מה הסיפור עם חיים ולדר?
ישמצב מישהו מסביר ליפה לכמה שאלות:)
כנראה עשה דברים לא ראוייםרחל יהודייה בדם
בחקירה עדיין.תולעת ספריםם
אהה הבנתי...
פה לכמה שאלות:)
וואי איזה עצוב בגלל ועכשיו אני גם מבינה למה כולם מוציאים את הספרים שלו מהבית...
וואי בעזרת ה' בשורות טובות
כן גם לנו בספרייה הוציאו וגם אני הוצאתי ספר לו שיש לי...תולעת ספריםם
אנחנו בכלל לא הכנסנו חח019284
לא נראה לי הוגןטינאייג'ר
1. יש לו חזקת חפות, הגיוני שיש לו שונאים
2. איך קשור להוציא את הספרים שלו, יעני הוא ישפיע דרך זה???
אני לא בדיוק מעודכן בכל פרט, אבל לא כדאי להאמין לכל לשון הרע שמוכרים לכם
מצד שני אם יש כמה נפגעות שלאתולעת ספריםם
ידעו אחת על השניה אז נראה לי לא נכון לבטל את מה שהן אומרות. מקסימום יתברר שהוא חף מפשע ואני אחזיר
נהנהת מהספרים שלו?מגובלת-
צודקת, אבל בעיני אדם שהעבודה שלו היא לטפל בילדים וקיבל אתתולעת ספריםם
פרס מגן הילד, ויש מצב שעשה מעשים הפוכים מלהגן על הילדים, לא ראוי לקרוא את הספרים שלו
....תות"ח!
ספרות זה לא משהו חיצוני. ספרות זה פנימי עמוק שמשפיע על הנשמה שלנו, משהו שמעשיר אותנו.
מה את יכולה ללמוד על דרך חיים או על צדק ויושר והגינות וערכים וכו'....ממישהו שעבר על דברים כאלו נפשעים?
מתמטיקה ושאר חכמות- כן. ספרות ושאר מיני תרבות- ממש לא.
ואני משתדל לבחור בקפידה את מי שאני צורך ממנו תוכן תרבות...
נו, וזה לא חדש שבציבור החילוני אנשי התרבות שם לא הכי מודל לחיקוי, עמוס עוז שהיה שם דבר או כל מיני אחרים כמו איל גולן ודומיו. אבל זה לא כ"כ מפתיע אותי. כשזה קורה בציבור שלנו ובציבור החרדי, זה מחלחל ומזעזע עוד יותר, וגורם חילול השם נורא ואיום ופוגע נואשות באמון הציבור הדתי עצמו באנשים כאלו, זה מערער ומטלטל ממש.
ב"ה שרבנים גדולים הם רבנים גדולים, מי שהוא לא רב באמת אלא מתחזה עלוב שקרן ונוכל, בחיים לא יגיע לרבנות גבוהה מדי ויהיה אחד מגדולי הדור, זו נקודת המשען, שלי לפחות, שאפשר להיות בטוחים עליה וסמוכים עליה, היא כ"כ מנחמת בזמנים האלו.
להבנתי הדלהארוממך ה'
כבודה של חזקת החפות במקומה מונח, לכן התגובה לפרסומים איננה קבלת ההאשמות, הוא אינו אשם עד שהדבר יבורר בבית המשפט.
אז מה כן? נכון לרגע זה הצעדים שנוקטים הם צעדים שמטרתם להבהיר שמתייחסים ברצינות לתלונות בנושאים כאלו, לכן הרב אליהו הדגיש שיש גם להסביר לילדים מדוע הסרנו לעת עתה את הספרים. להשאיר את הספרים מבטא אדישות כלפי תלונות כאלה
נערךקולמוס הנפש.
אף אחד לא מאמין ללשון הרע שמוכרים לו. הדברים אומתוהָיוֹ הָיָה
וואו אני מוכרח הוכחותכרוב בלי ראש
מוזמן לפרטי אם אתה רוצה ללבן קצתהָיוֹ הָיָה
ההוכחות לא יעזרו....מגובלת-
לעולם לא תצא מהפלונטר!! 
אומלל שלנו...
אבל אל דאגה!
גם אף אחד לא יודע מי רצח את רבין...😁 
אז את תומכת בדעתיכרוב בלי ראש
מזה השעות האלו?מגובלת-
😳כרוב בלי ראש
....תות"ח!
את בעצם אומרת שגם אם תראי בעצמך שהוא עשה מעשים לא טובים לא תאמיני...("ההוכחות לא יעזרו")
אין צורך להיות עיור, כבר הבאתי פה את הרמב"ם...
צריך להיות ער למציאות ולהיזהר מדברים כאלו...
יש עדים, ואם עדים העידו ע"פ ההלכה זה קובע שכך המציאות הייתה, אא"כ יוכח אחרת ויזימו את אותם עדים או יביאו עדים אחרים, ונכון שזה לא מאה אחוז, אבל כך אנחנו מניחים שקרה אחרי שבאו עדים, ובמיוחד אם באו כמה עדויות שונות על כמה מקרים שמעידים איזה אדם הוא היה.
נגיד נזרום איתך שלא יודעים בוודאות של מאה אחוז אף פעם שזה קרה, אבל לפחות להיזהר כמו שצריך, לפרסם עליו ולהגיד להתרחק ממנו, למצות בו את הדין ע"פ העדים האלו (מזכיר לך שע"פ ההלכה היהודית אפשר למצות את הדין ברוצח ע"פ עדים...), ולעשות את כל הדברים הנגזרים מהעדויות האלו.
אין מה להשוות לרצח רבין ששם היה בוודאות רצח רק יש מחלוקת מי רצח אותו, פה ההיפך, המקרים לא מאה אחוז, אבל אנחנו יודעים במי מדובר, לא הבנתי מה ההשוואה בין המקרים.
...מגובלת-
שתי המקרים אני מאמינה שלעולם אני לא אדע מה היה שם באמת.
אולי עוד הרבה מאוד שנים...
בכל מקרה, מודעות וכל מה שאמרת , לכולנו יש , טחנו את זה בחדשות.
פעם , אני מאמינה שהיה ובטוחה! שהיה אפשר לסמוך על השפיטה,
היום אני לא סומכת..
הוכחות, לא אמין מבחינתי , לבנתיים.
צודק ממשציפור מדבר.
נכוןהרמוניה
>>הָיוֹ הָיָה
טיפה פחות נאיביות עוד לא הרגה אף אחד.
הנאיביות, לעומת זאת, דווקא כן.
זה לא נאיביותהרמוניה
אני לא אמהר להאמין לכל מה שיוצא מהתקשורת (שידוע מה האמינות שלה) עליו. היו שמועות שהוא בא לרב אליהו ושאל אותו למה הוא אמר עליו ככה והרב אליהו ענה שהוא אמר לשים את הספרים רק בינתיים בצד עד שיתברר באמת. וזה הגיוני שיש לו שונאים.
וגם אם הוא עשה את המעשים האלה לצערינו, זה לא אומר שכל הזמן הזה הוא לא היה צדיק או שבספרים שלו יש מסרים שליליים. רוב הסיכויים שרוב הזמן הוא באמת היה אדם טוב.
ובנוסף, מאמינה בתשובה ולא בלשרוף בני אדם חיים!
אז עם כל הזעזוע, זה למהר להגיד לשון הרע על תלמיד חכם, לשון הרע שיוצר יותר נזק מתועלת, כמו חילול ה', זלזול בת"ח ורבנים, במקום ללמוד מזה כמה כולנו צריכים להקפיד על מצוות יחוד וצניעות עם כל אחד ועל לשה"ר. כולנו קצת מזלזלים בזה וחבל.
הרמוניה, ברור שמאמינים בתשובה, אבל למעשים כאלה איןתולעת ספריםם
סליחה ואין מחילה
סליחה, אבל אני חושב שזה לא נכון...תות"ח!
יש מחילה ויש כפרה.
אם האדם עצמו סולח (אמנם זה קצת פחות הגיוני שיקרה, ובכל זאת, תיאורטית...), יש סליחה.
ומצד הקב"ה בוודאי שיש סליחה, אפילו אנשים שרצחו יש להם כפרה, "מיתתו היא כפרתו" וכו'...
ואם לא בעולם הזה תהיה לו כפרה, אחרי שהנשמה שלו תהיה בגיהנם שנה תהיה לו כפרה והנשמה שלו תהיה מצוחצחת ונקיה ותוכל להיכנס לגן עדן.
כל זה נכון מלבד היהודים הבודדים שאין להם בכלל עולם הבא, ואפשר למנות אותם על אצבע אחת. (הגמרא מונה אותם...), שכן "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא", מלבד מי שהוציא עצמו מישראל, ואלו מקרים מאוד קיצוניים, לא במקרה שלנו.
ותמיד צריכים לזכור שדברים כאלו אמנם לא אנחנו עשינו, אבל בסופו של דבר מדובר על משהו שהוסתר ע"י עוד אנשים שטייחו את זה והסתירו את זה ועוד אנשים שלא מחו בזה ולא סיפרו את האמת והיו במידה מסויימת שותפים לפשע הזה, וכן הסביבה אפשרה את זה, אז אמנם האדם הוא רשע ואני לא מוריד ממנו אחריות, אבל זה משהו שקשור לכלל החברה. וחוץ מזה שהיו עוד אנשים, כל חטא של מישהו פוגע בכלל ישראל, זו פגיעה בכלל ישראל וחילול השם מטורף, ולכן זה משהו ששייך לכולנו, וזה דורש מחשבה, הקב"ה לא סתם מגלגל את הדברים האלו.
וכן האדם צריך להתפלל על הרשעים שיחזרו בתשובה, כמו אברהם אבינו שהתפלל על סדום, שהקב"ה שיבח את אברהם אבינו על זה שהוא אוהב לצדק את בריותיו, ואם זה משהו שאין בו מחילה אז לפחות שהנשמה שלו לא תסבול.
מדוע לא לשנוא את אותו בן אדם? בסופו של דבר כשבן אדם רואה מישהו מתנהג לא כמו שצריך, אם הוא תוקף אותו ומבקר אותו ומגנה אותו בחריפות בצורה קיצונית, כנראה שזה משהו שהוא גם צריך להשתפר בו, אלא אם כן היה בזה צורך ציבורי ובאמת הוא לא היה סתם כך מגנה אותו באופן כזה. אם הוא לא צריך שיפור בעניין הזה והוא באמת שלם בזה, ההרגשה הטבעית שאמורה לצוף אצלו היא רחמים, רחמים על אדם כזה מסכן, גם רחמים על הבריות והקרבנות, בוודאי, אבל גם רחמים גדולים על אותו בן אדם, על מה שהוא איבד, לא רק הכבוד והדברים החיצוניים, אלא העולם הבא שהוא איבד, צלם האנוש שהוא איבד, הילדים/נשים שבגללו ועל מצפונו סובלים ויסבלו בגללו לכל החיים ואולי בגלל זה יולידו פחות ילדים וגם אם יולידו חייהם וחיי צאצאיהם יפגעו והם ידפקו בגללו, וכל זה עליו, לרחם עליו שהוא נפל לבור שחת ולא הרוויח את גן עדן שלו, לרחם עליו שיצא עליו שם כזה גרוע בציבור וזו בושת עולמים, כמו שכותב החכם באדם במשלי: "
- ל לֹא יָבוּזוּ לַגַּנָּב -
- כִּי יִגְנוֹב לְמַלֵּא נַפְשׁוֹ כִּי יִרְעָב.
לא וְנִמְצָא - יְשַׁלֵּם שִׁבְעָתָיִם, אֶת כָּל הוֹן בֵּיתוֹ יִתֵּן.
- כִּי יִגְנוֹב לְמַלֵּא נַפְשׁוֹ כִּי יִרְעָב.
- לב נֹאֵף אִשָּה -
אני לא רוצה להגיד אם היה או לא היה, בכל אופן זה באופן כללי היחס לאנשים כאלו, לא להתבלבל. אם לא ביארתי מספיק אשמח להרחיב במה שצריך.
שכוייח.
@תות"ח, תגובה מעניינת, מחכימה מהתגובות שלך, אבלתולעת ספריםם
במחילה אני לא מסכימה איתך
תודה.תות"ח!
טוב, לא חייבים תמיד להסכים.
אשמח לדעת באלו נקודות בדיוק את לא מסכימה, אם את חפצה לדון.
...אלפיניסטית
סתם בלי קשר לשרשור ולנושא הנידון בו - תודה על התגובה, היא באה לי בזמן טוב וחיזקה אותי
בשמחה.תות"ח!אחרונה
יש תשובה גם למעשים כאלופלונטר19
זה מאוד נאיביות. בואי נתחיל לסדר עובדותהָיוֹ הָיָה
ממילא גם כל הנאום שלך על לשון הרע על תלמיד חכם וזלזול ברבנים - לא רלוונטיים כאן. משום כיוון. הוא עיתונאי, מטפל, סופר, יועץ. רב הוא לא. וגם לא ת''ח. אין בכלל מי שסובר אחרת.
ב. גם הרבה אנשים שדווקא באמת היו רבנים - סרחו. הרב עזרא שיינברג, הרב מוטי אלון, וכן הלאה. אז מה? לרבנים יש פטור משמירת מצוות? לדחוף את זה לפה זה מניפולציה זולה ומגעילה, שעולה בנפשות של הנפגעות.
ג. אפשר בהחלט לעזור להרבה אנשים ועדיין להיות עבריין מין. למה נראלך שזה סתירה?
ד. הנושא הוא אפילו לא להאמין לתקשורת, אלא להאמין לבית דין. אני שוקל להיעלב מכך שאת עונה לי נאום שלם בלי שאפילו טרחת להכנס ללינקים ששמתי. את חושבת שאת עושה ככה רושם של מישהי שמבררת רציני?
ה. אה, את מאמינה בתשובה ולכן סבבה לך להשאיר את הילדים שלנו עם מישו שיכול לאנוס אותם, רק כי הרבנית הרמוניה מאמינה ש''אולי הוא חזר בתשובה''??? נפלת על השכל?
ו. עומד הרב שמואל אליהו ואומר - האיש הזה מסוכן. באה הרמוניה ואומרת ''היי הרב שמואל, אנחנו נצפצף עליך כי אין לך כבוד תלמידי חכמים לחיים ולדר''? את רצינית?
ז. ומה שאולי הכי גרוע פה. זה חוסר האחריות, השאננות... יש כאן מישהו שיש עליו עדויות חמורות מאוד על מעשים שגרועים מרצח. ואת יושבת לך שאננה ואומרת ''הכל שטויות''. אז סליחה, אבל כשאני קורא לך נאיבית - זה לימוד זכות. האופציה השניה זה להיות השטן בכבודו ובעצמו.
הוא כן רב. ככה קוראים לו בהידברות.שפרינצא בוזגלו
דווקא כן נכנסתי למה שצירפתהרמוניה
אם צריך שיהיה רק תואר בשביל שהאדם יחשב תלמיד חכם אז אני לא יודעת מה לומר לך... הוא עזר להרבה אנשים- עובדה, הוא מוחזק כשומר מצוות שרוב המעשים שלו מכוונים לטובה- גם עובדה.
מבחינתי כל מה שפירסמו עדיין לא מבורר ועדיין לא יצא פסק דין סופי בעניין.
גם אני לא תומכת במעשים כאלו חס ושלום או נותנת להם לגיטימיות, אבל אני לא אחראית על כל פשעי העולם, אני יודעת שאנשים חוטאים ולצערנו גם גדולים מאוד כמו שכתוב על יוחנן כהן גדול אאל"ט שבסוף ימיו הוא נהיה צדוקי אבל כל השנים לפני הוא היה כהן גדול! (אם הוא היה חושב מחשבה פסולה ביו"כ הוא היה יכול למות אז אי אפשר להגיד שהוא לא היה כזה באמת כל השנים האלו)
ואני לוקחת אחריות על עצמי, אני זאת שצריכה להתחזק ולהתפלל יותר ולא להאמין בעצמי עד יום מותי. אני צריכה ללמוד מזה.
הרע שהוא עשה הוא בגדר נפילה קשה אבל לא מבטלת את כל הטוב שהוא עשה עד היום, כי אם הוא ת"ח זה מעיד שאלו נפילות ולא שכל המגמה שלו רעה ומטונפת.
וזה לא שאני מזלזלת בדברי הרב אליהו חס ושלום! אבל אני חושבת שהקריאה שלו היא חינוכית, היא לא ציווי דאורייתא. כאדם עצמאי אני לוקחת את האחריות על המעשים שלי ובוחרת מה נכון לי לעשות. מותר לי לבחור אחרת וזה לא פוגע בכבוד של הרב. חוץ מזה שאם נדבר על זה יש עוד הרבה רבנים ואני בטוחה שיש עוד דעות שונות.
אני לא שאננה זה מאוד מעציב אותי וקשה לי ואני לוקחת בחשבון שיתכן מאוד שזו האמת האמיתית אבל יתכן גם שלא. אני פשוט חושבת שאיך אני לוקחת את הידיעה הזאת- להתמקד בדיבור על זה ככ זאת לא הדרך הנכונה. אף אחד לא יחשוב שאלו מעשים ראויים תאמין לי.
אני מעדיפה להגיד: נכון, כולנו יכולים לחטוא ובוא נקפיד על ההלכות של זה יותר כי זה לא צחוק. את גזר הדין אני משאירה לבית הדין.
אז למה את מדברת על ''שמועות'' כשהרב שמואל אומר מפורש?הָיוֹ הָיָה
ותסלחי לי שאין לי כח להגיב שורה שורה לכל הנאום-הלא-קשור ששפכת פה. מה שמעניין אותי זה דבר אחד: בית דין הוכיח שהאיש הזה הוא פושע מין. הוא פגע בכמות ענקית של נשים. אז הוא מחוק. נקודה. לא מתפלספים. לא מסכנים עוד נשים וילדות.
אם בעינייך לגיטימי לטמון את הראש בחול ולתת לו להמשיך לפגוע בנשים. אז...טוב, נחסוך את מה שיש לי לומר על זה.
לא לקחת קשהטינאייג'ר
תזכרי שחוץ מכמה שורות אין לו מושג מי את, איך הראש שלך עובד וממילא למה התכוונת.
נכון טנקס
הרמוניה
....תות"ח!
לגבי כהן גדול, מכיוון שהוא חטא, הוא אכן הפך להיות צדוקי ו(אז היה) צריך לגנות אותו ולהרחיק אנשים ממנו.
זה ממש עצוב, אך זו הייתה המציאות לפני יום הכיפורים, כמו שמתואר במשנה שהיו משביעים את הכהן הגדול שהוא לא צדוקי, והוא היה פורש ובוכה והם היו פורשים ובוכים, הוא היה פורש ובוכה על שחשדו אותו, והם היו פורשים ובוכים שמא הוא באמת כהן גדול.
יש כלל בחז"ל שנקרא: "כבדהו וחשדהו". צריך לכבד את הבן אדם וכל עוד לא הוכח אחרת לא להיכנס לפחדים ולתרחישים הזויים שלא קורים ולחשוב עליו דברים בלי שום דבר, אבל לחשוד אותו, דהיינו, לקחת בחשבון שאולי הוא לא תקין, ולעשות את כל הדברים הסבירים שלא יתנו מצב כזה, ואם מתברר שזה אכן כך ו"נבלה עשה בישראל לשכב את בת ישראל וכן לא יעשה", אסור ללמד עליו זכות, יש חובה לגנות אותו ולדרוש אותו לחובה, כך כתוב בהלכה ברמב"ם:
- רשע- אפילו עשה מעשה שראיותיו כולן מורות שהוא טוב, ובו צד אפשרות רחוקה מאד לרע- צריך להשמר ממנו.
- הבינוני או שאינו מוכר- במעשה שהוא שקול יש לדונו לטוב, וכן הדין אם המעשה נוטה מעט לרע.
זאת אומרת, אם יש מישהו שיש עליו חשד על משהו כזה, קודם כל צריך להיזהר ממנו ולהישמר ממנו, אם מדובר על מישהו שיכול לפגוע רק בבני אדם ספציפיים אז מכיוון שזה לא מאומת צריך לספר רק לאותם אנשים שיכולים להיפגע שיזהרו ממנו ולא סתם יגידו עליו ברבים דברים כי יכול להיות שזה לא באמת נכון. אבל אם מדובר באופן שזה משפיע על כל הציבור, כי הוא איש ציבור, וההשלכות הן לכל עם ישראל, אז בוודאי שצריך לפרסם להיזהר ממנו. ובוודאי שאם מדובר על יותר מחשד רגיל, שאז הוא מוחזק (מוחזק עד שיוכח אחרת...) כאדם לא טוב וצריך להיזהר ולהתרחק ממנו. (כתוב בחפץ חיים, לא זוכר מקור מדוייק).
עוד משהו שאוסיף, לאחרונה התגלה שלחיים ולדר היו בוטים מזוייפים ברשתות החברתיות שכאילו כתבו תגובות חיוביות שהוא לא באמת עשה את זה והפיצו את זה, אבל התברר השקר.
ועוד משהו, התגלה שהוא גנב מכמה אנשים ספרים שלהם ואיים עליהם וחלק מהדברים שהוא כתב בכלל לא שלו, בנוסף לסופרי צללים שכתבו לו, ולכן לדוגמא חבורת תרי"ג הוציאו את השם שלו ומתכננים להמשיך את הסדרה עם השמות של הסופרים האמיתיים, כך שלא כל הספרות "שלו" הלכה לאיבוד, אז קצת תרגיעו.
וכן, יש אפשרות שהוא היה בהתחלה כשר ואז הרשיע, כמו הדוגמא בהתחלה, אך בסופו של דבר עכשיו הוא הרשיע, ועכשיו הוא רשע. היחס שלנו לגבי אותו בן אדם הוא אותו יחס כמו אל רשע, כל ההרחקות, האזהרות, ההימנעות וכו'... ובד בבד להתפלל עליו ולרצות בטובתו כי הוא חלק מעם ישראל.
זהו.
....תות"ח!
נכון שיש אפשרות שהוא לא היה כזה כל חייו, אבל אי אפשר לדעת, וסוף סוף- עכשיו הוא כזה, וצריך בעניינים אלו (ענייני נפשות), לנקוט לחומרה ולא לקחת סיכונים.
ומחילה שאני מנפץ לך- אבל זה כן מבטל את מה שהוא עשה עד היום. מכיוון שהוא רשע ושינה כיוון, כמו שאומרים על חוזר בתשובה שכל העבר שלו לא משנה כי עכשיו הוא חוזר בתשובה וזדונות נהפכים לו לשגגות/זכויות, כך גם פה. זה הכי נורא, אדם שכבר ראה את האמת, לא היה "תינוק שנשבה", ואז חטא, העונש שלו דווקא עוד יותר גרוע מסתם חילוני. זה אמנם קצת קשה לשמוע, אבל אין מה לעשות. כך צריך להתייחס אליו. דתל"שים זה הדבר הכי כואב שיש, לא סתם זה מעסיק את הרבנים עכשיו בציבור שלנו ומנסים לשנות את זה ולהתמודד עם זה. (גם בציבור הדתי-לאומי, לא רק בחרדי...כאילו, לא משנה, זה שייך גם לציבור הדתי וגם לציבור החילוני, לא עושה עכשיו השוואות...).
הקריאה של הרב שמואל היא לא ציווי דאורייתא, היא ציווי דרבנן בגדר דאורייתא, "ועשית ככל אשר יורוך", "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל". מזל שיש לנו את הרבנים בספקות והשאלות האלו שיכולים לתת לנו הכוונה ש(כל) הציבור יקשיב לה.
אחלה, כל הכבוד שאת לוקחת בחשבון שזו האמת, אבל צריך לדעת להוקיע אותו, לפחות כרגע להוציא את ספריו ולנקוט בכל משנה הזהירויות שנוקטים במצב כזה, ואם יתברר שזו האמת, אז להוקיע אותו, ועד אז להטיל ספק, לא להאמין לגמרי שזו האמת כי זה עדיין לא הוכח, אבל לקחת בחשבון שיכול להיות שהוא כזה, ולא להתעלם מהמציאות, לא להגיד: "כל עוד אין הוכחות חד משמעיות לא עושים כלום", לדעת להכיר את המציאות ולהיות מציאותי ובו בזמן גם לא להאמין לגמרי.
ולגבי הסוף, את ממש צודקת. זה נוגע לכולנו ובמקום לנסות להפנות אצבע מאשימה ולהגיד: "הוא כזה, הוא כזה, אני לא כזה", לנסות להבין מה הקב"ה רוצה שניקח מאותו אירוע ואיך נהיה יותר טובים ונשתפר בדברים כאלו, זה נוגע לכולנו, לכל עם ישראל, ואם כולם היו טובים, לא היו מציאויות כאלו. כמו שעל חטא עכן כולם נענשו, זה לא סתם "עונש קולקטיבי", הקב"ה לא מעניש סתם אנשים אם הם לא חטאו, מכיוון שהוא חטא זה משהו ששייך לכל העם. אז אמנם הוא היחיד ששלח ידו בשלל, אבל יכול להיות שלא כולם היו טהורי לב ולא כולם היו מספיק לשם שמים, והוא פשוט לקח את זה צעד אחד קדימה ל"ע, אבל זה היה חטא ששייך בכולם, אע"פ שהוא היחיד שמעל בחרם. ואל תשכחו, בגלל חטא עכן אנשים נהרגו, 36 יהודים יקרים מתו ל"ע. אז לזכור את הדברים ולכתוב אותם על לוח ליבנו.
חזקו ואמצו, שלא נדע עוד צער ונתבשר בשורות טובות.
תות"ח כתבת הרבההרמוניה
רק עד שאני אסדר תטענות שלך יהיה לי כאב ראש
אבל אם אתה רוצה אני אגיב לך בפרטי אבל לא בכזה קנה מידה של פירוט, סבבה?
אממ ילמדנו רבנוכרוב בלי ראש
הוא לא לימד מצוות. את המצוות האלו לומדים בהדרכת חתנים/כלותשפרינצא בוזגלו
הוא רק לימד איך להיות נחמדים אחד לשני, שזו מצווה גדולה אבל אפשר ללמוד אותה מכל גוי אחר...
....תות"ח!
הוא לא גוי, הוא יהודי, אל תשכחי.
נו ו...?שפרינצא בוזגלו
חכמה בגויים תאמין, את החכמה שלו כל גוי יכול ללמד...
זה לא משו יחודי
כן, את צודקת...תות"ח!
רק רציתי להדגיש שהוא יהודי...
"כמתוקנים שבהם לא עשיתם".
מה עדיף גוי שלא עשה דברים כאלה או יהודי שכן? אני בספק..בגללתולעת ספריםם
שלדעתי אלו מעשים חמורים ממש!
....תות"ח!
יהודי. ישראל שחטא- ישראל הוא. נכון, אבל כמו שכתבתי, זה אכן משמש ביקורת כנגד עם ישראל כי כלפי חוץ זה גורם לחילול השם ולקטרוג על עם ישראל, שהציפייה מעם ישראל לפחות להתנהג כמתוקנים שבגויים, ולא להתנהג כמקולקלים שבהם. ושוב, בעולם הבא יכול להיות שהעונש ליהודי יהיה יותר גדול כי הציפייה ממנו היא יותר גדולה, אבל סוף סוף הנשמה שלו הרבה יותר גדולה והוא חשוב לנו ואכפת לנו ממנו הרבה יותר מאיזה גוי. הוא חלק מעם ישראל ועליו צריך להתפלל לעומת גוי. על גוי שמת או חמור מכך, עושה חטאים (רשעים בחייהם קרויים מתים, כידוע...), לא צריך להתפלל וזה לא כ"כ מעניין אותנו, מעניין אותנו אולי כלל הגויים, אבל גם כלל הגויים ואחרי זה הפרטים, הם השלב הבא אחרי הכרת ערך הסגולה העצמית של נשמות ישראל הגדולות, שאפילו ריקנים שבכם מלאים מצוות כרימון, גם אם כלפי חוץ לפעמים זה לא נראה כך. (ואם מסתכלים מבחינה כללית, בהחלט יש הרבה יותר ערכים עם ישראל בכללותו, ובמיוחד בציבור הדתי...).
...תות"ח!
לא ראוי לקרוא לו רב. לקרוא רב לבן אדם כזה זה פשע לכל מעמד הרבנות ולרבנים וביזוי כבוד התורה וכבוד שמים, לא ראוי לקרוא להם רב.
נכון, לפעמים יש פעמים לדוגמא ברבנים באמת שאיננו כ"כ מסכימים איתם, בוודאי שיש לקרוא להם רב, שכן הם עושים לשם שמים ומשתדלים לתת הלכה פסוקה ממה שהם רואים, אמנם תפיסת העולם שלהם לדעתינו שגויה ולא נכונה, אבל ברור שיש לקרוא להם רב. (לדוגמא, הרב אליעזר מלמד).
אבל אנשים כאלו לא ראויים לקרוא להם רב. אני מקפיד לא לקרוא לברלנד רב, ממליץ גם לך לעשות את זה.
לא מבין איך הרב שמואל אליהו, הרב יעקב אריאל וכו'....יהיו בשיתוף השם עם אותם פושעים.
לגבי מה שהוא לימד, קודם כל, הוא עסק בחינוך, לא בהלכות, אז אל תשווה. לא מדובר פה על פוסק או מישהו שלימד הלכות, מדובר פה על איש חינוך. איש חינוך גדול, אבל איש חינוך, לא לשכוח.
וחלק מספריו לא שלו בכלל....
וגם מה ששלו, לצערינו יכולות להיות שתי אפשרויות: או שהוא כתב דברים כאלו ואז הרשיע, או שהוא כתב כשהוא כזה. אני לא לוקח ספקות בדבר הזה. וכן, גם דברים "טובים" יכולים להיכתב בידי אדם כזה, יש הרבה אנשים שיש להם מלא כישרון וכריזמה ועוד מתנות, אבל הם נוכלים מדופלמים, זה לא סותר. זה נראה טוב, סתם ככה היינו קוראים את ספריו וזה יכל ללמד אותנו כל מיני דברים, אבל אחרי התגלית הזאת אי אפשר ללמוד מוסר וערך כשהסופר הוא כזה, אין מה לעשות.
אתה חרצת לו את הדין כבר...מגובלת-
יפה לך 
....תות"ח!
לא חרצתי לו את הדין, אבל כשיש ספק- אין ספק.
צריך לקחת ולנקוט באפשרות שהוא כזה כי זה חשש גדול וזו השלכה עצומה, ולכן כבר עכשיו לא לקרוא לו רב ולהוציא את ספריו וכו'...
אם יש סיכוי שהמחנך של הבן שלך הוא רוצח, גם אם זה רק שמועות, היית משאירה אותו?
אני מאמין שלא וגם היית דואגת שכל חברותייך לא ישלחו אליו את הבן שלהם...
אם יוכח אחרת, סבבה. אחלה.
כל עוד זה לא המצב, זו החזקה, יש כבר עדויות ודברים נגדו.
ואגב, חוץ מזה שיש עדויות, לקול (כן, שמועות...אם בציבור יש קול שבן אדם כזה הוא ככה וככה...יש לזה משמעות הלכתית) יש משמעות הלכתית.
ואני מאמין לרב שמואל.
ולכן בינתיים לא לקרוא לו רב, עד שאו: יוכח שזו באמת המציאות וכך יהיה הפסק, או יוכח אחרת. כרגע נוקטים באפשרות שאולי הוא אכן כזה.
לגבי הרב מלמד, חכה קצת, נראה מה יקרה בסופו של דבר...שפרינצא בוזגלו
לא בטוח בכלל שהמסקנה הסופית תהיה שהוא עדיין ראוי לתואר הזה.
...תות"ח!
אין לנו לדעת מה יקרה, בסופו של דבר קוראים לו עכשיו הרב מלמד
הרב מלמד? מה היה איתו???!תולעת ספריםם
התחיל לתמוך ברפורמים ובכל מיני המצאות הלכתיות מוזרות.הָיוֹ הָיָה
השתבשו לי פה הקישורים, אשים בתגובה הבאה
קישורים-הָיוֹ הָיָה
https://hm-news.co.il/102803/
הראשל"צ נגד הרב מלמד: נפל לבור תחתית - כיכר השבת
הרב אליעזר מלמד – אחינו אתה, חזור בך | דעה - עכשיו 14
"כתב דברים חמורים": נמשכת המתקפה נגד הרב אליעזר מלמד - כיפה
מה עובר על הרב אליעזר מלמד? - סרוגים
רבנים בציונות הדתית נגד פסקיו של הרב מלמד - בחדרי חרדים
הרב קמינצקי על הרב מלמד: "הוא התחיל לפסוק פסקים מוזרים, הוא התחיל להתדרדר" - כיפה
לסיכום - למרבה הכאב אי אפשר לסמוך על הפסקים שלו מהשנים האחרונות. הוא לא נאמן לדרך ההלכה המקובלת בעם ישראל ולגדולי הפוסקים.
(על הפניני הלכה הישנים אפשר, כי הוא כתב אותם כשהוא היה בשלב טוב. אבל על מה שהוא אומר בשנים האחרונות כבר לא. לצערנו הרב)
הרפורמים בבוף הם אחים שלנו וחוץ מיזה הוא לא מסכים איתםהחיים מאושרים
בסוף*החיים מאושרים
שאלת שאלה, קיבלת תשובה. סורי.הָיוֹ הָיָה
מה אני שאלתי??? סליחה אני חסרת זיכרון...🧠🤣החיים מאושרים
אה סליחה, טעיתי, זו הייתה תולעת ספרים, לא את.הָיוֹ הָיָה
אם בא לה היא תספר על שולחן שבתבנות לא לריב
נכוןהחיים מאושרים
לא אין לי כוח זה סתם לשון הרעהחיים מאושרים
קיצור סומכת על אבט שלי ושוב פועל אתם מתבססים על אותו סוג של לשון הרע ואני גם יודעת לעשות ככה פשוט שמים תמונה של רב ומוסיפים כיתוב סתם לא יודעתאבל חלאס אם הלשון הרע הזה אני סומכת על השיקולים של אבא שלי אבל כל אחד ודעותיו.
(ואני אומרת את המשפט הזה מאז שאין לי כוח להתווכח כי אני עייפה...🙃)
הרב ליאור מדבר סתם לשון הרע? טוב..תובנה חכמה מה נגידהָיוֹ הָיָה
לא יודעת. ואני יכולה לשאול את אבא שלי מה הוא אמר על זההחיים מאושרים
בא נעזוב את הסיפור הטריכרוב בלי ראש
אני ראוי לתואר רב?הָיוֹ הָיָה
טכנית. למה לא?כרוב בלי ראש
שאל את הר''מ שלךהָיוֹ הָיָה
אשאל בהזדמנותכרוב בלי ראש
שכמו במקרים אחרים-הָיוֹ הָיָה
מסכימה איתך לגמרי👍החיים מאושרים
מפחיד אותי לראות את כמות החושבים כךהָיוֹ הָיָה
באמת, לראות את התגובות שלכם ופשוט לרעוד מפחד. עליכם.
איזה נס שאתה דואג לנו...מגובלת-
אם לא אתה אז מי? ❤❤🤦♀️
מזעזע שזה מצחיק אותךהָיוֹ הָיָה
אני צחקתי?מגובלת-
אני באמת מעריכה אותך על הדאגה...
ומודה לך מקרב הלב!!
ככה זה נשמע, ועדיין.הָיוֹ הָיָה
יש מצב?
אני אשתדל...מגובלת-
אבלאבל, אני באמת מעריכה!!!!!!!!!
אתה מזלזל?
....תות"ח!
הוא לא סתם מדמיין, שמת סמיילי שהעיד על כך שזה בציניות.
אני חושב שכדאי שתוותרו על שיח החירשים הזה, אם זה לא דיון ענייני וסתם מלא בציניות.
הציניות היא כמו מגן משוח בשמן וככה אי אפשר להתנהל כמו שצריך, גם אם אחד מהצדדים יגיד דברי אמת השני פשוט ימחה אותם בהינף יד עם הצחוק שלו ויהפוך הכל לחוכא והיטלולא, אין טעם בדיון הזה והוא לא יוסיף כבוד לאף אחד מן הצדדים.
וממליץ לשני הצדדים להתנהל פחות בירידה לפסים אישיים ויותר לדיון ענייני ו"יבש" בלי ערבובים וגלישות לדברים לא קשורים למהות הדיון. ודווקא אז אפשר ללכת בדרך משה רבינו שהוא מידת האמת, "יקוב הדין את ההר" מצד אחד ומצד שני הוא משפיע על עם ישראל וגורם להם להיות קדושים יותר, אע"פ שזה היה רק בזמנים מסויימים ומיוחדים וגם אז עם מסווה, כי הוא באמת היה א-לוקי ועליון והיה קצת רחוק מעם ישראל מבחינת המצב הרוחני המציאותי, אך הוא האיר בהם את הנקודות האלו, במקום לצמצם ולהקטין אותם, מה שהוא היה יכול לעשות, הוא היה העניו מכל האדם אשר על פני האדמה, לא חשב לרגע שהוא יותר מכל העם, הוא הלך ע"פ ציווי ה' ורק ע"פ ציוויו (בל נשכח שהוא בכלל לא רצה להיות שליח והתווכח עם ה' במשך שבוע, על זה הוא נענש, אבל רואים את מידת הענווה), ואולם קורח שחפץ בשררה וברבנות ("...ושנא את הרבנות", הכוונה היא למעמד, לא כמו שצהר עושים היום ולוקחים את המשנה הזאת כפשוטה...הערת אגב, אין צורך להקים עליה דיון...) דווקא הוא לא קיבל את הרבנות כי הוא היה נגוע באינטרסים אישיים, וכל מה שהוא אמר היה חלול מתוכן, היה מנופח ולא נכון, וניסה לשחק בדברים שכביכול יש בהם נקודת אמת: "כי כל העדה כולם קדושים ובתוכם ה' ומדוע תתנשאו על קהל ה'", שהרי מצד האמת כולם בדרגת נביאות: "ומי יתן כל עם ה' נביאים כי יתן ה' את רוחו עליהם", אבל זו רק נקודת אמת, במציאות של העולם הזה מי שהוא צדיק ובוחר בטוב למרות כל הקשיים הוא יהיה באמת הרוחני והנבחר, ומי שלא, ובוחר לעשות דברים רעים ולנטות אחר החומר, הוא הפחות צדיק, ולכן גם דתן ואבירם היו ביחד עם קורח, ליצני הדור, שמשתמשים בציניות, בצחוקים, בבדיחות ובהומור כדי לחפות על השקרים והעיוותים שהם רוצים להגיד לעם, כדי לנסות לחדור את לבבות העם לא עם אמת, שהרי משה רבינו הוא מידת האמת, אף שקר לא יכול להיות נגדו, הוא מדבר עם ה' ממש, אז הם ניסו בדרך עקיפה, בארחות עקלקלות, אבל זה לא עבד להם והם נבלעו באדמה, בחומר שהם נטו אחריו, וכבר האדמה לא נתנה להם כוח, הדברים שהם ניסו להשתמש בהם כדי לחפות על מה שהיה להם לא עזר.
וישנו גם התפקיד של אהרון, שלא רק בזמנים מיוחדים ובמפגשים מרוכזים להשפיע על העם, אלא בכל רגע ורגע, בחיי היום-יום שלהם, זוהי מידת השלום הגדולה, גדול השלום, ומשה רבינו לא היה בסתירה עם אהרון הכהן, אהרון היה הדובר של משה רבינו, "הוא יהיה לך לפה", ומשה רבינו היה הקשר לקב"ה, המתווך עם השכינה, "ואתה תהיה לו לא-לוקים", ולא הייתה ביניהם קנאה או תחרות, "וראך ושמח בליבו".
ובמקום שכל אחד ילבה את המדורה וכל אחד יוסיף אש, אפשר פשוט שכל אחד יוותר על ה"אגו" שלו ויענה כמו שצריך ופשוט יתעלם מההערות הלא קשורות. כשזה יקרה קודם כל יהיה הרבה יותר נעים בפורומים, ופשוט לאט לאט אנשים יפסיקו לה להתנהג ככה, כי הם יבינו שהם יוצאים לא בוגרים וקטנים, וגם מי שמתנהל בצורה בוגרת ולא "יורד לרמה" של מי שקנטר אותו, זה רק מוסיף לו כבוד בכך שהוא בוגר, זה רק נותן לעמדות ולמה שהוא כותב מראה יותר של אמת, ומי שכותב דברים לא ענייניים, באופן אוטומטי, גם אם הוא יותר צודק, הצד השני יראה הרבה יותר צודק, פשוט כי הוא לא מערבב דברים לא קשורים. מי שהאמת איתו לא צריך לפחד ולא צריך לתקוף, ומי שתוקף נראה כאילו הוא מנסה לפצות על חוסר האמת והתוכן שיש לו. לא שזאת המציאות בהכרח, אבל כך זה נתפס בעיני אנשים, וחבל.
הרבה פעמים חושבים ש"זה לא יכול להיות", אבל לפעמים זה דווקא מעיד על עצמם שהם נגועים בזה, "כל הפוסל במומו פוסל". וגם אם זה לא נכון, שוב, כך זה נתפס, ובגלל אותם אנשים אותו אחד מעניש את עצמו בגלל אמירות לא נכונות (לטענתו) של השני.
לפעמים האדם ישר תוקף בלי להבין עד הסוף את מה שהשני אמר, אבל קודם כל, אם אתה מתנהל לשם שמים ובאמת חושב ככה ורוצה לשכנע את השני, אם באמת לשם שמים אז אמור להיות אכפת לך מהשני שהוא לא יישאר בדעותיו המקולקלות. בדר"כ, ואני אומר מנסיון קל לצערי, הוכחות וגידופים לא עוזרות להחזיר אנשים בתשובה ורק מגבירות את ה"אנטי". במקום זה לנסות לפנות בצורה עקיפה, לא בצורה ישירה, לוותר על אמרות ודברים חריפים ומוקצנים, להסוות במחמאות את המסר, באופן שמצד אחד לא יהיה ישיר ומתנגח, ומצד שני יהיה ברור המסר. זה אמנם קצת קשה וקצת דורש מחשבה אבל זה שווה את זה. אני יודע שהרבה פעמים דברים שקוראים מרגיזים, אבל אם נחשוב קצת לפני ששולחים משהו ולא נכתוב משהו מהרגש, אלא דברי אמת, אז הם הרבה יותר יתקבלו והרבה יותר ישפיעו.
"הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא". אם זה באופן שלא תישא עליו חטא, דהיינו שזה ישפיע והוא יקבל, אומרים ביקורת, אבל אם לא, אין מטרה סתם להגיד לו.
כשם שאומרים דבר הנשמע כך לא אומרים דבר שאינו נשמע. אני גר בעיר שיש בה חילונים, ועברתי בשמיני עצרת שכידוע לא עושים סוכות, וראיתי חילונים שאוכלים בסוכה. המחשבה הראשונה שלי הייתה להעיר להם, להגיד להם שזאת לא ההלכה. (שוב, בצורה עדינה, ולא בצורה ביקורתית נוקבת). אבל אז אבא שלי אמר לי את המשפט הנ"ל ואמר לי שרוב הסיכויים שהם לא יפרקו את הסוכה וימשיכו להיות שם ו:"מוטב יהיו שוגגים ואל יהיו מזידים".
ובסופו של דבר כתוב שאת אהרון בכו "כל בית ישראל" ואילו על משה לא כתוב, כי אהרון היה הרבה יותר אהוב על הציבור, כי מידתו הייתה מידת השלום. אז באמת הרבה יותר קל להיות איש שלום, הרבה יותר כיף, כולם מעריכים אותך וגם אתה מוסיף זכויות וטוב בעולם, לעומת המחשבה הטבעית שלנו שמי שהוא עוסק בשלום הוא נדפק. בדיוק ההיפך, הוא הכי אהוב על הבריות. ודווקא משה רבינו בגדלותו היה מוכן "להקריב" את התמיכה ולעסוק במידה שקצת פחות מעודדת, מידת האמת. והוא זכה לדברים אחרים, זכה להיות יותר קרוב לשכינה. כתוב בשירת האזינו שמשה אומר אותה: "האזינו השמים ואדברה" ואילו בישעיהו כתוב: "שמעו שמים והאזיני ארץ כי ה' דיבר". הרב שרקי שליט"א אומר שלשמוע זה משהו יותר קרוב, להאזין צריך לכרות אוזן ולשמוע משהו יותר רחוק, ומשה היה בעליונים עד כדי כך שהוא יותר קרוב לשמים מאשר לארץ. הוא במידת מה "מנותק", זה מחיר הנבואה ולהיות אב לנביאים ופה לשכינה. אז אם אנחנו בוחרים למרות זאת להיות אנשי שלום, לזכור שזה לשם שמים ולפעול למען כלל ישראל, בסופו של דבר זו המטרה שלנו ולשם זה נשלחנו, ומשם אנחנו שואבים את הכוחות שלנו, עד כדי כך שעל משה רבינו לא שרתה נבואה 38 שנה בגלל המצב של הדור, הדור הוא נותן את הכוח גם למי שהוא פחות קשור אליו, למי שהוא יותר עם השכינה, בסופו של דבר כל השליחות שלו היא לשם ולמען עם ישראל, והוא הרועה הנאמן שלנו והוא מוסר התורה לעם ישראל.
במחלוקת ובפילוג לא שורה שכינה, הקב"ה לא משרה שכינתו, כתוב על עדת קורח שהיא "עדה רעה", שהיא ההיפך ממניין, ושם לא שורה שכינה. וכן ידוע שבדורו של אחאב לא מתו כי לא היו מלשינים, ואילו בדורו של דוד מתו כי היו מלשינים. (שכן כשדוד הגיע לקעילה כבר השמועה עבר לשאול שדוד נמצא שם, היו שם מלשינים...). וכן בדור המבול שחטאו בגזל כולו נמחה, אבל דור הפלגה שלפחות היו מאוחדים לא נמחו כולם (שליש) והתפזרו ברחבי הארץ. ויש עוד מלא מקורות על חשיבות האחדות. (כנוס לצדיקים טוב להם וטוב להם, כנוס לרשעים רע להם ורע לעולם. כשהרשעים באחדות זה לא טוב, כי כשיש אחדות יש יותר כוח, כי הם פועלים ביחד, בשיתוף פעולה, ואז יש יותר כוח לרע. ולפעמים אנחנו צריכים ללמוד מהאחדות שלהם ולהיות מאוחדים אנחנו, זה חילול השם כשזה המצב).
ואני חושב שמן הראוי שבפורום (דתי) מעורב לא יהיו ירידות הדדיות ודברים לא ענייניים, אפשר להתנהל יותר ב"קרירות".
את הכל, ובמיוחד את הקטע האחרון, כתבתי בעיקר בשביל לחזק את עצמי ולא תקפתי או האשמתי אף צד, רק חושב שאלו דברים שצריך לחזק אותם פה בפורומים וזו נקודת תורפה שצריכים בה קצת חיזוק, אולי זה היה מנוסח קצת בצורה קיצונית, אבל זה היה רק לשם ההמחשה, בהחלט לקחת את הדברים בפרופרוציות ולנסות לראות אולי יש במשהו להשתפר בנושא הזה.
מחילה על האורך, מקווה שנלמד מזה ונתחזק מזה דווקא בזמנים האלו.
נ.ב. שמעתי לאחרונה שיש מאיראן איזו חברה שיש להם מליוני בוטים מזוייפים ברשתות חברתיות שתפקידם להגדיל את הפירוד ואת השנאה בעם ישראל, כי הם יודעים שהכי טוב לאיראן אם יש מלחמת אחים, ואשכרה מלא תגובות שנאה נכתבו בידי בוטים לא אמיתיים בכלל, הם עבדו במיוחד בתקופות של בחירות כדי להרבות את המחלקות והשנאה. ימח שמם. שנתחזק בדבר ונרבה אהבה, אחוה, שלום ורעות.
אתה חושב שאני אקרא את כל זה?מגובלת-
תודה על המחשבה בכל זאת..
טיפונת ארוך...תולעת ספריםם
אז אתה בעצם מתעלם מעדויות של בנות שהוא פגע בהן?אחד ששורד
מגניב
בהחלט!מגובלת-
בעייתי מאודאחד ששורד
לא דווקאמגובלת-
תובאחד ששורד
אבא שלי אמרהחיים מאושרים
עדין אני עומדת על אותו עמדה שלי!החיים מאושרים
ראיתי שכתבתם כאן משהו על הרב מלמד פעם דיברנו על זה בשולחן שבת לא זוכרת בידיוק מה אבל המסקנה הייצה שהוא רב!
אין לשון הרע כשזה לתועלת. סוריהָיוֹ הָיָה
זה לתועלת?!??החיים מאושרים
שאנשים לא יחטאו.שפרינצא בוזגלו
במה יחטאו???החיים מאושרים
"כדי שאנשים לא יחטאו" נסחפתם זה לא קשור אין בזה איסור מהתורה ברגע שיגידו שיש יוציאו פסק דין מסודר.
מב שאני יודעת שלשון הרע זה איסור מהתורה...
"לשון הרע דבר נוראה יותר מחצאית קצרה של המורה שולה לתורה..."
את צודקת אל תקשיבי להםבנות לא לריב
אני איתך נשמה❤מגובלת-
את מכירה תועלת יותר גדולה מלהציל בנות מאונס?הָיוֹ הָיָה
לא רק שאת נותנת בו אמון, את גם מביטה בי בתדהמה כשאני אומר שזה לתועלת, כאילו נפלתי מהירח. את באמת לא מבינה מה התועלת להזהיר מאנס סדרתי? באמת?
זה לא ממש הדיבור פה מה שאתה אומר...החיים מאושרים
ואם אין פסק דין אז זה לשון הרע...
לא הבנתי כלוםהָיוֹ הָיָה
אני יכתוב מתישהו אצור אני עייפההחיים מאושרים
אחר*החיים מאושרים
בכללי מה*החיים מאושרים
יש כללים גם ללשון הרע לתועלתבימאית דמיונות
אני יודע. נו?הָיוֹ הָיָה
רק הזכרתי.בימאית דמיונות
אשמח לשמוע את דעתם-הרמוניה
אני לא מבינה את מי שתומך בוטונה(לא דג)
אנשים!!! קצת מודעות!!!
הבנאדם פגע בבנות פיזית ונפשית, ואל תגידו אולי זה עלילת שווא, אין עשן בלי אש, משהו בטוח היה.
צריך להוקיע כל אדם כזה!!!
יפה, נחמד שנשארה בחלקינו השפיות וההזדהות...שפרינצא בוזגלו
יותר ממסכימה. לגמרי.תולעת ספריםם
הגבתי את זה לטונה לא דג. לא יודעת למה הגיב הכי למטה..תולעת ספריםם
אגב, בלי קשר למקרה הזה ספיציפימים זכים
בהחלט יש מקרים של 'עשן בלי אש'
למקרים האלו קוראים 'הוצאת שם רע', וכן, יש המוני מקרים של דברים רעים שאומרים על אנשים, שאין להם שום בסיס במציאות, והם נטו הוצאת שם רע.
רק שמשום מה הטבע שמוטבע ברובנו הוא שאם משהו אומר משהו טוב על אחר, אנו אומרים\חושבים, ''למה הוא אומר את זה? בטח יש לו איזה אינטרס, על כל פנים, עדיף לא להאמין ישר.'
וכששומעים משהו רע, אומרים\חושבים, 'למה שהוא ישקר? למה שפתאם יפוצו שמועות רעות על אדם? 'אין עשן בלי אש', לכל מקרה, עדיף להזהר ולהתרחק..
זה טבע שמוטבע ברובנו.. אבל בכוונה לא השתמשתי במילה טבע 'אנושי', כי האדם הוא בחיר הנבראים, וצריך לעבוד על המידות המוטבעות בו, שלא יהיו כפי שהם הוטבעו בו, אלא לעבוד עליהם, ולשנות אותם..
[כתבתי בקצרה. ומקווה שהובנה כוונתי..]
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.