ערב טובפצלש מס10
אני מכיר מישהו שחזר בתשובה בסביבות שנות ה90 ונהיה חרדי פחות או יותר, אבל היו לו דעות גם של דת"ל. פגשתי אותו לא מזמן, והוא נהיה חרדי ממש לכל דבר והוא פשוט מצטער שהוא שלח את הילדים שלו לישיבה תיכונית ולא רגילה. הוא טוען גם שהכי כדאי להיות אברך, מה שפעם הוא התנגד בתוקף.
אני גם מגיע מרקע חרדי, ומכיר את העולם הזה טוב, ומודע לכל מגרעותיו. נסיתי להסביר לו למה העולם וההשקפה החרדית לא מושלמים בכלל ושלא משנה כמה הוא ינסה בחיים לא יקבלו אותו. הוא לא מאמין לי. הוא ממש נאיבי וחושב שההשקפה והעולם החרדי מושלמים שזה כבר מעורר רחמים.

לא זה נושא השרשור.
כפי שצוין לעיל, גם אני מגיע מרקע חרדי ובשנה שנתיים האחרונות אני ממש הושפעתי מרעיונות לאומיים וכל היחס שלי כלפי המדינה והצבא הוא כשל ההשקפה הדתית לאומית עד כדי שאני כבר חושב לשייך את עצמי כתורני לאומי.
אבל שמתי ברקס. אני מבקש שתהיו כנים ב100% ותעזרו לי:
מכיוון שאני לא מכיר את העולם התורני לאומי (והדתי לאומי עוד פחות) ממש מבפנים אני לא מודע לחסרונות, ואני מפחד שאולי אני נסחף בדיוק כמו הבן אדם ההוא שנזכר לעיל. אני לא רוצה להגיע למצב וחוסר מודעות כמו שלו.
אז בבקשה, אני מבקש שתספרו לי על החסרונות שיש בציבור התורני לאומי וכך אוכל ללקט מהמעלות שמכאן ומכאן להחליט מה לעשות אז.
הציבור התורני לאומי לא מספיקאריק מהדרום
שמאלני.
בעיני זה ציבור שמתאים לאנשים חזקי אופי שיכולים להכיל מורכבויהיא יושבה בחלון
ולא נבהלים מנפילות
ציבור שמתאים לאנשים שמסוגלים לחיות את החיים בצבעים האפורים שלהם ולא רק בשחור לבן- בקצוות
אבל כמו בכל מקום יש פה כאלה שבאמת ויש פה כאלו שפה כי נולדו לזה
וואו מחזק ממשekselion

ציבור נאיבי עם כוונות טובות- שהרבה פעמים אוכל אותה...שפרינצא בוזגלו

אבל באמת כמו ש@היא יושבת בחלון אומרת- זה ציבור שמיועד לאנשים שיודעים להכיל מורכבויות ולשמור על עצמם. אם אין לך גב, מהר מאד תראה את עצמך מפקפק בדברים בסיסים, מתיר לעצמך איסורים כי 'ככה הם עושים אז כנראה שזה מותר' ובעיקר ממורמר על הציבור החרדי ורבניו- וחבל.

בד"כ אנשים שמגיעים מהציבור החרדי (ואלו לא רבים בכלל) הם אנשים שלא הסתפקו בשחור לבן, ומבינים שיש דקויות, ושטחים אפורים, שלא כל מה שאומרים להם הם מקבלים רק כי '***** אמר'.

אם אתה מגיע מהציבור החרדי אתה צריך לדעת שזו לא דרך של פשרנות (יש גם הרבה פשרנים, אבל הם לא מהווים את המיינסטרים של ההנהגה התורנית).
אני עברתי מסמינר למכללה דתית לאומית (בעיקר בגלל ההשקפות)- אבל נשארתי עם גרביים, אני רוצה לייצג ולהראות שאפשר להיות עם דעות של מזרוחניקע'ס רח"ל <צ> גם בלי להתפשר.

אני חושבת שאם מחליטים בסופו של דבר על מעבר- זה לא קורה ביום אחד, זה לא שאתה שם כיפה סרוגה ומחליף לטישירט וזהו, אתה דת"ל, זה צריך להיות תהליך הדרגתי, מושכל, ובעיקר מלווה בהדרכה תורנית כלשהי.

עונה -מישהו איתי
שינוי בהשקפה לא מחייב שינוי בחברה שבה אתה חי.
אפשר לחיות בחברה חרדית ולהיות עם השקפות חרדליות מה שנקרא.
המיינסטרים לא כזה כמובן אבל יש אפילו מוסדות שקרובים, ויש הרבה שחיים ככה ברמה כזו או אחרת, כולל ת"ח.
יש רצף..

יש לציבור הדת"ל חסרונות.
אבל בעוני מעבר חברתי הוא מאוד בעייתי ודורש זהירות.
זה פשוט עולם אחר בלי קשר להשקפה.
זה נכון בכל מעבר בין מגזרי, חוזרים בתשובה ודתלשים, שלא באמת נהיים חלק מהציבור שאליו הם תכננו להצטרף.
ובמעבר מחרדי לדתל יש אתגרים מיוחדים..

אין לי מושג באיזה שלב בדיוק אתה נמצא בחיים ולאיזה תת מגזר חרדי אתה משתייך.
אבל בעקרון הייתי ממליץ לחפש מענה מתאים בסביבה החרדית.
יש רבנים שונים שלא חושבים כמו המיינסטרים (לא בפומבי בד"כ) ועוד

אם יש לך שאלות מוזמן בשמחה.
בהצלחה גדולה!
כמה נק'רץ-הולך
דבר ראשון אני חושב שללמוד על משהו דרך החסרונות שלוזאת גישה מוטעת,עדיף שתסתכל על היתרונות של הציבור הדת"ל ביחס לחרדים.
עכשיו לגוף העניין:
אני חושב שהחיסרון הכי גדול זה חוסר הערכה עצמית, יש נטייה כזאת לחשוב שאנחנו הרבה פחות דוסים מחרדים וזה פשוט לא נכון (אני אישית ראיתי את זה במלונית הקורונה שהייתי בה) אנחנו צריכים להבין שיש לנו עוצמה וערכים שצריכים להוביל את עמ"י קדימה.
אני באמת רואה המון יתרונות של הדת"ל לעומת החרדיםפצלש מס10
אבל כפי שכתבתי לעיל, אני מפחד שאני מתלהב יתר על המידה ולא מפעיל שיקול רציונלי.
אז תשקלל יתרונות מול יתרונותרץ-הולך
וממילא גם תשים לב לחסרונות
לפעמים יש חלקים שלא מספיק פתוחים למדעחסדי הים
זה לא חסר.שפרינצא בוזגלו

אבל בכל ציבור יש חלקים נרחבים של פריקים/רוחניקים/טיפשים שיעדיפו להאמין למספרי סיפורים מאשר למדענים.

?? מה זה אומר?הרמוניה
נגיד לסמארטפון?
סמארטפון זה לא מדע. זה טכנולוגיה.שפרינצא בוזגלו

נניח הקונספירציות על החיסונים נובעים מאי פתיחות ואמון במדע.

האאהרמוניה
ואיך זה מסתדר עם זה שרוב הדתל דווקא כן מתחסנים?
הטענה שלו קצת מוזרה
אני התכוונתי יותר לממצאים של מדעי הרוח והטבע שמשניםחסדי הים
את ההסתכלות על התורה.

כמו למשל, שהספירה ההלכתית של יובל היה מאז ההתנחלות של עם ישראל בארץ, בפשטות אם הפסק של גלות בבל ועכשיו הפסק של הגלות שלנו, אבל יש ספירה אגדתית מבריאת העולם עד המשיח (בבלי סנהדרין צז ע"ב). כשהתגלה ספר היובלים, אז אנחנו רואים שהייתה ספירה מבריאת העולם, ומתארכים אירועים לכך, אז אולי באמת הספירה של היובל האגדתית הייתה יותר במרכז.

זאת סתם דוגמא. אבל זה כעיקרון ההבדל בין הלימוד בגוש ללימוד שיש במרכז או בהר המור וכדומה.
בסדרהרמוניה
בציבור החרדי יש את זה עוד פחות
(ולדעתי טוב שכך. בעיניי לא נכון שנמהר להיות פתוחים לדברים כאלה, צריך זהירות. )
מסכיםekselion

נראה לי שראיתי פעם תשובה של רב באתר הידברות שבעל תשובה שאל אותו למה אין רבנים דת"לים בהידברות.

ואם אני לא טועה הוא אמר שהרבנים הד"תלים אומרים דברים שקשים לעיכול.

ואת האמת שהוא צודק. 

בעיקר עבור בעל תשובה כל התפיסה הדת"לית עלולה להיות קצת מתסבכת..

אף על פי שזה מעצבן כי בתכלס התפיסה הדת"לית יותר קרובה לאמת, עם זאת עדיף שהמיינסטרים לא יהיה מודע לרעיונות האלה.

קצת מזכיר את הפולמוס שהיה לפני 800 שנה עם כתבי הרמב"ם

מהמעט שיצא לי להבין את הציבור הזה אסכם לך בכמה מילים:ekselion

מבחינת שאיפה אל האמת יש לציבור הזה את הפוטנציאל הכי גדול

אבל יש גם הרבה יותר אפשרויות ליפול למקומות לא טובים..

וכאן זה מתקשר למה ש@יושבה בחלון הזכירה, צריך להיות אדם עם אישיות ואמונה חזקה בישביל למצוא את ההרמוניה בחיים האלה.

הרבה מהחסרונות דומים ברחוב החרדי לאומי וברחוב החרדיארץ השוקולד
פשוט כי ההבדל הגדול בהשקפה הוא ביחס למדינה.
לעומת היחס לעולם החול והעולם הרבני שם ההשקפה דומה.

מכיוון אחר, יש ישיבת הסדר חרדית בגן יבנה, שהם עם זוית שונה מאוד וממליץ לחפש את הרבנים שם אם מעניין אותך לשמוע את הדרך הזו
ישיבת הסדר חרדית?פצלש מס10
ממתי הסדר וחרדי הולך ביחד? זה לא טיפ טיפה סותר?
יש,ארץ השוקולד
כפי שציינת בתחילת השרשור שאתה השתנית בהשקפה, אז יש עוד הרבה שינויים שקורים בעולם החרדי וזה אחד השינויים.

"דרך חיים" - ישיבות הסדר חרדיות-טכנולוגיות
יש חושבים שההבדל הוא רק ביחס למדינהמישהו איתי
בעוד שבאמת זה רק ענף של השקפת העולם הכללית.
ובאמת לצערנו זה מוביל למקומות לא טובים

נראלי שהרוב הגדול ואפילו המוחלט לא מתייחס לעולם החול למשל כמו בעולם החרדי (במיינסטרים שלו לפחות)

בכל מקרה, קצת קשה לדבר על ה'רחוב' החרדלי.
זה לא כמו הציבור החרדי שחי בנפרד, כאן זה תת מגזר לא מוגדר לגמרי, שיש לו כל מיני סגנונות ולרוב מעורב ברמה מסויימת עם חלקים אחרים
דיברתי על הכיוון שאליו הולכים ישיבות הקוארץ השוקולד
שבאמת אימצו גישה דומה לעולם החרדי ביחס לעולם החול.

וגם העולם החרדי הוא רחב
הפסקה הראשונה מאוד לא נכונה-נשמה כללית
אפילו לגבי ישיבות הקו (שידוע שאני לא מאוהדיהן....) אי אפשר לומר כך לרוב. בטח ובטח שלא ביחס לאיזורי מרכז וההסדר הקלאסיות. ההבדל בתפיסת העולם מול החרדים הוא ענק. המדינה היא רק סניף מסויים מאוד מהתפיסות האלו.
אולי אפשר לומר הפוך, שיש כאלו שהדבר היחיד שהם מזהים כהבדל בין חרדים לדת''ל זה ''סובלנות'' ושלל השמות המכובסים, ואז מי שלא מספיק נאור נחשב בעיניהם ל''חרדי ציוני'' כי הם לא מכירים עוד נושא מהותי או תוכן עמוק...
לא אמרתי שהתפיסות זהות, אמרתי שהחסרונות דומיםארץ השוקולד
1. ההחרמה של מי שליברלי יותר.
2. התחושה שרבנים מתייחסים לנושאים שהם לא מבינים בהם וזה פסיקה.
3. פסיקה לפי גדול והתעלמות מהשאלה מי צודק ומחויבות טוטלית כלפי רב מסוים בעולם החרדי או הרבנות הראשית.

אלה חסרונות שנראים לי קיימים בשתי הקבוצות.

התפיסות שונות, אבל יש חסרונות שאומצו על ידי חלקים במגזר הדתי לאומי לצערי עם הזמן.
לגבי 2 שלךשפרינצא בוזגלו

הרבה זמן לא נתקלתי ברבנים דתיים לאומיים שמתערבים במה שהם לא מבינים.
גם בפוליטיקה ממה שנראה לי הם מנחים מה הכיוון הכללי אבל לא מתערבים בפרקטיקות ולא יגידו מה לעשות יותר מידי.

זה אכן לא קורה הרבה, מקבלארץ השוקולד
קרה עם הרב ליאור והחיסונים לא מזמן, דבר שכאב לי ועצבן אותי.
(והפתיע אותי למען האמת)
כתבת שההבדל הוא רק ביחס למדינה.-נשמה כללית

וגם מה שאתה כותב כאן זה השמצה גמורה.

א. לך תעשה סיבוב במרכז ובית אל ותשאל מה היחס לרב ליכטנשטיין או הרב רבינוביץ. 

באופן הפןך ממה שאתה טוען, החסרון אצל הגוש ושות' זה שכל מי ששולל רמה כלשהיא של ליברליות - אתם מאשימים אותו ב"שולל כל מי שליברלי יותר ממנו". בעיניכם - אם במרכז לא מקבלים את ההמצאה של מלכה פיוטרקוסקי שהלכות נדה בטלו בזה"ז, זה אומר שמרכז "פוסלת כל מי שיותר ליברלי ממנה". ואת זה תצעקו כאילו זה עובדה, תוך התעלמות מכל הטווח הארוך שנמצא ליברלי ממרכז אבל מימין לפיוטרקוסקי, ובתוך הגבולות ההלכתיים. וזו כמובן רק דוגמה. העיקרון הוא מאוד ברור - לא פוסלים "מי שיותר ליברלי". פוסלים גישות מסויימות שעברו את הגבול. ההשמצה הפרועה של "פוסלים כל מי שיתר ליברלי" היא התנהגות נבזית של הוצאת שם רע גמור על תלמידי חכמים בעוון היותם פוסלים "משהו כל שהוא". עוול שאין כדוגמתו.

רק להזכיר, הרב סולוביי'ציק זצ"ל, האב הרוחני של הגוש. כתב את מאמר "זה סיני" בדיוק כדי לשלול דעות ליברליות מסויימות שהיו בעיניו מחוץ למחנה. חתנו וממשיכו הרא"ל זצ"ל עזה פאנל בטריקת דלת תוך שהוא מאשים ב"כפירה" מי שטענה שההלכה שובניסטית כי מעצביה היו גברים. אז גם הם חרדים?

כלומר, כל מי שיש לו גבול כלשהוא הוא חרדי, ובעיניך ציונות דתית היא "הכל מותר, אסור לשלול שום דבר בעולם"? במילון שלי קוראים לזה חילוניות. לא ציונות דתית.

ב. לא יודע ממי קיבלת את התחושה ועל מה מדובר. אבל גם כאן זו השמצה מכלילה ומבזה. אני לא חושב שהרצי"ה או ר' אברום או הרב אריאל פחות הבינו במה שהם פסקו מאשר הרא"ל או הרב רבינוביץ. בטח ובטח שלא פחות מאנשים סטייל הרב אמנון בזק והרב חיים נבון.

ג. מחוייבות טוטאלית היא דבר מאוד נדיר מעבר לחוגי הר המור. מתן משקל כבד יותר לגדולים והכרה בהבדלי מעמדות וסמכות יותר אכן קיים - כדרך עם ישראל מאז מעמד הר סיני, כדרך הרב קוק והרב סולובייצ'יק וכדרך כל הראשונים והאחרונים. להאשים הנהגה זו ב"חרדיות" זה ניסיון ליצור מציאות באמצעות הדבקת תוויות.

תגובות:ארץ השוקולד
אכן כתבתי שההבדל הוא ביחס למדינה אבל הכותרת הייתה על החסרונות ומה שהתכוונתי לא נאמר, מקבל את התיקון על ההערה הזו.

א. יש שיטענו שחשוב להחרים, אבל ראוי שיפנימו שיש בכך חיסרון גם אם ההחלטה הייתה נכונה.
מחרימים רק את מלכה פיוטרקובסקי???
בוא, קראו להחרים אותה ואת הרב בני לאו, ואז עברו להחרים את הרב מדן והרב יואל בן נון, ועל הדרך נחרים את הרב מיכאל אברהם, לאחר מכן חשוב להחרים גם את הרב שרלו, וגם את הרב דוד סתיו, זה גם לא הספיק, אז עכשיו עוברים להחרים את הרב אליעזר מלמד.
ושכחתי, צריך גם להחרים את הרב אבינר כי הוא התנהל בצורה בעייתית בזמן הגירוש מגוש קטיף.
מי הבא ברשימת ההחרמות?

ואפשר להוסיף את ההתעלמות מפסיקות של הרב רבינוביץ והרב יהודה הרצל הנקין (שניהם זצ"ל) שלמרות גדולתם ופסיקותיהם, הם נחשבים ליברלים או מקלים מדי אז צריך להתעלם מפסיקותיהם.

ונראה לי שעצם ההבנה שניתן להתנגד לדברים ולא לנסות למחוק את החולקים מתפספסת.

ב. אגיד לך ממי, מהרב דב ליאור, וההקלטה שלו על החיסונים.
ממש כאב לי ההקלטה הזו.
(ואם תרצה עוד דוגמא, הרב דרוקמן והתנהלותו בפרשת מוטי אלון)

ג. צודק שיש רמות במחויבות שאנשים חשים כלפי "גדול הדור".
אז לא מוסכם שיש פסיקה לפי היררכיה, אצרף פה את הדברים של הרב עובדיה יוסף בהקדמתו להליכות עולם שהביא מקורות לדבריו:

...-נשמה כללית
עבר עריכה על ידי -נשמה כללית בתאריך כ' בחשון תשפ"ב 18:26

א. חוששני שאתה מדבר על הר המור, וגם שם אני לא בטוח שבכזו קיצוניות.

במרכז ובנותיה הרב מדן דווקא מוערך יחסית. וגם אחרים שזכרת לא "מוחרמים" ברובם. אם כי בהחלט יש ביקורת והדרכה שהדרך שונה.

הרב אבינר "הוחרם" בגלל שטיהר נשים בשעת וסתן. אם על זה אתה מחרף - ברוך שלא שם חלקי עימך. אני מקווה שהמסקנה אינה שהרא"ל סבר שניתן לקיים יחסים בזמן נדה. (ואגב, ביקשת לקלל ונמצאת מברך. האיש הזה הכי הפוך מ"ליברלי", אבל ברגע שנטה משמירת ההלכה - הודיעו שאין לסמוך עליו. כמו מנתח שמתעקש לנתח בניגוד למדע. הרי לפניך שהכל ענייני ומפני חוסר נאמנות להלכה, ולא מפני "ליברליות".)

לומר שיש התעלמות הרב הנקין, וכ"ש מהרב רבינוביץ', זה בוודאי שקר גס והמשך של ההשמצות. כאנקדוטה אתה יכול לקרוא כאן:  הפינה הדו יומית על מרן ר' אברום- תולדות חייו כו. #56 - נוער וגיל ההתבגרות על חרדתו של ר' אברום זצ"ל לכבודו של הגרנ"א.

ובכל מקרה, גם אם אספת כמה שמות - העיקרון ברור. אתה יודע בוודאות שמכבדים מאוד תלמידי חכמים כולל ליברלים בהחלט (כמו הרא"ל והרנ"א, לדוגמה) אבל מתעקש ש"אם אמרו שאין לסמוך על אי מי" המשמעות היא ש"מחרימים את כל מי שליברלי יותר מהם". ואתה חוזר על הקביעה הזו בנחרצות והתעקשות שלא לסגת ממנה. הזוי.

אתה מוכן לעמוד בשעת נעילה ולומר שר' אברום החרים כל מי שהיה ליברלי יותר ממנו? ש"פספס" את המסוגלות לחלוק על אדם בלי לפסול אותו? אם לא - שומה עליך לעלות על קברו בהר הזיתים ולבקש מחילה על הוצאת השם הרע שערכת כאן. כמובן אחרי שתבקש כאן מחילה ותודיע שאתה חוזר בך מהדברים. (ואל תאמר שלא הזכרת אותו, כי א. האשמת את "הרבנים החרד"לים" וחזרת והאשמת כאשר חידדתי כלפי "מרכז ובנותיה". ב. הוא היה זה שהוביל את "החרמת" הרב אבינר, אותה הזכרת)

הזוי שגדולי הלוגיקנים של הגוש, כשמגיעים ללהסביר למה כל האחרים פאנאטים - מאבדים כל צל של יושרה, כנות, או ניתוח ענייני. אז אתה אולי לא מחרים מי שמכשיל את הרבים, אבל אתה כן משמיץ תלמידי חכמים שלא שייכים לגוש. יפה ונאה.

ואגב החרמות, הרי לך אנקדוטה מאחד מאלילי הגוש, שגם הזכרת כאן את שמו בטענה שמחרימים אותו: ההתנתקות מהרב קוק  בהצלחה עם השבר האמוני שיפקוד אותך כשתראה שגם אצלכם יודעים להחרים... ודווקא להחרים רבנים קצת יותר משמעותיים ממיכי אברהם.

ב. אוקיי, אז משני מקרים שרבנים טעו, הגעת למסקנה שכל רבני הזרם החרד"לי (ואוהו, הרחבת אותו עד טווח הרב דרוקמן. כלומר - את מי אתה לא מכליל בהאשמה הזו? את הרב סתיו בלבד?) פוסקים את פסיקותיהם בלי להבין. (ולא, זה חלילה לא החרמה... בסך הכל להסביר שפסיקותיהם לא נקראות "פסיקה". רק מי שאומר שפסיקותיו של הרב מלמד אינם פסיקה נקרא "מחרים". כמה נח)

ג. אני לא הולך להתווכח איתך שורה שורה על דברי הגר"ע. אבל לומר שההבנה שיש היררכיה בין פוסקים היא חרדית - זו שוב השמצה. אנו מוצאים את החלוקה ההיררכית כבר בראשונים ובנושאי כלי הטור והשו"ע. לא כל אדם הוא בעל כתפיים לכל דבר.

ד. ושאלה לסיום. את עזרא שיינברג ומוטי אלון מותר לפסול?

ועוד משהו חשוב שנזכרתי...-נשמה כללית

אחרי שהבאתי מקור לכך שגם האליל של הגוש יודע להחרים כשמתחשק לו, נזכרתי שיש לנו כמובן כמה וכמה מרבני הגוש שנפלו גם בהאשמה השניה שהאשמת את "החרד"לים" - דיבור על דברים שהם לא מבינים בהם.

יש איזשהוא מרוץ בין רבני הגוש, החל מהרב מדן וכלה ברב חיים נבון (היום. טרי) לתמיכה ברפורמת הכשרות.  ולא, אני לא אכנס כעת לדיון על אם היא טובה או לא, כמו שרק אעמוד על העובדה שהם מביעים עמדות מנותקות מהמצאות לחלוטין. מכל שורה בנימוקיהם ניכר עד כמה אין להם שמץ של מושג כיצד מתנהלת מערכת כשרות.

אירוני משהו, שהיחיד שבאמת מומחה כשרות בצוהר, ושלא במקרה גם מתנגד למתווה המטורף הזה, מתוך נימוקים מסודרים ומציאותיים ושימוש מעולה במומחיותו והבנתו - הוא הרב משה ביגל. שהוא, כמה מפתיע, בוגר מרכז הרב, תלמיד מובהק לרצי"ה ור' אברום... אמנם חבר בכיר בצוהר, ואני מקווה שלפחות אותו לא תאשים ב"פסילת כל מי שליברלי ממנו", אבל בהחלט מדבר רק על מה שהוא מבין בו, ומוכיח את הבנתו. משעשע, המרכזניק שבחבורה - היחיד שנוהג כך לעומת כל הגושניקים ששם...

תגובהארץ השוקולד
1. אשמח לדעת מי האליל של הגוש, במי מדובר?
יש לי חברים רבים שלמדו בגוש ומעולם לא שמעתי על האליל של הגוש, אולי אתה מכיר טוב מהם בתור אחד הבקי בתורת הגוש ותוכל ללמדני בבקשה...

2. אכן, יש גם רבנים ליברליים שמחרימים שמרנים מהם, וכי טענתי אחרת?

3. יש רבנים גם במקומות אחרים שמגיבים בלי להבין במציאות, אני חושב זה בעיקר תלוי אם הם למדו במקום מחוץ לישיבה או לא ולא בדרך תורנית.

4.
א. לא ידעתי שהרב דוד סתיו הוא גושניק, זה מרשים כי הוא למד במרכז. (סתם לדוגמא, עוד רבים בצהר הם לא גושניקים)
ב. כמדומה לי שהרב דובדבני מבין בכשרות, הוא בכל זאת ניהל את מערך הכשרות בגבעתיים מטעם הרבנות במשך כ-20 שנה.
(ואם אתה חושב שהוא לא מבין, אז על מי אתה סומך ברבנות?)
ואתה חשוב שסתם בוקר אחדאניוהוא
הוא החליט לעזוב את גבעתיים ולפתוח בקריירה נגד הרבנות?
לא, אני חושב שהוא השתכנע במשך זמן שכך ראוי לעשותארץ השוקולד
לא יודע אם הוא צודק או לא.
אבל זה בוודאות דעה של מישהו שמבין ויש לה מקום.
רק אגיד שיצאו עליו כל מיני שמועות ואז הוא עזבאניוהוא
..-נשמה כללית
1. לא פתחת את הקישור בגלל תירוץ עלוב. מדובר ביואל בן נון שקורא להחרים את הרב ליאור.
2. טענת שזה חסרון של חרד''לים שמתדמים בזה לחרדים.
3. כן, ובין הרבנים האלו נמנים שני החרד''לים המרכזניקים הידועים הרבנים יעקב מדן וחיין נבון, מה?
4. הוא עבר ממרכז לגוש עוד בתור בחור.
תגובותארץ השוקולד
1. מחילה מהוד מעלתו.
אוקיי, וכי אמרתי שהרב יואל בן נון צודק בזה?

2. נושא השרשור היה בחור שהתלבט ביחס לעולם החר"דלי, הוא לא שקל את העולם הדתי לאומי הליברלי ולכן לא היה עניין להשוות ביניהם.
השוויתי לתפיסה שקיימת אצל חרדים שעזבו בשל אותם חסרונות בדרך להבנתם ולהם יש שיטה משלהם. (וזה לא חרד"ל ולא הגוש)

3. אמרתי שזה לא רק קיים במגזר החרד"לי.

4. טוב לדעת שהגוש מטמא במגע.
..-נשמה כללית
1. לא אמרת, אבל כמדומה שהמסר הובן....
2. אתה לא כתבת לו ''אל תעזוב כי לא תרוויח'' אלא ''העולם החרדלי דומה בזה לחרדים, כי *מבחינתם* ההבדל הוא ביחס למדינה בלבד. מובן את מי הוצאת מהמשוואה.
3. כנ''ל, אז מגוחך שנתת את זה כמאפיין חרדלי השונה מ''אלו שהשוני שלהם לא מסתכם רק ביחס למדינה''
4. תשובה תינוקית. טענתי שהוא גושניק, הקשית שלמד במרכז, ואני עונה לך שאכן עזב אותה והלך לגוש. תשובה עניינית משהו?
תשובותארץ השוקולד
א.
1. דיברתי על חסרונות בדרך, לכל דרך יש יתרונות ויש חסרונות.
אבל כנראה שהמורכבות בהבדל בין דרך לאדם מורכבת מדי, כך נראה מכל הדיון.

2. הרב אבינר אכן הקל בתחום מסוים, וברגע שהעז להקל אז פסלו אותו.
זה לא ליברליות במובן פרוגרסיבי, אלא בכך שהוא מקל מהמקובל, האם צריך להחרים אותו?
אז יש דרך שכך פועלת, ויש בכך חיסרון כי זה לא ייעצר והגבול פשוט ימשיך לזוז.

3. את הרב מדן והרב יואל קראו רבנים להחרים לפני 8 שנים.

4. רב שאתה לא אוהב הפך לאליל?
וכי אמרתי אי פעם על רב זה או אחר שהוא אליל?
זה שיח מכבד?

5. מתי ראית בתשובותיו של רב מהעולם החרד"לי שהביא אפילו את דברי הרב רבינוביץ כדעה? או הרב הנקין?

6. לא פתחתי את הקישור כי זה אתר שאני לא רוצה לפרנס בשל יחסו האנושי.

ב.
1. לא באתי להשוות, אלא לטעון שיש מחיר בדרך מסוימת. ואני לא מכיר אף דרך שהיא מושלמת.

2. רבנים רבים (ואני חושב שזה יותר שכיח אצל רבנים שלמדו משהו באקדמיה) לא יתבטאו בנושאים בלי הבנה.

3. מקבל שההכללה איננה מדויקת.

ג.
1. כתבתי שהיא חרדית?
נניח שהייתי כותב שהיא חרדית, זה אומר שהטענה לא נכונה? (ממילא אתייחס לטענה ולא למגזר הטענה)

2. כתבתי שיש שפסקו שאין היררכיה הלכתית והבאתי לך את דברי הרב עובדיה בנושא.
אתה מוזמן להראות שיש חולקים, אבל דעת הרב עובדיה היא דעה שיש לה מקום.

ד. כן, כי רבנותם נועדה לצורך עצמם ולא לשם שמיים.
ואני חושב שרבנים שפוסקים אחרת ממה שנראה לרבותיי פוסקים לשם שמיים גם אם אני לא מסכים איתם.
(אם כי נראה שזה תלוי במחלוקת בין כותב מכתבי רבני הארץ הטובה לבין הרב דרוקמן.)

..-נשמה כללית
עבר עריכה על ידי -נשמה כללית בתאריך כ"ב בחשון תשפ"ב 00:39
א
1. דרך היא דרכו של אדם. לא אידיאה מופשטת. ובפירוש התייחסת לרבנים.
2. איזה מילה יפה, ''הקל בנושא מסויים''.. ''הקל''... יש ''מחמירים'' שסוברים שאשה אסורה לבעלה בשעת וסתה, ויש ''מקילים'' שסוברים שהיא מותרת. והרב אבינר האומלל, הו מה נורא גורלו, בגלל ש''הקל'' החרימו אותו הפאנטים.. טיפשים שלא מבינים שזה ממש ''קולא'' לגיטימית, לומר שאשה טהורה לבעלה בשעת וסתה..
3. מי קרא, מה בדיוק אמר, מי קיבל את קריאתו... מאיפה הסיסמאות האלו?
4. זה לא נושא הדיון. לכשתואיל לפתוח את הקישור תוכל לשאול את עצמך אם הניסוח *שלו* כן מכובד.
5. תופתע, אבל למרות גילי הצעיר והפז''מ הקצר שלי, דווקא נתקלתי בזה כמה וכמה פעמים (בפרט הרב רבינוביץ, מטבע הדברים)
6. התחמקות נהדרת. אבל אולי אם היית פותח היית מזעזע גם מ''יחסו האנושי'' של יואל בן נון לרב ליאור. הוא קורא שם להחרמתו, כמה לא נעים.

ב.
1,2,3, - הנושא אינו ''השוואה''. טאתה האשמת זרם שלם, הכולל גדולים מובהקים וענקי תורה, בהאשמה חריפה ומנותקת מהמציאות, על סמך שני מקרים בודדים. מה גם שאת אותו כשל מוצאים לעיתים גם אצל הרבנים ''משלך'', באותה מידה, אז כיצד הפכת את 'זה ל''מאפיין חרד''לי'' (ושוב נזכיר - כשב''חרד''לי'' כללת את כל המנעד עד הרב דרוקמן. אז מי בדיוק כן טוב בעיניך?)

ג.
1. כתבת
2. גם הגר''ע מייחס חשיבות להיררכיה. גם הב''י - שעליו הוא מטיל את כל משקלו - כבר קבע זאת במסמרי ברזל. להביא הקדמה העוסקת במחלוקתו על הבא''ח תוך היסמכות על קדומים לבא''ח, זו הוצאת דברים מהקשרם באופן הבוטה ביותר.
למען האמת, הוא דווקא בין הבולטים שבמייחסי החשיבות להיררכיה. אלף פעם התבטא בנוסחאות מסוג ''מי זה ____??? הוא יחלוק על ____?? מי הוא בכלל....''

ד. מי שמך לקבוע שזה לצורך עצמם ולא לש''ש?
ומה דין העובד ע''ז לש''ש, או הבועל אשת איש לש''ש, או המפקיע עיקר שבת לש''ש?
אני מתחיל להתעייף מלדון איתך, כי אצלך ישארץ השוקולד
צדיקים שאסורה מילת ביקורת עליהם וברגע שתהיה תתקוף בשצף קצף ויש רשעים כי הם מעזים לחלוק עליהם או שלמדו חס ושלום בגוש או במקום דומה...

בכל מקרה, אענה בקצרה:
א.
1. פותח השרשור שאל פה על הדרך שכדאי לו עצמו לבחור, ממילא התייחסתי לכך.
2. אני לא בקי בסוגיה ולכן מניח שרב תלמיד חכם שהורה משהו מסתמך על מקורות ולכן אקבל את דברי שני הצדדים.
3. מוזמן לחפש, זה אירוע ישן ואני לא זוכר את השמות.
4. אמרתי שכל האחרים מתבטאים באופן מכבד?
5. כן? אשמח לראות
תן מקור בבקשה באחד מהספרים הללו שהביאו את דברי הרב רבינוביץ' כדעה בהלכה.
6. אכן בעייתי. וכפי שראית אני לא קורא להחרים את הרב ליאור, כי החרמה שלו איננה נכונה אף היא לדעתי.

ב.
1,2,3.
כנראה שלא הובנתי, לא באתי לומר שיש דרך שאין בה חסרונות. בכל דרך יש חסרונות ויש יתרונות, אדם מוזמן לבחור את הדרך בה הוא השתכנע שהיתרונות עולים על החסרונות.
עצוב אם אדם חושב שיש דרך נטולת חסרונות או יתרונות.

ג.
2. המקורות תוקפים את עצם קיום המושג היררכיה בעולם ההלכה.
אתה מביא התבטאות ואני מביא את ההלכה לדבריו.

ד
אף אחד לא שמני ולכן אני דן את האחרים לכף זכות ומניח שהם מתנהלים לשם שמיים.
(עצוב שהיחס לפסיקה אחרת אצלך שקולה לעבירות)
זכותך להתעייף.-נשמה כלליתאחרונה
אבל המוסכמה שאתה מציג היא פשוט שקרית.

א.
1. כמובן, אבל במסגרת ההתייחסות הזו ביקרת את דרכם של רבנים. לא אכפת לי ''למה אמרת''. אכפת לי ''מה אמרת''.
2. אתה לא בקיא בשאלה אם אשה מותרת לבעלה בימי וסתה? מה למדת בביצפר? לא היה שיעור חומש?
3. התחמקות מעולה. רק שומטת את הקרקע מתחת ההשמצה שלך. בתכלס - מתייחסים אליהם בכבוד, זו עובדה.
4. אכתוב בפעם המליון - העמדת את זה כמאפיין חרדלי, שבכך החרדלים שונים מהאחרים....
5. אין לפני. לא רלוונטי.
6. מליון ואחת: אז אל תציג את זה כמאפיין חרדלי. קיים אצלכם באותה מידה.

ב.
ברור, אבל אם אותו חיסרון מצוי גם אצלך וגם אצל שכנך - צריך מידה רבה של צביעות ועזות פנים כדי שתכריז לאורח השואל על בני המקום ''ההוא, יש לו את החיסרון הנ''ל''

ג.
אני לא אתחיל לפלפל כאן עכשיו במקור אחר מקור, אבל כל מי שמכיר את פסיקותיו, שבכתב ושבע''פ, יודע שהוא כן נתן משקל רב להיררכיה. כמו כל מי שלמד את הקדמת הב''י.

ד.
לא ענית על השאלה. לא שאלתי למה על אחרים אתה אומר שהם לש''ש, אלא למה על מוטי אלון ושות' אתה אומר שאינם לש''ש.
(לא ''לפסיקה אחרת'' אלא לפסיקה שמתירה עבירות. מה ההבדל? תאר לך שלספר של שיינברג קוראים ''פונפוני הלכה'' והוא ''פוסק'' שם שמותר. מה רע?)
אני מרגישההרמוניה
שחסר אמונה תמימה
(לא הכוונה אמונה עיוורת, אלא תמימה מבחינת אמונה בלב שלם ולב חם)
דווקא בציבור התורני לא חסר חום, בטח לא יותר מאצל החרדים.-נשמה כללית
אדרבה
אולי אתה לא חושב על מה שאני מדברת עליו.הרמוניה
אולי אני מרגישה את זה כי אני באה מבחוץ ולא מבפנים. אולי.
אולי זה פשוט לא המקום שלי להיות בציבור הזה אז לא משנה מה שאני אומר.
אני כן. גם דיברנו על זה. אני יודע למה את מתכוונת...-נשמה כללית
אם אתה יודע למה אני מתכוונת אתה עדיין חושב שזה לא חסר?הרמוניה
..-נשמה כללית
זה נמצא אצל ספרדים יותר ואצל אשכנזים פחות - בכל המגזרים.
ודווקא אצל הדת''ל התורני זה קיים יותר מאצל החרדים - בגלל מיעוטה של ההשתכנזות מחד ופריחתה של החסידות מאידך.
מה עצוב פה?-נשמה כללית
שאין מה לעשותהרמוניה
תודה רבה לכל מי שענה/ענתהפצלש מס10
כל הרעיון של השאלה הוא רעיון חרדי שלא מתכתב עם הדרך החרד'לאניוהוא
אני אסביר
טיפה בהקצנה, אבל הרעיון הוא העיקר

בציבור החרדי יש לך שתי אפשרויות. להיות שייך או לא להיות שייך.
להיות שייך זה אומר לחיות לפי כללים, לגור, להתלבש, להשתדך, לחנך את הילדים, וכו' וכו'.
הכל הכל צריך להיות לפי הכללים.
בציבור החרדי יש לכל דבר 'דעת-תורה', הרב חושב במקומך ואם אתה מנסה להקשות או להתווכח - יש לך חסרון ב'כבוד תירה' ובעיה בביטול לרב...

לכן לפני שעוברים מגזר - ודאי שצריך להתבונן האם כדאי לא להיות שייך למגזר ממנו אני יוצא.

אלא שחסרה פה הבנה מה זה הציבור הדת'ל והחרד'ל.
אצלנו אין שבלונה לכל פרט, אתה רוצה חולצה משובצת? תהנה. רוצה טריקו? אחלה. רוצה חולצה לבנה? מעולה.
גם השידוכים, אין כללים בדיוק איפה ואיך ומתי, וכו'.
כשהולכים לרב להתייעץ בד'כ הרב יתן הכוונה, ילמד מנסיונו ומחכמתו, אך בסופו של דבר בד'כ הברירה בידך איך לפעול ומה לעשות. (ואם לא תקשיב לרב, הרב יגיד על עצמו שכנראה החסרון בו שאין לו מספיק יראת שמים אחרת דבריו היו נשמעים ...)

ממילא, אין בעיה שתיקח את מה שבא לך מהציבור הדת'ל, וגם אם יש חסרונות (ויש), בנושאים האלה תעשה מה שאתה רוצה וזה לא פוגע בהשתייכות שלך למגזר הזה .
זה לא מדוייק-נשמה כללית
יש הרבה השפעות רלוונטיות - מקום מגורים, חינוך הילדים, וכו
אמנם הציבור שלנו הרבה פחות חי בתבניות, אבל אין מה לעשות, זה לא שבאמת הכל אינדבדואלי
כתבת יפה ודי מסכיםארץ השוקולד
תבחר מה שטוב בדרכים שתראה.
ציבור 'פרייאר'.מחוקה
מינוס- תחושה שיש נתק מהפריפריה וה'עמך'.
מעניין למה את מתכוונת ניתוק מהעמך...שפרינצא בוזגלו

כי לפי מה שאני רואה זה לגמרי תורה עם דרך ארץ (בחלקים התורניים יותר).
זו הדרך הכי נכונה בעיני לתקשר עם העמך. לא להוריד את עצמינו לרמה של העמך אלא להעלות אותם משם.

אם הבנתי נכון בכלל את הכוונה שלך כשאת אומרת 'עמך'...

הבנת נכוןמחוקה
ההסתכלות שיש 'עמך' היא מתנשאת...אניוהוא
אבל יש יותר עמך ופחות.מה לעשות?מחוקה
כשאני אומרת עמך אני מתכוונת למי שלא זכה ללמוד במוסדות תורניים,לא קיבל הכוונה ומעטפת,שקיבל הרבה פחות בצד הזה.
התוצאה היא אדם שיודע פחות בגלל נסיבות חיו.

להגיד שאין זה קצת מנותק מהמציאות.
זה שהם למדו פחות זה לא אשמתם. ולא קשור אליאניוהוא
אותנו לימדו לומר
'אני בעיה וחברים בריה,
אני מלאכתי בעיר חברי מלאכתו בשדה ..'
היא לא אמרה שזה אשמתםekselion

היא אמרה שיש מצב X שזה המציאות ואין מה לעשות עם זה.

אין פה שום קשר להתנשאות

אתה באמת לא רואה שקיימתמחוקה
היררכיה? רואה את כולם באמת באמת בגובה העיניים?
אם נשווה למשל את העולם החרדי מול הדת"ל-אפשר לומר שאלה שתי תפיסות עולם שונות שאפשר לומר שהן מתחרות אחת בשנייה,מציעות השקפה ודרך חיים,משנה סדורה.
ה'עמך' לעומת זאת לא ממש רלוונטיים לדיון הזה.
אלה למעלה ואלה למטה,(אני כמובן לא מדברת על אנשים פרטניים.),אלה דלים ואלה עשירים במידה וברמה מסויימת (מדברת על הפן הרוחני).
החרדיות והדת"ל לא מתחרות. הן תפיסות שונות.שפרינצא בוזגלו

ואחד המכנים המשותפים הכי ברורים (וגם היחידים) הוא הרצון לעבוד את ה' בדרך הנכונה ביותר. 
שניהם שואפים לאמת. ונלחמים בעבורה.

אבל לא הבנתי מה הקשר בין כל המלל הנ"ל לנידון?

הן כן מתחרותekselion

כל קבוצה עושה דה-לגיטימציה לקבוצה השניה

באסה שזה ככה, אבל זה המצב

הן לא מתחרות על אותה משבצת.שפרינצא בוזגלו

כך שזו לא בדיוק תחרות כי הן מתחרות בשני סוגי ספורט שונים (נקרא לזה ככה )...

ככה אני מרגישה לפחות.
הן דרכים כ"כ שונות שלכל אחת יש דברים נפלאים לתת, אבל הן פשוט לא קשורות.
חוץ מרצון לעבוד את ה' ודה לגיטימציה בעיקר מהכיוון החרדי. (למרות שגם בדת"ל יש, אבל אצל החרדים זה מגיע לביזוי גדולי עולם דתיים רק בגלל עוונם הגדול שהם ציוניים)

יש אנשים שוניםאניוהוא
אצל החרדים, אף חרדי 'הרד-קור' לא יתחתן עם מי שנחשב 'עמך'.

אצל דתיים לאומיים אין את זה.
לדעתי, בכל ציבור יש את מעלותיוד.

בכללי, לגבי מה שאתה שואל, נראה לי שבציבור המכונה "תוורני לאומי", יש מה שאתה מחפש.

גם השקפה כמו שהגעת אליה לגבי ערך המדינה והצבא, מתוך תפיסת הערך של גאולת ישראל בזמננו, בלי התעלמות מהדברים שעוד צריכים תיקון, וגם הכרה עמוקה של ערך לימוד התורה. גם הכרה בערך של אנשים שתורמים למדינה ולעולם מעבר ללימוד תורה.

אי אפשר להתעלם מכך, שבציבור החרדי יש הרבה מאד מוסדות של לימוד תורה לילדים, עם ותק ונסיון (יש גם כאלה שבעייתיים. כל מקום בפני עצמו. אבל במקומות טובים, יש חינוך תורני חזק). בציבור התורני לאומי גם יש. דומני שעדיין בכמות פחותה. ולא בכל מקום.

באופן פרטי, בני אדם שונים זה מזה יש בכל מקום. וגם בעלי "נוגדנים" למה שהתחנכו.

אבל מבחינת דרך, דומני שזה הכיוון.

[הציבור שמכונה "דתי לאומי", הוא מאד מגוון. אי אפשר להכליל, מלבד המכנה המשותף של שייכות לתורה ומצוות ברמות מאד מגוונות, וגם הכרה במדינה כערך. בד"כ, גם הכרה בערך של "ישובו של עולם"]

כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלתאחרונה

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלתאחרונה

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

בס"דנחלת

בס"ד

נשמע מעניין.

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

אולי יעניין אותך