שרשור פריקה, ילדים ופוליטיקהפליונקה
אפילו לא יודעת איך לכתוב. יוצא שישיבה תיכונית הכניסה אנשים צדיקים מחומש והזמינה את הילדים להפגנה אבל אחרי שהיא הזמינה והלהיבה והסביבה עד כמה חשוב ומצווה היא הדגישה שאין עליה שום אחריות , הכל באחריות הורים נטו.
איך, איך אפשר לעשות דבר כזה? מסכימה, דבר חשוב ומצווה. אבל קודם תדברו עם הורים, אסור לפנות ישר לילדים.
סוף פריקה
וואי צודקת לגמריפרצוף כרית

אני ממש מבינה אותך שזה חוסר אחריות מצידם

בחור בישיבה זה כבר ממש לא ילד.שם פשוט
ויש חשיבות בלחנך בחורים שכל אחד מאתנו אינו רק עומד בעצמו מול ה', אלא הוא חייל של צבא גדול יותר, במערכה כוללת יותר.
ואיך אפשר לפנות להורים בדבר כזה כשהבחורים לא יודעים במה מדובר בכלל? זו חובה חינוכית כלפי התלמידים.
זה הולך ביחד, הסברה לתלמידים ואז להורים שמחוברים יותר לחדשות ולמצב.
וכמו בכל יציאה מהישיבה יש צורך באישור הורים.
אני מאד לא אוהבת את הרעיון של ילדים בהפגנהמיואשת******
וכן בחורים מתחת לגיל 16 זה בוודאי ילדים קטנים גם מבחינת אחריות משפטית (ויש שיגידו 18)
וזה מקומם אותי ממש. איתך.
הכוונה כשההורים לא בעניין? או באופן כללי?בארץ אהבתי
אני הייתי בת 14 בתקופה של הגירוש מגוש קטיף, הייתי בהמון הפגנות (בעידוד ובאישור ההורים), מנסה להבין למה זה כל כך מקומם בעינייך.
לקטין אין שיקול דעת שיש למבוגרoo
ולהניע אותו להפגין בעיני זה ניצול, ושמוסד לימודי שאמור להגן על הילד, עושה משהו הפוך, זה מאד צורם
מה שההורים מעודדים זה דבר אחדמיואשת******
(לא מסכימה עם ההורים אבל זה בסדר, מותר לחשוב שונה)
אבל שמבוגרים אחרים חוץ מההורים- ישיבה או תיכון או גם רבנים, מגייסים קטינים להפגנות שבהם עלולות להיות אלימות, מעצרים ושאר ירקות, זה מאד מאד לא בסדר בעיני.
ממש נכוןאנונימיות
בתחושת בטן שלי אני לגמרי מסכימה איתךחלומות חלמתי
אבל בפועל, אם הנוער לא ילך , מי ילך?

בדיוק אני במחשבות על ההפגנה היום. על כל הנשים המדהימות שהלכו עם ילדים קטנים...בחיים לא הייתי מוציאה את הקטנים במזג אויר הזה.
מממ נגיד שלי בעבודה. לא ייקח חופש על כל הפגנה...חלומות חלמתי
מורכב יותר
לא כל הפגנה נחוצהאנונימיות
והרבה עושים בכוונה במוצשים וכדו'.
ואם אי אפשר אז לא. לא מפגינים.
לשלוח נוער זו טעות ולא נכון (בטח לא נערות...)
וגם אם כן אז ההורים. לא הישיבה
אם זה חשוב מבוגרים צריכים ללכתמיואשת******
אני בתור הורה אם היתה היום הפגנה על ההתנתקות אני הייתי הולכת עם הנוער שלי.
אם זה חשוב לנו נראה את זה לילדים שלנו
ניקח איתם איתנו
ונדאג להם
אם זה לא מספיק חשוב שאני אצא מהעבודה בשביל זה זה לא מספיק חשוב להפקיר שם את הנוער שלי בלעדי.
לכן מבקשים אישור הוריםשם פשוט
והורים שחושבים כמוך לא מאשרים.
אבל זה לא פייר לילדאנונימיות
שוב, זה כבר לא ילד.שם פשוט
זה נער שבונה את האישיות שלו,
את הקומה הרוחנית שלו,
את המקום שלו בעולם.
אני לא ממליצה לריב עם נער על זה.
זה לא שווה מריבה ורק הורס.
או שתסמכו על המוסד שבחרתם,
או שתעברו למוסד שיותר מתאים לכם.
לדעתי, עכשיו בחומש רואים את עם ישראל בשיא תפארתו.
וכשמבקשים אישור הורים לטיול זה גם לא פייר?אביול

יש הרבה דברים שהישיבה או האולפנא עושה. ולא על כולם ההורים חייבים להסכים. בשביל זה יש אישורי הורים.

אפשר לומר את זה על כל דברמיואשת******
אם יעשו טיול מאד שווה באלף שח והורים שאין להם לא יאשרו …
אם משהו הוא לא נכון חינוכית לא עושים אותו בצורה מסודרת ממקום הלימודים.
הורים שרוצים יכולים לשלוח לבד
כשהבית מודיע שכולם הולכים ומלהיב ואומר כמה שזה חשוב וכל החברים הולכים, אני צריכה לריב עם הילד שלי לא ללכת, זה לא נורמלי, לא חינוכי, ולא נכון בשום אופן.
כנראה שהישיבה חושבת שזה מאוד חינוכישם פשוט
ובואי אתן לך עוד נק' מבט.
בישיבה חלק מהבחורים מאוד למדנים מטבעם
וחלק פחות חשקה נפשם בתורה, שפחות מתחיים מלימוד.
רוב הנוער היום לא סופג וחי חיבור לה' רק מלימוד.
חשוב שימצאו אפיק מעשי חווייתי בעבודת ה' שידליק אותם (מבחינה חינוכית זה נכון גם ללמדנים). אם הנוער יידלק מזה - זה מה שיחזיק אותו להיות ולהישאר עובד ה' (וזו גם חלק משליחותו בחייו כנראה).
אם אתה חושב שמהפגנות מקבלים אהבת המיואשת******
ועבודת ה אתה טועה טעות מרה מאד
אני סיימתי את הדיון
קודם כל, אני את ולא אתהשם פשוט
זה פורום אמהות, איזה גבר יעיז להגיב פה?
שנית, כן ככה אני חושבת וחווה את הדברים.
זה בסדר שנחשוב שונה 🌸
כן, זו היתה הודעה של מישהו שחווה את הדברים.מיואשת******
בדיוק כך היא נכתבה
כמו ההודעה הקודמת שלך למעלה
אני אגלה לך בסוד שכבר הגיבו פה גברים (שלא התחזו לנשים)יעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ט בטבת תשפ"ב 22:07

