חדרי לידה-בואו נדבר על זהציפיפיצי

חודשיים וחצי אחרי לידה לא ראשונה ותוהה לעצמי האם מה שחוויתי בחדר לידה תקין

המיילדות היו נעימות בגדול אבל בחוויה שלי הן לא היו שם מספיק

כמעט לא נכנסו לחדר לבדוק מה קורה וכל פעם כשקראתי ענו לי באדישות שעכשיו בדקו אותי וכאלה

הייתה לי לידה ארוכה אבל היית י עם אפידורל ויותר רגועה

בסוף הלידה האפידורל שלי צפצף המון וכל שנייה היינו צריכים לקרוא למרדים שוב ושוב וגם למיילדת כי הרעש 

היה מעצבן נורא 

עד שהגיעה אחת מהצוות ברב חכמה ניתקה אוותו מהחשמל ויצאה

כמובן שהתחלתי להרגיש את הכאבים במלוא העוצמה+פיטוצין ששמו כי העובר היה עם ראש מאוד גבוה 

וצרחתי מכאבים ויש לומר שממש בעדינות והמיילדת פשוט ענתה לי בצורה אדישה והמשיכה לצאת כל דקה מהחדר במקום לנסות לתמוך והייתי כבר בלידה מסתבר ואני מבינה לגמרי שהיא הייתה אחראית על עוד חדרים אבל עדיין, יש מינימום שצריך להיות לדעתי

והרגשתי בכלליות מהצוות אדישות יתר

בקושי דיברו איתי, התעניינו כזה בקטנה ובעיקר לא נכנסו לחדר אם לא קראנו להם וגם זה אחרי כמה זמן

אולי כי זו לידה מתקדמת? גם בלידה הקודמת חוויתי דבר דומה ובעלי אמר שממש היה צריך לתלוש את המיילדת מהחדר קפה

זה לא הזוי?

אני יולדת באותו בית חולים וסתם עולות בי מחשבות אולי לשנות בעתיד? כי בהחלט יכולה להגיד שיצאתי עם חוויה לא נעימה מעניין המיילדת ובעיקר מהתמיכה שלה בי

בלידה עצמה היא תפקדה כמו שצריך אבל זה היה ממש כמה דקות של הלידה עצמה ב"ה ברמה שהייתי צריכה לקבל את הזריקה (שכחתי את שמה) בירך  

תשתפו גם אתן בחוויות טובות או פחות ואשמח אם תציינו בית חולים

נשמע ממש לא נעים❤️סליל
זה כן נשמע לי קצת חריג. לא זה שהם לא היו איתך כל הזמן בחדר, אבל נשמע שלא קיבלת מענה מהיר ורגיש למה שהיית צריכה, וזה נראה לי לא תקין

ילדתי בבילינסון.
הלידה הראשונה שלי הייתה ארוכה מאוד, עם האטות בדופק, אז כל הזמן היו אנשי צוות בחדר. אבל אני לא חושבת שזה מייצג כל לידה. (בשלב האחרון, נראה לי היו שם שתי מיילדות, שתי סטודנטיות, רופא, אותי גם ראש המחלקה נכנס, לא זוכרת בדיוק באיזה שלב זה היה ובסוף הגיע גם רופא ילדים כדי לוודא שהתינוק בסדר). אבל זה באמת לא מייצג.

הלידה השנייה שהלכה חלק לגמרי, באמת לא היו איתי מיילדות כל הזמן בחדר. בהתחלה כן, עד התארגנתי, קיבלתי פיטוצין, כדור פיזיו וכו'.
אחרי זה היא יצאה ובאה לבדוק מידי פעם מה קורה איתי.
ברגע שביקשתי אפידורל תוך כמה דקות כבר הגיעה המרדים.
אחרי זה שוב נשארתי לבד ומידי פעם באו לבדוק אם הכל בסדר.
עברתי מפתיחה קטנה לפתיחה מלאה די מהר, אז בעלי כן היה צריך לצאת לקרוא להם באיזשהו שלב, אבל הם הגיעו מהר (למרות שלי זה הרגיש כמו נצח) ואז בלידה היו שתי מיילדות נראה לי.

הייתה לי חוויה מאוד טובה
ככה הרגשתי גם, לידה ראשונהLana423
הייתי בטוחה שבחדר לידה יש איתך מישהי באופן רצוף - ממש הייתי בטוחה, הרי - זה חדר *לידה*, מתישהו בשעות הקרובות תתרחש בו הלידה.. ואם את לבד אז מה ההבדל בין להיות שם ללהיות בבית? המוניטור שמחובר אליך שכל רגע נופל? האפידורל שקיבלת שכבר לא משפיע? אני באמת עדיין בשוק ממה שהיה אצלי בחדר לידה..
כתבתי את זה פה בעבר - ילדתי לפני 5 שבועות בתל השומר, לחצתי על הפעמון שקורא למיילדת עשרות פעמים ואף אחת לא הגיעה.. בעזרת השם אני בריאה והתינוקת בריאה, אבל יכולים לקרות כל כך הרבה דברים בלידה ואחריה - שאני לא מבינה איך אפשר להשאיר יולדת לבד בחדר לידה..
הייבתי 123
מיילדת נמצאת על 3 חדרים וברגע שיש לידה וצריכים עזרה של כמה מילדות אז היא יכולה ללכת גם לשם.
ברור שאישה עם אפידורל שמחוברת למוניטור פחות נגשים אליה כי המוניטור שלה מופיע על מסך בקבלה. ויש דברים דחופים יותר מבחינתם מהאפידורל שלה. ויכול להיות שנפלת על משמרת עמוסה
זה לא חריג אבל עצוב מאוד שזה ככה וחבל שבטלו את האפשרות לקחת מיילדת פרטית כי בסופו של דבר זה עזר גם לנשים שלא לקחו מיילדת פרטית באותה משמרת.
לי אישית היו חוויות טובות מהבחינה הזו גם בלידה ארוכה לא הרגשתי ככה.
רשמת איםה ילדת ופספסתי? ממליצה ממש על הר הצופים הן מהממות שם!
ממה שהבנתי המיילדות לא נמצאות בחדר לידה כל הזמן, אלא נכנסותים...

מדי פעם לבדיקה ורק במה שנקרא לידה פעילה צריכות להיות לידך כל הזמן.

בכל אופן לא נשמע חוויה נעימה ואולי באמת אדישות מוגזמת

אבל כנראה שזה תלוי במיילדת שנפלת עליה ולא בהכרח בבית חולים

נשמע מאוד לא נעים. הייתי מנסה מקום אחרחצי שני
לי הייתה חוויה מעולה בהקשר הזה בהר הצופים
אפשר לשמועמחכה עד מאוד
למה היה לך טוב בהר הצופים?....
בהקשר הזה *חצי שני
התייחסו מאוד יפהחצי שני
המיילדות היו מושלמות ממש
במחלקה אחכ היה מעפן אבל יצאתי בחוויה טובה מאוד.
אחרי חויה לא טובה במקום אחר ואחרי לידה שהייתה עלולה להיות קשה אבל השתנתה לטובה.
גם לי. ממש ממליצה על הר הצופיםוהרי החדשה
גם אני מצטרפת להמלצה על הר הצופיםשומשומונית
הלידות שלי ב"ה מהירות, אז הן איתי כל הזמן...
אבל היחס שם מדהים, גם בלידה וגם אחרי
לא נשמע נעים בכללרקלתשוהנ
המצב היחיד שאני חושבת שיש לזה הצדקה, זה אם את עם מלווה פעיל מאד וברור שהמיילדות שם רק לעניין המקצועי.

זה עדיין לא סיבה להתנהג באדישות, אבל ראיתי שזה כן גורם להן להיות פחות נוכחות .

