הנחיית הורים המשך-תעזרו לי בבקשה להתמודד עם המחשבות הבאות?🙂קמה ש.

בס''ד

אז בימים האחרונים בדקתי אפשרויות שונות להנחיית הורים ובעקבות זה עלו לי כל מיני דברים בראש ובלב (פוסט כנה לפניכן, וגם קצת מורכב כי עם הרבה זוויות. אז בבקשה תהיו עדינות איתי, טוב? ❤). אשמח לשמוע מה יש לכן לומר ואיך לגשת ולהתגבר על הדברים השונים שמפריעים לי / מהם אני חוששת. אדגיש שאני כבר הרבה זמן מאד רוצה ללמוד בפורמט של הדרכת הורים, כך שזה לא שחסרה לי מוטיבציה בהקשר הזה.

א) נניח שהתחברתי לקורס אונליין מסויים. אני ממש בעד קורסים מקוונים. צרכתי כמה וכמה בחיים, בכל מיני נושאים, ומאד נתרמתי מהדברים שלמדתי שם. אבל קשה לי קצת עם כל מה שנלווה לזה. דף נחיתה נוצץ, פוסטים וסרטונים שממש בונים את האוטוריטה של המנחה... אני מבינה שהכלים האלה חשובים לקידום הקורסים האלה, אבל משהו מפריע לי שם. זה כאילו הופך את מעביר הקורס למעין דמות מושלמת כזאת. וקשה לי להתחבר למושלמות הזאת... זה כאילו ישר אומר לי ''תזכרי שזה רק החלק שאת רואה. אין לך מושג מה עוד קורה לה בחיים ואיפה היא לא מצליחה, כולל בהורות שלה'' ובהפוך על הפוך זה מעלה בי מעין סקפטיות כזאת וקושי לקבל את הדברים.

ג) דומה אבל שונה - ספציפית בנושא של ההורות, אני מרגישה שאין לנו ביטחון מה יקרה עם הילדים שלנו בעתיד. וגם המנחה לא יכולה לדעת מה יהיה עם הילדים שלה בעתיד. כלומר: אף אחת עוד לא גילתה את המתכון המושלם שעושה ילדים בריאים, מאושרים, טובים, בקשר טוב עם ההורים (ורצוי גם יראי שמיים ומחוברים לתורה ולמצוות חיוך). אז זה קצת מפחיד אותי ללמוד ממשהי שסוג של אומרת ''תעשו ככה ותצליחו''.

ג) ועכשיו לבעייה ההפוכה (!) - אני גם חוששת להרגיש 'מסונוורת' בקורס כזה. מניסיון העבר אני מרגישה שלראות נשים מדהימות כאלה קצת גורמות לי (באופן לא הכי מודע) לרצות ''לחקות'' אותן, ''להיות כמוהן'' (הכוונה למעבר לישום הכלים שהן מלמדות). וזה קצת בעייתי. כי אני צריכה להפוך לגרסה המשופרת של 'קמה' ולא של X או Z. לפעמים זה פוגש אותי בכך שאני מרגישה שזה משבש לי משהו ביכולת שלי להיות בהקשבה אמיתית של עצמי ולקבל החלטות שמדויקות לי ולמשפחתי. כמו לנטות להחליט דבר מסוים לאו דווקא כי זה מה שהכי נכון לי ולמשפחה שלי אלא כי משהו בי רוצה להיות ''מוצלח'' כמוהי. 

ד) עוד מקרה שרציתי לשתף אתכן. משהי שהתחברתי אליה ולמה שהיא מלמדת. אני יכולה לומר אפילו שאני מרגישה שהתקדמתי מאד בימים האחרונים בכל מיני נקודות בהורות שלי רק מלצפות בכמה דברים שהיא העלתה. אבל לצד כל זה היו לה גם שתי אמירות שממש הפריעו לי מאד. הקטע הוא שהדברים האלה שממש הפריעו לי לא קשורים לעצם התוכן (עם עצם התוכן אני מסכימה ומתחברת מאד) אלא לאיך היא בחרה להציג את הדברים. עכשיו כל מנחה מן הסתם שונה ממני, עם אופי אחר, עם נקודות טובות וכאלה שפחות. אז אולי הדבר הנכון הוא להתעלם מהדברים האלה ולהתמקד רק בטוב. מאידך אני לא באמת מצליחה להתעלם כשמשהו מפריע לי... יש תחומים שזה לא כל-כך מפריע לי (נגיד למדתי קורס בנושא כלכלי, ושם לא הפריעו לי הבדלים של אופי ואמירות שאני לא הייתי אומרת) אבל בנושאים מהותיים כמו חינוך ילדים זה דבר שהוא מפריע הרבה לי יותר. תת-תהייה היא האם אין לי ציפייה לא ריאלית ללמוד נושאים כאלה רק ממחנכים עם מידות ממש יוצאות דופן מבחינת האיכות שלהן. והאם אני לא צריכה לעבוד על לקבל את כולם, גם מבחינת המורים שלי, שגם הם בני אדם ולא יכולים להיות מושלמים בכל דבר.