לק"י

אז לא ניתמם ש"איזה גבר יעז להגיב פה"....

חחח לא חסרים כאן גבריםאביול

גברים שמגיבים? דוקא כמעט ואיןיעל מהדרום

לק"י

ואם הם מגיבים, אנחנו מבקשות מהם להמנע מזה.

אבל את יוצאת מנקודת הנחה שזה לא חינוכיאביול

מה לא חינוכי בזה???

מה עדיף, שיבזבזו את הזמן שלהם במגרש?

וואי, איפה האידאליים שהיו לנו פעם...

באידיאל אולי, בפועל זה חא קורהאביול

כבר אין הרבה מבוגרים שבאמ תהולכים להפגנות ועוד עם הילדים. רוב ההפגנות זה בני נוער, ואם ישיבות ואולפנות לא יבואו אף אחד לא יבוא.

שמחה על כל הפגנה שהילדים שלי היו בה כנועראורין

זה בנה אותם כאנשים אכפתיים ולא אגוצנטריים והיכן שחשבתי שמאוד מסוכן - לא איפשרתי להם גם אם מאוד רצו. תפקידו של המוסד החינוכי לפתוח את האפשרות ולעודד לאהבת הארץ ואכפתיות

מסכימה מאודשלומצ'
^^^ ממש בעייתי שישיבה מציעה לקטינים לצאת להפגנהoo
עונהבת 30
א. זאת לא היתה הפגנה במובן הרגיל שלה. זו היתה צעדת עידוד וחיזוק.
ב. אם זה משהו שמתאים לקו החינוכי הבסיסי של הישיבה, או לחילופין משהו שממילא כל התלמידים או רובם היו הולכים אליו, עם חברים או עם המשפחה, אז אני לא רואה בעיה.
מיואשת יקרה, כל הנעורים שלי עברו בהפגנותאורי8
בתקופת אוסלו, ההפגנות האלה זכורות לי כחוויה מעצבת של גיל הנעורים והיו חלק מעיצוב הזהות של מי שאני היום, של השייכות לרעיונות ולציבור מסויים, ושל תחושת האחריות , החשיבות בחיים ערכיים וכו.. ודאי שאלו לא היו רק ההםגנות, אלא גם לימוד תורה ודברים עמוקים , אבל מאוד שמחה לראות את יחץלדי הגדולים הולכים להפגנות ולחומש, ממש מחזיר אותי לימי הנעורים.
שמחה שהם מפגינים על ערכים, כמובן שלא מדברצ על הפגנות אלימות ואני מחנכת אותם להתרחק מגל אלימות . לא מתכוונת לעימותים עם שוטרים אלא לדברים כמו שהיה היום בחומש.
במציאות של היום צעדות כמו חומש נדירותמיואשת******
ורב ההפגנות גולשות לדברים אחרים.
בכל אופן זה בחירה אישית
בעיני זה לא מתאים , כל אחד יעשה כהבנתו
לא ארצה שילדי ילכו לגבעות או לדברים בסגנוןאורי8
אבל אם זו הפגנה מסודרת, לא ראה בעיה שנוער ילך.
מאז הגירוש באמת אין הרבה הפגנות כמו שהיו אזבארץ אהבתי
(נראה לי שזה גם נובע מיאוש, כי אחרי ההפגנות העצומות שהיו שם עם רבע מיליון אנשים, שלא השפיעו בדרום על שום דבר, כבר התייאשו מדרך הפעולה הזו).
אבל מה שהיה היום בחומש זה בדיוק באותו רעיון של מה שהיה אז. ועל זה אני מדברת.

ומצטרפת ממש למה ש@אורי8 כתבה. זה ממש חלק מעיצוב הזהות שלי, ומאוד הוסיף להתבגרות שלי.
מסכימה שהדור שלנו התייאש מהפגנותאורי8
וזה ממש מרגש אותי שיש,פה דור חדש , שארץ ישראל חשובה לו, ואולי הוא לא חווה את הגרוש, ואת התחושה שלא סופרים אותנו, ולא מיואש מהפגנות כמונו... לא יודעת למה, אולי זה מזכיר לי את חוויות הנעורים שלי... מאוד ריגש אותי לראות את הסרטונים מחומש, ושמחתי מאוד שילדי היו שם.
ואין לי מושג אם היו עם מעיל, זה עניין שלהם. יש להם מעיל, אם קר להם ישימו אותו.
כי הדור שלנו חטף סטירה שכואבת עד היוםבת 30
אבל יש דברים שהשתנו.
מסכימהבת 30
גם אני הייתי בהרבה הפגנות בימי אוסלו ואח''כ. לא שההפגנות האלו עזרו למשהו, אבל לא חושבת שזה פגע בי בשום צורה.
גם אצל הבן שלי (כיתה ז' בתלמוד תורה) יצאו לצעדה הזומתואמת
אז א. זו לא ממש הפגנה, אלא צעדת חיזוק.
ב. איך אפשר לפנות להורים אחד-אחד ולהציע להם לשלוח את הילד שלהם? הגיוני שיגיעו למוסדות הלימוד.
ג. אני סומכת על המוסד של הילד שלי, שאם הוא הכניס את הרעיון הזה אצל התלמידים - אז הם בדקו שמדובר במשהו טוב, שלא יניח את הילדים במקום בעייתי.
ד. עדיין יש בחירה להורים אם לשלוח את הילד או לא... אצלנו שלחו הודעה מראש - שהם תומכים ביציאה אבל היא באחריות ההורים. ובאמת הבן שלנו לא הלך... (בגלל סיבה אחרת, אבל עדיין ידענו על זה מראש)
ה. אישית, בתור אחת שלא השתתפה בשום הפגנה כמעט בחייה (אף שהייתי נערה ובחורה צעירה בתקופות קריטיות לארץ ישראל) - אני כן מרגישה צורך קצת לתקן את העניין... אז את הבנות שלי לא אשלח, כי אני סוברת שזה לא צנוע, אבל את הבנים כן, אם הם ירצו...
אפילו מעיל הם לא שמו, עד כדי כךפליונקה
אין להם שיקול דעת. מי יטפל בהם אחרי צעדה של שעות בגשם בלי מעיל ? מארגן הפגנה או אולי אבא/אמא?
אני מאוד מקווה שכתבת את זה בצחוק ולא ברצינות..חדשה ישנה
למה? כל המבוגרים עם מעיל ו/או מטריהפליונקה
נערים עם סבצ'ר או קפוצ'ון , אחרי כמה שעות בגשם די ברור שהם יהיו חולים. מה מצחיק בזה?

