הנחיית הורים המשך-תעזרו לי בבקשה להתמודד עם המחשבות הבאות?🙂קמה ש.

בס''ד

אז בימים האחרונים בדקתי אפשרויות שונות להנחיית הורים ובעקבות זה עלו לי כל מיני דברים בראש ובלב (פוסט כנה לפניכן, וגם קצת מורכב כי עם הרבה זוויות. אז בבקשה תהיו עדינות איתי, טוב? ❤). אשמח לשמוע מה יש לכן לומר ואיך לגשת ולהתגבר על הדברים השונים שמפריעים לי / מהם אני חוששת. אדגיש שאני כבר הרבה זמן מאד רוצה ללמוד בפורמט של הדרכת הורים, כך שזה לא שחסרה לי מוטיבציה בהקשר הזה.

א) נניח שהתחברתי לקורס אונליין מסויים. אני ממש בעד קורסים מקוונים. צרכתי כמה וכמה בחיים, בכל מיני נושאים, ומאד נתרמתי מהדברים שלמדתי שם. אבל קשה לי קצת עם כל מה שנלווה לזה. דף נחיתה נוצץ, פוסטים וסרטונים שממש בונים את האוטוריטה של המנחה... אני מבינה שהכלים האלה חשובים לקידום הקורסים האלה, אבל משהו מפריע לי שם. זה כאילו הופך את מעביר הקורס למעין דמות מושלמת כזאת. וקשה לי להתחבר למושלמות הזאת... זה כאילו ישר אומר לי ''תזכרי שזה רק החלק שאת רואה. אין לך מושג מה עוד קורה לה בחיים ואיפה היא לא מצליחה, כולל בהורות שלה'' ובהפוך על הפוך זה מעלה בי מעין סקפטיות כזאת וקושי לקבל את הדברים.

ג) דומה אבל שונה - ספציפית בנושא של ההורות, אני מרגישה שאין לנו ביטחון מה יקרה עם הילדים שלנו בעתיד. וגם המנחה לא יכולה לדעת מה יהיה עם הילדים שלה בעתיד. כלומר: אף אחת עוד לא גילתה את המתכון המושלם שעושה ילדים בריאים, מאושרים, טובים, בקשר טוב עם ההורים (ורצוי גם יראי שמיים ומחוברים לתורה ולמצוות חיוך). אז זה קצת מפחיד אותי ללמוד ממשהי שסוג של אומרת ''תעשו ככה ותצליחו''.

ג) ועכשיו לבעייה ההפוכה (!) - אני גם חוששת להרגיש 'מסונוורת' בקורס כזה. מניסיון העבר אני מרגישה שלראות נשים מדהימות כאלה קצת גורמות לי (באופן לא הכי מודע) לרצות ''לחקות'' אותן, ''להיות כמוהן'' (הכוונה למעבר לישום הכלים שהן מלמדות). וזה קצת בעייתי. כי אני צריכה להפוך לגרסה המשופרת של 'קמה' ולא של X או Z. לפעמים זה פוגש אותי בכך שאני מרגישה שזה משבש לי משהו ביכולת שלי להיות בהקשבה אמיתית של עצמי ולקבל החלטות שמדויקות לי ולמשפחתי. כמו לנטות להחליט דבר מסוים לאו דווקא כי זה מה שהכי נכון לי ולמשפחה שלי אלא כי משהו בי רוצה להיות ''מוצלח'' כמוהי. 

ד) עוד מקרה שרציתי לשתף אתכן. משהי שהתחברתי אליה ולמה שהיא מלמדת. אני יכולה לומר אפילו שאני מרגישה שהתקדמתי מאד בימים האחרונים בכל מיני נקודות בהורות שלי רק מלצפות בכמה דברים שהיא העלתה. אבל לצד כל זה היו לה גם שתי אמירות שממש הפריעו לי מאד. הקטע הוא שהדברים האלה שממש הפריעו לי לא קשורים לעצם התוכן (עם עצם התוכן אני מסכימה ומתחברת מאד) אלא לאיך היא בחרה להציג את הדברים. עכשיו כל מנחה מן הסתם שונה ממני, עם אופי אחר, עם נקודות טובות וכאלה שפחות. אז אולי הדבר הנכון הוא להתעלם מהדברים האלה ולהתמקד רק בטוב. מאידך אני לא באמת מצליחה להתעלם כשמשהו מפריע לי... יש תחומים שזה לא כל-כך מפריע לי (נגיד למדתי קורס בנושא כלכלי, ושם לא הפריעו לי הבדלים של אופי ואמירות שאני לא הייתי אומרת) אבל בנושאים מהותיים כמו חינוך ילדים זה דבר שהוא מפריע הרבה לי יותר. תת-תהייה היא האם אין לי ציפייה לא ריאלית ללמוד נושאים כאלה רק ממחנכים עם מידות ממש יוצאות דופן מבחינת האיכות שלהן. והאם אני לא צריכה לעבוד על לקבל את כולם, גם מבחינת המורים שלי, שגם הם בני אדם ולא יכולים להיות מושלמים בכל דבר.

ה) מה אם תהיו שם עצות לא טובות? או שלא תהיו טובות למשפחה שלי? לילדים שלי? ושאני לא אבחין בזה כי אני במקום של ''תלמידה'' ושאכלא בגישות ובדפוסים שבסוף יזיקו במקום לעזור חלילה?

ו) דבר אחרון, לא קשור לכל הנ''ל - אני מפחדת מעומס מנטלי. אז יש את הגישות ששמות את הדגש על מתן ושידור אמון ב/לילד. ויש את הגישות ששמות את הדגש על האופן בו אנחנו מנהיגים את התקשורת מול הילדים שלנו. ולא משנה למה אתחבר יותר, בסופו של דבר זה מחזיר (לפחות לתקופה) את כל האחריות על מה שקורה בבית עלי כהורה. ותגידו לי ''אלא מה? למה ציפית? את ההורה... זה התפקיד שלך, לא?'' ותהיו צודקות. אבל הנקודה היא שזה מפחיד אותי... אני חוששת שאני כל הזמן אהיה במודעות מוגברת+++ לכל מה שאני אומרת ועושה (אני גם ככה תמיד במודעות מוגברת ביחס לרוב האנשים שאני מכירה, לטוב ולמורכב). שכל דבר שלא ילך בבית אני אחשוב ''זה בגלל שלא יישמתי או לא יישמתי נכון את מה שלמדתי''. ושזה יעייף אותי מאד. אשתף שבשנים האחרונות אני בגישה מעורבת-משלבת כזאת שרואה את המקום שלי כהורה, כדמות מובילה ומנהיגה וכו' ומאידך מסתכלת על הדברים בשחרור מסוים ובקבלה שלא הכל בידיים שלי. שהילדים שלי הם בני אדם נפרדים ממני. ושעם כל הכלים, הרצון והעבודה, לא יכולה להיות כאן משוואה של ''עשי כך ותקבלי מהם כך''. אז עכשיו אני בנקודת זמן שאני רוצה לרכוש עוד כלים ולהעמיק את ההבנה שלי בכל התחום הזה של ההורות. אבל אני חוששת שזה יחזיר אותי להרגשה שהכל בידיים שלי ושזה תלוי רק בי. ושזה יגרום לי לעבוד מעבר לכוחות וליכולות שלי. משהי מבינה על מה אני מדברת?

תודה לכל מי שקראה... אולי יש כאן כאלה שמצליחות להבין את הדברים שניסיתי לנסח, שמזדהות, שעברו או עוברות תהליכים דומים (לא חייב להיות בתחום של הדרכת הורים, אפשר בכל תחום רגיש אחר) ורוצות להגיב לי... אם כן אשמח מאד (שוב - בעדינות בבקשה...) ❤

לא התעמקתי בכל מה שכתבת, מחילה מראש...מתואמת
רק בקשר לסעיף אחד - אני ממש מזדהה איתך. לכן התחברתי לקורס אחד של מישהי יחסית חדשה בתחום (ולכן היא עוד לא מומחית בפרסום...) שגם הגישה שלה נראתה לי. נרשמתי לסדנה קצרה שלה (אף שממש התלבטתי, כי היא מתקיימת בערבים כשאני שפוכה...) ואני מקווה שאפיק ממנה תועלת.
אם מעניין אותך לשמוע עליה - קוראים לה גאולה מילס. אוכל לתת לך באישי פרטי קשר איתה.
תודה רבה רבה מתואמת יקרה!קמה ש.

זה מהמם איך שאת מנסחת ומדייקת את הקושי וההתלבטות שלךבארץ אהבתי
ואני רוצה להגיד שהזדהיתי עם כמה מהנקודות שהעלית.
אולי זו הסיבה שעד עכשיו לא הלכתי לקורס של הנחיית הורים.
אני אוהבת ללמוד ולברר על חינוך ילדים, אבל באופן שאני לוקחת מה שנכון לי ומתחבר אלי.

מה שכן, היתה סדנה אחת שנרשמתי אליה פעם, של מיכל שניאור. זו לא ממש הנחיית הורים קלאסית, עובדים יותר על עבודת ה' בהורות, על הצד של העבודה שלנו, עם הרבה מקום לטעויות והכלה של עצמנו (לומדים גם מתוך מקורות ביהדות, הרבה ברסלב, וגם הרבה משיטת ימימה).
לא בטוחה אם זה מה שאת מחפשת. לא מקבלים שם כלים מעשיים לקשיים ספציפיים מול ילדים. יש כלים מעשיים, אבל לעבודה עצמית (שבסוף כמובן משפיעה על הילדים). אולי דווקא זה מה שאת מחפשת. לא יודעת...
יש לה גם שיעורים ביוטיוב, אז את יכולה להתחיל לשמוע שם ולראות אם מדבר אלייך.
ומצאתי כאן גם פירוט על הקורס שלה (ארוך יותר ממה שאני השתתפתי בו - אצלי היו 10 מפגשים, פה זה 22...). אפשר גם להיכנס לכרטיסיה של 'סילבוס' ולראות את ראשי הפרקים של המפגשים - https://www.vcollege.co.il/courses/syllabus/243
מגיבה כדי לחזורמאמאיה
תודה רבה בארץ אהבתי יקרה!קמה ש.

מתחברת ביותרתיתי2
לחוסר החיבור שלך לדמויות ספציפיות ומושלמות.
אני ממש לא מצליחה להתחבר למסרים שמלווים בהרבה שיווק או "תראו איך הצלחתי ותעשו כמוני".
אני מתחברת לדרך שיטתית, של ידע, שנובעת מתוך ניסיון רב בטיפול בהורות באופן מקצועי, ואם אפשר משהו שהונחל לאחרים ומוכיח את עצמו לאורך שנים אצל מגוון ילדים ומשפחות, מצבים וסיטואציות (כולל מצבים לא שגרתיים כמו אוטיזם, קש"ר, משפחות מורכבות) אז מה טוב.
אף אחד לא ממציא את הגלגל, יש גופי ידע וניסיון רב ובסה"כ אני לוקחת קורסים שמנגישים לי כהורה את המיקס של הידע והניסיון, אולי בבחירה של דגש או נטיה מסויימת מנומקת.

לגבי החשש שלך ממודעות יתר, מאשמה, מאחריות שאת לא באמת יכולה לקחת כי כבר הבנת שלא הכל בידיים שלך -
אני חושבת שהדרכה טובה, וקורס טוב, יתן לך לגיטימציה מלאה להקל מעצמך את מה שלא ניתן בידייך לשנות.
את מה ששייך לילד.
את התהליך, את הנטיעות הרכות שלא רואים להן עדיין פירות.
את החיבור לעצמך בעומק, מציאת האינטואיציה והבחירה ההורית, את האמון הפנימי והבטחון בדרך שלך,
גם אם אין תוצאות רצויות מיידיות.
הדרך חשובה הרבה יותר מהתוצאה.
בניית הקשר בינך לבין הילד, יותר חשוב מהנראות כלפי חוץ ואפילו רק כלפי עצמך.
ובקשר כמו בחיים, יש עליות ומורדות, יש פנים וחוץ, יש מהות וטפל, יש טעויות וכשלונות והצלחות והפתעות וגילויים שלא דמיינת.
ומעלה לכל בשורש של המתרחש, יש קשר שמתפתח והוא הלב של ההורות.
ולכן הדרכה טובה לא תצפה ממך להיות מושלמת, אלא למצוא את הדרך שלך להיות עוד יותר האמא שאת רוצה להיות. וכל צעד של התקדמות את תרגישי סיפוק ושמחה, ובבית תרגישי שינוי.
גם אם את עוד רחוקה מהדמיון/מהשאיפה הגדולה... גם אם יש נסיגות בדרך, כי תמיד תמיד תמיד יש רגרסיות....

תתרחקי ממקום שלא מעצים אותך באמת ונותן לך כוח פנימי להיות האמא שאת...
תודה רבה תיתי יקרה!קמה ש.

אני יוצאת מנקודת הנחהoo
שבכל אדם / שיטה יש מעלות וחסרונות
ולכן חשוב לקחת רק מה שמרגיש לך נכון, ולסנן את כל השאר.

לא צריך מתכון מושלם לגידול ילדים, כי אין כזה, צריך לעשות מה שחושבים שהכי נכון, במסגרת היכולות הקיימות. אני רואה הרבה עצות שבעיני ממש לא נכונות, והמיעצת מדברת בבטחון שכך צריך לעשות.. אין מה להתרשם מהביטחון של המייעצת, כל אחת שעוסקת בזה תדבר בבטחון.

אני לא מכירה במציאות שום איש או אישה מושלמים, אפילו לא משהו קרוב, אז גם אם במבט ראשון משהו לא מוכר נראה מושלם, אני יודעת שהוא רחוק מזה, וזה מה שגורם לי להסתכל על כל אחד במבט בקורתי ולא לרצות לחקות אף אחד.

לגבי עצות לא טובות- הדבר שהכי הרבה קיבלתי בחיי, זה עצות לא טובות, וכאלו גם גרועות ממש. למדתי מכל עצה שכן ניסיתי וגרמה לי לכשלון ולמפח נפש, מה *לא* לעשות. ככל שתרחיבי את הידע מה לא לעשות, תדעי יותר מה לעשות.

ידע ונסיון הם דבר מצוין, ואפשר במקביל ללמוד מתי ןמה לשחרר.
התהיות שלך, הלבטים, הרצון לחקור ולעשות נכון, להתייעץ אבל לבחור ולסנן, זו דרך נהדרת להגיע לדרך משלך.

תודה רבה oo יקרה!קמה ש.

אהבתי מאוד את הנקודה לגבי עצות "לא טובות"דבורית
הסתכלות נהדרת על המציאות
תודה לךoo
תראי לפני כל שינוי יעלו הרבה חששותהתמסרות
אני אומרת רגע תעצרי ותחשבי מה הברירה השניה?
לא ללמוד בכלל ואז הממד ישאר ככה, זה עדיף?

למה אני אומרת כי באמת אין מושלם. לא מנחה וגם לא שינוי שיבוא..

יש רק דבר אחד שעובד בטוח לטובה וזה תפילות של אמא!
אני אומרת את זה כי בעיני זה השילוב הכי טוב עם קורס כי זה ממקד אותנו לזכור שבסוף אלו נשמות שהקבה בחר שאת תגדלי אותם!
ולכן הטעויות שלך הכי טובות להם
וגם ההצלחות

ועם ככ הרבה רצון טוב ועומק כמו שלך אני בטוחה שסהכ יצא לך רוב של טוב מכל קורס.

בהצלחה רבה יקרה!
כתבת את הדברים שאני עונה לעצמי באמת, תודה רבה על החיזוק ❤קמה ש.

קמה, זה תקין שאני כ"כ נהנית לקרוא אותך. אפילו כשאת שואלת?😅קופצת
מנסה לענות קצת:
לגבי הענין של העטיפה החיצונית - אין לי הרבה מה לאמר. כמו שאמרת, בסופו של דבר אותו יוצר קורס צריך למכור ובשביל למכור צריך לעשות שיטות שיווק שכוללות ביניהם עטיפה מנצנצת וכו'..
כתבת שזה גורם לך כביכול "לחשוד" איפה זה לא מושלם. אז בואי תני לי להגיד לך מראש: זה לא מושלם! זה לא יכול להיות מושלם! ומקווה שזה גם לא מתיימר להיות מושלם!

מה זה כן? - כלים. אמור לתת לך כלים חדשים להתמודדות היומיומית. להקל, להאיר זויות חדשות.
וזה קצת מתחבר גם לפסקה השניה:

אני חושבת שכל הורה יודע טוב מאוד לאילו ערכים הוא רוצה לחנך ומה חשוב לו. איפה הבעיה?
כלי קיבול.
לא תמיד הילדים מוכנים לשמוע/לקבל.
בעיני המטרה של הנחיית הורים היא - לעקוף התנגדויות.
ברגע שאת לא מגיעה אפילו לעימות עם הילד , בכל נושא שחשוב לך, הוא שומע אותך, הוא נמצא במקום של קבלה. מה שלא יקרה במצב של התנגדות/חיכוך/ריב...

אני חושבת שכשהבית בכללי רגוע יותר, ואין ויכוחים ומצבי לחץ - אז האוירה" הכללית נינוחה יותר, מכילה, מאפשרת. אין הרבה מצבים טעונים, נשארת אנרגיה לדברים החשובים באמת: קשר בריא. שיח. זוגיות...

את יכולה לראות אפילו פה בפורום איך על אותם נושאים יומיומיים שקורים בכל משפחה - יש משפחות שזה דורש הר אנרגיה, תסכולים. מאבקים וכו' ומנגד - יש משפחות שהכל שם יותר בקלות. איך?
יש להם כלים טובים יותר לעבודה. הן לא מגיעות למצבי התנגדות כ"כ מהר.

את הכלים תקבלי, את התוכן - את יוצקת! מה שחשוב לך! שום הדרכה לא נותנת לך "תעודת ביטוח" לילדים בריאים ומאושרים, בטח ובטח שלא בענין הדתי. אבל היא יכולה לתת לך מצע רך ועשיר לקליטה של התכנים שאת רוצה להעביר.

נקודה אחרונה: אם את מרגישה שעצה מסויימת לא נכונה עבורך. אז מעולה! הנה האינדיבידואל שבך! זיהית שזה לא נכון לך וזה מצוין.
כמו שאמרנו: אין נכון אבסולוטית וכל משפחה והורים והניואנסים שלהם. קחי את הכלים למקום שלך. זה בסדר גמור.

לגבי הסוף: לשחרררררר
הרי ברור שכלום לא בידיים שלנו! אני יודעת שברור לך אבל זו הרגשה של הלב...
משהו קטן שעוזר לי בענין השחרור:

אני מדמיינת כמו לוח משחק של "סולמות ונחשים" "מונופול" או כל משחק בעל מסלול אחר.
יש את החייל - הילד שלי. ודרכו סדורה וידועה לה מראש. לי כאמא יש תפקיד חשוב מאוד במשחק (אולי הטלת הקוביות? אולי הבנקאי?) ובעל השפעה. אבל המסלול, הדרך, היעד - הם שלו! זה יהיה כ"כ מצחיק אם אני איהיה בחרדה, ויכסוס ציפורניים, וילקה את עצמי למה עשיתי ככה וככה, עכשיו בגללי יקרה זה וזה. אנחנו לפעמים מרגישות שהכל בידיים שלנו ועל כתיפנו ונכנסות ללחץ, בשעה שאותו "חייל" ממשיך במסלול הקבוע לו מראש מסלסל שירי לכת בדרך.. זה הרי מגוחך! זה בכלל לא שלך! זה הדרך שלו!
את רוצה להשפיע באמת? תתפללי.
לא שום דבר אחר!

לא הצלחתי לענות לך מסודר כמו ששאלת. אבל זה ככה הנקודות הראשוניות שקפצו לי בלי הרבה מחשבה...
בהצלחה ❤️

אהבתי את מה שאמרת על המטרה שהיא ''לעקוף התנגדויות''קמה ש.

בס''ד

זה חידד לי משהו.

וגם את המשל של סולמות ונחשים. זה ממש ככה. דימוי מעולה.

תודה יקרה!

(ותודה על הכותרת שלך, עשה לי טוב אחרי פתיחת שרשור קצת מסורבל כזה ❤)

טוב שאת מודעת לכל הדברים האלופליונקה
ככה תדעי לקחת רק מה שמתאים לך .
עוד נקודה, הרבה מנחות בעצמן למדו הנחיית הורים אחרי שהן קצת יצאו מהעומס או כתוספת פרנסה, זה לא שהן באמת מיישמות מה שהן אומרות.
עוד נקודה. לגבי הרבה התלבטויות מחנך מנוסה גם יכול להוות כתובת להתייעצות. (לא מורה מקצועי, דווקא מחנך וכזה שמצליח לגבש כיתה ולמצוא גישה לילדים). יש להם המון ידע וניסיון,
סתם דוגמא , אם מנחה היא מורה לאומנות בתיכון, היא פחות תבין בילדי יסודי, אם מנחה אימא צעירה ועובדת עם גילאי גן, היא גם פחות פחות תבין בילדים טיפה יותר גדולים.
לגמרי כדאי להזהר ממישהו שייתן עצות בלי להכיר ילד, משהו אוטומטי כמו תשחררי הוא גדול או לא משחקים לפני שיעורי בית
תודה פליונקה יקרה!קמה ש.

אני אענה בקצרהמיואשת******
כי כאילו אני מרגישה שאני לא יכולה לשים אצבע על כל שאלה שלך ולענות
אבל כן באופן ככלי לומר שרוב הדברים האלו לא עלו לי כשאלות בכלל
הנחית הורים הכוונה לא לחיקוי של מישהי, ולא ליישום בא עצות על הילדים שלך, אלא לגדילה של עצמך כאמא שלהם.
אם מישהי נותנת עצה כשילד עושה איקס תעשי וואי, זה לא מה שאני קוראת לו הנחית הורים בכלל.
מבחינתי אלו היו עצות להבין כשילד עושה איקס, איך מסתכלים על הקשר ביננו ועל שנינו כאנשים אינדיבידואלים, מבינים מה מפריע לי, מה הייתי רוצה לשנות, ונותן לי כלים לשנות את זה.
מעולם לא הרגשתי שמנסים לשדר לי איזה הצלחה מדהימה ואם תעשי ככה הילדים שלך יצאו מושלמים. ממש לא. שמעתי על כשלונות ועל מה אפשר ללמוד מהם גם כן.
נשמע לי שהגעת באמת לאנשים ״מפורסמים״ שמרגישים כנראה שהם חייבים לשדר מושלמות אחרת לא יבואו אליהם אולי? או שהם אושיות בתחום ואין כמוהם? גם אני לא הייתי הולכת למישהו שמרגיש לי ככה.
הנחית הורים זה לא זמר או סופר.
ואחרון חביב, כהורים אנחנו אחראים נקודה. אבל חלק מהלימוד הוא להבין דווקא איפה האחריות של הילד ולקבל את
זה ולשחרר.
❣️
מעניין מה שאת אומרתקמה ש.

בס''ד

אני מרגישה שאצלי אני בשלב הזה בעיקר מחפשת כלים נוספים. שזה בה עם העמקת ההבנה של עצמינו ושל הילדים שלנו ומה שביניהם. אבל אני כן בהחלט מחפשת גם כלים מעשיים. קצת קשה לי להסביר בצורה מדויקת...

תודה יקרה!

בוודאי כלים מעשייםמיואשת******
אבל כלים מעשיים של- תעשי כך וכך כדי להבין מה מפריע לך התנהגות הזו וזהו. תחשבי בצורה כזו כדי להבין איך את במערכת יחסים עם הילד יכולה לנטרל את ה שגורם לי לעשות את זה
וכן הלאה

ולא- אם ילד עשה איקס תעשי וואי.
כי כל ילד עושה איקס מסיבה אחרת
והסיבה היא החשובה והבנת הסיבה והיכרותה במערכת יחסים של האמא והילד והבית הספציפי, הם אלו שיביאו לפתרון הנכון
אני חושבת שאני מבינה את מה שאת אומרת, תודה 💗קמה ש.
קמוש מהממת,חדשה ישנה
קודם כל , מה שמפריע לך כל כך מראה כמה עדינות וכמה רגישות יש בך... את צריכה דקויות מדוייקות וזה מהמם. אני ממש מזדהה איתך.
מה שעוזר לי קצת, זה לזכור שאני לא לומדת תורה. זה סך הכל הדרכת הורים/יעוץ זוגי/כלים ל... ווטאבר...
את ממש לא צריכה לקחת את הכל כהלכה למשה מסיני, זה רעיונות נחמדים, אין לך מה להעריץ אף אחת, רק להעריך נקודות מסויימות. ותסמכי על הלב שלך ועל השכל שלך (וב''ה יש לך משניהם הרבה!) שתדעי מה את לוקחת ומה את מסננת. אין שום סיבה לחקות משהי, כי היא טובה במשהו מסויים ולך יש מבנה אישיות אחר, ואת מדהימה בדברים אחרים.
תזכרי, זה לא לימוד תורה שהכל קודש. זה דברים נחמדים, ןאת תבחרי מה מתאים לך ואת לוקחת ומה לא.

💕💕💕😍
תודה רבה חדשה ישנה יקרה!קמה ש.

שולחת חיבוק ❤️❤️לפניו ברננה!
קראתי הכל ואין לי הרבה מה לומר
חוץ מזה שהמודעות כבר מקווה ביותר מחצי כל התלבטות של כל סעיף.
כי את כבר עם יד על הדופק, אז בתשומת לב לבעיה יהא חצי מהפתרון, ואפילו תשומת לב מראש יכולה למנוע את היווצרותה
תודה לפניו ברננה יקרה!קמה ש.

מהממת!אבןישראל
אני מתחברת מאוד לשאלות שלך בעניין של הדרכת הורים התלבטנו הרבה ובסוף כן ניסינו משהו אנחנו באמצע.
כמה דברים
א. מה שהולך איתי בגידול ילדים זה קודם כל תפילות, תפילות על כל אחד מהם על עכשיו על העתיד ועל כולם יחד, אני באמת מאמינה שהרבה מהחיים של בן אדם זה התפילות שההורים שלו התפללו עליו, ובעיני זה מדהים.
ב. חוץ מתפילות גם צריך לחיות את ההווה ולגדל אותם בטוב, תמצאי מישהי שאת מתחברת אליה ולדרך שלה ותיקחי משם את הדברים שנראים לך.
מברכת אותך שתמצאי את הדרך שטובה לכם בחינוך הילדים, ושתהיה לך סיעתא דשמיא בחינוך הילדים ובכלל!
הנקודה הראשונה שכתבת - ממש תודה על זה.קמה ש.

בס''ד

היה במשפט הזה משהו שממש דיבר אלי וחיזק אותי. ממש. ועל הברכה שלך!! 

קמוש כבר הרבה זמן שרוצה לענות לךדבורית
מקווה שאצליח למרות שמודה מראש
שבעיקר אני פשוט מזדהה עם כל מה שכתבת
וזו עצם הסיבה שבאופן כללי אני פחות אוהבת ייעוצים למינהם, במיוחד בתחום של חינוך ילדים
לגבי הנקודה הראשונה- זה באמת מאוד מפריע לי ו- כמה מפתיע- זו הסיבה שפסלתי כמה דברים כאלו שהגיעו לפיתחי

לגבי ג (יש שני ג אז ג הראשון)- את צודקת. לאף אחד אין שום בטחון בכלום זולת ה' יתברך. אבל אין איזו נוסחה שאנחנו צריכים להגיע אליה וככה הילדים שלנו יצאו מחונכים טובים ומאושרים. זה בכלל לא עובד ככה.
קודם כל אנחנו יכולים לעשות *הכל* כמו שצריך ועדיין יצאו לנו ילדים ממש לא משהו. מחזק מאוד לראות שזה קרה אפילו לאבות שלנו (עשיו, ישמעאל.. ויש עוד הרבה דוגמאות)
גם מכיוון שאנחנו לא מבינים חשבונות שמים ולא יודעים למה נולדה לנו נשמה מסוימת עם תכונות מסוימות, וגם בגלל שיש לילדים שלנו בחירה והם ייצור נפרד מאיתנו.
אז מה כן התפקיד שלנו כהורים?
מי אני בכלל שאגיד... בדכ אני באמת לא מבינה כלום
אבל נדמה לי שעיקר התפקיד שלנו הוא להשתפר בעצמנו
אני מאמינה באמונה שלמה שכשאנחנו מזככים את המידות שלנו, מדייקים עוד משהו אצלנו, זו השפעה הכי גדולה שיש על הילדים שלנו. ולאו דווקא כי הם "קולטים אותנו" או "מחקים אותנו" לא בשום הקשר ישיר בכלל לפעולות שלנו. אלא כי יש לנו מה שאנחנו צריכים לתקן בעולם הזה ועצם התיקון מוליד איתו שפע מדויק יותר שמשתקף גם בילדים שלנו גם מבלי שנעשה דבר.

לגבי הנקודה השלישית- עצם המודעות לזה זה יותר מחצי פתרון

ד- קשה מאוד לדעת בלי דוגמא
אני חושבת שמי שעוסק בחינוך הוא צריך להיות כלי בנוי היטב. זה לא דומה לשום מרצה בתחום אחר. מי שעוסק בנפשות הציפיה ממנו אכן גבוהה מאוד. אולי אם תפרטי יעזור לדייק

לגבי הנקודה האחרונה- עומס מנטאלי. זו ה- סיבה בה' הידיעה שאני לא מתחברת לקורסים וייעוצים למינהם. אנשים כמונו שיש להם נטיה מוגברת למודעות עצמית, צריכים בעיקר לזרום עם החייך בשמחה ולשים לב פחות לעצמם.
פעם אשה מדהימה אמרה לי משפט מכונן
שאלתי אותה איך מתמודדים עם כל העומס של החיים ואיך היא תמיד מחייכת ככה ברוגע (היא גדולה ממני בלא מעט שנים ומהווה בעיניי מודל לאיזון רגשי בריא ושמח)
היא ענתה לי משפט מאוד קצר שמלווה אותי מאז ועד היום
"אל תתעכבי הרבה על הפרטים, תסתכלי בגדול"
קצר וקולע. זה ממש שינה לי תודעה
כשאני מרגישה שאני מסתבכת עם עצמי באיזה סבך של עשיתי כך ולא עשיתי אחרת וזה בגלל שאם הייתי עושה כך וכך- לעצור ולהסתכל בגדול מלמעלה, בפרופורציה של שנים, לפעמים של חיים, לא לשקוע בפרטים
אנחנו לא יודעים הרבה
סתם זה נראה לנו שיש לנו הרבה שליטה
ואם נדע יותר ונעשה יותר
אז יהיה יותר טוב
אנחנו קטנים מאוד (אני בעיקר)
השמחה שלנו, התפילה
הזרימה הפשוטה עם החיים
השתיקה גם כשלא מבינים
החיוך גם המאולץ
מעשים קטנים
השאר - של הקב"ה
אני כל כך אוהבת את החשיבה שלך..בארץ אהבתי
בעיקר מה שכתבת בתגובה לנק' ג' (הראשונה🙂).
זה כל כך נכון, שעיקר התפקיד שלנו בהורות זה להשתפר בעצמנו, וזה בעצם התיקון שלנו והשליחות שלנו (שמתבטאת גם בילדים אבל עומדת בפני עצמה). ובלי לבחון את ההצלחה באיך יצאו הילדים, כי זה לא המדד בכלל..

אגב, מה שלומך? אם חזרת לכתוב ככה זה אומר שאת כבר יותר בטוב? (או שגם כשקשה לך, את מצליחה. להוציא ממך כתיבה מדהימה כדי לעזור לאחרות?)❤️
מי שמדברת ♥️דבורית
כשהיא משתפרת אני חוזרת לחיים
לראות אותה אוכלת משחקת זוחלת
ולא רק בוכה סמרטוט וקודחת מחום או מקיאה
זה פשוט מוריד נטל נכבד מאוד מהמחשבות השליליות
עכשיו נשאר בעיקר הלילות
והפחד שהשגרה הבריאה חלילה תופר שוב...
תודה רבה אהובה על ההתעניינות
ב"ה, הלוואי שהשגרה תמשיך בטוב...💓💓בארץ אהבתי
וואו דבורית!! זאת הייתה תגובה כל-כך משמעותית בשבילי.קמה ש.
בס״ד

ממש הרגשתי שהבנת אותי בכל סעיף וסעיף ומה שהגבת ממש נכנס לי פנימה. המשפט הזה שהאשה הזאת אמרה לך... וואו. ממש תודה שכתבת לי אותו. באמת כמה פשוט וכמה עמוק ונכון.

וגם כל הענווה איתה כתבת את הדברים ממש נגעה בי.

רפואה שלמה לקטנה ובריאות איתנה לכל המשפחה ♥️

תודה ענקית שוב פעם.
אהובה שאת ❤️דבורית
שמחה שהועלתי
דבורוש מהממתחדשה ישנה
אני תמיד נהנת לקרוא את הגיגייך...
אני הרבה פעמים מרגישה שאת כותבת מה שאני מרגישה רק לא יודעת לסדר את זה יפה בראש ולנסח מדוייק כל כך.
איזה דברים יפים כתבת! ואימצתי את המשפט להסתכל על הגדול... תודה!
אני גם מרגישה ככה לגבי הרבה מהפורום פהדבורית
כולל את וזה באמת זכות להיות חלק מקבוצה איכותית שחושבת על החיים לעומק
תודה רבה על כל מה שכתבת דבורית!מכחול
כתבת דברים ממש מעניינים, וגרמץ לי לחשוב על דברים מכיוונים אחרים - תודה רבה!
וחוץ מזה ברגע שראיתי שאת מסוגלת לכתוב תגובה כזאת הבנתי שיותר טוב לך עכשיו, וזה משמח ממש ❤️
מחממת את הלב ❤️דבוריתאחרונה
קרסתי בערב.עוד מעט פסח

מצאתי את עצמי אוכלת לחם עם קוטג' לארוחת ערב, אז החלטתי לפנק את עצמי, להכין סלט טעים לשבת ולאכול ממנו קצת כבר הערב.

הכנתי את הסלט עם הילדים סביבי, ואז שמתי לקטנים שירים בטלפון וישבתי לאכול במטבח.

חוזרת הביתה הגברת בת ה-15 (שקמה ב-12 וכל היום היתה עם חברות), אומרת לי- 'לכבוד מה הם רואים סרט?'.

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

היא אומרת לי- 'אה, אבל להכין סלט מושקע יש לך כח? בגלל זה הם יצאו ככה מופרעים'.

מצאתי את עצמי בורחת לחדר, מקללת אותה בלב.

חצופה ומנותקת, שלא מבינה שמינית ממה שעובר על הורים בימים האלה.

ואני כל כך כועסת עליה על כל הימים האלה, שאני בקריסה והיא לא עושה כמעט כלום בבית (מתבכיינת שעה על זה שביקשתי ממנה לקחת את הכביסה של עצמה!!! לחדר).

ועוד באה בהערות מתנשאות.

עכשיו הקץ' המעצבן, זה שלדעתי זו אמא של החברה שלה שקצת מורידה אותה נגדי. מין אמא כוסמת-חינוך ביתי-טיטול רב פעמי כזאת, שכל היום מספרת כמה כולם נחותים לעומתה.

אוף.

בא לי לצרוח.

יואו! מחרפן בהחלטיעל מהדרום
לק"י

אני מבינה שזה חלק מגיל ההתבגרות, אבל זה לא הופך לנחמד יותר.

🫂

הפתח לאמירה שלהoo

זה ההסבר שלך

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

אני לא נותנת הסברים שמצדיקים את ההחלטות שלי

גם כי אין צורך וגם כי זה פותח אפשרות דיון לא רצויה

הייתי עונה בסתמיות 'רואים' 'ככה'

או מתעלמת מהשאלה

תלוי בטון שהיא נשאלה

נשמע מדויקמתיכון ועד מעון

בדיוקכך.

הבעיה שאנחנו המון פעמים מתנצלות, ממה שאני קוראת אותך את לא חיה את חייך כך ואת צודקת לגמרי, אבל רובינו כן

כןoo

רוב האנשים מצטדקים וגם מתנצלים כששואלים אותם (ובמיוחד נשים)

כדי להגיב אחרת

צריך להיות מודעים להשלכות התגובה ולהתאמן להגיב אחרת

(זו יכולת נרכשת)

בשיח הורה ילד

זה הכי משמעותי

כי ההשפעה של ההורה על השיח היא כמעט מוחלטת

(בניגוד לשיח בין מבוגרים

ששם ל2 אנשים יש השפעה על השיחה

ותגובה אחרת עוזרת

אבל השיח תלוי גם בצד השני)

ממש מזדהה. חיבוק ענקקדם
עבר עריכה על ידי קדם בתאריך א' בניסן תשפ"ו 20:49

משפט כזה היה מוציא אותי מדעתי, כל הכבוד שהלכת לחדר ולא צעקת עליה, אני לא הייתי מצליחה.

מאוד קשה לי שהמתבגרות שלי לא עוזרות בבית בכלל. ברמות שמזעזעות אותי. אצלנו שיחות הבהרה עוזרות, לצערי לזמן קצר מדי...

מציעה לשבת איתה לשיחה ולשקף את המצב מהצד שלך, למשל מה את עשית מהבוקר ומה היא. וכמה היא מקבלת מהבית ולא נותנת. (ארוחות, שימוש בכלים שמישהו צריך אח''כ לשטוף, קניות, הסעות, כביסות וכו') האמת שבעיני זה משפט כל כך חצוף, שהייתי מבהירה בהזדמנות קרובה באופן חד משמעי שלא מדברים ככה לאמא. ושלראות סרט זה הרבה פחות חמור מגאווה וחוצפה... אבל איך שאת מכירה אותה ואת הדינמיקה בבית, תעשו מה שנכון לכם

ווא, נעתקו לי המיליםמתואמת

את אמא מדהימה, שהצלחת לא להגיב לה! אני בטוח הייתי מתפרצת מיד...

האמת, שאולי במצב כזה לא נכון להתאפק, וכן צריך להעמיד אותה במקום מיד - לא מתוך התנצחות, אלא פשוט כהעמדת גבולות, שלא מדברים ככה לאמא בשום אופן.

מניחה שזו לא פעם ראשונה שהיא אומרת פנינים כאלה... חיבוק לך❤️ אולי אחרי המלחמה כדאי לשקול הדרכת הורים, כדי לדעת איך להתמודד מולה...

חיבוק על זה, לא נעים בכללשופטים

אני כן חושבת שצריך לדבר ולשתף, אם קשה בשיחה אפשר במכתב, בסוף אנחנו אחראים על החינוך ואם לא תספרי לה שנפגעת ושזה ממש לא היה במקום איך היא תלמד?

כשהיה לי מקרה דומה והייתי עצבנית ביקשתי מה AI לנסח מכתב ודייקתי אותו עד שהיה נראה לי קולע.

לא בהכרח שזה יעזור ויהפוך אותה 180 מעלות אבל אותי זה הרגיע שעשיתי את ההשתדלות שלי, כי למרות שאני טיפוס  שנמנע מויכוחים יש מצבים שזה הכרחי..

ואי אין לי מתבגרת אבל מעלה לי את הסעיף רק לקרוא🩷לפניו ברננה!

תקראי לה לחדר לשיחה ותלמדי אותה

שכדי ליצור אמא רגועה עם כוחות

אמהות צריכות לאכול אוכל איכותי גם אם זה במחיר סרט.

ושאם יש לה ביקורת שתתכבד ותשמור על האחים או שתעזור קצת כדי שלא תקרסי כשהפרינססה מסתובבת עם חברות.

סתם. לא יודנת כמה חכם להגיד את זה אבל אני מבינה אותך כל כך ושולחת חיבוק.

תודה לכולכן!עוד מעט פסח

הייתי בהדרכת הורים ספציפית עליה, כי היא באמת ילדה שמאתגרת אותי באופן מיוחד (בעלי טוען שזה בגלל 'היא ממש דומה לי. אני לא רואה את זה, אבל כן מעריכה את הדעה שלו, אז כנראה שיש בזה משהו).

אולי אני צריכה לחזור, כי זה כן הועיל לתקופה מסוימת, ועכשיו אני מרגישה ששוב אנחנו מתרחקות.

וכמובן שהחופש הזה שלה, מול כמות העבודה שלי, לא מוסיף רוגע. זה מתסכל ברמות.

אני חושבת שאולי כן יש מקום להודיע לה שהיא לא אורחתלפניו ברננה!
בבית ושמצופה ממנה איקס דברים מסויימים בכל יום (נראה לי עדיף מוגדרים שחוזרים על עצמם, כמו לדוג ארוחת ערב, או כלים וכביסות, ככה את מנטרלת ויכוחים) ואם מולך זה יתפוצץ אז שאבא יקח אותה לשיחה..
הלוואיעוד מעט פסח

אבא שלה באמת מצליח לגרום לה לעשות דברים.

אבל כשהוא לא כאן, אני לא.

היה לה בעקרון תפקיד מוגדר, היא פשוט לא היתה עושה אותו. כשהיינו מתעקשים, היתה עושה עקום בצורה שיותר פוגעת ממועילה.

הקטע שבעלי מצליח להוציא ממנה קצת עזרה (עם תלונות, אבל לפחות משהו), לכן ברור לי שהנקודה היא הדינמיקה ביני לבינה.

גם לי קרה משהו כזה פה ושם כמעט עם כל ילדפילה

אנחנו כהורים אשמים בזה.

אנחנו כל הזמן משדרים להם כמה דברים בעייתיים

1) הורה צריך להכיל כל הזמן

2) הורה הביא ילדים לעולם כך שכל התחזוקה היא בעייה שלו והוא צריך להתמודד עם זה

3) מותר להשתגע בגיל ההתבגרות

4) הורה צריך להיות תמיד חינוכי, נחמד וכספומט

5) אין ילד רע, יש ילד שרע לו

6) הורה צריך להיראות טוב ,לשדר שמחה ולהיות מוכן לכל תרחיש

7) העיקר שילד ישתף אותנו

8) מערכת החינוך לא טובה

9) מורה צריך למצוא גישה לכל ילד ולתת יחס אישי

10) צריך לאהוב את הילד בלי תנאי

יוצא שילדים מקבלים מסר שהם לא אשמים בכלום אף פעם , לא אחראים על שום דבר והורה צריך לשמוח כשבכלל משתפים אותו. וגם אם הם עושים בעיות , הורה עדיין חייב להם כי הוליד אותם.

ומה טוב בכלל בחינוך ביתי או חיתול רב-פעמי? 

הכיוון שלך נכוןמתואמת

אבל פחות אהבתי את הקביעה של "אנחנו ההורים אשמים בזה"...

אשמה עצמית לא תוביל לשום מקום בשום מצב.

יש דברים שאפשר לשנות בהתנהלות ובדינמיקה כדי לנסות לשנות, אבל יש גם אופי מולד של ילד, שההורה לא אשם בו... (וגם הילד לא, כמובן, וצריך לעזור לו ולכוון אותו לטוב - ככל האפשר)

..הרמוניה

נכון זה לא אשמת ההורים זה אשמת התרבות

ההורים שלי לא שידרו לי את רוב הדברים שהיא כתבה, בכל זאת איכשהו קיבלתי את זה מהסביבה

והתפיסות האלו יצרו לי ביקורות שונות על ההורים שלי (מודה בצער)

אין ספק שאם גם ההורים מושפעים מהחשיבה הזאת זה יותר רציני

..הרמוניה

סליחה על הפלישה, תגובה גאונית. ומאד מעוררת מחשבה

תראי יקרההפי

קודם כל כואב לקרוא את זה , ואין ספק שאת חשובה קודם כל ורק שתשקיעי בעצמך יהיה לך את הסבלנות להשקיע באחר(:

אז לא להזניח את עצמך תמיד לחשוב עליך , גם בנקיונות גם בבאלגן .

5 דק קפה לפני עם עוגה .. לשבת בחוץ לשמוע רגע שיר שאת אוהבת .. זה לא חייב להיות הפסקות של חצי יום. ( וגם זה מותר )

לגבי הבת שלך 2 דברים

1. היא מנסה לדבר איתך ( גם אם עקום , היא רוצה תשומת לב , לפעמים ילדים עוקצים דווקא במקום שכואב , כי כואב לה משהו , בדרך כלל זה שלא רואים אותה מספיק .. תנסי מתי שאת נינוחה ואין לך עומס לדבר איתה ככה בכיף. . ובלי מגננות .

2. יש פה גם חוסר כבוד , זה לא אומר שהיא רעה זה בדרך כלל אומר שעובר עליה משהו , אבל זה לא צריך לצאת עליך .

תגידי לה אני מבינה שחשוב לך החינוך שלהם ( באמת ולא בציניות) עם זאת תביני שאת מתנהגת בחוסר כבוד את קודם כל מזלזלת בעצמך ובי כאמא 

( גילוי נאות אמא אני לא , אבל עבדתי מלא עם ילדים ונוער עם בעיות התנהגות)

תודה לךעוד מעט פסח

באמת אחרי שנת לילה אני מבינה שהיא רצתה לקבל קצת זמן של קשר ויחס.

אולי היא קיוותה ששמתי לאחים שלה סרט כדי שאוכל לדבר איתה רגוע, והתאכזבה שלא זו היתה הסיבה...

האמת שמהחוצפה עצמה אני כבר לא מתרגשת.

מבחינתי זה כמו שלקטן בורח לפעמים פיפי- מתחלקות לה אמירות פוגעניות, אני הולכת עד יעבור זעם.

היא יודעת מה מותר להגיד ומה לא, ובדרך כלל אני לא כזה מתרגשת מפליטות פה שלה (אבל, כמו שכתבתי למעלה, זה גם היה משהו קיצוני, וגם היא תפסה אותי בזמן שגם ככה הייתי על הקצה).

לפחות עברנו את השלב שהיא אומרת את זה בצרחות...

את מדהימה באמתהפי
זה נשמע שאת בעין טובה ומכילה את הסיטואציה יותר מכל עצה טובה שאפשר לתת 
קשוח עכשיו, קשוח עוד יותר עם מתבגריםמתיכון ועד מעון

בטח בזמן הזה. היו לנו לא מעט פיצוצים קולניים עם המתבגרים (בעיקר אחת מהם) כולל בדיוק בשנייה שאחותי הגיעה לקחת משהו ושמעה צרחות הדדיות, זה לא ממקום שאומר שזה בסדר, רק לנרמל שזה קורה ולכולם, כולנו על הקצה

אני חושבת שטוב שאת דואגת לעצמך, וזה גם אולי לא סבבה שהיא קמה מאוחר, אבל הרבה נוער בגילה קם סופר מאוחר.

צריך למצוא זמן רגוע לדבר איתה לשמוע מה יושב עליה ולמסות למצוא דרך להציב דרישה וגם לראות אותה.

בהצלחה יקרה!!!

אני באמת מרגישה שהיא מתפספסת ליעוד מעט פסח

יש כל כך הרבה דברים הישרדותיים, sos שחייבים לעשות בדחיפות- שאין זמן לילדים שהם לכאורה עצמאיים ומסתדרים לבד.

אולי זאת היתה קריאת השכמה לראות אותה יותר.

מצד שני, בכנות, איפה אני מכניסה גם את זה ללו''ז???

אוף.

קשה להיות הורים במלחמה.

לגמרי קשהמתואמת
ואל תאשימי את עצמך על מה שאת לא מצליחה... תנסי לבדוק מה סדר העדיפויות הנכון לך עכשיו (אולי למשל אפשר לוותר על הלימודים של האמצעיים כדי שתוכלי לשים לב יותר למתבגרת? אולי איכשהו יש מקום להוריד סטנדרטים בסדר של הבית? אולי אפשר לשלב בין דברים, ודווקא תוך כדי שאת מסדרת להזמין אותה לדבר איתך? מה שנראה לך שתהיי מסוגלת לו עכשיו❤️)
זה ממש לא נאמר בשיפוטיות, מקווה שזה ברורמתיכון ועד מעון

אם תצליחי למצוא אפילו כמה דקות, רצוי בשעות הלילה שהקטנים כבר לא מסביב, לדבר איתה טיפה, ובעיקר להקשיב לה, זה מצוין. תנסי, רק אם יתאפשר.

זה באמת באמת קשוח

כל כך מכירה את זהאורי8
קרה לי עם חלק מהמתבגרים. זה מעצבן ופוגע ברמות אחרות... הגדולים שלי מעל גיל 20 ויש חי כבר נשואים. וטם זה מעודד אני יכולה לומר שזה מאוד מתעדם בהמשך, והם מתחילים בשלב כלשהו לראות אותך...ושאני ממש מנסה לעבד על עצמי לא להפגע אישית).לא תמיד מצליחה... רק בשבוע שעבר היה לח ענין דומה עם הבן שלי) . אני כן חושבת שכדאי לדבר איתה בזמן רגוע( אולי את ובעלך יחד) על איפה היא יכולה להיות שותפה בבית . ואחרי שנרגעת מהפגיעה הכל כך מוצדקת גם להיות המבוגר האחראי ולהמשיך את הקשר ולהיות אמא שלה  אפשר גם לנסות לומר שמה שאמר פגע בך כי את עובדת קשה ומותר לך לפנק את עצמך בלי להכנס לדיון על זה. ואז פשוט להמשיך הלאה ושזה לא יגרר לעוד ברוגז ןכעסים.  בהצלחה יקרה, זה לא קל , יכולה לומר שיש לי בת מהממת שדומה לי מאוד והתנהגה בדיוק כך בגיל 15. היתי נפגעת ממנה מאוד ותמיד אמרתי לה מה אני מרגישה אפילו שזה יכל להמשיך את המריבה כי לפי דעתי היא צריכה להבין שאמא היא בן אדם עם רגשות ולמילים שלה יש כח ויכולת לפגוע. אבל תמיד הקפדתי להמשיך הלאה ואחרי שנרגענו להיות אמא שלה לדאוג לה להיות אכפתית. לא נתתי למריבות להגרר .  ב"ה היום היא נשואה ואנחנו במקום אחר לגמרי. 
וואי קשוחתהילה 3>אחרונה

קודם כל נשמע מתסכל ומקומם

הקושי של הזמן הזה והעומס

זה שהגדולה מרוכזת בעצמה, וגם מבקרת, ולא מושיטה עזרה

תחושה שהאמא השניה מורידה אותך

ממש ממש קשוח.

בסוף הכל יושב על החוויה שלנו בתוך עצמנו,תחושה שאולי לא הצלחתי או לא הייתי אמא מספיק טובה היוםוהיא מכאיבה, ועוד יותר אם מישהו מגרד אותה, ופי כמה כשמסובבים את הסכין.

תחבקי את עצמך, תכאבי את התחושה,

ותזכרי שלמרות שזה מה שאת מרגישה כרגע,

הכל בע"ה יעבור ואת בוודאי אמא נהדרת ומשקיעה.

אחרי שתעבדי את מה שנגע בך וטלטל אותך, נשמע ששווה לתפוס שיחה עם הבת על הציפיה שלך ממנה, ובכללי על התחושה ואולי גם על האמירה הזאת (נשמע שגם לה יש תסכולים מסויימים, ושווה אולי לאפשר לה לשוחח על זה כשתהיי פנויה לשמוע)

אבחון פסיכודיאנוסטימשתדלת פלוס
מי מופנה לאבחון פסיכודיאנטסטי?

איך מתבצע?

מה בודקים?

מי מבצע אבחון זה?

בדרך כלל פסיכולוגים קלינייםמתיכון ועד מעון

עושים אולי גם שיקומיים, לא בטוחה

לרוב שיש שאלה רגשית עמוקה

עושים אבחון עם כלים רגשיים וגם מבחן אינטליגנציה 

תודה רבהמשתדלת פלוס
האם זה קשור לאוטיזם?
יש אבחון פסיכולוגי לאוטיזםמתיכון ועד מעון

ספציפי לאוטיזם עם כלים מותאמים.

שזה נערך ע''י התפתחותיים, קליניים של הילד וגם שיקומיים החינוכיים שעברו הכשרה 

מוסיפה שלצורך אבחנה של אוטיזםמתיכון ועד מעון
צריך גם אבחון רפואי של רופא התפתחותי או פסיכיאטר 
אצלנו קיבלנו הפניה בגלל חשד לאוטיזםמתואמתאחרונה

אבל בפועל האבחון הזה לא אבחן אוטיזם (צריך אבחון אדוס בשביל זה).

כך שאם זה החשד אצלכם - עדיף ללכת ישירות לאבחון אדוס אצל פסיכולוג שמומחה בזה... (וצריך גם לאבחן אצל פסיכיאטר)

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11אחרונה
אמיתי המספר
אמהות לבנים מתבגרים- עדיף לבן בכור. האם אתם מעיריםאביגיל ##

לתפילה??

אצלנו הנהגתי כלל בבית שקמים עד השעה 8:15

לכולם. גם למתבגרים וגם לקטנים יותר. כמובן גם לעצמי (זה מאוד מפתה להשאר במיטה בחופשים)

אבל את הבן המתבגר הגדול- בן 15 אני צריכה להעיר מלאא פעמים וזה מתיש אותי וגם מכניס אווירה לא טובה בנינו

מצד שני אם אני אעזוב אותו ואתן לו לקום בשעות מאוחרות, ברור שכולם בעקבותיו...

אשמח לשמוע מה קורה אצלכן

אצלנוoo

הגדול מגיל צעיר קם מעצמו בזמן לתפילות (יש מנינים גם ב9 פלוס ככה ש8:15 זה די מוקדם)

ודווקא הבא אחריו שהוא בן 15 לא תמיד קם מעצמו לתפילה

בעלי מעיר אותו

לפעמים כמה פעמים

אבל בגלל שהוא רגיל לקום (בזמני שיגרה) מוקדם לישיבה

אז לא קשה לו לקום ב8+

כשאנחנו מעירים אותו לישיבה

זה יכול להיות הרבה פעמים

אבל למדנו להישאר עם אווירה טובה גם כשזה לוקח הרבה פעמים

(סבלנות+ התאמת הציפייה למציאות)

בן הגדול תמיד קם לבדפילה

לבן שני בגיל של הבן שלך יש קושי , אז בעלי מעיר אותו אבל לא כל יום. בכוונה העברתי את הכבוד לבעלי מכל מיני סיבות.

בנות מתבגרות ביום חול קמות לבד, בשבת ובחופש יכולות לקום מאוחר . אני לא מעירה.

את ילדה בכיתה ו מעירה בימי חול , בשבת לא.

את קטנים מעירה ביום חול , בשבת לא .

אנחנו מעירים אותםמתואמת

אבל לא יותר מכמה פעמים. (יש לנו בת בכורה ואז שלושה בנים מעל בר מצווה)

לא חושבת שזה נותן דוגמה אישית לאחים הקטנים, לכאן או לכאן... כל אחד עם האופי שלו (והמורכבויות שלו), וכולם יודעים שלא כל האחים אותו דבר...

לא בן בכור אבל יש כמה בנים בגילאי 15-22אורי8

אחרי הרבה ניסוי ותהיה ובנים באופי שונה . החלטנו שלא מעירים. כן אומרים בוקר טוב. מעירים את מי שאנחנו יודעים שחשוב לו לקום. לא חופרים. חלק מהבנים שלנו קמים מוקדם לתפילה וחלק לא, מתפללים במנין מאוחר ולפעמים גם בבית כי אין כבר מנין. החלטנו שיותר טוב להשאיר את זה להתמודדות שלהם עם עצמם ומול הקב"ה ולא מולנו. זה גם לא קשור לכמה הילד תורני. מי שקשה לו לקום זו התמודדות שלו, לא מאבק מולנו. אנחנו רוצים שיקום לתפילה מתוך רצון ובחירה שלו. וראינו שאם זה מולנו זה הופך את זה לענין מולנו. אני לא רואה שזה משפיע על האחים אצלנו. יש 2 בנים שקמים מוקדם ו 2 שקשה להם יותר. והאח בן ה 11 הוא באופי של הקמים מוקדם וזה שאחיו ישן לא קשור אליו. היה נראה לנו שחבל על המלחמות בנושא. ובנות מתבגרות שקמות מאוחר בימי חופש אני לא מעירה. אלא אם כן הגזימו( השעה 12 והן עוד ישנות... )

כשאני מעירה אותו, הוא בסוף קם והולך. רק שזה התפקידאביגיל ##

שלי

ואת זה אני לא אוהבת 

תודה לכל מי שענתה! קראתי מזמן, אבל שכחתי את הסיסמאאביגיל ##

ולקח לי זמן להתחבר

אני שואלת האם בכלל להעיר את המתבגרים, זה בהכרח נכון?

ברור שהוא מעדיף לישון עד שעות הבוצר

מצד שני כן חשוב לי הגבולות, ולשמור על סדר יום ברור.

לקום בשעה נורמלית

מתלבטת בעניין 

כל מקרה לגופופילה

ברור שצריך לשאוף לנפרדות ולהעביר אחריות לילד. אבל לפעמים זה לא מתאים.

אם הבחירה בין להעיר או להגיע למצב שילד קם מאוחר , מפסיד חלק מיום לימודים , אז ברור שעדיף להעיר.

ממה שאני רואה כאמא לכמה מתבגרים , יש היום המון נשירה מבית ספר. גם מלחמה תרמה לזה

אני מדברת על החופש.. שאז הוא לא קם מעצמואביגיל ##אחרונה

בישיבה אני מתארת לעצמי שהוא כן קם בזמן

אני נוטה יותר להמשיך לעמוד על זה, פשוט הוא אומר לי שאת כל החברים שלו לא מכירים ומאפשרים להם לקום מתי שבא להם

אני באמת שומעת דעה כזאת פופולורית

מחנך שצועקנשימה עמוקה

כבר איזה כמה שבועות שאני מרגישה שהבן שלי בן ב9 לא כהרגלו. הוא קצת יותר משתובב ומתחצף, יש לו מין תיקים כאלו בעיניים ואפילו קרה שהגבתי על משהו בצורה לא הכי מכילה והוא התחיל לבכות.

מדובר בילד סופר מתוק וחברותי, שנראה שהכל טוב לו ולא נותן לדברים להשפיע עליו. הוא אהוב על החברים שלו ויש לו קסם אישי. הוא תמיד מסתדר עם הדברים ולעולם לא מקטר.

כששואלים אותו איך היה בבית הספר/בפעילויות תמיד עונה סבבה ונראה מבסוט. לכן היה לי ברור שמשהו עובר עליו.

לקחתי אותו לשיחה אחד על אחד ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא כהרגלו וכמה שאני אוהבת אותו ואשמח לשמוע מה קורה איתו כי אני יודעת שגם לו פחות נחמד במצב הזה ואני רוצה לעזור לו.

הוא סיפר שיש שני דברים שמפריעים לו. יש 3 ילדים בכיתה שלוקחים לו דברים וזורקים אותם מאחד לשני. הם קרעו לו מחברת וחטפו לו את הכיפה וזרקו מעליו כמו קוף באמצע. הוא ממש היה עצוב כששיתף את זה וזה ממש עשה לי כווץ' ענק בלב והרגשתי את תחושת ההשפלה שלו. טען שהוא לא עשה להם כלום מראש והם עושים את זה בלי סיבה. הוא יודע גם להשתובב עם חברים אבל אף פעם לא עושה דברים כאלו שפוגעים בילדים.

הדבר השני שסיפר היה שהמחנך שלו בשבועות האחרונים ממש צועק. תיאר שהמחנך צעק על הילד שיושב לידו כי הוא דיבר בתפילה ואמר שהוא ממש פחד מזה ואחר כך ביקש לצאת לשירותים כי הרגיש שהוא צריך להירגע. הוא לא צועק עליו ישירות, אלא על חברים אחרים. הוא סיפר את זה עם דמעות בעיניים ואמר שזה גורם לו לפחד מהמחנך.

עכשיו, הנטייה הטבעית שלי במקרים כאלו שעולים בכיתה היא לפנות למחנך ולדבר איתו ישירות על מנת שיהיה מודע ויתערב באירוע. אבל עכשיו אני תקועה. לא יודעת אם נכון לפנות למחנך ולומר לו שהבן שלי מפחד כי הוא צועק. וגם לא בטוחה שהבן שלי ישתף פעולה עם המחנך לגבי הילדים שקשה לו איתם, בגלל שהוא לא סומך על המחנך ככה.

כמובן שלבינתיים אמרתי לו כמה אני שמחה ששיתף אותי ועכשיו אני יודעת מה עובר עליו. ניסיתי לחזק אותו כמה הוא חזק בפני עצמו ולהשתתף איתו ברגשות הקשים שעולים מתוך הסיפורים שלו.

אבל אני ממש רוצה לעזור לו מעבר ואשמח להצעות מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. לפנות לרב? לפנות להורים של הילדים הספציפיים? ליועצת?

קשה לשמוע שהילד שלנו עובר דברים כאלה...מתואמת

נהגת ממש בחוכמה, וכל הכבוד גם לו ששיתף אותך ככה.

נראה לי שהכי חכם לפנות ליועצת. אבל לא עכשיו, רק כשתסתמן חזרה לשגרה, כדי שהיא תוכל לדבר בדברים האלה בזמן אמת.

איך הוא עכשיו, כשהוא נמצא בבית ולא באזור הפעולה הקשה? איך הוא מושפע מהמצב?

הייתי5+אחרונה

כן מדברת עם המחנך. המחנך בבעיה, הוא צריך להשליט סדר בכיתה וללמד. זה מאוד מאוד קשה. בנוסף יש מורים שהקול שלהם גבוה יותר ממורים אחרים ונשמע יותר מאיים. הם לא תמיד מודעים לזה. גם בגלל שתלמידים לא ממש מקשיבים, הם נאלצים לצעוק לפעמים. יש ילדים רגישים (גם לי יש כאלו, וגם אני כזאת) שצעקות מלחיצות אותם. במיוחד רואים את זה שהם נבהלים מצעקות על מישהו אחר. כי אם זה היה עליהם זה היה מובן, אבל על מישהו אחר זה כבר רגישות גבוהה יותר.

שיחה כנה עם המחנך, יכולה להועיל, גם כדי להכיר את המחנך ודרכי הפעולה שלו, גם שהמחנך יהיה יותר מודע לילד שיושב בכיתה ומפחד ממנו, וזה בטח לא הכוונה שלו. (בד"כ, לא מכירה). לפעמים פיתוח של קשר אישי עם המחנך יכול לעזור ליותר קרבה והרגשה יותר בטוחה.

להסב את תשומת ליבו של המחנך לילד השקט בכיתה, זה חשוב. וחשוב גם לשתף אותו במה שקורה בין הילדים. המורים לא נמצאים עם הילדים כל רגע וממש חשוב שמחנך ידע גם מה קורה בהפסקה.

אפשר לאמר לו שתשמחו שידבר בכיתה על נושא כזה או אחר בלי להזכיר שמות של ילדים. האירוע נשמע כמו התחלה של בריונות, כדאי לגדוע אותה כבר עכשיו.

אבל נראה בכלל מתי יחזרו ללימודים...

(הבן שלי בתחילת השנה שמע מי יהיה המחנך שלו וממש התבאס ולא רצה ללכת ללימודים כל יום. היו לו דעות ממש גרועות עליו בגלל שפעם הוא לימד אותו וגער בו, או משהו כזה. אבל כמה שיחות שלי עם המחנך ויותר תשומת לב אישית של המחנך לבן שלי והתיחסות אליו בכיתה בצורה שמותאמת לו, באמת שינו את היחס של הבן  שלי למורה הזה. לפני כמה זמן המחנך יצא למילואים ועכשיו הבן שלי מתלונן על המורה המחליף ומתגעגע למחנך 😆). בהצלחה ממש, רוב המורים הם אנשים טובים שרק מנסים לעשות את העבודה שלהם. זו אחת העבודות הכי קשות שיש (מניסיון). לפעמים הם גם עושים קצת טעויות. כדאי לבא בעין טובה על המחנך וממקום כזה לשוחח איתו.

בהצלחה

כמה אתן משלמות על משלוחי מנות לגדולים?1289

בעקבות דיון עם הגדולים יותר בבית (שלוש עשרה וחצי ו11)

כמה אתן מסכימות לשלם על משלוחי מנות לילד?

היה כאן דיון מעניין

ונשים רגע בצד את האופציה של הכסף שלהם…

ועל מה זה יושב כי אני יודעת על מה…

לא יודעת בדיוק כמהoo

כי אני לא מתעסקת עם זה

אבל מגיל צעיר הם מכינים משלוח שכולל

שקית מעוצבת כלשהי

פחית/ טרופית

חטיף כלשהו

כמה ממתקים קטנים

הם מחלקים בין 5-15 משלוחים כאלה

תלוי גיל/ ילד

תלוי כמה משלוחים יש בסך הכליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ו' באדר תשפ"ו 9:27

לק"י

אצלינו לארבעה ילדים יצאו בערך 20 משלוחים,

כך שמבחינתי גם 10 למשלוח זה בסדר. השנה יצא פחות. נראה לי סביב 6-7.

אנחנו לרוב קונים משלוחי מנות עבור מה שנותנים בכיתהבארץ אהבתי

שזה בא עם הגבלה של כמה ממתקים מותר לשים שם (2 או 3 בד"כ).

בפורים עצמו הם מביאים הרבה משלוחי מנות (הבת שלי בת 12 מן הסתם תכין לכל החברות בשבט ולמדריכות). אז אני מעדיפה להתבסס על משהו שמגיעים בבית (עוגיות מכמה סוגים), ומוסיפים לזה חטיפים/ממתקים שאנחנו מקבלים במשלוחים שמביאים לנו (גם ככה נשאר לנו אחר כך הר של ממתקים...)

זה אומר שצריך להכין כמויות אסטרונומיות של עוגיות,שופטים
לא? 🤔

אני בדרך כלל מכינה בצק פריךבארץ אהבתי

מהמתכון השני בחתימה של @יעל מהדרום, ומכינים מזה הרבה עוגיות מכמה סוגים - עוגיות בצורות (עם קורצנים), עוגיות ספירלה (צובעים חלק מהבצק בחום עם קקאו בשביל זה), אם יש כוח אז גם עוגיות דובים (דורש יותר השקעה אבל הילדים אוהבים).

ולפעמים הגדולה שלי מכינה גם עוגיות שוקולד צ'יפס.

בדרך כלל שמים בכל משלוח מנות כ-4-5 עוגיות, אורזים יפה בשקית צלופן, ולפעמים גם מוסיפים משהו מהממתקים/חטיפים שקיבלנו.

לפעמים אורזים כמו סוכריית טופי (בשקית צלופן ארוכה, קושרים משני הצדדים כמו סוכריה גדולה), ולפעמים הילדים מכינים לפני פורים מארזים למשלוחים שלהם בצורת ליצן, כמו פה -

זה לא יוצא משלוח ענק, אבל כן כזה שכיף לקבל. והילדים אוהבים את ההכנות, זה חלק מאווירת חודש אדר...

אוי זה מתוקשופטים

איך עושים את הליצן? הוראות לידיים שמאליות בבקשה 😅

מתי את מכינה ומתי אורזת? 

פה יש קצת יותר פירוטבארץ אהבתי

משלוח מנות קטן עם המון יצירה | נעמה ואני רעיונות לעיצובים מתוקים

לא חייבים לעשות בדיוק כמו שם.

בגדול העיקר זה ריבוע/מלבן לגוף הליצן, עיגול לראש (מציירים פרצוף, אפשר להדביק עיניים זזות), משולש לכובע, ומלבנים ארוכים לידיים שמחבקות את הכוס (אפשר להוסיף בקצה כפות ידיים, בעיני יוצא חמוד גם בלי צורה ברורה של ידיים..). לא צריך להיות מוכשרים בשביל שיצא טוב.

בדרך כלל את העוגיות אנחנו מכינים בשבוע שלפני פוריםבארץ אהבתי

צריכים למצוא לזה יום השבוע.

את הליצנים הילדים מכינים בעיקר לבד, לפעמים אני קצת עוזרת להם לגזור את החלקים. (בפעם הראשונה עשינו ביחד, אבל עכשיו הם כבר מנוסים...)

בערך 5 אולי טיפה פחותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ו' באדר תשפ"ו 17:55

נניח שקית שוקו ועוגיות ביתיות (היה עכשיו 8 שקיות ב15)

או פחית/בקבוק מיץ (משהו מהמבצעים) וחטיף ממארז או חטיף שוקולד קטן

או כמה חטיפים/ממתקים ממארזים

לא זוכרת בדיוקמתואמת
אבל עקרונית אנחנו קונים מארזים של ממתקים, ומסכמים איתם שהם יכולים להשתמש בזה, ואם הם רוצים להוסיף (למשלוח גדול יותר או לכמות גדולה יותר של משלוחים) הם יכולים להכין בעצמם מאכלים (כמו פופקורן, עוגיות וכדומה) ולהוסיף למשלוחים.
10 שח למשלוחאשת מקצוע
ישלי בת 11.5 ובת 10פלספנית

בעזהי"ת

קונה דברים שנחשבים בעיניהן 'שווים' בהזדמנויות משתלמות, כך שהמשלוח יוצא שווה ובעלות נמוכה. 

בד"כ סביב 4-5 שקלים, השנה הגענו ל6.5 וזה כולל את הכל (אריזה וכו'). 

ספציפית השנה לכל משלוח יש כוס ובו ממתק שווה של מקלות גומי עם ג'ל לטבילה וסוכריות קטנות לציפוי, חטיף קטן פשוט, סוכריה על מקל מהסוג השווה, סוכריות קופצות, שעון סוכריות, ובתוך המכסה של הכוס- סקוושי קטן ויד נדבקת (לגדולה במקום היד הנדבקת יש מחזיק מפתחות חמוד של דובי). 

זה יצא 4.5 שקלים למשלוח, אבל הן נורא רצו להביא גם בקבוק שתיה קטן אז זה עוד שני שקלים למשלוח.. 

יש שנים שהן עשו ביתי, נדמה לי ששנה שעברה הן הכינו כמה סוגים של עוגיות וארזו יפה, הייתה שנה שהן הכינו עוגות אישיות (בתבנית אינגליש-מיני) ואת השם של החברה משוקולד, כל פעם משתנה.. אבל זה סדר הגודל של העלויות.

הנשה הסתבכתי עם זה באמתפה משתמש/ת

כי הזמנתי מראש בזול מארזי חטיפים וֶסוכריות ומיני שוקולדים לכולם.

ואז הגדולה החליטה שהיא רוצה יותר מזה

אז נתתי לה עוד חטיף מיוחד בנוסף וגם זה כנראה לא היה נראה לה מספיק והיא רוצה להביא ללפחות 11 בנות רק היא.

אז את הפחית שרצתה להוסיף- היא קנתה מכספה. הרגשתי 'שה לא נכון להרגיל אותה לכזה רף גבוה ורק לה ואז בהמשך כולם יצפו להצטרף לרף הזה וגם ככה הז חג כהז יקררר

אז התלבטתי אם זה היה הגיוני שקנתה את הפחיות מכספה

באמת התלבטותיעל מהדרום
לק"י

אני כן מבינה שבשלב מסויים לגדולים מתאימים דברים אחרים. אפשר להחליט שבמקום 2 דברים זולים- לשים משהו אחד יקר יותר/ יותר מיוחד.

לדעתי זה הגיונירוני 1234אחרונה

אני השנה קניתי לגדולה פחיות כי היא נתנה רק ל-4 חברות אבל החבאנו את זה מהקטנים…

בעבר אמרתי לה שאני מוכנה לקנות רק X ממתקים בכל משלוח ואת השאר היא השלימה ממשלוחים שקיבלה 

דילמת יום הפיג'מות השנתית124816

כבכל שנה הגענו ליום הפיג'מות ואיתו הדילמה הקבועה.

מה יותר פאדיחה?

ללכת לבית הספר עם פיג'מה או ללכת לבית הספר עם בגדים רגילים ביום פיג'מות?

הצעת הפשרה של ללבוש מכנסי פוטר וחולצת גלופה, נפסלה באמירה נחרצת:"או פיג'מה פיג'מתית או בגדים רגילים"

ואולי הפתרון לשבת על הספה ולהתלבט עד שיסתיים יום הלימודים?

*פיג'מה, לאלו שפחות מכירות את המושג, הוא בגד שנועד במקורו לשינה, אך משמש בעיקר ליום פיג'מות, כי למה לא לישון עם הבגדים...

אהבתי את הכתיבה😂יעל מהדרום

לק"י

היו שנים שבאמת קניתי לילדים פיג'מות במיוחד לכבוד היום הזה, כי הם ישנים עם בגדים מאידיאל😅

(האידיאל שלי כמובן).

עדכון מהשטח124816

יצא סוף סוף לבית הספר,

הפתרון:

פיג'מה ועליה בגדי יום יום, כלומר לדחות את הדילמה להמשך...

יפה. חשיבה יצירתית😅יעל מהדרום
ועכשיו, למי יש מקלט ולא ממ"דמתואמת

יש מסיבת פיג'מות קבועה פעמיים-שלוש בלילה😅

(גם אצלנו לא לכולם יש פיג'מות אמיתיות, וזה אכן פדיחה כשצריך להציג את הפיג'מה לראווה...)

עברנו לפני מספר שנים מדירה עם מקלט לדירה עם ממד124816

באזעקות הראשונות אחרי המעבר, לילדים היה חסר ממש המפגש עם השכנים.

השבת עשינו קצת השלמה, כשירדנו למקלט של בית הכנסת, המשמש גם את השכנים, באזעקה שהיתה מיד בסיום קריאת זכור ושרנו שם שירי פורים בצותא, כולל פועלי בניין מהודו שמתגוררים ליד, וגם הצטרפו לשירה.

😅 ממש מהודו ועד כוש היה לכם!מתואמת
🤣יעל מהדרוםאחרונה
סקר על בנים בגילאי יסודיאבןישראל

בנים בגילאי 6-10

באיזה שעה הם חוזרים מהבית ספר/ תלמוד תורה?

ומה הם עושים אחרי צהרים/ איזה עיסוקים יש להם?

האם כל הפעילויות שלהם אחרי צהרים עם חברים או לא דווקא?

תודה ממש לעונות

זה יעזור לי ממש

רגילאבןישראל
ב8

אולי יעניין אותך