בעל שיוצא מאוחר בלילהרואה ממטר

הי בנות, רוצה להתייעץ אתכם על משהו שממש מציק לי פתחתי ניק חדש בשביל זה. מקווה שאקבל תובנות חדשות

אני נשואה באושר ב"ה יש לנו זוגיות מעולה כיף לנו וטוב ביחד כמעט שלא יוצא לנו להתווכח, לריב וכו'.

מתי כן? אז ככה: בעלי לומד כל היום. ולומד הכוונה באמת לומד, בכל כוחו ואהבתו. אדם כריזמטי עם המון מרץ, ממהר תמיד ומריץ עניינים, בניגוד אליי..  מגיע לבית בשבע ואח"כ יוצא לאיזה 3/4 שעה לשיעור בערב.

פעם בשבוע עובד לילה בשביל השלמת ההכנסה ועם כל הקושי שלי עם זה אין לי הרבה ברירה כי אנחנו חייבים את זה. תכלס בלילה הזה אני בקושי ישנה כי לא אוהבת להישאר לבד. השלמתי עם זה ואני חיה עם זה בטוב.

אחד התחביבים של בעלי זה לשחק כדורסל. חוץ ממה שהוא נהנה בזה זה גם שחרור בשבילו אחרי שכל היום יושב ולומד. אז הייתה לו קבוצה קבועה פעם בשבוע לשעתיים, אמנם זה היה בשעת ההשכבה אבל פירגנתי בכיף ולא עשיתי לו קשיים עם זה.

אממה, הקבוצה הזו לאט לאט התפרקה וכבר אי אפשר לבנות עליה. 

עכשיו הוא מצא קבוצה אחרת, עם חברים מהעבר שלו, בראש שלו וכו'. הבעיה שזה בשעות מאד מאוחרות. יוצא שהוא חוזר לבית סביבות 2 בלילה. 

אני ממש מתנגדת לזה וזה יוצר הרבה תסכול וויכוחים. כל פעם שמדברים על זה זה נגמר בפיצוץ ועצבים וכמה שמנסים לדבר על זה בנחת זה לא הולך.

הוא אומר שאני צריכה לעשות עם זה משהו שאני לא נרדמת והוא לא יכול להיות כלוא בבית.

אני מבחינתי פשוט לא נרדמת עד שהוא חוזר וגם סתם מבואסת מהקטע של השעות האלה. אני שונאת שיוצא מהבית בשעות מאוחרות, אפילו ללמוד בבית מדרש. 

זה טבעי? יש כאן נשים שהולכות לישון לבד?

זה יוצא שפעמיים בשבוע אני הולכת לישון לבד וזה מפוצץ אותי

מה אומרות?

עונהגולדסטאר

בעלי נמצא לא מעט בשעות מאוחרות מחוץ לבית, פעם-פעמיים בשבוע, אם זה לשבת עם חברים, ללכת לאצטדיון למשחקי כדורגל.. כל דבר כזה או אחר נגרר ל12 1 לפעמים

אני גם מאלה שלא נרדמות עד שהוא בא, קטע כזה, עד שלא כננס בדלת אני ערה

אני  כן אגיד שאני רגילה לזה, חיים ביחד 6 שנים, זה משהו שכבר רגיל אצלי..

אני לא מתעצבנת עליו, אין לי על מה

אני לא יכולה לקבוע לו מה איך למה ומתי לעשות.. או לשבת לו עם סטופר כזה מתי אתה חוזר

כי כשאני עושה משהו שנגרר למאוחר והוא גם נשאר ער עד שאני באה בקטע של דאגה (נוהגת בלילה חוזרת ברגל מהרכב לבית חושך זה..) הוא לא אומר כלום

אז אני חופשי עולה לישון לבד, פעם בעלי היה עובד משמרות וזה כלל משמרות לילה וישנתי מאות לילות לבד, מתרגלים, אז למחרת אני קצת עייפה, בסדר, לא ביג דיל עבורי

אני מבינה את ה"לא יכולה לכלוא"

מחילה שאני לא כ"כ בהסכמה איתך :/

..רואה ממטר

זהו, שאני כמעט לא יוצאת בשעות האלו. מהסיבה הפשוטה שאין לי כח. פעם ב יוצאת עם חברות אבל חוזרת גג ב12

לא יודעת למה זה פשוט מעצבן אותי ברמות. 

כן, אני מבינהגולדסטאר

גם אני לא מרבה לצאת ובטח שלא בקורונה ובטח שלא בהריון בקורונה כן?

אבל בכללי

אנחנו בחיה ותן לחיות בקטעים האלה

בגדול? אני פשוט בוחרת את המלחמות שלי

וחוץ מזה, אני לפעמים צריכה ואוהבת את הלבד הזה

אם זה ללכת למיטה מוקדם מהרגיל (כי כשביחד אז עולים יחסית מאוחר), סתם להשלים סדרות, או לבהות בטלפון.. בסוף כל אחד מאיתנו צריך את הלבד הזה פה ושם וזה "סוגר לי את הפינה"

את ממש צודקתרואה ממטר

הלואי שאני אצליח להשלים עם זה 

מה הכוונה בוחרת את המלחמות שלי?

בוחרת על מה לריבגולדסטאר

ועל מה לא לריב

על מה להיתקע על מה לא להתקע

מה חשוב לי ב10000000000% ומה פחות

בוחרת את המלחמות שלי חח

לפעמים מציק לי שהוא לא בבית אבל, בסדר, אז מה? אז למחרת הוא יהיה הכל טוב

משאירה את העצבים, ויכוחים, מחלוקות לדברים שבעיניי הם בל יעבור לחלוטין

בניגוד לשאר לדעתי זה לא תקיןמתחדשת11
למה הוא צריך לחזור ב2? בגלל בילוי?! בעלי גם עובד עד מאוחר ומשלים הכנסה גם בשעות קשות, אבל זה לצורכי עבודה
אם זה עמ להיות עם החברים, זה לגמרי אחרת
בעיניי הוא צריך לשנות את ההסתכלות. הוא נשוי ולא רווק, ויש לו מחויבות גם לך ולילדים. אז נכון אפשר ורצוי לפרגן לו ביציאה עם חברים אבל גם לזה יש גבולות. 2 בלילה זה ממש מוגזם
מכירה את זה..מנסה לעזור

בעלי היה יוצא ועדיין יוצא בשעות הלילה המאוחרות כדי ללמוד וכד'. (היום זה לימוד עם חברותא, בבית שלו. שכן מבוגר)

בעבר, לא יכולתי להירדם כשהוא היה יוצא... והייתי מתקשרת לשאול מתי הוא כבר מגיע קורץ

היום אני נרדמת חופשי.. 

כנראה שזה עובר עם הזמן.. וככל שהעומס גדל והעייפות גדלה בהתאם-  נרדמים בלי לשים לב קורץ

ברור שאני אוהבת ללכת לישון כשבעלי בבית או עולה לישון איתי

אבל ככה זה..

אני אומרת לו לפעמים: יאללה.. היום אל תלך ללמוד.. תישן מוקדם (אני חסה גם על השעות שינה שלו. שיהיה בריא. ישן בקושי)

אבל הוא אומר: מה את רוצה? שאני אהיה בטלן??

תודהרואה ממטר

פחות מפריע לי שאני לא נרדמת יותר מציק שאני לבד, לא יודעת למה. בטבעי אני בכלל לא פחדנית ובתור בחורה העדפתי לישון לבד.

אולי כי זה נראה לי לא תקין שאשה צריכה ללכת לישון לבד. וגם משעמם לי.

זה גם אף פעם לא בא מכיווני כי אני כמעט לא יוצאת בערבים אני בסוף הריון. הוא תמיד אומר לי תצאי תתפנקי לאן שבא לך עם חברות

אבל אני אין לי כח לצאת בשעות הערב אז יוצא שתמיד הוא זה שיוצא מאוחר.

שאלהמנסה לעזור

יש לך ילדים או שזה הריון ראשון?

הריון שלישירואה ממטר

הבנתי מנסה לעזור

גם בעלי מעודד אותי לצאת קצת.. עם חברות/ אחיות 

ואני יוצאת לפעמים להליכה אבל בשעות מוקדמות יותר.

אין לי כוחות לחזור בשעות שהוא חוזר.

אגב, בעבר הייתי כמוהו- הולכת לישון ממש מאוחר (לא לפני 1 בלילה)

אז אולי בגלל זה הפריע לי גם כשהוא היה יוצא בערב...

היום אני לא מחזיקה מעמד עד שעות כאלה.. ולכן זה גם פחות מפריע לי..

מה שכן מפריע לי בשלב הזה של החיים- אם הוא צריך לצאת מוקדם יותר. בשעות של המקלחות וההשכבה.

זה באמת מפריע לי.. כי אני צריכה עזרה וקשה לי לקלח ולהשכיב לבד..

אז בשעות הללו הוא משתדל להיות נוכח בבית.. אם כי לא תמיד זה מסתדר ולא תמיד הוא בבית..

ואז פחות אכפת לי שהוא ייצא מאוחר יותר.. כשהזירה שקטה קורץ

אין מצב שהוא ייצא מוקדם יותר??

בכל מקרה- 

מאחלת שיהיה לכם רק טוב יחד, בע"ה

עונהרואה ממטר

יש מצב שהוא לא יצא בכלל, אם אני אעשה לו פרצופים

השאלה אם זה מה שאני צריכה לעשות. ואז שנינו נהיה מבואסים 

והוא לא יכול לצאת מוקדם יותר??מנסה לעזור

זה משחק בשעות קבועותרואה ממטר

הקבוצה הקודמת שלו התפרקה 

לא שזה היה דבש...זה היה בהשכבה של הילדים

אני חושבת שאת שואלת אם זה מה שאת צריכה לעשות כי את יודעת שלאלפניו ברננה!
טוב לזוגיות זה בטוח לא יעשה.
כלום לא יצא לך מזה אם הוא ישאר בבית ויהיה ממורמר, וגם אם לא יהיה ממורמר, זה ישאיר משקעים לעתיד.
אתם צריכים לדבר על זה.
תספרי לו שיש לך בעיה שאת צריכה שיעזור לך לחשוב איך לפתור אותה, ואז תתארי לו את ההרגשה שלך כשהוא חוזר מאוחר.
את הדאגה, את העייפות, וכו'. תגידי לו - אני לא מבקשת שלא תצא, אני יודעת שאתה צריך את זה.
אני רק צריכה שנמצא דרך להתמודד עם הקושי שלי, פתוחה לכל פתרון יצירתי.
ואז אולי פתאום הוא יפתיע ויגיד שהוא יכול להוריד את המינון, ואולי תחשבו על רעיון אחר.
(אגב, אולי שווה לנסות ליזום בעצמו קבוצה כזאת בשעה שנוחה לכם כמשפחה?)
למה הוא צריך להתמודד עם הקושי שלה? הוא יכולהמקורית
להציע עזרה או פתרון אבל זה לא קשור אליו.
לדעתי זה סתם יעיק עליו.
לא הוא צריך. היא מבקשת עזרה למצוא פתרון.לפניו ברננה!
מתוך הבנה שהצורך שלו ביציאה והצורך שלה בלהיות ביחד וגם לא לדאוג מתנגשים...
אחלה אבל מה יקרה אם לא יהיה לו פתרון?המקורית
זה סוג של מטיל עליו את האחריות ׳למצוא לא סידור׳ כי בגללו כביכול היא מרגישה ככה.
את צודקת.לפניו ברננה!
כנראה לא ניסיתי טוב את הפנייה שלה כביכול.
אני מתכוונת לשיחה שבה כל אחד ממקד מה בדיוק חשוב לו, ואז הם יכולים לגלות שיש דרך שהרצונות של שניהם יתקיימו.
אצייר לך את הסיטואציה בעינייהמקורית
הוא צריך איוורור אחרי יום ארוך שהוא עסוק במיליון דברים - לגיטימי
היא לא רוצה לעלות לישון לבד, נראה לה שזה לא תקין בתור נשואה ומשעמם לה. לגיטימי שהוא יוותר על האיוורור שלו בגלל זה?
סליחה שאני מציירת את זה בצורה קרה אבל אני מזקקת את התחושות שלה ממה שהיא אמרה. נראה שאין לה נפרדות ממנו ולכן הבעיות שלה הן הוא והפתרון זה גם הוא- הכל אצלו! אבל זה לא באמת ככה. הבעיה מתחילה ומסתיימת אצלה.
ככה אני רואה את זה. לא מדובר בבעל שמזניח את אשתו אלא באחד שממלא את עצמו כדי שיהיה לו לתת לה.
האוורור הזה לא יכול להיות בתשע בערב?לפניו ברננה!
ממש בשום פנים ושום רגע לא אמרתי שיוותר. (איך הבנת את זה מכך שכתבתי שלעשות פרצוף זה לא הפתרון?)
היא צריכה לעשות עבודה עם עצמה להבין מה בדיוק הנקודה שחסרה לה.
הבעיה לא מתחילה ולא מסתיימת אצל אף אחד משניהם, הבעיה נוצרה בתנאים ובדינמיקה.
באמת שלא חושבת שהבעיה אצלה. אם היא תשתיק את זה, או תוותר לו, היא תהיה ממורמרת וכועסת. הם צריכים לחשוב טוב טוב איך ביחד שניהם מוצאים פתרון מתאים.
כמו שאם הבעל היה חייב ללכת לשיעור/ספורט דווקא ב7 בערב בשביל הנפש שלו - והיא הייתה מתקשה ההשכבה, היה אפשר למצוא מישהי שתעזור.
כשזה בעניינים נפשיים זה הרבה יותר קשה אבל גם אפשרי.
אף אחד לא צריך למחוק את עצמו. לא היא ולא הוא.
תראי אני כותבת אחרי שקראתי אתהמקורית
כל ההודעות ואולי ניסחתי בצורה מקוצרת אז אסביר עכשיו: בוודאי שיש מקום שהוא יבוא לקראתה אם אפשר, אבל ממה שהיא כתבה זה מצב נתון עם הקבוצה כרגע. חוץ מזה שהיא אומרת במפורש שזה משעמום ומתפיסה שאישה נשואה לא צריכה לעלות למיטה לבד, ובאותה נשימה גם שהיא מרגישה שהיא כובלת אותו ושהוא בא לקראתה והצליחו להגיע לעמק השווה כמה פעמים. סהכ הוא מיטיב ומתחשב. אבל גם רוצה זמן לעצמו, זה לא פסול.
יכול להיות שלא תסכימי איתי, אבל אני חושבת שעבודה עצמית זו לא מילה גסה. לא כל דבר שמפריע לאישה נשואה צריך להיפתר דווקא על ידי וויתור של בעלה, ולהפך. יש פעמים שהפתרון נמצא אצלנו, והוא גם הרבה יותר הגיוני לאור מה שהפותחת כתבה, אלא שלפעמים קשה לעשות את העבודה הזו או בכלל להבין שאנחנו אלה שצריכים לעשות את השינוי בשביל ההטבה.
גם אני כתבתי על עבודה עצמיתלפניו ברננה!
ברור שהיא צריכה לעשות איזושהי עבודה, אבל אני חושבת שהעבודה הזאת צריכה להיות מתוך שיח.
אני לא דיברתי על ויתורים.משום צד, אלא בדיון ומחשבה מה יכול להועיל.
ברור שהפתרון לא אצלו, אבל לא בטוח שהוא רק אצלה.
תראי, יש פה את גולדסטאר שכתבה שיש לה סיטואציה דומה, היא קצת לא אוהבת את זה והיא זורמת. יש אישה אחרת שבכלל לא יפריע לה, ואולי אפילו להיפך, תשמח על הזמן השקט בבית להיות קצת עם עצמה, ויש אישה שצריכה יותר את הקרבה של בן הזוג שלה. זה לא אומר שאחת יותר טובה מהשניה, זה פשוט עניין של אופי.
אם הפותחת הייתה נשואה למישהו שמעדיף להישאר בבית ולהתאוורר בתוך תחומי הבית - ההתנגשות הזאת לא הייתה נוצרת.
אולי התגובות של כל מי שכתבה לפותחת שהיא צריכה לשחרר יעזרו לה לפתוח עיניים ולהבין שעצם הרעיון שהוא יוצא לשחק לא כזה מופרח. וזה כשלעצמו יעזור, ואולי צריך כאן משהו יותר עמוק.
אולי בכלל בעומק הצורך שלה הוא ביותר זמן זוגי איתו, ולכן הפתרון יהיה שבנוסף לערב של הספורט יהיה ערב שהם מקדישים לחלוטין לערב זוגי - וזה ימלא לה את הצורך.
ולכן אני אומרת שהבירור הזה צריך להיות עם שיח.
מסכימה עם מה שאת אומרת לגמריהמקורית
יכול להיות שלא פירשתי אותך נכון.
מקווה שהפותחת תצליח לעמוד על הצורך האמיתי שלה ולמלא אותו ולהיות שמחה עם בעלה ובו, ועם עצמה
אמן!לפניו ברננה!
במקלחת חשבתי על זה שבעצם אנחנו לא כל כך חלוקות. כנראה ששתינו התנסחנו בצורה לא הכי מובנת אחת לשניה 🙃

וגם רציתי להוסיף שאולי אני כותבת ככה כי אני אישית זורמת ומשחררת יחסית, ולכן אם השעה המאוחרת לא נוחה אז יש על מה לדבר...
(הרי היא גם כתבה שמוקדם יותר פחות יציק לה)
לא קשור אליו?חדשה ישנה
הוא לא רווק, הוא נשוי.
וכן, בוודאי שזה קשור אליו.
בעיני זה לא שייך שבנאדם נשוי פעמיים בשבוע חוזר ב2 בלילה כי זה הבילוי שלו ועוד יותר גרןע אם אשתו לא שמחה מזה. סליחה, הם זוג, וקשורים זה בזו , כרתו ביחד ברית נישואין, זה לא עניין פרטי שלה.
כל אחת ומה שהיא חושבת, זה בסדרהמקורית
שתחלקי עליי. אני נשארת בדעתי שצריך למצוא את האיזון בין חיי משפחה לחיים אישיים ולנפרדות.
בענייך זה לא שייך אבל יש אנשים שחיים ככה וטוב להם או מוותרים מראש כדי שלבן הזוג יהיה טוב.
אני מסכימה עם כל מה שאמרתחדשה ישנה
אבל,
יש גבול של משהו שהוא לא נורמאלי. לחזור פעמיים בשבוע ב2 בלילה זה לא נורמאלי. זה ההבדל.
אני גם 'משחררת' את בעלי לכל מיני דברים שהוא אוהב וחשובים לו למרות שזה מבאס אותי לישון לבד או לקום לבד, אבל זה לא משהו סטנדרטי לחזור ב2. אם זה היה לה סבבה, אז שיעשו מה שהם רוצים גם אם זה לא סטנדרטי, אבל היא אומרת שקשה לה. אז לא שייך בעיני. (בעלי פעם בשבוע קם ב3 נוסע לעיר אחרת, לאיזה עניין, זה לא נורמאלי כמובן, אבל אני בסדר עם זה אז אוקי...)
נורמלי זה לרוב אינדיבידואלי מלבד מקריםהמקורית
פתולוגיים חריגים
לכל אחד יש את הנורמלי שלו. את למשל מזדהה איתה כי לך זה מפריע, לי למשל זה לא מפריע וכל אישה עם איך שהיא מרגישה לבבי זה.
זה שזה לא בסדר מצדה לא אומר שזה לא נורמלי זה אומר שזה מפריע לה
ובעיניי ל- למה זה מפריע יש חשיבות רבה בהחלטה אם זה נורמלי או לא נורמלי, לגיטימי או לגיטימי לבקש את השינוי. זה הכל.
אל תכבלי את הזוגיות שלכם לכללים כי ככה כתוב בספרהמקורית
אם היית אומרת שהוא יוצא בליל טבילה חלילה או משהו כזה, הייתי מבינה אותך מאוד, או אפילו אם היה יוצא בתדירות יותר גבוהה, אבל בעלך צריך איוורור. וזה ממש לגיטימי ומובן, אבל זה שאת משועממת לא אומר שהוא צריך להישאר בבית. תנסי למצוא לעצמך תעסוקה שהיא רק שלך, זה מאוד בריא לנפש הנפרדות הזו, הבעל הוא בעל אבל מותר לו שיהיו לו תחומי עניין שלא כוללים אותך. הרי לא היית רוצה שיוותר למענך ויישאר בבית ממורמר, נכון?
נכוןרואה ממטר

לפעמים אני מרגישה שאני דביקית ממש ואני מזה לא טיפוס כזה בשום דבר אחר וגם מעולם לא הייתי חברה דביקית.

משום מה שזה מגיע אליו אני פשוט כובלת אותו לפעמים בקטע שאם מגיע 10 דקות מאוחר בערב אני מתעצבנת. זה היה גם לפני שהיו לנו ילדים

מצד שני, אם לא הייתי עומדת על זה מתחילת הנישואים לא יודעת לאן זה היה מגיע כי הוא טיפוס כזה שלא מדיי שם לב לזמנים. בהתחלה הייתי מתעצבנת לעצמי אבל באיזהו שלב הראיתי לו שזה ממש קשה לי ואז באמת התחיל לשים לב לזמנים ולהגיע בשעה שמקובלת עליי.

יש הבדל בין תיאום ציפיות שקובעים בו גבולות בריאיםהמקורית
לבין רכושנות, שימי לב איפה את נמצאת על הסקאלה.
אם את שואלת אותי אולי יש בזה משהו עמוק יותר מעבר - אני מאמינה מאוד שההסתכלות שלנו על אחרים היא מראה לעצמנו, ואם אשליך את זה למקרה שלך - אולי גם את היית רוצה שזמנך יהיה בידך ויהיה לך יותר חופש ? אולי את מרגישה כבולה למחויבות של בית וטיפול בילדים והשכבות? אולי אין לך משהו שהוא תחום עניין ששייך רק לך ומפרה אותך ומפנה לך את המח מהשגרה השוחקת?
לא אומרת שזה וודאי כך, רק מציעה כיוון מחשבה
ואי מבינה אותך ממש !לא מחוברת
בתחילת הנישאוים גם לנו היו מלא מריבות על זמני יציאות וכו.
אני בעיקרון מוגזמת ממש. אני *תמיד* מעדיפה להיות עם בעלי. יוצאת עם חברות וכו רק שהוא עסוק.
לדעתי את באמת צודקת. התחתנת ואת לא רוצה ללכת לישון לבד.
אבל הוא גם צריך משהו לעצמו.
יש אפשרות שהוא יעבוד במשהו אחר?
אולי ילמד ילדים גמרא/תורה.
תבדקי אולי בגנים אצלכם יש דבר כזה רב גן. משלמים נחמד וזה בסוף עבודת קודש.
ואז אם הוא רק ערב אחד בחוץ זה לא נורא.
הסברת לו? שאת רוצה שהוא יהיה איתך ו2 לילות בשבוע זה הרבה?
גם אני ממש מוגזמת בקטע דביקרואה ממטר

הוא מוכן לשחק גם פעם בשבועיים בשבילי אבל מרגיז אותי הקביעות.

לגבי העבודה, אנחנו לא צריכים כרגע כי די מסתדרים וגם לומד ממש טוב 

עושה בכמה שעות בלילה משכורת יפה וגם בכללי לא צריך הרבה שינה אז זה מסתדר.

שמתי לב שמציק לי בעיקר כשהוא יוצא בשביל להנות כי לדוגמא השבוע ביקשתי ממנו שיעשה חסד לאחי בשעות הלילה ולא הציק לי שהוא לא בבית. זה מוזר כי גם אני טיפוס חברותי ולא חסר לי יציאות וגם אנחנו יוצאים יחסית הרבה ביחד בערבים

לא יודעת מה מפריע לי...הסתבכתי

תודה ממש!

מוכרת התחושה הזאתמנסה לעזור

שקשה לנו לשחרר כשהבעל יוצא לבלות עם חברים..

מוכר ממש!!

אין לי עצות חכמות לזה.

חיבוק

מציק לך שהוא נהנה בלעדייך?בת 30
לארואה ממטר

אבל שיהנה עד 7

עצור

כי?בת 30
אני שואלת באמת, אולי אם תצליחי למקד מה בדיוק מפריע לך, יהיה אפשר למצוא פתרון מניח את הדעת?
בעיניי הזמן שהוא הולך לשחק זה זמן שהוא קריטי!דואגת!
אני יודעת על בעלי שלפעמים היציאה שלו לשחק זה חובה לנפש שלו.

וזה הרבה יותר קל לי לקבל את זה. אני מנסה לקבוע עם חברות באותו יום. אבל בכלל הוא כל כך שמח מזה וזה מקל את הזמן שאני לבד.

במיוחד אני מגיבה את זה על זה מפריע לך שזה דווקא זה שהוא יוצא לדברים כיפיים.

בעיניי הנפש שלו חשובה וממש קריטי לי שהוא יצא לשחק. אפילו שבתכלס כשהוא יוצא ואני לבד זה מבאס אותי. אבל הוא חוזר כל כך שמח שזה כיף!
התחושות שלך כולן לגיטימיות וראויות להתייחסות ושיחה,סופי123
אבל בפועל נשמע לא הגיוני בכלל להגביל אותו. כן לנסות לפתור את הפלונטר הרגשי הזה, עם עצמך, איתו, אפילו עם עזרה חיצונית.
מבינה אותך!לא מחוברת
כי אם זה זמן להנות, אז הוא אמור להנהות איתי
במיוחד בשעות הערב.
מבחינתי ערב ולילה הם זמן של משפחה . תאכלס הוא גדל הוא כבר לא בן 17. אני באמת חושבת שזה כבר פחות שייך.
אבל אם זה מקובל על שניכם אז סבבה, אבל זה לא.
ואין קבוצה אחרת?
לעניות דעתיבת 30
נשמע שזה ממש חשוב לו, וכדאי שתשחררי...
כמעט כולן לפעמים ישנות לבד.
נשות קבע...
מחנכים יוצאים לטיולים
למילואים
לאומן
לטיסות לצורך עבודה.
זה בהחלט קיים, והרבה.
אבל, זה מפריע לך מאוד.
אז צריך למצוא פתרון שמתמקד באיך להקל עלייך ולא איך להפסיק אותו.
זו דעתי
גם אני חושבת כך. במיוחד שזה לא מחרדה.אחתפלוס
אולי תחליטי שזה ערב בשבילך?
את לא צריכה את הפרטיות הזאת לפעמים?
אולי תקני לך משהו טעים ופעם בשבוע תשבי לראות משהו או לקרוא.
זה יכול להיות נחמד.
יש לירואה ממטר

3/4 שעה בערב שהוא הולך לשיעור ואז בדכ אני ם הפלאפון או עושה משהו 

אבל בכללי פחות צריכה זמן לעצמי

אז רק חיבוק על הקושי. מקווה שתקבלי עצה טובה ❤אחתפלוס
אני מוסיפהרואה ממטר

שחלק ממה שאני לא נירדמת זה בגלל הפחדים. הוא נוסע לרוב באפניים חשמליות ואני מתה מפחד שיקרה לו משהו

אני כל הזמן בודקת מתי נראה לאחרונה בווצאפ כדי לדעת שהוא חיקורץ

גם כשהוא לוקח את הרכב אני מפחדת שיקרה לו משהו

תכלס אף פעם לא עשה תאונה אבל כבר היו כמה פעמים שאמר לי היום כמעט משאית העיפה אותי וכו' וזה מלחיץ אותי

הוא לפעמים מרחף ולא הכי זהיר, גם מקבל מלא דוחות על חניהננה-בננה 

נראה לי אני אישה קשה חח

אם הבעיה היא הלדעת מה איתו ואיפה הואדואגת!
יכול להיות שיקול עלייך נגיד שהוא ישלח לך מיקום מתעדכן בוואטספ. ואז את יכולה לראות איפה הוא נמצא. (אני נגיד עושה את זה עם בעלי כשהוא חוזר מאוחרואז אני דואגת לא. וכל זמן שהוא מתעכב אני נלחצת. ככה אני יכולה לדעת שהוא עוד בנסיעה/ במשחק וזה מרגיע אותי.

בשום אופן לא כאמצעי מעקב עליו לכל מי שתקפוץ.. הוא פשוט לא זוכר לעדכן אותי כשהוא יוצא וכשהוא בא ואני לא אוהבת לשלוח לו הודעות של 'איפה אתה' מרגישה שזה מעיק עליו ועליי.
אני ממש מסכימה. אנחנו משתפים נסיעות בוויז.ציפיה.
לדעתי יש פה שני דבריםאמאשוני
לגבי שינה לבד, נשמע שזה באמת כובל אותו ולכן הוא מרגיש עוד יותר את הצורך להיות לא כבול.
אם אכן היית נרדמת בקלות כנראה שהיה מוכן לבוא לקראתך ולא להיעדר הרבה מהבית.
בזה מציעה לך ללמוד לשחרר.

לגבי זה שהוא הרבה מחוץ לבית את צודקת זה קשה. החיים מורכבים וצריך לעשות סדר עדיפויות.
כל פניו הוא צודק וכל מה שהוא עושה בערב זה דברים מאוד חשובים (גם כדורסל)
אבל גם הזוגיות חשובה ואסור לוותר עליה.
אי אפשר להספיק הכל.
צריך לראות איזה המינון מתאים ומה דוחים כרגע (לא לנצח) על מנת לנהל נכון את העומס בחיים.
זה לא פשוט לחתוך אבל אם לא תפנו דברים במודע, אז דברים יגלשו ללא שליטה ותצטערו על זה אח"כ.

למשל האם תרצי להצטרף אליו לשיעור? ותוכלו אח"כ לדסקס קצת?
האם אפשר להיפגש לכדורסל פעם בשבוע? או אם זה יותר מדי פעם בשבועיים?
האם בבוקר יש לכם זמן בנחת ביחד? שבתות?
מה אתם עושים במוצ"ש? ערב זהב צריך לנצל אותו נכון. (אפשר להספיק גם לארגן את הבית וגם פעילות ספורט או בילוי זוגי מחוץ לבית.
אפשר להשלים הכנסה ואפשר למרוח אותו סתם ואז להצטער על שאר הערבים שעמוסים.
(שימי לב שמוצש בחורף יחסית ארוך)

בהצלחה!
שלום יקרהנגמרו לי השמות

מנסה לענות, בהתייחס לדברים שכתבת:

1. משמח מאוד לקרוא את הפתיחה של דברייך,

בה את מתארת שאת נשואה באושר ב"ה

שיש לכם זוגיות *מעולה* ב"ה

שכיף לכם

שטוב לכם ביחד

שכמעט ולא יוצא לכם להתווכח, לריב וכו'

כבר הנתונים הללו מעידים כי יש לכם בסיס מאוד חזק, אוהב ויציב בזוגיות שלכם.

שזו ברכה גדולה,

ובזכות אותה ברכה גם הפתרון בקונפליקט הנוכחי יכול להיות הרבה יותר ישיים ואפשרי ומטיב.

וכמובן גם לזכות את העובדה הידועה, אך הלפעמים נשכחת מהראש ומהלב - ש*לכל* זוג יש את הפערים, האתגרים, הקשיים, הקונפליקטים וההתמודדויות שלו, בין אם בעבר/בהווה/בעתיד,

לא יכול להיות זוג *שלעולם* לא יהיה ביניהם אף קונפליקט, ולו בגלל שהם פשוט שני אנשים שונים

אז לא להיבהל מעצם השוני, זה לגמרי טבעי, נורמלי, שכיח.

2. רוצה להדגיש שוב את דברייך גם כאן:

"בעלי לומד כל היום. ולומד

הכוונה באמת לומד,

בכל כוחו ואהבתו.

אדם כריזמטי

עם המון מרץ,

ממהר תמיד

ומריץ עניינים,

בניגוד אליי..  

מגיע לבית בשבע

ואח"כ יוצא לאיזה 3/4 שעה לשיעור בערב.

פעם בשבוע עובד לילה בשביל השלמת ההכנסה

..."

איזה בעך חרוץ ואחראי יש לך!

מקסים!

וכמה מדהים שאת *רואה* אותו, רואה את זה, מעריכה את זה, לא לוקחת זאת כמובן מאליו!

אני בטוחה שעצם ההכרה וההערכה הזו שלך אליו נותנת ותיתן המון המון לזוגיות שלכם, כן, גם בעניין הקונפליקט עצמו - אבל גם בכללי.

זה חשוב מאוד מאוד מאוד.

3. לגיב מה שכתבת: "אחד התחביבים של בעלי זה לשחק כדורסל.

חוץ ממה שהוא נהנה בזה

זה גם שחרור בשבילו אחרי שכל היום יושב ולומד."

גם כאן - פשוט נחת לראות איך את מבינה אותו, את הצורך שלו,

שזה גם תחביב עבורו, גם איוורור לגוף ולנפש, גם הנאה בשבילו, גם הזדמנות לפגוש חברים באותו הראש.

איזה יופי ההבנה הזו שלך אותו!

היא גם מפתח מאוד מרכזי בדרך לפתרון הכי טוב עבור *שניכם* כאן.

כתבת שהבעיה כאן היא שעת החזרה.

הוא חוזר בסביבות 2.

לך זה קשה.

את ממש מתנגדת לזה וזה יוצר הרבה תסכול וויכוחים. כל פעם שמדברים על זה זה נגמר בפיצוץ ועצבים וכמה שמנסים לדבר על זה בנחת זה לא הולך.

הוא אומר שאת צריכה לעשות עם זה משהו שאת לא נרדמת והוא לא יכול להיות כלוא בבית.

אוקיי.

עד כאן ניתן להבין שהניסיון שלכם ללבן את זה כדי ששניכם תרגישו טוב נתקל כאן באיזשהו קושי, באיזושהי חומה,

וכאן צריך לברר למה?

מה יש כאן בדיוק?

מה יש כאן אצלך?

ומה יש כאן אצלו?

וכדי להבין את זה צריך רגע לצלול לעומק.

לברר מהם בעצם הצרכים שלך, "רואה ממטר"?

מה בעצם קשה לך כאן?

ומה לבעלך?

אחרי שתדעו את זה,

אחרי שתבינו גם את *עצמכם* עד הסוף

ואז גם את בן/בת הזוג עד הסוף -

הדרך למציאת הפתרון תהיה יותר קלה ואפשרית.

כתבת בהודעותייך קצת התחלה של הבנה של עצמך ושלו,

אתייחס למה שכתבת בהמשך,

אבל חשוב באמת לשים לב לכך בצורה יותר מסודרת, עמוקה, רחבה ומקיפה, 

בכדי ששניכם תוכלו להגיע לפתרון שיתן לכם באמת שלווה ונחת...

אז נתחיל בניסיונות הבנה *שלך* (כמובן, רק זורקת כיוונים וצריך לראות ולהבין כאן לעומק):

א. כתבת ש*את* כמעט ולא יוצאת בשעות הללו. מהסיבה הפשוטה שאין לך כוח.

כבר יש כאן שוני אחד.

את לא יוצאת בשעות הללו - הוא כן.

לך אין כוח גם לכך, אולי מעומס הבית, הילדים, המטלות וכו' - ואם זה כך - אז מלבד השוני יש כאן אולי בקשה פנימית שלך ליותר איוורור, ליותר הזדמנויות לצאת ולהינות, ואם כך זה עלול להביא ל"התחשבנות" כזו או אחרת בדמות שלא לרצות (בתת מודע אפילו) שהוא כן יצא אם את לא.

אם אחד מהדברים נכונים, צריך לראות מה עושים הלאה.

למשל, איך דורמים *גם לך* להגיע לאיוורור הזה, כן, גם באופן קבוע וידוע שאת *יודעת* ומחכה לכך שיהיה לך איוורור שבועי/יומי/דו שבועי/ אחר

ב. כתבת ש"פחות מפריע לי שאני לא נרדמת יותר מציק שאני לבד, לא יודעת למה. בטבעי אני בכלל לא פחדנית ובתור בחורה העדפתי לישון לבד.

אולי כי זה נראה לי לא תקין שאשה צריכה ללכת לישון לבד. וגם משעמם לי."

כאן יש עוד שני כיוונים שיכולים לשפוך עוד קצת אור על ההבנה שלך את עצמך -

כתבת שמפריע לך שאת נרדמת לבד

שזה *לא נראה לך תקין שאשה נשואה צריכה ללכת לישון לבד*

וגם שמשעמם לך

כאן יש כבר עוד 3 דברים שיכולים להיות עוד כיוונים -

גם לראות מדוע בפחד מלהיות לבד קורה, ואיך לטפל בו

גם לראות איך לא יהיה לך משעמם, למשל, להכניס עוד בילוי וכיף ותעסוקה לזמנים הללו,

וגם לבחון את התפיסה הזוגית שכנראה אצלך בראש, שאומרת ש"אשה נשואה שהולכת לישון לבד זה לא תקין" - ולשים כאן אולי סימן שאלה במקום סימן קריאה.

ולבחון את זה.

האמנם?

האם זה בהכרח נכון?

האם יש מצבים אחרים?

האם אם זה מינון נכון לאותו הזוג זה בסדר?

האם זה תלוי בלמה היא הולכת לישון לבד, כלומר, מה בעלה עושה בזמן הזה, ואם הוא מתאוורר אחרי שבוע עמוס בחריצות וארחאיות ופעולה, וזה איוורור שגם בריא לגוף וחיובי ולא שלילי - האם בהכרח זה עדיין דבר רע ולא תקין?

וכו'

ממש לשאול כאןם שאלות ולברר את התפיסה הזו

ואז לראות אם היא מעכבת אותך - ואם כן - ניתן לעבוד על שינוי תפיסה לתפיסה שתרגישי שמקדמת אותך, אתכם.

ג. כתבת גם: "זה גם אף פעם לא בא מכיווני

כי אני כמעט לא יוצאת בערבים

אני בסוף הריון.

הוא תמיד אומר לי תצאי תתפנקי לאן שבא לך עם חברות

אבל אני אין לי כח לצאת בשעות הערב אז יוצא שתמיד הוא זה שיוצא מאוחר."

וואו! עוד כמה וכמה נקודות שמבהירות!

שוב ציינת שאת לא יוצאת בערבים

ואז הוספת - את בהריון שלישי! ב"ה! אפילו "רק" הנקודה הזו יכולה להסביר הרבה מאוד. כי בהריון אנחנו נהיות עוד יותר רגישות,

המקום ההישרדותי, האימהי הזה, שרוצה במודע ובתת מודע לדעת בבירור שהצאצאים שלו והוא עצמו יהיה מוגן, שלם, טוב, הוא מקום מאוד חזק אצלנו הנשים, בעיקר בעיקר בהריון שאת מגדלת עוד יצור חי!

ותפיסה מעכבת שאומרת לך בתת מודע שזה לא תקין שבעלך חוזר כך,

וכל יתר המחשבות שבאות -

בעצם אומרת למקום הזה - היי, אתה בעצם לא בטוח! 

מי אמר שיהיה כאן אבא מתפקד ונוכח לילדים?

מי אמר שהזוגיות תחזיק בטוב בשבילם ועבורם וגם בשבילי?

מי אמר שהכל תקין וטוב כאן?

ואז, במקום שזה הכי רגיש אצלנו, ומועצם מההריון,

שלל מחשבות ופחדים באמת יכולים לצוץ

והמוח יכול לנסוע למקומות רחוקים רחוקים

ולחשוב מחשבות מופרכות מופרכות, ורעות רעות...

וזה מבהיל

באמת במאת מבהיל.

אז קודם כל לנשון!

עמוק

לקבל את עצמך

להבין את עצמך

ולאט לאט לראות מחשבה מחשב

הופחד פחד

והלבין מה קורה כאן

ובמה יש אמת

ובמה לא, והוא רק פחד או חרדה לא רציונלית,

ואם כן - איך לשחרר.

וזו עבודה, כמובן.

אבל עבודה חשובה וטובה ומטיבה מאין כמוה. גם לטווח הקצר, וגם לטווח הארוך.

- כתבת גם שבעלך אומר לך כל הזמן תצאי, תתפנקי -

שזו עוד נקודה סופר חשובה!

כי בעצם רואים כאן בין השורות שבלעך כ"כ אוהב אותך!

ודואג לך!

ורוצה בטובתך!

ורוצה בשמחתך!

ומפרגן לך!

ורוצה שגם את תצאי ותהני, *כי* הוא יודע כמה זה עושה טוב - והוא רוצה שאת אותו הטוב הטוב הזה גם אשתו האהובה תחווה!

והוא מדרבן אותך לזה שוב ושוב,

אך את אינך רוצה, כי אין לך כוח לצאת בשעות הללו.

אז המציאות נשארת כך - שהוא יוצא

ואת לא.

אבל לראות את האהבה הזו שלו,

את הפירגון והרצון שיהיה לך טוב

ואת עצם הנכונות והאפשרות שאת יודעת שאם רק תרצי - בלעך הכי בכיף ובאהבה יפרגן לך - זה כבר יכול לעזור לנפש מאוד מאוד.

ואולי, אולי,

אם תחליטי פעם כןם לצאת

אפילו בערב

אפילו שאין כוח

םשוט לצאת

להינות

להתאוורר

לשבת עם חברה

לטייל באוויר

להתפנק באוכל טעים וחם

או כל דבר -

ובעלך יהיה זה ששומר על הילדים -

אפילו אם זה פעם בשבועיים -

זה יכול לתת לך הרבה!

וגם לרגש ולנפש שיתחילו להרגיש עוד קצת כיוון של רוגע והשלמה עם כך...

או כל פתרון אחר שיכול להתאים לכם.

ד. כתבת גם: "לפעמים אני מרגישה שאני דביקית ממש ואני מזה לא טיפוס כזה בשום דבר אחר וגם מעולם לא הייתי חברה דביקית.

משום מה שזה מגיע אליו אני פשוט כובלת אותו לפעמים בקטע שאם מגיע 10 דקות מאוחר בערב אני מתעצבנת. זה היה גם לפני שהיו לנו ילדים"

זו גם נקודה חשובה,

שבה את מספרת שבעצם את עצמך מרגישה שאת "דביקית" יתר על המידה, כדברייך.

וזו נקודה חשובה כי צריך לשים לב שבתוך כל זוגיות אנחנו גם שני אנשים בפני עצמם,

ואותם שני אנשים מרכיבים את הזוג.

ולאותם שני אנשים יש גם עולם פנימי-אישי

ויכול להיות שחלק מפתרון הקונפליקט הזה כולו - יהיה גם דווקא עבודה עצמית-אישית שלך.

על העניין הזה של "הדביקיות" או התלות קצת הזו,

ללמוד להרפות, מבפנים, בשלמות, לא בצורה מאולצת ולא נעימה,

אלא בצוקה שלמה ושמחה,

להבין שאת-את

והוא-הוא

ויש לכל אחד את העולם הפנימי שלו,כן, גם אחרי שמתחתנים

ויש גם את הביחד הזוגי

וזה נהדר.

ולמצוא את הנפרדות שבתוך הביחד הוא לימוד מאוד חשוב בכל זוגיות שהיא.

וכאשר מצליחים להגיע לאיזון הנכון שם הזוגיות מתברכת עוד ועוד

כי שני אנשים, שכל אחד מהם שלם ושמח ומלא בעצמו - מביאים את אותו אדם שלם ומלא ושמח גם לזוגיות

(ולהיפך כמובן, בזוגיות בה כל אחד מבני הזוג מרגיש מרוקן או לא שמח - הוא מביא *את זה* לזוגיות...)

אז להבין שאת עדיין אישה שלמה ומלאה בזכות עצמך,

ולהוריד קצת את התלות בנוכחות שלו בכל ערב כמו שעון ולא חשוב בנסיבות, יכול קצת להקל.

הרי ברור לשניכם, שבאופן טבעי הוא כן בבית.

רק ערב אחד בשבוע, או בשבועיים - הוא מתמלא ויוצא לשחק כדורסל עם חברים.

ואחרי כל העבודה הקשה בחוץ, בבית, בחיים - ערב בשבוע או שבועיים נראים אפילו הכרחיים.

ה. כתבת גם: " ... אבל באיזהו שלב הראיתי לו שזה ממש קשה לי ואז באמת התחיל לשים לב לזמנים ולהגיע בשעה שמקובלת עליי."

כאן את (שוב) יכולה לראות כמה בעלך אוהב אותך, וכמה הוא *משתדל* לראות אותך, לבוא לקראתך, לשנות ולהשתנות עבורך.

רואים שאחרי דיבור איתך הוא כן השתדל ואפילו הצליח לעבוד על עצמו, ועל תכונה לא חזקה אצלו של דייקנות - ועבד ועבד עליה וכן שינה והגיע בשעה טובה.

ו. כתבת גם: "...גם אני ממש מוגזמת בקטע דביק 

הוא מוכן לשחק גם פעם בשבועיים בשבילי 

אבל מרגיז אותי הקביעות.

...

שמתי לב שמציק לי בעיקר כשהוא יוצא בשביל להנות

... 

אבל בכללי פחות צריכה זמן לעצמי

...

שחלק ממה שאני לא נירדמת זה בגלל הפחדים. הוא נוסע לרוב באפניים חשמליות ואני מתה מפחד שיקרה לו משהו

אני כל הזמן בודקת מתי נראה לאחרונה בווצאפ כדי לדעת שהוא חי,

אוקיי, כל אחד מהמילים שכתבת גם כאן - יכולים לתת עוד מידע לגבי ההבנה שלך את עצמך.

- אז כתבת שמרגיזה אותך הקביעות.

מדוע?

מה יש שם, בקביעות שמרגיז?

מה זה בעצם אומר שאת יודעת שבעלך יוצא בקביעות?

וכאן מציעה לחזור לכל מה שכתבתי עד עכשיו ולמצוא גם בתוך זה תשובות, וגם לשאול ולראות האם יש עוד תשובות לשאלה הזו.

- כתבת גם שמציק לך שהוא יוצא בשביל להינות.

מדוע?

מה מפחיד או מציק בהנאה?

האם הפחד הוא שמא יעשה משהו לא ראוי אם היציאה היא סביב "הנאה" ולא משהו מוגדר כמו עזרה למישהו?

האם אולי בתת מודע את מפחדת קצת שתהיה לו השפעה שלילית מהחברים?

מתוכן לא ראוי בבילוי בגלל השעות?

משהו אחר?

אם זה שם, אפשר כמובן לדבר על הדברים, ולשמוע ממנו, בעלך האוהב והאחראי, שאין בכך שום חשש - דבר שירגיע אותך.

וכמובן, לחשוב על עוד פתרונות יצירתיים איך תוכלי לחוות את הרוגע הזה ביתר שלמות.

למשל, על ידי הודעות פה ושם ויבן לבין,

או שיחה לפני שיוצא,

או להזכיר לך כמה הוא אוהב אותך וכמה את יחידה ומיוחדת בשבילו,

ועוד הרבה פתרונות שקיימים - רק צריך לראות מה מתאים לכם בדיוק.

- כתבת גם שאת פחות צריכה זמן לעצמך.

שוב ניתן לראות את השוני.

וכאשר יש שוני לפעמים אנו חושבים שכשם שאני לא צריכה זמן לעצמי - כך גם בעלי "אמור" להרגיש.

אך כמובן שזה לא עובד כך... ושנינו אנשים שונים...

ואני לא צריכה זמן לעצמי, וזה בסדר גמור,

אבל בעלי, שהוא אדם שונה ונפרד ממני, כן צריך. וגם זה בסדר גמור.

- כתבת גם שיש לך פחדים שחלילה יקרה לו משהו, מכיוון שהוא נוסע באופניים חשמליות.

כאן היטבת לדייק פחד מאוד ספציפי. מעולה!

בכלל, נראה שאת מודעת לעצמך ומצליחה לתאר בפירוט מה את מרגישה, שזה בהחלט מעולה ומקדם!

אז לגבי הפחד הזה - קודם כל לראות אותו

להבין  אותו

להבין את עצמך

לתקשר אותו גם לבעלך, בצורה טובה, שבאה מאהבה ודאגה כנה,

ואז לראות איך אפשר להתגבר על הפחד הזה.

בין אם זה שהוא יסמס לך כשמגיע למקום הבילוי,

בין אם זה שאת גם תלמדי לאט לאט להרפות

בין אם זה שיסע בטרמפ עם חבר ולא באופניים חשמליות

בין אם זה להגיע בתחבורה אחרת

או כל פתרון אחר

אבל תהיו *יחד* בזה.

את והוא.

מול הפחד הזה.

לא את נגדו והוא נגדך.

תני לו להבין עד כמה את אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו טוב, מהמקום הזה הוא לא ירגיש מאוים ש"אשתי כובלת אותו"

או "אני מרגיש כלוא בבית כי אשתי לא יכולה להירדם לבד ומפחדת כל מיני פחדים לא מוגדרים ולא ברורים ואני לא יכול פעם בשבוע אפילו לצאת עם חברים ולנשום.."

אלא הוא ירגיש: "אשתי מאמינה בי.

אשתי רואה ומעריכה את כל מה שאני עושה.

אשתי אוהבת אותי. דואגת לי.

רוצה שיהיה לי טוב.

מנסה לבוא לקראתי, אפילו שאנחנו שונים,

ובנקדוות שקשה לה ויש לה פחדים - אנחנו שנינו יחד בזה.

ונחשוב יחד מה יכול להרגיע ואתה מחד,

ולאפשר לי את האיוורור הכה נצרך מאידך."

וזה אפשרי!

לגמרי לגמרי אפשרי!

טוב, יש לי עוד הרבה מה להאריך ולכתוב, אך כרגע אסיים, כי זה יכול לא להגימר לעולם 😅

אבל באמת חשוב להבין כאן לעומק את הדבירם,

גם אצלך,

גם אצלך בעלך,

לזהות תא הצרכים של שניכם,

לאט לאט להסיר את המכשולים עבור שניכם,

להסתכל על התמונה השלמה,

להביט גם להווה וגם לטווח הרחוק במה קורה ויקרה לכל אחד מכם,

להתחזק בכל הטוב שבזוגיות,

להצליח לתקשר בצורה בונה ומקרבת גם את הקונפליקט

ולהמשיך להיות זוג כזה אוהב ומדהים כמו שאתם

ב"הצלחה רבה רבה יקרה, רק טוב שיהיה 🙏🌹

ואווווווווו איזו תגובה מושקעת!!!!!!!אנונימית בהו"ל
עזרת גם לי תודה מהממת!!!!!!!
תודה יקרה, שימחת 🥰🙏נגמרו לי השמות
ממש תודה רבה על התגובה המעמיקה והמושקעתרואה ממטר

זה לא ברור מאליו לקבל כזו תשובה בפורום, וע"כ אני ממש מעריכה את זה ומודה לך!

כמובן את לא חייבת לענות לי שוב אני לא רוצה להטריח אותך

הצלחת להאיר לי נקודות מסויימות ולמקד את המחשבה שלי. האמת שמה שקרה השבוע בפועל, לפני שכתבתי את השאלה, זה שתכננתי להגיד לו שאין מצב שהוא יוצא ושישכח מכל התכנית הזו להיכנס לקבוצה הזאת. אבל חשבתי על זה הרבה, ממש הרבה את כל היתרונות והחסרונות ומה יקרה בסוף, וגם לפי התשובות כאן מכולם הבנתי שאני באמת לא יכולה לכבול אותו. החלטתי לא לדבר על זה מילה. בערב הוא שאל אם זה סבבה שהוא יצא, אמרתי לו שמבחינתי אין לי אופציה לכבול אותו, כמובן בנעימות, ושילך ויהנה, אבל שינסה למצוא קבוצה בשעה אחרת. הוא הסכים ואמר שכרגע ילך פעם בשבועיים ובמקביל יחפש קבוצה אחרת, למרות שזה קצת מבאס כי הקבוצה הזו הם חברים מהעבר וכיף לו איתם. 

תכלס ישנתי טוב כי הייתי גמורה ממש 

רציתי להוסיף, כי אחת הסיבות לזה שאני ככה עומדת על זמנים זה א: זוגיות מזעזעת של ההורים שלי ואני לא ארחיב כי זה לא רלוונטי

ב:  ממש אחרי החתונה גרנו ביישוב קטן ליד הישיבה שלו. בעלי הוא טיפוס מאד מאד כריזמטי וחברותי שמושך אליו הרבה אנרגיה ואש. בתחילה הוא היה קצת בעננים ולא בדיוק אחז שהוא התחתן ויש לו אישה שמחכה לו בבית. יום אחרי השבע ברכות חברים התקשרו אליו שיגיע איתם למשחק כמובן בשעות ההזויות שלהם, רווקים... הוא שאל אותי ולא היה לי נעים אז אמרתי לו שבסדר. תכלס היה לי לילה מזעזע והייתי בטוחה שסיימתי איתו. ככה לעזוב אישה אחרי שבע ברכות? שתקתי על זה אבל מבפנים הייתי כעוסה ממש ואחר כך זה קרה עוד כמה פעמים. ייאמר לזכותו שהוא הבין שזה לא תקין על אף שלא אמרתי מילה וגם עברנו דירה מייד אחר כך. למעשה השיגעון הזה הסתיים ממש זמן קצר אחרי החתונה. בדירה החדשה לפני שנולד הילד הראשון גם היו עוד כמה יציאות לא במקום שגרמו לכעסים אבל תמיד דיברנו על זה והיו מסקנות.

התחושה שלי שבגלל התקופה הראשונית הזו, שלא היה לי ביטחון בו ובזמנים גרמה לי להיות קצת אובססיבית (לא ברמה חולנית) לגביו ולזמנים שלו וזה משפיע עליי בעצם עד היום. אני חושבת (ולא בטוח בכלל שצודקת) שאם היינו אחד עם השני הרבה בתקופה שצמודה לחתונה, אז הייתי משחררת כמו כל אישה נורמלית שבעלה לפעמים מאחר, ויוצא פה ושם.

תכלס כיום אפשר לומר שהוא עשה שינוי ענק ומשמעותי בכל מה שקשור לזה. אין דברים לא צפויים, אין סתם יציאות בלי גבול, גם מהסיבה הפשוטה שכמו שאמרתי הוא מאד עסוק במשך היום ולא מבזבז שניה. 

לגבי מה שרשמת שאני אולי לא בטוחה בו מה הוא עושה עם חברים זה לא הכיוון. אני בטוחה בו והכל בסדר. הזוגיות שלנו איתנה ויציבה ויש אהבה גדולה ופירגון ביננו. מלבד זאת בעלי עוזר לי לדעתי יותר מהסטנדרט שזה אומר לקום בלילה לילדים, גם אם זה פעמיים שלוש, לקלח, לשחק איתם, לנקות ולסדר. אפשר לומר ש99% מהוויכוחים שהיו לנו בחיים (נשואה 5 שנים) היו על זה! בוודאי שאני רואה את הצורך שלו לצאת ולהתאוורר, בין אם זה במשחק או לצאת עם חברים לכמה שעות. גם אנחנו יוצאים יחד לפחות פעם בשבוע ואם לא זה בגללי שאין לי כח לצאת.

אני חושבת שפשוט עם כל הסיבות שמניתי בשרשור פשוט לא נחמד לי שהוא יוצא. ואצלי זה קצת קיצוני בגלל הדברים האמורים. 

רק עכשיו רואה 🙈נגמרו לי השמות

ואי מתנצלת על הדיליי...

שמחתי מאוד לקרוא אותך!

נשמע שיש לכם ב"ה זוגיות מיוחדת, מלאה בכבוד, הבנה ואהבה, איזה כיף

כמה רגישות אחד לשנייה, איך תיארת מה ואיך אמרת לו, ואיך ניסית להבין אותו ולשדר לו את זה,

ואיך הוא ניסה לשאול אותך אם זה מתאים לך, וניסה שזה יהיה רק פעם בשבועיים, ועוד לחפש במקביל קבוצה אחרת, אפילו שאלו חבריו הטובים מילדות,

ואיך לך שוב היה כ"כ אכפת שכן יהנה, ובטח שעם חבריו.

ממש נשמע שאתם כ"כ אוהבים אחד את השנייה ורוצים זה בטובתו של זה שזה מדהים!

ולגבי הסעיפים שכתבת -

אז א - את לגמרי צודקת, ובטח שזה משפיע על כולנו דפוס הילדות ובית ההורים בו גדלנו והמודלים להם היינו חשופים!

בין אם נרצה או לא - זה נמצא שם. במודע או בתת מודע.

ודברים טובים - טבעם שנרצה לשחזר,

ודברים רעים - טבעם שנרצה לרפא ולהתרפא, וע"י בן/בת הזוג זה ממש ב"ביפנוכו" שלנו הכמיהה הזו לתיקון, לריפוי שלם...

ועבודה גם על הפן הזה, אפילו אם זו "רק" עבודה מחשבתית -יכולה ודאי להועיל הרבה.

ב. האירוע ממש בתחילת הנישואים יכול בהחלט לשפוך עוד אור על הנושא. ואיזו מדהימה וחכמה ומדויקת את שאת יודעת להצביע על כך!

אולי עוד עיבוד של כך ביניכם יכול להועיל לכם, לספר לו מה הרגשת, הוא יספר לך מה חווה וכן הלאה - ומתוך המקום החזק והעוצמתי שאתם נמצאים בו עכשיו - אולי זה יכול לחזק אפילו עוד יותר וגם לרפא את העבר.

כמובן שניתן להבין גם אותך וגם אותו שם.

אותך - כלה טרייה טרייה שבדיוק עשתה שינוי עצום במעבר בין הרווקות לנישואין,

כוספת לבעלה החדש, מחכה לו, והוא מבושש לבוא...

ואותו - חתן טרי שעוד לא הצליח לעכל את המציאות החדשה והשינוי העצום, ורגיל להיות שם עבור החברים, ודאי כאשר מזמינים או מבקשים את נוכחותו, ואולי עדיין לא יודע כמה ואיך והאם בכלל זה יכול לפגוע באשתו הטרייה, אז פונה לאינסטינקט המוכר והולך עם החברים, כמובן בלי טיפה של כוונה לפגוע, אפילו בלי מודעות אולי לכך שזה עלול לפגוע!

ולהמשיך ולראות איך מיד אחרי ששם לב לכך- הוא הבין שהוא טעה!

הוא הבין שזה לא היה תקין!

אפילו בלי שאמרת מילה!

והוא מיד משתדל, מתקן!

וכמו שכתבת - שזה הסתיים ממש זמן קצר לאחר החתונה!

ורוצה להוסיף, וחשוב לכתוב זאת כדי שבמבט מפוכח יותר כיום תראי זאת גם את באור בהיר יותר -

בעלך, החתן הטרי, שאל אותך "האם זה בסדר שאצא?"

ואת ענית לו "כן, זה בסדר" (כתבת שהוא שאל אותך ולא היה לך נעים אז ענית בסדר)

אז מה *הוא* שמע כאן בעצם?

הוא שמע שאשתו, האהובה והטרייה אומרת: כן, זה בסדר!

\מבחינתו, בהיכרות שהוא הספיק להכיר אותך עד אז (שודאי לא הייתה מעמיקה כמו היום...) - אשתו אומרת לו באמת שזה בסדר!

זה מה *שהוא* שומע, אין לו מושג מה מתחולל לך בראש או בלב...

הוא שואל,

הוא מברר,

הוא שומע שכן

בתוספת הטריות הבאמת גדולה שלפני שנייה התחתנתם,

בתוספת האופי שלו הכריזמטי, הסוחף,

בתוספת החברים מבחוץ שקראו לו וכמובן לא מבינים את המציאות החדשה

ובתוספת זה שהוא עוד הבין שזה לא היה תקין בלי שאמרת אח"כ,

ותיקן

והשתדל

ועדיין משתדל -

מכל זה ממש ניתן לראות עד כמה *באמת* תמיד היית חשובה לו!

תמיד היית ועודך מקום ראשון אצלו!

ולומר את זה ללב שלך גם עכשיו, וממש לראות זאת בעיניים - יכול למלא עוד קצת את הלב,

יכול לסגור עוד קצת את החור הזה שרוצה לכרסם כל פעם מחדש שעולה הנושא הזה...

ועוד משמח גם מה שכתבת:

"תכלס כיום אפשר לומר שהוא עשה שינוי ענק ומשמעותי בכל מה שקשור לזה.

אין דברים לא צפויים,

אין סתם יציאות בלי גבול,

גם מהסיבה הפשוטה שכמו שאמרתי הוא מאד עסוק במשך היום ולא מבזבז שניה."

איזה יופי!

וממש כל הכבוד לבעלך היקר על העבודה העצמית הגדולה שהוא עשה כאן!

וכל הכבוד לך שאת רואה את זה ומוקירה את זה

וכמובן לשניכם - על כל האכפתיות הגדולה אחד לשנייה, על כל הזוגיות המדהימה שבניתם בעשר (או עשרים ) אצבעותיכם 

אתם מדהימים!

ואני בטוחה בטוחה שגם בעניין הזה תגיעו להבנות טובות לשניכם, ואפילו תעמיקו עוד יותר את כל הטוב הגדול הזה שכבר יש ביניכם!

המון אהבה ואור וטוב, נשמע שזכיתם ממש

וואו תודהרואה ממטר

מעריכה מאד את התשובה המסודרת והמיוחדת

בשמחה רבה ❤️נגמרו לי השמותאחרונה
ממש מובןאביול
זה סבבה והכל לצאת להתאוורר, אבל זה ממש מאוחר טממש הגיוני שתתנגדי לזה. אין שום אפשרות לקבוצה אחרת?
נו מתי הוא חזר בסוף?Haviherb
אני במתח כי אצלי אותו סיפור אולי אשמע סיפור מעודד
אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקהאחרונה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

לא ציפית יותר מידיממשיכה לחלום

לדעתי לא יפה לעשות אירוע בבית, להזמין אנשים, ךהכין כיבוד ולא לדאוג שהם יוכלו לאכול.

זה חוסר התחשבות

כמו שתיארת איך התאמצת שיהיה משהו טבעוני מכל דבר

ממש ככהיעל מהדרום

לק"י

בטח כשלא מדובר בחילוני גמור שמנותק לגמרי מאנשים דתיים.

הוא לא יודע שדתיים צריכים אוכל כשר?... ולא אוכלים בכל מקום?

לדעתי הוא פשוט לא חשב על זהשמעונה
מישהי הביאה פיצה ,מישהי הביאה לביבות , הוא לא קישר שאם הוא מחמם בתנור זה אסור... חמותך יודעת שהוא אוכל טרף? את יודעת בוודאות שהוא אוכל טרף?
איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

אז כנראה באמת פשוט להעלות למודעותשלומית.

ולתזכר אותו ....

ובאמת נשמע מצב מאתגר, בהצלחה!!

אתם ממש בסדרזווית אחרת

אתם אלופים שהלכתם, ונתתם הרגשה טובה.

חושבת שאת צודקת שלא עשו לכם דווקא, יש לך הסתכלות של עין טובה וזה מקסים בעיני.

בפעם הבאה כדאי לתאם איתם מראש איך מתנהלים עם האוכל.מניחה שבאמת אם הוא דתלש הרבה זמן הוא שכח כבר את ענין התנור.גם לי יש דתלשים במשפחה שממש מתחשבים, אבל חושבת שגם הם לא היו שמים לב לענין החימום בתנור.

מסכימה לגבי התנורבוקר אור
גם אצלנו זה ככה
וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרום

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

מוכר מאוד!זמינה

ותחשבי שהייתי במצבים כאלו עם ילדים שצריך לומר להם לא לגעת בכלום

למדתי להאכיל את כולם לפני (קונה להם פיצות אז הם מאושרים)  ולשמוח ביחד המשפחתי

גם אצלינו נושאי שיחה זה קשוח ביותר בטח מאז הבלאגנים של הרפורמה ועוד יותר מאז המלחמה בעזה, אני מנסה למצוא נושאי שיחה לא נפיצים, להחמיא על מה שאפשר, לשתוק הרבה גם כששומעת דברים כואבים וללכת הביתה בידיעה שעשיתי מה שיכולתי.

משערת שגם לצד השני יש מה לומר עלינו כי כל אחד רגיש לדברים אחרים.

מציעה לפתוחהמקורית

ולבקש להתחשב או להגיע שבעים או להביא פיצה בעצמכם

אצלנו השיח במשפחה על הכשרות פתוח, לא אוכלים טרפות ב"ה אבל לא ברמה שלנו אז מדברים על מה כן ומה לא, כשברור לנו שזה שיח לגיטימי

אתם התחשבתם עם האקדח, לגיטימי שיתחשבו בדברים אחרים שחשובים לכם. לא רואה סיבה להשאיר את זה לא פתור ולצבור מרמורים

אצלנו אחרי תקופה קצת מתוחה בהתחלה פתחתי שיח ומאז עובר בטוב והכל בסדר

רק לי מוזר ממש הבקשה על האקדח???אונמר

מה נשמע עם אנשים.

בחיים לא הייתי מכבדת בקשה כזו. אני לא אגיד לך אפילו לבוא עם חולצה עם שרוול ולא גופיה.

על האקדח אתה בא עלי??

אני כן מצפה שיבואו בצניעות בסיסיתיעל מהדרום

לק"י

(חולצה עם שרוולים, לא מחשוף גדול, מכנסיים לא קצרים).

לא מבקשת אולי, אבל כן ברור לי שאמורים לכבד. למרות שמאנשים שמבקשים ממני לא לבוא עם אקדח, בהחלט אפשר לבקש לבוא עם לבוש מכבד. מבחינתם זה כנראה ממש דת, הפציפזם הזה (לא שאני מסכימה איתם כמובן. אבל יש מצבים שעדיף לכבד כדי לשמור על יחסים תקינים. בטח אם מדובר בביקור של פעם ב...).

טכנית לא הבנתי את הענין. מה המטרה שלה בבקשה הזו?אונמר
פציפיזם יכול להיות גם החשש מעצם הימצאות הנשקירושלמית במקור
כלומר חשש פרקטי של תאונה שעלולה לקרות,

אבל גם כוללת את הרתיעה מהנוכחות שלו במרחב האישי שלהם, רתיעה מכך שהוא חלק מחיי היומיום (במגוריהם כביכול אין סיבה לנשק), העובדה שהוא בתוך בית עם ילדים, והצורך להסביר להם. מבחינתם שהילד גם לא ילך לצבא... יש למשל הורים פציפיסטיים שמסרבים לחשוף את הילדים למשחקים עם אלימות וכיבוש, אפילו משחקי קופסה, אז הם לא ירצו מראה של הכלי הזה עצמו בבית.

(חושבת על הקבלה של אולי לבוא במעיל פרוות שועל לבית טבעוני)

(כמובן שאני אישית לא מזדהה, רק מסבירה את העמדה שיכולה להיות, ותמיד שווה שהפותחת זו שתסביר, או שתשאל את קרובי מהשפחה הפציפיסטיים אם אינה יודעת)

מהשאלה שלך, שווה לך לגגל פציפיזם. חנוכה שמח!

תודה. ווא קשה לכבד במציאות חיים שלנו.. מבינה אבל.אונמר
פציפזם זה עניין מצפוני. לא?יעל מהדרום

לק"י

לא נשמע לי שזה קשור לחשש מתקלות עם הנשק.

אלא לזה שהם נגד מלחמות (חיים בסרט. אבל שיהיה).

ככה הסבירה לי פציפיסטית בעבר. לא התווכחתיירושלמית במקור
חחח...נשמע לי כמו תירוץ שלהיעל מהדרום
היא בסך הכל אמרה שזה יכול לכלול גם את זהירושלמית במקור
היא לא אמרה שזו הסיבה של עצמה... דיוני מטבחון כאלה בעבודה אם את מכירה. התעניינתי באופן כללי והיא ענתה על מה שמכירה.
כמה מנותקים מהמציאות אפשר להיות 🤨באתי מפעםאחרונה
חייבת להגיד שזה מגרד לי בכל הגוף.... 
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

קחי בחשבון שהיא אולי התמסכנה גם לאחריםחילזון 123

הם רק לא לקחו קשה את ההתמסכנות הזאת והרגישו בנח להגיד שזה מה שמתאפשר להם.

או שאולי היא יותר "מפחדת" מהתגובה שלהם ולא מרגישה בנח להגיד להם 'לא' ...

(אגב גם לך היא אמרה שתשארו)

נכון שיכול להיות שמלכתחילא ההתנהגות שלך יותר מכבדת ונכונה.

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

יכול מאד להיותהשקט הזה
הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתיאחרונה

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתיאחרונה

על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.

הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.

יכולה לתת מספר בפרטי.

תודה בנותמחי

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים

כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?

בעל במילואים וכו..

לי כאב מאוד ביום הראשוןמחי
בימים הבאים תפקדתי כרגיל, עם משכך כאבים 
שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

את ממש פריוילגיתחנוקהאחרונה

הילדים שלי קמים מאד מוקדם, עםה שמש.

בחורף זה סבבה אבל בקיץ בחמש ועשרה כולם ערים (זה לא קשור לאור זה קשור לשמש, כי החדר חשוך לגמרי)

זה לא תמיד בשליטתינו כמה זמן בוקר יש

(אכן הבוקר אצלינו ארוך וזמן מופלא שהם משחקים בו בכיף. אני מלבישה ממש בסוף, אחרי שהתיקים ארוזים ואני מוארגנת להוציא אותם/בעלי.

כי אין לי כח לעצבים של ילדים מאורגנים שעכשיו צריך להישמר שיישארו ככה ובגד מתלכלך וכו')

לנו אין מסכים אז זה לא אופציה והילדים לא מכיריםהמקורית

שום דבר אחר

קמים, מתארגנים, ויושבים לשחק או לקרוא נגיד

אוכלים משהו

ויוצאים

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמת

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

מה את חושבת על זה?המקורית
אני גם חושבת ששעה זה הרבה במיוחד בבוקראנונימיות

זה לא ממש בריא לפתוח את הבוקר עם כל כך הרבה גירויים..

אני אודה ששנה שעברה הייתי עם היפראמזיס ובעל במילואים ונפלתי גם למלכודת של מסכים בבוקר.

וזה מאוד נח וקשה להפסיק

אבל ברגע שהחלטתי עם עצמי שדי בכל מחיר אז מאוד מהר הן התרגלו שאין.

היום הן פשוט מתארגנות (קצת יותר בנחת) ומשחקות.

בהתחלה הן היו מבקשות והיום הן כבר לא מבקשות יודעות שזו לא אופציה.

בעיקרוןהשם גדולל

אצלי יש "תחנות"

נטילת ידיים

להתלבש, לא יוצאים מחדר עד שמתלבשים אלא אם כן צריכים להתפנות..

שטיפת פנים וצחצוח שיניים

קרם פנים וסידור שיער.. מי שרוצה מקבל נשנוש בוקר או כריך.. מי שלא יש דפים ועפרונות ציבעוניים בשולחן (כמות קטנה) עד שהם יוצאים..

האמת שלא הבנצי מתי יש זמן 😅בוקר אור
קמים מתארגנים יוצאים.. בדרך כלל הפוך, אין לנו זמן מיותר בבןקר
אין לנו טלויזיהפה לקצת
אצלי הם משחקים עד שאני מתאפסת בבוקר ואז שותים ומתלבשים ובזמן שנשארים חוזרים לשחק
איך אנשים עם המון לחץ בעבודה רזים ואני לא?אובדת חצות

כשיש עליי סטרס או עומס או תחושת רחמים עצמיים על עומס, אני אוכלת לא מסודר, הרבה ומשמין כדי לפצות.

אכילה רגשית. אבל - איך יש מנהלות רזות, רכזות רזות, והרבה נשים במשרות בכירות שעדיין רזות? הרי עליהן מן הסתם יש יותר לחץ ועומס ואחריות- להן בטח יש פחות זמן להתמיד באוכל בריא או פילאטיס, אז איך זה הגיוני?

לפעמים זה גניםואני שר

לפעמים אוכלות פחות מהלחץ

לפעמים מנוהלות מספיק כדי שלמור על בריאות גם בעומס

מבינה את התסכול

אבל לא יודעת איך זה עוזר לך

עזבי את זה ותתרכזי במה נכון וטוב ואפשרי לך

אני כמוך124816
אבל רואה סביבי גם נשים שהטבע שלהן שונה ודוקא כשהן עמוסות ולחוצות הן לא מוצאות זמן לאכול/ אין להן תאבון וכדו'... גם שם זה לא אידיאלי וגם אם לא גורם להשמנה יכול לגרום לבעיות אחרות...

ומאמינה שיש גם את הבודדות שיכולות גם לעמוד בעומס וגם להתמיד באוכל בריא והתעמלות, אבל אותן אני פחות רואה סביבי...

לאנשיםoo

במשרות בכירות לרוב יהיה תכונות אישיות גבוהות

מה שעזר להם להגיע למשרה

וזה גם מה שעוזר להם לתזונה נכונה ומשקל תקין

מודעות תכנון ושליטה עצמית

בנוסף אם לומדים ניהול זמן ואנרגיה נכונים

אפשר להספיק בחיים גם קריירה וגם אורח חיים בריא (וגם עוד דברים)

איך לומדים את זה?..שוקולד פרה
ע"יoo

1. הגדרת מטרות

2. תכנון זמן/ כוח ריאלי לכל מטרה

3.תיעדוף משימות לפי רמת החשיבות

4. שיבוץ המשימות באופן יומי/ שבועי/ חודשי וכו

5. להשאיר מקום בלו"ז לבלתמים והפסקות

6. לעשות בקרה תקופתית על עלות תועלת של ביצוע המשימות לעומת הזמן והאנרגיה שהן לקחו

במידת הצורך לחזור שוב על הסעיפים מחדש

הבעיה שלישוקולד פרה

שאני לא מחשבת נכון זמנים

כמו באג כזה חח

ובכלל אני לא זריזה

זה קשהooאחרונה

לחשב זמנים באופן מדויק

אני תמיד מוסיפה זמן נוסף מעבר למה שחשבתי

נניח משימה שלוקחת שעה אני נותנת לה שעתיים

כי כמעט תמיד יש בלתמים

וחוסר דיוק בתכנון

על זריזות אפשר להתאמן

לא לעשות יותר מהר

אלא יותר יעיל

אני תמיד מחפשת את הדרך הקצרה ביותר שנותנת את התוצאה הטובה ביותר 

חחח שאלת חייאפרסקה
עם כמות הזמן שאני מבלה בעבודה בלהתרוצץ ממקום למקום, הייתי צריכה להיות כבר מקל 😂
לפעמים זה הנס קפההשם גדולל

שסוגר את התאבון..

תכנון זמן נכוןהמקורית
כשאת מפנה זמן לעצמך, יהיה לך זמן. זה מגיע גם עם תחושה שאת חשובה וראויה ודברים אחרים פחות חשובים יחכו או יעברו למיקור חוץ

וגם - יש אנשים שעומס ועשייה עושה להם טוב וממקד אותם, יש אנשים שפחות. השאלה היא איפה את נמצאת בסקאלה.

זה לא קשור בכללניגון של הלב

כשלך יש עומס את אוכלת לא מסודר. לא לכל הנשים זה ככה. כשלי יש עומס אני בקושי אוכלת, יכולה לעבור גם ימים שלמים בלי אוכל או עם ארוחה אחת ביום. זה משתנה בין כל אדם, ולכן זה שהן במשרה בכירה או שיש להן הרבה עומס לא משפיע על הרצון שלהן.

גם זה שהן במשרה בכירה לא אומר שהן עמוסות יותר. יכול להיות שכמו שכתבו פה הן יודעות לתכנן זמנים נכון, או שלהן יש פחות דברים בחיים האישיים שמעמיסים עליהן או שיש להן יותר עזרה
וזה גם אופי של אנשים כמה הם מרגישים עומס וסטרס או שהם נהנים ופורחים מזה

אולי יעניין אותך