כי זה נשמע שאת מדברת על ילד בן 5 לא בן 15חדשה ישנה
נער בן 15 לוקח אחריות על עצמו, ואם קר לו הוא ישים מעיל ואם לא קר לו(הגיוני מאוד שלא קר כשהולכים הרבה), אז הוא פשוט לא ישים מעיל...
וגם אם הוא יצטנן, הוא ילמד פעם הבאה שכדאי לשים מעיל 🤷 תסמכי עליו שהוא מסוגל לדאוג לעצמו.
זה גם לא קשור לצעדה, הוא היה יכול ללכת בלי מעיל גם אם הוא היה יוצא עם החבר'ה לסרט. ואשרייך שהילד שלך(הנער שלך..) יצא לחזק את העם והארץ, ויצא לגנות את הרצח של יהודה ואת האבסורד ההזוי שהמדינה רוצה להרוס את חומש ולתת יד למחבלים להמשיך במעשים שלהם ולחזק אותם. וגם אם הוא יחזור מצונן , לא נורא. מה שלא הורג מחשל עוד קצת והוא בצבא, אי אפשר להשאיר אותם כל היום בסינר של אמא.
מתייחסת רק ל- ''עוד קצת והוא בצבא''אין לי הסבר
את יודעת שהיום יש קבוצות ווצאפ להורים של חיילים?
פעם הגיעו (באחת הסיירות!!) עד למג''ד כי אחד החיילים צילם להורים שלו שניצל שלא היה נראה טוב.
והגיעו לדרגים גבוהים יותר כשהיה טיפטוף איפה שהם ישנו.
ההורים הגיעו!! לא החיילים!!

(ומדובר בחיילים שיכולים לישון 3 ימים בתוך שיח. מניסיון.

הגוננות של ההורים היום קצת מוגזמת. בעיני לפחות😬
אין זה מטורף .חדשה ישנה
גם אמא שלי פונה למפקד של אחי להתלונן על כל מיני דברים והיא אומרת שפעם לא היה דבר כזה בעולם!
יש בזה משהו טוב, אבל באמת שזה מוגזם, והפינוק הזה... בעעע
למה ברור שיהיו חןלים? יהיה להם קר, בסדר בעיה שלהםחילזון 123
את באמת חושבת שהבן שלך שם מעיל כשהוא עושה דברים אחרים?אם מאושרת
בגיל הזה תמיד הם זורקים את המעיל,ובגיל הזה הם צריכים אקשן,
אז במקום לריב עם המבוגרים,ולברוח בלי מעיל לשחק במגרש ( במקרים גרועים יותר ללכת "להסתובב").
אשרי הנוער שמנתב את תכונות גיל הנעורים לאפיקים חיוביים!
ממש כך!אביול

