תובנה מעניינתultracrepidam

התהליך שבו אשה בוחרת גבר הוא מורכב הרבה יותר מהתהליך שבו גבר בוחר אשה

ויש לזה כמובן המון השלכות

למה זה יותר מורכב - בצורה פשטנית, הגבר הוא הדומיננטי, הפועל, היוזם בקשר, ולכן קל לו מאד לבחור בצורה אקטיבית

נשיות באופן טבעי כוללת בתוכה משהו פחות פועל, יוזם ומשפיע, ולכן הבחירה להיות כזאת בקשר מסוים היא לא בדיוק פעולה, ולכן יש כאן מורכבות ממש מעניינת בחירה להיות, וכמובן להיות מבחירה זה הרבה יותר מורכב מאשר לעשות מבחירה

מעניין אותי לשמוע מה דעתכם ואולי חשוב יותר מה דעתכן

מתייג גם את @נגמרו לי השמות כי בטח יהיה לה משהו מחכים לומר

אכן מעניינתצהרים
הייתי קורא לזה מוכנות או הסכמה, ואני לא בטוח שזה מצטייר אצלי כמשהו מורכב יותר.
דבר ראשון- אצל נשים תמיד הכל יותר מורכב. הכל.הרמוניה
מתמודדים.
עכשיו לגבי המסקנה הזאת... אשה צריכה לתת אמון ולסמוך, וזה יקרה כשהיא תעריך את הבנאדם מצד אחד, ותרגיש אהובה על ידו מצד שני.
מבינה שיש משהו יותר קל בלהיות אקטיבי כי אתה מרגיש שעשית את מה שיכולת, אבל בסוף האשה מחפשת את הקבלה, לא את ההנהגה אז הקריטריון הוא שונה כאן.
אני באמת לא מבינה למה עושים עניין מצד מסויים, זה שווה סך הכל, כל אחד והקשיים והיתרונות שלו.
אה, אבל אני באמת לא מבינה כלום. סתם היה באלי להגיב. תודה!
מה הכוונה את הקבלה ולא את ההנהגה?ברגע קטן עזבתיך
מהמם ונכון. כדי שקשר יתקייםהיא יושבה בחלון
איש צריך לחזר ואישה צריכה להיענות לחיזורים
כמאמר השיר: אווו אם רק תסכימי גם הירח בעצמו ירד...🎶
וזה נכון בכללי לחיים של אישה, להסכים להיות בקבלה של המציאות.
כמו שכתבתי בשרשור אחר, גבר זה יותר מהות של להתגבר- היינו לפעול לעשות ולפעמים אפילו להתנגד למציאות. ללחום, לעבוד קשה מהות יותר של דין
ואישה זה מהות יותר של לחיות את הדברים (מלשון חווה) להסכים להיות בקבלה של המציאות, להרפות מתוך ביטחון בה'. מהות יותר של רחמים מלשון רחם.
זה לא אומר להיות פאסיבית או אקטיבי דווקא או להסכים לדברים לא טובים. ההפך, להסכים לקבל רק מהטוב. מה יותר קשה? לא יודעת אבל נראה לי שעבודת הדור שלנו היא יותר נשית, נקבה תסובב גבר. אם פעם היה צריך לכבוש את המדינה, להמציא טכנולוגיה מאפס, לבנות, ללחום ולעבוד קשה כדי להשיג לחם. היום כבר עברנו את השלב הזה שלב החוכמה ואנחנו בשלב הבינה, בניין עמוק של הדברים.

אגב, איפה מתבטאת מידת הגבורה של נשים? לשים גבול ולא להסכים לקבל מגבר לא ראוי למשל. נגיד אישה שנמצאת בקשר עם בחור לא מכבד, או שהקשר לא למטרות רציניות, או שהם סתם ידידים וזה מאוד נעים לה ומחמיא לה. הגבורה שלה זה לשים בתוכה גבול למציאות והמענה הרגשי שזה נותן לה. כלומר לא להסכים לקבל את הזיוף הזה. בהחלט קשה
מסכימה מאודפרח-אש
כתוב נהדר הבהיר לי דברים

אני גם חושבת שבגלל שהתרבות העולמית היא גברית למדי (וגם הפמיניזם🤦🏻‍♀️) ובעבודה לימודים וחיים חוץ מהדייטים מצופה מנשים ליזום ולהשיג ופחות להיות נוחכת ולקבל וכו' ...
אז בכל החיים שלנו גם אנחנו מתרגלות שצריך אחרת ופתאום פה בסיטואציה של פגישות לשנות התנהלות שאימצנו (כדי לשרוד)ולהיזכר וללמוד איך זה להיות אישה... כדי לא להשתלט ולהבריח גברים והכי חשוב להיות אישה בקשר זוגי ...
תודה על התגובות, אולי אחדד יותרultracrepidam

בעצם התובנה היתה שאם גבר הולך לכיוון אחד - הוא בוחר מישהי, רוצה אותה, "לוקח" אותה...

