לא מטריד אתכן ההתנהלות של הממשלה, סליחה שנכנסת לנושא הזהאנונימית בהו"ל

אבל זה פשוט מחרפן אותי.

מפקירים את כולנו, מכל בחינה אפשרית.

מספר מתים גבוה להחריד.

ואתמול אמא של חברה טובה נפטרה, בת חמישים שהייתה מחוסנת.

וזה פשוט כואב לי בכל העצמות בגוף.

למה הם מחכים?

ולמה אין מי שצועק את זה, כי מי שנשאר עם הבעיות זה אנחנו, נסחוב את נזקי הקורונה, חליתי ולמרות היותי מחוסנת, לא חויתי את זה קל בכלל.

אחת שמתוסכלת.

מה שיותר מטריד אותי בזה שהתקשורת משתיקה את זהבתי 123
זוכרות איך ספרו את הנפטרים כשביבי היה ראש ממשלה? איך סיקרו
היום יש מחלקות קורונה מפוצצות צוותים שלא עומדים בעומס ואנשים לא מבוגרים שנפטרים מהקורונה עצמה. אבל משתיקים בגלל אנטרסים פוליטיים
לא יודעת לאיזה כלי תקשורת את נחשפת, אבל במה שאני שומעתציפיה.
מדברים על זה המון.
עזבי תקשורת, מה הממשלה עושה בנידון?אנונימית בהו"ל

העבירה את חוק הסמכויותהמקורית
תקראי על זה
איפה מדברים על זה המון?תמיד להודות
אני צורכת המוןןן תקשורת, מדהים כמה הדיווחים השתנו בין עכשיו לפעם.

אתמול דיברו על השלג פי מליון מאשר על הקורונה.
התשקורת משתיקה חד משמעית! אם זה היה ביבי עםאוריןאחרונה

איבוד עשתונות כזה וביטול הבידודים בבתי הספר כשיש עדיין חולים קשה ונפטרים, היו שורפים אותו. שלא לדבר על המפגינים השחורים שהיו מתעוררים לתחיה

יש מלא מתים ביום, וגם אם לא ישיר, יש חוסר צוותייםאנונימית בהו"ל

שגורם לחוסר טיפול בחולים השונים

נכון. גם אם ימשיכו להגיד שהחולי קורונה מאושפזיםבתי 123
בגלל סיבה אחרת עדיין יש הצפה וטיפול פחות טוב.
גם הילדים
אז זה משו אחר. צריך לטפל במחסור בצוותים. לא חדש לצערמוהמקורית
אי אפשר לטפל בזה בצורה מהירהמיקי מאוס
ככלל מערכת הבריאות שלנו היא מהטובות בעולם בכל המדדים. גם בכמות אנשי הצוות
אולי יש צעדים חשובים שכן צריך לעשות אבל מדינה לא יכולה להחזיק מערך בריאות שבנוי לתחלואה שהיא פי כמה וכמה מהנורמלי. זה השקעה אדירה חסרת בסיס שתבזבז מליארדים בשאר הזמן.

זה לא צבא שבנוי על מילואימניקים, כי המחסור הוא לא רק באנשי צוות ולהכשיר אנשי בריאות זה השקעה עצומה לא כמו טירונות

ויש לנו מרווח בטחון גדול, כמובן, בשביל כל חורף ובשביל אסון ח"ו.
אבל פשוט צריך לדאוג לא להגיע למצבים האלה ... ובזה הממשלה הזו נכשלה בענק למרות שכך המומחים אמרו לה בדיוק מה אפשר לעשות
ברור לי, אבל תסכימי איתי שמההתחלההמקורית
דובר על כך שלא רוצים להקריס את מערכת הבריאות, ואנחנו כבר שנתיים בתוך זה, אז בתור התחלה ראוי היה להשקיע את כל מיליארדי השקלים שהושקעו בפתרונות שלא עוזרים בהשבחת מערכת הבריאות? עדיין אני לא רואה שעושים עת זה
לא. כי אין דרך להשביח אותה בשנה או שנתייםמיקי מאוס
וכן נעשו צעדים לעזור לה, לקנות ציוד ועוד צעדים.
אולי היה אפשר וצריך עוד אבל זה לא היה יכול לפתור את הבעיה כמו שצריך...

חוץ מזה שיש המון אנשים שגם במערכת בריאות מושלמת לא פשוט להציל מהקורונה, וצריך לעשות הכל כדי להגן עליהם מראש ולגלות אותם בהקדם האפשרי.
ועליהם גם היה צריך לתת את הדעת כך שבטח זה לא הכל ולא מספיק
מסכימה לא אמרתי שזה זבנג וגמרנוהמקורית
אבל בהחלט יכל להקל עלינו עכשיו
אבל להישאר עם הילדים של הצוות בבידוד זה משהו זמנימיואשת******
היה אפשר לארגן מערך בייביסיטר לדבר הזה.
והיה אפשר לארגן מערך לאומי של גננות ומטפלות כדי שלא יחסרו אנשי צוות בגלל גנים שנסגרו
אם רוצים אפשר
ברור שישנם עוד צעדים טובים שהם לא עשומיקי מאוס
למרבה ההפתעה בממשלת הריפוי המהממת והיעילה הזו.

אבל הם צעדים קטנים שלא יכלו לשנות את כל התמונה, לעומת צעדים של צמצום ההדבקה (שהם לא סגר הרמטי, אף אחד לא מדבר על זה עכשיו, הציבור לא יסכים)
בתכלס הם לא עשו כלוםמיואשת******
זה לא באמת משנה ששתינו חושבות שצעדים שונים היו צריכים להינקט והגישות שלנו שונות ממש.
מילא אם היו עושים משהו! כל דבר שהוא! פיפסון פיצפון!
כלום. הזיה.
זה אחד הדברים שמשגעים אותיתמיד להודות
צעד כזה פשוט שיכל כל כך לעזור.
ווווואאאבת 30
היו שנתיים לטפל בזה.
כ''כ מעצבן.
מה? מערכת הבריאות בישראלשירוש16
לא באי ספיקה? באמת?
איפה את חיה?

במדינת ישראל יש מחסור תמידי באנשי צוות. אין מספיק תקנים. מערכת הבריאות פועלת על סף האי ספיקה על בסיס יום יומי וזה בלי קשר לקורונה.
בטח שלא מדובר במצב אידאלי (12 חולים לאחות זה נקרא אידיאל?)

אין שום מרווח ביטחון למקרה של חורף. בחורף לוקחים צוותים ממחלקות שונות כדי לספק את הצורך הגדל של מחלקות הפנימיות. אבל זה להזיז בעיה ממקום אחד לשני, זה לא פיתרון.
לא מכירה מבפנים, הגיוני שאת רואה בעיות כרוניותמיקי מאוס
(כן יש בעיות ידועות שהלוואי וסופסוף יעשו איתם משהו, כמו למשל ניהול רב מחלקתי והתמריצים שלהם)
ואולי גם במקום שבו את עובדת יש יותר מאחרים

אבל במדדים בינלאומיים, ומדדים אובייקטיבים מדינת ישראל נמצאת באחד המקומות הטובים בעולם.
יש גם משהו שאוהבים לנפנף בותמיד להודות
וזה שמספר המיטות פר נפש הכי נמוך בישראל מכל מדינות ה oecd רק שוכחים להתאים את זה לגיל החציוני בישראל מול הגיל החציוני בשאר ארופה וכשעושים את זה רואים שמצבנו טוב לעומת מדינות אחרות.
מה שאני חושבתהמקורית
זה שמספר המתים גבוה מאוד כי בודקים חולים קשים שהגיעו גמככה לבית חולים וברגע שהם חיוביים הם מנותבים למחלקות קורונה, וברגע שהם מתים (גם עם הגיעו בגלל תאונת דרכים קשה, למשל, שברור שאין קשר לקורונה) אז הם נספרים כמתים מקורונה.

ואני לא אומרת בכך שקורונה עכשיו לא מסוכנת או לא הורגת, לא מתכחשת לזה בכלל ואכן יש כאלו שמתים מקורונה, אבל לדעתי המספרים מנופחים לאור הנתונים שהביאו מבתי החולים, אפילו שלא היו מכל בתי החולים.

נכון. זה כתוב מפורש אגב גם בטפסים של משרד הבריאות וגם בכתבותרקלרגעכאן
אני לא אומרת שאין

אבל גם לא לפי המספר שמפורסם
מה?שירוש16
מתי ראית לאחרונה טופס פטירה?

בטופס הרופא צריך לרשום את סיבת הפטירה. אדם שמת מדימום מוחי זה לא אותו דבר כמו כשל נשימתית ע"ר קורונה.
אה, השאלה לא מה הרופא כתב אלא איך התקשורת סופרתמיואשת******
או מי שאחראי לספירה, שזה וודאי לא הרופא:
אין לי ספק שאין אף רופא שמשקר
אבל כמן שהתברר אתמול שהילדים המאושפזים ש״חולים קשה בקורונה״ הגיעו לאשפוז מסיבות אחרות בכלל
בדיקת ynet: רוב הילדים המאומתים שמאושפזים – לא בגלל קורונה

ככה יכול להיות שחלק כלשהו מהספירה של מתי הקורונה, שלא ברור מי סופר אותה , הם אנשים שמתו ממשהו וגם היתה להם קורונה.
וזה לא סותר את זה המצב זוועה ובהחלט יש אנשים שמתים מקורונה. רק ששיטת הספירה והמידע שמגיע אלינו לא בטוח משקף נכונה.
אני לא צריכה לראות יקירתי, זה נידון בעברהמקורית
בועדה בכנסת ושרון אלרעי פרייס גם כן אמרה את זה, ועוד כמה רופאים אחרים.
זה לא חדש
אז אני במקרהשירוש16
כן רואה.

וועדות כנסת זה משהו אחד. המציאות בשטח זה משהו אחר.
אז בואי נגיד עכשיו ששרון אלרעי פרייס משקרת?המקורית
די, נו.
ברור שאת רואה שיש מתים מקורונה,לא אמרתי שאין,שימי לב למה שכתבתי, דייקתי בכוונה כדי להימנע מהתנצחויות כאלו כי עובדתית זה חלק מהעניין.
ואגב, הוועדה הביאה נתונים מהשטח ממש.
קודם כל שרון אלרעי פריס נתפסה בהמון עיוותי עובדותמיקי מאוס
כך שכדאי לך בהחלט להחליף מקורות למשהו יותר אמין

לא אומרת שאין אחרים שאומרים ככה, אבל היא ספציפית ועוד כמה חברי כנסת, בואי נאמר- לא בדיוק טובים בנתונים וטיעונים לוגיים....
אמרתי שלא מדובר רק בההמקורית
גם פרופ עידית מטות (שאני יודעת ששנויה במחלוקת בעיני חלק מכן) ועוד לפניה, אביא את השמות אם אמצא (מבטיחה לחפש בלי נדר).
ואגב, אם היא חלק ממערך הניהול של הקורונה במשרד הבריאות ולא סומכים על דבריה, אז מה ההיגיון לנסות לסתור את נסיונות ההרגעה נגד האומיקרון ולחשוב שאנחנו בעיצומה של מגפת קץ האנושות? דיסוננס קוגנטיבי שאינו מובן לי
לא הבנתי מה קשה לך-מיקי מאוס
איך יתכן ששמים במערך הקורונה אנשים לא מתאימים? (רמז-שיקולים פוליטיים)
או איך ייתכן שאנחנו לא סומכים על מה שהם אומרים? (אותו רמז)

יש נתונים אמינים יותר, זה הכל....
על המסקנות אפשר להתווכח זה נכון, אבל הדיון חיב להתחיל מנתונים נכונים
(שוב- לא ספציפית על הנתון הזה כי לא ראיתי למה בדיוק כיוונת, רק בכללי על דברים שהם מביאים)
אז אני כן התכוונתי לנתון הזה בדווקאהמקורית
כי זה אחד הדברים שהכניסו אותנו להיסטריה מההתחלה, ובגלל כל הפוליטיקה המח**בנט אין בידינו נתונים אמינים כדי לדעת איך להתנהל.
אה, אוקיימיקי מאוס
אז בעיני הנתון הזה דווקא פחות חשוב עכשיו, העומס על המערכת ותמותה עודפת הם הכי חשובים כרגע
את יכולה להמשיך להגיד את זהתמיד להודות
אבל זה כבר נבדק גם בארץ וגם בעולם והוכח שהתמותה עודפת בזמן של הקורונה מתאימה למספרי המתים מקורונה שדווחו כך שזה פשוט לא נכון. (בשרשור קודם הביאו קישורים לזה, אני לא יודעת לקשר מהפלאפון)

ניתן לראות בגרפים איך שכל פעם בזמן של שיא הגלים יש יותר מתים מהנורמאלי קשה להניח שבדיוק כשיש התפרצות של קורונה במקרה יש כמה המון תאונות דרכים / מתים מסרטן וכו.

אגב, משרד הבריאות עובר על הנתונים ומעדכן. כלומר יכול להיות מישהו שבהתחלה יכתב סיבת המוות קורונה ואחרי זה המספר ישתנה.
את ואני אומרות אותו דברהמקורית
ברור שיקשרו את התמותה העודפת למתים מקורונה, כי המתים עליהם דיברתי אכן רשומים כמתים מקורונה.
זה שיש תמותה עודפת (לא מכירה את הנתונים) זה משו אחר אבל בכל סאת הגיוני, כי הרי יש אנשים שאכן מתים מקורונה. את זה מעולם לא הכחשתי.
אנחנו ממש לא אומרות אותו דברתמיד להודות
את אומרת שסופרים אנשים שמתו מתאונות/ מחלות אחרות כמתי קורונה.

אני אומרת שגם בישראל וגם בעולם כשבודקים תמותה עודפת (כמה יותר מתים היו בתקופה מסוימת מאשר מה שהיה צפוי בהתחשב בעליה בתוחלת החיים וכו) רואים שמספר המתים הנוספים שהיו בתקופה מסוימת דומה מאד למספר המתים שדווחו מקורונה ולכן זה אומר שלא ספרו מתי תואנת דרכים כמתי קורונה כמ אז לא הייתה התאמה במספרים. כלומר זה לא שהיו x מתים ודווחו 2 x כמו שאת מנסה להגיד כי אז היו רואים שאין התאמה.

את יכולה להסביר בדרך אחרת למה פתאום מתו יותר מתאונות דרכים / סרטן בדיוק בתקופה שהיה שיאי תחלואה של קורונה ודיווחים על נפטרים מקורונה?

יש הנחיות איך לכתוב את סיבת המוות ויכול להיות שנפטרים מסרטן נכתבו כנפטרים מקורונה אבל חלקם לפחות סיבת המוות היא אכן קורונה כי הקורונה דרדרה את מצבם וגרמה למותם ובכל מקרה במשרד הבריאות יש בקרה ועוברים על סיבות המוות ומשנים סיבות שנכתבו והתבררו כלא נכונות, אם באופן גורף היו סופרים מתים מסיבות אחרות כמתמי קורונה היו רואים שאין הלימה בין התמותה עודפת למספר הנפטרים.

ממליצה לך לקרוא את הנתונים של תמותה עודפת ולהבין שהטענה שאת חוזרת עליה פשוט לא נכונה.
מה זה משנה בכלל? הגענו לחוסר ספיקה של בתי חוליםמיקי מאוס
ואנחנו עוד לפני השיא של החולים קשה... אנחנו צועדים בעיניים פקוחות לתוך קטסטרופה. והדבר היחיד שעושים זה צעדים פופוליסטים כדי שהרוב פחות ירגישו את חומרת המצב ומפמפמים לנו למה הכל בסדר ומה שיש הוא בלתי נמנע (זה כל כך לא, ואני מודעת למחירים)

אבל זה על חשבון כל המבוגרים, החולים שמתים עכשיו בצורה עודפת בבתי חולים ורואים את זה כבר, והילדים הלא מחוסנים שיותר ויותר עדויות על קורונה כרונית ונזקים מאומיקרון מגיעים כל הזמן

וברור שצמצום מגעים היה מצמצם את זה. זה חד משמעית לפי כל המומחים

אותי זה מרתיח מאוד. יש הרבה פוליטיקאים שאני כועסת ומבקרת בגלל מדיניות מזיקה, אבל בד"כ אני יודעת שזה תואם את תפיסת עולמם ויש פה גם ענין של ריבוי דעות. הפעם- אני מרגישה שזו לגמרי הפקרות , אין אג'נדה חלופית

עשינו כמעט הכל כדי לברוח מהקורונה, ולא הצלחנו.
ואני באמת מפחדת על הילדים הלא מחוסנים שלי שחלו בקורונה בגל הזה...

וזה כשלון אמיתי של מדינה. לייצר מרחב ציבורי בטוח זה אחד התפקידים הכי בסיסיים שלה הרבה לפני שהיא מנהלת לי כמה סוכר אצרוך בשתיה המתוקה שלי בבית
כל מילה. הלוואי שמישהו ינער אותם, כי הציבור לא יכל לקחתאנונימית בהו"ל

את האחריות בידיים.

הוא עייף, מותש, מבולבל וגם חסר אחריות

מסכימה איתך שזה כישלון של המדינה . קולוסאלימיואשת******
הפסקה האחרונה שלך פשוט מסכמת הכל.לפניו ברננה!
פשוט עצוב.
את כותבת ממש מדוייק ומסבירה ממש טוב!!!אוהבת את השבת
את יודעת איך נדבקתם למרות שממש נזהרתם? אנחנו גם משתדלים להיזהר וראלי האומיקרון מפתיע מכיוונים לא צפויים.. 😞😓😩
כן, אני יודעת מה המקורמיקי מאוס
יש בודדים שהמשכנו לפגוש גם קרובי משפחה ממש קרובים(מחוסנים,זהירים) ובעיקר כדי שיעזרו עם הילדים כשאנחנו עובדים והם לא הולכים לגן

ידענו שיש בזה סיכון אבל זה כבר לא היה אפשרי לנו להימנע...
וואו ברור שאי אפשר להימנע..אוהבת את השבת
בעזרת ה' יעבור בבריאות שלמה שלמה!!!!!
מסכימה שההתנהלות ראויה לביקורתהמקורית
ועם זאת חשוב לציין,נראה לי ש@שירוש16 אמרה, כל עוד לא נזקקים לאשפוז ותמיכה נשימתית בשל הקורונה, מדובר במחלה קלה.
התחושות שלנו לא תואמות תמיד את המינוחים הרפואיים
זה לא מדויקהכל טוב..
מכירה כמה וכמה חברות שחלו, ולמרות שהן צעירות ובריאות ורובן גם היו מחוסנות עד עכשיו סוחבות איתן תופעות. עייפות, קוצר נשימה, קושי להתרכז. זו לא מחלה כל כך פשוטה כמו שעושים ממנה גם בגל הזה
את לא מבינה אותי נכוןהמקורית
לא זילזלתי בזה שיש השלכות, ולא אמרתי שלא לקחת את זה קל פיזית, אבל במינוחים רפואיים גרידא המצבים זאת מתארת נחשבים קל. אפילו קל מאוד.
אבל זה חלק מהענייןבארץ אהבתי
אם כל מה שמעניין את המדינה זה העומס במערכת הבריאות, ולא אכפת להם ממליוני אנשים שיסבלו מתופעות לוואי של המחלה, שאפילו לא ידועות לנו עד הסוף, זה חלק מההפקרות...
גם חברות שלי שחלו עכשיו והחלימו סיפרו שעדיין סובלות מקוצר נשימה. מקווה מאוד שלא ילווה אותו לאורך זמן...
זה לא נעיםבת 30
אבל זה לא קשור לעומס על מערכת הבריאות
נכוןהכל טוב..
רק רציתי לציין שזו לא מחלה קלה סטנדרטית
ןלמרות כל החולים קלתמיד להודות
לא היה שום סיבה לחשוב שמערכת הבריאות לא תגיע לקריסה אם יהיה פה 4 מליון מאומתים ואנחנו כבר שם והמצב רק יחמיר בשבועיים הקרובים.

שבוע שעבר שהתיידנו היה ממוצע של 9 מתים ביום ביומיים האחרונים אנחנו כבר עם מעל 30 מתים ביום ואנשים ממשיכים לדמיין שזה שפעת.
לכל החלטה יש השלכותשירוש16
כשנכנסנו לסגר אחר סגר תושבים התלוננו
כשהממשלה משאירה את הכל פתוח ונתון לשיקול דעת האוכלוסייה - גם יש תלונות.

לכל החלטת ממשלה תיהיה התנגדות כלשהי ו'מומחים' שיגידו למה ההחלטה שגויה.

אכן לקורונה ישנם השלכות לא נעימות. תופעות לוואי שמי יודע כמה זמן יימשכו לאחר ההחלמה. אכן מאוד מתסכל.
אממה, כעת יש בידינו האפשרות לפעול בצורה מושכלת:
להתחסן
להתמגן
לשמור על הילדים
להיבדק בתדירות יותר גבוה

כל אלה נתונים בידינו. אנחנו עושים את המקסימום שאפשר.

לגבי אמא של חברה שלך - מצטערת מאוד לשמוע. חוויה מאוד מטלטלת וקשה.
מנגד, מאמינה שמדובר באישה עם מחלות רקע, אולי אונקולוגי כלשהו, חוסנה לא אומר 3 חיסונים.. כבר הגיעו אלי מטופלים שחוסנו פעם או פעמיים והפתעו לגלות שזה לא נחשב הגנה מספקת ומבחינת מערכת הבריאות הם לא נחשבים למחוסנים.
אני לא באה להאשים אותה חשוב אלא להסביר שאכן מדובר בזן יותר קל (לא צינון, עדיין קורונה. אבל בהחלט מחלה יותר קלה מהדלתא). ובע"ה אנחנו בדרך לסיים עם כל הסיפור הזה.

האם הממשלה הזאת מגנה עלינו? שומרת עלינו? מתחשבת בצרכים של מערכת הבריאות?
לתחושתי - ממש לא.
אני אישית עובדת במערכת הבריאות וחשה על בשרי את ההקלת ראש הבלתי נתפסת של המדינה. ואני לא מדברת על ההקלות בתחום הבידודים וכו אלא נהלים חשובים יותר כמו תגבור צוותי חורף, הפסקת פעולות רפואיות שאינן דחופות, שיחרור תקנים לרופאים ואחיות, טיפול באינפלציה של מטופלים במקום להכחיש את קיומם.

עוד נושא חשוב מאוד- השפעת השנה מאוד קשה. הייתי אומרת אפילו יותר מהקורונה.
ולצערי הרבה לא התחסנו השנה מחשש להתחסן פעמיים - גם לקורונה וגם לשפעת. או מכל סיבה אחרת.
בפועל, יש הרבה אנשים שאינם מחוסנים לשפעת, הם מדבקים אוכלוסיות בסיכון, אותם אנשים מגיעים לבתי החולים עם החמרה במחלות רקע ומתאשפזים.

מה אפשר לעשות בנידון?
1. ללכת להתחסן לשפעת
2. אם לא מרגישים טוב - נשארים בבית! לא עושים בדיקת קורונה, שלילית, ויוצאים לרחובות עם חום 38 ושיעול.
3. לא לבקר אנשים בסיכון. (מחלות רקע קשות, בעלי מערכת חיסונית מוחלשת, מושתלי איברים, תינוקות ומבוגרים).

אכן הממשלה מתנהלת בצורה מאוד לא חכמה ומערכת הבריאות על סף קריסה.
אני פשוט לא חושבת ששינוי בנהלים יעזור כדי להפחית את קצב ההדבקה בקורונה.
יש הרבה צעדי ביניים בין סגר להפקרותמיקי מאוס
ולא עושים אפילו צעד קטן בכיוון
כן עושים צעדים בכיוון ההפוך. זו הבעיה הגדולה.

מבטיחה לך שאנחנו התחסנו חיסון שלישי ברגע שהיה אפשר, התמגנו, לא שלחנו למערכת החינוך כל פעם שיש גל, ונבדקנו יותר ממה שצריך. וגם חלק גדול מהקרובים שלנו

אבל כשאין בסיס נורמלי של הפרדה בין חולים לכאלה שלא,
וכש1 מכל 10 בערך לפי ההערכות הוא נשא פעיל ולא יודעים עליו כי מערך הבדיקות לא מתפקד כראוי (אנטיגן זה רבע כח) שום דבר לא יעזור, מכירה עוד הרבה שנזהרים מאוד וזה הגיע מכיוון לא צפוי או אפילו לא ידוע.

תמיד יש סיכון, גם בסגרים אנשים זהירים פתאום הופתעו שנדבקו, אבל הכל יחסי ויש לנו למה להשוות ועל זה הביקורת
צודקת. התחושה היא שלא עושים אפילו צעד קטנטן בכיוון.השם בשימוש כבר
פשוט הופקרנו כל אחד לגורלו, וזהו.
גם אנחנו נזהרנו ושמרנו מאוד מאוד מאד, הרבה יותר מרוב האנשים שאני מכירה וששמעתי עליהם, והנה, בסוף זה הגיע גם אלינו.. (ב"ה שרק עכשיו)
מסכימה איתךשירוש16
גם אנחנו נדבקנו אחרי שנתיים (!) שנזהרנו וחוסנו 3 פעמים. פשוט משום מקום.

האם המדינה אחראית לכך?
האם האחריות כעת היא בידי האזרחים יותר מאשר המדינה? האם זה אמור להיות ככה?
מה קרה כשהיה הפוך - המדינה לקחה אחריות מלאה..?
האם יש קשר בין החוסר הענות של האזרחים למצב שלנו היום? מניחה שכן.
המדינה צריכה לכבד את האינטליגנציה של הציבור ולתת בו אמוו אמילפניו ברננה!
ומתווה הגיוני
ולא להצהיר שעדיין מנסים למנוע הדבקות כשבפועל המתווה הוא לתת לאלפי אנשים שנושאים את הנגיף להסתובב חופשי ולבזבז את כספי משלם המיסים על בדיקות לא מספיק אמינות, ולהחליט בניגוד לוו"ד המקצועיות.
אני כבר לא יודעת אם אני בעד או נגד המשך הזהירות מהקורונה, מה שאני כן יודעת זה שהממשלה איבדה לחלוטין את טיפת האמון של הציבור שהיה בה אחרי שעשו את התרגיל המבריק שלהם בשביל להקים את הממשלה בכלל.
האזרחים לא נענים כי הם מרגישים שאין סיבה לעשות דברים חסרי תכלית.
לדוגמה, לגבי מנת החיסון השלישית, בניגוד לשתי הראשונות שהייתה מלא הסברה - לא היה כמעט בכלל. ובהתחלה פתחו את זה כזה אפשר להתחסן. מהר מאוד זה כבר הפך להיות חייבים להתחסן וסנקציות של ביטול תו ירוק ללא מחוסנים. במקום לעבוד על הסברה כמה צריך את זה וכמה זה חשוב. לגבי חיסוני הילדים למדו מזה קצת וכן הייתה יותר הסברה אבל עדיין כשאדם מרגיש שהוא נתון לגחמות לאינטרסים פוליטיים אין לו שום רצון לשתף פעולה ולהשתתף בניסוי שהוא לא מקבל על זה שכר. וכן, מדובר בניסוי. גם להידבק הקורונה זה השתתפות בניסוי, וגם לקבל את החיסונים..
שובשירוש16
זה עיניין של בחירה אישית.
הממשלה לא אחראית על ההחלטות האישיות שלך ושלי.
היא מציעה ללכת להתחסן, האם היא צריכה להוציא מאית אלפי שקלים על פרסום חיסון ויתרונותיו כמו שהיא עשתה בקודמים? לא בטוח.
היא מציעה אפשרות, כמו שהיא מציעה חיסון שפעת.
אדם שלא רוצה ללכת להתחסן זה ברשותו ובאחריותו לשאת את תוצאות מעשיו.
הממשלה לא השקיעה מספיק כדי לשכנע את הכלל? מה?
את יודעת כמה שירשורים היו רק פה בפורום נגד החיסון השלישי..
כל המדינה כבר הייתה עייפה מחיסונים. הרבה מאוד כבר לא האמינו בהם ודילגו על המנה.
הענות להמלצות משרד הבריאות היום ירודה באופן משמעותי בהשוואה להתחלה, לפני שנתיים.
אני הכי מאמינה באחריות אישית. אבל יש דברים שהם באחריות המדינמיקי מאוס
זה המנדט היחיד שלה לקחת ממני כל כך הרבה מיסים ולהגביל את החרות שלי- רק בשביל שהיא תתפקד במקומות שבהם האחריות האישית לא מספיקה.

כמו שברור שצבא ומשטרה הם באחריות המדינה, רק כך אפשר לנהל חברה מתוקנת (הלוואי והיו מתאמצים שם יותר)
כך גם להגן עלי כאזרח מפני איומים אחרים. כמובן יש גבול, אי אפשר להעלים כל וירוס מהמרחב הציבורי אבל בהחלט אפשר וראוי לנהל מגיפה עולמית. זה האחריות שלהם ולא סתם בכל העולם המודרני לכולם ברור שזה התפקיד של מדינה

הלוואי שתתן לי אחריות אישית בבחירת תוכנית הלימודים או המסגרת לימוד לילדים שלי, אחריות אישית אם לעשות ביטוח (ע"ע ביטוח לאומי) ואיזה, אחריות אישית על צריכת הסוכר שלי. ואפילו האם להתחסן או לא- אני האחרונה שתרצה לכפות חיסונים

אבל במקומות שבהם הבחירה של האדם היא נזק לסביבתו שם היא צריכה להתערב, והיא נכשלה בענק.
אם מישהו נוסע במהירות מופרזת- צריך לאכוף ולהעניש בחומרה
אם מישהו ישלוף נשק באמצע הרחוב- כנ"ל
כל מי שחזר מחו"ל היה צריך לשהות במלונית על חשבונו, זה הרבה יותר מוצדק שמי שמביא לנו מוטציות חדשות יהיה זה שישלם את המחיר ולא הציבור המסכן (זה לא היה מעלים הרמטית אבל מצמצם מאוד את המוטציות. מההתחלה הבינו ששליטה בגבולות זה הכי חשוב ולא מיישמים בכלל כמו שצריך)
וכן, גם סנקציות על לא מחוסנים בשלב שבו הם היו יותר מדבקים זה גם דאגה לחברה ולסביבה

כשכולם מדבקים והגל משתולל- הכי מוצדק בעולם לפגוע בחירות של אנשים להתקהל, להפר בידוד, וללמוד בכיתות פרונטליות. זה מוצדק
כי ההחלטות שאנשים מקבלים מזיקות לסביבה ולא לעצמם

עוד דבר קצת יותר מורכב- ברגע שמדינת ישראל פועלת על מערכת בריאות ציבורית וביטוח בריאות ציבורי, אז גם הבריאות של אנשים הופכת להיות קצת נחלת הכלל. זה מחיר שמשלמים על בריאות ציבורית. אפשר לדון אם עדיף ככה או מודל אחר אבל כרגע זה המצב (אני לגמרי בעד ביטוח פרטי עם השתתפות ציבורית מסוימת)
זה משהו שנותן לגיטימציה למדינה לפעול גם לצמצום תחלואה, כמו למשל למסות סיגריות, או לאכוף חגורות בטיחות כי בפועל היא זו שתממן את הטיפול אחר כך.
בעולם נורמלי מי שמעשן היה משלם הרבה יותר על הביטוח שלו וזהו.
מי שעשה תאונה בלי קסדה או חגורה לא היו מממנים לו טיפול או דורשים יותר השתתפות עצמית. מי שלא התחסן לקורונה לא היה תופס מיטות למי שכן כי ברור שהיו חברות ביטוח שלא מבטחות לא מחוסנים או משהו דומה - הרבה יותר פשוט ומשאיר יותר חירות לאזרח.

אי אפשר לנהל מדינה ריכוזית להחריד ורק בנושא כמעט הכי חשוב שזה בריאות, וברגעים הכי קריטים - להעביר בעצם את האחריות לכל אחד...
(וגם במדינות עם הרבה יותר חירות מאיתנו הבינו את זה והגבילו בנושא קורונה)
הממשלהשירוש16
כעת פועלת מתוך מחשבה מאוד בסיסית- ניתן לכלל האוכלוסייה להתחסן בצורה טבעית.
הרי המחלה כעת הרבה פחות קשה מבעבר, יש להם כרגע הזדמנות לייצר חיסון עדר מרשים ביותר.
שנית, המטרה למנוע תחלואה קיימת כאשר יש סכנה משמעותית לאדם הממוצע.
כרגע, עם האומיקרון, אין אינדיקציה שאכן מדובר במחלה קשה לכלל האוכלוסייה. ולכן הממשלה לא כל כך עושה מאמצים למנוע את התחלואה הזאת, כמו שהיא לא עושה הרבה בנוגע לשפעת כל שנה.

בואו, אומנם עדיין מדובר בקורונה אבל לא בזן הדלתא.
מערכת הבריאות באי ספיקה בגלל התנהלות הממשלה עם שילוב הקורונה-חורף-בידוד צוותים. הכמות הבלתי נתפסת של מטופלים פועלת לרעת המערכת, לא חומרת מחלתם.
ולכן יש הרבה מקום לשפר ולייעל את המערכת בפנים. אבל מפה ועד הגבלת האוכלוסייה הכללית עבור מחלה שלא הוכחה כמסוכנת יותר משפעת עונתית - המרחק גדול.
הלוואי שהז היה נכון, מתפרסם שהידבקות באומיקרון לא גורמת לחסיאוהבת את השבת
חלק לא מפתחים נוגדנים
חלק מפתחים רק לאומיקרוו

האומיקרון לא עובר כזה קל, אולי ממה שאת רואה כן, המומחים שרואים את התמונה הגדולה רואים משהו לא פשוט

הכל חרטה
פשוט ממשלה מגעילה שזורקת על כולנו
האמתבת 30
זה היה די צפוי, לא?
ראש ממשלה שלא באמת מתאים להיות כזה,
ממשלת כלום כזאת שאף אחד לא בעדה, ועושה מלא דברים עקרוניים ומהותיים שיש בהם הרס רב.
לא רק בענין הקורונה. ע''ע הערבים, ההתיישבות הצעירה, ענייני יהדות ועוד ועוד ועוד.
כמו ילדים קטנים שרוצים ברגע לשנות את העולם לפי מה שהם רוצים.
המושג 'קל' הוא לא כמו אסימפטומטישירוש16
גם אני סובלת כעת מתופעות לוואי של הקורונה וחלמתי לפני שבוע.
ועדיין, בהגדרה - לא נזקקתי לטיפול רפואי או חמצן. לא נזקקתי לאישפוז.
להגיד שזה כמו צינון? ממש לא.
כמו שפעת + דלקת גרון + צינון. שזה שונה משפעת רגילה.
ועדיין, הסכנה לסיבוכים באוכלוסיה הכללית היא נמוכה.

מי שלא חלה בצורה קשה בקורונה לפני מספר חודשים בזן הדלתא לא הבין מה באמת היה שם:
תופעות לוואי קשות מאוד (ואני לא מדברת על שיעול טורדני. אלא הפרעות קרישה עד למצב של דימום למוות או לחלופין - קרישי דם בכל מקום כולל מוח/לב/כליות).
ומחלה שמתדרדרת מהר מאוד.
אגב גם אז היה מדובר באנשים שלא חוסנו.

נכון שיש הרבה מאושפזים במצב קשה ובלתי יציב מקורונה - תבדקו טוב טוב כמה מהם מחוסנים וכמה לא.
הבעיה היא שאין כמעט אנשי מקצועתמיד להודות
שמאמינים שהידבקות באומיקרון תגן מפני זנים אחרים ולכן סיכוי לא רע שגם נשלם את המחיר (גם לאומיקרון יש מחיר) וגם זה לא מה שיביא למיגור הקורונה.
כרגעשירוש16
אנשי מקצוע עם קצת שכל בראש יודעים שלא מפזרים הבטחות ללא בסיס.
אנחנו לא יודעים מה יקרה עם האומיקרון.
אנחנו לא יודעים מה יקרה עם החיסונים.
כרגע האומיקרון יותר בטוח מכל זן אחר שהיה.
כרגע החיסונים מגנים על האוכלוסייה ממחלה קשה.
מה יקרה בעוד 2/5/10 שנים?
באמת שאי אפשר לדעת.
ולכן לא הגיוני שאנשי מקצוע עם תעודה וכו ייקחו על עצמם לחזות את העתיד שאף אחד מאיתנו עדיין לא מודע אליו.
לא מדברים על חיזוי העתיד הרחוקתמיד להודות
לפי מה שידוע עד עכשיו רוב הסיכויים שההדבקה הזו לא תמנע הדבקה אחרת ולא תביא לחיסון עדר ולכן זה לא משנה שזה זן קל יותר כי אף אחד לא ירוויח מזה שהוא נדבק בו.
לפי מה שידועשירוש16
אין הרבה ידע לגבי האומיקרון.
גם הרופאים שעובדים במחלקות קורונה לא יוצאים בהצהרות כאלה ואחרות כי אנחנו פשוט לא יודעים מה יקרה.

בטווח הקצר נראה שהזן מקנה נוגדנים ברמה מסוימת. האם זה יהיה עמיד בפני זנים אחרים שעדיין לא קיימים בעולם?
אי אפשר לדעת.

ההצהרה הזאת (מי שנדבק לא מחוסן) היא לא נכונה לטווח הקצר.
לטווח הארוך- באמת שאי אפשר לדעת. פשוט אי אפשר.
אם אי אפשר לדעתתמיד להודות
זה עובד לשני הכיוונים, אז ללכת על הדבקה המונית כשאי אפשר לדעת אם זה יעזור זה גם לא הגיוני.

הקורונה למדה אותנו שיש הפתעות ועדיין לפי מה שכבר ראו יש סבירות יותר גבוהה שזה לא יעזור מאשר שזה כן יעזור.
לא אמרתישירוש16
שמה שהממשלה עושה זה דבר חכם.
הממשלה בעייתית מסיבות כאלה ואחרות.

כרגע אני חושבת שהאחריות היא בידיים שלנו.
והאוכלוסייה הכללית מתנהגת בחוסר אחריות. אם זה ללכת לעבודה/בי"ס עם חום (כי בדיקת קורונה יצאה שלילית.. אין מחלות אחרות בעולם..)
אם זה לא לשים מסכה במקומות ציבוריים (בתי חולים לדוגמה).
אם זה להמנע מחיסון ילדים ואוכלוסיה בסיכון.

יש הרבה שאנחנו כאזרחים צריכים להשתפר. הרבה מאוד.
הממשלה הזאת נידונה לכישלון חרוץ בכל הנוגע בטיפול בפנדמיה.
השאלה מה אנחנו עושים כאזרח הפשוט, היכן אנחנו לוקחים את האחריות על החיים שלנו כדי להפחית את הסיכון למחלה קשה אצלנו.
מה שאני הבנתי ממה שאת כתבת זהתמיד להודות
שהיות ואומיקרון זה זן קל אז כולם ידבקו וככה נסיים עם הקורונה.

אם לא הבנתי נכון, אז מדובר בחוסר הבנה אם ההנתי נכון אז הסברתי מה שגוי בטסטרטגיה הזו (שמעתי את הוענה המוגחכת הזו כמה פעמים)

בנוגע לאחריות, אני בדעה דלממשלה יש בהחלט אחריות על האזרחים שלה וחלק מהזלזול של הציבור נובע מהמסר שהממשלה מעבירה.

אני כשלעצמי נוקטת בזהירות יותר ממה שהממשלה מחייבת אותי גם בנסיון לא להדביק אחרים (השארתי ילדים בבידוד גם כשלפי חוק לא היו צריכים) וגם בהגנה על עצמי.

ואת יודעת מה אחת הבעיות הגדולות בעניי? אם יגיע (הלוואי ולא!) זן יותר מסוכן, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להרגיל אנשיםלשמור בחזרה (אלא אם לא עלינו יסכן ילדים אבל אם יסכן "רק" מבוגרים וקבוצות סיכון אנשים יסבירומךמה לא ניתן להתסגר כדי להציל אותם)
לממשלה יש אחריות על הציבורמיקי מאוס
והצעדים שלה הם אלה שגרמו להתרופפות המשמעת.
תמיד יהיו כאלה שמצפצפים על הכל ואיתם צריך לאכוף בידודים וכו כמה שאפשר

ויש אנשים עם נגישות למידע ותחושת אחריות גבוהה יותר והם ממשיכים להשמר בטירוף

אבל כלל הציבור שיתף פעולה בצורה מדהימה כשהיו מנהיגים יציבים וקוהרנטיים שנתנו לציבור תחושה שיש על מי לסמוך אם רק נשתף פעולה

הממשלה הזו- הדבר העיקרי שהיא עושה זה להסביר למה כל מה שעשו עד עכשיו לא בסדר, ולא מציגה שום אלטרנטיבה מלבד עוד הקלות. כשעושים מחטפים כדי לקצר בידוד ל5 ימים נגד כל המומחים, אנשים מן השורה מרגישים זלזול בבידוד וזה משתקף גם בהתנהגות שלהם - אם בידוד זה חרטא אז חרטא. ואם כולם לא נשמרים למה שאני כן? אני כבר חליתי

והתקשורת משתפת פעולה עם הקשקושים על אומיקרון זה שטויות, ממילא כולנו נידבק, ואין סיכוי שמערכת הבריאות תקרוס (שלום, הנה זה קרה, מישהו מדבר על זה?)

אז נכון, יש לכל אחד אחריות על מעשיו, אבל במקומות שבהם אין תמריץ אישי (אדם חולה אין לו שום מוטיבציה לא להדביק אחרים) צריך שהמדינה תהיה זו שמייצרת את התמריצים לדאוג לאחרים. ואני הכי בעד חופש ואחריות אישית איפה שהאדם הוא היחיד שיפגע ממעשיו, אבל איפה שהוא פוגע באחרים- זה ורק זה התפקיד של המדינה למנוע
לממשלה הזאתבת 30
הספציפית,
יש בעיקר אחריות על שורת מחדלים, בלי קשר לקורונה בכלל.
וכנראה הרבה אחריות על הכסא ועל המשכורת
איזה חיסון עדר. מלא מחלימים נדבקים.אורוש3
גם כאלה שחלו בגל הרביעי בספטמבר. לא לפני שנה. אז בגל הבא גם יכולים מחלימים להידבק.
הגלשירוש16
בספטמבר היה הגל השלישי. לא הרביעי. נא לדייק.

וכן, יש הרבה שנדבקו ב2 הגלים האחרונים.
חיסון עדר לא מונע תחלואה אלא מפחית את הסיכון להדבקה ותחלואה קשה.
הגל הרביעי באמת היה בספטמבר האחרון, למיטב זכרוני.השם בשימוש כבר
לפניו היה בינואר 2021 הגל השלישי, לפני החיסונים,
ולפניהם-הגל השני באוקטובר 2020, והראשון-במרץ אפריל 2020, פתיחת הקורונה מה שנקרא.
עכשעו אנחנו בגל ה5
הרעיון של חיסון עדר לקורונה כבר יצא מהשיח מזמןמיקי מאוס
א. מחלה לא גורמת לך להיות מחוסן, מה יעזור שכולם יחלו באומיקרון אם זה לא מבטיח חסינות מפני הזן הבא ואפילו מפני הזן שכבר מתפשט (BA.2) שחשבו שהוא מספיק דומה אבל מתברר עכשיו שהוא מדביק גם מחלימי אומיקרון טריים? והוא בדרך לכאן כמובן כי הגבולות פתוחים לרווחה

ב. בקורונה יש סיכון גם לאדם הממוצע, וגם באומיקרון. ובמיוחד לילדים שלא מחוסנים (הכל יחסי,אבל הסיכון יחסית נמוך, אבל עדיין גבוה יותר מכל מחלה אחרת שאנחנו מכירים גם שפעת) ואי אפשר להאשים אותם כי עד גיל 5 אין אישור לחסן אז הם מופקרים לגמרי.
יש אוכלוסיות,לא קטנות בכלל,שמופקרות יחד עם כולם כי אין שום דרך להגן עליהם גם כשהם עושים הכל כדי להישמר והם בסיכון ממש גבוה אפילו מאומיקרון - מדיניות כמו עכשיו היא פשוט החלטה להרוג את החוליות החלשות בחברה, כי אפילו טיפול רפואי מציל חיים אי אפשר לתת במצב תחלואה כזה.

אני לא מבינה למה לא מתפכחים מהנסיון להציג את אומיקרון כלא מסוכן. הוא פחות מסוכן מדלתא זה ברור אבל עדיין מסוכן , צריך להסתכל במדינות אחרות שבהם הוא כבר תקופה יותר משמעותית ולראות את העליה הדרמטית באשפוזי ילדים ותופעות מתמשכות

ג.יש הרבה מקום לשפר את המערכת. אין אפשרות מעשית שבה המערכת תהיה בנויה לטפל בכזו כמות של חולים. זה לא מעשי ולא הגיוני, ולא סתם בכל העולם דיברו איך מרסנים גלים ומפזרים תחלואה ולא איך מגדילים את מערכת הבריאות(גם, אבל המקסימום שאפשר לעשות הוא עדיין לא מספיק)

ד. אם הממשלה פועלת לחיסון עדר למה אין אף מנהיג עם עמוד שדרה שמשתף את הציבור בניסוי שעושים עלינו? למה מנסים לשדר דברים אחרים ולשגע אותנו עם בדיקות? זה לא הנהגה ולא משילות ואין פה אג'נדה קוהרנטית.זה סתם רפיסות
כתבת ממש נכוןאורוש3
עונה על דבת 30
גם החיסון השלישי ובטח הרביעי, ובמובן מסוים גם שני הראשונים היו סוג של ניסוי ציבורי. זה אפילו נאמר במפורש ע''י כמה גורמים בפייזר וכד'.
ואף אחד לא סיפר לנו...
הכל היה ידועמיקי מאוס
זה עבר ניסויים כמקובל בכל תרופה חדשה,
ידענו שאנחנו המדינה הראשונה *בהיקף כזה*
גם על השלישי ידענו שזה לפני שאושר בכל מדינה אחרת
ואם רק היו מאשרים לילדים מתחת גיל 5 במינון שנוסה (זה עבר בהצלחה את הניסויים לעניין הבטיחות, רק שלא הצליחו להוכיח מספיק יעילות אז עכשיו מחפשים את המינון הנכון) אני חושבת שזה היה מעשה נכון כרגע לאור מה שיש כרגע ואני הייתי מחסנת , כמובן תמיד מאמינה בשקיפות מלאה להורים,מסכימה איתך שצריך לתת כמה שיותר מידע אמין על החיסונים, זה גם היה מונע חלק מהפייק

וכמובן שעד שחוסנו המליון הראשונים הבנתי מאוד את החששות וגם אני לא מיהרתי להתחסן כאישה צעירה ובריאה

בגדול גם תוצאות הניסוי הנוכחי היו צפויות, מספיק להסתכל על בריטניה ועוד כמה מדינות אירופאיות שהקדימו אותנו באומיקרון ועכשיו מקדימות אותנו במוטציה החדשה. רק שאף אחד לא אמר במפורש שאנחנו מתכננים הדבקה המונית (למרות שזה היה ברור) אלא כאילו אנחנו נצליח לבלום והכל יהיה בסדר ושום מערכת לא תקרוס. תעשו אנטיגן וזה מספיר טוב...
וזה מה שמפריע לי מאוד
וזה מה שהרדים את הציבור (גם אנשים באמת משכילים ואכפתיים שאני מכירה - כל צרכני התקשורת שיותר סומכים על הממשלה הנוכחית וסליחה על ההכללה אבל מהצד היותר שמאלי של המפה שעד עכשיו נזהרו מאוד- ניסו להסביר לי למה אני טפשה שלא שולחת לגן כי אומיקרון זה שטויות וילדים לא ניזוקים ומחוסנים גם לא וממילא כולנו נידבק מתישהו והנה הגיעה הישועה שתמגר את הקורונה. באף גל קודם לא קיבלתי מהם פידבק כזה)
כואב לאן הגענו...רוצה טוב!!!!!
למה אנחנו מוכנים לקבל אתזה שהמתים עכשיו הם חולים בסיכון, גם אם זו אישה עם מחלת רקע כלשהי, סביר להניח שלולא הקורונה היא הייתה יכולה לחיות עוד... מרגיש לי שממש זנחנו את קדושת החיים, יש פה אנשים שרוצים לחיות והמחלה הזו מסוכנת להם, גם אם לרוב האוכלוסיה לא... למה אין שום התייחסות ומענה אליהם?!
יששירוש16
יש להם מענה! זה נקרא חיסון!
ומי שלא רוצה להתחסן - יכול להישאר בבית עד יעבור הזעם.

אישית, ראיתי מטופלים מחוסנים ב3 שמתו מזן הדלתא. אבל מדובר במטופלים שהיו על סף מוות עוד לפני הקורונה. חולים אונקולוגיים שנותרו להם ימים בודדים לחיות ובמקרה נאכס תפסו קורונה ברגע האחרון. אבל זה נדיר.
וזה מזן הדלתא הקשה.
כעת מדובר באומיקרון.
כמעט כל המתים כרגע הם מטופלים שאינם מחוסנים. חד משמעית.
מגיע להם לחיות? מאמינה שלכל אדם יש זכות לחיות.
אבל כל אחד גם צריך להתמודד עם השלכות של ההחלטות האישיות שלו.
אדם שהחליט במודע לא להתחסן כשהוא בעודף משקל, סכרת, OSA, אולי גם מעשן עם מחלה לבבית ברקע.. יישא בתוצאות ההחלטה האישית שלו.

אדם שנקלע לתאונת דרכים מגיע לו לחיות? ברור שכן.
גם אם הוא חצה באור אדום ולא הסתכל ימינה ושמאלה לפני שהלך? גם כן. אבל זו כבר אחריות שלו לחצות באור ירוק ולבדוק שהכביש אכן ריק לפני שחוצים. אם הוא מוצא את עצמו בתאונה קשה על רקע אי הענות לכללי הבטיחות.. זה עצוב אבל צפוי מראש.
החיסון לא מגן על כולם ממחלה קשה וממוותאוהבת את השבת
אבל יש אנשים בסיכון גם אחרי החיסון!!רוצה טוב!!!!!
מה עם מדוכאי חיסון? מה עם אנשים שלא יכולים להתחסן? איך בכזו קלות אנחנו מפקירים אותם???
יש הבדלשירוש16
בין 'להפקיר' אותם לבין התמודדות מול המציאות.
המציאות היא שמדובר בוירוס יחסית קל כרגע שקצב ההתפשטות שלו מידי גבוה וכרגע לא ניתנת לשליטה.

אגב,
מתי שמעת זמירות כאלה לגבי השפעת?
גם לפני שנתיים ושלוש הודיעו לכולם שאי אפשר לצאת מהבית בלי בדיקות שפעת?
השפעת גם הורגת אוכלוסיה בסיכון. והשנה היא יותר קטלנית מהקורונה עצמה.

מסכימה איתך שצריך להגן עליהם. אבל למה התעוררנו רק עכשיו?
זה העניין שכרגע הוא לא ניתן לשליטהרוצה טוב!!!!!
איך הגענו למצב הזה ריבונו של עולם?!?!?
ואם המדינה הגיעה למצב הזה למה היא לא עוזרת לאוכלוסיות האלה שבסיכון, למה אין להם שום מענה?! סתם דוגמה הבנתי שיש מדינות שבהם יש שעות קבועות שרק חולים בסיכון יכולים להיכנס לסופר, סתם דברים קטנים שכמעט ולא מגבילים את שאר האוכלוסיה אבל נותנים גם מענה לאןכלוסיה שבסיכון, כרגע מה שקורה זאת ממש הפקרות, תראי מה כתבת, אישה בת 50 נםטרה מקורונה, התגובהשלך שכנראה היא הייתה בסיכון, אז מה??? לא מגיע לה לחיות?! אני חלילה לא מאשימה אותך אבל ממש כואב לי שזה השיח שנהיה, שיש פה אוכלוסיה שלמה שפשוט לא איכפת לנו ממנה כי זה זן יחסית ממש קל
לא לא לאשירוש16
זה לא שלא אכפת לנו מהאוכלוסיה בסיכון.
אלה אני אומרת דבר פשוט - זה דרך החיים.
אוכלוסייה בסיכון היא בסיכון. גם אם היא תגיע לבד למכולת היא תישאר בסיכון.
אפשר להפחית את הסיכון ע"י התמגנות נכונה וחיסונים. אבל אי אפשר לסגור את כל המדינה בבית בשביל חלק שהוא יחסית מאוד קטן.
כעת, נראה שאין פיתרון מוצלח להתמודדות מול האומיקרון. מדובר בזן מאוד מאוד מדבק. מאוד. ברמה שכבר לא עושים חקירות אפידמיולוגיות כי אנחנו לא באמת יודעים ממי נדבקנו ומתי.

התגובה שלי הייתה: אישה בסיכון שלא התחסנה.
וכן, כל מטופל בסיכון שלא מתחסן - לוקח את חייו בידיו.
(לגבי אנשים שלא יכולים להתחסן - אין מושג כזה לפי משרד הבריאות. ההמלצה כרגע שניתן לחסן את כולם ללא יוצא מן הכלל. מדוכאי חיסון הם אנשים שגם ככה סביר להניח שלא יפתחו יותר מידי נוגדנים ולכן הם בסיכון גבוה יותר לחלות בצורה קשה יותר מהאוכלוסיה הכללית. אבל, החיסון עצמו מוריד את הסיכוי לתחלואה קשה גם אצל מדוכאי חיסון).

אני העלתי השערות לסיבה למה הדבר הזה קרה.
כי מהניסיון שלי (עבודה במחלקות קורונה) הנתונים שאנשים מציגים מבחוץ לא כל כך מדויקים.
לא אשכח בגל הקודם יצאה כתבה ארוכה על ילד חולה קורונה שנפטר. ממש עצוב.
שכחו לציין שהוא היה בעל מום לבבי מולד קשה ביותר בסוף חיים שהמשפחה סרבה לחסן אותו לקורונה. אופס.. פשוט שכחו את הפרטים הללו. באמת טעות קטנה..

יש לי המון אמפטיה ורחמים על בני אדם.
אבל יש מושג של לקיחת אחריות על הבריאות האישית שלנו.
האחריות היא שלי להתנהל על פי אורך חיים בריא. ואם לא - אני זאת שאשא בתוצאות מעשי.
בעולם שלנו יש מושג של הפקרות ו'מה שבא לי'.
אם בא לי לאכול שטויות כל היום, להגיע למשקל עודף, לגרוס שומנים ולפתח מחלות רקע - זו זכותי. נכון, זכותך. אבל שלא יתפלא כשהוא מגיע לצנתור בגיל 50.. זה צפוי.

אם אדם בסיכון מחליט על דעת עצמו לא להתחסן - זו בחירה שלו.

הסיכוי לחלות בצורה קשה (ואני לא מתכוונת לאישפוז עצמו אלא למצב קשה ובלתי יציב במחלקה) אחרי 3 או 4 חיסונים הוא אפסי.
אז נסגור מדינה שלמה בשביל חלק שולי שלא רוצה להתחסן? למה?
במחילהרוצה טוב!!!!!
אנשים שבמודע בחרו לא להתחסן אין לי מה לומר על זה, לא חושבת שצריך להשבית מדינה שלמה בגללם, אבל את יוצאת מתוך הנחה שאדם שמחוסן מלא מוגן מלא ולפי מה שאני מבינה זה לא לגמרי נכון.. אנשים מבוגרים ובסיכון גם אםהם מחוסנים עדיין בסיכון אמנם פחות אבל עדיין...
חוצמזה שאני בכלל לא מדברת על הפימס שבעולם עכשיו נראה שמתגבר, ואת ההשלכות אנחנו נדע רק בשבועות הבאים, אבל הלוואי שאת צודקת🙏
לא להקציןשירוש16
ולהתמש במונחים נכונים:
לא מחוסן - הכוונה לפחות 3 חיסונים
מחלים - כנ"ל. כל עוד לא השלים את מכסת החיסונים שהוא יכול.
מחלה קשה - מטופל שנזקק לחמצן ו/או טיפול רפואי אחר.
מחלה קשה ויציבה - מאושפז בבית חולים שנזקק לטיפול תרופתי אך יציב מבחינה נשימתית.
מחלה קשה ולא יציבה - מטופל שנזקק לאחוזי חמצן גבוהים (בדרך כלל BPAP ו/או VAPOTEREM).
מונשם - מעבר למונשמים כרוניים שמגיעים לאישפוז - מטופל שהגיע לאי ספיקה נשימתית משמעותית.
אקמו - זה המטופלים הקשים באמת והמורכבים. אלו המטופלים שהריאות שלהם כלל לא עובדות, הושבתו לחלוטין, אך עדיין יש סיכוי להחלמה ולכן מחברים אותם לאקמו.

כדי לדעת האם האומיקרון הוא יחסית יותר קשה מהדלתא או לפחות קרוב אליו צריך להסתכל על כמות החולים שאינם יציבים + מחוברים לאקמו.
כעת, המספרים המוחלטים שלהם, לעומת הגל הקודם, נמוכים.

האם הם אפסיים? לא.
האם ייתכנו מחוסנים שנמצאים במצב קשה מאוד? כן.
ולכן צריך לעבוד בתוך מחלקות קורונה כדי להבין איך המערכת עובדת והיכן נמצאת הטעות הגדולה שגורמת לתמותה גבוה - כרגע מדובר ברוב המוחלט של לא מחוסנים.
תגידי, מדברים אצלך במחלקה על המחקר בנוגע לתרופה הישראלית ?בת 30
מתכוונת לסידן אמורפי.
קראתי שהיה ניסוי ואח''כ מחקר בבי''ח זיו שבו מאה אחוז מהמטופלים- חולים קשה'- החלימו.
כשקראתי את זה תהיתי למה לא מעיפים את התרופה הזאת למחלקות הקורונה.
זה פשוט לא נכוןתמיד להודות
במספרים מוחלטים יש יותר מתים וחולים קשה מחוסנים בגלל שרוב הציבור מחוסן.

במספרים משוקללים ביחס לחלקם באוכלוסיה יש באמת הרבה יותר לא מחוסנים.

אדם שהתחסן 3 חיסונים והוא בן 65 עם עודף משקל ולחץ דם גבוה יכל בכיף לחיות עוד 20 שנה , נדבק ונפטר נפטור את זה בזה שהוא עם מחלות רקע? יש המון כאלו
באמת?שירוש16
את עובדת במחלקות קורונה כעת? יש לך את הנתונים בידיים מעבר לפרסומים הלקויים של משרד הבריאות?

אין יותר מתים מהגלים הקודמים. את יכולה גם לבדוק בעצמך בנתונים של משרד הבריאות- באוגוסט היו כ600 נפטרים מקורונה וינואר סביב 200.
זה פחות מתים באופן משמעותי.

אדם עם מחלות רקע שחוסן באמת סיכוי גבוה ביותר שישרוד את המחלה. גם את הדלתא הם שרדו. (מניסיון, ראיתי אותם).
הרוב המוחלט שלא שרדו את הדלתא היו:
לא מחוסנים
מחוסנים שהיו בתקופה שנקראת 'נוטה למות/ סוף חיים' ממחלה אחרת.

את מעלה הרבה השערות לגבי הנפטרים מקורונה. וזה בסדר.
פשוט המציאות בשטח קצת שונה.
לא אמרתי בשום מקום שיש בגל הזהתמיד להודות
יותר נפטרים מגלים קודמים.

אני לא עובדת במחלקת קורונה אבל כן מאמינה בנתוני משרד הבריאות , אם יש לך נתונים אחרים אשמח שתשתפי אותי בהם (מה שקורה במחלקה ספציפית לא נותן תמונה מלאה).

בגל הזה לראשונה במספרים מוחלטים יש יותר חולים קשה מחוסנים בתוקף מאשר לא מחוסנים (זה לא סותר את זה שחיסון מונע מחלה קשה באחוזים גבוהים ושהמצב של החולים קשה המחוסנים לרוב יותר טוב מהמצב של הלא מחוסנים)
אז זה ההבדל בנינושירוש16
אני לא בונה על הנתונים של משרד הבריאות.
וגם אם כן - צריך לדעת איך להסתכל עליהם.

למשל -
כולם אומרים שיש יותר נדבקים בגל הנוכחי לעומת דלתא.
זה נכון.
וכולם אומרים שיש הרבה נפטרים. הרבה זה עיניין יחסי.
כמות הנפטרים כעת נמוכה משמעותית מהגל הקודם, זאת ועוד צריך לקחת בחשבון שיש הרבה יותר נדבקים. כלומר באחוזים, אחוז הנדבקים שמגיעים לידי מחלה קשה ומוות הם הרבה יותר נמוכים כעת מאשר מזן הדלתא.

תחשבי שמתוך כמיליון נדבקים (ויש הרבה יותר, ידוע שהזן הנוכחי מדבק יותר מהקודמים אך רוב החולים הם א-סימפטומטיים, כלומר, ייתכן ויש הרבה יותר חולים בפועל שלא נבדקו והוכנסו לסטטיסטיקה)
יש 200+ נפטרים.

אם תסתכלי מבחינה סטטיסטית על המספרים מהגלים הקודמים תראי שאין בכלל מה להשוות את חומרת המחלה.

נכון שבמספרים מוחלטים יש יותר נדבקים.
ואם לוקחים בחשבון שאחוז האוכלוסייה בסיכון לא משתנה כל כך - אז גם במספרים מוחלטים יהיו יותר חולים בסיכון שבאופן יחסי יחלו בצורה יותר קשה מאשר כלל האוכלוסייה.

אין פה ספק. הממשלה עושה טעות אחר טעות.
אני אישית חושבת שהאחריות כרגע היא בידי האזרח. כל אחד חייב להגן על עצמו כמה שאפשר.
ומי שלא עושה זאת ומעביר את האחריות הלאה, עלול למצוא את עצמו מונשם מורדם (ואם יש אקמו פנוי) גם בדרך לטיפול נמרץ.
כמו שכתבתיתמיד להודות
אם יש לך נתונים אחרים או הוכחה שהנתונים שגויים מוזמנת לשתף. בינתיים הבדיקות שנעשו (או או כמה סטטיסטקאים ואנשים שבאמת מבינים במספרים נעשו לתפוס את משרד הבריאות בהטיה) הוכיחו שלא הייתה הטיה של משרד הבריאות.

מה שאת כותבת ידוע ומוסכם אבל זאת בדיוק הטענה שלמרות שהזן הרבה פחות מסוכן אם יהיו פה 4 מליום מאומתים מערכת הבריאות תהיה בקריסה כי אחוז מאד קטן מהם שיחלה קשה זה עדיין המון חולים.

כנל לגבי המתים, אין ספק שהמספרים עוד יעלו בהרבה ויעברו את הנפטרים משפעת מהסיבה הפשוטה ששפעת פחות מדבקת ולכן גם אם היא מסוכנת באותם אחוזים עדיין ימותו פחות אנשים.

הגבלה מסוימת על המשק ועל התקהלויות בהכרח הייתה מורידה את כמות הנדבקים = כמות החולים קשה = כמות הנפטרים מקורונה ומהעומס על מערכת הבריאות.

ובכיוון ההפוך הקלה על הבידודים תאריך כנראה את גל התחלואה ואת העומס על בתי החולים.
גם מחוסנים מלא נפגעים מקורונה וגם מתיםמיקי מאוס
אולי את רואה את המחלקה שלך. יש נתונים אחרים שמתייחסים לכל הארץ (והעולם).
אם מישהו נפגע בצורה כרונית זה חמור גם אם לא מת (מכירה מקרוב מבוגרים שפשוט לא יצאו מהקורונה, למרות שהיו מחוסנים)
אז אם חיסון היה נותן הגנה הרמטית ניחא, באמת מי שבחר לא להתחסן אין שום הצדקה להגביל אחרים כדי להגן עליו
אבל- יש הרבה שפשוט לא יכולים להתחסן - ילדים עד גיל 5, מדוכאי חיסון.. איזה מענה יש לך בשבילם?
דבר אחרון ומרכזי- מדיניות שמעמיסה על בתי חולים, גורמת לאנשים מחוסנים, זהירים, שבכלל לא חלו בקורונה- למות. פשוט כי אין מי שיטפל בהם
וזה המחדל הגדול מכולם
אם מערכת הבריאות היתה מסוגלת ליצר תעדוף ולטפל קודם במי ששמר על עצמו אולי היה מקום למה שאת אומרת אבל כשהמערכת היא ציבורית, כשמשיקולים אתיים אין תיעדוף של מחוסנים למשל או של כאלה שלא נדבקו בכלל (ואני לא אומרת שהיה צריך להיות, זה מורכב, צריך פשוט לא להגיע לעומס כזה) אז בכיף הורגים גם אנשים שעשו הכל כדי להגן על עצמם ולא הוציאו אף מהבית אבל מה לעשות חטפו התקף לב בדיוק באמצע הניסוי החברתי

ואני כמובן מסכימה מאה אחוז שכל אחד צריך לקחת אחריות ולהישמר מלהידבק ולהדביק! אבל זה לא פוטר את המנהיגים מאחריות
הממשלהשירוש16
עושה בלי סוף מחדלים. זה ידוע.

השאלה איפה האחריות כרגע - בידי האזרחים או בידי הממשלה.

אנחנו צריכים לבדוק את עצמינו.
ועם כל הכבוד אליך ואנשים אחרים פה שנראה שמאוד מקפידים על ההנחיות - יצא לי להכיר לא מעט אנשים שפשוט מזלזלים בכל הנושא הזה.

(קרובי משפחה מבקרים חולים בסיכון הכי גבוה שיש, לא מחטאים ידיים ומורידים מסכות, חופשי מסתובבים במסדרון ללא מסכה כאילו זה הבית הפרטי שלהם. כמויות של אנשים בסיכון שלא מתחסנים).

אני רק באה להגיד דבר אחד -
הממשלה הזאת לא פחות חסרת אחריות מהאוכלוסיה אותה היא מנהלת.
אולי את מתנהגת באחריות וכן הסביבה הקרובה אליך, אך יש יותר מידי חוסר הענות לכללי היגיינה בסיסים, שמירה על ההנחיות, שמירה על מרחב ציבורי בטוח, חיסון ילדים (רק לפני כמה שבועות היו כמויות של שירשורים נגד חיסון ילדים..).
להגיד שהממשלה מושלמת? ממש לא. שונאת אותה ומחכה לדקה שתיפול בע"ה והסדר הציבורי יחזור לקנו.
להגיד שהאוכלוסיה מושלמת ופועלת על פי הנהלים? ממש אבל ממש לא.

תקשיבי, סוכרת לדוגמה היא מחלה הרבה יותר קשה מקורונה. היא קוטלת אלפים כל שנה וגורמת לתופעות לוואי קשות הרבה יותר במשך שנים! ועדיין, החוק במדינת ישראל מאפשר לאזרח לבחור בתזונה לא מאוזנת (מזון מהיר, תעשייתי וכו), חיים נטולי פעילות גופנית ועוד.

תגידי שקורונה מדבק וסוכרת לא-
העיניין פה היא לקיחת אחריות אישית, לא הסיכון להדבקה.
ולצערי יותר מידי מכלל האוכלוסייה לא פועלים בצורה אחראית.
אבל זה בדיוק מה שמפריע לי- הסיכון להדבקהמיקי מאוס
כמובן שאני הייתי רוצה שיותר אנשים יזהרו מסכרת, אני גם משדלת לאכול מאוזן ומעודדת את הקרובים לי.
אבל מכיוון שאין השלכה ישירה על האחר - אין למדינה צורך להתערב יותר מדי (קצת כן, בגלל דילמת מערכת הבריאות הציבורית, אבל בגדול)

מסכימה איתך במאה אחוז על זה שאנשים צריכים יותר להיזהר מלהידבק ולהדביק. אנשים גם צריכים להיזהר מלפזר הרגעות לא מבוססות, או דיבורים שמעודדים לזלזל בהנחיות

ועדיין- בעיני גם לממשלה יש אחריות בנושא הזה, כי הוא נושא שבו הבחירה של אדם פוגעת בסובבים ולא בו.
וברור שאנשים בורחים למקומות הקלים ונאחזים בכל פייק כדי לברוח מהגבלות, זה טבע האדם... ממנהיגים שמדברים גבוהה אני מצפה ליותר
לא שאני מדמיינת שמשהו עכשיו ישתנה אבל סתם פורקת מרמור😁
הוא לא רואה שאני קורסתתתתתמולהבולה

מרגישה בקריסה של עייפות תשישות דיכאון

אני רק חודשיים אחרי לידה בקיסרי שעברתי ממש לא בקלות כולל הריון קשוח

חורף.. אז גם מצטרפות מחלות החורף ואני אחרי שבוע הזוי עם חוסר שינה מטורף

שהתינוק בעצמו היה חולה ועוד כמה כאן

דמעות בעיניים ועוד מנקה שהבריזה ....

בעלי התמודד ממש יפה אחרי הלידה עם הבית והילדים. הייתי מאושפזת גם קודם אז זה הוסיף לקושי

שבועיים וחצי אחרי הלידה הוא מעדכן שהבוס שלו מתכנן טיסה לחו"ל שקשורה לעבודה, אך כמובן גם פינוקים על הדרך.. רק הוא והבוס שתבינו, שזה תמוה אבל לא משנה...

הייתי כל כך מבולבלת כי הוא כל כך השתדל והראה נכונות לעזור (מה שלא היה באף לידה האמת בצורה כזו) שהרגשתי צורך לפצות  אותו על כל התמיכה ואמרתי אוקיי.

הטיסה אוטוטו ואני בקריסה.. לא מסוגלת להישאר לבד שבוע.פשוט לא.

הוא כל הזמן נותן לי הרגשה כאילו הוא בכלל לא רוצה ולא יודע איך לרדת מזה (לא מאמינה)

ועוד הכי עצבן אותי שאמר שכשיחזור יקנה לי משהו שמלא זמן אני מדברת עליו

אז עניתי שכשיחזור יאסוף אותי מגהה...

אני לא מסוגלת 😭😭😭

אין אופציה של עזרה יומיומית אז פליז אל תציעו את זה,לא מההורים ולא משכנות וגם לא בתשלום.אין פשוט אין.

מה אני אמורה לעשות במצב הזה?

הקטע הוא שהילדים מרגישים את החולשה שלי מנצלים את זה בכל המובנים. ועוד להישאר לבד כך שבוע

העניין הוא שזו נסיעה לא כזו קריטית כי אין משהו שאי אפשר לעשות מרחוק היום והם עובדים מלא זמן כך אז מה הקטע???

ועכשיו הוא כועס כי התפרצתי עליו ממש כי למה הוא לא קולט ומה הוא מציע לי מתנות למההההה

אמא שלי יש כועסת עליו שהוא בכלל חושב לטוס, היא אישה לא בריאה והוא יודע שאין לה דרך לעזור לי בשום צורה ואין לי תמיכה משום כיוון

תעזרו לי חברות אני מרגישה שמשתגעתכבר

אם זה היה זמן רגיל יתכן שהייתי זורמת

אבל לא מצליחה להבין איך הוא- שהכי יודע מה אני עוברת וכמה קשה לי, מתעלם שפשוט בורח כביכול. מה הוא חושב לעצמו?!

מתנצלת ממש אם אני פוגעת ברגשות נשות המילאומיניקים ועוד מעזה להתלונן על שבוע ... אבל אני במצב נפשי לא קל בכלל וגם לא יכולה לפרט עוד למה מחשש לאאוטינג

תגידי לו שאת מבקשת שלא יילךהמקורית

כי את לא מסוגלת להתמודד

נכון לעכשיו את צריכה עזרה וזה אקוטי, אז זה לא בא בחשבון. ושיתמודד

הם גם צריכים להתפרנס ואי אפשר ככה לשגע את הבוס1112
זו דעתיהמקורית

פרנסה לא מעל הכל. לדעתי.

גם הבוס לא

ואם היא הייתה מאושפזת חלילה? החיים קורים, יש בלתמים

זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן

זה לא שהוא מתפטר. פרנסה תהיה גם אם יעבוד בארץיעל מהדרום
אחרי שהבוס סגר את הטיסה והפגישות1112

הוא יראה כעובד מאוד לא רציני אם יבטל פתאום בלי סיבה.

אבל יש סיבההמקורית
^^^^ אשה אחרי לידה שלא מרגישה טוביעל מהדרום

לק"י

יודעת מה?

שינסה לפחות.. אולי אפשר לקחת עובד אחר?

מצד אחדoo

מבאס שהוא רוצה לנסוע בזמן כזה

מצד שני

אולי יש הרבה זמני השרדות בבית וזה לא מאפשר מרווח נשימה

כדאי באופן כללי בלי קשר למקרה הספציפי הזה

לבדוק איך לנהל את החיים בצורה פחות הישרדותית (אולי מניעה של תקופה ארוכה עד להתייצבות)

אני חושבת שחודשיים אחרי קיסריהמקורית

ברור שהיא מונעת

מסכימה עם המסר הכללי לגבי ניהול אנרגיה וכוח, אבל נשמע שהיא רגע לפני קריסה רצינית. כבר הרבה זמן. זהכבר מצב נתון, תכנון קדימה מעבר לשעות הקרובות/ ליום הבא זה משהו שכנראה אין לו היתכנות כרגע

בגלל שזה הרבה זמןoo

כדאי למצוא כוחות פנימיים לנהל את החיים בצורה פחות הישרדותית

גם לטווח הקצר וגם לטווח הארוך

כדאי לבקש ממנו מפורשות להישאר

אבל אם הוא מתעקש לנסוע

כדאי לשחרר

כי תלותיות כזו כנראה לא תשפר את המצב

גם אם הוא בפועל יעזור בעשיה הטכנית

וואאא...קשוחיעל מהדרום

לק"י

מבינה שקשה לך להגיד לו בפירוש שלא יטוס. גם לי לפעמים לא נעים להגיד לבקש מבעלי בפירוש שלא יעשה משהו מסויים. אבל לפעמים אין ברירה.

כמו שאת לא תשאירי אותו עם דלקת ריאות לשבוע עם הילדים ותסעי לבלות או לא יודעת מה.

אני ממש חושבת שאת צריכה להגיד לו שלא יטוס. בטח אם הוא אומר שהוא לא באמת רוצה. שיגיד לבוס- שאשתו לא מצליחה להתאושש מהלידה. 

מסכימהנעומית

לא להתעצבן וא בכעס שהוא לא מבין.

'' נחום, אני יודעת שהחלטנו שתסע, המצב בבית לא מאפשר את זה ולכן אני מבקשת שתישאר בבית ולא תטוס, אני יודעת שזה קשה. אבל זה מה שאני והבית צריכים'' 

אולי כבר מאוחר מדי או לא נעים לבטל את הנסיעהדיאט ספרייט

עם הבוס?

ואולי גם היא מרגיש צורך להתאוורר קצת.

כשאני ילדתי ואמא שלי בדיוק עברה ניתוח,

שכנה המליצה לי לבקש ממנה כסף לבייביסיטר כי היא לא יכלה לעזור.

התביישתי מאוד,

אבל אמא שלי עשתה את זה בשמחה רבה ממש.

היא גם כעסה על עצמה שלא חשבה להציע את זה מיוזמתה- אולי שייך לבקש מאמא כסף?

ואולי אם אמא לא יכולה לעזור מסיבה רפואית היא יכולה להיות איתך בבית?

עצם הנוכחות של גורם נוסף, ובמיוחד אמא,

זה דבר שממש מקל, אפילו נפשית.

היא יכולה אולי לעשות דברים כמו לקפל כביסה,

לשחק מונופול עם הילדים, להחזיק קצת את התינוק,

ואפילו סתם להיות שם להכין לך כוס תה ולהחזיק לך את היד.

אני לא יודעת אם זה רק אצלנו,

אבל הסיכוי שבעלי יגיד לבוס שלו או למישהו מהעבודה שאשתו לא מאפשרת לו משהו שהוא מאוד רוצה הוא קלוש מאוד, במיוחד אם הוא כבר אישר והבטיח.

זה לא אומר שבבית הוא לא ישאל את דעתי.

הוא ישאל את דעתי ויעשה לבקשתי.

אבל בחוץ גבר אוהב להיות קצת גבר.

בבית הם חוזרים להיות עצמם.

זה לא עניין של בורח1112
עבר עריכה על ידי 1112 בתאריך ו' בטבת תשפ"ו 11:52

זה עניין שגם אם הוא היה רוצה הוא לא יכול לבטל ברגע האחרון.

אולי זו הזדמנות בשבילך למצוא מה יכול להקל עלייך כדי שהיום יום יהיה אפשרי יותר?

אני ממש מבינה את הקושי. אני חודשיים אחרי לידה בלי קיסרי ואני ממש מרגישה שהחיים בבלגן.

אבל אני חושבת שכדאי למצוא דרך. זה רק שבוע.

תגידי לו שילך וישתדל גם להנות ויחזור לעזור לך יותר ואת בנתיים תנסי למצוא כל דבר שיעזור לך לעבור בשלום את הזמן הזה.

וואי קשוח ממשדרשתי קרבתךך

אולי באמת כמו שמישהי. כתבה כאן כבר לא נעים לבטל טיסה ברגע האחרון ..

אם באמת אין אפשרות כזו אז הייתי משחררת מכל הבחינות , מה זה אומר ? לקנות אוכל מוכן ואם את ביישוב שאין בו אופציות כאלה אז לקנות אוכל מוכן מהסופר- צ'יפס, נקניקיות , בורקסים קנויים , פיצות דברים שרק לזרוק לתנור !  

לוותר על מקלחות כל יום לילדים אם הם לא מטונפים מידי וגם התינוק כמובן אפשר לקלח בבוקר ולא להעמיס על ערב שגם ככה עמוס  ,לנוח בבקרים ולא לנסות להספיק דברים כי המשימה הכי חשובה בשבוע כזה זה לאגור כוחות לקראת הזמן עם הילדים.

כמובן חד פעמי כדי לא לצבור לך כלים.

סמרטוט חד פעמי לתת הרגשה טובה רק אם חייב ובאזורים שחייב.

סרטים לילדים למקרים שצריך.

עכשיו ברור שכל הדברים האלו זה לא לכתחילה וזה דברים שאני אישית נמנעת מהם ביום יום אבל בתקופות כאלה בעיניי זה לכתחילה.

בהצלחה וחיבוק גדול גדול!!!! 

עכשיו רואה שכתבתיאפרסקה
בדיוק מה שאת כתבת
במידה ואכן יטוסאפרסקה

הייתי מתכוננת כמה שאפשר לשהיה בלעדיו ורק לשרוד. תגידי לו שיקנה הרבה אוכל שקצר להכין כמו שניצל תירס צ'יפס וכאלה, ואם הוא יודע לבשל שיעמיד כמה סירים ותקפיאי. או לחלופין שיחליף אותך ויתן לך פנאי להעמיד סירים ולהקפיא לפני הטיסה.

שיקנה פרסים קטנים לילדים. תעשו אפילו טבלה שמי שמקשיב לאמא ואוסף/ הולך לישון/ נכנס להתקלח מקבל מדבקה ובסוף הוא יביא להם הפתעה מחו"ל.

לא חייבים לקלח את הילדים כל יום, עכשיו בחורף בכלל סבבה.

שידאג שכל הכביסה תהיה מכובסת ומקופלת כדי שהכל יהיה זמין כמה שיותר זמן. וכל דבר אחר שאת מצליחה לחשוב עליו שיחסוך לך עבודה.

אפשר לקבוע עם אמהות של חברים שיאספו את הילדים אחרי הגן ויהיו אצלם איזה שעה שעתיים כדי שתוכלי קצת לנוח.

מה שלא יהיה, גם אם יטוס וגם אם לא, אני יודעת שאת תעברי את זה כמו גדולה!!

ואם הוא הולך שלא ילך בהרגשה רעה1112
שירגיש שמפרגנים לו
ומוסיפה עלייךאפרסקה
שגם היא לא תצא בהרגשה רעה כשהוא הולך. נגיד והוחלט שהוא הולך, שתהיה שלימה עם עצמה, תקנה גם לעצמה דברים מפנקים, שתצא מנקודת מבט של זמן איכות עם הילדים ובלה בלה. כי אם כבר זה קורה, שהוא ירגיש טוב והיא תרגיש טוב
את ממש צודקת1112
עונה בתור מגוייסתאנונימית בהו"ל

א. זה מובן ולא פוגע ולכולן מותר להתלונן בשמחה..אין מכסה לתלונות..חח

ב. אני עונה בתור מגוייסת כי כשאני קוראת אותך אני שומעת את התחושות שלי ואולי לא רק שלי בשנתיים האחרונות -

בהלה

פתאם יש אין ברירה כזה

שמגיע בהפתעה גמורה

חוסר אונים גדול

תחושה דל אני לא מסוגלת

אין מצב.

לא יכולה

חייבת איזו תמיכה

ומלא מחשבות של-אבל איך אסתדר עם...ועם..ואם...

וברקע הכי כואב זה

אבל איך הוא מסוגל

איך הוא לא רואה כמה קשה לי

וכמה אני לא יכולה

אני בחיים לא היתי עושה לו דבר כזה

גם אם הסיבה מוצדקת

בגדול אלו הם החיים לפחות שלי בצל המילואים כבר שנתיים וחצי..

ולכן מאודדדד מבינה את ההצפה

פוגשת אותה מחדש עם כל צו שמגיע

מה המסקנה

הסיבה הרגשית העלבון תחושת השקיפות- זה הלב של הסערה

יכולה להגיד לך שעברנו טיפולים..ומלא טלטלות עד שהגענו למצב הנוכחי שב''ה שנינו חזרנו להרגיש בטוחים שרואים אותנו..

זה לא היה ככה בכלל

והרגשתי בול כמוך

אפילו שלכאורה סיבה כמו מלחמה היא אכן מוצדקת והכרחית

ועדיין..

עכשיו כשהוא מגוייס וזה בבחירה משותפת ובטוב ביננו אז הקושי הוא בעיקר ההתמודדות עם הלבד והבית והילדים והאחריות

אבל כשהלב פגוע זה הההכיי קשה ועושה הכל קשה

אז ממליצה לעבוד בעיקר על זה

יש פה הנחות יסוד של שניכם לא מדויקות ובעיקר לא מדוברות נכון בינכם..

לדבר לדבר לשקף מה זה גורם לך להרגיש

ולשמוע אותו גם

ושוב לדבר

לא להאשים לדרוש לבקר

לשתף וללבן עד שמגיעים למרחב שהלב כן מרגיש שרואים אותו

ג.

באמת המצב שלך נשמע מורכב מאוד

אני לא יודעת מה יהיה בסוף אבל אם הוא יסע רוצה להרגיע גם..כי מה שאת מרגישה עכשיו סה הבהלה הסירה הפחד העלבון העייפות והעומס בעיקר

מנסיוני תוך כדי..מתגלים בנו כוחות שלא הכרנו

באמת היו לי מצבי קצה הזויים בשנתיים האחרונות בחיים לא דמיינתי שאהיה מסוגלת להם

הם היו קשוחים גם תוך כדי אבל התגלו בי המון כוחות שלא ידעתי שישנם

זה לא משהו שיודעים מראש

וגם כשהבהלה יורדת תמיד אפשר לחשוב פרקטי יותר

ואני לא מסכימה שאין שום אופציה לשום דבר

גם אני לבד בעולם בלי מדפחה או קהילה לעז'רה..אף אחד

ומינוס ענק בבנק אז לא שיש לי תקציבים

גם אני לרוב לא נעזרת במנקה או בייביסיטר..

אבל חושבת שלחשוב מגביל זה עצת היצר

גם התוך המרחב התקוע יש איזה ברירה ובחירה

כמו שענו לך להתנהל אחרת ..

לא לקפל כביסות למיין לסלים ושיקחו משם 🫣

חד פעמי

מדיח

ג'אנק פוד

לחם עם שוקולד זה אחלה

אין לשטוף רצפה

לשים את הילדים מול סיפורים או מסך -אני אומרת כאחת שאף פעם אין אצלינו מסכים ובמצבי קצה כאלה לפעמים מצווה בעיני

לקנות ערכות יצירה או משחק חדש מעניין

ואולי לחפש שפרה ופועה או ארגון תמיכה ליולדות

או כן להשקיע בבייביסיטר או מנקה .כן גם אם אין כסף

וזה באמת רק שבוע

זה בסוף יגמר

אז לאט לאט נסי לאסוף לפרופורציה

אבל עכשיו

חיבוק לעצמך וללב הפגוע

תנסי עדיין להסביר ולשקף אולי לא יסע בסוף

אבל גם אם לא יסע

הכי חשוב ללבן בינכם

שלא ישארו משקעים גם אצלו

וגם אצלך

וואו, לא פשוט.שוקולד פרה.

לא יודעת מה הייתי עושה במקומך.

נראה לי שאם הוא יישאר, הוא לא יעזור "כמו שצריך" ואולי גם יעשה פרצופים, ורגשי, ומתח...

את בטוחה שהוא יעזור לך אם הוא לא יטוס?

שלא תצאי קרחת מכאן ומכאן...

מצד שני- אם הוא יטוס ויהיה לך קשה, את בטח ממש ממש תכעסי עליו.

אני חושבת שהייתי מפרגנת לי משהו גדול, כדי לאזן.

ואני חושבת שבאמת צריך פה הרבה רגישות ועדינות בסיטואציה, כי אף אחד מכם לא רוצה לוותר....

לא לחפור בזה הרבה, כי הוא יודע את עמדתך ואת יודעת את עמדתו. כל חפירה היא מתכון לפיצוץ.

לדבר לדבר לדבראוהבת את השבת

ובמקביל להכין את עצמך שאחרי תקופה שנתן הרבה, יכול להיות ששווה "לפרגן" לו בשבוע הזה שימלא מצברים להמשך...

תחשבי איך אפשר לשרוד את זה בכל זאת

כי יכול להיות שישאיר אצלו הרבה משקעים אם הוא ככ רוצה לנסוע ואת תכריחי אותו להישאר

שייסע לקניות גדולות למלא את כל הבית בדברים לפני הנסיעה

או שיכין אוכל ויקפיא אם הוא בתחום

שידאג לך לעזרה כלשהי לפי ימים או לחלק מהשבוע

תדברו איכשהו, חייבים למצוא זמן לדבר ואז לפתוח את הדברים וראות מה על אחד יכול לעשות בשביל השני

וכן לשקף לשקף לשקף שוב ושוב ושוב את המצב שלך

לא לייפות ולא להדחיק...

בהצלחההה

יכולה לשתף מה עזר לי ב7.10אמאשוני

קודם כל, לשחרר אותו.

לשחרר אותו במחשבות, ברגשות בהכל.

הוא לא קיים.

לא כועסת, לא דואגת, לא שופטת.

הבן אדם נעלם מהרדאר.

למה זה שלב ראשון? כי זה חוסך מלא אנרגיה שהולכת לאיבוד.

אם הטיסה היא עובדה, אז היא עובדה. זהו נקסט.

אז מה שעשיתי:

אספתי את הילדים והסברתי להם שמעכשיו זה רק אני והם.

זהו.

אם הם רוצים שניצלח את זה, הם חייבים להיות חלק.

לא לריב האם החלוקה הוגנת או לא,

אלא שכל אחד יעשה את המקסימום האפשרי..

דיברתי איתם על גודל השעה והשליחות והכל,

אבל בסוף מה שהכי עזר, להבין שאנחנו במצב "מלחמה על הבית"

ואם אין אני לי, מי לי.

זהו.

שיחררתי את כל מה שהוא לא קריטי

יש לך שבוע, יש לך הרבה מה לשחרר שהןא לא קריטי.

כביסות, לא חייב

מקלחות, מי שדואג לעצמו ירוויח, מי שלא, בעיה שלו. תבהירי להם שאת מציעה פעם אחת, מי שנכנס יופיב מי שלא, הולך לישון בלי מקלחת.

תאמיני לי גם ילד בן 5 מבין מצויין את המסר בכזו סיטואציה. ומי שלא נכנס, בלי כעס רמצ בהשלמה לומר, אני מאודממבינה שאתה מתחרט שלא נכנסת להתקלח בזמן והיית מאוד רוצה לעשות זאת עכשיות לצערי אני לא פנויה לעזור לך להתקלח, נתקלח מחר. לילה טוב חמוד.

אוכל תכיני סיר מרק אחד גדול עם עוף וירקות.

שאר השבוע:

נקנקיקיות

שניצל תירס

פיצה

פסטה

לחם עם ממרח

קרונפלקס

ירקות שלמים/ חצויים.

תבקשי מבעלך שיעשה קניות לפני הנסיעה, שיהיה מספיק אוכל קנוי בשפע

שלא תצטרכי בכלל לצאת לקניות.

שיעורי בית, אסיפות הורים שחררי.

ימי הולדת, חוגים- שהילדים (יסודי ומעלה מן הסתם) ידאגו לעצמם או יוותרו שבוע אחד.

שירותים אם אין ילד משלשל או מקיא- שיתמודדו.

תנקי רק את שלך.

מצעים אין צורך להחליך דווקא בשבוע הזה..

סדר ושטיפת חדרים- גם אפשר לוותר או להסביר לילדים שמי ששומר יהיה לו נעים, ומי שלא, לא..

נראה לי הבנת את הרעיון.

הכי חשוב תיאום ציפיות עם הילדים מראש, מי שלא מתעלה על עצמו, שלא יצפה לתפקוד רגיל של הבית.

הבית יוצא לשבוע הישרדות, שיחליפו דיסקט.

מי שמתקשה לעשות זאת, הכל בסדר. אפשר לחיות בתת תנאים שבוע.

ואם יש לך שכנה שאפשר לבקש ממנה כל יום לפנות את הזבל זו הצלה..

לגהי כל ה:"מה הוא חושב לעצמו"

את כל זה אפשר אחרי החזרה לשגרה. שוב דבר לא בורח. כמובן שצריך לטפל בזה, אבל אי אפשר במקביל גם לשרוד, וגם לחפש אותו על הרדאר.

בהצלחה!!

רק לגבי מה הוא חושב לעצמו1112

כשהם החליטו שהוא הולך הם חשבו שהיא כבר תתאושש ויהיה בסדר.

לבטל ברגע האחרון זה ממש לא פשוט 

אם לא יבטלמולהבולה

אני לא יודעת איך אוכל להחזיק מעמד לבד

זה נשמע יותר אבל יש עוד סיבה מהותית מאוד שאני לא יכולה לפרט מחשש לאאוטינג

אני רוצה עצה איך לומר לו פשוט לא מבלי לפגוע

הבוס יודע על המגבלה ועל הסביבה עדיין החליט להתעלם

בעלי כמובן לא אמר לו שזה מגביל אותו.נאבל זה הגביל בכל כך הרבה דברים אחרים,אז איך טיסה יכולה להיות אופציה

למה לא צריך להיות פוגע?נעומית

את יודעת מה הצרכים שלך ושל הבית ואומרת לו.

אין לו סיבה להפגע (אלא אם כן, תהיי מאוד כועסת, מאשימה, תוקפנית וכו').

אם קשה לך להגיד לא בלי כל זה, אולי כדאי לכתוב.

תזכרי שהלא הזה הוא גם בשבילו, בשביל התינוק והילדים שלו, בשביל שלמות הבית שלו, בשביל בריאות הנפש של האישה שלו

מצורפת להצעה לכתובאוהבת את השבת
אם נפיץ מדי ביניכם- לנסות לכתוב הודעה ארוכה ארוכה ומפורטת

יש בזה יתרון שיש לו זמן לעכל את זה בלי שהוא רציך להגיב מיידית כמו פנים אל פנים

אין פה שום פגיעהoo

יש פה צורך שלך שהוא יהיה בבית

כדאי לומר את זה בפשטות

אני צריכה אותך ואני מבקשת שלא תסע

אוקי אז לא הבנתי נכון את השאלהאמאשוני
חשבתי שאת שואלת איך להתמודד עם היעדרו במצב שכרגע את לא רואה איך אפשר לעשות את זה.
לדעתי אז ממש להגיד- אני לא יכולה לא יכולה לא יכולהאוהבת את השבת

במילים

לא בעקיפין ולא ברמיזות

זה אך שיש לי בעיה עם הרעיון אם לא היה *** אז אין בעיה שהיית נוסע אבל בגלל *** אני פשוט לא מסוגלת

זה יעזור לדעתך?

ולהשאיר את אשתו בלי יכול להסתדר זה פשוט?יעל מהדרום
לק"י

מהפותחת אני מבינה שזה המצב. לא שקשה לה והיא מסתדרת.

עונה על המשפט פתיחהבשורות משמחות

לא הוא לא יודעת שאת קורסת

כולם לא יודעים את זה חוץ ממך

להיות בקריסה זו תחושה אישית אינטימית עם עצמך

אם אין אני לי מי לי

אם את יודעת שאת קורסת תביעי רצונות באופן קונקרטי

אם מבחינתך יעזור לך שהוא לא ייסע אז תגידי לו את זה באופן ברור ולא מהסתכלות של אני מסכנה מה אתה לא רואה??

את לא מסכנה את פשוט רוצה עזרה תכל'ס, אז פשוט תגידי לו אני צריכה עזרה במה תוכל לעזור לי? ומכאן זה בידיים שלו להחליט איך לתת לך פתרון

האמת שבתור אשת מילואימניק אני ממש מבינה אותךלפניו ברננה!

אם היה מרגיש לי שהמילואים שלו מיותרים גם אני הייתי כועסת ומתבאסת שהוא ילך

ובמיוחד שאת בכזה מצב קשוח ורגיש, נשמע שיותר מאשר אחרי לידה רגילה.

חיבוק 🩷🩷

תשתפי אותו ברגשות.

לא בהטלת וטו אלא בבקשה שימצא לך מעגל תמיכה.

אולי סטודנטית שתבוא לגור איתכם בשבוע הזה?

תטוסי איתו. עם התינוקסיהאחרונה

ואפילו עם יש עוד קטנים שלא יכולים להשאר אצל קרובים תקחי איתך.

את תוכלי להתארגן ולהתסדר עם הנסיעה לפחות לא תהיה ממורמרת

אם לא היה את הענין הדתיממצולות

הייתן מעדיפות ללכת לרופא

מאשר לרופאה

או שזה לא משנה לכן 

האמת שבגלל שחשבתי על זה לא הצלחתי להבין אותוממצולות

כי אני חושבת שאם הוא היה צריך לעבור איזה הליך רפואי

שיכול להיות כואב ולא נעים

דבר אחרון שאני אחשוב עליו זה מי יגע בו

הכי אכפת לי שרק יהיה לו נעים וטוב

ושיעבור את זה בקלות

ואפילו הייתי ממליצה לו ללכת לאישה

כי אני חושבת

שנשים יותר עדינות לגברים

אבל אני לא דוגמה

כי אני לא אישה קנאית בכלל

ובכללי אני מאוד בעד

שמה שהוא רוצה לראות שיראה

ומה שהוא רוצה לעשות שיעשה

בגבול הנורמה כמובן

אני מאוד בטוחה במקום שלי

ואני בטוחה שבכל העולם

הוא לא ימצא אישה כמוני

סליחה אם זה נשמע שאני עפה על עצמי

יותר מידי אבל זאת המחשבה שלי

לא בגלל שאני מושלמת בגלל שאני מושלמת בשבילו

פריקה- בעל שלא מסתדר עם המשפחה שליאנונימית בהו"ל

טוב האמת שאני בוכה פה כבר שעה ומחפשת לפרוק, אולי זה יעזור לי גם להבין טוב יותר את הסיטואציה .אז תודה על המקום.

כמה הקדמות:

קודם כל יש לי בעל מיוחד. נשואים ארבע שנים וכל יום מחדש מגלה עד כמה זכיתי. תודה לה' אלף פעמים. הוא באמת מיוחד.

מהרגע הראשון שהם נפגשו היה ברור שהוא מאוד שונה מהמשפחה שלי במנטליות, בהשקפת עולם, באורח החיים.

בשנה הראשונה אחרי החתונה כל שבת אצל ההורים שלי הייתה הופכת לסיוט כי הוא היה סובל שם ולא מוצא את עצמו ואחכ היינו רבים.

ב"ה לאט לאט זה התאזן, למדנו להיות שם בלי לריב ולהגיע עם אפס ציפיות.

בפועל יוצא שאני מוותרת הרבה, כי כל מה שקשור למשפחה שלי מאוד רגיש אצל בעלי ואני מעדיפה לוותר על אירועים שאני יודעת שיהיו לו קשים.

תודה לה' אצל המשפחה שלו זה הפוך. אני שונה מהם מאוד בהרבה מובנים אבל אני נהנת שם, גם במשפחה המצומצמת וגם במורחבת. ברור שלא תמיד אני מוצאת את עצמי ישר אבל אני טיפוס די זורם וחברותי אז אני משתלבת.

עוד רקע חשוב: יש המון מפגשים של המשפחה שלו (המצומצמת והמורחבת). המוןןן. סביב כל חג, אזכרה, סתם יום. כמובן שנהיה ברובם (לאו דווקא בגלל בעלי, אלא בגלל חמותי). כשמגיעים לחול המועד נגיד, זה תמיד מינימום שלושה ימים. בבין הזמנים נהיה שם בטיול, שבוע אחכ ניסע לעוד יומיים ושבוע אחכ ניסע למפגש של הבני דודים.

להלן הסיפור:

מתוכננת שבת משפחתית של הצד שלי. יש לסבתא שלי יומולדת ומארגנים שבת של כל הצאצאים שלה אצלה בבית (25 איש כולל ילדים. זה לא המון אבל זה בלי עין הרע).

זה אירוע די נדיר שבת יחד כל הבני דודים, הפעם האחרונה שזה קרה היה לפני שש שנים. באופן כללי פחות יוצא להיפגש כולם יחד, אולי פעמיים בשנה לשעה - שעתיים כל פעם.

אני ממש רציתי לנסוע.

א. זו המשפחה שלי. שונה ואחרת מאיך שאני רוצה לחנך את הילדים שלי, אבל זו המשפחה. שם גדלתי.

ב. זו הזדמנות ממש נדירה. יש לי בני דודים שאני בקושי מכירה ואין ככ הזדמנויות להכיר, עכשיו סוף סוף נוכל להיות יחד שבת שלמה.

ג. נחת לסבתא שלי המתוקה.

בעלי הסכים ואמרתי שנגיע והתחלתי להתלהב ולהתחלק בבישולים והכל.

ועכשיו פתאום הוא אומר לי שהוא חשב על זה שוב אבל הוא לא רוצה להגיע.

הוא מפחד שלא יהיה לו מה לעשות שם, לא יהיה לו עם מי לדבר,  לא יהיה שם נוח, שנריב מלא. הוא מסכים איתי ששבת שלמה עם אנשים שלא מכירים יכולה להיות הזדמנות מעולה אבל זה חמישים חמישים והוא ממש ממש ממש ממש מעדיף לא לנסוע.

היה לי מאוד קשה לשמוע את זה.

א. אכזבה מהתוכנית שמשתנה.

ב. לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלי.

ג. התחלתי להשוות בראש את כמות הפעמים שאני הגעתי והתגמשתי למשפחה שלו ולעומת המעט פעמים שהוא הגיע למפגשים של המשפחה שלי. אני מרגישה שזה פשוט לא הוגן לוותר! מצד שני באמת לי הרבה יותר טוב אצלם.

ד. אני לא רוצה לפספס את השבת הזו שלכו תדעו מתי תהיה עוד אחת כזאת.

ה. אני מרגישה שאני מוותרת המון לאחרונה וזה ויתור גדול בשבילי כרגע.

מצד שני- אני לא רוצה שהוא יסבול. זה באמת הימור אם יהיה טוב.

אוף. מה עושים??

ברור שהוא יותר חשוב מהבני דודים שרואים פעם בשנה.

אבל זה קשה קשה קשה לוותר.

ואני גם יודעת שאני אוותר בסוף ושזה כנראה לא יהיה בלב שלם וזה יתפוצץ בסוף.

אבל מה אפשר לעשות?

מבאס ממש ממשנעמי28

אני חושבת שזה בסדר שפעם ב לא תהיה לו את השבת המושלמת.

אם הם לא מתנהגים אליו יפה, זאת סיבה הגיונית לוותר, אבל אם רק משעמם לו או אין לו עם מי לדבר - שיקח ספר או משהו.

גם אני לא מוצאת את עצמי בכל מיני מפגשים חברתיים / משפחתיים מהצד של בעלי, ואמנם הורדתי תדירות אבל פעם ב כשחשוב לו, אני יושבת עם עצמי וקוראת או עם הילדים.

בכל מקרה אל תוותרי על זה, גם אם הוא לא מגיע, תסעי עם הילדים.

מסכימה. שיסדר לו מראש תעסוקה.נקודה טובה

ותדברו מראש על הדברים הבוערים ותחשבו איך אפשר להמנע מהם/להסתדר איתם.

זה בהחלט חבל לוותר.. סהכ זה משפחה שלך, וגם אם לא תמיד הכל מושלם צריך להסתדר ולהפגש..

אני ממש לא חושבת שאת צריכה לוותרבורות המים

לא כמאבק כוחות או אטימות לרגשות שלו

ממ שלא

אבל בעיני אם זה חשוב לך מאוד כמו שתיארת

את צריכה לדבר גם את זה

בלי האשמה

לומר שאת זקוקה לזה שזה מאוד מאכזב אותך לפספס ולא להיות חלק

ושאת מבקשת ממנו כן להגיע הפעם

אבל שתשמחי שתחשבו יחד מראש מה יכל להקל

ושיבקש מה בוא זקוק ממך כדי להרגי שטוב יותר ותמשחי לעזור לו

ככה אני ביתי עושה לפחות

מאמינה שבקשר זוגי לא נכון לוותר בכזה לב חצוי בלי לנסות לפחות לדבר את הצורך

אבל באופן מחבר ולא מפריד 

ממש באסה, אבל לא רואה סיבה לוותררקלתשוהנ

אלא לחשוב מראש על פתרונות

ספרים לחדר

שתקבעו מראש נגיד מתי הולכים לישון שלא תיתקעי בשיחות וילך לישון לבד

תקבעו שיוצאים יחד לסיבוב

יש לו חרדה חברתית או משהו כזה?רוני 1234

אחרת לא הבנתי את הסיפור…

אפשר פעם בשנה לעבור שבת לא מהנה.

באותה מידה שהיא לא יהנה אם תסעו, את לא תהני להישאר בבית.

אבל כנראה שיש פה משהו שפספסתי, אולי תתני עוד קצת רקע… המשפחה שלך שיכת למגזר שונה מהמגזר שלכם?

לאלא ממש לאאנונימית בהו"ל

הוא סופר חברתי

איפה שתשימי אותו הוא יסתדר חוץ מעם אופי מאוד ספציפי של אנשים

ומה לעשות המשפחה שלי היא בדיוק האופי הזה...

הם כבר בנו עליו סטיגמה כזאת והוא נכנס אליה תמיד אז זה יותר קשה.

זה עוד יותר מתסבך אותי, כי אני יודעת שהוא יכול להיות כוכב האירוע תוך שניה, אז למה אתה לא מתאמץ על זה יותר?

אבל הוא באמת לא מסוגל כרגע.. הוא היה נראה ככ כנה ואמיתי כשדיברנו

אין דבר כזה.זווית אחרת

אין דבר כזה לא מסוגל.

בצבא אומרים- אין לא יכול

יש לא רוצה.

בחור צעיר, בריא בנפשו, מיוחד במינו וסופר חברתי כמו שאת אומרת- יתכבד ויתגבר על עצמו בדבר שחשוב כל כך לאישתו.

אפילו לכי לבד.

שילך למשפחה שלו ויהיה שם מסמר ההשבת.

לצערי אין לי שום הערכה לאמירה- לא יכול.

אם חייל יכול לשכב במארב בלבנון בקור ובבוץ שעות ארוכות,ואם נשים יכולות לתפקד חודשים ארוכים לבד כשהבעל במילואיןם אז גם בעלך יכול לעשות שבת עם משפחתך.

ומחילה על ההשוואה.

אפשר להזדהותבשורות משמחות

עם הקושי שלו. את מרגישה שזה רק מול המשפחה שלך או שזה דפוס שלו באופן כללי שמקומות המוניים שהוא לעיתים לא מוצא מקום בטוח בסיטואציה כזו

אני מציעה שכן כדאי ללכת לשבת אבל זה ידרוש ממך להיות איתו במחשבה עליו ולדאוג לו לכל מה שהוא שצריך כדי שהוא לא ירגיש לבד

אל תדרשי ממנו להביא לו תעסוקה כי זה לא העניין

אלא לתת לו הרגשה שהוא לא יהיה 'רואה ובלתי נראה'

תייצרי לי הרגשה של ביטחון במהלך השבת שהוא לא לבד ריגשית, ומנטלית שיש לו מקום, תכניסי אותו בשיח, תדאגי לו שיהיה לו נוח, אוכל וכד'

תני לו הרגשה שאת רואה אותו והוא חשוב לך

מידי פעם תשאלי אותו- למזוג לך לשתות? להביא לך משו טעים?

לא חושבת שאת צריכה לוותר על זה.שלומית.

תדברו. תסבירי לו שאת רואה אותו, ומבינה כמה קשה לו, אבל זו הזדמנות נדירה וחשוב לך להיות עם המשפחה שלך. תחשבו על דברים שיקלו עליו שם. אולי לבקש את החדר הכי צדדי או אפילו לישון בדירה נפרדת? אולי שישתתף רק בסעודות עצמן ובכל המסביב יסתגר? אולי שיקנה לעצמו ספר חדש?

זה שזוגיות מעל הכל לא אומר בעיניי לוותר על עצמך ועל כל מה שחשוב לך בשבילו. גם את חלק מהזכויות הזו,  ואם זה יתפוצץ בסוף גם תריבו...

תתכונני לבוא עם נשימה עמוקה, ולהיות סבלנית מעבר לרגיל ולהכיל את הקושי שלו, ועם זה לא לוותר על המשפחה שלך ועל מה שחשוב לך 

סליחה אם אני לא מספיק רגישהזווית אחרת

קוראת את מה שאת כותבת ומרגישה שהכעס מתחיל לפעפע בי. הכעס על בעלך.מרגישה שהוא ממש קטנוני ומתנהג בצביעות.

יופי טופי שהוא איש מיוחד.הכי קל להיות מיוחד ורגיש במקום המתאים לך.אם אנשים שחושבים כמוך, שנעים לך בחברתם, שהם במנטליות שלך וכו...

אדם נמדד גם בדברים אחרים.אדם שיודע לצאת מאזור הנוחות שלו למען האחר.שרואה ורוצה בטובת אישתו ומוכן לוותר על רווחתו לשבת אחת.שרואה כמה אישתו נותנת יחס טוב למשפחתו.

אדם מיוחד נמדד גם ביחס שהוא נותן לבני משפחתה של האישה שהוא אוהב.ושהם גידלו אותה למענו.

הרי לא מדובר חלילה במשפחה של עברייני צמרת, אוכלי טריפות ונבלות.

זו המשפחה של אשתו.

הוא אדם בוגר.

יהיה לו משעמם? שימצא תעסוקה.

לא רוצה לשבת ולדבר איתם? שישאר בחדר.

ששבת אחת יעשה למען אשתו.

את מתוקה כל כך, לא רוצה שיסבול....

מבינה שהוא אדם צעיר.

אם הוא יסבול זו בחירה שלו.

שיעבוד על מידותיו.

את- חייבת להיות שם.

את באמת מיוחדת.

מאחלת לך הרבה הצלחה.

מחילה אם הייתי בוטה.

הממ לא היתי מתנסחת ככה על בעל של מישהיבורות המים

אפשר לנסח אחרת

נכון אבל...זווית אחרת

התנצלתי מראש על המילים שהן חריפות.אבל גם המצב שהוא מעמיד אותה הוא מאוד מאוד קיצוני.ולפעמים צריך להעמיד מראה מול הפנים ולקוא לילד בשמו.זה באמת לא כל כך יפה והתנצלתי מראש.

אני לא מבינה מה הטעם לכתוב תגובה כזובארץ אהבתי

מספיק קשה לה עכשיו עם הסיטואציה.

היא לא צריכה שיסבירו לה למה לכעוס על בעלה. את זה היא כבר מבינה בעצמה.

למה את חושבת שזה עוזר שתוסיפי עוד מילים חריפות נגד בעלה? גם אם את מתנצלת שאת בוטה, בסוף את כותבת מילים חריפות, והשאלה הם זה באמת מוסיף פה משהו...

האמת לא ראיתי מילים חריפות מדיאמאשוני

יש דקויות שזה עניין של סגנון, אבל לא ראיתי מילים מתלהמות שאינן ראויות מצד עצמן.

ולגבי זה שהיא ממילא כועסת עליו, תראי למשל מה אפונה כתבה,

כשמסתכלים עח כל הדינמיקה של הקשר

בעל- משפחה מורחבת,

הכף תמיד נטה לכיוון מסויים וזה כנראה לא סתם, ולכן גם הפעם לא בטוח ש"הכעס" בהודעה הפותחת, יחזיק מעצמו בקונפליקט בסופו של דבר.

ולכן דווקא נראה לי שיש מקום לתת תמונת מצב מבחוץ כדי לחזק את העמדה הנפשית ולא לוותר עליה כמו שבד"כ בסוף קורה.

(לגבי המונח עצמו של כעס מצד עצמו הוא שלילי, אבל כעס שמביא לידי בירור ואמת בסופו של דבר יכול להיות חיובי, כלומר התחושה הראשונית היא אמנם כעס, אבל אפשר להפוך את הכעס למנוע שמזיז את הגבינה בסופו של דבר)

לכתוב למישהי על בעלה בזלזול לא יוסיף טוביעל מהדרום

לק"י

מצטטת: "מרגישה שהוא ממש קטנוני ומתנהג בצביעות.

יופי טופי שהוא איש מיוחד..."

אפשר היה לכתוב את זה בצורה אחרת.

תודה שהגבתבארץ אהבתי

אני לא מרגישה נעים לדון על התגובה הזו באופן ספציפי ככה בפומבי.

באופן עקרוני אני חושבת שכשמישהי כותבת על קושי מול בעלה - אפשר לשקף לה איך זה נראה מבחוץ (כמו שהרבה פה כתבו), אבל לא הייתי כותבת למישהי אחרת כמה אני כועסת על בעלה, כי בעיני זה לא מה שיועיל להם.

בכל מקרה, נראה לי אפשר נעצור את הדיון פה.

מקבלתאמאשוני

גם את ההסתייגות וגם את עצירת הדיון

וגם @יעל מהדרום

נכון. אין טעם לגרום לה לכעוס עליויעל מהדרום

לק"י

ולפותחת- אני מסכימה פה עם כולן, שאל תוותרי על השבת.

שימצא מראש תעסוקה ושיהיה כל השבת בחדר אם זה מה שנוח לו.

האמת שלא הייתי מוותרתעל הנס

אבל כן הייתי משחררת אותו משבת כזו.

שיסע לחבר רווק,או להורים שלו....

לאן שעושה לו טוב.

או מבקשת מפורש שיבוא לעשות לי טובה.

האמת שממש מבינה אותו כי זה דומה ליחסים שלי עם הצד של בעלי,

וכן זה נפשית ממש קשה לו ולך וזה משאיר משקעים אבל אם באים עם הכנה מראש הכרה בקושי והבנה בלי צפיות ליצור מקום של הכלה,אפשר למזער נזקים.

ובסופו של דבר אי אפשר כל פעם לברוח ולהמנע ממפגשים כאלו ואחרים.כן אפשר ללמוד להפיק לקחים לא לברוח מהבעיה אלא להתמןדד איתה פעם במלא זמן.

ומה שחשוב שהוא ירגיש שיש לו גיבוי מלא ממך ולא משנה מה יקרה או מה יעשה או איך אחריח יגיבו.

אני בגישה שבן זוג לא יכול לגרום לבן הזוג לוותר עלממשיכה לחלום

המשפחה שלו

לא האיש לאישה

ולא האישה לאיש

אלא אם כן יש מקרה קיצוני ביותר

אני מאמינה שצריך להתאמץ בשביל המשפחה של בן הזוג, וזה צריך להיות הדדי

אם לא נוח לו הוא יכול להביא ספרים או לישון הרבה או דבר אחר

אבל לגיטימי מאוד מאוד שתרצי להיות באירוע כזה של המשפחה שלך

מוסיפהאפונה

נקודה שכדאי להתעכב עליה -

נשמע שאת ממש לא מסוגלת לשאת את הקושי שלו

ומרגישה חייבת לרפד ולמנוע ממנו את הקושי.

אם הוא אומר שיהיה לו קשה -

או אפילו אולי יהיה לו קשה, 50 50 כמו שכתבת -

את כבר באכזבה על התכניות שמשתנות.

קשה לך לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלך -

בודאי שקשה, כי בחוויה שלך זו אשמתך, כי מתפקידך למנוע ממנו את הקושי ולרצות אותו.

ברור שככה את לא יכולה להיות אמפתית...

שימי לב לרגע לפני

שניה לפני שאת מוותרת או מחפשת פתרון לעזור לו ולרצות אותו ולדאוג שיהיה לו טוב -

איך את מרגישה?

יש שם איזה רגע של חוסר נוחות, חוסר ודאות, פחד,

יש שם משהו קשה ולא נעים

משהו שאת לא רוצה לפגוש

ואת ממהרת לברוח ממנו עם ויתור, פשרות או כעס.

מציעה לך לחפש את הרגע הזה

לתת לו להיות, לא לברוח

לשהות בו

להתבונן מה יש בפנים

לתת לרגש הזה להציף אותך

לזהות אותו בשם

לחפש את המחשבה שעומדת מאחוריו

להבין מה הרצון המהותי שמניע אותך באירוע הזה (ובאחרים).

כדאי לעשות את זה בכתב...

מצטרפת ממשתקומה

באופן כללי לתגובות כאן, וספציפית גם לתגובה הזו.

תנסי לעשות את ההפרדה בין הקושי שלו, לבין האחריות שלך למצוא פתרון.

או בין הקושי לבין תחושת האשמה שזה מעלה בך.

ברור שאת רוצה שיהיה לו טוב, אבל אנחנו לא אחראים על השמחה או האושר של בני הזוג שלנו.

וכמובן שנרצה לא לעשות דברים שייפגעו בהם או יגרמו להם אי נוחות, אבל זה עדיין לא הופך את זה לאחריות שלנו.

לי בהתחלה היה קשה עם המשפחה של בעלי

זה מאוד העציב אותו והוא ניסה לחשוב איך לגרום לי להרגיש יותר בנוח

אבל בסוף בסוף, השינוי הגיע מעבודה שעשיתי עם עצמי, מאחריות שלי על המצב.

ואת יודעת מה, אפילו אם לא היה שינוי, זה גם בסדר. ואפילו אם אני לא תמיד מרגישה בנוח, זה גם בסדר. זה מספיק חשוב בשביל להשקיע בזה. לא תמיד אנחנו מרגישים בנוח בכל סיטואציה. החיים לא מושלמים.

אז אותו דבר כאן, בהנחה שאין משהו חריג שעומד מאחורי חוסר הרצון של בעלך להגיע לשבת, זה לא נורא. באמת. זה לא נורא שתהיה לו שבת פחות כיפית.

זה לא נורא, וזה בוודאי לא אחריות שלך. בטח אחרי כל הוויתורים שלך.

לא תמיד הכל מסתדר כמו שאנחנו רוצים, לא תמיד לבן הזוג תמיד הכי נוח ונעים. אנחנו נעשה מה שאפשר בשביל שיהיה טוב, אבל אם זה לא אפשרי - זו לא אחריות שלנו ולא אשמתנו.

ואני כן אגיד אופן כללי, אני לא יודעת מה בדיוק הסיפור בין בעלך לבין המשפחה שלך, אבל לצד זה שאת מוותרת לו כדי שמרגיש בנוח, חשוב ממש לחשוב איפה הגבול כדי שלא תוותרי על עצמך ועל המשפחה שלך.

קשר עם משפחה זה דבר חשוב, מכל מיני בחינות.

זה יכול להיות עוגן בזמנים מאתגרים, זו שייכות, זה כיבוד הורים (וסבתות) ועוד הרבה דברים.

כדאי לשים לב שבשביל הנוחות שלו, את לא מוותרת לגמרי גם על כל מה שהמשפחה בשבילך.

בלתק. בעלך הוא בנאדם בוגרכורסא ירוקה

והוא מסוגל לשרוד 30 שעות במקום שלא בא לו בטוב.

שיביא ספרים, שישלים שעות שינה, שינשום עמוק לפני הארוחות ויהנהן בנימוס לאנשים וישתדל להגיע למינימום שיחות שיעשו לו רע.

אבל לוותר לגמרי נשמע לא סביר. ממה שאת מתארת אתם גם ככה בקושי אצל המשפחה שלך. עזבי שניה מה קורה עם המשפחה שלו - את המשפחה שלך הוא לא פוגש הרבה.

אז יפה שהוא מעדיף לא לפגוש אותם בכלל. אני הייתי גם מעדיפה לזכות בלוטו ולא לצאת לעבוד. אבל החיים הם לא רק מה שמעדיפים, והוא ממש מסוגל להתגבר על זה.

מסכימה עם כל מה שכתבוזמינה

אבל חשוב לי להדגיש-

זה ממש מסוכן לזוגיות ההקרבה שעשית עד עכשיו

זה עלול להתפוצץ בצורה מאוד כואבת

ולמעשה זה מתחיל להתפוצץ לפי התיאור של הבכי והכאב שאת חווה עכשיו

לדעתי תעצרו את זה עכשיו!

הוא לא סובל ואת לא סובלת

שניכם מתמודדים יחד

ומנסים לגשר על הפערים

לא רק בעלך רגיש כלפי הצד שלך גם את רגישה לגבי הצד שלך וחשוב להתייחס לזה לא פחות מהחשיבות שניתנה לרגישות שלו

גם אצלינו בעלי לא הכי מתלהב מפגשים משפחתיים בצד שלי והיו לא מעט מקרים שבאתי לבד ואם היה נחוץ בעיני שיגיע עדכנתי אותו שזה חשוב והוא התמודד, גם אם זה היה לשבת בצד, הכל בסדר, המשפחה שלי למדה לקבל אותו ככה, באהבה.

גם בשבתות משפחתיות הוא הביא לו ערימת ספרים או מצא לו חברים באזור שהשבתות התקיימו ונפגש איתם

התחתנתם זה אומר שמתמודדים גם עם מצבים לא הכי נעימים, לא רק בהקשרים משפחתיים יכולים להיות סתם ארועים שלך הם חשובים ולו לא אבל הוא יעשה זאת בשבילך וכן ההפך

לא יתכן שיהיה רק צד אחד שיקריב

בעיני זה הכח של זוגיות שרואים אחד את השני גם אם לא עושים הכל ביחד כל הזמן, מאפשרים לכל אחד מהצדדים להתפתח ולעשות דברים שהוא אוהב ככל שניתן.

בעיני חובה שתתקיים פה שיחה זוגית שבה אתם רואים איך אתם מתמודדים יחד לא רק לגבי השבת הזו אלא בכלל לגבי ביקורים ומפגשים בצד שלך

(ויכולים להיות מצבים שבהם לא תגיע חג או חוה"מ לצד שלו כי תבלו עם הצד שלך, הם משפחה לא פחות...)

בהצלחה

מאחלת לכם לצמוח יחד מהמצב הזה🙏🏻

קודם כל וואו את מדהימה. שתדעי.. כמה מוותרת בשבילואמא לאוצר❤

זה ממש מעורר השראה

לגבי השאלה וואלה האמת שלדעתי את לא צריכה שוב לוותר.

זה לא נשמע שהוא סובל שם כי מישהו פוגע בו כי ממש רע לו אלא כי הוא פחות מוצא את עצמו שם ופחות יהיה לו מה לעשות ואולי יהיה לו קצת משעמם.

ולדעתי זה ממש בסדר והוא ממש יכול להתמודד עם זה שבת אחת.

כמות הפעמים שאני עשיתי דברים כאלה בשביל בעלי והוא עשה דברים כאלה בשבילי היא לא יכולה להיספר כמעט... וזה חלק מהדברים שעושים בשביל הזוגיות ודווקא לדעתי פה את ממש לא צריכה לוותר והוא יכול להסתדר שבת אחת והכל טוב...

מוסיפה על כיבוד סבתות. ממש חשוב, לא לוותרמרגול

ב"ה שיש עדיין את האפשרות לעשות ככה שבת מורחבת איתה.

זה מביא המון נחת לראות את הצאצאים יחד, שמחים ונהנים אחד עם השני. וגם כיבוד הורי-הןרים וגם סבתות לא חיות לנצח.

וזה גם פעם בכמה שנים, מניחה שבין לבין זה מפגשים קצרים יותר. אפשר להתמודד. לא חייב להנות (בעלך), אבל ברור שלא למנוע ממך.

תלכי! אפילו בלעדיו.

ואם הוא בא תעשו סימן. נניח שהוא נוגע לך בברך כשהוא רוצה ללכת.

(אצלנו היה קושי ממש של סבתא והאיש שלי. לא היה לו כיף, אבל היינו מגיעים אליה לקצת גם רק שנינו, גם לו היה חשוב לכבד אותה).

בעינייoo

שני הצדדים מובנים

הוא לא רוצה להיות שבת שלמה במקום שלא נוח לו

ואת לא רוצה להפסיד בגללו

אממה את לא חייבת להפסיד כי את יכולה לנסוע לבד

זה אמנם פחות נעים

אבל גם אם הוא יגיע

לו יהיה פחות נעים

אני תמיד נוטה לתת לאנשים לבחור ולא לכפות

אז הייתי מעדיפה לנסוע לבד

(יש נטיה לחשוב שבזוגיות הפתרונות מגיעים מויתורים

בעיניי רוב הפתרונות מגיעים מהבנת המצב של שני הצדדים ובחירת הפתרון המתאים ביותר)

אני חושבת ששבת אחתשירה_11

בשבילך

לא יקרה לו כלום

חי ושלם ובריא

שבת כזו להפסיד?? פעם בכמה שנים?

שיתגבר על החששות

לא הייתי מכילה את זה 

קודם כל תביניאמאשוני

שהמחשבה שלך:

"תמיד אני מוותרת והולכת לצד שלו, שפעם אחת הוא יוותר"

זה לא עובד ככה.

אנשים הולכים אחרי ההרגל.

אם אין לו מספיק חיכוך עם המשפחה שלך, ההקרבה שלו להיות איתם יותר גדולה למעשה, כי זה לצאת יותר מאיזור הנוחות שלו.

אז שחררי את המאזניים,

הן לא שוות, ובדיוק בגלל זה קשה מאוד לאזן אותם.

עכשיו נסתכל רק על השבת הזאת בלי כל הרקע.

יש לך הזדמנות פז לפגוש את המשפחה שלך אבל את חוששת שבעלך לא ימצא את עצמו שם.

האם הוא לא אדם מבוגר מספיק בשביל להתמודד עם שבתות "שהוא לא מוצא את עצמו"

ובכלל, מה זה אומר לא מוצא את עצמו?

תפרקו את החשש:

חושש שלא יהיה לו עם מי לדבר?

חושש שהילדים שלכם יתחרפנו?

בעיות צניעות?

בעיות פרטיות?

כשרות?

קדושת שבת?

לכל בעיה אפשר למצוא מענה, אבל חשוב להבין שהוא ילד גדול ויכול להתמודד.

לדוגמה,

מה היה עושה אם היה צריך להתפנות על ילד לבי"ח חילוני לגמרי בשבת?

מה היה עושה אם היה נתקע בחו"ל?

מה היה עושה בצבא עם חבר'ה שהוא "לא מוצא את עצמו"?

אנשים מצאו את עצמם גם בתוך המנהרות של עזה..

כלומר, אין דבר כזה שאדם מבוגר "לא מוצא את עצמו"

עם הכל אפשר להתמודד. צריך רק להבין למה מראש להיכנס לזה- ופה את זאת שצריכה לעמוד מול המראה ולפתח שריר ולעמוד על שלך.

(אם ההכנות מלחיצות אותו כדאי לעשות זאת בצנעה)

טיפים פרקטיים:

לברר מראש על בית כנסת בסגנון שלו בקרבת מקום

אם יש בעיות כשרות, לקחת על עצמך לבשל/ לקנות את האוכל העיקרי שאפשר לשבוע ממנו

להביא הרבה נשנושים לחדר: קרקרים, עוגיות, פירות, פיצוחים..

לדאוג לתעסוקות: ספרי קריאה, משחקים, עלוני שבת וכד'

אם יש חוסר פרטיות קיצוני כדאי לבדוק דירת אירוח באיזור.

אם יש בעיות צניעות: אפשר להפריד בין הארוחות לבין הזמן החברתי.

כלומר ברכת המזון אחרי האוכל העיקרי. ואח"כ מוציאים עוגות ופיצוחים ועושים פעילויות חברתיות, ובזמן הזה לא כולם חייבים להיות נוכחים.

אם יש הרבה חילול שבת (טלפונים של המשתתפים, טלויזיה וכו') אז לבקש מראש ואפילו להציע לכתוב כללים חברתיים לשבת.

חוץ משמירת שבת, יש ערך גדול מאוד בשבת משפחתית נטולת טכנולוגיה..

אם עושים כללים, תכניסו רשימת תפקידים לשבת ותכניסו גם דברים מצחיקים כדי להקליל.

אם כלום לא עוזר, בכנות, הייתי נוסעת בלעדיו. לא הייתי מוותרת על ההזדמנות שהילדים שלי יפגשו את המשפחה שלי, וגם בשבילי, מותר מדי פעם להעדיף את טובתי האישית, ומי שלא מצליח להשתלב בתוכנית, לא חייב להצטרף. זה לא שאת עושה את זה בתדירות גבוהה, הכל טוב.

מהצד של בעלך רגעהמקורית

סביר להניח שגם לי היה מאוד קשה לזרום לשבת כזו, מטעמים אחרים אבל בכל זאת.

אני מציעה שתתפצלו והאמת והשלום אהבו

שייסע להורים שלו או משהו. לא הייתי רוצה שבעלי יפסיד בגללי וזה פתרון שהייתי מציעה

בעומק הדברים אני מניחה שהיית רוצה שהוא יהיה שם בשבילך ויירתם למה שחשוב לך וכדאי לדבר על זה. אבל בפרקטיקה - לבחור את המלחמות

החלטות טובות יקרה❤️

אני חושבתבתאל1

שאם זה מאד חשוב לך. תדברו על זה.

מצידך תגידי שאת לא רוצה לוותר על ההזדמנות, במיוחד שאין הרבה כאלה כמעט

ואתם תעשו יחד מה שאפשר שירגיש בנח, או שלפחות לא יסבול. תבקשי ממנו לבוא לקראתך ולהתכונן כבר עכשיו.

זוגיות זה שניים ואי אפשר שרק צד אחד יוותר... 

חושבת שזה הזמן לתרגל כלפי עצמךשוקולד פרה.אחרונה

קודם כל אמירה כלפיי עצמך- הייתי מעדיפה שבעלי ייהנה ויבוא איתי בשמחה, אבל לאור המצב אני מבינה שהןא יצטרך להקריב מהנוחות שלו. אני מאמינה בו שהוא יוכל להסתדר.

וגם כלפיו- להגיד לו שמבחינתך אתם זוג, ושאת מצפה ממנו להזיז הצידה את התחושות השליליות, ולבוא למענך.

שאת רוצה שהוא ייהנה, אבל לא יכולה להבטיח לו את זה.

אני חושבת שזה יפה מאוד שאת מרגישה אותו ומתחשבת בו,

אבל תחשבי מה יקרה אם באמת לא תסעו.

את מאוד תעלבי ותכעסי, והאמת שבצדק.

כי בצדק את אומרת- זוגיות זה מקום שבו אני מוכן לספוג דברים על מנת שלבן הזוג שלי יהיה טוב.

וזה צריך להיות הדדי, כי אם זה לא הדדי, יש תחושה קשה של פגיעה, של אכזבה, ושל חוסר יחד.

בקיצור, לא ללכת זו אופציה שיכולה להשאיר חותם שלילי על חייכם הזוגיים, ולא כדאי

סתם שאלה...גם אתן מרגישות שבדור שלנו תמיד יש מחסורממתקית

בצוות חינוכי של מעון
במורים
בגננות
ברופאים 
באחיות
מטפלים רגשיים
אנשי טיפול וכו וכו

אולי רק אני נתקלת בזה?
כבר רגילה לתשובה של כרגע אין לנו, המתנה של שנה. 
נגיד מורים, מטפלות אני מבינה, אבל רופאים? למה חסר תמיד? 
סתם תוהה לעצמי אם לפני 40-50 שנה הייתה פחות ילודה, ולכן עכשיו פחות עובדים.
כן יודעת שבעקבות המלחמה הרבה ירדו לחו"ל (בעיקר רופאים), אבל עד כדי כך?

היאoo

למדה שנים ועשתה התמחות במגזר הציבורי

רק כדי לעבוד פרטי ולהרוויח

ואז היא גלתה שזה לא כזה משתלם וגם משעמם

נכון שהיום אנשים מעיזים יותר

וזה טוב

אבל הרבה חולמים חלומות שגדולים עליהם/ לא מציאותיים

מאשר מממשים את עצמם

מה דעתכן על קלקסן?אנונימית בהו"ל
נותנים פה לכל אישה מלידה 4 והלאה
אני לקחתי רק בלידה האחרונהמתואמת

(לידה שמינית, קיסרי רביעי)

ורק בחמשת הימים של האשפוז.

זה מה שהרופאה שלי (פרטית ומקצועית) אמרה לי לעשות.

בלידה השישית (קיסרי שני) רצו שאקח קלקסן (צוות בית החולים) וסירבתי.

**אין בדבריי התוויה רפואית, רק מספרת מה אני עשיתי.**

אם מתחילים לקחת, לא חייבים לסיים 10 מים?אנונימית בהו"ל
מסתבר שלא בהכרח... אבל תשאלי רופא מומחה.מתואמת
נכון. לי אמרו שבועיעל מהדרום

לק"י

ונראה לי שהאחות אמרה לי שמקסימום נתחיל ונראה. אז הבנתי שאין חובה לסיים.

אולי תתייעצי עם רופא הנשים שלך בקופ"ח?

זה רק לקבוע תור וייקח זמן...אנונימית בהו"ל
אין לי טלפון שלה
אה. את אחרי לידה?יעל מהדרום
אני לקחתי 6 ימים (את השביעי שכחתי).יעל מהדרום

לק"י

לא סגורה על כמה זה נצרך בכל מצב.

אבל העדפתי לקחת וזהו.

(אבל הייתי מאושפזת 5 ימים. אז רק זריקה אחת הזרקתי לעצמי. ודוקא אז נראה לי שלא כאב כמעט. בבית חולים חלק כאבו וחלק לא).

הם אומרים שצריך 10 ימיםאנונימית בהו"ל
כמה זה כואב?
אז לי אמרו שבוע. כואב או לא זה תלוייעל מהדרום

לק"י

לפעמים כאב לי ולפעמים לא.

בעין כרם לא הזכירו את זה..אוהבת את השבת
גישה חופשית לרחםהמקורית

אתמול מישהי שאלה אותי כמה ילדים יש לי ובני כמה הם

עניתי, ואזזז

נוו מה עם עוד אחד?

בת כמה את? זה בדיוק הזמן!

אני: זמן למה..? 🧐 את תסחבי ותגדלי אותו?

אין לי כח, אמרתי לה. א-י-ן   ל-י  כ-ח🤷

מסתבר שזה סותם פיות אחלה.

עוד קצת חפירה והייתי מורידה עליה טיל

ומנצלשת לעצמי בשביל טיפ חשובהמקורית

מכירות את זה שאתן אומרות - היום אבשל רק את זה לשבת ואז מגזימות?

אז היום בישלתי "רק את זה" והכנסתי את הכירות למדיח

אין איך לבשל עוד!

ממליצה בחום

וואי חיבוק!אמאשוני

איזה קשה זה ההסתכלות העקומה..

זוג לא מביא עוד ילד או כי היא לא יכול

או כי הוא לא רוצה

ושניהם סיטואציות מוצדקות לחלוטין, אז מה העניין לשאול??

מה זה משנה אם זה על רקע זוגיות, פוריות או נפשי או כלכלי או דתי או וואטבר.

צאו לאנשים מהרחם! אנשים מספיק בוגרים כדי לקבל החלטות בכוחות עצמם.

ולגבי השאלות, זה כאילו סשן שאלות ידוע מראש.

אולי כדאי לנסח את התשובה באופן שיסתום את השאלה הבאה..

בעלי נגיד אומר ואני מוכן לנכדים חח (למרות שהבכור רק בן 14)

אז נגיד אפשר לומר זה בדיוק הזמן לנוח/ לבלות/ לדאוג לעצמי או משהו כזה..

תודה❤️המקורית

צודקת

בדרכ אני משיבה שלא להיכנס לי לרחם/ מה זה עניינך כי יש כאלה שכבר אוכלות לי תראש

הפעם זו מישהי שאני לא ממש מכירה וזה היה בפורום של עוד אנשים...

מוכן לנכדים זה טוב🤣

אני למדתיoo

שהתגובה הכי טובה לאנשים טפשים/ חסרי מודעות זו שתיקה מביכה

אני פשוט לא עונה

מקסימום מהמהמת

והשיחה מתמוססת

(וכנראה לא תחזור שוב כי זה היה מביך עבורם)

יווו זה רעיון טוווובזריחה123

מאמצת חח

איך לא חשבנו על זה קודם... שאפשר פשוט לשתוק

אני למדתיאוהבת את השבת

מ @אם מאושרת שכלכך חסרה כאן בפורום...

היא כתבה פעם אחת שצוות רפואי ממש חפר לה על הצעה לא רלוונטית אז היאמפשןט החליטה לא לענות והסתכל עליהם בעיני עגל.. מקסימום לחייך... אמרה שמאוד יעיל, הם לא חוזרים.. רעיון דומה של להביך את המביך

ולי זה עוזר ההבנה הזאת שלא חייבים לענות.. לפעמים גם כשאנחנו בטוח צודקים אין דרך להסביר את זה במענה לשון ושתיקה זו תשובה מאוד חזקה..

יואוווו איזה סיוט תגובות כאלה... ענית לה פצצה!!!אוהבת את השבת
אני באמת לא מבינה את השאלה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

אם אני רוצה ולא הולך, אז מה את מציעה שנעשה?

ואם אני לא רוצה/ לא יכולה- אז השאלה שלך לא תגרום לי ללכת על זה.

ושמעתי את ההמלצות להביא עוד ילד אחרי הלידה הראשונה.

אויי לא נעים 🙄פאף
קרה לי שהייתי בגן משחקים עם איזה אמא, וכשאמרתי שיש לי ילד אחד היא שאלה אותי אם אני רוצה עוד ואז בירכה אותי בעוד... לא הבנתי מזה עניינך😅אבל אחר כך הבנתי שהחא לא העיפרון הכי מחודד בקלמר🤭
וואו זה פשוט בלתי נסבלחצי שניאחרונה

נשים משום מה מרגישות חופשי להגיב ולהעיר לכל הכיוונים

למרות שהן נשים ואמורות איכשהו להבין כמה שזה לא שייך!!

התקפות זעם (?) אצל פעוטותבת.

היי, התינוק שלי בן שנה וחצי. תינוק מקסים, חכם ופעיל.

לפעמים, כשהוא מתעורר באמצע הלילה ולא מקבל את מה שהוא רוצה/ לא ניגשים אליו אחרי שתי דקות הוא מתחיל לצרוח כמו בהתקף. ושום דבר לא עוזר. גם לא הבקבוק שזה מה שהוא רצה..

אנחנו מנסים לצאת איתו החוצה, להראות לו דברים מעניינים, להשכיב אותו עלינו, להביא לו משחקים ושום דבר לא עוזר. מה שקורה בסוף שהוא נרדם מעייפות מתוך צרחות.

זה לא קורה הרבה, בערך אחת לשבועיים / שלוש, אז לא ייחסתי לזה חשיבות.

לאחרונה הוא התחיל לעשות את זה באמצע היום, בסיטואציה אחת לפני כשהלך לישון (היה עייף והיינו בבית לא שלנו) ניסיתי להשכיב אותו בעגלה והוא פשוט צרח כמו משוגע למעלה משעה וחצי.. בסוף אחרי חודש שגמלתי אותו מהנקה ולא ינק בכלל הבאתי לו לינוק וזה מה שהרגיע אותו

בפעם השניה קם פשוט עייף בבוקר והתחיל את הצרחות האלה פשוט מתוך עייפות נראלי, אבל שום דבר לא הרגיע אותו. הפעם זה היה קצר יותר "רק" ארבעים וחמש דקות אבל זה היה נורא (המסך הרגיע אותו בסוף)

אז רוצה לשאול איך אפשר להגדיר את זה? האם זה נקרא התקפות זעם?

ובעיקר האם יש לתינוק שליטה על זה ואיך נכון להגיב. בגיל גדול יותר הייתי נותנת לו להירגע לבד כדי לא ללמד אותו שהוא "מרוויח" מזה. אבל לא יותר מה אפשרי בגיל שלו.

ביעותי לילה?מרימוש!
ילדים צריכים שנעזור להם בוויסות לפעמים.  זה לא נראה לי עניין של "להרוויח ", זה לקבל עזרה ללמוד איך לווסת את הרגשות שלי 
זה קורה גם ביום..בת.אחרונה
אני מצליחה לזהות מתי זה ביעותי לילה ואז הוא צריך חיבוק ומילים ונרגע. זה גם סוגי בכי אחרים, בביעותי לילה זה בכי מפוחד ובנה שתיארתי זה בכי עצבני, צרחות עד הוא נחנק.
לא נשמע כמו התקפת זעםכורסא ירוקה

יותר כמו ילד שצריך משהו וצועק עד שיתנו לו. הגיוני לגמרי בגילו.

כשאת כותבת לא ניגשים אליו או לא מקבל מה שהוא רוצה הכוונה שזה לא קורה מספיק מהר לטעמו (נגיד הוא רעב והאוכל לא מגיע מיידית כשהתעורר) או בכללי (נגיד שהוא רעב אבל את לא רוצה שיאכל בלילה אז לא מביאה לו)? כי זה פער די משמעותי, אם זה סתם לא מספיק מהר אז בדכ הם נרגעים כשמקבלים מה שהם צריכים, אם הוא ממשיך לצרוח יכול להיות שרצה משהו אחר, או שפשוט התעורר מחלום רע והיה צריך חיבוק. אם באופן כללי לא רציתם לתת לו אז הגיוני שיצרח כמו שאת מתארת. הוא קטן ועדיין עם צורך בכל מיני דברים גם בלילה.

לא הבנתי מה הכוונה שלא יחשוב שהוא מרוויח משהו מהבכי, זו הדרך שלו לדבר.. זה כמו לא לתת לילד אוכל כשהוא מבקש כדי שלא יחשוב שהוא מרוויח מהבקשה. אמנם הוא עושה את זה בצורה קצת מטריפה אבל זו פשוט הדרך שלו לתקשר..

אגב זה גם די הגיל שמתחילים טנטרומים שזה מה שאת מתארת אבל כי משהו לא קורה כמו שהם רוצים. אבל בגלל שאת מתארת שזה רק סביב שינה אז נשמע שבעיקר יש לו צרכים סביב השינה שכדאי להבין מה הם וזה יעזור

זה לא קשור לצורך שלובת.
זה מרגיש כמו עצבים כאלה. לא קיבלתי את מה שהייתי צריך או שאני לא יודע לסוות את מה שאני מרגיש עכשיו, זה מעצבן אותי ואני אצרח ברצף. זה לא פרקי זמן רגילים שהתינוק בוכה, וגם שום דבר לא עוזר לו בזמן הזה.. וניסינו הכל. זה פשוט מרגיש כמו התקף צרחות
תגידו לי אם אני מגזימה אולי באמת הוא צודקחמדמדה

אז אני מזכירה ששברתי את הרגל לפני חודשיים, בשבועיים האחרונים מותר לי לדרוך (עם מגף דריכה) וברוך ה' בשבוע האחרון כבר לא כואב כשדורכת

אממה

בעלי אחראי על פיזורים ואיסופים של הילדות מים הסתם

ובשבוע האחרון כל יום בבוקר עושה לי סרט, תלכי את, תקחי לפחות את הקטנה, היום ממש עשה לי מצפונים

עכשיו הגן של הקטנה קרוב מאוד, תגידו מאתיים מטר מהבית, אבל עם מדרגות

ושל הגדולה זה איזה שבע דקות ברגל אבל גם יש מדרגות

וגם הוא אומר לי פסדר קחי את הרכב

אבל חוקית אסור לי לנהוג עם המגף (נהגתי כשלא היתה לי ברירה נגיד לראיון עבודה שאין מי שיסיע אבל משתדלת שלא כי לא באלי קנס)

אני לא מוכנה

גם מרגיש לי לא ממש אחראי לא יודעת פתאום חס וחלילה קורה משו אני לא יכולה נגיד להרים את שתיהן, או לרוץ לאחת אם רצה לכביש או ווטאבר

והוא מרגיש שאני כאילו 'מורחת' את התירוץ שלי כי בבית יאמר לזכותי שאני כן עושה כבר הכל

לא יודעת מבאס אותי

מה אומרות?…

אויש. איזה מעצבן שזה קורהיעל מהדרום

לק"י

באותה מידה שאת לוקחת תמיד, גם הוא יכול.

אולי תציעי לו להתחלק- קחי את מי שקרובה. וככה אולי הוא ירגיש שהוא לא לבד בזה. וגם לך זה יהיה בסדר

שניכם צודקיםאמאשוני

המצב הגבולי הזה יכול לגרום לתנודות, כי זה לא שממש אסור, אבל גם לא שממש מותר.

מכיוון שכם הוא כבר אחרי תקופה ארוכה שהוא סוחב את האלונקה,

העצה שלי- תהיה חכמה, אל תהיי צודקת.

כלומר את צודקת, עקרונית הוא עדיין אמור לתמוך בתהליכים כמו לפני כן כדי להבטיח החלמה מלאה לרגל.

אבל שחררי את זה.

הוא מרגיש פראייר או שכבא מיצה?

תשאלי אותו (או שאת יודעת) מה הנקודות שהכי קשה לו, ותעבירי למיקור חוץ.

עוד קצת ואתם חוזרים לשגרה, חבל חבל חבל

לצבור משקעים בזוגיות בגלל תקופה כ"כ קצרה.

הכי חשוב לגלות אמפטיה אמיתית כלפי התחושות שלו,

זה באמת מבאס שגם אחרי חודשיים הוא עוד צריך להמשיך לתת פול טיים כשהפתרון נראה ממש בהישג יד (אבל מה לעשות שהוא לא בהישג יד.. אבל זה נראה שכמעט כמעט כן, וזה מבאססס)

חשוב להביע הערכה כלפי מה שעשה ועוד עושה,

לנסות לחפש איפה את יכולה להקל עליו בתוך הבית (נניח לשבת על שרפרף בזמן שאת מקלחת את הילדות)

שיראה שמשהו מתחיל לזוז..

לגבי איסופים ופיזורים, אם הגן כ"כ קרוב אולי אפשר למצוא הורה שמוכן להסיע את הילדות או לאסוף ברגל.

תחכי להם למטה,

או אולי אפילו אל תרדי במדרגות אלא תבקשי מהורה מזדמן להוציא/ להכניס את הילדה מהמדרגות ועד הגן עצמו.

בטוחה שתמצאי פתרון לטובת כל הצדדים,

ותשמרי על עצמך. הרגל צריכה להחלים כמו שצריך

בהצלחה ורפואה שלמה!!

אני בשוק כרגע. ואני מתוסכלתחמדמדה

התחלנו לדבר

מפה לשם הזכרתי שיומיים אלרי הלידה שטפתי כלים

תגובתו:

מה הבעיה בזה? למה שלא תשטפי כלים?

אין לי עם מה לעבוד אפילו אחרי תגובה כזו

די נו

מה נדפק איתו

אין לי כוח לפרט אץ כל הדיון אבל פשוט לא באלי להמשיך את השיח הזה

תקשיביאנונימית בהו"ל

לפני כמה שנים, בעלי היה עם גבס לתקופה.

לא היה יכול לעשות כלום בבית

רמת המתח שזה הכניס לזוגיות שלנו, הייתה נוראית

ברמה שזה כמעט פירק אותנו

אני טורטרתי ללא הפסקה

טיפלתי בילדים קטנטנים, כולל ניקיונות לפסח ועבודה

כולל לדאוג לו

הוא מצידו, היה בבית כל הזמן אבל לא יכל לעשות כמעט כלום ולעזור לי

זה סיר לחץ מבעבע

ממש ניסיתי לעזור לו ולהבין אותו

אבל בפועל כנראה שכמעט לא הבנתי כלום

וכל הכוונות לטובה שלי יצאו הפוך

ובאמת באמת עמדנו על פסע מעוד רגע הבית שלנו מתפרק

בסוף הגבס ירד

עשיתי עבודה עם עצמי בכל מיני מישורים

גם הוא

והיום ב"ה אנחנו שמחים ומאושרים

למה אני כותבת את זה?

קודם כל, כי גם אתם על הקצה.

לא משנה אם המקרה שלכם והזוגיות שלכם היא לא כמו שלנו.

בן זוג שנפצע וכל העומס עובר לבן הזוג השני, זה ממש ממש מאתגר.

גם אם את מנסה כמה שיותר עכשיו

אני בטוחה שהוא עבר / עובר תקופה לא פשוטה

וברגע הזה, זה לא הזמן לוויכוחים עקרוניים.

וגם לא לשאלה מי צודק

כי את האמת?

שניכם צודקים

אבל אתם לא צריכים צדק

אתם צריכים (כל אחד מכם), שהשני יראה אותו ויכיר בקושי שלו.

עזבי ויכוחים עקרוניים

הוא בעצם בא ואומר שכבר קשה לו מידי. הוא לא יכול.

הוא אומר את זה בצורה לא נחמדה אולי, לא נעימה.

אבל זה המסר.

תנסי קודם כל להקשיב למסר.

אחר כך אפשר לחשוב פרקטית מה עושים כדי שגם את תשמרי על עצמך.

אבל אני חושבת שמה שחשוב כאן זה היכולת לראות אחד את הקושי של השני

וכן, ברגעי קצה, זה קשה מאוד

אבל אם לומדים, זו מתמה

אםoo

רוצים לפתור קונפליקט

זה לא עוזר שכל אחד יציג ויראה את הצד של עצמו

אלא חייבים לראות ולהבין את הצד של האחר

הוא רואה שהלכת ונהגת לראיון

אז הוא מצפה שתעזרי לו עם הפיזורים

הוא רואה שאת שוטפת כלים אחרי לידה (לא רואה שום סיבה בעולם לעשות את זה גם שבוע אחרי לידה)

אז הוא מבין שאת יכולה לתפקד יומיים אחרי לידה

המחשבות שלו די הגיוניות בהתחשב בהתנהלות שלך

אם את רוצה שינוי כדאי לך להתחיל בהתנהלות שונה שלך

או לחילופין להבין שהמחשבה שלו הגיונית וצריך להתחשב גם בה

מסכימההמקוריתאחרונה

אם ראיון חשוב, למה הצורך שלו לא?

פשוט לא להיות גיבורה!

תחשבי שבעלך, כמה שהוא בעלך, מסתכל עלייך מבחוץ בסהכ. לא להרבה יש את היכולת להבין בכמה מאמץ זה כרוך או שזה לא מובן מאליו או שזה היה דחוף והגן והצורך שלו לא

(בעיניי אגב, היה עדיף לנסוע במונית כי זה מסוכן)

נשמע שבאמת הוא מרגיש שנגמר לו אחרי חודשייםאוהבת את השבת

עזבי עכשיו את המשכב לידה חבל לריב על זה אם לא רלוונטי עכשיו..

בפעם הבאה בע"ה תתני לו לקרוא על משכב לידה, יותר קל להם להבין שמישהו איר מסביר

לגבי הגבס תשבו רגע תדברו מסודר ותחליטו איך לחלק ביניכם... חבל שנשאר ככה תת קרקעי ועושה לכם הרבה מתח...

ומבינה ממש ממש את התסכול שלך!!!!!♡♡♡

חיבוק!!

אולי יעניין אותך