את חושבת שאם זה היה טיול הם היו שמים מעיל?אורי8
לנערים פחות קר, זו מציאות. גם כשאת מכריחה את הבן שלך לצאת עם מעיל, לא בטוח שהוא שם אותו כל הזמן. לא נראה לי שרב בישיבה צריך לרדוף אחרי נערים לשים מעיל.
לגבי מה ששאלת בהתחלה, לימזה כן נראה הגיוני. מוסד הלימודים לא מארגן הסעה , כי אסור לו. הוא מאפשר לתלמידים שמעונינים לארגן לעצמם, ולכן מודיע שהנסיעה לא באחריותו, אלא רק בהסכמת ההורים.
כך היה גם כשאני הייתי באולפנא, בתקופת ההםגנות הגדולות על אוסלו.
לא רואה בזה בעיה, אני מחליטה כאמא אם לאשר או לא.
אני מבינה שלא כיף לך עם הצורה שבה הזמינו אותם להשתתףלפניו ברננה!
אבל מאז ומתמיד הנוער היה זה שיצא להפגין במסות.
אם לא היה שומע על זה דרך הישיבה זה היה בדרך אחרת...
(אגב, זה לא היה דרך הישיבה. הישיבה נתנה רשות להיכנס לכיתה ולהזמין אותם לצעדה, ההסעות היו במימון של חומש תחילה. ולא שכל כך הציבו להם ברירה. הגיעו לשם ואז ביקשו רשות. באמת מנהל היה אומר להם לא, לכו מכאן? לא נראה לי..)
מה לעשות, מאוד רציתי ללכת לצעדה. חודש אחרי לידה זה לא רלוונטי בשום צורה... ויש עבודות שאי אפשר לומר פשוט תקחו חופש. (נגיד המורים של הילדים שלך ביסודי היו אומרים לך אני יוצאת ב11 בבוקר להסעה לצעדה. אין מחליפים כי כולם הלכו לצעדה, בואו לקחת את הילדים.. היה מתקבל בעינייך?)
הצעדה הזאת הייתה בתנאים לא פשוטים, רצו שיהיה באור יום אז התחילו מוקדם, היה צריך להיות דווקא ביום מסויים אבל הוא היה גשום אז אין מה לעשות..
בעלי והגדול שלי הלכו. התלבטות עד הרגע האחרון אם גם את האמצעי לשלוח, אבל חששנו שההליכה תהיה לו מדי קשה.
אמהות שישמעו שששלחתי ילד בן 4 וחצי גם יכולות להזדעזע. בגשם? בלי מטריה? (כן, כי מהיכרותי עם השומרון מטריה היא לא רלוונטית. לא שהייתי מתנגדת שהיא תישבר שם אבל ניחשתי שזה לא כל כך יעזור, וגם בעלי הוא זה שארז אז הוא לא לקח איתו..). איזה אמא חסרת אחריות. אצל נער מתבגר לפחות זאת בחירה שלו, אצל ילד בן 4 לא.. (הוא נהנה ושמח עד השמיים, אבל חזר רטוב בטירוף, גם דרך כמה וכמה שכבות של בגדים, דרך מעיל. הציצית שלו והייתה רטובה. וגם הבגדי החלפה שהיו בתיק היו רטובים אז היה לא רלוונטי להחליף..)
מנהל בלי אישור חתום שלי נמצא בבעיהפליונקהאחרונה
הוא לא יכול לשחרר. גם אי-אפשר לדעת איך נוער יתנהג , איך שוטר יתנהג ואז כולנו הבעייה.
כך שזה לגיטימי לדעתי להגיד לא.. מי שרוצה שישתחרר יום קודם בצורה מסודרת .
וגם אין לי כוח לרטוריקה שבאה עם זה. דברים נכונים ( אח נרצח, א''י בסכנה) אבל גם בהפגנות על אהובה ז''ל זה לגמרי נכון ושם תמיד יש מעצרים.
וכן, אני נגד שימוש פוליטי בילדים. וגם מרגישה פה שמישהו, אפילו נערים גדולים או נחלה עושים פה שימוש בנוער בלי לשאול את ההורים. כשיהיה בן 17 שיעשה מה בא לו אבל כרגע אחריות היא שלי.
לגבי מעיל. בן שלי ספציפית רגיש לקור. יש הרבה נוער שלא מתלבש ואז חולה, וזה לא שחם להם, סתם קטע חברתי כמו סיגריות. וגם פה. שיגיע לגיל שהוא לא צריך ליווי שלי לרופא ואז יעשה מה שבא לו
כרגע אני גם סובלת מהמצב, כך שזכותי להימנע מזה . אין לך גדולים כך שאת פחות מודעת שגם בגיל 15 את עדיין אחראית. ואם קורה משהו אף אחד לא יקבל שהוא גדול ואת משחררת.
אותי זה ריגש. ממש.אהבתחינם
ירדו לי דמעות.
לא יודעת אם מההתרגשות לראות ככה את עם ישראל,
או מהמוות הכואב הזה..
או על האלמנה והיתום שנשיארו💔
קודם כל זה לא הפגנה. זה צעדה לחיזוקחדשה ישנה
זה ממש לא ילדים קטנים שהישיבה צריכה לשאול בשבילהם את ההורים. הם נערים, בחורים, שישאלו את ההורים בעצמם, יש להם שכל, יש להם דיעה, תנו להם להיות עצמאיים קצת . איפה התקופה של גוש קטיף שהלכנו לכל צעדה, הפגנה , שרשרת ישראלית וכו' בתור ילדים! היינו מעורבים במה שקורה בעם . היום זה מרגיש לי ש
שרוצחים יהודים על אדמת הקודש ואנחנו מצקצקים בלשון והולכים לעיסוקינו. הלוואי ואני טועה, אבל זו התחושה
הנוער הוא זה שמחזיק את הארץ. אנחנו אמהות עם קטנים, לא נלך, הגברים- עובדים, לא בטוח יפספסו יום עבודה בשביל זה. הילדים- קטנים, הזקנים- קשה להם.. מי נשאר? הנוער.
הם לא ילדים קטנים. באמת, תסמכו עליהם קצת יותר, תאמנו בהם.
וחוצמיזה, שזה לא שווה לדבר אידאלים, להתעצבן על הממשלה הדפוקה הזאת, לבכות ולא לעשות כלום. אני ממש מקנאה במי שהלך לצעדה. בעיני, שנוער הולך לצעדה זה מינימום תגובה למה שקרה. אסור לנו לעבור בשתיקה על כך.
בעיני ממש עצוב שכל כל ברור שלא נצא מהעבודה עבור אידיאליםמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך י"ט בטבת תשפ"ב 21:32
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך י"ט בטבת תשפ"ב 21:26
רק לשלוח את הנוער וללכת לעבודה זה בדיוק כמו לצקצק בעיני.
וככה גם הממשלה וכל אחד אחר מתייחס לזה. אה, הנוער הגיע, אוקי, לא מספיק חשוב בשביל לגרום לאנשים באמת לעשות משהו, רק לנוער ששמח ליום חופש במקום לימודים, או שסתם שמח לתעסוקה עם החברים ולמקום לפרוק אמוציות ואנרגיות ולצעוק קצת כי זה דרך טובה לשחרר הורמונים של גיל התבגרות.
שהנוער ישאר עם הקטנים ואנחנו נלך להפגין.
ואני מדברת על נוער צעיר. לא על בני 17.
היית בהפגנה לה אחרונה ? (עזבי צעדה, הפגנה)
את יודעת מה הולך שם? זה לחלוטין לא מקום שצריך לסמוך עליו לבד על נער מתבגר צעיר עם שיקול דעת של מתבגר צעיר

ובטח ובטח לא מקום לנערות.
זו דעתי
את צודקת. עכשיו בדיוק אמרתי לבעליחדשה ישנה
שחבל שהוא לא הלך.וגם הוא התבאס מזה.
אני לא דיברתי על הפגנות בכלל.
לצערי לא מאמינה בדרך של הפגנות.

זה לא היה מקום לפרוק הורמונים בכלל. תסתכלי בסרטונים משם. הלוואי על כל הנוער שזה מה שהם עוסקים בו בשעות הפנאי, ללכת לחזק בגשם ובקור במקום ללכת לבלות עם בנות/בשינה/ווטאבר.
כמו שאמרתי דיברתי על הפגנות ולא צעדות כאלומיואשת******
למרות שגם מזה לא התלהבתי. זה שבסוף היה מרגש ויפה לא אומר שלא היה יכול לצאת מתלהם ומלאכו ולא מקום מתאים לילדים בני 14.
אבל נראה לי שסיימתי להביע את דעתי ואין תועלת בהמשך דיון…
אני דווקא חושבת שיש הבדל משמעותי בין מבוגרים לנוערתהילה 4
יש פה אירוע שמאד מאד חשוב וערכי לקחת בט חלק. אבל אעי היום בשלעחות אחרת ששמה אימהות. לעומת זאת הנוער שלי בבית וגם החברים שלהם פנויים ובלי עול עליהם ולכן אני לא הלכתי למרות שמאד מאד רציתי. אבל התרגשתי ושמחתי שאני יכולה לשלוח את הילדים שלי. הןמצד השותפות במעשה גדול וחשוב, הן מצד החינוך.
אני חושבת שהאמירה הזאת שאם זה חשוב שמהבוגרים יעשו היא לא נכונה. כי יש דברים מאד חשובים שנוער יכול ופנוי לעשות אותם וליצור הרבה טוב ואנחנו ב"ה עסוקים בדברים חשובים אחרים. בסרטונים מהמקום רורים גם זוגו. מבוגרים יותר שעלו. אז כן, הם כבר יכולים שוב ואני לא. אז אם לט יכולה אני גם אסנדל את הילדים שלי? הפוך! הם היו השליחים שלי שם. ואני גאה בהם.
לגבי גוש קטיףפליונקה
אז הרבה נוער סתם צברו טרואומות. הייתי אז שנתיים בארץ, היו לי מלא חברות בצבא, הם בכלל לא ידעו מה זה גוש קטיף, למה צריך אותו ואיפה הוא נמצא .
צברים היו בטוחים שזה מקום וילות זולות ליד הים על חשבון העם בשמירת צבא.
במקום לעשות הסברה מינימאלית זרקו נוער להפגנות.

את היית בהפגנות? יש הבדל בין הפגנות לבין להיות בגירוש עצמויעל מהדרום

לק"י

הייתי בכמה וכמה הפגנות- הן לא היו טראומטיות בכלל.

הגירוש עצמו זה משהו אחר (הייתי גם בו. וגם ממנו לא כולם יצאו בטראומה).

גם אני הייתי בגירושבת 30
וגם בכל הפגנה אפשרית לפניו.
אמנם לא הייתי בגיל תיכון, הייתי כבר סטודנטית, אבל היה המון נוער.
אם טראומה, אז כולנו יצאנו בטראומה לא מעצם ההפגנה אלא מעומק השקר שהתגלה בכפר מימון ומהכעס, התסכול וחוסר האונים מול מעשה רשע שהיה בגוש קטיף.
אם יש לי איזו נחמה על הפשע הזה, זה שעשיתי מה שיכולתי באותו זמן.
ממש ככה...בארץ אהבתי
גם אני... ושמחה שלקחתי את ילדי הקטניםאורין

לשרשרת האנושית. לפחות עשינו משהו טוב בתוך השקר הנורא הזה

היתה גם עבודה על הסברה, אולי לא מספיקבארץ אהבתי
והיו גם הפגנות שנסענו כל המשפחה.
אבל כשלאמא של היו גם קטנים בבית, היה הגיוני יותר לאפשר לי ולאחיות שלי לנסוע עם החברות, מאשר להגיע עם כל הקטנים.
גם לכפר מימון הגעתי עם חברות, אבא שלי גם היה שם (לקח חופש מהעבודה כדי להגיע), אבל לא באמת היה שייך שאני אהיה צמודה אליו כל הזמן.

באופן אישי אני חושבת שאם זה משהו שהנוער מאמין בו, וההורים מאשרים ושותפים, זה בונה הרבה להשתתף בדברים כאלו.
השרשור הזה עורר בי הרבה מחשבות, אבל עדיין אני מרגישה שזה מוצג בצורה קצת קיצונית.
יכול להיות שיש מה לתקן. אבל יש גם הרבה יופי ובריאות בהשתתפות של נוער בהפגנות. באופן אישי אני יודעת שלי זה הוסיף הרבה.
גם אם לא היית צמודה אליומיואשת******
אם חס ושלום היית צריכה משהו הוא היה שם
אם היית נופלת נפגעת - הוא היה מגיע מיד
ידעת שהוא שם התנהגת אחרת
אם משום מה מצב קיצון- מעצר קטין, אבא שלך שם.

נכון, אני חושבת על מצבי קיצון, כזו אמא אני 🤷🏼‍♀️🥰
כמו שאמרתי אני לא נגד נוער בהפגנות אני נגד נוער לבד. אני חושבת שביחד איתנו זה מאד מאד מאד שונה.
רק רציתי להאיר את הזווית הזו
אני מבינה אותךבארץ אהבתי
ועדיין חושבת אחרת.
נכון שהוא היה שם בכפר מימון. אבל לא התנהגתי אחרת בגלל שהוא היה שם. הייתי מתנהגת באותה צורה גם אם הוא לא היה שם. לא הייתי מהסוג שמחפש עימותים או בלגנים..
(ואחר כך גם ניסיתי להיכנס לגוש עם כמה חברות ונעצרנו ונחקרנו במשטרה, וההורים שלנו לא היו איתנו, ועדיין עברנו את זה בסדר - הכינו אותנו מראש שלא עונים על שום שאלה במקרה של חקירה, בסוף שוחררנו וחזרנו הביתה)

אבל אני מבינה שבאמת זה יותר מורכב. יש הורים שזה כן מפריע להם, ויש נוער שזה באמת יותר סיכון לשלוח לבד. ובתור הורים גם יש סיכוי שפחות נשחרר ממה שההורים שלי שחררו.

אבל בסופו של דבר, כשהצטערתי שמורכב לי מידי לנסוע עם הילדים שלי, והרגשתי שאולי זה לא בסדר שאני לא מתאמצת יותר למרות שזה חשוב לי, ואם כולם יהיו כמוני אז מי בכלל יגיע, אז נזכרתי שב"ה יש הרבה נוער שיכול לבוא, ועכשיו זה התור שלו, אחרי אני הייתי שותפה בתקופה שאני הייתי יכולה. (ראיתי שהיו גם משפחות שהגיעו עם קטנים, מעריצה את מי שמסוגל, עלי זה גדול מידי בשלב הזה...)
טוב אני חושבת אחרת באמת מיואשת******
לא מוכנה שהנערות שלי תיעצרנה וכו. בהחלט כל הורה והקווים שלו. אבל לכן זה צריך להיות קווים של הורה ולא של מוסד חינוכי
ברורבארץ אהבתי
(רק אומרת שלהיעצר באותה תקופה שונה מאוד מאשר להיעצר עכשיו. זה לא היה מעצר על מעשה כלשהו, רק על עצם הניסיון להיכנס לגוש כשהיה שטח צבאי סגור. היו המוני בני נוער מעולים שנעצרו אז.)

ולגבי היחס בין המוסד לבין ההורים -
מצד אחד ברור שההורים הם אלו שצריכים להציב את הגבולות שלהם.
מצד שני - הנוער נמצא במוסדות בזמן שאמורים לצאת לצעדה. לא הכי הגיוני לעשות הסעות מאורגנות מהמוסד, למי שההורים שלו מאשרים?
גם אצלנו באולפנא היו הסעות לכל מיני דברים, תמיד היה צריך אישור הורים, ותמיד היו בנות שלא נסעו, לא בודדות. אבל זה שהיה הסעה מהאולפנא איפשר למי שרוצה להגיע בקלות, בצורה מאורגנת, ועם חברות. הרבה יותר בטוח ומסודר מאשר שכל מי שרוצה וההורים שלה בעניין תנסה להגיע באופן עצמאי.
היית פעם בהפגנה?אורי8
לא מהסוג של נערי גבעות? להםגנות מהסוג,של נערי גבעות אני ממש לא רוצה שילדי ילכו. הםגנה כמו מה שהיה בחומש או לא מזמן בהבימה, זו הםגנה מסודרת, אין אלימות, למעט שוליים מאוד קטנים. כנערה ואשה צעירה בתקופת אוסלו וגוש,קטיף היתי בהרבה הפגנות, לא זוכרת שנחספתי לאלימות, או היתי קרובה חסיטואציה של מעצר או עימות כלשהו עם שוטרים. ויודעת שגם ילדי לא מחפשים את הדברים האלה, אז דוקא משמח אותי שחשוב להם והם הולכים להפגנות, אפילו גאה בהם.
בעיני זה מאוד,מפתח ומוציא את הנער מלחשב רק על עצמו.
ברור שהייתי.מיואשת******
הויכוח הוא לא על חוסר ההסכמה ביננו, שזה בסדר גמור.
אלא על האם זה תפקיד של בית הספר להוציא להפגנה בהתחשב בזה שיש לא מעט הורים כמוני.
בכל אופן באמת מרגישה שמיציתי את הבעת דעתי לא חס ושלום משהו אישי רק התעייפתי קצת 🙂 ומרגישה שאין לי מה להוסיף
הפוךאם מאושרת
מנקודת מבט של נערה בארץ בזמן הזה
דווקא מי שהשתתף ביותר הפגנות ופעילויות יש לו פחות טראומה ממי שלא השתתף
עשו המון הסברה באותה תקופהאורי8
עבר עריכה על ידי אורי8 בתאריך י"ט בטבת תשפ"ב 23:39
הלכו ממש בית , בית והסבירו( קראו לזה םנים מול פנים) ממש לא זרקו לשם נוער, אנח ו היינו זוג צעיר ועברנו לגור אז בגוש. באו הרבה מבוגרים, אלינו הגיע בשעת לילה רב מבוגר שהצליח להכנס לגוש , כשהיה אסור. המון רבנים הגיעו , וגם סתם אנשים מבוגרים. ונוער הוא לא ילדים קטנים, לא זרקו אותם , הם באו כי כאב להם. לא תמיד שאלו את המבוגרים אם לבוא.
הייתה הרבה מאוד הסברהאביול

וההפגנות זה דרך להסברה. אני הייתי כמעט בכל ההפגנות של הגוש, בתור ילדה, ולא נצברו טראומות. אלו היו הפגנות מאוד ממלכתיות...

נכון...יעידו החסות שחילקנו😊אם מאושרת
חוץ מההפגנות,עשינו המון הסברה,
חילקנו טונות של חסות,עגבניות שרי ותפוחי אדמה ( יחד עם הפליירים והסטיקרים)
חחח דווקא חסות אני לא זוכרתאביול

אבל צמידים, סרטים, ומה לא.

בדיוק בעלי מצא באיזה ארגז ישןסרטים כתומים שהוא שמר אותם מאז. וניסינו להסביר לבן שלי מה זה....

את ממש צודקת!אם מאושרת
איך ידברו קודם עם ההורים?אביול

עד שידברו זה כבר יעבור. הדיבור עם ההורים הוא דרך התלמידים. העצרת הזאת היא בכלל לא הפגנה בסגנון של אלימות וכו', אלא עצרת הזדהות. ואם לא יביאו ישיבות ואולפנות, מי יבוא? יכולה לומר שהיה לי מאוד חשוב לבוא אבל אני בחיים לא ילך לדבר כזה עם ילדיי הקטנים. ורוב הגברים עובדים. מי שמאייש את העצרות האלה זה הנוער. הם אלה שבאמת מדליקים את האש...

לנו היה מספיק חשוב כדי שבעלי לא יהיה בבית בכלל וילך לשםאנונימיות
בעיני מה שחשוב באמת מצדיק גם יציאה מהעבודה.
וזה היה חשוב באמת.
מסכימה איתך מאודאביול

אבל מה לעשות שרוב האנשים לא יוותרו על העבודה בשביל זה... (כולל אותנו...)

אז אם כך למה את הנוער כן?!אנונימיות
עזבי שבעיני, הפגנות רק של נוער לא עושות רושם.
מעניין ממש את הממשלה שתלמידי יא לא מרוצים...
זה נכון שאם זה רק הנוער זה לא הרבהאביול
לכן אני כן בעד ללכת להפגנות ומתבאסת כל פעם שאני לא יכולה. אבל למבוגרים יש מחויבויות אחרות. משפחה, עבודה.. דברים מחייבים שאין לנוער . לנוער יש לימודים אבל זה לא אותו דבר
תודה לכולן על התייחסותפליונקה
ועל גיוון דעות.
סליחה אם לא אהיה הכי רגישה, כבר שבוע עם שפעת .
אז דעתי.
אם מוסד לימודים לא אחראי על כלום שלא יכניס הסעות . בכלל.
הודעה שלי בטלפון ממילא לא מספיקה משפטית למקרה של בעיות, בגלל זה מנהל פנימיה נגיד ממש לא אהב את רעיון.
מי שלא גרה ביו''ש ולא יוצאת לשום הפגנה ולא התנגדה לעסקת המאה שהייתה אמורה להפוך את הבית שלי לנקודה בתוך מדינה פלשתינית אין לה זכות להתרגש ולהטיף. אותו דבר לגבי מעיל. ילד חולה בן 15 עדיין חולה, הוא צריך ליווי לרופא וטיפול. אין מה לעשות. כמובן לא כמו תינוק אבל עדיין .
הנקודה עקרונית. לילד אין דעות פוליטיות. הוא תומך במה שהוא רגיל מהבית. בדרך כלל. או למי שהצליח להלהיב אותו. כל עוד זה המצב, אין לו מה לעשות בהפגנות.
הדעה שלך לגיטימית לגמרי גם אם אני חושבת אחרתאורי8
עבר עריכה על ידי אורי8 בתאריך כ"ב בטבת תשפ"ב 07:13
עבר עריכה על ידי אורי8 בתאריך כ"ב בטבת תשפ"ב 07:13
שאלת מה דעתנו על זה שהישיבה יןצאת לחומש, ענו לך.
גם נשים שלא הסכימו איתך, זכותך המלאה להשאר בדעתך, ולא לאשר לבן שלך לצאת. אולי הדעות פה ששונות ממך יכולות להסביר את ההגיון של מי שחשב שזה בסדר שיצאו לחומש. את לא חייבת להסכים, א,ל זה לא הזוי לחשב,שזה ממש בסדר שיצאו.
את גם יכולה להתקשר לבן שלך כל חצי שעה ולוודא שהוא עם מעיל, אני התיאשתי מהעניין, הם שמים מעיל כשקר להם, לא תמיד קר להם.
ולגבי מקום המגורים והזכות שלי להתרגש או להביע דעה, את לא באמת יודעת איפה כל אחת פה גרה ומה היא עברה בחיים, גם אם כאגע לא גרה ביוש.
אנחנו גרנו בגוש קטיף כזוג עם ילדים קטנים, עברנו לשם כשנה לפני הגרוש, וכמונו היו עוד הרבה, ממש לא זרקו לשם נוער. היינו בכל ההפגנות וגם קצת בכפר מימון, עם 3 קטנים, בינהם תינוקת בת חודש.
וכן, עכשיו אני לא גרה ביוש, מתוך בחירה , שנבעה מחווית הגרוש והרצון לחיבור לעם ישראל בחרנו בגרעין תורני.
ומניחה שלרבות שהגיבו והתרגשו יש את הסיפור,שלהן ואת כל הזכות להתרגש כשהן ראות שהנןער של היום , כולל ילדהן, ב"ה, ממשיך את הערכים שחשובים להם.
ועדיין ממש,זכותך לא לתת לנער שלך לצאת להפגנות, אבל חבל לבטל דעות אחרות.
אני ממש מכבדת אותך ודעה שלךפליונקה
אנשים כמוך.
אבל אני רוצה להחליט מה נכון לי בלי לחץ חיצוני. אם את כמוסד מביאה הסעות ומכריזה שיש פה דעת תורה כולם הולכים. ואז שניה לפני שהולכים מנהל פנימיה קולט שהוא לא מכוסה משפטית גם עם הודעות שלי ומחליט שהוא לא לוקח רב הקטנים וישיבה תוך כדי שולחת הודעות מודגשות שהיא לא קשורה לכלום, סתם עברה במקרה ליד מארגני צעדה, זה מעצבן.
ובכלל, אתה מארגן צעדה, אין לך מספיק אנשים, מביא ילדים, קח אחריות עליהם.
זה בסיסי.

לגבי צורך בהפגנה עצמה לא יודעת, מה שכן הפריע שאת בעצם כותבת שזו בעצם מן חוויה מגבשת בין דורית. אימא הלכה להפגנה בתיכון, דודה הלכה להפגנה בתיכון, עכשיו בת בתיכון הולכת להפגנה .
אבל הפגנה היא כלי פוליטי. לא פעולה חינוכית גיבושית. ורב חילונים וגם מקבלי החלטות יראו את זה כמוני. אין מספיק אנשים, מביאים נוער, יש יגידו במקום שילכו למגרש או "כי אין להם טלויזיה" . והיחס בהתאם.
לגבי הישיבה את צודקתאורי8
מה שאני מכירה מהילדים שלי, שהמוסד בכלת לא מארגן הסעה, יש נער שמארגן, ומינשרוצה יוצא, לא באחריות הישיבה, כך היה גם באולפנא שאני למדתי בה. זה בהחלט לא צריך להיות בלחץ, או כמו שתארת.
לגהי חוויה מגבשת בין דוקית, האמת כן, דיברנו על זה בשולחן שבת עם הילדים, ומהרבה אנשים שגדלו בשנים שלי וחווה את אוסלו והגרוש, שמעתי דברים דומים, אנשים התרגשו כי אלה חוויות הנעורים שלנו שהיו חלק משמעותי בעיצוב הזהות שלנו, ולראות את הילדים שלך במקום דומה , זה מרגש.
בלינקשר להאם יש להפגנה השפעה על מדיניות הממשלה, הנוכחות שם היא חוויה מעצבת לנערים.
ואני מבינה שכשהיית בגיל תיכון אלו לא היו החוויות שלך, ואת קצת רואה את זה מהצד ושואלת מה התועלת? על מי זה משפיע?
לגבי השפעה על הציבור החילוני או מדיניות הממשלה, אני שותפה לשאלה שלך. בגלל זה כבר 16 שנה לא היו פה כמעט הפגנות גדולות.
אבל מרגש אותי לראות שיש דור עם תמימות שמאמין שיש לו השפעה, כמו שאנחנו האמננו. ומאמינה בהם, שהם ימצאו את הדרך להשפיע.
מה שבטוח, זה שהם הלכו , זו חוויב חינוכית, שבונה אותם ואת השייכות שלהם לארץ ישראל , אכפתיות , יציאה מהאני וכו...
וכן, יש פה משהו רגשי שלנו, מן חוויה בין דורית. פתאום בשולחן שבת הילדים שלנו שטלו על גוש קטיף וכפר מימון, יש פה בהחלט חוויה בין דורית מגבשת.
וזהו , חייבת לעבוד, יום טוב לכולן
ממש מסכימה עם כל מה שאמרתמיואשת******
בדיוק מה שהסברת- שנער מארגן ולא הישיבה, על זה בעצם הרגשתי שהדיון.
חיפוש מקום מגוריםמרים מרים

אנחנו זוג עם חמישה ילדים 1.5-9. מחפשים רעיונותלמקומות מגורים תורניים עם חיונך טוב. 
אנחנו פתוחים לשמוע על גרעינים, יישובים, וריכוזים אחרים. פחות בכיוון של חווה או מקומות שהם בשלבים מאד התחלתיים של הקמה. 
חשוב לנו מקום עם יראת שמיים גדולה, שמחה, אנישם עם פשטות ועומק. 

כרגע גרים בירושלים בריכוז מאד תורני ומרגיש לנו שחסרה פה חיות, וחיבור לעם. 

אז האפשרות היא או לגור ביישוב שיש קרבה סבירה לעיר כלשהי.

או בגרעין תורני שמח ואיכותי. 

ממש אשמח שתפקחו לנו את העיניים!!! תפתיעו אותי עם רעינונות

הגרעין ברמלה ממש נשמע משהו בסגנון שאתם מחפשים.אני=)אחרונה
מחפשת רעיון לעיצוב עוגה לסיום מסכת בבא בתראnik

אפשר גם סיום של שלושת הבבאות.

לא משהו מורכב מידי🫣

תודה!

תשובה מג'מינימאוהבת בילדי

מזל טוב על סיום מסכת בבא בתרא! זהו הישג מרשים מאוד.

לכבוד המאורע המכובד, הנה כמה רעיונות לעיצוב עוגה המשלבים מוטיבים מעולמה של המסכת:

עיצוב "דף גמרא": הפיכה של העוגה (ניתן להשתמש בדף אכיל מודפס) למראה של דף מסכת בבא בתרא. ניתן להדגיש בצורה ויזואלית את המילים "סליקא לה מסכת בבא בתרא" בפונט בולט ומעוטר.

מוטיב ה"חזקה" או "שותפין": מכיוון שחלקים נרחבים במסכת עוסקים בדיני שכנים, שותפין, וחזקות, ניתן לעצב על העוגה אלמנטים של בתים, חצרות או גבולות (סמליים), שיוצרים מראה של שכונה עתיקה ומזכירים את התוכן הלימודי של המסכת.

עיצוב ספרית ספרים: יצירת "מדפי ספרים" מבצק סוכר או שוקולד, כאשר אחד הספרים בולט ומסומן כ"בבא בתרא", מוקף בספרים נוספים, מה שמשדר את עוצמת הלימוד וההתמדה.

מוטיב כלי הלימוד: עיצוב של שולחן לימוד עם זוג משקפיים, עט נובע (או נוצה), ומסכת בבא בתרא פתוחה מונחת עליהם, כסמל להשקעה והעמל שהושקעו בלימוד.

טיפ למראה נקי ומכובד: שימוש בצבעים קלאסיים כמו כחול, לבן וזהב תמיד מעניק מראה חגיגי ויוקרתי המתאים לאירועי סיום מסכת.

האם תרצה עזרה נוספת בתכנון הפרטים הטכניים להכנת אחת האפשרויות הללו?

אני הייתי עושהמאוהבת בילדי

עוגה מלבנית ומצדדיה 2 רולדות- כמין ספר תורה

אולי ציור של שער?אן אליוט
רעיונות טובים! תודה!nikאחרונה
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרום

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

הבנתי שביבנה יש הרבה דתיים צעיריםטארקואחרונה
ולא קהילה מאוד תורנית

שווה בדיקה

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר