הכרת הטוב מאוחרת- איך עושים?והרי החדשה
עברתי טיפולים הבית חולים מסוים. צוות מקסים, רופא מהמם. כשנכנסתי להריון הבטחתי להם שאני אלד בבית חולים הזה ואבוא להגיד להם שילדתי. קצת לפני הלידה התקשרה אחות מהמחלקה לשאול אם ילדתי, אמרתי לה שעוד לא ושכשאלד אבוא אליהם.

בפועל יצא שהיו לי צירים מהירים ודחופים אז נסענו לבית חולים קרוב יותר ללדת.
ואחרי הלידה עדיין היתה קורונה וסגר
ולא אמרתי להם.
רציתי לשלוח עציץ עם מכתב ותמונה
אבל לא רוצה שהם ייתלו את זה ויהיה אפשר לראות את השמות שלנו.
חשבתי לבוא לבקר אבל מרגיש לי מאוד חבר טקט לבוא עם תינוק למחלקת ivf...

מפה לשם עברו שמונה חודשים ואני ממש רוצה להודות להם וכבר לא נעים שלא אמרתי כלום. הן בטח כבר בכלל לא זוכרות אותי, אבל עדיין מרגישה צורך להודות ולא יודעת איך.
יש לכן פתרון יצירתי?
אפשר ללכת לבד ולהביא תמונה של התינוקכבתחילה
נכון שיותר מרגש שיראו בעצמם את התינוק אבל את צודקת שזה חסר טקט להגיע עם תינוק למחלקה כזאת.. אולי לנסות להגיע אחרי שעות קבלה אם הרופאים נשארים קצת.
אולי יש רופאים שעובדים גם בעוד מחלקות ואפשר לבקר אותם שם?

בכל מקרה אפשר להביא תמונה של התינוק ממוסגרת עם מילות תודה ולכתוב רק את השם שלו, בלי שם משפחה.
גם אני חשבתי שזה חוסר טאקט, אבל-שלומצ'

כל הצוות במחלקה אמר לי שזה נותן תקווה למי שעדיין בתהליך. 

לדעתי ממש שווה להגיע לשם להודות ולהביא משהו קטן.

ואני לא יודעת כמה זמן היית שם בטיפולים, אבל הם זוכרים, וגם אם לא- בטוחה שישמחו שיש מי שזוכר אותן ואת העבודה שלהן ומעריך את זה, בטח שלאחר זמן.

תמיד טוב להגיד תודה.

לדעתי זה יכול רק לתת תקווהדבורית
את מגיעה לשם עם תינוק אחרי מסע מפרך
כמי שיודעת מהו סבל
ולכן זה הרבה יותר מרגש ומעודד
בעיניי לפחות
לדעתיעץ הלבבות
להגיע לשם לבדך עם תמונה מתוקה.
ברכה יפה ומגש שוקולדים מפנק.
כולם יתרגשו ויודו לך על המחווה המשמחת...
אני יודעת שיש נשים רגישות מאד בתקופת הטיפולים דעהעה להן קשה לראות תינוק קטן במקום כזה.
דיברתי עם אחת כזו ששיתפה אותי שממש קשה לה לראות תינוקות אז קל וחומר במחלקה כזו. ..
למה לא ללכת להודות, הכרת הטוב זו תכונה טובהים...
אל תכהי את התחושה שלך.
אמנם לא הייתי במקום של לצפות לילד ב"ה. אבל לא מבינה למה שלמצפים לילד יהיה קשה לראות ילדים. כי אם רוצים ילדים ואוהבים ילדים, אז אוהבים ילדים גם כשהם לא שלך...
אולי נהייתי יותר רגישה אחרי שנהייתי אמא, אבל עם האהבה לילדים שלי אני מרגישה שנפתחתי לאהבה כלפי כל הילדים.
רק רוצה להגיב על המשפט שלך, שלמה למצפים לילדים יהיה קשהמתואמת
לראות ילדים -
ממה שראיתי מסביבתי הקרובה (וב"ה ותודה לה' שזה לא מניסיון אישי) - זה אינדיבידואלי. יש כאלה שבאמת רוצים להיות מוקפים בילדים, ואם הם לא זכו משלהם הם ישמחו בילדים של אחרים, ויש כאלה שזה אכן ממש-ממש קשה להם לראות ילדים של אחרים כשהם במקום המצפה והחסר הזה, כשהם עמוק בתוך "כישלונות" הפוריות, וכל ילד (ובטח של אנשים קרובים להם) מציף להם עוד יותר את הקושי ומנכיח אותו.
אולי באמת יש הבדל אם מדובר באנשים שציפו בעצמם לילד ועכשיו באים עם ה"זכייה" - אבל אני כמעט בטוחה שכמו שיהיו כאלה שזה יעודד אותם לראות שבסוף יכול להיות טוב, יש כאלה שזה ישבור אותם - כי הם כבר הגיעו לסוף המסע (בערך) ואנחנו אין לנו מושג אם זה באמת יקרה אי פעם...

(פותחת יקרה - סליחה על הניצלו"ש. סליחה שאין לי רעיון לתת לך...)
מוסיפה-לפעמים זה תלוי גם איפה נמצאים בטיפול ושל מי התינוקאולי בקרוב
יכולה להגיד על עצמי שיש זמנים שממש קשה לי עם תינוקות וילדים קטנים ויש זמנים שאני רק מחכה לפגוש, לא משנה מי ומה.. נגיד החגים השנה ממש הזכירו לי איפה הייתי שנה שעברה בטיפול ואיך הייתה לי הפלה אח"כ אז היה לי ממש קשה להיפגש עם תינוקות.. אבל בד"כ לא מפריע לי כ"כ..
נכון מאוד...מתואמת
דווקא שמחה על התת שרשורוהרי החדשה
הזה שמתפתח..
חשוב בעיני
וואומיואשת******
אני לא יודעת
איך להגיב לזה אבל אפילו לרשום את זה ככה זה חסר רגישות ברמה מטורפת. בחיי אני מחפשת. מילים לתגובה ואין לי.
אם לא היית במקום הזה למה את שופטת?אשה שלו
אם את רוצה כסף ואוהבת כסף למה שלא תאהבי כסף שלא שלך? למה שיפריע לך שלאחרים יש כסף כשלך אין? תשמחי בשבילם!!
אולי זה נשמע שופטים...

הייתי רווקה המון זמן ורציתי להתחתן

וחוץ מפעם אחת שהרגשתי צביטה בלב (כשבת דודה בגילי התחתנה בפעם השנייה כשעדין הייתי רווקה) אף פעם לא ראיתי בזוגות שמתחתנים בעיה. הלכתי לחתונות ושמחתי בשמחתם. למרות שאני יודעת שיש הרבה רווקות מאוחרות שלא יכולות ללכת לחתונות של חברות למשל...

ברור שזה אידיבידואלי

רק מרגיש לי שזה מגיע ממקום לא נכון

לחיות כל הזמן בתחושת חוסר רק מביא לחיים עוד חוסר. וחלק מזה זה תחושת הכישלון כמו שרשמו פה, אבל איזה כישלון? כישלון עצמי! למה לי זה לא עובד וכו וכו הגוף שלי כזה וכזה או כל מיני דברים כאלה. כל מיני אמונות מגבילות.

יש נשים שהולכות לטיפולים במחשבה שלא יכולות להיכנס להריון לבד ואז אחר כך פשוט נכנסות להריון. ברור שזה לא כולן אבל עצם זה שזה קיים מראה על העולם הפנימי של המצפות שבסופו של דבר גורם לציפייה ממושכת לילד.

הייתי מצפה ממישהי שחולמת על ילדים שתרצה בקירבה של ילדים ולא להפך..

למשל בעתיד כשאהיה יותר פנויה הייתי רוצה להתנדב בתינוקייה או בפגייה. פשוט לטפל בתינוקות, לדאוג להם, לתת להם אהבה...

לא יודעת אם אביא עוד ילד, ואם לא אני רואה בזה מילוי של הצורך הזה

כמו שרשמת, זה אינדיבידואלי לגמרימתואמת
ומה שנכון וקל לך - יהיה קשה ובלתי אפשרי לאחרת.
לכן אי אפשר לכתוב משפט כוללני כזה כמו שכתבת, שאת לא מבינה למה לאנשים שמצפים לילדים קשה לראות ילדים של אחרים...
אני לא יודעת אם אני היחידה שנפגעת עמוקות ממךמיואשת******
אבל איכשהו לא נראה לי.
השבע לא מבין את הרעב, ואם לא מבינים פשוט עדיף לשתוק
את היית מצפה ממישהי שחולמת על ילדים לרצות בקרבה של ילדים, אני הייתי מצפה ממישהי שאין לה שמץ של מושג על מה היא מדברת שתשתוק
מיואשת את מהממת!אמאשוני
כבר בהודעה הקודמת גרמת לי לדמוע,
את פשוט חסד. מלכה. גיבורה. לא יודעת מה.. גם לי אין מילים...
מעוררת השראה, איך את לוקחת את הניסיון הזה ובוחרת להיות גב, להיות פה של אחרות.
צוללת לתוך הבוץ הזה. מתלכלכת. כאובה.
הכל כדי להאיר ולו בקצת לאחרות שעומדות שם דוממות ומשתאות.
שה' ישלם שכרך
⁦❤️⁩⁦❤️⁩⁦❤️⁩
❤️מיואשת******
אחרי הודעות ההמשך כבר יש לי מילים אבל אני בוחרת לשתוק אותן.
מסכימה עם אמאשוני- אין עלייך מיואשת.ליאניי
מסכימה איתך לחלוטין…
יש אנשים שלא מבינים את רמת הכאב לכמיהה לילד, כמה זה צורב כןאב ומכאיב כשאת ככ רןצה משהו מהותי ותמים ״ילד״ ונגזר עליך לעבור מסע מפרך.
אבל למדתי על בשרי לא לכעוס על אנשים כאלה שלא מבינים- כי הם פשוט לא מבינים נקודה.
ליאניי מותק את השראה מדהימהמיואשת******
שתדעי שאת אחת הנשים שהכי השפיעו עלי בשנה האחרונה. אני לא מכירה אותך אבל לומדת ממך המון והלוואי שאצליח להיות יותר כמוך מכילה וסובלנית
ריגשת אותי!!ליאניי
תודה רבה
אני חושבת שאת מאןד מאוד סובלנית, ואני אוהבת לקרוא אותך ואת התבונה שלך לחיים.
שנדע רק ימים של אושר ושמחה!!! 💗
^^^^^^תשוב תחייני
תודה מיואשת שכתבת את זה.
התכווצו לי הבטן והלב כשקראתי את הדברים האלו
וואישירוש16
אני מאחלת לך בחיים לא לעמוד בניסיון הזה.

אני אישית עברתי תקופות בחיים שחשבתי שלעולם לא אוכל להביא ילדים לעולם והמחסור הזה מרגיש כמו חור בלב. כמו אחרי פטירה של אדם קרוב - מן חור חשוך וריקנות שאי אפשר למלא.
זה לא דומה במעט לרווקות מאוחרת. (אגב, גם אני חיכיתי יותר מ5 שנים ועשרות בחורים עד שמצאתי את האחד. וגם אז השנה הראשונה הייתה מלאה בקשיים נפשיים וזוגיים ולא חלומות וריחופים באוויר כמו כל זוג טרי. עדיין לא משווה בין המקרים. שני חוויות שונות לחלוטין).
ואני בכלל לא נכנסת לעבודה שנשים רבות שמצפות לילד שנים ארוכות בדרך כלל חוות לא מעט הפלות בדרך.שחוץ מניפוץ חלומות זה גם משפיע על הפן הזוגי - אסורים ומותרים בזמנים הכי קשים.

אני אישית זכיתי לקבל את המתנות שלי מהר. אומנם לא בקלות אבל אני מודה לשם כל יום שלא העמיד אותי בניסיון העצום של ציפייה לילד ועוד הפלות. אישה שעומדת בזה חייבת להיות עשויה מפלדה, אישיות גבוה ומיוחדת. אני אישית אומרת לך שלא הייתי עומדת בניסיון הזה.
את כן?
קראנו בפרשה לא מזמן על שרה אימנו שמביאה את הגר ואומרתים...

"אולי איבנה ממנה"

זה מגיע מהתופעה שדווקא כשמאמצים ילד בעקבות קשיי פוריות, קורה שהאישה נפקדת.

היום נראה שמאמצים פחות כי יש טיפולים (או אם מאמצים זה פחות על רקע של פוריות), אבל לדעתי זה אותו עקרון.

הרי מה זה להיות אמא, זה לתת אהבה ולגדל ילד, וזה ממלא ומתיש באותה מידה.

הכוונה, שלראות ילד יכול למלא את האישה המצפה ולא להזכיר לה את חסרונה. אם רק תבחר להסתכל על חצי הכוס המלאה. ואולי להפך, זה יפתח את הדלתות לפניה, כי היא לא תהיה כל הזמן בתחושת החוסר.

אפשר לתקוף, זו הסתכלות שונה מהמקובל.

אני חושבת שבכל קושי בחיים צריך להיכנס פנימה ולבדוק איפה אנחנו בתפיסות ובאמונות המגבילות שלנו לגבי עצמנו ולגבי החיים שלנו, מביאים לעצמנו את אותו קושי בחיים. 

וכנ"ל גם בנושא הפוריות. קראתי פעם כתבה על מישהי ששנים ניסתה להיכנס להריון וגם בטיפולים ורק כאשר היא פתרה בעיות עם אבא שלה היא נכנסה להריון. והיא מדברת על הקשר בין הדברים, פחות זוכרת עכשיו. אפשר אולי לחפש את זה בגוגל.
או למשל, הרי סיכויי הפוריות יורדים עם השנים. אז למה יש זוגות שנפקדים בגיל 40, אחרי 10 פלוס שנים של ניסיונות כשהם רגע לפני התייאשות?
העולם הפנימי משחק תפקיד מאוד מרכזי בחיים שלנו גם בבריאות, גם בזוגיות, גם בתעסוקה.
מי שעומדת בפני ניסיון של בעיות םוריות חושבת שזה הדבר הכי גדול שיכול להיות ומנגד יש אנשים שמתמודדים עם סרטן לא עלינו (למשל נשים צעירות שצריכות לעבור הקרנות ומקפיאות ביציות כדי לא לאבד את היכולת להיות אמא), או רווקות מאוחרת (ו 5 שנים זה לא באמת הרבה) שרואה את המחזור שלה מסתיים ויודעת מה זה אומר לגבי ילודה ועדין האחד לא נראה באופק, ויש לי חברות רווקות שעברו את ה 40...(והן אפילו לא יודעות מה זו אהבה וזוגיות ואין להם את הנחמה שבזוגיות) ודיברתי פעם עם רווקה בת 60 שעדין יוצאת לדייטים בתקווה לפגוש את האחד.

את כנראה לא שמה לבאשה שלו
אבל כל הכתיבה שלך שיפוטית, ביקורתית מתנשאת ומכלילה
זה כמו שאני אפתח קורס לנשים יקרות! שיש להן ילד מיוחד, איך לטפל ולפתח אותו כשלי כלל אין ניסיון ב"ה וזה אפילו לא המקצוע שלי ועוד אבקר אותן על כך שלא מסתכלות על חצי הכוס המלאה שאין לו סרטן והן לא עברו הפלה
עזות וחוצפה ביחד
איך את יכולה להשוות בין קשיים? מי שמך?
קושי של אדם אחד בשבילו זה הכי גרוע שיש כרגע. יש הרבה ניסיונות וקשיים בעולם, לא את תשפטי מה קשה יותר
תמיד יכול להיות גרוע יותר
אז בגלל זה תגידי לאדם שכרתו לו יד ימין שיגיד תודה שיש לו יד שמאל ?
או למישהו עיוור שיודה שיש לו אוזניים?

בטח כשאת נוגעת בנושא שרגיש לכל כך הרבה נשים ומבקרת אותן על משהו שבכלל אין לך מושג
מבינה שפגעתי בהרבה, מצטערתים...אחרונה

ובכל אופן לשאלה המקוריתים...

ודווקא בעיניי זה אמור לתת תקווה. הרי היא היתה קודם אחת מן נשים המצפות והיום היא מחזיקה ילד.

חבל שהפחד שאולי תהיה מי שתפגע, ימנע ממנה את הכרת הטוב ולבוא להגיד תודה לצוות. לדעתי זה מה שצריך להניע אותה.  

הי ים יקרהוהרי החדשה
תודה שענית לי!
אני מבינה את מה שאת חושבת אבל בתור אחת שהיתה גם בצד השני אני חושבת שהדברים קצת יותר מורכבים

נכון שבעולם אידיאלי היינו רוצות שלא יכאב לנו במקומות של חוסר ונצליח לראות רק טוב במציאות, אבל ב"ה שברא אותנו אנושיות, וזה כל כך אנושי לכאוב כשיש לך תזכורת למשהו שחסר לך. לא יודעת כמה שנים היית רווקה אבל גם רווקות וגם קשיי פוריות הם מקומות שמאוד מאוד קשה להיות בהם.
זה לא קשור ללאהוב ילדים של אחרים
אני יכולה להיות מאוהבת בילדים ועדיין הבטן שלי תתכווצ'ץ למראה מישהי עם בטן הריונית או תינוק מתוק אם אראה אותו בדיוק אחרי טיפול שנכשל. לא כי יהיה לי משהו ספציפי נגד הילד. אלא כי זה לוחץ מאוד חזק על מה שלי אין (ב"ה עכשיו יש. כותבת לך על תחושות שהיו לי)

החזקתי ואהבתי מלא ילדים של חברות, אחיינים, ילדים של השכנים...
ועדיין יש מקומות שזה פשוט למעוך לך את הלב.

כשיש לנו קשה להבין את מי שאין לו. אבל זה באמת ייסורים. פחד שזה לא יקרה. רגשות קשים מאוד מאוד.
ואין סיבה להכאיב בשם הכרת הטוב.. זה ממש מצווה הבאה בעבירה.

נתנו לי רעיונות מהממים איך להודות בלי להביא את התינוק, אז אעשה זאת

אבל היה חשוב לי לכתוב לך את הזווית הזאת דווקא בתור אחת שהיתה ב2 הצדדים.

ושוב תודה לך!
אני רק יכולה להגידשירוש16
שמעולם לא התנסת בזה.
אז למה לבוא בגישה שאת יודעת מה טוב לאחרים להרגיש במקום שלא היית בו?

אפשר להוכיר טובה במיליון ואחת דרכים.
אפשר גם לבוא עם הילד למכון עצמו ואפשר שלא.

אבל להגיד: אני לא מבינה למה אחרות מרגישות ככה. הרי הן *אמורות* להרגיש אחרת.
זה קצת מתנשא ו/או מגיע מחוסר הבנה והכרת הנושא מקרוב.

אישית לא חוויתי מוות של אדם קרוב, אבל אני כן מלווה לא מעט משפחות שעוברות את זה ומנסה לעזור להם לחוות חוויה מחברת, מקרבת ומעצימה במקום חוויה של אובדן חושים.
אבל, לעולם לא אבוא לבן משפחה ואגיד לו: ככה אתה צריך להרגיש. כי זה פשוט לא נכון.
אין לי מושג מה הוא עובר, אין לי מושג מה הוא באמת מרגיש ומה הוא חושב לעצמו.
אולי הבן היה אמור לקחת את אכין לבדיקה שגרתית לפני שנה ובגלל שדחה את הביקור תפסו את הסרטן מאוחר ועכשיו אביו על ערש דווי בגללו? או הוא זה שהדביק את אביו בקורונה? אולי הוא זה שביטל את דברי הרופא כשהתעקש על בדיקות מסוימות ועכשיו התגלה הנושא מכל באיחור ניכר?
לכי תדעי איזה דרמות מתחוללות מאחורי הקלעים.
וזה עוד נגיעה קטנה מעולמם האמיתי של אנשים.

האדם הוא יצור מורכב. אפשר לדבר במילים גבוהות ולהגיד לאישה: מה לא פתור אצלך נפשית ומונע ממך להביא ילד לעולם?
או לבוא בגישה של תמיכה, עידוד. הפנמה שאנחנו לעולם לא נבין את מקומו של השני, גם כשנחווה התמודדות דומה לשלו.
(5 שנים אולי נשמע לך מעט אבל כשחברות שלך כבר שולחות ילדים לגן ואת בבית בלי אופק למשפחה משלך - זה שורף. גם אם זה רק 5 שנים שורפות...)

אין לי מושג מה מונע מנשים להביא ילדים לעולם. יש נשים ששינו כיוון בחיים ולאחר מיכן הצליחו להביא ילד ויש כאלה שלא.
על כל סיפור הצלחה יש אלפי אכזבות.
והן כואבות וקשות.
אצם העובדה שאת לא מתייחסת לקושי ורק מנסה למצוא פיתרון מראה שאת במקום אחר לגמרי.
להיות אמא זה X
תחשבי על כל אישה ואישה שקוראת את המילים הללו בדמעות: הן אף פעם לא חוו את התחושה הזאת! של 'להיות אמא'.
עכשיו, אחרי ילד אחד, אני מבינה מה זה להיות אמא. ואני מאמינה שאם ה' יזמן לי את האופציה לגדל ילד שלא אני ילדתי אני אוהב אותו לא פחות מאשר את אלה שילדתי.
אבל התחושה הזאת, הטבעית והמיוחדת, לא קיימת אצל אישה ללא ילדים!

אגב, מה תעשה אישה שלא אוהבת ילדים אבל רוצה אחד משלה?
היא גם אמורה להתמוגג ולאהוב ילדים של אחרים? לראות בהם תקווה ואושר?
אני לדוגמה לא מתחברת לילדים. לא אוהבת להתעסק איתם. גם במקצוע שלי מעדיפה להתרחק מהם ולהתעסק עם מבוגרים.
כמובן שאצל הילד שלי הסיפור הוא שונה לחלוטין. אני מאוהבת בו, מחוברת אליו ורוצה עוד כמוהו.

המחסור שיש לאישה ללא ילדים זה לא הילד עצמו. כי ילדים יש בשפע בכל מקום. באותה מידה את יכולה להציע לאישה מאותגרת ללכת לעבוד במעון או גן - הרי היא תוכל לאהוב שם הרבה יותר ילדים. להתעסק איתם כל היום ולראות אותם גדלים.
אז מה ההבדל?
ההבדל הוא שמים וארץ.
החור בלב הוא האהבה האין סופית, תחושת חיבור והקרבה, רצון להיות קרוב תמיד. לייצור הזה - ששאב ממך פיזית ונפשית כמויות של אנרגיה.
היכולת להקריב את כל מה שיש לנו עבור ילדינו - זו התחושה הבסיסית של כל הורה.
וזו תחושה שלא קיימת כאשר משחקים עם ילדים של אחרים. או רואים אותם ברחוב או בקליניקה של פיריון.
האהבה המיוחדת הזאת שיש לאמא בעיניים כלפי ילדיה - זה משהו שאי אפשר להשוות. וזה הדבר שמעולם לא היה חסר לך. כי קיבלת אותו כל כך מהר.
אישה מאותגרת לא חסר לה ילד, חסר לה ההורות. המשפחה.
להגיד לאישה כזאת: את זאת שמגבילה את עצמך. תחשבי טוב טוב איפה זה יכול להיות. אם רק תעשי X תקבלי ילד.
זה חסר אנושיות ורגש.
תאמיני לי, נשים עושות הכל כדי לחוות את התחושות שאת קיבלת במתנה.
להגיד לאישה: לא עשית מספיק. זה פשוט חוסר רגישות.
אני לא יכולה עם ההכללות שלךאשה שלו
את מנסה להסביר וזה רק יוצא יותר גרוע
את מצפה? מי מינה אותך?
"יש נשים שהולכות לטיפולים במחשבה שלא יכולות להכנס להריון לבד"
עכשיו את רופאה? נראה לי יש פרוטוקול מסודר לתהליכים האלה ולא על פי מחשבות אישיות וחוסר אמונה עצמית
לא מבינה אותך
יש לי עוד הרבה מה לכתוב אבל מעדיפה לעצור כאן
אני ממש מבינה למה היא התכוונה!אם מאושרת
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך י"ח בחשון תשפ"ב 12:25
לי אישית פעם דווקא ממש עזר לראות תינוק ...
אחרי כמה אכזבות, הייתי כבר ממש מיואשת והתלבטתי אם יצא משהו מזה בכלל,וחשבתי כבר להפסיק,ואז התיישבה לידי אשה עם תינוק שבאה להודות להם. ואותי אישית זה ממש עודד,לראות שבעז"ה יש במקום הזה גם הצלחות !
אני מבינה שזה משתנה בין אשה לאשה,ושזה יושב במקום רגיש אחר בלב של כל אחת,אבל קצת חבל שדיונים כאלו מגיעים למקומות אישיים⁦☹️⁩
נראה לי שהכותבת כתבה מניסיון אחר שיש לה בחיים וזה יכול להוסיף כיווני חשיבה מגוונים ומחכימים.
שימי לב שהיא כתבה מחוסר נסיון שיש לה... והניסוח אכן פוגעאנונימיות
מאוד אפילו.
וכשמעירים לך אז אפשר לבקש סךיחה ולא להמשיך להוכיח בדברים שב"ה מעולם לא התניסית בהם.
(כותבת בתור אחת שב"ה לא התנסתה בציפיה לילדים ועדיין הרגשות מובנים לי לחלוטין!!!!)
מסכימה לגמרידיליה

יכולה להגיד לך שהייתי רווקה והיה לי נורא נורא קשה לראות זוגות נשואים הייתי פשוט דומעת כל פעם שהם היו עולים לאוטובוס.

אחר כך חיכיתי לילדים מעט יחסית "רק" שנתיים אבל יכולה לומר לך שזה היה קשה מנשוא.

וכשהיתי במעקב ביוץ והייתה שם משהי עם עגלה ותינוק מתוק להפליא זה היה לי ממש קשה.

ובלי קשר טיפלתי באחייני ללא הרף ממש בשמחה ובאהבה, זה ממש לא סותר.

לתחושתי במרפאת פוריות לראות תינוקות זה ממש לא פשוט.

אם היא תשתף שהיא באה להודות זה משהו אחר אולי. אבל סתם לשבת שם עם תינוק לא יודעת זה לא פשוט.

ומזכירה לך אולי אבנה ממנה וכו' זה החלטה של שרה!

פנינה שציערה את חנה נענשה על כך, אולי אישה שממתינה יכולה לבחור בלהיות בתינוקיה ולהתחבר לזה,

אנו האימהות ממש לא אלו שאמורת להחליט עבורה!!

תמיד תמידשירוש16
אפשר לשלוח מכתב בודד גם ללא מתנה!
מניסיון, תמיד כיף לקבל כאלו מכתבים ממטופלים. זה הלחם והמים של הצוות.

את יכולה לשלוח לאחראית מחלקה במייל עם תמונה של התינוק/ת.

גם אם תחתמו בשמכם לא ישאירו את המכתב גלוי לעיני כל. בעל אופן הייתם מטופלים והם מחויבים לשמור על הפרטיות שלכם.
במחלקה שלנו תולים את המכתבים הללו בחדר אוכל של הצוות. כך שאין חשש שמטופלים אחרים או צוות ממחלקות אחרות יראו את המכתב.

מקסימום אם לא נוח לכם אפשר לחתום בשם משפחה בלבד או שם פרטי בלבד. מה שנוח לכם.

(הארה צדדית: רק לא להביא שוקולד! גם ככה קשה לעשות כושר בין המשמרות וכמויות השוקולדים שמקבלים הוא הזוי בכל קנה מידה. מגש פירות או אפילו חבילה של עוגיות בריאות זה טיפה יותר מקורי ומפנק מחבילת שוקולדים).
ממש תודה על כל התגובות!!והרי החדשה
המייל זה רעיון מצויין. וגם מכתב עם תמונה נשמע לי אחלה. אולי באמת אביא עציץ ואבוא לבד עם תמונה ומכתב ואבקש לא לתלות .

תודה עזרתן לי!!
חייבת להגיד שאת ממש מקסימה…!ליאניי
ממש יפה מצידך שאת חושבת על הצד השני, על הבנות שנמצאות שם במחלקה
ועצם זה שאת רוצה עדיין להודות אחרי 8 חודשים ולא לוקחת כמובן מאליו- מקסים בעיני.

חייבת להגיב לעניין העובדה שכאחת שעברה טיפולים והיו מגיעות נשים עם התינוקות שלהם זה שבר אותי מבפנים.
זוכרת אפילו פעם אחת שהגעתי לכדי מצב שבכיתי בשירותים בזמן ההמתנה (הייתי אחרי לידה שקטה)
אבל אני יודעת שזה זכותן ואף אחת לא עושה את זה מרוע אלא ממקום מרגש לחזור לרופא/ה שגרם לזה לקרות, לגיטמי לגמרי לדעתי.
בכל אופן, הגיבו לך הרבה דברים נחמדים בעיני
המייל/ מכתב/ מתנה- זה אחלה של רעיונות
תודה יקרהוהרי החדשה
כן, גם לי היה קשה כשהביאו תינוקות, היה לי קשה אפילו עם תמונות על הקיר (לא של כאלו ששלחו, סתם תמונות פרסומת כאלו, לא הבנתי למה שמים אותם)
לכן אני לא רוצה להביא למרות שהאחיות רצו...
על הפסקה האחרונהשלומצ'
כל כך נכון!

גם לגבי מורים. די עם השוקולד.

אפשר לפנק גם בביסלי
רוצה לשתף בסיפור קטןאמאשוני
היה לי רופא הריון בסיכון שליווה אותי כל ההריון,
בפגישה האחרונה הוא ממש התרגש אמר שכל הריון שהוא מלווה שמסתיים בידיים מלאות זה עוד ניצחון שלו,
זה עשה לי כזה וואו כי תמיד חשבתי טוב זה המקצוע שלו, הוא בטח כבר רגיל
אחרי הלידה אמרתי שאני חייבת לבוא לספר לו שילדתי תינוקת מתוקה ושהכל בסדר.
חיכיתי להתאושש מהלידה...
ואחרי חודשיים נודע לי שהוא נפטר ממחלה.
הצטערתי נורא שלא הספקתי להודות לו כמו שצריך.
אפילוחשבתי לשלוח מכתב ניחומים ולספר שסייע להביא חיים לעולם, אבל לא ידעתי כמה שייך אז ויתרתי על זה.
קיצר, נכון שזה מקרה נדיר אבל אני אומרת מוטב מאוחר מאשר אף פעם.
יישר כח!
אוי, איזה עצוב!רק שאלה לי
אני חושבת שכן שייך לשלוח מכתב למשפחה, ותכתבי שם בדיוק מה שהיית רוצה להגיד לו, עם ההסבר שכתבת לנו פה, ותמונה של התינוקת.
לדעתי זה מאוד משמח.
וואי איזה סיפורוהרי החדשה
האמת שנשמע מרגש ממש לשלוח למשפחה מכתב
יואו איזה. סיפוראביול
לדעתי המשפחה שלו תשמח אם תבואי להגיד שהוא עזר להציל חיים, גם אחרי הניחומים.
ממש ממש יפה מצידך ואת נשמעת מהממת💓ציפור מתוקה
רק לגבי להביא את התינוק אני חושבת שזה רגיש מידי..
בהצלחה!
כל הכבוד על הרעיוןאהבתחינם
ממש חשןב!
בעלי יאמר לזכותו אחרי כל לידה הולך קונה סלסלאה ענקית מלאה בשוקולדים ופינוקים לצוות כללי כזה ורושמים מכתב ..
גם אחרי הלידה השקטה, גם בלידה שפחות הייתי מרוצה..
הוא טוען שזה ממלא את הלב ושזה לא מובן מאליו..

רעיון שלו לא שלי.. ובהחלט חשוב !
אני חושבתציפיפיצי

שהכרת הטוב גם אם היא מאוחרת, היא שווה את זה.

סליחה שניצלשתי🙏אשה שלו
לשלוח מייל/ לבוא עם ברכה חתומה בראשי תיבות ושוקולדים, אפשר גם תמונה של הילד
בטוחה שיחמם להן את הלב
כל הכבוד לך על הכרת הטוב!
נגיד הייתן חייבות לעשות דיאטהכולנה

לא בשביל לרזות, שזה בונוס נחמד, אלא בשביל הבריאות.

כרגע ב"ה בריאה אבל כבר נושקת לגיל 40, עם 20 קילו עודפים, אמא שתאריך ימים בטוב, עם סוכרת מאזור הגיל הזה, עם סיבוכים נספחים, ואני רואה אותה וכל כך רוצה לשמור על עצמי ולדאוג לעצמי ולא מצליחה.

התזונה שלי לקויה ברמות, באמת מתביישת אפילו לכתוב את זה. ספורט ניסיתי כמה פעמים ולא התחברתי.

אני מפחדת למצוא את עצמי חולה ולהלקות את עצמי שלא סגרתי את הפה.  

אז נגיד שהייתן צריכות לעשות תהליך כזה, מה הייתן עושות?

תוכנית ליווי אישית או קבוצתית?

דיאטנית מהקוםה?

זריקות לא רלבנטי בשבילי

איזה עוד דרכים קיימות, אני צריכה לפתור את העניין מהשורש, חייבת לעשות שינוי. ממש מפחדת שלא אסלח לעצמי אם אהפוך לחולה. 

אני דווקא כן (בעיקר בהנקה)ואז את תראי
והאמת שזה בכלל לא עוזר לי לא לקנות כי 5 דקות ואני במכולת ליד הבית עם שלל גלידות וכו 😁
עוד שאלה - כמה בגדי יום חול ושבת יש לילדים שלכן?שושנושי

או במילים אחרות - כמה מכנסיים וכמה חולצות לילד בן 3.5?

קניתי בתחילת עונה ומשום מה מרגיש לי שזה לא מספיק. 

תוהה אם אני מוגזמת שצריכה הרבה או שזה באמת קצת מידי.

אמר לי הבוקר, שהוא לא רוצה לא את זה ולא את זה וכלום לא רוצה ואין לו חולצות בכלל. נבהלתי לרגע.

זה תלוי בכמה דבריםהשם שלי

בקצב של הכניסות,

אם משתמשים במייבש,

עד כמה הילד מלכלך בגדים,

וגם עד כמה הילד רוצה לבחור בעצמו בגדים, או שלא אכפת לו.

לשבת יש לכל ילד בערך 3 סטים, שיספיק אם מתלכלך ואם יש יומיים רצופים.

ליום חול, אני לא יודעת.

מספיק 4-5 סטים, אם מכבסים בתדירות מספיקה ואין צורך להורה או לילד ביותר מידי גיוון.

אם לא, כדאי שיהיה יותר.

וכדאי גם כמה חולצות לראש חודש, או ימים שצריך חולצה לבנה אבל לא ממש חגיגי.

אם ככה צריכה יותר, תודה על המענה.שושנושי

היו 4 סטים - סט אחד חולצה עם כתם שלא יורד. שם מכנס שנקרע.

תכלס לא נשאר כלום. הרגע מזמינה מנקסט.

אם חליפות טריקו פשוטות מספקות אותךיעל מהדרום

לק"י

יש בקיווי 3 חליפות ב-100 או 3 פריטים בודדים ב-50.

אבל משומה החולצות יותר גדולות ורחבות עם שרוול כמעט 3/4, ביחס למכנסיים.

(או שחלק התכווצו במייבש. לא יודעת).

ילד בן 4אפרסקה

יש לו בערך 10 חולצות של יום חול (חצי מהן משנה שעברה שעדיין עולה עליו), ובערך 20 זוגות מכנסיים שמתוכם חצי קצרים שקניתי וחצי ארוכים אבל דקים שנשארו לו משנה שעברה. אבל זה רק בגלל שהוא עוד מפספס מדיי פעם אז אני חייבת שתהיה לי תחלופה, אחרת לא הייתי קונה לו כ"כ הרבה.

שבת יש לו 2 חולצות לבנות ו-2 זוגות מכנסיים

אצלינו לבן 3.5 יש כרגע 6 חליפות ליום חול+חולצה 1יעל מהדרום

לק"י

אבל אני שוקלת לקנות לו עוד חליפה או שתיים.

ולשבת זה הצטבר, כי חלק מהבגדים מתאימים לו עוד משנה שעברה- 3 זוגות מכנסיים, ועוד איזה 5-6 חולצות, אבל חלקן סתם טריקו לבנות חלקות. אז זה פחות חגיגי, אבל נוח לי שיש לו.

אני כן צריכה לחדש לו, כי חלק כבר נראים פחות טוב.

אז ככהממשיכה לחלום

אני גיליתי שאני לא אוהבת כמויות גדולת מידי כי אז הכביסה הופכת למדהו דאני לא מצליחה להשתלט עליו..

מצד שני אני לא יכולה לרדוף אחרי בגדים נקיים כל היום.

אז מנסה ליצור איזון

שמתי לב שאני צריכה בערך 5 חולצות, 4 מכנסיים שמתאימים ליותר מחולצה אחת.

לשבת 2 אפשרויות, 3 חולצות לבנות לילד בערך.

זה גם משתנה לפי האופי של הילד, למשל ילד שמלכלך מאוד או נוטה לקרוע את הבגדים מצריך כמות גדולה יותר

לשבת מלא חולצות כי קיבלנו אבל שני מכנסייםבוקר אור

וואלה הייתי שמחה אם היה עוד אבל לא קריטי לי, הוא בן ארבע

ליום חול האמת מלא,  אבל רק כי קיבלנו. בפועל מכוסים כל יומיים אז משתמשים מקסימום בארבעה, אולי חמישה סטים

אצלנו בן 6כבתחילה

יום חול-

10-12 חולצות

7-8 מכנסיים

שבת -

6-8 חולצות

3 מכנסיים קצרות

4 מכנסיים ארוכות 

הרבה.טארקו

איזור ה15 מכל סוג ליום חול

איזור 5 מכל סוג לשבת

ורק דברים שנעים להם ללבוש

בתקופות של גמילה מחזיקה גם יותר מזה.

התדירות כביסות פה לא גבוהה ככ ולא יכולה לחיות בלחץ שאין להם מה ללבוש מחר.

בערךשיפור

10 ליום חול

4-5 לשבת

כדי שאני לא אהיה לחוצה על כביסות

אבל נראה לי מי שמסודרת ומכבסת ומקפלת בקצב טוב אפשר הרבה פחות

בגיל הזהאורוש3אחרונה

בין 7 ל- 10 ליום חול.

אני מרגישה שבחורף צריך פחות כי הסל מתמלא ברגע אז מכבסים יותר.

אם אין מייבש אז יותר.

לשבת 4 כזה אבל נגיד אם יש מאח גדול או קבלתי אז לא מקפידה על 4 מושקעים. שניים יפים. 

שאלה למשפחה עם יותר מ4 ילדים -חופשה בבית מלוןעם ישראל חי🇮🇱

תגידו, איך אתם נוסעים לבית מלון בלי רכב מתאים?

ב"ה 6 ילדים ,יש לנו רכב אחד 7 מקומות ורכב 5 קטן.

ממש לא רואה את עצמי נוהגת לצפון ובעלי ברכב השני.

רעיונות ,??????? תודה !!!!!

כן...זה יקרה עוד 5-6 שנים בערך 😅עם ישראל חי🇮🇱
אני משתגעתתתאנונימית בהו"ל

ושלום מראש לכל מי שתזהה אותי

אצלנו אין חלאקה ומספרים מתי שרוצים

הקטן שלי בן שנתיים בדיוק וסיפרנו אותו בקטנה בבית כל פעם ויצא עקום ולא יפה אז היום לקחנו אותו לספר כדי שיישר את הפוני ויסדר את האורך מאחורה.

היה לנו בלתם ולא יכולתי להגיע

מפה לשם הילד חוזר מסופררררר

מוכן לכיפה

הוא נראה בן 40!!

איפה התינוק שלי???

אני מתפדחת לצאת איתו לרחוב

אני מבואסת ככ שלא הייתי שם

מה עושים עכשיו??

אל תדאגי זה גודל מהרררר חיבוקקקאוהבת את השבת
זה ממש שינוי... גם בגיל 3 זה מעבר יעל מהדרום
וואוו בטח היית בשוקקשירה_11
לפחות זה גודל להם מהר 
אוי ואבוי הוא באמת ממש תינוקDoughnut

איזה קשה זה ושוק ממש❤️💕🩷 לא מקנאה בך על הטראומה...

ובאמת מקווה שזה יגדל מהר וישאר לך מזה רק סיפור לספר לו כשיגדל😉

שימי כיפה וזה יטשטש והוא בטוח עדיין חמודדדתגל ציון
וואי מה זה מבינה אותך!באתי מפעם

גם בחלקה בשבילי זה משבר... פתאום אין תינוק , יש ילד ענק! הרגת אותי הוא נראה בן 40 🤣🤣

איך אנחנו אוהבות אותם קטנים... פווו... 

תודה לכן⁦❤️❤️אנונימית בהו"ל

קראתי את התגובות שלכן מוקדם יותר ולא יכולתי להגיב אבל הן עזרו לי להירגע קצת.

הזכרתן לי שבאמת שיער גדל חח והוא באמת ככ חמודדד שזה הנס שלו😍

והמסקנה כמובן לא לשלוח את הבעל לספר לבד!!

אצלנו גם לא עושים חלאקהבארץ אהבתיאחרונה

והילדים שלי בערך מגיל שנה וחצי שנתיים מסופרים ממש (עם מכונה) והולכים עם כיפה.

לדעתי זה מתוק ממש...

טיולון מומלץ ללידה שניה עבור בת שנה וחצימזמור לתודה1

היי

לפני לידה, יש לי עגלה בוגבו דרגונפליי שהיא תהיה לתינוקת בע"ה.

אני מחפשת לגדולה (בת שנה וחצי ) טיולון קל, נוח, שיהיה מצב ישיבה ושכיבה מומלץ ולא יקר .

כל טיפ נוסף להכנה ללידה שניה יתקבל בברכה🙏🏼

יש לנו אינפנטי רויאל, ממש נחחידניסטית
מתקפל קטן ובקלות, ודי זול (סביב 500, ביד שניה ראיתי גם ב- 250 ופחות)
כנל בדיוק רציתי להמליץאמא לאוצר❤

המלצתי פה עליה כבר מלא פעמים

מעולה ביחס למחיר ובכלל

אני ראיתי בהרבה מקומות בפחות מ-500

ויש מבצעים וכו זה לגמרי מגיע גם ל-400 ... (ואם רלוונטי לכם אז מוכרים אותה בהרבה חנויות שיש בהצדעה כמו מוצצים ושילב ואז בכלל יוצא יותר שווה)

היא מחזיקה יפה מאוד יש לנו אותה שלוש שנים+ חרושה ללא הפסקה הרבה מהזמן גם עם שני ילדים עליה ומחזיקה יפה לגמרי! אני לא אגיד שהיא במצב חדש אבל היא לגמרי עדיין טובה.

אנחנו קנינו בפחות(אהבת עולם)

אחרי כמה המלצות. בינתיים מחזיקה טוב, אבל לא השתמשנו הרבה, אז לא יודעת להגיד.

אם רלוונטי, ממליצה להעביר לפני הלידה, שהגדולה לא תרגיש ש"לקחו" לה.

לא חשבתי על זה תודה רבה על הטיפמזמור לתודה1
גם לנו. מצויןכורסא ירוקה
הוא מתאים ונוח לשימוש במדרגות?21
כל טיולון די סיוט במדרגותאמא לאוצר❤
אבל הוא אחלה
הוא עם גלגלים קטנים(אהבת עולם)אחרונה
אבל הוא ממש קל, אז זה לא ממש משמעותי וממש נוח להחזיק אותו מקופל, אז אם הילד לא עליו, אנחנו היינו מרימים אותו מקופל.
תודה רבה נראית ממש אחלה אלך לראות ברשתותמזמור לתודה1
אני קניתירקאני

אינפנטי רויאל

עלה 400 שקל

ממש נוח

לי יש רוברסטו - מונה מוכרים במוצציםאני נשארת אני

אני קניתי יד נשיה בזול ממ שומצב חדש

ממש טיולון טוב

קל נח לקיפול ונוסע טוב ממש

אני אוהבת

משחקים לילדים קטנים. הלפ,שגרה ברוכה

אז ככה  

הגדולים גדלו

ויש קטנים שאני איתם בצהרים וכו' הגדולים מתעופפים לאנשהו או משחקים משחק של גדולים  

כמו מונופול, טיקט טו רייד או אליאס וכו'

נוצר מצב שלבן 5 ובן 2.5 פתאום אין לי מה שיעסיק.

והמחשקים שהיו כבר הרוסים (יצא שבשנים האחרונות קנילי כמה לגדולים) ובמגנטים הרבה הלך ונשאר רק קצת. וכו' וכו'. קולטת שחוץ מכמה פאזלים שנשארו אין לי תעסוקה לקטנים.

איזה משחקים תופסים לגיל הזה? אשמח לכיוונים שאדע. רוצה לקנות כמה..  בטח לקראת הקיץ.

חבילה חדשה של מגנטים?

מה לגבי משחקי קופסא כלשהם?

(יש אופניים ןבימבה אבל מחפשץ משהו שאפשר לשחק איתו בבית.

את מה שמשחקים בחוץ זה בעלי יוצא איתם. לי אין כח לזה) 

הילדים שלי אוהביםהשם שלי

מגנטים

קוביות

סברס

לגו דופלו

אם הם בעניין, אפשר בובות, כלי מטבח, מכוניות

אפשר גם לצייר, מדבקות, טושטושים, בר בצק.

יש גם משחקים של דגמים, כמו משושים.

מגנטים זה מעולהרקאני

פליימוביל

מכוניות, יש גם כל מיני מסלולים וכאלה שזה לבן 5 וגם סתם מכוניות

משחקי קופסא- דאבל, פרצופים מצחיקיםשקדי מרק
לגו דופלוברונזה

לאחרונה קנינו מאמזון בחול שככה יותר זול

ואו זה אחד המוצלחים!! הבן שלי בן 4 כל היום על זה

והקטנה בת שנה וחצי גם מצליחה ממש יפה להרכיב מגדל

ממש ממליצה

יש גם פליימוביל שהולך אצלנו טוב

ומשחק רכבות מעץ ממש רץ

וכמובן מגנטים

אצלינו מגנטים ופליימוביל הכי הולך עכשיושיפור
היו גם תקופות של כלי מטבח, מכוניות ודופלו
אצלינו קניתי את הרכבת של איקאה וזה הולך פה חזקזיקוקים

גם חבילה של חיילים קטנים

פליימוביל

מגנטים

לגו

קליקסים

פאזלים

משחק זכרון

כלי מטבח

זה מה שעולה לי כרגע🤔

דאבל פאזל ומשחק זיכרון גם יכול להתחיל להתאים לשניהמנגואית
רכבת עץ של איקאהחילזון 123

ואצלינו בכל גיל הכי רצוי זה פליימוביל

אפשר את החלקים היותר קטנים לשים בצד, אבל לשיקולך...

מגנטים משחק מעולהאמא לאוצר❤

משחקים אצלי שעות בגילאים שכתבת...

פליימוביל גם משחק אהוב

מטבח וכלי מטבח

משחקי קלפים קלים, כמו מלחמה, רביעיות לפי תמונות, משחק הפרצופים ועוד

אם בנים אז כל מיני משחקי הרכבה לגו ודופלו וכל אלה 

גם בנות יכולות לבנות בלגו ודופלו🙈חילזון 123
בד"כ אין מקום לזה במטבחאפונה
🤣אפרסקה

אהבתי חחח

ברור אבל הן בדר"כ יותר נהנות ממשחקים אחריםאמא לאוצר❤אחרונה
כמו מטבח, בית בובות, עגלה ובובה ועוד...
אצלי עובדשומשומ

מגנטים

קליקס

מכוניות - והרבה

חיות

ובגדול משחקי הרכבה 

תודה אלופות על הכיוונים!,שגרה ברוכה
מגנטים-כמה חבילות!חיות,אנשים של פליימוביל, מכוניותתגל ציון

כלי מטבח

בעיני אם יש קופסא מלאה מהסוגים הנ''ל

לא צריך הרבה מעבר

אצלי כל השאר סתם יושב בארון

אפשר לגדול יותר שיהיו משחקי קופסא לשחק עם חברים אבל הקטן עוד פחות בגיל

אולי לוטי קרוטי וכדומה

לנשות ישראל היקרות שאוהבות לעשות בדיקות הריוןבאתי מפעם

והבדיקות נורא יקרות!

תדעו שהזמנתי לפני איזה 9 שנים מלא בדיקות הריון בעלי אקספרס, בזיל הזול, ועדיין משמשות אותי!

הן נראות פשוטות ממש, מקלון קטנציק, אבל העיקר מזהה את ההריון.

מי שעושה הרבה בדיקות, שווה ממש. 

צריך לדעת שאם הן לא בתוקף הן כבר לא אמינות..טארקו
לשני הכיוונים
יש לזה תוקףמדברה כעדן.
לא הייתי בונה עליהן... 
התוקף שלהן עבר כברבאתי מפעם

אבל שימשו אותי נאמנה כמה שנים טובות, גיליתי איתן כמה וכמה הריונות וכשלא היה הריון יצא שלילי.

עכשיו שבאתי לקנות בסופר פארם קלטתי איזה מחירים מוגזמים. כשזה לא בתוקף כמובן לא לבנות על זה, אבל בגדול קונים בתוקף.

^^^^^רק טוב!

מסכימה איתך

קניתי גם לפני שנים.

בהריון הקודם היה קו ממש חזק ביום האיחור או יום לפני.

הפעם היה קו כמעט שקוף באותו זמן, כי הבדיקות כבר לא בתוקף. אבל היה קו.

ובדקתי כמה פעמים כשלא היה הריון וזה לא הראה כלום.

עולה גרושים ומחזיק לכמה שנים. לא מתקרב למחירים בארץ. 

לי היה פס(ממש פס, לא שקוף. אבל דק וחלש)טארקו
בבדיקה כזו שהייתה בסוף התוקף שלה

ולא היה הריון בפועל.(גם לא כימי או משו. עשיתי את הבדיקה בערב, בבוקר הלכתי לעשות בטא והיא הייתה אפס)

חח חמודה על ההמלצהאני נשארת אני
גיליתי בהריון השלישי אי שם לפני עשור כמעט

בהחלט שווה

אבל לא פעם ב9 שנים כי אין תוקף ואז לא אמין

יצא לי להשתמש בכאלו ללא תוקף והראו לפעמים קווים שקריים- לא כי מי- בדקתי בחברות אחרות ולא היה פס 

יש לך קישור? או שלא משנה איזה?ברונזה
יש באתר של יונה(אהבת עולם)
אשמח גם לקישור מנסיון של משהו אמיןלומדת כעת
זהו שקניתי מזמן... לא יודעת על קישורבאתי מפעםאחרונה
רק זוכרת שזה היה מעלי אקספרס 
שרירים תפוסיםשומשומונית

יש מה לעשות??

בהריון הראשון היו נתפסים לי השרירים (בכף הרגל ובשוק האחורי). גם בלידה. אבל זה היה ממש מהיר, מתחתי את הרגל לכמה שניות והשתחרר.

מאז לא סבלתי ב"ה.

והפעם, כל הזמן. הרבה בלילה. אבל כל פעם במקום אחר ברגל (לא ידעתי שיש ככ הרבה שרירים). וזה פשוט לא משתחרר. הבוקר התעוררתי מזה, ולקח יותר מרבע שעה עד שהשתחרר (התחיל מהכף רגל לשוק מאחורה ונתקע בצד). הכאב היה ככ חזק, עד רמת בכי🙈

אם למישהי יש תובנות, טיפים, רעיונות לויטמים שאולי חסרים וכו אשמח לשמוע. אולי תאירו את עיני. עברו הרבה שנים מההריון הראשון😉

אני גם סבלתי מזה. כואב ממש!ד' הוא האלוקים

ברמה הראשונית להתיישב במיטה, להוריד מיד את הרגל לרצפה עוזר.

(השריר מתכווץ, וכשאת מורידה רגל לרצפה את מותחת, אז זה עוזר)

ואז חקרתי את זה וראיתי שכותבים ששרירים תפוסים זה ממחסור במגנזיום, 

ובאגוזי ברזיל יש המון מגנזיום, אז קניתי לי שקית, ואכלתי 1-2 ביום 

(בהמשך אפילו על זה לא הקפדתי כלומר לא כל יום אכלתי)

ובהריון האחרון לא היו לי בכלל התכווצויות ב"ה!

צריך לשים לב שבאגוזי ברזיל יש סלניום, שבמינונים גבוהים עלול לגרום להרעלת סלניום.

ולכן חשוב ממש לצרוך בצורה מבוקרת!

בריאות שלימה, ובעז"ה בידיים מלאות אמא בריאה ותינוק בריא.

רק מציינתכורסא ירוקה
שאגוז ברזיל אסור יותר מ2 ליום זה ממש מסוכן
זו ממש תופעה מוכרת בהריוןהשקט הזה

א. כשזה קורה מייד למתוח את הרגל

ב. מגנזיום. או כתוסף או בבננות ודברים שמכילים מגנזיום

רק על השריר בתאומיםשירה_11
הייתי מניחה את הרגל על הרצפה ומיד זה היה משתחרר זה באמת כואב
כמו שכתבו לך, להוסיף מגנזיוםאיזמרגד1
ןמיידית כשזה קורה- לדרוך על הרגל, ושמעתי גם שלאכול עגבניה זה עוזר מיידית
אני גם מכירה שמגנזיום עוזרשיפור
מגנזיוםדיאן ד.

מאוד מאוד עוזר

אני לקחתי כמוסות, אפשר גם לנסות להוסיף בננות לתפריט.

וואי סיוטרקאני

היה לי גם בהריון

זה קורה כשיש חוסר במגנזיוםמאוהבת בילדי
וואי זה באמתתתת כואברוני_רון

ואצלי כשזה קורה, בגלל הסימפי אני אפילו לא יכולה לרדת לרצפה לדרוך על הרגל
כאבים אמיתיים

תנסי לקחת מגנזיום

תודה לכולן.מבינה שעניין של מגנזיום.שומשומונית

צריך אישור מרופא לקחת? מרשם? או שפשוט קונים בבית מרקחת?

זה סיוט, מתעוררת כמה פעמים בלילה. ומפחדת ממש אם יקרה בלידה, כי הפעם זה בעוצמה חזקה הרבה יותר מההריון הראשון🙈

2 בנוות ביום הבנתי שמספקות מגנזיום מספיק לגוף..אוהבת את השבת
תודה. אוהבת בננה אבל היא עושה עצירותשומשומונית

ובהריון תמיד יש קושי עם יציאות, אז מעדיפה להימנע😭... וגם זה יותר מדי פירות בשביל סוכרת הריון😭😭

יותר מדי מסובך כל המותר ואסור שלי🤭🤭🤭

אויש.. אז יש תוסף.. לא נראלי שבעיה בהריון..אוהבת את השבת
הוא גם עוזר לעוד דברים. אז שווה לקחת..
הבנתי שאין בעיה לקחת תוסף סתם ככהיראת גאולה

בפרט שכנראה באמת יש לך חוסר.

כמובן לפי הכמות היומית המומלצת שכתובה על האריזה.

לרובבשורות משמחות

חוסר במגנזיום

הרבה בננות

אגוזים וזרעים עשירים במגנזיום

קטניות עדיף מונבטות

בננותאפונה
אם הבנתי נכון את התיאורכל היופי

שמה שנתפס זה השוק, אז משהו יותר קל מלדרוך על הרגל - בשכיבה או בישיבה ליישר את הברך, להרים את הבהונות של כף הרגל למעלה ולהוריד.

זה מותח את השרירים בשוק ואצלי כמעט תמיד שחרר מיד.

אני אגיד אחרת מכולן פהכל היופי

לפני שאת רצה לקנות מגנזיום, תתייעצי עם רופא ואולי כדאי לעשות בדיקת דם.

מה שמשפיע על שרירי הרגל יכול להשפיע גם על שרירי הרחם וצריך להיזהר עם זה.

יש לי תור בראשון בעז"השומשומוניתאחרונה

אתייעץ איתו שוב. פשוט בשבועיים האחרונים הז נהיה בלתמ נסבל. כמה פעמים בלילה, ולהרבה זמן...

תודה 

אולי יעניין אותך