בעל שיוצא מאוחר בלילהרואה ממטר

הי בנות, רוצה להתייעץ אתכם על משהו שממש מציק לי פתחתי ניק חדש בשביל זה. מקווה שאקבל תובנות חדשות

אני נשואה באושר ב"ה יש לנו זוגיות מעולה כיף לנו וטוב ביחד כמעט שלא יוצא לנו להתווכח, לריב וכו'.

מתי כן? אז ככה: בעלי לומד כל היום. ולומד הכוונה באמת לומד, בכל כוחו ואהבתו. אדם כריזמטי עם המון מרץ, ממהר תמיד ומריץ עניינים, בניגוד אליי..  מגיע לבית בשבע ואח"כ יוצא לאיזה 3/4 שעה לשיעור בערב.

פעם בשבוע עובד לילה בשביל השלמת ההכנסה ועם כל הקושי שלי עם זה אין לי הרבה ברירה כי אנחנו חייבים את זה. תכלס בלילה הזה אני בקושי ישנה כי לא אוהבת להישאר לבד. השלמתי עם זה ואני חיה עם זה בטוב.

אחד התחביבים של בעלי זה לשחק כדורסל. חוץ ממה שהוא נהנה בזה זה גם שחרור בשבילו אחרי שכל היום יושב ולומד. אז הייתה לו קבוצה קבועה פעם בשבוע לשעתיים, אמנם זה היה בשעת ההשכבה אבל פירגנתי בכיף ולא עשיתי לו קשיים עם זה.

אממה, הקבוצה הזו לאט לאט התפרקה וכבר אי אפשר לבנות עליה. 

עכשיו הוא מצא קבוצה אחרת, עם חברים מהעבר שלו, בראש שלו וכו'. הבעיה שזה בשעות מאד מאוחרות. יוצא שהוא חוזר לבית סביבות 2 בלילה. 

אני ממש מתנגדת לזה וזה יוצר הרבה תסכול וויכוחים. כל פעם שמדברים על זה זה נגמר בפיצוץ ועצבים וכמה שמנסים לדבר על זה בנחת זה לא הולך.

הוא אומר שאני צריכה לעשות עם זה משהו שאני לא נרדמת והוא לא יכול להיות כלוא בבית.

אני מבחינתי פשוט לא נרדמת עד שהוא חוזר וגם סתם מבואסת מהקטע של השעות האלה. אני שונאת שיוצא מהבית בשעות מאוחרות, אפילו ללמוד בבית מדרש. 

זה טבעי? יש כאן נשים שהולכות לישון לבד?

זה יוצא שפעמיים בשבוע אני הולכת לישון לבד וזה מפוצץ אותי

מה אומרות?

עונהגולדסטאר

בעלי נמצא לא מעט בשעות מאוחרות מחוץ לבית, פעם-פעמיים בשבוע, אם זה לשבת עם חברים, ללכת לאצטדיון למשחקי כדורגל.. כל דבר כזה או אחר נגרר ל12 1 לפעמים

אני גם מאלה שלא נרדמות עד שהוא בא, קטע כזה, עד שלא כננס בדלת אני ערה

אני  כן אגיד שאני רגילה לזה, חיים ביחד 6 שנים, זה משהו שכבר רגיל אצלי..

אני לא מתעצבנת עליו, אין לי על מה

אני לא יכולה לקבוע לו מה איך למה ומתי לעשות.. או לשבת לו עם סטופר כזה מתי אתה חוזר

כי כשאני עושה משהו שנגרר למאוחר והוא גם נשאר ער עד שאני באה בקטע של דאגה (נוהגת בלילה חוזרת ברגל מהרכב לבית חושך זה..) הוא לא אומר כלום

אז אני חופשי עולה לישון לבד, פעם בעלי היה עובד משמרות וזה כלל משמרות לילה וישנתי מאות לילות לבד, מתרגלים, אז למחרת אני קצת עייפה, בסדר, לא ביג דיל עבורי

אני מבינה את ה"לא יכולה לכלוא"

מחילה שאני לא כ"כ בהסכמה איתך :/

..רואה ממטר

זהו, שאני כמעט לא יוצאת בשעות האלו. מהסיבה הפשוטה שאין לי כח. פעם ב יוצאת עם חברות אבל חוזרת גג ב12

לא יודעת למה זה פשוט מעצבן אותי ברמות. 

כן, אני מבינהגולדסטאר

גם אני לא מרבה לצאת ובטח שלא בקורונה ובטח שלא בהריון בקורונה כן?

אבל בכללי

אנחנו בחיה ותן לחיות בקטעים האלה

בגדול? אני פשוט בוחרת את המלחמות שלי

וחוץ מזה, אני לפעמים צריכה ואוהבת את הלבד הזה

אם זה ללכת למיטה מוקדם מהרגיל (כי כשביחד אז עולים יחסית מאוחר), סתם להשלים סדרות, או לבהות בטלפון.. בסוף כל אחד מאיתנו צריך את הלבד הזה פה ושם וזה "סוגר לי את הפינה"

את ממש צודקתרואה ממטר

הלואי שאני אצליח להשלים עם זה 

מה הכוונה בוחרת את המלחמות שלי?

בוחרת על מה לריבגולדסטאר

ועל מה לא לריב

על מה להיתקע על מה לא להתקע

מה חשוב לי ב10000000000% ומה פחות

בוחרת את המלחמות שלי חח

לפעמים מציק לי שהוא לא בבית אבל, בסדר, אז מה? אז למחרת הוא יהיה הכל טוב

משאירה את העצבים, ויכוחים, מחלוקות לדברים שבעיניי הם בל יעבור לחלוטין

בניגוד לשאר לדעתי זה לא תקיןמתחדשת11
למה הוא צריך לחזור ב2? בגלל בילוי?! בעלי גם עובד עד מאוחר ומשלים הכנסה גם בשעות קשות, אבל זה לצורכי עבודה
אם זה עמ להיות עם החברים, זה לגמרי אחרת
בעיניי הוא צריך לשנות את ההסתכלות. הוא נשוי ולא רווק, ויש לו מחויבות גם לך ולילדים. אז נכון אפשר ורצוי לפרגן לו ביציאה עם חברים אבל גם לזה יש גבולות. 2 בלילה זה ממש מוגזם
מכירה את זה..מנסה לעזור

בעלי היה יוצא ועדיין יוצא בשעות הלילה המאוחרות כדי ללמוד וכד'. (היום זה לימוד עם חברותא, בבית שלו. שכן מבוגר)

בעבר, לא יכולתי להירדם כשהוא היה יוצא... והייתי מתקשרת לשאול מתי הוא כבר מגיע קורץ

היום אני נרדמת חופשי.. 

כנראה שזה עובר עם הזמן.. וככל שהעומס גדל והעייפות גדלה בהתאם-  נרדמים בלי לשים לב קורץ

ברור שאני אוהבת ללכת לישון כשבעלי בבית או עולה לישון איתי

אבל ככה זה..

אני אומרת לו לפעמים: יאללה.. היום אל תלך ללמוד.. תישן מוקדם (אני חסה גם על השעות שינה שלו. שיהיה בריא. ישן בקושי)

אבל הוא אומר: מה את רוצה? שאני אהיה בטלן??

תודהרואה ממטר

פחות מפריע לי שאני לא נרדמת יותר מציק שאני לבד, לא יודעת למה. בטבעי אני בכלל לא פחדנית ובתור בחורה העדפתי לישון לבד.

אולי כי זה נראה לי לא תקין שאשה צריכה ללכת לישון לבד. וגם משעמם לי.

זה גם אף פעם לא בא מכיווני כי אני כמעט לא יוצאת בערבים אני בסוף הריון. הוא תמיד אומר לי תצאי תתפנקי לאן שבא לך עם חברות

אבל אני אין לי כח לצאת בשעות הערב אז יוצא שתמיד הוא זה שיוצא מאוחר.

שאלהמנסה לעזור

יש לך ילדים או שזה הריון ראשון?

הריון שלישירואה ממטר

הבנתי מנסה לעזור

גם בעלי מעודד אותי לצאת קצת.. עם חברות/ אחיות 

ואני יוצאת לפעמים להליכה אבל בשעות מוקדמות יותר.

אין לי כוחות לחזור בשעות שהוא חוזר.

אגב, בעבר הייתי כמוהו- הולכת לישון ממש מאוחר (לא לפני 1 בלילה)

אז אולי בגלל זה הפריע לי גם כשהוא היה יוצא בערב...

היום אני לא מחזיקה מעמד עד שעות כאלה.. ולכן זה גם פחות מפריע לי..

מה שכן מפריע לי בשלב הזה של החיים- אם הוא צריך לצאת מוקדם יותר. בשעות של המקלחות וההשכבה.

זה באמת מפריע לי.. כי אני צריכה עזרה וקשה לי לקלח ולהשכיב לבד..

אז בשעות הללו הוא משתדל להיות נוכח בבית.. אם כי לא תמיד זה מסתדר ולא תמיד הוא בבית..

ואז פחות אכפת לי שהוא ייצא מאוחר יותר.. כשהזירה שקטה קורץ

אין מצב שהוא ייצא מוקדם יותר??

בכל מקרה- 

מאחלת שיהיה לכם רק טוב יחד, בע"ה

עונהרואה ממטר

יש מצב שהוא לא יצא בכלל, אם אני אעשה לו פרצופים

השאלה אם זה מה שאני צריכה לעשות. ואז שנינו נהיה מבואסים 

והוא לא יכול לצאת מוקדם יותר??מנסה לעזור

זה משחק בשעות קבועותרואה ממטר

הקבוצה הקודמת שלו התפרקה 

לא שזה היה דבש...זה היה בהשכבה של הילדים

אני חושבת שאת שואלת אם זה מה שאת צריכה לעשות כי את יודעת שלאלפניו ברננה!
טוב לזוגיות זה בטוח לא יעשה.
כלום לא יצא לך מזה אם הוא ישאר בבית ויהיה ממורמר, וגם אם לא יהיה ממורמר, זה ישאיר משקעים לעתיד.
אתם צריכים לדבר על זה.
תספרי לו שיש לך בעיה שאת צריכה שיעזור לך לחשוב איך לפתור אותה, ואז תתארי לו את ההרגשה שלך כשהוא חוזר מאוחר.
את הדאגה, את העייפות, וכו'. תגידי לו - אני לא מבקשת שלא תצא, אני יודעת שאתה צריך את זה.
אני רק צריכה שנמצא דרך להתמודד עם הקושי שלי, פתוחה לכל פתרון יצירתי.
ואז אולי פתאום הוא יפתיע ויגיד שהוא יכול להוריד את המינון, ואולי תחשבו על רעיון אחר.
(אגב, אולי שווה לנסות ליזום בעצמו קבוצה כזאת בשעה שנוחה לכם כמשפחה?)
למה הוא צריך להתמודד עם הקושי שלה? הוא יכולהמקורית
להציע עזרה או פתרון אבל זה לא קשור אליו.
לדעתי זה סתם יעיק עליו.
לא הוא צריך. היא מבקשת עזרה למצוא פתרון.לפניו ברננה!
מתוך הבנה שהצורך שלו ביציאה והצורך שלה בלהיות ביחד וגם לא לדאוג מתנגשים...
אחלה אבל מה יקרה אם לא יהיה לו פתרון?המקורית
זה סוג של מטיל עליו את האחריות ׳למצוא לא סידור׳ כי בגללו כביכול היא מרגישה ככה.
את צודקת.לפניו ברננה!
כנראה לא ניסיתי טוב את הפנייה שלה כביכול.
אני מתכוונת לשיחה שבה כל אחד ממקד מה בדיוק חשוב לו, ואז הם יכולים לגלות שיש דרך שהרצונות של שניהם יתקיימו.
אצייר לך את הסיטואציה בעינייהמקורית
הוא צריך איוורור אחרי יום ארוך שהוא עסוק במיליון דברים - לגיטימי
היא לא רוצה לעלות לישון לבד, נראה לה שזה לא תקין בתור נשואה ומשעמם לה. לגיטימי שהוא יוותר על האיוורור שלו בגלל זה?
סליחה שאני מציירת את זה בצורה קרה אבל אני מזקקת את התחושות שלה ממה שהיא אמרה. נראה שאין לה נפרדות ממנו ולכן הבעיות שלה הן הוא והפתרון זה גם הוא- הכל אצלו! אבל זה לא באמת ככה. הבעיה מתחילה ומסתיימת אצלה.
ככה אני רואה את זה. לא מדובר בבעל שמזניח את אשתו אלא באחד שממלא את עצמו כדי שיהיה לו לתת לה.
האוורור הזה לא יכול להיות בתשע בערב?לפניו ברננה!
ממש בשום פנים ושום רגע לא אמרתי שיוותר. (איך הבנת את זה מכך שכתבתי שלעשות פרצוף זה לא הפתרון?)
היא צריכה לעשות עבודה עם עצמה להבין מה בדיוק הנקודה שחסרה לה.
הבעיה לא מתחילה ולא מסתיימת אצל אף אחד משניהם, הבעיה נוצרה בתנאים ובדינמיקה.
באמת שלא חושבת שהבעיה אצלה. אם היא תשתיק את זה, או תוותר לו, היא תהיה ממורמרת וכועסת. הם צריכים לחשוב טוב טוב איך ביחד שניהם מוצאים פתרון מתאים.
כמו שאם הבעל היה חייב ללכת לשיעור/ספורט דווקא ב7 בערב בשביל הנפש שלו - והיא הייתה מתקשה ההשכבה, היה אפשר למצוא מישהי שתעזור.
כשזה בעניינים נפשיים זה הרבה יותר קשה אבל גם אפשרי.
אף אחד לא צריך למחוק את עצמו. לא היא ולא הוא.
תראי אני כותבת אחרי שקראתי אתהמקורית
כל ההודעות ואולי ניסחתי בצורה מקוצרת אז אסביר עכשיו: בוודאי שיש מקום שהוא יבוא לקראתה אם אפשר, אבל ממה שהיא כתבה זה מצב נתון עם הקבוצה כרגע. חוץ מזה שהיא אומרת במפורש שזה משעמום ומתפיסה שאישה נשואה לא צריכה לעלות למיטה לבד, ובאותה נשימה גם שהיא מרגישה שהיא כובלת אותו ושהוא בא לקראתה והצליחו להגיע לעמק השווה כמה פעמים. סהכ הוא מיטיב ומתחשב. אבל גם רוצה זמן לעצמו, זה לא פסול.
יכול להיות שלא תסכימי איתי, אבל אני חושבת שעבודה עצמית זו לא מילה גסה. לא כל דבר שמפריע לאישה נשואה צריך להיפתר דווקא על ידי וויתור של בעלה, ולהפך. יש פעמים שהפתרון נמצא אצלנו, והוא גם הרבה יותר הגיוני לאור מה שהפותחת כתבה, אלא שלפעמים קשה לעשות את העבודה הזו או בכלל להבין שאנחנו אלה שצריכים לעשות את השינוי בשביל ההטבה.
גם אני כתבתי על עבודה עצמיתלפניו ברננה!
ברור שהיא צריכה לעשות איזושהי עבודה, אבל אני חושבת שהעבודה הזאת צריכה להיות מתוך שיח.
אני לא דיברתי על ויתורים.משום צד, אלא בדיון ומחשבה מה יכול להועיל.
ברור שהפתרון לא אצלו, אבל לא בטוח שהוא רק אצלה.
תראי, יש פה את גולדסטאר שכתבה שיש לה סיטואציה דומה, היא קצת לא אוהבת את זה והיא זורמת. יש אישה אחרת שבכלל לא יפריע לה, ואולי אפילו להיפך, תשמח על הזמן השקט בבית להיות קצת עם עצמה, ויש אישה שצריכה יותר את הקרבה של בן הזוג שלה. זה לא אומר שאחת יותר טובה מהשניה, זה פשוט עניין של אופי.
אם הפותחת הייתה נשואה למישהו שמעדיף להישאר בבית ולהתאוורר בתוך תחומי הבית - ההתנגשות הזאת לא הייתה נוצרת.
אולי התגובות של כל מי שכתבה לפותחת שהיא צריכה לשחרר יעזרו לה לפתוח עיניים ולהבין שעצם הרעיון שהוא יוצא לשחק לא כזה מופרח. וזה כשלעצמו יעזור, ואולי צריך כאן משהו יותר עמוק.
אולי בכלל בעומק הצורך שלה הוא ביותר זמן זוגי איתו, ולכן הפתרון יהיה שבנוסף לערב של הספורט יהיה ערב שהם מקדישים לחלוטין לערב זוגי - וזה ימלא לה את הצורך.
ולכן אני אומרת שהבירור הזה צריך להיות עם שיח.
מסכימה עם מה שאת אומרת לגמריהמקורית
יכול להיות שלא פירשתי אותך נכון.
מקווה שהפותחת תצליח לעמוד על הצורך האמיתי שלה ולמלא אותו ולהיות שמחה עם בעלה ובו, ועם עצמה
אמן!לפניו ברננה!
במקלחת חשבתי על זה שבעצם אנחנו לא כל כך חלוקות. כנראה ששתינו התנסחנו בצורה לא הכי מובנת אחת לשניה 🙃

וגם רציתי להוסיף שאולי אני כותבת ככה כי אני אישית זורמת ומשחררת יחסית, ולכן אם השעה המאוחרת לא נוחה אז יש על מה לדבר...
(הרי היא גם כתבה שמוקדם יותר פחות יציק לה)
לא קשור אליו?חדשה ישנה
הוא לא רווק, הוא נשוי.
וכן, בוודאי שזה קשור אליו.
בעיני זה לא שייך שבנאדם נשוי פעמיים בשבוע חוזר ב2 בלילה כי זה הבילוי שלו ועוד יותר גרןע אם אשתו לא שמחה מזה. סליחה, הם זוג, וקשורים זה בזו , כרתו ביחד ברית נישואין, זה לא עניין פרטי שלה.
כל אחת ומה שהיא חושבת, זה בסדרהמקורית
שתחלקי עליי. אני נשארת בדעתי שצריך למצוא את האיזון בין חיי משפחה לחיים אישיים ולנפרדות.
בענייך זה לא שייך אבל יש אנשים שחיים ככה וטוב להם או מוותרים מראש כדי שלבן הזוג יהיה טוב.
אני מסכימה עם כל מה שאמרתחדשה ישנה
אבל,
יש גבול של משהו שהוא לא נורמאלי. לחזור פעמיים בשבוע ב2 בלילה זה לא נורמאלי. זה ההבדל.
אני גם 'משחררת' את בעלי לכל מיני דברים שהוא אוהב וחשובים לו למרות שזה מבאס אותי לישון לבד או לקום לבד, אבל זה לא משהו סטנדרטי לחזור ב2. אם זה היה לה סבבה, אז שיעשו מה שהם רוצים גם אם זה לא סטנדרטי, אבל היא אומרת שקשה לה. אז לא שייך בעיני. (בעלי פעם בשבוע קם ב3 נוסע לעיר אחרת, לאיזה עניין, זה לא נורמאלי כמובן, אבל אני בסדר עם זה אז אוקי...)
נורמלי זה לרוב אינדיבידואלי מלבד מקריםהמקורית
פתולוגיים חריגים
לכל אחד יש את הנורמלי שלו. את למשל מזדהה איתה כי לך זה מפריע, לי למשל זה לא מפריע וכל אישה עם איך שהיא מרגישה לבבי זה.
זה שזה לא בסדר מצדה לא אומר שזה לא נורמלי זה אומר שזה מפריע לה
ובעיניי ל- למה זה מפריע יש חשיבות רבה בהחלטה אם זה נורמלי או לא נורמלי, לגיטימי או לגיטימי לבקש את השינוי. זה הכל.
אל תכבלי את הזוגיות שלכם לכללים כי ככה כתוב בספרהמקורית
אם היית אומרת שהוא יוצא בליל טבילה חלילה או משהו כזה, הייתי מבינה אותך מאוד, או אפילו אם היה יוצא בתדירות יותר גבוהה, אבל בעלך צריך איוורור. וזה ממש לגיטימי ומובן, אבל זה שאת משועממת לא אומר שהוא צריך להישאר בבית. תנסי למצוא לעצמך תעסוקה שהיא רק שלך, זה מאוד בריא לנפש הנפרדות הזו, הבעל הוא בעל אבל מותר לו שיהיו לו תחומי עניין שלא כוללים אותך. הרי לא היית רוצה שיוותר למענך ויישאר בבית ממורמר, נכון?
נכוןרואה ממטר

לפעמים אני מרגישה שאני דביקית ממש ואני מזה לא טיפוס כזה בשום דבר אחר וגם מעולם לא הייתי חברה דביקית.

משום מה שזה מגיע אליו אני פשוט כובלת אותו לפעמים בקטע שאם מגיע 10 דקות מאוחר בערב אני מתעצבנת. זה היה גם לפני שהיו לנו ילדים

מצד שני, אם לא הייתי עומדת על זה מתחילת הנישואים לא יודעת לאן זה היה מגיע כי הוא טיפוס כזה שלא מדיי שם לב לזמנים. בהתחלה הייתי מתעצבנת לעצמי אבל באיזהו שלב הראיתי לו שזה ממש קשה לי ואז באמת התחיל לשים לב לזמנים ולהגיע בשעה שמקובלת עליי.

יש הבדל בין תיאום ציפיות שקובעים בו גבולות בריאיםהמקורית
לבין רכושנות, שימי לב איפה את נמצאת על הסקאלה.
אם את שואלת אותי אולי יש בזה משהו עמוק יותר מעבר - אני מאמינה מאוד שההסתכלות שלנו על אחרים היא מראה לעצמנו, ואם אשליך את זה למקרה שלך - אולי גם את היית רוצה שזמנך יהיה בידך ויהיה לך יותר חופש ? אולי את מרגישה כבולה למחויבות של בית וטיפול בילדים והשכבות? אולי אין לך משהו שהוא תחום עניין ששייך רק לך ומפרה אותך ומפנה לך את המח מהשגרה השוחקת?
לא אומרת שזה וודאי כך, רק מציעה כיוון מחשבה
ואי מבינה אותך ממש !לא מחוברת
בתחילת הנישאוים גם לנו היו מלא מריבות על זמני יציאות וכו.
אני בעיקרון מוגזמת ממש. אני *תמיד* מעדיפה להיות עם בעלי. יוצאת עם חברות וכו רק שהוא עסוק.
לדעתי את באמת צודקת. התחתנת ואת לא רוצה ללכת לישון לבד.
אבל הוא גם צריך משהו לעצמו.
יש אפשרות שהוא יעבוד במשהו אחר?
אולי ילמד ילדים גמרא/תורה.
תבדקי אולי בגנים אצלכם יש דבר כזה רב גן. משלמים נחמד וזה בסוף עבודת קודש.
ואז אם הוא רק ערב אחד בחוץ זה לא נורא.
הסברת לו? שאת רוצה שהוא יהיה איתך ו2 לילות בשבוע זה הרבה?
גם אני ממש מוגזמת בקטע דביקרואה ממטר

הוא מוכן לשחק גם פעם בשבועיים בשבילי אבל מרגיז אותי הקביעות.

לגבי העבודה, אנחנו לא צריכים כרגע כי די מסתדרים וגם לומד ממש טוב 

עושה בכמה שעות בלילה משכורת יפה וגם בכללי לא צריך הרבה שינה אז זה מסתדר.

שמתי לב שמציק לי בעיקר כשהוא יוצא בשביל להנות כי לדוגמא השבוע ביקשתי ממנו שיעשה חסד לאחי בשעות הלילה ולא הציק לי שהוא לא בבית. זה מוזר כי גם אני טיפוס חברותי ולא חסר לי יציאות וגם אנחנו יוצאים יחסית הרבה ביחד בערבים

לא יודעת מה מפריע לי...הסתבכתי

תודה ממש!

מוכרת התחושה הזאתמנסה לעזור

שקשה לנו לשחרר כשהבעל יוצא לבלות עם חברים..

מוכר ממש!!

אין לי עצות חכמות לזה.

חיבוק

מציק לך שהוא נהנה בלעדייך?בת 30
לארואה ממטר

אבל שיהנה עד 7

עצור

כי?בת 30
אני שואלת באמת, אולי אם תצליחי למקד מה בדיוק מפריע לך, יהיה אפשר למצוא פתרון מניח את הדעת?
בעיניי הזמן שהוא הולך לשחק זה זמן שהוא קריטי!דואגת!
אני יודעת על בעלי שלפעמים היציאה שלו לשחק זה חובה לנפש שלו.

וזה הרבה יותר קל לי לקבל את זה. אני מנסה לקבוע עם חברות באותו יום. אבל בכלל הוא כל כך שמח מזה וזה מקל את הזמן שאני לבד.

במיוחד אני מגיבה את זה על זה מפריע לך שזה דווקא זה שהוא יוצא לדברים כיפיים.

בעיניי הנפש שלו חשובה וממש קריטי לי שהוא יצא לשחק. אפילו שבתכלס כשהוא יוצא ואני לבד זה מבאס אותי. אבל הוא חוזר כל כך שמח שזה כיף!
התחושות שלך כולן לגיטימיות וראויות להתייחסות ושיחה,סופי123
אבל בפועל נשמע לא הגיוני בכלל להגביל אותו. כן לנסות לפתור את הפלונטר הרגשי הזה, עם עצמך, איתו, אפילו עם עזרה חיצונית.
מבינה אותך!לא מחוברת
כי אם זה זמן להנות, אז הוא אמור להנהות איתי
במיוחד בשעות הערב.
מבחינתי ערב ולילה הם זמן של משפחה . תאכלס הוא גדל הוא כבר לא בן 17. אני באמת חושבת שזה כבר פחות שייך.
אבל אם זה מקובל על שניכם אז סבבה, אבל זה לא.
ואין קבוצה אחרת?
לעניות דעתיבת 30
נשמע שזה ממש חשוב לו, וכדאי שתשחררי...
כמעט כולן לפעמים ישנות לבד.
נשות קבע...
מחנכים יוצאים לטיולים
למילואים
לאומן
לטיסות לצורך עבודה.
זה בהחלט קיים, והרבה.
אבל, זה מפריע לך מאוד.
אז צריך למצוא פתרון שמתמקד באיך להקל עלייך ולא איך להפסיק אותו.
זו דעתי
גם אני חושבת כך. במיוחד שזה לא מחרדה.אחתפלוס
אולי תחליטי שזה ערב בשבילך?
את לא צריכה את הפרטיות הזאת לפעמים?
אולי תקני לך משהו טעים ופעם בשבוע תשבי לראות משהו או לקרוא.
זה יכול להיות נחמד.
יש לירואה ממטר

3/4 שעה בערב שהוא הולך לשיעור ואז בדכ אני ם הפלאפון או עושה משהו 

אבל בכללי פחות צריכה זמן לעצמי

אז רק חיבוק על הקושי. מקווה שתקבלי עצה טובה ❤אחתפלוס
אני מוסיפהרואה ממטר

שחלק ממה שאני לא נירדמת זה בגלל הפחדים. הוא נוסע לרוב באפניים חשמליות ואני מתה מפחד שיקרה לו משהו

אני כל הזמן בודקת מתי נראה לאחרונה בווצאפ כדי לדעת שהוא חיקורץ

גם כשהוא לוקח את הרכב אני מפחדת שיקרה לו משהו

תכלס אף פעם לא עשה תאונה אבל כבר היו כמה פעמים שאמר לי היום כמעט משאית העיפה אותי וכו' וזה מלחיץ אותי

הוא לפעמים מרחף ולא הכי זהיר, גם מקבל מלא דוחות על חניהננה-בננה 

נראה לי אני אישה קשה חח

אם הבעיה היא הלדעת מה איתו ואיפה הואדואגת!
יכול להיות שיקול עלייך נגיד שהוא ישלח לך מיקום מתעדכן בוואטספ. ואז את יכולה לראות איפה הוא נמצא. (אני נגיד עושה את זה עם בעלי כשהוא חוזר מאוחרואז אני דואגת לא. וכל זמן שהוא מתעכב אני נלחצת. ככה אני יכולה לדעת שהוא עוד בנסיעה/ במשחק וזה מרגיע אותי.

בשום אופן לא כאמצעי מעקב עליו לכל מי שתקפוץ.. הוא פשוט לא זוכר לעדכן אותי כשהוא יוצא וכשהוא בא ואני לא אוהבת לשלוח לו הודעות של 'איפה אתה' מרגישה שזה מעיק עליו ועליי.
אני ממש מסכימה. אנחנו משתפים נסיעות בוויז.ציפיה.
לדעתי יש פה שני דבריםאמאשוני
לגבי שינה לבד, נשמע שזה באמת כובל אותו ולכן הוא מרגיש עוד יותר את הצורך להיות לא כבול.
אם אכן היית נרדמת בקלות כנראה שהיה מוכן לבוא לקראתך ולא להיעדר הרבה מהבית.
בזה מציעה לך ללמוד לשחרר.

לגבי זה שהוא הרבה מחוץ לבית את צודקת זה קשה. החיים מורכבים וצריך לעשות סדר עדיפויות.
כל פניו הוא צודק וכל מה שהוא עושה בערב זה דברים מאוד חשובים (גם כדורסל)
אבל גם הזוגיות חשובה ואסור לוותר עליה.
אי אפשר להספיק הכל.
צריך לראות איזה המינון מתאים ומה דוחים כרגע (לא לנצח) על מנת לנהל נכון את העומס בחיים.
זה לא פשוט לחתוך אבל אם לא תפנו דברים במודע, אז דברים יגלשו ללא שליטה ותצטערו על זה אח"כ.

למשל האם תרצי להצטרף אליו לשיעור? ותוכלו אח"כ לדסקס קצת?
האם אפשר להיפגש לכדורסל פעם בשבוע? או אם זה יותר מדי פעם בשבועיים?
האם בבוקר יש לכם זמן בנחת ביחד? שבתות?
מה אתם עושים במוצ"ש? ערב זהב צריך לנצל אותו נכון. (אפשר להספיק גם לארגן את הבית וגם פעילות ספורט או בילוי זוגי מחוץ לבית.
אפשר להשלים הכנסה ואפשר למרוח אותו סתם ואז להצטער על שאר הערבים שעמוסים.
(שימי לב שמוצש בחורף יחסית ארוך)

בהצלחה!
שלום יקרהנגמרו לי השמות

מנסה לענות, בהתייחס לדברים שכתבת:

1. משמח מאוד לקרוא את הפתיחה של דברייך,

בה את מתארת שאת נשואה באושר ב"ה

שיש לכם זוגיות *מעולה* ב"ה

שכיף לכם

שטוב לכם ביחד

שכמעט ולא יוצא לכם להתווכח, לריב וכו'

כבר הנתונים הללו מעידים כי יש לכם בסיס מאוד חזק, אוהב ויציב בזוגיות שלכם.

שזו ברכה גדולה,

ובזכות אותה ברכה גם הפתרון בקונפליקט הנוכחי יכול להיות הרבה יותר ישיים ואפשרי ומטיב.

וכמובן גם לזכות את העובדה הידועה, אך הלפעמים נשכחת מהראש ומהלב - ש*לכל* זוג יש את הפערים, האתגרים, הקשיים, הקונפליקטים וההתמודדויות שלו, בין אם בעבר/בהווה/בעתיד,

לא יכול להיות זוג *שלעולם* לא יהיה ביניהם אף קונפליקט, ולו בגלל שהם פשוט שני אנשים שונים

אז לא להיבהל מעצם השוני, זה לגמרי טבעי, נורמלי, שכיח.

2. רוצה להדגיש שוב את דברייך גם כאן:

"בעלי לומד כל היום. ולומד

הכוונה באמת לומד,

בכל כוחו ואהבתו.

אדם כריזמטי

עם המון מרץ,

ממהר תמיד

ומריץ עניינים,

בניגוד אליי..  

מגיע לבית בשבע

ואח"כ יוצא לאיזה 3/4 שעה לשיעור בערב.

פעם בשבוע עובד לילה בשביל השלמת ההכנסה

..."

איזה בעך חרוץ ואחראי יש לך!

מקסים!

וכמה מדהים שאת *רואה* אותו, רואה את זה, מעריכה את זה, לא לוקחת זאת כמובן מאליו!

אני בטוחה שעצם ההכרה וההערכה הזו שלך אליו נותנת ותיתן המון המון לזוגיות שלכם, כן, גם בעניין הקונפליקט עצמו - אבל גם בכללי.

זה חשוב מאוד מאוד מאוד.

3. לגיב מה שכתבת: "אחד התחביבים של בעלי זה לשחק כדורסל.

חוץ ממה שהוא נהנה בזה

זה גם שחרור בשבילו אחרי שכל היום יושב ולומד."

גם כאן - פשוט נחת לראות איך את מבינה אותו, את הצורך שלו,

שזה גם תחביב עבורו, גם איוורור לגוף ולנפש, גם הנאה בשבילו, גם הזדמנות לפגוש חברים באותו הראש.

איזה יופי ההבנה הזו שלך אותו!

היא גם מפתח מאוד מרכזי בדרך לפתרון הכי טוב עבור *שניכם* כאן.

כתבת שהבעיה כאן היא שעת החזרה.

הוא חוזר בסביבות 2.

לך זה קשה.

את ממש מתנגדת לזה וזה יוצר הרבה תסכול וויכוחים. כל פעם שמדברים על זה זה נגמר בפיצוץ ועצבים וכמה שמנסים לדבר על זה בנחת זה לא הולך.

הוא אומר שאת צריכה לעשות עם זה משהו שאת לא נרדמת והוא לא יכול להיות כלוא בבית.

אוקיי.

עד כאן ניתן להבין שהניסיון שלכם ללבן את זה כדי ששניכם תרגישו טוב נתקל כאן באיזשהו קושי, באיזושהי חומה,

וכאן צריך לברר למה?

מה יש כאן בדיוק?

מה יש כאן אצלך?

ומה יש כאן אצלו?

וכדי להבין את זה צריך רגע לצלול לעומק.

לברר מהם בעצם הצרכים שלך, "רואה ממטר"?

מה בעצם קשה לך כאן?

ומה לבעלך?

אחרי שתדעו את זה,

אחרי שתבינו גם את *עצמכם* עד הסוף

ואז גם את בן/בת הזוג עד הסוף -

הדרך למציאת הפתרון תהיה יותר קלה ואפשרית.

כתבת בהודעותייך קצת התחלה של הבנה של עצמך ושלו,

אתייחס למה שכתבת בהמשך,

אבל חשוב באמת לשים לב לכך בצורה יותר מסודרת, עמוקה, רחבה ומקיפה, 

בכדי ששניכם תוכלו להגיע לפתרון שיתן לכם באמת שלווה ונחת...

אז נתחיל בניסיונות הבנה *שלך* (כמובן, רק זורקת כיוונים וצריך לראות ולהבין כאן לעומק):

א. כתבת ש*את* כמעט ולא יוצאת בשעות הללו. מהסיבה הפשוטה שאין לך כוח.

כבר יש כאן שוני אחד.

את לא יוצאת בשעות הללו - הוא כן.

לך אין כוח גם לכך, אולי מעומס הבית, הילדים, המטלות וכו' - ואם זה כך - אז מלבד השוני יש כאן אולי בקשה פנימית שלך ליותר איוורור, ליותר הזדמנויות לצאת ולהינות, ואם כך זה עלול להביא ל"התחשבנות" כזו או אחרת בדמות שלא לרצות (בתת מודע אפילו) שהוא כן יצא אם את לא.

אם אחד מהדברים נכונים, צריך לראות מה עושים הלאה.

למשל, איך דורמים *גם לך* להגיע לאיוורור הזה, כן, גם באופן קבוע וידוע שאת *יודעת* ומחכה לכך שיהיה לך איוורור שבועי/יומי/דו שבועי/ אחר

ב. כתבת ש"פחות מפריע לי שאני לא נרדמת יותר מציק שאני לבד, לא יודעת למה. בטבעי אני בכלל לא פחדנית ובתור בחורה העדפתי לישון לבד.

אולי כי זה נראה לי לא תקין שאשה צריכה ללכת לישון לבד. וגם משעמם לי."

כאן יש עוד שני כיוונים שיכולים לשפוך עוד קצת אור על ההבנה שלך את עצמך -

כתבת שמפריע לך שאת נרדמת לבד

שזה *לא נראה לך תקין שאשה נשואה צריכה ללכת לישון לבד*

וגם שמשעמם לך

כאן יש כבר עוד 3 דברים שיכולים להיות עוד כיוונים -

גם לראות מדוע בפחד מלהיות לבד קורה, ואיך לטפל בו

גם לראות איך לא יהיה לך משעמם, למשל, להכניס עוד בילוי וכיף ותעסוקה לזמנים הללו,

וגם לבחון את התפיסה הזוגית שכנראה אצלך בראש, שאומרת ש"אשה נשואה שהולכת לישון לבד זה לא תקין" - ולשים כאן אולי סימן שאלה במקום סימן קריאה.

ולבחון את זה.

האמנם?

האם זה בהכרח נכון?

האם יש מצבים אחרים?

האם אם זה מינון נכון לאותו הזוג זה בסדר?

האם זה תלוי בלמה היא הולכת לישון לבד, כלומר, מה בעלה עושה בזמן הזה, ואם הוא מתאוורר אחרי שבוע עמוס בחריצות וארחאיות ופעולה, וזה איוורור שגם בריא לגוף וחיובי ולא שלילי - האם בהכרח זה עדיין דבר רע ולא תקין?

וכו'

ממש לשאול כאןם שאלות ולברר את התפיסה הזו

ואז לראות אם היא מעכבת אותך - ואם כן - ניתן לעבוד על שינוי תפיסה לתפיסה שתרגישי שמקדמת אותך, אתכם.

ג. כתבת גם: "זה גם אף פעם לא בא מכיווני

כי אני כמעט לא יוצאת בערבים

אני בסוף הריון.

הוא תמיד אומר לי תצאי תתפנקי לאן שבא לך עם חברות

אבל אני אין לי כח לצאת בשעות הערב אז יוצא שתמיד הוא זה שיוצא מאוחר."

וואו! עוד כמה וכמה נקודות שמבהירות!

שוב ציינת שאת לא יוצאת בערבים

ואז הוספת - את בהריון שלישי! ב"ה! אפילו "רק" הנקודה הזו יכולה להסביר הרבה מאוד. כי בהריון אנחנו נהיות עוד יותר רגישות,

המקום ההישרדותי, האימהי הזה, שרוצה במודע ובתת מודע לדעת בבירור שהצאצאים שלו והוא עצמו יהיה מוגן, שלם, טוב, הוא מקום מאוד חזק אצלנו הנשים, בעיקר בעיקר בהריון שאת מגדלת עוד יצור חי!

ותפיסה מעכבת שאומרת לך בתת מודע שזה לא תקין שבעלך חוזר כך,

וכל יתר המחשבות שבאות -

בעצם אומרת למקום הזה - היי, אתה בעצם לא בטוח! 

מי אמר שיהיה כאן אבא מתפקד ונוכח לילדים?

מי אמר שהזוגיות תחזיק בטוב בשבילם ועבורם וגם בשבילי?

מי אמר שהכל תקין וטוב כאן?

ואז, במקום שזה הכי רגיש אצלנו, ומועצם מההריון,

שלל מחשבות ופחדים באמת יכולים לצוץ

והמוח יכול לנסוע למקומות רחוקים רחוקים

ולחשוב מחשבות מופרכות מופרכות, ורעות רעות...

וזה מבהיל

באמת במאת מבהיל.

אז קודם כל לנשון!

עמוק

לקבל את עצמך

להבין את עצמך

ולאט לאט לראות מחשבה מחשב

הופחד פחד

והלבין מה קורה כאן

ובמה יש אמת

ובמה לא, והוא רק פחד או חרדה לא רציונלית,

ואם כן - איך לשחרר.

וזו עבודה, כמובן.

אבל עבודה חשובה וטובה ומטיבה מאין כמוה. גם לטווח הקצר, וגם לטווח הארוך.

- כתבת גם שבעלך אומר לך כל הזמן תצאי, תתפנקי -

שזו עוד נקודה סופר חשובה!

כי בעצם רואים כאן בין השורות שבלעך כ"כ אוהב אותך!

ודואג לך!

ורוצה בטובתך!

ורוצה בשמחתך!

ומפרגן לך!

ורוצה שגם את תצאי ותהני, *כי* הוא יודע כמה זה עושה טוב - והוא רוצה שאת אותו הטוב הטוב הזה גם אשתו האהובה תחווה!

והוא מדרבן אותך לזה שוב ושוב,

אך את אינך רוצה, כי אין לך כוח לצאת בשעות הללו.

אז המציאות נשארת כך - שהוא יוצא

ואת לא.

אבל לראות את האהבה הזו שלו,

את הפירגון והרצון שיהיה לך טוב

ואת עצם הנכונות והאפשרות שאת יודעת שאם רק תרצי - בלעך הכי בכיף ובאהבה יפרגן לך - זה כבר יכול לעזור לנפש מאוד מאוד.

ואולי, אולי,

אם תחליטי פעם כןם לצאת

אפילו בערב

אפילו שאין כוח

םשוט לצאת

להינות

להתאוורר

לשבת עם חברה

לטייל באוויר

להתפנק באוכל טעים וחם

או כל דבר -

ובעלך יהיה זה ששומר על הילדים -

אפילו אם זה פעם בשבועיים -

זה יכול לתת לך הרבה!

וגם לרגש ולנפש שיתחילו להרגיש עוד קצת כיוון של רוגע והשלמה עם כך...

או כל פתרון אחר שיכול להתאים לכם.

ד. כתבת גם: "לפעמים אני מרגישה שאני דביקית ממש ואני מזה לא טיפוס כזה בשום דבר אחר וגם מעולם לא הייתי חברה דביקית.

משום מה שזה מגיע אליו אני פשוט כובלת אותו לפעמים בקטע שאם מגיע 10 דקות מאוחר בערב אני מתעצבנת. זה היה גם לפני שהיו לנו ילדים"

זו גם נקודה חשובה,

שבה את מספרת שבעצם את עצמך מרגישה שאת "דביקית" יתר על המידה, כדברייך.

וזו נקודה חשובה כי צריך לשים לב שבתוך כל זוגיות אנחנו גם שני אנשים בפני עצמם,

ואותם שני אנשים מרכיבים את הזוג.

ולאותם שני אנשים יש גם עולם פנימי-אישי

ויכול להיות שחלק מפתרון הקונפליקט הזה כולו - יהיה גם דווקא עבודה עצמית-אישית שלך.

על העניין הזה של "הדביקיות" או התלות קצת הזו,

ללמוד להרפות, מבפנים, בשלמות, לא בצורה מאולצת ולא נעימה,

אלא בצוקה שלמה ושמחה,

להבין שאת-את

והוא-הוא

ויש לכל אחד את העולם הפנימי שלו,כן, גם אחרי שמתחתנים

ויש גם את הביחד הזוגי

וזה נהדר.

ולמצוא את הנפרדות שבתוך הביחד הוא לימוד מאוד חשוב בכל זוגיות שהיא.

וכאשר מצליחים להגיע לאיזון הנכון שם הזוגיות מתברכת עוד ועוד

כי שני אנשים, שכל אחד מהם שלם ושמח ומלא בעצמו - מביאים את אותו אדם שלם ומלא ושמח גם לזוגיות

(ולהיפך כמובן, בזוגיות בה כל אחד מבני הזוג מרגיש מרוקן או לא שמח - הוא מביא *את זה* לזוגיות...)

אז להבין שאת עדיין אישה שלמה ומלאה בזכות עצמך,

ולהוריד קצת את התלות בנוכחות שלו בכל ערב כמו שעון ולא חשוב בנסיבות, יכול קצת להקל.

הרי ברור לשניכם, שבאופן טבעי הוא כן בבית.

רק ערב אחד בשבוע, או בשבועיים - הוא מתמלא ויוצא לשחק כדורסל עם חברים.

ואחרי כל העבודה הקשה בחוץ, בבית, בחיים - ערב בשבוע או שבועיים נראים אפילו הכרחיים.

ה. כתבת גם: " ... אבל באיזהו שלב הראיתי לו שזה ממש קשה לי ואז באמת התחיל לשים לב לזמנים ולהגיע בשעה שמקובלת עליי."

כאן את (שוב) יכולה לראות כמה בעלך אוהב אותך, וכמה הוא *משתדל* לראות אותך, לבוא לקראתך, לשנות ולהשתנות עבורך.

רואים שאחרי דיבור איתך הוא כן השתדל ואפילו הצליח לעבוד על עצמו, ועל תכונה לא חזקה אצלו של דייקנות - ועבד ועבד עליה וכן שינה והגיע בשעה טובה.

ו. כתבת גם: "...גם אני ממש מוגזמת בקטע דביק 

הוא מוכן לשחק גם פעם בשבועיים בשבילי 

אבל מרגיז אותי הקביעות.

...

שמתי לב שמציק לי בעיקר כשהוא יוצא בשביל להנות

... 

אבל בכללי פחות צריכה זמן לעצמי

...

שחלק ממה שאני לא נירדמת זה בגלל הפחדים. הוא נוסע לרוב באפניים חשמליות ואני מתה מפחד שיקרה לו משהו

אני כל הזמן בודקת מתי נראה לאחרונה בווצאפ כדי לדעת שהוא חי,

אוקיי, כל אחד מהמילים שכתבת גם כאן - יכולים לתת עוד מידע לגבי ההבנה שלך את עצמך.

- אז כתבת שמרגיזה אותך הקביעות.

מדוע?

מה יש שם, בקביעות שמרגיז?

מה זה בעצם אומר שאת יודעת שבעלך יוצא בקביעות?

וכאן מציעה לחזור לכל מה שכתבתי עד עכשיו ולמצוא גם בתוך זה תשובות, וגם לשאול ולראות האם יש עוד תשובות לשאלה הזו.

- כתבת גם שמציק לך שהוא יוצא בשביל להינות.

מדוע?

מה מפחיד או מציק בהנאה?

האם הפחד הוא שמא יעשה משהו לא ראוי אם היציאה היא סביב "הנאה" ולא משהו מוגדר כמו עזרה למישהו?

האם אולי בתת מודע את מפחדת קצת שתהיה לו השפעה שלילית מהחברים?

מתוכן לא ראוי בבילוי בגלל השעות?

משהו אחר?

אם זה שם, אפשר כמובן לדבר על הדברים, ולשמוע ממנו, בעלך האוהב והאחראי, שאין בכך שום חשש - דבר שירגיע אותך.

וכמובן, לחשוב על עוד פתרונות יצירתיים איך תוכלי לחוות את הרוגע הזה ביתר שלמות.

למשל, על ידי הודעות פה ושם ויבן לבין,

או שיחה לפני שיוצא,

או להזכיר לך כמה הוא אוהב אותך וכמה את יחידה ומיוחדת בשבילו,

ועוד הרבה פתרונות שקיימים - רק צריך לראות מה מתאים לכם בדיוק.

- כתבת גם שאת פחות צריכה זמן לעצמך.

שוב ניתן לראות את השוני.

וכאשר יש שוני לפעמים אנו חושבים שכשם שאני לא צריכה זמן לעצמי - כך גם בעלי "אמור" להרגיש.

אך כמובן שזה לא עובד כך... ושנינו אנשים שונים...

ואני לא צריכה זמן לעצמי, וזה בסדר גמור,

אבל בעלי, שהוא אדם שונה ונפרד ממני, כן צריך. וגם זה בסדר גמור.

- כתבת גם שיש לך פחדים שחלילה יקרה לו משהו, מכיוון שהוא נוסע באופניים חשמליות.

כאן היטבת לדייק פחד מאוד ספציפי. מעולה!

בכלל, נראה שאת מודעת לעצמך ומצליחה לתאר בפירוט מה את מרגישה, שזה בהחלט מעולה ומקדם!

אז לגבי הפחד הזה - קודם כל לראות אותו

להבין  אותו

להבין את עצמך

לתקשר אותו גם לבעלך, בצורה טובה, שבאה מאהבה ודאגה כנה,

ואז לראות איך אפשר להתגבר על הפחד הזה.

בין אם זה שהוא יסמס לך כשמגיע למקום הבילוי,

בין אם זה שאת גם תלמדי לאט לאט להרפות

בין אם זה שיסע בטרמפ עם חבר ולא באופניים חשמליות

בין אם זה להגיע בתחבורה אחרת

או כל פתרון אחר

אבל תהיו *יחד* בזה.

את והוא.

מול הפחד הזה.

לא את נגדו והוא נגדך.

תני לו להבין עד כמה את אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו טוב, מהמקום הזה הוא לא ירגיש מאוים ש"אשתי כובלת אותו"

או "אני מרגיש כלוא בבית כי אשתי לא יכולה להירדם לבד ומפחדת כל מיני פחדים לא מוגדרים ולא ברורים ואני לא יכול פעם בשבוע אפילו לצאת עם חברים ולנשום.."

אלא הוא ירגיש: "אשתי מאמינה בי.

אשתי רואה ומעריכה את כל מה שאני עושה.

אשתי אוהבת אותי. דואגת לי.

רוצה שיהיה לי טוב.

מנסה לבוא לקראתי, אפילו שאנחנו שונים,

ובנקדוות שקשה לה ויש לה פחדים - אנחנו שנינו יחד בזה.

ונחשוב יחד מה יכול להרגיע ואתה מחד,

ולאפשר לי את האיוורור הכה נצרך מאידך."

וזה אפשרי!

לגמרי לגמרי אפשרי!

טוב, יש לי עוד הרבה מה להאריך ולכתוב, אך כרגע אסיים, כי זה יכול לא להגימר לעולם 😅

אבל באמת חשוב להבין כאן לעומק את הדבירם,

גם אצלך,

גם אצלך בעלך,

לזהות תא הצרכים של שניכם,

לאט לאט להסיר את המכשולים עבור שניכם,

להסתכל על התמונה השלמה,

להביט גם להווה וגם לטווח הרחוק במה קורה ויקרה לכל אחד מכם,

להתחזק בכל הטוב שבזוגיות,

להצליח לתקשר בצורה בונה ומקרבת גם את הקונפליקט

ולהמשיך להיות זוג כזה אוהב ומדהים כמו שאתם

ב"הצלחה רבה רבה יקרה, רק טוב שיהיה 🙏🌹

ואווווווווו איזו תגובה מושקעת!!!!!!!אנונימית בהו"ל
עזרת גם לי תודה מהממת!!!!!!!
תודה יקרה, שימחת 🥰🙏נגמרו לי השמות
ממש תודה רבה על התגובה המעמיקה והמושקעתרואה ממטר

זה לא ברור מאליו לקבל כזו תשובה בפורום, וע"כ אני ממש מעריכה את זה ומודה לך!

כמובן את לא חייבת לענות לי שוב אני לא רוצה להטריח אותך

הצלחת להאיר לי נקודות מסויימות ולמקד את המחשבה שלי. האמת שמה שקרה השבוע בפועל, לפני שכתבתי את השאלה, זה שתכננתי להגיד לו שאין מצב שהוא יוצא ושישכח מכל התכנית הזו להיכנס לקבוצה הזאת. אבל חשבתי על זה הרבה, ממש הרבה את כל היתרונות והחסרונות ומה יקרה בסוף, וגם לפי התשובות כאן מכולם הבנתי שאני באמת לא יכולה לכבול אותו. החלטתי לא לדבר על זה מילה. בערב הוא שאל אם זה סבבה שהוא יצא, אמרתי לו שמבחינתי אין לי אופציה לכבול אותו, כמובן בנעימות, ושילך ויהנה, אבל שינסה למצוא קבוצה בשעה אחרת. הוא הסכים ואמר שכרגע ילך פעם בשבועיים ובמקביל יחפש קבוצה אחרת, למרות שזה קצת מבאס כי הקבוצה הזו הם חברים מהעבר וכיף לו איתם. 

תכלס ישנתי טוב כי הייתי גמורה ממש 

רציתי להוסיף, כי אחת הסיבות לזה שאני ככה עומדת על זמנים זה א: זוגיות מזעזעת של ההורים שלי ואני לא ארחיב כי זה לא רלוונטי

ב:  ממש אחרי החתונה גרנו ביישוב קטן ליד הישיבה שלו. בעלי הוא טיפוס מאד מאד כריזמטי וחברותי שמושך אליו הרבה אנרגיה ואש. בתחילה הוא היה קצת בעננים ולא בדיוק אחז שהוא התחתן ויש לו אישה שמחכה לו בבית. יום אחרי השבע ברכות חברים התקשרו אליו שיגיע איתם למשחק כמובן בשעות ההזויות שלהם, רווקים... הוא שאל אותי ולא היה לי נעים אז אמרתי לו שבסדר. תכלס היה לי לילה מזעזע והייתי בטוחה שסיימתי איתו. ככה לעזוב אישה אחרי שבע ברכות? שתקתי על זה אבל מבפנים הייתי כעוסה ממש ואחר כך זה קרה עוד כמה פעמים. ייאמר לזכותו שהוא הבין שזה לא תקין על אף שלא אמרתי מילה וגם עברנו דירה מייד אחר כך. למעשה השיגעון הזה הסתיים ממש זמן קצר אחרי החתונה. בדירה החדשה לפני שנולד הילד הראשון גם היו עוד כמה יציאות לא במקום שגרמו לכעסים אבל תמיד דיברנו על זה והיו מסקנות.

התחושה שלי שבגלל התקופה הראשונית הזו, שלא היה לי ביטחון בו ובזמנים גרמה לי להיות קצת אובססיבית (לא ברמה חולנית) לגביו ולזמנים שלו וזה משפיע עליי בעצם עד היום. אני חושבת (ולא בטוח בכלל שצודקת) שאם היינו אחד עם השני הרבה בתקופה שצמודה לחתונה, אז הייתי משחררת כמו כל אישה נורמלית שבעלה לפעמים מאחר, ויוצא פה ושם.

תכלס כיום אפשר לומר שהוא עשה שינוי ענק ומשמעותי בכל מה שקשור לזה. אין דברים לא צפויים, אין סתם יציאות בלי גבול, גם מהסיבה הפשוטה שכמו שאמרתי הוא מאד עסוק במשך היום ולא מבזבז שניה. 

לגבי מה שרשמת שאני אולי לא בטוחה בו מה הוא עושה עם חברים זה לא הכיוון. אני בטוחה בו והכל בסדר. הזוגיות שלנו איתנה ויציבה ויש אהבה גדולה ופירגון ביננו. מלבד זאת בעלי עוזר לי לדעתי יותר מהסטנדרט שזה אומר לקום בלילה לילדים, גם אם זה פעמיים שלוש, לקלח, לשחק איתם, לנקות ולסדר. אפשר לומר ש99% מהוויכוחים שהיו לנו בחיים (נשואה 5 שנים) היו על זה! בוודאי שאני רואה את הצורך שלו לצאת ולהתאוורר, בין אם זה במשחק או לצאת עם חברים לכמה שעות. גם אנחנו יוצאים יחד לפחות פעם בשבוע ואם לא זה בגללי שאין לי כח לצאת.

אני חושבת שפשוט עם כל הסיבות שמניתי בשרשור פשוט לא נחמד לי שהוא יוצא. ואצלי זה קצת קיצוני בגלל הדברים האמורים. 

רק עכשיו רואה 🙈נגמרו לי השמות

ואי מתנצלת על הדיליי...

שמחתי מאוד לקרוא אותך!

נשמע שיש לכם ב"ה זוגיות מיוחדת, מלאה בכבוד, הבנה ואהבה, איזה כיף

כמה רגישות אחד לשנייה, איך תיארת מה ואיך אמרת לו, ואיך ניסית להבין אותו ולשדר לו את זה,

ואיך הוא ניסה לשאול אותך אם זה מתאים לך, וניסה שזה יהיה רק פעם בשבועיים, ועוד לחפש במקביל קבוצה אחרת, אפילו שאלו חבריו הטובים מילדות,

ואיך לך שוב היה כ"כ אכפת שכן יהנה, ובטח שעם חבריו.

ממש נשמע שאתם כ"כ אוהבים אחד את השנייה ורוצים זה בטובתו של זה שזה מדהים!

ולגבי הסעיפים שכתבת -

אז א - את לגמרי צודקת, ובטח שזה משפיע על כולנו דפוס הילדות ובית ההורים בו גדלנו והמודלים להם היינו חשופים!

בין אם נרצה או לא - זה נמצא שם. במודע או בתת מודע.

ודברים טובים - טבעם שנרצה לשחזר,

ודברים רעים - טבעם שנרצה לרפא ולהתרפא, וע"י בן/בת הזוג זה ממש ב"ביפנוכו" שלנו הכמיהה הזו לתיקון, לריפוי שלם...

ועבודה גם על הפן הזה, אפילו אם זו "רק" עבודה מחשבתית -יכולה ודאי להועיל הרבה.

ב. האירוע ממש בתחילת הנישואים יכול בהחלט לשפוך עוד אור על הנושא. ואיזו מדהימה וחכמה ומדויקת את שאת יודעת להצביע על כך!

אולי עוד עיבוד של כך ביניכם יכול להועיל לכם, לספר לו מה הרגשת, הוא יספר לך מה חווה וכן הלאה - ומתוך המקום החזק והעוצמתי שאתם נמצאים בו עכשיו - אולי זה יכול לחזק אפילו עוד יותר וגם לרפא את העבר.

כמובן שניתן להבין גם אותך וגם אותו שם.

אותך - כלה טרייה טרייה שבדיוק עשתה שינוי עצום במעבר בין הרווקות לנישואין,

כוספת לבעלה החדש, מחכה לו, והוא מבושש לבוא...

ואותו - חתן טרי שעוד לא הצליח לעכל את המציאות החדשה והשינוי העצום, ורגיל להיות שם עבור החברים, ודאי כאשר מזמינים או מבקשים את נוכחותו, ואולי עדיין לא יודע כמה ואיך והאם בכלל זה יכול לפגוע באשתו הטרייה, אז פונה לאינסטינקט המוכר והולך עם החברים, כמובן בלי טיפה של כוונה לפגוע, אפילו בלי מודעות אולי לכך שזה עלול לפגוע!

ולהמשיך ולראות איך מיד אחרי ששם לב לכך- הוא הבין שהוא טעה!

הוא הבין שזה לא היה תקין!

אפילו בלי שאמרת מילה!

והוא מיד משתדל, מתקן!

וכמו שכתבת - שזה הסתיים ממש זמן קצר לאחר החתונה!

ורוצה להוסיף, וחשוב לכתוב זאת כדי שבמבט מפוכח יותר כיום תראי זאת גם את באור בהיר יותר -

בעלך, החתן הטרי, שאל אותך "האם זה בסדר שאצא?"

ואת ענית לו "כן, זה בסדר" (כתבת שהוא שאל אותך ולא היה לך נעים אז ענית בסדר)

אז מה *הוא* שמע כאן בעצם?

הוא שמע שאשתו, האהובה והטרייה אומרת: כן, זה בסדר!

\מבחינתו, בהיכרות שהוא הספיק להכיר אותך עד אז (שודאי לא הייתה מעמיקה כמו היום...) - אשתו אומרת לו באמת שזה בסדר!

זה מה *שהוא* שומע, אין לו מושג מה מתחולל לך בראש או בלב...

הוא שואל,

הוא מברר,

הוא שומע שכן

בתוספת הטריות הבאמת גדולה שלפני שנייה התחתנתם,

בתוספת האופי שלו הכריזמטי, הסוחף,

בתוספת החברים מבחוץ שקראו לו וכמובן לא מבינים את המציאות החדשה

ובתוספת זה שהוא עוד הבין שזה לא היה תקין בלי שאמרת אח"כ,

ותיקן

והשתדל

ועדיין משתדל -

מכל זה ממש ניתן לראות עד כמה *באמת* תמיד היית חשובה לו!

תמיד היית ועודך מקום ראשון אצלו!

ולומר את זה ללב שלך גם עכשיו, וממש לראות זאת בעיניים - יכול למלא עוד קצת את הלב,

יכול לסגור עוד קצת את החור הזה שרוצה לכרסם כל פעם מחדש שעולה הנושא הזה...

ועוד משמח גם מה שכתבת:

"תכלס כיום אפשר לומר שהוא עשה שינוי ענק ומשמעותי בכל מה שקשור לזה.

אין דברים לא צפויים,

אין סתם יציאות בלי גבול,

גם מהסיבה הפשוטה שכמו שאמרתי הוא מאד עסוק במשך היום ולא מבזבז שניה."

איזה יופי!

וממש כל הכבוד לבעלך היקר על העבודה העצמית הגדולה שהוא עשה כאן!

וכל הכבוד לך שאת רואה את זה ומוקירה את זה

וכמובן לשניכם - על כל האכפתיות הגדולה אחד לשנייה, על כל הזוגיות המדהימה שבניתם בעשר (או עשרים ) אצבעותיכם 

אתם מדהימים!

ואני בטוחה בטוחה שגם בעניין הזה תגיעו להבנות טובות לשניכם, ואפילו תעמיקו עוד יותר את כל הטוב הגדול הזה שכבר יש ביניכם!

המון אהבה ואור וטוב, נשמע שזכיתם ממש

וואו תודהרואה ממטר

מעריכה מאד את התשובה המסודרת והמיוחדת

בשמחה רבה ❤️נגמרו לי השמותאחרונה
ממש מובןאביול
זה סבבה והכל לצאת להתאוורר, אבל זה ממש מאוחר טממש הגיוני שתתנגדי לזה. אין שום אפשרות לקבוצה אחרת?
נו מתי הוא חזר בסוף?Haviherb
אני במתח כי אצלי אותו סיפור אולי אשמע סיפור מעודד
תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

נראה לי זה לא חוקישיח סוד

מקלט של מקום ציבורי כמו בית ספר מתנ"ס בית כנסת פארק

חייב להיות פתוח לכולם בזמן אזעקה

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאניאחרונה

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

נכון זה בסדר פשוט להתרסק בבכי במיטה?הריון ולידה

גם אם זה היום נישואין שלנו?

הוא לא פה

אני עם כמה וכמה שחלקם חולים

ההרדמות נהיו בגלל זה קשות במיוחד אחרי אחהצ שלמים שאני איתם לבד

הגוף שלי שבור מפורק לרסיסים מהחודש התשיעי הזה

הורמונלית ונפשית בכלל

ואני בכלל אמורה להיות במנוחה עד הלידה

צירים סימפיוליזיס ושמירה זה שילוב לא טוב וכל דבר מדליק לי את הבכי

אין לי עזרה כמעט ולא חייבים לי כלום אבל כן ניסיתי להשיג כזו

גם בתשלום

הגננת מציקה ולא מבינה מה זה "אני מצטערת, אני לא יכולה לדבר עכשיו, אני בהשכבות" ואז מתחילה להטיח חפירות  וטענות על זה שהילד עם מגפיים כשבא לה שהוא יהיה עם נעלי ספורט כי עם המגפיים הוא משחק בזמן האוכל או לא יודעת מתי.

למרות שהיא גננת חנ"מ אין לה ניסיון בגידול ילדים וכנראה שגם לא ביחסים בין אישיים

ונמאס לי!

ואיבדתי בשעה האחרונה שלוש פעמים את הסבלנות ואפילו צעקתי 

ועכשיו אני פשוט בוכה

וגם צץ עניין בפרוייקט להגשה ואני לא מסוגלת יותר! 

אויש... בטח שזה בסדר! חיבוק לבינתיים...ירושלמית במקור
ברורררר. אמאל'ה. חיבוק גדול מותקאורוש3
אני בדרך להביא לך תעודת התרסקות מוצדקתSeven

ברור שזה בסדר!!!

וגם לא לעשות שום דבר+ להזמין לעצמך משהו טעים שישמח אותך🫶

את החייםהריון ולידה
תודה אהובה 
😘Seven
וואו חיבוק ענקקקרקאני

נשמע קשה מאוד וכואב

ואת הגננת חובה לסנן ולא לענות

אפשר לבכות גם מהתמיכה הזאת?הריון ולידה

כמה כוח יש בפשטות של הסביבה הנשית

כל כך תודה 

וואי בטח שמותר להתפרקנעומית

וצריך

ממש יפה שהצלחת לשמור את זה אחרי שהילדים נרדמו.

מצטרפת, כל מה שעובר לי בראש היום זה מה השכנים שמעו, ומה הסיכוי שהם לא היו בבית היום. 

מותק בא לי לתת לך מדליהממשיכה לחלום

איזו אישה לביאה את

עם כמה את מתמודדת

תבכי כמה שאת צריכה

תנקי את הלב

ותנשמי נשימות חדשות❤️

שולחת הרבה כוחותממתקית

נשמע לא פשוט, את גיבורה שבכלל שרדת לספר
מבאס שאין עזרה.

🫂יעל מהדרוםאחרונה
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11אחרונה
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקיתאחרונה

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור
התינוק שלי כבר לא ממש תינוק אבל השיער שלו לא גדלפרח חדש

הוא בן 1.7

אבל נראה יותר קטן בגלל שאין לו כמעט שיערות

בשבילי הוא חמוד ככה

אבל מבינה שזה קצת חריג כי כולם שואלים אותי איפה השיער שלו חח

הייתן מנסות תרופות סבתא? מכירות משהו שעוזר באמת לזה?

אני לא יודעת אם מותר אבל שמן רוזמרין מזרז צמיחהנפש חיה.
אפשר לטפטף קצת לשמפו ולחפוף לו
מצאתי משהו של מי הדס באתר "פרוג" תראינפש חיה.

לבשל כמה ענפים של הדסים בסיר מיים

לסנן, להעביר את המיים של ההדסים לבקבוק תרסיס

ולהשפריץ כל יום על שיער יבש.

אני השפרצתי כל בוקר, עזר מאוד

לא מורגש על השיער מבחינת המרקם, ממש כמו מיים רגילים, מתייבש ואין זכר.

אפשר למהול במיים שיצא לך הרבה.

זה לא מכתים בגדים?אנונימית בהריון

הבת שלי בת שנה וחצי ויש לה שיער ממש דליל,

אין סיכוי לקוקיות או סיכות

אצלנו במשפחה יש גנים כאלו(אהבת עולם)

לא מעט היו ככה עד גיל גדול (כאלו שלא היה מה לגזור בחלאקה).

את הקוקו הראשון של אחותי עשינו לה בגיל שלוש פלוס והיום יש לה אחלה שיער...

לסרק את מה שישרק טוב!
קראתי פעם שהסירוק (גם במברשת רכה זה טוב) ממריץ את התאים ומעודד צמיחה. לילדים שניסינו את זה צמח יותר שיער.

אומרים גם ששמן קיק מעודד צמיחה. תבדקי בגוגל. לא נסיתי.

וכמו שכתבו לך זה לא אומר כלום על השיער שיהיה בהמשך חייו.

אז כאמא לילדה שבכיתה א' היה לה פלומה כמו תינוקאמהלה

ניסיתי מלא דברים. לא יודעת מה בסוף עזר, אבל כיום היא נערונת צעירה ויש לה כמויות שיער ב"ה.

יש לי גם 2 בנים שבחלאקה לא היה בכלל מה לגזור

גם הם היום עם רעמה שלא מביישת אריה.

אז ככה

מי הדסים- ניסיתי לתקופה ארוכה, לא ראיתי שעזר

שמפו שמן קיק- גם לא עזר

הברשה במרשת לא רכה- נראה לי שכן קצת עודד צמיחה

מה שהכי עזר- חפיפה בשמן ליפיקאר באום של לה רוש פוזה- זו ההמלצה שלי לכל נזקי העור ותכלס הילדים שהשתמשתי להם בשמן הזה כשמפו קבוע היו היחידים שצמח להם שיער.

יש שמפו טום וג'רי לילדים שמומלץ לעידוד צמיחה- אני לא מצאתי אותו בחנויות.

והכי חשוב- להתפלל, כן, גם על זה

כשהילדונת מהסיפור למעלה חזרה בוכה מבית הספר כי חברות צחקו עליה שהיא תינוקת, הבנתי שאת הכי חשוב לא עשיתי

ואז התחלתי להתפלל על זה

ואז קרה השינוי.

בכיתה ב' כבר יכלנו לעשות לה קוקו קטנטן

הייתי מצרפת תמונה כדי שתאמינו לי אבל זה ו"ואחד אאוטינג" כי יש לה צבע שיער ייחודי וזה היה בולט....

בטח הבנתם

העיקר שתהיו בריאים

תודה למגיבותפרח חדש

למי שאמרה לסרק

אז אין כמעט מה לסרק 🤭

שמנים למיניהם קצת חוששת מלכלוך שעובר לבגדים ולא יורד

אולי באמת אנסה לחפש את הקרם ש @אמהלהכתבה זה משהו סביר שאני מוכנה לנסות

ובאמת ב"ה העיקר הבריאות

הוא תינוק מתוק שממלא אותנו אושר

לאחרונה גם פחות חולה בכל מיני וירוסים אז באמת תודה לה' על הכל

גם אם אין מה לסרק מסרקים את הקרקפתרק טוב!
עם מברשת רכה כדי לא להכאיב. 
לא הייתי עושה כלום, במיוחד לא לבן. הכי חמוד.שיפוראחרונה
אוניברסיטה וטרמפולינה לתינוקחולמת להצליח

יש לנו טרמפולינה שהביאו לנו, אבל עוד מעט החגורה שם תהיה קטנה על התינוקת ואני רוצה גם טרמפולינה עם מנגינות.

יש לכן המלצה על משהו, במחיר עד 200 ש''ח?

בנוסף אוניברסיטה לתינוק, יש לכן המלצה למשהו טוב גם בערך במחיר הזה?

תודה 

מקפיצהחולמת להצליח
ממש אשמח להמלצות
באוניברסיטה אני לא חושבת שצריך המלצותיעל מהדרום

לק"י

זה מוצר פשוט.

הייתי קונה מה שנראה לי. רק אולי לא עם חלקים מנגנים, שלא תהיה בעיה בשבת. או רק עם חלקים שאפשר להוריד לפני שבת.

קניתי מעלי אקספרס במבצעי נובמבר בזול ונחמדפלפלונת

אולי גם עכשיו יש משהו במחיר טוב...

התכוונתי לאוניברסיטהפלפלונת
תודה! פשוט ממש התאכזבתיחולמת להצליח
מהטרמפולינה שקיבלנו במתנה ואני רוצה לקנות חדשה שאפשר לשים מנגינות.
בטרמפולינה אני לא מבינה. התייחסתי רק לאוניברסיטהיעל מהדרום
נראה לטייני לאב יש משהו עם מנגינותהשקט הזה
שגם יש לו כמה מצבי שכיבה ככה שמתאים גם לתינוקות די קטנים
אנחנו ממש אוהבים את של טייני לאבאור מאיר
חח אני לא סבלתי אותה! עד שהעפתי אותהאמא לאוצר❤

וקניתי אחרת

היא טרמפולינה מה זה גרועה בעיני

חחח כנראה בעיני המתבונןאור מאיר

היו לי 2 טרמפולונת פשוטות עד עכשיו. ועכשיו התחדשנו בכזו. וסעיניי זה שילד יכול לישון שם שאני עם הגדולים, זה מושלם.. אולי תכתבי לה חסרונות.. וככה היא צוכל להחליט

גוגל הראה לי שהיא הרבה יותר יקרה ממה שהיא מחפשתיעל מהדרום
אכן.. רק יש המוןן ביד 2אור מאיר
מקפיצה שוב, אולי מישהי מכירה טרמפולינה טובה? 🙏חולמת להצליח
לי יש נדנדההתלבטות טובה

לא טרמפולינה. של fisher price יחסית מהפשוטים (קניתי יד 2). הילדים מאוד אוהבים. הרגיע אותם מאוד ועזר לי לתקתק דברים.

לא יודעת בדיוק מה ההבדל בין זה לבין טרמפולינה האמת, ומה היתרונות החסרונות מכל דבר. שכנה שלי מכרה בזול אז אמרתי ננסה...

לגבי אוניברסיטה, יש לי אחד שאפשר לשים בטריות למוסיקה אבל מעדיפה לא לשים בגלל שבת והילדים הגדולים יותר. אולי בגלל שחורף הייתי מחפשת אחד קצת יותר עבה אם הרצפה אצלכם קפואה. אני צריכה לשים לפעמי שמיכה מתחת וזה סתם מעצבן אבל ממש לא קריטי..

יש אוניברסיטה שזה בלי משטח בכלליעל מהדרום
לק"י

ואז אפשר להניח על המקום הרגיל שעליו מניחים את התינוק.

וואי זה באמת מעולה.. יש לחמותי כזה וזה נוחהשקט הזה
שוקלת להתחדש לזה בילד הבא בעז"ה😅 (גם תופס פחות מקום)
האמת שלנו יש עם משטח מבד, זה גם מתקפליעל מהדרום
יש לי כזאתהשם שליאחרונה

קניתי אותה אחרי שטרמפולינה עם משטח מבד נהרסה.

האמת שלא השתמשתי בה הרבה, כי עד שקניתי התינוק כבר גדל.

בעז"ה לילד הבא.

אוניברסיטה ב180 שקל באתר ניגון טויספה לקצת
מצרפת תמונה, זה ממש נחמד וזול.פלפלונת

אני גם הזמנתי כזו, אחלה אוניברסיטה..התייעצות הריון
אחרי כמה ילדים שלא השתמשתי בטרמפולינהרק טוב!

מסרתי אותה. היתה לי אחת פשוטה בלי משחקים. בילדים הראשונים השתמשנו גם להאכיל בה. אבל זה שובר את הגב (שלי..)

אולי תדייקי מה הצורך שלך ולפי זה ימליצו לך?

ועוד נקודה למחשבה, מוזמנת להתעלם אם לא מתאים לך-

עדיף פחות לשים את התינוקות בדברים כאלה שמונעים מהם תנועה והתפתחות. הכי טוב זה שטיח/מזרון/משטח שמגן מהרצפה אבל מאפשר לנוע עליו. 

אצלי השימוש הוא בעיקרחולמת להצליח

בגלל שהתינוקת פולטת הרבה, אז אחרי שהיא יונקת אני שמה אותה שם.

בד"כ כשאני שמה אותה על הבטן ועל הגב היא לא מפסיקה לפלוט, אז צריכה לחכות כמה זמן מהאוכל.

אולי יעניין אותך