אז אצל אשה זה ללכת צעד קדימה וצעד אחורה - לבחור במישהו, ואז להיות שלו, ולהיות תלויה בבחירה שלו, וזה יכול להיות *מהותי* שהיא תלויה בבחירה שלו, כי אם היא עצמאית אז היא היוזמת בקשר ואז היא צריכה לחפש את המקום ה"נשי" שלה בתוך הקשר ששוב יתבטא בזה שהיא צריכה אותו (שזה ממש משמעותי לשני הצדדים - הגבר רוצה שהיא תצטרך אותו, היא רוצה מישהו שהיא צריכה) וכשהיא מוצאת את המקום הנשי שלה בתוך הקשר היא לא אמורה לעשות עם זה כלום. מנקודת מבט גברית זה סופר מורכב, מנקודת מבט נשית אולי זה נראה לכן הגיוני יותר אבל עדיין נראה לי שזה לא פשוט

זה ממש נכון מה שכתבת וזה ממש מורכבהיא יושבה בחלון
נושא מלחיץכלי פשוט
היי תודה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות

האמת שמרגישה שלא כ"כ הבנתי את כוונתך 

(קראתי גם את התגובה השנייה אך עדיין לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון או מה השאלה...)

אם תרצה להסביר לי קצת יותר אשמח 🙏

אשתדל...ultracrepidam

בגדול זה הולך כך, וסליחה אם זה קצת סטריאוטיפי או אם יש מישהי שלא מזדהה עם התיאור

שמתי לב שכשבחורה רוצה בחור, הרבה פעמים המשמעות מבחינתה היא שהבחורה סומכת על הבחור, מאמינה בו, מרגישה בטחון בגללו, צריכה אותו. אם היא תבוא ותיזום ותעשה ותנהל את הקשר - אז איזה משמעות יש לתחושת בטחון בגלל מישהו שאת יכולה לגמרי לומר לו מה לעשות? מה הכוח שלו? מה הוא נותן, אם הכל את לוקחת? ולכן היא חייבת לתת לו מקום לתת לה, לבקש ממנו שיתן לה תחושת בטחון... ז"א הקשר בדרך הנשית הוא מאד פסיבי. ולכן נורא קשה לבחורה להשיג קשר - היא יכולה לרצות אבל היא צריכה לגרום לו לפעול וליזום

לעומת גבר, שאצלו זה מאד פשוט: הוא רוצה, הוא בוחר יעד, והוא מגיע ליעד. אין כאן צורך באיזושהי תחושה פסיבית. להיפך, כמה שזה יותר בשליטתו, הוא יותר גבר. ולכן כל מה שהוא צריך לעשות זה פשוט לעשות. הוא יכול לממש את הרצון שלו בדרך הכי ישירה.

מה הוא נותן חוץ מביטחון? אם נתינה=בטחון, אז כלום.כלי פשוט
וזאת ממש הטעות בהסתכלות כזאת.
אם הקשבה, הערכה, אמפתיה, רגישות, סבלנות, עין טובה ועומק לא נחשבים כנתינה - אז באמת חבל על הקשר הזה
חסרה לך אינפורמציהultracrepidam

יש דבר כזה, ובנות יכולות לספר על זה, ויצא לי לשמוע את הדברים האלה ובאמת זה היה חידוש בשבילי.

אם תמשיך להסיק מסקנות על סמך האינפורמציה החסרה שלך לא תגיע רחוק.

אני ממליץ שתשקיע בלהקשיב ולהבין מה בחורה מוצאת בגבר שהיא רוצה להתחתן איתו, ולא להחליט בשבילה אם היא צודקת או לא.

אני לא כותב לך סתם, אני שם לב שיש לך תפיסה מסוימת והיא לא מועילה לך.

תודה על התגובה. במקום לעזור לי להבין בחרתכלי פשוט
להציג דפוס פעולה שלי ולהגיד שלא אגיע איתו רחוק. ובכלל מאיפה הסמכות והחוצפה שלך לנתח אופי? מה אתה יודע עלי בכלל?
אתם משהו היום. אחלה פורום
אני מנסה להסביר כאן משהו בשרשור הזהultracrepidam

ואתה בא ואומר שאם בנות חושבות ככה אז החשיבה שלהן לא שווה כלום.

תקרא מה כתבתי, תאמין שלפחות אני חושב שזאת המציאות, ותנסה להבין למה.

לבטל את מה שחושב הצד השני זה הדבר שלא תרוויח ממנו.

לא ביטלתי ולא באתי לבטל. ולא אמרתי שזה החשיבה של בנןתכלי פשוט
אשמח שתסביר לי במה אני טועה במקום להיכנס בי. אלא אם אתה לא סבלן להבנות מוטעות של אנשים ואז עדיף לשנינו שלא
אוקיי, אני מנסהultracrepidam

בחורה לא באה לדייט כדי שאתה תהיה חברה שלה. יש לה כבר.

נכון, יכול להיות שיש לך המון תכונות טובות דוימיננטיות, אבל זה לא מה שהיא צריכה. בדיוק כמו שגבר מחפש גם מישהי שנראית טוב, על אף שיכולה להיות מישהי מכוערת שיש לה את כל המידות הטובות, כך יש גם לבחורה רצון בסוג מסוים של בחור. אצל בנות שלא ממש מחוברות לפנימיות שלהן זה יתבטא בדרישות טפשיות כמו "אקדמאי" או בדרישות אחרות כמו גובה. הדברים האלה נועדו ליצור משהו שגבר לא מחפש באשה ולא בחברים, וגם אשה לא מחפשת באשה אחרת אלא רק אשה מחפשת בגבר. 

דוגמה טובה זה תחושת בטחון. יש מושג כזה, שבחורה מרגישה שגבר מסוים נותן לה תחושת בטחון. אתה לא חווית את זה כנראה, כי אתה לא אשה שיצאה לדייט עם גבר. זה לא ביטוח, זה בטחון. זה משהו אחר לגמרי. גבר עם עבודה מסודרת וכסף יכול לתת תחושת בטחון, אבל זה לא באופן ישיר הכסף. זה משהו אחר, שהכסף מנכיח. 