ה) מה אם תהיו שם עצות לא טובות? או שלא תהיו טובות למשפחה שלי? לילדים שלי? ושאני לא אבחין בזה כי אני במקום של ''תלמידה'' ושאכלא בגישות ובדפוסים שבסוף יזיקו במקום לעזור חלילה?

ו) דבר אחרון, לא קשור לכל הנ''ל - אני מפחדת מעומס מנטלי. אז יש את הגישות ששמות את הדגש על מתן ושידור אמון ב/לילד. ויש את הגישות ששמות את הדגש על האופן בו אנחנו מנהיגים את התקשורת מול הילדים שלנו. ולא משנה למה אתחבר יותר, בסופו של דבר זה מחזיר (לפחות לתקופה) את כל האחריות על מה שקורה בבית עלי כהורה. ותגידו לי ''אלא מה? למה ציפית? את ההורה... זה התפקיד שלך, לא?'' ותהיו צודקות. אבל הנקודה היא שזה מפחיד אותי... אני חוששת שאני כל הזמן אהיה במודעות מוגברת+++ לכל מה שאני אומרת ועושה (אני גם ככה תמיד במודעות מוגברת ביחס לרוב האנשים שאני מכירה, לטוב ולמורכב). שכל דבר שלא ילך בבית אני אחשוב ''זה בגלל שלא יישמתי או לא יישמתי נכון את מה שלמדתי''. ושזה יעייף אותי מאד. אשתף שבשנים האחרונות אני בגישה מעורבת-משלבת כזאת שרואה את המקום שלי כהורה, כדמות מובילה ומנהיגה וכו' ומאידך מסתכלת על הדברים בשחרור מסוים ובקבלה שלא הכל בידיים שלי. שהילדים שלי הם בני אדם נפרדים ממני. ושעם כל הכלים, הרצון והעבודה, לא יכולה להיות כאן משוואה של ''עשי כך ותקבלי מהם כך''. אז עכשיו אני בנקודת זמן שאני רוצה לרכוש עוד כלים ולהעמיק את ההבנה שלי בכל התחום הזה של ההורות. אבל אני חוששת שזה יחזיר אותי להרגשה שהכל בידיים שלי ושזה תלוי רק בי. ושזה יגרום לי לעבוד מעבר לכוחות וליכולות שלי. משהי מבינה על מה אני מדברת?

תודה לכל מי שקראה... אולי יש כאן כאלה שמצליחות להבין את הדברים שניסיתי לנסח, שמזדהות, שעברו או עוברות תהליכים דומים (לא חייב להיות בתחום של הדרכת הורים, אפשר בכל תחום רגיש אחר) ורוצות להגיב לי... אם כן אשמח מאד (שוב - בעדינות בבקשה...) ❤

לא התעמקתי בכל מה שכתבת, מחילה מראש...מתואמת
רק בקשר לסעיף אחד - אני ממש מזדהה איתך. לכן התחברתי לקורס אחד של מישהי יחסית חדשה בתחום (ולכן היא עוד לא מומחית בפרסום...) שגם הגישה שלה נראתה לי. נרשמתי לסדנה קצרה שלה (אף שממש התלבטתי, כי היא מתקיימת בערבים כשאני שפוכה...) ואני מקווה שאפיק ממנה תועלת.
אם מעניין אותך לשמוע עליה - קוראים לה גאולה מילס. אוכל לתת לך באישי פרטי קשר איתה.
תודה רבה רבה מתואמת יקרה!קמה ש.

זה מהמם איך שאת מנסחת ומדייקת את הקושי וההתלבטות שלךבארץ אהבתי
ואני רוצה להגיד שהזדהיתי עם כמה מהנקודות שהעלית.
אולי זו הסיבה שעד עכשיו לא הלכתי לקורס של הנחיית הורים.
אני אוהבת ללמוד ולברר על חינוך ילדים, אבל באופן שאני לוקחת מה שנכון לי ומתחבר אלי.

מה שכן, היתה סדנה אחת שנרשמתי אליה פעם, של מיכל שניאור. זו לא ממש הנחיית הורים קלאסית, עובדים יותר על עבודת ה' בהורות, על הצד של העבודה שלנו, עם הרבה מקום לטעויות והכלה של עצמנו (לומדים גם מתוך מקורות ביהדות, הרבה ברסלב, וגם הרבה משיטת ימימה).
לא בטוחה אם זה מה שאת מחפשת. לא מקבלים שם כלים מעשיים לקשיים ספציפיים מול ילדים. יש כלים מעשיים, אבל לעבודה עצמית (שבסוף כמובן משפיעה על הילדים). אולי דווקא זה מה שאת מחפשת. לא יודעת...
יש לה גם שיעורים ביוטיוב, אז את יכולה להתחיל לשמוע שם ולראות אם מדבר אלייך.
ומצאתי כאן גם פירוט על הקורס שלה (ארוך יותר ממה שאני השתתפתי בו - אצלי היו 10 מפגשים, פה זה 22...). אפשר גם להיכנס לכרטיסיה של 'סילבוס' ולראות את ראשי הפרקים של המפגשים - https://www.vcollege.co.il/courses/syllabus/243
מגיבה כדי לחזורמאמאיה
תודה רבה בארץ אהבתי יקרה!קמה ש.

מתחברת ביותרתיתי2
לחוסר החיבור שלך לדמויות ספציפיות ומושלמות.
אני ממש לא מצליחה להתחבר למסרים שמלווים בהרבה שיווק או "תראו איך הצלחתי ותעשו כמוני".
אני מתחברת לדרך שיטתית, של ידע, שנובעת מתוך ניסיון רב בטיפול בהורות באופן מקצועי, ואם אפשר משהו שהונחל לאחרים ומוכיח את עצמו לאורך שנים אצל מגוון ילדים ומשפחות, מצבים וסיטואציות (כולל מצבים לא שגרתיים כמו אוטיזם, קש"ר, משפחות מורכבות) אז מה טוב.
אף אחד לא ממציא את הגלגל, יש גופי ידע וניסיון רב ובסה"כ אני לוקחת קורסים שמנגישים לי כהורה את המיקס של הידע והניסיון, אולי בבחירה של דגש או נטיה מסויימת מנומקת.

לגבי החשש שלך ממודעות יתר, מאשמה, מאחריות שאת לא באמת יכולה לקחת כי כבר הבנת שלא הכל בידיים שלך -
אני חושבת שהדרכה טובה, וקורס טוב, יתן לך לגיטימציה מלאה להקל מעצמך את מה שלא ניתן בידייך לשנות.
את מה ששייך לילד.
את התהליך, את הנטיעות הרכות שלא רואים להן עדיין פירות.
את החיבור לעצמך בעומק, מציאת האינטואיציה והבחירה ההורית, את האמון הפנימי והבטחון בדרך שלך,
גם אם אין תוצאות רצויות מיידיות.
הדרך חשובה הרבה יותר מהתוצאה.
בניית הקשר בינך לבין הילד, יותר חשוב מהנראות כלפי חוץ ואפילו רק כלפי עצמך.
ובקשר כמו בחיים, יש עליות ומורדות, יש פנים וחוץ, יש מהות וטפל, יש טעויות וכשלונות והצלחות והפתעות וגילויים שלא דמיינת.
ומעלה לכל בשורש של המתרחש, יש קשר שמתפתח והוא הלב של ההורות.
ולכן הדרכה טובה לא תצפה ממך להיות מושלמת, אלא למצוא את הדרך שלך להיות עוד יותר האמא שאת רוצה להיות. וכל צעד של התקדמות את תרגישי סיפוק ושמחה, ובבית תרגישי שינוי.
גם אם את עוד רחוקה מהדמיון/מהשאיפה הגדולה... גם אם יש נסיגות בדרך, כי תמיד תמיד תמיד יש רגרסיות....

תתרחקי ממקום שלא מעצים אותך באמת ונותן לך כוח פנימי להיות האמא שאת...
תודה רבה תיתי יקרה!קמה ש.

אני יוצאת מנקודת הנחהoo
שבכל אדם / שיטה יש מעלות וחסרונות
ולכן חשוב לקחת רק מה שמרגיש לך נכון, ולסנן את כל השאר.

לא צריך מתכון מושלם לגידול ילדים, כי אין כזה, צריך לעשות מה שחושבים שהכי נכון, במסגרת היכולות הקיימות. אני רואה הרבה עצות שבעיני ממש לא נכונות, והמיעצת מדברת בבטחון שכך צריך לעשות.. אין מה להתרשם מהביטחון של המייעצת, כל אחת שעוסקת בזה תדבר בבטחון.

אני לא מכירה במציאות שום איש או אישה מושלמים, אפילו לא משהו קרוב, אז גם אם במבט ראשון משהו לא מוכר נראה מושלם, אני יודעת שהוא רחוק מזה, וזה מה שגורם לי להסתכל על כל אחד במבט בקורתי ולא לרצות לחקות אף אחד.

לגבי עצות לא טובות- הדבר שהכי הרבה קיבלתי בחיי, זה עצות לא טובות, וכאלו גם גרועות ממש. למדתי מכל עצה שכן ניסיתי וגרמה לי לכשלון ולמפח נפש, מה *לא* לעשות. ככל שתרחיבי את הידע מה לא לעשות, תדעי יותר מה לעשות.

ידע ונסיון הם דבר מצוין, ואפשר במקביל ללמוד מתי ןמה לשחרר.
התהיות שלך, הלבטים, הרצון לחקור ולעשות נכון, להתייעץ אבל לבחור ולסנן, זו דרך נהדרת להגיע לדרך משלך.

תודה רבה oo יקרה!קמה ש.

אהבתי מאוד את הנקודה לגבי עצות "לא טובות"דבורית
הסתכלות נהדרת על המציאות
תודה לךoo
תראי לפני כל שינוי יעלו הרבה חששותהתמסרות
אני אומרת רגע תעצרי ותחשבי מה הברירה השניה?
לא ללמוד בכלל ואז הממד ישאר ככה, זה עדיף?

למה אני אומרת כי באמת אין מושלם. לא מנחה וגם לא שינוי שיבוא..

יש רק דבר אחד שעובד בטוח לטובה וזה תפילות של אמא!
אני אומרת את זה כי בעיני זה השילוב הכי טוב עם קורס כי זה ממקד אותנו לזכור שבסוף אלו נשמות שהקבה בחר שאת תגדלי אותם!
ולכן הטעויות שלך הכי טובות להם
וגם ההצלחות

ועם ככ הרבה רצון טוב ועומק כמו שלך אני בטוחה שסהכ יצא לך רוב של טוב מכל קורס.

בהצלחה רבה יקרה!
כתבת את הדברים שאני עונה לעצמי באמת, תודה רבה על החיזוק ❤קמה ש.

קמה, זה תקין שאני כ"כ נהנית לקרוא אותך. אפילו כשאת שואלת?😅קופצת
מנסה לענות קצת:
לגבי הענין של העטיפה החיצונית - אין לי הרבה מה לאמר. כמו שאמרת, בסופו של דבר אותו יוצר קורס צריך למכור ובשביל למכור צריך לעשות שיטות שיווק שכוללות ביניהם עטיפה מנצנצת וכו'..
כתבת שזה גורם לך כביכול "לחשוד" איפה זה לא מושלם. אז בואי תני לי להגיד לך מראש: זה לא מושלם! זה לא יכול להיות מושלם! ומקווה שזה גם לא מתיימר להיות מושלם!

מה זה כן? - כלים. אמור לתת לך כלים חדשים להתמודדות היומיומית. להקל, להאיר זויות חדשות.
וזה קצת מתחבר גם לפסקה השניה:

אני חושבת שכל הורה יודע טוב מאוד לאילו ערכים הוא רוצה לחנך ומה חשוב לו. איפה הבעיה?
כלי קיבול.
לא תמיד הילדים מוכנים לשמוע/לקבל.
בעיני המטרה של הנחיית הורים היא - לעקוף התנגדויות.
ברגע שאת לא מגיעה אפילו לעימות עם הילד , בכל נושא שחשוב לך, הוא שומע אותך, הוא נמצא במקום של קבלה. מה שלא יקרה במצב של התנגדות/חיכוך/ריב...

אני חושבת שכשהבית בכללי רגוע יותר, ואין ויכוחים ומצבי לחץ - אז האוירה" הכללית נינוחה יותר, מכילה, מאפשרת. אין הרבה מצבים טעונים, נשארת אנרגיה לדברים החשובים באמת: קשר בריא. שיח. זוגיות...

את יכולה לראות אפילו פה בפורום איך על אותם נושאים יומיומיים שקורים בכל משפחה - יש משפחות שזה דורש הר אנרגיה, תסכולים. מאבקים וכו' ומנגד - יש משפחות שהכל שם יותר בקלות. איך?
יש להם כלים טובים יותר לעבודה. הן לא מגיעות למצבי התנגדות כ"כ מהר.

את הכלים תקבלי, את התוכן - את יוצקת! מה שחשוב לך! שום הדרכה לא נותנת לך "תעודת ביטוח" לילדים בריאים ומאושרים, בטח ובטח שלא בענין הדתי. אבל היא יכולה לתת לך מצע רך ועשיר לקליטה של התכנים שאת רוצה להעביר.

נקודה אחרונה: אם את מרגישה שעצה מסויימת לא נכונה עבורך. אז מעולה! הנה האינדיבידואל שבך! זיהית שזה לא נכון לך וזה מצוין.
כמו שאמרנו: אין נכון אבסולוטית וכל משפחה והורים והניואנסים שלהם. קחי את הכלים למקום שלך. זה בסדר גמור.

לגבי הסוף: לשחרררררר
הרי ברור שכלום לא בידיים שלנו! אני יודעת שברור לך אבל זו הרגשה של הלב...
משהו קטן שעוזר לי בענין השחרור:

אני מדמיינת כמו לוח משחק של "סולמות ונחשים" "מונופול" או כל משחק בעל מסלול אחר.
יש את החייל - הילד שלי. ודרכו סדורה וידועה לה מראש. לי כאמא יש תפקיד חשוב מאוד במשחק (אולי הטלת הקוביות? אולי הבנקאי?) ובעל השפעה. אבל המסלול, הדרך, היעד - הם שלו! זה יהיה כ"כ מצחיק אם אני איהיה בחרדה, ויכסוס ציפורניים, וילקה את עצמי למה עשיתי ככה וככה, עכשיו בגללי יקרה זה וזה. אנחנו לפעמים מרגישות שהכל בידיים שלנו ועל כתיפנו ונכנסות ללחץ, בשעה שאותו "חייל" ממשיך במסלול הקבוע לו מראש מסלסל שירי לכת בדרך.. זה הרי מגוחך! זה בכלל לא שלך! זה הדרך שלו!
את רוצה להשפיע באמת? תתפללי.
לא שום דבר אחר!

לא הצלחתי לענות לך מסודר כמו ששאלת. אבל זה ככה הנקודות הראשוניות שקפצו לי בלי הרבה מחשבה...
בהצלחה ❤️

אהבתי את מה שאמרת על המטרה שהיא ''לעקוף התנגדויות''קמה ש.

בס''ד

זה חידד לי משהו.

וגם את המשל של סולמות ונחשים. זה ממש ככה. דימוי מעולה.

תודה יקרה!

(ותודה על הכותרת שלך, עשה לי טוב אחרי פתיחת שרשור קצת מסורבל כזה ❤)

טוב שאת מודעת לכל הדברים האלופליונקה
ככה תדעי לקחת רק מה שמתאים לך .
עוד נקודה, הרבה מנחות בעצמן למדו הנחיית הורים אחרי שהן קצת יצאו מהעומס או כתוספת פרנסה, זה לא שהן באמת מיישמות מה שהן אומרות.
עוד נקודה. לגבי הרבה התלבטויות מחנך מנוסה גם יכול להוות כתובת להתייעצות. (לא מורה מקצועי, דווקא מחנך וכזה שמצליח לגבש כיתה ולמצוא גישה לילדים). יש להם המון ידע וניסיון,
סתם דוגמא , אם מנחה היא מורה לאומנות בתיכון, היא פחות תבין בילדי יסודי, אם מנחה אימא צעירה ועובדת עם גילאי גן, היא גם פחות פחות תבין בילדים טיפה יותר גדולים.
לגמרי כדאי להזהר ממישהו שייתן עצות בלי להכיר ילד, משהו אוטומטי כמו תשחררי הוא גדול או לא משחקים לפני שיעורי בית
תודה פליונקה יקרה!קמה ש.

אני אענה בקצרהמיואשת******
כי כאילו אני מרגישה שאני לא יכולה לשים אצבע על כל שאלה שלך ולענות
אבל כן באופן ככלי לומר שרוב הדברים האלו לא עלו לי כשאלות בכלל
הנחית הורים הכוונה לא לחיקוי של מישהי, ולא ליישום בא עצות על הילדים שלך, אלא לגדילה של עצמך כאמא שלהם.
אם מישהי נותנת עצה כשילד עושה איקס תעשי וואי, זה לא מה שאני קוראת לו הנחית הורים בכלל.
מבחינתי אלו היו עצות להבין כשילד עושה איקס, איך מסתכלים על הקשר ביננו ועל שנינו כאנשים אינדיבידואלים, מבינים מה מפריע לי, מה הייתי רוצה לשנות, ונותן לי כלים לשנות את זה.
מעולם לא הרגשתי שמנסים לשדר לי איזה הצלחה מדהימה ואם תעשי ככה הילדים שלך יצאו מושלמים. ממש לא. שמעתי על כשלונות ועל מה אפשר ללמוד מהם גם כן.
נשמע לי שהגעת באמת לאנשים ״מפורסמים״ שמרגישים כנראה שהם חייבים לשדר מושלמות אחרת לא יבואו אליהם אולי? או שהם אושיות בתחום ואין כמוהם? גם אני לא הייתי הולכת למישהו שמרגיש לי ככה.
הנחית הורים זה לא זמר או סופר.
ואחרון חביב, כהורים אנחנו אחראים נקודה. אבל חלק מהלימוד הוא להבין דווקא איפה האחריות של הילד ולקבל את
זה ולשחרר.
❣️
מעניין מה שאת אומרתקמה ש.

בס''ד

אני מרגישה שאצלי אני בשלב הזה בעיקר מחפשת כלים נוספים. שזה בה עם העמקת ההבנה של עצמינו ושל הילדים שלנו ומה שביניהם. אבל אני כן בהחלט מחפשת גם כלים מעשיים. קצת קשה לי להסביר בצורה מדויקת...

תודה יקרה!

בוודאי כלים מעשייםמיואשת******
אבל כלים מעשיים של- תעשי כך וכך כדי להבין מה מפריע לך התנהגות הזו וזהו. תחשבי בצורה כזו כדי להבין איך את במערכת יחסים עם הילד יכולה לנטרל את ה שגורם לי לעשות את זה
וכן הלאה

ולא- אם ילד עשה איקס תעשי וואי.
כי כל ילד עושה איקס מסיבה אחרת
והסיבה היא החשובה והבנת הסיבה והיכרותה במערכת יחסים של האמא והילד והבית הספציפי, הם אלו שיביאו לפתרון הנכון
אני חושבת שאני מבינה את מה שאת אומרת, תודה 💗קמה ש.
קמוש מהממת,חדשה ישנה
קודם כל , מה שמפריע לך כל כך מראה כמה עדינות וכמה רגישות יש בך... את צריכה דקויות מדוייקות וזה מהמם. אני ממש מזדהה איתך.
מה שעוזר לי קצת, זה לזכור שאני לא לומדת תורה. זה סך הכל הדרכת הורים/יעוץ זוגי/כלים ל... ווטאבר...
את ממש לא צריכה לקחת את הכל כהלכה למשה מסיני, זה רעיונות נחמדים, אין לך מה להעריץ אף אחת, רק להעריך נקודות מסויימות. ותסמכי על הלב שלך ועל השכל שלך (וב''ה יש לך משניהם הרבה!) שתדעי מה את לוקחת ומה את מסננת. אין שום סיבה לחקות משהי, כי היא טובה במשהו מסויים ולך יש מבנה אישיות אחר, ואת מדהימה בדברים אחרים.
תזכרי, זה לא לימוד תורה שהכל קודש. זה דברים נחמדים, ןאת תבחרי מה מתאים לך ואת לוקחת ומה לא.

💕💕💕😍
תודה רבה חדשה ישנה יקרה!קמה ש.

שולחת חיבוק ❤️❤️לפניו ברננה!
קראתי הכל ואין לי הרבה מה לומר
חוץ מזה שהמודעות כבר מקווה ביותר מחצי כל התלבטות של כל סעיף.
כי את כבר עם יד על הדופק, אז בתשומת לב לבעיה יהא חצי מהפתרון, ואפילו תשומת לב מראש יכולה למנוע את היווצרותה
תודה לפניו ברננה יקרה!קמה ש.

מהממת!אבןישראל
אני מתחברת מאוד לשאלות שלך בעניין של הדרכת הורים התלבטנו הרבה ובסוף כן ניסינו משהו אנחנו באמצע.
כמה דברים
א. מה שהולך איתי בגידול ילדים זה קודם כל תפילות, תפילות על כל אחד מהם על עכשיו על העתיד ועל כולם יחד, אני באמת מאמינה שהרבה מהחיים של בן אדם זה התפילות שההורים שלו התפללו עליו, ובעיני זה מדהים.
ב. חוץ מתפילות גם צריך לחיות את ההווה ולגדל אותם בטוב, תמצאי מישהי שאת מתחברת אליה ולדרך שלה ותיקחי משם את הדברים שנראים לך.
מברכת אותך שתמצאי את הדרך שטובה לכם בחינוך הילדים, ושתהיה לך סיעתא דשמיא בחינוך הילדים ובכלל!
הנקודה הראשונה שכתבת - ממש תודה על זה.קמה ש.

בס''ד

היה במשפט הזה משהו שממש דיבר אלי וחיזק אותי. ממש. ועל הברכה שלך!! 

קמוש כבר הרבה זמן שרוצה לענות לךדבורית
מקווה שאצליח למרות שמודה מראש
שבעיקר אני פשוט מזדהה עם כל מה שכתבת
וזו עצם הסיבה שבאופן כללי אני פחות אוהבת ייעוצים למינהם, במיוחד בתחום של חינוך ילדים
לגבי הנקודה הראשונה- זה באמת מאוד מפריע לי ו- כמה מפתיע- זו הסיבה שפסלתי כמה דברים כאלו שהגיעו לפיתחי

לגבי ג (יש שני ג אז ג הראשון)- את צודקת. לאף אחד אין שום בטחון בכלום זולת ה' יתברך. אבל אין איזו נוסחה שאנחנו צריכים להגיע אליה וככה הילדים שלנו יצאו מחונכים טובים ומאושרים. זה בכלל לא עובד ככה.
קודם כל אנחנו יכולים לעשות *הכל* כמו שצריך ועדיין יצאו לנו ילדים ממש לא משהו. מחזק מאוד לראות שזה קרה אפילו לאבות שלנו (עשיו, ישמעאל.. ויש עוד הרבה דוגמאות)
גם מכיוון שאנחנו לא מבינים חשבונות שמים ולא יודעים למה נולדה לנו נשמה מסוימת עם תכונות מסוימות, וגם בגלל שיש לילדים שלנו בחירה והם ייצור נפרד מאיתנו.
אז מה כן התפקיד שלנו כהורים?
מי אני בכלל שאגיד... בדכ אני באמת לא מבינה כלום
אבל נדמה לי שעיקר התפקיד שלנו הוא להשתפר בעצמנו
אני מאמינה באמונה שלמה שכשאנחנו מזככים את המידות שלנו, מדייקים עוד משהו אצלנו, זו השפעה הכי גדולה שיש על הילדים שלנו. ולאו דווקא כי הם "קולטים אותנו" או "מחקים אותנו" לא בשום הקשר ישיר בכלל לפעולות שלנו. אלא כי יש לנו מה שאנחנו צריכים לתקן בעולם הזה ועצם התיקון מוליד איתו שפע מדויק יותר שמשתקף גם בילדים שלנו גם מבלי שנעשה דבר.

לגבי הנקודה השלישית- עצם המודעות לזה זה יותר מחצי פתרון

ד- קשה מאוד לדעת בלי דוגמא
אני חושבת שמי שעוסק בחינוך הוא צריך להיות כלי בנוי היטב. זה לא דומה לשום מרצה בתחום אחר. מי שעוסק בנפשות הציפיה ממנו אכן גבוהה מאוד. אולי אם תפרטי יעזור לדייק

לגבי הנקודה האחרונה- עומס מנטאלי. זו ה- סיבה בה' הידיעה שאני לא מתחברת לקורסים וייעוצים למינהם. אנשים כמונו שיש להם נטיה מוגברת למודעות עצמית, צריכים בעיקר לזרום עם החייך בשמחה ולשים לב פחות לעצמם.
פעם אשה מדהימה אמרה לי משפט מכונן
שאלתי אותה איך מתמודדים עם כל העומס של החיים ואיך היא תמיד מחייכת ככה ברוגע (היא גדולה ממני בלא מעט שנים ומהווה בעיניי מודל לאיזון רגשי בריא ושמח)
היא ענתה לי משפט מאוד קצר שמלווה אותי מאז ועד היום
"אל תתעכבי הרבה על הפרטים, תסתכלי בגדול"
קצר וקולע. זה ממש שינה לי תודעה
כשאני מרגישה שאני מסתבכת עם עצמי באיזה סבך של עשיתי כך ולא עשיתי אחרת וזה בגלל שאם הייתי עושה כך וכך- לעצור ולהסתכל בגדול מלמעלה, בפרופורציה של שנים, לפעמים של חיים, לא לשקוע בפרטים
אנחנו לא יודעים הרבה
סתם זה נראה לנו שיש לנו הרבה שליטה
ואם נדע יותר ונעשה יותר
אז יהיה יותר טוב
אנחנו קטנים מאוד (אני בעיקר)
השמחה שלנו, התפילה
הזרימה הפשוטה עם החיים
השתיקה גם כשלא מבינים
החיוך גם המאולץ
מעשים קטנים
השאר - של הקב"ה
אני כל כך אוהבת את החשיבה שלך..בארץ אהבתי
בעיקר מה שכתבת בתגובה לנק' ג' (הראשונה🙂).
זה כל כך נכון, שעיקר התפקיד שלנו בהורות זה להשתפר בעצמנו, וזה בעצם התיקון שלנו והשליחות שלנו (שמתבטאת גם בילדים אבל עומדת בפני עצמה). ובלי לבחון את ההצלחה באיך יצאו הילדים, כי זה לא המדד בכלל..

אגב, מה שלומך? אם חזרת לכתוב ככה זה אומר שאת כבר יותר בטוב? (או שגם כשקשה לך, את מצליחה. להוציא ממך כתיבה מדהימה כדי לעזור לאחרות?)❤️
מי שמדברת ♥️דבורית
כשהיא משתפרת אני חוזרת לחיים
לראות אותה אוכלת משחקת זוחלת
ולא רק בוכה סמרטוט וקודחת מחום או מקיאה
זה פשוט מוריד נטל נכבד מאוד מהמחשבות השליליות
עכשיו נשאר בעיקר הלילות
והפחד שהשגרה הבריאה חלילה תופר שוב...
תודה רבה אהובה על ההתעניינות
ב"ה, הלוואי שהשגרה תמשיך בטוב...💓💓בארץ אהבתי
וואו דבורית!! זאת הייתה תגובה כל-כך משמעותית בשבילי.קמה ש.
בס״ד

ממש הרגשתי שהבנת אותי בכל סעיף וסעיף ומה שהגבת ממש נכנס לי פנימה. המשפט הזה שהאשה הזאת אמרה לך... וואו. ממש תודה שכתבת לי אותו. באמת כמה פשוט וכמה עמוק ונכון.

וגם כל הענווה איתה כתבת את הדברים ממש נגעה בי.

רפואה שלמה לקטנה ובריאות איתנה לכל המשפחה ♥️

תודה ענקית שוב פעם.
אהובה שאת ❤️דבורית
שמחה שהועלתי
דבורוש מהממתחדשה ישנה
אני תמיד נהנת לקרוא את הגיגייך...
אני הרבה פעמים מרגישה שאת כותבת מה שאני מרגישה רק לא יודעת לסדר את זה יפה בראש ולנסח מדוייק כל כך.
איזה דברים יפים כתבת! ואימצתי את המשפט להסתכל על הגדול... תודה!
אני גם מרגישה ככה לגבי הרבה מהפורום פהדבורית
כולל את וזה באמת זכות להיות חלק מקבוצה איכותית שחושבת על החיים לעומק
תודה רבה על כל מה שכתבת דבורית!מכחול
כתבת דברים ממש מעניינים, וגרמץ לי לחשוב על דברים מכיוונים אחרים - תודה רבה!
וחוץ מזה ברגע שראיתי שאת מסוגלת לכתוב תגובה כזאת הבנתי שיותר טוב לך עכשיו, וזה משמח ממש ❤️
מחממת את הלב ❤️דבוריתאחרונה
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך