחכות, קודם כל מוטב מאוחר מאשר אף פעם.

ודבר שני, אולי בינתיים אפשר לפחות לנסות להוציא את מה שהיה בדרך כלשהי. לכתוב לעצמך את כל מה שהיה. לכתוב פה בפורום, לספר לחברות או קרובות משפחה אם יש לך כאלה שיהיה מתאים לספר להן (מבחינתך ומבחינתן). העיקר שזה לא יישאר רק בלב שלך ושתוכלי לתת לכל הכאב ושאר התחושות מקום. הסיפור הוא כבר חלק ענק של העיבוד.

ומסיימת עם תקווה - לא חוויתי את מה שחווית אבל ראיתי על עצמי ועל אחרים שאפשר לחיות חיים טובים, מלאים ומאושרים גם אחרי חוויות טראומתיות. בע"ה עוד צפוי לך המון טוב! חיבוק וחיזוק גדול!!! 🫶🏼🫶🏼🫶🏼

חיבוק!!מכחול

אולי יעניין אותך