עצהאנונימי (פותח)
ב"ה
 
שלום לכולם!
אספר לכם את הסיפור שלי ואבקש עצה. התחתנתי צעירה,ולצערי הרב נפלתי בפח-עם בחור שהיה חולה נפש,עזבתי אותו כחודש לאחר החתונה. השורה התחתונה-אני בחורה גרושה. כשבחור מתחיל איתי אני לא ישר מספרת לו על היותי גרושה,אני יוצאת איתו ואז אם אני רואה שיש סיכוי להמשך-אני מספרת בעצת רב בפגישה שנייה שלישית.
החלק הזה מאוד קשה לי-לספר,למרות ופה אני מדגישה שהייתי נשואה רק חודש ולא הספקתי בכלל לפתח איתו מערכת יחסים ב"ה.
אם הבחור שאני יוצאת איתו-מצא חן בעייני זה הופך את העניין שאני צריכה לספר לעוד יותר קשה.
כל פעם אני אומרת לעצמי שאספר מההתחלה וככה אחסוך מעצמי עוגמת נפש.
השיקולים שלי הם-החברה שלנו מאוד שפטנית ואני יודעת שאנשים ישמעו לא יצאו איתי,וגם אני לא מעוניינת שכולם ידעו מזה,כי אם יוצאת עם בחור וזה נגמר אחרי פגישה אחת אז אין צורך לספר.
בסיפור שלי באמת לא הייתה מערכת יחיסם כי ב"ה עזבתי אותו חודש לאחר החתונה,אז זה הופך את הסיפור לפחות מורכב מאשר גירושין שהיו אחרי נישואין ארוכים.
מה אתם מציעים לעשות? כל פעם שאני לפני סיטואציה כזאת אני במחשבות ופחדים וזה לא קל לי.
 
שיהיה לך בהצלחהאנונימי (פותח)
אני צעיר(19) ולא יכול לחלק מניסיוני או משהו אבל יכול הגיד שהסיפור נגע לי ואני ממש מקווה בשבילך שיהיה טוב יש לי דודה שקרה לה אותו הדבר שהוא עבד עליה שהוא עובד במלא עבודות ובסוף התגלה שהוא עם עבר נפשי קשה....לכן לפי איך שאת נשמעת את ממש אדם טוב אז רק ברכה והצלחה ולדעתי אם ממש תרצי בטוח הקב"ה יסדר לך משהו טוב ותאמיני לי שעדיף לסבול קצת מאשר לשתוק כול החיים ולחיות עם משוגע..החזון איש מדומני חיי עם אישה שעבדו עליו בשידוכים והיא הייתה מרשעת והוא שרד איתה והיו לו יסורים לדעתי את לא צריכה להיות כך.לילט
בטוחני שתצליחי למצוא בחור טובאנונימי (פותח)
למרות המצב הזה.
 
אני חושב שאת צריכה להמשיך לספר כהדרכת הרב וללכת בדרך האמת ומהשמים יסיעו לך.
לא ברור לי שיותר נכון לא לספר מראש.אליסף ט
פשוט חבל על עוגמת הנפש שלך ושל הבחור (שאני לא מאשים אותו אם הוא מפחד מהסיפור).
 
נראה לי שעדיף לספר מראש וכך תפגשי רק עם מי שבאמת מוכן לעניין הזה.
טוב, אני לא לגמרי יכולה לענותמאמע צאדיקה
אבל אני מנסה למקד- מה שקשה לך זה הקטע של לספר שאת גרושה בעצם.
מנסה לדמיין את הססיטואציה-
לחץ, דייט שני, פרפרים בבטן, מתרגשת, מתוחה.
כמו כל דייט.
רק שלך יש עוד אבן על הלב. יש לך מ-ש-ו לספר לו. יש לך משו כבד ומעיק שאת צריכה להשחיל לשיחה ככה שזה יכנס טבעי, לא יפחיד אותו יותר מידי, וגם שלא יבלע את כל השיחה אח"כ.
מה גם זאצלך זה משו פרטי- נק' רגישה... אז לחשוף את זה למישו -זה קשה. ואת מפחדת- לכל אחד אני יספר את זה?! יעיף את הדיבורים האישיים שלי לכל רוח?!
 
 
שאלה- איך את בקטע של לספר את זה לחברות? לבנות שאת מכירה ומתעדכנת עליהן כל-כמה-זמן?
(בסיגנון- היי!! איזה יופי לפגוש אותך באמצע הרחוב!! שנתיים לא חשבתי עלייך.. מה שלומך? איפה את היום? תנסי להרשים אותי במשו מרגש שאת עושה- אחרת אני ימשיך לא לזכור אותך גם עוד שנתיים... עד ההיתקלות הבאה...)
 
(אני חושבת שאם יהיה לך יות זורם לספר את זה לבנות\חברות- יהיה לך יותר קל להגיד את זה למדוייט בשתי מילים..)
 
 
ואם את לא מספרת לפני פגישה ראשונה- אחריות שלך!! לברר שהוא לא כהן.
ישועת ה' כהרף עיןאמונהה
הזיווג האמיתי שלך לא יראה זאת שאת גרושה כפגם.
 
אם תחשבי טוב לכל בן אדם יש קושי מסויים: נמוך מידי, רזה מידי, שמן מידי, חזרה בתשובה, משפחה לא טובה וכו'.
 
 
את צריכה להתפלל המון לה'-אין פתרון אחר.
 
 
צאו מיזה! חזרה בתשובה היא יתרון, לא חיסרון.לאמונהAdi1990
את שמה את היתרון "חזרה בתשובה" בשורה עם חסרונות , שמן מידי , משפחה לא טובה..
 
חזרה בתשובה זה יתרון גדול לפני הקב"ה ולפני החברה, גדלות נפשית עצומה, התמודדות נעלה והיא מעידה רק טוב על האדם.
 
מה שאת לא עשית בכל החיים שלך, חוזרת בתשובה ממוצעת עשתה בשבת הראשונה בחייה ששמרה, בקיץ הראשון שכיסתה בו את המרפק, בתפילה הראשונה.. בזמן הקצר הזה של ההחלטות הראשוניות לשנות למרות הכל אורח חיים, להתנתק ממה שהיה תמיד מנת חלקה, לצאת מתוך הקולות שקוראים להאמין, אף על פי שהחברה מכאן מכאן מקשה.
 
ראוי שאת ושאר אנשים מהחברה שלך יפנימו זאת ויפסיקו להסתכל על הגדלות העצומה וההתקרבות מ-ב-ח-י-ר-ה לה' יתברך בתור חיסרון,  ויכניסו לעצמם לראש שחזרה בתשובה היא ברכה, יתרון שאין שני לו.
 
בעל תשובה לא נולד לאורח החיים הדתי, אלא בחר אותו בכוחות עצמו, בלי שהיה רגיל אליו, בלי שהכיר אותו מהרחם עוד, התמודד עם נסיונות עצומים, ברוב המקרים רב עם חצי עולם, ועשה דברים שגדולים כל כך ונבצר מלהביעם דרך מקלדת.
הוא ראוי להערכה והוקרה, ולא לכך שישימו אותו בשורה אחת עם שמן מידי, רזה מידי ובעל משפחה לא טובה.
 
תפנימי, את ושכמותך ,חזרה בתשובה היא ייתרון! דיי להתייחס לזה בתור חיסרון.
 
ואסיים במשפט ידוע... שמשום מה, אנשים מתכחשים לקיומו.
"במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם עומדים בו"
    (מסכת ברכות, ל"ד ב' ).
שלוםאלעד
ישנם המוני גרושים צעירים ומקסימים שמסתובבים ומשתוקקים להתחתן. כשם שאת לא מרגישה גרושה אלא נשואה (לצרכי שידוכין), גם בחור בעל רקע דומה לשלך עשוי להרגיש כך. מדוע שלא תנסי לצאת עם בחורים גרושים?
 
אבל אני מזהה כאן ענין יותר עמוק. ניכר שאת מתביישת בזה שאת גרושה, כאילו את סוג ב'. אני מכיר את ההרגשה, לצערי, ומתוך נישואין מאושרים בפרק ב' יכול לומר לך בבירור שאם את תעבדי על עצמך, ותשכנעי את עצמך בצורה הכי ברורה שאת לא פחות טובה ואיכותית ומוצלחת מכל רווק אחר- את תשדרי את זה החוצה וכל מי שייפגש איתך יחוש זאת. באותו זמן כבר לא תהיה לך בעיה לספר מה שעבר עלייך, כי למעשה, מבחינה נפשית ורגשית את כבר לא שם.
 
בהצלחה רבה!
קודם כל,תודה רבה על התמיכה והפרגון לכולכם!!אנונימי (פותח)
ב"ה
 
כן,אתה צודק.אני מרגישה ככה ואני בהחלט יודעת שזו טעות גמורה מבחינתי להרגיש ככה! כי לא עשיתי שום דבר רע,יש בי מעלות,אני בחורה שב"ה נראית טוב ואני צעירה.אבל יש הרגשות בנפש שצריך הרבה עבודה להתפטר מהם.אני יודעת שזה לא חיובי לבוא לפגישה בהרגשה כזאת למרות שאני לא מראה את זה.
ל-מה שעברתי גם אין השפעה בכלל על היום-יום שלי, אני מרגישה רווקה לכל דבר,אני לא חושבת על זה(רק כאשר אני צריכה לספר) וזה בסה"כ ביגר אותי מאוד והביא אותי לתובנות חדשות. אבל אם אגיד את זה לבחור זה נשמע כאילו אני מוכרת את עצמי ומנסה לשכנע אותו אז בדרכ אני מעדיפה לא להגיד את זה אלא רק לספר את הסיפור וכמובן לפרט אם יש ביקוש מצידו.
בעיקרון אני פתוחה לצאת עם גרושים,רק שבקושי יצא לי,רוב הבחורים שאני יוצאת איתם הם רווקים ולא בכוונה,משמיים..אני לא מוכנה לצאת עם גרוש+ ילדים,וגם עם גרוש שעבר מערכת יחסים זה פחות קוסם לי,כי לא עברתי מערכת יחסים,מה שעברתי היה מאוד קצר ולא הספיק להתפתח אבל כאמור אני לא שוללת מראש דבר כזה. כנראה שהכול תלוי קודם כל בהרגשה הפנימית שלי,אני צריכה לשנות את הגישה כלפי העניין.
 
 
 
תחשבי אם זה באמת שיקול חשוב מבחינת הבחורנועמיק
אם זה שיקול מרכזי,אז כדאי שתידעי אותו כבר לפני הפגישה הראשונה.אחרת את בעצם סתם מבזבזת לו זמן,ואולי עובדת עליו כמו שעשו לך.(ברמה הרבה פחות רצינית,אבל עדיין זה לא נעים)

אם לא,כלומר,אם את חושבת שזה לא אמור להיות שיקול מרכזי(גם אם רוב הבחורים לא חושבים כמוך),תספרי לו רק בשלב שבו היית מספרת על עצמך דברים אחרים שלא היית רוצה שידעו עלייך.אם הוא באמת בחור טוב,זה אולי כבר לא ישנה לו,ובכל מקרה הוא לא יכעס,אלא ינסה להבין.

את היחידה שמכירה את עצמך ומה שקרה לך,ואת צריכה לקבוע עד כמה זה משמעותי.
אולי תתיעצי עם מישהי שמכירה את כל הסיפור?

וסתם,לא הבנתי איך לא רואים כבר בהתחלה שאת גרושה לפי הכיסוי ראש?
את הכיסוי ראש הורדתי ביום שקבלתי גטאנונימי (פותח)
ב"ה
 
ככה שלא רואים עלי כלום.
בדרכ אין לי ככ דרך לדעת אם זה שיקול אצל הבחור,כי אני עדיין לא מכירה אותו טוב,ויצא לי לפגוש כאלה שכן אכפת להם מהסטטוס,וכאלה שממש לא.
בני משפחתי אומרים שלא כדאי לא לספר על ההתחלה כי יזה יבריח אנשים וזה כמובן הפחד שלהם.
אני ממש חלוקה בעניין,כי מצד אחד אני רוצה שאדם יכיר אותי לפני שישפוט עפ הסטטוס הטפשי הזה,ומצד שני אני לא רוצה לתת הרגשה שאני מרמה פה מישהו כי זו חס וחלילה לא הכוונה שלי!
הרב אבינר אומר לספר בפגישה שנייה שלישית,כי הוא יודע שאנשים ממהרים לשפוט.אני מבינה אותם,גם כשאני הייתי רווקה לא הייתי יוצאת עם גרוש(הייתי ממש צעירונת)
ותובנה חדשה שהגעתי אליה במשך הזמןאנונימי (פותח)
היא ש-תכלס שאני באה ומספרת את הסיפור שלי-זה המסננת הכי טובה.כי מי שבאמת יראה מעבר לסטטוס ירצה להכיר אותי,ומי שלא-אני צריכה להגיד תודה לאל.
תובנה שטחית מידיאלעד
נסי לחפור יותר עמוק..
 
הרי העדת עלח עצמך שבהיותך רווקה מאנת לפגוש גרושים.
רואים עליך!דני-יהונתן
כל עוד מבפנים את מרגישה עיכובים בגלל מה שהיה - תהיי בטוחה שרואים את זה עליך. בפרט בשפת גוף.
אבל, מה שיכול להקל עלייך זה לשתף את הבחור בקושי הזה שלך ולא לנסות לייפות הכל כי אין מצב שזה לא פעל עליך במשהו וההוכחה היא  -מה שסיפרת בתחילת השרשור. אמרת שיש לך מחשבות ופחדים . בנקודה הזו צריך לגעת. לעודד לסייע. לטפל ואז תהיי בטוחה שתשדרי את הבטחון שלך כלפי חוץ.
בהצלחה.
 
הייתי ממליץ לבדוק שלא תפגשי עם כל בחור אלא עם בחורים איכותיים שהסבירות אצלם יותר נמוכה לעזיבה אותך רק בגלל עובדת היותך גרושה
לספר מיד - אין סיבה שלא.Curious
נכון, ישנם דברים שמספרים אחרי פגישה שלישית (מחלות רציניות). אבל זה - אין סיבה, כי מה שקרה לך זה לא באשמתך, ואם מישהו פוסל אותך בגלל זה - זו הבעיה שלו!
והמון המון הצלחה !!!
רצוי לספר מהתחלה.יהודית פוגל
מכיון שחשוב מאוד כאן ליצור אימון ופתיחות וכך ניתן ליצור אותם, כי אחרי כמה פגישות כאשר הבחור כבר מתלהב ומתחיל לדמיין חתונה פתאום מפילים עליו ידיעה שכזו. זה מאוד מערער את האימון ומגדיל את הבעיה. וחוץ מז, כאשר מציעים אותך למישהוא, וכי לא כולם יודעים שפעם כבר היית נשואה? הרי זה אמור לעלות במהלך הבירורים ההדדייים?? בכל מקרה, ישועת ה' כהרף עין קוי לטוב ויהיה טוב בעז"ה.
לעניות דעתי.....1245
לספר בפגישה שלישית. וממש לא מומלץ בהתחלה. כי בחור ששומע בחורה גרושה זה מרתיע בהתחלה לא משנה מה גרם לזה. אבל אם זה פגישה שלישית שהבחור כבר רואה עם מי יש לו עסק ושהבחורה טובה, הוא יכול להבין שאוקי היא גרושה אבל יש בה המון מעלות והגירושים לא היו באשמתה וכו'... זה כבר נראה שונה לגמרי!!!
ו-כן פגישה שלישית זה מעולה שמתחילים להראות כיוון חיובי ומצד שני שהאהבה בד"כ עדיין לא יותר מידי אלא רק  מתחילה...
בהצלחה רבה בעזרת ה' יתברך!!! בשורות טובות בקרוב.
יהודית, הוצאת לי את המילים מהמקלדת...+mp8
הרי אם יפריע לו- תחושת הכעס על ההסתרה רק תעצים אותה,
ואם לא- נפלא, שיהיה בשעה טובה, וכבר מההתחלה!!
נדמה לי שגם את לא היית רוצה שיסתירו ממך מידע משמעותי עד השלב בו את כבר קשורה ממש אל המדובר....
בהצלחה ורק מזל טוב בפרק השני!!
ואוו! את פשוט גיבורה!אפוש
בס"ד
אני חושבת שאת צריכה לדעת שיש לך כוחות אדירים! אם הצלחת בזמן כל כך קצר לגייס את הכוחות נפש האלו ולהפרד אני בטוחה שהבחור הנכון והמתאים והראוי לך (!!) יבין את זה
תאמיני בעצמך ובצדקת דרכך! ובעז"ה תמצאי מהר את הבחור המדהים והמתאים!
(שתדעי שיש הרבה בחורות במצבך שאפילו לא מעזות לצאת!...את במצב מצוין!)
בהצלחה רבה בעז"ה!
אפרת
אני לא מבינה...רצון הרצונות
מה עדיף- לספר אחרי כמה פגישות ולסבול דחייה בעקבות הסיבה הזו (ואז ממילא להרגיש שאת סוג ב', "עובדה" שדוחים אותך בעקבות זה), או לצאת עם מישהו שידע מראש, החליט שהוא מוכן לנסות, והגירושין בכלל לא משחקים תפקיד אצלו- אלא האישיות שלך וההתאמה?
בעיני, בחור שייצא איתך למרות ה"מידע", ממילא הוא בוגר יותר, מבין את מורכבות החיים, ואיתו אפשר לבנות בסיס אמיתי ואיתן.
כל השאר...
לא ברמה שלך!!
 
אני מאחלת לך את כל הטוב שבעולם!!
צר לי אבלעיצה
אנחנו חיים במדינת ישראל, ארץ הקלישאות. מה אמרו פה - "אם הוא מפחד מזה, הוא כנראה לא שווה את זה, וזה ניפוי טוב". אז ככה - אני אסביר למה זה שטות. כי העדת על עצמך שברווקותך לא היית מוכנה לצאת עם מישהו שבמצבך כיום. לפי גישה זו גם את לא שווה את זה (?!) 
 
ועכשיו, ספציפית בחברה שלנו, דוסים דוסים (לרוב כאן בפורום) - מה לעשות - זה מה יש, את אכן סוג ב'. לא באמת חלילה. רק מההסתכלות המטופשת של החברה. זה לא אומר שבחורים רווקים לא ירצו לצאת איתך, ודאי שיהיו כאלה שירצו, אבל זה אומר שאת תצטרכי הרבה יותר להתאמץ כדי "להשיג" דייט אם מדובר בבחור רווק. זה מה יש. תתאמצי. תגייסי את כל העולם ואחותו לסדר לך דייט עם בחור טוב.
 
א-ב-ל , תספרי! אני יכול להעיד, שכשבחורות ספרו לי דברים הרבה פחות מפחידים בפגישה 3 ומעלה, קבלתי הלם רק מהחוסר אמינות. חוץ מזה - דוסים מבררים. לרוב לפני דייט ראשון, כך שזה גם ככה לא יעזור לך.
 שיהיה לך המון בהצלחה!
כל כך קל לכולםרחלי3
לומר ל"עיצה" שהיא חייבת לומר מהפגישה הראשונה, ואני חושבת שמבחינה מוסרית ומהמון בחינות זה הדבר נכון
 
אבל- ויש כאן אבל גדול, כ"כ קל לכל אחד ואחת כאן לומר לה שהיא כ"כ חזקה ושתאמר מהתחלה ויגיע הבחור הנכון, וגם אני הייתי חושבת בדיוק אותו הדבר אם לא הייתי מכירה\מנסה לסדר לחבר'ה גרושים אנשים רווקים.
 
(ההקדמה הקטנה היא שאני פשוט מכירה מקרוב איזה משרד שידוכים או איך שלא תקראו לזה)
 
אני (ב"ה) רווקה- אך אני מכירה כמה חבר'ה גרושים בני 20+ ו30+ וכמה פעמים אפילו טרי מהיום ננתקלתי בסיפור של בחור בן 30 גרוש שהתעניין בבחורה בת 34 רווקה והיא שללה את האופציה בטענה-"שהיא יוצאת רק עם רווקים"- ושלא תבינו לא נכון אני מכבדת את החלטתה. אבל זה לא מעיד על האדם כלום לכו תדעו מדוע הוא גרוש, ועם מי הוא התחתן.
 
ועוד בגיל 34 רווקה למה לא לנסות- אותו בחור הוא בחור כ"כ מקסים ולא פחות טוב מהמון בחורים רווקים שאני מכירה.
 
יש בעיה כ"כ גדולה אצלינו בעניין של הבררנות ( ואני כוללת את עצמי בכל דבר) של אשכנזי ספרדי, גרוש, שמן, רזה.!
 וזה לגיטימי במקום אחד אבל מצד שני באמת שכואב לי הלב לראות אותנו שוללים כך לפני שמוכנים לשמוע על האדם.
 
כנ"ל גם קרה שהצענו לבחור מישי, ובהתחלה או אמר כן ואחרי שאמרנו לו שהיא גרושה הוא שלל!
 
לכן מצד אחד כ"כ קל לנו  לומר ל"גרושים" ישר תגידו ותיהיו שלמים ויהיה טוב( וברור שבעז"ה כבר טוב ויהיה עוד יותר) אבל יש פה גם צד שאנחנו פשוט לא מבינים אותו איזה מחסום אצלינו שאנחנו שוללים בגלל זה, והסטגמה הזאת שמונחת עליהם פשוט איך שהוא מונעת מהם להתחתן שנית. וכן יש ספורים על גרושים שהתחתנו בשנית אבל הם מיעוט לעומת הגרושים שעדיין רווקים!!!
 
הלוואי ונצליח בעז"ה לעבור את השלב הזה, ונדע טוב טוב לשקול את המילים שלנו לפני שאני עונים בכזאת חדות מצח!
 
הרגשתי ממש צורך לשתףף....
 
המשך ערב מקסים!
שאלהנמרוד
איך לא עלית על זה שהוא אדם עם בעיה כל כך קשה ומה הלקח שניתן ללמוד מזאת?
תשובה (לא בשמה)אלעד
כל כך הרבה מקרים דומים יכולים ללמד אותנו שזו מציאות נפוצה ואפשרית
 
לעיתים אדם מסונוור, ולעיתים הבנאדם החולה יוגע לעבוד על המשודך שלו (כמו שהיא מצליחה להסתיר את העובדה שהיא גרושה). גם אני, למעשה, עברתי חוויה דומה. ואני לא פתי.
ויש מחלות כאלוישתבח המשובח
שזה אחד התסמינים בהם - שהחולה חי בשני עולמות נפרדים לחלוטין, ואין לו בעיה עם כל עולם לחוד בפני עצמו.
 
