מה אנחנו חושבים על הצד השני בדייטultracrepidam

רציתי להתייחס לנקודה מסויימת שעולה פה במאבקים (בעיקר מצד בנים) ובשיחות פנימיות (כנראה בעיקר מצד בנות)

יש הרבה בנים שמסתובבים עם תחושה שהבנות לא בסדר, והרבה בנות שמסתובבות עם תחושה שהבנים זוועה.

אני לא רוצה להתייחס לשאלה "נכון או לא נכון" או "מה העובדות". אני רוצה להתייחס רק לשאלה במה כדאי להתמקד.

גם אני הייתי יותר מדי זמן במקום שבו לא אהבתי את הציפיה ממני, כגבר, לשלם על בחורה בדייט, או להגיע עד אליה, או התחושה שהיד קלה על הדק הפסילה.. ועוד ועוד.

האם זה הפך את חיי למאושרים יותר? לא ולא

האם זה הפך אותי לנשוי יותר? ממש לא.

עד שלמדתי להרפות.

אם היא רוצה שתשלם עליה, ואתה רואה אותה באור חיובי (שלא לומר מעוניין בה), ואתה מבין שהיא לא מנסה לפגוע בך אלא היא רואה בזה גבריות - אז אם אתה מרגיש שאתה מסוגל לתת את מופע הגבריות הזה, תפרגן, וכנראה גם תהנה מזה וגם תרוויח

אם היא פוסלת אותך, וזאת התכונה השלילית היחידה שלה - פשוט תבין שככה זה אצל בנות טובות, ותמשיך הלאה; תנסה להבין מה יגרום להן בפעם הבאה לתת לך יותר סיכוי.

האם זה גרם לי להתחתן? לא

האם זה גרם לחוויה שלי מעולם הדייטים להפוך לחוויה חיובית יותר, עם זכרונות יותר טובים? חד משמעית

זה לא שולל את זה שיש לי עוד מה להתקדם. אבל הנקודה הזאת היא חשובה בעיני.

היא נכונה גם לגבי בנות - אם יש לכן דעה שלילית על יותר מדי גברים, או על איך שהם מתנהגים, זאת בעיה שלכן לפני שזאת בעיה שלהם

וואו. כל מילהאלפיניסטית

לדעתי זה מגוחךהפי
לחשוב של מי כאן הבעיה , אולי בעצם זה נעוצה שורש הבעיה.

יש סיטואציה של דייט נהגו בי בחוסר רגישות ברור שזה כואב , לא כיף .
אבל ברור לי שכמו שיש אנשים כאלה שנהגו בחוסר רגישות (אגב לא מתוך רוע, פשוט מתוך חוסר התפתחות רגשית/ ואישית /ראיית העולם מצומצמת, הפסד שלהם .. יותר מראה עליהם מאשר עלי)
יש גם בעולם בנים נשמות וזהב. ( כן כמו שאח שלך/דוד/סבא שלך זהב)

אני לא בעמדת מחנכת
אלא אם כן אני מעבירה שיעורים לזוגות לפני נישואין .. אבל אני לא .

מה נשאר לי?
אם אני חושבת שהיה משהו בלתי צודק, להגיד את זה ישר למדויט (עדיף) / למי ששידך שתעביר לו.

ואם זה לא רלוונטי אז להבין שזה שהוא נהג בך בחוסר רגישות
לא אומר שאת צריכה לסחוב את זה עכשיו .

כל האמור כאן רשום בלשון נקבה אבל לגמרי גם הפוך.

למתקשים:
אם מישהי פגעה בך נכון היא צריכה לעבור עם עצמה תהליך / לא התבגרה / חסרת רגישות .. אבל זה לא אומר שכולן כך.
יש גם בנות זהב בדיוק כמו שאחותך / דודה / וכו'.. הבנתם את הפואנטה .

ואם מישהי או מישהו ממש הרגיזו אתכם לא לא חייב להיות כאלה חמודים
אפשר להגיד להם שהם חיים בסרט.. וזה לא התנהגות.
מתקשר להגיד לצד השני מה אתה מרגיש ..

כמובן שזה יוצא דופן מקווה בשביל כולנו שרובם בסדר
מסכים לגמריultracrepidam

יש היבט שני שחשבתי לכתוב, ואולי אכתוב בנפרד, והוא על הצורך שלנו לשפוט, להחליט מי צודק ומי טועה, מי בסדר ומי לא בסדר-

גם לגבי עצמנו וגם לגבי אחרים.

וזה מזיק לנו כשאנחנו שופטים את עצמנו ומתייחסים לעצמנו גרוע

וזה מזיק לאחרים כשאנחנו שופטים אותם

ומזיק לעצמנו, כשאנחנו עסוקים יותר מדי בתחושה שאנחנו מוקפים באנשים נוראיים

נכוןהפי
לא רוצה להיכנס לדיוןחדשכאן
אבל את מדברת על נק' אחרת.

יש את העניין של מה מצופה. או מה התפיסה הכללית.
ויש את העניין של פגיעה.

אלה 2 דברים שונים
לא הבנתי מה כתבת כל-כךהפי
אתה אומר שמה שמצופה / תפיסה כללית זה מה שפותח השירשור רשם?

ואני דיברתי על עניין הפגיעות -שאתה אומר שזה משהו אחר?
הבנתיהפי
אבל אני לא חושבת שזה משהו אחר , מבין?
בעייני יש פה עניין של סיבה ותוצאה , כלומר מה שמצופה מוליד איתו פגיעות .
אגב @ultracrepidam ( שעה לקח לי לכתוב את השם הזה חח) הסכים איתי שמה שכתבתי בתגובה הזאת נכון אז כנראה שגם הוא סובר שזה קשור.
אני כתבתי שזה נכון, לא שזה אותו דבר...ultracrepidam

נראה לי שיש הבדל בין הנושאים, אבל יש גם קשר

וא התגובה הזאת לא רוצה להיכנס לדיון - לקראת נישואין וזוגיות לא ממש הבנתי, מה הכוונה

אולי אני חיה בעולם אחר?לב אוהב

אבל באמת שמעולם לא התייחסתי ככה לדייטים.

הוא משלם, אני אשלם, מה זה משנה בכלל? וממתי אני אפסול על שטויות כאלו

או ממתי מישהו פוסל על זוטות כאלו באופן כללי?

מאיך שאתה מתאר את זה זה נשמע כמו איזה עולם זר ומנוכר ומפגשים עם אנשים שבינם לבינך אין ככ קשר ורק כדאי פשוט להיות נחמד...

ואף פעם לא הסתובבתי בעולם בתחושה שבנים הם זוועה.

גם אם מישהו התנהג בצורה מוזרה או פוגענית (שכמעט נדיר שקרה) אז כאילו תמיד אמרתי לעצמי שזה נובע ממקום כלשהו, ובד"כ באמת היתה לזה סיבה, ובעיקר לרחם עליו. אבל זהו

אצלי אני משתדלת להיפגש עם אנשים שאני יודעת שכנראה תהיה לי איתם כימיה טובה.

אני לא ארצה להיפגש עם כל אחד, כי לא עם כל אחד יהיה לי זורם...

אבל נגיד וגם אם לא יודעים איך תהיה הכימיה, ויש באמת קצר וחוסר זרימה

עדיין-

זה בן אדם! זה בסה"כ בן אדם. 

לא חושבים יותר מדיי, מדברים, על הא על דא. מקסימום יעבוד... 

ממש לאחרונה היה לי דייט שבאמת לא היה זרימה, אבל משהו באמת קיצוני. 

וגם שם, אוקי, בסדר, אין ככ על מה לדבר אבל אפשר ליצור נעימות גם כשיש תקיעות ומבינים פשוט שזה לא מתאים.

ממתי דייטים הפכו להיות מעבדת חקירות של איך הוא/היא התנהג/ה. ממש מוזר לי...

בחורה לא מצפה שהגבר ישלוף את הגבריות שלו במחוות גבריות, היא פשוט מצפה שתהיה זרימה נורמלית... של נימוסים של בני אדם רגילים וסבירים. לא צריך מעבר.

ובד"כ שלא חושבים על זה יותר מדיי, זה באמת בא בטבעי.

אני רוצה שלצד השני יהיה נעים, ורוצה להאמין שגם הוא רוצה.

לא כי הוא גבר ואני אישה, אלא כי פשוט בני אדם. רוצים להיות נעימים וטובים אחד לשני.

למה זה כזה מסובך?...

ואם מישהו פסל אותי זה לא כי לא הייתי טובה מספיק בשבילו או לא יפה מספיק בשבילו,

אלא כי לא התאמתי לו. הוא מחפש מידה 38 ואני מידה 37. נגיד.

אותו דבר כלפיי, יש הצעה, נפגשים, משהו לא זורם, אז אוקי מסיימים את הקשר.

מתפתח רגש לדוג' אבל מרגישים שיש פערים רציניים בתחום אחר, אז אוקי מסיימים את הקשר....

אני נוטה להאמין שרצון לקרבה וקשר זוגי בא בהדדיות, כי כימיה מסתמכת על שילוב של שני הצדדים, 

אם צד אחד הרגיש שמשהו לא מתאים מכל סיבה שלא תהיה- זה כנראה גם לך לא מתאים. 

זה מאוד פשוט בעיניי.

התנהגויות סימבוליות קטנות כמו לשלם על האוכל, להתקשר, לשלוח הודעה, לבוא אליה לפגישה.

זה בסה"כ התנהגות קטנה מתוך מכלול של אופי שלם של בן אדם.

זה לכשעצמו לא יביא לפסילה, לחוסר התאמה

אלא השילוב של כל הדברים ביחד.

אגיב בקצרהultracrepidam

1 אני לא בטוח שזאת תגובה למה שכתבתי

2 אני לא אוהב את התגובה של "אם הוא פסל אותי זה בסדר גמור, הוא חיפש משהו אחד ואני משהו אחר" - אני ממש לא מאמין במבנה הזה של זוגיות.

3 מקריאה של התגובה שלך אני קצת מתרשם שאת לא מבינה במה מדובר. שזה יפה כי זה אומר שאת לא חיה את החוויה הזאת, וחבל מאד כי טוב להבין שיש אנשים שחווים את זה כך - במיוחד אנשים בצד השני, שאת עלולה להתייחס לקשר איתם כמו שאת מתארת, והם ייפגעו מזה (מהתרשמות של דברים שכתבת בעבר, אני חושש שזה קורה אצלך הרבה)

...לב אוהב

1. חלק מהדברים שכתבתי הם מחשבות בעקבות מה שכתבת וחלק כתגובה ישירה.

2. בעיניי זה לא מבנה של זוגיות להגיד שמישהו החליט שאני לא מתאימה בעבורו. זאת החלטה. ולא הייתה זוגיות גם תוך כדי הקשר. היה קשר בין שני אנשים שאולי פיתחו רגשות בינהם ואולי חשבו להתחתן אחד עם השני. זוגיות זה כשיש התחייבות משותפת לחיים משותפים. זאת דעתי... וזה שאני כותבת את זה בפשטות לא אומר שלהפרד מבן אדם זה מעשה קל.

אם יש רגשות אז יכול להיות הרבה כאב ודמעות וצער. מאחד או שני הצדדים.

וגם בלי רגשות, להפרד או לבאס מישהו בהחלטה שזה לא מתאים שהוא כן חושב שאולי יש פוטנציאל. זה כואב

3. חבל לעקוץ בעקיפין, "אני חושש שזה קורה אצלך הרבה". זאת אמירה קצת פוגעת אתה לא חושב?

