זה במילה 'מקרר'. תחליפי אותו ב'מקפיא'.
תנסי להכין ארוחות גדולות ולהקפיא את מה שאפשר, מספיק להכין קציצות בשר ורוטב בנפרד ולהקפיא. ואז כשאת חוזרת הבייתה ואין לך חשק לבשל את מכניסה את הרוטב לסיר, אחרי כמה דקות מכניסה את הכדורי בשר, מחכה מעט זמן ויש לך ארוחה ביתית מוכנה.
אוכל שנשאר במקרר יש לו תוקף קצר מאוד עד לא קיים. קשה מאוד לשמור על אוכל טרי יום יום במקרר.
אני אישית נהנת להכין אוכל, זה התחביב שלי, אבל להכין ואכל טרי יום יום זה בלתי אפשרי. במיוחד אם יש ילדים + עבודה עד 4.
למדתי מהר מאוד שיש 2 חלקים להכנת אוכל:
הכנה ובישול.
קודם צריך להכין את האוכל לבישול (לחתוך ירקות, לברור אורז, לגרד גבינה במגרדת, להכין רטבים וכו)
ואחר כך אפשר לבשל אותו, יחסית בקלות.
(זה אגב הסוד במסעדה טובה - יש את החלק של הכנת המוצרים, שזה נעשה בבוקר מ4 עד 12 בצהרים ואחר כך הסרביס מתחיל- משתמשים בכל המוצרים שהוכנו מראש ומרכיבים מהם מנות טעימות בשילובים שונים).
אני אישית מכינה מרכיבים שונים של ארוחות בזמן הפנוי שלי ובכך חוסכת לעצמי זמן בהמשך היום/השבוע כשאני מוטשת.
לדוגמה: מכינה רוטב פיצה + בצק פיצה מוכן. מקפיאה את מה שאפשר. כשאני רוצה להכין פיצה אני מוציאה את הבצק (שחתכתי ורידדתי אותו לצורה של פיצה עוד לפני שהקפאתי) נותנת לו כמה דקות להפשיר ותוך 20 דקות יש פיצה טעימה מוכנה.
עוד דןגמה: התחלתי להכין רוטב פיצה ביתי. זול וטעים פי אלף ממה שאפשר לקנות במכולת. חלק שומרת למשך השבוע והשאר מקפיאה.
הכנתי פסטה ולא בא לי להכין רוטב? מכניסה לפסטה מנה של רוטב מוכן, תוך 2 דקות הכל מפשיר ויש לי פסטה עם רוטב טעים וביתי בקלי קלות.
עוד דוגמה: אני מקלפת שום ושומרת אותו במקרר לכל השבוע (אפשר לקנות שום קלוף אבל המחיר הוא בשמים). כך שכשאני באמצע להכין מנה של עוף ובא לי רק שום אחד קלוף ומוכן לבישול- זה כבר נמצא במקרר.
אפשר באותו רעיון גם לחתוך בצל ולהקפיא.
מצאתי מספר מתכונים של אוכל קל ופשוט להכנה אבל יוצאים מדהים. (תפו"א בתנור יכול לצאת סביר או מדהים, הטיפ הוא לאפות עם הקליפה)
תנסי את האתר '10 דקות', יש שם אוכל מקסים בכלום מאמץ.
עוף טרי אפשר לחלק למנות, לתבל במרינדה ולהקפיא.
אחר כך נשאר רק להעמיד סיר אורז ולהכניס את העוף לתנור, את רוב העבודה המרינדה כבר עשתה לבד.
יש אוכל שצריך לעמוד לצידו במשך שעות כדי להוציא מוצר טעים, יש בו הרבה שלבים וכל שלב מוסיף טעם ורכות לאוכל. תנסי להימנע ממתכונים כאלה, תשמרי אותם לערבי חג/שבתות כשיש לך באמת יום שלם פנוי.
אורז יכול להיות מוצר פשוט, נכון?
אז זהו שתלוי איך מכינים אותו.
אם מדובר במלח ומים - זה נורא פשוט.
אבל אם צריך לטגן בנפרד בצל, שום, ירקות, להשרות קטניות, לערבב את הכל ביחד, לבשל.. הפרוצדורה כבר יותר מורכבת.
מצד שני, אם תמצאי מתכון שמאפשר לך לעשות את הכל בסיר אחד - זה חוסך לך זמן בישול וסירים/מחבתות שצריך אחר כך לנקות.
לקראת הסוף אפשר אפילו להוסיף לשם כמה חתיכות עוף וכבר יש לך ארוחה מלאה - ירקות פחמימה וחלבון.
בהצלחה