כתבה צופיה לקס:
#לחשב_מסלול_מחדש
#חינוך_מעורב_וחזרה_לנורמליזציה
פוסט טעון.... סליחה מראש.
אז כמעט כולם נדבקו.
שזאת בשורה מצוינת כי אחרי חודש וחצי של בידודים מיציתי.
מהצד השני היה לי יותר מדי זמן להתעמק בנושאים שפעם הייתי פעילה בהם ונשכחו מלב.
הימים האלה זיכו אותי בשיחות מ2 נשים מהממות רווקות שפעם הייתי איתן בקשר, גם הן נדבקו כך שהשיחות התנהלו בנחת, על כוס תה ושיעול
וזה מה שהוליד את הפוסט הבא
רק קודם הקדמה.....
*. *. *. *. *. *. *. *. *
לפני כמה וכמה שנים (שש) למדתי הדרכה לחיי אישות במרכז יהל .
הלכתי ללמוד בעקבות "לעולם לא מאוחר" רציתי לנהל את השיח וההרצאה ללא תיווך ולהתמקצע.
בהמשך התחלתי ללוות זוגות בדרכם לעולם המערכת היחסים המינית שהיתה כה סבוכה עבורם
ושמחתי לפרום יחד איתם את הקשרים ולסייע להם לגלות בתוכם את היופי, הפשטות והאינסופיות שבמעגל האינטימי.
שום דבר שעשיתי בחיי לא דמה לזה.
הרגשתי שכל זוג שמוצא את הסיפור המיני שלו עושה נחת רוח בשמיים. הרגשתי איך סבא שלי, הרב גץ בכבודו ובעצמו מחבק את הזוגות בצאתם מהמפגש (במפגשים הייתי משתמשת הרבה בתפיסות העולם של סבא בעניין הזוגי)
אודה , יש לי חולשה לכל מה שקשור בזוגיות.
זה התחיל בליווי זוגות לפני החתונה, המשיך לשידוכים שעשיתי/נו לאורך השנים ( יעל ונתנאל, תמר ונחמיה, אריאל ותהלה, בנג'י ואביטל ועוד 2 זוגות שהתגרשו ) ועוד זוגות שבאו להתייעץ, לשתף או סתם לחלוק
אחד הדברים ששמתי לב אליהם בצורה מובהקת היה הפער המטורף בין זוגות שגדלו במסגרות מעורבות (יסודי, חטיבה ותנועת נוער) לבין זוגות שגדלו בחינוך נפרד (שוב, יסודי, חטיבה תנועת נוער ואפילו ש"ל- ישיבה)
לפעמים הייתי יושבת המומה מול בחורים/בחורות שמעולם לא שוחחו עם בני/,בנות המין השני.
שלא מכירים את האנרגיה הזאת, שלא יודעים כלום מחוויה אישית על האופי, על המנטליות או עליהם עצמם במרחב המין השני.
אפס מודעות, אפס הבנה, אפס טבעיות.
אם היה לי הכח הייתי מפרטת אבל ברור לי שכל מי שקורא את השורות האלה יודע על מה אני מדברת.
ירדנו מהפסים, חברים.
ירדנו.
אני זוכרת ילדות כלכך בריאה בישוב בו גדלתי.
סניף מעורב אחרי יסודי מעורב (עם הפרדות לשיעורים מסויימים אני חושבת, אפילו בזה אני לא בטוחה)
אני זוכרת ערבי שירה (כן, שרנו רק בחבורות בלי שירת נשים)
אני זוכרת איך ידענו לשמור ייחוד, כי היינו יושבות עם בנים (לא נראה לי שבני נוער יודעים היום בכלל מה זה בתנועות נוער נפרדות)
וגדלנו נורמלים, גדלנו שמחים, שפויים ובריאים.
בבקרים סרגנו לבנים כיפות, בערב היו מודדים.
הם היו צוחקים עלינו בשבתות ארגון.
הדרכנו יחד
וידענו איך בנים חושבים
והם ידעו שאנחנו חופרות
והיינו צוחקות על הדיבור הקצר והלא ברור שלהם.
והם על הבכיינות שלנו
וזה היה נ.ו.ר.מ.ל.י!!!!!
היום בחורה בת 18 יוצאת לחיים בלי מפגש אנושי עם נער, והפוך. המפגש האחרון היה בגן ומאז, מרחוק מאוד
ועל ההעדר הזה אנחנו מבקשים
שיבנו זהות נשית מול גבר (ולהיפך)
שידעו את הפער וישמחו בו
שיבנו זוגיות משלימה טבעית
שיבנו אינטימיות פתוחה
איך?
תסבירו לי איך?
מה היתה הנקודה שהחליטו אי שם בחמ"ד או אני לא יודעת איפה
שבנים ובנות כבר מכיתות א,ב,ג לא ילמדו יחד
שילדים בתנועת נוער (מכיתה ד') יהיו רחוקים זה מזה (שבטים שונים, לפעמים גם מבנים שונים)
באיזו נקודה אימצנו את הגישה החרדית
ולמה??!
למה לעזעזל?
ואיך זה הפך לנחלת הכלל?
במקום לפתח כלים- ברחנו
במקום לדבר על דברים- סגרנו
במקום להיות מנהיגית- השתפנו
תבינו ואל תטעו. הבחירה להפרדה מגדרים מונעת מפחד ולא מבחירה, הלילות שלנו שקטים יותר כי חלילה לא "יבואו בני המין ההוא ויפגשו בבנות המין הזה" אבל לא רק שזה לא פותר את הבעיה (כי עצימת העיניים שלנו הפכה כוללת גם את המרחבים הציבוריים ואז המוגנות מופקרת) אלא אף מחריף את הבעיה כי הפכנו את בנינו המדהימים למסוכנים, לבעייתיים, לכאלה שצריך להזהר מפניהם (אחרת תסבירו לי למה מתקיימת הפרדה)
אפשר לקיים חברה תורנית++ במעגל מעורב
ואני שונאת את הדרך שבחרנו, אני לא מבינה איך הלכנו בדרך הזאת.
אני גם לא יודעת אם יש דרך חזרה, אנחנו כלכך נטועים בנוחות הזאת שלא מבקשת מאיתנו להתמודד עם המציאות
ובא לי להרחיב עוד על הנזקים אבל אין בי הכח.
הפכנו לבנות יענה
והילדים הגדולים של הדור הזה משלמים את המחירים.
הלכנו לקצה בלי לבחור בדרך אמצע
ברחנו מהטבע.
אני רק מתפללת שהילדים שלנו ימצאו את הדרך חזרה עבור הנכדים שלנו.
רק קודם צריך שהילדים יתחתנו ובשביל זה כידוע, צריך את בני המין השני.
מפתיע, הא?