והתחושה הזאת היא דבר נורא נורא חשוב. האם אשה מסוגלת להתחתן בלעדיו? אני מניח שכן. אבל מי שמסוגל לתת לאשה מסוימת תחושת בטחון, מגדיל את הסיכויים שלו פי כמה. איך מגיעים לזה? אני לא יודע להסביר לך, ואני לא חושב שאני בעצמי יודע מספיק טוב. אבל זה קיים.

הסברתי טוב?

כן. תודה רבהכלי פשוט
(אני עדיין חושב שזאת טעות להצטמצם רק לזה. אבל אני מכיר את הנושא. תודה על ההתייחסות)
...אור וחיים

תמיד עניין אותי לשאול למה הן זקוקות להרגשה הזאת. באמת בעיניים של גבר זה ממש לא מובן. אולי כדאי שבנות יענו על זה. 

ערכתיכלי פשוט
כי זה משלים אותנוהרמוניה
הסברת נהדר!!רקלתשוהנ
יפה מאודנוגע, לא נוגע
רק אני חושב שכדאי להוסיף שלא כל בת מגדירה/צריכה בטחון באופן דומה. אצל אחת ההקשבה (של גבר) לדוגמא נותנת בטחון ואצל אחרת המנהיגות.
אם אתה מבין בזה או מישהי מפה ותוכלו להרחיב זה יהיה מצויין
חח כן יפה מאודנוגע, לא נוגע
כנראה יש שורש נפשי מסויים של צורך אצל כל מין (והמקור שלו לענ"ד ב"צלע" וב"אם כל חי"), שמתבטא בדרכים כאלה ואחרות בהתאם לאופי המיוחד, לחולשות ולמידות של אותו אדם.

הנפק"מ בהבנה הזו היא שמי שהוא לא בדיוק טיפוסי בקטע הזה (אחרי שעבד וניסה והבין שפשוט ככה הוא)- זה לא שהוא לא "גבר" אלא שאצלו הגבריות מתבטאת אחרת וההוכחה לכך היא שיש מישהי שבשבילה זה כן מסמל גבריות. אני חושב שההבנה הזו אמורה לחזק את הבטחון העצמי כי הוא הופכת את הדברים החיצוניים שאצל רוב ה(א)נשים מסמלים מהות של גבריות רק לדרכי ביטוי של הגבריות.
חד משמעית, מסכיםultracrepidam

הבנתי, אני חושבת שאני רואה קצת אחרת את הדבריםנגמרו לי השמות
לפחות בעיניי אותה תחושת "ביטחון" יכולה לנבוע ממימוש הצרכים העיקריים בקשר, ואותם הצרכים יכולים להיות אינדיבידואליים לכל אישה בפני עצמה...

למשל,
יש אישה שתרגיש את תחושת הביטחון מהגבר שלידה אם היא תחווה אותו כאדם נאמן, מסור, עם בלעדיות לקשר שלהם, עם לב טוב והענקה וכו'
ואותו הגבר, אם זה באופי שלו כל הדברים הללו, יוכל מעצם היותו-הוא להשרות בזוגתו את אותו הביטחון שהיא צריכה.

לענ"ד זה גם לא סותר את זה שהאישה גם יכולה לפעול וליזום בקשר עצמו,
והדבר יכול להיות כמובן גם הדדי, פעם היא, פעם הוא, פעם יותר הוא, פעם יותר היא וכן הלאה...

הדבר אולי הכי חשוב בעיניי זה לזכור שכל זוג הוא בפני עצמו.
הוא ייחודי.
הגבר הזה ספציפית ייחודי
האישה הזאת ספציפית ייחודית
וצריך לראות לעומק מה בעצם הגבר *הזה* צריך ומבקש
ומה בעצם האישה *הזאת* צריכה ומבקשת
ואיך הדינמיקה והקשר *של שניהם* ספציפית יחד מתנהלת,
מה חסר אם חסר לכל אחד,
מה טוב לכל אחד
וכן הלאה...

פשוט קביעות יותר כלליות יכולות לעכב לפעמים, וחשוב לראות איך המקרה הספציפי של כל אחד מאיתנו, עם הנפשות הפועלות הספציפיות של כל אחד מאיתנו, בא לידי ביטוי במציאות ומה בעצם קורה שם בכל הכיוונים...

ב"הצלחה רבה 🌹
זה לשנות סדרי בראשיתהפי
מה רשום בכתובה שבסופו של דבר הגבר צריך לדאוג לאישה .
אז נכון שהתקדמנו (והיום גם נשים יוזמות )אבל עדיין הגבר צריך להיות המוביל בקשר.
ברגע שזה לא יקרה האישה תהיה מאוד מתוסכלת
כי זה לא בסדר להפיל עליה 2 תיקים .
להיות אישה וגם גבר .

ברור לי שגם אישה צריכה להראות נכונות לתת וכו' .. ליזום גם.

לתת מקום לשויין ולחוסר זהות גורם עוול נוראי לנשים של היום.

זה שיש נשים שלקחו על עצמם את ההובלה את היוזמה את העבודה ואת ההולדה זה לא אומר שהן מאושרות.

יצא לי כמה פעמים לדבר עם מנחים של זוגיות רוב הפעמים שהזוג מגיע לטיפול
כאשר האישה לא מאושרת.
למה האישה לא מאושרת? כי היא מתוסכלת
ולמה זה???
כי נתנו לה להיות גם גבר וגם אישה וזה קצת סותר
כלומר היא אחראית על הבית לבד וגם על העבודה וגם צריכה ליזום ולהוביל את הבעל
וזה לא מצב אידאלי

אני מאמינה שכן הגבר צריך להוביל .. כי ברגע שהן יקימו בית האישה תהיה מאוד דומיננטית (ולא צריך להרחיב הרבה שכל אחד יעלה בראש את אמא שלו) ויראה כמה נתינה כמה הובלה וכמה יוזמה יש לה שהיא מובילה את הבית .
ברגע שהגבר לא יוזם הוא לא יהיה גבר הוא לצערי יהיה סוג של ילד.

