חייבת לשאול משהו שלא הצלחתי להביןאממאא!
אולי אם יסבירו לי מנקודת מבט אחרת אצליח.
ובכן, למה יש הדרדרות בענייני צניעות במגזר? ז"א, לא שמעתי שההלכות השתנו, או שמא כן ולא שמעתי? אז מה כן השתנה?
למה אני הולכת לבקר באולפנה ואין שם אף אחת עם שרוול עד המרפק ואף אחת עם חצאית עד הברך? למה הרבה מהחברות שלי הנשואות עם ילדים, עברו לחצאיות קצרצרות, לחצי כיסוי ראש או בלי בכלל, למחשופים שה' ישמור ולחולצות שבקושי מכסות את הכתף אפילו? לא מעיזה לשאול אותן. לכן שואלת פה באנונימיות.
מה קורה פה שאני לא מצליחה לקלוט?
למה פתאום לראות סרטים וסדרות שיש בהם חוסר צניעות בולט זה בסדר ואף ממליצים עליהם בין אחת לשניה? למה הבנות שלי נראות יותר דוסיות מהמחנכת שלהן בבי"ס שאמורה להוות דוגמא אישית? למה מורה עושה סלפי עם תלמידות כדי לשלוח לכל העולם באיזשהו קונספט כזה או אחר? מה זה המוחצנות הזאת?
יש פה דברים שלא מצליחה להסביר לעצמי אז בטח לא לבנות שלי, אשמח לעזרה. ממש רוצה להסתכל על נשים מסביבי בעין חיובית, כי באמת מבחינה אישית, מידות וכו', רובן נפלאות. אבל כלכך קשה להתעלם מהצד החיצוני שמשדר זלזול בהלכה. כלכך קשה לי לשבת לשיעור תורני מפי אישה עם חצי כיסוי ראש ורבע חצאית שפשוט הפסקתי ללכת לשיעורים כאלה. לא מבינה איך אפשר ללמוד תורה ולזלזל בהלכה.
נשים יקרות, )או גברים) אנא עיזרו לי להאיר את עיני.
אין מה לעשות...יהודה224
שיעור לא הייתי לומד מאנשים שכאלו...
אבל לעניין האנשים עצמם אני מבין שהירידה נמצאית בכל המגזרים לצערינו... חילונים מתפשטים כמעט לגמרי דתיים לייט פחות, חרדלים וחרדים פחות אבל כולםם מתפשטים יותר
ירידת הדורותהעני ממעש
תרצי או לא תרצי, כמה שינסו לשדר לך ש"התורה לא תשתנה"די שרוט
ו"ההלכה היא נצחית וככה היא תשאר", אז כנראה שבמבחן המציאות זה לא עומד ואנשים פחות מתרגשים מהחמרות קודמות בזמן.

עצה שלי, כמו שאמרת באמצע, תתרכזי במידות של האנשים ולא בבגדים שלהם.
אוליבת 30
כי בכל המגזרים וגם בכלל בעולם הכל נהיה פרוץ יותר. גם אצל הגויים לובשים בגדים שלפני עשרים שנה לא לבשו.
למה?
מן הסתם זה נובע משילוב של כמה סיבות
בוודאי. הסיבה היא טיפה היסטורית.די שרוט
הסיבה היא שהעולם עד לפני 200 שנה נשלט באופן מוחלט על ידי דת.
בין אם זו דת נוצרית, מוסלמית, יהודית או הינדואית. (היהדות לא כל כך שלטה בעולם, אבל במושגים הפנימיים שלנו, הדת היהודית שלטה)

כל מערכת המוסר, החוקים, הפוליטיקה והכלכלה הוכתבו בראש ובראשונה על ידי שליטי הכנסיה, המסגדים, בתי המדרש והמקדשים השונים.

ואז העולם עבר תהליך מהיר של חילון עם המהפכה התעשייתית והמדעית והתחיל להשתחרר מהכבלים הדתיים ששלטו עד אז בעולם.
זו סיבה אחתבת 30
חוברות לה התרבות המאוד חיצונית שיש היום, בגיבוי פייסבוק וכד'.
ומצד שני תרבות ששמה דגש על הפנימיות ולא על התיאום בין חיצוניות לפנימיות.
שיח של ''חיבור'' מאוד רחב, בניגוד לשיח מצומצם מאוד על ''קבלת עול''.
בקיצור, שלל סיבות שבסוף מניבות חצאית קצרה מידי ויותר מידי שיער מחוץ לכיסוי...
נכון, אבל הכל זה המשך ישיר לחילון שעבר העולם.די שרוט
בעיני החילון עצמו שהעולם עבר הוא דבר חיובי.
אבל כמו כל דבר, יש דברים חיוביים ויש דברים פחות חיוביים.
אני חושב שהאשם העיקרי הוא פרוידזוזיק העכבר
המוסכמות החברתיות בתקופה הוויקטוריאנית באנגליה היו מאד צנועות במדינה שכבר היתה לא כל כך דתית. השינוי הגדול התחיל בערך בשנות ה60 כחלחול של הבנת נזקים שנגרמו מהדחקות של צרכים מיניים ודברים כאלו.
במקביל לזה התפתחו תפיסות פוסטמודרניות שבסופו של דבר אין באמת מוסר מלבד לא להזיק לזולת. אני מעריך שכמה מוסכמות של מוסר שנשארו כמו עירום במרחב הציבורי וגילוי עריות לא יחזיקו מעמד עוד הרבה זמן בתרבות המערב.
גם זה וגם זה לא מחזיקיהודה224
הכל מתפורר
שיעבוד מצריים.הולך לאיבוד
אחד הסכרים המרכזיים בעניין הצניעות נפרץ כשנשים החלו להלך ברחובות העיר עם בגדיי ספורט בדמות הלבשה תחתונה.
כל אחת בוחרת להראות את מרכולתה ומזמן חרגו ביגדיי הספורט מפעילות שכזו.
על מנת להישאר אטרקטיבית כל אישה שניה בוחרת להצטרף למחול השדים המטורף הזה.

אותי מעניין לדעת מה יגידו אותם אירגוני זכויות הנשים באם יתחילו הגברים ללבוש טייץ וגדקסים כמו רקדניי חוג מחול עם חשיפה מוגברת לאזור המוצנע.
ברור לכולם שאף אישה לא תרצה לשבת לצד גבר כזה באוטובוס או מושב בקולנוע או בעבודה או במכולת קל וחומר שאף אישה לא היתה רוצה לחשוב שהבת שלה תפגוש אחד כזה ברחוב...
אבל...
מה שמותר לרבי אסור לתלמיד ומה שמותר לנשים אסור לגברים.

ברגע שהסכר נפרץ המים זורמים כבר מכל כיוון בעוצמות שאין לתאר.
מי שמגדיר את זה ירידת הדורות טועה ובגדול שכן בידיינו לעצור את הדבר.
זו ממש לא זכותה של אישה ללבוש (או לא ללבוש) מה שהיא רוצה במרחב הציבורי ולחשוב שאנו הגברים נחזק את כושר האיפוק והתגובה בדיוק כמו שאף אחת לא היתה מעזה לנופף עם בד אדום למול שור בזירה...

מה הכוונה? שכשאתה רואה מישהי לא צנועה אתה אונס אותה?​​​​​​​דריה פלג

מבולבל​​​​​​​

חס ושלוםהולך לאיבוד
אבל וכאן האבל...
נשים היום מתלבשות כסטנדרט בדיוק כמו שיצאניות קדושות היו מתלבשות לפני פחות מ 30 שנים.
וההבדל הוא שהיום הן הולכות ככה ברחוב לעיניי כל בזמן שלפני 30 שנים היה ניתן לראות אותן בלבושן (או חוסר לבושן) במקומות נידחים ומוצנעים.

ושוב...
היום זה אני ומחר אלו הילדים שלכן.

מעניין איך אתם כנשים צנועות מרגישות כשהבעל או הבן מסבים את תשומת הלב ולו לרגע לאישה חשופה ולו לרגע קט...
מסתייגת מאוד מהפסקה האחרונה שלך!!Lia

במילים אחרות אתה אומר שלאישה אין זכות להחליט על עצמה ושאם היא תתגרה יותר מידי ביצר הגברי, שלא תתלונן אחר כך שאנסו אותה.

אז בוקר טוב - אישה יכולה לעשות מה שבא לה וללכת איך שבא לה בדיוק כמו כל גבר. לא אתה ולא שום גבר/אישה יגיד לאף אחד איך ללכת ומה לעשות. כל אחד אחראי על החיים שלו והבחירות שלו.

גם אם אישה תלך ערומה אין לאף אחד, אבל לאף אחד רשות לגעת בה! ואם היא נאנסה או הוטרדה מינית בגלל לבוש כזה או אחר - זה לא אשמתה!!!! זה אשמת החלאת אדם שאפילו הקללה הזו יותר מידי טובה לו כי בן אדם הוא לא. 

ומסר קטן לכל הנשים היקרות בעולם שהוטרדו מינית:

אתן לא אשמות בשום חוסר שליטה של בן אדם אחר. ולעולם אל תתנו לאף אחד להגיד לכן אחרת.

את מציגה את הצד השני בצורה קיצוניתבת 30
ממש לא לענין שכל אחד יתלבש איך שבא לו, לא גברים ולא נשים. יש איזשהוא רף של כבוד אישי וכבוד לאחרים שראוי שישמר במרחב ציבורי.
אישה שעולה לאוטובוס לבושה כאילו היא בחוף הים זה לא מתאים.
גבר שהולך ברחוב עם בגד ים מינימלי וצמוד זה לא מתאים.
שניהם מביכים, שניהם לא מכבדים, לא את עצמם ולא את הסביבה.
במקרים של הטרדה או אונס זה בכלל לא קשור. חסרות נשים צנועות שהוטרדו?
מה שכן קשור, זו התרבות שקיימת היום, של חשיפה מוגזמת ותמידית. ומה לעשות, שמי שרגיש לזה יותר אלו גברים. ולהיות היום גבר שמנסה אפילו קצת לשמור על עיניו, זה לא פשוט. כי הפריצות פשוט בכל מקום

כל האמירות האלה ''כל אחד אחראי על חייו ובחירותיו'' הן אמירות , לדעתי, מאוד פוסטמודרניות, בצורה מזיקה.
כי בשם הבחירות שלי אני יכולה גם לרמוס אחרים על ימין ועל שמאל.
אז לא.
כל אחד אחראי על חייו, אבל לכל אחד יש גם מידה של אחריות על סביבתו.
ומי שהולכת בצורה שמושכת מבטים , שלא תבכה שמסתכלים עליה.
א''א להאשים רק את המסתכלים...
את אישה להערצההולך לאיבוד
למה גבר שיגלה את עצמו יעצר באשמת הטרדת ציבוריהודה224
וכו וכו...
ואשה תלך עם שמלה שקופה וזה יחשב מעשה פמיניסטי ראוי לשמו ויותר מזה זה יחשב אופנתי
בדיוק כמוLia

שגבר יכול ללכת ברחוב בלי חולצה ולאף אחד אין בעיה עם זה.

הבעיה היא שזה לא ללא חולצהיהודה224
זה גם ללא עוד פריטים...
בכל מקרה גם גבר שילך בלי חולצה מטומטם בעיניי... זה לא שבגלל שהוא גבר יש הנחות...
אבל לרוב גברים הולכים הרבה יותר צנוע מנשים בדורינו
אם נשים היו מתלבשות כמו גבריםאור וחיים

אף אחד לא היה פותח שרשור על זה. לרוב גברים הולכים הרבה יותר צנוע מנשים. 

חפשי בגוגלהולך לאיבוד
איברים מוצנעים ואני משוכנע שבהגדרה זו לא נכלל חזה גברי אלא אם הוא לובש גוזייה כמובן...

ליה את פמניסטית מוקצנת שחייבת לבדוק את התשובות שלך ואת הנקודות שזה יושב אצלך עליהן...

לא הזמנתי לאונס חס ושלום אף אחת פשוט הדיון הזה על מה מותר לאישה ומה מותר לגבר הוא בגדר הקצנה פסיכית ולא יותר.

אישה יכולה ללכת ערומה לחלוטין בעוד שגבר שיעשה כך יעצר מייד וישלח להסתכלות פסיכיאטרית.

ליה, או שאת אישיות מיוחדת בדרכך שלך או שאת סתם נער בן 13 שקיבל מחשב במקום אירוע באולם אחרת אין דרך להסביר את ההתנגחות האין סופית שלך כאן בפורום
ואתה שוביניסט שמצדיק אונסLia
פשוט בן אדם הזוי.
אין לי בעיה עם הדעות החשוכות שלכם וגם לא הגבתי לאף אחד שכתב כמוך. היחיד שהגבתי לו זה אתה כי המסקנה שלך הייתה להצדיק את חוסר השליטה הגברית ולהאשים את האישה, על זה אני לא אשתוק.

אולי אתה גם מאלה שאומרים "רק אל תעצבני אותי אז לא תקבלי מכות".

עכשיו אני רואה בפוסט שפתחת שאשתך התלוננה עליך על אלימות ולמה אני לא מופתעת...

בחיי שאת הזוייההולך לאיבוד
באיזה פוסט בדיוק עודדתי לאונס ?
באיזה שורה הבנת שאני תומך ברצח ?
מה ממה שכתבתי חרה לך עד מאוד ???
ואולי - את בכלל פרודתי (או אחרת מטעמה) שבאה לכאן להגיב על מנת לנסות ולהוציא אותי מכליי ???
דעי לך כי אופן התגובות שלך הן אלימות והן אלו המחייבות טיפול בהבנה שלא כולם חייבים להסכים כמותך.

כל חטאי היה שהעלתי את הנתון שהיום בנות מתלבשות "לספורט" כמו לאירועים בסיגנון שנערות עובדות היו מתלבשות לפני פחות מ 30 שנה ועל כך אינני מצר.
תקראי שוב ושוב את כל התגובות שלי ואולי גם תגלי שיש מעט הגיון בדבריי לנוכח המיתרנות הבלתי פוסקת שלך.

אין לי בעיה עם העצמה נשית אבל לא כשזה פוגע גם בבנים שלנו וגם בבנות שלנו בשיא העוצמה.
הבנים שכבר מתרגלים לראות עירום מחפשים ריגוש מעבר והבנות שלנו הופכות לתלותיות לייקים וצומי ומוכרות את עצמן בשקל תשעים...

תשאלי פסיכולוגים ואנשי חינוך מה דעתם בנושא ורק אז תגיבי כמו שאת מגיבה.

את נשמעת כמו לודמילה ממחלקת בשר בסופר.

אני שוב משוכנע שיש לך משהו שיושב על נקודות ספציפיות אבל אני לא מוסמך ולכן תאלצי לסיים את האבחנה במידה ותרצי לטפל בזה אצל מטפל מוסמך ולא אצל "גבר אלים" אנונימי שכמוני כאן בפורום.

באותה הנשימה אשמח לציין כי אין לי בעיה למרות ההלכה עם קהילת הלהטבים אולם כל המצעדים שהם עושים והפרובוקציות שהם בוחרים זה לא משהו שהייתי רוצה שילדיי יחשפו לו בשנותיהם הרכות ואם זה משהו שיתעורר אצלהם חלילה באופן עצמאי זה משהו שאאלץ לקבל ולהתמודד איתו אבל לא מתוך הרצון של הילדים לנסות לטרוף את העולם כמו סיגריות ואלכוהול.

תאמיני לי שאת ממש לא בכיוון כשאת לוחצת ככה על הגז
לא הגבתי פה עד עכשיו אבל רוצה רק לומר משהופה לקצת
אני לא מסכימה איתה לאורך השרשור וגם לא עם הדרך שבה נאמרו הדברים אבל כשקראתי את התגובה הראשונה שלך ואחכ את שלה הסכמתי איתה.
הפסקה האחרונה שלך בהחלט נשמעת כמצדיקה אונס.
עשית שם השוואה בין גבר לשור.
השור לא שולט בעצמו כשרואה בד אדום אז גם אל תצפו שגבר ישלוט בעצמו כשרואה בחורה ערומה.
והיא צודקת, לא משנה איך האישה לבושה (או לא לבושה) אין לאף אחד זכות לגעת בה בלי רשותה.

אני גרה בעיר חוף, תמיד מזדעזעת לגלות בסופר נשים בתחתון וחזייה כי הן בדרך לים או מהים.
אבל מעולם לא חשבתי לעצמי שבכזאת צורת לבוש ברור שגברים יאנסו אותם.
גם אם הן היו מוותרות על הלבוש המינימלי הזה אין לאף אחד זכות לגעת בהן.
שוב דבריי מוצאים מהקשרםהולך לאיבוד
אין לי בעיה עם עירום מכל סוג שהוא למעט הורים סבא וסבתא...
ועכשיו ברצינות.
אם את גרה בסמוך לחוף הים אזיי שזה טבעי ומקובל שם ומי שמנסה לשמור על העיניים מראש לא ימצא את עצמו באזורים שכאלה...
אבל אם אותה אישה עולה כך לאוטובוס זה בהחלט לא דבר שיעלה על הדעת וזה סתם להתגרות באנשים שאולי מנסים לשמור על עצמם יותר...
אין באמירותי וגם לעולם לא יהיו הזמנות לאונס או אלימות מכל סוג אבל זה שהבנות מתלבשות כך מחוץ לחדריי כושר ובכך "פולשות" למרחב הציבורי זה לא פחות מאלימות שלהן כלפיי מי שמנסה להמנע מכך.

אולי ארשם סוף סוף לחוג בלט קלאסי ואלך עם התלבושת ברחובות הערים המרכזיים בארץ לאתעד את תגובת הנשים סביבי.
זה בהחלט רעיון לפרוייקט.
אם לא יאשפזו אותי בכפייה אחזור לספר איך היה ולהעלות את הממצאים לרשת
יש לך בעיה בהבנת הנקרא?!Lia

איפה כתבתי שפתחת פוסט שמעודד אונס/רצח?

כתבתי שאני לא מופתעת שאשתך מאשימה אותך באלימות בפוסט שפתחת על זה. 

כבר בתגובה הראשונה שלך כתבתי שאני מסתייגת מהפסקה האחרונה שלך (שזה אומר במילים אחרות: לא מסכימה בעליל, שזה אומר - לא מסכימה כלל וכלל. פסקה = החלק האחרון בתגובה שלך). אז איך אתה לא יודע על מה אני מדברת?

ולא, לא רק העלת נתון. כתבת ואני מצטטת:

"זו ממש לא זכותה של אישה ללבוש (או לא ללבוש) מה שהיא רוצה במרחב הציבורי ולחשוב שאנו הגברים נחזק את כושר האיפוק והתגובה בדיוק כמו שאף אחת לא היתה מעזה לנופף עם בד אדום למול שור בזירה..."

והוכחה שלא רק אני הבנתי את הרמז שלך היא התגובה הראשונה לתגובה שלך "מה הכוונה? שכשאתה רואה מישהי לא צנועה אתה אונס אותה?"

ולמי שכל כך כואב לראות אחרים שחיים את החיים שלהם איך שהם רוצים אז כנראה שאצלם יש בעיה וזה יושב אצלם על נקודות ספציפיות.

ואם תקרא טוב טוב את התגובות (במיוחד שלך) תראה שאתה זה שתוקף אישית ויורד לפסים אישיים, קורא בשמות ונותן חוות דעת פסיכולוגיות רק בגלל שלא הסכמתי עם התגובה שלך. 

אז מי פה עם התגובות האלימות?! אתה.

תלמד לענות עניינית לתוכן הדיון ולא לקרוא בשמות לאנשים. גם אני יכלתי להגיב לך ישר עם כינויי גנאי. גם אני יודעת לקלל. מקווה שהפעם כתבתי מספיק ברור ולא תגיב לי בשטויות שכתבת עד עכשיו. 

וזה בסדר, מותר לך להתנצל בפני הנשים שאותן האשמת. לא צריך כל הזמן להתגונן. תלמד לומר 'סליחה לא התכוונתי' ותערוך את הפסקה האחרונה המזעזעת שלך.

אני אשהאני123
ואני לא מצדיקה אונס אשה שהולכת עירומה ברחוב מבחירה.
אבל אני כן מבקרת את הנשים שבוחרות ללכת עירומות ברחוב
ואני כן שואלת את עצמי: מה הן רוצות מהגברים?
איך לא יטרידו אותן?
ואני לא מעודדת הטרדות!!!!

אבל כשאשה לבושה חשופה כל כך
איזו אפשרות היא משאירה למי שמסתכל עליה

מי שמתלבשת כמו בהמה שלא תתפלא שמסתכלים עליה כאילו היא בהמה.

סליחה על המילים החריפות
אבל נמאס מיפי הנפש שאומרים: לאשה מותר ללכת עירומה אבל לאף אחד אסור להטריד אותה.
די עם הקשקוש הזה כבר!
אשה ערומה ברחוב מזמינה הטרדה נקודה!
זה כמו להגידבוריס
שמי שמסתובב באיזורי פשע ללא הגנה שלא יתפלא שהוא נדקר.
אמירה כזאת היא לא הזמנה לרצח וזכותו של אדם להסתובב בלי לחשוש לדקירה.
אבל יש מציאות שאנחנו חיים בה
זה לא אותו דבראני123
גוף האשה הוא פרטי שלה
אם היא הולכת ערומה
אם היא מתנהגת בניגוד לנורמה החברתית
שלא תצפה לתגובות בנורמה החברתית.
כמו שאנחנו אומרים על להטב - אתם הולכים בגאווה ומשוויצים במעשים שלכם?
אז תקבלו ביקורת ציבורית!
את הולכת בניגוד לנורמה החברתית?
אז תצפי לתגובות בהתאם.

אם לאשה מותר להתלבש איך שבא לה אבל לסביבה אסור להגיב
זה כמו שמישהו ימכור חמץ בפסח ויגיד: אני אוכל חמץ לעצמי. אני לא פוגע בסביבה.

אבל הוא כן פוגע בסביבה.

בתוך חברה צריך להתנהג על פי הנורמות המקובלות!

אי אפשר לעשות מה שבא לנו ולהגיד: אני עושה חור בחדר בספינה שלי.
אתה מטביע את כולם!
את הולכת ערומה ברחוב?
את תקבלי תגובות!

את הולכת ערומה בבית שלך?
בעיה שלך!!!!!!!!

לא יודעת אם כל המשלים קשורים לנושא אבל זה פשוט התייפיפות להגיד:
אני עושה מעשה. והוא לא משפיע על אחרים
אז אני לא מסכימה עם המשפט האחרון שכתבתLia

כי מי שאומר את זה בעצם נותן הצדקה לאונס אם הוא רוצה או לא. 

את לא יכולה לומר לבוש = זימון הטרדה ואחר כך לומר "אבל שום דבר לא מצדיק אונס"..

זה לתת 2 מסרים סותרים ועובדה שכל האנסים משתמשים בתירוץ הזה. 

ואף אישה לא הולכת ערומה. דיי. ללכת עם מכנסיים זה לא להיות ערומה. ללכת עם חולצה ושרוולים קצרים זה לא להיות ערומה. מי קבע מה נכון ללבוש ומה לא? איפה הגבול? רק ביהדות ורק ליהודים ומוסלמים זה מפריע. בשום מקום אחר בעולם אין בכלל דיונים כאלה.. כפו אתכם לחשוב בצורה מסויימת ואתם פשוט עיוורים למציאות, בטוחים שרק אתם צודקים.

ליהאני123אחרונה
תיארת לבוש מאוד צנוע-
מכנסיים וחולצה קצרה

אני מדברת על לבוש שכמעט ולא משאיר מקום לדמיון
תגובה מגעילההגיבן מנוטרדהם
זה נקודה רגישה אצלו מאוד ואת בעצמך יורדת לפסים אישיים!
אבל הגננת, הוא התחיל..Lia

חחח 😂הגיבן מנוטרדהם
שניכם נו נו נו אז 😝
לא רק מגעילה זאת תגובה אלימה זה ממש לנעוץ את הסכין ולסובבבוריס
לא מאחל לך להיות במקומו.
בשביל הכבוד העצמי שלך תערכי את התגובה הזאת
שרשרתי לא נכוןבוריס
די לצביעותLia

קראת מה הוא כתב לי לפני?

אני לא רואה אף אחד שאמר שהתגובה שלו מגעילה כשהוא יורד לפסים אישיים

מי שמדבר ככה לאחרים שלא יצפה שידברו אליו יפה.

אף אדם לא יכול להסתובב איך שבא לונפטון 8
לפעמים נראה כאילו שיש לאנשים פשוט קלטת שמופעלת כל פעם שמישהו מזכיר הטרדה.

מאיפה מגיעה הגישה ההזויה שכל בנאדם יכול להסתובב איך שבא לו?? אנחנו חברה ומכבדים את החברה בכל דבר שעושים כולל לא להסתובב עירומים וכנספח גם לא להבליט את האיזורים המיניים שלנו בצורה בוטה, כי זה עושה חוסר נעימות לסביבה. זה דבר שפעם היה מובן לכל בר דעת.
עכשיו מי קבוע את הנורמה? הייתי מוכן לקבל שאכן מה שמקובל זה מה שיקבע כי בסופו של דבר צריך נורמה מסויימת. אממה שאני לא יכול לסמוך על זה אם אני רואה שהאנשים ה"נורמלים" האלה חושבים שכעיקרון הם יכולים להסתובב איך שהם רוצים בהפקרות מוחלטת ואף אחד לא יכול להעיר להם. אם אני רואה גיהש כזאת מעוותת אז זה גורם לי לפקפק השיקול דעת הלקוי שלהם, ולכן אני קודם כל אבדוק אצל אנשים מאוזנים מה הם קודי לבוש הגיוניים ולא אצל אנשים מופרעים משולחי כל רסן בשם הפמיניזם
נכון מאדיהודה224
מה שקורה היום זה טמטום מוחלט
אין סוף לטמטום
מה קשור פמיניזם?!?!!Lia

מצידי שגם גברים ילכו איך שבא להם וזו זכותם.

אין לי כוח להתווכח אתכם על האידיאלוגיות שלכם, זכותכם לחשוב מה שאתם רוצים וללכת איך שאתם רוצים.
בינתיים המציאות מראה שאנשים מתלבשים איך שבא להם איפה שבא להם והם ימשיכו להתלבש איך שבא להם ואתם רק יכולים לצעוק ולהתעצבן מאחורי המקלדת.

אם הוא לא היה רומז שגבר לא חייב לשמור על איפוק שלא לאנוס מישהי לא צנועה כי זו אשמתה לא הייתי מגיבה בכלל לנושא הלבוש כנושא בפני עצמו. בינתיים האנשים ה"מאוזנים" האלה שמדברים כמוך גם מצדיקים אונס ברמז. שיקול דעת "מהמם".

אין לי מושגנפטון 8
המציאות היא דבעיקר מהארגונים הפמניסטיים אפשר לשמוע משפטים הזויים כאלה, שלכל בנאדם מותר להסתובב איך שבא לו בלי לתת מינימום כבוד לסביבה.

אז לא אני לא חושב שלגבר מותר להסתובב כשהוא מבליט את ה*** שלו כי זה לא נעים לסביבה. וכל בנאדם אמור לחשוב גם על החברה בדברים שהוא עושה במרחב הציבורי

וזה לא נכון שכל אחד מסתובב איך שבא לו, יש נורמות מסויימות וגם חוקים. אבל כשאני רואה את מצעד השרמוטות ורואה איך שארגונים פמיניסטיים מסוגלים להצדיק אנשים שמסתובבים ככה, אני מבין שאין להם שום גבול, ולכן הם באמת לא מפעילים שום שיקול דעת. המשפט היחיד שיש להם בראש הוא "אסור לאנוס בשום מצב" שזה כמובן נכון, אבל איך לעזעזל זה תגובה לביקורת מוצדקת על איבוד כל נורמה ומוסר הגיוניים.
זו התגובה לביקורתLia
כיוון שאחרי הביקורת הייתה אמירה או רמיזה יותר נכון שהמסקנה המתבקשת ש"לא יתלוננו אחר כך למה גבר לא הצליח לשלוט בעצמו". וכמו שכתבתי, אם לא הייתה הרמיזה הזו תאמין לי שלא הייתי מגיבה בכלל. אני כנראה לא מדברת עברית ברור כי אני חוזרת על עצמי שוב ושוב
אז שגם לא יתלוננו על גברנפטון 8
שהולך עם ה*** שלו בחוץ
שוב, בפעם האחרונה אני מסבירהLia

ה"תלונות" שעליהם יצאתי נגד, אלו לא התלונות כלפי לבוש האישה. או הגבר. אני בכלל לא דנה אם מותר לבן אדם ללכת איך שהוא רוצה. אמרתי את דעתי ואתם  את דעתכם וזה בכלל לא הדיון.

הוא כתב "שלא יתלוננו אחר כך למה גבר לא מצליח לשלוט בעצמו". שזה אומר תלונות על אונס. 

אז או שאתה משווה בין תלונות לאונס לתלונות על לבוש (שאין בניהם קשר) או שלא הבנת אותי נכון.

בסדרנפטון 8
אני בסך הכל התלוננתי על זה שבשם המשפט הזה של "אין לאף אחד זכות לאנוס בשום מצב" מצדיקים כל צורת לבוש שהיא. וזה מעצבן.
להפךLia

אמרתי שאין שום הצדקה לאונס, בטח שלא בגלל לבוש.

אכן אמרתי את דעתי שכל אדם רשאי ללבוש ולחיות את החיים שלו כפי שהוא רוצה ואני עומדת מאחורי הדברים. אבל זו דעתי האישית, ולא הצדקתי לבוש מסויים בגלל אונס. הצדקתי לבוש מסויים כי זו דעתי האישית.

בבקשה תצטט אותי איפה אמרתי מה שאתה חושב.

אני רוצה להסביר נקודה מסויימת.יהודה224
הרבה מהאנסים אינם גברים נורמטיביים...
יש להם מאפיינים מאד ספציפיים..
גם עם על אונס יהיה עונש מוות עדיין זה יקרה
למה? ככה. כי יש אנשים חולים בנקודה הספציפית הזו..
ואישה שמסתובבת בלבוש חשוף גורמת להם בהחלט להשתגע.
לא מצדיק אונס.
לא מאשים נשים באונס...
רק מסביר נקודה פשוטה יש סתומים בעולם
אז בגלל כמה משוגעים אני צריכה להפסיק להתלבש איך שאני רוצה?Lia

אז התשובה היא לא. 

בגלל שיש תאונות נפסיק לנהוג? לא.

הרי כל העניין של הלבוש (בלי קשר לאונס. אלא לדיון עצמו איך ראוי להתלבש ואיך לא) זה דבר שקשור אך ורק ליהדות. ולאסלאם.

הרי מי קבע מה הנורמה? למה רק לדתיים יש בעיה עם זה? כי זו ההלכה.

באף מקום בעולם לא מתלוננים שאישה הולכת עם גופיה לצורך העניין.

רק בישראל. בשם הדת. (ואצל המוסלמים..)

אם לא היה צריך לשמור עיניים ואם לא היו חוקי צניעות, אף אחד לא היה מעלה בדעתו שיש עם זה בעיה.

אז כמו שאתם לא מעירים לבן אדם שהחליט לא להניח תפילין או לקיים מצוות סוכה, אל תעירו למי שהחליט להתלבש בתירוצים כאילו זו בעיה עולמית. לא, זו בעיה דתית. (ושוב, בלי קשר לאונס, רק לעניין דיון הלבוש והתגובות של "אני לא מבין איך אפשר ללכת ככה" וכו'.)

לעניין האונס שוב, אין מבחינתי קשר.. הרי גם נשים צנועות נאנסות. מגרה יותר מגרה פחות לא משחק אצלי תפקיד בהחלטה איך להתלבש. אני לא חיה על איך אחרים רואים אותי או מה ההלכה אומרת, אלא איך שנוח לי וכיף לי להתלבש ומי שיש לו בעיה שיתמודד, אין לי פתרונות קסם. סורי.

ללכת עירומה זה עבירה על החוקהגיבן מנוטרדהם
יש רשות לאוכפי החוק לגעת בה😝
וואו אני מה זה מזדהה עם התחושות שלך!מטילדה
מעניין אם יהיו כאן תובנות מעניינות

כי תחבולות היצרshaulreznik

"כך אומנותו של יצר הרע, היום אומר לו עשה כך ולמחר אומר לו עשה כך, עד שאומר לו עבוד עבודה זרה". כך זה היה תמיד, בכל התקופות ובכל המגזרים.

....פרצוף כרית
מבינה אותך מאד
ומסכימה אכן שצניעות זו הבסיס, ואם לא -במה אתם שומרים תורה ומצוות?! זה זלזול גדול מדי....
בעיה בציבור הזה... כמובן תלוי - לא כולם.....
אצל חרדים שמים לבנות דגש שהעיקר זה צניעות, אז זה אחרת התוצאות, כך נראה
חרדים או דתיים אין הבדלאני123
איך אני אוהבת שחרדים מתנשאים וחושבים שהם יותר צנועים מהמזרוחניקים
זה לא מהתנשאותלמה לא123

זו עובדה

ברר שיש חרדיות פחות צנועות מדתיות

אבל הרוב המכריע צנוע יותר

לא כל דבר מגיע מהתנשאות

יש חולשות בכל מיגזר, ויש מצב שזו חולשה במיגזר הדתי, שאני מכירה מקרוב ממש.

יש מצוות אחרות שהדתיים יותר חזקים בהם מהחרדים.

תלוי על איזה חרדים את מדברתאני123
ותלוי על איזה דתיים את מדברת
לעשות הכללה זו עזות וחוצפה
ותאמת...
זה כבר כל כך לא מודרני הדיון הזה.
חרדים הם לא יותר צנועים מדתיים.
שוב אם את מעמידה חרדית אחת מול דתייה אחת אז יכול להיות שהחרדית תהיה יותר צנועה.
אבל אותו דבר גם הפוך-
אם תעמידי דתייה אחת מול חרדית אחת הדתייה הזו יכולה להיות צנועה יותר מהחרדית
מה זה אומר?
שהדתיים בהכרח יותר צנועים מהחרדים?
לא.
את לא יכולה להסיק מסקנות כאלה
זה כבר מזמן מזמן לא דיכוטומי כזה.

קודם כל לא הכללתילמה לא123

כתבתי במפורש שיש ויש

ואת יודעת מה? באתי לכתוב משהו ארוך, 

בסוף החלטתי לא להוציא לעז על אף ציבור

הקב"ה מעדיף אחדות ואהבה ועין טובה בין בניו ובנותיו, יותר מכל חצאית ארוכה ופלאפון כשר.

יום טוב

את צודקתאני123
אבל את התחלת להשוות בין ציבורים!
אבל היא צודקת ואין צורך להכחיש...יהודה224
זה המצב...
לרוב הדתיים לאומיים החצאיות קצרות ואין מטפחות אלא איזה שביסון קטן....
אצל חרדיות החצאית ארוכה יותר ויש פאה שממש לא צנועה כך שלכל ציבור יש את החסרונות שלו
יש חרדיות עם חצאיות יותר קצרות מהדתיותאני123
אני לא מבינה איך אפשר להכליל
ברור שישפרצוף כרית
אבל בתור סטטיסטיקה כללית, החולצה סגורה אצל חרדיות למשל
תמיד תהיה סטייה קלה מהתקן בכל מגזר
פחות....יהודה224
לצערי מכיר מקרוב....
אצל כל ציבור יש חוסר צניעות אבל אצל הלייטים המצב חמור
ועוד משהואני123
טלפון כשר וחצאית ארוכה
הם לא הדברים היחידים שצניעות נמדדת בהם.
ענווה זה גם סוג של צניעות
ולשפוט אחרים זה בוודאי לא צניעות
שכל אחד יתעסק במצוות שלו
לא כתוב שצריך לפשפש במעשיו של השכן
ברור טלפון כשרלמה לא123

וחצאית ארוכה, הם לא הדברים היחידים, אבל הם חלק ממכלול.. זו סתם היתה דוגמא

זה נראה כאילו ניק אחד עונה לעצמו.די שרוט
חחחחחחחחחאני123
מה אתן מעתיקות חח? 😁😁פרצוף כרית
וגם באמת הניקים דומים
מה עםבת 30
טלפון כשר וחצאית קצרה?
או סמארטפון וחצאית ארוכה?
מבלבל...
מי באמת צנועה?

נכתב בציניות כמובן...
התנשאות ועובדה לא חייבות לסתורחולת שוקולד
גם לא כל עובדה זו התנשאות...יהודה224
יש פה ציון מציאות מסויימת לא נאמר בתור התנשאות
נכון, לא אמרתי שזאת היתה התנשאותחולת שוקולד
אני האחרונה שמתנשאתפרצוף כרית
אני פשוט מכירה מהציבור הדתי לאומי אנשים
וגם מהחרדי
ואכן הלבוש הוא אחר

יש המון דברים שהדתי לאומי מצטיינים על פני החרדים
אין מגזר מושלם, אבל בקטע של הצניעות - עובדה...
נכון כל מגזר מצטיין במשהו אחראני123
אבל לגבי צניעות זה לא חד משמעי
יתכן שאני טועה, מקבלתפרצוף כרית
רצינית?בת 30
אני מסתובבת לא מעט ברחובות עיר חרדית, די נדהמת כל פעם מחדש...
זה שיש גרביים לא אומר כלום.
מחילה אבל אני והבנות שלי צנועות יותר משלושים אחוז לפחות מהנערות והנשים החרדיות.
צניעות זה לא תלוי מגזר בכלל.
זו טעות לחשוב ככה.
צניעות זה תלוי באישה עצמה
מעניין שאני רואה ההיפך..למה לא123

גרביים זה חלק מצניעות וכן סרטים וסדרות ופלאפון פרוץ..

נכון, ברור!פרצוף כרית
ברור שיש דתיות לאומיות ממש ממש צנועות
לא הכללתי

פשוט באופן גורף וכללי כזה... נניח סגירת חולצה זה משהו שב''ה חזק אצל החרדים

שוב, אני אוהבת מאד בדתי לאומי את אהבת ישראל שלהם והקלילות
פשוט פתחו פה שרשור ספציפית על הצניעות... אז עניתי בנוגע לנושא הזה
צניעות לדעתי זה קודם כל להבין שיש בי רובד עמוק יותר מהמראה האיציק613
את אומרת שמים דגש על צניעותאני123
א. השאלה היא אם זה מחזיק גם כשהן מתבגרות ומתחתנות.
זה ששמים דגש בבתי ספר זה לא אומר שהם ממשיכות להתלבש צנוע בהמשך.

ב. חוץ מצניעות יש עוד מצוות
על כולן את מקפידה?

צניעות זה משהו שמדברים עליו כי רואים אותו כלפי חוץ.
אבל מה עם כיבוד הורים?
ומה עם מידה של צניעות?
למשל- לא לחשוב שאני יותר טובה ממישהו בצניעות?
תודה על התשובותאממאא!
עדיין מעניין אותי לשמוע מהצד הנשי, מה גורם לחולשה הזאת? מה מניע אישה שלבשה צנוע להוריד פתאום את רמת הלבוש?
כי זה יותר יפה, יותר מושך, יותר מסובב ראשים,קול געגועים
והיא רואה שכולם עושים ככה אז היא מצטרפת..לא הבנתי מה הפילוסופיה בשקל שעונים לך פה.
פעם לא העיזו..השאלה מה קרה בשנים האחרונותאור123456
מלא מורידות כיסוי ראש ןעוברות למכנסיים..
גם דתיות וגם חרדיות
אין אישה אחת בעולם שמגדירה עצמה חרדיתנפטון 8
שהולכת בלי כיסוי ראש או עם מכנסיים
היא יצאה מהציבור החרדי..היום אין לי מושג איך היא מגדירה את עאור123456
אני חושבתבת 30
שדןוקא פעם היה הרבה יותר נפוץ לראות נשים בלי כיסוי ראש ובמכנסיים.
זה היה מקובל בקיבוצים הדתיים של פעם , למשל.
נראה לי שיש הרבה נשים שלו היו חיות לפני שלושים שנה, לא היו מכסות את הראש, והיום דווקא כן, לפחות משהו חלקי.
יצר הרעפה לקצת
כן, זה מפתה ללבוש לא צנוע.
לשחרר קצת את כל ההקפדות וללבוש מה שבאלי בלי לחשוב פעמיים.
ניסיון קשה לכל אישה ויש כאלה שעומדות בו בהצלחה ויש כאלה שעומדות בו בהצלחה רבה.
פשוט. יצר הרע. זה דבר מופשט שאת לא יכולה למששהמקורית
היום יש הרבה טרנדים של יופי והתעסקות בחיצוניות ומכיוון שאנחנו מאוד מעורים עם הבריות אז זה קורה.
יכולים לעטוף לך את זה בהרבה עטיפות יפות של ׳זה מנהג המקום׳ ו׳ככה אני צנועה בדרכי׳ ועוד ועוד.. אבל איך שלא נסובב את זה- זה אחד מתחבולות היצר
ועדיין לא ברור לי למה צריך להתעסק בקטרוג על עם ישראל. לא יוצאת נגדך באופן אישי אלא שיוצא לי להתקל בשאלות האלה די הרבה לאחרונה מכל מיני אנשים שאני מכירה ותכלס אין תכלית לתשובה והיא גם לא רלוונטית. אם זו לא את שמתמודדת עם קושי ומחפשת עצות להתחזק - עדיף להתעסק בטוב שבאנשים או יותר נכון בנשים ובמעלותיהן מאשר לחפש ולהאיר את הפגם.
לאחרונה אני חושבת (כי זה באמת נראה שהעולם בטרפת)כתבתנו
אם המגמה הזו היא עוד שחרור מחטא ועונש אדם וחוה..
אנחנו לא מוציאים בזעת אפנו לחם מן האדמה, או לפחות רוב מוחלט של העולם המערבי,
יולדות פחות בצער,
האיש פחות מושל באישה,
אז אולי אולי אולי גם חוזרים למציאות של ערומים ולא יתבוששו.
זה לא שאני אוהבת את מה שאני רואה, להיפך. בפרט שזו מגמה שמגיעה מהמקום הכי פחות פנימי, הכי פחות קדוש ונעלה, מי שמוריד ומוריד מהלבושים הם לא האנשים היותר ישרים שפיהם וליבם שוים, מי שכבר תיקנו את שאר חלקי העונש והחטא- והם אלה שאולי יכולים להגיע למדרגת אדם וחוה בגן עדן שלפני החטא.

אני מדגישה, העולם עוד יצטרך להתברך בהרבה הרבה תחומים באופן מקיף ועמוק מאוד! לפני שנגיע לשלב של גן עדן שלפני החטא. ומי יודע מה אורך התהליך הזה, ומה הוא ידרוש, וכמה חללים יפלו בדרך. אבל אולי...

והלואי שנזכה לראות את הימים ההם בעיננו.
אהבתי את הפרשנות המקורית די שרוט
רק מעיראור וחיים

שאנחנו לא אמורים לחזור להיות ערומים לעתיד לבוא. הבגדים יישארו. ככה זכור לי שקראתי בלא מעט מקומות, אך אני לא זוכר עכשיו כדי לצטט. 

יש שיר כזה. "חבל שאי אפשר ללכת ערומים"די שרוט
לבגדזוזיק העכבר
יש מימד של הסתרה אבל יש גם מימד של גילוי.
אפשר ללבוש בגדים שמבטאים באופן יפה ואצילי את הפנימיות של האדם ומחוברים אליה. לא הייתי רוצה לוותר על בגדים בלי קשר לענייני צניעות
כבר כתב אדמו''ר מפיאצ'נה זי''עמופאסה

אז בתור הולכת עם מכנסיים וכיסוי ראש חלקי, מנסה לענות לךסופי123
הסיבה שאני לבושה כמו שאני לבושה היא שאני חושבת שאני צנועה ככה. אולי לא צמודה להלכות כפי שנכתבו (ועל זה לדעתי צריכה לתת דין בחשבון רק ליושב במרומים), אבל אני צנועה. הבגדים שלי לא מבליטים, לא חושפים, ובאופן כללי נטמעים במרחב. אני די בטוחה שכשאני עוברת ברחוב עם השיער החום המעוך שלי מתחת לכיסוי החלקי אני מושכת הרבה פחות תשומת לב מאישה שהולכת עם כיסוי מלא שהוא מגדל של בובו וזהב וטורקיז או אישה שהולכת עם פאה מהממת באלפי שקלים.
ואני יודעת שהעניין הזה הוא תלוי מקום ונורמות ונתון לפרשנות ולכן אני מציעה שכל אחד ואחת תתמקד בצניעות שלה או שלו וביכולת שלו להתמודד עם נשים שלבושות בכל מיני אופנים בלי לאבד את זה.
היי עוד מישהי עם 123 (:אני123
תודה על התגובה הזובת 30
לזה התכוונתי כשכתבתי ש''אז מה אם יש גרביים''.
ואני תמיד עם חצאית ארוכה לכיסוי מלא והכל ''בסדר''. אבל מזדהה מאוד עם מה שכתבת.
נכון מאדפרצוף כרית
תודה על התשובהאממאא!
חושבת על זה...
פעם היתה לי חברהבת 30
מה זה צנועה. חבל על הזמן. מותק של בחורה.
היא לבשה מכנסיים כל הזמן.
והיתה סופר צנועה.
..ביבוש

הצניעות היא לא איזו הרגשה פנימית שהכל בסדר איתי זה מה שההלכה קובעת 

אם כל אחד יתחיל ל"הרגיש " כל מיני הרגשות זה בעיה

וזה לא קשור שכל אחד יתמקד בעצמו, זה עניין כללי. 

אני ממש לא מסכימה איתך.סופי123
הצניעות היא קודם כל הרגשה פנימית, ולקיחת אחריות של כל אחד ואחת על עצמו עצמה. אני לא חושבת שאברך שמסתכל על אישה ולא שולט במחשבות שלו הוא צנוע יותר מהאישה שהוא מסתכל עליה, לא משנה מה היא לובשת. זה עיוות לחשוב ככה לדעתי. השרשור הזה מדגים היטב איך במסגרת ההלכה אפשר להיות מאד לא צנועים.
סבתא שלי עליה השלום, אישה שכל יום מימי חייה היתה מסיימת בעפ ספר תהילים ובאה ממשפחת רבנים מעולם לא לבשה כיסוי ראש מלבד מטפחת תחרה מצחיקה בבית כנסת... כשהבנות שלה התחילו לשים כיסוי מלא כשהתחתנו היא הסתכלה על זה בפליאה כמו על שיגעון של צעירות... יש כל מיני מסורות וכל מיני זוויות להלכות צניעות. להסתכל רק עליהן זה להסתכל רק בגוף, לא בנפש. וזה לא צנוע
..ביבוש

מאיפה את מביאה את זה שזה כן תלוי בהרגשות? מעניין אותי

יש לך מקור?

ממש לא נכנסתי למה אברך חושב או מה בא לו זה לא הנושא בכלל וודאי שכל אחד צריך לשמור על עצמו בלי קשר להלכות וכל אישה תשמור על עצמה בלי קשר

אבל צניעות בודאי שיש לה הלכות, זה כמו להגיד הלכות שבת אני עושה איך שבא לי לפי ההרגשה הפנימית שלי

צניעות זה קודם כל מידה בנפשאור וחיים

הצניעות היא לא קודם כל הרגשה פנימית, אלא היא קודם כל מידה בנפש. וככל שהמידה הזאת שלמה יותר בנפש, כך היא גם תבוא לידי ביטוי בלבוש. 

החוסר צניעות של הדור הרבה פעמים מתבטא גם בחוסר במידת הצניעות. התרבות מעודדת הרבה מאוד החצנה, לא רק של הגוף, אלא גם של האישיות. כל אחד רוצה להראות את עצמו כמה שיותר. ואולי התרבות הזאת היא הגורמת לחוסר צניעות בלבוש. 

ואכן גם לגברים יכול להיות התמודדות עם נושאים של צניעות. אך אף פעם לא שמעתי מישהו שאומר על זה שזה בסדר. ואין תחרות מי יותר צנוע, אותו גבר או אותה אישה. מה זה משנה? שניהם לא בסדר. 

ואכן הייתה בעיה במצוות כיסוי ראש גם בדורות קודמים. כיסוי ראש זה חובה. אלא שכבר בדורות קודמים הייתה התרופפות בשמירה על המצווה הזאת, בעיקר במדינות אשכנז, בערך במאה חמישים שנים האחרונות. עד שזה הגיע לרמה שאולי סבתא שלך לא ידעה שיש חובה לשים. כפי שאפשר לראות בספרי הפוסקים של אותם דורות שמלינים על כך.

תודה!!! בדיוקמטבע הדברים
רוצות להרגיש יפותאור וחיים

הסיבה שמתלבשות ככה זה כדי להרגיש יפות. וזה מרגיש יותר יפה כי זה מושך את העין. 

יש ירידה בצניעות אצל כולם.

החילוניות רק הולכות וחושפות יותר, עם בגדים יותר ויותר צמודים שמבליטים את הגוף. כל פעם אני מופתע מחדש לאיזה רמה זה מגיע. פעם יצא לי לשאול אישה חילונית שהולכת בצורה מאוד חשופה ובולטת (שהיום זה כבר כמעט נורמה אצלן). והיא ענתה לי שהיא רוצה שיסתכלו עליה, היא רוצה לבלוט, היא רוצה להרגיש יפה.

הדתיות זה מאוד מגוון, אך גם אני רואה את מה שכתבת. יש הרגשה של ירידה כללית. מכיר לא מעט שבעבר שמו כיסוי ראש מלא, ועכשיו הן עם חצי. וכאלה שהקפידו ללכת עם שרוול ארוך, ועכשיו הן עם קצר. ואורך החצאית בכלל התקצרה, היא הרבה הרבה מעל הברך, שכבר עדיף שישימו מכנסים ארוכות במקום. חולצה שלא מכסה עד הצוואר, ולפעמים חושפת בצורה מוגזמת. אבל לא כל הדתיות ככה, ברור שעדיין יש בנות שהולכות צנוע, ויש כאלה שהולכות יותר צנוע מחרדיות אפילו. בציבור הדתי יש בנות לכל אורך רצף הצניעות. אך יש הרגשה של ירידה כללית, והקצה הקצין יותר מידי בחוסר צניעות. 

חרדיות של היום זה לא חרדיות של פעם. הלבוש הרבה יותר בולט ומושך את העין, גם אם הוא עונה על הגדרים ההלכתיים היבשים. לא אומר האם זה טוב או לא, אך זה עדיין מראה על הרצון להבליט את המראה כדי להרגיש יפה. וזה יושב על אותו רצון, רק שהוא שומר על גבולות ההלכה. וזה גם ככה לפעמים אצל דתיות דוסיות שהולכות לפי ההלכה, אך שמות בגדים בולטים שמושכים את העין (וכיסויי ראש נוצצים שרואים ממרחק של קילומטרים). כמובן שיש גם חרדיות ודתיות שמתלבשות מאוד מאוד צנוע. אך הרצון להרגיש יפה ולהבליט את המראה, קיים אצל כולן.

בנוסףאור וחיים

גם יש ירידה במחויבות להלכה. לכן מרשות לעצמן ללכת אחר נטיית הלב, גם כשזה לא נכנס לגבולות ההלכה.

ומוזר מה שהפותחת כתבה בסוף - "שיעור תורני מפי אישה עם חצי כיסוי ראש ורבע חצאית". מוזר איך מישהי שמשדרת חוסר מחויבות להלכה, מעבירה שיעור תורה. בדרך כלל מי שמעביר שיעור תורה הם כאלה שקצת יותר צדיקים מרוב הציבור (רב, רבנית או הדוס של הבית כנסת...). אף פעם לא נתקלתי במצב הפוך. 

ככה זה באיזור שאני גרה בואממאא!
יש נשים שאוהבות ללמוד תורה וללמד אבל לא נראות ככה מבחוץ. ויש לילדים שלי מורות שמתמצאות פי אלף ממני בתנ"ך, במשנה וכו' והן מורות מעולות. אבל הדוגמה האישית שהן נותנות בלבושן, על הפנים.
האמת שזה לא חדש, גם בילדותי ראיתי נשים שרצות לכל שיעור תורני אבל מבחוץ את לא רואה הבדל בינן לבין בחורה חילונית. כאילו לימוד תורה זה משהו רוחני כזה, שלא צריך דווקא לרדת לחיי המעשה.
אני דווקא חושבת שלומדים לראות שלהלכה יש מספר פניםנתחילמחדש
למשל, אני הולכת מצעירותי עם גרביים, כי כך ראיתי בפסיקת ההלכה שאנו הולכים על פיה.
אבל בעלי, לא מבין מה הצורך בזה, ולדבריו יש פסיקות אחרות, ודת יהודית, ומנהג המקום וכו'וכו'.
אז, הוא לא פחות "דוס" או "צדיק" ממני. אבל הוא מכיר מנהג הלכתי אחר, שלחלוטין יש על מה לסמוך.

הוא שונא את הגרביים שלי. האם מציאת חן של אישה בעיני בעלה זה לא חשוב גם? (בהנחה שאכן אני לא אעבור על ההלכה אם אפסיק לגרוב גרביים..)

או למשל, ראיתי פסיקה של הרב פיינשטיין זצ"ל, שכיסוי הראש הוא לא כיסוי שיער, אלא כיסוי ראש, כלומר השיער שיוצא לא באיזור הראש (השיער הארוך) לא חייב להיות מכוסה. כך שעל פניו מי שמכסה בכובע והשיער בולט קצת בקארה מאחורה,, מכסה את ראשה לפי הרב פיינשטיין.

ויש עוד ועוד.

הנקודה שלי היא, שאם ההלכה מתירה ומאפשרת, אז אני לא חושבת שאפשר להגיד שהנשים האלה ירדו ברמתן, ושפחות מקפידים היום...
היא לא כתבה על מה שאת מדברתאור וחיים

היא כתבה על דברים שאין אף אחד שיתיר.

אני עדיין חושבתנתחילמחדש
שבחלק מהדברים אנחנו רואים התדרדרות, אבל יש על מה לסמוך הלכתית....
מסכימה איתך שעל הרבה אין איך להתיר.
אבל בטוחה שחלק כן.

בכל מקרה, ביקשה עזרה להסתכל בעין טובה, אז ניסיתי
תודהאממאא!
נדמה לי שדברי הרב פיינשטיין המובאים כאן קצת הוצאו מהקשרם.הָיוֹ הָיָה
לא למדתי את תשובתו המלאה בפנים, אבל במה שכן ראיתי הוא מדבר על הוצאת שיער קצר מקדימה.
לטעון שהדין הוא בכיסוי ראש ולא כיסוי שיער לא מסתדר עם הדין המפורש של ''שיער באשה''.
לא קראתי הכל אבלבסדר גמור
זה דור של כיפלי וביסלי ואני ואני ואני
אז גם אני מחליט על הלכות צניעות איך שניראה לי ואיך שאני רואה את היהדות כי ככה אני מתחבר לשורשים ולמסורת
וואיזוזיק העכבר
כמה זמן לא שמעתי את הדיבור הזה.
פעם הכל היה קרעפלך וקנידעלך והכל בשביל האחר והיום הכל כיפלי וביסלי.
חשבתי שהדבר תורה הזה נכחד...
זה מחזיר לי תמונות של מקומות ישנים שאהבתי כמו שריח מזכיר
כואב מאוד מאוד.חצילוש
בעיני תוצאה שלילית של תהליך שהדור עובר שיש לו כיוון חיובי. התהליך הוא ששמים יותר דגש על אהבה מיראה, שה' אוהב אותנו לא משנה מה נהיה או נעשה, כיוון שבדור הקודם שמו יותר דגש על יראה.. אני חושבת שצריך את האיזון הזה, והרבה במגזר קצת פחות בקטע של ההלכה היבשה ובעצם היראה, כי הם חושבים שה' רוצה שיעבדו אותו בדרכם ורק יהיו שמחים, והעיקר שהם אוהבים את ה' ומתמקדים במצוות שגורמות להם יותר לרגש, לכן זה לא מתנגש לכאורה עם העברת שיעורי תורה, או להיות בת במדרשה שמתלבשת ממש חשוף.. כואב. צריך להתפלל שהאיזון בין האהבה ליראה בוא יבוא..
וואו. אני הסתכלתי על זה אחרת לגמרי...פצלשונת לרגע
במיוחד אחרי דיבור עם חברה טובה (וחזקה מבחינה דתית) שעברה לחצי כיסוי ולשרוול קצת יותר קצר, שגרם לי לחשוב.

אני חושבת שבאיזשהו מקום היחס כלפי הקשר לקב"ה השתנה. הבקשה של הקשר עם הקב"ה היא אחרת בדור הזה. אם בחינוך בביה"ס בדור שלי (שאותי מאוד תפס בזמנו) שמים דגש על הקפדה על הלכות (במיוחד על צניעות! כמה זה מאוס שראש אולפנה מעיר על אורך החצאית של בת), על מה עושים נכון ומה לא, על מצוות לעומת עבירות (כמו ספירת חיובים וזיכויים בחשבון הבנק) - אזי בדיעבד אני חושבת שלא שמו מספיק דגש על הקשר הראשוני, החזק ביותר שלנו עם הקב"ה. שהנפש תבקש אותו. שיהיה חיבור אותנטי ואמיתי.
ואז כשההקפדה על המצוות לא באה מתוך חיבור - הפעם זה כבר לא עובד. אולי בדורות קודמים, אולי הדורות הקודמים היו מחוברים יותר מכל מיני סיבות (באמת אנחנו דור של שפע חומרי ושפע זמן, וריבונות בא"י, אין ספק שזה משפיע). ויש משהו שמבקש את הקשר עם הקב"ה בתוך מה שאני נמצא בו היום - חוסר השלמות. האם זה עושה לקב"ה נחת? על פי ההלכה היבשה כנראה לא, על פי המבט הרחב - אי אפשר לדעת.
נדמה לי שזה כמו תנועת מטוטלת שזזה מצד לצד, בהתחלה היא קיצונית יותר ולאט לאט מתמתנת אל האיזון שבאמצע.

אגב, בדור של הסבתות שלי ובדור של חמותי בכלל לא הלכו עם כיסוי ראש. לפי זה, בדורות שלנו יש בכלל החמרה.
אם היא עברה לחצי כיסוי ושרוול קצרחצילוש
זה קצת מצחיק לומר שהיא חזקה מבחינה דתית..
מכירה אותה כמה שנים טובותפצלשונת לרגע
זה קרה לאחרונה. זה כן מעיד על תהליך שהיא עוברת, אבל אני מכירה אותה מבסיס אחר וחזק.
יש דברים שלגבי ציבור קל יותר וחשוב לשפוט, כלפי האדם היחיד קשה יותר ולפעמים גם לא נכון לשפוט...
ואז להסביריהודה224
את מה הקב"ה רוצה ממנו...
בכל מיני פלפולים...
הקבה בסך הכל מאד ברור...
הדברים נוגעים לשני המינים...
זה כמו שמישו יבגוד באשתו ואחר כך יסביר לה שהוא בכלל נאמן לה כי מה חסר לה.. אוכל? יש, ביגוד? יש.. וכו
הגבת לי? חצילוש
לא הגבתי...יהודה224
הוספתי עוד מה אני חושב
חוץ ממה שכתבת
אהה.. לא הבנתי חחחצילוש
שכוייח
לגבי ההערה בסוףאור וחיים
עבר עריכה על ידי אור וחיים בתאריך כ' בחשון תשפ"ב 16:55

כיסוי ראש זה חובה. אלא שכבר בדורות קודמים הייתה התרופפות בשמירה על המצווה הזאת, בעיקר במדינות אשכנז, בערך במאה חמישים שנה האחרונות.

זה שבדור של סבתא שלך לא הלכו עם כיסוי ראש, זה לא בגלל שזה היה מותר, אלא בגלל שכבר אז הייתה בעיה בנושא הזה. כפי שאפשר לראות בספרי הפוסקים של אותם דורות שמלינים על כך. בעיקר כאלה שהגיעו מאירופה, אבל לא רק. 

אדרבהפצלשונת לרגע
אז לפי זה דווקא בדורנו יש עליה בנושא, לא?

(ולא חשבתי שבעבר היה מותר. ממש לא. אני רק רומרת שיש פה תהליך שמורכב מתתי תהליכים שהם יותר מאשר "התרופפות" בלבד)
המבט הרחב לא יכול לסתור את ההלכה ה''יבשה''הָיוֹ הָיָה
אדם שעובר על ההלכה - זה לא משמח את הקב''ה. נקודה.
ההלכה היא לא המלצה, ולקב''ה אין פיצול אישיות.
זה נכון שמבט רחב מזהה את השורש הטוב של הדברים, אבל לא שניתן לומר שהקב''ה מקבל נחת רוח מעצם המעשה של עבירה על ההלכה. חצילוש היטיבה לעמוד על העדינות של הדיוק הזה בתגובתה הזו כואב מאוד מאוד. - נשואים טריים
מצער ממשביבוש

באמת מצער מאד שהדור שלנו נראה ככה

אבל בזרם המזרחי באמת רואים את זה יותר. אנמם רואים בכל המגזרים הידרדרות אבל יש כללים שנשמרים במגזרים אחרים וזה נושא מורכב מאד

אני חושבמופאסה
שאין תשובה אחת וגם אין תועלת לניתוח סוציולוגית.

אני מסביר לילדים שדבר ה' היא ההלכה. זה מה שה' רוצה.
במסגרת ההלכה אפשר ללכת למינימום ואפשר להחמיר אבל יש מסגרת.
כל ההרגשות (אני מרגיש שאני יותר צנוע כך)
כל החיבורים ( שאני מתחבר יותר לה' בצורה כזו)
תקפים רק כשהם בתוך המסגרת.
כשהילדים גדלים כך אז אין כ''כ שאלות, אין כ''כ קושיות של ''אבל כולן הולכות עם חצאיות קצרות''
בכלל אני בעד לחנך אותם לעצמאות מחשבתית/השקפתית מגיל קטן ואז הם מושפעים פחות מהחברה ומהשפעתה.
וואי ממש אהבתי את ההגדרה שלךמיואשת******
כל ההרגשות תקפים רק כשהם בתוך המסגרת ההלכתית.
לגמרי. גזור ושמור
מסכימה מאודבת 30
כתבת יפה
עליית הדורותסוסה אדומה
יש עוד מצוות לשמור עליהן.
וכולם מתעסקים בטפל כי הכי קל בעולם למדוד עבודת ה' בנתונים חיצוניים.

העולם הולך לעבר עבודת ה' פנימית שתקרין החוצה בסוף, אבל לא תימדד באופן חיצוני על הפנים.

העולם תמיד לעבר הגאולה השלמה, ירידת הדורות היא רק בעיניים שיטחיות.
באמת, כל הדור הזה כולו זכאי.
לפעמים הדרך לשם כואבת..
איזה יופי של מילים. חולה על גישות אופטימיותדי שרוט
...אור וחיים

גם אם יש צד טוב בתהליך במבט רחב, זה לא אומר שאי אפשר לבקר ולכאוב את הצדדים הפחות טובים. 

צניעות זה לא רק דבר חיצוני. החוסר צניעות של הדור הרבה פעמים מתבטא גם בחוסר במידת הצניעות. התרבות מעודדת הרבה מאוד החצנה, לא רק של הגוף, אלא גם של האישיות. כל אחד רוצה להראות את עצמו כמה שיותר. ואולי התרבות הזאת היא הגורמת לחוסר צניעות בלבוש. 

אף אחד לא אמר לא לכאובסוסה אדומה
אפשר לכאוב לצד זה שזוכרים מה הטפל ומה העיקר... שזוכרים שזה לא הדבר היחיד שמגדיר אותנו.
אנחנו אין סופיים, מלאים מצוות כרימון. לא יתכן שנוגדר רק על ידי מצווה אחת.

אם כבר, מאוד מאוד צורם לי, יותר מהכל...
דתיים שכביכול שומרים על המנהג היבש ברמה החיצונית אבל עוברים את כל רוח ההלכה.
למשל, מקפידים על לבוש חצאית, אבל היא צמודה ברמה שמכנסיים רחבות לא יהיו צמודות.

צניעות זה לא רק דבר חיצוני, זה בעיקר וקודם כל פנימי שמתבטא החוצה.
זה שזה הפוך זה בגלל עיוות שנעשה במהלך הגלות.
ב"ה אנחנו מתקדמים. גם כשנראה הפוך...
בעינייפרצוף כרית
זה לא סותר

את צודקת שלא מוגדרים רק ע''י מצוות הצניעות, שצריך גם לב, שצריך גם חסד, שצריך גם להיות בנאדם טוב וכו'

אבל.... גם צריך צניעות....

צריך גם וגם וגם וגם, מצופה מאיתנו הרבה 😁😁

ומי שבעלת חסד עצומה -זה עדיין לא פוטר אותה מצניעות... !!!!
מצד שני ברור שמצוות החסד שלה נשארות לנצח אף אם היא לא מקפידה על צניעות...

אף אחד לא אומר שלא צריךסוסה אדומה
רק שלדעתי עושים עסק גדול מידי מנושא שהוא טפל ביחס לשאר ולא מאפשרים לאדם לברר את עבודת ה' שלו באופן לא שיפוטי וחיצוני.
זה לא כזה חיצוני'פרצוף כרית
מכיון שאם כל הנשים יתלבשו פרוץ חלילה הן מכשילות כל הגברים בדור

כלומר להכשיל גבר זה משהו פנימי שדומה קצת ל...במידה מועטת ל.... חוצפה/ עזות... זה משהו פנימי

ואם מקובל חברתית - מבינה את הקושי כמובן.....

עניתי עניינית על הנושא של הצניעות, זה כמובן לא סותר שאני אוהבת ומכבדת את כל המגזרים, מבינה שכולנו לא מושלמים
כל איפה שהעולם הזה הולך זה עליית הדורות??יהודה224
ניאוף.
גזל.
גניבת דעת...
רציחות..
אשת איש..
כשרות..
עליית הדורות.... לאן עולים...??
וכל אלה לא היו בדורות קודמים?פצלשונת לרגע
לנו פשוט יש תקשורת שתיידע אותנו בסקופים.
תאר לעצמך כמה היו בדורות קודמים והושתקו...
תראייהודה224

תראי אם זה קצת מוכיח את מה שאני אומר
חטאי ישראלמופאסה
לעתיד לבוא יתגלה שכל חטאי ישראל לא היו לשם חטאים כי אם לשם תשובה והתקרבות לה'
זה לא היה בעבר?כלכלן

זה נושא שלם, שאצל אנשים גדולים ממני צריך לברר.

אבל אולי אפשר לומר:

יש מגמה של בעקבתא דמשיחא החוצפא יסגי וכו', הרבה תופעות קשות שלא היו לפני כן.

ומצד שני, יש עליית הדורות. נשמות גדולות יותר, רוצות יותר קדושה. לא מסתפקות בקומה הרוחנית שהספיקה לדורות הקודמים. מתוך ההתמודדויות וכדי להתמודד איתן, צריך להצמיח כוחות קדושה גדולים יותר.

שני תהליכים מקבילים.

יש עליה מוסרית בעולם.די שרוט
פעם ילדה בת ג' ויום כבר הייתה נקנית בביאה. איך היום ישמע דבר כזה?

פעם מי שהיה מזיק לאישה, העונש שלו היה במישור של עבירות רכוש. כלומר אישה הייתה יכולה למצוא את עצמה מקודשת בניגוד לרצונה למי שאנס אותה. לא היו מענישים אונס של אישה במישור הפלילי כמו היום.

פעם היה מושג של עבדות. תהא הסיבה אשר תהא אפילו אם הייתה "מוצדקת" מבחינת התקופה, היום דברים כאלה קיימים רק במדינות עולם שלישי. וגם אם יש אי אילו תופעות של עבדות במדינות מודרניות, הם מקבלים זכויות סוציאליות נרחבות מאוד.

לדעתי הבעיה במה שנפוץ היום לומר זה מין תפיסה שהשתרשה שהיא מיניות פתוחה = פשעים פליליים שיובילו לרצח.

גם אם העולם "יתדרדר" לנישואין חד מיניים או למיניות חופשית ופתוחה שבו כולם משחילים את כולם, זה ממש אבל ממש לא ערובה לכך שסופו של העולם להיות מפוצץ ברצח, גזל, גניבה וכאלה.

ההיסטוריה די מוכיחה את ההפך.
רמת האלימות הפלילית היום, נמוכה לאין שיעור מרמת האלימות בימי הביניים או אפילו בתקופה הקדומה.
דפח"ח.צחקן

אין לי כוח לגגלדי שרוט
דברי פי חכם חן.צחקן

היום הכסר"ש יותר מקובל מבעבר,צחקן

וממילא -שגם מי שבעבר לא הלכה בכלל הולכת בו.

כמו"כ, יש יותר מודעות לגבולות ההלכה, ולכן יש בנות דוסיות שהולוכת יותר קרבו לגבולות ההלכה מאשר להחמרות. זה ממילא גורם למי שמסתכל עליהן ללכת מעט פחות מזה, כדי "להרגיש בסדר". בעבר האופנה של הדוסיות היתה מחמירה יותר, וממילא שמי שלא היתה כדי להרגיש בסדר עם עצמה היתה צריכה ללכת לפי עיקר הדין.

וכמובן, זה משתנה ממקום למקום -יש מי שנחלש ומי שהתחזק וכד' בכל מקום, והבחירה היא על מה להסתכל. אני משתדל להסתכל על המתחזקים מאשר על הלהיפך, וזה גם עוזר לעלות בהקפדה.

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

התכוונתי להגיב לתגובה של עוד מעט פסח.אדם פרו+
אלו הדברים הנכונים והקיימים 
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34אחרונה
מה היה בפרקים הקודמים... 
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועהאחרונה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה

אולי יעניין אותך