ובכן, למה יש הדרדרות בענייני צניעות במגזר? ז"א, לא שמעתי שההלכות השתנו, או שמא כן ולא שמעתי? אז מה כן השתנה?
למה אני הולכת לבקר באולפנה ואין שם אף אחת עם שרוול עד המרפק ואף אחת עם חצאית עד הברך? למה הרבה מהחברות שלי הנשואות עם ילדים, עברו לחצאיות קצרצרות, לחצי כיסוי ראש או בלי בכלל, למחשופים שה' ישמור ולחולצות שבקושי מכסות את הכתף אפילו? לא מעיזה לשאול אותן. לכן שואלת פה באנונימיות.
מה קורה פה שאני לא מצליחה לקלוט?
למה פתאום לראות סרטים וסדרות שיש בהם חוסר צניעות בולט זה בסדר ואף ממליצים עליהם בין אחת לשניה? למה הבנות שלי נראות יותר דוסיות מהמחנכת שלהן בבי"ס שאמורה להוות דוגמא אישית? למה מורה עושה סלפי עם תלמידות כדי לשלוח לכל העולם באיזשהו קונספט כזה או אחר? מה זה המוחצנות הזאת?
יש פה דברים שלא מצליחה להסביר לעצמי אז בטח לא לבנות שלי, אשמח לעזרה. ממש רוצה להסתכל על נשים מסביבי בעין חיובית, כי באמת מבחינה אישית, מידות וכו', רובן נפלאות. אבל כלכך קשה להתעלם מהצד החיצוני שמשדר זלזול בהלכה. כלכך קשה לי לשבת לשיעור תורני מפי אישה עם חצי כיסוי ראש ורבע חצאית שפשוט הפסקתי ללכת לשיעורים כאלה. לא מבינה איך אפשר ללמוד תורה ולזלזל בהלכה.
נשים יקרות, )או גברים) אנא עיזרו לי להאיר את עיני.