ברגע שהוא יצפה מהאישה שלו לתת לו הוא יהיה חסר ולא יקיים את ההבטחה שלו בכתובה .
גבר צריך לתת לאישה כי ככה
כמו שאישה נותנת בטבעיות לילדים שלה ..ולבית
אז נכון שיש אנשים שזה לא בא להם בטבעיות אבל כאן העבודה.
ברגע שהגבר ישמח את אשתו רק אז הם יצליחו לבנות בית נורמלי.
איך משמחים ? נותנים לה להרגיש ביטחון מביאים לה ביטחון .. ולא נותנים לה להיות גבר.
גבר זה לא אישה וזה לא בושה
לשנות סדרי בראשית זה להכליל את כל הגברים או הנשים בכפיפה אחתכלי פשוט
ה' לא ברא את כולם אותו הדבר
אז זה בדיוק הפוך ממה שכתבת
אתחיל בשורה האחרונה שכתבת נגמרו לי השמות

"גבר זה לא אישה וזה לא בושה" - חותמת על כל מילה שלך!

ומסכימה איתך לחלוטין, שגבר זה לא אישה ואישה זה לא גבר.

והם שונים מיסודם,

לא שונים בחשיבות שלהם והגבר או האישה יותר "חשובים" או "מוצלחים" אחד מהשנייה חלילה,

אלא שונים במהותם, בשונות ביניהם.

מרגישה שאולי לא הובנתי נכון עד הסוף,

אז מנסה להתייחס להודעתך סעיף סעיף ולנסות להסביר את עצמי אולי טיפה יותר טוב

* לגבי מה שכתבת: "מה רשום בכתובה שבסופו של דבר הגבר צריך לדאוג לאישה .
אז נכון שהתקדמנו (והיום גם נשים יוזמות )אבל עדיין הגבר צריך להיות המוביל בקשר."

נכון מאוד שהגבר מתחייב לאישתו בכתובתה לדאוג לשארה כסותה ועונתה.

יחד עם זאת, גם על האישה יש חובה לכבד את בעלה ועוד הנהגות בחיי הנישואין שמראות כמובן שהקשר עצמו הוא הדדי, הרמוני, דו צדדי, שני בני הזוג מעניקים ושני בני הזוג מקבלים.

לגבי הגבר שצריך להיות המוביל בקשר -

זה לא שאני לא מסכימה שגבר יכול להיות מוביל בקשר,

זה שהמילה "צריך" קצת קשה לי מידי, חותכת מידי.

יש זוגות שבהחלט אצלם הגבר יהיה המוביל בקשר,

ויש זוגות שמה שמתאים *לשניהם* הוא דווקא שלפעמים הגבר יוביל ולפעמים האישה תוביל בקשר.

מציאות שרק האישה מובילה בקשר - זו כבר מציאות יותר נדירה, וגם אם היא מתאימה לחלק מהזוגות - באחוזים ודאי שהחלק היחסי של זוגות אלו יורד.

אבל זוגות שטוב ומתאים להם שגם הגבר יוביל וגם האישה - אותם כן אפשר לראות, ולא בהכרח באחוזים מועטים כלל...

* לגבי מה שכתבת: "ברגע שזה לא יקרה האישה תהיה מאוד מתוסכלת
כי זה לא בסדר להפיל עליה 2 תיקים .
להיות אישה וגם גבר ."

אז כמובן שאין הכוונה לגרום לאישה להיות גם גבר וגם אישה. בטח שלא. היא אישה וזהו, וזה מספיק והותר ומדהים בפני עצמו

פשוט שהקביעה ש*כל* אישה תהיה מתוסכלת אם הגבר לא יוביל כל הזמן בקשר - היא קביעה שלא תמיד נכונה אצל כל כולן.

והקביעה שאישה=גבר כי היא מובילה בקשר, היא גם קביעה שאינני מסכימה איתה, כי לענ"ד להיות לפעמים יוזמת, פועלת, מעניקה, מובילה בתוך הקשר אין משמעותו להיות "הגבר" במשוואה, אלא פשוט להיות אישה, שאחת מהחוזקות ותכונות האופי שלה ומה שמתאים *לה* (וכאן כן חשוב לציין שזה צריך להיות נכון לאותה האישה ולאותו האיש שאיתה) - הוא להיות גם יוזמת, פועלת וכן הלאה.

* לגבי מה שכתבת: "לתת מקום לשויין ולחוסר זהות גורם עוול נוראי לנשים של היום."

אני חושבת שלא הובנתי כאן נכון כלל.

אין הכוונה בדבריילחתור לחוסר זהות חלילה.

כמו שכתבתי ברישא של הודעה זו - הזהות היא חשובה, יסודית, עמוקה ושורשית.

אין כאן מבחינתי גם חתירה "לשיוויון", או כל אג'נדה כזו או אחרת, ממש לא,

אלא יש כאן בקשה לשים לב מה נכון ומה מתאים ומה טוב לכל זוג באשר הוא,

וגם אצל אותו הזוג הוא מורכב גם מאישה וגם מגבר - אז לבחון מה נכון וטוב ומתאים לאותה האישה ומה נכון וטוב ומתאים לאותו הגבר שאיתה - ומה נכון וטוב ומתאים להם יחד כזוג.

ואתן דוגמא על עצמי,

תחושת "הביטחון" הזו שהוזכרה כאן, מבחינתי לפחות, הייתה בלראות בבן זוגי (בשלב ההיכרות ועד עכשיו) תכונות שבעיניי מבטאות את הגבריות ואת הביטחון בקשר - תכונות כמו רגישות, נאמנות שלמה, מסירות גדולה, להיות שם עבור השני תמיד וכן הלאה.

פחות התאים *לי* לחוות מהגבר שלידי ביטחון בצורה של ביטחון עצמי גבוה ומוחלט או בצורה של הובלה אבסולוטית בקשר ושרק הוא יזום ויפעל בקשר עצמו. לנו אישית התאים ששנינו נהיה כך, ולעיתים שכל אחד יפעל יותר מהשני וכן הלאה.

ואני רואה גם במסגרת עבודתי הרבה זוגות שדווקא הדפוס הזוגי הזה הוא מה שמתאים ונכון להם, לשניהם, וודאי שלאישה עצמה...

כמובן שיש גם מקרים אחרים לגמרי, ובהחלט נפגשת גם עם הרבה זוגות ששם מה שמתאים וטוב גם לאישה וגם לאיש זה באמת הביטחון הזה שבא לידי ביטוי בגבר שהוא היוזם, הפועל, המוביל הבלעדי. וזה מבורך ונהדר!

אין כאן מישהו שהוא יותר "שווה" ממישהו הוא יותר מעל מישהו כי כך זה אצלו,

אלא יש כאן רק הבנה שכולנו שונים... "כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות..."

וכל אישה ומה שמתאים טוב ונכון לה, וכל איש ומה שמתאים וטוב לו...

והכל בסדר גמור ומצוין ונפלא!

*לגבי מה שכתבת:  :זה שיש נשים שלקחו על עצמם את ההובלה את היוזמה את העבודה ואת ההולדה זה לא אומר שהן מאושרות.

יצא לי כמה פעמים לדבר עם מנחים של זוגיות רוב הפעמים שהזוג מגיע לטיפול
כאשר האישה לא מאושרת.
למה האישה לא מאושרת? כי היא מתוסכלת
ולמה זה???
כי נתנו לה להיות גם גבר וגם אישה וזה קצת סותר
כלומר היא אחראית על הבית לבד וגם על העבודה וגם צריכה ליזום ולהוביל את הבעל
וזה לא מצב אידאלי"

כאן את באמת מתארת מציאות של אישה ש*היא עצמה* מתוסכלת,

שלה עצמה לא טוב במציאות שלה,

שלה עצמה המציאות הזו של עומס גדול מהמון חזיתות בו זמנית לא נכונה...

כמובן שצריך להתייחס לאותה אישה ספציפית ואם אכן לא מתאים לה ולא טוב לה - לחתור לשינוי המציאות כך שייטב לה ולכל משפחתה... כמובן ואין שאלה כלל...

אני פשוט לא רואה מצב החלטי שבו *כל* אישה שיוזמת או פועלת בקשר היא מתוסכלת וזו מציאות שלא מתאימה לה,

כי כאמור יש נשים שהן *בוחרות* ורוצות כך לכתחילה, ו*זה* דווקא מה שטוב ונכון להן. וממילא אותן נשים לא יהיו מתוסכלות אלא מאושרות בחיים שבחרו ומתאימים להן עצמן...

לגבי מה שכתבת: "ברגע שהגבר לא יוזם הוא לא יהיה גבר הוא לצערי יהיה סוג של ילד." - זו בהחלט פרשנות שיכולה להיות נכונה להרבה נשים, ומאמינה לך בשלמות שכך את רואה את הדברים,

אך לא אצל כולן זה כך.

גם צריך לברר לעומק מהי אותה הגדרה בכלל של "יוזם" עבור אותה האישה הספציפית,

האם גבר שלא יוזם שיחות עומק על הקשר למשל יקרא לא יוזם?

או גבר שלא יוזם פעילויות משותפות?

או אולי משהו אחר בכלל?

האם גבר יכול להיות לפעמים יוזם, וןאפילו הרבה פעמים יוזם, אך לפעמים להיות במצס קצת קטן עם עצמו, בין אם זו תקופה מאתגרת של לימודים/עבודה, בין אם זו תקופה מאתגרת בפן הטכני/נפשי/רגשי וכו', ואז הוא לא יזום, לא כי הוא לא "גבר", אלא כי כרגע הכוחות הנפשיים שלו מרוכזים בלהתמודד עם אתגרי החיים האישיים שלו?

והאם באותן התקופות האישה יכולה קצת יותר "לקחת את המושכות"?

והאם אישה יכולה להרגיש שטוב ומתאים לה לפעול וליזום דברים בקשר עצמו לכתחילה - וזה יעשה לה ולהם רק טוב?

וצריך כאן עוד הרחבה מה זה באמת אומר *בפועל* עבור כל אחד ואחת.

כי כל אחד יכול לענות ולומר דברים אחרים לגמרי, וכולם צודקים... זה לגמרי אינדיבידואלי...

* לגבי מה שכתבת: "ברגע שהוא יצפה מהאישה שלו לתת לו הוא יהיה חסר ולא יקיים את ההבטחה שלו בכתובה .
גבר צריך לתת לאישה כי ככה..."

גם כאן - חושבת שיש זוגות ונשים וגברים שמשפט זה לא נכון עבורם.

* לגבי מה שכתבת: "ברגע שהגבר ישמח את אשתו רק אז הם יצליחו לבנות בית נורמלי.
איך משמחים ? נותנים לה להרגיש ביטחון מביאים לה ביטחון .. ולא נותנים לה להיות גבר.
גבר זה לא אישה וזה לא בושה"

ברור שגבר טוב ראוי לו שישמח את אשתו, וכמה שיותר יותר טוב

האם השמחה הזו היא רק ע"י הרגשת הביטחון? ודאי שגם דרכה, אך בעוד דרכים.

וגם הרגשת ביטחון עצמה, כאמור - דרכים רבות לביטוי יש לה.

גם אישה שתרגיש ביטחון ע"י שלל הדברים הנזכרים, ואחרים, גם היא תהיה שמחה

ולגבי המשפט האחרון שלך - שהוא באמת חשוב מאוד מאוד - חוזרת לרישא ששם פירטתי את הסכמתי הרבה אליו (:

ולסיום רוצה לכתוב שכיף לי מאוד לדון איתך, וניכר שאכפת לך מאוד מהדברים, שאת אדם איכותי ועמוק שערכים טובים ורבים חשובים לו, ורואה הרבה ברכה בדיון פורה שכזה, אז תודה הפי

כתבת מצויןכלי פשוט

קשה לי עם זה שהאווירה כיום היא שלצפות מגבר להיות גם גבר וגם אשה זה לגיטימי,

ולעומת זאת לצפות מאשה להיות גם אשה וגם גבר זה כבר לא לגיטימי.

כמו שאני לא חושב שאשה צריכה להיות גבר, אז אל תצפו מהגבר להיות גם גבר וגם אשה. זה לא הולך ביחד.

שכל אחד יצפה מעצמו להיות מי שהוא. תאמינו זה יעשה הרבה יותר טוב מאשר לצפות שכל אחד יהיה הכל.

העולם הנשי היום מציב לעולם הגברי רף שהוא בלתי אפשרי להרבה מאוד גברים, גם אם הוא אפשרי לגברים מסוימים. והתחושה היא שבכלל עולם הנישואין נשלט לגמרי בידי העולם הנשי. אין לגברים שום מקום לעיצוב שלו. נשים מחליטות איך גברים צריכים להתנהל ותו לא.

🙏נגמרו לי השמות

שנזכה כולנו לראות את ייחוד ומעלת חברנו

(נכתב בהערכה רבה וחלילה לא בציניות,

היה חשוב לי להבהיר כי לצערי פעמים רבות כתבתי משהו כזה והבינו אותי אחרת לגמרי וחשבו שנאי לועגת חלילה לניק, בעוד רציתי להגיע הזדהות או הערכה ולהשלים את דבריו...)

בגדול הסכמתי עם רוב מה שכתבתהפי
ברור לי שכל זוג צריך להבין לעומק מה עושה לו טוב מה נכון עבורו .
אבל פחדתי שמה שרשמת זה חלק מהמגמה החותרת לשיוויון שבעיני לא נכונה בכלל .

לפי מה שכתבת עכשיו הבנתי דווקא שלא לזה התכוונת .
אז לגמרי מסכימה לפחות עם רוב מה שכתבת(: .
הדבר היחיד שלא מסכימה זה העניין הזה : .
* "ברגע שהוא יצפה מהאישה שלו לתת לו הוא יהיה חסר ולא יקיים את ההבטחה שלו בכתובה .
גבר צריך לתת לאישה כי ככה..." -
לגבי זה שרשמת שצריך זאת מילה חזקה ..
אז לדעתי נכון זאת באמת מילה חזקה .. ובאמת לא נעים להגיד אותה בקול .
אבל יעזור להרבה זוגות לדעת שגבר כן צריך לתת .
ולא להתחשבן על דברים וזה יעשה רק טוב להם .
ככה אני מאמינה . דווקא בגלל המגמה שקמה לעודד את ההפך .
הקול שלך חשוב ובאמת אני מזדהה עם רובו
אבל עדיין בעיני גבר כן צריך לתת לאשתו
ואני מאוד מאוד מאוד מקווה שזה יבוא לבעלי באופן טבעי .
כי להגיד לגבר מה הוא צריך זה הדבר הכי מתסכל בעולם שמקטין את שניהם
והכי הופך את האישה "לקרציה "
אז אני מאוד מקווה שאני לא אהיה קרציה .
אני בטוחה שבמערכת בריאה כאשר גבר נותן לאישה האישה תעריך את זה מאוד ותדאג לו לא פחות ממנו באמת מהלב שלה.
ובואי ב"ה יש לנשים לב ענק
לפחות לכאלה שאני מכירה (;
בחורה שלא מתנהגת ברגישות לבעלה צריכה הרבה עבודה ..
כמו שבחור שלא נותן ולא מאמין בנתינה צריך הרבה עבודה .

מדייקתנגמרו לי השמות

כתבתי "צריך" על היות הגבר *המוביל* הבלעדי הקשר,

לא על היות הגבר מעניק ונותן...

המילה לתת ומשמעותה, ודאי שונה מהמילה להוביל ומשמעותה, ועל כך התייחסתי בהודעתי בדבריי כאן:

"

לגבי הגבר שצריך להיות המוביל בקשר -

זה לא שאני לא מסכימה שגבר יכול להיות מוביל בקשר,

זה שהמילה "צריך" קצת קשה לי מידי, חותכת מידי.

יש זוגות שבהחלט אצלם הגבר יהיה המוביל בקשר,

ויש זוגות שמה שמתאים *לשניהם* הוא דווקא שלפעמים הגבר יוביל ולפעמים האישה תוביל בקשר.

מציאות שרק האישה מובילה בקשר - זו כבר מציאות יותר נדירה, וגם אם היא מתאימה לחלק מהזוגות - באחוזים ודאי שהחלק היחסי של זוגות אלו יורד.

אבל זוגות שטוב ומתאים להם שגם הגבר יוביל וגם האישה - אותם כן אפשר לראות, ולא בהכרח באחוזים מועטים כלל..."

* מה שכתבת עכשיו שכתבתי על המילה "צריך", התייחס לדברים הללו ^

ולא על מה שהגבת כעת בדברייך (שהתכוונתי שצריך היא מילה חזקה לגבי לתת),

אלא -

לגבי השורה שכתבת בה : "ברגע שהוא יצפה מהאישה שלו לתת לו הוא יהיה חסר ולא יקיים את ההבטחה שלו בכתובה .
גבר צריך לתת לאישה כי ככה..."

עניתי -

גם כאן - חושבת שיש זוגות ונשים וגברים שמשפט זה לא נכון עבורם."

וההסבר - הכוונה שיש נשים וגברים שעבורם "ברגע שגבר יצפה מהאישה שלו לתת הוא יהיה חסר ולא יקיים..." הוא לא נכון, כיוון שהם רואים גם בנתינה של האישה משהו שלם ומשלים, ולא חסר ומחסיר...

שוב,

יש הבחנה בין "לתת" לבין "להוביל"

ודאי וודאי שכל גבר צריך לתת

כמו שודאי וודאי שכל אישה צריכה לתת

זוגיות בנויה מנתינה (ועוד דברים כמובן...)

גם קבלה, וגם נתינה.

ואי אפשר שיהיה גבר שלא יתן בקשר.

ואי אפשר שתהיה אישה שלא תיתן בקשר

(כל אחד ומה שהוא מסוגל לתת... וכמובן שעבודה על הנתינה היא חיובית ומשמעותית עבור בני הזוג תמיד...)

לכן בכל הפעמים שכתבת עתה "גבר כן צריך לתת", "בעיניי גבר כן צריך לתת לאשתו", "אני בטוחה שבמערכת בריאה כאשר גבר נותן לאישה האישה תעריך את זה מאוד ותדאג לו לא פחות ממנו באמת מהלב שלה.", "בחורה שלא מתנהגת ברגישות לבעלה צריכה הרבה עבודה ..
כמו שבחור שלא נותן ולא מאמין בנתינה צריך הרבה עבודה ." -

כל אלו משפטים הכי נכונים שיש כמובן, ואין ביננו מחלוקות כלל, אלא להיפך - ברור שאני מאמינה שכל גבר צריך לתת במערכת זוגית.

הדיון שהיה הוא על הלהוביל, ליזום, שהבנתי מדברייך שצריך להיות מנת חלקו של הגבר בלבד בקשר,

וגם הדיון על מה זו בעצם תחושת הביטחון, שיכולה לענ"ד להתפרש ולבוא לידי ביטוי בהרבה מאוד דברים מלבד ההובלה והיוזמה בקשר... וכאן חשוב לשים לב לכל אישה ולכל איש באופן אינדיבידואלי ולראות מה נכון ומתאים וטוב לכל אחד...

ומצטרפת בחום לאיחולך שהגבר שלך בהחלט יעניק לך ויתן לך וחלילה לא יתן לך להרגיש שאת קרציה בכך שאת בסך הכל רוצה להרגיש שמי שמולך נותן, מעניק, רואה אותך... 

ואכן כך יהיה ב"ה! הכי מגיע לך שיש!

הבנתי קראתי מה שכתבתהפי
לא אני לא חושבת שזה צריך להיות מנת חלקו של הגבר בלבד .
אבל הוא כן צריך לשים לב שהוא משאיר את האישה בגדר אישה ..
כלומר כן ידאג טיפה יותר ולא ידבר בשם השוויון .
למה? בעיני לנשים הרבה יותר קל לתת ברגע שגברים יצפו שהאישה צריכה לתת להם זה יתקע שהנשים יביאו וזהו
לדעתי התיקון היום צריך לבוא בעיקר מהצד הגברי שטיפה לפעמים הפך לנשי.

האם זה מתיר לנשים להיות אגואיסטיות ולחשוב רק על עצמן לא לדאוג לגבר שלהן ?? חס וחלילה!!!! ממש ממש לא .
אישה חייבת לטפח את הצד העדין הרגיש שלה להיות אימהית! רחמנית והצד האכפתי שלכך הרבה בנות ב"ה בא כל-כך בטבעיות

תודה רבה על האיחולים את מהממת
❤️נגמרו לי השמות
ואם לסכם מה שאמרת - כאשר באמת כל אחד מביט פנימה אל עצמו/ה, ומה הוא/יא יכולים להעניק בקשר, ולוקחים אחריות אישית על הצד שלהם בלי לצפות מהצד השני בלבד להשתנות/לעשות משהו - זה יכול לתרום לזוגיות רבות
קרה לך הרבה שהתחשבנו איתך?נוגע, לא נוגע
אני מניח שזה נובע מאדם שלא הכי הלך לו בדייטים ורק כשהוא יגיע לקשר טןב עם מישהי ויהיה בטוח בקשר הוא יתן בלי לחשבן

תחשבי נגיד על בחור שנתן בתחילת הדייטים בלי לחשבן ובסוף הבנות אמרו לו שלא מתאים. יש בזה הרגשה של פגיעה (ואני לא מאשים את הבנות) ואז הוא הלך אחורה והחליט על יותר שיוויון עד שיהיה קשה שמתארך והוא בטוח בו
לאהפי
אוקיי, מענייןultracrepidam

מה שכתבתי היה מהתרשמות שלי ממקרים "טיפוסיים" שראיתי, שבהם ההתנהלות היתה שהאיש היה האקטיבי יותר והאשה במקום יותר פסיבי מבחינה מהותית, כלומר - האשה הסתכלה על הגבר כמקור לכוח שלה, ולא משנה כמה בפועל היא היתה אקטיבית והוא פחות. ואז תהליך הבחירה שהיא עברה היה של לבחור במי לראות מקור כוח, שזה תהליך מורכב, וזאת היתה האבחנה שניסיתי לחלוק.

