כשנכנסנו לסגר אחר סגר תושבים התלוננו
כשהממשלה משאירה את הכל פתוח ונתון לשיקול דעת האוכלוסייה - גם יש תלונות.
לכל החלטת ממשלה תיהיה התנגדות כלשהי ו'מומחים' שיגידו למה ההחלטה שגויה.
אכן לקורונה ישנם השלכות לא נעימות. תופעות לוואי שמי יודע כמה זמן יימשכו לאחר ההחלמה. אכן מאוד מתסכל.
אממה, כעת יש בידינו האפשרות לפעול בצורה מושכלת:
להתחסן
להתמגן
לשמור על הילדים
להיבדק בתדירות יותר גבוה
כל אלה נתונים בידינו. אנחנו עושים את המקסימום שאפשר.
לגבי אמא של חברה שלך - מצטערת מאוד לשמוע. חוויה מאוד מטלטלת וקשה.
מנגד, מאמינה שמדובר באישה עם מחלות רקע, אולי אונקולוגי כלשהו, חוסנה לא אומר 3 חיסונים.. כבר הגיעו אלי מטופלים שחוסנו פעם או פעמיים והפתעו לגלות שזה לא נחשב הגנה מספקת ומבחינת מערכת הבריאות הם לא נחשבים למחוסנים.
אני לא באה להאשים אותה חשוב אלא להסביר שאכן מדובר בזן יותר קל (לא צינון, עדיין קורונה. אבל בהחלט מחלה יותר קלה מהדלתא). ובע"ה אנחנו בדרך לסיים עם כל הסיפור הזה.
האם הממשלה הזאת מגנה עלינו? שומרת עלינו? מתחשבת בצרכים של מערכת הבריאות?
לתחושתי - ממש לא.
אני אישית עובדת במערכת הבריאות וחשה על בשרי את ההקלת ראש הבלתי נתפסת של המדינה. ואני לא מדברת על ההקלות בתחום הבידודים וכו אלא נהלים חשובים יותר כמו תגבור צוותי חורף, הפסקת פעולות רפואיות שאינן דחופות, שיחרור תקנים לרופאים ואחיות, טיפול באינפלציה של מטופלים במקום להכחיש את קיומם.
עוד נושא חשוב מאוד- השפעת השנה מאוד קשה. הייתי אומרת אפילו יותר מהקורונה.
ולצערי הרבה לא התחסנו השנה מחשש להתחסן פעמיים - גם לקורונה וגם לשפעת. או מכל סיבה אחרת.
בפועל, יש הרבה אנשים שאינם מחוסנים לשפעת, הם מדבקים אוכלוסיות בסיכון, אותם אנשים מגיעים לבתי החולים עם החמרה במחלות רקע ומתאשפזים.
מה אפשר לעשות בנידון?
1. ללכת להתחסן לשפעת
2. אם לא מרגישים טוב - נשארים בבית! לא עושים בדיקת קורונה, שלילית, ויוצאים לרחובות עם חום 38 ושיעול.
3. לא לבקר אנשים בסיכון. (מחלות רקע קשות, בעלי מערכת חיסונית מוחלשת, מושתלי איברים, תינוקות ומבוגרים).
אכן הממשלה מתנהלת בצורה מאוד לא חכמה ומערכת הבריאות על סף קריסה.
אני פשוט לא חושבת ששינוי בנהלים יעזור כדי להפחית את קצב ההדבקה בקורונה.