לך תעלה על כזו בעיה לפני שאתה גר עם החולה...
הסיפור שלי..אנונימי (פותח)
ב"ה
 
הסיפור שלי מתחיל מרמאות של אנשים שנראים הכי טהורים וצדיקים בעולם. כיום אנשים לוקחים כדורים ובעזרתם הם מצליחים להסתיר את המחלה שהם לוקים בה..ואחרי החתונה הכול מתגלה כבר אא להסתיר כמובן... יש לי הרבה חברות שזה קרה להן וחלקן אף יצאו עם הבחור מעל חצי שנה ולא ראו כלום והרבנים הסתירו ה' ישמרנו!!
לעניות דעתי הסבירות שזה יקרה בגיל צעיר יותר גבוהה,כיוון שחלקנו עדיין לא בוגרים לגמרי ולא יודעים להבחין בין סוגי אישיות שונות,וסימנים שעלולים להיות סימני הזהרה לא נראים לעין,ומה שהיום ברור לי-צריך לברר על הבחור בכל דרך אפשרית ולצאת הרבה זמן,לא למהר!!  יש דברים שמתגלים אחרי חודשיים שלושה ארבעה של קשר. אנחנו לא כמו הדורות של פעם,כיום יש יותר אנשים שצורכים כדורים,ויותר רמאות!!
והמסר שאנחנו כחברה וכחברים צריכים ללמוד מזה-מאמע צאדיקה
שזה לא בושה לספר!!!
שאם מישו על כדורים- שלא יתבייש להגיד את האמת!
שהסביבה שלו אחראית להגיד את האמת לפגוש\ה של הבנ\תאדם הזה\ו!!
 
אם היתה לי חברה שהייתי יודעת עליה שהיא על כדורים כלשהם- הייתי מוודאת (בדיסקרטיות, כמובן!!) שה"דחליל" שלה יודע מזה.
("דחליל" אצלי הכוונה לבחור\ חבר\ מדוייט\ פגוש \משודך\\\\ )
 
ואם זה יהיה הרוח בעם- גם הרבנים ינהגו ככה. (כי יראו שהעם בשל להנהגה הזו...)
 
 
זו דעתי.
 
 
 
אני בדעה שהכי מומלץ,רות22
לספר מההתחלה. 

עדיף שיברחו מההתחלה מאשר שיפתחו רגשות אלייך ועדיף להם, לא לקבל את הבום! הראשוני שמביא להרבה צער וכאב. אח"כ- לשניכם. 
ברגע שבחור מודע לזה שהבחורה גרושה הוא יודע לקראת מה הוא הולך!! 

באמת, זיווג הוא משמיים ואם זה זיווגך לא משנה מתי תספרי לו שאת גרושה בהתחלה או בתהליך ההכרות זה שלך!! אם תאמיני כך אין לך ממה לחשוש הרי עניין הזיווגים זו עבודתו של ה' ואנחנו רק שלחי ה'. 

לכי באמונה שלימה שהכול מאיתו יתברך וכל מה שהוא עושה הכל לטובה! 

בהצלחה. 
מקווה שתבשרי אותנו בבשורות טובות אמן. 
טראומה לא סטיגמהאנונימי (פותח)
[ הקדמה: הסיבה שרווק/ה פחות ירצו להיפגש עם גרוש/ה אלמן/ה זה לא רק בגלל סטיגמה. לסטיגמה יש בסיס. הבסיס הוא כזה: אם יש ילדים מזווג ראשון זה מכניס קושי בקשר. אם יש עדיין רגשות לבן/בת זוג קודמים זה גם מכניס קושי, הקושי יכול לבוא ממקום של איך אנחנו ביחס לזווג הראשון במקרה של אלמנות, ויכול לבוא ממקום של טראומה של הגרוש/ה במקרה של גירושים.   לרווק/ה המצויים יש איזה ציור/חלום של איך הבית שלהם יהיה. המשותף לכלם הוא הקמת בית מדף חלק כאשר הבית הוא רק שלהם ושל בן/בת זוגם בלי גורמים חיצוניים קודמים שמעורבים. ולכן לכתחילה לא רוצים להיפגש עם מישהו שבשבילו זה פרק ב'. אומנם בכל מקרה יראו בחיים שהחלומות זה לא המציאות ולכל אחד יש מטען מסוג כזה או אחר. אבל בכל זאת "מטען" כזה יותר מאיים כי נוגע ישירות בחלום עצמו מראש.
כלומר גרושין לא אומרים שום דבר על  האדם עצמו. אבל כן אומרים על ה"מטען" שהוא מביא אתו. ]
עצתי: האם להסתיר בהתחלה או לא אני חושב שממש אי אפשר להחליט וזה ענין אישי. גם שלך וגם של מי שתפגשי אתו. מה שכן את צריכה לדעת שיש משמעות לזה שאת גרושה בעיני רווק שבא להיפגש איתך ושהמשמעות היא לא רק בסטיגמה. זה הדחקה לומר שזה שהיית לפני כן עם מישהו זה חסר משמעות (למרות שלא הספיק להתפתח קשר רציני). גם כלפי עצמך וגם כלפי מי שתתחתני אתו בעזרת ה'.  יתכן מאוד שהאיש שתתחתני אתו יראה במקרה שקרה לך סוג של פגיעה שעברת, ואדרבה ירצה יותר לעשות לך טוב. אבל עדיין צריך להיות מודעות לזה שזה אכן קרה ולא להתעלם או לתפוש את זה כטעות שולית שקרתה לך בחיים.  
לא טראומה ולא סטיגמה ולא הדחקהנמרוד
אלא חשש ילדותי של בחורים מלהכיר מישהי שבנושאים מסויימים יש לה נסיון כשהוא עדיין לא בדיוק יודע מי נגד מי.
מכל מקום, הלקח החשוב הוא שכדאי להכיר היטב לפני החתונה ולפני שנכנסים להתחייבות. 
אסור  לקבל החלטות נמהרות לאחר מספר קטן של פגישות מתוך תקווה שאחר כך אפשר "לעבוד".
אם מתחתנים, חייבים להיות בטוחים שמתחתנים עם האדם שאותו רוצים לבלות את שארית החיים.
 
ברור שזה מוצדקאנונימי (פותח)
החשש הוא אמיתי ואין לזלזל בו, אלא שאפשר להתגבר על החשש במיוחד אם אתה חושב שהבחורה שוו את זה.
לומר שזהו חשש ילדותי בעלמא זו עצימת עיניים, זה פה מורכבות אמיתית.
במיוחד אפשר להבין בחור שיש לו מספר הצעות על הפרק, כולן רווקות ואחת גרושה, פשוט שהוא יעדיף את הרווקות,
לכן, יתכן שעדיף לא לספר זאת לפני הפגישה הראשונה, כי אולי זה יידחה מהסיבה הזאת, שעל אף היותה אמיתית במובן מסוים היא ניתנת לגישור, ובמיוחד בסיפור שלפנינו שהבחורה היתה נשואה חודש בלבד ואין לה סינטימנטים אוהדים כלפי בעלה הקודם.
לסיכום: זה נושא כל כך לא פשוט, אבל נראה לי שהכי נכון לספר זאת באחת הפגישות הראשונות, כי אחרי שמכירים קצת יותר קל לעכל ולהתגבר על החשש שעל אף היותו אמיתי הוא איננו האמת כולה.
בתפילה מעומקא דליבא לשמוע ממך כאן באתר את הבשורה המשמחת שמצאת אותו.

נראה לי...Curious
שאתה מתרכז בנושא של "איך לא להתגרש".
אבל לגבי פותחת השרשור זה לא רלוונטי - היא רוצה עצה בדיעבד, כשהיא כבר גרושה....
תשקלי אפשרות לכתוב לו את הסיפור שלך,כדי שיקרא בביתאנונימי (פותח)
לכתוב לו? לכל דייט שהיא יוצאת- לכתוב?מאמע צאדיקה
אם כבר מכתב- אולי גם שתשכפל את המכתב בעותקים... ותכתוב למעלה התנצלות שהמכתב משוכפל מרוב דייטים שקוראים את זה...
 
 
 
אה- נזכרתי עד הארה שהיתה לי-
שכמובן-כמובן שכל מה שדייטים מספרים -נשאר סוד!! גמור!!
לא מספרים את הדברים שמענו ממדוייט לאף אדם בעולם. (גם לא לבעל...)
 
לענ"ד את ועלת נכון,ד.
יש מקום לומר דבר כזה, או אחרי היכרות ראשונית - כשרואים אם בכלל יש על מה לדבר; או בסוף שיחת טלפון ארוכה הקודמת לפגישה - אחרי שיש איזושהי הערכה הדדית לעצם האישיות.
לא נכון לומר ש"מי שדבר כ"כ מטופש מפריע לו" וכו'. בחור זה לא בחורה - ודבר כזה יכול להפריע דווקא בגלל שאיפות טהורות של ראשוניות. לא תמיד מי שלא איכפת להם מעניינים כאלה זה בא בגלל מעלה.
לכן, הדרך שאת נוקטת היא נכונה, בכך שאת מדגישה שלא נוצר כל קשר והבחור "לא היה בסדר". 
אין לך מה לפחד ולחשוש מראש; אמרי לעצמך שזו המציאות אצלך - הכל משמיים. מי שלא מתאים לו - קבלי בהבנה שזו הרגשתו ואין בכך כל ענין של חיסרון בך. אל תקציני לא לצד שזה "מראה על הבחור" שדבר כזה איכפת לו, ולאידך - גם לא לצד של הפחד שמא לא ירצה. כי אם לא ירצה - אז באמת זה לא מתאים, ומוטב עכשיו מאשר שיסחוב את הרגשתו בתוך הנישואין.
יתכן שתמצאי מישהו במצב דומה לשלך - ואז יהיה לכם נקל יותר להבין הדדית ולבנות באמת מחדש בלי משקעים.
הכותרת כמובן: "לענ"ד את פועלת נכון".ד.
אני לא מבין בזה אבל אני מעריץ שלך...מלמעלה אלוקים
ממש בהצלחה!
חולה נפש?אנונימי (פותח)
הייתי שמח אם היית מפרטת איזה חולי לוקה בעלך לשעבר, "חולה נפש" זו הגדרה רחבה מדי, "חולי נפש" הוא דבר נפוץ היום ואפשר להתמודד איתו, כמו עם כל קושי בחיים, כמובן שתלוי במחלה וכו' אבל הייתי שמח שתפרטי מה המחלה ומה בתפקודו גרם לך לרצות לעזוב
 
מעבר לזה אני בעד שתספרי רק לאחר מספר פגישות, כי לפחות במקרה שלך אין הצדקה למילה "גרושה" שדבוקה אליך ללא הצדקה כמעט...  ואין סיבה שתתחילי לצאת מנקודה נמוכה ועם אופציות סגורות כאלה.
אממ....אנונימי (פותח)
ב"ה
 
אני לא יכולה לחשוף פה ולפרט מה היה בדיוק בהתנהגות של הבחור,האנטרנט הוא מקום ציבורי מידי.
ואין שום הצדקה שבחורה רגילה תתמודד עם איזשהו חולי נפשי שיש לבחור אלא אם כן היא בוחרת את זה ויודעת את זה מראש!
העניין שמנחה אותי פה הוא השיפוט מראש,שאני יודעת שיש כאלו שישמעו מראש ויפסלו,ואם אני לא מספרת אני יוצרת לעצמי עוד הזדמנויות. יצאתי פעם עם בחור שהסתבר שהוא לוקח איזשהיא תרופה בעקבות משהו
והוא סיפר  לי רק בפגישה שנייה או שלישית,אני מאוד מבינה את הצורך שלו לספר רק אחרי הכרות ראשונית,
האם העניין פה שונה? זה תרופה וזה סטטוס להבדיל אלף הבדלות? יכול להיות. אבל בשורה התחתונה-רוב האנשים יראו את זה כסיבה לפסילה מראש.
 
למה אנשים פוסלים מראש?moson
למה אנשים פוסלים מראש?mosonאחרונה
לדעתי יש לנו תמונה של האדם האידאלי (זה כמובן תלוי בחברה ובמקום בו אנחנו נמצאים)
נניח לדוגמה שאנחנו חיים בחברה בה מקובל שבן ילמד בישיבת הסדר ואח"כ יעשה תואר ויעבוד - כל מי שחורג קצת כבר עושה עלינו רושם לא טוב.
הבעיה היא שמתי שאנחנו חורגים מהמסלול או מישהו שאנחנו מכירים אז אנחנו מבינים שזה לא בהכרח אומר שאנחנו פחות טובים (מי שלא למד בישיבה לא בהכרח פחות דתי ומי שלא עשה תואר לא בהכרח פחות מוכשר), אבל ברגע שמישהו שאנחנו לא מכירים חורג קשה לנו להבין את זה ואנחנו ישר שופטים אותו.
ההמלצה שלי היא כמו שאת יודעת שאת לא פחות טובה בגלל שאת גרושה כך ישנם הרבה אנשים שגם רישמית נחשבים פחות אבל הם לא פחות טובים ולהם יותר קל לא לשפוט אותך - ולכן אולי דוקא יהיה לך יותר קל איתם.

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂


אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...


אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?


תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

 

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

 

 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י


אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י
 

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.


אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.


שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.


שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.


והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.


אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

 

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

 

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

 

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י


ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...


ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.


לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.



ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

 

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)


לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.


הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך