בס״ד
@סבלנות 12א. שאלת הפגיעות במסגרת טיפול ח״ו.
ב. איך יודעים שטיפול מועיל ולא מזיק ח״ו.
לגבי השאלה הראשונה, והיא לגמרי מלווה אותי כשאני לוקחת את הילד שלי לטיפול. הילד באמת נמצא בתוך חדר סגור עם אדם מבוגר למשך זמן ארוך, ללא השגחה מצדי. ואודה על האמת - זה דבר שאני לא אוהבת (ואני מאד אוהבת את גורם המטפל ומעריכה אותו מאד!).
מה גם שלא תמיד חדר ההמתנה צמוד לדלת של חדר הטיפול (וגם אם זה כן, לא בטוח כמה זה מספיק).
לגבי עצם השאלה, האם האם, איך ועל-ידי מי ואיפה? אני לא יודעת מה לענות ומסכימה עם מי שכתבה שכדאי להתייעץ עם גורמים מקצועיים. אבל אם המסקנה בסוף היא שחשוב לטפל, רציתי להגיד שני דברים:
1) ניהול סיכונים - במקרה שהמסקנה היא שחשוב לטפל, המשמעות היא שיש בכף אחת של המאזניים משהו וודאי שזקוק למענה (הפגיעה והצורך בעיבוד של הדברים) ובכף השנייה משהו לא וודאי (הסיכון להיפגע מינית בטיפול חלילה. כי הרי רוב האנשים, ורוב המטפלים, הם אנשים טובים).
2) מוגנות - פגיעה יכולה להתרחש בכל מקום למרבה הצער. בבית הכנסת. בבית הספר. בפנימייה. בצבא. בסניף. ברחוב. באוטובוס. במשפחה. אצל חבר. וגם בטיפול. אבל זה מקום אחד פוטנציאלי מיני רבים. ולכן הדרך הכי טובה שלנו, ההורים, לנסות להגן על הילדים שלנו - היא כנראה ללמד את כללי הזהירות, לדבר עליהם, ולהשתדל ליצור שיח פתוח בבית כדי שהילדים ירגישו בנוח לשתף אותנו בדברים הטובים והלא טובים שעוברים עליהם.
איך יודעים שטיפול מועיל ולא מזיק?
האמת האמיתית היא שאין תעודת ביטוח לצערנו ויש טיפולים שעלולים להזיק 😔
צריך לנסות להשיג המלצות. צריך להתפלל על זה מאד. צריך להתרשם בעצמינו מגורם המטפל, ממידת ההקשבה שלו, מהאופי שלו, מהגישה שלו. בשיחה מקדימה בטלפון וגם פנים אל פנים (בדרך כלל יש פגישה אחת לפחות עם ההורים לפני שהטיפול מתחיל). צריך לנסות להרגיש האם הילד מרגיש כימיה כלפי המטפל (וממש לא להמשיך תהליך שבו הילד לא מרגיש בנוח עם הדמות המטפלת). צריך להיות עם יד על הדופק באופן כללי. ושוב להתפלל על זה ממש 🙏🏻
טיפול הוא עולם גדול ושיכול (לא חייב) להיות סבוך. קצת כמו עולם השידוכים. מצד שני, אם יש צורך אמיתי בטיפול, אנחנו לא נמנע אותו רק כי לא בהכרח קל להגיע לאדם הנכון. כמו שלא נמנע מלחפש בן זוג רק כי זה נראה לנו משימה מורכבת. זאת שוב נקודת ניהול הסיכוניח שהזכרתי למעלה.
אוף. החיים האלה יכולים להיות ממש לא קלים ולזמן לנו דברים שהיינו רוצים בכל מאודנו שהם לא יקרו. 💔 חיבוק לחברתך היקרה ושהם בע״ה יראו רק ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם.
ובתוך כל זה, איזה יופי שהאמא והבן מצליחים לדבר על הדברים בחופשיות ככה. ואיזו ברכה שיש לה חברה (את) שהיא מרגישה קרובה אליה מספיק כדי לשתף אותה וקצת להקל על הלב הדואג שלה. ❤️
ויקרה, אני חושבת שהרבה מאיתנו נעלמות פה ושם ואז חוזרות. הכל בסדר! את תמיד מוזמנת לשאול כל דבר (וגם להגיב כמובן, מתי שמתאים לך)!