גזלייטינג - פגשתם את זה בקשרים שהיו לכם?שילת7

איך הגבתם?

מי שלא יודע מה זה אפשר לקרוא בויקיפדיה

גזלייטינג – ויקיפדיה

אצטט משם:

"גָזְלַייטִינג (באנגלית: Gaslighting) הוא סוג של התעללות רגשית, הכרוכה בהכחשות מתמשכות של עובדות, אשר זורעות ספק בלב הקורבן, וגורמות לחרדה ולבלבול. התעללות מתמשכת לאורך זמן עלולה להביא לכך שהקורבן יתחיל לפקפק בזיכרון שלו, בתפיסה שלו, בהבנה הכללית שלו את המציאות ובשיקול הדעת שלו. גזלייטינג עלול לגרום לדיסוננס קוגניטיבי או להערכה עצמית נמוכה, שבתורם הופכים את הקורבן לתלוי במידה רבה יותר במי שמתעלל בו, על מנת לקבל תמיכה רגשית ותיקוף. גזלייטינג כולל ניסיונות לערער את היציבות של הקורבן, ולשלול את הלגיטימיות של תפיסותיו ואמונותיו, באמצעות הכחשה, הטעיה, הצגת מידע סותר או הסתרת מידע משמעותי. אנשים עלולים לנקוט סוג זה של התעללות, במודע או באופן לא מודע, בשילוב עם מגוון טקטיקות מניפולטיביות או פוגעניות אחרות, כדי להדוף ביקורת, או להישאר בהכחשה של מעשיהם.

מקרים של גזלייטינג נעים בטווח רחב, בין הכחשת המתעלל את קיומן של תקריות פוגעניות קודמות, דרך הזלזול ברגשותיו של הקורבן, וכלה באירועים מוזרים שמביים המתעלל בכוונה לבלבל את הקורבן.

מטרת הגזלייטינג היא לערער בהדרגה את אמונו של הקורבן ביכולתו להבדיל בין אמת לשקר, בין נכון לבין שגוי, בין מציאות לאשליה, ובכך להפוך את הקורבן לתלוי באופן פתולוגי במתעלל בגלל אופן חשיבתו ורגשותיו.

המונח גזלייטינג משמש כיום הן בפרשנויות פסיכולוגיות והן בפרשנויות פוליטיות ובפילוסופיה."

קראתי כמה דוגמאות של אישה שדיברה על זה..

את תנסי לעמת את הגבר האלים על משהו שעשה והוא יגיד לך ״מה פתאום, זה לא קרה בכלל״ או ״בכלל לא אמרתי את זה".

או שהוא יחביא לך את המפתחות של האוטו ויאשים אותך שאת כזו מבולבלת ותמיד לא מוצאת דברים.

הוא ישקר לך בלי בכלל למצמץ.

או שיגיד, אני מצטער שאמרתי כך וכך אבל את יודעת שלא הייתי אומר את זה אם אַת לא היית…

עוד טקטיקה נפוצה של גסלייטינג זה לחזור שוב ושוב על סיפור לגבי אירוע שקרה, עד שאת מתחילה להאמין בגרסה שלו של הסיפור ומפקפקת בזיכרון שלך של אותו אירוע.

לצערי חוויתי אתזהלב אוהב

אבל במקרה יחידי קיצוני שלאחריו נתקתי את הקשר כמובן.

נחמד לדעת שיש לזה שם. 

מצטערת לשמוע.. יש לך עצה \ עצות בעקבות זה? נשמחשילת7

באותו רגעלב אוהב

זה יכול מעט לטלטל, תלוי כמה אפשר להוציא את עצמך מהחוויה.

כאילו בתוך החוויה, לראות אותה מבחוץ ואז להצליח לראות כמה שהצד השני הוא ההזוי 

והוא מנסה לגרום לך להרגיש משוגע. 

היה שלב שמסקרנות בחנתי לראות עד כמה הוא יכול להיות במצב הזה,

ושזה כבר היה מוגזם באמת עצרתי את זה, 

היה בקשת סליחה אח"כ, לא שזה כזה משנה, בסופו של דבר הוא המסכן.. אבל בסדר

לגמרי לטלטל. איזה כואב.שילת7

כתבת חכם: תלוי כמה אפשר להוציא את עצמך מהחוויה. 

והתכוונת הוא מנסה לגרום לך להרגיש *משוגעת* (נראה לי נפלה הת')

כל הכבוד שעצרת את זה. (ואני בטוחה שאת לא צריכה שאכתוב לך את זה ובכל זאת..)

כן, אדם שמתנהג לשני בצורה שלו היא לא הייתה נעימה או לא הייתה מתקבלת על הדעת,

הוא בהחלט.. מסכן.

אפשר לשאול אותך מה עזר לך לקום מזה? לטפל בכל מה שקרה?

...לב אוהב

מנסה לגרום לי להרגיש *משוגעת* כן...

דרך לשלול מציאות שקרתה או עובדות שקרו ולהפוך את זה כאילו אני מדמיינת

או להמציא סיפור שלא היה ולא נברא ובסוף לומר באמת שלא היה ולא נברא, ואז להגיד שהוא כן קרה, ושוב לא היה.

בקיצור, לשחק בשכל.

אבל בצורה קיצונית.

זאת הייתה חוויה חד פעמית שקרתה פתאום במהלך הקשר, לא היו סימנים שקדמו לזה.

לכן לא הרגשתי צורך לטפל בזה, זה באותו רגע להבין שלבן אדם יש בעיה קשה והוא צריך טיפול

ודרכנו נפרדות וזהו.

אוי נשמה, רק עכשיו אני רואה מה שכתבת פה,שילת7

מזעזע ממש. 

כואבת איתך.

הדוגמאות של האשה מסוכנותכלי פשוט
כי הן הופכות את האשה לתמיד צודקת, ואת האיש לגזלייטור תמידי, בלי קשר לכוונותיו האמיתיות.
לעולם הבעל לא יוכל להגן על עצמו במקרה שהוא באמת לא עשה/ חושב אחרת ממנה לגבי המקרה...

גזלייטינג זה לא בעל שטוען שהוא לא עשה משהו כשהאשה חושבת אחרת (קורה, לא?). זה בעל שטוען את זה בכוונה כדי לגרום לאשה לאבד קשר עם המציאות. איך את יכול לדעת למה הוא התכוון? הפמיניזם הקיצוני כיום לוקח את הכוונות של הגברים אוטומטית לשלילה וחשוב לא לשחק לידי זה סתם.

התייחסתי למשפט:
את תנסי לעמת את הגבר האלים על משהו שעשה והוא יגיד לך ״מה פתאום, זה לא קרה בכלל״ או ״בכלל לא אמרתי את זה".

קודם כל, למה הוא אלים? כי הוא עושה גזלייטינג. אבל מה שמתואר כאן זה בכלל לא גזלייטינג... מי אמר שאשה צודקת יותר מהגבר כאן? כן, אבל הוא אלים. נו, לא ידעת שגבר בכלל זה דבר אלים?

חוץ מזה- נושא חשוב.
כתוב בויקיפדיה בלשון זכר אבל סביר להניחשילת7

שיש גם מקרים שזה הפוך..

למה אתה יוצא מנקודת הנחה כזאת? 

אני מבינה מה שאתה אומר, ומסכימה איתך שצריך לקחת את הדברים האלה בזהירות,

אבל גם לא הייתי ממהרת לצעוק "פמיניזם" ולהסתגר בקוביה שלי (סליחה על הדוגמה הקיצונית, זה לצורך ההמחשה) אני חושבת שצריך להיות קשובים לדברים האלה, בזהירות, באחריות, ולדבר על זה. זה חשוב!!

אני אסבירכלי פשוט
גזלייטינג זה לעשות דברים *בכוונה* כדי לגרום לאשה לחשוב שמה שקרה הוא לא מציאותי. זה המושג, לכן הוא נקרא Gaslighting.

לקחתי את זה לפמיניזם כי מרחיבים את המושג הזה לכל דבר שאשה טוענת שהגבר עשה, והבעל טוען שהוא לא עשה.
בעצם תמיד האשה צודקת, ואם הבעל טוען טענה שכזאת - סימן שהוא עושה לה גזלייטינג.
בעיני מזעזע.
הבעל בחיים כבר לא יכול להתגונן על כלום. כל דבר הוא או אלים או מתעלל רגשית.
האמת, כגבר, המציאות הזאת די נמאסת. ומרתיע בכלל בהקשר של לנ"ו
אז אני אשמח שתפתח שירשור נפרד כי זה נושא קצת אחרשילת7

מהמקום שאני רוצה לקחת את השירשור, תודה

הבאת דוגמאןת של אשה שזה מה שנשמע בטענה שלה. לזה התייחסתיכלי פשוט
"את תנסי לעמת את הגבר האלים על משהו שעשה והוא יגיד לך ״מה פתאום, זה לא קרה בכלל״ או ״בכלל לא אמרתי את זה"."
נו, זה לא כי הוא הבעל והיא האישה, זה יכול להיות גם הפוךשילת7

(ובוא לא נכנס לוויכוח על זה..)

תתרכז בתוכן..

ומילה לסיום על זה- הבעל כן יכול להתגונן. הוא ממש לא על כל דבר אלים או מתעלל רגשית. חבל להסתכל ככה. אני לא רואה את זה ככה ובטוחה שהרבה בנות כמוני.. 

חבל להסתכל ככה, אבל זאת המציאות שהעולם הנשי מכתיב. אכן חבלכלי פשוט
מכתיב מה? להתנהג כמו בני אדם?שילת7

להאשים גבר אוטומטית כמתעלל רגשית רק כי הוא תופס אחרתכלי פשוט
למה אוטומטית? מאיפה הקביעה החדה הזאת?! ממש לאשילת7

באמת כבר נהיה מפחיד לצאת לדייטים כגברכלי פשוט
אבל למה? (ברצינות)שילת7

מה החשש? באמת שלא הצלחתי להבין את זה,

הרי אם חס ושלום היית עושה משהו רע אז אפשר להבין,

אבל אנשים רגילים שמשתדלים להתנהג טוב ואפילו טוב מאוד, 

למה להם לחשוש? מה זה שונה מקשר עם חבר שלך? 

כי יש כאן גבולות מאוד עדינים ל2 הקצוותכלי פשוט
אם אני נחמד מדי אני עלול להיחשב כמטריד (הגדרה מאוד מאוד נזילה). אם אני הפוך אני יכול להיחשד בגזלייטינג.
כל הזמן מפרסמים אזהרות איך לדעת שגבר הוא אלים או מתעלל נפשית, וזה ממש ממש חשוב. שלא יישמע ממני לרגע אחד שזה לא.
אבל מרוב הגדרות לא רואים את הבנאדם. אין מקום לטעויות, אין סובלנות לסוגי אופי מסוימים. הגבולות מאוד דקים וזה מפחיד. כגבר אוטומטית אני מרגיש על ספסל הנאשמים, אני שייך למין ה"יותר בעייתי"
אבל ביום יום שלך, אתה לא מגיע לקיצוני בקשרים נכון?!שילת7

אז למה שפה כן? קח את זה קודם כל, בבסיס, כקשר כמו עם חבר \ דוד \ וכו' 

"לא רואים את הבנאדם." - זה לא אמור לקרות.. בקשר נורמלי, כחלק מהנורמליות שבו, ושל הזוג הנורמלי שיצר אותו, אמורה להיות תקשורת בסיסית הוגנת ומכבדת. זה לא אמור להגיע למקום כזה. 

תסביר לי מה הכוונה שלך ב"סוגי אופי"? כי אם הכוונה זה שאפשר לעשות דברים שהם לא מקובלים חברתית אז זה לא נחשב סוג אופי.. 

אם אתה בחור רגיש מדי, או הפוך, אתה בבעיה.כלי פשוט
בלי קשר לכמה אדם טוב אתה.
אוקיישילת7

אני אגלה לך סוד.. סבבה?

הפחד שלך וגם הדרך פיתרון לא קשורה לסוג אופי שלך או שלי,

היא קשורה לדרך. לצורת התקשרות.

כשבנ"א נורמלי, מתנהג נורמלי בקשר,

זה לא כ"כ משנה אם הוא רגיש מאד או ציני מאד,

יותר משנה איך הוא בוחר להתנהג עם זה!

אפשר לראות הרבה אנשים רועשים אבל עם מידות זהב, כי זה סותר? לא!

מקווה שהבנת...

בהנחה שהכל ענין של בחירהכלי פשוט
וכי למה לא?שילת7

כי אני לא כל יכול. נולדתי בנקודת פתיחה מסוימת ומשם אני מתקדםכלי פשוט
ובקצב שלי, עם היכולות שלי
נכון. ברור שכל אחד מגיע מנקודת פתיחה שונהשילת7

ולכל אחד יש התמודדויות ואתגרים בהתאם לזה,

ויש דברים שהם לא ניתנים לבחירה או תקרא לזה לשליטה?

אז, א. זה שמודעים לבעיה זה כבר חצי מהפתרון (באמת! מודעות זה יופי ממש.)

ב. הרצון שלך וההשתדלות שלך בנושא היא העיקר. 

ג. המכלול שלנו כבנ"א הוא טוב ואת זה צריך להפנים. (לא סותר את זה שבאנו לכאן לעבוד ויש עבודה רבה) עם עצמך אתה מסתדר? עם המשפחה אתה מסתדר? עם החברים אתה מסתדר? 

גם אם כן וגם לא, אתה בעבודה, בתהליך, ה' שם אותך במקום המדויק שלך. זה חלק מהאמונה. 

עוד דבר בהקשר הזה-שילת7
עבר עריכה על ידי שילת7 בתאריך ב' בטבת תשפ"ב 16:23

דיברת על הקצב והיכולת שלך. וזה לגמרי חשוב.

נכון, אולי לא תמיד יהיו מחיאות כפיים מהסביבה או משובים חיוביים, 

אבל בסופו של יום כולנו לא מושלמים, כולנו פה באנו למשימה \ משימות

מאמינה לגמרי שככל שבנ"א מחזק את הטוב שבו ועובד עם עצמו על מה שדרוש תיקון-

טוב לו עם עצמו וטוב לסביבה איתו.

כמו שעכשיו אנחנו לא מושלמים ואנחנו בוחרים להתחבר לאנשים, ליצור קשרים חברתיים,

ולרצות להתחתן- זה מתוך מקום בוגר שמשתדל להיות עם ענוה, אנחנו יודעים שאנחנו טובים גם כשאנחנו עוד לא... 

בהקשר של לנ"ו- מי שנרצה להתחתן איתו והוא ירצה להתחתן איתנו- אנחנו נראה את הטוב שבו (וגם את הדברים הפחות טובים) ובכל זאת נבחר בו. וגם הוא אותנו.. וביחד נתקדם בעז"ה!

אמן. בע"הכלי פשוט
סליחה על הניצלוש
אין דבר, היה חשובשילת7

בהקשר הזה, חשוב לומרשילת7

הנורמלי שלי זה לא הנורמלי שלך והנורמלי שלך זה לא הנורמלי של X 

אבל!

כולנו יודעים וקיבלנו מתנה מה' שיש לנו יכולת טבעית לדעת מה התנהגות ראויה ומה לא.

ובמידה ואנחנו לא יודעים, איזה יופי, גם קיבלנו מתנה מה' שיש לנו ידיים ורגליים ללכת לברר.

תשמע,שילת7

בקשר לשורה האחרונה שלך: "כגבר אוטומטית אני מרגיש על ספסל הנאשמים, אני שייך למין ה"יותר בעייתי"
תגובה"

כבר כתבתי לך בצורה ברורה, שאנחנו כבנות לא רואות את המציאות ככה, אז מול מי אתה מנסה לשכנע את עצמך שזה קיים? אני כותבת את זה מתוך באמת תסכול ובאסה בשבילך.. כי זה לא המצב.

ואם אני אכנס לפינה הזאת, למרות שבעיקרון אני לא רואה בזה טעם, אז- 

גם לבנות יכולות להיות המווןן סיבות למה להרגיש המגדר הבעייתי סבבה? 

כמו למשל זה שתופסים אותן כחלשות, כנזקקות, כ.. חסרות השכלה, ועוד.. חלאס עם זה. 

מסכים עם הגישה. ובאמת חלאס עם זה.כלי פשוט
וראיתי פרסום של תנועת אמונה בדיוק אתמול, שמאוד כיוון למקום כזה.
איכשהו תמיד זה מופנה כלפי גברים, ובהגזמה.
כל גבר יכול למצוא את עצמו מואשם בהתעללות רגשית לכל הפחות.
בראבו! על הכותרת...שילת7
עבר עריכה על ידי שילת7 בתאריך ב' בטבת תשפ"ב 16:14

ואתה יכול להפסיק לערוך אחרי כמה זמן את התגובות? או לפחות לעדכן?

נשמע ממש קשוחכבר לא ישיבישער

בסיטואציה שכל כך מערערת את האדם, כדאי אולי לשקול קבלת עזרה\טיפול אצל גורם מקצועי.

מסכימה. תראה.. לצערנו זה לא נגמר שם הרבה פעמים.שילת7

יש טראומה-בונדינג (היקשרות דרך טראומה)
הרבה פעמים במערכות יחסים מתעללות, נוצרת היקשרות מאוד חזקה בין המתעלל לקרבן שלו. חלק מההיקשרות הזו נוצרת בעקבות התלות החזקה. 

עוד מנגנון שמוביל להיקשרות הזו נקרא ״טראומה-בונדינג״ וזה עובד ככה:

כשהגבר האלים כועס עלייך, מתפרץ, או פוגע בך באיזשהו אופן,

מערכת העצבים הסימפתטית שלך (מה שמוכר כתגובת ״פייט פלייט או פריז״) מופעלת, ואת מאבדת את היכולת לחשוב בצורה רציונלית.

את נמצאת בסטרס ובתוך אירוע טראומטי.

באופן אירוני, כשהוא מגיע להתנצל אחרי כן, המערכת שלך נעזרת בו כדי לצאת מהמצב הטראומטי (שהוא יצר!), ולחזור למצב ״פרה-סימפטטי״ כלומר לרגיעה.

וכך נוצר מעגל של התמכרות, כאשר התוקף מהווה את ה״סם״ שירגיע את המערכת שלך בכל פעם שהמערכת שלך נכנסת לסטרס מהמצב הטראומטי שהוא יוצר.

מטורף, אירוני, אבל לגמרי אפקטיבי.

ואני מדברת פה על אלימות מילולית כן? לא דיברתי על פיזית בכלל...

נכוןכבר לא ישיבישער

השרשור נפתח בעקבות חוויה אישית? 

אם תרצי ויעזור לך לשתף אותנו בזה נשמח לשמוע\לתמוך

תודה! אחשוב על זהשילת7

מרתק. ואת נשמעת בחורה מדהימה. כיף לקרואלב אוהב

תודה יקרהשילת7

חוויתי נגיעות של זהחתולה ג'ינג'ית

לא ידעתי להגדיר לעצמי שזה זה

אבל ידעתי שזו מערכת שאני לא מסוגלת להיות בה יותר.

בדיעבד הבנתי שהיו בה מאפיינים של התופעה.

(ותמיד תמיד יישאר לי הפקפוק העצמי הזה שאולי אני הדפוקה שלא הבינה עד הסוף את הסיטואציות)

💜שילת7
תוכלי לשתף אותנו במאפיינים שהיו? כמובן בצורה שתשמור על המקרה אנונימי
הרבה האשמהחתולה ג'ינג'ית

וזריקת האחריות על התקיעות בקשר עלי, גם במסווה דתי (את שומרת ייחוד אז אי אפשר באמת לעשות דייטים מגוונים וכאלה, כנ"ל בעניין שמירת נגיעה) וגם בתחום הרגשי: את מרוחקת, תראי את צורת הישיבה שלך, את לא נותנת להתקרב וכדו'

כשניסיתי לעמת אותו מול הדברים שהוא אחראי עליהם אז הוא לא זכר, או טען שהוא מבין שאני לא מבינה ולכן נפגעת...

ביקורת על הצורך שלי להתייעץ לאורך הקשר

כל מיני כאלה...

(האמת עכשיו כשאני קוראת לא יודעת אם נכנס להגדרה של גזלייטינג, אבל מאפיינים של שליטה יש כאן)

*לב*אלפיניסטית

אם לא אכפת לך לענות - קלטת בעצמך שאת נמצאת במערכת יחסים פוגעת או שרק שמישהו מבחוץ הסב את תשומת ליבך..?

לא קלטתי.חתולה ג'ינג'ית

רק קלטתי שהלב שלי מרגיש שרעעעע לו

ולמרות שלכאורה היו המון סיבות הגיוניות להמשיך את הקשר הזה, ואנשים מבחוץ ממש ממש ערערו לי את האמון שלי בעצמי ובתחושותי,

הגיע שלב שהלב שלי צרח כל כך חזק ובקול ופשוט הקשבתי לו, בלי להבין יותר מדי. (תבינו, אני האדם הכי שכלתני עלי אדמות וזה ממש נדיר שהלב שלי אומר את שלו בצורה כל כך מוחשית... לכן גם לאחר זמן עוד הייתי מסוגלת לחשוב על לחזור לקשר הזה.

רק בדיעבד  ה' האיר את עיני דרך מפגשים אחרים בחיים והיום אני אני מבינה שזו היתה מערכת עם רכיבים פוגעניים.

זה קטע- שבאמת גם אנשים מבחוץ שלכאורה צריכים לקרואשילת7

את המפה של המציאות נכון, לא עושים את זה. מתנהלים בצורה שגויה. הן ממניעים אישיים והן בכלל, מהאישיות שלהם שלא מתאים להתייעץ איתה כנראה כי הם בעצמם לא מבינים את המציאות נכון..

לא תמיד האנשים מבחוץ מקבלים תמונה שלימהחתולה ג'ינג'ית

אני לא באה בטענות כי בסוף אני בחרתי במה לשתף ובמה לא, משיקולי שלי... וגם באמת שלא ידעתי להגדיר מה מפריע לי אז אנשים לא הבינו מה קורה לי.

עד שיש בחור ברמה שלי, שמדבר בשפה שלי, שדומה לי באופי (חוץ מהקטע המאשים והפוגעני חצי חיוך) אז הם פרשו את זה כחרדות נטו.

אבל זה לא זה לא זה לא.

בסוף יש לנו אינטואציות טובות והן יודעות מה נכון ומה רק חרדות  

@לב אוהב תגבי אותי בעניין האינטואיציות??

זה משהו שאני תמיד חוזרת ומדגישה לחברות שלי: תסמכו על החושים הבריאים שלכן, הם קולטים טוב טוב מה תקין ומה לא.

(ומחילה מהגברים מכחישי האינטואיציות דכאן...)

אני לא מכחיש את האינטואיציה. אבל לפי מה שכתבת בעצם,כלי פשוט

תמיד הבחורה צודקת? כי האינטואיציה שלה לעולם יותר נכונה משל הגבר?

ככה יוצא...

אם יש לך ככ הרבה נקודות הנחהלב אוהב

על כך שהעם הגברי ובתוכם אתה סובל למול הנשים מורמות מעם, הרשעיות יודעות הכל, 

אז ממש נראה לי שכדאי לברר על מה זה יושב, 

כי כרגע נשמע שכל שיח שמופיע בו אפילו לרגע עניין של כביכול מי צודק יותר, הגבר או האישה

ישר אתה יוצא מנק הנחה, שהגבר הוא הקורבן הסובל בידי האישה.

קצת כואב. זה לא המציאות

סליחה זה מה שאתן כותבות. אלה ההשלכותכלי פשוט

@חתולה כתבה שחור על גבי לבן.

לא נכנסתי בכלל לשאלת הצדקחתולה ג'ינג'ית

וכן גברים תסמכו גם אתם על האינטואיציות שלכם!!!

למה זה קשור לפה?

(אני מדברת עם חברותי ולא עם חברים שאין לי... אבל אם אתם מוגדרים חברים אז כן, לכו עם זה. אני בעד הקשבה ללב בלי קשר למגדר. אבל אם הלב שלך אומר משהו אחד והלב שלה אומר משהו אין לך מה לעשות מול זה. אין פה עניין של צודק או לא)

"בסוף יש לנו אינטואציות טובות והן יודעות מה נכון ומה רק חרד"כלי פשוט

הן יודעות מה נכון זה בדיוק צדק.

אלא שהמדד שלך לצדק זה מה שהלב שלך מרגיש.

עזוב.חתולה ג'ינג'ית

אם אני מרגישה איום בקשר, או התעללות רגשית, לא יעזור שהגבר יוכיח לי שהוא לא.

זה אולי  לא בהכרח שהוא כזה. זה בהכרח שהקשר הזה לא עושה לי טוב, והאמת האבסולוטית אם היא קיימת לא באמת משנה

זה יותר מניח את דעתך?

חוצמיזה, אני לא אכנס עכשיו למושג של חז"ל: "האשה מכרת באורחים יותר מן האיש"... אבל כן, המושג הזה סומך על האינטואיציה הנשית. מה לעשות.

ועוד משהוחתולה ג'ינג'ית

אי מבינה שאתה טוען לאיזו אמת נקייה, שאינה מושפעת מרגשות הלב. אז לדעתך בחורה שחווה חוויות כמו אלו שתיארתי מה צריכה לעשות?

לקחת את הכתב של הבחור לגרפולוג שיאושש או יפריך את חחשותיה?

בחיי שהייתי עושה את זה אם בחורים מהסוג הזה היו מסכימים לשמוע רעיונות כאלה.

אבל אני אגלה לך: הם לא. ולא רק זה, הם עוד הופכים אותך למרשעת על עצם העלאת הרעיון, אחרי שכלו כל הקיצין האחרים.

כן. זה נשמע אחרת לגמריכלי פשוט
טוב אני שמחהחתולה ג'ינג'ית

אני אחדד את המסר שלי לאומה:

הלב שלכם יודע מה נכון לו ומה לא.

וגם אם השכל או העובדות  מתווכחות איתו, כדאי להקשיב לו, כמובן אחרי בירור שלא מדובר נטו בחרדה שלי שתצוף מן הסתם בהקשר של קשרים נוספים.

ובכןכבר לא ישיבישער

יש הבדל עצום בין להתחשב בלב, לבין לסמוך על הלב.

כשאני סומך על הלב- אני פשוט פועל לפי האינטואיציה, וכשאני מרגיש משהו אני פועל לפיו (וכן, "מברר לעצמי שלא מדובר בחרדה"... איך בדיוק??)

כשאני מתחשב בלב- זה אומר שאני מבין ששיכלית אני לא רואה חשש. אבל מה לעשות שלא ניתן להתחתן ללא רגש וכשהלב לא רגוע, ולכן 'בלית ברירה' אני מתחשב בלב. 

את שואלת פה ועוד משהו - לקראת נישואין וזוגיות מה בחורה צריכה לעשות, והתשובה כמובן ברורה שתתחשב בלב שלה. כי חייבים את הלב.

אבל לומר שאפשר להסתצך על אינטואיציה, ושלבנות יש "חושים בריאים שקולטים טוב טוב מה תקין ומה לא" - וואללה בעיני זה מאוד מוזר 

כמובן שאני לא מכחיש אינטואיציה. אני רק אומר בנחרצות שהיא משמשת כלי ביד האדם והשכל, ושאי אפשר לסמוך עליה לבד. כאן היי - לקראת נישואין וזוגיות הסברתי יותר..

מדויק ב100 אחוז. וסופסוף אני לא לבד בזה..כלי פשוט
חבלחתולה ג'ינג'ית

שאין כאן אפשרות של ציטוט תגובה כי חופר להעתיק ולהדביק וכו... ובכל זאת אני אצטט אותך ואענה לפחות על חלק מהדברים:

(וכן, "מברר לעצמי שלא מדובר בחרדה"... איך בדיוק??) אז ככה בדיוק: חרדה מתעוררת בד"כ מול טריגרים קבועים או דומים. ולכן אם אני יועדת שלצורך העניין מתעוררת בי חרדה למול אדם שיש לו עור חלק (דוגמא פיקטיבית כן?) אז ברור לי שאם אפגוש בחור עם עור חלק והחרדה תתעורר, אני אדע להגיד לעצמי שמדובר בחרדה שלי.

וכן לצד השני, פגשתי בחור, המפגש עורר בי חרדה. אני מנתחת שכלית ומבינה שבעיקרון אין כאן שום דבר שאמור לעורר חרדה, כי מפגשים אחרים עם נתונים זהים ממש ממש לא מחרידים אותי, וגם ביררתי עם הפסיכולוגית שלי שלא מדובר סתם בחרדת חתונה למשל, כי בעבר הייתי במקום של כמעט אירוסין והייתי רגועה לחלוטין אז אני אוכל להסיק שהלב שלי יודע משהו שהשכל עוד לא הבין.

הלאה

"אבל לומר שאפשר להסתצך על אינטואיציה, ושלבנות יש "חושים בריאים שקולטים טוב טוב מה תקין ומה לא" - וואללה בעיני זה מאוד מוזר "

ובכן, צר לי אבל ההודעה שלי ממש ממש ממש לא כיוונה לאיזור המגדרי. בחיי, אולי זה שאתם מאויימים כל כך מאיזכורה של אינטואיציה רק מוכיח את קיומה.

אנחנו לא מאוימים מאינטואיציה, אלא מהתפיסהכלי פשוט
ואני חושב שזה צריך להדאיג לא רק את הבנים.
רוצה לפרק את זה?חתולה ג'ינג'ית

למרות שתיכף אני עפה מפה להמשיך לעבוד...

אבל אם אתה רוצה לכתוב אתה מוזמן ואתייחס בל"נ מחר.

מה התפיסה?

איפה זה פוגש אותך?

למה זה מאיים?

אילו מחירים גברים משלמים כתוצאה מהתפיסה הזו? (קודם תפרט מה התפיסה)

אילו מחירים נשים משלמות?

איך ניתן להגיע לאיזה עמק שווה בין המגדרים בנושא הזה?

אני לא אנצלש. אולי בשרשור נפרדכלי פשוט
שאפתח?חתולה ג'ינג'ית

אתה חושב שזה יוכל להשאר בגדר דיון מכובד או יגרום לצחצוחי חרבות?

אין לי כח למלחמת מינים. (ולמלחמות בכלל)

עדיף שלא.כלי פשוט
אם דיון מכובד שווה התעלמות מהמציאות
שתי הערות:ארץ השוקולד
@כלי פשוט
1. תרצו שאפצל את הענף לשרשור נפרד?
2. אני מקווה שהדיון יהיה מכובד, אחרת נצטרך לנעול אותו.
תגדיר מכובדכלי פשוט
טוב לבריות המשתתפות והקוראותארץ השוקולד
עד עכשיו הוא לא היה מכובד?כלי פשוט
יישר כוח @ארץ השוקולדשילת7

ברוכה תהייארץ השוקולד
חבל מאודכבר לא ישיבישער

שאת לוקחת את זה למקום מגדרי, וצר גם לי שהבנת כך מדברי. ממש (3X) לא כיוונתי למשהו כזה, את דיברת על בנות אז המשכתי בזה.

אולי זה שאת מאוימת מכך שגברים מאוימים מאיזכורים כאלו מוכיח את.... טוב הסתבכתי... חחח

אני מרגיש שאני טוחן מים, ולא התייחסת לנקודה המרכזית שאני אומר - שאי אפשר לסמוך על הרגש לבדו - וחשוב לי להבין האם את מסכימה עם זה.

נפשט את זה לדוגמא מעשית: את מבררת על בחור ושומעת עליו דברים נפלאים ומהנתונים היבשים נראה שמאוד יכול להיות התאמה. אבל האינטואיציה שלך אומרת וזועקת לך שזה לא זה. כשאת מנסה לבחון שכלית את לא מצליחה להגיע לשורש הדבר. האם תתני לו צ'אנס או שפשוט תסמכי על האינטואיציה? האם תלכי עם המוח או תסמכי על הלב?

ואני מסכים שקל לדעת ולשים לב כשיש טריגר שמעורר חרדה. אבל אני טוען שכשאין סיבה שנראית לעין שתגרום לתחושה, מאוד יכול להיות שמדובר בדמיון ותעתוע ותו לא.

כשאדם בוחן משהו שכלית ולא מוצא לזה סיבה, אז יתכן שיש סיבה שנסתרת ממנו ויתכן שאין סיבה אמיתית ומדובר בתחושת שווא.

לי זה לא נשמע הגיוני לפעול לפי אינטואיציה כשלא מצליחים להגיע לשורש. (וכאמור לעיל, מסכים שלפעמים אין ברירה ומוכרחים להתחשב ברגש. אבל צריך לנסות הכל כדי לפתור את זה)

אני חושבת שאין כזה דבר תחושת שוואלב אוהב

סליחה שמתערבת.

לכל דבר יש סיבה.

נגיד אם באמת הסיבה היא חרדה, לא אינטואציה, אז הנה מצאנו את הסיבה.

פחות סביר שאדם מרגיש ומדגישה מרגיש, ואין לזה שום בסיס ושורש.

וגם זה מאוד תלוי אצל כל אחד איפה נמצאת האינטואציה בחיים שלו

יש כאלה שזה משהו נחמד בחיים, היא לא עכשיו משהו משמעותי או דומיננטי

ויש כאלה שיותר סומכים עליה. זה מאוד תלוי.

אני מנסה לחשוב איפה יכול להיות דמיונות, 

נגיד אדם נמצא במקום כלשהו והוא חושב שמישהו שונא אותו.

עכשיו יכול להיות שהוא פרש את זה מתוך העולם שלו שמישהו שונא אותו ואין לזה שום אחיזה במציאות.

ויכול להיות שהוא באמת מרגיש משהו שהוא נכון והאדם שונא אותו.

בכל אופן, להכל יש סיבה ושורש. 

גם האדם שדמיין ששונאים אותו, זה נובע מתוך איזה חוויה פנימית שגם אותה שווה לברר... 

לכן לא הייתי מבטלת בהינף יד שום תחושה או מחשבה או רגש. ובטח שלא הייתי קוראת לה שווא.

רק הייתי בודקת ומבררת את זה, מאיפה היא מגיעה, ומה העניין שלה

ואז לדעת איך לפעול איתה.... 

לרוב, לא יודעת איך זה אצל גברים, אבל לבנות אכן יש אינטואציה שהרבה פעמים מזהירה אותם מדברים, או להפך אינטואציה שהאיש הזה יהיה לה טוב בחיים, והיא לא תדע להסביר עדיין למה,

זה לא רק לדברים רעים חס ושלום. זה גם לדברים טובים ומשמחים.

וגם כאן זה לא כל כך מדד. יש כאן באמת כמות נכבדה של בנות שמאוד מחוברות למקום הזה.

בגדול בעולם בחוץ זה לא בהכרח ככה, ויש הרבה בנות שלא מחוברות לאינטואציה שלהן ולא קשובות אליה ופועלות מתוך אינספור שיקולים אחרים

בכל אופן, זה עולם כל כך מקסים אינטואציות שחבל ככה לזלזל בזה. או להרגיש מאוים כמו שיפה הגדירה חתולה ג'ינג'ית. אין צורך להרגיש מאוימים או לערער על השיקול דעת של בנות מסוימות ולחשוב שאולי הן פספסו אותי או בחור טוב אחר.

לרוב, שיש פסילה שטותית היא דווקא כנראה לא תבוא מהאינטואציה אלא מאיזה מחשבה או רצון לשלימות או כל סיבה שנובעת דווקא מהשכל. עם כל הכבוד לשכל היקר, הוא דווקא זה שיכול מאוד להפיל אותנו בפח ולגרום לנו לחשוב שמתאים לנו מישהו אחר. 

אולי לא הייתי קוראת לזה שכל כמו עולם המחשבה והאמונות שלנו על החיים

@חתולה ג'ינג'ית

את מצליחה להפתיע אותי כל פעם מחדשכבר לא ישיבישער

אין דבר כזה דמיון?

הנה את כותבת בעצמך, האדם הזה משוכנע ששונאים אותו בעוד שזה ממש לא כך. 

אז בכיף, אם מצליחים לברר את השורש ולהבין למה היא מרגישה ככה (כי היה לה חברה ששנאה אותה ולשניהם יש אף מחודד. או שהתמונה שלו מזכיר לה משהו מסוים ולכן יש לה תחושה לא טובה מזה..) מצוין. אבל הרבה פעמים לא מצליחים.

אז מה, עכשיו זה לא דמיון? זה לא תחושת שווא?

ככה לסמוך על האינטואיציה בלי לתת לו צ'אנס?

אם הייתי כותב מתוך חשש שאני מפסיד מישהי אז דברייך על כך שיש הרבה בנות שאינן כך היו מנחמים אותי. 

אבל אני לא כותב ממקום כזה. נכנסתי לנושא מתוך דאגה\כאב, וחשבתי שאצליח לגרום למישהו לחשוב על הדברים ואולי לשנות את דעתו ולפעול אחרת. לצערי זה נראה שזה לא ככה ולכן אני לא מוצא טעם להמשיך בזה.

בהצלחה רבה

ואי האמת שנגעה בי התגובהלב אוהב

אולי באמת כי שומעים איזה זעקה או כאב.

הדוג' שהבאתי היא לא של אינטואציה, היא דוג' באמת למחשבה מוטעית אבל שגם לה יש שורש, גם אותה אסור לבטל, או לזלזל בה, זאת הייתה הכוונה שלי...

אפילו שהוא כביכול מדמיין ולא שונאים אותו, צריך להבין למה הוא הגיע להבנה הזאת...

ואגב, בד"כ כמו שכתבתי לא מקבלים החלטות על סמך אינטואציה, 

רוב העולם לא שם. רוב האנשים מקבלים החלטה על סמך שיקלול של דברים 

או על אמונות ותפיסות.

אינטואציה זה משהו ככ עדין, שנדיר שהוא באמת יתפוס משקל ככ משמעותי

צריך גם להיות מאוד מחובר אליו, ומאוד לדעת מתי זה סתם מחשבה ומתי זה אמיתי כדי להפוך אותו למקום משמעותי בחיים שלך. אנשים שלא מכירים את המקום הזה אצלם בצורה בהירה מספיק לא יעיזו לקבל החלטות נטו על סמך המקום הזה.

(מה שפעם פתחתי עליו שרשור, זה משהו בהחלט חריג, וגם הוא הגיע אחרי הרבה "עמל" כביכול וגם שם זה לא אינטואציה בלבד. זה שילוב. זה תמיד שילוב. אנחנו בני אדם ובני אדם הם מורכבים)

ומה הדאגה שלך? מה זה "לפעול אחרת"? איפה כאן פועלים אחרת?

אדם שלא טוב לו, לא משנה מאיפה מגיעה התחושה שלו, בסוף יעזוב את השידוך הזה...

הוא לא יישאר שם, נכון?

אז לאחד יש רק את הכלים של השכל לבדיקה הזאת ושני יש לו גם שכל וגם אינטואציה.

למה אתה כל כך דואג, זאת השאלה?...

הותשתיחתולה ג'ינג'ית

אני אדם שכלי.

כבר כתבתי את זה.

וכשמשהו באינטואיציה זועק לי לעצור, אני מנסה לברר שכלית מה קורה, לא פוסלת אוטומטית.

הרבה פעמים הבירור השכלי יוכיח את מה שהאינטואיציה ידעה קודם.

וגם כשלא, 

אם האינטואיציה עדיין קיימת למרות הוכחות בית המשפט וחזקת חפות, אני אתן בה אמון.

אבל כמו שכבר ציינתי לעיל, זה אמון סובייקטיבי.

אין בכך כדי להוכיח על פסול בבחור שמולי. אני לא אעשה עם התחושה הזו כלום מלבד לסיים את הקשר, אם היא לא משתנה או לא מצליחה להתברר. 

^^ כיף לקרואלב אוהב

תודה יקרה.חתולה ג'ינג'ית

גם אותך...

בדיוק באתי להגיב לתגובה שלך...

כל מילה!!

תודה רבה יקרה ♥לב אוהב

וואייייאלפיניסטית

למה להתעקש על דיון מגדרי? היא דיברה על לסמוך על האינטואיציה, ומשום שהיא חווה את האינטואיציה כאישה (תקני אותי אם אני טועה ) היא דיברה בלשון נקבה

כי תמיד נוספת עוד אמירה, לפעמים סמויהכלי פשוט
שלנשים יש אינטואיציה מדויקת יותר נכונה משל גברים. וכשמחליטים רק או בעיקר על פיה ההשלכות ברורות...
סליחהחתולה ג'ינג'ית

אבל האמירה הזו נוספה לאחר שהתעקשת לגרור את הדיון לאזור המגדרי על אף שבאחת ההודעות שלי (אין לי כח לצרף קישור) כתבתי במפורש ששזה היה ללא כוונה מגדרית כלל.

אני לא מסוגל להתמודד פה מול כולכן במקביל.. 🙈כלי פשוט
...אלפיניסטית

אם הייתה לך אינטואיציה נשית לא הייתה נכנס לדיון מלכתחילהחושף שיניים

חחח נכון.פצלש))
אוי אבל זה לא.. אני מאמינה שגם לך יש רגשותשילת7

ושאתה פועל על פיהם.. 

מי קבע מה נכון?!

לא שים לבשילת7

לה יש יותר אינטואיציה אבל זה לא אומר שבגלל זה האינטואיציה שלה בהכרח יותר נכונה. 

משתמשים בשכל הבריא בסיטואציות..

אני מאוד מקווה שמחליטים ע"פ השכל הבריאכלי פשוט
מצוין שאתה מקווה, גם אני מקווה, ככה זה אמור להיות..שילת7

את נכנסת כאן לנק רגישה בפורום חח. לחלוטין לסמוך על אינטוציותלב אוהב

נכון, לא תמיד, ובכל זאת, יש ציפייה.שילת7

ומחזקת מה שאמרת על האינטואיציות. נכון!

וואו. איזה קשה! כואב לי איתך.שילת7

ראשית, נשמע בחור שלא טוב היה לחיות איתוארץ השוקולד
זה לא היה עושה לך טוב ולכן זה משמח שהקשר לא המשיך.
שנית, את גיבורה ובוחרת נכון ממה שאני רואה על גבי הערוץ וממילא אינני חושב שנכון להאשים את עצמך. (ושוב, תקיעות בקשר ההוא ספציפית זה טוב)
תודה על התיקוף הזהחתולה ג'ינג'ית

סוף סוף.

(כמו שכתבתי זה קשר שמתישהו עלה לדיון חוזר, ולפני שהחלטתי מה לעשות איתו התייעצתי הן עם יועצת זוגית מפורסמת, והן עם אשת טיפול שמכירה אותי לעומק, שטחתי בפניהן את הדפוסים ושתיהן עדיין חשבו שאם בהווה יש לקיחת אחריות מכיוון הבחור זה שווה בחינה נוספת. טוב, לא היתה.)

אבל ההבנה הפשוטה הזו שיש פה דפוס בעייתי היתה ממש חסרה לי לאורך הדרך.

בשמחהארץ השוקולד
באופן הכי פשוט, אנחנו רוצים מישהו לחיות איתו שהחיים יחד יעשו לנו טוב.
אם הקשר עושה לנו רע אז ברור שהחיים עצמם יחד לא יהיו טובים.
מה עוד שזה ממש נותן פה תחושה של רצון לבעלות שלא נותן תחושה טובה בכלל
מממ בשביל מה זה טוב כאן?תורם דם

סתם מפחיד ומלחיץ, ואני מאמין שמקרים שכאלה מאוד נדירים

בעולם הדייטים הדתי...

מתאים יותר בעיני אמכבר לפורום נשואים.

כמה דברים:שילת7

כתבתי את זה כי רואה בזה חשיבות.

"מפחיד ומלחיץ"- מתנצלת. מוזמן לעבור לשירשור הבא..

"אני מאמין שמקרים כאלה מאוד נדירים בעולם הדייטים הדתי" - זה קיים בכל מגזר!!

דווקא לדעתי חשוב, כי אלה נושאים שאם הם עולים בקשרארץ השוקולד
כנראה שזה מלמד שהנישואין של הזוג הזה לא יהיו טובים ולכן חשוב לעצור בזמן.
אפשר גם להיות מעט יותר אמפטיים, גם אם השרשור לא נראהלב אוהב

או אם התוכן פחות נשמע.

בכל אופן, מובן שפותחת השרשור עברה כאן חוויה לא נעימה בכלל

וחלק מהפתיחה זה מן הסתם לא רק להעלות את המודעות או למצוא אנשים שחוו את אותה חוויה

אלא בפשטות גם לפרוק

וכאן היה אפשר לגלות מעט יותר אמפתיה. 

זה לא היה נשמע ככה. אם מדובר בחוויה אישית ממליץ להדגיש זאתתורם דם

יותר.

בוודאי שזה קיים בכל המגזרים- לי לא צריך לגלות משהו שכזה.

לכן הדגשתי שאני מדבר על עולם הדייטים.

בעולם הדתי שבו לא נהוג לגור ביחד, לנהל מערכת זוגית אמיתית

או לגעת זה בזו לפני החתונה מפתיע ומזעזע לשמוע שדברים שכאלה קורים.

צר לי על מה שעברת. אם תרצי לפרט קצת יותר משער שיוכלו לסייע לך יותר

אני כתבתי שמדובר על אלימות מילולית.. אולישילת7

פספסת כי השירשור ארוך פה..

תודה לב שילת7

בפן האישי:תורם דם
הייתי בעבר בקשרים שבחלקם התבצע סחיטה רגשית שלי,
אין לי מושג אם זה נחשב למושג שכתבת או לא,
אבל זה הרגיש לי הכי דומה...

מה שאת מתארת על פניו- נשמע ממש כהפרעה נפשית,
או אדם סדיסטי במיוחד...
מצטערת לשמועשילת7

אני לא מכיר זוג שיצא יותר מחודש שאין לו נגיעות של זה.בעל בחירה
זה קורה לכולם. בעיקר בקשר בין גבר לאישה שאלו שני יצורים שונים.
מה שכן יש לבדוק באיזה רמה זה היה. לא אם זה היה. ברמה מסוימת זה כבר לא אפשרי, אבל זה תמיד שם. בין כלפי הגבר בין כלפי האישה.
וואו, ממש לא מסכימהריבוזום
לא חושבת שזה קרה לי אי פעם
תגדיר 'נגיעות של זה'..שילת7

ומה ההבדל של הרמה?

בעיני זה לא ראוי מהשורש

שני יצורים שוניםבעל בחירה
נפגשים. לכל אחד מבחינה ביולוגית יש מבנה שונה, של הגוף, של הנשמה, הכל שונה. הם משפיעים אחד על השני וכל אחד לא בטוח שהוא בכלל מבין מה קורה סביבו ברמה מסוימת.
דווקא הדוגמאות שוני שהבאת לא בהכרחשילת7

קשורות לבעל ואישה. גם עם חברים (חברות) זה ככה..

מסכימה איתך שכן יש שוני בכללי כי גבר הוא גבר ואישה היא אישה. אבל זה בשום אופן לא תירוץ להתנהגות כזאת! אז לא הבנתי מה אתה רוצה לומר ולמה אתה מצדיק דבר כזה.. בעיני זה מעוות..

לעשות את זה בכוונה כמעט לא קיים.בעל בחירה
זה קיים הרבה פעמים באישה שרוצה לתקן את בעלה.
משהו שהיה לי חשוב לכתוב בהקשר של זה.חתולה ג'ינג'ית

כמעט אין פוגענות שיש מאחוריה כוונה זדונית (אלא אם מדובר בסדיזם)

הרבה פעמים הפוגע (הרבה סוגי פגיעות) הוא אדם פגוע בעצמו,

וכשהפגיעה היא עמוקה, אז גם הפוגענות עלולה להיות קשה.

כן חושבת שיש בחירה, גם לאדם פגוע, לפעמים הבחירה היא אפילו ללכת לטפל בעצמו.

לא שזה מצדיק התנהגות פוגענית מכל סוג שהוא, זה כן יכול להוסיף זווית להסתכלות על זה.

גם אדם שצריך טיפול יש לו כוונה במעשה.כלי פשוט
גם אם לא כוונה שלילית - הוא מתכוון לעשות את מה שהבחורה/ אשה הבינה שקרה אלא שהוא לא תופס את השלילה שבזה.

אני חושב שהוא מדבר (וגם אני דיברתי על זה) על מקרים בהם באמת אין כוונה לעשות את מה שהאשה/ בחורה הבינה מהמעשה. היתה לו כוונה אחרת לגמרי, והמעשה מבחינתו אחר לגמרי. יש תפיסות שונות של המציאות.
אי אפשר להשוות בין המקרים
לא בטוחה שהבנתי למה אתה מתכוון.חתולה ג'ינג'ית

בוודאי שגם לאדם שצריך טיפול יש כוונה במעשה, אבל לפעמים הוא פועל באופן פגוע מתוך מקום השרדותי ולא ממקום של כוונה להרע לשני.

ועדיין, ההתנהגות הפוגענית היא פוגענית.

ברור. אבל אנחנו לא מדברים על זה.כלי פשוט
אלא על אדם שמבחינתו הוא עשה מעשה אחר לגמרי ממה שהאשה/ בחורה מאשימה אותו/ תפסה.
הגיוני שיהיו פערים בהשקפות?
נגיד הלכת לשבט מבודד ביער ונופפת להם לשלום, והם מפרשים נפנוף כהכרזת מלחמה.
האם התכוונת להכריז מלחמה פשוט את חושבת שמלחמה זה דבר טוב? לא, נכון? התכוונת להיות אדיבה כלפיהם.
אותו הדבר.

אדם פגוע שרוצה לפגוע באחרים אבל לא חושב שזה מעשה שפוגע זה מקרה אחר... כי אין חולק על המעשה, הוא התכוון לעשות x, האשה הבינה שהוא עשה x, ופשוט הוא צריך טיפול כי הוא חושב שx = y ולכן הוא 'בסדר גמור' (לדעתו). המקרה שאת הבאת אכן יותר קרוב לגזלייטינג.
אוקי.חתולה ג'ינג'ית

למעשה אתה מתכוון שאנשים שונים מפרשים מעשים שונים באופן שונה?

מסכימה.

לכן יש מקום לשיח מברר, לפני שמכריעים.

(אלא אם מדובר במעשה שאין לו אפשרות להתפרש לשני פנים. יש לי דוגמאות אבל מעדיפה לא לפרט כאן כרגע)

עריכה: האמת שגם הדוגמאות שאני חושבת עליהן יש מצב שהאדם הפועל לא התכוון לכוונה שניתנה למעשה, אבל יש מעשים שהכוונה מאחרויהם לא באמת משנה. הם לא מוסריים וזהו.

בדיוק... זאת הסכנה בלהגדיר כל דבר ע"פ תחושות מיידיותכלי פשוט
זה הנקודה שניסיתי להגיד כאן.
הראיה שבהרבה תגובות כאן לקחו את זה למקומות קרובים לנושא הפרשנות... מה שמוציא את זה לגמרי מתחום הגזלייטינג ומשתייך פשוט מאוד- לתחום המידות, עד כמה אתה דן לכף זכות ומעוניין לברר דברים ולחתור לאמת. וחס וחלילה שלא ישתמע שאני מצדיק את הגזלייטינג. זה נורא ואיום בעיני.
אני רק רוצה לומרחתולה ג'ינג'ית

אני הכי הכי בעד שיח מברר, ובירור עובדות וכוונות לפני שמחליטים.

אבל במקרה של דפוס שהוא באמת פוגעני, לרב זה לא שיח שיתאפשר.

(מנסיון מר, באמת)

סבבה, מסכיםכלי פשוט
גם כן מניסיון מר.
אבל באמת כדאי לוודא בכל פעם שזה מציאות ולא רק תחושה אישית/ משהו שנתון לעבודה אישית שלי ולא תלוי באחרים
אלא אם כןחתולה ג'ינג'ית

זו תחושה אישית שאתה לא מסוגל לחיות עם מישהו שגורם לה.

גם אם הוא אדם טוב עם כוונות טובות.

מעולה. הבחנה חשובהכלי פשוט
יכול להסביר יותר למה הכוונה?שילת7

שבאמת היה כאן מעשה פוגע ולא שפירשתי את המעשה לא נכוןכלי פשוט
מעשה פוגע מצידך? או מזאת שיצאת איתה?שילת7

אה שאלת על השורה הראשונה... מחילה 🤦‍♂️כלי פשוט
לא מצידי ב"ה. מקווה לפחות... מאוד נזהר לכבד אחרים.
אבל קורה לכולנו שנפגעים. לא חושב שנעשה לי גזלייטינג. אבל כן נפגעתי מכל מיני סיטואציות בקשרים. בדברים שאני עצמי משתדל מאוד לא ליפול בהם.
מבינה. מצטערת לשמוע. ויישר כוחשילת7

תודה (ערכתי)כלי פשוט
כמובן לא מכל קשר... יש גם קשרים שהיו מאוד מכבדים מצד הבחורה. אבל אני חושב שברוב הקשרים שהיו לי היה משהו בעייתי, או בדרך שהם נפסקו או במהלך הקשר שלא היה רגיש מספיק ונפגעתי מזה
שמחה לשמוע.. וקשה עם ההרגשה הזאת..שילת7

חשבת על ליווי או מאמן?

זה יכול ממש לעזור אם פותחים את הקשרים שהיו ומנסים להבין איך הייתה ההתנהלות וכו'..

גם יש שאלה חשובה שצריך להבין עם עצמי- מה קורה כשאני נפגע? (מסתגר\מדבר עם זה שפגע)

כישילת7

חלק מתקשורת בריאה זה היכולת לדבר על דברים שהיו ולהגיע למקום טוב יותר (כן, גם אם מחליטים להיפרד..)

פשוט בכל מערכת קשרים כלשהי.. אז זאת נקודה ששווה ללמוד..

אין לי מה לנתח... זה בחירה שלה איך לסיים/ להתנהלכלי פשוט
אני מפיק לקחים מכל קשר ב"ה. אבל רק על הצד שלי..
לא בדיוק...שילת7

יש את הצד שלך בסיפור והוא 50:50 מולה..

אם היא בוחרת להתנהל בצורה מסוימת זה כתגובה להתנהלות שלך..

את הצד שלי אני מנתח. לא תמיד אני גם אשםכלי פשוט
ברור שאתה לא אשם, זאת לא הנקודהשילת7

הנקודה היא איך אני מתנהל בתוך הקשר, וזאת העבודה שהתכוונתי שאפשר לעשות,

להבין האם אני מדבר על מה שמפריע לי? אני מצליח להיות אני? יודע להרגיש בנוח?

על זה עובד כל התקשורת מול הצד השני, הקשר...

לא נעים לי לכתוב כאן.כלי פשוט
יש לי אופי מסוים שגורם לאנשים להרגיש יותר בנוח באיך שהם מגיבים כלפיו.
לא לכאן.
אני כמובן עושה עבודה עצמית (אבל אני שונא שמשווים אותו לאופי ההפוך, הדורסני)
עבר עריכה:שילת7

הנקודה היא לא הם אלא X

X בוחר לקבוע את העובדה שהם מרגישים בנוח להגיב לו איך שהם מגיבים כי הוא X.

איך X תופס את עצמו? זאת השאלה הגדולה..

אם X אומר לעצמך בראש - אני שונה, אני אחר (וחלילה X אומר לעצמו את זה בקטע לא טוב) אז X מכניס את זה לעצמו, ואז זה השדר שעובר לסביבה..

וזה עצוב אבל ככה זה עובד.

כלומר, ברגע שX \ אני \ כל אחד יסתכל על עצמו בפנים בצורה טובה שמאמינה בעצמו זה מה שיעבור לסביבה. הסביבה לא קובעת- X קובע והקב"ה. 

(ומכבדת את הרצון לא לפתוח כאן את הנושא יותר מזה. רק מה שטוב)

רגע לא מדובר במשהו שאני הייתי בעייתי.כלי פשוט
ממש לא.
יש טעויות שאני עושה ואני משתדל לאתר ולתקן
הבנתי את זה, אל דאגהשילת7

יש לדון לכף זכות ויש גם לתקשר כמו בני אדם.. חשוב להפרידשילת7

הבהרתי את עצמי תגובה אחרי זה ובתגובות נוספותכלי פשוט
גם המקרה שהיא הביאהלב אוהב
זה לא גזלייטינג...!!
כי גזלייטינג (מילה מעצבנת ואי) זה התעללות רגשית במכוון. הבן אדם יודע שהוא משגע את הצד השני שהוא מערער על השפיות שלו. זה גובל בהפרעה...
זה לא סתם פגיעה זה התעללות רגשית, יש הבדל עצום!
נכון מאוד. לכן אמרתי שהוא *יותר קרוב*. הוא לא גזלייטינג.כלי פשוט
לעומת מה שאני ובעל בחירה מדברים עליו לאורך השרשור שהוא אפילו לא קרוב
על איזה מקרה את מדברת?חתולה ג'ינג'ית

ואני עדיין חושבת שיש מתעללים רגשית (ומילולית ופיזית ומינית) שלא פועלים מתוך כוונת התעללות. ועדיין הם מתעללים.

אבל זה באמת לא נושא הדיון. סתם נקודה למחשבה.

רק עכשיו אני מבינה שאתם מדברים עלי...חתולה ג'ינג'ית

פסיכית שכמוני

נכון אני גם לא הגדרתי כגזלייטינג.

אולי פאסיב- אגרסיב

אולי סתם מידות רעות.

לא יודעת.

פאסיב אגרסיב זה בדיוק זה.בעל בחירה
להוציא את הקורבן מטורף
--- ---רב שמואל
שאתה אומר 'להוציא את הקורבן מטורף'. אתה בעצם מניח שה'קורבן' הוא בהגדרה חסר אונים, מעצם 'תפקידו' כביכול, כקורבן. אתה בעצם אומר, שמה ש'באמת יותר חזק', זה הפאסיב-אגרסיב, 'מה שבאמת יותר חזק' זה התוקפנות הרגשית, הגזלייטינג, המידות רעות, ההתנהגות השתלטנית.

- כל הדברים הנ"ל, לחשוב שתוקפנות זה הכוח המצליח והשולט - רוב המומחים מכל התחומים הנוגעים, טוענים בדרך כלל שהאנשים התוקפניים - אלו שמשתמשים במונחים מבלבלים, שגורמים ומעודדים את הקורבן לחשוב שהוא חסר אונים, ומסכן שלא באשמתו ולכן ללא תקנה, ושבאופן כללי כדאי שידע שהעולם הוא רע כדי לא לפתח ציפיות ולהתאכזב, - כל אלו דעות של התוקפניים, בדיוק מהסוג של אלה שעושים גזלייטינג.
------רב שמואל
*דעות - שהם מאמינים בהם (מבחינת מחשבה על מבנים חברתיים), ומנסים לשכנע אחרים ביחס לדעות האלה במקרים ספיציפיים - בפרט אם נראה להם שההבנה של מקרה ספיציפי הנובע מהדעות האלה, יעזור לדעתם שה'מבנה החברתי' שהם מצפים לו - יתנהל, כך הם מקווים יותר לפי דעתם, אם הם יצליחו לשכנע שיש עוד מקרה ספיציפי ועוד מקרה ספיציפי, שלכאורה מראים שאומנם התוקפנות היא השולטת וכו', כפי כל הדעות הנ"ל.

תוקפנות - כולל מניפולציות ושאר תוקפניות רגשיות
------רב שמואל
*עבריינות בהגדרה, זה לא הגדרה של 'גובל בהפרעה'. בדיוק כמו, שלהיות אדם רוחני או לא רוחני, לא גובל בהכרח בהגדרות של מחלות נפש. ובדיוק כמו, שגם אלו, לא גובלים בהכרח, בהגדרות של מצבים נפשיים של תפקוד אנושי מצד עצמו, (למשל, לאכול מצה בפסח, זה רוחני. לאכול לחם עם עובש, זה דבר שבעייתי לבריאות הגוף. לאכול לחם בטעם מיוחד, או מסוג מיוחד מבחינת בריאות, זה קשור להתנהגויות של צורות של תפקוד בריאותי.) לאכול לחם רגיל,
^^^^^ כל מילה!! נורא!שילת7

עיקר הבעיה שהוצגה פה בשירשור זה לא הכוונות השונותשילת7

אלא חוסר התקשורת כשנוצרת פגיעה מהצד הפוגע, תקרא שוב את ההגדרה. 

הוא בוחר לא להתמודד עם הסיטואציה וזה אלימות כלפי הצד השני. נקודה. 

אני יודע מה נושא השרשור. פשוט בקלות הוא זולג לשם...כלי פשוט
אוקי, הייתה לו כוונה אחרת, אבל במציאות יש פגיעהשילת7

ואז? אומרים לו שהייתה פגיעה, האם הוא עומד מאחורי עצמו ומעשיו או לא? זאת השאלה..

נכון.שילת7

נו ואז? לא מצדיק כלום בעיני..שילת7

נשמע מופרעפצלש))
מתאר יופי מנהיגי כתות או אנסים שמוחקים או כמעט מוחקים את האישיות של מי שהם פוגעים בו.לא חושבת שיש הרבה אנשים כאלה.
צריך להיות גם מאוד מאוד חכם ואנטליגנט וגם תחמן וזדוני כדי להצליח לשלוט ככה בבן אדם אחר.
מתלבטת אם כל אחד עלול ליפול קורבן לקשרים מסוג כזה או שצריכה להיות התאמה בין תוקף לקורבן.
כל אחד יכול ליפול.תמיד בבטחה

אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי בדברים כאלה זה שמביאים תמיד דוגמאות מאוד קיצוניות, כי יותר קל לראות את הבעיה במקרים קיצוניים, אבל אז זה יוצר תפיסה מוטעית שהדברים האלה באים תמיד בקיצוניות כזאת.

לא תמיד השליטה היא כזאת ברורה, ולא תמיד השולט/ת מודע/ת לכך שזה מה שהוא/היא עושה, אבל הרבה פעמים זה לא כל כך קיצוני ולכן מגביר את ההשפעה- גם אם הקורבן מרגיש שמשהו לא בסדר, בגלל שזה לא קיצוני מבטלים את התחושה.

מסכימה.שילת7

לא הבנתי מה אתה רוצה ממני..פצלש))
לי זה נשמע מאוד קיצוני,לא הצלחתי לחשוב על משהו שאני מכירה שמזכיר או דומה להגדרה.
אולי אם תביאו מקרה או שניים לא קיצוניים להמחשה זה יעזור להבין שיש יותר מקרים כאלה..
ובכלל נראה לי שבשלב של פגישות לא אמורים לפגוש יותר מדי מקרים כאלה ,זה אמור להתאפשר יותר אחרי שמתחתנים אם כבר.אצל דתיים לפחות.
--- ---רב שמואל
הוא רוצה פשוט, שיהיה אפשר להצדיק את ה'שליטה' הפסולה,על ידי טענת 'חוסר מודעות'. ושיהיה אפשר להאשים את הקורבן, על ידי 'אתה לא הערת את תשומת ליבו של השולט הפוגעני'. לכן, ברגע שהוא נותן אמת מידה כמותית כלומר 'קיצוניות', במקום אמת מידה איכותית, למשל 'הוגנות ביחסים'. אז ככה הוא דואג שזה לא יהיה תלוי ברצון של האדם לפעול, אלא יהיה תלוי, כך הוא מקווה, בהגדרות שהוא עצמו יוכל לשלוט בהם מבלי להתחייב שום דבר מבחינת הרצון שלו.
לצערי ראיתי את זה, אמנם לא בתדירות גבוהה ב"ה, אבל קיים..שילת7

והשורה האחרונה שלך באמת מרתקת: "מתלבטת אם כל אחד עלול ליפול קורבן לקשרים מסוג כזה או שצריכה להיות התאמה בין תוקף לקורבן."

בהחלט.תמיד בבטחה

קשר שהיה מלא ב"אבל צריך לבוא אחת לקראת השני, ותראי כמה באתי לקראתך אז בואי לקראתי" כשאני עושה שמיניות באוויר כדי להגיע לדייט, מפנה ימים שלמים בשבילו, ולו לא נחמד להוציא עשרה שקלים יותר ולשבת במסעדה מחוממת באמצע החורף.

זה לא גזלייטינג וההשוואה ממש מופרכת. תמחלי ליכלי פשוט
נקודה שתפסה אותי במיוחד בדברים שהבאתי פה:שילת7

"אנשים עלולים לנקוט סוג זה של התעללות...

כדי להדוף ביקורת, או להישאר בהכחשה של מעשיהם."

וכשהאסימונים נופליםחתולה ג'ינג'ית

אני נשמעת דרמטית.

אבל אחרי כל הדיונים החשובים בשרשור הזה, זה מה יצא לי:

יש רגעים כאלה

פתאום האסימונים נופלים.

זה קורה לך בעקבות מפגש מחודש

או משפט שמישהו אמר

ופתאום את מבינה

ומשהו שידעת כבר קודם מקבל מילים

לובש צורה, והגדרה

וההבנה הזו

שהיית שם לבד בידיעה הזו

היא מפחידה נורא.

פתאום את מבינה

שיכולת להפגע, ואף אחד לא היה יודע

פתאום את מבינה כמה לבד היית שם, בחוויה, במצוקה. כמה ניסית לקרוא לעזרה אבל כולם השתיקו, כמה היה קל לך להשתיק ולזרום, כמה הצורך הזה לקבל תיקוף למה שאת חווה, הוא קריטי.

וכמה לא קשובים אנחנו. כולנו. כמה נח לנו לתרץ סימני שאלה בחרדות, לתלות את האשמה בעצמנו.

וכשמישהו מבחוץ, פתאום בא ונותן תוקף ומשמעות ומקום לחווייה שלך, 

תחושת הלבד שהיתה שם מתעצמת שבעתיים.

(בא לי לבכות.)

וואו. אין לי מיליםכבר לא ישיבישער

מסיר את הכובע בפנייך.

את גיבורה!

לא הסרת אותו מזמן? 😉חתולה ג'ינג'ית

אאוץ 😂כבר לא ישיבישער
אחת אפס..

(אבל האמת שדווקא לא)
באמת? מפתיע!!חתולה ג'ינג'ית

אניכבר לא ישיבישער
ממש מתאפק מלהגיב משהו שנון על כך שהאינטואיציה שלך טעתה הפעם לגביי…
דווקא לא השתמשתי באינטואיציה הפעם.חתולה ג'ינג'ית

אלא בצירוף נתונים טכניים.

א. אתה @כבר לא ישיבישער

ב. אתה משוטט בפורום של ערוץ 7 ל"ע קורץ

סיבות חזקות דיין כדי לשער את מה ששיערתי.

מבין. את צודקת עקרונית, אבל החיים מלאים הפתעותכבר לא ישיבישעראחרונה
------רב שמואל
במהות, את לא הסברת שמי שנמצא במצב כזה רוצה לצאת/להינצל/לעזור לעצמו להיות במקום אחר.

במקום זה, את מציגה הודעה ארוכה של שרשרת 'אסימונים נופלים', שיוצרת גזלייטינג מפחיד עבור מי שהיה או עדיין במקום הזה.

את לא עוזרת, אלא מזיקה.

בהתחשב בעובדה שיש פה הרבה טרולים, ושאת - לפי כמה דעות - אחת מהן - אז אפשר להבין, שאת עשית את זה בכוונה
--- ---רב שמואל
אפילו לא כתבת הסבר כלשהוא על טענה של צדק, של הוגנות. רק כתבת, כמה זה מפחיד, להיות במקום לא הוגן, או במקום שפוגעים בצדק.

בדיוק כמו שאמרתי - גזלייטינג על עצם הזכות למנוע את הבעיה של גזלייטינג
------רב שמואל
בואו אני אספר לכם מה קרה באמת. אני הלכתי לעורכת דין, לפני שנה ושלושת רבעי שנה, עם כל החומר הזה - של גזלייטינג, טראומה בונדינג,וכל הדברים האלה.

הסברתי לה את הקשר של זה - להתנהגות של הטרול שהכרתי במשך הרבה שנים, למאבק מול תרבות לא יהודית במזרח התיכון, ועוד דברים שונים, כמו התנהלות לא הוגנת או לא רק מעליבה אלא מלאת עיוות בעניינים שקשורים לנפש.

ואז, באופן כביכול מקרי לחלוטין, מישהו דאג לשים לי איום על הבית שאני נמצא בו, למשך שנה וחצי. הרבה הרבה איומים, הפחדות, דברים שמסבירים מוות, רצח, שנאה עוינות, אויבות, וכל כיוצא בזה. לפעמים במסווה של דברים תמימים (והרי כשזה דבר שנראה תמים, ואותי הם מציגים כרע, הם יכולים לפרש לכולם כל דבר בצורה הפוכה מהאמת), וכמובן ללכת ולהפיץ לשון הרע, כאילו הותרה הרצועה ויש כאן טלפון שהכל מותר ביחס לאיש הרע הזה. ואז, כשהם רואים שזה לא הצליח,ולא רק שזה לא הצליח, אלא שזה התהפך נגדם - אז הם באים להפיץ את המידע על 'גזלייטינג', כביכול אני אשם בדברים מהסוג הזה בעצמי. (הרי גם שנה שעברה, בחול המועד סוכות, הטרול פירסם איזה הקלטה משנות השמונים, בקול דרמטי של אישה, שמדבר על הנושא של גזלייטינג. זה לא היה מקרי - הוא חשב שכבר אז, לפני 14 חודש, נזדמן לו לנצח אותי בקלות גדולה. והוא ניסה אכן לעשות את זה. היום, אחרי 14 חודש, שהוא מבין שזה לא הלך כל כך בקלות - הוא מנסה עם יותר מאמץ)
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפיאחרונה

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
לא.לגיטימי?אחרונה

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

לפעמים עצם הגעגוע לזיווג העולם יותר מענגחסדי הים

מקשר ריאלי מעשי.

זה מפחיד ומנחם כאחד.

אני חושבתדומיה תהילה
שיש כאן מגמה של בריחה יותר מאשר עונג אמיתי...
"דּ֤וֹם׀ לַה' וְהִתְח֪וֹלֵֽ֫ל ל֥וֹ" רש"י:חסדי הים

דום ליי' - המתן לישועתו; כמו "אם כה יאמרו אלינו דומו" דיהונתן (ש"א יד , ט)

לפעמים הדממה מצמיחה עוצמה.

בדיוק עכשיו למדתי את הקדמת הזוהר כשרבי שמעון אומר לרבי אלעזר לשתוק, ואז מתגלה להם סוד מאליהו.

כשכתבתי לפני שבועיים על מזמור לז שיש בו את הפסוק בכותרת, אז עברתי על כמה מהמקומות בזוהר שיש את התופעה הזאת.

לא תמיד צריך להיות במרדף אחרי הזיווג.

גם אני נבהלתי מהזוהר על פרשת השבוע על חשיבות החתונה והולדת ילדים, אבל הכל בהשכל ודעת.

תתאר איך זיווג העולם נראהadvfb
מבט כלל עולמית רחב ומקיף של שלום והרמוניהחסדי הים
ואיך זה בא לידי ביטוי במציאות החומרית?advfb

הכרובים בדמות ואיש ואישה כאשר פניהם איש אל אחיו

קודם כל חיבור הנשמותחסדי הים
אתה עשוי מבשר ודםadvfb

להזכירך

תוכן הפיוט "נתנה תוקף" וכו'

המצוות נעשות בגוף והאדם אחראי על הגוף

הנשמה היא בידו של הקב"ה ולכן האדם אחראי עליה רק במסגרת הגוף

"אָכֵן רוּחַ הִיא בֶאֱנוֹשׁ וְנִשְׁמַת שַׁדַּיחסדי הים

תְּבִינֵם. רוּחַ אֵל עָשָׂתְנִי וְנִשְׁמַת שַׁדַּי תְּחַיֵּנִי."

"א"ר יצחק אמר רב אחא מאי דכתיב ונשמת שדי תבינם אלא הנשמה היא מביאה לאדם להכיר את קונו ולהכניסו בתורה ובמעשים טובים ואשריהם אותם שנכנסין בדרך התורה בדרך הנשמה שבשבילה יזכו לחיי העה"ב ולמעלת הקדושים. א"ר יצחק א"ר אחא כל העוסק בתורה הוא קונה הנשמה מעצמו. היינו דתנינן בא ליטהר מסייעין אותו. אוי להם לרשעים שהם נדבקים בכח האדמה שהיא נקראת נפש חיה הנבראת מן האדמה שבשבילה יכלו לעולם ולעולמי עולמים". (זוהר חדש בראשית יט ע"א-ע"ב)

בלי להעליב אבלכְּקֶדֶם

היית "בקשר ריאלי מעשי"  שאתה יודע?

ואני הבנתי במובן כמו של בעל ואישה על כל משמעיו.

אם לא אז רק wannabe וזה לא באמת ולא חושב שהשוואה במקום. בכולופן אהבתי תכיוון של הדום לה' וכו

הייתי בהרבה קשרים אבל אף פעם לא הרגשתיחסדי הים
את הדבר האמתי. הדבר שמעיף אותך כניצוץ בשלהבת להיכלל באש היוקדת של מדורת האורות העולמית.
חחחחחח הזכרת לי תפרק הזה בהמומיניםכְּקֶדֶם
שהשמנטפים  מתקבצים ביחד באי ומנסים לבצע לינץ' בפרופסור המיולין 
לא הבנתי כלום. חוץ מקרבן בעל מום שרועחסדי הים
שאבר אחד גדול ושמן בצורה מובהקת משאר האיברים.
לא תמיד צריך לעוף כניצוץ בשלהבתadvfb
נכון. לפעמים כמו: "והאיש גבריאל אשר ראיתי בחזוןחסדי הים
בתחלה מעף ביעף".
יפה שאתה משווה בין בנאדם למלאךadvfb
אני מלאך בלילותחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 15:07

וכבר חז"ל השוו בכמה וכמה מקומות.

אני לא מכירהדומיה תהילה

הרבה ציטוטים.

אני חושבת מהיגיון בריא

ואני יודעת שיש תופעה של אנשים שקצת מתייאשים מהדבר הזה, לכן הגיוני שאתה תשתמש בציטוטים כדי להצדיק את עצמך...

חדמ"שזיויק
אז נתחיל מענייני דיומא זוהר פרשתחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"ב בכסלו תשפ"ו 5:29

השבוע וישב קצא ע"א:

"ההוא דיוקניה דבר נש זכאה איהו מלאכא ממש" (הדיוקן של אדם מזוכך הוא מלאך ממש) ועייני שם ההסבר בדניאל שניצל מגוב האריות לא בגלל מלאך כפשט הכתוב, אלא כי הוא היה מלאך.

נביא את תחילת ה'ויקרא רבה' שמציין מלאכים על בני אדם התחתונים:

"רבי תנחום בר חנילאי פתח (תהלים קג) ברכו ה' מלאכיו גבורי כח עושי דברו וגו' במה הכתוב מדבר אם בעליונים הכתוב מדבר והלא כבר נאמר ברכו ה' כל צבאיו הא אינו מדבר אלא בתחתונים עליונים ע"י שהן יכולין לעמוד בתפקידיו של הקדוש ב"ה נאמר ברכו ה' כל צבאיו אבל תחתונים ע"י שאינן יכולין לעמוד בתפקידיו של הקב"ה לכך נאמר ברכו ה' מלאכיו ולא כל מלאכיו".

נעבור לגמרות- שבת כה ע"ב: "כך היה מנהגו של ר' יהודה בר אלעאי ערב שבת מביאים לו עריבה מלאה חמין ורוחץ פניו ידיו ורגליו ומתעטף ויושב בסדינין המצוייצין ודומה למלאך ה' צבאות".

נדרים כ ע"ב: "מאן מלאכי השרת? רבנן".

קידושין עב ע"א: "הראני תלמידי חכמים שבבבל דומים למלאכי השרת".

מועד קטן יז ע"א: "א"ר יוחנן מאי דכתיב (מלאכי ב, ז) כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו כי מלאך ה' צבאות הוא אם דומה הרב למלאך ה' יבקשו תורה מפיו ואם לאו אל יבקשו תורה מפיו".

ספרי האזינו שכ"א: "גבורים אלו גבורי תורה כענין שנאמר (תהלים קג כ) ברכו ה' מלאכיו".

יש גם שיר קצר שנכתב: "בלילות נפרדת נשמתי מגופי, מתרפקת במתק אהבים על דודי. אשיר וארונן אל השכינה בלילה כמלאך, בכל משמרת ומשמרת אני דבק רק בך. אמתיק סוד איתך אל עליון, נשתעשע יחדיו אשלח דורון. אמלא כל שליחות שאתה מצווה, מתורתך פיקודיך אני קורא. נפשי משתוקקת ומתאוה לאורך, להתעלס ולשמוח בחסד שמך".

אני אישית לא תמיד מלאך והרבה פעמים רחוק מכך, אבל יש זמנים ש-ה' מזכה אותנו להתעלות.

הרגש קובע? גם נוצרי מרגיש את יש"ו.זיויק
הרגש שלי בא מהמוח שלי כדברי האר"י בפריחסדי הים

עץ חיים שער עולם העשייה פרק א: "גם יכוין  בר"ת  'בבית  'אלהים 'נהלך 'ברגש. שהוא ר"ת גימטריא - ג' וב"ן. ויכוין לעשות  ג' מוחין חב"ד אל הנוקבא מלכות מנה"י דז"א, והם ר"ת ג' וב"ן, כי ג' הם חב"ד, וב"ן היא המלכות כנודע".

לא יודעת אם אני היחידהדומיה תהילה

אבל קשה לדבר איתך בהגיון כשאתה לא עונה על זה

(מבחינתי להביא ציטוט בארמית זה לא תשובה)

"יֹשֶׁר לִבִּי אֲמָרָי וְדַעַת שְׂפָתַי בָּרוּרחסדי הים

מִלֵּלוּ"

אניח לך כלל גדול להבנת כל מטרת תגובותיי בפורום. נִ֝צְּרֶ֗הָ!

מה שאני מנסה לעשות זה להזיז אנשים מהכסאות שלהם, לקחת אותם אל מקום לא מוכר להם, ואני יודע שזה יכול לעורר אנטגוניזם או אי הבנות, אבל דווקא האנטגוניזם והההסתר וההעלמות הם הסמים הסודיים לסקרנות.

אני לא רוצה להיות echo chamber שכל אחד רק מהדהד את השני.

אני רוצה שאנשים יזיזו מהכסאות שלהם.

אני חושב שאני מוביל למקום טוב חדש ומועיל בעיני ה' ובסוף בעיני הבריות.

לא משנה לי שיש אנטגוניזם: "אמר אביי האי צורבא מרבנן דמרחמין ליה בני מתא לאו משום דמעלי טפי אלא משום דלא מוכח להו במילי דשמיא" (כתובות קה ע"ב) [תרגום: התלמיד חכם הצעיר שאוהבים אותו בני עירו לא משום מעלתו, אלא משום שהוא לא מוכיח אותו בדברים שנוגעים לשמים-ליראת שמים]

אני לא ראוי להוכיח, אבל אני כן מנסה להשפיע ולרומם.

יש לך מטרה גם להקשיב?advfb

לצאת מאיזור הנוחות שלך?

אתה חושב שיש לך מה ללמוד ממה שאנשים אחרים חושבים?

אם היא אומרת לך משהו ואתה בכלל לא מתייחס למה שהיא אמרה לך - זה בהחלט מעורר תהיה ביחס לאנטגוניזם מצידך. 

"הִנֵּה שְׁמֹעַ מִזֶּבַח טוֹב לְהַקְשִׁיב מֵחֵלֶבחסדי הים

אֵילִים"

בוודאי שאני קורא ומקשיב. אני כל הזמן בחיים מנסה לשמוע ולהפנים דעות של אחרים: "וּתְשׁוּעָה בְּרֹב יוֹעֵץ".

הקשבה זה דבר שבחשאי.

מילותיה יורות כחץ למעין לבבי ומעין לבבי פורץ כמי נהר החוצה ברחובות פלגי מים. נסיתי לענות לה כפי הבנתי ומורשי לבבי.

לפעמים בין ומתחת השורות נמצא החותם והפיתקא שמעבירים לאחר-"וְכַמַּטְמוֹנִים תַּחְפְּשֶׂנָּה" את האוצר החבוי שיעורר את הלב.

כבר אמר החכם: "יותר ממה שכתוב נמצא במכלול המנגינה, החודר מבעד לשכל ללב השני פנימה".

[אני חס ושלום לא העליתי בדעתי שלה יש אנטגוניזם כלפי, אלא סוג של חוסר נוחות.

מה שכתבתי היה בכלליות ולא על מישהו ספציפי שזה כבר אינני יודע כלל: "ואין אדם יודע מה בלבו של חבירו" (פסחים נד ע"ב)]

אז אולי כדאי לך להתייחס למה שהיא כתבה לךadvfb
אני מתייחס רק לאבות אבותיי. "ההואחסדי הים
ליחס זרעו אחריו" (זבחים קא ע"ב)😂
כן. ציניות ממש עוזרת להקשבהadvfbאחרונה

עיין מה שהרמחל כותב במפסידי מידת הזהירות לגבי השחוק והלצון שהם כמגן משוח בשמן.

חחח אין בעיה להשתמש בציניות, אבל אם אתה נתלה באידיאלים גבוהים אז אולי כדאי גם להתייחס בצורה עניינית.

אחד התנאים ללימוד אר"יהסטורי
זה שהלומד יהיה נשוי.

נכון שעל חלק מהתנאים שהוזכרו בדורות קודמים, יש קצת פחות הקפדה היום, אבל על התנאי הזה ראיתי גדולי עולם שמקפידים ממש. אדם צריך מקום יציב בעולם כדי להיות מסוגל לעסוק בדברים הללו בזהירות הנדרשת (לדוגמא: לא לבסס עליהם תשובות מעשיות בפורום...)

אני מכבד את דעתך אבל חולק. כנראהחסדי הים

יש מחלוקת יסודית בינינו מה נקרא סוד ומה לא, וכנראה עוד מחלוקת בעניין המקום של הסוד בעבודת ה' אבל זה נושא לשרשור אחר.

האמת מה שיותר מדאיג אותי, זה שבכלל גיבשתי דעה, ואתמול גם בעקבות עיון בהלכה מסויימת, שהאר"י כלל וכלל לא פוסק, והוא רק צדיק נשגב, מקובל ענק ומדריך בעבודת ה', לכן זה מעולה לקחת הנהגות וחומרות ממנו לפי מה שמתאים למדרגת האדם, אבל במקרה של הכרעת הלכה ובמיוחד כשזה שינוי הלכה או לקולא אין לו משקל, וכך סבר אחד מרבותיי הגדולים. במיוחד, אם הפוסק שכנגדו הוא גם היה מקובל, כמו אתמול שזה היה מחלוקת בינו לבין הב"ח פוסק עצום כותב ספר בקבלה בעצמו (וגם מדרש קדמון שהראשונים מצטטים להלכה מסייע לב"ח).

פחות מדאיג אותי מה שיצאת לערער עלי בענין עצות בעבודת ה', יותר מפריע לי שינוי הלכה לפיו כנגד גדולי הפסוקים.

אבל שכל אחד יעשה לפי רבותיו, אני קטן מלהכריע בנושא גדול כל כך, יש לי את דרכי 'רגלי עמדה במישור'.

טוב מודהדומיה תהילה

איבדתי את זה חחח

מילים מפוצצות מדי..

בניסיון לרומם אותי פשוט ייאשת אותי..

אבל לא נורא

אני לא מוותרת חח

מקומות סגורים ושקטים באזור ירושלים, מודיעין, מרכז?ארץ השוקולד

או אפילו מודיעין עילית או אלעד, מקומות עם אוכל זה יתרון 

קפית במודיעיןנפש חיה.

יש במודיעין עילית במרכז קסם-

חומוס אליהו

בית קפה (לא זוכרת את שמו .... סליחה)

ביגה בקניון גנים פ"תadvfb
בהצלחההפי
שולחת הודעה שפרסמומבולבלת מאדדדד

לא עברתי עליה, אז רק מוסיפה שיש בירושלים את קפה תמרה ליד הגן הטכנולוגי, יש שם חניה ליד, ואפשר לשבת בבית קפה, והוא בתוך מבנה שיש בו גם ספות ומקום לשבת. נחמד שם לדעתי.

חברים יקרים!

לקראת הסופה הקרובה☃️

הכנו לכם רשימה של *מקומות סגורים* או מקורים לחורף❄️ *באיזור ירושלים*

בהצלחה!!!❤️

*"מקומות יפים לדייטים"*🥰🥇🇮🇱

לקבוצת ווצאפ:

"מקומות יפים - לדייטים"⁸ 🥰🇮🇱🥇

לערוץ:

מקומות יפים לדייטים 😍

*מקומות סגורים לדייטים באזור ירושלים:*

▪️אולם המתנה בקומה העליונה בתחנה מרכזית ירושלים

מהרציפים בקומה 3 עולים במדרגות קומה נוספת

חינם

נסגר לקראת הערב

יש פינת הטענה (בתשלום)

(יש ג'מבורי קטן באותה קומה)

▪️בניין כלל, ירושלים (מרכז קניות ועסקים)

ליד תחנת רכבת קלה הדוידקה

כניסה מרח' יפו, כי"ח או אגריפס

חינם

נסגר באזור 23:00

(המקום קצת שומם, בלי בעיה של יחוד, לכן לא מומלץ להתחלה)

▪️סינמה סיטי, ירושלים

חינם

יש חנויות אוכל או מקומות ישיבה במרכז

הקומה למעלה שקטה ורגועה, עם ספסלים

חניה חינם לשעתיים בחניון הלאום

▪️החווה בגיא

מתחם עם ספסלים, חיות, צמחים

לפעמים יש במקום הופעה או בימי שישי קבלת שבת

אפשר לשבת באוהלים הגדולים במקרה גשום

חינם

▪️תאטרון ירושלים

בבניין התיאטרון יש אולם תצוגה של תערוכות מתחלפות ובקומה מעל יש מסעדה ואזור ישיבה יפה ושקט עם ספות ותמונות, לרוב גם אין הרבה תנועת אנשים.

דוד מרכוס 20 ירושלים. לא רחוק מגן הפעמון.

הכניסה חינם- אומרים בכניסה שבאים לתערוכות.

▪️באולינג תלפיות

מתחם עם באולינג, משחקים, מקומות ישיבה וקצת חנויות אוכל

המיקום חינם, הבאולינג בתשלום 35₪ לאדם

▪️לובי הבניין של הרב נבנצל, הרובע היהודי ירושלים

בירידה מחניון הרובע יש מצד שמאל חניות נכים, ועלייה קטנה שיש בהתחלה שלה שער מברזל, נכנסים ואפשר לשבת שם על האבן בפנים.

חינם

מקום שמגן מעולה מגשם ורוח אבל לא כל כך מקור.

סמוך לבתים- לא להרעיש

צמוד לכותל

▪️מלון פרימה פארק (המלון שנמצא הכי קרוב לתחנת רכבת 'קרית משה')

צריך לקנות משהו

יש לובי מימין עם כורסאות נוחות. התאורה מוחשכת קצת.

▪️מלון גני ירושלים (המלון הבא אחרי פרימה פארק, לכיוון הר הרצל)

צריך לקנות משהו

לובי נחמד אבל קטן יחסית ייתכן שישימו מוזיקה ברקע

▪️מלון רמדה (הבא אחרי גני ירושלים)

צריך לקנות משהו. יקר יחסית.

לובי רחב שמכיל הרבה כורסאות נוחות (הרבה פינות ישיבה)

אווירה נעימה

▪️סנטר 1, ירושלים

סמוך לתחנה מרכזית

ספסלים פזורים

שולחנות וכסאות ליד חומוס אליהו

חינם

פתוח עד 22:00

▪️תחנת רכבת יצחק נבון (תחנת רכבת ישראל שצמודה לתחנה מרכזית)

חינם

צריך להיכנס עם רב קו, אבל לא משלמים על כך.

אפשר לרדת לחלק התת קרקעי ולשבת על הרצפה.. לא הכי מפנק אבל זה אחלה פתרון כל הזמן

▪️קפה גרג בסינמה סיטי

צריך לקנות משהו

▪️ספריה הלאומית

חינם

▪️כנסת ישראל

חינם

▪️אוניברסיטה העברית

חינם

▪️מוזאון ישראל

חינם לחיילים ובנות שירות ומדריכי ירושלים

▪️מתחם רכבת התחנה הראשונה

מתחם אוכל, חנויות ואומנות

פתוח 24/7. החנויות נסגרות סביב 22-23

חינם

אוהלים סגורים ומחוממים

▪️קניון פסגת זאב

חינם

סגור בערב

בקומה העליונה בצד שמאל יש ספסל שקט

▪️הגן הטכנולוגי

מול קניון מלחה

חינם

לובי חמוד שאפשר לשבת בו בנחת עם ספסלים וספות

חניה חינם

▪️קרדו המקורה בעיר העתיקה

חינם

סגור בערב

▪️'מדעי הלוח' - משחקיה במרכז העיר (ההסתדרות 3, רחוב קינג ג'ורג משמאל)

קרוב לתחנת רכבת 'יפו מרכז'

20 ש"ח לאחד.

יש שם עשרות משחקי קופסא  מגוונים, אפשר לשבת ולשחק שם יחד כמה זמן שרוצים, כולל עזרה והדרכה על כללי המשחק מבעלת החנות הנעימה.

כדאי לתאם מראש – גילי 0506611365

כדאי להביא מזומן

▪️שערי העיר (צומת שרי ישראל ויפו)

קומה 5

קרוב לתחנה מרכזית

יש ליד פינת עישון אז לא תמיד נעים לשבת שם

▪️סיטי קורט (ליד שערי העיר)

בין תחנת רכבת קלה 'הטורים' לתחנה מרכזית, בבניין הפינתי מצד שמאל (מכיוון תחנה מרכזית)

יש בצד חנויות של אוכל ויש שלט של 'טרם'- צריך להיכנס בדלת ויש בפנים אחלה פינות ישיבה.

חינם

פתוח עד 23 בלילה. סגור במוצ"ש

▪️קומה שניה בפלאפל ברובע היהודי

צריך לקנות משהו.

בעלים חמוד ממש ומפרגן, יש לפנות שמאלה באריות שלפני הירידה לכותל

▪️קפה נאמן בצומת האיקסים

צמוד לתחנת רכבת 'יפו מרכז'

צריך לקנות משהו

יש קומה שניה שאפשר לשבת בנחת ובשקט

▪️הר חוצבים

חינם

הרבה בנייני משרדים עם לובי שאפשר לשבת בו חופשי

ירושלים

▪️תחנה של קו 400 בתחנה מרכזית

חינם

בשעות הפעילות הוא עמוס, אבל בשעות המאוחרות של הערב הוא ספסל שומם, מבודד ומקורה

▪️מאפה נאמן בקניון רמות, ירושלים

צריך לקנות משהו

מקום מאוד נחמד לשבת בו, יחסית צדדי

▪️אקווריום ישראל

בתשלום

מקום חמוד וכשלא עמוס יש שם אחלה אווירה

▪️שער בנימין

הרבה מקומות בתשלום: קפצת, שיפון, אינגליש קייק, פיצה אורי, יקב פסגות

נוח להגיע בתחבורה ציבורית

▪️קרני שומרון

המאפייה בקרני. משמשת גם כבית קפה עם מתחם סגור לשבת, באחת הכניסות של היישוב

צריך לקנות משהו

פתוח 24/6

כשרות מהודרת

▪️בית אל, ביטוח לאומי

חינם

לא מתאים לדייט שלם, אבל אם אתם צריכים רק כמה דקות עד שהאוטובוס מגיע או שאתם כבר מאורסים, זה אחלה מקום לשבת בו

📍חשוב להבין שבחורף אין פיתרון קסם לדייטים, ולכן אפשר לנסות לשבת בחוץ כרגיל כל עוד לא מאוד קר ולהביא תרמוס/פק"ל כדי להתחמם...

או לשבת באחד המקומות הבאים🙃

*מקומות כלליים ומומלצים:*

☘️ רכב🚗  אופציה נוחה לכל מזג אויר

☘️בתים של אנשים שלא נמצאים

☘️חניונים של בניינים

☘️כל מסעדה שיש בה מקום לשבת

☘️בתי מלון

בהצלחה💫

*מקומות יפים לדייטים*🥰🥇🇮🇱

לקבוצת ווצאפ-

"מקומות יפים - לדייטים"⁸ 🥰🇮🇱🥇

לערוץ-