גם אני חוויתי את זה כמה פעמים, שמיילדת נמצאת לידי כשיש לי ציר רציני ועדיין לא "טורחת" להציע עזרה, שזה ממש מוזר לדעתי. וגם מיד גורם תחושה לא נוחה להיעזר בה בהמשך. רק בצירי לחץ זה ברור שתומכים, אבל לפני לא דווקא...
ואי כן נשמע הזיה. אני ילדתי בתל השומר וממש לא היה ככה.לא מחוברת
בהתחלה עוד רציתי טבעי..
אז כל השעות הראשונות הייתי בלי אפידורל- היו לי שתי מיילדות שכל רגע נכנסו
לימדו את בעלי איך לעסות לי את הגב. כל רגע הציעיו לצאת ולהכנס למקלחת. ממש הרגשתי שהיו איתי.
אחכ שלקחתי אפידורל הייתי ככ גמורה שנרדמתי, בעלי סיפר שהמיילדות כן נכנסו, אחכ החלפת משמרת ותאמת לא זוכרת..
היו ירידות דופק אז היה מלא צוות.
חושבת שזה אינדידואלי מי שצריכה מיילדת צמודה- צריכה לקחת פרטי/ דולה
זה כמעט בלתי אפשרי להיות על 4 חדרי לידה.. ולפעמים זה יותר..
וואוו אני הייתי בתל השומר עם חוויה הפוככההההשקט הזה
פגשתי את המיילדת כשהכניסו אותי ללידה, באה אחרי האפידורל לפקוע לי את המים, ואח"כ כשסוף סוף הגיעה חזרה הילדה הייתה כמעט בחוץ כבר
אני חושבת שהתשובה לשאלה שלךשירוש16
נאוצה בניסיון שלך - ילדת רק בבית חולים אחד. מסתומא ההתנהגות של המיילדות קשורה יותר לאווירה שם, באותו בי"ח, באותה מחלקה.
לפעמים כשיש צוות שלם שהוא יחסית אדיש למצב מדובר בתופעה מחלקתית ולא אישית אליך.
כלומר, ניסיון בבי"ח אחר יכול להיות שונה לחלוטין. היחס וההתנהלות בזמן הלידה שונה.

אני אישית חוויתי משהו דומה כמו אצלך. חשבתי שככה זה בכל מקום. מסתבר שממש לא. יש מקומות יותר מכילים, יותר תומכים, שהמיילדת לוקחת חלק פעיל בלידה ולא סביל (היא עם אפידורל, שקטה, כשהתינוק בדרך לצאת תקראו לי..)
תלוי מה את מחפשת ואיפה.
אם את מחפשת קריטריונים X בבי"ח תשמעי המלצות ללכת לבי"ח X. אם חשוב לך דברים אחרים ימליצו לך ללכת למקום אחר. אין מקום אחד שמכיל את הכל.

אויש, חיבוק על החוויה!:-)
נשמע באמת לא סימפטיה!
אני חוויתי אחרת לגמרי בשערי צדק!
מיילדת מדהימה שהיתה שם כל זמן שצריך אותה, וקלטה את הראש שלי בדיוק! היתה סבלנית וקשובה מאד גם אחרי שילדתי...
ובכללי כל הצוות, המרדים, מי שתפרה וכו'... באו, הציגו את עצמם, הסבירו... רק בשביל היחס אזור שוב.
זה ממש לא מובן מאליוLana423
איתי אף אחד מאנשי הצוות לא דיבר בכלל. הגעתי למצב שאני פונה אליהם בבכי ושואלת אם הכל בסדר ומה הם עושים.. (בזמן שהוציאו ממני את השליה שלא יצאה לבד.., ואז שוב כשתפרו אותי ובכלל לא ידעתי שחתכו אותי..)
וואי זה זוועה בעיני!! איך קשה ככה!:-)
את מגיעה לאחד הרגעים הכי גדולים ומלחיצים וצריכה המון אמפתיה מעבר למקצועיות...
וככ קשה להרגיש עוד מטופל.. אחד מתוך...
מזעזע לקרוא אותך. איזו חוויה קשה ועוד לידה ראשונה, אמאלהאחתפלוס
שולחת לך חיבוק.
לי בשע''צ הסבירו תמיד הכל.
נראה לי שכדאי פעם הבאה להחליף בית חולים
כן, אני לא אחזור לשם..Lana423
לצערי קיים בלידות מתקדמותפודינג וניל

כאילו

תסתדרי, את כבר יודעת מה זה....

וכן-

יש הבדלים בין המקומות השונים

גם ביחס ליולדות בלידה מתקדמת...

הפסקתי ללדת במקום כזה

ושמעתי מחברות סיפורים דומים

(מיילדת אומרת לשניה- "זו לידה חמישית, מסתדרת מצוין..."
איזה מסתדרת ואיזה מצוין....)

זה בושה שזה ככה.אנונימית בהו"ל
בית חולים מקבל כסף על כל יולדת, הם רוצים אותנו!
דווקא לכן, היתה חוויה כזאת,כדאי ו לנסות לשמוע אם זה משהו שקורה שם הרבה, ואם כן ללכת למקום אחר.
אם לא, להתלונן.

בעיני חווית לידה טובה היא משמעותית ולכן שווה להערך אם יש אפשרות ללדת במקום ששמעת עליו המלצות, גם אם הוא קצת פחות זמין
זה קיים גם בלידות ראשונותהשקט הזה
כי "היא עם אפידורל וזה לידה ראשונה, בטח ייקח מלא זמן"
נכון פודינג וניל

כל צורת הזלזול הזאת מעצבנת

אני לא חושבת שזה מזלזולהשקט הזה
פשוט עניין של תעדוף.. מנסים "לדרג" איפה הכי צריכים אותי כרגע.
מה שהזוי זה כמות החדרים על כל מיילדת.. בנצב אוטופי לא הייתי נותנת למיילדת יותר משני חדרים במקביל
מסכימה. אבל לא נעים שהתיעדוף הזה הוא באוזניי היולדת...פודינג וניל

ובעיקר-
שברגעים המשמעותיים הן לא שם.

נכוןהשקט הזה
אני לא שמעתי אותן אומרות את זה.. אחותי שמעה, בבי"ח אחר, משפט דומה
קחי בחשבוןשירוש16
שהרגעים הקריטיים מבחינתך לא תמיד קריטיים בעיני המיילדות. להן יש תיעדוף שונה של רגעים חשובים יותר ופחות.

מבחינך רגע חשוב זה ציר או רגע של משבר והתמודדות לא פשוטה.
מבחינתה - ייתכן ומדובר בלידה פעילה, ירידות בדופק, דימום, מתן אנטיביוטיקה, קבלת יולדת, החלפת משמרת. ועוד.
יש הרבה דברים שמבחינתך זה הכי חשוב, אבל למיילדת יש תעדוף שונה.
לכן ברגעים כאלה חשוב שיהיה מישהו אחר לצידך שהוא לגמרי פנוי רק לך ולצרכים שלך.

יש הבדל לדעתי בין מיילדת שלא פנויה (כי טכנית היא עסוקה בדברים אחרים) לבין מיילדת שחסר לה אמפתיה או רגישות כלפי היולדת.
זה יכול להתבטא בכך שהמיילדת מבלה שעות בדלפק בשיחה בין חברות במקום לענות לקריאה של יולדת (לא אחת שמבקשת ליווי אישי וכל דקה מצלצלת בפעמון.. אלא אחת שקוראת לה כי היא בפתיחה מלאה ומרגישה שצריכה ללחוץ..), מיילדת שמתחילה לבצע פעולה (הכנסת עירוי/ מתן תרופה) מבלי להודיע למטופלת מה היא עושה ולקבל את הסכמתה על כך. זה יכול להיות היחס שלה למלווים.

שוב, צריך לקחת בחשבון שמיילדת בבי"ח היא לא פרטית ואינה רכוש פרטי של היולדת. אלא שם כדי לסייע עד כמה שהיא יכולה. ולפעמים היכולת הזאת מוגבלת בגלל עומס או מיליון ואחת סיבות אחרות.
אז זמינות של מיילדת לדעתי לא מהווה מדד למקצועיות או יכולות שלה. אלא תלוי בדרך כלל בנסיבות חיצוניות..

לא הייתי ממהרת להאשים או לבוא בתלונות אם קראת למיילדת ולקח לה 10 דקות להגיע. להפך, זה יוצר אנטי כשבאים ואומרים: כבר קראתי לך לפני 10 דקות. צלצלתי שוב ושוב ואף אחד לא ענה!
והמיילדת רק חושבת על היולדת בחדר לצידה שעכשיו בילתה אצלה שעה וחצי בלחיצות ועוד צריכה להכין אותה לחדר ניתוח באופן דחוף.
מילים כאלה מייד יוצרות קיר אטום, דיסטנס, בין המיילדת ליולדת. יש מיילדות שיכולות להתגבר על כך ויש כאלה שלא. בסופו של דבר כולנו בני אדם, גם רופאים הם לא מלאכים..

(רק אגיד בסוגריים שהמלווים הרבה פעמים עושים את כל ההבדל. צריך לקחת לבי"ח מלווה שהוא באופן כללי אדם נחמד ונוח עם הבריות. אחרת זה יכול להיגמר רע מאוד וליצור אווירה מאוד לא נעימה בחדר).
מהסיבה הזו צריך שתהיה מלווה נוספת בלידה...מתואמת
הבעל לא מספיק לדעתי, כי בד"כ הוא יתפדח לקרוא למיילדות וכו'.
בלידה הראשונה הייתה מיילדת שניסתה להפחיד אותי שאני חייבת אפידורל כי לידה ראשונה לוקחת מלא זמן. בסוף אמא שלי הייתה צריכה לצאת לקרוא לה ולהפריע לה באמצע האוכל כשהתחילה הלידה הפעילה - למרבה הפלא לפני סוף המשמרת שלה...
בלידה החמישית שלי היה צורך בהתערבות של רופא, וכאן דווקא הדולה הייתה צריכה לשכנע אותי להסכים להתערבות - כי המיילדת, שלא סימפטתי אותה כל כך, לא הצליחה לשכנע אותי...
בקיצור, חווית לידה טובה נמדדת בעיניי בכך שאפשר לסמוך על האנשים המקיפים אותי. וכיוון שמיילדות ורופאים בדרך כלל אי אפשר לבחור (אלא אם כן לוקחים פרטי, כמו שאני עשיתי בלידה אחת ובשלושת הקיסריים שלי) - צריך להביא מלווה חיצוני (כמו אמא או דולה) שיהיה לעוגן שאפשר לסמוך עליו במהלך הלידה.
אמא שלי הייתה איתי בלידההשקט הזה
תמכה, עזרה וכו' אבל כשאמרתי לה שאני מרגישה שאני צריכה ללחוץ והיא ניסתה לקרוא למיילדת לא שמו עליה..
זה כבר ממש מחדל... אצלי לפחות זה לא היה...מתואמת
אכן מחדלהשקט הזה
אבל כמו שכבר כתבתי, לא מפילה את זה על המיילדות אלא על הסיטואציה שמיילדת אחראית על 4-5 חדרים בו זמנית
יכול להיות, באמת...מתואמת
גם אצלי.סמיילי12
בלידה הראשונה אמא שלי אמרה למיילדת לבוא והמיילדת אמרה לה זו לידה ראשונה היא לא תלד לפני סוף המשמרת שלי.
ואמא שלי אמרה לה בתקיפות, את באה עכשיו היא מרגישה לחצים.
הגיעה, וואיי פתיחה 10.(כן חמודה בירור קצר היה מראה לך שהזירוז היה לפני המון שעות אז רק הגיוני דאני אלד לפני סוף המשמרת שלך).

כנל בלידה השניה. האפידורל לא השפיע ככ כי קיבלתי מאוחר אז ממש הרגשתי את הראש מתחיל לצאת וצעקתי לאמא שלי שתקרא לה..היא אומרת לה שניה אני אסיים את הסלט.
אמא שלי אמרה לה היא לא יכולה להתאפק הוא יוצא.
ורק אז היא באה.
אז אתן חושבות שדולה זה קריטי??מחכה עד מאוד
אני מתחילה ללהלחץ שבעל זה לא מספיק לפי הסיפורים פה
מה עושים??
בזמן אמת אם היחס רע זה נוראי
זה נראלי תלוי אישה.:-)
אבל חשוב לדעת שגם בזמן אמת אפשר ללכת ולבקש מיילדת אחרת.
אני חושבת שכן. או לפחות מלווה אחרת. יש כאלה שיחלקו עליי מתואמת
זה יכול להיות משנה מאדרקלתשוהנ
כמובן שזה לא הכרחי, מה שהכרחי זה את בלבד

לידה ראשונה היא ראשונה גם לבעלך.
דולה יוצרת מרחב בטוח גם בתוך הלידה וגם מבחינת מישהו מקצועי שאת יכולה לסמוך עליו בלב שלם שהיא איתך נקודה והיא רואה אותך.
גם אישה אחרת מנוסה כמו אמא או אחות גדולה יכולה ליצור עבורך את המרחב הזה עם עצמך, ומישהי שאת יודעת שאת יכולה להישען עליה כי היא איתך, ואם צריך היא תהיה מול הצוות במה שצריך.

אני ילדתי 2 לידות ראשונות עם דולה ואת השלישית לא (כי היתה מאומתת...) והיה מדהים רק עם בעלי, אבל זה אחרי שהוא חווה שתי לידות ואני חוויתי והייתי יותר בטוחה בעצמי ויותר בתוך התהליך.

אני הייתי עם דולה, ואני חושבת שהמיילדות לא אהבו את זהLana423
התנהגו אליה ממש לא יפה..
בחילופי משמרת אחת המיילדות הזיזה משהו, והמיילדת השניה האשימה את הדולה שלי.. אשכרה התפתח ויכוח (חד צדדי, הדולה הייתה ממש בסדר ופשוט זזה הצידה) והייתי צריכה להתערב ולהרגיע את הרוחות…
שמעי הסיפור שלך...אחד המעצבנים והמבאסים.רקלתשוהנ
וואי, נשמעים לגמרי לא תומכים!מתואמת
במידה ואין איתך אשה שיודעת איך לתמוך בלידה כדאי מאד דולהאחתפלוס
(אמא שלי לדוגמא עמדה בחוץ ואמרה תהילים, היא לא היתה מסוגלת להכנס) .
אם זה לידה ראשונה אז בכלל.
אי אפשר לדעת איך יהיה, עוד אין מושג איך זה לידה.
אני חושבת שממש כדאי לקחת דולה שיש עליה המלצות טובות.
יש החזרים מקופ''ח
זה מאוד תלויסליל
אני יודעת שבעלי מספיק לי.
הוא אסרטיבי, לא נלחץ.
ואני יודעת שהוא הבן אדם הנכון שבמקרה ואני אצטרך משהו, הוא לא יתבייש ואם צריך גם ידרוש את זה עד שאקבל את זה.

אבל זה ממש תלוי באופי
האמת שלא מזמן ראיתיהמקורית
שמספר מיילדות שלחו מכתב בקשה לאחד מבתי החולים בארץ להגדיל את התקנים
בכתבה הן סיפרו שלפעמים מרוב שהן עמוסות ולא שמות לב זה יכול להיגמר במקרה הטוב בניתוח ובמקרה פחות טוב, בסכנת חיים לאם ולעובר. עד כדי כך
את 2 הלידות שלי ילדתי באותו בית חולים, בראשונה ביקשתי להחליף מיילדת כי היא רק רצתה שאשכב על הגב כל הזמן ואני רציתי כמה שיותר תנועתיות ומקלחת והיא גם לא הייתה נחמדה בכלל
זו שבאה אחריה הייתה מלאכית.

בשנייה הייתה מיילדת מקסימה ממש.

אבל, אני חושבת שמלווה טוב עושה את ההבדל
בלידה הראשונה אמא שלי נכחה והיא ממש אחת שנלחצת ולא יודעת להתנהל באדיבות בסיטואציות מלחיצות, ובאיזשהו שלב היא זרקה אמירה עוקצנית למיילדת והיה לי נורא. אני שונאת וויכוחים והיתקלויות, ממש בורחת מזה, ופה עוד הייתי צריכה רגע לאפס אותה אז תארי לך..
בלידה השנייה כבר לא קראתי לה והחוויה הייתה הרבה יותר חיובית, עם מלווה שקשובה לצרכים שלי, אבל ב"ה הלידה הייתה הרבה יותר קצרה והגעתי בפתיחה מלאה אז לא היה למיילדת לאן לברוח

צריך הרבה תפילות לשליחים טובים
ואם יש אפשרות אז אולי כן להחליף לבית יולדות אחר בשביל לנסות לתקן את החוויה, ושיהיה לך ליווי שתואם את הצרכים שלך
איך מבקשים להחליף מיילדתרק אמונהה
בלע שזה יפגע בה? הדבר האחרון שאני צריכה בלידה זה שמישהי תקפיד עלי חח
רעיונות ייתקבלו בברכה :__
ממה שהבנתי זה דבר שכיחהמקורית
קורה שמיילדת ויולדת לא באותו ראש
בעיקר אם היולדת בגישה טבעית, הבנתי שסה ממש טבעי ונורמלי לבקש להחליף. וגם אם לא - לא יודעת, אני עשיתי מה שעשה לי טוב וזהו. לא חשבתי על הקפדות וכו אלא רק להעביר את הלידה בטוב
את בעצמך אמרת למיילדת אורק אמונהה
מי שהיה איתך ביקש מהצוות?
בעלי ביקש האמתהמקוריתאחרונה
אצליכן אני
בלידה הראשונה עדו לי זרוז עם בלון. אושפזתי במחלקה, ובשלב מסוים הלכתי לעשות סטריפינג במיון יולדות. הגעתי לפתיחה 4.5 והיו ירידות בדופק, אז הכניסו אותי לחדר לידה.
אחרי לא הרבה זמן בעלי רצה ללכת להתפלל, ואני לא מצאתי את הכפתור שקוראים למיילדות. אז אמרתי לו שיקרא למיילדת, ולא ישאיר אותי לבד.
הוא שאל את המיילדת אם זה בסדר שהוא ילך עכשיו, היא אמרה שילך ויש עוד זמן עד ללידה.
מייד אחרי שהוא הלך המים פקעו והגעתי לפתיחה מלאה. ילדתי לפני שהוא הספיק לחזור.
אחר כך באה רופאה לתפור אותי, והמיילדת הלכה ללידה אחרת. לא הנקתי בחדר לידה, כי לא היה מי שיעזור לי.
בקיצור, מזל שבעלי קרא למיילדת לפני שהוא הלך.
הלידה התפתחה מהר, אז הצוות לא היה ערוך לזה, והמיילדת נעלמה לי אחרי הלידה.

בלידה השנייה כבר ידעתי שזה יכול להתקדם מהר. כשהתחלתי להרגיש לחץ קראתי למיילדת. היא בדקה והייתי בפתיחה שש. אחרי כמה דקות הרגשתי יותר לחץ, והבנתי שהגעתי לפתיחה מלאה. לחצתי על הכפתור לקרוא למיילדת ואף אחד לא בא. לחצתי מלא פעמים, ותקעתי אותו. עד שבעלי יצא למסדרון וצעק למי שהיה שם שאני יולדת. נכנס איזה רופא ומיילדת אחרת, עד שהמיילדת שלי הגיעה. ובאמת הייתי בפתיחה מלאה, וילדתי מהר. הפעם כן הנקתי בחדר לידה, כבר היה לי נסיון. והמיילדת הייתה גן אחר כך.

בלידה השלישית הגעתי למיון בפתיחה חמש, אבל עם צירים חלשים ולא סדירים. אמרתי שאני יולדת מהר, אבל הצוות לא חשב שאני באמת בלידה. עשיתי מוניטור במיון, עד שהרגשתי שהצירים מתחזקים ויש לחץ. מייד אמרתי לבעלי שיקרא למיילדות, שיגידו להם שאני מרגישה לחץ. למזלי הגיעו די מהר, ראו שיש פתיחה מלאה והטיסו אותי עם המיטה לחדר לידה. הספקתי להחליף בגדים וילדתי.
לא הספיקו לתת לי אנטיביוטיקה, למרות שאמרתי להם שהליגות שלי מתפתחות מהר.

ואו את כל הלידות ילדת באותו בית חולים?לפניו ברננה!
הסיפור השלישי ממש נורא בעיני.
בתור מישהי שגם יולדת מהר - יש בתי חולים שמתייחסים לזה.
בלניאדו הייתה הלידת בזק הראשונה - הם קלטו שאני בפתיחה מלאה לפני שבדקו אותי בכלל.
בשניה במאיר אמרנו שאני יולדת מהר וישר היו אצלי שתי מיילדות..
ברור לי שזה לא תקין אבל גם אני לצערי חוויתי חוויה דומהפלא הבריאה
בלידה הראשונה שלי ממש חוויתי אותו דבר. הרגשתי כמו חפץ או כמו פרה. אף מילדת לא שאלה לשלומי או איך אני מתמודדת. והייתי בלי אפידורל! עם צירים מטורפים.
כל התייחסות של המיילדת אלי היה בקטע קונקרטי. בואי נפתח וריד, בואי נחבר מוניטור, נכנסה עצבנית שהמוניטור זז כי הייתי בלי אפידורל אז זזתי בצירים כדי להקל על הכאבים.
אחרי כמה שעות נכנסה לאיים שאם לא התקדמתי בפתיחה אז מחזירים אותי למיון כי הבית חולים מלא ואני "תופסת חדר לידה". בקיצור אף אחת לא התייחסה אלי כיולדת לא עודדה, השתדלה לעזור או להיות נחמדה. קונקרטי ויצאה.
בנוסף לזה שהייתי בפתיחה מלאה צרחתי את נשמתי למיילדת שאני צריכה ללחוץ. ושלחתי את בעלי ואת הדולה לקרוא למיילדת שלוש פעמים. אבל היא לא רצתה לבוא כי היתה באמצע הקפה והפטפוט בוקר עם המיילדות האחרות.
אחרי עשר דקות שאני לוחצת בלעדיה כי לא יכולה להתאפק, היו ירידות בדופק במוניטור. תוך שניה היא הגיעה הודיעה לי שהיא עושה לי חתך כי התינוקת חייבת לצאת. באמת?! אז איפה היית בדקות האחרונות? לא הקשיבה לי שביקשתי שאולי ננסה לשנות תנוחה כדי שהדופק יעלה או משהו. פשוט חתכה וזהו. התינוקת יצאה ברוך אחרי כמה לחיצות.
בעודי מתאוששת שניה מהלידה ומהלחץ ישר היא חוזרת. אומרת לי מהר עכשיו צריך להוציא את השליה. ובלי לשאול מתחילה להפעיל עלי לחץ מטורף על הבטן שהשליה תצא. ואני צורחת מכאב והלם. והיא בתגובה:" מה את צועקת?"
באמת שרציתי להרביץ לה באותם רגעים...
כן יצאתי עם טראומה לא קטנה מהלידה הזו.. ממש התלבטתי אם לכתוב מכתב תלונה חריף לבית החולים על ההתנהלות. בסוף לא היה לי כוח וזה התמוסס.
לקראת הלידה השניה חיפשתי קורס הכנה ללידה שירפא לי את הטראומה, ויכין אותי היטב בכלים פרקטים וכלים נפשיים לדעת לבקש מה שטוב לי. ולדעת לסרב למה שלא טוב לי גם עם הנהלים לוחצים או אחות אומרת לך מה אמור להיות...
וברוך ה' היו לי לידות טובות יותר. ואם נתקלתי באיש צוות שרצה לעשות משהו בניגוד לרצוני פשוט. התעקשתי וסרבתי באסרטביות לדרישה. וגם לימדתי את בעלי בדיוק מה אני רוצה וצריכה והוא היה שם לחיזוק, ודאגה שהסביבה תשאר תומכת ושקטה בדיוק כמו שרציתי.(לדוגמא פתיחת וריד, לחיצות על הבטן להוצאת שעליה. אלו דברים לא הכרחיים ללידה שבהחלט ניתן לסרב להן!)

נשמע נורא וממש מזעזעלמה לא123
ממש נוראlizi
בסופו של דבר אנחנו הלקוחות ובית חולים נותן לנו שירות הם עדיין לא הפנימו את זה
מחכה לסיפורים שלכן גם חוויות טובות ופחות אשמח לקרואציפיפיצי

לי יש שיכחה חלקית ממה שרה בלידה יכול להיות?lizi
אני במצב של אקסטזה אולי לכן
חוויה אחת לא נעימה שזכורה לי מהלידה הראשונה שפרעו לי המים בפתאומיות נעמדתי ויצאו כמויות אדירות של מים על המיטה והרצפה, המיילדת נכנסת לחדר וצועקת עלי שאני מלכלכת את כל המקום 🤦‍♀️
כן. גם לי קרההמקורית
חזר אחרי שהתחלתי לקרוא פה סיפורי לידה וכל מיני דהרים שנשים כתבו על עצמן
כל דבר שאני קוראת פה עושה לי פלאשבקים לדברים שקרו והדחקתיLana423
🙈🙈🙈
מה היא צועקת עליך שאת מלכלכת מההה.. כאילו את שולטת בזה… וגם - זה מהדברים שקורים בלידה! מה היא רוצה?!

נזכרתי שאחרי הלידה, החזירו אותי מהחדר ניתוח לחדר לידה שהייתי בו - והמיטה כבר הייתה מסודרת והחדר היה נקי, הייתי במיטה אחרת בצד של החדר, ליד המיטה של החדר.
הרגשתי שאני עומדת להקיא, והייתי עם אפידורל אז לא יכלתי ממש לזוז, אבל לא רציתי להקיא על עצמי… והאחות כמובן לא באה.. ועכשיו אני נזכרת שבכלל לא היה לי לחצן לקרוא לאחות.. הלחצן היה על המיטה של החדר לידה - אז גררתי את עצמי ביחד עם המיטה עד שהגעתי לשם 🙈
קיצר.. הקאתי ואחכ המיילדת צעקה עליי שזה חדר שמוכן כבר ליולדת הבאה ומה אני עושה ועכשיו זה בלאגן ושלא היו צריכים לתת לי לחזור לשם (???? כאילו אני ביקשתי לחזור לשם 🤷‍♀️)
אוי כואב לי ממש לקרוא את זה😭Pandi99
מההה? השם ישמור איזו התנהגות!רק אמונהה
עברתי כבר כמה וכמה לידותלמה לא123
ותמיד היו מיילדות נפלאות.
הלידות שלי ארוכות מאוד, אז התחלפו כמה משמרות, ותמיד הן היו בסדר.
זכורה לי רק אחת קצת פחות אמפתית, אבל לא משהו טראומתי
יואו מזעזע לקרוא את הסיפורים פה!אנונימית בהו"ל
אשמח להמלצות לקורסי הכנה ללידה/עיבוד לידה ממי שהייתה צריכה משהו משמעותי אחרי אחת הלידות, ומצאה אותו.

וגם להמלצות לבתי חולים שבהן היו לכן חוויות טובות.
יש שירשור כזה.מוריה

בעקבות השרשור על היחס הלא יפה בכמה מחדרי הלידה - הריון ולידה

אבל שורה תחתונה חשוב להתפלל לשליחים טובים.
בכל מקום יש טובים ויש פחות.
עכשיו ראיתי. תודהאנונימית בהו"ל
יש פתרון נגד הורדת חיתול שבוא לא הדבקת סלוטייפ?מתואמת

השבת הקטנה כל הזמן הורידה לעצמה את הטיטול - לא רק בלילה, אלא גם במשך היום. והיו כמה שלוליות בעקבות זה...

בשבת כמובן אי אפשר להדביק סלוטייפ על הטיטול כדי שלא תצליח להוריד אותו, ונשארנו אובדי עצות...

יש לכן רעיון לפתרון אחר?

מכירות למשל אוברלים עם רוכסן מאחורה? (למרות שמבאס להלביש את זה בשבת, ואולי גם עדיין חם בשביל זה)

משהו אחר?

אוברול טיקטק ומכנס היא יודעת להוריד?המקורית

להלביש הפוך לא עוזר?מוריה

אני לא זוכרת בת כמה היא~מרמלדה

אבל למה לא לנצל את זה כבר לגמילה?

אם זה בא ממנה, הייתי מנסה עכשיו. אולי ילך בקלות.

אם יש גופיה עם טיקטק על החיטולעדיין טרייה

היא עדיין מצליחה להוריד?

אולי לשים תחתונים מעל?באתי מפעם

גם הבן שלי מוריד הרבה פעמים, אבל אם יש לו מכנסיים מספיק מסודרות עליו הוא לא עושה את זה... לפעמים אני בבוקר מגלה שהילד בלי טיטול 😲 יש לו גירודים על הישבן מבחוץ מסכן... אז הוא מוריד לעצמו..

תודה לכן! עונה:מתואמת

היא בת שנתיים. הייתה לי מחשבה לנסות לגמול אותה (אף שמעולם לא ניסיתי בגיל הזה), אבל מרגיש לי שזה יהיה מסובך מדי (היא גם לא ממש מדברת).

תחתונים ומכנסיים היא מורידה. גופייה עם תיקתקים - היא לא פותחת את התיקתקים, אבל מצליחה להשחיל את החיתול מהצד.

עוד לא ניסינו האמת אוברול רגיל, כי יש לנו רק של חורף. בכל אופן - איך אפשר להלביש הפוך בלי שזה יחנוק אותה?

(ואולי באמת הטיטול מציק לה בגלל האטופיק שלה? לא חשבתי על זה...)

אולי אפשר לשים להעיונית

חולצה עם תיקתקים ולסגור אותם מעל המכנסיים?

זה רעיון, ננסה את זה!מתואמת

להלביש את הטיטול הפוך..חזקה בעורף

הכוונה שהסקוצ'ים של הטיטול יהיו מאחורה. ואז היא לא מוצאת אותם ולא מצליחה לפתוח ולהוריד את הטיטול.

אצלנו זה עזר לתקופה (עד שהיא מצאה את הסקוצ'ים מאחורה🤦🏼‍♀️)

תכלס זה עוד שלב מתוק ומתיש (אומרת זו שמצאה ממש לפני כמה ימים קקי במיטה כי הגברת החליטה שוב להוריד את הטיטול😅) בדרך לעצמאות של הילד💪🏻

היא כבר מזמן גוברת על זה🤦‍♀️מתואמת

וטוב, לנו היה סיפור מגעיל יותר ממה שתיארת כאן🤭 לא אפרט אותו מפאת כבוד ההיריוניות המבוחלות שכאן, רק אומר שזה היה עם התאומים, ושהם אהבו לשחק מסירות בכדור באותה תקופה🙈🙈🙈

אוברול עם תקתקים שבסוף שלו לא כמו תחתוניםקנמוןאחרונה

אלא כמו מכנס קצר.

בהנחה שהיא לא יודעת לפתוח תקתקים

ולא תצליח להשחיל מהצד כי זה מכנס..

בעלי והימורים למי שזוכרת..אלסה

עוד רגע יום כיפור ואני לא מצליחה לשחרר, לא רק שלא לשחרר אני כל היום עם מחשבות וסרטים על הדברים שקרו לנו. לא מצליחה לסלוח אפילו לא על חלקיק מהדברים שהוא עשה. מרגישה שהמוח שלי בתוך בוץ טובעני שלא נותן לי מנוח..

בא לי לשחרר, לקראת יום כיפור להניח את זה בצד לנסות ללמוד עליו קצת זכות, לתת לעצמי שקט בראש מהמחשבות ולהגיע לכיפור לא כשאני טעונה כל כך עליו בפנים...

יודעת שזה סופר קשוח לא מצליחה לנשום עם זה..

כן, הוא בטיפול, כן זה אינטנסיבי, ויש תובנות ויש דברים שעולים, אבל אני כועסת כל כך כועסת בפנים..

אני חושבת רק על כל מה שהוא עשה, כל היום, כל הזמן..

קשוח ממשoo

בעיניי יוכ לא מביא מחילה לדברים שבאמת קשה לסלוח עליהם

אפשר לסלוח רק שמקבלים מרפא

ונשמע שאת עדיין לא שם

כדאי לחפש את הדרך לשם

ועד אז אפשר להניח לסליחה

היא לא באמת תעזור למשהו אם היא בכוח

לא לדחוק בעצמך לדעתיהמקורית

רק בגלל שכיפור

את לא חייבת לסלוח לו עכשיו

יודעת שזה נשמע קצת כפירה אבל אסביר

מציעה דווקא עכשיו לא לחשוב שבגלל שעכשיו כיפור ותסלחי כלפי חוץ הכל ייפתר

זה לא עובד ככה (הלוואי)

יש תהליכים שלוקחים זמן ולדעתי טוב שכך.

זה בסדר אם את עדיין פגועה ואל תדחקי בעצמך להתפייס ולשחק אותה שהעל בסדר והכל עבר רק כי כיפור הגיע. הלב שלנו הנשים ןא עובד לפי זמן ( בכלל עבודת השם של האישה בנויה ככה שהיא פטורה ממצוות שהזמן גרמא כי העבודה שלה יותר פנימית)

אז אני במקומך לקראת כיפור הייתי לוקחת על עצמי - להתחייב להתהליך שאתם נמצאים בו. לא לשנוא אותו חלילה אבל לאפשר לעצמך להישאר מאוכזבת ועדיין לכבד אותו ככל הניתן

ואם כבר לשחרר כעס - הרבה פעמים הכעס עולה במקרים כאלה באופן פרדוקסלי - על עצמנו

אז אם כבר, תסלחי לעצמך. שכביכול "נתת" לזה להגיע למימדים האלה, שסמכת עליו וכו

חיבוק♥️

למה כפירה?דיאט ספרייט

אני לא זוכרת שרשורים קודמים ולא מכירה כ"כ את הרקע, אבל אם הפוגע לא ביקש סליחה ( בצורה אמיתית וכנה) ולא שינה ממעשיו הרעים ולא פיצה על מעשיו הרעים- אין חובה לסלוח.

וזה שאדם מטפל בעצמו זה יפה, זה צעד לטיפול במחלה, אבל לא צעד לסליחה של הסובבים אותו.

כך שזה ממש לא כפירה.

וגם אם הוא ביקש סליחה הקב"ה לא יצר אותנו כמו רובוט וקשה למחול אוטומטית וגם זה בסדר.

גםoo

אם הפוגע בקש סליחה והיא אמיתית

לא תמיד אפשר לסלוח

סליחה זה עניין רגשי שאי אפשר להפעיל בכוח

אני לא זוכרת את השרשורנעמי28

אבל נשמע קשוח

אל תדחקי בעצמך

בעז"ה עד שנה הבאה תוכלי להגיע בלב שלם

היית בטיפול בשביל עצמך? אם מדובר בהתמכרות להימורים אני יודעת שיש תוכנית לווי מיוחדת לנשות המכורים

לא מנסיון אבל שמעתי עליה

תודה רבה לכולכן על העצות מחזק מאוד. תודהאלסהאחרונה

זה מפוצץ אותי, אז תסלחו לי שלא קשור לפורוםytrewq

מעצבן אותי שכל פעם שיש ביקורת על דברים שהמדינה מסבסדת לאנשים עם הכנסה נמוכה, ישר קופצים ואומרים שהמדינה מעודדת אבטלה.

לדוגמה ראיתי עכשיו בפייסבוק מישהו שהתעצבן על מחיר מלא שהוא משלם במעון כי הוא לא זכאי לדרגה, והתעצבן שהמדינה מעודדת אבטלה וכמובן שרוב התגובות לכלכו על הממשלה וההתנהלות שלה.

עכשיו כמו שכולן יודעות, הלוואי והיה אפשר להישאר בבית ולקבל דרגה במעון. אפילו הארכת חופשת לידה שמגיעה לנו על פי חוק!! אנחנו לא יכולות להינות ממנה כי נשלם דרגה מלאה...

אני בחרתי להרוויח כמה שאני מרוויחה?? כולם חייבים לעבוד בהייטק ולהרוויח 40-50 אשח כדי שלא תבכו למה רק לכם מורידים הרבה מס מהמשכורת? תגידו תודה על מה שנשאר לכם אחרי המיסוי כי אנחנו גם את זה לא מרוויחים.

אתם חושבים שאנחנו מביאים ילדים רק כדי להנות מעוד 400 שקל בחודש של נקודות זיכוי?

לא בחרתי את המקצוע שלי, ולא את כמות הילדים שלי רק בגלל שיקולים של הטבות מהמדינה! כאילו זה בכלל משתלם פחחח...

זהו, שחררתי 😁

לאoo

לא יפתרו כל הבעיות

אבל יש כמה בעיות שכן יפתרו

שאפשר לפתור אותם

שקבלו החלטה מחייבת לפתור אותם

אבל נוח לא לפתור אותם

ולא נוח לשמוע עליהם

שבוע 37 טיפה דם בניגוב צריך להיבדק?אני וגם אני

לאחר מכן היו הפרשות שקופות רגילות. להיבדק?

חושבת שכן. יכול להיות שזה הפקק הרירי.יעל מהדרום

לק"י

אבל אם את לא יודעת בוודאות, אז לא כדאי לקחת סיכון.

אולי מוקד אחיות טלפוני ידעו לדייק אם צריך או לא.

נשמע שזה הפקק הרירישמש בשמיים

אם לא היה כלום חוץ מהטיפה הזאת לא הייתי הולכת להיבדק בשבוע כזה (לא רוצה לקחת אחריות אבל ככ. אני הייתי עושה)

אם יש לך סוג דם מינוס חובה להבדקאמהלה

יתכן ותצטרכי אנטי D

וגם אם לא- הייתי הולכת להבדק

ולו רק בשל הרוגע ערב יו"כ.....

בשורות טובות

מניסיון שלי חובה להיבדקKayom

לי היה בול ככה בשבוע 37

הלכתי להיבדק ומסתבר שהייתי כבר פתיחה 5 וב"ה ילדתי מהר אבל הסתבר בדיעבד שהיתה היפרדות שלייה.

מאז שראיתי את הטיפת דם עד הלידה עבר פחות מיום. קצת יותר מחצי יום.

בקיצור לא להלחיץ ח"ו רק לספר מניסיון מה היה לי. הייתי הולכת להיבדק בהקדם.

אה ולשאול רב על יום כיפור ולקבל הוראה מרופא ורב. חשוב

ברור!מדברה כעדן.אחרונה

כל דימום בהריון נבדקים

אכילה בשיעוריןהבוקר יעלה

קיבלתי תשובה מהרב שעלי לאכול ולשתות בשיעורים.

מה אמורים לאכול בשיעורים וזה סבבה?

מישהי פעם עשתה זאת ויכולה לומר לי איך בדיוק ומה היא אכלה?

אניקל"ת

לגבי מה הכמות אני לא זוכרת להגיד, בזמנו הרב שלנו הנחה אותי. אני כן זוכרת שהשתייה היה רק מים ולגבי אוכל אכלתי לשיעורין עוגיות מלוחות (משהוא שלא יעשה לי בחילה)

לי גם היהDoughnut

הריון עם המטומה שהרב אמר לאכול ולשתות שיעורים.

היה לי כוסיות לשתיה בגודל של פחות משיעור וקופסא קטנה למדוד כמות של אוכל.

שתיתי מים, תה ומיץ ענבים.

אכלתי- ענבים, קרקרים, גבינה, בייגלה, מעדן, כל פעם מדדתי כמה נכנס בקופסא ואת זה אכלתי. יש גם שעון חול עם הזמן שצריך לחכות בין אכילה לאכילה אז כל פעם שאכלתי מנה מדודה או שתיתי הפכתי את השעון.

בהצלחה רבה ושיעבור בקלות❤️

מבחינה הלכתית לגבי שעון חול-קנמון

לי ידוע שזה מוקצה. שווה לבדוק..

נכון יש מצבDoughnut

שבסוף בפועל פשוט חיכיתי עשר דקות, עבר כבר זמן מאז...

בשנה שבעלי תרם כליהמתיכון ועד מעון

קיבלנו ערכה ממתנת חיים ליום כיפור עם שעון חול של 9 דק' אז כנראה שזה מותר.

גם ראיתי לא מזמן איזה דיון שהסביר למה אין בעיה בשעון חול במשחק

מציעה לשאול פוסק(: גמר חתימה טובהקנמון

תודה! מאיפה הכוס והקוםסא?הבוקר יעלה

בעלי השיג לי מגמח בעירDoughnut

יכול להיות שיש לארגונים כמו עזר מציון או יד שרה.

אני פעם אחת סכיפור הייתי צריכה לשתותהמקורית

שיעורין ומדדתי עם מזרק ושפכתי לכוס חדפ וסימנתי עליה עם טוש ארטליין. הכנתי כמה כוסות חדפ שקופות כאלה לפני כיפור לשימוש

אכילה לא יצא לי

יש גמחיםרקאני

בהרבה מקומות

שווה לברר

הודעה של הרב טל מרוםעיונית

הוא מסביר בסוף בדיוק איך למדוד את השיעורים

*הלכות יום כיפור לנשים* /הרב טל מרום - סוגה בשושנים

כידוע יום הכיפורים הוא יום צום מדאורייתא, החמור ביותר מבין כל הצומות ואיסור אכילה ושתיה בו כרוך בכרת.

נחלק את הפסיקה למספר מצבים נפוצים:

*יולדת -*

1. *בתוך* 72 שעות מרגע הלידה - ברור שאין חיוב לצום. אוכלת ושותה כרגיל

2. *לאחר* 72 שעות עד שבוע לאחר הלידה - אם אומרת שצריכה לאכול, מאכילים אותה. ואם אינה צריכה - צמה כרגיל.

3. לאחר שבוע ימים מהלידה - נחשבת כאדם רגיל וצמה כרגיל.

*מניקה -*

להתכונן לצום כראוי בימים שלפני - לאכול ולשתות היטב.

להתחיל את הצום וגם בצום עצמו - להיות במקום ממוזג, לנוח, לוותר על התפילות (ובמידת הצורך אם הבעל צריך לעזור, יוותר על התפילות - חלקן או כולן - כדי להישאר לעזור לאשתו)

במידה ורואה שיש חולשה משמעותית שלא עוברת, מעבר לצום רגיל (סחרחורת שלא חולפת גם אחרי מנוחה, חשש לעילפון או בחילות והקאות שלא מפסיקות) אפשר לשתות לשיעורין.

*הסבר על שיעורין בהמשך הדברים*

מי שיכולה להניק לסירוגין או לשלב מזון נוסף לתינוק (חלב שאוב או מוצקים) - כמובן שהדבר עדיף.

במידה ויש התמעטות בחלב והתינוק לא רגוע - לשתות לשיעורין.

מי שיודעת על עצמה מצומות קודמים שיש פגיעה לאחר הצום בכמות החלב באופן משמעותי ובלתי הפיך עד כדי הפסקת החלב לגמרי - לשתות לשיעורין.

*מעוברת -*

הדברים אמורים בהריון תקין ורגיל, במידה ויש חוות דעת של רופא לגבי הצום, יש להיוועץ ברב.

מעוברות חייבות בצום ולכן עליהן להתכונן היטב לפני הצום (לאכול ולשתות היטב) לנוח במהלך הצום, במקום ממוזג, לוותר על התפילות (להיעזר בבעל במידה ויש צורך).

להתחיל את הצום ובמידה ויש בחילות, הקאות משמעותיות ו/או מתפתחים צירים (אפילו קטנים) יכולה לשתות לשיעורין. מעוברת בחודשי הריון מתקדמים שלא מרגישה תנועות עובר תנסה לשכב על הצד במשך 10-15 דקות ואם לא מרגישה תנועות יכולה לשתות שתיה מתוקה פחות מכשיעור בכדי להרגיש את תנועות העובר.

אדם קרוב אצל עצמו, לב יודע מרת נפשו וברגע שאישה מרגישה שהמצב מתדרדר ואי אפשר להחזירו לאחור - לא להחמיר ולשתות לשיעורין מיד.

*אכילה לשיעורים* – *ברוב המקרים ניתן להסתפק בשתייה מזינה לשיעורים, ואין צורך באכילה. במקרים כאלו האכילה אסורה מכיון אשכילה ושתייה הם שני איסורים נפרדים ביום כיפור*, וגם כשהותר אחד מהם, לא הותר השני.

אם הרופא אומר שלא מספיק רק לשתות, ויש צורך גם באכילה, והרב פסק כך למעשה – יש למדוד ולהכין קודם הצום מאכלים בכמות של פחות מכשיעור. השיעור של אכילה ביום כיפור נקרא 'ככותבת הגסה', ובניגוד לשיעור של שתייה, הוא שיעור קבוע שאינו תלוי באדם עצמו.

באופן מעשי, שיעור זה הוא מעט פחות מ-30 סמ"ק (הכוונה שניתן להכניס את המאכל לתוך קופסה בנפח כזה), ואם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדילו למעט פחות מ-33 סמ"ק. אם גם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

*טבילה ביום כיפור -*

המקוואות סגורים בליל כיפור מכיוון שתשמיש המיטה נאסר. מי שצריכה לטבול בליל כיפור דוחה את הטבילה למוצאי הצום. את רוב ההכנות אפשר לעשות לפני כניסת הצום בערב יוהכ"פ ובסיום הצום לחפוף, לרחוץ את הגוף היטב, לנקות את הפה ובין השיניים ולעיין שאין חציצות.

*הפרדת מיטות ומגע -*

יום כיפור אסור בתשמיש מיטה. בליל כיפור צריך להפריד מטות ולנהוג כדין הרחקות של נידה, לגבי הרחקות ביום, יש מקום להקל במגע שאינו של חיבה ובהושטה מיד ליד.

*נטילת גלולות ביום כיפור -*

אם אפשר ליטול את הגלולה לפני ואחרי הצום - עדיף.

במידה ואין אפשרות - ליטול אותה בלי מים

ומי שלא יכולה - ליטול עם שתיה מאוד מרה (2 שקיות תה קמומיל במים ולהשרות עד שהמים יספגו היטב) ופחות מכשיעור. אין צורך לברך לפני או אחרי.

חולה שאוכל או שותה ביום כיפור - אין צורך לעשות קידוש.

*איך מחשבים שיעורין?*

ממלאים לפני הצום את כל חלל הפה במים (שתי לחיים מלאות). פולטים את המים לכוס, מחלקים את הכמות לשתי כוסות (חצי-חצי). חצי מהכמות היא מלוא לוגמיו אותה אסור לשתות ביום כיפור ולכן אישה שותה *פחות* מחצי הכמות. כדאי לסמן על הכוס את קו גובה המים והכוס הזו תלווה אותה במהלך הצום.

בין שתיה לשתיה הפרש של 9 דקות.

בשעת הצורך אפשר לרדת מ9 ל-7 ול-5 ואפילו ל2 דקות.

עדיף לשתות מיץ ענבים כי יש בו סוכרים שיכולים לחזק את הגוף ולתת אנרגיה הרבה יותר משתיית מים. דוגמאות נוספות למשקאות מזינים: מיצי פירות טבעיים, יוגורט נוזלי, מרק מזין נוזלי, שהוכן לפני הצום.

כל שתיה כזו היא היתר בפני עצמו כך שאם האישה התאוששה, מפסיקה לשתות לשיעורין ובמידת הצורך - תחזור שוב לשתות לשיעורין.

להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

לשאלות נוספות והצטרפות לקבוצת סוגה בשושנים - שות הלכתי בטהרת המשפחה

נתנאל ובת-חן ווייל

אני מכירה דעה אחרת גם לגבי מדידת השיעור וגםאורוש3

לגבי הזמן בין לבין. וגם לגבי זה שניתן כל שתיה ולא כל שתיה צריכה היתר בפני עצמה.

לכן נראה לי עדיף שכל אחת תשאל אצלה...

בשציה את יכולה למדוד לך בכוס 40 מל ולסמן בפסרק לרגע 1

מותר לשתות כל משקה נוזלי כולל יוגורט שוקו וכו

אכילה נמדד לפי נפח לכן תכיני לך מראש מזון כמה שיותר דחוס כמו שקדים תמרים וכו.

פעם ראיתי טבלה ממש כמה שקדים זה שיעור כמה פתיבר אבל אני לא יודעת איפה למצוא

רק לגבי שתיה לשיעוריםכחל

אני קיבלתי היתר בזמנו רק לשתיה בשיעורים, אז לא יודעת לגבי אוכל

אבל בשביל השתיה חילקו מטעם הקופת חולים כמו שלוקים של מים, שכל שלוק זה השיעור שמותר

ועקבתי בשעון וכל 9 דק' שתיתי שלוק של מים

נכון בעזר מציון ניתן לקנותDoughnut

הבעיה היא שזה רק מיםתוהה לעצמיאחרונה

בדרך כלל שתיה לשיעורים מאפשרת גם נוזלים אחרים שמזינים את הגוף טוב יותר בצום

הייתי פעםבאתי מפעם

אחרי לידה, שתיתי מיץ נראה לי או מים, ואכלתי ענבים.

רק משהו חשוב, זוכרת שטעיתי, אז אומרת לך שלא תעשי את הטעות שלי, אני הייתי אמורה לצום בעצם בין ביס לביס לא זוכרת כמה דקות נגיד 5 דקות, והפאדיחה שעשיתי היתה ששתיתי שלוק ואז אחרי 2 דק אכלתי ענב וספרתי 5 דקות בנפרד, כאילו בין השליה לשתיה 5 דק' ובין האוכל לאוכל 5 דק' ואז למעשה לא היה מקום של 5 דק' ברצף.. אחרי כמה זמן קלטתי ועצרתי. בקיצור, טפשות, לא מבינה למה חשבתי ככה, טוב, הייתי 4 ימים אחרי לידה 🫣

בכל אופן, להתחיל את השיעורים מיד, לא לחכות שתהיי צמאה או רעבה , כי אז זה ממש גרוע ותצטרכי לשבור הכל .

ממה שאניתקומה

יודעת, לא מחברים בין השתייה לבין האכילה. ככה שזה דווקא נשמע בסדר גמור

ההפסקה צריך להיות בין שתייה לשתייה ובין אכילה לאכילה

לא בין אכילה לשתייה.

אה באמת?באתי מפעם

וואי כבר עברו שנים ואני עדיין במצפון על כך... אז מה הרעיון? אני בעצם לא תמה ברצף כמעט בכלל...

אבל ככה באמת צריך לעשות. אכילה ושתיה לענייןרק לרגע 1

השיעורים לא מצטרפים

אז אפשר שיעור אכילה ושיעור שתיה אפילו יחד

נראה לי שחובה להתחיל מיד את השיעורים, לא?מתואמת

כדי להספיק לשתות (ולאכול) את הכמות הדרושה לבריאות הגוף...

(לפחות ככה זה היה אצלי. הרופאה אמרה כמה ליטר אני צריכה להספיק לשתות כל היום, ולכן לקראת הסוף אפילו הייתי צריכה לקצר את פרק הזמן בין שיעור לשיעור...)

אצליהתלבטות טובה

היה שנה שבה עשיתי שיעורים בעקבות צירים מוקדמים בשבוע 32

הרב אמר שעדיף לשתות דברים שהם גם אוכל.

משקה יוגורט, מיץ ענבים, מרק, איגלו שזה בדיוק המדידה.

לגבי הזמנים, לחכות 9 דקות.

אבל במקרה שמרגישה צירים, מספיק לשתות לפי השיעור, העיקר שיהיה הפסקה ו"לא רגיל" מספיק גם לספור עד 20

סליחה שמנצלת את הדיון לשאלהתותית11

אני בשבוע 30 והמצב שלי הוא צוואר מחוק ופתיחה

ואני בשמירה..

הרב נתן לי היתר לשתות לשיעורין ואני ממש חוששת מזה שלא נתן היתר גם לאוכל

מה הייתן עושות? שואלות רב נוסף?

אני ממש בלחץ

אולי תשאלי במכון פועה? הם מבינים בהלכה וברפואהיעל מהדרום

לק"י

יצא לך לשאול רופא מה הוא ממליץ?

אם כן, תגידי גם את זה לרב.

לדעתי תשאלי. בכל אופן שתיה יכולה להיות גם שייקיםרק לרגע 1

יוגורט חלב מיצים מרק טחון

תכיני לך מראש דברים מזינים לשתות

אני לא מאוד מבינה בזהמתואמת

אבל למיטב ידיעתי מחבור בשתייה הוא זה שגורם לצירים, לא? ולא מחסור באוכל.

לכן הגיוני שאת צריכה רק לשתות לשיעורים.

בכל אופן, תשאלי את הרב מה את יכולה לשתות. זה לא רק מים, בעיקרון...

כשלי היו צירים בצוםרקאני

זה היה בט' באב והרב אמר לי רק לשתות

שתיתי ושתיתי ושתיתי

והיו מלא צירים

עד שבסוף אכלתי וזה נרגע לאט

מעניין... אז באמת צריך לשאול רופא!מתואמת

אני לא יודעת את מי שאלתרקאני

אבל כדאי שזה יהיה רב שאת סומכת עליו

ושמבין את התמונה הרחבה

אשמח לעזרתכן, לנשים בלבדאנונימית בהו"ל

אני ממש סובלת מליכן סקלרוזיס

זה סוג של מחלה שממש מגרד ויש לי פצעים באיזור המפשעה.

הרופאה נתנה לי כל מיני משחות אבל זה לא כ"כ עוזר וממש שורף לי שם.

יש לכם אולי המלצה לרופאת נשים אפשר גם פרטית שמטפלת בדברים כאלו?

אני חושבת שאחינעם לב שגיא מבינה בזהנפש חיה.

תודה אבל היא ממש יקרהאנונימית בהו"לאחרונה

זוכרת שהייתי במרפאה שהיא מקבלת בשביל משהו אחר ומזכירה אמרה שתור אצלה עולה 1000 ומשהו ש"ח

ד''ר אושרית ברטרק לרגע9

התכווצויות שרירים ברגליים, לא קשור להריוןזוית חדשה

מישהי יודעת מה אפשר לעשות??

זה נוראי

העיר אותי משינה

אני כבר לוקחת מגנזיום, ושמתי את הרגל על רצפה קרה, לא עוזר.

(יכול להיות שזה מהאנדומטריוזיס שלי...)

בחלק האחורי של השוק?124816

בשכיבה במיטה לדחוף את העקב לכיוון "למטה" ואת האצבעות "למעלה".

(למעלה/למטה יחסית לגוף שלך)

עושה את זה, לא עוזרזוית חדשהאחרונה

זה לגיטימיאנונימית בהו"ל

להיות בלחץ מעכשו מתאריך משוער של 3 ימים לפני פסח?😂

ב"ה היה בפגיה רק 5 ימי, ואישרו לנו לעשות ברית בזמןשימושית

אולי יעניין אותך