כמובן הגיוני שיש הרבה זוגות שמסתדרים בלי מסגרות טיפוסיות

לתובנה הזאת התחברתי מאודמחוקהאחרונה
לאו דווקא 'מקור כוח'..
לפעמים מסתפקים בזה שלא ידלל כח קיים.
נכון, כשמרגישים יותר אז הכל מתעצםadvfb

מה שרשמת לא תמיד נכון לגבי זה שהגבר הוא הדומיננטיהפי
הפועל היוזם וכו'..
בפועל יש בנים היום שלא מוכנים לקחת את זה על עצמם , למרות שאתה צודק במצב מתוקן זה אמור להיות כך.
2 המצבים מורכבים להיות בקשר שהגבר מתכחש לזה שהוא צריך לתת, יגרום לאישה להיות מתוסכלת ולא נאהבת כי היא תמיד תחפש את הנתינה מצידו והוא לא יתן לה אותה.
ואז גם היא צריכה להיות גבר וגם להיות בתפקיד הנשי .

מנגד גבר שנותן לא יותר קל לו מהאישה כי היא עדיין בוחרת אותו והוא אותה .
אם אני מבין נכון את רק מעירה שבפועל זה לא קורה כך?ultracrepidam

ז"א את כן מניחה שהחלוקה היא בדרך כלל כזאת ורק אומרת שבפועל זה לא הדרך שזה קורה?

עם זה אני לגמרי מסכים

המגמה היום כבר לא ככההפי
היום יש בנים שכבר בדייטים מוחים על זה שהם צריכים להוביל .
לדוגמה למה אני צריך לכתוב להאישה האם הגעת הביתה? למה שהיא לא תכתוב לי?
כל היחסי כוחות האלה רק גורמים ל2 הצדדים להתרחק ממי שהם .
כי גבר שמח שהוא מצליח לשמח את האישה הוא פשוט זקוק להכרת טובה .. לא לנתינה.
שגבר נותן הוא לא מצפה שהאישה תביא לו את אותו דבר אלא משהו אחר זה יכול להיות גם רגש.וזה מצב מתוקן

אבל ברגע שגבר הופך את הקשר למשהו טכני
אני אתן חצי היא תתן חצי ... הוא לא יודע כמה טעויות הוא גורם .
אשתו זה לא חבר שלו ..
היא לא תרגיש אישה בחיים ככה
ומעבר לכך היא תרגיש שהוא לא נהנה בכלל לתת לה .. שזה לא טבעי שהוא ממש לא אוהב לתת .
וכל דבר מחושב אצלו ..
ברמה של אני לא אשלם עלייך מים כי אני דוגל בשוויון בהכל .
אבל למה זה טעות? כי לא יהיה שיוויון למשל בממוצע זמן ההתארגנות של אישה גבוה מאוד מזה של גבר לדייט . כבר האישה בפור עליו כבר היא השקיעה יותר ..
הוא רוצה שיוויון בהכל אין בעיה שיצא עם גבר.
כי זה פשוט לא יעבוד

כןהפי
אגב לקח לי שנים להבין את זה
אני בכללי אישה דומננטית שנותנת בקלות לאחרים ויוזמת
פתאום אני צריכה לצאת לדייטים ולתת לגבר גם להוביל
גם לי זה לא פשוט ללמוד לקבל ...
לכן באמת למדתי על זה ואני לגמרי חושבת שזה מאוד חשוב .. באמת חשוב שהגבר יתן לאישה
זה באמת יושב על רבדים מאוד עמוקים בקשר .
בקשר שבו הייתי הגבר (כלומר הדומננטית הובלתי) לא הרגשתי שהוא גבר. למרות שהיה לי הכי טבעי להביא לו.
התיקון שלי זה ללמוד לקבל ..(שזה באמת קשה לי מאוד ומביך אותי מאוד)
התיקון של הגבר זה לתת ..
כי אחרת אני יוביל את הקשר וזה לא טוב אני לא אתן לו את המקום הטבעי להיות גברי.
מסכים עם שתי ההודעות שכתבתultracrepidam

גם לי לקח המון זמן ללמוד את זה

מה שכן, זה לא חייב לבוא לידי ביטוי במישור המעשי.

יכולה להיות מישהי שבפועל תהיה אקטיבית מאד אבל זה יהיה ממקום בנפש שבוחר בגבר כמוביל - מחשבה של "הוא מוביל אבל אני אעשה כל מה שצריך כי אני מקצועית יותר" וכנ"ל גבר שלא מוביל כי הוא נותן לה להחליט אבל ממקום בנפש של "אני רוצה שיהיה לך טוב ולכן אני נותן לך להחליט ואת מקבלת ממני את הפרגון הזה של "תעשי מה שבא לך" כי אני רוצה לדאוג לך"

נכוןהפי
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך