וכמו שכתב נשמה כללית, לא בפעם הראשונה>> - נוער וגיל ההתבגרות
ושרשור ההמשך -
בעקבות שרשור בנושא לפני כחודש וחצי - - נוער וגיל ההתבגרות
מצ"ב סיכום סילופי מטה ארגוני המקדש - מורא מקדש חנוכה תשפ''ב
וכמו שכתב נשמה כללית, לא בפעם הראשונה>> - נוער וגיל ההתבגרות
ושרשור ההמשך -
בעקבות שרשור בנושא לפני כחודש וחצי - - נוער וגיל ההתבגרות
מצ"ב סיכום סילופי מטה ארגוני המקדש - מורא מקדש חנוכה תשפ''ב
כבר נתקלתי בזה בעצמי.
בנאדם שנראה דוס מציע לעוברים ושבים לעלות ל'סיור היסטורי רוחני' בהר, שום מילה על מקווה, הכנה, כלום, מעלה בנאדם חילוני בלי שום ידע על טהרה ומחטיא אותו.
אז שאלתי אותו אם גם אני יכולה להצטרף (בתקווה שהוא יראה שאני דתיה ויגיד לי משהו על טהרה, לא שבאמת התכוונתי לעלות, פשוט רציתי להבין עד לאן הם הגיעו), הוא ענה לי בחיוך ש'בטח, בשמחה, זו מצווה גדולה בלבלהבהלנבבה', אז שוב בשביל להיות בטוחה שאלתי אותו 'ככה? עם נעלים והכל?' אז הוא ענה לי 'ככה'...
הייתי בשוק! מילא הוא מכניס חילוני, אבל להחטיא דתיה שנראית דוסית? זו ליגה של ביזיון...
כמה גאווה, העיקר להכניס אנשים, לא משנה מה הסטטוס שלהם מבחינת טהרה...
ולחשוב שהוא בטוח שהוא מזכה הרבים...
שנזכה לטהר שוב את מקום הקודש כמו בימים ההם בזמן הזה!
לא אומר שרבותינו צדקו שאסור לעלות להר הבית, אלו שני ענינים שונים. אני אישית לא סובל את מטה ארגונ המקדש (בגלל המון סיבות) ואני כן עולה להר הבית.
ציבורית, הם נתפסים כמייצגים של כלל העולים להר, והם גם תופסים את עצמם ככאלה.
בעיניי, הם גורמים נזק אדיר לעליה (ובין היתר, בגללם אני כבר לא עולה).
חשוב להתבדל מהם ולהראות שיש עולים שהם לא מייצגים.
מטה ארגוני המקדש לא מייצג אף אחד אולי פעם הם באמת היו גג לרוב ארגוני המקדש אבל היום זה רק הם ועוד ארגון, אבל מה זה משנה מה אכפת לי מה נתפש ציבורית, בגלל זה לא לעלות? מה זה קשור? ושתדע לך ציבורית רוב הציבור הישראלי לא מבדיל בין מקדשיסט והר המורניק שהולכים ברחוב, אז שהר המורניק יבדיל בין מטה ארגוני המקדש ומכון המקדש
לא עושים חשק להזדהות עם העליה להר.
וזה לא רק "הם ועוד ארגון".
הדוסים מתחלקים לשלש אלה שעולים, אלה שמתנגדים ואלה שלא נכנסים לויכוח שבפועל לא עולים. את המתנגדים המטה לא יצליח לקרב אבל דווקא אלה שלא נכנסים לזה יש דווקא אחוזי הצלחה די גבוהים רק תראה כמה עולים יש יותר השנה משנים קודמות. גם במעגלים שלי ובישיבה וזה אני רואה יותר ויותר אנשים שהחליטו לעלות פעם ראשונה וזה. אם לא המטה אז כנראה שהם לא היו עולים עכשיו.
אני מסכים המטה לא היכ טוב בעולם אבל בגדול הוא כן מעביר את המסר לאנשים מסוימים, אני אישית לא מתחבר לדברים אחרים שהם עשו, אבל בסדר.
בענין החתימות זה באמת לא בסדר אבל כל מקרה לגופו
מבחינתי שיעלו פחות אבל שלא יעלו נשים/חילונים/למקומות אסורים וכו'.
גם לגבי מספר העולים הם יוצרים טעות אופטית: רבים עולים כל יום (כולל דרישת ציון, למשל).
זה יותר עליות אבל לא יותר עולים. ראה את השקר שלהם בפרסום השבוע:
"בשני הימים הראשונים של חנוכה נספרו למעלה מ-400 עליות יהודים להר הבית"...
מקור: ראשי ישיבת הר עציון עלו להר הבית | ערוץ 7
הם יודעים למה הנוסח הזה.
ובבית ראשון וקל וחומר בשני לא היה תופעה של אנשים שעולים להר ללא טהרה מה עם כל העמי ארצות שהיו אז אתה בטוח שכולם עלו בטהרה?
אתה צודק במה שאתה אומר על זה שיש אנשים שעולים יותר מפעם ביום\
אבל זה לא מצדיק את העליה הגבוהה בעולים בשנים האחרונות.
הם ביטלו מצוות עשה דאורייתא של שילוח טמאים?
להביא לך עדויות על המאמצים שעשו לשמור על טומאה וטהרה?
לפני שאתה משווה ככה. אדרבה הם דווקא כן עושים מאמצים להעלות אנשים בטהרה. ומה זה קשור בכלל שילוח טמאים אמרתי לך על זה שאנשים עלו בלי להיטהר הם לא צעקו אני טמא אני טמא אז ממילא אין טעם לשלח אותם.
אבל בפועל זה מה שהם עושים, ראה:
כואב... - נוער וגיל ההתבגרות
וגם אם זה לא האירגון הספציפי הזה, זה הלך הרוח.
הבנתי אז זה לא היה המטה זה היה איזה ארגון. כבר אמרתי שהמטה כולל בתוכו רק שתי ארגונים.
אולי קיבלת פתק של אחד הארגונים החילונים בכלל אני יודע.
חוץ מזה בקרב העולים זה לא נכון שהרוב עולים לא בטהרה.
אני לא מכירה שמות ולא זוכרת איזה שם היה על הפרוספקט.
גם מטה אירגוני המקדש הוא אירגון.
וכמו שאמרתי, גם אם זה לא ספציפית הם, זה הלך הרוח.
ואם בנאדם שנראה ממש דוס מוכן לקחת על המצפון שלו שאישה נידה עם בלנסטון עולה להר, אני לוידעת מה קורה שם...
יש גם "דוסים" שלא יודעים הלכה.
בגלל זה להחתים קבוצה גדולה של אנשים? אם יש לך בעיה עם "ההלך רוח" זה בעיה שלך בכללי ההלך רוח של המדינה היא מאוד חילונית אז אולי אני אחזור בשאלה בעצם.
בנאדם מבוגר מספיק בשביל להיות נשוי עם כיפה ענקית על הראש וזקן אמור לדעת משו וחצי על טומאת נידה.
מה שאתה מספר פה באמת לא רלוונטי.
וכן, גם לצפצף על תקנת הריב"ש זה הלך הרוח שם, וזה לא פחות נורא.
מראה חיצוני לא אומר כלום על בן אדם.
לגבי תקנת הריב"ש את צודקת, אבל בתור מי שעלה להר הבית (לא פעם ולא פעמיים)באמת שבסך הכל לא ראיתי יותר מעשר רווקות על ההר.
אחרי הכל יכול באמת להיות שהוא אוכל חזיר בבית...
אני אומרת מה ראיתי והסקתי.
אני מכירה כמה וכמה רווקות נחמדות שעולות. וכן, יש יותר מעשר.
אחת מהן אמרה לי שאחים שלה צוחקים עליה שהיא פחדנית בגלל שהיא לא מוכנה לעלות לרמה...
ממה שאני רואה, ואני רואה דיי הרבה, האינטרס שם מאד רקוב ומלא גאווה.
ובאמת אני יכולה להעיד על עצמי שאני ממש כוספת לעלות להר, אבל אז הבנתי שגם אם הייתי בן יש הרבה סיכויים שבגלל כל הגאווה והאגו הדוחים האלו סביב המקום המקודש ביותר לעם ישראל- יתכן ולא הייתי עולה.
זה לא שאני מצליחה להסביר את מה שאני רואה, אבל ככה אני מרגישה.
אחרים אולי יסבירו את מה שאני מתכוונת אליו יותר טוב.
אני אמור גם להוכיח לך שהם עלו לרמה?
א. טמא משלחים גם אם הוא לא צועק שהוא טמא.
ב. אדם שעולה עם נעלי רדבק וכיו"ב מוכיח שהוא טמא ואין לו מושג בדיני העליה.
הם מעלים גם כאלה.
אתה זה שמכליל את כל עולי הר הבית אם המטה. ואם אתה מבין בענין העליה היית מבין שרוב הרבנים לא מתירים לעלות לרמה אבל יש שכן, אבל מנין לך שמי שעלה עשה את זה על דעת המטה?? אני מכיר כאלה שעלו לרמה ויש ביניהם ת"חים לא קטנים שסומכים על שיטות שמתירות לעלות, המטה והמשטרה לא מחייבים אף אחד לעלות לרמה בסדר.
לגבי שילוח טמאים, אני לא מטומטם אני יודע מה זה שילוח טמאים ואני יודע שמשלחים גם אם הוא לא צועק "טמא טמא" אבל מה שניסיתי לומר זה שאני בטוח שגם בבית שני עלו אנשים טמאים להר הבית ולא שילחו אותם כי לא ידעו שהם טמאים.
טענתי שציבורית הם המייצגים וזו האמת.
אין שום רב בר סמכא שמתיר לעלות לרמה. נקודה.
ראה דבריך שלך - צודקת ואכמ"ל - נוער וגיל ההתבגרות
אלו שעלו לרמה הם ראשי המטה עצמם; יו"ר המטה, דובר המטה וכו'.
אתה שוב מפגין בורות וניתוק.
הלגיטימציה שאתה נותן כאן לצעד הזה - בדיוק כמו ראשי המטה שעשו אותו -
היא בדיוק מה שמרחיק אותי מעליה להר. לא יהא חלקי עמך ועם הדומים לך.
זה לא ימנע ממני לעלות ולהמשיך לשכנע אנשים לעלות,
אגב אני לא מבין את הקשר לקישור לשרשור ששלחת.
בוא תגיד לי את מי ראית עולה לרמה ואני אוכל להגיד לך אם הוא קשור למטה חוץ מזה מה הקשר אז מישהו מהמטה עלה לרמה זה לא אומר שהם דוחפים אנשים לעולות לרמה הם ממש לא
"ממש ממש לא פוסקים בעלי שיעור קומה".
הם בדיוק אלו שאתה טוען שמתירים לעלות לרמה.
תחשוב לבד למי הכוונה: ש.א.; א.פ; א.ל. נסתפק באלו אף שהיו עוד כמה.
הם דוחפים אנשים לעלות בטומאה וחלקם אומרים מפורש שמוטב לעלות בטומאה משלא לעלות כלל.
הם מקדמים עליית נשים (כולל רווקות) למרות שאין שום פוסק בעל שיעור קומה שמתיר זאת.
זה מספיק מבחינתי.
אבל זה לא משנה כי גם אם הם עלו לרמה (אשמח לראות סרטון) זה על דעתם בלבד, וזה שיש אנשים שאומרים דבריםלא נכונים זה נכון. רוצה שאני אתחיל להיא לך קשקושים ששמעתי אנשים אומרים בדוכנים של מורא מקדש. אני לא החובב הכי גדול של המטה אבל פשוט זורקים עליהם האשמות סרק.
לגבי טבילת פנויות אני מסכים אתך
הנה סרטון:
לראשונה יהודים ברמה המוגבהת בהר הבית - כיכר השבת
יש גם תמונות, פוסט שחצני של דובר מטא"ר על העליה הזו,
ולקינוח - פרסום שקרי שלהם כאילו הרב ליאור מתיר זאת (אח"כ פרסמו התנצלות).
רק תבקש...
בטעות כתבתי טבילת פנויות.
לגבי העליה לרמה נראה שאתה צודק.
אבל בגלל שיש ארגון לא הכי נקי לא אומר שאסור לעלות.
זו התדמית הציבורית שלהם: כאלה שמשתמשים ברבנים כשנוח להם ומתעלמים כשלא נוח להם.
שים לב לתגובה שלהם כאן: הרב יוסף צבי רימון זעם על הפרסום בשמו בנוגע להר הבית | ערוץ 7
היתה אחת יותר חצופה. אמצא בל"נ.
מה אתה חושב שסתם כל הארגונים עזבו את המטה? עזוב אל תמציא שטויות. בתור אחד מעולי ההר אני אומר לך זה לא הארגון הראשי ולא נעליים.
כבר הגיע ל-50 תגובות.
רציתי להציע זאת כבר כשביקשת שמות, אבל כעת אני מציע שנעבור לאישי...
בכל מקרה, גם לו לא היו עולים לרמה ולא מעלים נשים וחילונים וכו' עם נוכלים אני לא מתעסק.
אגב - נראה שממש מצא מין את מינו: ח"כ יום טוב כלפון הדליק נרות בשער הר הבית | ערוץ 7
@בחור נאה, ממתין לך באישי.
"אסף פריד דובר המטה אומר כי בכל אופן בכוונת המטה לשמור על כבודם של הרבנים, ולא לבקש מהם חזרה לחזרתם. די לנו במשנה ראשונה שלהם, המבררת את ההלכה לאשורה בהיתר העליה לגבולות ההיתר בהר הבית, ולא לבחוש בהטיות הדרכותיהם לפי מצבים או מצגי שווא כאלו ואחרים".
מקור: הרב אליקים לבנון חוזר בו: להימנע מלעלות להר הבית - סרוגים
בקיצור, ברגע שרב התיר, גם אם יחזור בו אנחנו נמשיך להשתמש בדבריו.
עכשיו תחזור לראש השרשור ותבין למה הכוונה...
ומלחמות שהיו פה בפורום על זה..
חטא כל כך גדול, שרומסים בהינף יד\רגל..
אני חייב לומר שבהחלט אתה צודק שהמשחק הזה של "בוא נוכיח כמה רבנים מתירים" וזה הוא סתם קשקוש, כל בר דעת שעולה להר הבית מבין שהוא לא עושה את זה כי רוב הרבנים מתירים, בוודאי שלא. אלא הוא עולה כי הוא למד את הענין ההלכתי והמסורתי לעומק והחליט שזה הדבר הנכון לעשות.
אני אישית חושב שחשוב להדגיש ולהראות שיש פוסקים שמתירים ושהתירו (כן כן אע"פ שהם מיעוט) כדי להראות שלא קבעתי שאני בר סמכא או משהו כזה.
מה העניין לעלות להר הבית למרות שרוב ככול גדולי ישראל אסרו זאת, ועוד אתה מכניס את עצמך לסכנה של לעבור על איסור כרת?
בנוסף לכך יש ענין של כיבוש הארץ אבל עזוב.
חוץ מזה אני די בטוח שאתה אומר הלל ביום העצמאות אע"פ שרוב גדולי ישראל לא חשבו שיש לומר. (לא שאני חושב שאתה טועה אבל כשיש סיבה מספיק ובה לפעמים לא נוהגים כרוב הרבנים)
אם אתה טועה די אכלת אותה,, די הגיוני שבעניין כזה מסוכן גם אם הגעת למסכנה שמותר לעלות הכי טוב להחמיר ולחשוש לדעת גדולי התורה ומזה לא תפסיד.
נ.ב לא אומר הלל ביום העצמאות
אולי לא צריך יותר להתיר עגונות כי אם אתה טועה (והיו מקרים) אכלת אותה? מה אכפת לך אתה לא תפסיד מזה רק אותה עגונה.
וכמדומני שעדין אינך כזה.
(ובאמת שהרבה מהרבנים חוששים להתיר עגונות)
ואחריות ציבורית.
ואכן חלק מהרבנים שהתירו הם בהחלט כאלו.
אבל חלקם ממש ממש לא כאלו וד"ל.
יש את מה שהרבנים הכריעו ויש את מה שאנחנו עושים עם זה. לדוגמה עניין הפאות אצל נשים יש שכביכול מתירים ויש שאוסרים עכשיו זה כבר תלוי ביראת שמים שלך מה אתה עושה אם אתה מכניס את עצמך לחשש איסור או שאתה מחמיר והולך עם דעת רוב הפוסקים. זה לדעתי אותו הסיפור עם העליה להר הבית.
הדוגמא שלך לא נכונה מכיוון שפאות של לפני מאה שנה נראו יותר מחריד מכסר"ש, כך שהפסיקה דאז לא הייתה תלויה בחומרה. גם היום אני לא יודעת עד כמה פאה קצוצה ומכוערת באמת פחות טובה מכיסוי ראש בצבע בולט ובגובה שלוש קומות של איזו גבעוניסטית (אני כן יודעת שלא נשמע לי הגיוני לכסות שיער בשיער, אבל זה נושא אחר).
כך שההר זו לא חומרה וקולא, זה פשוט פסיקות שונות.
וכשאדם בעל שיעור קומה מתיר, אז מי שהולך לפיו בהכל יכול לעלות (כמובן רק למקומות המותרים ממש)
כמובן שכשרב מתחיל לחרטש עניינים זה כבר נהיה חשוד. יש רבנים שמתירים דברים איומים ממש, אהבת המקדש העבירה אותם על דעתם ("אהבה מקלקלת את השורה", כך אמר אחד מהם).
מעבר לזה יש את העניין המוסרי (מוסר הלכתי יענו), שזה עוד עניין.
אז אפשר ללכת לפיו גם בדברים שמקל בהם. אבל מצד שני אני אציין שאם עברת עבירה כשהסתמכת על אותו רב את כן תיענשי. אז צריך לנהוג בחכמה ולא עם הראש בקיר.
ואת באמת צודקת כיסוי ראש בצבע בולט ובגובה שלוש קומות של איזו גבעוניסטית זה באמת לא צנוע. העניין בכיסוי ראש זה תוספת צניעות כך שאם אשה מכסה את הראש בדבר לא צנוע כגון פאה או מטפחת לא צנועה זה לא נחשב באמת כיסוי ראש.
זה כמו שתימנים מחממים מרק בשבת ואשכנזים לא.
זה לא אומר שהתימנים חוטאים ואשכנזים צודקים.
זו מורכבות חבוב.
ואתה סתם אומר דברים שאתה לא מבין בהם.
אישה צריכה לכסות את הראש, לא משנה במה.
זה יכולה להיות כורסא על הראש שלה, וגם מטפחת וגם פאה.
מה יותר צנוע? זה כבר לגמרי תלוי בגודל ובצבע ובעוד המון פרמטרים.
כל עוד לא רואים את השיערות עצמן- לא משנה מה הכיסוי, הוא נחשב כיסוי.
נשמע לי סכנתא חמירא...
מישהו עוד עלול לשבת עליה.
כי מישהו עלול לחנוק אותה בכוונה (אני לא רואה אופציה שזה יקרה בטעות).
אריאל יוסףאני לא חושב שמי שרואה מטפחת רץ לחנוק איתה כמו שמי שרואה כורסה רץ לשבת עליה...
ואם זה יהודי, הוא לא שומר נגיעה?
אז בכל מקרה זה יהיה בכוונה.
והוא יכול להיות יהודי...
שמים מתחת לכיסוי ואז הכיסוי לא זז...
מנסיון של הרבה נשים...
זה עובד, אל דאגה.
ברגע שזו תהיה האופנה (ומטפחת של גבעוניסטיות לא רחוקה מזה) נשים מקוריות תמצאנה פתרון.
נשים צדקניות תעשנה את כל ההשתדלויות בכדי לכסות את ראשן בהידור ולשמור על סביבתן בריאה ושלמה.
או שהכורסה תמעך אותה...
לא סתם הרבה רבנים כבר לא מתירים לנשים לאכול ולשתות בצומות קלים...
נשתנו הטבעים.
וחוצמיזה, תנסה להחזיק תינוק 24/7 על הידיים, תראה כמה זה מפתח את השרירים...
שתתאפרנה בצבעי הסוואה, שתתלהבנה על הוואסח של המדים השחוקים, והעיקר שתסכנה את החיים שלי...
צריך גם לחשוב מה הכוונה 'חזקות'.
כל מילה היא יחסית, לכן השאלה היא 'חזקות ביחס למה?'.
ביחס לגברים הן מעולם לא היו חזקות, אבל ביחס לנשים מההיסטוריה- בוודאי שכן.
הרב שלי לא מוותר לי על אף צום...
או שהן מעוברות, או שהן מניקות, ואם לא זה ולא זה כנראה יש להן בעיה בריאותית כלשהי...
ככה היו אומרים בירושלים.
הם מתירים תמיד.
נכון זה מורכבות אבל היום כבר אין את הפאות שהתירו פעם וגם לא את הגזרה שבגללה נצטרכו להתיר זאת. והרבנים האשכנזים עצמם אומרים את זה. אז כבר לא מדובר בשני סוגי פסיקות.
ושתדעי לך שיש לצערנו גם מהספרדים שפתאום מתירים פאות.
הטעם לכיסוי ראש האישה הוא גם משום צניעות לכן אם הכיסוי לא צנוע הוא מפספס את המטרה שלו.
חחחח אגב אני בת
היום רוב רובם של הרבנים האשכנזים לא אוסרים פאות צנועות (עייני ערך 'פאה' בתקנון הצניעות של כל חסידות ומגזר), הם אוסרים פאות ארוכות ולא צנועות, ואוסרים פאות משיער ע"ז (יש לכך כשרות מיוחדת, לא הייתי סומכת עליה כי זה אותו לובי כמו כל הכשרויות החרדיות לענייני בלבלהבהה). מעבר לכך מתירים.
הרבנים הספרדיים אסרו. אבל אני לא נכנסת לחיים של אף אחת ולא ענייני מה כל אחת חובשת על הראש.
מצידי שתשמנה כורסא על הראש כאמור לעיל.
הטעם לכיסוי ראש הוא לא צניעות.
מה לא צנוע בקארה קצר בלי גוונים וקיצוצים שמושכים את העין?
אם זה היה לא צנוע גם רווקות לא היו יכולות ללכת ככה.
כיסוי ראש צריך לכסות. זהו.
אם הוא לא צנוע ועדיין מכסה הוא לא פספס את המטרה שלו, הוא פספס את המטרה של צניעות.
חחחחחח וואי! גמני בת! נכון כיף להיות בנות?
הראו בזמנו(נדמה לי לפני 20 שנה) לרב קנייבסקי שליט"א כמות נכבדה של פאות (בערך 70 אני יכולה לבדוק אם זה כול כך מעניין אותך) ואמר על כולן שאסורות ואני מזכירה שפעם הפאות לא היו כמו היום. הרב אמר שאם נראה כמו שיער אז אסור. אמרו לו שהראו לו את הפאות הכי צנועות שיש בשוק ואמר שאם ככה אז אסור.
וגדולי הרבנים כגון החזון איש, הרב אויערבך זצ"ל,הסטייפלר הקדוש,הרב אלישיב זצ"ל,הרב זוננפלד זצ"ל.. עזבי זה אדמורים גדולי עולם.
לאשה נשואה לא צנוע קארה ולא צמה ולא כלום רק כיסוי ראש.
כשאשה מתחתנת היא צריכה להיות עוד יותר צנועה ולכן יש את כיסוי ראש שזה מוסיף לה צניעות.
הלכות צניעות לא משתנות אחרי החתונה.
וקארה צנוע גם לאישה נשואה, אממה, אסור לה לגלות את השיער. זהו. בלי קשר לצניעות.
צריך לכסות את הראש, וכיסוי הראש בפני עצמו צריך להיות צנוע.
לא השיער שמתחת.
אחרי חתונה אישה צריכה להיות יותר צנועה. למדתי את זה, אני לא כותבת מה שנראה לי.
אסור לגלות את השיער וגם לא להיראות כאילו היא מגלה את השיער. וברצינות זה ממש נוראי לראות אישה מבוגרת חרדית ולחשוב שהיא איזה בת 20.
לא הבנת אותי מתחת לכיסוי שתעשה מה שבא לה, אין בעיה.
יש להם כח ואם הם היו מספיק רוצים הם היו יוצאים נגד זה בריש גלי.
מישומה נראלי שר' חיים לא ראה כבר יותר מ10 שנים צורת ראש אישה מכוסה בפיאה.
ואין שום צורך להיות יותר צנועה. יש הלכות והן רלוונטיות לתמיד.
ותמיד צריך לשאוף ליותר. גם לפני החתונה וגם אחרי.
הגיל הוא לא פרמטר. זה לא שאישה בת 20 פחות צנועה מאישה בת 70 בגלל שהיא יותר צעירה.
הרבנים תמיד אומרים את דעתם כששואלים רק שהציבור לא מוכן לשמוע את מה שכול ילד יכול להבין לבד.
לאחר שאשה מתחתנת ויש לה כבר את בעלה לכן עליה לשמור על עצמה יותר טוב ולהפנות את כול היופי שלה לבעלה. בשונה מרווקה שעדיין לא נשואה וצריכה למצוא חן כדי למצוא את בעלה ועדיין בגבולות ההלכה.
נכון,תמיד צריך לשאוף גבוה ובמיוחד בצניעות אבל כשהאישה נשואה על אחת כמה וכמה כי יש לה את בעלה.
אשה בת 20 לא פחות צנועה מבת 20 אלא שהיא יותר יפה ואם אשה בת 70 נשואה שמה פאה שתצעיר ותייפה אותה וגם תיראה כרווקה זה לא צנוע. הרצון להיות נשואה ולהיראות רווקה זה לא צנוע גם לבת 20 נשואה.
כול מי שרוצה לדעת מה דעת הרבנים באמת על הפאות ידע!
אני רואה בנות סמינר מחכות להתחתן בשביל הפאה וזה לא בא ממקום טוב. אחרי חתונה נראות פחות צנועות מלפני חתונה, זה מזעזע בעיני.
טוב, הכל היה טוב ויפה עד המשפט האחרון: "אני רואה בנות סמינר מחכות להתחתן בשביל הפאה"..
בעעע
חוץ מזה אני לא סומך על דעתי בלבד כן, יש לי רבנים שאני סומך עליהם
פשוט רואים מי נאמן לה' להלכה, לכללי הפסיקה, לגדולים ממנו, למי אין אגו, למי אכפת באמת מהפגיעה בה'.
מספיקה סקירה על היסטוריית כל רב בשביל להבין האם ניתן לסמוך עליו. זה דיי קל. פשוט צריך לדעת את מקומך לפני, ולדעת גם את מקומו של רב בדורינו.
יש הרבה רבנים עם חזות מרשימה אבל זה רק הצגה
לדעת מי אמין זה דיי קל.
למה תיוגתי?
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.