"גבר זה לא אישה וזה לא בושה" - חותמת על כל מילה שלך!
ומסכימה איתך לחלוטין, שגבר זה לא אישה ואישה זה לא גבר.
והם שונים מיסודם,
לא שונים בחשיבות שלהם והגבר או האישה יותר "חשובים" או "מוצלחים" אחד מהשנייה חלילה,
אלא שונים במהותם, בשונות ביניהם.
מרגישה שאולי לא הובנתי נכון עד הסוף,
אז מנסה להתייחס להודעתך סעיף סעיף ולנסות להסביר את עצמי אולי טיפה יותר טוב 
* לגבי מה שכתבת: "מה רשום בכתובה שבסופו של דבר הגבר צריך לדאוג לאישה .
אז נכון שהתקדמנו (והיום גם נשים יוזמות )אבל עדיין הגבר צריך להיות המוביל בקשר."
נכון מאוד שהגבר מתחייב לאישתו בכתובתה לדאוג לשארה כסותה ועונתה.
יחד עם זאת, גם על האישה יש חובה לכבד את בעלה ועוד הנהגות בחיי הנישואין שמראות כמובן שהקשר עצמו הוא הדדי, הרמוני, דו צדדי, שני בני הזוג מעניקים ושני בני הזוג מקבלים.
לגבי הגבר שצריך להיות המוביל בקשר -
זה לא שאני לא מסכימה שגבר יכול להיות מוביל בקשר,
זה שהמילה "צריך" קצת קשה לי מידי, חותכת מידי.
יש זוגות שבהחלט אצלם הגבר יהיה המוביל בקשר,
ויש זוגות שמה שמתאים *לשניהם* הוא דווקא שלפעמים הגבר יוביל ולפעמים האישה תוביל בקשר.
מציאות שרק האישה מובילה בקשר - זו כבר מציאות יותר נדירה, וגם אם היא מתאימה לחלק מהזוגות - באחוזים ודאי שהחלק היחסי של זוגות אלו יורד.
אבל זוגות שטוב ומתאים להם שגם הגבר יוביל וגם האישה - אותם כן אפשר לראות, ולא בהכרח באחוזים מועטים כלל...
* לגבי מה שכתבת: "ברגע שזה לא יקרה האישה תהיה מאוד מתוסכלת
כי זה לא בסדר להפיל עליה 2 תיקים .
להיות אישה וגם גבר ."
אז כמובן שאין הכוונה לגרום לאישה להיות גם גבר וגם אישה. בטח שלא. היא אישה וזהו, וזה מספיק והותר ומדהים בפני עצמו 
פשוט שהקביעה ש*כל* אישה תהיה מתוסכלת אם הגבר לא יוביל כל הזמן בקשר - היא קביעה שלא תמיד נכונה אצל כל כולן.
והקביעה שאישה=גבר כי היא מובילה בקשר, היא גם קביעה שאינני מסכימה איתה, כי לענ"ד להיות לפעמים יוזמת, פועלת, מעניקה, מובילה בתוך הקשר אין משמעותו להיות "הגבר" במשוואה, אלא פשוט להיות אישה, שאחת מהחוזקות ותכונות האופי שלה ומה שמתאים *לה* (וכאן כן חשוב לציין שזה צריך להיות נכון לאותה האישה ולאותו האיש שאיתה) - הוא להיות גם יוזמת, פועלת וכן הלאה.
* לגבי מה שכתבת: "לתת מקום לשויין ולחוסר זהות גורם עוול נוראי לנשים של היום."
אני חושבת שלא הובנתי כאן נכון כלל.
אין הכוונה בדבריילחתור לחוסר זהות חלילה.
כמו שכתבתי ברישא של הודעה זו - הזהות היא חשובה, יסודית, עמוקה ושורשית.
אין כאן מבחינתי גם חתירה "לשיוויון", או כל אג'נדה כזו או אחרת, ממש לא,
אלא יש כאן בקשה לשים לב מה נכון ומה מתאים ומה טוב לכל זוג באשר הוא,
וגם אצל אותו הזוג הוא מורכב גם מאישה וגם מגבר - אז לבחון מה נכון וטוב ומתאים לאותה האישה ומה נכון וטוב ומתאים לאותו הגבר שאיתה - ומה נכון וטוב ומתאים להם יחד כזוג.
ואתן דוגמא על עצמי,
תחושת "הביטחון" הזו שהוזכרה כאן, מבחינתי לפחות, הייתה בלראות בבן זוגי (בשלב ההיכרות ועד עכשיו) תכונות שבעיניי מבטאות את הגבריות ואת הביטחון בקשר - תכונות כמו רגישות, נאמנות שלמה, מסירות גדולה, להיות שם עבור השני תמיד וכן הלאה.
פחות התאים *לי* לחוות מהגבר שלידי ביטחון בצורה של ביטחון עצמי גבוה ומוחלט או בצורה של הובלה אבסולוטית בקשר ושרק הוא יזום ויפעל בקשר עצמו. לנו אישית התאים ששנינו נהיה כך, ולעיתים שכל אחד יפעל יותר מהשני וכן הלאה.
ואני רואה גם במסגרת עבודתי הרבה זוגות שדווקא הדפוס הזוגי הזה הוא מה שמתאים ונכון להם, לשניהם, וודאי שלאישה עצמה...
כמובן שיש גם מקרים אחרים לגמרי, ובהחלט נפגשת גם עם הרבה זוגות ששם מה שמתאים וטוב גם לאישה וגם לאיש זה באמת הביטחון הזה שבא לידי ביטוי בגבר שהוא היוזם, הפועל, המוביל הבלעדי. וזה מבורך ונהדר!
אין כאן מישהו שהוא יותר "שווה" ממישהו הוא יותר מעל מישהו כי כך זה אצלו,
אלא יש כאן רק הבנה שכולנו שונים... "כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות..."
וכל אישה ומה שמתאים טוב ונכון לה, וכל איש ומה שמתאים וטוב לו...
והכל בסדר גמור ומצוין ונפלא!
*לגבי מה שכתבת: :זה שיש נשים שלקחו על עצמם את ההובלה את היוזמה את העבודה ואת ההולדה זה לא אומר שהן מאושרות.
יצא לי כמה פעמים לדבר עם מנחים של זוגיות רוב הפעמים שהזוג מגיע לטיפול
כאשר האישה לא מאושרת.
למה האישה לא מאושרת? כי היא מתוסכלת
ולמה זה???
כי נתנו לה להיות גם גבר וגם אישה וזה קצת סותר
כלומר היא אחראית על הבית לבד וגם על העבודה וגם צריכה ליזום ולהוביל את הבעל
וזה לא מצב אידאלי"
כאן את באמת מתארת מציאות של אישה ש*היא עצמה* מתוסכלת,
שלה עצמה לא טוב במציאות שלה,
שלה עצמה המציאות הזו של עומס גדול מהמון חזיתות בו זמנית לא נכונה...
כמובן שצריך להתייחס לאותה אישה ספציפית ואם אכן לא מתאים לה ולא טוב לה - לחתור לשינוי המציאות כך שייטב לה ולכל משפחתה... כמובן ואין שאלה כלל...
אני פשוט לא רואה מצב החלטי שבו *כל* אישה שיוזמת או פועלת בקשר היא מתוסכלת וזו מציאות שלא מתאימה לה,
כי כאמור יש נשים שהן *בוחרות* ורוצות כך לכתחילה, ו*זה* דווקא מה שטוב ונכון להן. וממילא אותן נשים לא יהיו מתוסכלות אלא מאושרות בחיים שבחרו ומתאימים להן עצמן...
לגבי מה שכתבת: "ברגע שהגבר לא יוזם הוא לא יהיה גבר הוא לצערי יהיה סוג של ילד." - זו בהחלט פרשנות שיכולה להיות נכונה להרבה נשים, ומאמינה לך בשלמות שכך את רואה את הדברים,
אך לא אצל כולן זה כך.
גם צריך לברר לעומק מהי אותה הגדרה בכלל של "יוזם" עבור אותה האישה הספציפית,
האם גבר שלא יוזם שיחות עומק על הקשר למשל יקרא לא יוזם?
או גבר שלא יוזם פעילויות משותפות?
או אולי משהו אחר בכלל?
האם גבר יכול להיות לפעמים יוזם, וןאפילו הרבה פעמים יוזם, אך לפעמים להיות במצס קצת קטן עם עצמו, בין אם זו תקופה מאתגרת של לימודים/עבודה, בין אם זו תקופה מאתגרת בפן הטכני/נפשי/רגשי וכו', ואז הוא לא יזום, לא כי הוא לא "גבר", אלא כי כרגע הכוחות הנפשיים שלו מרוכזים בלהתמודד עם אתגרי החיים האישיים שלו?
והאם באותן התקופות האישה יכולה קצת יותר "לקחת את המושכות"?
והאם אישה יכולה להרגיש שטוב ומתאים לה לפעול וליזום דברים בקשר עצמו לכתחילה - וזה יעשה לה ולהם רק טוב?
וצריך כאן עוד הרחבה מה זה באמת אומר *בפועל* עבור כל אחד ואחת.
כי כל אחד יכול לענות ולומר דברים אחרים לגמרי, וכולם צודקים... זה לגמרי אינדיבידואלי...
* לגבי מה שכתבת: "ברגע שהוא יצפה מהאישה שלו לתת לו הוא יהיה חסר ולא יקיים את ההבטחה שלו בכתובה .
גבר צריך לתת לאישה כי ככה..."
גם כאן - חושבת שיש זוגות ונשים וגברים שמשפט זה לא נכון עבורם.
* לגבי מה שכתבת: "ברגע שהגבר ישמח את אשתו רק אז הם יצליחו לבנות בית נורמלי.
איך משמחים ? נותנים לה להרגיש ביטחון מביאים לה ביטחון .. ולא נותנים לה להיות גבר.
גבר זה לא אישה וזה לא בושה"
ברור שגבר טוב ראוי לו שישמח את אשתו, וכמה שיותר יותר טוב 
האם השמחה הזו היא רק ע"י הרגשת הביטחון? ודאי שגם דרכה, אך בעוד דרכים.
וגם הרגשת ביטחון עצמה, כאמור - דרכים רבות לביטוי יש לה.
גם אישה שתרגיש ביטחון ע"י שלל הדברים הנזכרים, ואחרים, גם היא תהיה שמחה 
ולגבי המשפט האחרון שלך - שהוא באמת חשוב מאוד מאוד - חוזרת לרישא ששם פירטתי את הסכמתי הרבה אליו (:
ולסיום רוצה לכתוב שכיף לי מאוד לדון איתך, וניכר שאכפת לך מאוד מהדברים, שאת אדם איכותי ועמוק שערכים טובים ורבים חשובים לו, ורואה הרבה ברכה בדיון פורה שכזה, אז תודה הפי