זה שאני לא חווה את זה, לא אומר שאני לא מבינה מה אנשים אחרים חווים וכואב לי על זה. לכן גם הגבתי כאן. 

כי כאב לי לקרוא שעוד מתעסקים בסוגיות כמו מי שילם ומה זה אומר עליי כגבר. מפגש עם בן אדם זה להכיר עולם.

זה הרבה מעבר לזה. וזה הרבה מעבר אם הוא עמד בציפיות של הגבר האידיאלי. ידוע לי שיש בנות שאולי יש להן דמיונות של איזה גבר מהסרטים, אבל גם לך בוודאי ידוע שמתישהו הן יתפכחו, בין אחרי החתונה עם הבעל שלהן, או בדייטים עצמם.

ובכל אופן, אפשר לכאוב על זה שבחורה חיה בסרט, מעבר לזה אי אפשר לשנות תפיסות שמקובעות אצלה ובטח אין טעם להאשים אותה. אתה יכול רק להתפלל עליה שתתפכח... 

ובאופן כללי, אשמח להתנצלות על כך שמבין השורות אתה כאילו רומז שאני חסרת רגישות לצד השני.

$$ultracrepidam

2 אני לא מאמין במבנה הזה של זוגיות = אני לא מאמין שבן אדם מחפש אשה (או אשה מחפשת גבר) כמו שמחפשים מוצר על המדף. "חיפשתי מידה 38 ומצאתי 37, זה לא מה שרציתי, ביי" ולהיפך "או, היא באמת מידה 38, כמו שרציתי, אפשר להתחתן". יש בהחלטה להמשיך או לא להמשיך קשר גם אמירה לגבי האדם עצמו - מ"אני לא רואה את עצמי חיה לצידך" ועד "אני לא רואה אותך כאדם שמסוגל לדאוג לצרכים שלי" עם הרבה אפשרויות בדרך, שכוללות שיפוט בהרבה רמות לגבי האדם כלשעצמו ולגבי היכולות שלו, הרבה לפני התאמה אישית.

3

טוב, שוב, קודם כל אנקה את השולחן מהסיפור הזה - אני לא מדבר על זה שצריך להתעסק בסוגיות כמו מי שילם. אני מתייחס לזה שהרבה גברים רואים את הציפיות מהם כגבוהות מדי, דורשניות מדי, תובעניות מדי, ולכן מתוסכלים. לזה התייחסתי.

ולכן כתבתי שאני מרגיש שאת בכלל לא מגיבה לי

למה כן התייחסתי בתגובה שלי אלייך?

התייחסתי לזה שחשוב מאד שתביני שגם אם בעינייך קשר של דייטים הוא איזושהי בדיקה אם שני הצדדים מתאימים בקריטריון מופשט כלשהו, יש הרבה שרואים בשאלה איך נגמר הקשר שיפוט לגבי עצמם. ובמידה מסוימת של צדק.

ואם את לא מודעת לזה, הסיכוי שתפגעי באותם בחורים שכל פשעם היה לפגוש אותך, הוא גבוה מדי. כי את תגידי "בסך הכל אמרתי לו שהוא לא מתאים לי, מה הוא נעלב" אבל הוא שמע משלושים בנות בשנה האחרונה שהוא לא מתאים להן, והוא מתחיל להיות בספק למי כן. אז תהיי מודעת לזה שיש השלכות לקשר שנגמר.

תגובה יפה מאוד. וחשובה. תודהכלי פשוט
..לב אוהב

2. הקצנתי בכוונה בדוג' שהבאתי, ברור שהקמת בית, ומציאת הזיווג זה לא רק עניין של התאמה טכנית.

התכוונתי בדוג' שהבאתי רק לומר שאין מה להפגע מזה שלא התאמנו למישהו. נכון שזה עבודה, אני לא אומרת.

וזה מתחבר לי לנקו' 3. נשמע שאתה חושב שאני לא מודעת לעובדה הזאת שיש כאלו שלוקחים את זה באופן אישי שפוסלים אותם. 

אז לא יודעת, אולי ב"ה יש לי אהבה טבעית לעצמי ואם שללו אותי, זה אולי קצת יצבוט לכמה רגעים אבל ב"ה זה לא נוגע מעבר. באמת יש לי אמונה שאם בחור לא רצה אותי זה שלו. ולא אומר עליי כלום. אבל זה כי באמת אני מאמינה בטוב שלי. ובאמת חושבת שמי שיתחתן איתי יזכה. וזה לא גאווה. זה הכרה בטוב שלי. ואני חושבת שכל אחד צריך לחיות בחוויה כזאת. ורואים שככה גם פחות נפגעים שמקבלים סירוב

וברור לי היטב שיש אנשים שקיבלו הרבה דחיות בחיים שלהם, ושזה מכאיב להם, והם לוקחים את זה למקום פנימי של

"אני לא מספיק..." "אני לא ראוי" ועוד אמירות כואבות. מודעת לזה וזה אכן כואב ברמות.

אבל יש לי גם אמונה שכל אחד יכול לחזק את האמונה והאהבה שלו לעצמו, ולכן הוא יהיה בסדר בעז"ה אפילו שקיבל ממני לא. 

הנק העיקרית שלי בטענה כאן היא שגם אם ציינתי שבחוויה שלי גם אם פוסלים אותי זה לא מערער על המקום שלי עם עצמי, לא אומר שאני לא מודעת לכך שיש אנשים שחווים את זה אחרת, ולוקחים את זה למקום של שיפוטיות וביקורת והערכה עצמית נמוכה וכו'... 

קיצר זה בדיוק מה שהוא טען לגבי הרגישות וכוכלי פשוט
מה אתה בא לומר כאן בעצם?לב אוהב

(מתלבט אם לכתוב בעצמי או לתת לך לפרשן)כלי פשוט
כי תכלס לא אכפת לי שמלבישים עלי אמירות שלא אמרתי
חבל. יש אדם עם רגשות מאחורי המסך. כנראה שבאמת אין טעם להגיבלב אוהב

חבל יש אדם עם רגשות מאחורי המסך. חבל לפרשן שלילי סתם כל הזמןכלי פשוט
.
$$ultracrepidam

אם אתנסח בצורה ממש חריפה, הרגישות שלך היא רק לגבי עצמך... 

אם מישהו נפגע ממך ולדעתך הוא לא צריך להפגע, אז כואב לך בשבילו על זה שהוא כל כך חסר אמונה ואהבה עצמית

אבל אני לא צריך שיכאב לך כשאני מתוסכל. הכאב שלך לא מועיל לי.

מה שיכול להועיל לי, זה לדוגמה אם את תביני שאנשים רואים את זה כשיפוטי, ולכן תקפידי להגיד שאת מחפשת משהו מאד ספציפי ולכן אין כאן שיפוטיות (ולקוות שהם יאמינו וגם שהם לא ייפגעו)

את צריכה להיות מודעת לזה שבחור שאת מתחילה קשר איתו ומפסיקה את הקשר בלי סיבה שנשמעת בעיניו משכנעת, הוא חווה זלזול ושיפוטיות

לזה התייחסתי מההתחלה בתגובה שלי אלייך. הרושם שלי גם מהמשך הדיון שלך כאן הוא שיש לך קצת יותר מדי בטחון ש"הם לא ייפגעו", אני חושב שאת צריכה להיות זהירה יותר.

לא מסכימה איתך.לב אוהב

אמרתי שבכללי עדיף שאדם יסגל לעצמו אהבה והערכה עצמית גבוהים לעצמו

ויידע לקחת את הפסילה לא כחוויה של "פוסלים את מי שאני" ושאני לא טוב מספיק. 

אלא שיצליח לקחת את זה כמשהו נטרלי של "אוקי, זה לא הזיווג שלי." 

יש מקום לפגיעה ויש מקום לכאב, אין ספק. 

"אם תביני שאנשים..." הטון שלך מאוד כאילו בא לחנך אותי, ויוצא מנק הנחה שאני לא מבינה שיש אנשים שרואים את זה כשיפוטי. וכבר כתבתי לך בהודעה הקודמת שדווקא אני כן מודעת לזה... אני רק חולקת עליך שלא כולם לוקחים את זה למקום הזה. כל אחד והאישיות שלו. יש אחד שייקח את זה למקום אישי של שיפוטיות ויש אחד שיבין וזה יהיה לו בסדר.

ושוב "את צריכה להיות מודעת"... הטון הזה... מי אמר לך שאני לא מודעת?...

ולא כל בחור חווה זלזול ושיפוטיות מפסילה! יש ויש... אי אפשר להכליל

ולא הבנת אותי נכון, זה לא שיש לי ביטחון שהם לא ייפגעו, אלא שאני משתדלת לעשות את זה ברגישות ונעימות ככה שאני מרגישה שהבן אדם יוצא בתחושה טובה. ולא חלילה ייפגע ממני, ואם הרגשתי שהוא נפגע ממני, אני אכתוב ואפילו אתקשר ואבקש סליחה. ובלי קשר כתבתי שיש בי אמונה באופן כללי שאדם יכול לחזק את האמונה והערכה שלו כלפי עצמו. התפקיד שלי זה רק לדאוג להיות רגישה מספיק גם אם אני חושבת שזה פחות מתאים לי.

או שאת רואה אחרים כמו שאת רואה את עצמך.כלי פשוט
זה לא דבר רע אלא טבע האנושות.
את מכירה את עצמך, וב"ה "יש לך אהבה עצמית טבעית וכו", כלומר לא עבדת על זה אלא היא טבעית.
ומהמקום הזה את מתייחסת לכולם כאילו גם להם יש אהבה טבעית בכזאת קלות לעצמם שהם לא נפגעים יותר למרות העבודה העצמית שהם עושים.

במילים אחרות את נותנת מקום לכאב שלהם ברמה שאת צריכה, לא ברמה שהם צריכים. ככה זה נשמע מדברייך. ונראה לי שלזה בדיוק הוא מתכוון
זה לא מדוייק...לב אוהב

עבדתי על המון דברים בתוכי. וחלק מזה ברור שגם אהבה, זה משהו שתמיד צריך לחזק.

כי אכן אנחנו מקבלים הרבה דחיות בחיינו, לא רק בפן של קשרים אלא בכללי בחיים.

חווים הרבה ביקורת, שיפוטיות מהסביבה וכו'... ואין כאן המקום להרחיב ;)

לתת מקום לכאב זה משהו בעיניי שהוא צורך בסיסי של כולנו.

זה לא קשור לרמה. למישהו כואב, אני אהיה איתו שם. בטח אם זה נוגע אליי..

כי את כתבת בעצמך מקודם... נשמע שלך יחסית קל בזה. ב"הכלי פשוט
מורכב...לב אוהב

זה לא שחור ולבן

ב"ה אפשר להיוולד עם נקודות פתיחה טובות בדבר מסוים- נגיד הערכה עצמית

ומצד שני להיות עם ביטחון עצמי נמוך במקומות אחרים...

או שנגיד קיבלת אהבה בתור ילד אבל עם הזמן קרו דברים והיה צריך לחזק...

לכן מצד אחד מרגיש לי שקיבלתי בסיס טוב ב"ה

אבל היו הרבה דברים לעבוד עליהם, אבל שילוב של עבודה ובסיס טוב ב"ה יש פירות יפים

(ותמיד יש לאן להתקדם... )

ברור. אבל צריך לקבל את נקודות הפתיחה של אחרים גם.כלי פשוט
זאת האמירה.
ואשרייך על העבודה.
...לב אוהב

דווקא ממש מרגישים את זה...

לפעמים זה ממש כואב

:/

ביטחון, ערך עצמי, אהבה עצמית, זה משהו שממש מרגישים על השני. לפחות אצלי

מקווה מאד שההערכה שלך צודקתultracrepidam

בדיוק כמו שאת מתרשמת מהטון שלי שאני חושב שאת לא מודעת,

אני התרשמתי מהטון שלך שאת לא מספיק מודעת, או קצת יותר מדי לוקחת סיכון כזה על חשבון אחרים.

אם טעיתי ואת מאד מודעת וזהירה, זה נפלא בשבילך שלא פגעת באף אחד,

וההתייחסות הזאת תהיה לא בשבילך אלא למישהי אחרת שאולי לא זהירה מספיק

...לב אוהב

אכן לדעתי טעית והסקת לא נכון... 

אבל האווירה פה בתגובות לא הכי נעימה. אז אני בספק אם מישהי תקבל מפה משהו לחייה... 

נכוןהפי
מה שכן אני רואה שלשני הצדדים כואב
אז זה כן עוזר לי להבין שלכולם כואב

(אגב בכל האמירות נגד לב אוהב - לא שייכות בכלל הבחורה רגישה לאנשים ברמות .. כנראה שלא הבנתם אותה..וחבל מאוד )
למה האווירה גוברת תמיד על התוכן? מוזרכלי פשוט
חשבתי אנשים יותר עמוקים קצת
שאלה טובה... אווירת נאחס לא מאפשרת קבלה ולימוד...לב אוהב

חיסרון במי?כלי פשוט
לא הבנתי מה השאלהלב אוהב

אם אצל מישהו האווירה גוברת עד כדי כךכלי פשוט
שהוא לא מצליח לקבל מהתוכן- אולי שווה לו לעבוד על זה. רק תוהה
על הכל שווה לעבוד, כן?.. אינסוף לעבודהלב אוהב

נכון. אבל מודעות לענין זה א ב של עבודה עצמית.כלי פשוט
נכון, למה זה סותר?לב אוהב

רק הסברתי למה כתבתי... להעלות למודעות, לתזכרכלי פשוט
הבנתי, אוקי...לב אוהב

נכוןהפי
במיוחד שהלוואי על כל בנות ישראל להיות לה אוהב
חחח ♥♥♥לב אוהב

אני רק רוצה להבהיר משהוכלי פשוט
אני בשום שלב בשרשור הזה לא באתי לעקוץ.
ואני חושב גם שלא עקצתי.
את חשבת שאני בא לתקוף כשבסך הכל הסכמתי עם אולטרה על כמה דברים.
אני מתנצל על האווירה שנוצרה בין היתר גם על ידי, אבל ממש לא בכוונה תחילה
תודהלב אוהב

כן, זה מעט הרגיש כאילו שניכם באים נגדי...

תודה על התגובה הזאת.

גם לי הייתה כאן איזה תגובה אליך בשרשור אחר שהתחרטתי אחכ שכתבתי אותה

אחכ הרגיש לי שזה באמת פוגע והתבאסתי על עצמי...

אז מתנצלת גם...

שנזכה רק להרבות אהבה ואחווה שלום ורעות בעולם

תודה רבה על התגובהכלי פשוט
אני מאוהבת זהוהפי
חבל שאין כמוך בגבר :/
את משהו את חחלב אוהב

מסכימהפצלש))
מצאתי את עצמי מסכימה איתך הרבה לאורך השרשור..
לא יודעת אם אני צודקת לגמרי אבל
אני מרגישה פער בין מה שאני פוגשת בחיים האמיתיים לאווירה בפורום..
יכול להיות אולי שמי שנחשף למגוון גישות ודעות בכל דבר ודבר,מה שקורה כל הזמן בפורומים, למשל בשאלה מי משלם,איך ומתי..וההתפרטות של כל דבר ודבר עלול לקבל הרגשה של עומס שאי אפשר לעמוד בהכל , במיוחד אם יש שאיפה לרצות אם כולם,להצליח להיות טוב עם כולם וכולן,בעוד שמי שלא בפורומים ממשיך להתנהל כמו שהוא חושב שצריך וחוסך לעצמו כאבי ראש מיותרים,לצד זה שהוא אולי מפסיד את מה שאולי טוב בפורומים..
בחיים תכלס מדובר על מפגש חי של 2אנשים שבד"כ כל אחד מהם מקבל החלטות לפי מכלול..
אני קוראת את התחושות שעולות כאן ופשוט מקווה שהן לא רווחות אצל הבנים כמו הרושם שנוצר כאן,
כי אם כן זה ממש באסה.
ואי מסכימה איתך ככ...לב אוהב

ואת מתבטאת בצורה ממש מדויקת... התחברתי

אתה יודע משהוהפי
תמיד מדברים על ציפיות מגברים
יש גם המון ציפיות מנשים !
אתה יודע כמה זמן לוקח לבחורה ממוצעת להתארגן לדייט ?
רק לבחור שמלה מאה שנה .. ואז לגהץ ואז מה? את נזכרת שהלק שלך ירד!!! עכשיו יש לך לק ג'ל מה תעשי???
ואז את מתקשרת לקוסמטיקאית שכועסת עלייך כי מי נזכרת באותו יום?
והנה כבר שעה וחצי הלכה !!!!! ואת צריכה להמשיך להתארגן
ואז מה ??? אם השיער שלך נראה סבבה יופי לך
אבל יש בנות .. שגם עושות מחליק או מסלסל וזה מוסיף לך עוד שעה ( או לא יודעת תשאל אותן..)
ואז את באה לצאת .. ואז אחותך אומרת לך מזה השמלה הזאת הגזמת!!

אז מה את עושה ?? את כל התהליך מהתחלה! רק במראה יותר יום יומי ...
ואז את שולחת בקבוצה של החברות הטובות .. מה אתן אומרות על השילוב??? (כמובן לא מגלה שיש לך דייט )
אבל מה ?? הקבוצה שותקת
אז את לובשת אבל לא בטוחה שזה יפה!!!!

ואז יורד גשם בחוץ ואם השיער שלך היה יפה תשכחי מזה חמודה

ואז את מגיעה לדייט ואיפה הבחור???
כפרעליו צדיק מתפלל מנחה ... ואת בפחדים אולי קרה לו משהו?

ויש את העניין של הפחד במיוחד שאת צעירה ..

ואת מתפללת ה' ישמור רק שזה לא יהיה הבחור שנראה כמו סרט מפחיד מנפליקס

יופי הבחור הגיע ... את מחייכת אליו למרות שהוא לא הטעם שלך כי אומרים לך לא להיות סנובית ולתת צאנס
אבל הבחור לא מחייך שואל אותך שאלות
שלא מביישות את השב"כ
מה את עושה ברגעי חרדה?

מה אני יכולה לעשות ??
כלום!!!!!!!!!

והבחור בגדול מחפש את רחל אימנו אבל לא נעים איך תגידי לו שלך אין סבלנות לכל השאלות של הראיון אמצע הזה ..

ואז אחרי כמה זמן הבחור הולך את הולכת .

ואז מקבלת הודעה שמחתי להכיר אותך לא חושב שזה מתאים .

ככה בלי סמיילי בלי פרח ואפילו עם נקודה!! בלי לשאול איך לך היה בדייט?

ואז חברה שלך נזכרה לענות לך בקבוצה!! מי לעזאזל משלב כחול עם באז '

הלך הבחור
הלכה הקוסמטקאית
ובא לך להחליף גם חברות
אויarixon
חחחחחחהפי
כן, זה חלק ממה שגרם לי לעשות את השינוי בהסתכלותultracrepidam

אבל מצד שני, בחורה שתקצץ את זמן ההשקעה של בחצי (אולי אפילו ב80%), הבחור פשוט לא ירגיש

רק בחור עם חוש אמנותי ממש מופתח ישים לב לזה שהלק ג'ל תואם לצבע של החולצה והתיק לצבע של החצאית

ובכלל, מי דורש מבחורה להתארגן שעתיים?כלי פשוט
וגם אם היית מבהיר לבחורה כלשהיא שאתה מקבל אותה כמות שהיא היא היתה מן הסתם מתארגנת ככה בכל מקרה. בדרך כלל היא עושה את זה הרבה בשביל עצמה. נשים אוהבות טיפוח עצמי.
אז זה לא קשור לציפיות. זה הכל בדמיון או בהעדפה.
אבל זה בגלל שככה היאultracrepidam

אם אתה רוצה להתחתן עם בחורה, אתה צריך להתרגל לזה

אם אתה מעדיף להתחתן עם דלת, אז תצא לדייט עם דלת

מה זה קשור? רק אמרתי שזו לא דרישה שלנוכלי פשוט
עבר עריכה על ידי כלי פשוט בתאריך כ"ד בשבט תשפ"ב 01:12
לא אמרתי שטיפוח עצמי זה דבר רע. אבל בוא לא נהפוך את זה למשהו למען אחרים או מתוך כביכול דרישה שלנו כשזה לא...
כל בחור ישים לבהפי
אם הלק פשוט נשבר או שהיא בלי לק
נראלי
אולי ישים לב. ספק גדול.ultracrepidam

וסיכוי גדול שזה פשוט לא מעניין אותו. כן כן. בחורים טפשים שכמותנו, לא יודעים להעריך לק

אני מתחילה להעריך אתכםהפי
(וכן אומרים אתכם ולא אותכם)
אף פעם לא שמתי לבאור וחיים

האם יש בכלל לק או אין. לא מבין איך אפשר לשים לב לדברים האלה, מי מסתכל על כפות הידים של הבחורה. ומה זה מעניין בכלל האם יש לה לק או לא.

יכול להרגיע אותך שממש לא 😏חדשכאן
לצערי 🙄

אהה וזה יפה..
חולק על כמה חבר'ה כאן
ברור שזה יפההפי
ב"ה
כאילו אני מקווה
ונראלי שזה טוב שהוא ישים לב למקרה שה' ישמור
חצי ממה שתיארת קיים גם אצל גבריםחדשכאן
דובר על ציפיות בקשר לא על מה כל אחד עושה בבית שלו..
אני שמחה שהוא מצפה ממניהפי
אני מקווה שהוא ישמח שאני גם אצפה ממנו מתישהו בחיים
אני אומרתהפי
שבנוגע לציפיות (לאו דווקא מה שרשמתי אבל בכללי) שזה דווקא עושה לי טוב שמצפים ממני ..

למשל מצפים ממני להיות רגישה
וזה עושה לי טוב זה גם מחנך אותי להיות אדם יותר טוב .

ובגדול אני בטוחה שהוא ישמח אם גם אני אצפה ממנו ציפיות בחיים שזה יהיה הדדי וכל אחד יתן וזה יעשה טוב.
איזה כיף זה ציפיות! 🥳חדשכאן
חחחחחחהפי
אגב ציפיותחדשכאן
כשהציפיות לא מגיעות כמובן מאליו, הן בהחלט יכולות להתקבל בברכה.
הבעיה מתחילה כשזה נראה מובן מאליו לדרוש כזה דבר, בלי הכרת הטוב והבנה.

וזה לשני הצדדים כמובן..
יפההפי
לדעתי כאן בדיוק נעוצה הבעיה
הכרת הטוב באמת חוסכת הרבה בעיות
בכללי גם בחיים שום דבר לא מובן מאליו
אתה יכול לפרט את 2? נשמע מענייןגלידת לימון

פירטתי בתגובות האחרות. אם צריך יותר אני יכול לנסותultracrepidam

ומה קורה אם אתה לא יכול לתת את זה?כלי פשוט
עבר עריכה על ידי כלי פשוט בתאריך כ"ג בשבט תשפ"ב 23:09
אם אתה לא יכול פשוט לספק לה את כל הציפיות והדרישות האלה? לאף אחת. וזה לא הוגן שדורשים ממנו כל כך הרבה ומעצמן כלום בערך.
ופשוט רף השיפוטיות והפרשנות והיד הקלה על ההדק גדול עליך?
אתה יכול להבין את הצד הזה גם?
אבל על זה בדיוק אני מדברultracrepidam

להשתחרר מנקודת המבט של "היא דורשת ממני, אני דורש ממנה"....

להסתכל על היעד - המטרה היא למצוא מישהי שהיא לא תפסול אותי, שהיא כן תרצה אותי.

ואז השאלה -

1 האם כולן כאלה? אם כן, למה, ואיך אני מתמודד עם זה? מה אני עושה כדי לדאוג לזה שבנות ירצו אותי?

אולי אני מחפש סגנון אחר של בנות? אולי אני צריך לעבור תהליך עם עצמי?

2 מה אני יכול לעשות בשביל למצוא מישהי שכן תרצה אותי?

זה ממש לא תהליך קל, אבל אני עשיתי תהליך כזה, ואני חושב שזה עוזר מאד

אם תמצא דרך לעבור את אותו תהליך, זה יעזור לך בהתמודדות ואולי גם בהגעה ליעד

אני רואה לעצמי ולהרבה בנים רק שתי אפשרויותכלי פשוט
. או שרף הדרישות ירד או שעדין נישאר תקועים במקום.
לא כולם מסוגלים לעמוד בזה.
ולכן לא יעזור התהליך. יש כאן קיר בלתי עביר
אני לא מקבל את זהultracrepidam

יש הרבה גברים נשואים שאני בטוח שאתה לא פחות טוב מהם

אתה רק צריך לזהות מה הם ידעו לעשות שאתה לא

זה ממש לא תהליך קל אבל זה אפשרי, וזה אומר שיש לך דרך

אני פשוט לא מסכים שהכל תלוי בתהליך.כלי פשוט
אני כן מסכים שתהליכים זה דבר מבורך. אבל עדיין
לא הכל. אבל אם יש לך תהליך שמשפר את מצבך, כדאי לעשות אותוultracrepidam

ויש סיכוי טוב שזה יעביר אותך בדיוק את הרף הנדרש

כן. אני מסכים. ומי שמיצה את ההתקדמויות והתהליכים -כלי פשוט
ונתקל שוב ושוב בקיר קשיח - נדפק. ככה זה.
לא כל אחד יכול להיות הכל כמו כל אחד אחר. למרות התפיסה הנפוצה.יש גבולות ליכולת ולאופי.
כל עוד אתה חי, יש לאן להתקדםultracrepidam

כמו שאמרתי, גברים שאני משוכנע שהם גרועים ממך, הם נשואים

האמירה בכותרת עושה רושם מוטעהכלי פשוט
כי הדרישה שבאה מהצד הנשי לא נותנת לי את טווח הזמן שהאמירה הנכונה הזאת נותנת - עבודת חיים.
תשאל אותם איך ב"ה הם נשואים. בטוח תקבל עוד תשובות חוץ מהתקדמות אישית. זה לא הדבר היחיד, ומי שרק זה היה חסר לו הרוויח. נברא באופן הנכון ב"ה.
לא התייחסת לטענה שלי שלא כולם יכולים להשיג את רף הדרישות הזה
אחי, קח קצת אופטימיותחדשכאן
מקווה שלא יהיה חסר לי
תודה! רק... על מה האופטימיות מבוססת?כלי פשוט
יש לי מלאי גדול יחסיתחדשכאן
חבר שלי אומר שאני חי בסרט 🤷🏻‍♂️
על מה הוא מבוסס? בהקשר של דייטים כמובןכלי פשוט
אני חושב שהאמירה שלך ומה שכתבת כאןחדשכאן
ממש חשובים. באמת.
זו נק' מבט נכונה בעיני. ואני יכול לראות גם איך היא תביא תוצאות רצויות.

עם זאת, חושב שאמור להיות גם משהו בצד השני. והעבודה על עצמי, לא מפחיתה מהצורך בעבודה של הצד ההוא. וזה נכון בכל "שותפות".
אני אקח אחריות על עצמי, והצד השני יקח אחריות על עצמו. אם רק צד אחד לוקח אחריות, השותפות לא תעבוד. וכן. לפעמים צריך להכיר לשותף את האחריות שלו. לפעמים זה מה שטיפול זוגי מצליח עושה - הוא עוזר לצד השני להבין כיצד הוא נהיה שותף עם הצד הראשון.
בדיוק! שכויייחכלי פשוט
אם לרווק יש דעה שלילית על נשים, הוא די בבעיה...arixon
וברצינות, שווה לטפל בדעות קדומות לפני שמתחילים קשר, כי הדבר הזה עלול לפגוע ביכולת ליצור קשר.
^^^^^^^אלפיניסטית

וכנ"ל לרווקות

חשוב. מאודממלא כל עלמין

בעיקר הזרקור שבסוף

"אל תהיה צודק, תהיה חכם". זה מסר סופר חשוב לחייםכבר לא ישיבישער

נכון. זה במשפט אחד מה שבאתי לומרultracrepidam

אתייחס למה שכתבת פה ובהודעות בהמשך השרשורadvfb

אחלק את ההתייחסות שלי בנוגע למה שכתבת ביחס לשלושה נושאים - נורמות. פרשנות. גבריות.

1. פרשנות כלפי הסיטואציה שמולידה את היחס הנכון לסיטואציה. כבר לא פעם אחת כבתי את תחושתי שלא השתנתה שפסילה היא מילה מאוד לא ראויה בעיני ולא חייבים להיות בעמדה מתנשא/שופטת גם אם הבחור/ה לא עומד/ת בקנה אחד עם עולם הערכים שלי (שאני חושב שהוא נכון בצורה בלעדית). ובלי קשר לכך תחושת דחייה היא דבר לא נעים וצריך להתחשב בכך ולנהוג בצורה הכי מתחשבת שאפשר בסיטואציה שגורמים לזולת להרגיש רגש לא נעים (ואם זה בלתי נמנע אין סיבה להרגיש אשמה).

"ככה זה אצל בנות טובות"?!?! אני אישית משתדל לא לדרג אנשים אם הם טובים או פחות טובים, בטח שמעשיהם לא תחת אחריותי. ואם כבר נתעסק בהערכה כלפי אנשים אחרים - בטח שאנשים שדוחים אפשרות לקשר בגלל ערכים שאני לא מאמין בהם לא גוברת בי ההערכה כלפיהם.

2. אם מישהי מתקטננת איתי ביחס לדברים קטנים שעשיתי או לא עשיתי לפי הנורמות - אני מראש לא מעריך את האינטרקציה איתה ומראש אין לי כל כך רצון לפתח את האינטרקציה איתה מעבר.

אני רואה הגיון רב בחלק מהנורמות ולכן אני מאמץ אותן. וגם אלה שלא - אז אני מאמץ אבל לא רואה בהם משהו משמעותי כל כך

וקשר מתחיל להעמיק מתי שנפתחים מעבר לנורמות ולסטריאוטיפים, אם נשארים באיזו מסגרת תומכת כלשהי אז נראה לי שמשהו תקוע בקשר.

3. גבריות בעיני זה לא רק לרצות את המין הנשי, גבריות בעיני היא גם מה שאני מביא איתי לקשר ומה שאני רוצה להביא לקשר מהצד ה'גברי' שבי.

$$ultracrepidam

1 פרשנות

השתמשתי במילה פסילה כי היא מילה די מקובלת והיא משקפת היטב את החוויה במקרים רבים.

תקרא לזה דחיה, תקרא לזה "החלטנו להתקדם עם מועמד אחר", השם לא משנה. הנקודה היא האמירה "עד כמה שיכולת ההחלטה שלי מגיעה, המעלות והתכונות הטובות שלך לא מספיקות כדי שארצה לחיות לצידך, בהינתן הפערים בינינו".

לפעמים זה מובן מאליו - למשל כשהפער הוא ניכר ומשמעותי,  ואז אין תחושה של "נפסלתי" או "נדחיתי",

אולי תחושה של זלזול: "למה הסכמת להיפגש איתי אם מראש חיפשת בחור בגובה 180"? תשובה סבירה ובעייתית: "חשבתי שתהיה מספיק טוב כדי לגשר על הפער" שאלה שלא נשאלת: "ואני גרוע?" תשובה טובה "לא, אתה מצוין, חבל לי שהצורך שלי בבחור גבוה הוא כל כך משמעותי שאפילו בחור טוב כמוך אני לא יכולה לקחת".

ואולי תחושה של ניצול או כעס: "את ביקשת שאבוא מרחק של שעתיים נסיעה, ואת כל כך בקלות מוותרת עלי?"

"ככה זה אצל בנות טובות" - תקרא את זה בהקשר. הבחור רוצה מישהי מסוימת, היא טובה לו/טובה בעיניו, והיא לא רוצה אותו. וזה קורה שוב ושוב. מסקנה - יכולה להיות בחורה שנורא מתאימה לי ולא רוצה אותי. זאת המציאות. השאלה איך לשנות. זה מה שכתבתי

"אנשים טובים". יש המון רמות של שיפוטיות. יש רמה שיפוטית מאד בסיסית, שהיא הבסיס לכל התנהלותנו כחברה, שיש אנשים שאנחנו אוהבים יותר ויש פחות. יש אנשים שאנחנו בוטחים בהם יותר ויש פחות. יש אנשים שאנחנו רוצים את קרבתם יותר ויש פחות.

אם אדבר איתך על אינסטלטור טוב, המשמעות תהיה ברורה, נכון? אינסטלטור טוב הוא אינסטלטור שאתה בוטח בו, אוהב אותו, רוצה את קרבתו או את השירות שלו על פני אחרים.

אז מה הבעיה לומר על מישהו שהוא "אדם טוב"? אדם טוב בהקשר הזה הוא אדם שאפשר לבטוח בו, טבעי לרצות את קרבתו ולאהוב אותו. וכן, יש לנו משיכה טבעית מסוימת לסוגים מסוימים של אנשים יותר מאחרים.

אז בבקשה, די להתעסקות בטרמינולוגיה. מי שמאד רוצה מישהי והיא לא רצתה אותו, זה לא באמת מעניין אותו אם היא "פסלה" אותו, "דחתה" אותו, או הגיעה למסקנה המלומדת שהוא לא מעניין אותה.

2

נורמות נוצרו על ידי אנשים שראו את הנורמות כדבר טוב. אם יש נורמה שהבחור משלם בדייט, כנראה יש הרבה מאד בנות שרואות את זה כדבר טוב ונעים שמשפר את הקשר, וכנראה הרבה בנים שהבינו שזה אכן עוזר ושווה את ההשקעה, וכנראה הרבה קשרים שנבנו כך. וכך כל נורמה אחרת.

ולכן אם בחורה מצפה ממך לדבר נורמלי (=מותאם לנורמות ולא חריג), פשוט תבין שגם הבחורה הבאה תצפה לזה, וגם זאת שאחריה. אז אתה יכול לחכות לבחורה הרביעית, ה"לא נורמלית" (בהקשר הזה), ולהתלונן שעם אף אחת אתה לא מצליח לבנות קשר, ואותה בחורה תקשיב לך ברוב קשב ותזדהה עם תחושותיך, או שאתה יכול פשוט לזרום עם הנורמה.

אני לא מדבר על להקפיד ולהתקטנן על הנורמה. להיפך. אני אומר לזרום. אבל לזרום *עם* הנורמה ולהבין שיש חוקים למשחק, ואם אתה רוצה לשחק כדורסל במגרש כדורגל או שחמט על שולחן טניס, יהיו לזה מחירים. האם שחמט הוא משחק מתוחכם יותר? כן. האם הוא יביא לך נצחון במשחק טניס? בדרך כלל לא.

3

בניגוד למה שאחרים אולי מבינים פה ממה שכתבתי, אני ממש לא אוהב את גישת ה"גבריות".

אבל מסתבר שהמונח לא נוצר סתם, בדיוק כמו "נשיות", והוא נוצר - בעיני - כדי לתאר את אותן תכונות בגבר שמושכות אשה.

אם אשה רואה אותן תכונות אצלך בזה שתשלם על הקפה שלה, כדאי לך לעשות את זה כי זה מה שמושך אותה, ולא משנה למה. אם היא תימשך לתסרוקת פרועה, ואתה מעוניין ליצור קשר איתה, כדאי שתשקול תסרוקת פרועה. פשוט כי זה מה שמשפיע על הרצון שלה והבחירה שלה בך. אתה תמיד יכול להגיד "תסרוקת פרועה לא מתאים לי", אבל כשאתה אומר "לשלם על כוס קפה לא מתאים לי", הגדרת מה המחיר שאתה מוכן לשלם על זוגיות ומה הערך של זוגיות בעיניך. כוס קפה זה לא שווי נורא גבוה, והבחורה בהחלט מודעת לזה. ולכן בהינתן הנורמות, מי שלא הולך לפיהן הוא בדרך כלל זה שמתקטנן (או מי שלדוגמה כן רוצה בחור מסוים אבל מפריע לה שהוא לא משלם עליה - הוא אמור לשלם עלייך כדי לתת לך תחושה טובה כדי שהקשר ייבנה, אז עכשיו שהקשר נבנה את חותכת כי הוא לא שילם?)

בשום שלב לא טענתי שצריך להיות גברי או שגבריות זה משהו מסוים. המונח גבריות לא מעניין אותי בכלל.

אבל הוא כן מעניין - במודע או שלא במודע - את הבחורה הבאה שתפגוש (או שאני אפגוש), ואם היא מצפה ממך למשהו היא בעצם אומרת "כדי להימשך לגבר אני צריכה ממנו משהו מסוים, ואני מצפה שכך תנהג". אם הדרישות שלה לא סבירות בעיניך - אז אולי באמת יהיה קשה לכם לנהל קשר זוגי. ואם הדרישות של יותר מדי בנות לא סבירות בעיניך - אז יהיה קשה לך לנהל קשר זוגי עם יותר מדי בנות ואולי כדאי שתשנה נקודת מבט.

*כמובן כשאני כותב "אתה" זה לא אתה אלא דמות קש שבניתי, שלוקחת את הטיעון שלך צעד קדימה, ואז אני יכול לתקוף אותה

.....בנות רבות עלי
אתה תצטרך להשקיע קצת יותר בכדי לשבור את השיא של ענווה1
$$ultracrepidam

ואז אני אהיה גאווה1?

חחחח נייססבנות רבות עלי
##advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בשבט תשפ"ב 14:29

1. אני לא מכחיש את זה שיש מי שמרגישים כפי שהצגת אך אני חושב שזה נובע מהסתכלות שאיננה מחייבת ולדעתי גם הרבה פעמים לא תואמת למציאות. יש הרבה אנשים שאני לא מעניין אותם בעולם ויש ספקטרום מסויים של אנשים שיש לי עניין אצלם. ככה זה בדייטים וככה זה מחוץ לדייטים. זאת לא טרימינולוגיה, באמת אפשר להרגיש ככה וכדאי להסתכל ככה ולהרגיש ככה (עד כמה שניתן במצב הנתון). אפשר לדון על איזו תפיסה יותר מחבורת למציאות הראלית אם אתה רוצה לדון על כך. באמת חשוב מאוד גם בזוגיות וגם בדייטים לתפוס פידבקים בצורה מאוזנת. הסיטואציה עצמה היא לא מאוזנת, היא סיטואציה רגיש ואף על פי כן - יש מקום לתפיסה הפשוטה - "היא בכלל לא מכירה אותי ולכן אני לא צריך את המדד שלה". ומאוד ממליץ לחפש לקבל פידבקים חיוביים לא רק מדייטים. זה לא אידיאלי לפתח תלות בכל הצעה שניגשת ואפשר להמנע מכך במידה מסויימת.

2.  מסכים איתך שכדאי לזרום עם נורמות וזה אחלה. מוסיף שכדאי גם להציב גבולות לזרימה עם הנורמה ולכל אחד יש את הגבולות שמתאימים לו. 

3. באמת ההסתכלויות שלנו על המושג 'גבריות' שונות. אני חושב שיש מן תפיסה בלתי נמנעת של אדם בעיני עצמו ביחס למגדר שלו וזה יכול לפגוש את זה ביחס למין השני והיה חשוב לי להציג את זה. לא חושב שיש דגם קבוע בלתי נמנע של גבריות  

ביחס לכל החיכוכים שהיו כאן בין בנים לבנותענווה1

אני בעד שיהיו דיונים מכבדים, ואני לא בעד האשמות של אף אחד. בגלל שאני רואה שאף אחד כאן לא מצליח לפרוס את הנושא הזה בצורה שתאפשר לפתח דיון רציני כבר תקופה ארוכה, אז אני אנסה לעשות את זה בצורה עדינה. 

נתחיל בשאלה כללית - האם יש בנים או בנות שבאמת באופן אובייקטיבי רוב מוחלט של המין השני "יפסול" אותם ויהיה להם באמת יותר קשה להתחתן? לדעתי כן. למשל אנשים עם מוגבלות רפואית רצינית, יהיה להם בעיה אובייקטיבית למצוא מישהו שיהיה מוכן להכיל את הקושי הזה. 

עכשיו ממה שאני מבין בין השורות, הועלתה כאן טענה שגם יש סוגים מסוימים של אופי, שאנשים בעלי אותו סגנון של אופי יהיה להם יותר קשה למצוא חן בעיני המין השני, ולרוב המין השני לא ייתן להם הזדמנות. 

ובאופן ספציפי יש בעולם בנים שהאופי שלהם הוא לכאורה פחות "גברי", שהם מרגישים שבגלל זה רוב הבנות פוסלות אותם. יש להם אופי מסוים, שלכאורה שם אותם במצב שרוב הבנות לא ירצו להקים איתם בית. וזה לא קשור למעשה כזה או אחר שהם עושים (כמו לשלם עליה וכד'), שאז היה פשוט אפשר לעשות את אותם מעשים באופן חיצוני ולפטור את הבעיה, אלא זה קשור לאישיות שלהם, שהיא פשוט פחות מושכת בעיני בנות. 

האם ההרגשה שלהם תואמת את המציאות או לא? האם באמת רוב מוחלט של הבנות מחפשות בחור גברי, ומי שהאופי שלו לא ממש מתאים יפסל על ידי רובן?

קודם כל צריך להבין מה זה אומר "גברי". מי שיטען שרוב הבנות מחפשות אחד שהוא "גבר גבר", מוביל חזק אסרטיבי מחוספס, לדעתי בכלל לא בכיוון. אמנם אכן יש בנות שמחפשות בנים כאלה. אך במציאות אני רואה שיש גם הרבה מאוד בנות שמחפשות בחורים רגישים ועדינים במינונים שונים, וממש לא מצפות מהבחור להיות "גבר גבר". ואני גם רואה בפועל הרבה בנים כאלה מתחתנים. ככה שלדעתי בנים כאלה לא אמורים לפתח הרגשה שרוב הבנות לא רוצות אותם, כי יש דווקא הרבה בנות שכן מחפשות את זה. 

אמנם ממה שאני רואה גם בנות שמחפשות בחור עדין ורגיש, עדיין רוצות שהוא ייתן להן הרגשה של יציבות (שתיתן הרגשה של ביטחון). שזה רצון לגיטימי, וטבעי מאוד אצל המין הנשי, ואין שום בעיה שהן מחפשות את זה. 

גברים באופן טבעי יותר יציבים מנשים מעצם היותם גברים. גם מבחינה הורמונלית וגם מבחינה נפשית גברים לא חווים יותר מידי תנועה, הם יותר קבועים במצב שלהם, ומעצם האישיות שלהם כבר מוקרנת יותר יציבות ביחס לנשים. וזה יתבטא בהרבה גוונים שונים, כל בחור לפי הצבע הנפשי שלו, וכל אישה תחפש את מה שמתאים לה. ולרוב לא משנה איזה אופי יש לגבר, הוא יכול להיות עדין או רגיש או שכלי, עדיין הוא יקרין כלפי חוץ יותר יציבות ביחס לאישה. כי נשים מעצם היותן נשים מתאפיינות בתנועה נפשית והורמונלית יותר גבוהה, ממילא הן נמשכות לגברים שנמצאים בצד הנגדי אליהן, בדיוק כמו שגברים נמשכים לתנועתיות של הנשים. 

כמובן שגם לגברים יכולים להיות משברים בעוצמות שונות, שבהן האישיות שלהם עוברת תקופה של שבירת הסדר הרגיל והיציב, שנותן הרגשה של התערערות וחוסר יציבות. לא בהכרח כל משבר הוא כזה גדול, יש משברים קטנים שבמקביל אליהם עדיין עומדת יציבות נפשית מאוד גדולה. אך לפעמים יש משברים מאוד גדולים, שפוגעת ביציבות הכללית של הנפש. ואכן עדיף לא להתחיל קשר בזמן תקופה כזאת, ולטפל בדברים כאלה לפני שמתחילים קשר. לא בגלל שנשים לא יודעות להכיל דברים כאלה, דווקא לאישה יש יכולת הכלה מאוד גדולה במצבים כאלה, שיכולה לתת הרבה תמיכה לאיש ולעזור לו להתרפא. אך כל זה אחרי שיש כבר קשר קיים וחזק, ואחרי שיש יסודות חזקים, ולא מתחילים לבנות קשר משם. גם ברגע שבחור מגיע ככה בתחילת הקשר, הבחורה לא תרגיש ממנו יציבות, וזה יפגע ביכולת שלה לפתח רצון ומשיכה אליו. 

לפי מה שאמרתי יוצא שאם יש בחור שבאופן קבוע יש משהו שביר באישיות שלו, או שבאופן קבוע משהו מעורער אצלו בנפש, יהיה לו יותר קשה להתחתן. אמנם הרבה פעמים כאשר יש שבר פנימי קבוע, גם בונים סביבו קירות שיתמכו, כי אי אפשר להישאר במצב שבור. וכך יוצא שיש אנשים שבמקביל לשבר שיש להם בפנים, הם בונים בניין נפשי יציב שעומד במקביל אליו, ומגיעים ליציבות מסוימת בנפש, אמנם לא שלמה במאה אחוז, אך זה מספיק כדי לפעול ולהתנהל בעולם באופן תקין, ולרוב זה לא אמור לפגוע ביכולת של אישה להרגיש מהם יציבות. 

אך לפעמים קורה בדייטים ראשונים, שבחור עלול לשדר כלפי חוץ שדר של חוסר יציבות פנימית, למרות שהוא לא באמת כך. למשל כאשר בחור מגיע לחוץ, או עם קצת חששות, או שהוא קצת מתבייש, וזה מפריע לו להקרין את האישיות שלו החוצה בצורה יציבה, וזה עלול לצאת בצורה מעורערת. וברור שזה לא אומר שהוא באמת כזה מבחינת האישיות שלו, אלא לרוב זה קורה בגלל הסיטואציה הייחודית שעלולה להרגיש לא נוחה כל כך. הרי כנראה שבסיטואציות שהוא מרגיש בהם יותר בנוח הוא לא מתנהג ככה, והוא הרבה יותר משוחרר, והוא מבטא את האישיות שלו בצורה הרבה יותר אמיתית. 

ולכאורה יכול לצאת מכך מצב שבו יהיו בנות שיפסלו את הבחור על כך שהוא לא משדר מספיק "ביטחון", כלומר שהוא לא מצליח לבטא את עצמו בצורה יציבה, והן לא תיתנה לו את הצ'אנס להיפגש כמה פגישות עד שהוא ירגיש יותר בנוח לבטא את עצמו.

אך אני חושב שרוב הבנות מספיק חכמות כדי לקלוט האם מדובר בהתרגשות ולחץ זמני, שהוא מאוד טבעי לדייטים, או האם מדובר בהתנהגות קבועה. 

אמנם גם התנהגות חברתית קבועה של חוסר ביטחון ברמה מסוימת, לא מכריחה שיש לבחור חוסר יציבות פנימית, אלא זה יכול להיות רק קושי לבטא את האישיות החוצה באופן יציב בחברה, אך עם אנשים שהוא מרגיש איתם בית, כמו למשל הבת זוג שתהיה לו, הוא יוכל לבטא את עצמו באופן יציב ולתת לה בתוך קשר זוגי הרגשה של יציבות. ולכן כדאי להמליץ לבחון את הנקודה הזאת לפני שפוסלים על זה, למי שלא מפריע לה שיהיה לבחור קצת חוסר ביטחון מול אנשים זרים אך כן יכול לתת לה יציבות בתוך קשר זוגי. 

אך לפעמים יהיו בחורים שהלחץ שהם ישדרו יהיה כל כך קיצוני, שזה ירגיש הרבה מעבר להתרגשות טבעית של דייט, וזה יוריד את הרצון לרוב הבנות להמשיך להיפגש איתם אפילו לאחר דייט אחד. למשל בחור שסובל מחרדה חברתית, שמן הסתם בסיטואציה של דייט היא עלולה לתקוף אותו מאוד חזק, זה עלול לתת לבחורה הרגשה שהוא חסר יציבות באופן כללי, למרות שחרדה חברתית לא תמיד נובעת מחוסר יציבות פנימית. יש כאלה שהם חווים את החרדה רק בסיטואציות מאוד ספציפיות שיש בהן מימד מלחיץ, לרוב בסיטואציות חדשות עם אנשים חדשים ולא ליד סביבה מוכרת (למשל בדייטים ראשונים), ובשאר הזמן הם מתנהלים בעולם די בשלווה, והאישיות שלהם בפנים יכולה להיות יציבה. לכן ניתן להמליץ שכדאי לתת כמה פגישות לפני שפוסלים בגלל סיבה כזאת, כדי לראות מה מקור החרדה, האם זה באמת ביטוי של חוסר יציבות כללית, או שהיא סתם טריגר למשהו. כמובן גם שחרדה עלולה להתבטא בצורה שונה אצל אנשים שונים, ולא אצל כולם זה יראה כל כך נורא. ומי שיודע על עצמו שיש לו את זה בצורה חזקה, כדאי לעדכן את הצד השני עוד לפני שנפגשים, כדי שהצד השני ידע לקחת את זה בפרופורציה נכונה. 

רוב הבנות רוצות להרגיש מהגבר הרגשה של יציבות, וגבר שרואה שהוא לא מצליח לספק את ההרגשה הזאת, או יותר נכון משדר החוצה את ההפך הגמור מזה, עלול לחוות הרבה דחיות, ועלול להרגיש שהוא לא מתאים לרוב הבנות בעולם, והוא מרגיש שהוא לא יכול להתחתן. ככה שזה לא רק עניין של ביקורת עצמית שעלולה להתעורר אצלו בעקבות זה, אלא גם אם הוא מאוד אוהב ומעריך את עצמו, הוא יודע שבפועל מבחינה מעשית הוא עלול לא להצליח להתחתן, וזה מתסכל אותו. פשוט באמת יש להם הרגשה מעשית שאף אחת לא תרצה אותם, לא בגלל שהם לא טובים, אלא בגלל שהם לא מצליחים לספק את הצורך הנשי של הרגשת יציבות. ולא תמיד זה בגלל שבאמת הוא לא יכול לספק יציבות, לפעמים זה בגלל שהוא לא מצליח לבטא את זה בתוך סיטואציה של דייטים. 

אתה לא אמיתי אחי 😂😂בנות רבות עלי
שכחת להעלות את הוידאוחדשכאן
וואי סיכמת כ"כ יפה..פצלש))
יש לך מבט מאוד נכון על הדברים,לא מוטה לצד אחד ולא שיפוטי ואתה גם מציע פתרונות אז בכלל עוד יותר מעולה.
רק שאלה-אתה חושב שההרגשות שעולות כאן-מרירות וזעם בעיקר- נפוצות אצל הרבה בנים או שזה משהו שספציפית יושבי הפורום מקבלים בגלל החשיפה למגוון 'הדרישות' השונות והרבות מה שאין למי שלא מסתובב כאן באופן קבוע?
אחרי כל זה עוד יש לך שאלות?בנות רבות עלי
שמתי את הקסדה ונכנסתי לכוננות ספיגה
הוא ענה כמו מישהו ניטרליפצלש))
ולא כועס..אז כן,ש לי.
מפחיד מה שהולך כאן,בחיי..
בקשר לשאלה שלךultracrepidam

אין לי סטטיסטיקה של כמה זה נפוץ

אבל זאת בהחלט תופעה, ואני לא חושב שהיא מגיעה מהפורום. הפורום בסך הכל מציף את זה.

בדיוק כמו שהציפיה של נשים שישלמו עליהן בדייט לא צמחה בפורום ורק נדונה כאן באריכות

כמוו שהוא מתאר בפסקה האחרונה, יש הרבה בנים שיכולים היו להתחתן אבל הצורך ליצור את הרושם הנכון אצל הבחורה מפיל אותם שוב ושוב. התוצאה המצערת והלא נדירה אצל בחורים כאלה, זה תסכול, ובשלב מאוחר יותר האשמה של הצד השני שלא מוכן לראות מעבר (נכון יש בנות שמרגישות שאף אחד לא רוצה אותן בגלל איך שהן נראות? אז זה בדיוק כך)

מה שאני כתבתי בפתיחת השרשור היה הזמנה לאותם בחורים להסתכל על זה כמציאות, להשלים איתה, ולחפש פתרונות

בדיוק כמו שאם בחורה תתלונן שאף אחד לא רוצה אותה בגלל איך שהיא נראית, אני לא אומר לה "כן הבנים איכסה שהם רוצים רק מישהי שנראית טוב" - כי זה הטבע האנושי ובמיוחד הגברי, אלא אומר לה להכיר בזה שזאת המציאות ואז - לעשות מה שהיא יכולה ולקוות שיבוא מישהו שכן ירצה אותה והיא תהיה יפה בעיניו.

מסכימה שהדברים עולים מתוך השטח והמציאותפצלש))
אבל אני חושבת שמודעות היתר ש'מרוויחים' מכאן לכל מיני ניואנסים וגישות מעצימה תחושות שליליות אצל חלק מהאנשים.
כמה אנשים באמת לא מצליחים לקדם קשר רק בגלל סוגיית ה'מי ישלם'?בחיים הדברים זורמים בטבעיות גם אם יש אי הבנות פה ושם,
כאן הכל נורא מועצם ומוקצן ואני חושבת שכדאי לזכור את זה.
מקווה שאנשים לא מעצבים תפיסות עולם שלילות שלימות על אחרים לפי זה כי אז לדעתי זה יכול להיות אפילו אסוני כי את עצמינו אנחנו נמשיך להביא לכל מקום ולכל חברה ואז יכול להיווצר מעגל קסמים שנקבל פידבקים שלילים לפי התפיסות השליליות שלנו וחוזר חלילה.לאף אחד לא כיף להיות בקרבת אדם שחושב רע כל היום,זה נכון לשני המינים.
אני לא חווה את זה כךultracrepidam

להיפך, הפורום עזר לי קצת להבין את הצד השני ולכן לרכך את העמדות שלי. הוא היה חלק מהתהליך שאני מתאר שעברתי

ב"ה שזה ככה אצלךפצלש))
נראה שלא כולם כמוך..
רק להעירחדשכאן
דובר על ציפיות באופן כללי.
לא רק מי משלם.

ותתפלאי (לי נראלי לא קרה) אבל יש בנות שאם הבחור לא יציע לשלם זה יוריד להם והן מתחילות לחשוב כל מיני דברים. מפה לשם, יורד לה ממנו והם נפרדים. קרה, בידיעה.
זה לא הנושא "כמה אנשים " יש כאלה. ברגע שאתה אחד מהם, אכלת אוכלי פשוט
אותה
ברגע שיש לך ולנו נק' תורפה שלא בחרנו בהפצלש))
יש לנו נק' תורפה וזהו.
עכשיו השאלה היא מה אתה עושה עם זה-
מתמרמרים או חושבים איך להפיק את המירב מהמצב.
אני מנסה להבין את הכאב,אני לא אגיד שאני מבינה לגמרי מה שאולי אני לא
אבל אני אגיד לך שחלק מהאפקט שנגרם אצל חלק אני מניחה כי זאת גם המחשבה שלי האמת..שבאיזשהו אופן אם יש התמרמרות חוזרת ונשנית על העולם, למרות שלא זה מה שאתה רוצה שיקרה, חלק כנראה יגידו לעצמם- וואלה,עדיף באמת להמנע מיצירת קשר עם אנשים שיש להם קושי כזה או דומה לו.אני אומרת את זה לא חלילה כדי להכאיב ,
אף אחד לא פתאום ישנה את דעתו וירצה דווקא לצאת עם מישהו שהוא היה בוחר שלא מתוך רחמים,אבל כן אם יאהבו את הטוב שיש בו.
הדבר הנכון לרבים מאיתנו,שוב לכולנו יש נק' תורפה , הוא לנסות להפיק את המירב מהמצב- להפוך את הלימון ללימונדה,להתרכז בטוב,בנק' הטובות שיש,בעומק וברגישות שישנם ואותם לדבר,אותם להדגיש קודם כל בשבילנו-זה יחזק את המבט הטוב שלנו על עצמינו וממילא על אחרים בהדרגה.
לא יודעת איך אני נקראת אבל חשוב לי לומר שלא באתי לתקוף בכלל..
אין סתירה בין כאב ומרמור לבין לחשוב מה עושים איתוכלי פשוט
הסתירה נמצאת רק כשצד אחד משתלט לגמרי ולא נותן מקום לצד השני. וזה מוקצן.
אוקיפצלש))
אני חושבת שלאורך זמן ואפילו תוך זמן די קצר אפשר לעיתים קרובות לקלוט אנשים,לקלוט את הלך הרוח שלהם.יש אנשים שמיד נעים לך איתם ויש אנשים שפחות.שדר חיובי הוא פועל יוצא של מחשבות חיוביות.
אני חושב שזו אחת הטעויות הגדולות והשטחיות של התרבות המערביתכלי פשוט
ויעידו על כך מעצרי שווא רבים, ומשפטי עוול רבים,
וכל היבט כלשהו שחלק מהתהליך שלו הוא שפיטה על פי שפת גוף ורושם ראשוני. יש על זה כמה וכמה ספרים שממחישים את זה מאוד (סתם דוגמא לספר שקשור ישירות לתחום הדייטים: כוס הקפה שגרמה לי להתאהב).
אנחנו סתם רואים את העולם שטוח, בעוד הוא אינו.
הכלים שלנו לבחון אנשיםפצלש))
במיוחד בעולם הדייטים המוגבל בזמן די מוגבלים.
המציאות היא שאנשים נסמכים הרבה על תחושות גם בנים וגם בנות,גם בנים חותכים בנות לידיעתך..אתה לא תשנה את זה.כאן אנחנו חולקים,אני לא חושבת שזה שיטחי בכלל לפחות מניסיוני אישי..ראיתי לא אחת שמה שהתרשמתי לראשונה התברר כמדוייק יחסית כעבור זמן לא מועט אבל לא משנה.
בד"כ אנשים טובים שחושבים טוב משדרים שדר טוב.
לא איכפת לי ממשטרות ומעצרים עולם מערבי או לא יודעת מה וגם אותך לא אמור לעניין כשאתה בא להתחתן.
איך התברר בדיוק? בואי נתבונן בזהכלי פשוט
לא קשור משטרות,
הענין הוא שהשיפוטיות הזאת טועה בגדול פעם אחר פעם. לא רק שהיא לא מוכיחה את עצמה, היא גורמת עוול להרבה אנשים. ולכן הדוגמא של המשפט והמשטרה בעולם המערבי, ויש על זה אגב ספר טוב של מלקולם גלדוול. אז בקופי פייסט לעולם הדייטים- כן, יש הרבה מאוד אנשים טובים שלא רואים את הטוב שלהם בגלל השיפוטיות המיידית הזאת. בעיני זה שטחי מאוד. של אנשים שלא מסוגלים לברר לעומק, או חמור מכך- מסוגלים אבל לא מעוניינים. כי מה שחשוב להם בחיים זו התחושה ולא המציאות. בעיקר בדייטים..
ובדיוק כתבתי את זה-
השלמה: - לקראת נישואין וזוגיות
אתה רוצה שאביא מקרים מפורטיםפצלש))
של דייטים שלי?
פחות מתאים לי אבל בשורה התחתונה הלבטים שהיו לי בדייט ראשון אם להמשיך או לא היו אותם לבטים אחרי 3חודשים- בתוך קשר אתה לומד להכיר צדדים כאלה ואחרים שלא הכרת אבל אתה נשאר באותו צומת דרכים בסופם.
שוב,כדאי לך להפנים שלא תשנה את העולם,
העולם לא בהכרח תמיד כזה טועה כמו שאתה חושב,
לא לכולם מתאימה כל התמודדות
בסוף כל אחד עושה מה שטוב לו.
סבבה אבל למה את תוקפת? כתבתי מאוד ענייניכלי פשוט
את רוצה מחקרים שמראים שאנחנו שופטים יותר מדי, ומהר מידי, ושופטים לא נכון?
הבאתי ספרים, אבל יש גם מחקרים רבים על זה. למשל בתחום הקוגניציה הגופנית.
ובוודאי שלא אמרתי לך לעשות אאוטינג. אלא שהוודאות הזאת היא אשלייתית בעיני. לא מבוססת על משהו מעבר לתחושות נוספות, כמו התחושה הראשונית...
וואי לא תקפתי...פצלש))
לא התכוונתי בכל אופן..
המחקרים האלה עוזרים לך? אתה מרגיש שזה מקדם אותך?
לא פשוט ההתקדמות שלי לא מתכתבת עם התעלמות מהמציאות...כלי פשוט
אני פועל במסגרת המציאות ומתוכה.
המשפטים האחרונים שכתבת פשוט היו בנימה עוקצנית
"שוב,כדאי לך להפנים שלא תשנה את העולם,
העולם לא בהכרח תמיד כזה טועה כמו שאתה חושב,"
לא התכוונתי לעקוץפצלש))
כתבתי מציאות כמו שאני מכירה אותה-
אנשים מסננים וימשיכו לסנן מה שפחות מתאים להם,זאת מציאות,זה שנתרעם על זה לא ישנה את המציאות.
מציאות שיכולה להשתנות עם קצת מודעות לעצמנו.כלי פשוט
כמו שהמציאות הזאת חדרה אלינו, היא לא היתה כך מאז ומעולם. היסטורית ממש לא. זאת צורת שפיטה של ה150 שנים האחרונות בעיקר. בעקבות המהפכה התעשייתית, שבסופה גם בני אדם הפכו למוצרים- בחינוך, בתרבות. בדייטים. בכל דבר.
או לעשות ההפך אם תוקפים..פצלש))
לא הבנתיכלי פשוט
חזרתי על מה שכתבתי לך בהודעהפצלש))
הראשונה בענף הזה.
אז תביני שאני כותב את זה בפורוםכלי פשוט
לא רק בשביל לפרוק עצבים, אלא גם כי אני באמת מאמין שזה יכול להשתנות. ככל שיותר אנשים יקחו לתשומת ליבם ש הם מנוהלים על פי התרבות המערבית, וכן ברור שזה עובד באופן כזה שאתה חושב שזה אתה עצמך, אבל בתכלס זה תרבות שהשפיעה עליך,
- אז ככל שיותר אנשים יפנימו את זה- עולם הדייטים ישתפר. והוא יהיה מדהים. כי מצד אחד תהיה בו הרבה מודעות עצמית לצרכים שלנו ומצד שני יהיה בו גם כף זכות, ואורך רוח, וסבלנות, ושיח במקום פרשנות חד צדדית, ויהיה בו איזון.
כי מה זה קשר אם לא שני צדדים? אבל הדגם הנפוץ כיום לא נותן ביטוי להדדיות הזאת בכל מצב. כלומר ברוב המקרים הוא לא. קשר שמבוסס על תחושות והתאמה 'טבעית', 'משמים', ולא על עבודה משותפת, הדדיות, ויחד.
במקום שיהיו שלושה צדדים- כל צד ומה שהם יוצרים ביניהם, אנחנו נשארים רק כשני צדדים. כי אנחנו לא בעד ליצור, אלא בעד למצוא לעצמנו את הדבר המתאים ביותר. האנחנו במרכז, לא הקשר.
אם רוצים לשנות משהו כדאיפצלש))
לוותר על מה שמפריע למסר לעבור..
ומה זה בעריכות האלה?..
מעניין מה שאת אומרתחדשכאן
זה יכול להגיע מ2 מקומות:
1. התחושות שלך נכונות.
2. את לא מצליחה לשחרר מהתחושות ולהתקדם.
זה 1ולא 2פצלש))
יש בנות שמשתמשות גם בשכל מדי פעם
השאלה מה משרת את מהכלי פשוט
השכל את התחושות או התחושות את השכל.
אני בטוח שלגבי רוב הבחורות היום המשפט הראשון הוא הנכון. השכל הוא רק כלי, והתחושה היא העיקר.
השכל משרת את התחושהפצלש))
והתחושה משרתת את השכל.
בסוף אנחנו רוצים שיהיה טוב משתי הבחינות האלה- לדעת ולהרגיש שבחרנו טוב.
לפי מה שאני רואה, בדרך כלל זה בעיקר להרגיש שבחרנו טובכלי פשוט
ומשתמשים בשכל כדי לחזק את התחושה ולא כדי לברר.
לברר זה למשל לשאול את הפרטנר על דברים מסוימים, לבחון יותר לעומק, לראות יותר זוויות. זה קשור לסבלנות, זה לא כזה מיידי ובשעה אחת של דייט.
רושם ראשוני זה שכל? 🤔חדשכאן
לא אמרתי שהן לא 🤷🏻‍♂️

לפעמים אנחנו מצליחים כאילו לשים את הרושם הראשוני ולהתקדם אבל במקום מסויים הרושם עדיין יושב מאחורה וזה משפיע על ההחלטות. ואם נשים לב לרושם הראשוני ונעמיד אותו מול השכל, לפעמים יתבררו דברים שונה ממה שחשבנו.

בכל מקרה אשמח לשמוע מהי האפשרות ה3 😏
רושם ראשוני שמתפרש על דייט שלםפצלש))
יש בו הרבה שכל.
תוסיף לזה בירורים מקדימיים,שיחה של לפחות שעה בד"כ פנים מול פנים. מה השאלה בכלל?

הבנתי מה אתה אומר,אני מהמשחררים.
האפשרות השלישית היא פקפוק עצמי קל למרות הכל ומתן הזדמנות מתוך תקווה שאולי תהיה הפתעה טובה ,זה לאו דווקא טוב.
דייט שלם זו סיטואציה אחת. זווית אחת.כלי פשוט
שכל לא מתבסס על זווית אחת, אלא על מספר זוויות. הרגש מסתפק בזווית אחת.
למה אני קורא לזה זווית אחת? כי אני רואה הרבה חשיבות לזמן ולמקום. צריך לבחון אדם ממספר זמנים וממספר מקומות כדי להכיר אותו. גם מניסיון אישי. אנשים משתנים מדייט לדייט באופן דרמטי שמותיר אותך מבולבלת, עד שמגיע הדייט השלישי ומכריע ביניהם או עד שמדברים על זה ומגלים עולם. ממליץ להתאזר באורך רוח בדייטים. יש הרבה הפתעות.
👍🏻חדשכאן
רק אמרתי שהמתן הזדמנות הזה צריך להיות אמיתי
השלמה:כלי פשוט
ואנחנו בטוחים, כי יש לנו תמיד אשליה כזאת, שמה שקבענו על אדם כלשהו זו האמת. אני יכול לכתוב ספר בדיחות שלם ממה שבחורות החליטו עלי אחרי דייטים ראשוניים שגרם להן לחתוך. הן עדיין משוכנעות בכל ליבן שאני באמת x y ו z.
והן לעולם יהיו בטוחות בזה, ויגידו שזה אפילו "הוכח במציאות" (ולא יוכלו לעולם להוכיח את זה).
כל בחור שיוצא הרבה חווה את זה כנראה, זה חלק מהמשחק שנקרא דייטים. הפרשנות, כשלא מסוגלים או לא רוצים לברר את המציאות ולשמוע את הצד השני. כשפועלים על פי תחושות וכשמחפשים התאמה דמיונית שכביכול קיימת מטבע המציאות.
רק צריך להיזהר לא להקצין הכל לצד השניחדשכאן
יש תועלת ברושם ראשוני.
לא סתם יש לנו את החושים האלה.
הם לא מדוייקים אבל עוזרים לנו להתנהל בעולם באופן יעיל. ככה ה' ברא אותנו.
אני בהחלט מסכים, שבטווח ההגיוני, אנחנו אמורים להבין את המשקל של הרושם הראשוני ולשקלל גם את השכל.
ברור שלא. אבל כדאי לנו מאוד לא להישאר בהקצנה הנוכחית...כלי פשוט
אם אנחנו רוצים לצמצם את ה92% פסילות בדייט ראשון (והמצב מאז רק ממשיך להחמיר). זה לא ש92% לא יכל להתאים... לא קונה את זה בשום צורה. ממליץ לעיין במקור שאני מביא פה לאחוזים האלה, למה זה קורה לנו. והאם אנחנו לא שופטים יותר מדי בטעות ולחומרה.
מקור -
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.yeshiva.org.il/midrash/31415&ved=2ahUKEwiM1NPDq8_1AhVG3aQKHeZ9CK8QFnoECBMQAQ&usg=AOvVaw2Y7FWZ8dAF1zXleOx5rXsA
וגם צריך לשים לב שהטענה שכתבת "ככה ה ברא אותנו" לאכלי פשוט
תוריד ממנו את האחריות הנדרשת לעבוד על המידות ועל העין הטובה שלנו. למרות שאני בכל מקרה גם לא חושב שככה ה ברא אותנו. הוא ברא אותנו ישרים יותר. אנחנו לא חיות שפועלות רק מתוך אינסטינקטים. זה בדיוק לדון לכף זכות ולעבוד על כושר השיפוט המיידי שלנו
לא ניסיתי להוריד אחריותחדשכאן
דווקא בגלל מה שאתה מעלה שה' ברא אותנו ישרים, אני יוצא מנק' הנחה שיש תועלת ברושם ראשוני.
(יש ספר "לחשוב מהר לחשוב לאט". גם "מבט ראשון". ועוד כמה. הם קצת נותנים מבט על האינטואיציה - איפה זה טוב, ואיפה זה חלש ויכול להטעות.)
אני לא מצליח לדמיין חיים נורמליים כשעל כל החלטה הייתי צריך לחשוב על הכל מחדש. (עכשיו אני חושב על זה שיש כזה דבר במחשבים: תזכור - memoization. זה מייעל את האלגוריתם בצורה מטורפת. ה' ברא אותנו יצורים מדהימים..)
נכון. חשוב להיות מודעים לזה. ומתי שזה נושא חשוב, להבין שזה מקום לעצור ולחשוב יותר.
אז לא בכל דבר, אבל בהחלטות החשובות ביותר בחיים?כלי פשוט
אחי אני לא חולק עליך 🙂חדשכאן
רק הערתי שיש ערך לאינטואיציה ולרושם ראשוני
בהחלט. הערה חשובהכלי פשוט
תשובהענווה1

ביחס למה שכתבתי על בנים שמשדרים חוסר יציבות, אני חושב שלרוב ניסיון לא נעים במציאות יגרום להם לפתח הרגשת תסכול. אני לא התייחסתי בדברי לדרישות שיש לכאורה לנשים מגברים, אלא התייחסתי רק לצורך אחד, שהוא הצורך להרגיש יציבות מהאיש. 

ביחס לדרישות או ציפיות שיש לכאורה לנשים מגברים, לדעתי רוב הגברים שומעים את זה מהסביבה עוד הרבה לפני שהם מגיעים לפורום כלשהו. למשל בעבר הציפיה מנשים להתנהגות גברית מסוימת שנקראה בשם "ג'נדלמן", זה היה משהו מובנה בתרבות, שכל מי שגדל לתוך תרבות כזאת שמע על זה. ולדעתי ציפיות ודרישות מובנות חברתית גורמות לחלק מהגברים להרגיש לחץ וחשש מהמפגש הזוגי עם נשים, בעיקר אם הם לא רואים את עצמם מתאימים לאותם ציפיות.

ביקורת של גברים כלפי נשים בנושא הזה היה מאוד נפוץ בעשור האחרון ברמה עולמית. גברים באופן כללי הרגישו המון ציפיות מהמין הנשי, והרגישו המון תלונות וביקורות על כך שהם לא עומדים בציפיות שלהן, בין אם זה בקשר זוגי ובין אם זה בתוך נישואין (אלו ציפיות קצת שונות). 

אבל ממה שאני רואה ומרגיש היחסים בין גברים לנשים באופן כללי מאוד השתנו בשנים האחרונות. יש כל מיני סיבות חברתיות שגרמו לזה, ואין מה להאריך. וכיום המצב הרבה יותר רגוע. ואני חושב שבנות כיום באות לקשר זוגי ממקום הרבה פחות דורש ומצפה, וגם גברים כיום פחות מרגישים שיש לבנות דרישות וציפיות מהם. כי הגישה הנפוצה כיום היא פשוט להיות טבעי אמתי וכנה, הרבה פחות משחקים. וזה גורם למרחב של עולם הדייטים להרגיש יותר בטוח מבעבר, ויש פחות הרגשת תסכול או כעס אצל שני הצדדים, בין בנים ובין בנות (כי גם בנות נפגעו מהגישה שהייתה בעבר באופן שונה). 

ואכן אני פחות שומע תלונות של גברים על זה כיום, אפילו מגברים שבעבר כן התלוננו. אמנם עדיין נשארו שרידים מהעבר, ותופעות לא נעלמות כל כך מהר מהעולם באופן מוחלט, אבל הכיוון הכללי הוא חיובי ממה שאני רואה. 

כן אבל כשכופים את הטבע של כל הגברים לתוך מקשה אחתכלי פשוט
זה ממש לא מרגיע את הלחץ. זה קצת מעין מה שעשית גם בתגובה הארוכה שלך. עם כל הכבוד להשקעה שהשקעת בתגובה.
מה הכוונהענווה1

שכופים את הטבע של כל הגברים לתוך מקשה אחת? כלומר לא הבנתי למה התייחסת מתוך מה שכתבתי.

פה -כלי פשוט
"גברים באופן טבעי יותר יציבים מנשים מעצם היותם גברים. גם מבחינה הורמונלית וגם מבחינה נפשית גברים לא חווים יותר מידי תנועה, הם יותר קבועים במצב שלהם, ומעצם האישיות שלהם כבר מוקרנת יותר יציבות ביחס לנשים. וזה יתבטא בהרבה גוונים שונים, כל בחור לפי הצבע הנפשי שלו, וכל אישה תחפש את מה שמתאים לה. ולרוב לא משנה איזה אופי יש לגבר, הוא יכול להיות עדין או רגיש או שכלי, עדיין הוא יקרין כלפי חוץ יותר יציבות ביחס לאישה. כי נשים מעצם היותן נשים מתאפיינות בתנועה נפשית והורמונלית יותר גבוהה, ממילא הן נמשכות לגברים שנמצאים בצד הנגדי אליהן, בדיוק כמו שגברים נמשכים לתנועתיות של הנשים"

אתה מתייחס לאותם אנשים יוצאי דופן מבחינת האופי, כיוצאי דופן,
ועדיין מכניס אותם לאותה תבנית גברית רגילה.
כלומר במקום להכיר בכך שיש אנשים עם אופי רגשי ששונה מהממוצע, אבל שאין להם תכונות גבריות
אתה מחלק את העולם הגברי לשניים:
אלו שיש להם רק תכונות 'גבריות', ואלו שיש להם גם תכונת 'גבריות' יותר וגם תכונות רגשיות.

בסוף בחורה בדרך כלל מחפשת בחור שמשדר גבריות, ביטחון עצמי גבוה וכו. אם יש בו גם רגישות וכדו זה בונוס מעולה בשבילה. על פי רוב.
אבל אם הוא רק רגשי ועמוק וכו - הוא בבעיה. אף אחת לא מחפשת את זה כשלעצמו. ויש כאלה. ולא, הם לא יציבים יותר מעצם היותם גברים. כי שכחת שהם גברים רגישים יחסית הרבה מעל הממוצע.
הבנתיענווה1

נכון אני הכנסתי את כל הגברים לתוך תבנית בסיסית אחת (ומנגד את כל הנשים לתבנית בסיסית אחרת).

התייחסתי למבנה הנפשי של גברים כמו בניין, שבאופן טבעי עומד בסדר קבוע (דהיינו יציבות), אך הוא עלול לחוות מידי פעם מכל מיני סיבות פגיעה, שבירה, התמוטטות, או רעידת אדמה שגרום לו לרעוד. אשר נגרמות בגלל פגיעות רגשיות מסוימות בעוצמות שונות שכל אחד חווה במהלך החיים.

אני לא ממש הייתי מגדיר את זה אופי, כי זה רק התבנית, והאופי זה התוכן שמתגלה דרך התבנית הזאת. ודרך כל תבנית יכולים להתגלות אינסוף גוונים שונים של אישיות, כל אחד עם תוכן ייחודי לו.

בחור עם אופי שיותר מחובר לרגש, זה קשור לתוכן שמתגלה דרך התבנית ולא לתבנית עצמה. ולכן זה לא מונע ממנו להיות עם תבנית מסודרת וקבועה.

סוג הבנים שדיברתי שעלולה להיות להם בעיה, הם כאלה שיש להם תבנית יותר שברירית. למשל אם הבניין שלהם בנוי מחומר פחות חזק, והוא עלול להיפגע יותר בקלות. גם להם יש בניין נפשי מסודר וקבוע (דהיינו יציב) כמו כל גבר אחר, אך הוא לא חזק ולכן עלול להישבר יותר בתדירות גבוהה מאוד. 

ויכול להיות שיש קשר מסוים בין אנשים שיש להם רגש מאוד עוצמתי לבין שבריריות, כי אצלם פגיעה רגשית הכי קטנה היא כל כך עוצמתית, שהיא מערערת את כל המבנה הנפשי אפילו אם הוא בנוי מחומרים חזקים. אך אי אפשר להגדיר את השבריריות של המבנה הנפשי כחלק מהאופי, אלא זה תוצאה והשפעה של האופי בעל הרגש העוצמתי על התבנית הנפשית. שאצלו אפילו פגיעות קטנות מערערות את המבנה של הנפש, בעוד אצל אדם עם רגש פחות עוצמתי רק פגיעות גדולות מערערות את הנפש. 

לגברים ייחסתי יציבות, שהכוונה בזה לסדר קבוע, שכדי להשתנות הוא צריך להתפרק ולהיבנות מחדש. בעוד לנשים ייחסתי תנועתיות, שהכוונה בזה לתנועה זורמת גמישה ומשתנה באופן טבעי. אין לזה קשר לחסינות נפשית, גבר יכול להיות עם חסינות נפשית לא גדולה, אך עדיין יש סדר קבוע למבנה הנפשי שלו (שאכן מתפרק כל פעם ונבנה מחדש בגלל החסינות הלא גבוהה). ואישה יכולה להיות עם חסינות נפשית מאוד גדולה, ועדיין המבנה הנפשי שלה יותר נע ומשתנה באופן טבעי. 

אוקיי. זה נשמע כבר הרבה יותר טוב. תודה על ההתייחסות.כלי פשוט
על כל פנים, גם החלוקה של קביעות מול תנועתיות, קצת תלויה באופי הרגיש ממילא של הפרט.
לדעתי הקצה הגברי והקצה הנשי קרובים יחסית ולא מחולקים עד כדי כך.
יפהפצלש))
התייחסת לצורך,נתת לו לגיטימציה מלאה ומתוך זה ענית וזה מאוד יפה בעיני.
מדהים. תודה!ממלא כל עלמין

אני חושבת שיש גם עוד נקודה שיצא לי להתקל בה ומישהי העלתה אתזה כאן מזוית אחרת בהקשר של מראה חיצוני-

לפעמים בגלל שבאמת יש לבחור/ה קושי מסוים שנובע מרגישות יתר, משבריריות וכו- הפרשנות שלהם על כל דחיה שהיא תתורגם מבחינתם לאותו קושי. זא שיכול להיות בכלל שסיבת הדחיה היתה סגנון או עולם ערכים וכו, ומתוך כך שיש להם אמנם קושי שקשור קצת בשבריריות או דוגמאות אחרות, וזאת סיבה שהרבה פעמים פוסלים אותם בגללה, הם באופן טבעי חושבים על כל דחיה, גם אם יש לה הסבר אחר, כעוד דחיה שהם חווים בגלל הטבע הזה.

זה אחד הדברים השוברים ולופ שקשה מאוד לצאת ממנו- כי כל עוד הפרשנות תטה את האירוע לסיבה הזאת, הקושי רק יזין את עצמו עוד ועוד.. הוכחה שהם עצמם יוצרים וחוזרת על עצמה... ושתשאיר אותם באותו לופ עד שהם יבחרו לזרוק את הפרשנות הזאת שתעטוף כל תקרית שתהיה...

ואו. מרגיש כאילו קראתי מאמר מקצועי... תודה רבה!לב אוהבאחרונה

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

צודקת..בנות רבות עליאחרונה

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfbאחרונה

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך